Kirjoittaja Aihe: Paras ja huonoin Potter -kirja?  (Luettu 68988 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa kirja

 • Error 404: User not found
 • Vuotislainen
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #25 : Huhtikuu 23, 2007, 14:13:54 »
Spoilerit kertovat ko.kirjan juonesta.
Oma järjestykseni:
 • paras
  6. kirja Puoliverinen prinssi     +:Tapahtui paljon, pedattiin lähtöasemat 7. kirjalle, Dumbledoren kuolema oli hieno, hirnyrkit hyviä, Harry menestyi vihdoin liemissäkin -: ei mitään
 • toinen
4. kirja Liekehtivä pikari     +:kolmivelhoturnaus, hautausmaan tapahtumat, Cedrikin kuolema  -: Dumbledoren käytös
 • kolmas
1. kirja Viisasten kivi              +: Idea hyvä, juoni eteni hyvin, tehtävät olivat hyviä= esim. shakki -: loppu oli aika huono(Iseeviot jne.), en pitänyt Pörröstä
 • neljäs
2. kirja Salaisuuksien kammio +: Itse juoni, Hermionen kädessä oleva paperi, se, miten he keksivät ratkaisun-: kangistumiset huonoja, alruunoista puhuttiin paljon, ehkä liikaakin, Lockhart, peikko Dobby, kouluun tulo
 • viides
3. kirja Azkabanin vanki +: Lupin, loppu, Sirius, Harry sai selville vanhempiensa kuoleman totuuden -: Harry ei kohdannut Voldemortia, tällipaju
 • huonoin
5. kirja Feeniksin kilta +: Arthur Weasley, Harry sai kokea muutakin, kuin hyvää -:Siriuksen kuolema, itse pidin hänestä, mutta itse kuolema oli hyvä juttu, taistelu ministeriössä, okklumeus, Pimento, Dumbledore ei puhunut Harrylle, Harryn taikominen, ankeuttajat
~kirja
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 27, 2007, 07:50:31 kirjoittanut kirja »
Jos lisäät tietoosi tilastoja, ihmiset uskovat sinua paremmin. Jo 96 %:ssa tapauksista!

Poissa Zenzibar

 • Pelastaja katsoi profiiliaan ja läikytti teetä pöydälle
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • kesäinen-eskapisti-merirosvo-jedi-söpö-skotti
  • Home sweet home
 • Pottermore: BloodNight6399
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #26 : Huhtikuu 24, 2007, 15:48:27 »
Hmm.. paras kirja on joko Feeniksin Kilta tai sitten Azkabanin vanki. Fk siksi, koska se jotenki tarttui minuun, kirja oli jännittävä ja pidin todella paljon, varsinkin Taikaministeriö kohtauksesta!
Av: tarviiko edes sanoa? Sirren takia tietysti! Siinä sai kuulla Kelmien tarinan ja Harrylle paljastui, kuka Sirius todella on! Hyviä kirjoja molemmat <3

Huonoin on ehkäpä Puoliverinen Prinssi, ei todellakaan ollut minun makuuni, ainoa plussa mikä tuosta kirjasta ilmeni oli se, että sai lukea Voldemortista, sen lapsuudesta ja muusta! :D (Ikuinen Vodemort fani 4-ever).

Siinäpä ne sitten.

-Zenz
"You're only given a little spark of madness. You mustn't lose it." -Robin Williams

Poissa nutcracker

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #27 : Toukokuu 25, 2007, 09:38:01 »
Tämä on oikeastaan vaikea kysymys, koska minä rakastan kaikkia Potter-kirjoja. Ihan jokaista. Eli kyse taitaa olla siitä, mitä kirjaa rakastan muita enemmän ja mitä muita vähemmän?

No, suosikkikirjojani ovat varmaankin Azkabanin vanki ja Feeniksin kilta. En osaa sanoa kumpi on parempi. Azkabanin vanki on kokonaisuudessaan aivan ihana, koska silloin kaikki on normaalia Tylypahkassa, Sirius Mustan pelkoa lukuunottamatta. Feeniksin kilta sen sijaan on ehdottomasti kirjojen aatelia muutenkin kuin Potterin mittapuulla, tosin siinä ärsyttivät Harryn raivokohtaukset aika tavalla. Kuitenkin, ne kaksi ovat henkilökohtaisia suosikkejani^^

Vähiten taidan itse asiassa pitää Salaisuuksien kammiosta. En tiedä miksi, onhan sekin todella hyvä, mutta ehkä vähän tylsempi kuin muut? Siinä ei ole enää ensimmäisen kirjan maailman uutuudenviehätystä, ja siinä Harry on kuitenkin sen verran lapsekkaampi (eli kirjoitustyylikin on), joten se ei ehkä siksi viehätä muiden kirjojen lailla.
"I'm selfish, impatient and a little insecure. I make mistakes, I am out of control and at times hard to handle. But if you can't handle me at my worst, then you sure as hell don't deserve me at my best." - Marilyn Monroe

Poissa Jessie

 • Sanomaton
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #28 : Toukokuu 25, 2007, 10:12:00 »
Pottereita on todella vaikea laittaa järjestykseen kun moni niistä on niin tasaväkisiä ja toisaalta taas niin eritavalla hyviä. Joissain on jotain hyviä kohtia, mutta sitten niissä saattaa olla enemmän ärsyttäviä ja huonoja kohtia.

Tykkään silti eniten Puoliverisestä Prinssistä. Siinä on loistava, mielenkiintoinen juoni. Uusia henkilöitä pompahtaa pinnalle ja vielä mielenkiintoisia sellaisia, Kuhnusarvio, Rymistyir, esimerkiksi. Alku on erillainen, tykkäsin todella siitä että asioita esiteltiin jästien pääministerin kannalta. Toinen mielenkiintoinen asia oli ehdottomasti se että Dumbledore tuli hakemaan Harrya Likusteritieltä. Hänen keskustelunsa Dursleytten kanssa oli hauska ja kivaa vaihtelua. Muita hyviä asioita kirjassa oli Harryn ja Dumbledoren keskustelut ja Voldemortin kiehtova lapsuus. Kirja oli synkkä ja mielenkiintoinen ihan siitäkin syystä että koko ajan mennään lähemmäs lopputaistelua ja Puoliverisen Prinssin lopussa oli jo taistelun makua. Se on lisäksi surullinen ja loppu on kaunis.

Toinen suosikkini on Feeniksin Kilta, se ei ole juonellisesti vahva mutta siinä on toisaalta paljon loistavia kohtia. Alussa ankeuttajien hyökkäys, kuulustelu, Harryn raivoaminen, Feeniksin Kilta, Harry/ Sirius keskustelut. Pimento on aivan loistava väri kirjaan ja rakastan niitä Pimennon tarkastuskäyntejä luokkiin varsinkin McGarmiwan luokkaan. Pimento on ehdottomasti loistavan värikäs henkilö. Feeniksin Kilta on ehkä tähän asti ilmestyneistä kirjoista kaikkein hauskin, siinä on monta todella hauskaa kohtaa.

Kolmas sijoitus onkin sitten jo paljon hankalampi. Sanoisin kuitenkin Liekehtivä Pikari. Kolmivelhoturnajaiset on mukava uusi juttu kirjassa ja tuo vähän vaihtelua Tylypahkan arkeen. Totta kai siinä on huispauksen maailmanmestaruuskisat. Liekehtivän Pikarin loppu on minusta ainakin todella loistavasti kirjoitettu, Voldemortin vahvistuminen uudelleen, kuolonsyöjien saapuminen, Harry kaiken keskellä.

Neljäntenä tulee sitten Azkabanin vanki. Siinä on loistava juoni ja Sirius esitellään ensimmäisen kerran. Siinäkin on nerokas loppu Ajankääntäjän takia.

Vähiten pidän Viisasten Kivestä ja Salaisuuksien Kammiosta. Näistä kahdesta Salaisuuksien Kammio on huonoin Potter. Se on vain jotenkin tylsä ja väritön. Kyllähän siinäkin tapahtuu, mutta jotenkin liian hitaasti ja liian tylsiä asioita. Se ei ole mitenkään erityisen hauska, eikä mitenkään koskettava.
♥ Pottereita vuodesta 1999 ♥
“Dumbledore's man through and through, aren't you Potter?"
"Yeah I am," said Harry. "Glad we straightened that out.”

tirsk

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #29 : Toukokuu 26, 2007, 12:46:30 »
Minun mielestäni parhaimmuus järjestys olisi suunnilleen näin:

1. Azkabanin vanki
2. Puoliverinen Prinssi
3. Liekehtivä pikari
4. Viisasten kivi
5. Feeniksin kilta
6. Salaisuuksien kammio

Azkabanin vangissa pidän hyvästä juonesta, ja tunnelma on siinä kirjassa todella käsin kosketeltavissa. Kaikkia kivoja hahmoja esiteltiin enemmänkin, kuten Sirius, Lupin ja Kelmit.. Loppu oli todella nerokas. Taikaeläinten hoito ja Hagrid ovat ihanaa luettavaa. :)

Puoliverinen Prinssi. Miten sitä voi kuvailla? Mahtava. Loppu oli varsinkin kuvailtu mahtavasti.. Niin ja alku myös! Ihanaa luettavaa. Ja Severus SPV-opena. Fleur ja Bill olivat ihania, varsinkin lopussa. :)

Liekehtivässä pikarissa esiteltiin mukavia uusia hahmoja. Kolmivelhoturnajaiset olivat mielenkiintoiset ja minua ainakin on aina kiehtonut muutkin koulut kuin Tylypahka, ja oli ihana kun saatiin kuulla myös esim. Beauxbatonista, ja niinpoispäin.

Viisasten kivi, kaiken pahan alku. :D Se oli vain sellainen *Vau* elämys kun pääsi lukemaan ensimmäisen kerran. Kaikki kuvailut Viistokujasta ja Tylypahkasta ja kaikesta muusta olivat upeita. Oli myös ihanaa lukea miten Harry ja Ron saivat Hermionen kaverikseen, ja Shakki ja nämä muut "arvoitukset" olivat mahtavia.

Feeniksin kilta. Todella hyvä kirja myös, hassua ettei se pärjännyt paremmin tässä minun lempparikirja jutussa. Ehkä tämä johtuu siitä, että välillä kun kirjaa luki meinasi käämi palaa ihan oikeasti sen Pimennon kanssa. Hän oli Todella ärsyttävä. Ärsytti myös kun Sirius kuoli, ja oikeastaan mitään mitä olisin toivonut ei tapahtunut. Se oli todella hassua, että Dumbledore ei puhunut Harrylle. Ja se ärsytti. Kai tässä kirjassa vaan ärsytti niin moni asia. Mutta todella hyvä kirja tämäkin on. Ja tässäkin oli monta riemastuttavaa kohtaa.

Salaisuuksien kammio. Pidän tästä kirjasta vähiten. Jotenkin se ei vaan jäänyt mieleen, ja juoni oli jotenkin laimeampi mitä muissa kirjoissa. Vaikka kyllähän tässäkin tapahtui suuria asioita. Ärsytti kun Dobbysta tuli niin ylihuolehtivainen. Mutta loppukohtaus oli sinänsä mielenkiintoinen, esim. Tomin päiväkirja. Jotenkin oli tylsää, koska Hermione nukkui puolen kirjan ajan. Tai siis, sehän siinä juuri pitikin olla kamalaa, mutta Hermione on lempi hahmoni kolmikosta.

Poissa Odey

 • miss marauder
 • Vuotislainen
 • I think I need a HUG <3
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #30 : Kesäkuu 01, 2007, 16:17:52 »
En osaa sanoa, mikä on mielestäni paras kirja. Ainakin yksi parhaista on Puoliverinen Prinssi. Se vaikutti minuun eniten tunnetasolla. Kaksi viimeistä lukua oli "kauheaa" luettavaa, kun kaikki oli niin herkkää ja itkin vain. Mielestäni oli hienoa saada tietää lisää Voldemortista ja siitä, miksi hän ei kuollut takaisin kimmonneesta Avada Kedavrasta. Kirjan kokonaisuus on yksi parhaista ja Severus-fanina ilahduin siitä, että käytiin Spinners Endissä. Muutenkin kirja jätti hienosti auki (ainakin minun mielelleni) teoriat siitä, onko Severus "hyvä" vai "paha". Harry ei ole yhtä paljoa teini-angst, kuin Feeniksin Killassa, vaan hieman aikuistuneempi. Pidän kirjan synkemmästä mausta ja siitä, että koko ajan mennään eteenpäin kohti loppua.

Muita kirjoja en osaa laittaa mihinkään järjestykseen. Nämä eivät ole missään järjestyksessä, mutta pidin kovasti Feeniksin Killassa Fredin & Gerogen lähdöstä ja heidän loppuajan kepposteluista. Sen sijaan Harryn angstaaminen ja kiukuttelu ärsyttää.Liekehtivä Pikari on myös hyvä kirja. Pidin Huispauksen maailmanmestaruuskisoista ja siitä, että mukaan soppaan heitettiin ulkomaalaisia velho- ja noitakouluja. Azkabanin vangista olen aina pitänyt sen takia, että kirja on erilainen verrattuna muihin, Voldemortia nähdä. Sen lisäksi tietysti on ihanaa, kun Sirius, Remus, James ja Peter liittyivät mukaan kirjasarjaan ja saatiin tietää lisää Harryn menneisyydestä. Mielestäni Salaisuuksien Kammion "arvoa" nostaa se, että päiväkirja paljastui merkittäväksi, eli hirnyrkiksi. Viisasten Kivi, eli kaiken hyvän alku. Mielestäni se on kuitenkin erittäin loistava kirja. Pystyn samaistumaan Harryyn, kun tämä joutuu ihan uuteen maailmaan ihan kokemattomana ja tiedottomana kaikesta.

Kaiken kaikkiaan pidän kaikista kirjoista, mutta kaiketi Puoliverinen Prinssi vie ensimmäisen sijan ja kaikki loput tulevat perässä tasaisena rintamana :)
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 10, 2007, 16:16:15 kirjoittanut Odey »
Some days just have more memories than others

sooda

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #31 : Kesäkuu 03, 2007, 14:37:24 »
Minusta ei todellakaan ole olemassa minkäänlaista huonoa potter-kirjaa, mutta Azkabanin vanki ei jotenkin sykähdytä samalla tavalla kuin muut. En oikeen dikannut alusta enkä siitä miten Sirius tuli mukaan, vaikka onkin yks mun lempihahmoista. Ja siinä kirjassa Harry aloittaa jo pikkuisen angstaamisen, ärsyttää...

Paras on ehdottomasti Puoliverinen prinssi. Selviää niin paljon uutta, tähän mennessä merkittävin kirja ainakin minusta niinkun juonen kehittymisen kannalta. Loppu oli ihan sika ihana, itkin vaikka kuinka kauan.

Mutta muuten potterit ovat aina edeltäjäänsä parempi, lukuunottamatta Azkabanin vankia, joka jäi samalle tasolle Salaisuusksien kammion kanssa, mutta sitten Liekehtivä pikari korvasi asian moninkerroin. Odotukset ovat DH:ta kohtaan tosi korkeella, uskon että siitä tulee kaikkein paras kirja koko kirjasarjasta.

Poissa Crina

 • äxdee
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pilkkupallero
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #32 : Kesäkuu 10, 2007, 13:41:16 »
Azkabanin vanki oli ensimmäinen lukemani Potter koskaan, ja siksi se on ollut (ja tulee ehkä aina olemaankin) myös rakkain ja paras minulle. Miksikö? Kirjassa keskitytään oppitunteihin ja arkisiin asioihin, mutta niiden lomassa esitellään synkempiäkin asioita; Siriuksen Azkabanista karkaaminen, ankeuttajat ja Hiinokan kuolemantuomio tuovat synkkyyttä, mutta eivät kuitenkaan varjosta koko kirjaa. Tavat, joilla Harry saa lisätietoa vanhemmistaan ovat todella koskettavia, pystyn samaistumaan hänen tunteisiinsa täysin. Tähän mennessä ainoa kirja, jossa Remuskin on tarpeeksi parrasvaloissa. Hermionekin on AV:ssä melkein rakastettava, eikä Ginnystäkään tehdä kuin muutama maininta. Täydellinen kirja, siis. ^^

Toinen suosikkini on Feeniksin kilta. Harryn raivokohtaukset (jotka toisaalta ovat aika huvittavia) ja Ginnyn liika esilletulo ovat ainoita miinuksia. Killan toiminnasta on aina ihanaa lukea, ja kirjassa myös selviää niin monia asioita. Luna on aivan erikoisen loistava hahmo, ja FK:ssa syvennetään myös kelmejä, Kalkarosta ja heidän välejään entisestään. Niin, ja tietenkin Harryn surkuhupaisa romanssi Chon kanssa on aina viihtyisää luettavaa.

Huonoin Potter on varmaankin Salaisuuksien kammio. Siinä on muutamia aivan loistavia asioita (Hermione on tainnoksissa suuren osan kirjasta, Gilderoy Lockhart on kaikessa itserakkaudessaan niin hauska, ja ehdottomasti vierailu Weasleyden luona), mutta muuten se on aika tylsähkö. Dobby ja Ginny nostattavat verenpainettani melko nopeata tahtia, ja kerronta on päätähuimaavan nopeaa. Ei SK:aan mikään surkea ole, mutta heikoin lenkki muiden Potterien ketjussa.
Tuli yö ja suuret tähdet, ja hemuli rakasti yhä puutarhaansa. Se oli suuri ja salaperäinen, siellä saattoi eksyä - mutta mitä siitä, siellähän oli koko ajan kotona.

Magic eyes

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #33 : Kesäkuu 15, 2007, 22:19:58 »
Huonoin kirja on Feeniksin kilta, koska siinä ei oikeastaan tapahdu mitään kauhean merkityksellistä. Paitsi loppu on mielenkiintoinen, sen takia, että Harry saa tietää ennustuksesta. Muuten mielestäni täysin turha kirja. Puoliverinen prinssi ja viisasten kivi ovat parhaimmistoa. Viisasten kivestä tykkäsin, koska se on eka kirja, joka avaa tien velhomaailmaan. Kaikki on Harrylle uutta ja ihmeellistä, mutta hän selviää kuitenkin mainiosti. Puoliverisestä prinssistä tykkäsin, koska siinä on toimintaa ja henkilöt joita ennen ajattelin hyviksinä paljastuvatkin pahiksiksi. Lisäksi Voldemortin elämää koskevat tiedot ovat mielenkiintoisia ja tulevat varmasti tarpeeseen jatkoa ajatellen. Hirnyrkkien etsiminen on mielenkiintoista, mutta vaikeaa.

Stan

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #34 : Kesäkuu 21, 2007, 13:10:07 »
Feeniksin Kilta on mun mieleen. joo tiedetään, kirja on aika hajanainen ja se vaan johdattelee tulevaan mutta musta toi vaan on iha ykkönen. Siinä tapahtuu paljon, Harrystä paljastuu ärsyttävä teini, syvennytään enemmän Tylypahkan ulkopuoliseen elämään ja pahaa vastaan taisteluun.
Minua kirjassa kiehtoo kaikki nuo henkilöt, vanhoista henkilöitä esiin tulevat uudet jutut ja uudet paikat. Varsinkin pidän tuosta loppu taistelusta, se vaan on kirjotettu niin hyvin. Mad-eye Moody <3

Sitten pienet sanaset muista. Puoliverinen prinssi ja Azkabanin vanki ovat kummatkin todella hyviä kirjoja ja en oikeen osaa päättää kumpi ois parempi. no, PP kertoo aika paljon Voldemortista ja se on mielenkiintosta. Av taas kertoo Harryn vanhemmista aika paljon ja se on iha kiva.

No sitten siihen huonoimpaan. Jäljelle jäi Likehtivä Pikari, Salaisuuksien kammio ja Viisasten kivi. No VK on se ensimmäinen Potteri ja sillä on pakosti jotakin arvoa, kun onhan se se ensimmäinen. Kirja on ihan mielenkiintonen ensimmäiseski, kaikki oli vielä nuoria ja viattomia :)
SK on varmaan monien mielestä se huonoin, itsekin meinasin huonommaksi laittaa mutta en laittanutkaan. Tarina on okei. Harry tappaa ison käärmeen joka asuu putkissa, tapaa nuoren Voldemortin ja pelastaa Ginnyn. Jotain jäin kyllä kaipaamaan mutta ei se mitään.

No niin, huonoin kirja on mielestäni siis LP. kirjassa on hienot kolmivelhoturnajaiset johon Harry yllättäen joutuu. Minulle tämä kirja antaa Harrystä liian mahtavan kuvan, "mahtava Harry Potter kukistaa Lordi Voldemortin ja voittaa kolmivelhoturnajaiset", ei ei. Hautuumaa kohtaus on okei, kuolonsyöjät on kivoja ja ne häilyvät hahmot on jotenki surullisia, mutta Harry näh jokin jää puuttumaan.

Poissa Kalke

 • Lyhennetty painos
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • I told you so.
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #35 : Heinäkuu 06, 2007, 00:20:30 »
Paras kirja on Feeniksin Kilta. Siinä on oikein mukavasti arkisia asioita, koulua ja sellaista. Muissa kirjoissa Harrylla on aina ollut joku ongelma selvitettävänään, mikä on toisinaan hieman pitkästyttävää luettavaa. FK'ssa ei oikeastaan tainnut olla niin suurta sellaista. Pimento tuo ihanasti ongelmia ja jännitteitä mukaan, eikä elämä olekaan ihan tavallisen hankalaa, vaan siihen mahtuu paljon odottamattomia vastoinkäymisiä. On todella mielenkiintoista lukea velhomaailman kahtiinjakautumisesta.
Siriuksen kuolema oli valitettava juttu, todella surullista luettavaa, mutta tekee kirjasta koskettavan ja surullisen. Lopussa oleva kuolonsyöjien yllätyshyökkäys oli ihana (paljon Luciusta, mikä tekee kirjasta kuin kirjasta erinomaisen).

Muita lemppareitani ovat Puoliverinen Prinssi ja Salaisuuksien Kammio.

Huonoin kirja on luultavasti Liekehtivä Pikari. Siinä ei ole niinkään sitä arkisuutta, vaan Harryllä on jatkuvasti joku pulma pähkäiltävänä. Liikaa kaikkea uutta ja ihmeellistä. Turnajaiset ovat niin suuri juttu, ja kaikki pyörii niiden ympärillä. Myös Harryn ja Ronin riita oli rasittavaa luettavaa. Voldemortin paluu on kyllä mielenkiintoinen ja kauan odotettu asia, että tuo paljon plussaa kirjalle.

"A goal without a plan is just a wish."

Duff

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #36 : Heinäkuu 09, 2007, 20:09:29 »
Hmm... Paras ehkä Feeniksin Kilta, kivan pitkä ja muutenkin sellainen... en osaa taaksaan selittää *voiminuapöljää*.
Huonoin.. Luultavasti Liekehtivä Pikari, en tiedä miksi, jotenkin vähän liian sekava ja pitkäveteinen. Pitkäveteisyys tosin saattaa johtua siitä, että katsoin elokuvan ennen kuin luin kirjan, joten tiesin sen juonen.
Eli jos siis pitäisi laittaa kirjat paremmuus järjestykseen, niin menisi varmaankin näin:

1. Feeniksin kilta
2. Salaisuuksien kammio
3. Azkabanin vanki
4. Viisasten kivi
5. Puoliverinen prinssi
6. Liekehtivä pikari
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 20, 2008, 14:17:54 kirjoittanut Duff »

Veetu

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #37 : Heinäkuu 09, 2007, 21:12:51 »
Minusta Puoliverinen prinssi ja Azkabanin vanki ovat jotenkin säväyttäneet mukavasti. Puoliverisessä prinssissä on hyvä, että Voldemortin taustoista kerrotaan enemmän. Opin ainakin ymmärtämään monet jutut aiemmissa kirjoissa luettuani puoliverisen prinssin, sillä siinä oli minusta syy kaikkiin aiempiin tapahtumiin. Azkabanin vanki oli jotenkin muuten vain tosi hyvä. Sirius on yksi lempihahmoistani, joten varmaan sen takiakin azkabanin vanki oli mieleen :>

Viisasten kivi ja salaisuuksien kammio on ehkä ne, joita ei aina jaksa ruveta lukemaan, vaikka mieli tekisi. Hyviä ne ovat, mutta aina ei jaksaisi niitä lukea. Liekö johtuisi siitä, että ne on niin monta kertaa luettu ja elokuvat katsottu.

Poissa Pau

 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #38 : Heinäkuu 10, 2007, 03:19:25 »
Ensiksi en pitänyt Feeniksin killasta oikeastaa lainkaan, mutta nyt se on jotenkin noussut lempikirjakseni. Siitä ja Puoliverisestä prinssistä lähti liikkeelle kamalasti pohdittavaa, mikä on mielestäni hienoa. Kolmessa ensimmäisessä kirjassa ei jätetty mitään asioita _varsinaisesti_ auki. Taisiis emmehän me tiedä kaikkea mitä tapahtui sinä iltana kun Harry menetti vanhempansa jne. mutta saimme tietää (kai?) kaiken esimerkiksi viisastenkivestä ja salaisuuksien kammiosta. Eli siis periaatteessa mitään ei jäänyt auki. En tiedä ymmärrättekö pointtiani, mutta toivottavasti. <:

Feeniksin kilta on ihanan paksu, siinä on paljon luettavaa ja joka kerta sieltä löytää uusia juttuja. Toinen lempikirjoistani on varmaankin sitten Puoliverinen prinssi, koska se selittää paljon asioita aiemmista kirjoista. Se kokoaa koko kirjasarjaa hienosti yhteen, mutta jättää sitäkin enemmän pohdittavaa meille. Tykkään kovasti. <:
Ennen lempikirjani oli Azkabanin vanki, ja vieläkin pidän myös siitä.

En oikein osaa sanoa huonointa kirjaa, mutta Liekehtivä pikari ehkä. Tai koska en voi sanoa Viisasten kiveä, koska se on alku koko sarjalle. Salaisuuksien kammio taas on sellainen mukavan "jännittävä" ja tykkään Gilderoysta kun se on niin rasittava :'DD. Azkabanin vanki taas on entinen suosikkini ja nykyiset sitten nuo kaksi uusinta. Liekehtivä pikari ei ole minulle mikään. Ei sekään kyllä huono ole. :/ Hmm joo, Liekehtivä pikari on huonoin.
Kusipäistä suloisin.
yhyy -> Pau

Poissa Musta Koira

 • Veni, vidi, vici.
 • Vuotislainen
 • libertiini
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #39 : Heinäkuu 10, 2007, 14:37:12 »
Ei kirjoja voi mielestäni täysin vertailla, koska jokainen niistä on yksilö. Kaikissa on hyviä ja huonoja puolia. Tosin se voi vaihdella, kumpia on enemmän. Kun ensin aloin lukea Pottereita, aloittaen luonnollisesti ekasta kirjasta, jäin heti koukkuun. Kuitenkin nyt myöhemmin, kun tarina on kehittynyt, ensimmäiset kaksi kirjaa tuntuvat tosi simppeleiltä ja naiiveilta. Se tietenkin on tarkoituskin, koska tarina kasvaa yhdessä Harryn kanssa, mutta kun tietää, mitä on tulossa, ensimmäisten vuosien "pikkukommelluksiin" on vaikea syventyä. En ole enää juurikaan jaksanut lukea niitä uudestaan.
 
Azkabanin vanki taas oli pitkään suosikkini, koska se alkoi olla jo vähän "aikuisempi" ja lisäksi Sirius Mustasta tuli heti yksi lempihahmoistani. Mielestäni myös tarina syveni kolmoskirjassa. Sen jälkeen tarina on kuitenkin kehittynyt joka kirjassa, joten sen valossa myös kolmonen vaikuttaa vielä vähän viattomalta. Liekehtivä pikari on kolmivelhoturnajaisineen ihan mukava kirja, mutta aluksi en hirveästi välittänyt siitä, koska olin vielä ihan Azkabanin vangin lumoissa ja minua ärsytti, kun Sirius oli niin pienessä roolissa. Lisäksi alku oli mielestäni tylsä. Muutenkin loppua lukuun ottamatta kirjan tapahtumat ovat melko merkityksettömiä itse tarinan kannalta. Tosin myöhemmin olen alkanut pitää kirjasta enemmän.

Mitä Feeniksin kiltaan tulee, siihen suhtaudun ristiriitaisimmin. Se on mielestäni tärkeä, ihanan pitkä ja siinä tapahtuu paljon merkityksellistä, mutta osin pituus on kääntynyt kirjaa vastaan. Se, että koko ajan tapahtuu jotain merkittävää, tekee kirjasta vähän tökkivän ja vaikealukuisen (mikä muuten näkyi oivasti myös elokuvassa -millainen kirja, sellainen elokuva). Lisäksi jotkut seikat ärsyttivät kirjassa suunnattomasti;  miten Umbridgella oli niin suuri valta Tylypahkassa, vaikka Dumbledore on (tai oli) aikansa suurin velho? Minua ärsytti, että hän muka pystyi tekemään kaikkea mahdollista ilman, että kukaan olisi häntä voinut pysäyttää. Tosin sehän oli itse tarinan kannalta välttämätöntä. Kuitenkin myös tässä tapauksessa olen alkanut arvostaa kirjaa myöhemmin enemmän.

Ja sitten Puoliverinen prinssi. Tykkään kyllä kovasti, mutten mitenkään enemmän kuin muistakaan. Olin vähän pettynyt sen pituuteen järkälemäisen Feeniksin killan jälkeen. Odotin suunnilleen yhtä paksua. Ja vaikka kirjassa tapahtui paljon tärkeitä asioita, jätti se kuitenkin mielestäni niin paljon auki, että ihmettelen, miten tarina voidaan saada päätökseen Deathly Hallowsissa. Lisäksi en tykkää erikoisemmin Ginnystä, joten minua luonnollisesti ärsyttää Harryn ja Ginnyn päätyminen yhteen, mutta sehän on vain näitä henk.koht. makuasioita.

Kaikissa kirjoissa on siis puutteensa ja hyvät puolensa, mutta kai sitä plussaa löytyy loppujen lopuksi eniten, kun me kaikki fanitetaan Pottereita ja jutellaan täällä niistä. :)
-Non unde possim sed unde volo-

Uupikka

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #40 : Heinäkuu 10, 2007, 21:31:44 »
Oma suosikkini on aina ja edelleen se Azkabanin vanki, ei siitä pääse yli eikä ympäri. Kuten aikaisemmin jotkut ovatkin jo maininneet, se teki vaikutuksen erilaisuudellaan, kun esimerkiksi Voldemortia ei näkynyt jne. Lisäksi se esitteli joukon uusia, kiehtovia henkilöhahmoja. Otetaan nyt esimerkkinä vaikkapa juuri nämä Sirius, Remus sekä Piskuilan. Muutenkin näiden kuvaan astuneiden "Kelmien" eli myös Harryn isän elämää raotettiin ensimmäistä kertaa kunnolla ja saimme kuulla lisää faktoja tämän kouluajoista. Muutenkin kirja sisältää useita unohtumattomia kohtauksia. Näen sieluni silmin tilanteen kirjan loppupuolelta, jossa Kalkaros tajuaa Siriuksen karanneen Tylypahkasta...
Feeniksin kilta on toinen listallani. Killan esittely, jälleen useat uudet henkilöt, jopa Harryn iänikuiset angsti-kohtaukset toivat särmää sarjaan, vaikkei ihan kokonaan positiivisessa mielessä.. Ja tietysti Siriuksen suvun valottaminen ja uusi info siihen liittyen teki kirjasta loistavan lukea. Muutenkin Siriuksesta kehittyi tässä kirjassa herkullinen hahmo, oli hän muiden mielestä sitten vain tavallinen tyhmänrohkea renttu; erityisesti Kalkaroksen ja Siriuksen yhteenotot kirjan aikana.. ah, jo niiden takia tämä kirja kannatti lukea. Tunnelman synkkeneminen kirjan loppupuolella ja Siriuksen poismeneminen olivat kovia paloja; ensimmäistä kertaa itkin kirjaa lukiessani, ja ihan kunnolla. Elämä muuttui sen jälkeen todella kummalliseen suuntaan, eikä todellakaan positiiviseen sellaiseen. Mutta tämän kirjan aikana meikäläinenkin kasvoi, ainakin henkisesti. Niin ihmeelliseltä kuin se tuntuukin, tässä vaiheessa Potterit todella muuttivat elämäni.

Tämän jälkeen on hieman vaikea laittaa muita kirjoja järjestykseen, sillä niistä jokainen on merkittävä lukukokemus. Liekehtivä pikari; koko Kolmivelhoturnajais-höskä ja Voldemortin paluu... Siinä oli sulateltavaa pitkäksi aikaa. Lisäksi sen kirjan aikana onnistuin ihastumaan Siriuksen henkilöhahmoon ja hänestä tuli, kuten monelle muullekin, minulle rakkain hahmo ko. sarjassa. Puoliverinen prinssi, Kalkaroksen nimeä kantava kirja. Se toi jälleen uusia asioita esille. Hirnyrkit, Voldemortin lapsuutta, uusia ihmissuhteita jne. Ja jälleen suuri menetys kirjan lopussa. Ensimmäinen Potter-kirja, jonka luin läpi ensin englanniksi ja siksi merkittävä minulle. ;) Muutenkin tämän kirjan jälkeen nousi juuri hirnyrkkien ohella uusia ajatuksia ja pohdintoja mieleen. Näin kävi myös viidennen kirjan kanssa. Kaiken lisäksi; Kalkaros muuttui entistä kiinnostavammaksi! Vieläkään ei ole selkoa, onko hän hyvien vai pahojen puolella vai pelaako hän kokonaan omaan pussiinsa. Koko hahmon monimuotoisuus tekee hänestä yhden kirjasarjan hienoiten tehdyn henkilöhahmon, joka vain parantui tässä kirjassa.
Salaisuuksien kammio on aina ollut mielestäni ehkä se huonoin kirja... Mutta enpä tiedä. On siinäkin hyvät puolensa. No, en sano tähän nyt juuta enkä jaata. Viisasten kivi on ensimmäinen lukemani Harry Potter kirja ja se on edelleen erittäin hyvä alkupohjustus Potterien maailmaan. Vaikka päähenkilöt ovatkin nuoria, niin en pidä sitä pahana asiana. Se tuo mukaan mukavaa lapsekasta huolettomuutta, joka vähenee pikkuhiljaa Pottereista, mitä pitemmälle mennään.

Poissa Giladra Carrion

 • Kuolonsyöjä
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: ShieldFang27063
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #41 : Heinäkuu 11, 2007, 12:08:39 »
Paras kirjoista on joko Salaisuuksien kammio tai Puoliverinen prinssi. En osaa päättää, kumpi.
Salaisuuksien kammio on ollut suosikkini ilmestymisestään asti. Nuori Voldemort, basiliski, Lucius Malfoy <3 jne. Ensimmäinen kirja oli ihan hyvä, mutta Salaisuuksien kammio "potkaisee" tarinan vihdoin käyntiin. Oppilaatkaan eivät ole enää yhtä "lapsia", kuin ensimmäisessä. Pidin SK:n tapahtumista, ja siitä, ettei Harry ollut aivan yhtä angstinen, kuin myöhemmissä...
Puoliverisestä prinssistä pidin siksi, että siinä oli paljon merkittäviä asioita, kuten hirnyrkit ja Dumbledoren kuolema. Narcissa oli myöskin kiva saada vähän enemmän esille :)

Vähiten pidin Azkabanin vangista. Olihan sekin hyvä, ei siinä mitään, mutta jos joku pitää valita, niin sitten se. Kirja oli jotenkin vain niin tylsä. Ehkä johtuu siitä, että edeltäjä (SK) oli niin loistava. Mutta AV tuntuu olevan jotenkin sellainen "välikappale"... Vaikka Sirius sekä Piskuilan ovat (Lupinia unohtamatta) merkittäviä.
“We've all been raised on television to believe that one day we'd all be millionaires, and movie gods, and rock stars.
But we won't. And we're slowly learning that fact. And we're very, very pissed off.”

Poissa Kay

 • Ikuisesti lapsi
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #42 : Heinäkuu 27, 2007, 21:08:50 »
Paras on Harry Potter and the deathly hallows, mutta en nyt rupea mitään kirjasta sanomaan, koska spoilerit ovat kiellettyjä.. Joten sanon jotain toisesta suosikista, Liekehtivästä pikarista. Erityisesti pidän Harryn ja Ronin riidasta, kerrankin niilläkin jotain pahempaa kränää ja tuo Ronin kateellisuus räjähti oikein kunnolla. Rakastan myös sitä kohtaa, missä Voldemort palaa ruumiiseensa. Se loppu on muutenkiin niin surullinen ja koskettava ja niin loistavasti kuvailtu.

Huonoimmaksi nousee Feeniksin kilta.. En vaan pidä, jotenkin niin erilainen ja Harry on niin kamalan vihainen koko ajan, vaikka ymmärtäähän sen, mutta en kertakaikkiaan pysty lukemaan niitä kohtia missä Harry huutaa Hermionelle ja Ronille. Tai siis, he eivät ole tehneet mitään väärää, mutta Harry kaataa kaiken heidän päälleen.
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 06, 2008, 17:12:03 kirjoittanut Kailey »
Just remember in the winter far beneath the bitter snows. Lies the seed that with the sun's love in the spring becomes the Rose.
LOMALLA

Poissa Lady Asensio

 • Nilkanvilauttaja niinikään
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • DH luettu 9.12, KV 11.3
 • Pottermore: HeartWitch62
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #43 : Heinäkuu 30, 2007, 00:15:05 »
Mielestäni paras on Puoliverinen prinssi. Se on kirjoista kaikkein synkin ja on hyvä tietää hieman Voldemortin menneisyydestä. Tämä kirja oli ainoa jota lukiessa en uskaltanut mennä nukkumaan mahdollisten painajaisunien vuoksi.Toiseksi paras on ehdottomasti Feeniksin kilta. Siinä Harry tutustuu aikuisten velhojen maailmaan (ministeriö ja kilta) ja saa tietää miksi Voldemort halusi tappaa hänet ja hänen vanhempansa. Lisäksi V.I.P kokeet toivat mieleen yo-kirjoitukset ja opinto-ohjauskin on tuttua todellisesta elämästä.

Muita kirjoja on hankalampi laittaa mihinkään järjestykseen. Huonoin kirja on ehkä Viisasten kivi. On jotenkin pitkästyttävää lukea uudelleen miten Harry saa tietää olevansa velho.
Mun blogi: http://www.pointblog.fi/?go=milluska    (HUOM! OSOITE HIEMAN MUUTTUNUT)
Vuoden 2008 kotitonttu  tässä, terve!

Leung

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #44 : Heinäkuu 30, 2007, 22:02:51 »
Paras on Feeniksin kilta. Mielestäni siinä on paras juoni, ja saadaan tietää vähän lisää Voldemortista. Lisäksi siinä on hyvää, kun mukana on niitä muissakin kirjoissa olleita aikuisia velhoja, kuten Vauhkomieli, Lupin ja Sirius. He ovat siinä siis aika isossakin roolissa, ainakin Sirius.
Olihan Sirius mukana myös Liekehtivässä pikarissa tämän ja AV:n lisäksi, mutta nyt AV:n jälkeen selvästi isommassa roolissa kuin LP:ssä.
Lisäksi kirjassa on aika hämmentävää, kun Harry saa tietää menemällä Kalkaroksen muistoon ajatuseulan kautta, että Kalkaroksen puheissa olikin jonkilaista perää isästään, joka kiusasi Kalkarosta aina ennen.
Sitten se myös, että kirja on paksuin, on todellakin plussaa :D
Puoliverinen prinssi on myös tosi hyvä! Varsinkin se on tosi hyvä ja jännä kohta, kun Harry ja Dumbledore menee sinne luolaan hakemaan (vale)hirnyrkkiä. Mahtavaa siinä on myös, kun Harry saa yksityistunteja Dumbledorelta.

Huonoin kirjoista on varmaan Viisasten kivi tai Salaisuuksien kammio.
Molemmat jotenkin tylsiä ja VK on aika tylsä välillä verrattuna muihin Pottereihin, enkä tykkää Salaisuuksien kammion juonesta, vaikka se Valedron päiväkirjan tuhoaminen oli tärkeä juttu myöhemmin :D

--
Tulin nyt muokkaamaan tätä vähän, kun oon lukenut viimeisen Potterin, elikkä nykyään Kuoleman varjelukset on ehdottomasti paras ! <3 Se nyt vaan on todellakin paras.
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 22, 2008, 13:24:14 kirjoittanut Leung »

Poissa Anck Su Namun

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #45 : Heinäkuu 31, 2007, 18:55:30 »
Paras kirjoista on mielestäni Feeniksin kilta, hienoa nähdä välillä, että Harrykin on vain tavallinen teini, jolla on vaikeaa itsensä kanssa. Feeniksin Killassa on myös mainio juoni, eikä kirjaan kyllästy missään vaiheessa vaikka se on niin pitkäkin. FK:ssa tule myös uusia ja mukaviakin hahmoja kirjaan mukaan( Tonks, Luna), myös Voldemortia vastaan taistellaan ja Voldemort on aika keskeisenä osana tapahtumia toisin kuin PP:ssä

Huonoin kirja on mielestäni Viisasten kivi, se on jotenkin lapsellinen ja muutenkin Harry on kirjassa niin ärsyttävä, kun on vihainen siitä, kun hän menetti 150 pistettä ja sitten rohkelikot eivät pidä hänestä.
カダージュ

Poissa Milgia

 • Clandestine
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Miittiriippuvainen
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #46 : Syyskuu 03, 2007, 20:53:54 »
Paras on;
Azkabanin vanki,siihen en kyllästy koskaan,harrylle tapahtuu niin paljon vastoinkäymisiä jotka kuitenkin ovat tavallaan hänene edukseen esim sirius ja kelmien kartta..

ja Puoliverinen prinssi,se alku on niin kiehtova,kun taikamaailma ja jästit tavallaan yhdistyvät hetkeksi..
ja tietysti unohtamattaa Kalkaroksen,Bellan ja Cissyn tapaamista.. ja juoni on todella hyvä.. varsinkin ne muisto reissut..

Huonoin kirja varmaan on...ennen oli liekehtivä pikari koska en pit'nyt kirjan synkkyydestä,mutta nyt en osaa sanoa.. ehkä salaisuuksien kammio.. koska siinä on tavallaan aika tylsä juoni..ja siinä on se saakelin Lockhart *mutinaa*


« Viimeksi muokattu: Syyskuu 03, 2007, 21:02:40 kirjoittanut Milgia »
"Summer lovin' had me blast
Summer lovin' happened so fast
I met girl crazy for me
Met boy cute as can be."

Mystica

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #47 : Syyskuu 14, 2007, 15:47:25 »
Olipa vaikee kysymys... (HUOM! Sarkasmi)

Kaksi parasta Potter kirjaa, ovat ehdotomasti Azkabanin vanki ja Feeniksin kilta. Azkabanin vanki siksi, että siinä esitellään Remus, Sirius, ja kelmit. Ne vaan on ihania! <3

Feeniksin kilta siksi, että siinä on paljon Remusista ja Siriuksesta. Käydään Kalkkaroksen muistissa, ja tavataan Kelmit koko komeudessaan +Lily. Siinä esitellään Tonks! *<3* Tarina etenaa kivasti... *Remus! <3*

Huonoin on Salaisuuksien Kammio. Tarkkaa syttä en tiedä, mutta Lockhart on inohottava... Ja SK on kauheen pitkäveteinen... *plaah*

Poissa Pöpi Profeetta

 • Ennustelija
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • I see you...
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #48 : Syyskuu 14, 2007, 18:10:19 »
Jaha, se huonoin on uudellenlukujen jälkeen Feeniksin Kilta. Syitä ovat Harryn asiaton huutaminen Ronille ja Hermionelle alussa, Pimento, joka on yksipuolisen inhottava hahmo, Harryn tyhmäilyt joululoman aikana, Siriuksen kuolema ja Harryn järkyttävä teiniangsti. Iso YÖK. Muuten kirja on muiden kirjojen tasolla. Isoin miinus on Harry, mutta Puoliverisessä Prinssissä hän oli hieman siedettävämpi. Hänet korvaa ärsyttävimpänä hahmona Ron.
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 16, 2007, 10:28:15 kirjoittanut Pöpi Profeetta »
"That is not dead which can eternal lie
And with strange aeons even death may die"

H. P. Lovecraft

Poissa Chinoz

 • Nuorallatanssija
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • That was then, this is now
  • Blackout
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #49 : Lokakuu 05, 2007, 17:47:04 »
Paras on ehdottomasti Azkabanin vanki, siitä ei päästä yli eikä ympäri. Olen lukenut sen varmaan kahdeksan kertaa (nyt jo edesmenneenä kesänä luin sen kahdesti) kun muut olen lukenut ehkä neljä kertaa. Se vain nostaa Potterin pois siitä Viisasten kiven ja Salaisuuksien kammion elämän helppoudesta. Okei, Harryn elämä ei ole koskaan ollut helppoa, mutta on mukavaa lukea kaikkien kauhua meidän ihanasta sarjamurhaaja Sirius Mustasta joka on kaiken lisäksi lavastanut Harryn vanhemmat. Se Musta joka on Harryn kummisetä. Ja kelmit tulevat esille. Jotenkin ennen kuin kelmejä oli mainittu sanallakaan rakasti jo kolmea heistä. Siriukseen tykästyin kun hänestä kerrottiin. Sarjamurhaaja Sirius Musta vain kolahti ja nousi ehdottomaksi lempihenkilöksi. En aavistanut kuinka suuren roolin tämä mies saa Harryn elämästä tai miten hän liittyi James Potteriin. En tiennyt, en ollut spoilaantunut. Tunsin kuitenkin ettei tämä mies vain häipyisi vain jäisi sarjaan joksikin aikaa. Sirius oli salaperäinen murhaaja joka kiehtoi minua koko ajan vain enemmän. Kun Siriuksen menneisyys ja todellinen henkilöllisyys selvisi olin onnesta soikeana. Hän ei lähtisi sarjasta vaan jäisi ja saisin lukea tästä lempihenkilöstäni lisää. Mahtavaa. Siriuksesta tulikin murhaajan tilalle sellainen vekkuli paha poika. Ja nyt hän jäi sinne minne kuuluikin.
Remus Lupinkin tuli tässä kirjassa. Tykästyin tähän sympaattiseen mieheen ennen kuin kukaan yhdisti hänes Sirius Mustaan ja selvisi hänen olleen yksi kelmeistä. Hän vain kolahti, joksikaan ei niin vahvasti kuin Sirius. Remus jäi, vaikka lähtikin Tylypahkasta ja hänestä tuli entistäkin läheisempi minulle itselleen (Sirius on silti numero yksi ja James on kakkonen).
Sain tietää lisää James Potterista. Okei, Lilykin oli mielenkiintoinen henkilö, mutta James ja James ja hän nousi melkein Siriuksen rinnalle, mutta vain melkein.
Azkabanin vanki siis tuli osin suosikkikirjakseni tästä sarjasta kelmien, noiden ihanien henkilöiden takia, mutta se kolahti muutenkin. Jotenkin vain pidin siitä. Kaikesta siitä mitä se sisälsi. En kyllästy siihen koskaan vaan voin lukea sen vaikka kuinka monta kertaa peräkkäin.

Huonointa kirjaa on hyvin vaikea sanoa enkä osaa nostaa oikein mitään kirjaa tälle sijalle. Kuitenkin Viisasten kivi ja Salaisuuksien kammio ovat huonoimpia kirjoja tästä sarjasta. Ehkäpä se SK on huonompi kuin VV, mutta.. äh en tiedä. Ne ovat kuitenkin jotenkin vain omalla tavallaan huonoimpia kirjoja, sillä Azkabanin Vangin jälkeen kirjasarja lähti nousuun, vaikka ei mikään niistä ole tähän mennessä mennyt AV:n yli. Eikä DH:kaan varmaan mene kolmosen yli. Ei mene.
Jokaisella askeleella, voit viedä henkeni.
Jokaisella askeleella, voit parantaa haavani.
Avatareni on täältä