Kirjoittaja Aihe: Lempikirjasi (vol 2)  (Luettu 32778 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Wend

 • Ankeuttaja
Lempikirjasi (vol 2)
« : Tammikuu 19, 2007, 16:48:33 »
Useimmille, jotka ovat lukeneet elämänsä aikana edes muutaman kirjan, on jäänyt jokin näistä lukemistaan kirjoista mieleen parempana kuin muut. Mikä siis on sinun lempikirjasi? Minkä kirjan voit lukea ties kuinka monta kertaa, mistä voisit loputtomasti keksiä hyviä ominaisuuksia, minkä mainitsisit ensimmäisenä, jos joku pyytäisi sinua suosittelemaan jotain kirjaa?

Ja muistammehan kaikki, että lempikirjastaan kuuluu kertoa paljon tai edes kohtalaisesti, ei siis vain nimeä ja kirjailijaa, ei vain sanoja "se on ihan kiva" - jos se on lempikirjasi, tokihan sinä keksit siitä paljon enemmänkin sanottavaa, etkö vain? Perustelut mielipiteelleen on aina hyvä kertoa, niin mekin huomaamme, mikä tästä kirjasta tekee niin pidettävän, ja myös joitain osia sisällöstä olisi kovin mukava tietää - kunhan muistat varoittaa, jos ajattelit spoilata! Jotkut saattavat selata näitä topiceja löytääkseen kirjan, jonka lukea, eikä kaikista välttämättä ole kiva lukea jotain, jonka tapahtumat tietää jo valmiiksi.

Minä pysyn toistaiseksi hiljaa, koska minulla on tapana ihastua jokaiseen kirjaan, jonka luen, ja jos kertoisin yhdestä, minun olisi ihan pakko kertoa monesta muustakin. <: Joten olkaa hyvät, areena on teidän.

Ja muistetaanhan sitten myös, että ei Pottereita tänne! Kuuluuhan jo yleissivistykseen tietää, miten mahtavia kirjoja ne ovat. <;
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 19, 2007, 16:57:59 kirjoittanut Wend »

Keira Woodbag

 • Ankeuttaja
Re: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #1 : Tammikuu 23, 2007, 17:54:05 »
Ehdottomasti Gay Gavriel Kayn Fionavarin kuvakudos- trilogia! Aivan mahtavan upea fantasia- trilogia. Voisin tässä nyt vähän kertoa juonta, mutten kuitenkaan ihan kauheasti paljasta, jos joku nimittäin haluaa lukea kirjan..

Viisi nuorta meidän maailmastamme "ylittää" maagin, Loren Hopeaviitan ja hänen lähteensä, Matt Sörenin kanssa Fionavarin maailmaan. Siellä he tajuavat omat voimansa ja kohtalonsa. Fionavarissa riehuu sota Valon ja Pimeän kesken. Nämä viisi auttavat Valon puolella olevia ja ystävystyvät monien kanssa.
On mahtavia taisteluja, hurjia seikkailuja ja upeita juonenkäänteitä! Suosittelen erittäin lämpimästi niille, jotka pitivät Taru sormusten Herrasta ja muillekkin fantasian ystäville. HUOM: Alku saattaa tuntua todella tylsältä, mutta takaan, että kyllä se meno siitä paranee todella huomattavasti!

Poissa Neverlandwitch

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Vihreä Luihuinen
Re: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #2 : Tammikuu 23, 2007, 18:33:42 »
Aivan ihana Astrid Lindgrenin lasten/nuortenkirja Veljeni, Leijonamieli(<3). Tuosta kirjasta tulee mieleen hyviä muistoja ja rakastan kirjan aitoutta. Aivan mahtava ja superihana kirja. (pottereiden lisäksi)
 Rakastan myös V.C Andrewsin kirjaa Sydämeni Sävel. Kaunis kertomus. Tarinaan on myös jatkoa, ja kaikki muutkin kirjailijan teokset ovat hyviä. Pidän myös yksittäisistä kirjoista, lähinnä romaaneista, kuten Isän tyttö. Kirja oli minusta todella hyvä, siinä kerrottiin tytöstä jonka isosisko kuoli vuosia sitten, murhaaja meinataan päästää ehdonalaiseen, mutta neitonen onnistuu selvittämään tämän tekemän toisenkin murhan. Myös Arthur Goldenin Geishan muistelmat on lukemisen arvoinen, pidin kirjasta todella paljon, vaikkakin päähenkilö olikin täydellinen Mary Sue.
 Kirjoja joita olen lukenut on paljon, mutta tässä oli varmaankin parhaimmat. Haluaisin lukea Jane Austenin Emma-kirjan ja Ylpeys ja Ennakkoluulo-kirjan, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi lainata niitä kirjastosta.
Yhtälailla säälittävä olen niinkuin muutkin, Yksinäinen jos et tuu, ja jos sä sitten tuutkin. Olen sulle kohtelias mutta vain sen verran, että saan sut sänkyyni tämän yhden kerran.

Poissa Crina

 • äxdee
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pilkkupallero
 • Tupa: Mary Sue
Re: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #3 : Tammikuu 23, 2007, 19:47:35 »
Ensimmäisenä on pakko mainita J.R.R. Tolkienin Taru sormusten herrasta. Sanoinkuvaamattoman ihana. Kuvailu, henkilöt, dialogi, kaikki se taustatyö, jonka Tolkien on tehnyt ennen kuin edes aloitti kirjoittamaan... Yhdellä sanalla sanoen TSH on upea. Ja trilogian kolmesta osasta parhaimpana pitäisin ehkä Kuninkaan paluuta. Myös Hobitti on mainittava, se on todella suloinen, paljon rempseämpi kuin synkkä TSH.

Darren Shanit ovat myös lemppareitani. Kirjat siis kertovat Darren Shanista, josta tulee vampyyrin oppipoika. Niissä on juuri sopivasti huumoria, mutta sen lomassa myös vakavampiakin kohtia. Vampyyreiden luonteet ovat juuri sopivan erilaisia, osa on pehmoja ja osa koviksia, osa siltä väliltä, ja plussaa tuo myös se, etteivät ne ole aivan perusvampyyreiden kaltaisia.

Myös Celia Reesin Merirosvoja! on pakko sisällyttää tähän listaan. Nappasin sen puolivahingossa kirjakaupasta mukaani, ja onneksi tein niin. Juoni ei ehkä ole kaikkein omaperäisimpiä, mutta kirja on silti uskomattoman toimiva kokonaisuus. Henkilöt ja heidän välisensä suhteet olivat aitoja, enkä missään vaiheessa kohotellut kulmiani typerille, itsestäänselville käänteille. Kirjan loppu on myös (ei, sanat loppuvat kohta, pystyn ainoastaan toistelemaan ihanaa) erittäin kaunis. Ehdottomasti lukemisen arvoinen, vaikka ei edes merirosvoista välittäisikään.

Ja viimeisempänä muttei todellakaan vähäisimpänä ovat L.M. Montgomeryn Anna-kirjat. Ne ovat somia ja lämminhenkisiä, varsinkin Annan nuoruusvuodet, jossa Anna ei ole vielä muuttunut täydelliseksi. Ja ne maisemankuvailut ja Annan hillittömän pitkät puheenvuorot, kaikki ne sekaan ujutetut pikku vitsit ja yksityiskohdat... Annat ovat yksinkertaisia ja vähän naiiveja, mutta silti upeita.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 28, 2007, 21:47:14 kirjoittanut Igraine »
Tuli yö ja suuret tähdet, ja hemuli rakasti yhä puutarhaansa. Se oli suuri ja salaperäinen, siellä saattoi eksyä - mutta mitä siitä, siellähän oli koko ajan kotona.

Limetti

 • Ankeuttaja
Re: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #4 : Helmikuu 03, 2007, 15:33:08 »
Suosittelen J.R.R.Tolkienin Taru sormusten herrasta-kirjaa. Upea kerrontatyyli ja juoni.
Sitten Agatha Christien Kymmenen pientä neekeriä on loistava! Murhaajaa on niin älyttömän vaikea keksiä. :) Pidän muutenkin Agatha Christien kirjoitustyylistä, vaikka se välillä onkin vaikea.
Ja lopuksi melkein lempikirjani: Marianne Curleyn Muinainen taika. Aivan uskomaton fantasiakertomus taikuudesta, ajasta ja rakkaudessa, Marianne Curley todellakin osaa kuvailla tunteita uskomattoman hyvin. Kirja on kirjoitettu kahden ihmisen näkö- ja ajatuskulmasta.

Poissa Devia

 • Matami Toheloitsija
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Enkelipiru
  • Devia
 • Tupa: Tuvaton
Re: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #5 : Helmikuu 07, 2007, 14:49:42 »
Apuva!! Tää ei olekkaan helppo tehtävä, niitä on aika hirveesti. Nää on sekalaisessa järjestyksessä, ei ole mitään tiettyä järjestystä tai mitään.

Ensimmäinen kirjasarja mikä tulee mieleen on Prinsessapäiväkirjat, olen lukenut kaikki tähän asti suomeks ilmestyneet kirjat, niitä on siis tällä hetkellä seitsämän kirjaa. Järjestys kuuluu näin; Prinsessapäiväkirjat, Prinsessa parrasvaloissa, rakastunut prinsessa, prinsessa ja koko valtakunta, Prinsessa pukeutuu pinkkiin, prinsessatreenit, bileprinsessa. Näitäkin on vaikee laittaa oikeeseen järjestykseen, koska kaikki on hyviä. Kaikki sykähdytti todellakin. PP:t on kirjottanut Meg Cabot. En tiedä kirjailijan muita kirjoja, mutta jos joskus törmään niin ainakin harkitsen lukemista. Kirjat kertoo Mia Thermopoliksesta, joka saa tietää 14 vuotiaana olevansa pienen eurooppalaisen ruhtinaskunnan prinsessa ja tuleva hallitsija.

Sitteeen, Lumotun Metsän kronikat, kirjat jotka kertovan prinsessasta joka olisi halunnut tehdä kaikennäköistä "ritarien hommia". Cinnamon, lähti etsimään ensimmäisessä kirjassa lohikäärmettä ja niin hänestä tuli lohikäärme Kazulin prinsessa. Kirjailijaa en muista, ei ole mitään hajua. Kirjoja on neljä.

Enkeliakatemia-sarja on kanssa yksi suosikeistani. Annie Daltonin kirjoittamat kirjat kertovat Melanie nimisestä teinitytöstä joka kuolee heti 13 vuotissyntymäpäiväivänsä jälkeen. Melanie aloittaa kuolemansa jälkeen Enkeliakatemia nimisen enkelikoulun. Kirjoja on suomennettu neljä ja olen lukenut ne kaikki.

Sitten on paljon muita mutta ei ehdi kirjottaa muita mutta jos jaksan illalla tulla niin tulen lisäämään listaani.

Poissa Getorick

 • Haaveilija
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Ian <3
Re: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #6 : Helmikuu 07, 2007, 22:04:17 »
No niitä on lukemattomia hyviä mitä oon lukenu mutta tässä muutamia : )

Dan Brownin Enkelit ja Demonit tuli ekana mieleen. Kirjassa riittää reilusti ihmeteltävää, ja se miten tarkasti Brown on kuvaillut ne kaikki paikat! Hänen on täytynyt tehdä reilusti taustatyötäkin. Kyllä kyseisen kirjalijan Da Vinci-koodi on myös ihan kiva, mutta elokuva jotenkin latisti kirjaa.

Prinsessapäiväkirjat on kyllä tosi mahtavia. Oon lukenu nyt kaikki paitsi sen viimeisen Bileprinsessan, joka odottaa tuolla aloittamista. : D

Deborah Spungenin Nancyä ylistän kyllä. Kirja ja tarina on todella koskettava, ja se laittoi todella ajattelemaan minkälaisiakin ihmisiä on. Teksti sai omalla tavallaan melkein kyyneliin kun rupesi tarkasti miettimään. Suosittelen kaikille : ))

nyt ei kyllä tuu muita mieleen. tuun sit lisäilee jos tulee mielee : ))


//edit.   Niin siis sellainen kirja kuin Pahuus on todellakin mainitsemisen arvoinen. Toisaalta en kyllä suosittele heikkohermoisille, sillä joissakin kohdissa teksti on aika väkivaltaista ja sellasta. Kirja kertoo siis pojasta jonka isä hakkaa sitä jokapäivä.

//tulimpa taas tänne :) Noniin, siis pieni lisäys. Darren Shan-sarja on mielestäni mainio. Kertoo vampyyriksi tulevasta pojasta. Siinä on mukavasti kauhua mukana ja niin :)

Paahde-kirjassa kiehtoo jokin. Syytön poika joutuu 'pahojen poikien leirille'. Voi parkaa.

Vitsit. Oli vielä joku mielessä mutta, en kuollaksenikaan muista mikä : ((
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 31, 2007, 23:33:26 kirjoittanut noooraa »
Luonnevika.
Täytyy taistella.
Joskus voi myös taiteilla. Tai ainakin yrittää.

Poissa aapukka

 • Vuotislainen
Re: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #7 : Helmikuu 18, 2007, 12:53:30 »
Joku jo täällä mainitsikin Astrid Lindgrenin Veljeni Leijonanmieli. Aivan ihana kirja, josta en tosin muista paljon mitään, siitä kun on jo niin kauan kun sitä viimeksi luin. Pitää varmaan lainata taas kirjastosta se. Mutta alku on jäänyt mieleen. Se oli niin koskettavaa, kun Korpun veli kuolee Korpun vuoksi ja sitten eräänä päivänä hän lentää Korpun luokse kyyhkysenä. Korjatkaa jos olen väärässä, en muista tarkalleen..

Ja toinen on muistaakseni jonkun Tomin kirjoittama Keväällä isä sai siivet. Aivan uskomaton juoni, yllättäviä käänne kohtia ja kaikkea.. Suosittelen! Se on kirja, jota voi lukea sekä nuoremmat ja vanhemmat, se on aivan uskomaton!

Celythia

 • Ankeuttaja
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #8 : Helmikuu 23, 2007, 21:11:04 »
Lainaus
Ja toinen on muistaakseni jonkun Tomin kirjoittama Keväällä isä sai siivet
Tomi Kontio on kokonimi, ja kirjahan on Austraasia- sarjan ensimmäinen osa :) jatko-osat ovat Austraasian viimeiset lapset, ja Maan veli. Ainakin trilogian viimeinen osa on hiukan synkkämielisempi kuin ensimmäinen.

Kontio on myös kirjoittanut aivan ihanan runokokoelman Taivaan latvassa. Harvoin hullaannun mistään runoista, mutta Kontion vertaukset, metaforat ja avaruus-aihe iskivät totaalisesti; runot tuntuvat minusta enemmän pieniltä tarinoilta kuin runoudelta (Kontio harvemmin käyttää loppusointuja), ja runot ovat minusta kauniita, vaikkei niitä lähtisikään analysoimaan ja etsimään niistä "suurempaa piilotettua merkitystä".

Suurin osa runoista on surkuttelevia ja täynnä kaipausta sekä epätoivoa ja melkein kaikki niistä
on kirjoitettu minämuotoon. Tämä luo tunteen kuin runon puhuja käpertyisi itseensä ja kurjuuteensa pienenä ja mitättömänä suurta maailmankaikkeutta vastaan Jos sanoja jää pohtimaan vähäksi aikaa tarkemmin, sama tunne alkaa hiipiä myös omaan mieleen -varsinkin jos on hiukan alakuloisella ja masentuneella tuulella teosta lukiessa. Loistavaa syysiltojen lukemista siis ;)

Tolkienin, Paolinin, Colferin ja muiden suosikkikirjailijoideni teokset onkin jo mainittu, paitsi Stephenie Meyerin Houkutus ja sen jatko-osa New Moon (ilm. vasta englanniksi). Houkutus herätti minussa uinuvan romantikon, sillä kirja kertoo mahdottomasta rakkaudesta: vampyyri ja ihminen rakastuvat toisiinsa.

Tapahtumat sijoittuvat pieneen ja sumuiseen Forksin kylään. Edward kuuluu vampyyriperheeseen, joka on kieltäytynyt ihmisverestä ja elättää itsenä eläinten verellä. Bella muuttaa Forksiin isänsä luo, ja jo ensimmäisenä koulupäivänä tuntee outoa vetoa kalpeaan ja syrjäytyneeseen Edwardiin. Edwardkin tuntee uudenlaista vetoa Bellaa kohtaan, tuntuu kuin tytön veri laulaisi hänelle kuin seireeni...

Kirjan kerronta on todella kaunista, mitä nyt Bellan itsesäälikohtaukset ottavat päähän, ja Edward on todella jumalainen. Onhan kirja tavallaan "ällönromanttinenkin", mutta samalla nuorten -tai lähinnä Bellalle- vaarallinen rakkaustarina on jännittävää seurata. Ja ne kuvaukset -Meyer osaa kyllä kirjoittaa.
Tosin kirjan alku ei ole kamalan innostavaa luettavaa, mutta jos selviää siitä, niin...

New moonista vain sen verran, että se jatkaa siitä, mihin Houkuts jäi, Meyerin kirjoitustaito on yhä tallella :)Poissa Liberty

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • http://liberty.vuodatus.net
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #9 : Helmikuu 25, 2007, 12:10:25 »
Kirjan kerronta on todella kaunista, mitä nyt Bellan itsesäälikohtaukset ottavat päähän, ja Edward on todella jumalainen. Onhan kirja tavallaan "ällönromanttinenkin", mutta samalla nuorten -tai lähinnä Bellalle- vaarallinen rakkaustarina on jännittävää seurata. Ja ne kuvaukset -Meyer osaa kyllä kirjoittaa.
Tosin kirjan alku ei ole kamalan innostavaa luettavaa, mutta jos selviää siitä, niin...

Täytyy sanoa, että tällä hetkellä minunkin lempikirjani on Houkutus. Luin sen loppuun melkein yhdeltä istumalta. Oli vaikeaa laskea sitä käsistä edes hetkeksi. Tiedostin koko kirjan ajan kuinka äklöromanttinen se on ja kuinka täynnä sellaisia kliseitä, joita vihaan. Siltikään en vain voinut olla pitämättä kirjasta eikä se luultavasti olisikaan noussut suosikikseni ilman tuota äklöromanttisuutta ja pientä itsensä toistamista. Houkutus oli melkeinpä täydellinen (varmasti kirjailijan kaunis kirjoitustyyli sai minut unohtamaan kaikki kliseet) ja Edward oli, niin kuin edellinen kirjoittaja mainitsi, jumalainen. Miléna tätä kirjaa minulle aikoinaan suositteli ja en kyllä odottanut mitään näin hienoa, mutta niin siinä vain kävi, menetin minäkin sydämeni vampyyritarinalle. Toivon pian saavani käsiini tuon jatko-osan, New Moonin.
You are everything I want 'cause you are everything I'm not.

Uuvat

 • Ankeuttaja
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #10 : Helmikuu 25, 2007, 17:07:13 »
Olen tosi huono vastaamaan "lempi-"-kysymyksiin, mutta yritetään :)

Lempifantasiakirjani on varmaan Michael Enden Tarina vailla loppua, jossa tykkään todella paljon asioiden nivoutumisesta yhteen ja kaikista yksityiskohdista ja ylipäänsä mielikuvituksesta. Kirjan vihreä ja punainen fontti on omiaan erottamaan kirjan muista :D Tolkienin Hobitti on myös ihana, hauska ja sympaattinen. Taru sormusten herrastakin on tullut luettua, mutta en ihan lempikirjakseni kyllä voi sitä sanoa, vaikka mieli tekisikin. Liian...massiivinen (eikä siis vain kokonsa puolesta).

Lastenkirjoista (joita nyt ei sentään niin paljon tule luettua, kuin tämä kappale saattaa antaa ymmärtää) ylitse muiden nousevat Pikku prinssi, siihen ei kyllästy koskaan, ja Roald Dahlin kirjat...ihmeellistä, kuinka samassa kohtaa tarinaa voi olla niin laaja tunneskaala. Matilda täytyy ainakin sanoa esimerkkinä.

Muunlaisista kirjoista lemppareitani ovat Agatha Christien romaanit niiden yksinkertaisen nerouden takia, Dan Brownin Da Vinci -koodi sen tunnelman ja historian vuoksi. Paahde-kirjassa on oiva juoni, en oikein osaa selittää mikä kirjassa sykähdyttää. Se Jokin siinä vaan on. Ai niin, ja Sieppari ruispellossa on myös mainittava. Kovan pintansa alla kauniin koskettava tarina.

Onhan näitä vaikka mitä, tuossa vähän aikaa sitten luin Peter Høegin Rajatapaukset, mikä on henkilöiltään ja tarinaltaan mieleenpainuva, surullinen ja karun todellinen kertomus Tanskan 70-luvun koululaitoksesta...pisti todella ajattelemaan. Suosittelen lämpimästi :)

Montamontamonta hyvää ja parempaa kirjaa jäi varmasti pois. Pidän todella paljon suurimmasta osasta, lähes kaikista kirjoista, jotka luen <3

Luna

 • Ankeuttaja
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #11 : Helmikuu 27, 2007, 14:56:31 »
Ensimmäisenä mainittakoon Henna-Riikka Romun Elämänviiva. Olen lukenut sen lähestulkoon kymmenen kertaa ja jokaisella kerralla se saa minut ajattelemaan ja miettimään, miksi maailma on tällainen. Pidin erityisesti kirjoitustyylistä. Se on erittäin maalailevaa ja tuntuu menevän todella syvälle päähenkilöiden mieleen. En yleensä pidä hirveästi nuortenkirjoista, mutta tämä kirja tekee vahvan poikkeuksen.

Koska olen lukenut fantasiakirjoja kaikista kirjoista eniten, niistä löytyykin sitten vaikka mitä. Peter S. Beaglen Viimeinen yksisarvinen on varsinkin kolahtanut minuun. Se kertoo nimensä mukaisesti yksisarvisesta, joka pelkää olevansa viimeinen lajissaan maan päällä. Kaunis on se sana, jolla kuvailla tätä kirjaa. Robin Hobbin Näkijän taru - trilogia ja Lordi Kultainen - trilogia ovat myös mainitsemisen arvoisia. Pidän todella paljon fantasiamaisesta juonesta, johon liittyy paljon juonittelua, kuninkaita ja linnoja. Nuo ovat siltä kannalta katsottuna täydellisiä kirjoja.

Vielä muutamina mainittakoon Arthur Goldenin Geishan muistelmat ja Torey Haydenin Tiikerin lapsi. Geishan muistelmat on uskomattoman kaunis kirja, vetää helposti vertoja siitä tehdylle elokuvalle. Torey Haydenin kirjoittama Tiikerin lapsi on muistaakseni tositapahtumiin perustuva. Torey Hayden on ammatiltaan terapeutti ja erityisopettaja, ja Tiikerin lapsi kertoo yhdestä erityisen vaikeasta tapauksesta hänen uransa aikana.

Monta jäi minultakin pois, koska minä pidän kirjoista ja kiinnyn aina vähäksi aikaa siihen kirjaan, mitä olen sillä hetkellä lukemassa. Mutta nuo mainitsemani ovat jääneet ehdottomasti mieleeni. Suosittelen niitä erittäin paljon.

McAny

 • Ankeuttaja
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #12 : Helmikuu 27, 2007, 15:49:07 »
Luulette varmaan nyt iäkseni jotain 9-vuotiasta kun kerron lempikirjani(tai oikeastaan sarjan), mutta en ole. Lempikirjani/sarjani on siis Rakas nuija päiväkirja. Ja häpeäkseni en muista kirjailijaa... Vaikka nuo ovatkin aika lapsekkaita, kun on vähän tekstiä, ehkä vain vähän yli 100 sivua, kuvia ja teksti isolla, niin pidän noista silti kovasti. (Toki osaan ja tykkään lukea paaljon pidempiäkin kirjoja, kuten nyt Harry Potterit tunnetusti ovat.) Aluksi, kun luin sarjan ensimmäisen kirjan - tai oikeastaan olin vasta aloittamassa sen lukemista - ajattelin, että eipä ole kovin hääppöinen, kun en ollut vielä kunnolla tutustunut siihen. Päätin kuitenkin lukea ja huomasinkin, että se onkin oikein mahtava ja hauska. Luin hiljattain sarjan toisenkin osan, ja ykkösen uudestaan sekä sen toisen uudestaan. Minulla ei ole vielä muita sarjan osia, jos niitä on edes. Ja miksi sitten pidän sarjasta? Niissä kirjoitetaan hauskasti (tai oikeastaan kirjan "päähenkilö" minä-muodossa, päiväkirjamaisesti, kuten nimikin kertoo), käytetään hassuja/hauskoja kuvauksia, jotka saavat nauramaan, mielikuvituksella leikitellään ja kirjan henkilön tavallisistakin päivistä on saatu mielenkiintoisen kuuloisia vähän sitä mielikuvitusta käyttämällä. Tulipas sekava selostus, mutta en osannut paremminkaan arvostella.

Poissa Larten

 • Anarkisti tarhatäti
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: Nimbuspumpkin12006
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #13 : Toukokuu 18, 2007, 17:44:46 »
Pidän suuresti kirjoista, mutta Väinö Linnan Tuntematon sotilas on ehdottomasti ylitse muiden. Äidinkielen opettajani hehkutti kirjaa niin suuresti, että en voinut olla lainaamatta sitä kirjastosta. Odotin tylsää, huonolla murteella kirjoitettua orjallista sotaopusta - mutta mitä löysinkään? Hienosti kerrotun, todentuntuisen kirjan, jonka kansien väliin on saatu upeasti tiivistettynä jatkosodan tapahtumat.
Vaikutuin siitä, kuinka pystyin kuvittelemaan sotilaiden epätoivon, nälän ja väsymyksen. Kirja eteni sopivalla vauhdilla, ja murteet puheessa elävöittivät (onko se edes sana?) kirjaa mukavasti. Aihe on kirjassa tärkeä, eikä sota ole ollut niin kevyttä, että kirjaa voisi itkemättä lukea (itse itkin jo ensimmäisen kuoleman aikana).

Ihastuin todella kirjan hahmoihin, etenkin korpraali Vanhalaan, jonka kikatus alkoi naurattaa kirjan vakavimmissakin kohdissa. Antero Rokka - josta moni muukin tuntuu pitävän - on ihanan puhelias ja jämäkkä, ja miehen piittaamattomuus kurista teki hauskasti vaikutuksen. Nyt kuitenkin Lehto on tehnyt minuun suurimman vaikutuksen, hän on jotenkin niin tyly, että voin samaistua häneen. Lempihahmoni nykyään, siis.

Minun oli pakko ostaa kirja itselleni, sillä en voisi kuvitellakkaan että pystyisin palauttamaan kirjaston kirjaa ilman, että se jäisi kuitenkin itselleni. Olen lukenut sen vasta kerran, mutta varmasti pian luen sen kyllä uudestaan.
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 04, 2008, 14:26:55 kirjoittanut Larten »
Jos sanon että taivas on musta
se on niin musta kuin tahdon sen olevan ja
jos sanon että maailma ei pyöri
se ei silloin pyöri, jumalauta

Tall Tales

 • Ankeuttaja
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #14 : Kesäkuu 12, 2007, 20:01:29 »
Myönnän myös rakastavani Tolkienin Taru Sormusten herrasta-kirjaa, jonka juoni on kyllä niin uskomattoman upea. Parempaa fantasiaa saa etsiä ja hakemalla.
Sitten Anne Ricen kirjoittama vampyyrikirjasarja Veren vangit, jolla on joitain jatko-osiakin. En ole tuota kirja alukenut ihan loppuun saakka, kun joku kerkesi tekmään kirjasta varauksen en voinut uusia lainaani, mutta lähes loppuun luin kuitenkin. Aivan mahtava kirja, ja jatko-osatkin ovat kuulemma erinomaisia.
Sitten Terry Pratchett:in kirjoittamat nuorten/lasten kirjat. Ihania, ihania fantasiakirjoja, joiden huumorille on vaikea vetää vertoja.

Poissa Yöfani

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #15 : Kesäkuu 14, 2007, 14:27:23 »
Tuli ensin mieleen juuri lukemani Lohikäärmeen prinsessa ,joka aloittaa sarjan lumotun metsän kronikat.Kirjassa Cimorenesta tulee lohikäärme Karutzin(oliko se niin?)prinsessa.Cimorene tekee Kazulille ruokaa,siivoa hänen luoliaan,häätää hänet pelastamaan tulleita ritareita ja tutkii velhojen kavalia juonia.Devia mainitsikin jo lumotun metsän kronikoista,mutta kuitenkin......

Muokss: Nyt kun tarkemmin ajattelen, niin Lohikäärmeen prinsessa oli kyllä mahtava ja hyvä kirja,jossa oli paljon erilaisia mielikuvituksellisia seikkoja, mutta ehkä sen voittaa kuitenkin Näkijän tytär, joka aloittaa Näkijän kirjat-kirjasarjan. Kirjassa on kuvailtu hyvin kaikki ja tapahtumat ovat aitoja. Varsinkin lohikäärmeet ja muut eläimet oli kuvailtu niin ihanan aidosti.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 2008, 15:50:21 kirjoittanut Yöfani »

umina

 • Ankeuttaja
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #16 : Kesäkuu 15, 2007, 21:10:07 »
Olen lukenut niin monta hienoa kirjaa, etten parasta osaa niiden joukosta valita, joten luettelen niistä parhaimmat.
Kaikki varmaan tietävät Tolkienin Taru Sormusten herrasta-kirjan. Erityisesti tässä kirjassa olen ihastunut juoneen, jota parempaa saa hakea, ja "maailma" joka on täydelliseti suunniteltu jne.
Myös L.M.Montogomeryn Anna ja Runotyttö kirjat ovat hyvin hauskaa luettavaa, vaikkakin joskus itkettävää.
Charlotte Bronten Kotiopettajattaren romaani on kerrassaan loistava kirja, ja mitä mielenkiintoisempaa luettavaa. Paljon rakkautta tästä kirjasta löytyy.
Emily Bronten Humiseva harju. Suorastaan rakastan tätä. Ihana "jännittävä" juoni, johon uppoaa.
Jostein Gaarderin Sofian maailma jota lukiessaan saa miettiä. Minulta kaipasi hermoja jaksaa lukea kirja kokonaan, jotkut kohdat olivat minulle hieman tylsiä (olin kovin pieni kun luin), eikä kirja ole mitään maailman helpointa luettavaa.

Taskis

 • Ankeuttaja
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #17 : Kesäkuu 16, 2007, 23:43:55 »
Maailma on upeita kirjoja täynnä, joten valinta on vaikeaa.
Yksi ehdottomista lempikirjoistani on Mika Waltarin Sinuhe egyptiläinen. Uskomattoman koskettava tarina ja kiehtovaa historian nippelitietoa. Lukiessa aina unohdan Sinuhen olevan "vain" Waltarin kehittämä hahmo, kerronta tuntuu niin todelliselta.
Tolkienin Silmarillion on mielestäni upein fantasiakirja, jota vain kuvitella voi. Kauniin filosofista kerrontaa ja ihmeellinen uusi maailma. Tosin tunnustan, että 1. lukukerta oli aika tuskaa, mutta kun tarinaan pääsee sisälle niin... Vau.
Mainittakoon vielä Tove Janssonin Muumipappa ja meri. Ei todellakaan mikään lastenkirja, vaikka joku teokseen tutustumaton niin voisi väittää! Lapsena myrskyt ja Mörkö tuntuivat pelkiltä jännittäviltä seikkailuilta, mutta nyt vanhempana on oppinut huomaamaan Janssonin herkän tavan kuvata vertauskuvin kasvua lapsesta aikuiseksi ja sopeutumista uusiin elämäntilanteisiin vaikeuksien kautta.

Pailu

 • Ankeuttaja
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #18 : Kesäkuu 17, 2007, 22:09:23 »
En ole mikään lukuhirmu, mutta mitä nyt sitten luenkin niin fantasia ja seikkailut menee.

Suosikkini on ehdottomasti Celia Rees - Merirosvoja!
~Se on sopivan paksu ja se on tietenkin erittäin hyvä asia! ;)
Kirja on kokonaisuudessaan aivan loistava; selkeää tekstiä, mielenkiintoinen aihe, hyvät kuvaukset, juoni on selkeä jne...
Kirja tempaa mukaansa heti takakannesta, sillä se on mukavan "arvoituksellinen", eikä kukaan varmasti tahdo jättää tämän kirjan lukemista vain takakanteen!
Yleensä historialliset kirjat ovat mielestäni tylsiä, mutta tästä on onnistuttu tekemään erinomainen mielikuvituksen ja sopivan pitkän kerronnan ansiosta. Sopivan pitkällä kerronnalla tarkoitan, että liian pieniin yksityiskohtiin ei ole kiinnitetty huomiota, mutta tärkeitä ja sopivan mielenkiintoisia pikkuseikkoja on mukana. Kirjaan pääsee helposti mukaan ja paikatkin voi kuvitella helposti kirjan avulla.
Suosittelen, sillä olen lukenut sen jo moneen kertaan! :>

Astrid Lingren - Ronja Ryövärin tytär
~Aivan ihana juoni ja kirja!
Selkeää tekstiä (aina pakko mainita), sekä päähenkilöksi valittu aivan ihana pikkutyttö Ronja :) Tässä myös kerronta on selkeää ja on selvästi helpompi kirja kuin tuo Merirosvoja!. Tapahtumapaikka-alueiden käsitystä helpottaa kartta kirjan sisäkansissa, ja se kyllä melestäni on hyvin oivallettu juttu!
Mitäs muuta... :D Noh, suosittelen ja kirjaa on helppo tulkita!

Stan

 • Ankeuttaja
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #19 : Kesäkuu 20, 2007, 16:21:49 »
Pottereiden lisäksi on mulla tietenkin melko paljon suosikki kirjoja. No Tolkienin Taru Sormusten Herrasta ja Hobitti ovat aivan käsittämättömän hyviä kirjoja. Se Tolkienin itse luoma maailma on täynnä kaikenmoista juttua. ne kaikki hahmot, paikat ja se huikee tarina minkä ympärille kaikki punoutuu.
Eikä pidä unohtaa Tokienin melko lyhkästä satukirjaa Roverandom (tunnetaan ehkä myös nimellä Kuukoira). Ihana pien tarina lelukoirasta joka muuttu oikeaksi koiraksi. Semmosta kevyttä lukemistä :)

Sitten tietty Cornelia Funken Mustesydän. Todella hieno tarina tytöstä jonka äiti on kadonnut kirjan sisään ja samalla tuonut kirjasta oikeaan maailmaan henkilöitä. upea. Mustesydämmelle on myös jatkoa, kirja Musteloitsu. Itse en ole sitä vielä kerennyt lukea, mutta uskoisin sen olevan melko hyvä.

C.S Lewisin Narnia kirjat on minusta myös ihan kivoja. Joululahjaksi sain joskus semmosen jossa on ne kaikki ja tykästyin heti. Teksti on helppoa ja tarina on aika satumainen ja helposti tajuttavissa. kannattaa lukea.

Myös S.E Hintonin Me kolme ja jengi on hyvä kirja vaikka luulin sitä alussa todella tylsäksi. Kirja on aika surullinen ja joissain kohin melko "raaka".
Kumminkin kannatan tämänkin lukemista.
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 11, 2008, 21:06:38 kirjoittanut Stan »

Poissa Browey

 • Vuotislainen
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #20 : Syyskuu 07, 2007, 20:48:51 »
Ensinnäkin minun on mainittava eräs mahtava teos jonka todella monet ovat jo kertoneet kuuluvan lempikirjojensa joukkoon: J.R.R. Tolkienin Taru Sormusten herrasta –trilogia. Sen jännittävä ja mukaansatempaava juoni on todella upeasti suunniteltu, ja pidän Tolkienin todella rajusti vaihtelevasta kirjoitustyylistä: välillä trilogian tunnelma on todella dramaattinen, toisinaan mukavan humoristinen. Kirjan sanoma – se, kuinka kaikkien pienimmät ja tuntemattomimmat – ne joista kukaan ei ollut ennen kovin paljoa välittänyt – voivat ratkaista hyvien ja pahojen välisen suuren ja armottoman sodan – on todella hieno. Välillä teksti on todella uuvuttavaa ja raskasta luettavaa, mutta siitä huolimatta Taru Sormusten herrasta on todella hyvä kirja: se on lopetus Hobitissa alkunsa saaneelle tarinalle, josta on muodostunut vuosien varrella rakas monille ihmisille ympäri maailmaa – myös minulle. En ole lukenut kyseistä teosta muutamaan vuoteen, mutta se on edelleen lempikirjojani – siitäkin huolimatta, että huomasin vastikään pitäväni itse kirjaa enemmän Peter Jacksonin sen pohjalta ohjaamista elokuvista.

Agatha Christien koko tuotanto, etenkin Kymmenen pientä neekeripoikaa, lukeutuvat myös lempikirjojeni kastiin. Mielestäni on mieletöntä, kuinka Christien 1900-luvun alkupuoliskolla kirjoitetut kirjat voivat olla niin jännittäviä vieläkin, vaikka niiden kirjoittamisesta on kulunut jo reilusti aikaa. Tolkien sijoitti fantasiateoksensa itse kehittelemäänsä maailmaan, mutta Christie paikkaan jossa elämme edelleen ja jossa olemme aina eläneet. Christien kirjojen ajattomuus – se mikä saa lukemaan niitä edelleen – on oiva osoitus hänen taidoistaan kirjoittajana ja tarinankertojana. Hänen romaaninsa eivät ole tylsiä hetkeäkään, koska teksti keskittyy koko ajan juoneen: se on mielestäni toisaalta hieman harmillista, koska romaanien henkilöhahmojen kuvailu jäi lukijan mielikuvituksen varaan. On hienoa, ettei hän käyttänyt sivukaupalla aikaa henkilöiden luonteiden kuvaamiseen, mutta sen takia ainoastaan henkilöiden teot puhuvat heidän luonteensa puolesta ja niihin samaistuminen on todella vaikeaa. Toisaalta ymmärrän niitä, jotka lukevat Christien dekkareita nauttiakseen jännittävästä tarinasta, eivätkä saadakseen syvempää kuvaa hahmoista.

Donna Leon on Italiassa asuva yhdysvaltalainen kirjailija, joka omaa mielestäni todella kauniin kirjoitustyylin ja osaa luoda jännittäviä, aidontuntuisia romaaneja. Hänen teoksensa ovat äärimmäisen realistisia, mikä on mielestäni on yksi Leonin vahvuuksista kirjoittajana. Hänen kirjoittamiensa kirjojen juonet ovat paitsi jännittäviä, mutta toisin kuin Christien romaanien kohdalla, myös uskottavia, mitä lisää muun muassa Leonin tapa kuvailla Brunettin perheen arkielämää. Olen lukenut muutaman Leonin kirjoittaman kirjan, ja aion lukea niitä lisää aina ehtiessäni, mutta toistaiseksi lukemistani Donna Leonin kirjoittamista kirjoista suosikkini on Sokea rakkaus. Muita suosikkikirjojani edellä mainittujen lisäksi ovat luonnollisesti Harry Potter –sarja Deathly Hallows parhaana kirjanaan ja Dan Brownin romaanit, joista paras on mielestäni Enkelit ja demonit.

Poissa Xanie

 • hymyilevä huomispäivä
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • *reps*
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #21 : Syyskuu 16, 2007, 11:10:38 »
Vaikea tehtävä sanoa varmasti, mikä on lempikirjani, kun niitä on niin monta. Toisaalta, kun alan miettimään, niin ei se ehkä sittenkään niin vaikea tehtävä ole..  Lemppari kirjani on ehdottomasti klassikko, Charles Dickensin Oliver Twist. Se on erittäin koskettava tarina siitä, kuinka pieni Oliver parka joutuu kärsimään kovasti ja kuinka kohtalo (tai mikälie) riepottelee häntä piakasta toiseen. Loppu on kuitenkin Oliverin kannalta suht onnellinen.  Ensimmäisen kerran luin kirjan olesani 8 luokalla. Silloin se oli ehkä pienelle mielelleni liian vaikea, mutta uuden lukemisen jälkeen ihastuin siihen kovasti. (Ehkä uudelleen lukemisessani auttoi se, että tiedn historiasta enemmän ja pystyin ymmärtämään tapahtumia sitä kautta paremmin).

Ja sitten Paahde-kirja on myös hyvä. Vaikka siinä ei ole mitään kovin erikoista juonta, silti se on erittäin mukaansa tempaava.
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
En ole ihan varma, onko tuo spoilaavaa, mutta... varmuuden vuoksi, jos joku ei halua tietää...

Sitten muita hyviä kirjoja on Narnia, ja Agatha Christien kymmenen pientä neekeripoikaa, ja monet monet monet muut. (Pottereitahan ei saanut mainita)

~Xanie

muoksmuoks. Kuinka saatoinkaan unohtaa yhden kirjan, jonka olen monen monituista kertaa lukenut läpi?? Jonathan Strange ja Herra Norrel. Kirjassa on taikuutta ja aivan mahtava juoni. Englannissa on kaksi suurta maagikkoa, ensin toinen on toisen oppipoika, mutta pian heistä tulee kilpailijoita ja lopussa he ymmärtävät virheensä. Sijoittuu Napoleonin aikoihin, Maagikot auttavat Britanniaa sodassa. Aivan uskomattoman mahtava kirja, kannattaa lukea. (Ja anteeksi tällainen ihkutus. Ei kuulu normaalisti tyyliini)
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 09, 2007, 17:16:34 kirjoittanut Xanie »
Kun ystäväsi katselevat sinua hyppäämässä laskuvarjolla joka ei aukea, voisi olla hauska temppu, jos esittäisit vaikkapa uintiliikkeitä.
Avasta kiitos Seatearille!
Tee päivän hyvä työ: www.freerice.com

Poissa Kay

 • Ikuisesti lapsi
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #22 : Syyskuu 17, 2007, 17:45:10 »
Lempikirja? Katsotaanpa..

Ensinnäkin Lassie palaa kotiin.Aivan ihana
 Tässä kirjassa kuvataan hyvin tätä koiran uskollisuutta(miksei nyt eläimen yleensäkin), miten se tahtoo aina tehdä isännälleen mieliksi. Jos tehtäviin kuuluu mennä isäntää  vastaan koululle jokapäivä,koira myös menee.
 Vaikka tarina onkin hieman epäuskottava, on tämä niin koskettava, että sen voi helposti antaa anteeksi. Kirja ei ole myöskään liian pitkä, vaan sen jaksaa lukea loppuun saakka, juoni kun on niin mahdottoman tapahtumarikas. Ihan ihmishahmoistakin on tehty sympaattisia, ennen kaikkea inhimillisiä. Hahmoihin on todella helppo samaistua, vaikka eletäänkin aikaa joskus 30vuotta sitten. Itse asiassa, plussaa juuri siitä, että ei eletä nykyaikaa- minä sitten rakastan vanhanaikaisia kirjoja.

Kailey
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 24, 2007, 19:41:38 kirjoittanut Kailey »
Just remember in the winter far beneath the bitter snows. Lies the seed that with the sun's love in the spring becomes the Rose.
LOMALLA

floora

 • Ankeuttaja
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #23 : Syyskuu 20, 2007, 19:56:36 »
No hö.. Jos sais sanoo, sanoisin Harry Potter ja Feeniksin kilta, mutta kun ei... :)
Niin sitten tota... Tuija Lehtisen Laura-sarjan kirjat on hyviä<3
Niistä erityisesti Laura, sua kaipaan.

Kirjasta hyvän tekee se, kun se käsittelee nuorten ongelmia mun mielestä ainakin oikein. Ja
muutenkin se on aivan ihana.
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Tykkään tottakai paaljon paaaljon muistakin kirjoista, tämä vain on
iskenyt :D Ja sitä voi lukea ongelmitta vaikkapa joka viikko uudestaan.
 
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 28, 2009, 00:47:28 kirjoittanut Bonnie »

viuhpiipore

 • Ankeuttaja
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #24 : Syyskuu 24, 2007, 18:02:41 »
Ehdottomasti Stephen Kingin Musta Torni -sarja, joista lempikirjaksi nousee neljäs osa Velho.
Musta Torni -sarjahan kertoo revolverimies Rolandin matkasta Keskimaailmasta Mustan Tornin luo. Velhossa, joka on siis sarjan neljäs osa, Roland kertoo matkalla poimimilleen ystävilleen lapsuudestaan ja elämästään, kun hän oli nuori. Mukavaa seikkailua ja romantiikkaa, siis :D

punainennikkumatti

 • Ankeuttaja
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #25 : Syyskuu 30, 2007, 19:31:56 »
Oma luettelonu on kutakuinkin tällä hetkellä tällainen:
Ketä kiinnostaa Rakastan Adolfssonin elämänfilosofiaa, kirjasta tuli melkein raamattuni, kun opin kolmannella lukukerralla näkemään rivien väliin, joista löytyy ainakin kuudes ulottuvuus.
Insomnia Kingiä luen minäkin, kyllä vain... olen tosin ks. kirjan toisessa luvussa, mutta kovaa vauhtia menossa suosikki listalle.
Narnia Kerrassaan mukaansa tenpaisevaa viihdettä näin myöhemmällä iällä. Arvostan suuresti Lewisin kirjoitustyyliä ja rakastan hänen mielikuvitustaan.
Peppi Pitkätossu ja Vaahteramäen Eemeli Ihan ehdottomia kestosuosikkeja olleet aina. Osaan ne melkein ulkoa, mutta edes se ei vie hohtoa pois näiltä Astridin luomilta ihanuuksilta. <3

Poissa Zenzibar

 • Pelastaja katsoi profiiliaan ja läikytti teetä pöydälle
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • kesäinen-eskapisti-merirosvo-jedi-söpö-skotti
  • Home sweet home
 • Pottermore: BloodNight6399
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #26 : Syyskuu 30, 2007, 21:33:33 »
(Olen tainnut kirjoittaa siihen ensimmäiseenkin versioon, en tosin muista sitä :S Toivottavasti en, ja vaikka olisinkin, tämä on varmaankin muuttunut)

Ehdottomasti suosikkeihini kuuluu Johnny Deppin elämänkerta (toivottaavsti ne lasketaan xD) J. Robb oli kirjoittanut kyseisen opuksen ja Depp fanina tartuin tilaisuuteen. kirja antoi aivan uudenlaisen näkökannan niin johnny Deppiin, kuin tämän elokuviinkin. Sain ns. 'sisäpiirin tietoa' Johnnyn elämästä ja siitä mitä kulissien takana tapahtui. Kirja oli todella loistava ja kävisi melkein romaanista. HIenot kuvat kolmessa kirjan kohdassa kruunasivat koko kirjan. Kaikille Depp faneille suosittelen lämpimästi!

Darren Shan -sarja on myöskin löytänyt tiensä sydämeeni. Vampyyrit kuuluvat lempitaruolentoihini, joten oli aivan oikeutettua, että nämä kirjat pääsisivät mukaan lempikijrojeni listaan. Tairnassa on juuri sopivasti jännitystä, huumoria ja rippusen romantiikkaakin löytyy ainakin yhdestä kirjasta ;)
Hahmona Darren Shan on mielenkiintoinen poika, josta tulee vampyyri, pelastaakseen parhaan toverinsa. Darrenilla on rohkeutta ja myöskin taitoja. Drannein opettaja Crepsley, on lempihahmoni ja oransseine hiuksineen todella mielenkintoinen. Suosittelen lukemaan!

Aikavartio -trilogia! Aivan ihana sarja, johon jää koukkuun pari ensimäistä lukua luettuaan. Otin kirjan sattumanvaraisesti kirjaston hyllyltä. Aluksi tuntui, että mikähän tämäkin mukamas on olevinaan, kunnes paljastui, että kirja on mitä mielenkiintoisin tarina! Fantasiaa on riittämiin, eikä jännitystä ja romantiikkaakaan puutu. Erittäin hienosti kirjoitettu trilogia ja loppui aivan liian pian. Suosittelen.

Viimeisinpänä, vaan ei TODELLAKAAN vähäisinpänä suosittelen lukemaan Diana Gabaldonin kirjoja. Hän kirjoittaa sarjaa, jonka ensimmäinen osa kulkee nimellä Muukalainen. Toinen osa löytyy nimellä Sudenkorento ja kolmas kantaa kansissaan Matkantekijän siluettia. Niitä on enemmänkin, mutta itse tiedän vasta nuo kolme, kolmatta en ole ehtinyt vielä lukemaan.
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
Romantiikkaa ja jännitystä luvassa kaikille kiinnostuneille. Suosittelen!

Siinäpä niitä,
Zenz
"You're only given a little spark of madness. You mustn't lose it." -Robin Williams

Poissa Ginger

 • Tyy
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Melko yksinkertainen
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #27 : Lokakuu 01, 2007, 20:37:56 »
(kuten Zenz, olen saattanut kirjoittaa lempikirja ykköseen, joskaan en mene siitä takuuseen, mutta anyhow, maku on muuttunut)

Minun on huisin vaikea lähteä erittelemään yhtä kirjaa ylitse muiden, joten onneksi täällä saa höpistä useammasta opuksesta. Taaperosta asti olen kirjoja ahminut, joskin siinä yläasteen lopulla lukuinto hieman lopahti, enkä lukiossa tainut lukea kuin muutaman sellaisen kirjan vapaa-ajallani, mikä ei ollut niitä ns. äidinkielen pakollisia kirjoja. Nyt olen yrittänyt parantaa tapani ja olenkin lueskellut teoksia, jotka lukiossa jätin koskemattomiksi koska "ei ollut aikaa".

Näistä vihdoin selatuista sivuista voisikin sitten nimetä erään mielikirjani elikkäs Oscar Wilde - Dorian Grayn muotokuva. En tiedä onko kirja itsessään niin über-loistelias, mutta minä olen aivan yksiselitteisesti Oscar Wilden filosofoinnin fani ja Gray suorastaan pursuilee sitä kaikkea. Esim, allekirjoitukseni lause on Dorian Grayn alkupuheesta joka siis on aivan _mieletön_. Tiivistettynähän DGM kertoo nuoresta, kauniista, turmeltumattomasta Dorianista, josta maalataan upea muotokuva (ylläri) ja hän toivoo, että voisi aina säilyä yhtä kauniina kuin mitä on nyt, kun taas muotokuva kärsisi ja vanhenisi hänen puolestaan...

Jos romantiikan puolelle mennään, niin sitten minun pitää mainita ihana, ihana Emily Brontë - Humiseva Harju. Luin kirjan aikanani yläasteella ja rakastuin siihen silloin. Missään välissä en sitä ole ehtinyt kokonaan uudelleen lukea, mutta tarkoitus olisi, ostinhan opuksen viime kesänä ihan omaksi. Mielestäni Humiseva Harju kuvaa todella hyvin rakkauden karukkoista puolta ja pidänkin sitä tarinallisesti/juonellisesti sekä henkilöhahmojen kannalta paljon parempana kuin Shaken Romeo ja Julia -näytelmää, joka minusta on selkeästi yliarvostettu rakkaustarinana.

Jukka Parkkinen - Suvi Kinos -trilogia oli pitkän aikaa mustalla listallani. Huonot muistot juontavat juurensa aina ala-asteen kakkosluokalle, kun opettaja pisti meidät lukemaan Suvi Kinoksen seitsemän enoa. Härrekyyt, se oli ainakin minulle hurjan vaikea kirja (koska en tod. lukeutunut niihin ihmelapsiin, jotka jo silloin imuiroivat Sormusten herraa) ja tuskastuin, kun meidän piti sitten yläasteella lukea osa 2, Suvi Kinos ja puuttuva rengas. Yllätyin, miten hauska kirja olikaan ja aivan vapaaehtoisesti imuroin myös Suvi Kinos ja elämän eväät -niteen. Myöhemmin sain ystikseltä joululahjaksi tuon ensimmäisen Suvi Kinoksen, jonka hyvillä mielin luin läpi ja totesin, että se oli mainiota, hauskaa, monisyistä luettavaa 14-vuotiaalle. Enkä mielelläni ainakaan työntäisi sitä alle neljäsluokkalaisen kouraan ja olettaisi, että nämä viihtyisivät kirjan parissa.

Pakko tähän väliin tunkea Tomi Kontio - Keväällä isä sai siivet, joka on todella kaunis isojen lapsien kirja. Tämäkin pitäisi selata uudelleen. Jatko-osia en ole hennonnut lukea, koska minusta kirjan tarina on hyvä sellaisenaan. Jos jostain minulle on tämän kirjan suhteen jäänyt paha maku suuhun, niin sitten siitä, että kirjassa lapset puhuvat rakastamisesta ja kyynikkona kuitenkin olen sitä mieltä, etteivät lapset ymmärrä sanan merkitystä siinä mielessä.

Ja sitten päästäänkin luultavasti siihen melkeimpä suosikkikirjaani, Janet Fitch - Valkoinen oleanteri. Luin tämän ensimmäisen kerran lukion ykkösellä ja nyt uudelleen vähän aikaa sitten. VO:n kieli saa haukkomaan henkeään ja sen kertoma sijaisperheissä kiertävän lapsen/nuoren aikuisen tarina on todella... maailmankatsomusta mullistava. Jos minun pitää joku kirja nimetä, joka on omaan kirjoitustyyliini ainakin jollain tavalla vaikuttanut (tai saanut haluamaan, että se vaikuttaisi), niin se on sitten tämä. Yksinkertaisesti upea!
Those who don't believe in magic will never find it.
~ Roald Dahl ~
Ikuisuusprojekti

Poissa greenie

 • junkie
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • I think I'm a banana tree.
  • Last.fm-profiilini
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #28 : Lokakuu 01, 2007, 22:06:07 »
Ekana tuli mieleen Anthony Kiedis - Aripikudos. Aivan mahtava kirja, elämänkertahan tämä on. Anthonyn elämä on ollu aika mielenkiintosta, ei oo ihmekään, kun on tullut tän herran elämäntarinasta elokuvatarjouksiakin. Sivuja tässä on paljon, mut lukemiseen ei jotenkin mene kauheesti aikaa, johtuu varmaan siitä, että on niin mielenkiintonen kirja, suorastaan koukuttava. Sillon, kun luin, olin koku ajan nenä kiinni kirjassa, syödessä, dataillessa, vessassa...jne. Ihanan vitsikkäästi ja innostavasti kirjotettu, erityisesti on jääny "Syö ja säntää"-tekniikka mieleen :D Pitäs varmaan joskus kokeilla, veli mukaan niin hyvin menee.

Muita superhyviä kirjoja ovat mm. Paahde, Beijing beibi, Behind The Sun ja Anne Frankin päiväkirja.
Well heroin, heroin
And cocaine, cocaine
I loved them both

Poissa Vela

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #29 : Lokakuu 02, 2007, 11:09:05 »
Charlotte Brontën Kotiopettajattaren romaani - ehdottomasti. Rakastuin kirjaan heti. Köyhän ja vaatimattoman kotiopettajattaren ja rikkaan kartanonherran rakkaustarina kietoi minut oitis pauloihinsa, enkä vieläkään ole päässyt tuosta lumouksesta. Vaikka paatunut romantikko olenkin, Kotiopettajattaren romaani eroaa saman genren kirjoista siinä, että se ei mielestäni ole pelkästään rakkauskertomus. Minusta kysymys on myös Janesta itsestään (johon Charlotte Brontë sekoitti aimo annoksen omaa itseään) ja hänen joustamattomista periaatteistaan.

Muita lempikirjojani ovat ehdottomasti L.M Montgomeryn Pieni Runotyttö -trilogia. Jos joku kirja on tehnyt minuun vaikutuksen se on ehdottomasti Pieni Runotyttö ja sen jatko-osat. Monta kertaa olen ollut Emilian kanssa Uudessa Kuussa, leikkinyt Teddyn ja Ilsen kanssa, ja kirjoittanut tarinoita ja epätoivoisesti yrittänyt kokea "leimahduksen" (ja siinä onnistunutkin).

Lopuksi täytyy vielä mainita Diana Gabaldonin kirjat, jotka saivat minut kiinnostumaan entistä enemmän Skotlannista ja sen historiasta.
Laajoina levittäytyvät Pohjolan synkät metsät, ikivanhoina, salaperäisinä villeissä unelmissaan, siellä asuu metsien suuri jumala, metsän henget kutovat salaisuuksiaan hämärässä.

emeritus

 • Ankeuttaja
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #30 : Marraskuu 11, 2007, 16:22:05 »
En ole löytänyt vieläkään sitä ultimate best -kirjaa, mutta tässä joitakin hyviä:

Casa Rossan perilliset (Francesca Marciano) Elokuvamainen ja syvä romaani, kertoo etelä-italialaisen perheen naisten tarinan.

Raja (Riikka Pulkkinen) Realistinen ja intohimoinen, tutkii rajan käsitettä jne.

Saatana saapuu Moskovaan (Mihail Bulgakov) Humoristinen ja tummasävyinen fantasiakertomus paholaisen seikkailuista 1930-luvun Moskovassa.

Laterna Magica (Ingmar Bergman) Elokuvaohjaajaneron muistelmat.

Kun vielä muistan (André Brink) Vanhan miehen tarinointia entisistä rakkauksistaan.

Tunnit (Michael Cunningham) Ihmisyys ja arki ja niiden alta paljastuva draama.

Taru Sormusten Herrasta (J.R.R. Tolkien) Ei tarvitse varmaan selityksiä.

Linnunradan käsikirja liftareille (Douglas Adams) Todella, todella hauska kirja maapallon tuhosta siitä mitä sen jälkeen tapahtuu.

Eedenistä itään (John Steinbeck) Suurromaani, käsittelee hyvää ja pahaa ja kaikkea semmoista kevyttä. Todella hyvä.

Poissa Jazmín

 • Vampyyrityttö
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #31 : Marraskuu 13, 2007, 11:55:17 »
No niin, ehdoton suosikkini (potterien jälkeen) on J.R.R. Tolkienin Taru Sormusten Herrata- trilogia. Luin ensin vähän matkaa Hobittia, mutta jätin sen kesken ja aloitin itse trilogian. Ihan alussa se oli mielestäni vähän tylsä, mutta jatkoin eteenpäin ja aika pian olin ihan tarinan lumoissa. Juonenkäänteet on mahtavia, ja Tolkienin hamot ovat niin eläviä ja koko maailma on keksitty niin tarkkaan, että kaikki voisi ihan hyvin olla totta. Tolkien on muuten keksinyt itse haltiakielen ja siinä oli varmaan aika kova työ.

Olen lukenut Hobitinkin myöhemmin loppuun ja tykkäsin myös siitä.

toinen erittäin hyvä sarja on Narnia. Milelestäni paras oli seitsemänosaisen sarja ensimmäinen osa velho ja leijona. Sarja kertoo neljästä lapsesta, jotka löytävät salaisen taikamaailman Narnian.

suosittelen kumpaakin kirjasarjaa kaikille fantasian ystäville.
"You shine so bright it's insane, you put the sun to shame."

Elf

 • Ankeuttaja
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #32 : Marraskuu 13, 2007, 19:37:05 »
Pakko kommentoida tännekin. Eli lempi kirjani on ehdottomasti Taru Sormusten Herrasta-trilogia. Sekin on tullut luettua niin monta kertaa ja aina se tuntuu yhtä ihanalta ja hyvältä. Tolkienin kerrontatyyli on ihana ja juoni on aivan sanoinkuvaamattoman mahtava. Kirja on täynnä ihania, mahtavia ja hauskoja hahmoja, kuten kaikki hobitit ja Tom Bombadil, ja tietenkin kaikki Aragornit sun muut haltiasoturit.

Pidän myös todella paljon Narnia-sarjasta, ja Mustesydän-trilogiasta. Varsinkin tämä Mustesydän on hyvin mukaansa tempaava ja juoni on mielestäin todella hyvin suunniteltu. Pidän hahmoista. Ne ovat monipuolisia ja nekin hyvin suunniteltuja.

Tweeked

 • Ankeuttaja
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #33 : Marraskuu 19, 2007, 18:50:31 »
Ensimmäisenä mieleen tulee Diana Gabaldonin kirjat. Olen niin paljon velkaa ystävälleni, joka suostutteli minut lukemaan ensimmäisen osan eli Muukalaisen. Gabaldon on kirjoittanut ainakin kuusi kirjaa Jamien ja Clairen seikkailuista, mutta ensimmäinen on aina paras. Kirjojen tapahtumat sijoittuvat 1700-luvun Skotlantiin ja Amerikkaan, joten tämän kirjan lukemisen jälkeen olen ollut koukussa historiaan myös yleisesti. Muukalaisessa minuun vetoaa eniten sekä huumori että Jamie Fraserin hahmo. Harmi, että mies on vain fiktiota. Minäkin menisin naimisiin hänen kaltaisensa skotin kanssa^^ Kaiken tämän ihanuuden lisäksi Gabaldon on uskomattoman hyvä kirjailija, joka kuvailee tapahtumia ja maisemia aidosti. Välillä tuntuu kuin olisi itse paikalle, eikä vain lukisi tarinaa omassa pehmoisessa sängyssä.

Spike

 • Ankeuttaja
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #34 : Marraskuu 22, 2007, 19:43:27 »
Tuskallista. Niin monet kirjat, joita olen lukenut, ovat olleet kuin suuria taideteoksia joiden loputtua tuntuu kuin elämässä ei olisi sisältöä. Muutamia näistä teoksista: L. M. Montgomeryn Annat. Sarjan koskettavuus ja normaalista elämästä kertova, mutta silti niin salaperäinen ja mukaansatempaava juoni on jotain niin todellista ja ihanaa, että välillä tunsin itsekin asuvani Vihervaarassa, Haavemajassa tai Kotikunnaalla.
         Philip Pullmanin Universumien Tomu- trilogia kertoo niin hienosti muista maailmoista, ulottuvuuksista ja taianomaisista olennoista, että luin niitä ihan älyttömän myöhään joka ilta, melkein nukuin koulussa ja kärsin vierotusoireista kun tuo kirja ei ollut ulottuvillani. Arvaatteko tuskani trilogian viimeisen osan jälkeen? Onneksi joulukuussa sarjan ensimmäisestä osasta tulee elokuva, vaikka pidänkin oman mielikuvitukseni muokkaamasta tapahtumaympäristöstä.

Juu ovat lempikirjat muuttuneet aika rajusti tässä. Toki nuo pysyy semmosena kevyenä kesälukemisina nuokin mutta enpä enää ainakaan fanita. Fantasiaa rakastan toki edelleen, Tolkienia (ahh..) sekä Perillinen- sarja. Niiden lisäksi hieman suomalaista kirjallisuutta, Väinö Linnan Täällä Pohjantähden alla. Vielä kun lisään kunnon historiallisen romaanin siihen niin lempikokoelmani on täydellinen: Kotiopettajattaren romaani.
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 09, 2009, 21:45:18 kirjoittanut Spike »

Mustesydän

 • Ankeuttaja
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #35 : Marraskuu 24, 2007, 23:03:00 »
No, niitä lempikirjojahan löytyy kyllä.
Ensimmäisenä täytyy mainita Eoin Colferin Artemis Fowlit. Aivan mahtavia. Aina tapahtuu jotakin, koskaan ei tylsisty, kun lukee Artemis Fowleja. Ensimmäinen löytyy itseltäni, muut on lainattu kirjastosta. Erittäin hyviä kirjoja, suosittelen.
Sitten löytyy Cornelia Funken Mustesydän-sarja. Sekin on hyvin mielenkiintoinen tarina, vähän erilainen mitä yleensä luen. Ja sitten saman kirjailijan kirjoittama Rosvoruhtinas. Kiehtova tarina kahdesta pojasta oliko se nyt Italiassa piileskelemässä muiden lasten kanssa. Kannattaa lukea.
Hmm, mitäs sitten. No, sitten on Marianne Curleyn Muinainen taika ja Aikavartio-sarja. Siitä on jo jonkin aikaa, kun viimeksi luin Muinaisen taian, joten en muista kauheana mitään yksityiskohtia, mutta muistan kyllä, että sen luki oikein mielellään. Pitäisi joskus lukea se uudestaan. Siinä oli semmoinen jännä tunnelma. Se kertoo tytöstä, jolla on joitain kykyjä ja sitten hän matkaa ajassa taaksepäin jonkun pojan kanssa ja sitten he siellä seikkailevat ja näin. Saattaa kuulostaa ehkä vähän tylsältä, mutta sitä se ei ole. Ei sinne päinkään.
Sitten se Aikavartio-sarja. Ne kaksi ensimmäistä kirjaa olivat todella hyviä, ja kolmatta odotinkin innolla. Siitä ei ole kauaakaan kun sen viimeisen osan luin, joten sen muistankin kaikkein parhaiten. Mutta minä oikeastaan vähän petyin siihen. Ei se ollutkaan niin hyvä, kuin kuvittelin. En oikein siitä tykännyt, mutta aikaisemmat osat ovat mainioita.
Tämä viimeinen kirja nousee ainakin tällä hetkellä muiden yli (sen olen nyt ihan vasta lukenutkin), Stephenie Meyerin Houkutus. Aivan ihana kirja. Tällä hetkellä siis lempikirjani. Kertoo vampyyreista, ei siis mikään kauhukirja, ja aivan mahtava. Ahmin jokaisen sanan joka siihen kirjaan oli kirjotettu. Eipä siinä kauaa mennytkään, kun se oli luettu. Siinä oli vain niin hyvin kirjoitettu kaikki, ihme, etten aikaisemmin ollut löytänyt sitä...

Mutta siinäpä ne taisi ollakkin. (:

Poissa Isetom

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • Livejournal
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #36 : Joulukuu 21, 2007, 15:54:42 »
Muumikirjat ovat aivan parhaita. Loistavia. Ehdottomasti suosikkikirjojani, suosittelen kaikenikäisille ja -näköisille. Jotenkin Muumipappa ja meri on säväyttänyt ehkä eniten, vaikka onkin hieman synkähkö suurimmaksi osaksi. Silti sitä lukiessa tulee hyvä mieli, vaikka tietysti kaikista muumikirjoista tulee.

Harry Potterit ovat legendaarisia. En ole lukenut aikoihin, mutta kuitenkin kirjat 1-6 jokaisen 11 kertaa ja 7. kaksi kertaa. Uskollinen Potter-fani olen, vaikkakin olen hieman erkaantunut siitä maailmasta.

Muita huippukirjoja en ole lukenut, tuossa on nuo kaksi ylitse muiden ylettyvää kirjasarjaa. Myös Stephen Kingin ja Agatha Christien kirjat ovat hyviä. Twilight-sarja oli koukuttava ja mukava lukea, kaikki kirjatkin tuli kovakantisina ostettua hyllyyn, samoin Perillinen-saaga. Mutta eivät ne ylety Potterien tasolle, ei. Taru Sormusten Herrasta saa kunniamaininnan minulta, tykkäsin erityisesti ykkös- ja kakkososasta.
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 01, 2010, 19:43:46 kirjoittanut Isetom »

Paperisydän

 • Ankeuttaja
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #37 : Joulukuu 21, 2007, 16:12:40 »
Mietin kysymystä aika kauan, mutta päädyin viimein L.M Montgomeryn Runotyttö kirjasarjaan.
Sain kirjan kaksi vuotta sitten joululahjaksi, ja olen lukenut sen aika monta kertaa ja joka kerta se jaksaa hämmästyttää uskomattomalla tarinankerronalla ja kauniilla vanhanaikaisilla kielikuvilla.
Päähenkilöstä Emiliasta(kyllä kantsii olla sen niminen;D) löytyy joitakin samankaltaisuuksia (muitakin kuin nimi)kuin minusta, kuten esimerkiksi rakkaus kirjoittamista kohtaan.
Kirjasarja on koskettava ja kaunis, ja sen jaksaa kahlata läpi yhä uudelleen ja uudelleen, ja tuntuu siltä kuin kirjasta saisi irti joka kerralla jotain uutta.

Suosittelen lämpimästi talvi-iltojen ratoksi :)

Petyr

 • Ankeuttaja
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #38 : Joulukuu 21, 2007, 20:04:36 »
Minä olen menettänyt auttamatta sieluni G.R.R. Martinin Tulen ja jään laululle. Fiktiiviseen keskiaikaiseen maailmaan sijoittuvaa, realistista, raakaa tekstiä, täynnä juonittelua ja selkäänpuukotusta. Aivan mahtavaa! Okei, mukaan on sekoitettu aikas rajuja aineksia, mutta lopputulos värikkäine henkilöhahmoineen on upea. Ehkä parasta on juuri maailman realistisuus, yhdestäkin virheestä koituu viheliäinen kuolema. Martin ei säästele päähenkilöitäänkään, vaan he saavat kyytiä samalla mittapuulla millä muukin henkilögalleria, ei siis mitään suhteettomia ihmepelastuksia tai päähenkilöiden paapomista. Ja sivumennen sanoen, päähenkilöitä on paljon. Tarinaa kerrotaan miltei parinkymmenen henkilön näkökulmasta.
Lyhykäisyydessään juoni koostuu Ruusujen sodan aikaista Englantia muistuttavassa Seitsemässä valtakunnassa muhivasta salajuonien ja -murhien keitoksesta, joka johtaa ennen pitkää mahtisukujen väliseen sisällissotaan.
Kirjoja on käännetty suomeksi viisi (noh, neljä, koska kolmas kirja, Miekkamyrsky, on jaettu kahtia).
Sarjan kirjat ovat siis Valtaistuinpeli, Kuninkaiden koitos, Miekkamyrsky 1 & 2 sekä Korppien kestit.

Myös Bartimeus-trilogia, Universumien tomu, Philip Reeve, Darren Shan ja sen sellaiset sijoittuvat aikas korkealle minun arvoasteikollani. Ja ehdottomasti Susanna Clarken Jonathan Strange ja hra Norrell.

jensku

 • Ankeuttaja
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #39 : Joulukuu 21, 2007, 21:59:13 »
Jos joku nyt käskisi minun suositella kirjaa, niin se olisi Tuija Lehtisen www.liisanblogi.net
Kirja on tuon niminen, ja se on jäänyt päähäni pinttymäksi erikoien nimensä takia -.-'. Ei silti pidän kirjsta todella paljon ja olen lukenut monia Tuijan kirjoja.
Vaíkk niitä on todella monia niin voisin sanoa, että tällä hetkellä lemopi kirjat järjestykseni top kolme on:

1. siivet varpaiden välissä (Tuija lehtinen)
Tuijalla on mitä mahtavin huumori ja hän osaa saada sen esille aina kirjoissaan^^ Tämä siksi, vaikka hieman alussa tylsältä tuntikin, niin kahden luvun jälkeen en pystynyt lopettamaan lukemista. Pidin kirjan päähenkilöstä kovasti ja ihastuin tähän. Muutkin henkilöt olivat hauskoja ja onnistuneita, eikä kirja tuntunut väkinäiseltä, ja siinä pysyi kärryillä.

2. Vaniljasyndrooma (Tuija Lehtinen)
en pääse eroon Tuija Lehtisestä, vaikka kirveellä yrittäisitte ^^. Tämä taisteli mielessäni tuon Siivet varpaiden välissä kanssa ykkös sijasta, sillä tässä kirjassa, kaikista niistä joita olen kirjoittajalta lukenut, pääsee huumori kaikkeista parhaiten valoilleen. Ja kirjan henkilöt ovat kaikkeista parhaat tähän mennessä. Milli ja ottopoika ovat vaan niin ihanat tyypi <3^^. Suosittelisin tätäkin jos vaan joku tykkää suhdedraamasta/huumori kirjoista.

3. Viiden tähden tuhkimo (Tuija Lehtinen)
Tästä sijasta tappeli monta kirja/sarjaa.
Huomaa kyllä, että olen kiintynyt Tuijan kirjoihin, ja ne ovatkin hyviä^^ Kyllä silti luen muiltakin, kuin vain Tuijalta ja Rowlingilta^^
Tämä kirja on minusta jotenkin omalla tavallaan hauska. Se ei ole paras, mutta siinä on sellainen jokin, joka saa minut kirjoittamaan tänne. Se kertoo nuorseta naisesta jolle tapahtuu kaikenlaista.
Tämänkin kannattaa lukea, jos vain (taas kerran) on kiinnostunut täydellisestä suhdedraama kirjoista^^

valentine

 • Ankeuttaja
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #40 : Tammikuu 04, 2008, 13:19:05 »
Voi että, lempikirjojahan mulla riittää. Tässä nyt pari, jotka tuli ensimmäisinä mieleen.

Stephenie Meyerin Houkutus-sarja (luin jostain, että sitä sarjaa kutsuttais tällä ensimmäisen kirjan nimellä, mutta en oo varma). Olen lukenut vain tuon ekan kirjan suomeksi, muut sitten englanniksi. Tai siis kyllä sen ykkösenkin luin myöhemmin englanniksi. Englanniksi ne on mun mielestä vaan jotenkin todellisemman tuntusia, ja luen muutenkin yleensä mielummin englanniksi. No joka tapauksessa, kirjoja on ilmestynyt tähän mennessä kolme; Twilight, New Moon ja Eclipse. Sarja kertoo Bellan ja Edwardin rakkaustarinaa, joka ei olekaan mitenkään tavallinen. ;) Vaikka nämä kirjat on välillä aika ällösiirappisia, niin ei se minua häiritse. Tarina kerrotaan Bellan näkökulmasta, mutta tulossa on myös kirja, joka kertoo tarinan Edwardin kannalta.

Toinen suosikki, jonka olen lukenut useaan kertaan, on Deborah Spungenin Nancy. Se kertoo äidin näkökulmasta kuinka vaikeaa elämä oli Nancyn kanssa, joka muuten myöhemmin seurusteli Sid Viciouksen kanssa. Todella koskettava kirja.

elkkuliina

 • Ankeuttaja
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #41 : Helmikuu 16, 2008, 20:52:28 »
Hmm.. Ekana mieleen tuli Stephenie Meyerin Houkutus-sarja. Sarjasta olen lukenut Houkutuksen ja Uuden kuun. Nyt viime viikolla pistin koko sarjan tilaukseen. Siis englanniksi. Kirjat kertovat Bellan ja Edwardin rakkaudesta. Kuten varmaan olette edellisistä postauksista lukenut. :) Mielestäni kirjoissa on mahtavaa kuvailua, ihanaa hempeilyä, vaaratilanteita ja hauskojakin kohtia löytyy. Minulla ei ole ollenkaan pahaa sanottavaa kirjoista. <3

Poissa Azura

 • ENFJ
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • do not go gentle
  • parasomnia
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #42 : Maaliskuu 25, 2008, 16:05:01 »
Potterit ovat tietysti suosikkini, mutta jos niitä ei laskettaisi niin kyeessä olisi varmaan nämä:

Universumien Tomu-trilogia, kirjoittajana Philip Pullman. Kirjan päähenkilö on suloinen ja Pullman on todella käyttänyt mielikuvitustaan tässä: rakastin kaikkia niitä seikkailuja uusissa maailmoissa ikkunoiden kautta ja kaikki hahmot olivat jotenkin niin realistisia. Tässä oli draamaa ja kaikkea muutakin, fantasia päägenrenä tietenkin, mutta upea on. Pidän eniten viimeisestä kirjasta nimeltään Maaginen Kaukoputki, jonka luin kesällä loppuun. Ehdottoman koukuttavaa luettavaa, minua ei saanut edes rannalle raahattua kun olin jumittuneena kirjan pariin ;)

Louis Sacharin Paahde on myös erittäin mukaansatempaava kirja. Luimme tämän seitsemännen luokan alussa koulussa ja tykästyin tähän: muiden vihatessa minä luin ihan innolla ja leffan nähdessäni olin ihan innoissani. Juoni on jotenkin hieno ja niiden mysteerien selvittäminen oli hauskaa ja kiehtovaa, ihmeellinen palapeli tämä kirjakin.

Myös sellainen kirja kuin Salaiset aikamatkat on yksi suosikeistani. Tämän kirjailijaa en edes muista ja tämä saattaa vaikuttaa lapselliselta kökköwannabescifiltä, ei se ole. Minä luin tämän viime vuonna ja pidin siitä todella! Siinä päähenkilö on Ville-niminen poika, joka päätyy vahingossa vuoteen 2060 tai jotain, jossa hän tapaa kaksi muuta hänenikäistään lasta, jotka asuvat Elämyspuisto-nimisessä paikassa joka on rakennettu jonnekin päin suomea. Kirjassa kolmikko seikkailee eri aikakausilla ja selvittää, miten paljon erilainen maailma on ollut. Minä rakastuin niihin kuvauksiin maailmasta, jossa sähköä ei vielä ollut ja metsiä oli vaikka millä mitalla. Loppujen lopuksi selviää, että

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
"For if you're not afraid, how can you be really brave?"

- The Exploits of Moominpappa

Poissa adswil

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #43 : Maaliskuu 26, 2008, 19:36:16 »
Suosikkikirjojani ylitse kaikkien muiden ovat Potterit, erityisesti Kuoleman varjelukset, mutta tässä muita:

Taru sormusten herrasta - Pottereiden rinnalla ehdottomasti paras lukemani fantasiakirja, jotain elämää suurempaa! TSH:n tarina on tietysti melko perinteinen stoori hyvän ja pahan välisestä taistelusta ja pienestä olennosta, jonka harteille kasaantuu maailman raskain taakka, mutta tässä tarinassa on silti monia todella koskettavia ja ihania elementtejä. Monipuolinen (ja -mutkainen!) juoni, legendaarisia henkilöitä (kaikki oikein onnistuneita) ja mielenkiintoinen maailma, en osaa toivoa muuta.

Kotiopettajattaren romaani - Charlotte Brontën 1800-luvulla kirjoittama rakkaustarina, jonka veroista tuskin olen koskaan lukenut, ehdotonta parhaimmistoa rakkausromaanien joukossa. Todella yllätyksellinen juoni, tämän kirjan tapahtumia en etukäteen olisi ikinä osannut aavistaa! Päähenkilökin saa sympatiani täysin puolelleen, sillä osaan samastua häneen täydellisesti. Osa henkilöistä on hieman yksiulotteisia, mutta niitä helmiäkin heidän joukostaan löytyy. Loistava kirja, suosittelen ehdottomasti kaikille, jotka tykkäävät vanhoista rakkausromaaneista (:


Ylpeys ja ennakkoluulo
- Jane Austenin tuotantoa tietysti, 1800-luvulta peräisin tämäkin. Ei tarinana aivan yhtä valloittava kuin Kotiopettajattaren romaani, mutta tästä kirjasta löytyvät ehkä paras fiktiivinen hahmo ikinä: Darcy (luonnollisesti). Kirjan juoni ei persoonallisuudellaan hätkähdytä, aika ennalta-arvattavahan se on, mutta päähenkilöt Darcy ja Elizabeth ovat niin todellisen tuntuisia ja ennen kaikkea ihastuttavia, ettei kirjaankin voi olla rakastumatta.
In my world love is for poets - so I'm trying to be one.

Lusmu

 • Ankeuttaja
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #44 : Maaliskuu 27, 2008, 17:13:47 »
Anu Holopaisen kirjat on hyviä! Erityisesti Molemmin jaloin -kirja on mahtava. Ala-asteella joku kaveri suositteli mulle Anu Holopaisen kirjoja ja silloin luin ekat Holopaisen kirjat, vieläkin pakko aina lukee kun tulee uusia. Ne on jotenki niin ihania ja täynnä lämpöä olevia kirjoja :)

Sitte Tuija Lehtisen kirjat kuuluu kans suosikkeihin. Niistä parhaita varmaan Poika nimeltä Iines, R.I.P. ja Mopo. Hyvää huumoria ja ei yhtäkää tylsää kohtaa missää kirjas. Pitää ahmien lukee, niinku potteritki. :D

Depths

 • Ankeuttaja
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #45 : Huhtikuu 07, 2008, 12:44:20 »
Lempikirjoihini kuuluvat Houkutus ja Uuskuu, Me kolme ja jengi ja 
jotka onkin tässä topicissa jo mainittu.
Lisäksi pidän Päivi Luostarisen kirjasta Kärrynpyöräkesä, joka on uskonnollinen, mutta todella ihana ja kesäinen kirja.
Lisäksi Tuija Lehtisen kirjat ovat suurimmaksi osaksi hyviä. Itse pidän myös Nea ja Nummelan ponitalli-sarjasta, jotka on kirjoittanut Merja Jalo.

Tulen muokkaamaan, jos keksin jotain lisäystä.

Hayden

 • Ankeuttaja
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #46 : Huhtikuu 17, 2008, 19:20:14 »
Kerrompa tässä ajankuluksi omia lempikirjoja. Vanhat klassikot ovat hyviä esim L. M Montgomeryn Anna- kirjat ja Runotyttösarja ja Louisa M. Alcottin Pikku naisia. Myös fantasia ja scifi yltää lempilukemistooni:) Eoin Colferin Artemis Fowl ja muut sarjan kirjat. kirja kertoo nuoresta rikollispojasta joka supernero ja yrittää ryöstää kullan keijuilta. Vaikka saattakin kuulostaa kuivalta se on hyvä:D.Ja tietenkin mainintut J.R.R Tolkienin Taru sormusten herrasta ja Stephenie Meyerin Houkutus ja Uusikuu. Myös Chistopher Paolinin Eragon ja Esikoinen ovat hyvä. Ne kertovat nuoresta lohikäärmeratsastajasta jonka on tuhottava ra`cazit ja paha kuningas(vai miten se kirjotetaan:D). Cecelia Ahernin P.S Rakastan sinua on hyvä tarina nuoren naisen miehen kuolemasta ja aiheutuneesta surusta ja onnenhetkistä. Jos tykkää enemmän huumorista ja romantiikasta kannattaa lukea Anni Polvan Tuleko aviomiehekseni jne..

Poissa Audra Dancer

 • Sir Emilia Sarkington
 • Vuotislainen
 • Gaze the Haze
  • Livejournal
  • Vainajala.org
 • Pottermore: HazelNight52
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #47 : Huhtikuu 17, 2008, 21:15:52 »
Oi, minun on pakko tulla tänne höpäjämään ihanaistakin ihanaisimmista kirjoista, joita olen tässä viimeaikoina lueskellut. Mielikirjakseni lukisin varmaankin J.R.R Tolkienin Hobitti eli sinne ja takaisin. Siinä kirjassa sitä oli sitä jotain. Kerronta oli jotenkin niin mahdottoman mukaansatempaavaa, mukavaa ja värikästä. Tekstissä oli paljon hauskoja kohtia ja jännitystäkin. Tein tästä kirjaesitelmänkin, koska siitä oli helppo kirjoittaa sellainen. Ja olin juuri lukemassa kyseistä kirjaa. Mutta tosiaan, tykkään kirjasta tosi paljon, Tolkienin tekstit ovat ihan omaa luokkaansa. Toki tykkään TSH:stakin, mutta Hobitti on ehkäpä vieläkin parempi. :)

Ja entäs sitten tämä lempikirjarepertuaariini vasta hetki sitten astunut uusi kirjakasvo, Terry Pratchettin Vapaat pikkumiehet. Erittäin hauska kirja. Mukavasti kirjoitettu ja ihan jännittäväjuoninenkin. Tykkään tuosta kirjoitustyylistä mahdottomasti ja aion lainata kirjastosta muitakin Pratchettin kirjoja. Niitä suositteli minulle eräs luokkalaiseni tyttö, joka tietääkseni lukee Pratchettin tuotantoa melkoisesti. Otin sitten suosituksesta vaarin ja kokeilin, koska kirja näytti jännältä. Ja se oli oikein jännä ja ihana kirja. :)

~Moondancer (vapaa pikkunoita)

Poissa Chinoz

 • Nuorallatanssija
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • That was then, this is now
  • Blackout
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #48 : Toukokuu 21, 2008, 18:52:52 »
Ihan ensimmäisenä on kyllä Stephenie Meyerin Houkutus. Mahtava kirja, jonka jännite on todella onnistunut; kirja imaisi mukaansa ensimmäisillä riveillä, eikä sitä voinut laskea käsistään, ennen kuin se oli luettu loppuun. Rakastuin ikihyviksi Edwardiin, joka nyt vain on niin jumalainen ja äärimmäisen kiehtova. Lisäksi Bella (päähenkilö) ei ole täydellinen, vaan hänelläkin on omat puuttensa ja vajavaisuutensa. Pystyin samaistumaan hyvin Bellaan, vaikka luonteeltani hyvin erilainen olen. Bellan rohkeus ja varmuus Edwardia kohtaan on sanoinkuvaamatonta; se miten Bella pelkää jotain paljon lievempää kuin Edwardia.
Meyer kirjoittaa todella hyvin, voin vain ylistää hänen kirjoitustyyliään, kuvauksiaan ja sanavalintoja maasta taivaaseen.
Seuraavana tuleekin samaisen kirjailijan ja Houkutuksen jatko-osa, Uusikuu. Suunnilleen samat perusteet kuin Houkutukseenkin. Houkutus nappasi kuitenkin paremmin ja Uusikuu jäi toiseksi. Ja sarjan kolmas osa, Eclipse on hankinnassa :D

Kolmanneksi lempikirjani on Jane Austenin Ylpeys ja Ennakkoluulo. Kaunis kirja, puhumattakaan kirjoitustyylistä. Kirjahan on peräisin 1800 -luvulta, jonka kirjoitustyyli oli hyvin erilaista kuin nykypäivänä. Aluksi se häiritsi suurestikin, mutta kirjan myötä opin tykkäämään tyylistä tavattoman paljon. Ja Darcy, ah, niin ihastuttava hahmo kuin olla ja voi. Nerokas kirja, vaikka loppu olikin arvattavissa. Samaistun yllättävän hyvin niinkin kaukaisen ajan tapahtumiin.

Mikä olisikaan listani ilman Ian McEwanin Sovitusta? Rakastan tuota kirjaa, rakastuin siihen melkein heti kun aloin lukemaan. Cecilian ja Robbien ihastuttava rakkaustarina; kuinka se estetään ennen kuin se saa alkunsakaan. Ja Brionyn yritys sovittaa tekoaan. Turhaan ei tätä kirjaa ole ylistetty arvosteluissa, joita olen lukenut. Kirjahan on jaettu neljään osaan, jotka kaikki kertovat eri ajasta, mutta samoista henkilöistä. McEwan on tiivistänyt kirjan nimen loistavasti viimeiseen osaan, viimeisille sivuille. Kaunis, koskettava tarina rakkaudesta, erehdyksestä, joka voi tuhota paljon. Ja osittain tietenkin myös kirjoittamisesta.

S.E. Hintonin kirjoja Taistelukala, Olimme kuin veljet ja Tex ei pidä unohtaa listasta. Hinton on tunnettu nuortenkirjoistaan, joissa hän kirjoittaa ongelmanuorten elämästä. Taistelukala on tarinaltaan hieman omituinen, ainakin minun mielestäni. Pidin kirjan lopusta kaikkein eniten ja niistä ajatuksista. Moottoripyöräpoika kiehtoi minua ja pidin hänestä paljon enemmän kuin kirjan päähenkilöstä, Rusty-Jamesista. Kirjoitettu puhekielellä, mikä vain lisää kirjan latausta ja saa sen tuntumaan aidommalta ja saa lukijan samaistumaan paremmin henkilöihin.
Olimme kuin veljet on koskettava ja omalla tavallaan hyvinkin kaunis tarina kahden pojan teini-iästä, kahden pojan, jotka ovat kuin veljet. Bryonin ja Markin elämä ei ole helpoimmasta päästä, mutta silti he ovat onnellisia - tavallaan. Kun yksi asia menee väärin, sitä seuraa ikävien tapahtumien sarja, joka päättyy traagisesti. Kirjan loppu oli äärettömän koskettava ja sai kyyneleet silmiini. Olo oli hyvin omituinen ja pisti miettimään omaa elämäänsä uudestaan. Loistava kirja, aivan mahtava, niin koskettava kuin olla ja voi.
Texin tarina oli todella unohtumaton lukukokemus. Kirja nappasi mukaansa ja piti tiukasti kiinni. Tilanteiden muuttuminen, ympärillä olevien ihmisten muuttuminen vaikuttaa itseensä. Kirja on taattua Hintonia: se pistää ajattelemaan, koskettaa ja on todella upea. Oli upeaa lukea Texistä ja elämästä Pohjois-Amerikan aroilla. Lukemisen arvoinen kirja, ei voi muuta sanoa.

Monet muutkin kirjat ovat olleet todella hyviä, kuten Potterit, mutta tässä minulle tärkeimmät kirjat.
Jokaisella askeleella, voit viedä henkeni.
Jokaisella askeleella, voit parantaa haavani.
Avatareni on täältä

Melodrama

 • Ankeuttaja
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #49 : Toukokuu 22, 2008, 02:57:12 »
Hmm. Hyviä kirjoja on hirveästi, enkä muista puoliakaan niistä. Aiemmat kirjoittajat tosin ovat maininneet niitä kiitettävästi (Lumotun metsän kronikat, Me kolme ja jengi, Mustesarja, Rakas Mikael, Dorian Grayn muotokuva, Väyrysten kirjat... oikeastaan kaikki ovat sellaisia, joista olen kovasti pitänyt ennen, mutta joita en ole viime aikoina lukenut. En ole vielä kunnolla sisäistänyt ajatustani siitä, että lempikirja määräytyisi sen mukaan, mistä tällä hetkellä eniten pidän.)

Joka tapauksessa, suosikkikirjakseni mainittakoon Mies joka rakastui kuuhun. Tom Spanbauerin upea teos, joka varsinkin ensimmäisellä lukukerralla oli elämys, ja luullakseni muokkasi käsityksiäni asioista ainakin jonkin verran. Kaunis tarina puoli-intiaanimiehestä, elämästä, rakkaudesta ja sen sellaisesta.

Toinen suosikkikirjoistani on Jeanette Wintersonin Ei appelsiini ole ainoa hedelmä, jonka alunperin lainasin tyylikkään nimen ja mahdollisen seksuaalivähemmistöteeman perusteella. Kaunista kielenkäyttöä ja mielenkiintoinen juoni. Raamattua varmaan pitäisi tuntea paremmin kaiken ymmärtämiseksi.

Tulen ja jään laulu täällä on myös aiemmin mainittu (tunnistin mainitsijan ^^), ja se on omia suosikkisarjojani. Hahmot eivät ole yksiulotteisen hyviä tai pahoja, mutta mielenkiintoisia kyllä. Sarjan edetessä kaikista saa uutta tietoa, ja käsitykset muuttuvat. Tykkään.

Dragonlance on ollut suosikkisarjani nuorempana. Luen sitä edelleen välillä, ja sillä on erityinen paikka sydämessäni - se herättää valtavan suurta nostalgiaa, ja vaikka minun kuuluisi jo alkaa olla siinä vaiheessa jossa moinen kliseefantasiatausta kielletään, minua ei kiinnosta sellainen.
Vaikka eihän minun pitänyt scifiäkään lukea (ei sillä että lukisinkaan; ehkä se tässä onkin hassua).

Myös Robin Hobbin kirjat kuuluvat suosikkeihini. Narri on ehdottoman loistava hahmo, ja sarjat on mukavasti kerrottu; pieni kliseisyys ei haittaa. Liian onnellistakaan ei ole.

Kirjailijoista on mainittava vielä Neil Gaiman. Kaikista hänen kirjoistaan olen lukiessani pitänyt (myös siitä, joka jäi englanninkielen vuoksi kesken...), ja ne ovat jääneet positiivisina mieleen. (Ylipäätään ongelmani on, etten juuri muista mitään kirjoista: muistan niiden olleen hyviä, mutta tapahtumat ovat hämärän peitossa... se on harmi.)

Loppuun voisin vielä koota kirjailijoita, joiden tuotannosta olen pitänyt, ainakin siltä osin mitä olen tutustunut: Darren Shan, Jonathan Carroll, Johanna Sinisalo, Anu Holopainen... niin. 

(Pahus. Olen huono tässä.)

Poissa puolipro

 • Lapsellinen eli lapsi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • BANG
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #50 : Toukokuu 02, 2009, 15:08:01 »
Hohohohoho. Yritän olla spoilaamatta.

Ekana (yllätys, yllätys) Stephenie Meyerin Houkutus. Rakastan tarinaa, vaikka moni sanookin kliseiseksi. Sitähän se on herranpieksut, ja siksi niin ihanakin! Edward on aivan upea luonne, vaikka onkin suojeleva ja niin edelleen mutta silti VOI NAM. Bella on ihanan kömpelö ja hölmö, mutta sopii yhteen Edwardin kaltaisen uroon kanssa. Pidän Stephenien kuvauksesta vampyyreihin liittyen. Paljon mukavampi ja osittain myös raaempi, mutta paljon todennäköisempi kuin muut teoriat. "Edward Cullen, because Jacob doesn't sparkle".

Toisena (iso ylläri:D) Stephenie Meyerin Epäilys. Muuten olisi toisena Uusikuu, mutta olen vain kehittänyt Jacobiin sellaisen viha-rakkaus suhteen että pakko on Epäilyksen olla tokana. Tämän loppu on melko hatara ja vaikuttaa nopeasti väsätyltä, mutta tietyt Bella ja Edward -kohtaukset ovat vain niin ihania ja täynnä tietynlaista fluffia, että ne voi lukea vaikka erikseen!
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Kolmantena siis Meyerin Uusikuu. Pidän kirjan ideasta, vaikka Jacob onkin aivan passs-stellipää. Bellan surua on vain niin ihana lukea, ja loppu on aivan mahtavan koskettava! Tämän kirjan loppu jos joku on tehty kunnolla! Surulliset 300 sivua vain välissä, muuten aivan ihana kirja.

En ole ikinä lukenut kirjoja niin ahmien kuin Houkutus-saagaa ja Pottereita. Harvat kirjat iskevät näin kovaa. Mangat ovat tietenkin aivan eri asia, mutta sanoisin lempimangoikseni tällä hetkellä Death Noten ja One Piecen. Death Noten ihan idean takia ja juonenkäänteiden takia, ja One Piece huumorin ja draaman (ja jännän juonen) takia.
- LAULETAAN SE YHESSÄ, "PIRATE'S LIFE FOR ME" !
- EI, MÄ OON VAMPYYRI. "VAMPYYRII MÄ METSÄSTÄN, VAMPYYRII MÄ METSÄSTÄN. TAHDON SAADA CULLENIN, TAHDON SAADA CULLENIN. ENKÄ PELKÄÄ BELLAAKAAN."

Poissa tulppaanipenkki

 • kastelua vailla
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #51 : Toukokuu 02, 2009, 20:38:11 »
Tomi Kontion keväällä isä sai siivet, Austraasian vimeiset lapset sekä Maan veli.
Nuo on täällä jo jossain vaiheessa mainittu, mutta minä vielä perustelen, miksi pidän juuri näistä kirjoista.
Ensinnäkin: Uskomaton, kaunis ja mielikuvituksella kehitelty juoni, joka tempaa mukaansa ja tuo aina uutta lukemisen joka vaiheessa. Jaksaa kiinnostaa kokoajan ja aina.
Toiseksi: Hahmot, joista yksikään ei jää sivuun tai liian epäselväksi. Persooalliset, lahjakkaasti kehitellyt henkilöt, joiden luonne ja ajatukset tuodaan ihailtavan hyvin ilmi.
Lisäksi vielä: Hienot kuvailut, joita ei voi kuin ihmetellä ja lukea uudelleen ja uudelleen, todella kivat ja mielikuvitukselliset tapahtumapaikat sekä tietysti jokin uskomatkon tunne joka viipyy kirjojen sivuilla ja mieletön mukaansatempaavuus.
Ei mitään ennalta-arvattavaa, ei mitään tavallista, ei mitään kliseisyyttä, ei ajatustakaan tavallisesta fantasiakirjasta. Kaiken tilalla lahjakkuutta, mielikuvitusta ja todellista taitoa!

Mainittakoon vielä, että itse pidän ehdottomasti eniten keskimmäisestä kirjasta. Ja suosittelen enemmän kuin mitään! :)
We're not gonna sit in silence,
We're not gonna live in fear

Poissa samettiina

 • huoleton huuliharppuilija
 • Sanomaton
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pienestä kipinästä voi syntyä roihuava liekki
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #52 : Joulukuu 21, 2009, 18:11:37 »
Lempikirja, lempikirja! Tätä hetkeä olenkin odottanut! *juoksee kirjahyllylleen ja nappaa sieltä äkkiä pari kirjaa* Kröhöm....

Eli siis, minun lemikirjani. Tähän kastiin voin hyvillä mielin laskea muutaman itseltänkin löytyvän kirjan, jotka ovat elämässäni nousseet korkealle. Jokainen niistä on jollain tapaa koskettanut minua, kasvanut osaksi minua taikka tehneet muuten vain suuren vaikutuksen tunnelmallaan, kielellään, juonellaan ja henkilöillään. Näiden kirjojen lukukokemukset ovat olleet kaikista sykähdyttävimmät, joita olen saanut kokea, ja olen iloinen, että nämä hyvät kirjat olen kaikki aikanani saanut kätösiini.

Jokainenhan meistä tietää ainakin nimellisesti Mary Shelleyn kauhutarinan Frankenstein. Aivan mahtava, muuta en voi sanoa! Kirjan olen lukenut pariin kertaan, ja useita kertoja on vielä tulossa!

Toinen mieleenpainuva tarina, jonka luin jokunen vuosi sitten, on Charmian Husseyn teos Salaisuuksien laakso. Kirjalta en odottanut paljon, mutta se osoittautuikin erittäin hyväksi teokseksi!

Pahan jälkeläinen on Redwallin tarujen kahdeksas osa, ja sen on kirjoittanut Brian Jacques. Tämä oli ensimmäinen teos, jonka ko. sarjasta luin, mutta silti se on jäänyt mieleeni yhtenä parhaista kirjoista.

Mitään juonia sun muita en tässä nyt ala näistä kirjoista kertomaan, sillä en halua pilata ihmisten mahdollisia lukukokemuksia.

//Hei, lisää lisää! Yhden kerran kun pikkurillillään koski Väinö Linnan romaaniin Tuntematon sotilas, niin se oli menoa sitten! Teos kuuluu ehdottomasti suosikkeihini!
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 11, 2011, 19:26:44 kirjoittanut samettiina »
Olen syytön kaikkeen siihen, mistä kehtaatkin minua epäillä.

Poissa tirsu

 • Clara-stan
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • A Chapter Can be a Book
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #53 : Joulukuu 24, 2009, 13:49:09 »
Prinsessapäiväkirjat-sarja on suosikkikirja(sarja)ni. Meg Cabot on taitava kirjoittaja, kirjoissa on loistavaa huumoria, hahmoihin on helppo samaistua, juoni on mukaansa tempaava... Mian ajatukset ja pähkäilyt ovat ihastuttavia ja mielenkiintoisia. Ja on (oli) ihan mukavaa seurata, miten Mia kasvoi kirjojen aikana.
Sophie Kinsellan Himoshoppaaja-sarja on myös aivan mahtava kirjasarja. Chick litiä parhaimmillaan. Becky on niin ihana hahmo, joka vie tempauksillaan mukanaan. Juoni on mahtava samoin kuin hahmot, huumori on loistava... Kinsella on aivan loistava kirjailija.

//muoks. 29.3.-11
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 29, 2011, 21:40:58 kirjoittanut tirsu »
>> Oh, I'm so sorry. I thought you were a waiter. >>  Dowager Countess
>> Same old same old, just the Doctor and Clara Oswald in the TARDIS. >> The 12th Doctor
>> Yes, I'll just step inside this police box and arrest myself. >> The 10th Doctor
>> Golden ticket. Spacey Zoomer! Free ice cream. >> The 11th Doctor

Poissa Arende

 • hahtuvahaave
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: PotionGhost22203
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #54 : Tammikuu 02, 2010, 20:52:07 »
Ihan ykkösenä mulla on luonnollisesti Taru Sormusten Herrasta. Se on täydellistä parhautta, helmi klassikkojen joukossa. Voisin palata tuon kirjan pariin aina vaan uudestaan. En voisi olla kiitollisempi Tolkienin elämäntyöstä. Kaikkine liitteineen ja Tolkienin taustatyön ansiosta Keski-Maa tuntuu mitä todellisimmalta ja veljien kanssa puhutaankin Sormuksen tarusta ikään kuin se olisi joskus tapahtunut ja Gandalf, Aragorn, Theoden ja kumppanit olisivat joskus oikeasti eläneet. Tietystikin olemme niin järjissämme, että tiedostamme kyseessä olevan vain Tolkienin mielikuvituksen tuote, mutta on sitä aina välillä mukava leikkiä ajatuksella, että Keski-Maa on tuolla jossain rinnakkaistodellisuudessa ^^

Sormusten Herra onkin minulle "vain kirja"-käsitteen yläpuolella, enkä useinkaan siksi mainitse sitä lempikirjakseni. Se on enemmänkin tietokirjallisuutta minulle ja saatan helposti viettää tuntejakin liitteiden parissa vain tutkien Keski-Maan historiaa.

Sen sijaan lempikirjoikseni voisin mainita Robin Hobbin Näkijän taru-trilogian. Salamurhaajan oppipoika oli ensimmäinen kirja Pottereiden jälkeen, jota en malttanut laskea käsistäni. En yleensä niin perusta minä-muotoisesta kerronnasta, mutta tässä se toimi hienosti. Hienointa trilogiassa on, että kaikkia tärkeimpiä hahmoja ei suinkaan läjäytetä lukijan tajuntaan heti muutaman ensimmäisen kappaleen aikana, vaan heitä tulee mukaan pitkin matkaa. Samalla kun valitettavasti osa poistuu :/ Pidän trilogiassa myös tarkasta keski-ajan elämän kuvailusta, ja etenkin kuninkaallisten ja aatelisten poliittisesta valtataistelusta. Tämän trilogian ansiosta taatusti haihtuvat ruusuiset kuvitelmat kuninkaallisten helposta elämästä.
Yksinkertaisesti vain aivan parhautta!

Minun on pakko mainita vielä yksi kirja. Vaikkei se ihan suosikkeihini lukeudukaan, on se oveluudellaan ansainnut paikkansa mainitsemisen arvoisissa kirjoissa. Sylvia Louise Engdahlin kirjoittama Lumotar on täydellinen kirja kaikille, jotka pitävät sopivassa suhteessa fantasiasta, scifistä ja romantiikasta. Siitä on jo aikaa, kun olen viimeksi lukenut tuon kirjan, joten luonnollisestikaan en muista enää mitään nimiä. Kirja kuitenkin kertoo samaa tarinaa kolmesta eri näkökulmasta. Kirjan alussa huipputeknologiaa omaavan ja avaruusmatkailua harjoittavan kansan pieni ryhmä laskeutuu pienelle ja syrjäiselle planeetalle. Planeetalla elää kaksi hyvin eritasoista kansaa: toinen ryhmä on melko lailla samalla tasolla meidän aikalaistemme kanssa ja toinen elää kuin keski-aikaa.
En muista tapahtumia tarkasti, mutta pääpointti on kuitenkin se, että jokainen tapahtuma kerrotaan erikseen jokaisen kolmen kansan näkökulmasta. Ja lupaamaani romantiikka ilmaantuu, kun keski-aikaa elävä nuori talonpoika rakastuu huipputeknologiaa omaavaan nuoreen naiseen ja luulee tätä jonkinlaiseksi taikaolennoksi tämän käyttämän teknologian vuoksi ja alkaa kutsua häntä Lumottareksi.
Täytyy itsekin ihan lukea tuo kirja uudestaan, kun näin vähän vaan muistin siitä :D
Ihana asia minusta on, et ihana olen vain

Arya

 • Ankeuttaja
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #55 : Tammikuu 02, 2010, 21:57:27 »
Lainaus
Pidän kovasti Näkijän kirja-Trilogiasta ja omistan niistä kaikki paitsi sen parhaan eli kolmannen osan(käärmeen lahja). Olen nyt kesällä ajatellut lukea ne kaikki taas kerran läpi sillä siitä onkin jo aikaa kun viimeksi luin ne. Suosittelen lämpimästi. Niissä on kaikki kerrottu niin elävästi ja tarina on hyvä ja sujuva. Toinen osa vain on jokseenkin tylsä.

-Lohikäärmelady

Uuu! Joku muukin tykkää noista! Hyvä! Hyvä! :D

Jaa lempikirjani. Muumit on aivan huippuja! Lempparini taitaa olla Taikatalvi ja Muumipappa & meri. :)
Toinen lempparini on ehdottomasti Christopher Paolinin Perillinen-trilogia (Eragon, Esikoinen ja Brisingr).

Poissa verppa

 • Vihollikseton
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • PUF!
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #56 : Tammikuu 03, 2010, 22:15:00 »
Ahh mä rakastan Himoshoppaaja-sarjaa!!! Se kertoo naisesta nimeltä Rebecca Bloowood joka rakastaa shoppailua mutta joutuu pieniin rahavaikeuksii shoppailuintonsa vuoksi.

Ja toinen lemppari sarjani on Darren Shan.
Siinä poika muuttuu vampyyriksi ja elää vampyyrinelämää vampyyri Crepsleyn oppipoikana.

Ja viimeinen mutta ei todellakaan vähäisin lempparini on Twilight-sarja mitä myöskin fanitan kovasti!!
Vaikka moni on haukkunut sitä mutta rakastan todella paljon tätä sarjaa! Rakastan siinä tarinaa ja Edward Cullenistakin pidän koska hän on niin suojelevainen ja hän ja Bella on hauska pari koska Bella on kömpelö ja Edward vampyyri.

Ekana on tietenkin Harry Potterit ei siitä sen enempää :D
Vihollisista viimeisenä kukistetaan kuolema.

Poissa Ridiculous

 • kirsikankivi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: ScarletHolly34
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #57 : Heinäkuu 15, 2010, 23:12:28 »
Tässä nyt näitä joitakin kirjoja joista olen pitänyt. Ei nyt ehkä aivan kaikkein ykköseksi yllä, mutta kuitenkin.


Jane Austenin kirjoista olen kiinnostunut erityisen paljon. Olen koettanut sivistää itseäni näillä kuuluisilla klassikoilla siis Ylpeys ja ennakkoluulo, Järki ja tunteet...

Emily Brontën Humiseva Harju on vieläkin parempi kuin yllä mainitut Austenin kirjat.

Sir Arthur Conan Doylen tunnettu Sherlock Holmes. Mahtava etsijä. Vielä en ole kiinnostunut muista dekkareista (ellei lasketa Christien Kymmenen pientä neekeripoikaa). Kiinnostuksen valtasi vähän nuorempana katsottu Sherlock Holmes -sarja, jossa päähenkilöä esittää Jeremy Brett.

Louise Rennisonin Georgia Nicolsonin salatut elämät -sarjaa tuli varsinkin pari kolme vuotta sitten luettua aivan urakalla. Mahtava sarja. Päiväkirja -muodossa kirjoitettu.
He was rapidly becoming obsessed with Draco Malfoy.
Draco dormiens nunquam titillandus

Poissa Tyler

 • Vuotislainen
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #58 : Heinäkuu 16, 2010, 11:32:24 »
Lempikirjani on ehdottomasti Chuck Palahniukin Fight club-kirja. Se kertoo elämäänsä kyllästyneestä miehestä, joka tapaa innostavan ja mielenkiintoisen Tylerin. He perustavat yhdessä Fight clubin eli tappelukerhon. Kirjan kirjoitustyyli on omaperäinen (joidenkin mielestä ehkä sekava) ja kirja on täynnä outoja sattumuksia ja oivalluksia ja huumoria jaja... tätä kirjaa on mahdoton kuvata:D Se on nerokas. Ja loppuratkaisu räjäyttää koko potin.

On muuten hauskaa ja outoa bongailla tästä topicista kirjoja, joiden "sisään" ei ole lukiessaan ollenkaan päässyt ja suorastaan inhonnut niitä. Ja nämä ovat sitten joidenkin lempikirjoja. Outoa.
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 16, 2010, 11:38:37 kirjoittanut Morso »

Poissa Hawkolf

 • Thought Police
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • 2 + 2 = 5
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #59 : Heinäkuu 16, 2010, 14:16:09 »
Aloitetaan:

George Orwell: 1984
Mitä tästä kirjasta voi sanoa? Jokaikinen on kuullut tästä jossain muodossa. Tarina ja hahmot ovat mahtavia, vaikka ensilukemalla kirjan loppu saattaa olla joillekin pettymys. Pidän O'Brianista todella paljon, vaikka kuvittelenkin k.o henkilön aina aivan erilaiseksi kuin se kirjassa kuvaillaan :D Ja kuten sanottu, kirjan loppu on yksi yllättävimmistä ja mahtavimmista pitkään aikaan.
Hävettää vain, että näin mahtavasta kirjasta otetaan mallia sellaisiin roskasarjoihin kuten Big Brother...
"We will meet in a place where there's no darkness"

Victor Hugo: Pariisin Notre-Dame
Yksi kirjallisuuden klassikoista ja hyvin paikkansa ansainnut. Vaikka rakastan myös Disneyn versiota, se ei voisi olla erilainen alkuperäisestä. Claude Frollo on yksi lempihahmoistani, eikä hän kirjassa ole suinkaan täysi pahis kuten Disney elokuva hänet kuvaa. Kirjassahan on myös historian ärsyttävin hahmo Esmeralda... Tekisi niin mieli mennä kirjan sisälle ja kuristaa se >_> Kauhea hahmo ja siksi onnistunut. Lähes kaikki hahmothan tässä ovat onnistuneita. Gringoireen en kyllästy ikinä ja Clopinkin on mielenkiintoinen henkilö.
Ja kaikenlisäksi yksi surullisimmista lopuista ikinä.
"Ensin rakastin naisia, sitten eläimiä, nyt kiveä!"

R.A Salvatore: Kotimaa
Drizzt-sarjan ensimmäinen kirja (tai neljänneksi kirjoitettu, mutta järjestyksessä ensimmäinen) ja oma lempiosani sarjasta. Menzoberranzanin armottomaan kulttuuriin tutustutaan yksityiskohtaisesti ja pikkufeministinä oli kiva nähdä kulttuuri, jossa naiset hallitsevat. Tässä kirjassa Drizztin jeesustelu ei myöskään ole aivan yhtä sietämätöntä. Olen lukenut kirjan useita kertoja jatkamatta seuraavaan osaan :D
Kaikinpuolin mahtava teos omalta lempikirjailijaltani.

R.A Salvatore: Maailmanselkä
Kun luin kirjan ensimmäisen kerran vuosia sitten inhosin tätä. "Yhyy ei Drizztiä ei tää oo hyvä yhyy". Vannoin myös etten lue sitä enää uudelleen. Sitten kerran otin sen käteeni ja aloin lukea, ja tällä kertaa rakastuin tarinaan. Harva kirja saa aikaan näin paljon vihaa. Jaka Sculi on yksi pahimmista kirjahahmoista Esmeraldan kera. Voin vannoa, ettei kukaan löydä tästä ah, niin täydellisestä sydämenmurtajasta mitään ihanaa. Ja jos löytää, teillä on ongelmia!
Vaikken Wulfgarista ikinä välittänyt, tässä kirjassa hänkin oli siedettävä. Ja Lurjus-Morik on aina yhtä hauska!

Thomas Harris: Hannibal
Hannibal-sarjan paras osa. Firenze on kuvattu upeasti ja Hannibalin metsästys Italiassa onkin kirjan lempiosani. Kun palataan Amerikkaan hohto häviää hiukan, mutta silti erittäin hyvää luettavaa. Aivan lopussa Hannibal/Clarice kohtaukset tuntuvat todella laahaavilta, mutta ne ovatkin ainoat kohdat, joita lukiessa meinaa nukahtaa. Hahmot ovat laatua, kuten Harrisilla aina. Hannibal on tietenkin jo klassikko, mutta uusi tuttavuus, Mason Verger menee parhaiden pahisten joukkoon.

Sir A.C Doyle: The Hound of Baskervilles
Kliseinen valinta ehkä, mutta oma lemppari Holmes-kirjani. Olen aina pitänyt Watsonista ja tässä hänelle annettiin ihanan suuri rooli. Valintaan vaikuttaa toki myös lapsena nähty elokuva, jota rakastan yhä. Tarina on mielenkiintoinen eikä kirja laahaa missään vaiheessa, mitä saattaa joissain muissa tarinoissa käydä. Olen tahtonut nähdä nummet livenä siitä asti kun tämän kirjan pienenä luin ja aikomuksena olisi vielä niitä pitkin päästä joskus käppäilemään :)

J.K Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
Uskokaa tai älkää, mutta tämä oli ensimmäinen Potter jonka luin :D Pienenä vihasin Pottereita yli kaiken ja vannoin etten ikinä tule koskemaankaan sellaiseen sontaan, josta kaikki innostuivat niin kovasti. Sitten kerran kirjastossa ollessa otin käteeni tämän kirjan ja päätin lukea siitä pari sivua. Muistan yhä sen tunteen, kuinka jäin koukkuun. Kirjan luettuani oli pakko lainata kaikki muutkin ja tämä on jäänyt minulle sarjan parhaaksi kirjaksi. :D

Dante Alighieri: Divina Commedia
Lupaan, että tämä on listan viimeinen. Kirjahan on runoteos, mutta kun pienenä tämä sattui kirjastossa käteen muistan kuinka kiehtova se oli. Ensin tietysti katsoin kuvat läpi ja muistan minkä vaikutuksen Helvetti-osan kuvat tekivät :D Vanhempana sitten luin koko teoksen ja pakko sanoa, että vaikken runoista juuri pidäkkään, tämä iski ja kovaa. Lähinnä Helvetti ja Kiirastuli ovat ne mielenkiintoisimmat, mutta kyllä Taivaskin on luettava.
"Abandon all hope thee who enter here"

If you want a picture of the future, imagine a boot stamping on a human face— forever.
Reviewing the world!

Marja Tyrni

 • Ankeuttaja
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #60 : Heinäkuu 16, 2010, 15:18:52 »
Dan Brown - Da Vinci Code ja Angels and Demons ovat olleet todellakin lukemisen arvoisia, rakastan tälläisiä arvoituksia, että pakko lukea vain lisää ja lisää. Hyviä kirjoja siis, vaikken päähenkilöstä pikemmin pidäkkään.

Harry Potter ja Puoliverinen Prinssi on loistava. Mitä tästä voi sanoa? Jokaisella on oma Potter - suosikkinsa, ja minulla sattuu olemaan PP. Feeniksin Kilta erittäin hyvällä toisella sijalla, erinomainen kirja sekin.

Tähän loppuun vielä extraa: Haluaisin lukea Orwellin kirjan, todella mielenkiinnolla olen siitä kuullut. Big Brotherista en tykkää missään nimessä, kauhea (ei tästä enempää), mutta Orwellin kirjan haluan palavasti. Ja Nälkäpeli sarja kiinnostaa jonkin verran, mutta kun kirjastokortti on hukassa, ei pääse lainaamaan. Itku.

Poissa Mirrekala

 • Suklaamurmeli
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #61 : Heinäkuu 16, 2010, 16:04:47 »
Neil Gaiman & Terry Pratchett: Hyviä enteitä
Tämä on se minun Yksi Ylitse Muiden -kirjani. Vuosia sitten tämä tarttui mukaani kirjastosta aiheen perusteella, koska jostain vinoutuneesta syystä hausin lukea kaiken mahdollisen maailmanloppuun liittyvän. Gaimanin tai Pratchettin teoksiin en ollut ikinä koskenutkaan. Kokemuksesta voin suositella: jos haluat tutustua jommankumman kirjailijan tuotoksiin, Hyviä enteitä on hyvä esittelykierros ja mahdollisesti paras kummaltakaan kirjailijalta ilmestynyt romaani. Nykyisin olen tutustunut molempien kirjailijoiden tuotantoon, ja molemmnat ovat kyllä kulttimaineensa ansainneet. Mutta missä Pratchettin omia tuotoksia lukiessa huumori yltyy välillä turhan lennokkaaksi ja missä Gaimanin oma kerronta on toisinaan liiankin hämärää, Hyviä enteitä on tasapainossa. Kokonaisuus on niin tyylikäs kuin vain voi kirjalta toivoa. Kirja ei ole turhan vakava, mutta sillä on synkät hetkensä. Hahmot ovat hersyviä. Enkeli ja kirjakauppias Aziraphale sekä demoni Crowley ovat rakkaimmat viholliset aina Eedenin päivistä lähtien. Kuusi vuosituhatta myöhemmin Antikristus tuodaan Maan päälle ja lähtölaskenta Viimeiseen taisteluun alkaa. Mutta ikuisuuteen verrattuna 6000 vuotta on lyhyt aika ja koko maailmanloppu tuntuu tulevan kovin äkkiä... Jupakkaan sotketaan vielä muutama kuolevainen, maailman ainut täysin paikkansapitävä ennustuskokoelma sekä Maailmanlopun ratsastajat, ne oikeat Helvetin Enkelit vitsauksineen. Kaikkine sivujuonineen ja pratchettimaisille alaviitteineen tarinaa on yllättäin helppo seurata. Lisäksi täytyy vielä mainita että Marja Sinkkosen suomennos on huippuluokkaa. Sääli vain, että kyseistä suomenkielistä laitosta on vaikea löytää mistään omaksi ja kirjastomme painos alkaa tehdä tuskaista kuolemaa. Onneksi oma kielitaito riittää lukemaan englanninkielistä, mutta mielelläni tämän hankkisin hyllyyni myös käännöksenä. Tämä kirja kestää useita lukukertoja ja naurattaa. Jos Adamsin linnunradan käsikirja liftareille sai edes hymynkareen aikaan, Hyviä enteitä saa jo virnistämään leveästi.

Johanna Sinisalo: Ennen päivänlaskua ei voi
"Yliarvostettua!" joku huutaa, ja huutakoot. Tämä on henkilökohtaisella toisella sijallani. Minä en tarttunut kirjaan Finlandia-palkinnon takia. Netissä olin törmännyt useisiin suosituksiin ja lisäksi veljeni kertoi nuorempana lukeneensa tämän ja tykänneensä. Koska veljeni yleensä tykkää hyvistä tarinoista, päätin kokeilla. Kirja on suhteellisen lyhyt ja nopealukuinen, mutta ensimmäisen lukukerran jälkeen olin kyllä vaikuttunut. Pidän yleensäkin Sinisalon ilmaisusta. Fantasiaelementit olivat kyllä niin todentuntuisia, että jonkin aikaa kirjan luettuani katselin metsässä ympärilleni, jos sattuisin törmäämään peikkoon... Sen lisäksi, että kirja on kantaaottava ja sanomaltaan ajankohtainen ja kertoo suvaitsemattomuudesta ja luonnon orjuuttamisesta ja lässynlää, se on minusta myös hemmetin kiehtova tarina ja minulle siitä on tullut henkilökohtaisesti hyvin tärkeä.

Robin Hobb: Golden Fool
Uusinta tuttavuuttani Hobbia hehkuttaakseni yksi Hobbin kirja on tähän mennessä päässyt jo yleiselle parhaat-listalleni. Tämä Tawny Man -trilogian keskiosa ei ole juonellisesti päämäärätietoisin Hobbin kirja, minkä itse asiassa lasken sille voitoksi. Lähinnä koko kirja on valmistautumista päätösosaan, mutta pohjustettavaa, selitettävää ja vielä avautumattomia juonenkäänteitäkin on ykkösosan jäljiltä niin paljon, että Golden Foolista ei tapahtumia puutu. Golden Fool tuo myös hyvin tervetulleen tauon ympäriinsä juoksentelusta pitkin Kuutta herttuakuntaa. Kirja ei ole yhtä eeppinen tai tunteellisesti raastava kuin Fool's Fate. Fool's Errand oli ihan hyvä, sillä oli kornien hetkiensä lisäksi myös oikeasti liikuttavat hetkensä. Mutta Golden Fool on tasaisesti vahvin lukemani Hobbin teos. Minun mieleeni se on jäänyt myös liikuttavimpana. Kun Fool's Errand on lähinnä tylsä ja Fool's Fate taas lähinnä traumatisoiva, Golden Fool onnistuu liikkumaan siinä välissä. Tässä kirjassa on niin hyvä tunnelma, paikoitellen niin herkkä että yksi lause muuttaa naurun kyyneiksi, paikoitellen hyvällä tavalla painostava. Jotkin kohtaukset piti lukea useaan kertaan ihan vain siksi etten halunnut jättää tunnelmaa. Hobbin tavallisimmat tönkköydet loistavat poissaolollaan ja juoni kulkee vääjäämättömästi ainoaan mahdolliseen suuntaan. Tässä kirjassa kulminoituu kaikki se, mistä Hobbissa pidän ja minkä takia yleensä luen vakavampaa fantasiaa.

Lainaus käyttäjältä: Hawkolf
Tässä kirjassa Drizztin jeesustelu ei myöskään ole aivan yhtä sietämätöntä. Olen lukenut kirjan useita kertoja jatkamatta seuraavaan osaan :D
Itse en millään muotoa voi väiittää Salvatorea lempikirjailijakseni, mutta tämä minun täytyy allekirjoittaa - Kotimaa ei ollut pelkästään siedettävä, se oli jopa hyvä kirja vielä toisella lukemisellakin. Tämä on enemmän kuin voin omasta puolestani sanoa muista trilogian osista tai mistään muusta aloittamastani Salvatoren kirjasta.
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 21, 2010, 14:29:49 kirjoittanut Mirrekala »
"Paras tapa toimia on ystäville kostaa
jos päältä kauniin hevosen saa silmiin tuijottaa
Mut takaisin ei käytettyä sieluaan voi ostaa
kun kalpein kauppamiehistä ovelle kolkuttaa
" -Viikate: Tie

Poissa Haisku

 • Kummitus-susi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #62 : Heinäkuu 21, 2010, 12:27:10 »
Ensinäkin Eoin Colferin Artemis Fowl saraja on mahtava. Artemis on niin mielenkiintoinen päähenkilönä ja kaikki monet muutkin hahmot ovat erittäin mielenkiintoisia samoin kuin kirjojen juonet. Näissä on myös tarpeeksi huumoria :D
Philip Pullmanin Universumien tomu on ihana, tykään varsinkin ensimäisestä osasta -Kultainen kompassi- suunotomasti.
Lene Kaaberbolin  Katrionan tarinat on myös kiva, olen aina tykännyt tomosista vähän "keski aikaisista"(ei nyt ehkä ihan oikea sana) jutuista :D Jonka vuoksi myös Tolkienin Taru sormusten herrasta kuuluu suosikki listalleni.
Rick Riordanin Percy Jacksonkin on erittäin hyvä kirjasarja.
Go, go, go
Figure it out, figure it out
But don't stop moving

Poissa Ria

 • Haaveilija
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: YewCharm170
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #63 : Heinäkuu 21, 2010, 12:37:08 »
Hmm... Lempikirjani.. Niitä on kyllä monia, mutta tässä muutama:

Harry Potter ja Puoliverinen Prinssi En osaa kyllä perustella tätä, mutta tämä on lempikirjani koko Potter -sarjassa ja muutenkin...

Suzanne Collinsin Nälkäpeli Kummatkin ja toivottavasti sitten kolmas kun se saapuu :) Näistä tykkään, koska mielestäni näiden kirjojen juoni on omaperäinen enkä ole aikaisemmin törmännyt samanlaisiin kirjoihin.

Houkutus Tästä nyt ei varmaankaan tarvitse selittää tarkemmin. Vaikka en itse ole se tämän kirjasarjan ylin fani ym. niin pidän silti Stephenie Meyerin tavasta kirjoittaa. Ja pidän varsinkin tuosta ykkösestä. Vaikka aloinkin lukea näitä kirjoja vasta sitten kun ensimmäinen tuli elokuviin en mielestäni ainakaan ole semmoinen massan mukana menevä teini joka ihkuttaa Twilighteja. Ensinnäkään en ihkuta niitä, tykkään vain lukea hyvää kirjaa :)

// Kiitos pulpero, unohdin kokonaan mainita Torey Haydenin kirjat :) Omistan kolme tai neljä kappaletta Haydenin kirjoja ja kaikki ovat kyllä lukemisen arvoisia. Nehän kertovat oikeasta elämästä ja oikeista ihmisistä ja ovat todella koskettavia. Nämä kirjat ovat yksi syy miksi aion lukion jälkeen lähteä opiskelemaan psykologiaa ja haaveissa olisi vielä erikoistua työskentelmään lasten ja nuorten kanssa :)

//Nälkäpelin kolmas osa saapui ja tykkäsin ^^ Alku oli hieman tylsähkö ja kesti kauan aloittaa lukeminen, mutta kun sen yli pääsi niin oli mielenkiintoinen ja todella hyvä lukunautinto ^^ Joten tämä listataan myös yhdeksi suosikkikirjoistani ^^
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 17, 2011, 19:51:26 kirjoittanut Ria »

Poissa Pulpero

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #64 : Heinäkuu 21, 2010, 13:15:20 »
Tykkään kovasti Torey Haydenin kirjoista. Ne on koskettavia tositarinoita lapsista. Ehdoton ykkössuosikki on Tiikerin lapsi, joka odottaakin juuri toista lukukertaa. Yleensä en kirjoja useampaan kertaan lue, mutta tämä on poikkeus. ;) Kirja kertoo Sheila-nimisestä tytöstä, jota elämä on kohdellut kaltoin. Takaiskuja, ponnisteluja, onnistumisia. Kannattaa ehdottomasti lukea, jos sattuu käsiin. :)

Poissa Gemmssy

 • parveilia
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Glisee, ei klisee
  • Kaunotar ja hirviö
 • Pottermore: FeatherRain8203
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #65 : Syyskuu 20, 2010, 22:47:22 »
Kun kuolema haluaa kertoa tarinan, on paras pysähtyä kuuntelemaan

Ehdottomasti paras ikinä lukemani kirja on Markus Zusakin KIRJAVARAS!
Zusakin kirjoitustyyli on mahtava, helppolukuinen mutta sisällökäs. Kertojana toimii kuolema, joka on rohkea mutta todella hyvin toteutettu valinta. Myös kirjan hahmot ovat mielestäni onnistuneit, osa hieman tavallisia. Toisaalta kirjat joissa on vain epätavallisia hahmoja, ovat usein epäuskottavia/epäluontevia.

Teen tällähetkeä kirjasta kirjaesitelmää kouluun ja tässä on lyhyt pätkä siitä, joka kertoo mielestäni selästi kirjan sisällön, sanoman ja aiheet (ei sisällä juonipaljastuksia).

Kirja kertoo elävästi nuorenj tytön kosketuksesta kuolemaan, sotaan ja niiden tuomaan menetyksen pelkoon. Hänen epätoivoisesta kamppailustaan vääryyttä vastaan sekä oman vääryytensä piilottelusta. Ennen kaikkea kirja kertoo tuon tytön pakonomaisesta rakkadesta kirjoja kohtaan.


Tieenkin pidän suuresti myös esim. Harry Pottereista, Taru Sormusten herrasta, Pikkunaisista, Kotiopettajattaren romaanista sekä Runotyttökirjoista. Kirjavaras kuitenkin voittaa kaikki nämä ihanat kirjat.
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 21, 2010, 18:12:19 kirjoittanut Gemmssy »
Siskoni uskoo, että pilvien keskellä mekin osaamme lentää. Jos taivalla ei lennä, sieltä putoaa, ja jos putoaa, niin kuolee. Mutta emmehän me voi kuolla, ensin meidän pitää elää vanhoiksi. Siksi me osaamme lentää pilvien keskellä.

Hidarico

 • Ankeuttaja
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #66 : Syyskuu 21, 2010, 15:22:41 »
Kaikki Belgarionin Tarun kirjat (I, II, III, IV, V), kirjoittajana David Eddings.
Hieno kirjoitusjälki, on tullut luettua englanniksi ja suomeksi, mutta tällä kertaa on pakkoa sanoa että pidin enemmän suomenkielisestä. Ajatus on ihan perus, liikutaan ympäri kuvitteellista maailmaa, magiaa, jumalia ja pahoja henkiä jne.


Kaikki Mallorean Tarun kirjat (I, II, III, IV, V), kirjoittajana David Eddings.
Taas hienoa kirjoitusjälkeä ja luettu engkuks ija suomeksi ja tässä kirjasarjassa pidän enemmän englanninkielisestä toteutuksesta. Juoni on taas sama: seikkaillaan ympäri  kuvitteellista maailmaa, magiaa, jumalia ja pahoja henkiä jne.

Näkijän Tarun kaikki kirjat (I, II, III) sekä sille jatko-osaa Lordi Kultainen (I, II, III), kirjoittajana Robin Hobb.
Kirjassa seurataan alun alkaen erästä poikaa, Fitziä, joka johdatetaan Peuralinnaan. Peuralinnassa Fitzistä koulutetaan salamurhaaja... << ota lopuista selvää itse.
Kirjailijan kirjoitusasu on kaunista ja hän keskittyykin kuvailemaan ihan tosissaan tapahtumapaikkojen ulkkonäköä, joskin se voi tuntua joskus ärsyttävältä kun suunnilleen aukeamaan menee parin asian kuvailut. Toisaalta on hyvä hahmottaa ympäristö.

Harry Potterit, kirjailijana JK. Rowling.
-se tavallinen ylistys.

Monia muitakin kyllä on.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 12, 2011, 14:47:06 kirjoittanut Betaé »

Poissa Candily

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #67 : Syyskuu 21, 2010, 17:25:51 »
Harry Potterit
En selittele tarkemmin, miettikää itse miksi.

Stephen Kingin lähes kaikki kirjat :D
En siis tykkää niistä jokaisesta, muutama huonompikin löytyy. Mutta moni Kingin kirjoittamista kirjoista kuuluu lempikirjoihini, esim. Hohto, Christine, Pimeä puoli, Kauhun vuodenajat I & II, Kuoleman käytävä, Uinu uinu lemmikkini... Niissä tapahtuu paljon ja pakko lukea loppuun. Pidän niistä ja paljon, koska yleensäkin pidän kauhukirjoista. King osaa kyllä kirjoittaa varsin hyvin tosiaan, siitä varmaan niiden mielenkiintoisuuskin osaksi johtuu.

Anthony Burgessin Kellopeliappelsiini
Kellopeliappelsiini on todella hyvä kirja. Pidän sen erilaisuudesta, varsinkin siinä käytetystä kielestä. Ihanaa. Hahmot ovat mainioita ja kaikki on mainiota. Siinä kaikki. :D

Dan Brownin Da Vinci -koodi

Tapahtuu ihan koko ajan jotain, ei tylsiä hetkiä ollenkaan. Kirjassa täytyy lähes koko ajan siis tapahtua jotain, että minä jaksan lukea sen loppuun asti. Mielenkiintoinen kirja, kannattaa lukea.
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 18, 2010, 19:23:18 kirjoittanut Candily »
Paradise comes at a price
That I am not prepared to pay
What were we built for?
Will someone tell me please

Poissa Marygold

 • Irorua
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #68 : Lokakuu 17, 2010, 21:21:54 »
Hmm. Hassua, etten ole tänne vielä kirjoittanut :)

Oikeastaan minulla on varsinaisia lempikirjoja aika vähän siihen nähden, että olen kuitenkin lukenut elämässäni suhteellisen paljon. Tietysti maku on muuttunut iän myötä, eikä monia lapsuuden suosikkeja, kuten Enid Blytonin Seikkailuja ja Harry Pottereita, voi enää oikein ihan tälle listalle lukea. Toisaalta olen lukenut paljon sellaisia "ihankivoja" kirjoja, jotka saattavat jäädä mieleen hetkeksi ja päätyä jopa kirjahyllyyni asti, mutta jotka silti eivät niin paljon säväytä, että niitä ihan lempikirjoinani pitäisin. Taidankin siis olla kirjojen suhteen aika vaativa, "kympin suorituksessa" pitääkin mielestäni olla sekä hyvä juoni, hyvä kieli että jotain syvällisempää sanottavaa.
 
Paras kaikista kirjoista on ehdottomasti Steven Hallin Haiteksti. Se on paitsi juonellisesti ja kerronnallisesti onnistunut, jatkuvasti mielenkiintosa säilyttävä ja kieleltään kaunis ja persoonallinen, niin myös hahmoiltaan ja tunnelmaltaan myös yksi säväyttävimpiä koskaan lukemiani kirjoja. Se on kaikessa omituisuudessaan nerokas kirja, ja paranee vain jokaisella uudelleenlukemisella. Kaikesta huomaa, että kirjailija on tehnyt ihan mielettömästi taustatyötä kirjan eteen.

Toinen suosikkikirjailijani on Tove Jansson, jonka koko tuotannosta pidän paljon, mutta suosikkini kaikista on novellikokoelma Näkymätön lapsi. Paitsi että kaikki kirjan novellit ovat kauniisti kirjoitettuja ja tunnelmallisia, niin moni niistä kuvaa myös hätkähdyttävän osuvasti ja varsin filosofisestikin ihmislajin monia omituisuuksia, menemättä silti lainkaan turhan synkistelyn puolelle. Suosikkinovellini kertoo neuroottisesta Vilijonkasta, joka uskoo jatkuvasti jonkin onnettomuuden uhkaavan häntä ja elää samalla elämäänsä miettien enemmän sitä, mitä muut hänestä ajattelevat, kuin itseään. Toinen suosikkini kertoo vähän samoista aiheista, Hemulista, jonka kaikki sukulaiset rakastavat meteliä, mutta Hemuli itse pitää hiljaisuudesta, ja novellissa hän rakentaa itselleen hiljaista huvipuistoa. Ensimmäisessä novellissa taas Nuuskamuikkunen miettii sitoutumispelkoaan.

Stephen Kingin kirjoja olen lukenut muutamia, mutta vaikka hän kirjoittaakin erinomaisen hyvin, niin kauhugenre vain ei yksinkertaisesti minuun iske. Sen sijaan pidin paljon hänen muusta tuotannostaan erottuvasta romaanista, Pedon sydämestä, jonka teemoina ovat mm. 60-luku ja Vietnamin sota.
Sadevesiämpärit, auringonkukkaniityt, saippuapalat ja raparperinvarret... Oikullisesti versoilevat lommot elämän alaviitteissä.

Poissa koipen

 • Scififisti
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #69 : Lokakuu 22, 2010, 15:38:02 »
Frank Herbert - Dune
En itse ole kovin kiinnostunut kirjoista joissa hahmot ajavat juonta, mutta tämä iski. Keskkikovaa sci-fiä parhaimmillaan, ja toimintaakin on sopivasti aina välissä,

Tuhannen ja yhden yön tarinoita
Hassuja ja ihmeellisiä tarinoita jotka ovat mukavan eksoottisia. Ajattelin hankkia tuosta jossain kohtaa ihan täydet painokset (Kolme n. 900 sivuista nidettä) jos raha riittää (10 - 20 euroa kipale englanniksi).

George Orwell - 1984
Tämän jälkeen kaikki muut samanaiheiset dystopiat (Fahrenheit 451, V for Vendetta, erityisesti ensinmainittu) tuntuvat jotenkin laimeilta. Uljas uusi maailma on vielä lukematta jonka jälkeen on suurimmat alan edustajat kahlattu.
nr: Douglas Adams / Linnunradan käsikirja liftareille

Poissa gem

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #70 : Marraskuu 12, 2010, 19:06:04 »
Taru Sormusten Herrasta - Sanoinkuvaamattoman upea. Tolkienin maailmaan on ihana palata uudestaan ja uudestaan, kaikki on kuvailtu niin elävästi ja tarkasti, että henki salpautuu!

Harry Potter - No oho yllättäen :D Olen lukenut Pottereita jo 10 vuotta enkä vieläkään ole kyllästynyt, se ehkä kertoo jotain.

Abarat - Luin sarjan kaksi ensimmäistä osaa ala-asteella, ja muistan kuinka rakastuin Clive Barkerin uskomattomiin maalauksiin ja mielenkiintoiseen tarinaan. Unohdin kirjat moneksi vuodeksi kunnes tänä keväänä eksyin Barkerin sivuille ja sain kuulla että 3. kirja ilmestyisi näillä näkymin ensivuoden syksyllä. Lainasin aiemmat osat heti kirjastosta ja rakastuin uudestaan. Nyt molemmat löytyvät hyllystäni aitiopaikalta englanniksi.

aamanda

 • Ankeuttaja
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #71 : Tammikuu 02, 2011, 23:46:30 »
Kun pyydetään lempikirjaa, on mahdotonta vastata.
En tiedä lempikirjaani, sillä se riippuu vuodesta, vuodenajasta, kuukaudesta, viikosta, päivästä ja jopa kellonajasta.
Lempikirjailijoita voisin silti listailla tusinoittain, mutta mainittakoon tässä viestissä vain muutama, ja
muutama helmi kirja.

Dan Brown: DaVinci-Koodi, Enkelit ja Demonit, Kadonnut Symboli, Meteoriitti. Muunmuassa.
Parhaita. Kiitos herra Brown, nyt uskon Illuminateihin, siihen että joskus elämämme tulee pyörimään antimaterian ympärillä, sekä siihen, että NASA yrittää pissiä niskaamme ja väittää että sataa. Tietenkin mietin pääni puhki Jeesuksen jumalaisuutta. Kiitos. ♥

Stephenie Meyer: Twilight-saaga. Noin viisi vuotta sitten ensimmäisen kirjan sain käsiini kivan kansikuvan takia, ja suurkiitos siitä ystävälleni,
joka käveli turhautuneena pitkin kirjakauppaa etsien minulle sitä oikeaa, jotta pääsisimme jatkamaan matkaa. Rakastan sarjaa. Rakastan Jasperia. ":D"

Torey Hayden: Tiikerin lapsi, Toisten lapset, Häkkipoika, Auringonkukkametsä, Lapsi muiden joukossa, Sähkökissa, Nukkelapsi, Pöllöpoika, Hiljaisuuden lapset, Aavetyttö.
Kiitos Torey Hayden, että sait minut tajuamaan kuinka vaativaa olisi työskennellä lastenpsykiatrina. Tai erityislasten opettajana.
Kiitos näistä loistavista romaaneista sekä tositarinoista. Maailman parhaimmat ja koskettavimmat tositarinat.

(Vaikka ensimmäisessä viestissä kiellettiin, niin tähän nyt vähän Potter-ylistystä)

Sysiäinen

 • Ankeuttaja
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #72 : Tammikuu 11, 2011, 19:10:24 »
Ai lempikirjani. Paha kysymys.
 Lempikirjasarjani taitaa olla Robert Jordanin(ja Brandon Sandersonin) Ajan Pyörä. Olen lukenut kaikki 25 osaa, jotka on suomennettu ja odotan innolla, josko se herra Sandersonin kirjoittama kirjakin suomennettaisiin. Olisi kiinnostavaa lukea, mitä kirjan henkilöille tapahtuu... *muoks* Luin ne kaksi tähän asti ilmestynyttä kirjaa ja... en osaa kuvailla, miten hienosti molempien kirjailijoiden tyylit jotenkin sopivat yhteen. Olin ajatellut, että se olisi jotenkin aivan erilaista kuin aikaisemmat kirjat (vaikka kyllähän se oli) mutta vaikka Sandersonilla toki on ehkä myös "oma tyylinsä", jolla hän kirjoittaa, hän on saanut hyvinkin lyhyessä ajassa otteen Jordanin tyylistä ja hyvää jälkeähän siitä tulee.

 Lempikirjasarjoihini kuuluu myös Tad Williamsin Taru kolmesta miekasta sekä Varjojen Marssi josta ei ikävä kyllä ole suomennettu kuin kaksi ensimmäistä osaa.
 Myös lempikirjojani ovat Eoin Colferin Artemis Fowlit ja Derek Landyn Keplo Leutokalmat. Näihin sarjoihin odotan jatko-osia, vaikka edelliset osat tulivat vasta vähän ennen joulua...
 Lisäksi vielä täytyy mainita Taru Sormusten herrasta, Universumien Tomu, Tulen ja jään laulu, Mustesydän-trilogia, Riimut sekä Lumen ja jään maa. Pidin myös Mustan myllyn mestarista kun se piti pakollisena lukea koulussa.
 Nämä taisivat olla ne kirja(sarjat), joista olen eniten pitänyt ja nauttinut niiden lukenmisesta.
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 11, 2011, 16:25:05 kirjoittanut Sysiäinen »

Poissa Nefgliniel

 • Puuton lehti
 • Vuotislainen
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #73 : Maaliskuu 25, 2011, 22:32:04 »
Tässä ketjussa on jo lähes kaikki mainittu ja hyvin perustein, joten mitäpä toistamaan kun samaa mieltä olen.

Tolkienin koko tuotanto. Mahtavuutta. Annat, Runotytöt, Muumit, Astrid Lingren, ...

Viimeaikoina luetuista Marion Zimmerin Avalonin usvat lumosi. Tarina sijoittuu druidien aikaiseen Englantiin ja juoni on taitavasti kehitelty Arthur-tarujen maailmaan. Tiedättehän, se kuningas ja Pyöreän pöydän ritarit, Graalin malja, jne...

Luen koko ajan ja kaiken laista kirjallisuutta. Välillä sellaista aivot vapaalle-hömppää että ei tarvitse ajatella. Oli se sitten vaikka niitä romanttisia pokkareita tai Juoppohullun päiväkirjan tasoista pissikakkahöpötystä. Toisinaan haluan sitten ajatella mitä luen ja ymmärtääkin lukemaani. Tolstoin ja Dostojevskin tuotannoista ei ole jäänyt paljoa mielikuvaa. Pitää lukea uudestaan joskus. On ollut ehkä liian paljon muuta ajateltavaa elämässä, en kyennyt keskittymään.

Laila Hietamies/Hirvisaaren tuotannosta tykkään. Oonha mie niin karjalaine ku vaa voi olla. Jotenkin niissä ennen Suomen sotia tai niiden aikoihin ja selviämistarinoihin eläydyn hyvinkin voimakkaasti, kiitos mummon ja ukin jotka olivat evakkoja. Samantyylisiä tarinoita kertoi mummo meille lapsille aina kun oltiin yökylässä. (Ja kertoo vieläkin kun vierailen hoitokodissa).

Niin, liekö kukaan maininnut Jean M. Untinen-Auelin Maan Lapset -sarjaa? Kertoo tarinaa kaukana esihistoriassa. Sarja alkaa Luolakarhun Klaanista, jossa päähenkilö Ayla on lapsi ja joutuu erilleen omasta heimostaan neanderthalilaiseen heimoon. Sarja vie Aylan lapsuudesta aikuisuuteen 5 kirjan verran, http://www.mynewsdesk.com/fi/view/pressrelease/jean-m-untinen-auelin-maan-lapset-sarjan-odotettu-paeaetoesosa-julkaistaan-kevaeaellae-2011-417193  (linkki sisältää juonipaljastuksia) ja ensi viikolla ilmestyy kuudes osa. Tykkään kirjojen taitavasti kuvatusta esihistoriallisesta maailmasta ja taitavasti kudotusta kerronnasta tavoista, uskonnollisista asioista, jne. Aika paljon ja kovin yksityiskohtaisestikin seksuaalisuuteen liittyvistäö asioista kerrotaan, mutta se ei kuitenkaan häiritse.

Poissa Kissanminttu

 • Yli-Blondi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • ಠ_ಠ
  • Tumblr
 • Tupa: Korpinkynsi
Top- listasi, eli parhaita kirjoja.
« Vastaus #74 : Huhtikuu 11, 2011, 12:24:43 »
 1. Helena Meripaasi, Koirahullun päivakirja- sarja.
( Koiran kokoinen kesä, Koirista parhain, Enkelikoira, Tottelemattomuuskoe, Viittä vaille voittajaluokkaa, Pentukuumetta. )
Sarja kertoo 12- vuotiaasta Ullasta, joka on halunnut koiraa aina. Outojen sattumusten kautta hän saa oman Belgianpaimekoira Groendael- pennun Daran. Käydään näyttelyissä, ystävystytään, kilpaillaan, iloitaan ja itketään. Hyvin ihana kirjasarja, kyyneliäkin rupesi valumaan muutamissa kohdissa. Mahtava lukukokemus. Plussia lisää siitä että tapahtumapaikat ovat Helsingissä, kotoisa fiilis.

2. Helena Meripaasi, Kisse- sarja.
( Elämäni frettinä, Pöllöhilloa, Koppakuoriaiskevät. )
Kertoo koirahullun päiväkirjasta tutuksi tulleen Kissen elämästä. Kisse elää Helsingissä koiriensa, kahden saksanpaimenkoiran Vargan ja Furin, kettuterrieri Rosin ja Vinka frettinsä kanssa. Kissen isä on tulla hulluksi mokoman "sirkuksen" ja aikuisuuden kynnyksellä ja vähän sen ohittaneenkin tyttärensä kanssa. Muttei vaihaisi näitä mihinkään. Nautin kirjasarjasta ja siihen pystyi eläytymään yhtä hyvin kuin edelliseenkin.

3. Rick Riodan, Percy Jackson.
( Salamavaras, Hirviöidenmeri, Titaanien kirous, Labyrintti taistelu ja Jumalten sota.)
Uskomattoman hyvin kerrottu. Mahtava lukukokemus ja ihanaa kun siihen oltiin sekoitettu minua kiinnostavaa mytologiaa ja nykyaikaa. Kaikki kirjat olen lukenut, mutta en nähnyt leffaa. Ei se haittaa, kirjat on aina lähempänä sydäntäni. Ihmettelen mistä kukaan on voinut saada niin hyvän idean kirjalle.

4. J.K Rowling, Harry Potterit.
( Viisasten kivi, Salaisuuksien kammio, Azkabanin vanki, Feeniksin kilta, Puoliverinen prinssi, Kuoleman varjelukset)
Kaiken te varmaan tiedättekin? Mutta oma mielipiteeni... No en suoraan sanottuna pidä Harry Potterista itsestään, mutta sivuhenkilöt ja kerronta on hyvää. Lukiessani minua itkettää ja nauratta ja pystyn helposti kuvittelemaan että olen näiden tilanteiden keskellä.

5. S.F Said, Varjak Käpälä.
( Varjak Käpälä, Lainsuojaton.)
Hyvä kirjasarja, tarpeeksi hyvin kerrottu ja jännää lukea asioita kissan näkökulmasta normaalissa ihmisten maailmassa.
...Maan pimeys hangen alla
puistoja puistattaa.
Jäätakki on vaahteralla,
kastanja aivastaa...

Poissa Ajatusliekki

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Where the heart lies
 • Pottermore: HallowGalleon47
 • Tupa: VOLDEMORT!!!
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #75 : Huhtikuu 11, 2011, 14:22:40 »
1. J.K.Rowlingin Tuotanto (Potterit)

Rowling on onnistunut kehittämään lähes todelliselta tuntuvan maailman jonka kaikki säännöt toimivat, eikä mikään tunnu epäloogiselta. Maailma on suunniteltu nini hyvin että tuntuu melkein siltä, kuin että se olisi oikeasti oikea. Potter-kirjasarja kasvaa henkisesti päähenkilönkin mukana; Alkaa tavallista parempana lastenkirjana mutta päättyy lähemmäs filosofisesti pohdiskelevana teos-sarjana. Potterit kyllä kierrättävät kliseitä mutta nin hienovaraisesti ja keksien omia ideoitaan, ettei sitä edes kunnolla huomaa. Mikään sarja ei ole täydellinen ja näistäkin voi keksiä lukuisia huonoja puolia. Ne kuitenkin unohtuvat kirjojen kestäessä lukukerrasta toiseen. Harmi vaan että elokuvat rikkovat tätä tunnelmaa.

2. Kärpästen Herra

Tämän kirja on kenties enemmän lastenkirja, mutta sen piilotetun sanoman ymmärtäessä paranee lukumielenkiinto huomattavasti. Haaksirikko, lasten yritykset tulla toimeen ja lopulta viidakon lakeihin turvautuminen on kaikki hyvin kuvattua. Hahmojen kehityskaari romaanin aikana on kuvattu loistavasti. Kenenkään lopullinen luonne ei tunnu lopussa epätodelliselta vaan hyvinkin luonnolliselta.

3. Jumalat Juhlivat Öisin

Kyseessä on melko raskas kirja. Tämän lukemiseen menee aikaa, sillä aina välillä on pysähdyttävä pohtimaan henkilöiden motiiveja. Miksi näin tapahtuu, mistä syystä? Kirja ei ole helppolukuinen. Silti sen juoni lopulta tempaisee mukaansa.

4. Nälkäpeli trilogia

Kirjassa on kuvattu ihmisuhteet todella kömpleösti, mutta itse pääasia eli elämästä ja kuolemasta taistelu sekä oman kunnian säilyttäminen on kaikki kuvattu hyvin. Kirjasarja huononee kuitenkin sitä mukaa kun ihmisuhde kuviot alkaa varastaa yhä enemmän sivutilaa. Kokonaisuutena kuitenkin todella hyvä ja nuoremmille lukijoille ehkä hieman ahdistava kirja.

5. Stravaganzat

Nuortenkirjasarjaksi sisältää yllättävän paljon pohdintaa elämästä, kuolemasta ja siitä mitä yksi ihminen saa toiselle tehdä. Toki myös ajatus ulottuvuuksien läpi menevästä matkailusta on kiinnostava, mutta valitettavasti monet ihmiset eivät suotu lukemaan näitä siksi. Älkää antako stereotypioiden häiritä! Voitte ehkä oppia jotain uutta renesanssi-italiastakin.

Toki on vielä monia muita kirjoja joista pidän paljon (Perillinen Quadrologia, Sokkeloportaikko ja monet muut)
mus mus -> Ajatusliekki

Poissa Sirii

 • Frábært!
 • Vuotislainen
 • Regulusfani
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #76 : Huhtikuu 14, 2011, 13:56:36 »
The Magicians (by Lev Grossman)

Jossain kritiikissä tästä sanottiin että tämä on aikuisten Harry Potter. Jossain sanottiin että siinä missä Harry Potter kertoo velhopojasta joka kirjasarjan aikana varttuu, tämä kertoo lähinnä nuoren miehen varttumisesta - nuoren miehen joka sattuu olemaan taikuri/maagikko/velho/whutever suomennosta tahdottekaan käyttää. Grossman itse sanoi että kirjan lähtökohta on että hän tahtoi tutkia mitä tapahtuisi, jos jollekulle annettaisiin taikavoimat, muttei olisikaan välitöntä pahaa jota vastaan taistella (mutta älkää peljätkö, kyllä tästäkin kirjasta pahis ja hieno taistelu löytyy!).
"Viralliset" kritiikit sikseen, vaikka varmasti oivia ovatkin, minusta tämä on varmasti paras kirja jonka olen koskaan lukenut. Voi jotenkin liittyä siihen, että pystyn peilaamaan itseäni päähenkilöön hiukan liiankin hyvin (parikymppinen, tylsistynyt, luokkansa huippu joka aina vaan etsii jotain parempaa eikä osaa olla mihinkään tyytyväinen. Lisäksi hän on fantasiafriikki :D). Hahmot ovat uskottavia, juoni on suorastaan kiehtova, intertekstuaalisuus melkein DaVinci koodin luokkaa (eli aika huima) ja mitä muuta tästä kirjasta nyt voisi sanoa?  Potteryhtäläisyyksiä tästä kirjasta löytyy juu, velho nuorimies päähenkilö, velhojen koulu yadda yadda, mutta ei tämä mikään kopio ole. Itseasiassa hyvin kaukana siitä. Tälle tulee jatko-osa tänä vuonna ja odotan sitä sekä kauhulla että innolla, koska tahdon lisää, mutta kirjan loppu oli mielestäni niin täydellinen, että en kertakaikkiaan tiedä miten jatko voi olla hyvä.

Lempikirjalistan kakkospaikasta onkin sitten jo kovempi tappelu ;D.
Ég á heiminn! :}

Poissa Mab

 • Vuotislainen
 • Meidän Korkeutemme
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #77 : Huhtikuu 14, 2011, 14:23:17 »
^ Mä luin tuon kirjan jotain vuosi sitten ja tykkäsin myös tosi paljon :D En tiennytkään, että jatkoa on tulossa... ajatus siitä toisaalta innostaa, toisaalta hieman arveluttaa myös mua. On se pakko kuitenkin sitten lukea.

HP:n kanssa yhtäläisyydet ovat tosiaan aika pinnallisia. Enemmän mä vertaisin tätä Donna Tarttin Jumalat juhlivat öisin -kirjaan, vaikkei se mitään fantasiaa olekaan, mutta tunnelmassa on jotain samaa.

"Kun hän on kohteliaimmillaan, hän on myös kavalimmillaan, mikä lienee pettämätön sivistyksen merkki." -J.M.Barrie, Peter Pan

Poissa Minea

 • Kelvollinen leijona
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Kolmas niistä Weasleyn kaksosista.
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #78 : Huhtikuu 18, 2011, 00:44:04 »
En tiiä, jos olette Harry Pottereista kuullut... Mutta ne on kyllä ihan tosi hyviä! Noh, ehkä te tiedätte. Juoni, hahmot, koko pakka vain on jottain niin maukasta ettei niihin kyllästy, vaikka ne on monta kertaa lukenut ja eri kielillä. Ei niistä tarpeeksensa saa -onneksi. Kyllä vissiin tulevat ihan aina tuota kirjahyllyä täyttämään, ja pistän sitten tulevaisuudessa mahdolliset omat lapsukaiset ne myös lukemaan, hoh. No jaa, katsotaan, meinaan ainakin näyttää että mitä se äiti sitten nuorena luki ja fanitti. Saas nähdä, että inspaako tulevaisuuden tallaajia tuollaiset fantasiakirjat, vai minkähänlaisia kirjoja nuo sitten aikanaan lukevat.

Parhain kirja, minkä olen ikinä lukenut, on aivan ylivoimaisesti Astrid Lingrenin Ronja, ryövärintytär. Tämä kirja muistuttaa itseäni niin paljon lapsuuden ajoista, että ihan vain nimen kuuleminen tai kansien näkeminen nostaa hymyn huulille. Tykkäsin yhdessä vaiheessa kirjasta niin hirveästi, että isäni alkoi kutsua minua Ronjaksi. Ja tykkäsin siitä kovin; kyllähän tuota nimeä aina toisinaan vieläkin kuulee, jos vain nostalginen hetki sattuu eteen. Tosin, punaiset hiukset eivät enää mätsää kirjan Ronjan kanssa, vaikka ennen minulla olikin hyvin tumman ruskeat hiukset. Niin kummiskin, kirjan juoni on tavattoman suloinen; Birk ja Ronja, pienet Romeo ja Julia. Ja tapa jolla Lingren on kirjan kirjoittanut, ja käyttänyt mielikuvitustaan metsän olennoissa ja paikkojen kuvailuissa, ah. Tämä kirja ei myöskään ikinä lähde kirjahyllystäni.

Sitten on vissiin nuo Celia Reesin Noitalapsi ja Näkijä, sekä Merirosvoja!. Jotennin tuo viimeisenä mainittu iski eniten, jotenkin se tunnelma kirjassa on niin mukaansatempaava; historiaa, merirosvoja, todellisuutta ja seikkailuja. Nancy näyttää niin paljon luonteeltaan minulle, että pois alta, vaikken poikatytöksi itseäni kutsuisikaan. Juoni ei myöskään ole sieltä kulutetuimmasta päästä; harvemmin on tullut törmättyä kirjoihin joissa seikkailee naismerirosvo. Pirates of the Caribbean innoittamana tosin tuli tähän kirjaan tartuttua; etsin kirjastosta vain kirjaa jonka nimi viittasi merirosvoihin. No, onneksi löysin kyseisen teoksen sitten, ja sitä kautta muut Reesin teokset. Ja olen nauttinut.

Dan Brownin Da Vinci code on myös yksi luetuimmistani. Jotennin tuo historia ja kirjan arvoitukset vetävät kovin puoleensa. Kirja oli kuitenkin sellaista lukemista (minulle), että piti keskittyä vähän tarkemmin. Browniin tuotannosta Angels and Demons on myös ollut maukas lukukokemus!
Sunshine, daisies, butter mellow, turn this stupid, fat rat yellow.
- TU ES FOLLE ? TU ES UNE SORCIERE OU QUOI?

Poissa Neithan

 • Vuotislainen
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #79 : Huhtikuu 18, 2011, 12:56:30 »
Tolkienin koko tuotanto. Tolkien on upea kirjoittaja, mestari, ja useita hänen teoksiaan kunnioitan ehdottomina suosikkeinani. Taru Sormusten Herrasta, Hobitti, Húrinin lapset. Tällä hetkellä en pysty kuvittelemaan ikinä löytäväni tylsää tai sellaista teosta jota en haluaisi lukea tältä mieheltä. Rakastan Keski-maata ja sen tarinoita. Silmarillion on omassa kirjahyllyssäni maannut liian kauan lukemattomana. Tolkien on loistava kuvailija, hänen tarinansa ovat hämmästyttäviä ja maailma imaisee lukijansa sisäänsä. Itse pidän valtavasti hänen teemoistaan ja hahmot tuntuvat rakastettavilta ja läheisiltä. Hänen maailmansa on ihanteellinen ajatus. Lempihahmojani ovat Bilbo Reppuli, Túrin Húrinin poika ja toki Klonkku myös. Tolkien on kirjoittajista mahtavin ja hänen teoksensa sellaisia joita luen aina tunteella ja tarinaan eläytyen. Olen onnellinen että niitä on niinkin paljon luettavaksi saatavilla, vaikka mies itse ei kaikkia ehtinyt itse päätökseen saattamaan.

Harry Potter-sarja tulee hyvänä kakkosena. Kasvoin Pottereiden parissa ja sillä on ollut suurempi vaikutus kuin millään muulla sarjalla elämääni. Tunnen tarinat kuin omat taskuni, ja niiden ansiosta olen oppinut kirjoittamaan ja ollut niin innostunut lukemisesta kuin mitä nykyään olen. Tarinat ovat eläväisiä ja värikkäitä, itse arvostan myös sitä, että mielenkiintoisia tapahtumia voi sattua niin taikajuomien tunnilla kuin kielletyssä metsässä. Rakastan muunmuassa Rowlingin yksityiskohtia. Kirjat ovat osa jokapäiväistä elämääni, vaikka hahmoista varttuessani olenkin etääntynyt.

Universumin Tomu (His Dark Materials) Philip Pullmannilta. Hahmot ovat fantastisia, daimonit mieltä kutkuttavia ja juoni loistava. Olen lukenut tarinan monasti, harmillisesti en vain itse noita upeita kirjoja omista. Hahmojen kehitys on kaunista katsottavaa ja fantasiassa Pullman onnistuu hämmästyttävän hienosti. Daimonit ovat upea lisä kirjallisuuden fantasiahahmoihin ja mielestäni monella tavalla merkittäviä. Varsinkin Kultainen kompassi oli hienoa luettavaa, ja ehdoton suosikkini koko sarjasta. Jokaisessa osassa tutustui uusiin hahmoihin ja käänteisiin tarinassa, jokaisella kirjalla oli omaa tarjottavaa lukijalle. Arvostan syvästi näistä syistä Pullmanniakin ja hänen kirjansa tulevat kiistattomasti muiden suurempien suosikkieni jälkeen.

Yksittäisesti voisin sanoa pitäväni myös Cornelia Funken Lohikäärmeellä ratsastajasta. Hieno kirja, jossa on jänniä hahmoja ja jonka mielellään lukee useasti uudestaan.
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 18, 2011, 13:01:05 kirjoittanut Mortti »

Poissa annips

 • siipienrepijä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • But I'm just a ghost
 • Pottermore: DawnNewt14590
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #80 : Huhtikuu 24, 2011, 10:55:57 »
Lempikirjoja... Niitä on paljon.

No tietysti kaikki Potterit, koska niissä on yllätyksellistä, avaraa ja mielikuvitusrikasta tekstiä. Jännitystäkin löytyy.

Erityisesti J.K. Rowlingilta mainittava kirja on Harry Potter ja kuoleman varjelukset, sillä siinä kerrotaan elävästi Harryn ajatuksista
ja ns. velhoyhteisön "pelastamisesta". Kun Ron lähtee, Harry tuntee kiukkua ja vihaa tätä kohtaan, mutta silti ikävöi kovasti.

Ystävyys ja Jännitys todella kuuluvat tähän kirjaan. On tullut itkettyäkin. Kaikki kohtaukset siitä välittämisestä ja rakkaudesta. Otetaan nyt esimerkiksi se kohta, kun Hagrid kantaa "kuollutta" Harrya metsästä. Nyyhks. Tunnelataus on valtava! Tämä on ehdoton lempikirjani!

Muita hyviä kirjoja ovat (muita kun Potterit) mm.
Piruettiystävyys, sillä se kertoo elävästi nuoren tytön ajatusmaailmasta elämää, perhettä, ystävyyttä, poikia, perhettä ja muuta kohtaan.
Kaikki Pottereiden oheiskirjat (Siuntio silosäkeen tarinat, Huispaus kautta aikojen ja Ihmeotukset ja niiden olinpaikat

Poissa Joëlle

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #81 : Huhtikuu 26, 2011, 21:54:43 »
Voi kun niitä on paljon! Kai sitä voisi tähän jonkinlaista listaa väsäillä..

Elikä tietenkin Harry Potterit. Kieli ja kerronta on rikasta, ja sarja on loistavaa viihdettä niin lapsille kuin aikuisillekin, sillä kirjassa on niin monia eri tasoja. Puhumattakaan uskomattoman loistavan kekseliäästä juonesta. Kaikki jotka ovat tänne kirjautuneet, tietävät varmaankin mistä puhun.

Pakko mainita myös Nälkäpeli-trilogia. Kirjailija ottaa kirjassaan kantaa moniin asioihin, ja kuvailu on useimmissa kohdissa loistavaa luettavaa. Itse pelistä lukeminen on parasta, joten ensimmäinen kirja on mielestäni kaikkein paras. Ihmissuhteet on kuvattu joissain paikoin kömpelösti, mutta silti en voi olla rakastamatta tätä trilogiaan. Jos kirjaan pystyy uppoutumaan lukiessa, se on todella mukaansatempaava.

Uusin tuttavuus on Anna Godbersenin Huumaa. Kirja on yksinkertaisuudessaan nerokas ja mukaansatempaava, ja kirjailijalla on upea kyky kirjoittaa hahmoista niin eläväisesti. Se, että kirjan tapahtumat sijoittuvat 1900-luvun alkuun on mielestäni loistava idea, ja se tuo kirjaan tietenkin oman säväyksensä. Loistava kirja, en malta odottaa sitä, että saan lukea seuraavat osat.

Muita ihania ja mieleenpainuneita kirjoja ovat esim. Roald Dahlin Matilda, Agatha Christien koko tuotanto ja itse asiassa pakko on vielä mainita Tomi Kontion Keväällä isä sai siivet. Se on vieläkin melko ihana kirja.

Poissa Ropsus

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: SunCastle25757
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #82 : Huhtikuu 27, 2011, 16:30:25 »
Minulla on viisi ehdotonta suosikkikirjasarjaa. Eivät ole missään paremmuusjärjestyksessä, koska kaikki ovat aivan mahtavia.
Mutta siis lempikirjasarjani ovat:

Harry Potterit tietty. Mahtava sarja. Selityksiä tuskin kaivataan.

Darren Shanin tarinat. Sarja siis kertoo nuoresta Darrenista, josta tulee vampyyrin oppipoika ja samalla puolivampyyri. Sarja on todella hyvä ja juonenkäänteitä on ihanan paljon. Ja yllätyin viimoisissa kolmessa kirjassa niin monta kertaa, etten edes muista kuinka monta. Pidän kirjojen kerrontatyylistä ja hahmot ovat kaikki todella hyvin keksittyjä. Mahtava sarja.

Percy Jacksonit. Viisi osainen sarja, joka kertoo puolijumala Percystä ja hänen seikkailuistaan. Sarjassa kaikki kreikan mytologian jumalat, paikat, olennot ja kaikki muu on sijoittunut Yhdysvaltoihin ja elävät miedän keskuudessamme. Pidän näidenkin kirjojen kerrontatyylistä. Se on ihanan humoristista ja sarjan juoni on todella hyvä. Hahmot kasvavat kirja kirjalta ja tekstissä on sellaisia koukkuja, jotka houkuttavat lukemaan lisää - mahdollisimman pian. Kolmas mahtava sarja.

Nälkäpelit. Kertovat siis julmasta pelistä, johon pakotetaan osallistumaan joka vuosi 24 tribuuttia. Ainut keino voittaa on tappaa muut 23 tribuuttia ja koko peli televisioidaan ja näytetään jokaiseen kotiin. Kaikki pakotetaan katsomaan tuota julmuutta. En oikein tiedä mikä tässä sarjassa niin viehättää, mutta se on vain todella hyvä. Juoni on todella mukaansa tempaava ja kirjat on melkein pakko ahmia yhdellä kertaa. Ei kai sille muuta selitystä ole.

Ja viimeisenä Twilight kirjat, jotka kertovat ihmisen ja vampyyrin suhteesta. Olen jo hieman kyllästynyt tähän, mutta on se silti ihan hyvä. En tiedä miksi, mutta innostukseni on kadonnut melkein kokonaan. Ainakin vielä nyt se on top 5 listallani, mutta voisin kuvitella, että ei se siellä enää kauaa pysy. Tai kuka tietää. Mutta siis minusta näitä kirjoja oli ihana lukea. Vampyyrit ovat aika viehättäviä.. x)

Siinä siis minun top 5 listani. Mahtavia kirjojahan on maailma pullollaan, mutta nämä ovat tällä hetkellä lemppareitani. :D
Let's go poke it with a stick!

Poissa mattis

 • se outo tyyppi tuolla nurkassa
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Pottermore: RuneLumos12214
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #83 : Lokakuu 13, 2011, 20:04:04 »
Jos Rowlingin tuotantoa ei lasketa, tulee mieleeni ensimmäisenä:
Juoppohullun päiväkirjat, pidin kirjojen räävittömästä huumorista huumorista, ja kirjat jotenkin vain kolahtivat minuun muutenkin. Valitettavasti en ole vielä päässyt lukeman kaikkia sarjan osia.
Me kolme ja jengi, saimme joskus äidinkielen tunniltamme tehtäväksi lukea kyseinen kirja, ja oidin siitä todella. Minuun taisi iskeä siinä puhekielellä kirjoistus, ja pidän muutenkin muiden elämästä lukemisesta.
Sekä taannoin lukemani Kuninkaan lohikäärme, en osaa tämän kirjan kohdalla erityisesti perustella miksi pidin siitä, se vain kolahti minuun.
Pidän lukemisesta ja vaikka kirja olisi ollut hyvä, se vain tuppaa unohtumaan tai jäämään mieleni perukoille kytemään. Tämä selittää osaltaan lyhyttä liistaani.
The Last Enemy That Shall Be Destroyed Is Dead...

Poissa Tiitinen

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: PurpleAvis29088
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #84 : Marraskuu 09, 2011, 20:18:18 »
Heii kiitos kaikki! Tästä keskustelusta oli hyötyä äsköisellä kirjasto reissulla :D
"Minä näin unta että jättiläinen nimeltä Hagrid tuli sanomaan minulle, että olen menossa velhojen kouluun. Kun avaan silmäni, olen kotona omassa komerossani."

Poissa sestiva

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #85 : Marraskuu 09, 2011, 22:55:40 »
Mahdoton kysymys sinänsä, koska minulta tulisi kamalan pitkä lista jos joku tulisi kysymään, mikä (siis mitkä) kirja (kirjat) on (ovat) suosikkini (suosikkejani... sekavaa) Mutta mutta... jospa nyt vaikka yritän valita näistä monista vaihtoehdoista...

Kat Fallsin Veden alla teos, suosittelen teille. Siitä ainakin pitäisi tulla myös elokuva. Itse ihastuin kirjaan oitis, ja voisin lukea sen vaikka kuinka monta kertaa kyllästymättä, tarina vain on niin hyvä. Siinä on päähenkilönä 15-vuotias Ty niminen poika, joka asuu veden alaisessa siirtokunnassa, kun meri on haudannut suurimman osan maasta alleen. Siirtokuntalaiset yrittävät kaikin keinoin pitää elämästään kiinni pinnan alla, jotta uusia veden alaisia kuntia voisi syntyä, eikä ihmisten tarvitsisi elää pinnan yllä pienissä huoneistoissa kuin sillit purkissa. Tämä on kuitenkin hankalaa, kun veden alla pörrää ympäriinsä Krottoliiga niminen rikollisliiga, joka aiheuttaa pelkoa ja sekasortoa.

Toisena on pakko mainita Septimus Heap sarja, jonka on kirjoittanut Angie Sage. En tiedä, se vain upposi minuun kuin ankkuri veteen. Siinäkin on paljon tätä velho-magia-ihmeellisyys -juttua, kuten iki-ihanissa Pottereissa. Suosittelen tätä lämpimästä kaikille Potteristeille. Siinä siis seikkailee Septimus niminen nuori velho ystävineen, ja heille tapahtuu kaikkea ihmeellistä... hienosti selitetty kyllä Ensimmäisen kirjan nimi on Magiaa.

Diana Wynne Jonesin teokset ovat myös jotain niin ihanaa luettavaa, etenkin Noidan veli, Tietäjän lapsuus ja Taikuuden taakka. Mahtavia teoksia, pidän Wynnen kirjoitus tyylistä tosi paljon. Nuo mitkä mainitsin ovat toistensa itsenäisiä jatko-osia, joissa kaikissa on omanlaisensa juoni mutta samat henkilöt. Päähenkilönä toimii nuori Eric Chant, kutsuma nimeltään Kissa.

Ja viielä... P.B Kerr'in Lampun lapset -sarja. Sarjassa seikkailee kaksoset John ja Philippa, jotka saavat, tättärää, kuulla sukunsa ihmeellisen salaisuuden matkustaessaan Lontooseen Nimrod-enonsa luokse. En kerro enempää koska kirjan takakannessakaan ei kerrota paljon mitään.

Vielä yksi, anteeksi. Eoin Colferin Artemis Fowl sarja. Kerrassaan upea, ja jotain hyvin erilaista. Kuten voi arvata, päähenkilön virasta nauttii Artemis Fowl -niminen poika, joka on oikea pikkunero. Eräänä päivänä hän saa päähänsä kaapata menninkäiskomisarion. Hautautuneiden Alueiden Lainvaltonta HAL uhittelee voivansa lyödä Artemiksen tuosta vain, mutta kuinka tuleekaan käymään. Ensimmäisessä kirjassa Artemis on 12-vuotias, ja kirjan nimi on vain Artemis Fowl. Seuraava osa onkin sitten Tehtävä Pohjoisessa. Niitä kirjoja taitaa tulla kahdeksan jos en nyt ihan väärin muista.

Jotenkin tässä vaiheessa tunnen itseni todella surkeaksi selittämään, miksi pidän näistä kyseisistä kirjoista... tarinat vain ovat ihania samoin kuin henkilöt, kaikenlainen fantasia on aina uponnut minuun ja tekstit ovat helppolukuisia.
Taikuus ja teknologia yhdessä ei suinkaan ole häiritsevää, ainakaan omasta mielestäni. Arvostan suuresti kirjailijoita, jotka saavat kännyköiden ja magian sekoituksen kuulostamaan täysin luontevalta.

Potterit ovat tietenkin myös aivan mahtavia, mutta niistä tuskin tarvitsee kertoa. :)
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 10, 2011, 15:40:59 kirjoittanut sestiva »
"Harry Potter will always be a part of me."

Poissa pilvenpiirtäjä

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Words of pages
 • Pottermore: FeatherMarauder23566
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #86 : Tammikuu 06, 2012, 15:33:43 »
Melko samoja kirjoja näyttää olevan, tästä saattaa olla hyötyä seuraavalla kirjastoreissulla..
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 06, 2012, 15:51:28 kirjoittanut pilvenpiirtäjä »
"What about a side by side with a friend?"
"Aye, I could do that.."

Poissa pilvenpiirtäjä

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Words of pages
 • Pottermore: FeatherMarauder23566
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #87 : Tammikuu 06, 2012, 15:36:17 »
Aivan ykkösenä Lord of the Rings-trilogia. Tolkienin maailma on aivan uskomattoman mukaansatempaava, erilaisine hahmoineen ja kerrontatyyleineen. Keskimaa on täynnä toinen toistaan mielenkiintoisempia hahmoja, ja kaikilla saattueen jäsenillä on omat hetkensä loistaa, ei vain kirjan päähenkilöillä. Tolkienin Hobitti on myös loistava, tunnelmaltaan vähemmän synkkä kuin Lotr, ja jälleen kerronta on onnistunutta. Kirja myös tuo haltijat vähän eri tavalla esiin, he eivät ole vain kauniita ja viisaita, mutta Rivendeillissä ilkikurisia ja Synkmetsässä ehkä hieman julmiakin.

Cassandra Clare: Mortal instruments on myös mielenkiintoinen sarja, joka yhdistää ihmiset ja 'oliot' mielestäni hienolla tavalla toisiinsa. Kirjassa olevat vampyyrit eivät ole pahiksia, ihmissudet eivät ole pahiksia, kuten melko usein ovat, tai jos molemmat 'rodut' esiintyvät, vähintään toinen on se pahempi, tässä nämä ovat melko samanarvoisia. Kirjojen juoni on mielenkiintoinen, hahmot ovat upeita ja niin edelleen.

Rick Riordan: Percy Jackson-kirjat + Heroes of Olympus-sarja ja Kane-sarja: kaikki ovat upeita. Rakastan Riordanin kerrontatyyliä, tosin en muista Percy Jacksoneista millainen se oli, mutta Heroes of Olympus-sarjan ja Kane-sarjan kerrontatyylit ovat loistavia, etenkin Kanessa, kun kerronnassa näkyy sisarusrakkaus. Olen aina ollut kiinnostunut Kreikan mytologiasta ja muinaisen Egyptin mytologiasta (Kane-sarja), ja Riordan yhdistää mytologiat nykyaikaan upealla tavalla. Ja Percy Jacksonista kertovat kaksi ensimmäistä ovat tietenkin samaan tapaan tehty, mutta Kanen maailma poikkeaa Percyn maailmasta, vaikka molemmat ovat nykyaikaistettuja mytologiakertomuksia.

Angie Sagen Septimus Heap - kirjat ovat myös lukemisen arvoisia, yksiä suosikkejani, luin sarjan kaikki kirjat yhdeltä istumalta. Kirjoissa on magiaa ja velhoja, mutta ne ovat kuitenkin niin erilaisia kuin Potterit. Kannattaa ehdottomasti lukea!
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 06, 2012, 15:49:49 kirjoittanut pilvenpiirtäjä »
"What about a side by side with a friend?"
"Aye, I could do that.."

Poissa varjopoika

 • the world's only consulting detective
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: GhostPumpkin94
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #88 : Tammikuu 07, 2012, 03:00:57 »
Suosikkeihini kuuluu ehdottomasti Derek Landyn Keplo Leutokalma. Sarjan huumori on samalla linjalla oman huumorini kanssa, joten Keplon ja Valkyrian sarkastiset kommentit saavat minut usein vähintäänkin hymyilemään. Kuvailu on sopivan vauhdikasta eikä jää jumittamaan ja jaarittelemaan asioista turhaan, vaan menee suoraan asiaan. Sopii hyvin kevyeksi iltalukemiseksi (tai miksei päivälukemiseksikin).

Toisena on Diana Wynne Jonesin kirjat, kiistattomana ykkösenä Liikkuva linna. Rakastan sen vanhahtavan englantilaista tunnelmaa! Luin tämän kirjan sen jälkeen kun olin katsonut Hayao Miyazakin tekemän elokuvasovituksen siitä, ja täytyy sanoa, että kyllä kannatti. Elokuvasta oli jäänyt niin paljon pois kuin mitä kirjassa oli kerrottu (vaikka näinhän se usein taitaakin olla), joten oli mukavaa lukea joitakin asioita yllätyksellisenä. Lisäksi Sophien ja Howlin välejä oli - ja on vieläkin - viihdyttävä seurata, sillä Howlin lapsellisuuden ja pelkurimaisuuden taakse kätkeytyykin todellisuudessa paljon muuta. Suosittelen!

Lisäksi lemppareiheni on löytänyt tiensä Chris Bradfordin Nuori samurai-sarja, jonka jokaisen historiallisesta Japanista ja samuraista kiinnostuneen pitäisi lukea. Kirja kuvailee 1600-luvun Japania hyvinkin onnistuneesti, ja plussaa tulee takaosasta löytyvästä sanakirjasta, josta voi aina tarkistaa jos ei jotain japaninkielistä termiä tiedä tai muista.

Vastikään lukemani Universumin Tomu-trilogia on myöskin vienyt sydämeni. Hahmot ovat moniulotteisia ja mielenkiintoisia, ja daimonit tuovat tarinaan lisää värikkyyttä. Tajutessani, että Suomikin on päässyt mukaan kerrontaan, kasvoillani käväisi hämmentynyt hymy ja luin tarinaa eteenpäin entistä innostuneemmin. Miinusta tulee ainoastaan kirjan vähän turhankin pitkistä luvuista, joita en pakkomielteen takia voi jättää kesken. Väsyneenä ja myöhään illalla ei siis kannata alkaa lukemaan ajatuksena "no luen nyt tämän yhden luvun ja alan sitten nukkumaan". Sitä tajuaa sitten muuten jonkin aikaa lukua luettuaan laskevansa sivuja luvun loppuun (ja saavansa tuloksesi jotakuinkin 20 sivua), että milloin pääsisi nukkumaan. Muuten kyllä todella upea sarja, jonka maaginen maailma saa hetkeksi unohtamaan todellisuuden!

Rakastan jokaista Charles Dickensin kirjoittamaa tuotosta, ja jos jokin pitäisi erityisesti sanoa, sanoisin Oliver Twistin. Sympaattiselle orvolle englantilaispojalle huomaa toivovansa koko kirjan ajan ainoastaan hyvää ja oikeamielistä loppua, ja lopussa paljastuukin hyvin yllättävä asia hänestä. Koska kirja on kirjoitettu 1800-luvulla, teksti on hieman vanhahtavaa ja paikoitellen sekavaa, mutta tähän tottuu yllättävän nopeasti. Harmikseni Oliver Twistiä ei löydy melkein mistään kirjastosta (paitsi lapsille suunnattu lyhennelmä), mutta sattumalta löysin kyseisen kirjan vanhempieni kirjahyllystä. :D

J. M. Barrien Peter Pan on myöskin pakko mainita (olenhan vieläkin pettynyt siitä kun Peter Pan ei tullutkaan koskaan hakemaan minua Mikä-Mikä-Maahan), vaikka se onkin pääasiassa lapsille suunnattu satu. Tarina on kuitenkin viattoman vilpittömästi kirjoitettu, ja taisin ainakin itse jopa itkeä parissa kohtaa.
You're a human after all.

Poissa pilvenpiirtäjä

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Words of pages
 • Pottermore: FeatherMarauder23566
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #89 : Tammikuu 07, 2012, 09:57:18 »
Suosikkeihini kuuluu ehdottomasti Derek Landyn Keplo Leutokalma. Sarjan huumori on samalla linjalla oman huumorini kanssa, joten Keplon ja Valkyrian sarkastiset kommentit saavat minut usein vähintäänkin hymyilemään. Kuvailu on sopivan vauhdikasta eikä jää jumittamaan ja jaarittelemaan asioista turhaan, vaan menee suoraan asiaan. Sopii hyvin kevyeksi iltalukemiseksi (tai miksei päivälukemiseksikin).

Keplot ovat aivan loistavia, miten ne itse mahdoin unohtaa? Se huumori! Täytynee lukea uudelleen, kun en koko sarjaa muistanut..
"What about a side by side with a friend?"
"Aye, I could do that.."

Poissa Minsku

 • Albuksen kaartin jäsen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Magic is inside my heart
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #90 : Huhtikuu 09, 2012, 17:19:14 »
No Pottereiden jälkeen lempikirjoikseni nousevat:

J.R.R Tolkienin kirja Taru sormusten herrasta. Kuvailu, Dialogi, kaikki se tarkkuus ja kuitenkin myös yksinkertaisuus, joka pakottaa sinut lukemaan kirjan yhä uudelleen ja uudelleen: Aivan mahtavaa! Pidän eniten kuninkaan paluu-osiosta!

Twilight-Epäilys on sanoin kuvaamattoman upea kirja! Edward perheineen on tullut takaisin Forksiin ja Bella on taas onnellien, tai melkein. Jacob ei vastaa Bellan soittoihin ja Bella on tästä huolissaan... Kirjan aikana Edward ja Bella ystävineen valmistuvat lukiosta. Bella juttelee Jacobin kanssa ja Jacob kertoo rakastavansa Bellaa. Seatlessa tapahtuu outoja katoamisia sekä kuolemia. Ketkä voivat aiheuttaa niin paljon huomiota ja kumman Bella valitsee Edwardin vai Jacobin? Upeaa tuotantoa Stephenie Meyeriltä. Rakkaus on suurin osa koko tarinan kulkua, mutta myös toimintaa löytyy...
"If you know, you need just ask. If you need ask, you can't never know"
-Helena Ravenclaw in Dealthy Hallows

Poissa Laku

 • paperisydän
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Laku's life
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #91 : Huhtikuu 10, 2012, 22:43:42 »
Yhtä lempikirjaa olisi ihan täysi mahdottomuus nimetä, kuten näyttää olevan muillakin ongelmana.

Ikuinen lemppari on J.R.R. Tolkienin tuotannosta Taru Sormusten Herrasta -trilogia ja Hobitti eli sinne ja takaisin. Nuorempana mä rakastin fantasiaa, toki edelleenkin, mutta silloin en muuta lukenutkaan. Enkä mä koko pienen elämäni aikana ole törmännyt loistavampiin fantasiakirjallisuuden teoksiin. Vaikka kerronta voi ajoittain olla hieman puuduttavaa, on tuo trilogia tullut kolmisen kertaa kahlattua läpi. Ja ne kaikki ihanat laulut...♥ Osaan varmaan puolet vieläkin ulkoa.
TSH:sta tuskin tarvitsee kamalasti kertoa, eiköhän kaikki pääsääntöisesti sen kuitenkin tiedä jo. Hobitti eli sinne ja takaisin -teos kertoo taas siitä, miten Bilbo sai sormuksensa ynnä muista hänen samalla reissulla tapahtuneista seikkailustaan. Tätä teosta ei ole tullut piiiitkäään aikaan luettua, pitäisi. Jos tuosta kerran leffakin on tulossa. :)

Pottereita tuskin tarvitsee mainita, sen verran itsestäänselvyys luulisi olevan kaikille. :D

Suzanne Collinsin teos Nälkäpeli nousi ihan uusimmaksi suosikiksi! Harmittavan myöhään sain tuon kirjan käsiini, yrittänyt vuoden päivät sitä metsästää. Kirjastossakin aina lainassa. Nyt kuitenkin kaveri lainasi sen ja pakko lukea samalta istumalta koko kirja. Mukaansatempaava kerronta vei todellakin mennessään. Siinä on kaikki ne ominaisuudet, mitä hyvältä kirjalta vaadin, eikä romantiikka ole pienin niistä vaatimuksista. Kirja sai mut elämään mukanaan, itkin surullisissa kohdissa, naureskelin hauskemmissa ja ennen kaikkea, luin silmät teevadin kokoisina jännittyneenä, mitä seuraavaksi tapahtuisi.

Becca Fitzpatrickin kirjoittama kirja Langennut enkeli. Mä olen aina rakastanut kaikkia enkeleihin liittyviä juttuja. Tästä kirjasta löytyy myös sitä mun rakastamaa fantasiaa ja romantiikkaa. Joten täydellinen kirja, jota ehdottomasti suosittelen! Kirjassa kerrotaan Noran ja Patchin tarinaa keskellä kuolemattomien ja langenneiden sielujen taistelua. Varsinkin kirjan alussa tuntuu olevan jonkin verran vaikutteita Houkutuksesta ja myös myöhemmin olen näitä vivahteita siihen suuntaan huomaavinani. Tämähän toki vain oma mielipide, enkä antanut sen vaikuttaa omaan lukukokemukseen. :)

Viimeisenä, muttei vähäisimpänä, on David Almondin kirja Nimeni on Skellig. Tämän olen lukenut jo joskus ala-asteella, mutta sen jälkeen todella useasti. Tämäkin, yllättäen, liittyy enkeleihin ja fantasiaan. Kirjassa kerrotaan Michaelista, joka muuttaa uuteen kotiin. Vanhasta, romahdusvaarassa olevasta autotallista kuitenkin Michael kuitenkin löytää vanhan, lian peitossa olevan miehen. Tätäkin suosittelen lämpimästi!
Close the doors but never look inside
Time will tell if all your love has died


Poissa Kylmaar

 • Vuotislainen
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #92 : Huhtikuu 11, 2012, 07:34:43 »
Toisena on Diana Wynne Jonesin kirjat, kiistattomana ykkösenä Liikkuva linna. Rakastan sen vanhahtavan englantilaista tunnelmaa! Luin tämän kirjan sen jälkeen kun olin katsonut Hayao Miyazakin tekemän elokuvasovituksen siitä, ja täytyy sanoa, että kyllä kannatti. Elokuvasta oli jäänyt niin paljon pois kuin mitä kirjassa oli kerrottu (vaikka näinhän se usein taitaakin olla), joten oli mukavaa lukea joitakin asioita yllätyksellisenä. Lisäksi Sophien ja Howlin välejä oli - ja on vieläkin - viihdyttävä seurata, sillä Howlin lapsellisuuden ja pelkurimaisuuden taakse kätkeytyykin todellisuudessa paljon muuta. Suosittelen!

Tämä, toistettu. Ja jos kielitaito riittää, suosittelen ehdottomasti alkuperäisteoksen lukemista – DWJ:n englanti kun on sydäntäsulattavan nokkelaa. En ole tältä tosin koskaan käännöksiä lukenut, joten en tiedä, josko niihinkin on saatu alkuperäisversioiden näppäryyttä ja sulavuutta.

Howl's Moving Castle lienee itselleni edelleen yksi suurimmista kirjarakkauksista – ehkei kovinkaan intellektuelliuskottavaa, mutta kun, mutta kun. :) Rakastan DWJ:n tuotantoa muutenkin, ja suosittelen mm. Chrestomanci-sarjaa varauksetta kaikille Howlin seikkailuista nauttineille. The Lives of Christopher Chant on suorastaan ällistyttävä.

Robert Anton Wilson on myös yltänyt suosikkieni listalle. Hänen tuotannostaan on suomennettu ainakin Robert Shean kanssa kirjoitettu Illuminatus!-trilogia, mutta omiksi suosikeikseni ovat nousseet mm. Prometheus Rising (muutti elämääni ja eritoten elämänasennettanu merkittävästi) sekä Cosmic Trigger -trilogia. Flacon Pressiltä löytyy muitakin mainioita kirjoittajia ja kirjoja, kuten muun muassa Antero Allin Angel Tech ja Tim Learyn opuksia, ne mainittakoot. Mutta RAW on kyllä ykköseni, hänen kielensä ja kerrontatyylinsä on äärimmäisen mukaansatempaava ja älykäs, ja se tapa, jolla hän lauseella saa avattua kymmeniä aatteellisia solmujani ja helpotettua elämääni on uskomaton. Hirmu inspiroiva kirjailija oli hän. :)

Chuck Palahniuk on myös oiva kynäilijä! Viiltelee sanan säilällään suoraan ytimeen, kursailematta. Fight Club lie kuuluisimpansa, ja loistavahan se oli. Hyvin toisenlainen kuin elokuva. :) Snuff on myös ihan lukemisen arvoinen, joskaan en sitä nuorimmille suosittelekaan, kuten en ehkä Palahniukia yleensäkään.

Roald Dahlin aikuisemmalle lukijakunnalle suunnitellut lyhyet novellit ovat myös ansainneet pysyvän paikan sydämessäni. John Watersin omaelämänkerta Shock Value teki lukiessani suuren vaikutuksen, oikeastaan milteipä suuremman kuin hänen elokuvansa.

Mielenkiintoista muuten, että vaikka aloituspostauksessa lukee boldattuna, ettei Pottereita tänne, niin miltei jokaisessa viestissä tällä sivulla mainitaan Potterit. :D
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 11, 2012, 07:41:03 kirjoittanut Kylmaar »

Poissa Haltiamieli

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Photography
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #93 : Huhtikuu 11, 2012, 22:16:12 »
Kun kuolema haluaa kertoa tarinan, on paras pysähtyä kuuntelemaan

Ehdottomasti paras ikinä lukemani kirja on Markus Zusakin KIRJAVARAS!

Tätä lainaten. Kirjavaras on yksi uskomattomimmista kirjoista, jonka olen koskaan lukenut. Muutaman vuoden sisään olen lukenut sen jo neljä kertaa enkä vieläkään ole kyllästynyt - jokaisella lukukerralla olen löytänyt siitä jotain uutta, jotan maagisempaa, jotain koskettavampaa. Lukukertojen seikkailut huomaa kyllä tuon pehmeäkantisen painokseni kuluneesta selkämyksestä. Kirjavaras on kulkenut mukanani koulussa ja matkalla, ulkomailla että kotimaassa. Se on yksinkertaisesti kirja, jonka lukemista suosittelen kaikille. Enkä ole kuullut kenenkään sen lukeneen haukkuneen sitä, ainoastaan kehuneen. Kirjavaras siis jos mikä on lempikirjani, jos pitäisi nimetä yksi suosikkikirja. Se myös tiivistää kaiken mahdollisen rakkauden kirjoihin, sanoihin, tarinoihin. Periaatteessa siis sen myötä tuo kaikki muutkin kirjat mukanaan.

Voinen mainita myös Marko Leinon Joulutarinan. Se on kirja, johon tartun aina joulufiiliksen iskiessä ja joskus muulloinkin. Se on kirja, jonka olen voinut lukea montakin kertaa vuoden aikana, ja joka kerralla se on ollut aivan yhtä satumainen ja taianomainen elämys.
Myös mainitsemisen arvoinen kirja taitaa olla Tuija Lehtisen www.liisanblogi.net (ei linkki, vaan kirjan nimi). En tiedä miten voi olla, että niin selvä nuorten kirja on iskenyt minuun, mutta jostain syystä olen pitänyt ensimmäisestä lukukerrastani lähtien kyseisen kirjan tarjoamasta tarinasta. Huumoria, pohdintaa, kokemuksia, oppimista, unelmia... Se tarjoaa yksinkertaisesti kaikkea kevyttä nopeana lukemisena. Se antoi minulle myös aikanaan kipinän bloggaamiseen.
If more of us valued food and cheer and song above hoarded gold, it would be a merrier world.

Poissa Wippii

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: SilverElm5143
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #94 : Huhtikuu 12, 2012, 23:31:24 »
Yhtä suosikkia tuskin tarvitsee mainita. ;)

Mutta tässä nyt vähän listaa muista:

- Cecelia Ahernin Thanks for the Memories on mahdollisesti paras kirja, jonka olen koskaan lukenut. Siinä on huumoria, romantiikkaa, mysteeriä ja omanlaistaan taikuutta. Kerrassaan erinomainen teos! Kannatti todellakin menestyä englannin ylioppilaskokeessa. ^^

- Saman kirjailijan The Book of Tomorrow sisältää muuten samat elementit, mutta mysteerin osuus on paljon suurempi; huumoria ei juurikaan ole. Sanottakoon, että kirjan nimi on juonen kannalta erittäin oleellinen.

- Stephen Kingin Duma Key on helposti pelottavin (yllätys, yllätys) kirja, jonka olen koskaan lukenut. Juoni on erinomainen, ja tarina pitää tehokkaasti otteessaan. Jos kirjasta tehtäisiin elokuva, menisin ehdottomasti katsomaan (vaikka mitä todennäköisimmin näkisinkin myöhemmin painajaisia)!

- Margaret Weisin ja Tracy Hickmanin Mustamiekka-sarja. Kyseessä on neljän fantasiaromaanin sarja, joka sijoittuu (suurilta osin) kuvitteelliseen Thimhallaniin. Taikuudella on erittäin suuri rooli, mutta se on täysin erilaista kuin Pottereissa; kaikki on riippuvaista taikuudesta. Taloja ei rakennetta, vaan ne muovataan. Pyörillä varustettuja kulkuneuvoja ei ole; kaikki joko kävelevät tai leijuvat; riippuen siitä, kuinka paljon heillä on taikuutta. Pyöriin, tiiliin yms. suhtaudutaan samoin kuin anteeksiantamattomiin kirouksiin Pottereissa.
Ehdottomasti lukemisen arvoisia kirjoja! Jostain jos saisin englanninkieliset versiot...

- Douglas Adamsin Linnunrata -trilogia on ainoa scifi-kirja, jonka olen koskaan lukenut. Kaikki varmaan tietävät ainakin ensimmäisen osan, "Linnunradan käsikirja liftareille".
Adamsin hahmot ovat loistavia, siitä ei pääse yli eikä ympäri. Ford Prefectin sukunimi jaksaa huvittaa. ;)

- Agatha Christien Eikä yksikään pelastunut (tunnetaan myös toisella nimellä, mutta en sitä viitsi tähän laittaa...) on äärimmäisen mahtava. Christien kirjat ovat yleensäkin erinomaisia (Hercule Poirot <3), mutta tämä on yksinkertaisesti paras. Juoni on simppeli, mutta toteutus nerokas. Tarinan loppu oli mahdoton arvata ennalta!


Tuossa nyt joitakin kirjoja, jotka voi(si)n lukea uudelleen ja uudelleen. :)

EDIT: Pari lisää kirjailijaa, joiden tuotannosta pidän todella paljon: Ilkka Remes ja Eoin Colfer (eikä vain Artemis Fowlit).
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 12, 2012, 23:34:42 kirjoittanut Wippii »
"Harry, however, had never been less interested in Quidditch; he was rapidly becoming obsessed with Draco Malfoy." ~ Harry Potter and the Half-Blood Prince (UK edition), page 383.

Poissa Shirley

 • Ihan seko :)
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #95 : Toukokuu 09, 2012, 16:48:02 »
Siis jos en oikeasti ole kommentoinut tätä aihetta...

Kuten varmaan aikas monella ihmisellä joka on eläessään useamman kirjan lukenut, minullakin on noin suunnilleen miljoona lempikirjaa... Njoo, jos ei nyt mainita erästä itsestäänselvyyttä, lempikirjoihini kuuluu ehdottomasti Cornelia Funken Mustesydän-trilogia (ja minkä takia? Tomusormen ehkä? :D) joka loppuu melkein täydellisesti, kiitos Funkelle siitä :D (Mitä? Ei, enhän minä pidä sellaisista kaikki päättyy ihanasti ja kaikki ovat ikionnellisia-kirjoista, en!)

Mitäs muita? Patricia McCormickin Viilto, kertoo 15-vuotiaasta Calliesta, joka viiltelee itseään ja niin pois päin... Voitte vain kuvitella, miten täynnä suolavesitahroja lähimmän kirjaston kappale tätä kirjaa on, minun jäljiltäni tietenkin...

Rick Riordanin kirjat... En nyt selitä mistä ne kertovat, anteeksi, mutta Riordan yhdistelee aivan mahtavasti mytologiaa ja "normaalia" maailmaa...

Anteeksi jos kirjailijan nimi on väärin, mutta Isabel Abedin Lucian on niiiiiiiiiiiiiiin ihana... Kertoo Rebeccasta, joka alkaa tavata outoa, muistinsa menettänyttä poikaa sattumalta joka paikassa... Ja miksi, miksi minä pidän kirjan hahmoista eniten juuri tästä Lucianista?

Todella paljon anteeksi sekava viesti:)
Let us die young or let us live forever... :)

Poissa Weasleyn Welhokaniini

 • Kynttilöiden lumo Suuressa salissa
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: MoonstoneSeeker27459
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #96 : Toukokuu 10, 2012, 16:12:19 »
Ja muistetaanhan sitten myös, että ei Pottereita tänne!
Sori!! mun on pakko rikkoo tota sun sääntöös!!
Lempikirjani on ehdottomasti Harry Potter ja Kuoleman Varjelukset. Kyseinen kirja oli vaan sellanen, ett minusta se erottui muista Potter-kirjoista siten, että sitä sai oottaa jännityksellä (mulle oltiin ostettu jo ennen KV:ta kaikki kuus kirjaa joskus vuonna nakki). Tai en oikein osaa selittää miksi tämä, mutta aina kun joku kysyy mun lempikirjaa/tulee puhetta lempikirjasta, vastaisin Harry Potterit, ja jos sanotaan, että vain yksi kirja pitää sanoa, vastaisin todennäköisesti Kuoleman Varjelukset. Vaikka olenkin lukenut jos jonkinmoista vampyyri/fantasiakirjaa ekaluokasta lähtien, leimaisisin Kuoleman Varjelukset ehdottomaksi suosikikseni.
Taas niin hienosti selitetty.
Welhokaniini -> Weasleyn Welhokaniini

Poissa annips

 • siipienrepijä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • But I'm just a ghost
 • Pottermore: DawnNewt14590
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #97 : Toukokuu 11, 2012, 22:08:37 »
Rikon sääntöjä, Näänänäänänäänää! , hehehee :''D . Täytyypä ilmoittaa, että minunkin lempikirjoja on tuo Harry Potter ja Kuoleman Varjelukset

Minä en sanonut mitään Pottereista, vaan alan nyt listaamaan lempikirjaani. Ja piste

Juujuu. Tämä on oikeasti melkoisen vaikea kysymys. Oikeastioikeasti.

Timotheé De Fombellen kirja, nimeltään Tobi Lolness, kolahti tähän tyttöön jostakin syystä hyvin kipeästi. Siinä on ihana aihe, juoni etenee sujuvasti, kieli on ymmärrettävää ja helppoa, mielikuvituksestakaan ei ole puutetta ja kirja on kokonaisuudessaan vaan jotenkin niin sympaattinen <3

*vilkuilee kirjahyllynsä sisältöä, joka on harmi vaan melko pieni*

Siellä olisi uusia, lukemattomiakin kirjoja, kuten Nälkäpeli ja Väristys.

Täytyypä tähän mainita Lemony Snicketin hurmaavat, ja ah - ei-kovinkaan-hilpeät Surkeiden Sattumusten Sarjat, etenkin tuo ensimmäinen Ankea alku. Itse tarina on tässäkin hurmaava, ja välillä on hauska lukea jotain surullista. Näihin jää koukkuun ja sitten ärsyttää, kun puuttuu vissiin kaksi kirjaa koko sarjasta -.-

Ja yksi aivan yliyliylisympaattinen kirja. Lastenkirja. Kröhöm. Älylleni sopivaa. Juu. Timo Parvelan suloinen ja ihana Keinulauta. Tuo mukautuu oikeasti lemppareihin ♥ :''3 Siinä on sellainen yksinäinen nallekarhu, joka kirjoittaa mietteitään siniseen muistikirjaan. Awws ♥ Tykkään muutenkin lukea ihmisten tai tässä tapauksessa eläinten mietteitä. Kieli on selkeää tässäkin : ))

Haha, taitaa olla minun vahvuus tämä selvästi selittäminen :D No toivotaan, että joku teistä vuotislaisista sai tarinastani jonkunlaista selkoa, kun se niin reippahasti rönsyili...

-annipsi-

Poissa Luna Helmiina

 • Tonttu vain ei saa unta
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Älä häiritse! Luen Harry Potteria!
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #98 : Tammikuu 13, 2015, 12:07:18 »
Mä tykkään J.R.R Tolkienin Taru sormusten herrasta ja Hobitti-kirjoista, ja sen lisäksi
kirjahyllyn suosikeista löytyy myös yksi Satu Waltarin teos ja monia muita kirjoja. Mulla on monia
suosikkikirjoja. :D
Tottakai Potterit
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 13, 2015, 18:04:40 kirjoittanut Helmiina »
"Puh?"
"No mitä, Nasu?
"Ei mitään", vastasi Nasu hiljaa.
"Tarkastin vain, että olet vielä ystäväni".       Helmiina -> Luna Helmiina

Poissa Soul Spirit

 • Silli
 • Vuotislainen
 • Herra merirosvokapteeni-ninja-salamurhaaja Kenway
  • Warrior Cats RPG
 • Pottermore: Silagul
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #99 : Tammikuu 16, 2015, 19:52:11 »
Enhän ole aiemmin kommentoinut tänne? Ainakaan silmiini ei osunut viestiä, jonka olisin itse kirjoittanut, vaikka selasinkin sivut aika nopeasti sellaista etsiessäni.


- Agatha Christien Eikä yksikään pelastunut (tunnetaan myös toisella nimellä, mutta en sitä viitsi tähän laittaa...) on äärimmäisen mahtava. Christien kirjat ovat yleensäkin erinomaisia (Hercule Poirot <3), mutta tämä on yksinkertaisesti paras. Juoni on simppeli, mutta toteutus nerokas. Tarinan loppu oli mahdoton arvata ennalta!

Tämä edellä mainittu Christien kirja kuuluu myös minun lempikirjoihini, vaikka en kovin paljoa dekkareita luekaan. Sen juoni oli yksinkertaisesti nerokas, enkä ole vielä tähän mennessä löytänyt yhtäkään vastaavaa rikoskirjaa. Kunpa useammassa kirjassa olisi yhtä hyvä ja yksinkertainen juoni. Loppua (ja murhaajaa) oli todellakin mahdotonta arvata. Viimeisen luvun lopussa jäinkin ensimmäisellä lukukerralla hetkeksi vain tuijottamaan kyseisen luvun viimeistä lausetta, koska se ei vain käynyt järkeen. Ennen murhaajan paljastavaa epilogia pyörittelinkin kirjan juonta mielessäni, kunnes pystyin päätymään vain yhteen lopputulokseen, jonka paljastaminen pilaisi muiden lukukokemuksen. Murhaajan henkilöllisyyttä tai motiiveja en arvannut kuitenkaan ennen epilogin lukemista, vaikka jonkinlaisen oikean johtopäätöksen teinkin ennen sitä.

Minä taidan olla vähän poikkeuksellinen kommentoija tässä topicissa. Minulla nimittäin ei ole montaa lempikirjaa, vaikka luen melko paljon. Moni lukemani kirja on ollut hyvä, mutta harva on oikeasti jäänyt mieleeni sillä tavalla, että uutuuden hehkun karistua voin vieläkin sanoa, että tämä tai tuo kirja on upeaa (lue: lukemistani kirjoista keskivertoa parempaa) luettavaa. Niitä kuitenkin on, vaikka lista olisikin pieni.

Mainitaan vaikka näin ensimmäisenä Philip Pullmanin kirjoittama Universumien Tomu -trilogia. Tai ehkä oikeammin sanottuna trilogian ensimmäinen osa Kultainen kompassi. Tämä trilogia voi olla aika paksua luettavaa fantasiaan tottumattomille ja monille melko nuorille ihmisille. Trilogia painottuu suuresti uskotoon, tieteeseen ja kasvamiseen. Tai näin minä ainakin sanoisin. Kirjoissa tuodaan esille hyvin erilainen näkemys Jumalasta ja taivaasta ja kuoleman jälkeisestä elämästä. Uskallan väittää, etteivät kaikki pidä tätä erilaista näkemystä... hyvänä, paremman sanan puutteessa sanottuna. Varsinkaan erittäin uskonnolliset ihmiset. Olen muistaakseni kertonut tästä kirjasarjasta jossakin topicissa aiemminkin.
Kirjojen päähenkilö on 11-12-vuotias tyttö nimeltä Lyra. Hän asuu toisessa maailmassa, joka on suuresti samanlainen kuin tämä maailma, vaikka eroja tulee sarjassa vastaan ihan jonkin verran. Suurin ero ovat varmasti daimonit. Jokaisella ihmisellä Lyran maailmassa on daimoni, joka on heidän sielunsa ruumiillistuma. Daimoni on sidoksissa ihmiseensä ja kulkee ihmisen rinnalla eläimen hahmossa. Alle murrosikäisten lasten daimonit voivat muuttaa muotoaan miksi vain eläimeksi (tai todennäköisesti miksi vain olennoksi), mutta ne ottavat yhden hahmon jossakin vaiheessa lapsen murrosikää. Daimonit kuvastavat ihmisten tunteita ja ajatuksia. Kirjoissa Lyra saa haltuunsa Kultaisen kompassin, aletiometrin, totuusmittarin, joka voi kertoa hänelle vastauksen mihin tahansa kysymykseen, jos hän vain osaa tulkita sitä.

Seuraavana mieleeni tulee toinen kirjasarja. Tällä kertaa kyseessä on Erin Hunterin kirjoittama Soturikissat/Warrior Cats -sarja. Olen lukenut melkein koko sarjan englanniksi sen aloittavasta Villiin luontoon / Into the Wild -nimisestä kirjasta aina pääsarjan viimeiseen osaan The Last Hope saakka. Sarjaa ei ole vielä läheskään kokonaan suomennettu, joten olen lukenut vain ensimmäisen saagan alunperin suomeksi ja loput englanniksi. Sarja on kokonaisuutena hyvä lukukokemus, mutta parhaat osat kuuluvat kolmanteen saagaan nimeltä Power of Three, jota on alettu vastikään suomentaa nimellä "Kolmikon mahti". PoT:n kaksi ensimmäistä osaa ovat ilmeisesti vähän aikaa sitten ilmestyneet suomeksi myyntiin. Minä ja siskoni lopetimme kuitenkin suomenkielisten painosten hankkimisen edellisen saagan viimeiseen kirjaan, Auringonlaskuun, koska meillä on samat kirjat englanniksi. Englanniksi ne ovat myös erittäin paljon halvempia - netistä tilaamalla saa noin kolme englanninkielistä kirjaa yhden suomenkielisen hinnalla. Suosin englanninkielisiä kirjoja myös siksi, koska suomennosten laatu ei ole ihan se paras mahdollinen, etenkään nimien kohdalla (pätee niin kirjojen kuin hahmojen ja joidenkin paikkojen nimiin). Valitsen Power of Three -saagan kirjat parhaiksi, koska olen sitä mieltä, että koko sarjan varsinainen tarina vasta alkaa niissä. Aiemmat kaksitoista osaa (+ niiden välille sijoittuvat erikoisosat) ovat minusta olleet pelkkää johdattelua varsinaiseen asiaan. Vähän kärjistäenhän tämä on sanottu, mutta...

R. A. Salvatoren Forgotten Realms -sarja on myös ollut lukukokemuksena jotakin mahtavaa. En ole lukenut läheskään kaikkia kirjoja vielä, mutta ne, mitkä olen lukenut, ansaitsevat kyllä paikan lempikirjojeni listalla. Harmi, ettei niitä kaikkia ole saatavana tämänhetkisen asuinpaikkakuntani kirjastosta. Joudun hankkimaan ne eräältä toiselta paikkakunnalta, jos tahdon lukea niitä. Se vaikeuttaa sarjassa eteenpäin pääsemistä. Salvatore osaa mielestäni kirjoittaa erittäin hyvin. Hänen kirjoitustyylinsä pitää lukijan kirjan ääressä. Erityisesti pidän siitä, miten hän kirjoittaa kirjojensa pohtivat kohdat. Monet ovat sanoneet, etteivät ole Drizztin angstauksen vuoksi jaksaneet lukea sarjaa, mutta itse oikeastaan huomasin FR:ää lukiessani, ettei angstaus ole välttämättä niin paha asia kirjoissa. Voisin sanoa jopa pitäväni siitä jollakin tasolla, ErNu kun olen näköjään vähän joka asiassa. ^^'

Harry Potterit voisivat myös päästä lempikirjojeni listalle. Eivät kaikki, mutta ainakin Azkabanin vanki ja Kuoleman varjelukset olivat hienosti kirjoitettuja kirjoja.
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 08, 2015, 22:36:56 kirjoittanut Soul Spirit »
The darkness descends on quiet earth,
the night cannot know how much it's worth
Inspiring the shadows with fading
And horizon with ending

Poissa Dancer

 • Vuotislainen
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #100 : Toukokuu 08, 2015, 19:41:42 »
Tottakai Potterit, mutta niistä en taida nyt alkaa selittää. Sitten on Stephenie Meyerin iki-ihana Twilight-sarja, jossa siis tavallinen 17-vuotias Bella rakastuu Edward-nimiseen vampyyriin. Tarina on mielenkiintoinen, joskin melko täynnä perus "teinidraamaa", mutta se sopii tähän sarjaan. Ehdottomasti suosittelen.
Suosikkeihini lukeutuvat myös John Greenin kirjat Kaikki viimeiset sanat sekä Tähtiin kirjoitettu virhe. Kaikki viimeiset sanat on kirjailijan esikoisteos, ja siinä nuori poika lähtee opiskelemaan sisäoppilaitokseen. Siitähän se hauskanpito vasta alkaakin, mutta mukaan mahtuu myös koukeroisia suhdekuvioita ja riipaisevia menetyksiä. Kirja yllättää juonellaan. Kokonaisuudessaan se on hauska, mutta tuskallinen kertomus nuoren pojan elämästä, ihastuksista, elämästä ja kuolemasta. Ja tietysti kaikista viimeisistä sanoista.
Tähtiin kirjoitettu virhe on puolestaan tarina kahden syöpää sairastavan nuoren rakkaudesta. Hazel rakastuu palavasti Augustus-nimiseen poikaan, ja yhdessä he tekevät mahtavia asioita. Kirjan loppu sai itkemään. Erittäin surullinen, mutta samalla myös ihana rakkaustarina. Suosittelen!
The ones that love us, never really leave us. You can always find them in here❤

Poissa Ficé

 • Hyvinsyönyt
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Kelmi
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #101 : Toukokuu 15, 2015, 21:44:50 »
Luettua on tullut, ja paljon. Mieleen kyllä jää puolet vähemmän :D

Edottomasti ihaninimmat kirjat ovat Twilightit jaWeedit (manga kai lasketaan :D).
Mainittakoon myös Syyshämärän lohikäärmeet, Kalpeat ja kuolleet, Hylynryöstäjä, Vaitelias jumala, Kirjavaras ja Monte-Criston kreivi. Tässä nyt joitain.