Kirjoittaja Aihe: Entä jos..?  (Luettu 55628 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Katherine C

 • animaagi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Katherine Casandra
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #25 : Toukokuu 20, 2008, 20:13:50 »
Entäpä jos Harry ei olisi menettänyt malttiaan AV:ssa ja paisuttanut Marge-tätiä, hän olisi voinut saada luvan Vernon-sedältä käydä Tylyahossa.
Sittenhän Fred ja George eivät olisi antaneet Harrylle Kelmien karttaa, eikä Harry olisi lähetenyt yöllä Peter Piskuilanin perään, eikä Lupin olisi takavarikoinut karttaa, eikä siten päässyt Harryn, Hermionen, Ronin, Piskuilanin ja Siriuksen perään ja täysikuun aikaan muuttunut ihmissudeksi?
Tai, jos Lupin olisi silloin muistanut ottaa ihmissusijuomansa?
Siriushan oltaisiin voitu päästää ja Piskuilan tuomita...

Oma suosikki jossittelu kohtani on ehdottomasti juuri se missä piskuilan pakenee, jossei näin olisi käynyt Harry olisi voinut muuttaa Siriukselle! :)
Mutta entä jos joku olisikin käyttänyt ajankääntäjää ja estänyt kalkarosta tappamasta Dumledorea?
After all this time? - Always.

Tähtiin Kirjoitettu

Luuranko Kaapissa

 • Ankeuttaja
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #26 : Heinäkuu 24, 2008, 14:53:34 »
Katherine C: Ajankääntäjä ei olisi käsittääkseni tullut kyseeseenkään, sillä mennyttä ei voi muuttaa mielensä mukaan. Jossain päin vuotista taitaa olla keskustelukin aiheesta. Eli menneisyyden tapahtumia ei voi mennä mielensä mukaan muuttelemaan.. Toki on mielenkiintoista ajatella, miten asiat olisivat kehittyneet, mikä Dumbledore ei olisikaan kuollut, tai jos ajankääntäjän käyttö olisi mahdollista.. Dumbledorehan käytti myös viimeiset hetkensä ennen sauvan menetystä siihen,e ttä Harry olisi turvassa. Entä jos hän olisikin pelastanut itsensä? Toki hän oli muutenkin kuolemassa ja oli tavallaan valinnut oman kuolemansa, mutta entä jos näin ei olisikaan ollut? Koska hän olisi selittänyt Harrylle kaiken? Siis kaiken viimeistä pisaraa myöten? Hänen ei olisi tarvinnut jättää epämääräisiä vihjeitä, eikä Harryn ja kumppanien viimeisen vuoden olisi tarvinnut olla niin vaikea ja täynnä ties mitä pettymyksiä..

Poissa Clayr

 • Kynsikäpälä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Viallinen Rellestäjä
  • Scrolli
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #27 : Heinäkuu 27, 2008, 15:55:40 »
Katherine C; Harryn ja kumppaneiden pikku seikkailu Ministeriössä viidennen vuoden lopulla tuhosi ajankääntäjä varaston =)

Mutta... Entäs jos Severus ei olisikaan ihastunut/rakastunut Lilyyn? Voitaisiin ajatella ettei Voldemortilla ollut mitään syytä olla tappamatta Lilyä, eli Lily ei olisi omasta tahdostaan uhrautunut=Harry ei olisi saanyt Lilyn rakkauden suojaa.  Lisäksi Severus olisi saanut mitään syytä mennä Dumbledoren luokse kerrottuaan Voldulle ennustuksen alun jonka ties, eli Severus olisi pysynyt uskollisena kuolonsyöjänä ja Killan monet tärkeät tiedot olisi jäänyt saamatta. Mutta Severus tuskin olisi tullut silloin opettajaksikaan Tylypahkaan.
Entä jos Harry, Ron ja Hermione olisikin menneet myös seitsemänneksi vuodeksi Tylypahkaan, jättäen telttailun sikseen?
Ei ole mies eikä mikään, joka ei lyö,
Joka tappelua ei aikaiseksi saa.
Olet kova vasta, kun on musta vyö.
Kuka uskaltaa enää rakastaa?

Poissa Celestial

 • killing loneliness
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • love is right now
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #28 : Elokuu 02, 2008, 12:22:46 »
Entä jos Dumbledore ei olisi kertonut Tom Valedron olevan velho? Silloin Valedro ei olisi alkanut Voldemortiksi. Kaikki saisivat olla rauhassa, eikä kuolonsyöjiä olisi. Alice ja Frank Longbottom eläisivät, Lily ja James Potter eläisivät, Sirius Musta eläisi, ja kaikki kuolleet eivät olisi kuolleet. Harry ei olisi Poika joka elää, eikä hänellä olisi tehtävänään tuhota Voldemortia. Sitten ei kenties koko Pottereita olisi... eikä sitten tämä kävisi päinsä... Joten ajatellaan, että Rowling olisi kuvitellut Valedron ihan tavalliseksi. O_o Tässäpä suuri kysymys pohdittavaksi.

Tätä mietin aina. Entä jos Harry olisi Feeniksin killassa uskonut Hermionea, eikä olisi mennyt taikaministeriöön. Silloin Harry ei olisi koskaan nähnyt ennustusta, eikä tuhonnut Voldemortia... voisi luulla niin. Sillä kyllä vaan olisikin tuhonnut Voldemortin. Silloin ajankääntäjävarasto ei olisi tuhoutunut. Dumbledore olisi voinut kertoa Harrylle tehtävänsä. Tai Sirius. Näin Sirius ei olisi kuollut. :) Kenties teoriani kumoutuu.... Mietitäänpä. :)
Friendship doesn't see through the eyes,
it sees through the heart.

Poissa Lansu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #29 : Elokuu 02, 2008, 15:11:41 »
Lempparitopik ehdottomasti!

Entä jos Lily ja James olisivatkin olleet poissa kotoa Voldemortin tepastellessa Godricin notkoon? Tai jos James olisikin torjunut ja puolustautunut nopeammin ja paremmin.. Olisivatkohan he nyt onnellinen perhe? Olisiko Neville Harryn paras kaveri vai kuka? Olisiko Sirius löytänyt jonkun ja ruvennut isäksi? Jos Peterin syyllisyys olisikin löydetty aiemmin?

..Entä jos Row olisikin palkkamurhattu kolmannen tai neljännen kirjan jälkeen ja olisi vienyt Potterit mukanaan hautaan? Eikä kukaan olisi saanut tietää miten lopulta käy?

..jatkan joskus viel ku tulee mielee :D

Poissa Hartsa

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • http://www.freewebs.com/moottoriurheilu05
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #30 : Elokuu 02, 2008, 16:47:01 »
Entä jos Dumbledore ei olisi kertonut Tom Valedron olevan velho? Silloin Valedro ei olisi alkanut Voldemortiksi. Kaikki saisivat olla rauhassa, eikä kuolonsyöjiä olisi. Alice ja Frank Longbottom eläisivät, Lily ja James Potter eläisivät, Sirius Musta eläisi, ja kaikki kuolleet eivät olisi kuolleet. Harry ei olisi Poika joka elää, eikä hänellä olisi tehtävänään tuhota Voldemortia. Sitten ei kenties koko Pottereita olisi... eikä sitten tämä kävisi päinsä... Joten ajatellaan, että Rowling olisi kuvitellut Valedron ihan tavalliseksi. O_o Tässäpä suuri kysymys pohdittavaksi.

Lisäisin tähän sellaisen, että silloinhan myös Lilystä ja Kalkaroksesta olisi mahdollisesti tullut aviopari eikä Harrya olisi ainakaan saman muotoisena kuin hän nyt on kirjoissa. Rowlinghan sanoi jossain haastattelussa, että Lilylle olisi voinut kehittyä romanttisia tunteita Kalkarosta kohtaan, jos Kalkaros ei olisi niin kovasti halunnut kuolonsyöjäksi.

Sitten tuli myös sellainen mieleen, että entä jos James ja Lily olisivat valinneet salaisuudenhaltijakseen vaikka Siriuksen tai Dumbledoren Peterin sijaan. Kumpikaan, Sirius tai Albus ei olisi ikimaailmassa ilmiantanut Pottereita Voldemortille, joten silloin Harryn vanhemmat olisivat elossa, ja Voldemort olisi etsinyt heitä vuosikausia löytämättä koskaan. Tosin sota olisi silloin jatkunut pitempään.
Terve kaikille!

Poissa Chrystal

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #31 : Elokuu 03, 2008, 15:55:28 »
Hmm, mielenkiintoinen topic. (: Tämä viesti ei nyt varsinaisesti liity kirjan tapahtumiin, mutta..

Entäs ulkonäkö? Vaikuttaako se kirjan henkeen, siinä mielessä, että entä jos..
Harrylla olisikin vaalea, lyhyt sänki ja siniset silmät? Entä jos Harrylla olisi roteva ja iso ruumis, olisiko hän päässyt etsijäksi? Entä jos Ron olisikin mustatukkainen, siropiirteinen kiinalainen? Entä jos Hermionella olisikin oljenvärinen polkkatukka ja hän olisi koko koulun kaunein tyttönen?

Hmm, joo. Kyllä se vaikuttaisi sekä kirjan henkeen että tapahtumiin.

Joo, eihän ulkonäöllä pitäisi olla väliä, mutta silti kamala ajatus. Jos Hermione olisi koulun kaunein tyttö, se luultavasti vaikuttaisi kirjan tapahtumiin. Olisiko hän silloin pinnallinen? Olisiko hänellä silloin paljon poikaystäväkandinaatteja? Jos Ron olisi kiinalainen, niin silloin olisi myös muut Weasleyn lapset. Olisiko Harryn lapset kiinalaisen näköisiä, peräti kaksikielisiä? Ja jos Harry olisi kuvailemasi näköinen, niin olisiko hän tosissaan silloin etsijä? Etsijäthän ovat siroja. Lisäksi Harry ei olisi välttämättä päässyt Tylyahoon. Yksisilmäisen noidan luota aukenevan salakäytävän suuaukkoa oli kuvattu siten, että hoikka poika pääsi siitä sisään. Jos Harry olisi roteva ja isokokoinen, hän ei olisi sopinut kyttyrästä sisään. Onneksi hahmot ovat sen näköisiä kuin ovat.

Entä jos Lily olisikin rakastunut Kalkarokseen? Olisiko Harry silloin minikokoinen Kalkaros, jolla on Lilyn silmät? Opettaisiko liemiä kamala James, joka aina höykyttäisi Harrya miten tahtoo? Olisiko Lily ja Severus kuolleet Voldemortin käsiin, entä kuka olisi Harryn kummisetä?
"Ron kuule, sinä tiedät vallan mainiosti, että Harryn ja minut kasvattivat jästit!" Hermione sanoi. "Me ei kuultu lapsina tuollaisia satuja, me kuultiin Lumikki ja seitsemän kääpiötä ja Tuhkimo-"
"Mikä se on, joku sairausko?"
-Harry Potter ja Kuoleman varjelukset

Poissa Hartsa

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • http://www.freewebs.com/moottoriurheilu05
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #32 : Elokuu 04, 2008, 10:29:08 »
Lisäisin yhden jutun. Nimittäin, jos Kalkaros ei olisi sattunut paikalle silloin, kun Punurmio lausui Sianpäässä Harrya ja Voldemortia koskevan ennustuksen. Silloinhan Voldemort ei olisi saanut tietää siitä, ei olisi tulkinnut sen tarkoittavan nimenomaan Lilyn poikaa eikä olisi lähtenyt jahtaamaan Pottereita, ja Kalkaros olisi mitä ilmeisimmin jatkanut kuolonsyöjänä. Ainakin itse sain seiskakirjasta sellaisen käsityksen, että Kalkaros alun perin siirtyi hyvien puolelle vain siksi, että Voldemort tappoi Lilyn hänen pyynnöstään huolimatta. Taas Harryn vanhemmat eläisivät eikä Sirius olisi joutunut Azkabaniin ja sota olisi jatkunut pitempään.
Terve kaikille!

Poissa Heliodora

 • haihattelija
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #33 : Elokuu 05, 2008, 14:19:36 »
Entä jos Voldemort ei olisi ottanut Haryyn verta elpymiseensä nelosessa? Silloin Harry olisi kuollut siellä metsässä seiskan lopussa. Olisiko joku tylypahkalainen (esim. Neville, Hermione, Ron) onnistunut listimään Voldun ennustuksen täyttymisen jälkeen, koska Harry oli suojannut kaikki tylypahkalaiset uhrautumisellaan?

Entä jos Lily ei olisi onnistunut asettumaan Harryn ja Voldun väliin? Silloin Voildu olisi ehkä jättänyt hänet eloon niin kuin hän oli luvannut Kalkarokselle? Olisiko Kalkaros kääntynyt pois pimeältä puolelta ja tunnustanut rakkautensa Lilylle, nyt kun James ja Harry oli raivattu pois tieltä? Vai olisiko Kalkaros ollut nyt liian kiitollisuudenvelassa Voldulle, koska tämä oli säästänyt Lilyn hengen, hylätäkseen häntä?

Jos Voldu olisi valinnut Nevillen, ja hän olisi päähenkilö, olisiko kirja ollut yhtä myyntimenestys, kun päähenkilö olisi ollut sellainen onneton kömpelys, josta kasvaa sankari? Miten olisi käynyt, jos Row olisi valinnut Nevillen kaltaisen päähenkilön?

Entä jos Bertha Jorkins ei olisi eksynyt Voldemortin tielle? Hän ei olisi saanut tarvittavia tietoja suunnitelmansa punomiseen, joten hänen valtaannousunsa olisi viivästynyt-> kolmivelhoturnajaiset olisivat menneet ihan normaalisti ilman Harrya. Mutta kuka sitten olisi voittanut ne? :D

Jossittelu on kivaa! Ryhdyn oitis vakiojossittelijaksi! :)
for every lie I unlearn I learn something new
I sing sometimes for the war that I fight
'cause every tool is a weapon - if you hold it right.

Poissa Lohikäärmelady

 • varjoenkeli
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Painovirhepaholainen
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #34 : Lokakuu 13, 2008, 16:14:05 »
Aloitankin jossitteluni ihan alusta.

Entä jos Voldemort ei olisikaan tappanut Harryn vanhempia? Jos he olisivat ehtineet pakoon eikä Harrylla olisi siten arpea otsassa eikä kykyä puhua käärmeille, eikä mitään muutakaan. Jos siis Sirius ei olisi suostutellut Pottereita vaihtamaan salaisuudenhaltiaa. Hehän eläisivät kaikki! He olisivat eläneet onnellisesti ja 11 vuotiaana olisi tullut Harryn aika lähteä Tylypahkaan. Jos koko paikkaa siis enää olisi ollut. Jos Voldemort ei olisi kukistunut silloin olisiko se tapahtunut joskus muulloin jonkun muun toimesta (esim. Neville?) vai olisiko Voldemort vain onnistunut tavoitteessan vallata koko maailma? Pakottaa kaikki puolelleen ja kiduttaa ja tappaa mielinmäärin? Olisiko näin sitten käynyt vain olisiko Voldemort kompastunut omaan suuruuden hulluutensa? Olisiko joku kuolunsyöjä esim. pettänyt hänet? Mitä vain olisi voinut tapahtua!

Jos Harrylle kerran piti käydä näin niin entä jos hänn olisikin ollut surkki? Silloin hän ei olisi mennyt Tylypahkaan eikä ollut mitenkään vaaraksi Voldemortille (paitsi ehkä hänen mielenterveydelleen kun Voldu ei olisi kestänyt sitä, että hänet "kukisti" surkki) Voldemort olisi palannut ekana vuonna (tai myöhemmin) ja tullut nitistämään Harryn. Ei mitään erikoista. Ei tarinaa, ei kirjaa.

Jos Harry tosiaan ei olisi tutustunut Roniin ja kuullut juttuja Luihuisesta. Hän olisi kai suostunut Malfoyn pyyntöön olla ystäviä (<3). Jos Harry ja Draco olisivat olleen ylimmät ystävykset (kuulostaa hyvin hyvin oudolta!) aina neloskirjaan asti kun Voldemort olisi palannut ja Draco olisi joutunut isänsä painostuksella jättämään Harryn pois ystäväpiiristään. Mitä Harry olisi tehnyt? Mitä olisi tapahtunut? Olisiko Harry ystävystynyt esim. Blaisen kanssa tai seurustellut Pansyn (Hyi yök!) kanssa?

Jos Sirius olisi jäänyt kotiin viitosen lopun salaperäisyyksien osaston tappelun ajaksi, hän olisi elossa, mutta olisiko esim. Harry kuollut? Kirjat olisivat loppu ja Dumbledore olisi kai hoitanut Voldun kuoppaamisen.

Entä jos Lily ei olisi kuollutkaan? Hän olisi ollut vaikka kylässä ystäviensä luona sen kohtalokkaan illan. Kun hän olisi tullut kotiin siellä olisivat maanneet hänen poikansa ja miehensä ruumiit. Tämän jälkeen Lily olisi luultavasti syyttänyt tästä kaikesta Kalkarosta ja kieltäytynyt puhumasta tälle enää ikinä. Uudelleen naimisiin ja lapsia? Uusi Harry vauva, jonka Voldu koittaa nitistää?


Tätä voisi jatkaa ikuisuuden, mutta siinä nyt oli teille muutamia. Jossittelu on ihanaa! Arvatkaapa olenko jossitellut tämän kaiken ja paljon paljon muutakin seiskan jälkeen lamakaudessani? Tottakai olen;)

Rowlinghan on tietenkin suunnitellut tämän kaiken juuri näin tarkoituksella. Kenenkäänhän elämä ei saa vain olla liian helppoa?

-Feen
-Mitä? Onko nukkumatilla muka vihollisia?
-Kahvi! Ajattele kahvia!

Poissa Mameha

 • Peilijään uurtaja
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #35 : Marraskuu 14, 2008, 18:15:07 »
Entä jos Petunia olisikin päässyt aikoinaan Tylypahkaan? Olisiko hän ollut Pottereiden salaisuudenhaltija tai peräti mukana piilossa, koska kateuden aiheuttamaa riitaa ei olisi tullut? Olisiko Petunia pelastanut sisarensa perheen? Tai kun Potterit kuolivat, olisiko Petunia ilomielin ottanut Harryn ja kohdellut häntä kuin omaa poikaansa? Entä jos Petunia olisi kuollut myös ja Harry olisi joutunut orpokotiin? Tai jos joku taikaperhe olisi ottanut hänet hoiviinsa? (VK:ssahan McGarmiva sanoo, että kuka tahansa ottaisi Harryn.) Esimerkiksi Weaslyt, tai Malfoyt? Harry ei olisi silloin saanut veren suojaa, joten olisiko hän kuollut VK:n lopussa?
Wow! We're identical!

Poissa Gollim

 • Paras
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #36 : Marraskuu 14, 2008, 20:07:55 »
Minä tuohon Harryn ja Ronin ensitapaamiseen King's Krossilla (sori en muista miten se kirjoitetaan ;) huomautan että kyllä he kuitenkin loppujen lopuksi olisivat varmaan ystäviä. Hehän nukkuvat samassa makuusalissa? Ehkä he eivät kuitenkaan olisi yhtä hyviä kavereita mitä nyt.

Harry olisi varmaan joutunut luihuiseen, jos ei olisi törmännyt Roniin.

Poissa Hartsa

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • http://www.freewebs.com/moottoriurheilu05
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #37 : Marraskuu 14, 2008, 20:17:25 »
Minä tuohon Harryn ja Ronin ensitapaamiseen King's Krossilla (sori en muista miten se kirjoitetaan ;) huomautan että kyllä he kuitenkin loppujen lopuksi olisivat varmaan ystäviä. Hehän nukkuvat samassa makuusalissa? Ehkä he eivät kuitenkaan olisi yhtä hyviä kavereita mitä nyt.

Harry olisi varmaan joutunut luihuiseen, jos ei olisi törmännyt Roniin.

Tämä nyt on pilkunviilausta, mutta kyllä Harrylla oli jo Ronin ensimmäisen kerran tavatessaan negatiivinen kuva Luihuisesta. Hagridhan kertoi Harrylle Viistokujalla, kuinka melkein kaikki pimeyden velhot, mm. Voldemort, olivat kuuluneet kyseiseen tupaan. Mutta ilman noita Hagridin sanomisia Harrylla ei kai tosiaan olisi varmaan ollut mitään sitä vastaan, että hattu olisi laittanut hänet Luihuiseen, ja varmaan hän olisi sinne päässyt/joutunutkin.
Terve kaikille!

Poissa Iiri

 • Glitterati
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • <3
 • Pottermore: PixieDraconis24786
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #38 : Marraskuu 19, 2008, 16:57:03 »
Huipputopa xD Kukapa ei olisi joskus jossitellut Harry Pottereista. Jos on vähänkin mielikuvitusta, jossittelu on jokapäiväistä.

Jos Kelmien Karttaa ei olisikaan? Tai edes, ettei Harry olisi saanut sitä käsiinsä. (Silloin Rowling ei sitä kait olisi kirjoihinkaan laittanut, tosin.) Sillä olisi voinut olla vaikutusta juoneen. Pikkujuttuja ainakin, mutta joka tapauksessa.

Näkymättömyysviitta sitten? Se olisi Kelmien Kartan tavoin vaikeuttanut Harrypolon elämää suuresti. Ei voisi salakuunnella Hagridin mökin nurkassa eikä hiippailla ympäri koulua... Harry ei myöskään olisi löytänyt Iseeviot-peiliä vahingossa. Se olisi voinut vaikuttaa Viisasten Kiven loppua aikalailla.

Jos Harry ja Hermione olisivatkin pari? Uff, Ron ja Hermione kyllä mieluummin, pakko sanoa. Mutta silti. Se olisi voinut joissakin kohdissa tehdä Harryn elämän vaikeaksi. Ei nyt kyllä tule esimerkkejä mieleen.

Jos Nevilleä ei olisikaan? Ensinnäkin, Rohkelikon nimenomainen kurssi olisi tylsä ja tavallinen. Rohkelikko ei olisi voittanut tupamestaruutta Harryn ekana vuonna (paitsi kyllä Dumbledore olisi antanut lisäpisteitä Harrylle, pakkohan Rohkelikon oli se voittaa). Ron olisi ehkä ollut se McGarmiwan ja Kalkaroksen uhri. Tai jotenkin kirjoista saa sen vaikutelman, kuin Harry olisi koulussa lahjakkaampi kuin Ron. Se on kai joku pakkomielle minulla xD

Näitä saisi vaikka millä mitalla. Joku päivä palaan ja kirjoitan kauhean listan. Ehkä... Siinäpä aihetta jossitteluun. JOS hän ei olisi palannutkaan... xD
Gilraen -> Iiri

Poissa Iiri

 • Glitterati
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • <3
 • Pottermore: PixieDraconis24786
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #39 : Marraskuu 25, 2008, 17:28:11 »
Kröhöm. Kun nyt keksin jonkun idioottimaisen teorian, pakkohan sitä oli heti ruveta tänne satuilemaan.

Elikkäs. Entä jos Harry ei olisikaan paisuttanut Marge-tätiä? Sillä olisi ollut yllättävän laajamittaiset seuraukset. Harry ei olisi paennut Likusteritieltä eikä olisi nähnyt Siriuksen koirahahmoa, näin ollen hän ei olisi saanut pakkomiellettään kalmakoirasta. Harry olisi jopa saattanut saada kiristettyä Vernon-sedältä allekirjoituksen Tylypahkan lupalappuunsa, eikä näin ollen olisi saanut Kelmien karttaa käsiinsä. Harry ei olisi päätynyt salakuuntelemaan herra ja rouva Weasleytä, eikä olisi saanut tietää Siriuksen olevan kannoillaan ennen kuin vasta Tylytahossa salakuunnellessaan (eri asia, olisiko hän edes ollut siellä). Kelmien kartan puuttuminen olisi aiheuttanut mm. sen, ettei Remus olisi saanut tietää Piskuilanin piileskelevän Tylypahkan alueella, eikä näin ollen olisi ilmestynyt paikalle setvimään tapahtumavyyhteä. Sirius ei olisi jäänyt todistelemaan, vaan olisi tappanut Piskuilanin/Kutkan kylmäverisesti, eivätkä Harry, Ron ja Hermione olisi luultavasti uskoeet hänen selittelyjään.
Gilraen -> Iiri

Poissa Silver

 • Tengo hipo y soy estudiante.
 • Vuotislainen
 • *Arvostaa sankariaan*
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #40 : Marraskuu 25, 2008, 19:41:35 »
Entä jos Voldemort ei olisi ottanut Haryyn verta elpymiseensä nelosessa? Silloin Harry olisi kuollut siellä metsässä seiskan lopussa. Olisiko joku tylypahkalainen (esim. Neville, Hermione, Ron) onnistunut listimään Voldun ennustuksen täyttymisen jälkeen, koska Harry oli suojannut kaikki tylypahkalaiset uhrautumisellaan?

Aaah, tästä aiheesta on puhuttu jo muutamaan otteeseen. Korjataanpa hieman: eli Harryn sisällähän oli hirnyrkki, kahdeksas, vahingossa tehty sellainen. Eli kyllä hän olisi metsässä jäänyt henkiin, aivan samalla tavalla.
Elämä maapallolla on kallista, mutta sisältyyhän siihen matka auringon ympäri.

Poissa Metsis

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Curiouser and curiouser
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #41 : Marraskuu 26, 2008, 17:02:48 »
Tuli tälläinen mieleen...

Entä jos Harry olisi kuollut missä tahansa vaiheessa kirjasarjaa. Kuka olisi tappanut Voldun? Vai olisiko Voldu noussut maailman ylivaltiaaksi? Vai jos harry olisi kuollut alussa mitä olisi tapahtunut? Olen miettinyt tätä todella pitkään mutta en vain saa päähäni järkevää vastausta. Entä seiskan loppu jos harry ei olisikaan ollut vahingossa tehty hirnyrkki niin harryn ei olisi tarvinnut kuolla metsässä vaan Harry olisi voinut taistella ja
 loppu olisi ollut erilainen.

Eivät ehkä ole mahdollisia vaihtoehtoja mutta muuten vaan jossittelen tässä.

Muuten todella kivo topic kiitos siitä! -metsän menninkäinen-
'Cause though the truth may vary
this ship will carry our bodies safe to shore.

Poissa Hebb

 • Vuotislainen
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #42 : Joulukuu 09, 2008, 20:20:23 »
Lainaus
Jos Kelmien Karttaa ei olisikaan? Tai edes, ettei Harry olisi saanut sitä käsiinsä. (Silloin Rowling ei sitä kait olisi kirjoihinkaan laittanut, tosin.) Sillä olisi voinut olla vaikutusta juoneen. Pikkujuttuja ainakin, mutta joka tapauksessa.
Niin, entä jos Kelmien karttaa ei olisikaan? Harrylta olisi jäänyt Tylyaho kokonaan näkemättä kolmannessa kirjassa, hän ei ehkä olisi kestänyt niin hyvin niitä entisiä aikoja ilman tylyahoa, kun sai edes katsella ystäviensä pisteitä... Ehkä hän ei olisi luottanut niin paljoa Frediin ja Georgeen eikä olisi antanut heille kolmivelhovoittojaan... Eikä siinä tapauksessa olisi myöskään Weasleyn Welhowitsejä eikä kuulokorvia, millä Harry ja kumppanit kuulivat ne jutut siellä sairaalassa Arthurin oven takana... (ne olivat mielestäni aika tärkeitä juttuja mutta korjatkaa jos ei ollut)
Entä jos Woldemortia ei olisi ollut?
Siinä tapauksessa koko kirjasarja olisi turha, sehän kertoo Volden kukistamisesta... No, olisihan Row voinut kirjoittaa pelkistä tavallisista Velhon- ja Noidanpäivistä ja silloin Harrylla olisi myös vanhemmat ja kissa... Ja Sirre... *__*
Entä jos Harryn sijasta olisi otettu Neville?
Siinä tapauksessa Rohkelikkotorni voisi olla ilman yhtä oppilastaan. Olen aina jotenkin käsittänyt Nevillen paljon Harrya sisuttomammaksi (Voi rutto, miten toikin kirjotetaan...=D) eikä Nev olisi pakosti osannut etsiä Hirnyrkkejä...
Entä jos Harry olisi opetellut okklumeusta?
Siinä tapauksessa Arthur olisi kuollut. Siinä tapauksessa Sirre ei tosin olisi kuollut, mutta kumman itse valitsisit, parhaan kaverisi isän vai kummisetäsi, joka on vankikarkuri (syytön tosin), yhdessä vaiheessa maailman etsityin ihminen, jota tuskin tunnet ja jonka oletat murhanneen vanhempasi (ainakin yhdessä vaiheessa)?
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 02, 2009, 08:55:44 kirjoittanut Hebb »

Poissa EJR

 • Varjelusten toinen puoli
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • I just want things to make sense
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #43 : Helmikuu 13, 2009, 14:48:56 »
Entä - jos: Harry olisi metamorfimaagi? Hänhän voisi paljon helpommin liikkua kaikkialla salaa (muuttuu taustan väriseksi) Ja jopa vakoillut voldua?  Ja sitten.. Jos kaikki olisikin niin, kuin kirjassa.. Entä jos harry olisi älynnyt, että kun on tuhonnut kaikki hirnyrkit (okei, se Harry-hirnyrkkii ei oo :D) ja menny näkymättömyysviitassa.. ja vaan avada kedavrattanu voldun..


-E
MS Hirmun kapteeni!

ireen

 • Ankeuttaja
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #44 : Maaliskuu 01, 2009, 02:09:55 »
Kieltämättä koko topicin kuuluisi kaatua omaan mahdottomuuteensa, sillä kaikki vaikuttaa kaikkeen, mutta saahan sitä aina jossitella. :)

Miettikääs nyt, kuinka pienistä asioista voi olla kiinni, ettei jatko käänny ihan päälaelleen. Esimerkiksi Kuoleman varjeluksissa hirnyrkkien tuhoaminen oli osaltaan kiinni silkoista virheistä. Oli kamalaa, kun Harry, Ron ja Hermione jäivät kiinni kaappareille, kun Harry lausui Voldemortin nimen, mutta ilman tätä mokaa he eivät olisi ehkä koskaan tajunneet, että yksi hirnyrkki on Lestrangien holvissa.

Ja yksi asia on myös raastanut mieltäni, nimittäin se pirun peili, jonka Sirius antoi Harrylle Feeniksin killassa!! Jos Harry ei kerran muistanut edes avata koko pakettia, miksei Sirius voinut kysyä silloin kun Harry jutteli hänelle ja Remukselle Pimennon takan kautta, että miksei Harry käyttänyt sitä peiliä? Mutta sellaista se on, niin kurjaa kun jokainen kuolemakin on, ne ovat tärkeitä kaikki juonen kannalta... Miettikää, miten typerää luettavaa Harry Potterit olisivat, jos kukaan ei kuolisi, edes Harryn vanhemmat ja kirjasarja olisikin vain kepeää kuvausta iloisesta velhoarjesta!

Jos jos jos...

Poissa yökukkuja

 • Tuleva muurahaiserakko
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #45 : Maaliskuu 01, 2009, 12:53:32 »
Entäs jos Potterien perheen sijasta olisi kirjoitettu Dursleyistä? Jotain samaa niissä on - yksi poika ja vanhemmat. Ei sen enempää. Dudley olisi sankari eikä Harry kiusaisi häntä, vaikka Pottereilla ei olekaan taikavoimia, ja Lily vihasi aina Petuniaa. Tai ei sittenkään. Entäs jos kummatkin perheet olisivat elossa ja kummallakin olisi taikavoimat?!?! Harrysta ja Dudleystä tulisi onnelliset serkukset. Ja Voltsu jahtaisi Nevilleä. Dudley ja Harry olisivat hänen ''apureitaan''. Kuten Ron ja Hermy. Tosin he eivät ole serkuksia *kjeh kjeh*... Painunpa tästä tekaisemaan uuden topicin.
       |||||
      ||||||
     ||^^ ||
    || --U- ||

ps. saako tuosta ''hymiöstä'' selvää? :F
Rupeen muurahaiserakoks.
Ja tsekkaa myös kuvaukseni =)
ynnig rettop -> yökukkuja

Poissa Hartsa

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • http://www.freewebs.com/moottoriurheilu05
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #46 : Maaliskuu 01, 2009, 21:43:00 »
Tuli taas pari juttua mieleen. Entä jos Lupin olisi muistanut ottaa kolmoskirjan lopussa sudenmyrkkyjuomaa? Silloinhan he olisivat saaneet raahattua Piskuilanin linnaan, todistettua tämän oikeaksi syylliseksi Jamesin ja Lilyn ja niiden jästien murhaan ja passitettua Azkabaniin. Tällöin Sirius olisi myös päässyt vapaaksi eikä olisi joutunut pakenemaan ja Harry olisi muuttanut hänen luokseen (tosin en tiedä olisiko onnistunut, kun Harrylla olisi kuitenkin ollut se äitinsä verisuoja, joka vaati Likusteritielle paluun). Piskuilan ei olisi myöskään paennut Voldemortin luokse, ja olisiko Voldemort koskaan palannut? Olisiko joku toinen silloin vapaana ollut kuolonsyöjä auttanut häntä samoin kuin Piskuilan?

Entä jos Toffee ei olisi saapunut paikalle vitoskirjan Salaperäisyyksien osaston taistelun loputtua tai olisi saapunut sen verran myöhässä, ettei olisi ehtinyt näkemään Voldemortia. Tällöinhän Harrya olisi edelleen pidetty huijarina, ja jatkettu hänen ja Dumbledoren morkkausta ja Toffee olisi mitä ilmeisimmin jatkanut taikaministerinä. Tosin eiköhän se Volde olisi jossain vaiheessa joka tapauksessa paljastunut.
Terve kaikille!

Poissa Zenzibar

 • Pelastaja katsoi profiiliaan ja läikytti teetä pöydälle
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • kesäinen-eskapisti-merirosvo-jedi-söpö-skotti
  • Home sweet home
 • Pottermore: BloodNight6399
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #47 : Maaliskuu 02, 2009, 17:09:06 »
Anteeksi, kun olen liian laiska selaamaan läpi kaikkia viestejä, ja katsomaan mitkä kaikki jossitteluaiheet on jo mainittu, eli anteeksi jos tulee toistoa.

Ensiksi haluaisin sanoa siitä, että jos Pottereita ei olisi koskaan kirjoitettu, minun elämäni olisi TÄYSIN erilaista, kuin mitä se on nyt. Olen tavannut Vuotiksen kautta paljon uusia tuttavuuksia, ja muutenkin käyn Vuotiksessa todella säännöllisesti (*köh* joka päivä *köh*) ja muitakin Pottersivustoja tulee koluttua. En voi kuvitella elämää ilman Pottereita! u.u

Noh, tämä jossitellujuttu nyt yleensäkin on aikamoista ajanhukkaa, kuten pari viestiä sitten ireen sanoikin että kaikki vaikuttaa kaikkeen.

Mulle tuli mieleen, että mitä jos Voldemortista ei olisikaan tullut pahaa? Jos hänen äitinsä olisi jäänyt henkiin ja Voldemortista olisi kasvanut pelkkä Tom Riddle, tavallinen koululainen, joka luultavasti olisi päätynyt verensä vuoksi Luihuiseen, mutta ei hänestä välttämättä olisi tullut mitään maailman pahinta velhoa. Ehkä hänestä olisi tullut suuri nero, joka opettaisi PVS:ää Tylypahkassa? Who knows?

Ja, lempijossittelunaiheeni: entä JOS Harrylla ei olisi ollut Hermionea, Ronia, Dumbledorea ja monia muita tyyppejä auttamassa ja Orave olisi tappanut hänet jo VK:ssa (tai itseasiassa hänhän olisi tappanut itsensä, D:n sanojen mukaan, mutta kuites...) Silloin velhomaailmaa olisi hallinut Voldemort jo kauan ;)
Tai, jos Harry olisikin arvannut väärin KV:n lopussa, ja Voldemort olisi saanut tapettua hänet. Siloinhan väkijoukko olisi alkanut parkua, Voldemort luultavasti kirkuisi riemusta, ja kuolonsyöjät innostuisivat niin, että tappaisivat kaikki linnassa olleet, jotka eivät olisi osanneet parkumiseltaan puolustautua (minä en kyllä yhtään tajua, miksi Harryn perään alunperinkään pitäisi parkua... ärsyttävä kakara).

Mitä jos kaikki olisivat heti uskoneet Harrya tämän palattua hautausmaalta? Olisiko Voldemortin etsimistoimet aloitettu ja olisiko tämä kukistettu nopeammin? Mutta miten kävisi FK:n? koko juoni menisi täysin uusiksi. Tylypahka ehkä suljettaisiin Taikaministerin päätöksestä...

Mitä jos kauan kauan sitten James ja Sirius eivät olisi ystävystyneet?  Mitä kaikkea siitäkin olisi voinut seurata? Ei kelmejä ollenkaan? Siriuksesta Voldemortin oikea käsi? Olisivatko James ja Lily ystävystyneet heti? Mihin se olisi johtanut?

Entä jos Nevillen vanhemmat eivät olisi seonneet? Olisiko Neville arka ja surkea? Miten se olisi vaikuttanut Vodelmortin vastaiseen toimintaan?

Jooh, kyllähän sitä jossiteltavaa riittäisi vaikka millä mitalla ja niitä kuvitelmia voi paisutella vaikka kuinka!

-Z
"You're only given a little spark of madness. You mustn't lose it." -Robin Williams

Poissa Hartsa

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • http://www.freewebs.com/moottoriurheilu05
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #48 : Maaliskuu 02, 2009, 17:17:31 »
Mulle tuli mieleen, että mitä jos Voldemortista ei olisikaan tullut pahaa? Jos hänen äitinsä olisi jäänyt henkiin ja Voldemortista olisi kasvanut pelkkä Tom Riddle, tavallinen koululainen, joka luultavasti olisi päätynyt verensä vuoksi Luihuiseen, mutta ei hänestä välttämättä olisi tullut mitään maailman pahinta velhoa. Ehkä hänestä olisi tullut suuri nero, joka opettaisi PVS:ää Tylypahkassa? Who knows?

Tähän sanon sen verran, että kyllä uskon, että Voldemortista olisi joka tapauksessa tullut jonkin sortin pimeyden velho. Ei välttämättä yhtä paha ja kuolemaa pelkäävä kuin tuli, mutta pimeyden velho kuitenkin. Ensinnäkin siksi, että hänen äitinsä puoleinen suku oli Luihuisen sukua (tiedän, vähän mustavalkoisesti ajateltu) ja toiseksi siksi, että hän olisi kuitenkin alkanut vihata isäänsä, joka hylkäsi vaimonsa ja poikansa. Mutta entä jos Tom Valedro Sr. ei olisi jättänyt perhettään?
Terve kaikille!

Poissa Heliodora

 • haihattelija
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #49 : Maaliskuu 06, 2009, 22:50:38 »
Entä jos ne pojat, jotka olivat tehneet Ariana Dumbledorelle jotain kauheaa, eivät olisi tehneetkään sitä? Ariana olisi ollut ihan normaali lapsi, eikä Kendra olisi luultavasti kuollut, ja Albus olisi päässyt retkilleen. Mutta jos Albus olisi kuitenkin tavannut Grindelwaldin, mutta jos Ariana olisi ollut normaali, häntä ei olisi tarvinnut vahtia, eikä taistelutilannetta olisi tullut? Albus ja Grindelwald olisivat jatkaneet suunnitelmiaan, ja ehkä Albuksesta olisikin tullut suuri pimeyden velho, eikä Tylypahkan rehtori.
for every lie I unlearn I learn something new
I sing sometimes for the war that I fight
'cause every tool is a weapon - if you hold it right.