Kirjoittaja Aihe: Apocalyptica  (Luettu 7837 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

persikkasäilyke

 • Ankeuttaja
Apocalyptica
« Vastaus #25 : Huhtikuu 10, 2005, 20:02:10 »
Apocalyptica herätti minussa heti mielenkiintoa. Jo ennen kuin olin kuullut siltä yhtään kappaletta. Ja kun kuuli..... Aah! sitä hetkeä en unohda ikinä! Niin kaunista, koskettavaa ja ihanaa... Kuin fazerin sinistä korville (Johan oli rakentavaa... XD)

Sanzuliini

 • Ankeuttaja
Apocalyptica
« Vastaus #26 : Huhtikuu 10, 2005, 21:48:02 »
Apocalyptica on hyvä bändi. Muistan kuinka ystäväni pakotti (kuinka kehtaan ees paljastaa tommosta??) mut kuuntelemaan Bitterweetin. Vaikka inhoonkin Valon ääntä niin kappale oli todella hyvä. Sitten sattui äiti vahingossa ostamaan uusimman lebyn ja päätin sitte kuunnella sitä ja hyvää oli.
Anastacian konsertissa perjantaina istuessani odotellen konsertin alkua alkoi Bittersweetti soimaa ja mitäs muuta äiti paljastikaan kuin et mun kaverin (joka asuu toisessa kaupungissa) isoveli soittaa Apocalypticassa aina sillon tällön ja aikaisemmin on kuulunut vakituisesti bändiin. Siinä sitte olin vähä sillee et kiva ku nyt vasta kerroit ku olin asunutki siinä kaverin naapuris lähes vuoden...

-Sanzu-

Ulaire

 • Ankeuttaja
Apocalyptica
« Vastaus #27 : Huhtikuu 16, 2005, 17:51:24 »
Minullakin on Apocalyptican uusin levy, ja tyytyväinen olen ostokseeni. Parhaita ovat ne kappaleet, joissa ei lauleta. Tietenkin poikkeuksena on Life Burns, joka on hyvä siitä huolimatta, että Lauri Ylönen laulaa siinä.
Tykästyin erityisesti biisiin Quutamo.

Bansku

 • Ankeuttaja
Apocalyptica
« Vastaus #28 : Huhtikuu 20, 2005, 13:32:16 »
Olin tässä vähän aikaa sitten Apocalyptican konsertissa Savonlinnassa. Ei ollut mitään ennakkokäsitystä bändistä, mutta hyvältä se kuulosti. :) Enpä tiedä mitkä niistä kappaleista olivat heidän omiaan, mutta isäni sanoi että Metallican biisit soivat parhaiten. Oikeastaan ne nopeat raivokappaleet kuulostivat jo välillä vähän yhdeltä ja samalta puurolta, mutta ne tunnelmallisemmat olivat hirmu kauniita. Sello on hieno soitin...
Bittersweet soi nätisti, se kuulostaa paremmalta ilman laulua. Itse asiassa, luulenpa ettei laulu sovi siihen niin hienosti.  Se jotenkin latistaisi sellon "taikaa"... mitä se nyt sitten ikinä onkaan.

le loup-garou

 • Ankeuttaja
Apocalyptica
« Vastaus #29 : Huhtikuu 20, 2005, 17:59:05 »
En olisi vielä pari vuotta sitten uskonut, että viitsisin kuunnella musiikkia, jossa ei lauleta, mutta Apocalypticaa kyllä kuuntelee oikein mielellään. Musiikki on todella kaunista. Rumpujen lisääminen sellojen joukkoon oli loistava idea ja uusin Apon levy Apocalyptica on aivan mahtava. Tietysti vanhemmat levytkin ovat hyviä, Metallica kuulostaa mahtavalta selloilla soitettuna. Onneksi pojat kuitenkin tekevät nykyisin omia kappaleita, sillä ei sitä pelkkää Metallicaa jaksa kuunnella, kun kerran pojat saavat itsekin aikaiseksi noin hienoja biisejä.
Minä olen aina pitänyt jousisoittimista yhdistettynä raskaampaan musiikkiin, se kuulostaa lähes poikkeuksetta upealta ja tuo minulle aina mieleen keskiajan, tosin en tiedä, minkä takia. Sellot saavat kappaleet kuulostamaan jotenkin romanttisilta ja vanhanaikaisilta ja niin kertakaikkisen upeilta.
Olen todella pettynyt, kun Apocalyptica ei ehtinytkään keikalle Ruisrockiin, niin kuin oli tarkoitus, kun sinne kuitenkin olen menossa. Olisi ollut mahtaa nähdä bändi livenä!

Elene Yönsininen

 • Ankeuttaja
Apocalyptica
« Vastaus #30 : Joulukuu 21, 2005, 15:15:08 »
Oi, minä diggaan Apottimista, omistan kaikki levyt paitsi ekan, sen jolla on pelkästään Metallica-covereita...en diggaa siitä lätykästä. Muut ovatkin sitten todella hienoja, varsinkin Reflections (joka on muuten koneellakin^^) ja The Cult. Uusimmasta en oikein tykkää, ne biisit joissa on joku laulaja vierailemassa, pilaavat vähän tunnelmaa...ne eivät ole ihan sen tyylistä Apoa joka ansaitsisi mitä suurimman arvostukseni. Instrumentaalibiisit toimivat paljon paremmin, kerrassaan upeita. Lempparibiisejäni ovat muun muassa Faraway, No Education, Farewell, Apprehension, Conclusion ja Quutamo. Harmittaa kun en ole vieläkään päässyt bändiä livenä katsomaan, sillä se mitä olen teeveestä heidän keikkojaan nähnyt, on kyllä totisesti vakuuttanut minut orkesterin lavakunnosta, jau ^_________^ Tyypithän heiluvat varsin kivasti, varsinkin Perttu on näkemäni mukaan kunnostautunut sillä saralla^^ Perttu on muutenkin suosikkisellistini Apoista, ehe ehe...pitihän sekin vielä päästä mainitsemaan ;) Ihuna se Pertun pahis-look uusimman levyn kansikorteissa^^ Luuv.

muokkis: Oli ihan pakko muokkia, juuri pärähti soimaan Epilogue (Relief) Reflections-lätykältä, luvetan^^

Miles

 • Ankeuttaja
Apocalyptica
« Vastaus #31 : Joulukuu 21, 2005, 19:48:31 »
Itse pidän jonkin verran, omistan uusimman levyn.
Sellosta tosiaan kuuluu kaunis ääni, mutta se pännii bändissä, että melkein joka kappale nykyään on sellolla säestettyä. Sello on kyllä kaunisääninen soitin, niinkuin sanoin, mutta on niitä muitakin hienoäänisiä soittimia...
Kyllä sitä kuuntelee, varsinkin matkamusiikkina. Itse matkustelen paljon junassa, siellä Apoa kuuntelee vaikka kuin ka paljon..

Muoksista// Muistinpa juuri, että myös pukukoppimusiikkina olen sitä soittanut ja on näyttänyt toimivan hyvin.

Poissa Ginger

 • Tyy
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Melko yksinkertainen
 • Tupa: Puuskupuh
Apocalyptica
« Vastaus #32 : Joulukuu 22, 2005, 06:40:48 »
Aaah, Apocalyptica, ihanaa!
Hurahdin tähän bändiin siinä Pahojen poikien aikaan, kun soundtrackillä soi Somewhere around nothing. Ah, niin maaninen kipale, että hirvittää. (Ja ihastuttaa samaan aikaan)
No niin, ryhdistäydyn.

Itselläni on kaksi Apocalyptican levyä, Reflections ja Apocalyptica. Molemmat ovat aivan upeita, vaikkakaan äiti ei osaa arvostaa sitä, että soitan Apoa autossa. En ole päässyt kuulemaan sitä Metallica-coveria, vaikka yritys on ollut kova.

Suosikkibiisini ehdottomasti ovat Faraway, joka on yksi kauneimmista kuulemistani kappaleista; Conclusion, joka mukaan voi vain heittäytyä sekä Farewell, joka Farawayn ohella on erän upeimmista olemassa olevista kipaleista.

Minä siis pidän hyvin paljon Apocalypticasta, mikä ei tietenkään ole suoraan verraannollinen sen kanssa, että erän ystävistäni soittaa selloa...
Those who don't believe in magic will never find it.
~ Roald Dahl ~
Ikuisuusprojekti

matata

 • Ankeuttaja
Apocalyptica
« Vastaus #33 : Tammikuu 06, 2006, 18:14:09 »
Apocalyptica jakaa suosikkibändieni ensimmäisen sijan Metallican kanssa.
Itse soitan selloa, ja täytyy sanoa ettei Apocalyptica ainakaan innostusta sen uskomattoman soittimen soittamiseen yhtään vähennä, päinvastoin. The Unforgiven ja Welcome home nyt ovat ensimmäisiä tajunnan räjäyttäviä kappaleita jotka tulevat mieleen.
Sello on vain niin kaunis soitin, niin, sellot kunniaan, todellakin!

Rattlesnake

 • Ankeuttaja
Apocalyptica
« Vastaus #34 : Tammikuu 09, 2006, 03:52:04 »
Onhan Apocalypticaa kuunneltu jo Metaalica platasta alkaen. Harmi vaan, että koko ajan mennään askel askeleelta paskempaan suuntaan. Riman alitus oli tuo Bittersweet Ville Valon ja Ylösen kieunnalla höystettynä. Parin viikon kuluttua olen jopa menossa tsekkaamaan sellovirtuoosien livekunnon Pakkahuoneella. Saas nähdä minkälainen setti on luvassa. Onneksi Valo & Ylönen ei ole paikalla, joten säästynen Biittersweetin kuulumiselta, ellei ne playbackkaa sitä. Toivottavasti ei.

niunau

 • Ankeuttaja
Apocalyptica
« Vastaus #35 : Tammikuu 10, 2006, 15:25:27 »
Lainaus käyttäjältä: "Rattlesnake"
Onneksi Valo & Ylönen ei ole paikalla, joten säästynen Biittersweetin kuulumiselta, ellei ne playbackkaa sitä. Toivottavasti ei.


Voivathan he ilman lauluakin biisin vetää, niin tekivät kesällä Berliinissäkin. Täytyy kyllä sanoa, että ilman laulua ehdottomasti parempi, vaikkei biisi kuulukaan suosikkeihini Apon tuotannosta.

Rattlesnake

 • Ankeuttaja
Apocalyptica
« Vastaus #36 : Tammikuu 10, 2006, 15:50:57 »
No, ilman laulua se saattaakin jopa toimia, mutta Ylösen kieunnalla ja Valon öhkömöilsemiselle se on maailmanhistorian paskin biisi ikinä. Musiikkivideokin on melkein kaikista huonoin. Jacko kiilaa edelle, mutta keikkaa odottelen suht paljon, onhan se hyvää lämmittelyä Bodomin keikkaa odotellessa joka tulee olemaan paras ikinä. Saas nähä mikä lämppäri tähänkin keikalle revitään. Toivottavasti ei The Rasmusta.

TerryGreen

 • Ankeuttaja
Apocalyptica
« Vastaus #37 : Lokakuu 20, 2006, 14:21:54 »
Apocalyptica, jotain nii ihanaa, maailman parasta. Tykkään jousisoittimista, soitan itsekin alttoviulua, ja sellon ääni on niin sanoinkuvaamattoman ihanaa.

Näiltäkin löytyy toki parempia ja huonompia kappaleita, henk.koht. suosikkini ovat Faraway, Hall of the Mountain King, Path ja Farewell. Niin ja Betrayal/Forgiveness. Ja tietysti No Education.

Omana on kaksi Apojen levyä, Reflections, jonka olen hukannut, ja Inquisition Symphony. Lähes kaikki loput kappaleet löytyvät koneelta; muutama Cultin kappale taitaa puuttua.

Olen kuunnellut kyseistä bändiä tämän vuoden (-06) tammikuusta asti. Pyysin Farawaytä mesessä eräältä luokkalaiseltani, jonka olni kuullut soittavan sen alkusoittoa. Ja koukussa ollaan.

[muokka]
Löysin Reflectionsin. :)

Poissa Mirrekala

 • Suklaamurmeli
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Apocalyptica
« Vastaus #38 : Tammikuu 04, 2007, 00:17:34 »
Apocalyptica. Syy, jonka takia pyrin musiikkiopistoon, pääsin sinne ja nyt manaan epätoivoisesti sitä, ettei minulla ole ollut menojen vuoksi aikaa takoa legatoja lihasmuistiin kuin kerran viimeisen neljän päivän aikana. Hyvin sujuu tähän mennessä, eka vuosi menossa. Joku päivä minäkin vielä... Noniin. Aiheeseen siis.

Pidän Apocalyptican musiikista todella paljon, ja olenkin diggaillut sitä jo pari, kolme vuotta. Pidän sellon äänialasta, joka on minun korkeita ääniä vieroksuvalle korvalleni sopiva. Musiikkikin on hyvää, vaikka alkupään pelkistä Metallica-covereista en perusta, kun en Metallicastakaan niin hirveästi (Itse asiassa mielestäni useimmat kappaleet kuulostavat selloilla alkuperäisiä paremmilta), mutta huomaa kyllä kuunellessa bändin tuotantoa alusta nykypäivään, että kehitystä soittotekniikassa ainakin minun korviini on tapahtunut. Haave olisi kuulla bändi joskus livenä, nimenomaan kuulla, se näkeminen ei varsinkaan tämän bändin kohdalla ole niin nuukaa minulle... Mutta olla itse paikan päällä.

Itse omistan ainoastaan kolme levyä: Plays Metallica by Four Cellos, Inquisition Symphony ja Apocalyptica, enkä edes väitä kuulleeni bändin koko tuotantoa, levyjen ulkopuolelta vain joitain hajabiisejä. Noista susikkini on ehdottomasti Inquisition Symphony. Pidän Apocalypticasta eniten vain puhtailla selloilla, ei laulua tai muita soittimia; vain sellot. Silloin mielestäni musiikki on kauneinta, vaikka en toki vihaa kappaleita, joissa on mukana muitakin soittimia. Sen sijaan laululliset versiot saavat minut aina vaihtamaan kappaletta. Haluisin tosiaan kuulla Bittersweetin ilman laulua. Apocalyptica-levyllä vikana olikin mielestäni se, että pelkillä selloilla soitettuja kappaleita tuntui olevan liian vähän (En tosin muista miten suuri osa...)

Mutta tämä bändi on minulle rakas tällä hetkellä ehkä eniten juuri siitä syystä, että löysin nyt jo hyvin rakkaaksi muodostuneen harrastukseni. Ja omina pahoina päivinäni se on juui tämä bändi, joka saa minut hyvälle tuulelle taas.
"Paras tapa toimia on ystäville kostaa
jos päältä kauniin hevosen saa silmiin tuijottaa
Mut takaisin ei käytettyä sieluaan voi ostaa
kun kalpein kauppamiehistä ovelle kolkuttaa
" -Viikate: Tie

akinnah

 • Ankeuttaja
Vs: Apocalyptica
« Vastaus #39 : Syyskuu 25, 2007, 15:48:06 »
Taas innostuin tästäkin bändistä uuden levyn myötä. En edes muista kuinka kauan olen kuunnellut kyseistä bändiä. Itsekin soitan selloa ja sen kautta löysinkin Apon. Innostuin ja tykkään edelleen. Joskus ei jaksa, mutta sitten löydän tämän uudestaan ja kuuntelen paljon.

Itselläni on neljä levyä. Apocalyptica Feat. Matthias Sayer on ensimmäinen. Sain sen Paavolta lahjaksi, kun osasin soittaa jonkun biisin hyvin. Siitäkin niin kauan, etten muista. Toinen on Plays Metallica by Four Cellos. Kolmas on Apocalytica ja uusin on Worlds Collide. Koneella meillä on muutkin levyt, koska siskoni omistavat niitä ja ollaan saatu muualtakin biisejä.

Uusin levy, Worlds Collide siis, on aivan mahtava. Olen ihan rakastunut kaikkiin biiseihin ja olen kuunnellut melkein koko ajan. Kai siihen kyllästyy joskus, muttei ihan heti.

Harmittaa, kun enää ei kauheasti Apon biisejä löydy, joissa olisi vain sellot. Rummut ovat nyt melkein joka kappaleessa mukana. Itse en niin kauheasti välitä lauletuista biiseistä, mutta kyllä niitäkin kuuntelee.
Ja muuten Mirrekala. Bittersweet on todella hyvä ilman laulua. Parhaimmillaan silloin.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 15, 2010, 22:11:18 kirjoittanut akinnah »

Dust to Dust

 • Ankeuttaja
Vs: Apocalyptica
« Vastaus #40 : Helmikuu 26, 2008, 18:11:09 »
Apocalyptican olen aina tiennyt ja periaatteessa ihan tykännytkin, mutta vasta noin vuosi sitten oikein aloin sitä kuuntelemaan :) Oikein kaunista musiikkia tuolla sellolla saa aikaan :) Tykkään näistä Metallican covereista varsinki, ne ovat todella upean kuuloisia.
Tosiaan kyllä jotkut biisit hieman yksitoikkoisia, kun harvemmissa mitään laulua on. Mutta kun sille päälle sattuu, niin Apocalyptican musiikki on todella hyvää kuuneltavaa.

Poissa Fellad

 • Linsessa
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Apocalyptica
« Vastaus #41 : Maaliskuu 02, 2008, 14:54:34 »
Apocalyptica on niin hyvä!!! Pidän heidän musiikistaan, koska se on erilaista. Harvat bändit soittavat selloilla.
Eicca Toppinen on aivan mahtava säveltäjä. Apocalyptican kappaleet ovat kaikki hyvin erilaisia (no, jotkut biisit kyllä kuulostavat aivan samalta). ;)

Ambra

 • Ankeuttaja
Vs: Apocalyptica
« Vastaus #42 : Maaliskuu 25, 2008, 20:41:56 »
Dinin, S.O.S. (Anything but love) -biisin laulajan nimi on Christina Scabbia.
Ja sattumoisin kuulin sen Pakarisen version. Ei se ihan huono ollut, oikeastaan yllätyinkin siitä, miten samanlaiselta kuulosti, mutta Hannalla särkyi muutama lujempi kohta. Muuten veti ihan hyvin.

Apocalypticaan olen vasta alkanut tutustua, enkä heiltä oikeastaan tiedäkään kuin muutaman biisin. Olen jauhanut koko päivän tuota S.O.S. (Anything but love) -biisiä, vaikka tiedän, että pitäisi kuunnella muutakin... Kerran sain kuunneltua heidän versionsa Nothing Else Mattersistä, mutta sitten taas vietiin.

Toinen suosikkini on I'm Not Jesus. Sen ilmestyttyä kuuntelin sitä varmaan viikon putkeen, ja vieläkin iskee lujaa. Jotenkin ensimmäisinä käsiini ovat päätyneet nämä lauletut kipaleet, mutta ehkä olisi aika tutustua muuhunkin.

Poissa Barella

 • Vuotis-kuollut
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • <3
  • Lohikäärmeliiga - Vuotishuispausjoukkue
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Apocalyptica
« Vastaus #43 : Elokuu 14, 2010, 21:35:09 »
Se, että joskus aloin kuuntelemaan Apocalypticaa johtuu täysin siitä, että olen itsekin soittanut selloa (itse asiassa kuusikin vuotta). Tykkäsin sellonsoitosta, enkä kauheasti silti klassista kuunnellut, joten joskus sain joksikin synttäri tai joululahjaksi Apocalyptican Reflection-levyn. Sitä sitten kuuntelin aika paljon ja tykkäsin. Enää en niinkään Apocalypticaa enää kuuntele. Se herättää niin paljon surullisia muistoja varsinkin siitä kärsimyksestä kun jouduin sellonsoiton lopettamaan... Mutta Apocalyptica on silti, yhäkin hyvää pieninä annoksina, yksi kappale silloin tällöin.

Apocalyptican paras kappale on ehdottomasti Quutamo. Muistan joskus pari vuotta sitten että kuuntelin sitä keskellä yötä kun seisoin kaapin päällä katsomassa täysikuuta kattoikkunasta. Oli ihan hullu olo <3 Myös Fisheye on kiva, osaksi koska se on niin vaikea ja sen olisi aina halunnut oppia soittamaan. Tähän päivään mennessä olen käynyt kolmella Apocalyptican keikalla ja tykännyt niistäkin. Pojilla on todella katsottava lavashow ja siitä nauttii nytkin kun tuon kuunteleminen muuten on jäänyt vähän taka-alalle. Tuon lisäksi minulla on Eicca Toppisen nimmari, jonka sain hänen Ruisrock-passiinsa <3 olen siitä tosi ylpeä ^^

Ärsyttävintä bändissä on se, että keikoilla kun sitä näytetään niistä isoista tauluista tai jos joku biisi on telkkarissa, kukaan kuvaaja ei tähän mennessä ole osannut kuvata oikeaan aikaan sitä joka soittaa soolon. Oikeasti! Näissä kohdissa minun tekee mieleni lähteä kuristamaan kuvaaja ja ottaa kamera haltuun. Näin selloa soittaneena on ehkä sitten oikeasti jäänyt se hyöty että tunnistaa kuka soittaa mitäkin stemmaa biisistä...
~Barella
Maailma on tulvillaan ylimaallisia olentoja, jotka kärsivällisesti odottavat älymme terävöitymistä.
                 -Eden Phillpotts