Kirjoittaja Aihe: Entä jos..?  (Luettu 55568 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Xanie

 • hymyilevä huomispäivä
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • *reps*
 • Tupa: Rohkelikko
Entä jos..?
« : Huhtikuu 25, 2008, 11:32:32 »
Tästä aiheesta oli jo aikaisemmin topic, joka kuitenkin lukotettiin heikon aloituksen vuoksi. Sain kuitenkin tehdä uuden aloituksen, joka toivottavasti on tällä kertaa parempi ja kelpaava.

//Jep, aloitus hyvä kymmenen! Jatkakaa keskustelua vain. :) _Saphire Tulenpunainen

---

Jossittelun on sanottu olevan hyvää terapiaa. Jos on esimerkiksi menestynyt huonosti shakki-kilpailussa, niin aina voi jossitella, että oikeasti on hyvä ja
jos olisi siirtänytkin niin eikä näin, niin olisi voinut voittaa. Jossittelu siis tietyssä mielessä kehittää itsetuntoa.

Jossitteluhan on lisäksi erittäin mielenkiintoista ja korkealentoista. Se voi päätyä mihin tahansa, vaikka umpikujaan ja katkeraan loppuun.. Jossittelu kehittää myös jonkin verran mielikuvitusta.


Mutta entä jos Potter maailmassa asiat olisivatkin tapahtuneet toisin? Entä jos Hagrid olisi muistanut mainita kuinka laiturille 9 3/4 pääsee? Silloin Harryn ei olisi tarvinnut kysyä Weasleyilta, hän olisi päässyt laiturille ja junaan paljon aikaisemmin eikä Ron välttämättä olisikaan tullut istumaan samaan vaunuosastoon hänen kanssaan. Mitä sitten olisi tapahtunut? Olisiko Harry kuullut samat asiat tuvista joltain muulta ja olisiko hän ystävystynyt jonkun muun kanssa? Olisiko hän mahdollisesti hyväksynyt Malfoyn tarjouksen auttaa etsimään oikeat ystävät ja joutunut ehkä Luihuiseen? Jos olisi, niin olisiko hän lähtenyt ollenkaan Voldun perään vai ehkä liittynyt kuolonsyöjiin? (edellyttäen, että Voldemort ei olisi halunnut tappaa häntä).

Entä jos Harry ja Ron eivät olisi onnistuneet pahoittamaan Hermionen mieltä silloin kurpitsajuhlana, kun se peikko tuli sisään? Hermione ei olisi mennyt tyttöjen vessaan itkemään, eivätkä Harry ja Ron olisi menneet pelastamaan häntä. Tämä oli se tapaus, joka teki heistä ystäviä, joten jos sitä peikko-episodia ei olisi tapahtunut, olisiko heistä tullut ystäviä? Ja jos ei, niin miten Harry ja Ron olisivat selviytyneet kaksin kaikista haasteista?

Entä jos Neville ei olisi saanut sitä muistipalloa? Draco ei olisi varastanut sitä -> Harry ei olisi lähtenyt perään -> Hän ei välttämättä olisi päässyt huispausjoukkueeseen (ainakaan ensimmäisellä luokalla) -> Hän ei olisi ollut niin hyvä lentäjä, eikä hänen asioiden huomaamis kykynsä olisi kehittynyt läheskään niin hyväksi (esim siellä Viisasten Kiven hakemis reissulla, kun piti löytää se avain).

Entä jos Harry ja Cedric eivät olisi tarttuneet yhdessä siihen kolmivelhoturnajaisten pokaaliin? Harry olisi tullut takaisin yksin (jos olisi) ja häntä olisi ollut vielä vaikeampi uskoa ilman ruumista.

Näitähän riittää vaikka millä mitalla. Otin tuohon nyt pari, joista lähteä liikkeelle. Jossitellahan voi lähes mistä tahansa aiheesta ja välillä voi olla ihan mielenkiintoista päätyä johonkin kummalliseen ratkaisuun, mihin ehkä itse haluaa. Ja aina voi peitellä tyytymättömyyttään kirjan tapahtumiin :)

---
Jossitellaan hyvät vuotislaiset. Areena on teidän, joten antaa palaa :) Keksikää myös omia jossittelun aiheita, ettei käytetä pelkästään noita. Ja jottei tästä tulisi pelkästään omien Entä jos -ajatuksien listaamista, niin suositeltavaa on myös kommentoida/jatkaa/esittää aukkoja/kehittää eteenpäin muiden jossitteluja.
Koitetaan kehittää tästä keskusteluakin, niin ei tule tällekin lukkoa :)

~Xanie

//:muoksin vanhentuneen linkin pois :)
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 13, 2008, 17:51:45 kirjoittanut Xanie »
Kun ystäväsi katselevat sinua hyppäämässä laskuvarjolla joka ei aukea, voisi olla hauska temppu, jos esittäisit vaikkapa uintiliikkeitä.
Avasta kiitos Seatearille!
Tee päivän hyvä työ: www.freerice.com

Poissa Hippogriff

 • :)
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Pottermore: SicklePotion51
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #1 : Huhtikuu 25, 2008, 14:02:34 »
Niin, kuten tuossa lukotetussahan topicissa sanoin, että Harry olisi todennäköisesti ystävystynyt Hermioneen ja Nevilleen, koska Hermionehan etsi Nevillen konnaa. Lisättäköön vielä, että hän olisi ehkä ystävystynyt myös Draco Malfoyn kanssa, sillä tämähän tuli esittäytymään Harrylle, ja lupasi auttaa Harrya olemaan "oikeiden velhojen" kanssa.

Poissa Musta Koira

 • Veni, vidi, vici.
 • Vuotislainen
 • libertiini
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #2 : Toukokuu 01, 2008, 10:40:30 »
Minun mielestäni ehkä kaikista suurin jos: JOS Harry olisi vaivautunut opiskelemaan occlumencya ja JOS hän olisi kuunnellut Hermionea, hän olisi ehkä ymmärtänyt Voldemortin yrittävän houkutella hänet Mysteerien osastolle, eikä hän ehkä olisi sännännyt sinne ja aiheuttanut Siriuksen kuolemaa. Koska Sirius oli lempihahmoni, olin tästä asiasta hyvin käärmeissäni Order of the Phoenixin jälkeen, ja mielessä kyllä pyöri jatkuvasti tuo jos...toisaalta, jos Harry olisi sulkenut mielensä Voldemortilta, moni muu tärkeäksi osoittautunut tieto olisi jäänyt häneltä saamatta.
-Non unde possim sed unde volo-

Poissa Flyrashaz

 • sub rosa
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Northern Light
  • Livejournal
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #3 : Toukokuu 01, 2008, 12:31:21 »
Jossitelu on kivaa. Joten...

Olen monesti ajatellut tuota laitu 9 3/4 juttua. Jos Harry ei olisi kehdannut kysyä Weasleyltä, mtine laiturille 9 3/4 pääsee, hän ei ehkä olisi päässyt laiturille muuten kuin seuraamalla heitä tai ei olisi päässyt ollenkaan. Joten siihen olisi loppunut kirjasarja.

Jos juna ei olisi ollut täynnä, Ron olisi loogisesti ajatellen mennyt istuman veljiensä kanssa samaan osastoon. Joten Harry ja Ron eivät olisi ystävystyneet junassa, josta päätellen tuskinpa milloinkaan. Draco Malfoy olisi kävellyt vaunuosastosta ohi, ja Ron ei olisi ollut pitämässä puoliaan, joten Harry olisi ystävystynyt Malfoyn kanssa(joojoo, minäkin epäilen tätä mutta jos...). Malfoy olisi tietty alkanut löpisemään kuinka koko hänen sukunsa on Luihuisia, ja Harry olisi kysynyt mikä on Luihuinen. Malfoy kertoisi ja iskostaisi Harryn päähän ajatuksen, että Luihuinen rulettaa. Sitten hän ei olisi vastustanut Lajiteluhatun päätöstä laittaa hänen Luihuiseen. Ja olisi ystävystynyt Malfoyn kanssa. Jotne kirjasarja olisi ihan erilainen, ja Ron ja Harry luonnollisesti vihaisivat toisiaan. Jos näin olisi käynyt.

- Flyra
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 02, 2008, 19:52:35 kirjoittanut Flyrashaz »
"Oh, the bad guy of the game, me, you're not serious, I'm... umm... fortuneteller!"

Poissa Azura

 • ENFJ
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • do not go gentle
  • parasomnia
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #4 : Toukokuu 01, 2008, 15:54:28 »
Minä olen aina kehitellyt päässäni ajatusta: entä jos Harry olisikin hyväksynyt Malfoyn tarjouksen? Ajattelin jopa kirjoittaa siitä ficin, mutta miten? Harry ei olisi ystävystynyt Ronin eikä Hermionen kanssa, päätynyt kenties Luihuiseen - näin hän ei olisi edes lähtenyt Viisasten Kiven perään. Hän ei olisi koskaan mennyt Salaisuuksien Kammioon vaikka olisi kenties kuullut ääniä - hän ei olisi tavannut Siriusta...

Olisiko hän kuullut ennustuksen? Olisiko hän saanut tietää, mitä hänen on tarkoitus tehdä? Olisiko hän suostunut siihen? Päätöksillä on suurikin merkitys. Tässä on juuri se esimerkki.

On myös se, että entä jos Voldemort olisi valinnut Nevillen Harryn sijaan? Harry olisi elänyt Lilyn ja Jamesin kanssa, kutsunut ehkä ystäviä kylään: hän olisi ollut Tylypahkassa kuin tavallinen poika. Hän ei olisi koskaan päätynyt suureen seikkailuun.

Hmm, tuleekohan näitä mieleen lisää? Entä jos Piskuilan ei olisi paljastanut Pottereita Voldemortille? Entä jos Harry ei olisi lähtenyt hirnyrkkireissulle Dumbledoren kanssa? Entä jos KAIKKI OLISIKIN VAIN UNTA?

hmm...
"For if you're not afraid, how can you be really brave?"

- The Exploits of Moominpappa

Poissa Loi

 • Vihdoin Voldemortin voittanut
 • Sanomaton
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Kuka mitä häh?
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #5 : Toukokuu 01, 2008, 17:52:03 »
Minä en usko, että Harry olisi missään vaiheessa ystävystynyt Malfoyn kanssa, vaikka kohtaaminen ei olisikaan tapahtunut niin kuin se tapahtui. Harrylle oli ihan tarpeeksi, kun hän oli tekemisissä Dudleyn kanssa. Hän ei olisi ottanut kaveripiiriinsä Dudleyn kaltaista ihmistä missään nimessä, koska oli kärsinyt näistä itse ihan tarpeeksi. Ja Malfoy oli kaikella tavalla samanlainen kuin Dudley, samanlainen isopää ja yhtä ikävä ihmisenä. En näe mahdollisena, että ainakaan varhaisina kouluvuosinaan Harry olisi ystävystynyt Malfoyn kanssa edes siinä tapauksessa, jos olisi päätynyt samaan tupaan.

Lainaus
Joten Harry ja Ron eivät olisi ystävystyneet junassa, josta päätellen tuskinpa milloinkaan.

Vaikka Harry ja Ron eivät olisi ystävystyneet junassa ja vaikka Harry olisi päätynyt luihuiseen (mikä ei ole varmaa, vaikkei hän olisikaan kuullut sitä, että luihuisesta tulee pahoja velhoja), he olisivat voineet ystävystyä ihan sen perusteella, että Malfoy kiusasi Ronia ja vinoili tälle. Harry olisi voinut tuntea Ronia kohtaan siitä syystä sympatiaa ja yhteenkuuluvuuden tunnetta.
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 01, 2008, 17:55:16 kirjoittanut Lizlego »
Toisin sanoen Vuoden Voldemort 2009 - kiitos äänensä antaneille. :)

Tapiirirakkautta

Poissa Mab

 • Vuotislainen
 • Meidän Korkeutemme
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #6 : Toukokuu 01, 2008, 20:48:09 »
Mullakin on vähän vaikeuksia uskoa, että Harry ja Draco olisivat ystävystyneet. Harry tuntuu tekevän aika nopeasti päätöksensä ja sitten pysyvän niissä härkäpäisesti, ja Draco ei ollut esiintynyt edukseen Harryn silmissä kaapukaupassa. Mutta mä en usko, että Harry olisi ystävystynyt Ronin kanssa ihan vain sen takia, että tämä oli Dracon kiusanteon kohteena. Eihän Harry ollut mitenkään kamalasti tykästynyt Hermioneenkaan ennen peikkokohtausta, vaan itse asiassa ei tuntunut juurikaan välittäneen tästä tai vastustaneen kamalasti Hermionen haukkumista.

Jos Harry olisi sitten päätynyt Luihuiseen sillä perusteella, ettei ko. tupaa olisi morkattu hänelle, hän olisi ihan hyvin voinut ystävystyä vaikka Theodore Nottin kanssa. Mä oon jostain saanut sellaisen kuvitelman, että Theodore oli jonkinsortin yksinäinen susi, joten hän olisi ihan hyvin voinut löytää Harrysta itselleen hyvän ystävän, he olisivat voineet olla yhdessä yksin ja sitä kautta sitten ystävystyä. Tai itse asiassa Harry olisi varmaankin tullut hyvin juttuun kenen tahansa muun kanssa kuin Dracon (ja Crabben ja Goylen, jotka olisivat varmaankin näyttäytyneet Harryn silmiin Dudleyn possena). Luihuiset olisivat varmaankin kunnianhimoisina olleet riemumielin hyvää pataa Harry Suuren kanssa ja Harry olisi varmaankin ottanut iloisena ystävyydentarjoukset vastaan. Ja jos Harry olisi kotiutunut hyvin Luihuiseen, niin ei hän varmaankaan olisi tullut missään vaiheessa ystävystyneeksi Ronin kanssa. Ron olisi varmaankin hengaillut Deanin ja Seamusin kanssa, ja jatkuvasti kiusanteon kohteena ollut Hermione olisi anonut siirtoa Korpinkynteen ;)
"Kun hän on kohteliaimmillaan, hän on myös kavalimmillaan, mikä lienee pettämätön sivistyksen merkki." -J.M.Barrie, Peter Pan

Poissa libero

 • Vuotislainen
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #7 : Toukokuu 01, 2008, 22:07:32 »
Entäpä jos Ron ei olisi varoittanu Harrylle luihuisesta, Harry ei oilisi toivonu ettei joudu luihuiseen, niin hän olisi ehkä joutunut luihuiseen.

Pikkupata

 • Ankeuttaja
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #8 : Toukokuu 02, 2008, 15:33:29 »
Mitä jos sukupuolet olisivat kautta kirjan toisinpäin: Harriet, Ronalda, Hermin, Nevilla, Dracona... Rosmebertin pubi, Hagrida, Albiana Dumbledore, ...Sehän olisikin ollut tyttöromaani? Ajatus on omituinen...

Olisiko koko valtaisa läntisen pallonpuoliskon poikalasten lukemisbuumi jäänyt tapahtumatta? Aivan varmasti...

Poissa Loi

 • Vihdoin Voldemortin voittanut
 • Sanomaton
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Kuka mitä häh?
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #9 : Toukokuu 02, 2008, 16:22:51 »
Lainaus
Olisiko koko valtaisa läntisen pallonpuoliskon poikalasten lukemisbuumi jäänyt tapahtumatta? Aivan varmasti...

Niin olisi, koska yhä vielä eletään sellaisen epätasa-arvon maailmassa, että pojilla on ennakkoluuloja sellaisia romaaneja kohtaan, jossa sankari onkin nainen tai tyttö. Sen sijaan naiset ja tytöt lukevat laajemmin. Ehkä joskus tulevaisuudessa päästään vielä siihenkin, että naispääosalla oleva nuorisoromaani saavuttaa vastaavanlaisen suosion kuin Potterit. 
Toisin sanoen Vuoden Voldemort 2009 - kiitos äänensä antaneille. :)

Tapiirirakkautta

Poissa Mab

 • Vuotislainen
 • Meidän Korkeutemme
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #10 : Toukokuu 02, 2008, 17:52:03 »
Potterien suosiota on varmaankin aika vaikea saavuttaa. Enkä mä usko, että pojat on ainoita ennakkoluuloisia naissankareita (;D) kohtaan, varmaankin myös monet tytöt pitävät jotenkin luonnollisempana lukea poikien seikkailuista kuin tyttöjen. Tai kirjoittaa (*köh köh* Rowling *köh*) :P

Mutta on meillä tosin onneksi esimerkiksi Universumien Tomu ja Lyra, mutta kyllähän se on surullinen fakta, että poikavoittoiset kirjat vieläkin dominoivat. Ehkä tilanne kuitenkin korjaantuu pikkuhiljaa
"Kun hän on kohteliaimmillaan, hän on myös kavalimmillaan, mikä lienee pettämätön sivistyksen merkki." -J.M.Barrie, Peter Pan

Poissa Flyrashaz

 • sub rosa
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Northern Light
  • Livejournal
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #11 : Toukokuu 02, 2008, 20:00:58 »
Mitä jos sukupuolet olisivat kautta kirjan toisinpäin: Harriet, Ronalda, Hermin, Nevilla, Dracona... Rosmebertin pubi, Hagrida, Albiana Dumbledore, ...Sehän olisikin ollut tyttöromaani? Ajatus on omituinen...
Joo, TODELLA outo ajatus. Ja tuskinpa pojatkaan olisivat kirjaan tarttuneet... Jotenkin nämä fantasiaromaanit yms. joissa on poika/mies päähenkilönä jyräävät kaiken alleen... No minulla helppo sanoa, kirjoitan usein tarinoitani pojan näkökulmasta ;)

Mutta entä jos kukaan ei olisi ottanut Harry Potteria kustannettavaksi? Mikä olisi silloin hallitseva kirjasarja? Jos ei olisi Pottereita kustannettu, Rowlingin elämä voisi olla huonompi, Vuotista ei olisi, useiden paras lukukokemus olisi jokin muu kirja... Hrrh.

Mitä jos Sirius ei olisikaan karannut Azkabanista? Kolmannen kirjan juoni olisi jotain ihan hukkaa... Sirius on muutenkin oleellinen henkilö. Sitten monen lempihahmo  Potter-sarjasta olisikin joku muu kuin Sirius. Keneltä Hagrid olisi silloin saanut lentävän motskarin? Kuka olisi silloin Harryn yksi isähahmo, entä hänen kummisetänsä? Harryn kummisedäksi jaksaisin uskoa Lupinia, mutta enpä kumminkaan tiedä.. Kuka olisi silloin Jamesin paras kaveri? Kenet silloin olisi pistetty syylliseksi Piskuilanin tilalle?

Ei hele, mähän saisin spoilata täällä... Oi tätä ihanuutta!Vai saisinko.. *antaa jonkun muun tehdä aloitteen*

- Flyra
"Oh, the bad guy of the game, me, you're not serious, I'm... umm... fortuneteller!"

Poissa Kerberos

 • Ylimääräinen pää
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Life sucs and then you die.
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #12 : Toukokuu 02, 2008, 21:38:58 »

Mitä jos Sirius ei olisikaan karannut Azkabanista? Kolmannen kirjan juoni olisi jotain ihan hukkaa... Sirius on muutenkin oleellinen henkilö. Sitten monen lempihahmo  Potter-sarjasta olisikin joku muu kuin Sirius. Keneltä Hagrid olisi silloin saanut lentävän motskarin? Kuka olisi silloin Harryn yksi isähahmo, entä hänen kummisetänsä? Harryn kummisedäksi jaksaisin uskoa Lupinia, mutta enpä kumminkaan tiedä.. Kuka olisi silloin Jamesin paras kaveri? Kenet silloin olisi pistetty syylliseksi Piskuilanin tilalle?


Öms, joo... Vaikka kirjoitit näin, että "jos Sirius ei olisi karannut vankilasta", loppu-höpinä (anteeksi jos alentavaa kutsua höpinäksi) vaikuttaa siltä, ettei koko Siriusta olisi koskaan ollutkaan. Sehän joutui vankilaan Harryn vanhempien kuoleman jälkeen, ja näin ollen olisi ollut Harryn kummisetä, Jamesin paras ystävä ja Sirius olisi antanut Hagridille moponsa (njäh, moottoripyöränsä sitte). Joo, okei, hahmo ei olisi ehkä tullut esille millään tavalla, mutta kyllä se varmaan olisi ollut olemassa. Ja jos se ei olisi karannut sieltä vankilasta, niin kirjasarjan juoni olisi vähän kääntynyt toiseen suuntaan... No mutta ymmärsin periaatteessa pointtisi, joten mitäs tässä saarnaamaan.

Yksi erittäin suuri jos on se, että mitä jos James ja Lily eivät olisikaan kuolleet? Sirius ei kai olisi joutunut vankilaan, Harry ei olisi joutunut Dursleyille ja hän olisi tiennyt olevansa velho. Olisiko Harry koskaan tavannutkaan Dursleyita (jassoo, ja  mitenköhän sekin taipuu?), tutustunut Roniin ja niin edespäin. Juoni nyt ainakin olisi ollut ihan toisenlainen, mutta miten, kertokaahan te.

Loma on sitä, ettei ole mitään tekemistä, ja siihen on aikaa koko päivä.

Poissa Reta

 • Kirotun lapsen odottaja
 • Vuotislainen
  • Todella vaiheessa -kirjablogi
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #13 : Toukokuu 03, 2008, 09:09:00 »
^Ensinnäkin Harry olisi ollut tavallinen poika ja Neville olisi ollut mahdollisesti se Poika joka elää. Harryn perheessä olisi kissa (joka todettiin Kuoleman varjeluksissa) ja hänellä olisi mahdollisesti pikkusisaruksia (joka myös todettiin KV:ssä). Sirius ei mitä ilmeisimmin olisi vankilassa, vaan toimisi Harryn kummisetänä. Mutta nyt voisi olla, ettei Harry olisi niin kiintynyt kummisetäänsä, sillä hänellä olisi vanhemmat. Voisi myös olla niin, ettei Kalkaros inhoaisi niin paljon Harrya, sillä Lilyhän oli elossa. (Luojan kiitos että soilauskielto päättyi!)

Harryn ei olisi tarvinnut kysyä Weasleyiltä miten laiturille yhdeksän ja kolmeneljäsosaa pääsee, sillä hän olisi vanhempiensa mukana. Mutta uskon silti, että Harry olisi edes tutustunut Ronin kanssa, sillä Potterit ja Weasleythän kuuluivat samaan kiltaan. He olisivat vähintään perhetuttuja. Hermionesta en ole niin varma, riippuu ihan sattuuko joku peikko pääsemään linnaan ja ahdistelemaan Hermionea. :)
The adventures I enjoy are usually of the literary nature. -Henry Winchester

Miksi me ihmiset kaadumme?
- Jotta oppisimme nousemaan jaloillemme.

Poissa Azura

 • ENFJ
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • do not go gentle
  • parasomnia
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #14 : Toukokuu 03, 2008, 12:01:23 »
Mihinkäs viestini häipyi täältä? Ei sitä olisi tarvinnut poistaa, spoilauskielto oli jo päättynyt!

Noniin, entäs jos Tylis olisikin suomessa? Helsingistä olisi kivat kulkureitit sinne. ^^
"For if you're not afraid, how can you be really brave?"

- The Exploits of Moominpappa

Poissa Flyrashaz

 • sub rosa
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Northern Light
  • Livejournal
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #15 : Toukokuu 03, 2008, 17:41:08 »
Noniin, entäs jos Tylis olisikin suomessa? Helsingistä olisi kivat kulkureitit sinne. ^^

Vähänkö olisi just mahtavaa! Mutta tietenkään ei ole, britttikirjahan se on... Mutta olisihan se mahtava ajatus! Tai Suomessa olisi ylipäätään joku taikakoulu.Wuu...

Niin, jos Neville olisikin ollut kirja pähenkilö, Poika joka elää. Voisi olla Rowlingin kirjoitustapa olla hieman erilainen, koko kirjasarja täysin erilainen.
Eli täsä tapauksessa Voldemort olisi valinnutkin puhdasverisen Nevillen.
Mutta Nevillellähän oli huoltaja, hänen isoäitinsä, joten lähtötilanne ei olisi täysin sama kuin Harryllä. Harry asui perheen luona, jota vihasi(no suurimmaksi osaksi...) toisin kuin Neville, joka asui isoäitinsä luona jota rakasti(ainakin suurimmaksi osaksi...). Nevillellä ei olisi niiin pahoja traumoja, koska hänhän ei nähnyt ko hänen äitinsä kuoli, hänellä oli huoltaja jne. Ja Nevillehän olisi voinut kuolla silloisen "saamattomuutensa" syystä. Mutta näin ei olisi käynyt, koska Rolwing ei olisi pystynyt(voi hemmetti, missä muodossa tässä oiekin pitää kirjoittaa...) tappamaan häntä.

Seuraanpas tätä ketjua aktiivisesti...Ja kaikki viestit pelkkää jossittelua :)

- Flyra
"Oh, the bad guy of the game, me, you're not serious, I'm... umm... fortuneteller!"

Poissa Hippo

 • mutakylpyilemässä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #16 : Toukokuu 04, 2008, 18:05:37 »
(hieman erilainen viesti, mutta oli ihan pakko tunkea tänne)

Entä jos Pottereita ei olisi julkaistu? Rowhan tarjosi kirjaa kymmenille kustantamoille ja melkein jo luovuttikin.
Ei olisi Vuotista. Mitä tekisin tällä hetkellä? En ajattelisi asioita samlla lailla, olen nimittäin oppinut vuotiksessa ajattelemaan asioita laajemmin.
Ei olisi miittejä, eikä mitään mikä liittyy vähääkään Pottereihin. En olisi yhtään kiinnostunut velhoista enkä noidista...

Olisiko joku ihminen kuollut ilman Pottereita? Jos hän olisi vaikka ollut lukemassa KV:ta koko päivän, ja muussa tapauksessa mennyt pihalle ja jäänyt auotn alle.

Poissa Flyrashaz

 • sub rosa
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Northern Light
  • Livejournal
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #17 : Toukokuu 05, 2008, 17:23:51 »
Entä jos Pottereita ei olisi julkaistu? Rowhan tarjosi kirjaa kymmenille kustantamoille ja melkein jo luovuttikin.
Ei olisi Vuotista. Mitä tekisin tällä hetkellä? En ajattelisi asioita samlla lailla, olen nimittäin oppinut vuotiksessa ajattelemaan asioita laajemmin.
Ei olisi miittejä, eikä mitään mikä liittyy vähääkään Pottereihin. En olisi yhtään kiinnostunut velhoista enkä noidista...
Olisiko joku ihminen kuollut ilman Pottereita? Jos hän olisi vaikka ollut lukemassa KV:ta koko päivän, ja muussa tapauksessa mennyt pihalle ja jäänyt auotn alle.

Tuota minäkin mietin. Mutta mutta... Olisi se kamalaa. Lempikirjani ei olisi Potterit, sama olisi varmasti monella muullakin. Rowlingin elämä olisi täysin erilaista, samaten hänen lastensa elämä. Ehkä hän ei olisi tavannut Neil Murrayta ja saanut Davidia ja... *mikä sen yhden nimi nyt olikaan*. No ihan sama.
Ei olisi Vuotista, miittejä, paljon hauskaa olisi jäänyt kokematta. Nyt hallitsevaa kirjasarjaa ei olisi olemassa, en olisi varttunut viimeisimpiä vuosia Potterien siivellä, mielikuvitukseni olisi jäänyt alkutekijöihinsä. Ei olisi ficcejä Pottereista. Bloomsbury ei ehkä olisi niin laaja, Kapari olisi suomentanut jotain muuta. Ei pidettäisi huispauskisoja, Vuotisoscareita... Elämä olisi kamalaa. En osaa kuvitella elämääni ilman Pottereita.

Entä jos Rowling ei olisi saanutkaan inspiraatiota Harry Potteriin?

- Flyra
"Oh, the bad guy of the game, me, you're not serious, I'm... umm... fortuneteller!"

Poissa Hippo

 • mutakylpyilemässä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #18 : Toukokuu 05, 2008, 21:06:50 »
Entä jos Rowling ei olisi saanutkaan inspiraatiota Harry Potteriin?

Äääks, kuinka todennäköistä sekin olisi... Jos ei olisi nähnyt sitä Harryn näköistä poikaa. *pelästyy omia mielikuviaan*

Poissa Xanie

 • hymyilevä huomispäivä
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • *reps*
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #19 : Toukokuu 06, 2008, 14:39:42 »
Nyt kun spoilauskielto on loppunut, otan esille kaksi jossittelun aihetta, jotka liittyvät viimeiseen taisteluun.

Eli, mitä jos Draco ei olisikaan riisunut Dumbledorea aseista? Dracosta ei olisi tullut Elder Wandin omistajaa, eikä Harry olisi voinut saada sitä, ja loppujen lopuksi se, että Harry omisti sauvan oli merkittävässä osassa siinä lopussa.

Ja toinen, mitä jos Voldemort olisi käyttänyt jonkun muun verta silloin, kun otti Harrysta verta liekehtivässä pikarissa tullakseen taas täysiin voimiinsa. Olisiko Harryssa oleva Lilyn antama suoja suojellut Harrya vieläkin ja jos ei, niin miten sitten olisi käynyt?

Kuoleman Varjeluksisa on monta asiaa, jotka ovat tapahtuneet sattumalta ja hyvän onnen tuloksena. Niistä on hyvä lähteä jossitelemaan ja miettimään ;)

Otan myös tähän tämän Harry/Neville jutun. Molemmathan siis sopivat siihen ennustukseen ja Voldemort päätti lähteä Harryn perään. Nevillen vanhemmat kokivat pian sen jälkeen ikävän kohtalon. Jos Voldemort olisi kuitenkin lähtenyt Nevillen vanhempien perään ja jos oletetaan, että Nevillen äiti olisi myös uhrautunut tämän puolesta ja isä kuollut (eli samalla tavalla, kuin Harrylle, mutta vain Nevillen kohdalla). Harry oli kuitenkin suhteellisen fiksu poika, Neville taas kauhean arka ja kömpelö. Jos Nevillen vanhemmat olisivat kuolleet olisi hän siinäkin tapauksessa viettänyt lapsuutensa ja nuoruutensa isovanhempiensa hoidossa. Eli hänestä olisi tullut yhtä kömpelö, kuin olikin? Olisiko Nevillen kaltaisessa tyypissä ollut "sitä jotain" mitä vaadittiin Voldemortin perään lähtemiseen? Olisiko hän onnistunut, vaikka oli niin kömpelö ja huonomuistinen?

~Xanie
Kun ystäväsi katselevat sinua hyppäämässä laskuvarjolla joka ei aukea, voisi olla hauska temppu, jos esittäisit vaikkapa uintiliikkeitä.
Avasta kiitos Seatearille!
Tee päivän hyvä työ: www.freerice.com

Hay

 • Ankeuttaja
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #20 : Toukokuu 06, 2008, 20:27:59 »
Hmm, mielenkiintoinen topic. (: Tämä viesti ei nyt varsinaisesti liity kirjan tapahtumiin, mutta..

Entäs ulkonäkö? Vaikuttaako se kirjan henkeen, siinä mielessä, että entä jos..
Harrylla olisikin vaalea, lyhyt sänki ja siniset silmät? Entä jos Harrylla olisi roteva ja iso ruumis, olisiko hän päässyt etsijäksi? Entä jos Ron olisikin mustatukkainen, siropiirteinen kiinalainen? Entä jos Hermionella olisikin oljenvärinen polkkatukka ja hän olisi koko koulun kaunein tyttönen?

Hmm, joo. Kyllä se vaikuttaisi sekä kirjan henkeen että tapahtumiin.

Poissa Flyrashaz

 • sub rosa
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Northern Light
  • Livejournal
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #21 : Toukokuu 06, 2008, 21:23:32 »
Eli, mitä jos Draco ei olisikaan riisunut Dumbledorea aseista? Dracosta ei olisi tullut Elder Wandin omistajaa, eikä Harry olisi voinut saada sitä, ja loppujen lopuksi se, että Harry omisti sauvan oli merkittävässä osassa siinä lopussa.
Hankala sanoa. Nimittäin seljasauvallahan oli erittäin merkittävä rooli kirjan lopussa. jos Draco ei olisi aseistariisunut Dumbledorea, Dumbledore ei olisi ehkä kuollut... Dumbledore olisi saattanut taistella kuolonsyöjiä vastaan, joten ehkä heille olisi käynyt eri tavalla. Äsh, aika loppuu kohta kesken niin en spekuloida tarkemmin..

Ja toinen, mitä jos Voldemort olisi käyttänyt jonkun muun verta silloin, kun otti Harrysta verta liekehtivässä pikarissa tullakseen taas täysiin voimiinsa. Olisiko Harryssa oleva Lilyn antama suoja suojellut Harrya vieläkin ja jos ei, niin miten sitten olisi käynyt?
Niin... Jos Harryn veren tilalla olisikin ollut jonkun muun verta, jonkun vain tuolta randomilla napatun. Uskon että... ettäettä... Että Lilyn veri Ei olisi suojellut Harrya. Koska verikilven vai mikä nyt olikaan, toiinta perustuu siihen, että joku joka rakastaa todella paljon, puolesta uhrautuu menettämään henkensä vai miten se nyt menikään... Että se verikilven toiminta Haryn kohdalla perustui ymmärtääkseni siihen, että Lily uhrasi henkensä Harryn puolesta. Suunnilleen..
...
Eli hänestä olisi tullut yhtä kömpelö, kuin olikin? Olisiko Nevillen kaltaisessa tyypissä ollut "sitä jotain" mitä vaadittiin Voldemortin perään lähtemiseen? Olisiko hän onnistunut, vaikka oli niin kömpelö ja huonomuistinen?
Uskon, että Neville olisi samanlainen. Nevillessä ei olisi ollut sitä mitä vaaditaan Voldujahtiin kun hän oli ekalla, tokalla, kolmannella. Nelosesluokasta eteenpäin olisi ollut. Koska siinähän Neville ns. "muuttui". Mutta epäilen, että Neville ei olisi onnistunut Voldujahdissaan. JA Rowling ei olisi kirjoittanut Nevillestä päähenkilönä; tuskin kukaan lukee kirjaa, jonka päähenkilö on kömpelö, huonomuistinen jne..

- Flyra
"Oh, the bad guy of the game, me, you're not serious, I'm... umm... fortuneteller!"

Poissa Mab

 • Vuotislainen
 • Meidän Korkeutemme
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #22 : Toukokuu 06, 2008, 22:21:28 »
Mutta olisiko Nevillen lapsuus todellakin ollut samanlaista kuin mitä se oli? Yksi Dumbledoren syistähän laittaa Harry Dursleyille oli, että siten Harry ei kasvaisi Poikana-joka-elää, juhlittuna kansallissankarina, vaan ihan tavallisena poikana (no, Dursleyt hieman sössivät tässä). Nevillellä oli puolestaan sukua hengissä taikamaailmassa ja hän olisi kasvanut siellä. Olisiko Nevillestä tullut entistä hämmentyneempi ja itsetunto-ongelmaisempi? Vai olisiko hänestä tullut omahyväinen ja ylimielinen? Vai olisiko hänestä tullut yksinkertaisesti vain itsevarma ja pätevä velho?

edit. Mä jatkan nyt vähän kehittelyä Nevillestä poikana-joka-elää. Jos hän olisi kasvanut ihailtuna velhomaailman sankarina, eikä hänellä olisi itsetunto-ongelmia, niin mihin tupaan hän olisi joutunut? Luihuinen on yksi mahdollisuus (jos Neville siis olisi päätynyt ylimieliseksi ja vallanhimoiseksi tms.). Mutta musta mielenkiintoisempi valinta itsevarmalle Nevillelle olisi Puuskupuh. Meinaan, mun mielestä Nevillessä on selvää puuskuainesta, eikä vikan kirjan tapahtumat sitä miksikään muuta. Mä oon ajatellut, että Neville osin päätyi Rohkelikkoon sen takia, että hän itse toivoi sitä. Isoäiti ja muut suvun jäsenet olivat aikoinaan olleet varmaan Rohkelikossa, ja siksi Nevillellä oli kovat paineet päästä sinne. Mutta jos Neville olisi uskaltanut olla oma itsensä eikä yrittänyt niin kiivaasti olla mieliksi isoäidilleen, niin hän olisi päässyt Puuskupuhiin. Eli jos mun ajatusketju on oikea, faktat kohdallaan jne., niin Neville päätyi Rohkelikkoon rohkeuden puutteen takia :D
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 08, 2008, 09:53:50 kirjoittanut Mab »
"Kun hän on kohteliaimmillaan, hän on myös kavalimmillaan, mikä lienee pettämätön sivistyksen merkki." -J.M.Barrie, Peter Pan

Poissa Blizzard

 • Untitled
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #23 : Toukokuu 12, 2008, 17:06:58 »
Entäs ulkonäkö? Vaikuttaako se kirjan henkeen, siinä mielessä, että entä jos..
Harrylla olisikin vaalea, lyhyt sänki ja siniset silmät? Entä jos Harrylla olisi roteva ja iso ruumis, olisiko hän päässyt etsijäksi? Entä jos Ron olisikin mustatukkainen, siropiirteinen kiinalainen? Entä jos Hermionella olisikin oljenvärinen polkkatukka ja hän olisi koko koulun kaunein tyttönen?
  Tämä on mielenkiintoista. Luultavasti suosio olisi ollut huonompi. Ruipelo vihreäsilmäinen rillipää herättää monessa enemmän sympatiaa kuin vaalea sinisilmä, joita kuitenkin on melko vähän. Samaistumiskysymys...
  Mutta entä jos Harry tosiaan olisi ollut roteva? Tai huonokuntoinen? Hänen itsetuntonsa Dursleyiden nälvinnän vuoksi saattanut olla huonompi. Tai jopa parempi. Ehkä Dursley olisi pitänyt serkustaan, jos näillä olisi ollut enemmän yhteistä. He olisivat käyneet kiusaamassa pienempiä yhdessä, tai sitten istuneet kotona koneella pelaamassa. Ehkä tälle Harrylle ei olisi kelvannut Weasleyiden apu. Harry olisi ehkä suostunut Dracon ystävyydentarjoukseen. Ja päätynyt luihuiseen uuden ystävänsä perässä. Ollut Dracon pompoteltavana...Olisi hauska tietää, mitä Kalkaros olisi mahtanut ajatella, jos hänen rakastamansa naisen ja inhoamansa miehen lapsi olisi luihuisessa. Ja mitkä geenit olisivat saaneet Lilyn ja Jamesin lapsesta vaalean ja sinisilmäisen.
   Ron Weasley olisi ystävystynyt Seamusin ja Deanin kanssa. Hermione kaveeraisi Lavenderin seurassa. Hän olisi suosittu neropatti, sellainen jota haukuttaisiin korkeintaan hienohelmaksi.
   Mutta miten miten Voldemort sopisi tähän kuvaan? Lähtisikö Harry Dracon kanssa yhdessä metsästämään Hirnyrkkejä, vai käskisikö hän Dumbledoren hoitaa omat asiansa? Vai olisiko Harry jo seitsemänteen vuoteen mennessä vainaa? Ehkä. Entä jos Voldemort olisikin katunut viime hetkellä?
 Sekavan viestin lähetti: Blizzard =)
"Falling is just like flying... except there's a more permanent destination"

Poissa Töme

 • jäätynyt nolla sateessa
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Taught to love, born to live and let go
 • Pottermore: CharmBlade23297
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #24 : Toukokuu 20, 2008, 19:25:22 »
Entä jos Harry ei olisi pitänyt päätään kun hänet lajiteltiin omaan tupaansa...? Entä jos Hermione olisi loihtinut Dracon kolmannessa leffassa?
Entä jos ............????????  :)
How can you "just be yourself" when you don`t know who you are?
Stop saying "I know how you feel"
How could anyone know how another feels?

Poissa Katherine C

 • animaagi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Katherine Casandra
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #25 : Toukokuu 20, 2008, 20:13:50 »
Entäpä jos Harry ei olisi menettänyt malttiaan AV:ssa ja paisuttanut Marge-tätiä, hän olisi voinut saada luvan Vernon-sedältä käydä Tylyahossa.
Sittenhän Fred ja George eivät olisi antaneet Harrylle Kelmien karttaa, eikä Harry olisi lähetenyt yöllä Peter Piskuilanin perään, eikä Lupin olisi takavarikoinut karttaa, eikä siten päässyt Harryn, Hermionen, Ronin, Piskuilanin ja Siriuksen perään ja täysikuun aikaan muuttunut ihmissudeksi?
Tai, jos Lupin olisi silloin muistanut ottaa ihmissusijuomansa?
Siriushan oltaisiin voitu päästää ja Piskuilan tuomita...

Oma suosikki jossittelu kohtani on ehdottomasti juuri se missä piskuilan pakenee, jossei näin olisi käynyt Harry olisi voinut muuttaa Siriukselle! :)
Mutta entä jos joku olisikin käyttänyt ajankääntäjää ja estänyt kalkarosta tappamasta Dumledorea?
After all this time? - Always.

Tähtiin Kirjoitettu

Luuranko Kaapissa

 • Ankeuttaja
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #26 : Heinäkuu 24, 2008, 14:53:34 »
Katherine C: Ajankääntäjä ei olisi käsittääkseni tullut kyseeseenkään, sillä mennyttä ei voi muuttaa mielensä mukaan. Jossain päin vuotista taitaa olla keskustelukin aiheesta. Eli menneisyyden tapahtumia ei voi mennä mielensä mukaan muuttelemaan.. Toki on mielenkiintoista ajatella, miten asiat olisivat kehittyneet, mikä Dumbledore ei olisikaan kuollut, tai jos ajankääntäjän käyttö olisi mahdollista.. Dumbledorehan käytti myös viimeiset hetkensä ennen sauvan menetystä siihen,e ttä Harry olisi turvassa. Entä jos hän olisikin pelastanut itsensä? Toki hän oli muutenkin kuolemassa ja oli tavallaan valinnut oman kuolemansa, mutta entä jos näin ei olisikaan ollut? Koska hän olisi selittänyt Harrylle kaiken? Siis kaiken viimeistä pisaraa myöten? Hänen ei olisi tarvinnut jättää epämääräisiä vihjeitä, eikä Harryn ja kumppanien viimeisen vuoden olisi tarvinnut olla niin vaikea ja täynnä ties mitä pettymyksiä..

Poissa Clayr

 • Kynsikäpälä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Viallinen Rellestäjä
  • Scrolli
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #27 : Heinäkuu 27, 2008, 15:55:40 »
Katherine C; Harryn ja kumppaneiden pikku seikkailu Ministeriössä viidennen vuoden lopulla tuhosi ajankääntäjä varaston =)

Mutta... Entäs jos Severus ei olisikaan ihastunut/rakastunut Lilyyn? Voitaisiin ajatella ettei Voldemortilla ollut mitään syytä olla tappamatta Lilyä, eli Lily ei olisi omasta tahdostaan uhrautunut=Harry ei olisi saanyt Lilyn rakkauden suojaa.  Lisäksi Severus olisi saanut mitään syytä mennä Dumbledoren luokse kerrottuaan Voldulle ennustuksen alun jonka ties, eli Severus olisi pysynyt uskollisena kuolonsyöjänä ja Killan monet tärkeät tiedot olisi jäänyt saamatta. Mutta Severus tuskin olisi tullut silloin opettajaksikaan Tylypahkaan.
Entä jos Harry, Ron ja Hermione olisikin menneet myös seitsemänneksi vuodeksi Tylypahkaan, jättäen telttailun sikseen?
Ei ole mies eikä mikään, joka ei lyö,
Joka tappelua ei aikaiseksi saa.
Olet kova vasta, kun on musta vyö.
Kuka uskaltaa enää rakastaa?

Poissa Celestial

 • killing loneliness
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • love is right now
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #28 : Elokuu 02, 2008, 12:22:46 »
Entä jos Dumbledore ei olisi kertonut Tom Valedron olevan velho? Silloin Valedro ei olisi alkanut Voldemortiksi. Kaikki saisivat olla rauhassa, eikä kuolonsyöjiä olisi. Alice ja Frank Longbottom eläisivät, Lily ja James Potter eläisivät, Sirius Musta eläisi, ja kaikki kuolleet eivät olisi kuolleet. Harry ei olisi Poika joka elää, eikä hänellä olisi tehtävänään tuhota Voldemortia. Sitten ei kenties koko Pottereita olisi... eikä sitten tämä kävisi päinsä... Joten ajatellaan, että Rowling olisi kuvitellut Valedron ihan tavalliseksi. O_o Tässäpä suuri kysymys pohdittavaksi.

Tätä mietin aina. Entä jos Harry olisi Feeniksin killassa uskonut Hermionea, eikä olisi mennyt taikaministeriöön. Silloin Harry ei olisi koskaan nähnyt ennustusta, eikä tuhonnut Voldemortia... voisi luulla niin. Sillä kyllä vaan olisikin tuhonnut Voldemortin. Silloin ajankääntäjävarasto ei olisi tuhoutunut. Dumbledore olisi voinut kertoa Harrylle tehtävänsä. Tai Sirius. Näin Sirius ei olisi kuollut. :) Kenties teoriani kumoutuu.... Mietitäänpä. :)
Friendship doesn't see through the eyes,
it sees through the heart.

Poissa Lansu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #29 : Elokuu 02, 2008, 15:11:41 »
Lempparitopik ehdottomasti!

Entä jos Lily ja James olisivatkin olleet poissa kotoa Voldemortin tepastellessa Godricin notkoon? Tai jos James olisikin torjunut ja puolustautunut nopeammin ja paremmin.. Olisivatkohan he nyt onnellinen perhe? Olisiko Neville Harryn paras kaveri vai kuka? Olisiko Sirius löytänyt jonkun ja ruvennut isäksi? Jos Peterin syyllisyys olisikin löydetty aiemmin?

..Entä jos Row olisikin palkkamurhattu kolmannen tai neljännen kirjan jälkeen ja olisi vienyt Potterit mukanaan hautaan? Eikä kukaan olisi saanut tietää miten lopulta käy?

..jatkan joskus viel ku tulee mielee :D

Poissa Hartsa

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • http://www.freewebs.com/moottoriurheilu05
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #30 : Elokuu 02, 2008, 16:47:01 »
Entä jos Dumbledore ei olisi kertonut Tom Valedron olevan velho? Silloin Valedro ei olisi alkanut Voldemortiksi. Kaikki saisivat olla rauhassa, eikä kuolonsyöjiä olisi. Alice ja Frank Longbottom eläisivät, Lily ja James Potter eläisivät, Sirius Musta eläisi, ja kaikki kuolleet eivät olisi kuolleet. Harry ei olisi Poika joka elää, eikä hänellä olisi tehtävänään tuhota Voldemortia. Sitten ei kenties koko Pottereita olisi... eikä sitten tämä kävisi päinsä... Joten ajatellaan, että Rowling olisi kuvitellut Valedron ihan tavalliseksi. O_o Tässäpä suuri kysymys pohdittavaksi.

Lisäisin tähän sellaisen, että silloinhan myös Lilystä ja Kalkaroksesta olisi mahdollisesti tullut aviopari eikä Harrya olisi ainakaan saman muotoisena kuin hän nyt on kirjoissa. Rowlinghan sanoi jossain haastattelussa, että Lilylle olisi voinut kehittyä romanttisia tunteita Kalkarosta kohtaan, jos Kalkaros ei olisi niin kovasti halunnut kuolonsyöjäksi.

Sitten tuli myös sellainen mieleen, että entä jos James ja Lily olisivat valinneet salaisuudenhaltijakseen vaikka Siriuksen tai Dumbledoren Peterin sijaan. Kumpikaan, Sirius tai Albus ei olisi ikimaailmassa ilmiantanut Pottereita Voldemortille, joten silloin Harryn vanhemmat olisivat elossa, ja Voldemort olisi etsinyt heitä vuosikausia löytämättä koskaan. Tosin sota olisi silloin jatkunut pitempään.
Terve kaikille!

Poissa Chrystal

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #31 : Elokuu 03, 2008, 15:55:28 »
Hmm, mielenkiintoinen topic. (: Tämä viesti ei nyt varsinaisesti liity kirjan tapahtumiin, mutta..

Entäs ulkonäkö? Vaikuttaako se kirjan henkeen, siinä mielessä, että entä jos..
Harrylla olisikin vaalea, lyhyt sänki ja siniset silmät? Entä jos Harrylla olisi roteva ja iso ruumis, olisiko hän päässyt etsijäksi? Entä jos Ron olisikin mustatukkainen, siropiirteinen kiinalainen? Entä jos Hermionella olisikin oljenvärinen polkkatukka ja hän olisi koko koulun kaunein tyttönen?

Hmm, joo. Kyllä se vaikuttaisi sekä kirjan henkeen että tapahtumiin.

Joo, eihän ulkonäöllä pitäisi olla väliä, mutta silti kamala ajatus. Jos Hermione olisi koulun kaunein tyttö, se luultavasti vaikuttaisi kirjan tapahtumiin. Olisiko hän silloin pinnallinen? Olisiko hänellä silloin paljon poikaystäväkandinaatteja? Jos Ron olisi kiinalainen, niin silloin olisi myös muut Weasleyn lapset. Olisiko Harryn lapset kiinalaisen näköisiä, peräti kaksikielisiä? Ja jos Harry olisi kuvailemasi näköinen, niin olisiko hän tosissaan silloin etsijä? Etsijäthän ovat siroja. Lisäksi Harry ei olisi välttämättä päässyt Tylyahoon. Yksisilmäisen noidan luota aukenevan salakäytävän suuaukkoa oli kuvattu siten, että hoikka poika pääsi siitä sisään. Jos Harry olisi roteva ja isokokoinen, hän ei olisi sopinut kyttyrästä sisään. Onneksi hahmot ovat sen näköisiä kuin ovat.

Entä jos Lily olisikin rakastunut Kalkarokseen? Olisiko Harry silloin minikokoinen Kalkaros, jolla on Lilyn silmät? Opettaisiko liemiä kamala James, joka aina höykyttäisi Harrya miten tahtoo? Olisiko Lily ja Severus kuolleet Voldemortin käsiin, entä kuka olisi Harryn kummisetä?
"Ron kuule, sinä tiedät vallan mainiosti, että Harryn ja minut kasvattivat jästit!" Hermione sanoi. "Me ei kuultu lapsina tuollaisia satuja, me kuultiin Lumikki ja seitsemän kääpiötä ja Tuhkimo-"
"Mikä se on, joku sairausko?"
-Harry Potter ja Kuoleman varjelukset

Poissa Hartsa

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • http://www.freewebs.com/moottoriurheilu05
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #32 : Elokuu 04, 2008, 10:29:08 »
Lisäisin yhden jutun. Nimittäin, jos Kalkaros ei olisi sattunut paikalle silloin, kun Punurmio lausui Sianpäässä Harrya ja Voldemortia koskevan ennustuksen. Silloinhan Voldemort ei olisi saanut tietää siitä, ei olisi tulkinnut sen tarkoittavan nimenomaan Lilyn poikaa eikä olisi lähtenyt jahtaamaan Pottereita, ja Kalkaros olisi mitä ilmeisimmin jatkanut kuolonsyöjänä. Ainakin itse sain seiskakirjasta sellaisen käsityksen, että Kalkaros alun perin siirtyi hyvien puolelle vain siksi, että Voldemort tappoi Lilyn hänen pyynnöstään huolimatta. Taas Harryn vanhemmat eläisivät eikä Sirius olisi joutunut Azkabaniin ja sota olisi jatkunut pitempään.
Terve kaikille!

Poissa Heliodora

 • haihattelija
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #33 : Elokuu 05, 2008, 14:19:36 »
Entä jos Voldemort ei olisi ottanut Haryyn verta elpymiseensä nelosessa? Silloin Harry olisi kuollut siellä metsässä seiskan lopussa. Olisiko joku tylypahkalainen (esim. Neville, Hermione, Ron) onnistunut listimään Voldun ennustuksen täyttymisen jälkeen, koska Harry oli suojannut kaikki tylypahkalaiset uhrautumisellaan?

Entä jos Lily ei olisi onnistunut asettumaan Harryn ja Voldun väliin? Silloin Voildu olisi ehkä jättänyt hänet eloon niin kuin hän oli luvannut Kalkarokselle? Olisiko Kalkaros kääntynyt pois pimeältä puolelta ja tunnustanut rakkautensa Lilylle, nyt kun James ja Harry oli raivattu pois tieltä? Vai olisiko Kalkaros ollut nyt liian kiitollisuudenvelassa Voldulle, koska tämä oli säästänyt Lilyn hengen, hylätäkseen häntä?

Jos Voldu olisi valinnut Nevillen, ja hän olisi päähenkilö, olisiko kirja ollut yhtä myyntimenestys, kun päähenkilö olisi ollut sellainen onneton kömpelys, josta kasvaa sankari? Miten olisi käynyt, jos Row olisi valinnut Nevillen kaltaisen päähenkilön?

Entä jos Bertha Jorkins ei olisi eksynyt Voldemortin tielle? Hän ei olisi saanut tarvittavia tietoja suunnitelmansa punomiseen, joten hänen valtaannousunsa olisi viivästynyt-> kolmivelhoturnajaiset olisivat menneet ihan normaalisti ilman Harrya. Mutta kuka sitten olisi voittanut ne? :D

Jossittelu on kivaa! Ryhdyn oitis vakiojossittelijaksi! :)
for every lie I unlearn I learn something new
I sing sometimes for the war that I fight
'cause every tool is a weapon - if you hold it right.

Poissa Lohikäärmelady

 • varjoenkeli
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Painovirhepaholainen
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #34 : Lokakuu 13, 2008, 16:14:05 »
Aloitankin jossitteluni ihan alusta.

Entä jos Voldemort ei olisikaan tappanut Harryn vanhempia? Jos he olisivat ehtineet pakoon eikä Harrylla olisi siten arpea otsassa eikä kykyä puhua käärmeille, eikä mitään muutakaan. Jos siis Sirius ei olisi suostutellut Pottereita vaihtamaan salaisuudenhaltiaa. Hehän eläisivät kaikki! He olisivat eläneet onnellisesti ja 11 vuotiaana olisi tullut Harryn aika lähteä Tylypahkaan. Jos koko paikkaa siis enää olisi ollut. Jos Voldemort ei olisi kukistunut silloin olisiko se tapahtunut joskus muulloin jonkun muun toimesta (esim. Neville?) vai olisiko Voldemort vain onnistunut tavoitteessan vallata koko maailma? Pakottaa kaikki puolelleen ja kiduttaa ja tappaa mielinmäärin? Olisiko näin sitten käynyt vain olisiko Voldemort kompastunut omaan suuruuden hulluutensa? Olisiko joku kuolunsyöjä esim. pettänyt hänet? Mitä vain olisi voinut tapahtua!

Jos Harrylle kerran piti käydä näin niin entä jos hänn olisikin ollut surkki? Silloin hän ei olisi mennyt Tylypahkaan eikä ollut mitenkään vaaraksi Voldemortille (paitsi ehkä hänen mielenterveydelleen kun Voldu ei olisi kestänyt sitä, että hänet "kukisti" surkki) Voldemort olisi palannut ekana vuonna (tai myöhemmin) ja tullut nitistämään Harryn. Ei mitään erikoista. Ei tarinaa, ei kirjaa.

Jos Harry tosiaan ei olisi tutustunut Roniin ja kuullut juttuja Luihuisesta. Hän olisi kai suostunut Malfoyn pyyntöön olla ystäviä (<3). Jos Harry ja Draco olisivat olleen ylimmät ystävykset (kuulostaa hyvin hyvin oudolta!) aina neloskirjaan asti kun Voldemort olisi palannut ja Draco olisi joutunut isänsä painostuksella jättämään Harryn pois ystäväpiiristään. Mitä Harry olisi tehnyt? Mitä olisi tapahtunut? Olisiko Harry ystävystynyt esim. Blaisen kanssa tai seurustellut Pansyn (Hyi yök!) kanssa?

Jos Sirius olisi jäänyt kotiin viitosen lopun salaperäisyyksien osaston tappelun ajaksi, hän olisi elossa, mutta olisiko esim. Harry kuollut? Kirjat olisivat loppu ja Dumbledore olisi kai hoitanut Voldun kuoppaamisen.

Entä jos Lily ei olisi kuollutkaan? Hän olisi ollut vaikka kylässä ystäviensä luona sen kohtalokkaan illan. Kun hän olisi tullut kotiin siellä olisivat maanneet hänen poikansa ja miehensä ruumiit. Tämän jälkeen Lily olisi luultavasti syyttänyt tästä kaikesta Kalkarosta ja kieltäytynyt puhumasta tälle enää ikinä. Uudelleen naimisiin ja lapsia? Uusi Harry vauva, jonka Voldu koittaa nitistää?


Tätä voisi jatkaa ikuisuuden, mutta siinä nyt oli teille muutamia. Jossittelu on ihanaa! Arvatkaapa olenko jossitellut tämän kaiken ja paljon paljon muutakin seiskan jälkeen lamakaudessani? Tottakai olen;)

Rowlinghan on tietenkin suunnitellut tämän kaiken juuri näin tarkoituksella. Kenenkäänhän elämä ei saa vain olla liian helppoa?

-Feen
-Mitä? Onko nukkumatilla muka vihollisia?
-Kahvi! Ajattele kahvia!

Poissa Mameha

 • Peilijään uurtaja
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #35 : Marraskuu 14, 2008, 18:15:07 »
Entä jos Petunia olisikin päässyt aikoinaan Tylypahkaan? Olisiko hän ollut Pottereiden salaisuudenhaltija tai peräti mukana piilossa, koska kateuden aiheuttamaa riitaa ei olisi tullut? Olisiko Petunia pelastanut sisarensa perheen? Tai kun Potterit kuolivat, olisiko Petunia ilomielin ottanut Harryn ja kohdellut häntä kuin omaa poikaansa? Entä jos Petunia olisi kuollut myös ja Harry olisi joutunut orpokotiin? Tai jos joku taikaperhe olisi ottanut hänet hoiviinsa? (VK:ssahan McGarmiva sanoo, että kuka tahansa ottaisi Harryn.) Esimerkiksi Weaslyt, tai Malfoyt? Harry ei olisi silloin saanut veren suojaa, joten olisiko hän kuollut VK:n lopussa?
Wow! We're identical!

Poissa Gollim

 • Paras
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #36 : Marraskuu 14, 2008, 20:07:55 »
Minä tuohon Harryn ja Ronin ensitapaamiseen King's Krossilla (sori en muista miten se kirjoitetaan ;) huomautan että kyllä he kuitenkin loppujen lopuksi olisivat varmaan ystäviä. Hehän nukkuvat samassa makuusalissa? Ehkä he eivät kuitenkaan olisi yhtä hyviä kavereita mitä nyt.

Harry olisi varmaan joutunut luihuiseen, jos ei olisi törmännyt Roniin.

Poissa Hartsa

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • http://www.freewebs.com/moottoriurheilu05
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #37 : Marraskuu 14, 2008, 20:17:25 »
Minä tuohon Harryn ja Ronin ensitapaamiseen King's Krossilla (sori en muista miten se kirjoitetaan ;) huomautan että kyllä he kuitenkin loppujen lopuksi olisivat varmaan ystäviä. Hehän nukkuvat samassa makuusalissa? Ehkä he eivät kuitenkaan olisi yhtä hyviä kavereita mitä nyt.

Harry olisi varmaan joutunut luihuiseen, jos ei olisi törmännyt Roniin.

Tämä nyt on pilkunviilausta, mutta kyllä Harrylla oli jo Ronin ensimmäisen kerran tavatessaan negatiivinen kuva Luihuisesta. Hagridhan kertoi Harrylle Viistokujalla, kuinka melkein kaikki pimeyden velhot, mm. Voldemort, olivat kuuluneet kyseiseen tupaan. Mutta ilman noita Hagridin sanomisia Harrylla ei kai tosiaan olisi varmaan ollut mitään sitä vastaan, että hattu olisi laittanut hänet Luihuiseen, ja varmaan hän olisi sinne päässyt/joutunutkin.
Terve kaikille!

Poissa Iiri

 • Glitterati
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • <3
 • Pottermore: PixieDraconis24786
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #38 : Marraskuu 19, 2008, 16:57:03 »
Huipputopa xD Kukapa ei olisi joskus jossitellut Harry Pottereista. Jos on vähänkin mielikuvitusta, jossittelu on jokapäiväistä.

Jos Kelmien Karttaa ei olisikaan? Tai edes, ettei Harry olisi saanut sitä käsiinsä. (Silloin Rowling ei sitä kait olisi kirjoihinkaan laittanut, tosin.) Sillä olisi voinut olla vaikutusta juoneen. Pikkujuttuja ainakin, mutta joka tapauksessa.

Näkymättömyysviitta sitten? Se olisi Kelmien Kartan tavoin vaikeuttanut Harrypolon elämää suuresti. Ei voisi salakuunnella Hagridin mökin nurkassa eikä hiippailla ympäri koulua... Harry ei myöskään olisi löytänyt Iseeviot-peiliä vahingossa. Se olisi voinut vaikuttaa Viisasten Kiven loppua aikalailla.

Jos Harry ja Hermione olisivatkin pari? Uff, Ron ja Hermione kyllä mieluummin, pakko sanoa. Mutta silti. Se olisi voinut joissakin kohdissa tehdä Harryn elämän vaikeaksi. Ei nyt kyllä tule esimerkkejä mieleen.

Jos Nevilleä ei olisikaan? Ensinnäkin, Rohkelikon nimenomainen kurssi olisi tylsä ja tavallinen. Rohkelikko ei olisi voittanut tupamestaruutta Harryn ekana vuonna (paitsi kyllä Dumbledore olisi antanut lisäpisteitä Harrylle, pakkohan Rohkelikon oli se voittaa). Ron olisi ehkä ollut se McGarmiwan ja Kalkaroksen uhri. Tai jotenkin kirjoista saa sen vaikutelman, kuin Harry olisi koulussa lahjakkaampi kuin Ron. Se on kai joku pakkomielle minulla xD

Näitä saisi vaikka millä mitalla. Joku päivä palaan ja kirjoitan kauhean listan. Ehkä... Siinäpä aihetta jossitteluun. JOS hän ei olisi palannutkaan... xD
Gilraen -> Iiri

Poissa Iiri

 • Glitterati
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • <3
 • Pottermore: PixieDraconis24786
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #39 : Marraskuu 25, 2008, 17:28:11 »
Kröhöm. Kun nyt keksin jonkun idioottimaisen teorian, pakkohan sitä oli heti ruveta tänne satuilemaan.

Elikkäs. Entä jos Harry ei olisikaan paisuttanut Marge-tätiä? Sillä olisi ollut yllättävän laajamittaiset seuraukset. Harry ei olisi paennut Likusteritieltä eikä olisi nähnyt Siriuksen koirahahmoa, näin ollen hän ei olisi saanut pakkomiellettään kalmakoirasta. Harry olisi jopa saattanut saada kiristettyä Vernon-sedältä allekirjoituksen Tylypahkan lupalappuunsa, eikä näin ollen olisi saanut Kelmien karttaa käsiinsä. Harry ei olisi päätynyt salakuuntelemaan herra ja rouva Weasleytä, eikä olisi saanut tietää Siriuksen olevan kannoillaan ennen kuin vasta Tylytahossa salakuunnellessaan (eri asia, olisiko hän edes ollut siellä). Kelmien kartan puuttuminen olisi aiheuttanut mm. sen, ettei Remus olisi saanut tietää Piskuilanin piileskelevän Tylypahkan alueella, eikä näin ollen olisi ilmestynyt paikalle setvimään tapahtumavyyhteä. Sirius ei olisi jäänyt todistelemaan, vaan olisi tappanut Piskuilanin/Kutkan kylmäverisesti, eivätkä Harry, Ron ja Hermione olisi luultavasti uskoeet hänen selittelyjään.
Gilraen -> Iiri

Poissa Silver

 • Tengo hipo y soy estudiante.
 • Vuotislainen
 • *Arvostaa sankariaan*
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #40 : Marraskuu 25, 2008, 19:41:35 »
Entä jos Voldemort ei olisi ottanut Haryyn verta elpymiseensä nelosessa? Silloin Harry olisi kuollut siellä metsässä seiskan lopussa. Olisiko joku tylypahkalainen (esim. Neville, Hermione, Ron) onnistunut listimään Voldun ennustuksen täyttymisen jälkeen, koska Harry oli suojannut kaikki tylypahkalaiset uhrautumisellaan?

Aaah, tästä aiheesta on puhuttu jo muutamaan otteeseen. Korjataanpa hieman: eli Harryn sisällähän oli hirnyrkki, kahdeksas, vahingossa tehty sellainen. Eli kyllä hän olisi metsässä jäänyt henkiin, aivan samalla tavalla.
Elämä maapallolla on kallista, mutta sisältyyhän siihen matka auringon ympäri.

Poissa Metsis

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Curiouser and curiouser
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #41 : Marraskuu 26, 2008, 17:02:48 »
Tuli tälläinen mieleen...

Entä jos Harry olisi kuollut missä tahansa vaiheessa kirjasarjaa. Kuka olisi tappanut Voldun? Vai olisiko Voldu noussut maailman ylivaltiaaksi? Vai jos harry olisi kuollut alussa mitä olisi tapahtunut? Olen miettinyt tätä todella pitkään mutta en vain saa päähäni järkevää vastausta. Entä seiskan loppu jos harry ei olisikaan ollut vahingossa tehty hirnyrkki niin harryn ei olisi tarvinnut kuolla metsässä vaan Harry olisi voinut taistella ja
 loppu olisi ollut erilainen.

Eivät ehkä ole mahdollisia vaihtoehtoja mutta muuten vaan jossittelen tässä.

Muuten todella kivo topic kiitos siitä! -metsän menninkäinen-
'Cause though the truth may vary
this ship will carry our bodies safe to shore.

Poissa Hebb

 • Vuotislainen
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #42 : Joulukuu 09, 2008, 20:20:23 »
Lainaus
Jos Kelmien Karttaa ei olisikaan? Tai edes, ettei Harry olisi saanut sitä käsiinsä. (Silloin Rowling ei sitä kait olisi kirjoihinkaan laittanut, tosin.) Sillä olisi voinut olla vaikutusta juoneen. Pikkujuttuja ainakin, mutta joka tapauksessa.
Niin, entä jos Kelmien karttaa ei olisikaan? Harrylta olisi jäänyt Tylyaho kokonaan näkemättä kolmannessa kirjassa, hän ei ehkä olisi kestänyt niin hyvin niitä entisiä aikoja ilman tylyahoa, kun sai edes katsella ystäviensä pisteitä... Ehkä hän ei olisi luottanut niin paljoa Frediin ja Georgeen eikä olisi antanut heille kolmivelhovoittojaan... Eikä siinä tapauksessa olisi myöskään Weasleyn Welhowitsejä eikä kuulokorvia, millä Harry ja kumppanit kuulivat ne jutut siellä sairaalassa Arthurin oven takana... (ne olivat mielestäni aika tärkeitä juttuja mutta korjatkaa jos ei ollut)
Entä jos Woldemortia ei olisi ollut?
Siinä tapauksessa koko kirjasarja olisi turha, sehän kertoo Volden kukistamisesta... No, olisihan Row voinut kirjoittaa pelkistä tavallisista Velhon- ja Noidanpäivistä ja silloin Harrylla olisi myös vanhemmat ja kissa... Ja Sirre... *__*
Entä jos Harryn sijasta olisi otettu Neville?
Siinä tapauksessa Rohkelikkotorni voisi olla ilman yhtä oppilastaan. Olen aina jotenkin käsittänyt Nevillen paljon Harrya sisuttomammaksi (Voi rutto, miten toikin kirjotetaan...=D) eikä Nev olisi pakosti osannut etsiä Hirnyrkkejä...
Entä jos Harry olisi opetellut okklumeusta?
Siinä tapauksessa Arthur olisi kuollut. Siinä tapauksessa Sirre ei tosin olisi kuollut, mutta kumman itse valitsisit, parhaan kaverisi isän vai kummisetäsi, joka on vankikarkuri (syytön tosin), yhdessä vaiheessa maailman etsityin ihminen, jota tuskin tunnet ja jonka oletat murhanneen vanhempasi (ainakin yhdessä vaiheessa)?
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 02, 2009, 08:55:44 kirjoittanut Hebb »

Poissa EJR

 • Varjelusten toinen puoli
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • I just want things to make sense
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #43 : Helmikuu 13, 2009, 14:48:56 »
Entä - jos: Harry olisi metamorfimaagi? Hänhän voisi paljon helpommin liikkua kaikkialla salaa (muuttuu taustan väriseksi) Ja jopa vakoillut voldua?  Ja sitten.. Jos kaikki olisikin niin, kuin kirjassa.. Entä jos harry olisi älynnyt, että kun on tuhonnut kaikki hirnyrkit (okei, se Harry-hirnyrkkii ei oo :D) ja menny näkymättömyysviitassa.. ja vaan avada kedavrattanu voldun..


-E
MS Hirmun kapteeni!

ireen

 • Ankeuttaja
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #44 : Maaliskuu 01, 2009, 02:09:55 »
Kieltämättä koko topicin kuuluisi kaatua omaan mahdottomuuteensa, sillä kaikki vaikuttaa kaikkeen, mutta saahan sitä aina jossitella. :)

Miettikääs nyt, kuinka pienistä asioista voi olla kiinni, ettei jatko käänny ihan päälaelleen. Esimerkiksi Kuoleman varjeluksissa hirnyrkkien tuhoaminen oli osaltaan kiinni silkoista virheistä. Oli kamalaa, kun Harry, Ron ja Hermione jäivät kiinni kaappareille, kun Harry lausui Voldemortin nimen, mutta ilman tätä mokaa he eivät olisi ehkä koskaan tajunneet, että yksi hirnyrkki on Lestrangien holvissa.

Ja yksi asia on myös raastanut mieltäni, nimittäin se pirun peili, jonka Sirius antoi Harrylle Feeniksin killassa!! Jos Harry ei kerran muistanut edes avata koko pakettia, miksei Sirius voinut kysyä silloin kun Harry jutteli hänelle ja Remukselle Pimennon takan kautta, että miksei Harry käyttänyt sitä peiliä? Mutta sellaista se on, niin kurjaa kun jokainen kuolemakin on, ne ovat tärkeitä kaikki juonen kannalta... Miettikää, miten typerää luettavaa Harry Potterit olisivat, jos kukaan ei kuolisi, edes Harryn vanhemmat ja kirjasarja olisikin vain kepeää kuvausta iloisesta velhoarjesta!

Jos jos jos...

Poissa yökukkuja

 • Tuleva muurahaiserakko
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #45 : Maaliskuu 01, 2009, 12:53:32 »
Entäs jos Potterien perheen sijasta olisi kirjoitettu Dursleyistä? Jotain samaa niissä on - yksi poika ja vanhemmat. Ei sen enempää. Dudley olisi sankari eikä Harry kiusaisi häntä, vaikka Pottereilla ei olekaan taikavoimia, ja Lily vihasi aina Petuniaa. Tai ei sittenkään. Entäs jos kummatkin perheet olisivat elossa ja kummallakin olisi taikavoimat?!?! Harrysta ja Dudleystä tulisi onnelliset serkukset. Ja Voltsu jahtaisi Nevilleä. Dudley ja Harry olisivat hänen ''apureitaan''. Kuten Ron ja Hermy. Tosin he eivät ole serkuksia *kjeh kjeh*... Painunpa tästä tekaisemaan uuden topicin.
       |||||
      ||||||
     ||^^ ||
    || --U- ||

ps. saako tuosta ''hymiöstä'' selvää? :F
Rupeen muurahaiserakoks.
Ja tsekkaa myös kuvaukseni =)
ynnig rettop -> yökukkuja

Poissa Hartsa

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • http://www.freewebs.com/moottoriurheilu05
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #46 : Maaliskuu 01, 2009, 21:43:00 »
Tuli taas pari juttua mieleen. Entä jos Lupin olisi muistanut ottaa kolmoskirjan lopussa sudenmyrkkyjuomaa? Silloinhan he olisivat saaneet raahattua Piskuilanin linnaan, todistettua tämän oikeaksi syylliseksi Jamesin ja Lilyn ja niiden jästien murhaan ja passitettua Azkabaniin. Tällöin Sirius olisi myös päässyt vapaaksi eikä olisi joutunut pakenemaan ja Harry olisi muuttanut hänen luokseen (tosin en tiedä olisiko onnistunut, kun Harrylla olisi kuitenkin ollut se äitinsä verisuoja, joka vaati Likusteritielle paluun). Piskuilan ei olisi myöskään paennut Voldemortin luokse, ja olisiko Voldemort koskaan palannut? Olisiko joku toinen silloin vapaana ollut kuolonsyöjä auttanut häntä samoin kuin Piskuilan?

Entä jos Toffee ei olisi saapunut paikalle vitoskirjan Salaperäisyyksien osaston taistelun loputtua tai olisi saapunut sen verran myöhässä, ettei olisi ehtinyt näkemään Voldemortia. Tällöinhän Harrya olisi edelleen pidetty huijarina, ja jatkettu hänen ja Dumbledoren morkkausta ja Toffee olisi mitä ilmeisimmin jatkanut taikaministerinä. Tosin eiköhän se Volde olisi jossain vaiheessa joka tapauksessa paljastunut.
Terve kaikille!

Poissa Zenzibar

 • Pelastaja katsoi profiiliaan ja läikytti teetä pöydälle
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • kesäinen-eskapisti-merirosvo-jedi-söpö-skotti
  • Home sweet home
 • Pottermore: BloodNight6399
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #47 : Maaliskuu 02, 2009, 17:09:06 »
Anteeksi, kun olen liian laiska selaamaan läpi kaikkia viestejä, ja katsomaan mitkä kaikki jossitteluaiheet on jo mainittu, eli anteeksi jos tulee toistoa.

Ensiksi haluaisin sanoa siitä, että jos Pottereita ei olisi koskaan kirjoitettu, minun elämäni olisi TÄYSIN erilaista, kuin mitä se on nyt. Olen tavannut Vuotiksen kautta paljon uusia tuttavuuksia, ja muutenkin käyn Vuotiksessa todella säännöllisesti (*köh* joka päivä *köh*) ja muitakin Pottersivustoja tulee koluttua. En voi kuvitella elämää ilman Pottereita! u.u

Noh, tämä jossitellujuttu nyt yleensäkin on aikamoista ajanhukkaa, kuten pari viestiä sitten ireen sanoikin että kaikki vaikuttaa kaikkeen.

Mulle tuli mieleen, että mitä jos Voldemortista ei olisikaan tullut pahaa? Jos hänen äitinsä olisi jäänyt henkiin ja Voldemortista olisi kasvanut pelkkä Tom Riddle, tavallinen koululainen, joka luultavasti olisi päätynyt verensä vuoksi Luihuiseen, mutta ei hänestä välttämättä olisi tullut mitään maailman pahinta velhoa. Ehkä hänestä olisi tullut suuri nero, joka opettaisi PVS:ää Tylypahkassa? Who knows?

Ja, lempijossittelunaiheeni: entä JOS Harrylla ei olisi ollut Hermionea, Ronia, Dumbledorea ja monia muita tyyppejä auttamassa ja Orave olisi tappanut hänet jo VK:ssa (tai itseasiassa hänhän olisi tappanut itsensä, D:n sanojen mukaan, mutta kuites...) Silloin velhomaailmaa olisi hallinut Voldemort jo kauan ;)
Tai, jos Harry olisikin arvannut väärin KV:n lopussa, ja Voldemort olisi saanut tapettua hänet. Siloinhan väkijoukko olisi alkanut parkua, Voldemort luultavasti kirkuisi riemusta, ja kuolonsyöjät innostuisivat niin, että tappaisivat kaikki linnassa olleet, jotka eivät olisi osanneet parkumiseltaan puolustautua (minä en kyllä yhtään tajua, miksi Harryn perään alunperinkään pitäisi parkua... ärsyttävä kakara).

Mitä jos kaikki olisivat heti uskoneet Harrya tämän palattua hautausmaalta? Olisiko Voldemortin etsimistoimet aloitettu ja olisiko tämä kukistettu nopeammin? Mutta miten kävisi FK:n? koko juoni menisi täysin uusiksi. Tylypahka ehkä suljettaisiin Taikaministerin päätöksestä...

Mitä jos kauan kauan sitten James ja Sirius eivät olisi ystävystyneet?  Mitä kaikkea siitäkin olisi voinut seurata? Ei kelmejä ollenkaan? Siriuksesta Voldemortin oikea käsi? Olisivatko James ja Lily ystävystyneet heti? Mihin se olisi johtanut?

Entä jos Nevillen vanhemmat eivät olisi seonneet? Olisiko Neville arka ja surkea? Miten se olisi vaikuttanut Vodelmortin vastaiseen toimintaan?

Jooh, kyllähän sitä jossiteltavaa riittäisi vaikka millä mitalla ja niitä kuvitelmia voi paisutella vaikka kuinka!

-Z
"You're only given a little spark of madness. You mustn't lose it." -Robin Williams

Poissa Hartsa

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • http://www.freewebs.com/moottoriurheilu05
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #48 : Maaliskuu 02, 2009, 17:17:31 »
Mulle tuli mieleen, että mitä jos Voldemortista ei olisikaan tullut pahaa? Jos hänen äitinsä olisi jäänyt henkiin ja Voldemortista olisi kasvanut pelkkä Tom Riddle, tavallinen koululainen, joka luultavasti olisi päätynyt verensä vuoksi Luihuiseen, mutta ei hänestä välttämättä olisi tullut mitään maailman pahinta velhoa. Ehkä hänestä olisi tullut suuri nero, joka opettaisi PVS:ää Tylypahkassa? Who knows?

Tähän sanon sen verran, että kyllä uskon, että Voldemortista olisi joka tapauksessa tullut jonkin sortin pimeyden velho. Ei välttämättä yhtä paha ja kuolemaa pelkäävä kuin tuli, mutta pimeyden velho kuitenkin. Ensinnäkin siksi, että hänen äitinsä puoleinen suku oli Luihuisen sukua (tiedän, vähän mustavalkoisesti ajateltu) ja toiseksi siksi, että hän olisi kuitenkin alkanut vihata isäänsä, joka hylkäsi vaimonsa ja poikansa. Mutta entä jos Tom Valedro Sr. ei olisi jättänyt perhettään?
Terve kaikille!

Poissa Heliodora

 • haihattelija
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #49 : Maaliskuu 06, 2009, 22:50:38 »
Entä jos ne pojat, jotka olivat tehneet Ariana Dumbledorelle jotain kauheaa, eivät olisi tehneetkään sitä? Ariana olisi ollut ihan normaali lapsi, eikä Kendra olisi luultavasti kuollut, ja Albus olisi päässyt retkilleen. Mutta jos Albus olisi kuitenkin tavannut Grindelwaldin, mutta jos Ariana olisi ollut normaali, häntä ei olisi tarvinnut vahtia, eikä taistelutilannetta olisi tullut? Albus ja Grindelwald olisivat jatkaneet suunnitelmiaan, ja ehkä Albuksesta olisikin tullut suuri pimeyden velho, eikä Tylypahkan rehtori.
for every lie I unlearn I learn something new
I sing sometimes for the war that I fight
'cause every tool is a weapon - if you hold it right.

Poissa Pakkoni

 • Merlinin ritarikunta, Ensimmäinen luokka.
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Pottermore: StormUnicorn89
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #50 : Maaliskuu 09, 2009, 18:52:06 »
Entä jos Voldemort olisikin tappanut Harryn?
Entä jos Dumbledore olisikin kuollut samassa kahakassa kuin Ariana, jolloin Dumbledore ei olisi ollut Tylypahkan rehtori, eikä olisi hakenut Valedroa Tylypahkaan?
Entä jos velhoja ei oikeasti (kirjassa) ollutkaan, kaikki vain luulivat osaavansa taikoa ja muut reagoivat taikoihin niin kuin jokaiseen loitsuun kuuluukin?
Entä jos J.K. Rowling olisi kuollut ennen kuin ehti kirjoittamaan viimeistä kirjaa loppuun?
Entä jos J.k. Rowling ei olisi ikinä syntynytkään?

ireen

 • Ankeuttaja
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #51 : Maaliskuu 10, 2009, 23:17:28 »
Entä jos J.K. Rowling olisi kuollut ennen kuin ehti kirjoittamaan viimeistä kirjaa loppuun?

Minä olen myös miettinyt tuota, joskin ajatus pälkähti päähäni vasta kauan Deathly Hallowsin jälkeen. Puistattava ajatus. Jo se olisi ollut niin paskaa, jos Row olisi kuollut esimerkiksi neljännen kirjan jälkeen, saati sitten, että se olisi tapahtunut ihan lähellä loppua. Olisin varmaan tullut hulluksi. :D

Kuulostaa kyllä hirveän tunteettomalta sanoa noin, tottakai Row on ihminen siinä missä muutkin ja hänen kuolemansa olisi ollut surullinen juttu muutenkin kuin Harry Pottereiden kannalta.

Poissa Ihmeolio

 • Massuupukki
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • It really wasn't me...
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #52 : Maaliskuu 11, 2009, 17:36:34 »
Aiemmin joku laitto että entä jos koko sarja oiski vaan tyttösarja, ja siitä minä sain vähän erin ajatuksen. Entä jos ainoastaan Harry oliski tyttö? Ja kaikki muut hahmot ois normaaleja niinku nytki. Oisko "Harrysta" (joka on nyt tyttö) ja Ronista ikinä tullu kavereita? "Harrysta" ja Hermionesta ois voinukki, ku molemmat on tyttöjä, mutta oisko Ron halunnu olla kolmen porukassa ainoana poikana? Enpä oikeen usko...
Kirjat muuttuis aika paljo jos ei olis Ronia siinä porukassa, sitte ei olis niitä Ronin ja Hermionen välisiä riitojakaan. Entä sitten se kun "Harry" ja Hermione lähtis kahestaan hirnyrkkejä etsimään? "Harry" ois kyllä löytäny järvelle sen suojeliuksen avulla, mutta kuka ois pelastanu sen vedestä, ku se ei ottanu medaljongia pois? Olisiko rakkaan päähenkilön tarina loppunut siihen? Kuka sitten ois tappanu Voldemortin? Tuskimpa Hermione sen jälkeen ku löysi ystävänsä lampeen hukkuneena.   
Anteeksi jos jollaki oli tuo idea jo, en ainakaa huomannu että ois ollu... :P

Ihmeolio~
Cadillac.

Poissa Giladra Carrion

 • Kuolonsyöjä
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: ShieldFang27063
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #53 : Maaliskuu 13, 2009, 14:17:06 »
Entä jos Dumbledore olisikin kuollut samassa kahakassa kuin Ariana, jolloin Dumbledore ei olisi ollut Tylypahkan rehtori, eikä olisi hakenut Valedroa Tylypahkaan?
Todennäköisesti joku muu (vaikkapa vaihtoehtoinen rehtori) olisi nuoren Voldemortin hakenut Tylypahkaan, koska joka tapauksessahan hän puoliverisenä pääsi Tylypahkaan.
Tuo ei minusta ole läheskään merkittävin asia, jos kuviteltaisiin Dumbledoren kuolleen samaan aikaan Arianan kanssa. Ensinnäkin, Dumbledorehan ei olisi ollut pysäyttämässä Grindelwaldia. En sitten tiedä, olisiko joku muu sen tehnyt, mahdollisesti, mutta periaatteessahan Grindelwald olisi voinut saada paljon enemmän jalansijaa velhomaailmassa.
Sitten myöhemmin tietysti tulee kuvioihin Voldemort... Sitäkään en tiedä, miten Voldemort olisi mahdollisesti reagoinut Grindelwaldiin oman vallanhimonsa ohella - tuskinpa he ainakaan yhteen olisivat lyöttäytyneet, tai ainakin jossain vaiheessa myöhemmin Voldemort olisi lähtenyt sooloilemaan. Hän kun ei vaikuta henkilöltä, joka tykkäisi jakaa valtaansa kenenkään kanssa. Kenties he molemmat voisivat lyöttäytyä yhteen saavuttaakseen velhomaailman herruuden, mutta siitä alkaisikin sitten valtakiista.
Mahdollisesti voisi syntyä jonkinlainen kahakka Grindelwaldin ja Voldemortin välille, jonka sitten toinen voittaisi. Ei niinkään välttämätöntä, että voittaja olisi Voldemort.

Koko edellisen toki vesittäisi se, että Grindelwald vangittaisiin jonkun toisen henkilön toimesta.


Mulle tuli mieleen, että mitä jos Voldemortista ei olisikaan tullut pahaa? Jos hänen äitinsä olisi jäänyt henkiin ja Voldemortista olisi kasvanut pelkkä Tom Riddle, tavallinen koululainen, joka luultavasti olisi päätynyt verensä vuoksi Luihuiseen, mutta ei hänestä välttämättä olisi tullut mitään maailman pahinta velhoa. Ehkä hänestä olisi tullut suuri nero, joka opettaisi PVS:ää Tylypahkassa? Who knows?
Voldemorthan oli heti pienestä pitäen orpokodissa hieman omituinen käytökseltään, joten minusta vaikuttaa siltä, että hän oli jo synnyttyään ns. "kieroon kasvanut". Varmasti tieto vanhemmista vaikutti sysäävästi, mutta tarkoitan siis sitä, että Voldemortin ajatusmaailma oli todennäköisesti ihan geneettisestikin vinksahtanut, kun hän kuitenkin Kolkon sukua oli, joka oli tunnettu mielenvikaisuudesta sukurutsan vuoksi.
Mahdollisesti hänestä ei aivan yhtä "pahista" olisi tullut, mutta en kyllä osaa häntä kuvitella vastakkaisellekaan puolelle.
“We've all been raised on television to believe that one day we'd all be millionaires, and movie gods, and rock stars.
But we won't. And we're slowly learning that fact. And we're very, very pissed off.”

Poissa Raimei

 • Ms. Stalker
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #54 : Huhtikuu 11, 2009, 10:03:24 »
Entä jos kolmivelhoturnajaisten viimeisessä koetuksessa Harry olisi ottanut pokaalin yksin Cedricin puolesta. Cedric ei olisi kuollut.
Mutta jos se olisi toisin päin, Cedric olisi kuollut joka tapauksessa, eikä Harry olisi nähnyt hänen kuolemaa. --> Harry ei näkisi thestraleja
ja ainiin (vähän pilkun viilausta) Jos harry ei olisi nähnyt Cedricin kuolemaa, hän ei olisi nähnyt Likusteritiellä painajaisia-->Dudley pilkkasi
-->Harry ärsyyntyi-->Dudley luuli, että ankeuttajat olivat Harryn tekosia, ja siitä seurasi paljon muuta sotkua.

Tätä on ehkä jo sanottu, mutta jos Hagrid olisi neuvonut Harrylle, miten pääsee laiturille 9 3/4, Harry ei olisi kysynyt rouva Weasleyltä
apua ja Ron ei ehkä olisi uskaltanut tulla istumaan Harryn kanssa.

Entä jos Lily ja James olisivat väistyneet ja antaneet Voldemortin tappaa Harryn? Voldemort olisi ehkä kukistanut jästit ja
kaikki velhot. Huih hirrveätä...

EDIT: Haa, oli pakko tulla muokkailemaan :) ENTÄ JOS, vk:ssa Harry ja Ron eivät olisi menneet pelastamaan Hermionea peikon kynsistä -> Hermione olisi todennäköisesti kuollut -> ei varmaan tarvitse kertoa enempää. Entä jos Dursleyt eivät vihaisi velhoja niin paljon. Harrylle olisi voitu kertoa kaikki velhomaailmasta ennen kuin hän sai kirjeen Tylypahkaan. Silloin olisi vältytty monilta suurilta ongelmilta. Ja jos näin olisi, Harry olisi saanut kirjeen normaalisti, eikä Hagridin kautta jolloin Harry ei olisi ystävöitynyt Hagridin kanssa.
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 12, 2009, 20:29:24 kirjoittanut Tonks »
Älä minua katso, en minä mitään sanonut!

Poissa Neithan

 • Vuotislainen
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #55 : Huhtikuu 11, 2009, 10:38:38 »
Minäkään en jaksa lukea kaikkia viestejä läpi, joten älkää lyökö jos tästä on jo puhuttu. :p

Entä jos ( taikasana :D ), Severus Kalkaros oltaisiinkin lajiteltu Rohkelikkoon, hän ei olisi ikinä tutustunut kuolonsyöjiin, eikä sen takia ikinä nimitellyt Lilyä kuraveriseksi. Olisiko Lily rakastunut ystäväänsä? Jos Lily olisi rakastunut Severukseen ja heistä olisi tullut pari, ei Harry Potteria olisi koskaan ollutkaan, koska James ei olisi saanut Lilyä.

Entä jos sitten olisikin tullut Harry Kalkaros. Siinä olisikin vasta mainio kirjan nimi :D. Ja jos tuo sama ennustus olisi myös tullut Harry K:n päälle, kuka olisi ollut salaisuudenvartija? Kuka olisi ollut kummisetä? Ei ainakaan Sirius. Olisikovatko Severus ja Lily uhrautuneet Harry K:n puolesta kuten James ja Lily? Olisiko Harry K. saanut arven? Olisiko hänestäkin tullut valittu? Ja mikä tärkeintä, olisiko hän perinyt isänsä koukkunokan ja rasvahiukset? Ja mikä olisi ollut kelmien osa tässä kaikessa? Olisivatko he liittyneet pimeän puolelle? Olisiko James kavaltanut Kalkarokset tajuamattaan Voldemortille? Olisiko hänestä tullut uusi opettaja Tylypahkaan? Kenties PVS opettaja. Kuka tietää. Olisiko hän inhonnut Harry K:ta?

Kaikki olisi voinut kääntyä nurinkurin tai pysyä aika samanlaisena. Jossittelu on kivaa :D

Poissa Presto

 • Mozartin kummipoika
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • ilovepasta.org
 • Pottermore: GhostDragon1391
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #56 : Elokuu 05, 2009, 12:03:14 »
Argh, aloin miettimään, että kuinka erilainen Pottersarja olisi, jos Harry ja Draco olisivat ystävystyneet x) Jos niin olisi tapahtunut (ja se kättelyjuttuhan oli ennen tupiin lajittelua) Harry olisi halunnut Luihuiseen ja lajitteluhattu olisi pistänyt hänet sinne, Harryn ystävät olisivat kaikki Luihuiset, hänestä olisi saattanut kasvaa Luihuisessa yhtä paha, kuin muut Luihuiset, Hän olisi jopa voinut liittyä kuolonsyöjiin Draco Malfoyn kanssa ja täten ihastua Dracoon (okei, ehkä vähän yli :P), juonia yhdessä Dmbledoren kuolemaa, olla Dumppiksen vihollinen ja jopa tappaa Dumbledore, koska Draco ei siihen pystynyt ja kaikkea (ja vielä paljon muuta, esim. Ron ja Hermione olisi Harryn vihollisia jne.) Ja nyt se tärkein: Harry olisi joka tapauksessa valittu, joten Voldemort tarvitsisi hänen vertansa, mutta ei missään nimessä tappaisi häntä ja jos Harry kert olisi Volden puolella, hän ei kertoisi, että Volde olisi palannut ja täten Voldemort saisi hirmuisen etulyöntiaseman, ehkä jopa olisi onnistunut tavoitteessaan.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
                        Stalkkaan sinua.

Poissa Neithan

 • Vuotislainen
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #57 : Elokuu 05, 2009, 12:25:10 »
Minulla uusi Entä jos..? aihe :D

Mitä olisikaan tapahtunut jos Dumbledore olisikin häipynyt Grindelwaldin matkassa etsimään varjeluksia sen jälkeen kun Arianna olisi kuollut? Jos hänen rakkautensa toiseen olisi ollut liian syvä, eikä hän olisi pystynyt jättämään toista ( edes sen jälkeen kun hänen siskonsa kuoli ). Ja tämä olisi johtanut siihen, että Potter kirjojen pahis ei olisikaan ollut Voldemort vaan Dumbledore&Grindelwald. Tosin kukaan ei olisi tiennyt että Dumbledorekin olisi ollut pahis vaan kaikki erehtyisivät luulemaan että hän on vain Tylypahkan viaton, kiltti rehtori joka oli tietysti hyvän puolella. Sitten kun Harry olisi viimeisessä taistelussa onnistunut murhaamaan Grindelwaldin olisi Dumbledore astunut esiin varjoista ja avaduttanut Harryn ja ryhtynyt maailman yksinvaltiaaksi! >8D Se että Dumbbis olisi antanut Grinden kuolla Harryn sauvasta olisi ollut kosto siitä, että hänen sisarensa kuoli. Ja muutenkin Dumbbis viihtyisi paljon paremmin yksinvaltiaana x"D

Tästä keskusteltiin petsiessä muiden HP-yhteisöön kuuluvien kanssa ja sieltä se idea lähti :"D

Poissa Leila

 • Peruna
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • "Itserakkaus on paras rakkaus"
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #58 : Elokuu 05, 2009, 16:51:17 »
Hiukan tätä topicia on hauska lukea, en ole koskaan ajatellut näitä asioita tällä tavalla. Tosin tästä topasta tulee sellainen "luuletteko että nämä kirjat ovat totta?"-olo, koska kuitenkinhan tämä on KIRJASARJA. Tottakai se on suunniteltu niin, ettei päähenkilö kuole tai muuta vastaavaa.. Ei kirjaa kirjoittaessa voi käydä silleen "Apuaa, nyt tuo taika osui hutiin, ja Kuolonsyöjän sijaan kuolikin Harry! Voi ei, miten kirja nyt jatkuu?!" Ei, vaan Row on suunnitellut kirjat näin, että ne ovat sellaisia kuin ovat..
Tahdonvoimaa!

Poissa Presto

 • Mozartin kummipoika
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • ilovepasta.org
 • Pottermore: GhostDragon1391
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #59 : Elokuu 05, 2009, 17:37:58 »
Hiukan tätä topicia on hauska lukea, en ole koskaan ajatellut näitä asioita tällä tavalla. Tosin tästä topasta tulee sellainen "luuletteko että nämä kirjat ovat totta?"-olo, koska kuitenkinhan tämä on KIRJASARJA. Tottakai se on suunniteltu niin, ettei päähenkilö kuole tai muuta vastaavaa.. Ei kirjaa kirjoittaessa voi käydä silleen "Apuaa, nyt tuo taika osui hutiin, ja Kuolonsyöjän sijaan kuolikin Harry! Voi ei, miten kirja nyt jatkuu?!" Ei, vaan Row on suunnitellut kirjat näin, että ne ovat sellaisia kuin ovat..

Öh... kysehän täällä topicissa on juuri siitä, että jos Row itse olisi kirjottanut toisin (*köhin*jaensanotälläettäpottereitaeioikeastiolisi*kröhöh*). Eli siis jos Row olisikin kirjoittanut, että Harrysta tulee paha tai Voldemort tykkäisi muffineista (okei, ei sentään XD) jne., niin täällä keskustellaan miten loppukirjat olisivat kulkeneet, tai miten ystävät olisivat siihen suhtautuneet ja niin edelleen, mutta kirjassa. Ei oikeassa elämässä (tosin kyllä jotkut saavat vapaasti uskoa, että Potterit ovat oikeita ihmisiä, mutta minä en).
« Viimeksi muokattu: Elokuu 15, 2009, 17:17:52 kirjoittanut Presto »
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
                        Stalkkaan sinua.

Poissa Kathleen

 • Omituinen höpöttäjä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • ALITUINEN VALPPAUS!!!
  • Ystäväkirjani :D
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #60 : Elokuu 07, 2009, 10:57:16 »
Presto: "Voldemort tykkäisi muffinseista"
Hyvin sanottu, tein juuri vähän aikaa sitten videon HP-leluillani, jossa Voldemort ihastuu muffinseihin(Harry Potterin leipomiin).

Noniin, noniin, takaisin jossitteluun:

Entä jos Lily ei olisi valinnutkaan Jamesia, eikä Severus olisi ollut kiinnostunut pimeyden voimista ja Lily ja hän olisivat rakastuneet, niin miettikää: Potterin poikaa ei olisi! Järkyttävä ajatus, jos J.K. mielessä olisikin ollut parempi että Lily ja Severus olisivat rakastuneet, hän olisi tajunnut:"Hetkinen! Eihän silloin Harryakaan olisi?! Täytyy varmaan kirjoittaa jostain muusta..."
Tämä oli kyllä huonoin ja epätodennäköisin jossittelu, mitä täällä on!
Mutta sitä olen miettinyt, vaikka olisi ollut todella outoa, jos J.K. olisi päättänyt noin...

Mitä jos Sirius ei olisi vaihtanutkaan paikkaa Piskuilanin kanssa? Voldemort olisi mellastanut täysissä voimissaan, ja olisi ehkä tappanut Sirren. Silloin Piskuilan ei olisi pettänyt Pottereita, ja Harry olisi elänyt vanhempiensa kanssa.
Silloin hän ei olisi luultavasti saanut kaverikseen Ronia eikä Hermionea eikä Voldemort olisi "kuollut" ja...
Siihen liittyy niin paljon asioita, jotka olisivat muuttuneet! Neville olisi voinut olla valittu, tai hän olisi kuollut! Harry ei olisi tavannut Ginnyä! Albuksen kaartia ei olisi perustettu!
Harry ei ehkä olisi edes päässyt kouluun!
Eikä Dobbya olisi vapautettu!
-What are you doing, my darling? -Nothing. I'm just smashing potatos. Ei oo järkee päässä, enkä kyllä järjestä välitäkkään.
Isabella -> Kathleen

Poissa Leila

 • Peruna
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • "Itserakkaus on paras rakkaus"
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #61 : Elokuu 11, 2009, 14:54:46 »


Öh... kysehän täällä topsussa on juuri siitä, että jos Row itse olisi kirjottanut toisin (*köhin*jaensanotälläettäpottereitaeioikeastiolisi*kröhöh*). Eli siis jos Row olisikin kirjoittanut, että Harrysta tulee paha tai Voldemort tykkäisi muffineista (okei, ei sentään XD) jne., niin täällä keskustellaan miten loppukirjat olisivat kulkeneet, tai miten ystävät olisivat siihen suhtautuneet ja niin edelleen, mutta kirjassa. Ei oikeassa elämässä (tosin kyllä jotkut saavat vapaasti uskoa, että Potterit ovat oikeita ihmisiä, mutta minä en).

jep, tajusin kyllä tämän topicin idean, ja näitä asioita on ihan oikeasti hauska spekuloida. En vaan voi mitään sille, että ajattelen asian niin, että ei Rowling olisi voinut kirjoittaaa kirjoja niin, että James ja Lily eivät olisikaan saaneet poikaa ennen kuolemaansa. Potterit eivät silloin olisi pottereita..:) Tietysti jotain pikkuasioita voi ajatella, että jos olisikin käynyt niin, mutta.. Hauskahan tätä topicia on lukea, en ole ikinä ajatellut näitä asioita noin syvällisesti..;)
Tahdonvoimaa!

Ginny Weasly

 • Ankeuttaja
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #62 : Elokuu 15, 2009, 14:21:54 »
oo tää on kivaa ei tässä paljon tuu mutta ihan sama.

Entä Jos Lily ei olisi antanut suojaa harrylle ja Olisi antanut Harryn kuolla?
Mutta entä Jos J.K Rowling onkin miettinyt kaikkea tätä mitä me tänne kirjoitamme.

Poissa Esses

 • Velhotar
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • pöö
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #63 : Elokuu 15, 2009, 17:08:42 »
Entä jos Harry tai joku olisi tainnuttanut Peterin kolmoskirjan lopussa? Siis Sirius olisi vapaa ja ei joutuisi olemaan piilossa...
    Entä jos Ron ei olisi kakkoskirjassa katkaissut sauvaansa? Kumpikin olisi muistamattomia ja Ginny olisi kuollut.
Entä jos Weasleyt eivät olisi saaneet voittorahoja kolmosessa? koko kirjaa ei olisi... (joo outo, tiedän..)
    Entä jos Dursleyt olisivat kohdelleet Harrya kuin omaa poikaa, Harrysta olisi tullut lihava itsekeskeinen ......?En osaa lopettaa lausetta   
ihmiset ovat kuin lentäviä lankakeriä

Poissa Leila

 • Peruna
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • "Itserakkaus on paras rakkaus"
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #64 : Elokuu 17, 2009, 00:48:49 »
Mutta entä Jos J.K Rowling onkin miettinyt kaikkea tätä mitä me tänne kirjoitamme.

Hei, toi on ovela.Niimpä, mitä jos Row onkin miettinyt tätä kaikkea? No, varmaanhan hän onkin, muuten kirjat eivät olisi tälläisiä..:)
Tahdonvoimaa!

Poissa Odotum

 • Poni
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #65 : Lokakuu 30, 2009, 22:38:08 »
Entä jos Harry ei olisi mennyt esteiden läpi  "pelastamaan" Viisasten kiveä Oravelta?
Orave ei olisi saanut sitä peilistä Dumbleroren peiliin asettaman esteen takia (kiveä ei voi saada jos näkee peilissä itsensä käyttämässä sitä).

Ja mitä sitten olisi tapahtunut...? Kertokaa 8)
aaaaaaaaaaaaaaa lol

Poissa Raimei

 • Ms. Stalker
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #66 : Lokakuu 31, 2009, 20:39:15 »
Entä jos Harry ei olisi antanut kolmivelhoturnajaisten voittorahoja Fredille ja Georgelle. Koko pilapuotia ei olisi olemassa ja Harry, Ron ja Hermione eivät olisi nähneet Malfoyta hiippailemassa Viistokujalla jne..

Entä jos Dumbledore ei olisi testamentannut pimeytintään Ronille? Ron ei olisi tullut takaisin ja Harry olisi hukkunut sinne lammen pohjaan.

Ja entä jos aivan "alussa" Lilyllä olisi ollut taikasauva? Olisiko hän voinut kaikkoontua Harryn kanssa pois Jamesin kuoltua? Siitä taas seuraisi niin paljon kaikkea...
Älä minua katso, en minä mitään sanonut!

Poissa mororom

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #67 : Lokakuu 31, 2009, 23:11:53 »
Entä jos Harry ei olisi mennyt esteiden läpi  "pelastamaan" Viisasten kiveä Oravelta?
Orave ei olisi saanut sitä peilistä Dumbleroren peiliin asettaman esteen takia (kiveä ei voi saada jos näkee peilissä itsensä käyttämässä sitä).

Ja mitä sitten olisi tapahtunut...? Kertokaa 8)

Orave olisi jäänyt pähkäilemään siihen pelilin eteen. Vähän ajan päästä Kalkaros olisi pähkäillyt että missä Orave on, ja olisi rynnännyt tämän perään ja olisi syntynyt kaksintaistelu Kalkaroksen ja Oraven välillä. Kalkaros olisi voittanut tämän ja raahannut Oraven ylös linnaan. Siellä olisi sitten tämä Voldemortin kasvo Oraven takaraivossa paljastunut. Miten tämä vaikuttaisi tarinan kulkuun? Vaikea sanoa

Poissa Odotum

 • Poni
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #68 : Lokakuu 31, 2009, 23:18:57 »
Lainaus
Lainaus käyttäjältä: Odotum - eilen kello 22:20:08
Entä jos Harry ei olisi mennyt esteiden läpi  "pelastamaan" Viisasten kiveä Oravelta?
Orave ei olisi saanut sitä peilistä Dumbleroren peiliin asettaman esteen takia (kiveä ei voi saada jos näkee peilissä itsensä käyttämässä sitä).

Ja mitä sitten olisi tapahtunut...? Kertokaa 8)

Orave olisi jäänyt pähkäilemään siihen pelilin eteen. Vähän ajan päästä Kalkaros olisi pähkäillyt että missä Orave on, ja olisi rynnännyt tämän perään ja olisi syntynyt kaksintaistelu Kalkaroksen ja Oraven välillä. Kalkaros olisi voittanut tämän ja raahannut Oraven ylös linnaan. Siellä olisi sitten tämä Voldemortin kasvo Oraven takaraivossa paljastunut. Miten tämä vaikuttaisi tarinan kulkuun? Vaikea sanoa

Aivan. Siksi se, että Dumbbis sanoi Harrylle että tämä oli hidastanut Voldemortin valtaannousua, oli ehkä vähän erheellistä.

//""...Kalkaros olisi pähkäillyt että missä Orave on..."
>>Eikös se ollut muuten Dumbledore joka Harryn perään riensi, eikä Kalkaros? D:hän Harryn ehti 'viime hetkellä pelastamaan, vaikka hyvin harry omillaankin pärjäsi' tjtn.?
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 31, 2009, 23:50:54 kirjoittanut Odotum »
aaaaaaaaaaaaaaa lol

Poissa Raimei

 • Ms. Stalker
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #69 : Marraskuu 01, 2009, 12:03:47 »
Ja entä jos aivan "alussa" Lilyllä olisi ollut taikasauva? Olisiko hän voinut kaikkoontua Harryn kanssa pois Jamesin kuoltua? Siitä taas seuraisi niin paljon kaikkea...
Luultavasti heidän kodissaan ei voinut ilmiintyä, mutta huomautan vain ettei taikasauvaa tarvita kaikkoontumiseen/ilmiintymiseen. Viilaan pilkkua, voi pilkkuparkaa.
Voi olla, mutta miksi heidän kodissaan ei voisi ilmiintyä? Se kai on ainoa mahdollinen selitys, jos taikasauvaa ei tarvita ilmiintymisen/kaikkoontumiseen, vaikka muistelen toista. Mutta miksi? Yleensähän kaikissa paikoissa voi ilmiintyä, ellei siihen paikkaan ole laitettu samanlaisia loitsuja kuin Tylypahkaan. Se tuskin olisi sitten tarpeellista Pottereiden talon kohdalla, koska Pottereitahan suojasi uskollisuusloitsu. Oliko se sitten uskollisuusloitsun vika, ettei tässä tapauksessa Pottereiden talosta/-oon voitu kaikkoontua/ilmiintyä?
Anteeksi, meni vähän offin puolelle..
Älä minua katso, en minä mitään sanonut!

Poissa Shieldmaiden

 • I solemnly swear that I am up to no good.
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Mischief Managed. Nox.
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #70 : Marraskuu 01, 2009, 14:13:41 »
Ja entä jos aivan "alussa" Lilyllä olisi ollut taikasauva? Olisiko hän voinut kaikkoontua Harryn kanssa pois Jamesin kuoltua? Siitä taas seuraisi niin paljon kaikkea...
Luultavasti heidän kodissaan ei voinut ilmiintyä, mutta huomautan vain ettei taikasauvaa tarvita kaikkoontumiseen/ilmiintymiseen. Viilaan pilkkua, voi pilkkuparkaa.
Voi olla, mutta miksi heidän kodissaan ei voisi ilmiintyä? Se kai on ainoa mahdollinen selitys, jos taikasauvaa ei tarvita ilmiintymisen/kaikkoontumiseen, vaikka muistelen toista. Mutta miksi? Yleensähän kaikissa paikoissa voi ilmiintyä, ellei siihen paikkaan ole laitettu samanlaisia loitsuja kuin Tylypahkaan.
Saattaa olla, että siellä olisi voinut kaikkoontua/ilmiintyä... Mutta miksi James, Lily ja Harry eivät yksinkertaisesti ilmiintyneet, jos siellä olisi voinut?

Humanistin logiikka sanoo, että jos Lily ja James olisivat voineet Disapparoitua kotoaan, Lily olisi varmasti napannut Harryn syliinsä ja ainakin yrittänyt tehdä nimenomaan niin. James tuskin olisi ehtinyt, mutta Lilyllä olisi saattanut olla siihen aikaa, koska Voldemort ei tappanut häntä välittömästi astuttuaan huoneeseen, jossa Lily ja Harry olivat. Koska kumpikaan ei edes yrittänyt Disapparoitua, siitä lienee pääteltävissä, että heidän talostaan ei voinut Disapparoitua eikä sinne voinut Apparoitua (muutenhan Voldemort olisi Apparoitunut suoraan taloon).

Tuosta Apparoitumisesta ja taikasauvan käytöstä, onko se sanottu jossain yksiselitteisesti, että Apparoitumiseen/Disapparoitumiseen ei tarvita taikasauvaa? Sen toki muistan, että taikasauvan ei tarvitse olla esillä kun Apparoidutaan/Disapparoidutaan, mutta onko jossakin sanottu, että noidalla/velholla ei tarvitse olla taikasauvaa ollenkaan, ei edes piilossa kaavun taskussa tai hihassa, tms?
"I am not afraid, Harry. I am with you."
- Albus Dumbledore, the greatest wizard of all time -
"You're a wizard, Harry."
- Rubeus Hagrid -

Poissa Haltiamieli

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Photography
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #71 : Marraskuu 01, 2009, 14:27:56 »
Jossittelu on kyllä hauskaa. Ja nämä jutut täällä saavat kyllä itse kunkin ajattelemaan. Mutta minulla on vähän samaisesta aiheesta jossittelua, kuin Mortillakin.

Mitä olisikaan tapahtunut jos Dumbledore olisikin häipynyt Grindelwaldin matkassa etsimään varjeluksia sen jälkeen kun Arianna olisi kuollut? Jos hänen rakkautensa toiseen olisi ollut liian syvä, eikä hän olisi pystynyt jättämään toista ( edes sen jälkeen kun hänen siskonsa kuoli ). Ja tämä olisi johtanut siihen, että Potter kirjojen pahis ei olisikaan ollut Voldemort vaan Dumbledore&Grindelwald. Tosin kukaan ei olisi tiennyt että Dumbledorekin olisi ollut pahis vaan kaikki erehtyisivät luulemaan että hän on vain Tylypahkan viaton, kiltti rehtori joka oli tietysti hyvän puolella. Sitten kun Harry olisi viimeisessä taistelussa onnistunut murhaamaan Grindelwaldin olisi Dumbledore astunut esiin varjoista ja avaduttanut Harryn ja ryhtynyt maailman yksinvaltiaaksi! >8D Se että Dumbbis olisi antanut Grinden kuolla Harryn sauvasta olisi ollut kosto siitä, että hänen sisarensa kuoli. Ja muutenkin Dumbbis viihtyisi paljon paremmin yksinvaltiaana x"D

Entä jos Ariana ei olisi ylipäätänsäkään muuttunut sellaiseksi kuin muuttui? Entä jos Dumbledoren isä ei olisikaan hyökännyt niiden kolmen jästin kimppuun? Entä jos Dumbledore olisikin vain lähtenyt kiertämään maailmaa Elfiaksen kanssa, ja jättänyt Arianan Aberfothin vastuulle? Entä jos Dumbledore ei olisikaan välittänyt Grindelwaldista?
Miten Harry Potterin olisi silloin käynyt? Olisiko Dumbledore mahdollisesti löytänyt "elämänsä tarkoituksen" (jonkun muun kuin opettajana olon) maailmalta ja jäänyt sinne enää palaamatta Britanniaan? Kuka silloin olisi johtanut Tylypahkaa? Kuka olisikaan kertonut Tom Lomen Valedrolle tämän olevan velho? Olisiko kukaan laittanut Harry Potteria tämän tädin ja sedän huostaan? Miten tarina olisikaan silloin kulkenut?

Entä jos Valedro senior ei olisikaan hylännyt Meropea? Miten olisi käynyt? Entä jos Tom Lomen Valedro ei olisikaan löytänyt basiliskia? Hagridia ei olisi tälllöin potkittu koulusta.. Olisiko Hagrid voinut vaikuttaa enemmänkin Harryn elämään? Hänhän olisi voinut mahdollisesti loihtia itsensä ja Harryn Pottereiden tuhoutuneelta talolta Likusteritielle, jolloin Siriukselle olisi jäänyt moottoripyörä. Miten sille moottoripyörälle olisi käynyt? Entä Siriukselle? Entä jos Siriukselle oltaisiin annettu oikeudenkäynti? Entä jos hänen muistoihinsa oltaisiin katsottu ja häntä oltaisiin kuulusteltu totuusseerumilla?
Entä jos Lupin ei olisikaan päässyt Tylypahkaan? Kelmeistä ei olisi tullut animaageja (jos kelmejä edes olisi), jolloin Peter ei olisi päässyt niin helposti karkuun sieltä kadulta. Entä jos James ja Sirius eivät olisikaan ottaneet Peteriä porukkaansa?

Näitä kyllä syntyy, nyt ei vain jaksa enempää pohtia näitä jossittelu-ketjuja. x) Tuossa nyt tuli muutama, ihan mielenkiintoinenkin "entä jos" esiin, I think so.
If more of us valued food and cheer and song above hoarded gold, it would be a merrier world.

Poissa Shieldmaiden

 • I solemnly swear that I am up to no good.
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Mischief Managed. Nox.
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #72 : Marraskuu 01, 2009, 21:38:18 »
Een ole kuullut. Jos kuvitellaan (jos ja jos ja vielä kerran jos :D), että ilmiintyminen on loitsu, siihen kai tarvittaisiin taikasauva. Mutta ikinä ei ole mainittu, että joku olisi pitänyt taikasauvaa kädessä ilmiintyessään (tai ei ainakaan ole ottanut varta vasten esille). Ärhm, en osaa koota ajatuksiani tällä hetkellä, kun Nano pyörii päässä ja vaikka mitä... Selitän joskus hieman myöhemmin, mitä tarkoitan.

Tarkoitin siis sitä, että täytyykö velholla/noidalla olla taikasauva "in his/her person" voidakseen Apparoitua/Disapparoitua? Vaikea selittää suomeksi, toi "in his/her person" on niin kätevä ilmaisu.. Mutta siis, täytyykö taikasauva olla jotenkin mukana vai voiko silleenkin Apparoitua/Disapparoitua, että taikasauva olis vaikka toisessa huoneessa tai kokonaan jossain muualla?

Esmes Deathly Hallowsissa The Muggle-Born Registration Commission -luvussa, kun Polyjuice Potionilla naamioituneet Harry, Ron ja Hermione on pakenemassa MOMista (ministeriöstä) ja auttavat siinä samalla kuulusteluissa olleita jästisyntyisiä (Muggle-borns) pakoon, Harry kysyy, keillä on taikasauvat ja komentaa heitä, joilta on otettu taikasauva pois, pitämään kiinni jostakusta taikasauvallisesta. Deathly Hallows, p. 218:

'Who's got wands?'
About half of them raised their hands.
'OK, all of you who haven't got wands need to attach yourself to somebody who has. We'll need to be fast - before they stop us. Come on.'


Tosta saa mun mielestä sellasen käsityksen, että voidakseen Apparoitua/Disapparoitua velholla/noidalla pitää olla taikasauva olemassa ja mukana, siis taskussa tai piilossa vaatteiden sisällä tms., vaikka taikasauvaa ei siinä touhussa varsinaisesti käytetäkään. Nähdäkseni Harry ajatteli tossa kohtaa nimenomaan sitä, miten taikasauvattomat tyypit saadaan pois ministeriöstä, ennemminkin kuin sitä, miten taikasauvattomat pystyy puolustautumaan, jos jotain tapahtuu.
"I am not afraid, Harry. I am with you."
- Albus Dumbledore, the greatest wizard of all time -
"You're a wizard, Harry."
- Rubeus Hagrid -

Poissa blue kelpie

 • avaimen haltia
 • Vuotislainen
 • elämä on kovaa käytä avainta
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #73 : Marraskuu 02, 2009, 10:08:51 »
Oikeesti mä oon tätä kysymystä varmaan miettinyt eniten....

Kuten entä jos....Harryn äiti olisi jäänyt henkiin mutta silti Harryn turvaliisuuden takia antanut sisarelleen ja väittänyt kuoleen mutta sitten lopussa palannut harryn luo

Tai entä jos sirius olis oikeasti pettänyt harryn vanhemmat? Olisko haryy saanut kostettua sen tai olisko hän vain antanut asian olla koska sirirus on kumminkin harryn kummi setä....Tosin luulen että sirius olisi kuollut :(

Hermione...Entä jos Hermionen ja viktorin suhde olisi pahentunut ;) olisko se ollut hyvä vai huono asia...Minusta se olisi ollut söpö suhde..Mutat sitten taas mietin Ronia niin kyllä hän olisi jonkun muun löytänyt aivan varmasti :Ddataa kotona ja koulussa

Poissa Neithan

 • Vuotislainen
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #74 : Marraskuu 02, 2009, 20:00:11 »
Lainaus
Tai entä jos sirius olis oikeasti pettänyt harryn vanhemmat? Olisko haryy saanut kostettua sen tai olisko hän vain antanut asian olla koska sirirus on kumminkin harryn kummi setä....Tosin luulen että sirius olisi kuollut :(

Tämä sai minut ajattelemaan. Eli leikitellään ajatuksella, että Sirius tosiaan olisi se mielipuoli vanki, joka kavalsi Harryn vanhemmat ja surmasi Peter Piskuilanin. Ja hän olisi karannut vankilasta nyt, vain murhaamaan Potterien kirotun pojan. Ja vielä toinen ajatus, jos Lupin ei olisikaan ottanut Harryltä kelmien karttaa eräänä yönä, eikä hän olisikaan voinut seurata Harrya ja kumppaneita Siriuksen perässä rääkyvään röttelöön. Mitä olisi tapahtunut? Kukaan ei olisi enää ollut siellä, estämässä Harrya tappamasta Siriusta. Mitä jos Harry olisikin oikeasti tehnyt sen? Syvällä sisällään Harry tiesi loitsun. Olihan häntä kerran sillä yritetty tappaa. Jos Harry olisi lausunut kaksi pientä sanaa: Avada kedarva. Ja Sirius olisi kuollut. Ja Harry olisi tappanut.

Miten se olisi muuttanut Harrya? Hän kantaisi siitä päivästä lähtien mukanaan pimeyttä. Hänen viaton sielunsa olisi tahriintunut. Alkaisivatko pimeyden voimat vuosi vuodelta kiehtoa Harrya yhä enemmän ja enemmän? Eikä kukaan huomaisi tätä. Ei edes Dumbledore. Harry olisi vannottanut Ronin ja Hermionen pysymään hiljaa, he olisivat jättäneet Siriuksen ruumiin röttelöön. Muuttuisiko Harry hiljallee pahaksi? Keksisiö pimeyden lordi käyttää tätä hyväkseen? Viettelisikö hän Harryn puolelleen? Nousisiko kaksi pimeyden lordia maailman herroiksi? Nosisivatko pimeyden voimat maailman nähtäväksi?

Poissa EJR

 • Varjelusten toinen puoli
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • I just want things to make sense
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #75 : Marraskuu 02, 2009, 20:04:30 »
Lainaus
Tai entä jos sirius olis oikeasti pettänyt harryn vanhemmat? Olisko haryy saanut kostettua sen tai olisko hän vain antanut asian olla koska sirirus on kumminkin harryn kummi setä....Tosin luulen että sirius olisi kuollut :(

Tämä sai minut ajattelemaan. Eli leikitellään ajatuksella, että Sirius tosiaan olisi se mielipuoli vanki, joka kavalsi Harryn vanhemmat ja surmasi Peter Piskuilanin. Ja hän olisi karannut vankilasta nyt, vain murhaamaan Potterien kirotun pojan. Ja vielä toinen ajatus, jos Lupin ei olisikaan ottanut Harryltä kelmien karttaa eräänä yönä, eikä hän olisikaan voinut seurata Harrya ja kumppaneita Siriuksen perässä rääkyvään röttelöön. Mitä olisi tapahtunut? Kukaan ei olisi enää ollut siellä, estämässä Harrya tappamasta Siriusta. Mitä jos Harry olisikin oikeasti tehnyt sen? Syvällä sisällään Harry tiesi loitsun. Olihan häntä kerran sillä yritetty tappaa. Jos Harry olisi lausunut kaksi pientä sanaa: Avada kedarva. Ja Sirius olisi kuollut. Ja Harry olisi tappanut.

Miten se olisi muuttanut Harrya? Hän kantaisi siitä päivästä lähtien mukanaan pimeyttä. Hänen viaton sielunsa olisi tahriintunut. Alkaisivatko pimeyden voimat vuosi vuodelta kiehtoa Harrya yhä enemmän ja enemmän? Eikä kukaan huomaisi tätä. Ei edes Dumbledore. Harry olisi vannottanut Ronin ja Hermionen pysymään hiljaa, he olisivat jättäneet Siriuksen ruumiin röttelöön. Muuttuisiko Harry hiljallee pahaksi? Keksisiö pimeyden lordi käyttää tätä hyväkseen? Viettelisikö hän Harryn puolelleen? Nousisiko kaksi pimeyden lordia maailman herroiksi? Nosisivatko pimeyden voimat maailman nähtäväksi?

Pari Muttaa tähänJos-topicciin...

Eli 1,Siriushan se olisi Harryn tappanut, ei HarrySiriusta.

ja sitten, miksi h**** Voldu olisi ottanut Pojan, joka jokerran kukisti hänet, olisi otanut sen joukkoihinsa???
MS Hirmun kapteeni!

Poissa Neithan

 • Vuotislainen
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #76 : Marraskuu 02, 2009, 20:21:05 »
^ Azkabanin vangissahan Harry löi Siriuksen maahan ja ennen kuin Lupin tuli estämään poika harkitsi miehen tappamista. Sellainen ajatuksen juoksu siis minulla ;) Ja miksi ei? Voldemort olisi aivan hyvin voinut käyttää Harrya hyväkseen, käyttää tätä aseenaan Dumbledorea vastaan.

Poissa Odotum

 • Poni
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #77 : Marraskuu 02, 2009, 20:36:53 »
Mutta Harryhan ei pystynyt tappamaan? Hän tähtäsi Siriusta, ja aikaa kului ja kului, eikä hän tehnyt mitään. Ainakin minun muistini mukaan. Vähän kuin Puoliverisessä prinssissä Draco ja Dumbledore.

Tiedä sitten olisiko viimein tappanut jos kukaan ei olisi tullut, mutta itse uskon että ei, koska
a) Harry ei olisi pystynyt, ei ole tappaja.
b) Se, että ei tappanut heti vaan odotti ja odotti, kunnes Lupin tuli väliin, tukee a:ta. Siis on 'todiste'.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 09, 2010, 13:57:49 kirjoittanut Odotum »
aaaaaaaaaaaaaaa lol

Poissa kkaro

 • Datisprinsessa
 • Vuotislainen
 • bujakaza
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #78 : Marraskuu 02, 2009, 22:02:18 »
Mutta Harryhan ei pystynyt tappamaan? Hän tähtäsi Siriusta, ja aikaa kului ja kului, eikä hän tehnyt mitään. Ainakin minun muistini mukaan.
 Vähän kuin Puoliverisessä prinssissä Draco ja Dumbledore.
TIedä sitten olisiko viimein tappanut jos kukaan ei olisi tullut, mutta itse uskon että ei, koska
a) Harry ei olisi pystynyt, ei ole tappaja.
b) Se, että ei tappanut heti vaan odotti ja odotti, kunnes Lupin tuli väliin, tukee a:ta. Siis on 'todiste'.

ja minun mielestäni Harry odotti jotain selitystä siltä
I don't care what you think. lol

Poissa Neithan

 • Vuotislainen
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #79 : Marraskuu 03, 2009, 14:57:47 »
Öhöm? Kysehän oli jossittelusta. Ponttini oli, että jos Harry olisi pystynytkin tappamaan Siriuksen :D

Poissa Haltiamieli

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Photography
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #80 : Tammikuu 08, 2010, 20:46:05 »
Tuosta keskusteluketjusta, että jos Harry olisikin tappanut Siriuksen, tuli mieleen pari ajatusta jotka nyt vihdoinkin saan kirjoitettua tänne.

Entä jos Sirius ei olisikaan päässyt pakoon Azkabanista? Jos hän olisi ollut sen verran heikkona kuitenkin, ettei olisikaan pystynyt muuttumaan? Entä jos Sirius ei olisikaan jäänyt kiinni vaan paennut ja elänyt lopun elämäänsä karkurina? Olisiko hän silloin tullutkaan Harryn elämään hienona kummisetänä? Entä jos Toffee ei olisi antanutkaan sitä lehteä Siriukselle Azkabanin-käynnillään? Tällöin ei Sirius olisi nähnytkään Peteriä siinä kuvassa. Entä jos Peter ei olisikaan ajautunut Weasleylle? Entäs jos hän olisikin ajautunut esim. Malfoyden luokse? Olisiko silloin kenties junassa Ron ollut lemmikitön ja Malfoylla uskollinen lemmikkirotta? (ajatuskin kyllä Malfoyn lemmikkirotasta naurattaa minua :''D)
If more of us valued food and cheer and song above hoarded gold, it would be a merrier world.

Poissa Odotum

 • Poni
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #81 : Tammikuu 09, 2010, 14:00:54 »
Lainaus
Olisiko silloin kenties junassa Ron ollut lemmikitön ja Malfoylla uskollinen lemmikkirotta? (ajatuskin kyllä Malfoyn lemmikkirotasta naurattaa minua :''D

Näinpä, uskon että Malfoy on sen verran hieno ettei häntä kiinnosta mikään lemmikkirotta :-D
aaaaaaaaaaaaaaa lol

Poissa Odoshi

 • Merikallio
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #82 : Tammikuu 16, 2010, 22:52:07 »
Täällä on ollut hyviä pointteja ja olisin itse kanssa ottanut ensimmäisenä esimerkiksi asian ''entä jos, harry olisi hyväksynyt Dracon tarjouksen'' näitä oli kuitekin niin monta niin tässä muutama muu.

Entä jos, Dumbledore ei olisi kuollut? => Kalkaros olisi kuollut, koska rikkoi rikkumattomanvalan Narcissalle (Dracon suojeleminen ja tehtävän täyttäminen, jos Draco ei onnistu) => Voldemort olisi tappanut Malfoyt, kuten HP PP:ssä Draco kertoo => Voldemort ei olisi saanut seljasauvaa => Narcissa ei olisi valehdellut Harryn kuolemasta Voldemortille (koska hän olisi kuollut) vaan joku muu kertoisi Potterin olevan elossa. => Potter luultavasti kuolisi sen jälkeen => Voldemort nousisi valtaan = Velhomaailma nousisi jästimaailman ylle ja maailmaa hallitsisivat Voldemort ja puhdasveriset noidat ja velhot. => Paitsi, jos elossa oleva Dubledore olisi saanut tuhottua kaikki hirnyrkit Harryn kanssa. = Mutta olisiko Harry joutunut etsimään niitä, jollei Dubledore olisi kuollut? => Olisiko Dumbledore koskaan löytänyt Korpinkynnen diadeemia? => Toisinsanoen loppu jäisi täysin epäselväksi,ehkä jopa päälaelleen, jos Dubledore ei olisi kuollut! Harry tuskin olisi koskaan lähtenyt etsimään Hirnyrkkejä, vaan olisi jaksanut sotaan asti koulussa AK:n kanssa, kunnes olisi viimein kuollut Voldemortin käsissä.

Entä jos, Regulus ei olisi kuollut? Olisiko hän voinut löytää ja tuhota jokaisen hirnyrkin ennen Dumbledorea, kuten oli löytänyt jo medaljonginkin? Olisiko Voldemortin vastustajaksi siirtyneestä Reguluksesta tullut feeniksin killan jäsen? Jos ei, niin Sirius ei olisi voinut luultavasti palata kotiinsa Mustan sukutaloon, koska veljensä olisi ollut siellä vastassa talon päänä. Silloinhan Feeniksin Killalla olisi myös toinen päämaja!

Entä jos, Fenrir Harmaaselkä ei olisi koskaan purrut Lupinia? => James, Piskuilan ja Sirius tuskin olisivat animaageja, hehän opettelivat tuon vaikean taikuuden haaran Lupinin 'pienen karvaisen ongelman' tähden. => Matohäntä ei olisi siis voinut muuttua rotaksi, ja piiloutua Weasleyn perheeseen. Vaikka hän olisikin onnistunut lavastamaan Siriuksen hän olisi tarvinnut toisen, kaukaisen piilopaikan. => Jos Sirius taas ei olisi ollut animaagi hän olisi kuollut azkabanissa, koiranahan hän pystyi siellä paremmin selviytymään ja pakenamaan. => Harry ei olisi  koskaan kuullut tarinaa kummisedästään ja Matohännästä. => Myöskin ankeuttajat olisivat pysyneet Harryn kolmantena vuonna kiltisti poissa linnan luota. => Harry ei olisi opiskellut suojeliusta ilman tarvetta. => Ilman suojeliusta ankeuttajat olisivat tehneet lopun Harrysta ja Dudleystä viidentenä vuonna. => Tarina olisi yksinkertaisesti loppunut.

Jossittelu on itseasiassa mielenkiintoista(:
Voisin tulla kirjoittamaan joskus lisää tänne näitä.(:

Poissa Odoshi

 • Merikallio
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #83 : Tammikuu 16, 2010, 23:05:42 »
Mutta entä Jos J.K Rowling onkin miettinyt kaikkea tätä mitä me tänne kirjoitamme.

Hei, toi on ovela.Niimpä, mitä jos Row onkin miettinyt tätä kaikkea? No, varmaanhan hän onkin, muuten kirjat eivät olisi tälläisiä..:)
Kyllä varmasti Row on miettinyt jokaisen pikku yksityiskohdan, joita me täällä pohdimme. Kuten olemma huomanneet meidän versiomme ovat muuttaneet tarinaa suurestikkin. Rowilla on ollut tarina ja siinä kohtaus, esimerkiksi Dumbledoren kuolema. Siinä kohtaa Rowling on varmasti miettinyt hyyvin pitkälle, että mitä tapahtuu, jos Dumbledore kuolee, ja mitä tapahtuu, jos Dumbledore EI kuole. Oikeastaan jossittelu, on ainoastaan ympyrän kiertämistä, jokainen ''jos'' viittaa aina siihen, ettei kirjaa edes olisi. Pienetkin asiat voivat olla suuria.
Esim. Entä jos, Lujahaka ei olisi ollut maahinen, joka näytti Harrylle ensimmäistä kertaa tämän holvinsa. => Se tuskin olisi auttanut häntä HP KV:ssä, joten Harry ei olisi koskaan saanut Puuskupuhin kuppia. Se on siinä tarina kaatuu ihan ympäri, ehkä loppuu kokonaan. Ja vain sen takia, että Lujahaka OLI Harrylle Irvetan holvin näyttänyt maahinen.
Ymmärrättekö, mitä tarkoitin? (;

Jossittelu on silti mielenkiintoista, muttei sitä kannata ottaa liian vakavasti! (:

Poissa jjancy

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #84 : Tammikuu 19, 2010, 21:52:39 »
Entä jos kaikki olisivat tienneet sen olevan Piskuilan, joka kavalsi Potterit? Että se olisi mainittu jossain silloisen feeniksinkillan kokouksessa? Sirius olisi ollut aina vapaa ja Harryn kummisetänä kasvattanut Harryn 'taikatalossa'. Harry ei olisi kasvanut portaiden alla lihavan serkun nyrkkeilypallona. Harry tuntisi jo taikamaailman ja hänellä Siriuksen kanssa vielä läheisemmät välit?

Toisaalta Harryn tuli asua talossa, johon hänellä on 'veriside', että ehkä tuo ei toimisi.

Mutta Remus ja Sirius olisi parhaimpia kavereita ilman 12v välirikkoja. Kaikki olisi aina vihannut Piskuilania (, jota en suostu kutsumaan Peteriksi, koska en tykkää siitä yhtään. Rotta mikä rotta.) Harry tuntisi enemmän vanhempiensa ystäviä ja kenties heidän lapsia? Harry ei olisi menny King's Crossille yksin, eikä välttämättä tuntenut Ronia. Hän olisi päässyt jo kolmannella luokalla tylyahoon. Tiennyt varmasti vanhemmistaan enemmänkin.

Voisin sanoa tässä paljon enemmänkin, mutta ehkä pitäisi jättää muillekkin sanottavaa aiheesta, jos siis ketään kiinnostaa:D
''He couldn't know that at this very moment, people meeting in secret all over the country were holding up their glasses and saying in hushed voices: `To Harry Potter - the boy who lived!´

Poissa kkaro

 • Datisprinsessa
 • Vuotislainen
 • bujakaza
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #85 : Tammikuu 19, 2010, 21:56:46 »
Muuten tässä mietin, että mitäpä JOS Tom Riddle ei ois ees syntyny ikinä, niin koko tarinaa ei olisi.
Harry olisi aivan samanlainen Tylypahkalainen kuin muutkin, ja kaikki, jotka on kuollut Voldemortin kädestä, ei olisi kuollut. Eli Harrynkin vanhemmat olisivat elossa.  ((=
I don't care what you think. lol

Poissa Odoshi

 • Merikallio
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #86 : Tammikuu 19, 2010, 22:29:56 »
Muuten tässä mietin, että mitäpä JOS Tom Riddle ei ois ees syntyny ikinä, niin koko tarinaa ei olisi.
Harry olisi aivan samanlainen Tylypahkalainen kuin muutkin, ja kaikki, jotka on kuollut Voldemortin kädestä, ei olisi kuollut. Eli Harrynkin vanhemmat olisivat elossa.  ((=
Niin, eli jos Tomin äiti ei olisi käyttänyt lemmenjuomaa siihen komeaan jästimieheen ja karannut tämän kanssa. Ääää taas päädyttäis samaan ettei kirjaa olis ;_______;

Sit vielä omia jossitteluja lisäää...

Entä, jos James Potter ja Harry eivät olisi olleet Peverellien jälkeläisiä? Noo silloinhan Jamesin isovanhemmat ja heidän isoisovanhempansa (ja niin edelleen) eikä myöskään Harry olisi koskaan saanut näkymättömyysviittaa, joka on täydellinen. Silloinhan olisivat monet yölliset seikkailut jääneet väliin ja esimerkiksi Harry ei olisi koskaan löytänyt iseeviot-peiliä, kuten myöskään ei olisi lopulta päässyt ''hiipimään'' Rääkyvään röttelöön katsomaan Kalkarosta ja Voldemortia, eli hän tuskin olisi saanut muistoja koskaa itselleen. Olisiko silloin ilman  viittaa Harry, Ron tai Hermionekaan koskaan uskonut varjeluksiin? Nuullä on kuitenkin aika suuri  merkitys..

Ja sama pätee toiseenkin velho esineeseen, kelmienkarttaan. Entä, jos Fred ja George eivät olisi varastaneet sitä aikoinaan Voron arkistoista..no silloinhan Harrykään sitä ei olisi saanut, eikä hän tuntisi puoliakaan linnan salakäytävistä, tai olisi päässyt tylyahoon.  Harry ei myöskään olisi saanut selville Peter Piskuilanin olevan hengissä, kuten ei myöskään Malfoyn salaperäisistä katoamisesta tarvehuoneeseen heidän kuudentena vuonnaan. Pienillä asioilla onkin kuin onkin suuri merkitys. Senhän me huomaamme jo tästä pienestä harmittomasta lumotusta pergamentin palasesta, jonka kelmit ovat aikoinaan tehneet. Jännää, eikö? ;)
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 19, 2010, 22:39:24 kirjoittanut Odoshi »

Poissa Odotum

 • Poni
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #87 : Tammikuu 20, 2010, 08:18:50 »
Muuten tässä mietin, että mitäpä JOS Tom Riddle ei ois ees syntyny ikinä, niin koko tarinaa ei olisi.
Harry olisi aivan samanlainen Tylypahkalainen kuin muutkin, ja kaikki, jotka on kuollut Voldemortin kädestä, ei olisi kuollut. Eli Harrynkin vanhemmat olisivat elossa.  ((=
Niin, eli jos Tomin äiti ei olisi käyttänyt lemmenjuomaa siihen komeaan jästimieheen ja karannut tämän kanssa. Ääää taas päädyttäis samaan ettei kirjaa olis ;_______;

(...) Jännää, eikö? ;)

Hei ei kyllä ole (jännää), ajatelkaa nyt vähän ihmiset. Ei kirjan tapahtumat ole todellisia; jos kirjassa Tomin äiti ei olisi karannut sen jästin kanssa, niin ei siinä mitää kirjaa jäisi tulematta, sillä silloin kirja olisi sellainen kuin on!
Tämä koko jossittelujuttu perustuu siihen että mitä jos kirjan juonessa jokin kohta olisi erilainen, miten se vaikuttaisi kirjan muihin tapahtumiin.

Eli koittakaa hyvät ihmiset erottaa edes jossain määrin HP todellisuudesta (vaikka myönnettäköön että itsellenikin se on ajoittain vaikeaa :D). Ei kirjan tapahtuman muutos vaikuta mihinkään oikean elämään asiaan, eli vaikka siihen että jotain Potteria (kirjaa) ei olisi :D Sehän on ihan järjetön ajatus, että jos jossain Potterissa juoni olisi erilainen, niin silloin Pottereita ei olisi? Eli ilmeisesti jotenkin alitajuisesti sekoitit tuon Tomin äidin karkaamisen todellisuuteen ja että se siten vaikuttaisi kkirjojen olemassaoloon.
aaaaaaaaaaaaaaa lol

Poissa Odoshi

 • Merikallio
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #88 : Tammikuu 20, 2010, 23:56:45 »
Muuten tässä mietin, että mitäpä JOS Tom Riddle ei ois ees syntyny ikinä, niin koko tarinaa ei olisi.
Harry olisi aivan samanlainen Tylypahkalainen kuin muutkin, ja kaikki, jotka on kuollut Voldemortin kädestä, ei olisi kuollut. Eli Harrynkin vanhemmat olisivat elossa.  ((=
Niin, eli jos Tomin äiti ei olisi käyttänyt lemmenjuomaa siihen komeaan jästimieheen ja karannut tämän kanssa. Ääää taas päädyttäis samaan ettei kirjaa olis ;_______;

(...) Jännää, eikö? ;)

Hei ei kyllä ole (jännää), ajatelkaa nyt vähän ihmiset. Ei kirjan tapahtumat ole todellisia; jos kirjassa Tomin äiti ei olisi karannut sen jästin kanssa, niin ei siinä mitää kirjaa jäisi tulematta, sillä silloin kirja olisi sellainen kuin on!
Tämä koko jossittelujuttu perustuu siihen että mitä jos kirjan juonessa jokin kohta olisi erilainen, miten se vaikuttaisi kirjan muihin tapahtumiin.

Eli koittakaa hyvät ihmiset erottaa edes jossain määrin HP todellisuudesta (vaikka myönnettäköön että itsellenikin se on ajoittain vaikeaa :D). Ei kirjan tapahtuman muutos vaikuta mihinkään oikean elämään asiaan, eli vaikka siihen että jotain Potteria (kirjaa) ei olisi :D Sehän on ihan järjetön ajatus, että jos jossain Potterissa juoni olisi erilainen, niin silloin Pottereita ei olisi? Eli ilmeisesti jotenkin alitajuisesti sekoitit tuon Tomin äidin karkaamisen todellisuuteen ja että se siten vaikuttaisi kkirjojen olemassaoloon.
Ei minä en ole sekoittanut tässä tapauksessa POttereita oikeaan elämään, mutta kun ajatellaan niin silloin ei olisi Voldemortia, ei valittua poikaa, ei ketään 'erikoista' kenestä kertoa. Joten tuskin Row olisi kirjaakaan luonut ilman mitään 'erikoista' hahmoa jolla on alusta asti sama tavoite: tuhota Voldemort.

Mutta olen jo tuolla aikaisemmin sanonut, että jossittelu on ihan mukavaa ja ymmärrän, että tämä on jossittelua. : DD En tarkoittanut pahalla...mutta siis lähes aina kun menemmä jossittelussa eteenpäin niin päädytään siihen, että jonkinlainen loppuratkaisu jäisi saamatta. ==)

En silti väitä että jossittelussa olisi jotain pahaa (: päinvastoin.

Poissa Shakira

 • Pilkun nussija
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Mrr maanantai...
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #89 : Helmikuu 06, 2010, 22:41:51 »
Entä JOS Matohäntä ois ollu aiemmin salaisuudenhaltia ja se ois kavaltanu Potterit aiemmin (siis ennen ku Harry synty) niin Harrya ei ois.
Mutta JOS Voldemort ois menny tappaan Nevillee,ja JOS sen vanhemmat ei ois menny eteen niin Voldemort hallitsis, vai???
Onkohan tossa mitään järkee???
JA JOS Tom Riddlee ei ois syntyny ikinä, ois varmasti joku muu pahis. JOS ois.
Jos hyppään kalliolta, välitätkö???

Poissa Odotum

 • Poni
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #90 : Helmikuu 07, 2010, 13:35:16 »
Tässä keskustelussa ongelma on nimenomaan ollut tuo, ettei kukaan oikein tiedä, mistä näkökulmasta tuon jossittelun pitää tapahtua! Ja siitä tuossa edellisellä sivulla selitinkin Odoshin viestin perään.

Lainaus käyttäjältä: Tahmatassu
Itse en oikein ymmärrä, miksi kirjat sekoitetaan tähän. Tietenkään kirjoja ei olisi, jos joku olisi mennyt erilailla, koska Row kirjoitti ne niin kuin ne nyt ovat. Käsittääkseni tämän keskustelun tarkoitus on olettaa, että Potter-maailma olisi oikea, ja miten jos-tilanteet vaikuttaisivat tässä velhomaailmassa.

Tuo on yksi tapa ajatella. Mutta jos sitä käyttää, niin sitten ei pitäisi poiketa tähän meidän oikeaan todellisuuteen, eli alkaa miettiä että olisiko kirjoja jos vaikka Voldemortia ei olisi, sehän on ihan käsittämätöntä!

Toinen tapa ajatella on, että entä jos Row olisi kirjoittanut jonkin kohdan toisin, pääättänyt muuttaa juonta jostain kohdasta, ja miten se olisi vaikuttanut kirjan muihin tapahtumiin.

Eli logiikkaa mukaan ajatteluun, ihmiset! Ei todellista elämää ja kirjoja voi sekoittaa! Jos käyttää jompakumpaa ylläolevaa ajattelutapaa, niin kannattaa pysyä siinä. Eli joko pohtien kirjasarjaa ja sen tapahtumia, tai pohtien, jos HP-maailma olisikin oikea, ja syy-seuraussuhteita siitä näkökulmasta. Nyt kun muuten ajattelen, niin käytännössähän se on sama, kumpaa ajattelee, samanlailla se syy-seuraussuhteuden pohtiminen kaiketi menee.

Tietenkin kirjat ja todelisuus kohtaavat siinä, kun mietitään vaikka, että miten vaikuttaisi faneihin, jos joku tapahuma olisikin erilainen.

Mutta kannattaa yrittää ymmärtää, että Row kirjoitti kirjasarjan nimeltä Harry Potter, päättäen miten juoni kulkee. Ei niin, että tarina vaan jotenkin ensin oli, ja sitten Row kirjoitti sen/olisi jättänyt kirjoittamatta jos jokin tarinassa olisi mennyt toisin tms.
Hyvin sekavaa selitystä, mutta ehkä tajuatte mitä ajan takaa! :D
aaaaaaaaaaaaaaa lol

Poissa Shakira

 • Pilkun nussija
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Mrr maanantai...
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #91 : Maaliskuu 09, 2010, 09:13:37 »
Mutta JOS Hagrid olisi luullut Harryn saaneen kirjeen Tylypahkasta ja ajatellut hänen löytävän Viistokujan jne... Niin luultavasti Harry ei olisi tullut Tylypahkaan paitsi JOS joku olisi lähetetty selvittämään mistä on kyse...
Mutta sitten hän ei olisi ehtinyt lajitteluun ja... KAIKKI OLISI IHAN SEKAISIN
Olisiko Harry sitten Ginnyn vuosiluokalla??? Olisiko hän Luihuisessa???
Olisiko hänellä ystäviä???
Mutta JOS niin olisi käynyt puhuisimme ihan eri kirjoista...
Tai JOS Harry ei olisi Azkabanin vangissa mennyt Hagridille ennen Hiinokan teloittamista ja löytänyt kutkaa ei hän olisi tiennyt (kai) Siriuksen viattomuudesta ja ehkä Sirius ei olisi kuollut, mutta toisaalta silloin ankeuttajat olisivat saaneet hänet...josjosjosjosjos JA SILLOIN sIRIUS EI OLISI NIIN TÄRKEÄSSÄ ROOLISSA KIRJOISSA. Luultavasti häntä ei mainittaisikaan ja mainio lukuelämys olisi jäänyt...
Mutta onneksi niin ei nole koska Sirre on just BEST!!!
Jos hyppään kalliolta, välitätkö???

Merlina

 • Ankeuttaja
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #92 : Maaliskuu 10, 2010, 13:26:24 »
 Hehheh... Naureskeltiin kerran kaverin kanssa, että jos Rowin isoisänisoisänisoisänisoisänisoisänisoisän isoisä ei olisi mennyt naimisiin Rowin isoäidinisoäidinisoäidinisoäidinisoäidinisoäidin isoäidin kanssa (tulikohan noita edes saman verran, mutta hällä väliä) meillä ei olisi Potteria. Kamalaa, eikös? Eihän se edes ollut naurun asia, kamalaa kamalaa kamalaa!
 Jos Harrylle ei olisi kerrottu, että Luihuiset ovat kamalia, Harry ei olisi sanonut hatulle ettei tahdo mennä Luihuiseen, ja  hän olisi joutunut sinne. Silloin hän olisi saattanut olla vaikka nelikko, Harry, Crabbe, Goyle ja Malfoy. Ja Kalkaros olisi heittänyt pisteitä omalta tuvaltaan, koska vihaa Jamesin poikaa siinä missä Jamesia. Silloin kirjat olisivat ihan sekaisin.

Poissa Fwooperi

 • mustikkasoturi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #93 : Maaliskuu 14, 2010, 15:11:35 »
Entä jos Harry ei olisi suostunut pitämään Albuksen Kaartia ystävilleen?? Hän olisi mennyt Salaisuuksien osastolle todennäköisesti pelkän Ronin ja Hermyn kanssa, ja hän olisi ollut ainut joka osaisi mm. suojeliuksen, HYVÄN karkotaseen.... Olisiko Harry kuolluT???
Tuossa miun ajatukset, samaa mieltä?? :)
"...tosiasiaksi jää, että hän pystyy halutessaan liikkumaan nopeammin kuin Severus Kalkaros sampoopullon nähdessään."

Poissa Haisku

 • Kummitus-susi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #94 : Maaliskuu 16, 2010, 14:57:44 »
Hehheh... Naureskeltiin kerran kaverin kanssa, että jos Rowin isoisänisoisänisoisänisoisänisoisänisoisän isoisä ei olisi mennyt naimisiin Rowin isoäidinisoäidinisoäidinisoäidinisoäidinisoäidin isoäidin kanssa (tulikohan noita edes saman verran, mutta hällä väliä) meillä ei olisi Potteria. Kamalaa, eikös? Eihän se edes ollut naurun asia, kamalaa kamalaa kamalaa!
 Jos Harrylle ei olisi kerrottu, että Luihuiset ovat kamalia, Harry ei olisi sanonut hatulle ettei tahdo mennä Luihuiseen, ja  hän olisi joutunut sinne. Silloin hän olisi saattanut olla vaikka nelikko, Harry, Crabbe, Goyle ja Malfoy. Ja Kalkaros olisi heittänyt pisteitä omalta tuvaltaan, koska vihaa Jamesin poikaa siinä missä Jamesia. Silloin kirjat olisivat ihan sekaisin.

En kyl tiiä oisko Harry ystävystyny Malfoyn ja muiten kanssa jos olisi mennyt Luihuiseen. Olihan hän tavannut tämän jo lajittelua, eikä pitänyt hänestä.
Go, go, go
Figure it out, figure it out
But don't stop moving

Mansikka

 • Ankeuttaja
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #95 : Maaliskuu 27, 2010, 18:15:54 »
Jos Lily olisi Harryn kanssa lähtenyt vetämään kun Voldemort tuli mutta James olisi kuollut... Neville olisi ollut Valittu. :D:D:D Harry ei olisi myöskään tavannut Weasleyitä eikun Weaslejä eikun siis XD:itä, jolloin hän ei olisi tutustunut Roniin. Eikä välttämättä Hermioneenkaan. Kuka olisi Harryn kaveri? Dean? Seamus? Tai joku TYTÖISTÄ, kuten Lavender (vaikea kuvitella Harrya ja Lavenderia kaveeraamassa :D). Millaisia ne kirjat sitten olisi????

Poissa Odoshi

 • Merikallio
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #96 : Maaliskuu 30, 2010, 21:16:05 »
Tulipa muuten tälläinenkin nyt mieleen....entä jos,

Harry, Ron ja Hermione eivät olisi koskaan tutustuneet Myrttiin? Tai jos tätä basiliskin tappamaa haamua ei olisikaan? - Harry, Ron ja Hermione eivät olisi voineet valmistaa siinä tyttöjen vessassa monijuomalientä - Harry ja Ron eivät olisi osanneet etsiä salaisuuksien kammiota sieltä - Voldemort olisi noussut takaisin 16-vuotiaana - Ginny olisi kuollut - Tylypahka olisi suljettu, lopullisesti - Salaisuuksien kammio olisi jäänyt salaisuudeksi - Voldemortin hirmuvalta olisi noussut monta vuotta tarkoitettua aikaisemmin, edelleen kaikki hirnyrkit koskemattomina - Dumbledore ei olisi saanut tietää hirnyrkeistä? - Voldemort olisi pysynyt kuolemattomana? - Jästit tapettu - Velhoista tulisi puhdasverinen laji - ..joka sitten kuolisi sukupuuttoon kun kaikki olisivat sukua toisilleen. - Lockhart ei olisi menettänyt muistiaan vaan olisi jossain kaukana tuomassa markkinoille uutta liilaa hiusenhoito sarjaa !

Myrtilläkin on merkityksensä, ja vaikka Dubbis olisikin voittanut Basiliskin ja Voldemortin saanut taas pois kuvioista hetkeksi niin Myrtti ei olisi auttamassa Harryä kolmivelhoturnajaisten toisen tehtävän munapulmassakaan! Olisiko Harry silloin voittanut kolmivelhoturnajaiset?

Poissa Sugar

 • sininen välähdys tähtien keskellä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #97 : Huhtikuu 18, 2010, 13:48:02 »
Olen itsekin miettinyt tätä Harry-Neville-Volde -juttua. Entä jos Volde tosiaan olisi päättänyt lähteä Nevillen perään? En muuten muista siis kunnolla, mutta siis kiduttiko Voldemort Longbottomit järjiltään sen takia, että he olivat auroreja/heillä oli jotain tärkeitä tietoja, vai mitä, ja niin. Entä jos Lily ja James olivat myös auroreja (en muista onko tätä mainittu missään)? Entä jos Longbottomien salaisuudenhaltija olisi tehnyt peterit, entä jos Alice olisi uhrautunut Nevillen puolesta, Neville olisi jäänyt henkiin ja hänestä olisi tullut Poika joka elää? Jos Neville olisi tullut valituksi Harryn sijaan, olisiko se sitten mahdollista että Volde olisi mennyt ja kiduttanut Harryn vanhempia, jos nämä siis olisivat olleet Alicen ja Frankin kanssa samassa asemassa?

oikeasti siis ihan kiinnostavia asioita. (Ja tahdon tavallaan kuulla teidän mielipiteitä noista koska suunnittelen aiheesta ficciä. (---: )

e. aa niin, joo ajatus ei ollut mukana kun tätä kirjotin, niin siis tarkoitin ihan Bellatrixia kuolonsyöjäkavereineen. Eli siis.. hmm..
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 19, 2010, 19:32:05 kirjoittanut Sugar »
Near, far, wherever you are
I believe that the heart does go on

Poissa Mab

 • Vuotislainen
 • Meidän Korkeutemme
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #98 : Huhtikuu 18, 2010, 20:04:01 »
^ Niin siis, eikös se niin mennyt, että Bellatrix et co. kiduttivat Longbottomit mielipuolisiksi? Voldemorthan oli tuossa vaiheessa jo yrittänyt aakoottaa Harryn ja kuolonsyöjät olivat ihan ihmeissään, että minne tämä oli kadonnut. Sitä he mun muistaakseni pyrkivät tuon kidutuksen avulla selvittämään, että josko aurorit olivat sekaantuneet / tietäisivät muuten vaan, mistä Voldemortin voisi löytää.

Mä oon siinä uskossa, että Lily ja James eivät olleet auroreita (mutta toimivat silti tietysti Feeniksin killassa), joten en tiedä, kuinka korkealla he olisivat olleet kuolonsyöjien listalla mahdollisina tiedonlähteinä. Ehkä ministeriön leivissä olevat katsottiin lupaavimmiksi tai ehkä heidän kimppuunsa oli helpompi käydä (Rookwoodillahan oli paikka ministeriössä, joten hänellä saattoi olla mahkuja saada selville tarpeellista tietoa auroreiden oleskelupaikoista ja -ajoista, tai ehkä jopa järjestää jotain).  
"Kun hän on kohteliaimmillaan, hän on myös kavalimmillaan, mikä lienee pettämätön sivistyksen merkki." -J.M.Barrie, Peter Pan

Poissa Lola

 • Dagens böna
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #99 : Kesäkuu 07, 2010, 20:15:17 »
Kaikki nämä jossitelut ovat hyviä, anteeksi en jaksanut lukea ihan kaikkia, mutta minun mielestäni kaikkein suurin ja valtavin Jos olisi ollut, jos Dursleyt olisivatkin kertoneet Harrylle kaiken, jos Petunia olisikin pitänyt siskostaan, jos he olisisvat ottaneet Harryn avosylin vastaan. Harry ei olisi todennäköisesti ystävystynyt Ronin ja Hermun kanssa. Voldemort olisi jahdannut Harrya, joka olisi ollut yksin tai joidenkin muiden kanssa. Ilman Hermua ja Ronia Voldemort olisi ehkä jo tappanut Harryn.

Ja toinen jos on, jos Albus Dumbledore ei olisi ikinä syntynyt. *Puistattaa*

Miau

 • Ankeuttaja
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #100 : Kesäkuu 18, 2010, 13:59:01 »
Kaikki nämä jossitelut ovat hyviä, anteeksi en jaksanut lukea ihan kaikkia, mutta minun mielestäni kaikkein suurin ja valtavin Jos olisi ollut, jos Dursleyt olisivatkin kertoneet Harrylle kaiken, jos Petunia olisikin pitänyt siskostaan, jos he olisisvat ottaneet Harryn avosylin vastaan. Harry ei olisi todennäköisesti ystävystynyt Ronin ja Hermun kanssa. Voldemort olisi jahdannut Harrya, joka olisi ollut yksin tai joidenkin muiden kanssa. Ilman Hermua ja Ronia Voldemort olisi ehkä jo tappanut Harryn.

Sama juttu on ollut mullakin suurimman jossittelun alaisena... Harrysta olisi ehkä kasvanut samantyylinen kuin Dudleysta, hemmoteltu ja ylpeä siitä, että selvisi Volden kynsistä (luultavastihan Petunia olisi kertonut asian Harrylle). Saattaisi olla että Harry olisikin tarttunut Malfoyn tarjouksiin ensimmäisellä reissullaan Tylypahkaan ja tullut lajitelluksi luihuiseen... Tätä ja muita jossitteluja voisi tietty jatkaa loputtomiin, vaikka näitä pohtimalla saa kyllä aivan kiistattoman käsityksen siitä, että kaikkin vaikuttaa kaikkeen :)

Poissa koipen

 • Scififisti
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #101 : Kesäkuu 18, 2010, 22:32:46 »
Jos Harry olisikin saanut erilaiset ottovanhemmat? Professorin, kokin, ravitsemusterapeutin, Siriuksen tai eläintenohjaajan seuraan? Olisiko tulos muuttanut hänestä kirjaviisaan, huippuatleetin, todella upean loitsijan vai peräti älykkään?

Jos Harry olisikin päätynyt Puuskupuhiin? Olisiko hän elänyt mukavan turvallisen elämän jossa olisi saanut iloisena pysyä pois suuremmista seikkailuista? Olisiko Kalkaroksen suhde häneen muuttunut? Samaa voidaan kysyä jos hän olisi päätynyt Korpinkynteen.
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 19, 2010, 12:31:13 kirjoittanut koipen »
nr: Douglas Adams / Linnunradan käsikirja liftareille

Poissa Sami

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #102 : Kesäkuu 19, 2010, 03:00:55 »
Minä olen alkanut miettimään sitä, että mitä olisikaan tapahtunut, jos 16-vuotias Voldemort olisi onnistunut nousemaan Salaisuuksien kammiossa. Tämä 16-vuotias Voldemmorthan oli tavallaan eri henkilö kuin se myöhemmissä kirjoissa esiintyvä Voldemort. On totta, että hän oli osa Voldemortin sielua, mutta hänellä näytti olevan oma tietoisuutensa. Pointtini on kuitenkin se, että mitä olisikaan tapahtunut, jos tämä 16-vuotias Voldemort olisi ensiksi noussut ja sitten pari vuotta myöhemmin varsinainen Voldemort olisi noussut. Sittenhän olisi ollut olemassa kaksi Voldemortia. Siitäpä vasta olisi syntynyt melkoinen soppa...

Tosin täytyy ottaa huomioon myös se, että Voldemort onnistui nousemaan sen takia, että Peter Piskuilan etsi hänet ja auttoi häntä luomaan itsellensä uuden ruumiin. Olisiko Peter lähtenyt etsimään varsinaista Voldemortia, jos 16-vuotias Voldemort olisi noussut? Se tuntuisi aika epätodennäköisesti ja mitä järkeä siinä edes olisi? Olisihan Peterillä ollut joka tapauksessa isäntä, jota palvella.

Tietenkin on mahdollista, että joku kuolonsyöjistä olisi tajunnut, ettei tämä 16-vuotias Voldemort olekaan sama Voldemort, jota he ovat palvelleet, ja saanut selville, että jossakin on yhä olemassa se sama Voldemort, jota he ovat palvelleet aikaisemminkin. Tämä olisi saattanut johtaa siihen, että kyseinen kuolonsyöjä olisi lähtenyt etsimään varsinaista Voldemortia ja auttanut tätä nousemaan. Sen jälkeen olisikin varmaan syttynyt sota 16-vuotiaan Voldemortin ja varsinaisen Voldemortin välillä, kuolonsyöjien joukot olisivat jakaantuneet ja velhomaailmassa olisi saattanut koittaa melkoiset ajat.

Poissa Neithan

 • Vuotislainen
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #103 : Heinäkuu 07, 2011, 02:30:41 »
Entä jos Harrylla ei olisikaan ollut sankaruuskompleksia?

Hän ei olisi mennyt pelastamaan Hermionea vessasta peikon kynsistä ja tämä olis ehkä kuollut. Hän ei olisi ollut kiinnostunut Viisasten kivestä vaan Voldemort olisi saanut sen. Hän ei olisi lähtenyt pelastamaan Ginnyä ja tämä olisi kuollut salaisuuksien kammioon - Valedro olisi jäänyt henkiin. Hän olisi antanut Siriuksen ja Remuksen tappaa Peterin ja Sirius olisi vapautunut. Harry olisi muuttanut Siriuksen luokse. Harry ei olisi auttanut Cedrickiä labyrintissä vaan napannut itselleen pokaalin. Cedric olisi jäänyt eloon. Jos Voldemort olisi vasta tässä vaiheessa tarjonnut hänelle yhteistyötä (kuten viisasten kivessä) olisi Harry varmaan pelosta suostunut. Tai sitten hän olisi kuollut. Jos hän olisi jotenkin jäänyt eloon ei hän olisi pelastanut Dudleytä ankeuttajalta (jos hän ei olisi saanut muuttaa siis Siriuksen luokse). Hän ei olisi väittänyt Pimentoa vastaan ja joutunut tämän silmätikuksi. Weasleyn isä olisi kuollut. Sirius olisi kuollut. Harry ei olisi mennyt Dumbledoren mukana hirnyrkkejä hakemaan. Hän ei olisi mennyt hirnyrkkijahtiin vaan mennyt muuten vain piileskelemään, koska oli Epämieluisa nro. 1.

Poissa EJR

 • Varjelusten toinen puoli
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • I just want things to make sense
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #104 : Heinäkuu 07, 2011, 03:23:32 »
Entä jos Harrylla ei olisikaan ollut sankaruuskompleksia?

Hän ei olisi mennyt pelastamaan Hermionea vessasta peikon kynsistä ja tämä olis ehkä kuollut. Hän ei olisi ollut kiinnostunut Viisasten kivestä vaan Voldemort olisi saanut sen.

Tuskin Voldemort olisi saanut kiveä peilistä, koska kivenhän saa peilistä vain sellainen, joka todella haluaa sen, mutta ei käyttääkseen... tms  [hetki pieni...] Juuh, VK s.325 "Nimittäin vain se, joka tahtoi löytää kiven - eiie löytää sen, muttei käyttää sitä - pystyi saamaan sen, sillä muutoinhan kiven tavoittelija näkisi peilissä itsensä valmistamassa kultaa tai juomassa elämän eliksiiriä."

Enkä usko, että Voldemort olisi tosissaan suosunut yhteistyöhön Harryn kanssa, koska kaikkihan me tiedämme, että kuultuaan ennustuksen, Voldemort halusi Harryn hengiltä.


//Jos kiven voi saada voin toivomalla, mutta käyttämättä, niin eikän Voldemort sitä olisi saanut.   Ja en usko, että Voldemort olisi milloinkaan käytänyt Harryä puolellaan, olihan hän ennustuksen vuoksi niin pahasti Harryn perässä...
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 07, 2011, 04:16:14 kirjoittanut EJR »
MS Hirmun kapteeni!

Poissa Neithan

 • Vuotislainen
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #105 : Heinäkuu 07, 2011, 03:34:07 »
Entä jos Harrylla ei olisikaan ollut sankaruuskompleksia?

Hän ei olisi mennyt pelastamaan Hermionea vessasta peikon kynsistä ja tämä olis ehkä kuollut. Hän ei olisi ollut kiinnostunut Viisasten kivestä vaan Voldemort olisi saanut sen.

Tuskin Voldemort olisi saanut kiveä peilistä, koska kivenhän saa peilistä vain sellainen, joka todella haluaa sen, mutta ei käyttääkseen... tms  [hetki pieni...] Juuh, VK s.325 "Nimittäin vain se, joka tahtoi löytää kiven - eiie löytää sen, muttei käyttää sitä - pystyi saamaan sen, sillä muutoinhan kiven tavoittelija näkisi peilissä itsensä valmistamassa kultaa tai juomassa elämän eliksiiriä."

Enkä usko, että Voldemort olisi tosissaan suosunut yhteistyöhön Harryn kanssa, koska kaikkihan me tiedämme, että kuultuaan ennustuksen, Voldemort halusi Harryn hengiltä.


Voldemort on suuri Pimeyden velho, joten luultavasti hän olisi ennemmin tai myöhemmin kiven käsiinsä saanut. Keinoja on useita, eikä Dumbledoren taikuus ole voittamatonta.

Uskon, että Voldemort olisi käyttänyt Harrya ja sitten kun tästä olisi tullut tarpeeton tappanut tämän.

Poissa Sege

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Fred in memorian
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #106 : Heinäkuu 07, 2011, 11:02:18 »
Entä jos Lily olisikin ollut puhdasverinen?Tai puoliverinen?Olisiko Petunia silloin ollut tylypahkassa ja olisiko hän ollut Pottereiden salaisuudenhaltia?Olisiko hän laverrellut Voldulle?

Okei keksin lisää jossittelun aihetta myöhemmin.
Ginny Weasley est le meilleur!!!!

Poissa Miizhaa

 • Tähtililja
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Rohkelikko <33
  • Ja kaikki kirjoittaa mun ystikseen! <3
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #107 : Heinäkuu 10, 2011, 22:14:34 »
Entä jos... (näitä on kiva keksiä) Severus ei olisi koskaan haukkunut Lilyä kuraveriseksi? => Lily ei olisi haukkunut Severusta => Lily ei todennäköisesti olisi koskaan ihastunut Jamesiin => Lily olisi aina ollut Severuksen kaveri ja ehkä jopa mennyt naimisiin tämän kanssa => Lily olisi saanut Harryn ja Harry olisi Severuksen poika => Severus opettaisi pojalleen kaiken, eli myös sen, että luihuiset on parhaita ja Malfoyita kannattaa kuunnella => Kirjasarjan juoni olisi hyvin erilainen!

Entä jos Ron olisikin kuollut Viisasten kivessä? => Ron ei olisi koskaan esitellyt Harrya vanhemmilleen eikä Harry olisi koskaan päätynyt Kotikoloon => Harry olisi joutunut elämään koko kesän Likusterintiellä ellei koko kouluvuoden- mutta todennäköisesti Dumbledore olisi pelastanut Harryn Likusterintieltä => Harry olisi ehkä kerennyt junaan ajoissa- tai jos hän ei olisi, hän olisi todennäköisesti hetken pohdittuaan lähettänyt Hedwigin => Ron ei olisi pelastanut Harrya Kuoleman varjeluksissa => Harry olisi hukkunut lampeen => Voldemort olisi voittanut. Eli tällä punapäälläkin on suuri rooli sarjassa!

Entä jos Lily olisikin ehtinyt paeta ja vain James olisi kuollut? => Harrylla olisi koko ajan äiti, joka pitää hänestä huolta => Harrylla ei olisi arpea eikä äitinsä antamaa suojaa... Kirjasarjahan olisi silloinkin ihan erilainen!

Entä jos Hagrid olisi antanut Harryn Siriukselle haettuaan tämän talon raunioista? => Sirius olisi paennut maasta kummipoikansa mukana => Sirius olisi kasvattanut Harryn toisessa velhokoulussa eikä Harry olisi koskaan tavannut Ronia...
Kuolema on mysteeri ja hautaus salaisuus
 Stephen King

Poissa Kissanminttu

 • Yli-Blondi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • ಠ_ಠ
  • Tumblr
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #108 : Marraskuu 05, 2011, 01:16:59 »

Hmm, tuleekohan näitä mieleen lisää? Entä jos Piskuilan ei olisi paljastanut Pottereita Voldemortille? Entä jos Harry ei olisi lähtenyt hirnyrkkireissulle Dumbledoren kanssa? Entä jos KAIKKI OLISIKIN VAIN UNTA?

hmm...


Toi muuten oliskin hyvä, Kuoleman Varjelusten lopussa:

" Ja Harry säpsähti hereille Vernon- sedän huutoon ' Poika! Tule tiskaamaan astiat! '
  Harry lähti hölmistyneenä alakertaan kaikki olikin vain unta..."
...Maan pimeys hangen alla
puistoja puistattaa.
Jäätakki on vaahteralla,
kastanja aivastaa...

Poissa Mustikkapiirakka

 • Pöpö numero: Luihuinen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Hirveen, hirveen, väsynyt jaajaaaja...
 • Pottermore: FrogRook9037
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #109 : Marraskuu 06, 2011, 09:40:45 »
Entä jos Harry olisikin kuollut? Ja Voldemort olisi alkanut rakentaa omaa maailmaansa? Entä Tylypahka olisikin Volden?Tai jos Ron olisikin jäänyt seurustelemaan Lavenderin kanssa? Kiva topic Zanie. =)
"Mmm... Fish... - No, its me!"

- Homer Simpson
karkkipää -> Mustikkapiirakka

Poissa EJR

 • Varjelusten toinen puoli
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • I just want things to make sense
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #110 : Marraskuu 30, 2011, 00:10:09 »
Entä jos Tom Valedro ei olisi SK:ssa yrittänyt nousta -> Harry ei olisi tappanut Basiliskia
A-> Basilisk ei olisi kuollut -> KV:ssa Ron&Hermione eivät olisi saaneet sen hammasta -> Kuppia ei olisi saatu tuhottua
B-> Rohkelikon miekka ei olisi terästäytynyt basiliskin myrkyllä -> Sillä ei voisi tuhota hirnrkkejä -> Medaljongin ja Sormuksen tuhoamiskeinot muutettava
A+B-> Lähes kaikkien hirnyrkkien tuhoaminen olisi ollut reilusti vaikeampaa
MS Hirmun kapteeni!

Poissa Puppet

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: PhoenixAccio1128
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #111 : Maaliskuu 08, 2012, 12:11:40 »
Lainaus
Toi muuten oliskin hyvä, Kuoleman Varjelusten lopussa:

" Ja Harry säpsähti hereille Vernon- sedän huutoon ' Poika! Tule tiskaamaan astiat! '
  Harry lähti hölmistyneenä alakertaan kaikki olikin vain unta..."


Hahah, niimpä, 10 vuotta kaikki on odottanu et mitä tapahtuu HP:n lopussa ja sitte kaikki oliski ollut vaa jotai Harryn unta koko piiitkä tarina :D Jos siis ymmärsin oikein.. Mun tarinat itseasiassa päättyy harvinaisen usein johonkin 'se olikin vain unta' juttuun :D Koulussa lähes kaikki mun tarinat on jotain sen tyylisiä.

//Lainauksen suurennettu tekstikoko poistettu. :) -gamma
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 11, 2012, 12:12:56 kirjoittanut gamma »
Draco Malfoy: Training for the ballet, Potter?

Poissa Linesca

 • Kapinasusi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Home field advantage
 • Pottermore: WalnutRain28723
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #112 : Elokuu 07, 2012, 21:40:16 »
Olisiko silloin kenties junassa Ron ollut lemmikitön ja Malfoylla uskollinen lemmikkirotta?
-> Ron ei olisi opetellut kuinka muutetaan rottia keltaiseksi -> hän ei olisi yrittänyt sitä junassa -> Hermionen huomio ei olisi kiinnittynyt poikiin -> hän ei olisi esittäytynyt ainakaan ko. hetkellä -> Ronia ei olisi luultavasti kyrsinyt yhtä paljoa se että Hermy päätyi Rohkelikkoon kun ei vielä tiennyt minkälainen henkilö tuo on, though little did he know alkuperäisessä versiossakin, jne. Huomattavan pienempi jossittelu/pienemmät seuraukset kuin mitä täällä on ollut, mutta mainitsimpa vain :)
Se on lampi niin ihmeellinen, ja sen pinta on niin syvänsininen, siellä rauhassa unelmoida saan, ajatuksiin kauas pois vaeltaa...

Poissa mattis

 • se outo tyyppi tuolla nurkassa
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Pottermore: RuneLumos12214
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #113 : Elokuu 08, 2012, 16:35:47 »
Olisiko silloin kenties junassa Ron ollut lemmikitön ja Malfoylla uskollinen lemmikkirotta?
-> Ron ei olisi opetellut kuinka muutetaan rottia keltaiseksi -> hän ei olisi yrittänyt sitä junassa -> Hermionen huomio ei olisi kiinnittynyt poikiin -> hän ei olisi esittäytynyt ainakaan ko. hetkellä -> Ronia ei olisi luultavasti kyrsinyt yhtä paljoa se että Hermy päätyi Rohkelikkoon kun ei vielä tiennyt minkälainen henkilö tuo on, though little did he know alkuperäisessä versiossakin, jne.
Jos Piskuilan (rotta muodossaan) olisi ollut Malfoylla olisi Sirius tunkeutunut Rohkelikon tuvan poikien makuuhuoneen sijaan Luihusen tuvan vastaavaan. Ronin sijasta Malfoy olisi mahdollisesti raahattu salakäytävää pitkin Rääkyvään röttelöön ja Harry ei olisi saanut tietää Siriuksen olevan syytön. (Siis jos Sirius olisi saanut tietää Piskuilanin ylipäätänsä olevan hengissä)
« Viimeksi muokattu: Elokuu 09, 2012, 18:52:37 kirjoittanut mattis »
The Last Enemy That Shall Be Destroyed Is Dead...

Poissa Linesca

 • Kapinasusi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Home field advantage
 • Pottermore: WalnutRain28723
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #114 : Elokuu 10, 2012, 01:54:41 »
Tuli myös yhtäkkiä mieleen... Mitä jos Ron ei olisi osannut pelata velhoshakkia? Siellä suurella shakkilaudalla he olisivat kaikki epäröineet hetken, ehkä jopa kääntyneet pois. Ehkä he olisivat silti yrittäneet? Olisivatko roolit olleet silti samat (Hermione tornina, Harry lähettinä ja Ron ratsuna)? Olisiko musta puoli voittanut, vai valkoinen? Entä jos Hermione olisi tullut ''tapetuksi'', olisivatko Ron ja Harry päässeet Kalkaroksen liemitehtävästä läpi, jos olisivat edes päässeet sinne saakka? Olisiko Ron antanut valkoisen puolen ''tappaa'' Hermionea jos muuta mahdollisuutta ei olisi ollut, olettaen että Ron tosiaan tunsi jotakin häntä kohtaan vielä tässä vaiheessa (edes veljellistä suojelutahtoa)? Olisivatko he kaikki luovuttaneet ja lentäneet pois?

Kiitos Ron, kun opettelit pelaamaan velhoshakkia :D
Se on lampi niin ihmeellinen, ja sen pinta on niin syvänsininen, siellä rauhassa unelmoida saan, ajatuksiin kauas pois vaeltaa...

Poissa Diibi Do

 • Haisku
 • Vuotislainen
 • Elämä on välillä liian mustavalkoista
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #115 : Elokuu 14, 2012, 21:38:51 »
Entä jos Lily ja James eivät olisi kuolleet Avadakedavraan vaan olisivat kasvattaneet Harryn itse, eikä Harry olisi koskaan joutunut asumaan setänsä ja tätinsa portaiden alla?

Entä jos Petunia olisi saanut taikavoimat eikä Lily. Olisiko James rakastunut Petuniaan ja heillä olisi Pullukka jästipoika.

Mitä jos Hagrit olisikin selviytynyt koulusta kunnialla, eikä olisikkaan tylypahkan riistan vartija.

Mitä jos Lupinia ei olisikkaan purrut ihmissusi, olisiko kelmejä olemassakaan.

Olisiko Harryllä ja siriuksella samanlaiset välit kuin nyt parissa kirjassa olemme lukeneet jos Sirius olisi aina ollut hänen elämässään.

Mitä jos Harry ei olisikkaan rakastunut Ginnyyn vaan johonkin toiseen esimerkiksi Lunaan.

Mitä jos Draco ja Harry olisivat ystävystyneet Kaapukaupassa ennen tylypahkaan menoa. Olisiko Harry ja Draco istuneet samassa vaunuosastossa ja syöneet suklaasammakoita sulassa sovussa.

Mitä jos Nevillen vanhemmat eivät olisikkaan olleet auroreita, olisivatko he hengissä ja kasvattaneet poikansa itse ilman nevillen mummin apua. Olisiko nevillen mummo erilainen, lempeämpi lapsenlastaan kohtaan.

Mitä jos ankeuttajat eivät koskaan olisi päässeet vapaaksi, osaisisiko Harry suojelius loitsua ja jos osaisi olisiko se edelleen uros hirvi.

Siinäpä tuli vähän jossiteltua :D ja lisääkin aiheita varmaan olisi :P

~D~
...En pelkää pimeää, mutta inhoan silti sitä...

...Elämäni rakkaus odottaa minua vielä jossain...

Poissa vadelmavalas

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • wuzzzzd up?
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #116 : Maaliskuu 24, 2013, 18:14:18 »
Entä jos joku olisi onnistunut juottamaan Voldemortille lemmenjuomaa?
mietin pitkään että mihin voisin tämän kirjottaa, koska rupes häiritsemään todella paljon kun mietin tätä :DD

Ja entä jos Voldemortilla olisikin ollut jälkeläisiä ja he olisivat jatkaneet pahuutta?

Poissa Prosper

 • Vuotislainen
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #117 : Maaliskuu 24, 2013, 19:45:06 »
Entä jos Harry ei olisi yrittänyt estää Voldemortia saamasta Viisasten Kiveä? Entä jos Harry ei olisi mennyt Salaisuuksien Kammioon pelastamaan Ginnyä? Entä jos hän ei olisi seurannut Siriusta ja Ronia Rääkyvään röttelöön vaan antanut opettajien ja ankeuttajien hoidella Azkabanin vangin?

Mitä olisi silloin tapahtunut sinä yönä kun Voldemort palasi? Olisiko Harry tarttunut mahdolliseen liittouman tarjoukseen? Entä milloin Voldemort olisi puukottanut häntä selkään ja tappanut Valitun päästäkseen irti ennustuksen luomasta uhkasta? Vai olisiko Harry aiemmasta innottomuudesta huolimatta onnistunut sittenkin pääsemään karkuun? Olisiko hän siinä tapauksessa yrittänyt pitää matalaa profiilia - kenties paeta maasta tai muuten piiloutua? Olisiko Dumbledore joutunut tuhoamaan hirnyrkit yksin? (olisiko hän edes tiennyt niistä ilman SK:n tapahtumia?) Olisiko hän onnistunut siinä? Olisiko hän tuhonnut Harryn? Vai olisiko aika loppunut ja käden kirous tappanut hänet ennen kuin hän ehti lopettaa työnsä? Olisiko Kalkaros tai joku muu jatkanut sitä? Vai olisiko velhomaailma ollut tuhoon tuomittu? Olisiko Voldemort hallinnut ikuisesti diktaattorina?

Poissa Taru

 • Kesäkettu
 • Sanomaton
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • ID 12 (Sessun vaimo)
 • Pottermore: BronzePhoenix3707
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #118 : Maaliskuu 28, 2013, 21:51:33 »
Entä jos Petunia olisi saanut taikavoimat eikä Lily. Olisiko James rakastunut Petuniaan ja heillä olisi Pullukka jästipoika.

He eivät olisi saanut jästipoikaa vaan joko taikavoimaisen lapsen tai surkin. Minun mielestäni noidan ja velhon lapsesta ei vaan voi tulla jästiä. :)

//
surkki on mielestäni melkein sama

Jästi = Noitien ja velhojen käyttämä nimitys ihmisistä, jotka eivät osaa taikoa.
Surkki = Velhoperheeseen syntynyt velho tai noita joka ei osaa taikoa.

Velhoperheeseen ei voi syntyä jästiä, vaan surkki. :)
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 29, 2013, 20:46:10 kirjoittanut Taru »
Ilmamerirosvot tottelevat aina äitiään.
<AdamGibbon> (( Mun sydän hakkaa hirveän lujaa. ))
<CainGibbon> (( iik, iik, jännää jännää. o: ))

Poissa Prosper

 • Vuotislainen
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #119 : Maaliskuu 28, 2013, 22:27:34 »
Entä jos Petunia olisi saanut taikavoimat eikä Lily. Olisiko James rakastunut Petuniaan ja heillä olisi Pullukka jästipoika.

He eivät olisi saanut jästipoikaa vaan joko taikavoimaisen lapsen tai surkin. Minun mielestäni noidan ja velhon lapsesta ei vaan voi tulla jästiä. :)

surkki on mielestäni melkein sama

//koska jästit ja velhot eivät ole eri lajia vaan nämä kaikki ovat vain nimityksiä joten periaatteessa jästi & surkki = yksi ja sama asia.

Entä jos Harry olisikin erotettu Tylypahkasta 5. vuonna? Missä hän olisi asunut - olisiko D. lähettänyt hänet takaisin Dursleylle vai olisi hän saanut jäädä kummisetänsä Siriuksen luokse? Vai olisiko hän saanut jonkin hanttihomman varjolla jäädä Tylypahkaan? Velhomaailman pelastajaksi hänestä ei enää olisi ollut - ei ilman taikuutta. Olisiko D. kasvattanut häntä kuin porsasta ja tappanut sopivalla hetkellä hirnyrkin vuoksi vai olisiko hän rikkonut lakia opettamalla Potteria joka tapauksessa. Jos näin, kuka olisi myöhemmin ottanut kunnian Volden taposta? Olisiko Harry "sankarityöllään" lunastanut itselleen taas paikan velhomaailmasta. Olisiko hän edes halunnut uhrautua sellaisen puolesta mikä hyljeksii ja yrittää vain käyttää häntä hyväkseen? Olisiko hän etääntynyt ystävistään? Olisiko hän ikinä rakastunut Ginnyyn, luultavasti ei. Olisiko hän todella joutunut elämään ilman taikuutta - vai olisiko hän voinut löytää itselleen paikan britannian ulkopuolelta? Olisiko hän voinut mennä Beuxbatonsiin tai Durmstrangiin? Olisiko D. päästänyt hänet sinne? Mitä Harryn tappio olisi tarkoittanut V:lle ja kuolonsyöjille?
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 01, 2013, 17:06:42 kirjoittanut Prosper »

Poissa Lumipöllö

 • Äänetön stalkkeri
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #120 : Maaliskuu 29, 2013, 19:22:38 »
Jossittelu on oikeesti kivaa ♥
No mutta.

Jos Kalkaros ei olisi silloin kaksintaistelukerhossa näyttänyt karkotaseet -loitsua, olisiko Harry oppinut sitä lainkaan?
Jos Oljo ei olisi varastanut medaljonkia itselleen?
Entä jos Dumbledore ei olisi ottanut Harrya mukaansa kun lähti etsimään hirnyrkkiä?

Siinä pari...
No life can escape being blown about
By the winds of change and chance
And though you never know all the steps
You must learn to join the dance

Poissa Prosper

 • Vuotislainen
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #121 : Maaliskuu 31, 2013, 22:27:01 »
Entä jos Weasleyn perhe ei olisikaan voittanut sitä arvontaa, jolla he voittivat kaljuunoita ja matkan egyptiin = Sirius Musta ei olisi nähnyt Peterin kuvaa lehdessä eikä kenties olisi koskaan saanut tarpeeksi voimaa paeta Azkabanista. Tyytyväinen Peter-rotta olisi siis voinut jatkaa laiskan pulskeaa elämäänsä Ron Weasleyn rottana. Hän ei olisi joutunut pakenemaan vanhoja ystäviä tai hakeutumaan entisen mestarinsa seuraan. Voldemort ei olisi pystynyt palaamaan omin voimin. Kuinka kauan häneltä olisi kestänyt uuden ruumiin hankkiminen? Olisiko hän saanut apua joltakulta muulta esim. Barty Kyyry Jr:ltä, sillä edellytyksellä että tämä olisi ylipäätänsä onnistunut pääsemään isänsä komennuksesta irti ja löytänyt Voldemortin...

Poissa Greenfinch

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • don't let the muggles get you down
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #122 : Huhtikuu 01, 2013, 15:40:33 »
Itselleni tulee aina hirveä jossittelu, kun luen tai katson Liekehtivän Pikarin kohtaa, jossa Harry ja Cedric tarttuvat Kolmivelhopokaaliin; Jos Harry ei olisi auttanut Cedriciä aitapensaan oksien hyökkyksestä, jos Harry ei olisi ehdottanut, että he tarttuvat yhdessä pokaaliin, jos Cedric olisi hautausmaalla palannut pokaalin luo Harryn käskiessä niin, jos hän olisi vaikka loihtinut Matohännän liikkumiskyvyttömäksi... Mikä tahansa noista olisi pelastanut Cedricin.

Poissa Diibi Do

 • Haisku
 • Vuotislainen
 • Elämä on välillä liian mustavalkoista
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #123 : Syyskuu 10, 2013, 14:58:06 »
Minäkin liityn Jossittelujen jatkoksi.

Olen miettinyt Jos Voldemort olisi tappanut vain Harryn äidin tai isän (jompi kumpi olisi ollut vain talossa Harryn kanssa) Harry ei luultavasti koskaan olisi ollut jästeillä ja tiennyt kaiken velhoista ja noidista.

Olisiko Harry ystävystynyt jo pienempänä Roniin ja muihin Weasleyhin?
Olisiko hän mahdollisesti mennyt yhdessä Ronin ja muiden Weasleytten kanssa juna-asemalle ja olisiko Sirius silloin vapaa?

Millaiset välit Siriuksella ja Harryllä olisi jos Sirius ei olisi kuollut niin kuin hän kuoli. Olisiko hän päässyt asumaan aikaisemmin Siriuksen luo. Vai olisiko hän osallistunut jo Harryn lapsuuden ajan "perhe askareisiin"?

Entä jos Volsemort ei olisi koskaan tullu takaisin. Olisiko kirja sarja yhtä jännittävä kuin se nyt on? Vai olisiko J.K.Rowling keksinyt kirjaan muita vaarota? (todennäköisesti olisi, koska kirjasarja olisi saattanut olla jokseenkin tylsä).
...En pelkää pimeää, mutta inhoan silti sitä...

...Elämäni rakkaus odottaa minua vielä jossain...

Poissa Luna Helmiina

 • Tonttu vain ei saa unta
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Älä häiritse! Luen Harry Potteria!
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #124 : Marraskuu 08, 2013, 15:14:45 »
Kaikki nämä jossitelut ovat hyviä, anteeksi en jaksanut lukea ihan kaikkia, mutta minun mielestäni kaikkein suurin ja valtavin Jos olisi ollut, jos Dursleyt olisivatkin kertoneet Harrylle kaiken, jos Petunia olisikin pitänyt siskostaan, jos he olisisvat ottaneet Harryn avosylin vastaan. Harry ei olisi todennäköisesti ystävystynyt Ronin ja Hermun kanssa. Voldemort olisi jahdannut Harrya, joka olisi ollut yksin tai joidenkin muiden kanssa. Ilman Hermua ja Ronia Voldemort olisi ehkä jo tappanut Harryn.

Ja toinen jos on, jos Albus Dumbledore ei olisi ikinä syntynyt. *Puistattaa*

Niinpä. Hrr, tuo olisi ehkä se kammottavin jos. *kylmät väreet vaeltavat selässä*
Jos A. Dumledore ei olisi kokskaan syntynytkään... Melkein liian hirveä skenaario siitä, mitä silloin olisi voinut tapahtua Harrylle.
(Tuppaan tähänkin keskusteluun vaikkei kutsuttaisikaan :D)
"Puh?"
"No mitä, Nasu?
"Ei mitään", vastasi Nasu hiljaa.
"Tarkastin vain, että olet vielä ystäväni".       Helmiina -> Luna Helmiina

Poissa katjuska

 • ainoa laatuaan
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #125 : Toukokuu 21, 2014, 20:33:12 »
Entä jos taikaministeriö olisi uskonut voldemortin palanneen heti kun Harry kertoi siitä?Silloin ei olisi välttämättä tullut Pimentoa, jonka takia ei olisi tullut albuksen kaartia, jonka takia Harry ei olisi suudellut Chota (en siis tarkoita, että Harry ja Cho olisivat lempiparitukseni...) mitä mieltä te olette?
"In 900 years of time and space I’ve never met anyone who wasn’t important"- The Doctor

Poissa AIV-rehu

 • Lupus Tigris
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Apulannan kasvattama
 • Pottermore: FeatherProphecy121
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #126 : Toukokuu 28, 2014, 23:25:18 »
Totta, jos ministeriö olisi alunperin uskonut Harrya ja Dumbledorea, Pimento tuskin olisi tullut sotkemaan asioita. Tällöin ei todennäköisesti olisi myöskään Albuksen kaartia ja Feeniksin kilta olisi monin tavoin tylsempi kirja ja Ginny olisi Harryn ensimmäinen tyttöystävä. Lisäksi tuli mieleeni, jos ei olisi ollut AK:ta, olisiko Harry päässyt lainkaan Tylypahkaan etsimään viimeistä hirnyrkkiä. Kenties silloin Neville ja kumppanit eivät olisi olleet häntä vastassa eikä sitä salaista käytävää olisi ikinä syntynyt. Olisiko Voldemort silloin ehtinyt pelastaa diadeemin ja säilynyt voittamattomana? Ja toisaalta olisiko koko Tylypahkan taistelua tullut vai olisiko Voldemort vain vähin äänin käynyt hakemassa sen?
Draco dormiens numquam titillandus.
Jos jokin voi mennä pieleen, se menee pieleen.
Psykiatrisia toimia, jotka oman kokemuksen kautta täysin aukee -Apulanta

Poissa Gil

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: LightHowl8815
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #127 : Toukokuu 29, 2014, 10:28:03 »
Nää jossittelut mitä täällä on esitety ja muutenkin ovat mielen kiintosia sillä sillon voidaan miettiä mitä eri skenaarioita voi tulla jos asiat muuttuu.

Itelle tulee mieleen vaan sellaset että jos Weasleyt olis oikeesti ruvenneet ihmettelemään Kutkan pitkää elinikää rotaksi olisko ne tajunneet sen olevat animaagi ja Perter Piskuilan?

Toinen hyvä jossittelu on se että jos Harry oiskin lähtenyt sieltä asemalta/välitilasta eteenpäin eli kuollut minne joutu Volden kirottua sen seiskassa kun Harry meni kuolemaan, niin miten muut ois ottanut sen oikeasti ja miten ois käynyt?

Poissa Prosper

 • Vuotislainen
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #128 : Toukokuu 29, 2014, 17:49:44 »
Toinen hyvä jossittelu on se että jos Harry oiskin lähtenyt sieltä asemalta/välitilasta eteenpäin eli kuollut minne joutu Volden kirottua sen seiskassa kun Harry meni kuolemaan, niin miten muut ois ottanut sen oikeasti ja miten ois käynyt?

Tulee sellainen kuva mieleen, että Voldemortista olisi sitten tullut hallitsija ja ainakin Neville Longbottom olisi kuollut. Voldella olisi edelleen ollut Nagini-hirnyrkki. Ei sitä sitten tiedä, kuinka siinä olisi lopulta käynyt, mutta tuollainen loppu olisi ollut tosi hauska Pottereille! Harry olisi vaan noussut junaan ja sen pituinen se. Parempi kuin se epilogi buhhah.

Poissa Luna Helmiina

 • Tonttu vain ei saa unta
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Älä häiritse! Luen Harry Potteria!
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #129 : Toukokuu 29, 2014, 19:25:06 »
Nää jossittelut mitä täällä on esitety ja muutenkin ovat mielen kiintosia sillä sillon voidaan miettiä mitä eri skenaarioita voi tulla jos asiat muuttuu.

Itelle tulee mieleen vaan sellaset että jos Weasleyt olis oikeesti ruvenneet ihmettelemään Kutkan pitkää elinikää rotaksi olisko ne tajunneet sen olevat animaagi ja Perter Piskuilan?

Niinpä, olisiko voinut käydä niin, että Piskuilan-Kutka olisi kiinni jäätyään rynnännyt pelosta hulluna pakoon vai kertonut Weasleyille tarinansa?
Entä olisiko Harry saanut tietää tapauksesta?

Tästäkin saa niin mielenkiintoisia skenaarioita aikaan. Mainio keskustelutopikki sivumennen sanoen, joskus on mukavaa vain miettiä mit olisi voinut tapahtua.
"Puh?"
"No mitä, Nasu?
"Ei mitään", vastasi Nasu hiljaa.
"Tarkastin vain, että olet vielä ystäväni".       Helmiina -> Luna Helmiina

Poissa Black Raven

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: ThestralSnidget21678
 • Tupa: VOLDEMORT!!!
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #130 : Kesäkuu 10, 2014, 11:32:22 »
Entä jos SKssa Ronin sauvan sijaan Harryn sauva olisikin katkennut -> Harry olisi kolmosen alussa ostanut uuden sauvan -> Haryn ja Voldemortin sauvoissa ei olisi enää kaksoisydintä. Sehän oikeastaan pelasti Harryn nelosessa joten Harry olisi luultavasti kuollut sinne hautausmaalle.
"The true power is knowing your weaknesses."

Poissa Ruby

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Taika on valtaa.
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #131 : Kesäkuu 10, 2014, 11:52:02 »
Entä jos SKssa Ronin sauvan sijaan Harryn sauva olisikin katkennut -> Harry olisi kolmosen alussa ostanut uuden sauvan -> Haryn ja Voldemortin sauvoissa ei olisi enää kaksoisydintä. Sehän oikeastaan pelasti Harryn nelosessa joten Harry olisi luultavasti kuollut sinne hautausmaalle.

Niinpä muuten! :o
Tota en oo ikinä tullut ajatelleeksikaan. Tuollainen juonenkäännös olisikin melko varmasti muuttanut tapahtumien kulkua. Voi tosiaan olla, että Harry sitten olisi kuollut viimeistäänkin nelosessa. Juuri nyt en muista mitä muita hyötyjä tai haittoja siitä kaksoisytimestä oli (en ole lukenut kirjoja yli vuoteen).
"They're taking the hobbits to Isengard!"

Poissa AIV-rehu

 • Lupus Tigris
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Apulannan kasvattama
 • Pottermore: FeatherProphecy121
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #132 : Joulukuu 15, 2016, 22:02:44 »
Mitä jos Dursleyt olisivat vastanneet Harryn saamaan Tylypahkan kirjeeseen ja ilmoittaneet että hän ei tule kouluun? Tylypahkahan ei ole pakollinen ja lapsi (tai tämän vanhemmat/huoltajat) voi päättää ettei lapsi mene sinne. Olisiko kirjeet loppuneet siihen ja Harry mennyt pyhän Brutuksen turvakotiin? Vai olisiko Dumbledore katsonut että tämä on erityistapaus ja pitänyt huolta että Harry saa henkilökohtaisesti kirjeensä? Petunia peräti ehdotti ensimmäisen kirjeen saavuttua että he kirjoittaisivat koululle, mutta Vernon tyrmäsi ajatuksen. Mahtoiko tehdä siinä ison virheen...
Draco dormiens numquam titillandus.
Jos jokin voi mennä pieleen, se menee pieleen.
Psykiatrisia toimia, jotka oman kokemuksen kautta täysin aukee -Apulanta

Poissa samettiina

 • huoleton huuliharppuilija
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pienestä kipinästä voi syntyä roihuava liekki
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #133 : Joulukuu 17, 2016, 19:58:00 »
Mitä jos Dursleyt olisivat vastanneet Harryn saamaan Tylypahkan kirjeeseen ja ilmoittaneet että hän ei tule kouluun? Tylypahkahan ei ole pakollinen ja lapsi (tai tämän vanhemmat/huoltajat) voi päättää ettei lapsi mene sinne. Olisiko kirjeet loppuneet siihen ja Harry mennyt pyhän Brutuksen turvakotiin? Vai olisiko Dumbledore katsonut että tämä on erityistapaus ja pitänyt huolta että Harry saa henkilökohtaisesti kirjeensä?

Luulen vahvasti, että Harryn tapauksessa hänet olisi tavalla tai toisella saatu Tylypahkaan: Voldemortin vahvistuessa Harrya ei olisi voinut ehkä oman statuksensa vuoksi jättää "heitteille oman onnensa nojaan" odottamaan jästien sekaan sitä päivää, jona joku Voldemortin kätyri saa hänet satimeen ja itse lordille. Tylypahkassa Harry olisi suojassa sekä omiensa joukossa. Toki jossain muuallakin taikamaailmassa hän olisi voinut olla turvassa, jos tätä turvallisuus-näkökulmaa ajatellaan.

Mutta siis, jos Harrya ei olisi Tylypahkaan tai muualle taikovien pariin saatu, olisi seuraukset voineet olla kohtalokkaat.

Ja mitä muuta olisi kenties voinut tapahtua, jos Harry ei olisi Tylypahkaan mennyt. Hän ei olisi tutustunut taikamaailman ihmisiin eikä joutunut kokemaan kaikkea sitä mitä koki - eikä näin olisi päässyt kasvattamaan omaa "julkisuuttaan". Olisikohan hänet jotenkin ajan saatossa unohdettu jääden vain legendaksi, sitä ei tiedä.
Olen syytön kaikkeen siihen, mistä kehtaatkin minua epäillä.

Poissa Hartsa

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • http://www.freewebs.com/moottoriurheilu05
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #134 : Tammikuu 15, 2017, 01:17:47 »
-Entä jos Tom Valedro olisi jäänyt kiinni Salaisuuksien kammion avaamisesta tai jostain muusta Tylypahkassa tekemästään rikoksesta? Hänet olisi erotettu koulusta. Olisiko hän ryhtynyt vuosisadan voimakkaimmaksi pimeyden velhoksi, olisiko koskaan syttynyt sotaa ja eläisivätkö monet kuolleet henkilöt?

-Entä jos Dippet olisi suostunut ottamaan Tomin opettajaksi? Olisiko tämä jossain vaiheessa tuhonnut Tylypahkan tai tehnyt siitä pimeyden voimien koulun?

-Entä jos James ei olisi ehtinyt pelastaa Severusta ihmissusi-Remuksen kynsistä, vaan tämä olisi tappanut hänet? Olisiko joku muu kertonut Voldemortille ennustuksesta? Olisiko Voldemort vain jatkanut maailmanvalloitustaan ilman, että Harry pysäytti hänet? Olisiko Harrylla yhtä suurta himoa tappaa Voldemort? Olisiko kukaan saanut koskaan tietää hirnyrkeistä? Kuka opettaisi taikajuomia?
Terve kaikille!