Kirjoittaja Aihe: Voldemortin suojelius  (Luettu 54303 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa manpike

 • Pikeman
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
Voldemortin suojelius
« : Elokuu 09, 2008, 14:17:03 »
mietin tässä, että olisiko mahdollista, että voldemortilla olisi suojelius. epäilen suuresti, koska suojelius vaatii onnellisen asian. onko niitä voldemortilla? jos voldemortilla oli/si suojelius, niin mikä se olisi? minun mielestä joko käärme tai pääkallo. Pallo on teillä.

//Surumielinen siivosi 26.12.08

« Viimeksi muokattu: Joulukuu 26, 2008, 20:33:25 kirjoittanut Sru »
"Swordsman is very good, Pikeman is good. Thats my motto."

Poissa Barella

 • Vuotis-kuollut
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • <3
  • Lohikäärmeliiga - Vuotishuispausjoukkue
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Voldemortin suojelius
« Vastaus #1 : Elokuu 09, 2008, 15:15:14 »
Muistaakseni kirjoissa sanotaan, että Voldemort ja kuolonsyöjät eivät pysty loihtimaan suojeliusta (mihin he sitä tarvitsisivatkaan). Draco oli ainoa kuolonsyöjä joka suojeliuksen pystyi loihtimaan. Voldemorthan on jo pienestä pitäen ollut sellainen, joka ei suojeliuksia tarvitse. Hän taitaa olla tarpeeksi paha välttääkseen ankeuttajat. Luulen, ettei Voldemortilla edes kovin montaa onnellista muistoa olisi. Tai ainakaan puhtaasti onnellista. Kaikki jota päällepäin voi onnelliseksi kutsua ovat pohjimmiltaan aika katalaa onnellisuutta. Jos Voldemort olisi saanut kasvaa äitinsä kanssa, hänestä olisi tullut hyvin erilainen, ehkä silloin hän olisi pystynyt tekemään suojeliuksen. Silloin se olisi varmaan ollut käärme tmv. Tai mistä sitä tietää, kun niin ei käynyt. Nyt hän ei kuitenkaan voinut tehdä suojeliusta...
~Barella

//Juu, pitäisi varmaan sanoa, että Kalkaros oli ainoa kuolonsyöjä, joka suojeliuksen pystyi loihtimaan, vai oliko se niin?
« Viimeksi muokattu: Elokuu 16, 2008, 11:35:55 kirjoittanut Barella »
~Barella
Maailma on tulvillaan ylimaallisia olentoja, jotka kärsivällisesti odottavat älymme terävöitymistä.
                 -Eden Phillpotts

Poissa puolipro

 • Lapsellinen eli lapsi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • BANG
Vs: Voldemortin suojelius
« Vastaus #2 : Elokuu 09, 2008, 18:53:27 »
Niin, onnellinen muiston voi omistaa maailman pahinkin pahis, siitä ei ole kiistämistä.
Käärme olisi mahdollinen, mutta minulle tuli mieleen, että eikös Voltsu pistänyt sen yhden kanin (vaimikäseoli) hirtäyttymään? Silloinhan tämä kani (vaimikäseoli) olisi mahdollinen:D Kun hän ei saanut säilyttää niitä 'voitonmerkkejään' orpokodissa, eikös siitä olisi voinut jäädä jonkin näköinen asia?

Saattaa kyllä olla loogisempi vaihtoehto se käärme. Kuvitelkaas Voltsu ja hänen kani suojeliuksensa;D (TÄLLE EI SAA REVETÄ:D) Ei hänellä saata suojeliusta ollakkaan, koska hänhän ohjasi ankeuttajia.

Ja hänellä ei minusta ei ole minkään sortin hyviä ajatuksia, joita ankeuttajat voisivat imeä.

Olen eri mieltä. Kyse ei ole hyvistä ajatuksista, vaan onnellisista muistoista. Ja luulen että Voltsulta niitä silti löytyy, vaikka hän onkin kiero kuin korkkiruuvi. Hänen onnellinen hetkensä on voinut olla vaikkapa se hetki kun hän koulussa löysi hirnyrkit, tai loi ensimmäisensä. Se riippuu ihan ihmisestä mikä on se oma onnellinen muisto.

no anteeks :'~~~33
« Viimeksi muokattu: Elokuu 11, 2008, 18:13:01 kirjoittanut puolipro »
- LAULETAAN SE YHESSÄ, "PIRATE'S LIFE FOR ME" !
- EI, MÄ OON VAMPYYRI. "VAMPYYRII MÄ METSÄSTÄN, VAMPYYRII MÄ METSÄSTÄN. TAHDON SAADA CULLENIN, TAHDON SAADA CULLENIN. ENKÄ PELKÄÄ BELLAAKAAN."

Poissa Azura

 • ENFJ
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • do not go gentle
  • parasomnia
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Voldemortin suojelius
« Vastaus #3 : Elokuu 09, 2008, 20:08:18 »
Hei muuten minä tässä neuvon teitä, että sellainen on olemassa kuin edit-nappula ;)

Minä uskon, että Voldemort ei pystyisi luomaan suojeliusta. Uskon että jokaisella on oma suojelius - Voldemortillakin, mutta hän vain ei voisi luoda sitä. Voldemortillakin on niitä onnellisia ajatuksia varmasti; ei kellään voi olla pelkkiä negatiivisiä ajatuksia, vaikka miten paha Pimeyden Lordi olisikin. Tämä Voldemort ei nyt vain voisi luoda sitä hetkessä, koska ei osaisi alkaa ajatella hyviä asioita tämän elämässä. En myöskään usko sitä, että ankeuttaja koskaan hyökkäisi Volden sielun kimppuun, koska hän on pilkkonut sen niin moniksi paloiksi. Ankeuttaja voisi vaikka saman tien mennä nappaamaan pari hirnyrkkiä ja niistä varastaa ne sielunpalat, niin ei Voldeparan kimppuun tarvitsisi hyökätä ;)

Mutta siis, minä uskon että myös Voldemortillakin on suojelius. Se varmasti olisi joku Naginin tapainen, käärme tms. Voldemorthan on todella käärmemäinen tyyppi tms. Jos hän onnistuisi luomaan suojeliuksen, niin kyllä se käärme olisi.
"For if you're not afraid, how can you be really brave?"

- The Exploits of Moominpappa

Poissa Valkovuokko

 • Orjuutettu kotitonttu
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • And give the kids a show.
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Voldemortin suojelius
« Vastaus #4 : Elokuu 09, 2008, 20:21:57 »
Samaa mieltä kuin edellinen. Voldemortin suojelius olisi käärme.

Luulen, että Voldemort oikeastaan pelkää suojeliuksia, koska ei (minun käsitykseni mukaan) sellaista pysty luomaan. Enpä muuten ole varma tuosta onnellisia ajatuksia -jutusta, kyllä Voldemortilla voisi olla pelkkiä negatiivisia. Sehän on sentään Voldemort. Voldemort ei edes tarvitse suojeliusta mihinkään, koska ankeuttajat tottelevat häntä, eikä hän näin ollen tiedä mitään suojeliuksista, joten pelkää niitä. Monmutkaistako? Ei ollenkaan. :) Asiat tukevat toisiaan. Voldemorthan pelkää asioita, joista ei tiedä mitään, esim. kuolemasta.
Can't you see the way she's crying,
well that's what keeps her trying.
If you want to keep the girl for as long as you live,
just break it apart her heart.

Poissa Argonblue

 • Parasta ennen: 17.11.2009
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Voldemortin suojelius
« Vastaus #5 : Elokuu 09, 2008, 21:01:52 »
On mielenkiintoista, miten onnellisuus ja onnelliset ajatukset määritellään. Erityisesti miten Voldemortin kaltainen kieroutunut mieli näkee onnellisuuden. Itse olen taipuvainen uskomaan, että Voldemortilla on onnellisiakin ajatuksia. Hän on vain padonnut nämä onnelliset ajatuksensa niin syvälle mielensä syövereihin, etteivät ne tule hänen mieleensäkään. Hänestä on tullut niin tunteeton, ettei hänen oikeastaan tarvitse suojautua Ankeuttajilta, koska nämä eivät oikeastaan vaikuta häneen, Voldemort ei kykene tuntemaan onnea ja siksi Ankeuttajat eivät voi ottaa sitä häneltä pois. Vähän samaan tapaan kuin Siriuksen tietoisuus omasta syyttömyydestään ei ole onnellinen ajatus, joten Ankeuttajat eivät voi ottaa sitäkään.

Nähdäkseni Voldemort ei siis kykene luomaan suojeliusta yhtäältä siksi, ettei hän kykene, ei halua tarpeeksi kovasti, palauttaa mitään kyllin voimakasta onnellista muistoa mieleensä. Toisaalta juuri tästä syystä hän ei suojeliusta tarvitse, paatuneisuus suojaa häntä Ankeuttajien vaikutukselta ja hän kääriytyy siihen yhä tiukemmin.
"We will be perfect...    ...in every aspect of the Game"

Vastarannankiiski vauhdissa taas...

Surku

 • Ankeuttaja
Vs: Voldemortin suojelius
« Vastaus #6 : Elokuu 09, 2008, 21:53:36 »
"Suojelius on hopeanhohtoinen, suojeliusloitsulla luotu myönteinen voima, joka suojaa ankeuttajilta ja kalmolaskoksilta." -Viistokuja.net

Myönteinen voima. Onko Voldemort koskaan tehnyt mitään muuta kuin negatiivista? Tai onko häneen suhtauduttu koskaan myönteisesti ns. Voldemort ajallaan, lukuun ottamatta kuolonsyöjiä, jotka lähinnä palvelevat häntä orjallisesti?
Mikäli Voldemortilla nyt on suojelius, hän ei vain pystyisi luomaan sellaista. Eikä se sopisi hänen imagoonsa/maineeseensa pää-pahana tehdä jotain myönteistä, kuinka huvittavalta tuo sitten ikinä kuullostaakaan.

... Hänestä on tullut niin tunteeton, ettei hänen oikeastaan tarvitse suojautua Ankeuttajilta, koska nämä eivät oikeastaan vaikuta häneen, Voldemort ei kykene tuntemaan onnea ja siksi Ankeuttajat eivät voi ottaa sitä häneltä pois.

Samaa mieltä.
Vaikka murhaaminen toisaalta voisikin tuottaa Voldemortille onnellisuuden tunnetta, en kuitenkaan usko siihen. En usko, että Voldemort pystyy tuottamaan minkään laisia tunteita.
Toisaalta, jos on niin paha, että murhaaminen ym. tuottaa onnea, huonotkin muistot kääntyvät jotenkin kieroutuneesti onnelliseksi. Voiko olla sitten niin, että velho/noita, jolla ei ole lainkaan onnetonta muistoa, muttei oikeastaan onnellistakaan, ei voi luoda suojeliusta. Äskeinen lauseen henkilö, olisi todellisuudessa mahdoton, mutta kun "eletään tässä maailmassa", niin ei välttämättä.

Jonkinmoinen linkki suojeliuksissa on myös rakkauteen, kuten Severuksen kohdalla. Ja kuten hyvin muistamme Dumbledoren ilmaisseen, että Harrylla on jotain mitä Voldemortilla ei, rakkautta meinaan.
Tämän mukaan Voldemort siis ei yksinkertaisesti kykenisi luomaan omaa suojeliustaan.

Jokatapauksessa, miksi Voldemortin pitäisi luoda suojelius ankeuttajia vastaan, kun on jo se pahin maailmassa?
Mikäli Voldemortilla se suojelius on, olisin myöskin sen käärmeen kannalla, kuten aikaisemmat kirjoittajat.

Poissa Clayr

 • Kynsikäpälä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Viallinen Rellestäjä
  • Scrolli
Vs: Voldemortin suojelius
« Vastaus #7 : Elokuu 09, 2008, 22:57:41 »
Useimmat kuolonsyöjät ja luultavasti sikäli myös Voldemort eivät erään Rowlingin chat-kyselyn mukaan(jos muistan oikein) kykene luomaan suojelius-loitsua. Poikkeuksen tekee kaiketi vain Kalkaros.
Syynä suojeliuksen poissaoloon on se, että suojelius taistelee sitä vastaan minkä puolella Voldemort on. Eli periaatteessa Voldemort suojeluksellaan taistelisi itseään(=omaa maailman kuvaansa ja päämääriään) vastaan.
Mutta kuitenkin Voldemortilla luultavasti on suojelius, vaikkei kykene/koe tarpeelliseksi opetella sitä luomaan. Luultavasti se olisi petollinen kuin käärme, kuten muutkin ovat sanoneet. Käärme on moniuloitteinen. Se on lumoava, kaunis, ihastuttava, kutsuva. Toisaalta myös kavala, petollinen, pinnallinenkin, myös kärsimätön ja paljastavainen. Kuten pimeä edesmennyt "ystävämme".

Enpä muuten ole varma tuosta onnellisia ajatuksia -jutusta, kyllä Voldemortilla voisi olla pelkkiä negatiivisia. Sehän on sentään Voldemort.

Mutta ne saattavat olla Voldemortin itsensä mielestä 'onnellisia'.

Voldemortilla on luultavasti onnellisiakin muistoja. Uskoisin Tylypahkaan pääsyn olevan hyvin onnellinen muisto myös Tomille. Kenties ensimmäisen hirnyrkin luonti ja tieto että "kokeilu" oli onnistunut, sekin saattaa olla jotenkin kieroutuneesti onnellinen muisto. Ehkä myös uuden ruumiin saanti?
Ajatus kulkee hyvin
Ei ole mies eikä mikään, joka ei lyö,
Joka tappelua ei aikaiseksi saa.
Olet kova vasta, kun on musta vyö.
Kuka uskaltaa enää rakastaa?

Poissa Chrystal

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Voldemortin suojelius
« Vastaus #8 : Elokuu 10, 2008, 12:32:54 »
Voldemort ei välttämättä kykene luomaan suojeliusta. Hän on niin typerä ja itsekeskeinen kaikkine kieroutuneine ajatuksineen, että kykeenekö hän muka loihtimaan ilon ja onnen perikuvaa? Epäilen. Onhan Voldemortilla toki onnellisia ajatuksia. Hän oli onnellinen, kun kuolonsyöjät tekivät joukkopaon Azkabanista. Hän saa murhatessaan ja kiduttaessaan sadistista mielihyvää. Luultavasti melkein kukaan  muu ei pidä tätä onnellisena, mutta Voldemort on niin kertakaikkisen kamala, ettei hänen asemaansa oikeastaan kykene asettautumaan, en minä ainakaan! Hirnyrkin onnistunut luonti voisi myös olla hänestä onnellista, ensimmäiset murhat jne. Vähän inhimillisemmin ajateltuna Voldemortin yksi onnellinen muisto voisi olla Tylypahkaan pääsy, mutta jaksaako itsekeskeinen mielipuoli enää edes ajatella sitä? Ei välttämättä.

Jos Voldemortilla olisi suojelius, se olisi varmasti käärme, mitään muutakaan en keksi.
"Ron kuule, sinä tiedät vallan mainiosti, että Harryn ja minut kasvattivat jästit!" Hermione sanoi. "Me ei kuultu lapsina tuollaisia satuja, me kuultiin Lumikki ja seitsemän kääpiötä ja Tuhkimo-"
"Mikä se on, joku sairausko?"
-Harry Potter ja Kuoleman varjelukset

SeljasauvaKH

 • Ankeuttaja
Vs: Voldemortin suojelius
« Vastaus #9 : Elokuu 10, 2008, 14:05:10 »
Voldemort ei voi luoda suojeliusta, koska hän pelkää asioita joita hän ei voi tuntea tai asioita mistä hän ei tiedä,  kuten rakkaus. Voldemort pelkää rakkautta, joten hän pelkää myös suojeliusta. Voldemort ei tiedä kuolemasta joten hän pelkää sitä.

Kalkaros voi tehdä suojeliuksen koska hän osasi rakastaa, Lilyä. Voldemort ei koskaan ajattellut pyytää Kalkarosta tekemään suojeliusta, vaikka todisteena siitä, että hän on pahan puolella, koska pelkäsi suojeliusta. (jos ymmmärräte mitä tarkoitan?)
« Viimeksi muokattu: Elokuu 10, 2008, 22:11:16 kirjoittanut Gamppi »

Poissa Soap Bubble

 • Vuotislainen
 • !Aaliops NE änim
Vs: Voldemortin suojelius
« Vastaus #10 : Elokuu 10, 2008, 21:26:48 »
Ei, suojeliuksen luominen ei Voldemortilta kerta kaikkiaan vain onnistu. Rowling on itse sanonut chat-tilaisuudessa, etteivät kuolonsyöjät voi luoda suojeliusta. Ja Kalkaroshan ei loppujen lopuksi ollut kuolonsyöjä, vaan hyvis, joten siksi hän pystyi luomaan naarashirven.
"Mikä tahansa on mahdollista, kunhan vain kantti kestää."

Poissa Heliodora

 • haihattelija
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Voldemortin suojelius
« Vastaus #11 : Elokuu 11, 2008, 10:11:12 »
Tuskin Voldemort enää (aikuisena) osaa luoda suojeliusta, eikä hänen tarvitsekaan. On varmaan iloinen, kun on sillä tavalla "mahtava", että voi olla ankeuttajien seurassa ilman suojeliusta. Tai miten sen nyt ottaa... :D

Mutta osasiko nuori Tom Valedro tehdä suojeliuksen? Harryhan oppi sen kolmannella, ja Tom kun tyyliin oli aikakauden nerokkaimpia oppilaita, niin kai oli mahdollista, että hän osasi luoda suojeliuksen jo kouluaikoinaan, jos sitä tarvitsi?

Käärme se kuitenkin varmasti olisi ollut, jos edes oli olemassa.

(Voldemort ja kanisuojelius :DDD)
for every lie I unlearn I learn something new
I sing sometimes for the war that I fight
'cause every tool is a weapon - if you hold it right.

Poissa Nadia

 • mastermind
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Voldemortin suojelius
« Vastaus #12 : Elokuu 13, 2008, 16:02:46 »
(Miksi Voldemortin suojeliuksen täytyy olla käärme? Leppoisa virtahepo tai gerbiili olisi parempi... Kuvastanee Pimeyden Lordin sisimpää...)

Minä kyllä nyt uskon, että Voldemort pystyisi loihtimaan suojeliuksen, tämä vain ei niitä tarvitse. Onhan hänelle helppoa ottaa ankeuttajat valtaansa, ja käännyttää ties mitä vastaan, siihenhän pystyi Pimentokin! Ja mihin muuhun suojeliusta sitten muka tarvitaan? Onnellisia ajatuksia pystyy Voldie ajattelemaan (Lue: ei sinulle onnellisia) mutta siltikään hän ei tarvitse suojeliusta. Takuulla hän on opetellut suojeliuksen tekemisen jo koulussa, hänhän oli parhaita pimeyden voimilta suojautumisessa, että myös kaikessa muussakin. :)
so throw your diamonds in the sky
we'll stay gold forever

Poissa Mab

 • Vuotislainen
 • Meidän Korkeutemme
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Voldemortin suojelius
« Vastaus #13 : Elokuu 13, 2008, 20:47:36 »
Käärme olisi tietysti klassinen valinta, mutta ehkä se olisi vähän liiankin klassinen. Voldemortilla kun on tätä käärmeilyä yllin kyllin muutenkin ympärillään. Ehkä joku hämähäkki kelpaisi myös. Volde virittelee verkkojaan ja odottelee pimeässä että tärppäisi. (Pupu olisi kuitenkin kaikista paras valinta :D)

Se, että kykenikö Voldemort ylipäätään tekemään suojeliusta, on tavallaan kuiteski mielenkiintoisempi kysymys. Mun eka ajatus oli, että tottakai kykeni, sillä Voldemort oli yksi voimakkaimmista velhoista ja olihan hänelläkin (tietysti) tunteita. Harryhan nimenomaan aisti Voldemortin tunnetiloja, esimerkiksi täällä jo muutamaan kertaan mainitun ilon Azkabanin joukkopaosta. Toisaalta voisi tosiaan myös ajatella, että kenties Voldemort menetti sielunsa silpomisen ja kieroutumisensa myötä kyvyn loihtia suojelius (toisaalta, ei välttämättä, sillä onhan tunteiden tunteminen aika "alkeellista"). Eikä hän luultavastikaan tuntenut mitään tarvetta kokeilla, että onnistuuko vielä.


Draco oli ainoa kuolonsyöjä joka suojeliuksen pystyi loihtimaan.

Multa on tää mennyt ihan ohi. Mikä se Dracon suojelius on? Lohikäärmekö? :D
"Kun hän on kohteliaimmillaan, hän on myös kavalimmillaan, mikä lienee pettämätön sivistyksen merkki." -J.M.Barrie, Peter Pan

Poissa Lohikäärmelady

 • varjoenkeli
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Painovirhepaholainen
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Voldemortin suojelius
« Vastaus #14 : Elokuu 13, 2008, 21:30:32 »
Tästähän on kehkeytynyt varsin kiinnostava keskustelu;)

Itse uskon, että Voldemortilla on joskus ollutkin niitä onnellisia muistoja joskus Tylypahkan ajalta esim. Kun sai tietää olevansa velho tai jotakin sen tyyppistä. Nykyään hän kyllä vaikuttaa niinkin tunteettomalta, etteivät ankauttajat taida vaikuttaa häneen niin kuin muihin rakastaviin ja vahvasti tunteviin ihmisiin. Toki Voldemorthankin tuntee vihaa, iloa ja niin edespäin, sehän tuli todistettua Harryn arven avulla.

Ankeuttajathan ovat Voldemortin puolella ja jotenkin heidätkin pitää saada tottelemaan. Lahjonta ja lisäuhrien lupaaminen tietysti auttavat, mutta ei kai Voldemort niin paljon niiden varaan laskisi. Jos siis ankeuttajat eivät vaikuta häneen, hän ei tarvitse suojeliustaan vaikka pystyisikin sen luomaan ja jos taas vaikuttaa (tuskin tai ainakin hyvin vähän) no... En osaa selittää, mutta kai jotkut edes tajusivat mitä koitan sanoa?

Kouluaikoinaan en näe mitään syytä miksei hän sitä olisi voinut luoda ja silloin se on varmasti ollut käärme.
Sen verran ylpeä hän on kuitenki syntyperästään äitinsä puolelta.

-Lohikäärmelady
-Mitä? Onko nukkumatilla muka vihollisia?
-Kahvi! Ajattele kahvia!

Poissa Xanie

 • hymyilevä huomispäivä
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • *reps*
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Voldemortin suojelius
« Vastaus #15 : Elokuu 14, 2008, 11:14:24 »
En usko, että Voldemort on ikinä kyennyt suojeliusta tekemään, sen on myös Row-täti käsittääkseni todennut yhdessä monista haastatteluistaan. Ensinnäkin hänen ei ole ikinä tarvinnut tehdä sellaista -> miksi opetella jotain turhaa? Uskon kyllä, että suojeliuksen luomiseen tarvittava onnellinen muisto voisi Voldemortin mielen kätköistä löytyäkin. Mieleeni tulee ainakin yksi, se kun Dumbledore kertoi hänen olevan velho. Käsittääkseni hän oli silloin onnensa kukkuloilla. Hän oli aina tiennyt olevansa jotenkin erilainen; ei tiennyt että miksi. Se kun hän sai kuulla olevansa velho ja että vielä pääsisi isoimmaksi osaksi vuotta pois siitä orpokodista, oli varmasti hänen elämänsä onnellisin kokemus. Toki hän on ollut onnellinen varmaan myös silloin, kun sai kuulla Kuhnusarviolta, että 7 hirnyrkin tekeminen on mahdollista. Ja saattaa hänellä muitakin olla. Uskon kuitenkin, että tuo ensimmäinen olisi kenties ainoa kyllin voimakas muisto, joka suojeliuksen luomiseen vaaditaan.

Miksi hän ei sitten kykene luomaan sitä? Kenties hän ei vain kykene ajattelemaan onnea samalla tavalla kuin muut. Ehkä hänen onnelliset kokemukset eivät ole kokonaan onnellisia, vaan niihin liittyy aina paljon "pahaa" ja "huonoa". Esimerkiksi, kun hän sai kuulla olevansa velho, niin hän alkoi miettiä, kumpi hänen vanhemmistaan oli kykeneväinen taikuuteen ja lopulta joutui siinäkin asiassa pettymään. Hänen noita äitinsä oli ollut heikko ja jästi isä hylännyt oman poikansa. "Pahaa" tähän muistoon liittyy sikäli, että nuori Tom Valedro varmasti mietti, miten voisi jatkossa paremmin "kiusata" toisia.. Eli jos muistot -ovat ne sitten kuinka onnellisia tahansa- eivät ole kokonaan onnellisia vaan paljon myös muiden tunteiden varjostamia, niin toimivatko ne suojeliuksen luomisessa?

Täytyy toki muistaa, että ilo ja onni eivät ole sama asia. Voldemortilla voi siis olla kasapäin iloisia tunteita, mutta ne eivät silti välttämättä ole onnellisia.

Lisäksi on myös se kysymys,  että miksi hän olisi luonut suojeliuksen. Hänellä ei ole niitä onnellisia ajatuksia, joita imeä pois ja ankeuttajat varmasti arvostavat Voldemortia enemmän kuin ministeriötä, koska hän antaa niille enemmän vapauksia. Tuskin ne Voldemortia menisivät suutelemaan. Uskoisin, että mieluummin ne Voldea palvelevat kuin ministeriötä. Käsittääkseni ministeriö on kuitenkin pakottanut ne vain ja ainoastaan Azkabaniin, mistä ne eivät varmaan ihan hirveästi tykkää. Yhtä lailla nekin ovat siellä vankina, kuin ne vangit, joita ne vartioivat.

~Xanie
Kun ystäväsi katselevat sinua hyppäämässä laskuvarjolla joka ei aukea, voisi olla hauska temppu, jos esittäisit vaikkapa uintiliikkeitä.
Avasta kiitos Seatearille!
Tee päivän hyvä työ: www.freerice.com

Paikalla AIV-rehu

 • Lupus Tigris
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Apulannan kasvattama
 • Pottermore: FeatherProphecy121
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Voldemortin suojelius
« Vastaus #16 : Elokuu 14, 2008, 17:22:40 »
Draco oli ainoa kuolonsyöjä joka suojeliuksen pystyi loihtimaan.

Multa on tää mennyt ihan ohi. Mikä se Dracon suojelius on? Lohikäärmekö? :D

Draco ei pysty loihtimaan suojeliusta. Rowling on sanonut niin siinä chat-haastattelussa

Lainaus käyttäjältä: Rowlingin haastattelu
Oliko Kalkaros ainut kuolonsyöjä, joka kykeni loitsimaan täydellisen suojeliuksen?

Kyllä, koska suojeliusta käytetään sellaista vastaan jota kuolonsyöjät yleensä tuottavat tai taistelevat sen kanssa samalla puolella. Kuolonsyöjät eivät siis tarvitse suojeliusta.

Muistaakseni Rowling on jopa sanonut jossain haastattelussa, ettei Draco pysty loihtimaan suojeliusta. En vain onnistunut löytämään sitä.

Luulen ettei Voldemort pysty loihtimaan suojeliusta. Mielestäni Voldemortilla ei ole tarpeeksi voimakasta onnellista muistoa. On kyllä iloisia muistoja, mutta onni ja ilo on eri asia. Saattaahan joku muisto onnellinenkin olla, mutta ei tarpeeksi voimakas ja onnellinen. Harryllakin oli ensin ongelmia suojeliuksen kanssa, koska hänen ajattelemansa onnellinen muisto ei ollut riittävän onnellinen ja voimakas. Kuten ei kuolonsyöjät ei Voldemortkaan tarvitse suojeliusta *viittaa yläpuolella olevaan haastattelu lainaukseen*. Jos Voldemortilla olisi suojelius se olisi varmaan käärme. Toisaalta...

Lainaus käyttäjältä: Rowlingin haastattelu
Rakastiko Voldemort koskaan tyttöä?

Ei, hän rakasti vain valtaa ja itseään. Hän arvosti ihmisiä vain sen mukaan kuinka paljon heistä on hyötyä omia tarkoituksiaan varten.

Tuon takia suojelius voisi olla jokin valtaa symboloiva eläin. Mikä se silloin olisi?
Draco dormiens numquam titillandus.
Jos jokin voi mennä pieleen, se menee pieleen.
Psykiatrisia toimia, jotka oman kokemuksen kautta täysin aukee -Apulanta

Poissa puolipro

 • Lapsellinen eli lapsi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • BANG
Vs: Voldemortin suojelius
« Vastaus #17 : Elokuu 14, 2008, 17:31:31 »
Ei, hän rakasti vain valtaa ja itseään. Hän arvosti ihmisiä vain sen mukaan kuinka paljon heistä on hyötyä omia tarkoituksiaan varten.

Tuon takia suojelius voisi olla jokin valtaa symboloiva eläin. Mikä se silloin olisi?[/quote]

Olisiko Leijona ? Viidakonkuningas:D Tääkin niin metsään, muttei yhtä paljon kuin se kani:D
- LAULETAAN SE YHESSÄ, "PIRATE'S LIFE FOR ME" !
- EI, MÄ OON VAMPYYRI. "VAMPYYRII MÄ METSÄSTÄN, VAMPYYRII MÄ METSÄSTÄN. TAHDON SAADA CULLENIN, TAHDON SAADA CULLENIN. ENKÄ PELKÄÄ BELLAAKAAN."

Poissa Mab

 • Vuotislainen
 • Meidän Korkeutemme
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Voldemortin suojelius
« Vastaus #18 : Elokuu 14, 2008, 18:57:39 »
Kiitoksia AIV rehulle :) Tosin Draco-parka säälittää nyt aika lailla :(

Toi Rowlingin haastatteluvastaus kuolonsyöjien suojeliuksentekokykyyn on kyllä jokseenkin outo. Kyky loitsia suojelius ja tarve loitsia suojelius ovat kaksi aivan eri asiaa. Lisäksi onhan kuolonsyöjilläkin menneisyys, eivät he varmaankaan syntymästään saakka ole olleet ankeuttajien puolella.

Leijona mullekin tuli ekana mieleen valtaa symboloivasta eläimestä. Siinä olisi kyllä aika lailla kosmista ironiaa ;) Ihminen voisi olla toinen vaihtoehto (ja olisi sikäli sopiva, ettei Voldemort itse ollut enää vanhoilla päivillään kunnolla ihminen)"Kun hän on kohteliaimmillaan, hän on myös kavalimmillaan, mikä lienee pettämätön sivistyksen merkki." -J.M.Barrie, Peter Pan

Poissa Xanie

 • hymyilevä huomispäivä
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • *reps*
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Voldemortin suojelius
« Vastaus #19 : Elokuu 15, 2008, 12:03:08 »
Lainaus
Tuon takia suojelius voisi olla jokin valtaa symboloiva eläin. Mikä se silloin olisi?

Ensimmäisenä tulee mieleen joku leijona, mutta se tuskin olisi Voldemortin suojelius? Vaikka mistä sitä koskaan tietää. En vain osaa kuvitella leijonaa Englantiin, en edes suojeliuksena^^

Olisiko muuten linkkiä tuohon haastatteluun? En itse onnistu löytämään mitään kunnollista haastattelua mistään..

~Xanie
Kun ystäväsi katselevat sinua hyppäämässä laskuvarjolla joka ei aukea, voisi olla hauska temppu, jos esittäisit vaikkapa uintiliikkeitä.
Avasta kiitos Seatearille!
Tee päivän hyvä työ: www.freerice.com

Poissa Mab

 • Vuotislainen
 • Meidän Korkeutemme
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Voldemortin suojelius
« Vastaus #20 : Elokuu 15, 2008, 12:08:30 »
En vain osaa kuvitella leijonaa Englantiin, en edes suojeliuksena^^

Eipä se leijona oikein Suomeenkaan hyvin istu, mutta vaakunassamme sellainen vain möllöttää. Briteillä oli sentäs Rikhard Leijonamieli ;)

Ja Voldemorthan oli kosmopoliitti, ties missä mennä viipotti (ainakin Albaniassa)
"Kun hän on kohteliaimmillaan, hän on myös kavalimmillaan, mikä lienee pettämätön sivistyksen merkki." -J.M.Barrie, Peter Pan

Paikalla AIV-rehu

 • Lupus Tigris
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Apulannan kasvattama
 • Pottermore: FeatherProphecy121
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Voldemortin suojelius
« Vastaus #21 : Elokuu 15, 2008, 15:19:47 »
Olisiko muuten linkkiä tuohon haastatteluun? En itse onnistu löytämään mitään kunnollista haastattelua mistään..

Tässä linkki chat-haastatteluun. Siitä kun rullaa alaspäin löytyy englannin kielisenä ja jos haluaa suomennoksen pitää vain painaa Kysymykset vastauksineen suomeksi tekstiä ja rullata alaspäin.

Ajattelin itsekin ensin leijonaa, mutta se tuntui niin ironiselta. Leijona kun sattuu olemaan rohkelikon tunnus eläin.
Draco dormiens numquam titillandus.
Jos jokin voi mennä pieleen, se menee pieleen.
Psykiatrisia toimia, jotka oman kokemuksen kautta täysin aukee -Apulanta

Poissa Giliath

 • Cassiopeian pikkusisko
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Jensen Ackles :D
Vs: Voldemortin suojelius
« Vastaus #22 : Elokuu 15, 2008, 20:26:31 »
Ajattelin itsekin ensin leijonaa, mutta se tuntui niin ironiselta. Leijona kun sattuu olemaan rohkelikon tunnus eläin.

Samaa mieltä, ei oikein sovi kuvaan.

Minusta Voldemort ei tarvitse suojeliusta. Hänhän oli repinyt sielunsa niin pahasti rikki, että hän oli siirtynyt yli rajan. Miusta tunne puolikin kärsii sitä mukaa kuin sielu hajoaa. Eihän Kielletyssä metsessäkään, vaikka siellä oli ankeuttajia Voldemortin ympärillä ollut suojeliuksia (jos nyt oikein muistan.)

Tietenkin Valedrolla saattoipi olla suojelius, veikkaisin käärmettä tai basiliskia.
*Miettii ja lukee, mutta harvemmin kirjoittaa*

Poissa Hartsa

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • http://www.freewebs.com/moottoriurheilu05
Vs: Voldemortin suojelius
« Vastaus #23 : Elokuu 16, 2008, 11:08:02 »
Minusta tuntuu, että Voldemort oppisi kyllä erittäin helposti suojeliuksen, jos vaivautuisi opettelemaan sen, onhan hän erittäin taitava ja voimakas velho, Dumbledoren jälkeen mielestäni kaikkein taitavin ja voimakkain, mutta hän ajattelee, ettei hänen tarvitse opetella sitä, koska ankeuttajat ovat hänen kanssaan samalla puolella. Kyllä kaikkein pahimmalla pahiksellakin voi olla onnellisia muistoja, olkoon sielu kuinka monessa osassa tahansa. Se onnellisin muisto voisi olla vaikka se, kun hän sai kuulla Dumbledorelta olevansa velho, se kun hän sai kuulla Kuhnusarviolta hirnyrkeistä ja teki ensimmäisen sellaisen tai joku murha, jonka on tehnyt. Varmasti hän olisi oppinut suojeliuksen jo ensimmäisellä tai toisella luokalla Tylypahkassa, oppihan Harrykin sen kolmannella, ja Tom Valedro oli sentään yksi kaikkien aikojen parhaista oppilaista Tylypahkassa ellei paras.

Mitä suojeliuksen muotoon tulee, niin olen täysin varma, että se olisi käärme. Mikä muukaan se voisi olla, kun kirjoissa on niin usein korostettu Voldemortin käärmemäisyyttä?
« Viimeksi muokattu: Elokuu 16, 2008, 11:14:38 kirjoittanut Hartsa »
Terve kaikille!

Poissa Mab

 • Vuotislainen
 • Meidän Korkeutemme
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Voldemortin suojelius
« Vastaus #24 : Elokuu 16, 2008, 13:13:34 »
Mun mielestä ei ole mitenkään epätodennäköistä, että Voldemort olisi nuorempana opetellut suojeliuksen teon. Meinaan, hän oli kuitenkin opinhaluinen ja kunnianhimoinen. Lisäksi eihän ankeuttajat parveilleet nuoren Voldemortin ympärillä alusta alkaen. Ennen kuin hän oppi alistamaan ne tahtoonsa, ne olivat vaara Voldelle siinä missä muillekin. Vaikuttaisi aikamoiselta uhkarohkeudelta - eikä V. ollut rohkelikko, vaan luihuinen - mennä  ankeuttajien luo turisemaan (tai mitä Volde nyt tekikään) ilman mitään varasuunnitelmaa tai pelastuskeinoa takataskussa, jos jokin menisikin pieleen.

Suojeliushahmo voisi olla käärme ihan hyvin, mutta musta se on vähän liian tylsä vaihtoehto, joten en viitsi kauheasti liputtaa sen puolesta. Mutta en kyllä keksi uskottavampaakaan tähän hätään :)
"Kun hän on kohteliaimmillaan, hän on myös kavalimmillaan, mikä lienee pettämätön sivistyksen merkki." -J.M.Barrie, Peter Pan