Kirjoittaja Aihe: Lempikirjasi (vol 2)  (Luettu 32763 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Wend

 • Ankeuttaja
Lempikirjasi (vol 2)
« : Tammikuu 19, 2007, 16:48:33 »
Useimmille, jotka ovat lukeneet elämänsä aikana edes muutaman kirjan, on jäänyt jokin näistä lukemistaan kirjoista mieleen parempana kuin muut. Mikä siis on sinun lempikirjasi? Minkä kirjan voit lukea ties kuinka monta kertaa, mistä voisit loputtomasti keksiä hyviä ominaisuuksia, minkä mainitsisit ensimmäisenä, jos joku pyytäisi sinua suosittelemaan jotain kirjaa?

Ja muistammehan kaikki, että lempikirjastaan kuuluu kertoa paljon tai edes kohtalaisesti, ei siis vain nimeä ja kirjailijaa, ei vain sanoja "se on ihan kiva" - jos se on lempikirjasi, tokihan sinä keksit siitä paljon enemmänkin sanottavaa, etkö vain? Perustelut mielipiteelleen on aina hyvä kertoa, niin mekin huomaamme, mikä tästä kirjasta tekee niin pidettävän, ja myös joitain osia sisällöstä olisi kovin mukava tietää - kunhan muistat varoittaa, jos ajattelit spoilata! Jotkut saattavat selata näitä topiceja löytääkseen kirjan, jonka lukea, eikä kaikista välttämättä ole kiva lukea jotain, jonka tapahtumat tietää jo valmiiksi.

Minä pysyn toistaiseksi hiljaa, koska minulla on tapana ihastua jokaiseen kirjaan, jonka luen, ja jos kertoisin yhdestä, minun olisi ihan pakko kertoa monesta muustakin. <: Joten olkaa hyvät, areena on teidän.

Ja muistetaanhan sitten myös, että ei Pottereita tänne! Kuuluuhan jo yleissivistykseen tietää, miten mahtavia kirjoja ne ovat. <;
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 19, 2007, 16:57:59 kirjoittanut Wend »

Keira Woodbag

 • Ankeuttaja
Re: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #1 : Tammikuu 23, 2007, 17:54:05 »
Ehdottomasti Gay Gavriel Kayn Fionavarin kuvakudos- trilogia! Aivan mahtavan upea fantasia- trilogia. Voisin tässä nyt vähän kertoa juonta, mutten kuitenkaan ihan kauheasti paljasta, jos joku nimittäin haluaa lukea kirjan..

Viisi nuorta meidän maailmastamme "ylittää" maagin, Loren Hopeaviitan ja hänen lähteensä, Matt Sörenin kanssa Fionavarin maailmaan. Siellä he tajuavat omat voimansa ja kohtalonsa. Fionavarissa riehuu sota Valon ja Pimeän kesken. Nämä viisi auttavat Valon puolella olevia ja ystävystyvät monien kanssa.
On mahtavia taisteluja, hurjia seikkailuja ja upeita juonenkäänteitä! Suosittelen erittäin lämpimästi niille, jotka pitivät Taru sormusten Herrasta ja muillekkin fantasian ystäville. HUOM: Alku saattaa tuntua todella tylsältä, mutta takaan, että kyllä se meno siitä paranee todella huomattavasti!

Poissa Neverlandwitch

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Vihreä Luihuinen
Re: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #2 : Tammikuu 23, 2007, 18:33:42 »
Aivan ihana Astrid Lindgrenin lasten/nuortenkirja Veljeni, Leijonamieli(<3). Tuosta kirjasta tulee mieleen hyviä muistoja ja rakastan kirjan aitoutta. Aivan mahtava ja superihana kirja. (pottereiden lisäksi)
 Rakastan myös V.C Andrewsin kirjaa Sydämeni Sävel. Kaunis kertomus. Tarinaan on myös jatkoa, ja kaikki muutkin kirjailijan teokset ovat hyviä. Pidän myös yksittäisistä kirjoista, lähinnä romaaneista, kuten Isän tyttö. Kirja oli minusta todella hyvä, siinä kerrottiin tytöstä jonka isosisko kuoli vuosia sitten, murhaaja meinataan päästää ehdonalaiseen, mutta neitonen onnistuu selvittämään tämän tekemän toisenkin murhan. Myös Arthur Goldenin Geishan muistelmat on lukemisen arvoinen, pidin kirjasta todella paljon, vaikkakin päähenkilö olikin täydellinen Mary Sue.
 Kirjoja joita olen lukenut on paljon, mutta tässä oli varmaankin parhaimmat. Haluaisin lukea Jane Austenin Emma-kirjan ja Ylpeys ja Ennakkoluulo-kirjan, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi lainata niitä kirjastosta.
Yhtälailla säälittävä olen niinkuin muutkin, Yksinäinen jos et tuu, ja jos sä sitten tuutkin. Olen sulle kohtelias mutta vain sen verran, että saan sut sänkyyni tämän yhden kerran.

Poissa Crina

 • äxdee
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pilkkupallero
 • Tupa: Mary Sue
Re: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #3 : Tammikuu 23, 2007, 19:47:35 »
Ensimmäisenä on pakko mainita J.R.R. Tolkienin Taru sormusten herrasta. Sanoinkuvaamattoman ihana. Kuvailu, henkilöt, dialogi, kaikki se taustatyö, jonka Tolkien on tehnyt ennen kuin edes aloitti kirjoittamaan... Yhdellä sanalla sanoen TSH on upea. Ja trilogian kolmesta osasta parhaimpana pitäisin ehkä Kuninkaan paluuta. Myös Hobitti on mainittava, se on todella suloinen, paljon rempseämpi kuin synkkä TSH.

Darren Shanit ovat myös lemppareitani. Kirjat siis kertovat Darren Shanista, josta tulee vampyyrin oppipoika. Niissä on juuri sopivasti huumoria, mutta sen lomassa myös vakavampiakin kohtia. Vampyyreiden luonteet ovat juuri sopivan erilaisia, osa on pehmoja ja osa koviksia, osa siltä väliltä, ja plussaa tuo myös se, etteivät ne ole aivan perusvampyyreiden kaltaisia.

Myös Celia Reesin Merirosvoja! on pakko sisällyttää tähän listaan. Nappasin sen puolivahingossa kirjakaupasta mukaani, ja onneksi tein niin. Juoni ei ehkä ole kaikkein omaperäisimpiä, mutta kirja on silti uskomattoman toimiva kokonaisuus. Henkilöt ja heidän välisensä suhteet olivat aitoja, enkä missään vaiheessa kohotellut kulmiani typerille, itsestäänselville käänteille. Kirjan loppu on myös (ei, sanat loppuvat kohta, pystyn ainoastaan toistelemaan ihanaa) erittäin kaunis. Ehdottomasti lukemisen arvoinen, vaikka ei edes merirosvoista välittäisikään.

Ja viimeisempänä muttei todellakaan vähäisimpänä ovat L.M. Montgomeryn Anna-kirjat. Ne ovat somia ja lämminhenkisiä, varsinkin Annan nuoruusvuodet, jossa Anna ei ole vielä muuttunut täydelliseksi. Ja ne maisemankuvailut ja Annan hillittömän pitkät puheenvuorot, kaikki ne sekaan ujutetut pikku vitsit ja yksityiskohdat... Annat ovat yksinkertaisia ja vähän naiiveja, mutta silti upeita.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 28, 2007, 21:47:14 kirjoittanut Igraine »
Tuli yö ja suuret tähdet, ja hemuli rakasti yhä puutarhaansa. Se oli suuri ja salaperäinen, siellä saattoi eksyä - mutta mitä siitä, siellähän oli koko ajan kotona.

Limetti

 • Ankeuttaja
Re: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #4 : Helmikuu 03, 2007, 15:33:08 »
Suosittelen J.R.R.Tolkienin Taru sormusten herrasta-kirjaa. Upea kerrontatyyli ja juoni.
Sitten Agatha Christien Kymmenen pientä neekeriä on loistava! Murhaajaa on niin älyttömän vaikea keksiä. :) Pidän muutenkin Agatha Christien kirjoitustyylistä, vaikka se välillä onkin vaikea.
Ja lopuksi melkein lempikirjani: Marianne Curleyn Muinainen taika. Aivan uskomaton fantasiakertomus taikuudesta, ajasta ja rakkaudessa, Marianne Curley todellakin osaa kuvailla tunteita uskomattoman hyvin. Kirja on kirjoitettu kahden ihmisen näkö- ja ajatuskulmasta.

Poissa Devia

 • Matami Toheloitsija
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Enkelipiru
  • Devia
 • Tupa: Tuvaton
Re: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #5 : Helmikuu 07, 2007, 14:49:42 »
Apuva!! Tää ei olekkaan helppo tehtävä, niitä on aika hirveesti. Nää on sekalaisessa järjestyksessä, ei ole mitään tiettyä järjestystä tai mitään.

Ensimmäinen kirjasarja mikä tulee mieleen on Prinsessapäiväkirjat, olen lukenut kaikki tähän asti suomeks ilmestyneet kirjat, niitä on siis tällä hetkellä seitsämän kirjaa. Järjestys kuuluu näin; Prinsessapäiväkirjat, Prinsessa parrasvaloissa, rakastunut prinsessa, prinsessa ja koko valtakunta, Prinsessa pukeutuu pinkkiin, prinsessatreenit, bileprinsessa. Näitäkin on vaikee laittaa oikeeseen järjestykseen, koska kaikki on hyviä. Kaikki sykähdytti todellakin. PP:t on kirjottanut Meg Cabot. En tiedä kirjailijan muita kirjoja, mutta jos joskus törmään niin ainakin harkitsen lukemista. Kirjat kertoo Mia Thermopoliksesta, joka saa tietää 14 vuotiaana olevansa pienen eurooppalaisen ruhtinaskunnan prinsessa ja tuleva hallitsija.

Sitteeen, Lumotun Metsän kronikat, kirjat jotka kertovan prinsessasta joka olisi halunnut tehdä kaikennäköistä "ritarien hommia". Cinnamon, lähti etsimään ensimmäisessä kirjassa lohikäärmettä ja niin hänestä tuli lohikäärme Kazulin prinsessa. Kirjailijaa en muista, ei ole mitään hajua. Kirjoja on neljä.

Enkeliakatemia-sarja on kanssa yksi suosikeistani. Annie Daltonin kirjoittamat kirjat kertovat Melanie nimisestä teinitytöstä joka kuolee heti 13 vuotissyntymäpäiväivänsä jälkeen. Melanie aloittaa kuolemansa jälkeen Enkeliakatemia nimisen enkelikoulun. Kirjoja on suomennettu neljä ja olen lukenut ne kaikki.

Sitten on paljon muita mutta ei ehdi kirjottaa muita mutta jos jaksan illalla tulla niin tulen lisäämään listaani.

Poissa Getorick

 • Haaveilija
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Ian <3
Re: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #6 : Helmikuu 07, 2007, 22:04:17 »
No niitä on lukemattomia hyviä mitä oon lukenu mutta tässä muutamia : )

Dan Brownin Enkelit ja Demonit tuli ekana mieleen. Kirjassa riittää reilusti ihmeteltävää, ja se miten tarkasti Brown on kuvaillut ne kaikki paikat! Hänen on täytynyt tehdä reilusti taustatyötäkin. Kyllä kyseisen kirjalijan Da Vinci-koodi on myös ihan kiva, mutta elokuva jotenkin latisti kirjaa.

Prinsessapäiväkirjat on kyllä tosi mahtavia. Oon lukenu nyt kaikki paitsi sen viimeisen Bileprinsessan, joka odottaa tuolla aloittamista. : D

Deborah Spungenin Nancyä ylistän kyllä. Kirja ja tarina on todella koskettava, ja se laittoi todella ajattelemaan minkälaisiakin ihmisiä on. Teksti sai omalla tavallaan melkein kyyneliin kun rupesi tarkasti miettimään. Suosittelen kaikille : ))

nyt ei kyllä tuu muita mieleen. tuun sit lisäilee jos tulee mielee : ))


//edit.   Niin siis sellainen kirja kuin Pahuus on todellakin mainitsemisen arvoinen. Toisaalta en kyllä suosittele heikkohermoisille, sillä joissakin kohdissa teksti on aika väkivaltaista ja sellasta. Kirja kertoo siis pojasta jonka isä hakkaa sitä jokapäivä.

//tulimpa taas tänne :) Noniin, siis pieni lisäys. Darren Shan-sarja on mielestäni mainio. Kertoo vampyyriksi tulevasta pojasta. Siinä on mukavasti kauhua mukana ja niin :)

Paahde-kirjassa kiehtoo jokin. Syytön poika joutuu 'pahojen poikien leirille'. Voi parkaa.

Vitsit. Oli vielä joku mielessä mutta, en kuollaksenikaan muista mikä : ((
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 31, 2007, 23:33:26 kirjoittanut noooraa »
Luonnevika.
Täytyy taistella.
Joskus voi myös taiteilla. Tai ainakin yrittää.

Poissa aapukka

 • Vuotislainen
Re: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #7 : Helmikuu 18, 2007, 12:53:30 »
Joku jo täällä mainitsikin Astrid Lindgrenin Veljeni Leijonanmieli. Aivan ihana kirja, josta en tosin muista paljon mitään, siitä kun on jo niin kauan kun sitä viimeksi luin. Pitää varmaan lainata taas kirjastosta se. Mutta alku on jäänyt mieleen. Se oli niin koskettavaa, kun Korpun veli kuolee Korpun vuoksi ja sitten eräänä päivänä hän lentää Korpun luokse kyyhkysenä. Korjatkaa jos olen väärässä, en muista tarkalleen..

Ja toinen on muistaakseni jonkun Tomin kirjoittama Keväällä isä sai siivet. Aivan uskomaton juoni, yllättäviä käänne kohtia ja kaikkea.. Suosittelen! Se on kirja, jota voi lukea sekä nuoremmat ja vanhemmat, se on aivan uskomaton!

Celythia

 • Ankeuttaja
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #8 : Helmikuu 23, 2007, 21:11:04 »
Lainaus
Ja toinen on muistaakseni jonkun Tomin kirjoittama Keväällä isä sai siivet
Tomi Kontio on kokonimi, ja kirjahan on Austraasia- sarjan ensimmäinen osa :) jatko-osat ovat Austraasian viimeiset lapset, ja Maan veli. Ainakin trilogian viimeinen osa on hiukan synkkämielisempi kuin ensimmäinen.

Kontio on myös kirjoittanut aivan ihanan runokokoelman Taivaan latvassa. Harvoin hullaannun mistään runoista, mutta Kontion vertaukset, metaforat ja avaruus-aihe iskivät totaalisesti; runot tuntuvat minusta enemmän pieniltä tarinoilta kuin runoudelta (Kontio harvemmin käyttää loppusointuja), ja runot ovat minusta kauniita, vaikkei niitä lähtisikään analysoimaan ja etsimään niistä "suurempaa piilotettua merkitystä".

Suurin osa runoista on surkuttelevia ja täynnä kaipausta sekä epätoivoa ja melkein kaikki niistä
on kirjoitettu minämuotoon. Tämä luo tunteen kuin runon puhuja käpertyisi itseensä ja kurjuuteensa pienenä ja mitättömänä suurta maailmankaikkeutta vastaan Jos sanoja jää pohtimaan vähäksi aikaa tarkemmin, sama tunne alkaa hiipiä myös omaan mieleen -varsinkin jos on hiukan alakuloisella ja masentuneella tuulella teosta lukiessa. Loistavaa syysiltojen lukemista siis ;)

Tolkienin, Paolinin, Colferin ja muiden suosikkikirjailijoideni teokset onkin jo mainittu, paitsi Stephenie Meyerin Houkutus ja sen jatko-osa New Moon (ilm. vasta englanniksi). Houkutus herätti minussa uinuvan romantikon, sillä kirja kertoo mahdottomasta rakkaudesta: vampyyri ja ihminen rakastuvat toisiinsa.

Tapahtumat sijoittuvat pieneen ja sumuiseen Forksin kylään. Edward kuuluu vampyyriperheeseen, joka on kieltäytynyt ihmisverestä ja elättää itsenä eläinten verellä. Bella muuttaa Forksiin isänsä luo, ja jo ensimmäisenä koulupäivänä tuntee outoa vetoa kalpeaan ja syrjäytyneeseen Edwardiin. Edwardkin tuntee uudenlaista vetoa Bellaa kohtaan, tuntuu kuin tytön veri laulaisi hänelle kuin seireeni...

Kirjan kerronta on todella kaunista, mitä nyt Bellan itsesäälikohtaukset ottavat päähän, ja Edward on todella jumalainen. Onhan kirja tavallaan "ällönromanttinenkin", mutta samalla nuorten -tai lähinnä Bellalle- vaarallinen rakkaustarina on jännittävää seurata. Ja ne kuvaukset -Meyer osaa kyllä kirjoittaa.
Tosin kirjan alku ei ole kamalan innostavaa luettavaa, mutta jos selviää siitä, niin...

New moonista vain sen verran, että se jatkaa siitä, mihin Houkuts jäi, Meyerin kirjoitustaito on yhä tallella :)Poissa Liberty

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • http://liberty.vuodatus.net
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #9 : Helmikuu 25, 2007, 12:10:25 »
Kirjan kerronta on todella kaunista, mitä nyt Bellan itsesäälikohtaukset ottavat päähän, ja Edward on todella jumalainen. Onhan kirja tavallaan "ällönromanttinenkin", mutta samalla nuorten -tai lähinnä Bellalle- vaarallinen rakkaustarina on jännittävää seurata. Ja ne kuvaukset -Meyer osaa kyllä kirjoittaa.
Tosin kirjan alku ei ole kamalan innostavaa luettavaa, mutta jos selviää siitä, niin...

Täytyy sanoa, että tällä hetkellä minunkin lempikirjani on Houkutus. Luin sen loppuun melkein yhdeltä istumalta. Oli vaikeaa laskea sitä käsistä edes hetkeksi. Tiedostin koko kirjan ajan kuinka äklöromanttinen se on ja kuinka täynnä sellaisia kliseitä, joita vihaan. Siltikään en vain voinut olla pitämättä kirjasta eikä se luultavasti olisikaan noussut suosikikseni ilman tuota äklöromanttisuutta ja pientä itsensä toistamista. Houkutus oli melkeinpä täydellinen (varmasti kirjailijan kaunis kirjoitustyyli sai minut unohtamaan kaikki kliseet) ja Edward oli, niin kuin edellinen kirjoittaja mainitsi, jumalainen. Miléna tätä kirjaa minulle aikoinaan suositteli ja en kyllä odottanut mitään näin hienoa, mutta niin siinä vain kävi, menetin minäkin sydämeni vampyyritarinalle. Toivon pian saavani käsiini tuon jatko-osan, New Moonin.
You are everything I want 'cause you are everything I'm not.

Uuvat

 • Ankeuttaja
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #10 : Helmikuu 25, 2007, 17:07:13 »
Olen tosi huono vastaamaan "lempi-"-kysymyksiin, mutta yritetään :)

Lempifantasiakirjani on varmaan Michael Enden Tarina vailla loppua, jossa tykkään todella paljon asioiden nivoutumisesta yhteen ja kaikista yksityiskohdista ja ylipäänsä mielikuvituksesta. Kirjan vihreä ja punainen fontti on omiaan erottamaan kirjan muista :D Tolkienin Hobitti on myös ihana, hauska ja sympaattinen. Taru sormusten herrastakin on tullut luettua, mutta en ihan lempikirjakseni kyllä voi sitä sanoa, vaikka mieli tekisikin. Liian...massiivinen (eikä siis vain kokonsa puolesta).

Lastenkirjoista (joita nyt ei sentään niin paljon tule luettua, kuin tämä kappale saattaa antaa ymmärtää) ylitse muiden nousevat Pikku prinssi, siihen ei kyllästy koskaan, ja Roald Dahlin kirjat...ihmeellistä, kuinka samassa kohtaa tarinaa voi olla niin laaja tunneskaala. Matilda täytyy ainakin sanoa esimerkkinä.

Muunlaisista kirjoista lemppareitani ovat Agatha Christien romaanit niiden yksinkertaisen nerouden takia, Dan Brownin Da Vinci -koodi sen tunnelman ja historian vuoksi. Paahde-kirjassa on oiva juoni, en oikein osaa selittää mikä kirjassa sykähdyttää. Se Jokin siinä vaan on. Ai niin, ja Sieppari ruispellossa on myös mainittava. Kovan pintansa alla kauniin koskettava tarina.

Onhan näitä vaikka mitä, tuossa vähän aikaa sitten luin Peter Høegin Rajatapaukset, mikä on henkilöiltään ja tarinaltaan mieleenpainuva, surullinen ja karun todellinen kertomus Tanskan 70-luvun koululaitoksesta...pisti todella ajattelemaan. Suosittelen lämpimästi :)

Montamontamonta hyvää ja parempaa kirjaa jäi varmasti pois. Pidän todella paljon suurimmasta osasta, lähes kaikista kirjoista, jotka luen <3

Luna

 • Ankeuttaja
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #11 : Helmikuu 27, 2007, 14:56:31 »
Ensimmäisenä mainittakoon Henna-Riikka Romun Elämänviiva. Olen lukenut sen lähestulkoon kymmenen kertaa ja jokaisella kerralla se saa minut ajattelemaan ja miettimään, miksi maailma on tällainen. Pidin erityisesti kirjoitustyylistä. Se on erittäin maalailevaa ja tuntuu menevän todella syvälle päähenkilöiden mieleen. En yleensä pidä hirveästi nuortenkirjoista, mutta tämä kirja tekee vahvan poikkeuksen.

Koska olen lukenut fantasiakirjoja kaikista kirjoista eniten, niistä löytyykin sitten vaikka mitä. Peter S. Beaglen Viimeinen yksisarvinen on varsinkin kolahtanut minuun. Se kertoo nimensä mukaisesti yksisarvisesta, joka pelkää olevansa viimeinen lajissaan maan päällä. Kaunis on se sana, jolla kuvailla tätä kirjaa. Robin Hobbin Näkijän taru - trilogia ja Lordi Kultainen - trilogia ovat myös mainitsemisen arvoisia. Pidän todella paljon fantasiamaisesta juonesta, johon liittyy paljon juonittelua, kuninkaita ja linnoja. Nuo ovat siltä kannalta katsottuna täydellisiä kirjoja.

Vielä muutamina mainittakoon Arthur Goldenin Geishan muistelmat ja Torey Haydenin Tiikerin lapsi. Geishan muistelmat on uskomattoman kaunis kirja, vetää helposti vertoja siitä tehdylle elokuvalle. Torey Haydenin kirjoittama Tiikerin lapsi on muistaakseni tositapahtumiin perustuva. Torey Hayden on ammatiltaan terapeutti ja erityisopettaja, ja Tiikerin lapsi kertoo yhdestä erityisen vaikeasta tapauksesta hänen uransa aikana.

Monta jäi minultakin pois, koska minä pidän kirjoista ja kiinnyn aina vähäksi aikaa siihen kirjaan, mitä olen sillä hetkellä lukemassa. Mutta nuo mainitsemani ovat jääneet ehdottomasti mieleeni. Suosittelen niitä erittäin paljon.

McAny

 • Ankeuttaja
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #12 : Helmikuu 27, 2007, 15:49:07 »
Luulette varmaan nyt iäkseni jotain 9-vuotiasta kun kerron lempikirjani(tai oikeastaan sarjan), mutta en ole. Lempikirjani/sarjani on siis Rakas nuija päiväkirja. Ja häpeäkseni en muista kirjailijaa... Vaikka nuo ovatkin aika lapsekkaita, kun on vähän tekstiä, ehkä vain vähän yli 100 sivua, kuvia ja teksti isolla, niin pidän noista silti kovasti. (Toki osaan ja tykkään lukea paaljon pidempiäkin kirjoja, kuten nyt Harry Potterit tunnetusti ovat.) Aluksi, kun luin sarjan ensimmäisen kirjan - tai oikeastaan olin vasta aloittamassa sen lukemista - ajattelin, että eipä ole kovin hääppöinen, kun en ollut vielä kunnolla tutustunut siihen. Päätin kuitenkin lukea ja huomasinkin, että se onkin oikein mahtava ja hauska. Luin hiljattain sarjan toisenkin osan, ja ykkösen uudestaan sekä sen toisen uudestaan. Minulla ei ole vielä muita sarjan osia, jos niitä on edes. Ja miksi sitten pidän sarjasta? Niissä kirjoitetaan hauskasti (tai oikeastaan kirjan "päähenkilö" minä-muodossa, päiväkirjamaisesti, kuten nimikin kertoo), käytetään hassuja/hauskoja kuvauksia, jotka saavat nauramaan, mielikuvituksella leikitellään ja kirjan henkilön tavallisistakin päivistä on saatu mielenkiintoisen kuuloisia vähän sitä mielikuvitusta käyttämällä. Tulipas sekava selostus, mutta en osannut paremminkaan arvostella.

Poissa Larten

 • Anarkisti tarhatäti
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: Nimbuspumpkin12006
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #13 : Toukokuu 18, 2007, 17:44:46 »
Pidän suuresti kirjoista, mutta Väinö Linnan Tuntematon sotilas on ehdottomasti ylitse muiden. Äidinkielen opettajani hehkutti kirjaa niin suuresti, että en voinut olla lainaamatta sitä kirjastosta. Odotin tylsää, huonolla murteella kirjoitettua orjallista sotaopusta - mutta mitä löysinkään? Hienosti kerrotun, todentuntuisen kirjan, jonka kansien väliin on saatu upeasti tiivistettynä jatkosodan tapahtumat.
Vaikutuin siitä, kuinka pystyin kuvittelemaan sotilaiden epätoivon, nälän ja väsymyksen. Kirja eteni sopivalla vauhdilla, ja murteet puheessa elävöittivät (onko se edes sana?) kirjaa mukavasti. Aihe on kirjassa tärkeä, eikä sota ole ollut niin kevyttä, että kirjaa voisi itkemättä lukea (itse itkin jo ensimmäisen kuoleman aikana).

Ihastuin todella kirjan hahmoihin, etenkin korpraali Vanhalaan, jonka kikatus alkoi naurattaa kirjan vakavimmissakin kohdissa. Antero Rokka - josta moni muukin tuntuu pitävän - on ihanan puhelias ja jämäkkä, ja miehen piittaamattomuus kurista teki hauskasti vaikutuksen. Nyt kuitenkin Lehto on tehnyt minuun suurimman vaikutuksen, hän on jotenkin niin tyly, että voin samaistua häneen. Lempihahmoni nykyään, siis.

Minun oli pakko ostaa kirja itselleni, sillä en voisi kuvitellakkaan että pystyisin palauttamaan kirjaston kirjaa ilman, että se jäisi kuitenkin itselleni. Olen lukenut sen vasta kerran, mutta varmasti pian luen sen kyllä uudestaan.
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 04, 2008, 14:26:55 kirjoittanut Larten »
Jos sanon että taivas on musta
se on niin musta kuin tahdon sen olevan ja
jos sanon että maailma ei pyöri
se ei silloin pyöri, jumalauta

Tall Tales

 • Ankeuttaja
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #14 : Kesäkuu 12, 2007, 20:01:29 »
Myönnän myös rakastavani Tolkienin Taru Sormusten herrasta-kirjaa, jonka juoni on kyllä niin uskomattoman upea. Parempaa fantasiaa saa etsiä ja hakemalla.
Sitten Anne Ricen kirjoittama vampyyrikirjasarja Veren vangit, jolla on joitain jatko-osiakin. En ole tuota kirja alukenut ihan loppuun saakka, kun joku kerkesi tekmään kirjasta varauksen en voinut uusia lainaani, mutta lähes loppuun luin kuitenkin. Aivan mahtava kirja, ja jatko-osatkin ovat kuulemma erinomaisia.
Sitten Terry Pratchett:in kirjoittamat nuorten/lasten kirjat. Ihania, ihania fantasiakirjoja, joiden huumorille on vaikea vetää vertoja.

Poissa Yöfani

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #15 : Kesäkuu 14, 2007, 14:27:23 »
Tuli ensin mieleen juuri lukemani Lohikäärmeen prinsessa ,joka aloittaa sarjan lumotun metsän kronikat.Kirjassa Cimorenesta tulee lohikäärme Karutzin(oliko se niin?)prinsessa.Cimorene tekee Kazulille ruokaa,siivoa hänen luoliaan,häätää hänet pelastamaan tulleita ritareita ja tutkii velhojen kavalia juonia.Devia mainitsikin jo lumotun metsän kronikoista,mutta kuitenkin......

Muokss: Nyt kun tarkemmin ajattelen, niin Lohikäärmeen prinsessa oli kyllä mahtava ja hyvä kirja,jossa oli paljon erilaisia mielikuvituksellisia seikkoja, mutta ehkä sen voittaa kuitenkin Näkijän tytär, joka aloittaa Näkijän kirjat-kirjasarjan. Kirjassa on kuvailtu hyvin kaikki ja tapahtumat ovat aitoja. Varsinkin lohikäärmeet ja muut eläimet oli kuvailtu niin ihanan aidosti.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 2008, 15:50:21 kirjoittanut Yöfani »

umina

 • Ankeuttaja
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #16 : Kesäkuu 15, 2007, 21:10:07 »
Olen lukenut niin monta hienoa kirjaa, etten parasta osaa niiden joukosta valita, joten luettelen niistä parhaimmat.
Kaikki varmaan tietävät Tolkienin Taru Sormusten herrasta-kirjan. Erityisesti tässä kirjassa olen ihastunut juoneen, jota parempaa saa hakea, ja "maailma" joka on täydelliseti suunniteltu jne.
Myös L.M.Montogomeryn Anna ja Runotyttö kirjat ovat hyvin hauskaa luettavaa, vaikkakin joskus itkettävää.
Charlotte Bronten Kotiopettajattaren romaani on kerrassaan loistava kirja, ja mitä mielenkiintoisempaa luettavaa. Paljon rakkautta tästä kirjasta löytyy.
Emily Bronten Humiseva harju. Suorastaan rakastan tätä. Ihana "jännittävä" juoni, johon uppoaa.
Jostein Gaarderin Sofian maailma jota lukiessaan saa miettiä. Minulta kaipasi hermoja jaksaa lukea kirja kokonaan, jotkut kohdat olivat minulle hieman tylsiä (olin kovin pieni kun luin), eikä kirja ole mitään maailman helpointa luettavaa.

Taskis

 • Ankeuttaja
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #17 : Kesäkuu 16, 2007, 23:43:55 »
Maailma on upeita kirjoja täynnä, joten valinta on vaikeaa.
Yksi ehdottomista lempikirjoistani on Mika Waltarin Sinuhe egyptiläinen. Uskomattoman koskettava tarina ja kiehtovaa historian nippelitietoa. Lukiessa aina unohdan Sinuhen olevan "vain" Waltarin kehittämä hahmo, kerronta tuntuu niin todelliselta.
Tolkienin Silmarillion on mielestäni upein fantasiakirja, jota vain kuvitella voi. Kauniin filosofista kerrontaa ja ihmeellinen uusi maailma. Tosin tunnustan, että 1. lukukerta oli aika tuskaa, mutta kun tarinaan pääsee sisälle niin... Vau.
Mainittakoon vielä Tove Janssonin Muumipappa ja meri. Ei todellakaan mikään lastenkirja, vaikka joku teokseen tutustumaton niin voisi väittää! Lapsena myrskyt ja Mörkö tuntuivat pelkiltä jännittäviltä seikkailuilta, mutta nyt vanhempana on oppinut huomaamaan Janssonin herkän tavan kuvata vertauskuvin kasvua lapsesta aikuiseksi ja sopeutumista uusiin elämäntilanteisiin vaikeuksien kautta.

Pailu

 • Ankeuttaja
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #18 : Kesäkuu 17, 2007, 22:09:23 »
En ole mikään lukuhirmu, mutta mitä nyt sitten luenkin niin fantasia ja seikkailut menee.

Suosikkini on ehdottomasti Celia Rees - Merirosvoja!
~Se on sopivan paksu ja se on tietenkin erittäin hyvä asia! ;)
Kirja on kokonaisuudessaan aivan loistava; selkeää tekstiä, mielenkiintoinen aihe, hyvät kuvaukset, juoni on selkeä jne...
Kirja tempaa mukaansa heti takakannesta, sillä se on mukavan "arvoituksellinen", eikä kukaan varmasti tahdo jättää tämän kirjan lukemista vain takakanteen!
Yleensä historialliset kirjat ovat mielestäni tylsiä, mutta tästä on onnistuttu tekemään erinomainen mielikuvituksen ja sopivan pitkän kerronnan ansiosta. Sopivan pitkällä kerronnalla tarkoitan, että liian pieniin yksityiskohtiin ei ole kiinnitetty huomiota, mutta tärkeitä ja sopivan mielenkiintoisia pikkuseikkoja on mukana. Kirjaan pääsee helposti mukaan ja paikatkin voi kuvitella helposti kirjan avulla.
Suosittelen, sillä olen lukenut sen jo moneen kertaan! :>

Astrid Lingren - Ronja Ryövärin tytär
~Aivan ihana juoni ja kirja!
Selkeää tekstiä (aina pakko mainita), sekä päähenkilöksi valittu aivan ihana pikkutyttö Ronja :) Tässä myös kerronta on selkeää ja on selvästi helpompi kirja kuin tuo Merirosvoja!. Tapahtumapaikka-alueiden käsitystä helpottaa kartta kirjan sisäkansissa, ja se kyllä melestäni on hyvin oivallettu juttu!
Mitäs muuta... :D Noh, suosittelen ja kirjaa on helppo tulkita!

Stan

 • Ankeuttaja
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #19 : Kesäkuu 20, 2007, 16:21:49 »
Pottereiden lisäksi on mulla tietenkin melko paljon suosikki kirjoja. No Tolkienin Taru Sormusten Herrasta ja Hobitti ovat aivan käsittämättömän hyviä kirjoja. Se Tolkienin itse luoma maailma on täynnä kaikenmoista juttua. ne kaikki hahmot, paikat ja se huikee tarina minkä ympärille kaikki punoutuu.
Eikä pidä unohtaa Tokienin melko lyhkästä satukirjaa Roverandom (tunnetaan ehkä myös nimellä Kuukoira). Ihana pien tarina lelukoirasta joka muuttu oikeaksi koiraksi. Semmosta kevyttä lukemistä :)

Sitten tietty Cornelia Funken Mustesydän. Todella hieno tarina tytöstä jonka äiti on kadonnut kirjan sisään ja samalla tuonut kirjasta oikeaan maailmaan henkilöitä. upea. Mustesydämmelle on myös jatkoa, kirja Musteloitsu. Itse en ole sitä vielä kerennyt lukea, mutta uskoisin sen olevan melko hyvä.

C.S Lewisin Narnia kirjat on minusta myös ihan kivoja. Joululahjaksi sain joskus semmosen jossa on ne kaikki ja tykästyin heti. Teksti on helppoa ja tarina on aika satumainen ja helposti tajuttavissa. kannattaa lukea.

Myös S.E Hintonin Me kolme ja jengi on hyvä kirja vaikka luulin sitä alussa todella tylsäksi. Kirja on aika surullinen ja joissain kohin melko "raaka".
Kumminkin kannatan tämänkin lukemista.
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 11, 2008, 21:06:38 kirjoittanut Stan »

Poissa Browey

 • Vuotislainen
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #20 : Syyskuu 07, 2007, 20:48:51 »
Ensinnäkin minun on mainittava eräs mahtava teos jonka todella monet ovat jo kertoneet kuuluvan lempikirjojensa joukkoon: J.R.R. Tolkienin Taru Sormusten herrasta –trilogia. Sen jännittävä ja mukaansatempaava juoni on todella upeasti suunniteltu, ja pidän Tolkienin todella rajusti vaihtelevasta kirjoitustyylistä: välillä trilogian tunnelma on todella dramaattinen, toisinaan mukavan humoristinen. Kirjan sanoma – se, kuinka kaikkien pienimmät ja tuntemattomimmat – ne joista kukaan ei ollut ennen kovin paljoa välittänyt – voivat ratkaista hyvien ja pahojen välisen suuren ja armottoman sodan – on todella hieno. Välillä teksti on todella uuvuttavaa ja raskasta luettavaa, mutta siitä huolimatta Taru Sormusten herrasta on todella hyvä kirja: se on lopetus Hobitissa alkunsa saaneelle tarinalle, josta on muodostunut vuosien varrella rakas monille ihmisille ympäri maailmaa – myös minulle. En ole lukenut kyseistä teosta muutamaan vuoteen, mutta se on edelleen lempikirjojani – siitäkin huolimatta, että huomasin vastikään pitäväni itse kirjaa enemmän Peter Jacksonin sen pohjalta ohjaamista elokuvista.

Agatha Christien koko tuotanto, etenkin Kymmenen pientä neekeripoikaa, lukeutuvat myös lempikirjojeni kastiin. Mielestäni on mieletöntä, kuinka Christien 1900-luvun alkupuoliskolla kirjoitetut kirjat voivat olla niin jännittäviä vieläkin, vaikka niiden kirjoittamisesta on kulunut jo reilusti aikaa. Tolkien sijoitti fantasiateoksensa itse kehittelemäänsä maailmaan, mutta Christie paikkaan jossa elämme edelleen ja jossa olemme aina eläneet. Christien kirjojen ajattomuus – se mikä saa lukemaan niitä edelleen – on oiva osoitus hänen taidoistaan kirjoittajana ja tarinankertojana. Hänen romaaninsa eivät ole tylsiä hetkeäkään, koska teksti keskittyy koko ajan juoneen: se on mielestäni toisaalta hieman harmillista, koska romaanien henkilöhahmojen kuvailu jäi lukijan mielikuvituksen varaan. On hienoa, ettei hän käyttänyt sivukaupalla aikaa henkilöiden luonteiden kuvaamiseen, mutta sen takia ainoastaan henkilöiden teot puhuvat heidän luonteensa puolesta ja niihin samaistuminen on todella vaikeaa. Toisaalta ymmärrän niitä, jotka lukevat Christien dekkareita nauttiakseen jännittävästä tarinasta, eivätkä saadakseen syvempää kuvaa hahmoista.

Donna Leon on Italiassa asuva yhdysvaltalainen kirjailija, joka omaa mielestäni todella kauniin kirjoitustyylin ja osaa luoda jännittäviä, aidontuntuisia romaaneja. Hänen teoksensa ovat äärimmäisen realistisia, mikä on mielestäni on yksi Leonin vahvuuksista kirjoittajana. Hänen kirjoittamiensa kirjojen juonet ovat paitsi jännittäviä, mutta toisin kuin Christien romaanien kohdalla, myös uskottavia, mitä lisää muun muassa Leonin tapa kuvailla Brunettin perheen arkielämää. Olen lukenut muutaman Leonin kirjoittaman kirjan, ja aion lukea niitä lisää aina ehtiessäni, mutta toistaiseksi lukemistani Donna Leonin kirjoittamista kirjoista suosikkini on Sokea rakkaus. Muita suosikkikirjojani edellä mainittujen lisäksi ovat luonnollisesti Harry Potter –sarja Deathly Hallows parhaana kirjanaan ja Dan Brownin romaanit, joista paras on mielestäni Enkelit ja demonit.

Poissa Xanie

 • hymyilevä huomispäivä
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • *reps*
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #21 : Syyskuu 16, 2007, 11:10:38 »
Vaikea tehtävä sanoa varmasti, mikä on lempikirjani, kun niitä on niin monta. Toisaalta, kun alan miettimään, niin ei se ehkä sittenkään niin vaikea tehtävä ole..  Lemppari kirjani on ehdottomasti klassikko, Charles Dickensin Oliver Twist. Se on erittäin koskettava tarina siitä, kuinka pieni Oliver parka joutuu kärsimään kovasti ja kuinka kohtalo (tai mikälie) riepottelee häntä piakasta toiseen. Loppu on kuitenkin Oliverin kannalta suht onnellinen.  Ensimmäisen kerran luin kirjan olesani 8 luokalla. Silloin se oli ehkä pienelle mielelleni liian vaikea, mutta uuden lukemisen jälkeen ihastuin siihen kovasti. (Ehkä uudelleen lukemisessani auttoi se, että tiedn historiasta enemmän ja pystyin ymmärtämään tapahtumia sitä kautta paremmin).

Ja sitten Paahde-kirja on myös hyvä. Vaikka siinä ei ole mitään kovin erikoista juonta, silti se on erittäin mukaansa tempaava.
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
En ole ihan varma, onko tuo spoilaavaa, mutta... varmuuden vuoksi, jos joku ei halua tietää...

Sitten muita hyviä kirjoja on Narnia, ja Agatha Christien kymmenen pientä neekeripoikaa, ja monet monet monet muut. (Pottereitahan ei saanut mainita)

~Xanie

muoksmuoks. Kuinka saatoinkaan unohtaa yhden kirjan, jonka olen monen monituista kertaa lukenut läpi?? Jonathan Strange ja Herra Norrel. Kirjassa on taikuutta ja aivan mahtava juoni. Englannissa on kaksi suurta maagikkoa, ensin toinen on toisen oppipoika, mutta pian heistä tulee kilpailijoita ja lopussa he ymmärtävät virheensä. Sijoittuu Napoleonin aikoihin, Maagikot auttavat Britanniaa sodassa. Aivan uskomattoman mahtava kirja, kannattaa lukea. (Ja anteeksi tällainen ihkutus. Ei kuulu normaalisti tyyliini)
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 09, 2007, 17:16:34 kirjoittanut Xanie »
Kun ystäväsi katselevat sinua hyppäämässä laskuvarjolla joka ei aukea, voisi olla hauska temppu, jos esittäisit vaikkapa uintiliikkeitä.
Avasta kiitos Seatearille!
Tee päivän hyvä työ: www.freerice.com

Poissa Kay

 • Ikuisesti lapsi
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #22 : Syyskuu 17, 2007, 17:45:10 »
Lempikirja? Katsotaanpa..

Ensinnäkin Lassie palaa kotiin.Aivan ihana
 Tässä kirjassa kuvataan hyvin tätä koiran uskollisuutta(miksei nyt eläimen yleensäkin), miten se tahtoo aina tehdä isännälleen mieliksi. Jos tehtäviin kuuluu mennä isäntää  vastaan koululle jokapäivä,koira myös menee.
 Vaikka tarina onkin hieman epäuskottava, on tämä niin koskettava, että sen voi helposti antaa anteeksi. Kirja ei ole myöskään liian pitkä, vaan sen jaksaa lukea loppuun saakka, juoni kun on niin mahdottoman tapahtumarikas. Ihan ihmishahmoistakin on tehty sympaattisia, ennen kaikkea inhimillisiä. Hahmoihin on todella helppo samaistua, vaikka eletäänkin aikaa joskus 30vuotta sitten. Itse asiassa, plussaa juuri siitä, että ei eletä nykyaikaa- minä sitten rakastan vanhanaikaisia kirjoja.

Kailey
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 24, 2007, 19:41:38 kirjoittanut Kailey »
Just remember in the winter far beneath the bitter snows. Lies the seed that with the sun's love in the spring becomes the Rose.
LOMALLA

floora

 • Ankeuttaja
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #23 : Syyskuu 20, 2007, 19:56:36 »
No hö.. Jos sais sanoo, sanoisin Harry Potter ja Feeniksin kilta, mutta kun ei... :)
Niin sitten tota... Tuija Lehtisen Laura-sarjan kirjat on hyviä<3
Niistä erityisesti Laura, sua kaipaan.

Kirjasta hyvän tekee se, kun se käsittelee nuorten ongelmia mun mielestä ainakin oikein. Ja
muutenkin se on aivan ihana.
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Tykkään tottakai paaljon paaaljon muistakin kirjoista, tämä vain on
iskenyt :D Ja sitä voi lukea ongelmitta vaikkapa joka viikko uudestaan.
 
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 28, 2009, 00:47:28 kirjoittanut Bonnie »

viuhpiipore

 • Ankeuttaja
Vs: Lempikirjasi (vol 2)
« Vastaus #24 : Syyskuu 24, 2007, 18:02:41 »
Ehdottomasti Stephen Kingin Musta Torni -sarja, joista lempikirjaksi nousee neljäs osa Velho.
Musta Torni -sarjahan kertoo revolverimies Rolandin matkasta Keskimaailmasta Mustan Tornin luo. Velhossa, joka on siis sarjan neljäs osa, Roland kertoo matkalla poimimilleen ystävilleen lapsuudestaan ja elämästään, kun hän oli nuori. Mukavaa seikkailua ja romantiikkaa, siis :D