Kirjoittaja Aihe: Sailor Moon -sarjat  (Luettu 15843 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Eileen Malfoy

 • Ankeuttaja
Sailor Moon -sarjat
« : Marraskuu 17, 2002, 17:03:43 »
Onko kukaan täällä koskaan seurannut jotain Sailor Moon -animesarjaa tai lukenut ko. mangaa?

Ihan vain uteliaisuudesta kysyn, sillä aina silloin tällöin tulee katsottua sunnuntaiaamuisin SubTV:ltä Sailor Moonia, vaikka itse olen sitä mieltä, että the Inner Senshi ovat tylsempiä kuin the Outer Senshi. Lisäksi alkuperäisissä japanilaisversioissa on aivan todella ihanat ja upea laulut! Seiyuut ovat kyllä niin ammattitaitoisia että... Ärsyttää, että SubTV:n Sailor Moonit ovat ruotsiksi dubattuja... Se kuulostaa aivan oudolta, vaikka ihan hyvin sekin on toteutettu...
Manga- Sailor Moon on minusta myös ihan hyvä, mutta itse olen viehtynyt enemmän animepuoleen.

Eli siis - onko kukaan muu tietoinen tästä aiheesta? *tuntee olonsa typeräksi joten menee pois*

[PS. Ja se ei _edelleenkään_ ole Haarukka vaan Haruka... mur. sivistymättömät...]


//Apple kävi myös tämän topicin kimppuun siivousinnon vallassa

Rabastan

 • Ankeuttaja
Sailor Moon -sarjat
« Vastaus #1 : Marraskuu 17, 2002, 21:33:32 »
Sailor Moon. *g* Tämä on luultavasti se nimi, joka kaikilla käy ensimmäisena sanan anime jälkeen mielessä. Sarja on niin klassikko, että sitä luulisi jo näytettäneen suomessakin...mutta ei. Onneksi meillä on Subbari, joka tosin voisi näyttää sitä japaniksi, saksaksi, ranskaksi tai edes jenkkidubilla, mutta ei kun ruotsiksi. X_x *kuolee* Ei niin, että minulla olisi mitään ruotsia vastaan, mutta se kieli ei sovi erityisen hyvin animen dubbeihin (lieköhän ollut syy, miksi sarja ei menestynyt Ruotsissakaan).

Itse minulta löytyy mangasta muutama osa ja animea olen nähnyt hajanaisia osia sekä kaikki Subilta tulleet. Olen Eileenin kanssa samaa mieltä siitä, että Outer Senshit ovat kyllä parempia. ^^ Oma suosikkini on Saturn, joka ikävä kyllä liittyy mukaan viimeisenä Sensheistä.

Ja kannattaa muuten kuunnella japanilaisten musiikkien ja teemojen lisäksi saksalaisia. Ne ovat oikeasti hyviä. ^_^

Haarukka? *repsistä*

Poissa Freya

 • Green Dragonflight
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • + The Song of Life +
Sailor Moon -sarjat
« Vastaus #2 : Joulukuu 17, 2002, 17:38:33 »
Sailor Moon on aivan paras  :D  Eikö kukaan vielä huomannut mitään tuosta allekirjoituksestani? Tai ei kai siitä voinut oikein mitään huomatakaan kun ne Sailor Moonit mitä Suomessa näkyy, on ruotsiksi ja niissä sanotaan "Jag ska straffa dig i Moonens namn" tai jotain, mutta joka tapauksessa.

Toivottavasti siitä näytetään enemmän kuin tuo ensimmäinen tuotantokausi, koska ekan aikana ei näy Outer Senshejä ollenkaan  :(  Olen nähnyt jo kaikki tuon ekan tuotantokauden jaksot koska meillä näkyy ruotsin 4, mutta niitä ei tule sieltä enää enkä siis ole yhtään varma tullanko me näkemään Outer Senshejä. Toivottavasti käy samoin kuin Taikasotureilla (jotka myös oli huippuja) että näytettäis kaikki...Toivotaan.

Mielestäni kaikkein paras laulu koko sarjassa tähän mennessä on se "Punishment in the name of the Moon," joka tuli siinä jaksossa (en muista numeroa) missä Sailor Moon, Sailor Mars ja Sailor Mercury hyökkäsivät yhdessä niiden kahden demonin kimppuun. Siis tekivät sen yhteishyökkäyksen. Oon koettanu kattella sitä laulua netistä mutten ole löytänyt kuin pelkkiä musiikkeja, jotka nekään ei kuulosta samalta :( Jos joku keksii mistä löytäisin sen laulun, siis sellaisen missä tosiaan lauletaankin eikä pelkkää musiikkia, niin voisiko ilmoittaa minulle, kiitos?
I've been fire, fed by the four winds. I've been water in the stream. And a drop of dew on the culm.
I've been clay in the hands of a potter. I've been rosin of a tree, and a leaf, by the breeze carried away.

Rabastan

 • Ankeuttaja
Sailor Moon -sarjat
« Vastaus #3 : Joulukuu 17, 2002, 22:04:12 »
Sailor Moonista ei ikävä kyllä näytetä Suomessa kuin ensimmäinen kausi, ei ainakaan tällä kertaa (ellen nyt aivan väärin muista...mikä ei kyllä sekään olisi uutta). Muistaakseni SubTV jatkaa onnistunutta animeputkeaan Dragon Ball Z:llä tammikuussa (täytynee vielä tarkistaa). Eli emme ikävä kyllä näe enempää Moonia. Ja olisimme kohta jo päässeet ruotsalaisesta dubistakin. Harmi.

Muoks/ Juups, 15.1 lähtien Subilla pyörii Dragon Ball Z. Suoranaisesti missään ei ole sanottu, että Moonin lähettäminen lopetettaisiin, eikä DBZ:n lähetysaika osu sen päälle, mutta vaikea on silti uskoa, että Sub lähtisi pyörittämään kahta animesarjaa samaan aikaan.

Poissa Freya

 • Green Dragonflight
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • + The Song of Life +
Sailor Moon -sarjat
« Vastaus #4 : Joulukuu 22, 2002, 15:20:05 »
Pitänee rukoilla että Sub näyttää ne kaikki ekan tuotantokauden jaksot Sailor Moonista, sillä ne on loppupäässä aivan sanoinkuvaamattoman huippuja  :cry:  Voisiko joku joka tietää kertoa tuosta Dragon Ball Z:sta? Mikä se niinkun on? Kuulin jostain et Galaxy Fraulein Yunaakin olis alettu näyttämään Suomessa mutta ilmeisesti sitäkään ei tehdä  :(  Se olisikin ollut liian hyvää ollakseen totta...
I've been fire, fed by the four winds. I've been water in the stream. And a drop of dew on the culm.
I've been clay in the hands of a potter. I've been rosin of a tree, and a leaf, by the breeze carried away.

Sessy

 • Ankeuttaja
Sailor Moon -sarjat
« Vastaus #5 : Tammikuu 04, 2003, 22:39:49 »
Lainaus käyttäjältä: "Freya"
Voisiko joku joka tietää kertoa tuosta Dragon Ball Z:sta? Mikä se niinkun on?


Dragon Ball Z on jatkoa Dragon ball:ista... Animesarja sekin. Dragon ball kertoi ainakin kuudesta tai kahdeksasta (minä en nyt todellakaan muista, en sarjaa hirveästi seurannut) pallosta jotka oli "piilotettu" eri puolille maailmaa. Jos joku keräsi pallot yhteen niin niistä syntyi jätiläismäinen lohikäärme (kas kummaa). Joku joka sarjaa enemmän seurasi voi korjata jos kerroin jotakin väärin... Minä en oikein sarjasta tykännyt  :wink:  Eikä tuo minun tietouteni kovin hyvä ole... Eikö tämä mennyt nyt vähän off topiciksi...  :?

Jossakin Sailor moonissa oli laulu This Isn't what we meant, se oli minusta tosi ihq, samoin kun Women of the moon (Saksassahan on jo jopa 10 cd-levyä Sailor moon musiikkia...).
 :shock: Eikö kukaan muu ole katsonut rtl2:lta Sailoreita?

Poissa Mista Isilmë

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: RuneStar9848
 • Tupa: Luihuinen
Sailor Moon -sarjat
« Vastaus #6 : Tammikuu 05, 2003, 19:34:30 »
Ainaskin yks mun kaveri, joka on animefani, kerto, et ruotsiksi dubattui on vaan R-kauteen saakka, elikkäs ne Outer Senshit ei kai näkyis kuiteskaan, jos SubTV:n väki ei jostain kumman syystä jatkais sit sarjan näyttämistä joillain muilla dubeilla... mitä kyllä epäilen, sääli -_-

Priscilla

 • Ankeuttaja
Sailor Moon -sarjat
« Vastaus #7 : Tammikuu 25, 2003, 15:58:56 »
Sailor Moon on ihan legendaarinen ^^; Ensimmäinen manga, mitä luin.
 
Mutta se ruotsi-dubbi. -.-; (Subtv:n nimen voisi muuttaa: Dubtv. Ihan omana mielipiteenäni.)
 SM on aivan mahtava japaniksi, miksi se pitää dubata ruotsiksi? Olis edes jollakin muulla kielellä, mutta ei kun svenska svenska.
 "Jag är Sailor Moon! Jag ska straffa dig i Moonens namn!" *argh*
 Eikö se ole jotenkin niin, että joku tv-kanava Ruotsissa omistaa Pohjoismaissa kaikki oikeudet Sailor Moonin esittämiseen TV:ssä, tai jotain sinne päin. o_O;

(Muuten, onhan Aminkin nimi muutettu, se on Amy, jos tarkkaan mangoja katsoo. Ja Rei on Raye. Litan ja Minan nimet taitaa olla ainoat, joita ei muutettu?)

Täytyy myöntää, että ehkä pidin Magic Knight Rayearthista enemmän kuin Sailor Moonista ^-^ Sailor Moonin juoni etenee niin hitaasti että se tuntuu välillä tylsältä ;_; *want's something to happen*
 Ferion ääni otti MKR:ssä päähän.
(Onni, ettei sekin ollut ruotsiksi. x_X; Mä en halua kuvitella sitä mahdollisuutta. Enkkudubbi oli peräti parempi.)

*pakottaa itsensä häipymään ennen kuin alkaa paasata dubeista kunnolla*
 
~Pris

Tuulensisko

 • Ankeuttaja
Sailor Moon -sarjat
« Vastaus #8 : Helmikuu 08, 2003, 17:31:13 »
Lainaus käyttäjältä: "Priscilla"
Litan ja Minan nimet taitaa olla ainoat, joita ei muutettu?

Ikävä puhkaista tämäkin unelma, mutta kyllä nekin on vaihdettu. Lita on niissä Mako ja Mina on Arianne :shock: . Ärsyttävää :x ...

Lainaus käyttäjältä: "Kuutamo"
Onenksi netistä saa ladattua monesta paikasta alkuperäsellä kielellä jaksoja.

Oih! Mistä mistä mistä?! *pomppii innoissaan*

*nauraa* Te sitten osaatte ruotsia. "I Moonens namn" ja "Ivandla mig!"  :lol:

Minuakin harmittaa se ruotsi-dubbaus, mutta pystyn elämään sen kanssa. Monet anime-fanit tuntuvat jättäneen sen katsomatta vain dubbauksen takia. Kyllähän siihen ruotsiinkin tottuu. Paras olisi tietenkin, jos ne olisivat japaniksi. Japania tänne ja heti!

Tämän kertainen jakso oli ihan liian surullinen! Ei Mina saa kuolla eieieiei! Eivätkä muutkaan :cry:
Minä en ole lukenut niitä mangoja niin en tiedä, mitä tapahtuu. Mutta toivon sitäkin enemmän. Kyllähän heidät herätettiin eloon jo kerran, miksei uudestaankin?

Minako ei saa kuolla!

Rabastan

 • Ankeuttaja
Kaudet
« Vastaus #9 : Maaliskuu 01, 2003, 22:30:55 »
Kyselijöille tiedoksi että Sailor Moonia on tehty viisi kautta - Sailor Moon (C), Sailor Moon R, Sailor Moon Super, Sailor Moon SuperS ja Sailor Moon Stars. Subbarilla on menossa tosiaan R-kausi. Mangoissa osat 1-11 käsittävät kolme ensimmäistä kautta, ja kahdesta viimeisestä kaudesta on erikseen nimikoidet neljän mangan sarjat (eli Moon-mangaa on ilmestynyt yhteensä 19 albumia).

Poissa Joku

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: MarauderIce16727
 • Tupa: Luihuinen
Sailor Moon -sarjat
« Vastaus #10 : Elokuu 17, 2003, 21:07:38 »
Joo, onhan se Sailor Moon ihan hyvä. Oon nähny siitä yhen jakson, ollessani 6 vuotiaana Italiassa. (jippii) Mutta oli mulla oikeen asiaakin:  Eihän Sailor Moonin tekijä oo Rumiko Takahashi, eihän? Mulle ja mun serkulle tuli nimittäin pieni kinastelu siitä, onko toi Takahashi tehny Sailor Moonin vai ei, ja nyt tahtoisin kuulla teiltä, viisaat vuotislaiset, oikean vastauksen...

Rabastan

 • Ankeuttaja
Sailor Moon -sarjat
« Vastaus #11 : Elokuu 17, 2003, 21:49:29 »
Lainaus käyttäjältä: "Joku"
Eihän Sailor Moonin tekijä oo Rumiko Takahashi, eihän?


Ei, Sailor Moonia ei ole piirtänyt Rumiko Takahashi (oli se sitten hyvä tai huono asia...). Sailor Moonin mangaka (=manga-artisti eli piirtäjä) on Naoko Takeuchi.

ayu

 • Ankeuttaja
Sailor Moon -sarjat
« Vastaus #12 : Elokuu 20, 2003, 15:12:29 »
Minä en ole Sailor Moonia katsonut tai lukenut mangaa. Mutta olen kyllä paljon lukenut netissä tietoa sarjasta, sen juonesta ja hahmoista.
Minusta Sailor Moon on ihan kiva (mutta enhän minä siitä paljon tiedä) mutta välillä ottaa päähän, kun niiden silmät on niin isot! 0_0

Sailor Moon anime ja mangaahan voi tilata kukunor.comin kautta?

Lils

 • Ankeuttaja
Sailor Moon -sarjat
« Vastaus #13 : Joulukuu 07, 2003, 13:30:12 »
Kirjoitan kyllä hieman myöhässä, mutta seurasin Sailor Moonia melko ahkerasti, kun se pyöri viikonloppuisin SubTV:llä.

Ihana sarja! Ensimmäinen animesarja, jota olen koskaan seurannut. Ne laulut olivat todellakin kauniita. Erityisesti rakastin sitä lopputekstien laulua, sitä jäin aina ihan lumoutuneena kuuntelemaan... ^^

Minua ei haitannut, että Sailor Moon oli dubattu ruotsiksi. Kun se yksi jakso sitten olikin japaniksi, tuntui ihan omituiselta. Minusta se oli jotenkin parempi ruotsiksi dubattuna. Pitää vain toivoa, että Sailor Moon joko uusittaisiin, tai jatkettaisiin toiselle tuotantokaudelle Suomessakin. Sarjaa jäi kaipaamaan...

Hailie Jade

 • Ankeuttaja
Sailor Moon -sarjat
« Vastaus #14 : Kesäkuu 04, 2005, 20:01:46 »
Lainaus käyttäjältä: "Sailor moon"
Vaikka piirrän mangaan en silti lue sitä, (eihän witch ole mangaa? mielestäni se on anime)


Witch ei ole animea, eikä edes mangaa, koska se on sarjakuva (ei animaatio, jota anime on) ja italialaisen Elizabetta Gnonen (? saa korjata jos tein kämmin nimen kanssa) käsialaa. Juttua on muistaakseni puitu joskus Witchin omassa topicissa ja muuallakin. =D

Umm. Älkää tappako, mutta vaikka nyt katselenkin animea ja luen mangaa jonkin verran, en ole koskaan käsittänyt tätä Sailor Moonia, vaikka jotkut kutsuvatkin sitä klassikoksi ja kaikkea. Okei, en ole kyllä sarjaan paljoa perehtynyt, mutta - en tiedä johtuuko se ruotsidubista vai muustakin - siitä on jäänyt meikäläiselle vähän huono muistikuva.

Katsoin kerran yhden jakson, jossa tämä "Annie" (miksi nimetkin pitää dubata? Häh?) sai päähänsä olevansa lihava ja meni punttisalille, jossa kaamea, iivil mies tunki tyttöjä lasikaappeihin väittäen niitä laihdutuskaapeiksi ja imi heidän voimansa niiden avulla. Ei oikein sytyttänyt ja istuin sohvalla vähän tyyliin "no mitäs hemmettiä". =D En sitten tiedä että olenko nähnyt jonkun erittäin epäedustavan jakson ko. sarjasta vai eikö Sailor moon vain ole minun juttuni.

Rosie

 • Ankeuttaja
Sailor Moon -sarjat
« Vastaus #15 : Kesäkuu 05, 2005, 18:28:56 »
Sailor Moon. Minä tykkään. Kun näin silloin aikoja sitten ensimmäisen jakson, olin heti myyty. Ensin kummastelin ruotsinkielistä dubbausta, mutta totuin siihen aika nopeasti. Tosin sen tunnarin voisi laittaa joksikin muuksi kieleksi kuin ruotsiksi. Ruotsi on nimittäin aika kökön kuuloista siinä. Toivottavasti sarjaa ei tulla dubbaamaan suomeksi, se vasta hirveää olisi. Raiskasivat jo monia hyviä ohjelmia sillä tavoin, voisivat jättää SM:n rauhaan. Japanilaiset äänet ovat mielestäni kammottavia, sellaisia kimittäviä.
Mitäs mieltä te olette tämän sarjan musiikista? Minä tykkään siitä todella paljon, etenkin siitä surullisen kuuloisesta hitaammasta tunnari-versiosta joka soi kaikissa herkissä kohdissa. ^^ (Osaan selittää, joo-o.)
Toivottavasti Sub näyttäisi nyt enemmän noita jaksoja eikä jättäisi niitä kesken kuten viimeksi.

Poissa Seatear

 • Vedenneito
 • Vuotislainen
  • http://www.kuusade.net
Sailor Moon -sarjat
« Vastaus #16 : Kesäkuu 06, 2005, 16:10:09 »
Jaahas Sailor Moon.  Kyllä se Subtv oli aika tyhmä kun jätti silloin ensimmäisen kerran 11 jaksoa näyttämättä siitä Sailor Moon R kaudesta. Minua niin suututti. Nyt niitä uusintojahan tulee.
Sailor Moon on joskus aika päähänottava anime. Ruotisdubbi ottaa myöskin joskus päähän, mutta niinkuin oeln sanonut: parempi ruotsinkielisenä kun ei ollenkaan.
Sailor Moonin tunnari.. No se on aika töksähtävä. Monissa anime sarjoissa on paljon parempia tunnareita ja musiikkia ylipäätänsä
Joskus häiritsee myös se ruotsalaisten huono päättelykyky.
"Annien" oikea nimi on Usagi. USA:ssa Usagi on Serenity ja ruotsalaiset keksivät sitten Annien. Entä sitten Chibiusa? Chibiusan oikea nimi on Chibiusa ja USA:ssa siitä tuli joku Re-alkuinen. USA:ssa siis tajuttiin, että Chibiusa tulee Usagista joten he laittoivat Chibiusan nimeksi Serenityn nimestä oleva tavun. Mutta eihän ne ruottalaiset sitä tajunneet. (ettekä tekään luultavasti minun selityksistäni xD)

Lainaus
Nyt kaikki laittakaa palautetta siitä subille niin ehkä voimme jonain päivänä kuulla Sailor moonia suomeksi!

Sailor Moon ruotsiksi on jotenkin siedettävää, mutta suomidubilla en sitä sietäisi. Eivät suomalaiset osaa dubata -_-'
Tahdotko lukea sarjakuvaa? -> Exceptional Abilities || Kuusade.net Se pienen ihmisen domain

Poissa Leamire

 • Vampyyri
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • The sharpest lives are the deadliest to lead
Sailor Moon -sarjat
« Vastaus #17 : Kesäkuu 08, 2005, 07:04:47 »
Mistä sitä Sailor Moon - mangaa/animea saisi?
Paikkakuntani kirjakauppa on vähän pieni valikoimaltaan, etten usko, että sitä saisi edes tilattua! Mikä siis neuvoksi?

Hailie Jade

 • Ankeuttaja
Sailor Moon -sarjat
« Vastaus #18 : Kesäkuu 08, 2005, 10:11:21 »
Lainaus käyttäjältä: "Leamire Blatina"
Mistä sitä Sailor Moon - mangaa/animea saisi???
Paikkakuntani kirjakauppa on vähän pieni valikoimaltaan, etten usko, että sitä saisi edes tilattua! Mikä siis neuvoksi?


Kokeile Fantasiapelejä vaikka alkajaisiksi, sieltä on varmaan aika hyvä aloittaa. Jos lähelläsi ei semmoista ole, niin postikulut ovat kyllä muistaakseni aika tuntuvat... Bookplus myy myöskin mangaa, jotka voi joko tilata noudettaviksi myymälästä tai postipaketilla kotiin. Paikassa on mangaa muistaakseni myös ainakin saksaksi englanninkielisten lisäksi~

IceLowe

 • Ankeuttaja
Sailor Moon -sarjat
« Vastaus #19 : Kesäkuu 08, 2005, 21:59:46 »
Sailor Moon on kyllä ihan paras. Mutta sillonku siel puhutaan sitä japanii se on kamalaa. Se on sellasta kimeää jne.


Ootteko huomannu nytten ku on tullu se uusi alku näyttö tai mikä liekään nii Reillä (en osaa kirjottaa sitä. Hyvä minä!) on joku sauva siinä kädessä. Ootteko muut huomannu?

Poissa Leamire

 • Vampyyri
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • The sharpest lives are the deadliest to lead
Sailor Moon -sarjat
« Vastaus #20 : Kesäkuu 09, 2005, 08:52:45 »
Lainaus käyttäjältä: "IceLowe"

Ootteko huomannu nytten ku on tullu se uusi alku näyttö tai mikä liekään nii Reillä (en osaa kirjottaa sitä. Hyvä minä!) on joku sauva siinä kädessä. Ootteko muut huomannu?


En ole varma, mutta taidat kuitenkin tarkoittaa Sailor Plutoa? Sillä on sauva kädessään. Se on se tyyppi Chibiusan takana....

Anselmus

 • Ankeuttaja
Sailor Moon -sarjat
« Vastaus #21 : Kesäkuu 25, 2005, 19:09:37 »
Sailor moon! se on niin hyvä! paras anime sarja ikinä. Katsoin sitä pienenä Saksan tv:stä vaikka en hän mä siitä mitään tajunnut.
Jos tää mitä nyt näytetään on R kausi niin mitä ne muut kaudet on?

Harmi kun Sailor moon loppuu 3.7 :(
No kyllä ne varmaan näyttää niitä sitten sen jälkeenkin.
Sailor moonissa on hyvä juoni ja hyvin piirretty ja kaikki siinä vaan on niin hyvää.

IceLowe

 • Ankeuttaja
Sailor Moon -sarjat
« Vastaus #22 : Kesäkuu 26, 2005, 14:35:28 »
Voisko joku kertoo mulle tän viikonlopun neljästä jaksosta jotai? En nimittäin nähny ku olin mökillä.

Eih. Miks sen täytyy loppua jo ensi viikolla? Kunpa subtv näyttäs seuraavatkin kaudet. Millä kaudella nyt ollaan?

Poissa Vesi Y

 • Muppet
 • Vuotislainen
Sailor Moon -sarjat
« Vastaus #23 : Kesäkuu 28, 2005, 12:38:14 »
Remus pieni, jos nuo ovat sinusta hyvää animea, niin voi voi. Hayao Miyazakin koko tuotanto on kunnon animea.

(Ja niin, voithan sivistää itseäsi myös Ojamajo Doremilla, Cutie Honey:llä (^__^ se on jotain niiiiin hupaisaa.. Niin huono että repeät.), sitten on vielä yksi vanhempi anime jonka nimeä en muista, kertoo tytöstä jolla on maaginen peili, Inu-Yashalla, ja niin tietysti, Tanoshii Muumin Ikka:lla!) Tosin vain viimeksi mainittu noista on kunnolla sivistävä. ^^

Kaikki dubattu ei ole roskaa. Jos animessa/missä tahansa on hyvä juoni, uskottavat hahmot ja nätti piirrosjälki niin se _ei_ ole roskaa, vaikka siinä puhuttaisiin vihellyskieltä. Ja enkunkielinen tekstitys? Miten niin enkunkielinen? Miksei ranskankielinen, unkarilainen tai vaikkapa *gasp* suomenkielinen? Ruotsalainen? Norjalainen? Mongolialainen? Arabialainen? Ja jos sen on pakko olla englanniksi niin amerikan- vai englanninenglanniksi? Miksei skotlanninenglanniksi? Tai australianenglanniksi? Miksei sitä animea voisi dubata englanniksi ja laittaa vaikkapa ranskankieliset tekstit? Mitä jos joku tekee vaikkapa espanjankielistä animea? Ja mitäpä jos joku tekee suunnattomalla vaivalla ja ammattitaidolla ne dubbaukset? Ja japaninkielinen ja englanninkielinen tekstitys? Eikö yksi tekstitys riitä? Ja entäs jos joku tekee mykkäanimen, jossa ei ole puhetta eikä tekstiä? Ja kuka sanoo että kaikki todelliset animen tekijät ovat japanilaisia? Ja ovatko he todellisiä taiteilijoita? Minusta ne, jotka tekevät animea ovat lähinnä animaattoreita, käsikirjoittajia ja niin edelleen.

No jaa, Sailor Moon kyllä on aika huono ohjelma. ^^ Ei se ruotsinkielinen dubbaus haittaa niin paljon kuin se itse piirretty. Koko juttu ilmeisesti parodioi itseään niillä super-muuntautumisilla, suhteellisen yksinkertaisilla hahmoilla ja iänikuisella hakataan-demonit/muut mörkit ja pelastetaan maailma. Jee, ei kuulu minun lempiohjelmiini..

Aika vinkeä ilmiö on muuten se, että jos jossain näytetään animea, niin sitä käsitellään automaattiseti animena eikä tavallisena piirrettynä. Eri piirrettyjä ei ilmeisesti useinkaan vertailla eri animeihin, vaan ainut vertailu on anime vs. kaikki muut piirretyt eli kaksi eri kastia ("Anime on kyllä niiiin paljon parempaa kuin mikään muu piirretty!!1" "Eipäs oo!!1"). Kaikki animehan on yhtä piirrettyä kuin vaikka Silly Symphonies tai Looney Tunes tai Disneyn piirretyt tai Maailman Ympäri 80 Päivässä. Sailor Moonkin on loistava piirretty verrattuna vaikkapa Winx-klubiin, eikös? Ja kaikki animehan ei tosiaankaan ole hyvää (*köhCutie Honeyköhköh*).

Anselmus

 • Ankeuttaja
Sailor Moon -sarjat
« Vastaus #24 : Kesäkuu 29, 2005, 22:47:34 »
Lainaus käyttäjältä: "Remus"

p.s. Te vannoutuneet Sailor Moon -fanit, älkää valittako kun joku yrittää pelastaa teidät tietämättömyydeltä...^^


Mä olen kyllä hieman loukkaantunut!  :[
Eikö se ole jokaisen oma asia mistä pitää?! Mun mielestä Sailor moon paras anime, ja sillä siisti.
Oot aika röyhkeä Remus kun tulet tuolleen sanomaan ja tyrkyttämään ohjelmia mistä itse pidät.

Sailor moon on kauniisti piirretty ja juoni on hyvä (minusta) ja sillä siisti!