Kirjoittaja Aihe: The Nightmare Before Christmas  (Luettu 11007 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Efui

 • Ankeuttaja
The Nightmare Before Christmas
« : Lokakuu 04, 2003, 18:49:20 »
Näin tämän elokuvan vasta muutama päivä sitten, ja ihastuin. Tim Burton's "The Nightmare Before Christmas" perustuu Tim Burtonin joskus aikojen hämärässä kirjoittamaan runoon, jossa sympaattinen luuranko Jack Skellington Halloween Townista etsii jotakin uutta ja löytää joulun. Itse nukkeanimaatio on mielestäni mukaansatempaava, hauska ja värikäs. Hahmot ovat ihania Jackista pari kertaa vilahtaviin sivuhahmoihin. Musiikki sopii elokuvaan hyvin ja jäi soimaan päähän moneksi päiväksi jälkeenpäin. Juoni etenee mukavasti. Vaikkei se kokonaisuutena kovin mielenkiintoinen näin jälkeenpäin ajatellen ollutkaan, elokuvaa katsoessa ei tylsää kohtaa ollutkaan. Ja silmänruokaa elokuva tarjoaa myös: kuka voi unohtaa sitä kippuralle kiertynyttä kallionkielekettä ja Jackin hahmoa kuuta vasten?

Tim Burton joka on ohjannut Batman-elokuvia, Mars Attacks! ja Seepy Hollow ynnä muuta sekalaista. Hän kirjoitti alkuperäisen runon Nightmare Before Christmasiin, toimi tuottajana, tuotantosuunnittelijana ja vastasi ikimuistettavista hahmoista. Ei voi kuin alkaa kunnioittamaan miestä. Hänestä lisää esim. täällä
http://www.elokuvamaailma.net/biografiat/tim_burton/burton.html

Mikä minut alunperin sai kiinnostumaan tästä elokuvasta, oli Danny Elfmanin mukanaolo. Hänen käsialaansa on koko elokuvan soundtrack lyriikkoineen. Hän antoi myös äänensä Jackille ja laulaa useissa elokuvan lauluissa. Danny Elfmanin lahjat ja omalaatuinen huumorintaju on tehnyt minuun vaikutuksen jo aikaisemmin ja tunnustan olevani hänen entisen bändinsä Oingo Boingon jonkinasteinen fani.

Mutta teidän mielipiteitänne elokuvasta?

Miss Wire

 • Ankeuttaja
The Nightmare Before Christmas
« Vastaus #1 : Lokakuu 04, 2003, 21:15:51 »
The Nightmare Before Christmas on ehdottomasti yksi suosikkielokuviani. Olevinaan synkkä mutta samalla se on kuitenkin myös aivan hillittömän hauska. Varsin vaihtoehtoinen joulutarina, hih. Todella omaperäinen elokuva, ja nukkeanimaatio on mainio idea. Ne hahmot on todella ihmismäisiä ja ilmeikkäitä vaikka ovatkin "vain" nukkeja.

Elokuvan musiikki tosiaan on todella kaunista ja sopii hyvin tunnelmiin. Tietääkö joku, saako sitä soundtrackia ostaa Suomesta jostain? Miulla on Edward Scissorhands-soundtrack, se on myös Danny Elfmanin säveltämää, ja sydäntäsärkevän kaunista musiikkia. Mistä muuten tuota Oingo Boingon musiikkia voi löytää?

Ja Tim Burton on suosikkielokuvaohjaajani. Hänen elokuvansa ovat aina niin omaperäisiä, ja poikkeavat massasta. Hänen elokuvissaanhan on usein (yhtenä) teemana erilaisuus, niin Nightmaressakin. Se koskettaa minua, kun itsekin olen hieman "hylkiö" ja syrjässä muista.

The Nightmare Before Christmas dvd:llä on muuten Burtonin "minielokuva" nimeltä Vincent, se on myös aivan loistava. Kertoo pojasta, joka kuvittelee olevansa Vincent Price. Ja siinä taisi olla myös "Frankenweenie", ja sitten tuosta itse elokuvasta kaikkea extraa. Suosittelen.

Poissa Vendel

 • Vuotislainen
  • http://www.geocities.com/disturbed_toons
The Nightmare Before Christmas
« Vastaus #2 : Lokakuu 07, 2003, 18:48:16 »
*pokes avatar*

Niin. Animaatioaddiktin vanha rakkaus. Yleensä koetan perustella väitteeni ja mielipiteeni mahdollisimman järkevästi, mutta tämän elokuvan kohdalla siihen en kykene.

Kuvan ja musiikin liitto hivelee sydäntä. Painajainen ennen joulua on rumankaunis ja koskettava.  Hahmot rujoja ja sympaattisia, Lisa Marie Presleyltä piirteensä lainannut Sally on mielestäni lumoavampi kuin yksikään disneymissi. Tämä elokuva ja Burtonin työt yleensäkin ovat vaikuttaneet valtavasti omaan "kehitykseeni piirtäjänä" - kalskahtaapa komealta - ja se näkyy.

Suosittelen lämpimästi. Ehkä tietokoneanimaatiot ovat huomisen sana, mutta täydellisine pintoineen ne eivät kyllä pärjää tälle tietääkseni ihan perinteisillä keinoilla toteutetulle nukkeanimaatiolle.

(ps ainakin syksyllä Canal+ vielä näytti Trick or treat-dokkaria Tim Burtonista - suosittelen, jos jostain saa käsiinsä. Mukana ovat juuri jo mainitut Vincent Price ja luullakseni myös Frankenweenie, jos se on se animaatiopätkä Frankensteinin tyyliin. Burtonin piirrokset vievät hengen.)

Poissa Moonbeam

 • Vuotislainen
The Nightmare Before Christmas
« Vastaus #3 : Lokakuu 22, 2003, 01:27:34 »
Aivan hervottoman mahtava leffa! Tilasin juuri omani (videolla, nyyh, ei Frankenweenietä..) itselleni näin joulunaluslahjaksi. Lemppareitani on Lock, Shock ja Barrell "Jack said we should work together, three of a kind, birds of feather, now and forever,WHEEEE!"

Nightmare on itselleni ainakin täysi joulu-klassikko vaikkakin hieman epätavallinen.

Muogg:
Lainaus
Lisa Marie Presleyltä piirteensä lainannut Sally


Luulisin, että kyseessä on Lisa Marie (en tiedä onko Marie sukunimi vai onko koko homma pelkkä taiteilijanimi), Burtonin silloinen elinkumppani (ja muusa, ilmesesti) jonka voi nähdä muissa Burtonin leffoissa (esim. Ichabod Cranen äiti Sleepy Hollow'ssa ja joku vakoojamimmi Mars Attacks!-leffassa.) Burton-juorut kertoivat joku aika sitten (suhteellista..), että Burton ja Fight Clubin Helena Bonham-Carter olisivat kimpassa.

Poissa Freya

 • Green Dragonflight
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • + The Song of Life +
The Nightmare Before Christmas
« Vastaus #4 : Marraskuu 25, 2003, 16:09:22 »
Ei, ei, ei, älkää vain kiltit sanoko että se on tullut teeveestä lähiaikoina. En edes alunperin tiennyt The Nightmare Before Christmasin olevan Disneyn elokuva. Näin sitten jossain vaiheessa viitteitä elokuvaan Kingdom Heartsissa, ja vasta silloin sain senkin tietää.

Näin kyseisen elokuvan ensimmäistä kertaa joskus ollessani alle kymmenen, ja pidin siitä suunnattomasti jo silloin. Todella sääli vain, että se näytettiin juuri silloin kun olimme kylässä joillakin sukulaisilla, eikä heillä ollut videoita, että leffan olisi voinut nauhoittaa. Ja vaikka nauhoittaminen olisikin ollut mahdollista, kukaan meistä ei vielä tuolloin ollut nähnyt sitä, eikä varmasti olisi ymmärtänyt sitä nauhallekaan pistää.

Juonesta en juuri mitään muista, koska viime katselukerrasta on sen verran kauan aikaa. Muistan vain, että leffa oli mielettömän hyvä ja ne kaikki mukana olevat otukset todella.. sellaisia jotka vetosivat minuun. Erityisesti Jack ja Zero :)

Laitoin joskus MTV3:lle ehdotusta, että voisivat näyttää tuon elokuvan taas jossain vaiheessa. Siitä päivästä saakka (jostain kaukaa kesän puolelta ehkäpä) olen seurannut tv-ohjelmia kuin joku pahinkin tv-addikti odottaen, että tämä leffa näkyisi uudelleen. Olen jopa patistanut sukulaisianikin seuraamaan tv-lehtiä, joita meille ei tule, The Nightmare Before Christmasin vuoksi.

Siksipä mielenterveyteni ei mitä todennäköisimmin kestä sitä, jos joku uskaltaakin sanoa että tämä elokuva on näytetty joltain sellaiselta kanavalta mikä meillä näkyy, mutta sanokaa nyt kuitenkin jos näin on.
I've been fire, fed by the four winds. I've been water in the stream. And a drop of dew on the culm.
I've been clay in the hands of a potter. I've been rosin of a tree, and a leaf, by the breeze carried away.

unelma

 • Ankeuttaja
The Nightmare Before Christmas
« Vastaus #5 : Huhtikuu 18, 2004, 21:35:34 »
Siskoni lainasi sen kirjastosta muutama viikko sitten ja minä katsoin sen tietenkin miljoona kertaa. Melkein joka päivä! Siihen en vain kyllästy! Varsinkaan ensimäiseen lauluun "This is Halloween" (onko se sen nimi?)
Se on yksi suosikeistani!

Bloody Aeliah

 • Ankeuttaja
The Nightmare Before Christmas
« Vastaus #6 : Huhtikuu 20, 2004, 18:13:40 »
Oih. The Nightmare before Christmas on yksi ehdottomista suosikeistani.

Näin sen ensimmäisen kerran telkkarista joskus ziljoona vuotta sitten ja ihastuin heti aivan täysillä. Valitettavasti en kyllä ole nähnyt sitä kovin montaa kertaa; muutaman kerran silloin kun sitä on näytetty jouluisin ja yhden kerran sain revittyä sen videolla lainaan.
 
Tim Burton on suosikkiohjaajani. Ainoa Burtonin elokuva mistä en ole pitänyt on Apinoiden planeetta. TNBC:in hahmot ovat todella upeita ja puoleensavetäviä, maailma on niin järkyttävän kaunis ja musiikki särkee sydämen.
Pikkuveljelläni on Kingdom Hearts [siis se Disneyn peli] ja kun se pelasi sitä maailmaa, niin olin jatkuvasti katsomassa, ihan vain että voisin kuulla sitä musiikkia ja nähdä sen kaiken. Vaikka ei se tietenkään vetänyt vertoja sille elokuvalle.

Isabella

 • Ankeuttaja
The Nightmare Before Christmas
« Vastaus #7 : Huhtikuu 22, 2004, 20:01:45 »
Nightmare on aivan ihana^-^
Kävin katsomassa sen pari vuotta sitten jouluna Elokuva-arkistossa ja ihastuin ensisilmäyksellä. Se on todellakin omalaatuinen elokuva, ei mitään massatuotetta, niinkuin eivät Burtonin elokuvat yleensäkään.

Oli hauska huomata, että Jackissa ja Saksikäsi Edwardissa oli yllättävän paljon samoja ominaisuuksia. Ne liikkuvatkin jotenkin samalla tavalla:) Kummatkin sellaisia yhteiskunnan hylkäämiä. Nyyh.

Paras kohtaus elokuvassa on (tietenkin lopun ihanan kuutamosiluetin lisäksi) Jackin vetäisemä "What's this?" biisi. Kuulin sen uudelleen muutaman vuoden tauon jälkeen just viime viikolla, ja hekottelin yksikseni, kun mieleen tulivat Jackin hypsimiset;)

Elokuvaa parhaimmillaan.

Poissa Fimca Worthleberr

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Capricorn Ascending
 • Tupa: Korpinkynsi
The Nightmare Before Christmas
« Vastaus #8 : Huhtikuu 24, 2004, 14:52:08 »
Heh, näin tämän leffan joskus viisi vuotta sitten jouluaattona, ja siitä lähtien mulla on ollu jonkinasteinen pakkomielle siitä. Oon aina odottanu, että se tulis telkkarista, mutta ei kun ei. Ja kun nyt sitten näin sen kaupassa DVD:nä, niin pakko oli ostaa.
Tämä on todella erikoinen elokuva. Synkkä ja samalla hauska. Ja hakkaa kaikki perinteiset joululeffat mennen tullen. Laulut vähän vaivasi mua alussa, mutta kyllä niihin tottui. En nimittäin muistanu että siinä lauletaan niin paljon.
Jack oli kyllä paras! Ja ne pikkuriiviöt, mitkä niitten nimet nyt olikaan.. (Lock, Shock ja Barrel) Aivan erinomaista ja persoonallista työtä, kuuluu mun omituisiin pikku lempileffoihin! Petyin todella kun DVD:n takakannessa luki että mukana on julisteita, mutta ei niitä sitten ollutkaan :(((
Ja leffa ois saanu olla paaaaljon pidempi...
Look, look, keep looking straight into those cold eyes.

Pohjantähti

 • Ankeuttaja
The Nightmare Before Christmas
« Vastaus #9 : Syyskuu 26, 2004, 22:57:39 »
Ihana. Aivan ihana. Pitkään muistin siitä vain pätkiä, koska olin nähnyt sen joskus ihan pienenä satelliittikanavalta. Äiti sanoi, että minä ja isosiskoni oltiin innoissamme siitä.

Nyt kesälomalla kun innostuin Roald Dahlista ja muistin Burtonin tehneen stop motion-animaation siitä, latasin James and the Giant Peachin. Sekin oli aivan loistava, joten päätin verestää muistoja ja ladata Painajaisenkin. Voi, miten nostalginen olo tuli nuoresta iästä huolimatta! Se oli jotain niin uskomatonta, eikä vähiten siksi, että joku on oikeasti liikuttanut käsin niitä nukkeja milli kerrallaan!

Danny Elfmanin musiikki ja Jackin lauluäänen näytteleminen oli ehkä parhaita Elfmanin töitä mitä itse olen saanut kokea. Se alkukappale (This Is Halloween) on sellainen mitä renkkaan ees taas, ja Jacking laulu hautausmaalla (Jack's Lament) sai ekalla katselukerralla melkein itkemään kertosäkeen kohdalla! muutenkin ääninäyttely oli sopivaa, pakko sanoa, etten millään meinaa vieläkään uskoa, että Chris Sarandon, joka teki Jackin äänen muutoin kun laulaessa, oli 50 vuotias sen leffan aikaan! Se kuulosti parikymppiseltä...

Nyt hankin sen DVD:lle ja heinäkuusta asti olen katsonut sen ainakin kerran viikossa. Siihen vaan ei kyllästy.

Ai niin, ja Vincent tosiaan on upea animaatio, varsinkin kun siinä lainataan Korppia :D

Muoks* Ai niin, siitäkin piti kommentoida, että ei koskaan olisi uskonut, että elokuva jossa joulupukki kidnapataan ja uhkaillaan olisi Disneyn tuotantoa, mutta kylläpäs vaan sekin päivä nähtiin XD

Envu

 • Ankeuttaja
The Nightmare Before Christmas
« Vastaus #10 : Lokakuu 03, 2004, 11:33:40 »
Lainaus käyttäjältä: "Isabella"
Oli hauska huomata, että Jackissa ja Saksikäsi Edwardissa oli yllättävän paljon samoja ominaisuuksia. Ne liikkuvatkin jotenkin samalla tavalla:) Kummatkin sellaisia yhteiskunnan hylkäämiä. Nyyh.


Minun mielestäni Jack ei ainakaan ollut kauheasti yhteiskunnan hylkäämä.. ^^' Tai siis, sehän oli Halloween Townin suurin stara.

Pidän elokuvasta kovin paljon. Lievää hysteriaa aiheuttivat jo kolme (?) vampyyria, ne olivat niin ihkuja..
Joulupukin kidnappaamisesta kertova tarina on jotakin, jonka kaikki haluavat nähdä. ;) Ehkäpä viihdytän itseäni ja kaikkia muita jouluna ja pakotan ihmiset katsomaan NBC:n..

Laulut jäävät todella päähän, 'pahimpina' Jack's Lament ja Kidnap the S.
"And since I am dead, I can take off my head
To recite Shakesperean quotations.."

Takku

 • Ankeuttaja
The Nightmare Before Christmas
« Vastaus #11 : Joulukuu 07, 2004, 13:35:42 »
Mä en oo vielä nähnyt sitä, mutta se on nytten latautumassa koneelle...hehhee. Musiikkeja olen jo kuunnellut kaverillani ja siitä itse asiassa kiinnostuskin heräsi, tosin olin jo monta vuotta sitten halunnut nähdä sen kun olin nähnyt mainoksen missä se jonka nimeä en vielä tiedä (Jack?) laulaa siinä kuun valossa sillä kukkulalla.

Sattuisiko kukaan tietämään mistäpäin saisi ostettua sitä dvd:tä tai cd:tä, mieluiten tampereelta? Toivon että se latautuu nopeasti...*jää odottamaan*

--------------------
muoks...
 myöhemmin kysyin epesistä sitä levyä ja vastaus oli tämä:
Hei!

Nightmare Before Christmas- elokuvan soundtrackia on tilattavissa USA:sta.
Aikaa saattaa mennä pari viikkoa. Ilmoittele, jos kiinnostaa tilata!

Epe's

Isabella

 • Ankeuttaja
The Nightmare Before Christmas
« Vastaus #12 : Joulukuu 07, 2004, 15:14:46 »
Lainaus käyttäjältä: "Envu"

Minun mielestäni Jack ei ainakaan ollut kauheasti yhteiskunnan hylkäämä.. ^^' Tai siis, sehän oli Halloween Townin suurin stara.


Juu, sanoin ehkä vähän epäselvästi. Tarkoitin, että kun Jack eksyi Joulumaahan, hän oli aivan eksyksissä; erilainen kuin kaikki muut, aivan avuton, kuten Edwardkin. Tai ehkä minä sitten olen vain väärässä. ^-^

jalokuusi

 • Ankeuttaja
The Nightmare Before Christmas
« Vastaus #13 : Joulukuu 07, 2004, 17:26:39 »
Ensimmäinen mielikuva elokuvasta ei ole mitenkään hyvä. Pelkäsin kuollakseni kaikkia elokuvan hahmoja. Serkkuni kun pakotti minut sen katsomaan alle kouluikäisenä. Jotenkin sitten pelko väistyi ja Painajaisen katsomisesta tuli joka vuotinen Halloween perinne.

Faniuteni Burtonia kohtaan myös syntyi Painajaisen kautta. Burton kiinnosti kovasti ja sitten selvisi, että herralla on sormet pelissä myös Painajaiseen, niin se kyllä sydäntä lämmitti. ^^

Itse elokuvasta pidän hyvin paljon. Sen luokittelen enemmin musikaaliksi kun animaatioksi. Ja kaikki kunnia ja kiitos kappaleista Elfmanille.
Jos pahaa pitää sanoa, niin loppu on liian siirappinen ja Disneymäinen. Se on ainut asia mistä en pidä.

Takku

 • Ankeuttaja
The Nightmare Before Christmas
« Vastaus #14 : Joulukuu 08, 2004, 15:57:53 »
Hahhaa, nyt on sekin leffa nähty. Aivan mahtavaa! Oi! Siis ne kaikki oli ihania, mutta suosikkeja oli mm. se orkesteri, Jack, vamppyyrit, piru, se kohta kun se iso jolla on kirvespäässä tajuaa pääsiäispupun ja ne lapset jotka kirku juostessaan pakoon uusia 'lelujaan'...

Katsoin sen ilman tekstityksiä, mutta se ei haitannut tippaakaan, se oli niin helppoa englantia. ou jee! tätä lisää!!!

*hullu*

akira

 • Ankeuttaja
The Nightmare Before Christmas
« Vastaus #15 : Joulukuu 08, 2004, 20:07:39 »
ei kenelläkään mitään havaintoa mistä tuo nightmare before christmas olisi saatavilla? kaveri on siitä paljon puhunu ja kehunu, ja näin joulun alla vois ehkä yrittää sen jostain löytääkin ja katsoa :D

Pohjantähti

 • Ankeuttaja
The Nightmare Before Christmas
« Vastaus #16 : Joulukuu 08, 2004, 22:13:42 »
Filmifriikistä ( http://www.filmifriikki.fi/ ) ainakin voi tilata, ja käsittääkseni Anttilassa tai jossain myös myydään. Jos hyvin käy. Sehän on vanha leffa, yhtä vaikea löytää kuin... Uhrilampaat videovuokraamosta.

jalokuusi

 • Ankeuttaja
The Nightmare Before Christmas
« Vastaus #17 : Joulukuu 09, 2004, 08:35:29 »
Itse tilasin Painajaiseni täältä, mutta sinne pitää kyllä rekisteröityä ensin. ^^

Poissa Tunturipöllö

 • Tuplanolla
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • That last hand... nearly killed me.
The Nightmare Before Christmas
« Vastaus #18 : Joulukuu 10, 2004, 20:10:40 »
Just tilasin videodivarista. Toivottavasti tulee vielä ennen joulua.
Shaken, not stirred.

Nassu

 • Ankeuttaja
The Nightmare Before Christmas
« Vastaus #19 : Joulukuu 10, 2004, 22:01:24 »
Oih! Minusta tämä leffa on niin ihana! Katoin sen muutama vuosi sitten telkasta jouluna.

Se maailma ja tunnelma siinä oli aivan mahtavia. Tosi tunnelmallinen leffa. Jotenkin mulle tulee mieleen siitä Halloween-maailmasta ja sen tunnelmasta "Päättömän Ratsumiehen" kylä, molemmat synkkiä mutta ah niin kauniita. Tykkään juuri tällaisista, laadukkaista tekeleistä. Pitää lainata pian makuunista ^_^.

Poissa Ruiskaunokki

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
The Nightmare Before Christmas
« Vastaus #20 : Joulukuu 14, 2004, 23:35:47 »
Muutama vuosi takaperin jouluna näin kyseisen elokuvan ja tykkäsin siitä. Olin tiennyt siitä jo melko kauan, jossain Disney-elokuvan alussa oli sen traileri ja tykästyin What's This? -kappaleeseen. Omalla tavallaan elokuva on kaunis. Hienot kappaleet tuovat myös mukavaa tunnelmaa. Viime viikolla tuli hommattua netistä muutama elokuvan biisi, ja etenkin Jack's Lament oli hieno. Onko se Danny Elfman, joka siinä laulaa? Mielettömän hyvä lauluääni, enimmäkseen sen ansiosta tykästyin biisiin. And since I am dead I can take off my head...
Enää en muista tarkkoja yksityiskohtia elokuvasta, joten siinä on hyvä syy katsoa uudestaan.

Mahtaisiko NBC tulla tänä jouluna? Otimme sen nauhalle tuolloin muutama vuosi sitten, mutta se tuskin on enää tallella. DVD:n voisin hankkia, jos jostain löytyy.

Poissa Tunturipöllö

 • Tuplanolla
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • That last hand... nearly killed me.
The Nightmare Before Christmas
« Vastaus #21 : Joulukuu 15, 2004, 16:57:38 »
Lainaus käyttäjältä: "Ruiskaunokki"

Mahtaisiko NBC tulla tänä jouluna?


Ei ainakaan suomalaisilla kanavilla. Ruotsissa saattaisi tulla.
Shaken, not stirred.

Poissa Ruiskaunokki

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
The Nightmare Before Christmas
« Vastaus #22 : Joulukuu 15, 2004, 20:10:19 »
No, toisaalta se ei enää haittaa, vaikkei se tulisi telkusta. Löysin DVD:n Anttilasta ja äiti osti :)

*muoks* Hämeenlinnan Anttilasta löysin. Tosin se oli ainoa hyllyssä, eli viimeistä vietiin. Paitsi jos takahuoneessa oli lisää tai niitä tilataan lisää...

Poissa Tunturipöllö

 • Tuplanolla
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • That last hand... nearly killed me.
The Nightmare Before Christmas
« Vastaus #23 : Joulukuu 15, 2004, 22:50:38 »
Lainaus käyttäjältä: "Ruiskaunokki"
No, toisaalta se ei enää haittaa, vaikkei se tulisi telkusta. Löysin DVD:n Anttilasta ja äiti osti :)

*muoks* Hämeenlinnan Anttilasta löysin. Tosin se oli ainoa hyllyssä, eli viimeistä vietiin. Paitsi jos takahuoneessa oli lisää tai niitä tilataan lisää...


Damn. En ole menossa ennen joulua Hämeenlinnaan. Tietääkö joku onko missään päin helsingin keskustaa painajaista myynnissä säädyllisin hinnoin?
Olen menossa sinne lauantaina kattoon David Copperfieldiä.

Muoks. Kuulin että asematunnelin anttilassa olisi myynnissä. Kunkkua.
Shaken, not stirred.

Poissa Tunturipöllö

 • Tuplanolla
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • That last hand... nearly killed me.
The Nightmare Before Christmas
« Vastaus #24 : Tammikuu 02, 2005, 12:35:02 »
Tuplat. Mitäpä tuosta."viheltelee"
Ennen joulua katsoin tämän ja petyin valtavasti. Niin paljon kehuttu leffa ei ollutkaan hyvä. Musiikki jota kaikki kehuvat oli mielestäni...hmm... liian yliampuvaa(vaikeata löytää oikeaa sanaa). What's this?-biisiä ihkutetaan aina ja ikuisesti, minusta se oli aivan typerä. Visuaalisesti hienoa joskus kauan sitten, enää en visuaalisesta tyylistä pitänyt. Kaikista eniten odottamani asia, eli loistavat hahmot. Missä ne olivat? Jack ei minusta mikään ihmeellinen ollut, saati sitten kukaan muukaan. Kyllähän tämä yleissivistyksen nimissä pitää nähdä muttei tarjoa mitään muuta kuin turhan elokuvan. Nämä 73 minuuttia voi käyttää paremmin. 2/5.
Shaken, not stirred.

willy

 • Ankeuttaja
The Nightmare Before Christmas
« Vastaus #25 : Maaliskuu 10, 2006, 21:43:28 »
The Nightmare Before Christmas, lempparielokuvani. Olen nähnyt tämän pienenä ja rakastan tätä. Musiikit ovat mahtavia, Danny Elfman tekee muutenkin aivan mahtavaa musiikkia elokuviin (lähinnä nyt Burtonin), ja lainasi myös ääntään Jackille lauluissa joka on mahtava. Tykkään ja rakastan niin paljon. Olen ladannut kaikki kappaleet koneelle, mutta jotkut ovat vähän huonolaatuisia ja osa loppuu kesken, joten ajattelin että ostan soundtrackin jostakin. On oikeastaan jo kauan sitten pitänyt ostaa. Elokuva oli ihanan värikäs, varsinkin joulukaupungin osalta, mutta toisella tavalla taas mukavan tumma ja synkkä. Tim Burton, on nero.

Kaikille, ketkä haluavat tämän ostaa; itse ostin joskus viime vuoden syksyllä Helsingin Foorumin Free Record Shopista, oli alennuksessa, n. 12-14 euroa. Ja pari päivää sitten olin Hämeenlinnan Anttilassa eli missäa asun, sieltäkin löytyy lastenhyllyltä niitä vaikka kuinka paljon. Tai ainakin silloin löytyi. Ja voihan netistäkin aina tilata jostakin, jos ei kaupoista löydy, mutta luulisin kyllä todellakin, että löytyy.

Elokuva on niin mahtava. Juoni on hyvä, toteukset, esim. Zero, kaikki. Kaikinpuolin, täydellinen. Ei siitä keksi mitään pahaa sanottavaa. Ehkä nyt menee kyllä liikaa pelkän kehumisen puolelle. Ärsyttää vain, että nykyään se on niin kaupallistettu, että joka kauppa (europehouse, blibbo, ynnämuut) pursuavat sitä tavaraa, t-paitoja, laukkuja, ynnä muita. No, myönnetään, omistan itse hupparin. Myös laukku minulla oli, mutta luovuin siitä jo kauan sitten, koska rikki meni, eivät nimittäin ole yhtään kestäviä ne. Enkä sitä huppariakaan enää mielelläni käytä, koska sekin on jo aivan hajoamispisteessä.. ei sinänsä, keräile ihan kuinka paljon tavaraa miten haluat, sellaiset vain ärsyttävät, ketkä eivät ole nähneet koko elokuvaa ja ihkuttavat silti, 'oioioi jack on niiiin ihana' ym. Oikeasti, sellaiset ottaa päähän.

Em-Em

 • Ankeuttaja
The Nightmare Before Christmas
« Vastaus #26 : Joulukuu 01, 2006, 20:02:52 »
Tuli ostettua Tim Burton huumassa alennus laarista. Yllätyin melkoisesti, kun huomasin sen olevan Disneyn elokuva. Allekirjoittanut kun sattuu olemaan Disney elokuvien vastustaja ja vihaaja. Mutta tämä ei ollutkaan sellainen ylipirteä ällövärikäs rahastusanimaatio, vaan oikeasti hellyttävä. Synkkä ulkokuori, mutta lopulta suloinen. Ironista, kuinka kirkkaan värikkääseen kaupunkiin eksyvä synkkä hahmo vain pahentaa asioita. Jack on todella mielenkiintoinen hahmo, välillä paha ja välillä niin herttainen. Kaikessa kliseisyydessään juoni saa joulumielen syöpymään katsonan mieleen. Ja laulut. Juuri niitä vihaan Disneyn elokuvissa, mutta nämä ovat hyviä. Ääninäyttely on upeaa. Varsinkin Jackin hautuumaalaulun voi kuunnella uudestaan ja uudestaan. "Oh, somewhere deep inside of  these bones, an emptiness begun to grow..."

Uuvat

 • Ankeuttaja
The Nightmare Before Christmas
« Vastaus #27 : Joulukuu 09, 2006, 19:50:48 »
Ihana elokuva kyllä :) Jonkun aikaa jo halunnut nähdä (sain sellaisen käsityksen että about muutama vuosi takaperin olisi TV:stä tullut?) ja pari kuukautta sitten löysin kuin löysinkin jostain alekopasta. Ja täytyy tässä nyt joulun alla katsoa taas ;)
Mutta kääk nyt täytyisi muistaa jotain mainittavaa... tulee kyllä vaan positiivista mieleen, ainoa asia josta en pitänyt leffassa oli varmaankin  Oogie-Boogie mään koska kummitusmies oli hyvin ällöttävä (en pidä ötököistä).
Laulut olivat ihania. Tai no en nyt parista tiedä mutta ainakin This Is Halloween, What's This? ja Oogie-Boogie-tai-mikä-nyt-olikaan ovat jääneet mieleen.
Joulupukki oli myös erittäin koominen xD

Apua en keksi muuta. Ihanan Burtonmainen elokuva.

Poissa Fimca Worthleberr

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Capricorn Ascending
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: The Nightmare Before Christmas
« Vastaus #28 : Tammikuu 20, 2007, 11:36:24 »
Tutkin DVD:n extroja ja huomasin siellä pari Tim Burtonin varhaista lehvaa. Vincentiin ihastuin heti! Se on lyhyt animaatio pikkupojasta, jolla on "hieman" omituinen mielikuvitusmaailma. Onko kukaan muu huomannut kyseistä pätkää?
Look, look, keep looking straight into those cold eyes.

Drucella

 • Ankeuttaja
Vs: The Nightmare Before Christmas
« Vastaus #29 : Kesäkuu 19, 2007, 23:22:46 »
The Nightmare Before Christmas. Ihana.

Minua on ärsyttänyt, kun kaikki ihkuttavat Tim Burtonin elokuvia ja olen itse välttänyt menemästä moiseen massaan, mutta... pakko myöntää, Tim Burton kyllä tekee hyviä elokuvia!

En oikeastaan pitänyt juonta kovin vaikuttavana, mutta Danny Elfmanin tekemät laulut (ja herran oma lauluääni) saivat heti painautumaan ruudun ääreen. Minulle tuli mieleen siitä Jack' lament'ista jotenkin The Phantom of the Opera (joka on yksi lempielokuvistani). Ja se visualisointi! Juuri se kohta, kun Jack seisoo sillä kiertyvällä kallionkiellekkeellä kuun loistaessa takana (ja Zero-hauvan ihmetellessä kauempana), tulee aina ensimmäisenä mieleen, kun sanotaan "Nightmare Before Christmas".

Ja mikäpä olisi suloisempi loppu, kuin
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
Tunnelma jotenkin synkkä, mutta silti iloinen. Ja mustaa huumoria. Hieno elokuva!

Bruise Pristine

 • Ankeuttaja
Vs: The Nightmare Before Christmas
« Vastaus #30 : Kesäkuu 21, 2007, 13:58:49 »
Ihana elokuva. Loistava musiikki. Hienot hahmot. Kaunis toteutus. Timburtonmainen mahtava vahanukkeanimaatio. Yksi lempielokuvistani ja Tim Burton on yksi suosikkiohjaajistani! Näin elokuvan ensimmäisen kerran viisivuotiaana ja tykkäsin siitä silloinkin. Joulupukin kaappaus oli hauska. Omistan myös TNBC:n DVD:nä.

Poissa Sieppeli

 • Käppyrällä viihtyvä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tuhisija
 • Pottermore: ThornSky164
 • Tupa: Luihuinen
Vs: The Nightmare Before Christmas
« Vastaus #31 : Kesäkuu 21, 2007, 17:40:09 »
Itse en ole nähnyt, mutta Kingdom heartsista tuttu. Toivon kovasti että se tulisi joskus telkkarista. Lenpihahmosta sen verran, että tuo Zero vaikutti oikein mukavalta aavekoiralta :)
Even you can be happy once in a while. It won't kill you, but'yer face might crack if you smile, so be careful.

Poissa Giladra Carrion

 • Kuolonsyöjä
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: ShieldFang27063
 • Tupa: Luihuinen
Vs: The Nightmare Before Christmas
« Vastaus #32 : Tammikuu 23, 2008, 12:07:57 »
Aivan mahtava elokuva, ehdottomasti, kuten Tim Burtonin elokuvat tuppaavat yleensäkin olemaan.
Näin ensimmäisen kerran joskus ajat sitten, mutta ostin tässä pari vuotta takaperin, kun kiinnostuin nähtyäni muita Burtonin elokuvia, mm. Corpse Briden.
Burton kuuluu ehdottomasti maailman parhaisiin ohjaajiin, todellinen nero. The Nightmare Before Christmas on mielestäni paras hänen aikaansaannoksistaan. Se on vain niin mahtavasti toteutettu, ettei voi kuin ihailla.
Hahmot ovat todella kiehtovasti luotuja, mielenkiintoisia. Eivät todellakaan mitään perinteisiä, kuten ei ole koko elokuva ylipäätäänkään...
Musiikki on jotain aivan järkyttävän upeaa ja mahtavaa.
Aivan häikäisevän loistava teos, en voi muuta sanoa. Vähän ihkuttamiseksi tämä meni, mutta...
“We've all been raised on television to believe that one day we'd all be millionaires, and movie gods, and rock stars.
But we won't. And we're slowly learning that fact. And we're very, very pissed off.”

Poissa Mab

 • Vuotislainen
 • Meidän Korkeutemme
 • Tupa: Tuvaton
Vs: The Nightmare Before Christmas
« Vastaus #33 : Tammikuu 23, 2008, 21:34:53 »
Mä näin NBC:n vihdoin ja viimein nyt männeenä jouluna. Sehän nauttii aikamoista mainetta ja ihkutusta, joten olin aika innoissani. Lisäksi Päätön ratsumies on mun mielestä tosi hyvä elokuva, joten ohjaajapuolikin vaikutti aika lupaavalta (tosin Saksikäsi-Edward oli kyllä vaan keskinkertainen, joten toisaalta...).

Eli pettymys oli sitten aika suuri kun itse elokuva alkoi. Animaatio oli kyllä hienosti toteutettu ja silleen, mutta. Hahmot oli pliisuja ja särmättömiä, eikä niiden kohtalo kiinnostanut tippaakaan. Musiikki ei ollut musta mitenkään erityisen hienoa (parhaimmillaan vain keskinkertaista) ja lauluja oli ihan liikaa. Juonikaan ei vaikuttanut jännittävältä. Mä kestin katsoa elokuvaa vain jotain parikymmentä minuuttia ja sitten meni hermot. En sitten tiedä, olisiko leffa parantunut loppua kohden, mutta alku oli niin luotaantyöntävä, ettei tehnyt mieli ottaa selvää.

Mua ihan oikeasti harmittaa tämä aika vietävästi. Mä odotin mukavan anarkista joululeffaa ja sainkin nähtäväkseni imelletyn söpöilyn :(
"Kun hän on kohteliaimmillaan, hän on myös kavalimmillaan, mikä lienee pettämätön sivistyksen merkki." -J.M.Barrie, Peter Pan

Poissa Tibby

 • kotitonttu
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Can I have a look at Uranus too, Lavender?
  • LiveJournalini
Vs: The Nightmare Before Christmas
« Vastaus #34 : Tammikuu 24, 2008, 00:38:49 »
Palvon Tim Burtonia maasta taivaaseen, ja rakastan hänen elokuviaan. The Nightmare Before Christmas kuuluu ehdottomasti suosikkeihini, ja Stop Motion tekniikka on kiehtova.

Elokuvan näin ensi kertaa jouluna, olisiko ollut ehkä vuonna '99. Silloin lähinnä en edes tajunnut kunnolla siitä mitään, ja toisen kerran sitten katsoin sen uudestaan noin neljä vuotta sitten. Tietenkin se oli sitten pakko hankkia omaksi, ja nyt olen perinteenä katsonut sen aina 23. Joulukuuta ennen nukkumaan menoa odottaen seuraavaa päivää innolla (Jouluaatto! :>).

Musiikista pidän the Nightmare Before Christmasissa paljon. Danny Elfman on mahtava säveltäjä, ja kukaan muu ei sopisi paremmin laulamaan Jackin osuuksia. Soundtrackin omistan myös (sellaisen kahden levyn version, siinä toisella levyllä on eri artistien laulamina niitä biisejä), ja sitä tulee kuunneltua usein. Oogie Boogie's Song, Poor Jack, sekä What's This? ovat lempikappaleeni elokuvasta.

The Nightmare Before Christmas saa varmasti osaksi myös mielenkiintoa tuon Stop Motion tekniikan takia. Itseäni ainakin kiehtoo se, ja ensimmäisellä katselukerralla luulin elokuvan olevan tietokoneella tehty, kunnes sain kuulla, että se on toteutettu Stop Motionilla. Yllätyin myös positiivisesti kun muutama vuosi sitten Tim Burtonilta tuli Corpse Bride, joka oli taas tehty samaisella tekniikalla.

Tutkin DVD:n extroja ja huomasin siellä pari Tim Burtonin varhaista lehvaa. Vincentiin ihastuin heti! Se on lyhyt animaatio pikkupojasta, jolla on "hieman" omituinen mielikuvitusmaailma. Onko kukaan muu huomannut kyseistä pätkää?

Vincentistä pidän myös paljon. Se oli Tim Burtonin ensimmäinen Stop Motion tekniikalla tehty (lyhyt)elokuva, korjatkaa, jos olen nyt ihan väärässä. Frankenweenie oli myös ihana, mustavalkoinen elokuva on jo itsessään kiehtova.

Suosittelen lämpimästi the Nightmare Before Christmasia kaikenikäisille! (Ja pahoittelen tuota Stop Motion jauhamista, mutta olen vain niin kiinnostunut siitä. :D)
"There's no need to call me sir, Professor"

Poissa Audra Dancer

 • Sir Emilia Sarkington
 • Vuotislainen
 • Gaze the Haze
  • Livejournal
  • Vainajala.org
 • Pottermore: HazelNight52
 • Tupa: Luihuinen
Vs: The Nightmare Before Christmas
« Vastaus #35 : Joulukuu 24, 2008, 17:04:57 »
Voi, tämä on ihana! Ensinnäkin. Pidän elokuvan ulkoasusta. Koska olen visuaalinen ihminen, odotan elokuvilta tiettyä kauneutta, omanlaisuutta tai jotakin muuta visuaalisesti jännittävää. TNBC tarjosi minun näköelimilleni juuri oikeanlaista, omalla tyylillään nättiä, eloisaa kuvaa. Toiseksi, tämän elokuvan äänimaailma on mielenkiintoinen. Danny Elfman on nerokas säveltäjä. Eläväisessä kuvajaisessa on runsaasti uljaita kipaleita, mielikappaleekseni laskisin tämän laulun Kidnap Mr. Sandy Claws. TNBC vilisee hurmaavia hahmoja, varsinkin ne kolme kakaraa, joiden nimeä en tietenkään muista, ovat veikeitä vempuloita. Puhun tietysti vihtahousuksi, luurangoksi ja noidaksi pukeutuneista vekaroista jotka tekivät mukavia asioita eräälle punanuttuiselle henkilölle.

Sitten on tietysti vielä itse tarina. Koko homma on kirjoitettu juonikkaan koukuttavasti. Tarina on oikeastaan palikkamaisen yksinkertainen (vai onko?) mutta juuri siinä se koukuttavuus piileekin, näin ainakin uskon. Olen muuten luullut että koko höskä on tehty tietokoneella. Vai että se onkin stoppiliikkeellä. No sehän nostaa elokuvan uljaustasoa entisestään. Mukava ja katselunkestävä elokuva kaikenkaikkiaan, edellä jo mainituista syistä. Erityismaininta viehättävyydestä menee musiikille ja ulkoasulle, jotka molemmat ovat perin herkullista nautittavaa.

~Moondancer (kristallinen kahvikuppi)

Poissa Metsis

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Curiouser and curiouser
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: The Nightmare Before Christmas
« Vastaus #36 : Helmikuu 06, 2009, 14:48:56 »
Aivan ihana elokuva! Heti kun näin sen ensimäistä kertaa olin ihan WOW! tunnelmissa. Koko elokuvahan on  perjaatteessa tehty nukeilla ja yhteen sekuntiin taisi mahtua jtn 24 kuvaa (en oo ihan varma älkää vihatko jos oon väärässä XD) Todella symppis tarina ja symppis hahmot. Se on meidän  perheen jouluelokuva mikä me katsotaan ihan joka ikinen joulu. Kuuntelemme myös soundtrack:ia aina joulun alla. Aivan mahtavalla tavalla tehty ja upeasti toteutettu elokuva minkä voi vain katsoa uudestaan ja uudestaan ja se ei ikinä menetä hohtoaan! Pidän monistakin Burtonin elokuvista mutta tämä on yksi lemppareistani!

-metsän menninkäinen-
'Cause though the truth may vary
this ship will carry our bodies safe to shore.

Poissa Ihmeolio

 • Massuupukki
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • It really wasn't me...
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: The Nightmare Before Christmas
« Vastaus #37 : Helmikuu 14, 2011, 23:54:39 »
No mutta eihän Tim Burtonista voi olla pitämättä! Varmaan kolmesti olen tämän katsonut, mutta voisin katsoa vaikka vielä toiset kolme kertaa! Todella ihastuttava elokuva, rakastan sitä epärealistisuutta joka hahmoista huokuu, anatomia ei tosiaankaan ole kohdallaan. Juuri se ehkä onkin hauskaa. Idea tässä on hyvä ja hahmot ovat hauskan näköisiä, rakastan tätä<3 Haluaisin vielä katsoa tämän joskus, ehkäpä hommaan tämän itselleni =) Aina se on tullut telkkarista töllötettyä eikä hommattua itelle. Eikä tätä taida kellään kaverillakaan olla joten eipä sitä voi sitten lainatakkaan. Mutta jospa sen joskus hommais... =)
Cadillac.

Poissa Ana

 • Vuotislainen
Vs: The Nightmare Before Christmas
« Vastaus #38 : Tammikuu 03, 2015, 11:47:33 »
Liityn Tim Burton-fanitukseen. Mietitäänpäs... ehkäpä 5 kertaa olen sen nähnyt ja toimii aina! Tähän elokuvaan ei kyllästy. Sehän tuli televisiosta 25. pv 2014 illalla, katsoin sen silloin jälleen kerran. Suosikkini on ehdottomasti Zero. Jackin laulut on upeita ja kokonaisuus on täydellinen kokonaisuus, ei puutteita. Kerran myin kyseisen leffan pois (älkää ikinä myykö mitään pois harkitsematta) joten ostin uudestaan Anttilasta, siellä niitä oli pilvin pimein. Kyseessä on kahden levyn versio jossa on ne ekstrat. Sally jäi jotenkin vaisuksi hahmoksi (vaikkakin on hyvin omapäinen). Mitä mieltä ootte kyseisen elokuvan ikärajasta? Oon iloinen että televisiosta tämän leffan voi nähdä joka joulu! Viimeksi se taisi tulla Fox-kanavalta.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 03, 2015, 11:53:46 kirjoittanut Ana »