Kirjoittaja Aihe: Asuminen ja muuttaminen  (Luettu 20067 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Perian

 • Salainen
 • Henkihörhö
 • Sukupuoli: Velho
Asuminen ja muuttaminen
« : Kesäkuu 03, 2004, 16:36:44 »
Olen itse muuttamassa mahdollisimman pian ystäväni kanssa yhteiseen asuntoon Helsingissä. Sain kaksi päivää sitten kuulla, että aloitan työt maanantaina, ja eihän tässä muu auta kuin muuttaa. Olemme etsineet asuntoja koko kevään sillä muutosta päätettiin jo syksyllä (kummatkin olemme siis lukion nyt päättäneitä) mutta tähän mennessä sopivia ja tarpeeksi pitkään vapaana olevia asuntoja ei ole löytynyt.

Tällä hetkellä asun vanhempieni luona, ja ikävä tätä paikkaa tulee kovasti. Saatuani tietää että muutan näinkin pienellä varoitusajalla, onnistuin pysymään itkemättä jopa niin kauan että pääsin eroon mukana olleista ystävistä omaan huoneeseeni. Ikävä on jo nyt kova, kävellessäni ympäri taloa ja kylää on pala kurkussa ja tuntuu, että en ikinä voi kotiutua muualle. Sinänsä tämä ei ole mitenkään yllättävää sillä olen asunut lähes koko tietoisen ikäni tässä talossa ja kylässä. Muutto Helsinkiin vie minut myös 600km päähän täältä.

Vaikka muutto pelottaa ja asuntojen etsiminen on tässä vaiheessa jo turhauttavaa ja ahdistavaa, odotan silti muuttoa myös innolla. Oma koti, sisustaminen ja itsenäisyys ovat houkuttelevia asioita joita tässä <i>hirmuisen</i> kypsässä iässä jo kaipaa.

Siispä;

oletko itse kaltaiseni yhdessä paikassa koko ikänsä ollut vai onko muuttaminen turhankin tuttua? Onko asumisen pysyvyys sinulle arvokasta, vai nautitko vanhojen pölyjen karistamisesta? Kannatko muuttaessasi mukana palasia vanhasta elämästäsi (esim. sisustatko uuden asunnon samoilla tavaroilla kuin aiemman) vai aloitatko kaiken uudestaan? Yksin, kaksin vai kommuunissa?

Siinäpä muutamia virikkeitä keskustelulle - areena on teidän!
"The American press is all about lies! All they tell is lies, lies and more lies!"
-Muhammed Saeed al-Sahaf

Majandra

 • Ankeuttaja
Asuminen ja muuttaminen
« Vastaus #1 : Kesäkuu 03, 2004, 17:57:12 »
Minä olen muuttanut liikaa. En enää osaa kuulua minnekään. Olen asunut erittäin monessa talossa, monessa eri kaupungissa, ympäri Suomea, sekä USAssa.

Nyt asun Salossa. Muutin tänne maanantaina. Sitä ennen asuin Lempäälässä, Tampereen lähellä. En ole kovin sosiaalinen ihminen ja juuri, kun olin saanut sieltä ystäviä, jouduin muuttamaan. Ei kovin kivaa. Tampereellakin minulla on monia ystäviä, mutta niitä pääsee onneksi sinne katsomaan tai he voivat tulla tänne. Mutta en siltikään tapaa heitä yhtä usein, kuin ennen, joka on kamalaa. Kun kuulin, että muutamme, itkin lähes joka ilta. Yritin sysätä ajatuksen muutosta jonnekin kauemmas, mutta aina kun sitä ajattelin, rupesin itkemään. Ja vieläkin rupeaa itkettämään, kun ajattelen, että olen niin kaukana. Vaikka asunhan minä nyt lähempänä joitakin muita ystäviäni :)

Täällä Salossa olen asunut ennenkin, mutta tietenkin vanhat kaverit ovat muuttuneet, ystäväpiirit vaihtuneet jne. Ei ole kivaa yrittää ystävystyä niiden kanssa, kun molemmat ovat muuttuneet. Toki olen pitänyt joihinkin entisiin kavereihini täältä yhteyttä, mutta olemme kasvaneet erillemme. Aloittaisin mieluummin alusta täällä. Nyt olen menossa syksyllä samalle luokalle, jolla olen ennenkin ollut, eikä ajatus tunnu kovin houkuttelevalta.

Minä inhoan muuttamista. Juuri, kun on saanut ystäviä, muuttaa toiselle puolelle Suomea ja ystävät jäävät taakse. Ainahan luvataan pitää yhteyttä kirjeitse, puhelimitse, mutta lopulta sitten kumminkin kasvetaan erilleen. On eri asia muuttaa johonkin uuteen taloon, samaan kaupunkiin, kun jos muuttaa kokonaan toiselle puolelle Suomea.

Toisaalta muutto on taas kivaa. Löytää paljon kadonneita tavaroita, saa muuttaa uuteen huoneeseen ja sisustaa sen täysin uudella tavalla. Vanhoja tavaroita voi heittää pois ja uusi ostaa tilalle. Sekoitus uutta ja vanhaa.

Uuden huoneeni aion sisustaa hieman samalla tavalla, kuin vanhan, mutta silti teen pieniä uudistuksia sisustukseen. Tällä hetkellä puolet tavaroistani ovat pahvilaatikoissa ympäri huonetta ja puolet jossakin väliaikaisilla paikoilla.

Muutto on aina kamalan inhottavaa, mutta kyllä siitä hyviäkin puolia löytyy.

Nefertari

 • Ankeuttaja
Asuminen ja muuttaminen
« Vastaus #2 : Kesäkuu 03, 2004, 18:52:07 »
Minä olen hakenut opiskelemaan toisiin kaupunkeihin, eli syksyllä olisi tarkoitus muuttaa. Ei minua oikeastaan jännitä, sillä olen nyt lukion jälkeen pitänyt välivuoden ja ehtinyt ajatella sitä mitä haluan tehdä ja myös kypsyä ajatukseen kotoa pois lähdöstä. Olen myös harjoitellut ruoan laittoa ja maksanut kaikki ostokseni omista rahoistani.

Tottakai sitten kun muutto aika tulee eteen niin itken aivan varmasti ja minua jännittää ja hirvittää, mutta siitä selviää. Onhan se lapsuuden jättämistä taakse, mutta ei sitä voi ikuisuuksiin vanhempien nurkissa asuakaan.

Tarkoitus olisi hakea soluasuntoa, sillä yksiöt ovat tosi kalliita ja niitä on myös vaikea saada.

Poissa Mirzam

 • Henkihörhö
Asuminen ja muuttaminen
« Vastaus #3 : Kesäkuu 03, 2004, 19:12:11 »
Perheeni kanssa en muuttanut kuin muutaman kerran (neljä kertaa 16 vuoden aikana), ja näistäkin muutoista kolmen kohdalla olin alle viisi vuotias, joten en muista juurikaan asioita. Neljäs muutto tapahtui railakkaalta kerrostaloalueelta rauhalliseen isoon rivariin.

16 vuotiaana muutin ensimmäistä kertaa asumaan itsekseni, tuolloin kahden hengen soluun 7 vuotta itseäni vanhemman nuoren naisen kanssa. Asuimme saman katon alla melkein puoli vuotta, jolloin muutin vuodeksi takaisin vanhempieni luo. Se tuli halvemmaksi ratkaisuksi. Keräsin kamppeeni uudestaan kun tulin täysi-ikäiseksi ja siitä eteenpäin, eli 4 vuotta olen nyt asunut tyystin yksinäni yksiössä rauhallisella kerrostaloalueella Tampereella, 110 kilometrin päässä vanhemmistani.

Puolet tavaroistani ja huonekaluistani on varta vasten tätä kotiani varten hankittu, vaikkakin silloin aluksi kun muutin, uutta oli vain vuode (vanha vuode jäi vanhaan huoneeseeni vanhempien kotiin ja siellä se on yhä). Neljän vuoden aikana on niitä vanhoja huonekaluja kärrätty takaisin vanhempien luo ja tuota sieltä jotain toista vanhaa tilalle, ja tietyllä tasolla täällä on jopa henkeä ihan ensimmäisestä kodistani. Nykyinen kirjahyllyni on hankittu meille silloin kun minä synnyin, ja tässä välissä se on ollut kummitädilläni ja serkullani.

En ole elämässäni muuttanut liikaa, sillä keväällä kun muutto Poriin tuntui todennäköiseltä, olin innoissani muuttamassa vaikka ajatus pakkaamisesta nyppikin. En muuttanut, ja jollain tasolla huokaisin helpotuksesta. Todennäköisesti seuraava muuttoni tapahtuu töiden tai puolison takia. Jos töiden takia, muutan todennäköisesti toiseen kaupunkiin ja jos puolison takia, muutamme todennäköisesti isompaan asuntoon, ja silloin haluan oikean parvekkeen ja keittiön. Sekä kylppärin, jossa ei tule seinät vastaan jos päätän kiskoa hiukset molemmin sivuin kohti seinää suoraksi.. ;)

Kannan varmasti aina mukanani jotain vanhaa ja hankin jotain uutta.

Ja mitä yksin tai yhdessä asumiseen tulee, soluasuminen ei ollut minun juttuni. Yksinäni olen hyvässä seurassa :P ja mitä puolisoon tulee, se nähdään sitten.. todennäköisesti tapamme toisemme.

Ixion

 • Ankeuttaja
Asuminen ja muuttaminen
« Vastaus #4 : Kesäkuu 04, 2004, 11:40:45 »
Muuttaminen.. Itse muutin ensimmäisen kerran viime syksynä, kun aloitin lukion eri paikkakunnalla. Nyt olen siis asunut yksin noin vuoden verran, ja hyvin olen pärjännyt nuoresta iästäni huolimatta. *leveä hymy* Yksin muuttaminen oli oikeastaan ihan jees, sai sisustaa kämpän niinkuin tahtoi ja kerätä sukulaisilta vanhoja huonekaluja.
Mutta minua kammottaa ajatus, että syystä tai toisesta meidän perhe joutuisi muuttamaan pois kotitilalta. Me asutaan siis maalla, ja ulkorakennukset ja kellari ja kaikki paikat on niin täynnä tavaraa, että niiden lajitteluun ja pakkaamiseen menisi varmaan vuosi.. Ja sitten jos ei enää olisikaan ihanaa avaraa pihamaata eikä kotoista maan tuoksua.. Jos perhe asuisikin kaupungissa kerrostalossa, ei minkäänlaista vapautta.. Hui. Minusta tuntuu, että on hyvä asua yksin omassa kerrostaloyksiössä, kun tietää, että viikonloput ja lomat voi viettää kotona kaiken sen avaruuden ja vapauden keskellä.

Parin vuoden päästä sitä joutuu taas muuttamaan, kun lukio loppuu, ja pitäisi lähteä jatkamaan opiskeluja.

Olen kyllä sitä mieltä, että olisi hyvä, jos ihmisellä olisi jokin pysyvä paikka, jota voi kutsua kodiksi. Että se ei muuttuisi eikä häviäisi, vaan sinne voisi aina palata hyvillä mielin. En toivoisi kenellekään jatkuvaa muuttamista paikasta toiseen. Se ei voi olla kauhean kivaa. Näin ainakin päättelin (nokkelana tyttönä..) Majandran vastauksesta.

Poissa Claud Kishi

 • höpöäjä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Asuminen ja muuttaminen
« Vastaus #5 : Heinäkuu 20, 2004, 21:42:49 »
Olen asunut elämäni aikana viidessä eri asunnossa. Kaikki ovat kuitenkin olleet Jyväskylässä. Joten täytyy sanoa, että kyllä se tuttua puuhaa on...Tosin vain yhden muuton muistan elävästi.
Ensimmäinen paikka, missä asuin, oli pieni yksiö. Sieltä muutin noin kuukauden ikäisenä isompaan kerrostaloasuntoon, joten on itsestään selvää, etten muista muutosta mitään.
Seuraavaksi me muutettiin rivariin, jossa sain ensimmäisen oman huoneen (jossa oli muumiverhot joista 2-vuotias pikkuinen minä tykkäsin kovasti). Tästäkään en muista muuta, kuin sen että pidin muumiverhoista, ja sen että äiti odotti vauvaa kun muutimme.
Sitten muutimme omakotitaloon, jossa oli yksi kerros. Olin 5-vuotias. Molemmat pikkusiskoni olivat jo syntyneet, ja jouduin luopumaan hienosta etuoikeudestani: omasta huoneesta. Kuitenkin tästä muutosta olin kaikkein iloisin, koska nyt oli oma piha.
Nyt asumme kaksikerroksisessa omakotitalossa. Muutimme, kun olin 10-vuotias. Itkin ja huusin ja raivosin hirveästi, kun kaikki vanhat kaverit jäi kaupungin toiselle puolelle. Tämä on silti ihana talo.
En pidä muuttamisesta kauheasti, mutta ihan kivaa se on. Saa uuden sisustuksen ja niin edelleen...

saattokivi

 • Ankeuttaja
Asuminen ja muuttaminen
« Vastaus #6 : Heinäkuu 21, 2004, 17:53:26 »
Lainaus käyttäjältä: "Nefertari"
mutta ei sitä voi ikuisuuksiin vanhempien nurkissa asuakaan.
30- vuotias enoni asuu isovanhempieni nurkissa, ei hänellä edes omaa huonetta ole, nukkuu sohvalla. -_- (On hän kyllä asunut muuallakin esim. tyttöystävien luona ja Ruotsissa)

Itse olen muuttanut ainakin 7 kertaa, en muista, kun oli pieni muutimme jatkuvasti Lahden ja Helsingin välillä. Siksi ei minulla noita varhaislapsuuden ystäviä oikein ole. Vasta kun menin kouluun asetuimme tänne Helsinkiin, ja tässä samassa asunnossa olenkin asunut 9 vuotta, jos oikein muistan.

Poissa Lae

 • Dream
 • Henkihörhö
 • Sukupuoli: Noita
 • I'm supposed to be writing right now.
  • Kahvimuki.net
Asuminen ja muuttaminen
« Vastaus #7 : Heinäkuu 21, 2004, 18:14:26 »
Olen muuttanut elämäni aikana laskentatavasta riippuen 6-9 kertaa. Ensimmäisen kerran alle kouluikäisenä, enkä oikeastaan muista itse muutosta mitään, vaikka molemmat asunnot kyllä muistan.

Muuttaminen ei ole koskaan ollut minulle ongelma, vaan olen oikeastaan aina pitänyt sitä mielenkiintoisena ja mahdollisuuksia antavana. Voisin muuttaa ihan siitä ilosta, että pääsen uudenlaiseen huoneeseen. Tämä johtuu luultavasti siitä, etten ole koskaan luonut kauhean vahvaa sidettä mihinkään paikkaan.

Vaikeinta taisi muuttaminen olla silloin, kun muutimme Tukholmasta Tampereelle. Kaipaan edelleen joitain paikkoja siellä, samoin kun sen aikaisia ystäviäni. Mietin myös, että millainen elämä olisi ollut, jos emme olisi muuttaneet Suomeen.

Seuraavaksi tulen luultavasti muuttamaan Lahdesta kokonaan pois. Tällä hetkellä olen täällä toisessa asunnossani (solukämppä) ja kun saan koulun jossain vaiheessa hoidettua loppuun (ainakin toivon mukaan), niin aion muuttaa täältä kokonaan pois, sillä en ole kokenut Lahtea paikaksi, jossa viihtyisin välttämätöntä kauempaa.

Muuttaminen muuttuisi ongelmalliseksi varmaankin juuri siinä vaiheessa, jos asuisin jossain lähellä ihmisiä, joihin olen kiintynyt, ja joutuisin lähtemään kauemmaksi.
Imagine life is just a dream. | ++ | IRCnet #Soinyt | Addiktiovälitys

sesquipedalian

 • Ankeuttaja
Asuminen ja muuttaminen
« Vastaus #8 : Elokuu 10, 2004, 20:43:24 »
Separation Anxiety Disorder, eli Kuinka Paljon Rakastankaan OULUA

Muhun on iskenyt Separation Anxiety Disorder, oikein kunnolla. Ensioireet tuli siitä, kun sain IB -tulokset (41/45), ja tajusin, että akateemisesti minulle on melkein kaikki ovet auki. Eli potentiaalia olisi. Sen jälkeen olen ollut sellaisessa paniikkitilassa, että "Hei, Helsingissä olisi oikeustieteellinen, OIKEUSTIETEELLINEN." Eikä se auta, että perhe ja kaverit ja kaikki ihmiset sanovat, että minusta tulisi hyvä juristi, koska ajatteluni on äärettömän kriittistä ja monitasoista. Eikä se, että perimmäisin syyni Britanniaan muuttoon on se, että minulla on kutsumus englanniksi kirjoittamiseen. Otan itseni tosissaan, eikö olekin outoa? Kuinka todellinen tuollainen kutsumus VOI olla?!

Ja jos kolmen vuoden painostus ammatinvalinnan suhteen ei olisi tarpeeksi kääntämään päätäni, niin viime aikoina olen alkanut tajuta, että 5½ viikon päästä muutan tuhansien kilometrien päähän Oulun turvallisuudesta, siitä, että äiti pesee pyykit, siitä, ettei tarvitse tehdä töitä selvitäkseen hengissä, ja siitä, että näen pientä kaveripiiriäni melkein joka viikko. Uudessa maassa minulla ei ole ketään. Tai siis, uudessa kaupungissa, Birminghamissä, minulla ei ole ketään, muuta kuin muutama nettituttu, ja no, en ole tavannut heitä aikaisemmin. Onhan minulla kaksi luokkatoveriani Englannissa - yksi Exeterissä, toinen Loughborough'ssa. Mikä on lohtu, ottaen huomioon, että molemmat heistä ovat olleet minulle läheisiä. Vielä tämän vuoden alussa he olivat ainoat kaverini koko kaupungissa. Mutta heidänkin kanssaan käy niinkuin kaikkien muidenkin kaverieni kanssa: kommunikaatio jää sähköiselle tasolle, ja muutamaan miittiin vuodessa.

Niin että tuomiopäivämeininki on. Miten muuttoon voi edes valmistautua? Sitä vain odottaa, ja odottaa, ja voi pahoin. On paradoksaalista kokea, että kaupunki, jota olen vihannut koko elämäni, koska olen ollut täällä niin onneton, on jotain, jonka voi menettää.

Ja minua oikeasti harmittaa, että missasin eilen ison pubimiitin usean luokkatoverini ja kahden parhaan opettajani (taijiopettajani Jimin, ja enkunopettajani Alisonin) kanssa...

... Niin että näin, tältä minusta tuntuu muuttaa pois ensimmäistä kertaa. Olen kuitenkin myös innoissani, sillä toteutan unelmaani, muutan Englantiin, muutan opiskelemaan englanninkielistä kirjallisuutta, ja tulen ensimmäisenä vuotenani jakamaan kämpän englantiaopiskelevien vegetaristityttöjen kanssa, jotka tulevat Joka Puolelta Maailmaa :P.

zenit

 • Ankeuttaja
Re: Asuminen ja muuttaminen
« Vastaus #9 : Elokuu 10, 2004, 22:34:40 »
Olen muuttanut kerran 16-vuotiaan elämäni aikana. Olin silloin 4v. ja muutimme Forssasta tänne Salon seudulle. En muista mitään Forssa-ajoilta, joten muuttaminen ei vaikuttanut silloin elämääni mitenkään. En tainnut edes tajuta mitä muuttaminen tarkoittaa. Olin vain innoissani uusista koiratapeteista ja turkoosiksi maalatuista paneeleista.

Käyn Forssassa säännöllisesti kummitätini luona ja joka kerta jaksan kauhistella sitä ankeutta ja ikävyyttä, joka Forssassa vallitsee. Näin vanhempana kun olen tajunnut millainen Forssa on, olen huisin iloinen siitä, että muutimme sieltä ajoissa pois. (ei millään pahalla forssalaiset; jos kohtalo olisi ollut vähänkin erilainen, olisin itsekin forssalainen)
Tulikohan Forssa nyt mainittua tarpeeksi monta kertaa..? ;)

Nyt kun opiskelut ovat vielä kesken ja oman itsensäkin etsiminen vähän hakoteillä, asuminen tutussa ja turvallisessa, vanhassa kodissa on valtavan ihanaa. Mutta itseasiassa jo huomenna olen muuttamassa Turkuun omaan kerrostaloyksiööni lukion takia. Muuttopahvilaatikot ovat tuossa ihan vieressäni ja tänä yönä nukun viimeistä kertaa omassa sängyssäni tässä lapsuudenkodissani. Vähän on haikeat fiilikset, mutta odotan silti innolla muuttamista omaan pieneen kotiin.

Tulevaisuudessa haluaisin matkustella paljon tai muuttaa ulkomaille asumaan, eli muuttaminen on varmasti kuvioissa mukana. Olen nyt kaivanut kaikki vanhat luurangot kaapista, eli otan mukaan vain tarpeellisimmat ja rakkaimmat tavarani. En muuten aio sisustaa kämppääni ihan heti rahapulan vuoksi, mutta eiköhän sitä kolmessa vuodessa ehdi tulla jos minkänäköistä kimpsua nurkkiin lojumaan.

Jotenkin tuntuu nyt tyhmältä ottaa kaikki pikkuesineetkin mukaan, mutta sellaisista tavaroista syntyy kodikkuus. Kunhan olen asettunut taloksi, kämpästä tulee varmasti minun näköiseni ja elämä alkaa lutviutua.

Muuttaminen on haaste. Sen takia rakastan sitä hirmuisesti.

Poissa Tanya

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Asuminen ja muuttaminen
« Vastaus #10 : Elokuu 11, 2004, 01:04:03 »
Minusta muuttaminen on aina ollut jännittävää. En pidä hirveästi muutoksista, mutta täydellinen elämänmuutos on asia erikseen. Ja juuri sitä muuttaminen minusta on ^^

Muuttanut olen jokseenkin monta kertaa elämäni aikana, enkä muista, että koskaan se olisi ollut erityisen vaikeaa. Joskin muistelen aika usein vanhoja koteja lämmöllä ja käyn mielelläni vanhoilla kulmilla kävelemässä.
Tällä hetkellä asun melkein omassa kodissa. Äiti osti minulle ja veljelleni yksiön läheltä kouluamme ja täällä ollaan sitten asuttu vuoden alusta lähtien. Oikein ihana asunto ja antaa huomattavasti paremmat liikkumamahdollisuudet kuin koti maalla, 10 km lähimmästä kaupasta. Täällä olisin muuten tyytyväinen, mutta minulla ja äidillä on joitakin erimielisyyksiä toisen elämän hallinnasta ja siksi tämän hetkinen unelmani onkin muuttaa ensi vuonna omaan kämppään. Mieluiten tahtoisin yksiön, mutta tiedän, ettei minulla varmasti ole sellaiseen varaa ainakaan vielä, kun vanhempien tulot lasketaan asumistukeen (täytän siis ensikeväänä 18). Siispä haen varmaankin huonetta jostakin solusta :)
No, eipä siinä mitään. Enpähän ole yksin.

Kotini sisustaminen onkin yksi niitä asioita, joita odotan innolla. Aion ostaa lähes kaiken uutena, sillä en omista juuri mitään huonekaluja, enkä usko, että äiti antaa minulle mitään mukaan omistaan.
Tämä vuosi onkin siis pyhitetty iltatöille ja varallisuuden hankkimiselle ensivuotta varten.

Ideanani on, etten aio pyytää äidiltä mitään mukaani. Paitsi tietenkin jos hän tahtoo jotain antaa *hymy*. Puoliksi teen niin ylpeydestä ja puoliksi siksi, että äidillä tuskin olisi edes varaa auttaa minua omillaan asumisessa.

En tiedä onko muuttoaikeeni vain tyhjänpäiväistä haaveilua, mutta säästämisessä ja elämän suunnittelussa tuskin on mitään pahaa :)
Ja voihan olla, että keväällä ei enää sitten tunnukaan siltä, että tahtoisin muutta (jota tosin epäilen, sillä olen jo viimeiset kolme vuotta tahtonut päästä omilleni, pois äidin omistuksesta).

Poissa Vanilja

 • Poro!
 • Henkihörhö
 • God's First Mistake
  • Nappi!
 • Tupa: Luihuinen
Asuminen ja muuttaminen
« Vastaus #11 : Elokuu 14, 2004, 23:17:33 »
Olen muuttanut itsenäisesti kahdesti (pysyen kuitenkin kirjoilla kotitaloni osoitteessa). Toisen kerran tänä viikonloppuna ja edellisen kerran aivan tämän vuoden alussa. Kumpikin opiskelun takia.

Kumpikin kerta on ollut hieman kumma, en ole saanut ilmoitettua perheelleni, etten ole kotona, kun he palaavat (toisella kerralla porukat olivat Floridassa, ja kännyt eivät USAssa toimi, ja toisen kerran Turun saaristossa, jossa niin ikään ei toiminut), ja saanut asunnontarveen aivan yllättäen saadessani opiskelupaikkavarmistukset.

Jotenkin on aina helpottavaa päästä omiin oloihin. Mutta se on jotenkin 'väliaikaista' koti on aina koti, ja kun ajan kohti Siilinjärveä, olen aina menossa kotiin, ja etsin tuttuja maisemia. Ikävä ei juuri ole, koska koti itsessään ei ole siirtynyt minnekään, pidän omaa kämppääni vain väliaikaisena paikkana.

Iisalmessa (vuoden alun muutto) asuin 32 neliön yksiössä yhdessä kesykyyhkyni ja kissani kanssa. Sisustus oli melko yksinkertaista, ja parveekkeeltani aukeni näkymä Porovedelle, ilman, että näin mitään muuta, kuin aavaa, lumista järvenselkää. Asuin silti aivan keskustassa, joten vaikutelma autiudesta ja sitten astumisesta keskikaupungille oli aika hauska. Pidin asunnon sijainnista, vaikka asunto ei niinkään miellyttänyt tylsän pohjapiirroksensa takia.

Nyt muutin Kuopioon, Rauhalahden tallin 'mummonmökkiin'. Kartanon pihapiirissä oma, erillinen rakennus, 27 neliötä, näkymä hevosten laitumille ja aivan kiinni punatiilisessä, vanhassa tallirakennuksessa. Huomattavasti kotoisampi villiviineineen ja humalaköynnöksineen, pidän sisustustavasta enemmän, koska pienet, rajatut ja 'söpöistetyt' tilat, joissa on paljon esineitä ovat mieleeni.

Täällä asun kissani (pian toivonmukaan toisen kissani) ja kärmekseni kanssa. Sekä tietenkin niiden 24 hevosen, jotka pitävät minulle naapuruutta. On vaikuttavaa herätä siihen, että viisi valkeaa hevosta laukkaa ikkunasi ohitse.

Joops. Sisustaminen on kivaa.
Those that live in the darkness wander aimlessly...
Because they can't see.

dracolainen

 • Ankeuttaja
Asuminen ja muuttaminen
« Vastaus #12 : Elokuu 16, 2004, 21:02:40 »
Itselleni kotoa muuttaminen ei ole todella vielä ajankohtaista, ja olen muutenkin asunut samalla paikalla koko ikäni. Viihdyn kotona ja muuttamisen ajatus on jännittävä, mutta pelottava. Ystävistäni suurin osa asustelee kuitenkin kauempana kuin kotikulmilla.

Muutamat ystävistäni ovt muuttaneet aivan liian monta kertaa. Toisen vanhemmat ovat eronneet, ja näin ollen hän saa muuttaa kaksinverroin. Ympäri Suomea ovat reissanneet, ja matkustelu ja maisemien vaihto ovat selvästi verottaneet sosiaalielämää. Ystäviä tuntuu jääneen taakse liiankin kanssa, eikä koskaan ole turvallinen olo jäädä paikoilleen...

Toisen vanhempien avioliitto taasen on sitä karikkoisempaa laatua. He muuttelevat ympäri maailmaa, eivät vain Koto-Suomen sisäpuolella, mikä tekee asioista vielä vaikeampia. Vanhemmat tuntuvat yrittävän korjailevan asiaa lahjomalla lasta yllinkyllin, ainokainen kun tämä on. Itseäni satuttaa nähdä ystävän lähtevän; kaksi vuotta kestäneen tuttavuuden aikana hän on muuttanut jo kerran pois Suomesta ja taas takaisin. Uskomatonta...

Meidän perheessä etääntyminen ja itsenäistyminen on järjestetty näin; sitten, kun lapsi tuntee olevansa valmis omaan kotiin, hän muuttaa tuohon parinsadan metrin päähän metsän taakse kerrostaloihin, joista vanhempani omistavat kaksi huoneistoa. Sieltä voi sitten viikonloppuisen ja muutenkin ikävän yllättäessä tallustella kotia vaikka pyykkien kanssa tai syömään. Näin on tehty vuosikaudet, minulla kun noita sisaruksia riittää. Tuntuu turvalliselta tietää, ettei kotoa tarvitse heti kadota, vaan saan pysyä vielä vähän pidempään yhden paikan asukkina. En tiedä voisinko heti muuttaa kovinkaan kauaksi, saati sitten pois Helsingistä.

dimou

 • Ankeuttaja
Asuminen ja muuttaminen
« Vastaus #13 : Lokakuu 25, 2004, 19:12:44 »
Minä olen muuttanut neljä kertaa, tosin muistan niistä vain viimeisen. Ensimmäinen muuttoni oli kolmikuisena Huittisista Loimaalle, ja Loimaalla sitten muutimme aika tiuhaan tahtiin, kuitenkin niin että muistan sen viimeisen muuton. Nyt olemme asuneet tässä röttelössä (en osaa laskea mutta arvioin..) 11 vuotta. Ja suoraan sanottuna kaipaan kipeästi jonnekin muualle!

Olen harkinnut muuttamista Turkuun seuraavana syksynä, paremman lukion perään. Sanon nyt suoraan, että Loimaan lukio ei ole niitä parhaimpia.. Muuton esteenä vain on äitini, joka ei luota minuun tarpeeksi. Ei usko että pärjäisin. Minä taas olen jo nyt alkanut suunnittelemaan sisustusta ja kaikkea muuta muuttoon liittyvää. Mitä otan mukaan, mitä jätän tänne. Miten saan rahat riittämään. Minne päin muutan. Kaikkea tälläistä, vaikka ei ole ollenkaan varmaa edes muutanko :)

Muttä minä en enää kestä olla täällä. Muutto voi joskus olla tuskaisa, mutta joskus todella tarpeen!

Popi

 • Ankeuttaja
Re: Asuminen ja muuttaminen
« Vastaus #14 : Helmikuu 01, 2007, 00:23:23 »
Olen asunut puoli vuotta poissa kotoa ku menin 2 tunnin ajomatkan päähän opiskelemaan. Se oli pettyms. Nyt taas nyhjötän kotona ja suunnitelmissa taas muutto eri kaupunkiin muuttamisesta koulun takia. Tampereelle päin olisi intoa lähteä. Kaikin puolin olen ajatellut tarkkaan, mutta hiukan jännittää kun en tunne ketään.. :S Ja vanhemmilla on aika painava sana sitä vastaan.. :/ Osaan elää ja pärjään yksin, mutta asunnon löytäminen ja opiskelupaikan varmuus on huonommalla mallilla. Minä pidän muuttamisesta. Silloin voi aloittaa alusta. Tähän mennessä olen muuttanut perheen mukana pari kertaa.. Mutta joo.. siinä se.. :P

Bridget

 • Ankeuttaja
Re: Asuminen ja muuttaminen
« Vastaus #15 : Helmikuu 01, 2007, 15:44:40 »
Minä olen myös asunut koko ikäni pikkukylässä ja olen nyt 9.luokalla. Täällä olisi mahdollisuus käydä lukio, mutta noin tunnin ajomatkan päässä kaupungissa olisi musiikkilukio. Oikeastaan olen jo päättänyt lähteä sinne. (vaikka jokatoinen päivä tuntuukin että voinko sittenkään lähteä) Silti tuli hirveän hätääntynyt olo kun Opomme antoi eilen viralliset hakukortit.
Kaupungissa asuminen on varmasti aivan erilaista kuin pikkukylässä. Täällä tietää ja tuntee kaiken todella tarkasti. Eikä kaupungissa varmaan voi lähteä keskellä yötä yöpuvuissa ystävien kanssa kävelemään autoteille ja järven rantaan.
Se hyvä puoli ainakin löytyy, että ainakaan aluksi ei tunne ketään. Kyllä, minusta se ON hyvä puoli. Pienessä paikassa alkaa kyllästyä siihen, että joka kerta kun lähtee jonnekin tapaa vähintään viisi tuttua, joille pitää moikata ja jotka kyyläävät mitä ostat esimerkiksi kaupasta.

Muutto Helsinkiin vie minut myös 600km päähän täältä.

Hui kamala. ^^ Jos musiikkilukio olisi yhtä kaukana en varmasti uskaltaisi lähteä. Vaikka tietysti lukiosta jatkaminen on ihan eriasia.
Silti olen varma että niin lähelläkin kuin n.60km koti-ikävä pääsee varmasti välillä yllättämään. Ainakin aluksi.
Muutan yhdessä kaverini kanssa kaksioon ja aion tehdä kaikkeni että saan huoneestani ja koko kämpästä kotoisan. Ensin ajattelin että raahaan kaiken pikkuroinankin mukanani, mutta se on varmaan ihan turhaa. Kotona ne kuitenkin sitten odottavat.
Toivottavasti kotoa ja suvulta irtoaa jotain vanhoja huonekaluja, sillä niihin ei varmasti ole paljoa rahaa. (niin minulla kuin vanhemmillanikaan) Muutenkin raha taitaa olla isoin pulma koko jutussa.

Mutta ehkäpä tämä tästä kerkiää vielä vähän seljetä ennen kevättä. (:

Alyssa

 • Ankeuttaja
Re: Asuminen ja muuttaminen
« Vastaus #16 : Helmikuu 17, 2007, 00:18:19 »
Olen 16 ja muutin omilleni puoli vuotta sitten, 100km päähän vanhemmistani. Välillä pelotti ja teki mieli perua koko juttu, mennä vain kiltisti oman kaupungin lukioon, mutta silti jotenkin tiesin, että tein oikean päätöksen. Ja eipä olekaan tarvinnut katua.

Rahaa ei aina ole, jääkaappi on tyhjä, tiskit pitää tiskata, siivoukset hoitaa, pyykit pestä ja tehdä kaikki ne pienet kodin askareet, joiden olemassaoloa ennen ei edes huomannut. Nytkin minulla on kahvitahrainen matto, koska en ole halunnut kulkea bussissa iso matto kainalossa enkä ole saanut aikaiseksi edes yrittää pestä sitä omin päin. On toisinaan rasittavaa, kun joutuu yksin huolehtimaan kaikesta, mutta toisaalta en vaihtaisi tilannettani mihinkään. Rakastan sitä, että minulla on OMA keittiö, OMA vessa, OMA asunto (no ok, vuokrattu, mutta silti) ja postiluukusta tulee vain MINUN postiani. Saan  tehdä mitä haluan, mennä ja tulla miten haluan ja pitää itse huolta itsestäni. Yksin asumiseen liittyy paljon velvollisuuksia ja vastuuta, mutta vapaus korvaa kaiken.

Muutin tosiaan 6kk sitten omaan asuntoon, koska halusin erikoislukioon. En tuntenut kaupungista ketään enkä oikein itse kaupunkiakaan. Otin koulun infopäivänä taksin linja-autoasemalta, koska minulla ei ollut aavistustakaan, missä koulu sijaitsi ^^' Olen kuitenkin saanut aivan upeita ystäviä ja oppinut liikkumaan itsenäisesti ja hoitamaan asioitani. Olen nyt onnellisempi kuin ikinä enkä ole päivääkään katunut päätöstäni lähteä.

Nyt on tosin meneillään yksi niistä kausista, jolloin maa alkaa polttaa jalkojen alla. Haluaisin jo pois näistä kuvioista, haluaisin aloittaa kaiken taas alusta. Tämä on kai jotain kaamosmasennuksen ja kaukokaipuun sekaista angstia, mutta juuri nyt suurin toiveeni olisi saada pakata laukut ja lähteä kauas pois. Tai ehkä haluaisin vain paeta ihmissuhdekuvioita. Kun asiat käyvät monimutkaisiksi tai kun huomaan kiintyväni liikaa, alkavat hälytyskellot soida päässäni ja aloitan pakenemisoperaation.
Mikäli Luoja suo, muutan kesän jälkeen.

Poissa Lemmonleikko

 • Tom
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Velho
 • Soulshine!
  • Herra Hahmo
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Asuminen ja muuttaminen
« Vastaus #17 : Marraskuu 07, 2007, 00:29:08 »
Itselleni on muuttaminen sillä tavalla tuttua, että olen elämäni aikana itse muuttanut neljä kertaa  ja ollut ensin roudarina, sitten kuskina useammassa kuin muutamassa muutossa. Ensi kerran muutin vanhempien mukana synnyinasunnostani seuraavan talon rakentamisajaksi kehnompaan kämppään ja sieltä sitten ko. taloon keskellä syvintä lamaa. Siellä sitten, Vuorentaan kylässä Hämeenlinnan laidalla, elin 10 vuotta - sellaiset melko ratkaisevat vuodet jopa kuin 5-vuotiaasta 15-vuotiaaksi. Oikeastaan kaikki parhaat muistoni ja ystäväni ovat siellä. Ala-asteen tokaluokan jälkeen en ole tutustunut keneenkään, jonka kanssa olisin viettänyt vapaa-aikaani muuten kuin sovitussa aikataulussa. Tästä johtunee, etten osaa vieläkään oikein olla aloillani muualla kuin Vuorentakana. Sydäntalvellakin poljen yleensä sinne iltaisin, koska muualla ei ole mitään.

Sieltä muutettiin kuitenkin pois kohta neljä vuotta sitten, jälleen seuraavan rakennusajaksi kämäiseen kerrostaloasuntoon, jossa en viihtynyt ollenkaan. Se hyvä puoli siinä mestassa kuitenkin oli, että sieltä oli vain neljä kilometriä Vuorentaakse, täältä nykyisestä talosta on kymmenen. Mitään muuta hyvää ei ollutkaan. Ja sitten tulikin muutto tänne, vanhempieni toiseen omakotitaloon. Ja mikäs tässä on ollessa, järjellä ajateltuna oikein hyvä mesta, kun koulullekin on vain 500 metriä matkaa. Miellyttävä ympäristö, ei paljoa häikkää, mutta eipä sitten juuri muutakaan. Kaikki, millä on merkitystä, on yhä Vuorentakana.

Ja nyt sitten tuleekin keväällä eteen jälleen uusi muutto, tällä kertaa omaan asuntoon ja luultavimmin Tampereelle, sillä siellä aletaan kouluttaa infrarakennusmestareita. Nykyinen opinahjoni Hämeen ammattikorkeakoulu kouluttaa vain talonrakennusmestareita, ja kun itse mielin infralle työllistyä, on Tampere viisaampi vaihtoehto. Ensimmäinen homma on kuitenkin järjestää itsensä sisään infralinjalle, ja asian varmistuttua hankkia kämppä Tampereelta. Tsekkailin tuossa hiljattain TOAS:n asuntohintoja, ja minusta tarjonta on ihan järjellistä. Hyvällä tuurilla jonkinlainen asunto voi irrota ehkä jopa alle 200 eurolla kuussa, 140 ja 160 euron välille halvimmillaan. Minä kun en ole kovin hyvä kustannuslaskija, olen ajatellut opiskeluajaksi ottaa täydellisen minimikulutuslinjan. Ruokaa sen verran kuin on välttämätöntä, elämistä sähköä ja kaikkea muutakin säästellen, juopottelua vain kun joku muu maksaa... Ainoa merkittävämpi menoerä on puhtaasti järjen ja ajantajun säilymiseen liittyvä - kalenteria en osaa käyttää enkä elää tietämättä mitä tapahtuu, joten Helsingin Sanomain tilaus tulee nielemään jonkinlaisen summan.  Täytyy sitä pysyä perillä päivämäärästä ja tärkeistä asioista kuitenkin.

Tarkoitus olisi etsiä halvin vapaana oleva kämppä alle 10 km:n ( = alle tunnin talvipyöräilymatkan päästä) Tampereen ammattikorkeakoulusta, riippumatta siitä, liekö se solu, yksiö vai mikä. Luultavimminhan kysymykseen tulee solu huonokuntoisesta talosta, mikä sopii minulle varsin hyvin. En luonnehtisi itseäni kuitenkaan sopeutumiskykyiseksi vaan ainoastaan autuaan piittaamattomaksi ympäristöstäni niin kauan, kuin minulla on luettavaa, soitettavaa, kirjoitettavaa ja ajateltavaa. Käytännössä minulla on siis kaikki ihan okei yksin asumista ajatellen, etenkin, kun voin muuttokuormankin pakata ja ajaa itse isäni pakulla ja veljeni on minulle omista muutoistaan kantoavun verran velkaa. Lähinnä mietityttää se, että vieraassa kaupungissa 80 km:n päässä Vuorentaan kotikylästä eläminen tulee olemaan armottoman yksinäistä. Ei sillä, pidän yksinolosta, mutta en tiedä, miten pian siihen tottuu päivittäisenä rutiinina, kun on tähän asti vähintään kerran pari viikossa jonkun kanssa puhunutkin. Mutta aika näyttää. Elämä on reiässä rattoisaa, kun reikää vuoraa vain oma kallo.
"You don't have to be black to be a nigger. Being born penniless also makes you an outlaw." -Ronnie van Zant
         Row, row, row thy boat gently down the stream. Oh Charon, hast thou ever know'd that Death is but a dream?
Hyviä emme ole, pahoiksi emme halua tulla - olkaamme siis rumia!

Poissa Jazmín

 • Vampyyrityttö
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Asuminen ja muuttaminen
« Vastaus #18 : Marraskuu 10, 2007, 16:41:04 »
Olen muutanut parisen kertaa ja toisella kerralla olin niin nuori, etten edes muista sitä. Muuttaminen on kivaa, kun saa tavallaan "aloittaa alusta", mutta se on kyllä tylsää, jos joutuu jättämään vanhat kaverit. Onneksi uusia ystäviä löytyy melko varmasti ja nykyaikana niihin vanhoihinkin on kohtuulisen helppo pitää yhteyttä.

Odotan innolla jo muuttamista omaan kotiin, vaikka olen vielä yläaste ikäinen :D Oman kodin sisustaminen ja vapaus on houkuttelevia asioita, mutta toisaalta vapaus tuo mukanaan vastuuta.
"You shine so bright it's insane, you put the sun to shame."

smoksa

 • Ankeuttaja
Vs: Asuminen ja muuttaminen
« Vastaus #19 : Tammikuu 25, 2008, 16:13:30 »
Olen muuttanut vain kerran. Elämäni ensimmäiset 19 vuotta asuin siis lapsuudenkodissani Ikaalisissa. Maaseudulla siis, ja pidin siitä erittäin paljon. Nykyään asun Porin keskustassa, ja tykkään toki tästäkin. Itse muuttoprosessi on työläs, mutta toisaalta on sitten niin mukava nähdä, kuinka tyhjä asunto muotoutuu nätiksi pikku kodiksi.

Ainiin, miksi siis muutin? Opiskelun takia. Tosin muutin tänne jo ennen kuin sain tietää opiskelupaikan varmistuneen. Muutettiin yhteen poikaystävän kanssa, joten olemme nyt avopari. Siidee..:) Tämänhetkinen asuntomme on kuitenkin vaan välitila, olemme jo unelmoineen omasta asunnosta (nyt siis asumme vuokralla). Mutta viihdyn kuitenkin tässäkin asunnossa, sillä tämä on tilava kaksio ja hyvällä paikalla.

Avomieheni onkin joutunut elämänsä aikana muuttamaan hieman enemmän kuin minä. Muistaakseni seitsemän kertaa. Onneksi en ole joutunut samanlaiseen mylläkkään. Pakkaaminen on kuitenkin aika tylsää. 


Kommando

 • Ankeuttaja
Vs: Asuminen ja muuttaminen
« Vastaus #20 : Helmikuu 04, 2008, 16:38:20 »
Olen aina asunut tällä samaisella paikkakunnalla, samaisessa talossa, lapsuudenkodissani. Toisin sanoen, minulla ei ole muuttamisesta minkäänlaista kokemusta. Pian sekin muuttuu, kun lähden opiskelemaan. Vaikka veljeni onkin ostamassa tämän talon vanhemmiltani aivan lähiaikoina, eli voisin sen puolesta jatkaa täällä asumista, kyse on paikkakunnanvaihdoksesta. En missään nimessä jää näille seuduille opiskelemaan, joten muutto on väkisinkin edessä.

Mikäli suunnitelmani osuvat kohdalleen, tulen muuttamaan syksyllä opiskelija-asuntolaan. Veikkaan, että se ei ole herkkua isossa omakotitalossa oleilun jälkeen, mutta sillehän ei voi mitään. Tuleepahan kokemuksia erilaisista asumismuodoista.

Kahden hengen asuntolahuonetta ei varmastikaan saa sisustettua juurikaan, mutta tykkäisin kyllä, että siellä olisi paljon vanhoja tuttuja tavaroita. Ensimmäinen muuttokerta sentään; vaatii varmasti totuttelua.

"Onko asumisen pysyvyys sinulle arvokasta, vai nautitko vanhojen pölyjen karistamisesta?" Kyllä, sanoisin, että pidän paikoillaan pysyttelystä. Olen ihan onnellinen siitä, että olen saanut aina asua aloillani yhdessä ja samassa paikassa.
Toisaalta nyt, kun pystyn näkemään kaikki maailman vääryydet (:D), tämän seudun jättäminen tuntuu jollain tapaa mahtavalta. Tämä ei vain ole paikkakuntana minun omani. Minun on päästävä vähän isompiin piireihin.

Poissa Elosäde

 • Wanhus
 • Vuotislainen
Vs: Asuminen ja muuttaminen
« Vastaus #21 : Helmikuu 04, 2008, 23:48:38 »
Minun ensimmäinen muistoni liittyy muuttamiseen. Muistan kuinka katsoin uuden talomme eteisen ikkunasta, kun traktori peruutti pihaan ja kuormassa oli huonekaluja. Olin silloin jotain kolme vuotta. Ensimmäisestä asunnosta minulla ei ole siis mitään muistikuvia tuolta ajalta, mutta olen kyllä siellä jälkikäteen käynyt. Muutimme siis isompaan omakotitaloon, maalle. Se on rintamamiestalo, äitini lapsuuden koti ja siitä tuli minunkin lapsuuden kotini. Siellä minä olen asunut suurimman osan elämästäni, nukkunut siinä samassa huoneessa. Lukion tuli sitten se tuttu vaihe: piti muuttaa muualle opiskelemaan. Tai piti ja piti, ehkä se oli ihan hyväkin juttu päästä muualle.

Nykyään siis olen asunut reilu puolitoista vuotta kahden hengen solussa Tampereen Hervannassa. Olen suorastaan nauttinut siitä kuinka lähellä kaikki on. Kämppäkään ei ole paha, varsinkin kun kämppis on viime kesästä asti asunut käytännössä poikaystävänsä luona. Tässä tulee varmaan asuttua vielä tovi, sillä yksiöjonossa en ole kauhean pitkällä ja ei minulla ole oikeastaan kiirekään muuttaa kun tässä on niin hyvä asua. Onhan tavara vähän sieltä sun täältä hankittu, ja hieman löytyy riemunkirjavuuttakin, mutta ainakin minun silmääni sisustus miellyttää.
Kahden hengen asuntolahuonetta ei varmastikaan saa sisustettua juurikaan, mutta tykkäisin kyllä, että siellä olisi paljon vanhoja tuttuja tavaroita. Ensimmäinen muuttokerta sentään; vaatii varmasti totuttelua.
Voi kyllä saa. Itselläni tosin ei omassa huoneessa ole kummoista sisustusta, eikä yhteisiin tiloihin mahdu kuin pöytä, mutta kavereilla on nähnyt ihan tyylikkäitäkin kokonaisuuksia, vaikka suurin osa olisikin haalittu jostain. Tuommoinen toki riippuu vähän siitä minkä kokoinen kämppä on ja minkälainen kämppis sattuu olemaan. Yleensä enemmän panostusta on jos kämppikset ovat kavereita keskenään. Opiskelijoilla yleensä, niin myös itselläni on paljon vanhaa ja tuttua, kun ei voi hankkia kaikkea uutena. Oikesti se on hyväkin juttu, vaikka olisi pitkäänkin odottanut innoissaan muuttoa ihka omaan kotiin, ainakin minulla oli aika orpo olo, kun äiti sitten lähti ja minä jäin yksin. Semmoinen kumma fiilis.

Kutsun tätä nykyistä kämppääni ihan kodiksi, vaikka oikein kuin ajattelee niin ei ihan samanlainen koti ole kuin kotikoti, jossa porukat asuu ja jossa on itse ikänsä asunut. Mutta silti on tämäkin koti. Joskus tuntuu kotikotona hieman oudolta puhua menevänsä kotiin, vaikka onkin jo kotona... sekavaa. En usko, että minulla tulevan muuton kohdatessa kuitenkaan tulee ikävä tätä nykyistä, kumminkin sitä luultavasti on muuttamassa sitten parempaan paikkaan. Muuttaminen tulee mitä luultavammin olevan kamalaa, sillä minulle on sitten tänne muuton jälkeen kertynyt aivan pohjaton määrä kaikkea tavaraa, en voi ymmärtää kuinka sitä vain kertyy ja kertyy. Aina kaikelle löytyy jostain kolo, vaikka yhtään ei ole tilaa.

Tsekkailin tuossa hiljattain TOAS:n asuntohintoja, ja minusta tarjonta on ihan järjellistä. Hyvällä tuurilla jonkinlainen asunto voi irrota ehkä jopa alle 200 eurolla kuussa, 140 ja 160 euron välille halvimmillaan.
Halpuus on yksi syy, joka pitää minut nykyisessä kämpässä, vaikka ei tämä ole Toasin halvimpia. Kaverinikin pystyi säästämään opintotuestaan (!!) asuessaan vuoden Mikontalossa, eikä hän silti ihan kuivana elänyt. (Ja ainakaan Toasilla ei sähköä tarvitse säästää kun se kuuluu kiinteästi vuokraan, mutta toki ylenmääräinen kulutus johtaa vuokrien nousuun.)

//Verrattuna entiseen tilanteeseen jolloin kaikki oli vähintään viiden kilometrin päässä, minusta kaikki on nyt lähellä. Ainakin kaikki mitä minä tarvitsen.
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 05, 2008, 18:13:14 kirjoittanut Elosäde »
"Insinööri on ihmisenä osaamistaan suurempi ihme" -Esa Saarinen

Nordamien

 • Ankeuttaja
Vs: Asuminen ja muuttaminen
« Vastaus #22 : Helmikuu 05, 2008, 03:39:13 »


Nykyään siis olen asunut reilu puolitoista vuotta kahden hengen solussa Tampereen Hervannassa. Olen suorastaan nauttinut siitä kuinka lähellä kaikki on. Kämppäkään ei ole paha, varsinkin kun kämppis on viime kesästä asti asunut käytännössä poikaystävänsä luona. Tässä tulee varmaan asuttua vielä tovi, sillä yksiöjonossa en ole kauhean pitkällä ja ei minulla ole oikeastaan kiirekään muuttaa kun tässä on niin hyvä asua.

Hervannassa ei ole mikään lähellä, paitsi Hervanta. Itse asuin siellä hetken, mutta lopetin yhdistelmätutkinnon vääntämisen, kun oli niin kaukana keskustasta. Bussithan kulkee, mutta hitaasti, lumipyryssä ainakin.

Itse olen muuttamassa tuossa elokuun korvilla pois, jonossa ollaan, kun tyrkkäsivät suosikkilistan ulkopuolelta jonkun solukämpän ihan kaupungin laitamilta, toista kertaa en lähde vuokraamaan yksityisiltä tahoilta, jos aion pysyä päätoimisena opiskelijana. Saa se verottajakin olla ihmettelemättä millä tuloilla maksan vuokrat. Täytyy vain ensin saada opiskeluasiat kuosiin ja noin muutenkin skarpata hieman muissakin asioissa kun rahan kahmaloinnissa.

// No juu, kyllähän siellä kaupat, pankit, postit ja muut on lähistöllä, mutta esim. vaatteita ei minun maulle löydy enkä nyt ensimmäisenä lähtisi Hervantaan juhlimaankaan, jos ei kotibileistä tai pussikaljasta ole kyse. Muutenkin, hieman liian rauhaton alue minun makuuni.
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 08, 2008, 22:05:11 kirjoittanut Nordamien »

Saiga

 • Ankeuttaja
Vs: Asuminen ja muuttaminen
« Vastaus #23 : Helmikuu 08, 2008, 18:57:03 »
Asun helsingin lähellä. En haluisi muuttaa täältä mihinkään. Jos muuttaisin, kamuni jäisivät tänne. En tod haluu menettää kamujani. Mulla on viel niitä aika paljon. Mulla on ikävä mun kamuu, joka asuu Tampereella. Mä muutin sieltä pois 5 vuotta sitten. Silti mun paras kamu sieltä on mun kaa yhteydessä melkeen joka päivä. Se tuntuu oudolta, kun ei nää sitä kamuu, mut puhuu sen kaa vaan esim. mesessä tai jossain. :(

Poissa talitintti

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Skeptinen pessimisti
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Asuminen ja muuttaminen
« Vastaus #24 : Helmikuu 08, 2008, 23:32:07 »
Minun ensimmäinen muutto oli se mikä varmaan aika monella on ensimmäinen muutto eli lähdin viime syksynä opiskelemaan ja olihan se sitten ihan hirveä paikka muuttaa reilun 100 kilsan päähän kotoa. Olen koko pienen ikäni asunut suoraan sanoen keskellä korpea pienessä kunnassa. Sitten kun lukio loppui ja ei voinutkaan enää jatkaa samalla tutulla paikkakunnalla vaan piti muuttaa alkoi pelko ja samalla pieni jännitys nousemaan. Sain sitten joskus heinäkuussa tietää, että pääsin opiskelemaan Kajaaniin niin sittenhän sitä kämppää piti alkaa etsimään. Heti pistin Kajaanin opiskelija-asuntosäätiölle hakemuksen jos pääsisin KOA:sin kämppiin. Halusin yksiöön, mutta olisin päässyt kolmen soluun, ei kiva, ei. Siispä sitten hakemaan muuten kämppää. Kämppä löytyi sitten suht helposti reilun kilsan päästä koulusta ja pari kilsaa keskustaan. Ekoja tavaroita vietiin kesällä ja virallinen muutto oli sitten edellisenä päivänä kun koulu alkoi. Muistan varmaan aina sen kun seisoin rappukäytävässä katsomassa ikkunasta kun äiti ja iskä lähtivät pakulla ajamaa parkkipaikalta kotiin. Silloin teki mieli soittaa äitille ja sanoa, että minä en tahdo jäädä Kajaaniin tahdon kotiin. Kuitenkin nousin kämpälle ja vähän aikaa pyörin itsekseni siinä, lösähdin sohvalle ja minulla oli ihan hirveä ikävä kotiin. Pistin musiikkia soimaan ja sieltä tuli Kristian Meurmanin versio Täällä pohjantähden alla kappaleesta ja siitä kappaleesta minulle tulee nykyään aina mieleen tuo tilanne kun minulla oli ihan hirveä koti-ikävä.

Itse kämppä on siis tilaihme yksiö 30,5 neliötä ranskalaisella parvekkeella ja alkovilla. Yksinhän siinä asuu, mutta ei siellä enempää ihmisiä varmasti täysijärkisenä pystyisi asumaan pitkään. Vieläkin joskus yön pimeinä tunteina kun väkertää jotain kouluhommia tulee mieleen, että haluaa kotiin äitin ja iskän luokse. Onhan se elämä muuttunut vapaammaksi ei tarvitse kysellä muilta menemisiään ja tulemisiaa, mutta toisaalta kukaan ei ole laittamassa ruokaa kun tulen koulusta ja tiskitkään eivät tiskaudu yksin. Onneksi kuitenkin asun sen verran lähellä kotoa, että voin hyvillä mielin tulla kotiin viikonlopuiksi syömään jotain muuta kuin pastaa. Sitä vaan nukkuu junassa tunnin niin on kotona. Sitten sunnuntaina kun astuu junaan minulla on aina ristiriitainen olo kun toisaalta tahdon Kajaaniin kavereiden luokse ja toisaalta en tahdo lähteä kotoa pois. Yleensä tyydyttäydyn sillä, että viisi päivää Kajaanissa ja kaksi kotona kyllä minä sen kestän.

Jos olisin saanut päättää muutanko vielä vai jäänkö kotiin olisin jäänyt kotiin. En olisi asunut tietenkään aina porukoiden nurkissa, mutta ainakin vielä vuoden. Jotenkin muutto tuli ihan liian äkkiä en minä osannut varautua ja valmistautua henkisesti siihen vaikka koko abivuoden tiesi, että ehkä ensi vuonna sitä ei asukaan kotona.
Kirk: My Nikon is state of the art. Max: Oh, I've got a Nikon too. It's an N64 with 3D matrix metering, 35 to 210 zoom. What have you got? Kirk: It's a Nikon. (Gilmore Girls)
---
Rory: I just don’t want to be queen. Tristan: Me either [pause] King - I don’t want to be king. (Gilmore Girls)

Poissa Stairway

 • käärmehammas
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: StoneShadow3592
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Asuminen ja muuttaminen
« Vastaus #25 : Helmikuu 08, 2008, 23:46:02 »
Minä olen muuttanut kerran ja sekin oli kun olin yksivuotias...nyt on sitten toinen muutto edessä ja minun ei tekisi kyllä muutta yhtään ollenkaan, pidän vnhasta talostamme, mutta minäkäs sille voi kun on pakko muuttaa :)
Osa vanhoista huonekaluistani tulee uuteen kotiin mukana, osa menee sitten pois, kun eivät mahdu sinne :(

Itse en erityisemmin muuttamisesta pidä, siinä tulee vain liikaa stressiä (ainakin meillä). Mielummin olisin koko ajan samassa asunnossa, paitsi sitten, kun vanhempien luota pois muutan mutta noin muuten :)
Nyt edessä ei ole pitkä muutto, muutamme samalla paikkakunnalla viiden kilometrin päähän vanhasta ralostamme...Eli sitten asuumme jossain hevon kuusessa ja jokapaikkaan on liian pitkä matka...

~maasu~
TÄTTÄDÄDÄÄ, TÄTTÄDÄDÄÄ!!!
All that glitters is gold.

maasu -> Stairway

Poissa manta

 • Kajahtanut potteristi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Tassujengi
Vs: Asuminen ja muuttaminen
« Vastaus #26 : Helmikuu 11, 2008, 09:10:42 »
Olen muuttanu alle 10- vuotiaana, öhöm kröhöm, kolme tai neljä kertaa. Nyt asutaan rivitalossa mamman, veljen ja koirien kanssa. Mutta sellaista mahdollisuutta ollaan siskon kanssa ajateltu, että muutettaisiin saman katon alle. Etittäis pieni kaksio jostain. Siskolla on töitä, minun töihin lukeutuu dogsitterinä koirien hoito (ensi kesänä valmistun). Kyllähän siitä saa aika kivaa palkkaa: kun hoitaa tunnin yhtä koiraa, sa 13€. Kun hoitaa viikon yhtä koiraa, saa 230€. Lisäksi jos yrittäisin ensi kesänä kesätöitä saada, mutta en ole ihan varma, katsotaan paljon jaksan noita koiria hoitaa.
Muuttaisin kyllä ihan bussimatkan päähän, mutta silti tulisi varmaan ikävä kavereita, koiria ja kaikkea tuttua, joka jäisi taakse. Mutta toisaalta, se paikka jonne muuttaisimme (Helsingin Aurinkolahti) on aivan ihana paikka, ja siellä olisi myös siskoni hiiret ja Minttu- koira. Ja tietenkin siskoni, ja meillä on aina hauskaa (:

Muuttaisin sen takia, että en oikeasti jaksa enää mammaani.
Aivojen tilalla ilmapalloja.

Poissa Xanie

 • hymyilevä huomispäivä
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • *reps*
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Asuminen ja muuttaminen
« Vastaus #27 : Helmikuu 19, 2008, 12:44:27 »
Aihe on minulle äärimmäisen ajankohtainen juuri nyt. Olemme nimittäin parasta aikaa muuttamassa paikasta toiseen. Saman paikkakunnan sisällä muutto kyllä tapahtuu, että ei sinänsä mitään isoa muutosta. Mutta vain yksi pikkuinen mutta: Minä en olisi halunnut muuttaa ollenkaan. Ei siis pidä käsittää väärin, uusi talo on ihan kiva ja siinä on hieno piha, eikä me edes muuteta kauan edellisestä eikä mitään pahaa siis sillain. Minä vain satuin pitämään meidän entisestä talosta ja olin jo ihan asennoitunut pitämään ylioppilasjuhlat siinä keväällä. En kuitenkaan äidille alkanut angstaamaan, että en halua muuttaa, en kuitenkaan uskonut olevani siinä asemassa meidän perheessä, että voisin siitä alkaa valittamaan, kun kaikki muut ovat innoissaan. On nimittäin niin, että minä olen kesällä muuttamassa kotoa kokonaan pois (ainakin toivottavasti). Että kun olen jo "näin vanha" ja muuttamassa pois kotoa, niin en ajatellut alkaa valittamaan :) Sen verran on henkistä kasvua tapahtunut...

Muutto osuu vain äärettömän huonoon saumaan. Pitäisi lukea ylioppilaskirjoituksiin ja pakata samalla. Huoneeni oli täynnä pahvilaatikoita ja jätesäkkejä ja sitten olin tietysti onnistunut pakkaamaan alimmaiseksi penkkarikamat ja ne, mitä ajattelin ottaa abiristeilylle mukaan. Ja tietysti jostain piti etsiä aikaa kuunnella vanhoja venäjän kuunteluita.

Nyt suurin osa tavaroista (ainakin minun) on muutettu ja edessä on iso purkamisoperaatio. Osan tavaroista jätän ihan suosiolla laatikkoihin ja piilotan jonnekin kaappien pohjalle, sillä joutuisin kuitenkin pakkaamaan ne uudestaan muutaman kuukauden päästä. Turhauttavaahan se olisi. Varsinkin, kun en tarvitse kaikkia kamojani (miksi siis en suosilla heitä niitä roskiin? Koska olen tällainen hamstraaja. Niitä saattaa tarvita joskus).

Olen aikaisemminkin muuttanut muutaman kerran. Ensimmäisen kerran muutimme, kun olin alle 1 vuotias. Silloin muutimme pienestä kerrostalo asunnosta omakotitaloon. Sitten muutimme suurempaan taloon (paritaloon, mutta se oli on iso). En oikein ole varma syystä. Periaatteessa meille oli tullut juuri perheenlisäystä (iki-ihana veljeni) ja kaikkea. Tai sitten vain haluttiin muuttaa. Tämä tapahtui ollessani ensimmäisellä luokalla. Sitten kolmisen vuotta sitten muutimme, kun porukat erosivat. Siis tavallaan kaksi muuttoa. Äiti muutti omakotitaloon, josta olemme nyt muuttamassa pois ja isä muutti pieneen rivitaloasuntoon, kun hän rakennutti uuden talon (jossa nyt asumme), niin siksi aikaa piti muuttaa johonkin.

Äiti siis on nyt muuttamassa uuden miehensä kanssa siihen uuteen taloon. Hän siis meni naimisiin tuossa syysloman alussa ja nyt ovat vihdoin löytäneet talon, josta pitävät, ja jossa on iso piha. Kun meidän oma pihamme oli aika pieni. Siis se etupiha, johon laitetaan autot, kyllä sen takapiha oli ihan iso ja hieno. Tällä äidin uudella miehellä on aika monta autoa (vain yksi rekisterissä, hän harrastaa autojen tuunausta ja eteenpäin myymistä. Autoja on tällä hetkellä jotain 7 tai 8, plus äidin auto). Meidän entiseen pihaan mahtui kaksi autoa ja uuteen mahtuu sitten ne kaikki. Tämä oli ainakin iso osasyy, miksi pitää muuttaa. Lisäksi pojat saavat nyt molemmat omat huoneet (minulla on siis kaksi pikkuveljeä, jotka ovat jakaneet saman huoneen jo 12 vuotta (siis niin kauan, kuin nuorempi on elänyt)).

Tämä taisi olla nyt aika sekava viesti, toivottavasti saitte jotain siitä irti. Minua vain risoo koko muutto tällä hetkellä ja haluaisin vain jäädä asumaan meidän vanhaan kotiin. Tuntuu, että en ehtinyt edes "hyvästellä" sitä kunnolla. No, minä olen tällainen tunteellinen ääliö, mutta olisin halunnut esim nukkua viimesen yön siellä tietäen, että se on viimeiseni. Kun olin abiristeilyllä, kun äiti ilmoitti, että saatiin avain ja viikonloppuna muutetaan. Ja vastaavaa. Muutto tuli siis aika äkkiä ja minusta tuntuu jotenkin tyhjältä. No, ehkä tästäkin selviää. Enoni perheineen muuttaa vanhaan taloomme, että kyllä siellä voi mennä vielä käymään. En kyllä tiedä, haluanko, kun haluan pitää muistot siitä sellaisena, kuin se oli. Omien tavaroitteni kanssa. He kuitenkin aikovat remontoida sitä  ja vaihtaa tapetteja ja kaikkea sellaista. Niin en ole varma, haluanko nähdä sen uudenlaisena ja uusien kamojen kanssa. Se oli kuitenkin kotini ja sieltä on monta ihanaa muistoa.

Hmm. Puhun talosta, kuin se olisi jotain tosi suurta ja ihmeellistä. Mutta kyllä se oikeasti oli, se oli koti.

~Xanie
Kun ystäväsi katselevat sinua hyppäämässä laskuvarjolla joka ei aukea, voisi olla hauska temppu, jos esittäisit vaikkapa uintiliikkeitä.
Avasta kiitos Seatearille!
Tee päivän hyvä työ: www.freerice.com

Poissa Erizza

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • diibadaabafggh
Vs: Asuminen ja muuttaminen
« Vastaus #28 : Huhtikuu 05, 2008, 15:10:16 »
Olen muuttanut useasti, paikasta toiseen. En muista muuttamisesta paljon mitään, kun olen ollut nuori, todella nuori, kun viimeksi muutin... Se on aika rasittavaa, tutustua uuteen paikkaan... Olen asunut nyt tässä nykyisessä kodissani varmaan 5 vuotta... Nyt tiedän paikat hyvin.

Seuraavan kerran muutan joskus ööö en tiedä milloin. Mutta tiedän, että muutto on vielä edessä.

Poissa Saphire Tulenpunainen

 • Kliseitä rakastava
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • UGH!
Vs: Asuminen ja muuttaminen
« Vastaus #29 : Huhtikuu 05, 2008, 20:18:48 »
Hih, tämä on minulle melko ajankohtainen juttu.

Me aiomme muuttaa perheeni kanssa heinäkuussa ensimmäisenä päivänä. Samassa kaupungissa pysytään, paikka vain vaihtuu sairaalan lähettyville, sairaalanmäelle siis. Siinä on heti vieressä uimarantam jossa on aina lämmintä vettä. Eli Kyrkösjärvi. Vedessä tosin on paljon kiviä alussa, mutta muuten siellä on ihana uida.

Kröhöm, takaisin muuttamiseen. Olen muuttanut yhteensä *laskee* noin viisi kertaa, tämä tuleva on kuudes. Olen asunut jonkin aikaa helsingissä, paapallani, pohjassa, kasperissa ja nyt täällä kaupungissa (Seinäjoella). Täällä olemme asuneet jo seitsemän vuotta. Tai siis, kun muutamme pois seitsemän ja puoli vuotta. Itse en ole tavaroita koskaan påässyt kuskimaan, koska olen aina ollut liian pieni siihen hommaan. Mutta nyt saan itse pakata tavarani, viedä osaa pyörällä, osaa autolla, kanniskella tavaroita edes takaisin, sisutaa... Ah, rakastan muuttamista! Ja misän saan taas isoimman huoneen, koska minulla on eniten tavaraa kämpässäni.

Tulevan talon sisustuksesta sen verran, että meila tulee oleamaan parveke. Olen niiiiiin innoissani: Olen kaivannut parveketta nämä kaikki seitsemän vuotta, ja nyt vihdoin saan sen! Ihanaa! Nyt voi aamukahvia juoda kesällä parvekkeella tai sitten olla kaverin kanssa siellä. Iiiihhhiii, ihanaa! Sitten meillä on erikseen keittiö, nyt meillä on samassa olohuoneen kanssa. Olohuone on näköjään aika iso, parveke on leveä. Ja meillä tulee olemaan iso vessa. Toivon, että siellä olisi kylpyamme. Haluaisin niin kovasti kylpyammetta! Olisi ihanaa saada selainen, meillä oli viimeksi 10 vuotta sitten, kun olin pieni.

Toivottavasti sielä on huonot tapetit, jotta voin päällystää seinät täyteen julisteita! ^^;
"Minä annan kaiken ja enemmän tuli polttaa uskon mihinkään, mitä sitten jos sielun menettää. Mutta on vaan pakko roikkuu perässä."  I want stay Together Forever.

Sale

 • Ankeuttaja
Vs: Asuminen ja muuttaminen
« Vastaus #30 : Huhtikuu 06, 2008, 08:33:46 »
Minä olen muuttanut kai 4 kertaa. Ensin asuin kahdessa paikassa Hämeenlinnassa. Siitä en muista oikeastaan mitään muuta kuin yhden lapsen joka oli samassa perhepäivähoidossa kuin minä. Olin kai 5 kun muutimme Länsi-Vantaalle. Sen ikäisenähän se oli tosi helppoa, ei sillä ollut kauheasti merkitystä. Sitten kun olin 8, muutimme Espooseen, jossa asuimme pari vuotta. Silloin muuttaminen tuntui kivalta, mutta ei siellä sitten ollutkaan yhtä mukava asua kuin edellisessä paikassa. No sitten kun olin 5 luokalla, muutimme maalis-huhtikuun vaihteessa tänne, takaisin Vantaalle. Tosin juuri toiselle puolelle Vantaata. Eihän sitä voi tietää minkälaista elämä olisi jos asuisi vielä Länsi-Vantaalla, mutta siellä on kyllä ollut mukavempaa kuin missään muualla, ja toivon ettemme olisi koskaan muuttaneet sieltä. Siellä minulla oli ainakin paljon enemmän kavereita. Olen kinunnut että muuttaisimme Turkuun (vaikka en pidäkään "suurista" muutoksista), mutta niin kauan kuin asun vanhempieni ja siskojeni kanssa, sitä ei tule tapahtumaan. Haluaisin myös ehkä mahdollisesti joskus asua Ruotsissa. Täällä en ole juuri koskaan iloinen, kun asuimme Espoossa, hymyilin aina. Nyt se on harvinaista. Inhoan luokkaani, ja he vihaavat minua. Ja muutamat muutkin koulustani.
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 06, 2008, 09:00:54 kirjoittanut Sale »

Kitiara

 • Ankeuttaja
Vs: Asuminen ja muuttaminen
« Vastaus #31 : Huhtikuu 06, 2008, 09:41:23 »
Minullakin muutto ajankohtaistuu ensi syksynä, kun pitäisi kertarysäyksellä pakata laukut ja muuttaa opiskelujen perässä kotoa pois. En ole muuttanut tätä ennen siten että muistaisin, vaan edellinen (ja ainoa) tähänastinen muuttokertani sijoittuu aikaan jolloin olin alle vuoden ikäinen. Ei mitään turhan teräviä muistikuvia tapahtumasta siis. ;)

Tavallaan muuttaminen on haikeaa, vaikka se onkin koko ajan ollut selviö. Ei alle 6 000 asukkaan kunnasta käsin ole kovin ihmeellisiä opiskelumahdollisuuksia lukion jälkeen, ellei sitten ole kiinnostunut naapuripaikkakunnan ammattikoulusta tai opettajankoulutuslaitoksesta. En ole koskaan halunnut tietyssä mielessä valita kartasta opiskelupaikkaani - jos muuttamaan joutuu, ei sillä pitäisi olla väliä muuttaako tunnin vai kahden tunnin ajomatkan päähän. Minun kotoamuuttoni tulee hyvässä lykyssä olemaan sikäli helpotettu, että mikäli kaikki menee hyvin pääsen sisään oppilaitokseen joka tarjoaa opiskelijoilleen asumisen soluasunnoissa. Mikä nyt sitten tavallaan onkaan helppoa, mutta tuleepahan itsenäistyminen tietyssä suhteessa porrastetusti sikäli kuin siihen nyt tarvetta on.

Taidan olla siinä suhteessa onnekas, ettei minulla ole kotonani mitään suurempia ongelmia. Vaikka aina välillä tuleekin puhuttua, kuinka haluaisin muuttaa jo omilleni, ei siihen mitään sellaisia kotoa lähtöisin olevia pakotteita ole. Ajavana tekijänä onkin lähinnä opiskelupaikan löytyminen ja mahdollistuminen, ja tietysti nyt se tietty itsenäistymisen ja omille siivilleen pääsemisen toive. Ainakin tässä vaiheessa olen myös utelias kokeilemaan, mitä yksin uuteen ympäristöön muuttaminen voi käytännössä olla - miltä tuntuu "karistaa vanhat pölyt" ja olla uudessa paikassa täysin tuntematon, valkoinen lakana?

Haikeutta muuttamiseen valmistautumisessa tekee ajatus kaiken vanhan jäämisestä kotipaikkakunnalle. Koti ja ystävät sekä ne tutut kulmat kuitenkin ovat aika iso osa elämääni, vaikka nyt en täältä sillä tavalla kokonaan katoakaan. Aika näyttää.

Goldie

 • Ankeuttaja
Vs: Asuminen ja muuttaminen
« Vastaus #32 : Huhtikuu 06, 2008, 14:57:22 »
Perheen kanssa olen muuttanut kuusi kertaa paikasta toiseen. Silloin muuttaminen ei tuntunut oikein miltään, olen sen verran nopea sopeutumaan. Tohmajärveltä Lappeenrantaan, Lemille ja takaisin Lappeenrantaan. Paikkakuntien sisällä talosta toiseen muuttoa. Välillä se oli todella rasittavaa, mutta joka kerta siitä on kuitenkin selvitty.

Seitsemäs muuttoni olikin jo sitten hieman erilainen. Lähdin Kuopioon valmennuskurssille 1,5 kuukaudeksi. Paikka on ihan uppo-outo enkä tunne täältä ketään. Aluksi vähän jännitti, mutta nyt olen alkanut jo tottua. Tällä hetkellä tuntuu itse asiassa todella vapauttavalta, kun saa asua ihan yksin eikä oikeastaan tarvitse välittää muun perheen menoista mitään. Ja helpottaahan tämä yksinelo pääsykokeisiin lukemista. Ei pyöri nuoremmat sisarukset jaloissa :)

Poissa Giladra Carrion

 • Kuolonsyöjä
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: ShieldFang27063
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Asuminen ja muuttaminen
« Vastaus #33 : Huhtikuu 07, 2008, 15:59:06 »
Olen muuttanut elämäni aikana kaksi kertaa, joista viimeisin oli lähes 7 vuotta sitten, ja jonka vuoksi olen edelleen vihainen ja katkera. Olin asunut kaupungissa ennen sitä muuttoa, joka oli todella kamala... Tai ei se muutto itsessään, vaan tämä halvatun paikka, jonne me muutimme... Koulusta en oikein koskaan oppinut pitämään, muut ikäiseni olivat hirvittäviä minua kohtaan jne. Ja pahinta oli se, että tämä oli keskellä ei-mitään, eikä kulkuyhteydet olleet järin loistokkaat...
Inhoan tätä kylää edelleen. Pidän kyllä talostamme, mutta tämä paikka ei vain ole minua varten.

Muutto on sinällään kenties kohta ajankohtainen asia, sillä suunnittelen muuttavani takaisin kotikaupunkiini, jossa käyn opiskelemassa tällä hetkellä. Matkaa on 42 kilometriä, joten ei mikään mullistava loikka.
Haluaisin palavasti muuttaa samaan kaupunginosaan, jossa 6 elämäni ensimmäistä ja onnellisinta vuotta vietin. Itse asiassa siinä parissa viereisessä talossa olisi suht. edullisia yksiöitä tarjolla.
Alkusyksystä sitten muuttaisin, jos siitä nyt mitään tulee... Kelalta en saa tarpeeksi rahaa, jotta se olisi mahdollista, mutta yritän kesän aikana repiä itselleni ilta- ja viikonlopputöitä. Muutan sitten, kun saan työpaikan.

En minä siitä asumisen pysyvyydestä niin tarkka ole, mutta kunhan itsestä tuntuu hyvältä. Ja siitäpä johtuen tuo mahdollisimman pysyvä asuminen on kuitenkin paras vaihtoehto. Jos ympäristö kuitenkin on ei-niin-viihtyisä, muutto on kyllä varsin mieluinen, kuten minulla nyt tällä hetkellä.

Kyllä minä vanhat tavarat mukana raahaan, uusiakin tarvitsee jonkin verran. Ehkä jotkut varastoitavat romut jätän vanhempien nurkkiin lojumaan, mutta pääasiallisesti kaikki lähtee mukana. Vaikka voisi olla puhdistavaa luopua joskus kaikesta vanhasta, en silti usko pystyväni siihen...

Ja yksin ehdottomasti. Onhan noita soluvaihtoehtoja tullut katseltua, mutta periaatteeni on, että haluan joko oman suihkun ja wc:n tai sitten jaan ne perheenjäsenten kanssa. En kenenkään muun.
Haluan myös omaa rauhaa, jota solukämpässä ei riittämiin saa.
“We've all been raised on television to believe that one day we'd all be millionaires, and movie gods, and rock stars.
But we won't. And we're slowly learning that fact. And we're very, very pissed off.”

Poissa Sirii

 • Frábært!
 • Vuotislainen
 • Regulusfani
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Asuminen ja muuttaminen
« Vastaus #34 : Huhtikuu 07, 2008, 16:42:26 »
Minä en ole vielä tähän mennessä muuttanut kertaakaan. Olen aina onnellisesti asunut tässä samassa talossa ja itseasiassa epäilen, etten voisi koskaan samalla tapaa tuntea mitään paikkaa kodikseni. Ensi kesänä minulla on edessä elämäni ensimmäinen muutto, kun vaihdan koulua täältä kotokaupungista tuonne läheiseen. Muutan kaksioon yhdessä erään hyvän ystäväni kanssa, kun sattui käymään niin, että tämä lukio, jota nytten käyn lakkaa olemasta ensi keväänä. Vaihtoehto olisi ollut jatkaa uudessa kaupunkien yhdistymisestä seuranneessa suurlukiossa (NOT!), joka olisi kovin ollut ahdas ja omannut paljon porukkaa. Siinä vaiheessa minä katsoi että kiitos ei. Olen aina ollut pienten koulujen suosija, joten päätin vaihtaa tuonne läheiseen toiseen lukioon. Tämä kyseinen opinahjo on kuitenkin sen verran kaukana kotoani, että järkevämpää on muuttaa sinne lähelle.

Minua vähän mietityttää, että noinkohan sopeudun sinne, mutta onneksi vanhempani ynnä pikkusiskoni eivät ole aikeissa jättää tätä kotitaloa, joten tiedän, että minulla on olemassa tämä sama vanha koti edelleen, vaikka viikot muualla olenkin. Viikonlopuiksi kun kuitenkin pääsee jälleen kotiin (ja eipä tuo nyt niin pitkä matka loppujen lopuksi ole, jahka sen kauan haluamani moottoripyöräntapaisen saan voin poiketa halutessani vaikka joka ilta kotona koti-ikävän yllättäessä :D Onneksi). Minua vaan mietityttää tuo muuttaminen, kun en todella ole tottunut siihen (no halou, en ole koskaan muuttanut, niin miten olisinkaan voinut), niin lieköhän tuossa käy vielä niin, etten ikinä sopeudu sinne.

Toisaalta kyllä odotan sitä ihan innolla, on toisaalta mukavaa kun välillä vaihtaa vähän ympyröitä. Ei ole enää ne samat naapurit, joita on ollut viimeiset seitsemäntoista vuotta. Ja vaikka tuo uusi asuntoni ei ole niin kaukana, lieköhän 40 kilometriä olisi väli sen ja kotiti välillä, niin siellä on aivan uudet ihmiset. Tavallaan se on tilaisuus päästä aloittamaan puhtaalta pöydältä, kun kukaan ei tunne ja niin. Mutta on se silti aika surullista, kun on koko ikänsä asunut samassa paikkaa. Vielä kerran sanon, että olen kamalan onnellinen, että tämä oikea kotini pysyy entisellään, vaikka minä vietänkin aikaa poissa. Minusta on karmea ajatus, että en voisi enää palata tänne ollenkaan, koskaan. Olen vain onnellinen, etten ole ikinä joutunut muuttamaan. Toisaalta, jos olisin muuttanut, ei mistään paikasta ehkä olisi tullut näin selkeää kotia minulle. 
Ég á heiminn! :}

Poissa Lady Asensio

 • Nilkanvilauttaja niinikään
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • DH luettu 9.12, KV 11.3
 • Pottermore: HeartWitch62
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Asuminen ja muuttaminen
« Vastaus #35 : Huhtikuu 07, 2008, 23:12:28 »
Muutan kahden viikon päästä. Jotenkin jännittää, vaikka olen aiemmin muuttanut 2-3 kertaa (en tiedä voiko 1. kertaa täysin laskea, sillä olin silloin vauva joten en siitä muista mitään). Muuttolaatikoita on joka paikassa varmaan miljoona ja vaatteet laitan vain jätesäkkiin. Olen myös vienyt roskikseen useita jätesäkillisiä tarpeetonta rojua. Onneksi parin viikon päästä koko homma on ohi. En todellakaan aio purkaa kaikkea samana päivänä, vaan saattaa kestää parikin viikkoja. Jokaiseen laatikkoon pakkasin tietyntyyppiset tavarat, esim. lautaset ja muut keittiövälineet. Kirjoitin niihin laatikoihin mitä ne sisältävät, joten aluksi avaan vain tarpeellisimmat. Talvivaatepussin voi avata ihan hyvin vaikka vasta ensi syksynä ;)
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 07, 2008, 23:15:46 kirjoittanut Lady Asensio »
Mun blogi: http://www.pointblog.fi/?go=milluska    (HUOM! OSOITE HIEMAN MUUTTUNUT)
Vuoden 2008 kotitonttu  tässä, terve!

Poissa manta

 • Kajahtanut potteristi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Tassujengi
Vs: Asuminen ja muuttaminen
« Vastaus #36 : Huhtikuu 08, 2008, 23:38:50 »
Olen miettinyt muuttamista viime syksystä alkaen. Muuttaisin siskoni luokse, vuokraisimme kaksion. Siskoni on 20-vuotias, joten hän saa rahaa töistä, ja itse ansaitsisin jotain koiria ulkoiluttamalla (dogsitterin tuntipalkka on 5,20€). Jos vaihdan koulua (se riippuu täysin siitä, miten elämä lähtee rullaamaan), muutan siskoni luokse elokuussa. Jos taas käyn peruskoulun loppuun ihan vaan tässä nykyisessä koulussa, niin muutan siskoni luokse sitten about puolentoista vuoden päästä.

Muuttaminen on kivaa, jos sitä tekee omasta tahdostaan ja tarpeeksi harvoin. Itse olen muuttanut aika paljon, mutta olemme pysyneet samalla paikkakunnalla.

Surettaa jättää koirat mamman luokse, koska hän muuttaa Järvenpäähän ja minä jään Helsinkiin. Olisin niin kovasti halunnut päästä Mökön kanssa korkealla koiraharrastuksessa, mutta eihän se käy päinsä, jos omistaja ja koira asuvat eri paikkakunnilla ;<.

-manta
Aivojen tilalla ilmapalloja.

Poissa Audra Dancer

 • Sir Emilia Sarkington
 • Vuotislainen
 • Gaze the Haze
  • Livejournal
  • Vainajala.org
 • Pottermore: HazelNight52
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Asuminen ja muuttaminen
« Vastaus #37 : Huhtikuu 12, 2008, 17:09:58 »
Njaa, muuttaminen. x) Meillä on kyllä oltu niin kotinsapitäviä, ettei olla muutettu kertaakaan. Samana vuonna, kun minä synnyin, vanhempani muuttivat yhteen ja ostivat papan perikunnan osuudet talosta, jonka äitikin oli osaksi perinyt. Pappa oli kuollut pari vuotta takaperin ja talo oli jäänyt tyhjilleen perikunnan satunnaiseksi kesäkämpäksi, jossa serkkuni majailivat kesälomilla ja josta pitäen he kävivät metillä ja kalassa. x) Jahtikämppä! No, sitten kun me muutettiin tähän huusholliin, oli serkut vieläkin tosi paljon meillä monen vuoden ajan, kun niille nyt oli tullut sellainen tapa että pitää olla Katajassa kesäisin. Talomme on sellainen melko iso, suurella tontilla oleva punainen omakotitalo. Talon ympärillä on meille kuuluvaa maata, metsiä ja peltoja. Meillä on omistuksessamme toinenkin talo, isän kotitalo, jossa isovanhemmat tosin asuvat vielä. Isä kuitenkin omistaa kyseisen huushollin.

Minä viihdyn kyllä tosi hyvin tällä syrjäkylällä, jossa kaikki tuntevat toisensa ja on metsiä ja muita rauhallisia paikkoja. Saattaisin ehkä muuttaa lukioon mennessäni jonnekin, mikäli en mene kotipaikkakunnan lukioon. Haluaisin kyllä kovasti johonkin kuvataidesysteemiin, mutta en sitten tiedä, pääsenkö minnekään muualle kuin tänne. Tosin ihan mielelläni muuttaisin keskustaan ihan koulukyytien huonon järjestelyn vuoksi sitten lukioon mennessäni. Ainakin sitten kun menen johonkin minne nyt menenkään kouluun lukion jälkeen, on isä luvannut ostaa minulle oman asunnon. x) Eli viimeistään neljän vuoden päästä tulee lähdöt kotoa, ei minua nyt varsinaisesti pakoteta, mutta pakkohan se on, kun ei täällä voi opiskella mitään kiinnostavaa. Jää sitten koira ja kaverit ja ihana aarniometsä. xD

~Moondancer (kotihiiri)

Poissa Vilena

 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Asuminen ja muuttaminen
« Vastaus #38 : Toukokuu 24, 2008, 19:52:45 »
Muuttaminen ei oikeastaan aiemmin ole ollut minulle ajankohtaista. Olen muuttanut vain kerran kolmevuotiaana, kun muutimme kerrostaloasunnosta omakotitaloon. Nyt on kuitenkin noin kuukauden päästä edessä muutto ensimmäiseen omaan kämppään! Se tuntuu yhtä aikaa jännittävältä, haikealta ja innostavalta. Parasta on se, että koulumatka lyhenee, eikä tarvitse herätä enää niin aikaisin. Lisäksi muutan yhdessä parhaan kaverini kanssa, mikä (ainakin tässä vaiheessa) tuntuu hienolta! Saa sitten nähdä, miten meidän yhteiselämä sujuu... Lisäksi elämä helpottuu siinäkin mielessä, että muutan paikkakunnalle, jossa suurin osa kavereistanikin asuu. On helpompi nähdä heitä, kun pääsee pyörällä eikä ole kyytiongelmia. Toisaalta taas, toiset kaverini jäävät kotipaikkakunnalle, mutta onneksi välimatka on vain muutamia kymmeniä kilometrejä :)

Eniten ehkä surettaa se, etten sitten näe pikkuveljeäni ja -siskoani niin usein. Pikkuveljestäkin asia tuntuu varmaan oudolta, meillä kun on niin läheiset välit. Myöskin vaatekaappini käytännössä puolittuu, kun tähän asti minulla on ollut käytettävissäni myös siskon vaatekaappi aivan siinä vieressä (ja vice versa), mutta eipä ole sitten enää!

Asunnon hankkiminen tapahtui aika nopeasti, sillä tämän viikon alussa pistimme pari hakemusta vetämään, ja jo eilen kävimme katsomassa ensimmäistä kämppää, joka vaikutti niin hyvältä, että päätimme ottaa sen. Meillä on käytössä 3h+k ja parvekekin löytyy. Myös vuokra on erittäin kohtuullinen. Hintaa laskee varmaan se, että asunto on melko huonomaineisella alueella, mutta kaverini asuu siellä tälläkin hetkellä, eikä tähän mennessä ole mitään erityisen huonoja kokemuksia ollut.

Minusta on mukavaa muuttaa jonkun kanssa yhdessä. Vaikka tykkäänkin olla myös yksinäni, se ainainen hiljaisuus voisi vähitellen alkaa tuntua ahdistavalta. On mukavaa, kun edelleen on joku jolle jutella, ettei aivan yksinään tarvitse keskustella :) Aluksi meidän oli tarkoitus muuttaa vasta elokuun alussa, ettei olisi tullut niin montaa kuukautta ilman opintotukea, mutta nyt päätimme sitten muuttaa jo heinäkuussa. On ehkä ihan kivaa, että pääsee asettumaan aloilleen ennen kuin koulu taas alkaa.

Onneksi meidän parveke on lasitettu, kun pelkään jonkun tulevan ja tönäisevän minut alas korkeilla paikoilla :D
Humor me.

Poissa Blue Ice

 • Pupilliinsa uponnut
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Kihokki
  • Livejournal
 • Pottermore: AshLeviosa8992
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Asuminen ja muuttaminen
« Vastaus #39 : Toukokuu 24, 2008, 21:49:16 »
Minulla on vielä the muutto kokematta mutta sellainen on vastassa tulevana syksynä, kun ehkä jo toisella kerralla voisin haaveilla jo koulupaikasta ja muutosta opiskelupaikkakunnalle. Jos vielä(kään) koulujen ovet eivät avaudu, minulla on takaporttina muuttaa paikkakunnalle, jolla toimii kirjallisuuteen perehtynyt kansanopisto, jossa aion suorittaa avoimen opintoja. Mutta the muutto. Muutimme tähän taloon, jossa olen asunut jo 16 vuotta silloin, kun olin neljä. Muuttomatka ei ollut kamala, muutimme vajaan puolen kilometrin matkan verran mummon talosta tuolloin -92 rakennettuun omakotitaloomme, jossa olen onnelliset lapsuus - ja nuoruusvuodet viettänyt. Ainuita "muuttoja" ovat olleet huoneiden vaihdot talon sisällä mutta viimeiset neljä (?) vuotta olen asunut tässä samassa huoneessa.
Viime syksynä harjoittelin hieman pakkaamista, kun lähdin au pairiksi ja huoneeni siirtyi veljen käyttöön ja jouduin pakkaamaan monia tavaroitani pois veljen tietä. Suurin osa noista laatikoista on edelleen avaamatta ja tavarat odottavat siirtoa siihen omaan uuteen asuntoon.

Odotan jo muuttoa, sillä nyt tiedän rajapyykin tulleen vastaan. Olisin ollut valmis muuttamaan jo viime vuonna kokonaan mutta koska asiat menivät niin persuuksilleen kuin menivät että edelleen täällä pogotan. Sen tiedän, että tämä on viimeinen kesä asua kotona ja oikeastaan odotan jo, millaista se oma elämä on. Yksinhuoltaja suurperhe (äiti, neljä lasta ja koira) verottaa aika paljon sitä omaa aikaa, kun koko ajan on joku kotona kanssasi ja eteenkin kun pikkuveli on vielä pieni, 8 vuotta, niin sen tietää, ettei silloin ole rauhaa. Mutta kaikkea tätä oppii arvostamaan sitten kun itsekseen, sen tietää, kun omassa kämpässään keskustelukavereina ovat huonekasvit ja pehmolelut. Melkein nyt tekee mieli alkaa jo pakata tavaroita mutta se tietäisi huonoa onnea pääsykokeita ajatellen. Koskaan ei saa olla liian varma.
Pakko on paras muusa.

Poissa Mysteeri

 • Matkakuumeinen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Asuminen ja muuttaminen
« Vastaus #40 : Toukokuu 25, 2008, 12:03:21 »
Täällä rupulassa olen asunut kolmessa eri talossa ja tässä viimeisessä on tullut kuluneeksi jo kymmenen vuotta. Kylä ei todellakaan ole sydäntäni lähellä. Kouluunkin on pakko mennä naapuripaikkakunnalle. Koko väestö tuntuu koostuvan joko eläkeläisistä tai sitten lapsiperheistä. Saman ikäisiä ja henkisiä ei juuri ole.

Nyt onneksi perheemme on päättänyt muuttaa koulujen loputtua Tampereelle, ja kamani ovatkin valitettavasti miltei kaikki hukassa. Osa on täällä ja osa siellä, jotkut pahvilaatikoissa, jotkut eivät. Olen nyt elänyt kaaoksen keskellä runsaat kolme kuukautta, koska päätin aloittaa pakkaamisen ajoissa. Tuntuu jotenkin helpottavalta, kun joutuu pakostakin luopumaan rojuista, jotka ovat lojuneet nurkissa vuosikaudet.

Tämä muutto helpottaa elämääni huomattavasti. Koska täällä ei koskaan tapahdu mitään ja kaikki mahdolliset harrastukset ovat lähinnä pitsinnypläyspiirejä, omat harrastukseni ovat Tampereella ja sinne onkin ollut lähdettävä lähes joka toinen päivä. Lisäksi lukio, mihin valinnoistani sitten ikinä menenkään, on Tampereella. Bussiyhteydet täältä ovat erittäin huonot ja niillä matkaa kertyy tunti yhteen suuntaan, joten myöskin päiväni lyhenevät. Ja sitten kaikki on vihdoinkin LÄHELLÄ. Ei tarvitse lähteä kymmenen kilometrin päähän kouluun tai neljän kilometrin päähän kauppaan. Lähimmälle bussipysäkillekin on yli kilometri.

Olen hyvin iloinen, kun saan karistaa nämä pölyt jaloistani ja aloittaa lähes uuden ja helpomman elämän. Joillakin tavaroilla on niin paljon tunnearvoa, että ne on säilytettävä, mutta suurimman osan heitän surutta kaatopaikkakuormaan. Ihan turha kerätä ympärilleen turhaa roinaa, jolle ei ole käyttöä. Uuden huoneeni sisustan samalla tyylillä, että voin tuntea sen omakseni, mutta koska nämä seinät jäävät tänne, on muutoksiakin havaittavissa. En yritäkään tavoitella vanhan huoneeni tyyliä, mutta väistämättäkin yhtäläisyyksiä löytyy, koska en ainakaan aluksi voi hankkia uusia kalusteita.

Murehtiminen on kuin keinutuoli. Vauhtia on, eteenpäin ei pääse.

Nacaó

 • Ankeuttaja
Vs: Asuminen ja muuttaminen
« Vastaus #41 : Toukokuu 25, 2008, 14:31:51 »
Itse olen lapsena muuttanut melko montakin kertaa. Synnyin Turussa, asuin siellä kolmessa eri talossa ja lopulta muutin tänne nykyiseen kotopaikkaani, jossa olen nyt suurimman osan elämästäni asunut (kolmessa eri talossa). Olen käynyt koulun ensimmäisestä luokasta seitsemänteen täällä. Mutta oon aina tiennyt, etten täysin kuulu tänne. Ollaan aina lapsesta asti käyty viikonloppuisin Turussa, meidän koko äidinpuoleinen suku asuu siellä. Ja oon aina tienny kuuluvani sinne.

No, tässä parin kuukauden sisällä palaan sitten synnyinpaikkaani. Muutan sinne äitini kanssa, veljeni ja isäni jää tänne jossa nyt asun. Veljeni tulee kyllä vuoden päästä meidän luokse asumaan, sillä hän tulee Turkuun lukioon. Ja isääni käyn katsomassa aina välillä tottakai. Koiramme tulee mukaamme, mutta pelottaa vähän miten se suhtautuu kerrostalo-elämään. Olen itse ollut yhden ainoan yön tuossa talossa, eikä huoneessani ole muutakuin sänkyni ja yksi yksinäinen tuoli. Joten oli vähän paljas olo. Ja aamulla oli todella omituista herätä.

Aloitan kesän jälkeen sitten kahdeksannen luokan uudessa paikkakunnassani. Tulee kamala ikävä vanhoja ystäviäni ja pelkään, etten saa sieltä ystäviä. Mutta olen onnekas siinä suhteessa, että olen nyt jo vuoden harrastanut Turussa yleis-urheilua, koska nykyisessä paikkakunnassani ei sitä voi harrastaa, joten olen saanut pari kaveria sieltä. He ovat tosin vuoden nuorempia ja käyvät aivan eri kouluja.

Mutta vaikka tämä muutto onkin tullut eteeni todella nopeasti, odotan sitä innolla. :)

Poissa last hero

 • Naaperkuutiainen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Love only matters
 • Pottermore: MidnightHowl38
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Asuminen ja muuttaminen
« Vastaus #42 : Toukokuu 25, 2008, 16:19:05 »
Koko pienen ikäni olen asunut täällä samassa paikassa, enkä vieläkään hingu muualle. Tää on niin tuttu kaupunki, sopivan pienikin ja koko ajan isontumassa. En voisi kuvitella muuttavani minnekkään isoon kaupunkiin, ellen sitten opiskelemaan, alkaisi varmasti ahdistamaan kaupungin hälinä. Kyllähän sitä aina joskus tuntee, että voisi asua kaupungissa jossa on enemmän tapahtumia. Täällä kun nuorille ei ole mitään kunnollisia vapaa-ajan viettopaikkoja, eikä mitään tapahtumia. Viime vuonna järjestettiin kolme musiikki tapahtumaa, joista kaksi sisälsi ainoastaan paikallisia bändejä (osa niistä oli muuten oikeasti hyviä!). Todella harmi, sillä itse rakastan musiikkia, ja vielä enemmän elävää musiikkia.
Olen kyllä monestikin kuvitellut, millaisessa talossa ja millä paikkakunnalla asun aikuisena. Ja siinä sivussa tietysti millainen mies ja montako lasta minulla on, mutta se ei kuulu tänne joten.... Talo on aina ollut suht iso ja sellaisella paikalla missä ei ole paljoa muita. Ja talossa on ollut paljon kissoja. ;)
"But why's she got to go to the library?"
"Because that's what Hermione does. When in doubt, go to the library."

Poissa Jippu

 • Drama Queen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • ♥meidän kunkku on Ron
Vs: Asuminen ja muuttaminen
« Vastaus #43 : Toukokuu 25, 2008, 16:46:59 »
Juu... vaikka olen vasta 13, olen muuttanut 5 kertaa. :D Asuin neljä ensimmäistä vuottani Kuopiossa ja sen jälkeen muutimme perheen kanssa Joroisiin. :D Sen jälkeen asuin about 8 vuotta samassa omakoti talossa kunnes juuri tämän vuoden alussa muutimme tähän nykyiseen taloon.
Ennen varmaan toivoin, että muuttaisimme takaisin Kuopioon mutta nyt en lähtisi täältä mihinkään. Joroinen ei ehkä ole mikään kauhean iso paikka mutta kaikkea tarpeellista täällä on, nuokkarit, S-market, koulu, kirjasto ja yksi vaatekauppa. : DD
Kaikki kaveritkin on täällä ja syksyllä kun alkaa ylä-aste... en kyllä muuttaisi.
Tulevaisuutta olen suunnitellut jonkin verran. Jotenkin Tampere vetää minua kummallisesti puoleensa ja olen ajatellut muuttaa sitten sinne opiskelemaan.
Että sellaista tällä kertaa. ;D

-Jippu
~Rohkeat eivät elä ikuisesti, mutta varovaiset eivät elä lainkaan~

Katariina

 • Ankeuttaja
Vs: Asuminen ja muuttaminen
« Vastaus #44 : Kesäkuu 04, 2008, 22:07:30 »
Onko kukaan teistä muuttanut ns. paremmasta asunnosta ns. huonompaan?
Itse asun yksiössä. Todella halvassa, suhteellisen hyvässä opiskelijayksiössä. Talonmies on, alue on rauhallista, hyvät ulkoilumahdollisuudet, kaikki saman alan opiskelijoita, aivan yliopiston vieressä.
Siltikin, jätin viime viikolla irtisanomispaperit. Inhoan asua täällä. Haluan kämppiksiä! Pari vuotta olen koittanut saada tästä kämpästä kotia, mutta se ei vain tunnu paikalta, jossa haluan viettää aikaa. Tuntuu, että olen todella tyhmä, kun teen näin. Kuitenkin koen ettei muuta vaihtoehtoa ole, koska pää hajoaa tähän koppiin. Joten solukämppä, täältä tullaan. Olen iloinen että oli rohkeutta tehdä niin kuin itse haluan, eikä niin, kuin olisi periaatteessa järkevintä :)

Nyt vain on ongelma, mistä saisin jonkun pakettiautollisen, joka suostuisi roudaamaan pöydät ja muut mun vanhempien luo ennen kuin on uusi kämppä. Kun ei ihan kavereilla tai sukulaisilla ole pakettiautoja.

Poissa Marygold

 • Irorua
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Asuminen ja muuttaminen
« Vastaus #45 : Heinäkuu 01, 2008, 17:22:35 »
Katariina: Minusta taas soluasuminen on hyvinkin järkevä vaihtoehto sellaisille sosiaalisille ja joustamiskykyisille ihmisille, joille se sopii :) Tulee yleensä halvemmaksi, eikä pääkään pääse hajoamaan yksinäisyyden takia. Minä itse puolestani olen sellainen ihminen, että vaikka ihmisistä pidänkin, pinna kiristyy turhan helposti, jotta voisin solukämpässä elellä. Tykkään hiljaisuudesta ja omasta rauhasta, kunhan välillä pääsen näkemään tuttujakin.

Tänä viikonloppuna on minulla edessäni elämäni, eööh, kolmas muutto. Kaksi tähänastista ovat tapahtuneet ollessani vielä ihan pieni, kun vanhempani muuttivat tämän saman käpylän sisällä ensin rivitalosta vuokraparitaloon ja sitten omakotitaloon, jossa olen elellyt sitten viimeiset kuusitoista vuotta. Täällä "melkein maalla" on saanut tottua isoon pihaan ja sellaiseen rentoon ilmapiiriin, kun omalla pihalla voi kävellä vaikka alasti ilman että kukaan valittaa, naapurien kanssa tullaan hyvin toimeen ja pyörällä pääsee joka paikkaan. Nyt on sitten edessä lähtö Jyväskylään opiskelemaan, ja kämppäkin löytyi kohtuuhelpolla, iso ja mukava sellainen vieläpä ja sopivan läheltä keskustaa.

Tuleva asuntoni on kerrostalokolmio, josta yksi huone ja iso vaatekomero jäävät omistajan tavaroille, ja jäljellejäävä "kaksio" on sitten minun käytössäni. 60-luvun henkeen keittokomerosta löytyvät kirkuvanoranssit kaapistot ja kylppäristä amme, mutta seinät on vasta maalattu valkoisiksi, joten mitään sen suurempia päänsärkyjä ei kuitenkaan ole luvassa. Ja lasitettu parveke iltapäiväauringon puolelta löytyy myös. Naapurusto koostuu ilmeisesti pääosin rauhallisemmasta eläkeläisväestä, mutta itse olen onnellisesti myös hiljaisempaa sorttia, joten häätöä ei ihan heti pitäisi olla tiedossa, toisin kuin vuokraemännän mukaan kämpän ihan ensimmäiselle asukkaalle kävi ensimmäisen kuukauden jälkeen ;D

Ja koska olen sydämeltäni tällainen kermakakkuprinsessa ja asunnon perusilmekin sopivasti tukee teemaa, taitaa asuntoni sisustuksesta olla luvassa aika, erh, vaaleanpunainen. Suurin osa tavaroista on jo ostettu, enää sohva ja sänky puuttuvat :) Jännittää vähän, että mitä tästäkin tulee, en ole mikään suuri kotitalousihme ja niin pois päin. Mutta ainakin on pari kuukautta aikaa nyt rauhassa opetella pesukoneenkäyttöä ja muuta säätöä, kun opinnot kuitenkin alkavat vasta syyskuun alusta.
Sadevesiämpärit, auringonkukkaniityt, saippuapalat ja raparperinvarret... Oikullisesti versoilevat lommot elämän alaviitteissä.

Black Phoenix

 • Ankeuttaja
Vs: Asuminen ja muuttaminen
« Vastaus #46 : Marraskuu 23, 2008, 20:28:59 »
Muuttaminen ei ole kovinkaan kivaa. Siinä katoaa tavaroita, eikä mistään löydä mitään. Ja ah sitä ainaista tavaroiden rahtaamista... Niin. Noin kaksi vuotta sitten kun vanhempani erosivat, muutin puolen vuoden sisällä 4 kertaa. Ensin muutin äitini mukana uudelle paikkakunnalle -> uudella paikkakunnalla muutimme isompaan asuntoon kun äitini halusi asumaan yhteen miesystävänsä kanssa -> äitini ja hänen miesystävänsä erosivat, äitini masentui ja tarvitsi tutun ja turvallisen paikan toipumiseen. Joten muutimme takaisin isälleni -> siellä emme kuitenkaan voineet asua kauan, sillä vanhempani eivät tulleet tarpeeksi hyvin toimeen asuakseen samassa talossa. Siispä muutimme nykyiseen asuinpaikkaani, joka on samalla paikkakunnalla kuin missä isäni asuu, vain 7 km päässä. Täällä me nyt olemme olleet emmekä ole mihinkään muuttamassa. (onneksi). Muuttaminen on vähän rasittavaa... Ja kadotin siinäkin kasan tavaroitani. Huoh.

Poissa Lemmonleikko

 • Tom
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Velho
 • Soulshine!
  • Herra Hahmo
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Asuminen ja muuttaminen
« Vastaus #47 : Marraskuu 24, 2008, 17:02:25 »
Heleijaa, kyllähän tuo edellisen viestini mainitsema muutto sitten toteutui. TAMK ei alkanut kouluttamaan infrarakennusmestareita, mutta saan kyllä luetuksi riittävästi infraa että harmi jossen töitä saa. Mutta se ei liity muuttoon, se liittyy vain siihen, ettei se nyt ihan pilkuntarkasti toteutunutkaan. Muutto ensinnäkin meni elokuulle kun jouduinkin tekemään kesän töitä Hämeenlinnassa (karmein kiroukseni kohdatkoon Destiaa, isojen infrafirmojen typeriä rekrytointikäytäntöjä ja järkijättöisiä "protokollia" jotka estää työmaamestaria ottamasta suoraan työmaan portilta jotakuta duuniin! Pimeistä töistä nyt puhumattakaan... *******!), mutta eipä se menoa jarruttanut. Hämeenlinna on kuitenkin kaupunki, josta on ihan terveellistä päästä pois ennen kuin ehtii väkeviä ostamaan, ja jäi siihen sentään neljä kuukautta rakoa.

Muutto sujui kuten arveltiinkin, muutettiin yhtä aikaa velipojan kanssa (joka siis muutti takaisin Hervantaan kesätöiden aikaisesta asunnosta Onaniemestä), joten kantoapua oli tarjolla molemmille. Piti vain peräkärry pistää perään, kun minulle tarvitsi viedä kirjahyllyt, jotka vaatii tilaa vähän enemmän eikä pakua enää ole käytössä. Korkeamman hyllyn raahaaminen portaita kahdeksanteen kerrokseen oli kyllä nastaa, se kun ei suvainnut mahtua tuohon pieneen hydrauliseen hissiin.

Ja hoh! Nykyään sitten asustelen onnellisna Hervannan helmessä, legendaarisessa Pohjoismaiden suurimmassa opiskelija-asuntolassa, Mikontalossa! Paikalla on hurja maine, mutta keväällä valmistuneen täysremontin jälkeen täällä ei kyllä enää pidetä grillibileitä rappukäytävissä, mikä on vähän sääli. Solukämppä, vuokra ihan kohtalainen ja jumantsuikka mikä luola tämä onkaan! Yli 20 neliömetriä pelkästään tämä oma huone, eli melkoisen väljää on kun weeceet ja suihkut ja keittiöt on tuossa oven ulkopuolella. Kämppikset on ihan huippuja (paitsi tuo nykyinen italialainen on ajoittain rasittavampi kuin se edellinen, kun se puhuu huonompaa englantia ja hölöttää joskus skypessä kajarit auki puoleenyöhön!) ja tilat priimakunnossa. Muissakin huoneistoissa mekkaloidaan lähinnä viikonloppuisin, mutta eipä se ole minua haitannut. Kerran päädyin saunomaankin kun heräsin jylisevään tamppaukseen ja joikaukseen, joka kuului rappukäytävästä, missä jumalaton letka ulkkareita hyppi laulaen alaspäin ja kun minut näkivät, nappasivat mukaan. Että minä diggaan, ihan oikeasti diggaan tätä asuntoa! Olen alkanut pitää jopa kallonhalkaisuseinästäni, joka on sellaista sinisen sävyä, että se jos kävelisi kadulla vastaan, niin saisi ihmiset epävarmoiksi mielensä eheydestä.

Kaiken lisäksi minulla on nytkin näytön yli nähtävissä näköalatyömaa. Rakentavat tuohon pilari-palkki-laatta-rungolla toista samanmoista Technopolis-taloa, jollainen tuolla kauempana maisemassa väijyy. Joskus on tosi kiva päivisin jossei ole koulua, kun katselee vain mitä työmaalla tapahtuu ja kahvia ryystääpi samalla.  Tykkään. Tosin sitten en enää tykkää kun se valmistuu ja näköalani rajoittuu halvatun ruman elementtipöntön vesikattoon. Vaikka semmoisten katoilla onkin jänniä pömpeleitä, niin paljon kivempi tuo työmaa on. Silloin kyllä oli kivintä, kun ne vielä louhi pohjia tuossa. Italialaisia sai aina rauhoitella, että ottakaa nyt iisisti, se on vain räjähdys, kun ne oli ihan panarissa varoituspiipin soidessa. Ja sirpalesuojamattojen pomppina oli kivaa nähtävää! Se huono puoli tuolla työmaalla kyllä on, että se on Skanskan, joka on taas näitä juuttaan protokollafirmoja, jotka jäytävät armaan isänmaamme opiskelijatyöllisyyttä. Kahdesti ovat hirttämättömät käännyttäneet, kun olen lakki ja työtodistukset kourassa mennyt kyselemään, josko voisi ilta- tai viikonloppukeikkoja heittää. Kun tulee Ruotsin-pääkonttorilta käsky, että täytyy mesujen tietää, keitä työmaalla mihinkin aikaan liikkuu... Sapettaa tuommoinen, kun Skånen bögsvenssonit muka sanelee, miten Tamperetta rakennetaan. Taantumaan menossa muutenkin, ja silloin juuri pitäisi tulla kysymykseen halpa (ellei peräti veroton) työvoima... Ryökäleet.


Asumisen ja olemisen kannalta Hervanta on kyllä mahtava paikka. Kymmenessä minuutissa polkee ja kahdessakymmenessä bussiintuu keskustaan tai koululle, tarvittavat ruokakaupat, apteekki, kirjakauppa ja valtionmyymälä on kävelymatkan päässä ja kuutisen kilsaa kun jaksaa taittaa niin pääsee Lempäälän puolelle metsään hortoilemaan. Vastavirta-klubin ja yo-talon sopuhintaisille keikoillekin polkee hurjimmillaan 20 minuuttia. Ihanteellista. Eikä edellisessä viestissäni povaamani ylhäinen (helppo sanoa täältä 8. kerroksesta!) yksinäisyyskään ole haitaksi. Sen tajuaa vasta kun taas joutuu avaamaan suunsa, jos on ollut ohi viikon puhumatta. Ja tekstiä, tekstiä syntyy! Helsingin Sanomatkin juoksee niin ei tarvitse ihan pimennossa olla maailman asioista.

Yllättävän hyvää tekee ihmisen henkiselle vireelle kun omilleen asettuu. Ei harmita!
"You don't have to be black to be a nigger. Being born penniless also makes you an outlaw." -Ronnie van Zant
         Row, row, row thy boat gently down the stream. Oh Charon, hast thou ever know'd that Death is but a dream?
Hyviä emme ole, pahoiksi emme halua tulla - olkaamme siis rumia!

Poissa Rainmaker

 • Rukka-Peikko Takkutukka
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Asuminen ja muuttaminen
« Vastaus #48 : Marraskuu 24, 2008, 19:54:27 »
Meikäläinen on nyt muutaman kuukauden asustanut omassa pikku luukussa koulun asuntolassa. Tai no, voiko tätä nyt ihan konkreettisesti omaksi sanoa, kun täällä kerran könnään vain tämän yhden vuoden, ja jos huono tuuri käy, joudun luovuttamaan tämän jollekin viikonloppukurssilaiselle. Mutta koska viikot (ja joskus viikonloputkin) asun kuitenkin täällä ja sekamelskasta päätellen olen kyllä ottanut kolon haltuuni sataprosenttisesti. :D

Sikäli "muutin" kotoa aika vanhuksena, olen jo ohittanut teinivuodet. Mutta kun opiskelupaikkaa ei aikaisemmin herunut, niin ei auttanut kuin pyöriä kotona vanhempien nurkissa. Aluksi tätä kotihiirtä jänskätti oikein kunnolla tulla tänne, mutta nyt tähän on jo tottunut. Toki kotona on edelleen ihan kiva käydä, ja ainakin ensi kesäksi sinne pitää vielä palata. Mutta jos sitten ensi syksynä olisi jo saanut jalkansa jonkun yliopiston oven väliin. :)

Iso tämä asuntolan kämppäni ei ole. Kodin kylpyhuonekin on melkein saman kokoinen! Onneksi huonekalut oli täällä valmiiksi. Ei tarvinnut tuoda muuta kuin elämiseen yleensä tarvittavat värkit mukanaan. Minulla on kaunis järvimaisema ja parempi sänky kuin kotona, joten en valita. :) Tämä asuntola on saneerattu viime vuonna, eli huoneet ja yhteiset tilat ovat kyllä ihan viimeisen päälle laitettuja. Luontokin on aika kaunista tässä koulun ympäristössä, mutta siitä ei oikein ehdi nauttia, kun koulutehtävien kanssa menee usein niin myöhään. Sisustamismahdollisuuksia täällä ei oikein ole - tietysti tuohon suurelle ilmoitustaululle voisi jonkun taulun lätkäistä ja onhan täällä verhot ja matot, mutta ylimääräiselle tilpehöörille ei kyllä ole tilaa. Kynttilöitä olen kyllä kantanut tänne, mutta niitäkään ei tule hirveän usein polteltua... Välillä valkoiset seinät vähän masentavat ja toivon, että voisin esitellä niille maalipurkkeja, mutta koululta ei maalauspuuhiin välttämättä tule siunausta. Enkä minä nyt yhden vuoden takia viitsi tuhlata varojani kalliisiin maaleihin. Jos pää alkaa hajota huoneen valkoisuuteen, sitten hankin vain ison kasan kaikenlaisia julisteita ja kuvia. :D  
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 24, 2008, 22:21:24 kirjoittanut Rainmaker »
Yhä, marras-iltana, kuljemme kahden. | "I AM VAMPIRE. HEAR ME TWINKLE." | Destination anywhere | There's a meaning to all that fades.

Poissa Evilheart

 • Kuolonsyöjä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Taivaskiiturit, neiti kapteeni
Vs: Asuminen ja muuttaminen
« Vastaus #49 : Marraskuu 24, 2008, 20:31:38 »
Olen itse koko pienen ikäni asunut yhdessä ja samassa kunnassa, sen syrjäkylällä vielä kaiken lisäksi. Pienempänä asiaa korvessa asumisesta ei tullut ajatelleeksi, sillä minulla oli kaksi parasta ystävääni, joista toinen oli samalla luokalla kanssani, jotka asuivat samassa kylässä alle kilometrin päässä.

Vuosi sitten toinen heistä, se tärkeämpi, muutti Kuopioon ja toiseen välit eivät ole olleet kummoiset yläasteen alkamisen jälkeen, joten kukaan ei ole kohta noita kahta kaveria lukuunottamatta meillä käynyt.
Omilla kavereillani, jotka asuvat lähempänä kuntamme 'keskustaa' käy paljon kavereita ja he viitsivät kutsua luokseen ihmisiä.
Meidän talomme on hyvin vanha rintamamiestalo, joka kaipaisi jo peruskorjausta. Asumme äitini kanssa kaksin ja emme halunneet alkaa tuhlaamaan paljon paljon rahaa jo vanhaa taloon.

Niin minulla on muutto edessä reilun kuukauden päässä lähimpään kaupunkiin, joka on 25km päässä nykyisestä kotikunnastani. Jatkan ainakin tämän vuoden loppuun keskuskoululla ja uskon että käyn peruskoulun loppuun muutenkin siellä, sillä päiväkotiajoista asti ystävinä olleet henkilöt, poikaystävä sekä toinen siskoistani asuu täällä. Eikä liikkuminen ole hankalaa, sillä mopokortin avulla pääsee jo pitkälle sekä liikenneyhteydet ovat hyvät.

Muutto tuntuu osin hyvältäkin, sillä harrastan melkein kokonaan kaupungissa ja talo, johon muutamme on uusi ja todella viihtyisä. Toisaalta tuntuu haikealta jättää lapsuudenkoti ja ne muistot mitkä perheestä on sinne jäänyt. Onneksi siskoni muuttaa perheensä kanssa siihen, joten voin rauhassa käydä kotona milloin haluan. Muuten en varmasti olisi pois muuttanut.

I wanna spend my nights and days between your arms
Every day breathing your love
And even in my dreams I wanna be kissing your lips
Baby, breathing your love

Poissa Giladra Carrion

 • Kuolonsyöjä
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: ShieldFang27063
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Asuminen ja muuttaminen
« Vastaus #50 : Elokuu 23, 2009, 22:10:30 »
Viime vuoden huhtikuulta on näköjään edellinen viestini kakkossivulla, ja siinä puhun muuttavani syksyllä Tampereelle.
Noh, nyt vuosi myöhemmin tuosta ajankohdasta koulukin on vaihtunut (tosin uusikin on Tampereella) ja muuttaminen on vihdoinkin käsillä. :) Tampereelle en muuta, vaan Ylöjärvelle (eli tavallaan muutan saman kaupungin sisällä, paitsi välimatkaa on 30 km), josta kulkee todella usein busseja aivan kämppäni vierestä koulun viereen ja matkaa tulee 10-12 km.

Yksiö tuo on ja kooltaan 31 neliötä, eli ei mikään valtaisa, mutta sopiva minulle ja hamstereilleni. :) Kolmikerroksisen talon ylimmässä kerroksessa tuo, eli tulee olemaan ihan kiva raahata romuja rappusissa...
Kämpän löysin netistä Vuokraoven kautta; olin siellä selailemassa pari viikkoa sitten asuntoja, ja satuin tuon bongaamaan. Soiteltiin heti sinne yhtiöön, mutta piti kumminkin täytellä hakemukset ennen mitään. Sain tietää, että pari muutakin on tuohon hakenut, joten en jaksanut uskoa saavani tuota, mutta tulipahan eräänä iltapäivänä soitto, että voin mennä kirjoittelemaan sopimuksia. :)

Tuosta ei ole sen pidempi matka koululle kuin Tampereeltakaan ja palveluita löytyy vaikka mitä, mutta vuokrataso on hieman halvempi eikä näköjään yksiön saaminen ole yhtä kiven takana kuin Mansesterista. Tosin tuo oli kuitenkin todellinen onnenpotku, ei voi muuta sanoa... Ja on se helpompi senkin puolesta, että asuinkunta pysyy kuitenkin samana.
Tällä kertaa ei tarvitse vaihtaa koulua tms. kuten aiemmilla parilla muuttokerralla, mutta toisaalta taas tämä muutto on aivan erilainen, kun tosiaan lähden omilleni.

Tuossa varmaan tulee vietettyä ainakin nämä kolme opiskeluvuotta, luultavasti vähän pidempäänkin. Ei todellakaan ole tiedossakaan yhtään mitään mahdollisia yhteenmuuttamisia kenenkään kanssa tms. Tuskin tulee olemaankaan.

Olen aivan tajuttoman onnellinen, että pääsen vihdoinkin pois täältä... Kahdeksan vuotta kärsimystä takanapäin. Tuntuu uskomattomalta, että olen tosiaan pääsemässä pois.
Äiti on aivan intona pakkaamassa suurin piirtein tavaroitani; toi juuri tänään pinon laatikoita. On se sitten niin, että sen ainoan kerran kun äidillä on kiinnostusta minun asioitani kohtaan, kyseessä sattuu olemaan minun muuttaminen pois kotoa. Johan äiti sitä on toivonut ja uhkaillut menneinä vuosina potkia pihalle... Riemu on vähän molemminpuolinen.
“We've all been raised on television to believe that one day we'd all be millionaires, and movie gods, and rock stars.
But we won't. And we're slowly learning that fact. And we're very, very pissed off.”

Poissa Xanie

 • hymyilevä huomispäivä
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • *reps*
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Asuminen ja muuttaminen
« Vastaus #51 : Elokuu 24, 2009, 10:56:52 »
Khih. Muutin tähän nykyiseen asuntooni heinäkuun alusta, eli vajaan kaksi kuukautta asunut tässä. :) Alunperin minun piti muuttaa pois kotoa jo vuosi sitten, mutta opiskelupaikkaa ei irronnut ja sitten se muuttaminen "vähän jäi". *hups* Nyt sitten tänä vuonnakin kävi niin, että opiskelupaikkaa ei tullut ja aloin miettiä varavaihtoehtoja ja keksiä, mitä tekisin vielä toisen välivuoden ajan kun ensimmäinenkin oli niin vaikea ja ärsyttävä ja henkisesti aika raskas monellakin tapaa. Päätin sitten, että muuttaisin Tampereelle ja koittaisin löytää töitä. Töiden löytäminen nykyään ei ole mitään kovin helppoa enkä oikein meinannut uskaltaa muuttaa ennen kuin saan jotain töitä, sillä pelkäsin aika paljon sitä, että en pysty maksamaan vuokraa yms. Noh, eräänä aamuna äiti sitten tuli herättämään minut ja ilmoitti siinä aika suoraan, että "sulla olis nyt viikko aikaa löytää kämppä itelles." Että näin. Oli siinä sitten tosi kiva herätys, kun olin kerinnyt nukkua vain pari tuntia edellisenä yönä.

Noh, se oli sunnuntai-päivä ja seuraavan viikon sunnuntaina löysin vihdoin kämpän, eli se viikko siinä meni. Ja pari viikkoa siitä pääsin jo muuttamaan tänne. :) Vaikka äiti tavallaan potki minut pihalle, niin silti meillä on hyvät välit ja kaikkea :) Ei sillä, halusin kyllä itsekin muuttaa omaan kotiin, kun kotona asumisen alkoi jo maistua puulta. Tai jos halusin mennä johonkin, niin piti silti äidille ilmoittaa, jos en tulekaan yöksi kotiin (ettei tämä hermostu ja soita poliisia tjsp :D) tai jos meille oli tulossas kavereita, niin piti siitäkin etukäteen kertoa ja varmistaa, että ei haittaa (ts ei ole mitään menoa tai mitään, mikä haittaisi). Tai kauheasti ei omaa rauhaa ollut kun veljet ja äiti ja isäpuoli ja pari kissaakin kotona säätivät ja isällä sitten isä ja veljet ja muuta kivaa. Eli kaipasin jo aika paljon sitä omaa rauhaa ja sitä, että saan itse päättää, mitä syön ja milloin, vai syönkö ollenkaan.

Noh, kämpältäni kävelee sellaisen 45-50 minuuttia keskustaan, riippuen vähän, mitä kautta menee ja minnepäin keskustaa on suuntaamassa. Eli kävelymatkan päässä keskustasta asun :) Ja tykkään kämpästäni ihan valtavasti ja ne ihmiset, jotka tätä vuokraavat, ovat todella mukavia. Ainakin sen perusteella, mitä heitä (sellainen vanhempi pariskunta) näki silloin joskus kun vuokra-asioista puhuttiin :D

Töistä ei vielä muuttaessani ollut mitään käsitystä, mutta kyllä niitäkin sitten löytyi. Olin hakenut ihan vain ajankuluksi ärrälle töihin, sillä heillä ei ollut tarjota mitään tampereen seudulla ja en uskonut, että sieltä mitän irtoaisi. Lähinnä ajattelin, että syksyllä saattaisi mahdollisesti ilmestyä jotain, kun porukka alkaa katoamaan opiskelemaan yms. Noh, eräänä maanantaina sain sieltä puhelun, jossa kutsuttiin haastatteluun kun minulla oli kokemusta asiakaspalvelusta, mitä he vaativat. Keskiviikkona menin haastatteluun, joka sujui mielestäni tosi hyvin ja jo perjantaina he ilmoittivat, että ottavat minut töihin :) Seuraavana maanantaina minulla oli sitten edessä ensimmäinen harjoittelupäivä. En siis saanut sieltä mitään vakituista vielä, mutta pääsin sairaslomasijaiseksi ja sitten netistä pystyy katsomaan vapaita työaikoja ja soittaa vaan pääkonttorille, mitä haluaa, eli periaatteessa työn määrä on omasta aktiivsuudesta kiinni. Noh, kesken harjoitteluaikani vielä, he soittivat ja kysyivät, olenko kiinnostunut vakituisemmasta työstä ja tottakai olin! Muutaman päivän päästä siitä he ilmoittivat, että yksi äitiysloman sijaisuus olisi tarjolla. Eli nyt minulla on töitä ainakin maaliskuun loppuun asti suht vakituisesti :) Olen ihan tyytyväinen tilanteeseen :)

Hmm, tuo työ meni ehkä vähän aiheen ulkopuolelle, mutta vain vähän :D

Muuttaminen itsessään oli minulle aika nopea, kun tosiaan tuli nopea lähtö kotoa ja jo ennen asunnon löytymistä äiti oli raahannut kotiin minulle monta pahvilaatikkoa, johon piti pakata kamat ja niin siinä sitten kävi, että kamat oli jo suurin osa pahvilaatikoissa ennen kuin minulla oli edes mitään käsitystä, että minnepäin tamperetta tulen muuttamaan.

Tykkään asua tässä tosi paljon :) Ja tahtoisin asua tässä vielä monta vuotta, koska tämä on niin loistavalla paikalla imo ja tosi kiva ja rauhallisella alueella. Tässä on nyt vain se pieni mutta, että poikaystäväni on jo(!) puhunut yhteenmuutosta, joka lähes väkisin on edessä suhteellisen pian. Hän asuu oulussa ja minä tampereella, tosin nyt hän on armeijassa. Hän ehdotti mm, että minä muuttaisin hänen luokseen ouluun, kunhan hän vain pääee armeijasta, johon totesin, että mulla on työ täällä, enkä oikein viitsisi noin vain jättää sitä. Seuraava ehdotus oli, että tammikuussa voitaisiin sitten yhdessä etsiä tampereella joku kiva asunto meille. Minä en kuitenkaan ole vielä valmis muuttamaan yhteen hänen kanssaan, sillä emme ole seurustelleet kuin vasta kesäkuusta asti. Yksi vaihtoehto myös on, että hän muuttaisi jonnekinpäin tamperetta ja meillä olisi kaksi asuntoa täällä. Noin periaatteessa se olisi jtoenkin turhaa, enkä edes tiedä vielä mitään opiskelupaikasta, että missä tulen opiskelemaan vuoden päästä. Mutta vielä en ole valmis muuttamaan yhteen. Ehkä sitten, jos saan opiskelupaikan oulusta tai täältä (koska oikein muualle en nyt ole jostain tietyistä syistä hakemassa ;) ). Toisaalta kaksin asuminen olisi kätevintä ja halvinta ja yksinkertaisinta kaikilla tavoin, mutta ajatus siitä tuntuu tosi pelottavalta. :D  No joo, onneksi ei tarvitse sitä päättää ihan vielä :) Sitä ehtii murehtia sitten myöhemminkin :) Toisaalta kun asuu näinkin kaukana toisesta, niin tulee väkisinkin muutettua yhteen aikaisemmin, kuin muuten tulisi..

Tällä hetkellä olen vain tosi iloinen asunnostani ja tyytyväinen tähän^^ Vielä kun saisi aikaiseksi purkaa nuo loput laatikot :D Olen vähän laiska niitten suhteen :D

~Xanie
Kun ystäväsi katselevat sinua hyppäämässä laskuvarjolla joka ei aukea, voisi olla hauska temppu, jos esittäisit vaikkapa uintiliikkeitä.
Avasta kiitos Seatearille!
Tee päivän hyvä työ: www.freerice.com

Poissa Seireeni

 • Kielipoliisi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • 17 seconds is all you need
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Asuminen ja muuttaminen
« Vastaus #52 : Elokuu 27, 2009, 13:25:47 »
Noh, eräänä aamuna äiti sitten tuli herättämään minut ja ilmoitti siinä aika suoraan, että "sulla olis nyt viikko aikaa löytää kämppä itelles." Että näin.

Whaaaat...?? Hyvä että suhtaudut asiaan noin rauhallisesti, mutta minusta tuo on aika järkyttävää. Siis se että ajetaan pois kotoa, vaikkei olisi vielä edes pakko muuttaa. En tiedä Tampereen vuokrista, mutta en usko että ne kovin kauheasti eroavat pk-seudun hinnoista (jotka btw ovat aivan pöyristyttävät nykyään, kuinka paljon niissä oikein on ilmaa?!) ja kun soppaan vielä heitetään lama ja huono työllistymistilanne, oli äitisi teko minusta aika vastuuton. :/ No, ei siitä tapauksesta sen enempää. Olen kyllä muutenkin lueskellut suhteellisen tyrmistyneenä tämän ketjun viestejä - Xanien äiti ei näköjään ole ainoa laatuaan. Takerrun tähän siksi etten oikein ymmärrä tuollaista meininkiä. Onhan se eri juttu tietysti silloin jos on iso liuta sisaruksia kotona tai huonot välit vanhempiin, mutta kyllä kodin pitäisi olla turvapaikka, jonne voi palata kun maailma ja elämä potkii päähän. Itse kun olen yksinhuoltajaäidin tytär ja meillä on ollut aikalailla Gilmore Girls -meininki niin ei vain jotenkin mahdu päähän tuo kotoa hätistely :)

Kolmen välivuoden jälkeen sain vihdoin kauan halajamani opiskelupaikan, ja nyt olen viimeinkin muuttamassa. Kävi niin onnekkaasti, että yhden lähistöllä asuvan kaverini/tuttuni kämppis on muuttamassa pois, joten pääsen muuttamaan hänen tilalleen. Kämppä (tai oikeammin asunto, sen verran sillä on kokoa) on todellinen helmi - kaksi makuuhuonetta, tilava olohuone, keittiö ja parveke, sijainti aivan juna-aseman ja kirjaston kupeessa. Voiko tämän paremmin käydä! Minulla ei ainakaan ole mitään kiirettä tuosta kaunokaisesta pois eikä toivottavasti ole kämppiksellänikään, hän kun on ehtinyt asustella tuossa vasta vuoden. Päätöksen tehtyäni (parin huonosti nukutun yön jälkeen) piti parit itkut tirauttaa, mutta nyt tuntuu suorastaan mahtavalta! Uudessa kodissa minulla on kuitenkin oma huone ja oma rauha (jota ei äitini kanssa sataprosenttisesti ollut), sijainti on aivan loistava ja vuokra kohtuullinen. Vähän hirvittää, miten se itsenäinen elo lähtee sujumaan - en oikein osaa laittaa ruokaa, aloitan opiskelun ja nyt pitää tarkkailla rahankäyttöä vähän tarkemmin - mutta kukaan ei ole seppä syntyessään ja olen varma, että alkukankeuksien jälkeen lähtee arki rullaamaan ihan mukavasti. :) Pakkohan sitä olisi jossain vaiheessa ollut lähteä muutenkin, joten miksei siis nyt, kun kaikki loksahti kohdalleen. Ihanaa. Parastahan koko hommassa on tietenkin se, että pääsee pitämään isot tuparit. ;)

Tykkään asua tässä tosi paljon :) Ja tahtoisin asua tässä vielä monta vuotta, koska tämä on niin loistavalla paikalla imo ja tosi kiva ja rauhallisella alueella. Tässä on nyt vain se pieni mutta, että poikaystäväni on jo(!) puhunut yhteenmuutosta, joka lähes väkisin on edessä suhteellisen pian. -- Toisaalta kun asuu näinkin kaukana toisesta, niin tulee väkisinkin muutettua yhteen aikaisemmin, kuin muuten tulisi..

:/ Sori, mutta tuossa on mielestäni vähän liian monta väkisin-sanaa samassa kappaleessa, että ei olisi pientä pakotuksen makua. Ei kai poikaystäväsi vain painosta sinua? Voin vain kuvitella, miten rasittavaa on olla kaukosuhteessa, mutta kenenkään ei pitäisi tehdä väkisin yhtään mitään, kun on kyse noin isoista asioista elämässä. Ei sinun ole pakko muuttaa yhtään mihinkään, jos et halua. Mikään muu ei ole pakko kuin kuolema :P Ja muutenkin, jos olet vasta muuttanut omillesi ja saanut työpaikankin, niin ei tunnu kovin kivalta jos repäistään irti ennen kuin on ehtinyt edes kunnolla juurtua. Tätä en sano pelkästään sinulle vaan ihan yleisestikin, että minusta seurustelevat parit muuttavat nykyään yhteen ihan liian lyhyen seurustelun jälkeen. Mutta sinun päätöksesihän se on, eipä siinä mitään. Kunhan se päätös suuntaan tai toiseen on tosiaan lähtöisin sinusta itsestäsi eikä jonkun muun painostuksesta/aivopesusta.

Mutta vielä en ole valmis muuttamaan yhteen.

Noniin. Sano se poikaystävällesi myös, kyllä hän ymmärtää :) Ja jos ei ymmärrä, niin eipä ole kovin kummoinen jolppi sitten. Yksinkertaista, rakas Watson.
Ja naamiaiset satumaan, ne on lopuillaan
Niin seireeni vei kuninkaan

Poissa Xanie

 • hymyilevä huomispäivä
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • *reps*
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Asuminen ja muuttaminen
« Vastaus #53 : Elokuu 27, 2009, 16:43:39 »
Noh, eräänä aamuna äiti sitten tuli herättämään minut ja ilmoitti siinä aika suoraan, että "sulla olis nyt viikko aikaa löytää kämppä itelles." Että näin.

Whaaaat...?? Hyvä että suhtaudut asiaan noin rauhallisesti, mutta minusta tuo on aika järkyttävää. Siis se että ajetaan pois kotoa, vaikkei olisi vielä edes pakko muuttaa. En tiedä Tampereen vuokrista, mutta en usko että ne kovin kauheasti eroavat pk-seudun hinnoista (jotka btw ovat aivan pöyristyttävät nykyään, kuinka paljon niissä oikein on ilmaa?!) ja kun soppaan vielä heitetään lama ja huono työllistymistilanne, oli äitisi teko minusta aika vastuuton. :/

No siis, taustalla oli aika montakin asiaa ja kotona asumiseni hiersi vähän kaikkia (myös minua :>). Ja jos ihan totta puhutaan, niin jos äiti ei olisi ns "heittänyt pihalle", niin varmaan vieläkin asuisin kotona. Sen verran saamton kun olen joskus :D Meillä on kuitenkin äidin kanssa tosi hyvät välit ja kotiin olen aina tervetullut, kun siltä tuntuu :)

Tykkään asua tässä tosi paljon :) Ja tahtoisin asua tässä vielä monta vuotta, koska tämä on niin loistavalla paikalla imo ja tosi kiva ja rauhallisella alueella. Tässä on nyt vain se pieni mutta, että poikaystäväni on jo(!) puhunut yhteenmuutosta, joka lähes väkisin on edessä suhteellisen pian. -- Toisaalta kun asuu näinkin kaukana toisesta, niin tulee väkisinkin muutettua yhteen aikaisemmin, kuin muuten tulisi..
:/ Sori, mutta tuossa on mielestäni vähän liian monta väkisin-sanaa samassa kappaleessa, että ei olisi pientä pakotuksen makua. Ei kai poikaystäväsi vain painosta sinua? Voin vain kuvitella, miten rasittavaa on olla kaukosuhteessa, mutta kenenkään ei pitäisi tehdä väkisin yhtään mitään, kun on kyse noin isoista asioista elämässä. Ei sinun ole pakko muuttaa yhtään mihinkään, jos et halua. Mikään muu ei ole pakko kuin kuolema :P Ja muutenkin, jos olet vasta muuttanut omillesi ja saanut työpaikankin, niin ei tunnu kovin kivalta jos repäistään irti ennen kuin on ehtinyt edes kunnolla juurtua. Tätä en sano pelkästään sinulle vaan ihan yleisestikin, että minusta seurustelevat parit muuttavat nykyään yhteen ihan liian lyhyen seurustelun jälkeen. Mutta sinun päätöksesihän se on, eipä siinä mitään. Kunhan se päätös suuntaan tai toiseen on tosiaan lähtöisin sinusta itsestäsi eikä jonkun muun painostuksesta/aivopesusta.

Ollaan keskuteltu asiasta mielestäni aika paljon suhteessa siihen, kuinka epäajankohtainen asia on ja kuinka vähän aikaa ollaan vasta seurusteltu. Molemmat tiedetään kyllä, missä mennään, ollaan vain pikkuisen eri mieltä jostain asioista ;) En koe, että minua painostettaisiin (ainakaan kauheasti :P), koska olen sanonut niin tässä kuin monessa muussakin asiassa, etten ole läheskään valmis vielä. Poikaystäväni kyllä ymmärtää ja koittaa parhaansa mukaan kunnioittaa päätöksiäni, vaikka onkin erimieltä :)

En edes ajatellut tuota väkisin-sanan käyttöä tuolla välissä noin paljon, se vain tuli sinne jostain :D Sinällään olen kanssasi samaa mieltä, että seurustelevat parit muuttavat nykyään hieman liian helposti yhteen ja menevät usein jopa kihloihinkin kauhean aikaisin. Tavallaan kuitenkin näen yhteenmuuttamisen tässä meidän tapauksessa tietyllä tapaa järkevimpänä ja taloudellisimpana vaihtoehtona - kunhan ei liian pian. Mitään muuttorumbaa en kyllä ajatellut aloittaa taas näin pian sen jälkeen, kun olen tänne muuttanut. Katsoo sitten ensi vuonna, kun ehkämahdollisesti pääsee opiskelemaan johonkin. Tässä on nyt niin moni asia avoinna. Joka tapauksessa todennäköisesti joko minä muutan samaan kaupunkiin missä poikaystäväni asuu, hän tänne tai sitten molemmat jonnekin täysin uuteen kaupunkiin. Vuoden päästä voin olla jo valmis muuttamaan yhteen, ei sitä koskaan tiedä (oletuksenahan tässä on, että ollaan yhdessä vielä silloin :P). Mutta tosiaan, tässä on nyt niin moni asia avoinna, että vielä ei osaa sanoa yhtään mitään mistään :)

Kun ystäväsi katselevat sinua hyppäämässä laskuvarjolla joka ei aukea, voisi olla hauska temppu, jos esittäisit vaikkapa uintiliikkeitä.
Avasta kiitos Seatearille!
Tee päivän hyvä työ: www.freerice.com

Poissa Nymphae

 • Taikajuomien valmistuksen ja yrttitiedon opiskelija
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: HollyShadow146
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Asuminen ja muuttaminen
« Vastaus #54 : Elokuu 27, 2009, 21:02:23 »
Minä olen muuttanut elämässäni vain kerran - yksivuotiaana. Helsingissä olen asunut koko ikäni. Monet opiskelukaverini ovat jo muuttaneet kotoa (eivät kuitenkaan kaikki), mutta itse en kyllä aio pitää kiirettä. Vanhempien luona asumisessa on kuitenkin se etu, että se tulee paljon halvemmaksi kuin vuokralla asuminen ja tulen muutenkin hyvin toimeen kotiväen kanssa. Soluasunnoissa vuokrat tietysti ovat matalammat, mutta niissä on se ikävä puoli, ettei voi tietää etukäteen, millaisia asuinkumppaneita saa. Esimerkiksi teologiaa opiskeleva ystäväni joutui vaihtamaan noin vuosi sitten asuntoa, koskei viihtynyt ensimmäisessä asunnossa: muut asuinkumppanit pitivät viikonloppuisin meluisia bileitä eikä asunnossa ollut edes Internettiä, mikä häiritisi hänen opiskeluaan.

Myös kokopäiväinen opiskelu on paljon helpompaa, kun ei ole työssäkäyntipakkoa vuokrakulujen takia, ja kulkuyhteydet kotoani ovat hyvät. Oma äitini muutti lapsuudenkodistaan vasta kolmekymmppisenä, joten mikäs tässä kiire (sellaiset kahdeksisen vuotta aikaa... ; ) )?

Täytyy myöntää, että minustakin tuo Xanien ja näköjään joidenkin muiden vanhempien asenne on aika järkyttävä. Oma äitini on ainakin aivan toisenlainen. Hän haluaa, etten otan turhia riskejä (mm. opintolainat), ja pärjään varmasti omillani. Mielestäni monet muuttavat Suomessa kotoa nykyään hirveän nuorina.
"Malfoy is not having hallucinations", snarled Snape. "If your head was in Hogsmeade, so was the rest of you."  -AZ        ♥ 6.-13.6.2011
"Which leaves you and me, Ron!" said Tonks brightly, knocking over a mug-tree as she waved at him.  -DH

Poissa Giladra Carrion

 • Kuolonsyöjä
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: ShieldFang27063
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Asuminen ja muuttaminen
« Vastaus #55 : Elokuu 27, 2009, 22:02:06 »
En tiedä Tampereen vuokrista, mutta en usko että ne kovin kauheasti eroavat pk-seudun hinnoista (jotka btw ovat aivan pöyristyttävät nykyään, kuinka paljon niissä oikein on ilmaa?!)
Kyllä Tampereella on halvempaa kuin pk-seudulla, jossa kieltämättä on aivan tajuttomia hintoja asunnoilla. Tai siis kyllä Tampereeltakin löytyy törkykalliita lukaaleja, mutta keskimääräinen neliövuokra on about 8-10 euroa. Laskeskelin itselläni olevan 10,48 e/m2, mutta tuo on aivan keskustassa (ei tosin siis Treellä) ja suorien yhteyksien päässä Tampereelle.


Olen kyllä muutenkin lueskellut suhteellisen tyrmistyneenä tämän ketjun viestejä - Xanien äiti ei näköjään ole ainoa laatuaan. Takerrun tähän siksi etten oikein ymmärrä tuollaista meininkiä. Onhan se eri juttu tietysti silloin jos on iso liuta sisaruksia kotona tai huonot välit vanhempiin, mutta kyllä kodin pitäisi olla turvapaikka, jonne voi palata kun maailma ja elämä potkii päähän. Itse kun olen yksinhuoltajaäidin tytär ja meillä on ollut aikalailla Gilmore Girls -meininki niin ei vain jotenkin mahdu päähän tuo kotoa hätistely :)
Joo no.. minä en oikeastaan koskaan ole ollut tervetullut kotiin. On nytkin vähän ikävää, että vanhemmat ryhtyivät välittömästi saatuani asunnon suunnittelemaan, miten maalaavat huoneeni seinät ja sisustavat sen - vähän siepoo, kun 8 vuotta sitten päätin itse seinien värit, lattian jne. ja nyt ne hävitetään tuosta noin vain eikä minulle enää jää edes huonetta jäljelle, jonne palata tai jossa yöpyä kotona ollessa - vanhemmilla on siis jo nyt huone, mutta haluavat minun huoneeseeni. ::)
Minä taas en osaa kuvitella, että oikeassa maailmassa olisi mitään Gilmore Girlsien tapaista, mutta ehkä sitten oma kieroutunut kotitilanne aiheuttaa sen.


//muoks.

Tampereelta taitaa alimmillaan saada mukiinmenevän yksiön 275 euron kuukausivuokralla. VTS:llä on monessakin kohteessa 8-9 euroa neliövuokra, eli 50 neliön kämpälle tulisi hintaa 400-450 e. Tosin esim. YH:lta ilmoittivat heti, ettei heillä ole tarjota alle 340 e/kk asuntoja - Sato:lta, VTS:ltä, Tampereen Vuokra-asunnoilta jne. kyllä löytyi, mutta taitaa olla tajuttomat jonot noihin...
Ei välttämättä kannata Tampereelta asuntoa hankkia, vaan esim. Nokialta, Ylöjärveltä tai muusta Tampereen naapurikunnasta - asuntojen kysyntä ei ole aivan yhtä kiivasta ja vuokratkin ovat hivenen alhaisempia (tosin Ylöjärvellä tuntuu olevan pirun kallista), mutta yhteydet pelittävät silti.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 29, 2009, 13:33:04 kirjoittanut Giladra Carrion »
“We've all been raised on television to believe that one day we'd all be millionaires, and movie gods, and rock stars.
But we won't. And we're slowly learning that fact. And we're very, very pissed off.”

Poissa Kate

 • Hänen korkeutensa
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
  • Livejournal
  • Otteita elämästä lasikellon alla
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Asuminen ja muuttaminen
« Vastaus #56 : Elokuu 28, 2009, 01:39:06 »
Voin lisätä järkytystä toteamalla, että omilta vanhemmiltani tuli viestiä, että mitä tahansa tapahtuu, kotiin ei saa enää muuttaa ;) Heidän puheistaan sain kyllä sen käsityksen, että monissa perheissä on linjana, että kerran saa muuttaa kotiin takaisin (sen jälkeen, kun sieltä muuttanut pois), mutta sen jälkeen pitää (asuntoasioissa) pärjätä omillaan. Muutinkin vanhempien patistuksesta poikaystäväni kanssa yhteen kolmen viikon seurustelun jälkeen (olimme tosin tunteneet toisemme vajaat neljä vuotta, koska hän on/oli ex-kihlattuni ystävä), jotta pääsin pois heidän nurkistaan.

Mutta aika fakiiristi saa vetää, jos saa Tampereelta 50 neliöisen asunnon alle viidensadan euron, sillä vuokrahinnat paukkuvat koko ajan ylöspäin ja kysynnän ollessa reilusti tarjotantaa suurempi (ainakin pienten asuntojen kohdalla), on moni vuokranantaja nähnyt tässä tilaisuuden kiskoa tarvittaessa ihan reippaasti. Eikä riskiä ole, että asunto jää ilman asukasta, koska lähes varmaa on, että joku siihen muuttaa joka tapauksessa ja moni on joutunut joustamaan siitä, että 500 yksiöstä/pienestä kaksiosta on ehdottomilla kipurajoilla (Helsingin päässä vastaavat kipurajat taitavat olla siinä 700 euron kohdalla).
"Jos mielesi tekee joskus arvostella jotakuta, hän sanoi, - niin muista, etteivät kaikki ihmiset maailmassa ole olleet yhtä edullisessa asemassa kuin sinä."

F. Scott Fitzgerard: Kultahattu

Poissa samettiina

 • huoleton huuliharppuilija
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pienestä kipinästä voi syntyä roihuava liekki
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Asuminen ja muuttaminen
« Vastaus #57 : Joulukuu 12, 2009, 10:01:20 »
Ei, minä en ole koskaan elämäni aikana muuttanut paikasta A paikkaan B. Onneksi, sillä olen mieltänyt tämän paikan omaksi kodiksi, osaksi minua. Muuttamisella olisin joutunut jättämään taakse kaikki rakkaat asiat, ystävät, naapurit, sukulaiset ja koulun, aloittamaan kaiken tyhjältä pöydältä. Tietenkinhän se avartaisi maailmankuvaa, mutta minulle tämä tilanne on hyvä näin.

Olen siis koko elämäni asunut maalla. Olen tottunut elämään jokseenkin "leveästi" (verrattuna vaikka johonkin kerrostalossa eläviin): oma iso piha, naapureista ei kuulu mitään mekkalaa. Katulamppujakaan ei ole, joten täällä saa olla rauhassa valoltakin. Se minua sitten huolestuttaa, kun joudun parin vuoden sisällä lähtemään opiskelemaan... Voin jo kuvitella sisimmässäni, että opiskelija-asunto, johon joudun, vaatii minulta aluksi aikamoista totuttelua. Olen tottunut myös asumaan hulinan ja vilinän keskellä, mutta opiskeluaikana haluaisin asua joko yksin tai kaksin jonkun kaverin kanssa.

No juu, tämä tästä aiheesta, ennen kuin ajatukseni muuttavat totaalisesti muualle :)
Olen syytön kaikkeen siihen, mistä kehtaatkin minua epäillä.

Poissa Ooka

 • Siivet kantapäissä -liitelijä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pilvilinnan kuningas
  • Tuliaavikko
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Asuminen ja muuttaminen
« Vastaus #58 : Helmikuu 26, 2015, 14:24:47 »
Opiskelija kämppä, ah <3

Eipä sillä, asun yksityisen henkilön vuokraamassa yksiössä joka on halpa, hyvä ja vielä hyvällä alueellakin. Mikäli asuisin paikkakunnalla vielä opintojeni jälkeenkin, voisin hyvin jäädä asuntoon asumaan. Mutta tiedän että muutto on edessä kun opinnot loppuvat, sillä tarkoitus on muuttaa kihlatun kanssa kaksioon tai jopa kolmioon ^^ Siitä tulee jännittävää ja pelottavaa, pelkään että meille tulee iso riita ja emme sitten haluakaan asua yhdessä... kompromissejä pitää molempien puolelta tehdä enkä halua ostaa asuntoa koska en halua jäädä poikaystävän opiskelu paikkakunnalle asumaan. Se on liian kaukana kummankin perheistä. Olen hyvin perhekeskeinen ja vaikka rakastankin poikaystävääni, haluan asua paikkakunnalla josta on hyvät ja nopeat kulkuyhteydet vanhempieni ja sisarusteni luo, sillä meillä on hyvin lämpimät välit.

Mutta joo se siitä tulevaisuudesta... muuttaminen on rankkaa mutta hauskaa! Olen muuttanut kaksi kertaa ja kummallakin kerralla sain heitettyä pois paljon sellaista tavaraa, jolla en tee mitään. Minulla on vähän paha tapa alkaa hamstrata kaikenlaista askartelu tavaraa sun muuta krääsää, millä en oikeasti tee mitään. Nämä on sitten hyvä ja helppo heittää pois samalla kun pakkaa tavaroita uuteen asuntoon.

Voin lisätä järkytystä toteamalla, että omilta vanhemmiltani tuli viestiä, että mitä tahansa tapahtuu, kotiin ei saa enää muuttaa ;) Heidän puheistaan sain kyllä sen käsityksen, että monissa perheissä on linjana, että kerran saa muuttaa kotiin takaisin (sen jälkeen, kun sieltä muuttanut pois), mutta sen jälkeen pitää (asuntoasioissa) pärjätä omillaan. Muutinkin vanhempien patistuksesta poikaystäväni kanssa yhteen kolmen viikon seurustelun jälkeen (olimme tosin tunteneet toisemme vajaat neljä vuotta, koska hän on/oli ex-kihlattuni ystävä), jotta pääsin pois heidän nurkistaan.

Tämä tosiaankin aiheuttaa järkytystä O.O
Minulle on vanhemmat sanoneet että kotiin saa aina tulla, siellä on aina paikka valmiina jos jotain sattuu... Olen aikuinen ihminen ja täysin itsenäinen, mutta tuntuu silti hyvältä tietää että jos ero tulee ja joudun asunnottomaksi voin mennä kotiin siksi aikaa että saan asiat kuntoon - koskaan kun ei tiedä mitä tapahtuu.

Ja jotenkin... no en tiedä, kullekin sopii oma tyylinsä mutta tuntuisi jotenkin... surulliselta jos omat vanhempani olisivat tieten tahtoen ajaneet minua pois kotoa. Siskoni asui kotona lukion jälkeen vielä vuoden verran ennen kuin muutti käytännössä naapuriin, ja isä oli siitä todella, no ei nyt vihainen mutta pettynyt ja kummissaan että miksi pitää muuttaa omilleen kun kuitenkin pysyy samalla paikkakunnalla. Ymmärsin siskoani täysin, sillä joskushan on poikasten lennettävä pesästä - toisin kuin kaverillani, jonka isoveljet asuvat vieläkin kotona ja käyvät isänsä firmalla töissä. En tiedä minkä ikäsiä ovat mutta aikaa sitten valmistuneet lukiosta yms. Onhan sekin toki outoa että aikuiset ihmiset asuvat vielä kotona ilman aikomustakaan lähteä yhtään mihinkään... no mikäs minä olen tuomitsemaan, kukin tavallaan! :D
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 26, 2015, 14:28:23 kirjoittanut Ooka »
Do the impossible, see the invisible.
ROW ROW FIGHT DA POWER!
Touch the untouchable, break the unbreakable.
ROW ROW FIGHT DA POWER!

Poissa Tenshinohana

 • Vuotislainen
Vs: Asuminen ja muuttaminen
« Vastaus #59 : Toukokuu 07, 2015, 14:40:31 »
Oonpahan jonkin verran muuttanut elämässäni. Olen muuttanut Suomesta Sveitsiin (olin tosin silloin kaksi viikkoa vanha, joten ymmärrettävästi siitä en muista mitään... :'D), Sveitsistä Saksaan (silloin olin jo kuusi!), ja sieltä sitten Suomeen, kun olin yhdeksän. Sitten asuin samassa asunnossa melkeinpä kymmenen vuotta josta tänne Jyväskylään muutin opiskelemaan. (Ja sitten muutin jopa 200 metriä taloa vaihtaen.)

Nyt ois sitten ehkä omalla tasollaan elämäni pelottavin muutto edessä; muutan opiskelemaan Skotlantiin. Ja siellä sitten pitäisi asua neljä vuotta opiskellen. HUAAH! Mua suorastaan hieman pelottaa.

Noh, nyt on muutto sitten vanhempieni luokse kesäksi, sillä vuokraa ei siltä ajalta ole järkevää maksaa. Plus, eipä tule kauheata viikon intensiivistä muuttoa kun pitää muuttaa JKL - HKL (koska mulla on niin paljon kamaa jotka eivät tule mukaan Skotlantiin) ja sitten sieltä Skotlantiin.

Poissa Ana

 • Vuotislainen
Vs: Asuminen ja muuttaminen
« Vastaus #60 : Elokuu 17, 2015, 21:03:00 »
Tenshinohana, onnea muuttoon! Ulkomaille muuttaminen on varmasti kallista ja vaivalloista, on kyllä välillä kotimaan sisälläkin... Miksi muutat juuri Skotlantiin ja mitä siellä opiskelet? Varmasti upeaa! Itse haluaisin myös muuttaa kokonaan toiseen maahan. Löysin taas uuden kiellon vuokra-asuntojen sivulta: Tupakointi ja suitsukkeiden polttaminen kielletty. Mitähän seuraavaksi keksitään? Minulla on tietyt vaatimukset tulevalle asunnolle. Yhdessä asuntoilmoituksessa oli että pienemmät lemmikit neuvoteltavissa. Löysin netin kautta tosi hienon asunnon mutta tiedoissa lukee: Lemmikit sallittuja, poislukien kissat. WTF? Pientä syrjimistä!
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 17, 2016, 13:24:36 kirjoittanut Ana »

Poissa Kynttiläkäärme

 • Syksyn liekki
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: potioncharm26553
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Asuminen ja muuttaminen
« Vastaus #61 : Lokakuu 21, 2015, 13:55:07 »
Olen muuttanut tässä elämäni 24 vuoden aikana jo aika monta kertaa. Ensimmäinen tapahtui 6 vuotiaana kun koko perhe muutti rivitalosta omakotitaloon, onneksi olivat lähekkäin niin ei kaveripiiri mitenkään jäänyt. Heti muuton jälkeen tapahtui isän kuolema, joten siksi se pyörii päässä vähän negatiivisen aasiana, vaikkei nämä asioina mitenkään liittyneet toisiinsa. Onhan se kiva, että sai oman huoneen, mutta ajatus siitä että äiti vieläkin maksaa (yksin) sitä omakotitaloa pois, kun on tulonlähteitä vähemmän.
Heti 18 vuotiaana muutin pohjanmaalle kesätöidenperässä sellaiseen kesäkämppään. Sitä ei voinut muuksi sanoa, minulla ei ollut sielä kalusteita muuta kuin patja ja tuoli ja henkilökohtaiset tavarat. Ei huonekaluja, ei televisiota, ei pöytää jne. Tämän jälkeen opiskelin eri kansanopistoissa ja asuin niiden asuntoloissa. Oli aika ankeaa, vaikka ne oli valmiiksi sisustettu. Ei niihin mahtunut oikein mitään omaa, vaan välttämättömimmät henk.koht tavarat. Sellaisessa en enää suostuisi asumaan.
Kakskymppisenä hankin sitten oman vuokrakämpän Tampereen keskustasta, jossa asuin sellaiset 2 vuotta. Siellä viihdyin hyin, vaikka olikin pieni niin tein siitä oman näköiseni. Sinne mahtui sänky, divaani, tvtaso ja pöytä. Muuta ei tarvinnutkaan. Syy miksi siitä piti luopu oli kova vuokra, jota en enää takaisin opiskelemaan lähteneenä pystynyt maksamaan. Muutin sitten nykyisen avomieheni kanssa yhteen hänen opiskelijakämppäänsä. Tästä ollaan saatu luotua meidän näköisemme asunto.
Minusta muutot on aina aika raskaista, enkä haluaisi niitä montaa enää kokoea. Tässä ei saada olla enää kun puoltoistavuotta, joten sillon on taas asunnon etsintä edessä. Ollaan jo pohdittu että seuraava asunto ostettaisiin, eikä vain vuokrattaisi niin sitten siellä kanssa voitas asua pidempään. Se jää nähtäväksi.
Muutto aiheuttaa minusa aina kamalasti stressiä. Kuljetan mieluusti rakkaista huonekaluja mukanani, koska niillä saa sitten siitä uudesta talosta sellaisen oman kodin tuntuisen. Olisi täysin järjetöntä minusta ostaa kaikki uutena (tai käytettynä) jos oma vanha tavara on vielä kelpuullista. Tietysti riippuen mahtuuko ne asuntoon. Tänne ei esim. divaaniani mahdu, joten se odottaa varastossa sitä seuraavaa asuntoamme.

Poissa samettiina

 • huoleton huuliharppuilija
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pienestä kipinästä voi syntyä roihuava liekki
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Asuminen ja muuttaminen
« Vastaus #62 : Elokuu 25, 2016, 12:37:07 »
Elämä kuljettaa sinne sun tänne, ja olen tähän mennessä muuttanut kahdesti. Ei mikään hirmu määrä verrattuna joidenkin muiden muuttomääriin, mutta olenpahan saanut nauttia tietystä pysyvyydestä :)

Muuttoni ovat liittyneet, kuten monella muullakin nuorella, opiskeluun. Vaikka vuosia asuneena muussa kaupungissa kuin synnyinkaupungissani, ei identiteettini kuitenkaan muuttunut, vaan koin itseni yhä synnyinkotikaupunkilaiseksi. Myös lapsuudenkotini on se aito koti, ja opiskeluasuntoni mielsin vain kämpäksi, jossa tyyliin syön, nukun ja olen ilman mitään sen suurempaa kiintymystä itse paikkaan.

Miten muuttoon voi edes valmistautua?

Vaikka tiesin molempien muuttojen tulosta, oli muutot yhtä showta. Piti muistaa, mihin kaikkialle piti ilmoittaa muutosta. Piti ottaa huomioon sähkösopimuksen yms asioiden hoito. Ja mikä pahinta, piti tehdä itse muutto! Vaikka olen yleensä pitkähermoinen ihminen, oli painavien tavaroiden kanto, kokoaminen ja asettelu sekä hajoavien astioiden varovainen käsittely papereihin yksitellen ja kaikki siltä väliltä hikeä ja hermoja vaativaa hommaa. Eli vaikka valmistautuminen oli ihan jees, niin itse muutto oli jotain "ei ole todellista nytten" -meininkiä.

Moni koulu on näin syksyn tullen alkanut tai alkamaisillaan - onko jollakulla uunituoreita ajatuksia ja kokemuksia muutosta?
Olen syytön kaikkeen siihen, mistä kehtaatkin minua epäillä.

Poissa Rappio

 • Pulp f-f-fiction??
 • Vuotislainen
Vs: Asuminen ja muuttaminen
« Vastaus #63 : Toukokuu 03, 2017, 14:07:47 »
Yhdessä asuntoilmoituksessa oli että pienemmät lemmikit neuvoteltavissa. Löysin netin kautta tosi hienon asunnon mutta tiedoissa lukee: Lemmikit sallittuja, poislukien kissat. WTF? Pientä syrjimistä!

Hieman vanha tuo viestisi, mutta voin silti todeta, että lemmikkien erottelu ei käytännössä toimi vuokrauslain mukaisesti. Joko lemmikit on sallittu tai ei, that's it. Jos vuokranantaja toteaa suusanallisesti, että joo ei sitten kissoja ja nyökyttelet siihen sopuisasti, todellisuudessa sillä ei ole merkitystä, jos lemmikkejä asunnossa ei ole kielletty vuokraussopimuksessa täysin.


Moni koulu on näin syksyn tullen alkanut tai alkamaisillaan - onko jollakulla uunituoreita ajatuksia ja kokemuksia muutosta?

Sikäli tuoreita, että viimeksi olen muuttanut juurikin viime syksynä viimeksi. Mitään isompia muistettavia ei ollut onneksi, isännöitsijälle ilmoitusta, sähkösopimus ja vesi kuuluivat taloyhtiölle. Ja toki kotivakuutuksen katkaisu. Sen verran olen huomannut muuttaessani (aikuisiällä noin 7-8 kertaa 3 vuoden sisällä), että mitä vähemmän tavaraa, sen vähemmän päänsärkyä! Nykyisellään en omista edes sänkyä ja voin vaan kuvitella, miten kamalaa olisi seuraavassa muutossa siirtää jotain 120 cm leveää runkopatjasänkyä. Etenkin kun ounastelen, että pahimmillaan muutan jonnekin hissittömän kerrostalon 4. kerrokseen.

Poissa samettiina

 • huoleton huuliharppuilija
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pienestä kipinästä voi syntyä roihuava liekki
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Asuminen ja muuttaminen
« Vastaus #64 : Heinäkuu 22, 2017, 09:21:43 »
Nykyisellään en omista edes sänkyä ja voin vaan kuvitella, miten kamalaa olisi seuraavassa muutossa siirtää jotain 120 cm leveää runkopatjasänkyä. Etenkin kun ounastelen, että pahimmillaan muutan jonnekin hissittömän kerrostalon 4. kerrokseen.

Nukutko jollain sohvalla tms., vaiko miten? :) Mutta joo, suurten (ja varsinkin painavien) tavaroiden kantaminen on kettumaista. Ensin pitää roudata muuttoautoon ja sitten uuteen asuntoon - voi sitä hien ja tuskanhien määrää, varsinkin jos pitää roudata monet rappuset! Itse olen kuitenkin sen verran mukavuudenhaluinen, että haluan omistaa ainakin oman pesukoneen: jotenkin yleisissä pesutiloissa ja -koneissa peseminen tuntuu jotenkin... oudolta ja ahdistavalta, en oikein osaa kuvata.

Sen verran olen huomannut muuttaessani (aikuisiällä noin 7-8 kertaa 3 vuoden sisällä), että mitä vähemmän tavaraa, sen vähemmän päänsärkyä!

Itselläni lähitulevaisuudessa muutto edessä. Vaikka uusi asunto on suurempi kuin aikaisemmat asuntoni, olen silti halunnut päästä osasta tavaroitani eroon. Muuttaessa sitä tosiaan aina huomaa, kuinka paljon turhaakin tavaraa sitä omistaa!
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 22, 2017, 09:35:36 kirjoittanut samettiina »
Olen syytön kaikkeen siihen, mistä kehtaatkin minua epäillä.

Poissa Min Young

 • Hummingbird
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Asuminen ja muuttaminen
« Vastaus #65 : Heinäkuu 25, 2017, 08:23:55 »
Mulla on myös runsaasti kokemusta muutosta. Olen muuttanut noint 21 kertaa tähän mennessä, ja olen itse 21-vuotias. Keskimäärin siis joka vuosi. Komppaan siis erittäin paljon tuota, että mitä vähemmän tavaraa, sen vähemmän päänsärkyä.

Heitän pois kaikki tavarat, joilla en tee mitään, tai joihin ei ole mitään tunnesidettä. Kaikki välttämätön, toimiva ja eheä, sekä tunnesiteellä varustetut tavarat saavat jäädä. Kun tekee muuttoa, niin on kiva, kun ei tarvitse pakata tavaroita, jotka vain tulevat mukana, mutta joita ei ole tarvinnut kolmeen vuoteen. Hyvä nyrkkisääntö onkin, että jos törmää tavaraan, jota ei ole tullut käytettyä useampaan kuukauteen (tai vuoteen!), niin tavara on suurella todennäköisyydellä turha.

Mitä mieltä te olette tuosta uudesta asumistuesta?

Mun mielestä on vähän hölmöä, että vaikka se parantaa varmasti monien tuloja, niin ne, jotka asuvat esimerkiksi kämppiksen tai avopuolison kanssa, joutuvat taloudellisesti riippuvaisiksi kanssaeläjästä, mikä on mielestäni nöyryttävää, ja rikkoo oman identiteetin. Voihan toki lainaa ottaa, jos siltä tuntuu, mutta olen itsekin esimerkiksi jo nostanut kaksi lainaa opintojeni aikana, ja yritän kovasti välttää kolmannen ottamista, etten valmistu suurissa veloissa.
"Igor, fetch me the brain!"

Poissa Ria

 • Haaveilija
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: YewCharm170
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Asuminen ja muuttaminen
« Vastaus #66 : Heinäkuu 27, 2017, 14:19:03 »
Komppaan siis erittäin paljon tuota, että mitä vähemmän tavaraa, sen vähemmän päänsärkyä.

Oon myös ihan samaa mieltä! Itse yritän aina ennen jokaista muuttoa laittaa tavaraa pois, antaa eteenpäin tai myydä. Silti tuntuu että sitä on aivan liikaa. Nyt on mahdollisesti muutto tiedossa syksyllä ja aion kyllä todella rankalla kädellä siivota tavaroitani pois, jotta en turhaan muuta tavaroita, joita en ollenkaan käytä. Viimeksi muutin ystäväni kanssa yhteisestä asunnosta uuteen yhteiseen asuntoon. Meitä oli kaksi ihmistä, ja silti saatiin rekallinen tavaraa muuttaa. Onneksi isän kautta sai halvalla rekan muuttoavuksi niin sai kaiken viedä yhdellä kertaa paikasta toiseen, eikä tarvinnut yhdellä autolla mennä edes takaisin useita kertoja.
Nyt tulevassa muutossa luultavasti mennään muutaman henkilöauton ja pakettiauton sekä peräkärryjen yhdistelmällä.

Mitä mieltä te olette tuosta uudesta asumistuesta?

Mun mielestä on vähän hölmöä, että vaikka se parantaa varmasti monien tuloja, niin ne, jotka asuvat esimerkiksi kämppiksen tai avopuolison kanssa, joutuvat taloudellisesti riippuvaisiksi kanssaeläjästä, mikä on mielestäni nöyryttävää, ja rikkoo oman identiteetin. Voihan toki lainaa ottaa, jos siltä tuntuu, mutta olen itsekin esimerkiksi jo nostanut kaksi lainaa opintojeni aikana, ja yritän kovasti välttää kolmannen ottamista, etten valmistu suurissa veloissa.

Tätä oon myös paljon pohtinut! Itse opiskelen tällä hetkellä ja asun pikkusiskoni kanssa saman katon alla. Vielä en ole asumistukea hakenut, kun en vielä ensi kuussa tukia tarvitse. Olen kuitenkin useampaan otteeseen lukenut, että Kela on myös sisarukset katsonut avopuolisoiksi. Jotenkin olisin kuvitellut, että Kela näkisi suoraan jostain esim. juurikin sukulaissuhteen. Toivottavasti ei tarvitsisi tästä asiasta alkaa kuitenkaan vääntämään Kelan kanssa.
Toisaalta olen kuitenkin myös sitä mieltä, että tuo on ihan hyvä juttu, vaikka ei saakkaan sitä samalla hakemuksella opintotuen kanssa. Ja helpottaa myös opiskelijoita kesän aikaan, jos on tarvetta asumistuelle, niin sitä ei tarvitse uudelleen hakea tai odotella esimerkiksi toimeentulotukipäätöstä vaan on jo ennestään asumistukipäätös voimassa. Toivottavasti tämä helpottaisi edes osaltaan kesällä tulevista toimeentulotukihakemusryppäistä.

Poissa samettiina

 • huoleton huuliharppuilija
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pienestä kipinästä voi syntyä roihuava liekki
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Asuminen ja muuttaminen
« Vastaus #67 : Heinäkuu 28, 2017, 23:01:26 »
Tuosta uudesta asumistuesta pari juttua.

1) Monessa paikassa on näytetty toitotettavan, että esimerkiksi kämppikset muistaisivat tehdä erilliset vuokrasopimukset, kun tosiaan toisten tulot vaikuttavat tukeen. Kuten Min Young tuolla pohti, olisi tosiaan kurjaa jos tuen määrä romahtaisi älyttömästi toisen henkilön takia. Luin tässä tosin jostain myös sitä, että tällä haluttaisiin tasa-arvoistaa (eli jos opiskelijan puolisolla isot tulot -> ei niin paljoa rahaa; jos opiskelijan puolisolla ei niin isot tulot -> enemmän rahaa).

2) Tuo "sisarusten naittaminen" on kyllä ollut "hupaisaa"... Parhaassa tapauksessahan näkee esimerkiksi jo henkilötunnuksen alkuosasta, jos kyseessä on vaikkapa kaksoset. En sitten tosiaan tiedä, onko olemassa mitään virallista rekisteriä, joka näyttäisi sukulaisuussuhteet, mutta aina tosiaan saman sukunimen omaavat, yhdessä asuvat mies ja nainen eivät ole lähelläkään puolisoita.

3) Vaikka en opiskelija enää olekaan, niin näen tässä ne hyvät puolet, varsinkin ne jotka olisivat aikanaan omalle kohdalle osuneet: olisin saanut enemmän rahaa. Myös tuo kesällä tuen saaminen olisi kyllä kelvannut minulle jo vuosia sitten.

Toisaalta olen kuitenkin myös sitä mieltä, että tuo on ihan hyvä juttu, vaikka ei saakkaan sitä samalla hakemuksella opintotuen kanssa.

Yhden hakemuksen tekeminen voi olla pieni murheenkryyni yksilön elämässä, mutta mihin tilanteeseen se asettaakaan yhteiskunnan! Ties miten Kelan pömpelit tukkeutuu, rekisteröityykö tiedot oikein, kuuleeko hakemuspaperit... Näin vähän kärjistäen viimeaikaisten tapahtumien valossa :D Joka tapauksessa, toivottavasti menisi nämä tukiasiat hyvin ja sujuvasti :)
Olen syytön kaikkeen siihen, mistä kehtaatkin minua epäillä.

Poissa Nordamien

 • Laitapuolen hyökkääjä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Asuminen ja muuttaminen
« Vastaus #68 : Joulukuu 03, 2017, 07:47:06 »
Tässähän sitä ollaan asuttu jo kuusi vuotta putkeen samassa asunnossa ja samalla miehityksellä. Eli meikäläiselle on tämä 35 neliömetrin kämppä ja egolle oma postilaatikko numeroineen. Tännehän tuli muutettua hetken mielijohteesta. Edellinen kämppä ja asuinalue rupesi korpeamaan tavalla, joka vaati muutosta tilanteeseen. Eihän siinä muuta kuin paikallisen vuokra-asuntoja tarjoavan säätiön sivusto auki ja hakemusta vetämään. Muita asunnontarjoajia en edes harkinnut, sillä tämä säätiö on voittoa tavoittelematon firma, joten vuokrat nousevat piirun verran hitaammin kuin niillä, joiden on tarkoitus tuottaa omistajilleen vuokratuloja ja optimaalista voittoa. Muuttaessa vuokra oli 382e kuussa, sisältäen vesimaksun 25e, nykyään se vuokra on 440e plus 25e/kk vedestä. Joka on siis ennakkomaksu, kulutuksen mukaan veloitetaan, joten jos ei lutraa saa puolen vuoden välein takaisinkin päin sitä rahaa. Juuri hiljattain tuli 31 euron palautus käyttämättä jääneestä vedestä, mikä on melkoinen edistys, kun ottaa huomioon, että keväällä maksoin yli 70 euroa lisävesimaksua.

Mutta itse asunto on ne pääasialliset tarpeet täyttävä, tänne mahtuu niin sänky, tietokonepöytä, senkki näköradioineen ja on tuossa jokunen nojatuoli ja aivan helvetillisen epäkäytännöllinen ja epämukava sohva, josta pitäisi joskus vielä eroon päästä. Vaikka täällä asunnossa viihdynkin, vasta viime aikoina tämä on alkanut tuntumaan kodilta ja kodinomaiselta paikalta. Semmoselta mestalta, joka on suojattu välitila minun ja maailman välillä. Vaikka maailma muuttuukin hurjaa vauhtia ja kaikki etenee, täällä aika on pääosin pysähdyksissä. Kovin harvoin mikään muuttuu, samat palikat saattavat löytyä eri paikoista, mutta aniharvoin tänne mitään uutta ilmaantuu. Nyt tosin ostin uuden tietokonetuolin, kun väliaikainen ratkaisu, eli lepotuoli tietokonetuolina alkoi jo ryhtiä kurittamaan siinä määrin, että se piti korvata uudella ja paremmalla ratkaisulla. Mutta kattolamppuni on vanhempi kuin minä, en tiedä tarkalleen kuinka paljon vanhempi, mutta ymmärtääkseni Kekkonenkin oli silloin vielä kansanedustajan tittelillä demokraattisesti valitun diktaattorin sijaan. Sama pätee senkkiin ja toiseen, siihen suurempaan mattoon. Ne ovat täällä ja pysyvät, niin kauan kun ne tehtävänsä toteuttaa eivätkä osiin hajoa. Silloinkin toki parhaani mukaan niitä korjaan, jos vain osaan, mutta ymmärrän kyllä varsinkin tuosta matosta luopua, kun aika on sille sopiva.
I hate hippies, those basterds ate mah cookies !

Poissa Rappio

 • Pulp f-f-fiction??
 • Vuotislainen
Vs: Asuminen ja muuttaminen
« Vastaus #69 : Huhtikuu 14, 2018, 18:48:37 »
Nykyisellään en omista edes sänkyä ja voin vaan kuvitella, miten kamalaa olisi seuraavassa muutossa siirtää jotain 120 cm leveää runkopatjasänkyä. Etenkin kun ounastelen, että pahimmillaan muutan jonnekin hissittömän kerrostalon 4. kerrokseen.

Nukutko jollain sohvalla tms., vaiko miten? :)

Lattialla vaahtomuovipatjalla, retkeilypatjalla tai petauspatjalla. Toiminut toistaiseksi. Sängystä en kieltäydy jos muualla yövyn.

Mutta itse asunto on ne pääasialliset tarpeet täyttävä, tänne mahtuu niin sänky, tietokonepöytä, senkki näköradioineen ja on tuossa jokunen nojatuoli ja aivan helvetillisen epäkäytännöllinen ja epämukava sohva, josta pitäisi joskus vielä eroon päästä.

Ehkä olet jo hankkiutunut sohvasta eroon? Suosittelen etsimään paikallisen facebookryhmän. Sinne kuvalla ja nimellisellä hinnalla ja nouto kohteesta. Varmasti menee viikon sisään. Jollet asu kaukana kaikesta ja sohva ei muistuta enää sohvaa ollenkaan. Olen huomannut käteväksi itse melkein sijainnista riippumatta tavaran kuin tavaran kohdalla.