Kirjoittaja Aihe: Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?  (Luettu 39779 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Hagrid

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« : Tammikuu 27, 2004, 21:29:26 »
James oli röyhkeä koulukiusaaja! Mutta mikä sai kiltin Lilyn menemään naimisiin tämän kanssa? Se varmaan askarruttaa monia ja olisi kiva tietää muiden näkökulmia asiasta:)
"Älä kutita nukkuvaa lohikäärmettä."

Madara

 • Ankeuttaja
Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #1 : Tammikuu 27, 2004, 22:00:10 »
Kuten Lupin sanoi, ihmiset muuttuvat vuosien aikana ja mitä Lilystä on kuultu niin ei hän vaikuta kovin pitkävihaiselta henkilöltä. Äkkipikaiselta, ennemminkin. James varmaan vain muutti käyttäytymisensä lähes täydellisesti ja muuttui ah-niin-kohteliaaksi-yksinäiseksi nuoreksi. Pyysi Lilyä joskus treffeille, Lily päätti antaa melko muuttuneelle pojalle mahdollisuuden ja tada.

Toivo

 • Ankeuttaja
Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #2 : Tammikuu 27, 2004, 22:29:34 »
Pitää ottaa huomioon, että Rowling kovin kitsaasti jakaa tietoa Harryn vanhemmista. Viidenteen kirjaan mennessä informaatio oli todella vähäistä, mutta olen varma ettei se jää tähän. Olen varma, että uusia juttuja paljastuu viimeisten kirjojen myötä vielä runsaasti. Toivottavasti ne ovat yhtä yllättäviä ja kuitenkin yhtä todellisia.

Mitä vanhemmaksi Harry tulee, sitä realistisemmin hän alkaa nähdä vanhempansa. Tämä on mielenkiintoinen sivujuonne Harryn aikuiseksi muuttumisessa. Nyt kun Harry vielä ymmärtäisi, että hänen vanhempansa ovat vain ihmisiä, eivät mitään täydellisiä sankareita. Ehkä silloin Harry lakkaisi yrittämästä itsekin liikaa.

Se, että James kiusasi Kalkarosta ei välttämättä edes kerro pojan luonteesta mitään. Kyseesä oli kuitenkin vain hyvin lyhyt kurkistus toisen ihmisen muistoihin. Yhä edelleen on mysteeri, miten James käyttäytyi muulloin. Ehkä hän oli idiootti, mutta kaikki ihmiset ovat idiootteja teineinä, siitä olen varma. Toiset käyttäytyvät röyhkeästi, tai ovat jopa koulukiusaajia. Jos he siitä oppivat jotain ja kasvavat henkisesti, niin silloin he myös ymmärtävät käytöksensä erheellisyyden. Silloin on suuri mahdollisuus, että muuttuu paremmaksi ihmiseksi. Varsinkin, jos saa siihen apua vaikka viehättävältä nuorelta naiselta.

Naimisiin mennään yleensä rakkaudesta. Sitä ei hirveästi pysty kontrolloimaan. Joskus rakastuu aivan väärältä vaikuttavaan ihmiseen, tai sellaiseen, kenestä ei voisi edes kuvitella pitävänsä. Kummallista se on. Emmekä me kyllä vielä tiedä oikeastaan mitään Lilystä. Tuskin tämä mikään täydellinen kiltti tyttö oli. Se olisi minulle ainakin suuri pettymys.

Snivellus

 • Ankeuttaja
Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #3 : Tammikuu 28, 2004, 08:18:07 »
Tämähän tulee esille kirjasta todella hyvin.

-"How come she married him"? Harry asked miserably. "She hated him!"
-"Nah, she didnt" Said Sirius. She started going out with him in seventh year" Said Lupin.
-"Once James had deflated his head a bit" Said Sirius
-"And stopped hexing people just for the fun of it" Said Lupin
-"Even Snape"? Said Harry.
..........Blablabla:)
-"And my mum was OK with that"?
-"She didnt know too much about it, to teel the truth" Said Sirius.

Siis Lily rakasti kyllä Jamesia, jo silloin alussa, tai ainakin piti hänestä. Hän vain ei pitänyt siitä mitä James teki Severukselle, ja kun James paransi tapansa, ainakin vähän;) Ei se enää Lilya haitannut.

Aredhel

 • Ankeuttaja
Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #4 : Tammikuu 28, 2004, 15:23:22 »
No, niinhän sanotaan, että rakkaus tekee sokeaksi. Ja toisaalta, jos minä nyt vaikka olisin johonkuhun oikeasti rakastunut, en välittäisi, vaikka hän kiusaisikin hekilöä, joka on vähän epämiellyttävä. Asiaa ehkä muuttaisi se, että tämä henkilö olisi joskus parasta ystävää halveksunut, mutta tässä tapauksessa ei tainnut ihan niin olla. Vaikka Lily ehkä säälikin Snapua, niin tuskinpa hän tästä tykkäsi. Tai ehkä pitikin, ei sitä koskaan tiedä ;).

 Ja niin, niin kuin Toivo jo sanoikin, Row ei turhia lavertele Lilystä ja Jamesista, tai heidän rakkauselämästään. Mutta eiköhän sekin nyt selviä jossain vaiheessa.

Lizlego

 • Ankeuttaja
Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #5 : Tammikuu 28, 2004, 15:40:29 »
Minusta Lily vaikutti itse samanlaiselta kuin James, siis itsevarmalta, rohkealta ja äänekkäältä. Minusta tuntuu, että Lily ja James sopivat toisilleen nyrkki silmään. *haha* He olivat selvästi jo viidennellä ihastuneita toisiinsa eikä Lilyä todellisuudessa ilmeisesti pahemmin haitannut se, että James kiusasi Snapua ja vielä kahdella yhtä vastaan, Siriushan oli mukana.

Kitekat

 • Ankeuttaja
Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #6 : Tammikuu 28, 2004, 19:15:51 »
Ne olivat olleet jo vuosia rakastaneet toisiaan. He eivät vain osanneet näyttää sitä oikein. James halusi herättää Lilyn huomion jotenkin ja se tapa ei vain ollut kovinkaan hyvä. Toisten kiroaminen siis. Siinä riidassa kyllä huomasi sen. James katsoi vähän ennen sitä tappelua kaipaavastai rantaa kohti missä LIly oli tyttöjen joukossa. Ja jos LIly ei olisi välittänyt se ei olisi koskaan tullutkaan sinne väliin. Lily ei tunnustunut siis ja James vaan mokasi itsellään tavoilla joilla yritti saada huomiota. Jameshan lopetti heti kun LIly meni hänen kanssaan ulos. No melkein mutta kuka nyt jättäisi puolustamatta kun joku Snape jatkaa vielä samaa rataa kiroamisten suhteen.

Odotan kyllä innolla lisätietoa Harryn vanhemmista. Olen varma että aiheeseen tullaan palaamaan vielä tulevissa kirjoissa ja reilusti. Viimeistään viimeisessä.

Bloody Aeliah

 • Ankeuttaja
Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #7 : Helmikuu 01, 2004, 18:37:24 »
Vaikka James koulukiusaaja olikin, niin luulen että osan hän teki niin näkyvästi vain kiinnittääkseen Lilyn huomion. Sitten kun pari alkoi käymään treffeillä niin James alkoi vain peitellä/vähentää sitä, koska Lily ei tykännyt siitä. Ja molemmat tosiaankin vaikuttavat yhtä räväkkäluonteisilta.

Siteeratakseni jotain tyyppiä jostain kirjasta [muisti pelaa jälleen kerran]: "Jokaisella maailman pissapäällä on joku nainen joka rakastaa häntä." Eli aina sitä saattaa rakastua vaikka minkälaiseen tyyppiin, tunnetustihan rakkaus tekee sokeaksi.

Anonymous

 • Ankeuttaja
Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #8 : Helmikuu 02, 2004, 20:56:10 »
Rakkaus, luulisin.
Rakkaus tekee hieman sokeaksi.
Paitsi tuskin kukaan on ollut sokea.
James oli luultavasti paljon muutakin kuin  koulukiusaaja. Ainakin hän oli pidetty henkilö, paljon kavereita, hyvät numerot... Ja kun kiusaus kohdistuu yhteen henkilöön, sillä luultavasti on suuremmat syyt.

Saor

 • Ankeuttaja
Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #9 : Helmikuu 02, 2004, 21:15:11 »
Luultavasti minun entisestä kiusaajastani voisi sanoa aivan samalla tavalla kuin Jamesista. Hyvä koulussa, suosittu, paljon kavereita. Entä sitten? Kiusasi hän minua kuitenkin, syykään ei luultavasti ollut mitenkään kummoinen. ...Odotan siis mielenkiinnolla, mitä voisivat olla nämä suuremmat syyt. Ei se, että joku sattuu olemaan vähän ruma ja nenä kirjassa kulkeva, ole mikään syy kiusata.

Aiheeseen palatakseni, heh. Luultavasti James oli kyllä enimmäkseen varsin hurmaava nuori mies. (Paitsi niiden (meidän) mielestä, jotka sattuvat inhoamaan tuollaisia suosittuja nättipoikia.) Ja kuten sanottua, rakkaus on sokea.

Hmm, Saor, selkeyden mestari.

lumitähtönen

 • Ankeuttaja
Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #10 : Maaliskuu 15, 2004, 20:41:14 »
Eikös se olekkin tunnettu tosiasia, että tytöt retkahtavat renttuihin?;) No ei... oikeasti olen sitä mieltä, että tuo kohtaus, minkä luimme oli vain yksi pieni osa heidän elämästä. Se ei todellakaan anna kokonaiskuvaa, vaan rajallisen tiedon murusen.

Tuittu

 • Ankeuttaja
Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #11 : Maaliskuu 23, 2004, 09:51:43 »
Kyllä se on se rakkaus, mikä ihmiset toistensa kanssa naimisiin laittaa. Nim. 7 kk sitten vihitty.

Mutta joo, emmehän me tiedä Jamesin ja Lilyn kouluajoista kuin muutamia välähdyksiä, ehkäpä James kiusasi Kalkarosta vain muutamia kertoja. Toisaalta, Kalkaroksen katkera viha Jamesia kohtaan ei tue tuota asiaa.

Ihmiset muuttuvat, 15-vuotiaana ollaan aika ääliöitä välillä (anteeksi kaikki fiksut 15 veet), ainakin itse olin.

Toisaalta, James saattoi olla pohjimmiltaan arka ja epävarma ja halusi epäilyttävillä keinoilla (tarkoittaa kiusaamisella, "esittämisellä") saada ystäviensä hyväksynnän.

Lilta

 • Ankeuttaja
Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #12 : Maaliskuu 23, 2004, 15:43:58 »
Minusta tuo pieni pätkä Kalkaroksen muistoista ei kerro Jamesista juuri mitään. Ja tuohan on juuri se Kalkaroksen pahin muisto, jonka hän halusi Harryltä kätkeä. En usko, että James on ollut todellakaan niin kamala, kuin kirjassa annettiin ymmärtää. Se on vain yksittäistapaus.

Totta on kyllä, että James varmaan useamminkin 'kiusasi' Severusta, mutta uskon sen olleen ennemminkin sellaista naljailua, mitä Harry ja Malfoynkin välillä on. Sitäpaitsi, tuskin Kalkaroskaan tähän syytön oli. Hän ei varmastikaan ollut pelkkä uhri vaan kiusanteko oli molemminpuoleista.

Minulle tuli mieleen heti yksi vahva syy, miksi James niin vihasi ja kiusasi Kalkarosta. Kuten siinä luvussa kävikin ilmi, Kalkaros ei halunnut kuraverisen apua, siispä hän varmasti vihasi kuraverisiä, eli näin ollen myös Lilyä. Ja Jameshän oli todella ihastunut Lilyyn. Varmasti myös Lily Jamesiin, mutta myös sääli Severusta.

Niinkuin moni jo sanoikin, on ihan luonnollista, että vanhetessaan viisastuu. Kun teinihölmöilyt jäivät taakse, Lily sai Jamesista varmasti ihanan poikaystävän ja myöhemmin aviomiehen :)

Poissa Nienna

 • Kofeiiniriippuvainen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #13 : Maaliskuu 23, 2004, 18:14:26 »
Lainaus käyttäjältä: "Tuittu"
Toisaalta, James saattoi olla pohjimmiltaan arka ja epävarma ja halusi epäilyttävillä keinoilla (tarkoittaa kiusaamisella, "esittämisellä") saada ystäviensä hyväksynnän.


Epävarma hän ehkä olikin ja yritti peittää sen olemalla kovaääninen ja ylimielinen, mutta tuskin hän kiusaamisella ystävien hyväksyntää yritti saada. Olihan hänellä hyviä ystäviä, jotka hyväksyivät hänet (Sirius ja Lupin ainakin) ja Matohäntä ja monet muutkin ihailivat häntä suuresti.

Luulen, että James joko yritti kiusaamisella herättää Lilyn huomion tai sitten hänestä oli vain hauskaa kiusata "puollustuskyvyttömiä". (Tunnen valitettavan samanlaisia ihmisiä :P)

Quellefen

 • Ankeuttaja
Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #14 : Maaliskuu 23, 2004, 20:16:46 »
Minä sain sellaisen kuvan, että James ja Snape vihasivat toisiaan samaan tapaan kuin Harry ja Malfoy. En suostu uskomaan, että James olisi vain sattumalta kiinnittänyt silmänsä Kalkarokseen vaan, että siihen todella on ollut jokin "syy".    
   Täytyy myös muistaa, että muisto oli Kalkaroksen ja esitti siksi ehkä asiat jyrkemmin kuin ne oikeasti olivatkaan.
   No oli miten oli, James teki kuitenkin väärin, mutta olihan Lily paikalla ja uskon että James toimi vain saadakseen ihastuksensa huomaamaan itsensä...
   Minä en suinkaan ole puolueellinen;)

Sister Of Charity

 • Ankeuttaja
Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #15 : Marraskuu 09, 2005, 21:06:03 »
Mä olen samoilla linjoilla kuin moni muukin, eli rakkaus.
Ehkä Lily tosiaan vihasi Jamesta ensin, mutta ehkäpä tajusi lopulta rakastavansa tätä... Viha ja rakkaushan ovat tunnetusti lähellä toisiaan *virn*

Perjaatteessa on myös mahdollista, että Voldemortin pelko sai Lilyn naimisiin Jamesin kanssa...

Minulla on myös ajatus jota en todellakaan itse usko, mutta teoria sekin... Eli jospa Lily ja James (tai toinen) kuulivat/saivat tietää ennustuksesta (Dumbledorelta joka ehkä kertoi luulevansa/tietävänsä ennustuksen koskevan heitä) ja sitä kautta sitten.

Tai sitten, teoria joka miellyttää minua enemmän; Ehkäpä tapahtui jotain odottamatonta jota Rowling ei vain vielä tahdo paljastaa. Jotain joka sai Lilyn tajuamaan...

Ehkäpä saamme tietää joskus tämänkin mysteerin oikean vastauksen :)

Poissa Blue Ice

 • Pupilliinsa uponnut
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Kihokki
  • Livejournal
 • Pottermore: AshLeviosa8992
 • Tupa: Puuskupuh
Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #16 : Marraskuu 25, 2005, 21:39:56 »
Rakkaudestahan se hevonenkin potkii.
Ja rentut.
Uskon, että Lily rakasti Jamesia syvästi ja vaikka James olikin hulttio ja koulukiusaaja, näki Lily pintaa syvemmälle.
Kuten tuolla aiemminkin sanottiin, saattaahan vielä paljastua jotain, jota Rowling ei ole vielä paljastanut.
Pakko on paras muusa.

Poissa Zaira

 • 42
 • Valvojaoppilas
 • *
 • ^o^
  • Ei mitään nähtävää täällä
 • Pottermore: LumosDragon46
 • Tupa: Luihuinen
Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #17 : Joulukuu 03, 2005, 14:41:32 »
Itse olen tätä miettinyt aina silloin tällöin ja mihinkään järkevään lopputulokseen en ole tullut. Ehkä James muuttui ja Lily huomasi tämän, mikä sai hänet seurustelemaan ja lopulta myöhemmin menemään naimisiin Jamesin kanssa. Tai sitten Lily rakastui Jamesiin muuten vain, (vaikka James olikin kiusaaja ynnä muuta) mikä sai heidät menemään myöhemmin naimisiin. Mistä sitä koskaan tietää? Ehkä Rowling sen paljastaa sen joskus meille. Tai sitten ei.
"When I lead the big patient rebellion, Voldemort here is the first to go."
[The pessimist sees difficulty in every opportunity.
The optimist sees the opportunity in every difficulty. -Winston Churchill]

Angieh

 • Ankeuttaja
Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #18 : Joulukuu 04, 2005, 01:37:46 »
Luettuani tuon ensimmäisen viestin ajattelin vastata yksinkertaisesti että "rakkaus",mutta ehkä pitäisi kirjoittaa pidempi viesti.

Mutta siis,kyllä minäkin tällä hetkellä ajattelen monesta pojasta että he ovat röyhkeitä,töykeitä ja ärsyttivä.Mielipiteeni saattaa kuitenkin olla hyvinkin eri vaikkapa muutaman vuoden päästä.Ihmiset muuttuvat,samoin tunteet.

Minä ainakin uskon siihen,että Lily oli ihastunut Jamesiin jo pidemmän aikaa,mutta häntä kuitenkin ärsytti Jamesin joissain tilanteissa "ylimielinen" käytös.

Chandra

 • Ankeuttaja
Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #19 : Joulukuu 05, 2005, 16:55:37 »
(Sister of charity, Lily ja James menivät naimisiin pian koulun loputtua. Tuskin he olisivat lyöttäytyneet yhteen vasta kuultuaan ennustuksesta, mikä siis tapahtui reilusti häiden jälkeen.)

Sitä vain ei voi päättää ketä rakastaa. Uskonpa, etteivät hekään vain voineet sille mitään.
En ala sen enempiä selostaa, sillä mielipiteeni heistä on mainittu täällä jo moneen otteeseen. En viitsi toistaa samoja asioita mitä on täällä jo mainittu. (Miksipä siis kommentoin? Ei hajuakaan...)

Stargazer

 • Ankeuttaja
Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #20 : Maaliskuu 24, 2006, 18:09:08 »
James varmaan tajusi kuudentena vuonnaan, ettei hänellä ole mitään mahdollisuuksia Lilyyn, jos hän jatkaa luihuisten kiroamista yms.Hän muuti käyttäytymistään, ja Lily tajusi, ettei James ole enää niin itserakas, luihuisia kiroava juntti. Luultavasti Lilyä oli ärsyttänyt vain pojan käytös. Sitten hän rakastui Jamesiin, ja, no niin.

Bettiina

 • Ankeuttaja
Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #21 : Kesäkuu 12, 2006, 12:45:55 »
Tämä aihe on minua viime aikoina kiinnostanut kovasti, joten tämä topic taitaa nyt nousta. Uuuuu.

Lainaus
Ja sitten Lily, joka tuli muka "pelastamaan". Siellähän mainitaan, että siinä vaiheessa, kun James käänsi Snapun ilmassa (tai vastaavaa) niin Lilynkin huulet kääntyivät ikään kuin häntä olisi hymyilyttänyt. Minusta on ilmiselvää, että Lily tuli ainoastaan paikalle "puolustamaan" Snapua, koska halusi tehdä vaikutuksen Jamesiin, jota niin hirveästi "inhosi" ja "halveksui". Jos hän olisi ollut oikeasti puolustamassa Snapua puhtaasta sydämestään ja ilman takaa-ajatuksia, hän ei olisi ikinä sanonut sitä kommenttiaan Snapun kalsareista.


Tämän löysin Totuus Jamesistä -topicista (kirjoittaja Lizlego), ja mielestäni tämä näkökanta on aika mielenkiintoinen. Sehän osoittaisi, että Lily ei loppujen lopuksi vihannut Jamesiä sydämensä pohjasta vaan juuri se hymy(kö) paljastaa, että hänkin oli hieman ihastunut Jamesiin. (Taas tälläisiä mielenkiintoisia ilmeitä.. :P) Jamesin typerä käytös vaan sitten tavallaan pilasi kaiken, koska eihän Lily valvojaoppilaana yms. voinut tuollaista suvaita. Ja tässä on siis vähän molemminpuolista näyttämisen halua ja tarvetta kiinnittää toisen huomio. Siriushan sanoi OotP:ssä, että James teki aina itsestään ääliön kun Lily oli lähettyvillä. Ja kyllä te tajuatte tuosta viestistä. :)

Mielestäni Kalkaroksen kauheimmalle muistolle onkin ehkä hieman liikaa annettu painoarvoa, sillä muistetaanpa kuka se olikaan se Kuolonsyöjä loppujen lopuksi. Eli Snapehän ei tässä ole mikään viaton uhri kuitenkaan. Mistä me tiedämme, mitä tämän jälkeen tai ennen tapahtuu/oli tapahtunut? Siriuksen mainitsemat Luihuisjengit, kirousten määrä..

Eli siis miten James ja Lily päätyivät yhteen? No James kasvoi hieman ja huomasi vähän mitä on tullut tehtyä ja vähän hillitsi sitä. Liekköhän sillä faktalla, että James pelasti Kalkaroksen (todennäköisesti) heidän kuudentena vuonnaan omista tarkoitusperistään huolimatta, mitään merkitystä Lilyn silmissä.. Ja jotain on varmasti tapahtunut kuudennella (jotain hyvää todennäköisesti) vuodella, sillä Jamesistä tuli Head Boy, ilman että hän oli ensin valvojaoppilas. Näin jotain on tapahtunut ja koska Lily on Head Girl, heidän on varmaan ollut pakko tutustua toisiinsa ja siitä se on lähtenyt sitten. Lily on huomannut Jamesin hyvät ominaisuudetkin ja ne huonot ovat jääneet taka-alalle. Vuosisadan rakkaustarina. Aaaaw.

Mutta toivottavasti Row palaa tähänkin aiheeseen edes jotenkin viimeisessä kirjassa, sillä koko kelmiaikakaudesta olisi kiva saada lisätietoja (monet varmaan samaa mieltä) ja tämä on yksi sen osa-alue. Mutta näin minun mielestäni.

Gredori

 • Ankeuttaja
Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #22 : Kesäkuu 12, 2006, 15:06:41 »
Lainaus käyttäjältä: "Bettiina"
Mutta toivottavasti Row palaa tähänkin aiheeseen edes jotenkin viimeisessä kirjassa, sillä koko kelmiaikakaudesta olisi kiva saada lisätietoja (monet varmaan samaa mieltä) ja tämä on yksi sen osa-alue. Mutta näin minun mielestäni.


 Muistaakseni jossain on sanottu, että seittosessa saadaan tietää jotain tärkeää Lilystä. Ehkä se liittyy tähän aiheeseen. Mutta voin olla väärässä.

Mutta tuo sinun Kalkkaros -kommenti siittä "kauheimmasta muistosta" niin Kalkkaros varmaan sen takia menikin kuolonsyöjiin, koska se halusi "kostaa" Pottereille. Tai sitten hän sai siittä sellaiset Traumat, että halusi kuolonsyöjäksi.

Karhunmarja

 • Ankeuttaja
Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #23 : Kesäkuu 19, 2006, 08:14:16 »
Hhmmm... mielenkiintoisia näkökantoja. Tässäpä tulee omani; entä jos Lily näki suoraan Jamesin ja Kalkaroksen riidan lävitse, etteivät he ikimaailmassa pysty sopimaan välejään kuntoon, mutta siitä huolimatta halusi auttaa ahdinkoon joutunutta (tuossa nimenomaisessa kohtauksessa Liekehtivässä pikarissa)? Nimittäin tekemällä niin, Lily sai samalla mahdollisuuden puhua (korjaan; huutaa) Jamesille. Siis heikomman puolustaminen olisi ollut samalla mahdollisuus päästä Jamesin lähelle, puhe-etäisyydelle, sillä minustakin tuntuu vahvasti sillä, että Lily oli siinä vaiheessa jollain tapaa ihastunut Jamesiin.

Että tällaista tänään. :)

Èsmel

 • Ankeuttaja
Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #24 : Kesäkuu 20, 2006, 11:20:29 »
Lilyn tunteet Jamesia saattoivat muuttua, ehkä tämä käyttäytyi hieman kasvaessaan eri tavalla, paljon kypsemmin ja Lily saattoi sitten kiinnostua hänestä..

Lainaus käyttäjältä: "Chariela"
He alkoivat seurustelemaan kuutosluokalla ja tykkäsivät toisitaan jo ennemmin.


Eivätkös Lily ja James muuten alkaneet seurustella vasta seitsemäntenä vuonna..?

Poissa Ginger

 • Tyy
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Melko yksinkertainen
 • Tupa: Puuskupuh
Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #25 : Lokakuu 22, 2006, 09:44:11 »
Se, mikä minua on jäänyt pitkälti mietityttämään Lilyn ja Jamesin naimisiin menossa, on kiire. Mikäli minun matemaattiset laskutoimitukseni pitävät paikkansa, niin he ovat menneet naimisiin 18-19 vuotiaina, ei siis niin, että siinä olisi jotain epätavallista, tunnen minä sellaisiakin pariskuntia. Mutta kuitenkin, silloinhan he ovat ehtineet seurustella vain sen vuoden, kaksi, ääritapauksissa kolme. Tietysti sodan aikana ihmiset ovat impulsiivisena (ja sodan jälkeen, kun kaikki kääntyy hyväksi, huom. sodan jälkeiset "suuret ikäluokat") ja tekevät nopeita ratkaisuja.

Joskus minulla on käynyt kieltämättä mielessä, että Lily tuli raskaaksi ennen avioliittoa, mikä sai pariskunnan kiirehtimään ratkaisua/tekemään päätöksen yhteen muuttamisessa. Harryän ei ole koskaan muistaakseni pohtinut vanhempiensa hääkuvia katsellessaan, että "ompas äidilttä pyöristynyt vatsa." Ja kun otetaan huomioon sekin seikka, että Rowlingin omat vanhemmat menivät naimisiin 19-vuotiaina Annen ollessa jo pitkälle raskaana, Rowhan on aina ottanut vaikutteita omasta elämästään, niin eihän se kuulostakaan enää niin extremeltä.

Ja mitä niihin kouluaikaisiin suhteisiin tulee, yhdyn edeltäjiin siinä seikassa, että kyllä se Lily Jamisesta salaa hieman piti, mutta inhosi tätä periaatteen vuoksi. Tuttu kuvio. Mutta Lizin kommenttiin viitaten, miksi kaikki tuntuvat aina tulkitsevan tekstiä tarkemmin ja intohimoisemmin kuin minä? :)
Those who don't believe in magic will never find it.
~ Roald Dahl ~
Ikuisuusprojekti

Idwen

 • Ankeuttaja
Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #26 : Lokakuu 22, 2006, 20:16:30 »
Rakkaushan se siinä oli. Luulisin kuitenkin, että Lily hallitsi aikaisemmin tunteitaan, että James oppisi käyttäytymään. Ja onhan se yksi tapa pitää toisen kiinnostus - näytellä kylmää.

Tähän avioliittosysteemiin on pakko heittää kysymys; kaikki velhoparit tuntuvat olevan naimisissa, ja hankkineen lapsia vasta avioliiton aikana. Joten eikö olisi ihan mahdollista, että Lilyn ja Jamesin aikaisen avioitumisen syy olikin se, että Lily oli raskaana. Muistaakseni siinä kuvassa peräti olisi ollut kesä tai kevät? Pidetäänkö velhomaailmassa sopimattomana avoliittoa (entä esiaviollinen seksi)? (aika monet seurustelevat parit eivät näytä asuvan yhdessä). Joissain kohdissa Velhomaailma tuntuu olevan aika vanhollinen.

Poissa Megera

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Megeran Blogisivu
Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #27 : Lokakuu 28, 2006, 20:57:49 »
Mun mielestä ne pääty yhteen sen takia kun James paransi tapansa niin se teki vaikutuksen Lilyyn, ja sit päätti antaa hänelle mahdollisuuden.
Ja yksien treffien jälkeen Lily alkoi tykätä Jamesista ja suostiu seuraavillekin ja lopulta rakstu siihen. Tämä on minun näkemykseni.
Ja kans se et Lily varmaan jollakin tasolla piti aikaisemminkin Jamesista mutte kehdannut/uskaltanut tunnustaa sitä edes itselleen saati muille. Megera
Like a river flowing to the sea
You'll be miles away, and I will know
I know I can deal with the pain
No reason to cry.

norsuttaja

 • Ankeuttaja
Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #28 : Joulukuu 04, 2006, 21:51:22 »
Lainaus
Se, että James kiusasi Kalkarosta ei välttämättä edes kerro pojan luonteesta mitään. Kyseesä oli kuitenkin vain hyvin lyhyt kurkistus toisen ihmisen muistoihin. Yhä edelleen on mysteeri, miten James käyttäytyi muulloin. Ehkä hän oli idiootti, mutta kaikki ihmiset ovat idiootteja teineinä, siitä olen varma. Toiset käyttäytyvät röyhkeästi, tai ovat jopa koulukiusaajia. Jos he siitä oppivat jotain ja kasvavat henkisesti, niin silloin he myös ymmärtävät käytöksensä erheellisyyden. Silloin on suuri mahdollisuus, että muuttuu paremmaksi ihmiseksi. Varsinkin, jos saa siihen apua vaikka viehättävältä nuorelta naiselta.


Aivan,aivan... James ja Kalkaroshan tosiaan riitelivät vähän samaan tapaan kuin Harry ja Malfoykin, eikä Harry silti ole mikään röyhkeä koulukiusaajaidiootti. Miksi siis Jameskaan olisi ollut?
Tosin FK:ssa Harry on minusta melko epäreilu isälleen nähtyään Kalkaroksen muiston. Kirjassahan lukee jotain tämän suuntaista: "harry ei voinut kuvitellakaan Fredin ja Gergen roikottavan ketään pilanpäiten ilmassa... paitsi ehkä jotakuta jota he todella inhosivat..." en mene takuuseen, että tuollaista luki, mutta muistaakseni. Joka tapauksessa: jos Fred ja George roikottaisivat ilmassa (vrt. Kalkaroksen kauhein muisto) jotain, jota he todella inhosivat, niin miksei James sitten Kalkarosta? Jameshan juuri inhosi Kalkarosta sydämensä pohjasta.

Sekava viesti ja näin,mutta syytän siitä kiirettäni!

Utulie

 • Ankeuttaja
Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #29 : Joulukuu 05, 2006, 16:47:08 »
Lainaus
"harry ei voinut kuvitellakaan Fredin ja Gergen roikottavan ketään pilanpäiten ilmassa... paitsi ehkä jotakuta jota he todella inhosivat..." en mene takuuseen, että tuollaista luki, mutta muistaakseni.


Niin, no. Siinähän Harry vastaa oikeastaan itse kysymykseensä, jos se noin suunnilleen meni. James inhosi Kalkarosta sydämensä pohjasta (ainakin niin olen käsittänyt). Uskon, että Fred ja George roikottaisivat Malfoyta, jos ei olisi opettajia lähettyville. F ja G ovat tosin tehneet aika kauhean tempun - hänhän lähetti Luihuisen huispausjoukkueen pelaajan kaappiin ja tämä juuttui vessanpönttöön? Minusta se olisi kauheampaa kuin jaloista roikuttaminen, poika-parka olisi voinut joutua vaikka minne.

Minusta tuntuu, että Lily ei pitänyt ihan aluksi Jamesista hänen tapojensa vuoksi (Kalkaroksen ja muiden luihuisten kiusaaminen, mahtailu yms.), mutta minusta hän kuitenkin otti sen vähän kuin "syömisekseen" eli rutiiniksi. Lily omasi tavan inhota Jamesia, kunnes James tajusi ettei voi saada Lilyä, hän lakkasi. Sen seurauksena Lily-kukkanen pääsi tunkeutumaan Jamesin oikeaan sisimpään (mitä se sitten sisälsikään, ainakin lukemamme perusteella hyväntahtoisen, uskollisen sydämen). Ehkä hän antoi sitten mahdollisuuden Jamesille ja huomasi olevansa täydellisen väärässä.
Monien mielestä James ja Lily ovat täydellinen pari (no, niinhän he ovat), mutta se naimisiin meno oli itteni mielestä aika hätiköityä, jos saan sanoa. Mutta onneksi he sitten olivat ainakin 2-3 vuotta yhdessä, kun pari sai Harryn.

Everard

 • Ankeuttaja
Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #30 : Joulukuu 17, 2006, 21:07:22 »
Utulie, niinhän se meni. Lily ei aluksi tykännyt ollenkaan Jamesista, sillä hän ei kestänyt sitä, että James on niin "leuhka" ja kiusaa vain muita. Mutta sitten kun he rupesivat tutustumaan enemmän toisiinsa ja tapailemaan, Lily oppi tuntemaan Jamesia, ja todella huomasi millainen hän on.
Ja Arthur ja Mollykin menivät nopeasti naimisiin, sen jälkeen kun alkoivat tapailla, perusteluksi Molly sanoi että niinä pelottavina aikoina, jolloin Voldemort oli vallassa, kaikki halusivat toistensa läheisyyttä, ja mennä vielä naimisiin ennen kun se olisi liian myöhäistä. Ehkä Harryn vanhemmilla oli samanlainen pelko, ja eiväthän he paljoa olisi voinutkaan odotella, että olisivat myöhästyneet kokonaan.
Ja uskon että he muutenkin huomasivat olevansa toisillensa kuin tehdyt.

Poissa Sinadra

 • salaisuudenhaltija
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Chris
 • Tupa: Korpinkynsi
Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #31 : Tammikuu 14, 2007, 13:07:24 »
Tämä on nyt ihan pipostani vedettyä, mutta itse kuvittelen, että Lily tykkäsi Jamesista, vaikka niin paljon muuta väittikin. Ehkä hän vain nautti Jamesin huomiosta ja sen takia meni väliin tämän kolttosiin. Ihan hyvin Lily olisi voinut olla tosi hyvä näyttelemään... ^^
Ja muutenkin... Vastakohdat täydentävät toisiaan, rakkaudesta se hevonenkin potkii, jne... Vähän joo klisheistä! ^^

Poissa blue kelpie

 • avaimen haltia
 • Vuotislainen
 • elämä on kovaa käytä avainta
i love you
« Vastaus #32 : Tammikuu 28, 2007, 12:01:54 »
 Eiköhän Lily mennyt puhtaasta rakkaudesta Jamesin kanssa naimisiin...Ja uskon että James paransi tapansa ja rauhottui ajan myötä sillä en usko että Lily naisi Jamesin pelkästä hetken mieli johteesta....En ainakaan usko että James olisi pakottanut Lily siihen se olisi jopa häneltä paksua..Kyllä hän sellaisen olisi huomannut tai joku olisi saanut sen selville....
dataa kotona ja koulussa

Nogan

 • Ankeuttaja
Re: Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #33 : Tammikuu 30, 2007, 22:04:40 »
Varmaankin viehätysvoimani vihdoin puri häneen.. Siis mitä! Hänen viehätysvoimansa! Jamesin viehätysvoima! En kirjoittele täältä.. No täältä paikasta. Siis mitä, minä kirjoittelen ihan Suomesta!

No joo, varmaankin jotenkin näin kävi:
James lopetti ihmisten kiroamisen huvikseen, Lily oli jo aiemmin ollut suunnattoman ihastunut häneen, ja tunnetta "rakkaus" pidätteli vain tuo ärsyttävä hiusten sukiminen ja luihuisten kiroaminen. Ei siinä kiroamisessa oikeastaan mitään, mutta tuo sukiminen.. ! Ajatteli varmaankin Lily. Sitten James lopetti Lilyn mieliksi hiustensa sukimisen ja kiroamisen, ja tah-daa, täydellinen romanssi on kunnolla kypsynyt, ja valmis luettavaksi.

Poissa Grytolle

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
Re: Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #34 : Tammikuu 31, 2007, 14:46:41 »
Olen maininnut tämän jo aikaisemminkin, mutta olen sitä mieltä, että syynä siihen oli rakkaus. En usko, että Lily olisi mennyt Jamesin kanssa naimisiin mistään muusta syystä. Lilyä ei oikein kuvata sellaisena hahmona, joka arvostaisi maallista mammonaa yli henkisen.
Kysymys siis kuuluu, että miten Lily sitten päätyi rakastumaan Jamessiin?
Se olisi voinut vaikka tapahtua näin:

James tulee kuudentena vuotenaan kouluun. Hän on kasvanut teini-iästä aika paljon ja ymmärtää nyt, että on tehnyt väärin kiusatessaan Ruikulia. Eräänä päivänä Lily kavereineen on käytävällä ja Snape tulee ja iskee kirouksen Jamessiin. Lily luulee, että nyt se James iskee takaisin kahta kauheammin, mutta kääntyykin kiltisti pois. Jamesia pilkataan: "Eikö mahtava Potter uskallakkaan enää kiusata Snapea?" Lily ymmärtää, että James on kunnon tyyppi ja alkaa puhua tälle.
Lilyn ja Jamesin kemiat osuvat hienosti kohdalleen ja Lily alkaa pikkuhiljaa rakastua Jamessiin. Jameskin tajuaa, että Lily on vielä ihanampi kuin hän oli koskaan osannut kuvitella. He ovat pitkään ja hartaasti rakastuineita toisiinsa, ja haluavat naimisiin.

Lol:(

kimba

 • Ankeuttaja
Re: Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #35 : Tammikuu 31, 2007, 16:16:05 »
Ihmiseväthän muuttuvat ajan myötä joten kun James oli rauhoittunut ja pyysi Lilya treffeille niin miksikä ei Lily olisi lähtenyt. Vaikka Sirius sanoikin, että Lily ei koskaan enään nähnyt kun James kiusasi Kalkarosta, mutta Kalkaroskaan ei koskaan voinut jättää Jamesia rauhaan, aina tilaisuuden tullen Kalkaros manasi Jamesin.

sirius

 • Ankeuttaja
Vs: Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #36 : Toukokuu 13, 2007, 19:00:45 »
Luin viidennestä kirjasta, että James kuullemma oli seitsemännellä luokalla jo hieman selvitellyt päätään ja, että ei enää taikonut ketä tahtoi. Joten Lily kai sitten huomasi Jamesissa oikean herrasmiehen ( siis sillioin kun ei kiusannut Kalkarosta) Se on kai se syy mistä sitä tietää toisten tunteista:D

Poissa Posityyhtynen

 • Nokankopauttaja
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #37 : Toukokuu 13, 2007, 19:26:12 »
Kävisikö yksinkertainen, mutta silti niin vaikea sana kuin rakkaus.
Monesti ihmiset etsivät itselleen paria täydentämään niitä ominaisuuksia, joita ei itsellä ole. Tai monet valitsevat äitinsä kaltaisen vaimon kumppaniksi (ja toisin päin, isän kaltaisen miehen), koska monesti pienenä äiti/isä on se ensimmäinen ns. rakkaus. Sanotaan, että rakkaudesta se hevonenkin potkii ja minusta Lily ja James ovat oiva esimerkki siihen samoin kuin Ron ja Hermione.
♥ When you are feeling sad, read Harry Potters and you'll be happy again, with chocolate you'll be superhappy Ü
(PS. Twilight is also good alternative)

Poissa Räyhähenki

 • Jokapaikantuho
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Rähähää!
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #38 : Kesäkuu 17, 2007, 17:16:49 »
Luulisin, että he vain rauhoittuivat ja alkoivat paremmin  ymmärtää toisiaan.
Sitä paitsi lily on voinut alusta asti tykätä jamesista, mutta jos sinäkin ihastut eka kertaa johokin poikaan, niin et kai heti ole paljastamassa sitä hänelle, ainakaan ihan heti...
ja lily yritti suuttumalla ehkä peittäää tunteitaan. silloinhan 30 vuotta sitten ei ehkä jokaisella 15 vuotiaalla ollut poika- tai tyttökaveria, ja tilanne oli vähän eri.

yritän vain miettiä sille kysynykselle loogista vastausta.
Ja arvatkaa kellä oli synttärit 16.6!
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

Errol

 • Ankeuttaja
Vs: Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #39 : Tammikuu 01, 2008, 15:46:27 »
joo, rakkkaudesta ihminen tekee vaikka mitä. james varmaan tykkäs koko ajan lilystä ja halusi kiinnittää sen huomion... kyllä ihminen aikuistua voi vaikka koulukiusaaja olisikin. niin se ihmisen mieli muttuu. vaikka itse en kyllä ole koskaan tykännnyt jamesista, raukkamainenhan se oli. mutta jooo...

-errol
     ##

Poissa nutcracker

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #40 : Helmikuu 16, 2008, 21:51:14 »
Tuo kysymys on hiukan tyhmä (anteeksi nyt vaan). Rakkauden takia sitä yleensä mennään naimisiin.

Joo, mutta kyse taisikin olla siitä, että mikä sai Lilyn rakastumaan Jamesiin, kun ottaa huomioon minkälainen kuva Jamesista on kirjoissa annettu :)

Itse topicciin sitten, uskon myöskin tähän Jamesin aikuistumisteoriaan. Jos hän kerran rakasti Lilya niin paljon, niin eiköhän hän ollut myös valmis muuttamaan tapansa hänen vuokseen.
"I'm selfish, impatient and a little insecure. I make mistakes, I am out of control and at times hard to handle. But if you can't handle me at my worst, then you sure as hell don't deserve me at my best." - Marilyn Monroe

jebb

 • Ankeuttaja
Vs: Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #41 : Maaliskuu 01, 2008, 00:13:07 »
Luulen, että jo kouluaikoinaan Lily piti Jamesista, ja rakastui sitten myöhemmin häneen lopullisesti.
Kenties Harryn näkemä Kalkaroksen muisto oli sijoittunut ajankohtaan, jolloin Lily & James eivät olleet tekemisissä sen suuremmin, toisinsanoen, he eivät olleet tutustuneet ja molemmilla oli vain, kenties hauras, ennakkokäsitys toisesta. Lily hyväsydämisenä päätti antaa Jamesille mahdollisuuden näyttää hurmaava puolensa, ja kas vain rakkauden liekki syttyi tuleen;)

Ihmiset muuttuu:)

Ambra

 • Ankeuttaja
Vs: Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #42 : Maaliskuu 21, 2008, 12:20:54 »
Olen uppoutunut viimeaikoina lukemaan Sharran Pakkaskukkia, joten vastauksessani saattaa olla jotain hyvin mielenkiintoista, koska olen onnistuneesti sekoittanut Sharran ja Rowin kertomat faktat keskenään - ainakin hyvin ison osan niistä.

James oli tietysti toivottoman rakastunut Lilyyn, mutta kuinka moni sen ikäinen nuori poika osaisi ilmaista sellaisia tunteita törttöilemättä? Jamesin tapa oli esiintyä, enkä usko, että hän itse huomasi vaikuttavansa hyvin itsekeskeiseltä. Kirjoista olen saanut sen kuvan, että Jamesille ystävät olivat kuitenkin kaikki kaikessa, sen osoittaa sekin, että he alkoivat animaageiksi Remuksen vuoksi. Hän ei siis pohjimmiltaan voinut olla kovin paha ihminen.

Ja kuten kirjoissa on mainittu (muistaakseni), James vihasi pimeyden voimia yli kaiken - ja liittyi tietenkin sitten myöhemmin Feeniksin Kiltaan. Kalkaros taas oli korviaan myöten uppoutunut niihin ja osasi enemmän kirouksia ensimmäisellä luokallaan kuin suurin osa seitsemännelläkään. Ei Harryäkään ole tuomittu hänen ja Malfoyn vihanpidon vuoksi, ja ovathan hekin kironneet toisiaan muutamaan kertaan.

Tämä on taas tätä arvailua, mutta luulen, että Lily ei halunnut myöntää itselleen eikä muille pitävänsä James Potterista. Jamesin ja Kalkaroksen riidathan eivät koskeneet häntä pääasiassa mitenkään; silti, kun James aloitti kahakoimisen, Lily tuli keskeyttämään. Voisi olla, että hän teki sen, koska välitti, ja halusi Jamesin käyttäytyvän paremmin.

Viidennessä kirjassa esitetyn kohtauksen lopussahan Lily totesi jotain tähän tapaan: "Selvä. Vastedes en vaivaudu, Ruikuli."
Jamesin reaktio Kalkaroksen haukuttua Lilyä kuraveriseksi oli äärettömän suojeleva, ja olen saanut Lilystä hyvin itsenäisen kuvan, joten kuvittelisin, että hän ei halunnut puolustelua ihmiseltä, jota ei päällisin puolin kunnioittanut ollenkaan.

Ja onhan kerrottu, että James tosiaan siisti tapojaan seitsemännellä luokalla, ja hän ja Lily tapailivat toisiaan. Ei se minusta mahdotonta ole.

Kun Voldemort hyökkäsi Harryn kotiin, James jäi suojelemaan vaimoaan ja lastaan. Sen hän teki rakkaudesta. Lily suojasi rakkaudellaan Harryn. Kaikki se kertoo mielestäni siitä, että se perhe oli hyvin onnellinen ja täynnä rakkautta.

Näin täällä päässä.

Chockladcream

 • Ankeuttaja
Vs: Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #43 : Kesäkuu 07, 2008, 20:48:31 »
Jhuu,

Lily rakastui Jamesiin. Jamesiin, siihen Potterin poikaan, joka ei osannut käytöstapoja, teki jäynää muille ja silleen. Mutta ei Lily siihen poikaan rakastanut. Ihmisessä on kaksi puolta ja Lily rakastui niistä toiseen.
Nimittäin Jamesiin, joka osasi käyttäytyä tilanteen vaatiessa sitä, joka oli hurmaava, herrasmies ja hauska, joka osasi olla romanttinen ja joka osasi olla hyvä isä. Sanoisin yksinkertaisesti ja tiivistettynä, että rakkaus on voimakkain.

jaina

 • Ankeuttaja
Vs: Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #44 : Kesäkuu 08, 2008, 10:49:26 »
'Pahat pojat' ovat perinteisesti kiinnostaneet joitakin tyttöjä enemmän kuin kiltit mammanpojat. Ja eihän sille mitään voi, jos sitä vain rakastuu, taikaiskusta - silloin ei oikein katsota onko tuhma vai kiltti :>

Ja varmasti moni muukin Tylypahkan tyttö ihastui (tai kenties rakastui... ?) Jamesiin, sillä olihan tämä komea, huispaaja, rohkea, huumorintajuinen ja joissakin kohdin myös romanttinen (hih). Ja James rakastui Lilyyn, tämähän oli kaunis ja tuollaiset 15-vuotiaat pojat hakevat yleensäkin huomion joidenkin törttöilyiden kautta ( ! )

Poissa Loi

 • Vihdoin Voldemortin voittanut
 • Sanomaton
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Kuka mitä häh?
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #45 : Kesäkuu 08, 2008, 11:12:06 »
Mä ajattelen ensin jotenkin niin, että Lily halusi tehdä lopullisen pesäeron Kalkarokseen menemällä naimisiin Kalkaroksen pahimman vihamiehen kanssa, mutta jos ajatellaan, että se lopullinen riitaantuminen ja erkaantuminen tapahtuikin oikeastaan jo siellä viidennellä ja Lily suostui treffailemiseen vasta viimeisellä luokalla niin on mahdollista, että James käytti tämän Kalkaroksen ja Lilyn "eron" hyväkseen muuttumalla ainakin Lilyn silmissä. Ja minusta James ja Lily eivät ole toistensa vastakohdat. Minusta heissä on paljon yhteistä kuten vaikkapa se, että he olivat johtajatyttö ja johtajapoika, mikä merkitsee, että he menestyivät hyvin koulussa. Koko kirjasarjasta käy minusta hyvin ilmi, että he ovat myös itsetunnoltaan vahvoja ja molemmat ovat rakastavasta perheestä. Heitä yhdistää selvästi myös yksi ajankohtaan nähden olennainen tekijä: pimeyden voimien vastaisuus.
Toisin sanoen Vuoden Voldemort 2009 - kiitos äänensä antaneille. :)

Tapiirirakkautta

Poissa Lelluzka

 • Lukutoukka
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #46 : Lokakuu 27, 2008, 21:09:04 »
Mielenkiintoisia teorioita... Itse olen myös onnistusut sekoittamaan ficit ja "todellisuuden", joten jäi epäselväksi, missä on kerrottu että James oli johtajapoika?
"Sisäinen silmäni, oli keskittynyt asioihin, jotka ovat kaukana hihkuvien äänten maallisista maailmoista"
professori Punurmio, Harry Potter ja puoliverinen prinssi s. 582

Poissa Mab

 • Vuotislainen
 • Meidän Korkeutemme
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #47 : Lokakuu 27, 2008, 21:15:05 »
Ihan ekassa kirjassa. Suomennos on siinä kohtaa huono, siinä sanotaan muistaakseni jotain sellaista, että L ja J olivat koulun parhaat tyttö ja poika (englanninkielisessä Head Girl / Boy). Taisi olla Hagrid, joka uutisen Harrylle kertoi.

edit. Niin, itse topikin aiheeseen liittyen, mä en ole pahemmin mietiskellyt Jamesin ja Lilyn pariutumista. Kumpikin on jäänyt mulle aika etäisiksi hahmoiksi, lähinnä vain Harryn (palvotuiksi) vanhemmiksi ilman sen kummempaa persoonallisuutta. Tai no, James on kyllä jonkinsortin ideaali-isän ja vastenmielisen röyhkimyksen risteytys. Mutta kait hän sitten tosiaan aikustui jonkun verran ja varmaan Lily oppi tuntemaan hänet paremmin seitsemäntenä kouluvuonna, kun he hoitivat johtajatytön ja -pojan velvollisuuksiaan. Ja tosiaan tuo Lizlegon mainitsema pimeyden voimien vastustaminen, sotavuosina tuollaiset ideologiset yhtäläisyydet tuppaavat korostumaan.

edit.2. Mä on myös kummastellut Jamesin pääsyä johtajapojaksi. Voisikohan senkin pistää koulun johdon harjoittaman rohkelikkosuosinnan piikkiin? :P
(Ja sitten tällaisena kirjan "ulkopuolisena" syynä voisi ehkä olla se, että Harryn vanhempien surmaaminen näyttäisi jotenkin vielä traagisemmalta, kun he olivat hyvänen aika sentään koulun eliittioppilaita. Viisasten kivessä meno oli monilta osin aika mustavalkoista)
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 27, 2008, 21:41:38 kirjoittanut Mab »
"Kun hän on kohteliaimmillaan, hän on myös kavalimmillaan, mikä lienee pettämätön sivistyksen merkki." -J.M.Barrie, Peter Pan

Poissa Hartsa

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • http://www.freewebs.com/moottoriurheilu05
Vs: Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #48 : Lokakuu 27, 2008, 21:24:37 »
Itse olen myös onnistusut sekoittamaan ficit ja "todellisuuden", joten jäi epäselväksi, missä on kerrottu että James oli johtajapoika?

Hagrid sanoo englanninkielisessä Philosopher`s Stonessa (aikuisten versio) sivulla 64:

"Now, yer mum an` dad were as good a witch an` wizard as I ever knew. Head Boy an` Girl at Hogwarts in their day!".

Head Boy:han tarkoittaa suomeksi johtajapoikaa. Tuo kohta tosin on suomennoksessa käännetty harhaanjohtavasti vain "koulun parhaaksi pojaksi ja tytöksi", koska tuolloin ei vielä tiedetty johtajapojan olemassa olosta (esiteltiin vasta kolmannessa kirjassa), joten Kapari tulkitsi termit noin. Joten kyllä, James todella oli johtajapoika. Asia ei ole välttämättä käynyt ilmi, jos on lukenut vain suomennokset. (Tosin minua kyllä ihmetyttää, että miten ihmeessä James saattoi päästä johtajapojaksi? Hänhän vain rikkoi sääntöjä ja kiusasi minkä ehti Kalkarosta ja muita ihmisiä, joista ei pitänyt.)

Mitä itse topicin aiheeseen tulee, niin uskon monen muun tavoin siihen, että James vain yksinkertaisesti aikuistui seitsemännellä luokalla sen verran (tosin Kalkaroksen kiusaamista hän ei käsittääkseni koskaan lopettanut), että Lily suostui antamaan hänelle mahdollisuuden ja lähtemään treffeille. Kenties Lily oli jo aiemmin ollut hieman ihastunut Jamesiin, mutta ei vain pitänyt tämän käytöksestä.

Terve kaikille!

Poissa Evilheart

 • Kuolonsyöjä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Taivaskiiturit, neiti kapteeni
Vs: Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #49 : Lokakuu 28, 2008, 18:16:36 »
Itse en sen pahemmin kirjoita, sillä olen hyvinkin samoilla linjoilla Ambran kanssa.

Mitä Hartsa sanoi siitä, etteikö James olisi koskaan lopettanut Kalkaroksen kiusaamista, ilmaisisin asian myös siten, miksi olisi pitänyt??  James oli kuitenkin niin ilkikurinen ja Siriuksen kanssa aina poikamainen, ettei Kalkaroksen kiusoittelua voinut vain jättää pois.
Lilyn rakkaus Jamesin ns. toiseen, herramiesmäiseen puoleen kesti kyllä sen, että mies vähän naljaili vanhalle koulukaverilleen.
I wanna spend my nights and days between your arms
Every day breathing your love
And even in my dreams I wanna be kissing your lips
Baby, breathing your love

Poissa Hartsa

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • http://www.freewebs.com/moottoriurheilu05
Vs: Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #50 : Lokakuu 28, 2008, 18:32:53 »
Evilheart, tarkoitin sitä, että kiusaaminen on aina väärin, oli syynä mikä tahansa ja oli luonteeltaan millainen ihminen hyvänsä. Kalkaroksesta varmaan tuntui pahalta, kun häntä jatkuvasti kiusattiin, ja varmaan se oli osasyynä siihen, miksi hänestä tuli aikuisena sellainen kuin tuli. Kiusaaminen voi jättää pysyvät arvet, uskokaa tai älkää.


Terve kaikille!

Poissa Kanttarelli

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #51 : Lokakuu 29, 2008, 16:54:21 »
Vastaan suoraan otsikkoon: tyhmyyttään, ei mitään loogista selitystä. Mokomaa (Jamesia) ei koskis pitkällä tikullakaan, paitsi pesismailalla, taotakseen vähän järkeä päähän.

Ei kai sit muuta. (huom. tämä on vastaus, ei mielipide :P)
Zombies ate my brain :D

Poissa Nadia

 • mastermind
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #52 : Lokakuu 29, 2008, 18:21:00 »
Itse en sen pahemmin kirjoita, sillä olen hyvinkin samoilla linjoilla Ambran kanssa.

Mitä Hartsa sanoi siitä, etteikö James olisi koskaan lopettanut Kalkaroksen kiusaamista, ilmaisisin asian myös siten, miksi olisi pitänyt??  James oli kuitenkin niin ilkikurinen ja Siriuksen kanssa aina poikamainen, ettei Kalkaroksen kiusoittelua voinut vain jättää pois.
Lilyn rakkaus Jamesin ns. toiseen, herramiesmäiseen puoleen kesti kyllä sen, että mies vähän naljaili vanhalle koulukaverilleen.
Olkoon ihminen millainen tahansa - kiusaaminen ei ole ikinä oikeutettua. Ei ikinä. Ja ei se ollut enää pientä kiusoittelua, julkisten nöyryytysten lisäksi Kalkarosta kiusattiin rikkomalla tavaroita (En muuten ole varma, mutta minusta jossain kohdassa mainittiin Jamesin vetävän kädellä Kalkaroksen mustepullon rikki) ja haukkumalla ilman syytä.

Minusta Lily oli yksinkertaisesti hullu naidessaan Jamesin. Tai ehkä James kierouksissaan keitti Lilylle lemmenjuoman? Joskin olisi outoa väittää ettei Lily tunnistaisi lemmenjuomaa, sen voi kuitenkin piilottaa, esimerkiksi konvehteihin. :) Noh, ehkä Jamesissa on joku salaperäinen ja toistaiseksi tuntematon vetovoima. Muu kuin ulkonäkö.
so throw your diamonds in the sky
we'll stay gold forever

Poissa Mab

 • Vuotislainen
 • Meidän Korkeutemme
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #53 : Lokakuu 29, 2008, 21:28:49 »
Mä oon samoilla linjoilla Hartsan ja Nadian kanssa. James ei ollut mitenkään ilkikurinen ja poikamainen, vaan pahantahtoinen, matalamielinen ja häijy kiusaaja. Kenties hän osasi olla lipevä Lilyn seurassa, mutta herrasmieheksi ei hänestä kerta kaikkiaan ole.

Tai ehkä James kierouksissaan keitti Lilylle lemmenjuoman?

Ei se James olisi osannut itse valmistaa lemmenjuomaa, törppö mikä törppö :P

Mutta varsinainen asia, joka mulle tuli tuosta lemmenjuomaehdotuksesta mieleen, on että Voldemortin ja Harryn vanhemmilla on itse asiassa tässäkin yhtäläisyyksiä (siis veristatuksen ohella). Meinaan, kummassakin pariskunnassa lähtötilanne oli sellainen, että henkilö A rakasti pitkään henkilö B:tä, joka puolestaan ei ollut tietääkseen A:sta. Erona on se, että siinä missä Volden vanhempien rakastunut osapuoli turvautui kierouksiin saadakseen lemmittynsä itselleen, Harryn vanhempien kohdalla kosiskelun kohde päätti antaa mahdollisuuden ihailijalleen. Lopputuloksena on tietenkin se, että Harryn vanhemmat päätyivät yhteen ja olisivat varmaankin eläneet rakastuneina vuosikausia, ellei ulkopuolinen taho (sattumoisin Volde itse) olisi puuttunut asiaan. Voldemortin vanhempien kohdalla taasen tuli vain surua ja murhetta (ja Voldemort). Eli Harry ja rakkauden - tai hyväntahtoisuuden - voima liittyvät tässäkin yhteen, ei kannata olla liian ylimielinen toisia kohtaan. Ties miten olisi käynyt, jos Tomppa olisi ollut myötämielisempi Meropea kohtaan.

Mutta tavallaan musta kuitenkin Meropen ja Tompan suhteen vertailukohteeksi sopii paremmin Kalkaroksen ja Lilyn suhde. Kalkaros ja Merope olivat molemmat epäsuosittuja, outoja hiippareita (ja ei-rohkelikkoja), mutta heidän ihailunsa kohde oli yleisenkin ihailun kohde. Kalkaros ei juottanut Lilylle lemmenjuomaa, vaikka hän taatusti olisi kyennyt moisen valmistamaan, mutta eipä hänellekään mitenkään onnellisesti käynyt. Kalkaros jäi yksin, eli yksin ja kuoli (melkein) yksin.

Näiden kolmen pariskunnan tarinoiden masentava opetus taitaa olla, että kultapossukerhoon kuulumattomien ei kannata rakastua ylempiinsä.

edit. tosi nolo moka, onneksi huomasin poistaa sen :)
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 29, 2008, 22:23:13 kirjoittanut Mab »
"Kun hän on kohteliaimmillaan, hän on myös kavalimmillaan, mikä lienee pettämätön sivistyksen merkki." -J.M.Barrie, Peter Pan

Kuutti

 • Ankeuttaja
Vs: Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #54 : Marraskuu 08, 2008, 10:18:05 »
Huomioittehan ihmiset, että James näytettiin vain ja ainoastaan Kalkaroksen muistojen kautta. Tämä johtaa luonnollisesti siihen, että hänestä nähtiin vain ne kaikkein huonoimmat puolet. Muina kuin "kiusataanpa Ruikulia" -hetkinä hän saattoi olla mitä mukavin tyyppi muille ihmisille. Emmehän voi tätä tietää, koska näimme Jamesin vain Kalkaroksen kautta. Ja täälläkin näyttäisi viimeisen kirjan jälkeen löytyvän Kalkaroksen faneja pilvin pimein ja on luonnollista, että hänen puoliaan halutaan pitää. Lily kuitenkin rakastui Jamesiin, ei Kalkarokseen, sillä hyvä. Ehkä Kalkaroksella olisi ollut "mahkuja", jos hän ei tosiaan olisi sotkeutunut pimeyden voimiin.

Ja ennen kuin joku tulee lyttäämään minut tämän kommentin takia: kyllä, kiusaaminen on ehdottoman väärin eikä sitä pidä missään muodossa hyväksyä.

Poissa Kaura

 • Molskahdus
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • TYM
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #55 : Marraskuu 08, 2008, 18:27:46 »
No minun oma näkemykseni tästä asiasta on, että Lily vain alkoi aikanaan enemmän ja enemmän miettimään Jamesia ja pian totesi tykkäävänsä tästä ja sitten James pyysi Lilyä treffeille ja Lily suostui tai jotain... Tai sitten Lily suostui huvin vuoksi menemään treffeille ennen kuin edes piti Jamesista. Ja sitten huomasi, että James on mukava heppu ja näin...
Okei, tämä oli hyvin sekavaa. Mutta itse pidän tuota ainakin todennäköisenä. En tiedä onko tätä samaa juttua jo pohdittu, sillä en ehtinyt lukea muita viestejä (enkä myöskään aloitusviestiä. :'D)
We watch the shows, we watch the stars
On videos for hours and hours...

Poissa Evilheart

 • Kuolonsyöjä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Taivaskiiturit, neiti kapteeni
Vs: Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #56 : Marraskuu 08, 2008, 20:31:52 »
Tiedän itsekkin aivan hyvin, millaiset arvet kiusaaminen voi jättää. Itse kiusaajana ja reilusti kiusattuna osaan nähdä asian molemmat puolet. Nyt ei ollut kyse kuitenkaan kiusaamiseta vaan Lilyn rakkaudesta Jamesiin.
Kiusaaminen ei tietenkään ole oikeutettua, enkä sitä millään tavalla tarkoittanut. Kirjakin kun sattuu olemaan fiktiivinen.
I wanna spend my nights and days between your arms
Every day breathing your love
And even in my dreams I wanna be kissing your lips
Baby, breathing your love

Poissa zoooda

 • Vuotislainen
Vs: Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #57 : Marraskuu 28, 2008, 10:41:58 »
Oon ite aina ollu sitä mieltä, että Jamesilla on kaksi puolta, toinen on se kovanaamainen kiusaaja, toinen taas sellainen herkempi ja kypsempi. Siinä vaiheessa kun James kuuli Lilyn ja Kalkaroksen välirikosta, niin ehkäpä hän ymmärsi näyttää sitä toista puoltaanki Lilylle ja jättää sitä kiusaajapuoltaan vähän taka-alalle. Eli sisimmiltään Jampppppa oli varmaan ihan kiva heppu. :)

Poissa momentum

 • Daydreamer
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Hi~ ♥
  • Tunneterapiaa
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #58 : Joulukuu 09, 2008, 21:04:10 »
Minä uskon vakaasti siihen, että James tosiaan kasvoi sen viidennen luokan Kalkaros-onnettomuuden jälkeen jo kuudennella luokalla sen verran, oletan hänen pohtineen syvällisiä eli itseään ja suhtautumistaan ja mahdollisesti angstannut sitä ettei mahdollisesti koskaan saa Lilyä, jonka jälkeen hän on päättänyt muuttuvansa vain Lilyn takia. Ja tietenkin kaverit ymmärtävät poikaa eivätkä estä häntä. Tai no, varmaan Sirius on saattanut yrittää, mutta Jamesie on jääräpää, joten se ei kuunnellut Siriusta tällä kertaa. Ja sitten seitsemännellä luokalla Jamesie on hurmaava herrasmies (uskon vakaasti Jamesin olevan herrasmies kuitenkin sismmässään), joten Lily rakastuu häneen syvästi. :3 Uskon myös, että Lily on tosiaan aina ollut rakastunut Jamesiin. Se selittäisi hänen hymynsä siinä Feeniksin killan pikku muistossa Kalkaroksen mielessä.

Enkä minä puolusta pariskuntaa siksi, että paritus on ehdottomasti paras Potter-paritus mitä vain voi olla, vaan siksi, että uskon todella aikuistumiseen, vaikka kiusaaminen onkin paha juttu. Minuakin on kiusattu ja en pidä siitä yhtään. Mutta uskon vakaasti, että noilla Lilyn sanomisilla viidennellä luokalla oli loppujen lopuksi paljon suurempi vaikutus Jamesiin kuin annettiin ymmärtää. Ja olen monen fanficin kohdallakin huomannut, että moni muukin on tätä mieltä. Se on mahdollista.

Että tiivistettynä Lilykulta meni Jamesin kanssa naimisiin syvästä ja voimakkaasta rakkaudesta, jota tunsi sydämessään. Ja varmasti hän myös loppujen lopuksi koki Jamesin olevan hänelle juuri sellainen mies, jollaisen hän haluaisi muutenkin, joten joo. Rakkaus voittaa kaiken, ah~ <3
Löydätte mut myös näistä:
last.fm||Twitter||Facebook||LiveJournal||Fanfiction.net||DeviantART

Mirinda

 • Ankeuttaja
Vs: Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #59 : Joulukuu 10, 2008, 08:23:03 »
Luettuani tuon ensimmäisen viestin ajattelin vastata yksinkertaisesti että "rakkaus",mutta ehkä pitäisi kirjoittaa pidempi viesti. Niin kyllä minäkin,Mutta jos James muuttui? moni muukin hahmo muuttui kirjojen aikana, ja tosiaaan Lily oli ehkä hiukan liiankin kiltti, ja antoi Jamesille yhden mehdollisuuden, jonka jälkeen oikeasti rakastui Jamesiiin.

Poissa Neithan

 • Vuotislainen
Vs: Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #60 : Kesäkuu 28, 2009, 14:18:40 »
Parempi kysymys olisi mikä sai Lilyn rakastumaan Jamesiin, koska tietenkin vastaus otsikon kysymykseen on rakkaus.
Luultavasti Lily rakastui Jamesiin siksi, että tämä kypseni pahimmista ajoistaan eikä Siriuksen sanojen mukaisesti kironnut luihuisia tytön nähdessä.

Poissa Bloody Princess

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #61 : Tammikuu 30, 2010, 21:13:11 »
Minun mielestäni on aika kettumainen juttu, että Lily hylkäsi Severuksen ja meni naimisiin Jamesin kanssa. Toisaalta, jos Lily olisikin valinnut Severuksen niin mitään Harry Potteria ei olisi, joten mikä minä olen tässä valittamaan...
Luultavasti Lily sitten yksinkertaisesti rakastui Jamesiin, niin se ihmisluonto toimii. Vaikka James olikin aiemmin Lilyn mielestä pelkkä "päsmäröivä jalkarätti", joka kiusasi hänen ystäväänsä ja kaikkia muitakin jotka eteen osuivat ja kävivät hänen hermoilleen. Myöhemminhän tuli ilmi, että James ei enää seitsemännellä luokalla "kironnut Severusta ainakaan hänen ja Lilyn treffeillä", mutta mistäs sitä tietää vaikka hän olisi muulloin, Lilyn näköpiirin ulkopuolella, niin tehnyt? Lily ilmeisesti antoi Jamesille uuden mahdollisuuden kaikesta huolimatta, ja loppujen lopuksi rakastuikin häneen. Syystä tai toisesta.

~Bloody Princess
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 20, 2011, 23:07:07 kirjoittanut Bloody Princess »

Poissa Odoshi

 • Merikallio
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #62 : Helmikuu 18, 2010, 11:40:56 »
Lily tuskin koskaan vihasi Jamesia, vaikka monesti sanoikin tästä yhtä, jos toistakin. Lily oli varmasti hyvinkin äkkipikainen, mutta tuskin kovinkaan pitkävihainen, koska eihän hän jaksanut Severuksellekkaan vihoitella pitkään, vaikka tämä kutsui tätä 'kuraveriseksi'.

Luultavasti, kun James kypsyi ja 'kasvoi aikuiseksi' hän unohti niin ylimielisen asenteensa ja keskittyi ehkä paremmin tavoin Lilyyn ja jätti mm. Severuksen kiusaamisen heidän treffeillään. Olivathan he samassa tuvassa, joten he joutuivat väkisinkin viettämään aikaa yhdessä muulloinkin kuin treffeillä ja ehkä Lily huomasi Jamesin muuttuneen ja siksi suostui jopa tapailemaan tätä. Sitten hän rakastui.

Niin ja olihan se ilkeää Lilyltä ''hyljätä'' Severus, mutta eiväthän he koskaan olleet yhdessä. He olivat parhaita ystäviä, mutta he ajautuivat erilleen omissa tuvissaan. Sev valitsi oman tiensä eikä Lily hyväksynyt tätä, joten he ajautuivat erilleen. Surullista kuitenkin, sillä rakastihan Sev Lilyä paljon....

Poissa Suklaanoidankattila

 • Vuotislainen
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #63 : Heinäkuu 28, 2013, 23:12:56 »
James on luultavasti paljon muutakin kuin kelmi, joksi hänet on lyhyissä kirjan katkelmissa kuvattu. Luulen hänen olleen ystävänä vähintään yhtä lojaali kuin Harrykin - mikä voi olla yksi syy, joka sai Lilyn rakastumaan häneen. Kaiken lisäksi monia tyttöjä tuntuvat kiinnostavan salaperäiset pahat pojat. Luulen, että Jamesissakin on se hyvin pehmeä pullamössöinen puoli, jonka hän on näyttänyt Lilylle. Lilykään tuskin olisi suostunut treffeille, jos ei olisi pitänyt häntä jo alun alkaen puoleensavetävänä. Aivan kuin oikeassakin maailmassa.

Lily ja Severushan olivat pelkkiä ystäviä, kuten Odoshi jo sanoikin. Ellen muista väärin, Severus ei koskaan tunnustanut Lilylle suoraan tunteitaan. Mikäli Lily on itse ollut epävarma tunteistaan tai on pitänyt Severusta vain sisarellisesti rakkaana, hänkään tuskin on ottanut aihetta esille.
Flitwick -> Suklaanoidankattila

Poissa Rantsake

 • Ei mikään surkkimus
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: SparksWolf20852
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #64 : Tammikuu 23, 2015, 01:28:14 »
Mikä ne sai meneen naimisiin?
No siis joo, tähänhän kerta kaikkiaan täytyy liittyä joku salkkarimainen draama! James varmasti jotenkin kiristi Lilyä, juotti lemmenjuomaa ja sitä rataa... Ja Severus olisi voinut olla prinssi urhea ja pelastaa Lilyn pinteestä, mutta eihän se niin mennyt, hän jäi nuolemaan näppejään kun kuuli heidän menneen naimsiiin... Ja niin Lily-rukka joutui ikuisiksi ajoiksi ison, pahan Potterin vallan alle! Kunnes kuolema heidät korjasi.

Joo, pelleilypätkä on nyt ohi, asiaan.
James tuskin oli pelkästään kusipäinen koulukiusaaja. Koulukiusaaminen on tosi tosi väärin, mutta niidenkin ääliöiden on mahdollista muuttua.
Eihän Siriuskaan ole pelkkä koulukiusaaja, hän on tosi rakastettu tyyppi kokonaisuudessaan vaikka kaikki tietävät, että hän oli Kalkarosta kohtaan jopa pahempi kuin James ikinä! Ja no, James kasvoi henkisesti sen vitosluokan jälkeen. Ja kun hän oli selvittänyt päätään, hänestä ja Lilystä tuli johtajaoppilaita. Näin Lily joutui väkisinkin tutustumaan Jamesiin. Siinä samalla Lily varmasti myös käsitti, ettei James olekaan niin kamala kuin hän oli aina kuvitellut.

Ja sitten he rakastuivat ja pariutuivat ja... 
"Tuntematonta me pelkäämme, kun katsomme kuolemaa ja pimeyttä, siinä kaikki."
- Harry Potter ja Puoliverinen prinssi

Poissa Taru

 • Kesäkettu
 • Sanomaton
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • ID 12 (Sessun vaimo)
 • Pottermore: BronzePhoenix3707
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #65 : Tammikuu 23, 2015, 15:20:22 »
Taidan vain jättää tämän sarjakuvan tähän. Klik klik.
Ilmamerirosvot tottelevat aina äitiään.
<AdamGibbon> (( Mun sydän hakkaa hirveän lujaa. ))
<CainGibbon> (( iik, iik, jännää jännää. o: ))

Poissa Luna Helmiina

 • Tonttu vain ei saa unta
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Älä häiritse! Luen Harry Potteria!
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #66 : Tammikuu 23, 2015, 16:16:05 »
Hih, hauska tuo Tarun postaama sarjakuva :D

Oma teoriani on, että James näki Lilyn koulussa, ihastui, ja lopulta
rohkaistui sanomaan Liylle hei, ja kysyi lähtisikö tämä hänen kanssaan ulos
mietittyään kauan mitä Lily sanoisi, ja Lily oli myös ihastunut Jamesiin, ja suostui.
Ja he menivät naimisiin mietittyään aikansa asiaa.
Varmaan molempia yhdisti rakkaus, ja tiedät-kai-kenen vastustaminen.
"Puh?"
"No mitä, Nasu?
"Ei mitään", vastasi Nasu hiljaa.
"Tarkastin vain, että olet vielä ystäväni".       Helmiina -> Luna Helmiina

Poissa Rose

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Potterhead päästä varpaisiin
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #67 : Helmikuu 28, 2016, 16:56:24 »
Hmm... Eikös James ollut kuitenkin ihastunut Lilyyn? Eikä hän minun mielestä Lilyä kiusannut, vaan Severusta. Minun näkökulmastani James oli ihastunut Lilyyn, ja oli kateellinen Severukselle siitä että Lily oli Severuksen kanssa, joten hän kiusasi Severusta. Ja vaikka James ei kiusannut Lilyä, Lily ei pitänyt siitä että James kiusasi hänen ystäväänsä, Severusta. Tosin, lopulta James huomasi että hän ei saa mitenkään Lilyä rakastamaan häntä, jos hän kiusaa Lilyn ystävää. Ja, James pyysi Lilyä treffeille. Lily huomasi kuinka hän oli muuttunut. Sitten he alkoivat viettää aikaa yhdessä, rakastuivat, menivät naimisiin ja saivat Harryn.

Poissa Craza

 • välikappale
 • Vuotislainen
Vs: Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #68 : Huhtikuu 14, 2016, 21:51:28 »
Tietenkin rakastumiseen ollee monta syytä, mutta minusta on kuitenkin aika uskomatonta, että Lily rakastui _parhaan ystävänsä pahimpaan kiusaajaan. En tajua miten joku voi nähdä jotain niin hyvää ja seksikästä henkilössä joka kiduttaa itselleen tärkeää henkilöä. Toisaalta vaikuttaa siltä, että Lilyn kiinnostus alkoi muodostua enemmän vasta hänen ja Kalkaroksen välirikon jälkeen. Siinä vaiheessa Lily ei enää kunnioittanut Kalkarosta ja ehkä se tosiaan oli se viimeinen siirto tehdä pesäero, kuten joku täällä jo mainitsikin. Uskon vahvasti myös pimeyden voimien ja niiden vastustuksen olleen se ratkaiseva tekijä.

Poissa Pipe

 • Luihusten oma kasvatti
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #69 : Elokuu 01, 2016, 21:06:06 »
Mulla on tähän vain ja ainoastaan yksi sana, joka on: Amortentia. Se et miten James on saanut Lilyn sitä juomaan ni se on sitten asia erikseen, mut mä vain en näe tässä mitään muuta mahdollisuutta. Okei lapset kasvaa aikuisiksi, mut silti, jos Lily kerran on vihannut Jamesia ja pitänyt sitä aina lapsellisena idioottina, ni en mä vain näe sitä rakastumassa Jamesiin. Ja se et Lily ei antanut muka anteeksi Kalkarokselle tätä "kuraverinen" lausahdusta, okei ymmärrettävää et sellasesta suuttuu, mut et välirikko sellasen koko lapsuusajan mittaiselle ystävyydelle, vain suuttuksissa lausahdetun sanan vuoksi.. Öh. Mä olen möläytellyt yhelle todella rakkaalle nettikaverille vaikka mitä sammakoita ja on meinattu monesti katkasta välit, mut aina on saatu sovittua, et jotenkin Lily on AIKA pikkumainen jos sellasesta ottaa niin pahasti nokkiinsa, mut sit taas sekin voi olla sellanen et Lily otti siitä niin nokkiinsa ja oli niin lapsellinen et meni SIKSI Jamesin kanssa yhteen... Se on sitten se toinen teoria. ;D
♥Yritän vain hymyillä, vaikka olen jo kuollut sisältä♥
♥♥Polseres vermelles - Polseres amunt!!♥♥

Poissa Suru

 • keräkurmitsa
 • Sanomaton
 • *
  • Livejournal
 • Pottermore: ChestnutLeviosa81
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #70 : Elokuu 01, 2016, 21:47:24 »
Niinno Lilyhän siinä Kalkaroksen kauheimmassa muistossa valittaa Kalkarokselle myös mm. tämän ystäväpiiristä ja heidän arvoistaan, sekä ihan konkreettisista teoistaan (joku oli tehnyt jotain Mary MacDonaldille). Syy Lilyn ja Kalkaroksen välirikossa ei siis ollut yksittäisessä sanassa (ja sen takanaan pitämässä ajatus- ja arvomaailmassa), vaikka se ehkä toimikin sen laukaisimena. :>
“Älä näytä tuommoiselta, Korppu", hän sanoi. "Eihän tämä ole yhtään mitään. Paljon pahempaa on tulossa!”
- Astrid Lindgren: Veljeni Leijonamieli

Poissa Pipe

 • Luihusten oma kasvatti
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #71 : Elokuu 03, 2016, 21:46:01 »
Niinno Lilyhän siinä Kalkaroksen kauheimmassa muistossa valittaa Kalkarokselle myös mm. tämän ystäväpiiristä ja heidän arvoistaan, sekä ihan konkreettisista teoistaan (joku oli tehnyt jotain Mary MacDonaldille). Syy Lilyn ja Kalkaroksen välirikossa ei siis ollut yksittäisessä sanassa (ja sen takanaan pitämässä ajatus- ja arvomaailmassa), vaikka se ehkä toimikin sen laukaisimena. :>

Joo okei sanotaanko näin et mä tavallaan ymmärrän Kalkaroksen pointin. Mut joo siinä suhteessa ymmärrän et Lily oli vihanen Kalkarokselle, mut et katkasee siihen välit ni hmm.. Tiedän kuinka v-mäistä on ihan oikeesti olla sellasessa kaveripiirissä jossa sä oot se (millä sanalla sen kuvais osuvasti) roskasäkki(?). Eli otetaan esimerkki tilanteesta jossa jossakin vaiheessa elämääni olin. Mulla ei ikinä ole ollut mitään oikeata parasta ystävää on vaan ollu sellasia ohimeneviä kaveruus-/ystävyyssuhteita (tai niihin ei ole paljon tullu pidettyä yhteyksiä, oon huono sellasessa ;D) Mut joo siis nimet on muutettu ihan täysin ja tuskin kukaan ees tunnistais tätä tilannetta, mut silti muutan nimet


Eli tää kaverijengi on Pipe, Lumi, Lila ja vaikka Suvi.

Eli Lumi ja Lila on niinkun vähän enemmän sellaset "parhaat kaverit" tässä poppoossa ja minä ja Suvi sitten ne "kuulutaan jengiin mut ei olla Lumin ja Lilan parhaita ystäviä".
Lumille ja Lilalle tulee riitaa ni Suvi siinä sit kuuntelee aina sillon tällön ja mä olen se joka kuulee aika aktiivisesti tätä

"Lumi on sit ihan P****A tyyppi, mut sä oot ihan kiva"

"Lila ja mä ei enää koskaan puhuta toisillemme"

jne jne... tiiätte kuitenkin mitä mä tarkotan ja molempien huonoja puolia vuodatettiin AINA mulle. Siis sit oot siinä sillai "joo, nii, aivan, no voi voi, hmm, jaa, juu" :'DDD idealla. Mut nii sitten meni pari päivää tai joku vajaa viikko ni kun Lumi ja Lila tuli kouluun ni sit alko tää

"Vitsit sä oot niin rakas, anteeks Lumi!"

tyylinen lätinä.

Tällä episodilla ajan takaa juuri sitä, et jos oikeesti on toisen paras kaveri ja ajattelis toisen kaveripiiristä jotain ja möläyttäisikin siitä sille kaverille jotain ni hmm mä ainakin siinä tilanteessa olisin sillai "No hei, en mäkä arvostele sun muita frendejä, mut tiiätsä et sä oot silti aina mulle rakas tyyppi" idealla, ja yrittäisin kääntää ajatukset pois siitä.
♥Yritän vain hymyillä, vaikka olen jo kuollut sisältä♥
♥♥Polseres vermelles - Polseres amunt!!♥♥

Poissa Isfet

 • Haahuilija
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #72 : Elokuu 14, 2016, 20:26:26 »
 Sanon heti alkuun olevani vannoutunut James/Lily -fani, mutta yritän nyt perustella tätä edes vähäsen.

Tuo Tarun linkkaama sarjis kertoo kyllä aika hyvin sen, mitä minä olen ajatellut. James ei ole täydellinen kusipää, vaan lojaali ystävilleen, rohkea kuin rohkelikko ikään (joka saattaa aiheuttaa pientä harkintakyvyn puutetta) ja puolustaa "heikompia".  En koita ihkuttaa, jokaisella on huonoja puolia. Teini-ikäinen James on kuitenkin teini, vaikkei se tee hänen käytöksestään missään nimessä hyväksyttävää. Ei James silti varmastikaan tavoitellut Lilyä yhtä röyhkeästi koko aikaa, ehkä pettymykset hioivat hänen egoaan/ esittämisen tarvettaan hiukan pienemmäksi.

Pahoittelen ettei minulla ole nyt aikaa pidempään ja syvällisempää viestiin, ehkä joskus muoksin.

//Ehkä noinkin. Osittain siksi laitoin sen lainausmerkkeihin, mutta minulle siinä on ollut aina jotain vaikeasti määritettävää. Siltikin hän ja Lily kuuluivat Rowlingin mukaan Feeniksin kiltaan, mikä taas kertoo muidenkin suojelusta. Toisaalta silloinkin hän suojeli osittain rakkaitaan, Voldemort oli yleinen uhka.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 16, 2016, 19:02:08 kirjoittanut Isfet »
Ajattelen, siis olen.

Poissa Craza

 • välikappale
 • Vuotislainen
Vs: Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #73 : Elokuu 15, 2016, 20:22:28 »
^ En nyt tiedä nuista heikoimpien puolustamisesta niinkään. Enemmänkin minusta James vaikuttaa henkilöltä, joka kyllä pitää omiensa puolia ja on heille mukava/ystävällinen, muista nyt ei välttämättä niinkään. Tietenkin se omien puolustaminen on jo aika hyvä syy pitää henkilöstä, jos vaan sattuu kuulumaan siihen sisäpiiriin.

Poissa Arion

 • Huffleclaw
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • "I solemly swear I am up to no good."
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #74 : Tammikuu 31, 2017, 03:13:41 »
Tämähän on hauska sattuma. Puhuttiin juuri viikko sitten kavereiden kanssa Severus-James "suhteesta", ja kyllähän se liittyy hyvin paljon Jily-suhteeseen!

Taidan vain jättää tämän sarjakuvan tähän. Klik klik.

Ah, tämä, kiitos! Olen joskus nähnyt samantapaisen asian! Yritin löytää sitä, mutten löytänyt : / Anyways, siinä oli verrattu, mitä James ja Severus tekivät about samoihin aikoihin elämässään. Varmaan suosikki kohtaukset olivat
James: "Bullied Snape."
Severus: "Bullied the Marauders, fellow students, and his own students when he was a teacher"
JA
James: "Died because he protect his family"
Severus: "Protected Harry because Dumbledore blackmailed him" (vaikka kiristys onkin vähän liioittelua)

Mikä ne sai meneen naimisiin?
No siis joo, tähänhän kerta kaikkiaan täytyy liittyä joku salkkarimainen draama! James varmasti jotenkin kiristi Lilyä, juotti lemmenjuomaa ja sitä rataa... Ja Severus olisi voinut olla prinssi urhea ja pelastaa Lilyn pinteestä, mutta eihän se niin mennyt, hän jäi nuolemaan näppejään kun kuuli heidän menneen naimsiiin... Ja niin Lily-rukka joutui ikuisiksi ajoiksi ison, pahan Potterin vallan alle! Kunnes kuolema heidät korjasi.

Joo, pelleilypätkä on nyt ohi, asiaan.
James tuskin oli pelkästään kusipäinen koulukiusaaja. Koulukiusaaminen on tosi tosi väärin, mutta niidenkin ääliöiden on mahdollista muuttua.
Eihän Siriuskaan ole pelkkä koulukiusaaja, hän on tosi rakastettu tyyppi kokonaisuudessaan vaikka kaikki tietävät, että hän oli Kalkarosta kohtaan jopa pahempi kuin James ikinä! Ja no, James kasvoi henkisesti sen vitosluokan jälkeen. Ja kun hän oli selvittänyt päätään, hänestä ja Lilystä tuli johtajaoppilaita. Näin Lily joutui väkisinkin tutustumaan Jamesiin. Siinä samalla Lily varmasti myös käsitti, ettei James olekaan niin kamala kuin hän oli aina kuvitellut.

Ja sitten he rakastuivat ja pariutuivat ja...

Ahhhaha! Nauroin jo tuolle alullesi, koska olin vain lol - tää kuulostaakin niin vakuuttavalta, että näin todellakin ajattelet xD Mutta kyllä, olen hyvin samaa mieltä Rantsaken kanssa myös tästä asiasta.

Itse olen parantumaton kelmi-fani, vaikka eritoten James ja Sirius olivat koulukiusaajia ja en ole sinänsä ikinä pitänyt koulukiusaajista. Mutta viimeksi juuri viime vuoden puolelta osaan sanoa kokemuksesta, että koulukiusaajat osaavat muuttua, vaikken ihan nyt kuullut sanaa anteeksi.


Mutta mitä kavereiden kanssa tuli juteltua, niin tulipahan heitettyä pari asiaa kehiin, esim. Harry puhui Siriukselle ja Remukselle Jamesista Severuksen muistosta. Kelmithän olivat hyvin sitä mieltä, että James oli 15 ja Harry tulistui ja sanoi itse olevansa 15. En nyt sanoisi, että Harry olisi ollut paljoa parempi sen isäänsä. Hänellä oli hyvin samanlainen suhde Dracon kanssa kuin Jamesilla ja Severuksella. Lisäksi James ja Harry on kasvatettu HYVIN erilailla ja eri aikakausillakin. Elämä on ollut hyvin erilaista. Toisaalta James oli koulukiusaaja aikana, kun Voldemort oli vallassa, ja niin oli oikeastaan Harrykin (in some kind of way) - ja sen lisäksi vielä pyöritti Albuksen kaartia. Mutta edelleen, Harryn aikana asiat olivat paljon erilailla velhomaailmassa kuin hänen isänsä kouluaikoina.

Ja kuten täällä on puhuttu, olemme saaneet vain palasia Kelmien tarinasta. Kaikki lukijat muodostavat niistä oman mielikuvat kelmien kouluvuosien tapahtumista. James ja Sirius kasvoivat siitä - enemmän tai vähemmän. Niin, ja Jamesista tuli johtajapoika. En ihmettelisi, vaikka Dumbledore nimenomaan siksi antoi tämän vastuun Jamesille, koska näki Jamesin läpi, että James pystyy siihen. Ja että James saisi sysäyksen aikuisuuteen ja saisi sitä kautta Siriuksen myös kasvamaan. Remushan ei nyt ihan onnistunut tässä ollen valvojaoppilas näiden kahden kanssa ; ) , ja James oli hänestä ja Siriuksesta huomattavasti järkevämpi. Ja sitten tosiaan tämä johtajaoppilas-asema varmasti tosiaan pistänyt Jamesin ja Lilyn tutustumaan enemmän toisiinsa. Kuten Rantsake sanoikin tuossa häntä lainatessani. Lisäksi en usko, että Lilykaan on täysin puhtoinen, kerta tosiaan rakastui Jamesiin. On varmasti paljon, mitä meille ei ole annettu tietää kelmien vuosista. Olen samaa mieltä monen kanssa tässä ketjussa (mitä minä nyt selasin tätä), ja parhaimpina jäivät juuri mieleen, että Lily on varmasti ihastunut Jamesiin kuten muutkin, mutta Jamesin asenne Severusta ja muita luihuisia kohtaan piti Lilyn pään kelmien läsnäollessa.

Ja sanoisin, että Severus ei tehnyt kaikkea mahdollista, mitä olisi voinut tehdä Lilyn saamiseksi. Hän on aika hyvä esimerkki luihuisesta, koska he ajattelevat omaa napaansa aika lailla. Ja jos Severuksen suhde Lilyn kanssa olisi mennyt pieleen, niin hän ei olisi voinut kääntyä takaisin kuolonsyöjien puoleen vaan olisi elänyt yksin. Epäilen suuresti, että Severus oikeasti olisi halunnut viettää loppuelämänsä yksin, jos kerta pimeät voimat kiinnostivat häntä. Kun taas Jamesia ei - suuri ero siis. Jamesin ei tarvinnut muuttua paljoa saadakseen Lilyä itselleen, Severuksen olisi pitänyt. Ja se ei ole tervettä muuttaa itseään muiden takia. Severus valitsi pimeän puolen, koska pelkäsi Lilyn menettämistä jo ennen kuin menetti sen.
Mutta tuo oli vain oma teoriani Severuksen mielenjuoksusta. Ja ennen kuin saan Severus-fanit niskoilleni, pidän Severuksesta tosi paljon ja edelleen. Mutta hän on pelottava, ja en sanoisi, että hän olisi parempi kuin James. Imo James on parempi, ja hänet tosiaan jätetään huomiotta. I don't like this. James suojeli ystäviään ja oli hyvä ihminen.

Joten joo, sanoisin, että Lily oppi näkemään Jamesin parhaat puolet ja sen takia rakastui häneen. Ja James ei lopettanut Severuksen kiusaamista. Hän vähensi hyvin paljon ja ei tehnyt sitä Lilyn nähden. Enkä sanoisi, että Lily oikeasti poikkasi suhteen Severuksen kanssa totaalisesti - välttämättä. Uskoisin, että hän toivoi Severuksen tulevan järkiinsä ja saisi ehkä lapsuuden kaverinsa takaisin.

(Voisin varmasti jatkaa tätä listaa pidemmälle, esimerkiksi Jamesin ja eritoten Siriuksen (my most favorite character in the whole series) syistä luihuisia vastaan, mutta ne menevät aika lailla ohi aiheen, I think? )
"Maailman ihanin puuskuh!" (Jénaminya)

Ara -> Arion

Poissa tirsu

 • Clara-stan
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • A Chapter Can be a Book
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Mikä sai Lilyn menemään naimisiin Jamesin kanssa?
« Vastaus #75 : Helmikuu 14, 2017, 12:24:41 »
Jotenkin näyttää siltä, että aika monet (en tarkoita pelkästään täällä, vaan ihan kaikkialla) unohtaa sen faktan, että Kalkkaros antoi ihan täysillä takaisin Kelmeille. Eli joko ne kaikki oli uhreja tai sitten kukaan ei ollut uhri. Kelmeillä ja Kalkkaroksella oli tyyliin samanlainen suhde kuin Golden triolla ja Dracolla. Ei niistä oikein koulukiusaamisena voi puhua. Koulukiusaaminen ei toimi niin.

En muutenkaan ymmärrä Kalkkaroksen hehkuttamista, koska se oli kamala ääliö. Kohteli Harrya miten kohteli, koska se näytti isältään, kiusasi kaikkia muita oppilaita paitsi luihuisia, erityisesti Nevilleä ja Hermionea. Oikein upeaa käytöstä opettajalta. Toki, toki, tämä uhrasi itsensä ja bla bla, mutta se ei poista sitä tosi asiaa, että hän kiusasi lapsia/teinejä.

Mutta siis, takaisin asiaan. James oli aikuistunut kahtena viimeisenä vuonaan Tylypahkassa, jolloin Lily näki tämän uusin silmin. Enkä usko muutenkaan, että Lily olisi koskaan vihannut Jamesia, hän piti tätä enemmänkin lapsellisena. Olen sitä mieltä, että Lilyn tunteet Jamesia kohtaan alkoi kehittyä joskus kuudennen vuoden loppupuolella. Johtajaoppilaana oleminen yhdisti heitä ja viran myötä he viettivät enemmän aikaa kahdestaan. Siinä vaiheessa ehtii tutustua toiseen kunnolla/näkemään millainen toinen oikeasti on (enkä tarkoita pelkästään Lilyä vaan myös Jamesia). Lilyn ja Jamesin välillä se johti sitten lopulta rakkauteen.

Ja Kalkkaroksen tunteet olivat yksipuolisia, Lilylle tämä oli vain ystävä. Kaksikon ystävyyden katkeaminen ei johtunut pelkästään siitä, että Kalkkaros haukkui Lilyä kuraveriseksi, se oli vain se viimeinen niitti Lilylle. Se kertoi Lilylle kuinka paljon Kalkkaros todellakin oli muuttunut heidän ystävyyden alkuajoista. Kaikki se Pimeän Lordin ihailu, kuolonsyöjäystävät ja näiden arvojen ihailu jne. oli sellaista mitä Lily inhoi eikä ymmärtänyt miten Kalkkaros oli sellaiseen hurahtanut. 

Ainoa kohtaus 1st gen. ajoista on vain Kalkkaroksen kuvakulmasta, joten ei siitä voi paljoa sanoa. Sitä ennen ja sen jälkeen on tapahtunut paljon. Asiaa on tietty sivuttu kirjoissa hieman, muttei mitenkään erityisesti.

Ei ollut James (ja muut kelmit) puhdaspulmunen, mutta ei kyllä ollut Kalkkaroskaan. Molemmissa oli vikaa.>> Oh, I'm so sorry. I thought you were a waiter. >>  Dowager Countess
>> Same old same old, just the Doctor and Clara Oswald in the TARDIS. >> The 12th Doctor
>> Yes, I'll just step inside this police box and arrest myself. >> The 10th Doctor
>> Golden ticket. Spacey Zoomer! Free ice cream. >> The 11th Doctor