Kirjoittaja Aihe: Rozen maiden  (Luettu 3893 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Valkovuokko

 • Orjuutettu kotitonttu
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • And give the kids a show.
 • Tupa: Luihuinen
Rozen maiden
« : Marraskuu 02, 2008, 21:15:11 »
Ihmettelin, kun tästä ei löytynyt aihetta.

Rozen maiden on on PEACH-PIT-nimisen ryhmän tekemä manga, josta on tehty myös anime. Anime koostuu kolmesta osasta: Rozen maidenista (ensimmäinen tuotantokausi), Rozen maiden Traumendista (toinen tuotantokausi) ja Rozen maiden Overturesta (ylimääräistä, Traumendin aikaan sijoittuvaa). Rozen maidenissa on 12 jaksoa samoin kuin Rozen maiden Traumendissa. Overturessa on vain kaksi jaksoa, eikä se varsinaisesti vie juonta eteenpäin.

Rozen maidenin idea on, että siinä on seitsemän nukkea, jotka taistelevat toisiaan vastaan Alice-pelissä. Tarina alkaa, kun Jun Sakudara -niminen poika laittaa nimensä paperiin, jossa kysytään, haluaako hän osallistua johonkin mystiseen. Jun vastaa haluavansa ja kompastuu pian huoneensa lattialle ilmestyneeseen matkalaukkuun. Hän avaa laukun ja löytää sen sisältä ihmeen aidon näköisen tyttönuken. Junin hämmästykseksi (ja kauhuksi) nukke herää henkiin ja kertoo olevansa Shinku, viides Rozen maiden -nukeista.

Vaikka Shinkun kuuluisi olla Junin omistuksessa, nukke kohtelee Junia kuin palvelijaansa (ja kutsuu tätä myös sillä nimellä). Ajan mittaan esitellään enemmän nukkeja, joista osa muuttaa Junin luokse, osa taas on "vihamiehiä".

Nuket järjestyksessä ensimmäisestä lähtien: Suigintou, Kanaria (esiintyy animessa vasta toisella kaudella), Suiseiseki, Souseiseki, Shinku, Hinaichigo ja Barasuishou/Kirakishou. Kirakishou on oikea seitsemäs nukeista, ja Barasuishou esiintyy vain animessa. Junin luona asuvat Shinku, Hinaichigo ja välillä Suiseiseki ja/tai Souseiseki. Heidän "vihollisiaan" ovat ensimmäisellä kaudella Suigintou ja toisella kaudella Barasuishou. Suiseiseki ja Souseiseki ovat kaksoset. Souseiseki on kaikkein maskuliinisin nukeista, ja ainoa, joka ei käytä mekkoa (/sen tapaista vaatetta). Suiseisekin silmistä oikea on punainen ja vasen vihreä, kun taas Souseisekilla ne ovat toisinpäin.

Rozen maiden -nukkejen kohtalona on pelata Alice-peliä niin kauan, kunnes vain yksi on jäljellä. Tästä nukesta tulee Alice, täydellinen nukke. Alice-pelissä kaksi nukkea taistelee, kunnes toinen voittaa ja ottaa toisen Rosa Mystican. Rosa Mystican avulla nuket pysyvät elossa, ja jos se otetaan pois, Rozen maiden -nukesta tulee tavallinen nukke, joka ei voi puhua eikä liikkua. Kun jollain nukella on kaikki seitsemän Rosa Mysticaa, hänestä tulee Alice.

Nuket taistelevat toisiaan vastaan erilaisten voimien ja aseiden avulla. Suigintoun voiman nimi on Meimei, Kanarian Pizzicato, Suiseisekin Jade Dream/Amethyst Dream, Souseisekin Lempicka/Renpika ja Shinkun Holie. Barasuishoulla ei ole voimaa, jolla olisi nimi, sillä hänellä on muita keinoja taistella. Kirakishoun voiman nimeä ei tiedetä.

Suiseiseki ja Souseiseki hallitsevat puutarhurin voimia. Suiseisekilla on kultainen kastelukannu ja Souseisekilla sakset. Esineillä voi hoitaa tai leikata ihmisen sydämen puuta. Kaksoset pystyvät myös avaamaan oven ihmisten uneen (jossa puu siis on).
___________

Okei, tiedän, että voisin selittää sarjasta vaikka kuinka pitkään, mutta kai tuo perusajatus kävi selväksi. ;'D
Tykkään tästä sarjasta aivan hirveästi, olen katsonut kaikki jaksot ja odotan innolla, jos ne vaikka vaivautuisivat tekemään tähän kolmannen tuotantokauden. Traumend tuntui jäävän vähän kesken. Luin jostain, että sitä on jo alettu tekemään, mutta en voi olla varma tiedon todenperäisyydestä.

Rozen maidenissa on loistavat musiikit. Sarja on aika vakavanoloinen ja tosi itkettävä, varsinkin Traumend (tai sitten minä vain olen herkkä itkemään). Jotkut episodit olivat silti tosi hauskoja, ja sarjan sisällä oleva tv-sarja Etsivä Kunkun toi mukavasti eloa. Harmittaa, kun jotkut hauskat kohtaukset pilattiin laittamalla heti perään jotain vakavaa.

Joo, nyt pitää häipyä tästä höpisemästä. Muokkaan huomenna lisää omia mielipiteitäni (jos viitsin/jaksan. Höpisin jo aika paljon). Tämä on aivan loistava sarja, ja on tosi sääli, että niin moni ei tiedä tästä ollenkaan!~Valkovuokko

(Niin joo, tämän "esittelyn" samankaltaisuus Wikipedian Rozen maiden-artikkelin kanssa johtuu siitä, että minä olen kirjoittanut osan Wikipedian tekstistä.)

(Olen muuten huomannut, että yleensä ihmiset joko tykkäävät tästä tai eivät ole ikinä kuulleetkaan koko sarjasta. Pitäisi saada kaikki kaverit katsomaan Rozenia.)
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 03, 2008, 20:33:35 kirjoittanut Valkovuokko »
Can't you see the way she's crying,
well that's what keeps her trying.
If you want to keep the girl for as long as you live,
just break it apart her heart.

Grimhild

 • Ankeuttaja
Vs: Rozen maiden
« Vastaus #1 : Marraskuu 02, 2008, 21:21:31 »
Jojojojojo!
Rozen Maide on Hellsingin ja Elfen Liedin lisäksi yksi niistä kolmesta animesta joita siedän silmissäni! Loistavasti toteutettu juoni ja idea!
Musiikit ovat tosiaankin tässä sarjassa aivan ihania... Odotan innolla, että pääsen käsiksi niihin toisen tuotantokauden musiikkeihin, joita minulla vielä ei ole. Grrraurh.
Shinku ja Suigintou = parhaat animehahmot ikinä. Kaverini cosplayasi Suigintoun ja teki aivan upean asusteenkin siihen. :D
Tämä nyt oli tällaista ihkutusta...
Onko tietoa toisen tuotantokauden jaksoista?

Poissa Valkovuokko

 • Orjuutettu kotitonttu
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • And give the kids a show.
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Rozen maiden
« Vastaus #2 : Marraskuu 02, 2008, 22:54:24 »
Onko tietoa toisen tuotantokauden jaksoista?

Mitä tietoa? Tiedän ainakin, mistä niitä voi ladata ja mistä katsoa. :)
Can't you see the way she's crying,
well that's what keeps her trying.
If you want to keep the girl for as long as you live,
just break it apart her heart.

Grimhild

 • Ankeuttaja
Vs: Rozen maiden
« Vastaus #3 : Marraskuu 03, 2008, 01:14:38 »
Onko tietoa toisen tuotantokauden jaksoista?

Mitä tietoa? Tiedän ainakin, mistä niitä voi ladata ja mistä katsoa. :)

Omglol! Kerro ihmeessä! Haluan katsoa, en ala latailla mitään koneelle. x)

Poissa Zafiro

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: NightFeather22
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Rozen maiden
« Vastaus #4 : Marraskuu 03, 2008, 19:38:51 »
Rozen Maiden on suosikeistani niin animeista kuin mangoistakin. :) Sarjan juoni on todellakin hyvä ja mielenkiintoinen, sekä piirrusjälki on hyvää niin mangassa kuin animessakin. Olen katsonut tuon animen molemmat kaudet kokonaan ja manganakin löytyvät kaikki kahdeksan osaa hyllystä. :) Suunnittelin että pitäisi tässä joskus katsoa tuo Rozen Maiden anime uudelleen joskus kun kunnolla kerkeää. Animessa on varsinkin kauniit musiikit, voi kun jostakin voisi nuo musiikit löytää...

Lempihahmoa en sarjasta oikein osaa kunnolla sanoa, sillä omalla tavallansa kaikki ovat hyviä hahmoja ja sellaisia ärsyttäviä hahmoja ei tästä sarjasta löydy ainakaan omasta mielestäni.


Olisi kyllä mukavaa jos Rozen Maidenille saataisiin jatkoa, se loppu oli hiukan omituinen niin animessa kuin mangassakin. :)

Voisin tähän nyt vielä mainita että minulta löytyy sellainen keltainen/oranssi Bliposta ostettu Rozen Maiden-penaali jossa on Kanarian kuva. :) Kaunis penaali kyllä mielestäni ja muutkin sitä ovat kauniiksi sanoneet vaikkeivat Rozen Maidenista tiedä tai ole kiinnostuneet siitä.

Poissa Catnip

 • Mestarietsivä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Rozen maiden
« Vastaus #5 : Heinäkuu 26, 2009, 22:35:15 »
Aivan ihana sarja! Musiikki on sellaista joka saa kylmät väreet kulkemaan selkäpiitä ja piirrokset samaten. Hahmot olivat loistavia ja juoni hyvä. Shinku ja Jun olivat suloisia yhdessä. :--D
Mistä tuota saisi ladata? o.o Olen internetin joka ikisen kolkan käynyt läpi eikä mistään löydy. T__T

Aoi Usagi

 • Ankeuttaja
Vs: Rozen maiden
« Vastaus #6 : Joulukuu 01, 2010, 17:59:50 »
Uuu, aivan ihana sarja! Rakastin loppua kovasti, kun se Suigintou pelasti Shinkun! Muutenkin Suikku oli ihana. Traumend kyllä selvensi Rozen Maidenien tarinaa kovasti. Ja overture nyt oli tottakai ihana koska kertoi Suikusta<3 x3

Poissa Shinku

 • Viides Rozen Maiden nukke.
 • Vuotislainen
 • Elämä on taistelua.
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Rozen maiden
« Vastaus #7 : Joulukuu 17, 2010, 19:33:05 »
Rozen Maiden on todella hyvä sarja ja siksi nimimerkkini onkin Shinku. Itkin Traumendin viimeisissä jaksoissa melkein jatkuvasti ja olen sitä mieltä, että sarjaa pitäisi jatkaa. Haluan tietää mitä nukeille ja muille hahmoille käy. Raivostuttavaa, kun ei saa tietää.
Every girl carries her light of an Alice.

Poissa Painajainen

 • Emoileva iskelmävaris
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Taivas itkee hiljaa
 • Tupa: VOLDEMORT!!!
Vs: Rozen maiden
« Vastaus #8 : Heinäkuu 10, 2011, 11:49:05 »
Äwäwäwäwäääää!!!

Rakastan Rozen Maidenia melkein yhtä paljon kuin Inua ja Kuroshitsujia!!! Fanitus tähän animeen ei ole onneks mennyt vielä liian pitkälle, mutta suunnitteilla on ainakin 2 cossaus-asua (Hina Ichigo ja Shinku.) sekä joskus hankittavan BJD:n customi Hinaks, Shinkuks tai Souseisekiks ;D


Don't fall in love. Fall off a bridge,
it hurts less.
Juukai -> Painajainen

Poissa DIASPRO

 • hirviä stalkkari
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • seisoo sateessa & aina äänessä
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Rozen maiden
« Vastaus #9 : Heinäkuu 10, 2011, 12:56:01 »
Rozen Maiden on aivan upea sarja! Ihana ja todella hyvin tehty. Olen tässä jossain vaihein tekemässä Suiseiseki cosplayta. Upea sarja ja hyvin tehty. Suigintou, Shinku ja Suiseiseki ovat suosikkihahmoja.
LUIHUISTENPRINSESSA, mutta silti niin huomaamaton ♔

Poissa Wren

 • Vuotislainen
Vs: Rozen maiden
« Vastaus #10 : Helmikuu 03, 2012, 18:37:11 »
Rozen Maiden on ainut anime, jonka olen koskaan vaivautunut katsomaan lukuunottamatta Studio Ghiblin leffoja.
Rozen Maiden on ihana anime, jonka piirtotyyli on kaunis ja juoni mielenkiintoinen.
 Lempihahmoni on Suiseiseki ja haluaisin cossata häntä joku päivä, kun on rahaa nukkeilun ja loleilun ohella (en loleile varsinaisesti vielä, mutta vaatteita ostelen siihen tarkoitukseen)! (:
Rozen Maiden-nuket (Pullip & Dal) ovat ihania etenkin Barasuishou ja Suigintou. :´´)