Kirjoittaja Aihe: Petunian suhde taikamaailmaan  (Luettu 20531 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Gléwiel

 • Ankeuttaja
Petunian suhde taikamaailmaan
« : Elokuu 06, 2003, 17:53:04 »
SIIVOTTU 5.4.

Eikö teistä yhtään tunnu oudolta, että Petunia tiesi niin paljon ankeuttajista, jos hän kerran kuuli kun James kertoi niistä Lilylle? Koska siitähän on varmaan jo yli 14 vuotta ja Petunialla ei ollut mitään suhteita Pottereihin...

Antakaa anteeksi, jos tästä on jo ollut puhetta...
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 05, 2009, 23:13:20 kirjoittanut Sru »

Poissa Urpo Spok

 • Kosmisesti sitoutumaton
 • Ylihörhö
 • *
 • Boldly going nowhere
 • Pottermore: JinxLeviosa205
 • Tupa: Tuvaton
Petunian suhde taikamaailmaan
« Vastaus #1 : Elokuu 06, 2003, 19:13:04 »
Eihän tuo Petunia paljoa ankeuttajista tiennyt, pari hassua lausetta sanoi.

Itse henkilökohtaisesti luulen, että Petunia kyllä muistaa sisarestaan ihan kaiken mahdollisen ja varmasti varsinkin tuollaiset keskustelut, joissa "se kauhea poika" on ollut osallisena. Petunia on ollut ilmeisen kateellinen siskolleen ja onhan hänellä siskon olemassaolon muistutuksena Harry. Ja vielä Dumbledoren uhkailut ja muut. Eiköhän Petunia vähän väliä mietiskele niitä vähiä taikamaailman asioita, jotka hän tietää. Sen verran aktiivisia Dursleyt ovat kieltämään Harryn olemassaolon ja kaikki omituisuudet, että he eivät niitä kyllä unohda ikipäivänä. Koska eihän sellaista unohda, jota koko ajan vahtaa.
What would The Doctor do?

Poissa Moonbeam

 • Vuotislainen
Petunian suhde taikamaailmaan
« Vastaus #2 : Elokuu 07, 2003, 14:38:05 »
Ja Voldemort on myös Petunialle itselleen ja hänen perheellensä vaarallinen ja Petunia tietää sen.
Hänen unhrauksensa Harryn puolesta on suurempi kuin hän itse varmaan haluaisi ajatella. Ottaessaan Harryn Petunia tiesi, että Harry on turvassa vain Dursleylla ja Dumbledore myös luultavasti kertoi, että Voldemort on edelleen olemassa vaikkakin voimattomana, jos kerta Harryn piti ehdottomasti päästä asumaan Dursleylle.

Ja nyt kun Voldemort on taas voimissaan, Petunialla on kaikki syy pelätä perheensä puolesta. Mutta hän selvästi välittää Harrysta enemmän kuin haluaa myöntää, koska jos hän olisi täysin välinpitämätön Harryn suhteen, hän lähettäisi Harryn orpokotiin tms. Dumbledoren 'viimeisistä' huolimatta.

Petuniassa on enemmän kuin mitä näkyy päälle päin.

Poissa Tha Lil' Dobby

 • Vuotislainen
  • http://www.geocities.com/teealdee/twilight.html
Petunian suhde taikamaailmaan
« Vastaus #3 : Elokuu 21, 2003, 14:20:17 »
Petunian äiti eikä isä voi olla velhoja/noitia, sillä Snivellyhän sanoi Lilyä kuraveriseksi, ja kuten tiedämme, Lilyllä ja Petunialla on samat vanhemmat, elleivät he siis ole vain sisko-puolia tai jotain :p.
Petunia voi olla tietenkin surkki, mutta.. olisi perin oudoksuttavaa, että hän olisi jästisyntyinen surkki :p. Sehän on melkein sama, kuin,että on jästi ...

-TLD

Aredhel

 • Ankeuttaja
Petunian suhde taikamaailmaan
« Vastaus #4 : Elokuu 22, 2003, 10:55:35 »
Ei jästisyntyinen voi koskaan olla surkki, oli hänen siskonsa kuinka taitava noita hyvänsä. Surkki tarkoittaa puhdasveriseen velhosukuun syntynyttä henkilöä, joka ei omaa taikavoimia. Surkki ei siis voi saada kirjettä Tylypahkasta, joka kävi selville jo ykkösessä Nevillen puheista.

 Eihän Petunia tosiaankaan paljoa ankeuttajista tiennyt, muuta kuin, että ne vartioivat Azkabania. Jos Petunia tosiaan oli kateellinen Lilylle, hän aivan varmasti muistaa joka ainoan sanan, jonka James Lilylle sanoi.

Hilkka

 • Ankeuttaja
Petunian suhde taikamaailmaan
« Vastaus #5 : Elokuu 22, 2003, 18:39:55 »
Minä olen jo pitkään vakaasti uskonut, että Petunian kytkökset taikamaailmaan ovat vahvemmat kuin on annettu ymmärtää. Minusta on perin kummallista, että hän yltyy huomaamattaan puhumaan ankeuttajista. En voi välttyä vaikutelmalta, jonka mukaan hänellä on niistä omakohtaisia kokemuksia, joiden kauhea muisto saa hänet ajattelemaan ääneen. Kun kaikki taikuuteen hivenenkin viittaava on normaalisti täydellisesti bannattu Likusteritie 4:n keskusteluista, on varsin merkittävää, että Petunian kielenkannat löystyvät ankeuttajista puhuttaessa. Sen takana on oltava jotakin, koska Petunia ei koskaan puhu mistään taikuuteen liittyvästä, minkä on "joskus ohimennen kuullut Lilyltä".

Poissa Urpo Spok

 • Kosmisesti sitoutumaton
 • Ylihörhö
 • *
 • Boldly going nowhere
 • Pottermore: JinxLeviosa205
 • Tupa: Tuvaton
Petunian suhde taikamaailmaan
« Vastaus #6 : Elokuu 22, 2003, 20:26:33 »
Lainaus käyttäjältä: "terho"
Sen takana on oltava jotakin, koska Petunia ei koskaan puhu mistään taikuuteen liittyvästä, minkä on "joskus ohimennen kuullut Lilyltä".


Petuniahan on kuitenkin sanonut jo ensimmäisessäkin kirjassa näin: "- - Miten et olisi ollut, kun kerran minun siskonpeijakas oli mikä oli? Voivoi, tuollaisen kirjeen hänkin sai ja häipyi sitten siihen - siihen kouluun - ja tuli lomilla kotiin taskut täynnä sammakonkutua ja teki teekupeista rottia. Vain minä näin, mikä hän oikeasti oli - kummajainen! Mutta äiti ja isä, voi itku, hössöttivät vain, että Lily sitä ja Lily tätä, he olivat ylpeitä kun perheessä oli noita! - - ja saivat sinut ja tottakai minä tiesin että sinusta tulisi samanlainen, aivan yhtä omituinen, aivan yhtä - yhtä - vinksahtanut - ja sitten, ajatella, hän otti ja räjähti ja sinut tyrkättiin meille!" (s. 62-63)

Tuosta puheenvuorosta saakin paljon ajattelemisen aihetta. Mutta Petunia siis kyllä mainitsee jotain Lilyn tekemisiä. (Pistää miettimään miten Lily sai muutella lomilla teekuppeja rotiksi, mutta ehkä hän oli tuossa vaiheessa jo täysi-ikäinen, tai sitten alaikäisten taikomiskieltoa ei vielä ollut.) Tosin tässäkään hän ei mainitse mitään, minkä olisi suoraan kuullut Lilyltä. Mutta eihän hän ankeuttajistakaan ole kuullut Lilyltä, vaan varmaankin kuunnellut salaa kun James puhui Lilyn kanssa. Petunian ja Lilyn välit ovat olleet ilmeisen huonot, mikä ei varmaankaan ole ihme, sillä vanhemmat (ainakin Petunian mielestä) palvoivat Lilyä ja olivat pettyneitä kun Petuniasta ei ollut samaan. Ja hehän näkivät vain lomilla, joten heidän sisarussuhteensa on jäänyt aika etäiseksi.

Ankeuttajista puhuttaessa kyseessä ei taaskaan ollut normaalitilanne, kuten ei ollut silloinkaan kun Hagrid tupsahti hakemaan Harrya. Tällaisissa tilanteissa on kai siis jotenkin sallittavampaa puhua taikamaailmasta, kun sen olemassaoloa ei voi kieltää, koska se on lähes käsinkosketeltavissa. Petunialla ei siis tarvitse olla kovin erikoista tietoa möläyttääkseen sen lausahduksensa ulos. Vuosia vain omassa mielessä pidetty tieto haluaa kyllä tulla ulos, jos aiheesta puhutaan. Ja siis taikamaailmahan varmasti kaihertaa Petunian mieltä aina kun Harry on muistuttamassa siitä - ja miksei muulloinkin, sen verran iso vaikutus sillä on kuitenkin ollut Petunian elämään.
What would The Doctor do?

NeiTrivia

 • Ankeuttaja
Petunian suhde taikamaailmaan
« Vastaus #7 : Elokuu 23, 2003, 12:53:34 »
Voin kuvitella kuinka hirveää Petunialle on ollut silloin lapsena Lilyn kirje ja se, että Lily hyväksyttiin taikamaailmaan, johon jästeillä ei ole asiaa. Petunia taas joutui tyytymään tavalliseen kouluun, tavallisiin ystäviin ja tavalliseen elämään. Miltä tuntuisi tietää että on jästi ja mistä kaikesta jää paitsi? Tavalliset jästithän eivät tiedä edes olevansa jästejä, joten niitä se ei kummemmin haittaakaan.

Petunia todennäköisesti oli sairaalloisen kiinnostunut kaikesta velhoihin liittyvästä, ja siksi kuunteli Lilyn ja Jamesin jutut tarkkaan, ja siksi muistaakin ne kymmenien vuosien päästä.

Miten ihmisestä tulee niin kateellinen ja katkera kuin Petunia on? Jos hänen vanhempansakin ovat tehneet selväksi, kuinka hienoa on, että perheessä on noita, tietysti lapsi tuntee olevansa huonompi, jolloin on luonnollista kadehtia sitä "parempaa". Hän tuskin itse tajuaa olevansa kateellinen, vaan on uskotellut itselleen, ettei edes haluaisi olla noita. Happamia, sanoi kettu.

~Nei (tässähän alkaa jo tuntea sympatiaa Petuniaa kohtaan *puistatus*)

Poissa Ulputti

 • harmaan loputon tihku
 • Vuotislainen
 • Tupa: Luihuinen
Petunian suhde taikamaailmaan
« Vastaus #8 : Syyskuu 12, 2003, 16:09:16 »
Tuo, että Vernonin vakuutetaan olevan niin voimakkaasti taiankieltävä henkilö, vaivaa minua. Häntä on kai kutsuttu jästin esikuvaksikin jossain kirjassa? Hän ehdottomasti kieltäytyy (tai kieltäytyi) uskomasta mitään taikaan liittyvää, edes sanaa taika (tms) ei saa mainita hänen läheisyydessään.

Voisiko Vernon olla surkki? (Surkkeja, surkkeja, surkkeja..) Olisiko hän voinut toivoa päässeensä noidan (tai edes piilonoidan) kanssa naimisiin?

*Ihmettelyä itsestäni*

Mutta Verppa-enon äärijästiys hämää...

(Käytännössähän voi tukea oikeistoa niin paljon, että tukeekin oikeastaan vasemmistoa...)

Lainaus käyttäjältä: "NeiTrivia"
Petunia todennäköisesti oli sairaalloisen kiinnostunut kaikesta velhoihin liittyvästä, ja siksi kuunteli Lilyn ja Jamesin jutut tarkkaan, ja siksi muistaakin ne kymmenien vuosien päästä.


Tai sitten Petunia muistaa ankeuttajat sen tähden, että ne ovat niin kammottavia jopa kuulopuheen perusteella.
pecc@QuakeNet

Selith

 • Ankeuttaja
Petunian suhde taikamaailmaan
« Vastaus #9 : Syyskuu 14, 2003, 12:38:09 »
Ehkä Petunian ja Lilyn vanhemmista toinen oli velho ja toinen jästi. Ovathan tällaisetkin velho/noitalapset kuraverisiä. Ja eikö Petunia voisi silloin olla surkki? Tämä ainakin selittäisi sen, miksi Petunia tiesi niin paljon taikamaailmasta.

Poissa litsie

 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
Petunian suhde taikamaailmaan
« Vastaus #10 : Syyskuu 14, 2003, 15:54:02 »
"Anyway, what does he know about it, some of the best I ever saw were the only ones with magic in them in a long line of Muggles - look at your mum! Look what se had for a sister!" (Philosopher's Stone s.61)

En löydä mistään suomenkielistä versiotani, mutta vapaasti suomennettuna:
"Hän ei muutenkaan tiedä yhtään mitään.. Jotkut parhaista koskaan näkemistäni velhoista ovat olleet ainoita taikavoimaisia vanhoissa jästisuvuissa. Mieti nyt äitiäsi! Mieti millainen hänen siskonsa on!"

Tuo lause viittaisi siihen, että Lily olisi tosiaan ollut ainoa taikavoimainen suvussaan. Hän kirjoittaa Lilystä samassa yhteydessä, kun ainoista taikavoimaisista vanhoissa velhoperheissä, joka antaa kuvan, että myös Lily olisi tällainen. Toisaalta taas repliikin rakenne mahdollistaa sen, että koko juttu olisi (hyvin Rowlingmaista tosiaan) täysin hämäystä.

Joka tapauksessa olen sitä mieltä, että oli Petunia sitten surkki tai jästi, niin hänen täytyy siskonsa välityksellä tietää erinäisiä asioita taikamaailamasta. Lilyn mennessä Tylypahkaan hän oli edelleenkin vasta 11-vuotias ja vaikka Petunia laittoikin välit poikki heidän kasvettuaan, joutuivat he silti elämään nuoruutensa kesälomat yms yhdessä saman katon alla ja Petunia kuuli varmasti siskoltaan ties minkälaisia asioita velhojen maailmasta. Ei siis ole lainkaan epäloogista, että Petunia osaa kertoa mitä ovat ankeuttajat, varsinkin kun Voldemort oli voimissaan juuri Lilyn kouluaikana.
Pilaat hyvän janon Pepsillä...

Poissa Marrex

 • Vuotislainen
Petunian suhde taikamaailmaan
« Vastaus #11 : Lokakuu 24, 2003, 18:06:30 »
Ennustuksessahan sanottiin, että Lily ja James olivat kolmesti onnistuneet pakenemaan Voldemortilta ennen Harryn syntymää. Nyt en muista olivatko ankeuttajat tuolloin Volden puolella? Mutta jos olivat, en pitäisi ollenkaan mahdottomana, että Petuniakin olisi joutunut niiden kanssa tekemisiin. Lily ja James olivat hyvin nuoria vielä Harryn syntyessäkin, joten joku noista kolmesta kerrasta on hyvinkin voinut tapahtua Lilyn asuessa vielä kotona.

Lily oli muutenkin vanhempiensa suosikki ja varmasti piti näihin yhteyttä (jos he vielä olivat elossa siinä vaiheessa) vielä koulun päätyttyäkin. Jos Petunia ei ole kovin paljoa Lilyä vanhempi, on hän ollut Lilyn eläessä paljonkin tekemisissä taikamaailmaan liittyvien asioiden kanssa. Silloinhan oli sota, jossa Lily oli osallisena. Takuulla hän kertoi tärkeimmät asiat kotonakin. Kun Voldemort vielä oli jästejä ja jästisyntyisiä velhoja vastaan ja kidutti ja tappoi näitä ja tiesi Lilyn taistelevan vastapuolella, olivat Lilyn vanhemmat ja sisarkin takuulla vaarassa. Ei heitä edes ole voinut jättää täysin tietämättömiksi.

Sarisari

 • Ankeuttaja
Petunian suhde taikamaailmaan
« Vastaus #12 : Lokakuu 27, 2003, 11:01:45 »
Lainaus käyttäjältä: "Selith"
Ehkä Petunian ja Lilyn vanhemmista toinen oli velho ja toinen jästi. Ovathan tällaisetkin velho/noitalapset kuraverisiä. Ja eikö Petunia voisi silloin olla surkki? Tämä ainakin selittäisi sen, miksi Petunia tiesi niin paljon taikamaailmasta.


 EN jaksa uskoa moiseen. Kuraverisiä ovat henkilöt kuten Hermione, eli vanhemmat ovat jästejä. Harry taas on niin sanottu "puoliverinen". Isä velho ja äiti jästisyntyinen noita...

Icy'Peach

 • Ankeuttaja
Petunian suhde taikamaailmaan
« Vastaus #13 : Marraskuu 07, 2003, 09:47:09 »
Lainaus käyttäjältä: "MarreX"

Silloinhan oli sota, jossa Lily oli osallisena. Takuulla hän kertoi tärkeimmät asiat kotonakin.


Eikös tuo ole aika varomatonta?
Voldemorthan olisi suoraa päätä voinut marssia puristamaan kaikki sotaan liityvät tiedot ulos Petuniasta ja Lilyn vanhemmista....

Kuten jo mainitsitkin niin varmasti heillä on ollut jotain taikoja suojanaan, mikä taas vaatisi velhon/noidan läheisyyttä (ainakin taikoja 'viritettäessä').

Poissa Marrex

 • Vuotislainen
Petunian suhde taikamaailmaan
« Vastaus #14 : Marraskuu 07, 2003, 10:24:05 »
Lainaus käyttäjältä: "Icy'Peach"

Eikös tuo ole aika varomatonta?
Voldemorthan olisi suoraa päätä voinut marssia puristamaan kaikki sotaan liityvät tiedot ulos Petuniasta ja Lilyn vanhemmista....


Tarkoitin niillä tärkeimmillä tiedoilla sellaisia perustietoja, en mitään OotP:n salaisuuksia. Siis tietoja siitä ketkä sotivat, mistä sotivat, millä keinoin sotivat, mitä olentoja milläkin puolella on ym. Tietoja, jotka Voldemort siis tiesi ihan itsekin. Samantasoista tietoa, joka oli kaikilla silloin eläneillä suoraan sotatoimiin osallistumattomilla velhoperheillä.

Poissa Mirame

 • Vuotislainen
  • http://miramii.livejournal.com
Petunian suhde taikamaailmaan
« Vastaus #15 : Marraskuu 07, 2003, 16:27:53 »
Lainaus käyttäjältä: "MarreX"
Ennustuksessahan sanottiin, että Lily ja James olivat kolmesti onnistuneet pakenemaan Voldemortilta ennen Harryn syntymää.

Mitä jos Lily on pelastunut niin, että Lilyn (ja Petunian) vanhemmat ovat jotenkin suojelleet Lilyä ja sitten kuolleet. Siis Volde olisi tappanut Lilyn ja Petunian vanhemmat, koska ne eivät olleet suostuneet kertomaan missä Lily on.
 Onko jossain sanottu että Petunia olisi isosisko? Minä en ainakaan muista... Mutta eihän se muuta mitään jos Lily nyt olisi isosisko, vai muuttaako?

Ehkä Petunia tietää ankeuttajista, koska James ja Lily olivat varoittaneet niistä. Siis tiedän etteivät jästit näe niitä, mutta jos Petunia olisi tuntenut itsensä kovin masentuneeksi, niin olisi hän varmaan voinut juosta ankeuttajaa karkuun. Taikka kuten Harry ajatteli AV:ssä niin eihän ankeuttajia ole kovin kuumissa paikoissa, (luulisin) niin ehkä Petunia ja muu perhe olisi paennut niitä jonnekkin Hawajille tai Malibuun.
ava by iita

Silver Dragon

 • Ankeuttaja
Petunian suhde taikamaailmaan
« Vastaus #16 : Tammikuu 04, 2004, 19:02:07 »
Olisin tästäkin aiheesta niin kernaasti kirjoittanut kirjojen pohdinnat osastolle, mutta sitten totesin, että se ei ole spoilaus lakien rajoissa...
Kuten tässä on jo melko hyvin tullut mielipide esille, että Petunia tiesi velhomaailmasta melko paljon. Tuli vain mieleen luettuani Viisasten kiveä, että Petunia oli varsin kiinnostunut naapureistaan.
"Rouva Dursley oli laiha ja vaalea ja hänen kaulansa oli melkein kaksi kertaa pitempi kuin ihmisten yleensä, mikä olikin erittäin kätevää koska hän kurkotteli usein ahnaasti piha aitojen yli urkkiessaan naapureiden puuhia." -VK s. 7
Kuten sitten viimein kirjassa Order of the Phoenix tuli ilmi, että Dursleitten melkein naapurissa asui noita. Mrs Figg, jollen nyt väärin muista. Siis se tähän asti tunnettu 'mukava' täti, jolle Dursleyt siirsivät Harryn 'päivähoitton', silloin kun eivät muuta keksineet. Mrs Figg:llä taisi olla kissoja vähän enemmänkin. No, tulin ajatelleeksi, että tiesivätkö Vernon ja Petunia mahdollisesti siitä, että Figg oli noita? Eivät kai, koska Dursleyt eivät ikimaailmassa olisi lähettäneet Harrya saamaan 'pahoja vaikutteita' päivähoidosta. Mutta ehkä Petunia oli kuullut Lilyltä, että heidän naapurustossaan asui velhoja/noitia. Ja Petunia siksi kumman kiinnostuneena urkki naapureidesa tekemisiä hyvinkin ahkerasti.
Itse uskaltaisin jo väittää Petunian ja Lilyn väleistä, että perheessä heidän vanhemmat todellakin palvoivat Lilyä ja hänen uusia taitoja. Kun Petunia ei sitten saanutkaan kutsua noitakouluun, hän oli äärimmäisen pettynyt. Ja vuosien mentyä, hän väänsi itsensä uskomaan, ettei haluaisikaan sinne. Happamia!, sanoi kettu pihlajanmarjoista. Niin kuin joku täällä osuvasti sanoi. Ajatelkaa sitä 11-vuotiaan tytön näkökulmasta. (tai about sen ikäistä) 11-vuotias pikkutyttö on varmasti kiinnostunut jo muustakin, kuin mitä kotona opetetaan. Muistan itse ainakin olleeni kiinnostunut sen ikäisenä spiritismistä, astrologiasta ja siihen suuntaan. Ja kun Petunia joutui kasvamaan sivusta katsojana, kun sisko oppi taikuuksia ja kaikkea muuta mielenkiintoista, joka oli häneltä pois suljettu.
Kun Viisasten kivessä kohdassa, jossa Harry saa Hagridilta kirjeen sitten viimein, Petunialta menee hermot ja hän puuskahtaa lopulta jotain, että "Totakai tiesimme! Kuinkas muuten?" Ja sitten siinä on Harryn huomio, että Petunia-täti vaikutti siltä, että hän oli halunnut puhua suunsa puhtaaksi jo kauan. Kysyn vain kuinka kauan? Entä jos Vernon-setä ei missään tapauksessa hyväksy velhomaailmaan liittyviä juttuja ja Dursleyn perheessä vallitsee sellainen monarkia, ettei Petunialla ole paljon sananvaltaa? Monissa maissa Euroopassakin on tällainen käytäntö, että kun nainen menee naimisiin ja saa lapsen, hänestä tulee automaattisesti kotirouva ja mies käy töissä ja hankkii elannon koko perheelle. Kun Vernon pitää talossa jöötä, ei Petunialla ole tavallaan lupa sanoa omia asioitaan.
"Mikä hänen nimensä olikaan? Howard, ekö niin?"
"Harry. Ruma ja arkinen nimi, jos saan sanoa."
-VK s. 13-14
Vuosien varrella kaikki jutut, jotka Petunia kuuli/salakuunteli Lilyltä ovat ehkä olleet hänellä hyvin säilössä, mutta se ettei hän saa jakaa niitä kenenkään kanssa on ehkä tehnyt hänestä näin happaman.
En taida tässä enää ankeuttajista toistella sitä mitä muut ovat jo sanoneet, joten lopetan viestini tähän.

Poissa Urpo Spok

 • Kosmisesti sitoutumaton
 • Ylihörhö
 • *
 • Boldly going nowhere
 • Pottermore: JinxLeviosa205
 • Tupa: Tuvaton
Petunian suhde taikamaailmaan
« Vastaus #17 : Maaliskuu 27, 2004, 19:38:40 »
Lainaus käyttäjältä: "Ruusa Gamgi"
No, Petunia ja Vernon koittivat kovasti estää Harrya saamasta kirjeen Tylypahkasta. Ei onnistunut. Tuskin siis Tylypahkan kirjettä voi tuosta vain "jättää antamatta".


Harry olikin hieman erikoistapaus, kun hänen on ennustettu tuhoavan Voldemort tjsp ja hän on "poika joka elää". Harry oli siis tärkeää saada kouluun, varsinkin kun oli tiedossa, että Voldemort saattaa tulla takaisin ja hyökätä Harryn kimppuun. En usko, että Tylypahkaan "pakotetaan" varsinkaan jästien lapsia, jos vanhemmat tai lapset itse ovat sitä kovasti vastaan. Ei olisi kovin reilua muuttaa toisten elämää täysin vastoin heidän tahtoaan. (En kuitenkaan kyllä usko siihen, että Petunia olisi saanut kirjeen, koska olisi aika outoa vanhemmilta ihastella toisen lapsen saavutuksia ja samalla estää toiselta lapselta koko kouluun pääsy.)
What would The Doctor do?

Ruusa Gamgi

 • Ankeuttaja
Petunian suhde taikamaailmaan
« Vastaus #18 : Maaliskuu 28, 2004, 00:14:14 »
Lainaus käyttäjältä: "Derica Tonks"
En usko, että Tylypahkaan "pakotetaan" varsinkaan jästien lapsia, jos vanhemmat tai lapset itse ovat sitä kovasti vastaan.

Ehdottoman samaa mieltä. Tarkoitinkin, että aika varmasti kirje halutaan saada vastaanottajalle perille asti. Luulisi, että Tylypahkassa halutaan varmistaa, että kaikki, joille kirje lähetetään, saavat myös lukea sen. Sen jälkeen on sitten aivan oma (& perheen) valinta, haluaako kouluun vai ei, eihän ketään voi pakottaa. Tylypahkan kuitenkin luulisi varmistavan, että kaikki Tylypahkaan pääsevät ovat tietoisia mahdollisuudestaan. Vaikka ei kyseessä olisikaan kuin tavallinen noita/velho.

Haltiamieli

 • Ankeuttaja
Petunian suhde taikamaailmaan
« Vastaus #19 : Maaliskuu 28, 2004, 01:47:08 »
Eiköhän Tylypahkalla ole keinonsa tarkistaa, että viesti tulee asianmukaisesti vastaanotetuksi. Ja WBD:n haastattelussahan Rowling totesi, että jästivanhempien luokse lähetetään erityinen sanansaattaja selittämään asiat halki. Tämä käytäntö jos mikä varmistaa, että kaikille jästisyntyisille tieto tulee perille (ja kuten jo sanottiinkin, siitä eteenpäin asia lienee täysin vanhempien ja lapsen itsensä päätettävissä). Ja velhovanhemmat osaavatkin viestiä jo odottaa.

HiiHaa

 • Ankeuttaja
Petunian suhde taikamaailmaan
« Vastaus #20 : Joulukuu 10, 2004, 00:05:59 »
Surffailtuani tovin haun syövereissä päätin sijoittaa tämän ajatuksen tänne. Toinen harkinnan alla ollut topicci oli "Petunian edellinen", jossa myös on sivuttu asiaa. Ja niin on varmasti muuallakin. En vain mistään löytänyt yhdistettynä kahta Rowlingin eri haastatteluissa esiintynyttä kommenttia, joita olen miettinyt jo jonkin aikaa.

Eli Petunia ei voi olla velho eikä myöskään surkki, kuten Rowling meille kertoo;
Lainaus
Is Aunt Petunia a Squib?
Good question. No, she is not, but—[Laughter]. No, she is not a Squib. She is a Muggle, but—[Laughter]. You will have to read the other books. You might have got the impression that there is a little bit more to Aunt Petunia than meets the eye, and you will find out what it is. She is not a squib, although that is a very good guess. Oh, I am giving a lot away here. I am being shockingly indiscreet.

mutta jotain hänessä on. Tulin ajatelleeksi, voisiko tämä toinen vastaus kertoa juuri siitä, mitä tuo jokin on?
Lainaus
Will there be, or have there been, any "late blooming" students in the school who come into their magic potential as adults, rather than as children?
No, is the answer. In my books, magic almost always shows itself in a person before age 11; however, there is a character who does manage in desperate circumstances to do magic quite late in life, but that is very rare in the world I am writing about.


Voisin näiden perusteella jopa vahvasti olettaa, että juuri Petunia on hahmo, joka tulevissa kirjoissa jossain epätoivoisessa tilanteessa pystyykin yllättäen taikomaan! Ja kuvittelisin, että tämä taika on "vahingossa" tehty niin, että hän ei siis tarkoituksella yritä taikoa, vaan
a) joko huomaa saaneensa jotain aikaan (esim. lennähtäneensä talon katolle kuten Harry teki pienenä vahingossa) tai sitten
b) jossain uhkaavassa tilanteessa vaistomaisesti reagoi esim. sanomalla jonkun taikasanan, joka yllättäen toimiikin (esim. kohta jossa Harry pudotti taikasauvansa ja etsi sitä pimeässä sanoen vaistomaisesti 'lumos' jolloin sauva löytyi, Petunia olisikin ollut mukana ja kuulisi Harryn hokevan lumosta, ei tajuaisi mitä tämä hokee mutta päättelisi sen olevan sillä hetkellä tärkeä asia, sanoisi itsekin Harryn perässä 'lumos' ja saisi taikasauvan syttymään).

Luulen että tämä "taika" tulee olemaan sinänsä joku pieni ja yksinkertainen juttu, en usko että Petunia tulee luomaan Patronuksen tai Avadattamaan Volden tai mitään sellaista, mutta kyseisessä tilanteessa siitä voi olla juuri sopivasti pientä hyötyä tai se voi aiheuttaa hämminkiä ja viedä kaikkien huomion, kun jästi yhtäkkiä tekeekin taikoja. Petunia olisi sopiva hahmo tuohon, sillä hänessähän kuitenkin on samoja geenejä kuin Lilyssä, ehkä siis joku erittäin-piilevä-once-in-a-lifetime noitageenikin?

Ja tämän uhkaavan tilanteen luulen olevan jokin, missä Volde/Kuolonsyöjät/Ankeuttajat ilmestyvät joko Likusteritielle tai muuten vain Dursleyt joutuvat heidän kanssaan tekemisiin. Uskon nimittäin sellaisen vielä kenties viimeisessä kirjassa tapahtuvan, ja siinä Dursleytkin saavat todellisen "herätyksen" kuinka tosi heidän syvästi kieltämänsä taikamaailma onkaan ja joutuisivat samalla todennäköisesti nöyrtymään ja turvautumaan Harryyn pelastuakseen.

calatval

 • Ankeuttaja
Petunian suhde taikamaailmaan
« Vastaus #21 : Joulukuu 10, 2004, 03:55:39 »
HiiHaan järkeilyssä on ideaa , jotain petuniassa on .Tietty jos hää ei ole velho saatikka surkki niin olisiko niin että hän kuitenkin  tuntee paljon velhoja ja olisko häneltä joskus ns poistettu velhon osaamiset vaikkapa omasta pyynnöstä?

Korppu

 • Ankeuttaja
...
« Vastaus #22 : Joulukuu 12, 2004, 16:50:47 »
Lainaus
Ja nyt kun Voldemort on taas voimissaan, Petunialla on kaikki syy pelätä perheensä puolesta. Mutta hän selvästi välittää Harrysta enemmän kuin haluaa myöntää, koska jos hän olisi täysin välinpitämätön Harryn suhteen, hän lähettäisi Harryn orpokotiin tms. Dumbledoren 'viimeisistä' huolimatta.


Olen samaa mieltä, Petunia välittää Harrysta enemmän, kuin antaa ulkopuolisille näyttää.
Ja niin kuin tuossa edellisessä (?) viestissä sanottiin, että jos Petunia on pyytänyt, että häneltä on otettu nämä velhokyvyt pois, voisiko se olla mahdollista? Aika varmaa on kuitenkin, että rva. Dursley tietää taikamaailmasta enemmän, kuin me näemme.

HiiHaa

 • Ankeuttaja
Petunian suhde taikamaailmaan
« Vastaus #23 : Joulukuu 12, 2004, 19:57:20 »
Lainaus käyttäjältä: "calatval"
HiiHaan järkeilyssä on ideaa , jotain petuniassa on .Tietty jos hää ei ole velho saatikka surkki niin olisiko niin että hän kuitenkin  tuntee paljon velhoja ja olisko häneltä joskus ns poistettu velhon osaamiset vaikkapa omasta pyynnöstä?

Haa, lisää vettä myllyyn. ;) Rowlingin sivujen uusista F.A.Q. vastauksista olen nyt varma yhdistäneeni Petunian mysteeriin jälleen yhden palikan, joka sopii täydellisesti yhteen aiempien kanssa...

Lainaus käyttäjältä: "JKR"
Do all young people in Britain's Wizarding World go to Hogwarts? For example, did Stan Shunpike attend Hogwarts? Or is Hogwarts a school just for those who are particularly good at magic while others go into trades without formal schooling? [Mugglenet/Lexicon question]
Everyone who shows magical ability before their eleventh birthday will automatically gain a place at Hogwarts; there is no question of not being ‘magical enough’; you are either magical or you are not. There is no obligation to take up the place, however; a family might not want their child to attend Hogwarts.


Eli: ehkä Petunia on saanut kutsun Tylypahkaan nuorena (kuten aiemminkin joku on jo arvellut - tämä selittäisi myös sen, ettei Dumbledoren "edellinen" ole todellakaan ensimmäinen hänelle Tylypahkasta tullut kirje!). Joko hän ei ole itse halunnut mennä sinne ja hänen vanhempansa eivät ole halunneet pakottaa (mikä selittäisi miksi he olivat niin "delighted", kun Lilykin sai kirjeen ja halusi vielä mennä sinne) tai, kuten Rown sanamuodon voisi myös tulkita, vanhemmat eivät ole halunneet juuri Petunian syystä tai toisesta menevän Tylypahkaan, mikä selittäisi hänen katkeruutensa Lilyä kohtaan kun tämä onkin päässyt.

Tämä siis todella sopisi molempiin aiemmin esittämiini, erillisistä yhteyksistä löytyneisiin vastauksiin: Petunia ei olisi surkki, eikä (vaikka hän myöhemmällä iällä taikoisikin) hän kuitenkaan esittäisi taikataipumusta vasta aikuisena - olisihan se hänessä lapsenakin jollain tavalla ollut, jos kutsu Tylypahkaan tuli. Ainoa, mikä hiukan potkii vastaan, on Rowlingin sanat surkkikysymyksessä "No, she is a Muggle" - mutta toisaalta meillä ei ole ennestään sanaa taikavoimaiselle henkilölle, joka ei ole kuitenkaan hankkinut taikuustaitoja - sen sijaan jästiä kuvaillaan ei-taikovaksi henkilöksi, ja sitä Petunia kyllä on. Ehkä siis taikamaailman "torjuneet", ja jästimaailman valinneet, ovat yhtälailla jästejä kuin jästeimmät jästit.

Rewe

 • Ankeuttaja
Petunian suhde taikamaailmaan
« Vastaus #24 : Joulukuu 13, 2004, 21:44:01 »
Row on kuvaillut Petunian todella uteliaaksi. Siis uskoisin, että hän on ollut varsin utelias ja kiinnostunut taikamaailman suhteen, kun Lily sai kirjeen. Tietenkin, kun hän huomasi, ettei hän itse pääse ottamaan selvää kyseisistä asioista, kateus kasvatti siemenensä.. Kateus varmaankin kasvoi entistään, kun vanhemmat kehuivat valtavasti "noita-tyttöään", mutta unohtivat Petunian. Kuitenkaan ei Petunia siskoaan vihannut, vain kadehti ja oli mustasukkainen, mutta silti hän taisi rakastaa tätä. Siksi varmaankin hän otti Harryn suojiinsa. Taikamaailman vähättely johtunee kateudesta. Sillä niin kuin pikkulastenkin keskuudessa: "Emmä haluu olla tollanen, hyi", vaikka todellisuudessa sitten haluaisi. Pelko ei varmaan ihan naapureista johdu. Petunia tietenkin tietää Voldusta ja osaa pelätä. Kun Harry asuu hänen luonaan, kuka tietää voiko naapurissa vaania kuolonsyöjä?

Poissa Ulputti

 • harmaan loputon tihku
 • Vuotislainen
 • Tupa: Luihuinen
Re: haloo
« Vastaus #25 : Joulukuu 16, 2004, 14:45:57 »
Lainaus käyttäjältä: "chiinok"
luin jostain että nainen voi olla velho ja että mies voi olla noita(vaikka tämä ei varsinaisesti kuulu tänne)
Rowling ei tunnetusti tee eroa noidan ja velhon välillä (velho siis on sitä loitsijatyyppiä jota Potter-kirjoissa tapaamme, noita on enemmän liemienkeittäjä, rohtojensekoittaja, kirousten langettaja, henkiparantaja ja luonnontuntija) vaan on ottanut sanat käyttöönsä, velhon tarkoittamaan miespuolista velhoa ja noidan naispuolista velhoa. Lisäksi hän on sotkenut soppaan vielä sanan warlock (mikä tarkoittaa miesnoitaa), esimerkiksi Dumbledore on Chief Warlock eli käännöksessä muistaakseni päänoita.

Jos unohdetaan Potterit nyt hetkeksi kokonaan, niin voitaisiin esittää seuraavat toteamukset: velho voi olla nainen tai mies; noita on aina nainen; warlock on aina mies; noita ja warlock ovat toisiinsarinnastettavat.
pecc@QuakeNet

Korppu

 • Ankeuttaja
...
« Vastaus #26 : Joulukuu 19, 2004, 13:38:56 »
Lainaus
Minusta Petunia on aina (no okei, ei aina) tuntunut jotenkin pehmeämmältä kuin Vernon. Teidän teorioitanne lukiessani kävin jopa säälimään häntä.


Minustakin Petunia on pehmeämpi, kuin Vernon. Mutta onhan hän kuitenkin Harryn täti, ja tuntee kaiketi tätä kohtaan jonkunlaista huolenpidonpakkoa, joskin vaimeaa sellaista.
Minun on tehnyt aina yrittää repiä Petuniasta irti pikkiriikkisen sympaattisuutta, sama juttu on prof. Kalkaroksenkin kanssa. :)
*odottaa kovasti kuudennetta kirjaa*

Poissa Nefalphiel

 • Juudas
 • Vuotislainen
  • Sisar Vakava?
Petunian suhde taikamaailmaan
« Vastaus #27 : Joulukuu 23, 2004, 10:58:44 »
Lainaus
Tai jospa Hän on päässyt kouluun asti, mutta on sitten tehnyt jonkin virheen, tai jos hänet on todettu surkiksi vasta koulussa?


Surkiksi häntä ei ole voitu todeta, sillä Rowling on sanonut, että hän ei ole surkki, vaan jästi.

Mielenkiintoiseksi kysymykseksi jää se, että kummassa kirjassa Rowling valottaa Petunian menneisyyttä, kuudennessa (tule 16.7. kultainen) vai seitsemännessä kirjassa.
I walked through fire and I didn't get burned.

Poissa Mariapaige

 • Noita-akka
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Petunian suhde taikamaailmaan
« Vastaus #28 : Elokuu 02, 2006, 17:42:30 »
Nostan tämän "ikivanhan" aiheen esille, koska mielestäni aihe on ajankohtainen otsikoltaan ajatellen tulevaa seitsemättä kirjaa.

Rowling on kertonut, ettei Petunia ole noita tai surkki, mutta jotain mielenkiintoista hänessä on. Petunia ei tule koskaan osoittamaan taikakykyisyyttä, mutta ehkä hän kuitenkin yrittää viimeisessä kirjassa. HPANAn mukaan Rowling kertoi tänään, että seitsemännessä kirjassa saamme mahdollisesti nähdä jonkun jästin yrittävän käyttää taikasauvaa, mikä tapahtumana aiheuttaa onnettomuutta tai väkivaltaa (en osaa sanoa kuinka luotettava tämä tieto tällä hetkellä on). Kirjoissa ei ole montaa jästiä, joka saattaisi tulla kyseeseen, todennäköisesti Petunia tai Dudley. En usko Vernonin yrittävän moista (saattaa se olla tietenkin joku ulkopuolinenkin).

muoks// Uutisointi oli moninaista Rowlingin sanomisista, ja myöhemmin tulleet selvennykset antavat ymmärtää toista kuin HPANAn uutinen. Rowling ei siis sanonut, että näemme jonkun jästin käyttävän taikasauvaa, mutta kertoi millainen vaikutus olisi jos näin kävisi.

Jos Petunia tarttuu taikasauvaan, se tarkoittaa, että hänen ja Harryn kesken vähintään keskustellaan Evansin sisaruksista ja siitä mitä joskus muinoin, Lilyn vielä ollessa elossa, on tapahtunut. Ehkä sitä kautta valottuu myös, ketä Petunia tarkoitti "sillä kamalalla pojalla" (jos ei juuri Jamesia, kuten on epäilty) Feeniksin killassa ja miten paljon Petunia seurasi Lilyn oppivuosia, ystäviä ja taikamaailmaa sivusta käsin.

Uskon, että Petunialla on taikamaailman asioista selkeästi enemmän tietoa kuin mitä tähän asti on tullut ilmi, vaikka hän ei itse siihen maailmaan ole koskaan kuulunutkaan. Harry ei varmaankaan viivy Dursleylla pitempään kuin on tarve seitsemännen kirjan alussa, mutta ehkä tuona aikana Petunia joutuu sen tiedon kanssa vastakkain, että Voldemort on uhka myös hänelle (ja Dudleylle) jos Harry on paikalla sen jälkeen kun Lilyn suoja päättyy Harryn täyttäessä 17-vuotta.

Mielikuvitus pistää miettimään tarttuuko Petunia tai Dudley taikasauvaan paniikissa yrittäessään puolustautua esim. kuolonsyöjiä vastaan, vai onko kyseessä riita Harryn kanssa.

Poissa charmed

 • Sourcream and onion!
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Petunian suhde taikamaailmaan
« Vastaus #29 : Heinäkuu 20, 2008, 18:24:09 »
Eh... Ensinnäkin, ei James mitään ole Lilylle kertonut (paina pääsi ja häpeä nurkassa :D), vaan Severus. Toisekseen, eipä tuo Petunia paljoa tiennyt ankeuttajista, jos ajatellaan.

Mutta se Dumppiksen "muista edelliseni" minua kiinnostaa. Pitää kai lukea seiskakirja vielä muutaman kerran, että saan sen selville. Jos joku jaksaa niin minulle henk.koht. viestiä jos ottaa päähän tämä minun tietämättömyys.
so then i was like AVADA KEDAVRA
and he was like *dead*

Poissa Hartsa

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • http://www.freewebs.com/moottoriurheilu05
Vs: Petunian suhde taikamaailmaan
« Vastaus #30 : Heinäkuu 20, 2008, 18:32:11 »
Eh... Ensinnäkin, ei James mitään ole Lilylle kertonut (paina pääsi ja häpeä nurkassa :D), vaan Severus.

Kyllä, mutta ota huomioon, että tämän topicin edellinen viesti on elokuulta 2006, eli ennen seitsemännen kirjan ilmestymistä, jolloin ei vielä tiedetty asiasta, vaan oletettiin sen pojan olleen James.
Terve kaikille!

Poissa Chrystal

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Petunian suhde taikamaailmaan
« Vastaus #31 : Heinäkuu 23, 2008, 19:15:52 »
Charmed: Minun tietääkseni "Muista edelliseni"-räyhääjä tuli Dumbledorelta, joka muistutti Petuniaa sitä ettei hän saa työntää Harrya ulos, sillä hänen äitinsä verisuoja suojasi häntä niin kauan kun hän saattoi sanoa Dursleyiden taloa kodikseen. Silloin Vernon oli työntämässä Harrya ulos talosta koska ankeuttajat olivat hyökänneet Dudleyn kimppuun. Dumbledore oletti näin käyvän joten hän päätti muistuttaa Petuniaa tästä lupauksesta.

Tämä on mielenkiintoinen aihe. Oli mielenkiintoista lukea Kuoleman varjeluksista Prinssin tarina-luvusta Petunian anoneen pääsyä taikamaailmaan. Petunia oli siis kateellisen katkera Lilylle, joka oli saanut kutsun noitien ja velhojen kouluun toisin kuin Petunia, hänhän oli Lilyä muutaman vuoden vanhempi. En edes yritä esittää etten itse olisi katkera mikäli näin kävisi. Lisäksi mikäli Lilyn ja Petunian vanhemmat ovat olleet noitatytöstään ylpeitä, Petunialla on ollut syytäkin olla katkera. Hän itse kirjoitti Tylypahkaan toivoen pääsevänsä mukaan kouluun. Dumbledore kuitenkin kielsi ja sanoi, ettei Petuniassa ole taikuuden hippustakaan, mikä taas lietsoo katkeruutta kuin paperi tulta. Vihoissaan Petunia keksi kieltää kaiken halunsa osallistua taikuuteen. Hän sanoi Lilyä ja Kalkarosta luonnonoikuiksi jne.

Luultavasti Petunia aikuisiälläkin tahtoi kieltää halunsa olla noita ja kielsi koko taikamaailman. Hän oli hyvillään päästyään naimisiin jonkun superjästin kanssa ja yritti tukahduttaa Harrysta huokuvan taian. Kenties siksi, että hän ei halunnut katkeran pikku-Petunian heräävän sisässään eloon-kenties hän vain komppaili Vernonta. Luultavasti Petunia myös hitusen pelkäsi taikamaailmaa, olihan se vaatinut hänen sisarensa hengen. Uskon, että Petunia kenties jopa hieman välitti Harrysta tai sitten ei-itse olen taipuvainen uskomaan että välitti, kenties hän ei itsekään sitä kunnolla havainnut itsestään. Mieti, mikäli kotonasi asuu sisarenpoika lähes koko elämänsä. Kyllä siihen nyt ainakin tottuu.

Petunia oli siis mielestäni taikamaailman suhteen avoin ja utelias ainakin lapsena, kenties aikuisenakin mutta kielsi  sen totaalisesti. Uskon että hän kadehti kenties hieman Harryakin joka pääsi tuohon taikamaailmaan mukaan vaikka he olivat sitä kuinka yrittäneet estää ja kieltää. Itse asiassa minussa Petunia herättää jokseenkin aika lailla sääliä.

"Ron kuule, sinä tiedät vallan mainiosti, että Harryn ja minut kasvattivat jästit!" Hermione sanoi. "Me ei kuultu lapsina tuollaisia satuja, me kuultiin Lumikki ja seitsemän kääpiötä ja Tuhkimo-"
"Mikä se on, joku sairausko?"
-Harry Potter ja Kuoleman varjelukset

krissee

 • Ankeuttaja
Vs: Petunian suhde taikamaailmaan
« Vastaus #32 : Heinäkuu 26, 2008, 09:24:44 »
Petunia on varmaan saannut tietää aika paljon asioita Lilyltä. Tai naapurin surkki rouva Figgiltä. Pienenä Petunia on varmaan käynyt salaa lukemassa Lilyn kirjoja ja on kysellyt Lilyltä. Ja uskon, että Petunia tietää rouva Figgin olevan surkki. Ja Rouva Figg tietää/tuntee Lilyn ja tietää että hän on Petunian sisko, ja sitte Rouva Figg ja Petunia on voinnu jutella taikamaailmasta.

SeljasauvaKH

 • Ankeuttaja
Vs: Petunian suhde taikamaailmaan
« Vastaus #33 : Heinäkuu 27, 2008, 18:47:47 »
Tämä on oikein mielenkiintoinen aihe!

Ei ole mitenkään mahdollista, että Petunia olisi saanut kirjeen tylypahkasta, koska DH/KV kerrotaan, että Petunia kerjäsi Dumbledorelta pääsyä tylypahkaan. Hän ei voi myöskään olla surkki, koska jästiperheeseen ei voi syntyä surkkia, se olisi ihan sama kun jästi. Kun velhoperheeseen syntyy surkki, se on vähän niinkuin jästi, mutta velhoperheessä. Kun Petunia ei päässyt tylyahkaan se oli kateellinen siskolleen, joten päätti esittää, että ei haluaisikaan ja, että hänen siskonsa oli kummajainen yms.

roG

 • Ankeuttaja
Vs: Petunian suhde taikamaailmaan
« Vastaus #34 : Heinäkuu 29, 2008, 13:56:00 »
Eihän tuo Petunia paljoa ankeuttajista tiennyt, pari hassua lausetta sanoi.

Itse henkilökohtaisesti luulen, että Petunia kyllä muistaa sisarestaan ihan kaiken mahdollisen ja varmasti varsinkin tuollaiset keskustelut, joissa "se kauhea poika" on ollut osallisena. Petunia on ollut ilmeisen kateellinen siskolleen ja onhan hänellä siskon olemassaolon muistutuksena Harry. Ja vielä Dumbledoren uhkailut ja muut. Eiköhän Petunia vähän väliä mietiskele niitä vähiä taikamaailman asioita, jotka hän tietää. Sen verran aktiivisia Dursleyt ovat kieltämään Harryn olemassaolon ja kaikki omituisuudet, että he eivät niitä kyllä unohda ikipäivänä. Koska eihän sellaista unohda, jota koko ajan vahtaa.


Tuli tuosta viestiketjun alusta mieleen, että mä sain kyllä sellaisen käsityksen tuosta lainauksesta "se kauhea poika" olisi ollu kalkaros koska sehän kertoi ihan alussa ennen kuin lily sai edes kirjettä tylypahkaan kaiken taikuudesta yms. ja nehän oli siellä leikkikentällä petunian kanssa sillon kun ne tapas ekan kerran siis lily ja kalkaros. TIETENKIN, voin muistaa väärin ja olla myös väärässä.:) korjatkaa erehdykseni jos tarpeen. :)

Poissa Jukka

 • Vuotislainen
Vs: Petunian suhde taikamaailmaan
« Vastaus #35 : Heinäkuu 29, 2008, 18:30:37 »
Tuli tuosta viestiketjun alusta mieleen, että mä sain kyllä sellaisen käsityksen tuosta lainauksesta "se kauhea poika" olisi ollu kalkaros koska sehän kertoi ihan alussa ennen kuin lily sai edes kirjettä tylypahkaan kaiken taikuudesta yms. ja nehän oli siellä leikkikentällä petunian kanssa sillon kun ne tapas ekan kerran siis lily ja kalkaros.

No Kalkaroshan se onkin, mutta ei sitä viestiketjun alussa voinut vielä kukaan tietää. Se kun paljastui vasta Kuoleman varjeluksissa. Sitä ennen kaikki varmaan ja hyvin todennäköisesti olettivat sen olevan James.

Mickey

 • Ankeuttaja
Vs: Petunian suhde taikamaailmaan
« Vastaus #36 : Heinäkuu 30, 2008, 12:15:28 »
Aivan oikein, olin justiinsa lisäämässä siitä että "se kauhea poika" ei siis ollut James vaan Severus. Severusta kyllä pikkuisen sääliksi käy kun ei päässyt yhteen Lilyn kanssa... olisin halunnut tietää, että mitä Dumbledore vastas Petunialle kun Petunia lkirjoitti Dumbledorelle ja halusi päästä Tylypahkaan.

Lil

 • Ankeuttaja
Vs: Petunian suhde taikamaailmaan
« Vastaus #37 : Elokuu 17, 2008, 16:31:04 »
"Olen samaa mieltä, Petunia välittää Harrysta enemmän, kuin antaa ulkopuolisille näyttää.
Ja niin kuin tuossa edellisessä (?) viestissä sanottiin, että jos Petunia on pyytänyt, että häneltä on otettu nämä velhokyvyt pois, voisiko se olla mahdollista? Aika varmaa on kuitenkin, että rva. Dursley tietää taikamaailmasta enemmän, kuin me näemme"

Itse olen täysin samaa mieltä.
Ihan varmasti Rowling sanoi jossain haastattelussaan, että kun Petunia näki Harryn silloin seiskakirjassa viimeisen kerran hän olisi tahtonut toivottaa tälle onnea, sanoa että oli aina kadehtinut sitä maailmaa missä Lily eli.....
Se käy myös järkeen, Petunia oli kumminkin lapsi joka jäi aina siskon varjoon...
Voi vain miettiä mitä lapsuudessa tapahtui, kuinka monta kertaa petunian puheen äiti keskeytti, jotta voisi kuulla miten Lily taikoo.
Kuinka monta kertaa isä tuli naama innosta hehkuen selittämään Lilyn koulumenestystä, kysymättä sanallakaan miten Petunialla koulussa menee?
Miten epätoivoinen Petunia oli kun kirjoitti tylypahkaan ja kerjäsi sinne pääsyä??

Tuommoinen voi hiukkasen aiheuttaa lapselle pahaa oloa.
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 01, 2008, 23:39:52 kirjoittanut Dawn »

yesterday

 • Ankeuttaja
Vs: Petunian suhde taikamaailmaan
« Vastaus #38 : Helmikuu 13, 2009, 22:37:40 »
Niinhän se siis meni minustakin, Petunia olisi tahtonut ihan hirveästi olla velho ja vihasi, tai ainakin esitti niin, Pottereita niin paljon juuri sen takia.
Minäkin olen kuitenkin sitä mieltä, että hän luultavasti välitti Harrystä paljon enemmän kuin mitä näytti.

Mutta, eniten minua tässä ihmetyttää se, kuinka erilaisuudenvastainen Petuniasta sitten tulikaan. Jos siskoni olisi velho ja minä en, niin ainakin haluaisin olla mahd. paljon tekemisissä tämän velhotuttavien kanssa ja päästä niin lähelle velhomaailmaa kuin mahdollista.
Petunia taas on, kuten sanottu, niin jästi kuin mahdollista. Paremmin häntä ei voi kuvaillakkaan. Miksi siis tämä? Miten taikuudesta kiinostuneesta tytöstä, joka olisi epätoivoisesti halunnut olla velho, tulikin jästien jästi? Siinä minulle mahdoton yhtälö. En usko että kateus Lilyäkään kohtaan saisi moista aikaiseksi.

Britney

 • Ankeuttaja
Vs: Petunian suhde taikamaailmaan
« Vastaus #39 : Lokakuu 28, 2009, 19:34:11 »
Petunia-täti halusi mielestäni olla noita ja yhtä ''hyvä'' kuin sisarensa. VK:n alussa kun Petunialle tuli purkaus sisarestaan, se kuulosti melkeimpä katkeralta. Hän olisi NIIN paljon halunnut mukaan Tylypahkaan, hänhän lähetti jopa Dumbledorelle kirjeen jossa pyysi lupaa tulla mukaan. Mutta silti hänestä tuli maailman jästein jästi yhdessä rakkaan jästiaviomiehensä kanssa. Ehkä Vernon kauhistui siitä millainen ''kummajainen'' hänen vaimonsa sisko oli? Ja mitä naapuritkin sanoisivat?
Jos Petuniaa harmitti asia niin paljon, että alkoi rauhassa vihaamaan taikamaailmaa? Pohjimmiltaan Petunia varmasti välitti Harrysta erittäin paljon. Harryssa on sen ''siskonkummajaisen kelvottoman aviomiehen'' ulkonäkö, mutta niin rakkaan sisaren vihreät silmät. Mutta pohjimmiltaan Petunia varmasti on erittäin lämmin ja mukava persoona, mutta hyvin hän sen osaa silti piilottaa.

Poissa Neithan

 • Vuotislainen
Vs: Petunian suhde taikamaailmaan
« Vastaus #40 : Lokakuu 31, 2009, 20:13:50 »
Ensimmäisessä Harry Potter kirjassa näemme happaman ja kaikkea erilaisuutta kammoksuvan Petunia-tädin. Hän ei osoita minkäänlaista tunnetta sisarensa kohtaloa kohtaan, vaan haukkuu tämän friikiksi Harryn edessä. Ja näin jatkuu pitkälle, aina seitsemänteen kirjaan asti. Pieniä vihjeitä lukuunottamatta.

Petunia on avoimen vihaava ja yrittää välttää kaikkea sellaista joka liittyy vähänkin taikuuteen. Siksi hänen nähdään vihaavaan sisaren poikaansa, koska tämä on epätoivottu linkki taikamaailmaan - kuten Lily oli aiemmin.

Vasta seitsemännessä kirjassa paljastetaan Petunian todellinen hahmo. Hän oli kateellinen Lilylle, koska niin epätoivoisesti tahtoi itsekin kuulua siihen maailman, johon hänen sisarensa oltiin avosylin vastaanotettu. Vuosien kulkiessa eteen päin - ja Lilyn kehittyessä viisaaksi noidaksi - Petunian kateus muuttuu jäiseksi katkeruudeksi, jonka hän pukee inhoksi.

Poissa jiinlöövforver

 • Uusi tinakenkä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • <3
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Petunian suhde taikamaailmaan
« Vastaus #41 : Tammikuu 06, 2013, 14:53:37 »
Ehkä petunia olisi vain niin kovasti halunnut tylypahkaan, mutta katkeroitui koska ei saanut kirjettä ja suuttui ns. "taikamaailmalle" :D tossa olis mun mielipide ja anteeks en jaksanu kirjottaa niin hirveen pitkästi..
POTTEREIHINEIVOINEVEREVERKYLLÄSTYY<3

 jiinlöövforever