Kirjoittaja Aihe: Miksi kuuntelette musiikkia?  (Luettu 14415 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa kirja

 • Error 404: User not found
 • Vuotislainen
 • Tupa: Tuvaton
Miksi kuuntelette musiikkia?
« : Heinäkuu 03, 2007, 12:30:07 »
Kysymys on yksinkertainen: miksi kuuntelette musiikkia? Siinä on vain hyvin valittuja ääniä peräkkäin ja jotain puhumista/laulamista. Miksi pidätte musiikista? Miten löydätte hyvän musiikin miljoonien artistien joukosta? Onko mahdollista, että kyllästyisit musiikkiin? Milloin aloit kuuntelemaan musiikkia?

Minähän, kuten ehkä jo kävi selväksi, en kuuntele paljoa musiikkia, mutta joskus katson Euroviisuja, sillä siinä on myös kilpailua mukana ja siellä on muutakin taustajuttuja, esim. väliaikanumero ja selostus. Musiikkia olen "inhonnut" noin 5-vuotiaasta asti. Mutta miksi kuuntelette musiikkia?
~kirja (se hullu, joka ei kuuntele musiikkia)
Jos lisäät tietoosi tilastoja, ihmiset uskovat sinua paremmin. Jo 96 %:ssa tapauksista!

Malpropre

 • Ankeuttaja
Vs: Miksi kuuntelette musiikkia?
« Vastaus #1 : Heinäkuu 03, 2007, 12:47:36 »
Kuuntelen musiikkia, koska se aiheuttaa minussa tunteita ja mielikuvia, ja se auttaa oman taiteeni luomisessa. Hyvästä kappaleesta voi tulla kunnon "hohoo olen kovis ja mikään ei voi mua estää!"-fiilis. Siihen voi purkaa surua, se voi mennä taustamölinänä jos ei jaksa hiljaisuutta. Taiteen ystävänä kuitenkin yhtä paljon kun arvostan hienoa kuvaa tai runoa, arvostan hienoa sävellystä ja siihen hyvin sovitettuja lyriikoita.

Lisäksi musiikista tulee vaan mulle sellainen kansanomainen mielikuva, rahvaan huvitus. Tämä mielikuva ei ole negatiivinen, jokin minua vaan siinä kiehtoo kun ennen aikaan talonpoikaisjoukko tanssi viulujen ja harmonikan tahdissa ja jonkun paukuttaen laatikkoa. Folk-tyylisestä musiikista pidänkin. (olkoot tuo sitten "öö, v*ttu-jee?"-mielikuva"

Hyvää musiikkia. No, sitähän on ihan tajuttoman vähän. Joskus vaan mene eihan periaatteella, googleen hakusanat "something shit-crazy punkrock with violins and male singer" tms. tai sitten jos pyörii jonkun bändin foorumeilla, ja siellä joku suosittelee samantyylistä musiikkia tai sitten vaan keräilee vihjeitä. Joskus olen sattunut vahingossa katsomaan telkkaria väärään aikaan, ja sieltä on tullut dokumentti jostain bändistä ja olen sitä kautta tutustunut.

En usko että kyllästyn musiikkiin. Koska sitä olisi ihan hauska tehdä itsekin, tykkään sanoittaa, olen koulussa missä musiikkia pursuaa. Joskus tullut soitettuakin rumpuja, mutta se valitettavasti jäi, soittaisin mielelläni vieläkin.

Musiikkia aloin varsinaisesti kuuntelemaan 13-vuotiaana. Sitä ennen olin randomisti kuunnellut jotain HIMiä ja kaikkea mitä kaverit pakotti.

Editointia kirjoitusvirheiden ja pienoisten lisäysten osalta nyyh.
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 03, 2007, 13:00:13 kirjoittanut Malpropre »

Poissa Graveheart

 • Vesijuoppo Yrjäläinen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Miksi kuuntelette musiikkia?
« Vastaus #2 : Heinäkuu 03, 2007, 23:53:39 »
Musiikki ensinnäkin on yksi taiteen/viihteen muodoista (on täysin subjektiivista päättää kumpaa se on joten en valitse sitä puolestasi, mutta se on taas erillinen aihe joka vaatisi kokonaan oman ketjunsa) ja sitä kuunnellaan samasta syystä miksi ihmiset katsovat televisiota tai elokuvia, lukevat kirjoja tai sarjakuvia tai pelaavat videopelejä: haen elämyksiä siitä mitä joku toinen on tehnyt pitääkseen minut ja muut kuuntelijansa tyytyväisinä. Arvostan monien (yhä jossain määrin valikoitujen) viihdetaiteilijoiden taitavia aikaansaannoksia ja niistä muusikoiden tarjonta on ainakin toistaiseksi kovimmassa kulutuksessa. Jos itsekin säveltäisin musiikkia, sen kuuntelu olisi entistäkin tärkeämpää.

Toiseksi, musiikki kuulostaa hyvältä. En osaa perustella äänen suoraa yhteyttä mielihyvään, se on ehkä mahdollisinta selittää psykologialla tai fysiikalla enkä ole kummankaan asiantuntija. Sen verran kuitenkin tiedän että kaikki mielihyvä johtaa riippuvuuteen ja siksi samaakin kappaletta voi soittaa useita kertoja, on tietysti tapauskohtaista kuinka vanhaksi vaikka levyllinen voi elää. Lisäksi musiikkia voi käyttää mielialalääkkeenä silloin kun haluaa aiheuttaa itselleen jotain tiettyä tunnetilaa tai päästä sellaisesta pois. Joku toinen saa kertoa siitä enemmän koska en ole itse koskaan harrastanut sitä.

Lisäisin vielä, että muidenkin harrastusten tavoin musiikin kuuntelu yhdistää ihmisiä toisiinsa. Mieltymysten avulla on helpompaa hankkia uusia ystäviä ja vihollisia, paitsi tietysti jos joku halutessaan pitää musiikkimakunsa itsellään eikä välitä sen sosiaalisesta vaikutuksesta. Voi joko tutustua vain yhteen lajityyppiin ja pysyä sille uskollisena muiden samanhenkisten kuuntelijoiden kanssa, tai vaihtoehtoisesti koetella rajojaan ja soittaa laitteissaan mitä tahansa mieluisaa riippumatta esimerkiksi genrenimistä tai muista ulkomusiikillisista seikoista. Itse siirryin hitaasti ensinmainitusta tyylistä ("100% hevari \m/") jälkimmäiseen ja olen vasta viime aikoina oppinut arvostamaan musiikin monipuolisuutta. Totta kai minullakin on vielä niitä tiettyjä lemppareita joille olen ikuisesti vannoutunut, mutta nykyään saan ehkä parhaat kontrastit vaikkapa Emperor - Tori Amos - Sigur Rós - Dream Theater - Portishead -akselilla. Listasta harvoin tippuu mitään pois kun taas lisää artisteja ja yhtyeitä virtaa sisään jatkuvalla syötöllä.

Musiikki on ainutlaatuista ja korvaamatonta koska sen vaikutusta ei voi jäljitellä mitenkään.
My gramma has this joke where she says "Knock knock"
I say "Who's there?"
She says "I can't remember" and starts to cry

Poissa Zaira

 • 42
 • Valvojaoppilas
 • *
 • ^o^
  • Ei mitään nähtävää täällä
 • Pottermore: LumosDragon46
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Miksi kuuntelette musiikkia?
« Vastaus #3 : Heinäkuu 04, 2007, 11:31:50 »
Ööh, minä kuuntelen musiikkia, koska minä pidän musiikista. Ja koska minä pidän musiikista, kuuntelen aika paljonkin erilaista musiikkia. Minut tuntevat kyllä tietävät... XD

Itse olen kuunnellut musiikkia jostain 11-12 vuotiaasta asti. Eli sellaisen kahdeksan vuotta suunnilleen. Ja siinä ajassa musiikkimakuni on muuttunut melkoisesti. Kun silloin 11 wee tyttösenä tuli kuunneltua Spice Girlsejä, Britney Spearsia, BB:tä sun muita ihkuja poppibändejä/artisteja, niin nyt kuuntelen jotain rock/heavymetal-henkisempää musiikkia, vaikka muutama poikkeuskin löytyy.

Minä kuuntelen musiikkia sen takia, koska se vie ajatukseni muualle ja auttaa minua luomaan tekstiä Wordille tahi paperille. Musiikki auttaa minua rentoutumaan ja unohtamaan omat murheeni hetkeksi. Jokin hyvä levy soittimeen pyörimään, makaamaan sängylle silmät kiinni ja keskittymään vain siihen ääneen, jota musiikiksi kutsutaan. Auttaa ainakin minua.

Oma musiikkimakuni on kehittynyt monipuoliseksi, mikä on hyvä, sillä yli vuoden ajan olin vain juuttunut yhteen tiettyyn genreen, mutta nyt kuuntelen jo aika lailla paljon, paljon erilaisempiakin artisteja kuin ennen. Mielestäni se on hyvä, koska maailmassa on paljon hyviä muusikoita, joiden musiikki voi olla sitä mitä rakastaa tahi vihaa. Itse pidän ainakin omista valinnoistani musiikin saralla, en ole törmännyt kovinkaa moneen sellaiseen artistiin/bändiin, joiden musiikista en pitäisi.

Musiikki on hyvä asia tässä maailmassa.
"When I lead the big patient rebellion, Voldemort here is the first to go."
[The pessimist sees difficulty in every opportunity.
The optimist sees the opportunity in every difficulty. -Winston Churchill]

xjoxxju

 • Ankeuttaja
Vs: Miksi kuuntelette musiikkia?
« Vastaus #4 : Heinäkuu 04, 2007, 11:48:23 »
Miksikö kuuntelen musiikkia? Hmm.
 Tämä on aika vaikea, enkä tiedä miksi, mutta se 'toi' minulle elämän jostain kaukaa. Musiikki tuo minulle inspiraatiota piirustuksiin, kotiläksyihin, tarinoihin. Se tuo muistoja, kuvitelmia, unelmia. Tällä hetkellä, kun kirjoitan tätä, kuuntelen Guns 'n' Roses - Don't cry, suosittelen kuunneltavaksi. ;)

Ja en voisi elää ilman että kuuntelisin musiikkia. Musiikkitunneilla, radiossa, kirkossa (buah, vain koulun kanssa. >,<. Eikä olisi bileitä ilman musiikkia! Ajatelkaa nyt itsekin. Minusta ainakin olisi kauhistuttavaa, jos olisin kuullut hyvää musiikkia ja sitten se loppuisi koko maailmasta. Hirvittävää O,O'

Poissa Ruiskaunokki

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Miksi kuuntelette musiikkia?
« Vastaus #5 : Heinäkuu 04, 2007, 12:33:27 »
En ole ikinä oikeasti pohtinut miksi ihmeessä kuuntelen musiikkia. Kai se vain on se asia, josta nautin erittäin paljon. Olen musikaalinen ihminen, pienestä pitäen olen soitellut ja lauleskellut, kolmesta instrumentista olen ollut ihan oikeassa opetuksessakin. Vaikka tykkään soitella itsekin, silti olen paljon enemmän innostunut kuuntelemaan toisten soittoa. En myöskään ole suuremmin himoinnut biisien säveltämisestä itse, vaan haluan aina soittaa toisten tuotoksia. Kuitenkin, siinä on se jokin, kun pääsee kuuntelemaan toisten (enemmän tai vähemmän) taidokasta soittoa ja laulua.

Aktiivisesti olen musiikkia kuunnellut suunnilleen alakoululaisesta lähtien. Aloitin Smurffeilla ja sen hetken tyttö- ja poikabändeillä. Kotona kuuntelin sitä mitä vanhempani soittivat, pääasiassa mm. Enyaa, Totoa ja Depeche Modea. Sinänsä jonkin verran laajalti siis opin musiikkia kuuntelemaan. Yläasteella mukaan tulivat rock, metalli ja soundtrackit, jotka tietenkin sisältävät kaikenlaisia musiikkityylejä. Jossain välissä keksin klassisen musiikin olevan muutakin kuin vain viulutuntien pakollista ohjelmistoa. Vuosien saatossa musiikin kuuntelu kasvoi ja rupesin keskittymään enemmän eri soundeihin ja yksityiskohtiin. Nykyään ei ole mitään väliä mitä musiikin tyylilajia bändit tai artistit edustavat, kuuntelen sitä mikä kuulostaa hyvältä.

Hienointa on, kun vaikka löytää jonkun kappaleen, joka tuottaa suurta mielihyvää, biisi kuulostaa niin hyvältä, että suorastaan on pakahtua sen kuuntelemisesta. Usein kyseistä kappaletta myöskin jaksaa kuunnella jopa tuntikausia putkeen ilman että hohto katoaisi mihinkään. Joka kuuntelukerralla voi kappaleesta löytyä jotain uusia elementtejä, mitä edellisellä kerralla kuullut. Jotkut kappaleet tuovat mieleen muistoja, jotkut inspiroivat suuresti.

Uusia musiikillisia tuttavuuksia löydän yleensä vahingossa. En pakota itseäni tykkäämään jostain, mikä ei heti innostanut, annan ajan kulua. Sitä vain joskus havahtuu, että tämähän kuulostaa hyvältä. En usko, että ikinä kyllästyisin musiikkiin, korkeintaan joihinkin jo kuulemiini biiseihin/bändeihin. Maailmassa on vielä niin paljon tuntemattomia artisteja ja kappaleita minua odottamassa. Se on tavallaan kuin huume, pitää koko ajan löytää jostain parempaa, joka vaikuttaa vielä enemmän kuin edellinen. Tosin en tarkoita sitä, että uuden löytäessäni jättäisin vanhat täysin unholaan, en suinkaan. Edelleen yksi suosikkikappaleistani on Depeche Moden Enjoy the Silence, jota olen sellaiset 17 vuotta kuunnellut.

Ja tälläkin hetkellä minulla soi toistolla erään pelin soundtrackilta löytyvä biisi, melkeinpä tämän hetken suosikkikappaleeni.

Rainy

 • Ankeuttaja
Vs: Miksi kuuntelette musiikkia?
« Vastaus #6 : Heinäkuu 04, 2007, 13:16:27 »
Minä kuuntelen musiikkia, koska se rauhoittaa, piristää, nostaa mielialaa, tuo muistoja mieleen, ja niin edelleen. Esimerkiksi jokin melko hidas kappale rauhoittaa, ja tietyissä tilanteissa - kuvaa mielialaa, elämäntilannetta, tai vastaavaa.
Kun on surullinen, ja kuuntelee iloista tai nopeaa musiikkia, olo paranee kummasti.
Musiikki myös voi auttaa aikaansaamaan jonkinlaisen inspiraation. Piirtämiseen, kirjoittamiseen, tai jonkin muun asian tekemiseen.

Ensimmäisinä taisin kuunnella Smurffeja ja Spice Girlssejä. En niitäkään sillä tavalla kuunnellut, Spice Girlssejen levyjä en omista yhtäkään. Smurffilevyjä kyllä löytyi, mutta niitäkin kuunneltiin vain pitkillä automatkoilla mummolaan.
Siitä sitten musiikkia kuunneltiin sitä mitä radiosta tulikaan. Silloin en kuitenkaan kuunnellut musiikkia kovinkaan aktiivisesti, vaan silloin kun sitä musiikkia jossain sattui soimaan, enkä olisi voinut kuvitellakkaan että kuuntelisin musiikkia koko ajan kuten nyt. Tällä hetkellä musiikkimaku on rockissa ja jostain kumman syystä rockin kanssa yhteensopimattomissa hiphopissa ja r&b:ssä.

Tälläkin hetkellä taustalla soi musiikkia, Voicelta tulee musiikkivideoita katsottua joka päivä ainakin puolisen tuntia. En omista kovinkaan montaa levyä tälläkään hetkellä, mutta koneelta löytyy monta kappaletta, joita tässä kuunnellaan ja kelataan alkuun ja kuunnellaan.

En nyt tiedä selvensikö tämä viesti miksi kuuntelen musiikkia, mutta kuitenkin. Minä rakastan musiikkia, en voisi elää ilman sitä. Moni asia olisi unohtunut ilman musiikkia, monet päivät olisivat olleet tylsempiä, ja hiljaisempia. Musiikin avulla viestitään monia asioita. Sillä kuvataan jonkin ihmisen tuntemuksia, sillä otetaan kantaa maailman asioihin.

Mitä elämä olisikaan ilman musiikkia?

Aitou

 • Ankeuttaja
Vs: Miksi kuuntelette musiikkia?
« Vastaus #7 : Heinäkuu 11, 2007, 16:18:21 »
Miksi kuuntelen musiikkia? Yksin kertaista, pidän bändeistä/artisteista, ja yleensä kuuntelenkin vain lepi laulajiani. Musiikkia kuuntelen koska se on elämän tyylini. En voi toisin sanoen piirtää, kirjoittaa kirjettä tai lukea ilman tausta musiikkia. Minulla pyörii 3 bändiä ja 1 Artisti mitä kuuntelen, enkä niitä nyt tässä mainitsekaan, mutta... No jaah, minun "ulko kuorestani" Voi arvata kyllä sen artistin... ^^ No silti, musiikki on... Vapautta, näin syvällisesti, vaikka ei minun kuuntelemani musiikki oli niin syvällistä O___O.  Mutta vapaus on... Sitä että voi olla ihan miten lystää, ja musiikki saa minun tutnemaan oloni jotenkin vapaaksi, ja joskus alan kaivata, ihme kyllä, Helsinkiin... Käännän vaikka Helsingin ylös alaisin... Siis meinaan nyt sitä, että etsisin käsiini erään henkilön <33. Musiikki on... Öööh... En osaa enää olla näin syvällinen. *painuu takaisin radion ääreen*

Katariina

 • Ankeuttaja
Vs: Miksi kuuntelette musiikkia?
« Vastaus #8 : Heinäkuu 11, 2007, 23:15:41 »
Toiseksi, musiikki kuulostaa hyvältä.
Nimenomaan! Minä en yleensä kuuntelemassani musiikissa yhdistä lyriikoita suoraan omaan elämääni. Toki on lohduttavaa musiikkia joka iskee sanoitusten takia omaan elämään, mutta oikeastaan hyvin pieni osa kuuntelemastani musiikista on tätä. Lyriikat on hyviä jos ne kuulostaa hyviltä, lauletaan siinä sitten vaikka kaurapuurosta. Yksinkertaisesti pidän musiikista: melodiasta, rytmistä, muista kikoista. Ei sitä pysty mitenkään perustelemaan. Siitä tulee hyvä fiilis.

Poissa blue kelpie

 • avaimen haltia
 • Vuotislainen
 • elämä on kovaa käytä avainta
musiikki on elämä
« Vastaus #9 : Heinäkuu 12, 2007, 10:23:09 »
 NO siis minä en voisi kuvuitella paikkaa jossa ei voisi kuunnella musiikkia ja minä saan musiikkista uutta voimaa ja energiaa...se saa minut hyvälle tuulelle ja ruokkkii minun mielikuvitustani ja auttaa minua keskittymäään matikkaan...Ja tottaki musiikki kulostaa hyvältä..

.Se saa minut muistamaan jonkiun tilanteen kuten että mitä tein silloin kun kuulin tämän tai mitä haluaisin tehdä kun tämä soi....Musiikin kuuntelu myös auttaa minua rentoutumaan enen nukkumaan menoa sekä saan lsää ideoita sarja kuvaani joistain biisesitä :P..

.Ja esimerkiksi minä kuuntelen myös aina musiikkia ollesani vuotiksesa kunse saa minun ajattelemaan paremmin :)
dataa kotona ja koulussa

Poissa Graveheart

 • Vesijuoppo Yrjäläinen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Miksi kuuntelette musiikkia?
« Vastaus #10 : Heinäkuu 12, 2007, 17:18:05 »
Toiseksi, musiikki kuulostaa hyvältä.
Nimenomaan! Minä en yleensä kuuntelemassani musiikissa yhdistä lyriikoita suoraan omaan elämääni. Toki on lohduttavaa musiikkia joka iskee sanoitusten takia omaan elämään, mutta oikeastaan hyvin pieni osa kuuntelemastani musiikista on tätä. Lyriikat on hyviä jos ne kuulostaa hyviltä, lauletaan siinä sitten vaikka kaurapuurosta. Yksinkertaisesti pidän musiikista: melodiasta, rytmistä, muista kikoista. Ei sitä pysty mitenkään perustelemaan. Siitä tulee hyvä fiilis.
Olen samaa mieltä, jos siis käsitin ihan oikein: sanat ovat jossain määrin tärkeitä, mutta lopulta kuitenkin vain yksi osa musiikkia. Saatan joskus löytää hyvän bändin sen lyriikkojen ansiosta, mutta se kulkee vain yhteen suuntaan koska musiikin harmonia ei voi ikinä kaatua niihin. Osa lemppareistani vaikka lausuu niitä öristen, vieraalla kielellä tai muutoin epäselvästi, kun taas joillain harvoilla ei edes ole laulajaa eikä täten sanoituksiakaan.
My gramma has this joke where she says "Knock knock"
I say "Who's there?"
She says "I can't remember" and starts to cry

Sieppisiipi

 • Ankeuttaja
Vs: Miksi kuuntelette musiikkia?
« Vastaus #11 : Heinäkuu 12, 2007, 20:29:22 »
Kuuntelen musiikkia, koska se on minulle tärkeää. Se herättää tunteita ja lohduttaa.
Koko ikäni olen musiikkia kuunnellut. Olen aina tykännyt liiankovasta musiikista ja jytinästä.

Sanat lohduttavat vaikkei sitä huomaisikaan, pelkkä toivon antava rytmi pitää ylhäällä.
Itse kestän elämän pahimmat alamäet ja Vitutuksen musiikkin avulla.
Mikä olisi pitkä automatka ilman korvissa olevia nappeja/auton radiota?

Juuri 'oikeitten' bändien löytyminen miljoonien joukosta on ihan oikeastaan helppoa.
Musakanavalta pongaa hyvän videon ja ettii bändistä lisää netistä, on yksi keino. samoin radion kuuntelu.

Ilman musiikkia ei kerta kaikkiaan selviä, vai selviääkö. siitä en tiedä.


Katariina

 • Ankeuttaja
Vs: Miksi kuuntelette musiikkia?
« Vastaus #12 : Heinäkuu 12, 2007, 23:02:12 »
Olen samaa mieltä, jos siis käsitin ihan oikein: sanat ovat jossain määrin tärkeitä, mutta lopulta kuitenkin vain yksi osa musiikkia.
Käsitit luultavasti ihan oikein. (hitto kun kirjoittelen näitä viestejä aina myöhään illalla väsyneenä niin kukaan ei tajua mitään.)

Poissa Audra Dancer

 • Sir Emilia Sarkington
 • Vuotislainen
 • Gaze the Haze
  • Livejournal
  • Vainajala.org
 • Pottermore: HazelNight52
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Miksi kuuntelette musiikkia?
« Vastaus #13 : Heinäkuu 13, 2007, 09:59:13 »
Musiikki... Tuo yksinäisen ystävä. Minun ainakin. ;) Kuuntelen musiikkia, koska se antaa minulle insipiraation kirjoittaessani tai piirtäessäni. Olen erityisen mieltynyt raskaampaan musiikkiin. Kuuntelen sanoja ja saan niistä usein ideoita omiin piirroksiini jne. Usein kun kuuntelen musiikkia, ja vaivun ajatuksiini... Monesti kuuntelen musiikkia melko suurella äänenvoimakkuudella, mutta joskus kuuntelen myös hyvin hiljaista musiikkia. Musiikki antaa minulle voimaa jaksaa maailmaa, joka välillä potkii päähän ja on epäreilu, ja musiikki myös tekee iloisista hetkistä monin verroin iloisempia. ;) Joskus taas tykkään synkistellä masentavan musiikin parissa, se on kuin terapiaa. Ja siitäkin saan usein inspiraation tehdä jotakin. Lähinnä piirtämiseen tai kirjoittamiseen. x)

Automatkat eivät minulla kuluisi ilman vilkasta mielikuvitusta ja ihanaa musiikkia. Eilen päiväni oli varsin kurja, sillä en voinut kuunnella musiikkia sähkökatkon takia tietokoneelta tai radiosta, ja kannettavan cd-soittimen ja mp3:n patterit olivat loppuneet. Se oli kurjaa aikaa. :P Onneksi sähköä tulee taas ja nytkin soi koneelta Nightwishia. Musiikki rauhoittaa ja toisaalta se antaa energiaa, se piristää ja lohduttaa ja se on energiani lähde. Minä tykkään myös laulaa itse, ja soitan erittäin mielelläni pianoa, ja soittaisin muitakin soittimia, jos osaisin. x) Musiikki on ihanaa! Siksi kuuntelen sitä.

~Moondancer (se vainoharhainen puoliolmi)

Poissa Hamish

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: DustSand65
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Miksi kuuntelette musiikkia?
« Vastaus #14 : Heinäkuu 13, 2007, 14:47:01 »
Hmm. Tässäpä pähkinä purtavaksi. Miksikö nyt yleensä kuunnellaan musiikkia? Toki sille voi olla eri syitä, niinku joku selittää sen taiteellisuudesta tjms, ja sen takia kuuntelee sitä. Hmm. Mä nyt en niin tiedä kuinka taiteellinen ihminen mä muka olen, mutta vaat eva sinänsä. Musiikki on rentouttavaa, inspiroivaa, innostavaa (esim tassimaan ;D) ja kaikkea muuta siltä väliltä. Mä saan joskus jostain biiseistä inspiraatiota johonki, mutta ehkä suurempi syy, miksi mä kuuntelen musiikkia on se, että en vaan yksinkertaisesti voi olla hiljaisessa kämpässä, varsinkin jos olen yksin. Pakko avata radio, tai kuunnella mp3-soitinta, jos ei vaikka jaksa kuunnella niitä radion juontajien sepustusta. Illallakin ennen nukahtamista kuuntelen musiikkia, kun mä lähden vaikka kaveria vastaan kuuntelen musiikkia, kun mä matkustan mä kuutelen musiikkia, eli melkein 24/7. Siihen vaan jää koukkuun, varsinkin sellaisiin biiseihin, missä on hyvä sanoma, ja melodia, ja jotenkin kaikki osuu kohdalleen. Pitää varmaan lopettaa, etten ala jotai ihan outoa selittää.v___v,,

Poissa Anck Su Namun

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Miksi kuuntelette musiikkia?
« Vastaus #15 : Heinäkuu 13, 2007, 16:17:31 »
En oikeastaan tiedä, musiikki vain jotenkin tuo väriä elämää. On kiva kuunnella erilaisia biisejä ja valita niistä suosikkinsa, piirtäminen ja kirjoittaminenkin onnistuu minulta paremmin, jos kuuntelen musiikkia. Musiikki tuo vain jotenkin tunnelmaa ja on muutekin mukavaa, biiseistä saa inspiraatiota ja...

En kyllä tiedä miksi kuuntelen musiikkia, minä nyt satun vain kuuntelemaan sitä, enkä kyllä haluaisi sitä poistaa elämästäni.
カダージュ

Poissa Browey

 • Vuotislainen
Vs: Miksi kuuntelette musiikkia?
« Vastaus #16 : Heinäkuu 13, 2007, 17:14:17 »
Kuuntelen musiikkia monestakin syystä, joista monia on jo mainittu. Se kuulostaa parhaimmillaan (ei siis läheskään aina) todella hyvältä ja aiheuttaa mielihyvää, mitkä ovat varmaankin ensisijaisia syitä sille, miksi ihmiset ylipäätään alun perin tarttuvat jonkin bändin tuotantoon ja ryhtyvät kuuntelemaan sitä. Se tuo iloa ja hyvää fiilistä elämään ja inspiroi erilaisissa arkisissa asioissa. Kuuntelemani musiikki on tällä hetkellä varsin yksipuolista, mitä se ei kuitenkaan ole aina ollut - olen tosin aina pitänyt raskaammasta musiikista - ja rajoittuu lähinnä Sonata Arcticaan ja Nightwishiin sekä lukuisiin todella hyviin bändeihin, joilla on muutamia hyviä, jopa erinomaisia, biisejä. Voiko musiikkiin sen sijaan kyllästyä? Uskon että joskus voi koittaa aika, jolloin en voi sietääkään Sonatan tai Nightwishin musiikkia, mutta maailmassa on niin paljon kuuntelemisen arvoisia ja erilaista musiikkia esittäviä bändejä, että pidemmän päälle uskon, että on lähes mahdotonta kyllästyä siihen. On olemassa paljon ihmisiä, jotka eivät kuuntele musiikkia lainkaan tai omaa lempibändejä, mutta itse uskon sen johtuvan lähinnä siitä, etteivät kyseiset ihmiset ole löytäneet sellaista musiikkia, joka iskee heihin - ja vieläpä todella lujaa.

Musiikki pitää elonvoimaisena elämän raskaimmilla hetkillä, mutta myös ihmiselämän ihanimpina ja unohtumattomimpina aikoina. Musiikki seuraa ihmisiä syntymästä hautaan saakka, se kietoutuu jokaiseen elämänvaiheeseen tavalla tai toisella. Tunteet kätkeytyvät sen sisälle. Ahdistavina aikoina, aikoina joina on masentunut, musiikki voi olla pelastus, kuin lohduttava ystävä niille joilla ei ole ystäviä ihmisistä. Musiikin voima on valtaisa ja sen ymmärtäminen voi olla vaikeaa, mutta totuus on, että jotkut ihmiset pysyvät elossa eivätkä ole tappaneet itseään ainoastaan sen takia, että heillä on musiikkia, jota he rakastavat ja voivat kuunnella ja josta he saavat lohtua. Musiikki parhaimmillaan antaa kuuntelijalleen todella paljon voimaa ja hyvää fiilistä. Se on korvaamatonta, osa ihmisen sielua, eikä ole mitään mikä voisi aiheuttaa ihmisissä samanlaista tunnetta kuin todella hyvä musiikki.

Glamour

 • Ankeuttaja
Vs: Miksi kuuntelette musiikkia?
« Vastaus #17 : Heinäkuu 17, 2007, 19:09:17 »
Kuuntelen musiikkia, koska se "ilmaisee" tunteita. Musiikista tulee joissain
tapauksissa iloiseksi tai surulliseksi. Jokaisella laulajalla on omat asiat
joista he haluavat kertoa ja minä haluan kuulla mitä laulajilla on meille asiaa! :)

Poissa Vilena

 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Miksi kuuntelette musiikkia?
« Vastaus #18 : Elokuu 04, 2007, 20:51:51 »
Minulle musiikki on aina jollain tapaa kuulunut elämääni, mutta jos puhuttaisiin nyt siitä musiikinkuuntelusta ihan konktreettisesti. En kuuntele musiikkia tällä tavalla muuten vain kovinkaan usein, siis kotona ollessani tai koneella tai mitään. Sen sijaan lenkillä, bussissa tai muualla vastaavissa tilanteissa, joissa kaivataan viihdykettä, musiikki on erinomaista seuraa. Joskus illalla, jos en saa unta, saatan myös kuunnella musiikkia. Tällä hetkellä on menossa sellainen vaihe, ettei ole oikein mitään sikahyvää bändiä, jota tahtoisin kuunnella. Niinpä kun laitan jonkin kappaleen mp3-soittimestani tulemaan, en välttämättä jaksa kuunnella sitä loppuun asti. No, poikkeuksen tekee The Ark ja muutamat muut bändit tai jotkut tietyt biisit lähinnä. Sen sijaan, semmoinen itseluotu musiikki saa jalkani vipattamaan tahdissa, meinaan nyt vaikka koulussa bändikellarissa jamittelua tai muuta vastaavaa. Tai kun joku hyvä soittaja soittaa instrumenttiaan, ihan vaikka vain lurittelee jotain tosi groovea, niin mikäs siinä kuunnellessa! Yleensäkin elävä musiikki sytyttää minut paljon paremmin. Myös kirkkourkujen ääni on upea, niin mahtipontinen ja aika epätavallinen, kun sitä kuulee niin harvoin - en ole niitä kovimpia kirkossakävijöitä... Oli mahtavaa kuunnella, kun pari tyttöä soitti soittokokeensa koulussa uruilla! Kaiken kaikkiaan musiikki herättää minussa erilaisia tunteita, hyvin moniin tilanteisiin liittyy joku tietty kappale, jonka soidessa muistelee tapahtunutta tai herää odottamattomia tunteita tai muistoja. Musiikilla saa myös kuvastettua tunteita: jos olen oikein menopäällä, tahdon kuunnella jotain tosi svengaavaa, jos taas hiukan masentunut, on jokin rauhallisempi paikallaan. Musiikki toimii hyvänä tunnelmannostattaja illanistujaisissa ja joissain tietyissä tilanteissa olisi hassua olla ilman musiikkia. Se luo tunnelmaa ja kohottaa fiilistä.
Humor me.

Axl

 • Ankeuttaja
Vs: Miksi kuuntelette musiikkia?
« Vastaus #19 : Elokuu 09, 2007, 12:37:47 »
Mä en edes tiedä minkä takia mä kuuntelen musiikikia, musiikista on vaan tullu niin suuri osa mun elämää, että mä en osaa olla enään ilman.
Joskus nuorempana tuli kuunneltua Smurffeja sun muuta tällästä mitä muutkin kuunteli, mutta sitten kaveri anto lainaan The 69 Eyesin levyn.
Se kolahti ja kovaa. Ja sillä tiellä mä oon vieläkin, tosin mun musiikkimaku painottuu tänäpäivänä aika rankasti tonne hevin/raskaamman rokin suuntaan, mutta sitten vastapainona tulee kuunneltua kaikkea muuta hyvää, kuten esimerkiks Totoa.

Kyllä mä olen käynyt läpi nää kaikenmaailman Negativet sun muut, mutta sitten mä aloin seurata tyyppien soittotaitoa ja tajusin että vaikka esimerkiks just Negativessa on taitavia soittajia löytyy raskaamman musiikin puolelta niitä vielä taitavempia ja aloin sitten kiinnittää huomiota niihin.
Ja sitten musiikkityyli veikin mut mennessään. :D

Musiikkia tulee kuunneltua senkin takia että soitan kitaraa ja sitten sitä kautta tulee seurattua paljon toisten kitaristien soittamista.

Musiikissa on jotain älyttömän hienoa, mä en vielä tiiä että mitä se on, mutta ehkä vielä joku päivä. :)

Poissa Lenune

 • Viipaltaja
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Livejournal
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Miksi kuuntelette musiikkia?
« Vastaus #20 : Elokuu 09, 2007, 18:27:43 »
Kuuntelen musiikkia purkaakseni tunteitani tai muuten vain ajankuluksi. Jos joskus on huono päivä kuuntelen musiikkia, jonka sanoitukset liittyvät pahan olon tunteeseen ja näin se ainakin auttaa minua purkamaan tunteitani. Jos taas olen surullinen kuuntelen siihen liittyvää musiikkia, mitä surullisempia sanoitukset tällaisessa tapauksessa ovat sitä helpompi minun on itkeä suruani pois niiden kautta.

Joskus musiikki on minulle vain tekosyy olla kuuntelematta vanhempieni puhetta esim. automatkalla. Tai syy paeta muiden riidellessä omaan maailmaani, jonne riidat eivät ulotu. Myös töitä on mukavampi tehdä, jos taustalla soi hyvää ja piristävää musiikkia nostattamassa taisteluhenkeä pölypalleroita, ikkunan tahroja tai taimien istutusta vastaan.

Hyvää musiikkia löytyy helposti muilta kysymällä ja kokeilemalla ennakkoluulottomasti muiden suosikkien kuuntelemista. Monta hyvää bändiä olen löytänyt myös TV-ohjelmista, idolsista pääosin.

Musiikki on, jos nyt ei ihan elämä, niin ainakin apuväline selvitä elämästä!
"Tuohan kapteenillesi tuo horisontti." Jack kehotti rakkaitaan, miestä ja laivaa.

Varo liittymästä heihin, jotka usko eivät enää mihinkään. - CMX

Poissa Rainmaker

 • Rukka-Peikko Takkutukka
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Miksi kuuntelette musiikkia?
« Vastaus #21 : Elokuu 09, 2007, 20:02:00 »
Musiikki on varsin suuri osa elämääni, koska minä kuuntelen sitä todella paljon. Itse en osaa soittaa mitään, ja se on monesti harmittanut minua. En kuitenkaan viitsi ryhtyä enää opettelemaankaan. :P Minä pidän musiikista, rakastan monimutkaisia (tai ei niin monimutkaisia mutta silti kauniita) melodioita ja kuuntelen mielelläni lyriikoita. Musiikki on minulle ajattelutapa.

Kuuntelen musiikkia melkein kaikkialla, koska se saa minut hyvälle tuulelle ja tarjoaa itsessään jo viihdykettä. Kesätöissä minulla oli usein mp3 soittimeni mukana, ja hyvin tuo heilui kaulanauhan varassa. Yksitoikkoinen työ alkoi heti maistua, kun sain kuunnella lempiyhtyeitäni, ja huomasin, että joidenkin nopeatempoisempien ja nappaavien biisien kohdalla työvauhtini vain kiihtyi. Kuuntelen musiikkia myös kaupungilla kuljeskellessani, jos olen yksin. On mukavaa uppoutua omiin ajatuksiinsa, eikä tuttujen katujen tallaaminenkaan tunnu niin tylsältä, kun voi kuunnella jotain hyvää kappaletta. Anttilan levyosasto taitaa olla yksi niistä harvoista paikoista, joissa voi kuulla ihan hyvääkin musiikkia - paikallisissa vaatekaupoissa minä laitan nopeasti mp3-soittimeni äänenvoimakkuutta suuremmalle välttyäkseni kuulemasta sitä ainaista popinrenkutusta. Minulla on mp3-soitin mukana minne menenkin. Myös autossani soi musiikki lähes aina, välillä radio ja joskus omat cd:t. Äidin tai isän ollessa mukana en ehkä kuuntele musiikkia, mutta kun olen yksin, siskon tai kaverin kanssa autollani, radio on taatusti päällä.

Kotona musiikkia tulee kuunneltua tietokoneella ollessa, lukiessa, kirjoittaessa tai vaikka siivotessa. Kun alan siivota, käännän poikkeuksetta stereoiden äänenvoimakkuuden kaakkoon. Kuten töissä, myös siivotessa temponi kiihtyy musiikin vaikutuksesta. Myös lenkkeillessä kuuntelen musiikkia, ja joskus nukkumaan mennessäni. Toisinaan vain makoilen sängyllä, luen kappaleiden sanoituksia kansilehtisistä ja annan musiikin täyttää tajuntani.

Miksikö kuuntelen musiikkia? Minä nautin siitä. Se tekee minut iloiseksi, ja jos olen pahalla tuulella, se auttaa. Musiikki saa minuun vauhtia, mutta myös rentouttaa. Lisäksi musiikki inspiroi minua kirjoittamaan. Musiikissa vain on kaikkea.
Yhä, marras-iltana, kuljemme kahden. | "I AM VAMPIRE. HEAR ME TWINKLE." | Destination anywhere | There's a meaning to all that fades.

Poissa Lorainne

 • glottaaliklusiili
 • Hämykeiju
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: MoonMist
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Miksi kuuntelette musiikkia?
« Vastaus #22 : Joulukuu 27, 2007, 19:42:33 »
Musiikki on aina kuulunut elämääni, ja niin tulee aina kuulumaankin. Vaikka en itse kuuntelisi musiikkia, kuulisin sitä joka tapauksessa, koska kotonamme soi melkein koko ajan. Isä soittaa kitaraa, äiti ja pikkusisko pianoa. Kaikki meidän perheessä kuuntelevat musiikkia edes jossain määrin.
Olen ollut riippuvainen radiosta vähän aikaa, mikä käytännössä tarkoittaa sitä, että aina kun tulen huoneeseeni, laitan radion päälle. Olen tästä jo kai valittanut johonkin topiciin, mutta minun on pakko kuunnella radiota läksyjä tehdessäni, jos sieltä sattuisi tulemaan joku hyvä biisi. Se on alkanut jo pikkuhiljaa häiritsemään. (sori, meni offiksi.)
Musiikin kuuntelu auttaa, jos masentaa. Jos on iloinen, musiikki saa vielä iloisemmaksi. Jos musiikki ei herätä tunteita, se ei usein ole hyvää musiikkia. Poikkeuksiakin toki on, joskus on hauska kuunnella kevyttä "aivot tyhjentävää" musiikkia. (mikä ilmaus :D)
Rakastan yksinkertaisesti musiikkia, soitan itsekin viulua (mikä tosin ei ehkä ole niin mukavaa kuunneltavaa) ja musiikki on lempiaineeni koulussa. Musiikki on elämä!
Using the "are we", are we?

Kyugi

 • Ankeuttaja
Vs: Miksi kuuntelette musiikkia?
« Vastaus #23 : Joulukuu 27, 2007, 20:41:22 »
Kuuntelen musiikkia, koska se on minulle jotenkin luonnollista. Olen harrastanut musiikkia aina (10 vuotta ^^), elämässäni on ollut ainoastaan kolmen vuoden jakso jolloin minulla ei ole ollut musiikkiin liittyvää harrastusta (0-3 v, 3-vuotiaana johonkin vauvamuskariin). Soitin nokkahuiluakin pitkään, kunnes sitten joskus kolmannella lopetin sen. Kirjoittelin omia biisejä pitkään, ja renkuttelin ullakkovarastostamme löytynyttä kitaraa (vaikken osannut, enkä osaa vieläkään) huvikseni. Nyt, seitsemännen syksyllä meillä on bändi, ja tässä kerrottakoon että minä laulan (koska muutakaan ei jäänyt jäljelle :'D).

Kuuntelen musiikkia melkein koko ajan. Omassa huoneessani minulla on mankka, jota käytän mieluummin kuin mp3-soitinta (sitä vain matkoilla, koulussa ja iltaisin sängyssä kun pitää olla hiljaa) koska minulle tulee kuulokkeista helposti korvat hirveän kipeiksi. Tietokoneella media player ei koskaan ole toimeton musiikinkuunteluni takia. Musiikki saa minut iloisemmaksi, ja inspiroi kirjoittamaan tarinoita ja uusia biisejä. En pidä hirveän kevyestä, enkä hirveän raskaasta musiikista, vaan sellainen siltä väliltä oleva musiikki on minun makuuni. Kielellä ei niinkään ole väliä, mutta suomenkielisen musiikin kuuntelu on minulle sellaista tervanjuontia ettei muusta väliä. Kuuntelen musiikkia, koska ilmankaan ei voi olla. (Sama syy miksi luen Pottereita, katson animea ja luen mangaa.)

Pianissimo

 • Ankeuttaja
Vs: Miksi kuuntelette musiikkia?
« Vastaus #24 : Joulukuu 31, 2007, 11:58:22 »
Musiikki on minulle tapa ilmaista itseäni. Olen harrastanut musiikkia kauan (mainittakoon, että aloitin musiikkileikkikoulun reilun vuoden vanhana), soitan kahta instrumenttia, lauleskelen tarvittaessa ja kuuntelen musiikkia päivittäin. Puran musiikkiin aika paljon omia tuntemuksiani tai haen siitä inspiraatiota erinäisiä tekstejä ja muita varten. Omaan poikkihuiluun tarttuminen tai pianon eteen istuminen on parasta kotiterapiaa, mitä olen tähän mennessä keksinyt, ja lähes yhtä hyvä on lyödä laput korville ja linnoittautua omaan rauhaan.

Tuntemuksista riippuen kuuntelen monenlaista musiikkia. En sulata kaikkea, mutta suurimman osan: klassinen, proge, r'n'b, gospel, vanha rock, melodinen metalli, poikabändipop, runonlaulanta, jazz ja blues, ooppera, hiphop, (instrumentaalinen) kansanmusiikki, harmiton mättöhevi, poikkiganrelliset ja pitkät musiikkiproduktiot, musikaalien musiikki... Ainoastaan aivan raskaimman pään hevi, j-rock sekä Tokio Hotel- ja Lovex-soundinen musiikki eivät kuulu valikoimaani. Noista sitten valitsen parhaiten hetkeen ja mielialaan sopivan. Jos saan kuunnella musiikkia rauhassa hetken, pääsen aika nopeasti eroon teiniangstista, ärtymyksestä, pettymyksestä tai vastaavista, ja puolestaan velloa sitten niissä mukavissa tunteissa.

Ihan pian ei varmaan hetkeä tule, jolloin musiikki ei enää lainkaan innostaisi. Ja olen harrastusteni puolesta sidottu moneen musajuttuun, joista ehkä inspiroivin on tällä hetkellä poikkihuiluyhtye.
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 31, 2007, 12:02:05 kirjoittanut Pianissimo »

Poissa Guilty

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Fear would be justified.
Vs: Miksi kuuntelette musiikkia?
« Vastaus #25 : Tammikuu 05, 2008, 20:17:36 »
Itseasiassa kuuntelen musiikkia koska siitä tulen hyvälle tuulelle. Siitä on tullut myös tapa, tai oikeastaan pakkomielle. Olen kovin addiktoitunut musiikkiin tai enemmänkin musiikin kuunteluun.
Olen soittanut pianoa muutaman vuoden (siihen asti kunnes ei enää kiinnostanut) ja kotoa löytyy kitara ja rummut joita joskus harvoin koitan soittaa.
Koko perhe on jollain tavalla kiinni musiikissa joten sitä kuulee väistämättä. Isällä on joku outo bändi, siskoni on yliinnostunut rumpujen soitosta ja opettelee kitaran soittoa ja äiti tykkää kovasti laulamisesta.
Kuuntelen musiikkia omassa huoneessani mankalla tai mp3lla. Autossa radio on aina päällä. Kun olen yksin vaikka lenkillä, kaupungilla tai bussissa kuuntelen musiikkia mp3lla.
Bändejä löytää yllättävän helposti. Esimerkiksi radiossa soi bändejä yleensä hyvin monipuolisesti. Sieltä sitten nappaa jonkin hyvältä kuulostavan ja kuuntelee enemmän heidän musaansa. Itse tykkään jo yli 40 bändistä.
---

maWik

 • Ankeuttaja
Vs: Miksi kuuntelette musiikkia?
« Vastaus #26 : Tammikuu 19, 2008, 16:19:18 »
Ilman musiikkia en pärjäisi. Se aivan niin kuin antaa "elinvoimaa" jotta jaksaisi selviytyä ongelmista. En tiedä mutta se ehkä on vain sellasta..

Poissa Briette

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Miksi kuuntelette musiikkia?
« Vastaus #27 : Tammikuu 20, 2008, 18:28:58 »
Sanotaanko, että mun ensimmäinen kosketus musiikkiin tais tapahtua Spice Girlsien kautta, joskus kun olin eskarissa/ekalla luokalla? En mä enää varmasti muista. Sitten mä aloin kuunnella Tiktakkia, ja siitä siirtynyt aina raskaamapaan, josta oon sitten siirtyny taas pois päin. Kun lapsena laulo aina ilosesti niitten kamalien kierosti kirjotettujen lastenlaulujen päälle, nii silloin sen vaikutus oli varmaankin se, että "hahhah, saampa pilata toisen laulun ja mulla on hauskaa!" Nykyään mä kuuntelen musiikkia rentoutuakseni, purkaakseen paineita, suutuksissa? Ja ihan se auttaa jaksamaan ja antaa iloa elämään, jos vähän mättää ja iloisena sitä vaan on hyvä kuunnella.

Se, että miten löytää sitä mieleistään musiikkia, taitaa olla aina sattumaa. Joskus joku jotain käskee kuunnella tai muuten vaan suosittelee. Tai sitten on niitä jotka mielellään jankaa omasta lempi musiikistaan niin kauan, että on pakko käydä kuuntelemassa ja sanoa sitten että mitä tykkäsi. Mut yleensä mä törmäilen jossain joihinkin artisteihin, luen lehdestä jotain, ja sitten meen kuuntelemaan ja katon, että millasta musiikkia se sitten on.

Aina on olemassa mahdollisuus, että kyllästyy johonkin bändiin tai genreen, mutten usko, että kaikkeen mahdolliseen musiikkiin kyllästyy, koska on olemassa niin paljon erilaista musiikkia. Hetkellisesti voin kylläkin kyllästyä ihan kaikkeen, mutta  vielä en ole kovin pitkäksi aikaa kyllästynyt edes noihin lemppareihin.

Musiikissa parasta on varmaan kokonaisuus. Jos melodia ja lyriikat on onnistuneet, niin hyvä juttu. Laulajan ääni vaikuttaa kyllä melkosen paljon, että viitsii kuunnella yhtään mitää. Ihan siis kokonaisuus on mulle tärkeintä, mut sitten on niitäkin kappaleita mitä kuuntelen, vaikkei niissä olin yhtään mitään noista piirteistä :) Ja nykyään kun mun musiikki mieltymykset on laajentunu niin kovin paljon, niin sitä kuuntelee väkisinkin monipuolisesti, joojoo ihan varmaan, musiikkia.
i only show you what i want you to see

Poissa Lemmonleikko

 • Tom
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Velho
 • Soulshine!
  • Herra Hahmo
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Miksi kuuntelette musiikkia?
« Vastaus #28 : Tammikuu 22, 2008, 15:38:02 »
"Music takes you to a place where time doesn't exist and gravity doesn't exist and fear doesn't exist", sanoi Santana joskus. Duane Allman sanoi: "Music's not supposed to be any heavy, deep intense thing. Man, music is fun! It's there to set you free!" Ali Farka Touré sanoi, että musiikin tehtävä on saada ihmisessä asuvat henget tanssimaan ja liikkumaan, että ihminen pysyisi kaikin puolin terveenä. Veikkaan, että näistä Tourén näkemys on vanhin ja perinteikkäin, ja milläs muulla kuin musiikilla se Väinämöinenkin sai asioita tapahtumaan? Se on mystillistä, suuren suurta taikuutta se. Musiikin avulla voi muunnella mielen- ja tajunnantilojaan, ajaa itsensä harhanäkyihin ja transsitiloihin, ilmaista itseään, saada muut hyville mielin (tai pahoille, jos vetää räkäpunkkista palvelutalon aulassa), saada itsensä liikkeelle jos osaa ja tykkää tanssia, eristäytyä maailmasta tarvittaessa tai toisaalta mennä maailmaan mukaankin (livetilanteissa otollisinta), oikeastaan mitä tahansa. Musiikki on mahtavan muikea asia. Se on värejä ja ääniä ja aistimuksia ja ruumiistairtaantumiskokemuksia ja maisemia ja kaikkea muuta jännää. En minä pysyisi nahoissani ilman musiikkia millään. Tosin joskus en meinaa pysyä nahoissani musiikin kanssakaan, en ainakaan afrikkalaisten muusikoiden keikoilla. Mutta onneksi siellä ei tarvitsekaan.

Synnyin kuulovammaisena tosiaan, ja ihan pienenä musiikki oli ainoita asioita, joita kunnolla kuulin. Se oli jotakin jatkuvaa, tasarytmistä, kaunista, melodista, vaihtelevaa ja jänskää, kun aisti jotakin mitä yleensä ei aistinut. Vanhempani ovat kertoneet, että saatoin joskus vauvana istua parikin tuntia hievahtamatta, jos levyjä vain soitettiin. Aina ukin käydessä kylässä raahasin hänelle haitarin, ja hänhän mielissään soitti (otaksun tämän opettaneen minulle jo varhain, mikä on musiikkia ja mikä ei) ja minä yhtä mielissäni kuuntelin. Ehken silloin erottanut jokaista riitasointua niin tarkkaan, rytmihän oli kuitenkin kohdillaan aina. Juuri rytmillinen kamahan minuun on aina uponnut, silloinkin, kun ala-asteella kuuntelin vain ja ainoastaan klassista (en tuolloin suostunut kuuntelemaan mitään muuta, paitsi kaikkea mitä isä soitti, mikä on pitänyt minut kapaloista asti bluesjuurisen musan syrjässä kiinni), suosikeitani olivat vahvapoljentoisimmat ja rytmillisimmät sävellykset. Itse asiassa edelleenkin yksi lempibiiseistäni on Camille Saint-Saënsin Dance Macabre, mikäli se soitetaan pelkällä pianolla. Laulutulkinnat jäävät aina vähän valjuiksi (tarvitaan tajuntaansa laajentanut nainen laulamaan keuhkosyöpäpotilaan äänellä ennen kuin laulu sopii siihen melodiaan) ja orkesterisovitukset syövät sävellyksen ainutlaatuista lyyristä mielipuolisuutta. Se on oikeasti demonisen kuuloinen kappale, kun joku vetää sitä pianolla oikein pieksemällä ja iskuja korostamalla. Hillittömän upea.

Juuri sopiva järjettömyys ja mielipuolisuus, maanisuus, on yksi mahtavimpia asioita musiikissa toisinaan. Sen tähden pidän 3/4- ja 6/8-tahtilajeista: niillä saa tehtyä joko jotakin äärettömän pehmeää, herkkää ja kaunista, tai sitten jotakin niin villiä ugalabugalaa, että silmämunat alkavat pyöriä tahtomattakin. Tai sitten musiikissa iskee juuri sellainen jäätävä kauneus, varsinkin monissa vanhoissa irlantilaisissa, skotlantilaisissa ja länsiafrikkalaisissa sävelmissä ja lukuisissa instrumentaaleissa. Tai joku erityinen jännite tai tunnelma tai soljuvuus tai mikä tahansa, mikä saa tempautumaan musiikkiin. Joskus ihan vain äimistys siitä, mitä ihmisäänellä saa aikaan - a cappella- ja isicathamiya-kuorot (ero on lähinnä se, että isicathamiya on zulukansan perinnelaulua ja vaatii vielä enemmän laulutaitoa ja sävellyspäätä) ovat suosiossani juurikin siksi. Flying Picketsiä en silti syytä tai toisesta oikein siedä... Tiedä miksi sitten.

Nykyäänhän musiikkia tulee kuunnelluksi myös ihan ideoiden etsimisen nimissä. On jännää, miten monenlaista musiikkia voipi tehdä, kun yhdistelee vähän kaikkea. Fuusioksikohan sitä sanotaan, mutta itse tykkään pitää oman tuotantoni sen verran simppelinä, ettei se istu fuusioskeneen (joka useimmiten menee mammuttiprogen tapaan tyhjänpäiväiseen, mitään ilmaisemattomaan pippelöintiin koreilla päällekkäisillä soitinkuvioilla). J. J. Calen tai Derek Trucksin tyyli on jotakin, mitä tavoitella. He yhdistelevät vaikka sun mitä ihan perusbluesiin, mutta tietävät aina, mitä tekevät. Ilmaisuvoima ja tunnelataus säilyvät ja homma pysyy kasassa. Ihailtavaa.

Voisi kai melkein väittää raa'asti yksinkertaistaen, että rytmi luo maisemia ja melodia ja soundit värejä. Lopulta ne sekoittuvat toisiinsa niin, että kumpikaan ei ole kumpaakaan ja kaikki on kaikkea ja musiikista tulee vain yksi sellaisenaan nieltävä kölli. Musiikki on vain liian suuri asia käsitettäväksi.
Soittaahan sitä silti voi, ja kannattaakin. Ja kuunnella ja diggailla.

On tosiaankin älyttömän hankala eritellä musiikista, mikä saa kulloinkin kuuntelemaan juuri sitä jytää. Musiikki on aina kokonaisuus, enemmän kuin osiensa summa. Jatkuvaa tapahtumaa. Mutta yhtä kaikki sen idea on saada ihmiset onnellisiksi, saada heidät tuntemaan. Ja tunteminen on onnellisuutta, todemman päälle.


//EDIT. Ja onnistuin näköjään lyömään ennätykseni asian sekavuudessa. Voe jösses.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 22, 2008, 15:45:10 kirjoittanut Lemmonleikko »
"You don't have to be black to be a nigger. Being born penniless also makes you an outlaw." -Ronnie van Zant
         Row, row, row thy boat gently down the stream. Oh Charon, hast thou ever know'd that Death is but a dream?
Hyviä emme ole, pahoiksi emme halua tulla - olkaamme siis rumia!

aigii

 • Ankeuttaja
Vs: Miksi kuuntelette musiikkia?
« Vastaus #29 : Helmikuu 10, 2008, 22:42:03 »
On hämmentävää löytää joku toinen ihminen, joka ei kuuntele musiikkia, sillä ympärilläni pörrää ihmisiä,jotka eivät voisi kuvitellakaan elävänsä ilman sitä. En vain ole tottunut kuuntelemaan musiikkia. Kenties se johtuu siitä, ettei meillä koskaan kotona soitettu sitä. Miten olisinkaan voinut tottua? Jos laitan jonkun biisin soimaan, jaksan kuunnella sitä noin kaksi minuuttia ennenkuin se muuttuu "taustahälinäksi".
   Ystäväni kuunnelluttavat minulle heidän mielestään hyviä kappaleita. Saatan kommentoida biisejä parilla sanalla: tykkäsinkö vai en. Siihen musiikin kuunteluni rajoittuukin. ;P

Poissa Kuupposen päivä

 • Vuotislainen
 • Pottermore: NightGold9667
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Miksi kuuntelette musiikkia?
« Vastaus #30 : Maaliskuu 08, 2008, 00:16:52 »
Se vaihtelee. Useimmiten kuuntelen musiikkia siksi, että se on aivan mahtavaa viihdettä. Rentouttaa ja piristää, saa ajatukset lentämään tai vetää hiljaiseksi loistokkuudellaan.

Suurin osa musiikista on ihan vain pelkkää kivaa taustamusiikkia esim. ajattelulle, matkustamiselle tai unelmoimiselle (taustamusakaan ei kuitenkaan missään nimessä ole halveksuttavaa, sekin on tärkeää!), mutta ei kuitenkaan kaikki. Erikseen on toinen laji: sellainen terapiamusiikki, joka toimii lääkkeen tavoin. Kun sitä kuuntelee, paha olo lievittyy. Sillä tavoin voi purkaa omia patoutuneita tai ei-patoutuneitakin tunteitaan. Oma lempibändini on minulle tällainen, ja siksi se onkin niin korvaamattoman tärkeä. Se voi auttaa, jos on vaikeaa ja parantaa kolhuista.

Eniten pidänkin juuri voimakkaita tunteita herättävästä musiikista. Siihen on kaksi syytä. Toinen on juuri se edellä mainittu tunteiden purkaminen. Jos tunnen olonsa vihaiseksi, vihainen musiikki parantaa oloa ja lieventää vihaa. Jos tunnen surua, surullinen musiikki lohduttaa. Musiikin avulla voi märehtiä omassa tuskassaan oikein kunnolla, ja sillä tavalla se laimenee. Suruhan poistuu vain suremalla, eikös näin ole? Jos säveltäjä tai sanoittaja on todellakin vuodattanut tuskansa tekeleeseensä, myös kuuntelija voi sitä kuuntelemalla purkaa omaa tuskaansa. Lisäksi voi tuntea, ettei ole yksin surunsa kanssa. Kappale on kuin ystävä tai kohtalotoveri. Toinen syy taas on aivan päinvastainen: se, että omasta elämästä irrallisten tunteiden kokeminen auttaa pakenemaan todellisuudesta hetkeksi, unohtamaan omat murheensa.

Eniten kiinnitän huomiotani lyriikkoihin. Ne ovat todella tärkeitä, juuri se asia musiikissa, johon voi samaistua ja johon voi jäädä kiinni. Olen epämusikaalinen paskiainen, musiikista en paljonkaan ymmärrä, sanoituksista taas edes jotakin. Ne ovat todellista taidetta. Voin kuunnella huonolyriikkaista musiikkia, mutta se ei yleensäkään voi olla todella tärkeää ja läheistä minulle. Parhaita ovat vaikeaselkoiset ja monitulkintaiset sanat, joista voi löytää jotain omaa ja joiden tulkitsemista voisi  luonnehtia jopa aivojumpaksi. Itseasiassa vastaukseni otsikon kysymykseen voisikin olla lyhyesti: "Kuuntelen musiikkia lyriikkojen takia."

Eihän se kuitenkaan tietenkään ole niin yksinkertaista. Melodiallakin on väliä ja paljon onkin. Hyvänkuuloiset, kauniit äänet aiheuttavat mielihyvän tunteita. Siinäkin on syy kuunnella musiikkia.

Kaiken kaikkiaan voisi sanoa, että musiikki merkitsee minulle paljon.
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 08, 2008, 00:21:45 kirjoittanut Kuupposen päivä »

Poissa Aiëdaíl

 • Näätärikkaus
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Miksi kuuntelette musiikkia?
« Vastaus #31 : Maaliskuu 09, 2008, 15:53:28 »
Lainaus käyttäjältä: kirja
Kysymys on yksinkertainen: miksi kuuntelette musiikkia? Siinä on vain hyvin valittuja ääniä peräkkäin ja jotain puhumista/laulamista.
Vain? Miten niin vain? Ovatko Harry Potterit ovat "vain" hyvin valittuja sanoja peräkkäin? Ei VAIN.

Tieteelliseltä näkökulmalta musiikki löytää tiensä aivojen mielihyväkeskukseen ja aiheuttaa euforiaa. Siinäpä yksinkertainen syy kuunnella musiikkia. Silti tiede ei ole pystynyt selittämään, miksi yksi pitää klassisesta ja toinen hiphopista.

Musiikki on taidetta, ja taide on tietyssä mielessä viihdettä (vaikkei välttämättä pelkästään viihdettä). Yhdessä rytmi ja melodia muodostavat lyriikkojen ohella ehjän kokonaisuuden.

Musiikki on tunnetiloja, ihmisten ajatuksia. Säveltäjä vuodattaa sielunsa siihen, mitä soittaa ja säveltää, samoin kuin kirjailija antaa osan itsestään tekstiinsä, kuvataiteilija tauluunsa. Sama pätee lyriikoihin.
Ja siinä, missä musiikin luominen on tunteita ja ajatuksia, on sen soittaminenkin ajatuksia ja tunteita, ei vain mekaanista liikettä, jonka tarkoitus on toistaa tiettyjä ääniä. Vaikka tiedän ihmisiä, jotka teknisesti ovat hyvin taitavia soittajia, heidän musiikkinsa ei iske samalla tavalla, jos sitä ei soiteta sielulla.
Ja siinä, missä musiikin soittaminen ja luominen ovat tunteita ja ajatuksia sävelten muodossa, musiikin kuunteleminen luo tunteita ja ajatuksia. Se voi antaa taiteilijalle inspiraatiota, se voi auttaa keskittymään, se voi auttaa ajattelemaan ja tuntemaan. Musiikki voi olla ”vain” taustamusiikkia, mutta se voi olla myös keino purkaa itseään, rentoutua, rauhoittua tai kanavoida tunteita: Kun haaveilen ihastuksestani, kuuntelen hempeitä biisejä aiheeseen sopivilla sanoituksilla, puran vihani deathmetalliin ja piirrän kouluvihkoni täyteen Nightwishin kappaleiden kuvituksia.

Siksi kuuntelen musiikkia. Oivallan asioita lukiessani lyriikoita, samaistun kirjoittajaan ja elän kokemuksiani uudelleen, puran vanhaa pelkoa ja surua, musiikki toimii minulle terapiana. Kotona, kun minulla on olo ”En jaksa tehdä mitään” soitan pianoa ja rentoudun. Koulumatkalla käytän joka päivä 40 minuuttia kuunnellessani musiikkia, ihan ajankuluksi.

Tuossa nyt muutama syy.

Minnehoo

 • Ankeuttaja
Vs: Miksi kuuntelette musiikkia?
« Vastaus #32 : Toukokuu 11, 2008, 14:03:29 »
Musiikki rikkoo hiljaisuuden, jossa mie ainakii tuun hulluks pitemmänpäälle.
Musiikki saatta estää kuulemast turhii ja  ylimäräsii kommenttei ja valituksii.
Jos on raivona jostaa syystä se saa rauhottumaa tai jos tuntee olosa tylsäks, musiikki auttaa keksii ideoit...
Kirjottaminen on helpompaa musiikinkaa.

Ite en pienempänä kuunnellu ku lastenlaului ja vähä vanhempana en kuunnellu oikeestaa mitää ku äiti ei ikinä suostun ostaa mitää levyi :) Mut nykyää kuuntelen musiikkii aika plajo. Kuuntelen kaikenlaist musaa laidast laitaa.

Näkymätön

 • Ankeuttaja
Vs: Miksi kuuntelette musiikkia?
« Vastaus #33 : Toukokuu 12, 2008, 13:22:21 »
Olen kuunnellut musiikkia koko elämäni ajan. Rakastan musiikkia. Minusta on mukavaa kuunnella olotilaani sopivaa musiikkia - jos olen aivan fiiliksissä, on ihana kuunnella esim. THn Reden tai ACn Smile Ichiban Ii Onna. Minua se rentouttaa, auttaa selviämään elämän läpi, selvittää ajatukseni ja mukavaahan se on korvillekkin. Lisäksi musiikki auttaa oppimaan, kun kuunteleen englanninkielistä musiikkia, sanavarasto kasvaa ja oppii kuuntelemaan toisten puhetta. Ihme kyllä piirtäminenkin sujuu helpommin, samoin kuin kirjoittaminen. Minulle myös sanat ovat tärkeitä, mutta on aivan ihana kuunnella mukaansavetävää melodista musiikkia.

Dust to Dust

 • Ankeuttaja
Vs: Miksi kuuntelette musiikkia?
« Vastaus #34 : Toukokuu 19, 2008, 21:54:33 »
Minä voisin sanoa että viime vuosina musiikki on noussut yhdeksi tärkeimmistä asioista elämässäni, enkä varmasti kestäisi jos en saisi kuunella musiikkia.

Joten, miksi kuuntelen musiikkia: Koska siitä tulee hyvä olo. Se auttaa purkamaan stressiä, vihaa, surua, iloa... auttaa suuntamaan sen kaiken johonkin. Rakastan laulaa musiikin päälle ja tanssia ja riehua yksinäni huoneessani, sillä musiikki saa minut lähestulkoon aina hyvällä tuulelle. Se auttaa unohtamaan murheet ja toimii myös hyvänä innoittajana ja muistojen tuojana. Esimerkiksi kun tykkään kirjoittaa vaikka jotain tarinoita, niin on tärkeää että taustalla soi mieleinen musiikki. Joskus tykkään vain luokea ja kääntää lyriikoita mielessäni ja miettiä mitä ne minulle tuovat mieleen tai merkitsevät. Ne antavat aina laululle uudenlaista syvyyttä.

Minusta jokaisella ihmisellä pitää olla elämässä sellaisia tärkeitä asioita/harrastuksia mistä nauttii. Ja minä todella rakastan kuunella musiikkia. Minua raivostuttaa ihmiset, jotka kuuntelevat musiikkia vain koska se on suosittua, eriasia jos pitää siitä... mutta en käsitä miten lempibändin voi valita pelkästään sen mukaan että kitaristi on hyvän näköinen? Minä henkilökohtaisesti olen oppinut, että sillä ei ole mitään väliä, mitä toiset ajattelevat omasta musiikkimausta. Jokainen kuunelkoon mikä tuntuu hyvältä tai olkoon kuuntelematta :D

Boogey

 • Ankeuttaja
Vs: Miksi kuuntelette musiikkia?
« Vastaus #35 : Kesäkuu 10, 2008, 16:39:18 »
Kuuntelen tietenkin musiikkia. Musiikkia herättää mussa ainekin tunteita ja koska musiikkia on niin moneen lajiin, niin aina löytyy siihen mielentilaan sopivaa musiikkia, jollaisella päällä on. Jos oon surullinen tykkää kuunnella apeaa musiikkia, kun on taas iloinen niin voi kuunnella vähän menevämpää musiikkia. On myös kiva arvostella erilaista musiikkia, ja kinastella siitä mikä on oikeasti hyvää musiikkia. En voi sietää Tokio Hotellin biisejä, kun taas kamuni lovettaa niin ihan kympillä. Kamuni taas ei siedä rokimpaa musiikkimakuani, johon kuuluu artisteja Billy Talentista vaikkapa Bloodpitiin. (; Musiikkia voi siis kuunnella parantaakseen väittelytaitojaan. XD Se on oikeasti hyvää syy, näin elämää ja tulevaisuutta ajatellen. 8) Joo, ja parantaahan se kielitaitoakin, jos sanoa siis viitsii kuunnella. Ainekin mun englannin kieli on parantuntut huimasti, kun laulujen kautta oon oppinut jopa ääntämään niitä. ^^

jaina

 • Ankeuttaja
Vs: Miksi kuuntelette musiikkia?
« Vastaus #36 : Kesäkuu 13, 2008, 14:06:47 »
Kuuntelen musiikkia, koska se on rentouttavaa ja pidän tanssimisesta, joten sen tahdissa voi kai tanssahdellakin *Virnuilee*.
Kuuntelen yleensäkin vain yhtä musiikinlohkoa, räppiä. Pidän räpistä, se on hauskaa ja yleensä biiseissä ilmenee paljon asiaa. Joskus saatan kuunnella hieman poppia (kuuntelen siis välillä Justin Timberlakea), mutta erittäin harvoin. Ja Paramore - sitäkin kuuntelen välillä.
Mutta räppiä eniten.

Aina kun olen koneella, soitan musiikkia. Nyt ei kylläkään mikään soi, kun en jaksa laittaa mitään soimaan. Harvinainen tilanne, sanoisinko.

Poissa Larten

 • Anarkisti tarhatäti
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: Nimbuspumpkin12006
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Miksi kuuntelette musiikkia?
« Vastaus #37 : Syyskuu 17, 2008, 10:16:35 »
Luulin vastanneeni tähän topsuun jo mutta ilmeisesti muistelin väärin. :D
Elikkäs, miksi kuuntelen musiikkia. Se on vain jotain niin hienoa, musiikki on jotenkin "täynnä elämää"... miten sen nyt osais selittää. :D Musiikki ilmaisee todellakin tunteita niinkuin monet on jo sanoneet, ja musiikin avulla osaan selvitellä ajatuksiani. Se on niin taianomaista. :D
Musiikki tuo minulle hyvän olon paskoinakin päivinä, ja on mielenkiintoista miettiä biisien taustoja. Musiikki on niin mielenkiintoinen aihe itsessäänkin, että siitä voisi räpättää sivutolkulla, mutta ää. Lyhyesti sanottuna musiikki tuo hyvän olon ja ilmaisee tunteita (muiden toistoako? ei, oma mielipiteeni! :D)
Jos sanon että taivas on musta
se on niin musta kuin tahdon sen olevan ja
jos sanon että maailma ei pyöri
se ei silloin pyöri, jumalauta

Poissa Dobrey

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • TYMiläinen :)
Vs: Miksi kuuntelette musiikkia?
« Vastaus #38 : Syyskuu 17, 2008, 19:23:40 »
Musiikki todella on iso osa elämää. Tunteiden ja mielialojen kanssa musiikki auttaa (juu, minäkään en toista kenenkään muun mielipiteitä ^^ ). Jos esimerkiksi olen masentunut, niin kauniin,surullisen kappaleen kuunteleminen auttaa todella paljon. Ehkä kuulostaa jotenkin nurinkuriselta mutta kun on surullinen,ei jaksa kuunnella mitään iloista rallatusta,minä en ainakaan. Kun taas olen iloinen,laulan hyvän kappaleen tahtiin ja olo on todella hyvä,elämä tuntuu hymyilevän ja omakin suu vääntyy virneeseen. Minä en hirveästi nipota siitä,kuka kappaleen laulaa,kunhan pidän siitä. Onhan minulla niitä inhokkejakin,en nyt rupea niitä luettelemaan...Mutta vaikka en esim. juuri pidä rapista enkä kuuntele sitä,välillä joku sen tyylinen kappale on juuri se mitä haluaa kuunnella,riippuu mielialoista.
Elämä olisi kyllä aika ankeaa ilman musiikkia.
"But it's a true story! A true story wrapped up in fiction."

Tuomas R

 • Ankeuttaja
Vs: Miksi kuuntelette musiikkia?
« Vastaus #39 : Syyskuu 17, 2008, 19:31:21 »
Musiikkia kuuntelen, koska se saa minut rentoutumaan ja nauttimaan elämästä eri tavalla kuin kaikki muu hupi. Fantasioitakin tulee... Joskus hieman hurjiakin XD
Musiikkia ilman ei olisi elämää. Musiikki on tärkeä osa elämääni, enkä olisi oma itseni, jos maailman musiikki kaikkoaisi jonnekin. Rakastan musiikkia yli kaiken... En tietenkään kaikenlaista musiikkia, sillä enempi räppi, hevi ja ooppera saavat olla muiden heiniä. Enemmänkin poppia, dancea ja Simonia<3 XD
Musiikki on siis elämän yksi osa!

Poissa Asphyxiation

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Insanity
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Miksi kuuntelette musiikkia?
« Vastaus #40 : Lokakuu 02, 2008, 13:54:10 »
Musiikki auttaa minua ajattelemaan, ja se kohottaa erilaisia mielialoja. Siksi pidän myös musiikin kuuntelusta samalla kun piirrän ja kirjotan, sillä se auttaa minua kuvailemaan enemmän tunteita ja samaistumaan hahmoihin.

Musiikin kuuntelu auttaa minua myös olemaan murehtimatta asioita, riippuen toki ihan biisistä. Koulussakin on aina pakko ennen koetta kuunnella pari kappaletta, että pystyn rentoutumaan ja ottamaan rauhallisesti.

Musiikki vaikuttaa jokapäiväiseen elämääni hyvin myönteisesti, sillä en osaisi elää ilman sitä :).
Hän on piirtänyt viestin karttaan, siinä lukee: "Vie minut turvaan."

Poissa Mewwu

 • Saippuakupla
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Miksi kuuntelette musiikkia?
« Vastaus #41 : Lokakuu 03, 2008, 12:27:53 »
Musiikki on mulle tärkeä osa päivää ja elämää. Siihen voi turvautua jos on paha olla, jokin ärsyttää tai haluaa ihastuneena kuunnella positiivisen sävyn omaavia rakkauslauluja.
Musiikkia tuleekin kuunneltua parikin tuntia päivässä:D Kaikki välimatkat, mm. kouluun, kauppaan, kaverille, lenkillä, kaupunkiin, kuluvat musiikkia kuunnellen.
I'll come back you. I promise.

Poissa Asoalian

 • : W
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Miksi kuuntelette musiikkia?
« Vastaus #42 : Lokakuu 09, 2008, 17:40:37 »
Musiikkia kuunnellaan tietysti siksi että hiljaisuus käy pidemmän päälle tylsäksi :) Olen juuri tälläinen perinteinen nykyihminen, joka ei osaa olla hiljaisuudessa. Tai no, toki osaisin, mutta musiikin kuunteleminen vain sattuu olemaan niin loistavaa ajanvietettä. Esimerkiksi pyöräilymatka kouluun ei tunnu kestävän läheskään niin kauan kun kuuntelee musiikkia kuin jos ei kuuntelisi mitään. Siksi.

Olen myös addiktoitunut siihen tunteeseen, joka tulee, kun kuulee jonkun oikein hyvän biisin. Siihen tunteeseen että tekee vain mieli jäädä paikoilleen lojumaan ja kuunnella samaa biisiä uudestaan ja uudestaan. Rakkaus musiikkiin ja sen kuuntelemisen aiheuttamiin tunteisiin, sekin on yksi niistä syistä, joista kuuntelen musiikkia. Tavallaan siihen liittyy myös eri biisien aiheuttama tunnelma - musiikin kuunteleminen auttaa suuresti kun kirjoittaa jotain ja pitäisi päästä tietynlaiseen tunnelmaan.

Muistotkin toimivat ihan hyvänä syynä vaikka ne tavallaan ovat myös seuraus. Tiettyjä biisejä kuunnellessa tulee mieleen esimerkiksi kulunut kesä ja se, miten onnellinen silloin parhaimmillaan oli. Jos biisiin liittyvät tunteet on positiivisiä, tietysti kyseistä kappaletta tekee mieli kuunnella. Joskus on myös tavallaan ihana kuunnella biisejä, joista tulee surulliseksi tai haikealle tuulelle ja nauttia siitä tunteesta. En kyllä tajua että miksi edes mainitsin tämän, tämähän on niin itsestäänselvyys kuin vain voi olla. No, anyway :)

Niin ja joskus kuuntelen musiikkia myös siksi, että se saa asiat oikeisiin mittasuhteisiin. Jos katuu jotain tai angstaa esimerkiksi huonosti mennyttä koetta, tietynlainen musiikki auttaa ajattelemaan ettei sillä loppujen lopuksi ole niin hirveästi väliä.

Sillee.
"You think that's hard? Try auditioning for Baywatch
and being told they're going in another direction."

delexive

 • Ankeuttaja
Vs: Miksi kuuntelette musiikkia?
« Vastaus #43 : Maaliskuu 30, 2009, 19:11:15 »
Kuuntelen musiikkia koska se on rentouttavaa ja kun sitä kuuntelee voi kun päästää irti kehostaan ja matkata läpi kappaleen. Tämä tapahtuu kyllä vain rauhallisessa musiikissa ja jos sitä kuuntelee rittävän hartaasti.

Poissa Raimei

 • Ms. Stalker
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Miksi kuuntelette musiikkia?
« Vastaus #44 : Huhtikuu 03, 2009, 15:36:39 »
En oo ikinä miettinyt tuota, mutta hyvin mielenkiintoista.

Minä ainakin kuuntelen musiikkia vaikkka tylsyyteeni ja pahaan mieleeni. Jos koulussa vaikka koe on mennyt huonosti, niin voi rentoutua kuuntelemalla musiikkia ja unohtaa kaikki :) <3
Jos oon raivoissaan, kuuntelen aina surullisia kappaleita ja jos oon surullinen, kuuntelen nopeita kappaleita. Ja kun oon ilonen, niin kuuntelen vaan kappaleita joiden sanata osaan ulkoo, et voin laulaa :D :P

Mä en enää osaa olla kuuntelemalla musiikkia. Mun pakko kuunnella musiikkia aina koulun jälkeen ja aina kun oon ulkona nii pakko olla mp3 mukana :P Siihen jää koukkkkuuunn.. <33 :)
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 05, 2009, 14:50:45 kirjoittanut Huhutar »
Älä minua katso, en minä mitään sanonut!

Poissa samettiina

 • huoleton huuliharppuilija
 • Sanomaton
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pienestä kipinästä voi syntyä roihuava liekki
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Miksi kuuntelette musiikkia?
« Vastaus #45 : Joulukuu 15, 2009, 15:51:10 »
Musiikki ei ole elämäni tarkoitus, eli en kuuntele kovin paljoa musiikkia omalla vapaa-ajallani. Lähiaikoina musiikin kuunteluni on ollut laskussa: ennen kuuntelin aina musiikkia konella ollessani, nyt sekin on jäänyt vähemmälle, ja lähes ainoa musiikki joka korviini kantautuu on automatkoilla radiosta.

Mutta mutta. Se, miksi sitten joskus kuuntelen musiikkia, johtunee täysin näistä asioista: haluan saada ajatukseni muualle ja rentoutua, olen ollut liian kauan erossa musiikista ja lempparibändini soittojen puutteessa, sekä tunnelman luominen. Musiikkia kuunnellessa pyrin vaikuttamaan juuri siihen, mitä kuuntelen; huono musiikki on pahempi kuin hiljaisuus. Tästä johtuen kuuntelenkin omaa korvaa miellyttävää musiikkia.

Huvi, hyöty ja hiljaisuus eri muodoissaan ovat kolme hoota minun musiikin kuunteluuni.
Olen syytön kaikkeen siihen, mistä kehtaatkin minua epäillä.

Poissa Haltiamieli

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Photography
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Miksi kuuntelette musiikkia?
« Vastaus #46 : Joulukuu 28, 2009, 14:10:50 »
Musiikki on minulle yksinkertaisesti inspiraation lähde. En saisi missään nimessä kirjoitettua niin hyvin kuin nyt saan, jos en kuuntelisi musiikkia. Musiikki on ollut kuuntelemisen kannalta aina lähellä minua, meillä on aina soitettu jonkinlaista musiikkia. Vaikka nykyään musiikkimakuni hieman poikkeaa muusta perheestäni, niin silti musiikki tuo meidät lähelle toisiamme kuunnellessamme esimerkiksi automatkalla radiota tai katsoessamme jotain elokuvaa yhdessä (elokuvissahan soi yleensä hienot musiikit).

Musiikki on minulle todellakin yksi tärkeä osa elämässäni, en tosin soita mitään soitinta tai laula, mutta kuuntelen musiikkia jatkuvasti. Olisi huomattavasti yksinäisempää olla koneella, jos ei samalla soisi jotain musiikkia taustalla.
Musiikki tuo minulle aina hyvän fiiliksen, ja se rentouttaa. En ole niin hermoraunio kuin voisin olla, ja pystyn tekemään useampaa asiaa samalla kertaa stressaantumatta.
If more of us valued food and cheer and song above hoarded gold, it would be a merrier world.

memory

 • Ankeuttaja
Vs: Miksi kuuntelette musiikkia?
« Vastaus #47 : Helmikuu 08, 2010, 21:18:04 »
No minulle musiikki on ollut osa elämää jo syntymästäni asti, koska vanhemmilleni musiikki on ollut aina tärkeää ja siksi kai kuuntelen musiikkia. Pidän musiikista siksi, että se saa minut hyvälle tuulelle ja se on minusta aina omalla tavallaan hyvä ja kaunis tapa ilmaista itseään.En usko, että voisin koskaan kyllästyä musiikin kuunteluun, koska se on minulle osa joka päiväistä arkea. Yleensä löydän hyvän musiikin siten, että kuulen sitä radiosta tai joku tuttuni suosittelee sitä minulle.

Poissa Ihmeolio

 • Massuupukki
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • It really wasn't me...
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Miksi kuuntelette musiikkia?
« Vastaus #48 : Helmikuu 13, 2010, 13:04:12 »
Aloin varsinaisesti kuunnella musiikkia siinä kutosluokan loppupuolella. Aiemmin ei liiemmin kiinnostanu. Mutta sitte löysin metallimusiikin ja tajusin että hei, eihän tämä musaharrastus olekkaan yhtään hullumpi! Kuuntelen musiikkia lähinnä siksi että se luo hyvän mielen ja monenlaisia tunteita ja helpottaa suruun, rauhoittaa... Riippuen tietenki biisistä ja sen tyylistä. Musiikkia kuunnellessa tulee yleensä niin hyvä olo ja parempi mieli, ja mulla se ainaki auttaa keskittymään monessakin tilanteessa. Tällä hetkellä musiikki on mulle tosi tärkiää enkä usko että kyllästyn siihen ikinä. (Koska olen suunnitellu vähän ettei musiikki ois ammattina oikiastaan yhtään huonompi idea...)
Cadillac.

Poissa Asphyxiation

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Insanity
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Miksi kuuntelette musiikkia?
« Vastaus #49 : Helmikuu 13, 2010, 15:38:08 »
Mä oon aina kuunnellut tosi paljon musiikkia, ihan riippumatta siitä minkä ikänen oon ollut. Pienenä vanhempien ja isoveljien musiikkeja (joissa ei muuten ole mitään valittamista, loistavaa kamaa ne soittaa!) ja sitten, kun sain oman koneen (11v) aloin enemmän kuunnella sitä musiikkia, mistä itse pidin kaikkein eniten. Kuuntelen musiikkia, koska musta se on vaan osa mun elämää, enkä osais elää ilman sitä.

Musiikki antaa välillä aivan tajuttoman suuria inspiraatiokohtauksia, ja yleensä, kun kirjoitan tai piirrän, taustalla soi musiikkia, joka kuvaa sen hetkistä mielentilaa, jota kirjoitan. Oah, music saved my life.
Hän on piirtänyt viestin karttaan, siinä lukee: "Vie minut turvaan."

Poissa Punkki

 • Hissun kissun
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Miksi kuuntelette musiikkia?
« Vastaus #50 : Helmikuu 14, 2010, 18:51:25 »
Itse kuuntelen musiikkia, koska se auttaa minua keskittymään ja luo inspiraatioita. Ja musiikki auttaa nukahtamaan jos ei heti saa unen päästä kiinni illalla. Myös kokeisiin lukemiseen auttaa musiikin kuuntelu (tosin ei enää tarvi lukea kokeisiin!) Mutta, musiikki on kuitenkin eniten ja kokonaisvaltaisesti minulle se inspiraation lähde.

Toisaalta musiikki on myös hyvää terapiaa, kun itkettää voi kuunnella hyvillä mielin surullista musiikkia ja noin. Itseäni se ainakin helpottaa :)

Itse en pystyisi kyllästymään musiikkiin, koska muuten kirjoittamisestani tai olemisestani ei tulisi mitään. Jopa pyörällä ajo olisi kovin työlästä, jos ei olisi musiikkia :D Lapsesta asti tottunut, minkäs itselleen voi? :D

Poissa Leila

 • Peruna
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • "Itserakkaus on paras rakkaus"
Vs: Miksi kuuntelette musiikkia?
« Vastaus #51 : Helmikuu 18, 2010, 22:58:02 »
minulle musiikki on

-Hiljaisuuden peittäjä

kappaleesta riippuen:

-Fiiliksen tuoja
-Piristäjä
-angstinlisääjä
-tunteiden käsittelyväline
-tylsien hetkien pelastaja
-muistojen takaisintuoja
Tahdonvoimaa!

Poissa momentum

 • Daydreamer
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Hi~ ♥
  • Tunneterapiaa
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Miksi kuuntelette musiikkia?
« Vastaus #52 : Helmikuu 28, 2010, 16:48:36 »
Itse olen luultavasti kuunnellut musiikkia koko ikäni. Muistan katselleeni aina televisiosta kaiken musiikkiin liittyvän. Kaikki ysärilistat sun muut piti aina katsoa. En ole koskaan kyllästynyt kuuntelemaan musiikkia vielä tähän mennessä, mutta taukoja on silti mukava joskus pitää.

Kuuntelen musiikkia, koska se auttaa minua unohtamaan kaikki hankalat asiat joita en halua ajatella. Musiikki vie minut kokonaan toiseen paikkaan, jossa ei ole yksinkertaisesti mitään. Ei ainakaan huolia. :D Se on hyvä. Kuuntelen musiikkia myös usein mielialan mukaan. Joskus kun minulla on oikein energinen olo, kuuntelen jotain todella iloista japanilaista söpöilypoppia ja mieliala vain pahenee. Kun sitten tulee sellainen angstolo, kuuntelen usein myös iloisempaa tavaraa, jotta tulen paremmalle tuulelle. Kuuntelen myös usein tuossa tilassa jotain rokkia, mutta olen huomannut sen vain pahentavan oloa. :/ Kun haluan oikein fiilistellä tai rentoutua/inspiroitua ihan kunnolla, kuuntelen klassista. Eli siis voisin sanoa vain suoraan, että musiikin avulla käsittelen omia tunteitani.

Niin ja se peittää Piippolan kämpän hiljaisuuden kyllä todella hyvin. :D
Löydätte mut myös näistä:
last.fm||Twitter||Facebook||LiveJournal||Fanfiction.net||DeviantART

Poissa Nuno

 • kiharakirjailija verraton
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Miksi kuuntelette musiikkia?
« Vastaus #53 : Maaliskuu 19, 2010, 20:04:34 »
Kuuntelen musiikkia joka päivä. Jos suutun vanhemmille tai ärsyttää joku asia, niin menen aina omaan huoneeseen kuuntelemaan musiikkia, se auttaa aina rauhoittumaan.

Haluaisin laulajaksi niin omassa huoneessa on helppo unelmoida kun kuuntelee musiikkia. Nykyään unelmoin aina laulamisesta ja yhdestä tyypistä. Se on välillä ärsyttävää kun haluaisi kuunnella rauhassa lempibändiä, niin sitten valitseekin jonkun Anna Abreun laulun, koska se sopii jotenkin hyvin unelmoihini. Eli kuuntelen välillä musiikkia, jotta voin unelmoida, hiljaisuudessa se on paljon vaikeampaa. Joskus vuosi sitten kuuntelin Britney Spearssin Oops, i did it again laulua ja silloin unelmoin aina yhtä samaa unelmaa yhdestä tyypistä (mutta eri tyypistä kuin nyt). Onhan se unelmoiminen ihanaa, mutta joskus haluaisi vain kuunnella rauhassa musiikkia, joskus alkaa jo pelottamaan että liika unelmoiminen on haitallista (ei kai se ole? :D), mutta en mahda sille mitään, nytkin tekee mieli mennä kuuntelemaan sitä yhtä laulua ja unelmoida rauhassa.

Mutta välillä kuuntelen musiikkia kun keksin (tai siis yritän keksiä) laulujen sanoja. Hiljaisuudessa se on jotenkin vaikeampaa.
Joskus taas kuuntelen musiikkia että voin laulaa ja tanssia. Mutta noin käy vain silloin kun ketään ei ole kotona. :D Nytkin kuuntelen musiikkia, on aika tylsää olla koneella ilman musiikkia.

Poissa Candily

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Miksi kuuntelette musiikkia?
« Vastaus #54 : Maaliskuu 20, 2010, 13:37:05 »
Musiikki ei ole elämäni, ei läheskään. Mutta silti on vaan kuunneltava joka päivä suunnilleen pari tuntia Harry Potter -soundtrackeja. Olen vaan addiktoitunut niihin. Kuuntelen niitä koulussa kuviksen tunneilla ja joskus kässän tunneilla. Ne ovat vaan niin mahtavia. <3

Kuuntelen usein niitä myös sängyssä, ennen kuin nukahdan. Usein samalla kun luen jotain kirjaa. Siinä kaksi asiaa, mitä ilman en pysty kunnolla nukkumaan. :D

Ah, musiikki on tärkeää, muttei elämä.
Siis HP -soundtrackit (ja muutkin soundtrackit, esim. Sweeney Toddin soundtrack) ovat tärkeitä. Niitäpä kuuntelen pelkästään, muu musiikki ei oikein iske.

Ai miksikö kuuntelen musiikkia?
Varsinaista syytä en tiedä (tai en oikeastaan osaa selittää...), se vaan on... kuunneltava!
Paradise comes at a price
That I am not prepared to pay
What were we built for?
Will someone tell me please

Tenshinohana

 • Ankeuttaja
Vs: Miksi kuuntelette musiikkia?
« Vastaus #55 : Kesäkuu 04, 2010, 23:16:15 »
Miksikä minä kuuntelen musiikkia?

Se auttaa minua selkeyttämään ajatuksiani. Ajatukset tuppautuvat ruuhkautumaan päähän hyvin inhottavasti - mutta onneksi musiikki luo minulle ihanan tunteen, jonka avulla uskallan kokonaan unohtaa "kaiken" sillä hetkellä.

Musiikki täyttää myös minulle eräänlaisia aukkoja - jos on ollut hankalaa aikaa, eikä millään jaksa, musiikki saattaa täyttää minut eräänlaisella energiallaan.

Musiikin kautta luon ja ylläpidän tunteita - en vain selviäisi ilman musiikkia. En pysty kuvittelemaankaan maailmaa ilman musiikkia - niin tärkeää se on.

snikkeri

 • Ankeuttaja
Vs: Miksi kuuntelette musiikkia?
« Vastaus #56 : Kesäkuu 16, 2010, 16:24:18 »
Kuuntelen musiikkia, koska tykkään "jammailla" mukana. En vois elää ilman musiikkia. Eri kappaleuden sanomat innoittavt minua ja herättävät tunteita. Jotkut herättävät taistelutahtoa hyvien asioden puolesta, jotkut muistuttavat siitä, että vaikka joskus ei onnistuisi niin elämä jatkuu silti ja jotkut saavat minut hyvälle tuulelle.  Ylensää ottaen musiikkia on vain kiva kuunnella

Poissa Miizhaa

 • Tähtililja
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Rohkelikko <33
  • Ja kaikki kirjoittaa mun ystikseen! <3
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Miksi kuuntelette musiikkia?
« Vastaus #57 : Huhtikuu 29, 2011, 19:01:01 »
En ole juuri koskaan oikeastaan miettinyt, et miks mä kuuntelen musaa, mutta nyt kun mietin niin luultavasti siksi, että saisin jotain aikaan ja että on vaan niin ihanaa laittaa musiikki päälle ja alkaa laulamaa musan mukana.
Se auttaa minua selkeyttämään ajatuksiani. Ajatukset tuppautuvat ruuhkautumaan päähän hyvin inhottavasti - mutta onneksi musiikki luo minulle ihanan tunteen, jonka avulla uskallan kokonaan unohtaa "kaiken" sillä hetkellä.

Musiikki täyttää myös minulle eräänlaisia aukkoja - jos on ollut hankalaa aikaa, eikä millään jaksa, musiikki saattaa täyttää minut eräänlaisella energiallaan.

Oi, mulla on samat. Musa täyttää aukkoja, auttaa selkeytymään ajatuksiani, saa tarinaideoita ja muutenkin on vaan niin ihanaa kuunnella musiiikkia. Tai no, riippuu, et millasta musaa kuuntelee...
Kuolema on mysteeri ja hautaus salaisuus
 Stephen King

Poissa Chokola

 • inkivesiliskoinvaasio
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Miksi kuuntelette musiikkia?
« Vastaus #58 : Kesäkuu 17, 2011, 11:52:51 »
Kuuntelen musiikkia, koska tietyissä tilanteissa se helpottaa mun oloa. Jos oon esim. surullinen niin kuuntelen surullista musaa ja nyyhkytän ja laulan siinä kappaleen mukana. Musiikki jotenkin on aina kuulunu mun elämään, ja jossakin määrässä se niinkun määrittää mun elämää. Joo, kukaan tuskin älyy, mut niin se vaan on. Ei oo mua ilman musiikkia, en ois niinku minä. En osaa selittää kunnolla.
xoxo, gossip girl

Poissa Ninzai

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Rohkelikko
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Miksi kuuntelette musiikkia?
« Vastaus #59 : Kesäkuu 25, 2011, 23:07:56 »
Kuuntelen musiikkia,koska se on minulle itsestään selvä asia,että ilman musiikkia olisi ankeaa jotenkin.Musiikissa herää sellainen tietyn lainen tunne ja tulee myös mieleen monenlaisia muistoja.Ja jos on surullinen ja jokin aisa painaa mieltä niin laitan yleensä ensin joknun rauhallisen ja ehkä vähän surullisen,mutta tosi hyvän biisin soimaan ja mietin sen asian läpi mistä olen surullinen ja sen jälkeen laitan jonkun ilosen ja semmosen biisin mikä vaan saa hyvälle tuulelle ja sitten on jo parempi mieli.Kuuntelen monenlaista musiikkia: punkkia,rokkia,poppia,rappia ja joskus ehkä rnb:tä.
En  niinkään pidä mistää orkesteri musiikista,mutta Potter leffa musiikit ovat ihan mahtavia.En osaa sanoin kuvailla miksi kuuntelen musiikkia ja miksi se on niin tärkeää.Mutta miettikää jos menisitte katsomaan elokuvaa siinä elokuvassa ei olisi musiikkia niin eikö se olisikin vähän tylsää ?

Poissa Shakira

 • Pilkun nussija
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Mrr maanantai...
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Miksi kuuntelette musiikkia?
« Vastaus #60 : Heinäkuu 30, 2011, 15:20:47 »
Musiikki on valtava osa elämääni, harvoin kun kuuntelen radiota, sieltä saattaa tulla se jokin. Silloin tietysti odotan kuin tulisilla hiilillä mikä on bändi ja biisin nimi, tai sitten kirjoitan sanoja ylös. Usein saan bändi vinkkejä ystävältäni. Kuuntelen musiikkia koska se saa minuun eloa, jokaisella biisillä on oma rakenteensa. Koskaan ei ole kahta samanlaista osunut kohdalle.
Musiikki tekee kaltaisekseen.
Jos hyppään kalliolta, välitätkö???

Poissa Magic girl

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Valar Morghulis
 • Pottermore: WhitchThorn22397
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Miksi kuuntelette musiikkia?
« Vastaus #61 : Elokuu 27, 2011, 21:24:02 »
Kuuntelen musiikkia varmaan suurimmalta osalta siksi että se herättää tunteita. Ja saan silloin suljettua kaiken muun ulkopuolelleni. Voin sulkea melun ja epämieluisat asiat pois ja upota jonnekin missä niitä ei ole, on paljon tunteita ja surua, mutta kaunista sellaista.

Kuuntelen musiikkia johon voin itse upota, musiikkiin jossa on sellaisia tunteita joita minä tunnen. En kauheasti "etsi" hyvää musiikkia, jos kuulen hyvän kappaleen voin katsoa onko laulajalla/bändillä muita hyviä kappaleita.

En voisi ikinä kyllästyä musiikkiin taikka lopettaa musiikin kuuntelua, tulsin varmaankin kirjaimellisesti hulluksi. Vaikka maailma on täynnä surkeaa musiikkia ne muutamat harvat hyvät laulajat/bändit ansaitsevat sen että heitä kuunnellaan ja että se mitä he haluavat lauluillaan sanoa huomataan.

~Evanescence forever <3
"Push me and I'll push back
I'm done asking, I demand"

Poissa Nolly Chu

 • Erilainen lumihiutale
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Miksi kuuntelette musiikkia?
« Vastaus #62 : Lokakuu 05, 2011, 18:03:34 »
* istuu tuolille pohtimaan asiaa*

Hmm, varmaa siks koska se saa mut mun omiin "fantasioihin" .. pois niistätraumoista mistä en ikinä pääse eroo.. niii no joo siks et pääsen musiikin avulla mun omaan maailmaan.. ◕ . ◕

*nousee ja alkaa etsimään kuoro kansiota"

Poissa tatte

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • tuhkaperhonen
  • vaikenen
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Miksi kuuntelette musiikkia?
« Vastaus #63 : Joulukuu 01, 2011, 06:26:06 »
En varsinaisesti tiedä mitä voisin sanoa siitä miten aloin kuuntelemaan musiikkia. Pienenä minulla oli kasetillinen hengellisiä lauluja ja yhdessä äänikirjojen kanssa kuuntelemisesta todennäköisesti tuli muita aisteja tärkeämpi tapa kokea tarinoita. Myöhempää lapsuutta dominoi radionkuuntelu ja jossain vaiheessa aloin saamaan musiikkia vanhempien veljieni kautta. Laajakaista lopulta yläasteella mullisti tuntuvasti suhdettani musiikkiin ja oman makuni etsimiseen. Ensimmäinen kappale joka syvästi iski minuun oli Kwanin Shine. Kuka voisi olla rakastamatta viuluja. On myös hauska pohdiskella että tykästyminen kahteen vokalistiin on todellakin jossain syvällä minuudessa.

Nautin usein suuresti hiljaisuudestakin, ylipäätään kuuloaistin tarjoamat tunteet laidasta tai toisesta ovat hyvin lähellä sydäntäni. Musiikki on helpoin tapa käyttää tätä kanavaa tunnetilojen hienovaraiseen manipulointiin. Kuuntelen usein tv-sarjojakin mutta niiden kompleksisuus murskaa vertailussa musiikin ja toisaalta täyteläisyys puolestaan jää kauas musiikista. Musiikki on niin luonnollista ja ehdotonta kuin jokin vain voi olla. Ilman olisi enää vaikea olla. Musiikki antaa niin valtavasti.

Aloin harjoittelemaan kitaransoittoakin pääasiassa tavoitellakseni autonomista euforiaa. Täsmäsäveliä hedonismin tyydyttämiseen. Vaikka muiden musiikin kuunteleminen on varsinkin vielä tässä vaiheessa paljon vaivattomampaa, antaa oman soittimen soittaminen jotain sellaista mitä ei tumput suorina valmista tarjontaa kuuntelemalla saa. Kliimakseja ei tietenkään silti voi täysin vertailla, musiikin on sopivaakin olla vaivatonta.

Poissa AIV-rehu

 • Lupus Tigris
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Apulannan kasvattama
 • Pottermore: FeatherProphecy121
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Miksi kuuntelette musiikkia?
« Vastaus #64 : Huhtikuu 29, 2012, 18:17:41 »
Musiikki ei oikeastaan ole vain hyvin valittuja ääniä peräkkäin ja laulua/puhetta. Onhan se sitäkin, mutta siitä syntyy kokonaisuus, jota en kuvailisi niillä sanoilla. Voihan toki sanoa että kirjat on vain hyvin valittuja sanoja peräkkäin, mutta ne on muutakin. Niistä syntyy toimiva kokonaisuus, tarina. Niistä äänistä ja laulusta syntyy yhteen sointuva kokonaisuus, josta korvani pitävät ja jos sanoissa on jotain järkeä, niistäkin syntyy tarina. Musiikki on tavallaan toisenlainen tapa kokea tarina.

Musiikki on kuulunut tavalla tai toisella aina elämääni. Jo kun olin ihan pieni, veljeni kuuntelivat musiikkia, autossa ja välillä kotonakin soi radio ja isäni soitti haitaria ja kitaraa. Jossain vaiheessa sitten olen alkanut kuuntelemaan sitä itsenäisestikin. Varmaan jo ennen ala-astetta olen kuunnellut lastenlauluja ja kasvaessa on musiikkimaku sitten muuttunut jatkuvasti.

Miksi kuuntelen musiikkia.. Sitä on vähän vaikea selittää. Musiikissa vetoaa se tunnelataus joka siinä on ja joka minuun välittyy. Se saa aikaan hienon tunteen, kun vain keskittyy kuuntelemaan. Musiikki on minulle tapa rentoutua ja puhdistaa ajatuksiani. Joskus se on ollut myös terapiaa. Olen käynyt pahaa oloani musiikin avulla läpi ja nykyisinkin se usein auttaa, jos on surullinen tai kiukkuinen. Musiikki on myös ajanvietettä. Tylsätkin puuhat on mielekkäämpiä ja tuntuu käyvän nopeammin, kun saa samalla kuunnella musiikkia. Se vie ajatukset pois tympeydestä ja tuo paremman tunnelman. Toisinaan se on hiljaisuuden täyttämistä. Joskus jos on yksin kotona, hiljaisuus tuntuu painostavalta ja musiikki tuo siihen helpotuksen. Ja onhan mielialaan sopivassa musiikissa ihan eri tunnelma kuin hiljaisuudessa.
Draco dormiens numquam titillandus.
Jos jokin voi mennä pieleen, se menee pieleen.
Psykiatrisia toimia, jotka oman kokemuksen kautta täysin aukee -Apulanta