Kirjoittaja Aihe: Last.fm  (Luettu 18367 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Zaira

 • 42
 • Valvojaoppilas
 • *
 • ^o^
  • Ei mitään nähtävää täällä
 • Pottermore: LumosDragon46
 • Tupa: Luihuinen
Last.fm
« : Maaliskuu 29, 2008, 18:50:52 »
Olin hieman yllättynyt etten löytänyt tästä vielä keskustelua.

Last.fm on siis tällainen musiikinscroblauspaikka, joka kerää rekisteröityineiden käyttäjiensä kuuntelemat musiikit tilastoiksi. Joka viikko vaihtuva lista kertoo mitä bändejä/artisteja sinulla on kullakin viikolla kuunneltu eniten, toinen lista tietää kertoa miltä bändiltä/artistilta on kuunneltu eniten musiikkia ja vielä kolmas lista joka kertoo mitä biisejä on kuunneltu eniten.

Last.fm:ssä voi vertailla taste-o-meterin avulla kaverien ja naapurien musiikkimaun yhteneväisyyttä. Samalla siinä on kätevä vakoilla mitä kaverit kuuntelevat. Last.fm:n avulla voi löytää todella paljon uusia artisteja/bändejä joiden musiikista saattaa jopa pitää ja kaverit ja naapurit voivat myös suositella musiikkia, sekä artistien/bändien ohessa tulee suosituksia samankaltaisista artisteista. Käyttäjät voivat myös muodostaa ryhmiä ja siellä suositella musiikkia muille käyttäjille.

Siinä se pähkinänkuoressa. Täällä hieman lisää aiheesta, jota häikäilettömästi käytin hyväkseni.

Nyt kysynkin, kuinka moni käyttää tätä palvelua? Miksi? Kuinka usein? Oletko addiktoitunut? Mitä hyötyä tästä on ollut sinulle? Vai onko ollut hyötyä ollenkaan? Mikä on yleinen mielipiteesi last.fm:stä?

Itse olen rekisteröitynyt tuonne joskus loppuvuodesta viime vuonna. Alku oli aika hankala, koska ymmärryskykyni oli vähän heikonlainen paikan suhteen, mutta melko pian hoksasin miten homma toimii ja siitä eteenpäin se onkin ollut helppoa.

Käytän last:fm:ää, koska haluan itse ainakin tietää mitä kuuntelen. Muuta syytä en osaa kertoa. Aika moni muukin varmaan sanoisi samaa, mutta tiedä sitten. Olen hyvin addiktoitunut tähän ja on tullut huomattua, että käyn vähän liiankin usein tutkailemassa omia listojani ja odotan kuin kuuta nousevaa, jotta lista numero 2 päivittyisi. Oliko se nyt viime viikolla, kun last.fm kärsi alkuviikosta ongelmista ja sitä edellisen viikon listat eivät päivittyneet silloin kun niiden olisi pitänyt van päivän parin viiveellä ja olin ihan kärsimätön päästäkseni katsomaan edellisen viikkoni listat ja se oli tuskaa. Huomasin myös sen että olen vähän turhankin addiktoitunut last.fm:än käyttöön.

Hyödyllisyydestä en osaa sanoa paljoakaan, ainakin omalta kohdaltani voin sanoa (ja toistaen itseäni) sen, että on kiva nähdä todellakin se, mikä bändi/artisti on se numero 1, se jota kuuntelen eniten, se joka on kaikkein rakkain. Ihan kun en sitä jo muuten tietäisi, mutta ehkä sitä voi sitten kailottaa muulle maailmalle ja sanoa, että tässä on todiste siitä, että tätä bändiä/artistia kuuntelen eniten, lol.

Minä pidän last.fm:ää aika kivana paikkana, jossa voi tutustua muihin samanlaisen musiikkimaun omaaviin henkilöihin ympäri maailmaa. On tullut törmättyä muutamaan oikein hulluun henkilöönkin, jotka kuuntelevat ihan sikanaan musiikkia eivätkä tunnu omaavan muuta elämää kuin musiikin, musiikin ja musiikin. Kiva välillä huomata, että itse en ole ehkä niin elämätön kuin jotkut...

Mutta teidän mielipiteitänne kaipailen, rakkahat.
"When I lead the big patient rebellion, Voldemort here is the first to go."
[The pessimist sees difficulty in every opportunity.
The optimist sees the opportunity in every difficulty. -Winston Churchill]

Poissa Seireeni

 • Kielipoliisi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • 17 seconds is all you need
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Last.fm
« Vastaus #1 : Maaliskuu 29, 2008, 22:14:24 »
Eka postaus! \o/

Varoitus: seuraavat varsin negatiivissävytteiset mielipiteet ja kokemukset ovat ehdottoman subjektiivisia.

Itse ehdin olla Last.fm:n (suhteellisen) onnellinen käyttäjä parisen vuotta, kunnes kolme päivää sitten deletoin koko profiilini. Last.fm takkuaa vähän väliä - usein on käynyt niin, että listat eivät ole jonkin bugin seurauksena päivittyneet kokonaiseen viikkoon ja biisit tulevat takautuvasti, jos ollenkaan. Audioscrobbler on myös joskus mennyt minulta itsestään pois päältä ja sitten on harmittanut, kun on pitkään kuunnellut musiikkia eivätkä biisit ole menneet minnekään. Lopullisesti suivaannuin sivustoon silloin kolme päivää sitten, kun Last.fm oli yhtäkkiä poistanut n. 90% kaikesta musiikista profiilissani. Sama juttu kävi muutamalle kaverillenikin. Sain tarpeekseni ja muutamalla klikkaamisella oli koko roska poistettu.

OK, ne listat tulivat kuulemma takaisin ja muutenkin ne bugit ovat ohimeneviä, mutta en pitänyt siitä, miten Last.fm vaikutti musiikinkuunteluuni. Minua mm. ärsytti se, että jos joltain artistilta löytyi tasan yksi hyvä biisi jota kuuntelin paljon, se näkyi tietenkin weekly topissani ja aikaa myöten overall artisteissani. Häiritsevää se oli siksi, että siitä sai sen kuvan että olisin ko. artistin fani tai tykkäisin siitä jotenkin enemmänkin kuin vain sen yhden biisin verran. Lisäksi huomasin päässäni risteilevän sangen neuroottisia ja eriskummallisia ajatuksia: "Jos kuuntelen tätä bändiä nyt, se kiilautuu overall artistien kärkeen ja listani vääristyvät!" :D Myös aina silloin kun kuuntelin musiikkia vaikka mankalla keittiössä ruokaa tehdessäni tai kannettavalla metromatkojen aikana, mietin, että "damn, nyt mun listat ei päivity". :D Huolestuin myös siitä, että kuuntelin yhä vähemmän ja vähemmän konkreettisia CD-levyjä, koska rippasin lähes kaiken mp3-muotoon Last.fm:n takia.

Aluksi olin tietysti Last.fm:stä aivan haltioissani, etenkin taste-o-meterista ja My Dashboardista, jossa Last.fm suositteli joitain artisteja ja jopa biisejä, joita pystyi kuuntelemaan kokonaan. Recommendation radiotakin kuuntelin aluksi jonkin verran ja löysinkin pari kuuntelemisen arvoista artistia sen kautta. Uutuudenviehätys hiipui kuitenkin aikanaan ja lopulta kävin siellä vain katsomassa listojeni päivittymistä, kun minulla oli tylsää. Melkein yhtä kiinnostavaa olisi katsoa maalin kuivumista.

Sinänsä tuo Last.fm:n lanseeraama ja mainostama "social music revolution" on hieno homma, jos niitä suosituksia jaksaa kuunnella ja tarkistaa aktiivisesti. Sekin oli kätevää, että pystyi pistämään profiiliinsa näkyville, mille keikoille tai festareille on menossa ja nähdä, keitäs kaikkia muita sinne olikaan tulossa. Periaatteessa stalkkaaminen on koko jutun juju: voi nähdä, mitä muut kuuntelevat ja minne menevät. Myönnän, että minussa on musiikillinen stalkkeripuoleni, joka alunperin sai minut rekisteröitymään ja jonka mielihalut tulivat Last.fm:llä varsin mukavasti tyydytetyksi. Minua kuitenkin rupesi nyppimään palvelun jatkuva lagaaminen ja siihen addiktoituminen, joten päätin suosiolla jäädä pois.
Ja naamiaiset satumaan, ne on lopuillaan
Niin seireeni vei kuninkaan

Poissa Don Hessu

 • Onneton Tunari.
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • There's No Easy Way Out...
  • Hessu's Music Profile
Vs: Last.fm
« Vastaus #2 : Maaliskuu 30, 2008, 12:26:54 »
www.last.fm/user/DonHessu

Eniten kuunneltuina on In Flames ja Leevi and the Leavings. Kappaleita oon kuunnellu nyt sellaset ~19 000.

Itellä sama juttu ku edellisellä, monesti jäi yks kappale tehokuunteluun ja se sitten nousi paljon overallissa, mutta ei enää nouse kovinkaan isolla, kun esimerkiksi In Flamesia oon kuunnellu 2000 kertaa.
...But what you do... Makes you who you are.

Unelma. Tahdonvoima. Omistautuminen. - Pakkotoisto.com

tutkis

 • Ankeuttaja
Vs: Last.fm
« Vastaus #3 : Maaliskuu 31, 2008, 14:38:42 »
http://www.last.fm/user/tutk/
Nyt tuo minun profiilini on aika tylsä, koska nollasin nuo statsit tuossa 16. päivä tätä kuuta eikä tuo ole suostunut päivittymään vähään aikaan.

Olen addiktoitunut. Olen käyttänyt kyseistä palvelua jo useamman vuoden (tammikuusta 2006), ja se jaksaa edelleen innostaa kummasti. En minä oikeastaan edes tiedä, miksi minä niin innoissani tutkiskelen noita chartteja, kyllähän minä nyt suurinpiirtein tiedän, mitä minulla soi, mutta siihen vaan jää jumiin. Tosin tykkään muutenkin pitää listoja ja 'tilastoja' erilaisista asioista, joten tämä pudonnee samaan kastiin. Tykkään myös kytätä kavereiden kuuntelutottumuksia ja verrata omia bändejäni heidän makuunsa.

Täytyy osittain olla samaa mieltä Seireenin kanssa, pikkuhiljaa alkaa kyrsimään tuo jatkuva bugittaminen. Potkua tuolle fiilikselle antaa vielä tuo epäterveen puolelle liukuva addiktio tätä paikkaa kohtaan. Eikö se vaan voisi toimia niin kuin minä haluan?

Muchy

 • Ankeuttaja
Vs: Last.fm
« Vastaus #4 : Maaliskuu 31, 2008, 15:38:25 »
Tohon jää oikeasti jotenkin koukkuun ja tulee ajoittain kauheita neuroottisuuskausia. Esim. kilpailen salaa mun kavereiden kanssa siitä kummalla on enemmän tracks played, crazyee..? definitely not :D Stalkkaan omiakin listoja hirveästi, ja neighbour listeners on hyvähyvä keksintö. Oon ollut nyt last.fm:ssä melkein kaks vuotta, rekkasin itteni kesällä 2006, kun mun musamaku muuttui aika paljon ja aloin kuuntelemaan pääosin indiee ja alternativea. Mun fav bandit on The Kooks ja Nada Surf. Last.fm on sillain hyvä että tulee tutustuttua paljon uuteen musiikkiin, mutta toisaalta tuolla jossain mun kymmenet ja taas kymmenet cd-levyt pölyttyy, oon ostanu niitä lähinnä iTunesille ladattavaks ja sieltä iPodiin. Voishan niitä kuunnella ihan soittimestakin, mutta why bother..? Onhan last.fm (hulluutta,hulluutta..) Välillä last.fm tosiaan väärentää kuvaa musamausta, esim. jos tykkään Britneyn yhdestä biisistä en välttämättä tykkää Britneyn koko tuotannosta 8> Oon myös ladannut iSprogglerin, jonka tarkoitus olis ladata myös podilla kuunnellut biisit listoille, vaan näin ei ole mulla käynyt, jostain kumman syystä.. se ainoastaan tuplaa kaikki iTunesilla kuunnellut biisit. Välillä tosiaan kyrsii kun last.fm vammailee eikä päivity tai vähentää mun biisejä. Kyllä ne yleensä takas tulee, mut silti. Ja nyt oon melkein kyllästynyt kattelemaan omaa, tylsää listaani, kun en oo vähän aikaan tehnyt mitään mullistavia musalöytöjä. Adele on uusin bongaus, ihan awesome. Nimimerkkini on kersantti, saa stalkkailla ==))
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 31, 2008, 20:53:35 kirjoittanut Muchy »

Poissa Asoalian

 • : W
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Last.fm
« Vastaus #5 : Maaliskuu 31, 2008, 20:02:35 »
Käytän Last.FM:ää juu, olen käyttänyt jo pari vuotta. Välillä meinaa palaa kiinni koko ohjelmaan, kun se milloin tahtoo puoliväkisin ladata koneelle joitain päivitysversioita ja milloin mitäkin, ja milloin se scrobblaamasta kokonaan. Ei se tosin haittaa niin pahasti koska en ole kovin pahasti addiktoitunut (joskus olen kyllä ollut ja kieltämättä välillä nykyisinkin tulee sellaisia "hii, pakko kuunnella ihan hitosti iTunesia että tulee monta soittokertaa"-kohtauksia...), mutta kyllähän se vähän aina ärsyttää. Ja sitten taas joskus se scroblaa jotkut biisit monta kertaa ^^ Eikä se iPodin scrobblerikaan oikein toimi. Kerran se jysäytti listoihin kaikki biisit, joita olen iPodillani kuunnellut ennen kuin edes latasin koko ohjelmaa, ja sen jälkeen ei ole toiminut ollenkaan. Aina vaan väittää, että "nothing to scrobble", vaikka jos oikein yrittäisi, kyllä sieltä kuunneltuja biisejä löytyisi...
Tietty Last.FM:ssä ärsyttää välillä sekin, että se antaa musiikkimausta niin vääristyneen kuvan :) Minullakin on Top 10 kuunnelluimmissa artisteissa pari sellaista bändiä, joilta kuuntelen tasan yhtä tai kahta biisiä ja sitten ne ovat siellä ja vaikuttaa siltä että kuuntelisin ko. bändiä ihan liekeissä ^^

Mutta kaikenkaikkiaan tykkään LastFM:stä. Joo, se ei toimi koskaan ja se addiktoi pahasti ja kaiken lisäksi sielä tulee aina joitain kummallisia ulkomaalaisia selittämään (jostain syystä se että on Suomesta kotoisen saa kaikki lähettelemään shoutboxiin viestejä :o), mutta hieno keksintö se on silti. Ja olen yhä älyttömän ylpeä siitä, että sain sen toimimaan silloin joskus kun asensin sen, oli kyllä työn ja tuskan takana.. :>

Niin, ja jos jotakuta kiinnostaa, niin minut saa lisätä kaverilistalle jos tahtoo.
"You think that's hard? Try auditioning for Baywatch
and being told they're going in another direction."

Poissa Lady Asensio

 • Nilkanvilauttaja niinikään
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • DH luettu 9.12, KV 11.3
 • Pottermore: HeartWitch62
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Last.fm
« Vastaus #6 : Maaliskuu 31, 2008, 23:20:53 »
Kävin tänään tutustumassa kyseiseen paikkaan. Tilinkin tein, mutta en uskalla ladata sitä ohjelmistoa. Kun yritin ladata, koneeni ilmoitti jostain tuntemattomasta sivustosta/ohjelmiston ylläpitäjästä tms. Pieni vainoharhaisuuteni epäilee, että koneelta lähtisi muitakin kuin pelkkiä musiikkitietoja esim. verkkopankkitunnuksia.

Kuitenkin vaikuttaa aika kivalta sivustolta. Laitoin hakusanaksi Within temptation, ja löysin aika monta hyvää bändiä. Sellaisiakin, joista en ole aiemmin kuullut. Kirjaston musaosaston hevi/metal/rock -hylly on kovassa käytössä kun seuraavan kerran kirjastoon menen.
Mun blogi: http://www.pointblog.fi/?go=milluska    (HUOM! OSOITE HIEMAN MUUTTUNUT)
Vuoden 2008 kotitonttu  tässä, terve!

Poissa Seireeni

 • Kielipoliisi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • 17 seconds is all you need
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Last.fm
« Vastaus #7 : Maaliskuu 31, 2008, 23:31:47 »
Kävin tänään tutustumassa kyseiseen paikkaan. Tilinkin tein, mutta en uskalla ladata sitä ohjelmistoa. Kun yritin ladata, koneeni ilmoitti jostain tuntemattomasta sivustosta/ohjelmiston ylläpitäjästä tms. Pieni vainoharhaisuuteni epäilee, että koneelta lähtisi muitakin kuin pelkkiä musiikkitietoja esim. verkkopankkitunnuksia.

Itselläni kone huutaa aina, jos pitäisi ladata jokin uusi ohjelma koneelle. Joten uskoisin, ettei oikeasti ole mitään hätää :) Last.fm tosiaan tökkii aika usein, mutta mistään verkkopankkivarkauksista en ole koskaan kuullut puhuttavan.
Ja naamiaiset satumaan, ne on lopuillaan
Niin seireeni vei kuninkaan

Poissa Hyde

 • deadpan
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Velho
 • six gunshots
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Last.fm
« Vastaus #8 : Huhtikuu 01, 2008, 06:39:06 »
Kävin tänään tutustumassa kyseiseen paikkaan. Tilinkin tein, mutta en uskalla ladata sitä ohjelmistoa. Kun yritin ladata, koneeni ilmoitti jostain tuntemattomasta sivustosta/ohjelmiston ylläpitäjästä tms. Pieni vainoharhaisuuteni epäilee, että koneelta lähtisi muitakin kuin pelkkiä musiikkitietoja esim. verkkopankkitunnuksia.

On tuolla pari vuotta jo hengattu, mutta tilini sisältö ei ole lähtenyt kävelemään vielä tähän mennessä. Ei sikäli, että siellä olisi mitään ryöstettävääkään.

p.s: http://www.last.fm/group/Vuotis
[01:17] <34gL3> why there are no cheats for real life?

Poissa Lemmonleikko

 • Tom
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Velho
 • Soulshine!
  • Herra Hahmo
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Last.fm
« Vastaus #9 : Huhtikuu 01, 2008, 12:48:30 »
Tuttu mestahan tuo on minullekin. Vuotiksen epäviralliselta irkkikanavalta joskus sain kehotuksen luoda tunnukset, joten näin tein, eikä ole yhtään harmittanut. Minulla ei ole tapana jäädä koukkuun mihinkään nettisivuihin, eli vieroitusoireita tai pakkomielteitä ei ole syntynyt. Ei minua jaksa harmittaa, että jengi ei näe kaikkea sitä musiikkia, mitä kuuntelen vinyyliltä tai ceedeeltä. Enemmän minua harmittaa, että minun pitäisi hankkia levariini uusi hihna... Sen jälkeen hankkeeni siirtää kaikki omat ja isäni vinyylit mp3-muotoon läppärilleni saisi ihmeesti uutta potkua. Eikä senkään hankkeen pointti ole Last.fm, vaan se, että niissä levyissä on paljon sellaisia helmiä, joita ei löydä ceedee-, puhumattakaan mp3-muodosta mistään.

Itselleni Last.fm on lähinnä uusien bändien löytö- ja ihmisillesuosittelupaikka. Lähinnä minua nyppii, että puoliakaan mahtavista spändeistä, jotka olen Last.fm:n kautta löytänyt, ei löydy tämän kaupungin kirjastosta (vaikka pitääkin joskus pyytää lupa tsekata arkistosta vinyylejä lainalle). Olen joutunut turvaamaan kansainvälisten lakien rikkomiseen ja muuhun hauskaan päästäkseni perille siitä, mitä kaikkea sieltä tyrkyttyy... Foghat, Gentle Giant, Hot Tuna ja monet muut ovat päässeet kovaan kulutukseen saavuttuaan tietoisuuteeni enemmän tai vähemmän Last.fm:n kautta. Useimmista sen suosittelemista bändeistä olen tosin kuullut, mutta kun siellä on niitä musiikkinäytteitä, joita ei ole toisten saman aikakauden bändien levykansissa ja vanhojen Rolling Stonien artikkeleissa ja haastatteluissa.

Toinen käyttötarkoitukseni Last.fm:lle on seurata, miten paljon mitäkin kamaa tykittelen milloinkin, eikä toki tarjottu yleiskuvakaan yhtään ikävä asia ole - yllättävää vain, että Gov't Mule on noinkin vahvasti kärjessä, yli sadan soiton ero seuraavaan Jethro Tulliin... Muh. Möh. En minä mielestäni edes niin paljoa Tullia kuuntele. Enkä Mulea. Enkä oikeastaan mitään, mutta kaipa tuota on uskominen. Parasta on, että näkee, milloin alkaa kuuntelemaan liian kärjistyneesti yhden tyyppistä musiikkia - Last.fm:n avulla voi aina hakea levyhyllystä jotakin ihan muuta, jolloin tuloksena on yleensä ihan uskomattomat vibat, kun huomaakin kuuntelevansa jotakin jäätävän hienoa, jota ei ole pitkään pitkään aikaan kuunnellut. Joskus, jos menee liikaa Ian Andersonin ja Simon & Garfunkelin akustisiin maailmoihin, on ihan kätevää ruveta jytäämään jotain Deep Purplea tai Amorphista perään. Ääripäistä ääripäihin sahaaminen on mahtavaa hommaa, se kutittelee aivokuorta mukavasti. Lisäksi musiikki on siitä kivaa, että ääripäät eivät tarkoita yksittäisiä vastakohtapareja - Ian Andersonista Purpleen on yksi ääripää, Purplesta Rail Bandiin toinen, Rail Bandista Juiceen kolmas, Juicesta Blackfootiin jälleen yksi ja sitä rataa. Last.fm on mahtava vehje, kun tarvitsee pitää mieltymykset kierrossa. Saa parhaiten ideoita omaankin tuotantoon sillä lailla.


Tökkimiset, epäsäännöllisyydet ja muut eivät minua laisinkaan haittaa, kun en ole mitään riippuvuussuhdetta sivustoon kehittänyt. Toimikoon miten häntä huvittaa, minä kuuntelen musaa ja välillä vilkaisen, mitä ja miten paljon. Se on jännää. Minua vain hämää, kun naapureissa luuraa varmaan puolet Last.fm:ään koskaan rekanneista yli viisikymppisistä ukoista... Minulla lienee sitten ylikypsä musiikkimaku. Snif. Snipati snif.


Lainaus käyttäjältä: Lady Asensio
Kun yritin ladata, koneeni ilmoitti jostain tuntemattomasta sivustosta/ohjelmiston ylläpitäjästä tms. Pieni vainoharhaisuuteni epäilee, että
Tässä yhteydessä pieni vainoharhaisuus ei ole sinun, vaan mitä luultavimmin Windowsin, jonka 98:n jälkeiset versiot katsovat asiakseen inistä jokaisesta sellaisesta asennettavasta .exe-muotoisesta tiedostosta, joka ei ole lisäosa johonkin Windowsin omaan ohjelmaan (esimerkiksi jos meinaa asentaa V-Wingin joltain vanhalta korpulta koneelle). Ja muutamasta muustakin. Aika huoletta voi tukkia winukan turvan noista mäkätyksistä, kun pitää jonkunlaisen maalaisjärjen kourassa. Last.fm on kuitenkin valtavan suuri, kansainvälinen ja tunnettu sivusto - jos sen kautta alkaisi leviämään jotakin haittaohjelmaa, asia olisi saman tien Interpolin kätösissä, eikä sen kokoisen sivuston ylläpidolla ole oikein varaa sellaiseen irrotteluun. Sen sijaan jos olisit rekisteröitymässä vaikka Kaakkois-Siperian elävän musiikin ja pontikankeiton yhdistyksen sivuille ja se vaatisi jonkin tietojenimurointiohjelman, kannattaisi jo miettiä kahteen kertaan.

Sehän on itse asiassa Windowsin suurimpia ongelmia - se känkyttää jokaisesta asiasta, jolloin jengin oma ote tietoturvakysymyksiin voi lepsuuntua ja he alkavat ihan itse hyväksyä kaikkea paskaa asentuvaksi koneilleen. Tosiasiassa Microsoftin tietoturvatoimet vain kusevat omille nilkoilleen, sillä ne ovat jo niin tiukkoja, että porukan täytyy käyttää joka tilanteessa ikiomaa harkintaansa kunkin sivuston luotettavuudesta, jolloin tilanne on sama kuin mitään tietoturvajärjestelmää ei olisi.

Lyhyesti kuitenkin pointtini on, että Last.fm on hyvinkin luotettava sivusto, kuten ylipäätään suuret ja tunnetut sivustot. Sellaisilla ei ole varaa pelleillä toimiensa laillisuuden kanssa.


//Och, tosiaan, Last.fm:ssä olen samalla nimimerkillä kuin täälläkin.
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 07, 2008, 00:12:08 kirjoittanut Lemmonleikko »
"You don't have to be black to be a nigger. Being born penniless also makes you an outlaw." -Ronnie van Zant
         Row, row, row thy boat gently down the stream. Oh Charon, hast thou ever know'd that Death is but a dream?
Hyviä emme ole, pahoiksi emme halua tulla - olkaamme siis rumia!

Poissa Drámella

 • ihan hirveen ilkeä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Livejournal
  • LJ
 • Pottermore: NifflerHallow18061
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Last.fm
« Vastaus #10 : Huhtikuu 06, 2008, 13:18:02 »
Jep, minäkin tuolla seikkailen. Rekisteröidyin viime kesänä, mutta näköjään en ole silti kuunnellut ihan hirveästi musiikkia, johtuen varmasti siitä että en omista omaa tietokonetta, joka olisi huoneessani, joten kuuntelen aika paljon ihan perus stereoilla cd-levyjä.
Minusta Last-fm on varsin hauska keksintö ja itse nuuskin mielelläni sekä omia, että kavereitteni (miksei myös tuntemattomienkin) listoja. Minusta on kiva nähdä mitä musiikkia olen kuunnellut ja kuinka paljon. Last.fm:n avulla löytää myös uusia bändejä, joka on todella hyvä juttu. Minä ainakin henkilökohtaisesti koen jonkinmoisen "ei-mulla-oo-mitään-hyvää-musaa-koneella"- kokemuksen.
Last.fm toimi minulla ihan normaalisti pitkän aikaa, kunnes sitten joitain kuukausia sitten se ei enää scroblannutkaan biisejä, joita kuuntelin, ei antanut käyttää sitä radio-ominaisuutta tai muutenkaan tehnyt yhtään mitään. Vaikka se itse ohjelma huijasi scroblaavansa biisit, ne eivät näkyneet siellä nettisivulla ikinä. Vieläkään tuo pirulainen ei toimi, ellen poista ja lataa sitä koneeltani joka kerta kun avaan koneen. Se on suhteellisen rasittavaa, vaikka tuon asennus onkin ihan nopea juttu. Mutta kuitenkin. En tajua mikä sitä vaivaa, kun sitten se taas toimii ongelmitta kun sen lataa uudelleen. O_ô
Minä olen aika koukussa weeklyihin, odotan niitä aina kieli pitkällä. Tosin nykyisin weeklyni ovat aika heikkoja juuri tuon äsken mainitsemani ongelman takia.
Minun profiilini löytyy täältä, kaveriksi saa lisätä :)
haistan, haistan ihmislihaa, sanoi kuu ja hymyili julmaa, verenhimoista hymyään.

conqueror

 • Ankeuttaja
Vs: Last.fm
« Vastaus #11 : Huhtikuu 06, 2008, 14:21:52 »
Kaverini bongasi Last.Fm'in kesällä, ja silloin sitten tämän kanssa sinne rekisteröidyttiin. Hyvin on toiminut, mukavaa nähdä mitä kaverit kuuntelevat ja mitä itse kuuntelen eniten (: Sieltä olen myös löytänyt uusia ihmisiä jotka pitävät samanlaisesta musiikista kuin minä, ja tämä on koettu ihan hyväksi keinoksi saada uusia kavereita. Samalla voi kyylätä mitä musiikkia muut kuuntelevat.

Uusien ihmisten lisäksi olen löytänyt paljon uusia bändejä, joiden musiikki on saman tyylistä kuin jonkun muun pitämäni bändin.

Last.Fm'in sivut ovat kuitenkin minulla hirveän hitaat, ja en pääse siis aina katsomaan mitä olen kuunnellut jne. Muutenkin sivulla liikkuminen hidastaa konettani paljon, tiedä sitten mikä mättää.

Shut_Uppari on last.FM'n nickini tällä hetkellä.
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 13, 2008, 04:47:09 kirjoittanut conqueror »

Poissa Lady Asensio

 • Nilkanvilauttaja niinikään
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • DH luettu 9.12, KV 11.3
 • Pottermore: HeartWitch62
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Last.fm
« Vastaus #12 : Huhtikuu 07, 2008, 23:34:19 »
Uskalsin sitten ladata sen ohjelmiston eilen, vaikka rekisteröidyin jo viikko sitten. Koko viime viikon kuuntelin musiikkia kirjautumatta sisään. Hakusanalla Within temptation löytyi paljon hyviä bändejä, joista en ole aikaisemmin kuullutkaan. Leaves' eyesillä on muutamia hyviä biisejä ja etenkin The Dream on suosikkini. Yritin etsiä levyjä kirjastosta ja vaikka mistä, mutta ilmeisesti kyseinen bändi on Suomessa tuntematon kun en niitä löytänyt. Jos oikein muistan niin laulaja Liv Kristine oli myös hakenut Nightwishin laulajaksi. Lisäksi Vision of Atlantiksen The Quest on myös hyvä biisi.

En ymmärrä miksi profiiliini 2 Shakiran kappaleeseen tulee esittäjäksi joku ihmeen Gustavo Cerati.

Oma profiilini on muuten http://www.last.fm/user/millie23
Itselläni on todella laaja musamaku. Vaikka kuuntelen enimmäkseen suosikkejani pop, rock ja metal, löytyy listalta myös joitakin iskelmäbiisejä. En kuitenkaan siedä kaikkea iskelmää, ainoastaan Taikakuun, Anne ja Anneli Mattilan, joten ohjelmiston on turha suositella muita.

// Tuolla on Groups-kohta. Voiko sinne profiiliin laittaa vain yhden groupsin, sillä en pystynyt etsimään lisää?
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 07, 2008, 23:42:12 kirjoittanut Lady Asensio »
Mun blogi: http://www.pointblog.fi/?go=milluska    (HUOM! OSOITE HIEMAN MUUTTUNUT)
Vuoden 2008 kotitonttu  tässä, terve!

Poissa Lemmonleikko

 • Tom
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Velho
 • Soulshine!
  • Herra Hahmo
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Last.fm
« Vastaus #13 : Huhtikuu 07, 2008, 23:49:08 »
Saahan sinne vaikka miten monta ryhmää... Itsellä on reilusti yli 40.

Stalkkaat vain muita käyttäjiä ja poimit heiltä osuvia ryhmiä, ja bändien esittelyidenkin kupeesta yleensä löytyy "related groups" -kohta (jonka kautta itse osasin hakeutua Neofolk Against Racismiin ja Classic Rockiin muiden muassa). Ja minusta jossakin on kyllä ryhmähakukin... Mutta niitä saa vaikka kuinka ja paljon.
"You don't have to be black to be a nigger. Being born penniless also makes you an outlaw." -Ronnie van Zant
         Row, row, row thy boat gently down the stream. Oh Charon, hast thou ever know'd that Death is but a dream?
Hyviä emme ole, pahoiksi emme halua tulla - olkaamme siis rumia!

Poissa Zaira

 • 42
 • Valvojaoppilas
 • *
 • ^o^
  • Ei mitään nähtävää täällä
 • Pottermore: LumosDragon46
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Last.fm
« Vastaus #14 : Huhtikuu 07, 2008, 23:56:18 »
Lainaus
En ymmärrä miksi profiiliini 2 Shakiran kappaleeseen tulee esittäjäksi joku ihmeen Gustavo Cerati.

Mitä ohjelmaa käytät? WMP 11 syytää itselleni ainakin osallistuvaksi esittäjäksi välillä jotain uppo-outoja nimiä, joita joutuu korjailemaan oikeiksi.

ps. minut löytää tällä nikillä, saa lisätä kaveriksi..

//Lemmonleikko, ei saa tapattaa pieniä viattomia vuotislaisia nauruun tähän aikaan yöstä...
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 08, 2008, 01:18:26 kirjoittanut Zaira »
"When I lead the big patient rebellion, Voldemort here is the first to go."
[The pessimist sees difficulty in every opportunity.
The optimist sees the opportunity in every difficulty. -Winston Churchill]

Poissa Lemmonleikko

 • Tom
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Velho
 • Soulshine!
  • Herra Hahmo
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Last.fm
« Vastaus #15 : Huhtikuu 08, 2008, 00:11:29 »
Kyse ei ole ohjelmasta, vaan mp3- ja wma-tiedostojen ID-tageista, jotka on muutettavissa lähestulkoon millä tahansa musiikin toistoon suunnitellulla ohjelmalla (Winamp, Windows Media Player, Musicmatch Jukebox jne). Toisin sanottuna biiseissä on jostakin syystä tagit kyrvällään, ja vaikka tiedoston nimenä on Vaikka "Aro-Joosepin jouhiorkesteri - Oespa rahhoo", esittäjäksi voi ID-tagiin olla merkittynä Tahvo & the Tahvottomat ja kappaleeksi Paviaanijenkka. Ah-niin-rakas last.fm:mmehän kirjaa biisit nimenomaan ID-tagien, ei tiedostonimien varassa, joten jos kuuntelee tiedostoa, jonka nimeksi on laitettu "Aro-Joosepin jouhiorkesteri - Oespa rahhoo.mp3", last.fm näyttää sen edellä demonstroidussa tapauksessa, jotta "Tahvo & the Tahvottomat - Paviaanijenkka".

Musiikkisoittimista löytyy yleensä jokin "View ID tags" tai "View file info" tai kumpi tahansa noista sanalla "edit", tai jotakin sinne päin. Niistä voi muutella ID-tagit. Itse jouduin suurimman osan Tinkara Kovacin biiseistä tagittamaan uusiksi lukuisten ristiriitaisten tagien takia.

Lisäksi joskus jos on hauskaa, tageihin voi lisätä kaiken jännän. Kuten joka biisin säveltäjät ja alkuperäiset esittäjät, julkaisuvuoden ja julkaisulevyn erikseen, vähän kaikkea nippelitietoa aina levymerkkiä ja levyn tuottajaa myöten... ID-tagit on jänniä ystäviä.


//joskus jos on hauskaa... piti pistää, että joskus jos on aikaa, on hauskaa lisätä kaikki jännä. Joskus jos väsytää, on hauskaa kirjoittaa viestinsä täyteen kosmisia friikkauksia. Yhdet sille.

///joskus jos väsytää, on kiva jätää yksi tee pois, käytettäväksi toisaalla. Voi terse.
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 08, 2008, 00:16:40 kirjoittanut Lemmonleikko »
"You don't have to be black to be a nigger. Being born penniless also makes you an outlaw." -Ronnie van Zant
         Row, row, row thy boat gently down the stream. Oh Charon, hast thou ever know'd that Death is but a dream?
Hyviä emme ole, pahoiksi emme halua tulla - olkaamme siis rumia!

Poissa Hyde

 • deadpan
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Velho
 • six gunshots
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Last.fm
« Vastaus #16 : Huhtikuu 08, 2008, 02:08:13 »
Ryhmähaku.

Toisin sanottuna biiseissä on jostakin syystä tagit kyrvällään, ja vaikka tiedoston nimenä on Vaikka "Aro-Joosepin jouhiorkesteri - Oespa rahhoo", esittäjäksi voi ID-tagiin olla merkittynä Tahvo & the Tahvottomat ja kappaleeksi Paviaanijenkka. Ah-niin-rakas last.fm:mmehän kirjaa biisit nimenomaan ID-tagien, ei tiedostonimien varassa, joten jos kuuntelee tiedostoa, jonka nimeksi on laitettu "Aro-Joosepin jouhiorkesteri - Oespa rahhoo.mp3", last.fm näyttää sen edellä demonstroidussa tapauksessa, jotta "Tahvo & the Tahvottomat - Paviaanijenkka".

Tagisi taitavat nyt olla vähän poissa kohdaltaan, Lemmonleikko. Empiirinen tutkimus aiheesta paljasti, että vain nämä Last.fm:n tietokannassa olevat artistit olivat tehneet Paviaanijenkan. Korjaapa pikaisesti tagisi korrektille esittäjälle.

your taste-o-meter is...
[01:17] <34gL3> why there are no cheats for real life?

Poissa Lemmonleikko

 • Tom
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Velho
 • Soulshine!
  • Herra Hahmo
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Last.fm
« Vastaus #17 : Huhtikuu 08, 2008, 08:29:30 »
Hyde, molemmat keksimäni esittäjät ovat ihan hatusta vedettyjä eivätkä ole olemassa missään tagissa. Ainoa olemassaoleva on Paviaanijenkka. Se vain jotenkin tuntui sopivan aivokuolleelta biisiltä heitettäväksi demonstraatioon mukaan. Ei sillä, ettäkö olisin joskus aamuyöstä kuunnellut Paviaanijenkkaa toistolla muutaman neliön hirsikopissa neljän muun hepun kanssa, ehei.

Minulla se on tagattuna tuon ensimmäisen vaihtoehdon mukaan, sillä kyseiseltä levyltä se on otettu. Yksi kaverini osti sen matkakuuntelemisiksi Lappiin vuonna '05. Levy herätti neljä kysymystä: 1) ketkä urpot tekevät sellaisia lauluja? 2) ketkä urpot vielä levyttävät niitä? 3) kuka urpo rupeaa myymään sitä levyä, ja 4) millainen vihoviimeinen urpo pitää olla ostaakseen sen levyn? Sillä ei ole mitään muuta hyvää kuin Paviaanijenkka. Ja sekin on hyvä vain aamuyöllä.
"You don't have to be black to be a nigger. Being born penniless also makes you an outlaw." -Ronnie van Zant
         Row, row, row thy boat gently down the stream. Oh Charon, hast thou ever know'd that Death is but a dream?
Hyviä emme ole, pahoiksi emme halua tulla - olkaamme siis rumia!

Poissa Hyde

 • deadpan
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Velho
 • six gunshots
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Last.fm
« Vastaus #18 : Huhtikuu 08, 2008, 12:36:27 »
Kuhan kiusasin. Luulin tosin, että vedit Paviaanijenkankin hatustasi ja sen löytyminen Last.fm:stä oli yhteensattumaa mutta näköjään totuus oli ihmeellisempi tällä kertaa.

...jos sitä vähän aiheesta itsestäänkin jotain yrittäisi. Tosiaan Last.fm:ssä on sijaittu sitten niiden aikojen kun sen nimi vielä oli Audioscrobbler. Ja voinkin saman tien nostalgisoida sitä kuinka oli niiiiiiiin paljon parempi suositussysteemi niihin aikoihin, minulla on yhä muistissa vanhojen aikojen suositussivu millä oli noin neljä kertaa niin paljon suosituksia kuin nykyisellä ja suurin osa siellä aikanaan suositetuista bändeistä on tätä nykyä olennainen osa soittolistaani. Ei ne vaan enää osaa. Tsch.

Mutta tästä huolimatta uusien bändien löytämiseen Last.fm toimii edelleen. Radioasemia ei ole tullut oikein koskaan koetettua, mutta jo similar artistsilla tai jonkun tagin alla olevilla bändeillä pääsee pitkälle. Ja on ehtinyt käydä niinkin, että muuan ihminen tuli täysin spontaanisti mainostamaan shoutboxiini bändiä, joka kuulosti kuulemma Nine Inch Nailsilta bongattuaan minut viimeisimmistä NINin kuuntelijoista. Oli muuten hyvää settiä se.

Tuo sosiaalinen puoli tekeekin Last.fm:stä miellyttävän paikan. On tullut harrastettua sitäkin, että etsii ihmisen, jolla on suhteellisen samansorttinen musiikkimaku ja koettaa jotain tämän listoilta. On toiminut sekin. Vaikka jotain hämärää tuossa tasterin ja naapurien toiminnassa on, yhdessä välissä tuntui siltä että ei tarvinnut kuin ykkösartisti olla sama niin heti oltiin naapuria. Kiinnostaisi tietää, miten sen laskevat.

(Ja tokihan valehtelisin, jollen myöntäisi, että sisäinen tilastotieteilijäni kirmaa kukkaniityillä silkasta riemusta aina nähdessään uusimmat chartit.)
[01:17] <34gL3> why there are no cheats for real life?

Poissa Wemia

 • Hupsu.
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • ?
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Last.fm
« Vastaus #19 : Huhtikuu 11, 2008, 19:25:22 »
Last.fm is pure love, ahh.

En muista yhtään mistä löysin tämän sivuston mutta rakkautta se oli eka silmäyksellä! Tunnus mulla on ollut tuolta -06 loppuvuodesta ja kappaleita tullut kuunneltua *tsekkaa* 35,983! Ja kaikki ihan puhtailla jauhoilla, iiriz is a true listener!

Musta on vain ihanaa kun voi aina nähdä mitä on kuunnellut ja kuinka paljon ja se Top Artists Overall <3 Ja näin sieltä voi myös nähdä että mitä kappaletta on tullut kuunneltua eniten kun en mä ainakaan ulkomuistista tuollaisia tiedä. Tykkään myös yhteisöistä ja siitä että sieltä tosiaan voi löytää uusia bändejä/artisteja kun vaan vähän vaivautuu surffailemaan! Ja  yksi mistä mä nautin paljon on tuo naapuriradion kuunteleminen aina kun on tylsää!

Last.fm on mulla aina päällä, miksi sitä nyt aukaisisi ja sulkisi ees taas? Eli kaikki skroppautuu!

Sivustolta löytää myös todella helposti (heh, minä ainakin) samanhenkisiä (musiikissa) tyyppejä ja eikun a friend request! :) Löysin yhden tämän hetken parhaimmista nettituttavistani sieltä, kun huomattiin että ollaan molemmat sikaisoja McFly faneja!

Hah en sanoisi olevani addiktoitunut. Aina en nimittäin edes muista katsoa niitä joka viikkoisia listoja!

Jotenkin tuntuu että tämä last.fm on vasta laskeutumassa tänne suomalaisten tietoisuuteen. Suurin osa käyttäjistä tuntuu olevan brasilialaisia orsomething!
Oisinpa luolassa rosvoklaanin, oisinpa rohkea intiaani!

Poissa Steelsheen

 • Narsissisti
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • not your girl
  • Imaginary
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Last.fm
« Vastaus #20 : Huhtikuu 17, 2008, 21:44:46 »
Juu, olen aivan addiktoitunut :D Olen ollut Last.fm:n käyttäjä nyt reilun vuoden ja tähän mennessä mitään hirmuhuonoja kokemuksia ei ole ollut. Myönnän toki, että vähän "harrastukseni" on vaikuttanut musiikinkuunteluuni, ehkä kuuntelen vähän enemmän musiikkia kuin kuuntelisin ilman last.fm:ää, mutta kamalasti en (ainakaan enää ^^) nirsoile kuunteluni kanssa sillä perusteella, että nyt tilastoille tapahtuu jotain. Ja kärjessä näyttävät olevan ihan oikeat artistit/bändit, joita kuuntelisin muutenkin eniten. Cd-kuuntelu on toki vähentynyt, mutta kun cd-soitin takkuilee nykyään niin mahdottomasti muutenkin, niin ei sitä ehkä jaksaisi muutenkaan.

Olen parantumaton tilastofriikki ja minusta on kiinnostavaa nähdä mitä kuuntelen minkäkin verran. Olen myös löytänyt ihan mielenkiintoista musiikkia last.fm:n kautta. Radioita toki voisi kuunnella enemmänkin, mutta jotenkin niiden kanssa tulee aina oltua vähän nirsolla linjalla. Silloin tällöin kuitenkin on ihan kätevää laittaa joku tag-radio soimaan ettei tarvitse omasta soittimesta jaksaa hakea fiilikseen sopivaa musiikkia.

Ja tervetuloa stalkkaamaan :D
"If people don't know what you're doing, they don't know what you're doing wrong."

Tähtikirkas

 • Ankeuttaja
Vs: Last.fm
« Vastaus #21 : Huhtikuu 23, 2008, 17:42:35 »
Oon ollut last.fm:ssä tällä nykyisellä nimimerkillä tammikuusta alkaen. Eri nimimerkki on kyllä ollut ennen, mutta poistin sen väliaikaisesti ja tein nyt uuden. Tähän jää aika kiitettävästi koukkuun, että tulee jonkun verran kuunneltua viikoittain eri artisteja. En tuppaa itseäni minkään erityisen genren kuuntelijaksi kun kuuntelen laidasta laitaan. Saa pyytää kaveriksi, jos haluaa.

http://www.last.fm/user/Keinutuoli/

Poissa Crying

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Whii
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Last.fm
« Vastaus #22 : Toukokuu 03, 2008, 17:24:57 »
Yay, olin ennen addiktoitunut tähän sivustoon. Kirjauduin sivustolle viime kesänä ja jäin heti koukkuun. Kesällä en oikeastaan tehnyt mitään muuta kuin olin koneella ja samalla kuuntelin valtavan määrän musiikkia.

No, jotenkin innostukseni on loppunut, osasyynä oma perfektionismini. Itselläni on suhteellisen paljon musiikkia, mutta ei monilta artisteilta/bändeiltä. Kuulostaa naurettavalta, mutta en pitänyt listoistani kun päähäni oli tullut ajatus, että kaikkien soitettujen a/b kappaleiden lukumäärä täytyy olla ainakin sata, ja lisäksi listojen täytyy olla kauniita eikä mikään a/b saa olla liian hallitseva. Toinen asia mikä alkoi ottaa päähän oli se että huomasin kuuntelevani enemmän musiikkia kuin ilman last.fm:ää olisin kuunnellut (mikä tarkoitti että vietin aivan liikaa aikaa netissä ja koneella). Lisäksi kuuntelin tiettyjä artisteja sen takia että sain listat näyttämään paremmalta (järkyttävää :D). Erityisesti kesällä ärsytti kun last.fm ei suostunut toimimaan kunnolla (muilla varmaan samat ongelmat).

Hyviä puolia olivat tilastot tietenkin, tykkään muutenkin lajitella ja analysoida aina kaikkea joten last.fm on siinä mielessä mukava. Lisäksi last.fm avarsi hieman musiikkimakuani, tai oikeastaan löysin vain uusia musiikkituttavuuksia.

Koneellani on vielä last.fm mutta en pidä sitä päällä joten kappaleet eivät ilmesty sivuilleni. Tarkoitukseni on poistaa sivuni kunhan tässä jossain kohtaa ehdin.
And they dream in their sleep

Gluubori

 • Ankeuttaja
Vs: Last.fm
« Vastaus #23 : Toukokuu 03, 2008, 23:42:21 »
Tänään tein tunnuksen tuonne Last. FM:ään. Ensivaikutelmalta vähän sekava, tai sitten en vaan osaa käyttää. Nimimerkkini on Glub , mutta ketään se ei taida kiinnostaa, mutta anyway. Saa pyytää kaveriksi jos haluaa. Itsellä alkoi f-secure huutaa kun asensin tuon "seuranta" ohjelman. Johtunee kait siitä että torjuntaohjelma on Vauhkomielen totuustutkan tasolla. Eli hyvin herkkä.

EDIT: Voisiko joku kertoa miksei kappale tiedot näy profiilissani, kaiken maailma plug-init on ladattu jne. Ja se Scrobling juttu on päällä, en ymmärrä.

EDIT 2: Noniin tsajajajajajajajajajajajajajajajajajajaaa sain tuon plugin asennettua. Nyt pelittää ^^
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 04, 2008, 12:28:12 kirjoittanut Gluubori »

Poissa Lady Asensio

 • Nilkanvilauttaja niinikään
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • DH luettu 9.12, KV 11.3
 • Pottermore: HeartWitch62
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Last.fm
« Vastaus #24 : Toukokuu 04, 2008, 00:43:52 »
EDIT: Voisiko joku kertoa miksei kappale tiedot näy profiilissani, kaiken maailma plug-init on ladattu jne. Ja se Scrobling juttu on päällä, en ymmärrä.

Olethan kirjautunut tietokoneen last.fm -ohjelmistoon?
Itselläni on joskus tullut kappeletiedot vuorokauden viiveellä, mutta silloin ohjelmistossa oli jokin vika.
Mun blogi: http://www.pointblog.fi/?go=milluska    (HUOM! OSOITE HIEMAN MUUTTUNUT)
Vuoden 2008 kotitonttu  tässä, terve!

Gluubori

 • Ankeuttaja
Vs: Last.fm
« Vastaus #25 : Toukokuu 05, 2008, 17:39:14 »
Kummaa... Eilen illalla Last.FM sanoi että olen kuunnellut Turisasta niinkuin olin tehnyt, mutta tänään iltapäivällä kappaletiedot samat kuin eilen noin kello kolmen aikoihin...

Poissa Asoalian

 • : W
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Last.fm
« Vastaus #26 : Toukokuu 06, 2008, 17:46:36 »
Kummaa... Eilen illalla Last.FM sanoi että olen kuunnellut Turisasta niinkuin olin tehnyt, mutta tänään iltapäivällä kappaletiedot samat kuin eilen noin kello kolmen aikoihin...

Last.FM päivittyy joskus aika hitaasti, niin että se rekisteröi kuunnellut biisit vasta monta päivää sen jälkeen kun ne on kuunnellut ja sitten ne kerralla tulevat siihen. Itsekin ihmettelin sitä, että kuunnellut biisit eivät näy missään, joskus, mutta parin tunnin päästä ne sitten ilmestyivät sinne. ^^

// Tulipa tässä muuten mieleen, että jos kuuntelee samaa biisiä repeatilla, scrobblaako se sen joka kerta erikseen vai vain kerran? Minulla se nimittäin laskee ja ilmoittaa samaa biisiä toistolla kuunneltaessa sen vain kerran ja olen miettinyt että tekeekö se samalla lailla muillakin.
"You think that's hard? Try auditioning for Baywatch
and being told they're going in another direction."

Poissa Seireeni

 • Kielipoliisi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • 17 seconds is all you need
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Last.fm
« Vastaus #27 : Toukokuu 06, 2008, 20:41:45 »
Tulipa tässä muuten mieleen, että jos kuuntelee samaa biisiä repeatilla, scrobblaako se sen joka kerta erikseen vai vain kerran? Minulla se nimittäin laskee ja ilmoittaa samaa biisiä toistolla kuunneltaessa sen vain kerran ja olen miettinyt että tekeekö se samalla lailla muillakin.

Kyllä sen biisin pitäisi joka kerran näkyä siellä listoilla (ts. peräjälkeen, yksitellen), olipa sitä kuunneltu kaksi tai kaksitoista kertaa. Last.fm kyllä bugittaa muutenkin niin usein ja pahasti, etten ole tuosta kovin yllättynyt :P Ärsyttäväähän tuo toki on. Kannattaa ensin tsekata FAQ:sta, olisiko siellä ohjeita vastaavalle tilanteelle, ja jos ei ole, ottaa yhteyttä ylläpitoon. Tai sitten voit odotella, josko tilanne paranisi ajan myötä...

Itsellänikin Last.fm temppuili taajaan, mutta tuollaista tapausta ei tosin tullut koskaan vastaan.
Ja naamiaiset satumaan, ne on lopuillaan
Niin seireeni vei kuninkaan

tutkis

 • Ankeuttaja
Vs: Last.fm
« Vastaus #28 : Toukokuu 07, 2008, 12:00:39 »
Minä olen huomannut, että jos se biisi on repeatilla, niin se ei näy siinä listalla kuin kerran, mutta jos kuuntelee vaikka vaan muutaman sekunnin seuraavaa biisiä taikka pitää muuten pienen tauon ja sitten pistää uudestaan sen ekan biisin soimaan, niin sitten se kyllä listaa kaikki soittokerrat. Eli joku bugi siinä vissiin on, kyllä sen pitäisi ottaa ne kaikki. Tuo on kyllä aika ärsyttävää kun olisi paljon helpompaa jos ne vaan menisi sinne kun pistää sen repeatin päälle.

Enskuli

 • Ankeuttaja
Vs: Last.fm
« Vastaus #29 : Toukokuu 08, 2008, 18:54:18 »
Voi kyllä, käytän Last.fm:ää. Käyttäjänä oon ollut vuoden 2006 helmikuusta, eli yli kaks vuotta nyt. Tosin noin vuosi sitten resetoin listat, koska musiikkimaku oli muuttunut. Tästäpä sitten pääsee tsekkailemaan mun listoja. Saa pyytää kaveriksi ihan vapaasti.

Last.fm aiheuttaa addiktiota, ainakin mulle. Tykkään katsella mitä muut kuuntelee, niin tutut kuin tuntemattomatkin. Muiden listoja selailemalla saattaa helposti löytää uusia mielenkiintoisia bändejä. Joiltakin artisteilta/bändeiltä saa myös ladata ilmaiseksi biisejä koneelle, joten tutustuminen käy melko helposti. Muutamia bändejä on tuota kautta tullut löydettyä.

Rakastan myös tuijotella omia listoja, kuinka paljon mitäkin on tullut kuunneltua. Ja joka viikko odotan top-10 listan päivittymistä :D Joskus tuli mietittyä paljonkin, että voinko nyt kuunnella jotain bändiä/artistia, koska se sitten näkyy listoilla enkä halua sitä. Onneksi tuosta on päästy yli ja voi vapaasti kuunnella mitä haluaa.
Joskus ärsyttää, kun last.fm tykkää temppuilla niin paljon, mutta nyt ei ole vähäänaikaan sattunut mitään kamalaa. Kerran näkyi että olisin kuunnellut jotain bändiä mistä en ollut koskaan edes kuullut mitään :D Ja joskus saattaa olla, että kuunnellut biisit ei heti ilmesty sinne, mutta onneksi ne yleensä pian kuitenkin näkyy listoilla.

Mutta Last.fm on hauska ja hyödyllinen paikka, vioistaan huolimatta.

Poissa Lady Asensio

 • Nilkanvilauttaja niinikään
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • DH luettu 9.12, KV 11.3
 • Pottermore: HeartWitch62
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Last.fm
« Vastaus #30 : Toukokuu 15, 2008, 22:53:22 »
Nyt on jotain häikkää. Itselläni ei scrobblaa nyt vaikka tagit on kunnossa. Ongelma alkoi kun piti laittaa läppäri lepotilaan, mutta ilmeisesti klikkasin vahingossa "käynnistä uudelleen". Nyt tuntuu ettei last.fm-ohjelmisto ole yhteydessä wmp:en, sillä se last.fm:n kirjafutuminen ei avaudu kun avaa wmp:n. Joudun itse etsimään sen last.fm-ohjelman ja vaikka kirjaudun, tulee vain se oma etusivu eikä scrobblaa.
Mun blogi: http://www.pointblog.fi/?go=milluska    (HUOM! OSOITE HIEMAN MUUTTUNUT)
Vuoden 2008 kotitonttu  tässä, terve!

Poissa Kartanon kummitus

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Last.fm
« Vastaus #31 : Toukokuu 16, 2008, 11:48:38 »
Nyt on jotain häikkää. Itselläni ei scrobblaa nyt vaikka tagit on kunnossa. Ongelma alkoi kun piti laittaa läppäri lepotilaan, mutta ilmeisesti klikkasin vahingossa "käynnistä uudelleen". Nyt tuntuu ettei last.fm-ohjelmisto ole yhteydessä wmp:en, sillä se last.fm:n kirjafutuminen ei avaudu kun avaa wmp:n. Joudun itse etsimään sen last.fm-ohjelman ja vaikka kirjaudun, tulee vain se oma etusivu eikä scrobblaa.

Teeppäs seuraava: Avaa WMP, valitse Työkalut ja sieltä Laajetukset. Laita ruksi Last.fm plugin kohdalle. Pitäisi toimia :3

Poissa Zaira

 • 42
 • Valvojaoppilas
 • *
 • ^o^
  • Ei mitään nähtävää täällä
 • Pottermore: LumosDragon46
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Last.fm
« Vastaus #32 : Kesäkuu 12, 2008, 23:41:27 »
Jotain todella outoa on nyt tekeillä tämän minun sivustoni kanssa. Resetoin listat ja tagit 8. päivä. Tagit nollaantui, samaten listat, mutta nyt nuo listat näyttävät aivan päin peetä. Kappaleita olen kuunnellut sen jälkeen 210, mutta overall chartit näyttävät siltä kuin ne eivät olisi nollaantuneet ollenkaan ja näyttävät aika kivoja lukemia.

Että tällaista. Kummastuttaa suunnattomasti.

//Hmmh. Nyt ne on, jei.
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 20, 2008, 13:11:42 kirjoittanut Zaira »
"When I lead the big patient rebellion, Voldemort here is the first to go."
[The pessimist sees difficulty in every opportunity.
The optimist sees the opportunity in every difficulty. -Winston Churchill]

Viivih

 • Ankeuttaja
Vs: Last.fm
« Vastaus #33 : Kesäkuu 25, 2008, 11:51:30 »
Mulla oli Last.fm ennen koneessani, mutta loppujen lopuksi hermostuin totaalisesti siihen. Se sai pari kertaa koneeni ihan sekaisin eikä päivittänyt biisejäni. Lisäksi en voinut kuunnella mitään ilman että kaverini näkivät, ja jos kuuntelin jtn "erilaista" siitä tuli heti kuittailua. En muutenkaan osannut käyttää sitä joten siinä se :'D . Kyllähän se ihan kiva välillä oli kun näkyi Galleriassa, mutta kuten jo tuossa totesin ei voinut kuunnella mitään outoilua. Olihan se kivaa että pystyi näyttämään ihmisille mitä kuuntelee ja näin. Silti en niinkään pitänyt siitä.

Poissa Kartanon kummitus

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Last.fm
« Vastaus #34 : Heinäkuu 18, 2008, 18:49:01 »
^olisithan voinut painaa Scrobbling off, niin "oudot" biisit eivät olisi joutuneet sivuille :D

Itse olen käyttänyt Lastia n. pari vuotta. Kerran olen nikkiä vaihtanut ja nollannut listat. Tällä hetkellä saan kaiken kuuntelemani musiikin sivuille mikä on tietenkin ihan parasta kun olen niin koukussa kys. ohjelmaan. n.n Kannettavalla kun kuuntelen~ Lastin kautta olen löytänyt paljon uusia bändejä. Radiot ovat todella käteviä, mutta monet suosituimmat tagit ovat kyllä kaukaa haettuja. Ryhmätkin ovat kivoja, mutta niitä harvemmin jaksan stalkata kun kuulun niin moneen.

Sivusto muutti eilen ulkoasuaan. Mitä pidätte tästä uudesta versiosta? Minusta se on ihan kivannäköinen, mutta toisaalta vähän sekava...

« Viimeksi muokattu: Toukokuu 01, 2012, 17:45:03 kirjoittanut Kartanon kummitus »

Poissa Briette

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Last.fm
« Vastaus #35 : Heinäkuu 18, 2008, 19:26:59 »
Itselläni oli taukoa last.fmstä tässä koko kevään, koska kyseinen paikka rupesi vammaamaan ja kahden kuukauden jälkeen hermoni loppuivat kesken ja poistin tunnuksen. Nyt kuitenkin tein uuden, koska eräs kaveri valitti beta-veriosta. Kieltämättä, en pidä siitä ja tavallaan kuitenkin pidän, mutta ennen se oli ehkä selkeämpi. Nyt se on ehkä tyylikkäämpi, mutta nah, ei oikein innosta.

Pystyykö kyseisestä paikasta muuten poistamaan jotain yksittäisiä kappaleita listoilta? Mietin tätä jo joskus aikaisemmin, mutten koskaan löytänyt ratkaisua, joten. Sieltä kun huvittaisi toisinaan poistaa jotain noloimpia kappaleita. Vaikka, ei se enää varsinaisesti haittaa, kuuntelen mitä kuuntelen ja jos joku repeää pahasti niin antaa mennä :'dd

Kuitenkin ohjelma on aivan mahtava ja kiva seurailla mitä kuuntelee milloinkin ja kuinka paljon sitä musiikkia tuleekaan kuunneltua. Lisäksi ne kaverit ja muut on hauskoja ja se että siinä on se mittari, joka ilmeisesti katsoo kuinka paljon samoja artisteja/bändejä kuuntelee. Sitä kautta myös tutustunut uusiin ihmisiin ja bändeihin. Eli tosiaan, tykkään paikasta ja jos joku haluaa, niin minuthan saa lisätä kaveriksi, vaikka silloin olisi toki kiva tietää, kuka ihminen on kyseessä =)) Nick on tosiaan hollow_bird.

// oh, kiitokset Kartanon kummitukselle =))
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 18, 2008, 23:26:37 kirjoittanut Briette »
i only show you what i want you to see

Poissa Zaira

 • 42
 • Valvojaoppilas
 • *
 • ^o^
  • Ei mitään nähtävää täällä
 • Pottermore: LumosDragon46
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Last.fm
« Vastaus #36 : Heinäkuu 18, 2008, 20:03:34 »
Sivusto muutti eilen ulkoasuaan. Mitä pidätte tästä uudesta versiosta? Minusta se on ihan kivannäköinen, mutta toisaalta vähän sekava...

Tätä uudempaa versiota on tullut testailtua tuossa jo parin viikon ajan ja voin sanoa olevani tyytyväinen lopputulokseen. Alkuun se oli minullekin vähän sekava, mutta pikaisen totuttelun jälkeen totesin pitäväni.

Parempaa tässä versiossa on ainakin tuo overall chartit, joiden ei enää tarvitse odottaa päivittyvän koko viikkoa. Nyt sitä vain enää kyttäilee mikä nousee minkäkin yli koko ajan XD Hyviä puolia tässä uudessa versiossa on paljonkin, mutta nuo huonot puolet tuppaavat häiritsemään. Ensinäkin se, että profiili-sivulla ei enää ole naapureita näkyvillä vaan ne on erillisen linkin takana, shoutbox on alhaalla, se soitin juttu on liian silmiinpistävä ja vähän turhakin ainakin minun makuuni, ulkoasu matkii hieman facebookia mm. se nicki-kuva homma... About me-osio tuli sentään ylemmäs, kun siitä valitin, kuten varmaan aika moni muukin..

Alkuun tuo library-hommakin ärsytti, mutta nyt kun siihen on tottunut, niin se on aika hyvä. Hyvää on myös sekin, että itse pystyy poistamaan jonkun bändin, eikä tarvitse resetoida koko profiilia. Hyvää on myö se, että loved tracks-it voi nyt nähdä profiilissa, jee. Ja tuo tag-osio on aivan mahtava.

Joten jollain lailla tyytyväinen olen, vaikka paljon voisi ehkä muokatakin. Mutta ehkä tähän tottuu, kun tarpeeksi käyttää :)

Vai tuli tämä uusi versio eilen käyttöön? Tajusin nimittäin vasta tänään, kun ajattelin mennä katsomaan vanhempaa versiota, mutta yllätyin kun tämä uusi ilmestyikin nenäni eteen..
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 19, 2008, 15:18:01 kirjoittanut Zaira »
"When I lead the big patient rebellion, Voldemort here is the first to go."
[The pessimist sees difficulty in every opportunity.
The optimist sees the opportunity in every difficulty. -Winston Churchill]

Poissa Kartanon kummitus

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Last.fm
« Vastaus #37 : Heinäkuu 18, 2008, 22:19:43 »
Lainaus
Alkuun tuo library-hommakin ärsytti, mutta ny kun siihen on tottunut, niin sen on aika hyvä. Hyvää on myö s sekin, että itse pystyy poistamaan jonkun bändin, eikä tarvitse resetoida koko profiilia. Hyvää on myö se, että loved tracks-it voi nyt nähdä profiilissa, jee. Ja tuo tag-osio on aivan mahtava

Oho :O Tämähän on tosi kätevä. Olenkin toivonut tälläistä, että saisi noin helposti pois jonkun artistin jos se jää vaivaamaan.

Lainaus
Pystyykö kyseisestä paikasta muuten poistamaan jotain yksittäisiä kappaleita listoilta?
Pystyy kun klikkaa juuri kuunneltujen biisien listan kohtaa, niin sieltä pitkästä luettelosta voit poistella. Nyt tuo näyttää listassa kaikki biisit mitä on kuunnellut siitä lähtien kun on ohjelmaa käyttänyt/nollannut.

Sivusto muuttui kyllä mukavemmaksi uudistuksen myötä :D
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 19, 2008, 12:57:04 kirjoittanut Kartanon kummitus »

Poissa Asoalian

 • : W
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Last.fm
« Vastaus #38 : Heinäkuu 21, 2008, 18:19:28 »
Sivusto muutti eilen ulkoasuaan. Mitä pidätte tästä uudesta versiosta? Minusta se on ihan kivannäköinen, mutta toisaalta vähän sekava...

Minä en tykkää siitä uudesta versiosta yhtään. Voi kyllä olla että sitten kun siihen tottuu, niin siitä rupeaa pitämään, mutta kun ei sieltä löydä mitään. Olin aluksi ihan wtf missä on shoutbox ja se ja se toiminto. Ja olen kyllä edelleen ^^ No, shoutboxin kyllä löysin mutta muuten olen vielä aika hukassa. Sitäpaitsi jotenkin tuo tuntui muuttuneen paljon hitaammaksi, sivulta toiselle pääsemiseen meni tuplasti se aika kuin vanhalla versiolla.
"You think that's hard? Try auditioning for Baywatch
and being told they're going in another direction."

Roheha

 • Ankeuttaja
Vs: Last.fm
« Vastaus #39 : Heinäkuu 21, 2008, 22:35:30 »
Niinpä, tuo uus versio on ärsyttävä .s En vieläkään tajuu mistä löydän ne kuunneltuimmat kappaleet .p Mutta eiköhän siihen totu.
Oikeastan, kun se tuossa on esillä, niin onhan se hienonpi. Ja varmasti helpompi, sitä vaan on totuttu katselemaan vanhaa mallia.

Muuten tuo on aivan mahtava keksintö, katselee vaan, mitä sitten tuleekin kuunneltua eniten .) Kauheeta vaan, ku ihan läpällä kuuntelee jotain tyhmää, ja unohtaa laittaa offille, niin kaikki näkee sen, ennen kuinehditmennä poistamaan .D
Mutta juu. Onneksi on keksitty, en selviäisi ilman. Tai no joo, selviäisin, mutta ihana.

Poissa Zaira

 • 42
 • Valvojaoppilas
 • *
 • ^o^
  • Ei mitään nähtävää täällä
 • Pottermore: LumosDragon46
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Last.fm
« Vastaus #40 : Heinäkuu 21, 2008, 23:21:47 »
Lainaus
Sitäpaitsi jotenkin tuo tuntui muuttuneen paljon hitaammaksi, sivulta toiselle pääsemiseen meni tuplasti se aika kuin vanhalla versiolla.

Ai, voi olla. En oo kiinnittäny huomiooo tohon hitauteen. Siihen kyllä kiinnitin huomioni, että kun ite käytän pääsääntöisesti Safaria nettiselaimenani, niin Safari saa useimmiten jonkuu kohtauksen last.fm:n takia ja joutuu sulkemaan koko roskan. Sen takii jouduin asentamaan firefoxin koneelleni vain käyttääkseni lastia...
"When I lead the big patient rebellion, Voldemort here is the first to go."
[The pessimist sees difficulty in every opportunity.
The optimist sees the opportunity in every difficulty. -Winston Churchill]

Poissa Asoalian

 • : W
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Last.fm
« Vastaus #41 : Heinäkuu 22, 2008, 15:01:26 »
Ai, voi olla. En oo kiinnittäny huomiooo tohon hitauteen. Siihen kyllä kiinnitin huomioni, että kun ite käytän pääsääntöisesti Safaria nettiselaimenani, niin Safari saa useimmiten jonkuu kohtauksen last.fm:n takia ja joutuu sulkemaan koko roskan. Sen takii jouduin asentamaan firefoxin koneelleni vain käyttääkseni lastia...

Minä käytän juuri tuota firefoxia ja sillä se on hidas. Jopa hitaampi kuin silloin kun käytin Last.FM:ää vielä Internet Explorerilla ja huonolla ja hemmetin hitaalla koneella. Ja se on jo aika hyvä saavutus... mutta ehkä tuo tuosta nopeutuu. Not.

Lainaus
Kauheeta vaan, ku ihan läpällä kuuntelee jotain tyhmää, ja unohtaa laittaa offille, niin kaikki näkee sen, ennen kuinehditmennä poistamaan .D

Minä taas en koskaan laita scrobblausta offille vaikka kuuntelisinkin jotain randomia. Ehkä kyllä pitäisi, sen verran paljon kuuntelen kaikkea outoa mutta ei voi mitään :)
"You think that's hard? Try auditioning for Baywatch
and being told they're going in another direction."

Poissa Tibby

 • kotitonttu
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Can I have a look at Uranus too, Lavender?
  • LiveJournalini
Vs: Last.fm
« Vastaus #42 : Heinäkuu 23, 2008, 02:21:15 »
Last.fm:stä sain tietää puolisen vuotta sitten. Rekisteröidyin sinne, muokkailin profiiliani innoissani ja tutkin ylipäätänsä koko paikkaa suurella mielenkiinnolla. Vähitellen se into vähän hiipui, mutta tulee siellä käytyä silloin tällöin esim. hyväksymässä kaveripyyntöjä, tai muuten vain tutkimassa mitä on tullut viime aikoina kuunneltua.

Uudesta ulkoasusta en osaa oikein vielä sanoa hyvää enkä pahaa. Ensiksi olin ihan puulla päähän lyöty, kun kirjauduin sinne ja koko paikka oli kokenut muodonmuutoksen. En tajunnut mistään mitään ja kyselin kavereilta messengerissä neuvoa, että mites tämä paikka toimiikaan. Jotain selkoa tuon uuden last.fm:n käyttämiseen on nyt viime päivinä onneksi tullut, mutta vähän vaikealta sen käyttö vieläkin vaikuttaa. Mutta ehkä se tästä pikku hiljaa...

Muutama kuukausi takaperin ärsyynnyin tosi pahasti siitä, kun kuuntelin muutamaa biisiä jatkuvalla toistolla, mutta last.fm päätti sitten rekisteröidä sadan kerran kuuntelut yhdeksi kuuntelukerraksi. Vähän otti päähän, kun siellä luki että kerran olen kuunnellut jotain biisiä, vaikka todellisuudessa olin soittanut sitä putkeen yötä päivää. Tähän asiaan tuli kuitenkin muutos vähän aikaa sitten, nykyään last.fm rekisteröi kaikki kuuntelukerrat. Voin siis huoletta kuunnella biisejä toistolla, ja se merkkaa kaikkien kuuntelut.

Kauheeta vaan, ku ihan läpällä kuuntelee jotain tyhmää, ja unohtaa laittaa offille, niin kaikki näkee sen, ennen kuinehditmennä poistamaan .D
Minä taas en koskaan laita scrobblausta offille vaikka kuuntelisinkin jotain randomia. Ehkä kyllä pitäisi, sen verran paljon kuuntelen kaikkea outoa mutta ei voi mitään :)

Itsekkään en jaksa laittaa sitä ikinä offille, vaikka tuleekin kuunneltua vähän jotain oudompaa ja omasta musiikkimaustani poikkeavaa (tähän olen kyllä keksinyt senkin, että voin soittaa niitä oudompia biisejä jollain toisella musiikintoisto-ohjelmalla :D). Last.fm:ssä lukee kuitenkin kaikki Megaman kuunteluni, mutta mikäs siinä. :)
"There's no need to call me sir, Professor"

Poissa Hassu

 • Karkulainen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Last.fm
« Vastaus #43 : Heinäkuu 23, 2008, 09:53:11 »
Juu minäkin olen eksynyt tuonne kyseiseen paikkaan nimellä amannnda(saa pyytää kaveriks tai laittaa viestiä shouttiin ^^). Olen ollut rekisteröityneenä jo pidemmän aikaa, mutta tämän ohjelman latasin vasta pari päivää sitten. En tosin vielä osaa käyttää paikkaa kovin hyvin, jotenjoten opiskellaan :D Niin ja Scrobblea ei ikinä pois päältä vaikka kuuntelis mitä :D

//Ääk! Olen joutunut Vuotis-stalkkauksen uhriksi!
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 28, 2008, 13:47:15 kirjoittanut Hassu »
| Neville Longbottom vuosimallia 2008 | Hymiöiden liikakäyttäjä vuosimallia 2009 | Luuleeko ravut että kalat osaa lentää? |

Poissa Steelsheen

 • Narsissisti
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • not your girl
  • Imaginary
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Last.fm
« Vastaus #44 : Heinäkuu 25, 2008, 22:57:57 »
Hih, minä jossain määrin jopa viihdyn uuden version kanssa nyt kun olen sen kanssa aikani saanut pelata (ja nyt kun siinä on taas paint it black -vaihtoehto!). Olin kai ollut niin aktiivinen f5:n painelija aikaisemmin että näytin aktiiviselta käyttäjältä ja pääsin testaamaan "uutta last.fm:ää" jonkun puolitoista viikkoa ennen kuin siitä tuli julkinen. Eniten tykkään kyllä ehdottomasti siitä, että nyt tilastot päivittyvät reaaliaikaisesti <3 toisaalta, nyt niiden tuijottamiseen menee sitten vielä enemmän aikaa kuin ennen, ne 3/6/12 kk:n kuunnelluimmatkin kun ovat nyt niin helposti käsillä.
"If people don't know what you're doing, they don't know what you're doing wrong."

Gluubori

 • Ankeuttaja
Vs: Last.fm
« Vastaus #45 : Heinäkuu 25, 2008, 23:57:53 »
Itsekkin tykkään tästä uudesta versiosta enemmän kuin vanhasta. Helpompi käyttää yms. kivaa 8)

Poissa Zaira

 • 42
 • Valvojaoppilas
 • *
 • ^o^
  • Ei mitään nähtävää täällä
 • Pottermore: LumosDragon46
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Last.fm
« Vastaus #46 : Heinäkuu 26, 2008, 00:22:00 »
Oh, sinäkin Steelsheen. Kohtalontoveri XD

Juu, mäkin huomasin, että paint it black oli tullu takasin. Olin aika positiivisesti yllättynyt joskus kymmenen jälkeen kävin katsomassa, kun paria tuntia aikaisemmin paikka oli ollut vielä haäiritsevän punainen.

Minäkään en ota scrobblia koskaan pois päältä kuuntelin sitten mitä tahansa. Musiikkimakuni kun on outo muutenkin...


"When I lead the big patient rebellion, Voldemort here is the first to go."
[The pessimist sees difficulty in every opportunity.
The optimist sees the opportunity in every difficulty. -Winston Churchill]

Livvy

 • Ankeuttaja
Vs: Last.fm
« Vastaus #47 : Heinäkuu 27, 2008, 18:35:59 »
Yeah, kyllä löytyy.
No eilen hommasin kun jouduin viimein kiristyksen uhriksi.
Ystäväni sitten tuli vinisemään että miks sulla ei oo lastia, hommaa se tai en enää puhu sulle! *huoh* naiset on ihan hemmetin vaikeita kun ne haluaa olla vaikeita! *viheltelyä* ja minuahan ei sitten lasketa mukaan *kaunis hymy*

Mutta anyway, alku vaikeuksien jälkeen sain koko syteemin toimimaan. Tosin se anto mulle jotain ihme bändejä joita en ees kuuntele. Ne oli jotain mun siskon biisejä joita se oli kuunnellu varmaan miljoona kertaa. Ja sitten piti poistaa koko lista ku erikseen ei suostunu poistaa.
Ja sitten sen jälkeen se ei suostunu näyttää mitään. Olin jo repiä hiukseni irti kunnen suutuspäissäni menin sammuttaa koko paskan. Päätin että en rupee enää puol kymmenen aikaan illalla tappelee sen kanssa.

Ja aamulla menin kokeilee uudestaan ja ei toiminu taaskaan. Minä jo itken täällä verta että eikö tämä perhana toimi. Ja nyt mulla oli kaks nalkuttaajaa yhden sijaan valittamassa et mun biisit ei siellä näy. No eipä sitä oikein voinu muuta tehdä ku rukoilla, kirota ja säätä jotain samaan aikaan ja tätädää, se rupes toimimaan.

No tällä hetkellä en oo kauheesti biisejä kerenny kuuntelemaan mutta hei sain ton varsinaisesti toimimaan vasta tänään.
Ja nyt toi on melko j-rock pitosta, *köh* ei ookkaan ku jrock musaa. No ei voi mitään, en kuuntelekkaan paljon mitään muuta.

Mutta tunnus siellä on Lydia-chan ja saa lisätä jos haluaa.

Poissa Lemmonleikko

 • Tom
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Velho
 • Soulshine!
  • Herra Hahmo
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Last.fm
« Vastaus #48 : Heinäkuu 27, 2008, 22:10:28 »
Håh håijaa, johan oli itsellenikin yllätys kun pari päivää sitten tsekkasin mestan ja olikin ihan ufona koko ulkoasu. Pääasia minullekin, että Paint it Black on takaisin käytössä ja musat listautuu. Kestää vain aina hiton kauan etsiä kaikki tutut hommat, mutta aikaapa on allakassa lisää.

Onhan tuossa kuitenkin monia kätevämpiä puolia kuin vanhassa systeemiossa, ei voi kiistää. Ja kun silmä tottuu, tuo on säännönmukaisempikin ja vähempi sekava. Noita kaikkia Library-hommia sun muuta en ole vielä sisäistänyt, mutta listojen takiapa minä sitä enempi käytän kuin jytän kuunteluun sitä kautta.

Samaa mieltä olen myös siitä, että scrobbleriahan EI kytketä pois päältä sinä ikänä. Minulta löytyy kaikkia ihme ysärijeejeitä, jos tässä talossa on kaverten kanssa nostalgisoitu, löytyy hulluina toistosoittoina biisejä, jos huomaan jonkun olevan hyvää harjoittelumateriaalia kitaran, basson, huuliharpun tai huilun soittoon... Enyan Caribbean Blue taitaa olla jopa kolmanneksi eniten kuuntelemani biisi, ja sitä soitin kahtena iltana, kun keksin siihen niin mojovan huuliharppukulun. Että silläviisiin. Itseäni varten minä ne listat siellä pidän, enkä ketään hurua. Ja jos joku huru kitisee, niin minä sanon sille, että sen tajunta on sulkeutunut eikä yhtään laaja. Mokoman ketkun.
"You don't have to be black to be a nigger. Being born penniless also makes you an outlaw." -Ronnie van Zant
         Row, row, row thy boat gently down the stream. Oh Charon, hast thou ever know'd that Death is but a dream?
Hyviä emme ole, pahoiksi emme halua tulla - olkaamme siis rumia!

Poissa moottorisaha

 • Voldemortisti
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • be loud, let your colors show.
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Last.fm
« Vastaus #49 : Heinäkuu 28, 2008, 20:29:39 »
KÄYTÄN. Ja olen addiktoitunut! Täysin.
Tai no, olin.
Yksi poikapuoleinen kaverini on ainoa, joka ymmärtää last.fm-addiktiotani, koska hänellä tilanne on (oli) aivan samanlaisia tuntemuksia. Ja menneessä muodossa puhun siksi, että vihaan sitä uutta beta-versiota, samoin kyseinen kaverini... Sydämeni lähes särkyi aluksi. Nyt siihen on alkanut tottua.

Rekisteröidyin last.fm:ään helmikuussa 2007, tosin puoleen vuoteen en osannut laittaa scroblausta päälle :D Tai olisin osannut jos olisin kunnolla yrittänyt.

Ennen beta-versiota last.fm oli aina auki istuessani koneella, ja päivittelin omaa profiiliani suunnilleen jokaisen biisin jälkeen. Rakastin katsoa kuinka kuuntelemani musiikki ilmestyi sinne ja näkyi kaikille. Oma ihanuutensa oli odottaa aina maanantaita ja viikon top chartseja. Nyt sitäkään iloa ei enää ole uuden version myötä.
Toisaalta pidän chartsien reaaliaikaisesta päivittymisestä, mutta nyt ei ole sitä jännittämisen iloa seuratessa, mikä bändi pomppaa seuraavana reippaasti ylöspäin.

Last.fm:ssä aion kuitenkin pysyä mukana, vaikken enää siellä niin ahkerasti pyörikään. Kyllä aina huomatessani, että jollakulla on profiili siellä, tsekkaan tyypin musamaun.
When you say it's dead and gone, yes, I know you're wrong

cheri

 • Ankeuttaja
Vs: Last.fm
« Vastaus #50 : Heinäkuu 30, 2008, 03:25:47 »
Last.fm kautta olen löytänyt varmaan suurimman osan nykyisistä suosikkibändeistäni; Aim, Aterciopelados, Bang Gang, Detektivbyrån, Firefox AK, IAMX, Love Spirals Downwards, Lunik, Morcheeba, Union of Knives...

En ole addiktoitunut itse sivuun, pelkästään siihen last.fm radioon. Sen on pakko olla koko ajan päällä, kun olen koneella. Rekisteröidyin 13/2/2006, nykyään rakkaalla lapsella on kaksi nimeä, Nocturnaze ja indyy. Kaksi nimeä siitä lähtien, kun lempigenreni alkoivat olla ristiriidassa toistensa kanssa. Hevarikauteni on varmaan suurimmaksi osaksi tullut päätökseensä, mutten halua unohtaa sitä kokonaan. -Insert randomia puolinostalgista vuodatusta yläasteen alkuajoilta tähän-

Tykkäsin enemmän vanhasta versiosta, mutta uuteenkin tottun kunhan käytän sitä enemmän. Uudessa versiossa on hyvä puoli se, että playlistoja voi näköjään olla monta. En tykkää siitä, että about me-osio on jätetty enemmän taka-alalle.

sirrrex

 • Ankeuttaja
Vs: Last.fm
« Vastaus #51 : Syyskuu 02, 2008, 18:04:35 »
Mulla on last.fm:n viharakkaussuhde. :----) Tunnuksen tein huhtikuussa, jolloin lasti ei millään toiminu tällä koneella, mikä ties sitä että mikään ei päivittyny sinne. Sain sen sit joskus heinäkuus toimimaan kunnolla ja siitä lähtien kauhee hervoton luukutus ollut meneillään.
En millään enää pärjäis ilman tota sivua ja kuolen jos se ei päivitä heti. Kyrsii vaan älyttömästi, kun melkei kellään kaverilla ei oo siellä tunnusta [tai jos onkin, ne ei käytä sitä ikinä] niin ei voi ikinä selostaa mitää siitä. :''D
Lastin takia mun kaverit onki busteedannu mua kuuntelemassa ties mitä Rihannaa, mikä käy kyllä vähän noloks, kun en sen ihan fani oo nii. XD Lisäks mulla kesti apaut sata vuotta saaha kuunneltua sieltä tosi nolot bändit ja piisit pois listoilta.

Nojoo, mut mitä mä täs enää selitän, ku ajatus katoo jokatoinen sekuntti ! Nickinä on sirrrex ja shoutboxiin saa huudella ja kaveriksi saa pitää lisätä. En pure.

Poissa Zafiro

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: NightFeather22
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Last.fm
« Vastaus #52 : Syyskuu 02, 2008, 19:20:33 »
Last.fm:ään tuli tässä rekisteröidyttyä noin pari viikkoa sitten ja ladattua se ohjelma, vaikka sitä olenkin suunnitellut jo ties kuinka kauan mutta parisen viikkoa sitten sain sen aikaiseksi. :)
Tässä parin viikon aikana on tullut Last.fm:n kautta tutustuttua moniin bändeihin, joihin en olisi varmasti muuten tutustunutkaan. Omien listojen (niin kuin myös kavereiden listojen) seuraaminen on addiktoivaa puuhaa ja siitä kyllä huomaa mikä on se kaikista ykkönen.
Listat ovat päivittyneet aina ajallaan, paitsi kerran ne eivät päivittyneet niin nopeasti kuin yleensä, vaan kaikki listat päivittyivät noin pari tuntia jälkeenpäin.

http://www.last.fm/user/Zafiros

Gluubori

 • Ankeuttaja
Vs: Last.fm
« Vastaus #53 : Syyskuu 13, 2008, 23:02:59 »
Itse tajusin vasta viime viikolla tuon radion hienouden, Ei tarvitse ATK tunneilla enää kuluttaa mp3:sen akkua, kun voi kuunnella omasta radiosta kaikki kivat biisit ^^

edit: resetoin last.fm:n
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 18, 2008, 17:29:23 kirjoittanut Glub »

Gluubori

 • Ankeuttaja
Vs: Last.fm
« Vastaus #54 : Syyskuu 28, 2008, 20:27:01 »
Saakos muuten Creativen mp3 soittimiin omaa plugia tai ohjelmaa joka seuraa kuunneltuja kappaleita? Ipodeihinhan tällainen kait on?

Poissa moottorisaha

 • Voldemortisti
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • be loud, let your colors show.
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Last.fm
« Vastaus #55 : Syyskuu 29, 2008, 13:35:59 »
Saakos muuten Creativen mp3 soittimiin omaa plugia tai ohjelmaa joka seuraa kuunneltuja kappaleita? Ipodeihinhan tällainen kait on?

Tuskinpa vaan saa. Tai no en sitten tiedä millainen uusi hieno versio sinulla on, itselläni on joku Creativen soitin ja en kyllä villeimmissäni unissanikaan kuvittelisi että tähän mitään pluginia saa :o
When you say it's dead and gone, yes, I know you're wrong

Poissa Asoalian

 • : W
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Last.fm
« Vastaus #56 : Syyskuu 29, 2008, 22:25:37 »
Noista MP3-soittimien plugineista puheen ollen, miten se iPod-scrobblaaja oikein toimii? Mistä sen voi ladata? Minulla oli se joskus koneella ja silloin se teki niin, että kerran scrobblasi kaikki kuunnellut biisit ja sen jälkeen se sanoi aina että nothing to scrobble, vaikka olin kyllä kuunnellut iPodiani. Nykyisellä koneellani ohjelmaa ei ole ollenkaan, koska en löytänyt sitä mistään Last.FM:n sivuilta enkä kyllä googlaamallakaan. Tai no, jonkun ohjelman löysin, mutta se ei toiminut. ^^
"You think that's hard? Try auditioning for Baywatch
and being told they're going in another direction."

Poissa Jealous

 • Vuotislainen
Vs: Last.fm
« Vastaus #57 : Lokakuu 26, 2008, 19:09:08 »
Oih last.fm! Voin ihan häpeilemättä sanoa että olen täysin addiktoitunut.
Minulla itsellänikin on viharakkaus suhde lastiin. Joudun jatkuvasti vahtimaan ettei jotain tiettyä artistia tule kuunneltua liikaa, tai jotain liian vähän. Sen ei kuitenkaan pitäisi olla niin, pakko myöntää :D
Tein vähän aikaa sitten uuden tunnuksen, koska edellisen olin tehnyt v. 2006 ja se oli ollut yhessä vaiheessa koko ajan poissa päältä ja siellä oli liikaa artisteja, joita en ole kuunnellut vuosiin, joten nyt minulla on hirveä homma saada lisää kuuntelukertoja!
Hyvinhän siinä aika kuluu, kun kyttäilee omia kuunteluja.


Poissa Larten

 • Anarkisti tarhatäti
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: Nimbuspumpkin12006
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Last.fm
« Vastaus #58 : Marraskuu 26, 2008, 09:51:44 »
Minä käytän tätä palvelua, vaikka voisin mielelläni sen kyllä jo lopettaa.
Tutustuin palveluun vasta, kun se saapui Irc-Galleriaan - ihana riippuvuuteni tähän typerään kuvagalleriaan sai minut eksymään Last.fmn sekavaan maailmaan.
Omalla läppärilläni tämä palvelu on aina päällä, kun kuuntelen musiikkia. En sinänsä ole addiktoitunut, minulla on vain typerä pakottava tarve saada listoille omaan tunnukseeni enemmän Bodomia mitä vihamiehelläni on :D Ikävä kyllä tämä meni myttyyn kun se pässinpää alkoi kuuntelemaan enemmän. MUR.
Hyötyä tästä ei ole minulle ollut ollenkaan, tympii että olen ylipäätään mennyt rekkaamaan palveluun.
Jos sanon että taivas on musta
se on niin musta kuin tahdon sen olevan ja
jos sanon että maailma ei pyöri
se ei silloin pyöri, jumalauta

Poissa Jessie

 • Sanomaton
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Last.fm
« Vastaus #59 : Joulukuu 22, 2008, 00:30:48 »
Rekisteröidyin Last.fm :n viime toukokuussa, mutta aktiivisesti rupesin sitä käyttämään vasta kesän jälkeen. Sitä ennen en edes muistanut että Last.fm on olemassa ja kaikenlaista musiikkia tallentui sinne. No en ikinä poistanut niitä, jääkööt muistoksi sinne.

Olen kyllä jollain asteella koukkuuntunut ohjelmaan, sillä päivittäin surffailen katselemassa mm. biisien kommentteja, tai sitä miten monta biisiä kuuntelen keskimäärin päivässä, toki stalkkailen veljeni ja siskoni soittotiedostoja useasti ja katselen bändien keikkakalentereita +kuvia yms. Itselläni on tällä hetkellä kuunneltu kappaleita noin 8500 kertaa ja keskimäärin 41 kappaletta päivässä. Uskon että tuo luku alenee huomattavasti kun opiskelut alkaa, mutta nyt on ollut aikaa kuunnella. Artisteja minulla on n.340, mikä oli veljeni mielestä paljon, sillä hänellä oli 50 ja niistäkin vain 20 aktiivisessa kuuntelussa. Oma määräni kertoo toki laajasta musiikkimaustani, monesti kaverini ovat nauraneet kun ensin on ollut Antti Tuiskua ja heti perään Metallicaa :)
Olen kyllä huomannut että Last. fm vaikuttaa jonkun verran muusikin kuunteluuni, mikä on ärsyttävää. Esim. Minusta on ollut tosi kiva kuunnella jotain Disneyn kappaleita ( Leijonakuninkaasta mm. kun kruunun saan kuninkaan) ja sitten olen innostunut kuuntelemaan niitä 10 kertaa peräkkäin ja ne meinaavat melkein jo päästä jollekkin listoille. Eivät kuitenkaan kuulu "normaaliin" musiikkimakuuni, joten jätän yleensä tallentamatta ne.

Last.fm:ää on myös kiittäminen elämäni artisti löydöstä Vienna Tengistä. Hänet pongasin last.fm:stä ja rakastuin samantien. Ei mikään ihmekkään että hän komeilee kuunneillummissa ykkösenä.

Itseäni ärsyttää välillä kun Media Playerin ja Last.fm:n välinen "yhteys" bugittaa ja kappaleet eivät tallennu tai tallentuvat vasta tuntien päästä. Onneksi tätä ei tapahdu kovinkaan usein. Noin muuten minusta last on erittäin selkeä ohjelma, josta löytyy kaikenlaista hyödyllistä ja uteliaalle ihmiselle katseltavaa:)

Jos joku on kiinnostunut katselemaan mitä täällä kuunnellaan niin Jessie-88
♥ Pottereita vuodesta 1999 ♥
“Dumbledore's man through and through, aren't you Potter?"
"Yeah I am," said Harry. "Glad we straightened that out.”

Stan

 • Ankeuttaja
Vs: Last.fm
« Vastaus #60 : Joulukuu 29, 2008, 19:41:13 »
hei voiko lastis vaihtaa nimimerkkiä mitenkään? ärsyttää nykyne, mut en haluis alottaa listailua alustakaa :s

Poissa Zaira

 • 42
 • Valvojaoppilas
 • *
 • ^o^
  • Ei mitään nähtävää täällä
 • Pottermore: LumosDragon46
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Last.fm
« Vastaus #61 : Joulukuu 31, 2008, 19:10:26 »
Mun käsittääkseni ei voi. Et jos haluaa nimimerkin vaihtaa niin joutuu tekemään uuden tilin.
"When I lead the big patient rebellion, Voldemort here is the first to go."
[The pessimist sees difficulty in every opportunity.
The optimist sees the opportunity in every difficulty. -Winston Churchill]

Poissa Sokeri

 • Sateessa sulamaton
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • per aspera ad astra.
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Last.fm
« Vastaus #62 : Tammikuu 05, 2009, 18:58:52 »
Ah, Last.fm on aika paras. :D Itselläni ei ole kamalasti tullut mitään bugeja Last.fm:n kanssa koettua, ihan hyvin on toiminut. Mutta, viime keväänä liityin ja olen siitä asti ollut melko koukuttunut kyseiseen sivustoon. Last.fm on yleensä aina auki koneella ollessani ja oikeastaan scroblaan kaiken kuuntelemani musiikin sinne.

Parasta on ehkä nähdä, mitä kaikkea on kuunnellut ja kuinka paljon ja ketä on kuunnellut eniten ja näin. Ja tietysti ne suositellut artistit/bändit on ihan kivoja, kun etsii uutta musiikkia. :) Plus kaikki ne hauskat ryhmät, joihin on niin kamalan kiva liittyä. Mutta eniten ehkä käytän Last.fm:ää, että näen mitä olen kuunnellut. Allekirjoituksesta löytyy linkkiä. ;)
On muut laulut liian äänekkäitä. ( Muuri - Stam1na ♥ )

Poissa Ruiskaunokki

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Last.fm
« Vastaus #63 : Tammikuu 28, 2009, 16:49:21 »
Periaatteen vuoksi (elkää edes kysykö) en rekisteröitynyt Last.fm:ään ennen kuin vasta viime marraskuussa ja toisaalta vähän harmittavan myöhään: olen vuosikaudet kuunnellut tietokoneellani musiikkia (muutenkin musiikin suurkuluttaja olen) ja soittolistani Lastissa varmasti näyttäisi hieman toiselta ja soittokertoja olisi enemmän kuin noin 2541.

Vielä olen pienessä alkuhuumassa, melkeinpä joka päivä käyn kurkkimassa soittolistojani, koska yksinkertaisesti kiinnostaa tietää kuinka paljon olen kuunnellut tiettyjä artisteja ja tiettyjä biisejä. Winampia käyttäessäni senkin historiaan jää soittokerrat ylös, mutta minulla on tapana sekin historia aina silloin tällöin tyhjentää, joten Last.fm on ihan kätevä. Enkä ole juurikaan huomannut mitään vikoja, paitsi sen, että toisinaan listat päivittyvät hitaasti (ja itse scrobbler vieläkin hitaammin).

Scrobbler on aina automaattisesti päällä kun toisto-ohjelmakin käyntiin lähtee, kaikki pitää talteen ottaa. Vaikka sitten kuuntelisinkin sitä Jope Ruonansuuta muutaman kerran putkeen.

Nyt kun kuuntelemieni artistien soittokerrat ovat pääsääntöisesti vielä vasta kaksinumeroisia lukuja, niin yhden saman biisin kuunteleminen toistolla saattaa alkaa vääristämään soittolistaani (ja näin mukamas musamakuani). Ei siinä sinänsä mitään, kuuntelen melkein mitä tahansa, mutta kun ranskalainen Alizée on 15. kuunnelluin artistini enkä oikeasti luukuta häneltä kuin tämän hittiä Moi... Lolita aina silloin tällöin :D

Last.fm:n kanssa olen myös alkanut olemaan tarkempi biisien tagien kanssa. Korjailen niitä jatkuvasti, jotta listoilta ei kauheasti löytyisi merkkihirviöitä tai ylimääräisiä numeroita ja alaviivoja.

Monet varmasti käyttävät Lastia apuna etsiessään uusia kokoonpanoja, jotka vastaavat omaa musiikkimakua. Kätevää varmasti, mutta mulla homma ei toimi niin, olen hyvin laiska kuuntelemaan sivuston suosituksia, etsin uudet tuttavuudet toisilla tavoilla.

Saa totta kai tulla kurkkaamaan korealaisen populaarimusiikin valtaamia listojani, olen hybridi13.

Poissa Kartanon kummitus

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Last.fm
« Vastaus #64 : Tammikuu 30, 2009, 20:03:41 »
Mitä ihmettä Last.fm sekoilee? Onko teidän Kirjastonne kasvaneet artisteilla? Minulla on ainakin 30 nimeä lisää listoilla, eikä ole kyllä mitään hajua keitä ovat. Olen kyllä muokannut esim. kaikkiin Disney-biiseihin esittäjäksi Disney ja nyt minulla on 40 soittoa Disneyltä, vaikka ennen oli yli 110 o_O Näitä ei voi edes poistaa, arrrgh!
Library tosiaan näyttää noin, mutta kun katsoo taas Overall-listaa, niin mitään muutoksia ei näy.

Todella häiritsevää ja toivottavasti vain hetkellinen "häiriö." :o

Poissa Zafiro

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: NightFeather22
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Last.fm
« Vastaus #65 : Tammikuu 30, 2009, 20:53:10 »
Minulla on ilmestynyt kirjastooni kolme artistia, joita en ole kyllä kuunnellut. :o En edes ole kuullut niistä ennen joita yhtäkkiä on kirjastooni ilmestynyt...
Muutenkin Last.fm:ssä on joku ihme uudistus, kun se muuttaa kappaleen nimet automaattisesti oikeaksi jos ne ovat väärin sivun mielestä (esim. itselläni Nightwishin Poet and the Pendulum [demo version] vaihtui Poet and the Pendulum (Demo Version), eli sulut siis muuttuivat erilaisiksi Epican Quietus vaihtui Quietus (Score Version). Nimen muutoksesta kertoo joku ihme kuvio (vihreä väriltään) kappaleen nimen perässä Recently Listened Tracks-kohdassa.

Poissa Kartanon kummitus

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Last.fm
« Vastaus #66 : Tammikuu 30, 2009, 21:44:34 »
Onneksi tuon saa sittenkin pois ja listat palautuvat normaaleiksi. :D Todella häiritsevää nähdä listoilla jotain epämääräistä. Minulla on ainakin sellainen tapa, että haluan pitää listat siisteinä, enkä tykkää scroblata lastiin mitään bändiä, jota satun joskus harvoin kuuntelemaan biisin tai pari. Minua ainakin häiritsi joskus paljon kun listan loppu päässä oli liuta yhden kerran soitettuja artisteja, eikä niitä saanut pois.

Uuden ominaisuuden saa pois kun klikkaa Settings -> Website -> ja ruksi pois Auto-correct spelling in your Library, charts and the Last.fm software


Poissa Raitasukka

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Objection!
  • flavors.me
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Last.fm
« Vastaus #67 : Maaliskuu 07, 2009, 00:33:24 »
Voi kyllä, minä olen niin koukussa Lastiin. Joku taiskin osuvasti kuvata paikkaa ja siihen muodostuvaa riippuvuutta sairaudeksi :D

Rekisteröidyin vasta viime jouluna, enkä ole vieläkään ehtinyt kyllästyä (joskus nimittäin kyllästyn nopeasti tällaisiin paikkoihin. Mutta kaipa tämä johtuu nyt siitä, että musiikki on niin tärkeä osa elämääni.). Last.fm on minulle ennen kaikkea paikka, jossa voin kyyläillä omia kuunteluitani ja löytää uutta kuunneltavaa. Tietäisin kyllä ilman Lastiakin mitä oikein kuuntelen ja miten paljon, mutta kyllähän tällaiset tilastot kelpaavat aina. Uusia bändejä ja artisteja löydän Lastin suosituksia tutkailemalla ja yksinkertaisesti stalkkaamalla tuntemattomia, muutama hyvä bändi onkin jo ehtinyt löytyä. Lastin yksi positiivisimmista vaikutuksista minuun on juuri se, että haluan nyt laajentaa musiikkimakuani reilusti. Ja tämähän sopii!

Aikaa last:fm:ssä saa hukattua hyvin: omaa, joskin toistaiseksi melko pieneltä tuntuvaa kirjastoani voisin tonkia ja tutkailla ikuisuuden. Bändien sivut, kuvat, kommentoinnit, biisien ja artistien tagittaminen, stalkkaus, ryhmät... Juuri tällaisestä pikkukivasta puuhastelusta minä pidän :)

Stalkkaus on tosiaan yksi lastin suurimmista iloista ;) Uusia bändejä löytää toki näinkin (ryhmistä nyt puhumattakaan - tänään... tai siis eilisen puolella päätin liittyä moneen ryhmään, joita tuli stalkatessa vastaan). Lisäksi on kivaa selailla muiden kirjastoja läpi ja vaikka katsoa, mitä muut kuuntelevat juuri omalta suosikiltani. Ryhmät ovat enemmän tai vähemmän kiinnostavia, mutta niihin on nyt tullut liityttyä. Mitään varsinaista arvoa niillä ei ole minulle, vaan ne toimivat ylimääräisenä kivana.

Stalkkausta voi harrastaa täällä. Viestiä saa toki jättää ja kaveriksi saa pyytää ihan vapaasti :)

Poissa Raitasukka

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Objection!
  • flavors.me
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Last.fm
« Vastaus #68 : Syyskuu 09, 2009, 20:53:06 »
Poistin tuossa jokin aika sitten kaikki tagit mitä olen kirjastoni artisteille ajan mittaan laitellut. Jossain vaiheessa se, että suunnilleen jokainen kuuntelemani bändi tai artisti kuuluu luokkaan 'female vocalists', 'indie', 'alternative' ja 'rock' alkoi tympimään aika suuresti. Muutenkin koko tagitussysteemi on aika ärsyttävä, ja Lastissa näyttää löytyvän ainakin vähintään yksi ihminen, joka tuntee suurta tarvetta laittaa mihin tahansa tagin 'emo' D: Ehkä se on vain henkilökohtaista ärsyyntymistä, mutta tuntuu jotenkin hassulta että minun mielestäni hyvinkin iloinen musiikki on jonkun korvissa emoa. Itse en osaa edes nähdä emoa genrenä, mutta kai se on jokaisen oma päätös :D

Lisäksi minua huvittaa suuresti se, ettei joitain edes tunnu kiinnostavan, että missä muodossa heidän kuunetelmansa artistit ja biisit ovat. Tai siis, Blurin Song 2 on merkitty väärin muotoon Woo Hoo ja sitä kuuntelee jopa 14 790 ihmistä tuolla nimellä :---D Toisaalta minun musiikin kuunteluani Lasti välillä 'rajoittaa', kun kaiken pitää nimiä myöten olla oikein - mutta luulisi että edes tuon Song 2:n osaisivat kaikki merkitä oikein. Varsinkin kun se biisi nyt on todella tunnetukin.

Tuntemattomien stalkkaus on edelleen hauskaa ja olen aivan ihastunut niihin about me-lootaan lisättäviin tilastoihin, artistibannereihin sun muihin :D

Poissa viuhka

 • salakielinen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Weasley is our king♥
  • livejournal
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Last.fm
« Vastaus #69 : Joulukuu 26, 2009, 12:34:25 »
Multakin löytyy last.fm, täältä. Oon ollut rekisteröityneenä joku pari vuotta, tänä syksynä kuitenkin poistin vanhan tunnuksen ja tein uuden, koska jossain vaiheessa last.fm oli scrobblannut tuplasti kaikki biisit mitä kuuntelin (vääristi tilastoja !!) ja muutenkin mulla oli siellä suomihiphop-ajaltani pari sellasta artistia top-10:ssä jotka ei siellä nykyään enää ansaitsisi paikkaansa. Lisäksi recommended-sivusta saa nykyään paljon enemmän irti kun se ei ehdota koko ajan jotain Cheekiä kuunneltavaksi.

Nykyään itseni stalkkauksen sijaan keskityn lähinnä etsimään uutta musiikkia kuunneltavaksi joko niistä last.fm:n suosituksista tai sitten naapureiltani. Olen löytänyt ihan mielettömästi uutta musaa ihan parissa kuukaudessa, uusia lempibändejä jopa..! Mun chartsit edistyy niin tuskastuttavan hitaasti etten kovin paljoa jaksa kiinnostua. Kun olen luukuttanut jotain artistia yhden päivän, se pomppaa jo kuunnelluimpiin, kokonaiskuvaa ei oikein vielä näe. Mutta ootan innolla, että pääsen pluggaamaan iPodini, mun oma kannettava on ollut korjattavana kuukauden verran, joten sitten pitäis tulla aika lailla muutoksia niihin chartseihin, jos se iPodin scrobblaus vain suostuu toimimaan. Vaikka kyllä nuokin ongelmat on kai saatu aika hyvin korjattua.

Last.fm:ssä on myös ihan kiva verkostoitua, en itse lisäile tuntemattomia kaveriksi mutta hyväksyn kyllä minulle tulevat kaveripyynnöt. On kiva saada musiikkisuosituksia joltain ulkomaalaiselta. :) Tosin olen ottanut käytännöksi, että jos tyypin musamaku ei ole vähintään very high kanssani, eikä hän kaveripyynnön hyväksymisen jälkeen tule sanomaan mitään (ts. keräilee vaan ystäviä), poistan hänet. Ettei kerry ihan turhia ihmisiä listalta, joita stalkkaamalla ei todennäköisesti löydä edes uusia, itseä miellyttäviä artisteja.

En hirveästi innostu tagien laittamisesta, koska en näe niissä olevan hyötyä.. On niitä pari tullut silti laitettua, vaikken ihan tajuakaan miten itse hyödyn niistä. Samoin playlistit on omalta kannaltani turhia, koska en ihan vielä ole siinä pisteessä että maksaisin last.fm:n käytöstä, mieluummin teen playlistit suoraan omiin musiikkisoittimiini kuin last.fm:ään missä en niitä itse voi kuunnella!
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 26, 2009, 12:39:12 kirjoittanut viuhka »
Don't cry because it's over, smile because it happened.

Teretulemast

 • Ankeuttaja
Vs: Last.fm
« Vastaus #70 : Tammikuu 06, 2010, 11:37:24 »
Löytyy tästä

Sevenripsi

 • Ankeuttaja
Vs: Last.fm
« Vastaus #71 : Tammikuu 10, 2010, 18:52:37 »
Olin ennen todella koukussa last.fm:n (niin lähinnä silloin kun siellä vielä pystyi kuunnella omia suosikkejaan ja muita ilmaiseksi)! Suunnitelmissa on kyllä joku päivä kokeilla tuota maksupuoltakin, mutta se päivä vaan ei ole tänään *vieläkin harmistunut muutoksesta* Olen ollut tuolla vuodesta 2006 ja soittokertoja löytyy viisinumeroinen luku. Tykkään katsella listoilta mitä olen kuunnellut ^^ Mielestäni ei kannata liikaa kiinnittää huomiota siihen millaisia "vääristymiä" sinne mahdollisesti ilmaantuu, ne kyllä korjaantuvat ja tasoittuvat ajan mittaan :) Ja vaikka et enää kuuntelesikaan jotain bändiä, on se kuitenkin osa musiikkihistoriaasi.

Poissa Ruiskaunokki

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Last.fm
« Vastaus #72 : Tammikuu 13, 2010, 13:50:46 »
Lisäksi minua huvittaa suuresti se, ettei joitain edes tunnu kiinnostavan, että missä muodossa heidän kuunetelmansa artistit ja biisit ovat. Tai siis, Blurin Song 2 on merkitty väärin muotoon Woo Hoo ja sitä kuuntelee jopa 14 790 ihmistä tuolla nimellä :---D Toisaalta minun musiikin kuunteluani Lasti välillä 'rajoittaa', kun kaiken pitää nimiä myöten olla oikein - mutta luulisi että edes tuon Song 2:n osaisivat kaikki merkitä oikein. Varsinkin kun se biisi nyt on todella tunnetukin.

Olen huomannut saman, musiikin kuuntelun "rajoittumisen" :D Jos kuuntelen jotain kappaletta ensi kerran, on aivan pakko ennen kuuntelemista tagata biisi oikein jos ei vielä ole, ettei vain tulisi Lastiin mitään omituisia artisteja ja väärin nimettyjä biisejä. "Eijei, älä laita sitä biisiä soimaan, mä en oo tagannut sitä vielä!!" Eräänkin venäläisen kipaleen parissa vietin toista tuntia, kun halusin ehdottomasti artistin ja kipaleen nimet kyrillisillä aakkosilla.

Jean Sibeliuksen kuunnelluin kappale jaksaa aina mietityttää. Olen elänyt siinä käsityksessä, että on vain Finlandia-hymni ja Finlandia, Op. 26, mutta listan kärjessä on aina Finlandia, joten mietin aina, että mitähän kipaletta väki sitten kuuntelee :D (pitänee valaistua ja kysyä viulunsoiton opettajaltani xD)

Mustesydän

 • Ankeuttaja
Vs: Last.fm
« Vastaus #73 : Maaliskuu 09, 2010, 17:12:29 »
Olen ollut Last.fm:ssä kohta sellaisen kolme vuotta ja melko tyytyväinen olen vieläkin. Aluksi jäin tietenkin heti koukkuun, rekisteröidyin siis yhden kaverini houkuttelemana, kävin joka viikko katsomassa ne uudet listat, että mitä olin kuunnellut viime viikolla. Se oli tosi jännä aluksi ja kuuntelin paljon musiikkia.
Mutta sitten tuli se uudistus ja nykyäänhän siellä ei enää tule joka viikko uutta listaa, vaan se päivittyy joka päivä, mikä vei oikeastaan sen jännityksen siitä. Se vanha last.fm oli minusta paljon parempi ja ottaisin sen milloin vain takaisin. Vaikka kyllä siellä nykyäänkin käyn ja nyt viime aikoina ruennut käymään siellä useammin, kun minulla oli tässä oikeastaan sellainen puolen vuoden tauko, että kuuntelin harvoin koneelta musiikkia, enkä käynyt juuri ollenkaan tuolla sivulla edes katsomassa listojani tai mitään. Sen takia minulla onkin aika vähän kuunneltuja kappaleita siellä verrattuna siihen aikaan, kun olen ollut rekisteröityneenä. Mutta nyt taas olen ruennut kuuntelemaan koneella musiikkia, varsinkin kun on tämä nokian vuoden ilmaiset biisit juttu, niin saan koneelle paljon enemmän musiikkia mitä ennen on ollut.
Tosin on tuossa last.fm:ssä muitakin huonoja puolia kuin se uudistus. Meinaan, se ei anna aina ihan oikeaa kuvaa musiikkimausta. Tai ainakaan minulla, kun kuuntelen aika monenlaista musiikkia, niin sitten jos kuuntelen vaikka joltain artistilta yhtä kappaletta ja se ilmestyy listalleni, niin kaikki tietenkin luulevat, että kuuntelen sitä artistia ja tykkään siitä, vaikka oikeasti en tykkää kuin juuri siitä yhdestä kappaleesta. Ja minulla ainakin on aika monia tuollaisia artisteja, niin vältämpä sitten kuuntelemasta winampilla niitä, koska sillä ne menevät tuonne listoilleni. Ja muutenkin, jos joskus on kuunnellut paljon jotain bändiä ja se on korkealla listoilla, niin jos sitä nykyään ei vaikka kuuntele ollenkaan, nii sekin antaa sitten väärän kuvan. Vaikka voihan niitä tietenkin poistella, mutta siinäkin saattaa olla aika työ poistaa kaikkia vanhoja artisteja/bändejä sieltä kirjastosta.

Mutta noin yleisesti se on ihan kiva, vaikka se vanha oli paljon parempi ja mielenkiintoisempi ja olisi kiva jos se vaikka olisi vielä vaihtoehtona sille uudelle ulko-asulle.

vii

 • Ankeuttaja
Vs: Last.fm
« Vastaus #74 : Toukokuu 23, 2010, 14:26:21 »
Samaa juttua kuin noissa aiemmissakin viesteissä. Last.fm on mulle hirvittävä pakkomielle edelleen vaikka onhan se vähentynyt huimasti siitä mitä se oli alkuaikoina. Välillä on niitä hirveitä kausia, kun ajattelee vaan, että emmä voi kuunnella sitä ja tätä ku sit ihmiset näkee sen sieltä ja sitä rataa. Nykyään sitä osaa jotenki haistattaa ja antaa mennä vaan, oli se sitte joku hirvee radiorenkutus mistä oot vahingos alkanu tykkää mut et kehtaa sanoo siit kellekkää : DD

Poissa Vergessen Kind

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • tumblr.
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Last.fm
« Vastaus #75 : Toukokuu 29, 2010, 22:26:58 »
Mä olen ollut Last.fm'ssä vähän yli vuoden, kait (kappas, en tiedä).
Aluksi rekisteröidyin, mutta unohdin koko paikan ja vasta myöhemmin tajusin asentaa sen koneelle, että listat päivittyvät kun kuuntelee koneella.
Toisinaan tulee ajateltua, että "voi vitsit, kun nämä mp3-soittimella kuunnellut biisit ei päivity last.fm'ään" tai jotain muuta vajaata, mutta en kamalasti muuten kiinnitä huomiota koko asiaan. Toisaalta, saatan selailla omia tai muiden kuuntelemia biisejä ja artisteja (=kuuntelukertoja) Irc-Galleriassa ajankuluksi.
Ja kuuntelen musiikkia välillä, koska "pitää saada enemmän kuuntelukertoja tälle bändille!". Toisaalta myös huomaa, miten paljon kuuntelee jotain musiikkia. Olen kuunnellut Panic! At The Discoa aktiivisesti pari kuukautta ja nyt sillä on lähemmäs 500 kuuntelukertaa (ja sitten on tietenkin ne soittimella ja kännykällä kuunnellut kerrat joita ei näy Last.fm'ssä)
Mutta joo, mulla ei ole mikään pakkomielteinen suhde Last.fm'ään, mutta sinällään se on ihan kiva keksintö.
I wanna scream "I love you" from the top of my lungs
but I'm afraid that someone else will hear me.

Poissa ghostie

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • DFTBA
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Last.fm
« Vastaus #76 : Tammikuu 20, 2013, 03:39:26 »
Joskus oli jonkinnäköinen addiktio Last.fm:ään, mutta sitten se jäi ihan täysin. Tuli takaisin muutaman vuoden jälkeen vähän lievempänä, jolloin tein uuden tunnuksen ja lähti taas. Nyt viime syksynä resetoin tuon uudemman tunnuksen, mutta sinne tulee scrobblattua (onko sille suomenkielinen sana ja onko tuo edes se englanninkielinen sana?) vain pieni osa kuuntelemastani musiikista. Lähinnä vain mitä kuuntelen Spotifysta kotona koneella, mutta kuuntelen hyvin paljon musiikkia myös levyiltä cd-soittimesta ja koneeni musiikkikirjastosta myös, mutta en ole jaksanu tapella sen kanssa niin, että saisin sen yhdistettyä Last.fm:ään kun se ei jostain syystä toimi niin kuin sen pitäisi. Ja sen lisäksi kuuntelen paljon musiikkia kodin ulkopuolella kännykästäni ja saisihan siihenkin sellaisen Last.fm:ään yhdistävän sovelluksen, mutta kun ei jaksa.
Tuolla itse sivustolla ei ole tullut pahemmin pyörittyä nyt tämän uusimman Last.fm kauden aikana. Välillä käyn kyyläilemässä omia top-listoja, vaikka ne antaa aika virheellisen kuvan, koska sisältävät vain pienen osan kuuntelemastani musiikista. Jos jotain silti kiinnostaa niin minut löytää nimimerkillä SickHeart-
"'Cause I need Harry Potter like a grindylow needs water"
11 years and counting ♥

Poissa momentum

 • Daydreamer
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Hi~ ♥
  • Tunneterapiaa
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Last.fm
« Vastaus #77 : Elokuu 22, 2013, 15:58:04 »
http://www.last.fm/user/drdolce <- saa lisätä, minä en pure! :)

Olen käyttänyt sivustoa vuodesta 2009 saakka, kun kaikki kaverit hehkuttivat sitä ihan liian paljon minulle. Liityin sinne, vaikka aluksi ajattelin sen olevan jokin huijauspaikka, joka yrittää varastaa pankkitietoni ja kaiken, mutta sitten rekkasin ja sinne jäin. Minulla on tähän mennessä ollut kolme erilaista käyttäjätunnusta tämän uusimman lisäksi, koska olen aina jonkin ajan kuluttua kyllästynyt niihin. Tämä uusin on myös sellainen, jonka tein joulukuussa 2012 ja siihen en myöskään antanut scrobbler-ohjelman laskea yhtäkään soittokertaa. Halusin aloittaa ihan täysin alusta, jotta listat edustaisivat ihan oikeasti nykyistä musamakuani. Juuri nyt ne eivät sitä kauhean paljon edusta, koska tuolla on ehkä 40% kaikista koneelta löytyvistä kappaleista vasta. x3

Tuo paikka on joka tapauksessa harvinaisen koukuttava. Scrobbler on aina päällä ollessani koneella, koska olen muutenkin niin koukussa musiikkiin etten varmasti voisi elää ilman sitä. Puhelimessa ei ole scrobbleria ollenkaan, koska se ei varmasti kuitenkaan toimisi siinä enkä muutenkaan jaksaisi puhelimella kuunnella kun tykkään kuunnella musiikkia samalla kun kirjoitan, joten istuisin koneella joka tapauksessa. :D Itse pidän last.fm:stä kovasti, vaikka se silloin tällöin saattaa alkaa bugittaa ja pahasti, mutta sivusto on siitä huolimatta oikein hyvä. Oppiipahan englantia paremmin, kun keskustelee ulkomaalaisten kanssa.
Löydätte mut myös näistä:
last.fm||Twitter||Facebook||LiveJournal||Fanfiction.net||DeviantART