Kirjoittaja Aihe: Miksi te luette kirjoja?  (Luettu 23160 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa

 • kAHVikuppisihteeri
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • jump, deliver me
Miksi te luette kirjoja?
« Vastaus #25 : Maaliskuu 31, 2006, 23:13:38 »
Luen kirjoja, koska...

Liikaa vastauksia. Luen kirjoja, koska haluan avartaa maailmankuvaani ja lukeminen on hyvä tapa - siinä saa viettää aikaa mukavan ajanvietteen parissa. Tapasin kerran netissä ihmisen, joka vaikutti oikein mukavalta, joskaan ei kovin... mm, tietoiselta ympärillä tapahtuvista asioista. Kun aloin kyselemään häneltä lempikirjoja tai lukeeko hän mitään tiettyä lehteä, tyttö sanoi suoraan, ettei lue kirjoja ollenkaan, edes kouluun tehtäviä esitelmä varten. Hän kertoi kopioivansa esitelmät nettisivuilta ja muuttelevansa niitä itse joistain kohdin, mutta säilyttäen peruskaavan. Hän ei myöskään lue sanoma- tai aikakauslehtiä.

Siinä vaiheessa täällä puolen ruutua oltiin että thäh, ei lue ollenkaan. Voin rehellisesti sanoa, että vietän vuorokaudestani vähintään kaksi tuntia lukien, kirjaa tai harvemmin aikakaus-/sanomalehtiä. Kirjoissa tunnen pääseväni uuteen ulottuvuuteen, ja jos kirjassa on hyvää kuvailua sekä mielenkiintoinen juoni, voi samaistua kirjaan täydellisesti. Jälkeenpäin myös pyörittelen lukemani kirjan tapahtumia mielessäni ja näen enemmän kuin usein unta eri kirjojen hahmoista tai tapahtumista.
Huomaan myös, että ihmiset, joiden tiedän lukevan paljon vaikuttavat hyvin sivistyneitlä (vihaan itseäni sanoessani tuon, mutta en osaa ilmaista sitä mitenkään muuten). Kirjoitustaitoni on kehittynyt lukemiseni myötä valtavasti, sillä luen erilaisia ja eri tyylisiä teoksia, kaikkea fantasiasta draamaan, faktaa tai fiktiota, päiväkirja- tai minämuodossa kirjoitettua kirjallisuutta. Pääasia on se, että saan lukea. Toki on olemassa huonojakin kirjoja, niitä sattuu itseasiassa harva se päivä vastaan, mutta hyvät kirjat todella muistaa ja niistä osaa ottaa erilaisia vaikutteita itselleen.

Kuten Flamelion sanoi (niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin), lukemisen perussyyt ovat tiedonhalu, mielenkiinto ja rakkaus kirjoihin (ärr <punastuu sanoessaan kaksi viimeistä sanaa> joo kliseistä).
"Seuraavaks me vedetään sellanen progepläjäys, että te saatanan kakarat ette löydä kotiinne."

Fessa

 • Ankeuttaja
Miksi te luette kirjoja?
« Vastaus #26 : Joulukuu 06, 2006, 00:18:00 »
Lähinnä luen kirjoja, jotta saisin aikani kulumaan. Jos en lukisi, niin varmaan vain makaisin päivät kotona pitkin lattioita ja ällistelisin sen ajan mikä jää yli koululta, tietokoneelta, televisiolta ynnämuilta aktiviteeteilta (eli keskimäärin 3 tuntia päivässä, viikonloppuisin enemmän). Lukemiseen on suht helppo uppoutua, ainakin useimmiten, ja sitä voi harrastaa lähes ihan missä vain on tarpeeksi hyvä valaistus eikä kamalasti häiritsevää melua + se on helppo keskeyttää(joskus ei) milloin tarvitsee (toisin kuin elokuvat tai kaverien kanssa oleilun, vaikka niitä ei pitäisi verratakaan).

Yksi asia, mitä haen lukiessani, on tunne minkä saa lukiessaan jonkin Todella Loistavan ja Älyttömän Erinomaisen kirjan. Silloin ajattelee, että kunpa saisin tämän nopeasti luettua mutta eipä se loppuisi koskaan. Kun kieli, henkilöt ja juoni ovat täydellisen hiottuja, lukemisesta oikeasti nauttii. Kun tapahtumat näkee elävänä edessään, omana(henkilökohtaisuus, yksi lukemisen eduista) tulkintanaan, oih, se se vasta upeaa onkin. Tietysti mitä enemmän lukee, sen harvinaisemmin sellainen kirja osuu kohdalle, mutta kun niin käy, tunne on entistäkin mahtavampi.

Kun kuulee jostain kirjasta hyvää tai huonoa palautetta tai muuten vain kiinnostavaa kommenttia, herää mielenkiinto sitä kohtaan. Silloin haluaa itsekin tietää, mikä kirjassa on herättänyt arvostelijassa juuri sellaisia tunteita ja mielipiteitä. Samaan kappaleeseen kuuluu varmaan myös kiinnostus kirjojen henkilöitä ja heille sattuvia tapahtumia kohtaan, sekä tietysti heihin tutustuminen. Usein päähenkilöstä/-henkilöistä tulee itselle tietyllä tapaa läheisiä, etenkin jos kirja on kerrottu yhden henkilön näkökulmasta. Parhaassa tapauksessa lukiessa pääsee matkalle toisen ihmisen pään sisään, mikä ei ole mahdollista (ainakaan samassa mielessä) elokuvien tai oikean/kirjojen ulkopuolisen(miten se pitäisi sanoa?) elämän kautta.

Tietysti lukemisella on myös yleishyödyllinen puoli, se antaa tietoa ja yleissivistystä (koulukirjat, historialliset romaanit, jne.), laajentaa näkemyksiä (esimerkiksi vieraista kulttuureista kertovat kirjat), antaa ajattelemisen aihetta ja kehittää kielellistä lahjakkuutta. Meillekin opo kertoi tyttöjen keskimääräisesti paremman menestyksen äidinkielen kirjoituksissa johtuvan siitä, että tytöt lukevat enemmän kuin pojat, ja vaikka en pidäkkään sukupuolten välisten erojen tilastoihin perustuvasta korostamisesta, se kertoo ainakin jotain lukemisen hyödyistä. Ja minusta ainakin tuntuu sivistyneemmältä kun luen (: Tiedän enemmän kuin ne, jotka eivät lue, tai jos ei enemmän niin ainakin erilaisista asioista.

Poissa Rain Wild

 • Kissankorkuinen
 • Vuotislainen
 • Ähäkutti!
Miksi te luette kirjoja?
« Vastaus #27 : Joulukuu 14, 2006, 20:48:30 »
Miksi luen kirjoja? Tähän on oikeastaan yksi ja ainoa syy, ja se on eläytymisen suuri nautinto. Yhden kirjan aikana on parhaimmillaan mahdollista käydä läpi koko tunteiden kirjo: viha, rakkaus, ilo, suru, tyytyväisyys, jopa häpeä. Kirjat saavat minut itkemään ja nauramaan; putoamaan sängynlaidalta hysteerisen kikatuskohtauksen vallassa; tuntemaan. Kirjallisuuden kautta voin kokea niin monia ihmiskohtaloita, tuntea niin monia ihmisiä ja elää niin monta elämää, että se antaa puhtia myös todellisuuteen. 'Oikeassa elämässä' olen kuitenkin pohjimmiltani realisti ja olen sopeutunut siihen, että tietyt asiat eivät omalla kohdallani koskaan tule tapahtumaan; yhteen ihmiselämään mahtuvat tapahtumat ja kokemukset ovat rajallisia. Kirjallisuus kuitenkin mahdollistaa astumisen toisiin maailmoihin; ajassa matkustamisen; elämää suuremmat romanssit ja toisaalta myös sen kaiken uudelleen elämisen.

Ehkä oma elämäni on sitten niin... tavanomainen, että kaipaan jotain muutakin. Älkää kuitenkaan ymmärtäkö minua väärin, rakastan tätä omaa pientä, tavanomaista, ajoittain tylsääkin elämääni suunnattomasti, enkä muuttaisi siitä mitään. En, vaikka siihen olisi mahdollisuus. Minulla on kaikki mitä tarvitsen, kaikki mitä voin toivoa; minulla ei ole tarvetta muutokseen - osaksi kirjojen vuoksi.
Permission to shout "Bravo" at an annoyingly loud volume, sir? | Would you mind holding my metaphor for a second?

Lemon

 • Ankeuttaja
Miksi te luette kirjoja?
« Vastaus #28 : Joulukuu 15, 2006, 17:29:30 »
Ai miksi luen kirjoja?
No varmaankin sen takia koska kirjat ovat mukava piriste elämään, monet kirjat ovat myös erittäin hauskoja...Eivät kuitenkaan kaikki. Esimerkiksi minua ei aina kiinnosta lukea mitään kauhean paksua tiedeopusta...Luen paljon jännityskirjoja, luen niitä sen takia koska ne antavat tylsään elämääni hieman jännitystäkin :). Jännityskirjojen lisäksi satun lukemaan aina silloin tällöin melkein mistä vain aihepiiristä olevaa kirjaa. Se riippuu aivan mielitilastani. Joskus haluaa lukea kauhean jännittävää kirjaa ja joskus taas sellaista läpälässynlää kirjaa missä on pelkkää romantiikkaa. Suurin syy siihen että miksi luen kirjoja on se että ne tappavat aikaa ja rauhoittavat mieltä :)

Lemon

umpisolmu

 • Ankeuttaja
Miksi te luette kirjoja?
« Vastaus #29 : Joulukuu 26, 2006, 17:23:15 »
Minun syyni on juuri tuo aloitusviestissä lähes pannaan julistettu pako todellisuudesta. Kun oma elämä tökki, potkii päähän ja tallaa vielä varpaille, on ihanaa lähteä vaikkapa hobittiseurueen tai teinivelhokourallisen mukana pelastamaan maailmaa pahiksilta. Se rentouttaa mukavasti.
Onhan lukemiselle tietysti muitakin syitä: joskus sitä tuntee itsensä niin sivistymättömäksi, kun toiset puhuvat kirjasta, josta et itse ole kuullutkaan tai sellaisesta tehdään elokuva. Silloin on lähes väistämätöntä lukea kyseinen teos. Kolmas syy on se, että minun elämässäni ei tapahdu juuri koskaan mitään ja omassa kämpässä nököttäessä virikevaihtoehdot ovat rajalliset: tietokone, kynä ja paperi, kännykkä ja kirjat. Kyllä noista ainakin toisinaan kirja tuntuu houkuttelevimmalta.

Poissa Amethyst

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Miksi te luette kirjoja?
« Vastaus #30 : Joulukuu 26, 2006, 20:32:12 »
Minäkin pääsen jotenkin pakoon omalta elämältäni lukemalla kirjoja. Ihan sama, mitä on meneillään omassa elämässä, aina voi tarttua kirjaan ja hypätä aivan eri maailmaan. Kirjat ovat todella hyvää ajanvietettä. Jos joskus vaikka sataa, eikä voi mennä ulos, voi lukea kirjaa. Kirjojen avulla mielikuvituskin kasvaa. Eikä sitä aina jaksa kavereiden kanssa olla. Jokus tarvitsee omaa aikaa, eikä television, tai tietokoneenkaan ääressä jaksa koko ajan olla. Myös jotain kirjoja ovat kaverini suositelleet ja olen sen takia niitä lukenut. Kaiken kaikkiaan, elämäni olisi aika paljon köyhempi ilman kirjoja.

Poissa Devia

 • Matami Toheloitsija
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Enkelipiru
  • Devia
 • Tupa: Tuvaton
Re: Miksi te luette kirjoja?
« Vastaus #31 : Helmikuu 07, 2007, 15:06:20 »
Miksi luen?? Siinäpä vasta kysymys. Tätä täytyykin oikein miettiä.

Mä alotin lukemisen todella nuorena, siis paksujen nuorten kirjojen lukemisen. Heti ensimmäisellä luokalla aloitin lukemaan kirjoja, en mitään tavutettuja vaan ihan kunnon nuorten fantasiakirjoja. Silloin luin koska se oli hauskaa ja hienoa puuhaa, kun oli vasta oppinut lukemaan. Myöhemmin sitä vain oli tottunut käymään joka toinen päivä (parhaassa tapauksessa päivittäin) kirjastossa ja tulla kotiin mukana viidestä kymmeneen erikokoista kirjaa. Siitä tuli tapa.

Mutta sitten yläasteella mä varmaankin halusin päästä johonkin toiseen maailmaan missä ei ollut ketään mun kiusaajia, mun omia ongelmia. Samaa mä varmasti hain kuin kirjottamisella. Pääntyhjennystä. Lukemalla mä tyhjensin pään, unohdin ainakin siksi aikaa kaikki ongelmat, mulla on ollut luottamus pulaa ihmisiin, joten mä olen lukemalla pystynyt menemään piiloon ihmisiä jotka haluaa vaan pahaa mulle.

Poissa Starpiks

 • ヘルムットじゃないよ
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • "Olette sangen rumia ollaksenne keijuja"
 • Tupa: Puuskupuh
Re: Miksi te luette kirjoja?
« Vastaus #32 : Helmikuu 11, 2007, 12:03:04 »
Rakastan lukemista.

 Mutta miksi? Mikä kirjoissa on, että ne on saatava näppeihinsä ja luettava, luettava, luettava? En tiedä. Ennen viime joulua (2006) en lukenut puoleen vuoteen ollenkaan, sitä ennen n. vuoteen hyvin, hyvin harvoin ongelmien takia.  Nyt olen taas löytänyt kirjan ja voi hyvä luoja kuinka paljon on asioita ja kirjoja, jotka pitää lukea! Haluan tietää, tietää ja tietää ja kirjat ovat loistava lähde. Joskus haluan myös rentoutua toisenlaisessa maailmassa, haluan tuntea jonkun muun tunteita jolloin fiktionaalisen kirjan lukeminen auttaa. Tai ehkä haluan hetken ajan elää toisen elämää ja ymmärtää hänen mieltänsä enemmän, jolloin tartun elämänkertaan.

 Suurin syy lukemiselle on se, että se antaa niin hirveän paljon. Elokuvat ovat mahtavia, pidän niistä järjettömästi, mutta siinä kaikki on jo tarjolla. Minun ei tarvitse käyttää mielikuvitusta eikä tehdä minkäänlaista työtä päästäkseni tarinassa eteenpäin. Kaikki on valmiina edessäni. Kirja kertoo tarinan, mutta minä itse luon mielikuvituksellani puitteet sille.
"The shortest verse in the Bible is, "Jesus wept". The only thing wrong with it is the past tense." -Fred MacIntire, Something Positive

No oonhan mä sentään sukua insinöörille... *pnish*?

Poissa Liberty

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • http://liberty.vuodatus.net
Re: Miksi te luette kirjoja?
« Vastaus #33 : Helmikuu 20, 2007, 19:47:29 »
Minusta paras syy on tietenkin se, että se on hauskaa. Yksi parhaista tunteista on se, kun löytää loistavan kirjan ja saa uppoutua siihen pitkiksi ajoiksi. Olen sitä paitsi loistava eläytyjä, joten samalla unohdan kaiken ympäriltäni, on vain se maailma, mikä kirjassa esitellään. Siinä on suurin syy. Se on yksi parhaista harrastuksista, mitä tiedän, vaikka viime aikoina siihen käytettävän ajan määrä on vähentynyt kiireistä johtuen.

Toinen syy on se, että rakastan sivistyä ja minusta huonoillakin kirjalla on tarjota ainakin hitusen sivistysarvoa. Saa tilaisuuden kokea erilaisia elämäntilanteita ja saa nippelitietoa. Historialliset kirjat tarjoavat tietenkin historiallista faktaa ja niin edelleen. Lukeminen on sivistävää ja sivistyminen on ihanaa.
You are everything I want 'cause you are everything I'm not.

Poissa Tuulikeiju

 • Vuotislainen
Vs: Miksi te luette kirjoja?
« Vastaus #34 : Helmikuu 22, 2007, 18:35:54 »
En tiedä, olenko jo sattunut vastaamaan tähän topiciiin, mutta vastaan silti, koska tämä on mielenkiintoinen keskustelun aihe.

Pakenen kirjoihin todellisuutta, kuten varmasti monet muut jossain määrin, mutta kerronpa hieman muitakin syitä, kun aloitusviestissä niin kerran kiltisti pyydettiin;

1.) Minä luen kirjoja, koska haluan oppia niistä jotain uutta ja haluan kehittyä kirjoittajana, koska sosiaalisessa kanssa käymisessä en osaa olla niin aito ja avoin kuin kirjoittaessani. Yleensä arvostelen lukemaani kirjaa huomaamattani sen joidenkin pienten kohtien perusteella.

2.) Kirjat ovat mahtavia ystäviä. Niiden kanssa saa itkeä ja nauraa, eivätkä ne koskaan puukota selkään (sanokaa, jos olen väärässä. Olisi se kyllä aika näky, jos kirja hyppää puukko sivujensa välissä selkään kiinni.). Ja jos on joskus jossain esim. linja-autossa yksin, on mielestäni mielekkäänpää lukea kirjaa kuin teeskennellä vaikkapa kirjoittavansa tekstiviestiä. Eihän siinä mitään pahaa, mutta jotenkin en vain halua näyttää yksinäiseltä ja tylsistyneeltä, jos olen jossain oikeasti yksin.

3.) On aina yhtä hienoa löytää joku hyvä kirja, joka antaa ajattelemisen aihetta pitkäksi aikaa ja josta on oikeasti nauttinut. Sitten kun on patistanut jonkun tuttavankin lukemaan sen kirjan, on kiva spekuloida, mitä tulevissa kirjoissa tulee tapahtumaan. :) Hyvissä kirjoissa on se hyvä puoli, että ne lukee mielellään uudelleen, eikä vain sen takia, että löytäisi jotain uutta, vaan ihan senkin takia, että saa nauttia kirjasta uudestaan.
It's easier not to do things than left them undone.

muikku

 • Ankeuttaja
Vs: Miksi te luette kirjoja?
« Vastaus #35 : Helmikuu 23, 2007, 16:51:19 »
Mielenkiintoinen (joskaan ei suurta keskustelua herättävä) aihe! Kiva idea. :)
Itse olen ihan pienestä pitäen lukenut kaikenlaisia kirjoja, ja niihin on vain jäänyt "koukkuun". Kirjat ovat mielestäni ehdottomasti parempia todellisuudesta poistajia, kuin viina ja laittomat piristeet, ilman kuolemanvaaraa (paitsi mutkan kautta, lukeminen vie aikaa ja näin ollen lihominen on vaarana varsinkin jos napostelee lukiessaan). Kun omat ongelmat pännivät, niin useimmiten kirjan jollakin henkilöllä menee vielä huonommin ja omat murheet unohtuvat, kun eläytyy jonkun muun rooliin. Lisäksi kirjoista löytyy usein uusia ideoita ihan omaankin elämään ja ne voivat vaikka auttaa jonkin ongelman ratkaisuun ja rohkaista johonkin. Tietenkin niistä saa myös tietoa - jos ei suoraan niin ainakin epäsuoraan. Jos vaikka lukee kirjaa juutalaisesta henkilöstä, niin omistaa ainakin jonkinlaisen kuvan juutalaisuudesta lukukokemuksen jälkeen. Minun mielestäni ainakin on tosi mielenkiintoista lukea kirjoja juuri sen takia, että ihmiset elävät niin eri tavoilla ja se juuri viehättää näissä ulkomaisissa tai vaikka vanhaan aikaan sijoittuvissa kirjoissa eniten.

Kastehelmi

 • Ankeuttaja
Vs: Miksi te luette kirjoja?
« Vastaus #36 : Helmikuu 25, 2007, 12:41:19 »
Minä luen siksi, että sitä olen tehnyt yli puolet elämästäni ja tulen aina tekemään, ja myös siksi, että jotkin kirjat ovat hauskaa ajankulua. En nyt keksi tähän hätään ihmeellisempiä perusteluja, jos nyt ei lakseta koulussa koulutehtäväksi tulevia kirjoja. Ne luen, koska on pakko, olivat hyviä tai huonoja.
  Paitsi että mielestäni ei ole olemassa hyviä tai huonoja kirjoja - kaikki ihmiset eivät vain pidä joistakin kirjoista.

Minnehoo

 • Ankeuttaja
Vs: Miksi te luette kirjoja?
« Vastaus #37 : Huhtikuu 23, 2007, 16:59:12 »
MIksikö luen kirjoja???

Kirjoista saa ideoita omiin tarinoihin ja fantasioihin... Kirjat on ihania... Se on hyvää ajan vietettä vaikka niskat ja pää voi olla pitkän lukemisen jälkee vähä kipee xD
 Kirjoista saa voimaa esim rakkaus elämään..  Ja miks kukaa ei lukis kirjoja??? Koulukirjoi ei voi olla lukematta.... xD

Poissa kirja

 • Error 404: User not found
 • Vuotislainen
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Miksi te luette kirjoja?
« Vastaus #38 : Huhtikuu 24, 2007, 17:29:45 »
Kirjoista saa ideoita omiin tarinoihin ja fantasioihin... Kirjat on ihania... Se on hyvää ajan vietettä

Samaa mieltä, lisäksi kirjat ovat hauskoja ja niistä oppii, niin kuin tässä jo mainittiin. Minä luen nopeasti, ja se johtuu siitä, että luen paljon kirjoja, koska pidän niistä. Eli jos pitää kirjoista, myös lukee niitä.

Joihinkin kirjoihin voi eläytyä ja joistakin voi saada ideoita. Kirjoissa kuvaillaan kaikki hyvin ja jos haluaa aitoutta, voi lukea kirjoja. (:
~kirja
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 07, 2009, 17:11:26 kirjoittanut kirja »
Jos lisäät tietoosi tilastoja, ihmiset uskovat sinua paremmin. Jo 96 %:ssa tapauksista!

Poissa Audra Dancer

 • Sir Emilia Sarkington
 • Vuotislainen
 • Gaze the Haze
  • Livejournal
  • Vainajala.org
 • Pottermore: HazelNight52
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Miksi te luette kirjoja?
« Vastaus #39 : Huhtikuu 24, 2007, 20:40:49 »
Luen kirjoja koska lukeminen on hauskaa. Hyvää kirjaa lukee nautinnolla. Lukemisesta oppii ja se on hauskaa. Nykyään olen vähentänyt lukemistani, ja se harmittaa minua. En vain yksinkertaisesti löydä aikaa lukemiseen. Se on sääli, sillä lukeminen oli minulle tosi rakas harrastus. Vieläkin minä luen, mutta se on vähentynyt paljon. Lukeminen kehittää lukunopeutta ja oppii ymmärtämään lukemaansa, mikä on hyödyllistä esimerkiksi kokeisiin luettaessa. x) Täytyy myöntää: Luen joskus koulukirjoja. Historiankirja on niin mielenkiintoinen!

pippuri

 • Ankeuttaja
Vs: Miksi te luette kirjoja?
« Vastaus #40 : Huhtikuu 25, 2007, 11:45:46 »
Miten tuohon kysymykseen vastaisi tyhjentävästi,niin että saisi ne sanat paperille,mitä haluaisi sanoa...
Lukeminen rentouttaa,ainakin minua ja voi intensiivisesti lukiessaan siirtyä jopa lukemansa kirjan maailmaan.Monen on tuota vaikea käsittää,mutta jos kirja vie mukanaan,niin sitä on vaikea laskea pöydälle edes nukkumisen ajaksi.
moni on tuota minulta kysynyt,mutta en ole osannut selvittää sitä edes kunnolla itselleni.Tiedän sen kyllä omassa mielessä ja näin,mutta selitä nyt toiselle tunne...
Minun on vain saatava lukea kirjoja ja jos olen päivänkin lukematta,saan vieroitusoireita.
Muuta en nyt osaa sinulle asiasta sanoa,mutta yritä nyt edes hieman ymmärtää,mitä ajan kirjoituksellani takaa.

Purpledincular

 • Ankeuttaja
Vs: Miksi te luette kirjoja?
« Vastaus #41 : Toukokuu 01, 2007, 10:24:24 »
Luen sen takia kirjoja, koska haluan isona itse kirjailijaksi. Rustailen papereitten kulmiin aina kun on mahdollista, ja on mielenkiintoista nähdä muiden kirjoittajien näkökanta jostakin teoksesta. Saan sieltä myös itselleni uusia, kuvailevia sanoja, ja se auttaa minua keksimään omia tarinoitani. Ne niin sanotusti inspiroivat minut, ja sen takia minulla on aina kynä ja paperi vieressä, kun luen. Saattaa kuulostaa hullulta, mutta ainakin minua se auttaa!

Quende

 • Ankeuttaja
Vs: Miksi te luette kirjoja?
« Vastaus #42 : Toukokuu 05, 2007, 20:36:18 »
Luen kirjoja, koska se on rentouttavaa. Niiden avulla pääsen pois todellisesta maailmasta ja voin heittäytyä täysin vieraaseen maailmaan, jonka kirjailija on kuvaillut. Näin voi käydä varsinkin silloin, jos kirja on insentiivinen ja pitää hyvin otteessaan. Kirjojen lukeminen on myös eräänlainen harrastus. On hyvä tietää, että jos ei ole muutakaan tekemistä voi tarttua hyvään kirjaan ja avata sen kannet ja näin päästä siinä piileviin salaisuuksiin.
Kirjojen kautta pääsen myös kehittämään mielikuvitustani ja kirjoitustaitojani. Kirjoista saa hyviä vinkkejä omaan kirjoittamiseen; joskus eteen sattuu sellaisia sanontoja ja lauseita sekä kuvailevia sanoja, joita ei olisi ikimaailmassa itse saanut päähänsä. Jokaisellahan on kuitenkin oma tyylinsä kirjoittaa ja kuvailla. Kirjat myös parantavat lukemistaitoani. Jos en olisi lukenut kirjoja, ehkäpä olisin hitaampi lukemaan ääneen tekstejä/lukisin töksähtelevämmin.
Koulukirjoista en kylläkään innostu. Ne kun ovat liian tylsiä ja faktapainotteisia. Joskus kuitenkin historian kirjoista voi löytyä kiinnostavaakin tietoa.

Minene

 • Ankeuttaja
Vs: Miksi te luette kirjoja?
« Vastaus #43 : Toukokuu 07, 2007, 09:28:46 »
Luen, koska lukeminen on hauskaa. En oikeastaan ole varma, miksi luen. Lukemisen aloitin seikkailun haluani, nykyisin kai vain koska se on tapa. Tietenkin lukemisessa on monta hyvää syytä, miksi sitä tekee. Ensinnäkin, lukemisen avulla saa avarrettua omaa maailmankuvaa ja lisäksi pääsee paikkoihin, joihin ei muuten pääsisi. Toiseksi, kuten moni onkin kirjoittanut, uppoutuminen kirjaan on pakopaikka tästä maailmasta; kun lukee, ei tarvitse ajatella muuta kuin kirjaa ja sen henkilöiden elämää, ei omaansa.

Poissa Zenzibar

 • Pelastaja katsoi profiiliaan ja läikytti teetä pöydälle
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • kesäinen-eskapisti-merirosvo-jedi-söpö-skotti
  • Home sweet home
 • Pottermore: BloodNight6399
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Miksi te luette kirjoja?
« Vastaus #44 : Toukokuu 09, 2007, 20:35:32 »
Yksinkertaiseksi siksi, että rakastan lukemista! Kun vain saan jonkin kirjan silmieni eteen vaivun, kuin transsiin luettuani ensimmäisen rivin. Kirjojen lukeminen rauhoittaa ja siitä saa hyvän mielen. Kirjojen lukemisesta tulee aina hyvä mieli, kunhan kirja on luettavaa tekstiä :D Jos olen surullinen, tai pahalla päällä, hukuttauduin akkosten sekavaan pariin tulkitakseni niitä omalla tavallani. Jos saan hyvän kirjan käsiini, en vain osaa lopttaa sen lukemista, muistan kirjan parhaimmat kohdat ikuisesti, eikä uudelleen lukeminen ole saavutus eikä mikään! Illalla, kun laitan nukkumaan, en saa una ellen ole lukenut vaikka vain paria sivua jotian tekstiä, vaikka sitten Aku Ankan taskareita, kunhan jotain luettavaa saan, että pystyn nukahtamaan.
Kirjat ovat todella tärkeä osa elämästäni, enkä pystyisi elämään ilman niitä! Jos tulen joskus sokeaksi opiskelin heti sokeankijroitusta, voidakseni jatkaa lukemisen nautintoa!

-Zenz

KIRJAT = ELÄMÄ!
"You're only given a little spark of madness. You mustn't lose it." -Robin Williams

di Napoli

 • Ankeuttaja
Vs: Miksi te luette kirjoja?
« Vastaus #45 : Toukokuu 16, 2007, 13:17:46 »
Minä luen kirjoja, koska ne sivistävät, ilahduttavat ja saavat minut ajattelemaan. Ilman kirjoja elämäni olisi paljon yksipuolisempaa. Kirjoissa pääsee aina uusiin seikkailuihin uusien henkilöiden kanssa.

Jos tahtoo olla hyvä kirjoittaja, kannattaa myös lukea paljon.

Eli lyhyesti: rakastan lukemista melkein yhtä paljon kuin kirjoittamista. Se sivistää ja saa minut onnelliseksi.

jannal

 • Ankeuttaja
Vs: Miksi te luette kirjoja?
« Vastaus #46 : Toukokuu 29, 2007, 19:45:37 »
Mä luen vaan Pottereita oikeestaan.. (ellei oo pakko) Enkä lukis Pottujakaan, ellei ne kiinnostais ja olis niin hyviä. <:
Jjoo, vastaus kysymykseen, luen sen takia, että Potterit on hyviä, ja jokaisen lukukerran jälkeen tietää ja tajuaa taas enemmän kyseisestä sarjasta. <:

Poissa Odey

 • miss marauder
 • Vuotislainen
 • I think I need a HUG <3
Vs: Miksi te luette kirjoja?
« Vastaus #47 : Toukokuu 31, 2007, 22:16:00 »
Luen, koska pidän lukemisesta. Monesti tullaan kysymään "onko toi joku äikässä luettava kirja", kun vastaan että ei ole, niin sitä ihmetellään. Yksi ihanimmista asioista mitä tiedän on syksy-iltana käpertyä sohvalle takan eteen viltin, kaakaomukin ja hyvän kirjan kanssa. Olen hyvin tunneherkkä lukiessani kirjoja. Saatan hyvinkin helposti ruveta nauramaan tai itkemään. Eläydyn erittäin paljon kirjojen mukana.
Some days just have more memories than others

Poissa Arminas

 • Addikti
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Miksi te luette kirjoja?
« Vastaus #48 : Kesäkuu 13, 2007, 21:38:23 »
Hyvä kysymys. En itse asiass tiedä. Olen lukenu varmaan siitä asti kun opin lukemaan, ja sitä ennen minulle on luettu.
Lukeminen on vain kivaa, luen aika usein kirjan per päivä, ainakin silloin kun ehtii.
Ja kirjat antavat tekemistä, viihdyttävät ja samaistun niihin helosti. Joidenkin kirjojen henkilöistä olen löytänyt ihan älyttömän paljon yhteistä itseni kanssa.
The stories we love best do live in us forever.

Annabelle

 • Ankeuttaja
Vs: Miksi te luette kirjoja?
« Vastaus #49 : Kesäkuu 30, 2007, 21:30:29 »
Mun täytyy vastata tähän että en tiedä. Mulle lukeminen on tapa ja kirjoittaminen alkaa tulla tavaksi. Pako todellisuudesta voisi olla vastaus, mutta en oikein usko. Luultavasti mä olen niin utelias ihminen, että mun on pakko ottaa selvää kaikista asioista ja ihmisistä. Jos kirjan aihe on kiinnostava, niin mun on pakko lukea se.