Kirjoittaja Aihe: Björk  (Luettu 6664 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Kokuen

 • Ankeuttaja
Björk
« Vastaus #25 : Elokuu 04, 2005, 03:02:42 »
Rakastan, palvon~. Soolotuotantoa, samoin kuin kahta muuta projektia, Tappi Tíkarrass ja KUKL. <3 Aivan upeaa musiikkia kaikilta näiltä, ja tietenkin kaikissa on päähahmona Björk. ;) ( Syntynyt muutes samana päivänä kuin minä, 21. marraskuuta. ) Ääh ajatus ei kulje näin myöhään, pointti oli että mielestäni hyvä musiikintekijä jota jaksaa kuunnella. :)

Juuri väkertämässä suomenkielistä sivustoa Björkille, ehkä mainostan sitä täälläkin, kunhan saan sen valmiiksi. \o

Fsityi

 • Ankeuttaja
Björk
« Vastaus #26 : Elokuu 10, 2005, 11:44:01 »
Ihanaa, näin paljon ihmisiä jotka pitävät Björkistä. <3

Itselläni on Debut, Vespertine sekä Medúlla, ja olen kuunnellut Post-albumin läpi. Kaikki aivan loistavia levyjä - Vespertineä en ole ehtinyt erityisen paljon  vielä kuunnella. Harmittaa kun en ole kuullut mitään Homogenicin lauluja, kyseistä levyä kehutaan aina niin kovasti. Pitäisi hankkia se mutta ei oikein ole rahaa tällä hetkellä.
Olen kuullut myös All is Full of Love-kappaleen joka on niin kaunis että voisin itkeä joka kerta kun kuulen sen.

Björkin ääni tosiaan on uskomaton, kukaan ei laula sillä tavalla kuin hän. Björkillä on myös uskomaton kyky uudistua jokaisella levyllään, hän ei koskaan sorru toistamaan itseään eikä häneen näin ollen voi koskaan kyllästyä. Esimerkiksi Vespertine on todella kaunis levy, ja sitä seurannut Medúlla taas Björkin omien sanojenkin mukaan "lihaa, verta ja lihasta".

Minä en oikein osaa sanoa, kumpi on parempi, Debut vai Post. Molemmat ovat omalla tavallaan loistavia. Post on kuitenkin ehkä parempi kokonaisuus ja siinä on ehkä myös enemmän helmiä kuin Debutilla - tai sitten ne helmet vain ovat parempia. Hyperballad, I Miss You, Possibly Maybe, Isobel... Debutista ei oikein kokonaisuutena pysty pitämään - minusta tuntuu, että siinä on joka kerta ainakin yksi kappale josta joku ei pidä. Hyviä lauluja siitä kuitenkin toki löytyy ja paljon.
Pakko nyt sanoa vielä, että ennen kun kuulin Big Time Sensuality- ja There's More to Life Than This-laulut, en olisi varmaan ikinä uskonut että pitäisin sellaisesta musiikista. Enkä oikeastaan pidäkään muusta sellaisesta musiikista. Se johtuu luultavasti vain siitä, että Björk on Björk <:

Onko kukaan muuten lukenut Mark Pytlikin kirjaa Björkistä? Sain sen omaksi viime talvena ja tykkään kovasti.

Aravis

 • Ankeuttaja
Björk
« Vastaus #27 : Syyskuu 04, 2005, 22:36:42 »
Björk on mahtava muusikko. Hän on taiteilija. Rakastan hänen koko tuotantoaan, olen jopa tatuoinut hänen hahmonsa iholleni ( ei, en ole pakkomielteinen, kuva vaan on mielestäni kaunis, fiktiivinen hahmo. )
 
Mutta kunnioitan Björkkiä myös ihmisenä suuresti, hän tekee mitä haluaa ja pukeutuu kuinka haluaa eikä piittaa umpimielisestä kritiikistä. Hän sanoo mielipiteensä suoraan. Hän uskaltaa heittätyä tunteidensa valtaan ja se tekee hänestä niin uskomattoman tulkistijan. Hän ei pelkää kokeilla uutta vaan pyrkii kokoajan uudistamaan ilmaisuaan. Hän uskoo itseensä ja musiikkiinsa.
Ihmiset jotka eivät pidä hänestä, eivät ymmärrä häntä.

Kun jonain päivänä uskaltaisin olla yhtä rohkea. Ja tyylitajuinen.

Hekla

 • Ankeuttaja
Björk
« Vastaus #28 : Syyskuu 30, 2005, 21:14:26 »
Minäkin olen yksi niistä, jotka ovat ihastuneet Björkin musiikkiin. En aluksi pitänyt siitä. Näin Hidden Place-videon ja pidin sitä kamalana. Sitten näin TV:stä jonkun hänen konserttinsa ja kiinnostuin. Kiinnostus muuttui pikkuhiljaa ihailuksi ja nyt hän on lähes ainoa laulaja, jota kuuntelen.
En tiedä, miksi pidän hänen musiikistaan niin paljon. Se kai saa minut tuntemaan kaikenlaista. Tavallisesti musiikki ei saa minua tuntemaan niin paljon erilaisia tunteita. Hänen äänensä vain on niin henkeäsalpaava ja erottuva.
En ymmärrä, miksi jotkut sanovat häntä tekotaiteelliseksi. Ymmärrän kyllä, että hänen "erilaisuutensa" voi ärsyttää, mutta ei hän tekotaiteellinen ole. Hänen pukeutumisensa on ihanaa! Olisi niin hienoa olla yhtä omaperäinen, vahva ja pukeutua samalla tavalla! Ikävä kyllä Björkin omaperäisyys on joidenkin pilkan kohde. Häntä yritetään kai rangaista omaperäisyydestään...Se on hyvin rumaa, mutta ei hän taida välittää, vai mitä?

Olin Islannissa kesällä ja saatoin jopa kuvitella, että Björk olisi saanut inspiraationsa sieltä. Se oli upeaa!
Levyistä minulla on kolme+Greatest hits ja ROKK i Reykjavík, jossa on kaksi Tappi Tikarrassin kappaletta. Ostin juuri Vespertinen ja olen aivan hullaantunut siihen! Se saattaa ylittää jopa Homogenicin, jota kuuntelin ehkä liikaa.
On vain sääli, ettei ainakaan minulla ole yhtään kaveria, joka pitäisi hänestä. Minulla on saksalainen kirjekaveri, joka tykkää Björkistä, mutta hän ei ole suurimpia faneja...

alcor

 • Ankeuttaja
Björk
« Vastaus #29 : Lokakuu 06, 2005, 17:22:02 »
Oih. Björkillä on kaikista kaunein lauluääni ikinä. Olen täysin hurahtanut Islantiin, ja haluaisin kovasti päästä siellä käymään. Taidan olla sydämeltäni ihan islantilainen<3 Björk edustaa Islantia parhaimmillaan, sellainen mystinen, tumma, joka tekee loistavaa ja taianomaista työtä ilman suuria musamaailman glamour-glittereitä. Luonnollinen nainen, jolla on se, mikä on amerikkalaisille Jessica Simpsoneille ja Britney Spearseille on vieras tekijä urallaan, nimittäin erilainen, seesteinen, kaunis ja taianomainen ääni. Haluaisin itselleni samanlaisen, kauniin äänen.

Tulee aina semmoinen olo kuunnellessani Björkiä, että maailmassa on muutakin kuin ne pinnalliset asiat, muutakin kuin omat ongelmat, ja että maailmassa on kauneutta. Björkin laulut ja ääni ovat nimenomaan kauniita. En osaa sanoa ollenkaan, mikä tuossa neitosessa iskee, mutta jokin iskee ja kovaa. En yleensä pidä näin "Celtic Circlemaisesta" musiikista, mutta tämä on sellaista musiikkia, jota voi kuunnella illalla ennen nukkumaanmenoa tai silloin, kun kaikki tuntuu menevän pieleen ja on pakko rentoutua. Musiikki toimii minulla hyvin siihen tarkoitukseen, ja Björkin musiikki paremmin kuin muiden musiikki.

I SO WANT TO GO TO ISLAND.

Lempibiisini on ehkä Jóga. Kaunis.

motiivi

 • Ankeuttaja
Björk
« Vastaus #30 : Lokakuu 06, 2005, 20:59:42 »
Björk on hämmästyttävä, kaunis, hätkähdyttävä, erikoinen, outo, ihmeellinen, repivä. En löydä oikein sanoja kuvaamaan sitä, mitä ajattelen hänestä. Olen kuullut Björkiltä pari sellaista ihan tyypillisen kuuloistakin kappaletta, mutta jotkut ovat niin erikoisia ja omituisia. Esimerkiksi Cocoonin video muutti aika paljon käsitystäni Björkistä. Hän on vieläkin erikoisempi ja kiehtovampi ja pelottavampi kuin luulin. Ja vanhemman näköinen. All is full of love on hieno kappale, mutta tämä musiikki ei tavoita minua. En vaan jotenkin ymmärrä sitä. Minulla ei varmaankaan ole tarpeeksi luovuutta ymmärtämään tämän ihmisen tekemää musiikkia, se on jotenkin niin erikoista, omituista.., jännittävää. En pidä Björkistä paljoa, mutta jokin hänessä kiehtoo. Joo ja pelottaa.

Todellakin Islannin outolintu. Mielenkiintoisia asioita ja elementtejä. :O Extraordinary lady.

Poissa Saffy

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Björk
« Vastaus #31 : Marraskuu 19, 2005, 19:32:40 »
Björkin musiikki on ihanaa. Persoonallista, kaunista, erilaista.. Pidän siitä todella, todella paljon.
Björkin ääni - ihana, upea, erikoinen, kaunis, mahtava.

Lainaus
Koko Björkin tuotannosta itselleni nousee yksi biisi yli muiden.
Jóga.
Siitä ei voi puhua ihmiselle joka ei ole sitä kuullut. Se täytyy kuulla. Se täytyy tajuta. Siitä täytyy nauttia. Se on niin kaunis ja surullinen ja ... täydellinen.  

Aivan. Vaikken olekaan kuullut läheskään kaikkia Björkin biisejä, niin Jóga on ehdottomasti suosikkini niistä jotka olen kuullut ja tulee varmasti aina olemaan. Niin kaunis, surullinen, ihana. Täydellinen tosiaankin.

Yhtään levyä en vielä omista, mutta koneella on melkein kaikki Homogenicin biisit ja tällä hetkellä kuuntelen kirjastosta lainaamaani Deputia. Aion kyllä ostaa levyn tai levyjä heti kun rahaa olen saanut kerättyä tarpeeksi. Vanhempani eivät niitä suostu ostamaan koska heidän mielestään Björkin musiikki on rasittavaa. (???) Tai ehkä en vain ole tarpeeksi kauaa yrittänyt saada heitä taipumaan.

Theroqa

 • Ankeuttaja
Björk
« Vastaus #32 : Maaliskuu 15, 2006, 20:01:26 »
Olen aivan tajuton Björk fani nykyään. Tutustuin tähän kaunokaiseen Médulla levyn kautta joka kirjaimellisesti valloitti sydämmeni... Sen jälkeen on mitä kummallisimmila tavoilla hankittu kaikki mahollinen Björk materiaali.

Onkos teistä muuten sattunut kukaan lukemaan Björkin elämänkertaa? Erittäin hyvä kirja ja mukavasta näkökulmasta kirjoitettu.

Björkin musiikkivideot ovat kyllä uskomattomia, varsinkin Cocoon ja Hidden Place! Ne saavat Björkistä vielä ihanemman/hullumman/kiehtovemman/ kun aikasemmin. *vink* Lontoosta löytyy aivan mahtavaa Björk materiaalia (niin kuin varmaan arvata saattaa) eli jo sinne joskus eksyy kannattaa tsekata ne.

Coccinelle

 • Ankeuttaja
Björk
« Vastaus #33 : Maaliskuu 19, 2006, 11:45:35 »
Olen vasta tässä äskettäin ruvennut kuuntelemaan kyseistä laulajaa, ja olen täysin sen valloissa.

Siis, mikä loistava Ääni kyllä. :D Ihanan erikoinen ja herkkä, ja koko musiikki on muutenkin mukavan pehmeää ja mukavaa. Sitä on kiva kuunnella kun hermostuttaa, myös silloin kun on rakastunut tai surullinen, tai juuri ennen kuin on menossa nukkumaan. Niin rauhoittavaa musiikkia ja sellaista, johon on pakko keskittyä, mutta jota on ihana kuunnella myös ihan vain taustamusiikkina. Aivan erilaista. Aivanaivanaivan.

<3

Polyhymnia

 • Ankeuttaja
Björk
« Vastaus #34 : Maaliskuu 19, 2006, 12:54:16 »
Oi Björk, aivan uskomaton. Hänen äänensä niin erikoinen ja kuinka hän saakaan aikaan niin paljon eri vivahteita äänestään. Kovinkaan moni ei tuohon kykene...oikeastaan en ole törmännyt kehenkään laulajaan, joka kykenisi Björkin tasolle.

Itse omistan vain kaksi levyä Vespertinen (rakastan sitä!) ja Gratest Hits. Hänen kappaleiden sanoitukset ovat kauniita ja koskettavia ^^. Voi mitään järkevää en itsestäni tänään irti saa.

Madvampire

 • Ankeuttaja
Björk
« Vastaus #35 : Maaliskuu 20, 2006, 15:47:35 »
Rakastan Björkin erillaisuutta mutta valitettavasti musiikki ei useinkaan iske. Tosin olenkin kuullut vain kaksi kappaletta. Jotenkin herrtaista musiikkia....en ymmärrä miksi tuo piti laittaa tähän muttah, rakastan Björkin antamaa kuvaa itsestään ja toivon joskun rakastavani hänen musiikkiansakin. (vaikea sana)

Poissa Musval

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: LeviosaUnicorn19035
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Björk
« Vastaus #36 : Toukokuu 08, 2008, 14:10:12 »
Rakastan Björkin musiikkia. Hänellä on mahtava, tosi omaperäinen ääni ja ihanat kappaleet. En ole kyllä oikeastaan Björkiä kauaa kuunnellut, ehkä noin kuukauden, mutta rakastuin hänen ääneensä ensimmäisellä kuuntelukerralla. Niin ja ensimmäinen kappale, jonka kuulin taisi olla Hunter. Se on yksi lempikappaleistani, aivan ihana. Jotenkin sellainen karmiva, mutta todella hieno silti. Sen musiikkivideo on muuten ihan omituinen, mutta sekin on ihana.

Tässä noin viikko sitten tilasin Björkin Voltan. Se tuli muistaakseni toissapäivänä ja olen kuunnellut sen nyt suunnilleen 5 kertaa läpi. Olen tullut siihen tulokseen, että Volta on ihan mahtava levy. Kaikki kappaleet ovat tosi hyviä. Suosikkejani ovat ensimmäinen kappale, eli Earth Intruders sekä yhdeksäs kappale, eli Declare Independence. Muutkin kappaleet olivat mahtavia, mutta nuo kaksi nousivat yli muiden.
Kun muuten näin tuon Voltan kannen ensimmäisen kerran, niin ensimmäisenä mieleeni tuli, että kansi on ihan omituinen. Siinä siis tuo Björkin kuva on sellainen tarra, jonka avulla kansi avataan ja suljetaan. Kansihan on siis sellaista materiaalia, että tarran voi irroittaa siitä ja laittaa taas takaisin. Olisihan se tosi typerää, jos levyn voisi avata vain kerran, ja sitten pitäisi heittää se tarra roskiin.
"Dancing is like dreaming with your feet." -Constanze

Poissa Azura

 • ENFJ
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • do not go gentle
  • parasomnia
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Björk
« Vastaus #37 : Toukokuu 08, 2008, 14:19:03 »
Minä olen kuullut yhden biisin, enkä voi sen perusteella mitään tuomiota laittaa mutta ajattelin nyt kuitenkin sanoa tämän :) olen nähnyt tämän levyjä - musiikintunnilla opettaja suositteli ja ylisti Björkiä maasta taivaisiin (hämmästeli vain sitä, miksi levyssä laulajan kuva pitää leikata kahtia ennen kuin sen saa auki.) Omaperäinen tyyppi. Lauluja olen kuullut jonkun jonka nimeä en edes tiedä, mutta siinä kai laulettiin jotain tyyliin "imaginacy" tai jtn.

Björk laulaa hyvin ja korostus on aika hauska, mutta jokin hänen äänessään on rasittavaa. Tuntuu välillä siltä, että tyyppi huutaisi ihan täysillä ja tämä kiduttaisi kuulijoita. O__O siis, välillä tuli minulla melkein päänsärkyä. Tyyppi kai tykkää sitten laittaa tunnetta ääneensä.
"For if you're not afraid, how can you be really brave?"

- The Exploits of Moominpappa

Poissa Isetom

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • Livejournal
 • Pottermore: PurpleFang101
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Björk
« Vastaus #38 : Elokuu 02, 2010, 22:59:37 »
Ah, Björk. Siinäpä vasta artisti minun makuuni.

Miksi? Björkillä on aivan loistava ääni, mukavan lapsenomainen. :) Hän käyttää todella mielenkiintoisia soittimia, osaa käyttää hyvin ihmisääntä ja kuoroa, hänen sanoituksensa ovat hyviä ja esiintyy todella mainiosti livenä! Upeasti. Hänen musiikkivideonsa koskettavat sielua. Uskomatonta. Jotkut melkeinpä hypnotisoivat. Hänen kappaleensa voivat olla kunnon discojumputuksia tai kauniita ja herkkiä balladeja.

Omistan Björkiltä viisi levyä, Debut, Post, Homogenic, Vespertine ja Volta. Medúlla on tulossa postissa. Suosikkilevyä on vaikea nimetä, onhan kaikki loistavia, mutta ehkä silti pidän eniten Vespertinestä, herkästä talvilevystä jossa on käytetty paljon kauniita soittimia - harppua, soittorasiaa, jotakin staattista sähköä beatin luomisessa yms. ja kuoroa. Kaikki kappaleet ovat uskomattoman hyviä ja tällä hetkellä pidän eniten Harm of Willistä ja Unisonista.

Homogenic ja Voltakin ovat oikein loistavia, tarvitsee vain olla oikealla mielentilalla. Tällä hetkellä voisin kuunnella ehkäpä juuri Voltaa tai Vespertineä, en Homogeniciä niinkään. Homogenicissä on aivan mahtavat beatit kaikilla kappaleilla, siltä levyltä löytyy paljon tunnettuja kappaleita, kuten Hunter, Jóga, Bachelorette, Alarm Call ja All Is Full of Love. Volta on uusin ja siinä käytetään enemmän jo akustisia soittimia, puhallinsoittimia varsinkin. Onkohan se banjo, jota aika paljon käytetään I See Who You Are ja Hope -kappaleissa? Voltalta löytyy Dull Flame of Desire, duettokappale Antony Hegartyn kanssa, pidän siitä paljon vaikka se ei kovin björkmäistä musiikkia olekaan. Kaunis kappale kylläkin. Earth Intruders, Wanderlust... loistavia. :) Vertebrae by Vertebrae ja Pneumonia ovat myös suosikkejani.

Björkin sooloalbumit ovat siis:

Debut (1993)
Post (1995)
Homogenic (1997)
Vespertine (2001)
Medúlla (2004)
Volta (2007)
Biophilia (2012)

Häneltä ilmestyi myös joskus 11-vuotiaana islanninkielinen lastenlevy Björk, mutta sitä en laske noihin. Ei hän itsekään hirveästi siitä tietääkseni pidä. Lisäksi kaksi elokuvasoundtrackiä Selmasongs (2000) ja Drawing Restraint 9 (2005).

//edit: Kai olette kaikki Björkin kuuntelijat jo kuulleet The Comet Song -kappaleen?

Niin ja nythän on tietysti tullut uusi albumikin, Biophilia. Minimalistista, kokeellista, syvää bassoa ja rajuja biittejä, kauniita melodioita, mielenkiintoisia lyriikoita.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 18, 2012, 22:06:34 kirjoittanut Isetom »
through the warmthest cord of care
your love was sent to me