Kirjoittaja Aihe: Clannad  (Luettu 2189 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa viiu

  • Pööpötin
  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  • Pottermore: EchoChestnut4212
  • Tupa: Luihuinen
Clannad
« : Lokakuu 01, 2014, 11:28:26 »
Nimi: Clannad
Genre: Drama, Supernatural, Comedy, Romace, School, Slice of Life


Eli, onko kukaan nähnyt kyseistä sarjaa?

Mitä mieltä? Olivatko teemat hyviä? Mitä tuntemuksia herätti? Ja ehkä kaikista tärkein kysymys: itkettikö?

Jos olette nähneet myös Clannad After Storyn ja elokuvan, mitä mielipiteitä niistä?

Huomatkaa, että kysymykseni koskevat nimenomaan animea, sillä en ole pelannut kyseistä visual novelia (johon sekä anime että manga pohjautuvat) tai lukenut mangaa. Jos jollain on näistä kokemuksia, tahtoisin ehdottomasti kuulla niistä. :)

Syy, miksi haluan kuulla muiden mielipiteitä kyseisestä animesta on se, että minä yksinkertaisesti rakastan tätä sarjaa. Nimenomaan sarjaa, sillä elokuva ei missään nimessä vetänyt mielestäni vertoja sille. Anime on kepeästä piirustustyylistään ja hauskoista hahmoistaan huolimatta taustavireeltään melko synkkä, mikä tulee erityisesti ilmi Clannad After Storyssa. Muutenkin pidän enemmän animesta, jossa on enemmän kerroksia kuin mitä ulospäin näyttää.

Ja vaikka kyseessä on tavallaan harem-anime (juurikin peruja visual novel-aspektista), se ei kuitenkaan ärsytä minua niin paljon kuin yleensä. :D Nagisan ja Tomoyan suhde alleviivataan alusta lähtien niin huolella, ettei muille tytöille yksinkertaisesti ole tilaa.

Clannad on uskomattoman hyvä sarja myös siinä mielessä, että yksikään hahmo ei ole ylitsepääsemättömän ärsyttävä. Tätä pidän tärkeänä pointtina animessa, sillä varsinkin jos yritetään tehdä vähääkään humoristista animea, aina jonkun kohdalla ammutaan yli. Hauskuus on Clannadissa muutenkin melko hienovaraista, ainakaan kyseessä ei ole jatkuvaa koheltamista.
There is only one thing in life worse than being talked about, and that is not being talked about.