Kirjoittaja Aihe: Star Wars  (Luettu 55360 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Goblin

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #50 : Huhtikuu 16, 2005, 20:00:48 »
Käykää ihmeessä katsomassa episodi III:n traileri; www.starwars.com
Oli mahtavannäkönen, joskin vähän sekava, mutta niinhän trailerit yleensä. Kaks väriä jotka jäivät mieleen oli musta ja punanen... oO

Pidän Kloonien Hyökkäys-kirjasta eniten, leffana sitä en ikävä kyllä ole  nähnyt.. Pimeä Uhka, Uusi Toivo, jne, jne [järkyttävän huono nimimuisti minulla..] nuo kuitenkin olen nähnyt leffana, ja pitänyt kohtuullisen paljon.

Jostain syystä pidän Anakinista, Lukesta ja Padmesta. En pidä Leiasta, Obi-Wan Kenobista.
Luke on jotenkin rauhallinen, joskin vähän outo. Ja ulkonäkö näin vanhemmiten vetoaa myös. Siis Luke täysi-ikäisenä. Pentuna se oli kauhia.
Anakin on jotenkin vetoava, koska se on niin arvaamaton, kuitenkin hieman kömpelö joissain asioissa.
Padme on kaunis, paljon kauniinpi kuin Leia.

En osaa perustella miksi en pidä yllä mainituista henkilöistä, mutta,mutta..

Kirjoista, eli tästä Thrawn-trilogiasta, josta jotkut puhuvat ilmeisesti epidodeina 7-9, jos olen oikein ymmärtänyt, olen lukemassa viimeistä, ja pidän näistä. n__n"

Cata

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #51 : Huhtikuu 17, 2005, 11:21:51 »
Olen ollut Star Wars-fani jo vuosia. Myös minun mielestäni alkuperäinen trilogia on parempi kuin jakdo-osat. Niihin ei vain ole saatu samanlaista tunnelmaa kuin alkuperäisiin. Tai sitten se johtuu siitä, että alkuperäisestä trilogiasta on muovautunut pienoinen legenda, jonka kohtauksia parodisoidaan ties kuinka monessa komediasarjassa/elokuvassa.

Hayden Christensen ei häiritse minua niin paljoa. Pelkään toki että mielikuvani Vaderista kokee kovan kolauksen, jos Christensen ei näyttele rooliaan tarpeeksi hyvin.  Joka tapauksesa odotan innolla toukokuun 19.päivää! Jopa enemmän kuin seuraavan Potter-kirjan ilmestymistä....

Buddha

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #52 : Huhtikuu 23, 2005, 15:46:37 »
Olen kuolematon Star Wars fani! Mikään ei voi voittaa S.W:seja. Niissä on jopa juoni. Yleensä tuon tyylisissä elokuvissa on ollut jku juonen heiveröinen teko syy, mutta kun katsoo S.W niin siinä tulee selvästi esiin juoni joka ei ole pelkkää potaskan jauhantaa.

Olen nähnyt kaikki ilmestyneet S.W eikä niihin koskaan kyllästy!
Olin kyllä hieman pettynyt Episode II. Siinä oli ehkä hieman liikaa "tunteilua" mkä ei minusta oikein sopinut selokuvaan, MUtta elokuvan loppu (yodan "taistelu" kohtaus) korvasi kaiken sen ylimääräisen tunteilun joka ei ollut siihen mennessä edistänyt juonta ollenkaan. Odotan innolla episode III, saa vihdoinkin nähdä Anakinin muuttumisen Darth Vaderiksi. (sitä on tullut odotettua 3 vuotta)


//Ei tarvi käyttää niin monia huutomerkkejä :) -Martina

Aren

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #53 : Huhtikuu 24, 2005, 12:04:38 »
Onko kukaan menossa jonottamaan Tähtien Sota lippuja? Olemme tekemässä tämän jakson lopputyöksi dokumenttia jonottajien mentaliteetista, jonottajien ja fanien silmien kautta nähtynä. Ja tarvitsisimme kaksi päähenkilöä jotka ovat menossa jonottamaan. Päähenkilöitä tultaisiin haastattelemaan ja kuvaamaan suht paljon. Mielummin vanhempia faneja, iältään yli 16-17 vuotiaita.

Jos kiinnostaa tai on kysymyksiä, niin sähköpostia vaan:

varjomieli@gmail.com

Poissa Lugija

 • Vuotislainen
Star Wars
« Vastaus #54 : Toukokuu 06, 2005, 21:14:03 »
Kaverini kanssa juuri tilattiin liput 25. päivän näytökseen. Älkää naurako, ensi-illoissa on liikaa porukkaa. Minulla on oma versioni tarinan juonesta, ja aion kohta läntätä sen nettiin, mutta teille se spoilaisi liikaa. Siis, nyt aiheeseen, tai ainakin läheltä sen ohi. Minäpä annan nyt arvosanat (koulujärjestelmän) kaikille elokuville:

Star Wars episodi I: Pimeä uhka
Aika könkäinen, mutta Jar Jarin sähellystä on ihan mukava katsoa, ja Darth Maulia, siis arvosanaksi 8 (sääliä sääliä)

Star Wars episodi II: Kloonien hyökkäys

Aika könkäinen, Yoda oli itse asiassa pettymys, sillä olen aina ajatellut että hän on kouluttaja, eikä taistelija, siis

Star Wars episodi III: Sithin kosto

Anakinin kääntyminen näytettiin sulavasti, mutta vähän hankala oli hahmottaa sitä, että kaikki jedit kuolisivat, kun siinä ei näytetty kuin Ki-Adi-Mundi, Plo Koon ja sitten se twi-lek, jonka nimeä en tiedä, eikä sinisen ja sinisen valosapelin kalahtelu näytä oikein hienolta. Kuitenkin todella hyvä. 9

Star Wars episodi IV: Tähtien sota
Minä olen tottunut puhumaan tähtien sodasta, enkä uudesta toivosta, mutta elokuva on siis toiseksi paras koko saagassa mitä olen nähnyt, paitsi mitä valomiekkailuun tulee (minä itken kun katson sitä, se on niin ontuvaa). Yleisesti 9

Star Wars episodi V: Imperiumin vastaisku
Paras mitä olen nähnyt. Hyvät eivät aina voita, ja Yoda on parhaimmillaan. Syvyyttä eniten koko saagassa, joten arvosaksi

Star Wars episodi VI: Jedin paluu
Alku oli typerää, mutta niin kai oli tarkoituskin (ota nyt siitä Lucasista selvää) mutta ewokit ovat niin sööttejä ja Pälpätinekin sai mitä ansaitsi, joten 9-

Kuten huomaat, uudet elokuvat ovat minusta pelkkää taustaselvittelyä, kuten esim. oheiskirjat. Mutta ei teidän tarvitse minua kuunnella.
Ennen kuin suljet oven, katso että ikkuna on aukaistavissa.

Joka päivä ja yö yksi pois

Absurdi

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #55 : Toukokuu 13, 2005, 22:11:31 »
Kyllä minä muistan, kun joskus alle kouluikäisenä näin episodit 4-6, tykästyin niihin jo silloin. Jostain syystä nimitin 'Imperiumin vastaiskua' 'Internetin vastaiskuksi', silloin edes tiennytkään mikä internet on..
Häpeissäni joudun kylläkin myöntämään, että Kloonien hyökkäys on yhä näkemättä.

Chewbacca ja Han Solo on kovia tyyppejä, lempihahmojani noissa vanhoissa episodeissa. Luke Skywalker taasen on ehkäpä vähiten kiehtova. No en oikeastaan osaa sanoa miksi, sillä siitä on jonkin aikaa kun viimeksi noita leffoja olen katsonut.
Noista uusista episodeista en sitten osaakkaan sanoa oikein mitään.
C-3PO ja R2-D2 on metkoja, pistää hymyilyttämään.

Pitänee perustella, miksi näihin leffoihin olen kiintynyt, en vain osaa. Ehkä se johtuu siitä, että ne on jokseenkin legendaarisia ja liittyvät siihen aihepiiriin, johon olen hullaantunut. Ja kun pienestä asti on tullut näitä katsottua, niin mikäs siinä.
Pari kirjaakin olen lukenut.

Sithin kostoa olen menossa ensi-iltaan katsomaan. En ollut jonottamassa lippuja, mutta ostin sen netistä. Aika huonon paikan sain, mutta mitäpä tuosta.
Tunnelman luomiseksi täytyi minun tehdä itselleni jedikaapu ^^

Poissa Jessie

 • Sanomaton
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Star Wars
« Vastaus #56 : Toukokuu 14, 2005, 09:59:00 »
Jostain syystä minä en ole koskaan tykännyt Star Warsseista. En oikeastaan kyllä suoraan sanottuna ole kamalan tarkkaan perehtynytkään noihin elokuviin, mutta tuollainen yliluonnollinen ei ehkä ole ihan minun juttuni varsinkin kun olen Fantasia friikki.

Enpä ole noista tainnut nähdä mitään muuta kuin Kloonien hyökkäyksen jonka kävin ystäväni kanssa katsomassa. En juurikaan siitä välittänyt mutta nyt olen kuitenkin menossa katsomaan Sithin kostoa. Saa nähdä, tavallaan odotan sitä innolla (toisaalta kun tietää juonen niin...)
ja saa nähdä ehkä se muuttaa käsitykseni.
♥ Pottereita vuodesta 1999 ♥
“Dumbledore's man through and through, aren't you Potter?"
"Yeah I am," said Harry. "Glad we straightened that out.”

Poissa Gwindorfyel

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Star Wars
« Vastaus #57 : Toukokuu 14, 2005, 11:33:43 »
Minä olen myös nähnyt kaikki elokuvat!Star Wars 4,5 ja 6 näin tosiaan joskus alle 10-vuotiaana ensimmäisen kerran, veljeni kun oli ja on niiden kova fani!
Itse pidin niistä aivan hirmuisesti, niin jännittäviä, ja niin erilaisia kuin yleensä näkemäni elokuvat!
Tietysti olen myös nähnyt Pimeän Uhan, eli Tähtien Sodan alku-jakson. Se oli kyllä ihan hyvä (katsoin sen eilen jälleen kerran), mutta joku vaan..En tiedä, jotenkin se vain ei ollut niin hyvä kuin ne vanhemmat osat. Ehkä liikaa leikitty tietokonejutuilla, siis erikoistehosteilla. Mutta silti, pidin hirveän paljon Darth Maulista!Se oli jotenkin hienosti tehty hahmo!
Kloonien Hyökkäyksen olen nähnyt kerran, täytyy myöntää..Menin katsomaan sen elokuviin, silloin kun se tuli. En muista siitä yhtään mitään, enkä ole siis nähnyt sitä sen vuoden 2002 tai mikä lie olikaan, jälkeen. Mutta torstaina ostettiin se meille, ja aion katsoa sen luultavasti ensi tiistaina!

Revenge Of The Sith-elokuvaa odotan myös erittäin innolla!Oltiin ystävieni kanssa elokuvan lippujen jonotustapahtumassa 5.-6.5., se yö siis. Olimme Tennispalatsissa, ja vuoronumeromme oli 480, kiva!
En odota sen elokuvan olevan yhtä hyvä kuin alkuperäiset kolme, mutta hyvä se silti varmasti tulee olemaan!
Minä menen katsomaan sen ensi-iltapäivänä, en kylläkään ensi-iltaan mene, sillä se on silloin yöllä, mutta samana päivänä menen, kello 17.00. Eli sehän tulee ensi-iltaan 19.5.

//editoin hieman, olin kirjoittanut Darth Maulin väärin.
Ich bin nicht ich wenn du nicht bei mir bist

Xeemu

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #58 : Toukokuu 15, 2005, 16:02:50 »
Jonotuksen aikaan olin Roomassa, mutta eipä se mitään. Torstaina 19. päivä klo. 00.03 Turun Kinopalatsi 1 on lippu varattuna. Toivottavasti se Christensenin poika saa panostettua sen verran rooliinsa, ettei pilaa koko elokuvaa. Traileri kyllä näyttää lupaavalta.

Poissa Grainne

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Tuvaton
Star Wars
« Vastaus #59 : Toukokuu 15, 2005, 16:36:25 »
Kyllä kyllä, tytöt ja pojat, traileri näyttää siltä että järki lähtee ja pää räjähtää jos en ihan nyt heti pääse leffaa katsomaan. Olen yrittänyt olla nostattamatta odotuksia tähän kolmanteen, kun en kahdesta ensimmäisestä hirveästi tykännyt, mutta ei  voi mitään, odotukseni ovat todella korkealla. Star Wars -fani, - ja intohimoinen sellainen! - olen ollut alle kouluikäisestä lähtien, eli näin leffat siinä 80-luvun puolivälissä videolta. Veljeni kanssa oltiin ja ollaan edelleen kovia fanittajia. Lapsena maailman pelottavinta oli Vaderin hengitys pimeässä käytävässä, iiiik !!!! *puistatus* Ja kaikista hauskinta se pikkuinen ötökkä Jabba the Huttin hännänjuuressa.

 Toivottavasti Lucas onnistuu järkyttämään ja itkettämään, (siis positiivisessa mielessä..), toivon todella että Christensen onnistuu tällä kertaa. Jätkä on saanut hirveästi lokaa niskaan että ihan säälittää. Ja ei kai se näyttelijöiden vika ole jos Lucas ei ole kaksinen ohjaajana ?? Ekojen leffojen huonoudesta ( lue: tunneköyhyydestä) ei vastuu kuulu yksin näyttelijöille. Kuitenkin, silti  näissä uusissa leffoissa kaikista suurin pettymys minulle oli Padmé Amidala. Portman on kaunis kuin mikä, mutta tässä roolissa niin ontto luonne että ihan itkettää. Vaikea uskoa romanssiin kuumapäisen ja kiihkeän Anakinin ja tuollaisen viilipytyn välillä. No ei voi mittää.

Olen ihan pähkinöinä Sithin koston tiimoilta etten paikallani pysy. Käyn ampumassa sen partaukon jos se  jotenkin ryssii tämän elokuvan. Eihän se voi sitä tehdä !!!

Muuten, ei sci-fi ja fantasia sulje toisiaan pois, kyllä sitä voi nauttia molemmista yhtä lailla.

Niin, ja omat suosikkini ovat Imperiumin vastaisku ja Jedin paluu (kääkkä lennähtää syvyyksiin niin että helmat vain hulmuaa, hahhahhaa.)
"Tiedätkö, mitä koirat tekevät susille?"

Poissa Amiale

 • Kangastus
 • Vuotislainen
Star Wars
« Vastaus #60 : Toukokuu 15, 2005, 22:12:04 »
Pakko kai sitten myöntää, että myös minä olen ehdoton Star Wars -fani. Olen nähnyt kaikki tähän mennessä ilmestyneet elokuvat (tietysti) ja aion tortaina mennä katsomaan Sithin koston. Pidän tosin paljon enemmän vanhoista "oikeista" Star Warseista. Nämä uudet ovat jotenkin epäuskottavampia, vaikka tekniikka onkin kehittynyt.

Suosikkini kaikista leffoista on Uusi Toivo. Rakastan näiden elokuvien musiikkia! ^^ Lisäksi ne vanhojen näyttelijät olivat huippuja. Etenkin Luke Skywalker... *kuolaa* R2-D2 on kuitenkin aivan ehdottomasti kaikkein paras. Yksi suosikeistani on myös vanhojen leffojen Vader.

Tässä välissä täytyy rehvastella ja kertoa, että olen nähnyt Vaderin "oikean" asun (ainakin niin siellä väitettiin) livenä Babelsbergin filmistudioilla. Todella pieni! Olen itse tosin senttiä vaille 180, joten... Mutta ei niin vaikuttavan näköinen kuin elokuvissa. Ja jos tämä Sithin kosto pilaa ihanan Vaderin niin petyn todella pahasti. Sitten katselen koko kesän vanhoja kunnon leffoja enkä vilkaisekkaan uusiin.

Vaikka olenkin hyvin skeptinen tämän uuden elokuvan suhteen, yritän katsoa sen mahdollisimman ennakkoluulottomasti. Parhaillaankin lataan sitä täysmittaista traileria, jotta näkisin sen, mutta siinä kestää tuhottomasti aikaa. Mutta ennen en mene nukkumaan, ennen kuin olen nähnyt trailerin.
Lataudu lataudu...
I want to hunt with the tameless heart, I want to learn the wisdom of mountains afar
In my world love is for poets...

Poissa taruinen

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Kulttuurihistoriallinen uskontotieteilijä
 • Tupa: Luihuinen
Star Wars
« Vastaus #61 : Toukokuu 18, 2005, 15:13:19 »
Mä olen tajuton Tähtien sota fani! Olen nähnyt nyt kaikki (huom. Kaikki kuusi) ja olen onneni kukkuloilla. Näin eilen ennakkoon Sithin koston ja voin vain sanoa että vau! En viitti alkaa paljastelemaan mitään vielä. Mutta kaikki selveni. Nyt odottelen innolla vaan että se tulee DVD:lle, niin voi kattoa kaikki yhteen putkeen.
Tähtien sodat ovat kyllä niin legendaarisia. Vanhoissa leffoissa on sitä jotain. Eniten pidän Imperiumin vastaiskusta. Siinä tapahtuu sopivasti ja siinä on minusta parhainta toimintaa. Darth Vaderin ja Luken taistelu on aivan paras.
Lempihahmoni ovat Obi-Wan Kenobi ja Luke Skywalker. Tietenkin Yoda on myös hyvä. Olkoon voima kanssamme.
Addiktio on addiktio. Harry Potter-riippuvuus ei eroa huume-, netti- tai pornoriippuvuudesta.
"Jeffrey Rudski"

Poissa Mirzam

 • Henkihörhö
Star Wars
« Vastaus #62 : Toukokuu 18, 2005, 19:10:44 »
No niin, nyt kun kaikki kuusi episodia on nähtynä on muodostunut myös ehdoton suosikkihahmo: R2. Sithin kostossakin droidi saa momenttinsa.

Kyllä se vaan niin on, että alkuperäinen trilogia (IV-VI) saa minun sydämeni enemmän sykkimään. Tämä jälkimmäinen trilogia (I-III) täydentää kivasti tietysti, mutta legendaarisuustaso ei ole aivan sama.

Mitä tähän kolmosleffaan nyt sitten tulee niin dialogi on hirmuisen tönkköä, Lucas ei ihan loista siinä.. Ja Anakin on lopultakin varsin tahdoton sätkynukke, meinaan että come on! Ei ihan kaikkea tyhmää tarvitse tehdä.

Poissa Letizia

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Star Wars
« Vastaus #63 : Toukokuu 18, 2005, 20:21:12 »
Maanantaina näin pitkästä aikaa Tähtien sota -elokuvia, DVD:ltä koko vanha trilogia putkeen. Alkuperäisten elokuvien jälkikäteen korjailu kyllä ärsyttää, kaiken huippuna tämä 'uuden' Anakinin vaihtaminen Jedin paluun loppukohtaukseen. Minä kun olin luullut katsovani nyt niitä Tähtien sota -elokuvia, joissa ei ole Hayden Christenseniä..

Uusista elokuvista en juuri välitä, mutta pitää se Episodi III toki jossain vaiheessa nähdä. Tietysti etko-osat täydentävät tarinan ja niin edelleen, mutta ei niissä ole tavoitettu alkuperäisen trilogian henkeä - mikä on tietysi mahdotontakin, sillä ainakin minulle Luke, Leia ja Han ovat olennainen osa Tähtien sotaa.

Taisin nähdä koko trilogian ensimmäistä kertaa vasta vuonna 2002. Sitä ennen olin nähnyt pätkiä ja muutenkin tunsin tarinan, joten olin täysin spoilaantunut. En ollut ihan avaruusoopperakohderyhmää, silloin 18-vuotias nuori nainen, mutta niinpä vain innostuin ilmiöstä. Elokuvissa viehättää kai sellainen 'suuri tarina', jossa yhdistyvät koko galaksia koskevat asiat ja yksittäisten henkilöiden väliset suhteet. Suosikkini on Imperiumin vastaisku, jossa sotaisasta nimestään huolimatta taitaa olla vähiten räiskintää ja eniten juonta.

Tunnustan myös lukeneeni muutamia Uudesta tasavallasta kertovia kirjoja, joista suurin osa on vallan surkeita. Tosin muutamia kiinnostavia henkilöitä löytyy. (Callista!)
The number you've dialed is imaginary. Please rotate your phone 90 degrees and try again.

Poissa Grainne

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Tuvaton
Star Wars
« Vastaus #64 : Toukokuu 18, 2005, 22:16:31 »
Tuo Hayden-lisäys oli kieltämättä aika häijy temppu, häiritsee edelleenkin minua hieman ("Katsoisinkohan nyt Jedin paluun Haydenilla vai ilman..."). Liikaa valinnanvaraa. Ja kovin epäkunnioittavaa alkuperäistä näyttelijää kohtaan, minusta. Onhan tästä jo paljon puhuttu, eli toisaalta se oli hyvin looginen ratkaisu Lucasilta, riippuu siitä miten kukin haluaa asian ajatella;  Anakin-haamu sellaisena viattomana kuin hän oli ennen Vaderia, vai Anakin sellaisena kuin hän olisi ollut jos ei olisi mennyt pimeän puolelle. Kaitpa se pointti siinä oli vain nivoa nämä kuusi elokuvaa yhtenäisemmäksi, mutta aika häijyä sorkkimista silti.

Sithin kosto jännittää nähdä, olen tässä fiilistellyt ja katsellut Klassista trilogiaa :D .  Ihan ihme juttu että se vaikuttaa edelleen samalla tavalla kuin pentuna !! Siis, vaikka osaa vuorosanat ja kaikki ulkoa, leffat ei edelleenkään tympäise. Se on aika ihmeellistä.

Tuntuuko teistä muuten haikealta nyt kun viimeistä viedään ?? Minusta ei oikeastaan, päinvastoin ajattelen että hienoa, nyt se on vihdoinkin täysi tarina ja voi ruveta kahlaamaan kaikkia kuutta läpi uudestaan, ja uudestaan ;)  .  Voi tietenkin käydä niin että on toinen ääni kellossa  kun episodi III on nähty  ja itku pääsee.. Hienoa tämä silti on !
"Tiedätkö, mitä koirat tekevät susille?"

Poissa Mariapaige

 • Noita-akka
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Star Wars
« Vastaus #65 : Toukokuu 19, 2005, 02:59:07 »
Episode III: Sithin kosto tuli nähtyä. Haikea olohan siitä tuli kun tarina sai päätöksensä, vaikka itseasiassa, tarina ei varsinaisesti päättynyt, vaan jatkui jo kauan sitten Luke Skywalkerin ja prinsessa Leian tarinana. Vaikka en ole koskaan ollut vannoutunut Star Wars-fani, niin Sithin kosto oli pakollinen katsottava.

Elokuva oli kaikkine taisteluineen vauhdikas, mutta varsinkin alku kömpelöinen huulenheittoineen oli... noh, kömpelö. Minusta Anakinin muuttuminen Darth Vaderiksi ei ollut niin uskottavaa, kuin se olisi voinut olla. Jotain syvyyttä siitä jäi puuttumaan. Mestari Yoda oli paikoin koominen, vaikka hänen kai ei ollut tarkoitus olla. Leffakatsomossakin kuului naurun hörähdyksiä tietyissa kohdin.

George Lucas teki ison työn Star Warsien kanssa. Ympyrä sulkeutui. Hieno leffa siltä kannalta; kannatti katsoa.

Exar Kun

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #66 : Toukokuu 19, 2005, 03:15:30 »
Nyt se on nähty, eikä tarvinnut pettyä. Äkkiseltään sanottuna paras uuden trilogian elokuvista. Kaikki eivät välttämättä pidä synkkyydestä, mutta itseeni se upposi. Erityisesti kaksintaistelu Anakinin ja Obi - Wanin välillä ja alun taistelu Coruscantin taivaalla oli upeaa katsottavaa. En aio spoilata liikaa, mutta pakko mainita elokuvan loppu. Kaikki varmaan tietävät nämä synkät asiat joita pitkin elokuvaa tapahtuu, samoin kuin sen millaisia aikoja voi odottaa kolmannen ja neljännen elokuvan välissä, silti elokuvan lopetus antaa toivon paremmasta, muistuttaa että lopulta hyvät kuitenkin voittavat. Täydellinen lopetus elokuvalle.

Ja sitten se Williamssin musiikki. Ostin ja kuuntelin Soundtrackin heti kun se ilmestyi, ja siten tiesin millaista musiikkia on luvassa, mutta kun näin musiikin yhdistettynä kohtauksiin arvostukseni Williamsia kohtaan nousi aivan uudelle tasolle. Miten joku voi olla niin nerokas. Anakins betrayal kuulosti hyvältä soundtrackillä, mutta yhdistettynä omaan kohtaukseensa elokuvassa se nosti kohtauksen jonnekin sanojen yläpuolelle. Sitten Duel of the Fatesin käyttö elokuvan lopussa, sellaista en olisi odottanut varsinkin kun hänellä oli jo uusi pääteema Battle of the heroes, mutta Duel of the Fatesin rytmitys tuntui osuvan täydellisesti yksiin kohtauksen kanssa. Williams ylsi taas mahdottomaan ja ylitti itsensä.

Oman ymmärrykseni mukaan en spoilannut mitään.

Poissa Salazar Slytherin

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Star Wars
« Vastaus #67 : Toukokuu 19, 2005, 11:52:18 »
koko viesti SPOILAA Sithin kostoa


Elokuva oli minulle pettymys (ja suuri sellainen) kahdesta syystä.

1. Henkilöt olivat jonkin verran OOC minun mielikuviini verrattuna.

Olen aina pitänyt Obi-Wania täydellisenä jedinä (merkityksessä: tälläisiä jedien pitäisi olla). Elokuvassa hän kuitenkin jättää Anakinin kuolemaan Mustafarille, kun minun mielestä oikea Obi-Wan (ja oikea jedi) olisi ollut armollinen ja tappanut hänet. (Tai sitten ole lukenut liikaa Obi-Wania ylistäviä ficcejä.)

Palpatine ei myöskään olut sellainen arvokas vanhus (siis silloin, kun hänen ei tiedetty vielä olevan sith) kuin aikaisemmissa leffoissa ja jotkin hänen repliikeistään olivat vähän hassuja.


2. Juoni oli liian täyteen ahdettu.

Joku kerran sanoi (muistaakseni siinä suomalaisessa SW-foorumissa), että vanhassa trilogiassa tapahtui hitaasti, mutta ne tapahtumat jäivät mieleen,. Kun taas uudet elokuvat ovat kuin kiertoajelu (vasemmalla näette Naboon ja oikealla on hetken kuluttua Tatooine).

Tuo sopii minusta erittäin hyvin tähän uuteen leffaan. Turhia kohtia olisi pitänyt karsia kovalla kädellä, sillä nyt minkään käänteen pohjustamiseen ei jäänyt ollenkaan aikaa. Kaikki tapahtumat vaan vyörytettiin katsojan eteen, ilman että katsojalla (tai ainakaan minulla) olisi ollut aikaa miettiä niitä tapahtumia siellä leffan aikana.

Esimerkkejä turhista kohdista: Anakin neuvostoon, Grievous...

Eli siis: vähemmän tapahtumia ja enemmän draamaa (esim. Anakinin kääntyminen askel askeleeta, eikä tuollaista äkkikääntymistä ja liikoja sotakuvauksia)

*muistelee haikeasti Imperiumin vastaiskua ja Jedin paluuta*


***

Rehellisesti sanottuna olisin varmaan pitänyt elokuvasta jonkin verran enemmän, ellei Obi-Wanin käyttäytyminen olisi järkyttänyt minua niin suuresti.

Elokuvassa oli myös hyviä kohtia (esim. alun avaruustaistelu), mutta en nyt suoraan muista niitä.

Mitä mieltä te olette Obi-Wanista Sithin kostossa?

***

SW-ficeistä voi keskustella täällä.

***


// Villi Lohi laittoi spoilerin punaiseksi, että näkyy sitten kanssa, eiks jee?
Jaa-a

Poissa Brian Molko

 • Northman's Pet
 • Hirnyrkki
 • Such a dull toy
 • Tupa: Luihuinen
Star Wars
« Vastaus #68 : Toukokuu 19, 2005, 12:01:49 »
En ole vielä nähnyt elokuvaa enkä viikkoon näe, mutta ostin sen sarjakuvan.

Minusta Haydenin lisääminen 6. osaan oli aivan oikein koska sithit eivät osaa tuota kykyä. Ja koska Darth Vader oli sith ei jedi.

Minä pidän Anakinista, mutten Darth Vaderista, huvittavaa.

Mutta joo, kaikki kolme osaa on hutiloiden tehty ja niissä ei ole samaa taikaa kun kolmessa vanhemmassa. Miksi Lucas ei voinut vain keskittyä ja tehdä kunnollisia mieleen painuvia alkuosiakin?!?

Pimeän uhka on ehkä paras osa näistä kolmesta. En sano vielä täysin, koska en ole nähnyt kolmatta, mutta jo sarjakuva osoittaa epäilyksiä. Anakinin kääntyminen ei oikein vain tunnu uskottavalta.

Ja miksei Obi-wan voinut pelastaa Ania ja yrittää puhua vielä järkeä tai jotain?

Minä en pidä Kenobista. *mulkoilee sen suuntaan* Aina niin oikeassa muka. Onneksi se vanhuksena tajuaa virheensä, mutta silloinhan se on jo liian myöhäistä omalla tapaa. Anakin on jo menettänyt niin helvetisti vaikkei Anakinkaan syytön ole. Hänhän ne valinnat loppujen lopuksi teki.

Täytynee sanoa, että olen suunnittelemassa SW- aiheista ficciä, pitäähän vuotista riemastuttaa kivoilla Star Wars tarinoilla :P
Julien, you're slow-motion suicide.

Poissa Nasu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Star Wars
« Vastaus #69 : Toukokuu 19, 2005, 16:39:55 »
Minä rakastan Star Warseja, ja  siitäkös ei-niin-starwars-fani-kamuni ovat saaneet kuulla. Ärsyttää kun ei ole oikeen ketään jonka kanssa voisi fanittaa niitä, paitsi 20-vuotias veljeni joka on star wars-friikki.

Oon lauantaina menossa katsomaan siskoni, veljeni ja isäni kanssa Sithin koston (viimeinkin!!! Sitä on tosiaan jo odotettu!) Mutta jotenkin tulee haikea olo että tämän jälkeen ei tule enää Star Warseja. =(

Minusta uudet elokuvat ovat vähän liian toiminta-elokuvia. Tai siis niissä räiskitään ja  päiskitään (mikä sana,hih (=) koko ajan. 

Paras elokuva on ehkä imperiumin vastaisku, koska siinä on toimintaa, huumoria, jännitystä, rakkautta yms.
 
Han Solon rooli on tajuttoman hauska. Ja Harrison Ford on hyvännäköinen. (mulla on outo maku. En tiiä ketään muuta jonka mielestä se on hyvännäkönen, *virn*)
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 18, 2007, 11:11:13 kirjoittanut Nasu »
Minä MENEN Vilijonkan luo!!
Ei Kalkkaros...Ei Grabbe...Ei Cormag...

Poissa Amiale

 • Kangastus
 • Vuotislainen
Star Wars
« Vastaus #70 : Toukokuu 19, 2005, 18:17:40 »
SPOILAA SITHIN KOSTOA!

Olen nyt sitten käynyt katsomassa elokuvan ja täytyy myöntää, että yllätyin positiivisesti. Mielestäni tämä oli ehdottomasti paras uusista. Kuitenkin mielestäni aika raaka, etenkin kun aikuisen seurassa jopa 9-vuotiaat saavat katsoa tämän, mutta no jaa...

Tämän elokuvan Obi-Wania on kritisoitu aika runsaasti, mutta minun mielestäni hän oli sellainen ihan inhimillinen. Okei, tottahan hän olisi voinut tappaa Anakinin eikä jättää häntä kitumaan, mutta voi sen ymmärtää. Hänen täytyi tappaa Anakin, mutta ei halunnut. Jättämällä hänet kuolemaan, hän tavallaan livahti vastuusta. Okei, raakaa, mutta ei kai kukaan voi olla täydellinen.

Tosin minunkin mielestäni Anakinin kääntyminen pahikseksi ei oikein säväyttänyt. Yhtäkkiä hän marssiin keisarin käskystä murhaamaan lapsia. Tämä ei ole mielestäni hauskaa, mutta jotenkin ironista: Anakin kääntyi pimeälle puolelle pelastaakseen Padmen, mutta juuri sen takia Padme kuoli.

Lainaus käyttäjältä: "Yuki Eiri"
Minä pidän Anakinista, mutten Darth Vaderista, huvittavaa.
Minä taas pidän Darth Vaderista, mutta en Anakinista. Tai siis ainakin siitä lähtien pidän Vaderista, kun hän saa pukunsa ja koneensa ja kaikki.

Mutta leffa oli mielestäni todella hyvä. Tässä leffassa oli enemmän suosikkejani, kuin missään muussa Star Wars leffassa. Eli Yoda, R2-D2 ja keisari Palpatine. Etenkin Yoda säväytti. Vau.

SPOILAA SITHIN KOSTOA!
I want to hunt with the tameless heart, I want to learn the wisdom of mountains afar
In my world love is for poets...

Poissa Tunturipöllö

 • Tuplanolla
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • That last hand... nearly killed me.
Star Wars
« Vastaus #71 : Toukokuu 19, 2005, 23:23:22 »
SPOILER

May the force be with us last time.

Tosiaan, Star Warsista on nyt koettu The End. Eipä Lucas paljoa paremmin saagaansa olisi voinut lopettaakaan. Sithin kosto on lähestulkoon juuri sellaista Star Warsia jota olen halunnutkin.

Elokuva alkaa hienolla avaruustaistelulla, joka olisi tosin voinut olla vieläkin mahtipontisempi, jotenkin kohtaus oli vain pelkkää Anakinia ja Obi-Wania. Jos taistelu olisi ollut laajempi, niin olisin tykännyt vielä enemmän. Nytkin se oli jo mukavan näköinen. Grievous oli pahiksena lähestulkoon yhtä tyylikäs kuin Darth Maul. Dooku versus Anakin/Obi-Wan oli juuri sellainen kuin kuvittelin, ja loppukin oli sopivan raaka, mitään ei näytetä, mutta kaikki tietävät mitä Anakin tekee... Tultuaan takaisin Coruscantille neuvostoon, Anakinista tulee neuvoston jäsen, mutta hän ei saa Jedimestarin arvonimeä, ja se saa Anakinin turhautumaan. Tässä kohtaa huomaa jo sen, kuinka Anakin uskoo Palpatineen, Mace Winduun hänellä tuntuu olevan suorastaan kylmät välit. Obi-Wanin ja Grievousin taistelu on komeaa, Grievous näytti todelliselta tappokoneelta neljän valosapelinsa kanssa. Vaikka hän onkin kova, niin silti Obi-Wan tappaa hänet tämän omalla blasterilla. Mace Windun kuoleman jälkeen Anakin kääntyy pimeälle puolelle ja vannoo uskollisuutta Palpatinelle, jonka ulkonäkö muuttui täysin omien Sith-kykyjensä voimasta. Leffan dramaattisin kohtaus on Order 66 jossa kloonit kääntyvät jedejä vastaan. Vain Obi-Wan ja Yoda jäävät henkiin. Anakin taas suorittaa jeditemppelissä tehtävää tappaa kaikki jedit, ja edes lapsia ei säästetä. Käsky 66:n jälkeen elokuvassa ei lauota yhtäkään vitsiä, koko viimeinen tunti on täynnä voimakkaita tunteita, itselläni oli pala kurkussa kun Anakin kuristi Padmen henkihieveriin. Senaatissa Yoda alkaa taistella Darth Sidiousta eli Palpatinea vastaan, ja kokee raskaan tappion, maanpakoon lähteminen on väistämätöntä. Mustafar-planeetalla Obi-Wan ja Anakin käyvät taistelua elämästä ja kuolemasta hyvän ja pahan välillä. Taistelu on pisin valomiekkataistelu Star Warsin historiassa, ja loppu on odotettavissa. Obi-Wan katkaisee nopealla iskulla Anakinilta raajat, ja Palpatinen oppilas syttyy tuleen. Obi-Wan lähtee viemään Padmea kohti Yodan ja Bailin kanssa sovittua kohtauspaikkaa. Padmen synnytys alkaa kuitenkin niin pian, että kaksoset täytyy saattaa maailmaan Polis Massan asteroidivyöhykkeellä. Padme kuolee heti synnytyksen jälkeen, samaan aikaan Coruscantissa Anakin on myöskin huonossa jamassa. Hän on täysin palaneena ja raajattomana leikkauspöydällä, jossa Darth Vaderin elämä alkaa uudestaan. Entinen jedi saa uudet raajat ja haarniskan, ja pian leikkauksen jälkeen nähdään ensimmäinen vilkaisu kuolontähteen, jota Tarkin, Vader ja Sidious katselevat komentosillalta. Padme haudataan todella synkässä kohtauksessa. Yoda kertoo O-W:lle, että Qui-Qon pystyy ottamaan yhteyttä häneen, vaikka onkin kuollut. Yoda lähtee Dagobahille ja Obi-Wan Luke mukanaan Tatooinelle. Leia saa kodin Bailin luota. Bail käskee vielä tyhjentämään C3PO:n muistin, ettei droidi kertoisi kenellekään.

Elokuva oli suunnilleen tuossa, ja sanonkin, että visuaalisesti ehkä komein elokuva ikinä, Hayden oli hyvä, parempi kuin kakkosessa.
Miinusta tulee siitä, että Vaderia oli aivan liian vähän ruudussa, ja Jar-Jar jäi eloon.

4.5+Star Wars-lisä 0.5, eli 5/5.

EDIT: Typoja, harkinnan jälkeen arvosanaa voisi tiputtaa puolella pisteellä.
Shaken, not stirred.

Exar Kun

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #72 : Toukokuu 19, 2005, 23:55:59 »
Hetken mieli johteesta katsoin elokuvan tänään uudestaan. Hyvin se kesti toisenkin katselukerran. Muutamia yksityiskohtiakin erottui paremmin, kuinka moni bongasi Millenium Falconin leffan alkupuolella. Tällä kertaa katsoin myös lopputekstit, Nokiaakin kiitellään lopussa. Hämärää ettei elokuvan lopputeksteissä soi Throne Room, vaikka Soundtrackillä kuuluukin. Ihmeen moni on haukkunut Obi - Wania, itse sanoisin että Ewan McGregor hoiti roolinsa kunnolla, Lucas vain olisi voinut antaa muutamassa kohdassa paremmat vuorosanat.

Lainaus käyttäjältä: "Tunturipöllö"

Miinusta tulee siitä, että Vaderia oli aivan liian vähän ruudussa, ja Jar-Jar jäi eloon.


Tuo oli hyvä, onneksi Jar Jarin esiintyminen ruudulla laskettiin sekunneissa ja vuorosanoja oli pyöreät 0.

Poissa Tunturipöllö

 • Tuplanolla
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • That last hand... nearly killed me.
Star Wars
« Vastaus #73 : Toukokuu 20, 2005, 16:22:16 »
Lainaus käyttäjältä: "Exar Kun"

Lainaus käyttäjältä: "Tunturipöllö"

Miinusta tulee siitä, että Vaderia oli aivan liian vähän ruudussa, ja Jar-Jar jäi eloon.


Tuo oli hyvä, onneksi Jar Jarin esiintyminen ruudulla laskettiin sekunneissa ja vuorosanoja oli pyöreät 0.


Itse asiassa Jar-Jar sanoo leffan alkupuoliskolla kerran sorry, ellen väärin kuullut. Unelmakohtaus olisi ollut kohta, jossa Vader kuristaa Jar-Jarin hengiltä. ;)
Shaken, not stirred.

Haru

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #74 : Toukokuu 21, 2005, 19:21:13 »
Olen innoissani katsellut Star Warseja jo viisivuotiaasta, joten olen aina mennyt heti  katsomaan nämä uusimmatkin, episodit 1-3.

Sithin kosto oli melkein kokonaan valomiekkataistelua ja muuta räiskintää, mutta siinä oli kyllä enemmän syvyyttä kuin kahdessa edellisessä. Huono juttu on se, että on vaikea tajuta noita politiikkajuttuja.
Elokuva oli paikoin jopa surullinen, plussaa siitä.

En osaa sanoa, ovatko ns. vanhemmat elokuvat parempia. Niissä ei ole mitään erikoistehosteita, mikä saa ne näyttämään hiukan tökeröiltä, mutta tarinan kannalta ne ovat todella hyviä. Kuten nämä uusimmatkin. Ja jostain syystä ymmärrän paremmin episodeja 4-6.

Sithin kostossa oli paljon pieniä yksityiskohtia, joita oli hauska katsella. Grievous-droidi oli -heh, en tiedä miksi- jotenkin hauska tyyppi. Parhaimmaksi hahmoksi sanoisin Obi-Wanin.
Voi miksi näiden piti loppua näin äkkiä? Ei enää Star Warseja...
Pitäisi varmaan lukea ne kirjatkin joskus.