Kirjoittaja Aihe: Petunian suhde taikamaailmaan  (Luettu 20515 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Ulputti

 • harmaan loputon tihku
 • Vuotislainen
 • Tupa: Luihuinen
Re: haloo
« Vastaus #25 : Joulukuu 16, 2004, 14:45:57 »
Lainaus käyttäjältä: "chiinok"
luin jostain että nainen voi olla velho ja että mies voi olla noita(vaikka tämä ei varsinaisesti kuulu tänne)
Rowling ei tunnetusti tee eroa noidan ja velhon välillä (velho siis on sitä loitsijatyyppiä jota Potter-kirjoissa tapaamme, noita on enemmän liemienkeittäjä, rohtojensekoittaja, kirousten langettaja, henkiparantaja ja luonnontuntija) vaan on ottanut sanat käyttöönsä, velhon tarkoittamaan miespuolista velhoa ja noidan naispuolista velhoa. Lisäksi hän on sotkenut soppaan vielä sanan warlock (mikä tarkoittaa miesnoitaa), esimerkiksi Dumbledore on Chief Warlock eli käännöksessä muistaakseni päänoita.

Jos unohdetaan Potterit nyt hetkeksi kokonaan, niin voitaisiin esittää seuraavat toteamukset: velho voi olla nainen tai mies; noita on aina nainen; warlock on aina mies; noita ja warlock ovat toisiinsarinnastettavat.
pecc@QuakeNet

Korppu

 • Ankeuttaja
...
« Vastaus #26 : Joulukuu 19, 2004, 13:38:56 »
Lainaus
Minusta Petunia on aina (no okei, ei aina) tuntunut jotenkin pehmeämmältä kuin Vernon. Teidän teorioitanne lukiessani kävin jopa säälimään häntä.


Minustakin Petunia on pehmeämpi, kuin Vernon. Mutta onhan hän kuitenkin Harryn täti, ja tuntee kaiketi tätä kohtaan jonkunlaista huolenpidonpakkoa, joskin vaimeaa sellaista.
Minun on tehnyt aina yrittää repiä Petuniasta irti pikkiriikkisen sympaattisuutta, sama juttu on prof. Kalkaroksenkin kanssa. :)
*odottaa kovasti kuudennetta kirjaa*

Poissa Nefalphiel

 • Juudas
 • Vuotislainen
  • Sisar Vakava?
Petunian suhde taikamaailmaan
« Vastaus #27 : Joulukuu 23, 2004, 10:58:44 »
Lainaus
Tai jospa Hän on päässyt kouluun asti, mutta on sitten tehnyt jonkin virheen, tai jos hänet on todettu surkiksi vasta koulussa?


Surkiksi häntä ei ole voitu todeta, sillä Rowling on sanonut, että hän ei ole surkki, vaan jästi.

Mielenkiintoiseksi kysymykseksi jää se, että kummassa kirjassa Rowling valottaa Petunian menneisyyttä, kuudennessa (tule 16.7. kultainen) vai seitsemännessä kirjassa.
I walked through fire and I didn't get burned.

Poissa Mariapaige

 • Noita-akka
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Petunian suhde taikamaailmaan
« Vastaus #28 : Elokuu 02, 2006, 17:42:30 »
Nostan tämän "ikivanhan" aiheen esille, koska mielestäni aihe on ajankohtainen otsikoltaan ajatellen tulevaa seitsemättä kirjaa.

Rowling on kertonut, ettei Petunia ole noita tai surkki, mutta jotain mielenkiintoista hänessä on. Petunia ei tule koskaan osoittamaan taikakykyisyyttä, mutta ehkä hän kuitenkin yrittää viimeisessä kirjassa. HPANAn mukaan Rowling kertoi tänään, että seitsemännessä kirjassa saamme mahdollisesti nähdä jonkun jästin yrittävän käyttää taikasauvaa, mikä tapahtumana aiheuttaa onnettomuutta tai väkivaltaa (en osaa sanoa kuinka luotettava tämä tieto tällä hetkellä on). Kirjoissa ei ole montaa jästiä, joka saattaisi tulla kyseeseen, todennäköisesti Petunia tai Dudley. En usko Vernonin yrittävän moista (saattaa se olla tietenkin joku ulkopuolinenkin).

muoks// Uutisointi oli moninaista Rowlingin sanomisista, ja myöhemmin tulleet selvennykset antavat ymmärtää toista kuin HPANAn uutinen. Rowling ei siis sanonut, että näemme jonkun jästin käyttävän taikasauvaa, mutta kertoi millainen vaikutus olisi jos näin kävisi.

Jos Petunia tarttuu taikasauvaan, se tarkoittaa, että hänen ja Harryn kesken vähintään keskustellaan Evansin sisaruksista ja siitä mitä joskus muinoin, Lilyn vielä ollessa elossa, on tapahtunut. Ehkä sitä kautta valottuu myös, ketä Petunia tarkoitti "sillä kamalalla pojalla" (jos ei juuri Jamesia, kuten on epäilty) Feeniksin killassa ja miten paljon Petunia seurasi Lilyn oppivuosia, ystäviä ja taikamaailmaa sivusta käsin.

Uskon, että Petunialla on taikamaailman asioista selkeästi enemmän tietoa kuin mitä tähän asti on tullut ilmi, vaikka hän ei itse siihen maailmaan ole koskaan kuulunutkaan. Harry ei varmaankaan viivy Dursleylla pitempään kuin on tarve seitsemännen kirjan alussa, mutta ehkä tuona aikana Petunia joutuu sen tiedon kanssa vastakkain, että Voldemort on uhka myös hänelle (ja Dudleylle) jos Harry on paikalla sen jälkeen kun Lilyn suoja päättyy Harryn täyttäessä 17-vuotta.

Mielikuvitus pistää miettimään tarttuuko Petunia tai Dudley taikasauvaan paniikissa yrittäessään puolustautua esim. kuolonsyöjiä vastaan, vai onko kyseessä riita Harryn kanssa.

Poissa charmed

 • Sourcream and onion!
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Petunian suhde taikamaailmaan
« Vastaus #29 : Heinäkuu 20, 2008, 18:24:09 »
Eh... Ensinnäkin, ei James mitään ole Lilylle kertonut (paina pääsi ja häpeä nurkassa :D), vaan Severus. Toisekseen, eipä tuo Petunia paljoa tiennyt ankeuttajista, jos ajatellaan.

Mutta se Dumppiksen "muista edelliseni" minua kiinnostaa. Pitää kai lukea seiskakirja vielä muutaman kerran, että saan sen selville. Jos joku jaksaa niin minulle henk.koht. viestiä jos ottaa päähän tämä minun tietämättömyys.
so then i was like AVADA KEDAVRA
and he was like *dead*

Poissa Hartsa

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • http://www.freewebs.com/moottoriurheilu05
Vs: Petunian suhde taikamaailmaan
« Vastaus #30 : Heinäkuu 20, 2008, 18:32:11 »
Eh... Ensinnäkin, ei James mitään ole Lilylle kertonut (paina pääsi ja häpeä nurkassa :D), vaan Severus.

Kyllä, mutta ota huomioon, että tämän topicin edellinen viesti on elokuulta 2006, eli ennen seitsemännen kirjan ilmestymistä, jolloin ei vielä tiedetty asiasta, vaan oletettiin sen pojan olleen James.
Terve kaikille!

Poissa Chrystal

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Petunian suhde taikamaailmaan
« Vastaus #31 : Heinäkuu 23, 2008, 19:15:52 »
Charmed: Minun tietääkseni "Muista edelliseni"-räyhääjä tuli Dumbledorelta, joka muistutti Petuniaa sitä ettei hän saa työntää Harrya ulos, sillä hänen äitinsä verisuoja suojasi häntä niin kauan kun hän saattoi sanoa Dursleyiden taloa kodikseen. Silloin Vernon oli työntämässä Harrya ulos talosta koska ankeuttajat olivat hyökänneet Dudleyn kimppuun. Dumbledore oletti näin käyvän joten hän päätti muistuttaa Petuniaa tästä lupauksesta.

Tämä on mielenkiintoinen aihe. Oli mielenkiintoista lukea Kuoleman varjeluksista Prinssin tarina-luvusta Petunian anoneen pääsyä taikamaailmaan. Petunia oli siis kateellisen katkera Lilylle, joka oli saanut kutsun noitien ja velhojen kouluun toisin kuin Petunia, hänhän oli Lilyä muutaman vuoden vanhempi. En edes yritä esittää etten itse olisi katkera mikäli näin kävisi. Lisäksi mikäli Lilyn ja Petunian vanhemmat ovat olleet noitatytöstään ylpeitä, Petunialla on ollut syytäkin olla katkera. Hän itse kirjoitti Tylypahkaan toivoen pääsevänsä mukaan kouluun. Dumbledore kuitenkin kielsi ja sanoi, ettei Petuniassa ole taikuuden hippustakaan, mikä taas lietsoo katkeruutta kuin paperi tulta. Vihoissaan Petunia keksi kieltää kaiken halunsa osallistua taikuuteen. Hän sanoi Lilyä ja Kalkarosta luonnonoikuiksi jne.

Luultavasti Petunia aikuisiälläkin tahtoi kieltää halunsa olla noita ja kielsi koko taikamaailman. Hän oli hyvillään päästyään naimisiin jonkun superjästin kanssa ja yritti tukahduttaa Harrysta huokuvan taian. Kenties siksi, että hän ei halunnut katkeran pikku-Petunian heräävän sisässään eloon-kenties hän vain komppaili Vernonta. Luultavasti Petunia myös hitusen pelkäsi taikamaailmaa, olihan se vaatinut hänen sisarensa hengen. Uskon, että Petunia kenties jopa hieman välitti Harrysta tai sitten ei-itse olen taipuvainen uskomaan että välitti, kenties hän ei itsekään sitä kunnolla havainnut itsestään. Mieti, mikäli kotonasi asuu sisarenpoika lähes koko elämänsä. Kyllä siihen nyt ainakin tottuu.

Petunia oli siis mielestäni taikamaailman suhteen avoin ja utelias ainakin lapsena, kenties aikuisenakin mutta kielsi  sen totaalisesti. Uskon että hän kadehti kenties hieman Harryakin joka pääsi tuohon taikamaailmaan mukaan vaikka he olivat sitä kuinka yrittäneet estää ja kieltää. Itse asiassa minussa Petunia herättää jokseenkin aika lailla sääliä.

"Ron kuule, sinä tiedät vallan mainiosti, että Harryn ja minut kasvattivat jästit!" Hermione sanoi. "Me ei kuultu lapsina tuollaisia satuja, me kuultiin Lumikki ja seitsemän kääpiötä ja Tuhkimo-"
"Mikä se on, joku sairausko?"
-Harry Potter ja Kuoleman varjelukset

krissee

 • Ankeuttaja
Vs: Petunian suhde taikamaailmaan
« Vastaus #32 : Heinäkuu 26, 2008, 09:24:44 »
Petunia on varmaan saannut tietää aika paljon asioita Lilyltä. Tai naapurin surkki rouva Figgiltä. Pienenä Petunia on varmaan käynyt salaa lukemassa Lilyn kirjoja ja on kysellyt Lilyltä. Ja uskon, että Petunia tietää rouva Figgin olevan surkki. Ja Rouva Figg tietää/tuntee Lilyn ja tietää että hän on Petunian sisko, ja sitte Rouva Figg ja Petunia on voinnu jutella taikamaailmasta.

SeljasauvaKH

 • Ankeuttaja
Vs: Petunian suhde taikamaailmaan
« Vastaus #33 : Heinäkuu 27, 2008, 18:47:47 »
Tämä on oikein mielenkiintoinen aihe!

Ei ole mitenkään mahdollista, että Petunia olisi saanut kirjeen tylypahkasta, koska DH/KV kerrotaan, että Petunia kerjäsi Dumbledorelta pääsyä tylypahkaan. Hän ei voi myöskään olla surkki, koska jästiperheeseen ei voi syntyä surkkia, se olisi ihan sama kun jästi. Kun velhoperheeseen syntyy surkki, se on vähän niinkuin jästi, mutta velhoperheessä. Kun Petunia ei päässyt tylyahkaan se oli kateellinen siskolleen, joten päätti esittää, että ei haluaisikaan ja, että hänen siskonsa oli kummajainen yms.

roG

 • Ankeuttaja
Vs: Petunian suhde taikamaailmaan
« Vastaus #34 : Heinäkuu 29, 2008, 13:56:00 »
Eihän tuo Petunia paljoa ankeuttajista tiennyt, pari hassua lausetta sanoi.

Itse henkilökohtaisesti luulen, että Petunia kyllä muistaa sisarestaan ihan kaiken mahdollisen ja varmasti varsinkin tuollaiset keskustelut, joissa "se kauhea poika" on ollut osallisena. Petunia on ollut ilmeisen kateellinen siskolleen ja onhan hänellä siskon olemassaolon muistutuksena Harry. Ja vielä Dumbledoren uhkailut ja muut. Eiköhän Petunia vähän väliä mietiskele niitä vähiä taikamaailman asioita, jotka hän tietää. Sen verran aktiivisia Dursleyt ovat kieltämään Harryn olemassaolon ja kaikki omituisuudet, että he eivät niitä kyllä unohda ikipäivänä. Koska eihän sellaista unohda, jota koko ajan vahtaa.


Tuli tuosta viestiketjun alusta mieleen, että mä sain kyllä sellaisen käsityksen tuosta lainauksesta "se kauhea poika" olisi ollu kalkaros koska sehän kertoi ihan alussa ennen kuin lily sai edes kirjettä tylypahkaan kaiken taikuudesta yms. ja nehän oli siellä leikkikentällä petunian kanssa sillon kun ne tapas ekan kerran siis lily ja kalkaros. TIETENKIN, voin muistaa väärin ja olla myös väärässä.:) korjatkaa erehdykseni jos tarpeen. :)

Poissa Jukka

 • Vuotislainen
Vs: Petunian suhde taikamaailmaan
« Vastaus #35 : Heinäkuu 29, 2008, 18:30:37 »
Tuli tuosta viestiketjun alusta mieleen, että mä sain kyllä sellaisen käsityksen tuosta lainauksesta "se kauhea poika" olisi ollu kalkaros koska sehän kertoi ihan alussa ennen kuin lily sai edes kirjettä tylypahkaan kaiken taikuudesta yms. ja nehän oli siellä leikkikentällä petunian kanssa sillon kun ne tapas ekan kerran siis lily ja kalkaros.

No Kalkaroshan se onkin, mutta ei sitä viestiketjun alussa voinut vielä kukaan tietää. Se kun paljastui vasta Kuoleman varjeluksissa. Sitä ennen kaikki varmaan ja hyvin todennäköisesti olettivat sen olevan James.

Mickey

 • Ankeuttaja
Vs: Petunian suhde taikamaailmaan
« Vastaus #36 : Heinäkuu 30, 2008, 12:15:28 »
Aivan oikein, olin justiinsa lisäämässä siitä että "se kauhea poika" ei siis ollut James vaan Severus. Severusta kyllä pikkuisen sääliksi käy kun ei päässyt yhteen Lilyn kanssa... olisin halunnut tietää, että mitä Dumbledore vastas Petunialle kun Petunia lkirjoitti Dumbledorelle ja halusi päästä Tylypahkaan.

Lil

 • Ankeuttaja
Vs: Petunian suhde taikamaailmaan
« Vastaus #37 : Elokuu 17, 2008, 16:31:04 »
"Olen samaa mieltä, Petunia välittää Harrysta enemmän, kuin antaa ulkopuolisille näyttää.
Ja niin kuin tuossa edellisessä (?) viestissä sanottiin, että jos Petunia on pyytänyt, että häneltä on otettu nämä velhokyvyt pois, voisiko se olla mahdollista? Aika varmaa on kuitenkin, että rva. Dursley tietää taikamaailmasta enemmän, kuin me näemme"

Itse olen täysin samaa mieltä.
Ihan varmasti Rowling sanoi jossain haastattelussaan, että kun Petunia näki Harryn silloin seiskakirjassa viimeisen kerran hän olisi tahtonut toivottaa tälle onnea, sanoa että oli aina kadehtinut sitä maailmaa missä Lily eli.....
Se käy myös järkeen, Petunia oli kumminkin lapsi joka jäi aina siskon varjoon...
Voi vain miettiä mitä lapsuudessa tapahtui, kuinka monta kertaa petunian puheen äiti keskeytti, jotta voisi kuulla miten Lily taikoo.
Kuinka monta kertaa isä tuli naama innosta hehkuen selittämään Lilyn koulumenestystä, kysymättä sanallakaan miten Petunialla koulussa menee?
Miten epätoivoinen Petunia oli kun kirjoitti tylypahkaan ja kerjäsi sinne pääsyä??

Tuommoinen voi hiukkasen aiheuttaa lapselle pahaa oloa.
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 01, 2008, 23:39:52 kirjoittanut Dawn »

yesterday

 • Ankeuttaja
Vs: Petunian suhde taikamaailmaan
« Vastaus #38 : Helmikuu 13, 2009, 22:37:40 »
Niinhän se siis meni minustakin, Petunia olisi tahtonut ihan hirveästi olla velho ja vihasi, tai ainakin esitti niin, Pottereita niin paljon juuri sen takia.
Minäkin olen kuitenkin sitä mieltä, että hän luultavasti välitti Harrystä paljon enemmän kuin mitä näytti.

Mutta, eniten minua tässä ihmetyttää se, kuinka erilaisuudenvastainen Petuniasta sitten tulikaan. Jos siskoni olisi velho ja minä en, niin ainakin haluaisin olla mahd. paljon tekemisissä tämän velhotuttavien kanssa ja päästä niin lähelle velhomaailmaa kuin mahdollista.
Petunia taas on, kuten sanottu, niin jästi kuin mahdollista. Paremmin häntä ei voi kuvaillakkaan. Miksi siis tämä? Miten taikuudesta kiinostuneesta tytöstä, joka olisi epätoivoisesti halunnut olla velho, tulikin jästien jästi? Siinä minulle mahdoton yhtälö. En usko että kateus Lilyäkään kohtaan saisi moista aikaiseksi.

Britney

 • Ankeuttaja
Vs: Petunian suhde taikamaailmaan
« Vastaus #39 : Lokakuu 28, 2009, 19:34:11 »
Petunia-täti halusi mielestäni olla noita ja yhtä ''hyvä'' kuin sisarensa. VK:n alussa kun Petunialle tuli purkaus sisarestaan, se kuulosti melkeimpä katkeralta. Hän olisi NIIN paljon halunnut mukaan Tylypahkaan, hänhän lähetti jopa Dumbledorelle kirjeen jossa pyysi lupaa tulla mukaan. Mutta silti hänestä tuli maailman jästein jästi yhdessä rakkaan jästiaviomiehensä kanssa. Ehkä Vernon kauhistui siitä millainen ''kummajainen'' hänen vaimonsa sisko oli? Ja mitä naapuritkin sanoisivat?
Jos Petuniaa harmitti asia niin paljon, että alkoi rauhassa vihaamaan taikamaailmaa? Pohjimmiltaan Petunia varmasti välitti Harrysta erittäin paljon. Harryssa on sen ''siskonkummajaisen kelvottoman aviomiehen'' ulkonäkö, mutta niin rakkaan sisaren vihreät silmät. Mutta pohjimmiltaan Petunia varmasti on erittäin lämmin ja mukava persoona, mutta hyvin hän sen osaa silti piilottaa.

Poissa Neithan

 • Vuotislainen
Vs: Petunian suhde taikamaailmaan
« Vastaus #40 : Lokakuu 31, 2009, 20:13:50 »
Ensimmäisessä Harry Potter kirjassa näemme happaman ja kaikkea erilaisuutta kammoksuvan Petunia-tädin. Hän ei osoita minkäänlaista tunnetta sisarensa kohtaloa kohtaan, vaan haukkuu tämän friikiksi Harryn edessä. Ja näin jatkuu pitkälle, aina seitsemänteen kirjaan asti. Pieniä vihjeitä lukuunottamatta.

Petunia on avoimen vihaava ja yrittää välttää kaikkea sellaista joka liittyy vähänkin taikuuteen. Siksi hänen nähdään vihaavaan sisaren poikaansa, koska tämä on epätoivottu linkki taikamaailmaan - kuten Lily oli aiemmin.

Vasta seitsemännessä kirjassa paljastetaan Petunian todellinen hahmo. Hän oli kateellinen Lilylle, koska niin epätoivoisesti tahtoi itsekin kuulua siihen maailman, johon hänen sisarensa oltiin avosylin vastaanotettu. Vuosien kulkiessa eteen päin - ja Lilyn kehittyessä viisaaksi noidaksi - Petunian kateus muuttuu jäiseksi katkeruudeksi, jonka hän pukee inhoksi.

Poissa jiinlöövforver

 • Uusi tinakenkä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • <3
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Petunian suhde taikamaailmaan
« Vastaus #41 : Tammikuu 06, 2013, 14:53:37 »
Ehkä petunia olisi vain niin kovasti halunnut tylypahkaan, mutta katkeroitui koska ei saanut kirjettä ja suuttui ns. "taikamaailmalle" :D tossa olis mun mielipide ja anteeks en jaksanu kirjottaa niin hirveen pitkästi..
POTTEREIHINEIVOINEVEREVERKYLLÄSTYY<3

 jiinlöövforever