Kirjoittaja Aihe: Kesätyöpaikat  (Luettu 28367 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

poro

 • Ankeuttaja
Kesätyöpaikat
« : Tammikuu 22, 2004, 21:07:20 »
Eli missä käytte kesällä töissä vai käyttekö ollenkaan?
Tietääkö kukaan hyviä kesätyöpaikkoja?

Minä olen ollut parina kesänä töissä sipulitilalla, eli siellä poimitaan, kuoritaan, pestään ja niputetaan sipulia. Ei mikään herkku työ, mutta työnantajat ovat mukavia ja ovat lähettäneet joka joulu lahjakortin pitsalle=), mutta palkkataso on melko pieni. Saa ahertaa todella monta tuntia, että tienaisi edes 30€...
Mansikassakin olen ollut. Se ei todellakaan ole mitään helppoa. Päivät ovat kuumia ja pitäisi vai jaksaa poimia ja poimia ja poimia... Palkka toisaalta on melko hyvä, jos satokausi on ollut runsas ja jos itsellä on tarmoa ja intoa poimia. Mansikkatilan, jossa olin töissä, omisti sellainen mies joka oli kuin perseelle ammuttu karhu. Ensimmäistä kertaa kun näin hänet, niin hän oli jo valittamsaa marjoista. Jotkut olivat liian raakoja, jotkut liian kypsiä, multaisia tai kanta oli otettu väärin irti... Ei jäänyt hirveän hyvä vaikutelma...

Tänä kesänä ajattelin kokeilla ravustamista. En tiedä todellakaan mitään siitä, joten olisi kiva, jos joku kertoisi siitäkin jotakin. =)

Eli kaikki vaan kokemuksiaan kertomaan.

Poissa elton

 • kevään henkäys
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • uudelleen herännyt
Kesätyöpaikat
« Vastaus #1 : Tammikuu 22, 2004, 21:24:37 »
No, itse olen ajatellut mennä keräilemään mansikoita, mutta harmiksi ripari menee päälle juuri kun ne on kypsiä, tarvitsen rahaa kesäksi ja muutenkin eli pitänee etsiä jotain työtä..

Tämä on periaatteessa offtopic, mutta olen tehnyt työkseni pari päivää viime vuonna koulun jälkeen päivällä jaellut lehtisiä ihmisille räntäsateessa Helsingissä Stokkan lähellä, se oli hauskaa, vaikka se ei ollutkaan kesätyö, mutta kuitenkin.
Joskus pelkään olevani niin kaunis, että kauneuteni pettää minut.

Takiaisjalka

 • Ankeuttaja
Kesätyöpaikat
« Vastaus #2 : Tammikuu 23, 2004, 00:51:03 »
Kesätöistä on mulla kokemusta vasta yhdeltä kesältä, mutta sen perusteellakin voin jo sanoa, että tahdon ehdottomasti ulkokotöihin. En voisi mitenkään kuvitella itseäni siivoamaan kuumia rappuja tai istumaan hikiseen toimistoon.

Olin edellisenä kesänä töissä Viherpalvelulla, kitkin rikkaruohoja ja ajoin nurmikoita. Kuulostaa ehkä kamalalta, mutta se osoittautuikin yllätävän mukavaksi, enkä varmasti enää sen jälkeen kelpuuta mitä tahansa työtä. Siellä työkaverit olivat todella ystävällisiä ja mukavia, tauot ruhtinaallisia ja palkka todella kiitettävän hyvää. Onnistuin tienaamaan n. 24 päivässä yli 1000 euroa kun tein hieman yli seitsemän tuntisia päiviä.

Ihan yleisesti ottaen kesätyöpaikoista voisi sanoa sen verran, että koko systeemi on huonosti järjestetty. Työt menevät usein kummin kaimoille ja naapurin Liisoille ja niitä jäljelle jääneitä paikkoja ei riitä varmaan edes murto-osalle hakijoista. Puhumattakaan siitä miten alle 18. vuotiaita sorsitaan törkeästi. Onneksi joka kesä jaettavat kesäsetelit sentään auttavat edes hieman.

Ayumi

 • Ankeuttaja
Kesätyöpaikat
« Vastaus #3 : Tammikuu 23, 2004, 16:21:31 »
Kyllä minunkin varmaan jo pitäisi kysellä niiden paikkojen perään, ettei kaikki siedettävät paikat lopu kesken. En ole vielä kertaakaan käynyt kesälomalla töissä, mutta muilla lomilla olen. Kerran kun minun piti mennä auttamaan isän työpaikalle varaston siivoamisessa, niin kahdelta päivältä sain jo tyyliin 68 euroa. Tein kyllä kuusi tuntisia päiviä, mutta on se minusta jo aika hyvin niin lyhyeltä ajalta. Jos ei muuta kesäksi löydy, niin kaipa menen sinne uudestaan, mutta mieluiten tekisin jotain joka oikeasti kiinnostaisi tai olisi edes jollain lailla hauskaa. Valitettavasti se on toiveajattelua. Pitää vaan valmistautua tekemään töitä hiki hatussa jos rahaa tekee mieli saada. -_-'

Irvikissa

 • Ankeuttaja
Kesätyöpaikat
« Vastaus #4 : Tammikuu 23, 2004, 18:48:10 »
En tällä tietoa aio mennä kesätöihin, vaan käytän kesän opiskeluun. Viime kesän olin työharjoittelussa yliopiston kirjastolla ja se oli mukava paikka työskennellä. Tosin koska olin työkkärin kautta töissä, en saanut varsinaista palkkaa vaan työttömyyspäivärahan. Mutta sainpahan jotain.

Tänä kesänä aion jälleen laiskotella enkä aio mennä töihin. Yliopistossa on se hyvä puoli että kesälläkin voi suorittaa tenttejä ja tiedekunnista riippuen suorittaa kurssejakin. Aion käydä kaksi kirjatenttiä (molemmissa luettavana melkein 30 romaania) ja luultavasti myös atk-passin aion käydä. Siitä saisi helposti kolme opintoviikkoa, koska ymmärrän kohtuullisen paljon tietokoneiden sielunelämästä.

Kesäopiskelun hyviä puolia on myös se, että kesällä saa opintotukea, asumistukea ja opintolainaa samalla tavalla kuin muulloinkin. Ja opiskelu kesällä lyhentää tietenkin opiskeluaikaa sieltä loppupäästä.

Naa

 • Ankeuttaja
Kesätyöpaikat
« Vastaus #5 : Tammikuu 23, 2004, 20:11:21 »
Minä olin ensimmäisen kerran kesätöissä viime kesänä Montessorin leikkikoulussa. Olin ollut ysillä siellä TET:ssä ja koska se meni niin nopeasti ohi, päätin kysyä vielä kesätöitäkin. Ottivat töihin, kiitos kaupungin myöntämän kesätyösetelin. Eivät kuulemma muuten ottaneet kesätyöläisiä. Työtehtäviini kuului kevätsiivoukseen osallistuminen ja lastenhoito. Ensimmäiset päivät menivätkin sitten verhoja silitellessä, pari viimeistä päivää olin sairaana :p Muuten oli kyllä ihan mukavaa, vaikkakin välillä tylsää. Ja sain tietty sitten rahaa (jonka kyllä kulutin melkein heti xD) ja hyvän työtodistuksen.

Ajattelin mennä ensi kesäksikin kesätöihin, ja olenkin jo pari hakemusta saanut täytettyä. Taidan kysyä töitä vielä seurakunnalta ja parilta marketilta. Mutta vaikka lisäraha ja työkokemus ei olisikaan pahitteeksi, ei minulla ihan hirveää hinkua kesätöihin ole. Olisi tarkoitus mennä kesälukioon ja lomaakin välissä pitää.

K

 • Ankeuttaja
Kesätyöpaikat
« Vastaus #6 : Tammikuu 23, 2004, 22:06:39 »
Kertoisiko joku, mitä ovat kesäsetelit/kesätyösetelit?

No mutta, itselläni olisi tarkoitus täksi vuodeksi hakea mahdollisesti johonkin kesätöihin. Paha siinä vaan on se, ettei ikää ole vielä sitä maagista kahdeksaatoista, eikä ole suhteita mihinkään firmoihin tai vastaaviin.
Kummiskin saahan sitä kokeilla. Lähiaikoina pitäisi mennä työkkäristä katsomaan mitä löytyisi. Musta vaan tuntuu että mä olen hirveän tyhmä tämmöisissä kesätyöjutuissa ja muissa, hyvä jos osaan hakea mihinkään, kun mä en vaan tunnu tajuavan noita tommoisia systeemejä. Mutta eiköhän muakin joku opasta, eeh.
Joo ja tosiaan aikaisemmin en ole ollut kesätöissä, ja siksikin vähän hermostuttaa. Tuntuu että mä olen liian laiska luonne ja huono tajuamaan jotain työohjeita, mutta kun rahaa olisi saatava.
Tälleen myöhemmin on alkanut harmittamaan, että jätin aikoinaan isoskoulutuksen kesken. Siitä olisi saanut niin hyvän kesätyön ja kivasti rahaa.

Daenne

 • Ankeuttaja
Kesätyöpaikat
« Vastaus #7 : Tammikuu 23, 2004, 23:48:36 »
Minä voisin mennä kesätöihin mutta olen vielä niin pikkuinen että ikä ei riitä. Sukulaisten ja tuttujen luokse saisin tietenkin mennä niinkuin viimevuonna. Sillon olin kahdessakin paikassa. Kerran viikossa kävin kummisetäni hallilla. Siellä sitten maalailin jotain metallihyllyjä ja lajittelin eri metalliosia tietyn määrän laatikoihin. Ikkunatkin pesin ^^

Toinen "työpaikkani" olikin sitten naapurissa hoitamassa noin kolme vuotiasta tyttöä. Ihan kiva paikka sillalailla mutta tyttö ujosti ensimmäisellä ja toisella kerralla niin paljon että meni mummonsa helmoihin itkemään.

Tänä kesänä voisi kyllä pitää ihan vapaata. Kyllähän niitä kesätöitä sitten ehtii muutaman vuoden päästä tehdä. ^_^

Naa

 • Ankeuttaja
Kesätyöpaikat
« Vastaus #8 : Tammikuu 24, 2004, 20:50:52 »
Lainaus käyttäjältä: "K"
Kertoisiko joku, mitä ovat kesäsetelit/kesätyösetelit?

En tiedä muista kaupungeista, mutta ainakin kotikaupungissani Kajaanissa myönnetään peruskoulunsa päättäville nuorille jonkun kahdensadan euron (en nyt yhtäkkiä tarkkaa summaa) kesätyöseteli. Se siis tarkoittaa sitä *vetää henkeä, että jaksaisi selittää* että kun kiikutat sen setelin työnantajallesi, työnantaja kiikuttaa sen kaupungille ja kaupunki maksaa tukea työnantajalle, että työnantaja voisi maksaa sinulle. Eli kaupunki periaatteessa maksaa palkan. Vaikka kyllä työnantajakin joutuu jotain maksuja maksamaan, mutta kuitenkin.

muokkausta.
Koska yllä oleva sepustukseni on hieman, kröhöm, epäselvä, tein upealla Paint-ohjelmalla kuvasarjan havainnollistamaan selitystäni. Klikkaapa tästä.

Akemi

 • Ankeuttaja
Kesätyöpaikat
« Vastaus #9 : Tammikuu 24, 2004, 23:35:57 »
Kesätöihin tutustuin ensimmäistä kertaa viime vuonna. Ihan terve ja mielenkiintoinen kokemushan se oli kaikintavoin, varsinkin kun olin samassa työpaikassa missä isänikin kävi, niin tuntui tosi rankalta ajatella, että hällä on kaiket päivät samanlainen tahti mitä minulla niiden kahden viikon  aikana. Olin aivan läkähtynyt sen kahden (tai olisiko ollut peräti kolmen) viikon jälkeen. Olin asevarikolla töissä, tekemässä sellaisia pienenpieniä paperihommia. Ei mitään sellaista suurta ja merkittävää, mutta juuri sellaisia pieniä paperitöitä, mitä nyt täytyy jonkun todellakin tehdä. Viihdyin ihan työpaikassani.  Ärsytti vaan olla koko ajan sisällä, kun pihalla oli aurinkoinen ja ihana kesäpäivä, näpyttää tietokonetta ja tällai. (mutta hetkinen! sitähän minä teen kaiket päivät kotonani ;)  ei nyt ihan oko.)

Tänä kesänä.. Ajattelin mennä kesäötihin, minulla ei oo oikeasti mitään ajatustakaan siitä minne. Jos minä en keksi mitään muuta paikkaa, niin tod.näk yritän uudestaan isäni työpaikalle. Rahat, jotka sain ekasta kesätyöpaikasta eivät ole vielä menneet täysin hukkaan. Taitaa tilillä olla reippaasti ylipuolet vielä jäljellä.

Jännää alkaa tässä vaiheessa jo puhumaan kesätyöpaikoista.. :)

Shiara

 • Ankeuttaja
Kesätyöpaikat
« Vastaus #10 : Tammikuu 25, 2004, 12:08:23 »
Minä olen ollut nyt kahtena kesänä mansikkamaalla kesätöissä. Kiva homma siitä, että saa olla ulkona, töitä ei välttämättä riitä kuin muutamaksi viikoksi (eli ei mene koko kesä töissä), mutta silti tienaa sellaisen kivan summan. Riippuu tietenkin paljonko jaksaa poimia, montako tuntia päivässä maalla viihtyy yms. Tämä Myllylammen mansikkatila on meidän tienvarressa, noin puolen kilometrin päässä meiltä, eli naapureita ovat (täällä pikkukylässä kaikki kilometrin säteellä asuvat ovat naapureita o_O) Toissa kesänä minua ja veljeäni pyydettiin tuonne Myllylammelle töihin, kun tuli illastakin tilauksia ja poimijat olivat lähteneet jo kotiin ja tarvittiin joku poimimaan jotain 10 kg mansikoita. Sieltä sitten pyydettiin että tulisimme seuraavanakin kesänä, ensi kesäksikin pyydettiin.

Viime kesänä tuo puolitoista viikkoa oli aika tuskaa, mansikka-aika osui juuri niiden pahimpien helteiden kohdalle, eli joka päivä poimittiin mansikoita n. 30 asteen helteessä, paarmat, hyttyset ja ampiaiset pörräsivät suurin piirtein korvissa ja ilmat oli aina sellaisia painostavia koska joka päivä ukkosti. Se oli kamalaa, kun puolen päivän paikkeilla alkoi aina taivas tummua ja jyristä vähitellen voimistuen ja minä kun en voi sanoa pitäväni ukkosesta. Ukkonen on kivaa, jos on kotona jonkun kanssa, mutta keskellä laakeaa mansikkamaata se lähinnä pelotti. Tosin me mentiin sinne aina kuudeksi tai seitsemäksi, joten puolilta päivin pääsi jo kotiin. Saatiin me sitten palkkaan paarma- ja hellelisä ^^ Puolestatoista viikosta tienasi reilut 250 euroa (:

Ensi kesänä saatan mennä kanssa sinne, en vielä ole ihan varma. Toisaalta raha kyllä kelpaa aina, että voisi kyllä mennä taas pariksi viikoksi. Pitää nyt katsoa, kuinka kesään sijoittuu kaikkea muutakin.

Riparille menen isoseksi, siitä saa jotain satasen...

Pichu

 • Ankeuttaja
Kesätyöpaikat
« Vastaus #11 : Huhtikuu 12, 2004, 00:09:42 »
Ikää minulla on kesälläkin vain 14, ja koska en suhteita omaa, en edes hakenut minnekään varsinaisia kesätöitä. Siis en hakenut niitä kaupungilta. Mutta menenpähän vahtimaan lapsia. Mielestäni erittäin hyvä työ, sillä tunnen tytöt ja pidän heistä, ja kaiken lisäksi saan tehdä heidän kanssaan käytännössä kaikkea kivaakin.. Esimerkiksi käydä uimassa ja jäätelöllä ja ulkona ja kaikkea muuta, ettei tarvitse pelkästään siivota jossain sisällä. Palkka tosin ei taida päätä huimata.

Ensi vuonna aion hankkia sitten ihan kaupungilta töitä. Semmoisen paikan otan jonka mahdollisesti saan, eli en aio olla nirso paikan suhteen. En kuitenkaan haluaisi poimimaan mansikoita tai siivoamaan rappuja. Ja ihan mielelläni ottaisin ulkotyön.. Mutta katsotaan sitä sitten ensi kesänä, tänä vuonna keskityn siihen kakaroiden kaitsemiseen. ^_^

Poissa Sakr

 • Opiskelija
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Kesätyöpaikat
« Vastaus #12 : Huhtikuu 12, 2004, 14:24:44 »
Minä menen kesätöihin kotiin kahdeksi viikoksi. Vanhempani maksavat kunnalle 80 euroa ja kunta maksaa minulle 250 euroa. Reilua. En jaksa mennä mihinkään "oikeisiin" kesätöihin, kesä menee festareita ja raveja kierrellen ja kämppää rempaten. Menen töihin vasta kun olen valmistunut psykiatriksi, vanhempani kyllä maksavat opinnot;)
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 07, 2009, 19:58:44 kirjoittanut Sakr »
Vive le vie de Bohème!

kvaak

 • Ankeuttaja
Kesätyöpaikat
« Vastaus #13 : Huhtikuu 12, 2004, 14:39:29 »
En oo koskaan ollutkaan enkä oo menossa kun en usko että kauheen moni antaa 13 vuotiaalle töitä. vai mitä luulette?
Ehkä joskus kun täytän 15 voisi jotain töitä katella.
Halusin ehkä johonkin jäätelökioskille, koska siinä saisi olla ulkoilmassa.

Poissa neidor

 • Xena
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pakeha (aroha) Maori
  • KC
Kesätyöpaikat
« Vastaus #14 : Huhtikuu 12, 2004, 17:50:23 »
Olen nyt viisitoista ja täytän kohta kuusitoista, mutta en siltikään halunnut ihan koko kesäksi duunia. Minä hankin kuudeksi viikoksi kesätöitä Suomenlinnan hoitokunnalta. Halusin ulkotöihin ja sieltähän sitä saa. Roskien keruuta, nurmikoiden- ja pensaiden leikkuuta. Sitten siellä on semmonen pari, jonka kaa teet kaiken. Hieman jännittää, kun en yhtään tunne sitä pariani, että kuinka tulen toimeen. Kyllä se varmaan hyvin menee.
Colombia = You'll come for the enticing beauty of the Caribbean Sea. You'll stay because you've been kidnapped and locked in the trunk of a Dodge Dart.

ayu

 • Ankeuttaja
Kesätyöpaikat
« Vastaus #15 : Huhtikuu 12, 2004, 18:22:59 »
Minä täytän syyskuun ensimmäinen päivä 15 (onnittelut yksärillä!) ja olen kesällä menossa todellakin töihin. Eeh, äidin kampaamoon. Menen laittamaan näyteikkunaa, siivoamaan lattioita, ja muuta puuhaa. Mutta menen vasta sitten, kun äidin työpäivä loppuu ja vain joka toinen päivä. Se on mukavempaa.
Äiti ei kuitenkaan anna niin paljon rahaa, kuin muissa työpaikoissa, vaan hän laittaa puolet palkasta minun tilille, koska minä kuulemma "tuhlaan"
rahat helposti "ilmanaikoiseen" krääsään..o_o

Minusta on kivaa tavallaan olla äidin liikkeessä töisssä illemmalla, koska yksin siellä ei mene yhtään niin kauan, kuin silloin, kun äiti on myös. Takahuoneessa on aina sotkuista ja siellä menee eniten aikaa.

Kesällä 2005, menen kirjakauppaan tai kukkakauppaan, jos pääsen.

Sitten kun kesäloma loppuu, pitää mennä heti ensimmäisenä koulupäivänä kysymään kirjakaupasta, jos pääsisin TETtiin.

Sparkle

 • Ankeuttaja
Kesätyöpaikat
« Vastaus #16 : Huhtikuu 12, 2004, 22:29:04 »
Minullakin jälleen kerran työntäyteinen (mutta RAHAKAS) kesä edessä. Aloitan ensi viikolla ja olen elokuun 20.päivään asti eli nelisen kuukautta töissä putkeen. Työpaikkani on eräs matkatoimisto, jossa duuninani on lähtöselvitysvirkailijan homma satamissa (kaikki Helsingin satamat Länsisatama, Eteläsatama, Katajanokka, Makasiiniterminaali jne). Homma on hyvin palkattua ja varsin mukavaa, joskin kesällä työtahti on aika hurja kun saa juosta pää kolmantena jalkana paikasta toiseen. Eikä ole herkkua laittaa jotain 500 lippua kun on kiire. Täytän 19, ja toista kesää samassa paikassa. En siis ollut edes täysi-ikäinen kun aloitin, mutta suhteilla tämänkin paikan sain.
Olen aiemmin ollut kesätöissä ratsastustalleilla ja toisessa matkatoimistossa, tosin siellä toimistohommissa. Tästä työstä tykkään kun saa vaihtaa työympäristöä ja duuni on suht itsenäistä. Mutta asiakaspalvelussa on tietysti omat niksinsä ja aina saa kestää ties minkälaista porukkaa.

Vähän hirvittää olla ihan koko kesä töissä. Viime kesänä olin 8 viikkoa ja sekin tuntui pitkältä, mutta sain yli 3000€. Sillä rahalla elin leveästi koko syksyn ja reissasin (heh, joululomalla piti mennä uudestaan töihin jotta pääsi keväälläkin reissuun). Aion kuitenkin nauttia kesästä duuneista huolimatta, ja laitan rahat säästöön talvea varten. Suunnitelmissa on erinäisiä lomia, joten kyllä mä vielä kiittelen itseäni ahkeruudestani... Juu ja yhden viikonloppureissun teen kesällä ja sitten kun työt loppuu, lähden Kreikkaan juhlimaan. Työnteko kannattaa, lapset :>


Mutta työnhaku on muuten pirun vaikeaa. Kävin kysymässä kymmenistä paikoista todella ahkerasti ennen kuin löysin tämän mikä minulla nyt on, ja joka ikisen paikan olen silti saanut suhteilla. 16-vuotiaanakaan on todella vaikeaa saada töitä, ja jos ei ole kokemusta niin 18-vuotiaskin on aika heikoilla työstä tietysti riippuen). Mutta miten ihmeessä voi saada kokemusta jos ei saa töitä?

Poissa Sun Lee

 • Ronnieponnie
 • Vuotislainen
  • Tarinamaa
Kesätyöpaikat
« Vastaus #17 : Huhtikuu 13, 2004, 10:29:52 »
Minä olen monena kesänä hakenut työpaikkaa, mutta en ole sitä saanut. Ehkä en sitten hae tarpeeksi =) Hain tänä vuonnakin moneen paikkaan netin kautta. Nyt odottelen, josko sitten pääsisin johonkin. Olisi kiva tienata vähän omaa rahaakin. Minulla olisi ollut hirveä hinku päästä kirjastoon töihin, mutta siellä ei otettu pelkkiä lukiolaisia =( Olin pettynyt.

Poissa Villi Lohi

 • Pasi
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Morning is working.
Kesätyöpaikat
« Vastaus #18 : Huhtikuu 15, 2004, 18:11:49 »
Kyllä se nyt on jo todettu, että ilman suhteita kesätöitä ei tosiaan saa. Kun olin nuorempi, luulin, että kun täytän 18 kaikesta tulee helpompaa, ihmiset jonottavat ovelleni tarjoamaan työtä ja pikkulinnut kumartavat kunniakseni. No, niin ei käynyt, vaan kamalaa hakemista tämä on ollut koko kevään, eli ei se ikä niin paljon merkinnyt. Osa-aika -työssä käyn nytkin, ja sinne pääsisi kesälläkin, mutta en pahemmin halua, koska se on kyllä yksi alin loukko.

Kumman nirso olen, vaikka varaa ei olisi.

Xaphania

 • Ankeuttaja
Kesätyöpaikat
« Vastaus #19 : Huhtikuu 15, 2004, 18:27:56 »
Ekan kerran olin kesätöissä muistaakseni riparikesällä, mansikkamaalla. Muuten ihan kivaa duunia - ulkoilmaa, hyvää seuraa ja niitä MANSIKOITA - mutta selälle ja polville silkkaa kidutusta. Kaksi viikkoa riitti, sain tuhat markkaa suunnilleen, ja se tuntui vallan suurelta rahalta silloin :)

Ysin ja lukion välisenä kesänä en muistaakseni ollut töissä. Kaksi seuraavaa kesää sen sijaan vietin Kouvolan Pakolaisneuvonnassa. Suhteilla sain sen paikan, ja oli kyllä todella mukavaa. Erilaisia toimistohommia, puhelimeen vastaamista, asiakaspalvelua ja joitakin haasteellisiakin tehtäviä. Ja siivousta tietty. Työkaverit oli mukavia, jouduin/sain käyttää englantia ja ranskaa ja vielä kiinteä netti... Mikäs sen mukavampaa. Päivystyshommissa yksin kävi aika tosin välillä pitkäksi. Palkkaa sain ihan mukavasti.

Tänä kesänä menen sitten yhteen siivousfirmaan hommiin. Kävin työhaastattelussa, sain homman, eikä suhteilla osaa eikä arpaa. *ylpeä* Tietysti tuo Pakolaisneuvonta olisi varmempi nakki, mutta siivoushommista saa hyvää palkkaa ja arvokasta työkokemusta. Työ on myös pitkäkestoista, ainakin kaksi kuukautta.

Kesätöihin vaan, nuoriso, se kannattaa aina.

Ceinwen

 • Ankeuttaja
Kesätyöpaikat
« Vastaus #20 : Huhtikuu 15, 2004, 18:33:24 »
*huokaus* Kesätöihin.. olen hakenut vaikka kuinka moneen paikkaan ja odottelen vastauksia, vaikka epäilyttääkin. Hakijoita on todella paljon, ja on epävarmaa saako yleensä mitään. Ykköstoiveenani olisi päästä kaupungin puutarhalle töihin, mutta siivoaminenkin kävisi ihan hyvin, tarvitsen rahaa.. Viimeinen mahdollisuuteni, jos mikään muu ei tärppää, olisi mennä eräälle mansikkafarmille(meilkein varma paikka) töihin paarmojen ja ampiaisten sekaan*pelkää ampiaisia kuollakseen*.
Kaupan kassana toimiminen ei oikein innosta, en jaksaisi välttämättä olla ystävällinen kaikille veemäisimmile asiakkaille(olen kassajonossa törmännyt muutamaan todella inhottavaan).

Hain mm. kukkakauppoihin(olen näet kasvirakas), mutta tyly vastaus oli että ei onnistu jos ei opiskele alaa. Hain myös Linnanmäelle, mutta siellä ei ollut paikkoja oikeastaan tarjolla, paitsi jonkun ihme firman kautta, jonne sitten ahin. Kesätöihin on yleensäkin aika vaikea päästä ilman mahtavaa kokemusta, jota ei taas saa jos ei pääse töihin. Noidan kehä. Eikä minulla ole suhteita yhtään minnekään(paitsi vartiointifirmaan, joka ei ehkä oikein sovellu minulle, sanoisin rosvolle pöö, ja siihen se jäisi). Kesälomalla olisi sitten työn(?) ohella treenata yo:hon oikein kunnolla.. vaikka kyllä joutilaana loikoiluun olisi kieltämättä houkutus.

milady

 • Ankeuttaja
Kesätyöpaikat
« Vastaus #21 : Huhtikuu 15, 2004, 19:26:42 »
Aluksi näytti jo siltä, etten työskentele kesällä missään. Hain todella moneen paikkaan ilman tulosta. Suurimmassa osassa vaadittiin (luonnollisesti) 18-vuoden ikää. Eräästä vantaalaisesta kiinteistöfirmasta olisin ikäni puolesta saanut töitä, mutta olisi pitänyt asua Vantaalla. Onnellisesti sain eilen kuitenkin paikan ystäväni vanhempien siivousfirmasta, jossa työskentelen kesäkuun lopusta heinäkuuhun. Siivoilen sitten koko helteisen heinäkuun kerrostalojen rappuja ja saunoja. En kyllä todellakaan valita saamastani työstä, koska olin jo luopunut toivosta töiden saapumiseksi. Kaikki kunnia ihanalle ystävälleni, joka tiesi minun etsivän töitä ;)

Takku

 • Ankeuttaja
Kesätyöpaikat
« Vastaus #22 : Huhtikuu 25, 2004, 18:12:32 »
olen yrittänyt miettiä minne sitä voisi hakea, mansikkamaitten nettisivuilla (missä minä olen käynyt) on k-16 tai 18. Aijon hakea S-markettiin, mutta ne työllistää vaan 200 ihmistä..
tuossa sain idean hakea kirjastoon! se olisi kivaa ja oppisi tuntemaan kirjaston paremmin:)

Mutta toisaalta, olen vasta 14, saanhan minä siitä työstä nauttia vanhana ihan tarpeeksi, joten taidan stopata etsimisen kysyttyäni kirjastosta :)

Irvikissa

 • Ankeuttaja
Kesätyöpaikat
« Vastaus #23 : Huhtikuu 25, 2004, 18:35:45 »
Tuolla aiemmin kirjoitin etten aio mennä kesätöihin, mutta hain kuitenkin kaupungin kuukauden mittaista kesätyötä ja sainkin. Koska minulla oli viime kesältä kokemusta kirjastotyöstä niin minut kutsuttiin haastatteluun kaupunginkirjastolle ja sieltä sain paikan elokuuksi erääseen sivukirjastoon. Ihan mukavaa että on edes jotain tekemistä kesäksi, eikä silti tarvitse koko kesää olla töissä. Palkkahan ei ole näistä kaupungin kesätöistä mitenkään ruhtinaallinen (noin 700 euroa), mutta se ei ole pääasia, vaan se, että saa edes muutaman satasen. Se on opiskelijalle iso raha.

Horatia

 • Ankeuttaja
Kesätyöpaikat
« Vastaus #24 : Huhtikuu 27, 2004, 18:01:41 »
Olen hakenut jo muutamaa kesätyöpaikkaa, mutta vastauksia ei ole vielä kuulunut. Hain jäätelökioskille (nam, nam) kaverini kanssa pariksi viikoksi kesällä. Hauskaa siitä varmaan tulee, jos pääsen. Toinen paikka, johon hain on maatilamatkailu paikka, joka on tässä lähellä. Sielläkin olisin kesällä pari viikkoa, jos pääsen. Mutta toivon kuitenkin, että saisin jotain työta kesäksi.

Poissa unihukka

 • Vuotislainen
  • http://www.livejournal.com/~unihukka
Kesätyöpaikat
« Vastaus #25 : Huhtikuu 27, 2004, 18:18:51 »
Nyt abikeväänä olen kaupungin "hyväpalkkaista orjatyövoimaa", joka päivä seitsemästä neljään (paitsi perjantaisin, jolloin seitsemästä kahteen). Haravointia, käytännössä. En olekaan koskaan ennen tehnyt ruumiillista työtä kahdeksaa tuntia päivässä (eli tuohon yhdeksäntuntiseen päivään kuuluu tunnin ruokatauko). Kaksi päivää olen nyt ollut töissä, ja kyllähän tämä vähän siltä tuntuu, että elämä on pelkkää työntekoa ja nukkumista. Uskomattoman kipeiksi paikat tulee, ranteet ja kädet lähinnä. Nuo haravoivat alueet ovat kaupungin toisella puolella ja pyörällä kuljen, joten ainakin tässä kunto kohoaa jos ei muuta. Toukokuun loppuun asti pitäisi jaksaa. On työ tähän mennessä ollut tavallaan ihan kivaakin, ei mitään paineita, kivat työnjohtajat, kivat työkaverit. :) Palkka 688 euroa kuussa (olettaen että on töissä juuri sen 38,25 tuntia viikossa).

Taffur

 • Ankeuttaja
Kesätyöpaikat
« Vastaus #26 : Toukokuu 30, 2004, 18:51:32 »
Mie en saanut/halunnut mitään varsinaista kesätyöpaikkaa, kun on niin kiire kesällä muutenkin(ripari,matkat), mutta pääsen yhdelle huolto-asemalle aina silloin tällöin..  Tänäänkin olin siellä, ja tienasin melkein 40 euroa 7 tunnilta! Tosin äiti omistaa sen paikan joten..  ;)

Olisin halunnut mansikkamaalle, mutta kaikki sanoo, että siellä on kamalaa.En enää itsekään tiedä jaksanko kyykkiä siellä aamukuudelta mansikoita poimien..

Lamia

 • Ankeuttaja
Kesätyöpaikat
« Vastaus #27 : Toukokuu 30, 2004, 19:00:57 »
Alkukesän olen kielimatkalla, mutta olen kesätöitä tehnyt isälleni kahvilassa viimekesänä ja tulen tekemään jatkossakin. Käyn sielä töissä myös ennen joulua ja tarvittavina juhlapyhinä.

Muita töitä teen vahtimalla lapsia, (pikkuveljeäni pääasiassa) jakamalla mainoksia ja ajamalla nurmikkoa. Äiti maksaa mustikoidenkin poimimisesta ja rikkaruohojen tuhoamisesta.

Kesänä 2005 alan toimimaan isäni pizzeriassa pizzalähettinä, kun saan riparilahjaksi skootterin.^^ Myös eräiden saunatilojen siivoamista välillä on minulle kaavailtu, mutten oikein ole innostunut lattioiden pesemisestä. Ajattelin myös kysyä lisää lapsia hoitoon tai jotain...

Eli perhesuhteilla tässä lähinnä ratsastetaan.

Poissa Zhenoa

 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
  • http://r2.missalie.net
Kesätyöpaikat
« Vastaus #28 : Toukokuu 30, 2004, 19:24:05 »
Huomenna alkaa koko kesän kestävä rääkk-- siis ansiotyö. Tarkemmin sanottuna äitini työpaikalla, sillä sinne nyt pääsin/jouduin kun itse hakemiin ei minua huolittu. Ei mikään ihmekään, tosin, sillä minulla on tälläkin iällä oikeataan nil työkokemusta, muut kesät kun on kulutettu ties miten.

Työhöni kuulunee erilaisten konttoripaperien järjestämistä sekä muuta niihin liittyvää konttorirottailua. Palkka lienee ah-niin-huimat ~5e/H, mutta rahaa tulen kyllä tarvitsemaankin tämän kesän aikana aika hirveästi, niin kalliit cosplayt tiedossa. Eniten kyllä ketuttaa se, että osapuilleen kaksi kolmesta viikonlopusta on varattu ties minkä kommuunin miitille, ja perjantaipäiviä on minun lähes mahdotonta saada vapaaksi *mutisee jotain siitä, että työ loppuu kello neljä, ja olisi jo pari tuntia sitten pitänyt olla Oulussa*

Yavanna

 • Ankeuttaja
Kesätyöpaikat
« Vastaus #29 : Toukokuu 30, 2004, 22:38:12 »
Viime kesänä olin kaksi viikkoa töissä ongelmajätelaitoksella, isäpuoleni kautta tämän paikan sain. Homma oli minun osaltani vesakon raivausta pelkästään, eli kaksi viikkoa sain leikata pensaita ja pieniä puita puutarhasaksilla, yksin metsässä. Henkisesti oli aika raskas homma, kun joutui olemaan kaiket päivät yksin. Rahaa tuli 5€/h, mikä oli ihan mukava, mutta en kyllä uudestaan mene.
Lisäksi olin siivoamassa yhden päivän urakkana yhden arkiston. Kolmas kesätyöpaikkani viime kesänä oli inventaarion tekeminen Citymarketissa (eli tuotteiden laskemista). Se oli itseasiassa varsin hauska työ, ja palkkaa tuli 9 tunnista 70€, kun sain kaikenlaisia iltalisiä (työt aamuyöstä eräänä viikonloppuna).

Ensi kesänä olen menossa tehtaalle neljäksi viikoksi. En tiedä vielä tarkasti, mitä teen, mutta jotain yksinkertaista tyyliin latomista, siivoamista se varmaankin on. Kirjoitin hakemuksen ja lähetin sen, ja sain paikan. Hakijoista suosittiin kylläkin työntekijöiden lapsia, joten omaa ansiotani tämä ei kokonaan ollut. Minulle tarjottiin samasta paikasta töitä myös pitemmäksi aikaa, mutta en oikein haluaisi olla koko kesää töissä, tarvitsen lepoakin. Raha ja parempi työkokemussaldo kyllä houkuttaisivat paljon, mutta taidan silti jättää väliin. Ehkä paikan saa joku innokkaampi. Tuon neljän viikon aikana saan palkkaa kuitenkin n. 6€/h. Teen kaksivuorotyötä ja luultavasti saan myös jonkinlaista iltalisää jos sitä tajuan pyytää. *rahankiiltosilmissä* Ihan hyvä 16-vuotiaalle.

Luvala

 • Ankeuttaja
Kesätyöpaikat
« Vastaus #30 : Toukokuu 31, 2004, 20:03:38 »
Minulla on todella hyvä paikka. Pääsen isäni firmaan hommiin, ja saan pitää minkälaisia työpäiviä tahansa. Isällä on tosin oma yritys, eikä työtekijöitä ole muita joten minun pääsyni on aika ilmeistä. Varsinkin kun toimisto sijaitsee alakerrassamme :).

Hommani on oikeasti hyödyllistä, koodaan nettisivuja. Isä ei osaa kuin front pagella, ja nykyiset sivut näyttävät ihan kamalilta. En siis saanut hommaa pelkästä "armosta". Normaalia toimistohommaa, eli laskutusta ja tavaroiden pakkaamista on myös luvassa. Palkkani on 4€/tunti ja 5€tunnista tietokonehommista. Olen todella tyytyväinen. Varsinkin kun otetaan huomioon, että täytän kaksitoista ensi kuussa.

Rubina

 • Ankeuttaja
Kesätyöpaikat
« Vastaus #31 : Kesäkuu 01, 2004, 11:34:05 »
Olen ollut töissä toimistossa useasti kiireapulaisena arkistoimassa asiakirjoja, palkka normaali toimistotyöharjoittelijan 6,5 euroa/tunti. Työ oli todella rutiininomaista, järkeä ei tarvittu, sitä ei olisi jaksanut siis montakaan päivää peräkkäin, mutta jos kahdessa päivässä saa hieman alle 100 euroa, niin oli se ihan palkitsevaa.
  Tänä kesänä menen issikkatallille Mynämäelle kahdeksi viikoksi. Paikka on enemmän lomailua kuin varsinaista ansiotyötä, haenkin sieltä lähinnä työtodistusta ja kokemusta.
  Lemmikkikaupassa vietetyn TET-jakson jälkeen lupailivat minulle kesätyöpaikkaa kesäksi 2005 ja antoivat hienon työtodituksen kouraan - kahden viikon ahkera puurtaminen siis kannatti! Ensi vuosi on siis hoidossa.

Kesätyötä hakeville:

   Hakekaa työtä jo vuoden alussa, mieluiten jo tammi-helmikuussa, ja olkaa aktiivisia kyselyissänne. Kannattaa ehdottomasti hyödyntää kaikki sukulais-, perhe- ja tuttavasuhteet, tuntui se nololta tai ei.
  Älkää hyväksykö mitään alipalkkaa, 5euroatunti on minimirajoilla. Teilläkin on oikeuksia!
  Jos teillä on TET-jakso edessä, valitkaa paikka sitä silmällä pitäen, että sinne olisi mahdollista päästä kesätöihinkin. Esimerkiksi paikat jonne otetaan töihin vain yli 18 vuotiaat ovat täysin turhia.
   Kaupungin/kunnan kesäsetelit/työt/tuet kannattaa hyödyntää jos ne mitenkään järkeviltä vaikuttavat.

Onnea ensi kesäksi, nyt taitaa olla jo hieman myöhäistä paikkaa hakea!

Nymphadora

 • Ankeuttaja
Kesätyöpaikat
« Vastaus #32 : Kesäkuu 01, 2004, 18:14:02 »
Hakemuksia lähetin vähän sinne sun tänne, mutta mistään ei edes vastattu...tai yhdestä taisi sentään tulla sähköposti jossa sanottiin, että "valinta ei tällä kertaa osunut kohdalle". Täytyi sitten lopulta käyttää suhteita hyväksi, vaikka mieluummin olisin toki hankkinut paikan itse. Ainakaan tulevassa palkassa ei ole valittamista: 8.5 €/tunti.

Selviytyjä

 • Ankeuttaja
Kesätyöpaikat
« Vastaus #33 : Kesäkuu 01, 2004, 21:01:18 »
Mulla olisi ollut tiedossa aika varmasti yksi kesätyöpaikka, mutta en ottanut sitä vastaan. Olisi ollut kolmen viikon pesti. Nyt kun ajattelee niin olisihan se ollut ihan järkevää ihan vaan sen takia, että olen lähdössä kielimatkalle ja tarvisin rahaa. Noh, ei se haittaa, kyllä vanhemmat varmaan lainaa *anova katse* Mutta toisaalta, kesälläni on muuten jo kaikkea muuta tiedossa (kuten ripari ja mökkeily) joten en tiedä että olisiko sitä edes huvittanut mennä minnekään töihin. En ole ollut vielä koskaan kesätöissä, mutta ehkä ensi kesänä sitten...

Hyrräpää

 • Ankeuttaja
Kesätyöpaikat
« Vastaus #34 : Kesäkuu 02, 2004, 16:44:00 »
Olen nyt tana kesana elamani ensimmaisesssa kunnollisessa kesatyopaikassa (kunnollisisksi en nyt laske esim hyvin epasaannollista papereiden mapitusta isan firmassa tai isosena oloa), seurakunnalla hautuumaiden kunnossapitajana. Tanaan oli kolmas paivani ja tahan asti se on ollut pelkkaa ruohonleikkuutta, saa nahda mita tulevaisuus tuo. 8 tuntia paivassa (paitsi perjantaisin 6) fyysista tyota vie kylla voimat, en ole ennen tehnyt tallaista. Kuten joku jo sanoikin, tuntuu etten muuta enaa teekaan kuin toita ja nukun.

Mutta taytyy myontaa, etta on kivaa. Ruohonleikkuu on ihan jees hommaa ja tuntuu kauheen aikuiselta tehda toita. Ei ole kauheen laiskimusoloa, joka yleensa iskee heti ensimmaisina lomapaivina :) Ulkonaoloa, varsinkin kun aurinko paistaa. Olen naamasta, kasista ja jaloista aivan ruskea, ja olen ollut toissa kolme paivaa (joista kaksi aurinkoisia)! Jaloissa on hiukan rakkoja, mutta ei se mitaan. Kauheasti tykkaan tasta. Niin, ja viisi viikkoa olen toissa ja palkaa tulee reilu 1000€, hrr... $_$

Nain muuten tanaan haudan, jossa makasi mies/nainen (en itseasiassa osaa sanoa), nimelta Hedvig :)

Poissa Adéa

 • On
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Uruz
 • Tupa: Tuvaton
Kesätyöpaikat
« Vastaus #35 : Kesäkuu 02, 2004, 18:54:20 »
Whiih... Kolmas työpäivä takana, ja alan olemaan haka mapituksessa. (Kuuletteko innokkaan ääneni? -__-') Työ on siistiä toimistotyötä ja ihan mukavaa, mutta toimistossa istuminen auringon paistaessa ulkona on yhtä piinaa... Ensi vuonna puutarhatöihin tai jonnekin missä saa liikkua. Palkka on 6€/per tunti, työaika 7,5 tuntia ja ruokatunti 30-60 min, josta juoksee palkka ;)

Työpaikka on Helsingin keskustassa, Runeberginkadulla, miltei Tennispalatsin vieressä. Eli kaikki viihdykkeet on lähellä kun pääsee töistä. Ainoa työtoveri on kummitätini mies, Juha, joka siis omistaa firman. Sukulaisten armotonta hyväksikäyttöä ^__^

muoks:
Totesin juuri että liika innokkuus on pahasta. Olen tehnyt kaikki vaaditut tehtävät jo nyt, hakenut tiliotteet, mapittanut ne ja makseskellut eiliset laskut. Olisi tunti aikaa lorvia ennen kuin Juha tulee ja pistää minut siistimään yhtiöiden mappeja. Puhelinkaan ei soi ja olo on horrosmainen ja yhtä hilpeä kuin ikkunalaudalla ketarat ojossa makaavalla kärpäsellä. Ulkona paistaa aurinko ja jos ei istuisi täällä, sitä voisi mennä vaikka Suomenlinnaan piknikille... Jos ette ole töissä, varsinkaan sisätöissä, viettäkää aikaanne ulkona meidän konttorirottienkin puolesta. *harmittelee että päästessään lomalaitumille on kalpea kuin kalkkilaivan kapteeni*
Mens agitat molem.

Calango

 • Ankeuttaja
Kesätyöpaikat
« Vastaus #36 : Kesäkuu 07, 2004, 16:35:58 »
Missä niitä mansikoit aoikein voi keräillä? Onko jotain yksityisiä tiloja, jotka palkkaa ilmottautuneita, vai täytyykö oman mummin ruveta viljelemään?

Misha

 • Ankeuttaja
Kesätyöpaikat
« Vastaus #37 : Kesäkuu 08, 2004, 10:16:53 »
En sitten saanut kesätöitä -_- Se oli kyllä odotettavissa. Tämän kokoisessa paikassa ei ole mitään mahdollisuuksia saada töitä muuten kuin suhteilla, joita minulla ei tietenkään ole. Olen ollut kirjastossa TETissä ja yritin sinne, mutta ei siitä ollut toivoa, kun kirjasto muutenkin suljetaan säästösyistä pariksi viikoksi kesällä. Kaupungin kesätöitä oli vain 18 vuotta täyttäneille.

Jotain pientä on kyllä tiedossa siskojen taholta: toisen lapsi kaipaa vahtimista ja toisella on talonrakennusprojekti. Pari päivää olin toukokuussa pesemässä ikkunoita. Ensi kesänä tai joululomalla olisi ehkä mahdollista päästä äidin kesälomasijaiseksi siivoamaan kerrostaloja. Ihan hauskaa hommaa se oikeastaan on, tosin vanhojen mummojen kanssa pitää osata olla sosiaalinen ruotsiksi.

lulu

 • Ankeuttaja
Kesätyöpaikat
« Vastaus #38 : Syyskuu 01, 2004, 21:34:50 »
Täytän ensi kesän alussa 15 (3.6), joten enkös pysty hakemaan kesätöitä? Pitääpä kysellä perheeltä, millaisia mahdollisuuksia meidän paikkakunnallamme on... Millainen työhakemuksen pitäisi olla?

Poissa Marygold

 • Irorua
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Mary Sue
Kesätyöpaikat
« Vastaus #39 : Huhtikuu 16, 2005, 21:45:34 »
Whahaa. Minä tyttö sain juuri elämäni ensimmäisen kesätyöpaikan x)

Oikeastaan minulla ei ollut aikomustakaan mennä töihin vielä tänä kesänä, mutta ainakin osittain vanhempieni mulkoilun seurauksena kipitin sitten alistuneena kaupungintalolle ja hain sieltä sellaisen hakulomakkeen. Olin kyllä melko varma etten pääsisi, hakijoita kaupungin kesätyöpaikkoihin kun on neljä kertaa enemmän kuin itse työpaikkoja. Tänäkin kesänä 200 nuorta jäi työttä...

Enpä todellakaan osannut kuvitella, että arpaonni suosisi juuri minua, kun tuossa tunti sitten avasin sanomalehden ja huomasin oman nimeni siellä valittujen joukossa. Ei se nyt mitään hirmuista tunnekuohua nostattanut, mutta ei se ole kuin kaksi viikkoa ja 250 euroa on kuitenkin ihan mukava summa rahaa. Äiti ja isä sen sijaan saivat molemmat riemuhepulin, ja leijuvat vieläkin katossa kuin kaksi heliumpalloa.

Aika yllättävää oli, että tunsin ainakin 40 prosenttia paikan saaneista. Heidän joukossa oli myös hyvä ystäväni, joka tosin ei tiedä asiasta vielä mitään, koska sattuu tällä hetkellä olemaan reissussa...

Lainaus
Täytän ensi kesän alussa 15 (3.6), joten enkös pysty hakemaan kesätöitä? Pitääpä kysellä perheeltä, millaisia mahdollisuuksia meidän paikkakunnallamme on... Millainen työhakemuksen pitäisi olla?


Olet siis nyt neljäntoista? Yleensä paikkoja myönnetään enimmäkseen samana vuonna peruskoulun päättäville ja sitä vanhemmille, ainakin täällä meidän pikkukaupungissamme. Kannattaa kuitenkin aina käydä kyselemässä, kyllä minä tiedän monia itseäni nuorempiakin, jotka ovat kesätöitä tehneet :) Työsopimuksen saa omin päin sopia vasta 15 vuotta täyttänyt. Työhakemuksesta löytyy varmasti informaatiota googlettamalla. Joillakin paikoilla on myös omat työhakemuksensa (kuten se, jonka minä täytin).
Sadevesiämpärit, auringonkukkaniityt, saippuapalat ja raparperinvarret... Oikullisesti versoilevat lommot elämän alaviitteissä.

Joanna

 • Ankeuttaja
Kesätyöpaikat
« Vastaus #40 : Huhtikuu 17, 2005, 09:37:33 »
Olen muutaman vuoden aikana kerennyt olla kesätöissä. Ensimmäinen työ taisi olla, kun olin isosena lastenleirillä. Se oli mukava työpaikka, tosin joutui niitä pikkusia vahtimaan 24h vuorokaudessa eli koko ajan. Tosin se oli hyvin lyhyt leiri ja ne lapset olivat mukavia.
Sitten olen ollut isosena myös rippileirillä. Se ei sitten ollut mukavaa puuhaa ja palkkka oli kehno, mutta en saanut muita hommia sillä kesänä niin pakkohan se oli ottaa.
Sitten olen ollut myös mansikkapoimimassa. Oli kyllä aika rankka, kun oli kuuma kesä ja kuljin matkan pyörällä ja matkaa oli yhteen suuntaan 20km. Mutta olin vain viikkon ajan poimimassa. Ihan mukavaa touhua.
Viime kesänä olin puita istuttamassa kolme viikkoa. Palkka oli hyvä, sillä tienasin jotain 40 euroa päivässä ja köyhällä opiskelijalla se on iso summa. Tosin sekin työ oli aika voimia kuluttava.
Sitten olen myös ollut hautausmaalla haravoimassa ja kukkapenkkiä laittanut ja silleen. Silloin en tarvinnut nurmikko leikkata, sillä opiskelussa on ollut hyötyä ja saan monipuolista työtä hautausmailla. Sillä olen opiskellut kukkapenkkien hoitamisen, kastelun ja muuta koulussani. Tänäkin kesänä yritän päästä seurakunnalle töihin hautausmaalle. Saa nähdä pääsenkö sinne töihin tänä kesänä.

Poissa xir

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Kesätyöpaikat
« Vastaus #41 : Huhtikuu 17, 2005, 14:10:20 »
Kesätyöt aiheuttavat näköjään kaikille päänvaivaa: kun sellaisen saa, valitetaan kuinka rankkaa se on ja kun sitä ei ole, valitetaan sen puuttumisesta :D

Itse olen ollut neljänä viimeisenä kesänä töissä. Kaksi ensimmäistä kesää olin tätini työpaikalla kukkatalossa, jossa lähinnä olin kasvihuoneen puolella (lämpötila melkein 40 astetta...) tai ulkona vaihtelemassa kasveja purkeista toiseen. Työ oli hyvin fyysistä ja päivän jälkeen olin yleensä ihan loppu. Työkavereistani en pitänyt ollenkaan, he pompottivat minua aivan koko ajan, koska olin nuorin. Palkka oli muistaakseni tyyliin 5,7 euroa tunnilta, eli naurettavan vähän. Molempina kesinä tein töitä kuukauden.

Viime kesän olin kokonaan sitten siivoamassa hotellihuoneita. Sain kaverilta vinkin, että töitä saattaisi olla ja soitin työnantajalle ja kävin haastattelussa ja pääsin samantien töihin. Ensimmäiset päivät olivat tajuttoman rankkoja, koska joutui opettelemaan niin paljon uutta eivätkä työkaveritkaan tuntuneet järin kivoilta, mutta sitten muutaman viikon kuluessa homma alkoi sujua ja nyt viihdyn työssäni aika hyvin, vaikka rankkaahan se on edelleen. Aloitan ensi viikolla työt tälle keväälle, koska kirjoitin tänä keväänä ja pidin muutaman viikon lomaa ennen kuin alkaa rahankeruu. Tarkoitus olisi kesällä matkustella sen verran paljon, että kyllä sitä rahaa tarviikin... Palkkaa saa tuosta työstä ihan kivasti, melkein yhdeksän euroa tunti ja sunnuntaisin tuplapalkan.

Avalon

 • Ankeuttaja
Niin.
« Vastaus #42 : Huhtikuu 17, 2005, 20:54:50 »
Kesätyönhaku voi olla uskomattoman stressaavaa.
Se tuli todettua.

Olen nyt 20 ja sain kuin sainkin taas tänä suvena kesätöitä. Mutta, se oli kyllä pienoisen homman takana. Ehkä oman kranttuisuuteni takia mutta myös ihan työtilanteen takia. Mutta, onnellinen loppu ja työt alkavat vappuna.

Kesätyöpaikkahakuprosessi ei olisi ollut niin stressaava ja melkein masentava, ellei puoli sukua olisi märehtinyt että miksei se flikka nyt saa töitä, että hakeeko se niitä nyt lainkaan ja ja ja... Mammani sanoi melkein joka päivä että kyllä jokainen suomalainen saisi töitä jos haluaisi. Niin, mutta minä halusin kaupan alan töitä.

Onneksi pidin pääni. Joskus kyllä tuntui että hyvä luoja, nyt vaan ihan mitä tahansa työtä. Epävarmuus työnsaannista ja se, että en siis sittenkään ollut tarpeeksi hyvä ja jo jonkinmoisen kokemuksen omaava hakija työnatajille kun töitä ei kuulunut, panivat kyllä parina iltana nukkumaanmennessä miettimään.

Vielä kumminkaan ei ole liian myöhäistä hakea kesätöitä, tsemppia kaikille hakijoille ja onnittelut kaikille jo paikan saanneille (:

Gríma

 • Ankeuttaja
Kesätyöpaikat
« Vastaus #43 : Huhtikuu 26, 2005, 09:08:53 »
Kyllä, töissä olen. Aloitin itseasiassa jo ennen maaliskuun puoltaväliä, joten sain siis tämän kesän ensimmäisen kesätyöläisen tittelin. Olen samassa paikassa kuin viimeksikin (kaupassa), työpäivät ovat milloin pitkiä, milloin lyhyitä. Tuttu paikka, oli kiva palata takaisin. Seuraava loma tosin on vasta syysloma, joten eipä tässä paljon lomailla ehdi. "Tuletko töihin?" -soitto tuli maaliskuussa, joten helposti sain tälle kesälle hommaa. Olen siitä ylpeä, että sain tämän työn relu vuosi sitten aivan "omana itsenäni", en suhteilla. (Eikä nyt tosiaankaan ole tarkoitus mollata suhteilla töitä-tyyliä). Silloin, kun olin ensimmäistä kertaa kesätöissä, olin isäni työpaikalla hommissa. Ihan hyvä sinänsä, koska tuli totuteltua kesätöihin.

pad

 • Ankeuttaja
Kesätyöpaikat
« Vastaus #44 : Huhtikuu 26, 2005, 10:02:12 »
Sain töitä, ja vielä olen pariin muuhun paikkaan hakenutkin.

Pääsin nyt tuonne Jakokosken kanavalle muksuja vahtimaan (suhdetyö, myönnetään) ja vielä parin kaverin kanssa saatiin ne paikat, että voi olla ihan mukavaakin... :)

Ja sitten hain lisäksi Idealmainokselle töihin, suhteilla sitäkin tietoa sain ja vielä PKO:llekin. Ja sitten vielä ripareille isoseksi. Saa nähdä tuleeko muita paikkoja, kyllä se tuo yksikin riittäisi, mutta mukavahan se olisi rahaa saada...

talvi

 • Ankeuttaja
Kesätyöpaikat
« Vastaus #45 : Huhtikuu 26, 2005, 13:46:44 »
Hain kesätöitä tänä vuonna aikas moneen paikkaan, mutta ei onnistanut mistään. Harmittaa ja potuttaa ja ottaa päähän.. Olisi nimittäin ollut tosi tärkeää saada töitä täksi kesäksi, mutta ei voi mitään.
Olen ollut kahtena edeltävänä kesänä kahden viikon putkissa eräällä taimitarhalla töissä. Siellä palkka oli ihan suhtkoht hyvä, mutta työ oli ihana kamalaa. Tänä vuonna laskin aika pitkälti kesätyöt sen varaan, että olisin saanut töitä hurjasti omalta alalta, kun sitä on joka paikassa jankutettu, että näitä oman alani töitä on vaikka kuinka ja paljon. Kuitenkaan en saanut töitä mistään ja nyt sitten kutsuu ilmeisesti mansikkamaa, jos ei sitten mikään muu. :(

Poissa Rainmaker

 • Rukka-Peikko Takkutukka
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Kesätyöpaikat
« Vastaus #46 : Huhtikuu 26, 2005, 17:35:59 »
Kyllä, kesätyöpaikka on tiedossa. Tai on oikeastaan ollut jo viime kesästä. Naapurini on Seinäjoen Keskuspesulan johtajahommissa, ja sitten elokuussa hän soitteli ja kyseli, että josko haluaisin töihin. Tietenkin halusin, kun tuntuu, että hommia on niin vaikea löytää. Jotenka tässä viikko takaperin sieltä soiteltiin ja kyseltiin, että tulenkos hommiin ja sopisiko sellainen kuuden viikon työjakso, juhannuksesta koulujen alkuun. Olen todella tyytyväinen, sillä työntekijät siellä ovat todella mukavia ja palkkakin on ihan kiva.
Mukavaa myhäillä, kun kaverit tuskailevat omien työnhakujensa kanssa ja itsellä työt on jo katsottuna.
Yhä, marras-iltana, kuljemme kahden. | "I AM VAMPIRE. HEAR ME TWINKLE." | Destination anywhere | There's a meaning to all that fades.

hupsunen

 • Ankeuttaja
Kesätyöpaikat
« Vastaus #47 : Huhtikuu 29, 2005, 18:41:51 »
Kuten on jo tultlut esille, olkaa hyvät ihmiset ajoissa.

Ensimmäiset kesätyöt olivat minullakin ollessani 14 vuotias. Nuoremmat, nauttikaa kesästä vielä kun voitte, ilman työnteon ihanuutta.  Niin, silloin oli mansikkamaalla.

Tuossa muutamat kesät olin sitten kunnan kesäleireillä. Ne oli oikein kivoja pariviikkosia työjaksoja/kesä.

Nyt sitten olen paikallislehdessä avustajana. Työt aloitin ilta/viikonlopputöinä jo marraskuusa, kun käppäilin toimitukseen kyselemään töitä keväälle/kesälle, kun kirjoitukset ovat jääneet taakse. Sitten kun vielä sanoin, että voin tehdä talvenkin aikana joitain juttuja, niin heti sian kameran, lehtiön ja kynän kouraan ja eikun juttukeikalle. Avustajan työssä on se hyväpuoli, ettei ole vakituista tuntimäärää, mitä pitää olla viikossa, vaan töitä on sen mukaan, miten on juttukeikkoja.  Juttukeikoilla pääsee aina vaihtamaan maisemaa pitkin kuntaa ja ulkonakin saa olla. Ja korvaukset tulee kuvien ja palstasenttien mukaan. Silleen.. että mikäpä tässä. Työn iloa muillekin! Ja tsemppiä mattimyöhäsille, jotka etsivät vielä töitä!

Poissa Amiale

 • Kangastus
 • Vuotislainen
Kesätyöpaikat
« Vastaus #48 : Huhtikuu 29, 2005, 18:54:12 »
Olen luultavasti niitä harvoja, joilla ei vielä ole kesätyötä. Hain paikalliseen tehtaaseen (O_o) töihin, kuten useimmat muutkin luokaltamme. Sen lisäksi hain vielä kunnalle. Tänään sitten tuli kirje, että minun pitäisi sopia kesätyöhaastattelusta kirjastossa. Olen ollut siellä TET:ssä ja vannoin, etten mene sinne enää koskaan. Jos pääsen sinne, niin edessä on kuukauden ajan lastenkirjojen kansien pyyhintää... Plääh!
Tuosta tehtaasta en tiedä vielä mitään, koska eivät ole suvainneet ilmoittaa yhtään mitään.

Tämä on ensimmäinen vuosi, kun haen kesätöitä. Viime vuonna en jaksanut enkä viitsinyt, mutta nyt tuli kauhea hinku tehdä jotain konkreettista lomalla. Oli tarkoitus, että jos en pääse minnekään minne olen hakenut, hakisin jonnekin muualle, mutta nyt taitaa olla jo liian myöhäistä. Pahus! Pakko kai sitten toivoa, että pääsen edes kirjastoon. Se on kuitenkin koko paikkakunnan halutuin kesätyöpaikka, joten mahdollisuuteni taitavat olla aika rajalliset.

/Muoks/ Kävin haastattelussa ja sain paikan kirjastosta kuukaudeksi! Ihme! =)
I want to hunt with the tameless heart, I want to learn the wisdom of mountains afar
In my world love is for poets...

girlie

 • Ankeuttaja
Kesätyöpaikat
« Vastaus #49 : Huhtikuu 30, 2005, 19:33:52 »
Itse (plääh!!) poimin mansikoita. Isällä, enolla ja tädillä kaikilla on mansikkatilat, ja lisäksi vielä muutamalla kaukaisemmallakin sukulaisella on. Eli, ei ainakaan lopu työt. Itse otan mansikan poimimisen positiivisena asiana, saahan siinä ainakin ilmaisen rusketuksen (jos ei pala :p). Ja saahan siitä hyvää palkkaakin, jos jaksaa tehdä töitä. Itse sain viime kesänä 12 päivänä 430 e..

Rommi

 • Ankeuttaja
Kesätyöpaikat
« Vastaus #50 : Toukokuu 01, 2005, 11:51:27 »
Hain kesätöitä tänä vuonna kaupungin kautta, ja pääsinkin haastatteluun. Olin sitten yllätyksekseni paras kaikista haastateltavista, eli nyt minua odottaa kesäkuun aherrus päiväkodissa. Liian innoissani en asiasta ole, mutta raha kelpaa kyllä... ^^

Pohjantähti

 • Ankeuttaja
Kesätyöpaikat
« Vastaus #51 : Toukokuu 01, 2005, 20:02:20 »
Olen niin laiska kikkare, että en ole aikasemmin ollut kesätöissä. Sitä aina talvella päättää, että "tänä vuonna töihin!", mutta jotenkin homma aina lipsuu. Sama tänä vuonna. Panin tosin ehkä kaksi hakemusta menemään >_<

Isä sitten sanoi, että heidän firmassaan olisi ehkä jotain tiedonsiirtohommia (koneella). Se paikka taisi mennä, mutta äsken vanhemmat ehdotti, että tekisin töitä himassa. Rikkaruohojen kitkentää, pensaiden leikkuuta, puutarhahuonekalujen maalausta ja vessojen pesua. 20 euroa viikko.

Tiedän, että pääsen helpolla, tuo ei ole mikään raskas homma. Ja jotkut ovat ihan oikeissakin töissä, raksalla ja kiskoilla ja ties missä... Mutta ainakin jotain ja saan hankittua omaa rahaa. Ehkä sitten tajuan, miten paljon hyötyä kesätyöstä on ja saan ensi vuonna haettu kunnolla jotain paikkaa.

Ei se tosin minusta maailmanloppu ole, jos koulua käyvä henkilö ei saa kesätöitä. Kyllä opiskelijat ovat lomansa ansainneet.

Poissa xir

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Kesätyöpaikat
« Vastaus #52 : Toukokuu 02, 2005, 21:16:59 »
Tuli Pat Batemanin viestistä mieleen, että te, jotka ette hakemisestanne huolimatta saaneet kesätöitä täksi kesäksi, älkää vain antako kesänne valua sen takia hukkaan! Se, ettei onnistunut työnhaussa on tietenkin hirveän ikävää, mutta varsinkin alaikäisille niitä töitä on usein niin vähän, että kaikki paikat menevät helposti sukulaistytöille (ja pojille).

Jos et saanut kesäksi työtä, älä vain syyllistä itseäsi siitä, vaan ajattele positiivisempaa puolta, kesällä on todellakin aikaa ladata niitä akkuja seuraavaan kouluvuoteen, lukea ne kaikki kirjat joita ei muuten ehdi, katsella ne kaikki elokuvat joita ei talvella kerinnyt, lojua rannalla, uida, pyöräillä, nähdä kavereita ja harrastaa. Töitä ehtii tehdä vielä niin monta vuotta tulevaisuudessakin...

Itsellä työntäyteinen kesä tulossa, ja olisin mielelläni muutaman vuoden nuorempi että voisi hyvällä omallatunnolla jättää työt väliin ja viettää vielä oikein kunnon löhökesän :)

Bonche

 • Ankeuttaja
Kesätyöpaikat
« Vastaus #53 : Toukokuu 03, 2005, 17:47:06 »
Joo, miekin meen kesätyöhön yhdelle lastenleirille. Tai oikeastaan niitä on aika monta, peräti kolme, ja onhan se mukavaa, vaikka ihan hirveästi kokemusta ja ikää ei ole.. :P (olen kolmetoista) Ja sillä tienaa vähän, viimeksi sain 25 euroa puolesta vuodesta, ja se on minulle aika paljon, heh.. :)

Poissa Hopeanuoli

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Kesätyöpaikat
« Vastaus #54 : Toukokuu 03, 2005, 19:36:46 »
Mulla ei ole vielä kesätyöpaikkaa... Mua oikeestaan naurattaa tää tilanne. Minulle tuli yksi tarjous työpaikaksi. 4HKerho yritti värvätä mua myymään lippuja johonkin näkötorniin jossain syrjäisessä metsässä. Sanoin etten tuu sillai toimeen ihmisten kanssa joten en ota tehtävää vastaan. Nyt ne ei keksi mulle mitään sopivaa paikkaa^^;;!
"Are we there yet?"
"No"

Miaka

 • Ankeuttaja
niin se kesätyö
« Vastaus #55 : Toukokuu 04, 2005, 09:05:59 »

joo mullankin on ongelmia sen kesätyön kanssa
oon soitellu sinne ja tänne niin paljon,että on tullut
sormikramppi,mutta ei ku ne haluu vaan aikuisia eli siis yli
18-vuotiaita ja moniin paikkoihin pääsee jos vain tuntee väkeä
ja tuota tää mun työn ettiminen ei oo oikein onnistunu,
pitää kait sitte oottaa ens kessää ja toivoo,että silloin sais.

joplin

 • Ankeuttaja
Kesätyöpaikat
« Vastaus #56 : Toukokuu 04, 2005, 14:39:25 »
Olen hakenut (netissä, kirjallisesti,soitellut) ehkä noin viiteentoista työpaikkaan viimeisen kuukauden aikana. Alkaa olla mitta täynnä. Parit työhaastattelut käyty. Minulla on kuitenkin varapaikka puhelinmyyjänä jos en onnistu saamaan mitään paremmin maksavaa työtä. Olen jo 20 ja aikaisempaa työkokemustakin on siivouksesta, asiakaspalvelusta ja toimistotyöstä. Mikä siis mättää?? Olen ehkä vain huono tuurinen?

En ymmärrä miksi kesätyönhakijoita kohdellaan jotenkin ala-arvoisemmin. Tuntuu ainakin siltä. Naurettavaa.

Poissa Hopeanuoli

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Kesätyöpaikat
« Vastaus #57 : Kesäkuu 04, 2005, 15:14:47 »
Jippii... (olen todella innostunut kesätyöpaikastani)
Minä menen 6.6.2005 kunnantalolle klo. 7.30 (miten mää selvien? nukkumaan pitäis mennä suurin piirtein islloin kun aurinko paistaa täysillä mun huoneeseen!!) ja sitten sieltä lähen sateessa tai helteessä kierteleen, toivottavasti, jonkun toisen ammatti-ihmisen kanssa vanhusten taloja. Voi kuinka mukavaa... kivointa tässä on se että, mää en tiiä pitäiskö mun uskoo mitä mun äiti sano siitä toista vaiko en. Se meinaan sano täss pari päivää sitten että hän ei tiiä mitä joudun tekeen siellä vaikka kuukaus sitten kun olin paniikissa ett joudun tekeen niitten kanssa jotain mihin en pysty (en tarkota hoitamista tällä kertaa) se sano ett kuulemma siellä oli ollu saman laisii tyttöi ja töitten loputtuu ne halus ens vuona takas siihen hommaan. Yritti varmaan vain lohduttaa mua mutt nyttenhän mää oon taas s***ana ihan paniikissa mitä joudunkaan tekeen siellä!
"Are we there yet?"
"No"

Poissa Decamerone

 • Vuotislainen
  • www.decamerone.vuodatus.net
Kesätyöpaikat
« Vastaus #58 : Kesäkuu 05, 2005, 23:39:00 »
Joplin: Kysyit, mikä mättää. Ajoitus. Kesätöitä kannattaa alkaa hakea jo tammi-helmikuussa. Parhaat paikat on jo maaliskuussa jaettu. Karu tosiasia.
On vaikeaa olla rohkea, kun on vain Hyvin Pieni Eläin.

Ameliah

 • Ankeuttaja
Kesätyöpaikat
« Vastaus #59 : Maaliskuu 29, 2006, 08:07:32 »
Mä olen lähettänyt hakemukset jo varmaan pariinkymmeneen eri kesätyöpaikkaan, ei kä mitään. Kohta palaa ihan tosissaan hihat.

Täällä on ainakin ihan runsainmitoin jaossa niitä kesätöitä vielä nytkin ja tulee kokoajan lisää, mutta nekun kaikki annetaan sille serkunserkun pirkkotädin kummipojalle. Tai jollekkin sen sellaiselle. Ja sillä periaatteellahan kädetönkin pääsee kampaajaksi, mykkä asiakaspalveluun ja niin edelleen.

Toinen mikä mua ottaa niin päähän on se, että kaikkeen pitää olla työkokemusta. Ei mulla ole. Vaikka olen kaheksantoista en ole minään vuonna onnistunut saamaan kesätyöpaikkaa, en mistään ja voin kertoa, se ei johdu yrityksen puutteesta. Miten ihmeessa voi saada työkokemusta jostain, jos kaikkiin paikkoihin vaaditaan sitä?

Tuntuu siltä, että aina ne samat tyypit saa ne kesätyöt vuodesta toiseen ja ne samat tyypit, joilla ei ole suhteita tai koulustusta jää aina ilman, kuten minä. Kyllä ottaa päähän, kun kaikki pyörii aina niissä suhteissa, hyvä ettei työhakemuksessakin kysytä, että ''onko sinulla minkäänlaisia (kaukaisiakin) suhteita tänne.... pla pla....''

Poissa Eleanír

 • Lähes vaaraton
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Minäkö?
  • Blogi
 • Tupa: Tuvaton
Kesätyöpaikat
« Vastaus #60 : Maaliskuu 29, 2006, 08:32:17 »
Olen jokseenkin stressaantunut ja masentunut tästä koulunkäynnistä, että ajattelin pitää tämän kesän ihan lomana ja ottaa rennosti. Toisaalta tämä olisi kai ollut mitä mainioin kesä mennä töihin, kun kultakin lähtee inttiin ja kaikki kaverukset ovat jossain ihan muualla.
Yhtenä kesänä olin töissä siinä yhdessä rakkennusfirmassa, jonka nimi on lapsellisen helppo muistaa, koska siinä on vaan kolmisen kirjainta, mutta auttamattomana lahopäänä en nyt muista sitä. Jokatapauksessa tein sitten niitä toimistohommia, elikkäs pääasiallisesti järjestin laskuja, sähköposteja yms. lappuja oikeisiin kansioihin. Siinä paikassa arkistoidaan kyllä ihan kaikki. o.O Olin siellä parisen viikkoa ja sain mielestäni ihan kohtuullisen palkan, minä kun en ole mikään tuhlari ja rahat ovat nyt muutaman vuoden köllötelleet tililläni. Sinnekkin pääsin luultavasti vain siksi, että kummitätini pyysi minua sinne aikaisemmin työharjoitteluun... Enkä ole ylpeä tästä, älkää kiltit syökö minua.

Jos minä johonkin olisin halunnut tänä kesänä halunnut mennä, olisi se ollut luultavasti vieressä oleva päiväkoti, jossa olen joskus itsekin pienenä taapertanut, mutta minkäs teet. Se on kesän suljettuna.
Postiin tietysti pääsisi, mutta minulle ja selälleni se olisi liian raskasta puuhaa. Ei sillä että olisin laiska ja huonokuntoinen, mutta en ihan oikeasti saisi kanniskella kovasti paljon mitään painavaa... hmp.

No saa nähdä jos joku tuttu/sukulainen saa minut johonkin vielä suostuteltua, muuten minä vain lomailen. :>
Menetin kaiken kiinnostukseni psykologiseen analyysiin siitä lähtien kun tiedostin, että ihmiset tuntevat mitä he kuvittelevat tuntevansa.
Siitä oli hyvin lyhyt askel ajatukseen, että he kuvittelevat tuntevansa mitä tuntevat

Poissa Devia

 • Matami Toheloitsija
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Enkelipiru
  • Devia
 • Tupa: Tuvaton
Kesätyöpaikat
« Vastaus #61 : Maaliskuu 29, 2006, 09:48:09 »
Mä en ole viellä ollut kertaakaan aikasemmin töissä, koska olen aina hakenu liian myöhään.

Tänä kesänä mä kuitenkin olen menossa kesätöihin yhdelle tuttava perheelle, hoitamaan niiden lapsille ja tekemään niille ruokaa ja siivoamaan jne.

Mun sisko on ollut aikasemmin kahtena kesänä tähän mennessä siellä ja nyt on mun vuoro. Palkka on ihan hyvä noin kuukaudesta ahkä hiukan ylitte niin saa noin 400-450 euroa. Mä menen niin sinne että kunta maksaa puolet mun palkasta ja työn antaja puolet. Hyvä työ mielenkiintonen ja saa olla ulkona ja muutenkin tekemissä ihmisten kanssa.

Poissa Lemmonleikko

 • Tom
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Velho
 • Soulshine!
  • Herra Hahmo
 • Tupa: Mary Sue
Kesätyöpaikat
« Vastaus #62 : Maaliskuu 29, 2006, 10:48:41 »
Onhan tässä jo pari kesää töitä tehty, ja jälleen tulee uusi työrupeama tuossa tulevana suvena. Joka kerta on oltu rakennus- tai tietöissä, se kun on hyvää (joskin raskasta), vaihtelevaa ja hyväpalkkaista työtä. Sellaisissa hommissa kasvattaa itselleen hyvän, tiukan työasenteen ja lisäksi saa varmasti nahkansa palamaan niin koreasti, että kaikki näkee, ja kaduilla osoittelevat: "Katso, poikani, tuota hiiltynyttä juippia! Se on ollut kesänsä sillankantta korjaamassa!"

Mnjoo. En nimittäin ole yhtäkään kesää työskennellyt saamatta vähintään niskaa ja käsivarsia poltettua, ja viime kesänä oli haalarinkuva selässä syksyyn asti. Mukavaa hommaa se silti on, ja liksaakin saapi minkä tarvitsee ja vähän enemmänkin toisinaan. Tällä lailla kun jatkaa koko opiskeluaikansa, niin sitten pääsee yliopistolta töihin oikeana vanhana punaniskana, ihan kirjaimellisesti.

Parasta töissä on kuitenkin se, että siitä saa omalla duunillaan sen liksan. Ei se raha niinkään, mutta se ylpeys siitä, että se on itse hankittua eikä kukaan voi kiistää. Joka viikko tulee jossain vaiheessa se semmoinen työn sankari -fiilis. Ja jumaliste sitä työläisen ylpeyttä, mikä syntyy kun tekee asenteella sitä hommaa. Kun se tehty työ on oikeasti jotakin, mitä kukaan ei voi ottaa pois.
"You don't have to be black to be a nigger. Being born penniless also makes you an outlaw." -Ronnie van Zant
         Row, row, row thy boat gently down the stream. Oh Charon, hast thou ever know'd that Death is but a dream?
Hyviä emme ole, pahoiksi emme halua tulla - olkaamme siis rumia!

Poissa Elosäde

 • Wanhus
 • Vuotislainen
Kesätyöpaikat
« Vastaus #63 : Maaliskuu 29, 2006, 14:59:48 »
Minä olen kyllä niitä laiskureita, jotka tunkevat vain sukulaisille töihin. Tänäkin kesänä menen tätini apteekkiin, oli siellä viime kesänä sellaiset viisi viikkoa. Ensin ajattelin hakevani jotain muuta tälle vuodelle, mutta sitten kun tätini pyysi niin minähän otin sen minkä helpoiten sain. Hän kyllä pyysi jo viime vuoden lopussa joulun jälkeen, joten en oikeastaan edes ehtinyt tarkemmin ajatella mitään muuta paikkaa. Kesätyöt apteekissa ovat kumminkin niin suosittuja, että niitä tullaan jopa joulukuussa jo kysymään..

Mutta ei silti pidä sanoa, että se homma jotenkin hehkeetä olisi, tämmöiselle apulaiselle puuduttavaa. Pääasiallisena hommanani oli kaupassa käynti, posti, tavaroiden sisäänkirjaus, narkkaripussit ja paperin silppuaminen. Tietysti on kamalan epäkorrektia puhua narkkaripusseista, mutta ne ovat siis pakkauksia, joissa on puhtaita ruiskuja ja neuloja. Paperin silppuamista todellakin riittää. Mutta muut ihmiset siellä on oikein mukavia. Ehkä ei niin kivaa kesällä, kun on sisätyö, mutta ulkoilmasta saa nauttia matkalla. Toisaalta olisi ihanaa viettää semmoinen laiskottelukesä, niin kuin aina silloin joskus lapsena :)

Onhan kesätyöt kuitenkin hienoa kokemusta töiden tekemistä, vaikka se ei aina miellytäkään. Minä ainakin tunnen kasvaneeni jotenkin henkisesti, kun käy oikeasti töissä. Ei se raha niinkään tärkeätä ole, mutta onpahan se hieno todistus siitä, että on tehnyt jotain eikä se työ ihan arvotonta ole.
"Insinööri on ihmisenä osaamistaan suurempi ihme" -Esa Saarinen

zerythe

 • Ankeuttaja
Kesätyöpaikat
« Vastaus #64 : Maaliskuu 29, 2006, 20:23:09 »
Täytettyäni viime joulukuussa vihdoin 15 vuotta päätin hakea kesätöitä. Toiveenani olisi ollut päästä hautausmaalle, puistotyöhön yms. mutta ikäraja oli aina 16 tai 18 vuotta. Muissakin kesätyöilmoituksissa oli ikäraja liian korke lähinnä, tai sitten vaadittiin alan opintoja tms. Siivoamaan olisin kyllä varmaankin päässyt tai mansikkamaalle, mutta kun asiaa ajattelee niin en haluaisi puolet kesälomastani siivoamalla tai mansikoita poimien kykkiessä, etenkin kun selkäni ei ole niitä parhaimpia (selkäni kipeytyy aika helposti) ja ihoni hyvin, hyvin herkkä palamaan. Loppujen lopuksi kyselin isältänikin työpaikkaa, mutta hän ei uskonut mitään löytyvän.
Olin jo luopua toivosta, mutta sitten isäni kertoi että minulle löytyisi konttoritöitä hänen työpaikaltaan (aika iso rakennussuunnittelufirma). Arkistointia ja sen semmoista siis. Minun tosi piti itse tätä työpaikkaa hakea (tai oikeastaan ilmoittaa, että voisin olla kesäkuun siellä), mutta muuten suhteilla mentiin (itse asiassa isän pomo on sitä paitsi pikkusiskoni kummi, ja olen viettänyt pienenä pari viikkoa heidän hoidossaan isän ollessa matkalla, viimeksi tapasin hänet vaimoineen rippijuhlissani). Kuitenkin, kyseessä on ensimmäinen ihka oikea työpaikka. Hyvin innoissani olen :) Tulee hieman ansaittua kahvilarahoja tulevaa syksyä ajatellen, löydän nimittäin itseni aika varmasti Ressun lukiosta ensi syksynä, jolloin luonnollisesti tulee varmaan istuttua keskustan kuppiloissa enemmän kuin opiskelut sallisivat ,)

Bridget

 • Ankeuttaja
Kesätyöpaikat
« Vastaus #65 : Maaliskuu 30, 2006, 15:03:50 »
Mä en ole ennen ollut kesätöissä, mutta nyt laitoin hakemukset kunnalle (ulkotöitä, kirjastossa hommailua tai asiakaspalvelua esim.museossa) ja S-markettiin. Ei kyllä ois nytkään huvittanu älyttömästi mennä kun vois koko kesän vaan uida ja lomailla, mutta pakko kait rahaa olis vähän hankkia. Tässä minun pikkukylässä on niitä mahdollisuuksia vielä niin vähän.
Mansikkamaat oli heti ehdoton ei. Minusta ei vain ole kyykkimään sinne pensaitten vierelle auringon paahteeseen.

Jos markettiin pääsis niin se ois kaks viikkoo ja kunnalla neljä.
Kumpaankin jos sattuu pääsemään niin oishan se mukavasti rahaa, mutta ei sitä kukaan jaksa. Voin kuvitella sen tunteen kun kaveriporukka lampsii kauppaan ostamaan jäätelöitä ja ovat menossa uimaan ja minä jään sinne järjestelemään jotain siteitä.
Mutta onpahan sitten ees jotain tilillä ja kait siitä jotain kokemustakin saa. (:

Smaug

 • Ankeuttaja
Kesätyöpaikat
« Vastaus #66 : Maaliskuu 30, 2006, 15:14:52 »
Pienen hakemisen jälkeen olen saanut täksi kesäksi kesätyöpaikat. Menen yhteen lähellä sijaitsevaan lastentarhaan kahdeksi viikoksi ja loppukesästä Sokokselle. Meidän paikkakunnallamme on tapana järjestää yhdeksäsluokkalaisille kesätyöseteli, joita jaettiin tänä vuonna poikkeuksellisesti kaksi kappaletta. Kaupunki maksaa palkan joten kesätyöläiset ovat työntekijöille melkein ilmaisia, joten paikkoja on aika helppo saada, jos ei hidastele. Olen todella tyytyväinen työpaikkoihin ja raha tulee tarpeeseen.

Itse en kyllä voisi kuvitellakaan lähteväni poimimaan mansikoita, vihaan sitä niin paljon että tulisin luultavasti samana iltana takaisin kuin olisin mennyt, samoin ruohonleikkuu kuulostaa pahalta. Olen pohjimmiltani aika laiska, joten "kevyet" työt sopivat minulle mitä mainioimmin :)

Poissa mannaryyni

 • Pylpyrä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Oma kirja.
Kesätyöpaikat
« Vastaus #67 : Maaliskuu 31, 2006, 19:27:33 »
Minä olen ollut joskus laitonta työvoimaa. Alle 15-vuotiaana olin ainakin kolme kesää mansikkapellolla. 15-vuotiskesä oli sitten se viimeinen. Enää en sitä työtä halua tehdä, järkyttävää. Tai no, olisihan se kivaa ilman niitä paarmoja ja niskaan paahtavaa aurinkoa.
Yhden kesän olin sitten tutun maatilalla töissä. Kerrankin maatilatyötä 6h/päivä *hymy* 12-18. Oli hauskaa.
Viime kesänä sain sitten unelmieni kesätyöpaikan. Isolta maatilalta, paaaljon lehmiä ja 20 hevosta. Se ei sitten ollutkaan enää 6h/päivä. Aamulla navettaan, sitten talliin päiväksi ja illalla taas navettaan. Mutta tykkäsin tositositosikovasti ja rahaakin sain. Tuon duunin sain sen jälkeen kun olin ollut TETissä viikon siellä tammikuussa.
Tänä vuonna sitten soitin tammikuussa tänne samaan paikkaan ja lupasivat duunia minulle. Kun vain sitten saisin selvitettyä milloin olen sinne menossa.
Isoseksikin haluaisin riparille Saareen, muttakunkun. On niin paljon kaikkea muutakin, ettei ihan isostelu onnistu, tänäkään kesänä. Viime kesänä olisin mennyt, mutta en päässyt..
Useimmat lukijat pääsevät semikonditionaaliseen futuuriin, jota modifioi käänteinen plagaalinen intentionaalisen subjunktiivin imperfekti ennenkuin luovuttavat.

Black Lotus

 • Ankeuttaja
Kesätyöpaikat
« Vastaus #68 : Maaliskuu 31, 2006, 19:38:09 »
Itse en ole ollut kesätöissä, mutta olen sellaista yrittänyt hankkia. Pääsisin äitini töihin kesällä kun kyseinen firma jossa äitini on töissä järjestää jotain työhöntutustumis höskiä ja etusijalla ovat työntekijöiden muksut. Tietysti muuten menisin sinne jo tänä kesänä, mutta se homma on kesäkuussa ja minulla on kesäkuu täyteen tungettu. Yritin myös hakea palmian siivouspalveluun töihin, mutta en päässyt, olen myös pariin otteeseen käynyt mega eläimessä kysymässä töitä, muttei onnistanut.

Sandrina

 • Ankeuttaja
Kesätyöpaikat
« Vastaus #69 : Huhtikuu 03, 2006, 21:28:38 »
MInä olin ensimmäisenä kesätyönä helsingissä torilla myymässä tuttujeni kautta heidän luomujäätelöä, olin tuolloin noin 13 vuotias. Sen jälkeen olin kasvihuoneilla keräämässä kirsikkatomaatteja, ihan kivaa hommaa, kun tomaatit ovat niin hyviä :pp
Viime kesän olin sitten satamakahvilassa, ihan unelmapaikka ja sinne myös tänä kesänä :)) tulee kivaa ja hyvä palkkakin on

faint

 • Ankeuttaja
Kesätyöpaikat
« Vastaus #70 : Huhtikuu 03, 2006, 22:09:33 »
En ymmärrä tuota mansikkamaa-kammoa!!! :D Paarmoja ei ollut ainakaan silloin kun minä olin, ja palkkahan on ihan ok (jos jaksaa kerätä). Olin viime kesänä neljä päivää, ja sain 150 euroa. Olin n. 5 tuntia / päivä, eli pikapika laskutoimituksella sain tulokseksi, että tuntipalkan pitäisi olla 7,5 euroa, jos meinaa saada yhtä paljon palkkaa samassa ajassa. Ja yli seitsemän euroahan on aika hyvin ainakin tälläiselle kasiluokkalaiselle. :D Ja minä en kerännyt kovinkaan kovalla vauhdilla, vaan keskityin enemmänkin mansikoiden syöntiin ja sotaan niillä ystävieni kanssa. :D Joten reipas kerääjä saa pellolta viidestä päivästä varmaan helposti neljäsataa. Meinasin itse mennä ensi kesänä pellolle niin pitäkäksi aikaa kuin jaksan, ja tavoitteena olisi 300 euroa, joita en kyllä saa tuhlata vaan joudun säästämään ne kielimatkalleni. :(

Aurinkorasvaa ja hattu mukaan ja kaikki mansikkapellolle! Ei siellä nyt niin kamalaa ole. ;)

Olen mansikkapellon lisäksi menossa muualekin töihin, esim. kauppaan, kasvihuoneelle keräämään tomaatteja :P, ja äitini työpaikalle. Tosin nuo ovat sellaisia pikkuhommia, että niistä en paljon tienaa.

Lorindel

 • Ankeuttaja
Kesätyöpaikat
« Vastaus #71 : Huhtikuu 04, 2006, 10:19:33 »
Tänä vuonna pistin tahallani kesätyönhaun läskiksi (hain melkein kautta linjan liian hankaliin työpaikkoihin). Ei huvita kesällä muuta tehdä kun vetää päivät sikeitä, syödä aamiaista iltapäivällä kahviloissa, kirjoitella illat ja juhlia yöt. Muutenkin suunnitelmissa vähän enemmän reissausta ja sen sellaista.

Aiemmin on tehty duunia mm. päiväkodilla (mahtavaa ja palkitsevaa hommaa, mutta voin sanoa että oli kyllä mehut ihan kiitettävästi loppu kun aina päivän päätteksi kampesi itsensä tarhalta kotia). Junnuja on tullut valmennettua jo kolme vuotta, tänä vuonna en enää jaksanut osallistua joukkueen toimintaan, kun olen itsekin vetäytymässä fudiksen parista poikkeen. Raksallakin on yksi kesä oltu, tosi jees hommaa, erilaista, mutta konkreettista - sopii minulle hyvin.Kaikenlaista siis, en nyt ala enempää listailemaan tähän.

Jokatapauksessa tämä tuleva kesä tulee sitten olemaan se ainoa vapaa, seuraavina kesinä teen töitä niin paljon kun saan ja säästän kaikesta muusta paitsi pakollisista juhlimis-menoista (festarit, baarikierrokset jne.). Tarkoituksena olisi kahden vuoden päästä lähteä Intiaan alustavasti vuodeksi. Kiertää maata ja asettua Goalle joksikin aikaa. Jouluksi kotia meiningillä.

kaamo

 • Ankeuttaja
Kesätyöpaikat
« Vastaus #72 : Huhtikuu 08, 2006, 18:59:52 »
Olin viime vuonna kirjoitusten ja opiskelun alun välisenä aikana apteekissa teknisenä apulaisena ("apteekkiorjana").  Opiskelen farmasiaa, pitäisi valmistua parin vuoden kuluttua ei-ihan-vastaaviin tehtäviin, ja tämä auttaa tuntemaan alaa ja lääkevalmisteet tulevat vähän tutummiksi.  Olen menossa samaan paikkaan tänäkin vuonna kesäkuun puolessa välissä , nyt vähän paremmalla liksalla tosin, ammattiliitosta ja opiskelusta on iloa paksumman palkkapussin muodossa.  Työssä ei ole muuta ikävää, kuin että koko kesä täytyy olla sisällä, ja että välillä se tuntuu niin tylsältä ja hyödyttömältä, kun ei ole asiakkaita eikä oikein mitään tekemistä.  Hoidan tavaroiden vastaanoton ja purkamisen hyllyihin oikeille paikoille, toisinaan olen kassalla ja sitten tiskaan ja pari kertaa viikossa pesen lattiat ja imuroin ja teen jotain satunnaisia muita hommia (inventoiminen, postittaminen, kaupassakäynti, pankissa/kelassa asioiminen ymv).  Raha tulee tarpeeseen, olen vihdoin muuttamassa omaan kämppään poikaystävän kanssa, kesän aikana todnäk.  

Toukokuun loppupuolella minulla on vain muutama tentti eikä luentoja oikein ollenkaan.  Olen ottamassa johonkin esim. varamiespalveluun yhteyttä, jos pääsisi esim. kaupan kassalle muutamaksi päiväksi viikossa, niin voisi paremmalla omatunnolla olla.  Onko kenelläkään kokemuksia jostain henkilöstövuokraussysteemeistä?  Onko niillä töitä (melkein mikä tahansa käy)?  Mihin kannattaa soittaa, vai kannattako tähän vuodenaikaan enää edes yrittää?  Työnhaku on ihan kamalaa.

Poissa talitintti

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Skeptinen pessimisti
 • Tupa: Korpinkynsi
Kesätyöpaikat
« Vastaus #73 : Huhtikuu 08, 2006, 19:29:19 »
Soittelin eilen kuntaan, että olenko päässyt kesätöihin ja sain vastaukseksi, että olen päässyt paikalliseen taidemuseoon. Sinne minä oikeastaan hainkin. Kuitenkin äiti antoi minulle vinkin, että erääseen päiväkotiin ei olisi vielä tulossa yhtään kesätyön tekijää, periaatteessa olisin päässyt sinne hieman suhteita käyttäen (äiti on töissä siellä...). Sittenhän minä kysyin voisinko päästä sinne päiväkotiin. Kuitenkin se nainen siellä sanoi, että ei voi päästää minua sinne koska siellä on niin monta kesätyöläistä jo. (hieman ristiriitaista..) Se ehotti minulle paikkaa sinne toukokuuksi, varmasti menen ja jätän koulun..

Siispä menen kesätöihin taidemuseolle. Olisin halunnut kesäkuuksi, koska syksyllä on jo äidinkielen ja ruotsin yo-kirjoitukset niin olisi ollut mukava lukea loppu loma yhteen putkeen, mutta kuitenkin minut laitettiin sitten heinäkuuksi töihin. Kuitenkin onneksi yksi kaveri on myös tulossa heinäkuuksi samaan paikkaan töihin ettei joudu aivan yksin siellä olemaan.

Ennen tätä kesää olen ollut aika vähän töissä. Olen kokenut mansikkapellot. Siellä oli noh, sanotaanko mielenkiintoista. Olin (ehkä..) siinä seiskaluokan ja kasiluokan välisenä kesänä mansikkapellolla kökkimässä. Olin naapurin pellolla. Pelto oli tosi pieni ja ne poimi mansikat poimittiin muistaakseeni jokatoinen päivä. Muina kesinä olen ollut koti orjana. Eli olen tehnyt mitä porukat määrää. Eli ei mitään kummallista marjojen poiminnasta maalaukseen ja heinän teossa apuna olemisesta ruuan laittoon. Varmasti joudun tänäkin kesänä olemaan koti orjana vaikka on lukeminen ja taidemuseon työt.
Kirk: My Nikon is state of the art. Max: Oh, I've got a Nikon too. It's an N64 with 3D matrix metering, 35 to 210 zoom. What have you got? Kirk: It's a Nikon. (Gilmore Girls)
---
Rory: I just don’t want to be queen. Tristan: Me either [pause] King - I don’t want to be king. (Gilmore Girls)

Poissa Blue Ice

 • Pupilliinsa uponnut
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Kihokki
  • Livejournal
 • Pottermore: AshLeviosa8992
 • Tupa: Puuskupuh
Kesätyöpaikat
« Vastaus #74 : Huhtikuu 08, 2006, 22:39:28 »
Männä kesänä olin ensimmäistä kertaa elämässäni kunnollisessa kesätyössä. Mansikkapellolla, kuten varmaan moni muukiin työelämän siipiä kokeileva, rahan ja työkokemuksen tarpeessa oleva nuori.

Ei pidä nyt ymmärtää, että olen edelliset kesät ollut passiivisesti kotona ja odottanut, että joku hakee mua töihin. Olen joka kesä hakenu S-marketin kahden viikon kesätyöhön, mutta kertaakaan en ole saanut minkäänlaista kutsua töihin, saatikka sitten työhaastatteluun. Eli viime talvena aloitin jo hyvissä ajoin tammikuussa ja soitin paikallisellel mansikkapellolla paikkaa töihin. Olin ensimmäinen, joka työtä kysyi ja sain kuin sainkin paikan marjanpoimijaksi.

Lupaan ja vannon, että en enää ikinä ikinä mene mansikkapellolle töihin. Selkärikko, polvivammat, väsymys kello viiden aamuista ja 10 kilsan pyörämatkasta kotiin vievät mehut aika hyvin pois. Näitä miinusseikkoja eivät korvaa kolmen viikon työstä saadut 620 euroo ja rapiat, sekä maailman paras rusketus ikinä. En myöskään tahdo mennä enää kyseiselle työnantajalle töihin. Jos työntekijöitä kohdallaan kuin jotain roskasakkia ja orjaväkeä ja moititaan suomalaisia työntekijöitä siitä, että tehdään HUONOA työtä, en aio olla siellä enää toistamiseen. Siellä pellolla oli luonnollisesti venäläisiä poimijoita, joiden työtahti oli nopea, mutta poimittujen marjojen taso oli heikko. Ja tietenkin me nuoret suomalaiset saatiin kaikki pilkka niskoille. Että kiitti, mulle riitti.

Tänä kesänä tarkoituksena olikin sitten saada mahdollisimman siisti ja mukava (sisä)työ. Hain jo helmikuussa erääseen myymälään töihin ja myös kunnan töihin. Myymälästä lupasit ilmoittaa huhtikuussa ja kunnantöistä soitettiin viikolla. Hain kunnantöissä pienen kylämme päiväkotiin ja oletin saavani paikan, sillä minulla on rutkasti kokemusta erinäisestä lastenhoidosta ja minut tunnetaan päiväkodissa henkilökohtaisesti. En meinannut aluksi saada paikkaa, koska "olemme antaneet päiväkotityöpaikat sellaisille henkilöille, joilla on alan ammattillista kokemusta/koulusta. Tarjolla olisi kuitenkin ollut työ vanhusten palvelukeskuksessa ja melkein jo otin sen, kun kuulin välikäden kautta, että hakemaani päiväkotiin ei ollut vielä luvattu ketään. Eikun kyselyrinki pystyyn ja paikalla käymään. Eilen sain sitten tietää, että mulle on luvattu päiväkodista työ kesäkuuksi. Päiväkodin johtaja oli omakätisesti soittanut tälle kunnan nuortenkesätyön järjeställe, että haluaa mut töihin kesäkuulle. Eli vielä pitää maanantaina soittaa kuntaan ja ilmoittaa, että en tulekaan sinne vanhusjuttuun vaan menen päiväkotiin.
Mielekästä ja minulle luonnollista työtä, kiitos nam.
(Okei, kunnan antama palkka kuukauden työstä on surkuhupaisia 320 euroo, mutta rahaahan sekin on. ^^ Kyllä sillä festareille pääsee.)
Pakko on paras muusa.

Pajupuu

 • Ankeuttaja
Kesätyöpaikat
« Vastaus #75 : Huhtikuu 09, 2006, 02:12:18 »
Viime vuonna olin kesäduunissa paikallisella mansikkatilalla, viikon kesäkuussa istuttelin mansikkaa, kurkkua ja kaikkea mitä multaan nyt vain voi tunkea, ja heinäkuussa tasan yhden päivän, minkä jälkeen unenpuute, kuumuus ja stressi aiheuttivat pienen hermoromahduksen ja sanoin itseni irti.
Joten, sisätyö jossakin kivassa pikku kaupassa on tähtäimessä, parhaassa tapauksessa Helsingissä, jos kummitäti suostuu minut majoittamaan. Maatöihin minusta ei ole, en vain kestä sitä, vaikka siitä ihan hyvin palkkaa saikin.

Se on vain harmi, että on melkein pakko jonnekin täältä lähteä, kun ei näin pienestä kunnasta pahemmin mansikanpoimintaa lukuun ottamatta löydy, kaupatkaan kun eivät alle 18-vuotiaita ota, eikä sen puoleen Mykorakaan sientenpoimijaksi. Faija ehdotti, että polkisin läheiseen kaupunkiin duuniin joka päivä, jos sieltä jotakin löytyisi, mutta 24 km päivässä viisi päivää viikossa kuukauden, parin ajan alkaisi aika nopeasti maistua puulta. Kun ei niin ei. Työtä olisi kiva saada, mutta jos ei sopivaa löydy, min en mene ollenkaan, sanoi porukat mitä sanoi.

Poissa Illyria

 • Vuotislainen
  • http://www.geocities.com/mansikkamaailma
Kesätyöpaikat
« Vastaus #76 : Huhtikuu 09, 2006, 02:49:28 »
Olen hakenut kesätöitä kaupungilta ja siellä olisi jo tulokset nähtävissä mutta en ole mennyt niitä vielä katsomaan :P Toivotaan että onni olisi ollut pelissä mukana sillä olisi jonkun verran rahamenoja tänä kesänä. Ja olisi se mukava pistää säästöönkin jonkin verran :)

Muoks: Pöh! En sitten päässytkään kaupungille töihin :'( Onko kenelläkään tarjota kesätöitä? *huutelee*

CryingWind

 • Ankeuttaja
Kesätyöpaikat
« Vastaus #77 : Huhtikuu 09, 2006, 15:47:06 »
Nyt on kesätöitä tiedossä koko kesäksi, ensimmäisestä viikosta viimeiseen asti. Sainkin stressata tätä töiden hankintaa... Olisin päässyt huolto-asemalle, jossa olin viime kesän, mutta odotin sinnikkäästi jotta pääsisin sellaiseen pesulaan. Ja pääsinkin.

Siellä huolto-asemalla oli ihan mukavaa; mukavia ja huumorintajuisia ihmisiä, eikä työkään ollut niin kamalaa, kassalla oloa lukuunottamatta. Mutta, mie viihdyn yleensä omissa oloissani jos työtä pitää tehdä, eikä sitä työtä aina edes ollut. Saattoi olla hiljaista ja siinä sitten tiennyt mitä tehdä, joten oli vähän orpo olo. Ja silloin olin vain 4h töissä per päivä, 5€ tuntipalkka, joten ei tullut hirveästi rahaa.

Nyt sitten saan pari euroa enemmän ja 8 h:n työpäivät, joten ei ole palkassa valittamista. Työ on varmasti kymmenen kertaa raskaampaa ja (alussa) vaikeampaa, itsenäisempää, ja kaikin puolin vaativampaa, joten alkaa jo ihan pelottaa, että pärjäänkö sittenkään. Ja se työnantaja sanoi kuukauden koe-ajasta, joten tyrimiseni pelottaa entistä enemmän. Ja pelottavaa on myös se, että mie olen nuorin näistä kesätyöläisistä. :/

// Jes, pitää nyt tulla kertomaan työkuulumisia kun olen ollut pesulassa 6vk ja vielä siis 4vk jäljellä; yli puolet kesästä onkin mennyt! :) Siis ensimmäiset viikot oli juuri sellaista opettelua ja virheiden kautta oppimista, seuraavilla viikoilla asiat rutinoitui ja opin silti hieman uusia asioita. Nyt työ sujuu oikein mallikkaasti ja uskallan yhä enemmän tehdä omia päätöksiä, vaikka olisinkin epävarma. Eli hyvin on mennyt alkujännityksestä huolimatta. Varmasti tulen tänne samaan paikkaan ensi kesänäkin, ja seuraavana ja sitä seuraavana ja... :D

naakkatati

 • Ankeuttaja
Kesätyöpaikat
« Vastaus #78 : Huhtikuu 09, 2006, 18:40:27 »
Mulle kävi tänä vuonna jännä juttu kesätöitten kanssa. Sain niitä, vaikken varsinaisesti edes hakenut.

No siis rippileirillä oon isosena, juu, sinne kyllä ihan hainkin. Kolmas kerta isosena, enkä malta oottaa tätä riparia, sillä rakastan isosena olemista!

Sitten luultavasti, toivottavasti myös kesällä teen jonkun verran samaa hommaa, mitä nyt keväällä olen alottanut tekemään. Eli olen Ikaalisten kylpylän Leikkihuoneella töissä. Katson siis lasten perään jne. Ihan jees, vaikken lapsista kauheesti tykkääkään.

Niin sitten tää kolmas homma. Kummaa. Käväsin S-marketissa ostoksilla toissapäivänä, kun itse kauppias tuli juttusille, kun olin jo kassalla. Olin siellä viime kesänä pari viikkoo hommissa, ja oli puhetta, että ehkä ens vuonna voin sit kysellä hommia. Kyselinkin sitten alkuvuodesta, ja kauppias sanoi, ettei ne ota nuoria töihin. Niin nyt hemmo tulee, ja sanoo, että kesällä voit sit tulla. Hoh, totta kai sitten.

Kaupungillekin hain, ihan viime tingassa palautin lapun, äidin pakottamana, sillä en olisi ollenkaan halunnut edes hakea sinne. Nooh, palautin sen, ja sanoin äidille, että ihan turhaan, sillä en mää kaupungille pääse. Nooh, sitten Nuorisotoimelta soitetaan, ja tarjotaan hommia. Minolin ihan wtf. Noh, olsin päässy, mutta se homma mitä mulle tarjottiin, menis päällekkäin riparin kans, joten täyty skipata se homma sitten.

Olisin kauhiasti halunnu Paikallislehteen (Pohjois-Satakunta), jossa olin viime kesänäkin nuorisotoimittajana, mutta ei tahdo aika riittää. Hmph.

Talkoolaisena olen sitten vielä Satahämesoi -juhlilla, myymässä lippuja ja sen sellaista. Mukavaa hommaa, vaikka palkkaa ei saakaan...

Diems

 • Ankeuttaja
Kesätyöpaikat
« Vastaus #79 : Heinäkuu 08, 2006, 17:43:16 »
Mä olin tänäkesänä 2 viikkoo mutsin työpaikalla. Ei tarvinnu ees paljoo mitää tehä, tiskasin, kävin kaupas ja vähän siivosin, ja luin akkaria ;)
siitä sain 300eur. Työ oli 9.30 - 14.00 :)

Sitten oon jakanu lehtii, se on kyllä ihan tuskaa ja ihan sairaan pieni palkka. Onko kukaan vuotislainen jakanu  lehtiä? Paljonko ootte saanu palkkaa ja montako lehtee ootte jakanu? Mun piirissä on 245kpl mitä pitää jakaa ja lajitella, ja täs kuus oli niinku hyvä palkka kun 57eur. Huoh. Maanantaina kyl sanon itteni irti :D

Poissa Sun Lee

 • Ronnieponnie
 • Vuotislainen
  • Tarinamaa
Kesätyöpaikat
« Vastaus #80 : Heinäkuu 09, 2006, 15:39:11 »
Työpaikkoja on todella vaikeaa saada näinä aikoina. Viime kesänä olin siivoojana kuukauden ajan K-Raudassa. Pidin siivoamisesta, mutta inhosin raahata painavia roskapusseja, jotka olivat korkeampia kuin minä itse :D Päätin jo silloin, että siivoojaa minusta ei ainakaan tule.

Tänä kesänä pääsin töihin Suomalaiseen kirjakauppaan, missä olin harjottelijana kaksi kuukautta huhti-toukokuussa. Aloitin kesäkuun lopulla ja työsuhde päättyy elokuun lopussa, vaikka koulukin jo alkaa. Luultavasti en kauheesti ehdi silloin enää vuoroja tekemään, kun en sitten iltaisin viitsi töissä olla, ettei käy liian raskaaksi. Vaikka rahaahan sitä olisi kiva saada.

Aiemmin en ole kesätöissä ollut, mutta jouluna olin lajittelemassa postissa joulukortteja ja se oli todella kivaa :) Olkapäät vain jumittuivat, mutta muuten pidin hirmuisesti. Haen taas jouluksi sinne, jos tärppäisi. Ja tietysti on kysyttävä myös kirjakaupasta töitä, jos sinne tarvittaisiin väkeä lisää :) Jouluna on kuitenkin aina ruuhkaa muutenkin. Viime vuonna me saatiin koulusta kahden viikon työloma, mikä oli tosi hienoa! Ylioppilaskirjoitusten aikaan en todellakaan hakenut kesätöihin kun piti lukea kesällä kirjoituksiin ja sitten päätin pitää lomaakin seuraavan kesän ajan :) Onneksi sain kuitenkin tänäkin kesänä olla melkein koko kesäkuun lomalla.

suvari

 • Ankeuttaja
Kesätyöpaikat
« Vastaus #81 : Heinäkuu 11, 2006, 10:18:12 »
Itse sain elämäni ensimmäisen kesätyöpaikan tänä vuonna. Kyseinen kesätyöpaikka on kapungin paikkoja. Täytän siis tänä vuonna 18, mutta minulla kävi hyvä tuuri, kun sain paikan.(olen syntynyt elokuussa 7. päivä joten olen juuri siinä rajalla, mitä kaupunki työllistää)

Olen siis mukana järjestämässä kesäteatterin väliaikakahvitusta. Suurimmaksi osaksi olen leiponut pullaa ja heittänyt tiskiä koneeseen. Työ on mieluisaa, kevyttä ja palkkakin on hyvä.

Kaiken huipuksi nämä ovat oman alani töitä(suunnilleen), joten saan tästä jonkinlaista työkokemsta.

Huvittavaa, että ajattelin ennen kesän menevän "piloille" töitä tehdessä. Tosin olen huomannut, että mielummin teen töitä, kun istun ja ihmettelen, että mitä sitten tekisi.

Rottenmind

 • Ankeuttaja
Kesätyöpaikat
« Vastaus #82 : Heinäkuu 11, 2006, 13:31:18 »
Olin tänä vuonna S-Marketissä kesätöissä. Sinne saa hakea kun on täyttänyt 15 ja minähän täytin jo vuoden alussa, joten tietysti hain sinne^^ Tuntipalkka oli n. 3 euroa ja päivät 7,5 tuntisia. Kahden viikon ajan. Ensimmäisen viikon olin 10.30 - 18.00 ja toisen viikon 07.00 - 14.30.
Ja voin sanoa, että aamuvuoro tuntui menevän paljon nopeammin.
Työnkuvaani kuului pullohuoneen järjestely, hyllyjen järjestely kuormien purkaminen. Iltavuorossa olleella oli ns. "tylsempi vuoro", sillä aamuvuoroon tullut oli purkanut suurimman osan kuormista. Iltavuorolaisella oli aika paljon aikaa, jolloin piti vain järjestellä hyllyjä. Se on varmaan maailman tylsintä hommaa. Aika ei tunnu kuluvan millään.
Palkkaan olen ihan tyytyväinen. Sain kustannettua sillä uuden puhelimen ja festarit^_____^


Jotenkin tuntuu, että minut tunnetaan täällä perämetsillä. Kun soitin tuohon kauppaan sopiakseni työajoista, minun ei tarvinnut sanoa kuin nimeni ja sain heti kuulla "Sitä irokeesiä et sitten saa pitää pystyssä työaikana" =D

blame it on me

 • Ankeuttaja
Kesätyöpaikat
« Vastaus #83 : Heinäkuu 13, 2006, 19:22:03 »
Kerrankin mua lykästi! Pääsin naapurin karkki tehtaaseen kesätöihin ja palkkakin on 4 euroa tunnilta ja teen 4tunnin päiviä.

Poissa Nekomimi

 • Pallokalarakkaus
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Kesätyöpaikat
« Vastaus #84 : Heinäkuu 13, 2006, 19:35:03 »
Sain kesätöitä.
Kesän aloitin sillä että olin seurakunnan leirillä isosena. Sellaisille ala-aste ikäisille ipanoille. Se oli kivaa. Palkka ei tosi ollut iso. Mutta työ olikin hauskaa ja leirillä oli täyshoito.
Tällä hetkellä olen mansikanpoimijana. Työajat on pitkät. Aurinko paistaa niskaa. Paarmat syö. Ruskettuu. Ulkoilma työ. Ja palkka on ihan ok. Tai. Me saamme kahta palkkaa. Tunti- ja urakkapalkkaa. 4.77€/tunti. Tai 0.88€/mansikkalitra.
Vielä eilen luulin että mansikanpoiminta on tylsintä mahdollista hommaa. Mutta tänään kun kitkimme rikkaruohoja mansikoista, niin mansikanpoimintaa tuli oikein ikävä.

Mutta eipä minulle ole enään loppukesänä mansikat kauhiasti maistuneet. Ne pursuavat korvista ulos... ja näin kesällä kukaan sukulainen/tuttava ei ainakaan tarjoa jälkiruoaksi mansikoita ja kermavaahtoa. ^^'

Finalaeon

 • Ankeuttaja
Kesätyöpaikat
« Vastaus #85 : Heinäkuu 14, 2006, 20:45:46 »
Kesätyöt ovat mukavaa ajanvietettä, koska olen sellainen ihminen, että en osaa olla aloillani...

Viime kesänä oli töissä kaupungilla, tarkemmin vanhainkodin dementia-yksikössä. Työ oli minulle unelmien täyttymys, sillä olen hyvin kiinnostunut sosiaali-alasta. Kaksi viikkoa todella mukavien mummojen ja pappojen kanssa oli kesän kohokohta ja olo oli lähes haikea loppumisen jälkeen.

Tänä kesänä sain hieman pidemmän pestin, puolitoista kuukautta. Olen töissä naapuri kunnassa, lahjatavara liikkeessä. Työ on todella mukavaa, sillä saa olla tekemisissä erilaisten ihmisten kanssa. Jo pelkästään useat erilaiset asiakkaat tekevät työstä hyvin mielenkiintoista. Siihen kun vielä lisätään mukavat ja rennot työkaverit on kesätyöpaikka täydellinen.

Molemmissa töissä palkka ei ole ollut mitenkään maata kaatavan suuri, mutta riittävä.

:]

Poissa Vilena

 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Kesätyöpaikat
« Vastaus #86 : Heinäkuu 14, 2006, 21:17:45 »
Itse olin aika varma, etten saisi tänä(kään) kesänä kesätöitä. Kävin kuitenkin varmuuden vuoksi tuosta läheisellä taimistolla kertomassa, että olen kiinnostunut pienistäkin töistä. Sitten yllätyksekseni eräänä kesäkuun päivänä minulle soitettiin että huomenna töihin! Yhtäkkiä minulla olikin kesätöitä, vaikka olin jo ehtinyt tuskailla niiden puutetta ja omaa laiskuuttani, kun en sydäntalvella lähteny kysymään parhaita työpaikkoja. Työ oli ihan mukavaa, tein oikeastaan samaa mitä oikeatkin työntekijät siellä, eli pussitin ja purkitin taimia, kitkin rikkaruohoja jne. Ja palkkakin oli ihan hyvä! Ainoa miinus olisi ehkä ollut sadepäivät, mutta onnekseni niitä ei sattunut kohdalle ainuttakaan paria kuuroa lukuunottamatta - työt kun olivat ulkotöitä. Olin töissä 12 päivää, mikä oli paljon enemmän kuin olin odottanut, luulin saavani töitä enintään muutamaksi päiväksi urakkaluontoisena. Olisi töitä ehkä riittänyt pidemmäksikin aikaa, mutten alkanut ahneeksi vaan tahdon pitää myös lomaa. :>
Olisin voinut mennä myös isoseksi, kun kerran kävin sen koulutuksen ja kaikki. Mutta leirien huono palkkataso sai jäämään pois, kun siinä olisi kuitenkin mennyt viikko ja käteen olisi jäänyt vaivaiset viisikymppiä. Tiedän, ettei tällainen asenne ehkä ole hyvä, mutta pidän kaikesta huolimatta tasoa myös kesätöissäni, vaikka pitäisi varmaan olla iloinen kun niitä edes on tarjolla. Mutta niinhän olenkin!
Ensi vuonna olisi kunnalla tarjolla kaikille 17-vuotiaille töitä, mutta siinäkin palkka on huonompi kuin mitä minulla oli tänä vuonna, joten ajattelin ensi vuonnakin käydä kysymässä uudelleen tuosta taimistolta, taikka sitten hakea seurakunnalle ja hautausmaalle, kun minulla kerran on vaadittavaa kokemusta aikaisemmista töistä seurakunnalle kerhonohjaajana.
Myös nurmenleikkuut sukulaisille on oiva lisä, jos niitä vain on tarjolla :)
Kaikin puolin kesätyöt ovat minusta loistojuttu, kun saa omaa rahaa eikä koko ajan tarvitse olla vanhemmilta pyytämässä rahaa. Minua välillä suorastaan nolottaa tehdä niin. Nyt pärjään kuitenkin vähän aikaa omilla rahoilla, ja sitten saa taas alkaa harjoitella peilin edessä vastustamatonta koiranpentuilmettä vanhempia varten :P
Humor me.

Poissa Jessie

 • Sanomaton
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Kesätyöpaikat
« Vastaus #87 : Heinäkuu 16, 2006, 15:31:17 »
Tänä vuonna olin ensimmäistä kertaa kesätöissä.

Hain kaupunkimme kesätöihin kesäkuuksi. Olin melkein varma että en taaskaan pääse, vaikka hain sekä arvonnan että haastattelun kautta.
Hakijoita on niin paljon ja arvonta on ihan tuuria.
Meinasin tippua penkiltä kun kuulin että sain töitä ja vielä arvonnan kautta.

Pääsin siis puutarhatoimeen töihin kesäkuuksi. Pidin todella paljon pomostani, joka opasti minua ja pariani töissä. Parini, no hän sitten olikin kamalimmasta päästä. Tyyppi ei jaksanut tehdä mitään ja lintsaili töistä. Hänet siirrettiinkin sitten loppujen lopulta pois minun silmistäni, koska en voinut mitenkään tehdä sekä hänen töitään että omiani.

Töihin kuului pääosin kitkemistä, maanantaisin roskakierros, puiden ympärysten leikkaamista, kastelemista, juuriversojen poistamista ja sitten yleistä siistintää.
Minulla osui yksi kylmä päivä, sekä kaksi sadepäivää joten ei kamalan huonosti.
Työ oli ihan mukavaa varsinkin silloin kun aurinko paistoi ja kitkin jotain ruusupuskaa ja kuuntelin musiikkia. Toisinaan meinasin taas kuolla tylsyyteen, katselin kelloa ja odotin taukoja.

Ei se nyt mitään hohdokasta työtä ollut , että kun alkoi päiväpäivän jälkeen näkemään rikkaruohoja niin siihen alkoi kyllästyä, ainakin siitä sai palkkaa ja kokemusta työalalta.
Pakko kuitenkin sanoa että en usko että puutarha-alalle aijon mennä.
♥ Pottereita vuodesta 1999 ♥
“Dumbledore's man through and through, aren't you Potter?"
"Yeah I am," said Harry. "Glad we straightened that out.”

menwendine

 • Ankeuttaja
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #88 : Huhtikuu 14, 2007, 20:00:56 »
Pitäähän tätäkin topiccia nyt tuoda esille, kun kerran kesäkin on tuossa nurkan takana(ainakin melkein) ja ihmisillä on varmasti kivaa kerrottavaa kesätyöpaikoistaan jne. :>

Vaan siis. Itse olen joskus muutama vuosi takaperin tehnyt mainostenjakohommaa, sen piti olla vain kesätyö, mutta siitä se sitten tuli ihan 'työksi'. Ja nyt tänä kesänä sanoisin, että olen ensimmäistä, virallista, kertaa kesätöissä. Sillä kävin niin, että hain töihin Linnanmäelle lipunmyyjäksi ja minua onnisti(kuten useaa muutakin) ja aloitan kesätyöni 1.6 ja lopetan 16.9.2007. Odottelen jo tuota kesätyöaikaa ihan innoissani, sillä saahan siitä kokemusta. Meillä on ensin koulutuksia(eilen oli yksi, tänään oli toinen ja huomenna on kolmas), joissa meitä neuvotaan miten toimitaan ja kuinka kassaa käytetään. Jokseenkin kuitenkin hieman kauhistuttaa, että kuinka onnistuu ja saako kassan toimimaan ja ties mitä. Mutta luultavimmin työt alkavat ihan hyvin.

On vaan hivenen orpo olo. Meitä on yhteensä 46 lipunmyyjää ja jotkut ovat hakeneet ystävänsä kanssa töihin ja päässeet. Eli näin ollen, heillä on tuttu samassa paikassa töissä. .___. Mutta kyllä ihmisiin tutustuu, kun vain yrittää. Ja loppujen lopuksi, onhan se vähän pakko tutustua heihin, koska heidän kanssaan tulee tekemään töitä reilut neljä kuukautta. Ehkä tämän työrupeaman jälkeen osaan kertoa enemmän, katsotaan sitten syyskuussa. ;>

Poissa Kuumato

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Kauhukakara.
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #89 : Huhtikuu 14, 2007, 20:17:19 »
Minun tapauksessani on vähän kaksipiippuista olenko koskaan ollut kesätöissä vai en.
Siis esimerkiksi viimekesänähän minä toki työskentelin, isäni autokorjaamolla mutta tein hommia vain kaksi viikkoa ja koska meille tuli känää palkanmaksusta ryhdyin lakkoon. Ja opin samalla pari ensisijaisen tärkeää asiaa:
1.) Tee AINA kirjallinen työsopimus palkasta, työajoista ja työtehtävistä.
2.) Älä mene isälle/äidille/muulle läheiselle sukulaiselle töihin koska pomon voi pakottaa maksamaan palkan, isää taas ei.

Minulla siis kävi niin että tein hommia kaksi viikkoa mutta jäin tyhjin käsin koska ensin isäni oli sitä mieltä että työni jälki ei ollut tyydyttävää josta hän leikkasi puolet sovitusta palkasta pois, sitten hän väitti että en ollut työskenellyt koko aikaa (luulisi olevan itsestään selvää että en minä voi tehdä koko ajan jotakin jollei mitään tehtävää yksinkertaisesti ole, mutta se että olen paikalla sovitun tuntimäärän ja teen kaiken mitä voin lasketaan työajaksi, koska senkin ajan olisin voinut käyttää paljon hyödyllisemmin kuin vain luuhaten korjaamon nurkissa järjestelemässä maalipurkkeja) ja lopuksi se viisikymppinen mikä jäi kaikkien niiden vähennysten jälkeen otettiin sekin pois koska tulin liian myöhään kotiin. Kivat isälle, oli viimeinen kerta kun hänelle työskentelin.
Minun paikkakunnallani on käytännössä mahdotonta saada kesätöitä ilman suhteita, ja koska minulla niitä ei ole, ainoa toivoni on pyrkiä kunnalle töihin. Mahdollisuudet ovat aika olemattomat, sillä kunta työllistää vain viitisenkymmentä nuorta ja haijoita on tietääkseni joko vähän yli tai vähän alle tuhat. Joten en ole kovin optimistinen tämän suhteen. Tänä kesänä siis mitä todennäköisimmin lusmuan vain ympäriinsä ilman rahaa. 

Poissa helmikana

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #90 : Huhtikuu 15, 2007, 17:27:56 »
Minussa ja siskossani on se erilaisuus, että siskoni pääsisi kesätöihin mutta laiskuutensa vuoksi sanoo kieltävän vastauksen joka tarjoukseen. Minä taas etsin ja kyselen kaikilta jahka pääsisin kesätöihin, mutta ikäni puolesta en pääse.
Olen 13. Minua ärsyttää, kun tämän ikäiset eivät pääse kunnollisiin kesätöihin. Joku mansikanpoiminta tuttavien mansikkamaalla tietysti, mutta se ei oikein innosta palkankaan puolesta. Kysyin valmentajaltani, joka työskentelee Allawaylla, että voisinko päästä sinne ainakin osaksi kesää (tämä oli jo kysynyt siskoani, joka kieltäytyi), niin tiukka vastaus tuli: "olet liian nuori." Ärsyttää.

Poissa Kuromeru

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #91 : Huhtikuu 15, 2007, 17:35:29 »
Luulin jo että nyt pääsisi vihdoinkin kunnolla kesätöhin, mutta kunnan töihin ei pääsekkään kukaan alle 1991 syntynyt. ;> Harmittaa koska itse täyttäisin 15 kesän puolessavälissä. Mansikkamaalle voisi mennä töihin, mutta en tie kestäisinkö sitä paahdetta, palaisin ihan poroksi (jos nyt alan nirsoilemaan. :D). Tetissä kun olin 20km päässä Lindexsissä he olisivat ehkä jopa ottaneet meikäläisen kesätöihin, muttan en tiedä jos bussimatkoihin menisi joka päivä se 10e niin onko se enään niin kannattavaa.

Poissa ayden

 • Vuotislainen
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #92 : Huhtikuu 16, 2007, 18:24:05 »
Miten sitä voikaan olla niin laiska ja saamaton, ettei hae minnekään kesätöihin, vaikka kova olisi rahanahneus? Kovasti selasin netissä työilmoituksia ja lisäsin muutaman suosikkeihin odottamaan inspiraatiota hakuun, mutta miten se niin vain jäi? Isoin stoppi oli se hakemuksen tekeminen. Ei ollut mitään "valmista kuponkia" täytettäväksi, niin en tiennyt mitä itsestäni kertoa. Toisena esteenä tuli valtava epäusko itseen. Ei minusta olisi puutarhatyöhön, kun juoksisin vähän väliä ampiaisia ja muita maan matosia karkuun. Yksi työpaikoista oli toimistotyötä, mutta hakuaika ehti umpeutua ennen kuin ehdin kissaa sanoa (no oikeasti minulla oli kolme viikkoa väsätä hakemus). Minkäs sitä itselleen voi..

Aiempaa kesätyökokemusta minulla ei myöskään ole. Olisihan se jo ihan kätevää melkein seitsemäntoista vuoden kypsässä iässä. Huoh. Ehkä sitten ensi kesänä.
"The love in heart wasn't put there to stay
Love isn't love 'til it's given away"

Poissa Steelsheen

 • Narsissisti
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • not your girl
  • Imaginary
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #93 : Huhtikuu 16, 2007, 19:02:11 »
Minä olen vähän mahdoton kesätöiden suhteen, en pysty olemaan auringossa, joten selkeät ulkotyöt saa laskea heti luvuista, en halua mihinkään vanhainkotiin, ja siinäpä kunnan vaihtoehdot menivätkin. Muualla on kaukana.

Onneksi minulla on nyt jo varmistunutkin työpaikka museo-oppaana. Olin siellä jo viime kesänä tuuraamassa, ja pienoisesta tylsyydestä huolimatta paikka oli minulle ihanteellinen. Sisällä on viileää (vanhat mökkeröt hyvin eristettyjä) ja ulkona mahdollisesti lämmintä. Asiakkaita käy harvoin, joten aikaa jää lukemiseen sun muuhun, ja palkka juoksee idlatessakin. Ainoa miinus on, että viikonloputkin on töitä, johon plussana se, että toisten kanssa voi vaihtaa vuoroja aika joustavasti.

Viime kesänä olin siis viikon verran (7 päivää) tuolla töissä ja lisäksi tein keikkatyönä parin kirkkokonsertin lämmittelyt. Se oli suoranainen unelma, harmi, ettei tälle kesälle taida olla vastaavaa tiedossa *nyyh*.

Viime kesä oli ensimmäinen "oikea" työkesäni, sitä ennen ja siinä sivussa olen lähinnä ollut heinäpellolla traktorikuskina sun muuta vastaavaa.

Edit: Ai niin, suuri miinus töiden suhteen yleensäkin. Sain juuri veroilmoitukseni, ja mitenkäs sen tarkistat kun ei hölynpölyäkään siitä ymmärrä *roll*
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 16, 2007, 19:30:05 kirjoittanut Steelsheen »
"If people don't know what you're doing, they don't know what you're doing wrong."

Monsun

 • Ankeuttaja
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #94 : Huhtikuu 16, 2007, 22:11:57 »
Mä haluaisin kovasti kesätöihin, ja nyt jännätään, että pääseekö 4H:lle. Ei varmaan pääse, kun ei ole ikää. (Mutta ehkä kuitenkin olis joku mahdollisuus 8D) -.- Tuntuu, ettei minnekkään ota 15 vuotta täyttävää, mutta ehkä mä en ole sitten kysellyt joka paikasta. Eikä ole oikeen suhteitakaan, joiden kautta sais paikan. Ja kuitenkin rahalle olis käyttöä, ja olis mukavampi, että olis jotain tekemistä.

Viime vuonna olin viikon verran poimimassa mansikoita. Uudelleen en aijo mennä. Me mentiin kuudelta aamulla pellolle, ja päästiin kahdelta päivällä pois. Väliin tauot. Ja sitten loppupäivä vaan oltiin. Kivasti siinä sai väriä naamaan, mutta muutaman päivän päästä alko saamaan mansikoista tarpeekseen. Ja sitten yöllä luulin saavani vihdoinkin taukoa mansikoista, niin ei. Uneen ilmaantuu kädet, jotka poimii mansikoita. -.-  8D

Poissa Ginger

 • Tyy
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Melko yksinkertainen
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #95 : Huhtikuu 20, 2007, 11:36:52 »
palkkakin on 4 euroa tunnilta ja teen 4tunnin päiviä.
Oh my... Ja minä jo mietin, että minun 6,51€ per tunti (plus jälkikäteen tulevat lomakorvaukset) on kitsastelua...
Eli, minä en ole kesätöitä vielä saanut, mutta kevättöitä kaupungilta kylläkin. Toimistohommia kaupungintalolla 36,25 tuntia viikossa plus ruokatunnit neljän viikon ajan. Joskin jo nyt olen tehnyt joka päivä töitä yli sen 7 tunnin ja 15 minuutin. Tai no, ollut käytettävissä enemmän kuin 7 tuntia 15 minuuttia. Oma on vikansa, kun antavat minun istua välillä tuntitolkulla paikoillaan ja tuijottaa kattoon. Ja nörtätä.

Toimistohommat ovat ensimmäinen "oikea" työni. Kahdesti olen ollut palkattomassa TETissä paikallisessa sanomalehdessä, kaksi vuotta sitten olin yksi koripallokoulun vetäjistä, mikä olikin melkein hyväntekeväisyyttä. Yritys päästä töihin on ollut kahtena aiempana kesänä kova, mutta ei tärpännyt. Tämän kevään ja kesän olisin mielelläni ottanut lunkisti uuvuttavan ABIvuoden jälkeen, mutta minkäs teet, kun opiskeluun pitäisi rahaa saada ja töihin käy kutsu. Näin jälkikäteen harmittaa, että tein niin nopsasti työsopimuksen kaupungintalon kanssa, kaksi päivää sen jälkeen minulle soitettiin vielä kahdesta muustakin paikasta (museosta ja kaupungin matkailupuolelta), josta toistesta tarjottiin töitä koko kesäksi, ei vain kuukaudeksi. Täällä peräkorvessa, jossa minä asun, on kuitenkin luvallista ottaa kaupungilta vastaan vain yksi kesätyöpaikka. Damn.

Minun työpäiväni kuluvat milloin mitenkin. Muistelen kauhulla ensimmäistä työpäivääni, jolloin työnkuva oli: "paperi menee skanneriin, paperi tulee ulos skannerista, paperi menee skanneriin, paperi tulee ulos skannerista..." Seitsemän tuntia tuota samaa. Jippii... Toisaalta päiväni kuluvat siten, että liimaan tarroja papereihin, liimaan tarroja kirjekuoriin, pistän tarrallisia papereita tarrallisiin kirjekuoriin. Unohtamatta tietenkään karttojen kopiointia ja taittoa, maanantaisin ja perjantaisin on minun hommani hakea posti. (hups, olin ihan unohtanut!)

Että tällaista minulla :)
Those who don't believe in magic will never find it.
~ Roald Dahl ~
Ikuisuusprojekti

Poissa Pentu

 • müü
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #96 : Huhtikuu 22, 2007, 19:58:44 »
Muutamana viimeisenä kesänä olen onneksi päässyt kesätöihin. Olen ollut isosena(ei kannata laskea tuntipalkkaa, ei siitä oikeastaan tienaa mitään), urheiluleireillä ohjaajana ja paikallisella hautausmaalla. Hautausmaahommasta maksettiin ihan hyvin, mutta työilmapiiri on niin syvältä, ettei minua saa sinne enää takasin.

Tänä keväänä olenkin hakenu about kymmeneen paikkaan, mutta mistään ei oo vielä kuulunut. Alkaa pikkuhiljaa uhata vuoden mittainen kaurapuurodieetti. Pelkällä opintotuella ei hirveesti juhlita. Parille leirille olen onneksi tänäkin kesänä pääsemässä, joten muutama satanen olisi tulossa. Pitää vaan toivoa, että saisi vielä jotain muutakin työtä, niin ei tarvitsisi niin kauheesti kitsastella.

Kesätyöt on siitäkin hyvä juttu, ettei tarvitse koko kesää vaan nyhjätä kotona. Säännöllinen päivärytmi on ihan kiva. Sitä paitsi vähää vapaa-aikaa osaa arvostaa ihan eri tavalla, kuin kahden kuukauden lekottelua.
Jos ei koskaan putoa, ei ikinä opi luottamaan köyteen.

mörkö

 • Ankeuttaja
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #97 : Huhtikuu 22, 2007, 22:28:53 »
Minulla ei ole tiedossa varsinaista kesätyöpaikkaa. Mutta erään pesäpalloseuran kisakahvilan pitäjäksi ilmoittauduin ystäväni kanssa, palkkaa tästä ei kai saa, mutta kahvia juoda niin paljon kuin jaksaa ja työtodistuksen tietenkin. Ja tädilläni on pitopalvelu niin siellä olen tarjoilijana ja saan siitä jonkin verran rahaa. Toisaalta en haluaisi kesälle työtä, sillä pidän liikuntakerhoa joka viikko ja saan siitä rahaa n. 5 €/ kerta niin kesä on minulle suurimmaksi osaksi vapaa-aikaa varten. Ja ikä on myös ongelma, sillä 14 vuotiaita ei kai töihin useisiin paikkoihin oteta, vai olenko ihan väärässä? Mansikkamaalle tietysti pääsisi, mutta kyykkiminen pellolla ei ole oikein minun juttuni. :P

Poissa talitintti

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Skeptinen pessimisti
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #98 : Huhtikuu 22, 2007, 23:51:44 »
Minä olen jällein töissä kunnalla. Palkka ei ole päätä huimaava jos en muista väärin palkka on jotain reilu 300 € kuukaudelta. Aloitan 30.6 paikallisella taidemuseolla. Työtehtäviini kuuluu asiakaspalvelu, näyttelyn ylläpito ja ympäristön hoito. Minulla oli sanottaisiinko todella paljon epäonnea tämän vuoden työpaikan kanssa. Ensinnäkin kun kunnallamme on tapana, että hakemukset tehdään sähköisesti netissä niin minun hakemus ei mennyt perille. Aloin epäillä sitä kun kaikille kavereille oli jo soitettu työpaikasta ja minulle ei oltu ilmoitettu mitään. Näinpä soittelin kuntaan ja eipä ollut tullut hakemusta. Silloin jo tiesin, että en pääsisi kesäkuulle töihin tai tiesin sen jo aiemmin kun kaveri jolle oli soitettu aiemmin oli päässyt "kinuamalla" kesäkuulle. Olen siis (taas) heinäkuun töissä museolla. Olisin siis halunnut olla kesäkuun töissä, mutta sille ei nyt voi mitään. Ehkä olisin päässyt kesäkuulle jos hakemus olisi mennyt perille, ehkä olisin päässyt jos olisin soittanut aiemmin liikaa jossittelua pitää vain sopeutua ajatukseen olla heinäkuu töissä.

Muita kesätyö kokemuksia minulla on mansikkapellolta ja museolta. Mansikkapelto on varmasti monen ensimmäinen kesätyö. Olin naapurin pellolla poimimassa ja en tasan mene sinne uudestaan vaikka kuinka kysyttäisiin. Mansikkoiden jälkeen olin muutaman kesän vain kotitilalla töissä (luonnollisesti nimellisellä palkalla niin, että saan siitä työkokemus pisteitä amk haussa. :)). Viime vuonna sitten kaverin houkuttelemana hain taidemuseolle ja kokemus oli ihan ok. Työpäivät olivat vaihtelevia ja työporukka oli mukava yhtä poikkeusta lukuunottamatta. Pakko kai se on myöntää, että kun museolla ei ollut asiakkaita oli todella tappavan tylsää ja joskus piti suunileen lukea puhelinluetteloa (isän sanoin paljon henkilöitä, mutta juoni jää jotenkin epäselväksi) ja pyöritellä peukaloita sekä parannettua maailmaa muiden työntekijöiden kanssa. Jossain vaiheessa sitä sentään älysi ottaa oman kirjan mukaan niin, että asiakattomina aikoina pystyi lukemaan. Loppu ajasta tulikin vipinää kun erilaiset ryhmät pakkautuivat ja piti päälystää kirjoja museon kirjastoon sekä tehdä pääsylippuja lisää sekä vastata puhelimeen ja ottaa ryhmä varauksia, kun nämä kaikki koki samana päivänä tuntui se kotiin pääsy ihanalta.
Kirk: My Nikon is state of the art. Max: Oh, I've got a Nikon too. It's an N64 with 3D matrix metering, 35 to 210 zoom. What have you got? Kirk: It's a Nikon. (Gilmore Girls)
---
Rory: I just don’t want to be queen. Tristan: Me either [pause] King - I don’t want to be king. (Gilmore Girls)

Poissa Kate

 • Hänen korkeutensa
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
  • Livejournal
  • Otteita elämästä lasikellon alla
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #99 : Huhtikuu 23, 2007, 02:17:46 »
Ja ikä on myös ongelma, sillä 14 vuotiaita ei kai töihin useisiin paikkoihin oteta, vai olenko ihan väärässä?

Ei oteta, ei. Raivostuttavaa varmasti, mutta nyrkkisääntö tuntuu olevan, että alle 15-vuotiaille ei juuri mistään löydy kesätöitä.

Itse olen "kesätöissä" (aloitin kuun alussa ja jatkan hamaan tulevaisuuteen) Aulangon kylpylällä palveluvastaavana, eli käytännössä katsoen yösiivoojana. Töitä on 3-5 päivänä viikossa ilta yhdeksästä noin puoleen yöhön ja pidän tavattomasti hommasta, vaikka se on fyysisesti rankkaa ja selkäni halusi irtisanoa palvelusopimuksensa jo ensimmäisenä päivänä.

Huomasin todellakin pitäväni yötöistä ja etenkin kylpylän puolesta, kun saan tehdä hommaani rauhassa (meitä on aina min. kaksi per vuoro) ilman, että muita ihmisiä pyörii ympärillä. Alunperin minun piti siirtyä kesäkuun alussa kerrossiivoojaksi hotellin puolelle, mutta ilmoitin, että jään mielummin kylpylälle, vaikka sieltä saa yhteenlaskettuna vähemmän palkkaa, koska tunteja on vähemmän. Ei kuitenkaan tarvitse olla sitten asiakkaiden hyppyytettävänä.

Lainaus käyttäjältä: Rottenmind
Tuntipalkka oli n. 3 euroa ja päivät 7,5 tuntisia.

Jessus, tiedän ettei kesätyöntekijöille tarvitse täyttä palkkaa maksaa (taisi olla jotain 70-90% väliltä), mutta tuo menee jo yli minun ymmärrykseni. Mitä TESin kiemuraa tuossa on taivutettu, sillä luulisi nyt, että kaupan alalla kesätyöntekijöillekin maksettaisiin enemmän.
"Jos mielesi tekee joskus arvostella jotakuta, hän sanoi, - niin muista, etteivät kaikki ihmiset maailmassa ole olleet yhtä edullisessa asemassa kuin sinä."

F. Scott Fitzgerard: Kultahattu

Quende

 • Ankeuttaja
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #100 : Huhtikuu 29, 2007, 19:49:35 »
15 vuotiaiden on todella vaikea saada kesätöitä, sillä prosessi on tehty todella hankalaksi ja tukalaksi. Jos miettii työnantajan näkökulmasta asiaa ymmärtäähän sen miksei nuoria mielellään oteta töihin. Nuorten ottamiseen työhön liittyy vaikka mitä lakeja ja määräyksiä kuten mm. se kuinka pitkiä työpäivät saavat olla ja mitä he saavat tehdä (nuori ei voi ajaa autoa, käyttää raskasta ja muuten vaarallista kalustoa jota melko useissa töissä tarvitaan - liikaa vastuuta ei voi nuorten harteille myöskään asettaa). Syitä löytyy miljoonia miksei meitä nuoria oteta töihin.

Itse olin onnekas sillä sain kesätyönpaikan. Osallistuin kunnan järjestämään nuorten kesätyöarvontaan ja sain paikan siivous -ja ympäristöosastolta. Saa nähdä, kuinka mieluisaa työ on - mutta ainakin siitä saa vähän rahaa. Työ kestää kolme viikkoa ja teen sitä yhdessä jonkun muun nuoren kanssa. Tämän enempää informaatiota en ole saanutkaan vaikka otinkin yhteyttä henkilöihin, joiden kuuluisi osata vastata kysymyksiini. Nainen sanoi: "Lähetämme tiedot toukokuun lopussa." Olin aivan hämmästynyt. Niin myöhään? Ne tolvanat eivät näytä ymmärtävän, että ihmisillä voi olla muitakin kesäsuunnitelmia eikä niitä voi lyödä lukkoon ennen, kuin saa tietää työn ajankohdan. Ei sen niin väliä muista yksityiskohdista, mutta ajankohdan vaadin kyllä saada tietää. Soitan sinne varmaankin vähän ajan päästä uudestaan ja kysyn vielä kerran eivätkö he todellakaan pysty kertomaan edes koska minun täytyisi sinne raahautua.

En ole ollut aikaisemmin kesätöissä, mutta kerta se on ensimmäinenkin. Kunhan ikää hieman karttuu toivon, että se työnhaku helpottuu. Ikä vaikuttaa selvästi siihen, miten ihminen voi saada työtä; liian nuoria ei oteta työhön, mutta toisaalta liian vanhoja ihmisiä syrjitään työmarkkinoilla. Ja on raivostuttavaa miten naisten palkat ovat alempia, kuin miesten. Ja miehet ovat myöskin aina etusijalla ja naiset vasta toisella, jos työhakua mietitään. No, nyt eksyin jo vähän syrjäpoluille, anteeksi. Kaikki tämä on niin ärsyttävää, suorastaan raivostuttavaa.

Mansikkapellotkin olisivat yksi kesätyömahdollisuus. Tosin työtä kestää vain sen muutaman viikon. Duuni on siinä mielessä rehellinen, että rahaa saa sitä mukaa kuinka paljon poimii. Ja se on hyvä asia. Mutta nykyään peltoja ei enää tunnu löytyvän läheltä ja kun pyörällä pitäisi mennä ei viitsisi lähteä yli tunnin päähän polkemaan. Niinpä se siitä mahdollisuudesta.

jääkuningatar

 • Ankeuttaja
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #101 : Huhtikuu 29, 2007, 19:56:10 »
Täytän tänä toukokuuna 17. Jotenka.. olen hakenut aika moneen paikkaan, vielä ei toistaiseksi ole mitään tietoa, pääsenkö mihinkään.
Alan mennä epätoivoiseksi, jollen pääse. Tarvin rahaa nimittäin, opiskeluun, kirjoihin ynnä muuhun. Täytyy toivoo :)

Elanor

 • Ankeuttaja
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #102 : Huhtikuu 30, 2007, 13:13:45 »
Minä en ole ennen ollut missään "varsinaisessa" kesätyössä, eli siis palkallisessa ja jollain tapaa virallisessa. Tänä vuonna hain kunnaltamme töitä, saa nyt nähdä saanko, kun ei ollut erityisemmin noita mainittavia "virallisia" työpaikkoja. Ja ikääkin on vasta kohta 15. Ja niistä ilmeisesti kuulemani mukaan ilmoitellaan vasta melko lähellä sitä kuin kesälomat alkavat.

Lastenhoitoon hain siis, ja siivoustöihin. Jälkeenpäin ajatellen jokin kasvihuone, tai puutarhatyö olisi ollut kanssa kivaa, siinä tosin rajoittaa se, että kulkeminen on vähän hankalaa... Linja-autoja ei kulje mainittavasti ja mopokorttia, saati sitten ajokorttia ei ole.

Työkokemustenkin kannalta olisi ihan kiva saada töitä, niin voisi olla sitten jatkossa helpompaa tuo hakeminen. Mutta, nyt sitten vaan odotellaan ja odotellaan ja...

Poissa Neverlandwitch

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Vihreä Luihuinen
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #103 : Huhtikuu 30, 2007, 15:49:05 »
Juu, muutaman kesän olen kesätöissä ollut. Ensi kesänä en muuta teekkään, kesäkuu kokonaan töissä päiväkodilla, heinäkuun ensimmäinen viikkoo isosena leirillä ja loppuaika muutamaa päivää lukuun ottamatta kotona omassa firmassa töissä. Kyllähän siinä tienaa, yli 1000 tulee kevyesti. Syksylläkin muutamalla leirillä käyn isosena ja silloin tällöin lapsenvahtina.
Yhtälailla säälittävä olen niinkuin muutkin, Yksinäinen jos et tuu, ja jos sä sitten tuutkin. Olen sulle kohtelias mutta vain sen verran, että saan sut sänkyyni tämän yhden kerran.

Poissa Isilmírë

 • Pillipiipari
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #104 : Huhtikuu 30, 2007, 22:10:12 »
Aloitin kesätyöt 21-vuotiaana Linnanmäen huvipuiston laitevahtimestarina - varsinaisena lellipentuna olin siihen asti saanut rauhassa käyttää kesäni lepäilyyn ja harrastamiseen. Sittemmin on kesätyökokemusta karttunut museoviraston erilaisilta kaivauksilta (sinne päästäkseen pitää olla arkeologian opiskelija tai vaihtoehtoisesti työllistettävä, ihan vain siltä varalta että jotakuta alkoi kiinnostaa), Helsingin kaupungin rakennusviraston puisto-osastolta ja Espoon tuomiokirkon hautausmaalta. Hautausmaalla onkin tullut roikuttua viimeiset viisi kesää, ja tulevan kesänkin vietän ilmeisesti siellä kun ei muualla tärpännyt. Vaan mikä ettei, se on nätti ja rauhallinen paikka, työ on mukavaa siinä mielessä että päätä ei tarvitse rasittaa mutta kroppa saa kivasti liikuntaa, pomot ovat mukavia ja työkaverit - sekä vanhat tutut että uudet naamat - enimmäkseen mainiota porukkaa. Ainoat miinukset ovat heikohko palkka ja se, ettei siinä hommassa kerry oman alan työkokemusta.
Constantem decorat honor

Poissa Huhutar

 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Henkilö, jota ei tunnista ilman teekupposta
  • Livejournal
 • Pottermore: dustpatronus46
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #105 : Toukokuu 02, 2007, 22:43:43 »
Olin ensimmäisen kerran kesätöissä viimekesänä, eli kun olin päättänyt yhdeksännen luokan ja minulla oli tämä 250e töihin sopimus. Vedin seurakunnallamme kesäkerhoja pikkulapsille. Oli kyllä paras kesätyö mitä olisin voinut toivoa! Leikin lasten kanssa hiekkalaatikolla ja käytin heitä puistossa, ja samalla katsoin kun puistoihin tuli kaupungilla töissä olevia ruohonleikkaajia raatamaan. Voi raukkoja. ^^ Olihan työssä miinuksetkin, uhmaikäiset kiukuttelevat lapset ja jatkuvasti jalkapalloa pelaavat ylivilkkaat pojat, joille piti olla maalivahtina (auts). Mutta todella viihdyin siellä. Olin kaksi viikkoa ja sain palkaksi muistaakseni 250e.

Toinen työpaikkani oli isosena rippileirillä. Se oli myös niin mieleistä hommaa minulle järjestää iltaohjelmia, lauleskella punaisesta laulukirjasta, saada uusia kavereita ja viettää muutenkin kivaa aikaa. Samalla sai myös vastuuta ja semmoista. ^^ :) Todella kannatti. Viikosta ensimmäisen vuoden isosena sain muistaakseni vähän päällä 100e.

Täksi kesäksi en pääse varmaan vanhaan seurakuntaani isoseksi ja en ole mistään muualta tajunnut hakea. Tai tuntuu hankalalta iältä tämä 16v, koska niin moni työpaikka haluaa joko sen kaupungin 250e sopimuksen (josta työpaikan ei itse tarvi maksaa paljon), tai sitten pitäisi olla 18-vuotias. Tai näin minä ainakin olen käsittänyt meidän kaupungin asiat. ^^

Poissa Stairway

 • käärmehammas
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: StoneShadow3592
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #106 : Toukokuu 03, 2007, 14:42:51 »
Minulla ei ole vielä kesätöitä tiedossa ja nyt vielä on vaikea saadakkin kun olen 13.
En kesätöihin varmaan ainakaa tänä kesänä aio hakea, kun kesät vietä yleensä mummin ja vaarin luona Ahvenanmaalla ja Ruotsissa ja Ahvenanmaalta on vähän vaikea saada suomenkielisiä kesätyöpaikkoja.

Mutta kyllä minä kesällä tienaan sitten Nurmikkoa leikkaamalla ja keräämällä mansikoita, perunoita ja sun muita kotitöitä tekemällä.

Mutta ehkä vielä jonakin päivänä se kesätyöpaikka minunkin kohdale sopii.
TÄTTÄDÄDÄÄ, TÄTTÄDÄDÄÄ!!!
All that glitters is gold.

maasu -> Stairway

Poissa tuulilukko

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • My gift of silence
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #107 : Toukokuu 03, 2007, 14:52:58 »
Olen 21-vuotias ja tämä on ensimmäinen kesä kun menen virallisiin kesätöihin. Rippikouluja ja lastenleirejä on kyllä tullut vedettyä elämän aikana monia, mutta ne ovat niin lyhytkestoisia etten niitä ole koskaan kunnon työksi laskenut, ovatpa mukaviakin. Ja eihän työ ole mukavaa koska siitä saa palkkaa. :)

Jonkun mielestä saatan olla nirso, kranttu ja laiska, koska en ole aikaisempina vuosina päässyt kesätöihin, mutta puolustuksekseni voin sanoa, että yhtään opiskelukesääkään en ole joutilaana viettänyt. Viime kesänä tuli tahkottua kuusi kesätenttiä joista kaikista pääsin läpi kun kerrankin oli aikaa lukea.
Niin kauan kuin muistan on puoli sukua aina jaksanut päivitellä sitä kuinka Emilia nyt on niin kranttu ja taas se on koko kesän kotona, annetaan sille vähän rahaa että se saa maksettua vuokransa kun se ei taaskaan ole saanut kesätöitä vaikka väittää hakeneensa vai hakikohan se edes koskaan. No kyllä hain. Tosiasia vain on se, että suhteilla saa ja hevosella pääsee. Jopa siivousalalle tuntuu nykyään olevan puoliin paikoista tarve ottaa sellainen, joka on oikeasti tehnyt jotain tai jolla on suhteita, kuin se, joka tarvisi sitä rahaa ja tekisi mitä tahansa.

No, tänä keväänä kävi tuuri ja Boliden Kokkola Oy:ltä tuli kirje että josko neiti haluaisin meidän vuorotyölabraan harjoittelijaksi kolmeksi kuukaudeksi, ja kyllähän minä haluan. Teollisuuden töitä on kemistin todella hankala saada ja se työkokemus sieltä on kultaakin kalliimpaa. En tiedä onko siellä joku tuttu ollut papereita selaamassa (en ainakaan tiedä tuntevani sieltä ketään, muuten kai olisin jo aiemmin asiaa kysellyt..) mutta nollakokemuksellakin voi päästä oman alan töihin jos vain jaksaa yrittää. Ja jos tuuri käy on seuraavat neljä kesää töiden puolelta turvattu.

Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä että jos mahdollista, niin pitäkää kesälomaa jos vain rahatilanne sen sallii. Ei yläasteikäisenä tarvi koko kesää töissä viettää ellei ole pakko, kyllä koululaisenkin on saatava pitää lomaa, sillä toisin kuin monet tuntuvat kuvittelevan, koulussa käyminen ja opiskelu ei sitä ole.
Breathe in, who knows how long this will last..

otus

 • Ankeuttaja
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #108 : Kesäkuu 01, 2007, 15:53:40 »
Minua harmittaa aivan hirveästi, etten saanut tälle kesälle mitään töitä. Himputti kun täytän 18 vasta syksyllä, melkeen kaikkeen pitäisi olla täysi-ikäinen. Hakemuksia laitoin Helsingin kaupungille tusinan verran, kun niillä oli niitä 16-17 -vuotiaitten paikkoja jonkun verran, mutta mikään ei tärpännyt. Pari päivää sitten kiersin varmaan kaikki lähiseudun kaupat, sun muut pesulaa myöten, näin niinkuin viime hetken paniikissa, mutta ei missään enää tarvittu ihanaa, reipasta ja älykästä työntekijää. :) Nyt jään sitten ilmeisesti köyhäksi ja kipeäksi, kaikki kaveritkin pelotteli, että pitäs saada työkokemusta tai ei ikinä pääse minnekkään töihin. Ainahan voi toivoa, että jostain vielä ihmeen kaupalla löytyis joku homma.

Poissa nutcracker

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #109 : Kesäkuu 02, 2007, 14:11:14 »
Jepa, peruskoulu on nyt ohi ja ensimmäinen kesätyö alkaa maanantaina. Viime kesänä en kesätöihin hakenut rippikoulun takia - niillä rahoilla pärjäsi vallan mainiosti - mutta nyt olen viisi viikkoa kesätöissä. Koko kesäkuun työskentelen isäni firmassa, ja heinäkuun ekan viikon vahdin palkkaa vastaan pikkuveljeäni. Loppuajan pidänkin sitten lomaa, ja sitäkin ehtii kertyä tarpeeksi. Kesätyörahat ovat mahtava juttu, ei tarvitse vanhempien rahoilla elellä.^^

Olen suhteellisen laiska, mutta pystyn kyllä työskentelemään 5 viikkoa kepoisesti. Omaa rahaa on ansaittava, se on selvä, ja koko aikuisiän on pakko tehdä töitä, joten mikäs siinä. Sitä paitsi joutenolo koko loman ajan ei kuulosta kovin hehkeältä, etenkään jos kaikki kaverit tienaisivat elantoaan joka päivä ja itse lekottelisi vain kotona.

Ei, töitä töitä. :)
"I'm selfish, impatient and a little insecure. I make mistakes, I am out of control and at times hard to handle. But if you can't handle me at my worst, then you sure as hell don't deserve me at my best." - Marilyn Monroe

Poissa Neverlandwitch

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Vihreä Luihuinen
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #110 : Kesäkuu 06, 2007, 16:26:49 »
Näitä kun lukee, huomaa että oma työpaikkani on aika lailla itsestään selvä. Jos en saa mualta töitä, meillä on oma firma jonka osakas olen, niin voin viettää siellä kesäni. Olin TET-viikot kotona, ja sain palkkaa. Olihan se mukavaa tienata kun muut tekivät maksutta:P Mutta joo, monelta on jäänyt työ saamatta ja festarit kiertelemättä rahan puutteen vuoksi, isoissa kaupungeissa on tätä ongelmaa. Varsinkin jos vanhemmat eivät mielellään maksa kaikkia kustannuksiasi, olisi kesätyö tarpeellinen.
Yhtälailla säälittävä olen niinkuin muutkin, Yksinäinen jos et tuu, ja jos sä sitten tuutkin. Olen sulle kohtelias mutta vain sen verran, että saan sut sänkyyni tämän yhden kerran.

Poissa Posityyhtynen

 • Nokankopauttaja
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #111 : Kesäkuu 06, 2007, 18:46:47 »
Aikainen lintu madon nappaa. Olisinpa ymmärtänyt alkaa hakemaan ajoissa töitä, eihän se enään käy. Toisaalta, olen viisitoista että en tiedä otetaanko minua moneen paikkaan vielä, monet suosivat vanhempaa ikäluokkaa. Raha tilanne näyttää nyt hyvältä, mutta odotakaa kun pääsen shoppaamaan reissuilla, pitäs säästää 290€ muutenki balettileirille.
Serkkuni on vuoden nuorempi ja pääsi suhteiden kautta isänsä firmaan kesätöihin, olen niin kade. Hän saa muutenkin enemmän rahaa kuin minä. Meijän perheeseen siunautu pikkuinen tossa toukokuussa, joten rahatilanne on vielä loistavampi :D (äideille saisi kyllä maksaa enemmän äitiysrahaa). Oli tulossa lastenhoitokeikka heinäkuun viikonlopuksi. Neljä lasta ja minä, mutta ennen kuin kuulin tuosta olin lupautunut lähtemään serkkuni kanssa Tallinnaan, matkat oli jo varattu. Arvatkaa vaan potuttiko ? :D Hyvät summat olisin saanut.

Mutta hei itse asiaan, tiedättekö hyviä paikkoja ensi vuoden varalle jonne kannattaisi kesätöihin yrittää ?
♥ When you are feeling sad, read Harry Potters and you'll be happy again, with chocolate you'll be superhappy Ü
(PS. Twilight is also good alternative)

Poissa Neverlandwitch

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Vihreä Luihuinen
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #112 : Kesäkuu 06, 2007, 20:31:51 »
Meijän perheeseen siunautu pikkuinen tossa toukokuussa, joten rahatilanne on vielä loistavampi :D (äideille saisi kyllä maksaa enemmän äitiysrahaa).

Onnittelen:) Ihanaa, pikkuisia. Saan pian vauvakuumeen:P


Mutta hei itse asiaan, tiedättekö hyviä paikkoja ensi vuoden varalle jonne kannattaisi kesätöihin yrittää ?

Se vähän riippuu missä asut. Pääkaupunki seudulla vai jossain muualla? Sellaisen vinkin annan, että mitä aikaisemmin hakee, sitä suurempi todennäköisyys tulla valituksi:) Kannattaa ainakin kunnalle hakea töihin, vaikkei välttämättä sinne menisikkään. Se on hyvä olla varalla, jos ei muualle pääse. Myös seurakunnalle voi olla kannattavaa laittaa hakupaperit, hautausmaalle en tiedä kovin paljon tunkua olevan, mutta kyllä nekin paikat nopeasti menevät. Ja tietenkin paikat jotka itseä kiinnostaa. Huvipuistot ja sellaiset:)
Yhtälailla säälittävä olen niinkuin muutkin, Yksinäinen jos et tuu, ja jos sä sitten tuutkin. Olen sulle kohtelias mutta vain sen verran, että saan sut sänkyyni tämän yhden kerran.

Jenry

 • Ankeuttaja
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #113 : Kesäkuu 08, 2007, 01:36:23 »
Minäkin olin todella onnekas kun sain työpaikan niin helposti. Opiskelen ensimmäistä vuotta catering-alaa ja pääsin huhtikuussa työharjotteluun kotipaikkakuntani ehkä hienoimpaan ravintolaan. Se oli jo sinäänsä onni, mutta kun he tarjosivat minulle kesätöitä en ollut uskoa korviani. Parasta tässä on se, että se näyttää todella hyvältä CV:ssä sitten myöhemmin, että olen ollut niin hienossa ja tunnetussa ravintolassa töissä.

Olisin kyllä päässyt taas tänäkin kesänä torimyyjäksi, mikä olisikin ollut helpompaa työtä, koska ravintolassa tehdään pitkää päivää ja se on niin fyysisesti kuin henkisestikin hyvin raskasta työtä. Torilla olisi vain voinut höpötellä mummojen kanssa kaiket päivät, mutta harmi ettei sieltä saa enempää palkkaa, nimittäis sehän asian ratkaisi. Ja tietenkin myös oman alan työkokemus on aina hyödyksi.

Poissa Zaira

 • 42
 • Valvojaoppilas
 • *
 • ^o^
  • Ei mitään nähtävää täällä
 • Pottermore: LumosDragon46
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #114 : Kesäkuu 08, 2007, 14:21:25 »
Minä olen ensimmäistä kertaa kesätöissä. Aikaisempina vuosina se on vain unohtunut, mutta mitäpä tuosta.

Minä olen siis tällä(kin) hetkellä töissä naapurillani, joka omistaa antiikkiliikkeen täällä. >< Aikas rentoa touhua, vaikka joutuu sitäkyllä vahtimaankin lapsia ja muuta. Päivät on lyhyitä, palkkakin on aika olematon, mutta pääasia, että saa jotain tekemistä kesäksi ja edes vähän rahaa.

Ois kyllä ihan kiva, jos noita asiakkaitakin kävisi, ei tarvis jumittaa tässä koneen äärellä xD

(Jos jotakuta nyt kiinnostaa miksi istun koneen ääressä enkä tee mitään muuta, niin olen täällä täysin yksin, kun naapurini lähtivät eilen koko viikonlopuksi saareen xD)
"When I lead the big patient rebellion, Voldemort here is the first to go."
[The pessimist sees difficulty in every opportunity.
The optimist sees the opportunity in every difficulty. -Winston Churchill]

Poissa Jessie

 • Sanomaton
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #115 : Kesäkuu 09, 2007, 23:23:43 »
Olen tänä kesänä kuukauden töissä Postissa. Hain töitä varmaan sadasta eri paikasta, mutta eipä minua vähäisen kokemukseni vuoksi mihinkään huolittu. Lähinnä kauppoihin hain, mutta eipä tärpännyt. Sitten näin ilmoituksen Postin työstä, kyseessä oli yö työ. Eli jaan Turun Sanomia aamuisin. Työt alkaa kolmen aikaa ja seitsemäksi olen kotiin kerennyt.
Moni kavereistani on kauhistunut työtäni ja monet ovat päivitelleet että miksi ihmeessä otin sellaisen työn.

Minä kuitenkin tykkään työstäni. Yö työ ei ole minulle mikään vaikeus, koska valvon muutenkin usein öisin ja nyt olen tehnyt niin että ole mennyt kymmeneltä nukkumaan ja noussut sitten kahdelta ja kun olen kotiin päässyt niin takaisin nukkumaan ja viiden- kuuden tunnin unet. Nukun siis ihan sopivasti. Muita plussia työssäni on se että kun kerran olen yöllä töissä niin päivät ovat vapaita. Voin nauttia kesän ilmoista ja harrastaa aktiviteettejä päivisin.
Tykkään myös kun saan työskennellä yksin, ei ole ketään sanomassa mitä pitäisi tehdä ja minne pitäisi mennä. Hoidan yksin lehtien jakamisen ja kenellekkään ei tarvitse puhua eikä mitään muutakaan, olen nimittäin aamuisin todella antisosiaalinen:)
Öisin on viileä ja kuntoa kohoaa. Työni on todella raskasta, fyysisesti. Taloissa joihin jaan lehdet ei ole portaita ja taloja on 20. Joten voitte kuvitella kuinka monta porrasta kiipeän yön aikana. Otan sen kuitenkin siltä kantilta että kuntoni nousee ja pysyn edes jossain kunnossa.
Joskus luullaan ettei postin töistä saa hyvää palkkaa, mutta minä ainakin saan hyvä palkkaa, olen siihen ihan tyytyväinen.

Katsotaan kuinka kuollut olen kuukauden kuluttua:)
♥ Pottereita vuodesta 1999 ♥
“Dumbledore's man through and through, aren't you Potter?"
"Yeah I am," said Harry. "Glad we straightened that out.”

Poissa Posityyhtynen

 • Nokankopauttaja
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #116 : Kesäkuu 10, 2007, 10:38:36 »
Meijän perheeseen siunautu pikkuinen tossa toukokuussa, joten rahatilanne on vielä loistavampi :D (äideille saisi kyllä maksaa enemmän äitiysrahaa).
Onnittelen:) Ihanaa, pikkuisia. Saan pian vauvakuumeen:P
Mutta hei itse asiaan, tiedättekö hyviä paikkoja ensi vuoden varalle jonne kannattaisi kesätöihin yrittää ?
Se vähän riippuu missä asut.

Kiitos :) Eli Oulussa asun, kuulin tossa kaverin isosiskolta ettei se ollu saanu mistään töitä vaikka oli lähettäny kauhiasti hakemuksia. Tässä Oulun läänissä on niin paljon ympärillä pieniä paikkakuntia, että niistäkin tulee paljon hakioita joten kysyntä paikoista on kova.
Oulussa on myös se huonopuoli, ettei täällä ole mitään huvipuistoa tai vastaavaa, joten ei sellaisenkaan voi hakea.

♥ When you are feeling sad, read Harry Potters and you'll be happy again, with chocolate you'll be superhappy Ü
(PS. Twilight is also good alternative)

Poissa Huhutar

 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Henkilö, jota ei tunnista ilman teekupposta
  • Livejournal
 • Pottermore: dustpatronus46
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #117 : Kesäkuu 11, 2007, 12:59:18 »
Kiitos :) Eli Oulussa asun, kuulin tossa kaverin isosiskolta ettei se ollu saanu mistään töitä vaikka oli lähettäny kauhiasti hakemuksia. Tässä Oulun läänissä on niin paljon ympärillä pieniä paikkakuntia, että niistäkin tulee paljon hakioita joten kysyntä paikoista on kova. Oulussa on myös se huonopuoli, ettei täällä ole mitään huvipuistoa tai vastaavaa, joten ei sellaisenkaan voi hakea.

Jep, määki hain enkä päässyt oikein mihinkään täällä Oulussa. :< Oon kuullut, että Oulun kaupungilla on vähän sellainen systeemi että kenen sukulaisista tänä vuonna arvotaan. Ja että mahdotonta päästä sinne, jos ei ole suhteita. Sitten on kaiken lisäksi ihan törkeää, että "valinta suoritetaan arpomalla". Kamalaa, mitä tahvoja sinnekki hakee. Mutta ehkä niillä on niin kiire, ettei ehdi kattomaan niitä kaikkia hakemuksia, kun tosiaan sinne hakee niin paljon, mäy.:< Kemissä turvauduin seurakunnan töihin, mutta täällä tietääkseni Oulun seurakunta ei maksa palkkaa tai mitään. Mutta pitääpä odottaa siihen, että olisi 18 niin vois päästä jonnekkin minne täysi ikäisyyttä vaaditaan. (elikkä vähän kaikkialle) ^^

Poissa Amiale

 • Kangastus
 • Vuotislainen
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #118 : Kesäkuu 11, 2007, 15:55:08 »
Minäkin hain tänä vuonna taas kesätöihin kunnalle ja suureksi ihmeekseni pääsin myös (olin toissakesänä myös kunnalla, joten en uskonut pääseväni). Elikkä pääsin siis kolmeksi viikoksi siivoamaan vanhalle ala-asteelleni 2,6 euroa/tunti. Jotenkin tuskastuttavaa, mutta ei kai sitä pitäisi valittaa, kun kerran rahaa tulee edes jonkin verran ja lisäksi kaikki hehkuttavat, miten kesätyö on aina hyvä kokemus.

Nyt on viikko sitten takana ja kaksi edessä. Eli juhannukseen asti minä puurran töissä seitsemästä puoli kolmeen. Ei sinänsä mitenkään kauhean pitkä aika, mutta tuo aamuherääminen ottaa minun kaltaiselleni aamu-uniselle ihmiselle aika koville. Ja työ on aika raskasta, kun pitää kumartua ja kyykistellä ja kantaa tavaroita ja kiivetä tikkaita, jne., joten nyt ensimmäisen viikon jälkeen on paikat aika lailla kipeät. Sitten kun yrittää repiä jotain ikivanhaa kivettynyttä purkkaa jostain pulpetin raosta, niin sitä selviää oikeastaan vain sillä, kun ajattelee, että ”tästä maksetaan, enää niin ja niin monta minuuttia, niin sitten on taas 2,6 euroa kasassa…” Ah, tätä kesätyöläisen autuutta. xD

Niin joo, tietysti leikkaan myös kotona nurmikkoa koko kesän, mutta sitä ei varmaan luokitella varsinaiseksi kesätyöksi.
I want to hunt with the tameless heart, I want to learn the wisdom of mountains afar
In my world love is for poets...

Poissa Posityyhtynen

 • Nokankopauttaja
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #119 : Kesäkuu 11, 2007, 21:25:08 »

Jep, määki hain enkä päässyt oikein mihinkään täällä Oulussa. :< Oon kuullut, että Oulun kaupungilla on vähän sellainen systeemi että kenen sukulaisista tänä vuonna arvotaan. Ja että mahdotonta päästä sinne, jos ei ole suhteita. Sitten on kaiken lisäksi ihan törkeää, että "valinta suoritetaan arpomalla".
Tää kesätyövalinta sydeemi on kyllä aika epäreilua, kun ei mullakaan mitään suhteita ole. Ja tuo arpominen on kyllä ihan kuusesta.
♥ When you are feeling sad, read Harry Potters and you'll be happy again, with chocolate you'll be superhappy Ü
(PS. Twilight is also good alternative)

Jenry

 • Ankeuttaja
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #120 : Kesäkuu 12, 2007, 23:44:20 »
Elikkä pääsin siis kolmeksi viikoksi siivoamaan vanhalle ala-asteelleni 2,6 euroa/tunti.

Et ole tosissasi?! 2,6 euroa /tunti!? 5 euroa tunti on minimipalkka. Nyt äkkiä jonnekin valittamaan asiasta! Itse saan mielestäni aivan käsittämättömän huonoa palkkaa, eli 7,36 e/h ja kun sen kuulin niin teki itkua mieli vääntää. Jos sinulle maksenaan noin huonoa palkaa, niin kannattaa miettiä kahteen kertaan onko muutama euro noin raskaan työn arvoista.

Katariina

 • Ankeuttaja
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #121 : Heinäkuu 26, 2007, 23:11:40 »
Minä olen ollut haalarihommissa sahalla, ja olen vielä elokuun loppuun asti. Mahtavaa työtä! :) Tykkään siitä, että on vähän käytännöllisempää hommaa, ja tiedän että tämä on hyvin, hyvin opettavaista tällaiselle uusavuttomalle teoreetikolle. Työ ei kuitenkaan ole ihan siitä fyysisimmästä päästä mitä siellä voi tehdä, onneksi, en jaksaisi nostella lankkuja kaiket päivät. (Nimenomaan jaksaisi.) Ihan hauskaa hommaahan tuo on, kun ei tarvitse yksin tehdä töitä.
Kesätöistä yleensä: olen aika monta kesää vain lomaillut, ja se vähän kaduttaa. Olisi pitänyt jo joskus 15-vuotiaana alkaa tekemään kesäduunia, mutta eka oikea kesätyö oli sen jälkeisenä kesänä kun kirjoitin ylioppilaaksi. Seuraava kesä meni kokonaan opintojen parissa, ja sille ei voinut mitään, pakollisia kursseja kun oli. Nyt onneksi pääsi töihin. Mutta yleensä ottaen, olen sitä mieltä että sen jälkeen kun on tietyn iän ohittanut, esimerkiksi juurikin lukiosta päässyt, niin on typerää pitää monen kuukauden kesälomia ilman töitä. Jos ei rahaa tarvitse, niin ainakin CV:n täyte on aina hyvästä, ja itse ainakin ahdistuisin jos olisi pelkkää lomaa noin pitkä aika.

Poissa Blue Ice

 • Pupilliinsa uponnut
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Kihokki
  • Livejournal
 • Pottermore: AshLeviosa8992
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #122 : Heinäkuu 27, 2007, 00:00:15 »
Olin melko varma, että ainoat kesätyöni tänä kesänä ovat vain naapurin tytön vaippojen vaihto ja lapsenkaitsinta, mutta asiat menivätkin uusiksi, kun äitini työpaikalta tarjottiin kotihoitajan sairasloman sijaisuuksia. Aluksi olin aika hangoitteleva, ei minusta olisi mihinkään mummojen pesuun.

Työtehtävä kuitenkin tarkentui ja käytännössä vaippahommat ovat tässä hommassa jäänet vain sivuseikaksi. Lähinnä käyn heidän kotonaan palvelukodin rivitaloasunnoissa aamuisin, iltapäivisin ja iltaisin, työvuorosta riippuen. Keitän heille aamupuurot - ja kahvit, toisille vaihdan kuivaa päiväksi ylle, autan pukeutumisessa, annan lääkkeet, rasvaan ja ennen kaikkea: juttelen. Eräskin jo yli 90.vuotias mummo oli minulle kiitollinen, kun vein hänet kauniina kesäpäivänä viereisen järven rannalle katsomaan aaltoja ja sen jälkeen vielä juoruamaan toisen mummon luokse tunniksi. Käytännössä iltavuoro onkin 3/4 pelkkien jututuskäyntien tekoa ja sosiaalisena sekä suulaana ihmisenä tunnen pärjäävänä tässä työssä, vaikka minulla ei ole muuta kuin käytännön kokemusta.

Toki työnteossani lääkkeiden jako dosettiin sekä esimerkiksi insuliinipistokset jäävät varsinaisille, koulutuksen saaneille hoitajille. Oli kuitenkin varsinainen onni, että sain tämän työpaikan. (Voin rehellisesti kiittää ensimmäistä kertaa suhteita) Palkka on näin kouluttamattoman, kotona asuvan ylioppilaan kannalta melko mukava: reipas tonni ja rapiat. (Töitä tuli tehtynä noin 10-14 päivänä.) Työtoverit olivat todella mukavia ja ymmärtäväisiä, vaikka välillä paukuttelin soittaa heidän peräänsä milloin minkäkin asian perästä ja kyselin tyhymiä. Toki marisin ja kiukuttelin (periaatteesta) äidille sitä, kuinka en jaksa tehdä aamuja ja kuinka työ on tympeää ja kuinka minusta ei ole siihen. Mutta oikeastaan jollain tavalla tykkäsin työstä, sillä vaikka hommia tehdään porukalla, olet se kuitenkin sinä, joka aina käyt asukkaan luona ja joka teet hommat.
Pakko on paras muusa.

Poissa Tinde

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #123 : Heinäkuu 27, 2007, 15:25:47 »
Minä olin kesätöissä päiväkodilla.
Kaupungin uudistus toi uusia juttuja meidän pieneen kaupunkiin ja kaikki 9 luokkansa päättävät täältä saivat kesätyön kaupungin omista hommista.Minä sitten päädyin päiväkodille, koska minuilla oli omat suhteeni päiväkodin kanssa.

Olin sitten kesäloman kaksi ensimmäista viikkoa päiväkodilla hoitamassa 1-6 vuotiaita lapsia jotka tarvitsivat kesä hoitoa.Ajattelin, että sitten päästään nauttimaan kesälomasta niin ei sitten tarvii miettiä, että koska se työ alkaa ym..
Työnkuvaani kuului se, että sain pestä lelut, huolehtia piirrustusvälineiden toimivuuden (kynien terotus) ja sain myös olla lasten kanssa.Ei mitään kauhean raskasta tarvinnut tehdä joten hommat menivät siiä sivussa.
Lapsista ryhmässä jossa olin sairasti melkein kaikki vesirokon joten minäkin siinä sivussa sitten sairastuin vesirokkoon, kun minulla sitä ei vielä ollut.
Minusta oli kivaa olla lasten kanssa ja sainpahan pari poikaa hemmoteltua paapomisellani.

Jos kesätöihin menee niin ei varmaan mitään hienoa hommaa kannata odottaa.Kaupalla hyllyjen täyttämistä, pullojenpalautuksessa siistiminen ym.., grillitkin ottavat kesätyöläisiä.Palkattomana festariapulaisenakin on mahdollisuuksia.Jotain etuja kuten kaulaan nimilappu ja se on maksuväline eli ilmaiseksi pääsee mukaan ja järkkärit sitten antavat ilmaisia atertioita ja juomia.Eli löytyyhän niitä.Itse varmaan tuo kauppajuttu voisi toimia viikonloppuisin koulun ohella.
"There's something beautiful inside you".

pesukarhu

 • Ankeuttaja
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #124 : Elokuu 02, 2007, 13:30:41 »
Minä pääsin kesätöihin Linnanmäelle. :) unelmatyö ehkä, vaikkakin aika raskas. työsopimus on välille 26.4.-31.8. eli vähän keskivertoa pidempi. Olen viihtynyt hyvin, "kollegani" ovat aivan mahtavia ja muutama ehdottomasti loppuiän kaverisuhde onkin kehittynyt tämän kesän aikana.

Ainoa miinuspuoli työssäni on sen fyysinen rasitus. Kun joudut parhaimmillasi seisomaan 12 tuntia ja olet 11 aikaan yöllä kotona ja seuraavana aamuna pitäisi olla taas 10 töissä, se ottaa voimille. Lisäksi olen parhaillaan 5 päivän sairaslomalla polven rasitusvamman takia. liikaa seisomista :)

Silti tunnen olevani onnekas, kun olen saanut viettää koko kesän huvipuistotunnelmissa, nähnyt ja tavannut erilaisia ihmisiä. Ja stressinsietokyky on kasvanut tooooodella paljon. Pitkien päivien myötä sosiaalinen elämä on tietysti vähällä, mutta onneksi minulla on niin ihania ystäviä, että he jaksavat minua edelleen vaikka olenkin aina töissä :)

Jos teille vain aukeaa tilaisuus päästä työskentelemään huvipuistossa, älkää jättäkö sitä käyttämättä!

Poissa Giladra Carrion

 • Kuolonsyöjä
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: ShieldFang27063
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #125 : Helmikuu 20, 2008, 15:22:40 »
Joops... Olin tässä pitkään sitä mieltä, etten hae kesätöitä, kuten en ole aiempinakaan vuosina hakenut.
Piti tuonne kielikurssillekin lähteä, niin se olisi rajoittanut. Mutta peruuntuipa ko. kurssi, joten ei kun paniikilla työnhakuun.
Eli siis tänä kesänä tulee ikää 17, joten ajattelin, että ehkä kuitenkin olisi syytä pikkuhiljaa hankkia jonkin sortin työkokemusta edes.
Nyt olen päätynyt hakemaan omalta pikkukaupungilta työpaikkaa, kun sopivasti on hakusessa 16-18-vuotiaita, jotka eivät ole aiemmin kaupungilla työskennelleet :) Työsuhdekaan ei taida olla koko kesää, 2-5 viikkoa. Ja kun aikaakin vielä on maaliskuulle.
Meinasin aluksi, että hakisin Tampereen kaupungille, mutta matkaa tulee enemmän ja epätodennäköisempää saada sieltä paikkaa...

Päätin nyt vihdoin yrittää työntekoa vihdoin ja viimein. Koskaan en ole ollut mikään työnteon ylin ystävä, mutta rahaa olisi kiva ansaita jo vähitellen itsekin. Ja jos ensi vuonna yritän katsella kesätöitä ulkomailta, on ihan hyvä omata kokemusta Suomestakin.
Mieluiten jotakin keittiöpuolen hommaa tai lastenhoitoa voisin tehdä. Tuo lastenhoito vain arveluttaa, kun en juurikaan pikkulapsista pidä, lähinnä kauhukuvieni vuoksi: "Kuka sä läski täti olet?" ja sitä iänikuista rääkymistä ja vaipanvaihtoa...

Erittäin mieluinen paikka olisi ollut jossakin eläinliikkeessä, kun minulla on hevosista, koirista ja jyrsijöistä kokemusta. Voisinhan toki tässä ennen hakulomakkeen lähettämistä kaupungille käväistä eläinliikkeessä ihan paikanpäällä... Luulen, että juurikin harrastuneisuuteni olisi plussaa... Siivoilisin häkkejä ja akvaarioita ihan mielelläni :)

Saapahan nyt nähdä kevään saatossa, josko vihdoinkin tapahtuisi jotakin positiivista minun elämässäni, ja saisin jonkin mukavan työpaikan :)

Jos teille vain aukeaa tilaisuus päästä työskentelemään huvipuistossa, älkää jättäkö sitä käyttämättä!

Kovasti olisin halunnut Särkänniemeen, mutta sinne on 18 vuoden ikäraja... Jos en ensi vuonna hae ulkomaille, niin Särkänniemeen aion ehdottomasti yrittää! Vaikkakin niin yrittää moni muukin...
“We've all been raised on television to believe that one day we'd all be millionaires, and movie gods, and rock stars.
But we won't. And we're slowly learning that fact. And we're very, very pissed off.”

Poissa Indigo

 • Zera
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Nidsi nuikuu <3
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #126 : Helmikuu 20, 2008, 20:19:31 »
Tänä kesänä odottaa Power Park.

Hain sinne tuossa vuoden alussa ja olin viime perjantaina työhaastatteliussa. Olin ällikällä lyöty kun haastattelija tokaisi kesken haastattelun, "No, mä palkkaan sut." En tiennyt mitä sanoa.
Kuitenkin, pääsen huvipuisto alueelle myyjäksi, joko jäätelö myyntiin tai sitte myymälöihin.
Palkka on mitä on. 5€ ja risat tunnilta, mutta rahaa se on kuitenkin.
Koko kesäksi lupauduin töihin ja aloitan melko varmasti jo toukokuussa viikonloppu töillä. Elikkäs tulkaa vain asioimaan, kyllä Indigo auttaa... ='))
Hän pelaa aikaa miettiäkseen tekosyitä. Oikeuttaakseen kipua sisällään.
Luulen että hän tietää hymyistä, ja katseista. Että kaikilla on teoria paremmasta.

Poissa Vilena

 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #127 : Helmikuu 21, 2008, 17:13:48 »
Varmistin juuri tänään kesätyöpaikan itselleni. Menen samaiselle taimitarhalle, jossa olen ollut jo parina edellisenä kesänä, ensin vain vähän auttelemassa ja viime kesänä sitten ihan kunnolla töissä. Viime vuonna olin siellä viiden viikon verran, jonka jälkeen lähdin Saksaan, ja tänä vuonna olisi tarkoitus olla vähintään yhtä kauan.

Parasta tuossa hommassa on se, että saa olla ulkona - ainakin jos ei oo ihan hirveen kylmä ja sada vettä koko ajan. Kaksi kesää sitten oli ihan täydelliset kelit ja viime kesänäkin kyllä sain ihan mukavan, melko toispuoleisen rusketuksen (se istutuspöytä on sivuttain aurinkoon päin, enkä aina älyä vaihtaa puolta) Ei vesi sadekaan kyllä ihan kauheasti haittaa, kun meillä on siellä semmoinen katos jonka alla niitä taimenistutuksia purkista toiseen voi tehdä. Raskasta tuosta työstä tekee se, että joutuu seisomaan. Viime kesänäkin olin aivan kuollut ensimmäisten päivien jälkeen, kun koululaisena ei todellakaan ole tottunut seisomaan kahdeksaa tuntia! Tottahan siinä voi vähän hengähtää, mutta silti. Lisäksi tarvitaan käsivoimiakin, kun hanskat kädessä yrittää survoa niitä muovisia taimipusseja mahdollisimman tiiviisti täyteen, etteivät sitten kastelun jälkeen ala kallistella. Kyllä on viiden jälkeen ihana päästä kotiin! On muuten kätevää, kun se on tuossa niin lähellä, että voin käydä kotona lounaalla eikä tartte joka päivä raahata suurempia eväitä mukaan. Meillä ei kuitenkaan ole kuin puolen tunnin tauko koko päivänä, ei edes sitä lakisääteistä 12 minuutin kahvitaukoa. Saatankin välillä pitää vähän omia lyhyitä taukojani, kun ei niitä ihan hirveän tarkkaan kukaan syynää. (ja monet niistä muista tuntuu olevan koko ajan tauolla)

Palkka ei ihan päätä huimaa tuossa hommassa, mutta siihen nähden olen ihan tyytyväinen, ettei mulla ole mitään alan koulutusta vaikka teenkin pääosin samoja hommia kuin ne muut paitsi en tietenkään myy kasveja. Kyllä siitä ihan mukavasti jää jotain käteen kuitenkin, ja liksa nousee aina vuosittain kun kokemusta kertyy. Ensi vuonna voisin kyllä etsiä jo jotain muutakin, jotta saisi kokemusta vähän joltain toiseltakin alalta. Ja vaihteluhan virkistää.
Humor me.

jppj

 • Ankeuttaja
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #128 : Helmikuu 25, 2008, 13:00:36 »
Itse olen myös menossa kesäksi töihin , mutta en kuitenkaan millekkää firmalle mutta kuitenkin Sukulaiselle , otan urakaksi : Talon maalauksen, aidan maalauksen , ja autotallin maalauksen ja sitte  serkun työpaikalla töihin autan jos kerkeän .
Meinaan kuidenkin olla paljon mökillä ja uida ja lukea Potterit alusta loppuun.Eli kiireinen kesä:D
En ole viälä saanut edes Mopokorttia lisään tähän

Poissa Lemmonleikko

 • Tom
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Velho
 • Soulshine!
  • Herra Hahmo
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #129 : Helmikuu 27, 2008, 14:41:02 »
Päätinpäs tässä, että lyön hanskat naulaan Hämeen ammattikorkeasaaressa ehkä jo huhtikuussa ja haen suorilta töitä Tampereelta ja muutan sinne mitä pikimmin. Syitä tähän on kaksi: välttyminen muuten edessä häämöttävältä inhalta kahteen kertaan muutolta ja se, että jos pääsen Tampereen yliopistolle, koko opiskelun sisältö muuttuu, ja jos en pääse, pääsen TAMK:ille, missä joudun käymään koulutusohjelmani ekavuoden joka tapauksessa uudestaan (se perustettiin koko maassa viime syksynä ja Tampereella perustetaan syksyllä 08).

Ja nythän on niin, että olen viikon päästä, ensi keskiviikkona menossa elämäni ensimmäiseen työhaastatteluun. Tätä ennen minulle on vain joskus syksyn tai kevään mittaan ilmoitettu, koska aloitan työt ja millä työmaalla (eikä vastaan ole paljoa ollut sanomista), sillä isäni omistaa puolet Etelä-Suomen parhaasta maanrakennusfirmasta, TerraViasta. Nyt ei kuitenkaan ole työmaita tiedossa keväälle ja kesälle, ja TerraVia leijuu tyhjän päällä. Kuitenkin huhti- tai viimeistään toukokuussa pitäisi jo saada töitä, jos haluan järjestää asiat haluamallani tavalla.

Niinpä siis, jos hyvin käy, tuleva työnantajani onkin entinen Tielaitos eli nykyinen Destia. Ehdin tosin tyrkyttäytymään jo pariinkin paikkaan sinne - otin ensin yhteyttä kairaustöistä vastaavaan heppuun ja lähetin hakemuksen hänelle henkilökohtaisesti, ja sen jälkeen vielä soitin Länsi-Suomen tiepiirin rakentamisalan päällikölle, jonka kanssa sitten sovin ensikeskiviikkoisen haastattelun... Huh hulinaa.

Eli hyvällä säkällä saan viikon päästä hoidetuksi itseni joko perinteisiin tien- tai sillanrakennushommiin tai sitten kairaajaksi (mihin hommaan minulla on runsaan ajokokemuksen, kuorma-autokortin, seurustelemattomuuden ja kairadiagrammien piirto- ja lukutaidon tuoma etulyöntiasemakin vielä!). Täytyy nyt sitten keskittyä olemaan vakuuttava ja uskottava ja työkokenut ja nopea oppimaan. Ei hitto, toivottakaa onnea - minua jännittää ihan toden teolla ensimmäistä kertaa sitten yliopistojen pääsykokeen viime kesäkuussa. Huijui.

Toivottavasti vain nyt pääsen töihin, kun olisi aika kova juttu selvitä yhdellä muutolla koko keväästä ja kesästä. Ja päästä aikaisin töihin, kun ei HAMK:issa opiskelulla ole enää mitään merkitystä. Kivasti vain kutkuttelee tuolla kallon mutkassa idea niistä kairatöistä. Siinä olisi jo jotain, mitä en ole aiemmin tehnyt ensinkään. Lisäksi se olisi perinteikästä - iso osa sukua on tehnyt ensimmäisiä töitään nimenomaankin kairahommissa. Jumpe.

Mutta, ihan yleisesti keskusteluun vielä. Yllä olevasta esimerkistä ja parista varhaisemmastakin edesottamuksestani opimme, että sitä paremmat mahdollisuudet itselleen petaa, mitä korkeammassa asemassa olevaan hiippariin/hiipparittareen julkeaa ottaa yhteyttä. Vielä ei tosiaankaan ole liian myöhäistä hakea kesätyöpaikkoja, maaliskuukin riittää hyvin, jos vain on kanttia ruveta tökkimään vähän vaikutusvaltaisempia tahoja.
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 27, 2008, 14:46:30 kirjoittanut Lemmonleikko »
"You don't have to be black to be a nigger. Being born penniless also makes you an outlaw." -Ronnie van Zant
         Row, row, row thy boat gently down the stream. Oh Charon, hast thou ever know'd that Death is but a dream?
Hyviä emme ole, pahoiksi emme halua tulla - olkaamme siis rumia!

Poissa Meenai

 • Helmisimpukka
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #130 : Helmikuu 27, 2008, 15:06:00 »
Minäkin olen kesätyöpaikan jo saanut, itseasiassa voin siellä muulloinkin käydä töitä tekemässä jos rahapula iskee. Menen siis äitini työpaikalle erään työvaatetehtaan toimistoon. Kyseisellä työpaikalla olen käynyt jo ihan pienenä katsomassa paikkoja ja syksyllä olin siellä taksvärkissä. Joululomalla olin parina päivänä ja nyt hiihtolomalla on tarkoitus kahtena päivänä käydä. Palkkaa saan tunnilta reilun 6 euroa ja voin tehdä töitä niin monta tuntia kuin mieli tekee.
Eli suhteilla minä olen nyt saanut ensimmäisen kesätyöpaikan enkä usko, että kovinkaan moni kasille menevä saa kesätyöpaikkaa ilman suhteita. Kaksi kaveriani olivat yrittäneet eikä paikkaa herunut. Sen sijaan pari muuta kaveriani on juuri suhteilla kesätyöpaikan saanut.

Poissa whitemouse

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #131 : Helmikuu 27, 2008, 15:59:57 »
Viime kesänä en kesätöitä Hämeenlinnasta saanut, vaikka hain kaikkeen mahdolliseen. Yhdessä työhaastattelussa kyllä kävin silloin, se oli kirjastoon.
Nyt sain Hattulasta kesätöitä yhdestä palvelutalosta, missä pääasiassa siivoan, mutta vien myös ruuan vanhuksille, pidän hoitajien kanssa bingo-tuokioita ja sellaista, autan jos apua tarvitaan. Sain tämän työn heti kun olin käynyt työhaastattelussa, eivät edes sanoneet, että haastattelevat vielä muitakin, vaikka sinne oli muita hakijoita pelkkiin siivoushommiin. Olen tästä kesätyöpaikasta tosi iloinen, eka työpaikkani. Hain kyllä muuallekkin, mm. Valintataloon ja päiväkotiin ja kunnalle kaikkiin mahdollisiin tehtäviin, mutta ei noista paikoista ole mitään kuulunut, eikä se niin haittaakkaan, kun kesätyöpaikka on jo. Olen siellä ainakin kesäkuun ja ehkä heinäkuunkin, jos se sinne palvelutalolle vain sopii.

Onnea Lemmonleikolle työhaastatteluun.

Poissa Ginger

 • Tyy
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Melko yksinkertainen
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #132 : Helmikuu 27, 2008, 16:00:20 »
Huh huh. Tänään pistin hakemukset vastahakoisesti Storalle. Yritetään sitten lypsää niiltä viimeisetkin pisarat ennen kuin jättävät kotikuntani kuolemaan (from Hamina). Todennäköisesti melkein kaikki paikat jaetaan potkut saanneille immeisille mutta minkäs teet. Itse metsätalouden opiskelijana yritän nyt alkaa jo haalia niitä harjoittelupisteitä. Storan lisäksi olen jo hakenut paikalliselle Havesalle, katsoo nyt mitä siitäkin tulee. Myös kyläkaupalta ehdottelivat alkutalvesta, että menisin sinne kesäksi, mutta siitä ei kyllä pisteitä heruisi kuin ehkä jotain valinnaisia markkinointipojoja...

Mutta siis, minun on nyt pakko kysyä... Kun täytätte niitä kesätyöhakemuksia, tuntuuko teistä koskaan siltä, että valehtelisitte? Vai valehteletteko joskus tarkoituksellakin hakiessanne? Itseäni alkavat aina ahdistaa kysymykset kielitaidosta. Englanti on ainut, minkä kanssa voin itsevarmasti todeta olevani välissä eli puhuvani erinomaisesti, mutta muuten... Esim. Storan sivuilla kysyivät osaako kieltä: alkeet-hyvin-sujuvasti-erinomaisesti. Ruotsiin sitten taivuin pistämään sujuvasti, vaikkei siltä aina tunnu. Venäjän kanssa hakkasin päätä seinään. Omasta mielestäni en osaa venäjää lähes yhtään ja olen todella epävarma sen käytön kanssa. Toisaalta määrittelen alkeet siten, että osaa kirjaimet ja pari yksinkertaista lausetta. Itse voin hyvin ylpeaästi todeta osaavani sellaisia hirvityksiä, kuin esimerkiksi akkusatiivin monikko, joka menee jo reilusti yli alkeiden. Mikseivät voi kysyä vaikka arvosanaa tai opiskeluvuosien määrää...

Toisekseen minua ottavat päähän kesätyöhakemusten "kuvaile itseäsi" osiot, koska ainakin itse pystyn kuvittelemaan sinne saapuvan sata ja yksi hakemusta, joissa on käytetty sanoja "ahkera" ja "reipas" ja vaikka ne totuutta kuvaisivatkin, niin miten niiden pohjalta sitten eroa tehdään? Ehkä se vain johtuu siitä, että kirjoitan paljon, mutta nuo latteudet kuulostavat niin... mitäänsanomattomilta...
Harmi, ettei ole suhteita puupuolelle :/ (paitsi että tunnen yhden UPM:n kemistin...) Viime kesällä oli niin helppoa kun isi oli töissä Skanskalla ja tuli sitten roudailtua siellä lautoja ^^ Saisikohan siitä hyväksilukuja...
Those who don't believe in magic will never find it.
~ Roald Dahl ~
Ikuisuusprojekti

Poissa Xanie

 • hymyilevä huomispäivä
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • *reps*
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #133 : Helmikuu 27, 2008, 16:38:08 »
Mutta siis, minun on nyt pakko kysyä... Kun täytätte niitä kesätyöhakemuksia, tuntuuko teistä koskaan siltä, että valehtelisitte? Vai valehteletteko joskus tarkoituksellakin hakiessanne? Itseäni alkavat aina ahdistaa kysymykset kielitaidosta. Englanti on ainut, minkä kanssa voin itsevarmasti todeta olevani välissä eli puhuvani erinomaisesti, mutta muuten... Esim. Storan sivuilla kysyivät osaako kieltä: alkeet-hyvin-sujuvasti-erinomaisesti. Ruotsiin sitten taivuin pistämään sujuvasti, vaikkei siltä aina tunnu. Venäjän kanssa hakkasin päätä seinään. Omasta mielestäni en osaa venäjää lähes yhtään ja olen todella epävarma sen käytön kanssa. Toisaalta määrittelen alkeet siten, että osaa kirjaimet ja pari yksinkertaista lausetta. Itse voin hyvin ylpeaästi todeta osaavani sellaisia hirvityksiä, kuin esimerkiksi akkusatiivin monikko, joka menee jo reilusti yli alkeiden. Mikseivät voi kysyä vaikka arvosanaa tai opiskeluvuosien määrää...

Arvosana tai opiskeluvuosien määrä ei aina kerro kaikkea. Minä esimerkiksi olen sujuvasti niihin työhakemuksiin kirjoittanut lukeneeni saksaa 7 vuotta (lopetin viime keväänä), mikä sinänsä kyllä pitää ihan paikkansa. Mietin kuitenkin tuossa yksi päivä, että se ei ole kauhean hyvä kuvaus. Olen kyllä lukenut 7 vuotta joo-o. Mutta puhun ehkä kaksi sanaa. Numeroni siinä on ollut jo viiden vuoden ajan 8 eli ihan hyvä. En kuitenkaan osaa ko kieltä juuri ollenkaan. Ymmärrän kyllä, mutta puheen tuottaminen on aivan hirveän vaikeaa. Valehtelenko tässä siis? Pitäisikö minun sanoa, että olen lukenut, mutta en osaa? Minkä kuvan se sitten antaisi? Ei varmaan kauhea hyvää... Sama on venäjän kanssa. Olen lukenut kolme vuotta ja menossa kirjoittamaan, mutta en sitäkään kyllä juuri osaa.

Eli kyllä, tunnen välillä hieman -jos en nyt aivan valehtelevani, niin ainakin - huijaavani. Mutta minkäs teet. Täytyyhän nekin mainita? Viime kesänä tiedän ainakin saaneeni työn sillä, että osasin niin montaa kieltä. "osasin". Siis meitä oli kaksi, joiden välillä piti valita ja minä osasin venäjää ja tuo toinen ei, niin minä vein voiton :) Olin siis kesän ajan paikallisen infopisteen oppaan vapaa-päivä sijaisena. (kuulin siis jälkeenpäin tämän, kun tunnen yhden tyypin niistä, jotka valitsivat kesätyöntekijöitä).

~Xanie
Kun ystäväsi katselevat sinua hyppäämässä laskuvarjolla joka ei aukea, voisi olla hauska temppu, jos esittäisit vaikkapa uintiliikkeitä.
Avasta kiitos Seatearille!
Tee päivän hyvä työ: www.freerice.com

Poissa Kate

 • Hänen korkeutensa
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
  • Livejournal
  • Otteita elämästä lasikellon alla
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #134 : Helmikuu 27, 2008, 18:13:16 »
Samoin kuin kesätyöhakemuksissa, myös ihan työhakemuksissa omia puutteita peitellään ja vahvuuksia korostetaan, vähän enemmänkin, sillä on aika paha lähteä valitsemaan 50 yhtä hyvän ja yhtä kielitaitoisen henkilön joukosta, joten oman esim. oman kielitaitonsa tason esim. hitunen liioittelu on melkein suotavaa. Periaatteella: muutkin tekevät, miksi siis en minäkin? Etenkin, kun tuntuu, että tiettyihin tehtäviin otetaan vain ne kaikista näteimmät henkilöt, vaikka he olisivat kyvyiltään samaa tasoa kuin itse on (ja tässä rakkaat ihmiset, on syy miksi hakeuduin siivousalalle, jos poisluetaan se, että palan halusta kuulla kettuilua siitä kuinka olen joko niin tyhmä tai huono etten saa muualta töitä, sillä työnantajaa ei todennäköisesti kamasti kiinnosta se miltä näytän kunhan pystyn aloittamaan mahdollisimman nopeasti ja osaan siivota).

Tietenkin valheilla tuppaa olemaan suhteellisen lyhyen jäljet, joten mitään kamalan korkealentoista liioittelua siihen hakemukseen ei todellakaan kannata laittaa. Osan asioista voi puolestaan jättää kertomatta, kuten itse tein ruksaillessani työhakemusta ensimmäiseen oikeaan työpaikkaan, jonne pääsin ja "terveydentila" kohdassa jätin ruksaamatta kohdan "psyykkinen sairaus" (luen itseni mielenterveyskuntoutujaksi, eikä kyseessä ollut mikään masennusta vaarallisempi tauti, mutta on imo päivänselvää että tuollainen tieto siirtää hakemuksesi Ö-mappiin, josta se päätyy silppuriin). Tälläisten asioiden kertomattajättämistä en pitäisi edes pahana, ellei se jollain tavoin vaaranna omaa tai muiden terveyttä työssä.
"Jos mielesi tekee joskus arvostella jotakuta, hän sanoi, - niin muista, etteivät kaikki ihmiset maailmassa ole olleet yhtä edullisessa asemassa kuin sinä."

F. Scott Fitzgerard: Kultahattu

Nordamien

 • Ankeuttaja
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #135 : Helmikuu 28, 2008, 11:48:52 »
Itse tuossa vähän paikkailin poissaolojani ja haastattelin paria potentiaalista kesätyöntekijää, niin kyllä joo, puolet taisi olla totta ja puolet ulkon..siis valhetta tai ainakin lievää liioittelua oli. Meinaan jos about parikymppisellä naikkosella on kolmen vuoden työkokemus ja vielä siinä sivussa ollut vuoden vaihtarina oppimassa jotain kieltä niin lycka till. Tuossa ajassa en olisi päässyt edes lentokentälle.

Mutta kyllähän sitä omaa etevyyttä kannattaa korostaa, varsinkin jos hakijoita on paljon, vaikka ei ihan faktoissa aina pysyisikään.

Poissa Giladra Carrion

 • Kuolonsyöjä
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: ShieldFang27063
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #136 : Helmikuu 28, 2008, 13:52:22 »
Minulla oli todella mukavaa tuon hakemuksen täyttäminen, kun siinä ei kyselty mitään kummempia. Henkilötiedot, kouluaste, mahd. aiempi työkokemus ja pari toivetta :) Valinta kuulemma suoritetaan arpomalla.
En sitten tiedä, onko myöhemmin jokin haastattelu tms. mutta en usko. Ei kai muita kriteerejä ollut kuin se, että on ko. kaupungin asukas ja iältään 16-18 vuotta.
Olisin kuitenkin ehkä halunnut mainita, että osaan kieliä hyvin ja olen käynyt erään Ilo Palvella -kurssin jne. Tai kurssille menen nyt keväällä vasta, mutta kesällä olen sen jo käynyt :)
Toisaalta, jos valinta suoritetaan arpomalla, ei noilla seikoilla kai ole niinkään suurta painoarvoa...

Jos nyt kuvitellaan, että täyttäisin hakemuksen, jossa kysyttäisiin vahvuuksista tms. niin en itseäni ainakaan aliarvioimaan alkaisi... Ennemmin hieman liioittelee, kuin vähättelee omia kykyjään. Tietysti tuo aiemminkin jo mainittu seikka tulee muistaa, ettei siis mene liiallisuuksiin. Antaa huonon kuvan.
Itsevarma kannattaa haastattelussa olla, muttei taas liikaa. Miettii etukäteen, mitä ehkä kysytään ja mitä voisi niihin vastata. En missään nimessä vastaisi "en tiedä", vaan pyytäisin joko tarkennusta tai vastaisin jotain sopivaa.

Tuo kielitaitokysymys on pulmallinen, sillä joku voi olla hyvä kirjoittamaan tai lukemaan, mutta puhuminen ei luonnistu, ja taas toisinpäin. Mutta jos koulussa on jotakin kieltä opiskellut vaikkapa 5 vuotta, niin laittaa siihen sen 5 vuotta. Eihän siinä taitotasoa kysytä, vaan sitä, kauanko on tullut opiskeltua.
Jos on tilaa kommentoida jotakin, niin voi mainita, mitkä ovat kielessä ne heikot puolet ja mitkä vahvat.
“We've all been raised on television to believe that one day we'd all be millionaires, and movie gods, and rock stars.
But we won't. And we're slowly learning that fact. And we're very, very pissed off.”

Poissa Xanie

 • hymyilevä huomispäivä
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • *reps*
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #137 : Helmikuu 28, 2008, 17:22:38 »
Minulla ei ole vielä oikeastaan mitään hajua ensi kesän töistä. Jotain olisi kuitenkin pakko saada, jos en aio (yrittää) elää valtion opintotuen varassa koko ensi vuotta. Tajusin kuitenkin monta paikkaa hieman liian myöhään. Tai pitäisikö sanoa, että juuri ajoissa. Olen tällä viikolla vienyt työhakemuksia paikkoihin, joihin haku loppuu tällä viikolla. Onhan tässä vielä pari päivää... Olen vain äärettömän onnellinen, että tajusin toissapäivänä, että alkaa olla kiire. Olen sitten eilisen ja tämän päivän aikana kierrellyt eri paikoissa kyselemässä ja viemässä hakemuksia. Pari paikkaa on jo mennyt, esim joihinkin kauppoihin on otettu tyyppejä, jotka pystyivät aloittamaan jo heti ja ovat siellä sitten koko kesän.

Nyt ei enää oikein ehdi muuta tehdä, kuin odottaa ja toivoa parasta. Kaikista parasta olisi, jos saisi jonkun paikan, jossa voisin aloittaa jo huhtikuun alusta ja olla koko kesän. Eli vähän pidemmäksi aikaa, kuin vain kuukaudeksi. Tosin otan kyllä kuukauden pestinkin vastaan, jos en mitään muuta saa. Ja olen minä yhdelle riparille menossa isoseksi/apuohjaajaksi....... Mutta se on vain viikko!! No, täällä valittaminen ei varsinaisesti kauheasti auta.

~Xanie
Kun ystäväsi katselevat sinua hyppäämässä laskuvarjolla joka ei aukea, voisi olla hauska temppu, jos esittäisit vaikkapa uintiliikkeitä.
Avasta kiitos Seatearille!
Tee päivän hyvä työ: www.freerice.com

Katariina

 • Ankeuttaja
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #138 : Helmikuu 29, 2008, 14:45:04 »
Mulla on suhteellisen vähän työkokemusta: muutamalta kesältä ja joululomilta. Nyt tuli kuitenkin kutsu ns. oikean kesätyön työhaastatteluun: tää olisi ihan mahtipaikka opintojen kannalta. Olen ihan totaalisen paniikissa siitä työhaastattelusta :O Hermostus, ahdistus.. Ja lisäksi pitäisi vielä osata jotain sitten jos homman saa! Toisaalta, joudun ajaan neljä tuntia sinne haastatteluun ja neljä tuntia takasin, joten ehkä ne ei ois kutsunu mua vaan sen takia että sanoisivat "joo, ei me sua kyllä oteta."
Oikeastaan kesätöitä oon tehny ihan hävettävän vähän: ekan kerran kun olin 18, sitä ennen oon lähinnä ollu isostoiminnassa mukana, se vei kyllä aina jonkin osan kesästä. Kunnan paikkoja oli ihan järkyttävän vaikea saada siellä mistä oon kotoisin, ja silloin ei luonne taipunu ns. paskahommiin. Nyttemmin on kyllä tullut huomattua, ettei hanttihommat oo pahasta vaan oikeastaan paljon kivempaa on oikeesti tehdä jotain kuin vaikka istua toimistossa.
Eli neuvo teille: jos ei ole työkokemusta, niin ottakaa oikeasti niitä mansikanpoiminta- ja varastohommia. Työkokemus on tosi tärkeää. Ja tsekatkaa työehtosopimukset sun muut, jos tuntuu että teitä kohdellaan epäreilusti: jos palkka oikeasti tuntuu laittoman huonolta, on mahdollisuus että se myös on laittoman huono. Ja lukekaa se työsopimus moneen kertaan ennen kun allekirjotatte!

Poissa Lady Asensio

 • Nilkanvilauttaja niinikään
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • DH luettu 9.12, KV 11.3
 • Pottermore: HeartWitch62
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #139 : Helmikuu 29, 2008, 17:56:11 »
Olen täyttänyt todella monta hakemusta, etenkin netissä. En varmaan veikkaisi väärin, että 50-100. Kuitenkin olen päässyt vasta yhteen haastatteluun joten alkaa iskeä paniikki. Sähköpostiin kyllä tulee sellaisia viestejä, että "jatkamme hakuprosessia ilman sinua". Aika törkeää, voisi olla jokin parempi syy jos hakemukseni kuitenkin on viestin mukaan "aivan hyvä kuten hakuprosessissa jatkavilla". Kesätöitä en ole oikeastaan tehnyt koko yliopistoaikana (nyt 4. vuosi, lukioaikana oli kahtena kesänä toimistossa), 1. kesä meni opiskellessa ja kahtena muuna kesänä olin sairaslomalla depression takia. Pelkään että työnantajat karsastavat sitä, että edellinen työ on ollut kesällä 2004 enkä todellakaan voi kertoa että olen ollut sairaslomalla. Opiskeluunkaan en voi vedota, sillä sitten pitäisi olla opintoviikkoja paljon enemmän kasassa. Onneksi minulla on sentään muutama luottamustehtävä.
Mun blogi: http://www.pointblog.fi/?go=milluska    (HUOM! OSOITE HIEMAN MUUTTUNUT)
Vuoden 2008 kotitonttu  tässä, terve!

pooro

 • Ankeuttaja
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #140 : Helmikuu 29, 2008, 21:31:33 »
moni vuotias pitikää olla et pääsee kesätöihi ??

Poissa Lady Asensio

 • Nilkanvilauttaja niinikään
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • DH luettu 9.12, KV 11.3
 • Pottermore: HeartWitch62
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #141 : Helmikuu 29, 2008, 22:04:14 »
moni vuotias pitikää olla et pääsee kesätöihi ??

Työtehtävistä riippuen yleensä 16-18-vuotias, mutta joihinkin tehtäviin otetaan nuorempiakin. Nuo ikärajat perustuvat säännöksiin. Lisätietoa mm. täältä.
Mun blogi: http://www.pointblog.fi/?go=milluska    (HUOM! OSOITE HIEMAN MUUTTUNUT)
Vuoden 2008 kotitonttu  tässä, terve!

Poissa Kate

 • Hänen korkeutensa
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
  • Livejournal
  • Otteita elämästä lasikellon alla
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #142 : Maaliskuu 01, 2008, 06:00:07 »
Eli neuvo teille: jos ei ole työkokemusta, niin ottakaa oikeasti niitä mansikanpoiminta- ja varastohommia. Työkokemus on tosi tärkeää.

Siivousalan hommat ovat myös sellaisia, joita saa suhteellisen helposti vaikka ei olisi elämässään päivätyötä tehnyt, jos luonne vain antaa periksi. Alalla tuntuu olevan krooninen pula sekä pätevästä (työ itsessään ei ole mitään astrofysiikkaa, joten sen oppii helposti, vaikka koneita tarvitsisikin käyttää) että motivoituneesta (ei-asennevammaisesta) työvoimasta ja jos ei muuta, niin saahan sitä työkokemusta sitten yhdeksi kesäksi, eikä tarvitse työhaastattelussa selitellä miksi on mennyt kesä ilman, että on saanut työtä mistään.

Siivousala, mansikanpoiminta ja varastohommat ovat kuitenkin sellaisia, jotka rutisevat säännöllisesti joka kesä, että töitä olisi, mutta kukaan ei niitä halua tehdä.

Kuitenkin, jos nyt jätetään tämä kuuluisa asennevamma pois laskuista, astmaatikkona tai ihonsa puolesta herkkänä henkilönä en suosittele lähtemään kokeilemaankaan siivousalaa, sillä pesuaineilla läträtään ja hieman paikasta riippuen todennäköisesti pölyn kanssa joutuu tekemisiin. Ala on myös raskas, mutta vajaan vuoden siivoushommia tehneenä voin todeta omasta näkökulmastani, että vaikka alaa raskaana pidetään, ei se nyt ihan ylitsepääsemättömän raskas ole. Raskaimmaksi osaksi tuntuu koituvan loppupeleissä alan aliarvostus.

Isommasta palkkapimityksestä ei ole pelkoa, kun käsittääkseni TESin mukaan sen palkan on oltava väh. 7,40 h plus tarvittaessa lisät ja tunnetuilla firmoilla ei ole oikeastaan edes varaa yrittää "kusetusta", kun se osuisi melkein heti heidän omaan nilkkaansa. Ja yhden todella kuumaan kesäkuun tukalan kuumassa toimistossa hikoilleena nautin yöllisestä siivouksesta kylpylässä viime kesänä.
"Jos mielesi tekee joskus arvostella jotakuta, hän sanoi, - niin muista, etteivät kaikki ihmiset maailmassa ole olleet yhtä edullisessa asemassa kuin sinä."

F. Scott Fitzgerard: Kultahattu

Poissa Posityyhtynen

 • Nokankopauttaja
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #143 : Maaliskuu 01, 2008, 09:43:49 »
Monet kaverit hakevat kesätöitä tänä vuonna Oulun kaupungilta, koska ovat 15 vuotiaita ja täyttävät tämän vuoden puolella 16. Itsekkin täytän jo huhtikuussa, mutta sovin äidin kanssa diilin viime syksynä, josta saan sitten rahaa. Hoidan koko kesäkuun pikkusiskoani, hän on silloin vuoden ja kuukauden. :) Ei minun tarvitse hoitaa kun neljä/viisi päivää, koska isäpuolella on perjantaina ja lauantaina aina vapaata. Äidillä riippuu miten sairaalassa työt menee, saattaa olla viikollakin vapaata. Tästä saan itselleni kodinhoidontuen kokonaan itselle ja en tiedä saanko jotain extraakin :) Rankkaahan siitä tulee, kun pitää vastata kokoajan yksi vuotiaasta, joka on jo nyt erittäin vilkas :D

Oulussa on vaikea saada töitä, koska kaupungin paikat jaetaan vähän vanhemmille ja sitten paikat myös minun käsittääkseni arvotaan. Jos haluaa päästä töihin kannattaa olla suhteita johonkin firmaan. Minun kannalta tämä on huono, koska emme tunne Oulun lähipiirissä ketään, joka olisi firmassa töissä. Vuotta nuorempi serkkuni pääsee isänsä työpaikalle jo toista vuotta. Voisi itsekkin kysyä pääseekö sinne, mutta pitäsi asua se jakso heidän luonaan Etelä-Suomessa. Mutta ei se olisi ongelma, koska vietän aikaani siellä muutenkin aikaa paljon.

Mutta ehkä ensi vuonna kun olen jo seitsemäntoista saan paremmin töitä kaupungilta :)
♥ When you are feeling sad, read Harry Potters and you'll be happy again, with chocolate you'll be superhappy Ü
(PS. Twilight is also good alternative)

alku

 • Ankeuttaja
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #144 : Maaliskuu 05, 2008, 19:21:08 »
Jesh itselläni on jo kesätyöpaikka plakkarissa :)
Pääsen myymään marjoja kauppojen eteen ;) mielenkiintoista tosiaan, mutta palkka on hyvä, alottelojoilla 7€/tunti ja se voi nousta kesän aikana jos pomo katsoo minun olevan hyvä työntekijä ;D Hain vaikka minne, ja tämä työpaikka tarjoutui vasta viikko sitten ja heti nappasi.. onneksi :D olisin ollut pulassa jos mitään ei olisi löytynyt...


Poissa Koston Aarni

 • Innokas
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #145 : Maaliskuu 05, 2008, 20:36:15 »
Kesätyönä noi siivoushommat on loppujen lopuks ihan jees, jos tekee joku pari kuukautta. Kesätyöläisille yleensä pistetää semmoset urakkahommat jotka on ihan jees :)

hidoi

 • Ankeuttaja
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #146 : Toukokuu 27, 2008, 13:14:16 »
Kesätyöt alkavat taas olla ajankohtaisia siinä mielessä että ensi viikolla ainakin minulla alkaa ensimmäinen urakka. Tänä vuonna onnistuin saamaan jopa kaksi viikkoa vapaata kesätöiden väliin, hurraa!

Viime vuonna kesätyöni rajoittuivat parin viikon metsänistutukseen ja muutaman päivän lastenleirillä isosena toimimiseen, mutta arvokasta työkokemusta nekin ovat. Olen oppinut, että töille ei koskaan kannata sanoa "ei", ellei sitten ole oikeasti kalenteri aivan täynnä.

Tänä vuonna kesälomani alkaa leppoisasti viikon riparilla, jossa toimin isosena.  Olen ollut saman ripariryhmän molemmilla viikonloppuleireillä, joten sen kanssa ei luulisi tulevan ongelmia - isostoveritkin ovat aivan päteviä. Sen jälkeen vuorossa on kolmen viikon työskentely seurakunnan hanttihommissa - lue: ruohonleikkuuta, hautausmaan kunnossa pitämistä ja niin edelleen. Sitä seuraa alussakin mainittu kahden viikon ruhtinaallinen loma ja sitten alkaa kaikista kovin urakka - kuukauden ajan neljän lapsen paimentamista (iät ovat yhdeksän, seitsemän, viisi ja kaksi), kahdeksan-yhdeksän tunnin päiviä. Onneksi satun pitämään lasten ja nuorten kanssa toimimisesta - jollekin toiselle kesäni voisi kuulostaa painajaismaiselta, mutta itse odotan innolla töiden alkamista.

Poissa Indigo

 • Zera
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Nidsi nuikuu <3
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #147 : Toukokuu 27, 2008, 13:24:06 »
Jossain tämä topicin seassa mainitsin hakeneeni Power Parkiin.. Noh, siellähän minä nykyyän olenkin. Tosin suunnitelmat muuttuivat ja päädyin Snack Shop nimiseen kioskiin myyjäksi ja ruuantekijäksi. Eli tulkaa vain ostamaan, ranskalaisia, muusia, kebabhampparin tai jotakin muuta... ^.^''

Minulla kävi niinkin hyvä tuuri työkaverien kanssa että yksi on pikkuserkkuni, kaksi yläasteen aikaista luokkakaveria ja yksi muu kaveri. :) Onneksi on tuttuja naamoja.
Hän pelaa aikaa miettiäkseen tekosyitä. Oikeuttaakseen kipua sisällään.
Luulen että hän tietää hymyistä, ja katseista. Että kaikilla on teoria paremmasta.

Poissa Isilmírë

 • Pillipiipari
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #148 : Toukokuu 27, 2008, 13:27:54 »
Minunkin kesäurakkani alkaa ensi viikolla. Koko kevättalven lähettelin hakemuksia kaikenlaisiin omaa opintoalaani eli verkkoviestintää ja lisäksi muutamiin säädyllisen välimatkan päässä oleviin, vahvinta työkokemusalaani puutarhatöitä edes jotenkin hipoviin työpaikkoihin, mutta vastauksena oli poikkeuksetta jotakin tyylliin "saimme määräaikaan mennessä 718 hakemusta, etkä sinä ollut tällä kertaa haastatteluun valittujen joukossa". Niinpä vietän loppujen lopuksi kesäni vartijana. Aivan. Vartijana. Kyttään asiakkaita jossain alepassa. Jipii.

Epätoivoon en missään nimessä ole kuitenkaan vaipumassa. Valmistun AMK:sta tänä kesänä, ja medianomin paperit takataskussa tulee työnhaku jatkossa olemaan ainakin piirun verran helpompaa. Ja jos totean turvallisuusalan sittenkin passaavan itselleni (tällä hetkellä epäilen sitä vahvasti), voi yrittää syksyllä saada jatkopestiä ja ehkä siirtyä aikanaan talon sisällä paremmin omaa koulutustani vastaaviin tehtäviin. Tulevaisuus on toivoa täynnä.
Constantem decorat honor

tutkis

 • Ankeuttaja
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #149 : Toukokuu 27, 2008, 20:37:18 »
Edellisen kesän (ja randomisti myös syksyn ja kevään) työnantajani lupasi, että saan mennä tuonne tänäkin kesänä, joten ei tullut edes haettua mihinkään muualle. Vaikka tuo on kohtuu kaukana unelmahommasta, niin ihan hyvin olen siellä viihtynyt. Olen siis sellaisessa logistiikkafirmassa töissä. Ajelen trukin kanssa pitkin käytäviä, kerään tavaroita lavalle ja lähetän eteenpäin. Viime kesänä tein semmosia pienempiä hommia (ahdistun edelleen kun ajattelenkin saunasettien kokoamista), mutta tänä vuonna minua kohdellaan vähän enemmän oikeana työntekijänä eikä niinkään kesätyöntekijänä, mikä on aika jees (sekä hommien valossa että semmosten muiden pienten juttujen).

Olen pitkin syksyä ja kevättä käynyt tuolla tekemässä lauantai- ja iltavuoroja koulun ohessa, mutta virallisesti työt alkaa ensi maanantaina ja luultavasti tuolla tulee oltua koko kesä (syyskuun alkuun asti). Pomo kyllä vähän lupaili, että saisin pitää vähän lomaakin, mikä kyllä kuulosti aika kivalta. Juhannukseen asti työskennellään kahdessa vuorossa ja pomo pisti minut siihen tylsempään vuoroon (toisessa porukassa on paljon kivempia ihmisiä), mutta toisaalta teen vissiinkin kaksi viikkoa kolmesta iltavuoroa ja saan nukkua. <3

Poissa Nefertiti

 • Niilin krokotiili
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: VOLDEMORT!!!
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #150 : Toukokuu 28, 2008, 12:13:22 »
Kesätöiden hakeminen on aina yhtä turhauttavaa. Jotenkin tuntuu, että nykyään niitä kesätöitä haetaan aina vain aikaisemmin ja aikaisemmin. Pitäisi ilmeisesti heti tammikuun alussa ruveta etsimään työpaikkaa kesäksi, että sellaisen hyvän kanssa saisi. Minä kuitenkin satun olemaan melko saamaton tällaisten asioiden suhteen, joten aloitin työnhaun vähän liian myöhään, ja suurin osa paikoista oli silloin jo mennyt. No, nyt olen menossa sitten Hyviin Lehtiin puhelinmyyjäksi. Ajatus tuntui aluksi ihan järkyttävältä, itse kun en juurikaan pidä puhelinmyyjistä ja muutenkin se kuulostaa jotenkin ahdistavalta ajatukselta, että on pakko saada myydyksi niitä lehtiä. Olen tutustunut paikkaan nyt haastattelun yhteydessä, sekä toisen kerran käydessäni hakemassa informatiivisen paperinivaskan, mikä sisälsi mm. mielenkiintoisia vastaväitteitä. :D Paikka vaikuttaa oikeasti aivan ihanalta. Pomo on hauska tyyppi, ja ihmiset moikkasivat, vaikkein vielä edes ollut töissä siellä. Ylipäätään ilmapiiri oli niin mukavan oloinen koko paikassa, että nyt en oikeastaan voi odottaa pääseväni kokeilemaan tätä haastavaksikin kuvailtua työtä. :)

Aikaisemmin olen ollut päiväkodissa hoitamassa alla esikouluikäisiä lapsia. Se oli todella mukava työ, sillä pidän lapsista paljon. Negatiivisiakin puolia tietysti oli, kuten nyt lapsien raivokohtaukset ja pottien peseminen, mutta se nyt oli pientä. Palkka oli melko niukka, n. 700 €/kuussa. Lisäksi olin töissä vain yhden kuukauden, joten ei tuolta kesältä kauheasti tienestejä kertynyt.

Lisäksi olen sitten ollut kaupassa hyllyttämässä ja purkamassa kuormaa. Melkoisen tylsää hommaa. Päivät menivät aika hitaasti eikä vaihtelua ollut sitten nimeksikään. Ei kun joo, sain aina välillä käydä tyhjentämässä pullopöytää, mutta siinäpä se sitten olikin. Mielelläni en enää palaisi vastaavanlaiseen työhön. Minusta jotain haastetta pitäisi työssä olla ja tämä tuleva puhelinmyynti sitä nyt ainakin tarjoaa. Vihaan tosin äkäisiä ja töykeitä ihmisiä, joten saa nähdä kuinka nopeasti minulla palaa pinna.. Kaipa niihin kommentteihin pitää vaan yrittää tottua... :D
Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

Poissa Xanie

 • hymyilevä huomispäivä
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • *reps*
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #151 : Toukokuu 28, 2008, 12:22:00 »
Eilen löysin työkkärin sivuilta sellaisen, et grillille pääsis töihin. Se tosin ei oo mitään kivaa, enkä todennäköisesti tykkää siitä yhtään, kun se on torilla jossa pyörii ne "yläasteen wannabe-ganstat". Mutta olis ainakin töitä. Kyllä sitä aina pari kuukautta jaksaa tehä melkein mitä vain..
Vaikka olis se ollu kiva päästä johonkin kauppaan tms, mutta ei niin ei. Pääsin kyllä haastatteluihin, mutta sitten en päässyt töihin. Myöhemmin olen huomannut, et niihin on päässy töihin sellaiset pissikset (vaikka yleensä en ko sanavalintaa käytä, niin heihin se sopii paremmin kuin hyvin). Siis sellaiset, jotka katsovat asiakkaita nenänvarttaan pitkin, eivät edes kassalla ollessaan tervehdi. Ja ne sitten oli parempia, kuin minä? (Ai miten niin katkera^^)

Näin siis täällä meillä. Kauppoihin pääsevät ne, jotka eivät edes halua ja ovat epäystävällisiä, paikat menevät suhteilla tutuille tai sitten samat naamat pyörivät kesästä toiseen yhdessä ja samassa paikassa. Olisihan se kiva saada kesätöitä, mutta nyt alkaa näyttää pahasti siltä, että niitä ei tule. No, ehkä isä "palkkaa" mut pihatöihin. Kun meidän piha on vielä vähän vaiheessa. Mutta haluaisin oikeaa työtä. Sellaista, josta voisi saada työtodistuksen ja vähän taskurahaa...

Se, että tähän mennessä on sen verran työkokemusta ja että onnistuu kirjoittamaan niin hyvän hakemuksen, että pääsee haastatteluun (kaikki ei pääse, minä olen päässyt lähes joka paikkaan) ei paljon lohduta, kun jää töiden kanssa rannalle ruikuttamaan. Asiaa ei myös auta, että kavereille tippuu töitä oman nenän edessä. Esim olin yhden kanssa pyöräilemässä kun se sai soiton -> pääsi töihin. Toisen piti tulla eilen yhteen leiripalaveriin, mutta se soittikin juuri ennen palaverin alkua, että sai 5 min sitten töitä, eikä siis pääse sinne leirille.

Minä olen sitten yhdellä lastenleirillä ja yhdellä riparilla... Ja pari kertaa vahtimassa lapsia. Siinä se sitten onkin. Koko kesän työt. Ei sillä paljon eletä ensi vuonna...

~Xanie
Kun ystäväsi katselevat sinua hyppäämässä laskuvarjolla joka ei aukea, voisi olla hauska temppu, jos esittäisit vaikkapa uintiliikkeitä.
Avasta kiitos Seatearille!
Tee päivän hyvä työ: www.freerice.com

Poissa Hartsa

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • http://www.freewebs.com/moottoriurheilu05
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #152 : Kesäkuu 02, 2008, 12:55:16 »
Menin tänä kesänä ensimmäistä kertaa elämässäni kesätöihin. Tänään aloitin hommat paikallisessa K-supermarketissa ja jatkan niitä aina kesäkuun loppuun asti. Työtehtäviini kuuluu pullotusta (vanhojen pullojen tyhjentämistä, tyhjien pullojen pois lähetystä liukuhihnalla jne.), varastointia, hyllytystä ja tavaroiden järjestelyä paikoilleen. Sain työpaikan suhteiden avulla maaliskuussa, kun eräs tuttavamme tunsi kaupan kauppiaan, ja tarjosi minulle työpaikkaa ja minä suostuin siihen. Teen ainakin aluksi neljätuntista päivää, päätimme ottaa tällaisen hieman "pehmeän laskun" työelämään, jos myöhemmin tuntuu, että jaksan, niin pidennämme työpäivät kuusituntisiksi. Palkka tässä työssä ei mikään päätä huimaava ole, mutta ei se olekaan pääasia. Pääasia on saada työkokemusta ja tutustua paremmin työelämään.

Ainakin toistaiseksi työtehtävät ovat tuntuneet sopivilta, työntekijät mukavilta ja auttavaisilta, jotka osaavat tarvittaessa myös joustaa asiassa kuin asiassa ja työpaikka todella viihtyisältä.
Terve kaikille!

Melkiira

 • Ankeuttaja
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #153 : Kesäkuu 02, 2008, 17:31:23 »
Eli missä käytte kesällä töissä vai käyttekö ollenkaan?
Tietääkö kukaan hyviä kesätyöpaikkoja?

Voi sanoa että tänä kesänä minulla on kunnollinen kesätyöpaikka. Viime kesänä olin vain 3 viikkoa lastenhoitajana ja viikonlopun Provinssirockissa talkootöissä, niin kuin kesänä -06. Tänään minulla alkoi työt Komas Botnialla, joka valmistaa esim. erilaisia laivanosia. Teen sekä aamu- että iltavuoroja, kokoonpanossa olen kuitenkin suurimman osan työajastani. Aamuvuorot on klo 6.00-14.30 ja iltavuorot klo 14.00-23.00, iltavuorot ovat sen verran pitempiä kuin aamut että saan perjantait vapaiksi. Komasilla olen sitten koko kesäloman eli kesäkuusta ihan elokuun alkuun asti. Jotkut voi ajatella ettei minulla ole ollenkaan lomaa, mutta onhan minulla kuitenkin viikonloput vapaat, enkä pystyisi vain olemaan kotonakaan ihan tyhjänpanttina. Sitä paitsi rahaakin saa tosi mukavasti ja sitähän tarvii jokainen elääkseen. :)
Provinssiroskissa olen tänä vuonnakin talkootöissä Päälavan backstagella catering-puolella, niin kuin kahtena edellisenäkin kesänä - festarifiilis on paljon parempi! ;)

haiti

 • Ankeuttaja
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #154 : Kesäkuu 02, 2008, 23:36:11 »
Minun kesätyörupeamani alkaa melko tarkkaan kahden tunnin päästä. Iiks! Kyseessä on siis ensimmäinen "oikea" kesätyöni, aikaisemmin olen ollut vain isosena ripareilla. Hienosti sanottuna olen töissä Postin/Itellan varhaisjakelussa, suomeksi jaan Hesareita ja muita aamulla jaettavia lehtiä. Tämä työpaikka tuli suhteilla, vaikka en sitä aluksi tiennyt. Rekrytoija sattui muistamaan minut, koska olin ollut hänen tyttärensä kanssa samaan aikaan tarhassa! Hain hyvissä ajoin kevättalvella vaikka kuinka moneen työhön, mutta yhdestäkään ei tullut vastausta, ei edes ei-kirjeitä. Sitten isäni oli onneksi nähnyt Postin seinässä mainoksen, että paikkoja varhaisjakeluun on vielä jäljellä. Jätin hakemuksen netissä, ja sain haastattelupyynnön jo kahden päivän päästä!

Nyt hieman jännittää. Jaan lehtiä omalla autolla, ja vaikka alueeni onkin suhteellisen tuttu, on aivan eri asia vain pyöriä siellä päin, kuin pitää huolta että on varmasti käynyt jokaisessa talossa viemässä sen oikean lehden. Onneksi kolme ensimmäistä yötäni ovat perehdytystä, eli piirien vakituinen jakaja tulee mukaani kierrokselle ja opettaa työn minulle. Tunnin päästä pitää jo lähteä, toivottakaahan minulle onnea! ;D

Poissa Argonblue

 • Parasta ennen: 17.11.2009
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #155 : Kesäkuu 05, 2008, 01:20:50 »
Minullekin on kesäksi katsottuna sama virka kuin haiti:lla on. Lehdenjakoa siis. Olen tehnyt kyseistä hommaa useampana kesänä joten työ itsessään on tuttua. Silti aina kun saa ennestään tuntemattoman piirin jaettavakseen on ensimmäisinä perehdytyksen jälkeisinä aamuina hyvä, ettei kukaan ole näkemässä. Täytyy vain yrittää pitää päänsä kylmänä ja olla huolellinen.

Itse opin piirin noin viikossa niin, että voisin jakaa sen ilman jakokirjaa, johon siis on merkitty kaikki jaettavat lehdet. Sen jälkeen työ onkin helppoa kuin heinän teko. Sikäli kuin heinän teko nyt helppoa on, en tiedä. Siinä sitä on mukavasti aikaa ajatella omiaan, kun itse jakamiseen ei juuri tarvitse keskittyä. Hyvänä puolena voi vielä mainita senkin, että jos jakaa lehdet polkupyörällä tai jalan (piiristä riippuen) niin saa vielä liikuntaakin ihan työn puolesta. Huonoina puolina sitten tietysti palkka ei ole ihan huippuluokkaa, työaika vaatii ehkä hieman totuttelua ja säästä ei tiedä koskaan.

Nykyisin, kun olen jo tuttu kasvo työpaikassani, niin riittää, että ilmoitan pomolleni, että olisin tulossa kesäksi töihin. Ensimmäisenä kesänä sain työpaikan siskoni ansiosta, joka myöskin jakoi silloin lehtiä ja vihjaisi pomolleen minusta. Mutta jos nyt kiinnostus lehdenjakajan kesälomittajan kiehtovaa vakanssia kohtaan heräsi, niin kannattaa rohkeasti ottaa yhteyttä vaikka suoraan paikallisen lehden levikkiosaston esimieheen ja kysyä töitä. Toki nyt alkaa olla ehkä jo hieman myöhäistä, mutta pienellä tuurilla jotain saattaa vielä löytyäkin.

"We will be perfect...    ...in every aspect of the Game"

Vastarannankiiski vauhdissa taas...

Poissa nutcracker

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #156 : Kesäkuu 06, 2008, 21:38:22 »
Minä olin ensi kertaa kesätöissä viime kesänä, ja silloinkin työskentelin vain kuukauden. Työskentelin periaatteessa 8-4 joka arkipäivä, mutta koska työskentelin isäni ja hänen veljiensä firmassa, työajat olivat periaatteessa melko joustavat, ja tein muutaman iltavuoronkin. Palkka oli kuukaudelta erittäin mukava, ja koska 4 serkkuani olivat työssä samaan aikaan, työt sujuivat jouhevasti kun oli välillä jotain seuraakin. Työ firmassa on tosin melko fyysistä, joten tunsin ansainneeni palkastani joka sentin. Tänä vuonna olenkin menossa töihin vain kolmeksi viikoksi, eli maanantaista lähtien loppukesäkuuksi, jälleen isäni firmaan. Lyhyt työaika johtuu siitä, että minulla oli alunperin ihan muita kesäsuunnitelmia, joten sovin tämän aika äkkiä.
Mielestäni kesätyöt ovat järjettömän kätevä tapa nuorelle hankkia omaa rahaa, sääli siis että niihin on niin vaikea päästä. Monet valitsevat ns. helpon työn jotta heillä olisi vaivatonta ja kivaa, mutta minä ainakin vietin viime kesänkin hikoillen juuri sen palkan vuoksi; jos minulla ei kuitenkaan ole vapaa-aikaa, miksen yrittäisi tienata työajalla mahdollisimman paljon. Ei ole mitään niin hienoa kuin käyttää rahaa, jonka on itse työllä ansainnut, ja minulla on ainakin viime kesänkin rahoista jäljellä vielä noin 500, vaikka olen elellyt niillä koko vuoden. Nämä kaksi kesää olen kuitenkin ottanut melko rennosti kun olen hakenut töihin niin vähäksi aikaa (en kyllä välttämättä olisi päässytkään pidemmäksi aikaa), mutta ensi kesänä aion työskennellä mahdollisimman paljon ja tienata rahaa autoon.
Eli voisi sanoa, että minä en etsi niinkään työkokemusta, vaan haluan dance my way to the bank each pay day.
"I'm selfish, impatient and a little insecure. I make mistakes, I am out of control and at times hard to handle. But if you can't handle me at my worst, then you sure as hell don't deserve me at my best." - Marilyn Monroe

Poissa Xanie

 • hymyilevä huomispäivä
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • *reps*
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #157 : Kesäkuu 07, 2008, 15:44:09 »
Hahaa! Minulla oli eilen kesän ensimmäine työpäivä (no, yö). Pääsin paikalliselle grillille töihin.Ei ehkä se oma unelmien työpaikka, mutta on kuitenkin töitä ja rahaa tulee. Lisäksi saan siitä kokemusta, mikä on mielestäni ainakin yhtä tärkeää. Ilman kokemusta kun ei pääse mihinkään oikein töihin (ai miten niin tässä mättää jokin?), ellei ole suhteita tai älyttömän hyvää tuuria. Lisäksi grillillä on asiakaspalvelua ja myymistä, mikä voi myöhemmin auttaa saamaan töitä esim erilaisista kaupoista. Siis lähinnä opiskeluaikana.

Ensimmäinen työpäivä(yö) oli tosiaan eilen. Klo 20 aloitin työt ja aika nopeasti siihen perushommaan pääsi sisälle. En kyllä vieläkään väitä mikään mestari olevani, enkä varmaan vielä pariin viikkoon ole (:D), mutta minusta pärjäsin ihan hyvin. Klo 4 yöllä sitten pääsin lähtemään kotiin.. Varttia vaille viisi sitten lopulta nukahdin. (Arvatkaa muuten, onko rasittavaa yrittää saada unta, kun on ihan valoisaa ja linnut laulaa avonaisen ikkunan vieressä).

Nukahdin siis varttia vaille viisi ja varttia vaille 8 oli herätys, kun olin lupautunut sellaiseen lastentapahtumaan töihin. Roudasin kamoja paikasta x paikkaan y, hain kaupasta puuttuvia asioita (lähinnä makkaraa, kun se pääsi loppumaan..) puhaltelin ilmapalloja ja jaoin niitä lapsille....jne. Ihan kivaa sinänsä, vaikka kovasti väsyttikin.

Nyt sitten ajattelin kohta mennä nukkumaan pariksi tunniksi, sitten suihkuun ja sitten taas klo 20 pitäisi olla siellä grillillä, kun työt alkavat taas^^ Jes. Paikka ei ole näin työntekijän kannalta sinänsä niin kovin kiva, sillä tien toisella puolella on koko paikkakunnan kämäisin baari (suurin osa asiakkaista on keski-ikäisiä miehiä, jotka käyttävät kaiken rahansa viinaan...) Mutta omistajan kannalta sijainti on varmaan ihan kiva. Tulee siin baarin sulkemisaikaan paljon asiakkaita -> rahaa^^

Mutta siis juu, piti vain tulla kertomaan teille tämä^^ Menen nyt sinne nukkumaan, että ehdin sen tehdä. Ei olisi kiva, jos kolmen tunnin yöunilla joutuisi taas yötöihin. Pitää vissiin alkaa muuttaa unirytmiä (tosin maanantaina olen sitten aamu 8 iltapäivään, muistaakseni yhteen asti..)

Ja muuten, eilisen päivän jälkeen mieleni ei ole tehnyt yhtään makkaraa.. Suorastaan ällöttää nähdäkin makkaraa.. Se hyvä puoli tästä ainakin on ollut (jos sitä hyväksi puoleksi voi sanoa..)

~Xanie
Kun ystäväsi katselevat sinua hyppäämässä laskuvarjolla joka ei aukea, voisi olla hauska temppu, jos esittäisit vaikkapa uintiliikkeitä.
Avasta kiitos Seatearille!
Tee päivän hyvä työ: www.freerice.com

Poissa Audra Dancer

 • Sir Emilia Sarkington
 • Vuotislainen
 • Gaze the Haze
  • Livejournal
  • Vainajala.org
 • Pottermore: HazelNight52
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #158 : Kesäkuu 07, 2008, 21:34:32 »
Håå. Tänäkään kesänä minulla ei ole virallista kesätyöpaikkaa. Yritin kyllä saada sellaisen, kysäisin puutarhalta, en päässyt sinne. En päässyt myöskään ruokakauppaan. Työnhaku oli vetämässä, muttei tärpännyt. Jos sitten ensivuonna... Mutta. Taas pääsin kerhonohjaajaksi nuorisoseuran kerhoa pitämään. Askartelukerhoilua lapsille. Pidän sitä kaverini kanssa jälleen, mutta eri kaverin kuin viime vuonna. Viimevuotinen kaveri sattuu menemään Sveitsiin moneksi viikoksi, joten siitä ei ole iloa silloin.

Mutta mutta. Muutaman viikon ajan pidämme Riikan kanssa kerhoa kerran viikossa noin puolentoistatunnin ajan. Saamme joka kerralta 10 euroa palkkaa. Viime vuonna palkkaa kertyi vain 60 euroa, mutta tänä vuonna mahtaa tulla vähän enemmän. En ole ihan varma.

~Moondancer (kerhotäti)

Poissa Lemmonleikko

 • Tom
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Velho
 • Soulshine!
  • Herra Hahmo
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #159 : Kesäkuu 08, 2008, 15:22:20 »
Minäpä olen jälleen kerran rakennustyömaalla. Ihan uudenlainen, ihanainen urakka käsillä. Hämeenlinnan Tiiriöön, missä ovat suuret Prisman ja Kitumarketin myymälät, huonekaluliikkeitä, rautakauppoja, natsisiwa, Alko, puutarhamyymälä sun muuta hauskaa ja näin ollen jumalaton trafiikki, on rakenteilla uusi iso Prisman keskus. En kuolemaksenikaan muista, mihin käyttöön se vanha menee, mutta uuttapa nyt pykäävät penteleet.

Sitä en kuitenkaan rakenna, vaan värkkään muutoksia liikennealueelle. Työmaan läpi hurisevat maantie 130, kantatie 57 ja valtatie 3. On kuulkaa jännää! Homman nimihän on, että 57:n ja 130:n liittymää laajennetaan ja siihen laitetaan liikennevalot. Valojen lisäksi sinne menee ihan jäätävä määrä kaikkea muuta kukkua, kuten sähkökaapeleita, valokaapeleita, ohjauskaapeleita, stabilointiaineita, varoitusnauhaa, kouruja, alitusputkia sun muuta kivaa. Pari kertaa tulee olemaan yötöitä armottomalla touchilla, kun 57 joudutaan ottamaan puoliksi auki - jeeeee!

Minun hommanihan on toimia yhtäältä hanttina tekemässä kaikkea mahdollista, mikä ei kuulu maanrakennusurakkaan (jonka hoitaa aliurakoitsija) ja laatia liikenteenohjaussuunnitelmat eri työvaiheisiin. Tähän mennessä tympäisevintä hommaa on ollut purkaa liikenteenjakajia (betonikivi betonikiven perään irti, sitten ravistellaan murikasta irti sellainen aikainsaattoinen tuhnu, joka koostuu pölystä, pakokaasusta, hiukkasista, pieneliöistä, linnunpaskasta ja pikkukivistä, sitten ladotaan siististi lavalle), mutta mahdottoman kivaa hommaa olikin sitten se, kun roikuttiin nostokorilla moottoritien yllä laittamassa kaapelikouruja kiinni sillan reunapalkkiin. Jengillä vähän putoilee leuat, kun kaksi tietyömiestä ajaa nosturilla kahville ABC:lle! Parkkeerattiin se oikein ruutuun ja kaikkea. Sitten vain kori ylös ja kahville. Joku neropatti amis keksi sitten parkkeerata oman ajokkinsa sinne korin alle, oli kiva venailla kahvitauon päätteeksi, että se ajetaan pois. Nosturia tosiaan ohjataan sieltä korista.

Kesätöissä varmaan parasta on se, että ei tarvitse istua missään koulun penkillä kuivumassa, vaan saa tehdä ihan oikeaa hommaa ja kääriä oikeaa rahaa. Se ylpeyden tunne on valtava, kun tilinauha tulee ja kelaa lyhyesti läpi parin viikon työpäivät, vilkaisee, paljonko on ansainnut ja maksanut veroja ja tietää, että on ihan itse sen takana. Ja tosiaan, minähän olen ylpeä myös maksamastani verosta. Väsyttää kuunnella ihmisten kitinää siitä, että valtio "ryövää" kolmasosan tuloista. Ja sitten kävellään hyvillä mielin kirjastoon tai muualle... Hellurei joo. Minä en inise.

Sen verran mieltynyt olen noihin raksahommiin (14-vuotiaana aloitettuani), että en kyllä ikimaailmassa minnekään mansikkapellolle enää menisi kykkimään. Enkä mihinkään jäätelöpuljuun tai muuhun tyypilliseen kesätyöhön. Minulta palaisi siellä käämit. Raksalla on sentään sateellakin aina perushyväntuulinen mieliala, ja jokin päämäärä sillä työllä. Jos rakennetaan siltaa, niin sitten tehdään eri hieno silta. Mikä on mansikanpoimijan tavoite? Ehtiä ennen harakoita?


Noin yleensä kesätöistä... Alle 16-vuotiaillahan on se ikuinen ongelma, että heitä ei mielellään työllistetä, kun täyttä päivää ei saa teettää. Jos oikeasti haluatte sen duunin (olettaen, että ette hae julkishallinnon, kuntien yms. töihin), niin tarjotkaa vain omalta taholtanne, että teette täyden päivän, mutta kirjanpitoon merkataan vain kuusi tuntia. Palkan voi aina sopia sen verran korkeammaksi, että verottajalle ilmoitettava liksa riittää kattamaan myös kaksi pimeää tuntia per päivä. Tällä tavoin oma työpäivä tulee järkevämmäksi (kuudessa tunnissa ei saa mitään edes aikaiseksi), työaika on työnantajankin kannalta mielekkäämpi, liksa juoksee ja työtodistuksetkaan eivät kärsi, sillä niihin merkitään vain tehdyt kuukaudet. Useampi kuin muutama ihminen on tällä jipolla saanut työnsä varmistetuksi jo 14- tai 15-vuotiaana.

Lisäksi, jos haluatte säilyttää kasvonne minun silmissäni, niin ottakaa kesätyöt ihan oikeana työnä, koska sitä se on. Sitä tosin tehdään vain kesän verran. Minua on yläasteelta lähtien raivostuttanut monien leveily sillä, miten paljon töissä vedetään lonkkaa. Ei jumaliste, jos ihmiselle maksetaan siitä, että tehdään työtä, niin eikö sitten pitäisi kanssa tehdä? Kova työasenne on kaiken alku ja juuri kuitenkin, ja se täytyy opetella varhain. Ihmiselämä on aika pitkälle, jotta 40 vuotta töitä ja siinä se. Osaavat inhottaa sellaiset vetkulat, jotka lusmuilevat minkä kerkiävät ja sitten katsovat vielä asiakseen narista, jos joskus tulee ylitöitä. Itse pari kertaa 16-tuntisenkin tehneenä alkaa jotenkin hahmottamaan eri tavalla sen, mitä työnteko on.


Iloisia kesätöitä itse kullekin. Tehkää hyvällä asenteella ja ottakaa kaikki irti!
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 08, 2008, 15:26:01 kirjoittanut Lemmonleikko »
"You don't have to be black to be a nigger. Being born penniless also makes you an outlaw." -Ronnie van Zant
         Row, row, row thy boat gently down the stream. Oh Charon, hast thou ever know'd that Death is but a dream?
Hyviä emme ole, pahoiksi emme halua tulla - olkaamme siis rumia!

Poissa Leamire

 • Vampyyri
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • The sharpest lives are the deadliest to lead
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #160 : Kesäkuu 08, 2008, 15:57:52 »
Minä ja siivous emme sovi edes samaan lauseyhteyteen, mutta kun viime kesänä tuli mökin ikkunoita pestessä todettua, että ihan kivaa puuhaa se on (plus olin kyllästynyt siihen, että olin 17-vuotias eikä vielä kertaakaan kesätöissä), niin päätin sitten kysyä äidiltä, voisiko se saada minua suhteillaan vaikka siivoojaksi samalle ala-asteelle, jossa hän on avustajana. Asia järjestettiin jo syksyllä (tosin jouduin virallisesti paikkaa luonnollisesti keväällä hakemaankin) ja tällä viikolla oli eka työviikko.

Työpäivä on pitkä, kahdeksan tuntia, alkaen seitsemästä (tai kuudesta, vähän riippuu tilanteesta) ja päättyen kolmeen, mutta lounastaukoon asti aika kuluu siivillä, kun rutiininomaisesti pestään kaikki mahdolliset pinnat, kannetaan tavarat ulos, pestään ikkunat, poistetaan vaha lattiasta ja laitetaan kolme uutta kerrosta tilalle, ennen kuin kannetaan kaikki pulpetit ja pöydät tuoleineen takaisin sisään. Yksi luokka/päivä -vauhtia saadaan töitä tehtyä yleensä, joskin paria luokkaa tehdään noita kantovaiheita lukuun ottamatta yhtä aikaa. Vasta kahdentoista aikaa alkaa kellon vilkuilu ja jalat huutaa apua, kun työ on lähinnä seisomista.

Mutta on se helpompaa kuin olin kuvitellut. Työkaverit ovat tosi kivoja, päälle viiskymppisiä tätejä, jotka ymmärtävät, että helteillä on pidettävä juomataukoja ja että ei jokaisena päivänä tarvitse itseään piippuun ajaa. Ja olen ainoa "kesätyttö" koulussa, joten olo on paljon helpompaa, kun ei tarvitse sietää mahdollisia muita omanikäisiäni - kun kerran paremmin aikuisten kanssa tulen toimeen. Ja työ ei ole tosiaan raskasta, kun nuo ammattilaiset hoitavat oikeastaan kaikki raskaat työt: vahanpoistokoneen käytön, vahan levityksen ja yleensä ikkunoiden kuivaamisen. Minulle jää siis pesua, imurointia ja kantamista. Ei paha ollenkaan. Joskus tulee jopa hetkiä, jolloin on tylsää, kun mammat hoitavat ne isot työt ja minä vain katselen vierestä pidellen jotain ämpäriä tai purkkia. :D

Että jos teillä on ennakkoluuloja siivoamista kohtaan, sanon tämän verran: minä olen oikea neiti Suurpiirteisyys, neiti Anti-Siivous, mutta pidän työstä. Työkavereista ja ilmapiiristä se kokonaan riippuu - ja sen hyvän ilmapiirin saa olemalla avoin ja sosiaalinen, eli heittämällä small talkia. Kannattaa, oikeasti. Työtuntien määrää lukuun ottamatta todella kivaa on tämä eka viikko ollut.

Boogey

 • Ankeuttaja
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #161 : Kesäkuu 09, 2008, 13:31:48 »
Oon parina kesänä toiminut tuttavieni (sekä myös vähemmän tuttavien) koirien hoitajina. Se on työ, jota jaksaa tehdä vaikka kuinka kauan. (: Mutta tänä kesänä en hoidokkeja ota, koska omassa koirassani on ihan tarpeeksi hommaa (Se on 10 kuukautta vanha). Hain töihin kauppaan, koska on ollu paljon kokemusta kauppatyöskentelystä. Hyvällä työtodistuksella hain, mutta eipä tainnut paikkaa napsahtaa, kun ei olla vieläkään ilmoitettu mitään. X)

Mutta oon ajatellu sujahtaa iskän kaverille töihin marjojen poimijaksi. Se maksaa siitä kyllä, jos haluan. Se ei hae niitä mitenkään julkisesti, mutta ainahan auttava käsi on tarpeen, vielä kun marjapaikka on todella laaja. ^^
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 22, 2008, 13:12:19 kirjoittanut Boogey »

Quende

 • Ankeuttaja
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #162 : Kesäkuu 16, 2008, 17:42:38 »
Olen varma, että innokkaita kesätyöntekijöitä löytyy paljon. Heitä vain näkyy vähemmän kuin mitä ehdokkaita on. Itsekin haeskelin kesätöitä (aloitin heti vuoden vaihduttua) ja otin yhteyttä moneenkymmeneen eri mahdolliseen kesätyöpaikkaan. Monesta paikasta kuului sama vastaus: "Emme ota alle 18-vuotiaita. 16-vuotias on liian nuori." Ja suunnilleen puolet ei vaivaantunut edes kertomaan pääsinkö kesaätöihin vai en. Vaikka meillä nuorilla ei ole juurikaan työkokemusta ole eikä kaikkia työhön tarvittavia valmiuksia emme me niitä koskaan saa ellei joku niitä meille tarjoa.

Mielestäni työnanatajat aliarvioivat kesätyöntekijät - nuoret jaksavat hyvin työn rasituksia, ovat motivoituneita ja halukkaita oppimaan eivätkä ole kyllästyneitä työhön. Silti meille maksetaan surkeaa palkkaa, reilusti alle minipalkan, ja taukojakin myönnetää naurettavan kitsaasti (onnekseni sain töitä eräästä paikasta; siellä myönnetään korkeintaan vain kaksi 10 minuutin taukoa, kun työpäivät kuitenkin ovat 7-8 tuntisia). Tarkoituksenani ei kuitenkaan ole valittaa, sillä olen enemmäin kun onnekas kun sain töitä puutarhasta. Moni ei työpaikkaa nimittäin saa, koska työnanatajat välttelevät nuorista työntekijöistä aiheutuvaa "suurta vastuuta".

Viime kesänä osallistuin kuntani kesätyöpaikkojen arvontaan ja sain onnekseni kolmen viikon pestin. Olihan sekin jotakin, sain hieman kesärahaa, vaikka työsuhteeni kesto olikin lyhyt. Tänä kesänä saan onneksi itse määrätä työsuhteeni keston.

Vaikka kesätyöpaikkojen saaminen onkin suuren ja hikisen työn takana kehoitan kaikkia kuitenkin olemaan sitkeitä ja hakemaan ahkerasti töitä, vaikka tilanne joskus mahdottomalta tuntuukin. Kun jo nuorena aloittaa työt on sitten hieman myöhemmällä iällä helpompi saada työpaikkoja. Oltuanne kesätöissä nuorempana, tulette kiittämään itseänne vielä myöhemmin!

Kitiara

 • Ankeuttaja
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #163 : Kesäkuu 20, 2008, 10:36:37 »
Minulla myös on työnhaku hiukan takkuillut. Jäin jo helmi-maaliskuun vaihteessa lukiosta lukulomalle kirjoitusten takia, ja viimeisten kirjoitusten jälkeen keväällä olisin jo ollut omasta puolestani valmis aloittamaan työnteon. Kirjoitusten lomassa vain älysin ääliönä aloittaa työnhaun vasta liian myöhään, siinä huhtikuun puolella. "Parhaat" työthän on tietysti siihen mennessä jaettu. Haastatteluissa juoksin kevään aikana mm. lähikaupoissa, naapurikaupungin pikaruokapaikassa ym. Työnteon pääsin kuitenkin aloittamaan vasta nyt juhannusviikolla, kun pääsin tuttavaperheen pikkulapsia hoitamaan illoiksi.

Hiukan paineita työnetsintään on tehnyt se, että olen tilanteessa jossa todella tarvitsisin töitä. Lukio loppui, ja muutan loppusyksystä kotoa pois opiskelun perässä. Nyt olisi hyvä aika tehdä hiukan pesämunaa sitä varten. Muutan vasta loka-marraskuun vaihteessa, eli olen sikäli edullisessa asemassa että pystyisin teoriassa jatkamaan "kesätöitä" täyspäiväisesti muita hakijoita huomattavasti pidempään. Vaan tyhmästä päästä kärsii tietysti koko kroppa, kun en havahtunut työnhakuun ajoissa. Hakua hankaloitti lisäksi hiukan myös se, että sain tiedon opiskelupaikastani vasta vajaa viikko sitten. Olen siis haastatteluissa saanut aina selittää kykeneväni työskentelemään "ainakin elokuun puoliväliin, ehkä jopa myöhempään syksyyn". Tuntuu töpöltä hakea töitä tietämättä itsekään, mihin asti on itse maisemissa. Tuossakin on kuitenkin suuri heitto! Onneksi ratkesi nyt kuitenkin sekin.

Työ lastenhoidossa on väliaikaista, puheella "pari-kolme viikkoa". Minulle on annettu valtuudet hakea samanaikaisesti muuta niin halutessani ja ilmoittaa jos joudun jättäytymään jo ennen tuolta pois. Tätä uhkaa tuskin on, ja toivottavasti ei, sillä olen tykännyt hirvittävästi nykyisestä hommastani. Tietysti on kuitenkin selvää, että joudun koko ajan etsimään itselleni myös lopulle kesää ja tulevalle syksylle työtä.

Vaikka työnhakuni on tähän asti ollut vähän huono-onnista, niin koen kuitenkin että plussan puolella ollaan. Vaikka tietysti hiukan harmittaa että moni mukavan oloinen paikka on viimehetkillä mennyt suhteilla nenäni edestä, olen kuitenkin joutunut tässä yhteydessä ensimmäistä kertaa oikeasti kirjoittamaan liukuhihnalta työhakemuksia ja markkinoimaan itseäni työpaikan toivossa. Myös haastatteluissa juokseminen on tuonut rutiinia, enkä usko enää edes jännittäväni niitä yhtä paljon kuin ensimmäisillä kerroilla, jolloin kysymyksiin vastaaminen meni ihan totaaliseksi tärinäksi (mikä aivan varmasti maksoi minulle ainakin yhden kassatädin paikan). Elämää se vain kuitenkin on. Tästä eteenpäin jatkan varmaan siivoojan paikkoja pommittamalla - olen kaikille uhannut hakevani seuraavaksi parakkisiivoojan paikka paikalliselta ydinvoimala-alueelta. "Jee!"

Poissa Momo

 • Varhain mummoontunut
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Blogini
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #164 : Kesäkuu 20, 2008, 10:53:22 »
Mulla on heinäkuun kolme ekaa viikkoa tiedossa lastenkaitsentaa, siis J:n (5) ja L:n (8) vahtimista 8-14 viitenä päivänä viikossa. Viime kesänä samat kakrut, mutta vain kolme päivää. Suosittelen kyseistä hommaa niille, joilla riittää huumorintajua, mielikuvitusta ja intoa katsella muumeja ja pelata jalkapalloa. (Varma vinkki: jos eläinystävällinen viisivuotias ei syö makaronilaatikkoa, iske Nipsu-kulho lattialle ja käske: "syö, koira.") :D

Viime vuonna samasta hommasta tarjottiin aika pientä mutta minulle riittävää palkkaa, eiköhän se ole sama nytkin.
Minäpä rakastan sinua niin paljon kuin on matkaa täältä kuuhun ja takaisin.

Poissa Isilmírë

 • Pillipiipari
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #165 : Kesäkuu 20, 2008, 21:49:44 »
Kun jo nuorena aloittaa työt on sitten hieman myöhemmällä iällä helpompi saada työpaikkoja. Oltuanne kesätöissä nuorempana, tulette kiittämään itseänne vielä myöhemmin!

Pitäähän tuo paikkansa, muttei siitä stressiä kannata ottaa. Itse menin ensimmäistä kertaa kesätöihin vasta 20-vuotiaana, eikä siitä mitään työnsaannillisia ongelmia ole koitunut. Eli jos ei työtä löydy mutta talous on kuitenkin turvattu, ei kannata tuhlata aikaa ja energiaa harmitteluun ja tulevaisuudenpelkoon. Paremmalla tuurilla vain yrittämään seuraavana kesänä.
Constantem decorat honor

Nacaó

 • Ankeuttaja
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #166 : Kesäkuu 22, 2008, 11:44:38 »
Olen nyt ollut joka viikko, kolme päivää viikossa, saunavahtina. Se on ihan mukava työ, ei niin raskas ja ihan hyvä palkka.
Ensin laitan saunassa kaiken valmiiksi, sitten menen koppiin ja istun siellä kolme tuntia ja otan maksut vastaan. Ja sitten ihan lopuksi siivoan. Saan palkaksi päivästä 20 euroa, joten tuntipalkkani on n. 5 euroa.

En usko, että olisin saanut tätä työtä, jos en tuntisi saunan johtajaa, sillä olen kuitenkin vasta 14-vuotias. Mutta onneksi sain tämän työn, sillä olen nyt jo saanut ostettua itselleni uuden jopon! Ja kun nyt olen muuton keskellä, niin tarvitsen rahaa uusiin kamoihini.
Tässä työssä on kuitenkin yksi huono puoli. Työ loppuu vasta elokuun lopussa. Joudun siis käydä töissä vielä sittenkin kun koulu on alkanut, joka ei ole kovinkaan mukavaa, sillä joudun vanhempieni eron myötä muuttamaan koulua. Mutta kyllä tästä selvitään! :D

Fleurosa

 • Ankeuttaja
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #167 : Kesäkuu 22, 2008, 11:55:43 »
Vaikka kesätyöpaikkojen saaminen onkin suuren ja hikisen työn takana kehoitan kaikkia kuitenkin olemaan sitkeitä ja hakemaan ahkerasti töitä, vaikka tilanne joskus mahdottomalta tuntuukin.

Olen samaa mieltä, ei sitä koskaan tiedä josko onni potkaisisi seuraavassa yrityksessä. Itse pääsin tänä kesänä ensimmäistä kertaa hakemaan 'virallista' kesätyöpaikkaa, ja työnhakuni aloitin, ja lopetin, maaliskuussa lähettämälläni hakemuksella kaupungille töihin. Tosin hakijoita varmaan oli kahdeksan miljardia verrattuna vapaana oleviin työpaikkoihin, joten pääsy töihin tuntui aika mahdottomalta. Ja oikeassa olinkin, en päässyt sinne. Siihen minun työnhakuni sitten tyssäsikin (en oikein tiennyt miten muuten voin hakea töitä kuin kaupungin kautta?) enkä laittanut rikkaa ristiin ennen kuin viimeisellä kouluviikolla ennen kesälomaa. Opo tuli yksi tunti kertomaan, että kaupunki jakaisi ylijääneitä, ns. kesätyöseteleitä hakemisjärjestyksessä nuorille. (Tämä kesätyöseteli on siis sellainen, että kaupunki maksaa 250 euroa nuorelle palkkaa työstä, joten itse yrityksen ei tarvitse maksaa juuri mitään.) Ja tämän setelin saatuani luulin että pääsisin minne vain töihin, piti vain päättää paikka johon haluaisin mieluiten mennä. Ja kappas kuinka väärässä olinkaan. Kierrettyäni pyöräillen semmoiset alta kymmenisen työpaikkaa sain kuulla saman vastauksen kaikkialta "olemme valinneet jo kesätyötekijämme". Alkoi myös jo pikkuhiljaa turhauttamaan koko touhu, ja perjantaina odotin autossa että isä kävisi kaupassa ja aloittaisimme työpaikan etsimisen. Isäni ehdotti että kysyisin kyseisestä kaupasta, mutta arvelin sen olevan yhtä turhaa kuin vastapäisessä kaupassakin käynti. Niimpä autossa istuessani isä tuli kohta takaisin sanoen "tuleppa käymään työhaastattelussa" ja olin aika yllättynyt, samalla kyllä ärsytti ja harmitti että isäni oli kysynyt työpaikkaa (olisin halunnut löytää sen itse!) mutta toisaalta olin iloinen että pääsin töihin. Saan siis kiittää isääni tästä työpaikasta jonka sain!

Huomenna olisi siis tarkoitus aloittaa kahden viikon työt, ja odotan aika innolla (varsinkin palkkapäivää)! :D

Poissa Rainmaker

 • Rukka-Peikko Takkutukka
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #168 : Kesäkuu 29, 2008, 01:15:53 »
Meikäläinenkin kulkee kesätöissä. Olen tuossa samassa putiikissa nyt neljättä kesää, joten homma on kohtuu tuttua. Välillä on toki tullut mieleen, että pitäisi välillä kokeilla vähän muutakin. Toisaalta kuitenkin tietää, että tuonne pääsee aina, kun haluaa - taitavat pitää minusta, tai jotain, kun ottavat minut aina niin innokkaasti töihin.

Työskentelen siis paikallisessa pesulassa. Käsittelemme lähinnä sairaalapyykkiä, vaikka muutakin mahtuu mukaan (mm. hotellien, parin oppilaitoksen ja päiväkodin sekä yrityksen pyykkiä). Pääosin tavara on kuitenkin tuota sairaaloiden, terveyskeskusten ja vanhainkotien pyykkiä. Työ on aika raskasta, sillä se perustuu rutiininomaiseen, fyysiseen työskentelyyn. Samojen liikkeiden toistoa on paljon ja esimerkiksi hyvät kengät ovat välttämättömyys. Monet saattavat nähdä muiden ihmisten pyykin käsittelyn inhottavana (erityisesti se likapyykki inhottaisi varmasti monia), mutta minusta se kasvattaa vain sietokykyä. Ei ihan pienistä hajuista hätkähdä, kun on ottanut vastaan ja lajitellut verisiä (siis todellakin verisiä) vaatteita. Mutta siitä saa rahaa, ja eipähän tarvitse istua kotona ihmettelemässä.

Suunnittelen lähteväni opiskelemaan ensi syksynä, ja siksi oma raha tulee tarpeeseen. On muutenkin mukavaa, kun ei tarvitse aina olla pyytämässä vanhemmilta rahaa, vaan saa käyttää sitä itse hankittua kahisevaa johonkin kivaan. Se aina motivoi, kun saa tilinauhan ja tietää, että se raha on kuun viimeisenä päivänä omalla tilillä. Onhan sitä usein hetkiä, joina työ ei huvittaisi yhtään, mutta sitten yrittää taas ajatella palkkapäivää ja korvausta, jonka rehkimisestä saa. Ja välillä toki harmittaa, kun ulkona on kaunis kesäpäivä, eikä pääse nauttimaan siitä. Erityisesti minua kismittää olla iltavuorossa, kun koko päivä menee töissä, ja illalla ei sitten muuta oikein ehdikään, kuin mennä nukkumaan.

En ole kovin vakavissani joutunut koskaan hakemaan kesätöitä. Aina on tiennyt, että sinne pesulaan pääsee. Sinnekin pääsin suhteilla - paikan johtaja sattuu olemaan naapuri, ja yksi päivä hän sitten soitteli ja kyseli, lähtisinkö ehkä töihin. Ja minä lähdin. Sillä tiellä olen edelleen. On tietysti kivaa, että on olemassa tuollainen ns. takaovi, jota voi käyttää, jos muut ovet sulkeutuu naaman edestä. Ja onhan porukka pesulassa muutenkin ihan mukavaa ja työilmapiiri on leppoisa, vaikka kiire onkin joskus melkoinen. Olen tyytyväinen, että tällainen mahdollisuus on olemassa.
Yhä, marras-iltana, kuljemme kahden. | "I AM VAMPIRE. HEAR ME TWINKLE." | Destination anywhere | There's a meaning to all that fades.

Poissa Musta Koira

 • Veni, vidi, vici.
 • Vuotislainen
 • libertiini
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #169 : Kesäkuu 29, 2008, 09:57:10 »
Minä olen töissä postinjakajana aina elokuun loppuun saakka. Olen iloinen siitä, että voin tehdä juuri tätä hommaa, koska varsinkin kesällä se on oikein mukavaa. Saa olla ulkona ja tehdä töitä itsenäisesti kuunnellen vaikka samalla musiikkia, ja työt päättyvät aikaisin. Kesällä postia tulee vielä paljon vähemmän kuin normaalisti, eli aika helpollakin pääsee. Kaiken tämän huomioon ottaen palkkakaan ei ole hullumpi.

Postinjakajan hommassa on kivaa myös se, että pääsee tutustumaan syvemmin sellaiseen ammattiin, jonka tulokset voi nähdä joka päivä, mutta josta ei tiedä tarkemmin mitään. Tarkoitan, että jokainen saa päivittäin postit kotiinsa, mutta kukaan tuskin miettii tarkemmin, kuinka pitkän prosessin myötä ne ovat sinne tulleet. Postin kulkua huomioidaan vain, jos siinä on jotain valittamisen aihetta. Itse asiassa varsinainen postin jakaminen vie vähiten aikaa postinjakajan työpäivästä. Enemmän aikaa vie lajittelu, väärinmerkittyjen osotteiden selvittely ja muuttaneiden henkilöiden postin edelleenlähetys. Onkin aina lähes vapauttava tunne kun vihdoin pääsee lähtemään piirille. Sielläkin pitää tosin pysyä valppaana, että postit varmasti menee oikeaan osoitteeseen siinäkin tapauksessa, että lajittelussa olisi sattunut joku kämmi. Tämä työ vaatii sekä tarkkuutta että ripeyttä.

Postinjakajan työ on luonnollisesti myös melko fyysistä, mutta se sopii ainakin minulle. Usein työpäivän jälkeen olen vieläkin ihan täpinöissä, kun on tullut juostua rapuissa paksun postipinon kanssa. Saan työstä hillittömästi energiaa ja tuntuu, että jaksaisin tehdä vaikka mitä. Hassua, mutta aktivisuus tekee aktiivisemmaksi, passiivisuus taas passivisoi.
-Non unde possim sed unde volo-

Poissa Blue Ice

 • Pupilliinsa uponnut
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Kihokki
  • Livejournal
 • Pottermore: AshLeviosa8992
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #170 : Kesäkuu 29, 2008, 11:46:14 »
Kuka sanoi, ettei kesätöitä voisi saada vielä kesäkuussa? Hyvä on, en voi väittää, että tämä on unelmatyö, jota tahdon tehdä aina ja ikuisesti, kesästä toiseen mutta palkkaus on erinomainen, joten parempi pitää nurinat omana tietonaan.

Työpaikka irtosi hieman taas suhteilla, olen nimittäin saman palvelu/hoitokodin palveluksessa kuin viime kesänä, jokseenkin vain eri osastolla kuin viime vuonna. Äiti vinkkasi, että kannattaisi ottaa yhteyttä palvelukotivastaavaan, sillä näin kesäisin sijaisia tarvitaan niin vuosilomien kuin sairaspoissaolojen takia. Pitkän henkisen taistelun jälkeen laitoin sähköpostia ja viikko vierähti, kunnes sain vastauksen, jossa pyysivät minua käymään paikanpäällä. Ja ennen kuin huomasinkaan, sain plakkariina ensin kolmen viikon sijaisuuden heinäkuulle ja toisen sijaisuuden kahdeksi viikoksi elokuulle. Nyt ehdin tässä tienata mukavat rahat ennen kuin aloitan opiskelut syyskuussa. Tietää, että joululahjat eivät jää tänä vuonna hankkimatta. :)
Pakko on paras muusa.

Poissa Diibi Do

 • Haisku
 • Vuotislainen
 • Elämä on välillä liian mustavalkoista
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #171 : Kesäkuu 29, 2008, 12:09:36 »
En ole ikinä ennen ollut kesätöissä, mutta tänä kesänä olin päiväkosissä hoitamassa lapsia sellainet 4 viikkoa.
Siellä oli ihan kivaa, mutta välillä tuli sellainen olo että mitä mä täällä teen (Sillä ne lapset ei ikinä uskonut mua.) mutta siis kyllä se loppujen lopuksi oli ihan kivaa kun noita sisaruksia ei oikei ole niin siellä sitten tuli touhattua iitten lasten kanssa ;)
...En pelkää pimeää, mutta inhoan silti sitä...

...Elämäni rakkaus odottaa minua vielä jossain...

Viivih

 • Ankeuttaja
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #172 : Kesäkuu 30, 2008, 10:05:19 »
Tänä kesänä olen ekaa kertaa "kesätyössä" mutsini työpaikalla. Kaksi viikkoa ja that's it. Tämä on siis sellainen "tutustu työelämään" jakso ja aika rentoa meininkiä. Palkka on aika pieni, mutta parempi sekin kuin ei mitään. Elikkäs Metsähallituksen toimistossa olen kesäapulaisena. Tämä oli hyvä paikka sillä kumminkin olen aika nuori eivätkä muut välttämättä olisi ottaneet vielä "oikeisiin töihin". Ensi kesänä aion sitten hakea harrastukseeni (eräälle kotieläintila-nuorisotalolle).

Poissa Mesha

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: MoonMist15858
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #173 : Kesäkuu 30, 2008, 21:41:30 »
Ens viikolla alkaa mun kesätyöt, vähän alkaa jo jännittää. Pääsin kunnalle suviduuniin tekemään puutarhatöitä. Ei ehkä järin houkuttelevaa, mutta saa siitä palkkaa ja työkaveri on onneksi mukava. Olen töissä 4 viikkoa vitosen tuntipalkalla. Aioin hakea myös mansikoiden poimijaksi, mutta sattui vaan hankalaan aikaan tuo suviduuni, mansikoiden satoaika on just yhtä aikaa, niin en pääse molempiin. Tän ikäsenä en paljon parempiin töihin pääse, pitäs olla täysikäinen. Ensi kesänä on jo vähän toivoa paremmasta työpaikasta.

Poissa talitintti

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Skeptinen pessimisti
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #174 : Heinäkuu 08, 2008, 21:51:58 »
Olin vaihteeksi kunnalla töissä kun en muuallakaan päässyt. Pistin kunnalle hakemuksen, että pääsisin paikalliseen taidemuseoon jossa olen ollut kahtena aiempana kesänäkin ja pistin toivomukseksi, että tahtoisin olla kaksi kuukautta. Kuitenkaan en päässyt kun kuukaudeksi joka ei ollut mikään ihme kun korkeakouluopiskelijana kunta "joutuu" maksamaan minulle melkein kaksinkertaisen palkan alemmin koulutettuihin katsottuna. Mielumminhan kunta palkkaa kahdeksi kuukaudeksi jonkun lukiolaisen kahdeksi kuukaudeksi kun minut jolle joutuisi maksamaan reilun tonnin kun lukiolaisen kanssa selviää reilulla 600 eurolla. Ensi kesänä on toivottavasti parempi mahdollisuus päästä töihin kun on sentään kaksi vuotta amk opintoja takana ja harjottelu seuraavana vuonna edessä.

Tämän kesän työt loppuivat siis viikko sitten ja työkuvaani kuului näyttelynvalvonta ja asiakaspalvelu. Pidin työstä ja melkein kaikki työkaverit olivat mukavia vaikka kesätyöllistetyt olivatkin paljon minua nuorempia. Asiakaspalvelusta olen aina pitänyt joten kassalla oleminen oli todella mukavaa. Lisäksi kun olin työllistetyistä vanhin ja ainut yli 18 vuotias minulle osui ruohonleikkuu kun nuorimmat eivät suunileen saaneet koskea koko leikkuriin ilman kunnan erillistä lupaa. Kesäkuu sujui rennosti kun taidemuseolla ei ollut hirveä ruuhka ja työstin pientä projektia joka minulle annettiin pienissä pätkissä. Projektin taisin saada valmiiksi viimeisellä viikolla joten en todellakaan pitänyt kiirettä.
Kirk: My Nikon is state of the art. Max: Oh, I've got a Nikon too. It's an N64 with 3D matrix metering, 35 to 210 zoom. What have you got? Kirk: It's a Nikon. (Gilmore Girls)
---
Rory: I just don’t want to be queen. Tristan: Me either [pause] King - I don’t want to be king. (Gilmore Girls)

Poissa Rainmaker

 • Rukka-Peikko Takkutukka
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #175 : Heinäkuu 09, 2008, 18:13:23 »
Mielumminhan kunta palkkaa kahdeksi kuukaudeksi jonkun lukiolaisen kahdeksi kuukaudeksi kun minut jolle joutuisi maksamaan reilun tonnin kun lukiolaisen kanssa selviää reilulla 600 eurolla. Ensi kesänä on toivottavasti parempi mahdollisuus päästä töihin kun on sentään kaksi vuotta amk opintoja takana ja harjottelu seuraavana vuonna edessä.

Paljonko tuntipalkka sitten on? Minä vähän ihmettelen tätä - siskoni, joka ei tosin ole kunnalla töissä, vaan ihan erillisessä yrityksessä, saa kuukausipalkkaa yli 1000 euroa, ja hänkin menee lukioon vasta tänä syksynä. Mikä tuohon palkkaan sitten vaikuttaa?
Yhä, marras-iltana, kuljemme kahden. | "I AM VAMPIRE. HEAR ME TWINKLE." | Destination anywhere | There's a meaning to all that fades.

Poissa talitintti

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Skeptinen pessimisti
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #176 : Heinäkuu 09, 2008, 21:59:49 »
Mielumminhan kunta palkkaa kahdeksi kuukaudeksi jonkun lukiolaisen kahdeksi kuukaudeksi kun minut jolle joutuisi maksamaan reilun tonnin kun lukiolaisen kanssa selviää reilulla 600 eurolla. Ensi kesänä on toivottavasti parempi mahdollisuus päästä töihin kun on sentään kaksi vuotta amk opintoja takana ja harjottelu seuraavana vuonna edessä.

Paljonko tuntipalkka sitten on? Minä vähän ihmettelen tätä - siskoni, joka ei tosin ole kunnalla töissä, vaan ihan erillisessä yrityksessä, saa kuukausipalkkaa yli 1000 euroa, ja hänkin menee lukioon vasta tänä syksynä. Mikä tuohon palkkaan sitten vaikuttaa?

Kuukauden palkkani oli vähän reilut 530 euroa millä ei suoraan sanoen hirveästi juhlita ja hypitä riemusta. Alemmin koulutetuille rakas kuntamme antaa muutaman kymmenen euroa päälle 300 euroa. Kuntamme kesätyön palkka on minusta sopiva sellaisille jotka hakevat kesätöitä ensimmäisiä kertoja ja eivät käytännössä tarvitse hirveästi rahaa. Sitten on tällaisia opiskelijoita jotka tarvitsisivat rahaa opintojen jatkuttua syksyllä niin onhan se vajaa 550 euroa vähän.
Kirk: My Nikon is state of the art. Max: Oh, I've got a Nikon too. It's an N64 with 3D matrix metering, 35 to 210 zoom. What have you got? Kirk: It's a Nikon. (Gilmore Girls)
---
Rory: I just don’t want to be queen. Tristan: Me either [pause] King - I don’t want to be king. (Gilmore Girls)

Poissa kumppari

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #177 : Heinäkuu 09, 2008, 23:38:38 »
Minäkin pistin kunnalle hakemuksen, mutta en päässyt. Palkka olisi ollut kahdelta viikolta 280€. Kuullostaa aika pieneltä palkalta, joten ihan hyvä etten päässytkään. Vaikka rahaa se on sekin.
I'm a picture
Of ugly stories
I'm a killer
And I'm a clown

Poissa manta

 • Kajahtanut potteristi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Tassujengi
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #178 : Heinäkuu 12, 2008, 14:46:40 »
Minulla ei varsinaista kesätyötä ole, mutta valmistuin keväällä dogsitteriksi, ja keikkoja riittää. Minulla on vakituinen hoitokoira, jota ulkoilutan pari kertaa viikossa tunnin ajan. Palkka yhdeltä kerralta on 5,60€. Se kuulostaa pieneltä, mutta jos ei pidä tehdä mitään muuta kuin kävellä ja korjata paskat pois ja vähän leperrellä koiralle, niin ihan mukavalta tuo raha tuntuu. Asumiset on parhaita, kun maksetaan pelkästään siitä, että syö ja katsoo TV.tä (ja vie koiran ulos ja ruokkii sen ja pitää sille vähän seuraa). Esim. olen juuri nyt yhden yön kultaisennoutajan luona. Saan palkkaa 23,50€. Ja kun olen viisi päivää koiran luona, saan 126€. Onhan se ihan kivasti rahaa, kun asumisia tekee useampia kuukaudessa.
Aivojen tilalla ilmapalloja.

Poissa Meew

 • Valkea susityttö
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Kelmit for ever
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #179 : Heinäkuu 15, 2008, 08:48:41 »
Minä olen tällä hetkellä Marjatilalla töissä. Tilalla on mansikkaa, omenaa ja vadelmaa, mutta minä hoidan mansikka-puolta. Työni on yksinkertaista ja oikein mukavaakin. Mutta en suinkaan ole keräämässä marjoja, vaan myymässä niitä (: Keräämistyön hoitaa meillä ulkomaalaiset. (venäläiset, valkovenäläiset ja ukrainalaiset) Minun tehtäväni on vahtia/hoitaa itsepoiminta paikkaa. (itsepoiminta= kuka tahansa saa tulla poimimaan itselleen mansikoita ja maksaa sitten keräämänsä määrän) Se on helppo työ. Ja sadepäivinä olen enimmäkseen saanut vapaata. Olen tyytyväinen työhöni, vaikken olekaan siellä kuin kolme viikkoa. Palkka on 5€ tunnilta.

Marjatilalla ovat kaikki minulle kohteliaita, eikä ongelmia ole syntynyt vielä kenenkään kanssa. Erityisesti siellä on yksi työläinen, joka menee talkkarista, ja hän on hyvin kohtelias. Venäläinen, osaa suomea ja puhuu hauskasti. Kaikki siellä tilalla pitävät hänestä, minä mukaan lukien.
Tam ja Fahr, Sirius ja James. << heitä minä kadehdin, koska heillä on ystävä mitä ilman ei voi elää, heillä on ystävä kenen puolesta kuolisi. Heillä on ystävä kenestä välittää, ketä pitää omana veljenään. Sellaista rakkautta, sanatonta viestintää ei näe joka päivä. Kiitos. <3

Poissa Satakieli

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #180 : Heinäkuu 15, 2008, 14:35:39 »
Olin nyt kesän alussa kaksi ensimmäistä viikkoa töissä kioskilla ja täytyy sanoa, että se oli tylsää hommaa. Asiakkaita ei juurikaan näkynyt avauspäivää lukuun ottamatta, suurin syy tuohon olivat surkeat säät. Palkkakin oli ihan olematon (4 €/tunti). Työ oli kyllä suurimmaksi osaksi istuskelua ja opiskelemista (mulla oli aina historian tai uskonnon kirjoja mukana).

Nyt taas olen kahden viikon ajan töissä seurakunnalla. Ensimmäinen viikko on takana, toinen alkaa huomenna. Tehtävänä on esitellä kirkkoa vierailijoille ja huolehtia siinä samalla kirkon etupihan puolesta - nyppiä kukkia, huolehtia hautojen siisteydestä ja näin. Homma on siitä mukavaa, että siinä saa ainakin paljon raitista ulkoilmaa kun ei noita vierailijoitakaan näy paljon ollenkaan. Olen päässyt esittelemään kirkkoa kunnolla vain kerran tähän mennessä. Joskus tosin tulee tylsiä hetkiä, jolloin ei voi muuta kuin istua kirkossa. Palkka ei tässäkään ole kovin kehuttava, mutta sentään pari euroa enemmän kuin kioskilla.

Poissa Pälli

 • on Pälli
 • Vuotislainen
  • http://www.teemuhiilinen.info
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #181 : Heinäkuu 15, 2008, 14:56:29 »
Olin nyt kesän alussa kaksi ensimmäistä viikkoa töissä kioskilla ja täytyy sanoa, että se oli tylsää hommaa. Asiakkaita ei juurikaan näkynyt avauspäivää lukuun ottamatta, suurin syy tuohon olivat surkeat säät. Palkkakin oli ihan olematon (4 €/tunti). Työ oli kyllä suurimmaksi osaksi istuskelua ja opiskelemista (mulla oli aina historian tai uskonnon kirjoja mukana).

Nyt taas olen kahden viikon ajan töissä seurakunnalla. Ensimmäinen viikko on takana, toinen alkaa huomenna. Tehtävänä on esitellä kirkkoa vierailijoille ja huolehtia siinä samalla kirkon etupihan puolesta - nyppiä kukkia, huolehtia hautojen siisteydestä ja näin. Homma on siitä mukavaa, että siinä saa ainakin paljon raitista ulkoilmaa kun ei noita vierailijoitakaan näy paljon ollenkaan. Olen päässyt esittelemään kirkkoa kunnolla vain kerran tähän mennessä. Joskus tosin tulee tylsiä hetkiä, jolloin ei voi muuta kuin istua kirkossa. Palkka ei tässäkään ole kovin kehuttava, mutta sentään pari euroa enemmän kuin kioskilla.

Mielenkiintoista. Muistaakseni Suomessa minimipalkka (ei ole itseasiassa lakia tästä) on 40-kertaa peruspäiväraha. Tämä tarkoittaisi, että minimipalkaksi tunnissa tulisi 5,55 euroa. Sinulle on siis maksettu liian vähäistä palkkaa.
Turku mereen, vaikka sahaamalla.

Poissa Satakieli

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #182 : Heinäkuu 15, 2008, 16:17:17 »
Yllätys yllätys. Köyhä kunta ei voi maksaa enempää. En sitten tiedä miten muilla palkkakunnilla kunta maksaa, mutta täällä päin palkat pyörivät juuri tuossa neljässä eurossa tunnilta. Kirkollakin palkan pitäisi erään työntekijän mukaan olla lähemmäs kahdeksan euroa mutta silti se jää (niukasti) alle kuuden.

Poissa Pälli

 • on Pälli
 • Vuotislainen
  • http://www.teemuhiilinen.info
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #183 : Heinäkuu 15, 2008, 17:02:40 »
Yllätys yllätys. Köyhä kunta ei voi maksaa enempää. En sitten tiedä miten muilla palkkakunnilla kunta maksaa, mutta täällä päin palkat pyörivät juuri tuossa neljässä eurossa tunnilta. Kirkollakin palkan pitäisi erään työntekijän mukaan olla lähemmäs kahdeksan euroa mutta silti se jää (niukasti) alle kuuden.

Ei kait se kunta sitä kioskia omista :o Harvemmin olen semmoisesta kuullut, jollekin yksityiselle se kuuluu. Mutta tuossa kuitenkin selvästi rikotaan työmarkkinoiden pelisääntöjä maksamalla huomattavasti vähemmän palkkaa, kuin mitä minimi palkka olisi. Nuorten työntekijöiden pitäisikin olla tarkkana ennenkuin allekirjoittaa mitään työsopimuksia.
Turku mereen, vaikka sahaamalla.

Poissa Amiale

 • Kangastus
 • Vuotislainen
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #184 : Heinäkuu 15, 2008, 17:59:10 »
En tiedä yksityisistä kioskeista, mutta meidän kunta ei ainakaan tuollaisia minimipalkkajuttuja kauheasti noudata. Viime kesänä olin töissä siivoamassa kolme viikkoa ja huvikseni laskin kuukausipalkasta tuntipalkankin: 2,6 euroa. Jos alkaisi valittaa palkasta, niin tulisi taatusti vain kehotus etsiä töitä muualta, koska kesätyöläisiä hakee joka vuosi kauhea määrä kunnalle töihin, vaikka palkka olisi miten alhainen.

Muutenkin veikkaisin, että jos kesätöihin on kauheasti kysyntää (etenkin alaikäisten keskuudessa), niin harvoin siitä maksettaisiin niin paljon kuin pitäisi. Nuoret eivät osaa vaatia parempaa palkkaa, eikä siihen ole ainakaan minun kokemukseni mukaan oikein mahdollisuuttakaan, kun ensin mennään töihin ja sitten siellä täytetään se sopimus, johon joko laitetaan nimi ja jäädään töihin, tai ollaan laittamatta nimeä, lähdetään kotiin ilman töitä ja joku toinen saa paikan.
I want to hunt with the tameless heart, I want to learn the wisdom of mountains afar
In my world love is for poets...

Poissa Satakieli

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #185 : Heinäkuu 15, 2008, 19:27:58 »
Niin no, kyllä kai se kioski oikeasti kuuluu 4H:lle (en ole kyllä aivan varma), mutta kunnan kautta pääsin tuonnekin töihin. Enkä usko, että ainakaan tuo kunnan palkka olisi valittamisesta noussut. Kunnalle on kuitenkin tyrkyllä töihin niin paljon nuoria, että varmaan ne palkasta valittajat heitettäisiin vain ulos ja paikka annettaisiin toiselle kuten Amiale jo tuossa esittikin. Saatiin me sentään ilta- ja viikonloppulisät. Seurakunta ei kuulemma anna edes niitä ellei niitä vaatimalla vaadi. Ja minähän kyllä vaadin itselleni nuo lisät vaikka mikä olisi.

Muutenkin tuo kunta hoiti hommat surkeasti. Kaverini ei päässyt ainoana työsunnuntainaan töihin esimiehensä takia. Meillä kioskilaisillahan ei siis ole mitään avaimia kioskiin, ja tuolloin sunnuntaina uusi esimies ei ilmaantunutkaan töihin. Ei ollut ilmoittanut edes työnantajalle, ettei pääse töihin (auto ei startannut tai jotain vastaavaa). Noh, kaverinikaan ei tietenkään voinut tehdä töitä, koska ei päässyt kioskiin, ja menetti siinä sitten päivän palkan (joka oli muuten neljännes koko kahden viikon palkasta). Tuo on kyllä mielestäni todella epäreilua, eihän kaverini voinut mitään sille, että esimies ei ilmaantunut paikalle.
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 15, 2008, 19:34:47 kirjoittanut Satakieli »

Poissa Isilmírë

 • Pillipiipari
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #186 : Heinäkuu 15, 2008, 20:58:53 »
Ei epäreilua vaan laitonta. Eikä meno muutu, ellei siitä nosteta julkista meteliä. Yhteys työsuojelupiiriin, kaikkiin paikallisiin lehtiin mielipidepalstoille juttua, etsimään muita vastaavaa kohtelua osakseen saaneita ja metelöimään yhdessä sitä vastaan, että muut ihmiset suostuvat samanlaiseen hyväksikäyttöön. Ja vanhemmat mukaan meteliä pitämään.
Constantem decorat honor

Poissa Pälli

 • on Pälli
 • Vuotislainen
  • http://www.teemuhiilinen.info
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #187 : Heinäkuu 17, 2008, 08:48:36 »
Tai jos haluaa olla oikein luova, niin liittyy sen alan ammattiliittoon ennen töihin menoa ja riitauttaa työsopimuksen heti ekana päivänä. Ei ne asiat muutu, jos nöyristellään, vaan pitää yhdistyä ja käyttää sitten yhteistä voimaa.
Turku mereen, vaikka sahaamalla.

jaina

 • Ankeuttaja
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #188 : Heinäkuu 18, 2008, 23:23:18 »
En ole kesätöissä, mutta haluaisin olla. Siksipä menen ensi kesänä kesätöihin, jos vain saan jonkun paikan. Pitää vain muistaa lähettää hakemus aikaisin keväällä, niin kukaan muu ei ehdi viemään paikkaa/että minullekin jäisi yksi paikka.

Poissa Xanie

 • hymyilevä huomispäivä
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • *reps*
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #189 : Heinäkuu 19, 2008, 14:11:13 »
En tiedä yksityisistä kioskeista, mutta meidän kunta ei ainakaan tuollaisia minimipalkkajuttuja kauheasti noudata. Viime kesänä olin töissä siivoamassa kolme viikkoa ja huvikseni laskin kuukausipalkasta tuntipalkankin: 2,6 euroa. Jos alkaisi valittaa palkasta, niin tulisi taatusti vain kehotus etsiä töitä muualta, koska kesätyöläisiä hakee joka vuosi kauhea määrä kunnalle töihin, vaikka palkka olisi miten alhainen.

Itse olen töissä tänä kesänä grillillä  (jossa on siis samassa myös ns "tavallinen" kioski"), joten koen voivani antaa tähän pienen vertailupohjan. Grilli on siis yksityisen omistama ja palkkani menee TES:n mukaan. 7.19e/tunti, plus tietenkin ilta-/yö-/viikonloppu ym lisät. Viime vuonna olin kunnan infopisteen oppaan sijaisena, palkkani oli silloin laillisen alarajalla, 5,23e/tunti. Ei mikään kovin hyvä, mutta se oli se vapaapäiväsijaisen palkka (ainakin viime vuonna, tästä vuodesta en tiedä)..

Toki pitää muistaa, että kaikilla ei ole määrättyä tuntipalkkaa, vaan voi olla esim urakkapalkka, kuukausipalkka tms ja sitten monissa kunnissa on nuorille tarkoitettuja "tienaa tonni" tai vastaavia (meillä esim oli 2 viikkoa ja 200 euroa jossain kaupassa tms, mutta sen piti sitten olla ensimmäinen työpaikka, niitä joilla oli työkokemusta, ei otettu mukaan, sillä tarkoitus oli nimenomaa saada nuoria töihin ja antaa heille työkokemusta).

//:Muuten, hyvän työnantajan tunnistaa mm. siitä, että tämän kanssa pystyy neuvottelemaan. Tai ainakin pitäisi pystyä suoraan kysymään palkan perusteita -varsinkin, jos ei ole itse tyytyväinen!

~Xanie
Kun ystäväsi katselevat sinua hyppäämässä laskuvarjolla joka ei aukea, voisi olla hauska temppu, jos esittäisit vaikkapa uintiliikkeitä.
Avasta kiitos Seatearille!
Tee päivän hyvä työ: www.freerice.com

Poissa Zaira

 • 42
 • Valvojaoppilas
 • *
 • ^o^
  • Ei mitään nähtävää täällä
 • Pottermore: LumosDragon46
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #190 : Heinäkuu 27, 2008, 23:04:13 »
Mmh, en tiedä voiko tätä nyt laskea kesätyöpaikaksi, mutta pääsin näin Haminassa Tattoon ajaksi emännöimään kaupungilla kiertelevää katujunaa. Virallinen nimike on katujunaemäntä XD

Ensimmäinen päivä kahdeksasta on takana ja minulla ainakin oli ihan hupaisat oltavat, vaikkakaan en rantatietä täällä järin pidä arvossa sen kuoppaisuuden kokeneena. Hyvä ettei selkäranka painunut vatsaan ensimmäisellä kerralla kun sitä mentiin kuskin kanssa... Luulisi, että näinkin suuren tapahtuman takia se olisi tasoitettu, mutta ilmeisesti Haminan kaupungin päättäjät eivät ajattele mitään.

Kuski on aika hyvä tyyppi ja tullaan todella hyvin juttuun, vaikka ikäeroa on jotain 40+. Palkassakaan ei oo valittamista, vaikkakin se on sen alan (huvipuistotyöntekijä) TESin alin mahdollinen, tuntipalkka on hieman alle 6e. Ei kovin paha. Kertyy ihan mukava summa kahdeksasta päivästä. Kelpaa minulle. Raha on kivaa XP

Ja työnteko on kivaa, ainakin tämä. Näkeepähän maisemia, on ulkona auringonpaahteessa (voi grillata itsensä), tapaa ihmisiä täältä ja muualta ja viettää lokoisia kesäpäiviä vain istumalla kyydiss, välillä päästää ihmiset pois kyydistä ja päästää ne kyytiin. Kelpaa minulle ja peruslaiskalle luonteelleni :D Pääseepähän pois jatkuvasta tietokoneen ääressä istumisesta, vaikka kivaahan tämäkin on. Hyviä puolia tuossa hommassa on kuitenkin paljon, ulkona on enemmän ja saa uusia ideoita kirjoitusprojekteihin. Niin ja kaikki humalaiset miehet tarjoaa jäätelön XD Okei, ei ollu ku se yks mies ja seki oli hieman maistissa ja kiitokseksi hyvästä palvelusta tarjosi jäätelön.

Kokemus se on tämäkin :)
"When I lead the big patient rebellion, Voldemort here is the first to go."
[The pessimist sees difficulty in every opportunity.
The optimist sees the opportunity in every difficulty. -Winston Churchill]

Poissa Lemmonleikko

 • Tom
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Velho
 • Soulshine!
  • Herra Hahmo
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #191 : Tammikuu 22, 2009, 11:16:51 »
JABADABADUU!

Huolimatta inhasta lamanalusta saan sitten melko varmasti töitä tulevalle kesälle! Yessh! Täytyy soittaa puljun pomolle vielä, kun saan opintojen loppumisajankohdan tarkemmin selville. Minähän nimittäin alan työt saman tien kun se vain on mahdollista, koulussa on istuttu jo ihan riittävästi. Palkat sun muut maalliset asiat puhuttanee silloin himaan; nyt on tärkeää, että on tiedossa paikka! Näillä näkymin tieni vie siis luultavasti pikkumestariksi sillanrakennustöihin Suomen Turkuun - uujee! Toivon mukaan työnantajalta irtoaa joku kontti asumiskäyttöön sitten, Tampereelta tai Hämeenlinnasta voisi olla tylsä sahata päivittäin sinne saakka. Tai sitten täytyy etsiä kämppä sieltä suveksi, hoh.

Mutta töitä on. Ja pitkästä aikaa hyvä mieli! Nyt on sitten kahta kauheampi hinku keksiä joku vippaskonsti kevään tulon nopeuttamiseksi. Eikä ainakaan enää tarvitse hermoilla, miten kesätyön saamisen kanssa käy.

Lisäksi tiedossa on ensimmäinen työpaikka muualta kuin enimmäkseen kaksi henkeä työllistävästä pikkufirmasta, ja myös ensimmäinen työmaa, jolla en joudu taittamaan päivittäin peistä oman isäni kanssa jokaisesta työmaalla tapahtuneesta hämmingistä (riippui se minusta tai ei). Tulevalla työnantajalla on kokoa ja toimialuetta jo kuitenkin sen verran, että ne ei oikeasti enää pärjää pelkillä hyvillä kahvitussuhteilla viskaaleihin. Ne joutuu oikeasti tekemään kaikki ne asiakirjat ja täyttämään kaikki ne määräykset, mitkä olen oppinut tähän mennessä vain kiertämään tai hoitamaan kuntoon sitten kun on aikaa. Voi olla melkoinen kokemus sekin, kun joutuu astumaan ihan oikeasti lakien piiriin ja tosiaan noudattamaan kaiken maailman määräyksiä. Tai siis tiedänhän minä, mitä kaikkia niitä on, mutta kun ei niistä ennen ole mitään piitattu. Huh. Vaikka toisaalta tällä tulevalla yhtiöllä on maamme maanrakennuspiireissä vähän sellainen maine, että työn teho ja laatu menevät ajoittain sellaisen hiustenhaljonnan edelle. Ehkei siitä vaihdoksesta nyt niin kovaa tule, mutta kyllä vaan osaa silti jännittää.

Ja sitten vielä Turku. Huh hulinaa, sanoi mummo, kun kirnuun pieri.
"You don't have to be black to be a nigger. Being born penniless also makes you an outlaw." -Ronnie van Zant
         Row, row, row thy boat gently down the stream. Oh Charon, hast thou ever know'd that Death is but a dream?
Hyviä emme ole, pahoiksi emme halua tulla - olkaamme siis rumia!

Poissa Bolina May

 • Captain Gale
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Valitseeko tie kulkijansa vai kulkija tiensä?
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #192 : Helmikuu 02, 2009, 13:38:03 »
Olin viime kesänä keskussairaalassa neurologisella osastolla ja ihan ok paikka oli paitti et aika tylsä. Ensi kesäksi ajattelin isäni työpaikkaa, läheistä päiväkotia, kirjakauppaa tai jotakin Arnoldsin tapaista.
Saa nyt sitten nähdä mitä tapahtuu kun on tuo lama-aika. Pahimmassa tapauksessa pääsen tallille töihin.
I really need to know is there a place to me

nightingale -> Bolina May

Poissa Isetom

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • Livejournal
 • Pottermore: PurpleFang101
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #193 : Helmikuu 02, 2009, 15:15:40 »
Aloitan kesätöiden tekemisen varmastikin melko pian sitten kun voin, ja haluaisin sellaisen paikan missä voisin hyödyntää kielitaitoa. Mutta esimerkiksi kirjastossa olisi kiva olla töissä, ja sitten joskus 18-19 vuotiaana voi käydä vaikkapa lomamatkalla niillä rahoilla.
through the warmthest cord of care
your love was sent to me

Silinteri

 • Ankeuttaja
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #194 : Helmikuu 02, 2009, 16:56:34 »
Vaikka lama kolkuttelee jo ovella, niin mä yritän silti päästä jonnekin kesähommin. Yhteen paikkaan olen jo kaksi kertaa soittanut ja laittanut työhakemuksen kolme kertaa, koska he eivät ole sitä siellä saaneet. Pitää kai huomenna soittaa taas uudelleen, että menikö se tällä kertaa perille, kun aikaisemmilla kerroilla olin häseltänyt jotain sen sähköpostiosoitteen kanssa. D8

Poissa Mistrel

 • Revontulihäntä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #195 : Helmikuu 17, 2009, 16:27:47 »
Kaupungille kävin minäkin tänään työhakemukseni jättämässä. Melkoisen epävarmaa on, että sieltä töitä saisin (hiukkasen nuori kun olen) mutta tulipahan jotain tehtyä kesätöiden eteen. Edellisinä kesinä olen ollut vain seurakunnan leireillä ohjaajana, sinne tänä kesänäkin kyllä menossa :) Kivaa touhua. Isoseksikin olen hakemassa. Ehkä sitä jotain taas ilmaantuu :)
"Koskaan ei huomata, mitä on tehty, vaan miten paljon on vielä tekemättä." - Marie Curie

Poissa talitintti

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Skeptinen pessimisti
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #196 : Helmikuu 19, 2009, 19:36:40 »
Minä olen päättänyt, että kun kerran olen toisen vuoden opiskelija amk:ssa minä en minnekään kaupan kassalle tänä kesänä mene. Kyllähä sitä todella saa päättää, mutta katsotaan miltä työtilanne näyttää muutaman kuukauden päästä. Olen nyt jo hakenut kahteen pankkiin ja kahteen pitäisi vielä soittaa ja kysyä ottavatko he kesätyöläisiä, lisäksi olen hakenut ainakin kahteen Kelan toimistoon ja yhden pankin hakemus on vielä vaiheessa. Tästä on siis luettavissa, että tahtoisin mieluusti pankkiin kesäksi töihin.

Tuntuu, että olen kavereistani ainut jolla ei ole vielä kesäksi töitä. Tosi moni kavereistani totesi jo tammikuun alussa, että edellisen kesän työpaikka työllistää minut taas tänä kesänä, jee vältyn kesätyön hakemiselta. Välttyisimpä minäkin. Jollen hae vielä niihin kahteen pankkin, joiden sivuilla ei ollut mitään tietoa kesätyöläisistä tulen lähettämään viimeisen hakemuksen tällä viikolla, jonka jälkeen onkin se odotus kun odottaa ja odottaa tietoa pääseekö töihin vai ei.
Kirk: My Nikon is state of the art. Max: Oh, I've got a Nikon too. It's an N64 with 3D matrix metering, 35 to 210 zoom. What have you got? Kirk: It's a Nikon. (Gilmore Girls)
---
Rory: I just don’t want to be queen. Tristan: Me either [pause] King - I don’t want to be king. (Gilmore Girls)

Poissa Pomdidali

 • Juustokakku
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #197 : Maaliskuu 05, 2009, 18:03:25 »
Aah... Ihanaa kun tänä keväänä ei ole kesätyöstressiä lainkaan! Itseasiassa näyttää niin valoisalta, ettei tarvi enää ikinä stressata kesätöistä, sillä seuraavillekin kesille löytyy aika varmasti oman alan hommia ja sitten siirrynkin jo "oikeisiin" töihin. On niin paljon ihanampaa nauttia koulusta ja keväästä ilman pelleilyä erinäisten työhakemusten ja ahdistelu-soittojen ("hei, lähetin teille eilen hakemuksen ja...") kanssa.
Who'd want to be men of the people
When there's people like you?

Poissa Hassu

 • Karkulainen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #198 : Maaliskuu 05, 2009, 18:21:11 »
Minä hain kaupungilta kesätyöpaikkaa. Mitään suuria odotuksia minulla ei työn suhteen ole, sillä olen syntynyt loppuvuodesta ja suurimpaan osaan töistä vaadittiin 16 vuoden ikää esim. huhtikuuhun mennessä. Minä sitten hain niihin missä ei ollut mainittu mitään ikärajaa :)

Hain kirjastoapulaiseksi sekä skannaajaksi. Kirjastoapulaisena olisi mukava työskennellä, ehkä saisin 70 sentin sakkonikin anteeksi ^^' Skannaajasta minulla taasen ei oikein ole mitään kuvaa, äitini mukaan laskujen skannausta.

Miksikö hain? Perheen lievä painostus oli syynä. Lisäksi olisi mukava saada tulojakin, eipä kuukausirahattomana vaateaddiktina paljon vaatteita saa ostella :D En kyllä edes tajua mihin rahani kuluvat, käyn ostamassa kasan vaatteita ehkä kerran kahdessa kuukaudessa ja sitten huomaankin kahdensadan euron kukkaroni keventyneen viidenkympin kukkaroksi. Se ei ole kivaa :> Eli siis tämän takia minä kesätöitä hain.
| Neville Longbottom vuosimallia 2008 | Hymiöiden liikakäyttäjä vuosimallia 2009 | Luuleeko ravut että kalat osaa lentää? |

Poissa Vilena

 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #199 : Maaliskuu 12, 2009, 18:53:22 »
Ääh, töitä kaipaisin minäkin kovasti. Tahtoisin aloittaa jo huhtikuussa, kun kerran aikaa olisi, mutta mistään ei ole vielä mitään kuulunut. Olen pistänyt hakemuksia menemään ehkä viitisen kappaletta, mutta kaikki ne paikat ovat löytyneet mol:n sivuilta, ja niihin tunnetusti riittää Oulussa hakijoita. On vaikeaa saada minkäänlaista asiakaspalvelu- ja myyntityötä ilman kokemusta.

Aiempina vuosina olen ollut kesätöissä eräällä taimistolla, joka sijaitsee kotimme vieressä, mutta muutettuani kotoa pois kävisi työmatka vähän hankalan pitkäksi. Ja sitä paitsi luulen, että sinnekin olisi pitänyt olla jo aikaisemmin yhteydessä, on varmaan jo palkannut työntekijät kesäksi.

Jos mistään noista paikoista, jonne jo olen hakenut, ei ala kuulua, täytyy varmaan alkaa katsella jotain siivoushommia. Olen niitä vältellyt viimeiseen asti, mutta sinne voisi olla mahdollista päästä vaikka suhteilla jos ei muuten. Tahtoisin vaan kovasti saada jotain sellaista hommaa, josta saisi kokemusta asiakaspalvelusta ja kassankäytöstä, niin olisi jatkossakin helpompi saada vastaavia hommia.

//Jee! Sain suurin piirtein unelmien työpaikan, sillä pääsin paperitehtaalle koko kesäksi. Okei, työ on kolmivuorotyötä ja okei, tehdastyö ei ehkä ole maailman mielenkiintoisinta, mutta tekniikka on se ala jolle suuntaan ja lisäksi palkka on paljon parempi kuin mitä olisin luultavasti mistään muualta voinut saada ilman koulutusta! Plus, Stora Enso CV:ssä näyttää paljon vakuuttavammalta kuin jokin siivousfirma, tulevaisuutta ajatellen. En ole koskaan ennen tehnyt yövuoroja missään, mutta luulenpa ettei se ole mikään ongelma näin nuorena. Ja onhan siinä sitten pari vapaapäivää aina perässä. Kerrankin onni potkaisi!
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 09, 2009, 20:50:52 kirjoittanut Vilena »
Humor me.

Poissa Uine

 • Metsätähti
 • Hirnyrkki
  • Suomu.org
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #200 : Huhtikuu 27, 2009, 10:59:51 »
Jäätelöä myymään olen menossa kuten viimekin vuonna, jo vappuna aloitan. Mukavan leppoisa ja yksinkertainen työ noin pääpiirteissään, vaikka välillä onkin ruuhkaa. Työt eivät seuraa kotiin, vaan työpäivän jälkeen voi vapaasti keskittyä omiin asioihinsa. Tykkään myös kun ei ole kokopäivätyö, vaan päivät ovat 5-7 tunnin mittaisia. Olin aikanaan puolitoista vuotta kokopäivätyössä, ja silloin tuntui, ettei omaa aikaa ja jaksamista jäänyt juuri ollenkaan. Myös työajat ovat sovittavissa, kunhan ilmoittaa yli kaksi viikkoa etukäteen suunnitelmistaan - olen menossa kahdeksi viikoksi Hankoon arkeologiselle opetuskaivaukselle ja viikoksi juurileirille.

Poissa Ginger

 • Tyy
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Melko yksinkertainen
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #201 : Huhtikuu 27, 2009, 11:30:18 »
Jee! Sain suurin piirtein unelmien työpaikan, sillä pääsin paperitehtaalle koko kesäksi. Okei, työ on kolmivuorotyötä ja okei, tehdastyö ei ehkä ole maailman mielenkiintoisinta, mutta tekniikka on se ala jolle suuntaan ja lisäksi palkka on paljon parempi kuin mitä olisin luultavasti mistään muualta voinut saada ilman koulutusta! Plus, Stora Enso CV:ssä näyttää paljon vakuuttavammalta kuin jokin siivousfirma, tulevaisuutta ajatellen. En ole koskaan ennen tehnyt yövuoroja missään, mutta luulenpa ettei se ole mikään ongelma näin nuorena. Ja onhan siinä sitten pari vapaapäivää aina perässä. Kerrankin onni potkaisi!
MITÄ? Minä _vihaan_ Stora Ensoa. Kaikista metsäalanyrityksistä se on se pahis, mutta olisin silti tuulettanut, jos olisin sieltä harjoittelupaikan saanut :/ Itse opiskelen ammattikorkeassa metsätaloutta ja myönnettäköön, että harjoittelupaikat ovat aika kiven alla. Kun minä nykyisessä koulussani aloitin, 50 kilometrin säteellä taisi olla ainakin 10 Storan tehdasta. Nyt niitä on puolitoista ja Stora (ja UPM ja Metsäliitto) lähettelee meille viestejä, että valitettavasti taloudellisen tilanteen vuoksi emme palkkaa harjoittelijoita.

Muutenkin kesätyötilanne on vähän niin ja näin. En saanut töitä kassalta, en siivousfirmasta ja nyt odotan puhelua 4Hlta, joka varmasti kanssa antaa rukkaset (en minä omia taitojani epäile, menen vain aina lukkoon työhaastatteluissa, enkä osaa sanoa oikeita asioita...). Sitten ovat vielä Metsäkeskus ja Metsänhoitoyhdistys, ne pirut, jotka eivät täällä päin koskaan palkkaa ketään muuten kuin taimia istuttamaan, jos vain on oma auto. Ärsyttää niin suunnattomasti, kun siellä kuitenkin sitten näkee niitä isin kultia ja tädin suosikkiveljenpoikia, joita kyseinen työ ei voisi vähempää kiinnostaa.
Itsekin aikanaan sain kesätyön suhteilla, että sinänsä olen paraskin puhuja. Raksan siivoojana olo ei ollut mitään luksusta, mutta työtä se oli sekin ja kävi liikunnasta. Ei liiemmin valittanut (paitsi silloin kun piti roudata edestakaisin niitä kirottuja kiuaskivilaatikoita ja 24sia...). Ja jostain syystä ihmisiin tekee vaikutuksen, että CVssä lukee Skanska. Ja ketään ei kiinnosta kielitaito. Mitä iloa on kolmesta (venäjä, ranska, espanja) ylimääräisestä kielestä, jos kukaan ei niitä noteeraa työnhaussa? Pitääkö minun vielä hankkia siihen kakun kuorrutukseksi saksa?!
Those who don't believe in magic will never find it.
~ Roald Dahl ~
Ikuisuusprojekti

LargeMos

 • Ankeuttaja
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #202 : Huhtikuu 27, 2009, 12:28:31 »
Mä sain helpon kesätyön urheiluseuraltani! :D Tehtävään kuuluu mennä viheltämään joka sunnuntai nappulaliiga matseja (eli siis ns. pienten jalkapalloilijoiden "liiga)". 6 euroa/peli ei ole hääppöinen muttakyllä se kelpaa tälläiselle kasvalalle kuluttajalle kun muuallekkaan en pääse. Pelinohjaaja koulutus on käytävä ensin mutta se on helppo läpäistä ja jalkapallon säännöt tuntee jo aikaisemmin jos on sitä harrastanut monta vuotta (kuten minä :D).

Laskeskelin että jos kesällä tulee esimerkiksi 5 peliä tai enemmän niin sehän tekee jo huimat 30 euroa! (joo ei ole hääppöinen summa, mutta rahaakin se on=))

Gretel

 • Ankeuttaja
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #203 : Huhtikuu 27, 2009, 19:46:37 »
Viime kesä kului lastenvahtina. Kamalampaa hommaa ei olekaan, en menisi mistään hinnasta uudestaan.
Lapsia oli kolme, työ oli kaksneljäseittemän työtä, ruoan laitto, siivoaminen ja muu "mukava" kuului pakettiin.
Lapset olivat varsinaisia kauhukakaroita, seitsemän vuotias huonotapainen pikku porsas, autistinen raivareita saava viisi vuotias, joka ei osannut puhua, ja uhmaikäinen puolitoistavuotias.
Viimeksi mainittu nukahti yleensä kahdeltatoista, ja alkoi huutaa neljältä. Pitkät päivät. Minä inhoan lapsia.
Samassa talossa toimii myös koirakenneli, joten karvaturreistakin piti huolehtia. Oli siinä sirkusta kerrakseen.

Tänä kesänä menen eräälle huoltoasemalle. Tiskausta, keittiötöitä ja sen sellaista. Epämiellyttävää, mutta mikä tahansa voittaa kauhukakarat.

Lisäksi olen tienannut rahaa isostelemalla, kaksi leiriä tänä vuonna. Se on onneksi ihanaa. :)

Poissa Haltiamieli

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Photography
 • Pottermore: MirrorSand193 / NettleIce25622 / SickleNox2785
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #204 : Huhtikuu 27, 2009, 19:52:59 »
En ole ennen ollut vielä kesätöissä, mutta tänä kesänä menen toivon mukaan poimimaan mansikoita. Saa nähdä tuleeko niitä, mutta toivottavasti tulisi niin pääsisin poimimaan.
Äiti sai lievän sätkyn kun kerroin tahtovani mennä poimimaan mansikoita. Mutta paikka järjestyi, ja se on pääasia. Tulee hauskaa lomalla, kun voisi nauttia mökillä lojumisesta, niin minä tyttö menenkin keräilemään mansikoita pellolla. Wii. ^^
*virnistys*
If more of us valued food and cheer and song above hoarded gold, it would be a merrier world.

Rusba

 • Ankeuttaja
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #205 : Toukokuu 10, 2009, 13:01:13 »
Sain viime vuonna just ennen koulun loppua tuurilla, kaverin äidin kautta, kesätyöpaikan yhdestä pesulasta. Olin hakenut muutamaan paikkaan, kaupungille ja S-ryhmälle vissiin ainakin, mutta en päässyt. Kaverilla sattui jo olemaan kesätyöpaikka, niin kaverin äiti sanoi, että jos minulla ei ole, niin paikka olis tarjolla.

Pesulassa oli tosi mukavaa olla töissä, vaikka se työ sinänsä ei ollut erityisen mielenkiintoista (enimmäkseen pyyhkeiden viikkaamista käsin ja koneella ja jos pyyhkeet loppui, niin kylpytakkien tai haalareiden viikkaamista). Työkaverit oli kuitenkin hirmu mukavia, vaikkei siellä minun ikäisiä ollut kuin yksi ja sen kanssa en edes hirveästi ollut tekemisissä, kun se oli eri puolella. Ja vaikka työ olikin ei-niin-mielenkiintoista, niin varmasti paljon mukavempaa kuin tiskata ABC:llä tai järjestellä Prisman hyllyjä.

Ilmeisesti pomot olivat tyytyväisiä, koska sanoivat, että olet tervetullut enskin kesänä. Maaliskuussa soitin sinne ja tänä kesänä olen sitten taas kaksi kuukautta siellä. Tavallaan ärsyttää olla koko kesäloma töissä, mutta ihan sain itse valita kauanko olen, ja kuitenkin raha on enemmän kuin tarpeen. Jäähän siinä vielä viikko lomaa, tosin sillon on ruotsin abikurssi, niin en silti voi mitään ihmeellistä tehdä, tai ainakaan poistua kaupungista. Viikonloput sitten on lomailua varten. Ja onhan työkokemuskin tärkeää.

Poissa Giladra Carrion

 • Kuolonsyöjä
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: ShieldFang27063
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #206 : Joulukuu 16, 2009, 22:51:54 »
Pikkuhiljaa olen ruvennut miettimään, että mistä lähtisin ensi vuonna kesätyöpaikkaa etsiskelemään... Jostakin olisi syytä töitä saada, kun en niin kovin mielelläni menisi vinkumaan kaiken maailman toimeentulotukia. Toisaalta en tiedä, jaksanko tehdä kesällä mitään, vai olisiko omalta kannalta parempi juttu, jos saisi lepuuttaa pääkoppaa kesän ajan rauhassa. Tiedän nimittäin, että ottaisin aivan tolkuttomasti stressiä työpaikasta, ja syksyllä olisin aivan liian väsynyt käymään koulua...

Työkokemusta ei ole mistään, mutta ajokortti löytyy, mikä lienee plussaa lähes joka kesätyössä. Samaten pitäisi trukkikortti olla myöskin taskussa, joten jostain varastolta voisi yrittää töitä saada - täytyyhän siellä käydä kumminkin paikan oma koulutus, mutta olisi nyt edes sellainen etu toisiin nähden, että on koulussa opiskellut puolen vuoden ajan trukin käyttöä. :D
Paha vain, että trukilla ajaminen on hiton kamalaa... Sata kertaa mieluummin ajelisin jotain jakeluautoa tms., mutta niihin hommiin tuskin ottavat, kun on vasta lyhytaikainen kortti. Pääsisinhän minä vaikka kuorma-autoa ajamaan korttini puolesta, mutta työnantajat tuskin päästäisivät korkeintaan kuin apukuskiksi - mikä ei toki olisi paha juttu sekään.

Ärsyttää niin suunnattomasti, kun siellä kuitenkin sitten näkee niitä isin kultia ja tädin suosikkiveljenpoikia, joita kyseinen työ ei voisi vähempää kiinnostaa.
Jestas sentään, ottaa niin päähän, kun jotkut työpaikat ilmoittavat, etteivät palkkaa kesätyöläisiä - kun saavat näitä työntekijöiden omia lapsia/kumminkaimanveljiä töihin. Ok, suhteitaan kannattaa hyödyntää, mutta minusta muille pitäisi antaa mahdollisuus edes...
“We've all been raised on television to believe that one day we'd all be millionaires, and movie gods, and rock stars.
But we won't. And we're slowly learning that fact. And we're very, very pissed off.”

Poissa Röhkö

 • Kasvatustieteen kandi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #207 : Huhtikuu 25, 2010, 15:56:00 »
Viime kesänä olin kokonaiset viisi päivää töissä leirillä, mutta tänä vuonna onni potkaisi! Sain peräti kaksi kesätyöpaikkaa, joista molemmat vastaavat koulutustani/kiinnostustani:

- Heinä-elokuuksi menen taidemuseoon töihin, myymään lippuja ja tekemään hanttihommia. Olen aina ollut luova ja taiteesta kiinnostunut, joten homma on mieluinen. Työpäivät eivät ole pitkiä, mutta töitä riittää kuudeksi päiväksi viikossa.

- Koko kesän ja mahd. sen jälkeenkin toimin eräässä paikallislehdessä toimitusavustajana. Liukuvalla työajalla pääsen ajelemaan juttukeikoille, haastattelemaan ja ottamaan valokuvia. Olen koko viime vuoden opetellut journalismia ja ollut harjoittelussa, joten tämä työ oli kuin lottovoitto :) Ensi kesänä voin näyttää tästä työtodistuksen muille lehdille/opiskelupaikoille tai jatkaa mahdollisesti samassa paikassa toimittajana.

Muutan loppukesästä pois vanhempien luota jatko-opiskelemaan, joten palkka tulee kyllä tarpeeseen!
"Pants - like shorts, but longer!"

Poissa Leila

 • Peruna
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • "Itserakkaus on paras rakkaus"
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #208 : Huhtikuu 25, 2010, 18:08:12 »
Menen tänä vuonna ensimmäistä kertaa kesätöihin. En päässyt kaupungille enkä seurakunnalle, mutta sukuyrityksestä tietenkin tärppäsi heti :)  Menen rakennustyömaalle siivoamaan yms.. Palkka on hyvä, olisiko jotain 8,90 e/h, plus lomakorvaukset, ja olen töissä varmaan viitenä päivänä viikossa neljän viikon ajan eli aika hyvät rahat saan..:)

Lisäksi ehkä pääsen jollekin leirille/retkelle isoseksi, josta saa myös pienen päiväkorvauksen ..:)
Tahdonvoimaa!

Poissa Haltiamieli

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Photography
 • Pottermore: MirrorSand193 / NettleIce25622 / SickleNox2785
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #209 : Huhtikuu 25, 2010, 19:43:59 »
Miksi ihmeessä suurin osa mahdollisista kesätyöpaikoista vaatii jotain tiettyä ikää tai jotain muuta tiettyä asiaa, ja sitten että ne on suunnattu pääsääntöisesti sen alan opiskelijoille? Ei ole kivaa yhtään, koska juuri tuon vuoksi minä luovutin tammikuussa muun kuin seurakunnan kesätöiden etsinnän. Viime kesästä opin, että mansikan poimiminen on pirun väsyttävää koska sinne pellolle piti herätä jo kuudeksi, että ehti venäläisten perässä keräämään... Joten tämän kesän kesätyöni ovat yksi ripari isosena, kaksi lastenleiriä ja yksi retkipäivä. Kyllä siitä taskunpohjalle tulee jotain rahaa, mutta riparista maksetaan vasta syksyllä joten lastenleirit ja retki tuovat minulle sen rahamäärän jonka pystyn periaatteessa kesällä käyttämään.

Ärsyttää vietävästi, etten täältä pääkaupunkiseudulta oikeasti löytänyt mitään mikä olisi kiinnostanut minua ja mihin olisi minulla ollut mahdollisuudet. No, nyt ainakin on suurin osa kesästä aikaa hillua muualla. >)
If more of us valued food and cheer and song above hoarded gold, it would be a merrier world.

Poissa Aiëdaíl

 • Näätärikkaus
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #210 : Huhtikuu 25, 2010, 20:24:35 »
En saanut kesätöitä tänäkään vuonna. Hain useampaan paikkaan, muttei onnistanut. Kesätyöpaikkojen saaminen on muutenkin aika paljon arpapeliä ja suhteiden kanssa vänkäämistä, mutta harmittaa silti. Lähemmistä sukulaisistani kukaan ei tee sellaista työtä, jonka avulla voisi keinotella minulle kesäpaikan. Myös kaupungin arvonnassa paikat tuntuvat menevän aivan harakoille. Kaverini valittavat, miten joutuvat pitämään hassuja vaatteita käsityöläismuseossa, kun minulle moinen pesti olisi unelmien täyttymys, jopa Turun kaupungin palkoilla :P Kielitaidolla (tai ylipäätään millään muulla osaamisella) ei tunnu olevan paljoakaan merkitystä. Kokemuksen vaatiminen 17-vuotiaalta on minusta myös hieman epäreilua, koska mistäs sitä kokemusta kertyy, jos ei mihinkään pääse töihin?

Miksi ihmeessä suurin osa mahdollisista kesätyöpaikoista vaatii jotain tiettyä ikää tai jotain muuta tiettyä asiaa, ja sitten että ne on suunnattu pääsääntöisesti sen alan opiskelijoille?
Eikös tämä ole aika selvä juttu? Tarjoilijaksi on alaikäisen hankala päästä, mikäli paikassa tarjoillaan alkoholia. Alan opiskelijoille suunnatuissa paikoissa yleensä edellytetään jonkinlaista ammatin tuntemusta. Teineille on tarjolla siivoamista, mansikoiden poimintaa ja hyllyjen täyttämistä :D

Nyt ei tarvitse pelätä festariviikonloppujen tai muiden menojen puolesta, mutta toisaalta niihin ei ole varaakaan. Onhan minulla varasuunnitelma, johon liittyy katutaitelua, mutta vaikka vähän ansaitsisikin, niin moinen ei CV:tä korista :D Hyvällä tuurilla voin maalailla mummolan aitoja tai jotain.

Poissa Haltiamieli

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Photography
 • Pottermore: MirrorSand193 / NettleIce25622 / SickleNox2785
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #211 : Huhtikuu 25, 2010, 21:22:25 »
Kokemuksen vaatiminen 17-vuotiaalta on minusta myös hieman epäreilua, koska mistäs sitä kokemusta kertyy, jos ei mihinkään pääse töihin?

Teineille on tarjolla siivoamista, mansikoiden poimintaa ja hyllyjen täyttämistä :D

Minäkin ihmettelen tuota kokemuksen vaatimista, kun ei sitä kerry jos ei töitä saa.. >.<
Ja kyllähän mie noita hyllyjen täyttämistä voisin tehdä, jos vain saisinkin sellaista duunia. Mutta ei, täällä meidän suunnalla eivät ainakaan kaupat ota miun ikäisiä kesätöihin, tai niin ainakin sanottiin kun kävin kysymässä parista paikkaa. Ja ruokakaupat vaativat 18 vuoden ikää..

Ja sitten vielä jossain valitellaan kun nuoriso on työttömänä kesäisin.. Nii-in, miksiköhän?
If more of us valued food and cheer and song above hoarded gold, it would be a merrier world.

Poissa Zaira

 • 42
 • Valvojaoppilas
 • *
 • ^o^
  • Ei mitään nähtävää täällä
 • Pottermore: LumosDragon46
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #212 : Huhtikuu 25, 2010, 21:49:55 »
Kesätyöpaikat oikeesti menee harakoille. Nimim. kokemusta on useammalta vuodelta. Ja varsinkin kun kaikki kesätyöpaikat jaetaan opiskelijoille, niin meikäläisellä ei ole edes ollut kahtena edellisenä kesänä mitään mahdollisuuksia, vaikka työkkäri ja kela totesivat, että olen päätoiminen opiskelija, niin eihän kukaan tosissaan ottanut aikuslukiossa opiskelevaa OIKEAKSI opiskelijaksi. Huoh. Mutta taidan olla kyllä aikaisemminkin valittanut Haminan kesätyöpaikoista, jotka menevät äidin siskon kummin kaiman veljelle tai jotain.

Nyt sitten ainakin olen odottelemassa josko saisin paikan merimieskirkolta XD Johtava satamakuraattori on tuttu, työpäiviä kaks viikossa ja palkka ihan kiva XD Edelleenkin odotan myös tietoa, josko pääsisin Anjalankoskelle tahi Kouvolaan kesäksi töihin. Huoh. Kiva olisi tietää joskus jotain. Ja olishan noita töitäkin kiva tehdä, ettei tarvis vanhempien niukkoihin rahahanoihin taas takertua kesäksi. Huoh.
"When I lead the big patient rebellion, Voldemort here is the first to go."
[The pessimist sees difficulty in every opportunity.
The optimist sees the opportunity in every difficulty. -Winston Churchill]

Poissa Nordamien

 • Laitapuolen hyökkääjä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #213 : Huhtikuu 28, 2010, 15:34:34 »
--vaikka työkkäri ja kela totesivat, että olen päätoiminen opiskelija, niin eihän kukaan tosissaan ottanut aikuslukiossa opiskelevaa OIKEAKSI opiskelijaksi. Huoh. Mutta taidan olla kyllä aikaisemminkin valittanut Haminan kesätyöpaikoista, jotka menevät äidin siskon kummin kaiman veljelle tai jotain.

Hohoh, minä taas väänsin vajaan vuoden, että laskisivat sivutoimiseksi opiskelijaksi, kun eivät millään uskoneet, että 8-16h opiskelua viikossa oikein tunnu missään että toitäkin kerkeisi tehdä samalla.

Kesätöitä hain joskus alkuvuodesta, ei tärpännyt ja nyt olisi tarjolla jtn jäätelö-, mansikka- ja puhelinmyyjien paikkaa. Kahteen ekaa olen, eh, liian mies ? :DD Ja viimeinen on täyttä kusetusta. Syksyllä kuitenkin kirjoitukset ja osassa pelkät pakolliset käytynä niin saa kesällä lueskella ihan kyllästymiseen asti.

Alkaa vaan ikää olla jo sen verran ja kesätyökokemukset tuolta harmaammalta puolelta niin taitaa tuo kokemus jäädä meikäläiseltä testaamatta. Kuitenkin jos yliopistoon menen niin opiskelen vaikka kesätkin sitten et pääsee ennen kolmeakymmentä uloskin sieltä.
I hate hippies, those basterds ate mah cookies !

Poissa talitintti

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Skeptinen pessimisti
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #214 : Huhtikuu 28, 2010, 19:42:01 »
Pääsin kesätöissä hieman helpolla kun pääsin jatkamaan töitä samassa laitoksessa, jossa olen ollut tammikuusta lähtien harjoittelijana. Olen siis syyskuussa valmistuva liiketalouden opiskelija (oikeustradenomi) ja teen harjoittelua paikalliseen käräjäoikeuteen. Aloitin kyselemään hallinnosta kesätöitä/töitä jo varmaan helmikuussa, jolloin minulle todettiin vain, että meillä ei ole ollut tapana ottaa mitään kesätuuraajia. Kuitenkin minulle luvattiin tuossa joku kuukausi sitten elokuun loppuun toimistosihteerin työtä, joka kylläkin on nyt muuttunut käräjäsihteerin työksi. Jos kesä sujuu hyvin työlle on ehkä tulossa jatkoa, eli saan olla ihan tyytyväinen.

Jollen olisi saanut jäädä tuonne niin en tiedä mitä olisin tehnyt. Työpaikkojen tilanne näyttää tosi heikolta ja mitä olen kavereilta kuunnellut niin harvat tulevat saamaan töitä. Viime kesänä jäin ilman työpaikkaa, mutta käytin kesän opiskellen. Ehkä nämä parina kesänä tehdyt opinnot osaltaan auttoivat siinä, että valmistun jonkinverran etuajassa, mutta olisihan sitä kuitenkin mielellään ollut töissäkin.
Kirk: My Nikon is state of the art. Max: Oh, I've got a Nikon too. It's an N64 with 3D matrix metering, 35 to 210 zoom. What have you got? Kirk: It's a Nikon. (Gilmore Girls)
---
Rory: I just don’t want to be queen. Tristan: Me either [pause] King - I don’t want to be king. (Gilmore Girls)

Poissa Lemmonleikko

 • Tom
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Velho
 • Soulshine!
  • Herra Hahmo
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #215 : Toukokuu 02, 2010, 23:06:56 »
Viime kesä oli omilta osin sikäli onnekas, että tilanteeni silloin oli vähän kuin talitintilla nyt: tiesin, että jos teen työni hyvin, minun on helppo kysyä jatkoa työsuhteelle.

Noh, kävikin sitten niin, että kesän lopussa vähän ennen kuin lähdin, minua eniten työllistänyt työpäällikkö tuli ilmoittamaan, että toimitusjohtaja ja rivi työpäälliköitä (hän mukaan lukien) oli päättänyt yhteistuumin pyytää minua jäämään täksikin kesäksi. Yksi työpäälliköistä oli nimittäin firman kesäisellä virkistyreissulla aamuyön puolella rojahtanut pöydän yli, tarrannut toimitusjohtajaa kauluksista, ja ilmoittanut, että "Minä sitten haluan sen Kivikon kesämestarin Kehäkolmelle ensi kesäksi ja sinä et pistä sitä mihinkään laskentahommiin" ja muuta tämän suuntaista.

Ja niin todellakin on, että huomenaamuna aloitan työni Kehä III:n perusparannuksen päällystössä. Kesän ajan asun kesäasukkaana opiskelijasolussa Kannelmäessä, ja laskeskelinkin, että jo puolet päivärahoistani (verotonta!) riittää kattamaan kahden kämpän vuokran neljän kuukauden ajan. Tampereen-asuntoni siis säilyy minulla kesän ajan - säästyn siis kahdelta isolta muutolta ja voin lisäksi viettää viikonloppuja Tampereella! Legendaarista. Ainoa huolenaiheeni on, että jos saan vielä liksaanikin neuvotelluksi vähän paremmaksi tälle kesälle, niin aletaan lähestyä riskirajoja opintotuen saamisen suhteen. Pitää vissiin sorvata joku automaatilaskuri Exceliin, jotta voi vähällä vaivalla laskea, paljonko pitää puljata palkan sijasta kilsakorvauksiksi tai joksikin, että ne menee verottomana eikä Kela näe.

Parasta kaikessa on kuitenkin se, että saan taas koko kesän ajella firman Hiluxilla pitkin kehäkolmosta, vetää opiskelijahintaisia lounaita Margretebergin puutarhakoulussa (siellä voi syömisen ohessa mm. silmäillä perin somia opiskelijatyttöjä)  ja mahdollisesti jopa pysäytellä liikennettä yhdellä valtakunnan pääreiteistä... Ja kun tämä on vielä tienrakentamista! Talonrakennus on nykyään asiakaspalvelutyö, mutta tiemiehet on edelleen ummikon yläpuolella. Kjähähääää!


Mitä tästä opimme: kun ihmiset saatte kesätyöpaikan, niin tehkää ne hommat asenteella, älkää tehkö samaa virhettä kahdesti (kertahan sallitaan kaikille) älkääkä pelätkö pitkiä päiviä (ne tarkoittavat vain isoa rahaa). Silläviisiin on paljon luultavampi saada sen verran hyvät välit työnantajaan, että kehtaa kävellä toistekin duunia kyselemään.

Loppuun ohjenuoraksi vähän Eino Leinoa, sillä sitaatti on älyn säihkyvä korvike:
"Työ kunnia korkein ihmisen / myös voima ja voitto ja valta, / vaan päämäärä ei, johon taistellen / hän pyrkivi puuttehen alta. / Se kaukana on, / on loppumaton / rata kultainen rakkauden, Auringon. / Tie, täydellisyys / - mitä pyhintä pyys! - / kevät kerkee ja kypsytti sydämen syys. /  Työ kunnia korkein ihmisen, / myös voima ja voitto ja valta."
"You don't have to be black to be a nigger. Being born penniless also makes you an outlaw." -Ronnie van Zant
         Row, row, row thy boat gently down the stream. Oh Charon, hast thou ever know'd that Death is but a dream?
Hyviä emme ole, pahoiksi emme halua tulla - olkaamme siis rumia!

Poissa Toujours pur

 • jääauringon pilkahdus
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • My life
 • Pottermore: NightCentaur152
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #216 : Toukokuu 02, 2010, 23:29:45 »
Minulla on aika lailla eri tilanne kuin täällä monella. Sanon aluksi olevani 15. Minulla olisi puutarhanhoitoa 8 e/tunti eräällä julkimolla täällä lähellä. Siellä olin toissakesänä ja välillä viime kesänäkin ja pyydettiin taas. Mutten usko sinne meneväni, en jaksa taas yhtä kesää viettää kykkien vaikka kuinka onkin liukuvat työajat ja muuten mukava homma. Ja pomo on ihana, mutta pelottava. Paikan saaminen oli niin sattumankauppaa, joku tutuntutuntuttu jostain kumman syystä minua sinne ehdotti.

Nyt tänä kesänä minulla on kaksi työpaikkaa, joissa käyn vuorotellen. Kun toisessa paikassa on vapaapäiviä olen toisessa jne. Pääsääntöisesti olen siinä kivenheiton päässä Kasvihuoneilmiöllä kahviossa, varastossa tai myynnissä. Tai siivoamassa jäniksen häkkiä :3 Helppoa, puheliasta ja vaihtelevaa hommaa. Sopii minulle, koska kun on huono päivä voi painua varastoon ja kun kaikki näyttää valoisalta niin ihmisiä on mukava palvella. Tosin on sekin kunnon extreme-hommaa välillä, perjantaina oli kiva ruohikkopalo, joka hieman ehti metsäänkin ja sen sammutimme. Minulla on myös ollut tuuria siinä, että koko talvikin minulla on ollut töitä Kasviksella, eli se ei ole pelkkään kesään rajoittunut. Jos en syksyllä muuttaisi pois niin olisi vielä silloinkin hommia.

Toinen paikka missä käyn töissä, siellä taas ovat kaikki paperini vaikka on kausiluontoista enemmänkin. :'D Tai no, oikeastaan minulla on siellä töitä milloin tahdon. Se on kätevää. Keittiössä aputyttönä ja salin puolella tarjoilijana tulee oltua. Ihan mukavaa hommaa, paitsi keittiöihmisten jutut ovat sitä luokkaa että huh huh. Joku joka ei ole joutunut elämään keittiössä koko elämäänsä punastelisi kyllä ensimmäisinä päivinään aikas pahasti. Minä taas olen aina liikkunut äitini mukana nuorempana, ja kyllä siinä on tottunut.

Voin siis sanoa, että minun tilanteeni on loistava. Töitä olen tehnyt palkalla jo 10-vuotiaasta, tosin useimmiten pimeänä. Paljoa ei ole minun täytynyt ikinä äidiltä pyydellä mitään, suurimman osan omaisuudestani olen itse saanut ostettua. Töitä riittää tekevälle.
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 02, 2010, 23:34:34 kirjoittanut Toujors pur »
Japanilaiset hymyilevät paljon ja tekevät paljon itsemurhia. Hymyllä peitetään suru. :)
Camera and I.

Poissa Leamire

 • Vampyyri
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • The sharpest lives are the deadliest to lead
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #217 : Toukokuu 03, 2010, 17:49:40 »
Pääsin täksi kesäksi kauppaan töihin, huomenna pääsen ilmeisesti aloittamaan ja vähän jännittää etukäteen, miten se kolikoiden pyörittely oikein sujuukaan (matikkapääni huono paineiden alla). Noh, huolella yritän hommani tehdä, pääasia että saan kokemusta tältä alalta, niin ehkä ensi kesänä ei tarvitse toiselle paikkakunnalle työn perässä lähteä neljäksi kuukaudeksi.

Neuvoja ihmiselle, joka kaupan kassalle on ensimmäistä kertaa menossa?

Poissa Huhutar

 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Henkilö, jota ei tunnista ilman teekupposta
  • Livejournal
 • Pottermore: dustpatronus46
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #218 : Toukokuu 08, 2010, 19:18:36 »
Minulla on ihana kesätyöpaikka. Aloitin kesätyöt eräässä vakuutusyhtiössä viime maanantaina, eli ensimmäinen viikko on jo takana. Laitoin hakemuksen heti, kun kyseisen ilmoitus tuli. Minua suositteli kaksi tätiäni, jotka myös työskentelevät kyseisessä yrityksessä, niin pääseminen oli ehkä helpompaa. Haastattelutilanne oli tosi jännittävä, sillä en ollut koskaan ollut minkäänlaisessa työhaastattelussa. Minulla ei myöskään ollut mitään aiempaa kokemusta vakuutusalasta ja lukion yhteiskuntaopinkurssitkin puolitin ja otin tilalle musiikinkursseja. Vakuuttelin kuitenkin, että olen nopea oppimaan kaikkea uutta, tunnollinen työntekijä ja että osaan toimia tiimissä, niin pääsin töihin koko kesäksi! (rakkaat ystäväni kyllä väittävät minun saaneen työni harmaiden bisneshousujen ansiosta..) Toukokuussa aloittaminen oli ehkä hieman tyhmä veto, sillä minulla olisi oikeasti vielä muutama luento jäljellä koulussa ja pääsykokeetkin ovat tulossa ensi viikolla.

Ensimmäinen viikko oli kovin rankka, sillä tämän vuoden aikana en ole todellakaan tottunut istumaan noin kahdeksaa tuntia paikoillaan ja opettelemaan jotain aivan uutta. Työtehtävääni kuuluu moottoriajoneuvovakuutusten syöttäminen kantaan ja kuten jo aiemmin mainitsin, en tiedä mitään vakuutuksista saatika sitten autoista. Ensimmäinen viikko opeteltiinkin sitten liikennevakuutuksen ja kaskojen saloja ja olen nyt paljon fiksumpi. Sain myös opetella käyttämään sellaista aika monimutkaista järjestelmää "mustaa ruutua", jolla syötämme vakuutukset kantaan. Opin hirveästi kaikkia koodeja ja nyt osaan syöttää vakuutuksia sinne ja olen tosi ylpeä itsestäni, että opin niin nopeasti! Ainakaan vielä en ole ehtinyt aiheuttaa katastrofeja!

Työkaverit ovat hirveän mukavia, ymmärtäväisiä ja kärsivällisiä. Aluksi vähän epäilin vakuutusyhtiötä, sillä se tuo mieleeni ensimmäisenä keski-ikäisiä naisia ja mummoja, jotka ovat työskennelleet samassa konttorissa noin kolmekymmentä vuotta. Näin ei kuitenkaan ollut. Ensimmäisenä päivänä marssin työpaikalle suorissa harmaissa housuissa (jotka rakkaat ystäväni ovat kesätyöni myötä nimenneet bisneshousuiksi) ja sinisessä edc:n kauluspaidassa, enkä näyttänyt yhtään itseltäni. Vastassa kuitenkin oli todella nuorekasta ja rentoa väkeä. Silloin vaatetusvalinta hävetti, mutta parempi ehkä ylipukeutunut kuin alipukeutunut. Ihmiset ovat siellä niin mukavia, apua saa kysyä aina, ne auttavat ystävällisesti ja kannustavat kivasti! Kahvitauot pidetään aina yhdessä ja syömäänkin mennään aina yhtä aikaa. Vapaa-ajan toimintaakin järjestetään ja nuori porukka käy yleensä perjantaisin työpäivän jälkeen istustkelemassa läheisellä terassilla. Tykkään todella.

Työpaikka edut ovat loistavat! Meillä on ilmainen ruoka, joka on aivan loistavaa! Se ruoka on oikeastikin tosi hyvää ja siihen kuuluu jälkiruokakin. Kelpaa tällaiselle, jonka kämpän jääkaapista löytyy vain muutama kananmuna.. Kahvitteluhuoneessa on hieno ja ilmainen kahviautomaatti, mistä saa erikoiskahvit ja kaakaot ja teetäkin on tarjolla hyvä valikoima. Lisäksi joskus on pullaa ja suklaatakin. Viereisestä toimipisteestä löytyy ilmainen kuntosali, jossa on myös uima-allas ja vesijuoksuvälineet käytettävissä! Parasta. Neljän kuukauden jälkeen saisin myös alennuksia vakuutuksista, mutta kesätyöni kestää vain kolme kuukautta. Ihana asia on myös se, että minulla on liukuva työaika, eli saan saapua paikalle milloin vain 7-9 välillä ja siihen sitten 8 tunnin työpäivä.

Ainoa harmittava asia tässä on se, etten pysty nyt osallistumaan millekään musiikkileirille. Kuitenkin minun pitäisi jaksaa harjoitella aina kahdeksan tunnin työpaikan jälkeen, mikä tulee varmasti olemaan rankkaa. Tämän viikon olenkin vetänyt aika hulluja päiviä, jolloin olen herännyt puoli kuudelta, ollut töissä seitsemältä, lähtenyt töistä puoli neljältä, hoitanut asioita ja harjoitellut ilta yhteentoista asti. Mutta pääsykokeiden jälkeen helpottaa varmasti. Mutta juu, olen tosi onnellinen kesätyöstäni ainakin näin ensimmäisen viikon jälkeen.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 08, 2013, 16:57:23 kirjoittanut Huhutar »

Poissa azze

 • Pää pilvissä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • Facebook
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #219 : Kesäkuu 19, 2010, 10:41:29 »
Minulla ei ole käsätyö paikkaa, eikä tule olemaan vielä vähään aikaan, sillä olen syntynyt marraskuussa ja olen nyt 13 eli ensi kesänä vasta 14, pääsen vsat sen jälkeen kesätöihin :( , en viitsi siällä huijata ikääni :D
Siperia opettaa, niin minäkin
Lukekaas mun blogia tai kattelkaas mun kuvia tai siis ei kuvia MUSTA vaan mun ottamia kuvia

Poissa Lemmonleikko

 • Tom
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Velho
 • Soulshine!
  • Herra Hahmo
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #220 : Kesäkuu 29, 2010, 23:05:42 »
Azze: kyllä kesätöitä kannattaa ahkerasti kysellä jo alle 15-vuotiaana. Se viidentoista vuoden raja on ainoastaan laki- ja verottajasääteinen juttu, eli oikeasti aika tyhjänpäiväinen. Asennekysymys paremminkin. Itse heitin ensimmäiset työkeikkani 12-vuotiaana ja aloin työskennellä ihan "oikeasti" (vähintään puolen kesän verran kerrallaan) 14-vuotiaana. Veroja aloin maksaa ensimmäisen kerran joko 17- tai 18-vuotiaana - kuitenkin silloin, kun ensimmäisen kerran tuli yhden prosentin vero jopa matalille ansioille. Sitä ennen minulle laskettiin kuukausittainen maksimipalkka, jonka yli menevät työt maksettiin sitten erilaisina verottomina korvauksina. Yritän edelleen neuvoa etenkin opiskelijoita soveltamaan samaa järjestelmää, sillä reilu työnantaja ymmärtää kyllä yskän, ja ennen muuta tahtoo maksaa alaiselleen sen, minkä tämä ansaitsee.


Mutta minun kesätyörintamallenipa kuuluu melkoisen jännää nykyään. Olen siis työnjohtajana Kehä III:n perusparannuksessa Vantaalla. Oltuani kaksi viikkoa töissä sainkin kuulla, että työnantajani (juuri kun aloin kotiutua yhtiöön!) oli joutunut niin sanotun vihamielisen [yritys]kaappauksen uhriksi ja tuli myydyksi eräälle kilpailijallemme / yhteistyökumppanillemme. Tästä seurasi, että työnjohtoa alkoi irtisanoutua laumoittain, ihan vain lyödäkseen uusia isäntiä vyön alle (he mm. saivat tyhjennetyksi eräästä miljoonien eurojen julkisesta hankkeesta koko työnjohtoportaan kahdessa päivässä). Noh, minähän olen nyt jo alun neljättä viikkoa lomittanut pomoani, eli Kehä III:n hankkeen itäpään johtajaa. Hän ilmoitti eilen irtisanoutumisensa, ja koska minua ylempää alkuperäistä työnjohtoa ei enää ole ja minä olen ainoa, joka on perillä itäpään asioista kokonaisuutena, minusta on nyt tullut koko loppukesäksi hankkeen itäpään johtaja de facto, sekä yksi niistä kuudesta työnjohtajasta, jotka enää ovat vähääkään perillä meneillään olevista töistä. Toki minua ei opiskelijana voida asettaa lailliseen vastuuseen noin suurista asioista, mutta kukaan muu vain ei ole perillä hoitamistani asioista yhtä hyvin kuin minä.

Nyt olen siis suurimmissa saappaissa, joihin olen koskaan joutunut, ja tilanne on se, että jos kämmään homman totaalisesti (teen tehotonta tai tappiollista työtä), niin pirunmoisessa liemessä ja loppuiän ajan huonossa maineessa ollaan, tai toisaalta jos pystyn suinkin hoitamaan tonttini kunnialla kesän loppuun asti, työnhaussa ei enää tule olemaan ongelmia. Vähän tahtoi olla kalsa fiilis tänään, kun tajusin asian, mutta kylläpä tämä tästä. Rakentaa minä sentään osaan, kun mitään muuta en.
"You don't have to be black to be a nigger. Being born penniless also makes you an outlaw." -Ronnie van Zant
         Row, row, row thy boat gently down the stream. Oh Charon, hast thou ever know'd that Death is but a dream?
Hyviä emme ole, pahoiksi emme halua tulla - olkaamme siis rumia!

Poissa Sirii

 • Frábært!
 • Vuotislainen
 • Regulusfani
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #221 : Heinäkuu 08, 2010, 21:06:28 »
Minä olen kovasti laiska ihminen, joten ei ole pahemmin ollut kesätöitä ennen tätä kesää. Nyt nappasin itselleni kuitenkin niin mahti homman ettei rajaa. Olen sentään koko kesän Islannissa!

Hommani on aika perustylsää katujen siivoilua ja rikkaruohojen poimimista ja whatnot, mutta jostain syystä joka aamu kävellessäni töihin vähän ennen kahdeksaa, tuntuu vaan tosi hyvältä. En ole vielä kertaakaan töissä tullut ajatelleeksi että onpas tylsä homma (toisin kuin varmaan olisi käynyt jos Suomessa samaa tekisin), vaan olen suorastaan innoissani aina kun vain muistan olevani Islannissa.

Olen ollut töissä 1.6. lähtien, saavuin tänne 31.5. Nyt on suunnilleen puolet ajasta kulunut ja joka hetkestä olen nauttinut. Olen myös oppinut että minulla on kyky nauttia työn tekemisestä, vaikka se ei olisikaan juuri se työ jonka halusin (esim. kirjastotyöläinen :D). Se on hyvä, sillä nyt vihdoin ajattelen etten tahdo olla opiskelija-sosiaalipummi koko elämääni, vaan jossain vaiheessa saada ihan oikean työnkin. Olen aina luullut olevani ikuista opiskelija-ainesta, joka ei vaan voi viihtyä töissä, mutta tuntuu yllättävän hyvältä tulla neljän jälkeen kotiin ja tietää ettei ole läksyjä, ettei tarvitse opiskella, että edessä on toinen ja kolmas ja vielä monta työpäivää, jotka voi vaan hoitaa rutiinilla ja sitten viettää hyvää aikaa illalla. Tehnyt hyvää minun ajatusmaailmalleni tämä kesä!

Ainoa paha puoli tässä nyt tällä hetkellä on se, että ne jotkut tyypit siellä jossain toimistossa kämmäilee jotain meidän nordjobbarien henkilötunnusten kanssa, joten kenelläkään ei vieläkään ole islantilaista henkilönumeroa. Emmekä saa islantilaista tiliä ennen kuin on se numero. Enkä saa palkkaa ennen kuin on se tili. Se kyrsii, olisi pitänyt jo saada rahaa, mutta kun ei voi.

Reykjavík on paras paikka jossa olen ollut!
Ja kannatan Nordjobb-ohjelmaa!


Tämän viestin pointti on, että älkäätten peljätkö outoja ja uusia asioita (esimerkiksi ulkomaille lähtöä) ja pitäkää vain avoin mieli niin kaikki onkin yhtäkkiä kivaa!
Ég á heiminn! :}

Poissa Zenzibar

 • Pelastaja katsoi profiiliaan ja läikytti teetä pöydälle
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • kesäinen-eskapisti-merirosvo-jedi-söpö-skotti
  • Home sweet home
 • Pottermore: BloodNight6399
 • Tupa: VOLDEMORT!!!
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #222 : Heinäkuu 10, 2010, 15:44:17 »
Tälläkin hetkellä olen töissä. Kesätöissä.

Ekan kerran taisin tehdä kesätöitä (pimeästi kylläkin) kun olin 15... eli kaks vuotta sitten. Viime vuonna hain oiken hakemuksella töihin ja sain paikan kyläyhdistykseltä, joka tarkoitti lähinnä sitä, että min jäätelöä kyläkioskillamme. Tänä vuonna edellinen työnantaja ahdisteli minua niin kauan, että suostuin tulemaan töihin myös toiseksi kesäksi. En tiedä johtuiko se siitä, että tein työni niin hyvin (epäilen..) vai siitä, että muita ehdokkaita ei ollu ja pomolla iski pieni paniikki xP

Noh, ekan kerran kun puhe tuli kesätöistä, mietin, että kuka hullu nyt kesällä tekis töitä?! No, sitten kun hommasin oman kämpän ja minusta tuli köyhä opiskelija, tajusin kesätyön arvon! Eihän tää nyt mitenkään kivaa ole, mutta teenpähän jotain muutakin kuin istun koneella päivät pitkät. Ja lisäksi, saan syödä jäätelöä niin paljon kuin haluan <3

Jooh, ja nyt kun sain tämän ihanan kannettavani raahattua tänne ja mokkulakin ilokseni toimii, niin ei tää nyt niin kamalaa ookaan, vaikkei asiakkaita kävis koko päivänä (saan tuntipalkkaa).

Kannatan kyllä kesätöitä, mutta kannatan myös vaihtelua, sillä joka kesä samassa paikassa ei ole kovin mielekästä. (Kokemuksen ääni puhuu.) Yritin saada töitä muualta, mutta minnekään muualle en päässyt, niin otinpa sitten pitkän pohdinnan jälkeen tämän työn vastaan. Jäätelönmyynnin lisäksi tähän kuuluu kylän kerrostalojen (joita on huimat kaksi kappaletta) siivous, sekä yhden rivitalon saunan siivous, niistä saa tuplapalkan :P
Ja muutenkin, teen mitä ikinä kyläyhdistys käskee mua tekemään, niin kauan että saan sovitun tuntimäärän (120h) täyteen.

Näin, kannatan kyllä kesätöitä, ehdottomasti parempaa kun on tilillä vähän rahaa, kuin että sitä pitää joka käänteessä ruinata vanhemmilta :D
"You're only given a little spark of madness. You mustn't lose it." -Robin Williams

Poissa Nemi

 • Jälkeenjäänyt
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tulin tänne - ja täällä ollaan edelleen. :) ♥
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #223 : Heinäkuu 10, 2010, 20:43:01 »
13-vuotiaita ei kai hirveästi oteta varsinaisiin kesätöihin?

Siis tietysti jonnekkin muumimaailmaan ym. lastenhoitotehtäviin pääsee, mutta muuten taitaa olla aika mahdotonta saada vielä nyt kesätöitä, eikös? Valoittakaa mua ihmeessä, jos olen täysin väärillä jäljillä. Tää nyt vaan on mun käsitykseni. :)))
-Nemi ♥

Poissa Zenzibar

 • Pelastaja katsoi profiiliaan ja läikytti teetä pöydälle
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • kesäinen-eskapisti-merirosvo-jedi-söpö-skotti
  • Home sweet home
 • Pottermore: BloodNight6399
 • Tupa: VOLDEMORT!!!
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #224 : Heinäkuu 10, 2010, 21:10:42 »
13-vuotiaita ei kai hirveästi oteta varsinaisiin kesätöihin?

Siis tietysti jonnekkin muumimaailmaan ym. lastenhoitotehtäviin pääsee, mutta muuten taitaa olla aika mahdotonta saada vielä nyt kesätöitä, eikös? Valoittakaa mua ihmeessä, jos olen täysin väärillä jäljillä. Tää nyt vaan on mun käsitykseni. :)))

No, periaatteessa kesätöihin otetaan vasta 15-vuotiaita, jotka saavat itse kirjoittaa työsopimuksen, mutta tietysti voit kysellä, olisiko sinulle minkäänlaisia töitä :) Itse muistan olleeni 13-vuotiaana sijaistamassa erästä oikeaa kesätyöläistä ja sain siitä vähän taskurahaa. Jotkut saattavat ottaa töihin, mutta harvemmin alle 15-vuotiaita kyllä otetaan. Mutta kysele ihmeessä! :)
"You're only given a little spark of madness. You mustn't lose it." -Robin Williams

Poissa Nemi

 • Jälkeenjäänyt
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tulin tänne - ja täällä ollaan edelleen. :) ♥
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #225 : Heinäkuu 10, 2010, 21:19:21 »
Zenzibar,
joo, näin se kai on. Olen kysellyt joiltakin tuttavilta, mutta tähän mennessä ei ole vielä tärpännyt. Ehkä sitten ensi kesänä...
-Nemi ♥

Poissa miki

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #226 : Kesäkuu 06, 2011, 19:25:40 »
Pitää kai nostaa tämä ketju esille tämänkin kesän osalta. :)

Itse olen monena vuonna tuskaillut kesätyöpaikkojen puutteesta, mutta nyt kun aloitin lukion jälkeen ammatilliset opinnot, niin yhtäkkiä paikkoja olikin tarjolla joka sormelle. Opiskelen siis hoitoalaa, missä työpaikkoja muutenkin tuntuu olevan kiitettävästi tarjolla. Aloitin kesätyönhaun melko myöhään "vasta" maaliskuussa ja alkukevät menikin ilman että mistään paikasta kuului yhtään mitään. Tein keväällä satunnaista keikkaa yhdellä palvelukodilla ja olin varma että tähän tämä minun kesätyö nyt jääkin. Sitten kuitenkin toukokuussa saman viikon aikana minuun otettiin yhteyttä viidestä eri paikasta ja kaikilla näillä oli töitä tarjota.

Toukokuussa pahimman kriisin aikaan, kun olin varma etten saa mistään muualta töitä, kirjoitin työsopimuksen erään puhelinmyyntifirman kanssa. Paikka oli joustava työaikojen suhteen ja aloitin homman saman tien koulun ohella muutamana iltana viikossa. Olen jatkanut työtä nyt kesäkuullekin ja ajattelin vielä jatkaa tämän kuun loppuun asti sitä. Työ vaikutti aluksi tosi epämiellyttävältä, mutta kun koulutuksen kävi läpi ja hommaa pääsi tekemään niin huomasin pärjääväni siinä itse asiassa ihan hyvin. Meillä kuitenkin myytäviä tuotteita on aika laajasti ja puhelimessa saa käyttää ihan vapaasti omaa tyyliä ja älliä sen suhteen mitä kenellekin kannattaa ruveta tarjoamaan/millä taktiikalla. Välillä tosin on myös niitä veemäisiä asiakkaita, ei käy kieltäminen, mutta pakkokos niille on mitään ruveta tyrkyttämään. Muutama ilta viikossa tuota työtä menee kyllä ihan helposti.

Toinen, mieluisampi työni tälle kesälle alkoi osaltani virallisesti tänään. Olen töissä eräässä kotihoito-yrityksessä ja työaikani vaihtelee parista tunnista per päivä siihen 6-8 tuntiin. Osastolla työskentelyssä pidin vuorotyöajoista, ja tässäkin työssä tulee ihan kivasti vaihtelua aina sen mukaan minkä verran asiakkaita päivässä täytyy kiertää. Monet hoidettavistani ovat vanhuksia, mutta mukavaa on kun joukossa on eräs kehitysvammainen lapsikin. Vanhusten luona työt ovat usein peseytymistä, lääkkeiden jakoa, voinnin seurantaa, siivousta ja mahdollisesti joidenkin kauppa- tai apteekkireissujen hoitamista. Lapsiasiakkaan kanssa puolestaan voimme hoidollisten toimenpiteiden jälkeen viettää pari tuntia melko vapaasti puuhastellen, pääasiassa vahdin vain häntä ja pidän seuraa kun vanhemmat ovat poissa. Työnantajanani on yksityinen yritys ja tuntuu että heillä laatuun ja ajan antamiseen on panostettu enemmän kuin kunnallisella puolella, joten asiat saa tehdä rauhassa ja aikaa jää paikan päällä myös jutusteluun ja auringossa ulkoiluun. Tällaiset ovat tuntemukset ainakin ensimmäisen päivän jälkeen, saa nähdä mitä sitten myöhemmin.

Mutta tosiaan täytän tänä vuonna 20 ja olisipa ollut kurjaa jos en taaskaan olisi mitään kunnon töitä saanut. Mahdollisimman nuorenahan töitä kannattaa lähteä hakemaan, jotta on sitten jotain tarttumapintaa myöhemmin töitä hakiessa. Ensimmäinen ”työni” minulla oli joskus 14-vuotiaana ratsastuskoululla kun vedin pienempien lasten kerhoja ja avustin leireillä. Palkkaa sain silloin tällöin pimeästi jokusen euron tai sitten kouraani lätkäistiin päivän päätteeksi vain karkkipussi. 15-16 –vuotiaana olin seurakunnan leireillä isosena, mutta myöhempi työkokemus on koostunut lähinnä jostain satunnaisesta mansikan poiminnasta tai lehtien myymisestä puhelimessa. (Puhelinmyynnistä sen verran, että kannattaa myydä ennemmin liittymiä, kuin joitakin lehtiä, ero on kuin yöllä ja päivällä ;)) Työn hakeminen voi tuntua jo itsessään työltä, varsinkaan jos niitä suhteita ei allekirjoittaneen tapaan ole. Ei kuitenkaan kannata lannistua, sillä työtarjouksia saattaa tulla vielä ihan kesän puolellakin, eikä se nyt ole mikään maailmanloppu, jos ensimmäiseen työpaikkaan mennessä ehtii olemaan jo täysi-ikäinen. :) Faktahan on, että varsinkin 15-vuotiaan ja sitä nuorempien on oikeasti tosi vaikea saada töitä.
We can leave this world, leave it all behind,
we can steal this car if your folks don't mind,
we can live forever if you've got the time.

Poissa Vispilä

 • kermavaahdossa
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Pottermore: SkyLight149
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #227 : Kesäkuu 06, 2011, 21:50:23 »
Olen töissä tänä(kin) kesänä Rakennusliike Toivosella ja seurakunnalla. Tänäkesänä tosin hieman poikkeuksellisesti: olen tämän viikon Rakennusliikkeellä, ensi viikon rippileirillä isosena ja siitä seuraavan viikon taas Rakennusliikkeellä. Työ Rakennusliikkeellä on kieltämättä hieman rankempaa näin lukiolaispojan tottumuksiin istua koulussa kirjojen äärellä, mutta se kuuluu asiaan. Palkka ainakin on hyvä, parista viikosta n. 700e. Isoshommaa tekisi ilmatteeksi, mutta siitäkin maksetaan viikosta näin toisen vuoden isoille 180e. :) Pikkukunta, isoissa paikoissa hinta on puolet pienempi. Molemmissa töissä palaa kivasti, sillä monta monta tuntia päivässä ollaan ulkona suoraan auringossa... :D Onneksi on aurinkorasva.
Tänään on hyvä päivä auttaa.

Poissa Haltiamieli

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Photography
 • Pottermore: MirrorSand193 / NettleIce25622 / SickleNox2785
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Kesätyöpaikat
« Vastaus #228 : Kesäkuu 06, 2011, 23:19:57 »
Vihdoinkin mulla on tulossa mielekästä hommaa ja kas kummaa, sen olen sitten saanut suhteiden kautta. Eli tuttavani työskentelee Sellon Prismassa ja viime kesänä hän sitten ehdotti minulle Tutustu ja tienaa -harjoittelun suorittamista heidän kaupassaan sitten tänä kesänä. Menihän siinä sitten koko kevät ennen kuin sain mitään kuulla sieltä suunnalta henkilöstöpäälliköltä kun laitoin viestiä alkuvuodesta, mutta viime viikolla on sopimus tehty ja työaika tulee olemaan kaksi viikkoa - 20.6.-1.7. Ehdin juuri tienata rahat siis järkkäriin ja olen töissä ennen Vuotisnäytöstä. Ennen tuota työpaikkaa olen sitten viikon riparilla, juuri tuota edeltävän viikon eli 14.-20.6. Lähden sieltä tosin sitten päivän aikaisemmin pois että ehdin tuonne Prismaan. Ensi kesänä sitten 18-vuotiaana haen kesätyöpaikkaa tuolta Prismasta, kun tuttavani siellä sanoi että jos olisin täysi-ikäinen hän saisi paikan järjestettyä hetkessä.

Jälleen siis saan huomata, että suhteiden kautta niitä kesätyöpaikkoja saa parhaiten. Tuttavat siis vain syynäykseen jos on paikkaa vailla, kyllä niistä paremmalla todennäköisyydellä paikan saa kuin pelkästään hakemalla. n__n
If more of us valued food and cheer and song above hoarded gold, it would be a merrier world.