Kirjoittaja Aihe: Paras ja huonoin Potter -kirja?  (Luettu 68932 kertaa)

0 vuotislaista ja 2 Ankeuttajaa kyttää tätä aihetta.

Poissa Weasleyn Welhokaniini

 • Kynttilöiden lumo Suuressa salissa
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: MoonstoneSeeker27459
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #150 : Tammikuu 13, 2013, 23:05:02 »
Ensimmäiseltä lukuistumalta Kuoleman varjelukset tuntui olevan minulle se kaikkein "parhain". Se jotenkin osu ja uppos mun pääkalloon. Varmaan juuri sen takia, koska juoni ei pyörinyt enää koulun eikä ihmissuhdeongelmien ympärillä, siinä oli enemmän jännitystä ja vähän enemmän "toimintaa" kuin edeltäjissään. Siis ei tietenkään mitään action movie -meininkiä, mutta enemmän sellaista toimintaa, joka sopii kaikenikäisille ihmisille. Tai siis niin... Mutta siitä lukukerrasta on jo.. Mitäh? Neljä? Viis? Lähes viis vuotta aikaa, joten tarina ei ole enää tuoreena muistissa (sikäli kun on kattonu kyseisen leffan pari kuukautta sitten).

Huonointa ei ole edes olemassakaan! Kaikissa kirjoissa on omat huonot puolensa, mutta on niissä jotain hyvääkin.
Welhokaniini -> Weasleyn Welhokaniini

Poissa hanhyokkasikimppuuni

 • Kalpa Kassinen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Nobody's Perfect
 • Pottermore: FrogMarauder14005
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #151 : Tammikuu 14, 2013, 21:25:23 »
Vaikea kysymys, kaikki Potterit huippuja!

vähiten ehkä pidän Puoliverisestä prinssistä, koska siinä on useampi inhottava kohta (Sektumsempra ja , no ei nyt tuu muuta mieleen). Paras taas on Kuoleman varjelukset ihanine loppuineen. Mikään ei ole huono!

Poissa ghostie

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • DFTBA
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #152 : Tammikuu 19, 2013, 23:44:12 »
Ensinnäkin kaikki kirjat ovat loistavia.

Kuoleman varjelukset on tavallaan huonoin, koska se on niin erilainen ja he eivät ole opiskelemassa Tylypahkassa. Pidän Tylypahkasta. Puoliverinen prinssi ja Liekehtivä pikari saattavat silti olla vähän tylsempiä kuin Kuoleman varjelukset.

Paras kirja oli ainakin joskus Feeniksin kilta ja on se ehkä edelleenkin. Siinä on paljon hauskoja kohtia ja monen näköistä toimintaa. Vähän vaan ärsyttää kun Harry on niin vihainen koko ajan. Viisasten kivi on myös kiva, kun koko velhomaailma on Harrylle ihan uutta ja se kirja on sellaista suht leppoisaa luettavaa. Azkabanin vanki on myös tavallaan lempparini. Se on hauska ja juoni on erittäin mielenkiintoinen ja tarina ei ole kovinkaan synkkä (ei Voldemortia).
"'Cause I need Harry Potter like a grindylow needs water"
11 years and counting ♥

Poissa Kynttiläkäärme

 • Syksyn liekki
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: potioncharm26553
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #153 : Tammikuu 20, 2013, 00:47:22 »
Minua ei ole koskaan toiminnalliset kohtaukset kiehtoneet, joten siksi Viisasten Kivi, Azkabanin vanki ja Puoliverinen prinssi ovat suosikkejani, niissä on myös mielestäni eniten huumoria ja Harryn ja kumppanien arkea Tylypahkassa. Ei niin suosikkejani ovat Liekehtivä Pikari,  Feeniksin Kilta ja Kuoleman varjelukset, koska ne ovat mielestäni tylsimpiä, sen takia kun niissä on toimintaa. 

Poissa Basiliski

 • Vuotislainen
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #154 : Helmikuu 25, 2013, 12:27:56 »
Hm.. Vaikeaa vastata tuohon, mutta huonoin kirja oli ehkä Salaisuuksien kammio, välillä se tuntui tylsältä, vaikka olikin kiehtova, ja vaikka olenkin lukenut sen jo monta kertaa läpi, ei se kuulu lemppareihini.

Parhain taas, Puoliverinen prinssi tai Azkabanin vanki, niissä on sitä todella mukaansa tempaavaa tarinaa ;3

Poissa Barrakuda

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #155 : Huhtikuu 28, 2013, 18:40:11 »
Pidemmän aikaa on jo tehnyt mieli tänne jotain omia ajatuksia näiden kirjojen ''parhaudesta'' laittaa. Listaaminen tuntuu hankalalta, koska joka kirjassa on omat heikkoutensa ja vahvuutensa. Lisäksi aina kun Potterit olen lukenut, niin olen sen tehnyt yhtenä putkena. Tavaallaan voisinkin käsitellä koko sarjaa yhtenä pitkänä kokonaisuutena erillisten teosten sijaan. Lisäksi se fakta, että kasvoi tämän sarjan parissa hankaloittaa arvostelua. Sarjaan liittyy vain niin paljon muistoja, jotka ovat täysin irrelevantteja tämän listan kannalta. Noh voisihan silti jotain listaa tähän heittää. Pitäkäähän mielessä, että tälläiset listaukset ovat aika muuttuvia mielialan ja monen muun muuttujan takia.

1. Deathly Hallows
Hankalin valinta tässä listauksessa on nimenomaan ykkössija. Se on kuin valitsisi lapsistaan sen suosikin. Vaikka sarjan lopettavasta kirjasta puuttuu Tylypahkan arki ja se tietty tunnelma, pitäisin sitä kuitenkin parhaana kirjana. Se kuitenkin vie sarjan loppuun ja antaa hyvin vastauksia. Tapahtumat menevät tuttuun tapaan aivan räjähtävällä nopeudella, mutta ehkäpä ensimmäistä kertaa sarjassa on tietynlaista pysähtymistä ja ajattelua. Muistan yhä kun ensimmäisen kerran tähän tassuni iskin. Se oli mahtava tunne.

2. Half-Blood Prince
Todella tasainen paini tämän ja Goblet of Firen välillä. Kuudes kirja aloittaa sarjaa tavallaan tyhjältä pöydältä. Opitaan uutta tietoa Voldemortista ja saadaan lukea Dumbledoren mukavia puheita. Lisäksi hahmot kokevat aikuistumista ja saadaan sitä rakkauden haastetta sarjaan. Kirjassa alkaa myös olemaan kokoajan voimistuvat uhan ja lopun tunteet.

3. Goblet of Fire
Sarjan neljäs kirja on rakennettu taitavasti. Siemeniä sarjan loppuosaa varten kylvetään jatkuvasti ja kirja muutenkin on palapelimäinen. Kolmivelhoturnajaiset pitävät mielenkiintoa yllä ja kaikin puolin tapahtumat ovat kiinnostavia. Uusia hahmojakin esitellään mukavasti.

4. Prisoner of Azkaban
Monien suosikkikirja saa minun listassa ''vasta'' neljännen sijan. Hyvä kirja on kuitenkin. Suosikkihahmoni Lupin ja Sirius esitellään, ja Tylypahkassa muutenkin on tavallaan mukavan ''arkinen'' olo, kun Voldemort ei ole puskemassa joka nurkan takaa esiin.
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

5. Order of the Phoenix
Sarjan viides osa saa minulta viidennen sijan. Kirja on hyvä, mutta jokin jäi puuttumaan. Kirjassa on hyvä uhan tunnelma, mutta Harry on tässä kirjassa ärsyttävimmillään. Kirjassa myös tapahtuu aivan järkyttävän paljon vähässä ajassa. Vähemmän tapahtumaa ja enemmän pohdintaa!

6. Philosopher's Stone
Sydäntä särkee, kun laittaa sarjan aloittavan kirjan näinkin alas. Kirja kuitenkin aloittaa koko sarjan, luo pohjat tapahtumille ja muutenkin kaikki alkaa tästä. Pienenä poikana luin tätä aivan haltioissani, mutta muut kirjat ovat vain olleet parempia. J.K. Rowlingin ensimmäinen oikea teos ja se valitettavasti vähän näkyy. Omaan makuun hieman liian lastenkirjamainen, ja taas asiat tapahtuvat aivan hurjaa vauhtia, mutta pohdinnalle ei ole oikein paikkaa.

7. Chamber of Secrets
Pitkäaikainen suosikkini joutuu nyt listan viimeiselle sijalle. Rowling vielä tässäkin hakee itseään kirjoittajana. Sama vika kuin ykkösessä, eli liian lastenkirjamainen, eikä pohdinnalle tai paikalleenpysähtymiselle ole aikaa.

Btw. miksiköhän kirjoitin nuo nimet englanniksi...?

Poissa unknow

 • lukematon lehti
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: ErisedElm16162
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #156 : Huhtikuu 28, 2013, 20:00:29 »
Tätä kysytään hyvin usein: No mikä kirjoista sitten on mielestäsi paras? Todella vaikea kysymys, ainakin minun mielestäni. Minä en oikeastaan näe kirjoja yksilöinä vaan kokonaisuutena -aivan kuin lukuja Harry Potterin tarinassa. Kirjat ovat nitoutuneet yhteen. Sama juoni kulkee oikeastaan läpi koko sarjan ja jokainen kirja tuo mausteeksi pienempiä juoniaan. Minä kasvoin tämän maailman, näiden henkilöiden ja sen tuomien juonien rinnalla, siksi kysymykseen ei ole helppo vastata -ei varsinakaan sellaiselle, joka ei tiedä kirjoista mitään. Minulla kuitenkin on olemassa järjestys, vaikka haluan korostaa että ajattelen sarjaa kokonaisuutena ja jokainen kirja tukee toisiaan tietyistä syistä.

1. Kuoleman Varjelukset
Luettuani kirjan siitä tuli oikeastaan heti suosikkini. Tämä kirja antaa niin paljon vastauksia ja muuttaa niin paljon käsityksiä. Lisäksi kyseiseen kirjaan liittyy niin paljon muistoja. Ensimmäistä kertaa kirjaa lukiessani oloni oli hyvin ristiriitainen. Toisaalta halusin tietää mitä tapahtuu, toisaalta minua pelotti kääntää sivua, sillä se ehkä tarkoitti jonkun rakkaan hahmon kuolemaa. Tätä kirjaa jonotettiin pimeässä ja kylmässä yössä janoten vastauksia jo kauan odotettuihin kysymyksiin. Juoni rakentuu hyvin ja kirja on tunnelmaltaan todella hyvä. Sarja sai ansaitsemansa lopun.

2. Puoliverinen Prinssi
Tässä kirjassa Dumbledoren ja Harryn suhde syvenee ja lisäksi opitaan paljon Voldemortin menneisyydestä. Hahmot ovat kasvaneet todella paljon ja kirja on erittäin koskettava. Ensimmäistä kertaa uusi kirja ei ollutkaan edellistä paksumpi. Se osoittautui varmasti enemmän eduksi kuin haitaksi. Loistava kirja.

3. Azkabanin Vanki
Tämä kirja ei varmastikaan perusteluja kaipaisi. Hahmot kasvavat. Ymmärretään, että mörkö ei asu enää vaatekaapissa vaan jokaisen sisällä. Kuullaan lisää Harryn menneisyydestä ja mikä tärkeintä mukaan tulevat Sirius ja Lupin. Tämä on jollain tapaa rauhallisin kirja toiminnaltaan, sillä Voldemortin uhka on vain taustalla olemassa. Täytyy kuitenkin myöntää, että Hiinokan lento ja ajankääntäjä -kohtauksen on toteutettu elokuvassa paremmin kuin kirjassa.

4. Feeniksin kilta
Tätä kirjaa saikin odottaa kauan...Tämä järkäle voisi oikeastaan mennä kolmannen kirjan yläpuolelle, ehkä se on Harryn kapinavaihe tai jokin muu syy (en tiedä), mikä pudottaa tämän kirjan neljänneksi. Pidän siitä, että tässä kirjassa on enemmän pohdintaa. Harryn ja Dumbledoren keskustelut kirjan lopussa ovat yksi koko sarjan mahtavimmista luvuista. Pidän kirjasta sen poliittisen asetelman vuoksi. Plussana on ehdottomasti kirjan paksuus se tarkoitti sitä, että sai pysyä pidempään Harryn maailmassa.

5. Liekehtivä pikari
Kirjan juoni on ovela ja jopa trillerimäinen. Uusia hahmoja esitellään. Ja ehdoton suosikkini on S.Y.L.K.Y. Tässä kirjassa on monia juonia ja tietenkin lopussa on tuo kauan odotettu hautausmaa -kohtaus.

6. Viisasten kivi
Tässä kirjassa on todella paljon hyvää. Pidän siitä, että etenkin tämä ja viimeinen kirja nitoutuvat yhteen niin monelta osalta. Ensimmäinen kirja on niin viaton ja siinä esitellään meille ensimmäistä kertaa tuo upea maailma. Valitettavasti kirja sijoittuu näin alas vain sen takia, että se on suunnattu hieman nuoremmille lukijoille -pääosin ainakin. Kirjassa tapahtuu todella paljon niin, että välillä meinää hengästyä. Aloituksena kuitenkin mahtava.

7. Salaisuuksien kammio
Valitettavasti tämän kirjan joudun sijoittamaan viimeiseksi sen takia, että hahmot ovat vielä tässä vaiheessa kasvaneet paljoa ensimmäisestä ja ovat vielä lapsia. Juoni on kyllä yhtenäisempi verrattuna ensimmäiseen, mutta ei ole niin mukaansatempaava. Kirjassa käsitellään kyllä hyvin rankkoja aiheita, kuten rasismia ja sen takia tällä kirjalla on hyvä paikka kokonaisuutta ajatellen.

Suosikkini on siis ehdottomasti Kuoleman Varjelukset ja vähiten pidetyin on Salaisuuksien kammio.
I'm going to do what I want to do. I'm going to be who I really am. I'm going to figure out what that is. -Emma Watson

Poissa Bellex

 • triX
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Just smile, let it shine!
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #157 : Toukokuu 15, 2013, 23:48:36 »
Tää on tosi vaikea koska pidän kaikista kirjoitsta. Parasta en osaa nimetä, mutta jos on pakko sano huonoin, se on Feeniksin kilta. En tiedä miksi, mutta kun ensimmäisen kerran luin sen, se oli mielestäni tosi ahdistava. Vasta viime vuoden lopussa pystyin lukemaan sen uudestaan, enkä enään ymmärtänyt miksi olin siitä aikaisemmin niin ahdistunut. Ehkä johtuu siitä että tiesin nyt mitä tuleman pitää, mutta ei minulle ole tullut yhtä suurta ahistusta muista kirjoista. (Esim. voisi kuvitella että olisin ahdistunut myös viimeisestä kirjasta, koska jännitin miten kaikki päätty.)
"You're never fully dressed
Without a smile!"

Poissa Diamond

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #158 : Lokakuu 26, 2013, 13:02:38 »
Tää on aika vaikea ku kaikki kirjat on kuitenkin niin hyviä.. Mutta huonoin oli varmaan salaisuuksien kammio. En tiedä miksi, mutta Lochart oli ainakin niin ärsyttävä hahmo, että sekin voi vaikuttaa siihen. Jotenki en hirveesti tykännyt puoliverisestä prinssistäkään, se oli ärsyttävä kun Harryn piti koko ajan vakoilla Dracoa yms...Ja ku Dumbledore kuoli!!;(

No paras oli sitten varmaan kuoleman varjelukset, paitsi se oli niin surullinen ku siin kuoli kaikki.. Hedwig, Dobby, Tonks, Lupin... Mut se loppu, se tylypahkan taistelu oli mun mielestä tosi hyvä. Ja AV oli kans hyvä kirja ku siin oli Sirius ja Lupin... ja LP ja FK oli kans hyviä.:)
Luna Lovekiva -> Diamond

Poissa viuskihuiski

 • masentunut korpinkynsi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #159 : Marraskuu 19, 2013, 22:52:14 »
Parhaimman Potter-kirjan tittelin jakavat kuutonen ja seiska. Kuutosessa kerrotaan Voldemortista ja tuon lapsuudesta. Eletään synkkiä aikoja ja kouluelämä sen kuin puksuttaa eteenpäin. Draco kasvaa pikkuisesta luihuspojasta kuolonsyöjäksi. Romanssia on liikkeellä sopivasti. Tykkään tästä kirjasta aivan hirmuisesti!

Seiska on erittäin hyvä lopetus sarjalle. Lopputaistelu, romanssia, sydänsurua ja onneakin tähän viimeiseen osaan liittyy. Se on traaginen, tunteellinen ja kaikkea, mitä kuvitella saattaa. Mielestäni 19 vuotta myöhemmin oli vähän irrallinen loppuosa sarjalle. Oli toki mukava kuulla, että kaikki saivat lapsia, Harry ja Draco tulevat ihan hyvin toimeen ja monet saavuttivat unelmansa. Itse olisin halunnut luoda sarjalle omanlaiseni lopetuksen omassa päässäni, mutta loppujen lopuksi tarina voisi vaikuttaa keskeneräiseltä ilman tätä loppua.

... Kaipaisin kuitenkin tarinaa kolmannesta sukupolvesta. Se tässä jäi kutkuttamaan.
Keep calm and correct everyone!

Poissa Kuupposen päivä

 • Vuotislainen
 • Pottermore: NightGold9667
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #160 : Toukokuu 11, 2014, 01:36:18 »
Aloin yhtäkkiä miettiä tätä asiaa. Periaatteessa Potterit ovat mielessäni yhtä ja samaa kokonaisuutta, mutta tällaisen listan sain kuitenkin aikaiseksi.

1. Azkabanin vanki
Olen valinnut tämän suosikikseni niin kauan kuin muistan. Jos sarjan ensimmäisissä osissa on turhan simppeli juoni ja viimeisissä sorrutaan liialliseen rönsyilyyn, niin Azkabanin vanki on juuri kompakti paketti. Juonessa on riittävästi kiemuroita, mutta kuitenkin se on hallittu kokonaisuus. Lopputwistikin olisi onnistunut yllättämään täydellisesti, ellei serkkuni olisi aikoinaan spoilannut sitä minulta (olen vieläkin katkera). Myös teoksen tunnelma on onnistunutta tasapainoilua synkkyyden ja hilpeyden välimaastossa – ei vielä sellaista ultimaattista kurjuutta kuin vaikkapa Feeniksin killassa, mutta ei toisaalta mitään Viisasten kiveksen ja Salaisuuksien kammion kaltaista lastenkirjamaista kepeyttäkään. Kaiken kruunaa se, että kaksi suosikkihahmoani (Lupin ja Sirius) esitellään nimenomaan tässä eepoksessa. Kaikki palaset vain loksahtavat kohdalleen – tykkään kovasti.

2. Puoliverinen prinssi
Onhan HBP kieltämättä vähän sellainen hutaisten tehty välityö; kertoo vähän siitä ja vähän tuosta, mutta ei kuitenkaan vie saagan juonta merkittävästi eteenpäin. Vaan ei se mitään – jotenkin tällainen tietynlainen hengähdystauko tulee tosi tarpeeseen juuri sarjan tässä vaiheessa. Liekehtivä pikari ja Feeniksin kilta menivät välillä jo turhankin ahdistavuuden puolelle, ja sitten tulee tämä. Puoliverinen prinssi on vain aivan hulvattoman hauska! Lisäksi siinä (kuten AV:ssäkin) vältetään tyypillisimmät Potter-kliseet, kun Voldie ei ponkaise esiin loppuhuipennuksena eikä missään vaiheessa tule sellaista tilannetta, että koko koulu kääntyisi yhtäkkiä Harrya vastaan. Jos minun pitäisi valita yksi Potter mukaani autiolle saarelle, se olisi varmaan juuri tämä. Kirja on niin paksu, että siitä riittäisi iloa pidemmäksikin aikaa, eikä se toisaalta ole minulle niin läpikotaisin tuttu kuin ensimmäiset Potterit. Kuulostaa ehkä hullulta, kun PP ilmestyi ties kuinka monta vuotta sitten, mutta siinä on vieläkin jäljellä jonkinlaista uutuudenviehätystä.

3. Feeniksin kilta
FK oli ensimmäinen Potter, jonka ilmestymistä odotin kuin kuuta nousevaa, ja myös ensimmäinen itse lukemani Potter (osat 1-4 äitini oli jostain syystä halunnut lukea meille ääneen, eikä se vain ole sama asia), mutta ei se kyllä pelkkien nostalgiasyiden takia ole näin korkealla listoillani. Kieltämättä välillä tekisi mieli paiskata koko juuttaan kirja seinään, kun Umbridge on niin kertakaikkisen ärsyttävä, Harry itse on ärsyttävä ja tapahtumat vasta ärsyttäviä ovatkin… Siriuksen kuoleman kohdalla ihan oikeasti paiskasin opuksen menemään ja kirosin Rowlingin alimpaan hornaan. Luojalle kiitos Feeniksin kilta ei kuitenkaan ole pelkkää synkistelyä alusta loppuun, vaan välillä päivä paistaa risukasaankin. Harryllekin tuli sitten pakollinen murrosikä, ja tuollaistahan se on – yhtenä hetkenä on onnensa kukkuloilla ja toisena aivan down. Todellista emootioiden vuoristorataa. Jos teos herättää näin paljon tunteita, hyvässä ja pahassa, silloin ei vain voida olla ojassa.

4. Liekehtivä pikari
LP on perinteisesti ollut mielestäni huonoin Potter, mutta viime lukukerralla se kolahti jostain syystä. Saas nähdä, kauanko vastasyntynyt innostukseni kestää – voipi olla, että kyseessä on vain hetkellinen hairahdus. En nimittäin ole kovin hyvilläni siitä, että koko juoni rakentuu periaatteessa jonkin turhan urheilutapahtuman ympärille. Harryn ja Ronin riita on myös varsin ahdistavaa luettavaa. Enkä tajua, mikä ihmeen hinku Rowlingilla on tunkea melkein joka kirjaan sellainen ajanjakso, jolloin kaikki alkavat jostain syystä inhota Harrya. Joskus Liekehtivä pikari alkoi maistua niin pahasti puulta, että työnsin sen syrjään kesken lukemisen enkä koskenutkaan koko teokseen pitkiin aikoihin. Ehkä siksi se on alkanut taas viehättää. Taukoja aina tarvitaan.

5. Viisasten kivi
Viisasten kiven juoni on kauniisti sanottuna ihan paska. Tulee ihan mieleen Viisikot; ensimmäisen sadan sivun aikana ei tapahdu yhtään mitään, eikä myöhemminkään paljoa. Koko juonen voisi helposti tiivistää yhteen virkkeeseen, niin yksinkertainen se on. Silti tapahtumat – ne harvat mitä on – soljuvat suhteellisen sujuvasti eteenpäin. Parasta on kuitenkin se, kuinka uutta ja ihmeellistä kaikki vielä on. Viisasten kivi on ihanan taianomainen. Harmi vain, että Rowling ei kyllä noihin aikoihin osannut vielä kirjoittaa.

6. Salaisuuksien kammio
Tähän pätee oikeastaan tasan samat kommentit kuin edelliseen. Viisasten kivi tuli kuitenkin ensin; Salaisuuksien kammio on väistämättä toistoa edellisestä ja siksi huonompi. Lisäksi, kuten olen sanonut, inhoan niitä hetkiä, kun kaikki kääntyvät päähenkilöä vastaan. Plussaa kuitenkin siitä, että tässä on ehkä aavistuksen monisyisempi juoni kuin VK:ssa. Tunnelma ei kuitenkaan enää ole yhtä hykerryttävä, siksi näin alhainen sijoitus.

7. Deathly Hallows
Tämä on todella hyvä kirja, mutta liian erilainen kuin muut. Onhan periaatteessa positiivista, että sarjan kaikki osat eivät ole aivan samasta puusta veistettyjä, mutta tämä ei vain kuulu joukkoon. Velhokoulun arki ja taianomaisuus muodostavat niin huomattavan osan Pottereiden viehätyksestä, että en oikein jaksa innostua mistään telttailusta ja sienien keräilystä. Juoni on bueno, tunnelma kaunis, mutta silti… Sellaisenaan teos olisi onnistunut, mutta Potter-saagan osana se rikkoo harmonian. Enkä muuten ole lukenut suomennosta vielä tähän päivään mennessä. Tuskin se mitenkään erityisen paska on, mutta en vain ole saanut aikaiseksi.
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 11, 2014, 01:39:37 kirjoittanut Kuupposen päivä »

Poissa Charlotte

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • No books, no life
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #161 : Lokakuu 07, 2014, 18:19:58 »
On tosi vaikeaa laittaa kirjoja tärkeysjärjestykseen, koska kaikki ovat loistavia, mutta ehkä Kuoleman varjelukset on paras. Siksi, että se on viimeinen kirja, jossa kaikki selviää. Sota loppuu, moniin kysymyksiin saadaan vastaukset, parisuhteet saadaan kohdalleen...Ja tietysti se on myös muuten tosi hyvä kirja!

Kun taas Salaisuuksien kammio on ehkä huonoin. Olen nyt uudestaan alkanut lukea sitä ja ihan hyvältä se tuntuu, mutta siitä puuttuu monia tärkeitä asioita mitä on myöhemmissä kirjoissa.

Myös Puoliverinen prinssi voisi olla huonoin, koska siinä ei niin hirveästi tapahdu mitään. Ja koko ajan on ahdistava olo, kukaan ei oikein tiedä onko sota vai ei, taikaministeristä ei ole mihinkään, Harry kiertelee koko ajan tarvehuoneen ovella saamatta mitään selville, Dumbledore näyttää tylsiä muistoja ja riitoja on nuorten välillä jatkuvasti.

Charlotte
"Mutta sinähän olet kuollut", Harry sanoi.
"Niin olen", Dumbledore sanoi arkisesti.

Poissa Juomamestari

 • Kuninkaan koura
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #162 : Toukokuu 31, 2015, 13:26:52 »
Paras kirja on kuoleman varjelukset. Siinä on paljon jännittäviä tapahtumia ja erityisesti Severus Kalkaroksen muistot ovat kinnostavia. Myös Tylypahkan taistelu, Dumbledoren paljastukset ja tylypahkaan tapahtuneet muutokset olivat jännittäviä.

Pidän myös hyvin paljon puoliverisestä prinssistä. Oli kiinostavaa tutustua Tom Lomen Valedron menneisyyteen.

Vähiten pidän viisasten kivestä ja ehkä azkabanin vangista, vaikka siinä oli paljon kiinnostavia paljastuksia.
"A mind needs books as a sword needs a whetstone if it is to keep its edge. That is why I read so much", Tyrion Lannister.

Poissa Pipe

 • Luihusten oma kasvatti
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #163 : Huhtikuu 05, 2016, 08:58:59 »
Olenko ihan oikeasti ainut , joka on sitä mieltä et Kuoleman varjelukset oli huonoin Potter kirja?? :O Siis se oli liian "toiminnallinen" mun makuun joo ja mä jaksan valittaa tästä Row ei osaa tappaa hahmojaan oikein, kaikki kuolee sillä samalla "oho se kuoli ja mennään seuraavaan asiaan" tyylillä.. eli niitä ei surra/ ne kuolee silmänräpäyksessä ja sit hypätään seuraavaan vaiheeseen. EI NÄIN! :D Muutenkin mun lempihahmoa, joka mielestäni oli aika oleellinen Harryn elämässä sen kirjan 6 ekaa vuotta mainittiin ihan sanalla 2-3 kertaa... (leffoissa poika kyllä näkyi hieman enemmän, luojan kiitos!!) poika jonka nimi on Draco Malfoy, tästä jäi juurikin se Harryn ja Dracon natsaaminenkin pois joten sekin tylsistytti kirjaa. Joo ymmärrän et ollaan sodassa, mut silti, tarviiko sillä sitten mässäillä? Tarvi varmaan. Ei siitä ekasta velhosodastakaan (Lilyn ja Jamesin kuolema, Sirre joutu vankilaan) nyt ihan hirveästi käsitelty/ sekin sivutettiin niin usein ni jotenkin mulla meni maku tohon seiskaan ja se oli omasta mielestä tosi tylsä. Teki mieli hyppiä lukiessa sivuja yli ja silti tuntui et vaikken niin tehnyt ni en olisi kyllä mitään menettänyt. Siinä on poikkeus et leffat on parempi kuin kirja. ;D Tosin löyty sieltäkin muutama positiivinen asia Severus♥Lily ja se et Severus ei ollutkaan se pahis ja siis koko Severuksen tarina, mut mul on vähän ristiriitanen fiilis siitä onko hyvä, et Severus kuoli, vai ei. Nii siis Severus sai Lilyn, kun se kuoli, mut nii, sit taas rakastin Severuksen hahmoo noin muuten. Severus, Lily, Draco ja Sirius olivat lempparihahmoni koko Pottereissa.


Paras kirja... hmm... siitä on kyl niin pitkä aika kun viimeksi oon lukenut pottereita, mut nii omat lempparit on 3-6 Kelmien takia. :) Kelmit vain oli koko sarjan sydän. :)
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 05, 2016, 09:07:28 kirjoittanut Pipe »
♥Yritän vain hymyillä, vaikka olen jo kuollut sisältä♥
♥♥Polseres vermelles - Polseres amunt!!♥♥

Poissa lisbe

 • Vuotislainen
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #164 : Heinäkuu 01, 2016, 05:43:20 »
Itellä lemppari on Feeniksin kilta.Tykkään yleensä surullisista kirjoista ja tämähän on Pottereista kaikein masentavin. Kirjassa on myös paljon Siriusta, mikä on yksi lempihahmoistani.

Mikäänhän kirjoista ei ole huono :D Et vähiten lemppari kirjaa on vaikeampi valita kuin lempparia. Kun oikeastaan mietin tätä en osaa päättää. Luultavasti 2 tai 6, jos on pakko valita.

Poissa Flobberworm

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #165 : Marraskuu 29, 2016, 00:00:10 »
Mun lempikirja on varmaan Viisasten kivi. Silloin kaikki oli vielä niin pieniä ja viattomia ja kirjassa kuvaillaan paljon Tylypahkaa ja arkea. Se on vaan niin tunnelmallinen kirja, siitä tarina alkaa. Jossain vaiheessa Azkabanin vanki oli mun lemppari, koska siinä ei oo Voldemortia ollenkaan :D
Mikään kirjoistahan ei oo huono, mutta vähiten pidän Liekehtivästä pikarista. Se kirjan alku on inhottava, en tykkää yhtään siitä talokohtauksesta enkä huispauksen maailmanmestaruuskisoista. Myöski se ku pitkin vuotta on niitä koetuksia on mun mielestä inhottavaa. Tykkään enemmän klassisesta Tylypahkan arjesta :D
Follow the spiders!? Why couldn't it be follow the butterflies?