Kirjoittaja Aihe: Paras ja huonoin Potter -kirja?  (Luettu 69035 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa C'anossa

 • Sulo-otus
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Paras ja huonoin Potter -kirja?
« : Tammikuu 21, 2007, 12:28:00 »
Viisasten kivi, Azkabanin vanki vai Puoliverinen prinssi? Vai jokin muu?

J.K.Rowling on tuonut ihasteltavaksemme jo kuusi taianomaista ja nerokasta Potter-kirjaa. Onkin jokin näistä tehnyt sinuun erityisen suuren vaikutuksen? Mikä on mielestäsi se kaikkein paras Potter -kirja, ja mikä tekee siitä sellaisen? Entä onko jokin kirjoista tuottanut sinulle pettymyksen? Mikä on mielestäsi Potter-sarjan heikon lenkki, ja miksi ihmeessä juuri se kirja? Vai onko mielestäsi ehkä täysin mahdotonta laittaa kirjoja paremmuusjärjestykseen? Mistä se voisi johtua?

Omaksi suosikikseni Potter-kirjoista on noussut Feeniksin kilta. Neljännen kirjan jälkeinen tuskaisen pitkä odotus nosti odotukset korkealle, mutta viides kirja ei tuottanut pettymystä. Se on ihastuttavan pitkä, ja vaikka itse juoni ei olekaan niin suoraviivainen (tarkoitan että siinä ei ole selkeää alkua, keskikohtaa ja loppua) kuin edellisissä kirjoissa, niin tykkään silti. FK tuo monista henkilöistä esille paljon uusia puolia, eikä Harryn angstauskohtauksetkaan häirinneet minua, päinvastoin. Oli oikeastaan kiva lukea välillä tällaista Harrya, joka ei aina selviydykään tilanteista sankarillisesti. Harryn raivonpuuskat toivat lisää inhimillisyyttä hahmoon. Pidän myös monista kirjan tuomista uusista hahmoista, suurena suosikkina Luna. Feeniksin kilta nostaa hyvin erillaisia tunteita: ärtymystä, iloa, inhoa tiettyjä hahmoja kohtaa.  Kirjan loppu on ihana ja surullinen - joskin Siriuksen kuolemaa vähän latisti se, että olin spoilaantunut tapahtumasta jo sitä ennen.

Toisenen suosikkini on Liekehtivä pikari. Pidän siinä lähes kaikesta: kolmivelhoturnajaiset, joulutanssiaiset, Harryn ja Ronin riita, Voldemortin nousu. LP nostaa sarjan Azkabanin vangin johdattamana oikein kunnolla pois Potterien lastenkirjamaisuudesta.

Huonointa kirjaa on vaikea sanoa. Suosittu vaihtoehto tähän taitaa olla Salaisuuksien kammio, mutta minä jotenkin olen aina pitänyt siitäkin. Ja varsinkin nyt kuudennen kirjan ilmestyttyä se ei tunne enää ylimääräiseltä lenkiltä sarjassa, vaan sillekin on syntynyt tärkeä merkitys. Puoliverinen prinssi oli ensimmäisellä lukukerralla ehkä pienoinen pettymys kaikkine sotkuineen, mutta jo toisella lukukerralla sen pisteet ovat nouseet silmissäni paljon. Rakastan kaikkea sitä tietoa Voldemortin menneisyydestä.

No niin, areena on teidän.

//Lii siivosi
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 23, 2009, 02:22:41 kirjoittanut Lii »
Fly me to the moon.
Let me sing among those stars.

Poissa Nemorosa

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #1 : Tammikuu 21, 2007, 15:06:57 »
Minunkin suosikikseni on noussut Feeniksin kilta. Olen nyt alkanut lukea kirjoja ykkösestä lähtien uudelleen monen vuoden tauon jälkeen (englanniksi tällä kertaa), sillä en muistanut niistä juuri mitään muuta kuin sen mitä elokuvissa on. Hämmästyin kuinka paljon enemmän niissä oli tapahtumia ja yksityiskohtia. (Nyt on menossa GoF ja se on todella paljon parempi kuin mitä muistin..)

No mutta takaisin asiaan. Muistelen, että kun ensimmäisen kerran luin FK:ta, sen alku vaikutti jotenkin tylsältä. Eräs toinenkin henkilö sanoi samaa. Sitten kun viime kesänä luin kirjan uudelleen, huomasin, ettei se ollutkaan yhtään sellainen kuin muistin. Myös tämä toinen henkilö luki kirjan uudestaan ja muutti hänkin mielipidettään. En tiedä missä unessa olen ollut kun kirjan luin, sillä alkuhan on todella hyvä. Olen lukenut pelkästään muutaman ensimmäisen luvun moneen kertaan. :)

FK:ssa on paljon juttuja joista pidän. Eläydyn yleensä kirjojen tapahtumiin voimakkaasti (huomaan ilmeileväni typerästi sen mukaan mitä hahmoille tapahtuu, toivottavasti kukaan ei näe..), joten siksi juuri nuo monet erilaiset tunteet jotka kirjasta välittyivät olivat mielenkiintoisia. Minuakaan ei haitannut Harryn raivoamiset. Ne olivat mukavaa(?) vaihtelua. Kirjan loppupuolella oleva kohtaus jossa Harry raivoaa Dumbledorelle tämän kansliassa on mielestäni yksi koko kirjasarjan parhaita. Uudet hahmot ja oliot olivat tietysti myös plussaa; Luna, Piemento, Thestralit...

Kaikki kirjat ovat aivan upeita, ja niitä on todella vaikea laittaa järjestykseen. En oikein tiedä mitä mieltä olen Puoliverisestä prinssistä, sillä toisaalta pidän siitä todella paljon, mutta toisaalta taas siinä on jotain minkä takia en halua lukea sitä nyt. Ensimmäisen lukukerran jälkeen olin aivan shokissa kirjan lopun takia, mutta uskaltauduin sitten kuitenkin lukemaan sen myöhemmin uudestaan. :) Ehkä minua häiritsi kirjassa liika paritusmeininki. Lisäksi Ronin typerä käyttäytyminen ja Harryn vainoharhaisuus ärsyttivät..

Poissa Xeleia

 • Ristiriitainen
 • Vuotislainen
 • ´cause you won´t believe me
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #2 : Tammikuu 21, 2007, 19:48:10 »
Paras on minusta Liekehtivä pikari. Ekalla kerralla kun sen luin niin, vau! Pidän siitä, että siinä on tietynlainen selkeä juoni, kolmivelhoturnajaiset jne. Oli hyvä juttu, että Ron suuttui Harrylle (ihan oikein^^) mutta mielestäni hän leppyi liian nopeasti. Kun Voldemort palaa ruumiiseensa, se on mielestäni paras kohtaus koko kirjasarjassa tähän mennessä, en ikinä väsy lukemaan sitä. On jotenkin hypnoottista lukea kun Voldemort puhuu kuolonsyöjilleen.

Huonoin on ehkä Salaisuuksien kammio. Jotenkin siinä juoni on vähän sellainen tönkkö. En kyllä ole edes lukenut sitä kauhean monta kertaa, koska jotenkin se ei vain iske. Ja se basiliskin kanssa taistelukohtaus *huokaus* liian mahtipontista. Azkabanissa sentään Sirius tulee kuvioihin ja koska siinä kerrotaan esim. Kelmeistä, niin siksi se on parempi kuin Salaisuuksien kammio.

Feeniksin killasta minä toisaalta tykkään, toisaalta en. Siinä tulee paljon uutta kuten Nemorosa sanoi, mutta minua ärsytti sen Harryn käytös ja en ole yhtään tykännyt Harrysta sen jälkeen kun luin Killan. Muutenkin Harry käyttäytyi niin tyhmästi, että oli mennä hermot^^
Puoliverinen prinssi oli hyvä paljastuksiensa takia, mutta monista parituksista en tykännyt yhtään. Dumbledoren surullinen kuolema pelasti koko kirjan ja se Kolkkojen talolla oleva kohtaus, siitä pidin erityisen paljon, oli kiinnostavaa "nähdä" Voldun äiti.

Kaikki Potterit on tietenkin hyviä, mutta kyllä se Pikari minusta paras on^^ Ja toivottavasti seiska kirja sitten nousee parhaaksi kirjaksi, kuten varmasti tapahtuukin.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 21, 2007, 19:52:37 kirjoittanut Xeleia »

Poissa Tanzu

 • Feeniksin killan jäsen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tulejo KV-elokuvat!
  • Tulisalama
 • Pottermore: SnidgetGold186
 • Tupa: Rohkelikko
Re: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #3 : Tammikuu 23, 2007, 09:22:36 »
Minusta paras Potter-kirja on puoliverinen prinssi, koska siinä saadaan tietää paljon uusia asioita, esim Voldemortin menneisyydestä. Joihinkin asioihin oli kyllä saatu viittauksia aikaisemmissa osissa, esim hirnyrkit, mutta tässä osassa selvisi todellakin miksi Voldemort ei kuollut silloin kun kirous kimposi Harrysta häneen. Huonoin kirjaa on vaikea sanoa, koska pidän kaikista. Mutta sanotaan vaikka viisasten kivi, koska se on sarjan ensimmäinen eikä niin mukaansa tempaava kuin esim. Azkabanin vanki, joka on ehkä sarjan toiseksi paras kirja.
"Taukki! Vollotus! Kummallisuus! Nipistys!
Viimeinen leffa nähty 13.7.2011.

Poissa Asoalian

 • : W
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Mary Sue
Re: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #4 : Tammikuu 23, 2007, 15:35:25 »
Liekehtivä pikari on ollut Pottereista suosikkini siitä asti kun luin sen ensimmäistä kertaa. Se nimittäin oli kirjoista ensimmäinen jossa oikeasti tapahtui jotain muutakin kuin vain sitä koulussa olemista ja sitten se lopun the tapahtuma. Kolmivelhoturnajaisten ideastakin tykkään, vaikka se olikin niin ennalta-arvattava juttu, että Harry joutuisi mukaan niihin ja lopulta voittaisi, mutta jokatapauksessa. Ja se lopun Voldemortin paluukohta, se on aina yhtä mielenkiintoista luettavaa. Liekehtivä pikari on muutenkin sellainen kirja, että sen voi lukea uudestaan ja uudestaan, siinä ei ole mitään turhaa lätinää edes alussa, kuten suurimmassa osassa muista Pottereista. Liekehtivälle pikarille jäi myöskin heti odottamaan jatkoa, Feeniksin kilta ja Puoliverinen prinssi eivät enää ole sellaista samanlaista tunnetta aiheuttaneet.

Mielestäni Pottereista huonoin on Puoliverinen prinssi. Ensimmäiset pari lukua ovat niin tylsiä, että kirjaa ei oikein koskaan jaksaisi ruveta lukemaan, ja muutenkin kirja on liian epä-Pottermainen. Ei tunnu olevan yhtään samaa sarjaa aikaisempien kanssa, ja kaikki ne parisuhdedraamat.. Ei kestä ^^ Vaikka tietysti siinä tulee esille kaikkia uusia ja mielenkiintoisia asioita, mutta silti en erityisemmin siitä tykkää.
"You think that's hard? Try auditioning for Baywatch
and being told they're going in another direction."

Poissa Devia

 • Matami Toheloitsija
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Enkelipiru
  • Devia
 • Tupa: Tuvaton
Re: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #5 : Helmikuu 05, 2007, 10:45:20 »
Kääk! Tää on vaikea, todella vaikea. No jospa aloitettaisiin vaikka huonoimmasta kirjasta. En itse tykännyt salaisuuksien kammiosta yhtään. Se on vähiten luettu kirja itselläni. Jotenkin kirja vain on jotenkin todella... huoh. En osaa oikein kuvailla mikä kirjassa on vikana, mutta heikoin lenkki se sarjassa on. Jotenkin kirja on melko tylsä ja no yksin kertaisesti huono.

Paras kirja, tuota no ehkä se on se Azkabanin vanki. Siinä kirjassa tulee kaksi minun lempihahmoista, Sirius ja Lupin. Kirjassa ei nähdä Voldemortia ollenkaan, eikä hahmoa edes montaa kertaa edes mainita kirjassa. Azkabanissa saadaan tietää enemmän Harryn menneisyydestä. Kirja ei ole liian lyhyt (vaikka pitempikin saisi olla). Tietenkin kirjassa on omat huonot puolensa, mitkä muistaa silloin kuin lukee mutta niitäkään ei ole liikaa, ei ole niin paljon että niihin kyllästyisi.

Poissa Nimue

 • broccoli
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • I’m collapsing in stellar clouds of gas.
 • Tupa: Mary Sue
Re: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #6 : Helmikuu 06, 2007, 17:12:45 »
On oikeastaan aika hankala sanoa lempikirjaansa, koska kaikki ovat hyviä.

Viisasten kivi, on yksi joka ei sytyttänyt minua.Vaikka kerronta Harryn koulunalkamisesta, ja kaiken kuvailusta on hyvin selitetty, ei tämä silti yllä parhaiden joukkoon.

Feeniksin kilta.Suoraan sanoen, aivan turhanpäiväistä lätinää välillä, ja tutustuminen angstaavaan Harryyn.Loppu oli kylläkin kiva.

Muista kirjoista tykkään, niinkuin kai arvaattekin:D
"You being all mysterious with your - cheekbones and turning your collar up so you look cool."

Poissa Neverlandwitch

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Vihreä Luihuinen
Re: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #7 : Helmikuu 06, 2007, 18:42:40 »
Parhaat ovat Viisasten kivi ja Azkabanin vanki. Viisasten kivi on niin taianomainen, siinä esitellään Tylypahka, ja aina alun lukiessani rupean itkemään. On niin kamalan surullista kuulla Lilyn ja Jamesin kuolemasta. Tai no lukea siitä.
 Azkabanin vanki on kiva koska se käsittelee muutakin aihepiiriä kuin Voldemortia, siinä on Sirius(<3<3<3) ja saadaan lisätietoa Harryn menneisyydestä, kuten Devia jo mainitsikin. Ensimmäistä kertaa sitä lukiessani meinasin nauraa pissit housuun sille kohdalle, jossa fred tai george kertoivat yrittäneensä jättää Percy egyptiin pyramidiin. Nyt meinaa itku tulla kun luen sitä kohtaa, jossa Harry, Hermy ja Ron ovat Kolmessa luudanvarressa, ja kuulevat sen salaisuudenhaltija jutun.  Rakastan noita kirjoja. Elokuvinakin ne ovat kestosuosikkejani.  Feeniksin Kiltaa en pysty enää lukemaan, olen lukenut sne kolmesti ja tulee itku aina kun Sirius kuolee. Nyyh.
 Hassua että pidän eniten niistä kirjoista joita lukiessa rupeaa itkettämään. Veljeni, Leijonamieltä en ole vielä koskaan saanut luettua silmät kuivina.
Yhtälailla säälittävä olen niinkuin muutkin, Yksinäinen jos et tuu, ja jos sä sitten tuutkin. Olen sulle kohtelias mutta vain sen verran, että saan sut sänkyyni tämän yhden kerran.

Poissa Browey

 • Vuotislainen
Re: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #8 : Helmikuu 16, 2007, 20:20:50 »
Puoliverinen prinssi on monella tavalla selvästi paras Harry Potter -kirja: se on tunnelmaltaan synkin ja pelottavin kirja ja tuo lukijatkin syvemmälle sarjan ratkaisuhetkiin. Uppoutuminen Voldemortin menneisyyteen, Kalkaroksen odottamaton päätös kääntyä Voldemortin puolelle, Dracon valtava muutos lapsellisesta luihuisesta kuolonsyöjäksi ja muissa hahmoissa näkyvät muutokset ja heistä kuullut paljastukset tekivät siitä - ainakin toistaiseksi - ylivertaisen muihin Rowlingin teoksiin verrattuna; unohtamatta yllättäviä juonenkäänteitä, maagisia ja kiehtovia taikaesineitä sekä kiehtovia henkilöiden välisiä keskusteluja. Enää Puoliverisessä prinssissä ei rakenneltu asetelmia viimeiseen sotaan - se on jo alkanut.

Toinen suosikkini Prinssin ohella on Liekehtivä pikari, joka yhdistää osuvasti kolme erilaista velhomaailmaa ja jossa tapahtuu ratkaiseva käännös kohti Pottereiden vakavampaa, surullisempaa ja tunnepitoisempaa linjaa. Suurin syy siihen, että neljäs kirja nousee listallani toiseksi, löytyy kuitenkin kirjan ratkaisuhetkiltä, Voldemortin nousemisesta hänen ja Harryn kaksintaisteluun ja Barty Kyyry Jr.:n ja Voldemortin kehittelemään nerokkaaseen juoneen, johon kuuluvat Barty Kyyry, kuolonsyöjät ja kolmivelhoturnajaiset, jotka kaikki päättyvät yhteen tilanteeseen ja hetkeen, hautausmaan tapahtumiin. Se, mitä tapahtui labyrintin päätteeksi hautausmaalla, erotti Liekehtivän pikarin aiemmin ilmestyneistä kirjoista ja vei Potterit uudelle, vakavasävyisemmälle linjalleen.

Azkabanin vanki, joka on kolmas suosikkini, esittelee sarjaan kolme uutta henkilöä, joista kaksi on noussut ylitsepääsemättömiksi suosikeikseni ja joista yhden valinnat saattavat koitua finaalin ratkaisuksi. Remus Lupin ja Sirius Musta ovat ehdottomia lempihahmojani siitäkin huolimatta, että Sirius on kuollut ja Lupinkin muuttunut viimeisimmän kirjan myötä etäisemmäksi. Azkabanin vanki on Pikarin ohella osoitus Rowlingin rajattomasta mielikuvituksesta, sillä juoni on todella monivaiheinen ja herkullinen: siitä näkee, kuinka koko tilanne voi kääntyä silmänräpäyksessä täysin päinvastaiseen suuntaan. Päähenkilöiden kehitys kahteen ensimmäiseen romaaniin verrattuna on silmiinpistävä ja käännös ehdottomasti parempaan suuntaan.

Feeniksin kilta ei iskenyt minuun missään vaiheessa eikä ole oikeastaan iskenyt vieläkään. Mielestäni se oli liian hajanainen ja tuntui pelkältä johdattelulta tulevaisuuteen. Syy pettymykseen voi toki piillä siinäkin, että sitä ennen oli ilmestynyt kaksi kirjaa, joiden juonet ovat vertaansa vailla, mutta Feeniksin killassa ei mielestäni nähty muuta kuin hajanaisia langanpätkiä, joiden sitominen yhteen ei onnistunut kovinkaan hyvin. Pimennon ja Lunan kaltaiset hahmot toivat moniulotteisuutta sarjaan, mutta eivät välttämättä kovin hyvällä tavalla.

Viisasten kivessä Rowlingin kirjoitustyyli ontui vielä pahasti eikä se kuuden kirjan ja tuhansien sivujen jälkeen tunnu kovin erikoiselta kirjalta, mutta silloin kun aikanaan luin sen, romaani teki ikuisen vaikutuksen, joka tuskin hellittää koskaan. Viisasten kivessä Rowling johdatteli lukijansa taikamaailmaan, josta lukijat eivät koskaan tahdo pois, mutta totuuden nimissä on myönnettävä, että suurin osa kirjan tapahtumista olivat jälkeenpäin ajatellen hieman ärsyttäviä ja yksinkertaisia ja päähenkilöt lapsellisia ja typeriäkin. Viisasten kivi on kuitenkin huomattavasti parempi kuin Salaisuuksien kammio, joka on kirjana hieman pitkästyttävä, mutta jonka merkitys Tom Valedron ja tämän päiväkirjan takia on ollut huomattava.

Poissa Hartsa

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • http://www.freewebs.com/moottoriurheilu05
Re: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #9 : Helmikuu 18, 2007, 16:11:39 »
Paras on ehdottomasti Puoliverinen prinssi. Oli niin mielenkiintoista lukea Voldemortin menneisyydestä sekä saada selville miksi hänestä lopulta tuli sellainen, kuin tuli sekä kirja oli myös sopivan synkkä, mutta onneksi huumoriakin löytyi. Myös seurustelujutut olivat mielestäni plussaa, aiemmissa niitä oli niin vähän.

Toisena Azkabanin vanki. Oli mukavaa, kun siinä tutustuttiin Harryn isän vanhoihin ystäviin sekä selvitettiin oikea syyllinen Jamesin ja Lilyn murhaan. Harmi vain, että Matohäntä pääsi pakoon eikä sitä voitu todistaa...

Kolmannen sijan jakavat Liekehtivä pikari ja Feeniksin kilta. Ensinmainitussa olivat plussaa kolmivelhoturnajaiset, jotka olivat erittäin mielenkiintoiset sekä Voldemortin paluu, joka oli mielestäni hyvin upeasti kirjoitettu. Viimeksimainitussa taas oli hienoa, että Harry viimeinkin saavutti murrosiän eikä ollut enää niin "pikkupoika". Miinusta taas olivat Pimento ja Taikaministeriö, jotka eivät millään suostuneet uskomaan Voldemortin paluuta ja käyttäytyivät muutenkin typerästi.

Viimeisenä Viisasten kivi ja Salaisuuksien kammio. Ne ovat selkeästi lastenkirjoja uusimpiin verrattuna ja päähenkilöt ovat niissä vielä lapsia, joten kovin vakavista asioista niissä ei puhuta. Juoni oli myös hieman liian yksinkertainen. Hyviä kirjoja nekin silti ovat, vain Pottereiden huonoimpia. Sekin on jo paljon, kun ottaa huomioon kuinka mahtavasta kirjasarjasta on kyse.
Terve kaikille!

Poissa Amethyst

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #10 : Helmikuu 22, 2007, 12:03:00 »
Huonoin on minusta Salaisuuksien kammio. Siinä ei vain ole yhtä hyvää juonta kuin muissa. Toiseksi huonoimpana tulee Viisasten kivi. Se on toki loistava aloitus kirjasarjalle, mutta se ja Salaisuuksien kammio kyllä alkavat tuntua jo jotenkin liian yksinkertaisilta.

Loput neljä ovatkin sitten hyvin tasaisia, mutta seuraavana taitaapi tulla Liekehtivä pikari. Aivan loistava juoni, Voldemortin vahvistuminen plussaa, mutta meinaan aina kuolla noin kahdensadan ensimmäisen sivun aikana. Alku on oikeasti muuhun kirjaan verrattuna vain niin tylsä.

Puoliverinen prinssi jää sijalle kolme. Voldemortin menneisyys on hyvin keksitty, Harryn yksityistunnit Dumbledoren luona=hyvä. Hermione/Ron/Lavender seikkailut=aargh! Ärsyttävää. Dumbledoren kuolema oli loistava (vaikka surenkin suuresti tuota menetystä). Tämä kirja sai minut miettimään enemmän Kalkarosta ja nyt hänestä tuli todella mielenkiintoinen hahmo, mikä on hyvä asia. Horcruxit=mahtavaa.

Toiselle sijalle kipuaa Azkabanin vanki. Ihanat Sirius ja Remus tulevat kuvioihin. Sekä vähän vähemmän ihana Peter. Hyvä. Vaan mihin jäikään rakas Voldemortimme? Tästä uupuu kokonaan tavanomainen lopputaistelu, Harry vs. Voldemort. Tutustuminen Jamesin ja Lilyn vanhoihin ystäviin kuitenkin korvaa tämän. Ajankääntäjä on nerokas keksintö. :P

Paras on siis Feenikin kilta. Alku on vähän pitkäveteinen, mutta sitä ei sentään kestä yhtä kauaa kuin LP:ssä. Harryn ja Hermionen tapaaminen Ruaahin kanssa on kohta, jonka yritän lukea aina mahdollisimman nopeasti, koska se on minusta pitkäveteinen. Harryn unet ovat hyviä ja mielenkiintoisia. Kalkaroksen muisto on myöskin hyvä, koska siinä nähdään Kelmit nuorina. V.I.P:t ovat ihan kivat, mutta ei niistä sen enempää sanottavaa. Loppuhötäkkä ministeriössä on loistava. Kiva, kun Neville, Luna ja Ginnykin pääsivät mukaan. Siriuksen kuolema on todella hyvä, koska se aiheutti minulle niin kamalan tunnepurkauksen (tätäkin menetystä suren kovasti, mutta ei voi kieltää, etteikö se olisi loistava juonteenkäänne).

Poissa Pöpi Profeetta

 • Ennustelija
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • I see you...
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #11 : Helmikuu 22, 2007, 17:09:23 »
Parhaat ovat Viisasten kivi, Azkabanin vanki ja Puoliverinen prinssi. Huonointa en ole vielä selvittänyt. Perustelut tulevat tässä:
Viisasten kivi on ensimmäisiä sen kokoluokan kirjoja, joita luin, ja se jaksaa olla aina yhtä hauska, elävä ja taianomainen. Missään muista ei ole yhtä voimakasta uuden tuntua kuin Viisasten kivessä.
Azkabanin vangissa esiintyvät Sirius ja Lupin, ja tässä on yksi tärkeimmistä juonen käännekohdista: Harry saa vihdoin jotakin edes jotenkin vanhempiin verrattavaa. Ja kirjassa alkaa tapahtumasarja, joka johtaa Voldemortin uudelleennousuun. Kirjassa päästään ensi kerran myös Tylyahoon.
Puoliverinen prinssi taas on synkin, ja siinä juoni keskittyy vihdoin myös jonkin verran Voldemortiin. Loppuratkaisu on kaikkein paras, ja kirjassa lupaillaan eniten
tulevaisuutta (Billin ja Fleurin häät, Hirnyrkkien tuhoaminen), mutta jätetään myös asioita auki (Kalkaros hyvä vai paha, Tylypahkan kohtalo).

Ei minulla muuta, toivottavasti perustelut riittävät. Nolite iudicare.
"That is not dead which can eternal lie
And with strange aeons even death may die"

H. P. Lovecraft

Tappi

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #12 : Maaliskuu 04, 2007, 13:40:49 »
Vaikea sanoa, että mikä on paras- ja mikä huonoin kirja, koska kaikissa on omat hyvät ja omat huonot puolensa.

Paras taitaa mielestäni kuitenkin olla Azkabanin vanki, siinä on vain jotenkin niin kiva juoni ja kivoja kohtauksia. Ajankääntäjästä pidin kovasti, ajatus ajankääntäjästä on hyvä ja kohtauksen kirjoittaminen on onnistunut erittäin hyvin. tunnelma kirjassa on koko ajan jollain tapaa mukava vaikkakin hyvin jännittynyt ja arvaamaton.

huonointa kirjaa ne osaa sanoa, sillä niin kuin jo sanoinkin, niin kaikissa kirjoissa on omat hyvät ja huonot puolensa, mutta mielestäni missään kirjassa ei ole niin suurta huonoa puolta, että se riittäisi listaamaan kirjan huonoimmaksi.
Mutta silti Feeniksin kilta miellytti ehkä kaikkein vähiten, sillä siinä Harry valitti melkeinpä kaikesta, myös Dubledoren käytös ärsytti.

forlorn

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #13 : Maaliskuu 04, 2007, 15:27:46 »
Oma suosikkini on Azkabanin vanki. Ankeuttajat, Hiinokka, Sirius ja kaikki. Kirja erottuu paljon ensimmäisestä ja toisesta muttei kuitenkaan mene Feeniksin killan tasolle eli ihmissuhteisiin ja angstaukseen. Saa ensiripaukset Lilyyn ja kelmeihin. Erityisen hyvä juttu oli pieni tauko Voldemortista; sai lukea normaalista Tylypahkan arjesta. Ajankääntäjä on hieno myös.

Huonoin on vaikea sanoa. Toistaen edellisiä, kaikissa on hyvät ja huonot puolensa. Azkabanin vanki on sellainen kokonaisuus joka on mieleeni mutta muut ovat aikalailla rakoilevia. Kuolonsyöjien tunkeutuminen kouluun Puoliverisessä prinssissä on paras kohta kyseisessä kirjassa mutta muuten se onkin tylsä. Feeniksin killassa Harryn asenne ärsyttää eikä taikaministeriö kohtauksetkaan oikein iske. Salaisuuksien kammio ja Viisasten kivi kaipaisivat enemmän juonta ja yksityiskohtia.

Hankalaa.
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 15, 2007, 22:46:27 kirjoittanut forlorn »

Poissa Posityyhtynen

 • Nokankopauttaja
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #14 : Maaliskuu 14, 2007, 22:07:02 »
Ykkös ja kakkos kirja ovat ihan omaa luokkaa kuin muut. Kolmosessa ollaan jo murrosiän alussa niin ihmissuhteita tulee mukaan ja Sirius. Taas neljännes oli edeltäviä kirjoja askeleen edempänä asioissa ja niiden käsittelyssä, mm. taas ihmissuhdeasioissa jne. tämä sama käy jokaisessa kirjassa:>
En osaisi itse sanoa suosikkia:> OotP on kyllä paksuutensa takia varmaankin kärjessä ja muutenkin juoneltaan. Mutta kaikki on tosiaankin ollut omaa luokkaa niin aina olen innolla lukemassa niitä.

Kesällä pitää rutkasti sitte varoo spoiler varaa kun alan lukea seiskaa, mikään ei saa pilata sitä. Odotan siltä paljon, kuten varmaan muutkin :)
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 05, 2007, 18:45:46 kirjoittanut Posityyhtynen »
♥ When you are feeling sad, read Harry Potters and you'll be happy again, with chocolate you'll be superhappy Ü
(PS. Twilight is also good alternative)

plaaaa

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #15 : Maaliskuu 16, 2007, 13:17:02 »
Tykkään kuitenki kaikista kirjoista, koska olen lukenut ne monta kertaa ja en osaa enää mitää muita kirjoja enää lukea *nauraa*
Mutta sanoisin silti, että paras Harry Potter -kirja on Feeniksin Kilta, huonoin on ehkä tähän mennessä, jos on pakko päättää niin Salaisuuksien Kammio, vaikka siinä jo huomattavasti enemmän tapahtuu periaatteessa kuin ykkösessä, mutta Viisasten Kivi on taas ensimmäinen kirja ja siitähän tämä kaikki hyvyys alkaa :P

Poissa Meenai

 • Helmisimpukka
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #16 : Maaliskuu 17, 2007, 12:16:15 »
1. Azkabanin vanki
2. Viisasten kivi
3. Puoliverinen Prinssi
4. Liekehtivä Pikari
5. Feeniksin kilta
6. Salaisuuksien kammio

Tämä oli minun suosikkijärjestykseni. Azkabanin vanki oli minusta paras, koska siinä vastassa ei varsinaisesti ollut Voldemort ja minua ärsyttää suunnattomasti, kun kaikissa kirjoissa Harry selviytyy täpärästi Voldemortin kynsistä. Salaisuusksien kammiosta pidän vähiten, luultavasti siitä syystä, että luin sen ensimmäisenä koko sarjasta, jolloin en ymmärtänyt juonta ollkenkaan. Olen lukenut Salaisuuksien kammion jo monta kertaa, mutta jotenkin en oikein pidä siitä niin paljon kuin muista Potter-kirjoista.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 29, 2007, 17:37:34 kirjoittanut C'anossa »

Poissa Tia-Maria

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #17 : Maaliskuu 18, 2007, 17:10:09 »
Minun lempikirjani on ehdottomasti Azkabanin vanki. Sirius, Lily ja James kuuluvat lempihahmoihini, joten oli kiva lukea heistä. Aikaisemmissahan kirjoissa ei heistä ole pahemmin kerrottu. Kyseisen kirjan olen lukenut yli15 kertaa ja sen kannet on melkein irronneet :P

Huonoin Potter-kirja on mielestäni Feeniksin kilta. Harry on siinä niin ärsyttävä kun hän suuttuu kaikille koko ajan ja kun Siriuskin kuolee siinä... Itken aina siinä lopussa ;( 

jam

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #18 : Maaliskuu 18, 2007, 17:44:55 »
Oma suosikkini on ehdottomsti Feeniksin Kilta.

Olen pitänyt jokaisesta Potterista mutta vähiten Salaisuuksien Kammiosta. Tosin, myöhempien paljastusten myötä, kuten tuon päiväkirjan osoittautuminen hirnyrkiksi, olen alkanut arvostamaan sitä enemmän.

tugeggi

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #19 : Maaliskuu 25, 2007, 14:55:41 »
Minun mielestäni kaikki ovat yhtä hyviä mutta jos jokin kirja nyt pitäisi nostaa
yli muiden niin se olisi Feeniksin Kilta koska siinä on paljon juonen käänteitä
ihmeellisiä tapahtumia yms.
mitä taas huonoimpaan tulee niin sellaista ei minun mielestäni ole
kaikki Harry Potterit ovat aivan loistavia kirjoja
parhaita mitä olen koskaan lukenut.

Catty

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #20 : Huhtikuu 08, 2007, 09:31:35 »
Feeniksin Kilta on ehdottomasti paras. Se ei tunnu pitkästyttävältä, eikä mua oo häirinny Harryn kiukut.
Hyvähän se on että nähdään siitäkin muutakin puolta ku aina sitä sankaruutta. En oikeestaan osaa sanoa mikä tekee siitä niin hyvän kirjan, mutta kai se sitten että siinäkin saadaan paljon lisätietoa asioista. Siriuksen kuolema oli surullista, ja se oli kirjan paras kohta. Pidin myös Harryn ja Dumbledoren keskustelusta (ja Harryn raivoaminen sivussa).

Huonointa? Ei ole. Puoliverinen Prinssi kylläkin tuntui alusta tosi tylsältä kun luin ekan kerran ja sitten ne dumbledoren tunnit. Mutta kun oon lukenu kirjan uudestaan, se ei olekaan tylsää, vaan mukaansatempaavaa,
ja sitä yrittää napata kaikki yksityiskohdat.

Musta Pottereita ei sinänsä voi laittaa paremmuusjärjestykseen, mutta FK on jäänyt mieleen ;)

Poissa talitintti

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Skeptinen pessimisti
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #21 : Huhtikuu 10, 2007, 19:50:19 »
Suosikkini on Azkabanin vanki, josta olen pitänyt heti ensi lukemasta lähtien. Azkabanin vangissa tuli mukaan kaksi lempihahmoani eli Sirius ja Lupin ja kirja oli erilaisempi kun kaksi aiempaa kirjaa. Azkabanin vangissa esiteltiin lisää taikamaailmaa ja sen mukana päästiin tutustumaan velhojen vankilaan Azkabaniin ja kirjassa ei ollut samaa Voldemort juttua mistä jo Viisasten kivi ja Salaisuuksien kammio kertoi. Azkabanin vangissa saatiin myös tietää Harryn menneisyydestä ja siitä miten Harry vanhemmat kuolivat ja kuka heidät kavalsi Voldemortille. Azkabanin vangissa on mielenkiintoinen juoni ja kokoajan tapahtuu jotain mikä saa pysymään kiinni kirjassa. Ensimmäistä kertaa lukiessa halusi tietää kuka Sirius Musta oli ja miten hän liittyi Harryyn. Sitten kun niihin saatiin vastaus tuli uusia asioita joista halusi lukea lisää ja lopulta kirja olikin lopussa. Azkabanin vanki on siis lempparini.

Vähiten pidän Salaisuuksien kammiosta. Salaisuuksien kammio oli jotenkin tylsä siinä ei oikein tapahtunut mitään kiinostavaa. Olihan siinäkin puolensa kuten Melkein päätömän Nickin kuoleman päiväjuhlat. Gilderoista en pitänyt, enkä pidä vieläkään, yhtään. Hän on aivan liian itserakas ja minua ärsytti miten hän otti aina esimerkiksi Harryn. Salaisuuksien kammion etsiminenkään ei ollut mitenkään kiinostavaa ja tuntui, että kammio löytyi lopulta jotenkin liian helposti.
Kirk: My Nikon is state of the art. Max: Oh, I've got a Nikon too. It's an N64 with 3D matrix metering, 35 to 210 zoom. What have you got? Kirk: It's a Nikon. (Gilmore Girls)
---
Rory: I just don’t want to be queen. Tristan: Me either [pause] King - I don’t want to be king. (Gilmore Girls)

Poissa Sahara

 • Satakieli
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #22 : Huhtikuu 10, 2007, 20:27:16 »
Paras kirja on Feeniksin kilta. Se on mukavan pitkä ja mielenkiintoinen. Taikaministeriö, kilta ja Albuksen kaarti on mielenkiintoisia. Ja se on niin hauskaa, kun Pimennosta tulee rehtori ja kaikki menee pieleen. Ja on tosi ihanaa lukea, kun Harry menee kelmien aikaan. Onhan se vähän hajanainen, mutta se siinä tavallaan on hyvää. Paljon erilaisia tapahtumia.
Toinen on Azkabanin vanki. Siinä on Lupin! Ja se on siinä parasta, että tässä ei ole Voldemortia. Oli myös kiva kuulla kelmeistä ja Jamesista ja Lilystä.

Huonoin, tai siis vähiten pidän Liekehtivä pikarista. Siis ne koetukset on niin tylsää luettavaa. Ja koko maailma kääntyy Harrya vastaan, huoh. Tue Cedrig Diggory, Potter haisee-merkit, ja Ronkin on niin idiootti. Turhauttavaa, tulee vaan sellanen olo, että älkää nyt ihmiset viittikö. Mutta en silti todellakaan säälinyt Harrya, sekin oli ihan idiootti. Miksi se ei sanonut, ettei halunnut siihen turnaukseen? Kaltoin kohdeltu ja angstaava Harry ei ole hyvä yhdistelmä.
Viisasten kivi on toiseksi huonoin. Täytyyhän sen jostain alkaa, mutta silti se on... tylsä. Ja niin kuin joku jo sanoi, jotenkin yksinkertainen.

Poissa Yöfani

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #23 : Huhtikuu 14, 2007, 18:21:14 »
Minun suosikkini on ehkäpä azkabanin vanki.Siinä on mukavasti jännitystä ja Lupin ja Sirrekin tulevat mukan >3Kaiken lisäksi ankeuttajat tuovat kirjaan kauhua,jännitystä ja kylmyyttä.Aikamatkailukin on yksi lempparikohdistani,vaikka kaikkein parhaimmaksi nousee se,kun Sirre lentää Hiinokan selässä pois..Onneksi Hiinokka ja Sirius pelastuivat.

Huonoin Potter-kirja on varmaankin Feeniksin kilta.En tiedä itsekkään miksi,mutta siltä vain tuntuu.Kaikki kirjat ovat niin mahdottoman hyviä,ja jos pakko on valita huonoin,niin se on se FK.Ei feeniksin kiltakaan huono ole,mutta se vain tuntuu kaikkein huonoimmalta HP-kirjalta.

jääkuningatar

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #24 : Huhtikuu 16, 2007, 16:40:33 »
Surkein on mielestäni Viisasten kivi. Henkilöt liian nuoria, että osaisi asennoitua oikein... Liian lyhytkin kirja oli ;)
Paras oli mielestäni Puoliverinen prinssi, tai sitten Feeniksin kilta. En oikein osaa päättää... Kummatkin ovat niin hyviä! :)
Puoliverinen prinssi oli toisaalta tunnerikkaampi, siinä pystyi ottamaan osaa, kuvittelemaan itsensäkin moniin tilanteisiin. Dumbledoren kuolema itketti, ihan oikeasti. Päätänkin, että Puoliverinen prinssi oli paras kirja.

Entäpä seiskakirja..?