Kirjoittaja Aihe: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)  (Luettu 31219 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Vilena

 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« : Tammikuu 07, 2008, 18:03:25 »
//Muok. 03/09 Hyvät ihmiset, olen juuri poistanut tästä topicista kasan pelkkiä listauksia. Ideana olisi saada jonkinlaista keskustelua aikaan, tai edes kertoa tarinoita kirjojen takaa eikä pelkästään listata, mitä kirjoja hyllyssä tarkalleen on ja missä järjestyksessä... Eli nyt vähän viitsimistä peliin! -Vilena//

Edellinen topic oli jo aika suuri, aloitamme siis uuden :)

Millaisia kirjoja löytyy sinun kirjahyllystäsi? Ovatko ne uusia vai vanhoja, oletko itse ostanut ne vai saanut ehkä lahjaksi tai perinyt joltakulta jotain vanhoja teoksia? Suositko enemmän klassikoita hyllyssäsi kuin ns. populäärikirjallisuutta? Valitsetko huolella kirjat, jotka hyllyysi päätyvät? Ostatko paljon kirjoja omaksesi? Onko kirjojen seassa joitain helmiä, joista olet erityisen ylpeä ja iloinen? Minkä kirjan olet hankkinut viimeksi, ja minkä kirjan haluaisit saada seuraavaksi? Luetko kirjahyllysi kirjoja useamman kerran läpi, vai onko joukossa kenties sellaisiakin kirjoja, joita et ole vielä(kään) lukenut?

Minun kirjahyllyni on varsin vaatimaton. Oikeastaan, mulla ei edes ole kirjahyllyä! Suurin osa omistamistani kirjoista on Pottereita, jotka mahtuvat hyvin yöpöydän alahyllylle. Lisäksi sieltä löytyy muutama Ilkka Remeksen kirja sekä Viivi ja Wagner -sarjiskirja. Toinen osa kirjoistani onkin sitten tuossa lipaston päällä korissa. Siitä löytyy Stephenie Meyerin Twilight ja New Moon (pian myös Eclipse, jonka olen jo netistä ostanut), Ompele ja neulo sekä Sinuhe Egyptiläinen. Nämä ovat uusimpia kirjoja, ja olen saanut ne kaikki lahjaksi. Vaikka rakastankin uusia kirjoja (ja etenkin niiden tuoksua!) en silti osta kirjoja itselleni useinkaan. Suurin osa kirjoistani on siis saatu lahjaksi, ja olenkin aina hyvin iloinen, kun saan uuden kirjan lahjaksi. Toisaalta, olen ehkä niitä ihmisiä, jotka haalivat itselleen vain tiettyjä kirjoja. Voin hyvin lainata kirjastosta sellaiset kirjat, joita ei ole aivan pakko saada itselle. Mutta ne kirjat, joista eniten pidän, ovat mukava olla aina käden ulottuvilla. Kirjoillani on siis jonkinlaista tunnearvoa. Tähän vaikuttaa erityisesti se, että suurin osa on lahjoja, joten ne kaikki muistuttavat minua jostakin. Joskus on ihan mukavaa ottaa joku kirja käteen, vähän selailla sitä ja ajatella häntä, jolta sen sain. Tai tilannetta, jossa ostin kirjan. Katsella läpi sivuja, jotka ovat kymmeniä kertoja luetut, tai ihailla vielä aivan uudelta näyttävää kirjaa. Jos minulla olisi enemmän rahaa pantavaksi kirjoihin, ostaisin niitä enemmän, sillä kirjakaupat ovat kaupoista parhaita, ja niistä löytyisi aina jotain ihanaa mukaan. Ehkä jossain vaiheessa elämää saan hankkia ihan oikean kirjahyllynkin!
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 05, 2009, 16:12:48 kirjoittanut Vilena »
Humor me.

Poissa Arende

 • hahtuvahaave
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: PotionGhost22203
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #1 : Tammikuu 07, 2008, 20:14:02 »
Oi voi, miun kirjahylly on kovin iso. Itseasiassa miulla on kolme kirjahyllyä, joissa jokaisessa on viisi tasoa. Ei minulla kaikilla tasoilla kyllä kirjoja ole. Siellä on koriste-esineitä, leffoja, valokuvia jne.

Varsinaisia romaaneja miulla on melko vähän. Kuusi ensimmäistä Potteria, Sormusten Herra, Hobitti, Silmarillion, Keskeneräisten tarujen kirja, Pikku Naisia, Velhon oppipoika (se on oikeastaan erään sarjan ensimmäinen opus, mutten ole saanut muita teoksia sarjasta hankittua), Kiven vartija (sama koskee tätäkin), sekä muutama Replica-sarjan kirja ja yksi Goosebumps. Harry Potterit olen kaikki ostanut ihan kaupasta, tosin osan olen saanut lahjaksi. Sormusten Herran sain viime vuonna joululahjaksi ja loput olen ostanut kirpparilta. Minulla on toki muitakin romaaneja, mutta ne olen tunkenut syvälle kaapin syövereihin. Olen nimittäin hyvin tarkka siitä, mitä kirjoja kehtaa esitellä.

Yhden tasollisen verran minulla on koulukirjoja. Pitäisi oikeastaan myydä niitä, mutten ole saanut aikaiseksi.

Yhden tasollisen verran minulla on myös Aku Ankan kansioita. Meille on tullut Aku Ankka niin kauan kuin muistan. Jo kauan ennen syntymäänikin. Loput kansioista on mökillämme, vain kuusi uusinta pidetään täällä.

Yhden tasollisen verran löytyy astrologiaa, unia ja muuta mystistä käsitteleviä kirjoja. Ne olen metsästänyt kaikki kirpputorilta. Astrologiaa olen vapaa-ajallani harrastanut jo useita vuosia.

Yksi tasollinen on täynnä sanakirjoja. Minulla on kaksi englannin, kaksi italian, yksi ruotsin ja yksi sellainen sanakirja, josta löytyy kaikkien Euroopan tärkeimpien maiden turistisanasto. Sitten on vielä sellaisia sanastoharjoituskirjoja eri kielillä.

Yhdellä tasolla on pahvisissa lehtikoteloissa kaikki omistamani lehdet. Lähinnä witchiä, yhden vuoden ursa-lehdet ja muutamia yksittäisiä poikkeuksia.

Yhden tason olen omistanut mangalle. Inuyashaa on 24 ensimmäistä osaa ja Salapoliisi Conania numerosta 20 eteenpäin aina joka toinen numeroon 38 asti (ostetaan kaverin kanssa vuorotellen, ettei tulisi niin kalliiksi), sekä sitten muutama aikaisempi numero, jotka olen kirpparilta nyysinyt. Samalla hyllyllä on myös Nemi-lehteni, niitä on 7 kappaletta.

Mitäs vielä? *pälyilee hyllyjään* Juu, aivan. Yhdeltä hyllyltä löytyy vielä kirjoja. Se on oikeastaan melko epämääräinen hylly. Sillä on kaikkea sekaisin. Enimmäkseen sillä on sarjakuva-kirjoja. Don Rosan kokoelmia ja muuta vastaavaa. Sekä sillä hyllyllä on myös avaruutta käsittelevät kirjani. Niitä on 8 kappaletta. Harrastin avaruuttakin jossain vaiheessa, nyt se innostus on kyllä jo laantunut. Samalta hyllyltä löytyy myös yrttikirjani, niitä on neljä kappaletta. En tue teollisesti valmistettuja lääkkeitä, vaan pyrin ensiavuksi hyödyntämään luonnon omia menetelmiä. Sitten siinä on vielä nuottini.

Siinä taisikin olla kaikki kirjalliset hyllyni. Muilla hyllyillä on sitten kaikkea turhaa tilpehööriä, joka teitä tuskin kiinnostaa ^^
Ihana asia minusta on, et ihana olen vain

Poissa Jazmín

 • Vampyyrityttö
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #2 : Tammikuu 08, 2008, 11:55:17 »
Kirjahyllyssäni on noin vähän yli sata opusta. Siellä on osa Pottereista, (En ole vieläkään saanut hankittua kaikkia) Taru Sormusten Herrat ja muita sekalaisia fantasiakirjoja. Suurimman osan olen ostanut kirjakaupasta tai kirjakerhosta, mutta olen myös hankkinut joitain tosi hyviä kirjoja kirjastojen poistetuista kirjoista halvalla ja pari on kirpputoriltakin. Aika paljon on myös saatu lahjaksi.

Sitten on Goosebumps (kirjoitetaankohan se noin?) kirjoja, replicoita, sisters klub kirjoja ja jokunen Neiti Etsivä, joita luin pienempänä. Olen lukenut melkein kaikki kirjahyllyni kirjat useampaan kertaan, lukuunottamatta uusimpia ja yhtä en ole lukenut kertaakaan. Sitten on sekalainen joukko äidiltä saatuja aika vanhoja kirjoja. Minulla on myös aika paljon lastenkirjoja, mutta ne ei tilapulan takia mahdu kirjahyllyyn.

Seuraavaksi pitäisi hankkia vielä puuttuvat Potterit ja Septimus Heap sarjan(en muista kuka on kirjottanut) jatko-osa. Onneksi sain joululahjaksi lahjakortin kirjakauppaan :)
"You shine so bright it's insane, you put the sun to shame."

Poissa Audra Dancer

 • Sir Emilia Sarkington
 • Vuotislainen
 • Gaze the Haze
  • Livejournal
  • Vainajala.org
 • Pottermore: HazelNight52
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #3 : Tammikuu 08, 2008, 17:23:11 »
No niin, kirjahyllyni on nyt siivottu. ;) Joulusiivouksessa monia kirjoja vaihtoi paikkaansa ja moni kirja lähti hyllystä, mutta kyllä niitä uusiakin tuli. Kirjahyllyn sisältö koostuu nykyisin muutamien eläintietokirjojen ja yleistieto-opuksien, lintukirjan, sekä Suomen historiasta kertovan niteen lisäksi kaikenkarvaisesta kaunokirjallisuudesta. Sivistyssanakirja ja suomi-englanti-suomi sanakirjat ovat tilanviejinä myös, sekä kattava kokoelma suomeksi käännettyä InuYashaa. Ranma½-kokoelmani on jälleen kasvanut ja kirjahylly sai täytteekseen myös Nemi-sarjakuvaa. Opas hevosten piirtämisestä (en ole muuten käyttänyt kertaakaan! Koska piirrustusoppaat ovat turhia ja typeriä) lähti laatikkoon, joka lähti vintille säilytykseen. Mitään kirjoja ei ole heitetty pois. ;)

Kirjahyllyssä on yhdellä hyllyllä sekalaista tavaraa, yhdellä hyllyllä tietokirjoja ja kaikkea muuta sellaista, kuten pari Guinnesin ennätyskirjaa ja niin edelleen. DVDt ovat löytäneet paikkansa television lähettyviltä, joten niitä ei nähdä kirjahyllyssä. Sekalaisen tavaran hylly omaa pari korurasiaa, itsetekemiäni savikippoja sisältöineen, meikkipussin, hiuslakkapurkin ja kaikkea muuta pientä roinaa. Kirjahyllyn päällinen oli ennen tavaraa täynnä, mutta nyt siivotessani tavarat saivat uuden järjestyksen ja kirjahyllyn päällä on stereot ja kirjahyllyn yksi hylly on pyhitetty levyille.

Kirjahyllystä löytyy nyt mangan ja tietokirjojen lisäksi Potterit, sekä kaikelaista hevoskirjallisuutta ja pari koirakirjaa, kauhukirjallisuutta, fantasiaa ja monenlaista muuta. x) Kirjahyllyni kaipaa Tolkienia, Stephen Kingiä ja Cornelia Funkea, joiden eräitä teoksia aion tässä lähiaikoina tonkia antikvariaatista tai mahdollisesti kysyn kirjakaupan tädiltä, voisiko hän tilata nuo kaipaamani kirjat, jotka valikoimasta puttuvat. Täydennystä hyllyyn siis tarvittaisiin. Kirjahyllyn vieressä on myös pari lehtikoria, jotka sisältävät lehtiä Aku Ankasta Demiin ja Suosikkiin, ja kaikkea siltä väliltä, sekä vanhoja postimyyntikuvastoja sun muuta.

Kirjahyllyn kaapeissa on vanhoja koulukirjoja, sekä minun että äitini vanhoja kirjoja, ja satukirjoja. Niitä on vanhoja ja uusia. Lisää kirjoja on äidin kirjahyllyssä, josta minäkin käyn sieppailemassa luettavaa jos oma hylly ei lukuhimoa tyydytä. x) Äidin hyllyssä on ties mitä kirjoja, Aleksis Kiven Nummisuutareista Danielle Steelin kirjoihin. Osa kirjoista on isän, osa äidin, osa papan vanhoja.

Kirjat tulevat lahjaksi sukulaisilta, kirjakaupasta, tai sitten ihan marketeista tai mahdollisesti kirpputoriltakin. ;) Myös Antikvariaatista on tullut kirjoja osteltua, Oulussa, keskustan tuntumassa on se yksi pieni antikvariaatti, siellä yleensä käyn. Kirjojen lisäksi siellä on paljon levyjä ja muuta tavaraa... Mutta pitäisi sinne lähteä metsästämään noita opuksia jotka tahtoisin omakseni... 

~Moondancer (lulituikku)

Dana

 • Ankeuttaja
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #4 : Tammikuu 14, 2008, 19:45:11 »
Minun kirjahyllyni (kirja)sisältö on kovin niukka, sillä suurin osa kirjoista on vanhempieni (ja luen osittain samantapaisia kirjoja kuin he). Mutta ne harvat minun omat kirjat on helposti laskettavissa.
Potterit lukuun ottamatta uusinta *odottaa innoissaan suomennosta *virn ;D**
Hobitti, josta pidän erityisen paljon.
Muutama Forgotten realms (noinkohan se kirjoitettiin?).
Muutama vanha Tiina- sarjan kirja, kovin on pitkä aika kun viimeksi niitä olen avannut.
Rei Shimuroita pari kappaletta, niihin ihastuin jostain syystä vaikka muuten en japanilaisesta kirjallisuudesta välitä.
Lisäksi joitain lahjaksi saatuja ns. "pikkukirjoja", joita on kyllä useampi kappale.
Ja tietysti Narnian tarina, se iso missä on kaikki.

Vanhemmilta löytyy sitten erinäisiä opuksia, mm. TSH, useampia Mary Higgins Clarkin, Remeksen ja muiden kirjailijoiden kirjoja kirjoja (yhteensä kuusi kirjahyllyllistä, joten en ala kaikkia luettelemaan). :)

Saan jonkin verran kirjoja lahjaksi, mutta ostan myös itse jos näen sellaista minkä haluan. Ja yleensä rakastan kaikkea fantasia kirjallisuutta joten on vaikea sanoa mistä pidän eniten.

Poissa Suru

 • keräkurmitsa
 • Sanomaton
 • *
  • Livejournal
 • Pottermore: ChestnutLeviosa81
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #5 : Tammikuu 19, 2008, 18:54:12 »
Kirjahyllyni on IKEA:n valkoinen vanerihuiskale pahvisella taustalevyllä, ja olen omistanut sen ihan pienestä pitäen (jolloin sen alakerrokset tosin toimittivat nukkekodin arvokasta virkaa, kirjoja kun en neljä-viisivuotiaana pahemmin lukenut). Se on nököttänyt tuolla paikalla yksitoista vuotta: vaikka huoneen järjestys on muuttunut, on kirjahylly pysynyt oven vieressä. Siitä on kätevää rynnätä hakemaan joku tarpeellinen opus, ja kaapin ollessa epäsiisteimmillään ihmiset eivät säikähdä tyyliin "millainen mörkö tuolla asuu." Nyt kirjahyllyni on kuitenkin erinomaisessa järjestyksessä: kävin sunnuntaina läpi koko hössäkän, lajittelin kirjat omiini ja pikkusiskojeni kirjoihin sekä noukin kaikki hyllyyn eksyneet pikkuesineet (levyt, hajuvedet, joululahjapakkaukset) ja järjestin nekin omille paikoilleen. Kirjaston kirjoille pyhitin ylähyllyn, niin että niitä ei tarvitse etsiä ympäri taloa eräpäivänä, alahyllylle taas laitoin kesällä mahdollisesti kirpputorille katoavat lastenkirjat.

Omistan tällä hetkellä melko paljon kirjoja: saan niitä usein lahjaksi merkkipäivinä, ja kun ihmiset tietävät, että luen paljon, antavat he mielellään "käyttölahjoja". Lisäksi hamstraan äitini vanhoja kirjoja isoäidin vintiltä, vaihtelin aikaisemmin kirjoja serkkujeni kanssa ja toki myös ostelen silloin tällöin hyviä kirjoja. Tällä hetkellä tuosta löytyy monenlaista kirjaa: niin muumiaiheista kuin Sauli Niinistöäkin, Härköstä ja Anna Gavaldaa. Iältään kirjani ovat melko sekalaisia: löydän hyllystäni Aapisen vuodelta 1962 ja useamman vuonna 2007 painetun kirjasen.

Ostan paljon kirjoja, mutta lähinnä alennusmyynneistä ja sattumanvaraisia teoksia kirjakauppakäynneiltä. Kirja ei ole koskaan heräteostos, vaikka tuolta löytyy muutama sellainenkin tapaus, jotka olen ostanut ”viisi kolmen hinnalla” –kampanjasta, aloittaen, mutta en koskaan lopettaen lukemista. Nekin käyn joskus läpi (: Hyllyssä olevat kirjat on kuitenkin suurimmilta osin luettu läpi useammin kuin kerran, Roald Dahlin Matildan lasken lukeneeni pienenä ainakin viisitoista kertaa :)

Kirjahyllyssäni on selkeä järjestys: ylimpänä ovat kirjaston kirjat, ne, jotka aion lukea, sitten kirjat, jotka ovat hyviä, ja joita luen säännöllisesti, alempana vähän nuorempana lukemani sarjakirjat. Oikeastaan hyllyni kertoo minusta aika paljon: oli aika, jolloin luin kasakaupalla sekalaisia nuortenkirjoja, aika, jolloin luin hevoskirjoja ja aika, jolloin vähensin lukemista lukien lähinnä paksuja klassikoita. Hyllyssä on tilaa, kunhan sitä sinne tekee, enkä juuri valikoi sinne laittamiani kirjoja: en piilottele kirjoja pahvilaatikoihin. Tokihan hyllystä löytyvät omat helmensä: ne, joilla on tunnearvoa ja ne, jotka ovat erityisen hyviä ja mieleenpainuvia. Kuitenkin hylly on tasa-arvoisessa järjestyksessä: mitään esillenostoja kirjastomalliin en harrasta.
“Älä näytä tuommoiselta, Korppu", hän sanoi. "Eihän tämä ole yhtään mitään. Paljon pahempaa on tulossa!”
- Astrid Lindgren: Veljeni Leijonamieli

Poissa Xanie

 • hymyilevä huomispäivä
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • *reps*
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #6 : Tammikuu 23, 2008, 21:09:05 »
Minulla on oikeastaan kaksi kirjahyllyä. Toinen on aivan täynnä ja toinen vain puolillaan 8puolet on sitten jotain muuta roinaa). Yhteensä, jos ajattelen hyllyjen määrää, niitä on...hmm.. (en voi laskea niitä nyt) jotain 7. Minulla on siis 7 "riviä" kirjoja. Näiden joukkoon mahtuu niin klassikoita (mm Sinuhe egyptiläinen), fantasiaa (Potterit, Narnian tarinat, Susanna Clarken Jonathan Srtange ja Herra Norrell, TSH), seikkailu, etsivä-ym kirjallisuutta (viisikot, Agatha Christie, Henning Mankell), kuin sellaista kevyttä lukemista (Sweet Valley High, Sisters Club^^ näitä kyllä tulee enää nykyään aika harvoin luettua). Ja sitten lukuisa määrä kirjoja, joita en jaksa luokitella sen tarkemmin.. Erilaisia sarjoja ym..)  Pari kirjallisuuden lajia loistaa poissa olollaan, elämäkerrat ja historia kirjat (tosin pari sellaista saattaa olla mutta ne eivät ole omiani). Sarjakuviakin (lähinnä aku ankkoja ja tenavia) löytyy myös aika liuta.
Oma lukunsa ovatkin sitten kokonainen liuta koulukirjoja, mutta niille ei tilaa ole hyllyistäni löytynyt, vaan ovat siistissä(*köhköh*) pinossa lattialla olevassa pahvilaatikossa (tai sen välittömässä läheisyydessä). Koulukirjoihin lasketaan myös kaikki sanakirjat (3 venäjän, yksi englannin ja yksi ruotsin. Venäjästä on lisäksi pari muuta kirjaa sanakirjojen ja koulukirjojen lisäksi. Vähän tullut hankittua ylimääräistä materiaalia).
Ja tietysti pitää muistaa, että kaikki kirjani eivät läheskään mahdu näihin hyllyihin. Iso osa on jossain laatikoissa/koreissa kaappien pohjalla. Nämä kirjat ovat niitä, joita luen harvemmin. Välillä kannan kirjojani myös  pikkuveljieni hyllyihin.

Kirjoja minulla on siis paljon ja luenkin niitä ahkerasti, aina mahdollisuuksien mukaan. (tosin nyt kirjoitusten lähestyessä lukeminen on valitettavasti jäänyt aika vähälle). Kuulun niihin ihmisiin, jotka rakastavat lukemista. Ostan kirjoja mahdollisuuksien mukaan omiksi. Varsinkin niitä, jotka haluan lukea useampaan kertaan. Seuraavana hankintalistallani on Charles Dickensin Oliwer Twist. Täytyy vaan katsoa, koska saan aikaiseksi hankkia sen. Paikallisesta ei ainakaan ihan suoraan saa, pitäisi tilata. ehkä sitten, kun kaupungissa käyn, käyn tutkimassa kirjakaupat...

Osa kirjoistani on aika vanhoja, osa uudempia. Jotkut ovat suorastaan ikäloppuja (mm runotytöt). Jotain kirjoja olen saanut isovanhemmiltani^^ Minusta vanhoja kirjoja on kivempi lukea, kuin uusia. Valitettavasti kirjakaupoista harvemmin saa vanhoja kirjoja (divareista kyllä saa...). Tosin osa kirjoistani haisee aika pahalla (on saatettu säilyttää aika kauankin pihavarastossa. Ei tee hyvää). vanhoissa kirjoissa on usein hieman erilainen tunnelma.  Ja ehdottomasti luen kirjan ihan paperisena kirjana, kuin jostain netistä. ei ole ollenkaan sama asia (olenkin kirjaston suurkuluttaja, kun ei rahat riitä ostaa kaikkia mahdollisia kirjoja. Haluaisin oman kirjaston :D)

~Xanie
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 29, 2008, 14:26:42 kirjoittanut Xanie »
Kun ystäväsi katselevat sinua hyppäämässä laskuvarjolla joka ei aukea, voisi olla hauska temppu, jos esittäisit vaikkapa uintiliikkeitä.
Avasta kiitos Seatearille!
Tee päivän hyvä työ: www.freerice.com

riikka

 • Ankeuttaja
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #7 : Tammikuu 31, 2008, 14:33:41 »
Minulla ei oikeastaan ole kunnollista kirjahyllyä. Oli ennen sellainen ruma valkoinen joka oli täynnä jotakin replicoita sun muita goosebumpseja mutta heivasin koko hyllyn menemään muutama vuosi sitten. Seinälläni on vähän alle metrin (?) levyinen taso joka on omistettu Pottereille. Ensin englanninkieliset 1-7 ja sitten suomenkieliset, 1-6 oikeassa järjestyksessä aina. Tuo pieni potterhylly on aarteeni, siihen en muita kirjoja laita. Tuossa on kuitenkin tavallaan kaksi tasoa, joista alempi varsinainen "kirjataso". Ylemmällä tasolla säilytän yleensä kirjaston kirjoja, joitakin koulujuttuja ja muuta roinaa.

Toinen kirjojen säilytyspaikka on suunnilleen metrin korkuinen cd-hylly. Hyllyssä on tavallaan 12 lokeroa, aina kaksi vierekkäin. Itse cd-levyt täyttävät vain kaksi lokeroa ja välitasoja saa vedettyä pois. Tuonne olenkin laittanut loput kirjani, vaikka vähän huonosti tuo "kirjahyllynä" toimii. Olen saanut suuren osan kirjoistani lahjaksi. Anne Frankin Päiväkirja, Henning Mankellin Riian verikoirat, Åsa Larssonnin Aurinkomyrsky, Eppu Nuotion Musta ja Bo Capellanin Kesän varjot ovat teoksia jotka olen saanut kummeiltani joulu- ja syntymäpäivinä. Olen saanut toiselta kirjafriikiltä, iskältä, lahjaksi mm. Agatha Christien Roger Ackroydin murhan, Golfkentän murhan ja Herkuleen urotyöt. Huvittavaa on, että vaikken ikinä ajattele pitäväni dekkareista, niin kuitenkin Christien kirjoja luen silloin tällöin.

Olen huomannut nettiantikvariaatit varsinaisiksi kirjataivaiksi, niistä olenkin löytänyt täytettä tuohon hyllyyn mm. lempikirjojeni Stephen Kingin Piinan ja Hohdon muodossa. Englanninkielistä kirjallisuutta olen kahminut vain parin kirjan (+ Potterit) verran. Edgar Allan Poen novellikokelma Tales of Mystery and Imagination sekä tuo Kingin Misery. Minua harmittaa kirjoissani se, että omistan niin paljon pokkareita. Pidän paljon enemmän kovakantisista kirjoista. Kuitenkin esim Englannista oli jopa vaikeaa löytää kovakantisia (Pottereiden perässä lähinnä juoksin) kirjoja kun kaikki tuntuivat olevan pehmeäkantisia.

Itse olen hankkinut sitten vielä joitakin vähemmän tunnearvoisia kirjoja kuten Nancyn ja Da Vinci-koodin. Tove Janssonin muumikirjoja metsästin Suomalaisesta pari, Muumipeikko ja pyrstötähti sekä Taikatalvi. Noistakin jälkimmäinen on pokkari, hintaa sillä oli 6e, kun taas kovakantisella 21e. Haluaisin itselleni omaksi lisää Kingin teoksia, ehkäpä Naisen raivon, jonka olen aloittanut kolmeen kertaan mutten ikinä ehtinyt lukea loppuun. Myös Roald Dahlin novellikokoelman ottaisin mielelläni ja sitten jonkin oikein paksun ja ihanan kirjan, en tosin tiedä mikä sellainen teos voisi olla.   

En oikeastaan tiedä pidänkö enemmän vanhoista vai uusista kirjoista. Käytettyjä ostettaessa hyvänä asiana on yleensä edullisuus ja kierrätys, pidän myös siitä että kirja on luetun näköinen. Toisaalta minusta on ihanaa ostaa kirjakaupasta uudelta tuoksuva kirja, joka natisee kun kannen avaa ensimmäistä kertaa.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 31, 2008, 14:38:02 kirjoittanut riikka »

Poissa Ibiza

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #8 : Helmikuu 18, 2008, 19:31:30 »
Tälle tytölle ei suinkaan yksi kirjahylly riitä vaan tällä hetkellä hyllyjä on kolme, ja kovin nopeasti tuntuvat täyttyvän... Kirjahyllyissäni lienee yhteensä parisensataa teosta (arvio, sillä en ole laskenut kirjojani aikoihin). Kirjoja on oikeasti ihan laidasta laitaan: löytyy klassikoista populäärikirjallisuuteen, satukirjoista maalausoppaisiin, lyriikkakokoelmista antiikin kirjallisuuteen, venäläisistä klassikoista dekkareihin, pokkareja ja kovakantisia, kuvakirjoja ja romaaneja, kaikenlaista. Kirjat ovat myös päätyneet kokoelmiini erilaisia reittejä: osa on äidin tai isän vanhoja, osa peritty mummolta. Suurimman osan olen kuitenkin kaiketi ostanut itse tai saanut lahjaksi (saan monesti syntymäpäivä- ja joululahjoiksi kirjoja).

Kirjahyllyyni pääsevät oikeastaan mitkä tahansa tarpeeksi mielenkiintoiset opukset. Uusimpia hamstrauksen kohteita taitavat olla Paulo Coelhon kirjat, Italo Calvinon kirjat ja erilaiset runoteokset. Erityisen iloinen olen aina uusista hyvistä kirjoista. Toki kokoelmassani on muutamia helmiä, vaikkapa kaikki kirjani, joihin olen saanut kirjailijalta omistuskirjoituksen. Myös vanhat Jane Austen -kirjojen painokset ovat todella ihania kuvituksineen päivineen.

Kirjahyllyn kirjoja luen vaihtelevasti. Osan kirjoista olen lukenut monen monta kertaa. Sitten on sellaisia kirjoja, jotka olen lukenut vain kerran, mutta joista en halua luopuakaan. Välillä jotain kirjoja tulee vietyä divariin (ja takaisin tulee yleensä vaihdossa tuplasti enemmän kirjoja...). Ja pakko myöntää, että niitä lukemattomiakin kirjoja hyllyssä nököttää... Ehkäpä saan ne luettua vielä joskus.

Voisinpa tämän entryn siivittämänä harkita taas kirjojeni laskemisoperaatiota. Pääsisipä taas paremmin selville, mitä kaikkea hyllystä löytyikään. Kaiken kaikkiaan kirjat ovat kyllä ihania <3

Nordamien

 • Ankeuttaja
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #9 : Helmikuu 21, 2008, 13:17:35 »
Kirjahyllystäni löytyy tällä hetkellä vaikkas mitä, sinänsä outoa kun en osaa lukea tai no, en jaksa pahemmin kirjoja juuri nyt lukea.

Potterit eivät hyllyssä ole, ne ovat mystisesti levittäytyneet ympäri huushollia, koska niitä lukee muutkin kuin minä. Mutta niille on kyllä varattu omat hyllymetrinsä, joka tällä hetkellä ammottaa tyhjyyttään, paitsi PVP'n englantiversio siellä yksistään könöttää.

Ylähyllyllä on vuosikirjoja, ei sinne muita sopisi edes laittaa, menisi meinaan tuo tyylikäs punasävy rikki. Eli jostain kahdeksankymmen luvulta tai aikaisemmasta niitä on keräilty ja tällä hetkellä on minun vastuulla katsoa, että pysyy kirjat oikeilla paikoillaan, vuosittaisen laskun kyllä kuittaa faija. Ainakin toistaiseksi.

Toisiksi ylin hylly on kotimaista kirjallisuutta, koska itse en niin mahtipaljoa kirjoja omista, niin faija ja äiti on sitten täyttänyt hyllyä omilla kirjoillaan. Löytyy Lehväslaiholta puolen tusinaa kirjaa, Soininvaaran (Taavi, ei Osmo) kirjallisuutta löytyy muutamankin kirjan edes, Utriota, Tuuria ja kaikkia näitä perus Tervoja, Päätaloa ja Paasilinnoja kunnes päästään minun puolelle jossa tällä hetkellä on Hämeen-Anttilan kirjoja, Vareksia Mäeltä, muutama random nuortenkirja, jotka lahjaksi sain joskus vuonna kivi ja pyörä. Remeksen kirjoja on peräti kolme eksynyt hyllyyn, kun en hänestä pidä, mutta monet sitten luulevat toisin. Tietenkin kunniapaikalla omalla jalustallaan, on tuo kirjallisuuden klassikkoteos, viime vuoden kiistaton ykköskirja elikäs Rakkaudella, Hynynen.

Parit alemmat hyllyt on täynnä jotain randomeja ulkomaisia kirjoja, siis non-suomalaisten kirjoittamia. Puolet suunnilleen jotain fantasiaa ja toiset puolet kaikkea mahdollista Guinnesin ennätystenkirjoista alkaen.

Exhausted

 • Ankeuttaja
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #10 : Maaliskuu 08, 2008, 15:43:47 »
Minulla oli paljon kirjoja, mutta nyttemmin iän karttuessa, on tullut aika antaa omia kirjakerhokirjojaan siskon tytöille ja serkuille. Pari vuotta sitten kirjahyllyni täyttyi hevos- ja Goosebumps- kirjoista, mutta nykyään sieltä ei löydy kuin kolme viimeisintä Potteria, Yrjö Kokon Pessi ja Illusia, sekä koulukirjat. Ja taitaa sieltä löytyä Narnian tarinatkin. Joitakin tietokirjoja löytyy myös, mutta niitä on hädin tuskin avattu. Hieman huono omatunto, koska äiti käytti niihin aikoinaan suuren summan rahaa. Ehkä niille tulee vielä käyttöä, toivotaan näin! Hevoshoitolan sisarukset- kirjasarja on ainut, minkä olen hevoskirjoista pitänyt itselläni (hevostietokirjojen lisäksi).

Aivan meinasin unohtaa, löytyy minulta vielä Vigdis Grimsdottirin Z-rakkaustarina. Se on vaikuttanut minuun todella paljon. Ehkä hieman vaikeaa luettavaa, mutta herätti joka tapauksessa paljon ajatuksia ainakin itselläni.

Ja tuosta Pessi ja Illusia- kirjasta pakko vielä sanoa, että kannattaa ehdottomasti lukea! En ole mitään noin hienoa koskaan lukenut. Kirja on vanha, tarina niin ihana. Aion varmasti lukea lapsilleni sitten joskus! :)

Hiflis

 • Ankeuttaja
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #11 : Maaliskuu 08, 2008, 21:20:46 »
Niin, no ei minullakaan oikeastaan kirjahyllyä ole, kirjat ovat sellaisessa hyllyssä, joka jää kerrossänkyni ylemmän ja alemman sängyn väliin. Manga- ja muutkin sarjakuvakirjat ovat sitten tosin ihan hyllyssä, mutta ei niistä nyt tähän niin paljon. Mutta toivon, että jonain päivänä minulla olisi oma kirjahylly, joka sisältäisi sitten ne kaikki tärkeimmät kirjat.
Useimmat kirjani olen joko ostanut itse aivan kirjakaupasta tai toivonut esimerkiksi syntymäpäivälähjaksi. Kuitenkaan kirjoja ei tule kamalasti yleensä osteltua, koska kuten moni on varmaan huomannut, kirjat maksavat uutena aikas paljon. Kirppareiltahan toki myös yritän parhaani mukaan tehdä löytöjä, mutta voin myös myöntää että olen aika saamaton, mitä tulee valtavien kirjakasojen läpikäymiseen...

Hyllystäni ensimmäiseksi paistaa tietysti koko Potter- sarja, suomennettuina teoksina. Niiden seuralaisena löytyy myös ainut englanninkielinen kirja, Harry Potter and the half- blood prince.
Seuraavana vuorossa on myös mielestäni todella loistavat kirjat, Mustesydän ja Musteloitsu- kirjoittanut Cornelia Funke.
Niiden jälkeen löytyy Maameren tarinat 1-4  -kirja jonka on kirjoittanut Ursula K. Le Guin.
Narnia, johon sisältyy kaikki seitsemän tarinaa, löytyy myös. Ja senhän on kirjoittanut C.S. Lewis.
Hyllystä löytyy myös Pikku Prinssi - kirjoittanut Antoine De Saint-Exupéry, jonka olen saanut äidiltäni.
Myös Hevosen Vuosi- tarina Juholan kartanon laumasta on pääsyt mukaan. Kirjoittanut Sini Seppälä- Vanhala ja Pauli Vanhala.

Noiden vähäisten kirjojeni lisäksi hyllystä löytyy sekalainen seurakunta hevoskirjoja, mm. Nummelan Ponitalli- sarjaa. 

« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 08, 2008, 21:30:07 kirjoittanut Hiflis »

kunks

 • Ankeuttaja
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #12 : Maaliskuu 09, 2008, 23:23:39 »
Minulla on sama ongelma kuin kummillani, eli pakko ostaa kaikki hyvät kirjat. Kirjahyllyni on vielä melko pieni, koska kirjoja joita haluaisin on vaikea löytää ja en saa aikaiseksi tai minulla ei yksinkertaisesti ole rahaa. Minulla on myös pakkomielle pitää kirjat aina oikeassa järjestyksessään. Kaikilla kirjoilla on oma paikkansa hyllyssä.
 Ylemmällä rivillä ensimmäisenä on Gummeruksen suuri hevoskirja. Sain sen joskus joululahjaksi. sen vieressä on joitakin vanhoja satukirjoja jotka on minulle tärkeitä. Esimerkiksi muumikirjoja on muutama. Niitten jälkeen olen laittanut nuortenkirjat. Niistä tärkeimpiä ovat Bim mustakorva (todella kaunis kirja lukekaa!) ja Voltti -sarjan Poikkeustila. Olen myös kerännyt Narnioita ja minua häiritsää älyttömästi että minulta puuttuu yksi (Prinssi Kaspian). Ehkä vielä löydän sen jostakin. Ihastuin Arina Tanemuran 7-osaiseen manga-sarjaan Kamikazekaitou Jeanne ja ostin senkin sarjan (rahaa meni paljon :(). Itken melkein aina kun luen jotakin sarjan kirjaa. Minusta se on kauniisti piirretty ja koskettava.
Sitten on vielä Ponitallin uusivuosi, joka on yksi niistä harvoista hevoskirjoista joista pidän, ja jotakin Akkareita joita en vain jaksa viedä pois hyllystä.
No. Alemmalle riville olen laittanut kaikki fantasiatiiliskiveni. Erityisen ylpeä olen Taru sormusten herrasta -trilogian yhdistetystä painoksesta jossa on kaikki kolme kirjaa. Kirja on vieläpä se vanha painos, irtokansineen jossa kannessa on kuva vaaleanpunaiseen viittaan pukeutuneesta hahmosta. (joo, kuulostaa hölmöltä mutta ehkä joku tietää miltä se näyttää.) Pöllin kirjan suvun yhteiseltä mökiltä enkä tiedä kenen se on mutta en usko kenenkään sitä kaipaavan ;). Sitten on joitakin minulle tärkeitä fantasiatrilogioita ja -kirjoja, mm. Musteloitsu, sekä tietysti Potterit. Minulla ei harmi vaan ole kaikkia Pottereita hyllyssä koska osa on siskollani mutta hän ei keräile muita kirjoja kuin dekkareita joten ehkä saan kaikki vielä joskus. Viimeisenä hyllyssä on Vihervaaran Anna -sarja josta minulla on lähes kaikki osat.

Hyllystä puuttuu vielä monta kirjaa jotta se olisi minulle täydellinen :). Minun täytyy saada mm. Voltti -sarjan Liian iso rakkaus, Paahde ja Kaukametsän pakolaiset

Norma

 • Ankeuttaja
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #13 : Maaliskuu 11, 2008, 17:04:11 »
Olen kerännyt kirjoja oikeastaan koko elämäni ajan ja onhan niitä tosiaan kerääntynyt. Olen pitänyt jo muutaman vuoden ajan kirjaa kirjanhyllyni sisällöstä ja tällä hetkellä määrä on jossakin 2 000 opuksen tietämillä, (en valitettavasti tiedä enää tarkkaa lukua, muutto ulkomaille sotki tilastoja kun haahuilin tyhmänä ympäriinsä ja Suomeen jäi isoja kasoja kirjoja odottamaan arkistointia). Tilaa kirjat vievät viiden kirjanhyllyllisen verran. Vuonna 2006 tein ennätykseni ostamalla vuoden aikana yli 600 teosta, johon toki auttoi kaksivuotinen pestini kirjakaupassa ja mukavan motivoiva henkilökunta-alennus, (vaikka se pieni olikin, sen vaikutus oli hirmuinen ja palkka tuli ja meni samalle firmalle).

Tuosta voikin päätellä, että ostan kirjani itse. Vanhempani ovat sanoutuneet irti "pikku" harrastuksestani jo aikoja sitten ja sukulaiset myötäilevät heitä. Iso raha kirjoihin menee, mutta kun ei niitä vain voi olla ostamatta ! Pirullisia. En kuitenkaan osta ihan kaikkia uusina, käytän hyväksi antikvariaatteja ja huuto.nettiä harvinaistempien etsimiseen, joita ei ole edes mahdollista saada enää kaupoista.

Syön kaikenlaista kirjallisuutta, mutta ehkä eniten hyllystä löytyy kauno- sekä tietokirjallisuutta. Se vaihtelee hiukan kausittain, neljä-viisi vuotta sitten minulla oli hirmuinen chick lit -kausi, kolme vuotta sitten se vaihtui historiallisiin romaaneihin ja kaksi vuotta sitten hurahdin tietokirjoihin. Viimeaikoina olen pistänyt merkille pakkomielteeni rahdata joka ikinen kaunokirjallinen klassikko hyllyyni, sillä "nehän nyt vain on PAKKO omistaa". Lievää klassikkokirjallisuuden aseman kärjistämistä, mutta se siitä.

Huvittava tapaus tapahtui vuosi sitten, kun vielä asuin Suomessa ja vanhempieni luona. Asuin tällöin vielä pienessä huoneessa ja sinne ei paljon muuta mahtunut kuin sänkyni sekä kirjani. Äitini teki (hänen mieltä) järkyttävän löydön kun huomasi, että olohuoneen katto alkoi pikkuhiljaa kallistua kohti lattiaa, (vanhempani asuvat todella vanhassa puutalossa). Muutamien raivokohtauksien jälkeen sain pitää kirjani, mutta jouduin muuttamaan huoneestani ja levittämään kirjat kahdelle eri huoneelle, jottei niiden paino keskittyisi liian pienelle alueelle.

robinette

 • Ankeuttaja
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #14 : Maaliskuu 20, 2008, 17:13:47 »
Minulla on kaksi paikkaa kirjoille huoneessani. Yksittäinen seinään kiinnitetty hylly, jossa pidän kaikkia lemppareitani (tai kaikkia niitä lemppareita, jotka mahtuvat tähän hyvin rajoitettuun tilaan) sekä varsinainen kirjahylly, josta löytyy hyvin sekalainen seurakunta kirjoja eri elämänvaiheilta.

Lempparihyllyltä löytyy tällä hetkellä Potterit (ylläri), osa suomeksi osa englanniksi, Jane Austenin Ylpeys ja ennakkoluulo, Andreï Makinen Ranskalainen testamentti ja Tolkienin Taru sormusten herrasta. (Suosittelen muuten näitä kaikkia lämpimästi)

Sekalaisella hyllyllä taas majailee erilaisia lasten ja nuorten kirjoja, esimerkiksi Replica- ja Tiina-sarjaa (jotka on piilotettu alimmalle hyllylle) ja Astrid Lindgrenin kirjoja, klassikoita kuten Tuntematon sotilas, Humiseva harju ja Kolme muskettisoturia sekä sanakirjoja ja erinäisiä koulukirjoja.

Kamalan sotkuiselta tuo hylly näyttää, nyt kun aloin sitä tutkia :) Pitäisi varmaan siivota...

Poissa Larten

 • Anarkisti tarhatäti
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: Nimbuspumpkin12006
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #15 : Maaliskuu 22, 2008, 14:09:32 »
Minulla on yksi kirjahylly, jonka yksi ainut hyllytaso on omistettu kirjoille. Vähensin lukemistani tässä joku aika sitten, joten myös kirjakokoelmani hupeni.
Tältä kirjojen kohdalta löytyy vain muutama kirja. Potterit, Tuntematon Sotilas, Täällä Pohjantähden alla, Rakkaudella, Hynynen, mopokirja ja Prinsessapäiväkirjat- sarja. Alemmalla hyllyllä on kaikki lehteni, Demejä ja Cosmoja, sekä koulukirjat sekalaisessa järjestyksessä.

Ostan kirjoja melko vähän. Pienelle paikkakunnalle kirjaston valikoima on yllättävän rikas, joten sieltä minä useimmiten kirjoja lainaan. En oikeastaan pidä nykykirjallisuudesta, luen enemmän klassikoita. Vain muutaman nuortenkirjan (esim. Tuija Lehtisen Sara-sarja tai saman kirjailijan Mopo) sallisin hyllyyni. Uusin tulokas hyllyssäni on tuo Täällä Pohjantähden alla, ja seuraavaksi haluaisin haalia joitain vanhoja suomalaisten kirjoja. Mutta ne taitaa jäädä ostamatta, lainaan kirjastosta. Saa nähdä mikä kirja seuraavaksi liittyy nykyisten seuraan. :)
Jos sanon että taivas on musta
se on niin musta kuin tahdon sen olevan ja
jos sanon että maailma ei pyöri
se ei silloin pyöri, jumalauta

Poissa Momo

 • Varhain mummoontunut
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Blogini
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #16 : Maaliskuu 23, 2008, 00:09:37 »
Minun kirjahyllyni on käynyt pieneksi (enhän minä nyt tokikaan ostele usein kirjoja), joten voisin näin kauniisti sanoa, että pöydät, lattiat ja tuolit toimii tällä hetkellä osina kirjahyllyä. ^^

Hyllyistä ja niiden ulkopuolelta löytyy vähän kaikkea taidesarjakuvasta draamaan, mangasta fantasiaan sekä nukkekotikirjoihin ja takaisin. Suurimman osan olen lukenut, monet vielä useaan kertaan. Suku on aika lukuorientoitunut, yksi tätikin on töissä kirjakaupassa -> reippaasti lahjakirjoja ja esim. libristipainos-nuortenkirjoja, jotka täti sitten selailtuaan tyrkkää mulle. Itsekin tulee noita osteltua melko usein, varsinkin jos edullisempia osuu kohdalle. Viimeksi olen tainnut ostaa Kuoleman Varjelukset, sitä edellisiä olivat Full Moon wo Sagashite 1 & 2, Lukkosulaa ja lumpeenkukkia, Kiroileva siili 2, Ainakin tuhat laiva, Guru Guru Pon-chan 1 sekä Feeniksin kilta. Tässä siis viimeisen kuukauden kirjaostokset. Kirjoihin, joita en ole lukenut, mutta jotka hyllytilaani vievät, kuuluu läjä jonkun sukulaisen vanhoja nuortenkirjoja sekä Taru sormusten herrasta. Kuivaa, mutta erinomainen paino paperin suoristamiseen!

Tärkeimpiin kirjoihin kuuluvat Potterit tietenkin, Stravaganzat, Prinsessapäiväkirjat, jotkin mangat ja pari satunnaista opusta, jotka on useampaan otteeseen luettu.
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 24, 2008, 11:59:38 kirjoittanut Momo »
Minäpä rakastan sinua niin paljon kuin on matkaa täältä kuuhun ja takaisin.

Poissa Damatris

 • seonnut
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Vain nerot hallitsevat kaaoksen!
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #17 : Maaliskuu 30, 2008, 12:56:17 »
Kirjahyllyni kaksi ylintä tasoa on pyhitettty mangoilleni joita onkin  noin 152 kappaletta. Sarjoja ovat mm. Tsubasa reservoir chronicle, xxxHolic, Legal Drug, Bleach, Fruits Basket, Fullmetal Alchemist, Chrono Crusade, Death Note... Ja noin 15 muuta sarjaa. xD

Alimmalla tasolla on epämääräinen kokoelma tietokirjoja, koulutöitä ja romaaneja Sieltä löytyy esim. Suuri tarukirja, Narnian tarinat (se valtaisan kokoinen kuvitettu versio), Tolkien tarujen taustaa, Belgarath velhon tarina (Tämä oli aivan mahtava löytö! Vanha kirjastonkirja ilman sotkuja tai revenneitä sivuja 1 euro!) sekä suurin osa piirrustus ja maalaus oppaistani, joita on mangaoppaista temperamaalaukseen.

Lisäksi hyllyn viereltä löytyy kaareva metallihylly. Hyllyltä löytyy anime-lehdet, yksi mangaopas, tsubasan taidekirja ja loput romaanini Ja romaanit ovatkin Potterit 1-7, Taru sormusten herrasta yksissä kansissa, Silmarillion, hobitti, kultainen kompassi ja muutama hevoskirja. Lisäksi siinä komeilee lähes tyhjä Hello, kitty valokuvakansio.   
Sing me a song of seas and sun, chant me a spell of ice and fire

Luisachenchenchen

 • Ankeuttaja
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #18 : Huhtikuu 08, 2008, 18:29:42 »
Minulla on liian vähän kirjoja. Haluaisin ainakin kaikki klassikot. kirjoja tulee ostettua vähän liikaakin: minulla on monia kirjoja pokkarina ja kovakantisina..
Olen vielä semmoinen vaikea tapaus, että luen noin 100 kirjaa kuukaudessa. (mangaa ei lasketa..)Ja koska olen kaksikielinen (venäjä ja suomi), käyn saksalais painotteista koulua (saksaa suunnilleen joka päivä, kaikki muutkin tunnit saksaksi(paitsi suomi)) ja opiskelen englantia ja ruotsia.. Eli viisi kieltä.. Joissa haluan aina saada ihan sikana kirjoja joka kielelllä. Meillä on kaikki venäläiset klassikot, suomeksi ja tietenin venäjäksi englanniksi.. Ja suomalaisista klassikoista.. on melkein kaikki, viimeinen suuri vääryys korjaantui juuri eilen, kun ostin Minna Canthin pääteokset.. (Ja sanakirjoja on ihan jopa minunkin mielestä liikaa..Yksi hyllyllinen vain niitä..)

Mutta minä todellakin rakastan kirjoja!!

Poissa Erizza

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • diibadaabafggh
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #19 : Huhtikuu 12, 2008, 11:29:02 »
Suurimmaksi osaksi fantasiakirjallisuutta minulla on. No ne ovat aika vanhoja ja uusia, miten sen nyt ottaa. Olen saanut lahjaksi ja ostanut itse. En oikein katso, mitä hyllyyni laitan, joten se vähän pursuaa. En osta paljoa kirjoja. Mielestäni minulla on ihan kivoja kirjoja. En nyt muista, minkä kirjan olen viimeksi ostanut. Jotakin sarjakuvakirjoja haluaisin hyllyyni. Hyllyssäni on toki kirjoja, jotka luen useaan kertaan. Ja joitakin en edes jaksa tai kerkiä lukea. Joitkin kirjat ovat niin tylsiä, että luen ne kerran ja heitän hyllyni uumeniin.

Poissa Valkovuokko

 • Orjuutettu kotitonttu
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • And give the kids a show.
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #20 : Huhtikuu 13, 2008, 14:39:14 »
Minun hyllystäni löytyy ensinnäkin kaikki Potterit suomeksi ja kaksi viimeisintä englanniksi.
Muita kirjoja ovat:

Narnian tarinat (kaikki)
Pikku prinssi (ihana kirja, kaikkien pitäisi lukea!)
Alvin-sarja (ehkä vähän hankalalukuinen.)
Näkijän taru (Lordi Kultaisia ei ole, joudun aina lainaamaan ne kirjastosta!)
Taru Sormusten herrasta (en ole lukenut loppuun.)

Siinä taisi olla suurin osa, mainitsin Pikku prinssin koska se on niin ihana kirja. Tuossa tulivat myös lempikirjasarjani, jotka ovat Harry Potterit, Näkijän taru, Taru Sormusten herrasta, Artemis Fowl ja Narnian tarinat. Artemista minulla ei ole yhtäkään kappaletta kotona, ikävä kyllä. Kuten varmaan huomasitte, suurin osa on fantasiakirjallisuutta. En ole ostanut oikeastaan mitään noista itse omilla rahoilla, olen kyllä ollut mukana kun niitä on ostettu. (Minulla on lisäksi kaikki Harry Potterit leffoina, yhä surkeammiksi käyvät vaan. Narnian olen nähnyt. Meillä on myös kaikki Taru Sormusten herrasta leffoina.) Taru Sormusten herrasta ja Pikku Prinssi ovat aika vanhoja, kai äidilleni ostettu, ainakin Taru Sormusten herrasta.
 
Noiden lisäksi kirjahyllyssäni on aika pino kirjaston kirjoja, joita en ikinä muista palauttaa ajoissa:)

Ja tietysti löytyy aika pino muita kirjoja, mm. erilaisia tietokirjoja on tosi paljon. Myös muita tarinoita. En nyt muista kaikkea, kun en ole kotona joten en voi tarkistaa hyllyäni juuri nyt.
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 13, 2008, 14:45:59 kirjoittanut Valkovuokko »
Can't you see the way she's crying,
well that's what keeps her trying.
If you want to keep the girl for as long as you live,
just break it apart her heart.

Poissa Emubird

 • Fyysisesti paikalla, henkisesti muualla
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Always the tone of surprise!
 • Pottermore: ScarletCentaur10898
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #21 : Huhtikuu 13, 2008, 14:54:06 »
Minun kirjahyllyni on varsin pieni. Se on yksi hylly kirjoituspöytäni vieressä. Ensinnäkin kirja hyllyni sisältääKaikki Potterit ykkösestä seiskaan sekä deathly Halowsin pian.Omistan myös Harry Potter- kumppanin.Ne siis ovat etu sijalla hyllyssäni. Lisäksi kirja hyllystäni löytyy mm. Paksu karvinen- kirjoja 1-3 ja erinäisiä nuortenkirjoja,jotka olen lukenut vain kerran ja jättänyt sitten hyllylle lojumaan. Lisäksi omistan Eragon 1 ja 2:sen, mutta nekin olen lukenut vain kerran.
I have seen your heart, and it is mine
Blogini: http://mylifemyfandoms.blogspot.fi/

Poissa pulmyu

 • Inspiraation lähteellä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #22 : Kesäkuu 06, 2008, 11:53:55 »
Kirjahyllyni on koko ajan räjähtämispisteessä. On runokirjoja, fantasiaa, jännitystarinoita, novelleita, kuvakirjoja yms.

Eräs rakkaimmista kirjoistani on runokirja Pikku pegasos. Siisä jotain yhdeksänsataa sivuja runoja ja pikku kuvia. Kirjahyllystä löytyy toki myös muitakin kirjoja. W.I.T.C.H-kirjoja sekä High school musical-kiroja. Mauri Kunnaksen Koiramäki kirjoja minulla on paljon. Ja sitten kirjat joissa seikkailevat Myyrä ystävineen. sitten on tietty potterit. Niitä hieno rivi. sitten vielä jotain muita kuten Peter pan.

Kirjojani olen suurimman osan ostanut Sisters club-kirjakerhosta. Sieltä olen saannut W.IT.C.H- ja High school musical-kirjat. Sitten kummiltani olen saannut Koiramäki- ja Myyrä-kirjat. joululahjaksi sitten on muita saatu ja joskus Suomalaisesta kirjakaupasta joitain kirjoja.

Eräästä kirjastani olen erityisen ylpeä. Harry Potter ja Kuoleman varjelukset. Kinusin sitä viikon ja sain sen. Minä onnenpekka...

Kaikkia kirjojani en ole  lukenut. En nyt muista mitä...
Aina voi kuvitella, vaikkei unelmat
olis lähelläkään totuutta

Poissa Indigo

 • Zera
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Nidsi nuikuu <3
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #23 : Kesäkuu 23, 2008, 19:31:31 »
Minun kirjahyllystäni löytyy Harry Potter kirjoja vasta kolme. Viisasten kivi, Salaisuuksien kammio ja Kuoleman varjelukset, ne on luettu jo muutamaan kertaan. Löytyy myös Tuija Lehtisen kirjoittama Laura, kielikurssilla. Laura lieneekin monille tuttu henkilö, tämä kirja on ehkä kaksi kertaa luettu. Sitten löytyy Elizabeth Jane Davisin kirja, Jari ja todisteet. Tämä on vain kerran luettu ja sekin joskus ala-asteella, mutta pieniä muistikuvia kirjasta on. Neiti Etsivä kirjojakin löytyy yksi kappale, Lepakkometsän salaisuus. En ole varma olenko koskaan saanut tätä kirjaa edes loppuun asti, mutta aloittanut olen sen useaan kertaan. :D

Aavekaksosia löytyy kaksi kirjaa, Tervetuloa kummitustaloon ja Kadonneen patsan tapaus. Näistä kirjoista en muista kuin Takku koiran. Peini pakolainen -kirja Unto Kunnakselta löytyy myös, melko mielenkiintoinen kuinka heinäladon vahinkopalosta voi syntyä pitkä ja seikkailun täytteinen pakomatka. Dave & Neta Jacksoneilta Keltaisen kimalaisen kohtalo, kertoo pienestä intiaani kylästä, jota lähetyssaarnaajat yrittävät saada kristinuskoon. Jukka Mäkisen Naurava Sfinksi, tämä on vain kerran luettu, ehkä aloitettu kahteen-kolmeen kertaan. En muista kuin sen kun tarinan päähenkilö istui lentokoneessa ja tarkkaili epäilyttävää miestä/miehiä.
Lee Roddyn kirjoittama Hildy etsii kotia on liikuttava kirja.

Kerään Frank Peretin kirjoittamia Perettin seikkailusarja kirjoja. Niitä minulla on tähän asti jo Pako vesimiehen saarelta, Luokussa meren pohjassa, Aavikkovuoren arvoitus, Kadonneen kaupungin aarre ja Kaivoksen kummitus. Olen rakastunut tähän kirjasarjaan, pääosissa seikkailevat yksinhuoltajaisä Jake Cooper ja tämän lapset Lila ja Jay. Jake on uskovainen ja arkeologi, hän perehtyy arkeologiaan uskonnon kannalta. Kirjasarja on henkeäsalpaava ja täynnä seikkailua.

Lisäkin löytyy Varhain kypsynyt maissin tähkä, Eila Tiittaselta. Koko kirjaa en ole koskaan aloittanut, ei ole oikein kiinnostanut.
Patricia St. Johnin kirjoittama Lumen aarteet on myös ihana kirja, jota myös suosittelen muille luettavaksi.
Juoni:
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Marhta Shieldsin Perheen musta lammas on romanttinen tarina Edenbourgin kuninkaallisen perheen asioista ja kaikesta mikä heihin liittyy. Julie Elizabeth Leton Rajalla, on uusin kirjani, joka on vielä kesken.

Hyllystä löytyy myös Unikirja, unien selittämiseen. Vuodelta kivi ja keppi, eli vanha. Sitten on iso kasa Löytöretkikirjoja. Raamattu ja sarjakuvaraamattu. Suuria satukirjoja ja muuta tee-se-itse tyylisiä kirjoja. :)

~~Ind
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 23, 2008, 20:01:19 kirjoittanut Indigo »
Hän pelaa aikaa miettiäkseen tekosyitä. Oikeuttaakseen kipua sisällään.
Luulen että hän tietää hymyistä, ja katseista. Että kaikilla on teoria paremmasta.

Poissa Azura

 • ENFJ
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • do not go gentle
  • parasomnia
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #24 : Kesäkuu 24, 2008, 11:55:13 »
Joo, tuota joo - minä en pääasiassa edes omista kirjahyllyä, mutta voin luetella kyllä tänne sitä, mistä päin huonetta niitä kirjoja löytyy ja mitä!

Tuossa pienellä hyllyllä joka on kyllä aivan liian leveä ja korkea kirjahyllyksi - siitä löytyy kolme Potteria. Yksi niistä on tietty kirjaston, ja se pitää palauttaa pian, mutta omat Potterini ovat Kuoleman Varjelukset ja Azkabanin vanki, jonka sisäkannessa on pikkuveljen hieno taideteos, Harry Potter! : D Pottereita ei enempää nyt ole, mutta seuraavaksi ostan luultavasti Puoliverisen Prinssin, Feeniksin Killan tai Viisasten Kiven.

Olen omistanut paljon kirjoja elämäni aikana, mutta useimmat niistä ovat jo kadonneet johonkin. Jossain vaiheessa omistin tietääkseni Salaisuus-sarjaan kirjan nimeltä "Kummallisen nyytin salaisuus" jonka tietääkseni luin kerran läpi saatuani sen synttärilahjaksi, mutta sitten kirja kai jonnekin katosi. Tällä hetkellä minulla kuitenkin löytyy tuo vanha 1000 ja yhden yön satuja, joku Mosaiikkilintu ja pari sanakirjaa - vielä sieltä löytyy se vanha Villilän Vauvakin.

Toivoisin että joskus sen oikean kirjahyllyn saisin, mutta sitten kun saan niin uusia kirjoja ainakin tulen hankkimaan!
"For if you're not afraid, how can you be really brave?"

- The Exploits of Moominpappa

Poissa Desdemona

 • A Gay Superhero
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • ♥♣♦♠
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #25 : Kesäkuu 24, 2008, 13:37:14 »
Oih, ihanaa. Kirjoja. Itse omistan melko ison kirjahyllyn, ongelmana vain että se on jo valmiiksi niin täysi, että kirjoille on jäänyt vain vaivaiset kaksi hyllyä tilaa. Ja niissä sitten kirjat ovat kahdessa rivissä, koska muuten ei vaan mahtuis ja osa kirjoista tilanpuutteen takia lattialla ja sohvatuolilla.

Minä suosin ehdottomasti klassikoita. Rikos ja Rangaistuskin tuli luettua väkisin läpi vaikka olikin niin mahdottoman tylsä. Klassikoilla on mielestäni enempi arvoa tulevaisuudessa. Täydellinen kirjahylly on mielestäni sekoitus klassikoita, uusinta hottia ja erilaisia kokoelmia.
Muutama minulle tärkein kirja hyllystäni ja lattialta ja tuolilta:

TSH, Potterit, Raamattu, Edgar Allan Poen kootut kertomukset (2. raamattu), Narnian kaikki tarinat, Anna Karenina, Tuulen varjo, Pikku naisia, Sieppari ruispellossa, Kotiopettajattaren romaani, Anne Frankin nuoren tytön päiväkirja, Humiseva harju, Huckleberry Finnin seikkailut, Kuin surmaisi satakielen, Thomas Harrisin Hannabal kirjat, Jane Austnin kirjat, Aikamatkustajan vaimo, Hiiriä ja ihmisiä, Decamerone, Pyhä veri Pyhä Graal, Houkutus ja Uusikuu, Vuosi nolla + älytön määrä elämänkertoja ja elämäntapakirjoja (lähinnä musiikkia).

Ja nämä oli sitten vain muutama, en viitsi kirjoittaa tähän koko kirjakokoelmaani. Ei minulla älyttömästi kirjoja ole, liian vähän mielestäni. Täydellistä kirjahyllyä koottaessa, ihan hyvä alku. :)

pinkue

 • Ankeuttaja
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #26 : Kesäkuu 24, 2008, 15:15:15 »
Kirjahyllyssäni on tosi vähän kirjoja, suurin osa on viety varastoon. Huonetta piti tyhjentää rajusti tässä kevään aikana, koska pölyallergikolle sopii paremmin huone, jossa ei ole pölyjä kerääviä tavaroita.

No, tällä hetkellä hyllystäni löytyy tietenkin kaikki Harry Potterit, kaikki suomeksi paitsi Puoliverinen prinssi on myös englanniksi. Olen saanut kaikki joululahjoiksi, paitsi englantiversion prinssistä ostin itse, koska en malttanut odottaa. Luin sen aika huonolla englanninkielentaidolla läpi, enkä oikein päässyt perille että mitä tapahtui, mutta tulipahan luettua!

Narnian tarinat on myös hyllyssäni, kaikki samoissa kansissa. En ole vieläkään tosin lukenut sitä, en millään löydä aikaa lukea enemmän kirjoja. Paitsi nyt kesällä aion ottaa asiakseni lukea koko kirjan loppuun!
Narnian vieressä on Nancy, jonka sain lahjaksi eräältä kaveriltani. Olen lukenut sen vain kerran, oikeastaan se oli ihan hyvä mutta ehkä liian ahdistava minulle. Nancyn vieressä on Ihmeotukset ja niiden olinpaikat, kirjoittanut Lisko Scamander! Ostin sen ajat sitten aika heräteostoksena, olihan se pakko saada kun rahaa sattui olemaan kädessä.
Lisäksi hyllyssä on Muumipeikon mietekirja, jonka sain ystävältäni joululahjaksi viime jouluna. Sen lisäksi siitä löytyy pari mangaa, joita en lue enää koskaan ja mietinkin, että olisiko aika myydä ne...

Olisi ihanaa omistaa lisää kirjoja, niitä on ihanaa saada lahjaksi, mutta rahat tällä hetkellä menee vain koulukirjojen ostoon.

Danseuse

 • Ankeuttaja
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #27 : Kesäkuu 25, 2008, 13:28:38 »
Kirjahyllyni alkaa olla jo melko tupaten täynnä. Potter-hyllyynkään ei mahtunut edes kaikki Potter-aiheiset kirjat. :( Kirjani ovat uuden näköisiä, mutta suurin osa on melko vanhoja. Vain muutaman olen ostanut itse, muuten olen saanut lahjaksi tai äiti on ostanut. Kirpputoreilta ostan kirjoja, jos sattuu löytymään hyväkuntoisia ja mielenkiintoisia. Joskus olen löytänyt uuden veroisen kirjan tosi halvalla.  Välillä kirjahyllystä löytyy myös äidin kirjahyllystä bongattuja teoksia ja kirjastonkirjoja. Myös kalenterikirjat, ystävänkirjat yms. ovat yhdessä hyllyssä. Valitsen kirjat sen mukaan, miten oma mielenkiinto riittää. Viimeksi taisin saada vissiin Kuoleman varjelukset tai Jerry Spinellin Tähtitytön. En kyllä ole ihan varma. Seuraavaksi ostoslistallani on Kotiopettajatteren romaani, Karamellikengät, Pieni Suklaapuoti ja kuusi ensimmäistä Potteria englanniksi. Osan kirjoista (mm. Potterit) olen lukenut monta kirjaa. Mutta sitten siellä on niitäkin kirjoja, mitä on aloitettu, mutta mitä ei ole koskaan luettu loppuun. Kaikki kirjahyllyni kirjat eivät edes ole minun, mutta minä niitä luen (tai ne vaan ovat päätyneet kirjahyllyyni..). Osa omistamistani kirjoista löytyy muualta talosta, sillä vaikka lapsena saaduilla kirjoilla on paljon tunnearvoa, ne ei mahdu hyllyyn. :( Laitetaanpas spoilerin taakse, menee niin pitkäksi :)

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

-Danseuse

// Lisäsin uusia kirjoja, mutta yksikään ei ole sellainen, mitä suunnittelin ostavani. :) Mutta osa kirjoista on puoliksi äidin ja puoliksi minun. Kaikki ostettu hyväkuntoisina kirpputoreilta. Taas säästettiin huimasti rahaa, sillä 11 kirjaa uutena olisi tullut hirveän kalliiksi. ;) Nyt ei enää kirjat mahdu hyllyyn, pitää tyhjentää kaikki ei-kirjat pois.
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 13, 2010, 16:31:26 kirjoittanut Danseuse »

Poissa Mysteeri

 • Matkakuumeinen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #28 : Kesäkuu 30, 2008, 18:15:51 »
Kirjahyllyni ei ole kovinkaan suuri, sillä yleensä suosin kirjastoa kirjakauppojen sijasta. Syynä on arvatenkin se, että en voi sanoa omistavani ylimääräistä rahaa. Lisäksi en osta kirjoja, joita en ole ennestään lukenut ja todennut hyviksi.Harry Potterit muodostavat poikkeuksen. Miltei kaikki olen lukenut moneen kertaan. On joukossa muutama sellainenkin, jota en ole takakantta enempää edes yrittänyt lukea. Lukemattomista kirjoista suurimman osan olen saanut lahjaksi, ja ne nyt ovat sellaisia, jotka poikkeavat melko reilusti omasta kirjamaustani. En osta kirjoja mitenkään useasti, mutta silloin kun ostan, todennäköisesti kerään jotain tiettyä sarjaa. Nyt hyllyssä on kaksi sarjaa, joista molemmista puuttuu yksi osa, ja se jos joku vaivaa minua.
Osa kirjoista on peräisin kirjaston poistoista tai mummolan hyllystä. Ne ovat melko kärsineitä. Loput ovatkin sitten uutena ostettuja. Erityisen iloinen olen, että todella omistan joka ikisen Harry Potterin, sillä olemattomat hermoni eivät kestäisi kirjastojen varausjonoja. On helpottavaa, kun voi ottaa kirjan kouraan aina kun tuntuu siltä. Deborah Spungenin Nancy on yksi ylpeydenaiheistani ja ansaitsee ilman muuta paikkansa hyllyssä. Sex Pistols-fanina ajattelen, että sen pitäisikin olla siellä. Suurimmaksi osaksi hyllyäni täyttää lukuisat Tuija Lehtisen kirjat, joista vain yhtä en ole lukenut. Kutsumaton vieras on jäänyt puolitiehen. Aikanaan ne on ollut pakko-ostoksia, mutta nykyään palaan niihin hyvin harvoin. Sara-kirjat, joista yksi puuttuu, ovat niitä harvoja, joita lueskelen vieläkin silloin tällöin. Mielestäni se, että viimeisin ostamani kirja on Kuoleman varjelukset, kertoo siitä, että en kovinkaan usein ole ostamassa kirjoja. Toisaalta voisin alkaa etsiä kirjoja vaikka kirpputoreilta, mutta harvemmin siellä teen löytöjä. Välillä tuntuu, että ihmiset pyytävät käytetyistä jutuista uusien hinnan.
Omistan myös kolme Meg Cabotin Prinsesapäiväkirjaa. Kiitokset vain mummilleni, mutta niitäkään en ole vieläkään jaksanut lukea. Ikuisuusprojekteihin lukeutuu J.K Rowlingin elämäkerta, jota en ole lukenut sivuakaan sitten viimekesän. Raamattua en sitäkään ole lukenut, mutta onpahan joku muistuttamassa riparista. Joku Pottereista minulla on aina kesken, mutta sen lisäksi käytän ehkä eniten Suomi-Ruotsi-Suomi-sanakirjaa. Joskaan en nyt lomalla.
Sitten joskus, kun saan ylimääräistä rahaa jostain, niin alkaisin mielelläni keräämään L.M Montgomeryn Anna-sarjaa. Vielä en ole siihen ryhtynyt. Ehkä tämän kesän jälkeen.
Murehtiminen on kuin keinutuoli. Vauhtia on, eteenpäin ei pääse.

Poissa Mesha

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: MoonMist15858
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #29 : Kesäkuu 30, 2008, 21:58:21 »
Mulla on haaveissa oma kirjasto, jossa olisi hyllykaupalla opuksia. Tällä hetkellä vaan ollaan aika kaukana tosta, kirjoja on vasta vajaa 60 ja niistäkin melkein puolet ala-asteikäisenä hankittuja hevoskirjoja... On siellä silti siistissä rivissä Potterit sekä suomeksi että englanniksi ja muutamia muita fantasia kirjoja, mm. Anu Holopaista ja Cornelia Funkea. Niin ja Christopher Paolinin Eragon ja Esikoinen. Sitten löytyy Stephenie Meyerin Houkutus ja Uusikuu, Antoine de Saint-Exupéryn The Little Prince ja L.M. Montgomeryn kirjoittama Annan nuoruusvuodet. Erikoisin tapaus taitaa olla Caesarin elämäkerta. :D Täytettä tuo hylly kaipaisi pikaisesti.

Spike

 • Ankeuttaja
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #30 : Elokuu 09, 2008, 00:33:27 »
Kirjahyllyni on musta, yksitasoinen seinähylly. Siihen ei taatusti mahtuisi kaikki kirjani, niinpä säilytän suurinta osaa niistä vaatekaapissani ja vaihtelen niitä hyllyyn sitä mukaa minkälaista kirjallisuutta tekee mieli lukea. Usein syksyisin hyllylläni on mietiskelyä ja elämänkertoja, talvisin lämmikkeeksi paksuja romaaneja sekä keväisin ja kesäisin kaikenlaista iloista ja "kepeää". Potterit minulla on esillä vuoden ympäri, hyvänen aika, rakkaanihan suuttuisivat jos heittäisin heidät kirjahyllyn perälle muiden opusten joukkoon :(  En jaksa nyt tässä rueta luetteloimaan kokoelmaani mutta jokseenkin mittava se on :)

Mersu

 • Ankeuttaja
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #31 : Elokuu 23, 2008, 19:11:27 »
Mä olen jo tuohon ekaan kirjoitellut joskus aikoinaan, mutta nyt on tännekin pakko vähän jotain kirjata, kun juuri ostin uuden ja ison kirjahyllyn, mutta valitettavasti senkin olen jo kohta aivan kokonaan täyttänyt. Täytyypä ostaa toinen...:D

Kaikkein upeimmat teokset on edelleen äidin äidiltä saadut satukirjat ja Lokki Joonatan.:) Lisäksi olen erittäin ylpeä kirpputorilta löytämästäni Aleksis Kiven kokoelmateoksesta. Seitsemän veljestä olen lukenut, mielestäni aivan upea.:) Mä olen myös erittäin ylpeä Diana Gabaldonin kuusi osaisesta sarjasta ja Harry Pottereista, jotka hyllyäni komistaa. On myöskin muutamat sarjat, joista on kasattuna jotakin kymmenen osaa ja olen ylpeä, mutta jotka on liian noloja tässä julkaistaviksi.:D

Hyllyssä on lisäksi paljon kaikkea sekalaista. Ainakin kymmenen vielä lukematonta kirjaa on joukkoon tarttunut, kaikki jostain alennuksista parilla eurolla ostettuja, mutta sitten ei vaan ole ollut aikaa/halua lukea. Kesällä muutaman sellaisen teoksen kahlasin läpi ja välillä jopa yllätyin positiivisesti.:) Nyt kuitenkin taas alennuksista ostin lisää kirjoja ja kun koulut taas alkoi, pitää lukea vaikka mitä koulun takia, eikä aikaa kamalasti jää näiden "turhien" lukemiseen...:/ Yritetään nyt kuitenkin!

Yksi hylly on muuten tietysti varattu koulukirjoille ja toinen kansioille. Mappeja mulla on iso kasa, tulee kaikki koulu yms tärkeät paperit säilytettyä niissä.:) Ja noista lukion kirjoista ainakin joitakin aion säästää, suuren osan kuitenkin myyn tulevaisuudessa, heti kun niille ei enää löydy käyttöä.:)

Satsuma

 • Ankeuttaja
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #32 : Syyskuu 29, 2008, 21:12:00 »
Omasta kirjahyllystäni löytyy likemmäs 200 kirjaa, tosin osa on oppaita jne. Olen saanut tosi paljon kirjoja Polluxista, jossa olin pienempänä. Ihan hyviä ne Polluxin kirjat on, mutta ei nyt mitään mahtavia. Sitten Harry Potterit on kaikki, haluaisin ehkä vielä jonkun niistä enkun kielisenä. Sitten on pari kirjakaupasta/lahjaksi saatua hevoskirjaa, ja sitten Helena Meripaaden kirjoja (Koirahullun päiväkirjat sarjasta). Sitten on vielä se Kultaisen kompassin jatko-osa, sen nimi oli joku veitsi juttu, en muista..
Ja sitten on niitä oppaita, mm. piirustusoppaita (joita en kyllä tarvi mihinkään..), ratsastusoppaita, hevosenhoito-oppaita, koiranhoito-oppaita ja kaikenlaisia koiratietokirjoja. Löytyy myös pari Guinnesin ennätyskirjaa ja sitten lastenkirjoja ja sarjakuvakirjoja ja vaikka mitä...
Nyt oon saanu kirjahyllyni sisältöä vähän pienennettyä, kun osan kirjoista olen raahannut äidin luokse, että siellä olisi jotain tekemistä.

Ja lisää kirjoja haluan. :D Monet ovat kehuneet mm. Houkutusta, ja sen haluaisin itelleni, koska kirjastossa sitä ei koskaan ole (joku pölkkypää lainaa ne jatkuvasti). Sitten haluaisin Muumikirjoja enemmän, mutta en sitten tiiä, missä niitä myydään, ja siksi aion laittaa ne 'pukinkonttiin' oottamaan. Ja varmasti on noita kirjoja vielä enemmänkin.

Melodrama

 • Ankeuttaja
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #33 : Lokakuu 08, 2008, 15:48:16 »
Oh. Olen ehkä vähän kateellinen tuosta Näkijä-sarjasta. Itse kun en ollut ihan-varma sen hankkimisesta, ja jätin sitten ekan osan hankkimatta... en tiedä, saako sitä enää mistään, joten en sitten hanki loppujakaan. (Sarja on kyllä hyvä, ja olisi kiva olla omassa hyllyssä... sitten on kyllä jonkinlainen rahakysymyskin...)

Mutta. Rakastan puhua kirjahyllyistä<3 (Lähinnä päätellen siitä, kuinka pitkän viestin kerran raapustin omieni järjestyksestä...)
Joka tapauksessa. Meillä on kolme kirjahyllyä ja yksi pieni seinällä killuva hylly. Kaksi kirjahyllyistä ovat "alaspäin leveneviä", eli alin taso on suurempi ja sitten alla on kaappeja ja laatikoita. (Toinen niistä minulla on ollut lapsesta asti, silloin siinä oli nukketalo kuten jollain muullakin täällä... toinen hyllyistä on poikaystäväni, lapsuudesta sekin.) Sitten viimeinen hylly on ihan tavis, ja sen me hankimme vartavasten tänne muuttaessamme, kun yhdistettynä kirjamme veivät vähän enemmän tilaa... :-D

No, ensimmäinen hylly sisältää fantasia- ja romantiikkakirjallisuutta (jälkimmäinen mahtuu hyllyn päälle, ensimmäinen vie loput hyllystä). Romantiikan saralta löytyy paljolti suosikkiani Jackie Collinsia, jonkin verran myös Briskiniä ja Brentiä, sekä muita satunnaisia kirjoja. Fantasiahylly taas on on moniulotteisempi. Ylimpänä ovat kaikki Dragonlanceni sekä niiden kirjoittajien muu tuotanto (koska Dragonlancet piti saada hyvin esille), ja ainokainen omistamani Martin (Valtaistuinpeli; tahtoisin niitä enemmänkin, mutta kun ovat pahuksen kalliita). Loppu fantasia on enemmän tai vähemmän sekalaista; ei ole hirveästi teoksia joltakin tietyltä kirjoittajalta, eivätkä edes kaikki sarjat ole kokonaisia... Esimerkiksi kaikkia Pottereita ei ole, sillä omilleni muuttaessani äitini sanoi haluavansa pitää ne, joten sain vain sen yhden englanninkielisen (Deathly Hallows). Poikaystäväni laatikoista löytyi lisäksi Salaisuuksien kammio ja Liekehtivä pikari, mutta eipä tuollaisella kokoelmalla paljon juhlita... olin jo niin tottunut siihen, että koska vain voin tarkistaa asioita niistä. :/
Sarjoista nyt vielä mainittakoon vastikään täydeksi saamani William Nicholsonin fantasiatrilogia (jonka nimeä minä en ainakaan tiedä, eikä sellaista löytynyt nopealla takakansien tutkiskelullaan). Minulla on ollut kolmas osa pitkään, toinen vajaan vuoden, ja nyt kuukauden sisään törmäsin ensimmäiseen. Aww. Kaikkien sarjojen suhteen ei ole käynyt näin hyvin... Lumotun metsän kronikoista puuttuu yhä ensimmäinen osa vaikka sitä pitkään etsinyt olenkin, ja Pimeä nousee -sarjaani en ole viitsinyt täydentää koska ensimmäistä osaa ei löydy, ja löytämäni osat ovat olleet eri ulkomuotoa kuin jo omistamani. (En pidä ulkoasua kaikkein olennaisimpana kirjoja hankittaessa mutta myönnän, että jos kirjaa on löydettävissä samannäköisenä, otan sen mieluummin. Toisaalta kyllä minä Lordi Kultaiset ottaisin pokkareinakin, vaikka kolmas osa onkin suuri kovakantinen möhkäle.)
Hyllyssä on myös kaksi Eddingsin Althalusta... Toinen on minun ja toinen poikaystäväni. Kummastakaan ei tietenkään voi luopua.
(Kaiken fantasian seassa on myös Kurt Cobainin Päiväkirjat, joka ehkä on vähän hämmentävää... johtunee siitä, että hylly sisältää enimmäkseen minun kirjojani, ja se on minun. Sain sen muutama vuosi joululahjaksi.)

Seuraavassa hyllyssä on kirjoja, jotka eivät ole minun. Saavat ne siinä silti olla. Se hylly myös sisältää paljolti sekalaista kirjallisuutta, sellaista ties-mistä alennusmyynneistä, kirppareilta ja kirjastonpoistoista hankittua. Sen hyllyn päällä on klassikkokirjallisuus ja kirjavaliot...
Hyllyn pieni kaappi sisältää sekalaisia nuortenkirjoja jotka eivät hyllyyn sovi. ^^'

Kolmas hylly sisältää filosofiset ja uskonnolliset teokset, mutta myös kaikenlaisen sarjakuvan sekä satunnaiset pokkarikirjat ja muutamat keittokirjat ja musiikkiteokset ja kaikki poikaystävän Pratchettit ja kirjaston kirjat. Leijuvassa hyllyssä puolestaan on tarkoitus olla ylpeydenaihekirjat, ja siksi minun pitäisi uudelleenjärjestellä sitä.

Kirjoja on kertynyt vähän kaikkialta. Olennaisinta on, että kirja on suunnilleen kasassa pysyvä, ja kyllä niitä tulee ostettua vähän kaikkialta missä vastaan tulee. Useat kirjat on ostettu uusina, aika monet alennusmyynneistä, mutta on paljon myös kirppari- ja kirjastolöytöjä.
Kirjoja tulee ostettua halvalla, mutta kyllä niitä myös lahjaksi saa. Enemmän kenties ostaa itse, koska ihmiset lahjojen suhteen tapaa hankkia lautasia tai lahjakortteja (jotka kelpaisivat kirjakauppoihin, mutta kalliisiin), mutta kyllä lahjakirjojakin joskus tulee.
Minusta on hirmu kivaa omistaa hyvät kirjat. Niitä tulee hankittua suuremmallakin hinnalla, satunnaisia teoksia sitten vähän halvemmalla. Vaikka vielä kivempaahan on löytää hyvää halvalla.

Hyllyni on erittäin fantasiapainotteinen. Ennen kaikkea kuitenkin luen sitä, ja on sopivaa että se näkyy hyllyssänikin. Tai määritän itseni fantasialukijaksi joten sen lajityypin kirjoja tulee hankittua, ja omalla tavallaan fantasiahyllyni on parhaiten esilläkin.
Joskus on tietysti muunkinlaista kirjainnostusta, kuten kaikkea sivistävää ja klassikollista, mutta... kyllä eniten fantasiaa.
Jos jostain saan tai halvalla saa hankittua kirjallisuutta, niin muukin käy. Minulla ei juuri ole kriteerejä sen suhteen, etteikö jotain voisi pitää hyllyssä esillä. Ja kaikkien pitäisi olla tasa-arvoisia (nythän niin ei ole, koska osa on kaapissa, mutta toisaalta olen jo mieltynyt siihen).

Vaikka nyttemmin jo tiedostan, ettei Dragonlance välttämättä ole kaikkein aatelisinta fantasiaa, on minulla kiinteät siteet siihen ja olen pyrkinyt täydentämään jatkumoni itselleni sopivaksi. Nyt minulla on suunnilleen kaikki kirjat, jotka tahtoisinkin. Olen ylpeä myös siitä ainokaisesta Tulen ja jään laulustani... ja yhdestä suosikkiteoksestani, Miehestä joka rakastui kuuhun. Olin hyvinkin tyytyväinen löytäessäni sen alennusmyynnistä. <3 Ja olen myös lähes täydellisestä Lucky-sarjastani. Oikeastaan minulla ei ole mitään syytä olla olematta kovasti ylpeä niistä kaikista, ne ovat niin... kauniita.
Kaikkia en ole vieläkään saanut luetuksi. Eihän se haittaa, sillä joskus vielä... ja ihan varmasti. Ne odottavat siellä oikeaa ajankohtaa.

Viimeisin kirjahankintani oli kirpputorilta bongattu Mongomeryn Sininen linna. Sitä olen puolivillaisesti etsiskellyt jo pidempään, sillä kirjastojen valikoimista sitä ei ole juuri löytynyt, ja olen kuullut kehuja. Vielä pitäisi etsiä sille paikka hyllystä ja aikaa lukea...
... ja eihän se ollut viimeisin, sillä eräästä kirjaston poistomyynnistä matkaan tarttui useitakin epämääräisiä opuksia vähän kaikenlaisesta satunnaisesta. Niillekin pitää etsiä paikka hyllystä... pitäneepä tästä sitten mennä. ^^

(Kirjahyllyromaani. Sanoinhan.)

Poissa Elva

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #34 : Lokakuu 17, 2008, 23:24:28 »
Eli siis, minun kirjahyllyni...
No, se on semmoinen kiva ruskeanvärinen hyllyni, joka sisältää aika paljon kaikenlaista. Sen päällä on joku ihme ekaluokalla tekemäni kukka-paperimassa-viritys, sekä joku joutsenmalja. Taisi siellä kerran olla joku huonekasvikin, mutta kun Eräs Laiska ei koskaan muistanut/jaksanut kastella sitä, se kuoli vissiin pystyyn tai jtn o.O
Seuraavalla eli ylimmällä hyllyllä on kaiken maailman koriste-esineitä, kuten lasinen hevonen ja kolme siiliä, muutamia muita posliinieläimiä, minun vauvantossujani, toiset kullanväriset ja toiset oletettavasti ristiäistossut, muutama hevosenkenkä ja jotain muuta korisetavaraa.
Sitten lähteekin ensimmäinen kirjahyllykköni. Ne ovat kaikki järjestetty aakkosjärjestykseen kirjailijan sukunimen mukaan, joten tässä ensimmäisessä kirjatasossa on Viisikot (tätini vanhoja ^^), tietokirjoja muutama kappale, hevoskirjoja, Astrid Lindgrenin kirjat sekä nitä muita joiden sukunimet nyt alakavat kirjamilla A-L.
Seuraava kirjatasoni, jossa ovat kaikki kolme Potteriani, rakas Epäilys, Universumin Tomuja muutama kappale, Konnia ja Kielareita, Kolme lotta-kirjaa (tätini vanhoja taas), Kalevala, pari heppakirjaa sekä Elli pieni norsutyttö ja eläinkirja.
Sitten tulee lehtihyllyni, joka sisältää neljä lehtikansiota, täynnä Lemmikki-lehtiä aika monelta vuodelta, samoin kuin W.I.T.C.H-lehtiäkin. Sitten jäljellejäänellä Hyllypätkällä säilytän koulukirjojani sekä kirjastosta lainaamiani teoksia.
Ja alin hylly. Se on käytännössä täynnä törkyä. Siellä ovat lankakorini, joka on yhtä suurta lankasotkua, sekä kangaskorini joka on täynnä kangastilkkuja. Sen lisäksi siellä on sekalainen pino vähän kaikkea. Eräs Laiska näet ei jaksa siivota :D


Muokkasin koko viestin :)
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 18, 2009, 20:12:06 kirjoittanut Elva »

Poissa Mab

 • Vuotislainen
 • Meidän Korkeutemme
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #35 : Lokakuu 18, 2008, 10:53:43 »
Mulla on noin satakunta kirjaa ja liian pieni hylly niille. Sen takia hyllyn päälle on aika epäesteettisesti kertynyt erilaisia pinoja ja uusille kirjahankinnoille alkaa olla vaikea löytää tilaa. Tietysti jos teen jonkun loistohankinnan, niin sitten laitan sen jonkun vähemmän laadukkaan kirjan tilalle varsinaiselle hyllylle ja tän vanhan kirjan laitan sitten sinne hyllyn päälle ja toivon ettei pinot romahda. Mun hyllyssäni on statuspaikkoja :) Tosin ei järjestys kaikkea kerro, mä oon laittanut ylös myös sellaisia a-luokan kirjoja, jotka on keskenään samankokoisia ja vakaita pinottavia. Oikeasti, pitäisi hankkia uusi hylly. Sen vaan täytyisi olla aika lailla samanlevyinen kuin tää nykyinen, sillä mulla on pieni kämppä eikä oikeastaan ylimääräistä tilaa. Ja useimmat leveyskriteerit täyttävät hyllyt eivät sitten ole muutenkaan isompia - tai ovat jopa pienempiä - joten se siitä sitten. Täytyy vain rampata ahkerasti kierrätyskeskuksissa, niissä valikoimat kun vaihtuu aika tiuhaan ja ihan upouuteen mulla ei edes ole varaa.

Kaunokirjallisuuden puolella mulla on eniten fantasiaa (Potterit tietty, Robin Hobbia, Tolkienia...) ja historiallisia romskuja (aidosti historiallisia, kuten Austenia, sekä nykyaikana kirjoitettuja mutta historiaan sijoittuvia, kuten Taivaan pilarit). Ja sitten mulla on sekalaisia hyviä kirjoja, kuten Donna Tarttin Jumalat juhlivat öisin ja Zadie Smithin Valkoiset hampaat. Kaunokirjat mä järjestelin aiemmin väreittäin, mutta nyt ne on aakkostettu takaperin (kuten Elvallakin, kirjailijan sukunimen mukaan), niin päin näyttää jostain syystä paremmalta. Hyllyn päällä olevat eivät ole missään hienossa järjestyksessä, mahdollisimman vakaissa pinoissa vain.

Tietokirjoja mulla on yksi hyllyllinen. Ne mä järjestelin aiemmin koon perusteella, mutta pari päivää sitten sain päähäni laittaa ne temaattiseen järjestykseen. Kaunokirjojen järjestystä mä aina silloin tällöin vaihtelen,  tietokirjoihin en jostain syystä aiemmin ollut kajonnut. Mutta nyt sekin on tehty ja oikein kivalta näyttää :D
"Kun hän on kohteliaimmillaan, hän on myös kavalimmillaan, mikä lienee pettämätön sivistyksen merkki." -J.M.Barrie, Peter Pan

Partybansku

 • Ankeuttaja
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #36 : Lokakuu 19, 2008, 18:58:02 »
Multa löytyy kirjoja melkein kaksi kirjahyllyllistä, tosin hyllyissä on kyllä muutakin, kuten monenmoista krääsää. Joku ihme pakko mulla kai on ostaa aina kaikki hyvät kirjat omaksi, tai yleensä taivutella vanhemmat ostamaan. Lahjakirjojakin löytyy monta.

Kirjahyllyt itsessään ovat tummanruskeaa puuta ja yltävät kattoon asti. Hyllyjä molemmissa on 6 ja kaikki kirjat olen järjestänyt aakkosjärjestykseen kirjailijan sukunimen mukaan, sillä sain hyllyt vasta kesällä ja oli innostusta laittaa kaikki kerralla järjestykseen, kun kirjat kumminkin sinne pitää laittaa. Ensimmäisen hyllyn ylimmät kaksi hyllyä, sekä puolet kolmannesta ovat täynnä hevoskirjoja, muistona pollux-kerho ajoilta. Niitä ei kyllä kauheasti nykyään tule luettua, mutta ihan mukavan lisänä siellä ovat. Neljäs hylly ylhäältä katsottuna on täynnä Aku Ankan vuosikerta kansioita. Toiseksi alin hylly sisältää muutamia sekalaisia kirjoja, kuten vitsikirjoja ja alin hylly taas kaikki tietokirjat.

Toisen kirjahyllyn ylähyllyltä löytyy klassikkokirjoja, kuten Liisa Ihmemaassa, Maija Poppanen ym., sekä kaksi nallekarhua. Toiseksi ylin hylly on täynnä fantasiakirjoja, Pottereita lukuunottamatta. Sieltä löytyy mm. Narnia, Charmed-sarjaa, Linnunradan käsikirja liftareille, Universumin Tomu-trilogia ja 16 muuta kirjaa. Seuraava hylly on täysin Pottereille omistettu. Löytyy koko sarja suomeksi, sekä 1,2 & 7 enkuksi, sekä Pollomuhku & Posityyhtynen, Ihmeotukset ja niiden olinpaikat, Huispaus kautta aikojen ja pari muuta Pottereihin liittyvää. Kolmanneksi alin hylly on sarjakuville tarkoitettu, löytyy vielä pari akkarin vuosikertaa, Aku Ankka-kirjoja ja mangaa. Toiseksi alimmalla hyllyllä on loput kirjat, jotka eivät kuuluu muihin hyllyihin, eli esim. Johnny Deppin elämänkerta ja Frendejä & Kundeja - sarja.Alimmalta hyllyltä löytyy jotain "hienompia" kirjoja, kuten Tolkienin maailman kartat kirja ja muita samankaltaisia.

Lisäksi muualla talossa kaksi seinähyllyllistä Aku Ankan taskukirjoja :). Pitäisi nekin saada joskus omaan huoneeseen.


Mustesydän

 • Ankeuttaja
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #37 : Huhtikuu 13, 2009, 15:58:18 »
Minä sain onneksi tässä varmaan pari kuukautta sitten pari kirjahyllyä seinälle, enkä joudu enää pitämään kirjojani lattialla pinoissa. Kyllä niitä kirjoja on muutama kertynyt, juuri eilenkin sain pari uutta kirjaa. Mutta niin, sieltä siis löytyy:

Stephenie Meyer - Houkutus, Uusikuu, Epäilys
Uusikuu taisi olla ensimmäinen näistä, jonka itselleni hankin, koska Houkutuksen olin lainannut aiemmin kirjastosta ja halusin seuraavan osan itselleni. Sittemmin hankin hankin myös Houkutuksen ja Epäilyksen. Houkutus on tietysti paras näistä, Uudestakuusta en jostain syystä tykkää melkeinpä ollenkaan ja Epäilys nyt on ihan ok. Toivottavasti seuraava osa nousisi sitten taas Houkutuksen tasolle, koska se todellakin on sellainen kirja, jonka lukee hetkessä.
Lene Kaaberböl - Näkijän tytär, Näkijän amuletti, Käärmeen lahja, Näkijän sota
En muista enää mistä sain ensimmäisen osan, olisikohan vanhemmat ostaneet joskus joululahjaksi tai jotain. Ja kun sitten tykkäsin siitä niin paljon niin pitihän ne muutkin osat saada. Nuo neljä kirjaa ovat siis yksi sarja. Tykkään kyllä paljon, on ne pariin tullut luettuakin.
J.K. Rowling - HP ja Viisasten kivi, HP ja Salaisuuksien kammio, HP ja Azkabanin vanki, HP ja Liekehtivä pikari, HP ja Feeniksin kilta, HP ja Puoliverinen prinssi, HP ja Kuoleman varjelukset
Nämä ovat ehkä kaikista tärkeimmät kirjat hyllyssäni. Ne on tullut luettua moneen kertaan, en ole edes laskenut. Tosin pari ensimmäistä kirjaa on oikeasti veljeni, mutta minä pidän niitä silti hyllyssäni. Olen taas aloittanut lukemaan koko sarjan alusta, menen nyt nelosessa. Nyt on hyvä lukea koko sarja, kun kaikki kirjat ovat jo tulleet, niin ei tule taukoja lukemisen väliin. Kolmonen ja vitonen ovat minun lemppareitani tästä sarjasta.
Eoin Colfer - Artemis Fowl, Artemis Fowl - Ikuisuuskoodi, Artemis Fowl - Opalin kosto, Artemis Fowl - Aikaparadoksi
Tämä on myös yksi ehdottomasti parhaista sarjoista. Vetää vertoja jopa Harry Pottereille. Ensimmäisen osan sain joskus joululahjaksi vanhemmilta. En oikein innostunut siitä vielä silloin, mutta kun myöhemmin luin sen, olin ihan koukussa. Tosin jatko-osia en silloin hankkinut, vasta tuon viimeisimmän, Aikaparadoksin, hankin omaksi. Noita väliosiakin halusin itselleni, mutta niitä ei oikeen meinannut löytyä mistään, juuri tässä pari päivää sitten löysin yhdestä kaupasta nuo kaksi, ikuisuuskoodin ja opalin koston ja pakkohan ne oli ostaa, ei olleet edes kalliita. Vielä puuttuu kakkososa, Tehtävä pohjoisessa, ja vitososa, Kadonnut siirtokunta. Kun ne vielä saisi jostain niin olisi hyvä. Mutta todella hyvä sarja, suosittelen kaikille.
Cornelia Funke - Mustesydän, Musteloitsu
Tämäkin on yksi todella hyvä sarja. Tai trilogia. Viimeisin osa, Mustekuolema ei ole ihan vielä tullut. Taisi olla, että lainasin kirjastosta ensin Rosvoruhtinaan, se on Funken kirjoittama, mutta ei kuulu tähän sarjaan. Ja kun tykkäsin siitä niin paljon, niin hankin Mustesydämen itselleni. Rosvoruhtinaankin haluaisin itselleni, mutta eipä sitäkään ole oikein näkynyt missään. Mutta tämä on hyvä fantasia-sarja, elokuvakin on tehty tuosta Mustesydämestä ja sehän on kai nyt juuri tullutkin teattereihin.
K.A. Applegate - Remnants-sarja: Määränpää tuntematon, Ne, Ei maata näkyvissä
Nämähän ovat 2-4 osat. En edes tiedän kuinka paljon tuohon on jo tullut kirjoja tuohon sarjaan. Nämä ovat siis pokkareita, jotka ostin joskus jostain kaupasta parilla eurolla kipale. Ykkösosan olin lukenut ja se oli ihan hyvä, niin ajattelin sitten ottaa, kun eivät kalliita olleet. En ole koko sarjaa lukenut, en muista edes mihin kirjaan asti pääsin... Voisi harkita sarjan uudelleen lukemistakin jossain vaiheessa.
Flavia Bujor - Ennuskivien mahti
Tämän kirjan äiti osti joskus ihan muuten vain. En ole edes vielä lukenut sitä, tavoitteena olisi kyllä saada kaikki hyllyni kirjat jossain vaiheessa luettua. Joten enpä oikein osaa tästä mitään sitten sanoakkaan, pitäisi ensin lukea.
Scott Lynch - Locke Lamoran valheet
Tämänkin äiti osti joskus, kun nähtiin lehdessä mainos ja vaikutti hyvältä kirjalta. Taisin päästä puoleenväliin, mutta siihen se lukeminen lyssähti. Muistan vain, että taisi olla jotenkin sekava kirja. Pitäisi tämäkin uudestaan lukea.
Christopher Paolini - Eragon
Tästä olen nähnyt elokuvan ja olen lukenutkin vähän matkaa, mutta ei se oikein vakuttanut kovin hyvältä. Mutta tavoitteena on tämäkin vielä joskus lukea.
C.S. Lewis - Narnia - Kaikki tarinat
Tässä on siis kaikki Narnia-kirjat, mutta tässäkin olen päässyt johonkin puoleenväliin vasta. Melko paksu kirja, mutta kyllä se vielä joskus tulee luettua.
Marilyn Kaye - Replica - Sijainen
Tästä sarjasta olen kaikki kirjat lukenut, vain yksi on itsellä, sekin taitaa oikeasti olla siskon kirja. Mutta ennen tykkäsin, enää ei ehkä niin hyvä sarja.
Tuija Lehtinen - Tanja Tavis - Jäkälärinteen 9D
En muista tästä ihan hirveänä, mutta kyllä se ihan luettava taisi olla, koska olen sen kyllä joskus lukenut. Tuija Lehtinen kirjoittaa ihan hyviä nuorten kirjoja, olen lukenut muitakin.
R.L. Stine - Vampyyrisiskokset
Ei kauhean hyvä kirja, en ole kokonaan jaksanut lukea. Yleensä Stinen kirjat ei kyllä muutenkaan ole ihan minun makuuni.
Tomi Kontio - Austraasian viimeiset lapset
Tämän voitin joskus jostain kilpailusta, en ole vieläkään lukenut. Sen ykkösosan voisi koittaa lukea ensin.
Anna Dale - Noitatuulen kuiskaus
Tämän sain joskus kai isovanhemmilta lahjaksi. Olen lukenutkin joskus, eikä ollut oikein hyvä. Vähän outo ja tylsä.
Anni Polva - Tiina epäilee Juhaa
En ole lukenut, kun en oikein tuosta Tiina-sarjasta ole innostunut. Mutta ehkä vielä joskus.

Sitten on kaksi kirjaa, jotka ovat siskoni, enkä ole niitä lukenut:
Sarah Prineas - Taikavaras
Rick Riordan - Salamavaras

Ja sitten löytyy vielä pari muutakin:
Lasse J. Laine - Suomen luonto-opas
Tämä on joku ala-asteen stipendi, en ole paljoa lueskellut :D
Ja on myös jokin keittokirja, jota en ole käyttänyt ja kaksi runokirjaa. Ja riparilta on tullut mukaan yksi laulukirja ja raamattu. Kaksi sanakirjaakin löytyy, suomi-ranska ja ranska-suomi. Ja löytyypä vielä joku vanha partiokirja, kun joskus pienenä kävin partiossa.

Siinäpä taisivat olla kaikki minun hyllyni kirjat, tilaa kyllä vielä on ja aikomuskin olisi joitakin kirjoja ostaa, heti kun vain saan rahaa. Kyllä sieltä hyllystä muutakin tavaraa löytyy, mutta kirjoille se pääasiassa on tarkoitettu. Kirjat vain maksavat niin paljon, että minulla ei ainakaan ole kauheasti varaa ostella niitä. Mutta kyllä se hylly pikkuhiljaa täyttyy. :)

Poissa puolipro

 • Lapsellinen eli lapsi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • BANG
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #38 : Huhtikuu 18, 2009, 11:50:00 »
LIEVÄ SPOIL (:

En ole edes kovin varma mitä kirjahyllyni sisältää:o Kaiketi joitain vanhoja lehtiä, koulukirjoja ym. Ei varmaankaan haittaa jos mainitsee lehdetkin joita löytyy (?) :>
Tässä kuitenkin ne, jotka muistan:
x Stephanie Meyerin Houkutus, Uusikuu, Epäilys
   - Eivät aivan tarkkaanottaen ole minun vaan siskoni, mutta silti ovat minun huoneeni hyllyssä :><3 Olen jäänyt koukkuun näiden lukemiseen, ja näitä voi lukea ihanan monta kertaa<3 Harmi vain et Breaking Dawn tulee vasta syksyllä suomeks:<
x J.K. Rowlingin Harry Potterit
   - Tarviiko näitä edes selittää ? Näitäkin ihana lukea monta kertaa, aina tajuaa jotain uutta. Eteenkin 7. kirjaa on upeaa lukea monesti, kun kaikki vihdoin 'ratkeaa' (:
x Salapoliisi Conan -mangat by Gosho Aoyama
   - Olen aina pitänyt rikosjutuista, telkkarissakin, mutta telkkarissa ei voi 'ottaa uusintoja' ellei nauhoita. Kirjoissa voi lukea saman kohdan vaikka 50 kertaa että tajuaa. Ja piirrosjälki on ihanan selkeää, vaikka tarina ei aina etenisikään.
x One Piece -mangat by Eiichiro Oda
   - One Piecea on loistava lukea, ainakin myöhemmässä vaiheessa kun Luffysta ja kaikista on tullut vahvempia. Ja draamakin lisääntyy. Myös huumoria löytyy edelleen(: Kysymysnurkkien luku on hauskaa, Oda on hauska heppu:>
x Inuyasha -mangat by Rumiko Takahashi
   - Inuyashan tarinat ovat ihanasti keski-ajalta (tai suunnilleen sieltä) eikä nykyajasta. Piirrosjälki on hyvinhyvin selkeää, vaikkakin yksi kirja menee puolessa tunnissa, nopeimmin 15 minuutissa. Inuyasha on iiiiihana ja eipä ihme jos Kagome iskee silmänsä häneen jo alkuvaiheessa *uuu*
x ANIME -lehdet
   - Tykkään lukea Animea, vaikken suurinta osaa sarjoista tiedäkkään. Hello Kittyn uusimmista tuotteista on hauska lukea, aseita ja kaikkia. IHANAA että nykyään Animen mukana tulee myös juliste<3 Vielä ei ole osunut mitään 'IHQUA' mutta toivottavasti ensi numerossa(:

Sitten meinaan hankkia lisää Inuyashaa, One pieceä, ja myös hankkia ensimmäiset Death Noteni, Fullmetal Alchemistit ja Breaking Dawnin sitten syksyllä(:
Joo oli hyvin hehkeä kirjoitus.
- LAULETAAN SE YHESSÄ, "PIRATE'S LIFE FOR ME" !
- EI, MÄ OON VAMPYYRI. "VAMPYYRII MÄ METSÄSTÄN, VAMPYYRII MÄ METSÄSTÄN. TAHDON SAADA CULLENIN, TAHDON SAADA CULLENIN. ENKÄ PELKÄÄ BELLAAKAAN."

Poissa Kartanon kummitus

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #39 : Huhtikuu 26, 2009, 21:28:59 »
Minun kirjahyllyni on täynnä levyjä, kirjoja ja DVD-elokuvia. Tila alkaa hieman loppumaan. Rakkaimpiin kirjoihin laitan merkin. Ostin Tiimarista ihan mielettömän upeita tarroja, samaa arkkia kaksi kappaletta kun löysin alehyllystä ja jos löydän vielä lisää, niin ostan ehdottomasti. Arkissa on esim. vanhanaikainen kello, viisarit, sinetti yms. upeuksia. Löysin myös sellaisen arkin, jossa on upeita avaimia, avaimenreikiä, reunuksia. En raaski tuhlata noita hienouksia tyyliin kirjeisiin, vaan laitan yhden tarran aina lempikirjaani jos jokin niistä sopii siihen.

Hyllystä löytyy:

Harry Potter-sarja
Oliko tämä yllätys? :D Löytyy myös Siuntio Silosäkeen tarinat ja Huispaus kautta aikojen. Rowlingin elämänkerran olen ajatellut hankkia joskus. Pottereihin olen laittanut kaksi tarraa, jotka ovat sellaiset metalliset, joihin voi oikeassa elämässä laittaa lukon tai nauhan. Toisen VK:n aivan ensimmäiselle sivulle ja toisen KV:n aivan viimeiselle sivulle, ne tavallaan yhdistävät sarjan kokonaisuudeksi.

Tolkenin Keskimaa-kirjat

TSH, Hobitti, KTK ja Sirmarillion. Pakolliset kirjat heti Pottereiden jälkeen.

Althalus
Tämän ostin heti omaksi kun huomasin, ettei sitä ollut kirjastossa. Paksuin omistamani kirja. Althaluksen ekalle sivulle laitoin kellotarran, johon laitoin irtonaiset viisarit. Kuvastavat kirjan aikamatkaa.

Dragonlancen kronikoiden kaksi osaa
Kirjaston poistomyynnistä
Narnian tarinoita kolme kappaletta Kirjaston poistomyynnistä ostin kerran 5 kirjaa eurolla, nämä lähti samalla mukaan.
Keväällä isä sai siivet Hauska seikkailu, jota en ole aikoihin lukenut. Tätähän mainostettiin joskus Suomen Harry Potterina :D
Jali ja suklaatehdas "Elokuvaversio", Johnny Deppin esittämä Wonka kannessa. Yksi ihanimmista saduista.
Valkoparta karjupukki ja Mahtava Morris Eurolla ostin nämä Terry Pratchettin kirjat kirjaston poistomyynnistä.
7 Redwallin taru-kirjaa Kirpparilta kaikki, vähän yli 10e tulivat maksamaan
Anne Rice - Veren vangit Uudempi pokkariversio, tosi halvalla saa esim. Bookplussasta. Toivottavasti suomennetut jatko-osat ilmestyvät myös edulliseen hintaan.
Artemis Folw-sarjan kolme ensimmäistä osaa Jatko-osiin en ole halunnut tutustua, mutta näistä pidän.
Tehanu Ursula K Leguinia minulta löytyy vaivaiset yksi kirja, mutta loput Maameren tarinoista aion hankkia vielä.
Korppi ja kultakuoriainen Edgar Allan Poen kirjan ostin joskus parilla eurolla kirpparilta.
Fantasy masterworks - Roger Zelazny - The chronicles of amber Ostin kirjan kirpparilta 50sentillä. Oli sen verran houkuttelevan paksu ja hintakin vähäinen, että oli pakko ostaa. En ole vielä ehtinyt lukemaan.
Malice Mizer - Retour Asustaa lasikaapissa muiden MM-julkaisujen kanssa. Kuvakirja. Omistan myös toisen kirjan heiltä, mutten koskaan muista sen pitkää nimeä.
Sitten löytyy myös iso ja paksu anatomiakirja taiteilijalle.
Mustesydän Ostin pokkariversion kirpparilta 50sentillä. Melkein kuin uusi.
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 21, 2009, 20:06:27 kirjoittanut Kartanon kummitus »

Poissa Ooka

 • Siivet kantapäissä -liitelijä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pilvilinnan kuningas
  • Tuliaavikko
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #40 : Toukokuu 01, 2009, 23:45:08 »
jaa a... kova on kirjojen keräys, mutta heikolta näyttää..

aloitetaanpas pottereista. Kaikki Harry Potterit löytyy, seiska niin suomeksi kuin englanniksikin..

sitten.

raamattu, jonka sain riparilta, siellä se nököttää.. sitä ei pahemmin tule luettua, mutta on mukava nähdä se siellä :D

Maan lapset sarjan Luolien suojatit, jonka ostin vain siksi että alunperin 32 euroa maksava kirja oli hintaan 2.90. Juu.. Sitten löytyy kirja nimeltä Magiaa musta taivas, sain sen veljeltäni joululahjaksi tässä taannoin. Kaikki kirjat olen lukenut, ja aivan rakastan tuon kirjan kantta. On nimittäin ihanan pehmeä ^^ Seuraava kirja on Ronja ryövärintytär jonka voitin ala-asteella koulun discon arpajaisista :'D mutta ihana kirja, täytynee lukea se taas joskus... sitten tulee Houkutus joka ei näillä näkymin saa seuraa, sillä en pidä muista stephenie meyerin kirjoista.
Kaiken se kestää -kirja oli kiven alla, mutta onneksi sain senkin ^^ rakastan sitä <3 Maameren tarinat -kirjan sain joululahjaksi, pidän siitä, sekin täytyy lukea taas kohta uudestaan. Jännempää olisi, jos kaikki kirjat olisivat erikseen mutta otisaalta, yksissä kansissa tulee aina kuskattua ne kaikki mukana.. sitten hyllystä löytyy jotain random mangoja, inyasha sekä naruto, joista ensimmäisen sain synttärilahjaksi ja jälkimmäisen ostin matkalukemiseksi kirpputorilta :D
Mangoista löytyy myös Death Note 1-10 sekä Hellsing 2-4, ajatuksena kerätä kummastakin sarjasta kaikki.. Sitten löytyy vielä Tolkienin maailma -niminen iso kirja, jossa selitetään [nimensä mukaisesti] tolkienin maailmaa.. eipä kirjahyllystäni sitten muuta löydykään :D

hankinnan alla on näitä kirjoja joita rakastan, kuten esimerkiksi Althalus matka maan ääriin tai Lumotun metsän kronikat -sarja. Myös Walter Moersin kirjoja olisi hauska kerätä, ainakin Kapteeni Sinikarhun 13 ja ½ elämää, Rumot sekä Uinuvien kirjojen kaupunki

ongelmaksi koituu tietysti tämä rahapolitiikka, mutta ehkä joskus ?
Do the impossible, see the invisible.
ROW ROW FIGHT DA POWER!
Touch the untouchable, break the unbreakable.
ROW ROW FIGHT DA POWER!

Poissa apupyörä

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #41 : Toukokuu 02, 2009, 00:56:43 »
Kirjahyllyni näyttää jopa melko täydeltä, vaikka lainaankin suurimman osan kirjoista kavereilta tai kirjastosta, mutta lahjakirjoja on viime vuosina tullut entistä enemmän.

Hyllystäni löytyvät englanniksi 1-3, 5 ja 7 Potterit ja 6 suomeksi. Deathley Hallowsin sain joululahjaksi, 1, 3 ja 5 ostin Amsterdamista eräästä englantilaisesta kirjakaupasta kun maksoivat vain n. 5€ /kipale. Puoliverisen Prinssin sain synttärilahjaksi. Chamber of Secret on oikeastaan kaverini, mutta hän ei ole mikään suuri Potter-fani, joten lahjoitti kirjan hyllyni täytteeksi.

Muita kirjoja hyllyssäni ovat mm. neljä hevostietokirjaa, jotka olen myös saanut lahjaksi. Lisäksi hyllystäni löytyy Suuri Satukirjasto -sarja (6 kirjaa), jotka olen saanut lahjoina mummoltani. Lisäksi löytyy lastenkirjoista Narnian kaikki osat, lasten Kalevala sekä Suomen lasten hölmöläissadut. Vaikka olenkin jo "aikuinen" useimpien mielestä, rakastan (vanhojen) satujen lukemista.

Lisäksi hyllystäni löytyy sekalainen joukko nuortenkirjoja kuten Penny ja seitsemän tassua sekä Prinsessapäiväkirjat, joita olen saanut muitaakseni SitersClubista, johon pienempänä kuuluin. Hyllyssäni on myös pari Kiira-sarjan kirjaa, jotka sain kummitädiltäni (jonka mielestä kirjojen nimi oli ilmeisesti hyvä vitsi).

Ja tietenkin hyllyssäni asustaa Webster's Comprehensive Dictonary -englanti-englanti sanakirja, jonka "pöllin" muutama vuosi sitten äitini työhuoneesta. Ihan hyödyllinen opus, mutta kolmen tiiliskiven kokoista ja painoista kirjaa ei raahata mukana matkoilla tai koulussa :/.

Poissa Catnip

 • Mestarietsivä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #42 : Heinäkuu 06, 2009, 19:56:24 »
Huoneeni pitkällä seinällä on sellainen jännä pitkä hylly-pöytä kyhäelmä jota en osaa selittää. Siinä on kumminkin kaksi erillistä osaa kirjoille ja muulle krääsälle. Manga hylly on ihan täynnä. Olen tukkinut kirjat "pituus järjestykseen" ja jono alkaa Hellsingistä. Hellsingiä minulla on kakkos osasta viidenteen osaan. En kyllä ymmärrä miksi luen tuota, kun ei kovin paljoa enään edes kiinnosta. :--D
Toisena tulee Grimms mangan ensimmäinen osa. Äsken mainittu manga oli hyvin piirretty, mutta en tykännyt siltikään siitä.
Sitten Rozen Maidenin ensimmäinen osa (mitä mahtavimmat piirrokset!), Yotsubaa en muista montako kirjaa (yksi on lainassa yhdellä kaverillani).
Tokyo Mew Mew:n kaikki kirjat. :--D Fanitin tuota kuin viimeistä päivää joskus 10-11 vuotiaana. Ne ovat hyllyssä vain siksi, että kyseinen sarja oli ensimmäinen manga jota aloin lukea.
Näitä seuraavat Salapoliisi Conanin taitaa olla 46. kirja (kirjastosta olen yleensä Conanini lainannut), Naruton 16 ja 17 osa. Narutoon innostuin, kun muutama päivä sitten naapurini osti 16. osan syntymäpäivä lahjaksi. 17. osa piti ostaa heti seuraavana päivänä. :--D
Full metal Alchemistia 20 ja 21 kirjat. Hyvä sarja tämäkin. Melkein viimeisenä, mutta ei todellakaan vähäisimpänä on Azumanga Daiohin ykkös, kakkos ja nelos osa. Ja aivan viimeisenä on Sugar Sugar Runen ensimäinen, toinen ja viimeinen osa. Kauhean imelä ja ärsyttävä sarja, mutta luin ne silti. :--D
Seuraavassa hyllyssä on romaaneja ja kaikkea tällaista... Rivi alkaa Agatha Christien Hiirenloukusta ja Kuolema Lähettää Viestin kirjasta. Nuo kirjat pöllin äidin kirjahyllystä, koska hän ei edes koskaan lue niitä! Otin ne sitten omaan hyllyyni, että lukisin ne joskus. Toista olen aloittanut, mutta vielä en ole lukenut loppuun. Hyllyssä oli Alexandre Dumasin Kolme Musketti Soturia ja Monte Criston Kreivi, mutta siirsin ne jonnekkin kaappiin tekemään tilaa mangalle. :--D Nekin oli pöllitty äitin kirjahyllystä. Christien jä'lkeen tulee Rowlingia! Azkabanin vangista Kuoleman Varjeluksiin kahta ensimmäisä minulla ei ole, koska lainasin ne kirjastosta enkä ole jaksanut ostaa.  Siuntio Silosäkeen tarinat on viimeisenä (vieläkään en ole ehtinyt lukea :S). Noitten kirjojen päällä (viereen ei enään mahtunut) on Terry Pratchettin Talventakoja (Aivan ihanaaaaa).
Alempana tätä hylly kyhäelmääni melkein lattian rajassa on jotain 50 sivuisia lastenkirjoja mm. Lassen ja Maijan etsivätoimisto, Kummitus kameroitten edesstä (Ensimmäinen kunnon kirjani!!!) ja kaksi Onnen Päivät opusta jotka pöllin myös äidiltä. :--D

Poissa Neithan

 • Vuotislainen
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #43 : Heinäkuu 07, 2009, 18:03:44 »
Minäkin kuulun niihin surullisiin sieluihin joiden kirjahylly on valitettavan pieni. Mutta tässä siis minun kirjahyllyni kuuluisa sisältö:

John Matthews - Merirosvokirja suuren Johnny Depp hurmioni aikoihin hankin kaikenlaista tietoa merirosvoista ja ostin pääkallo huiveja. Kirja on todella hyödyllinen ja pidän tuon tapaisista tietokirjoista jotka naamioitu kauniisti. Lapsillehan se on mutta silti :"D
30 vauhdikasta välipalaa eipä paljon ole tullut käytettyä, mutta jostain syystä silti on kaikki sivut irtonaisia. Reseptit ovat ainakin minulle aivan liian monimutkaisia ja pahoja :p
Velhologia - Merlinin salainen kirja tämä kuuluu samaan sarjaan kuin Merirosvo kirja ja on tästäkin paljon hyötyä ollut. Ihan hauskoja käytännön loitsuja voi napata mukaansa ja todella kauniita kuvia on koko kirja täynnä.
Ripleys - Usko tai älä joululahjaksi saatu ja myös ihan mielenkiintoinen tietokirja jossa on kaikenlaisia ennätyksiä. Huonona puolena se että parissa luku kerrassa se on sitten luettu. Tietty ihan mielenkiintoisia ideoita voi sieltä napata.
Kikattele kippurassa vitsikirja. Ihan hauska ja vitsien lomassa sieltäkin löytyy tietoa, esim. joidenkin käsitteiden selityksiä.
Groening - Bart Simpson - Voittajan on helppo hymyillä Simpson sarjakuvia. Hieman kummallista niitä oli lukea sarjakuvina jos tv-sarjaan on tottunut.
Pertti Koskimies & Juhani Lokki - Kotimaan linnut mammaltani olen tämän saanut ja yhteen aikaan kun meillä oli koulussa monta kuukautta kestävä projekti linnuista niin tulihan sekin käyttöön lopulta :"D Ja todella kauniita kuvia löytyy siitä
Guinnes world records - for girls tämä on taas on isosiskoltani ja ihan kätevä pikkukirja
Peter Hollman - Hamsterini ja minä kun sain ensimmäisen hamsterini niin tämä todella tuli tarpeen.
Mitä Missä Milloin - Juniori 2009 tämä tuli meille kun tilasin muita kirjoja.
C.S Lewis - Narnian tarinat koira on nurkkia pureskellut, mutta muuten huippu kunnossa. Ihania tarinoita toisesta maailmasta ja suosittelen tietenkin jokaiselle. Itselläni kesti hävyttömän kauan lukea, koska luulin tarinoiden olevan tylsiä, mutta kun oikeasti aloin lukea niitä sain huomata olleeni väärässä. Aivan ihania tapahtumia ja vertauskuvallisia henkilöitä meidän maailmastamme
Stephenie Meyer - Houkutus, Uusikuu, Epäilys en tiedä mitä tästä sarjasta ajatella. Vampyyrit ovat keskenkasvuisia teinejä jotka ajavat super-autoilla ja kimaltelevat. Kirjoissa on kamalasti ärsyttäviä kohtia, hahmoja ja arvoja, mutta silti juonessa on se jokin mikä houkuttelee. Ärsyttävää, erittäin ärsyttävää :"D
J.K Rowling - Quidditch Through ages jokaisen joka on kiinnostunut huispauksesta tulisi omistaa tämä. Pidän siitä miten Row on koristellut kirjoja pienillä yksityiskohdilla ja tehnyt ne näyttämään alkuperäisiltä. Huispauksen historiasta on ihana lukea ja muutenkin valoittaa myös muutamia asioita kirjasta.
J.K Rowling - Fantastic Beasts & Where to find them Tämä on naamioitu Harryn omaksi kirjaksi mikä on erityisen hauskaa ja varsinkin pienet tuherrukset sivuilla ovat mahtavia.
J.K Rowling - The tales of he beedle the bard omistan saman myös suomenkielisenä. Rakastan velhojen tarinoita ja varsinkin Tietäjän karvainen sydän ja Tanili Kanilin käkättävä kanto olivat ihania.
Michael Gerber - Barry Trotter ja Kuollut hevonen ihanaa parodiaa ja täysin hullua menoa. Ei voi muuta sanoa, mutta kyllä nauroin useampaan otteeseen vedet silmissä
J.K Rowling - Harry Potter 1-7 mitä Harry Pottereista voi sanoa? Upeita, fantastisia? No kaikkea sitä mitä toivoa saattaa.
Diane Setterfield - Kolmastoista kertomus tämän tilasin muutama viikko sitten enkä pettynyt. Tarinoihin oli tosi helppo eläytyä ja pidin siitä kuinka joissain kohdissa kiinnitettiin huomiota lukemiseen ja kirjoihin. Hyvin suositeltava kirja kirjojen ystäville.
Joanne Harris - Karamellikengät tämä on Pienen suklaapuodin ihana jatko-osa ja minä rakastin sitä todella paljon. Ihania hahmoja, juonittelua ja tietenkin suklaata. Minä-muotoa hyödynnettiin nerokkaasti ja siirryttiin joka luvussa aina vuorotellen eri-kertojaan. Tämä oli yksi mielenkiintoisimmista mitä olenkaan vähään aikaan lukenut.
L.M Montgomery - Pieni Runotyttö 1-2 kolmososan olen myös lukenut, mutta valitettavasti en omista. Myös tämä oli todella mainio vanhemman ajan sarja ja minulle kaikki kirjoittajan ystävälliset kirjat ovat mielenkiintoisia.
Disney - Pirates of the Caribbean 1-3 kuten sanoin, olen Depp-fani, ja PotC on todella ihana leffa-sarja, joten tietysti hankin myös kirjat itselleni. Vaikka täytyy myöntää, että tässä tapauksessa leffat olivat parempia mikä on aika harvinaista.
Cliff McNish - Taikuuden tuoksu ja Velhon vala ensimmäistä osaa en ole mistään löytänyt enkä siis päässyt sitä koskaan lukemaan
K.A Applegate - Remnants 1-5 Todella mielenkiintoisia kirjoja ja kannet ovat mitä kauniinpia.
Charmed - Siskoni on noita - Onnen hylkäämät perustuu tv-sarjaan siskoni on noita. Pidän kovasti sarjasta eikä kirjakaan pahasti kakkoseksi jää.
Flavia Bujor - Ennuskivien mahti kummitädiltä sain joululahjaksi, mutta kirja ei kyllä kamalan hyvä ole. Jokaisessa hahmossa on jotain ärsyttävää ja loppujen lopuksi aika Mary Sue kertomus, mutta sellaista varmaan saakin odottaa 12 vuotiaalta kirjailijalta :"D
Anders Jacobsson & Sören Olsson - Bertin lemmenhuolet eh... tämän sai pappaltani ja voin sanoa että se on todella naurettava, huvittava ja tyhmä.
Thomas Brezina - Seitsemän tassua ja Penny - Helliä tunteita, Kissapedot karkuteillä, Hyytävä seikkailu, Susimetsän salaisuus pienenä rakastin Penny sarjaa ja siitä nuokin ovat jääneet. Eläinystävän kirjoja.
Francine Pascal - Sweet Valley High - Tuplarakkautta ei hyvä. En pitänyt mutta isosiskoni oli niitä aikoinaan itse lukenut joten minäkin yhden vaivauduin lukemaan. Liian paljon Mary Suetusta.
Eva Ibbotson - Kazanin tähti tämä on oikeastaan koulunkirjaston kirja, mutta se oli vahingossa minulle jäänyt enkä enää käy samaa koulua josta kirjan vahingossa sain. Ihan mielenkiintoinen tarina orpotytöstä, vaikkakin ylikäytetty idea onkin.
Marilyn Kate - Replica - Kohtaaminen & Kloonisota en Replicoista kauheasti perusta, hahmot ovat taas niin ylitäydellisiä eikä edes juoni ole kovin mielenkiintoinen. Ja aika vanhoja kirjoja nämäkin jo ovat.
Jim Benton - Rakas nuija päiväkirjani nuija päiväkirjat ovat hulvatonta luettavaa, harmillista että minulla on vain yksi.
Janette Oke - Eläinystäviä - Tipsu kovassa koulussa & Vilku päiväkirja pienenä rakastin Oken kirjoja, niiden eläinhahmoja ja opettavaisia satuja. 2003 sain nämä isosiskoltani
Helena Meripaasi - Koirahullun päiväkirja - Koiran kokoinen kesä muutkin osat olen tästä sarjasta lukenut, mutta tämä on ainoa minkä omistan ja myös vanhan kouluni kirjaston omaisuutta. Tätä en myöskään ehtinyt palauttaa, koska kissani repi sen muutamia sivuja.
Lizzie McGuire - Nolot treffit & Super malli sitä tavallista teinidraamaa
R.L Stine - Goosebumps - Kummitusnaapuri & Kummituskoulu Goosebumpsit eivät minuun koskaan ole iskeneet enkä muutenkaan välitä niiden lukemisesta. Muutama kuitenkin on kirpputorilta tullut mukaan.
Angela Dorsey - Preerian laulu tämä on todella kaunis hevoskirja ja se on ainoa minkä olen säästänyt niiltä ajoilta kun minulla oli hyllyt täynnä hevoskirjoja.
Fiona Kelly - Mystery club 1-8 pienempänä pidin paljon näistä kirjoista, vaikka juoni olikin jo silloin mielestäni kamalan ennalta arvattava ja lähes joka kirjan lopussa tytöt napattiin tai jotain vastaavaa.
Raamattu monta vuotta sitten sain kun yhden kouluni vanhaa varastoa tyhjennettiin.
Brian J. Robb - Johnny Depp - Kapinallinen olen Johnny Depp fani joten tämä oli pakko saada.
Anne Rice - Veren vangit vampyyrit ovat aina kiehtoneet minua ja toivon että tämä tuo virkistävää vaihtelua Meyerin inhottaviin kimalteleviin teineihin joilla on kummallinen suojeluvietti.
J.R.R Tolkien - Taru Sormusten herrasta kokoelma pokkari jossa on kaikki kolme osaa. Mikään kirjahylly ei ole täydellinen ilman tätä.
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 07, 2009, 18:10:43 kirjoittanut Pantalaimon »

rautahermo

 • Ankeuttaja
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #44 : Heinäkuu 08, 2009, 19:02:54 »
Omistan erittäin vähän kirjoja, hyllyssä on vain muutama hassu kappale:

J.R.R. Tolkien - Taru sormusten herrasta
Silloisten ikätovereitteni tavoin Peter Jacksonin Sormusten ritareista hurmaantuneena oli pakko hankkia se alkuperäinen tarina. Nuorempana en vielä viehättynyt kirjasta samalla lailla kuin ensimmäisestä elokuvasta, vaikka sen nopeaan luinkin, mutta iän karttuessa alan käsittää Tolkienin mahtavan mielikuvituksen ja tämän massiivisen maailman. Kansantarumainen kirjoitustyyli on omiaan tässä suurteoksessa.

Alan Moore, Dave Gibbons - Vartijat
Vaatimattoman kirjahyllyni kunnioitettavin romaani. Ensimmäisen lukukerran jälkeen olin aivan äimän käkenä, mitä tuli juuri luettua ja nähtyä. Se sisältää hävyttömästi näkökulmia ja tasoja, jotka lisäävät henkilöiden ja tapahtumien todellisuutta, rinnastavat ne yhdeksi suureksi taideteokseksi vallasta ja rakkaudesta yhteiskunnan ongelmilla höystettynä.

J.K. Rowling - Harry Potterit 1-5 suomeksi, 6-7 englanniksi
Harry Potterit olivat se sytyke, joka sai intohimoni kirjoja kohtaan leimahtamaan liekkeihin pitkän tauon jälkeen. Viisasten kiven sain eräänä jouluna lahjaksi ja sen luettuani piti käydä elokuvakin katsomassa. Elokuvan näkeminen voimisti ala-asteelaisen pikkupojan innokkuuttani kirjasarjaa kohden ja siitä alkoi armoton ahmiminen kakkosesta eteenpäin. Välillä jouduin odottamaan uusien kirjojen ilmestymistä ja se tuntui kuin häijyltä kidutuskiroukselta. Kasvoin kirjojen mukana, ja oli helppoa eläytyä tarinaan, joka kertoi lähes saman ikäisestä koltiaisesta kuin itsekin olin. Muistelen varmasti Rowlingin teoksia suurella lämmöllä jopa vanhana kalkkiksena sitten joskus.

Juha Vuorinen - Juoppohullun päiväkirja
Veljen ostama joululahja, jonka absurdi huumori jopa toimii parissa kohdassa, mutta suurilta osin se on tylsää vessalukemista, joka toistaa liiaksi itseään. Melkein kutkuttaisi heittää kirja sinne, minne se kuuluukin, mutta veljeäni ajatellen panin sen kunniallisesti nojaamaan Raamattua vasten.

Cormac McCarthy - Tie
Rakastan tätä kirjallisuuden suurta helmeä. Syksyn masentavina sadekausina kirjan apokalyptiseen tunnelmaan on helppo uppoutua. Se on täynnä niin vähäeleistä kerrontaa, että se on jo mestarillista. Sitä on vaikea selittää; lukekaa itse ja ihastukaa.

Eoin Colfer - Artemis Fowl
Eoin Colferin käyttämä huumori ja lapsia ei-aliarvioiva kerronta puri täysin pikkuminään. Silloin Harry Potterin alkutaipaleen ohella tämä iski salamaa mielikuvitukseeni ja ajattelutapaani fantasiakirjoja kohtaan. Ei tunnu enää niin loistokkaalta kuin ennen, mutta tästä on jäänyt mukava muisto hyvästä lukukokemuksesta.

Poissa Raparperi

 • Pahislynkkarikerhon puheenjohtaja ;)
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #45 : Heinäkuu 09, 2009, 17:08:58 »
Lueskelin tätä topikkia ja piti oikein tarkastaa, mitä kaikkea itselläni on kirjahyllyssä.

Harry Potterit
luonnollisesti. Kaikki suomenkieliset ja lisäksi Puoliverinen prinssi englanniksi. Löytyy myös Pollomuhku ja Posityyhtynen sekä Siuntio Silosäkeen tarinat. Ei varmaankaan tarvitse sanoa, miksi ne siellä hyllyssä nököttävät.

Aku Ankka-kansioita
Reilu kymmenen kappaletta, jokaisessa puolen vuoden lehdet. Ehkä hieman yllättävää, mutta olen oikeastaan ainoa meidän perheestä joka lukee Akkaria. Olen kyllä yrittänyt saada pikkuveljeni lukemaan niitä, mutta sitä pölkkypäätä kiinnostaa vain ne tarinat missä on mukana jalkapalloa. Kansioden lisäksi minulla on jokunen kovakantinen Ankka-kokoelma-albumi, joista osan olen saanut lahjaksi ja muutaman voitin kun osallistuin kuukauden palkintotehtävään.

Kaksi tornia, kuvitettu opas & Tolkienin maailman kartat
Pienempänä yritin joskus lukea TSH:ta, mutta silloin en jaksanut kahlata läpi niin raskasta tekstiä, enkä olen sen jälkeen kirjoista pahemmin innostunut. Luultavasti jos lukisin ne nyt, olisin aivan myyty. Rakastan Tolkienin maailmaa ja minusta elokuvat on tosi hyvät, ne minulta löytyy, siksi ostin kirjaston poistomyynnistä kakkososan oppaankin. Aina kun luin kirjoja, rakastin tutkia sitä karttaa mikä tuli ohessa, siitä hyvästä tartuin maailman karttoihin kun näin ne Sokoksella.

Suomen kielen perussanakirja
Saatu joululahjaksi, mutta melko hyödyllinen jos pitää tarkastaa joku sana tai etsiä synonyymeja.

Gaudeamus igitur - aforismeja nuorille
Rippulahja mutta ihan hupaisa.

Muita erinäisiä kirjoja
Mm. Runotyttö-trilogia yksissä kansissa, joululahja, ihan ok mutta aika tylsä, Peter Pan purppuran lumoissa, tämäkin joku lahja, sekin aika hyvä kirja, Kultainen kompassi, kirjaston poistomyynnistä, ihan ok mutta vähän tylsä, Etsivätoimisto Puolikuu, taaattua Colferia, Tuija Lehtisen Futistähtiä, hauska kirja, lahja sekin, Pikku Prinssi, jota en koskaan ole ymmärtänyt, koko luokka sai saman kirjan kuudennella, 3 iloista rosvoa Kasper, Jesper ja Joonatan, ties kuinka vanha mutta aika klassikko. Sitten on vielä Velhokoulu, joka velhohumun alkuaaikoina piti saada, sekä viime jouluna saatu Maailmankartasto.

Edellisten lisäksi hyllyissäni on vielä  jonkun verran lehtikoteloita, joissa on ainakin Kori-lehtiä, Demejä, Suosikkeja, ristikkolehtiä ja vanhoja WI.T.C.H.-lehtiä.
"Muikkunen, ota airo."

Solemn Spoiler Alert -blogi tv-addikteille ja lukutoukille ;)

Snouk

 • Ankeuttaja
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #46 : Heinäkuu 15, 2009, 22:39:07 »
Tämä topichan on kuin luotu minulle! Olen kirjafriikki ja pidän lukemisesta yli kaiken. Uskoisin, että monet HP-fanit pitävätkin lukemisesta ja ovat kärsivällisiä lukijoita, sillä kirjathan ovat pitkiä ja välillä vähän tylsiäkin. On muutamia kirjoja, joita rakastan todella. Astrid Lindgrenin Saariston lapset on melko vanha klasiskkokirja, josta on tullut TV-sarjaa ja elokuvaakin. Niitä en ole katsonut, mutta kirjan lukenut muutamaan otteeseen. Siinä kaikki on hyvää, kansi, kuvat, teksti, tarina ja hahmot. Kaikki toimii ja klassikon titteli tuo plussaa. Muuten en juurikaan perusta klassikoista, vaikka hyllystäni löytyykin Huckleberry Finnin seikkailut.

Eräs hyvin rakas kirja minulle on sellainen norsukirja, jonka nimeä en muista. Oikeastaan en muista päähenkilön nimeä, mutta jos hänen nimensä olisi ollut esim. Pekka niin kirjan nimi olisi 'Pekka saa elefantin.' Ah, rakastan sitä kirjaa. Se on aivan repaleinen je piirrelty täyteen kuvia, äitini vanha.

Luen melko paljon mangaa, vaikken kovinkaan paljoa omistakaan. Kirjahyllyni mangaosuus koostuu enimmäkseen Ranma½-nimisestä mangasarjasta. Minulla on osat 28-48, muttei osaa 30. Osaan 48 sarja loppuukin. Sitten minulla on Cherry Juicea kaksi ensimmäistä osaa ja Narutosta ensimmäinen osa. Niitä animeista tehtyjä mangoja minulla on pari, Maameren tarinoiden kaksi osaa neljästä, en muista mitkä. Muistaakseni 2 ja 4.

Pidän muutenkin sarjakuvista, joten omistan yhden Nemi-albumin ja paljon Karvispokkareita. En edes muista mitä kaikkia niitä onkaan. Jotain kuusi kappaletta kuitenkin, lehdistä puhumattakaan, mutta niistähän tässä topicissa ei nimen omaan puhuta. Minulla on myös Karvis-kirjoja kolme, ykai niistä on englannin kielinen.

Minulla on paljon satukirjoja lapsuudesta jäljellä. Muumien talvesta kertovan kirjan omistan, mutten muista sen nimeä. Mielikuva on, että nimi olisi Muumit ja Taikatalvi, sillä se on ainakin erään muumipc-pelin nimi. Sitten minulla on Astrid Lindgrenin Rakkaimmat sadut-kirja, sekä kaksi erilaista Nalle Puhia. Iso punainen satukirja on nimeltään Suuri Satuaarteeni, mikä on minulle hyvin rakas. Se sisältää kaikkia perinteisiä 'Prinsessa ja herne' -tyylisiä satuja.

Neljä-kuusi kappaletta hevoaiheisia pokkareita löytyy, en nyt ihan tarkalleen muista kuinka monta. Kaksi niistä ainakin kertoo Hevoshoitolan sisaruksista, Amysta ja olikos se toinen nyt Lucy... Anyway minulla on pokkarina myös Conan Doylen Baskervillen koira, joka on Sherlock Holmesin yksi tunnetuimmista tapauksista.

Täytyy tunnustaa, etten omista kaikkia HP-kirjoja, vain ykkösen, vitosen ja kutosen. En itse asiassa ole edes havitellut muita. Kaksi Animorphs-sarjan kirjaa (K.A Applegaten kirjoittamia), Reaktio ja Muukalainen löytyy hyllystäni, kuten myös kaksi ruotsalaista kirjaa, yksi Eva & Adami, sekä sellainen futiskirja, en edes muista sen nimeä. Nina-autiotalossa on ainut sarjansa edustaja hyllyssäni, muistaakseni myöskin ruotsalainen.

Puolikas hyllyn välikkö on uhrattu luontokirjoille, eläimistä ja kasveista kertoville tieto-opuksille. Onhan minulle liuta muitakin kirjoja, mutten jaksa luetella niitä. Minulla ei ole mielessä kovinkaan paljon kirjoja, mitä olisin nyt hankkimassa. Salamavaras ja sen jatko-osa, muistaakseni jokin Helvetinkuilu, olisi kiva saada, niitä voisi toivoa synttärilahjaksi. Seita Parkkolan ja Niina Repon kirjoittamat Ruttolinna ja Jalostamo ovat parhaimpia kirjoja, joita olen lukenut. Ne olisi aivan ihana omistaa.

Poissa Iiri

 • Glitterati
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • <3
 • Pottermore: PixieDraconis24786
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #47 : Heinäkuu 18, 2009, 14:11:41 »
Omistan aika vähän kirjoja, ja niistäkin suurin osa saatu lahjana, en mielelläni maksa kirjasta, josta en tiedä onko se hyvä vai ei (kirjat on törkeen kalliita ;__;), mikä johtaa siihen, että ostan lähinnä kirjoja, jotka olen jo lukenut ja hyviksi todennut, ja koska aikaisemmin lukemiaan kirjoja ei ole järkeä ostaa, en ostele kirjoja juurikaan :P Kirjahyllyni on matala, pieni ja kerta kaikkiaan ihastuttavan vaaleanpunainen. Uusi olisi tarkoitus hankkia jostain, edes minun vähät kirjani eivät mahdu siihen kunnolla -.-

Mutta asiaan. Kirjahyllyn päällä on kirjastonkirjoja, ömm... hyvässä järjestyksessä ^^' Ne ovat jotenkin kolmessa pinossa, ja aika korkeissa sellaisissa (yli neljäkymmentä kirjaa lainassa tällä hetkellä :P Eikä ne kaikki kyllä ole siinä). Päällimmäisinä näyttäisi olevan Markus Zusakin Kirjavaras, J.R.R. Tolkienin Keskeneräisten Tarujen Kirja ja Elämä on ihanaa, Ressu! :D Ylimmällä varsinaisella hyllyllä on joskus vitosella tekemäni kirjateline (maalattu tyylikkäästi riemunkirjavaksi :D), missä on näköjään lisää kirjastonkirjoja ^^' Kirjatelineen viereen mahtuu vain muutama kirja, mutta ne ovatkin sitten niitä tärkeimpiä tai sitten niitten kannet on kivan värisiä. Ensimmäisenä on J.K.Rowlingin The Tales of Beedle the Bard, lähinnä ihanan väristen kansiensa ansiosta (plus sen että se on harvoja kirjoja, jotka olen tosiaan ostanut itse xP), ja sen päällä noin 5x5 sentin kokoinen kirja, jonka nimeä en jaksa katsoa, mutta joka tapauksessa sisältää englanninkielisiä viisauksia ystävyydestä. Tämän kirjan olen saanut kaveriltani ystävänpäivälahjaksi joskus ajat sitten. Näiden vieressä on Seita Parkkolan Viima, joka on ihana kirja <33 Sain kyseisen version joululahjaksi muutama vuosi sitten. Silloin se oli lempikirjani jonkun aikaa, kun Harry Potterit olivat alkaneet menettää makuaan enkä ollut vielä lukenut Tarua Sormusten Herrasta. Pidän siitä vieläkin, Seita Parkkolan kirjoitustyyli on aika lumoavaa. Seuraavana on Klaus Hagerupin kirja Kanit Laulavat Pimeässä. Kirja omistaa ihanan nimen x) Mistä johtuu siis kunniapaikka. Muuten... en nyt oikein tiedä, Liisa Ihmemaassa -tarinaan jotenkin liittyvä kirja on suunnattu ehkä vähän nuoremmille ja on paikoitelen aika tylsä. Sitten on John Boynen Poika raidallisessa pyjamassa, jonka ostin vähän aikaa sitten *ylpeä itsestään* ja joka on oikeasti tosi hyvä, jollei vähän... liioittelevaa? loppuratkaisua lasketa. Sitten Eva Ibbotsonin Kazanin tähti. Pidin kovasti joskus, en satu muistamaan kuinka monta vuotta sitten, ja ostin jostain syystä vähän aikaa sitten. Seuraavana on J.R.R.Tolkienin Sormuksen Ritarit pokkariversiona. Loputkin minulla on mutta jos ne kaikki olisivat siinä, ne täyttäisivät koko sen tilan mikä ylimmälle hyllylle jää :D Taru Sormusten Herrasta on näin sivumennen mainittuna paras kirja ikinä. Sen lisäksi on J.K.Rowlingin Feeniksin kilta. Ainoa omistamani Potter, enkä ole muita edes yrittänyt haalia *aistii potterfanien syyttävät katseet* :P Sain nimipäivälahjaksi pari vuotta sitten tämänkin, kun olin lukenut aiemmat osat eikä kirjastossa ollut nelosesta eteenpäin (älkää kysykö missä korvessa asuin :DD). Oli muuten kivan muotonen paketti, sellanen tiiliskivi kun on kyseessä.
Alemmalla hyllyllä ovat Kaksi Tornia ja Kuninkaan Paluu, ja joku tietovisasysteemi Tarusta Sormusten Herrasta, lahja tämäkin. Loput kirjat ovat sitten vähemmän tärkeitä itselleni, lähinnä nuoremmille tarkoitettuja kirjoja, Uppo-Nalleja ja Fedja-setää ja kaikkea vastaavaa, hevoskirjoja muistona surkuhupaisasta hevoshulluudestani (olen allerginen hevosille!), ja kaksi Finn Zetterholmin Lydian salaisuus -kirjaa, toinen pokkariversio, toinen ei, saatu lahjaksi kummatkin. Toisen kyllä vien jonnekin kirpputorille kun jaksan :DD Charmian Hussayn Salaisuuksien laakso, Kaija Pispan Meiramiina ja metsän prinssi, Geraldine MacGaughrean/kukalie olikaan Peter Pan Purppuran lumoissa, mainittakoon vielä, ja sitten lähinnä alle satasivuisia kirjoja, lahjoja kaikki :DD
Alimmalla hyllyllä on sitten vielä lähinnä tietokirjoja, ja yksi rakkaimmista kirjoistani, seitsemänvuotiaana saamani Narnian Tarinat, kaikki osat yksissä kansissa. Mulla tosin kesti yli vuosi ennen kuin sain sen luettua, mutta se teki muhun suuren vaikutuksen. Tästä versiosta on kannet lähtenyt joskus irti, ison kokonsa (mistä johtuu myös sen sijainti alimmalla hyllyllä: se on liian iso muille x) ) vuoksi käytin sitä leikeissä saatuani sen :D En raaski heittää sitä pois, kanneton ressukka :( Muuten se on ihan kunnossa sitä paitsi :)
(Kiva romaani tääkin <3)
Gilraen -> Iiri

floora

 • Ankeuttaja
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #48 : Heinäkuu 22, 2009, 13:34:23 »
Mun kirjahyllyssä on aika vähän semmosia kirjoja, joita nykyään tykkään lukea. Mulla on (tietysti) Harry Potterit suomeksi ja Harry Potter and the Philospher's stone, Stephenie Meyerin Houkutus ja sen suomenkieliset jatko-osat sekä Twilight, Tuija Lehtisen Laura-kirjasarjasta kolme viimeistä osaa ja Rebekka tarttuu toimeen, Mary-Kate ja Ashely Olsenin So little time -kirjasarjasta muutama kirja, Narnia - kaikki tarinat, Frendejä, kundeja ja väärinkäsityksiä ja jotain muita nuortenkirjoja ja lastenkirjoja.
Suurimman osan kirjoista oon ite ostanu, pari oon saanu lahjaks. Uusia (puolenvuoden sisällä ostettuja) on Houkutus ja ne jatko-osat, Frendejä, kundeja -kirja ja Tosisuudelma.

Mä tykkään enemmän ostaa omaks ku vaikka lainata kirjastosta. Ja oon tosi ilonen ku älysin lukea Houkutuksen. Aivan mahtava kirja. Luulin, että sen jälkee ku oon viimesen Potterin lukenu, mua ei kiinnostais enää muut kirjat vaan lukisin aina uudestaan ja uudestaan Pottereita, mut toisin kävi:D
Narnia on ainoo kirja, mitä en oo koskaan lukenu. Tai oon alottanu sen, mut se jotenki jäi kesken..
Viimeks ostamani kirja taitaa olla Mary Hoganin Tosisuudelma.

Poissa escalier

 • ilkeännäköinen
 • Vuotislainen
  • A word, please.
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #49 : Elokuu 13, 2009, 19:53:13 »
Toivoisin voivani ylpeillä komeammalla kirjahyllyn sisällöllä kuin mitä minulta löytyy. Kaiken muun sälän, kuten vanhojen VHS'n, teeboksien, (kyllä, säilytän teetä omassa huoneessani, ettei kukaan muu joisi maukkaita teelaatujani) koriste-esineiden, DVD'n ja levyjen lisäksi minulta löytyy myös kirjoja. Muutamilla niistä on huomattavasti lämpimämpiä paikka sydämessäni kuin muilla.

Luonnollisesti omistan kaikki Harry Potterit sekä myös Houkutuksen kolme ensimmäistä osaa (perinteinen kirjallisuuden & elokuvien sääntö näytti pätevän kyseisessä kirjasarjassa, sillä jatko-osat tuottivat ainakin minulla hienoisen pettymyksen..) sekä valikoiman taiteesta, valokuvauksesta ja sisustamisesta kertovia kirjoja. Kun aloin suorittaa lukiossa kirjallisuusdiplomia, otin tavoitteekseni haalia mahdollisimman monta arvostelemistani kirjoista omaan hyllyyni. Täydellisesti en ole hankkeessani onnistunut, mutta kyllä hyllyissäni piileskelee muutama klassikko, (Ylpeys ja ennakkoluulo, Jäähyväiset aseille, Lokki, The Odyssey) kirjoja, joiden lukemista tuskin maltan odottaan (Jumalat juhlivat öisin, Ruusun nimi) sekä muita itselleni tärkeitä teoksia (Me kolme ja jengi, Taikatalvi.

Olen ihan tyytyväinen näihin, mutta jos kylpisin rahassa, niin hyllyni notkuisivat klassikoita ja uutuuksia. No, onneks meillä köyhillä opiskelijoilla on kirpputorit!
"You may have created my past and screwed up my present but you have no control over my future."
-David Klass

Poissa Nuno

 • kiharakirjailija verraton
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #50 : Elokuu 15, 2009, 12:57:57 »
Rakastan kirjoja ja niitä minulla on jo kolmessa kirjahyllyssä, aina vaan tarvitsee lisää hyllyjä, kun ne eivät riitä.

Ensimmäinen kirjahylly (se kaikista tärkein :D) on sängyn yläpuolella, ja siellä  on kaikki Harry Potterit suomeksi ja englanniksi. Suomeksi olen lukenut ne monta kertaa. Englanniksi olen lukenut vain kaksi ensimmäistä ja vähän kolmosta, muita en ole vielä ehtinyt lukea. Samalla hyllyllä on Hitchcockin 3 etsivää kirjoja. Niitä on reilusti yli 10. Ja kaikki olen lukenut. Sitten siellä on vielä Siuntio Silosäkeen tarinat, Coraline Varjojen talossa, jonka lainasin kirjastosta jo kaksi kertaa ennen kuin ostin itselleni, ja nyt olen lukenut sen 4 tai 5 kertaa. :D Siellä on vielä yksi Hannah Montana nimeltään Diivailua ja yksi kesyrottakirja.

Toinen hylly. :D Siellä on kaikki Replica sarjan kirjat (ei ihan kaikki: yksi puuttuu). Ne vievät aika paljon tilaa, siksi sinne mahtuu vain muita ykssittäisiä kirjoja, kuten yksi Ilkka Remeksen nuortenkirja, pari Neiti Etsivää, yksi Enid Blytonin kirja, jne.

Kolmas hylly. :D Siellä on Goosebumps ja nightmare room kirjoja, niitä on ainakin 20. Sitten siellä on vielä muutama Mystery Club kirjaa.

Olen ostanut kaikki muut kirjat divarista, paitsi Harry Potterit. Harry Potterit ovat niin tärkeitä että ne pitää ostaa uusina. Ostan joka viikko divarista kirjoja, joten ei ihme että hyllyt täyttyvät nopeasti. :D

Poissa Erizza

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • diibadaabafggh
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #51 : Elokuu 20, 2009, 00:11:05 »
Ensimmäisessä kirjahyllyssä on koulukirjat, Tuija Lehtisen ihana Ikkunaprinsessa, kirjoituskilpailusta palkintona saamani Hiaasen Löyhkä, Hits 2005 ja Uudenkujan sakin Uroteot uudempi painos. Kaikki on hyviä kirjoja, Kaikki ne olen lukenut jotenkin läpi, Ikkunaprinsessan muistaakseni vain selailin läpi.
Toisella hyllyllä on koulukirjoja, Koiratytöt-sarjaa, Kisse-sarjasta Koppakuoriaiskevät jota rakastan, Koiramme-lehtiä kahden vuoden edestä, kolme numeroa Koirat-lehteä, HIM:n bändikirja, Koirahullun päiväkirja-sarjan eka osa ja Suuri koirakirja. Ei hirveesti, mutta kuitenkin.
Mitä nyt siskon hyllyä erehdyin vilkaisemaan, sieltä löytyi suomeksi kaikki Potterit, tietty Narnian tarinat, jtn 50 manga-pokkaria (mm. Yotsubaa, Mermaid Melodyä ja Narutoa), Shannaran Druidi-sarjaa ja paljon sekalaisia random-kirjoja.
Kyllä meidän talosta löytyy sitten vielä muitakin kirjoja, Goosebumbsia löytyy jtn 10 kirjaa, Taru Sormusten Herrasta-sarja löytyy, pari Penny & seitsemän tassua löytyy. Toki sitten äidin hyllyssä vielä ihan perus Ilkka Remeksen nuorten -ja aikuisten kirjoja, sekä pari bändikirjaa, nuottikirjaa, keittokirjaa ja rakkausromaania. Kyllä noita löytyy, kun rupeaa vaan etsimään.

Poissa samettiina

 • huoleton huuliharppuilija
 • Sanomaton
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pienestä kipinästä voi syntyä roihuava liekki
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #52 : Elokuu 22, 2009, 09:53:20 »
Kirjahyllyni on suuri ja mahtava, ja sieltä löytyy monen monta hyvää aarretta. Pikaisen laskun tuloksena oli, että kovakantisia kirjoja on reilusti yli sata kappaletta (esim. Potterit, Redwallin taruja, Näkijän tytär-sarjaa, Universumin tomu -sarjaa sekä muita sarjoja ja paljon yksittäisiä kirjoja) pokkareita sellaiset 10 kappaletta, lehtiä ja Roope Setiä varmaan jokin 60, riparilta saadut Raamattu ja katekismus.

Kirjahyllyni toimii myös hyvänä tavaransäilytyspaikkana. Potter-figuureja, valokuvia, kynttilöitä, patsaita ja kaikenlaista muuta kivaa pikkutavaraa.

Ainoana ongelmana on, että kirjahyllyni on nyt aivan täysi. Kirjoja mahtuu vain toisten kirjojen päälle makaamaan, ja osa kirjoista on jo niin. Kunhan joskus muutan omaan kotiin, niin siellä tarvitaan varmaan yksi kokonainen huone kaikille kirjoilleni.

Koulukirjoja säilytän kirjoituspöytäni laatikoissa ja vaatekaapin alahyllyllä (mihinkään muualle ei yksinkertaisesti mahtunut).

Kirjoja olen saanut paljon lahjaksi. Osan olen myös ostanut itse joko kirjakaupoista tai kirppiksiltä. Useimpia kirjoja voisin lukea myös uudestaan, jahka aikataulu joskus antaisi periksi, ja muutaman kirjan voisin myydä eteenpäin.

« Viimeksi muokattu: Helmikuu 25, 2011, 09:20:45 kirjoittanut samettiina »
Olen syytön kaikkeen siihen, mistä kehtaatkin minua epäillä.

Kurnau

 • Ankeuttaja
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #53 : Elokuu 22, 2009, 15:50:46 »
Jos hyllyssyäni olisi kaikki haluamani kirjat, se olisi huoneeni seinän kokoinen, valittettavasti asia ei ole näin, kirjoja hankin pyytämällä lahjaksi, pyytämällä muuten vaan, ostamalla itse.Potterit löytyvät hyllystä, luen niitä montakymmnetä kertaa läpi ja se alkaa olla jo vähän hassua kun tietää mitä siinä seuraavaksi kerrotaan.Niiden kunto on loistava, jos ajatellaan sitä kuinka paljon minä niitä luen.

Hyllystä löytyy myös Perillinen sarjaa johon ihastuin tuossa keväällä, kun jälleen kerran, voitin inhoni suosittuja kirjoja kohtaan.Ne ovat melko uusia, joten vielä aivan tuliteriä, paitsi ensimmäinen osa, jota raahasin kaikkialle yhdessä vaiheessa.Ikävä kyllä ne ovat melko vakavia.Hyvä suoritushan Perilliset ovat 15 vuotiaalta kirjailialta.

Septimus Heap sarjaa sieltä löytyy myös ja kirjailia tuntuu tavoittaneen jotain älyä huumoriinsa.Ne ovat aina hauskaa luettavaa, joista pidän paljon.

Universumien tomu-trigologia, kerronta tyyli on ehkä hiukan vakavaa, mutta silti ne ovat mukava lukukokemus.

Kohtalon täyttymys, se on yksi osa Belgarionin taru sarjaa, josta pidän hieman.Tätini antoi sen minulle kun tiesi että pidän fantasia kirjoista.Osti sen kirjaston poistomyynnistä ja se on ehkä kulunein kirjoistani, tai sitten se on lohikäärme vuori.

Ikivanha versio Hobitista,tuo lohikäärme vuori, jonka äsken mainitsinkin, jolla on eri suomentaja ja nimet ovat aivan omituisia, verrattuna hobittiin.

Poikkeustilanne, yksi lempikirjoistani, joka kertoo upeasti millaista maailmansota olisi 2000-luvulla, erittäin mielenkiintoinen.

Narnian tarinat, näillä kirjoilla yritin panna Potter faneja vastaan, turhaan, ja lopulta päädyin itse lukemaan Potterit.Rakastan sen kerrontaa.

Keskiyö, fantasia romaani josta pidän erityisesti, koska siinä ollaan onnistuttu yhdistämään hevoset ja fantasia, osa yhtä sarjaa jota en kokonaan itselleni saanut haalittua.

Ja sitten on kaikenlaista sälää, joka ei ansaitse mainintaa loputtomasti hevoskirjoja ja niitä muitakin, sarjakuvia löytyy enemmän kuin kirjoja.

Poissa Raimei

 • Ms. Stalker
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #54 : Lokakuu 10, 2009, 12:19:27 »
Kirjahyllystäni löytyy tietysti Potterit. Minun Potterit alkavat nyt olla jo melko kuluneita... :D Ja heti perään Potterit englanniksi. Niitäkin löytyy seitsämän kirjan edestä ja kaikki ovat hyväkuntoisia vielä.., :) Pari kertaa kun olen niitä vasta lukenut.

Seuraavana hyllyäni komistaa Percy Jacksonit. Niitä on vain kolme. Olen laittanut kirjani paremmuusjärjestykseen, ja pidän tällä hetkellä niistä toiseksi eniten. Sitten hyllystä löytyy Houkutus, Uusikuu ja Epäilys. <3 Siinä on minun kirjojen kolmen kärki. Sekalaisessä järjestyksessä siellä on Maagnen kaukoputki ja Alex Rider Kovisten koulu. Kai siellä sitten on joitan Neiti Etsivä -kirjoja, joita en kyllä paljon lue. Muut kirjat, joista en niin hirveästi pidä, löytyvät sitten toisesta hyllystä.

Pian kyllä hyllyäni koristaa loputkin kirjat Alex Rider -sarjasta ja Animorphs -sarja. :)

//Voi ei. Tuli mieleen mamohhin viestistä. Miten voinkaan unohtaa Me kolme ja jengi -kirjan? :O Ihana kirja, yksi suosikeistani!
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 11, 2009, 10:34:53 kirjoittanut Raimei »
Älä minua katso, en minä mitään sanonut!

Poissa Mysteeri

 • Matkakuumeinen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #55 : Lokakuu 10, 2009, 19:52:21 »
Nyt viime aikoina olen onnistunut miltei tuplaamaan kirjahyllyni sisällön. Tällä hetkellä minulla onkin tarkoitus kahlata omat kirjani läpi. En ole lukenut läheskään kaikkia, joita olen saanut. Ja koska minulla on pieni kirjahylly, kaikki kirjat eivät mahdu sinne, joten olen joutunut keksimään muita ratkaisuja.

Potterit minulta löytyy kaikki. Samaten Siuntio Silosäkeen tarinat suomeksi ja englanniksi ja viimeisin Potter myös englanniksi.

Twilight-sarja ( Breaking dawn englanniksi ), tuli melko kalliiksi tässä noin vuosi takaperin kun ostin kaikki kerralla kyllästyttyäni kirjaston varausjonoon.

Agatha Christien dekkareita kolme kappaletta: Kymmenen pientä neekeripoikaa, Esirippu ja Totuus hallavan hevosen majatalosta

Lisäksi omistan Kotiopettajattaren romaanin ja Anna Kareninan

Kolme Prinsessapäiväkirjat-sarjan kirjaa on mummin lahjoitus. Oikeastaan ne ovat ihan hauskoja.

Kaksi Eino Leinon runokirjaa, kaiken kaikkiaan kymmenen Tuija Lehtisen kirjaa. En voi ymmärtää, miten olen joskus saattanut tykätä niistä. Sara vielä menee, mutta Mirkka ja Laura!

Sitten on Nancy ja kirja nimeltään Sid Vicious - Nuorena kuolemisen jalo taito

Jane Austenin Ylpeys ja ennakkoluulo on sekä suomeksi että englanniksi. Raamattu ja katekismus ovat myös omilla paikoillaan, mutta en ole varmaan hipaissutkaan niitä riparin jälkeen.

Astrid Lindgrenin Peppi Pitkätossu-kirjoja kolme kappaletta ja Kalle mestarietsivä, jota itseasiassa aloin lukea nyt iltaisin. Ei ole osoittautunut yhtä hyväksi kuin Peppi, joka oli idolini vielä ala-asteella.

Green Day - Amerikan idiootit ja uuspunkin kukoistus, Leila ja Annukka melua mekossa ( sisältää muuten aika pimeää huumoria). Anna-Leena Härkösen Loppuunkäsitelty on ollut tähän mennessä hyvä, mutta en ole saanut sitä vielä loppuun. Kerran Kuubassa on kirja jota rakastan. Sisältää muutaman kertomuksen kuvitteellisista kuubalaisista, jotka ovat jättäneet kotimaansa. Mika Waltarin Suuri illuusioni, jota en ole lukenut, muutama horoskooppikirja, espanjan, ranskan, enkun ja ruotsin sanakirjat ja taskusanakirjat sekä liuta lastenkirjoja ja satukirjoja, jotka olen joutunut tunkemaan tilanpuutteessa varastoon.

Sitten on vielä, joitain yksittäisiä mietekirjoja, joita en jaksa alkaa luettelemaan ja muutama romaani, jotka eivät ole mainitsemisen arvoisia.

Kirjahyllystä vielä sen verran, että se on ehdottomasti työhuoneeni suurin pölynkerääjä eikä ole mikään nautinto allergisena putsailla sitä jatkuvasti. No, en kuitenkaan luopuisi siitä. Ja tilanpuutteen vuoksi olen joutunut tunkemaan hyllyyni myös muutamia elokuvia ja tietokonepelejä. Ehkä sitten joskus minulla on kunnollinen kirjasto ja joku joka pitää sen siistinä.
Murehtiminen on kuin keinutuoli. Vauhtia on, eteenpäin ei pääse.

Orvokki

 • Ankeuttaja
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #56 : Lokakuu 15, 2009, 23:58:59 »
Itseasiassa, hyllyni on melko tyhjä kirjoista. Valitsen sinne vain ne parhaat (ja ne, jotka olen unohtanut viedä jonnekin muualle ja ei ole vielä tarvinnut raivata tilaa) kirjat. Osa kirjoistani ovat jossain kaapissa tai laatikossa, ja olen nyt itseasissa ruvennut lainailemaan enemmän kirjaston kirjoja. :)

Noniin, aloitellaanpas listaa;

Potterit tietysti on kaikki, siistissä järjestyksessä hyllyssäni. Seitsemäs kirja löytyy niin suomeksi, kuin englanniksi. Myös Siuntio Silosäkeen tarinat löytyy suomeksi ja englanniksi. Myös suomentajan itse kirjoittama Pollomuhku ja Posityyhtynen löytyy hyllystäni.

Stephenie Meyerin Houkutus-sarjan kolme ensimmäistä osaa suomeksi. Ensi viikolla pääsee neljäskin osa hyllyyn. :) Myös Meyerin Vieras löytyy hyllystäni, pidin siitä aivan valtavasti.

Timo Parvelan Sammon vartijat sarjan kaksi ensimmäistä osaa (Tuliterä, Tiera) löytyvät hyllystäni, ja toivottavasti kolmaskin osa mahdollisimman pian. Jotenkin ihastuin tuohon sarjaan, heti ensimmäisen kerran kun luin silloin pari vuotta sitten jouluna. Ensin olin sillein, että en oikein Kalevalasta välitä, mutta luenpa kuitenkin nyt vanhempieni mieliksi kun sen minulle ostivat, mutta jo parin luvun jälkeen ihmettelinkin, kuinka loistava kirja minulla olikaan käsissäni.

No, löytyyhän minulta tietenkin myös Rick Riordanin Percy Jackson sarjan kolme ensimmäistä kirjaa suomeksi (sekä myös yöpöydälläni oleva neloskirja englanniksi kirjastosta lainattuna.) Mahtava sarja. En voi muuta sanoa. Jotenkin kreikanmytologia rupesi kiinnostamaan vielä enemmän, kun sain tuon kirjan käsiksi. Aivan mahtava.

Cornelia Funken Mustesydän löytyy pokkarina. Minulla on itseasiassa se vielä kesken, en ole saanut innostusta/aikaa lukea sitä vielä loppuun. Hyvältä vaikuttaa, katsoo nyt ettää saako sitä innostusta lukea kirja myös joskus loppuun.

Spungenin Nancy löytyy. Jouduin lukemaan sen viime vuonna äikän kirjallisuusprojektiin, ja se jotenkin jäi hyllyyni. Oikeasti kirja on äitini, mutta hyllyssäni se vielä on :D

Marianne Curleyn kirjoittaman Aikavartio trilogian ensimmäinen osa, Nimetyt, pokkariversiona. Pian (ellei ole jo) sarjan toinenkin osa ilmestyy pokkarina, ja ajattelin hankkia sen. Kirjastosta olen sen lainannut, niinkuin kolmannenkin osan, mutta olisi kiva saada se omaankin hyllyyn, niin hyvä sarja kun on.

Agatha Christienin kirjoittama Kymmenen pientä neekeripoikaa löytyy hyllystäni myös. Se jäi hyllyyni, kun piti lukea se kesällä, kun äiti ehdotti sitä (äidin kirja siis sekin.) Mutta en saanut aikaiseksi lukea sitä. Kyllä ehkä sitten joskus luen sen.

Cathyn kirja löytyy myös hyllystäni. En muista kirjailiaa, joten antakaa anteeksi, kun en kerkeä nyt myöskään tarkistamaan sitä. Kirja on mielenkiintoinen, ja hauska sinänsä, kun siihen on kerätty kaikenlaiset liitteet, valokuvat, ravintola lippuset ja lappuset yms.

Christopher Paolinin Eragon kirjakin löytyy.

Ja satunnaisesti Miss Mix lehteä, sekä Demiä ja muita lehtiä.

No, siinä hyllyni tämänhetkinen sisältö taisi olla. Ei niitä ollutkaan niin vähän, kuin muistin. Se vain näyttää vähältä, mutta kun listaa, niin itseasiassa niitä on hyvinkin paljon.

Poissa Oljolover

 • kuuroille korville puhuva
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #57 : Lokakuu 23, 2009, 15:34:18 »
Siis kirjahyllyni mieleenpainuvin sisältö:

Kaikki Harry Potterit suomeksi, sekä kolme viimeistä englanniksi<333 Yksi arvokkaimmista asioista mitä omistan :D

Mayerin Houkutus-sarja suomeks, kaikki muut paitsi uusin, neljäs osa, joka ilmesty eilen suomeks. En oo viel ehtiny ostaa, harmi... *ryntää kirjakauppaan heti kun pääsee* Aaah... niin hyvä sarja!

Lemony Snicketin Surkeiden sattumusten sarjan viisi viimeistä osaa. Oli joskus pari vuotta taaksepäin lempisarja (Potterien lisäks siis), mutten oo avannu mittän niistä varmaan sen jälkeen kun luin ekaa kertaa.

Cervantes En muista yhtään kenen se on, niin tylsä etten jaksanu lukee ees ekaa kertomusta loppuun...

Narnia: kaikki tarinat En jaksanu lukee loppuun... Alku meni ihan hyvin, mutta se kolmas osa (Hevonen ja poika?) oli aluks niin tylsä...

Ja sit siel on kaikkee yksittäistä Lizzie McGuiree ja Evaa ja Adamii, jotain ikivanhaa...
Chill out, baby

Poissa Ruiskaunokki

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #58 : Lokakuu 23, 2009, 20:56:11 »
Viimeksi juuri tänään manasin hyllytilani vähyyttä :D Vietän suurimman osan lukuvuodestani opiskelija-asunnossani, jossa minulla ei vieläkään ole kunnon kirjahyllyä, joten siellä säilytän vain satunnaisia kirjoja, joita luen tällä hetkellä. Loput kirjani ovatkin vanhempien luona huoneessani, mutta sielläkin esille pääsee hädin tuskin puolet kirjoistani ja sarjakuvistani. Yksi hylly kun on varattu tietyille CD:lle, toinen DVD:lle ja loput sitten kirjoille.

Nuorempana kirjavarastoni oli kohtalaisen pieni: joitakin heppakirjoja, nuorten kauhukirjoja, tietokirjoja ja siihen aikaan pari ensimmäistä Harry Potteria olivat oikeastaan ainoat kirjani. Tällä hetkellä nuo heppakirjat ja kauhukirjat ovat päätyneet luultavasti pahvilaatikoihin vaatehuoneen nurkkaan, sillä päivitystä on tullut.

Harry Potterit, sekä englanninkieliset että suomenkieliset valtaavat yhden hyllyistäni. Sen täydellisempää fantasiakirjasarjakokoelmaa minulta ei löydykään. J.R.R. Tolkienin kirjoja kyllä löytyy, samoin pari Brian Jacquesin Redwallin tarua, sekä Philip Pullmanin Universumien tomu -trilogia. Yhdessä vaiheessa pyöreästi sata mangapokkaria myös täyttivät hyllyni, mutta aikojen saatossa luovuin joistakin ja ei-niin-suosikit oli pakko pinota toiseen kaappiin. Maki Murakamin Gravitation tosin on selvinnyt samalla paikallaan viimeiset neljä vuotta. Rakkaista kun on vaikea luopua.

Kirjahyllyni sisältö ei loppujen lopuksi kauhean monipuolinen ole. Fantasiakirjat ja muutenkin enemmän tai vähemmän nuorten kirjat edelleen valtaavat hyllyni. Ikää on kohta 22, mutta en ole vielä innostunut lukemaan toisenlaisia kirjoja. Toisaalta lukuharrastukseni on kärsinyt siitä, etten jaksa enää keskittyä lukemiseen, joten yhtään tylsemmän kirjan lukeminen stoppaa heti alkuunsa.
Yleensä ostan itselleni kirjat, jotka olen lukenut aiemmin ja olen pitänyt niistä, tai sitten se muuten vain on ollut pakko ostaa erinäisistä syistä. Viime aikoina olen alkanut suosimaan pokkareita niiden edullisuuden takia, sillä toisaalta en halua maksaa kolmatta kymppiä kovakantisesta, josta en niinkään pidä.

Minulla on myös ihan hirveästi käännöskirjallisuutta, siis lähinnä englanninkielistä kirjallisuutta suomeksi käännettynä. Pikaisella vilkaisulla löysin hyllystäni ainoastaan yhden alunperin suomenkielisen kirjan, Seita Parkkolan ja Niina Revon Jalostamon. Muutamat Harry Potterit, The Lord of the Rings ja Angels and Demons saavat edustaa alkukielisiä teoksia englanninkieliseltä puolelta.

Yksi kirjahyllyni "omituisuuksista" luultavasti on Alexandre Dumasin The Count of Monte Cristo, jonka ostin parilla eurolla pari vuotta sitten. Kyseessä on klassikko, mutta en ole vieläkään päässyt sataa sivua pidemmälle. Vanhahtava englanti toisaalta hidastaa lukemista, mutta ei tarinakaan vielä ole saanut minua innostumaan, jotta jaksaisin jatkaa.

Uusin ostokseni on Tomo Takabayashin Ab sofort Dämonenkönig!, jonka myöskin voisin laskea "omituisuuksiin" :D En ole kertaakaan lukenut kirjaa saksaksi, mutta sattuneesta syystä alunperin japaninkielistä kirjasarjaa ei ole käännetty edes englanniksi. Päätin pistää vanhat saksan opintoni hyötykäyttöön, ja tällä viikolla postiluukusta todellakin kolahti kirjasarjan kuusi ensimmäistä osaa.

Pienestä pitäen minulla on ollut unelma mahtavasta omasta kirjastosta. Tiedättehän, on iso omakotitalo, ja yksi huone on varattu kirjoille ja lukemiselle. Metrikaupalla kirjoja, kaikki aakkosjärjestyksessä. :D Tietenkin voi mennä kaupunginkirjastoon ihastelemaan ja lueskelemaan, mutta minulle se ei ole ihan sama asia kuin omistaa jokainen kirja. Materialisti tässä terve.

Poissa Uine

 • Metsätähti
 • Hirnyrkki
  • Suomu.org
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #59 : Helmikuu 24, 2010, 17:17:22 »
Ylimmällä hyllyllä kaiuttimen vieressä on kasvilääkinnästä ja muusta (Suomen) kasvien hyötykäytöstä kertovia kirjoja [kuva] - niitä keräsin aikoinaan varsin kattavan kokoelman. Tämä siksi, että olen aina ollut kiinnostunut aiheesta, ja halusin itsekin oppia käyttämään kasveja hyödyksi. Aion taas tänä keväänä alkaa kerätä kasveja kuivumaan ja pakkaseen teeksi, ruoaksi ja pienten vaivojen helpotukseksi.

Toisella hyllyllä on enimmäkseen Suomen muinaisuuteen tavalla tai toisella liittyviä teoksia. [kuva 1] [kuva 2] [kuva 3] [kuva 4] Näitäkin keräsin aikoinaan puolimaanisesti, ja yhä pidän silmät auki aiheeseen liittyvien kiinnostavien teosten varalta. Joukossa on pari varsin harvinaista yksilöä - mm. Suomen muinaisusko, jota etsin aktiivisesti kaksi vuotta ja josta maksoin reilusti yli satasen kun lopulta sen löysin. Rivin lopussa on hiukan filosoofiaa ja aihetta sivuavia kirjoja.

Kaapin ensimmäisellä hyllyllä on pelkästään kaunokirjallisuutta - enimmäkseen fantasiaa, uuskummaa ja jonkin verran vanhaa kauhua. [kuva 1] [kuva 2] [kuva 3] Toisella hyllyllä on sekalaisempaa tavaraa: Mm. zen-kirjallisuutta, runoja, maailmankaikkeudesta ja kaikesta kertovia kirjoja ja loppurivillä taas sekalaista kaunokirjallisuutta. [kuva 1] [kuva 2] [kuva 3]

Alimmalla hyllyllä kaiuttimien keskusyksikön (kun en keksi parempaakaan sanaa...) vieressä on muutama isompi koulukirja ja hiukan sarjakuvia. [kuva]

Lisäksi minulla on toisessa (makuuhuoneen) hyllyssä sarja Goethen teoksia, muuttolaatikoissa saattaa hyvin vielä piileksiä jotain ja vielä sijoittamatta on pienehkö sekalainen pino kaiken maailman huuhaata ja muuta sekalaista, joka ei sopinut mihinkään aiemmin mainituista kategorioista eikä mahtunut kyseisten teosten kanssa hyllyyn.

Tässä vielä yleiskuva hyllystä.

Poissa Candily

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #60 : Helmikuu 24, 2010, 17:49:33 »
Mun omassa kirjahyllyssäni ei ole paljoa kirjoja, mutta sitten meillä on kokonainen hyllyllinen äitini kirjoja, mistä löytyy kaikenlaisia kirjoja.

Mutta siis minun hyllyni:

Potterit löytyy kaikki suomeksi ja kolme englanniksi (3, 4 & 7) ja Siuntio Silosäkeen tarinat suomeksi siis.

Charmian Husseyn Salaisuuksien laakso. Sain tämän kirjan lahjaksi 10-vuotiaana ja luinkin sen viimeksi silloin, eli n. 4 vuotta sitten. Tämä on aivan ihana kirja, ainakin muistelisin pitäneeni sitä silloin lempikirjanani.

Helen Dunmoren Ingo - Meren kansa. Tässä kirjasarjassa on kai muitakin osia, mutta minulla on vain tämä ensimmäinen (?) osa tästä sarjasta, enkä muita ole lukenutkaan. Tämä on aika mielenkiintoinen kirja, ei kuitenkaan lempikirjani. On pitänyt jo monta vuotta lukea ne muutkin osat, mutta en ole sitten jaksanut etsiä niitä kirjastosta.

Eleanor H. Porterin Pollyanna. Tämän sain kai 10- 11-vuotiaana lahjaksi. Tämä on varsin piristävä kirja, tästä tulee jotenkin hyvälle tuulelle aina :)

Marjatta Kurenniemen Onneli ja Anneli (1,2,3). Sain tämän kirjan 5-vuotiaana ja luin sen silloin ekan kerran ja rakastuin <3 Tämä on joku ihanin.

Peter Straubin Kummitusjuttu. Aika jännä kirja oli, pitäisi varmaan kyllä lukea se vielä uudestaan, koska en muista siitä enää kaikkea. :D

Raymond Chandlerin Syvä uni. Klassikkodekkari ja hyvä sellainen.

Guillermo del Toron ja Chuck Hoganin Vitsaus ja Lankeemus. Vampyyritrilogia, jonka kolmatta osaa ei ole vielä ilmestynyt. Sitä odotellessa...

Stephen Kingin Painajainen, Cujo, Christine, Kauhun vuodenajat II, Carrie, Hohto, Uinu uinu lemmikkini, Kolkuttajat, Yön äänet, Musta torni I, Under the Dome, Pedon sydän, Liseyn tarina, Thinner, The Stand, Danse Macabre ja Auringonlaskun jälkeen. Stephen King on mahtava kirjailija. Kingin kirjat ovat varmasti Pottereiden lisäksi lempikirjojani.

Kaikki Bret Easton Ellisin kirjat englanniksi eli Less Than Zero, The Rules of Attraction, American Psycho, The Informers, Glamorama, Lunar Park ja Imperial Bedrooms. Kaikki hyviä, mutta parhaat varmaankin kolme ekaa ja Lunar Park.

Sitten pari Enid Blytonin kirjaa, olikohan Aution talon salaisuus ja Näkymättömän varkaan salaisuus. Nämä olen lukenut ehkä kerran, eivät ole kovin hyviä...

Siinä tärkeimmät.
Näiden lisäksi hyllystäni löytyy muutama tietokirja, kuten Maailman tietokartasto, Opitaan englantia, joku Maailmanhistoria -kirja sekä suomi-kiina-suomi sanakirja, sekä suunnilleen 30 Aku Ankan taskukirjaa, en rupea luettelemaan minkä nimisiä D:

Ja onhan minulla vielä kaikenlaisia lastenkirjoja jossain laatikoissa tallessa, vaikken niitä enää hyllyssäni pidäkään.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 23, 2011, 16:56:54 kirjoittanut Candily »
Paradise comes at a price
That I am not prepared to pay
What were we built for?
Will someone tell me please

Poissa Bloody Princess

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #61 : Helmikuu 26, 2010, 21:52:04 »
Itselläni tuonne kirjahyllyyn on kertynyt erittäin monenlaisia kirjoja, tunnetumpia ja vähemmän tunnettuja, kiintoisia ja ei ihan niin kiintoisia, joitakin joita olen ostanut itse, joitakin joita olen saanut lahjaksi...
Yritän nyt muistaa listata kaiken:

Harry Potterit
Sehän on selvä. Sekä suomeksi että englanniksi löytyvät. Tarvitseeko Pottereita perustella?
Aloin lukea Pottereita heti kun opin lukemaan, neljä ensimmäistä olivat tuolloin jo ilmestyneet joten ne sain silloin melkeinpä saman tien, loput olen sitten ostanut ilmestymispäivänä kirjakaupasta. Odotettuja kirjoja kaikki, kirjahyllyni parhaat kirjat ehdottomasti.

Siuntio Silosäkeen tarinat
Hyviä ja viihdyttäviä velhosatuja ála J.K. Rowling. Mukava kirja kommentteineen kaikkineen, ja kaikissa tarinoissa on selvä opetuskin. Todella mukavaa että tällainenkin julkaistiin, tykästyin Tarinaan kolmesta veljeksestä jo Kuoleman varjeluksissa.

Pollomuhku ja Posityyhtynen
Jaana Kapari-Jatan kirjoittama kirja Pottereiden suomentamisesta. Mielenkiintoinen opus, kerta kaikkiaan. Antoisaa päästä kuulemaan Kaparin omiakin kokemuksia ja mielipiteitä, avartaa pienen potteristin mieltä kummasti.

Harry Potter kumppani; faktaa, fiktiota ja kansantaruja
Kirjastosta tuon bongasin ja ostin sitten omaksikin. Muuten suht mielenkiintoinen hahmojen nimitutkielmineen, mutta virheitä löytyy sieltä sun täältä (niitä olen sitten korjaillut ja nyt on sivuilla sangen poikkeuksellisesti lyijykynänjälkiäkin, uhups), johtuen siitä ettei kirjailija ollut lukenut kaikkia kirjoja kirjoittaessaan kirjan.

Kuka Harry Potter? Avain fantasian maailmaan
Viiden suomalaisen tutkijan kirjoittama kirja Potter-faniudesta. Kukin on perehtynyt asiaan omalta alaltaan tutkien erilaisia ilmiöitä muunmuassa faniuteen liittyen. Kiintoisa kirja.

^ Siinä sitten olikin kaikki Potter-kirjallisuuteni, nuo muuten vievät yhdessä kokonaisen hyllyn.
Muuta kirjallisuutta hyllyni kätköistä:

Septimus Heap: Magiaa
Hyvä fantasiakirja, sain muistaakseni kaksitoistavuotislahjakseni. Ei voita Pottereita, mutta ihan mukava juoni ja vieläpä hyvin kirjoitettu sellainen. Kuuluu sarjaan, josta ilmestyy tietojen mukaan seitsemän osaa. Muutkin osat ovat hyviä, mutta itselläni ei ole niitä vielä omana. Ensimmäisestä kirjasta on kuulemma tänä vuonna tulossa elokuva, Warner Bros:in tuottamana.
//Vaan eipä sitä elokuvaa ole näkynyt, vaikka nyt tätä muokkaillessani on 22.12. Liekö viivästynyt vaiko muuten siirretty myöhempään koko tekele.

Mustesydän
Taas sellaisen kirjasarjan osa, josta minulla on ensimmäinen kirja, mutta ei vielä muita. Kuuluu siis samannimiseen trilogiaan, ja oikein hyvää fantasiaa on tämäkin. Sain joululahjaksi eräänä jouluna. Kirjan ansiosta tekisi kovasti mieli nähdä myös kyseinen elokuva.

Salainen puutarha
Vanha ja tunnettu klassikkokirja. Lämminhenkinen ja erittäin kauniisti kirjoitettu tarina kahden lapsen välisen ystävyyden voimasta. Enpäs nyt spoilikaan enempää.

Liisa ihmemaassa
Klassikko tämäkin. Alunperin pikkusiskoni saama kirja, mutta se ei häntä kiinnostanut eikä hän ole lukenut sitä kertaakaan, joten hän ystävällisesti lahjoitti sen minulle, kun kaipailin sitä ennen kyseisestä kirjasta ilmestyvän elokuvan ensi-iltaa. Hyvä kirjahan tuo on, ei siinä mitään. Se vain hieman ihmetyttää, kuinka en ollut tullut Liisan seikkailuista lukeneeksi ennen tätä vuotta ja Tim Burtonin elokuvaa aiheesta.

Vaarille pala haitaria
Eli Jaana Kapari-Jatan kirjoittamia kolumneja kansiin koottuna. Elämäniloa ja huumoria piisaa, myönnän että olen naureskellut pari kertaa ääneenkin. Mainio kirja hetkiin jolloin tekee mieli lukea jotain mukavaa, muttei ole aikaa tarttua kirjaan pidemmäksi aikaa. En kyllä sen puoleen ole saanut tätä luettua vieläkään kokonaan, vaikka sainkin joululahjaksi.

Emily the Strange - Pimennon päivät
Edellisen tavoin joululahjaksi saamani kirja. Juoni vaikuttaa mielenkiintoiselta, mutta en ole valitettavasti ehtinyt lukea "kunnon kirjoja" ollenkaan sitten joululoman, joten en pysty analysoimaan sitä sen tarkemmin.

Aavetaloja
Kertoo varsin kattavasti pääkaupunkiseudun aavetaloista, niiden tarinoista ja samalla alueen historiastakin. On siitä syystä varmasti viihdyttävä teos, vaikkei sattuisikaan olemaan niin kovin kiinnostunut henkimaailman asioista.

Unikirja - 3300 unta selityksineen
Nimi on itseasiassa hieman hämäävä, sillä kirja vain luettelee aakkosjärjestyksessä 3300 mahdollista unessa esiintyvää tapahtumaa/esinettä ja niiden mahdollisen merkityksen. Kirja on sinäänsä kiinnostava, mutta toisaalta sitä ei passaa vilkuilla liikaa yrittäessään selvittää uniensa merkitystä. Se on joka tapauksessa koottu vain kahden henkilön taholta, ja unia on mahdollista tulkita monella eri tapaa.

Suuri Horoskooppikirja
En sanoisi luottavani horoskooppeihin sokeasti, sillä ne itsessään osoittautuvat hyvin usein epätosiksi. Tämä kirja sen sijaan on hätkähdyttävän todenmukainen, sillä pystyn tunnistamaan kirjassa horoskoopeittain lueteltuja luonteenpiirteitä sekä itsestäni että tuttavistani todella hyvin. Asiat tuntuvat olevan jopa pelottavan todenmukaisia. Kirjassa luetellaan muun muassa juuri noita horoskoopeille tyypillisiä luonteenpiirteitä, ja lisäksi horoskooppien suhdetta työhön, rahaan, terveyteen ja rakkauteen sekä tiettyjen horoskooppien soveltuvuutta toisilleen. Lisäksi mainitaan hieman horoskooppien käytöksistä eri elämänkaaren vaiheiden aikana.
Myös mukavaa nippelitietoa on ympätty mukaan, kuten esimerkiksi horoskooppia hallitseva planeetta, hallitseva elementti ja horoskoopin kaupunki, kivi, metalli, numero, viikonpäivä ja väri.

Keskiyön kummitusjuttuja
Sain joskus synttärilahjaksi, ja näitä tuli muutama vuosi sitten kaverin kanssa halloween-iltana luettua. (Ja muutenkin kaikenlaisia yhtä laimeita kummitusjuttuja kerrottua, oi noita ala-asteaikoja. :'D) Ruotsalaisten kirjailijoiden kirjoittamia, novellinomaisia kummitustarinoita.

Joulutarina
Samannimistä elokuvaa täydentävä kirja, joka kertoo kuinka joulupukista tuli joulupukki. Elokuvapainos, sisältää kuvaliitteen leffasta. Sisältää kaksikymmentäneljä lukua, joten tätä pystyy lukemaan eräänlaisena joulukalenterinakin.

Suden arvoitus
Tavallaan tässä on ihan hyvä juoni, mutta teksti on sen verran helppolukuista ja kirja on niin lyhyt etten ole jaksanut siihen montaa kertaa palailla. Toisaalta kuitenkin mukavatunnelmainen kirja, luin tätä aikoinaan ahkerastikin.

Tuulitunturin jättiläinen
Äitini vanha kirja, sisältää monenlaisia satuja. Minulla ei ole kyseisestä kirjasta kovin tarkkaa muistikuvaa, mutta kyllä se luettava on.

Muumipappa ja meri
Ah, nostalgiaa. Ainut Muumikirja joka meiltä löytyy, eräs toinen on sitten äänikirjana. Muistan hyvin kun tämä ostettiin Naantalin Muumipuodista ollessani muistelmieni mukaan kuusivuotias. Tätä oli sitten tapana lukea kesämökillä vuodesta toiseen. Etenkin sateisia päiviä piristi majakkasaaren tapahtumiin uppoutuminen.

Gummeruksen Suuri Kissakirja
Paljon tietoa liittyen eri kissarotuihin, niiden hoitoon, elämänkaareen ja muuhun tarpeelliseen. Ei mitään itsestäänselvää tusinatietoa, vaan luotettavaa opastusta kaikille kissaihmisille.


Lisäksi jos jonkinlaista muuta.
Pahoittelen listamuotoa, mutta en pysty kertomaan näistä kirjoista tarkemmin joko koska en ole niitä lukenut, tai koska en muuten vain tahdo alkaa sepittää sana- tai karttakirjoista kilometriviestiä
:

- Ison-Britannian ja Irlannin matkailu- ja karttakirjoja
- Joskus pienempänä saamiani hevoskirjoja, kirjailijoina mm. Merja Jalo, Lauren Brooke ja Eleanor Jones
- Hirveä kasa sarjakuvakirjoja ja -kokoelmia, pääasiassa Aku Ankkoja, Roope-Setiä ja Karvisia
- Retkeilykirjoja ja Vartiolaisen käsikirja (partioajoiltani)
- Ellinor Rafaelsenin Katja-kirjoja, joita äitini osti kirjaston poistomyynnistä
- Suomi-Englanti-Suomi -matkasanakirja
- Suomi-Englanti-Suomi -sanakirja
- Lontoosta Laipanjärvelle (mitä luultavimmin matkailukertomuksia)
- Harry Potter -elokuvien pianonuotteja elokuvista 1-5
- Mauri Kunnaksen Koiramäki
- Opiskelijan keittokirja


Siinä sitä oikeastaan olikin. Hieman harmillista, että kirjahyllyssäni on melko suppea valikoima ja osa kirjoista on siellä vain pölyyntymässä joko lukemisajan puutteen tai muiden syiden takia. Olen joutunut karsimaan kokoelmiani muutenkin hieman. Lähinnä ärsyttää että minulla ei ole paljoa romaaneja, aikojen saatossa hyllyyn kertyneet sarjakuvakirjat vievät suurimman osan hyllyköstä.
Tahtoisin saada lisää kirjoja hyllyyni, muunmuassa HP-oppikirjat olisi mukava löytää jostakin. Septimus Heap- ja Mustesydän-sarjoista haluaisin saada loputkin kirjat, toki esimerkiksi Universumien Tomut ja Narniatkin kelpaisivat. Stephen Kingin, Agatha Christien ja Jane Austenin kirjatkin ovat hyviä, ja oikeastaan mielessäni on todella paljon kirjoja jotka haluaisin saada. Pitää kai vain toivoa sinnikkäästi lahjaksi ja etsiä kirjakauppojen kätköistä.

~Bloody Princess
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 29, 2011, 23:04:03 kirjoittanut Bloody Princess »

Vladimir

 • Ankeuttaja
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #62 : Maaliskuu 25, 2010, 23:07:12 »
Omistan tolkuttomasti kirjoja, en ole edes lukenut kaikkia. Silti tulee aina varsinkin jos halvalla lähtee niin ostettua. Listaan nyt vain harvat ja valitut.

Kay Scarpettan tutkimukset. Patricia Cornwellin loistava dekkarisarja joka kertoo Poliisiylilääkäri(->lue: raadonperkaaja) Kay Scarpettasta ja hänen tapauksistaan. Hyllystä löytyy 13 ensimmäistä, mutta ikävä kyllä Raatokärpäsen kohdalla Cornwell muuttaa kirjoitustyyliään niin, ettei lukeminen ole enää niin nautittavaa. Hän alkaa kirjoittaa y.1. persoonan sijaan y.3:nnessa mistä en pidä yhtään niin paljoa. Yhtätoista ensimmäistä sen sijaan suosittelen kaikille.

Markus Zusakin Kirjavaras on ostettu vain hienon kannen ja nimen perusteella. Ostin sen ehkä parivuotta sitten, oli juuri ilmestynyt, mutta en jaksanut silloin lukea kokonaan. Syksyllä otin sen jälleen käteen ja olin myyty. Kirja kertoo Lieselistä ja hänen lapsuudestaan ottotyttärenä Toisen maailman sodan aikaisessa Saksassa. Kirja on koskettava ja hahmoihin on todella helppo mukautua. Lisäksi tyyli jolla se on kirjoitettu, Kuoleman näkökulmasta, on aivan uskomaton.

Luonnollisesti olen koukussa myös Houkutukseen ja sen jatko-osiin. Vaikka Edwardista tuleekin uskomaton nössö ensimmäisen kirjan jälkeen, löytyvät ne kaikki silti hyllystä. Epäilys myös englanniksi.

Taru sormusten herrasta. Klassikko vuosien takaa jonka asetelmat ovat NIIN 1900-luvun alkupuolen Eurooppaa. Tietenkin Kalevalalla höystettynä. Ostin sen nähtyäni Sormuksen ritarit- elokuvan, ja luen sitä säännöllisesti. Elokuvien ilmestyttyä olin niin lätkässä Legolakseen, että sivut joilla hän esiintyy ovat edelleen taitettuina : D

Locke Lamoran valheet on ehdottomasti TOP-3:ssani. Se maailma on aivan uskomaton ja ihanaa lukea välilä sellaisia kirjoja joiden päähenkilön edessä eivät naiset sula ja jota potkitaan munille enemmän kuin muita henkilöitä yhteensä : D Minun harmikseni sen jatko-osia ei aijota suomentaa. Minun englannintaidollani ei kannata alkaa lukemaan niin vaikeaa teosta englanniksi. VSe on niin fantasiaa että menisi paljon ohi jos yrittäisi. Jokaisen fantasianystävän pitäisi kuitenkin lukea Locken edesottamuksista. Sitäkään en meinannut aluksi jaksaa lukea mutta sitten se vain imaisi sisäänsä. Yht'äkkiä ei vain voinutkaan lopettaa lukemista.

Siin oli joitakin : )

Rosecliff

 • Ankeuttaja
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #63 : Huhtikuu 10, 2010, 12:52:44 »
Minun kirjahylly ei oo kovin laaja, oon melko nirso kirjojen suhteen. Rakastan uusia kirjoja ja ostan mieluummin kirjakaupasta, kuin lainaan kirjastosta. Ostan kirjoja aina, kun on tarpeeksi rahaa, ja kun löydän jonkun oikein kiinnostavan kirjan. Joskus myös hieman vähemmänkin kiinnostavan, jos on tarjouksessa.
Rakastan kaikkia kirjojani, mutta erityisen huolella varjelen Tolkieneja ja Pottereita. Potterit on tietysti kaikki, Puoliverisestä prinssistä ja Kuoleman varjeluksista suomenkielisen lisäksi myös enkunkielinen painos. Myös Siuntio Silosäkeen tarinat löytyy. Tolkieneista miulla on TSH, Húrinin lasten tarina ja Hobitti. Muita kirjoja löytyy (luettelen kaikki, kun niitä on niin vähän): Jaana Kapari-Jatan Pollomuhku ja posityyhtynen, Catherine Cooksonin Tyttö ja kartanonherra, Humiseva harju, Terry Pratchettilta Carpe jugulum, Johan riitti! ja Herraskaista väkeä, Narnian kaikki tarinat sekä Eileen Favoriten Sankarittaret. Sitten löytyy vielä kirja, missä on väärin kuultuja laulunsanoja. :D Eli suurin osa on fantasiaa. Kaunein kirja omistamistani on Húrinin lasten tarina. Se on painava, kauniit sivut ja hienoja kuvia.
Viimeksi ostin Catherine Cooksonin Tyttö ja kartanonherra -kirjan, en ollut aiemmin lukenut. Maksoi vain viisi euroa, niin oli pakko ostaa. Ja hyvä kirja olikin. Luen kirjoja toki moneen kertaan, Potterien lukukertoja en oo viitsinyt edes laskea. Narnian tarinoita en oo saanut vieläkään luettua loppuun. Ei ehkä ihan miun kirjamakuun sopiva kirja. Kirjanluku alkoi tökkiä Prinssi Kaspianista ja lukeminen jämähti Hopeiseen tuoliin, joka on toiseksi viimeinen kirja. Jossain vaiheessa, jos saisi luettua ihan loppuun...
Terry Pratchettit oon ostanut vähän niin kuin "hupikirjoiksi", lomalukemiseksi. Ne on hauskoja, mutta niihin pitää kuitenkin keskittyä sen verran ettei putoa kärryiltä. Pottereita voi lukea milloin vain. Humiseva harju ja Cooksonit ovat taas sellaisia, mitä voi lukea arkena aina kun ehtii, ei haittaa vaikka tulisi lukemiseen parin päivän välikin. Tolkieneihin taas tarvitsee vähän enemmän vapaata aikaa, että voi keskittyä ja eläytyä kunnolla tarinaan.

Poissa worldsayshello

 • Snivellus
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: SnidgetDream29844
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #64 : Joulukuu 04, 2010, 20:56:31 »
Minulla ei kunnon hylly hyllyä ole, koska se veisi huoneestani liikaa tilaa, joten minulla seinällä pari kolme irtohyllyä joissa sitten komeilee tottakai kaikki potterit niin elokuvina kuin kirjoina suomeksi ja englanniksi osa. Hyllyissäni on myös Lene Kaaberbølin kirjoittama Kärppä-sarja, Suzanne Collinssin Nälkäpeli-trilogia, Ilkka Remestä ja kaikkea muuta. Kauheasti hyllyihini tietenkään kirjoja mahdu, mutta tällä hetkellä hyllyjen lukumäärä on ollut riittävä ja on näyttänyt hyvältä vielä kaiken lisäksi. Rowlingin luomukset saivat omakseen yhden hyllyn jolle ei muita teoksia tule kuin Harry Pottereita.
"Honestly, woman, you call yourself our mother." -George Weasley

Poissa Yamaneko

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • I am the warrior of shadowclan
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #65 : Joulukuu 06, 2010, 13:29:51 »
Minun kirjahyllyni on aivan liian pieni :( ja aivan liian täysi.

Kirjoja on ahdettu joka hyllykölle, niitä on päällekkäin ja kirjojen takaa löytyy uusia kirjoja! Pitäiskö pyytää pukkia tuomaan uusi hylly?

No kaksi ensimmäistä hyllyä ovat täynnä lastenkirjoja, joita minulle luettiin. Joukossa on monta paljon vanhempaakin kirjaa, jotka äiti omisti aikanaan.
Näille hyllyille on myös ahdettu koirakirjojani. Lasten kirjoista esimerkkinä Nalle Puhit sekä vähän uudempaa laatua, eli Heinähatut ja Vilttitossut.

Seuraava hylly (paras hylly) on taas ahdettu täyteen FANTASIAA! Siinä on kaikki Belgarionin tarut, J.R.R Tolkienin Taru Sormusten herrasta ja Hobitti, Percy Jackson ja Salamavaras, Terry Pratchettin kirjoja, Jäämaan huuto ja Tulimiekka, Kapeeni Sinikarhun 13 1/2 elämää (ihan paras <3) sekä Darren Shania, jotka kyllä lähinnä kauhupuolelle kuuluvat.
Seuraavalla hyllyllä on sitten taas sekalainen määrä ties mitä kirjoja, mainittakoon Houkutus-sarja, joka ei minua kyllä oikein nappaa, Pollux-kirjoja, mangasarjakuvia ja Helena Meripaaden koirakirjoja.

Mutta missä ovat Potterit? Lasivitriinissä ^^. Äh, en minä niitä nyt niin palvo, vaikka lempikirjojani ovatkin, ne ovat siellä siksi ettei muualla ole tilaa!
Uusin kirjani taitaa olla... hetkinen... olisiko Darren Shanin taistelu aamunkoitteessa? Herranen aika, onneksi saan kohta uusimman!
Where once was light,
now darkness falls
Where once was love,
love is no more                      -Gollum's song

Poissa Bolina May

 • Captain Gale
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Valitseeko tie kulkijansa vai kulkija tiensä?
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #66 : Joulukuu 06, 2010, 16:14:43 »
En edes viitsisi yrittääkään selittää miltä kirjahyllyni näyttää, se pitäisi piirtää :D Anyway se koostuu kahdesta päällekkäin olevasta neliön muotoisesta osasta, jotka on jaettu neljään osaan ja niiden keskellä on pieni laatikko. Hyllykkö on minulle aivan liian pieni - tai itseasiassa melkein puolet tilasta menee pelkästään koulukamoihin.... Omistan siis liikaa koulukirjoja, mutta minne ihmeeseen ne saisi tungettua?

Kirjahyllyn päällä on cd-soittimeni, maljakko täynnä kuivattuja ruusuja, pari tuikkukynttilää ja kaikkia muita pikkuesineitä.

Kirjahyllyn ylemmän osan ylimmällä hyllyllä ovat siististi kaikki suunnilleen samankokoiset kirjat. Sieltä löytyy Tuulen varjo, Enkelipeli, Maameren tarinat, Mustesydän, INGO: Aaltojen kutsu, Ennuskivien mahti, Ulla Viertolan Tuulihevonen, Eddingsin Nuoremmat jumalat sekä Jäämaa-sarja. Sen pikkulaatikon oikealla puolella olevassa pystyhyllyssä ovat myytävät lukiokirjani, pari kansiota, autokoulukirja ja jotain ala-asteen kirjoja jotka olen halunnut säilyttää. Niiden alapuolella ovat lukiokirjat, joita tarvitsen tulevissa kursseissani tai jotka on jo käytetty, mutta tarvitsen kirjoituksissa. Vasemmanpuoleisessa pystyhyllyssä ovat kaikki ne kirjat ja paperit joita tarvitsen tässä jaksossa.

Kirjahyllyn alemman osan ylimmällä hyllyllä ovat vanhimmat (lasten)kirjani, pokkarit ja muut ohuet kirjat: joogakirja, muutama hevoskirja, Peppi Pitkätossu, Pollomuhku ja Posityyhtynen, The Magician - The secrets of the immortal Nicholas Flamel, Hello Kitty - Naamiaiset, Sofi Oksasen Stalinin lehmät, Ylpeys ja ennakkoluulo, Anne Ricen Veren vangit, Anna-Leena Härkösen Ei kiitos, Viisikko aarressaarella englanniksi ja Alice in the Wonderland. Viereisellä pystyhyllyllä ovat tietokirjani ja kaksi kansiota. Alahyllyllä ovat hevoskirjani joita sain siskon ollessa Pollux-hevoskirjakerhossa ja Nummelan ponitalli -sarjan kirjoja. Niiden edessä ovat kaikki Potterit LPtä ja PPtä lukuun ottamatta, Feeniksin kilta englanniksi, Siuntio Silosäkeen tarinat, ja neljä mangaa. Poikkeuksillisesti sain kirjastosta lainattua Harry Potter kumppani sekä Huispaus kautta aikojen ja Ihmeotukset ja niiden olinpaikat (tätä enempää siihen ei mahdu rinnakkain). Sen hyllyn vieressä pystyhyllyssä ovat ne kirjani joita en saa mahdutettua muualle, kirjaston lainakirjat, kavereilta lainatut ja mummulta ja papalta lainatut plus pari lehtiötä. Tällä hetkellä lainassa on yhdeksän kirjaa neljästä eri paikasta mutta kunhan ne saadaan luetuksi ja palautetuksi, saan niiden tilan hyötykäyttöön uusille kirjoille joita toivottavasti taas jouluna tulee :)
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 06, 2010, 16:19:02 kirjoittanut nightingale »
I really need to know is there a place to me

nightingale -> Bolina May

Poissa Kami

 • Nuoriherra
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • deviantART
 • Pottermore: BatNimbus906
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #67 : Joulukuu 22, 2010, 17:35:13 »
Melkein koko Anna-sarja lukuunottamatta kahta ekaa ja viimeistä.

Mitäh, ne kaksi ekaa ovat juuri ne sarjan parhaimmat! Kannattaa ehdottomasti ostaa ne kirjahyllyn täytteeksi.

Minä en vaivaudu kertomaan kirjahyllyjeni koko sisältöä, koska kotona on 17 täysmittaista kirjahyllyä täpötäynnä eri sortin kirjoja, ja varmaan vielä saman verran kirjoja notkumassa huojuvissa pinoissa ympäri taloa. Huomaa, että ollaan koko perhe kirjojen ystäviä! :D Mutta näin yleisesti voisin sanoa, että minulla on varmaan eniten fantasiakirjoja. Tietokirjojakin on aika paljon, ja keittokirjojen määrä alkaa jo olla kilpailukykyinen!
"Much more running about with bangaa at my heels and I'm apt to give up sky pirating altogether."

Poissa Zenzibar

 • Pelastaja katsoi profiiliaan ja läikytti teetä pöydälle
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • kesäinen-eskapisti-merirosvo-jedi-söpö-skotti
  • Home sweet home
 • Pottermore: BloodNight6399
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #68 : Helmikuu 04, 2011, 13:28:58 »
AURORIN HUOMAUTUS!

Noniin, on alkanut tän topicin homma mennä taas vähän liian paljon listaamisen puolelle. Kertokaa kirjahyllynne sisällön taustaa, mitkä ovat lempikirjojanne ja miksi, mitä kirjahyllystänne vielä puuttuu, miksi juuri ne?  MIKSI on se ratkaiseva sana, käyttää sitä. Listaukset poistetaan armotta, nytkin niitä lähti kaksi sivua.

Jatkakaa.

Zenzibar,
aurori
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 04, 2011, 14:43:27 kirjoittanut Zenzibar »
"You're only given a little spark of madness. You mustn't lose it." -Robin Williams

Poissa koipen

 • Scififisti
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #69 : Helmikuu 04, 2011, 16:12:40 »
Bill Bryson | Lost continent & Neither here nor there, Walk in the woods & Down under ja Notes from a small island & Notes from a big country
Matkailukirjallisuutta runsain määrin, vain kolme tarinaa kuudesta olen lukenut. Minulle kuitenkin kirjoilla on erityinen merkitys: ne olivat ensimmäiset kirjat jotka hankin Amazonista, ja jotka aloittivat kirjaharrastukseni.

Frank Herbert | Dune, Dune Messiah, Children of Dune.
Kaikki tilattu Amazonista. Dune ja CoD ovat kovakantisina, DM valitettavasti pienenä pehmeäkantisena. CoD ei oikeastaan edes ole hyllyssä van hiirimattona. Hyviä kirjoja, joskin itselleni hyvin hidaslukuisia. Ei loistavia.

Arthur C. Clarke | Collected stories
Valtava nide joka sisältää kaikki Arthur C. CLarken kirjoittamat lyhyet sci-fi tarinat (74 kappaletta). Vain joitakin olen lukenut, joskin pari mitkä olen ovat olleet mukavia. Ei loistavia.

Tales from the 1000 and 1 nights
Pieni kokoelma satuja, mutta erittäin mukava. Nide meni lukiessani rikki (40 vuotta vanha), joten nyt se istuu hyllyssäni korjattuna.

Joseph Heller | Catch-22
Oikein hassu kirja. Erittäin tummasävyinen vaikka aluksi sitä ei huomaisikaan. Suosittelen luettavaksi.

Giovanni Boccacio | The Decameron
Erittäin hieno kirja. Sisältää 100 pientä novellia jotka kuvaavat keskiaikaisen elämän kirjoja.

Daniel J. Velleman | How to prove it: A structured approach
Ohje matemaattisin todituksiin. Kesken.

(Seuraa sci-fiä)

Isaac Asimov | Foundation, Foundation and empire ja I, robot

Kyllähän nyt Asimovia piti koettaa. Foudnation oli ainakin loistavan suositeltava, I robottia en ole avannutkaan ja F&E on luennassa. Tällä hetkellä tuskaa aiheuttaa F&E tuskastuttavan pieni painos. Asimovin kirjoitustyyli on mukavan selkeää.

Robert L. Forward | Dragon's egg

Loistava kirja. Parhaimpia sci-fi kirjoja mitä olen lukenut, ellei paras. Tieteellinen tarkkuus, hieno idea ja upea maailma tekevät kirjasta loistavan. Suuret suosittelut.

Orson Scott Card | Ender's game

Erittäin hyvä kirja. 3/4 kirjasta loistavaa, lopussa tahti hiljenee ja vähän tylsistyy. Siltikin suosittelen.

H.G.Wells | The Island of Doctor Moreau

Kirjahyllyni vanhin sci-fi teos poikkeaa täysin muista. Kirjoitustyyli 1800-lukulaista, aihe vähemmän tekno. Suosittelen siltikin.

Myäs runsaasti muuta, tässä merkittävimmät. Olen heittänyt aika paljon kirjoja pois mistä en ole pitänyt (esim. nuortenkirjoja, suurimpia kauhistuksia mitä tunnen). Ylimmältä hyllyltä löytyy kovakantiset kirjat + fiktio joka ei ole sci-fiä. Alemmalta hyllyltä löytyy sci-fi ja tietokirjallisuus. Lisäksi pidän hyllyssä koulukirjoja ja pientä shakkilautaa.
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 04, 2011, 22:12:27 kirjoittanut koipen »
nr: Douglas Adams / Linnunradan käsikirja liftareille

Poissa Tohäätu

 • Vuotislainen
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #70 : Helmikuu 04, 2011, 17:03:28 »
Itsellä on kasvanut parin vuoden aikana kirjahyllyn sisältö yllättävän paljon, kun on iskenyt pienimuotoinen kirjojen hamstraus, varsinkin Agatha Christien kirjojen kohdalla, joita on aika paljon. Kirjahyllyssäni on aika paljon lastenkirjoja/nuortenkirjoja, kun niitä meillä talossa on sen verran paljon, että melkein jokaisessa makuuhuoneessa niitä löytyy kaikilta. Sitten on sarjakuvia (Olen aika lailla sarjakuvien harrastaja), käsityökirjoja ja piirustus/maalauskirjoja (Harrastan jonkin verran, jonka takia tuli pari vuotta aikaisemmin hommattua, siis minulle hommattiin noita). Ns. omakohtaisessa kirjahyllyssäni, eli pöytäni pääädystä löytyy sitten niitä kirjoja, joita itse enimmäkseni luen, esim. edellä mainitut Agatha Christiet, Oopperan kummitus, Humiseva Harju, Orrineita jne. Suurin osa kirjoista on minulle ostettu tai olen saanut lahjaksi, mutta olen itsekin ostanut muutamat. Hirveän moni niistä lastenkirjoista on saanut pysyvän loppusijoituspaikan huoneestani, vaikka harvemmin niitä enää luen. 
"Ja me kuin päättömät kanat
käymme täällä, petollisen järven pettävällä jäällä,
ja hänen kuin suden käyvän luulen kun kaupungin yössä pesuhuoneestaan soiton kuulen..."

Poissa blindside

 • sokotettu
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • AKTIVISTI
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #71 : Helmikuu 05, 2011, 00:08:29 »
Meilläkin löytyy useampi kirjahylly kotoa, jotka sisältävät klassikoita kuten Tolstoita ja Dostojevskia, Jane Austenia , Anna-kirjoja sekä Antti Tuuria, ja sitten näitä kirjoja, joita äiti tykkää lukea, eli Laila Hietamiestä/Hirvisaarea ja rikoskirjallisuutta. Jostain hyllystä löytyy myös kaiken maailman lastenkirjallisuudet. Keskittykäämme kuitenkin tällä kertaa MINUN kirjahyllyyni. Tai, jos totta puhutaan, minun kirjahyllyyni ja niihin kirjoihin, joita en ole saanut mahdutettua tuohon hyllyyn.


Jos tekisi karkean jaon, kirjat asettuisivat neljään ryhmään: Tolkienin kirjoittamat, Crichtonin opukset, Potterit ja sekalainen seurakunta. Lähtekäämme tarkastelemaan eri osioita muutaman esimerkkikirjan avulla.

Lähdetäänpä ensin Tolkienin mahtavaan maailmaan. Minulta löytyy tietenkin "perusteokset", eli Hobitti, Taru sormusten herrasta ja Silmarillion. Nämä kaikki löytyvät myös englanniksi, mutta mitään niistä ne ole saanut englanniksi luettua. Myös Húrinin lasten tarina odottaa lukemistaan, sekin sekä englanniksi että suomeksi. Rakastan Tolkienin kirjoja, mutta ne ovat jokseenkin työläitä lukea, ja en olekaan lukenut kuin nämä mainitsemani "perusteokset" lukioaikanani. Josko kesällä saisin taas luettua! Tai sitten ensi vuonna, jolloin toivottavasti olen opiskelemassa jotain kivaa ja TV:stä ei tietoakaan ja onkin taas aikaa lukea.

Mikä tekee Tolkienista niin mahtavan? Hänen tekstinsä ei ole maailman taitavinta, mutta minua kiehtoo se, miten paljon Tolkien on paneutunut asiaansa. Tolkien loi maailman tyhjästä, eikä se maailma todellakaan jäänyt tyhjäksi. Keski-maalla on pitkälle ulottuva historiansa, eri kansoilla on omat kielensä ja kulttuurinsa. Se, mikä kielellisesti ja ehkä kerronnallisesti on heikohkoa, tai heikompaa kuin todella huippukirjailijoilla, korjautuu minun mielestäni tällä asioihin paneutumisella.


Ja seuraava osio, olkoon vaikka Potter. Tällä hetkellä kirjahyllystäni löytyvät kaikki suomennetut Potterit ja Siuntio Silosäkeen tarinat. Kirjahyllyn edestä löytyy sitten lisää Pottereita: Azkabanin vanki ja Liekehtivä pikari saksaksi, Puoliverinen prinssi englanniksi sekä Feeniksin kilta ja Kuoleman varjelukset ruotsiksi. Pottereita on mahtavaa lukea muillakin kielillä kuin vain suomeksi, ja toivon mukaan tämä lukeminen on lisännyt passiivista kielitaitoani. Mutta mikähän Pottereissa kiehtoo? Se on vaikeampi kysymys. Ehkä kiehtovuus johtuu sekä henkilöistä, taikamaailmasta että hyvän ja pahan välisestä taistelusta. Ehkä. En voi olla varma.


Ennen Crichton-osiota käsitelkäämme tätä sekalaista seurakuntaa. Kyllä, kirjahyllystäni löytyvät kaikki Houkutus-sarjan kirjat. Hurahdin niihin vuosi sitten aika täysin. Ensimmäinen kirja on mielestäni edelleen hyvä, kakkonenkin vielä (paljon Jacobia, joka on mielestäni ihana henkilö), mutta kolmonen ja nelonen vetävät jo överiksi. Tässä minun mielipiteeni. Ja onhan noissa ykkös- ja kakkososassakin heikkoutensa. Itse en voi ymmärtää tuollaista rakkautta.

Mutta mitäs muuta sekalaista hyllystäni löytyykään? Risto Isomäkeä (34 tapaa estää maapallon ylikuumeneminen sekä Sarasvatin hiekkaa), Alan Weismanin Maailma ilman meitä, Göran Ekströmin Utopia pelastaa maailman ja vieläpä heitän esimerkiksi Täällä Pohjantähden alla (by Väinö Linna) sekä Narnian tarinat. Ja kun nyt totta puhutaan, olen lukenut näistä esimerkeistä vain 34 tapaa estää maapallon ylikuumeneminen -kirjan sekä Narnian tarinat, ja näistäkin on jo aikaa. Miksi minulle on kuitenkin näitä kirjoja siunaantunut? Lukemisen _halusta_. Haluan lukea Täällä Pohjantähden alla, ja kun se löytyy kotoa hyllystä, enhän voi jättää sitä kahlaamatta läpi, toivottavasti se tulee luettua useasti! Muista kirjoista sitten ehkä ymmärtääkin, miksi minua usein kutsutaan viherpiiperöksi. Haluan pohtia, millainen maailma voisi olla ja mitä me voimme tehdä. Tunnen Göran Ekströmin ja minun onkin ikäväkseni sanottava, että tarkoitukseni oli lukea tuo kirja ajat sitten, mutta jotenkin aika on mennyt, ihan hukkaan. Ehkäpä siis tartunkin Utopia pelataa maailman-kirjaan omistuskirjoituksineen ennen Tolkienin teosten "kertaamista"! Ja ehkä Tolkienin jälkeen voisin ottaa käsiini Darwinin Lajien synnyn ja hänen matkastaan kertovan Beaglen matkan. Lajien syntyä aloittelin kahdeksannen luokan kesällä ja siskoni piti minua hyvin outona.

Ja sitten Michael Crichton, mies jonka nimi ei ehkä kerro heti mitään, mutta sanat "Teho-osasto" ja "Jurassic Park" herättävät kaikille "Ahaa!"-elämyksen. Crichton on sci-fi -kirjailija, joka kirjoitti noin neljänkymmenen vuoden ajan. Kunnioitettava ura, joka ikävä kyllä päättyi syöpään. Crichton ja Tolkien ovat suosikkikirjailijoitani. Crichton kirjoittaa hyvin monenlaisia kirjoja, ja hänellä on hyvin paljon tietoa, ja ilmeisesti myös mielikuvitusta, joiden pohjalta kirjoittaa. Haluaisin ehdottomasti lisää Crichtonia hyllyyni, sillä "kokoelmani" rajoittuu tällä hetkellä teoksiin Nyt (englanniksi Next, tämäkin hyllyssä), The Terminal Man, Aikamatka, Dinosauruspuisto (englanniksi Jurassic Park, tämäkin hyllyssä), Kadonnut maailma (englanniksi The Lost World, tämäkin hyllyssä) sekä Pirate Latitudes. Näistä kirjoista en ole ehtinyt lukea viimeksi mainittua enkä Aikamatkaa, ja se harmittaa minua syvästi.

Crichtonin kirjoista tekee mahtavan se, että hänellä on niin paljon tietoa ja hän osaa pukea tietonsa ja ajatuksensa ja mielikuvituksensa mitä jännittävimmiksi tarinoiksi. Ja täytyy myöntää, että minua kiehtoo kaikki nämä geeneillä leikkimiset ja lääketieteelliset jutut, ja olen ilmeisesti aika vanha dinosaurusfriikki :D Mitä kirjahyllyni kertookaan minusta ;)


Siinäpä oli pikkuruinen tekstini.


//muoksmuoks: Tilasin tuossa äsken synttärilahjarahoillani 7 Crichtonin kirjaa (englanniksi), hupsis!

//muoksmuoks: Kolme niistä oli loppu, mutta neljä saapui tänään postissa ;)
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 23, 2011, 20:41:02 kirjoittanut blindside »
Taivaalla jahtasin aurinkoa
Tavoite oli puhdasta hulluutta

- Stam1na - Eloonjäänyt

Poissa Nemi

 • Jälkeenjäänyt
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tulin tänne - ja täällä ollaan edelleen. :) ♥
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #72 : Helmikuu 23, 2011, 18:30:26 »
Sain juuri uuden ja ikioman kirjahyllyn, taakse piilotettu kaikki tyhmät lastenkirjat ja muut joita en lue. Etualalla kaikki rakkaat lapsuuden klassikot ja tietysti Potterit ja Koirahullun päiväkirjat yms.

Luettelen (en listaa), tässä nyt ne tärkeimmät.

J.K.Rowling
Viisasten kivi, Salaisuuksien Kammio, Azkabanin vanki, Liekehtivä pikari, Feeniksin kilta, Puoliverinen prinssi, Kuoleman varjelukset, Siuntio Silosäkeen tarinat.

Ensimmäinen ikioma Potterini oli seiska. ;) Ennen sitä olin aina hamstrannut kirjaston kirjoja. Sitten silloin 13.10.2009 tajusin omistavani kaikki Potterit ja sittenhän luin niitä miljoona kertaa läpi. Nykyisin omistan Liekehtivän pikarin myös kirjastosta ostettuna, Viisasten kivi ruotsiksi, Kuoleman Varjelukset englanniksi ja tuon Siuntio Siläsäkeen tarinat suomeksi, jonka löysin kahdella eurolla. Jaksan lukea kaikki nämä aina vaan uudestaan ja uudestaan, vaikka opin ne ulkoa jo kauan sitten. TUSKIN tarvitsee täällä selittää, MIKSI Potterit. <3

Helena Meripaasi
Koiran kokoinen kesä, Koirista parhain, Enkelikoira, Tottelemattomuuskoe, Viittä vaille voittajaluokkaa, Pentukuumetta, Elämäni frettinä, Pöllöhilloa ja Koppakuoriaiskevät

Todella rakas kirjasarja tämäkin. Lukenut oon monta monta kerta ja kun omistan monta noista pokkareina, on niistä aina joku mukana...

Rick Riordan
Luiden labyrintti, Salamavaras, Hirviöidenmeri, Titaanien kirous, Labyrinttitaistelu ja Jumalten sota

Luiden labyrinttiä en oo saanut aikaseksi vielä lukea, sen sai jostain kirjaston ilmaishommasta. Percyt olen lukenut monta kertaa, paitsi Jumalten sodan vasta kaksi kertaa.
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Stephenie Meyer
Houkutus, Uusikuu ja Epäilys

Tykkään paljon. :) En vielä vähän aikaa sitten osannut näitä ulkoa ja siksi niitä on kiva lukea. Nyt tosin muistan... Aamunkoi vielä uupuu varastostani, odottelin sitä pokkariversiota.

Michelle Paver
Suden veli, Henkivaeltaja, Sielunsyöjä, Torakin merkki

Ihana sarja, joka sijoittuu jonnekkin 6000 vuoden taakse. Haluaisin kokoelmiini vielä Veriveljen valan ja Varjojen valtiaan.

+ Kaikki sellainen ei-sarjallinen kirjallisuus.
+ Muutamia DVD-elokuvia.
-Nemi ♥

Poissa Miizhaa

 • Tähtililja
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Rohkelikko <33
  • Ja kaikki kirjoittaa mun ystikseen! <3
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #73 : Maaliskuu 04, 2011, 15:15:38 »
Laaja, tosi laaja. Neljä täyteen ahdattua hyllyä ja kaikki kirjat mahdottoman rakkaita minulle.
J.K.Rowling, kaikki Potterit kovakantisina niiden lisäksi myös voitettu Viisasten Kivi- pokkarina
Mahdottoman rakas sarja. Ensimmäinen, jonka sain oli Viisasten kivi kovakantisena. Miljoonia ihania muistoja, mm. taskulampun valossa lukeminen Feeniksin Killan kanssa ja Kuoleman Varjeluksien saaminen. Kaikki mahdottoman rakkaita muistoja ja mahdottoman ihana sarja, jossa kuvaillaan henkilöitä mahdottoman ihanasti (tarviin näemmä uusia sanoja)
C.S.Lewis, Narnian kaikki tarinat
Ihana. Täytyy sanoa. Oikeesti, en usko, että mikään muu sarja saa minut tuntemaan itseni niin tärkeäksi, kuin tämä. Aina vain jaksan lukea uudestaan enkä kyllästy. Narnian viimeinen taistelu- kirja meni jo vähän yli, mutta paras oli ehdottomasti Hevonen ja poika. Myös Prinssi Kaspian oli tosi ihana kirja.
Astrid Lindgren, Veljeni, leijonanmieli
Veljeni, leijonanmieli iski suoraan sydämeeni. Ensimmäisen kerran äitini luki sitä minulle, kaksoisveljelleni ja isosiskolleni kun olimme kaksoisveljeni kanssa jotain kuusi vuotiaita. Vuosien päästä, ollessani viidennellä äkäsin siskoni kirjahyllyssäni kaksi Veljeni, leijonamieli, kirjaa ja otin toisen itselleni ja luin. Sanataiteen opettajani sanoi tästä kirjasta, että se on kirja, jonka jokaisen pitäisi lukea vähintään kerran vuodessa.
S.E.Hinton Me kolme ja jengi
Toinen kirja, joka iski suoraan lävitseni. Mahdottoman ihanasti kuvailtu tarina ja luulin ihan oikeasti, että S.E,.Hinton oli mies! Mikä järkytys kun tajusin, että kirjailija oli nainen! Luin tämän ensimmäisen kerran koulussa seiskalla ja ihastuin. <3

 Nyt en laita enempää, koska viestialue hyppii hullun lailla. Laitan joskus toiste vähän lisää, mutta ihania kirjoja ovat aianakin nuo kaikki. <3<3
Kuolema on mysteeri ja hautaus salaisuus
 Stephen King

Poissa Vergessen Kind

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • tumblr.
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #74 : Maaliskuu 31, 2011, 11:51:28 »
Oma kirjahyllyni on kyllä täynnä, mutta sitä ovat valtaamassa mm. DVD't ja vanhat kunnon videot. Haluaisin kirjahyllyn, joka olisi tupaten täynnä mielenkiintoisia kirjoja.
Kuitenkin, yritämpäs nyt muistaa edes jotain kirjojani;

Harry Potterit - pitääkö edes selittää? Kaikki suomennetut löytyvät, sekä Harry Potter och halvblodsprinsen, jonka ostin heräteostoksena kirpputorilta hintaan 3e. Se oli vain niin mielettömän hienon näköinen! Luulen, etten kuitenkaan lue sitä vielä aikoihin, en ole mitenkään järjettömän hyvä ruotsissa. Haaveena on hankkia kaikki Potterit englanniksi. Hyvä alku, niitä on jopa nolla.
Potter-sarjan lisäksi minulla on Siuntio Silosäkeen tarinat ja Harry Potter kumppani - faktaa, fiktiota ja kansantaruja sekä Jästit ja taikuus: Harry Potterin ja J.K. Rowlingin tarina.
Nämä ovat tietenkin suosikkikirjani (... ok, siis vain Potterit, ei nämä George Beahmin randomopukset...) ja kaikki on ollut pakko kerätä. Kaikki on luettu vähintäänkin kahdesti ja näiden kanssa viettää aikaa enemmän kuin mieluusti. Nyt olen näitä englanniksi lukemassa, The Goblet Of Firessa olen menossa, mutta valitettavasti pitää englanninkieliset versiot lainata kirjastosta.

Twilight -saagasta omistan Uusikuun, Epäilyksen ja Aamunkoin. Houkutus on vielä hankinnan alla, ehkä joskus ostankin sen jostain. Rehellisesti, minulla on sarjaan viha-rakkaussuhde, mutta nämä on tullut kerättyä. Pidän ideasta ja monista hahmoista, mutten pidä Bellasta ja Edwardista ja se tekee kirjojen lukemisesta välillä tuskaa. :'D Aamunkoin sain joululahjaksi 2009 ja sen jälkeen ostin jo tammikuun aikana Uusikuun ja Epäilyksen kirpputoreilta. Ah, ne ovat kyllä välillä ihan loistavia paikkoja. :--D

Sen lisäksi löytyy Nancy, Deborah Spungenin kirjoittama kirja tyttärestään, Sid Viciousin tyttöystävänä tunnetuksi tulleesta Nancysta. Halusin ehdottomasti alkuperäispainoksen, sen jossa on kuvaliitteet ja no, tämä kirja oli kyllä aika kiven takana. Jostain isä sen onnistui sitten löytämään. Pidän kirjasta mielettömästi, se on järkyttävä ja koskettava, mielenkiintoinen ja auttaa ymmärtämään mm. skitsofreniaa.
Nancyn vierestä löytyy myös Sid Vicious - nuorena kuolemisen jalo taito. Se kirja oli kuitenkin for real tylsä ja siksi en ole vielä koskaan lukenut sitä loppuun. JOSKUS LUEN, VARMASTI.

Isä huusi joskus huuto.netistä minulle myös kirjan Green Day: Amerikan idiootit ja uuspunkin kukoistus. Tätä en ole koskaan edes aloittanut. Ei sillä, ettei kirja kiinnostaisi minua, on vain ollut niin paljon muuta luettavaa, ei ole kerennyt. Kyllä minä tällekkin varaan vielä joskus aikaa, Green Day on kuitenkin mielettömän hyvä bändi, joten pitää tämä saada kahlailtua läpi.

HMM mitäs sitten? Löytyy lähemmäs 30 mangapokkaria, mukaanlukien La Esperanca, Ghost!, Inuyasha, Ranma½, Horoskooppimysteerit... Vain lyhimmät sarjat omistan kokonaan, eli tähän mennessä vain Ghost! ja Horoskooppimysteerit, La Esperancan ilmestyminenhän on vielä kesken.

Ai niin, Rakas nuija päiväkirjani! Pitää myöntää... Tämä sarja on ihan loistava(n typerä) ja aina masentavalla tuulella lueskelen näitä. Kirjoja taitaa olla tähän mennessä 4 hyllyssäni, en ole löytänyt vielä enempää niiltä uskollisilta kirpputoreilta. Okei, nyt olen myöntänyt tämän tuskallisen faktan.

Löytyy myös Eion Colferin ensimmäinen Artemis Fowl ja sitten Supernaturalisti (kirjoitin ensin "Supernaturisti" miettien, että jotain meni vikaan). Jälkimmäinen oli ennen minulle ihan järkyttävän tärkeä, rakastin sitä kirjaa. Sittemmin olen tajunnut, että olen kait kasvanut siitä yli tai jotain. Surullista. Artemis Fowlin sain miljardi vuotta sitten joululahjaksi, enkä koskaan ole lukenut sitä ihan loppuun. Luin muita Colferin kirjoja innoissani, mutta pidin Fowlia tylsempänä, ehkä vika on minussa.

Tämän lisäksi löytyy kasa 7 tassua ja Penny -kirjoja, joita rakastin ala-asteella jossain vaiheessa. Nyt pitäisi myydä ne pois. :--D Vaikka ei siinä mitään, se niiden kodinhoitaja, se punkkarimies, oli loistava. Harmi, että se esiintyi sarjassa niin vähän, muuten varmaan lukisin niitä vieläkin. :''D
W.I.T.C.H -sarjasta löytyy semmoiset viisi kirjaa. Sitäkin sarjaa rakastin joskus, mutta siitäkin on IKUISUUS. Näistäkin pitäisi hankkiutua eroon.
Löytyy myös kirja Paha piski rokkaa läskisti mestoilla. Pidin tästäkin joskus, mutta vain kerran olen sen loppujen lopuksi läpi tainnut kahlata (yleensä luen suosikkikirjani useita kertoja).
Polluxin kirjoja/heppakirjoja minulla on myös muutama, mutten ole lukenut niistä juuri ainuttakaan. Ei ole vain kiinnostanut.
Näistä saa muuten yksäröidä (Penny, w.i.t.c.h, Paha piski ja heppakirjat). En nyt ala mitään myyntipuheita pitämään, koska se ei ole topicin aihe, mutta ihan vain jos kiinnostaa, niin myyn nämä kyllä pois.
Täällä pitäisi olla topic myytäville rojuille (jos on niin kertokaa toki).


Haluaisin oikeasti jonkun superhienon talon, jossa olisi sellainen iso kirjasto. Siellä olisi kaikkia hyviä kirjoja, ja miksei tylsiäkin, kunhan niitä kirjoja olisi niin paljon, ettei lukemien koskaan lopu. Olisi ihanaa. Pitää kasvaa ensin aikuiseksi, sitten voittaa pari kertaa lotossa ja tsädäm, toiveeni toteutuu. ♥

// Piti lähettää tämä jo monta päivää sitten, mutta Vuotis lagaili.
I wanna scream "I love you" from the top of my lungs
but I'm afraid that someone else will hear me.

Poissa Weula

 • Lentävä moottoripyörä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #75 : Huhtikuu 06, 2011, 20:53:26 »
No mun hyllystä löytyy tietysti :
*Potterit
*Siuntio Silosäkeen tarinat
Ja:
*Uusikuu, Aamunkoi, Bree Tannerin lyhyt elämä (Houkutus + Epäilys äänikirjana)
*Oma Taivas(pokkarina)
*Kari Levolan Unisieppari (suosittelen!)
*Narnian tarinat: viimeinen taistelu
*Penny ja seitsemän tassua-sarjan kirjoja...
*jotain koiraopuksia
*keitto-ja leivontakirjoja (mm. Makeita & suolaisia muffineita, Pasta)

Löytyy sieltä muutakin, mutta en nyt ole ihan varma mitä(enkä jaksa mennä katsomaan :P)

Poissa Kissanminttu

 • Yli-Blondi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • ಠ_ಠ
  • Tumblr
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #76 : Huhtikuu 10, 2011, 20:21:21 »
Oma kirjahyllyni on työpöytäni kaapin hyllyt eli todella pieni. ( äidin kaapissa joitan lapsellisia kirjoja lisää )

Twilight Houkutus, Uusikuu ja Aamunkoi on, huomhuom. Aamunkoista lähtenyt takasivu irti ja siihen on piirrelty kaikkea.
Harry Potter ja Kuoleman varjelukset... Hmmm...
Ja jotain noloja lastenkirjoja ja.... Ahaa! Enni Mustosen Matotyttö, ihan sairaan hyvä kirja kertoo 70- luvun maalaiselämästä. Nuori tyttö Liisa, lähtee työttömänä ylioppilas merkonomina maalle lomitus- renkaaseen. Siellä sitten rakastutaan ja hoidetaan lehmiä. Itse olen täysi lehmä- fani joten se kirja oli kyllä löytö silloin pari vuotta sitten mummon kirjahyllystä. ( huomhuom) Mummoni kirajahylly on vasta iso koska sinne se on ostanut poistokirjoja kirjastosta varmaan satoja kappaleita + itse ostamansa + lahjaksi saamansa + minun ja serkkuni sinne unohtamia kirjoja + äidin ja kahden enon lapsuuden aikaisia kirjoja + maanhoito oppaita ja tietokirjoja. Valtava hylly ja ylähyllyllä vielä enon ampumahiihtikilpailu- palkinnot. Mutta siis oma hyllyni varsin pieni.
...Maan pimeys hangen alla
puistoja puistattaa.
Jäätakki on vaahteralla,
kastanja aivastaa...

Poissa Nemi

 • Jälkeenjäänyt
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tulin tänne - ja täällä ollaan edelleen. :) ♥
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #77 : Huhtikuu 12, 2011, 08:38:16 »
Maggie Stiefvater - Shiver
Maggie Stiefvater - Linger
Nää kaksi ostin Krabin lentokentältä 900 bahdilla eli noin kahdellakympillä. Oli pakko saada, koska muuten niitä ei löydä mistään. :)
-Nemi ♥

Poissa Sateenropina

 • Vuotislainen
 • Pottermore: AvisErised8561
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #78 : Huhtikuu 26, 2011, 22:09:56 »
Kirjahyllyssäni on vähän sitä sun tätä, sanakirjasta fantasian kautta sarjakuviin ^^ No mitä sieltä sitten löytyykään?

Pottereitten osalta kaikki Potterit suomeksi, Puoliverinen Prinssi enkuksi, Siuntio Silosäikeen tarinat, Pollomuhku ja posityyhtynen sekä Harry Potter kumppani. Michelle Paverin Muinainen pimeys-sarja löytyy kokonaan, ja Taru sormusten herrastakin on hyllyssä lojumassa. Gregory Maguiren Noita ja Noidan poika löytyvät myös hyllystäni, sekä Rick Riordanin Salamavaras. Kaikki Runotytöt ovat myös hyllyssä, samoin kuin Aili Somersalon Päivikin satu ja Mestaritontun seikkailut. Tietokirjapuolta edustavat tietosanakirja, englannin ja ruotsin sanakirjat, joku historiakirja, Suomen lasten historia, Suomen lasten taidehistoria sun muut. Ja tietysti ylpeydenaiheeni Fantasiatieto, jossa on vaaaltavasti "faktoja" (no faktoja ja faktoja) kaikista taruolennoista sun muista. ^^ Läjä mangaa. Hiekkalan lapsista löytyy myös yksi kirja. Ja jotain Astrid Lindgrenin kirjoja. :)
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 15, 2012, 22:31:22 kirjoittanut Sateenropina »

Poissa Zamira

 • Valehymy
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: GhostPumpkin31142
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #79 : Toukokuu 15, 2011, 21:03:39 »
Kirjahyllyni sisältää aika monta kirjaa, mutta koska siellä on suurimmaksi osaksi vain jotain lastenkirjoja, (minne muualle mä ne tunkisin?) niin kerron sitten ne vähäiset oikeasti hyvät kirjat, joita vieläkin luen.
Eli löytyy Helena Meripaasin Kisse-sarjan kaksi ensimmäistä osaa, Elämäni frettinä ja Pöllöhilloa. Näistä tykkään ihan superpaljon. Tuon ensimmäisen osan äitini osti joskus parilla eurolla jostain kaupasta ja toi sitten minulle kotiin, koska olin aikaisemmin lukenut Meripaasin Koirahullun päiväkirjat-sarjan (menee ehdottomasti vieläkin, suosittelen!) ja hän arveli, että voisin tykätä. Ja sitten tykkäsin, vaikka olin tuolloin vielä aika pieni. Sarjan seuraavan osan ostin muistaakseni aika pian sen ilmestyttyä ja tykkään tästä ehkä enemmän kuin ensimmäisestä. Meripaasi osaa todella kirjoittaa ja tykkään kirjoista juuri niiden angst-hengen takia, mutta myös koirat, joilla on oma osansa kirjassa, vaikuttavat.
Syksyllä täydensin kokoelmaani ostamalla Akateemisen lahjakortillani yhtien lempikirjasarjojeni viimeiset osat: Muinainen pimeys-sarjan Varjojen valtiaan ja Percy Jacksonien Jumalten sodan. Molemmista tykkään, hyviä ostoksia olivat. Hienot huipentumat sarjoille.
Sitten löytyy myös tästä uudesta Liisa Ihmemaassa-leffasta tehty kirja ja Koiratytöt-sarjan kaksi ensimmäistä osaa, noita kahta en kyllä enää lue. :DD Ja ai niin - yksi hevoskirjakin löytyy (kumma juttu koirahullulle) nimeltä Sotkuisia kavionjälkiä. Viisitoista vuotiaan tytön kirjoittama, tykkään.
Eli noita nuortenkirjoja siellä pääasiassa on, sekä lastensatukirjoja. Mitään 'klassikoita' siellä ei ole, paitsi Nalle Puh-kirja, eikä tämä siis ole mikään lasten kuvakirja, vaan ihan oikeaa tekstiä, jota yritin joskus toisella luokalla lukea, mutta tulin siihen tulokseen, että liian vaikeaa tekstiä. En ole sen jälkeen lukenut, pitäisi ehkä.
Aku Ankkojakin löytyy sarjakuvapuolelta, sekä muutama koiratietokirja. Muuta tietokirjoihin kuuluvaa teosta siellä ei olekaan sitten. :D

Eli suurinpiirtein tuollainen. Haluaisin sinne lisää jotain hyviä kirjoja, mutta tavallaanhan on ekologisempaa ja halvempaa, jos ei osta omia kirjoja vaan lainaa kirjastosta. Mutta ehkä sitten lahjoiksi pyytelen, muuten en kyllä mene rahojani tuhlailemaan. :P

Poissa Ihmissusi

 • Vuotislainen
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #80 : Elokuu 22, 2011, 17:59:02 »
Kirjahyllyni on onnettoman pieni /: Olen yrittänyt suostutella faijaa ostaa uuden mutta enpä ole muuta vastausta saanut kuin:
"Et sinä uutta hyllyy mihinkää tarvii", ja kyllä varmasti tarvitsen! D:

Mutta siis asiaan eli mitäs siellä hyllyllä oikein notkuu. Eli ruskeassa hyllyssäni on neljä hyllyä jotka ovat aivan pullollaan kirjoja, mangaa, pokkareita sun muuta sulkakynää. Alimmalla hyllylläni on muutama kansio. Yhdessä on omia piirrustuksiani, toisessa Maailman aarteet- kansio, ja joku tyhjä turhake kansio:D Sitten minulla on Mytologian ja Velhologian kirjat, kartasto, Suuri velhouskirja, valokuva-albumi, muutama 'Piirrä mangaa!'- kirjasarjan osaa. (piirrä chibejä ja vampyyreja) Sitten sitten tuossa nököttää musta säästöankkani:D Niin ihanan täynnä^^ Läjä pergamenttia, ja muutama hassu tyhjä pullo:D

Toisella hyllyllä on Harry Potter- kirjat. Feeniksin kiltoja on kaksi mutsin pikkuvirheestä johtuen. Minulla on Harry Potter kumppani, ja kaikki leffat siinä niin koristeena:D Lisäksi hyllyllä nököttää käärmepeili ja sellainen jännä tähtikarttamaailmanpallo(?)

Kolmas hylly on täynnä kaikenmaailman ihme pokkareita D: Twilight 2-4, kaksi Stephen Kingin kirjaa, Jurassic park- kirja, muutama leffa (LOTR, Robin Hood, Twilight epäilys, Merlin, Prinsessa Mononoke ja Totoro) Tuossa näkyy luontoystävän tarkkailukalenteri ja joku ihme luonto-opus:D Ja tuo hylly on täynnä pieniä pulloja ja kynttilöitä.

Sitten neljäs hylly (lempihylly^^) joka on täynnä mangaa. Minulla on siinä Narutot 1-41, Chi's sweet home 1-5, Hopeanuoli 1-15, Vartijat 1-2, Grimm's manga 2, The best selection 2, Fullmoon 7 ja Wolf's Rain 1-2. Hyllyllä komeilee lasipurkkeja (yhdessä on silmämunia!) ja seepararaitainen kumiankka >:D

Sitten on se hyllyn ylin hylly jota en kutsu hyllyksi:D Se on joku ihme turhake O.O Kuitenkin siellä on Maailman Aarteet keräilymineraalejavaimitäovatkaan, pöllöpatsas, ilvespatsas ja kissapatsas.

Tässä kaikki mitä hyllyni sisältää:D

Kiitos, kumarrus, ruoskan sivallus

-Husky-

Poissa Solemnly

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: HallowNight149
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #81 : Elokuu 28, 2011, 18:35:31 »
Minun kirjahyllyssäni on noin sata kirjaa. Lisäksi meidän talossa on kaikenkaikkiaan kolme muuta kirjahyllyä enkä osaa edes arvioida kuinka paljon kirjoja. Mutta se nyt ei kuulu tähän :D

Eli minun hyllyssä on yhdellä tasolla Harry Potterit, Twilightit, Narniat. Plus muut fantasiakirjat.

Toisella tasolla on mm. Humiseva harju, Kotiopettajattaren romaani, Pikku naisia, Pieni Runotyttö ym. "klassikot".

Kolmannella tasolla on koulukirjat ja muutama kansio plus kalenteri ja muita koulujuttuja.

Neljännellä tasolla on kaikenmaailman vampyyrikirjat, esim. Anne Ricen Veren vangit ym.

Viidennellä ja kuudennella tasolla on sitten sekalaista, mm. Paolo Coelhon Veronika päättää kuolla, muutama Jaqueline Wilsonin kirja, Mystery Club-kirjoja, Neiti Etsiviä, Torey Haydenin kirjoja ja Candace Bushnellin Sinkkuelämää: Carrien nuoruusvuodet jnejnejne.
Expecto Patronum!

Poissa valekaljuuna

 • linnunradan pienoismalli
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: PixieFlame10573
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #82 : Elokuu 28, 2011, 19:20:10 »
Minun hyllystäni löytyy kaikkia nuortenkirjoja esim. Rebekka -kirjasarjan kirja, Sweet Valley High kirjasarjan kirjoja , muutama W.i.t.c.h. kirja ja muita. Kirjahyllyni on pieni, tai no se on osa hyllykköäni. Se on siitä yksi rivi.
Varmaan yli puolet kirjoista olen saanut mummiltani ja loput kavereilta tai sukulaisilta. Olen tietty ostanut muutamia myös itse, yleensä kirpparilta.

Ja pöydältäni löytyy lisäksi Pottereista nämä: Viisasten kivi, Salaisuuksien kammio, Azkabanin vanki, Liekehtivä pikari ja Kuoleman varjelukset. Löytyy myös Suuri velhouskirja ja Ihmeotukset ja niiden olinpaikat englannin kielisenä.

Poissa Samiwais

 • Tähtipölyä..
 • Vuotislainen
 • Be different.
 • Pottermore: MoonMarauder12
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #83 : Elokuu 28, 2011, 19:28:42 »
Minun hyllyni on vain sellainen kiva ja pieni yksitasoinen. Tai siis siinä ylempänä on ihan erikseen kaksi hyllyä, joista toisessa on lastenkirjoja, joille ei ole vain muuta paikkaa kuin minun hyllyni, ja siitä yksi hylly ylemmäs, on täynnä lautapelejä.

Ensimmäisenä löytyy pari arkkia pergamenttia, sulkakynä, mustepullo, ja joku vihreä tyhjä pikkupullo. Sitten siinä vieressä on Suuri velhouskirja. Sen jälkeen pieni Amigurumikilpikonna, jonka piti alunperin olla synttärilahja, mutta josta en kuitenkaan halunnut luopua.. :)

Sitten löytyy Kuoleman varjelukset, Feeniksin kilta ja Viisasten kivi. Kuoleman varjelukset oli ihan pakko ostaa omaksi heti, kun ilmestyi, Feeniksin killan löysin Reilasta, [Vai olikohan Raumalta...] kolmella eurolla kirpparilta. Ja viisasten kivi löytyy pokkarina. Siinä vieressä on sitten KV osa 1 soundtrack, Vuotisnäytöksestä iskä voitti. Niin, ja tietysti cd, jossa on kuvia leirikoulusta :)
   Da Vinci -koodi, jota olen yrittänyt saada luettua, mutten vieläkään ole kyennyt...  Sen vieressä englanninkielinen Star by Star, tähtien sota-kirja, ja vielä Voiman valtiaat, Tähtien sotaa sekin.
   Sen jälkeen kasa sekalaisia kirjoja. Käärmeen lahja, Cortésin miekka, kaksi Musteloitsua, Kesätulen lohikäärmeet, Dragonlogia -kronikat "Lohikäärmeen silmä", Narrin Palvelija ja Narrin matka.

Jossain edellä mainittujen välissä on pieni vanhempien Prahasta ostama [miksituotanytvoisisanoa] nukke, joka esittä jotain velhoa [Gandalf?]

Lisäksi löytyy Annan jäähyväiset, jonka voitin vuosi sitten [2010] kirjoituskilpailusta, ja Silmarillion, joka sekin löytyi kahdella eurolla kirpparilta!
   Sitten on vielä muutama leffa, jotka joko ovat minun, tai jotka vain ovat kulkeutuneet olohuoneesta minun huoneeseeni...
Esim. Neverwas -satumaa, Mustesydän, Taru sormusten herrasta 1-3, Legenda suojelijoista, Harry Potter ja Azkabanin vanki, Tuulen laakson Nausicaä, ja Pc -peli The Lord of the Rings "The Battle for Middle-Earth"

Minun kirjahyllyni on sinänsä aika pieni, haluaisin sinne ainakin Nälkäpeliä, ja Lotria, ja tietysti kaikki potterit... Vanhemmat eivät vain ole kovin innokkaita ostamaan kirjoja, joita kuitenkin saa kirjastosta.
Omm... Pitäisi varmaa ostaa itse ainakin ensimmäinen nälkäpeli.. Tai sitten voin pyytää joulupukilta :)))

//Nyt sitten löytyy lisäksi Taru Sormusten Herrasta, eli se, missä yksissä kansissa kaikki kolme kirjaa. Lisäksi myös Harry Potter ja Liekehtivä Pikari, Nimeni on Skellig ja Green Day - Kolmen soinnun supertähdet olen saanut hyllyyni hankittua :))
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 18, 2012, 19:08:26 kirjoittanut Samiwais »
Who is the more foolish, the fool or the fool who follows him?"
- Obi-Wan Kenobi

Poissa Isilmírë

 • Pillipiipari
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #84 : Syyskuu 13, 2011, 11:39:16 »
On kiehtovaa lukea teidän hyllyistänne ihmiset. Paljon tuttuja kirjoja, mutta paljon myös ihan tuntemattomia. Jos minulla ei olisi jo nälkävuoden mittaista listaa kaikesta siitä, mikä pitäisi ehdottomasti lukea, alkaisin varmaan napsia lisää luettavia listaamistanne teoksista ;)

Mitä tulee minun hyllyihini, ne eivät oikeastaan ole niinkään minun kuin meidän. Ainoa, jolla perheessämme on ihan oma kirjahylly, on yhdeksänvuotias esikoisemme. Meidän kolmen muun kirjat asuvat enemmän tai vähemmän sulassa sovussa neljän kirjahyllyn muodostamassa hyllykössä, josta yksi matala, ylipursuava osa on varattu mangalle ja kolme kattoon yltävää pitävät sitten sisällään kaiken muun länsimaisista sarjakuvista tietokirjoihin.

Hyllykkömme näyttää ensisilmäyksellä kauhealta kaaokselta, mutta se johtuu lähinnä siitä, että kirjojen päälle on nosteltu vähän sitä sun tätä pois taaperoisemme ulottuvilta tai ihan vain siksi, ettei muutakaan sijoituspaikkaa ole juuri sillä hetkellä juolahtanut mieleen. Periaatteessa kirjat ovat kyllä aika loogisessa järjestyksessä, pitkälti jopa omistajan mukaan. Minä ja mieheni kun pidämme vähän erityyppisestä kirjallisuudesta, ja lisäksi pyrin pitämään taaperoiseni kuvakirjat erillään omistani. Niinpä parilla hyllyllä on sarjakuva-albumeja ja -kirjoja, toisessa reunassa mieheni omat (mm. Calvin&Hobbes, Far Side, Don Rosan kootut), toisessa minun (Usagi Yojimbo, Yoko Tsuno, Anni Isotalon tutkimuksia...) ja keskivaiheilla yhteistä tavaraa kuten Asterixeja, Tinttejä ja Lucky Lukeja. Samoin tietokirjahyllyissä on jonkinlainen jako, joskin siellä kirjojen koko on vaikuttanut sijoitteluun melkein yhtä paljon kuin aihepiiri ja/tai omistajuus. Pääsääntöisesti kuitenkin terveydenhoitoalaan ja tietokoneisiin liittyvä kirjallisuus on mieheni omaisuutta, Japaniin (lähinnä origamia, geishoja ja perinteistä maalaus- ja puupiirrostaidetta käsittelevää), esihistoriaan, kulttuuriantropologiaan ja kuvataiteisiin liittyvä taas minun. Keskiaikahyllyt ovat pitkälti yhteisiä, vaikken minä olekaan kovin kiinnostunut esimerkiksi ristiretkistä tai keskiaikaisista kidutustavoista eikä mies puolestaan naisen asemasta kesikajalla ja renessanssikaudella. Kaikenlaista irtokilkettäkin löytyy, kuten muutama muinaiselta heppahöperökaudeltani periytyvä hevostietokirja sekä jokunen kasvi- ja eläinkirja.

Fiktion puolella jako on melko selvä: fantasiahyllyiltä löytyy melkein yksinomaan minun kirjojani (miehellä on kyllä oma Taru ja Silma ja yksi Discworld-pokkarikin), jännäreiden, sotakirjojen ja muutenkin synkemmän kirjallisuuden joukossa taas nököttää vain muutama minulle kuuluva dekkari. "Sekalaisia" sisältävä hyllykin on pääasiassa minun niteilläni täytetty, sieltä kun löytyy satukirjoja, vanhoja tyttökirjoja ja yksittäisiä minua miellyttäviä kirjoja kuten Sokkopeli, Pieni suklaapuoti ja Kuningas ja narri. Plus nippu mangaa, joka ei enää mahdu varsinaiseen mangahyllyymme ;)

Suurin osa kirjoistamme on joko lahjaksi saatuja tai itse hankittuja, ja kun tila on rajallinen, joukosta on aika tehokkaasti karsittu kaikki sellainen, jota emme oikeasti halua pitää käden ulottuvilla luettavissa koska tahansa. Mitään pohdintaa tyyliin klassikot vs. populäärikirjallisuus emme harrasta, vaan kaikenlaiset (ja kaikenkuntoiset) kirjat ovat kodikkaasti rinta rinnan hyllyillä. Toki osa niistä on edelleen lukematta, esimerkiksi pari vuotta sitten joululahjaksi saamani Keltit ja aikoinaan Tuli ja myrkkykatko-kirjan innoittamana ostamani The Golden Bough. Ne ovat kuitenkin luettavien (ja säilytettävien) listalla, aika ja tarmo ei vain ole vielä riittänyt niihin uppoutumiseen. Luen esimerkiksi itse tällä hetkellä lähinnä vain vanhoja rakkaita heppa- ja tyttökirjoja, koska elämäntilanteeni on aika raskas ja kaipaan toistaiseksi kirjaan tarttuessani lähinnä viihdykettä enkä faktoja.

Minua kiinnostaisi tämän topsun aloitusviestissä esitettyjen teemojen lisäksi kuulla, mitä kirjat ja mahdollinen oma kirjahylly merkitsevät ihmisille. Itse yritän uskotella itselleni, että kirjahyllyt ovat olemassa vain käytännön syistä, säilytyspaikaksi kirjoille. Omia kirjoja puolestaan pitää olla, koska läheskään kaikkea mielenkiintoista ei saa kirjastosta tai sitten haluamaansa joutuu jonottamaan kuukausitolkulla ja sitten se pitää palauttaa vaikka sitä kuinka tarvitsisi toistuvasti ja sen olisi hyvä olla käsillä juuri silloin kun sitä tarvitaan, esim. kun käsityökärpänen iskee (taisin muuten unohtaa mainita neule- ja ompelukirjani tuossa yllä olevassa hyllyesittelyssä). Tosiasia on kuitenkin se, että niin totta kuin nämä käytännön syyt ovatkin, minä myös rakastan kirjoja ja katselen ilokseni kirjahyllyjämme. Kai se tunne liittyy noihin järkisyihin kuitenkin. Omien kirjahyllyjen katselu kun tuntuu vähän samalta kuin oman ison suklaarasian katselu: yllin kyllin herkkuja, jotka ovat siinä nautittavissa koska tahansa. Suklaaseen verrattuna kirjoissa on vain vielä se plussa, että niistä voi nauttia uudelleen ja uudelleen.

Lisäys

Se piti vielä sanomani, etten ihan ymmärrä muutamassa viestissä olleita mainintoja "tyhmistä lastenkirjoista", jotka on tungettu jonnekin pois näkyvistä tai joita ei lasketa oikeiksi kirjoiksi ollenkaan. Katsotaanko kirjat "tyhmiksi" sisällöstä riippumatta, jos ne ovat lastenkirjoja, vain onko termiä viljeleville vain kertynyt hyllyyn nimenomaan tyhmiä ja huonoja lastenkirjoja, vaikka maailma on väärällään myös hyvää ja ihanaa lastenkirjallisuutta?

Minulla on hyllyllinen kuvakirjoja, joista vanhimmat ovat peräisin taaperoajoiltani, uusimmat viime joululta (toivoin Lumoojien sukua joululahjaksi). Karsin hyllyä varovasti mutta silti sydän kippuralla viime kesänä, kun tilanpuute alkoi olla akuutti enkä enää kehdannut säilyttää osaa aarteistani lapsenikaan hyllykössä hänen omien kirjojensa alkaessa pursua yli. Nyt jäljellä olevista en hennoisi luopua enää yhdestäkään, niin rakkaita ovat kaikki Neuvostoliitossa painetuista luukkukirjoista Koiramäkeen ja Funken satukuvakirjoista Eric Carlen ihanuuksiin. Haalin myös pikkuhiljaa lisää Mickwitziä hyllyyni, vaikka ne kirjat tuntuvatkin olevan kiven alla.

Lastenkirjoja, niin kuvakirjoja kuin vähän isommille lapsille suunnattuja kirjojakin on ilo lukea, kun ne on tehty tosissaan eikä sillä asenteella, että lapsille riittää vähän huonompikin. Esimerkiksi upea kuvakirja Taikamuna väräyttää edelleen melkein yhtä paljon kuin lapsuudessa, ja Aleksanteri ja taikahiiri ihastuttaa yksityiskohtaisella maalauksellisuudellaan ja lämpimän viktoriaanisella tunnelmallaan. Puhumattakaan siitä, miten hauska esimerkiksi isommille lapsille suunnattu Jaakko kakkonen kohtaa Hirveän Irvihampaan on näin aikuisena, kun synkät kohdat eivät enää pelota, mutta karikatyyrimäiset hirviöaikuiset saavat miettimään, millaisena itse mahtaa näyttäytyä lasten silmissä. Tai miten ihan Nalle Puh on aina vain, Muumi-kirjoista puhumattakaan. Niistä suurin suosikkini on edelleen Taikurin hattu, vaikkei Taikatalvi ole paljoa jäljessä.
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 13, 2011, 12:46:48 kirjoittanut Isilmírë »
Constantem decorat honor

Poissa Kummitus

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #85 : Syyskuu 14, 2011, 20:15:58 »
Mun kirjahyllystä löytyy vanhoja sekä uusia esim. Kaikki Harry Potterit, twilight, Tiina-kirjat ja paljon muuta. Ja sitten mitä on tullu girl:it paketista ja mitä oon saanu. Että oikeestaan laidasta laitaan löytyy eri kirjoja. :--D
I can always make you smile.

Poissa Isilmírë

 • Pillipiipari
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #86 : Syyskuu 16, 2011, 10:14:20 »
Kirjahyllyni sai taas täydennystä. Uusimmat hankinnat ovat Stephen Turnbullin loistava tietokirja Ninja: The True Story of Japan's Secret Warrior Cult ja Camilla Mickwitzin ihuna Pieni enkeli. Ja tänään olisi tarkoitus käydä vielä hakemassa yhdeksän osaa suomenkielistä Narutoa. Eri asia sitten, mille hyllylle nekin mahtuvat =D
Constantem decorat honor

Poissa uccapucca

 • Vuotislainen
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #87 : Lokakuu 15, 2011, 10:23:58 »
pakkohan se oli omakin kirjahyllyn sisältö laittaa eli:  Ylimmällä hyllyllä on mm. harry potter(viisastenkivi ja salaisuuksien kammio), siuntoi silosäkeen tarinat, (haaveena olisi kaikki potterit), dragonologia-lohikäärmeen silmä, jules verne: kapteeni nemo, kirjanvartia,
jne. toisella hullyllä on sitten : suuri velhouskirja, velhologia, mytlogia, monsterologia, oseanologia,saiturin joulu, desperon taru, ja yhen 1800 luvun tutkijan kuvitettu elämän kerta.  laitan myöhemmin lisää....

Poissa räiskeperäinen

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #88 : Lokakuu 15, 2011, 22:52:14 »
KIRJAHYLLY
-kuusi tasoa
-yhdellä kasa aikakauslehtiä
-kolmella muula vhs kasetteja (disneyt ja kyllä, katson niitä hyvin ahkerasti.) (ps. yksi hyllyllinen tietyti kaikki potter vhs kasetit)
- kaksi tasoa kirjoja<3

kirjat on kokojärjestyksessä suurimmasta alkaen ja pienenee reunaa kohti.

seinän vieressä suurinpana Pippa savannien sankari en koskaan lukenut sitä loppuun se oli jotenkin tylsä. kertoi jostain leopardin poikasesta mitä joku kasvattaa ja siis tositarina..

toisena Ilkka Remes:  6/12 eikä hajuakaan mitä se tekee mun kirjahyllyssä, en oo ikinä lukenut sitä!

kolmantena viiden vuoden päiväkirja mitä en koskaan jaksanut kirjoittaa :D tyhjä siis ainakin melkein

neljäntenä harry potter ja viisasten kivi, jota seuraa azkabanin vanki, koska salaisuuksien kammio on pöydällä kesken. välistä puuttuu taas liekehtivä pikari, äiti lukee sitä tällä hetkellä.

seuraavana harry potter ja feeniksin kilta ja puoliverinen prinssi, kuolemnavajeluksetkin on kesken tällä hetkellä (jo vain, luen tällä hetkellä kahta potteria suomeksi ja kolmatta englanniksi...)

sen jälkeen on vanha päiväkirja mitä kirjoitin lapsena..
jonka jälkeen nietos-sarjan intro, tykkäsin itseasiassa ihmeen paljon kyseisestä kirjasta, kertoo teineistä jotka perustaa bändin ja koittaa menestyä edes jotenkin. melkein luin jatko osatkin mutta en sitten kuitenkaan.... :D

seuraavana Kutistuva turska ja muita evoluution ihmeitä. Aloitin joskus, mutta kesken on jäänyt.. Oli kyllä todella mielenkiintoinen ja hauska kirja suosittelen ehdottomasti kaikille!!

Agatha Christie: viisi pientä possua. Tykkään Christien kirjoista joten tykkään toki tästäkin yksilöstä, vaikken ole saanutkaan aikaieksi alukea sitä loppuun.. joskus aloitin junamatkalla kai..

Stieg Larsson: ´Pilvilinna joka romahti. Pakko oli ostaa kirjamessuilta viime vuonna kun halvalla sai vaikken ole aiempiakaan osia lukenut.. Aloitin mutta en ole vielä lopetttanut, mutta todella hyvä ja koukuttava!! kannattaa lukea, mutta jotkut kyllä sanoo että on aika pelottava kirja. Paha sanoa kun en ole lukenut vielä kokonaan. :D

Kirja vedestä. En ole aloittanut, sain joululahjaksi viime vuonna...... heh

pieni seikkailukirja. Vähän kuin joku partiolaisen eräopas XD ihan hauska lukea ja onhan se ihan hyödyllinenkin ehkä joskus....

ÖÖÖÖH, seuravat ei ehkä oikein kuulu mun kirjahyllyyn, MUTTA: uusi testamentti ja virsikirja :DD

Ja viimeisenä lasikuutio joka pitää kirjat hyllyllä.

Huomasin muuten, että en ole lukenut melkein mitään kirjoja mun hyllystä, aina luen pelkkiä pottereita kerta toisensa perään...

Poissa lintsi

 • Potteristi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #89 : Marraskuu 08, 2011, 17:09:46 »
Mun kirjahylly on aika pieni, mutta omistan tämmöisiä kirjoja:
 
Ylähyllyllä on kaikki Potterit ja sen vierssä on kymmenisen Karvis-pokkaria.
 Muita kirjoja. Lucy Daniels-Kissoja keittiössä. Se oli ihan kiva. Daniels on tehnyt monta muutakin eläin-aiheista kirjaa. Tä mun on vaan yksi osa koko sarjasta. Löysin sen kirpparilta.
Venla Sainion Kesäkissa joka oli vähän tylsä. Kirja oli tosi ohut. Siinä kerrotaan miten sen kissan kesä etenee sitten, kun sen omistajat jättivät sen kesämokilleen. Sitten löytyy Cathy Hopkins- frendejä, kundeja ja biletoppeja. Sain sen joskus synttärilahjaksi. Jacobsson & Olsson- Bert ja basillit. Mä oon lukenut kaikki noi Bert-kirjat kirjastosta. Ne on tosi hauskoja. :)
Samoilta tekijöiltä Zeina, Nalle ja rakkaus. Siinä Zeina ja Nalle kirjoitti vuorotellen omasta näkökulmasta asioitaan. Seuraava kirja on ihan surkea. Kara May ja Peter Carey- Kuinka pojat kesytetään ja kun kääntää kirjan toistepäin ja ylösalaisin: Kuinka tytöt kesytetään. Se oli tosi huono ja lapsellinen. Siinä ei kerrotu yhtään tosiasiaa. Kaikki oli ihan satuilua. Sitten on Royce Buckingham-Henkienhoitaja. Se on tosi hyvä. Suosittelen! Päähenkilö on orpo 15-vuotias Nathaniel-poika. Hän asuu jossain oudossa talossa, jossa elää myös outoja olentoja ja henkiä. Ja sen talon alakerrassa asuu jokin kamala hirviö, joka sitten pääsee vapaaksi.
Sitten on vain enää ihan liikaa Aku Ankka-pokkareita ja kansiota. Ja n. 10 Aku Ankka sarjakuvakirjaa. Niin, ja mulla on vielä kirjat: Kuka Harry Potter? Avain fantasian maailmaan, Harry Potter kumppani faktaa,fiktiota ja kansantaruja ja teitysti Harry Potter ja Suuri velhouskirja!
 Tällä hetkellä luen Ilkka Auerin Sysilouhien sukua. En meinaa saada sitä ikinä valmiiksi. :)
Baby, blind love is true

Poissa Prosper

 • Vuotislainen
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #90 : Huhtikuu 16, 2012, 12:47:05 »
Säilytän kahdessa eri paikassa kirjoja; ensinnäkin komeassa, lasiovisessa kirjahyllyssäni säilytän tärkeimpiä tavaroitani ja kirjoja. Siellä ovat siis suosikkikirjani. Sen alapuolella on myös hyllytilaa, jossa säilytän vähemmän suositut kirjani. Listaan tähän siis lasihyllyni täsmällisen tämän hetkisen sisällön, en kaikkia kirjojani.

Lasihyllyn sisältö: ylähylly: (kovakantiset) Kuvitetut Twilightit osat 1-2, Meyerin Houkutus, Uusikuu, Epäilys, Aamunkoi. Philip Pullmanin Kultainen Kompassi. (pokkarit) Joanne Harrisin Sinisilmä, Anne Ricen Vampyyri Lestat ja Veren vangit. (mangat) Weed 1-4 ja Hopeanuoli 14. (pokkarit) Suzanne Collinsin Nälkäpeli. Alice Seboldin Oma taivas. Joanne Harrisin Pieni suklaapuoti. (kovakantiset) Donna Tartin Jumalat Juhlivat Öisin. Joanne Harrisin Karamellikengät. Diane Setterfieldin Kolmastoista kertomus. (pokkari) Meteor Gin. (kovakantiset) Charlaine Harrisin Verenjanoa Dallasissa ja Veren voima.

Alahylly: Harry Potter - Suuri Velhouskirja, Velhologia, J.K. Rowlingin HP & Deathly Hallows, Philosopher's Stone ja Chamber of Secrets. Jaana Kapari-Jattan Pollomuhku ja Posityyhtynen. Kuka Harry Potter? J.K. Rowlingin Fantastic Beast and Where to Find Them ja Quidditch Trough The Ages sekä Siuntio Silosäkeen Tarinat ja The Tales Of Beedle The Bard + HP:t 1-7. Michael Gerberin Barry Trotter-sarjan kirjat Päätön Hevonen ja Häpeämätön Parodia. J.R.R. Tolkienin Hobitti eli sinne ja takaisin sekä Silmarillion. Hobitti eli sinne ja takaisin kuvitettu teos osa 1.

16. huhtikuuta 2012.

Poissa unknow

 • lukematon lehti
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: ErisedElm16162
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #91 : Huhtikuu 16, 2012, 15:29:46 »
Rakastan suuria kirjahyllyjä, jotka ovat täynnä kirjoja. Itse en kuitenkaan sellaista omista pienessä opiskelija-asunnossani.

Tärkeimmät kirjani ovat pienemmässä hyllyssä sänkyni vieressä. Ylähyllyllä pokkariversioina Harry Potter kirjat englanniksi ja alahyllyllä kovakantisina Harry Potter kirjat suomeksi sekä George Beahmin Jästit ja taikuus, Quidditch through the ages, Fantastic Beasts & Where to find them, Siuntio Silosäkeen tarinat, Jaana-Kapari Jatan Pollomuhku ja Posityyhtynen ja Sean Smithin J.K. Rowlingin elämänkerta.

Pöydälläni on Page to screen, Suuri Velhouskirja ja Harry Potter the ultimate movie celebration.

Lasihyllyssäni on kovakantisina Charlotte Bronten Kotiopettajattaren romaani, Jane Austenin Emma, Leo Tolstoin Anna Karenina, Paolo Coelhon Valkyriat ja Isabel Abedin Lucian. Pokkariversioina minulta löytyy Emily Bronten Humiseva harju, Diane Setterfieldin Kolmastoista kertomus, Elizabeth Gilbertin Omaa tietä etsimässä, Cecilia Ahernin P.S. Rakastan sinua, Lorna Byrnen Enkeleitä hiuksissani, Jane Austenin Uskollinen ystävänne, L.M. Montgomeryn Vanhan kartanon Pat, Paolo Coelhon Alkemisti, Kazuo Ishiguron Ole luonani aina sekä Jane Austenin Järki ja tunteet suomeksi ja englanniksi.

Valikoimani ei ole suuri, mutta onneksi kirjastot ovat olemassa :)
I'm going to do what I want to do. I'm going to be who I really am. I'm going to figure out what that is. -Emma Watson

Poissa Noyer Lynx

 • Se pähkinä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: ChestnutWolf8823
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #92 : Huhtikuu 17, 2012, 21:00:41 »
Minulla on pienehkö vaalea kirjahylly, joka on tupaten täynnä.
Fantasiaa (minkälaista tahansa) löytyy melko paljon, mm. TSH-trilogia, The Inheritance Cycle (suomeksi Perillinen-sarja, Christopher Paolini) ja myös uusin "The Inheritance", jonka ostin silloin julkaisupäivänä, Nälkäpelit, Uusikuu, Aamunkoi, Bree Tannerin lyhyt elämä, Pottereista 1, 2, 4 ja 5, Narnian tarinat - kokoelmateos ja erikseen pokkareina 1-3.
   Sitten on vielä Nocturnen julkaisemia satunnaiskirjoja, esim. Saalistaja, Rautakuningas, ja Yön Siivet-sarjaa muutama pokkari. Omistan myös George R.R. Martinin A Game Of Thrones, Clash Of Kings, Feast For Crows ja Dance of Dragons, Melissa Marrin Ilki-ihana ja jotain satunnaisteoksia vielä.
   Lisäksi muutamia klassikkoja, kuten Sinuhe Egyptiläinen (englanniksi ja suomeksi), Adventures of Sherlock Holmes, The Three Musketeers, Anne of Green Gables, Emma, Järki ja Tunteet, Ylpeys ja Ennakkoluulo, Sanditon - Leikkiä ja Totta..
Normiosastoltani löytyy Tatuoitu Menneisyys (Sharon Sala), Tiikeriäidin taistelulaulu (Amy Chua), Linnunradan Käsikirja Liftareille (Douglas Adams), Merlin-salaliitto (Diana Wynne Jones), Krypta (Kate Mosse).
   Lastenkirjojakin tuonne on kasautunut jostain syystä, vaikkeivät ole oikeastaan enää minun vaan velipoikien.. Pitäisi siivota.
Loppuosa hyllystä onkin täynnä mangaa tai Aku Ankkoja. Mangaa on lisää kaapissa, toisessa hyllyssä ja lipaston laatikoissa. Voisin myydä turhia pois..

Poissa Kylmaar

 • Vuotislainen
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #93 : Huhtikuu 18, 2012, 01:48:26 »
Kaikista mahdollisista puheenaiheista kenties yksi intiimeimmän tuntuisista minulle, mutta kokeillaan nyt silti. :D

Kirjahyllyni on jaettu viiteen tasoon, joista neljällä on kirjoja.

Ylimmällä hyllyllä lepäilee fiktio, tai muutoin pääpainoltaan viihteellinen sanailu. Sieltä löytyy muiden muassa Illuminatus! yksissä kansissa, Finnegan's Wake, Fight Club, pari Potteria (loput ovat kadonneet faijani kämpille), rakkaimmat Diana Wynne Jonesit, Dahlia, Poe'a, H.S. Thompsonia, Orwellia, erään hupsun herran omakustanteen viimoinen kappale signeerattuna...

Toiselta hyllyltä löytää kirjoja aihepiiristä Kylmaarin suurin perversio: neurohakkerointi, parapsykologia ja magia. Suurilta osin Falcon pressin kamaa: Robert Anton Wilson, Christopher S. Hyatt, Antero Alli, Timothy Leary... Näiden lisäksi muun muassa yksi Osho-käännös (joskaan en tykkää Oshosta), John C. Lilly'ä, isoäidin perintonä Aleister Crowleyn Book of Thot (lykky kävi; Crowleyn kirjoista tuntuvat painokset olevan aina lopussa, ja minulla kun on tuo Thot-pakkakin...). Suosikkihyllyni – tämän aihepiirin kamaa kun tulee eniten luettua. Tällä hyllyllä kaikki tuota yhtä käännöstä lukuunottamatta on englanniksi, sillä aiheesta on sangen hankalaa löytää hyvää käännöskirjallisuutta, ja voih, varteenotettavasta alkuperäissuomalaisesta kamasta voi vain uneksia...

Kolmannella hyllyllä ovat harraste- ja ohjekirjat. Valokuvaukseen, musiikkiin, piirtämiseen, tietokoneisiin, joogaan ja teatteriin valtaosin keskittyen. Muutama sarjakuva hyllyn sivussa. Raamattu, ja joku Krishna-opus. Ja yksi oiva teos, jossa opetetaan elämään kaduilla. =)

Neljäs hylly on kirjaton. Siltä löytyy levyjä ja leffoja, joita en mitenkään mainittavasti omista (faijalla oli niin kattava kokoelma näitä, etten ennen omilleni muuttoa kumpiakaan järin merkittävissä määrin hankkinut). Pitkälti tarkoin valikoitua animea, ja jotain törkeen huonoa sexploitationia ynnä muuta kulttikamaa. Levyjen puolella omakustanteita ja italokokoelmia + randomrandomia sekalaista.

Alimmalla hyllyllä ovat kirjat, joista en erityisesti pidä, mutta joita en ole jaksanut heittää poiskaan. Siellä on muun muassa kaksi painosta vuosituhannen alun Mac OS X -oppaista (...), jostain kumman syystä poikaystävältäni 19-vuotislahjaksi saamani Aadam&Eeva-kirja (seriously, miti bittiä), jotain korneja kommunistisia manifesteja ja makuuni liian pitkäveteisiä klassikkoromaaneja.

Poissa AIV-rehu

 • Lupus Tigris
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Apulannan kasvattama
 • Pottermore: FeatherProphecy121
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #94 : Huhtikuu 20, 2012, 20:36:15 »
Meillä on oikeastaan kolme hyllyllistä kirjoja. Yksi on miehen hallinnassa ja siinä on tiedekirjoja ja ilmeisesti sellaisia teoksia mitä se saattaa tarvita opiskeluissaan. Toinen on oikeastaan kaappi. Se on sellainen kaksipuoleinen. Toisella puolella on sarjakuvat (paljon Aku Ankan taskukirjoja ja Roope Setiä, jonkinverran mangaa ja satunnaisia muita.) Toista puolta kutsumme varastokirjastoksi. Siellä on kirjoja joita emme juurikaan tarvitse (ja alimmalla hyllyllä lehtiä.) Sitten kolmas hylly, joka on enimmäkseen minun hallinnassa: kaunokirjallisuushylly. Jätän nuo kaksi muuta hyllyä vähemmälle huomiolle ja keskittyä "omaan" hyllyyni.

Ylimmällä hyllyllä on yllättäen Potterit. Ensin Suomeksi (nuo taitaa olla itseasiassa mieheni painokset. Omani on varastokirjastossa, kun ei olisi ollut mitään järkeä laittaa samanlaisia kirjoja siihen kahteen kertaan.) Suomenkielisten jälkeen on englanninkieliset (nekin miehen) ja niiden jälkeen Pottereiden oheiskirjallisuutta. Ihmeotukset ja niiden olinpaikat ja Huispaus kautta aikojen suomeksi ja englanniksi. Englanninkieliset sain mieheltäni lahjaksi ja suomenkieliset veljeni kalasti huutonetistä niin ikään lahjoiksi. Niiden perään sitten Harry Potter kumppani, faktaa fiktiota ja kansantaruja, Harry Potter suuri velhouskirja, Rowlingin elämäkerta ja Pollomuhku ja Posityyhtynen. Neljä viimeistä menee alemmalle hyllylle, kun eivät ylimmälle mahtuneet. Ylähyllyllä on tosin yksi tyhjä aukkokin. Siinä pitäisi olla Harry, a history, mutta se on kesken ja oleilee yöpöydälläni. Hieman tuota oheiskirjallisuutta kertynyt, mutta ehkä se kuuluu asiaan. 0;)

Potteraiheisen kirjallisuuden jälkeen jatketaan muulla fantasialla. Ensimmäisenä Silmarillion, Hobitti ja TSH by Tolkien. Tapahtumien aikajärjestykseen järjestettynä kuten näkyy. Kaksi ensimmäistä on omiani ja TSH on miehen (koska lapsuuden perheeni teos on kai isälläni.) Seuraavana melkein TSH:n kokoisena hyllyssä seisoo Narnia kaikki tarinat. Sain sen joskus kai joululahjaksi. Laadultaan ei ehkä kuulu legendoista seuraavaksi (vaikka ihan hyvä onkin), mutta on se sen verran vanha teos että lunasti sillä paikkansa. :D Narnian jälkeen on Michelle Paverin Muinainen pimeys -sarja sekä suomeksi että englanniksi. Rakastuin sarjaan joskus ajat sitten kun lainasin joitakin ensimmäisiä kirjastosta, joten pitihän se sitten hankkia omaan hyllyyn. Englanninkielinen piti hankkia koska suomennos on mielestäni hieman kökkö. En tosin ole vielä noita alkuperäisiä ehtinyt lukemaan... Seuraavana löytyy Ilkka Auerin (loistava) Lumen ja jään maa -sarja. Sain ensimmäisen osan mieheltäni lahjaksi. Koska pidin siitä, hankin loputkin osat. Eihän nyt hyllyssä voi olla vain yhtä kirjaa hyvästä sarjasta. Toisen hyllyn viimeisenä on Maanalainen elefantti, (koska siinä oli juuri sen mentävä rako,) jonka on kirjoittanut Terry Pratchett. Tämäkin on joululahjakirja äidiltäni. Onhan tuo ihan ok, vaikka en ihan ole päässyt sisään Pratchettin kirjallisuuteen.

Kolmannella hyllyllä jatkuu vielä vähän fantasiaa Cornelia Funken Mustesydän trilogialla. Sain äidiltäni joskus Musteloitsun (eli trilogian toisen osan) lahjaksi. Jotta olisi koko sarja koossa, hankin kaksi muutakin. Ei nuo ihan suosikkejani ole, mutta mukavaa nuorten fantasiaa kuitenkin. :) Niiden jälkeen alkaa hyllyni olla hajanaisempaa sisällöltään. Ensimmäiseksi on muutama lasten kirjoiksi laskettava teos. Seassa Pikkuprinssi, jonka hankin näin vanhemmalla iällä, kun olin kuullut siitä niin paljon hyvää ja uteliaisuuttani. Oli kyllä kannattava ostos, tarina on ihana. <3 Sitten siinä on pari sekalaisia satuja sisältävää kirjaa (toinen lapsuuden kodistani toinen mieheltä) ja Tonttujen kutsu niminen tonttukirja. Kaiken (epä)logiikan mukaan niiden jälkeen onkin aikuisille suunnattua kirjallisuutta. Suurin osa niistäkin taitaa olla miehen. Hyllystä löytyy mm. Sinuhe (jonka olen myös lukenut), Huovisen novellikokoelma (tämänkin olen lukenut), Lehväslaihoa (niihin en ole koskenut kuin sen kerran kun laitin ne hyllyyn), seitsemän veljestä ja muutamia muita, lähinnä sotakirjallisuutta ja vanhaa kirjallisuutta. Miehen kirjojen lisäksi hyllyyn on selviytynyt kerran heräteostoksena ostamani Kirjastokissa ja muutamia rakkauskirjoja, jotka on tulleet mökiltä joka myytiin. Pari viimeistä niistä on seuraavalla hyllyllä, kun hyllyn seinä on jälleen tullut vastaan.

Suurimman osan viidennestä hyllystä valtaa nuorten kirjat, joita ei ole tullut heitettyä pois, vaikken niitä ole lukenut pitkään aikaan. Ensimmäisenä siinä on kuitenkin vanhemmalla iällä hankkimiani kirjoja. Opettajan päiväkirja ja sen kaverina Oppilaan päiväkirja heti ensimmäisinä. En voinut vastustaa kiusausta, kun entisen kouluni entinen opettaja julkaisi nuo siihen kouluun liittyvät kirjat. :> Ihan hauskoja nuo onkin mustine huumoreineen. Niiden jälkeen on kolme Tuija Lehtisen Mirkka kirjojen yhteisnidosta (jokaisessa kirjassa on kaksi kirjaa). Ne nappasin mukaani kerran kirpputorilta, kun tykkäsin tuosta sarjasta kovasti nuorena. Lopuksi sitten muutama tyttökirja ja muutama hevoskirja, joiden jälkeen vielä sillä hyllyllä hieman tyhjää tilaa.

Sanoinko lopuksi. Ei nyt ihan lopuksi. Hyllyssä on nimittäin vielä yksi, alin hylly. Siellä onkin sitten hyvin sekalaista kirjallisuutta. Hylly sisältää mm. rajatietoa (esim. Suuri unikirja, Kauris horoskooppipokkari), runoutta, askartelukirjoja, "kulttuuripuolitieteellisiä" kirjoja (kun en parempaa nimitystä keksinyt, näitä on esim. Symbolit & merkit, Myytit ja legendat), mietelausekirjoja (tähän ryhmään voinee laskea myös Murphyn kootut lait kirjan..) ja muuta satunnaista. Lähinnä sellaista kirjallisuutta, jota ei oikein muuallekaan osattu sijoittaa, mutta jota ei varastokaappiinkaan syystä tai toisesta ole haluttu haudata.

Hyllyn vieressä on vielä reilu puolimetrinen pino kirjoja. Nekin on mökiltä pelastettuja kirjoja. Yritän saada luettua ne läpi ja laitan hyllyyn sitä mukaa kun saan luettua. Ne kirjat, joista en pidä lainkaan menee varmaan kirpputorille (jos ovat mökin jäljiltä siinä kunnossa...)
Draco dormiens numquam titillandus.
Jos jokin voi mennä pieleen, se menee pieleen.
Psykiatrisia toimia, jotka oman kokemuksen kautta täysin aukee -Apulanta

Poissa vellamo

 • Puolihahmo
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #95 : Toukokuu 21, 2012, 15:36:33 »
Meidän kirjahyllyjä voisi kuvata parhaiten sana kaaos :) Yleensä kirjat on olleet edes jonkinlaisessa järjestyksessä, ei nyt ihan aakkosissa, mutta kuitenkin. Viimeisin muutto oli kuitenkin sen verran katastrofi, että kirjat menivät hyllyihin sikinsokin eikä niitä ole kukaan vaivautunut järjestämään.

Hmm, ehkä siitä hyllyjen sisällöstä sitten... Enimmäkseen hyllyt sisältävät kaunokirjallisuutta, joista suurin osa on minun omaisuuttani. Sarjakuvat ja dekkarit ovat paremman puoliskoni omistuksessa, tietokirjat menee varmaan aika tasan. Itselleni tärkeimpiä kirjoja ovat tietenkin Potterit (suomeksi kaikki, muutama englanniksi), Diana Gabaldonin Matkantekijä-sarja, TSH + Hobitti, Nälkäpeli-sarja, Mustesydän-trilogia ja Margaret Atwoodin,  Audrey Niffeneggerin ja Anne Tylerin kirjat. Muumi-kirjoja (siis niitä Janssonin alkuperäisiä) omistan joitakin, joten sitä sarjaa pitäisi vielä täydennellä...Tietokirjaosuus sisältää lähinnä keitto- ja käsityökirjoja, lastenhoidollosia opuksia ja ammattikirjallisuutta. Joskus laskin omistavani reippaasti päälle 500 kirjaa, mutta luku on huimasti vähentynyt viime aikoina, kun olen lahjoittanut ei-niin-kiinnostavia-kirjoja pois. Lisäksi kaikki lapsuuteni kuva- ja satukirjat on pakattu laatikoihin sängyn alle, koska eivät mahdu hyllyihin. Enimmäkseen siis aika kevyttä lukemista harrastan. Nämä siis minun kirjoistani, miehen ja jälkikasvun kirjat sitten erikseen...

Kirjat on haalittu enimmäkseen kirjakauppojen alennusmyynneistä (toki täydelläkin hinnalla tulee paljon osteltua), kirjastojen poistomyynneistä, anktikvariaateista jne. Käytettyjä kirjoja ostamalla yritän vaientaa omatuntoni, joka soimaa metsien tuhoamisesta... Suurimman osan lukemistani kirjoistani kuitenkin lainaan kirjastosta. Yritän pitää nyt jonkinlaista tasapainoa tuossa kirjojen hankkimisessa, ettei mene ihan överiksi, koska meille ei mahdu enää enempää kirjahyllyjä...
Huomenta maailma.

Sab

 • Ankeuttaja
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #96 : Kesäkuu 08, 2012, 02:42:03 »
Omistan noin kaksi ja puolisataa kirjaa, osa pehmeäkantisia ja osa kovakantisia. Näistä suurin osa on omassa huoneessani, parikymmentä on sijoittautunut ullakolle muovikasseihin odottamaan sadepäiviä tai sitä, että minut pakotetaan joskus muuttamaan pois vanhempien luota. Myös kirjamuotoisia sarjakuvia löytyy, noin seitsemisenkymmentä. Yksi kirjahylly on pyhitetty lähes yksinomaa tietokirjoille, hakuteoksille ja sarjakuville. Myös suurin osa satukirjoistani on löytyy niiden joukosta. Toisessa hyllyssä puolestaan on lähinnä fantasiaa, dekkareita, tieteiskirjallisuutta ja muuta proosaa. Viimeisessä hyllyssä on sitten "kaikki muu" eli tyttökirjat, Aku Ankat ja kioskikirjallisuus ja osa tietokirjoistani.

Koska olen lukenut suunnilleen niin kauan kuin muistan, kirjojen ostaminen on samalla jäänyt jotenkin päälle. Osan kirjoista olen dyykannyt, osan saanut lahjaksi tai ostanut. Käyn sekä Suomalaisessa että kirpputoreilla ja kirjastosta lähtiessä sattuu välillä poistoja mukaan. Lähikirjastossa on myös eteisaulassa kärry, josta saa ottaa muiden hylkäämiä vanhoja teoksia. Voitte arvata, että olen tyhjentänyt sitäkin.

Erityisen ylpeä olen L.M. Montgomeryn tyttökirjoista, jotka ovat jostain -50-luvun painoksista. Tähän kokoelmaan kuuluvat kaikki Runotytöt ja kaikki Anna-sarjan kirjat. Häpeäkseni pitää sanoa, että olen lukenut vain Runotytöt, mutta kesä korjaa tilanteen. Kuusiosainen Combi-tietosanakirjasarjakin on näyttävä hyllyssä ja ennen kaikkea hyödyllinen, vaikka hieman vanhentunutkin. Potterit tietysti vievät kohtalaisesti tilaa ja paljoa muita - ainakaan "täydellisiä" sarjoja - minulla ei olekaan.

Teettekö te listoja kirjoista, jotka aiotte hankkia? Minulla on suunnitteilla Millenium-sarjan ostaminen, samoin Humisevan harjun saattaisi raaskiakin ostaa Jane Austenin koottujen englanninkielisten viereen. Tietysti olisi mahtavaa omistaa ihan omistamisen tähden Tolkienin tuotantoa TSH:ta enemmän, mutta epäilen, että yhden lukukerran jälkeen ne jäisivät nurkkaan happanemaan ja suurin peruste olisikin niiden ulkoasu. Hyllytila tosin kaikille uusille kirjoille alkaa olla vähän rajallinen, osa matkaa jo nytkin pitkin pöytiä ja lattioita. Ehkä seuraava ostos onkin uusi hylly tai sitten pitää lopettaa ihmisille lahjojen osto ja tyrkätä aina juhlapäivinä heille kirja kouraan.

Poissa Isilmírë

 • Pillipiipari
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #97 : Kesäkuu 08, 2012, 09:05:52 »
Kyllä, minulla on lista hankittavista kirjoista. Tosin hyllytilan käytyä vähiin olen karsinut paitsi hyllyillä olevia kirjoja myös suunnitelmiani uusien kirjojen hankkimiseksi. Listalla ovat kuitenkin edelleen ainakin kirjat Virkkaa värikästä, Vniz po volsebnoi reke (Alas taikavirtaa alkukielisenä, olen nimittäin vakaasti päättänyt oppia venäjää ennemmin tai myöhemmin), Make Your Own japanese Garden ja Sinihameet, kultavyöt sekä sarjakuvapuolella Usagi Yojimbot numerosta 8 eteenpäin (seitsemän ensimmäistä ovat jo hyllyssä kahtena hienona kokoomateoksena) ja kaikki minulta vielä puuttuvat Yoko Tsunot.

Kaksi listalla aiemmin ollutta opusta päätyi äskettäin hyllyyni: Unarmed Fighting Techniques of the Samurai -kirjan ostin itse yllättävän suuren lomapalkan rohkaisemana, Where Children Sleep taas oli äitini syntymäpäivälahja minulle. Viimeksimainittua valokuvakirjaa suosittelen luettavaksi kelle tahansa. Se on hieno, yksinkertainen, kiihkoton kuvaus siitä, millaisissa oloissa lapset ympäri maailman nukkuvat. Osaan kirja sisällöstä voi tutustua myös verkossa.
Constantem decorat honor

Poissa Paw

 • käpälöivä käpälä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #98 : Kesäkuu 11, 2012, 23:11:39 »
Omistan oikeastaan aika paljon kirjoja. Niitä löytyy notkuvien hyllyjen lisäksi myös kaikista mahdollisista muista säilytyspaikoista. Suurin osa niistä on peräisin Pollux-hevoskirjakerhosta, johon kuuluin heppatyttövuosinani monen monta vuotta. Tuolloin tapanani oli myös haalia kirpputoreilta vanhempia kyseisestä kerhosta ilmestyneitä kirjoja. Niitä on luultavasti reippaat 200 kappaletta - enkä ole lukenut puoliakaan. Suunnittelenkin myyväni suurimman osan noista uuteen kotiin jossain lähitulevaisuudessa. Lisäksi omistan jonkun verran tietokirjoja, joitten aiheet vaihtelevat dinosauruksista taiteeseen ja symboliikkaan. Ne olen useimmiten saanut lahjaksi merkkipäivinä. Sitten ovat vielä ne tärkeimmät ja rakkaimmat kirjat, jotka olen yleensä hankkinut itse. Ne ovat poikkeuksetta sellaisia, joihin olen ihastunut syystä tai toisesta luettuani ne ensi kerran. Ostan hyvin harvoin kirjoja, joita en ole lukenut.

Minulla on tietenkin liian vähän sellaisia kirjoja, jotka toivoisin tosissani vielä joku päivä näkeväni omassa pienessä kirjastossani. Tarkoitus olisi pikku hiljaa haalia lisää näitä teoksia. Niihin lukeutuvat tällä hetkellä muun muassa itseäni kiinnostavista aiheista kertovat tietokirjat, Lewis Carrolin Liisa Ihmemaassa alkuperäiskielisenä, Neil Gaimanin Coraline varjojen talossa ja J.R.R Tolkienin teokset. Haaveilen myös joskus kerääväni kokoon lapsena mieleeni painuneen Enid Blytonin Seikkailu-sarjan. Ja olisihan nuo Potteritkin toki enemmän kuin kiva omistaa alkuperäiskielisinäkin.

Viimeisin hankintani taitaa olla suhteellisen uusi yhteispainos Lewis Carrolin tarinoista Liisa Ihmemaassa ja Liisa peilimaailmassa. Kyseinen kirja kuuluu hyllyni helmiin. Muita silmäteriäni ovat Potterien lisäksi TSH-trilogia, S.F Saidin Varjak Käpälä sekä minulle lapsuudesta tuttu painos Liisan Ihmemaasta. Minulla on luultavasti pienoinen pakkomielle kyseiseen tarinaan.
Deep into that darkness peering,
long I stood there, wondering, fearing, doubting,
dreaming dreams no mortal ever dared to dream before.

Poissa goldensnitch

 • Sadetonna
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Action!
 • Pottermore: HeartPotion15680
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #99 : Elokuu 08, 2012, 19:34:52 »
Minulla on ihan pienenpieni kirjahylly vain, kun kuitenkin mieluiten ramppaan kirjastossa, kuin ostan itselleni. Potterit ovat omassa ylhäisessä yksinäisyydessään, ja niiden seurana myös Siuntio Silosäkeen tarinat, Huispaus kautta aikojen ja Ihmeotukset ja niiden olinpaikat. (Tosin nämä ovat englanninkielisiä, sillä hankin ne Orlandon Potter-puistosta tänä vuonna.)

Guinnesin kirjoja, katsotaanpas... vuodelta 1996 vuoteen 2012, muutama uudempi puuttuu välistä. Näitä kyllä keräilen ja luen ahkerasti. Niiden seurana vain yksi Ripleyn Usko tai älä, vaikka ne jäävätkin Guinnesin varjoon, niin ihan mielenkiintoisia. Luen paljon tämäntyyppisiä tietokirjoja, ja opettelen aina siinä sivussa nippelifaktoja, joilla voi kiusata valistaa muita ihmisiä. Sitten vielä muutama yleisopus tieteestä, maailmasta ja mistäkaikesta sekä sanakirjat Englantiin, Ruotsiin ja Saksaan.

Lapsuusvuosilta on jäänyt kokoelma Mauri Kunnasta ja muutama pokkari Tenavia. (viimeksi mainittua luen vieläkin). Siinä kaikki tähän mennessä, vielä joskus semmoinen iso kirjahylly hankitaan :D
Have you found Jesus yet?
- I didn't know I was supposed to be looking for him, sir.

Poissa Weasleyn Welhokaniini

 • Kynttilöiden lumo Suuressa salissa
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: MoonstoneSeeker27459
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #100 : Lokakuu 03, 2012, 12:28:37 »
Kirjahyllystäni löytyy fantasiaa ja mangaa.

Manga
Hopeanuoli, Weed + pari oheiskirjaa Hopsuun liittyen sekä kaksi Vampire Nightiä.
Hopsua aloin katsomaan 6 -vuotiaana, en ymmärtänyt vielä tuolloin miksi jokin kohtaus oli niin tai noin tai miksi tuosta tai tästä puuttui kohtaus jne. Unohdin sarjan 4-5 vuodeksi, kun löysin Weed -animet 11 -vuotiaana. Kummatkin sarjat palautuivat mieleeni toukokuussa 2010, kun Hopsu alkoi tulla suomenkielisenä mangana.
Vampire Night... Noh, vampyyriuskoinen kun oon nii tämäntapaiset mangasarjat ovat viihdyttäviä

Fantasiaa
Twilightiä - kaikki lähti siitä kun elokuvan ekaa osaa hehkutettiin hirveesti, mutta innostukseni laantui. En enää oikein pidä sarjasta, vaikka vampyyri-ihmissusi -sarja onkin. Liian romanttinen minun makuuni. Harry Potteria - miksei? Darren Shania - helkkarin hyvä kirjasarja, vaikka kaksi kirjaa on vielä suomentamatta! Tätä sarjaa pystyy lukemaan yhä uudelleen ja uudelleen samalla tavalla kuin Pottereita. Niihin ei vain kyllästy=)

Ja mitäs muuta...? Niin ja tietenkin pari elämäkertaa/tietokirjaa
Michael Jackson - Popin kuningas 1958-2009 (Herbert Emily) sekä Hengitän äänessä Antti Tuisku (Juhana Salakari) + Meteor Gin ja Riki (Yoshihiro Takahashi) + Harry Potter - Suuri Velhouskirja (tai joku ton niminen, Readme.fi)

Että tällaisia kirjahyllyni pölyttyneiltä hyllyiltä löytyy. On paljon sellaisia kirjoja, joita haluaisin saada lisää kirjahyllyyni pölyttymään ja luettavaksi.

//muoks + joitain lehtiä, missä on juttua HP'sta (kuten esim. Episodi, kannessa Bellatrix Lestrangen hahmossa Helena Boham-Carter, Koululainen jne.) sekä pari muuta missä on mielenkiintoisia ruokaohjeita (Miss Mix, Demi...) ja Aku Ankka -kansioita

//muoks vol. 2 Tällä viikolla kirjahyllyyni on tullut PP ja KV uusittuani HP -kirjasarjan edellisen 'hajottua' käsiin sekä Readme.fi'n Julistekirja ja Harrry Potter - Legenda
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 13, 2012, 15:28:29 kirjoittanut Welhokaniini »
Welhokaniini -> Weasleyn Welhokaniini

Poissa monnipop

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #101 : Lokakuu 11, 2012, 20:08:00 »
Omistan aivan liian vähän kirjoja, mikä on harmi. Lapsena mulla oli ihan älyttömästi kirjoja, sain aina niitä joululahjaksi ja välillä synttärilahjaksi. Ne kirjat onkin sellaisia vähän enemmän lapsille suunnattuja, muutama ihan hyvä nuortenkirja saattaisi jostain vanhempieni vintiltä löytyä, mutta en ole jaksanut etsiä ja kantaa kotiini. Pottereita omistan neljä, mutta kolme on hukassa ja vain Viisasten Kivi komeilee hyllyssä.

Tällä hetkellä hyllyssäni on Potterin lisäksi:

On The Road - Jack Kerouac
Looking For Alaska - John Green
Sieppari Ruispellossa - J.D. Salinger
Oma Taivas - Alice Sebold
Please Kill Me - Legs McNeil & Gillian McCain

Loput eivät ole kuin ehkä pikaisen mainitsemisen arvoisia, löytyy Neiti Etsivää yksi kappale, joku Pelle Miljoonan kirjoittama (hyvin vaikealukuinen ja yllätyksekseni tylsä) kirja, Mondon Thaimaan matkaopas ja sen sellaisia.

On The Roadin ja Looking For Alaskan tilasin noin kuukausi sitten Suomalaisesta. Maksoivat yhteensä n. 15 euroa. Tykkään todella paljon Kerouacin kirjoista, Dharmapummit ja Yksinäinen Matkamies ovat kirjastosta lainassa tällä hetkellä, joten tuli sitten tilattua. Ja Looking For Alaskasta olen kuullut niin hyviä arvosteluja ja lukenut mielenkiintoisia lainauksia, joten pakko oli saada se käsiini. Molemmat ovat englanniksi kirjoitettuja, mikä on hyvä, koska englanniksi lukeminen on mielekästä puuhaa.

Sieppari Ruispellossa on yksi ehdottomista suosikkikirjoistani! Olen lukenut sen kymmeniä kertoja ja tuon kyseisen kirjan sain syntymäpäivälahjaksi kun täytin 13.

Oma Taivas on pyörinyt mulla yläasteikäisestä lähtien ja häpeäkseni tunnustan, etten ole sitä kertaakaan lukenut loppuun. Kaiken lisäksi kirja on lainassa silloiselta ystävältäni, joten en sitä varsinaisesti edes omista.

Please Kill Me kuuluu myös suosikkikirjojen joukkoon. Ekan kerran se tuli luettua joskus 8.luokalla, lainasin kirjastosta ja luin sen uudestaan ja uudestaan. Mutta tuon kirjan minkä nyt omistan olen ostanut ehkä vuosi sitten Suomalaisen alennuskorista.

Hitsi, unohdin kokonaan mainita runokirjani! Niitä löytyy kyllä paljon. Mutta ne ovat levittäytyneet ympäri asuntoa, enkä jaksa alkaa keräilemään ja katsomaan minkä nimisiä ovat. Uusimman sain kuitenkin kaksi viikkoa sitten ystävältäni, runoilijalta itseltään, omistuskirjoituksella, viimeisen kappaleen. Tunnearvo, kuten arvata saattaa, on ihan mieletön.

Mutta mitä kirjoja sitten haluaisin omistaa... No, loput Potterit tottakai. William S. Burroughsin tuotantoa olisi myös mielekäs omistaa, varsinkin Nisti oli perin mahtavaa luettavaa. Paul Verlainen ja Arthur Rimbaudin jotkut kokoelmarunotkirjat olisivat kivat (ja kyttäänkin niitä aina silloin tällöinen Suomalaisen verkkokaupasta heh-heh). Eipä nyt oikein muuta tule mieleeni, lähivuosina kun olen ollut melko laiska lukija :(
Real eyes
Realize
Real lies

Poissa Isilmírë

 • Pillipiipari
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #102 : Lokakuu 15, 2012, 15:23:25 »
Nyt on aika hyvä hetki täydentää mahdollisia Potter-vajeita hyllyissä, koska Adlibriksellä on meneillään Potter-kampanja, jossa kaupanpäällisiksi on tarjolla Siuntio Silosäkeen tarinat.
Constantem decorat honor

Poissa pilvenpiirtäjä

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Words of pages
 • Pottermore: FeatherMarauder23566
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #103 : Lokakuu 15, 2012, 16:47:16 »
//Edit

Minun kirjahyllyni on liian pieni. En sanoisi, että minulla on välttämättä hirveästi kirjoja, tahtoisin huomattavasti enemmän, mutta a) eivät mahdu hyllyyn b) kirjat ovat kalliita.. Enkä aio nyt ostella paljon nuortenkirjoja/-fantasiaa, sillä pelkään kyllästyväni niihin tässä parin vuoden sisällä.. Pitäisi varmaan pikkuhiljaa tehdä osittaista siirtymistä kirjastossa aikuisten osastolle, kun nuortenkirjat alkavat tympiä..

Mitäpä minulla sitten on?
Jos ryhmittelen näitä jotenkin: suurin osa kirjoista on fantasiaa: Potterit kahdella kielellä, The tales of Beedle the Bard, Tolkienilta Taru Sormusten Herrasta ja Hobitti kahdella kielellä, Silmarillion ja Roverandom suomeksi, Rick Riordanin Percy Jacksonit ja Heroes of Olympus-sarjat englanniksi Christopher Paolinin Perillinen-sarja, Hunger gamesit ja Soturikissa-sarjan kolme ensimmäistä saagaa, ensimmäinen suomeksi ja loput englanniksi (ja neljännen saagan 6-packia odotellessa). Uusimpana lisäyksenä Pierre Pevelin Kardinaalin miekat, ja sarjan kakkososa, Varjojen alkemisti, on seuraavana ostoslistalla.

Edellä mainittujen lisäksi minulla on hyllyssäni joitain Tuija Lehtisen nuortenkirjoja, kuten Sara-sarjan kaksi ensimmäistä osaa (sarjan kolmannestakin osasta haaveilen, mutta sitä ei taida saada mistään..), Missä olet, Sara? ja Blondi jyrsijä.

Sitten.. Voisin kai vielä mainita myös kirja-lipastonlaatikkoni, jonne olen änkenyt kirjat, joita en tahdo heittää pois, mutta joita en enää lue. Laatikosta löytyy muutamia Nummelan Ponitalleja, (joista pidin, vaikken koskaan hevosista pitänytkään), ja muutama WITCH-kirja. Myös mangojani säilytän ko.laatikossa, ja niitä minulla on InuYashat 9-~15, jotka ostin joskus divarista matkalukemiseksi Lanzarotelle, ja Dragon Ball-kirjat 1-5,36,40-42 (tosin haluaisin kaikki Dragon Ball-kirjat, kuin myös One Piece-mangasarjan kirjat, mutta yhteensä noin 90 mangapokkaria ei jotenkaan mahdu opiskelijan budjettiin..)

Mistä kirjani olen saanut?
Osa, esimerkiksi Potterit ja Perillinen-sarjan kaksi ensimmäistä osaa, on alun perin ostettu minulle ja veljelleni yhteiseksi, joskin olen ominut ne, enkä niistä aio luopua. Suuri osa on lahjaksi saatuja - suurinta osaa kuitenkin olen pyytänyt. Tuija Lehtisiä olen saanut äidin spontaaneina ostoksina ja pari-kolme niistä on suoraan äidin hyllystä saatuja, käytännössä perintökalleuksia ^^. Itse olen ostanut viime aikoina lähinnä kirjoja englanniksi, ja nykyään hyllyssäni onkin enemmän englanninkielisiä opuksia.

Itse ostan melko harvoin kirjoja, joita en ole aiemmin lukenut, tai jos kirjailija ei ole ennestään tuttu. On joitain sarjoja, jotka tahtoisin kerätä, mutta joita ei kirjakaupoista löydy - tietysti aina voisi etsiskellä netistä. Yleensä ei kyllä tule vastaan sellaisia kirjoja, jotka olisi pakko saada omaksi, joten kirjakokoelmani ei kartu kovin helposti. Lisäksi vihaan yksittäisiä kirjoja, mistä johtuen en useinkaan tartu uuteen sarjaan kirjakaupassa, sillä jos en pidäkään siitä, en tahdo ostaa loppuja osia, muttakun on pakko. Esimerkiksi vaikka pidän Perillinen-sarjasta, se ei ehkä olisi ollut keräämisen arvoinen (aina on kirjasto), mutta oli se viimeinenkin osa pakko käydä ostamassa..
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 27, 2013, 17:26:11 kirjoittanut pilvenpiirtäjä »
"What about a side by side with a friend?"
"Aye, I could do that.."

Poissa annips

 • siipienrepijä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • But I'm just a ghost
 • Pottermore: DawnNewt14590
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #104 : Lokakuu 15, 2012, 20:10:48 »
Minulla on joku _täysin_ kamala Ikean vanha nelihyllyinen (ihan liian kapea ja liian syvä) kirjahylly, jonka päällä on sellanen koriste hyi.

Mutta sisällöstä... (omistan ihan liian vähän kirjoja :c)

Ensimmäisellä hyllyllä (ylhäältäkatsottuna) on muutama lemppari lastensatu; Vattumato, Englantilaiset ruusut, Peppi Pitkätossu-kirja ja Vompattisatuja. Sitten siellä on Manhattanin valtiatar, Tuulen Varjo, Tobi Lolnessm Väristys, TSH-yhteisnide, Nälkäpelit (3), Piruettiystävyys ja Sormuksen ritarit vielä näin erikseen. Pokkareita on Manhattanin valtiatar, Tuulen Varjo, Nälkäpelit 1, ja 2 ja Sormuksen ritarit.

Toinen hylly on omistettu Pottereille. Siellä on kaikki seitsemän kirjaa kovakantisina. Lisäksi Legenda, Suuri Velhouskirja, Siuntio Silosäkeen tarinat ja kaikki leffat. Ja jotain randomia taikajuomaputeleita ja taikasauva. Niin ja Hunajaherttuan bokseja. Että sellaista.

Kolmas hylly on joko tyhjä tai täynnä. Siellä pidän nimittäin kirjaston kirjat. Tällä hetkellä siellä on Muumimamman keittokirja, Suuri Muumikirja, Pollomuhku ja Posityyhtynen, Taikatalvi, Muumipeikko ja Pyrstötähti, Taikurin hattu, Vaarallinen juhannus ja koirankoulutuskirja.

Neljännellä ja viimeisellä hyllyllä on Aku Ankkoja, Karvisia, elokuvia ja kaksi kenkälaatikollista romua :))

Poissa Pagford

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #105 : Maaliskuu 27, 2013, 10:32:11 »
Tuli kauhea hinku puhua kirjoista näin aamutuimaan! Ei vissiin kauhean fiksua, koska olen koulussa luennolla enkä niin ollen pääse kotiin lukemaan rakkaitani... argh. :D

En omista mitenkään kauheasti kirjoja, eikä suunnitelmissa ole vähään aikaan ostaa uusia - kirjahyllystäni löytyy opuksia, joita en ole vielä kertaakaan lukenut, ja olen päättänyt ensin lukevani ne kaikki ja sitten vasta mietin uusien hankkimista. Viimeisin ostamani kirja on Emma Donoghue'n Huone, jonka ostin vähän "sikana säkissä". En ollut kuullut siitä koskaan ennen, mutta törmäsin siihen Sokoksella enkä sitten osannut päästää enää irti. Onneksi, se kauppa nimittäin kannatti, ihana kirja!

Eniten pienestä kirjahyllystäni tilaa vievät Potterit ja niihin liittyvät kirjat. Omistan Potterit 1-6 suomeksi, seitsemännen englanniksi ja myös 5-6 englanniksi. Lisäksi minulla on The Tales Of Beedle The Bard collector's edition, Ihmeotukset Ja Niiden Olinpaikat sekä Harry Potter: Suuri Velhouskirja. Yksi hylly onkin siis vain näille!

Rakkaimpia kirjojani ovat sellaiset, jotka olen omistanut jo kauan ja olen lukenut monta kertaa tai joiden hankkimiseen liittyy jokin tarina. Tähän kastiin lukeutuvat esim. kaikkein ensimmäinen kirja Nummelan Ponitalli -sarjasta (Yllätysori), Marvi Jalon Unihevonen, Cornelia Funken Mustesydän-trilogia (minulla on ne englanniksi, ostin ne Edinburghista eräältä kirpputorilta), Sofi Oksasen Puhdistus, Khaled Hosseinin Leijapoika sekä Tuhat Loistavaa Aurinkoa... ja, no, Potterit. Erityinen helmi kokoelmissani on Jane Austenin Ylpeys ja Ennakkoluulo n. 1960-luvulta - maksoin siitä euron eräällä kirpputorilla, ja se on täydellisessä kunnossa! Minulta löytyy myös satukirjoja, mm. Tiitiäisen Satupuu ja Skotlantilaisia Kansansatuja Ja Myyttejä. Ns. viihdekirjallisuutta, hömpänpömppää, omistan myös jonkin verran. Tähän lukeutuu esim. Nicholas Sparksin kirjat (Dear John on ihana!), Prinsessapäiväkirjat sekä Lauren Weisbergerin "kenkäkirjat" - Devil Wears Prada, Chasing Harry Winston, Everyone Worth Knowing ja Last Night At Chateu Marmont. Lisäksi minulla on pari sarjakuvakirjaa, mm. Roope Ankan Elämä Ja Teot 1 ja 2 sekä Muumipeikko Ja Pyrstötähti ranskaksi.

Kovin monia klassikoita (esim. Tuntematon Sotilas, Sinuhe Egyptiläinen) ei hyllystäni löydy. Siihen ei oikeastaan ole mitään selkeää syytä. Nuorempana luin tietysti paljon nuortenkirjoja, yhdessä vaiheessa ostin paljon kirjoja, minkä takia en ole niitä enää paljoa hankkinut/kirjastosta lainaillut - ensin luen omistamani kirjat, sitten mietin uusia. En ostanut klassikoita, vaan "populäärikirjallisuutta", sellaisia opuksia jotka minua kiinnostivat syystä tai toisesta. Ei minulla ole mitään klassikoita vastaan, en vain ole sattunut niitä hankkimaan/lukemaan.

Tulevaisuudessa aion tietoisesti hankkia vain yhden kirjan - Kalevalan. En omista sitä, mikä on harmi, koska mielestäni se on yksinkertaisesti paras ja hienoin ikinä Suomessa kirjoitettu kirja.
The three witches and the knight set off down the hill together, arm in arm, and all four led long and happy lives, and none of them ever knew or suspected that the Fountain's waters carried no enchantment at all...

Poissa Mililala

 • Salainen agentti
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Anna hali!
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #106 : Elokuu 22, 2014, 00:40:37 »
Hmmm.... Mitäs sieltä kirjahyllystä löytyykään?

Ensimmäisenä ainankin minun silmääni pistää isältä periytynyt ja kaiken kärsinyt Suomi-Englanti -sanakirja. Sen lisäksi kaksi Potteria; Liekehtivä pikari ja Puoliverinen prinssi, sekä Legenda. Hyllystä löytyvät myös kolme ensimmäistä Prinsessapäiväkirjat -kirjaa; Prinsessapäiväkirjst, Prinsessa parrasvaloissa ja Rakastunut prinsessa. Omistan myös vinon pinon Susikoira Roi -kirjoja sekä Sudenpentujen käsikirjoja. Jälkimmäisillä en tee yhtään mitään. Minulla on myös Vakoilijan käsikirja ja Salapoliisin käsikirja. Hauskoin kirjoistani on ehdottomasi Viidakon armoilla.
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
Tietenkin hyllyiltäni löytyy pölyttymästä myös ikivanhat Viisikot sekä SOS -sarjaa jonkin verran. Loput kirjoistani ovat kolmessa-neljässä valtavassa laatikossa mummolan vintillä.

Kirjoillani on paljon tunnearvoa. En halua heittää yhtäkään pous vaikka en lukisikaan niitä. Jokaisen kirjan olen joka saanut lahjaksi minulle tärkeiltä ihmisiltä tai ostanut vaivalla tienatuilla rahoilla. Osan olen myös perinyt vanhemmilta sukulaisilta (mm. Witch -kirjat ovat peräisin  serkuiltani). Viime jouluna sain isältä sen sanakirjan.

Seuraavia kirjaostoksiani ovat loput Potterit sekä niiden oheiskirjat, Nälkäpeli, Soturikissatja Twilight.
Onhan niitä kaikenlaisia halauksia... Ei vain oman nallekarhun halaamisen veroisia..

Eweliina ->Mililala

Poissa LLK

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #107 : Elokuu 23, 2014, 14:07:36 »
Ah ihana aihe! Rakastan kirjoja.. mulla on siis niitä aivan älyttömästi.. suurin osa on tosin vanhempieni luona (suurinosa niistä on sellaisia joita en enää lue mutta en ole raaskinut poiskaan antaa)..Ostan kirjoja uutena kaupasta tai tilaan netistä, löydän halvalla kirppareilta yms ja joskus jos satun löytämään niin myös kirjaston poistosta, kuten KV:n löysin :D Täällä omassa kämpässä olevat kirjani mahtuvat kaikki yhteen isoon valkoiseen kirjahyllyyn.

Ekana tietenkin kaikki potterit (kovakantisina) siistissä järjestyksessä, 1-4 äitini ostamia kauan sitten kun olin pieni, 5-6 ostettuna uutena kaupasta ja 7 kirjastonpoistosta 20sentillä. Lisäksi 6 osa myös englanniksi jonka olen saanut ystävältäni. Seuraavana rivissä Ihmeotukset ja niiden olinpaikat ja huispaus kautta aikojen, Siuntio Silosäkeen tarinat, Pollomuhku ja posityyhtynen, J.K. Rowling - the wizard behind harry potter, Harry potter kumppani - faktaa, fiktiota ja kansantaruja, J.K. Rowling - Harry potterin luoja, suuri velhouskirja ja Harry potter - legenda. Suurimman osan oheiskirjoista olen ostanut uutena, mutta osan myös käytettynä mm kirpparilta.

Pottereiden lisäksi kirjahyllystä löytyy kaikki twilight kirjat kovakantisina + new moon englanniksi pokkarina ja aamunkoi pokkarina (kun ilmaiseksi sen jostain sain). Joskus olin kovakin twilight fani.. mutta se aika on mennyt jo moonta vuotta sitten. Lisäksi löytyy myös joskus kirpparilta parilla eurolla ostettu Houkutus - kuvitettu opas vampyyrisaagaan, jota en ole pahemmin edes lukenut. Sitten löytyy Varjojen kaupungit 1-3 yhteispainos + 1 osa luukaupunki pokkarina. Ja sit löytyy myös ihana Pikku prinssi kirja jonka olen saanut äidiltäni ajat sitten:)

Pokkareina löytyy kaikki Nälkäpelit, Valehtelevat viettelijät osat 1 ja 2, Ally Condien kirjat Tarkoitettu, Rajalla ja Perillä, Johnny Depp - Kapinnalinen, Charlaine Harris - Veren voima yms on noita muitakin yksittäisiä kirjoja mutta en nyt niitä jaksa luetella..

Lisäks multa löytyy paljon eläintietokirjoja lähinnä koirakirjoja mutta muutama muu eläinkirjakin löytyy.. Sit löytyy Kodin Fengshui kirja, Suuri digikuvauskirja ja suuri espanja-suomi sanakirja :D

Tossa nyt oli osa mun kirjoista :D Seuraavaksi toivoisin että varjojen kaupungit 4-6 tulis myös tollaseks isoks yhteispainokseks ni haluisin ostaa sen, vaikka eihän sitä 6 ole edes vielä suomennettu.. mutta sitä odotellessa :) Ja sitten jossain vaiheessa varmaan ostan uuden KV:n tuon kirjastonpoiston tilalle. Ja olen harkinnut ostavani myös Nälkäpeli 1-3 yhteisniteenä.

Poissa Dancer

 • Vuotislainen
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Kirjahyllyjenne sisältö (vol 2)
« Vastaus #108 : Toukokuu 08, 2015, 19:50:10 »
Hmm, hyllyltäni löytyvät tällä hetkellä seuraavat kirjat: Twilight - Uusikuu, Tähtiin kirjoitettu virhe, Pottereista Viisasten kivi, Salaisuuksien kammio js Kuoleman varjelukset, Hevoshoitolan sisarukset - Kuiskaus menneestä ja Horisontti, Lassie palaa kotiin, Twilight - Houkutus ja Twilight - Aamunkoi. Lisäksi on HP Suuri elokuvajulistekirja, HP Legenda ja HP Suuri velhouskirja.
Alemmalta hyllyltä löytyvät tietokirjat koirista, hevosista, marsuista ja luonnosta. Onhan siellä myös muutama Aku Ankka-kirja. Sitten on Lemmikki-lehtiä neljän vuoden ajalta.
The ones that love us, never really leave us. You can always find them in here❤