Kirjoittaja Aihe: Nomen Est Omen #25 - Ludo Bagman  (Luettu 3674 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Mirzam

  • Henkihörhö
Nomen Est Omen #25 - Ludo Bagman
« : Lokakuu 28, 2002, 22:58:10 »
NEO#25 - Ludo Bagman

Bagman, Ludovic (Ludo) -> lat. ludo -> pelata, harhauttaa, pettää -> victor ludorum -> Bagman -> laittoman pelibisneksen rahankerääjä -> Ludwig -> maineikas taistelija -> Beethoven (säveltäjä), Wittgenstein (filosofi)

Taikaministeriön urheiluosaston johtava esimies, Ludovic Bagman, tuli Harrylle tutuksi neljännessä teoksessa huispauksen maailmanmestaruuskisoissa ja sitä myöhemmin Kolmivelhoturnajaisissa. Niin Harry kuin Fred ja George oppivat Ludosta jotain, liian myöhään.

Ludovic Bagman oli ennen loistava huispaaja, paremmin tunnettu Ludona. Ludo on latinaa ja tarkoittaa pelaamista. Yhtä kaikki, se tarkoittaa myös harhauttamista ja pettämistä, minkä Fred ja George kokevat saadessaan metsinkäiskultaa. Nimessä myös sointuu kuuluisuus, sillä Ludovic on johdos Ludwigista, joka taas tarkoittaa kuuluisaa taistelijaa ja soturia. Ja muutamia todella kuuluisia Ludwigejahan me kaikki tiedämme, kuten Ludwig van Beethoven ja Ludwig Wittgenstein, jotka olivat kuuluisa säveltäjä ja kuuluisa filosofi.

Bagman on taas tutumpi termi laittomassa vedonlyöntibisneksessä, sillä bagman on nimensä mukaisesti rahankerääjä, kuten kassimiehestä voisi jotain kautta olettaa. Ei siis ole ihme, että Ludo harjoitti huipauksen maailmanmestaruuskisoissa nimenomaan uhkapelitoimintaa, ja vielä huijasi siinä parhaansa mukaan.

Ludon tulevaisuus on hänen nimensä kannalta hyvin synkkä, sillä laittomuuksilla ja huijauksilla ei yleensäkään ole hyvä loppu. Pelaaminen, harhauttaminen, pettäminen ja huijaaminen voi koitua hänen tuhokseen, oli hän kummalla puolella hyvänsä. Kenties hän on molemmilla puolilla ja pelaa molemmilta puolilta omaan pussiinsa, saadakseen kuuluisuutta.