Kirjoittaja Aihe: Nirvana  (Luettu 24979 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Jeney

 • Ankeuttaja
Nirvana
« : Joulukuu 07, 2002, 23:58:30 »
kyseessä on 80- luvun todella hyvä bändi joka hajosi kun bändin laulaja Kurt Cobain ampui itsensä..
pidän erityisesti biisitä Smells like teen spirit.
ja sehän oli/on bändin suosituimpia hittejä.
Mielipiteitä?

Juliette

 • Ankeuttaja
Nirvana
« Vastaus #1 : Joulukuu 08, 2002, 00:01:29 »
Ok, eräs kavereistani on aivan Nirvana hullu ja sen kautta olen oppinut pitämään heidän musiikistaan.
Me kuunneltiin sitä myös aika paljon leirikoulussa, joten se tuo muistoja mieleen (jonka takia tykkään myös sitä kuunnella).
Minulle se on samantekevää tausta musiikkia.
Mutta hyvänlaatuista sellaista!

Justin Sane

 • Ankeuttaja
Re: Nirvana
« Vastaus #2 : Joulukuu 08, 2002, 02:56:19 »
Lainaus käyttäjältä: "Jeney"
kyseessä on 80- luvun todella hyvä bändi joka hajosi kun bändin laulaja Kurt Cobain ampui itsensä..


Anteeksi vain, mutta on pakko korjata. Eli Nirvana on 90-luvun alun yhtye, ei suinkaan 80-luvun. Tämä on siksi tärkeä mainita koska 80-luvulla ei tapahtunut rock-musiikissa mitään mullistusta, 90-luvun alussa tapahtui ja sen nimi oli Nirvana. :)
Eli siis palvon yhtyettä, aikanaan olin suorastaan fanaatikko, nykyään "vain" diggailen ihan kybällä ;) Opettelin aikanaan soittamaan lähes kaikki biisit kitaralla ja yritin epätoivoisesti saada ääneni kuulostamaan samalta kuin Cobainin (äänenmurroksen keskellä yritys oli varsin tuhoon tuomittu :mrgreen: ).
Minä olen aina ollut huono ylistämään (ja analysoimaan). Nirvana rocks, and that's about it :)

Draco's bitch

 • Ankeuttaja
Nirvana
« Vastaus #3 : Joulukuu 08, 2002, 13:18:53 »
Minä pidän Nirvanasta. Jos totta puhutaan niin minun käsitykseni mukaan Nirvana perustettiin 80-luvun lopulla, mutta siitä tuli suosittu 90-luvulla.
Nirvanan sanoituksista pidän, Kurtsun äänestä ja heidän asenteesta noin yleisesti. Joskus kuudennella luokalla, kun aloin kuuntelemaan Nirvanaa kaikki luokkalaiset, jotka tykkäsi Spice Girlsistä vieläkin, katsoivat kieroon.
Ja äipää huutaa "mitä sä kuolleita palvot?" jaa.
No jokatapauksessa. Nirvanalla on hyviä lauluja. Paljon. Tällä vastailmestyneellä self-titled levylläkin on hyviä lauluja, mutta ne eivät ole kaikki niitä parhaita. Ne ovat niitä mitkä olivat suosituimpia. Suurimpia hittejä ja minua ärsyttää.
Ja minua suoraansanoen v*tuttaa, koska muut ihmiset tekevät rahaa Kurtsun työllä herran itsensä kuoltua.

*on kiire nyt, palaa vielä joskus*

Tykkää Nirvanasta.

TKTH

 • Ankeuttaja
Nirvana
« Vastaus #4 : Joulukuu 10, 2002, 15:12:16 »
2 vuotta sitten hurahdin ja vieläkin jatkuu fanitus ja kovaa.

Amon Karnak

 • Ankeuttaja
Nirvana
« Vastaus #5 : Joulukuu 10, 2002, 15:56:49 »
Anteeksi.

Joo. Kasaribändi nirvana ei todellakaan ole.
Itse en ole mikään kauhea fanaatikko. Kuunnella tykkään joo.

Mietityttää välillä mikä sen bändin kohtalo olis ollut jos Kobain ei olisi ampunut itseään. Tuskinpa ne enää puskis.

Foo Fightersista diggaan, vaikkei se nyt ole läheskään sama kun nirvana lukuunottamatta Dave Grohlia (nirvanan rumpali, foo fightersin solisti/kitaristi ja Queens Of The Stone Agesin rumpali.)

Team spirit :P Todellakin :D

emmi

 • Ankeuttaja
Nirvana
« Vastaus #6 : Joulukuu 11, 2002, 20:59:48 »
[åå:lla]Ihan hyviä ne ån. En kylläkään åikein tiedä muita biisejä kuin smells like teen spirit ja jåku where did yåu sleep last night (jås edes ån niiden :p)[/åå:lla]

Mutta voisin jopa läpsätä kätösiä yhteen niille, kyllä ne sen verran hyviä oli.

Apple

 • Ankeuttaja
Nirvana roksii :P
« Vastaus #7 : Joulukuu 12, 2002, 19:14:02 »
Jooh. Pidän. Tykkään. Rakastan.
Minkä sille voi.. kolahtaa :)
Löysin Nirvanan joskus pari kolme neljä vuotta sitten ja siitä lähtien sitä on tullut ajoittain kuunneltua enemmän tai vähemmän.
Levyjäkin hyllystä löytyy ja videokasetilla on jotain keikkoja.

Nirvana on erityisen hyvä sillon kun vituttaa tai on surullinen.
Kunnon angst, silmät kiinni ja Cobain itkeen kajareista.

On muuten hassua, jotkut sanat on oikeasti ihan mielettömän tyhmiä (tosin niin on monella muullakin) mutta silti ne toimii.
Samaten kun joissain biiseissä on sellaiset sanat että ne on niin loistavat että ne lauseet kaikuu päässä aina vaan. Ne on niin todelliset.

Tuntuu ihan tyhmältä selittää tätä :) Kaikkihan sen tajuaa kumminkin.
Molen myös joskus miettinyt olisiko Nirvana ja Kurt Cobain todella niin suuri legenda, jos Cobain ei olisi tappanut itseään?

myrkkyleppis

 • Ankeuttaja
Nirvana
« Vastaus #8 : Joulukuu 12, 2002, 21:30:52 »
MÄ RAKASTAN NIRVANAA! sen musiikki on ihanaa ja sanotukset on maailman kauneimpia. kurt on arvostettava muusikko,ja dave ja chris myös! paras biisu on ehdottomasti lithium,heart-shaped-box,ja dumb!
*i'm not like them,but I can pretend.the sun is gone,but I have a light..*
ihunaa!

Anonymous

 • Ankeuttaja
Nirvana
« Vastaus #9 : Joulukuu 15, 2002, 19:39:07 »
Nirvana... Ihanaa... Yhtäkkiä huomasin pitäväni aivan erilaisesta musiikista, kuin muut. Se tuli aluksi "järkytyksenä", sillä olin kutosella, ja kaikki muut suunnilleen jankkasivat Britneyn jne perään. Metallica, Oasis (se on kyllä ihan erilaista musaa)... Menin seiskalle... Huomasin, etten poikkeakkaan porukasta. Luokalta löytyi useampi Nirvanasta ja Metallicasta pitävä.

Poissa Sodapop

 • Monimutkainen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Nirvana
« Vastaus #10 : Joulukuu 16, 2002, 21:14:29 »
Nirvanaan minut tutustutti serkkuni, mistä olen hyvin iloinen, sillä Nirvanan musiikki on mielestäni hyvää, mikä on harvinaista minun suustani kuultuna.
Smells like teen spirit on kenties paras kappale, minkä olen Nirvanalta kuullut. En minä kyllä ole biisejä kuullutkaan kuin kymmenen...  :roll:

*muoks*

Ei, Smells like teen spirit ei suinkaan ole paras.
Heart-Shaped Box, The Man Hwo Shold the World, Where Did You Sleep Last Night (The pines) ja About a Girl ovat parhaita. Rakastan Kurt Cobainin ääntä.

Sol Angelica

 • Ankeuttaja
Nirvana
« Vastaus #11 : Joulukuu 21, 2002, 22:30:37 »
Ihan vastikään on tämä tytsy Nirvanaan hurahtanut. Olen aina kaikista ilmiöistä vähän jäljessä :?. Smells like teen spirit on potkinut jo kauan aikaa, mutta nyt alkaa yhtye todella kiinnostaa. Johtuu kai astettaisesta siirroksestani rockiin.

Juu. Nirvana rulaa. Todella sääli, että Cobaini ampui itsensä :(. *muistaa lukeneensa about 10-vuotiaana (tai nuorempana) Suosikista KC:n kuolemasta muttei ajatelleensa sitä sen kummempana'

Poissa tuulilukko

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • My gift of silence
Nirvana
« Vastaus #12 : Joulukuu 23, 2002, 14:55:48 »
Silloin kun Nirvana oli elämänsä vedossa minä kävin ala-astetta, joten ymmärrettävistä syistä en löytänyt sitä. Muttamutta.
Nyt syksyllä sattumoisin lieneekö mistä syistä lainasin kirjastosta Nevermind-levyn ja herranen aika, sehän oli mahtavaa musiikkia :)
Minä tulen aina kymmenen vuotta ajasta jäljessä, ja harmittaa kyllä se, etten osaa soittaa kitaraa. *murinaa*
Nyt joulukierros kutsuu, ehkä enemmän toiste.
Breathe in, who knows how long this will last..

Amon Karnak

 • Ankeuttaja
Nirvana
« Vastaus #13 : Tammikuu 16, 2003, 19:51:25 »
Kuten tarkkasilmäiset ihmiset saattoivat huomatakin, täällä on olemassa jo yksi nirvana-topic, joten eipäs aleta luomaan sellaista toistamiseen.

Tänne kirjoitatte jos on asiaa ko. bändistä.

Poissa Ranloo

 • Vuotislainen
Nirvana
« Vastaus #14 : Tammikuu 17, 2003, 21:29:31 »
Muoks: 10.10.2004.

Joskus yläasteen alkuaikoina kuuntelin Nirvanaa enemmänkin, eipä ole enää pitkästä aikaa tultua kuunneltua. En voi kuitenkaan kiistää, etteikö ko. orkka olisi suorastaan mainio, aika aikaansa kutakin.

Kirjoitin 9. luokkani äidinkielen aineistoprojektin hra. Cobainin lyriikoista, niiden kehityksestä ajan saatossa sekä niiden oletettavasta "vaikutuksesta" siihen, mitä loppujen lopuksi tapahtui. Ennustettavuus olisi kenties parempi sana.

Pidän erityisen paljon Nirvanan livenauhoitteista; MTV Unplugged sekä From the Muddy Banks of Whiskah pyörivät edelleen säännöllisesti vinyylikieputtimessa.

Häpeäkseni myönnän myös pitäväni "Smells Like Teenspiritistä" erittäin paljon, yleensä tuollaiset megahitit eivät jaksa kiinnostaa kovinkaan.
Yök!

Mielinoita

 • Ankeuttaja
Nirvana
« Vastaus #15 : Helmikuu 14, 2003, 23:43:39 »
Juu, en ole hullu fanaatikko, mutta mahtavaa musiikkia se oli (ja on edelleen). Minulla on vain yksi cd, mutta löytyyhän siitä niitä kappaleita. Come as you are on hyvä kuten Lithium ja Smellsikin :). Luen sen aina lempibändeiheni. Muistuu mieleen musiikkisota välitunnin jälkeen, kun luokan muut tytöt kuuntelivat jotain ällöpoppia ja kaverini repusta löytyi Nirvanan cd. Oli pakko mennä laittamaan radio kiinni ja Nirvanaa tilalle :).

Tiivistettynä, Nirvana on mielimusiikkiani.

Buckbeak

 • Ankeuttaja
Nirvana
« Vastaus #16 : Helmikuu 15, 2003, 18:59:05 »
Löysin Nirvanan tuossa aika äskettäin. Mulla oli ennen hirveät ennakkoluulot Nirvanasta. Luulin, että siinä soittaa tyyliin viisi pappaa, joilla on mustat letit ja nahkavatteet ja sitten ne kurjuu jotain tosi epämääräistä nuoruuteensa juuttuneiden keksi-ikäisten hurratessa.

Käsitykseni muuttui hieman, kun musiikinopettaja soitti erään virolaisten tyyppijän vähän Gregorian tyyppisen muunnelman jostain niiden kappaleesta. Apple varmaan on kuullut sen myös. Joten marssin sitten kirjastoon, mutta eipä levyä löytynyt sieltä. Kun tarpeeksi kauan jaksoin kytätä levyosaston N-hyllyä niin sieltähän se lopulta löytyi. Siihen liittyy vielä sellanen tosi tyhmä moka, että halusin nopeesti kotiin kuuntelemaan sitä enkä jaksanut jonottaa lainaukseen vaan valitsin itsepalvelun. Kotona vasta huomasin, että levyssähän oli lukollinen suojakotelo. Ei muuta kuin hyppäsin pyörälle ja ajoin lähikirjastoon, jossa ei valitettavasti ollut avaamiseen sopivaa konetta ja jouduin ajamaan Hervantaan asti saadakseni sen auki. Olen vahingosta viisastunut.

Pidän Nirvanan musiikista. Tunnastan myös, että minua viehättää myös yhtyeen tausta vaikka onkin hirveää, että Cobain tappoi itsensä. Se oli muuten tasan kaksi päivää sen jälkeen, kun pikkusiskoni kastettiin. Smells like Teen Spirit on ihan paras ja myös http://www.geffen.com/nirvana/ löytyvä kappele on hyvä. Sanoitus on osuvaa ja päähän jäävää. Siinä on myös ripaus sarkasmia kuten kappeleessa Rape me (?), joka on raiskausta vastustava laulu. Kappaleet ovat myös suurimmalta osin yhtyeen jäsenten tekemiä. En tunne oikein musiikkia, mutta oma korvani sanoo, että Nirvanalla on kaikkea sopivassa suhteessa.

En mielelläni tunnusta, että kuuntelen Nirvanaa, koska minulla on sellainen käsitys, että Nirvanasta pitävät agstaa täynnä olevat teinit ja varsinkin tytöt, jotka pitävät Cobainia söpönö, jota se onkin.

En itse omista niiden levyjä, mutta olen harkinnut sitä vakavasti. (verratkaa sitä siihen, että en ole koko viidentoistavuotisen elämäni aikana ostanut itselleni ensimmäistäkäänCD-levyä ja omistan vain yhden CDn) Maltan varmaan odottaa, kunnes kokoelmalevyn hinta tippuu. Siihen saakka tyydyn siihen, mitä kirjastosta löytyy. Nirvanan suosiota kuvastaa muuten hyvin se, kuinka haluttuja sen levyt ovat. Kirjastossa oli 20 varausta kokoelmalevylle eikä muitakaan levyjä saatavilla seuraavan kuukauteen.

Ja muistakaa tietenkin, että elämäntarkoitus on "Total Nirvana!".

Iraida

 • Ankeuttaja
Nirvana
« Vastaus #17 : Helmikuu 19, 2003, 14:55:05 »
Nä olen Nirvana -fani erittäin isolla äffällä, tosin olen ollut vasta viime kesästä. Syy ei siis tosiaankaan ole se, että Kurt olis jotenkin "söpö" ( vaikka tottahan se on ), vaan syy on yksinomaan siinä, että biisit on koskettavia, loistavia. Ja sanoitukset kaikessa päättömyydessäänkin on jotain upeaa. Otetaan nyt "I wish I could eat your cancer when you turn black" esimerkiksi. Lausahdushan on Nirvanan kolmannen levyn ( eli In Uteron ) kolmannesta biisistä, eli Heart-shabed box:ista.
Kuulostaa kaikessa raakuudessaankin - mun mielestäni ainakin - tosi... Öh... Romanttiselta. Ihan totta.
Ja kun otetaan vielä Kurt Cobainin lisäksi Dave Grohlin ja Krist Novoselicin tapaiset lahjakkaat artistit, niin eihän siitä kertakaikkiaan voi tulla muuta kuin hyvää musiikkia.

Juu. Olihan Teen Spirit siis yks suosituimmista, mutta Cobain on itse sanonut sen olevan kaupalliseen tarkoitukseen tehty biisi. Mun omia suosikkejani on Heart-shaped box, Rape Me, All Apologies, Dumb, About a Girl, The man who sold the world sekä Where did you sleep last night.

Tiivistettynä: Mä olen Nirvana -fani, mutta arvostan bändissä eniten musiikkia - en missään nimessä ulkoisia avuja, joita kyllä jokaisesta jäsenestä löytyy.

Envu

 • Ankeuttaja
Nirvana
« Vastaus #18 : Helmikuu 28, 2003, 09:39:54 »
En ole oikeastaan ajatellutkaan koko bändissä mitään ulkoista seikkaa^^

No, myönnettäköön että sanoitukset ovat joskus melkoisen yksinkertaisia (Rape me.. Thih), mutta kaikista eniten viehättää herra Cobainin ns. lauluääni.
Kun sitä ei tunnu olevan. Se rääkyy ihan into piukalla sitä sanomaansa^^

Minä pidän. Mutta en pidä Smells like the teenspiritistä niin. Parempi se on Moulin Rouge-versiona ( Nyt kaikki tappavat minut). Mutta Lithium ja Come as you are ovat ehdottomia suosikkejani^^
*haukotus* Ajatus ei toimi.

LuMi

 • Ankeuttaja
Nirvana
« Vastaus #19 : Huhtikuu 06, 2003, 18:54:19 »
Juu tykkään Nirvanasta, kuuluu lempi bändeihin. Hurahdin Nirvanaan erään nettikamuni kautta. (: Sitä ennen olin kyllä kuullut kappalaita ja pitänyt hyvinä, mutten ollut osannu yhdistää.

Oon huomannut että jengi tykkää kaikista eniten Smells like teen spirit- kappaleesta. Itse tykkään eniten Rape me ja Heart-shaped box.

Omistan yhden levyn. (:

Tykkään Nirvanasta, mutten rakasta. Se on hyvää musiikkia isolla H:lla. (:

Anonymous

 • Ankeuttaja
Nirvana
« Vastaus #20 : Huhtikuu 06, 2003, 19:25:45 »
Lainaus käyttäjältä: "Buckbeak"

En itse omista niiden levyjä, mutta olen harkinnut sitä vakavasti. (verratkaa sitä siihen, että en ole koko viidentoistavuotisen elämäni aikana ostanut itselleni ensimmäistäkäänCD-levyä ja omistan vain yhden CDn)


Oih! Ihanaa! Maailmasta löytyy toinenkin, joka ei ole koskaan ostanut CD:tä! (itse omistan muutaman poltetun, yhen sinkun jonka voitin arpajaisissa, yhden piraatin ja yhden saadun (jota ei sitäkään myydä kaupassa...) Yksikin kaverini pitää minua outona, kun en osta levyjä... (ja mä oon vasta 13...)

zubrette

 • Ankeuttaja
Nirvana
« Vastaus #21 : Huhtikuu 06, 2003, 22:15:02 »
pari vuotta sitten mulle tuli nirvanafani-kausi jonka aikana kuuntelin levyt puhki ja nyt se musiikki vaikuttaa pikkasen...tylsältä?

uuden kokoelman myötähän nirvana on tullut aika muotiin ja olisi saanut minut raivon partaalle jos vielä rakastaisin kyseitä yhtyettä yhtä paljon kuin ennen.

Isabella

 • Ankeuttaja
Nirvana
« Vastaus #22 : Huhtikuu 14, 2003, 17:45:46 »
Nirvana on yks kaikkien aikojen parhaimmista bändeistä. Ne biisit vaa on jotenki tarttuvia, aina kunnon meno päällä! Ite tykästyin Nirvanaan vasta viime syksynä, mulla on vaan se uus kokoelmalevy. Parhaimpia biisejä on Lithium ja Been a son. :D

Pakko myöntää, että mäkin oon niitä "uus-faneja" , jotka saa "todelliset" Nirvana-diggarit hulluiks. *pyytää anteeksi, että tajusi kysisen bändin nerouden vasta äskettäin* Muakin kyllä ärsyttää ihmiset, jotka ihkuu smells like teen spirittiä, muttei ees vaivaudu kuuntelemaan muita bändin biisejä..

Mithril

 • Ankeuttaja
Nirvana
« Vastaus #23 : Huhtikuu 22, 2003, 12:11:17 »
Nirvana. Min hurahdin Nirvanaan juuri pari päivää sitten :D
Sain synttärilahjaks sen kokoelma-levyskän,ja kyllä tykkään.
Minua vaan harmittaa,kun ei ole laitettu sanoja sinne mukaan.
Mutta kyllähän ne löytää netistäkin.. Parhain piisi,joka soi mulla melkeen kokoajan,jos Nirvanaa kuuntelen,on Smells Like Teen Spirit.
Lisäks Lithium,You Know You're Right ja Rape Me on hyviä.
Kyllä vaan,taidan olla vannoutunut Nirvana-fani.
Muutama tutuistani/kavereistani kuuntelee myös kyseistä pändiä.
Tätä taas on hyvä kuunnella,kun v*tuttaa,on surullinen tai muuten masentunut. Kyllä,Nirvana rulettaa :D

Draco's bitch

 • Ankeuttaja
Nirvana
« Vastaus #24 : Huhtikuu 22, 2003, 14:23:37 »
Lainaus käyttäjältä: "Sanandra"
itse omistan muutaman poltetun, yhen sinkun jonka voitin arpajaisissa, yhden piraatin ja yhden saadun (jota ei sitäkään myydä kaupassa...)


*hurjistuu ja heristää sormeaan hyvin, _HYVIN_ vihaisena* Sano ei piraateille ja poltetuille. Se on väärin niitä muusikoita kohtaan, jotka tuskissaan, omalla sydänverellään tekevät musiikkia, että saisivat voita leivän päälle ja mahdollisesti viipaleen kurkkuakin toisinaan ja voisivat syödä muutenkin kuin keskiviikkoisin jos joku vaikka eksyisi heidän levynsä ostamaan ja pääsisi nauttimaan musiikista. Ei saa raiskata toisten elämäntyötä.

Kantani pysyy: Tosifani ostaa levyn kaupasta eikä polta itselleen yhden euron hintaan ja mahdollisesti myy vielä eteenpäin kavereillekin sitä levyä poltettuna. Tekee rahaa toisen elämäntyöllä eikä viitsi edes maksaa kunnon levyn hintaa että voisi lempimuusikon musiikkia kuunnella. Tosifani?! Uskallan olla erimieltä asiasta.