Kirjoittaja Aihe: James Dashner: Maze Runner - Labyrintti  (Luettu 2244 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Raparperi

  • Pahislynkkarikerhon puheenjohtaja ;)
  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
James Dashner: Maze Runner - Labyrintti
« : Huhtikuu 19, 2015, 11:43:55 »
Olin vähän yllättynyt, kun tästä ei vielä kukaan ollut aloittanut keskustelua, mutta tässäpä sitä tulee.

Sain juuri luettua James Dashnerin Labyrintin, joka on maailmalla käsittääkseni jonkun verran niittänyt suosiota. Sarjassa on ilmestynyt neljä kirjaa ja viides ja viimeinen ilmestyy ensi vuonna. Suomennettu on vasta ensimmäinen, josta viime vuonna tehtiin myös elokuva.

Juoni lyhyesti: Thomas herää muisti pyyhittynä Aukiolla, missä asuu joukko poikia. Aukiota reunustaa korkeat muurit, ja niiden takana on labyrintti, josta ei poikien yrityksistä huolimatta ole ulospääsyä. Aukiolla vallitsee tietty järjestys, johon Thomasinkin pitäisi sopeutua. Pian Thomasin saapumisen jälkeen asiat alkavat kuitenkin muuttua.

En ihan hirveän suurilla odotuksilla lähtenyt tätä lukemaan, koska viime vuosina on tullut paljon tälläistä Nälkäpelin vanavedessä ratsastavaa dystopiaa (köhdivergentköh). Ihan hirveän lumoutunut en ollut kirjan loputtuakaan. Hahmoihin ei ihan hirveän syvälle ainakaan ensimmäisessä kirjassa päästy ja hieman ärsytti kuinka taas päähenkilö on kaikista fiksuin ja erinomaisin.

Kirjoitustyyli ei myöskään ollut mielestäni parasta mitä olen lukenut. Tosin luin kirjan suomeksi, joten osasyy voi olla siinäkin. Suomennoksen laatu ei nimittäin ollut myöskään mitään viittä tähteä, välillä pystyi näkemään kuinka suomentaja oli vain kääntänyt englanninkieliset sanat suoraan.

Kaikista heikkouksistaan huolimatta kirja jätti jälkeensä kysymyksen siitä, miksi pojat ovat Aukiolla ja kuka on kaiken takana, joten päädyn varmaan lukemaan loputkin kirjat.
"Muikkunen, ota airo."

Solemn Spoiler Alert -blogi tv-addikteille ja lukutoukille ;)