Kirjoittaja Aihe: Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?  (Luettu 39780 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Ginger

 • Tyy
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Melko yksinkertainen
 • Tupa: Puuskupuh
Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #25 : Lokakuu 22, 2006, 09:44:11 »
Se, mikä minua on jäänyt pitkälti mietityttämään Lilyn ja Jamesin naimisiin menossa, on kiire. Mikäli minun matemaattiset laskutoimitukseni pitävät paikkansa, niin he ovat menneet naimisiin 18-19 vuotiaina, ei siis niin, että siinä olisi jotain epätavallista, tunnen minä sellaisiakin pariskuntia. Mutta kuitenkin, silloinhan he ovat ehtineet seurustella vain sen vuoden, kaksi, ääritapauksissa kolme. Tietysti sodan aikana ihmiset ovat impulsiivisena (ja sodan jälkeen, kun kaikki kääntyy hyväksi, huom. sodan jälkeiset "suuret ikäluokat") ja tekevät nopeita ratkaisuja.

Joskus minulla on käynyt kieltämättä mielessä, että Lily tuli raskaaksi ennen avioliittoa, mikä sai pariskunnan kiirehtimään ratkaisua/tekemään päätöksen yhteen muuttamisessa. Harryän ei ole koskaan muistaakseni pohtinut vanhempiensa hääkuvia katsellessaan, että "ompas äidilttä pyöristynyt vatsa." Ja kun otetaan huomioon sekin seikka, että Rowlingin omat vanhemmat menivät naimisiin 19-vuotiaina Annen ollessa jo pitkälle raskaana, Rowhan on aina ottanut vaikutteita omasta elämästään, niin eihän se kuulostakaan enää niin extremeltä.

Ja mitä niihin kouluaikaisiin suhteisiin tulee, yhdyn edeltäjiin siinä seikassa, että kyllä se Lily Jamisesta salaa hieman piti, mutta inhosi tätä periaatteen vuoksi. Tuttu kuvio. Mutta Lizin kommenttiin viitaten, miksi kaikki tuntuvat aina tulkitsevan tekstiä tarkemmin ja intohimoisemmin kuin minä? :)
Those who don't believe in magic will never find it.
~ Roald Dahl ~
Ikuisuusprojekti

Idwen

 • Ankeuttaja
Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #26 : Lokakuu 22, 2006, 20:16:30 »
Rakkaushan se siinä oli. Luulisin kuitenkin, että Lily hallitsi aikaisemmin tunteitaan, että James oppisi käyttäytymään. Ja onhan se yksi tapa pitää toisen kiinnostus - näytellä kylmää.

Tähän avioliittosysteemiin on pakko heittää kysymys; kaikki velhoparit tuntuvat olevan naimisissa, ja hankkineen lapsia vasta avioliiton aikana. Joten eikö olisi ihan mahdollista, että Lilyn ja Jamesin aikaisen avioitumisen syy olikin se, että Lily oli raskaana. Muistaakseni siinä kuvassa peräti olisi ollut kesä tai kevät? Pidetäänkö velhomaailmassa sopimattomana avoliittoa (entä esiaviollinen seksi)? (aika monet seurustelevat parit eivät näytä asuvan yhdessä). Joissain kohdissa Velhomaailma tuntuu olevan aika vanhollinen.

Poissa Megera

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Megeran Blogisivu
Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #27 : Lokakuu 28, 2006, 20:57:49 »
Mun mielestä ne pääty yhteen sen takia kun James paransi tapansa niin se teki vaikutuksen Lilyyn, ja sit päätti antaa hänelle mahdollisuuden.
Ja yksien treffien jälkeen Lily alkoi tykätä Jamesista ja suostiu seuraavillekin ja lopulta rakstu siihen. Tämä on minun näkemykseni.
Ja kans se et Lily varmaan jollakin tasolla piti aikaisemminkin Jamesista mutte kehdannut/uskaltanut tunnustaa sitä edes itselleen saati muille. Megera
Like a river flowing to the sea
You'll be miles away, and I will know
I know I can deal with the pain
No reason to cry.

norsuttaja

 • Ankeuttaja
Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #28 : Joulukuu 04, 2006, 21:51:22 »
Lainaus
Se, että James kiusasi Kalkarosta ei välttämättä edes kerro pojan luonteesta mitään. Kyseesä oli kuitenkin vain hyvin lyhyt kurkistus toisen ihmisen muistoihin. Yhä edelleen on mysteeri, miten James käyttäytyi muulloin. Ehkä hän oli idiootti, mutta kaikki ihmiset ovat idiootteja teineinä, siitä olen varma. Toiset käyttäytyvät röyhkeästi, tai ovat jopa koulukiusaajia. Jos he siitä oppivat jotain ja kasvavat henkisesti, niin silloin he myös ymmärtävät käytöksensä erheellisyyden. Silloin on suuri mahdollisuus, että muuttuu paremmaksi ihmiseksi. Varsinkin, jos saa siihen apua vaikka viehättävältä nuorelta naiselta.


Aivan,aivan... James ja Kalkaroshan tosiaan riitelivät vähän samaan tapaan kuin Harry ja Malfoykin, eikä Harry silti ole mikään röyhkeä koulukiusaajaidiootti. Miksi siis Jameskaan olisi ollut?
Tosin FK:ssa Harry on minusta melko epäreilu isälleen nähtyään Kalkaroksen muiston. Kirjassahan lukee jotain tämän suuntaista: "harry ei voinut kuvitellakaan Fredin ja Gergen roikottavan ketään pilanpäiten ilmassa... paitsi ehkä jotakuta jota he todella inhosivat..." en mene takuuseen, että tuollaista luki, mutta muistaakseni. Joka tapauksessa: jos Fred ja George roikottaisivat ilmassa (vrt. Kalkaroksen kauhein muisto) jotain, jota he todella inhosivat, niin miksei James sitten Kalkarosta? Jameshan juuri inhosi Kalkarosta sydämensä pohjasta.

Sekava viesti ja näin,mutta syytän siitä kiirettäni!

Utulie

 • Ankeuttaja
Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #29 : Joulukuu 05, 2006, 16:47:08 »
Lainaus
"harry ei voinut kuvitellakaan Fredin ja Gergen roikottavan ketään pilanpäiten ilmassa... paitsi ehkä jotakuta jota he todella inhosivat..." en mene takuuseen, että tuollaista luki, mutta muistaakseni.


Niin, no. Siinähän Harry vastaa oikeastaan itse kysymykseensä, jos se noin suunnilleen meni. James inhosi Kalkarosta sydämensä pohjasta (ainakin niin olen käsittänyt). Uskon, että Fred ja George roikottaisivat Malfoyta, jos ei olisi opettajia lähettyville. F ja G ovat tosin tehneet aika kauhean tempun - hänhän lähetti Luihuisen huispausjoukkueen pelaajan kaappiin ja tämä juuttui vessanpönttöön? Minusta se olisi kauheampaa kuin jaloista roikuttaminen, poika-parka olisi voinut joutua vaikka minne.

Minusta tuntuu, että Lily ei pitänyt ihan aluksi Jamesista hänen tapojensa vuoksi (Kalkaroksen ja muiden luihuisten kiusaaminen, mahtailu yms.), mutta minusta hän kuitenkin otti sen vähän kuin "syömisekseen" eli rutiiniksi. Lily omasi tavan inhota Jamesia, kunnes James tajusi ettei voi saada Lilyä, hän lakkasi. Sen seurauksena Lily-kukkanen pääsi tunkeutumaan Jamesin oikeaan sisimpään (mitä se sitten sisälsikään, ainakin lukemamme perusteella hyväntahtoisen, uskollisen sydämen). Ehkä hän antoi sitten mahdollisuuden Jamesille ja huomasi olevansa täydellisen väärässä.
Monien mielestä James ja Lily ovat täydellinen pari (no, niinhän he ovat), mutta se naimisiin meno oli itteni mielestä aika hätiköityä, jos saan sanoa. Mutta onneksi he sitten olivat ainakin 2-3 vuotta yhdessä, kun pari sai Harryn.

Everard

 • Ankeuttaja
Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #30 : Joulukuu 17, 2006, 21:07:22 »
Utulie, niinhän se meni. Lily ei aluksi tykännyt ollenkaan Jamesista, sillä hän ei kestänyt sitä, että James on niin "leuhka" ja kiusaa vain muita. Mutta sitten kun he rupesivat tutustumaan enemmän toisiinsa ja tapailemaan, Lily oppi tuntemaan Jamesia, ja todella huomasi millainen hän on.
Ja Arthur ja Mollykin menivät nopeasti naimisiin, sen jälkeen kun alkoivat tapailla, perusteluksi Molly sanoi että niinä pelottavina aikoina, jolloin Voldemort oli vallassa, kaikki halusivat toistensa läheisyyttä, ja mennä vielä naimisiin ennen kun se olisi liian myöhäistä. Ehkä Harryn vanhemmilla oli samanlainen pelko, ja eiväthän he paljoa olisi voinutkaan odotella, että olisivat myöhästyneet kokonaan.
Ja uskon että he muutenkin huomasivat olevansa toisillensa kuin tehdyt.

Poissa Sinadra

 • salaisuudenhaltija
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Chris
 • Tupa: Korpinkynsi
Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #31 : Tammikuu 14, 2007, 13:07:24 »
Tämä on nyt ihan pipostani vedettyä, mutta itse kuvittelen, että Lily tykkäsi Jamesista, vaikka niin paljon muuta väittikin. Ehkä hän vain nautti Jamesin huomiosta ja sen takia meni väliin tämän kolttosiin. Ihan hyvin Lily olisi voinut olla tosi hyvä näyttelemään... ^^
Ja muutenkin... Vastakohdat täydentävät toisiaan, rakkaudesta se hevonenkin potkii, jne... Vähän joo klisheistä! ^^

Poissa blue kelpie

 • avaimen haltia
 • Vuotislainen
 • elämä on kovaa käytä avainta
i love you
« Vastaus #32 : Tammikuu 28, 2007, 12:01:54 »
 Eiköhän Lily mennyt puhtaasta rakkaudesta Jamesin kanssa naimisiin...Ja uskon että James paransi tapansa ja rauhottui ajan myötä sillä en usko että Lily naisi Jamesin pelkästä hetken mieli johteesta....En ainakaan usko että James olisi pakottanut Lily siihen se olisi jopa häneltä paksua..Kyllä hän sellaisen olisi huomannut tai joku olisi saanut sen selville....
dataa kotona ja koulussa

Nogan

 • Ankeuttaja
Re: Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #33 : Tammikuu 30, 2007, 22:04:40 »
Varmaankin viehätysvoimani vihdoin puri häneen.. Siis mitä! Hänen viehätysvoimansa! Jamesin viehätysvoima! En kirjoittele täältä.. No täältä paikasta. Siis mitä, minä kirjoittelen ihan Suomesta!

No joo, varmaankin jotenkin näin kävi:
James lopetti ihmisten kiroamisen huvikseen, Lily oli jo aiemmin ollut suunnattoman ihastunut häneen, ja tunnetta "rakkaus" pidätteli vain tuo ärsyttävä hiusten sukiminen ja luihuisten kiroaminen. Ei siinä kiroamisessa oikeastaan mitään, mutta tuo sukiminen.. ! Ajatteli varmaankin Lily. Sitten James lopetti Lilyn mieliksi hiustensa sukimisen ja kiroamisen, ja tah-daa, täydellinen romanssi on kunnolla kypsynyt, ja valmis luettavaksi.

Poissa Grytolle

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
Re: Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #34 : Tammikuu 31, 2007, 14:46:41 »
Olen maininnut tämän jo aikaisemminkin, mutta olen sitä mieltä, että syynä siihen oli rakkaus. En usko, että Lily olisi mennyt Jamesin kanssa naimisiin mistään muusta syystä. Lilyä ei oikein kuvata sellaisena hahmona, joka arvostaisi maallista mammonaa yli henkisen.
Kysymys siis kuuluu, että miten Lily sitten päätyi rakastumaan Jamessiin?
Se olisi voinut vaikka tapahtua näin:

James tulee kuudentena vuotenaan kouluun. Hän on kasvanut teini-iästä aika paljon ja ymmärtää nyt, että on tehnyt väärin kiusatessaan Ruikulia. Eräänä päivänä Lily kavereineen on käytävällä ja Snape tulee ja iskee kirouksen Jamessiin. Lily luulee, että nyt se James iskee takaisin kahta kauheammin, mutta kääntyykin kiltisti pois. Jamesia pilkataan: "Eikö mahtava Potter uskallakkaan enää kiusata Snapea?" Lily ymmärtää, että James on kunnon tyyppi ja alkaa puhua tälle.
Lilyn ja Jamesin kemiat osuvat hienosti kohdalleen ja Lily alkaa pikkuhiljaa rakastua Jamessiin. Jameskin tajuaa, että Lily on vielä ihanampi kuin hän oli koskaan osannut kuvitella. He ovat pitkään ja hartaasti rakastuineita toisiinsa, ja haluavat naimisiin.

Lol:(

kimba

 • Ankeuttaja
Re: Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #35 : Tammikuu 31, 2007, 16:16:05 »
Ihmiseväthän muuttuvat ajan myötä joten kun James oli rauhoittunut ja pyysi Lilya treffeille niin miksikä ei Lily olisi lähtenyt. Vaikka Sirius sanoikin, että Lily ei koskaan enään nähnyt kun James kiusasi Kalkarosta, mutta Kalkaroskaan ei koskaan voinut jättää Jamesia rauhaan, aina tilaisuuden tullen Kalkaros manasi Jamesin.

sirius

 • Ankeuttaja
Vs: Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #36 : Toukokuu 13, 2007, 19:00:45 »
Luin viidennestä kirjasta, että James kuullemma oli seitsemännellä luokalla jo hieman selvitellyt päätään ja, että ei enää taikonut ketä tahtoi. Joten Lily kai sitten huomasi Jamesissa oikean herrasmiehen ( siis sillioin kun ei kiusannut Kalkarosta) Se on kai se syy mistä sitä tietää toisten tunteista:D

Poissa Posityyhtynen

 • Nokankopauttaja
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #37 : Toukokuu 13, 2007, 19:26:12 »
Kävisikö yksinkertainen, mutta silti niin vaikea sana kuin rakkaus.
Monesti ihmiset etsivät itselleen paria täydentämään niitä ominaisuuksia, joita ei itsellä ole. Tai monet valitsevat äitinsä kaltaisen vaimon kumppaniksi (ja toisin päin, isän kaltaisen miehen), koska monesti pienenä äiti/isä on se ensimmäinen ns. rakkaus. Sanotaan, että rakkaudesta se hevonenkin potkii ja minusta Lily ja James ovat oiva esimerkki siihen samoin kuin Ron ja Hermione.
♥ When you are feeling sad, read Harry Potters and you'll be happy again, with chocolate you'll be superhappy Ü
(PS. Twilight is also good alternative)

Poissa Räyhähenki

 • Jokapaikantuho
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Rähähää!
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #38 : Kesäkuu 17, 2007, 17:16:49 »
Luulisin, että he vain rauhoittuivat ja alkoivat paremmin  ymmärtää toisiaan.
Sitä paitsi lily on voinut alusta asti tykätä jamesista, mutta jos sinäkin ihastut eka kertaa johokin poikaan, niin et kai heti ole paljastamassa sitä hänelle, ainakaan ihan heti...
ja lily yritti suuttumalla ehkä peittäää tunteitaan. silloinhan 30 vuotta sitten ei ehkä jokaisella 15 vuotiaalla ollut poika- tai tyttökaveria, ja tilanne oli vähän eri.

yritän vain miettiä sille kysynykselle loogista vastausta.
Ja arvatkaa kellä oli synttärit 16.6!
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

Errol

 • Ankeuttaja
Vs: Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #39 : Tammikuu 01, 2008, 15:46:27 »
joo, rakkkaudesta ihminen tekee vaikka mitä. james varmaan tykkäs koko ajan lilystä ja halusi kiinnittää sen huomion... kyllä ihminen aikuistua voi vaikka koulukiusaaja olisikin. niin se ihmisen mieli muttuu. vaikka itse en kyllä ole koskaan tykännnyt jamesista, raukkamainenhan se oli. mutta jooo...

-errol
     ##

Poissa nutcracker

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #40 : Helmikuu 16, 2008, 21:51:14 »
Tuo kysymys on hiukan tyhmä (anteeksi nyt vaan). Rakkauden takia sitä yleensä mennään naimisiin.

Joo, mutta kyse taisikin olla siitä, että mikä sai Lilyn rakastumaan Jamesiin, kun ottaa huomioon minkälainen kuva Jamesista on kirjoissa annettu :)

Itse topicciin sitten, uskon myöskin tähän Jamesin aikuistumisteoriaan. Jos hän kerran rakasti Lilya niin paljon, niin eiköhän hän ollut myös valmis muuttamaan tapansa hänen vuokseen.
"I'm selfish, impatient and a little insecure. I make mistakes, I am out of control and at times hard to handle. But if you can't handle me at my worst, then you sure as hell don't deserve me at my best." - Marilyn Monroe

jebb

 • Ankeuttaja
Vs: Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #41 : Maaliskuu 01, 2008, 00:13:07 »
Luulen, että jo kouluaikoinaan Lily piti Jamesista, ja rakastui sitten myöhemmin häneen lopullisesti.
Kenties Harryn näkemä Kalkaroksen muisto oli sijoittunut ajankohtaan, jolloin Lily & James eivät olleet tekemisissä sen suuremmin, toisinsanoen, he eivät olleet tutustuneet ja molemmilla oli vain, kenties hauras, ennakkokäsitys toisesta. Lily hyväsydämisenä päätti antaa Jamesille mahdollisuuden näyttää hurmaava puolensa, ja kas vain rakkauden liekki syttyi tuleen;)

Ihmiset muuttuu:)

Ambra

 • Ankeuttaja
Vs: Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #42 : Maaliskuu 21, 2008, 12:20:54 »
Olen uppoutunut viimeaikoina lukemaan Sharran Pakkaskukkia, joten vastauksessani saattaa olla jotain hyvin mielenkiintoista, koska olen onnistuneesti sekoittanut Sharran ja Rowin kertomat faktat keskenään - ainakin hyvin ison osan niistä.

James oli tietysti toivottoman rakastunut Lilyyn, mutta kuinka moni sen ikäinen nuori poika osaisi ilmaista sellaisia tunteita törttöilemättä? Jamesin tapa oli esiintyä, enkä usko, että hän itse huomasi vaikuttavansa hyvin itsekeskeiseltä. Kirjoista olen saanut sen kuvan, että Jamesille ystävät olivat kuitenkin kaikki kaikessa, sen osoittaa sekin, että he alkoivat animaageiksi Remuksen vuoksi. Hän ei siis pohjimmiltaan voinut olla kovin paha ihminen.

Ja kuten kirjoissa on mainittu (muistaakseni), James vihasi pimeyden voimia yli kaiken - ja liittyi tietenkin sitten myöhemmin Feeniksin Kiltaan. Kalkaros taas oli korviaan myöten uppoutunut niihin ja osasi enemmän kirouksia ensimmäisellä luokallaan kuin suurin osa seitsemännelläkään. Ei Harryäkään ole tuomittu hänen ja Malfoyn vihanpidon vuoksi, ja ovathan hekin kironneet toisiaan muutamaan kertaan.

Tämä on taas tätä arvailua, mutta luulen, että Lily ei halunnut myöntää itselleen eikä muille pitävänsä James Potterista. Jamesin ja Kalkaroksen riidathan eivät koskeneet häntä pääasiassa mitenkään; silti, kun James aloitti kahakoimisen, Lily tuli keskeyttämään. Voisi olla, että hän teki sen, koska välitti, ja halusi Jamesin käyttäytyvän paremmin.

Viidennessä kirjassa esitetyn kohtauksen lopussahan Lily totesi jotain tähän tapaan: "Selvä. Vastedes en vaivaudu, Ruikuli."
Jamesin reaktio Kalkaroksen haukuttua Lilyä kuraveriseksi oli äärettömän suojeleva, ja olen saanut Lilystä hyvin itsenäisen kuvan, joten kuvittelisin, että hän ei halunnut puolustelua ihmiseltä, jota ei päällisin puolin kunnioittanut ollenkaan.

Ja onhan kerrottu, että James tosiaan siisti tapojaan seitsemännellä luokalla, ja hän ja Lily tapailivat toisiaan. Ei se minusta mahdotonta ole.

Kun Voldemort hyökkäsi Harryn kotiin, James jäi suojelemaan vaimoaan ja lastaan. Sen hän teki rakkaudesta. Lily suojasi rakkaudellaan Harryn. Kaikki se kertoo mielestäni siitä, että se perhe oli hyvin onnellinen ja täynnä rakkautta.

Näin täällä päässä.

Chockladcream

 • Ankeuttaja
Vs: Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #43 : Kesäkuu 07, 2008, 20:48:31 »
Jhuu,

Lily rakastui Jamesiin. Jamesiin, siihen Potterin poikaan, joka ei osannut käytöstapoja, teki jäynää muille ja silleen. Mutta ei Lily siihen poikaan rakastanut. Ihmisessä on kaksi puolta ja Lily rakastui niistä toiseen.
Nimittäin Jamesiin, joka osasi käyttäytyä tilanteen vaatiessa sitä, joka oli hurmaava, herrasmies ja hauska, joka osasi olla romanttinen ja joka osasi olla hyvä isä. Sanoisin yksinkertaisesti ja tiivistettynä, että rakkaus on voimakkain.

jaina

 • Ankeuttaja
Vs: Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #44 : Kesäkuu 08, 2008, 10:49:26 »
'Pahat pojat' ovat perinteisesti kiinnostaneet joitakin tyttöjä enemmän kuin kiltit mammanpojat. Ja eihän sille mitään voi, jos sitä vain rakastuu, taikaiskusta - silloin ei oikein katsota onko tuhma vai kiltti :>

Ja varmasti moni muukin Tylypahkan tyttö ihastui (tai kenties rakastui... ?) Jamesiin, sillä olihan tämä komea, huispaaja, rohkea, huumorintajuinen ja joissakin kohdin myös romanttinen (hih). Ja James rakastui Lilyyn, tämähän oli kaunis ja tuollaiset 15-vuotiaat pojat hakevat yleensäkin huomion joidenkin törttöilyiden kautta ( ! )

Poissa Loi

 • Vihdoin Voldemortin voittanut
 • Sanomaton
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Kuka mitä häh?
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #45 : Kesäkuu 08, 2008, 11:12:06 »
Mä ajattelen ensin jotenkin niin, että Lily halusi tehdä lopullisen pesäeron Kalkarokseen menemällä naimisiin Kalkaroksen pahimman vihamiehen kanssa, mutta jos ajatellaan, että se lopullinen riitaantuminen ja erkaantuminen tapahtuikin oikeastaan jo siellä viidennellä ja Lily suostui treffailemiseen vasta viimeisellä luokalla niin on mahdollista, että James käytti tämän Kalkaroksen ja Lilyn "eron" hyväkseen muuttumalla ainakin Lilyn silmissä. Ja minusta James ja Lily eivät ole toistensa vastakohdat. Minusta heissä on paljon yhteistä kuten vaikkapa se, että he olivat johtajatyttö ja johtajapoika, mikä merkitsee, että he menestyivät hyvin koulussa. Koko kirjasarjasta käy minusta hyvin ilmi, että he ovat myös itsetunnoltaan vahvoja ja molemmat ovat rakastavasta perheestä. Heitä yhdistää selvästi myös yksi ajankohtaan nähden olennainen tekijä: pimeyden voimien vastaisuus.
Toisin sanoen Vuoden Voldemort 2009 - kiitos äänensä antaneille. :)

Tapiirirakkautta

Poissa Lelluzka

 • Lukutoukka
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #46 : Lokakuu 27, 2008, 21:09:04 »
Mielenkiintoisia teorioita... Itse olen myös onnistusut sekoittamaan ficit ja "todellisuuden", joten jäi epäselväksi, missä on kerrottu että James oli johtajapoika?
"Sisäinen silmäni, oli keskittynyt asioihin, jotka ovat kaukana hihkuvien äänten maallisista maailmoista"
professori Punurmio, Harry Potter ja puoliverinen prinssi s. 582

Poissa Mab

 • Vuotislainen
 • Meidän Korkeutemme
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #47 : Lokakuu 27, 2008, 21:15:05 »
Ihan ekassa kirjassa. Suomennos on siinä kohtaa huono, siinä sanotaan muistaakseni jotain sellaista, että L ja J olivat koulun parhaat tyttö ja poika (englanninkielisessä Head Girl / Boy). Taisi olla Hagrid, joka uutisen Harrylle kertoi.

edit. Niin, itse topikin aiheeseen liittyen, mä en ole pahemmin mietiskellyt Jamesin ja Lilyn pariutumista. Kumpikin on jäänyt mulle aika etäisiksi hahmoiksi, lähinnä vain Harryn (palvotuiksi) vanhemmiksi ilman sen kummempaa persoonallisuutta. Tai no, James on kyllä jonkinsortin ideaali-isän ja vastenmielisen röyhkimyksen risteytys. Mutta kait hän sitten tosiaan aikustui jonkun verran ja varmaan Lily oppi tuntemaan hänet paremmin seitsemäntenä kouluvuonna, kun he hoitivat johtajatytön ja -pojan velvollisuuksiaan. Ja tosiaan tuo Lizlegon mainitsema pimeyden voimien vastustaminen, sotavuosina tuollaiset ideologiset yhtäläisyydet tuppaavat korostumaan.

edit.2. Mä on myös kummastellut Jamesin pääsyä johtajapojaksi. Voisikohan senkin pistää koulun johdon harjoittaman rohkelikkosuosinnan piikkiin? :P
(Ja sitten tällaisena kirjan "ulkopuolisena" syynä voisi ehkä olla se, että Harryn vanhempien surmaaminen näyttäisi jotenkin vielä traagisemmalta, kun he olivat hyvänen aika sentään koulun eliittioppilaita. Viisasten kivessä meno oli monilta osin aika mustavalkoista)
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 27, 2008, 21:41:38 kirjoittanut Mab »
"Kun hän on kohteliaimmillaan, hän on myös kavalimmillaan, mikä lienee pettämätön sivistyksen merkki." -J.M.Barrie, Peter Pan

Poissa Hartsa

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • http://www.freewebs.com/moottoriurheilu05
Vs: Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #48 : Lokakuu 27, 2008, 21:24:37 »
Itse olen myös onnistusut sekoittamaan ficit ja "todellisuuden", joten jäi epäselväksi, missä on kerrottu että James oli johtajapoika?

Hagrid sanoo englanninkielisessä Philosopher`s Stonessa (aikuisten versio) sivulla 64:

"Now, yer mum an` dad were as good a witch an` wizard as I ever knew. Head Boy an` Girl at Hogwarts in their day!".

Head Boy:han tarkoittaa suomeksi johtajapoikaa. Tuo kohta tosin on suomennoksessa käännetty harhaanjohtavasti vain "koulun parhaaksi pojaksi ja tytöksi", koska tuolloin ei vielä tiedetty johtajapojan olemassa olosta (esiteltiin vasta kolmannessa kirjassa), joten Kapari tulkitsi termit noin. Joten kyllä, James todella oli johtajapoika. Asia ei ole välttämättä käynyt ilmi, jos on lukenut vain suomennokset. (Tosin minua kyllä ihmetyttää, että miten ihmeessä James saattoi päästä johtajapojaksi? Hänhän vain rikkoi sääntöjä ja kiusasi minkä ehti Kalkarosta ja muita ihmisiä, joista ei pitänyt.)

Mitä itse topicin aiheeseen tulee, niin uskon monen muun tavoin siihen, että James vain yksinkertaisesti aikuistui seitsemännellä luokalla sen verran (tosin Kalkaroksen kiusaamista hän ei käsittääkseni koskaan lopettanut), että Lily suostui antamaan hänelle mahdollisuuden ja lähtemään treffeille. Kenties Lily oli jo aiemmin ollut hieman ihastunut Jamesiin, mutta ei vain pitänyt tämän käytöksestä.

Terve kaikille!

Poissa Evilheart

 • Kuolonsyöjä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Taivaskiiturit, neiti kapteeni
Vs: Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #49 : Lokakuu 28, 2008, 18:16:36 »
Itse en sen pahemmin kirjoita, sillä olen hyvinkin samoilla linjoilla Ambran kanssa.

Mitä Hartsa sanoi siitä, etteikö James olisi koskaan lopettanut Kalkaroksen kiusaamista, ilmaisisin asian myös siten, miksi olisi pitänyt??  James oli kuitenkin niin ilkikurinen ja Siriuksen kanssa aina poikamainen, ettei Kalkaroksen kiusoittelua voinut vain jättää pois.
Lilyn rakkaus Jamesin ns. toiseen, herramiesmäiseen puoleen kesti kyllä sen, että mies vähän naljaili vanhalle koulukaverilleen.
I wanna spend my nights and days between your arms
Every day breathing your love
And even in my dreams I wanna be kissing your lips
Baby, breathing your love