Kirjoittaja Aihe: Kaukametsän pakolaiset  (Luettu 11146 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Catnip

 • Mestarietsivä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Kaukametsän pakolaiset
« Vastaus #25 : Elokuu 09, 2009, 19:51:41 »
Voi luoja tätä ihanampaa sarjaa ei olekkaan. Siitä on kyllä toooodella kauan kun katsoin tätä enkä muista lähes yhtään, mutta pääjuonen ja hahmoja hieman muistan. Lempihahmojani olivat ne ketut ja se mäyrä, mutta ei mitään kuvaa mitkä niitten nimet olivat. Tykkäsin myös paljon muistakin hahmoista, mutta mäyrä oli paras silti. :--D
Sen muistan, että itkin monessa jaksossa ja se oli pelottava. Pidin itseäni urheana kun uskalsin katsoa sitä. XD

Poissa samettiina

 • huoleton huuliharppuilija
 • Sanomaton
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pienestä kipinästä voi syntyä roihuava liekki
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Kaukametsän pakolaiset
« Vastaus #26 : Elokuu 17, 2009, 13:32:19 »
Tätä, jos mitä sarjaa sitten odotan näkeväni uudestaan! Lapsena Kaukametsän pakolaiset kuuluivat ehdottomiin suosikkeihini ja "pakko nähdä" -ohjelmiin. Koko sarjan unohdin moneksi vuodeksi, kunnes puolisen vuotta mietittyäni ja pähkäiltyäni sarjan nimeä löysin pienen jutun netistä aivan vahingossa.

Jossain vanhalla videolla meillä on muistaakseni joku Kaukametsän pakolaisten jaksoista nauhoitettuna. Se pitäisi etsiä ja katsoa muistellen vanhoja hyviä aikoja ja lastenohjelmia.
Olen syytön kaikkeen siihen, mistä kehtaatkin minua epäillä.

Dallas

 • Ankeuttaja
Vs: Kaukametsän pakolaiset
« Vastaus #27 : Joulukuu 29, 2009, 18:16:05 »
Niin kuin jo jotain selittelin Disney-osiossa kettuinhohimostani pienenä, Kaukametsän pakolaiset oli ihan ehdoton! Ja tietenkin ketut olivat suosikkejani, mutta olin siihen aikaan muutenkin tosi eläinrakas (ettenkö nykyään olisi, mutta nykyään en kuitenkaan halua jokaista metsän eläintä meidän katon alle asumaan).

Katselin siis aivan himona Kaukametsän pakolaisia, uudestaan ja uudestaan ja aina ne nauhoitettiin telkkarista minulle VHS:lle, jotta saatoin katsella niitä aina vain kun halusin. Aikaa kului tosi paljon niiden ääressä, ja siihen aikaan muistin melkein kaiken koko sarjasta ulkoa. Kärppä oli ihana, se oli vähän samanlainen tyyppi kuin minäkin. Kuolemat (mäyrän, siilien, ....) koskettivat aina tosi paljon ja vanhempani melkein kielsivät minua katsomasta sarjaa ennen nukkumaanmenoa, etten näkisi painajaisia. No arvatkaas vaan, saiko ne mut aisoihin tässäkään asiassa.
Pelottava kohta oli se kun Kettu (oliko se yksin) ajelehti virran mukana sen ison romukasan kanssa ja joutui eroon muista eläimistä. Senhän luultiin kuolleen, ja vaikka olin nähnyt kohdan kymmeniä kertoja, pelkäsin ja surin sitä aina yhtä paljon!

Muistan kun erään lapsuudenystäväni kanssa leikimme rivitalopihamaalla aina Kaukametsän pakolaisia! Minä olin tietenkin aina Kettu, joskus kaverini oli se Arpinaama (susi), ja sitten otettiin mukamas yhteen. Yhtenä päivänä leikimme koko päivän Kaukametsän pakolaisia, ja kun sitten illalla halusin jatkaa mutta kaverini ei enää jaksanut, suutuin tälle ja pahasti. Melkoisen vakavasti siis Pakolaiset vaikuttivat elämääni, heh.

Ja unohtamatta musiikkia! Sehän on tässäkin tv-sarjassa aivan loistava!
Tässä kaikille intro, mikäli joku on sattunut unohtamaan! ;---)

//Huhutar poisti tekijänoikeuksia rikkovan youtube-linkin
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 23, 2010, 16:54:02 kirjoittanut Huhutar »

Poissa Kuupposen päivä

 • Vuotislainen
 • Pottermore: NightGold9667
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Kaukametsän pakolaiset
« Vastaus #28 : Maaliskuu 23, 2014, 06:34:06 »
Oih, Kaukametsän pakolaiset. Siinäpä vasta piirretty! Se oli jotain aivan muuta kuin ne kaiken maailman Franklinit, Vili Vilperit ja mitä näitä nyt oli. Juoni ei ehkä ollut kovin erikoislaatuinen – käänteet olivat aika simppeleitä ja joskus lapsellisiakin – mutta sarja herätti tunteita aivan toisella tavalla kuin mikään muu lastenohjelma. Ne muut ohjelmat olivat niin toivottoman nössöjä, suoranaista lasten aliarvioimista ja pumpulissa kasvattamista. Kaukametsän pakolaisissa elämä oli raadollista ja kuolemakin koko ajan läsnä. Silti kaiken taustalla vaikuttivat koko ajan ystävyys ja kumppanuus yms. positiiviset voimavarat ja huumoriakin oli mukana riittävästi. Sai nauraa, mutta myös itkeä. Eipä oikeastaan tule mieleen yhtään aikuisille tarkoitettuakaan sarjaa, jossa olisi niin paljon Draamaa (isolla D:llä) ja tunteiden vuoristorataa kuin Kaukametsän pakolaisissa.

Suureksi onnekseni löysin sarjan Youtubesta tässä jokin aika sitten. Kyllähän se kosketti vieläkin ihan samalla tavalla kuin silloin joskus, nyt oli tietenkin mukana jonkin verran nostalgialisää, mutta varmasti ”Kaukis” olisi muutenkin tehnyt minuun vaikutuksen. Melkein joka jaksossa tapahtuu jotakin silmäkulmia kostuttavaa. Lisäksi tykkään siitä, kuinka realistinen sarja on omalla tavallaan (eläimet ovat toki aika inhimillistettyjä, mutta kuitenkin selvästi eläimiä eivätkä pelkkiä ihmisiä eläimen valekaavussa) ja kuinka tärkeä teema siinä on. Luonnonsuojelusta ei koskaan voida puhua liikaa.

Lempihahmoa en osaa valita, mutta Kärppä on ainakin ehdottomasti ärsyttävin. Se Khihihi tekee minut hulluksi! Usein jopa melkein toivoin sen kuolemaa, vaikka muuten purin kynsinauhani verille jännityksestä, jos joku joutui hengenvaaraan. Eli varsin usein. Muistelisin kuitenkin, että Rohkea-niminen ketunpoika oli suosikkini silloin aikoinaan. Muutenkin kettujen edesottamukset kiinnostivat minua eniten, ja niihinhän sarja eniten keskittyikin. Rollo-niminen koira oli myös todella symppis, samoin kuin Mäyrä, Myyrä, Viheltäjä ja ja se nuori urosmäyrä, jonka nimen juuri unohdin.

Olen muuten joskus lukenut sen kirjankin. Hyvä oli, mutta tarkemmin en enää muista. Sille on kai tehty jatko-osiakin, mutta niitä ei valitettavasti ole suomennettu. Varmasti luen nekin, jos satun saamaan joskus käsiini, mutta eniten rakastan kuitenkin sitä sarjaa. Mikään ei koskaan vie sen paikkaa sydämessäni.

Poissa Pipe

 • Luihusten oma kasvatti
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kaukametsän pakolaiset
« Vastaus #29 : Heinäkuu 16, 2015, 18:44:38 »
Nii-i minun lapsuudessani tehtiin vielä kunnollisia lastenohjelmia... Oikeesti mun mielestä tää sarja oli tosi opettavainen sarja ja näytti lapsille sitä julmaa todellisuutta lapsen silmin.. Eli se miten ihminen tuhoaa luontoa jne.. Nykyaikana liian raaka ohjelma? :O Öh... siis no nykyajan lapset katsoo jotain teletappeja ja  jotain ihme "tule tekemään kanssani tämä yhdessä, mikä tämä on *tauko*, Juuri oikein VASARA! Lyö sillä itseäsi päähän!" :'DD tyylisiä ohjelmia... eli joo olen hyvin onnellinen että sain elää lapsuuteni sitä aikaa jollon ei kuviteltu et lapset on ihan täysiä idiootteja! Siis tuohon aikaan osattiin oikeesti tehdä juonellisesti mielenkiintoisia ohjelmia... kas kummaa kun nykyajan lapset "kasvaa niin nopeasti aikuisiksi" öh... onko ihme kun katsoo tota nykyajan lastenohjelmien tasoa...? Mä katoin aika isoksi asti noita lastenohjelmia ja opin niistä paljon hyödyllisisä asioita... ainoo hyvä puoli nykyaikana on et klassikot löytyy dvd.iltä jotenka niitä voi näyttää sieltä lapsille jos alkaa kyllästyttään noi nykyajan lastenohjelmat ;D
♥Yritän vain hymyillä, vaikka olen jo kuollut sisältä♥
♥♥Polseres vermelles - Polseres amunt!!♥♥