Kirjoittaja Aihe: Kauniit elokuvat  (Luettu 5052 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Sirii

 • Frábært!
 • Vuotislainen
 • Regulusfani
 • Tupa: Korpinkynsi
Kauniit elokuvat
« : Syyskuu 27, 2008, 15:59:07 »
Eli millaiset elokuvat ovat mielestänne äärimmäisen esteettisiä ja silmää hiveleviä. Nyt puhutaan niistä toisenlaisista lempielokuvista. Ei niistä, jotka valitaan hahmojen tai juonen takia, vaan niistä, joista pidämme koska ne hellivät näköhermojamme. Niistä aivan kirjaimellisesti kauniista.

Aihe tuli mieleeni, kun katsoimme koulussa kuvaamataidon elokuvakurssilla Nuorta Hannibalia, ja tulin ajatelleeksi, että se on varmasti -ellei nyt ihan kaunein- ainakin yksi kauneimmista koskaan näkemistäni elokuvista. Juoni on mitä on, en minä siitä niin (vaikka eipä niin että siinäkään mitään vikaa olisi, minua kiehtovat vinksahtaneet ihmiset), mutta ne kuvat, ne musiikit, se esteettisyys! Eipä voisi juuri enempää elokuvalta pyytää, se on taideteos samassa kastissa kuin jokin uskomattoman upea maalaus. Lisäksi elokuvan musiikit olivat sellaisia, että ne suorastaan korostivat sitä kauneutta, ne olivat juuri oikeanlaisia. Harvoin olen törmännyt elokuviin, joista pitäisin samalla tapaa niiden kauneuden tähden.

Monestihan aasialaisista elokuvista sanotaan, että ne olisivat jotenkin länsimaisia paljon esteettisempiä. Tiedä sitten tuosta, onhan toki totta, että niissä on erilaista kaunetta kuin länsimaisissa elokuvissa, tietyn värisiä kohtauksia ja muita pikku yksityiskohtia (tanssinkaltaisia taistelukohtauksia!), jotka tekevät niistä erilaisia, kuin länsimaiset leffat ovat. Mutta itse en ole koskaan oikein lukenut niitä erityisen kauniiksi, vaan ennemminkin ainoastaan erilaisiksi. Tai tietenkin ne ovat kauniita, mutta se on... Vähän samalla tapaa kuin jos katsoo taideteosta, jota yleisesti ottaen pidetään kauniina, mutta jonka tyylisuuntaus on sellainen, joka ei vain miellytä omaa silmää: sitä voi sanoa kauniiksi valehtelematta, muta jokin paljon "huonompi" maalaus saattaa olla omasta mielestä sitä kauniimpi, koska sen tyyli on enemmän mieleen.

Joten siis ajattelin, että olisi mielenkiintoista tietää, millaisia elokuvia muut teistä pitävät kauniina (muutenkin kuin tarinan kannalta ;D). Ja voi kyllä, saatte nimetä myös televisiosarjoja tai piirrettyjä tai vaikka yhden ainoan jakson jostain sarjasta, jos se mielestänne sattuu olemaan erikoiskaunis. Tahdon vaan kuulla mikä mielestänne on kaunista, ja kumpaa katsotte mieluummin: elokuvaa jonka tarina on kaunis, vai elokuvaa joka on kirjaimellisella tapaa kaunis. Tietysti kombinaatioitakin voi ja saa nimetä, mikäli sellaisia löytyy, nehän luultavasti ovat kaikkein parasta ;).

[olen pahoillani, mikäli teksti on sekavanoloista]
Ég á heiminn! :}

Poissa nostalgie

 • Kaipuu
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Kauniit elokuvat
« Vastaus #1 : Syyskuu 29, 2008, 21:03:09 »
Elokuvissa, kuten kaikessa muussakin on paljon erilaista kauneutta. Juoni ja elokuvan perimmäinen ajatus voivat olla kauniita, tai sen ympäristö ja luonto, mutta myös sen ihmiset luonteineen ja tekoineen (ja mikseivätpä ulkonäköineenkin) voivat olla hyvin kauniita.

Minun mielestäni esimerkiksi Tanssii Susien Kanssa -leffa on äärettömän kaunis niin tarinaltaan kuin ympäristöltään. Se luonnovaraisuus ja kauniit maisemat hivelevät silmiä, mutta vaikka tarinaan mahtuu paljon pahaa, kuten joka leffaan totta kai, siinä on silti perimmiltään tosi hieno ajatus taustalla. Loppuratkaisu on hieman surullinen, mutta surullisen kaunis.

Toisena esimerkkinä voisin nimetä vaikkapa Geishan muistelmat. Siinäkin tunnelma on kaunis ja harmoninen, unohtamatta tietenkään päähenkilöä :)

Ja sitten on taas toisaalta tällaista toisenlaista kauneutta - Troija on hyvä esimerkki kauniista rakkaustarinasta, johon kuitenkin mahtuu paljon rumaa; verta, kuolemaa ja pahuutta. Passion Of The Christ jatkaa tätä samaa linjaa kauniilla tarinallaan, mutta johon mahtuu myös kaikki elämän rumat vääryydet. Jeesus oli ehdottomasti kaunis ihminen siinä leffassa (ja mikseipä yleisesti ja uskonnollisestikin.)

Sitten ei tietenkään saa unohtaa kaunista musiikkia. Yritin kovasti keksiä esimerkkileffaa tähän osioon, mutta en keksinyt muuta kuin Titanicin. Siinähän on yksi maailman kaunein ja kuunnelluin rakkausbiisi hyvässä paketissa.

Kauneus on katsojan silmässä ja sitäkin niin monenlaista - maailmassa on paljon kauniita ja makuaisteja hiveleviä elokuvia!

Poissa Blizzard

 • Untitled
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kauniit elokuvat
« Vastaus #2 : Lokakuu 03, 2008, 21:13:48 »
Minulle tulee heti mieleen Marc Fosterin ohjaama Finding Neverland, eli siis Tarinan lähteillä. Elokuva kertoo Peter Panin kirjoittajasta, J.M. Barriesta. Barrieta esittävä Johnny Depp on roolissaan loistavasti onnistunut ja muutkin näyttelijät onnistuvat rooleissaan erinomaisesti. (Tämä on ainoa elokuva, jossa Alfred Highmore näyttelee minusta hyvin). Kuvamaailma ja musiikki ovat kauniita, tarina herkkä... tämä on juuri sopiva elokuva katsottavaksi yksin yöllä. (YLE TV1 esittää tämän elokuvan  torstaina 9.10, kello 23.25 alkaen, suosittelen katsomaan).
 Peter Pan on jo itsessään todella ihana näytelmä (kirja) ja siitä on tehty monia elokuvia. Tämä, jossa paneudutaan itse kirjailijaan, on minusta tämän aiheen kaikkein onnistunein elokuva.
"Falling is just like flying... except there's a more permanent destination"

Poissa Asoalian

 • : W
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Kauniit elokuvat
« Vastaus #3 : Lokakuu 04, 2008, 12:24:28 »
Pakko heti alkuun sanoa, että harvemmin pidän elokuvista vain sen takia että ne ovat ulkoiselta olemukseltaan kauniita. Minusta elokuvalle kaunis juoni ja pohjimmainen tarkoitus ovat suurempia ansioita. Kieltämättä silti joitain elokuvia katsoo vain siksi, että ne hivelevät silmää.

Geishan muistelmat tuli ensimmäisenä minunkin mieleeni kauniista elokuvista puhuttaessa. Useimmat aasialaiset ovat kauniita, kyseisen elokuvan näyttelijöistä puhuttaessa varsinkin Ziyi Zhang, ja ne puvut, lavasteet ja maisemat. Ne on myös visuaalisesti todella upeita kohtauksia, missä tanssitaan ja näin ^^ Geishan muistelmat siis todellakin on hyvin esteettinen elokuva, vaikka minusta se juoneltaan olikin vähän tylsä.

Myös esimerkiksi Lentävien tikarien talo on lähes samoista syistä. Siinä on uskomattoman hienoja ja jollain tapaa myös kauniita taistelukohtauksia.

Tim Burtonin elokuvat. Minusta niistä jostain syystä visuaalisesti kaunein on Sleepy Hollow ^^ Sen maisemissa vain on jotain, joka vetoaa. Se pikkukylänpahanen, jossa kaikki on tapahtuu on minusta uskomattoman nätti paikka, rähjäinen, pimeä ja pieni mutta silti. Ja ne kohtaukset joissa ollaan jossain metsässä. En tosin varsinaisesti sanoisi herra Päätöntä Ratsumiestä itseään kovin esteettiseksi vaikka sillä ihan söpöt hampaat onkin, enkä tiedä niistäkään kohtauksista jossa veri lentää epäuskottavalla tavalla... :) Pidän Sleepy Hollow'sta kyllä muutenkin kuin vain sen ulkonäön perusteella.

Ylipäätäänkin minusta synkkyys on aika nättiä. Elokuvat joissa ollaan jossain synkässä, vanhassa linnassa jossain metsän keskellä <3 Sellaisissa voi parhaimmillaan olla todella kauniita kohtauksia. Minusta kyllä harva länsimaalainen elokuva onnistuu olemaan samalla tavalla kaunis alusta loppuun niin kuin jotkut aasialaiset pätkät.
"You think that's hard? Try auditioning for Baywatch
and being told they're going in another direction."

Poissa Musta Koira

 • Veni, vidi, vici.
 • Vuotislainen
 • libertiini
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kauniit elokuvat
« Vastaus #4 : Lokakuu 08, 2008, 14:05:12 »
Minulle elokuvan esteettisyys on aina ollut hyvin tärkeää -ja tarkoitan nyt juuri ulkoista estetiikkaa, sitä, että jokainen kohtaus on kuin maalaus. Se, että jokainen pienikin yksityiskohta, kuten värisävyt, varjot, hienoiset eleet ja musiikki ovat tarkkaan harkittuja ja pyrkivät kohti kaunista lopputulosta viehättää minua. Toki muunkinlaiset elokuvat voivat mielestäni olla hyviä, mutta silti suurimmat suosikkini tuppaavat olemaan juuri niitä elokuvia, joita pidän hyvin esteettisinä... ja vaikka korostin nyt ulkoista esteetiikkaa, ovat ulkoisesti kauniit elokuvat usein kauniita myös tarinaltaan.

Taidan kuulua juuri niihin, jotka pitävät aasialaisia elokuvia hyvin kauniina. En kuitenkaan väitä, etteivätkö länsimaiset voisi olla aivan yhtä kauniita. Kyse on vain siitä, haluaako esteettisyyden nostaa niin tärkeäksi tekijäksi. Tuntuu siltä, ettei sillä länsimaissa ole yhtä suurta merkitystä kuin Aasiassa, jossa sitä pidetään ehkäpä tärkeimpänä seikkana, mutta kyllä länsimaalainen pystyy tekemään kauniin leffan siinä missä aasialainenkin.

Esteettisimpiä leffoja omasta mielestäni -ja samalla lempileffojani- ovat Wong Kar-Wain elokuvat.  On vaikeaa antaa yhtä esimerkkiä, koska kaikki hänen elokuvansa ovat niin kauniita, aivan kauttaaltaan. Pidän niitä pikemminkin taideteoksina kuin pelkkinä elokuvina. Hänen elokuvansa ovat jokaista piirtoa myöten harkittuja, mutteivät kuitenkaan vaikuta yhtään väkinäisiltä.

Monet aasialaiset wuxia-elokuvat ovat myös hyvin kauniita, esim. Hero, Hiipivä tiikeri, piilotettu lohikäärme ja Lentävien tikarien talo. Varsinkin Heroa pidän tässä suhteessa loistavana elokuvana. Siinä leikitellään myös värien ja ympäristön symboliikalla.

Myös minä pidän Burtonin leffoja kauniina. Samaten pidän parhaana esimerkkinä Sleepy Hollowta, jonka synkkä värimaailma on uskomattoman kaunis. Sweeney Toddissakin Burtonin luoma rähjäinen, synkkä Lontoo oli oikeastaan aitoa Lontoota kiehtovampi.

Pidän myös sarjakuvista tehtyjä elokuvia 300 ja Sin City hyvin esteettisinä. Ja tässä yhteydessä haluankin huomauttaa, ettei näkymien aina tarvitse olla miellyttäviä ollakseen kauniita. Esimerkiksi Sin City on synkeä ja julma kaupunki, jonka kaikki asukkaat ovat enemmän tai vähemmän paheellisia, mutta silti kaikki näyttää elokuvassa uskomattoman hyvältä... Ja mielestäni veri ei ole koskaan ennen roiskunut niin kauniisti kuin elokuvassa 300. Yleensä en pidä ylettömästä verellä mässäilystä, mutta tuossa elokuvassa se osattiin toteuttaa kauniisti...veri oli tummaa ja pirskahteli esteettisissä kaarissa kuin taidemaalarin väri tyhjälle kankaalle.
-Non unde possim sed unde volo-

Poissa Heliodora

 • haihattelija
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kauniit elokuvat
« Vastaus #5 : Lokakuu 15, 2008, 13:47:10 »
Minun mielstäni Tyttö ja helmikorvakoru on hyvin kaunis elokuva. Se on aivan kuin maalaus. Elokuvan visuaalisuutta lisää myös se ettei siinä minun mielestäni puhuta paljon, ei ainakaan mitään tärkeää. Tärkeimmät asiat voit tulkita vain katseista, eleistä ja teoisat.

Toinen kaunis elokuva on Geishan muistelmat. Sen värimaailma on monipulinen mutta samalla herkkä. Geishojen maailma on silmiähivelevän upea, ajaton.
for every lie I unlearn I learn something new
I sing sometimes for the war that I fight
'cause every tool is a weapon - if you hold it right.

Poissa gnomad

 • Hämärän
 • Vuotislainen
 • Severus & Remus by Ildi
Vs: Kauniit elokuvat
« Vastaus #6 : Lokakuu 15, 2008, 16:18:12 »
Parhaat elokuvat yhdistävät visuaalisen, mahdollisesti myös auditiivisen, taiteen ja viihteen sekä antavat ajattelemisen aihetta. Tärkein on visuaalinen elämys. Hyvän tarinan voi kertoa kirjassakin. Hyviä esimerkkejä voimakkaan visuaalisista ohjaajista, jotka kertovat mielenkiintoisia tarinoita tavalla, jonka vain elokuva voi välittää, ovat Buster Keaton (Kenraali), John Ford (Etsijät), Peter Greenaway (Kokki, vaimo, varas ja rakastaja) ja Sergio Leone (Huuliharppukostaja). Kaksi jälkimmäistä yhdistävät myös musiikin olennaisesti kerrontaan.

Pidän myös elokuvista, jotka ovat lähes puhtaasti visuaalisia: silloin vajoan jonkinlaiseen transsiin ja annan kuvien soljua silmieni edessä. Pidän katselemisesta elävässäkin elämässä; elokuvassa on lisäksi se etu, ettei kukaan katsele takaisin :) Tällaisista elokuvista ilman tarinaa ei kuitenkaan jälkikäteen muista juuri mitään, eikä niitä halua katsoa usein. Hyviä esimerkkejä ovat Jacques Tatin Playtime tai Reggio Godfreyn Koyaanisqatsi.
I like my heroes the same way I like my chocolate: dark, slightly bitter and with more of a bite than sweetness - fanfic writer McKay

Tawnie

 • Ankeuttaja
Vs: Kauniit elokuvat
« Vastaus #7 : Kesäkuu 08, 2009, 16:09:27 »
Hmmmmm.

Ensimmäisenä mieleeni tulee Geishan muistelmat, joka on tunnelmaltaan ja kuvaukseltaan aivan ihana! Ympäristö on kaunista ja mielenkiintoista, joissain kohdissa ehkä hiukan salaperäistäkin. Silmät näkevät hentoa ja herkkää maisemaa, pieniä ja söpöjä yksityiskohtia joita ei voi olla huomaamatta. Itämaalainen ympäristö saa muutenkin näköhermoilleni veden kielelle (hmm, olipa fiksun kuulosta), ja tämä on yksi syy, miksi pidän tästäkin elokuvasta mahdottomasti.
Suosittelen katsomaan, kauniit kirsikkapuut ja vanhat japanilaiset kaupungit lumoavat!
Muita aasialaisia elokuvia, joiden esteettisyydestä pidän, ovat mm. Hero ja Hiipivä Tiikeri.

Lord of the Rings, Taru Sormusten Herrasta on kuvattu ihan henkeäsalpaavissa maisemissa! Ne kaikki vuoret ja purot, järvet ja joet oikein uhkuvat sellaista ihanaa fantasiaa ja niissä kyllä silmät lepäävät. Liäksi kaupungit, kuten esimerkiksi Gondor ovat mielestäni upeita. Maisemat myös kuvaavat erittäin hyvin elokuvan tunnelmaa; vihreät, kutsuvat laaksot kertovat onnellisuudesta, kun taas pimeys ja sumun laskeutuminen saattaa nostaa kylmänväreet iholle.

Tim Burtonin elokuvat. Minusta niistä jostain syystä visuaalisesti kaunein on Sleepy Hollow ^^ Sen maisemissa vain on jotain, joka vetoaa. Se pikkukylänpahanen, jossa kaikki on tapahtuu on minusta uskomattoman nätti paikka, rähjäinen, pimeä ja pieni mutta silti. Ja ne kohtaukset joissa ollaan jossain metsässä. En tosin varsinaisesti sanoisi herra Päätöntä Ratsumiestä itseään kovin esteettiseksi vaikka sillä ihan söpöt hampaat onkin, enkä tiedä niistäkään kohtauksista jossa veri lentää epäuskottavalla tavalla... :) Pidän Sleepy Hollow'sta kyllä muutenkin kuin vain sen ulkonäön perusteella.
^Jep!

Poissa adswil

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Kauniit elokuvat
« Vastaus #8 : Kesäkuu 08, 2009, 23:14:01 »
Minä en osaa erottaa elokuvan visuaalista ja kerronnallista kauneutta toisistaan - ne kuuluvat yhteen, ei täysin typerä ja aivoton tarina voi olla millään muotoa kaunis, vaikka elokuva olisi kuvattu kuinka kauniissa ympäristössä tahansa.
Pidän kuitenkin visuaalista kauneutta erittäin tärkeänä, juonen ja näyttelijöiden lisäksi tietenkin. On tylsää katsoa elokuvaa, joka on kuvattu surkeissa pahvikulisseissa tai jos puvustukseen ei ole panostettu, vaikka juoni ja näyttelijät olisivatkin kelvollisia.

Oikeastaan kaikki lempielokuvani ovat todella kauniita kaikin puolin. Pidän elokuvista, joiden maisemat ja värimaailma luovat erikoisen ja silmääni miellyttävän tunnelman, todenmukaisuuteen ei kuvauksessa todellakaan tarvitse pyrkiä. Esimerkiksi jo klassikoksi muodostunut Amélie on aivan älyttömän kaunis -sekä tarina että kuvallinen ilmaisu ovat todella ihastuttavia. Pariisista välittyy todella romanttinen ja värikäs kuva, joka ei täysin vastaa todellisuutta mutta jonka kuitenkin voi kaupungissa oikeastikin aistia. Ei taatusti ole ihan helppoa tallentaa filmille sellaista tunnelmaa. Ja ne värit! Améliessa kaikki värit sointuvat yhteen ja luovat todella omaperäisen ja erittäin kauniin kokonaisuuden.
Myös Moulin Rouge hipoo visuaalista täydellisyyttä, katsokaa vaikka itse.

Koska olen vaatefriikki, pidän puvustusta todella tärkeänä osana elokuvaa. Mielestäni loistavaa puvustusta löytyy monista pukudraamoista, kuten Jane Austenin kirjojen leffaversioista (joissa on todella hienoja maisemiakin). Esimerkiksi Ylpeys ja ennakoluulo -minisarja (ei se Keira Knightleyn tähdittämä hieman kökkö elokuvaversio) on todella kaunista katsottavaa kauniiden maisemien ja pukujen ansiosta (eikä kauniista/komeista näyttelijöistäkään haittaa ole).

Ja tietysti ne Taru sormusten herrasta -elokuvat ovat jotain aivan upeaa, jo pelkästään Uuden-Seelannin ihastuttavien maisemien ansiosta. Lisäksi kyseiset leffat on tehty kaikin puolin todella huolellisesti, ja esimerkiksi puvustus on tässäkin tapauksessa aivan ensiluokkaista.
In my world love is for poets - so I'm trying to be one.

Poissa Tobin

 • aka Tinna
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • leeroy
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Kauniit elokuvat
« Vastaus #9 : Elokuu 22, 2009, 18:05:38 »
Kauneimmat musiikit ja maisemat löytyvät mielestäni Taru Sormusten Herrasta. Mielettömän upeat vuoret, kaupungit.. Maisemat sopivat älyttömän hyvin tarinaan. Musiikitkin ovat todella kauniita, koskettavia. Taru Sormusten Herran maisemista ja musiikkeista en varmasi tule saamaan ikinä tarpeeksi!

Poissa Lordofmursus

 • Mursujen Valtias
 • Vuotislainen
Vs: Kauniit elokuvat
« Vastaus #10 : Elokuu 23, 2009, 19:38:08 »
Minun mielestä kaunein elokuva on Titanic. Aivan loistavan musiikkien ja juonen ansiosta. Mutta onhan toi elokuvan kauneus katsojan silmissä. Yksi  kauneimmista on myös  Twilight- Houkutus.
Mursu -> Lordofmursus
Holy Mursus will be with you!

Poissa Fimca Worthleberr

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Capricorn Ascending
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kauniit elokuvat
« Vastaus #11 : Syyskuu 15, 2009, 19:06:49 »
Minusta kaikkien aikojen kaunein elokuva - niin esteettisesti, musiikillisesti kuin tarinallisesti - on Hero. Se kertoo Kiinan keisarista (jostakin niistä), jonka eräs mies on menossa murhaamaan. Ei tarinasta sen enempää, mutta kaunis se on, ja surullinen (kauniin tarinan pitää aina olla surullinen). Musiikit ovat ihania, maisemat ja värit ja taistelut... todella taidokkaasti tehty. En voi muuta kuin suositella.
Look, look, keep looking straight into those cold eyes.

Poissa Mirandel

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Kauniit elokuvat
« Vastaus #12 : Syyskuu 15, 2009, 21:15:19 »
Minusta kaikkein kauneimmat elokuvat ovat Disneyn muutamat animaatioelokuvat: Kaunotar ja Hirviö, Pocahontas ja Leijonakuningas.
Näissä elokuvissa kaikki on kaunista. Piirustustyyli, animaatio, tarina, juoni, musiikit... kaikki. Molemmissa prologit ovat niin kauniita, että joka kerta tuntee, kuinka sydän jättää pari lyöntiä välistä ja kuinka kyyneleet alkavat kostuttaa silmiä. Eritoten Leijonakuninkaan alku. Paras prologi, jonka olen ikinä nähnyt missään elokuvassa. Joka kerta menee kylmät väreet. Musiikki, animaatio ja värit luovat täydellisesti onnistuneen kokonaisuudeen, joka tunnelmallaan vie katsojansa Afrikan savanneille. Tämän alun jälkeen muu osa elokuvasta ei ehkä tunnu niin hienolta, mutta mahtavaa jälkeä silti. Tarina on yksi kauneimmista; se kertoo menetyksestä, kypsyydestä ja rohkeudesta. Noista kertovat monet muutkin elokuvat, mutta tässä se on kerrottu paremmin kuin monessa muussa elokuvassa.

Kaunottaressa ja Hirviössä ja Pocahontaksessa on molemmissa kauniit tarinat. Molemmissa opetetaan hyväksymään toinen sellaisena kuin tämä on. Kaunotar ja Hirviö on aina ollut lempielokuvani lähinnä sen kauneuden puolesta. Rakkaustarina on yksi kauneimmista ja koskettavimmista, ja piirtojälki on äärettömän kaunista. Katsokaapa tarkkaan linnan ja ympäristön yksityiskohtia. Mikään ei ole jäänyt huomaamatta elokuvan tekijöiltä. Musiikki kruunaa kaiken.

Vielä yksi Disney-elokuva: Bambi. Tämä kyllä käy kiivaasti kamppailua ykkössijasta Leijonakuninkaan ja Kaunottaren ja Hirviön kanssa. Työn jälki on jotain niin uskomattoman kaunista. Itse tarina on pienen valkohäntäpeuran vasan elämästä - ei kovin monimutkainen. Mutta se, kuinka elokuva kuvaa luonnonvoimien mahtavuutta on jotain niin uskomatonta. Kaikki ne värit ja yksityiskohdat... *huok*

Hayao Miyazakin elokuvat Henkien Kätkemä, Prinsessa Mononoke ja Liikkuva linna ovat myös aivan upeita elokuvia! Piirrosjälki, tarinat, juonet ja musiikit ovat kaikki niin kauniita!

Kyllä minä kiitosta annan muillekin kuin animaatioelokuville. Titanic, Hevoskuiskaaja, Hiipivä Tiikeri Piilotettu Lohikäärme ja Lentävien tikarien talo ovat todella kauniita elokuvia. Myös Taru Sormusten Herrasta-elokuvat ovat todella kauniisti kuvattuja, ja maisemat ovat henkeä salpaavia. Wau.   
Beautiful like a morning sun inviting the dawn to break. - Trading Yesterday(Beautiful)

hemuli

 • Ankeuttaja
Vs: Kauniit elokuvat
« Vastaus #13 : Helmikuu 18, 2010, 20:29:47 »
Avatar on tosi kaunis elokuva, pidän siitä sen ja myös juonen, hahmojen ja kaiken takia. Se luonto on ihana ja kaikkea, sori nyt ei tule mitään järkevää tekstiä, joten lopetan^^

hemuli

Poissa Mirrekala

 • Suklaamurmeli
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kauniit elokuvat
« Vastaus #14 : Helmikuu 19, 2010, 22:46:34 »
Avatar on tosi kaunis elokuva, pidän siitä sen ja myös juonen, hahmojen ja kaiken takia. Se luonto on ihana ja kaikkea, sori nyt ei tule mitään järkevää tekstiä, joten lopetan^^
Avatar on kyllä visuaalisuudessaan aivan ykkösluokkaa, mitä kävin jo hehkuttamassa elokuvalle omistetussa topikissa. Vaikka juoni sinällään ei minuun kolahtanut - Pocahontas kaksinkertaiseksi venytetyllä kestolla (Minusta puolitoistatuntinen toimii tällä tarinalla paremmin). Mutta joo, tämän kävin katsomassa kahdesti ihan puhtaasti visuaalisuuden takia, ensin 2D- ja sitten 3D-versiona. Ja eka kerta meni ihan puhtaaseen kuolaukseen, 3D ei niin kolahtanut, mutta komeaahan meno oli silti. Ja uskoakseni tämä teffa olisi naulinnut minut leffasalin penkkiin pitemmäksikin aikaa kerrallaan. Kauneutta - mutta silti minusta vain pinnallista karkkia. Eipä silti, en minä valita vaikka joskus joutuisin katsomaan tämän kolmannenkin kerran.

Tim Burtonin Painajainen ennen joulua, Corpse Bride ja Saksikäsi Edward ovat paitsi suosikkielokuviani, myös iloja silmälle. Painajaisessa ja Corpse Pridessa käytetty stop motion on mielenkiintoinen tapa tehdä animaatiota, lisäksi elokuvian miljöön värimaailma on mietitty niin viimeisen päälle: kuolleiden värikäs valtakunta vastaan elävien harmaa maailma, synkkä Halloween Town ja valoisa Christmas Town, Saksikäsi Edwardin karikatyyrimaisen idyllinen lähiö yksivärisine taloineen synkkä, tumma linna taustallaan. Paljon tehokkaita, jopa ihan övereitä visuaalisia kontrasteja. Toimii minulle sekä tunnelmallisesti että sitten ihan mielenkiintoisena silmäkarkkina. Ja minusta vasta mielenkiintoisen näköiset asiat ovat kauniita - pelkästään hyvännäkköiset asiat ovat nättejä, eikä niistä riitä silmänruokaa pitemmäksi aikaa.

Sivistin itseäni tässä viime kuussa Henkien kätkemällä, ja yllätyin elokuvan visuaalisesta ilmeestä. Yleensä anime menee piirrostyylin osalta vähän nihkeästi alas meikäläisellä. Osaltaan se ehkä johtuu kaikesta siitä halvalla tehdystä massa-animesta, mitä on tullut katsottua, mutta tietyt tyyli-ihanteet ovat kyllä hyvässäkin japanimaatioissa toiset kuin jenkkipiirretyissä, joihin olen tottunut ja katsellut luvattoman paljon. Siitä huolimatta hyvä animaatio on hyvää animaatiota, oli sen kotimaa mikä tahansa, ja Ghiblin studioiden tuotannosta minulla on tähän menessä ollut sen suhteen hyvin vähän valittamista. Henkien kätkemässä en oikeastaan edes kaivannut sitä hyvien länsimaatioiden elävämpää viivankäyttöä, pyöreämpiä muotoja tai realistisempia kasvonilmeitä, oli se vain jo sellaisenaan niin kaunis.

Lainaus käyttäjältä: Musta Koira
Pidän myös sarjakuvista tehtyjä elokuvia 300 ja Sin City hyvin esteettisinä. Ja tässä yhteydessä haluankin huomauttaa, ettei näkymien aina tarvitse olla miellyttäviä ollakseen kauniita.
Agreed. Katsottiin koulussa viime vuonna leffamaratonissa Sin City, josta en paljon perustanut juonen (niin minkä?) perusteella ja katsoinkin sitä hiukan vinksahtaneena komediana. Mutta kaunishan se oli kuin mikä, ja sen takia piti hiukan nostaa arvosanaa sen leffan kohdalla. En kyllä muista, montako tähteä rainalle annoin, mutta arvostelutekstissä muistin kyllä kehaista visuaalista toteutusta.

Mutta en minä Sin Cityä välttämättä uudelleen katsoisi, jos valita saisin. Loppujen lopuksi tarina painaa ulkoasua enemmän. Tai sanotaan, että elokuvan ei tarvitse olla visuaalisesti loistava ollakseen hyvä. Kauneus on plussaa, ja huono tarina kauniilla kuorrutuksella menee alas ainakin sen kerran. Vaikka kuolasinkin Avataria elokuvissa ihan innoissani kahteen otteeseen, minusta se ei vieläkään ole kovin hyvä elokuva. Toisaalta en saa mieleeni myöskään visuaalista fiaskoa, josta muuten olisin tykännyt. Keskitason tuotoksia hyvällä tarinalla tuleekin mieleen monta, sellaisia, joissa sitä elokuvan ulkonäköä ei niin tule ajateltua. Ehkä paras vaihtoehto on näyttää niin hyvältä, ettei mikään häiritse, mutta ei niin hyvältä, että visuaalisuus muuttuu itseisarvoksi ja lakkaa tukemasta tarinaa.
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 15, 2010, 14:34:31 kirjoittanut Mirrekala »
"Paras tapa toimia on ystäville kostaa
jos päältä kauniin hevosen saa silmiin tuijottaa
Mut takaisin ei käytettyä sieluaan voi ostaa
kun kalpein kauppamiehistä ovelle kolkuttaa
" -Viikate: Tie

Poissa Candily

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kauniit elokuvat
« Vastaus #15 : Kesäkuu 09, 2010, 21:15:05 »
Ainakin yksi elokuva tulee heti mieleen, nimittäin Dario Argenton Suspiria - tappavat huokaukset. Värit ovat todella kirkkaita ja kauniita (lukuunottamatta verta, joka näyttää ehkä hieman oranssihtavalta maalilta, mutta emme välitä siitä...). Balettikoulu, jossa lähes koko elokuvan ajan ollaan, on erittäin kaunis paikka, ihanan sokkeloinen ja iso. Siellä on myös erittäin kaunis sisustus ja värit ovat mahtavia kuten jo aiemmin sanoinkin. Siellä olisi mahtavaa asua. :D Tai ehkä ei sittenkään, eksyisin siellä.

Tätä elokuvaa katsoessani taisin kiinnittää enempi huomiota kauniiseen ympäristöön ja ihmisiin kuin juoneen. :)

Tim Burtonin elokuvat tosiaan ovat kauniita, kuten moni on jo sanonutkin. Tykkään varsinkin niiden ympäristöistä, joita ei voi olla sanomatta kauniiksi. Sleepy Hollowia en ole vielä nähnyt, joten en siitä puhu mitään, mutta Saksikäsi Edwardissa ainakin on ihanat maisemat kun on niitä pastellinvärisiä taloja ja sitten se iso synkkä linna siellä taka-alalla. En nyt muita ala erittelemään, niissä on kaikissa kaunis ympäristö, jos nyt en ihan väärässä ole. :--D

Taidan myös pitää Hohtoa kauniina, melkeinpä samoista syistä kuin Suspiriaa. Veri ei kylläkään ole tässä oranssia, eikä olla balettikoulussa, mutta muuten ihan samoista syistä. Värit ovat mahtavia ja hotelli ihanan sokkeloinen ja iso.
Hohdossa keskityin kyllä ympäristön lisäksi myös juoneen ja ihmisiin.

// Kellopeliappelsiini. Siinä on kaunis elokuva. Ah.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 14, 2010, 23:23:53 kirjoittanut Candily »
Paradise comes at a price
That I am not prepared to pay
What were we built for?
Will someone tell me please

Rosecliff

 • Ankeuttaja
Vs: Kauniit elokuvat
« Vastaus #16 : Kesäkuu 09, 2010, 22:07:52 »
Brothers Grimm
Esteettisyyteen on panostettu ja kaikki on todella kaunista ja hienoa ja mystistä. Hieno lavastus.

The Imaginarium of Doctor Parnassus
Elokuvan pääasia oli juuri se esteettisyys ja ihmeellisyys. Erikoinen elokuva, hienosti tehty kaikki viimeisen päälle.

(Kumpikin ylläolevista sattumoisin Terry Gilliamin ohjaustöitä. Hänellä on hieno tyyli, Burtonmainen, mutta mielestäni jopa parempi.)

Marie Antoinette
Apua, kun siinä elokuvassa kaikki on niin kaunista! Puvut, maisemat, sisustus, jopa leivokset. Loisteliasta!

Juu, ja täällä on mainittu Tim Burton, hänellä kauniita, tai varsinkin esteettisiä elokuvia riittää. Mitä itse pidän kauniina: Sleepy Hollow ja Alice in Wonderland.


Poissa Afro

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Kauniit elokuvat
« Vastaus #17 : Tammikuu 01, 2012, 17:45:12 »
Hiipivä tiikeri, piilotettu lohikäärme oli myös minusta kaunis elokuva, ja se tuo esiin sitä, miten monimuotoista (ja mahtavaa) Kiinan luonto on, ja samalla miten iso maa se on. Toisena esimerkkinä mainitsisin myös Vuotiksessa hehkuttamani Norwegian Woodin. Elokuvan luontokohtaukset ovat hienoja, ja yksityiskohdat on mietitty juomalaseja myöten. Ohjaaja Tran Anh Hung on erikoistunut luontokuviin ja kuvauksiin.