Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10
22
Jästitieto / Fanielokuvat
« Uusin viesti kirjoittanut Rantsu Kesäkuu 15, 2018, 21:16:36 »
Fanielokuvat. Asia, joka on konseptina lähellä sydäntäni, mutta jotka eivät ihan niin usein täysin vakuuta. Nyt viime aikoina kovasti tapetilla ollut Voldemort-elokuva Origins of the Heir on käsittääkseni saanut ihan hyvän vastaanoton ja tuotannollisesti se onkin ihan nätti tekele. Itse koen, että rakenne ja sisältö on vähän väkinäisen Rohkelikko-Luihuinen-vastakkainasettelun ja korniuden puolelle luiskahtavan McLaggenin myötä vähän liian geneerinen ja teennäinen, mutta nätistä toteutuksesta on toki pakko antaa pisteet.

Tästä päästäänkin aasinsillan kautta koko keskustelun pointtiin: missä aiheissa teidän mielestänne on fanielokuvapotentiaalia, varsinkin mikäli Warner Bros. ei pyri mehustamaan Potter-aiheita Fantastic Beast -sarjan jälkeen hetkeen? Näkisittekö mieluummin faniprojekteina suoraan kirjoissa tai muissa materiaaleissa mainittuihin kuvioihin ja hahmoihin perustuvia tuotoksia, vai täysin uusia, mutta luonnollisesti Rowlingin maailmaan sijoittuvia hahmoja ja tarinoita?

Itse tykkään, mikäli faniprojektit eivät pyrikään olemaan miniatyyriversioita Hollywood-leffoista, vaan koen, että formaatti antaa erinomaiset mahdollisuudet nimenomaan täysin erityyppisille, ehkä vähän "hifistelyn" puolelle meneville jutuille. Kun kohdeyleisö on jo lähtökohtaisesti asiaan vihkiytynyttä, on kaikenlaisten nyanssien tarkoitushakuinen viljely parhaimmillaan ihan erilaista, mitä laajemmalle yleisölle suunnatuissa tuotanoissa. Itse kokisin, että esimerkiksi Lilyn ja Jamesin murhan ja Punurmion lausuman ennustuksen ympärille saisi todella mielenkiintoisen ja tuotannollisesti suhteellisen hyvin toteutettavissa olevan projektin aikaiseksi. Totta kai, etenkin näin lähellä julkaistua materiaalia oleva tuotanto joutuisi myös helpommin törmäyskurssille WB:n kanssa, mutta ajatustasolla kuitenkin mitä mielenkiintoisin ajatus. Hyvä esimerkki mielestäni varsin onnistuneista fanielokuvaprojekteista ovat Tolkien-fanielokuvat Hunt for Gollum ja Born of Hope, jotka onnistuvat varsin hyvin pysymään visuaalisesti suhteellisen näyttävinä, sortumatta kuitenkaan liialliseen hollywood-apinointiin.

Mitä ajatuksia muilla on? Olisiko esimerkiksi suomalaisvoimin tehty lyhytelokuva aiheen tiimoilta täysin naurettava vai jopa positiivisella tavalla hauska ajatus vaikkapa jonkin Potter-tapahtuman oheen?
23
Camila Cabello - Havanna

He didn't walk up with that "How you doing?"
24
Jästitieto / Vs: Harry Potter: Hogwarts Mystery kännykkäpeli
« Uusin viesti kirjoittanut Helena T Kesäkuu 06, 2018, 10:18:11 »
Pelattu on. Mutta odotan yhä kolmannen vuoden viimeistä lukua ilmestyväksi. Lisää on tullut kolme eri tehtävää, joihin voi kutsua jonkin Tylypahkan kavereista mukaan. Ja edelleenkin voi käydä oppitunneilla. Mutta jatkoa odotan kovasti.
25
Breaking Benjamin - Close to Heaven
26
Musiikki / Vs: Mitä kuuntelet nyt (1 viesti per päivä, ei pitkiä sanoituksia tai soittolistoja)
« Uusin viesti kirjoittanut Adasme Kesäkuu 01, 2018, 20:21:04 »
np: Laura Branigan - Show Me Heaven [04:11m]
27
Oleskeluhuone / Potter-ohjelmaa Finncon 2018:een?
« Uusin viesti kirjoittanut Skottis Kesäkuu 01, 2018, 19:36:35 »
Välitän tänne Finncon 2018:n ohjelmavastaavan pyynnöstä seuravan kyselyn. Olisi kivaa, jos täältä löytyisi innokkaita puhujia. :)

Finncon, Suomen suurin scifi- ja fantasiakirjallisuustapahtuma, tulee jälleen, ja järjestetään tänä vuonna Turussa 14.-15.7.

Ohjelmaehdotusten virallinen deadline umpeutui eilen, mutta yksikään ehdotuksista ei tänä vuonna käsitellyt Harry Potteria ja velhomaailmaa, mikä on vääryys. Tämän korjaamiseksi heitän tänne kaksi ehdotusta mahdollisista paneeleista. Ideoista ensimmäinen oli mukana kaavailuissa jo 2011, mutta sitä ei tuolloin toteutettu.

1) Miten aikuistunut / jo omiakin lapsia saanut fanisukupolvi, joka varttui Pottereiden parissa, katsoo niitä nyt, kun viimeisen (virallisen) kirjan viimeinen lukukin on jo menneisyyttä ja uusi sukupolvi kuluttaa koulunpenkkejä Tylypahkassa? Millainen matkakumppani Potterit olivat tiellä aikuisuuteen?

2) "Post Potter wizarding world". Eli ideana olisi pohdiskella ja analysoida, miten Pottereiden "extended universe" on alkanut kehittyä, mitä siitä ollaan mieltä, mikä mättää?

Kiinnostuksesta mukanaoloon voi hihkua tässä topcissa, mutta virallisimmin asia tulee hoitaa laittamalla sähköpostia osoitteeseen ohjelma@2018.finncon.org, mieluiten mahdollisimman pian. Ilmoita, haluaisitko vetää paneelin vaiko vain osallistua siihen. Silloinkin on toki hyvä mainita siitä tässä, koska muuten kaikki ajattelevat että "varmaan tuohon ihmisiä lähtee, niin minun ei kannata".

Lisätietoa:
https://2018.finncon.org/


Heittelen vielä tähän lisäinspiraationa, että noiden ajatuksien lisäksi esimerkiksi Hogwarts Mysterystä tai Ihmeotuksista voisi saada kivasti jotain ohjelmaa aikaan. Ohjelma voi olla muodoltaan yhden tai useamman tyypin pitämä esitelmä, muutaman puhujan sisältävä paneeli tai vaikka jonkinlainen työpaja.
28
Musiikki / Vs: Mitä kuuntelet nyt (1 viesti per päivä, ei pitkiä sanoituksia tai soittolistoja)
« Uusin viesti kirjoittanut tirsu Toukokuu 26, 2018, 20:52:24 »
Panic! at the Disco - High Hopes

Mama said don't give up, it's a little complicated
All tied up, no more love and I'd hate to see you waiting
They say it's all been done but they haven't seen the best of me
So I got one more run and it's gonna be a sight to see


29
Alan Silvestri — Forge

Uusimman The Avengers -leffan soundtrack on vielä vasta tutustumisasteella siitäkin huolimatta, että leffa on nähty jo kolmeen kertaan. Yksi kappale on jo joutunut toistonappulan uhriksi luvattoman monta kertaa, tämä on seuraavana vuorossa. Biisin loppu on todellinen fanfaari, yhdistettynä tietty juuri siihen oikeaan kohtaukseen...

Vielä on vähän tunne tasapaksusta OSTista, mutta varmaan nuo muutamat upeat kappaleet pelastavat sen.
30
Jästitieto / Vs: Harry Potter: Hogwarts Mystery kännykkäpeli
« Uusin viesti kirjoittanut AIV-rehu Toukokuu 06, 2018, 15:44:28 »
Minäkin tätä päädyin kokeilemaan ja ihan kivahan tämä on. Samaa mieltä olen Tarun kanssa tuosta että olisi kiva jos saisi enemmän vaikuttaa asioihin. Ja energian tuo odottelu... No ei ainakaan tule jumituttua hirveän pitkäksi aikaa kerralla pelaamaan, kun energia on loppu ja juttelemaan pääsee odottamalla pari tuntia. Rahaa en kanssa tähän aio käyttää.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10