Kirjoittaja Aihe: Big Hero 6  (Luettu 2311 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Hämppyli

  • Näsäviisas-
  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Velho
Big Hero 6
« : Tammikuu 25, 2015, 11:43:05 »
Big Hero 6 on perjantaina Suomessa ensi-iltansa (mm. Amerikassa ilmestynyt jo viime vuoden lopulla) saanut Disneyn 54 teattereissa julkaistu animaatioelokuva. Elokuva perustuu(kuulemani perusteella hyvin) löyhästi samannimiseen sarjakuvaan. Alla Finnkinon synopsis:

Lainaus
Vauhdikas seikkailukomedia Big Hero 6 kertoo pullean ilmatäytteisen robotin Baymaxin ja poikanero Hiro Hamadan välille muodostuvasta ystävyydestä. Katastrofi iskee San Fransokion kaupunkiin ja sinkoaa Hiron vaarojen keskelle. Hiro tarvitsee avukseen Baymaxin ja läheiset ystävänsä: vauhtimimmi Go Go Tomagon, siisteysintoilija Wasabin, kemistinero Honey Lemonin ja fanipoika Fredin. Hiro päättää ratkaista katastrofiin liittyvän arvoituksen ja muuntautuu yhdessä ystäviensä kanssa teknosupersankariryhmäksi nimeltä “Big Hero 6”.

Leffan takana on Walt Disney Animation Studiosilta sama tekijäjoukko kuin animaatioilla “Frozen – huurteinen seikkailu” ja “Räyhä-Ralf”. Samannimiseen Marvel-sarjakuvaan perustuva animaatio sisältää huikeita toimintakohtauksia, lämminhenkisyyttä ja hersyvää huumoria. Elokuvan ovat ohjanneet Don Hall (“Nalle Puhin elokuva”) ja Chris Williams (“Bolt”) ja sen on tuottanut Roy Conli (“Kaksin karkuteillä”).

Pitäisi kai aluksi nopeasti mainita, etten ole koskaan lukenut sivuakaan Big Hero 6 sarjiksia, joten en pysty siihen vertaamaan mitenkään. Onkin kuitenkin ehkä hyvä juttu, että Disney valitsi tälläisen tuntemattoman ryhmän seikkailut lähdemateriaalikseen. Nyt leffantekijöillä oli isommat vapaudet tehdä itseään mielyttävä leffa ja vähemmän paineita saada siitä hyvästä toruja.

Eilen kävin tämän Disneyn ja Marvelin (ensimmäisen?) yhteistyössä väsäämän animaatioleffan katsomassa. No okei, jos tarkkoja ollaan niin tämä oli aika vahvasti Disneyn tuotos. Marvelin - logoa ei kannata odottaa ja lopputeksteissä Marvel - ihmiset oli pistetty ainoastaan kiitosten alle (yhtä lukuunottamatta). Tarkoittaako tämä ettei BH6:ssa ole lainkaan Marvelin henkeä? Ei, ei tarkoita.

Tarina ensinnäkin on hyvin oppikirja esimerkki tyypillisestä supersankarin syntytarinasta. Jotain traagista tapahtuu sankarille, tämä lähtee koston tielle, mutta oppii matkan varrella, että suuri voima tuo mukanaan suuren vastuun ja lopussa pysäytetään superroisto, jolla on oma tragedinen tarinansa. Eli jos tämän tyyliset tarinat ovat tuttuja, niin tuskin koet mitään yllätyksiä. Puolessa välissä leffa yrittää heittää kehiin twistiä, mutta luultavasti kaikki aikuiset katsojat osaavat sen arvata. Toki tämä on lastenleffa, mutta Frozenin oikeasti nerokkaitten twistien jälkeen se tuntuu vaisulta. Leffa ei kuitenkaan tee näistä elementeistä tai juonenkäänteistä mitään suoranaisesti huonosti, joten kyllä kokeneempi katsoja tarinan parissa mukavasti viihtyy.

Etenkin kun hahmot ovat leffan todellinen sydän ja se mikä jää parhaiten lopuksi mieleen. Hiro ja Baymax ovat paperilla ehkä tyypillinen "Poika ja hänen X" parivaljakko, mutta näiden välille syntyy hyvin uskottava side. Baymax etenkin on erittäin sympaattinen tapaus ja katsoja tietää aina tasan tarkkaan mitä tämä tuntee vaikka ääni pysyy robottisen monotonisena ja kasvot ovat 100% ilmeettömät. Vaikka katsoja varmaan takaraivossa tietääkin jotain vielä tapahtuvan, niin hankalaa on
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
välttää palan joutuminen kurkkuun. Muut hahmot jäävät hieman ohuiksi eivätkä ole paljon muuta kuin perus luonteenpiirteensä. Näistä jokainen on kuitenkin hauskasti joukosta erottuva ja mielellään näitä katsoi vaikka vain sen lyhyen ajan. Mielummin minä otan neljä hieman alikehitettyä, mutta mukaansa tempaavaa hahmoa, kuin yhdenkään liikaa ruutuaikaa saavan ärsykkeen. Ja toki tavallisina nörtteinä nämä istuvat kuin hanska käteen Marvelin "sankarit joihin voit samaistua" - kaavaan.

BH6 on hyvin hauska koko perheen seikkailu, joka jättää niin lapselle, kuin aikuiselle positiivisen fiiliksen. Myös lopun moraali on nykypäivän synkkien antisankareitten keskellä kasvaneille lapsille (ja miksei aikuisillekkin) oikein mukava. Ainoa iso miinus on se, että elokuva jätti lopuksi haluamaan lisää. Jos tämä leffa saa jatko-osan (ja siis ihan kunnollisen jatko-osan, eikä tyypillistä Disney jatko-osaa suoraan dvd:lle) tai tarinaa jatkavan animaatiosarjan, niin olisin erittäin tyytyväinen.

Viime vuosien suosittu keskustelujenaihe on ollut kysymys siitä, että onko Disneyllä tällä hetkellä menossa toinen renesanssi. Henkilönä, joka on yhtä (Kaksin Karkuteilla) lukuunottamatta nähdyt kaikki tämän potentiaalisen toisen renesanssin leffat, sanon rohkeasti kyllä. Menkää ihmeessä katsomaan BH6! Ette tule katumaan.

Juu ja yksi asia vielä: Fall Out Boysin Immortals tulee soimaan päässäsi tuntikausia tämän leffan jälkeen. Eikä se ole huono asia.
"If we're going to be damned, let's be damned for what we really are."

Captain Jean-Luc Picard

Poissa Ooka

  • Siivet kantapäissä -liitelijä
  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  • Pilvilinnan kuningas
    • Tuliaavikko
  • Tupa: Luihuinen
Vs: Big Hero 6
« Vastaus #1 : Tammikuu 26, 2015, 23:01:02 »
ÄLÄ LUE JOS ET HALUA SPOILAANTUA.

Immortals on tällä hetkellä aivan täysin ykkös biisi. En kestä.

Tämä elokuva sai kyllä tunteet pintaan, pitkästä aikaa Disney leffa joka kykenee siihen! Koko maailma ja hahmot olivat todella oivasti luotuja, ja vaikka
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
oli erittäin selvä ja klisee (haloo-oo!) niin ainakin itse otin sen raskaasti koska kyseinenen hahmo on vaan niin rakastettava ja ihana!

Päähenkilönä Hiro on todella mielenkiintoinen (vaikkakin taas klisee), poikanero joka tuhlaa lahjansa ties mihin turhaan. Yleisesti juoni oli klisee ja sopiva lapsille (joille elokuva oli tarkoitettu), mutta jokin siinä iski. Varmaan se pieni scifi henkisyys, olen aika suuri fani mitä scifiin tulee? Myöskin huumori iski, nauroin ääneen elokuvateatterissa! [Vaikkakin ärsytti ettei originaali versiota mennyt 2D:nä, mur!] ja aloin melkein itkemään heti alussa (u know what I mean)

Loppu ei ollut minulle yhtään niin tunteellinen kuin alku ja tiesin heti kuka maskin takana luurailee, mutta en voi silti sanoa etteikö elokuvassa ollut omia yllätyksiään. Myöskin soundtrack on aivan mahtava elokuvassa, tykkään musiikeista joissa on sanoitukset perinteisten orkesterien sijaan.


Do the impossible, see the invisible.
ROW ROW FIGHT DA POWER!
Touch the untouchable, break the unbreakable.
ROW ROW FIGHT DA POWER!