Kirjoittaja Aihe: The Walking Dead  (Luettu 2305 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Hämppyli

  • Näsäviisas-
  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Velho
The Walking Dead
« : Huhtikuu 24, 2012, 18:32:44 »
Huomasin, että WD tv-sarjasta oltiin alettu keskustella, joten minun oli aivan pakko aloittaa keskustelu alkuperäiselle sarjakuvalle.

Walking Dead on siis Robert Kirkmanin käsikirjoittama ja Charlie Adlardin (pari ekaa numeroa Tony Mooren) piirtämä sarjakuva. Sarjakuvan tarinassa zombiet ovat hävittäneet lähes kaikki maailman ihmiset ja poliisi Rick Crimes perheineen ja joukko muita selviytyneitä pyrkivät epätoivoisesti pysymään elossa. Ajan myötä he oppivat, että heillä on syytä pelätä muita ihmisiä enemmän, kuin zombeja...

Nopeana taustatietona kerrottakoon, että George A. Romeron Night of the Living Dead, Dawn of the-, Day of the- ja Land of the Dead (leikitään, että Diary ja Survival eivät ole olemassa) opettivat minut rakastamaan zombie genreä. Hitaasti laahustavat epäkuoleet ja pääpaino ihmisten epätoivoisessa selviytymisessä ja sivilisaation rappeutumisessa ovat A-luokan zombie tarinan ainekset. Walking Dead käyttää juuri näitä aineksia ja paljon paremmin, kuin yhdenkään Romeron klassikon pohjalta tehty remake.

En halua kirjoittaa liian yksityiskohtaista jorinaa, koska yllätetyksi tuleminen on yksi sarjan vahvimpia piirteitä. Juonenkäänteitä ei voi ennustaa ja kuka vain voi kuolla milloin vain. Kirkmanin zombit eivät ruokahalullaan leiki jokapäiväisten kauhuleffojen säännöillä
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
Tästä huolimatta aiemmat osat eivät menetä hohtoaan uudelleen lukiessa, vaan tarina jaksaa jännittää ja kiinnostaa myöhemminkin.

Hahmot ovat todella hyvin kirjoitettuja. Päähahmot, aina pääsankari Rickiin asti tekevät moraallisesti kyseenalaistettavia päätöksi ja tekoja jolloin sekä lukija, että muut hahmot joutuvat turvautumaan omiin moraalisiin näkemyksiinsä tuomitessaan heitä. Hahmokehitystä on myös runsaasti, enkä meinaa millään tunnistaa alun Rickiä ja nykyistä Rickiä samaksi hahmoksi.

Tarinan tämän hetkinen kohokohta on ollut ehdottomasti vankila/Governor-saaga. Hienoa hahmo kemiaa ja ikimuistoinen pahis. Vaikka sympaattiset pahikset ovatkin yleensä vahvempia hahmoja niin tarpeeksi iso uhka oikein tehtynä riittää ja Governor on yksi sairas paskiainen. Tästä huolimatta sarjis muistuttaa myöhemmin (mutta ei alleviivaa) siitä, että Walking Dead maailma ei ole täysin mustavalkoinen, kun
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
En ole Walking Dead tv-sarjaa katsonut, mutta hyppään mukaan viimeistään silloin, kun Governor nostaa ruman päänsä, koska haluan nähdä kuinka paljon kanava sallii siirrettävän sarjakuvasta. Hassua kyllä hahmo oli vahvimmillaan, kun tätä ei nähty vähään aikaan, koska käsi täristen käänsin jokaista sivua tietäen, että ennemmin tai myöhemmin tämä hyökkää vankilaan, mutta en tienyt milloin (Walking Dead on ainoa sarjakuva jota en salli itseni selata ennen kuin alan lukea).

Valitettavasti vankila/Governor-saaga saattaa olla siinä mielessä haitallinen, että jos Kirkman ei pysty vetämään hihastaan jotain tätä ylittävää tarinaa niin tuntuisi vähän ikävältä lukea sarjista, jonka kohokohta on kaukana takana. Lisäksi toivon, että Kirkman osaa alkaa viemään tarinaa ajoissa päätökseen tuoden Rickin tarinan kunnialliseen loppuun, eikä päädyttäisi Inuyasha-mangan raiteille, jossa samoja juonenkäänteitä aletaan kierättämään uudestaan ja uudestaan (ja vielläpä samassa järjestyksessä) jo ennen sarjan puolta väliä.

Risuja Kirkmanille pitää antaa siitä, että tämä heittää välillä olan yli valtavia potentiaaleja sisältäviä ideoita.
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Walking Dead on myös kuvitettu loistavasti. Hahmot ovat realistisen näköisiä ja oloisia, mutta tarpeeksi persoonallisia, että nämä jäävät päähän.

Kuten tekstistä voi päätellä niin pidän sarjasta todella paljon. Se ei ole mikään the favorite sarjakuva, mutta hiivatin lähellä ja kehtaan suositella sitä myös niille, jotka eivät zombeista yleensä välitä.

Itse olen hankkinut sarjikseni enkunkielisinä volumeina (= X määrä amerikkalaisia irtolehtiä kokoava albumi), joita on julkaistu kaiken kaikkiaan 15 (jokainen löytyy omasta hyllystä), mutta jos ei enkku suju niin sarjaa aletaan julkaista myös suomeksi. Jos haluat tutustua sarjaan sen alkuoperäisellä kielellä tai hankkia saman tien mahdollisimman paljon sarjaa hyllyysi niin itse olen hankkinut WD:tä paikallisesta sarjakuvakaupasta, mutta myös Akateemisesta Kirjakaupasta ja Fantasiapeleistä pitäisi löytyä.
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 08, 2012, 17:02:26 kirjoittanut Hämppyli »
"If we're going to be damned, let's be damned for what we really are."

Captain Jean-Luc Picard