Kirjoittaja Aihe: Tupien oppilasmäärä  (Luettu 59495 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Hartsa

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • http://www.freewebs.com/moottoriurheilu05
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #50 : Maaliskuu 07, 2006, 16:38:51 »
Lee Jordan ei kylläkään ole Harryn vuosikurssilla ja Seamusin sukunimi on Finnigan, ei Finnegan.
Terve kaikille!

Haltiamieli

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #51 : Maaliskuu 07, 2006, 21:57:20 »
Lainaus käyttäjältä: "Hartsa"
Lee Jordan ei kylläkään ole Harryn vuosikurssilla ja Seamusin sukunimi on Finnigan, ei Finnegan.

Pahoittelen virhettäni, olen todella kirjoittanut vahingossa nimen virheellisessä muodossa. Lee Jordanista taas en ota vastuuta, sen koipen on lisännyt kopsatessaan vanhan viestini tämän samaisen topiikin toiselta sivulta. Mitä tarkoitusta varten koipen yleensäkään on viestini toistanut (vieläpä alkuperäistä kirjoittajaa mainitsematta), sitä kyllä hiukan ihmettelen?

Poissa koipen

 • Scififisti
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #52 : Maaliskuu 08, 2006, 21:44:29 »
Lainaus käyttäjältä: "Haltiamieli"
Lainaus käyttäjältä: "Hartsa"
Lee Jordan ei kylläkään ole Harryn vuosikurssilla ja Seamusin sukunimi on Finnigan, ei Finnegan.

Pahoittelen virhettäni, olen todella kirjoittanut vahingossa nimen virheellisessä muodossa. Lee Jordanista taas en ota vastuuta, sen koipen on lisännyt kopsatessaan vanhan viestini tämän samaisen topiikin toiselta sivulta. Mitä tarkoitusta varten koipen yleensäkään on viestini toistanut (vieläpä alkuperäistä kirjoittajaa mainitsematta), sitä kyllä hiukan ihmettelen?

Johtunee siitä että kaikki rohkelikot jotka muistamme luettelilin tähän.
nr: Douglas Adams / Linnunradan käsikirja liftareille

Reebie

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #53 : Maaliskuu 20, 2006, 15:08:19 »
Lainaus käyttäjältä: "Valarauko"


Reebie:
Jos ajattelee, että Tylypahka on Isossa-Britanniassa, Beauxbatons on Ranskassa ja Durmstrang Bulgariassa (/Venäjällä?!), niin pitäähän oppilaita olla valtavasti koulua kohden. Eikös velhojakin ole suuri murto-osa Rowlingin maailman ihmisistä? (Kumpia ylipäätänsä on enemmän, Jästejä vai velhoja?)


Hmm... Itse olen aina ajatellut, että jästejä on enemmän. Että velhot ovat se 1/3 maailman ihmisistä. Mutta itse kun en kauheasti noita Rowlingin haastatteluja lue, niin voinpahan olla väärässäkin. (Mainitaanko tästä asiasta jossain kirjassakin?)

Poissa Valeriana

 • Enimmäkseen harmiton
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #54 : Maaliskuu 21, 2006, 01:15:58 »
Ei kai missään ole sanottu, että 1/3 ihmisistä on velhoja. Heitä täytyy olla paljon vähemmän tai heidän ei tarvitsisi piileskellä jästeiltä ja Tylypahkassa olisi tuhansia ihmisiä satojen sijasta. Luullakseni joku oli jossain tehnyt arvioita velhojen määrästä ja veikannut että heitä olisi Iso-Britanniassa ja Irlannissa joitain kymmeniä tuhansia. Itse en osaa sen tyyppisiä arvioita tehdä annettujen tietojen perusteella.
If God does not understand, then he is not God, and we have nothing to fear.

Haltiamieli

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #55 : Maaliskuu 21, 2006, 02:01:28 »
Lainaus käyttäjältä: "Reebie"
Hmm... Itse olen aina ajatellut, että jästejä on enemmän. Että velhot ovat se 1/3 maailman ihmisistä. Mutta itse kun en kauheasti noita Rowlingin haastatteluja lue, niin voinpahan olla väärässäkin.

Siinä olet aivan oikeassa, että jästejä on enemmän. Lukusuhde kuitenkin heittää suuresti. Itseasiassa velhot ovat melko olemattoman pieni vähemmistö jästeihin verrattuna - mikäli heitä olisi runsaslukuisemmin, heidän tuskin tarvitsisi elää omassa piilomaailmassaan.

TLC/MuggleNetin haastattelussa viime kesänä Rowling tuntui päätyvän suunnilleen 600 oppilaaseen Tylypahkassa (eli selvästi vähempään kuin arvio noin tuhannesta oppilaasta muutama vuosi sitten), mikä tarkoittaisi noin 85 oppilaan vuosiluokkia. Koska Tylypahka on Brittein saarten ainoa velhokoulu ja miltei kaikki sen käyvät, voitaneen olettaa etteivät alueen velhoikäluokat kaikkiaankaan ole juurikaan Tylypahkan vuosiluokkia suurempia, oletettavasti suunnilleen 90 ja 100 lapsen välillä. Syntyvyyden muutoksista meillä ei ole juurikaan aavistusta, joten sitä ei voida laskelmissa järkevästi huomioida - joudumme tyytymään karkeaan oletukseen, että Tylypahkan nykyinen oppilasmäärä edustaa kohtalaisen hyvin ikäluokkien vaihteluväliä.
Tällöin on kysyttävä enää, mikä on velhojen keskimääräinen elinikä? Rowling on sanonut heidän elävän jästejä kauemmin ja Dumbledore onkin tosiaan 150-vuotias. Kuitenkin vastikään julkaistussa Mustan sukupuussa yli jo 80-vuotiaiksikin eläneet ovat vähemmistössä. Olettaisin eliniän olevan normaalisti jotain 80 ja 110 ikävuoden väliltä (ja Mustat ovat jostain syystä kuolleet poikkeavan aikaisin melko järestään?... mutta se ei ole ainoa ajoituksellinen ongelma sukupuussa - Dumbledore vuorostaan on epäilemättä poikkeavan vanha velhoksikin).
Näillä erittäin summittaisilla lukuarvioilla Brittein saarten, siis Englannin, Skotlannin ja Irlannin, yhteenlaskettu velhopopulaatio olisi jossain 7000:n ja 11000:n välillä. Ison kylän verran, mutta yhtäkaikki vain pisara meressä Britannian kutakuinkin 60 miljoonaiseen jästiväestöön verrattuna - yhdestä kahteen kymmenesosapromilleen (eli kymmenestätuhannesta ihmisestä yksi tai kaksi olisi velhoja ja loput jästejä).

Samaisessa haastattelussa Rowling esitti myös oman summamutikkaisen arvionsa, jonka mukaan Brittein saarilla olisi velhoväkeä reilut 3000. Kuten havaitaan, se on huomattavasti alempi kuin edellä laskemani lukuhaarukka, joten tällöin Tylypahkan pitäisi olla vielä huimasti pienempi koulu (Tylypahkan ollessa yhtä suuri odotettavissa oleva elinikä putoaisi noin 35 vuoteen). Edellä käytetyillä eliniänodotteilla koulun oppilasmäärä olisi kaikkiaan tämän kokonaispopulaation mukaan laskien vain 180-250 paikkeilla. Näistä korkeampi ääripää sopisi varsin hyvin yhteen vanhan 10 oppilasta/tupa/vuosiluokka -laskelman kanssa, mutta olisi taas ristiriidassa monen kirjoissa esitetyn muun väittämän kanssa.
Muutenkin 3000 olisi jo varsin pieni populaatio ylläpitämään niin suuria organisaatioita kuin Taikaministeriö jaoksineen tai Pyhän Mungon taikatautisairaala.

RosvoKukkanen

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #56 : Maaliskuu 21, 2006, 17:53:22 »
Kannan oman lusikkani tähän hauskaan oppilasmäärälaskelmien soppaan esittämällä arvioni opettajien tuntimääristä (olen itse opettaja, tämä kiinnosti ja huvitti eikä pidä ottaa tätä ryttyotsaisesti):

Ensinnäkin, kirjojen perusteella on selvää, että eri opettajilla on luultavastikin hyvin eri määrät tunteja. Niin sanotuissa perusaineissa, eli niissä joita aletaan lukemaan heti alusta asti ja jotka ovat suurimmassa osassa jatkokoulutuspaikkoja tärkeitä (esim. muodonmuutokset, pimeyden voimilta suojautuminen, loitsut), opettajilla on huomattavasti enemmän tunteja kuin valinnaisaineissa, joissa on vieläpä tupien yhteisryhmiä (esim. taikaolentojen hoito). Rowling ei mainitse satunnaisista tuntiopettajista, vaan tulee selkeästi käsitys, että ainetta kohti on vain yksi, vakinainen opettaja.

Näin ollen, jos nyt käytetään esimerkkinä kohtalokasta pimeyden voimilta suojautumisen opettajaa, viikkotuntimäärästä tulee ihan hurja, vaikka ajateltaisiin, että yhtä ainetta on vain yksi 90-minuuttinen viikossa:

1.lk. - 5.lk. omissa tuvissaan =  5x4 = 20 vuosiviikkotuntia
6.lk. ja 7.lk. kaikkien tupien yhteisryhmänä = 2x1= 2 vuosiviikkotuntia
Yhteensä = 22 90-minuuttista oppituntia viikossa

Yhteisryhmiä opettavilla, kuten Kalkaroksella tuntimäärä olisi:

1.-5.lk. kahden tuvan yhteisryhminä = 5x2 = 10 viikkotuntia
6.lk. ja 7.lk. kaikkien tupien yhteisryhmänä = 2x1 = 2 viikkotuntia
= yhteensä paljon inhimillisempi 12 90-minuuttista viikossa

Suomessa palkkauksessa ja työajassa käytettävän 45 min standardin mukaan tuo tarkoittaisi pimeyden voimilta suojautumisen opettajan työmäärä olisi 44 vuosiviikkotuntia. Vertauksen vuoksi kerrottakoon, että täyteen palkkaan riittävä tuntimäärä aineenopettajalla on Suomessa n. 20 viikkotuntia. Opettajien nimittäin ajatellaan käyttävän suunnilleen yhden tunnin yhtä oppituntia kohti suunnittelemiseen ja tehtävien tarkistamiseen.  

Jos nyt pysytään taikamaailmassa, niin kirjojen perusteella vaikuttaisi, että 90-minuuttisia oppitunteja on yleensä maksimissaan kolme päivässä = 15 viikossa. Mitenköhän pimeyden voimilta suojautumisen tai muun jokaiselle tuvalle erikseen pidettävän aineen opettajalla liikenisi siis edes lukujärjestyksen puitteissa aikaa kaikkiin oppitunteihinsa? Ehkä ajankääntäjä on tosiaan ylityöllistetyimmillä käytössä, ehkä esim. McGarmiva ja Lipetit ovat niin rautaisia ammattilaisia, että jaksavat paahtaa hyppytunneitta ja selviävät tunneista käytännössä suunnittelematta. Mihinköhän kellonaikaan he sitten tarkistavat kaikki kirjoituttamansa sadat ellei tuhannet esseet lukuvuodessa? Eipä ihme, että pimeyden voimilta suojautumisen opettajaksi tuleminen lyhyellä varoitusajalla ja vähäisellä opetuskokemuksella saa opettajat vaihtumaan vuosittain ;) Tai _ehkä_ Rowling ei tosiaankaan näitä koskaan laskenut eikä tällaisilla jästijärkeilyillä ole taikamaailmassa väliä!

Poissa helmikana

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #57 : Huhtikuu 01, 2006, 12:04:09 »
Kun rupesin kunnolla miettimään, en saanut periaatteessa oppilasmääräksi kun noin 200. Joka tuvassa n. 50 oppilasta. Miettikää nyt, eihän Harryn tuvassa samalla luokallakaan ole kuin viisi. Jos kaikissa on suunnilleen sen verran, niin noin 200 siitä vain tulee. (Jouduin pohtimaan aihetta kun tein oman ficin ja siihen henkilölistan - kaikki Tylypahkan henkilöt!)

Poissa Valeriana

 • Enimmäkseen harmiton
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #58 : Huhtikuu 01, 2006, 14:43:28 »
Poikia on Harryn vuosikurssin Rohkelikoissa viisi. Sitten siihen tulee kolme tyttöä päälle, eli heitä on kahdeksan. Muistaakseni ykköskirjassa sanottiin, että ensimmäisellä lentotunnilla (Rohkelikot+Luihuiset) oli 20 oppilasta.
If God does not understand, then he is not God, and we have nothing to fear.

Haltiamieli

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #59 : Huhtikuu 01, 2006, 18:12:41 »
Lainaus käyttäjältä: "Valeriana"
Poikia on Simon vuosikurssin Rohkelikoissa viisi. Sitten siihen tulee kolme tyttöä päälle, eli heitä on kahdeksan. Muistaakseni ykköskirjassa sanottiin, että ensimmäisellä lentotunnilla (Rohkelikot+Luihuiset) oli 20 oppilasta.

Tähänhän liittyy klassinen spekulaatio kahdesta tuntemattomasta rohkelikkotytöstä. Rowling osittain vahvisti teorian pitävyyttä World Book Dayn chatissa maaliskuussa 2004:
Adele: Who are the two "unknown Gryffindor girls" in Harry's year?
JK Rowling replies -> Oh, I've just understood what you mean. I haven't got the notebook to hand and I can't remember! That's terrible. I'll try and remember before the end of the chat!

Valitettavasti Rowling ei muistanut ennen chatin loppua, eikä asiaa ole sen koommin nostettu esiin.

oola

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #60 : Huhtikuu 01, 2006, 23:06:05 »
Itse olen aina ihmetellyt yhtä asiaa.
Elokuvien alussa tupapöydät ovat täydet. Jokaiseen tupaan tulee luultavasti 5-10 oppilasta. Miten he mahtuvat?

Sister Of Charity

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #61 : Huhtikuu 02, 2006, 13:26:09 »
Azkabanin vangissa sivulla 320 sanotaan että
"Luihuisen maalisalkojen takana istui kuitenkin kaksisataa vihreään pukeutunutta katsojaa.
Jos oletamme että lähes kaikki tuvan oppilaat olivat katsomassa peliä se tarkoittaa että Luihuisessa olisi siis n. 200 oppilasta ja todennäköisesti myös muissa tuvissa.
Tämä tekisi koko koulun oppilasmääräksi n. 800 mikä kävisi hyvin järkeen.

Poissa koipen

 • Scififisti
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #62 : Huhtikuu 14, 2006, 22:51:28 »
Tuosta opettajakysymyksestä.

Alusta asti luettuja aineita (Pimeyden voimilta suojautuminen, loitsut, muodonmuutokset, taikajuomat, yrttitieto) opettaa viisi opettajaa.
Oletetaan että tunteja on kaikilla 1-5 luokkalaisilla kaksi.
Jos kaksoistunnilla olisi 30 oppilasta (lue ylempi viestini) niin se tekisi
alkuaineiden opettajille 35 tuntia viikossa mikä olisi kohtuullinen aika  kaksikymmentä tuntisessa viikossa. Olisi  kaksi kaksoistuntia kahden tuvan kesken. Lisäksi olisi yksi tupa kerrallaan tunteja kaksi erillään.

Kolmannella luokalla valinnaisaineeksi valitaan keskimääriin viisi ainetta.
Jos niitä olisi puolet vähemmän niin se olisi 30 tuntia valinnaisaineiden opettajille. Näin minä tein jonkinlaisen päätelmän.

Ja vielä super luokkien opettajille 32 tuntia lisää. 8 tuntia/tupa. Tuo laskelma pätee jos oletetaan aineita olevan 4 tuntia viikossa.
nr: Douglas Adams / Linnunradan käsikirja liftareille

Bettiina

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #63 : Kesäkuu 13, 2006, 19:48:50 »
Oijjoi. Kyllä on Row pahemman kerran kyllä suossa tämän asian kanssa. Row on näköjään erittäin huono matematiikassa tai sitten ei vain ole tullut ajatelleeksi asiaa. Täytyykin siis olettaa, että oppilasmäärissä vilisee virheitä ja tässä tapuksessa edes kirjoja ei kannata pitää niin hirveän luotettavina. Ainakaan ensimmäisiä kirjoja. Luulen, ettei Rowling kauhena kuitenkaan ole esim. VK:ta kirjoittaessaan miettinyt näitä asioita.

Se vähän alle 1000 oppilasta on mielestäni aika realistinen arvio - kaikesta huolimatta. Jos unohdetaan kirjoissa mainitut asiat, niin kyllä se 1000 oppilasta kuulostaa suht järkevältä ajatukselta. Ottaen kuitenkin huomioon, että Britanniassa asuu jästejä se 60 miljoonaa. Velhoyhteisön kooksi saataneen korkeintaan 20000, niin on se häviävän pieni määrä. Kuten edelläkin mainittu, ei velhoja voi kauhean vähänkään olla, sillä jos velhoja olisi esim. se 3000 (mikä esitettyyn 280 oppilaaseen Tylypahkassa suhteutettuna on aika paljon..) siinä tulisi velhoille äkkiä sukupuutto, ilman jästien kanssa naimisiinmenemistä. Jotenkin tuntuu kaikista uskottavimmalta, että velhoja olisi jotain 10000-15000. Ja se on sekin hirveän vähän.

Uskon, että Harryn ikäluokka (ja muut sotavuodet) on pienempi kuin Tylypahkassa moneen vuoteen juuri Voldwar 1 takia. En usko, että velhoillakaan kauheana perheenperustamishaluja olisi niin synkkinä aikoina. Harryn ikäisiä rohkelikkoja on varmaan  n. 15 ja saman verran muitakin. Ehkä, koska Harryn ikäluokka (ja niitä edeltävät sotavuosien ikäluokat) on niin pieni, vain heillä on muiden tupien kanssa tunteja. Onko esim. Ginnyllä muiden tupien kanssa tunteja? Ginnyhän on syntynyt vuoden Harryn jälkeen ja juuri sodan loppumisen aikoihin. Tämän jälkeen syntyvyys on todennäköisesti huikeasti noussut. Syntyihän Suomessakin toisen maailmansodan jälkeen melkein kaksinkertaisesti lapsia aikaisempaan verrattuna.

Näin siis jos Ginnyn ikäluokkaa olisi vaikka n. 35/tupa ja siitä neljä seuraavaa vuotta olisivat olleet samanlaisia n. 35-40 per vuosi per tupa,  olisi oppilaita jo lähemmäs 600. Siihen lisäksi Harryn ikäluokka ja kaksi sen edellistä, jotka olisivat olleet rauhallisempia, vaikka se 10-20 per vuosi per tupa, olisi Tylypahkassa kokonaisuudessaan noin 800 oppilasta Harryn viidennellä vuodella. Ja tästä se sitten heittelehtiin suuntaan eli toiseen. Liekkö keskiarvona velhojen syntyvyys joku 25-30 vuosittain per tupa..? Siitä saataisiin vähän alle 800 oppilasta. Ja todellakaan kaikkia oppilaita ei voi mainita kirjoissa. Luulisi tuon olevan aika selvää, vaikka se hieman hölmöä tarinan kannalta onkin. (Onkohan liian sekavasti..? :S)

Tässä asiassa mielestäni kaikista järkevintä olisi heittää kirjojen kuvaukset romukoppaan, koska ne ovat toistensa kanssa niin ristiriitaisia. Tämä on vain minun mielipiteeni, siitä mikä olisi melko todennäköistä noin summittain ja yleispiirteisesti. Eli jos tätä kirjoihin rupeaa pilkkua viilaamalla vertaamaan, tämä ei todennäköisesti toimi. Mutta ei oikein toimi muukaan nähtävästi.

Ja noihin opettajajuttuihin ei ilmeisesti kannata edes mennä. Ne ovat vielä enemmän suossa kuin nämä oppilasjutut. Tylypahkassa  ei voi olla yksinkertaisesti noin vähän opettajia. Sula mahdottomuus. Tämä on Row:n virhe, jota on paha enää paikata. Mutta ei kai tällä asialla ole nyt niiin suurta painoarvoa.

Pas de Quatre

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #64 : Kesäkuu 14, 2006, 13:24:47 »
Lainaus käyttäjältä: "oola"
Itse olen aina ihmetellyt yhtä asiaa.
Elokuvien alussa tupapöydät ovat täydet. Jokaiseen tupaan tulee luultavasti 5-10 oppilasta. Miten he mahtuvat?


It's magic. Ehkä pöydät suurenevat ja tuoleja tulee lisää sitä mukaa kun tarvitaan, voihan tuo koko Suuri Salikin kasvaa. Onhan noita, sisältä suuria telttoja ja kaikenlaista meidän jästien mielestä epäloogista. (ja elokuvat eivät ole aina ihan canonia) Samaan jästien-mahdotonta-ymmärtää -sarjaan taitaa mennä tuo Tylypahkan oppilasmäärä....

Ja tuskin Rowlingilta saa asiaan sen parempaa vastausta kuin tuo tässä topicissa taannoin lainattu haastattelu, missä hän puhui noista tarkemmin miettimistään 40 oppilaasta ja naureskeli antamiensa numeromäärien suhteissa olevan ongelma.

Vielä hankalampi on silti ymmärtää se, miten ihmeessä Joulupukki tosiaan ehtii jokaisen maapallon lapsen luo, mutta se meneepi jo vähän offiksi....

Poissa Tanzu

 • Feeniksin killan jäsen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tulejo KV-elokuvat!
  • Tulisalama
 • Pottermore: SnidgetGold186
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #65 : Syyskuu 20, 2006, 14:01:35 »
Eihän nyt joka luokalla ole täysin samaa määrää oppilaita. Esim. Ensimmäisen vuoden Rohkelikkoja voi olla enemmän kuin ensimmäisen vuoden Puuskupuheja.
"Taukki! Vollotus! Kummallisuus! Nipistys!
Viimeinen leffa nähty 13.7.2011.

Vauhko-Harry

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #66 : Syyskuu 23, 2006, 20:10:35 »
Lainaus käyttäjältä: "Karpalonkukka"
Itsekkin olen tuota opettaja määrää vähän ihmetellyt. Jos koulussa on noin 15 aikuista (Tässä on mukana rehtori ja Voro) ja kuusisataa oppilasta, se tekee sen, että jokaisen aikuisen täytyisi huolehtia noin  40oppilaasta. Lukuhan on lähemmäs järjetön ja kun suomessa lastentarhan tädit (ja sedät) saavat huolehtia seitsemästä lapsesta per nuppi. Tokihan osa oppilaista on lähemmäs täysi-ikäisiä, mutta on luultavasti paljon haastavampaa huolehtia taikovien lapsista, kun heillä on leikki kaluina nuo taikatikutkin, jotka vastaisivat meidän maailmassamme saksilla ja tulella leikkimistä; onhan se aluksi kivaa, mutta lopulta joltain puhkeaa aina silmä ja letit käryävät.Mutta opettajat osaavat myös taikuutta, ja matami Pomfreille (Älä pakota enään kirjoittamaan sitä hirveän vaikeaa sanaa!!) ei kai ole niin vaikeata kaikki onnettomuukset paikantaa!
Ja eihän kaikki nyt niin holtuttomia ole siellä Tylypahkassa, tai siis he hän ovat jo 11, ja se on joillekkin teini-ikä, tai siis finnit hyökkäävät silloin!

Suski

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #67 : Maaliskuu 06, 2007, 18:07:00 »
Lainaus käyttäjältä: Karpalonkukka
Itsekkin olen tuota opettaja määrää vähän ihmetellyt. Jos koulussa on noin 15 aikuista (Tässä on mukana rehtori ja Voro) ja kuusisataa oppilasta, se tekee sen, että jokaisen aikuisen täytyisi huolehtia noin  40oppilaasta. Lukuhan on lähemmäs järjetön ja kun suomessa lastentarhan tädit (ja sedät) saavat huolehtia seitsemästä lapsesta per nuppi. Tokihan osa oppilaista on lähemmäs täysi-ikäisiä, mutta on luultavasti paljon haastavampaa huolehtia taikovien lapsista, kun heillä on leikki kaluina nuo taikatikutkin, jotka vastaisivat meidän maailmassamme saksilla ja tulella leikkimistä; onhan se aluksi kivaa, mutta lopulta joltain puhkeaa aina silmä ja letit käryävät.


Valvojaoppilaathan huolehtivat opiilaista myös...  Mutta nehän ovat 15 vuotiaita teini-hirviöitä, jotka eivät paljoa huolehdi...Ei nyt. Rehtorihan valitsee ne huolella, mutta...joka tuvassa on 2 valvojaoppilasta. Pää räjähtää, kun lukee kaikkien monimutkaisia teorioita. Itse en keksi mitään järkevää.

Poissa Tanzu

 • Feeniksin killan jäsen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tulejo KV-elokuvat!
  • Tulisalama
 • Pottermore: SnidgetGold186
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #68 : Maaliskuu 06, 2007, 18:29:54 »
Lainaus käyttäjältä: Karpalonkukka
Itsekkin olen tuota opettaja määrää vähän ihmetellyt. Jos koulussa on noin 15 aikuista (Tässä on mukana rehtori ja Voro) ja kuusisataa oppilasta, se tekee sen, että jokaisen aikuisen täytyisi huolehtia noin  40oppilaasta. Lukuhan on lähemmäs järjetön ja kun suomessa lastentarhan tädit (ja sedät) saavat huolehtia seitsemästä lapsesta per nuppi. Tokihan osa oppilaista on lähemmäs täysi-ikäisiä, mutta on luultavasti paljon haastavampaa huolehtia taikovien lapsista, kun heillä on leikki kaluina nuo taikatikutkin, jotka vastaisivat meidän maailmassamme saksilla ja tulella leikkimistä; onhan se aluksi kivaa, mutta lopulta joltain puhkeaa aina silmä ja letit käryävät.


Valvojaoppilaathan huolehtivat opiilaista myös...  Mutta nehän ovat 15 vuotiaita teini-hirviöitä, jotka eivät paljoa huolehdi...Ei nyt. Rehtorihan valitsee ne huolella, mutta...joka tuvassa on 2 valvojaoppilasta. Pää räjähtää, kun lukee kaikkien monimutkaisia teorioita. Itse en keksi mitään järkevää.

Eikös joka tuvassa ole 6 valvojaoppilasta, kaksi joka luokalta? Näin minä olen ymmärtänyt.
"Taukki! Vollotus! Kummallisuus! Nipistys!
Viimeinen leffa nähty 13.7.2011.

cissy

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #69 : Maaliskuu 07, 2007, 13:03:07 »
Lainaus käyttäjältä: Karpalonkukka
Itsekkin olen tuota opettaja määrää vähän ihmetellyt. Jos koulussa on noin 15 aikuista (Tässä on mukana rehtori ja Voro) ja kuusisataa oppilasta, se tekee sen, että jokaisen aikuisen täytyisi huolehtia noin  40oppilaasta. Lukuhan on lähemmäs järjetön ja kun suomessa lastentarhan tädit (ja sedät) saavat huolehtia seitsemästä lapsesta per nuppi. Tokihan osa oppilaista on lähemmäs täysi-ikäisiä, mutta on luultavasti paljon haastavampaa huolehtia taikovien lapsista, kun heillä on leikki kaluina nuo taikatikutkin, jotka vastaisivat meidän maailmassamme saksilla ja tulella leikkimistä; onhan se aluksi kivaa, mutta lopulta joltain puhkeaa aina silmä ja letit käryävät.

valvojaoppilaat nyt mainittiinkin jo tuossa edellä, mutta entä johtajapojat (ja tytöt)? Percyhän ainakin oli jonkinlainen johtajapoika, mitä se sitten tarkoittaakin käytännössä. Jotain valvojaoppilaidenkin "pomoa"? Johtajapoikia on kai sitten vasta viimeisellä vuosikurssilla, koska viime kirjassa oli vasta valvojaoppilaat. Eli silloin kai johtajapojat ovat myös täysi-ikäisiä, eli heidät voi laskea aikuisiksi?

zurmeli

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #70 : Maaliskuu 23, 2007, 21:40:51 »
Lainaus käyttäjältä: Bettiina
Ehkä, koska Harryn ikäluokka (ja niitä edeltävät sotavuosien ikäluokat) on niin pieni, vain heillä on muiden tupien kanssa tunteja. Onko esim. Ginnyllä muiden tupien kanssa tunteja? Ginnyhän on syntynyt vuoden Harryn jälkeen ja juuri sodan loppumisen aikoihin.

FK:ssa mainitaan:
Lähimmän kasvihuoneen ovi avautui ja sieltä tuli ulos joukku neljäsluokkalaisia, Ginny mukanaan. "Moi", Ginny sanoi iloisesti ja jatkoi matkaansa. Heten päästä tuli Luna Lovekiva muusta luokasta jäljessä, multatuhru nenässään ja hiukset sutturalla pään päällä.

Joten luulisin että tietyt aineet ovat yhdessä muitten tupien oppilaiden kanssa, muillakin kuin Harryn ikäluokalla.

Itse olen aina kuvitellut Tylypahkassa olevan 600-1000 oppialsta, mutta kun tota rupeaa järjellä miettimään, niin aika epämääräisesti tuo Rowlingkin sen luvun määrittelee. Eihän tällä asialla kirjojen lukemisen kannalta mitään erikoisempaa merkitystä ole, mutta kivahan tätä on pohtia. En nyt rupea mitään laskelmia toistamaan, joten eiköhän se tässä osaltani ollut :)

Matiza

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #71 : Maaliskuu 26, 2007, 15:06:24 »
valvojaoppilaat nyt mainittiinkin jo tuossa edellä, mutta entä johtajapojat (ja tytöt)? Percyhän ainakin oli jonkinlainen johtajapoika, mitä se sitten tarkoittaakin käytännössä. Jotain valvojaoppilaidenkin "pomoa"? Johtajapoikia on kai sitten vasta viimeisellä vuosikurssilla, koska viime kirjassa oli vasta valvojaoppilaat. Eli silloin kai johtajapojat ovat myös täysi-ikäisiä, eli heidät voi laskea aikuisiksi?


Joka vuosi on yksi johtajapoika ja yksi johtajatyttö. Valvojaoppilaita taas on 6x4. Ihan niin kuin joku tuossa aikaisemmin sanoikin. Tuo valvojaoppilaiden pomo on aika hyvä määritelmä johtajapojalle/tytölle varmaankin :D
johatajapoika ja -tyttö valitaan siis vasta viimeisenä vuonna.

Clouder

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #72 : Huhtikuu 06, 2007, 11:16:32 »
Minun piti vastata tänne jo jokin aika sitten, mutta no... unohdin. Luin viime viikonloppuna Pottereita, unohdin jo mikä niistä tämä oli. (saattoi olla kolmas.) Harry pelasi huispausottelua ja sanoi jotain tyyliin: Mutta kentän toisessa päädyssä istui kaksisataa vihreään ja hopeaan pukeutunutta oppilasta (muistaisin, että tästä kohdasta ei aiemmin ole puhuttu).

// ups... hyppäsin 1. sivulla tuon yhden postauksen yli :ashamed:

Poissa helmikana

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #73 : Huhtikuu 07, 2007, 11:23:54 »
Mutta kaiken järjen ja laskujeni mukaan, eihän Tylypahkassa voi olla kuin n. 300 oppilasta. Mietitään vaikka niin, että joka luokalla yhdessä tuvassa on noin viisi poikaa ja viisi tyttöä ( Harryn vuosikurssi 5 poikaa, 3 tyttöä). Josta tulee 10 ja se x 7 luokkien määrällä ja se x 4 tupien määrällä. Siitä tulee 280.

edit/ niin no, niin, no joo, niin... *mumisee itsekseen*
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 08, 2007, 22:45:20 kirjoittanut helmikana »

Poissa Ouva

 • Toinen Niistä Kahdesta
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tiedostamaton vuotaa tietoiseen.
  • "Matkapäiväkirja"
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #74 : Huhtikuu 07, 2007, 16:18:24 »
Mutta muistakaamme, että ikäryhmät saattavat olla hyvinkin erisuuruisia. Ok, jästien keskuudessa ikäluokkien erot evät ole hirvittävän suuria, koska meitä on paljonpaljonpaljon, mutta velhoja on aika vähän, eli taikovisvoimaisia lapsiakin on samassa suhteessa (tai eri suhteessa, ihan sama) vähemmän, joten ikäluokkien erot voivat olla hyvinkin suuria. Niinkuin joissain kyläkouluissa (omassa vanhassani vaikkapa) kuudesluokkalaisia oli 3, viidesluokkalaisia 7, neljäsluokkalaisia 4, kolmasluokkalaisia 8, toisluokkalaisia 7 ja ekaluokkalaisia 10. Koulu lakkautettiin, mutta seuraavan ekaluokan kooksi olisi tullut 18. Eli lapsia saattaa syntyä eri vuosina hyvin eri määrät --> luokkien kokoerot voivat olla hätkähdyttävät.
Kuka tahansa siihen pystyvä saa vapaasti vaihtaa titteliäni, vaikka siinä olisi jo jokin nimike, kunnes toisin ilmoitan. / Kaurat ja Ryynit