Kirjoittaja Aihe: Levyhyllysi sisältö  (Luettu 10381 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa puolipro

 • Lapsellinen eli lapsi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • BANG
Levyhyllysi sisältö
« : Huhtikuu 27, 2009, 16:08:38 »
Päätin tehdä tämän, koska tälläistä en vielä löytänyt vaikka selasin sivut läpi kolmesti, joten pahoittelut jos on jo(: Yritän tehdä kattavan alun.

Levyhylly on joillekkin sielun peili, joillekkin vain teline. Itselleni se on sielun peili, ja muistojen mylläkkä. Jotkut levyt siellä on sattumalta, mutta suurinosa on itsehankkimia tai -toivomia(: Joillekkin on tärkeää saada oman bändin levy aitona ja alkuperäisenä (ja käsinkosketeltavana eli ei MP3 -tiedostona). Tämä pätee eteenkin tosifaneihin. Muistakaa ihmiset, EI LUETTELOJA vaan perustelut myös !

Tässä siis muutamia kysymyksiä avuksi vastaamiseen:

Mitä teidän ihmisten levyhyllyjen piiloista löytyykään? Vanhojen idoleiden levyjä, nykyisiä suosikkeja vai 'muuten vaan' säilytyksessä olevia? Miksi levy löytyy hyllystäsi, eli mikä siinä viehättää? Uusimmat lisäyksesi kattavaan kokoelmaasi? Lempikappale levyltä? Minkä levyn aiot hankkia tai haluaisit?

Itseltäni löytyy vähän kaikkea. Vanhoista suosikeista uusiin. Oman hyllyni sisältö on aika rock-painotteista, mutta kyllä tuolta löytyy sellaista tytteliä kuin Britney Spears, elikkäs lapsuuden idolin levyjä(: Ja vielä niitä vanhempia siis, ei uusia. Britney Spearsin levyt siis vanhimmat. Tuorein hankinta taitaa olla viime tai toissakuussa hankittu Panic at the discon vanhempi levy, eli "A fever you can't sweat out". Se oli pakko hankkia kun veti viimeisiään Anttilan alehyllyssä. Levyltä löytyy myös eräs PATDin lempikappaleistani, "I write sins, not tragedies".
 
Hyllystäni löytyy myös Happoradion 'hittilevy' elikkäs "Kaunis minä". Levy on aivan upea, ja Aki Tykin ääni aitoa hunajaa *aaw*. Happoradion vahvuus on vahvat sanoitukset ja tarttuvat sävelmät, ja itsekin niihin sorrun:f En ole innostunut Happoradion aiemmista levyistä, varmaankaan sen takia että Happoradion tyyli oli hieman karumpi aiemmin.
 
Fall out boy - Folie à Deux. Upea upea uutuslevy FOBilta, jota kauan odottelin. Levy on loistava kokonaisuus, mitään kappaletta en ohita. FOB kehittyy koko ajan medolisempaan suuntaan, mutta pitää tyylinsä. Ja ne Peten sanoitukset, NAM. FOBilta löytyy myös "Infinity on high", jonka avulla putoaviin poikiin rakastuinikin:> Eteenkin "Thnks fr th mmrs" kappaleen myötä. Levyllä on monia pitkänimisiä kappaleita, joten ne eivät niin helposti painu mieleen kuten Folien. Silti laatukamaa.
 
Escape the Fate - This war is ours. Ah nam, pakko oli saada Graigin laulama levy. Hänen ääntään voi toisessa hetkessä rakastaa, ja toisessa sitten jo vihata. Hänelle ei vain sovi jotkut hitaat kappaleet, HÄNEN PITÄÄ KARJUA::dD Lempikappale This war is oursilta on luultavasti The Flood, jonka myötä ETF:n löysinkin (ja rakastuin). Se on vain niiiin tarttuva, ja screamo kohtaus on jotain niin ihanaa. Sanoituksista en tämän kappaleen kohdalla oikein välitä, mutta muuten This war is ours on kattavaa kamaa.

Loput lyhyesti: ETF - Dying is your latest fashion, Paramore - Riot!, Sunrise avenue - On the way to the wonderland, 30STM - 30STM, 30STM - A beautiful lie, Apulanta - Kuutio, Britney Spears (kokoelma), The Rasmus - Black roses (kertaakaan edes kuunnellut), Northern kings - Reborn, AC/DC - Black ice ja Ruotsin kirjan levy:p Sitten on kirjastosta lainattu Linkin park - Minutes to Midnight ja Bleak - Burns inside (SUOSITTELEN).
- LAULETAAN SE YHESSÄ, "PIRATE'S LIFE FOR ME" !
- EI, MÄ OON VAMPYYRI. "VAMPYYRII MÄ METSÄSTÄN, VAMPYYRII MÄ METSÄSTÄN. TAHDON SAADA CULLENIN, TAHDON SAADA CULLENIN. ENKÄ PELKÄÄ BELLAAKAAN."

Poissa Stairway

 • käärmehammas
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: StoneShadow3592
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Levyhyllysi sisältö
« Vastaus #1 : Huhtikuu 29, 2009, 06:38:30 »
mmm..Mukava aihe. Levyjä löytyy sitten sekä itse hankittuina/ toivomina ja myös sattumanvaraisesti saatuina.

Mitä teidän ihmisten levyhyllyjen piiloista löytyykään?
Voi ei. Minun "levyhyllystäni" löytyy sitten ihan kaikenlaista Janne tulkista Iron Maideniin. Sain tuossa pari vuottqa sitten kauhean kasan iskän jotain vanhoja levyjä. mm. Janne Tulkkia (ei ole kyllä kkoskaan koko levyä tullut kuunneltua), poptoria ja joitain ihan ihme levyjä. Omasta takaa taas levyhyllystä löytyy Ari koivusne levyt, Iron Maidenilta pari levyä, amoralin Year of the Sucherpunch- sinkku ja pian myös Amoralin uusin levy.. Ym. Hevi ja Rock painotteita musiikkia. Itse haluan kyllä varsinkin juuri Ari koivusen levyt ja Amoralin levyt ihan levyinä. Vaikka iskä onkin sitä monta kertaa ihmetellyt, kun saisin ne halvemmalla Mp3 muodossa. mutta olen pitänyt pääni.

Vanhojen idoleiden levyjä, nykyisiä suosikkeja vai 'muuten vaan' säilytyksessä olevia?
muuten vain säilytyksessä olevia levyjä. Ja uusien (tai no vanhojen, miten vaan) idolien levyjä löytyy. 

Miksi levy löytyy hyllystäsi, eli mikä siinä viehättää? Uusimmat lisäyksesi kattavaan kokoelmaasi?
Oikeastaan vastaus tuli jo jotenkuten tuossa ensimmäisen kysymyksen yhteydessä. jostain syystä näiden omien "idolien" levyt on pakko ostaa ihan levyinä omaan levyhyllyyn. joitain levyjä saatan joskus ostaa ihan vain yhden biisin takia, mutta sitten tykästyn kyllä niihin muihinkin biiseihin kun on levyä jonkin verran kuunneltua tullut.

Lempikappale levyltä?
otetaan nyt tähän vaikka nuo Ari koivusen levyt. Ensimmäiseltä albumilta Fuel for the fire lempikappale on varmaankin Losing My Insanity musiikin ja sanojen takia. Jotenkin vain ihastuin tähän biisiin ja sitä voisi kuunnella vaikka kuinka monta kertaa kyllästymätttä. :)
Toiselta Albumilta, Becoming Lempikappale on Father tai Keepers of The Night. Father on mukavan rauhallinen ja rentouttava. Ja keeperssi on taas menevä ja hauska, Suomennettuna sanat ovat mahtavat ja näin.!!

Minkä levyn aiot hankkia tai haluaisit?
Seuraavaksi levyhyllyyni tulee Amoralin Show Your Colours-levy heti ilmestymispäivän sen pitäisi postiin ilmaantua. awww..
Levyjä joita HALUAISIN on ehkä vähän liikaakin, joten en taida niitä tässä ruveta luettelemään. Toivon vain saavani edes osan iniistä jossain  vaiheessa levyhyllyyn :D


~maasu~
TÄTTÄDÄDÄÄ, TÄTTÄDÄDÄÄ!!!
All that glitters is gold.

maasu -> Stairway

Poissa Ooka

 • Siivet kantapäissä -liitelijä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pilvilinnan kuningas
  • Tuliaavikko
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Levyhyllysi sisältö
« Vastaus #2 : Toukokuu 01, 2009, 23:14:05 »
jaaa a... mulla ei oo erityistä levy hyllyä, kaikki levyt vaan kasassa... ei siinä mitään ihmeellisyyksiä ole, antti tuiskun melkein koko tuotanto ja kyseistä laulajaa en ole kuunnellut varmaan.. neljään vuoteen ? sitten löytyy tokio hotelilta yksi levy, sitäkään en ole kuunnellut pitkääään aikaan.. sitten himin yksi levy jota kuuntelen välillä, ja happoradion uusin levy... mjaa, sekä claas p jamborin levy, sitäkään en ole vähään aikaan kuunnellut..

sitten löytyy kaksi levyä jolle on poltettu j-rokkia/poppia, ja muutama random levy... enpä paljoa kuuntele, kaiken musan olen laittanut melkein koneelle ja kuuntelen siis koneelta.. antti tuiskua ei koneelta löydy kun en kyseistä heeboa ole kuunnellut neljään vuoteen :D

lempikappaleet vaihtelee, tällä hetkellä sanoisin happoradion olette kauniita, mutta se vaihtuu aika tiuhaan tahtiin..
Do the impossible, see the invisible.
ROW ROW FIGHT DA POWER!
Touch the untouchable, break the unbreakable.
ROW ROW FIGHT DA POWER!

Poissa Lusitania

 • Paluumuuttaja
 • Vuotislainen
 • So you screwed up
Vs: Levyhyllysi sisältö
« Vastaus #3 : Toukokuu 03, 2009, 02:21:56 »
Minä olen luonteeltani kallistuvainen pieneen materialismiin, varsinkin levyjen suhteen. Kun oikeasti pidän jostakin bändistä, on pakko hankkia kaikki pitkäsoitot, sekä niin monta singleä, kuin vain on saatavilla. Tästä syystä rahatilanteeni on alinomaa huono, levyjä ilmestyy ja minä ostan. Tällä hetkellä minulla on ainakin neljä tai viisi levyä, jotka pitäisi hankkia.
Pitää myös mainita, että minulle cd:t ovat aivan kaikki kaikessa. Musiikki tietokoneella ei vain riitä. Enkä suurena fanittajana pysty olemaan ajattelematta, että olisi varastamista hankkia musiikkia veloituksetta netistä.

Minun huoneestani löytyy ainakin seitsemänkymmentä levyä, en sano levyhyllystäni, koska siihen mahtuu vain neljäkymmentä. (+ telineen päälle kasattu kalteva pino) Loput levyt ovat kirjahyllyssä ja laatikoissa.

Kaikkea löytyy, sen lisäksi, että hamstraan joidenkin bändien koko tuotannot, minulta löytyy kokoelmia, hetken mielenjohteessa ostettuja, sekä lahjaksi saatuja levyjä. Ensimmäisen levyni sain viisi taikka kuusi vuotiaana ja se oli Nylon Beatin Valehtelija. Kuten arvata saattaa, tuota levyä en ole kuunnellut... hmm.. vähään aikaan. Gimmeliäkin löytyy, samoin Tiktakkia, Dingolta pari kokoelmaa sekä tribuutti, Kalle Aholan levyn voitin joskus jostain kilpailusta. LotR:n ja Prison Breakin soundtrackit ovat hieman menettäneet alkuhuumaansa, mutta niitäkin kuuntelen edelleen. HIMin pari levyä ovat muodon vuoksi, ihan hienoa musiikkia, Tokio Hotellia, Ripsipiirakkaa, PMMP:tä ja Yötä löytyy myös. Sen lisäksi sekalainen seurue suomalaista rokkia, aina Popedasta Bloodpittiin.
Negative, Lovex ja Uniklubi taitavat olla ahkerimmassa kuuntelussa.

Seuraavat ostokset taitavat olla edelleen puuttuva Private Linen 21st century pirates, jota olen metsästänyt useamman vuoden. Nyt luovutin, ja päätin tilata sen kalliine postikuluineen nettikaupasta. Myös Carmen Grayn toinen pitkäsoitto uupuu. Sweeney Toddin sountrack olisi ihana saada. *haaveilee*

En valitettavasti jaksa vastata kaikkiin kysymyksiin, mutta uskon, että osa suhtautumisestani tuli esiin.

Parempaa rahatilannetta levyjen ostoon odotellen,

Lusitania
Help will always be given at Hogwarts to those who ask for it.

Poissa Raitasukka

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Objection!
  • flavors.me
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Levyhyllysi sisältö
« Vastaus #4 : Toukokuu 03, 2009, 15:09:29 »
Joskus pari vuotta sitten ostelin levyjä ihan urakalla, kunnes tajusin että huomattavasti säästeliäämpää olisi käyttää kirjastoa. Omien suosikkibändien ja -artistien levyt on kuitenkin melkein pakko ostaa omaan hyllyyn, ja joskus satunnaisesti ostan levyjä alennusmyynneistä. Myönnän olevani myös melkoinen materialisti mitä levyihin tulee, sillä minusta on mukavaa pitää levyä käsissäni ja tutkailla kansitaidetta sekä selailla sitä kansiläpyskää. Siinä on vain sellainen mukava fiilis. Mutta tosiaan, jos minulla olisi omana kaikki ne kirjastostakin ja kavereilta lainatut levyt, olisi levyhyllyni naurettavan laaja :DD Onneksi muistitikut ovat olemassa.

Levyhyllyni koostuu täällä hetkellä 105:sta albumista sekä 10:stä singlestä + kahdesta kaverin minulle polttamasta levystä ja yhdestä Soundi-lehden mukana tulleesta kokoelmasta. Häpeällisemmät levyt - eli juuri ne ala-asteaikaiset suosikit - olen jo siirtänyt pois jonnekin komeron perälle(mm. yksi Gimmelin levy, Tiktakin tuotantoa, yksi Britney Spearsin levy :DD ). Mitään minua nolostuttavaa siellä ei taida nyt ollakaan. Sekalaista sieltä kyllä löytyy, aina Tori Amosista Museen ja Jack Johnsonista Hellogoodbyeen. Soundtrackejakin löytyy jonkin verran. Jotain randomiakin hyllyssä on, äidille aikoinaan ostettu Lara Fabianin levy löytyi jostain (kuuntelin sitä jonkin verran itsekin aikoinaan) ja nyt pidän sitä hyllyssäni. Erikoisin säilytyksessä oleva levy taitaa olla Tšaikovskin mestariteoksia sisältävä kiekko, jota en ole muistaakseni koskaan kuunnellut :D

Miksi sitten jokin levy löytää tiensä hyllyyni? Lähinnä kai siksi, että olen kuunnellut bändiä/ artistia jonkin verran, tykästynyt ja halunnut levyn omaksi. Ja sekin vielä, että millainen musiikki milloin milläkin hetkellä kiinnostaa. Tuorein ostos taisi olla Maria Menan Mellow. Joskus murehdin sitä, ettei hyllyssäni ole tarpeeksi iloista tai raskasta musiikkia, niin oudolta kuin se voikin kuulostaa. Kai sitä sitten joutuu olemaan aina tyytymätön :D

Minulla ei ole kovinkaan montaa 'ihan-pakko-saada-aina-uusin-levy'-artistia, vain Tori Amos, Muse, Gorillaz, Coldplay ja Scandinavian Music Group voisivat olla sellaisia. Hankintalistallani onkin tällä hetkellä SMG'n Palatkaa Pariisiin sekä Tori Amosin Abnormally Attracted to Sin, kunhan se pian ilmestyy. Myös PMMP'n tuorein albumi, Anna Puun esikoislevy sekä David Cookin cd kiinnostaisivat. Ääh, ei pitäisi alkaa listaamaan näitä, tekee mieli marssia levykauppaan ja käyttää kaikki rahat :D

Poissa maisamiisa

 • TYM-
 • Vuotislainen
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Levyhyllysi sisältö
« Vastaus #5 : Toukokuu 04, 2009, 22:44:23 »
Mulla on suurin osa levyistä poltettuja, koska ei ole rahaa ostaa, mutta kyllä sieltä niitä "oikeitakin" löytyy. :p

Aidenilta multa löytyy poltettuina kaikki, elikkäs Our gangs dark oath, Nightmare Anatomy ja Conviction. Aiden on ollut ja tulee olemaan aika iso osa mun elämääni, ei sitä varmaan ikinä unohda ekaa keikkaa jolla on koskaan ollut (jollei lasketa sitä kun olin kai 10-vuotiaana Darinia kuuntelemassa :p), ja muutenkin laulaja wiLin ääni on jotain... jumalaista. Soitetuimmat levyt mun hyllyssäni ovat siis Aidenin kaksi vanhinta, Conviction ei oikein iske, paitsi että Son of lies, Believe, One Love ja Moment ovat aivan jumalaisia :3

William Controlia multa löytyy myös, Aidenin laulajan sivuprojekti, ja sekin poltettuna. Hate Culture on herkku, alkaa Prologuella, jatkaa Beautiful Loseriin, joka on mun ehdoton lempparini, ja siitä eteenpäin. Rakastan wiLin ääntä tässä :3 Hate Culture albumina on mulla noin niin kuin sijalla kolme, siihen liittyvien muistojen takia, kuuntelin sitä yhdessä kaverini kanssa ja no sitten tapahtui jänniä :p Muistojen takia mä rakastan sitä vielä enemmän.

Mulla on myöskin tapana haalia joltain bändiltä, joka tuntuu siltä, että sitä tulee kuuntelemaan elämän puoliväliin ainakin, kaikki mahdollinen. Yksi näistä bändeistä on My Chemical Romance, jolta omistan kaikki kolme albumia ja The Black Parade Is Dead!-DVD:n. Life on the murder scene tulee hankittua tässä puolen vuoden sisällä, viimeistään synttärilahjaksi sen luultavasti saan. MCR:ssä muhun vaikuttaa ensinnäkin ne biisien sanat, tykkään eniten I Brought You My Bullets, You Brought Me Your Loven biiseistä, ne ovat jännästi jotenkin rosoisempia tai jotain, paljon parempia. Kyseisellä albumilla on esimerkiksi Our Lady of Sorrows, ensimmäinen biisi jonka MCR:ltä kuulin ja joka iski saman tien, ja tietenkin muistojakin liittyy tähän aika paljon. Ja MCR:ää saan kiittää todella paljon monista nykyisistä kavereistani, sillä jos en MCR:ää kuuntelisi, en kirjoittaisi ficcejä enkä olisi koskaan tutustunut Finissä ihmisiin :p

Aika paljon mulla kuitenkin on noita, mutta suhteessa aika vähän. 30 Seconds to Marsia, The Academy Is..., Avril Lavigne (en kuuntele mutta ostin viime syyskuussa huvikseni :p), jotain kokoelmia, Fall Out Boyta (en sitäkään kuuntele, sain sen joululahjaksi ja pitäisi myydä eteenpäin ;D), Green Dayta paljon, Good Charlottea... no, kaikkea jännittävää ;D
'cause baby you weren't the first or the last or the worst, SHAKE IT

Poissa Zaira

 • 42
 • Valvojaoppilas
 • *
 • ^o^
  • Ei mitään nähtävää täällä
 • Pottermore: LumosDragon46
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Levyhyllysi sisältö
« Vastaus #6 : Toukokuu 04, 2009, 22:49:39 »
Levyhyllyni on kirjahyllyni ja dvd-hyllyni ohella yksi tärkeimmistä asioista elämässäni. Häpeäkseni täytyy myöntää, että suurin osa on joko poltettuja tai piraatteja männävuosilta, mutta löytyy noita aitojakin levyhankintoja lähes sadan levyn verran.

CD-levyja olen varsinaisesti alkanut ostella vasta viime vuosina, sitä ennen niitä kuskattiin Venäjältä ja kun sieltä ei enää saanut niitä tuoda, niin eräs kaverini poltti musiikkia minulle. Noilta vuosilta on muistona joitakin noista levyistä, osa on jo siivottu parempaan talteen. Epäaitoina levyinä hyllyyni kuuluu Battlelore, Metallicaa, CMXää, Sonata Arcticaa, SOADia, Stratovariusta, Zen Cafea ja pari jotain muuta vähemmän tärkeää artistia.

Aitoja levyjä olen yllättäen hankkinut enemmän kuin uskoinkaan. Jokainen niistä on tärkeä omalla tavallaan. Rahaa niihin on käytetty enemmän kuin haluaisin ajatellakaan, mutta kaikki se raha ei ole hukkaan heitettyä. Yksi rakkain ja kaikkein kallein levyhankintani on ehdottomasti ollut Malice Mizerin Bara no Seidou cd+dvd-yhdistelmä. Hinta kirpaisi silloin, mutta näin jälkeenpäin se oli sen arvoista, sillä Malisu on ollut tutustumisesta asti yksi ehdoton suosikkini ja rakkauteni. Hyllystäni löytyy muutenkin ihan kohtalaisesti japanilaisen artistien levyjä ja niitä hankkisin lisääkin, jos niitä enemmältikin löytäisin. Löytyy Moi dix moisia, An Cafeta, L'Arc~en~Cieliä, Dir en greytä, D'espairsrayta. Noiden lisäksi levyhyllyyni kuuluu ensirakkauteni Nightwish, Metallican Death Magnetic, 30 seconds to marsia, FOBia, PATDia, Sinamorea, Sentencediä, Chidren of Bodomia, Amorphista, The Rainia, Diabloa, Battlelorea, IAMXää, Placeboa, Kornia, Indicaa, SOADia, Mötley Crüeta ja Brother Firetribea. Lisää mahtuisi ja lisää tulee :)

Levyjä joita haluaisin on aivan liikaa ja se taitaa olla laajan musiikkimaun eräitä kiroja, heh. Viimeisin levyhankintani on again erään japanilaisen bändin levy, Nightmaren The World Ruler. Siltä levyltä löytyi heti ensikuulemalta ensialkuun yksi säväyttävä kahden biisin yhdistelmä ja ehdoton suosikkini, PHANTOM ja the World. Kylmät väreet iski... Hrr.
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 05, 2009, 20:31:33 kirjoittanut Zaira »
"When I lead the big patient rebellion, Voldemort here is the first to go."
[The pessimist sees difficulty in every opportunity.
The optimist sees the opportunity in every difficulty. -Winston Churchill]

Poissa Ginger

 • Tyy
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Melko yksinkertainen
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Levyhyllysi sisältö
« Vastaus #7 : Toukokuu 05, 2009, 12:19:36 »
Häpeäkseni täytyy myöntää, että suurin osa on joko poltettuja tai piraatteja määnävuosilta-
Tunnustan sortuneeni samaan ^^ Mutta ne ovat yksityiskäytössä! En levitä! Eikö se olekin sallittua...?

Minulla on, no, vähän kaikkea. Kevyttä ja raskasta, soundtrackejä ja coverikokoelmia, suomalaista ja ulkolaista. Ei oikeastaan mitään sellaista, mitä monesta muusta suomalaisesta levyhyllystä ei löytyisi. Ainoa harvinaisuus lienee Tears for fears -yhtyeen kokoelmalevy, jonka ostin yhden ainoan piisin takia ja sekin oli sitten ns. väärä versio. Aivan kamala levy, puolet kappaleista muistuttaa 80-luvun poliisisarjojen taustavenkutuksia. Mutta en ole sitä kehdannut poiskaan antaa.

Nuoruusvuosilta riviin ovat jääneet jo aiemmin mainittu Britney Spears (Ooops... I did it again), Anastacia (Freak of nature, Anastacia) ja Backstreet Boys (Never gone). Vähemmälle kuuntelulle ovat jääneet myös lukion alun suosikit Evanescence, Within Temptation ja Uniklubi, kuin myös useamman levyn kokoelma The Rasmusta.
Löytyyhän tuolta muutama randomikin, paikallisen lapsikuoron levy, Jari Sillanpää (Kuninkaan kyyneleet) ja Beethoven-pläjäys, joita kuuntelee satunnaisesti ilman järkiperäisiä syitä, mutta jotka muuten vain pölyttyvät paikoillaan.

Ostelen levyjä suht harvoin, en melkein koskaan täyteen hintaan. 50% laarista viime aikoina mukaani tarttuivat Olavi Uusivirta (Minä olen hullu), Muse (Black holes and revelations), Queens of the Stoneage (Songs for the Deaf) ja Foo Figters (Echoes, Silence, Patience & Grace). Kyseisillä levyillä parhaat ovat olleet juuri ne radiohitit, jotka houkuttelivat ostamaan (Ukonlintu ja Virvaliekki, No one knows, Long road to ruin).

Suurimmat määrät minulla on Apocalypticaa (3), Nightwishiä (5), Sonata Arcticaa (6+sinkku) ja Sentencediä (6). Sonatalta minulla on kaikki "normaalit" studioalbumit sekä Tokion livelevy, joskin häpeäkseni myönnän, että vain Silence-albumi ja Paid in Full sinkku ovat aitoja. Tarkoituksena on hankkia kaikki vielä oikeina levyinä. Nightwishin levyt ovat kaikki Tarjan ajoilta, kaikki studioalbumit Angels Fall Firstiä lukuunottamatta mukaanlukien kokoelma Highest hopes.
Sentenced -läjä on ylpeyteni. Kaikki kuusi ovat aitoja, ja tuskalla ja hiellä sain itselleni jokaisen Laihialan lallattaman studiolevyn (miinus kokoelmat). Lisäksi on yhtyeen ihan ensimmäinen levy, joka kieltämättä on aika erilainen verrattaessa uusiin levyihin. Suosikki vaihtelee fiiliksen mukaan Cold white lightista Funeral albumiin ja siitä Crimsoniin. Joo, CWL on suosikkini, koska sitä minä metsästin kaikkein kauiten. Sääli, että bändi lopetti.

Tulevaisuuden hankinnoissa ovat siis Sonatat aidoiksi, NWn ensimmäinen levy, lisää Musea, lisää Queenia (jota minulla on vain häpeällisesti yksi levy), Poets of the Fallin uusin, lisää Gregoriania (kyllä, tykkään munkkirockista), ja ehkä Killerssiä ja Ramonesia.
Those who don't believe in magic will never find it.
~ Roald Dahl ~
Ikuisuusprojekti

Poissa Giladra Carrion

 • Kuolonsyöjä
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: ShieldFang27063
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Levyhyllysi sisältö
« Vastaus #8 : Toukokuu 05, 2009, 15:22:04 »
Mitä teidän ihmisten levyhyllyjen piiloista löytyykään? Vanhojen idoleiden levyjä, nykyisiä suosikkeja vai 'muuten vaan' säilytyksessä olevia? Miksi levy löytyy hyllystäsi, eli mikä siinä viehättää? Uusimmat lisäyksesi kattavaan kokoelmaasi? Lempikappale levyltä? Minkä levyn aiot hankkia tai haluaisit?


Minun levyhyllyni sisältö painottuu aika paljolti rokkiin, mutta kyllä sieltä joitakin poikkeuksia toki löytyy, koska ei musiikkimakuni nyt aivan absoluuttista rokkia ole, vaikka rock tosin on ehdottomasti parasta. :)
Ikivanhat levyt, joita en enää todellakaan kuuntele (jos koskaan olen kuunnellutkaan), olen pääosin hävittänyt jonnekin: kirpparille, tutuille, iskälle... :'D Eli siis mitään häpeäpilkkuja ei löydy, vaikken kaikkia levyjä juurikaan kuuntele.

Lähestulkoon kaikki levyni ovat aitoja alkuperäisiä, ainoastaan pari sekalaista levyä löytyy, jotka olen itse tietokoneelta polttanut - tosin nämäkin kappaleet olen suurelta osin ostanut netistä lailliselta myyjältä ja niiden polttaminen levylle on sallittua, joten... Ja osa kappaleista on ladattu bändin laillisilta sivuilta, jos ovat ilmaiseksi jaelleet.
Mitään piraatteja ei tueta!

Eniten levyjä minulla on Rushilta ja Bon Jovilta. Bon Jovilta taitaapi olla kaikki, Rushilta 12, mikä ei todellakaan kata vielä kaikkia. Noilta levyiltä en lempikappaleita listaa, kun niitä on paha yrittää valikoida...
Näitä hieman enemmän hyllyni massasta erottuvia levyjä on mm. muutama Anastacian levy, Christina Aguilera - A Decade of Hits, Britney Spears - Greatest Hits: My Prerogative, Duffy - Rockferry sekä Indica - Ikuinen virta. Britneyn levyä lukuunottamatta kaikki ovat jopa ihan itse tarkoituksella hankittuja. :)

Uusimmat levyni, jotka itse asiassa eilen ostin ovat Deep Purple - The Best of, Radioheadin pari levyä sekä Asia - Aura.
Deep Purplen levyltä tietystikin löytyy Sometimes I Feel Like Screaming, joka on lempikappaleeni Purpleilta, vaikka tokihan ne hieman raskaammatkin kappaleet menevät.

Haluaisin ehdottomasti muutaman venäläisen progebändin levyt, mutta niitä on hieman mahdotonta saada, kun eivät ole niin kovin mainstreamia ja levyt on omajulkaisuna tuotettu... Netistä on pakko ladata, kun onneksi sieltä saa, mutta kyllä ehdottomasti olisi cd:nä saatava.

Omistan joitain LP -levyjäkin, kun meiltä soitin löytyy. Itsellekin olisi tarkoitus sellainen hankkia jossain vaiheessa, mutta enpä ole saanut aikaiseksi. Ehdottomasti sellainen vanha retrosoitin. ;)
“We've all been raised on television to believe that one day we'd all be millionaires, and movie gods, and rock stars.
But we won't. And we're slowly learning that fact. And we're very, very pissed off.”

Poissa puolipro

 • Lapsellinen eli lapsi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • BANG
Vs: Levyhyllysi sisältö
« Vastaus #9 : Toukokuu 05, 2009, 16:50:16 »
Häpeäkseni täytyy myöntää, että suurin osa on joko poltettuja tai piraatteja määnävuosilta-
Tunnustan sortuneeni samaan ^^ Mutta ne ovat yksityiskäytössä! En levitä! Eikö se olekin sallittua...

Hah, vaikka olisivatkin yksityiskäytössä, niin jos suuri määrä ihmisiä polttaa saman levyn, niin eikös se ole melko sama onko julkisessa- vai yksityisessäkäytössä? ::Dd Sillä kuitenkin ihan samalla tavalla 'kiellettyä'.
- LAULETAAN SE YHESSÄ, "PIRATE'S LIFE FOR ME" !
- EI, MÄ OON VAMPYYRI. "VAMPYYRII MÄ METSÄSTÄN, VAMPYYRII MÄ METSÄSTÄN. TAHDON SAADA CULLENIN, TAHDON SAADA CULLENIN. ENKÄ PELKÄÄ BELLAAKAAN."

Poissa Lemmonleikko

 • Tom
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Velho
 • Soulshine!
  • Herra Hahmo
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Levyhyllysi sisältö
« Vastaus #10 : Toukokuu 05, 2009, 23:02:19 »
Ihmisellähän on täysi oikeus varmuuskopioida omaisuuttaan yksityiskäyttöä varten. Samoin ihmisellä on täysi oikeus lainata omaisuuttaan toiselle, ja kovin monella ihmisellä on kyky jättää lainoja palauttamatta, jolloin on syytä ottaa uusi varmuuskopio... Tämän lisäksi kirjastojen omistamaa materiaalia on kaikin puolin luvallista kopioida yksityiskäyttöön - herramunjee, minulla on tuhannen pintaa levyjä koneellani ja niistä alta sata on ripattu omistani ja loput kaikki kirjastojen materiaalista. Tämähän se kaikkein kornein piirre waretuskeskustelussa on: nettilataaminen ja -jakaminen on laitonta ja paheksuttua, mutta kirjastosta kopioiminen, joka johtaa samaan lopputulokseen, on vieläpä erikseen kirjastolaissa turvattu! Kyse ei siis ole siitä, että musiikin hankkiminen maksamatta siitä olisi tuomittavaa, sillä eihän se ole, jos sen eteen näkee kirjastossa käymisen vaivan.

Olen monesti miettinyt, että jonakin turhana kesälauantaina marssin kirjastoon läppärini kanssa, otan käyttööni pc-työpisteen ja alan käydä levyhyllyä säännöllisesti läpi. Välillä lounaalle jonnekin ja sitten takaisin hommiin... Kirjastot ovat lauantaisin sen viisi, kuusi tuntia auki, eli siinä ajassa ehtii jo hankkimaan melkoisen kasan musiikkia. Helsingissä jos tämän vielä tekisi, olisi melkoinen mahdollisuus onnistua tekemään se suoraan jonkun tai useamman 1) musiikintekijän 2) tekijänoikeusviskaalin 3) waretuskänkyttäjäpölhökustaan nokan alla ja täysin lain suojaamana.


Mutta asiaan. Levyhyllyyni siis. En tähän sen suurempaa listaa tee, sillä lähes koko hyllyn kattava lista löytyy täältä. Selvennän sen sijaan muutaman erityisen silmäteräni ja sen, miksi ne ovat minulle niin tärkeitä. Mikäli jotakuta kiinnostaa jokin listani levyistä (sieltä myös näkee, onko se cd- vai vinyyliformaatissa - formaattiin "muu" merkityt ovat useimmiten C-kasetteja, joilla on koko levy), varmuuskopioin sen yksityiskäyttöön ilomielin.

Mutta sitten niihin varsinaisiin lemmikeihin...


The Allman Brothers Band: At the Fillmore East (kaksois-lp, Ranskan-painos)

Olen yksinkertaisesti pahuksen onnellinen siitä, että löysin hämeenlinnalaisilta levymessuilta vuonna 2004 tämän nimenomaisen levyn - yhden rock-historian rautaisimmista livelevyistä niin sounditarkkuuden, meiningin kuin orgaanisuutensakin puolesta - vinyylinä. Tai siis oikeastaan kahtena. Välikansissa on hyvin, hyvin tyylikästä kuvamateriaalia kaksoiskitaratyylin käytännössä yksin luoneesta yhtyeestä ja niin no... musiikki puhuu puolestaan parhaiten. Railakas rock, syvätunteinen blues ja svengaavat jazz-vaikutteet yhdistyvät niin uniikilla tavalla, ettei siihen ole vieläkään kyennyt yksikään muu yhtye. Yhdenkään kappaleen pituus ei jää alle kaksinkertaisen levypituudesta ja kaikki pidennetyt välikkeet ja jatketut soolot ovat täysin improvisoituja - ja siitä huolimatta soittajien väliset vaihdokset ovat täysin saumattomia ja puhtaita. Vain soundi muuttuu Duane Allmanin ja Dickey Bettsin kitaroiden välillä, tai Gregg Allmanin tullessa hammondeineen pintaan. Molemmat rumpalit (jep, Allmaneilla on kaksi) pelaavat kuin yhtenä nelikätisenä sällinä ja rumpusoolojen huikeutta lisää tieto siitä, että ne ovat kaikki duettoja. Yksi itselleni tärkein häikäisytekijä levyssä on kuitenkin bassotaide. Sillä se jos mikä on taidetta, miten Berry Oakley kautta levyn sekä pitää rytmisektion kuosissaan ja biisien pohjan tikissä että soittaa käytännössä kolmatta kitaraa Allmanin ja Bettsin takana. Häijyimpien soolojen aikana on taivaallista kuulla, miten virtuoosikitaristeja hätyyttelee alati hännillä roikkuva bassokulku ja tökkii heitä vielä huikeampiin sfääreihin. In Memory of Elizabeth Reedin 13-minuuttinen tulkinta on ehkä tiivein esimerkki siitä, miksi At the Fillmore East kuuluu liverocklevyjättiläisten joukkoon.The Allman Brothers Band: Eat a Peach (kaksois-lp)

Tämä oli minulla kauan myös cd-muodossa upeaa upeamman musiikkinsa (josta puolet on liveottoja ajalta ennen Duane Allmanin kuolemaa ja puolet hänen viimeisiä studiotöitään) takia, mutta siitä asti kun kirjastosta tämän lainasin, olen havitellut tätä myös vinyylikokoisena - välikansien tajuttoman taideteoksen tähden! Sitä kuvaa ei usko ennen kuin näkee (minkä takia hyvin auliisti elvistelenkin sillä levyhyllylleni päässeille ihmisille), se on niin käsittämätön! Psykedeelisen taiteen arkkityyppi, kahden vinyylikannen kokoinen maisemakuva, jossa joka neliösentillä tapahtuu jotakin ja kaikki tapahtumat kytkeytyvät toisiinsa. Käsittämättömiä yksityiskohtia löytyy niin paljon, että löydän niitä aina vain itsekin enemmän, vaikka tuo vinyylikin on ollut minulla jo yli vuoden. Kuuntelen levyä kuitenkin useammin cd:ltä, sillä vinyylillä livetaltioitu Mountain Jam on massiivisen 33 ja puolen minuutin pituutensa takia kahdella puoliskolla, kun taas cd:llä se on kuunneltavissa yhtenä katkeamattomana pätkänä. Vinyylipainoksen etulyönti on kuitenkin siinä, että se on 2000-lukulainen uusiopainos ja sisältää pari aiemmin julkaisematonta liveottoa. Pitkälti niiden ansiosta vinyylipainoskaan ei ole jäänyt vain koristeeksi. Hienointa levyssä on kuitenkin, että se sisältää Duane Allmanin tiettävästi viimeisen studiossa äänittämän kappaleen, Little Marthan - selkäydintä hivelevän kauniin kahden akustisen kitaran tunnelmoinnin, joka on tiettävästi myös ainoa Duanen kokonaan itse säveltämä teos. Se syntyi, kun Jimi Hendrix ilmestyi hänelle unessa Holiday Innin miestenvessassa ja näytti melodian hänelle käyttäen käsienpesualtaan kraanan selkää otelautana. Kauniimpaa päätösraitaa hienolle levylle en tiedä. Vaikka sen taustatarina säveltäjän moottoripyöräkuolemineen onkin makaaberi, on itse kappale silti aurinkoinen ja onnellinen, ja siten tiivistää hienosti koko levyn perussoundin.


Deep Purple: In Rock (lp, alkuperäinen v.1970 Saksan-painos)

Kouvolalaisesta divarista kipeällä hinnalla löytämäni aarre. Deep Purplen kovimman kokoonpanon kovin levy, ja vinyylinä suoraan julkaisuvuodeltaan. Saksan-painokseksikaan sitä ei huomaa ennen kuin lukee kansien pienen präntin, eli levyn painotiedot. Niistäkään en muista juuri muuta informaatiota kuin julistuksen: "Hör Zu. Klass I Langspielplatte". Tärkeintä on kuitenkin musiikki... Whoaaaa! Living Wreck on raaempi ja Child in Time hyytävämpi kuin koskaan, kun sitä kuuntelee hyvällä soittimella hyvistä kaiuttimista ja nimenomaan vinyyliltä. Jokin pieni ero siinä on, mutta tuntuva.


Toumani Diabaté: Djelika (cd, signeerattu)

Näin hra Diabatén livenä ylioppilaskirjoitusteni alla. Mestarillinen koransoittaja ja kunnioitusta herättävä yhtyeenjohtaja - 14-henkinen Symmetric Orchestra soi hänen takanaan kuin yksi soittaja ikään, ja hän osana sitä. Djelika on levynä tosin hyvin erityyppinen, sillä se koostuu kolmesta soittajasta ja kolmesta ikivanhasta länsiafrikkalaisesta soittimesta: Toumani itse soittaa koraa (21-kielinen luuttuharppu), Basekou Kouyaté ngonia (nelikielinen kitarankaltainen) ja Toumanin serkku Keletigui Diabaté balafonia (eräänlainen jättimäinen kellopeli). Symmetric Orchestra-keikan jälkeen menin signeerausjonon jatkeeksi Djelikani kanssa ja päädyin sitten sen viimeiseksi - mikä olikin lopulta yksi parhaista sattumuksista elämäni aikana. Maestro riemastui niin paljon siitä, että nuori valkoinen kossi diggailee malilaista korajeejeetä, että jauhoi kanssani reilun puoli tuntia tuubaa, ja hätyytti pois jopa vartijan, joka tuli pyytämään minulta, josko päästäisin muusikon safkallekin. Kysyin siinä sitten, missä piilee kyky tehdä musiikkia, jossa on niin vahva sielu kuin länsiafrikkalaisessa soitossa on. Vastaus oli, että taito saavutetaan kahdessa vaiheessa: ensin, helpossa vaiheessa, täytyy oppia tuntemaan instrumenttinsa jokainen sopukka läpikotaisin, niin ettei tarvitse enää ajatella, milloin soitetaan mitenkin. Sen jälkeen tulee vaikea vaihe: täytyy unohtaa soittavansa ylipäätään ja sulautua osaksi soitintaan niin, että musiikki vain virtaa tauotta soittimen läpi. Tuon ohjeen olen yrittänyt parhaani mukaan pitää mielessäni, ja juuri tuon lämminhenkistä lämminhenkisemmän keskustelun muisto tekee Djelikasta signeerauksineen ainoan omistamani korvaamattoman cd:n.


//Höh. Minähän olen unohtanut tätä kirjoittaessani, että omistan toisenkin hyvin rakkaan, joskaan ei korvaamattoman cd:n.

Ali Farka Touré: Savane (cd)

Muistan elävästi sen päivän, kun tajusin internetin mahdin tiedonlevittäjänä. Luin lukion atk-luokassa joku aamu Ali Farkasta kertovaa wikipedia-artikkelia ja huomasin, että siihen oli ilmestynyt kuolinpäivämäärä, ja sitten vasta säpsähdinkin, kun huomasin, että se oli kuluva päivä. Suuren esikuvani lähdöstä oli vain joitakin tunteja. Artikkeliin oli uutena osuutena muokattu, että hän ehti täpärästi saada viimeistellyksi viimeiseksi jääneen levynsä, todella huikean taidonnäytteen, joka julkaistiin postuumisti - Savane. Levyn julkaisupäivän ruokavälitunnilla puolisen vuotta myöhemmin menin Hämeenlinnassa tuolloin viimeisiä päiviään toimineeseen Free Record Shopiin (kunnan ainoa levykauppa silloin) ja tilasin platan. Myyjän leuka loksahti, sillä maahantuojan tietokantaan oli koko levy päivitetty kuulemma vasta kymmenisen minuuttia aiemmin - olin ensimmäinen Suomessa kyseisen levyn varannut yksityishenkilö. Kuukauden odotin, kunnes pitelin levyä kädessäni kotona, laitoin sen soimaan ja pistin kannen väliin Hesarista leikkaamani kuolinilmoituksen. Itse musiikki todella oli juuri niin ainutlaatuista kuin oli ennalta hehkutettu, levy on kauttaaltaan sanoin kuvaamaton teos. Silti sen selvä huippukohta on nimikappale Savane - majesteetillinen ja vakava periafrikkalainen blues. Osaltaan juuri musiikin järisyttävyyden takia ja toisaalta kunnioituksesta suurta muusikkoa kohtaan en ole koskaan ripannut sitä levyä enkä valmista siitä varmuuskopioita. Jos haluatte kuulla, mitä autiomaablues autiomaamaisillimmaan ja rikkaimmillaan on, hankkikaa se levy.

En tosin usko, että kovin moni suomalainen kokee sitä levyä samoin kuin minä. Minulle se palauttaa mieleen sen tyhjyyden tunteen, jonka Tourén kuolema synnytti - mutta toisaalta myös poistaa sen. Ali Farka Touré oli suurimmista soitollisista esikuvistani ainoa, joka ei ollut kuollut jo ennen syntymääni, ja jonka todella toivoin pääseväni näkemään livenä joskus. Yksikään toinen soittaja ei ole samalla tavalla muuttanut koko käsitystäni kitaran käytöstä ja suhtautumistani musiikin tekemiseen ja rytmien luomiseen. Ja sitten hän vain kuoli, ja pari tuntia myöhemmin luin sen Wikipediasta. Savane jäi.
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 22, 2009, 17:26:54 kirjoittanut Lemmonleikko »
"You don't have to be black to be a nigger. Being born penniless also makes you an outlaw." -Ronnie van Zant
         Row, row, row thy boat gently down the stream. Oh Charon, hast thou ever know'd that Death is but a dream?
Hyviä emme ole, pahoiksi emme halua tulla - olkaamme siis rumia!

Poissa Graveheart

 • Vesijuoppo Yrjäläinen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Levyhyllysi sisältö
« Vastaus #11 : Toukokuu 10, 2009, 22:18:29 »
http://metalstorm.ee/users/collection.php?user_id=1593
http://rateyourmusic.com/collection/Traeh/oo,fmt.CD

Itselleni nuo kaksi linkkiä kertovat enemmän kuin nämä seuraavat tuhat sanaa, mutta sikäli kun te muut varmasti näette tuolla pelkkiä nimiä, yritän selittää jotain ominkin sanoin niin lyhyesti kuin onnistun. Nimittäin näen aiheen kuin osana itseäni ihmisenä ja niin edelleen.

Alkunsa se sai hitaasti joskus vuonna 2001 ja vieläkään ei näy loppua. Siellä on edustettuna lähes kaikenlainen musiikki lähes kaikkialta maailmaa, vaikka tosin tällä hetkellä ja todennäköisesti aina tulevaisuudessakin metal hallitsee noin 80%. Olen aina harrastanut kiinnostaviksi toteamieni asioiden keräilyä ja niistä viimeisimpänä on CD-levyt. Maailma on täynnä hyvää musiikkia ja sen löytämiseen jää koukkuun. Se silloin tällöin painaa kukkarossa, mutta se on hyvin usein sen arvoista sillä tunnetustihan parhaimmillaan levy pystyy yksinäänkin maksamaan laadullaan itsensä moninkertaisesti takaisin. Ja jos malttaa etsiä tarpeeksi huolellisesti, voi vastaan tulla varsin herkullisen alhaisia hintoja hyvällä tuurilla harvinaisille levyille. Kannattaa yleensä pysytellä kaukana niistä huippukalliista uutuuksista ja odotella vuoden tai pari kunnes niitä irtoaa puoleen hintaan. Itse opin tämän aivan liian myöhään. Vielä tälläkin viikolla huomasin ihaillessani erästä levyä joka oli hankittu niinkin tuoreessa menneisyydessä kuin vuonna 2006, että en ollut muistanut ottaa pois sen kannesta tarraa jossa minua päin irvisti niinkin ruma luku kuin 13.90. Tuo on mitä mainioin raja jota korkeammalle on asiaa vain kolmessa poikkeustapauksessa: a) niiden absoluuttisimpien lempibändien uusimmat levyt ilmestymispäivänään (tai -viikollaan hätätapauksessa), b) erikoispaketit kuten moniosaiset kokoelmat tai kaikki joiden mukana tulee jotain huikeaa lisämateriaalia kuten vaikka ylimääräinen DVD-levy sekä c) todella harvinaiset löydöt joita katsoessa tietää mielessään, ettei enää tulisi toista tilaisuutta tässä samassa levykaupassa edes katsoa sitä ennen kuin joku toinen vie sen pois ehkä jo huomenna jotta sitä saa taas metsästää toiset kolme vuotta.

Toinen hyvä säästövinkki on vain yksinkertaisesti hidastaa tahtia. Luulisin että jokaisella keräilijällä tulee jossain sadan tai parinsadan levyn jälkeen vaihe jolloin rupeaa miettimään, mitä kaikkea on tullut hankittua ja että olisikohan niille hieman pölyyntyneillekin aihetta antaa vähän enemmän huomiota. Itse nimittäin tajusin noin vuosi sitten että kokoelmastani aika suuri osa koostuu sellaisista levyistä joita olen kuunnellut läpi kaksi tai kolme kertaa korkeintaan viimeksi kaksi tai kolme vuotta sitten vähintään. Sen vaikutuksen voi selittää runsauteen turtumisella ja epätasa-arvoisella kohtelulla omalta taholtani. Jälkimmäinen tarkoittaa siis sitä, että monesti olen ostanut kerrallaan esimerkiksi viisi levyä joiden joukossa on yksi täysosuma joka jättää varjoonsa ainakin yhden niistä muista. Joskus sille on syynsäkin, eli levy on surkea, mutta usein kyseessä on vain huono-onninen yksilö joka avautuu hitaammin.

Sain syksyllä mp3-soittimen. Laitan siihen kerrallaan 15 omistamaani levyä joita en tunne mielestäni tarpeeksi hyvin ja kuuntelen kaikki kappaleet satunnaisessa järjestyksessä kunnes osaan jotenkuten tunnistaa suurimman osan toisistaan. Täten en ehdi muodostaa musiikista minkäänlaisia ennakkoluuloja verrattuna tilanteeseen jossa varaudun kuuntelemaan CD-levyltä bändiä x seuraavat 40-70 minuuttia. Usein soitin valitsee varoituksetta jonkin mahtavan kappaleen jota en tunne, kunnes tarkistan jossain puolessavälissä sen nimen ja esittäjän soittimen ruudulta ja yllätyn, kuinka bändi x olikin näin hyvä ja kuinka se on onnistunut pysymään piilossa levyllä jonka olen omistanut vuosia. Vasta tämän jälkeen kuuntelen ne CD-levyt tarvittaessa ainakin vielä kerran stereoista oikeassa järjestyksessä kuin uusina ja laitan mp3-soittimeen seuraavat 15 potilasta uuteen settiin. Niitä on nyt noin kymmenen kierroksen jälkeen vielä muutama tusina jäljellä ja se on tähän mennessä tuottanut tulosta. Se tulee halvaksikin, koska se tuntuu siltä kuin ostaisi levyjä itseltään. Aiheeseen se liittyy siten, että se on osaltaan jarruttanut "oikeiden" uusien levyjen hankintaa vaikkei tosin tietenkään pysäyttänyt sitä kokonaan. Elän tällä hetkellä vaihetta jossa yritän palauttaa tuntemuksiani kaikista kertyneistä hankinnoistani ja vasta kun olen tarpeeksi tyytyväinen siihen että muistan miltä ne kuulostavat, voin sitten täysillä jatkaa kokoelman kasvattamista sen hetkisten resurssien asettamilla rajoilla ja toistaa samat kuviot vaikka siinä vaiheessa kun olen tuplannut kokoelmani nykyisestä. Hitaampaan vaihteeseen on vaikuttanut myös osaltaan se, ettei paikallinen vakiolevykauppa enää nykyään osaa vastata tarpeisiini yhtä tehokkaasti kuin aikaisemmin, koska olen yksinkertaisesti vähitellen ostanut sen melkein tyhjäksi kaikista sellaisista julkaisuista jotka kiinnostavat minua. Vasta tänä vuonna olen törmännyt sellaiseen ilmiöön, että olen silloin tällöin poikennut levykauppaan katsomaan mitä sieltä tarttuu karvaisiin kouriin ja palannut löytämättä yhtään mitään. 2009 tulee jäämään kirjoihin varsin kuivana kautena, sillä olen tammikuun ensimmäisen ja toukokuun kymmenennen välillä (ynnä päivät siihen asti kun seuraavaksi hankin lisää) hankkinut järkyttävän vähäiset 25 levyä. Ainakaan kolmeen vuoteen tuolla numerolla ei ole ollut näin lyhyttä etumatkaa viikon järjestyslukuun. Vanhojen hankintojen uusintakuuntelujen seurauksena en ole ehtinyt edes kuunnella uusinta haavillista jonka olen omistanut jo pari viikkoa, eli näitä kuutta onnetonta:

Tori Amos - Scarlet's Walk
Blind Guardian - Tales From the Twilight World
Eri esittäjiä - Kill Bill vol. 1 original soundtrack
Eternal Tears of Sorrow - A Virgin and a Whore
Moonsorrow - Verisäkeet
Von Hertzen Brothers - Love Remains the Same

...joista tosin poikkeuksena on a Virgin and a Whore jonka lainasin kaverilta seitsemän vuotta sitten ja kuuntelin sen silloin melkein puhki. Vitosella irtosi käytettyjen laarista ja teki mieli vihdoin omistaa se. Scarlet's Walk, Tales From the Twilight World ja Verisäkeet on hankittu täydentämään kokoelmaa, koska Tori Amos, Blind Guardian sekä Moonsorrow on aikaisemminkin todettu mainioiksi muusikoiksi joiden levytyshistoriaan tutustuminen on muuten vieläkin toistaiseksi hieman kesken. Love Remains the Samen valitsin yhtyettä sen syvällisemmin tuntematta laskeskellessani muiden yhteishintaa kun tajusin saavani kanta-asiakaskorttiin seuraavan leiman vielä viiden euron arvoisella ostoksella mikäli saan sydämellisten veljesten uusimman pituushypyn mahtumaan vielä mukaan seitsemällä ylimääräisellä eurolla. Kill Bill hieman jo jännittää sillä en ole ennen harrastanut leffojen ääniraitojen hankkimista vaikka elokuvamusiikki usein miellyttääkin, varsinkin kyseisen leffan. Jos se on hyvä, pitää ostaa se toinenkin volyymi jonka viimeksi jätin hyllylle. Ja tässä vaiheessa minun on pakko käyttää hyväksi tätä mainiota aasinsiltaa tulevista hankinnoista:

http://metalstorm.ee/users/collection.php?user_id=1593&wishlist=1&tradelist=&sortby=band
http://rateyourmusic.com/collection/Traeh/wishlist

Se tosiaan on se sama lista molemmilla sivuilla, mutta luvun heittelehtiminen yhdeksällä yksiköllä johtuu siitä, ettei RYM ota huomioon julkaisemattomia tulevia uutuuksia joille bändi ei ole vielä valinnut saati julkistanut nimeä. Metalstorm sen sijaan antaa syöttää sinne täysin vapaasti mitä huvittaa. En noudata tuota listaa kuitenkaan täysin orjallisesti, sillä aina välillä löydän spontaanisti jotain jonka päätän ottaa mukaan vaikka ei olisi ollut edes alunperinkään tarkoitus listata sitä mihinkään. Esimerkiksi tuosta mainitusta saaliista vain 3/6 oli listalta. Toiset ovat tärkeämpiä kuin toiset, koska olen jo löytänyt noin kolmasosan noista, mutta hinta on saanut ihoni kananlihalle enkä ole pitänyt mitään kiirettä vertaillessani eri kauppojen tarjouksia. Sitten on sellaisia joilla on Suomessa alhainen saatavuus ja kaikista vaikeimpia ovat julkaisut bändeiltä jotka eivät enää kirjoita uutta musiikkia ja joiden levy-yhtiöt eivät kierrätä niitä vanhoja; muunmuassa kulttiklassikkojen kuten In the Woods...:n, Slowdiven ja My Bloody Valentinen tuotantojen täydentäminen ei tule olemaan helppoa.

Vaikka on paha mennä valitsemaan lempilastaan, pitää silti todeta että suurinta ylpeyttä saan Antimatterin mainiosta debyytistä Saviour. Se tuo muistoja mieleen viime marraskuulta ja erityisesti siitä konsertista jonka päätteeksi kävin ostamassa sen muiden Antimatterieni kaveriksi. Se oli päätös parin vuoden metsästykselle sekä ainoa puuttuva lenkki kokoelmassa. Kaiken lisäksi se osoittautui täydelliseksi levyksi ja siten yllätti minut kokonaan. Nykyään todella harvoin käy niin että pidänkin eniten siitä levystä jonka hankin bändiltä viimeisenä, siis jos olen jo tykännyt niistä muistakin todella paljon, jopa niin paljon että menen katsomaan konserttia. Ja mikäli se vielä riittänyt, sen kannessa on nimikirjoitukset sekä Michael Mossilta että Duncan Pattersonilta.

Toinen helmi on Cold Fairylandin live-levy joka tuli hankittua täysin samanlaisessa tilanteessa kuin Saviour. Levy on äärimmäisen harvinainen sillä bändi on kiinalainen ja sieltähän musiikki missä tahansa tallennetussa muodossa ei kovin mutkattomasti kulkeudu muualle maailmaan. Viime vuoden helmikuussa Cold Fairyland tuli esiintymään Suomeen parille keikalle ja kun kävin todistamassa sitä paikan päällä, se vakuutti täysin ja siinä huumassa oli aivan pakko hankkia konkreettisia muistoja levyllä johon käteistä onneksi riitti. Musiikillisesti se ei ole aivan yhtä täydellinen napakymppi kuin esimerkiksi Saviour, mutta sen hankkimisella on poikkeuksellinen historia ja siksi pidän sitä erikoisena, varsinkin harvinaisuutensa ansiosta.

Olen onnellinen onnistuttuani vältellä kaikkia maailman noloimpia levyjä. Ainoastaan Hammerfallin puolikas tuotanto on hieman kiusallinen, mutta onneksi tekosyy ainakin Renegaden hankinnalle on että sitä ennen en vielä omistanut yhtään levyä. Kaksi seuraavaa Hammerfallia on ostettu säälistä. Hieman tuoreimmista tapauksista ainoastaan Lauri Tähkän & Elonkerjuun Maailma on renki on selityksen tarpeessa. Puolustusasianajajani huomauttaisi tähän väliin, että alkoholilla oli osuutta asiaan kun hänen päämiehensä totesi bändin olevan varsin rempseä esiintyjä ja siellä festareilla oli muutenkin kivaa niissä tunnelmissa. Olin kuitenkin täysin selvinpäin sillä hetkellä kun kävin ostamassa sen levyn seuraavalla viikolla. Tulipahan kuunneltua. Siitä on aika vaikea puhua.
My gramma has this joke where she says "Knock knock"
I say "Who's there?"
She says "I can't remember" and starts to cry

Poissa talitintti

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Skeptinen pessimisti
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Levyhyllysi sisältö
« Vastaus #12 : Toukokuu 18, 2009, 16:17:50 »
Minun levyhyllyni kätköistä löytyy enemmän parisen vuotta sitten paljon radiossa soineiden artistejen levyjä, koska tuolloin ostelin levyjä hyvin ahkeraan. Nykyään olen koettanut rajoittaa levyjen hankintaa ja olenkin usein päässyt levykaupasta ulos ilman, että olisin ostanut yhtään levyä. Levyjen määrää on hieman hankala sanoa, koska osa jäi parisen vuotta sitten muuton yhteydessä kotiin enkä ole vieläkään saanut raahattua kaikkia levyjä omaan kotiini. Täällä olevaan levyhyllyyni mahtuu muistaakseeni vain 60 levyä ja se on täynnä ja sen lisäksi minulla on sullottu laatikollinen levyjä sohvapöydän lehtiosioon. Kotiin levyjä jäi monia kymmeniä. Levyjä siis todella on.

Jos hyllyn sisältöä lähtee miettimään artisteittain niin siellä on esimerkiksi kaikki ilmestyneet Sunrise Avenuen, Poets of the Fallin ja Lauri Tähkän ja suurin osa Yön, Fall Out Boyn, The Rasmuksen, Anssi Kelan ja Musen levyistä. Suurimpana aarteena pidän Switchfoot yhtyeen The Beautiful Letdown levyä, jonka ystäväni toi minulle Ranskasta. En ole Suomessa törmännyt yhteenkään yhtyeen levyyn, joten tuo on aarteeni. Muita aarteita on Yön 1983 ilmestynyt Varietee ja varmasti ihan aiheesta listaan Nightwishin End of an Era live-albumi, joka on itseasiassa ostettu kirpparilla muutamalla eurolla.

Hmmm... Uusin levy ja sen paras biisi... Kokoelmaani uusin lisäys oli Sunrise Avenuen Popgasm, joka kolahti postiluukusta noin viikko sitten. Popgasmissa on paljon hyviä biisejä, mutta eiköhän parhaaksi yllä Rising sun tai Welcome to my life, joka on aivan äärettömän kaunis kappale.
Kirk: My Nikon is state of the art. Max: Oh, I've got a Nikon too. It's an N64 with 3D matrix metering, 35 to 210 zoom. What have you got? Kirk: It's a Nikon. (Gilmore Girls)
---
Rory: I just don’t want to be queen. Tristan: Me either [pause] King - I don’t want to be king. (Gilmore Girls)

Poissa Jentsuma

 • puhelias hölöttävä ärsyttävä pölö
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Levyhyllysi sisältö
« Vastaus #13 : Toukokuu 20, 2009, 20:09:19 »
Joo mulla on ihan kivasti levyjä, mitä viimelaskelmien mukaan 34. Monet on vanhoja, sillon niitä halusin enemmän. Jos nyt alotettaisiin näistä vanhoista (nyt puhun jostain suurinpiirtein 6 - 8 vuotta vanhoista). Elikkäs minulta löytyy ABBA - Gold Greatest hits, Shakira - Laundry Service, Britney Spears - Oops!...I did it again, Tiktak - Frendit ja Tiktak - Jotain muuta. Enemmänkin pienenä Shakiraa ja Britneytä kuuntelin kun ABBAa. Lempibändini oli ehdottomasti Tiktak pienempänä, enää en kyllä kuuntele paljoa vaikka kaikki levyt omistankin. :P Sitten mulla on aika paljon tällasia random levyjä: Leevi and the Leavings - 40 ensimmäistä hittiä, Sunrise Avenue - On the Way to Wonderland, Las Ketchup - Hijas del Tomate, Gwen Stefani - Love. Angel. Music. Baby., T.A.T.U - 200km/h in the Wrong Lane, The Pussycat Dolls - PCD, Juanes - Mi Sangre, Irina - Vahva, Apulanta - Eikä vielä ole edes ilta, PMMP - Leskiäidin tyttäret, Pikku G - Räjähdysvaara (poltettu levy) ja Amy Diamond - This is me now. Noista nyt sellasia mitä paljon nykyään kuuntelen on Apulanta ja PMM. Jos lempikappaleita PMMP:ltä pitäisi sanoa ne ois Kiitos, Kesäkaverit, Henkilökohtaisesti, Taiteilia ja Päät soittaa. On "Joku raja"kin hyvä mutta oon jo vähän kyllästynyt siihen ku se on kuulunu niiin paljon. Apulannalta en voi sanoa tuolta levyltä parhaita koska tykkään niistä kaikista.

Sitten mulla on vielä Tiktak - Ympyrää ja Tiktak - Myrskyn edellä. Hyllystä löytyy myös kiva rivi Juha Tapion levyjä; Mitä silmät ei nää, Ohikiitävää, Kaunis ihminen ja Suurenmoinen elämä. Tykkään myös Maija Vilkkumaasta joten tietysti minulla on myös hänenkin levyjään. Meikit, ketjut ja vyöt(poltettu), Ei, Se ei olekaan niin ja Superpallo. Ja tietyski koska tykkään hyvin paljon Los Serranosta mulla pitää olla Fran perea - La chica de la habitación de al lado ja SJK - Santa Justa Klan. Multa löytyy myöskin näitä levyjä missä on vaikka mitä kappaleita, sekoitus kaikkea; Now That's What I Call Music, NRJHITS6, Play It Again - Loaded with 22 hits (tän sain Sisters Clubista joskus kauan kauan aikaa sitte). Ja sitten viimeisimpänä muttei vähäisimpänä tänään ostin 10 eurolla Happoradio - Kaunis minä -levyn.

//korjattu pikku kirotusvihre :P

//Ostin muuten PMMP - Veden varaan levyn tuossa vähän yli kuukausi sitten.
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 12, 2009, 17:24:52 kirjoittanut Jentsuma »
Is this the real life, is this just fantasy ?

Poissa Asoalian

 • : W
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Levyhyllysi sisältö
« Vastaus #14 : Toukokuu 20, 2009, 21:12:04 »
Minä en ihan joka levyäni jaksa ruveta listaamaan, koska niitä löytyy suurinpiirtein 150 kappaletta (joista ehkä yhteensä 10 on sinkkuja tai poltettuja), mutta sisältö on aika laidasta laitaan. Vanhin levy noista, tai siinä mielessä että se taisi olla ensimmäinen levy jonka sain, on Britney Spearsin Baby One More Time. Se on joskus aikoinaan tullut kuunneltua ihan puhki, ja jollain tapaa pidän siitä edelleen. Tai aainakin siihen liittyy paljon muistoja, hyviä ja huonoja, jos ei muuten :) Viimeisin levy jonka olen hommannut... hmm. Taitaapi olla, että Placebon tuotanto miinus Sleeping With Ghosts, isä osti Virosta (haha, ei piraattikopioina sentään - kielsin sen erikseen ;)). Ei kun hetkinen, niiden jälkeen olen sittenkin hankkinut vielä Lily Allenin It's Not Me It's Youn. Alunperin minulla oli se vain koneelle ladattuna, mutta kun se nyt sattui olemaan hyvä, yllättävän hyvä, niin oli pakko hankkia se aitonakin.

Eniten levyjä ostin luultavasti sinä aikana, kun kuuntelin vielä paljon paljon metallimusiikkia. Kuuntelen edelleenkin, mutta en enää niin paljoa enkä ole Bodomin uusimman jälkeen ostanut uusia metallilevyjä. Anyways, silloin saatoin kuukauden sisään hommata viisikin levyä - sillä saattoi tosin myös olla jotain tekemistä sen kanssa, että oli kiva levykauppa ja oli lahjakortti ja tykkään ostaa asioita. Niitä levyjä en sitten ikinä ole kuunnellut kovin montaa kertaa. Omistan aika monta levyä, jotka olen kuunnellut kokonaisuudessaan läpi maksimi kolme kertaa ja sen jälkeen vain suosikkibiisejäni iPodista.

Suosikkilevyni, hmm. Niitä on monta eri tilanteisiin. Tunnearvollisesti tärkeimmät ovat ehdottomasti ...Baby one more time, Bustedin A Present For Everyone sekä Maija Vilkkumaan Meikit, ketjut ja vyöt. Levy, jota ilman saattaisin olla aika erilainen, on Nightwishin Once. Parhaat levy parhausmielessä ovat Bodomin Are You Dead Yet? ja Sonata Arctican Silence. Vaihteleva lempparilevy on tällä hetkellä The Killersin Sam's Town. Viime aikoina olen tosin kuunnellut ylivoimaisesti eniten The Soundsin Living In Americaa ja Dying To Say This To You:tä.

Suurin osa levyistä löytyy hyllystäni koska ne ovat hyviä, mutta on tuolla myös aika paljon kaikkea randomkamaa, esimerkiksi High School Musical kolmosen soundtrack ja tottakai Pikku G:n Räjähdysvaarat ja muut. Melkein harmittaa, etten enää omista Hijas del Tomatea tai Smurffilevyjä tai muita hyviä lapsuusmuistoja :>

Nykyisin en enää pahemmin kuuntele levyjä. Minusta on tullut tällänen MP3-sukupolvelainen :( Asiaan voi toki aavistuksen vaikuttaa myös se, että CD-soitin on aika vänkä. Kun laittaa lisää volyymiä, ääni menee hiljaisemmalle ja muuta kivaa^^
"You think that's hard? Try auditioning for Baywatch
and being told they're going in another direction."

Poissa Audra Dancer

 • Sir Emilia Sarkington
 • Vuotislainen
 • Gaze the Haze
  • Livejournal
  • Vainajala.org
 • Pottermore: HazelNight52
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Levyhyllysi sisältö
« Vastaus #15 : Toukokuu 21, 2009, 10:10:53 »
Eli siis. Minun levyhyllyni sisältää vähän kaikenlaista. Noin puolet levyistäni on sellaisia, joita aktiivisesti kuuntelen ja joista kovinkin pidän. Ne loput sitten ovat jotakin vuosia sitten hankittuja, joista en pidä enää ollenkaan, mutta joista en ole vielä päässyt eroon. En ole ikinä laskenut, montako levyä minulla on.

Voisin vähän laajentaa käsitystänne siitä pimeästä osasta levyhyllyä, josta en normaalisti mainitse sanallakaan. Eli, nyt näette Dancerin synkimmät salaisuudet. Dancerilta löytyy kaappien kätköistä muun muassa Nylon Beatin levyjä. Ne on hankittu joskus silloin kun ne olivat uusia ja muodissa kakkosluokkalaisten pikkutyttöjen keskuudessa. En muista, pidinkö niistä silloin, mutta nykyään en moista kuuntele silkasta ärsyyntymisestä - niin se maku muuttuu. Nykyisin Nailonit aiheuttavat minussa vain ärsyyntymistä ja vakavaa henkistä kääpistymistä, joten ne on dumpattu kaappiin suurin piirtein pohjimmaisiksi. Muuta synkkää on luvassa, vaikka kaiketi aloitinkin pahimmalla. No, viidennellä tai kuudennella luokalla tykkäilin Pinkistä (en väristä kuitenkaan), joten hommasin I'm Not Dead -lätyskän levyhyllyyni. Enää en pidä kyseisestä laulajasta, muun muassa siksi, etten pidä hänen musiikkivideoistaan (vaikka Stupid Girls olisi kuinka kantaanottava hyvänsä), tyylistään (musiikillisesti ja muuten) enkä edes lauluäänestä. En tiedä, mistä moinen maunmuutos on näiden kolmen vuoden aikana tullut. Hoh.

On vielä pari bändiä, joita levyhyllyni alapuolella olevassa hyllyssä pohjimmaisena roikuskelee turhanpanttina, nimittäin eräs minua nykyään suuresti ärsyttävä (lähinnä laulajan äänen vuoksi ärsyttävä tämä) Tiktakin seedee (näistä tykättiin kolmannella luokalla) ja Now 5, josta löytyy sellaista senaikaista valtavirran musiikkia, joka saa ihoni kananlihalle. Suurin osa sen tuplalevyn kipaleista on mielestäni vain niin yksitoikkoisia, etten jaksa kuunnella niitä. Ja osa on soitettu aikanaan puhki radiossa + tämänkin kohdalla on tapahtunut sitä legendaarista musiikkimaun muuttumista.

Musiikkimakuni alkoi radikaalisti muuttua kolmannelta luokalta lähtien ja seitsemänteen luokkaan mennessä se oli muuttunut käytännössä kokonaan. Kolmannella löysin Nightwishin, joka on pysynyt levyrepertuaarin kunnianarvoisena jäsenenä tähänkin päivään saakka, ja pysyy edelleen, vaikkei nykyisin kirkkain tähti olekaan näin laulajamuutoksen jälkeen. Nyt levyhyllystä löytyy myös Sonata Arcticaa, Eternal Tears of Sorrowia, Metallicaa, Iron Maidenia, Neil Youngia, Deep Purplea, Electric Light Orchestraa, The Moody Bluesia, Blackmore's Nightia ja niin edespäin. Eli vanhemmalla meiningöinnillä ja metallilinjalla mennään. Myös jonkinlainen nykyrock kelpaa (CMX esimerkiksi). Silti vanhat luurangot löytyvät kaapin perukoilta edelleen. Olen vain lopettanut niiden kuuntelemisen.

Minulla on sellainen paha tapa, että haluan aina vain lisää levyjä. Jos minulla olisi kunnollinen levysoitin, siis ihan sellainen millä vingutetaan vanhoja kunnon vinyylejä, ostelisin niitäkin aina sieltä, mistä niitä sattuu löytymään, sillä pidän vinyylilevyistä. Hommaan sellaisen levysoittimen vielä. Mutta seedeelevyjäkään minulla ei ole koskaan tarpeeksi, sillä tämänkinhetkisiltä mieliesittäjiltäni tahtoisin mielellään kaikki heidän tekemänsä levyt ja sitten joskus tulevaisuudessa, kun omistan ne, tahdon lisää jonkin muun levyjä. Sellaista se on, eikä kierre katkea koskaan, sillä uskon vapaasti että hyvää musiikkia tullaan tekemään vielä tulevaisuudessakin. Tällä hetkellä odottelen netistä tilaamaani Simon & Garfunkelin seedeetä mitä malttamattomimpana. Kyseessä on kokoelma, joka sisältää käytännössä lähes kaikki uljaat kipaleet, joiden esittäjästä minulla ei ole ollut harmainta aavistusta. Äiti sitten ystävällisesti informoi, että tällainenkin on olemassa. Yleensäkin melkein kaikki uljaat levyt, jotka olen lähiaikoina ostanut (mm Gerry Raffertyä, ELOa jne), ovat tulleet tutuiksi sen kautta, että äiti on opastanut minua kuuntelemaan moisia ja olen tykästynyt niihin. Se, että miulla ja äitillä on samanlainen musiikkimaku, on kätevää, koska minun ei tarvitse itse ostaa levyjä itselleni kun äiti ostaa ne ja minä voin sitten kuunnella niitä.

Niin ja, niistä mainitsemastani "kamalista levyistä" vielä, ei minusta siinä ole mitään vikaa, jos niistä tykkää, itse vaan en enää jaksaisi kuunnella moisia, sillä makuni on muuttunut musiikin suhteen aika vakavasti.

~Moondancer (mainitsemattajättäjätär)

Poissa moottorisaha

 • Voldemortisti
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • be loud, let your colors show.
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Levyhyllysi sisältö
« Vastaus #16 : Heinäkuu 14, 2009, 14:35:25 »
Voih, cd-levyt. Saan jotain kiksejä pelkästä pitkän levyrivistön ajattelemisesta.

Minulle musiikki on ollut henkireikä vuosikaudet, välillä tuntuu, ettei kukaan voi olla niin fanaattinen musiikin suurkuluttaja kuin minä, vaikka olen toki väärässä. Saan suurta nautintoa ostaessani arvostamani artistin / yhtyeen kättenjäljen omaan hyllyyni.
   En nykyään voi edes mennä levykauppoihin, ellei minulla ole rahaa ostaa jotain. Siinä tulee vähän samanlainen fiilis, kuin oikein hyväsydäminen hemmo menee eläinkauppaan, ja haluaisi viedä nuo kaikki pienet karvakasat kotiinsa, ja antaa niille yhtä paljon rakkautta, olla jättämättä niitä kaikkien sörkittäviksi ja tuijoteltavaksi liikkeen kylmiin neliöihin. Minä tunnen samoin joutuessani ohittamaan levylaarit ja -hyllyt pystyen vain suomaan niille muutaman lämpimän katseen ja kosketuksen.

Sitten alas vaaleanpunaiselta pilveltä, ryminällä. Oma levyhyllykköni on kooltaan ja vaihtelevuudeltaan suorastaan säälittävä. Ostelin eniten levyjä pari vuotta takaperin, jolloin kuuntelin lähinnä raskaampaa mättöä. Levyt edustavatkin tätä saagaa, sieltä löytyy kaikki Slipknotin ja Killswitch Engagen levyt, lisänä Sepulturaa, Clawfingeriä, jopa yksi Cradle of Filth, jota en tosin ole kuunnellut vuosikausiin.
   Alternative-puolesta pitävät huolen Queens of the Stone Agen ja Rage Against the Machinen levyt, kun taas grunge on edustettuna loistavaakin loistavammilla nimillä: Alice In Chains ja Soundgarden. Kermana kakun päällä useita muita artisteja, joiden nimien luettelu tuntuu näin kipeänä äärimmäisen tuskalliselta.
Kuten muunmuassa Moondancer tuossa paljasti, myös minulla on pakkomielle saada kartutettua levykokoelmaani. Jos minulla ylimääräistä rahaa olisi, tuhlaisin todennäköisesti lähes kaiken seedeisiin. Nykyisellään ”välttämättömien” ostoksien (tupakan ja kaljoittelun sekä ryyppyillat päättävien roskaruokamättöjen…) jälkeen minulle ei jää oikeastaan mitään käteen. Niih, ei varsinkaan nyt, kun ei ole töitä eikä mitään tukiakaan tule D:

Viime aikoina olen luukuttanut lähinnä vain electronista musiikkia, ja rikastuttuani odotan innolla sitä päivää, että pääsen tilailemaan netin kautta laumoittain näiden mahtimiesten albumeita.

Kuten kaikille niille. jotka eivät karkuun ennätä, selostan lämpimällä, rakastavalla äänellä, cd-levyni ovat lapsiani. Naarmu on katastrofi, lohjennut cd-kotelo maailmanloppu. Sormenjäljistä selvitään juuri ja juuri nitroilla. En mielelläni lainaakaan levyjäni kenellekään, vaikka itse lainailen muiden levyjä aina kun johonkin mielenkiintoiseen törmään. Johtuu toki siitä, että tiedän itse pitäväni huolta toisten lapsista, kun taas en voi olla varma, kuinka pahasti minun kakarani saavat toisten hoivissa selkäänsä ;)

Jos sitten pitää joku suosikkialbumi mainita, niin kyllä se on ehdottomasti Faith No Moren Angel Dust. Menee joka mielentilassa, upein kokonaisuus koskaan. Kylmiä väreitä nämä nerot meikälle ovat aiheuttaneet useammin kuin kukaan muu.
When you say it's dead and gone, yes, I know you're wrong

Poissa Aiëdaíl

 • Näätärikkaus
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Levyhyllysi sisältö
« Vastaus #17 : Lokakuu 12, 2009, 21:32:18 »
Minulla ei ole perinteistä "levyhyllyä", mutta yksi toisen kirjahyllyni hyllyistä on omistettu vain musiikille. Levyjä löytyy nelisenkymmentä ja vielä muutama single. Lisäksi on pari juhliin itse poltettua kokoelmaa sekä tietysti oppikirjojen cd:itä. Syy levyhyllyni rajoittuneisuuteen ei tosin ole se, että tietokone olisi musiikkikirjastoni nro 1. Sen sijaan en viitsi turhaan ostaa tuplana levyjä, jotka saan lainattua Astaraelilta :D

Mitä sieltä sitten löytyy? Vanhojen idoleiden levyjä, nykyisiä suosikkeja vai 'muuten vaan' säilytyksessä olevia?
Nykyisiä suosikkeja (jotka tosin ovat myös vanhoja suosikkeja), sillä myyn levyt eteenpäin, kun bändi lakkaa kiinnostamasta. Näin tosin käy varsin harvoin, ja levyhyllystäni onkin poistunut lähinnä lapsuuden hittejä kuten TikTakia sekä joitakin varhaismurrosiän metallisekoiluja. Olen melko tehokas kierrättämään levyhyllyni sisältöä eteenpäin, joten "muuten vaan" -säilytettäviäkään ei löydy. Kuuntelen artisteja ja bändejä "kaikki tai ei mitään" -asenteella, eli lainaan mieluummin kirjastosta tai kaverilta, jos musiikki miellyttää korvaani vain osittain. Tällä hetkellä eniten löytyy Malice Mizeria, Emilie Autumnia, Nightwishia ja Moi dix Moista. Satunnaisia hankintoja on vain pari levyä, sekä muutama keikoilta ostettu sinkku. Elokuva- ja musikaalisävelmiä löytyy noin 10 kiekon verran.

Uusin hankinta taitaa olla Versaillesin Noble, joka ehti olla ostoslistalla jo pidempään. Tällä hetkellä metsästän muutamaa singleharvinaisuutta suosikkibändiltäni sekä paria kokoelmistani puuttuvaa albumia erinäisiltä artisteilta. Emilie Autumnin Opheliac-levyn extrapainoksen + oheistuotteiden ennakkotilaaminenkin kummittelee mielen perukoilla.
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 27, 2010, 18:08:54 kirjoittanut Aiëdaíl »

Dragonfly

 • Ankeuttaja
Vs: Levyhyllysi sisältö
« Vastaus #18 : Lokakuu 14, 2009, 00:24:36 »
Levyhyllyni ei todellakaan ole mikään järin suuri, mutta sieltä löytyy ainakin Nightwishin ''Dark passion play'' ja ''Century child''. Molemmat ovat mielestäni aivan loistavia levyjä. Century child on täysi mestariteos, lähestulkoon jokainen kappale on mielestäni mahtava, vain yksi tai kaksi vähän heikompaa löytyy. Myöskin Dark passion play on uuden laulajan kanssa erittäin hieno teos ja siitäkin löytyy useita loistobiisejä - ikävä kyllä myös useampia huonoja kuin Century childilta.

Nightwishin lisäksi levyhyllystä löytyy Sonata Arctican albumit ''Ecliptica'' ja ''The Days of Grays'', jotka ovat niinikään huippuluokkaa. Eclipticalla on monia ei-niin-hyviä biisejä, mutta kolme aivan uskomatonta biisiä korjaavat sen; Fullmoon, Destruction preventer ja My land. The Days of Grays on enemmän progressiivinen, kuin aikaisemmat, mutta silti se on todella paljon mieleeni. Erityisesti kappaleet Deathaura, The Last amazing grays, Flag in the groud, The Dead skin, Juliet, No dream can heal a broken heart ja The Truth is out there iskivät, joten aika hyvä levy täytynee siis olla.

Poissa Ruiskaunokki

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Levyhyllysi sisältö
« Vastaus #19 : Lokakuu 23, 2009, 23:43:12 »
Minulle uuden CD-levyn ostaminen tuottaa sellaista mielihyvää, jota ei mitenkään voi korvata nettimusiikkikauposta ostamalla&lataamalla hankitulla musiikilla. Totta on, että nykyään kopioin monet levyni tietokoneen kovalevylle, sillä kuuntelen enimmän osan ajasta musiikkia tietokoneelta, mutta konkreettinen levy on pakko omistaa. Mikä sen ihanampaa kuin plärätä kansilehtisiä ja ihailla kuvia!

Ensivilkaisulla sanoisin levykokoelmani olevan sangen monipuolinen, mutta hetken pohdittuani totesin, että valtavirtapoppia kuitenkin löytyy suhteessa eniten. Enkä koe oman kokoelmani kuitenkaan olevan niin yltiömäisen suuri. Kertaakaan en ole laskenut omistamiani levyjä enkä tehnyt täydellistä listaa, mutta arvioni menee jossain 200-300 kpl välillä. Siihen voidaan tietenkin lisätä vanhempieni ostamia levyjä silloin, kun minä vielä olin kakara eikä viikkorahoilla ostettu levyjä vaan karkkia.


Ensimmäisiä levyjäni siis olivat sarjassamme Spice Girls/Backstreet Boys/Savage Garden. Ei niissä mitään häpeämistä, heiltä kuitenkin löytyy kuunneltavaa musiikkia, jota edelleen nostalgiafiiliksissä lähtee kuuntelemaan. Vasta yläkoulun aikoihin aloin ostamaan omat levyni, ja silloin homma taisi lähteä liikkeelle Nightwishista, joiden tuotantoa minulta löytyy reilun 20 CD:n ja DVD:n verran. Nykyään olen vähän vähentänyt singlejen ostamista heiltä, sillä Oncen aikaiset vähintään 2 versiota/single oli vähän liikaa :D Mutta hyväksi havaittu rakas yhtye, jolta uuden täyspitkän albumin ostaa sen enempiä empimättä.

Korealainen valtavirtapoppi vei sydämeni pari vuotta sitten, ja se näkyy levyhyllyssäni: ~30 julkaisua Super Juniorilta. Siinä rinnalla myös muiden korealaisten idolibändien levyjä on tullut hankittua, mutta koska SJ teki minulle saman kuin mitä Nightwish ysiluokalla, minun on aivan pakko ostaa jokainen versio joka albumista ja singlestä :D

Muutoin levyhyllystäni löytyy jonkin verran myös elokuvien ja tv-sarjojen soundtrackeja sekä hetken mielijohteesta ostettuja, enemmän tai vähemmän helmiä (kuten Antti Tuiskua, Haloo Helsinkiä ja MUCCua :D) Tällä hetkellä en saa mieleeni yhtään hutiostosta, sillä kun ostan levyn, yleensä pistän itseni pitämään siitä :D "No kun nyt ostin tän, niin totta kai tää on hyvää."

Ostoslistalla on edelleen monen monta levyä, joita ostan sitten kun rahatilanne taas enemmän sallii. Esimerkiksi Saiga Mitsukin uusimmat singlet minulta puuttuvat täysin D:

snögeli

 • Ankeuttaja
Vs: Levyhyllysi sisältö
« Vastaus #20 : Marraskuu 22, 2009, 16:18:33 »
Minun levyhyllystä löytyy The Rasmuksen koko tuotanto. Tai no, melkein koko tuotanto... Singleistä minulla ei ole muita kun in the shadows ja uusinta kokoelmalevyä minulla ei myöskään ole. En ole edes  varma onko se ilmestynyt.

Sitten löytyy The black eyed peasin the E.N.D ja kun piti olla perustelut niin sain sen synttäri lahjaksi bestikiseltä. Anna Abreun Now, sain sen joululahjaksi. Pari Antti tuiskun levyä. Niitäkin olen saanut joululahjaksi. Pmmp veden varaan, sen ostin itse kun ihastuin Lautturi biisiin. Cristal Snow prophecy aivan ihana levy sen ostin tampereelta luokkaretkellä. Ja sitten mulla on pari levyä laatikossa mutta kun ne ei ole levyhyllyssä niin niitä en tälleen esittele.

Dragonfly

 • Ankeuttaja
Vs: Levyhyllysi sisältö
« Vastaus #21 : Kesäkuu 27, 2010, 02:35:27 »
Kylläpäs on edellisestä viestistä aikaa. Mutta asiaan - pitää päivitellä, viimeisen puolen vuoden aikana on nimittäin tullut laajennettua levyhyllyä melkoisesti.

Nyt nimittäin omistan kaikki Nightwishin ja Sonata Arctican levyt - ihan siis kaikki. En tietenkään jokaista singleä ole mennyt ostamaan, mutta kaikki studioalbumit, jos nyt tarkennetaan.

Sitten olen ostanut Alestormin ''Captain Morgan's Revenge'' -levyn, Avantasian levyt ''Angel of Babylon'' sekä ''The Wicked Symphony'', Lullacryn ''Crucify My Heart''in, sekä Stratovariuksen levyn ''Polaris''. Hyllyä olisi tarkoitus laajentaa jatkossakin, heti kun uutta materiaalia ilmestyy - esimerkiksi Nightwishin ja Sonatan seuraavat levyt lähtevät kaupan hyllyiltä minun hyllylleni heti ilmestymispäivinä.

Poissa Nomoni

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
Vs: Levyhyllysi sisältö
« Vastaus #22 : Kesäkuu 27, 2010, 10:49:59 »
Levyhylly sijaitsee itse asiassa isoveljen huoneessa, 19 (en jaksa luetella kaikkia) Judas Priestin levyä siellä on ja Risingn in The East- DVD, puuttuu vaan pari kokoelma-albumia mutta normaali levyistä kaikki ja neljä vinyyli-levyä samalta bändiltä.
Sitten on AC/DC:tä jonkin verran pari normaali levyä DVD ja sitten kaksi vinyyli-levyä.
Jotain Megadeth:ia löytyy mutta se jää vähemmälle, sitten on jonkin verran ihan sekalaista PopRock-kaikenlaista musiikkia elikkä todella laajasti löytyy levyjä.
Queen:in levyjä ei nyt oikein hirveästi ole mutta Absolute Greatest ja Greatest Hits löytyvät joitain Nightwishin levyjä löytyy esim. Dark Passion ja sitten pari vanhempaa levyä.

/// on paljon muutakin mutta tuossa mitä kuuntelen
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 13, 2010, 15:10:42 kirjoittanut Nomoni »

salainensalatalo

 • Ankeuttaja
Vs: Levyhyllysi sisältö
« Vastaus #23 : Kesäkuu 28, 2010, 23:34:58 »
Jos lasketaan kaikki levyt jotka on virallisesti mun omistuksessa...


Risto Järvenpää vaimikäsenyoli - Tatsin ja janssin poika. Ihan kiva lastenlaululevy, sain tuttavaperheeltäni lahjaksi joskus vuonna 2001. Tai en ole itse asiassa ihan varma sainko sen mä vai mun pikkusisko. Kappaleesta jossa lauletaan tanssivista peikoista tulee vahvasti mieleen muisto jossa laulan tätä pyörän selässä äitini kyytsätessä mua jostakin pimeään aikaan syksyllä. Taitaa olla yksi mun lempimuistoista. Tosin nyt kun ajattelee, en ole täysin varma siitä onko tuo oikea muisto vai pelkkää mielikuvituksen tuotetta...


Terve teille lintuset. Tämä tuli yhdestä lasten kirjakerhosta kun olin jotain yhdeksän vanhana. Olin kiinnostunut linnuista siihen aikaan. Ei sillä että mulla vieläkään mitään niitä vastaan olisi.


Elämä lapselle ja mikähän se vuosi nyt oli. Tämä oli joku jäsenlahja jostakin. Tykkäsin tästä kyllä silloin nelos-vitosluokalla, oli tässä munta hyvää kappaletta.


Anna Abreu -  Enpässatumuistamaannimeä. Sain tämän seiskaluokalla joululahjaksi, vaikka olisin halunnut Black Eyed Peasin levyn. Yhyy. Musiikkimakuni oli hieman torso tuolloin. No, kyllä tätä tuli silti kuunneltua.


Kanye West - Graduation. Tähän liittyy hyviä muistoja, mm. siksi koska tämä oli ensimmäinen itse ostamani levy ja ostin sen Lontoon Harrodsilta, kun sain valita jotain suht halpaa ostettavaa. Huu, tulikin tässä mieleen että mulla oli yhtenä vaihtoehtona siellä Mikan debyyttilevy, mutta valistin sitten tämän. Tämä oli sitten monta kuukautta kovassa kuuntelussa, mutta nyt ei ole tullut pitkään aikaan kuunneltua. Esim. Homecoming on kyllä edelleenkin ihan hyvä biisi.


Kent – Vapen&Ammunition. Ostin kirpparilta hintaan 1 e 50 snt. Ei mennyt euroviiskytsenttiä ihan hukkaan, tässä on monta hyvää kappaletta ja kannessa on kivannäköinen tiikeri.


Mulla ei ole kovin paljon levyjä koska kuuntelen musiikkia enimmäkseen mp3:sesta, Media Playeristä ja YouTubesta.

« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 29, 2010, 00:28:25 kirjoittanut salainensalatalo »

Poissa Bloody Princess

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Levyhyllysi sisältö
« Vastaus #24 : Kesäkuu 30, 2010, 17:59:26 »
Levyhyllyni sisältö ei ole tällä hetkellä mitenkään erityisen kattava, osa noistakin levyistä on vain "säilytyksessä" aka hyllyä täyttämässä. Viime aikoina olen kuitenkin hankkinut enemmän itseäni miellyttäviä levyjä, joten hyllyssä alkaa pikkuhiljaa olla kunnon sisältöäkin.

Nightwish - Highest Hopes
Tarttui mukaani viime syksynä, yllättäen ja ihan vain lähikaupassa käydessä. En olisi uskonut että sieltä näinkin hyviä levyjä löytyisi, joten yllätyin hyvinkin positiivisesti. Kotelokin on todella kaunis, mutta valitettavasti etukannessa oli jonkinmoinen halkeama jo levyn ostaessani. Parasta kappaletta on kyllä äärimmäisen vaikea valita, mutta mainittakoon ainakin Wishmaster, Ever Dream, Over the Hills And Far Away -cover ja Wish I Had an Angel. Löytyypä levyltä myös iki-ihana Walking in the Air.

Nightwish - Made in Hong Kong (And in Various Other Places)
Suurimmaksi osaksi liveversioita NW:n kappaleista. Ai että, yritin lukea kokeeseen kuunnellessani levyä ensimmäisen kerran, mutta kun Bye Bye Beautiful lähti soimaan, keskittymiseni katosi jonnekin aivan muualle. En ollut oikeastaan kuunnellut Nightwishin kappaleita liveversioina aiemmin, johtuen lähinnä Youtubeen postattujen livevideoiden huonosta laadusta. Kyllä, hatara syy. Oli siis erittäin positiivinen yllätys, miten esimerkiksi tuokin jo valmiiksi mahtava kappale kuulosti livenä aivan uskomattomalta. Olisin voinut hypätä katosta läpi, jos en olisi pelännyt pollani puolesta. Pakko päästä näkemään NW joskus livenä, pakko. Tosin se lienee sula mahdottomuus, kun ottaa huomioon miten nopeasti vaikkapa yhtyeen Olavinlinnan keikka myytiin loppuun. Vaikka voisi sen ajatella niinkin, että jos ne muutkin, niin miksen minäkin?
Aivan upea levy, vähän vaikea tästä on muuta sanoa.

Nightwish - Lokikirja
Mahtava kokoelma, tämän ostettuani omistankin nyt lähes kaikki NW:n levyt. Pari taitaa puuttua, jos oikeassa olen. Anyway, kokoelmasta löytyy musiikkia niin "vanhemmalta" kuin "uudemmalta" Nightwishilta, joten jokaiselle löytyy varmasti jotakin. Ihanaa musiikkia kaikki tyynni.
Tarkennukseksi vielä, boksi sisältää kyseiset albumit:
Angels Fall First
Oceanborn
Wishmaster
Over the Hills And Far Away
Century Child
Bless the Child
Once
Dark Passion Play


Sonata Arctica - Takatalvi
Paljon covereita, mutta myös Sonatan omaa tuotantoa. Yhtye vetää Scorpionsin, Helloweenin, Metallican, Bette Midlerin ja Iron Maidenin kappaleita vahvasti, mutta osaaminen näkyy joka tapauksessa parhaiten niissä bändin omissa kipaleissa. Sonata on tunnettu sanoituksistaan, ja se käy kyllä ilmi tätäkin levyä kuunnellessa. Hieman balladimainen, ei ehkä niin yhtyeen perinteistä tyyliä edustava Shy on yksi suosikeistani tältä levyltä. Lyriikat ovat aivan ihanat. Toinen lempparini taitaa olla Black Sheep.

Sonata Arctica - Winterheart's Guild
*Päivitys tulossa myöhemmin

Sonata Arctica - Silence
*Päivitys tulossa myöhemmin

Sonata Arctica - Ecliptica (Remastered 2008 Edition)
Sain vihdoin ostettua tämän lähitienoon Anttilasta omakseni, jotta velikin sai oman levynsä takaisin "säilytyksestäni". Mutta muah, minullapas onkin remasteroitu versio! Hyviä kappaleita kaikki, mahdotonta valita parasta. Tällä hetkellä mieleen muistuvat kuitenkin parhaiten Fullmoon, Replica ja Letter to Dana.
//Nykyään omistan sitten alkuperäisversionkin, veljeni ei ottanut levyhyllyään mukaansa muuttaessaan joten otin vapauden ottaa muutamia levyjä omaan säilytykseeni.

Sonata Arctica - The Days of Grays
Joskus huhtikuun tienoilla tämän löysin, ja pakkohan se oli ostaa kun en kerran omistanut vielä. ^^ Ihana levy. Lempikappaleeni tältä kyseiseltä albumilta voisin sanoa olevan No Dream Can Heal a Broken Heart, Deathaura tai Juliet. Ärh, tahtoo Sonatan keikalle.

Apocalyptica - 7th Symphony
En omista Apocalypticalta muita levyjä kuin tämän kyseisen, vaikka pidänkin heidän musiikistaan hyvin paljon. Sellometallia. <2 Melodinen metalli kuuluu muutenkin minulle tärkeimpiin metallin alalajeihin yhtä vakaasti kuin nenä päähän, joten tämähän sopii. Musiikki on kaunista sellaisenaankin, mutta on mukavaa että tältä levyltä löytyy muutakin kuin instrumentaaleja. Parhaita kappaleita ovat mielestäni End of Me ja Not Strong Enough.

Evanescence - Fallen
Taattua Evanescencea, sisältää sekä bändin tunnetuimpia kappaleita että yksittäisiä, ei-niin-kuultuja helmiä. Lempikappaleen päättäminen on kuin etsisi neulaa heinäsuovasta, mutta sanotaanpa nyt esimerkiksi My Last Breath.

Within Temptation - Mother Earth
Taattua Within Temptationia. Tarkoitukseni oli ostaa levyreissullani bändin uusin levy, mutta se ei ollutkaan vielä tullut. Tämä pisti kuitenkin silmään sen verran, että ostin. Sisältää WT:n ehkä tunnetuimpia kappaleita, johtuen siitä, että albumi on julkaistu jo tässä muutama vuosi sitten. Oma suosikkini tältä levyltä on Bittersweet, muita olen tullut kuunnelleeksi lähivuosina sen verran, etteivät ne oikein jaksa enää saada aikaan mitään erityisiä fiiliksiä. Bittersweet on kuitenkin sanoiltaan todella kaunis, ja se taitaakin olla sattumalta kappale, joka alunperin johti minut Within Temptationin pariin.

Within Temptation - Unforgiving
Olen jollakin tapaa pettynyt, sillä huomaan pitäväni vanhasta WT:stä enemmän kuin uudesta. Vaikka tällä levyllä onkin useita hyviä kappaleita, ei jälkeenpäin muista mikä oli mikäkin eikä mieleen jää erityistä suosikkia, sillä kaikki kipaleet kuulostavat jossain määrin hyvin samanlaisilta. Faster nyt tietysti on jäänyt mieleen paljon radiossa soineena, mutta... en ole niin tyytyväinen tähän levyyn kuin voisin olla.

Linkin Park - Live in Texas
*Päivitys tulossa myöhemmin

Linkin Park - Road to Revolution (Live at Milton Kevnes)
*Päivitys tulossa myöhemmin

HIM - And Love Said No (The Greatest Hits 1997-2004)
Pidän HIM:istä osin veljeltäni ja äidiltäni saamieni vaikutteiden takia, mutta valitettavasti heidän musiikkinsa ei iske minuun niin vahvasti, että jaksaisin kuunnella esimerkiksi tämän levyn kappaleita kerta toisensa jälkeen. Siitä seuraa hieman puun maku, kun olen esimerkiksi automatkoillakin kuullut HIM:iä äitini toimesta enemmän kuin tarpeeksi. Kaikki musiikkihan kuluu liikaa kuultaessa.

Green Day - Awesome as F**k
*Päivitys tulossa myöhemmin

Harry Potter ja Feeniksin kilta - soundtrack
Joululahjaksi saamani virallinen soundtrack. Tätä on tullut kuunneltua monet kerrat automatkoilla, koska HP-soundtrackit taitavat olla levyistäni ainoita, joita muutkin suostuvat kuuntelemaan.

Harry Potter ja Puoliverinen prinssi - soundtrack
Ainut levyhyllyni poltetuista levyistä. Virallisen soundtrackin olisin halunnut ihan "oikean kannen" takia, niin että siinä olisi ollut se kansivihkokin mukana. No, ei voi mitään, oikeaa levyä ei ollut myynnissä täällä päin ja netistäkään minulle ei suostuttu tilaamaan, joten kävi se näinkin. Ja myös laadun takia se olisi ollut parempi, tuo levy tuppaa särisemään ikävästi kun ääni menee korkealta, tosin onneksi vain yhden kappaleen kohdalla. Siinäkin on tosin sellainen ironinen sattumus, että kyseinen kappale sattuu olemaan suosikkikappaleeni kyseiseltä levyltä. :'D In Noctem on siis kyseinen kappale. Nicholas Hooper onkin tällä hetkellä mielestäni paras Potter-säveltäjä, hänen käsialaansa tämäkin soundtrack on.

Harry Potter ja kuoleman varjelukset, osa 2 - soundtrack
Sain tämän keskiviikkoisessa Vuotisnäytöksessä. <2 Päivittelen myöhemmin enemmän sisältöä tähän, en ole ehtinyt kuunnella tuota vielä.

Harry Potter Instrumental Solos
HP-pianonuottivihkon mukana tullut demolevy. Levyllä siis on musiikkinäytteitä siitä, kuinka kappaleita pystyy itse soittamaan nuoteista, joten missään elokuvamuodossa ne eivät ole. Kappaleet on soitettu aina jollakin tietyllä soittimella, esimerkiksi pianolla tai huilulla. Jotkut kappaleet kuulostavat näin akustisina aika erikoisilta, mainittakoon vaikka Double Trouble, kun on tottunut siihen että sen soittaa sinfoniaorkesteri, ja vielä kuoro mukana laulamassa. x')

Happoradio - Puolimieli
*Päivitys tulossa myöhemmin

HB - Pääkallonpaikka
Gospelmetallia. :'D Eräässä gospeliin tutustuttavassa nuortenillassa kuunneltiin vähän kaikenlaista gospelia, ja HB sitten jotenkin kolahti minuun. Melodiat ovat hyvät ja sinänsä sanatkin, vaikken oikein tiedäkään miten uskovainen olen. Kyllä minä jollakin tapaa uskon, mutta... ei se nyt tähän aiheeseen liity. En ole kuunnellut levyä vielä kokonaan sillä ostin sen vasta jokin aika sitten, mutta pyrin järjestämään niin että saisin sen kuunneltua tässä lähiaikoina.

Indican koko tuotanto, eli Ikuinen virta, Tuuliset tienoot, Kadonnut puutarha, Valoissa, Pahinta tänään ja A Way Away.
Tutustuin Indicaan ala-asteella erään kaverini syntymäpäivillä, ja kuudenteen luokkaan asti kuuntelin kyseisen bändin musiikkia paljonkin, nyt se on vähän jäänyt. Tiettyjä "nostalgisia" muistoja siihen kuitenkin liittyy, joten en minä ole Indicaa alkanut vihaamaankaan, melko neutraalilta se tällä hetkellä tuntuu. Kaikki levyt ovat päätyneet hyllyyni, uudet levyt on pitänyt ainakin uteliaisuudesta ostaa innostuksen hieman laimettuakin.

PMMP - Leskiäidin tyttäret
Viidennellä tai kuudennella luokalla tämän levyn muistaakseni sain. En pidä PMMP:stä enää kovinkaan paljoa, mutta kyllä heiltäkin löytyy aina silloin tällöin jotakin kuuntelemisen arvoista. En minä PaulaMiraMiraPaulaa vihaakaan, joissakin heidän kappaleissaan on tarina ja/tai sanoma oikein kohdallaan. Paras kappale tältä levyltä voisi olla Kiitos. Sen sanat jaksavat koskettaa aina.
Lisäksi mainittakoon, että Kesäkaverit tuo kieltämättä jonkin verran muistoja mieleen, vaikkei se melodiansa puolesta minuun niin vetoakaan.

Amy Macdonald - This Is the Life
Ei pitäisi antaa muiden hankkia itselleen levyjä, äitini osti tämän minulle "kesäloman alkajaislahjaksi", koska itse piti kyseisen artistin musiikista, mutta itse en pidä tuosta musiikkityylistä. :'D Poison Princessä on kuitenkin hyvät sanat, eikä suinkaan siksi että kyseisestä biisistä tulisi mieleen joku tietty henkilö, ehei. Kuuntelin kyseisen levyn kerran läpi lähinnä äitini mieliksi enkä pitänyt erityisemmin. Tuolla tuo on vain hyllyä täyttämässä, lainailen sitä aina äidilleni kun hän haluaa sitä kuunnella. Ajatushan se on kuitenkin tärkein. :>

Avril Lavigne - Goodbye Lullaby
Tuli ostettua lähinnä siksi, että levyllä on lisäraitana Alice in Wonderland -leffasta tuttu Alice (Underground). Jeps, aika erikoinen syy ostaa levy. Ajattelin ostaa albumin lähinnä äidilleni, koska hän pitää Avrilin musiikista kovasti. Hän kuitenkin totesi, että omilla rahoillani kun ostin, niin saan sen pitääkin. No, ei pakosti, tuolla tuo nyt nököttää hyllyn täytteenä. Albumilta löytyy kyllä sanoituksiltaan hyviäkin kappaleita, itse musiikin laji ei vain miellytä minua mitenkään erityisesti.

Musiikkia maailmalta - Irlanti
Nimikin sen kertoo, irlantilaista kansanmusiikkia.

Nightwish Live DVD - End of an Era
*Päivitys tulossa myöhemmin

//*Ei vielä (täysin) kuunneltu levy/katsottu dvd. Tarkennukset tulossa myöhemmin, kunhan minulla on aikaa kuunnella kyseiset levyt ja katsoa dvd.

~Bloody Princess
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 15, 2011, 16:57:37 kirjoittanut Bloody Princess »

Poissa Vergessen Kind

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • tumblr.
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Levyhyllysi sisältö
« Vastaus #25 : Heinäkuu 12, 2010, 22:44:46 »
En omista mitään valtavaa levykokoelmaa (jollaisesta haaveilen :3), mutta rakastan levyjä ja niiden kerääminen on nyt mun uusin intohimoni kirjojen rinnalla (kuulostipas hassulta).

Mitä teidän ihmisten levyhyllyjen piiloista löytyykään?
Ei mitään maailmaa mullistavaa, kaikki ovat sellaisia levyjä, jotka olen halunnut.
Voisin kait selittää joistain merkittävimmistä levyistä enemmänkin.

Blink-182'n Mark, Tom and Travis Show
Elikkäs Blinkin live-CD. Tätä on tullut kuunneltua paljon lähiaikoina, se vain on tullut aina painettua soimaan, kun se on yleensä valmiina jo oleillut soittimessani. Levyllä on aikamoista "aivot narikkaan" -huumoria lähtien Saatanan puheista yleisölle (oi kyllä) ja poikien jutusteluista. Musiikkikin on erittäin hyvää, vaikken edes leimaisi Blinkiä suosikkibändieni joukkoon, mutta sitä musiikkia on erittäin kiva kuunnella, kun on tylsistynyt tai muuta vastaavaa (ja minä olen _jatkuvasti_ tylsistynyt).

My Chemical Romance - Three Cheers For The Sweet Revenge
Minun piti pakata tavarani laatikoihin, sillä huoneeni purettiin ja tilalle rakennetaan isompi. No, olin tyhmä ja pakkasin kaikki muut levyt, paitsi tämän. Sitten huomasin, ettei se ehkä ollutkaan niin tyhmää. En ole jaksanut kuunnella MCR'a pitkään aikaan, koska kyllästyin jatkuvaan kuunteluun parin vuoden aikana, jolloin bändi oli vielä suosikkini. Oli ihan hyvä, että pidin taukoa, koska kun aloin kuunnella tätä levyä uudestaan, huomasin, miten hyvä se oikein onkaan. Sanoitukset ovat kivoja ja niin ovat biisitkin.

MIKA - Life In A Cartoon Motion
Olen ollut tämänkin levyn kanssa samassa tilanteessa, kuin Blinkin levyn kohdalla, kuuntelin vain tätä levyä jatkuvasti. Mikan musiikki on todella piristävää ja ihanaa vaihtelua. Se saa iloiselle tuulelle huononakin päivänä. Haluaisin ehdottomasti Mikan uudenkin levyn, pitäisi etsiä se jostain, en ole kuullut kyseiseltä levyltä vielä läheskään kaikkia kappaleita, mutta toivon, että Mika on tehnyt vähintään yhtä hyvän CD'n kuin aiempikin.

Green Day - Dookie
Levy omaa kyllä erityisen hurmaavan nimen. Nimeäisin Dookien Green Dayn parhaaksi levyksi, minua harmittaa, kun levylläni ei ole kansia ja jos törmään levyyn jossakin, joudun varmaan ostamaan sen kansien vuoksi. :'D Tällä biisillä on ihan järjettömän hyviä biisejä, Green Day on kyllä muuttunut tämän levyn jälkeen ehkä hieman häiritsevästi. Pidän enemmän tästä vanhemmasta Green Daysta, koska se on punk-tyylisempää kuin nykyinen.

Näiden lisäksi löytyy MCR - The Black Parade, Green Day - American Idiot, 30 Seconds To Mars - A Beautiful Lie, Limp Bizkit - Three Dollars Bill, Yalls, Limp Bizkit - New Old Songs, Green Day - 1,039/Smoothed Out Slappy Hours, The Rasmus - Playboys, The Rasmus - Peep, The Rasmus - Dead Letters, The Rasmus - Into, O-Zone - DiscOzone, Eppu Normaali - Studio Etana, An Cafe - Gokutama Rock Cafe, Eminem - The Eminem Show, Tik Takin levyjä, joku Gimmelin levy.

Vanhojen idoleiden levyjä, nykyisiä suosikkeja vai 'muuten vaan' säilytyksessä olevia?
Tik Tak ja Gimmel ovat vanhoja suosikkeja, samoin O-Zone, mutta jälkimmäisen levyä fiilistelen vieläkin, kun tulee sellainen todella läppä fiilis, Dragostea Din Tei on vain niin paras. :'D Muita levyjä kuuntelen melko aktiivisesti. Jos minulla on sitten vielä muuta ollut, olen kyllä piilottanut ne taitavasti silmistä ja sen myötä myös mielestä.

Uusimmat lisäyksesi kattavaan kokoelmaasi?
Nähnäh, äidiltä olen tuon Eppu Normaalin Studio Etanan napannut tässä lähiaikoina, se ei ole kyllä mikään Eppujen paras levy, mutta menettelee. Täytyy myöntää, etten muista, mikä oli edellinen levy jonka ostin.

Minkä levyn aiot hankkia tai haluaisit?
Haluaisin NIIN paljon levyjä. Nyt haaveilen Panic! At The Discon levyistä, sillä minulla on tätä musiikkia vain niinä tylsinä mp3-tiedostoina koneella. Haaveissa siintää myös Fall Out Boyn ja Musen kaikki levyt. (: Olisi vain rahaa.

// Kesäloman loppupuolella ja nyt syksyllä olen saanut kerättyä aivan ihania levyjä. Voin viimein mainostaa omistavani Panic! At The Discon levyt, jotka ovat mielettömän hyviä kumpikin. Sen lisäksi olen ostanut kolme Musen levyä (The Resistance, Absolution, Showbiz), kaksi Green Dayn levyä (Shenanigas, Insomniac), Fall Out Boyn Folie à Deuxin, Nirvanan Bleachin, Kings Of Leonin Only By The Nightin, Eminemin Encoren ja Alien Ant Farmin Anthologyn. Jossain vaiheessa postissa pitäisi myös tulla Placebon Meds ja Good Charlotten Good Morning Revival. (:
Järkyttävä miten paljon olenkin ostanut levyjä... Ja silti harmittaa vieläkin, etten ostanut jostain syystä Empire Of The Sunin levyä. ):
Kyllähän tuo levyjen määrä näkyykin rahatilanteessa. :'D
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 14, 2010, 13:47:24 kirjoittanut Vergessen Kind »
I wanna scream "I love you" from the top of my lungs
but I'm afraid that someone else will hear me.

Poissa Adéa

 • On
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Uruz
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Levyhyllysi sisältö
« Vastaus #26 : Heinäkuu 15, 2010, 13:29:22 »
Omistan "muutaman" levyn. Joskus vuosia sitten laskeskelin omistavani n. 150 levyä, mutta onneksi määrä on pienentynyt. Levyhyllyni ei ole kovinkaan siistissä kunnossa, sillä suurimman osan levyistä olen siirtänyt koneelle, jotta musiikki kulkisi siellä missä minäkin. Levyjä löytyy laidasta laitaan, ensimmäinen oma cd-levyni oli Romeo & Julietin soundtrack vuodelta 1996. Se on vieläkin yksi lempilevyistäni, joka sisältää monia bändejä, joihin olen kiintynyt vuosien varrella, vaikken enää niitä aktiivisesti kuuntelisikaan.

Levyhyllystä löytyy sekalainen kokoelma yksittäisiä levyjä Movetronilta, Nylon Beatilta, Shakiralta, Ricky Martinilta, monelta suomalaiselta hevibändiltä (the Scourger, Amorphis, Apocalyptica, Verjnuarmu, etc.) sekä kokoelmia ja soundtrackeja. Nämä ovat yleensä niitä levyjä, jotka tarttuivat kylkiäisinä mukaan edesmenneestä Free Record Shopista. Osa niistä on hyviä, osa ei.

Nightwish on bändi, jolta omistan jokaisen studiolevyn ja pari kokoelmaa. Vaikka nykyään bändin arvo on ollut laskussa aina vaan mahtipontisemman ja vähemmän omaperäisen musiikin takia, on hetkiä, jolloin laitan stereot täyteen kyseisen bändin tuotantoa. Itse pidän kaikista eniten Angels fall first, Oceanborn ja Wishmaster levyistä. Niistä kuuluu parhaiten se, mihin bändissä ihastuin. Oli jano tehdä jotain valtavirrasta poikkeavaa. Kolmen ensimmäisen levyn sanoitukset ovat mielestäni kaikkein parhaimmat, sillä ajoittain kukkiva naiivius on ollut lyriikoissa aina parasta.

Alannah Myles - Alannah Myles. Tässä on levy, joka vetää suurimmalta osalta turvan rullalle. Naisrokkia 80- ja 90-lukujen taitteesta. Veikkaisin, että suurin osa ihmisistä, jotka ovat joskus joutuneet kuuntelemaan Radio Novaa, tunnistavat naisen megahitin Black Velvet. Olen huomannut pitäväni aina vain enemmän "syvän etelän" soundeista, ja Alannah Myles oli minun "gateway drug". Huomaan välillä hyräileväni levyn biisejä, ja saatan pysähtyä miettimään, että mikäs biisi tämä olikaan ja sitten valaistumisen koittaessa on pakko kaivaa levy stereoihin soimaan.

Gogol Bordello. Omistan levyt Super Taranta ja Gypsy Punks Underdog World Strike, mutta muita levyjä olen ostanut mp3 muodossa kun niitä ei ollut Suomesta saatavilla (ja kärsimättömänä ihmisenä halusin ne heti!). Tykästyin bändiin Kalifornian matkallani, ja liitän edelleenkin joihinkin biiseihin saman fiiliksen, kuin silloin kuumassa autossa istuessa matkalla Venice Beachia. Bändi yhdistelee toimivalla tavalla mustalaisvaikutteita letkeään punkrokkiin, mikä on yhdistelmä joka suorastaan huutaa "kesä"! Tätä biisiä kuuntelen usein myös siivotessani, koska ylimääräinen energia ei ole pahitteeksi imuroidessa. Lempibiisejäni on mm. Alcohol sekä I would never wanna be young again.

Lisäksi muutama muu artisti levyineen ansaitsee maininnan: Lily Allen, on artisti joka samalla piristää ja lohduttaa, kappale Chinese on parhautta. Enyan levy A Day Without Rain oli pitkään kuunnelluimpien levyjeni listalla. Levy tuo mieleen mökkikesät ja ukkosmyrskyt, sekä saa sormet syyhyämään jotta voisi tarttua kynään vaikka vain päiväkirjaa kirjoittaakseen.
Mens agitat molem.

Poissa Barella

 • Vuotis-kuollut
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • <3
  • Lohikäärmeliiga - Vuotishuispausjoukkue
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Levyhyllysi sisältö
« Vastaus #27 : Elokuu 14, 2010, 18:56:08 »
En ihan älyttömän usein osta levyjä. Osaksi niiden kalliuden vuoksi, osaksi siksi että musiikkimakuni vaihtuilee melko tiuhaan. Omistan tällä hetkellä omana silti yhteensä kahdeksan levyä. Kuuntelen näiden lisäksi tietenkin vanhempieni vanhaa parhaimmistoa (alias vinyylilevyjä sellaisilta bändeiltä kuten vaikka Guns'n'Roses, The Ramones, Soul Asylum jne.) sekä niiden lisäksi lataan netistä yksittäisiä kappaleita joita ei saa mistään muualta (jotain harvinaisempia kappaleita tai jotain elokuvamusiikkia). Mutta kerron näistä kahdeksasta levystä nyt hieman tarkemmin, ostojärjestyksessä vanhimmasta uusimpaan:

Apocalyptica: Reflections ja Worlds Collide. Sain nämä levyt joskus ala-asteella. Apocalypticaa ajauduin kuuntelemaan siksi, että soitin itsekin selloa ja se oli jotain sen harrastuksen ja rockmusiikin jota tykkäsin kuunnella. Pidin Reflectionista erityisesti siksi, että kappaleet, joissa ei lauleta (ainakaan sanoilla), ovat todella hyviä soimaan taustamusiikkina sillä aikaa kun lukee. Worlds Collidea en ole kovin useasti kuunnellut, sillä sen sain joululahjaksi vasta Apocalyptica-faniuteni loppupuolella, mutta minulla on se silti musiikkisoittimessani ladattuna.

HIM: Deep Shadows and Brilliant Highlights ja Dark Light. Seitsemännellä luokalla löysin tämän yhtyeen musiikkitunnilla laulettujen kappaleiden "In joy and sorrow" ja "Rip out the wings of a butterfly" kautta. Levyt ostin samaan aikaan jostain nettikaupasta josta ne sai todella halvalla. Harmi vain etten pitänyt ihan hirveästi muista levyn kappaleista ja pari kuukautta levyjen oston jälkeen HIM-faniuteni sammui. No, nämä levyt ovat tällä hetkellä pölyttymässä laatikon perällä odottamassa kohtaloaan.

KISS: The Very Best of KISS, levy jonka ostin ensimmäisenä KISSin levyistäni. Kaverini, joka ohjasi minua kuuntelemaan bändiä, suositteli tätä levyä ensimmäiseksi ostokseni. Pidin levystä, joten sain sitten seuraavana jouluna joululahjasksi Sonic Boomin, KISSin tällä hetkellä uusimman levyn. Sain sitten jopa sen version, joka sisältää lisälevyn ja DVD:n. Tältä levyltä ladattuja kappaleita kuuntelin sitten erittäin usein talvella käydessäni hiihtämässä jne. Ikons-levyn löysin Anttilasta. Normaalisti viisikymppiä maksava levy oli tarjouksessa, parin päivän harkinnan jälkeen ostin tämän neljä levyä sisältävän kokoelman puoleen hintaan. Pidin levystä todella paljon, vaikka en vieläkään osaa kaikkia kappaleita ulkoa. No, ainakin tunnistan ne kaikki. Heinäkuun alussa matkustimme Amerikkaan. Sieltä löysin viidellä dollarilla Psycho Circus-albumin, jonka ostin välittömästi. Siskoni kyllä viikkoa myöhemmin astui kyseisen levyn päälle ja siitä hajosi kansi (joka on vielä sellainen erikoinen, joten mikä tahansa ei kelpaa uudeksi). Tätä levyä kuuntelin koko matkan Minnesotasta Wisconsiniin (neljä kertaa peräkkäin) ja opettelin kaikki levyn biisit ulkoa. <3

Aion kyllä kasvattaa oman levyhyllyni sisältöä aina kun vain jotain mukavaa sattuu eteen, mukavaan hintaan. Tai sitten kerään vähän pidemmän aikaa rahaa ja ostan jonkun kalliimman levyn... saa nähdä.

~Barella
Maailma on tulvillaan ylimaallisia olentoja, jotka kärsivällisesti odottavat älymme terävöitymistä.
                 -Eden Phillpotts

Poissa Haltiamieli

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Photography
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Levyhyllysi sisältö
« Vastaus #28 : Elokuu 21, 2010, 23:10:03 »
Ääh, levytelineeni sisältö on hyvinkin sekalainen ja kummallinen, koska sieltä löytyvät kaikki levyt jotka olen saanut elämäni aikana - on siellä muutama pikkuveljenikin levy, kun hän tunki ne huoneeseeni kerran. Tuo on siis levytelineeni sisältö, eli hyvinkin randomia ja sellaista, mitä en nykyään oikeastaan kuuntele - paitsi PMMP, josta olen pitänyt siitä lähtien kun sain Kuulkas enot! -levyn omakseni toisena saamanani levynä ikinä. Siitä lähtien on tullut PMMP:n levyjä toivottua, ja melkein kaikki omistankin. :) Vain uusin ja se jokin lastenlevy on jäänyt hankkimatta jostain syystä. Mutta on tuossa telineessä muitakin levyjä, joita kuuntelen, esim. uuden Nightwishin ensimmäinen levy, joka toi minut Nightwishin pariin. On tuossa myös Tiktakia, Tokio Hotelia, Apulantaa sekä Smurffeja muutamia mainitakseni. x') Smurffeja tuli pienenä kuunneltua hyvinkin paljon...

Mutta varsinainen levyhyllyni on tuossa hyllyllä koneen yläpuolella. Sieltä löytyvät kaikki nykyiset suosikkilevyni oikeastaan, sekä muutama hieman randomimpi, joita en ole jaksanut telineeseen siirtää. Telineessä kun on niin vähän tilaa... -.- Mutta levyt, jotka ovat "suosikin asemassa", ovat ainakin Guns N' Rosesin The Greatest Hits, Kissin Sonic Boom ja Crazy Nights, Sonata Arctican The Days of Grays, Nightwishin Once sekä pari soundtrackia.

Varsinaista logiikkaa levytelineeni ja -hyllyni välillä ei oikeastaan ole, molemmissa on kaikkea randomia - hyllyssä ovat kuitenkin ne, jotka ensimmäisenä otan mukaani jos levyjä jossain tarvitaan. Voisin kyllä siivouksen yhteydessä järjestellä noita kahta, niin saisi jonkinlaisen logiikan kumpaankin...

Yleisesti ottaen suurin osa kuuntelemastani musiikista löytyy koneeltani - hankin levyt sinne kirjaston musiikkiosastolta. Minulla ei kuitenkaan ole rahaa koskaan niin paljoa, että voisin ostaa haluamani CD-levyt, joten käytän hyödyksi kirjaston laajaa musiikkivalikoimaa ja hyvin kätevää varaussysteemiä. Myös vanhempieni hyvin laajasta levyhyllystä löytyy vaikka mitä musiikkia, vaikka suurinosa onkin sellaista, jota en itse kuuntele. Sieltä kuitenkin on hyvä joskus bongailla levyjä kuunneltavaksi. :)

Aikomus olisi vielä hankkia kaikki suosikkilevyni ihan omaksi, eikä vain koneella tiedostoina olevina. Raha vain on ainainen ongelma, joten hitaasti hankinnat tapahtuvat. Onneksi joulut ja synttärit ovat olemassa. ^^
If more of us valued food and cheer and song above hoarded gold, it would be a merrier world.

Poissa Asiam

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Levyhyllysi sisältö
« Vastaus #29 : Elokuu 22, 2010, 10:59:02 »
Aikomus olisi vielä hankkia kaikki suosikkilevyni ihan omaksi, eikä vain koneella tiedostoina olevina. Raha vain on ainainen ongelma, joten hitaasti hankinnat tapahtuvat. Onneksi joulut ja synttärit ovat olemassa. ^^

Hiljaa hyvää tulee. =) Ainakin itse olen huomannut, että kun levyjä ostaa hitaaseen tahtiin ne oikeasti myös kuuntelee (kuvainnollisesti) puhki. Eli niihin tutustuu läpikotaisin.

Poissa AIV-rehu

 • Lupus Tigris
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Apulannan kasvattama
 • Pottermore: FeatherProphecy121
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Levyhyllysi sisältö
« Vastaus #30 : Syyskuu 08, 2010, 21:09:21 »
Levyhyllyyni ja vähän muuallekin on kerääntynyt vuosien saatossa aika sekalaisia levyjä sieltä sun täältä. Osa on kuuntelussa, osa vain säilytyksessä. Pää levynsäilytyspaikkani on levyhylly, jossa on viisi lokeroa, joissa levyjä pitää. Tässä nyt jonkinlainen katsaus siitä, mitä hyllystäni ja muualta löytyy. Kaikkea ei tietenkään ole mainittu, mutta ehkä tässä on olennaisimmat jotenkuten jaoteltuina.

Apulannan levyt on levyistä tärkeimmät ja aktiivisimmassa käytössä. Näitä onkin aika kattava kokoelma. Kaikki LP:t ja vähän muutakin. Siihen muuhun sisältyy mm molemmat englanninkieliset julkaisut, kaikki kolme singlekokoelmaa, joitakin yksittäisiä singlejä ja harvinaisuus: lavuaarista live. Aika ison osan noista olen itse ostanut. Osan olen saanut. Suosikki levyjäni näistä ovat tälle hetkellä Heinola 10, singlet 2004-2009 ja kestosuosikkina Kiila. Apulanta on suosikki bändini, joten näiden levyjen hankinta on ollut lähes pakollista. Nämä ovat ylimmässä ja suurimmassa lokerossa.

Sitten löytyy sekalainen seurakunta psykedeelistä/konemusiikkia. Nämä levyt olen suurimman osan saanut veljeltäni. Osa olen ostanut siltä puoli-ilmaiseksi. Nämä valtaavat kaksi seuraavaa lokeroa. Suosikkini tästä ryhmästä on Hara gobin Party Junkies levy. Sen sain veljeltäni lahjaksi. Muita tästä karkeasti jaotellusta ryhmästä löytyviä levyjä on mm. Goa-head 16, Gary D. D. Trance albuumeja joitakin, Infected mushroomilta muutamia levyjä (Converting vegetariens, B.P.Empire, Im the supervisor). Lisäksi on sekalaisia eri esittäjiä sisältäviä levyjä. Näitä tämän ryhmittymän levyjä on mukava kuunnella välillä, kun ei jaksa keskittyä. Sellaista ajattelu nollille ja jokin levy soimaan.

Kaksi alinta lokeroa sisältää sekalaista muuta musiikkia. Näistä voisi mainita ainakin Rendez-vousin levyt. Rendez-vous on Apulannan jälkeen toinen lempibändini. Aika tuntematon, mutta loistava. Tältä bändiltä löytyy julkaisut Raivotanssi, toinen luku, valta vaihtuu ja uusin levy punaiset lyhdyt. Kaikki olen itse hankkinut. Valta vaihtuu miellyttää tällä hetkellä eniten korvaa. Punaiset lyhdyt vähiten. Bändi tuntuu hieman muuttuneen uusimmassa levyssään. Suunta ei ole hyvä. Ei tämäkään huono ole, mutta pidän noista aiemmista enemmän. Niiden sanoitukset on parempia.

Pelle Miljoonaa löytyy myös muutaman julkaisun verran. Nämä julkaisut ovat Tähtivaeltaja, Villi lapsi ja yksi single(?) jolla on Myrskytuuli Jane ja Bailaamaan kappaleet. Näistä pidän eniten Villi lapsi levystä. Pellen uudempi tuotanto, johon tuo Tähtivaeltaja kuuluu ei ole niin hyvää. Toisaalta, se sopii paremmin hetkiin jolloin haluaa jotain rauhallisempaa musiikkia. Toimii erittäin hyvin joissain tilanteissa. Nämäkin olen itse hankkinut tykästyttyäni Pelle Miljoonaan. Itse Pelleen tutustuin isäpuolen hyllystä löytyneen levyn kautta. Ehkä joskus hankin Pellen levyjä lisääkin. Yhdestä Pellen kappaleesta inspiroiduin jopa kirjoittamaan songficin (tosin myös Apulannan kappaleesta olen sellaisen tehnyt.)

Billy Talent
ia ja Offspringiä löytyy kumpaakin hieman ja kumpaakin haluaisin lisää. Billy Talenttia on kaupasta tarttunut mukaan tuollainen kaksi ensimmäistä levyä sisältävä tupla-levy. Viimeisin levy puuttuu vielä hyllystäni. Senkin hankin varmaan, jos törmään jossain alennuksella. Offspringiltä on hyllyyni eksynyt Splinter ja Conspiracy of one. Näiden kahden lisäksi on vielä yksi kokoelma levy Clashilta. Pidän näistä kolmesta bändistä kovasti ja nämäkin pyörivät aina välillä soittimessa.

Ja mitäs muuta... Hetken mielijohteesta ostin Popeda tribuutti albumin Da da (kuulat sekaisin). Kun halvalla sain ja siellä on jopa yksi Apulannan esittämä kappale. 0:) Toisinaan tätä tulee kuunneltuakin. Olisi kyllä hyllylle jäänyt, jos ei olisi ollut niin halpa. Vanhoina levyinä tuolla lojuu mm. Ari Koivusen Fuel for the fire, Indican ikuinen virta, Maija Vilkkumaan Meikit, ketjut ja vyöt, Kaksion Lähikuvia ja Valvomon heitä ensimmäinen kivi. Nuo ovat niitä nuoruus ajan levyjä, jotka hankin ja sain kai etsiessäni musiikkimakuani. Ei tainnut se olla tuolloin ihan samanlainen kuin nykyisin. Joskus noitakin tulee kuunneltua ja fiilisteltyä, mutta harvemmin. Yhdestä laatikosta löytyy vielä vanhempia levyjä, joita en sitten olekaan kuunnellut vuosiin. Sinne on hautautunut lapsuus ajan suosikin Nylon Beatin levyjä ja jopa yksi kasetti ja vielä kauempaa lapsuudesta smurffilevyjä & -kasetteja.
Draco dormiens numquam titillandus.
Jos jokin voi mennä pieleen, se menee pieleen.
Psykiatrisia toimia, jotka oman kokemuksen kautta täysin aukee -Apulanta

Poissa Stairway

 • käärmehammas
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: StoneShadow3592
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Levyhyllysi sisältö
« Vastaus #31 : Syyskuu 13, 2010, 11:33:15 »
En omista enään montaakaan levyä. Ennen omistin varmaan lähemmäs 100 levyä, mutta olen karsinut levyhyllyni tässä parin vuoden sisällä vain niihin levyihin mitä oikeasti kuuntelen. Ennen kun levyhyllystä löytyi kaikenlaista ihan oitoa musiikkia sekä janne tulkkia tms. Kovasti yritän koko ajan hyviä levyjä haaveilla ja pikkuhiljaa tämä levyhylly alkaakin kasvaa.

Apulannalta löytyy kolme levyä, jotka pihistän iskän levyhyllystä ;D Ei se niitä koskaan kuuntele. Olen itse aina tykännyt Apulannan musiikista, joten yritän tässä pikkuhiljaa kaikki levyt haalia itselleni, kunhan rahatilanne sen sallii.

Guns'n Roses: Yksi levy löytyy. Appetite for destruction, muutaman kerran on tullut levy kuunneltua lävise. Mahtavaa musiikkia, sitä ei voi kieltää.

Negativen sinkku löytyy. Levyt ovat hankinnassa. Vasta muutama kuukausi sitten tykästyin bändiin, käytyäni keikalla.

Klamydia: Kaksi levyä löytyy. Hyvää musiikkia, jota voi kuunnella silloin tällöin, muutamia mahtavia biisejä löytyy kyllä.

Ari Koivuselta lötyy kaikki levyt. Lempiartisti niin on levyjen hankintakin ollut sellainen pakollinen juttu. Ne eivät ole samassa paikassa kuin muut levyt, vaan seinähyllyllä, julisteiden ym. vieressä, kunniapaikalla. Amoralin uusin levy, sekä sinkku löytyvät myös toiselta hyllyltä ämän vierestä. Myös pakolliset hankinnat, yksi lempibändreistä nimittäin. Amoralin aiemmat levyt pitäisi vielä hankkia.

Reckless Loven yksi ja ainoa levy löytyy, sekä Romace-sinkku. Samanlaiselta hyllyltä kuin Arin levyt. Recklesseille olenkin pyhittänyt kokonaisen seinän huoneestani, joten ei ehkä ole vaikea huomata, että tämä on lempibändini :)

Bon Jovilta löytyy kaksi levyä. Mahtavaa musiikkia tämäkin. Molemmat levyt löysin jostain kaapin kätköista ja pelastin itselleni.

Teräsbetonilta löytyy ensimmäinen ja viimeinen levy. Toisen sain lahjaksi ja toisen ostin huimalla kolmella eurolla. Keskimmäistä levyä en ole vielä saanut aikaiseksi hankkia, mutta hankintalistalla sekin on. Mahtavaa musiikkia myös.

Iron Maidenilta löytyy kaksi levyä. Aivan hienoa musiikkia, jota kuuntelee myös silloin tällöin. Molemmat levyt olen äitiltä synttärilahjaksi saanut. Tätini kuunnellutti minulle joskus aikoja sitten tätä bändiä ja hetihän se kolahti, joten levyjä oli pakko saada.

waldo's peoplen No Man's Land levy löytyy myös. Koskaan en ole koko levyä kuunnellut. Oikeastaan ainoa levy, jonka jätin itselleni silloin levyhyllyäni siivoessa, vaikken kyseistä bänsiä kuuntelekkaan. En edes tiedä miksi levyn itselleni jätin, mutta olkoon sitten levyhyllyssäni, jos siellä kerran haluaa ólla.

Stam1nan viimeinen atlatis, krjalevy löytyy. Aivan mahtava bändi, jonka löysin tämän kesän alussa. Kaikki levyt olisi tarkoitus jossain välissä hankkia. Mahtavia sanoituksia tuolla levyllä, mutta jos alan miettimään levyn sanoituksia liian syvällisesti menen vain hämilleni ja sekaisin :D

Tässä on luultavasti koko levyhyllyni, ellei mystisesti piiloon/ kadoksiin menneitä levyjä lasketa. Jostain kaapit tai laatikoiden kätköistä pitäisi löytyä antti tuiskun kaksi ensimmäistä levyä, kyllä, olin joskus kova Antti-fani.
TÄTTÄDÄDÄÄ, TÄTTÄDÄDÄÄ!!!
All that glitters is gold.

maasu -> Stairway

Poissa Svitanie Tonttu

 • Onnettoman oikukas
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Levyhyllysi sisältö
« Vastaus #32 : Marraskuu 06, 2010, 08:28:11 »
Levyhyllyn sisältöhän on (minun osaltani) aika pieni.
Mulla on siis veljen vanha semmonen levykaappi, ja se on sen vanhoja levyjä täynnä.
Mutta minulla ovat:
Sonata Arctica:n Unia, sain veljeltä tän levyn omaksi, ja tykkään älyttömästi.
Lempparibiisi on ehkä in black and white

Nightwishin
tuotantoa löytyy myös yhden levyn verran, Dark Passion playn. Tämän ostin kaverilta joskus keväällä.
Lempibiisi on bye bye beautiful ja nyt on toiseksi suosikiksi noussut for the heart i once had

Tarot on aika uusi tuttavuus, levyn ostin kesäloman loppupuolella, ja en ollut heiltä kuin 1 tai 2 biisiä kuullut.
Ja mulla on siis niiden levy the gravity of light
Ajattelin muutkin ostella kunhan vaan löydän ne jostain.

Myös viime vuoden Kuorosota-levy mulla on, sitä ei tuu ihan hirveesti kuunneltua, mutta ei se siellä hyllyssäkään pölyty, siitä ei ole huolta (:

Unohdinkohan jotain..
toivotaan että en
''Emme lopeta leikkimistä sen takia, että vanhenemme. Vanhenemme sen takia, että lopetamme leikkimisen.''

''Hänet vastaanotti lääkäri, joka totesi:
Tonttu on lisätty keskusteluun'' (c)ryhmis

Poissa Mustepullo

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Levyhyllysi sisältö
« Vastaus #33 : Marraskuu 16, 2010, 21:06:05 »
Hmm...

Ainakin Musen The Resistance, Absolution, Origin of symmetry, Showbiz ja Hullabaloo - soundtrack. :D Olen kova Muse - fani, ja haluaisin saada loputkin levyt hyllyäni koristamaan. Erityinen lempparini on Origin of Symmetry, sisältää ihan mahtavaa musiikkia.
Lainaus käyttäjältä: BGF
...mutta bändejä joita oikeasti rakastatan (siis RAKASTAN, myötä- ja vastamäessä, kunnes kuolema meidät erottaa) ovat Muse...

Aamen. En olisi sitä voinut paremmin sanoa.

Myös PMMP:n Leskiäidin tyttäret ja Kovemmat kädet. Ensimmäinen on kaverilta saatu ja toisen alkuperää en edes muista, on sen verran vanha levy. Loistavaa musiikkia, PMMP on elävä todiste siitä että suomalainenkin voi olla hyvää.

Paramoren Riot! löytyy myös, ihan hyvää musiikkia ja tykkään kuunnella, hieman vaihtelevasti tosin.

ABBAn kokoelmaboksi löytyy, olin jossain vaiheessa ihan hullaantunut ABBAan ja kyllä se on hyvää musiikkia, ei sitä voi kieltää. Nyt on vain menossa vähän hiljaisempi kausi.

Nylon Beatin Comeback - neljäkymmentä hittiä löytyy myös. Olin joskus hillitön Nylon Beat - fani, mutta sitten se innostus hieman laantui. :D Ei sitä voi kuunnella vakavana.

Lista jäi nyt hieman kesken, mutta paikkailen myöhemmin.
Who knows which is which and who is who

Poissa worldsayshello

 • Snivellus
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: SnidgetDream29844
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Levyhyllysi sisältö
« Vastaus #34 : Joulukuu 05, 2010, 10:36:07 »
Minun levyhyllyni on hieman vajaa, en ole niin kovin innokas levyjä ostelemaan mutta ne harvat minulla on voisin luetella;

Suomalaista musiikkia minulla on varmastikin yli puolet. Esimerkiksi Leevi and the Leavings, Eppu Normaali, PMMP taitavat täyttää hyllyni omalta osaltaan. Mutta kyllähän hyllystäni muutakin löytyy. Billy Talentin, Green Dayn, Metallican ja Iron Maidenin levyjä on niitäkin tullut elämäni aikana keräiltyä. Joskin noidan kahden viimeisen levyn kuunteleminen on jäänyt vähän vähälle sillä kukaan muu perheestämme ei tuollaista musiikkia mielellään kuuntele. Joten autossa soi sitten melkein aina Green day, tai nuo suomalaiset levyt.
"Honestly, woman, you call yourself our mother." -George Weasley

Poissa Miss Zora

 • nordist [nu'dist]
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • As cold as the night
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Levyhyllysi sisältö
« Vastaus #35 : Helmikuu 19, 2011, 16:51:15 »
Muooks nyt koko viesti meni uusiksi.

Levyhyllyni oli ennen hyvin tyhjä, mutta tämän vuoden aikana se on täyttynyt laajasti, olenkohan ainakin yli kymmenen levyä ostanut/saanut menneen kevään ja kesän aikana. Minulla on jokin pakkomielle ostaa aina jokaiselta lempibändiltäni lähestulkoon kaikki levyt, muuten en pidä itseäni tarpeeksi hyvänä fanina, tai jotain. Kaikkia jokaiselta bändiltä minulla ei tietenkään ole, mutta ylpeä olen 29 levyn kokoelmastani <3 Eli tällaisia bändejä sieltä sitten löytyy:

My Chemical Romance
Ei siitä ole oikeasti kovin kauaa, kun aloin kuuntelemaan MCR:ää. Kaikki kolme kaupasta saatavaa levyä olen jo käsiini haalinut, sillä Bullets taitaa olla myynnissä vain netissä. Suosikkini on ehdottomasti Three Cheers for Sweet Revenge, vaikkei siinä olekaan yhtä paljon erityisiä kappaleita kuin muilla levyillä. Pidän kuitenkin levyn teemasta, ja jokaisesta kappaleesta, vaikkeivat ne olekaan niin melodisia. Lyriikoita rakastan kaikkein eniten. Minusta on kiva, että MCR:n levyistä löytyy aina jokin konsepti, minusta se on hienoa. Lempikappaleeni Three Cheersiltä on varmaankin Helena. Myös I'm Not Okay ja Cemetery Drive ovat hyviä :)

Muse
Omistan kaikki levyt (Absolution tuli ostettua tiistaina) ja olen ikionnellinen. Muse on toinen lempibändini ikinä (Green Day oli ensimmäinen), ja tiesin heti The Resistancea kuunnellessani, että tästä bändistä tulen pitämään. The Resistancen jälkeen sain Black Holes and Revelationsin, ja viime kevään ja kesän mittaan olen ostellut kaikki levyt. Musen musiikki on ihanaa, rakastan sitä melodisuutta ja voimaa, jota rauhallisimmistakin biiseistä löytyy. Ja Matthew'n ääni on niin... ainutlaatuinen. Ja se falsetti <3 Ainutlaatuinen bändi, kerta kaikkiaan. Ei ole toista yhtä hyvää. Lempilevyni on ehdottomasti Origin of Symmetry, johtuen luultavasti ensimmäisestä, lempikappaleestani, New Bornista <3

The Strokes
Omistan kaikki levyt, olen kovan työn tuloksena saanut käsiini myös First Impressions of Earthin, jota ei edes levykaupoissa myydä. The Strokes tulee aina olemaan minulle rakas ja tärkeä bändi. Lempilevyni on ehdottomasti Room On Fire, johtuen varmaan siitä että se oli ensimmäinen levy bändiltä jonka ostin, ja sitä kuuntelin yksinään melkein kokonaisen kuukauden, ennen kuin sain lisää musiikkia haltuuni. FIOE jaksaa kuitenkin aina yllättää, ja lempisanoitukseni löytyvät ehdottomasti siltä.

Arctic Monkeys
Kiitos The Strokes ja kaikki ihanat Strokesin fanit tumblrissa, jotka ovat esitelleet ja suositelleet tätä bändiä, rakastan teitä <3 Eli siis Strokesin kautta tutustuin tähän ihanaan brittibändiin, ja Favourite Worst Nightmaren ostin vähän aikaa sitten. Nyt joukkoon ovat liittyneet Whatever People Say I Am, That's What I'm Not, Humbug sekä Suck It And See. Aluksi en pitänyt Arctic Monkeysistä mitenkään erityisen paljon, kappaleet olivat mielestäni outoja, mutta nyt, kun olen kuunnellut kauemmin, olen oppinut rakastamaan bändiä ja sen musiikkia. Kaikki kappaleet ovat ihania, mutta jotenkin pidän enemmän hitaammista ja rauhallisemmista kappaleista (505, A Certain Romance, Only Ones Who Know, Cornerstone, Riot Van...) Ja muuten rakastan Alex Turnerin aksenttia.
Jos vaan ikinä oppisin puhumaan englantia samanlaisella aksentilla kuin Alex Turner voisin kuolla onnellisena.
Voih.

Nirvana
Yksi levy löytyy, Nevermind. Synkkää ja aika raa'an kuuloista, mutta tykkään. Erittäin paljon. Rakastan Kurt Cobainin ääntä. Sopivaa angstimusaa, josta tulee kuitenkin niin itsesäälivä olo että alkaa naurattaa. Paras levy yhdeksänkymmentäluvulta. Ehdottomasti. Ja Nirvanaa kuunnellessa tulee sellainen tunne, että miksi, miksi helvetissä olen syntynyt tälle vuosikymmenelle? Miksi?

Green Day
Green Day oli siis ensimmäinen lempibändini ikinä. Jostain syystä olin aina halunnut kuunnella Green Dayta ja muuta enemmän sen kaltaista musiikkia, joten otin riskin ja toivoin 2009 joululahjaksi 21st Century Breakdownia. Ja hyvinhän siinä kävi. Minusta tuli fani, ja nyt omistan kolme  levyä, American Idiotin, Awesome as F**kin ja Dookien tuon jo mainitsemani 21st Century Breakdownin lisäksi. Green Daysta tulen aina pitämään. Musiikista löytyy sellaista poweria että...!

Paramore
Muutama vuosi sitten olin kovanluokan Paramore-fani, mutta parempien bändien tullessa tielle Hayley Williams bändeineen on vähän unohtunut. Tykkään muutamasta kappaleesta oikein kovasti, tälläkin bändillä niistä hitaammista enemmän (Misguided Ghosts, The Only Expection...) Omistan kaksi levyä, Brand New Eyesin ja Riotin, mutta Riot on ikävä kyllä jäänyt hyllyn pohjalle pölyyntymään. En ole sitä kuunnellut läpi kuin 4-6 kertaa :(

Ja muita levyjä, joita löytyy: Julian Casablancas - Phrazes for the Young, Alex Turner - Submarine, Coldplay - Viva La Vida, Beirut - The Rip Tide.

Levyhyllystäni puuttuu vielä muutama erittäin tarpeellinen levy, muuten se ei ole täydellinen :D Green Dayn puuttuvat levyt, sekä Avenged Sevenfoldin (johon olen vasta vähän aikaa sitten rakastunut) levyt olisivat hienoja lisäyksiä. MCR:n ensimmäinen levy, I Brought You My Bullets, You Brought Me Your Love, kelpaisi myös :)
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 10, 2012, 17:38:34 kirjoittanut Miss Zora »
den eneste måten å ha noe i uendelig tid, er ved å miste det

Poissa Queen

 • raivostuttavan positiivinen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: HeartBlade125
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Levyhyllysi sisältö
« Vastaus #36 : Maaliskuu 03, 2011, 20:38:12 »
Minunkin hyllyä koristaa muutama kymmen levyä; osa vähemmän tärkeitä (hömppälevyjä!) ja sitten on muutama hyvinkin tärkeä CD.

Aloitetaan nyt vaikka niistä hömppälevyistä. ;) Pari kappaletta löytyy hetken huumassa äidiltä kinuttuja Idols-levyjä. Niitä molempia kuuntelin ehkä viikon ajan ostamisen jälkeen, ja sen jälkeen ne ovatkin vain olleet viemässä tilaa kunnon levyiltä. Sama juttu muutaman NRJ Hits -levyn kohdalla. Niitä tosin tulee kuunneltua toisinaan ihan vain huvin vuoksi ja läpällä, kun ei parempaakaan tekemistä keksi. :> Poikkeaa liikaa nykyisestä musiikkimaustani...
  Vaikkeivät Smurffit mitään hömppää ole, mainitsen ne kuitenkin tässä kohtaa. :D Kymmenisen levyä näyttäisi olevan vielä tallella, enkä todennäköisesti raaski koskaan niistä luopua (yritetty on, ei onnistu). Smurffit saavat aina hyvälle tuulelle ja palauttavat mukavia lapsuusmuistoja. ♥ Toinen mitä ei voi muistojen takia heittää menemään on Britney Spearsin kokoelmalevy. Ah lapsuus ja mahtava musiikkimaku... Niin ja tottakai minultakin löytyy pakolliset Gimmel-levyt.

Ja sitten niihin oikeisiin levyihin! En oikein tiedä, että missä järjestyksessä niitä olisi paras luetella, joten luettelen ne suunnilleen hankitajärjestyksessä. :) Okei... Eli vanhimpia levyjä mitä löytyy ovat ainakin MIKAn Life in Cartoon Motion, Fintelligensin Tän tahtiin ja Bomfunk MC'sin Reverse Psychology. Mikan levyn muistaakseni halusin pääasiassa kivan kannen takia. :D Se oli niin hauska ja värikäs... Tiesinhän minä toki pari biisiä albumilta ja tykkäsin niistä, eli en tunnustaudu pelkäksi kansishoppailijaksi. Levyltä löytyy ihan hauskoja biisejä, joita silloin tällöin tulee piristykseksi kuunneltua. Huolisin mieluusti Mikan uudemmankin levyn. Fintelligensin ja Bomfunk MC'sin levyjen ostoa en muista, enkä ole niitä juuri ollenkaan kuunnellut, eli niistä en osaa sanoa sen enempää. Jostain syystä ne on silti pitänyt tähän asti säilyttää...

Poets of the Fallin Carnival of Rust ja The Black Eyed Peasin Elephunk ovat edellisten tapaan ala-asteen aikana hankittuja levyjä. POTF:lta en albumia ostaessa tiennyt kuin yhden biisin ja sen perusteella menin levyn ostamaan… En sitä sitten kuitenkaan pahemmin kuunnellut. Nykyään olen kuitenkin tyytyväinen siihen, että se hyllystäni löytyy. Olen nyt muutaman viime kuukausien ajan alkanut kuunnella levyä ja tykkään kovastikin. Hieno bändi ja vielä suomalainen.
  The Black Eyed Peasia tuli joskus ala-asteella kuunneltua paljonkin, mutta nykyään en yhtyeestä juurikaan pidä. Mennyt liian elektroniseksi ja moderniksi musiikiksi. Elephunkilta löytyy pari ihan siedettävääkin biisiä, mutta aika kiitettävästi levy on silti pölyttynyt.

Sitten siirrytään yläasteen ajoilleni; seiskalla aloin ensimmäistä kertaa oikeasti kuunnella musiikkia ja musiikkimakuni muuttuikin aika paljon ja nopeasti. Silloin levyhyllyyni ilmestyi 30 Seconds To Marsin A Beautiful Lie. Ahh, ehkä rakkain levyni. Sittemmin olen hankkinut myös bändin kaksi muuta albumia: nimikkoalbumin ja This Is Warin. Vaikka nykyään kuuntelenkin enemmän kahta jälkimmäistä, on minulla erityinen tunneside A Beautiful Liehin, enkä voisi luopua siitä mistään hinnasta.
  Toinen yhtye, jonka kaikki albumit omistan, on Coldplay. Muistan kuinka joskus 10-vuotiaana vihasin kyseistä bändiä (täysin perusteetta tietenkin…) Koin valaistuksen vasta reilu vuosi sitten. :) Vauhdilla tuli hankittua ensin A Rush Of Blood To The Head, sitten X&Y, Parachutes ja lopulta Viva La Vida. Omistan lisäksi Prospekts March EP:n. Coldplayn musiikki on minulle jollain tapaa täydellistä, ja koska en osaa selittää mitä sillä tarkoitan, niin jokainen saa päätellä itse. ;D
   Sitten Green Day. American Idiot tuli hankittua jo ala-asteella, vaikka aloinkin kuuntelemaan sitä oikeastaan vasta yläasteen aikana. Nykyään omistan lisäksi Dookien ja 21st Century Breakdownin. Jokainen albumi on oma hieno kokonaisuutensa ja täynnä hienoja biisejä. Ikuinen suosikkini on Basket Case. 8)

Suunnilleen vuosi sitten koin jälleen suuren musiikillisen herätyksen ja aloin kuunnella yhä monipuolisemmin eri bändejä. Siinä rytäkässä törmäsin The Verve -nimiseen yhtyeeseen. Kuulin MTV:ltä Bitter Sweet Symphonyn, ja vaikka olin kuullut kappaleen ennenkin, se oli ensimmäinen kerta kun kiinnitin huomiota sen esittäjään. Sitten Googlen kautta Youtubeen ja pian Urban Hymns kaupasta kotiin. The Verven musiikki on jollain tapaa hyvin eeppistä ja harmonista ja sitä on vain nautinnollista kuunnella.

Ääk, tuntuu, että on tullut kirjoitettua nyt jo liikaa, mutta pakko vielä jatkaa.Yritän lyhyesti:

Eli uusimpia hankintojani seuraavaksi; John Mayerin Battle Studies tuli ostettua jouluksi. Mayer soittaa ihanan pehmeää rockia nerokkailla sanoituksilla. Biisejä kuunnellessa voi rentoutua ja uppoutua niihin ihan täysin. :) Yksi tän hetkisistä suosikeistani.
  Apocalyptican 7th Symphony tuli myös hankittua jouluksi. Olen aina tykännyt bändistä, mutten aikaisemmin ole erityisemmin kuunnellut heidän musiikkiaan. Tarkoituksena olisi saada ostettua myös heidän vanhempaa tuotantoa. Jos on yhtä laadukasta kuin tämä uusin albumi, niin ostaminen on todellakin eurojen arvoista.

  Uusimpiin hankintoihin kuuluu vielä mm. Nirvanan Nevermind ja Radioheadin OK Computer. Molemmat huippualbumeita ja olen ylpeä omistaessani ne. ;) Erityisesti Radioheadia tulee kuunneltua paljonkin. Ostolistalta löytyy bändin kaikki albumit. :D Rahaa kun vain olisi…

Sitten loppuun vielä pikaluettelo lopuista mainitsemisen arvoisista levyistä: Biffy Clyron Only Revolutions, Musen Blackholes & Revelations, HIMin Screamworks: Love in Theory and Practice, Hurtsin Happines, Oasiksen (What’s the Story) Mornig Glory? ja Paramoren Brand New Eyes. :)
I'm not crazy, my mother had me tested.

Poissa Ihmeolio

 • Massuupukki
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • It really wasn't me...
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Levyhyllysi sisältö
« Vastaus #37 : Maaliskuu 04, 2011, 15:47:40 »
Sonata Arcitcalta: Ecliptica, Silence, Winterheart's Guild, Reckoning Night, Unia, The Days Of Grays, The Collection
Cain's Offeringilta: Gather The Faithful
Nightwishilta: Oceanborn, Wishmaster, Century Child, Once, Dark Passion Play ja Dark Passion Play instrumental
Eppu Normaalilta: Cocktail Bar, Valkoinen kupla sekä soundpack jossa on kaksi kokoelmalevyä ja yksi dvd.
Elvis Presley: Kahden levyn kokoelma jonka ostin kolmella eurolla :D
Stratovariukselta: Infinite
Indicalta: Kadonnut puutarha (tai jotain sinne päin se nimi oli)
Guns N Rosesilta: Appetite for Destruction<3
The Baseballsilta: Strike!
Basshunterilta: Albumin nimi taisi olla "LOL" tai jotain? :'D

Ja näiden lisäksi minulla on viisitoista levyä klassista musiikkia, Mozartia, Vivaldia ja sen sellaisia. Ne pelastin kaapista homehtumasta kun isosiskoni oli ne sinne jättänyt joskus kauan sitten. Eli ei minulla paljoa ole levyjä, harmillisen vähän mutta levyjä kuitenkin.

Rakastan kaikkia nuita levyjä, paitsi Cain's Offeringin levy on kyllä ehkä vähän alkanut kyllästyttää, perus powermetallia ja Stratovariustakaan en ole kuunnellut aikoihin. Sonatan levyt hankin kaikki seiskaluokan aikana koska se oli ehdoton ykkösbändi, onhan se yhä hyvä bändi mutta nykyään minulla ei ole lempibändiä. Osan levyistä olen saanut lahjaksi ja osan olen ostanut itse.

Nightwishin Once ja Gunnareitten Appetite for Destruction ovat lempilevyjäni. Pidän kaikista biiseistä molemmissa levyissä ja ne ovat mielestäni ns täydellisiä levyjä. Gunnareilla on muitakin hyviä levyjä, mutta ei ne mielestäni Appetitea voita. Vaikka lempibiisini Don't Damn Me ei kyllä ole Appetitella. Nightwishin levyjä rakastan kaikkia. Dark Passion Play on huonoin mutta hyvähän sekin silti on. Kaikista levyistä jotka minulla on, löytyy joitain hienoja muistoja. Ja kun satun vielä rakastamaan musiikkia, en heittäisi näitä levyjä pois.
Cadillac.

Poissa Miss Zora

 • nordist [nu'dist]
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • As cold as the night
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Levyhyllysi sisältö
« Vastaus #38 : Maaliskuu 05, 2011, 16:02:10 »
Levyhyllyni täydentyi eilen kahdella uudella levyllä! Molemmat ovat kohtalaisen vanhoja, mutta edelleen bändit jyräävät :D

The Strokes - Room On Fire
Loistava levy The Strokesilta, vaikkei se muuten ole kovin erikoinen. Biisit muistuttavat toisiaan, mutta ne ovat silti hyviä. Minun on pitänyt jo kauan aikaa ostaa itselleni joku levy The Strokesilta. Menin levykauppaan eilen ja etsin sieltä. Aikomuksenani oli ostaa Firts Impressions of Earth, mutta sitä ei ollut. No, mitään miettimättä ostin Room On Firen, enkä muuten kadu :)

Muse - Origin of Symmetry
Vihdoin sain sen omaksi. Olin toivonut tätä levyä varmaan kaksi kuukautta jo :) Kun eilen oltiin äidin kanssa ostoksilla, niin hän päätti ostaa levykaupasta tämän minulle.
Levy on ihana, en olisi uskonut että Matthew Bellamy pääsee äänellään niin korkealle kuin Citizen Erasedissa :) Levy on ehkä paras Muselta, en vielä voi sanoa koska en ole kuunnellut sitä niin montaa kertaa :)
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 09, 2011, 12:08:22 kirjoittanut Miss Zora »
den eneste måten å ha noe i uendelig tid, er ved å miste det

Poissa Miizhaa

 • Tähtililja
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Rohkelikko <33
  • Ja kaikki kirjoittaa mun ystikseen! <3
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Levyhyllysi sisältö
« Vastaus #39 : Maaliskuu 18, 2011, 22:33:59 »
Hyvinhyvinhyvinhyvin pieni. Ärsyttää, kun muilla on niin paljon noita levyjä ja mulla ihan sairaan vähän.

Apulanta- Kolme, kaverilta viime vuonna synttärilahjaksi saatu levy. En kovinkaan pitänyt, mutta huomasin, että miten paljon Apulanta on parantanut.
Kokoelma 2004 tai joku vastaava. Myös Apulantaa ja Irinaa tuolla levyllä. Mm. Ingalssin Laura, ihan hyvä oli ja isän viime vuotinen synttärilahja.
Tiktak- jotain muuta, isosiskolta saatu levy. Pari kertaa olen kuunnellut ja tyksin todella.
Anna Eriksson- Kun katsoit minuun, oikeastaan tämä on iskän levy, mutta minä sitä eniten kuuntelen ja mun huoneessa se on ja pysyy.
Idols 2008 ja 2007 molemmat ihan hyviä. Pidin.
 
En nyt ainakaan muista, että muita olisi. Musiikki on mulle tosi tärkee elämässä muutenkin ja aina yritän levyhyllyyni saada vähän lisää levyjä.

- Miz 
Kuolema on mysteeri ja hautaus salaisuus
 Stephen King

Poissa Zamira

 • Valehymy
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: GhostPumpkin31142
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Levyhyllysi sisältö
« Vastaus #40 : Maaliskuu 19, 2011, 12:03:49 »
Minultakaan ei kovin suurta kokoelmaa löydy, eikä todellakaan kuin muutama hyvä levy, jota nykyäänkin kuuntelen. Haluaisin kyllä enemmän levyjä, varsinkin niiden artistien/bändejen, joita kuuntelen enemmänkin. Tuolta löytyy huolestuttavan paljon noita Kristiina Braskeja ja Indicaa...
Eli siis, tässä levyni; (lukuunottamatta jotain pikkulasten "Tähdet laulavat lapsille". Voisi perjaatteessa antaa jonnekin pois...)

Indicalta löytyy siis useampikin levy. Oikeastaan kai kaikki? Mietitäänpäs, Kadonnut puutarha, Tuuliset tienoot, Ikuinen virta, Valoissa ja yhtyeen ainut (?) englanninkielinen levy A way away. Kai siinä kaikki taitavat olla lukuunottamatta jotain kokoelmia? Parisen vuotta sitten tykkäsin bändistä kovastikin, mutta nykyään ei enää tule paljoa kuunneltua. Tuo enkunkielinen on kyllä ihan hyvä ja löytyy noilta levyiltä pari ihanasti sanoitettua biisiäkin, mutta eivät nykyisin enää mankassa paljoa soi.
Kristiina Brask on nykyisin mielestäni (anteeksi nyt vain) todella huono. Idolsista tuttu laulaja on mielestäni laulajana ihan hyvä, mutta musiikki, jota levyltä löytyy ei kyllä iske. En oikein tajua, miksi olen kyseisen artistin molemmat levyt (Silmät sydämeeni ja Kuivilla susta joskus halunnut.
Anna Abreulta löytyy laulajan ensimmäinen levy. Huono.
PMMP - Kuulkas enot! löytyy myös. Ei myöskään oikein iske.
Idolsin levyt vuosilta 2007 ja 2008. Nämä ihan hyvät.
Ja viimeisiksi levykokoelmani ehkä ainut oikeasti HYVÄ levy; Paramore - Brand new eyes.

Säälittävää, että omistan noin paljon huonoja levyjä. Ja lähes kaikki suomalaisia. Suurimman osan olen toivonut lahjoiksi tai muuten vaan pyytänyt vanhempia ostamaan. Hullua.
On kyllä pakko saada jossain vaiheessa Avril Lavignen uusin levy. Se on muutenkin niin hyvä, mutta juuri nyt ei ole tarpeeksi rahaa. :(
Lisäksi olisi mukava saada tämän vuoden Idolsin levy. Mutta pääosin siis kuuntelen muusiikkia netistä ja puhelimestani joitain biisejä, mitä kavereiltani olen saanut.

Poissa Omppu

 • potterpore
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: PumpkinWitch94
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Levyhyllysi sisältö
« Vastaus #41 : Maaliskuu 19, 2011, 13:20:49 »
Oma levyhyllyni ei ole kovin hirveän suuri, mutta  kyllä sieltä jotain löytyy.

Anna Abreulta löytyy melkein kaikki levyt (Anna Abreu, Now ja Just a pretty face). Jokin vuosi sitten olin kova Anna-fani, ja levyjäkin on kertynyt (liikaa). Näillä en tee mitään ja ovatkin jo tainneet kadota lipaston laatikkoihin, sillä en neididtä pidä enää.
Kristiina Braskiakin löytyy. Molemmat ilmestyneet levyt. Huonoja. Kristiinalla on ihan hyvä ääni, mutta biisit on niin tylsiä, ja tyylilajikaan ei ole ihan sitä mun lempparia... (sori jos täällä on joku kova Kristiina-fani). Taisin Braskista tykätä joskus Anna Abreun aikoihin. Nämäkin olen tainnut piilottaa jonnekkin.
Jenni Vartiaisen uusin levy Seili, jonka sain synttärilahjaksi isovanhemmilta jokin aikaa sitten. En ole paljoa kuunnellut, mutta ihan ookoo levy tää on. Tosin ei ihan mun tyyliä ja siitä vähä kuunteleminenkin johtuu.
Katri Ylanderin Kaikki nämä sanat löytyy myös. Joululahjaksi kai sain joskus. Erityisesti en pidä, joskus menee kyllä mutta niin kuin edellisissäkin, ei ihan mun tyyliä.
PMMP:n Kuulkaas enot, Kovemmat kädet ja Leskiäidin tyttäret. Äidilläni on Veden varaan, joten kaikki löytyy. PMMP:n musasta tykkään jonkin verran. Olen bändin keikalla ollut kerran. Tosin PMMP:tä en oo kuunnellut varmaan ties kuinka pitkään aikaan.
Idolsin levy vuodelta 2008. Nääh semmosta perusidolsmusaa...
Tiktakin Hei me soitetaan... Oikeesti! löytyy myös. Ei mikään erityisen hyvä. Taisin yrittää tyrkyttää tätä siskolleni... Nyt lojuu lipaston laatikossa piilossa.
Anna Puun molemmat levyt löytyvät. Ei ihan mun musaa.
Abban joku kokoelma levy näyttäisi olevan. En sano mitään. Tai sanon sittenkin. Sain tämän joskus joululahjaksi ja aluksi tykkäsinkin kovasti, mutta nyt on ollut reippaasti yli vuoden käyttämättömänä.
Band'on Away, jonka ostin Käpylän kyläjuhlilta jonain kesällä. Ihan ok. Livenä oli parempi...
Indican neljä levyä (Valoissa, Ikuinen virta, Tuuliset tienoot, Kadonnut puutarha) miksiköhän nuokin on pitänyt hankkia? Ei hyviä. Haha sain annettua toisen siskoni kuunteluun koko indica-pinon :D
Hyllyssä nököttää myös varmaan ensimmäinen levyni, jonka sain joskus n. 8-vuotiaana, eli Noitalinna Huraan Riittäähän noita linnassa. En ole kovin paljoa lähiaikoina kuunnellut. Unettavaa musaa...
No Doubtilta löytyy kaksi levyä; Tragic Kingdom ja Rock Steady. Hyviä molemmat. Tosin sellaista musaa jota ei kauaa jaksa kuunnella.
Ainiin! Sain Seilin mukan myös vaarini vanhan levykokoelman. 100 Rock hits tai jotain sinne päin on nimi. Kuulemma musiikkia vaarin teini-iästä. Elvistä sun muuta. Ei ihan muhun iske, mutta en ole kovin paljoa kuunnellutkaan.
Sitten niihin hyviin levyihin:
Löytyyhän täältä myös Avril Lavignen Best damn thing ja Goodbye Lullaby joista pidän. Avrililla on ihana ääni ja kappaleet tempaavat mukaansa.
Parhaat levyni tulevat My Chemical Romancelta. Bändiltä löytyy kaikki levyt ja livelevy+2dvd-setti Life on Murder Scene. Lempibändini hihi <3
30 Seconds To Mars:ilta löytyy A Beautiful Lie. Pidän tästä kovasti!
Paramorekin kuuluu lempibändeihini ja heiltä löytyy Brand New Eyesin lisäksi The Final Riot-dvd+livelevy-setti. I like it<3
Green Dayn American Idiot ja 21st Century Breakdown löytyvät myös. Tykkään näistä hirmu paljon!
-Omppu
//muokkasin tätä jonkin verran
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 26, 2012, 11:57:02 kirjoittanut Omppu »
Should I sink or swim or simply disappear?

Poissa Zamira

 • Valehymy
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: GhostPumpkin31142
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Levyhyllysi sisältö
« Vastaus #42 : Huhtikuu 08, 2011, 15:18:30 »
Jes, tilaamani levyt saapuivat tänään!
Eli nyt levyhyllylläni - oikeastaan levypinollani - komeilee kaksi uutta tulokasta. Kyseessä Avrilin Goodbye Lullaby, sekä Paramoren RIOT! Nämä olivat ne mitkä halusinkin ja koska halvalla netistä löytyivät, niin oli pakko ostaa. :)
Molemmat mielestäni tosi hyviä, parhaimmat levyt, mitä minulta löytyy. Kummallakin paljon hyviä biisejä, ei minun makuuni löydy oikeastaan ollenkaan huonoja... Suosittelen näitä! ;)

Poissa Stargazer

 • astrum metallum
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • we were here
 • Pottermore: CrimsonScale68
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Levyhyllysi sisältö
« Vastaus #43 : Huhtikuu 08, 2011, 16:22:28 »
Kyllähän sieltä levyhyllystä jonkin verran tavaraa löytyy, yhteensä taitaapi olla yhdeksäntoista.

Nightwishilta löytyvät kaikki levyt paitsi Angels Fall First jonka kylläkin haluaisin aivan ehdottomasti, mutta en oo sitä mistään koskaan löytänyt :< Kertauksena kuitenkin, hyllystä löytyy Nightwishin osalta Oceanborn, Century Child, Wishmaster, Once ja Dark Passion Play sekä Over the Hills and Far Away -EP. Näistä levyistä Once on aika selkeästi suosikkini.

Sonata Arcticalta omistan sellaiset levyt kuin Ecliptica, Winterheart's Guild, Reckoning Night ja The Days of Grays. Silence ja Unia siis puuttuvat, mutta ovat ehdottomasti hankintalistalla. Näistä levyistä Reckoning Night on oma suosikkini.

Green Daylta omistan kaksi levyä, 21st Century Breakdown ja American Idiot, mahtavia molemmat.

Stratovariukselta omistan myös kaksi levyä, Infinite ja Elysium, loistavia nämäkin.

Avantasialta omistan myöskin kaksi levyä, nimeltä The Wicked Symphony ja Angel of Babylon, jotka ilmestyivät samaan aikaan ja ovat edellisten lailla mahtavia.

Sitten niitä yksittäisiä levyjä:

Bullet for My Valentine: Scream Aim Fire
Within Temptation: The Unforgiving
Sirenia: The Enigma of Life

Ei siis mikään kauhean laaja hylly, yhdeksäntoista levyä vain löytyy. Mutta niitä levyjä jotka haluaisin ostaa, on niiiiin paljon että ei ole tosikaan, ei vain yksinkertaisesti riitä rahat kaikkeen, tai sitten niitä ei löydy mistään >___<
To be rich is to seek, to relive the memory

Poissa Miss Zora

 • nordist [nu'dist]
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • As cold as the night
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Levyhyllysi sisältö
« Vastaus #44 : Huhtikuu 08, 2011, 16:24:41 »
Levyhyllyni täydentyi taas, tällä kertaa levyn nimi on The Strokes - Is This It.

Vau.
Levyä on kehuttu yhdeksi vuosikymmenen parhaimmaksi levyksi, ja sitä se todellakin on. Kappaleet on levytetty livekeikoilta, ja ne soivat mielettömän hienosti. Kaikki biisit ovat jollain kivalla tavalla samantapaisia, mikään biisi ei ponkaise erilleen joukosta, mikä ei ole huono eikä hyväkään. Soittimet kuulostavat mukavan rähjäisiltä (...?), niiden soundi ei ole ihan puhdas, mutta juuri se tekee Strokesin soundista omanlaisen. Ja Julianin ääni <3
Minä siis niin rakastan vanhaa Strokesia.
den eneste måten å ha noe i uendelig tid, er ved å miste det

Poissa Isetom

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • Livejournal
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Levyhyllysi sisältö
« Vastaus #45 : Huhtikuu 08, 2011, 17:00:29 »
Minun levyhyllystäni löytyy

seitsemän kappaletta Musiikin mestarit-sarjan klassisen musiikin levyjä, jotka tulivat aina sellaisen lehden kanssa. Kannatti hankkia, koska levyt sisältävät kaikkein tunnetuimmat teokset ko. säveltäjältä ja niitä kuuntelemalla saa selville säveltäjästä paljon (+ lukemalla sitä lehteä, mikä tulee mukana)

Pjotr Tšaikovski - mestariteokset
Wolfgang Amadeus Mozart - legendaariset orkesteriteokset
Frédéric Chopin - pianoklassikot
Ludwig van Beethoven - suuret sinfoniat
Antonio Vivaldi - barokin juhlaa
Johann Strauss II - Wienin romantiikka
Jean Sibelius - suomalaiskansalliset klassikot

kaikki Nightwishin seitsemän studioalbumia, tottakai kannattavia ostoksia kaikki, koska Nightwish on aivan uskomattoman loistava yhtye ja varsinkin Dark Passion Playn artwork on huikasevaa

Nightwish - Angels Fall First
Nightwish - Oceanborn
Nightwish - Wishmaster
Nightwish - Century Child
Nightwish - Once
Nightwish - Dark Passion Play

ja lisäksi muita Nightwishin levyjä, joita on kerääntynyt jopa kolme kappaletta

Nightwish - Highest Hopes (kokoelmalevy)
Nightwish - The Islander (mukana DVD ja The Escapist-kappaleen instrumentaaliversio)
Nightwish - Made in Hong Kong (and in various other places) (tässäkin on DVD ja The Escapist-kappaleen albumiversio)

sitten on Tarja Turusen synttärilahjaksi saamani esikoissooloalbumi, en ole kuunnellut läpi kuin ehkä kerran tai pari, vaikka levy on ihan hyvä

Tarja - My Winter Storm

Maija Vilkkumaatakin löytyy paljon, joskus fanitin häntä älyttömästi ja edelleenkin kuuntelen silloin tällöin

Maija Vilkkumaa - Pitkä ihana leikki (peltipainos)
Maija Vilkkumaa - Ei
Maija Vilkkumaa - Se ei olekaan niin
Maija Vilkkumaa - Superpallo
Maija Vilkkumaa - Kunnes joet muuttaa suuntaa

joululaululevyjä näkyy olevan välissä muutama kappale, eiköhän niitäkin ala olla jo tarpeeksi

Jouluyö, 20 kauneinta joululaulua
Valkea joulu, 20 joulun klassikkoa
Mökit nukkuu lumiset
Tule joulu kultainen, 20 toivotuinta joululaulua
Wanhat Suosikit, Lapsuuteni Joulu
Lasten joulu

ja sitten hyllyyn mahtuu vielä suosikkini eli Björkin levyt, jotka hankin lyhyen aikavälin sisässä ja olen kuunnellut älyttömästi. Nightwish ja Björk ovat molemmat lempimusiikkiani.

Björk - Debut
Björk - Post
Björk - Homogenic
Björk - Vespertine
Björk - Medúlla
Björk - Volta
Björk - Greatest Hits (kokoelmalevy)
Björk - Debut + Post (kaksi ensimmäistä levyä samassa)

mummilta saatu Mozartin levy, joka tuli ilmaiseksi postissa

Wolfgang Amadeus Mozart - Taitoa ja mielikuvitusta

ja uusin ostokseni klassista musiikkia, eli paketti jossa on kolme levyä, tykkään kovasti

Claude Debussy - Musiikkia mestarin kynästä (CD 1, CD 2, CD 3)

Poissa Ariel

 • Huispaajan ensilento
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Levyhyllysi sisältö
« Vastaus #46 : Huhtikuu 08, 2011, 21:05:44 »
Mä en lähes ikinä kuuntele levyjä :o mut multa löytyy kuitenkin pari levyä tosta hyllystä. En tiiä ees kaikkien nimiä koska osa on poltettuja, mutta siis tossa on Twilight - Houkutus soundtrack, Paramore - Brand New Eyes, Absoluuttinen nollapiste - Simpukka-amppeli, Absoluuttinen nollapiste - Nimi muutettu, Absoluuttinen nollapiste - Neulanen Jerkunen, Absoluuttinen nollapiste - Muovi antaa periksi ja sit joku Ramoneksen ja joku mistä mulla ei oo mitään hajua. Noi kaikki Absoluuttiset nollapisteet oon saanu isiltä koska sillä oli jossain kaapin pohjalla noita ku se ei ite enää niitä kuuntele. Ramoneksen oon saanu kans isiltä, en mitään hajua miksi koska en ees tykkää Ramoneksesta :o
all I want to do is wear glitter and dance in my underwear

Poissa Queen

 • raivostuttavan positiivinen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: HeartBlade125
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Levyhyllysi sisältö
« Vastaus #47 : Kesäkuu 29, 2011, 13:53:52 »
Täytyy nyt tulla kirjoittelemaan uutta viestiä tänne, kun sen verran on levyhyllyn koko kasvanut tässä viime aikoina:

Amorphis - Skyforger ja Amorphis - The Beginning Of Times

Molemmat hienoja albumeja. En niinkään ole tuohon uusimpaan levyyn vielä ehtinyt kunnolla tutustua, mutta muutaman kerran olen kuunnellut läpi ja hyvältä kuulostaa. :) Skyforger on minulle siis paljon tutumpi ja sitä tulee kuunneltua aika paljon. Eivätkä biisit ole kuluneet edes kovassa käytössä. Paranevat vain jokaisella kuuntelukerralla. ;>

Editors - An End Has A Start

Editorsia tulee myös kuunneltua nykyään aika paljon. Tykkään bändin musiikista hyvinhyvin paljon ja haluaisin ehdottomasti hankkia myös heidän kaksi muuta albumiaan. Editorsin biisit ovat kaikki jotenkin niin... öhh... Editorsmaisia ja vaikka bändiä usein verrataankin esim. Interpoliin, niin minusta näillä kahdella on kuitenkin täysin oma tyyli musiikissaan. Molemmista bändeistä tykkään. :)

Foo Fighters - Echoes, Silence, Patience & Grace ja Foo Fighters - Wasting Light

Olen aina tykännyt Foo Fightersista, mutta vasta tässä viimeisen vuoden sisällä olen alkanut kuuntelemaan enemmän. Nyt kun uusi albumi julkaistiin, se piti tietenkin heti saada ostettua ja samalla sitten tuo toinen. Molemmat albumit täynnä hyviä biisejä. Erityisesti ihastuin Wasting Lightin I Should Have Knowniin ja Back & Forthiin.

En jaksa kirjoittaa nyt enempää, joten tulen varmaan joskus myöhemmin muoksimaan loput. :D

// Tuohon Amorphis listaan voisi vielä lisätä Far From The Sun. Ensikuuntelu vielä menossa, mutta oikein hyvältä vaikuttaa. Jännä kuunnella Pasi Koskisen laulua, kun olen enemmän kuunnellut uudempaa Amorphista ja tottunut Tomi Joutsenen ääneen. Mutta molemmista kyllä pidän. ;> Juu, ja albumin sain vitosella, vaikka enemmänkin olin valmis pulittamaan.
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 08, 2011, 11:23:46 kirjoittanut Queen »
I'm not crazy, my mother had me tested.

Poissa conscioushours

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Levyhyllysi sisältö
« Vastaus #48 : Heinäkuu 05, 2011, 02:20:57 »
Oma levylistani löytyy last.fm:stä, sen verran pitkä lista etten kehtaa sitä tänne postata. :)

Löytyy vähän kaikenlaista: punkkia, hip-hopia, heavy metallia, reggaeta, poppia, vanhempaa rockia, jazzia... kaikista tärkeimpänä kuitenkin Bad Religionin koko diskografia. Viimeisimpänä tilasin Haiku D'Etat:n kaksi levyä jenkkien Amazonista, saas nähdä milloin tulee perille.
for now I turn my back and all I want to leave behind is peace of mind as an illusion of the freedom I can't find

Poissa Stargazer

 • astrum metallum
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • we were here
 • Pottermore: CrimsonScale68
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Levyhyllysi sisältö
« Vastaus #49 : Heinäkuu 05, 2011, 02:59:04 »
Amorphis - Skyforger ja Amorphis - The Beginning Of Times

Molemmat hienoja albumeja. En niinkään ole tuohon uusimpaan levyyn vielä ehtinyt kunnolla tutustua, mutta muutaman kerran olen kuunnellut läpi ja hyvältä kuulostaa. :) Skyforger on minulle siis paljon tutumpi ja sitä tulee kuunneltua aika paljon. Eivätkä biisit ole kuluneet edes kovassa käytössä. Paranevat vain jokaisella kuuntelukerralla. ;>

Ostin itse just nuo samat levyt tässä pari päivää sitten :> Molemmat todellakin loistavia, täynnä hyviä biisejä kuten Sky Is Mine, Course of Fate, Mermaid & Beginning of Time. Ja oon näitä kumpaistakin aika lailla yhtä paljon kuunnellut, että mulle ne on kutakuinkin yhtä tuttuja :3

Lisäksi tässä viime aikoina on tullut ostettua seuraavat levyt:

Paramore - RIOT!
Vastapainoksi levyhyllyn raskaammalle puolelle. Tykkään tästäkin levystä tosi paljon, vaikka Brand New Eyes -levyltä oliskin löytynyt vielä enemmän hyviä kappaleita, mut sitä ei löytynyt mistään. Löytyy tältäkin levyltä kuitenkin muun muassa Misery Business & crushcrushcrush :>

Amaranthe - Amaranthe
Menevää ja varsin mielenkiintoista musiikkia, täysin erilaiset genret yhdistetty erinomaisesti ja saatu hyvää settiä aikaan :3
To be rich is to seek, to relive the memory

Sonya Malfoÿ

 • Ankeuttaja
Vs: Levyhyllysi sisältö
« Vastaus #50 : Heinäkuu 15, 2011, 15:25:54 »
Omassa levyhyllyssäni on nyt paljon tilaa, siivosin sen vähän aikaa sitten :) rakastan (hyvää) musiikkia, en voisi elää ilmas sitä päivääkään

Vanhojen idoleiden levyjä:
Britney Spears- Greatest Hits, Circus, Blacout
Gimmel - Lentoon
Elastinen - E.L.A., Anna Soida
Nykyisiä suosikkeja:
Tokio Hotel - Scream ja Humanoid Deluxe (Deutsch version)
Eminem - Slim Shady LP, The Eminem Show, Encore, Relapse, Recovery
2pac - Until the end of Time, Death Row Dayz
The Script - The Script, Science & Faith
'muuten vaan' säilytyksessä olevia?: The Voice, NRJ:n levyjä
Uusimmat lisäyksesi kattavaan kokoelmaasi? Slim Shady LP (kahden vuoden odotuksen jälkeen) Ja Bruno Marsin Doo-Wops & Holigans
Minkä levyn aiot hankkia tai haluaisit? Marshall Mathers LP ja Infinite Empulta :DD

Poissa tatte

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • tuhkaperhonen
  • vaikenen
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Levyhyllysi sisältö
« Vastaus #51 : Joulukuu 01, 2011, 05:51:27 »
Albumeita hyllystä löytyy +100, mainittavia pinkkoja ovat kuusi albumia Apulannalta, kymmenen albumia CMX:ltä ja pinot Moonsorrowia ja Sonata Arcticaa. Uusin tulokas (jota posti ei tosin vielä ole tuonut luokseni, tänään maksoin) on Full Dieselin Gun Shy CD-EP. Listan levyhyllyn sisällöstä pääpiirteissään löytää täältä.

Ostan "runsaasti" satunnaista musiikkia alelaareista. Hyvää musiikkia on tällä menetelmällä löytynyt aina tämän tästä, paljon on toisaalta tullut vastaan vähemmänkin lämmittävää musiikkia. Kävisi mahdottomasti nostaa hyllystä muutamia albumeita ylitse muiden, erilaiselle musiikille on omat aikansa ja pitämistä ei oikein voi suhteuttaa määräksi. Olen ostanut kaikkiaan ehkä noin 20 albumia suunnitellusti ja loput olen poiminut kaupoista satunnaisten tilaisuuksien mukaan sopiviin hintoihin. (Edellinen suunnitellusti hankittu albumi oli kolme viikkoa sitten Indican Valoissa.)

Omistan ainoastaan yhden kappaleen sähköisenä (ja siis laillisena) latauksena: Battleloren Kärmessurma. Pidän musiikista enemmän konkreettisesti levyhyllyssäni ja toisaalta en luota latauksina musiikkia myyviin kauppoihin.

Poissa augustiina

 • kohtalonviivan tulkitsija
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • auguurin nauru
 • Pottermore: GlowSilver191
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Levyhyllysi sisältö
« Vastaus #52 : Joulukuu 21, 2011, 19:25:41 »
Omasta levyhyllystäni löytyy ihan mukavasti levyjä, ja niitä kaikkia tulee kuunneltua hyvin usein. Tällä hetkellä sieltä ei löydy mitään turhaa, sillä olen antanut kaikki turhat levyni pois tai yksinkertaisesti vain tunkenut olohuoneen levyhyllyyn :'D Levyjä tulee aika tasaiseen tahtiin ostettua lisää, useimmiten netistä, mutta jos kaupassa jokin hyvä levy tulee vastaan, niin kyllä se lähes aina mukaan lähtee.

Mutta itse hyllyn sisältöön:
Ehdottomalta lempibändiltäni, Nightwishilta, löytyy kaikki albumit, joista suosikkejani ovat Once ja pari viikkoa sitten ilmestynyt Imaginaerum, jota tässä lähiaikoina on tullut kuunneltua ja hyvin paljon <2 Näiden lisäksi löytyy vielä Over The Hills And Far Away, sekä Bless The Child

Within Temptationilta löytyy livelevy Black Symphony, jolta löytyy monia rakastamiani biisejä, esim. Our Solemn Hour, Somewhere ja The Swan Song. The Unforgiving löytyy myös, mutta se on ehkä levyhyllyni vähiten kuunneltu levy. En tiedä miksi, on tuollakin levyllä kuitenkin monia mahtavia biisejä :>

Toinen lähiaikoina hyvin paljon soinut levy on Scream Aim Fire Bullet for My Valentinelta. Samaiselta yhtyeeltä löytyy myös Fever. Kummatkin näistä ovat oikein mahtavia albumeita, ensiksi mainittu kuitenkin ehkä hitusen parempi :3

Apocalyptican 7th Symphonykin on tullut ostettua joskus, kun olin vasta vähän aikaa kuunnellut  Apocalypticaa, enkä pettynyt levyyn yhtään. Kyllä sitä vieläkin jaksaa kuunnella! :> Not Strong Enough ja Sacra ovat kyseisen levyn parhaimmistoa, mutta muissakaan biiseissä ei ole mitään moittimista.
Sen jälkeen helpottaa
Kun kädet irrottaa