Kirjoittaja Aihe: Star Wars  (Luettu 55359 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Akiana Usagi

 • Ankeuttaja
Star Wars
« : Marraskuu 12, 2002, 21:08:34 »
Eli, kuka teistä on katsonut Star Warseja? Min olen katsonut kaikki, jotka ovat ilmestyneet. Eli ykkösen, kakkosen, nelosen, vitosen ja kutosen.
Minun mielestäni paras niistä oli kyllä kutonen.

//Apple siivoili tätä topicia suhteellisen rankalla kädellä :p
//Jessie siivoili.
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 26, 2007, 14:52:34 kirjoittanut Akiana Usagi »

Eileen Malfoy

 • Ankeuttaja
Wheeyay!
« Vastaus #1 : Marraskuu 13, 2002, 15:09:06 »
Min olen katsonut ykkösen, nelosen, vitosen ja kutosen. Kakkosta en vain tahtonut mennä katsomaan. Huhu Yodasta, jolla on valomiekka, ja moni muu asia ei vain tuntunut oikealta. Ja ykkösosakin jotenkin soti minun käsitystäni vastaan, vaikka siellä olikin ah-niin-ihana Liam Neeson Qui-Gon-sanina.

Minusta eritoten se 'vanhempi' trilogia on hieno, mutta jotenkin nämä 'uuden sukupolven' elokuvat ovat menettäneet 'sen jonkin'. Lempielokuvani on varmaan vitonen. Ja tuota.. hmm... Qui-Gon-san on kyllä eittämättä klassikko omalla tavallaan. Yoda ja Qui taitavatkin olla lempihahmojani.

Star Warseista on kiva kirjoittaa fan ficcejä, mutta niihin olen huomannut mieluiten/parhaiten kirjoittavani vain Qui-Gon-sania. Vanhat ovat klassikoita, niihin ei ole tullut juurikaan kajottua. Niissä on jotain, josta todella vilpittömästi pidän. Kakkosen ja kolmosen aion kokonaan jättää väliin.

Tähtien sodat ovat muuttuneet liiaksi minun makuani vastaan sotiviksi. Ykkösepisodin paras osa oli Qui-Gonin hahmo, jota pystyi muovaamaan ja kehittämään vaikka miten (siksi se varmaan tapettiinkin...mur.. olisi jättänyt Annien varjoon *eg*).

-Quae-Gon

(Valomiekoilla oli hauska tapella keskellä yötä Kivisaaren rippikoululeirillä. *katuu vieläkin, että Julia-parka kellahti vahingossa nokkospuskaan taistelun tohinassa...*)

Jade

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #2 : Marraskuu 13, 2002, 21:05:30 »
Nyt päästiin asiaan!!!
Eli mä olen nähnyt ne kaikki ja ties kuinka monta kertaa... *osaa melkien kaikki vuorosanat ulkoa*
Mä rakastan sitä maailmaa, nitä henkilöitä ja kaikista eniten Jedi-filosofiaa. Yodasta on tullu mulla opettaja yhdellä lauseella "Do or do not do. There is no try!" :)
Paras leffa... A New Hope (SW4), se on se kaikista alkuperäisin, siitä se kaikki lähtee. the Phantom Menace oli liian kaupallinen, ja Attack of the Clonea liian romanttinen mun makuun. Uusimmat ovat kehnoja näyttelijä valinnoiltaan, käsikirjotukselta ja muutamista muista syistä,
mutta on silti mielenkiintoista nähdä mitkä kaikki asiat ajoivat sotaan, miten joku asia johti toiseen...
*Tahtoo tietää millaisen päätöksen tarina saa*
On kyllä kumma kuinka tietokoneilla saadaan hienoa jälkeä aikaiseksi ja puvustus on aivan ihan.  :D

Salmakia

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #3 : Marraskuu 14, 2002, 22:48:52 »
Vanhasta trilogiasta pidän erinomaisen paljon, vaikka olenkin erittäin uusi fani, ikävä myöntää, mutta näin nuo leffat vasta viime kesänä.  :roll:
Erittäin tyylikkäitä elokuvia, hienoja henkilöitä, ja kulisseiltaan ynnä tehosteiltaan todella hienoja. Näyttävät minusta paljon aidommilta kuin nykyajan tietokonerakennelmat. Puhdasverisiä klassikoita nuo, hassua miten minulla saattokaan olla niin suuri aukko sivistyksessä.:)
Uudet nyt ovat mitä ovat. Liikaa toimintaa, liikaa romantiikkaa, liikaa tietokonemaisemia, liikaa rymistelyä.. Erottuvathan ne nykyleffojen joukosta mutta vanhaan trilogiaan verrattuna ne ovat, hohhoijaa, aivan surkeita.

Wampire

 • Ankeuttaja
Re: star wars.
« Vastaus #4 : Marraskuu 15, 2002, 16:50:37 »
Lainaus käyttäjältä: "Arghulus Mendor"


Why the h. Onko  teidän ihan pakko sanoa noita uusia elokuvia ykköseksi ja kakkoseksi?
Minun mielestä 1. on Tähtien Sota, 2. on Imperiumin vastaisku, 3. Jedin paluu and so on.Teksti sisältää spoilereita, lue harkiten.

Saattaa johtua että Star Wars tarina etenee näin:

Episodet 1-3: Anakinin elämän vaiheet
Episodet 4-6: Uuden Tasavallan synty ja Luken nousu Jedimestariksi
Episodet 7-9: Uuden Tasavallan taistelu imperiumin jäljellä olijoita vastaan, Luken aloittama uusien jedien koulutus.

Itse suurin kiinnostukseni on uudessa tasavallassa. Jedien lapset, Kyle Katarn, Mara Jade kaikki elämää suuremat henkilöt, tarina myös parantuu kirjoissa omasta mielestäni jonkin verran, mutta silti elokuvat ovat se "one and the only".

1-3 episodeina ei ole kiinnostanut minua muussa kuin Klooni sodissa joten 3. tulee olemaan luultavimmin paras tästä "Anakin Trilogystä"

4-6. The suuret ja mahtavat joista kaikki alkoi, juoni nyt on mitä on, varsinkin ensimmäisessä, mutta silti visuaalinen toteutus siihen aikaan oli silmiä hipovaa. Kyllä nämä tulee tasaisin väliajoin tahkottua läpi.

7-9. ehdottamasti paras trilogia joka on vasta suunniteltu, silti kaiken kirjallisuuden joka tätä ajanjaksoa käsittelee luettuani voin sanoa pitäväni siitä eniten, sen henkilö hahmot ovat kiintoisampia, otetaan esimerkiksi...
Kyle Katarn:

Keski-ikäinen palkkasoturi jonka muutamat tietokonepeli fanit ovatkin pelanneet Jediksi asti. kuitenkin, aikoinaan kun Kyle oli valmistunut Jedi akatemiasta ja suorittanut tehtäviä, sai hän komennuksen Walley of Jediin, paikkaan jossa voima oli niin vahva että pelkästään siellä käyminen riitti antamaan kävijälle kyvyn hallita voimaa. Minulle on hämärän peitossa mitä Kylelle siellä kävi mutta heti sen jälkeen luovutti hän Lukelle valosapelinsa ja ryhtyi palkkasoturiksi luvaten olla käyttämättä voimaa enään koskaan

Jade

 • Ankeuttaja
Re: star wars.
« Vastaus #5 : Marraskuu 15, 2002, 18:29:57 »
Lainaus


Saattaa johtua että Star Wars tarina etenee näin:

Episodet 1-3: Anakinin elämän vaiheet
Episodet 4-6: Uuden Tasavallan synty ja Luken nousu Jedimestariksi
Episodet 7-9: Uuden Tasavallan taistelu imperiumin jäljellä olijoita vastaan, Luken aloittama uusien jedien koulutus.


Asiassa on yksi mutta... nuo osat 7-9 ovat vain kirjoja.
Ne eivät ole Lucasin käsialaa vaikka kulkevat Star Wars-nimen alla, joten se miten tarina todella jatkuu SW-6 jälkeen on vain Lucasin päässä.
Lucas on pitänyt oikeuden muuttaa tarinaa, jos joskus aikoo julkaista aivan alkuperäiset osat 7-9. Koko saagahan oli alunperin suunniteltu 9. osaiseksi.
Olen itsekin lukenut nuo kirjat ja pidän niistä todella paljon, niin kuin niistä monista muista mitä olen kirjastosta löytänyt ja Divareista ostanut. Mutta kun tarina jatkuu vain koko ajan, koko ajan ilmestyy uusia kirjoja englannin kielellä.
Ja tarinan laatu laskee, koska melkein kuka tahansa voi jatkaa tarinaa ja julkaista kirjan.
Toisaalta taas minua ärsyttää Ilkka Äärelän tapaa suomentaa SW-kirjoja. Teki tiukkaa luke Darth Maulia koska se suomennus oli jotain aivan hirveää... ...tai ehkä vika oli jo alkuperäisessä englannin-kielisessä versiossa. En tiedä.
*Mara Jade vaikenee jälleen*

Menegrothwen

 • Ankeuttaja
Here are the facts of the dark side.I wanna be a jedi knight
« Vastaus #6 : Marraskuu 25, 2002, 01:19:40 »
Lainaus käyttäjältä: "Eileen Malfoy"
vaikka siellä olikin ah-niin-ihana Liam Neeson Qui-Gon-sanina.

Qui-Gon Jinn! :evil: *pahanlaatuinen Star Wars-hihhuli* Ja mikä ihmeen san? O_o

Eh, rakastan näitä elokuvia, ja kirjoja. :wink: Tosin Episodi 2, kloonisota, oli jotenkin kökkö. Johtuupi ehkä kököstä Anakinin näyttelijästä... Mielestäni Hayden Christensen oli kammottava Anakin. Argh! Ei ei ei. Vaikka parempi C kuin alkuperäinen huhu, Leonardo di Paprika. *yöks*

Alkuperäiset ovat mielestäni parempia kuin uudet, episodi 1 meni vielä, mutta Kloonisota oli todellakin kökkö ja epähyvä. :roll: Me not like. Se Yoda heilumassa valosapelin kanssa oli todellakin aika näky, mutta kyllähän mahtava jedi osaa valosapelia käyttää, eikai Yoda koko elämäänsä ole rampa ollut? O_o Mutta se oli hassun näköistä, nauroin kuin sekopäinen.

Vanhat ovat kuitenkin aivan ihania, olen katsellut niitä jo ihan pikkuvekarasta. 6-vuotiaana ammattihaaveeni oli jediritari... :wink: Ties vaikka se vielä toteutuisi! :P Olen nähnyt vanhat Tähtien sodat jotain päälle 20 kertaa, olen monesti valvonut yön ja katsonut ne kaikki putkeen... :wink: Episodi 1 on myös nähty jo kymmenisen kertaa. Obi-Wan ja Qui-Gon Jinn ovat suosikkihahmojani, Han Solo ja iiihana Chewbacca tulevat tosin perässä ja Chewie tulee lujaa... Luke Skywalkerista en erityisemmin pidä, hän on liian kiivasluontoinen ja epätasapainoinen, eikä itseasiassa kummoinen jedikään. Mutta hän on ainut jäljellä, joten saanee luvan kelvata... :P Ah, Yoda on tietysti myös aivan ehdoton suosikeistani. "Fear leads to anger, anger leads to hate, hate leads to suffering..." Jehna. Tässä vaiheessa tuli niin suuri hinku katsoa Tähtien sodat jälleen kerran, että parasta lopettaa. Aaah.

Neppi

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #7 : Marraskuu 27, 2002, 22:50:29 »
Olen katsonut kaikki Star Warsit jotka ovat ilmestyneet. Parhaimpia ovat ne originaalit kolme, mutta eipä tämä episodi kakkonenkaan mikään huono ollut. Päinvastoin. Star Warsithan kerta kaikkiaan ovat elokuvahistorian ehdotonta eliittiä, jotka aikoinaan ja vielä nykyäänkin ovat suosionsa ansainneet.

Ja Han Solo on lempparihahmoni. Ehdottomasti. *huokaa* (Ei, tässä ei ole mitään yhteyttä sen faktan kanssa, että Ron on lempparini Pottereissa... köh. ;))

Rabastan

 • Ankeuttaja
Re: ...
« Vastaus #8 : Marraskuu 28, 2002, 16:03:56 »
Lainaus käyttäjältä: "Elley"
Suurin osa on mollannut niitä uusia osia. Mutta minä tykkään. Saattaa johtua siitä, että ensimmäinen SW jonka näin oli Episode I, mutta minä pidän siitä kaikkein eniten.

Hienoa, että löytyi joku, joka on kanssani samaa mieltä. Minua on aina arvosteltu siitä, että pidän Episodi 1:stä parhaana Star Wars-elokuvana, mutta minusta se vain on niin hyvä. Eivätkä ne vanhatkaan todellakaan mitään huonoja ole. Kakkonen onkin sitten mielestäni jo hieman massatuote. Siinä kun on mielestäni liikaa juonetonta mättöä ja romantiikkaa. Tämähän on tosin vain oma mielipiteeni, joku voisi sanoa ykkösestä aivan samaa.

Mielestäni sarjan paras hahmo on ehdottomasti sith-lordi Darth Maul. Kyseisessä hahmossa on jotain mystisen kiehtovaa. *g* Sitä paitsi Ray Park näyttelee Maulia hyvin.

Poissa Tionne

 • Vuotislainen
  • http://www.livejournal.com/users/ranilos
Star Wars
« Vastaus #9 : Marraskuu 28, 2002, 18:39:55 »
Juup, Tähtien sodat on tullu katsottua monia, monia kymmeniä kertoja, ^_^ ensimmäisen kerran kauan sitten, kun olin vielä ihan pikkiriikkinen. En kykene muistamaan sitä ensimmäistä katselukokemusta, mutta ilmeisesti pidin kun näinkin kauan fanina olen ollut.

Vanha Trilogia on ylitse muiden. Parhaimmaksi osaksi valitsisin Jedin Paluun tai Uuden Toivon. Jedin Paluu ja Endorin taistelu kyllä vie voiton. Ja Eewokit... suloisia. Mutta pidin myös Episode I:stä ja Ewanista. Jar Jar oli hivenen ärsyttävä, mutta ei haitaksi asti ja luultavasti hän tuotti monta uutta pientä Tähtien Sota-fania, joten annetaan anteeksi. Kloonien hyökkäys oli hivenen... no en nyt sano että suuri pettymys, koska en suuria odottanut, mutta siellä oli kohtia jotka olisi voitu tehdä paljon paremminkin.

Kirjoja on tullut myös luettua paljon ja erityisesti pidän Timothy Zhanin trilogiasta. Hän on aivan mahtava kirjoilija, ja erityisesti pidän Marasta, jonka Zhan loi. Kirjailijoissa on kyllä ollut rimanalituksiakin, kuten B. Hambley. *mutisee* Hänen kirjat olivat kyllä suoraan sanottuna surkeita. Ficcejäkin on tullut kahlattua läpi monia. Eli kyllä voi Star Wars friikiksi kutsua. :)

Henkilöista suosikkini on Mara, mutta jos pitää valita filmeistä, niin Han (you've got to love him), Chewie ja Lando. Landosta pidän paljon, hänestä ja hänen alituisista projekteistaan... Tibannan kaasukaivokset & Besbinin pilvikaupunki, Nomadia, Nkllonissa, Kesselin maustekaivokset.... *virnistää* Karismaa ei häneltä puutu. ^_~

Ja Talon Karrde, ehdottomasti myöskin yksi lempihenkilöistäni... niitä on kyllä niin paljon, että en kaikki voi luetella, enkä todellakaan kykene laittamaan kunnolliseen järjestykseen.

Poissa Freya

 • Green Dragonflight
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • + The Song of Life +
Star Wars
« Vastaus #10 : Tammikuu 01, 2003, 14:05:46 »
Juu, nähty on kaikki mitä on tullut... Ja kyllä, olen samaa mieltä: vanhat Star Warsit on parempia, mutta vaikka uudet ovatkin hieman...köh... tylsempiä niin eivät ne kuitenkaan mielestäni huonoja ole. Yleensä vain kelaan tylsät kohdat ohi ja jatkan siitä  :wink:  Mutta paremmin ne on kyllä tehty, luonnollisesti kun ne kerta on uudempia. Mutta en silti haluaisi että vanhoja SW:jä mentäisiin jotenkin uudistamaan nykytekniikalla, koska sitten ne eivät olisi enää samoja. Ja uusissa niitä harvoja hyviä puolia on vain ne, että niissä on niin huiput näyttelijät kuten Liam Neeson, Ewan McGregor  :oops:  ja Christopher Lee... Ja Yoda ja Vader on mielestäni parhaat. Siis ei Anakin, vaan nimenomaan Vader. Ei sillä että tykkäisin siitä että siitä tulee paha, mutta en tiedä... minä vain tykkään siitä.  :?  Johtuisiko Jedin paluun loppukärhämästä..?
I've been fire, fed by the four winds. I've been water in the stream. And a drop of dew on the culm.
I've been clay in the hands of a potter. I've been rosin of a tree, and a leaf, by the breeze carried away.

Mandy

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #11 : Tammikuu 06, 2003, 16:49:23 »
Katsoin ensimmäisen osan (Pimeä uhka) videolta puoliksi vain sen takia, että siinä oli Ewan McGregor. Eh. Kloonien hyökkäyksen kävin katsomassa elokuvateatterissa. Kesällähän tuli niitä vanhoja osia televisiosta. Katsoin ne kaikki. Ja pidin kovasti! Star Warseissa on paaaaljon kaikkia hienoja erikoistehosteita. Vanhoissa elokuvissa ne tehosteet ovat mitä ovat, mutta eivät ne silti ihan huonoja ole. Kuitenkin kun vertaa esim. Kloonien hyökkäykseen niin ero on iso.

Yoda on kyllä söpö. Minua huvitti suuresti Kloonien hyökkäyksessä kun se alkoi taistelemaan. Ihan uskomattoman ketterä! Chewbacca. Heeh. Sekin on söpö. Mutta Darth Vader on pelottava!

Poissa Mirzam

 • Henkihörhö
Star Wars
« Vastaus #12 : Tammikuu 12, 2003, 17:55:11 »
Lainaus käyttäjältä: "Calatus"


Täytynee kesällä käydä katsomassa elokuvissa se kolmas Episodi.


No E3 tulee vasta vuonna 2005, että ihan seuraavana kesänä et ihan vielä sitä näe. 2005, toukokuussa todennäköisesti, koska jokainen SW -leffa on tullut teattereihin toukokuussa.

Todennäköisenähän pidetään, ettei elokuvina tule E7-9..

Minä pidän aivan yhtä kaikki SW:stä kuin Pottereistakin, vaikka en olekaan aivan yhtä fani siinä suhteessa. Kirjoina olen lukenut hyvinkin paljon, koska jostain syystä tämä maailma kirvoittaa eri kirjailijoilta teoksia hyvin.

Tiamat

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #13 : Maaliskuu 10, 2003, 13:16:44 »
Voih, ihania!

Erityisesti vanha trilogia on se "oikea"...
Nama uudet ovat... *ei keksi sille nimea* ...no, eivat niin hyvia...
Vaikka Pimea uhka onkin ihan mukava, ja Darth Maul niiiin ihuna, niin Kloonien hyokkaus... *paan pudistus* Minen tykkaa...
Yoda, Maul, Sidious ja Kenobi ovat parhaita, mutta myos ne oudot olennot, jotka vilahtelevat aina siella taalla, ovat ihania...
Ja ewokit.. *hymy*

Jedit... *haaveileva ilme* Siis jes! Elokuvien idea on niissa. Ja kun ne osaa kaikkea hienoa... Ja valomiekat...
Lisaksi pukufriikkina silmiin osuu ne hienot asut, joita nayttelijat kantavat paallansa elokuvissa. Ne. Ovat. Hienoja.
*hymyaa*

Ponzo

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #14 : Huhtikuu 14, 2003, 08:49:04 »
Olen katsonut kaikki mitkä on ilmestyny. "vanha trilogia" on huippu, mutta tämä uudenpi ja varsinkin kakkonen eli Kloonien hyökkäys ei ollu mistään kotoisin. Lucasilla ei ensinnäkään luonnistu tuo romantiikka puoli ollenkaan ja se on muutenkin huonompi kun osasin odottaa. Toivottavasti  kolmonen on sitten paljon parempi.

Joda on ehdoton ykkönen! En tunnusta, että lompakossani on kuva Jodasta. Eikä mikään mikä tahansa Joda vaan... No kuitenkin "vähän" tuhmempi kuva siitä. Jos haluatte tietää lisää menkää Googlen kuva haluun ja laittakaa Joda hakusanaksi. Huom! Ei herkkä hermoisille!

Madara

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #15 : Huhtikuu 16, 2003, 21:47:41 »
Elikkä lueskelin alun perin E1 kirjana ja sitten pidin siitä. Paljon. Tätä nykyä kuulun kahteen suomalaiseen SW fanijärjestöön, minulla viisi erilaista versiota alkuperäisestä trilogiasta ja oheistuotteita lähemmäs tuhannen euron arvosta. Tuoreemmatkin on tullut nähtyä ja löytyvät DVD:nä hyllystä. E2 oli kyllä jonkin sorttinen pettymys, romantiikka oli kliseistä ja Hayden tönkkö näyttelijä.
Suosikki elokuvani on Imperiumin vastaisku ja kakkosena tulee Jedin paluu. Hahmoihin taas sukeutuu Darth Vader, Boba Fett, Darth Maul, Obi-Wan, Han Solo ja Lando Carlissian. Minulla on kyllä hassu tapa valita hahmoja, jos valitsen kaksi hahmoa niin ne ovat takuulla ne, jotka vihaavat toisiaan eniten (Sabertooth ja Wolverine, Toad ja Nightcrawler, Boba Fett ja Han Solo, Maul ja Obi-Wan, Vader ja öh, Solo, Lando ja eh, Vader + Solo).
Hedwig: YODA ei JODA.
Lainaus
Ajatelkaa kuinka ne jotkut "vanhat" Star Wars fanit pystyivät odottamaan pari vuotta jatko-osaa Imperiumin vastaiskulle? Eihän silloin voinut lukea tulevaa ratkaisua kirjoistakaan, koska niitä ei oltu tehty. Mä en meinannut kestää odottaa edes viikkoa... :D

Ajattele niitä vanhoja SW faneja, jotka odottivat Episodi 1 parisenkymmentä vuotta.

Poissa Lae

 • Dream
 • Henkihörhö
 • Sukupuoli: Noita
 • I'm supposed to be writing right now.
  • Kahvimuki.net
Star Wars
« Vastaus #16 : Syyskuu 25, 2003, 20:21:24 »
Jedin paluu tänään kakkoselta ilmeisesti viisi yli yksitoista.
Kaikki teeveen ääreen :)
Imagine life is just a dream. | ++ | IRCnet #Soinyt | Addiktiovälitys

Poissa Tha Lil' Dobby

 • Vuotislainen
  • http://www.geocities.com/teealdee/twilight.html
Star Wars
« Vastaus #17 : Syyskuu 28, 2003, 13:05:15 »
Hm, luulin, että olin kirjoittanut tähän joskus, mutta ilmeisesti vietini on poistettu *kjeh* voivoi. No, kuitenkin, otan jälleen kantaa asiaan, yritän pysyä kutakuinkin aiheessa ja tuoda aiheeseen jotain uuta, mutta älkää odotelko liikoja *kih*
Juu, minä rakastan näitä elokuvia, kyllä, minäkin olen niitä, jotka pitävävät näistä vanhoista enemmän, ne eivät tietenkään vedä efekteiltään ja sellaisilta vertoja uusille, mutta juonellisesti mielestäni paljon enemmän minun mieleeni, kunnon seikkailu-juoni, eikä mitään typerää pohjustus-selittely elokuvaa :p, millä voisin nimittää episode I:tä ja melkeimpä kakkostakin. Ne ovat todella hienosti tehty, mutta juonellisesti se on vain tuollaista pohjustusta jotakin suurempaa varten, mitään radikaalia ei tapahtu, vain pohjustetaan, tosiaankin, liikaa räiskintää ja romantiikka, ei juonta niinkään, kuten sanoinkin jo. Kirjat ovat kanssa aiavn mahtavia, kun ne lukee, niin ymmärtää tätä koko juonta hiukan paremmin.
Mielestäni oli todella nerokasta käyttää tällaista käänteistä järjestytsä, että ensin vanhemmat, ja sitten vasta kerrotaan 'miten tähän päsätiin' se on hauskaa, kun palaset hiljalleen loksahtelevat paikoilleen. Aivan loistavia elokuvia, kirjoja ja muuta oheistuotetta, sanotaanko, että loistava ilmiö.
Kävin myös silloin joskus vuonna nakki ja sämpylä tennarissa tuolla Star Wars- näyttelyssä, kahdesti. Se oli todella hieno, kattava ja kaikkea, joskin luokana kanssa siellä oli ekalla keralla vähän tylsää olla, kun ei saanut tehdä mitään rauhassa :), toinen kerta olikin sitten paljon parempi. Aivan mahtava, harmi,e ttei sitä ole enää.

-TLD

Darth Idril

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #18 : Tammikuu 02, 2004, 20:32:36 »
Itsekkin olen kyseiseen elokuva sarjaan hurahtanut täysin (meniköhän sana järjestys päin honkia). Itse taisin ensimmäisenä nähdä pimeän uhan ja sitten minun oli pakko nähdä muutkin. Minäkin voisin laittaa omat mielipiteeni julki:

1.Pimeä uhka: Aluksi oli mielestäni paras, mutta uudemmissa elokuvissa on ehkä liikaa erikoistehosteita. Elokuvan juoni ei kulje hyvin ja minua ärsyttää ne poistetut kohtaukset kun ne pitää etsiä sieltä hevonhornasta. Näyttelijät ovat ihan hyviä. Toisaalta minua ärsyttää jokin näissä uusimmissa tuotoksissa en vain tiedä mikä...

2. Kloonien hyökkäys: Mielestäni ehkä koko elokuva-sarjan surkein tuotos. Aivan liian sekava elokuva minua rupesi ärsyttämään elokuva kun olin katsonut sen useamman kerran. Yli-romanttinen mielestäni tästä syystä en juurikaan ole enää katsellut tätä elokuvaa.

4. Uusi toivo: Tämän elokuvan parissa vietin aika pitkän aikaa kun meillä ei ollut muuta kuin nuo uudemmat tekeleet ja Imperiumin vasta iskua ja Jedin paluuta ei ollut nauhoitettu. Tähän elokuvaan ei koskaan kyllästy, mutta rupesi yhdessä kohtaa ihmetyttämään, että miksi ihmeessä musiikin pitää soida kovaa ja Vaderin hengityslaitteen rahista niin kovaa, että tärykalvot menevät (vitsi vitsinä liioittelin ehkä hiukan).

5. Imperiumin vastaisku: Ehdottomasti paras elokuva. Tässä ei ole liian onnellista loppua. Tästä on muodostunut lempielokuvani ja tämä on todellakin hyvä tekele. Tosin olin lukenut elokuvan vanhasta trilogiasta kertovan kirjan ennen kuin näin tämän. Pilvikaupunki oli upeasti toteutettu. Tosin kuvittelin yhden kuilun pienemmäksi (älkää kysykö mikä en voi mainita koska kunnian arvoisat aurorit voisivat pitää sitä spoilaamisena [tosin se ei nyt kovin paljoa haittaa vaikka kertoisinkin]).

6. Jedin paluu: Toiseksi paras elokuva. Pidän tämän lopusta alku on mielestäni ärsyttävä. Tosin pidän lopusta varmaan siksi, että siellä on kaikki jännitys (taaskin pitää varoa sanoja ettei sitä luulla spoilaamisena).

Pidän myös kirjoista jotka perustuvat kyseiseen elokuva sarjaan (en nyt ihan kaikista).

Minäkin tarvitsisin valomiekan kun nykyään kenkälusikka korvaa sen. Niin ja minulla on aina kun olen suostutellut pikkusiskoni miekkailemaan kenkälusikoilla sormet mustelmilla.

innoscent

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #19 : Tammikuu 02, 2004, 21:58:45 »
Minä(kin) rakastan näitä elokuvia! Miksiköhän en ole löytänyt tätä topiccia aikaisemmin...

Juu siis kaikki alkoi joskus silloin, kun olin siinä yhdeksän ikäinen, kun jostakin sain käsiini New Hopen. Ihastuin täysin ja yhdeksän vuoden aikana olen tuijotellut Star Warseja aina kun mahdollista. Yksi kavereistani on vielä fanaattisempi, hänen huoneensa on täynnä leffoihin liittyviä tuotteita. Vanhemmat antoivat jopa luvan maalata seinälle hienon tähtitaivaan Millenium Falconeineen ja Tie-fightereineen. *kateellinen*
Olin myös katsomassa kakkosta ensi-illassa Tennispalatsilla (ykkössalissa,jossa oli ongelmia itse laffan toimimisen kanssa). Lippuja jonotimme puolitoista päivää. Oli mahtava fiilis, vaikka lämpöä oli aika vähän.. Mutta päätimme tehdä sen uudestaan, kunhan kolmonen ilmestyy. Itse leffasta en niin kovasti pitänyt, olihan siihen tehty selkeästi myönnytyksiä ja liikaa rakkasuhömppää. Mutta miten muuten me tietäisimme miten Luke ja Leia saivat alkunsa?

Ilmoitelkaa, jos joku muukin tahtoo jonottamaan, otan mielelläni seuraa mukaani. Ja olisihan se kiva tuntea etukäteen...

Poissa Mirzam

 • Henkihörhö
Star Wars
« Vastaus #20 : Heinäkuu 29, 2004, 12:29:26 »
Revenge Of The Sithiä ei enää niin kauhean kauan tarvitse odotellakaan, tunnetustihan Star Warsit saavat ensi-iltansa aina toukokuussa ja episodi III ei tee tässä poikkeusta. 19.5.2005 päästään taas ihmettelemään. Ja sitten loppuu sekin odotus.

Kun kaikki legendaarinen odotettava loppuu, mitä sitten odotetaan?

Mononoke

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #21 : Elokuu 05, 2004, 16:52:30 »
Juu, iso Star wars intoilija olen ^_^
Ja olen aivan lääpälläni Darth Mauliin. Jos luette kirjan Darth Maul-Varjojen metsästäjä, ymmärrätte (luultavasti) miksi kunniotan häntä niin kovasti. Pimeä uhka-leffassa Maulia vähäteltiin...Oikeasti hän on muutakin, kuin pelkkä pahan oppipoika, joka osaa kivasti käyttää valosapelia.
Odotan innolla vanhan trilogian ilmestymistä DVD:nä ^.^

saattokivi

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #22 : Elokuu 05, 2004, 17:26:08 »
Lainaus käyttäjältä: "Crestfallen"
Pilivikaupungissa? Siis Bespinissä? Nääh, olen Coruscantista... *hymyilee*
Heh, http://forum.pilvikaupunki.net/ tuo on suomen sw-fanien keskustelupalsta, sitä mie vain tarkoitin ^ ^

Jos uusista episodeista pitäisi sanoa paras hahmo se olisi Qui-Gon Jinn, ooooh! (OT:stä ei voisi edes valita suosikkia ^ ^)

Mara

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #23 : Elokuu 05, 2004, 19:46:06 »
Lainaus käyttäjältä: "saattokivi"
Kuinka moni täällä on pilvikaupungissa?


Minä olen pilvarissa...


Löysin muutaman kuvan episodi 3:sesta

http://www.natalieportman.com/npcom.php?page_number=522

Mara

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #24 : Marraskuu 05, 2004, 09:22:29 »
No niin...nyt episode III traileri on täällä http://koti.mbnet.fi/dukeirot/ep3/teaser/large.mov (klikkaa oikeaa hiirtä ja paina "tallenna kohde nimellä" )

En voi muuta sanoa kuin VAU! Vaikuttaa ettää siitä on tulossa paras prequel episodi.


Pitäisiköhän E III tehdä oma topic?

Poissa Tunturipöllö

 • Tuplanolla
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • That last hand... nearly killed me.
Star Wars
« Vastaus #25 : Marraskuu 06, 2004, 21:08:24 »
Episode III:n trailerin jälkeen alan nettisaitit ylistivät kilpaa Lucasin tulevaa menestysleffaa. Vaikuttaa siltä, että kahden kalkkunan jälkeen Lucas pystyy luomaan vielä sellaisen superleffan, jota häneltä on odotettu vuosikausia.

Ne harvat ja valitut, jotka ovat nähneet elokuvan ensimmäisen raakaversion(Elokuva on siis(kai?) jo kuvattu, vain tehosteet ja muut editoinnit puuttuu), ovat ylistäneet tämän alkuperäisen trilogian tasolle. Jopa Empire strikes backiakin synkemmäksi tituleeratussa elokuvassa on ylistetty erityisesti näyttelijöiden suoritusta. Hayden Christensen on kuin eri näyttelijä, ja Ewan McGregor tekee vieläkin kovemman suorituksen.
Shaken, not stirred.

Xeemu

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #26 : Marraskuu 07, 2004, 10:57:36 »
Toivotaan, että III tulee hyvä. Odotusket ainakin korkealla. Eihän tuo kakkonenkaan ihan surkea olut, mutta se ykkönen. Eih. Purkki Purkki on kyllä elokuvien historian turhin hahmo. Ja etenkin ärsyttävin.

Alkuperäisestä trilogiasta en nyt jaksa hehkuttaa, koska kaikkihan sen loistavuuden tietää.

Alexiel

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #27 : Marraskuu 07, 2004, 16:41:27 »
itse olen pitänyt ihan pienestä lähtien Star Warsseista, mutta nämä uusimmat eivät ole kyllä vakuuttaneet yhtälailla kuin  vanhat.
Näin juuri neloselta Revenge of the sith trailerin,joka kyllä vaikutti lupaavalta, mutta saa nähdä.

Jen Skywalker

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #28 : Marraskuu 07, 2004, 17:22:34 »
Kyllähän minä taaperosta lähtien Star Warsia olen katsonut ja koukussa olen. Vanha trilogia on.. On jotain. Hypin seinille kun kuulin että se tulee DVDlle. Heti ostamaan säntäsin. ^^

 Uudet elokuvat. Hmm... No Star Warsia nekin on, eikä mahda mitään. Kloonien hyökkäys oli... Miten sen sanoisi? Vuosisadan rakkaustarina? No elokuvan pelasti loppu taistelut ja sai nähdä kuinka Yoda käyttää sapelia. Mutta silti...
Pidän koko saagasta. Jotenkin Vanha Tasavalta on kiehtova tai jotain...

 Episode kolmonen. Spoilaannuin kun luin juonen. Ei utelias ihminen mitään sille mahda, että menee ja lukee.
 Tovottavasti Obi-Wanin ja Anakinin välinen taistelu ei tuota pettymystä. Luin Pilvikaupungista että se kestää pidempään kuin episode ykkösen sapeli kamppailu. Vai muistanko väärin? o.O

 Kyllä minä Star Warsia suosittelen lämpimästi... ^^


sinulle mitaminako... kyllä. muistan jatkossa.

carolina

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #29 : Marraskuu 07, 2004, 21:26:48 »
Tykkääntykkääntykkään.
Ainakin 'vanhoista kunnon' Star Warseista. Episodeista puuttuu jotakin oleellista [Han Solon lisäksi...;)]. Tunnelma on ihan eri tasolla. Ja vaikka episodit ovatkin täynnä kaikkea hienoa tehostetta sun muuta itse elokuva jää jotenkin puutteelliseksi. Onhan niissä toki kaikkea kivaa rakkaushömppää, mutta.

Revenge of the Sithiä odottelen innolla. Olisipa se jotain aivan muuta kuin kaksi edeltäjäänsä. Ja varmasti onkin, kaikki tulevaisuuden kannalta oleellinenhan ilmeisesti nähdään sitten kyseisessä pätkässä.
Traileria en ole vielä nähnyt ja ajattelin jopa yrittää välttää näkemästä ja mennä ns. sokkona katsomaan.

Mara

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #30 : Maaliskuu 18, 2005, 17:21:39 »
Nyt se on täällä! Star Wars episode III Revenge of the Sithin täyspitkä traileri! Katsokaa ja kuolatkaa! http://movies.channel.aol.com/feature/starwars/trailer.adp?type=lrgMinusta tuo on eritttäin vaikuttavan näköinen. Ainoa mikä häiritsee on edelleenkin Hayden Christensen.

Poissa Tunturipöllö

 • Tuplanolla
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • That last hand... nearly killed me.
Star Wars
« Vastaus #31 : Maaliskuu 18, 2005, 18:04:20 »
Wanha....no ei vaan. Virallisesti traikku taisi tulla vasta tänään, mutta jo viime viikolla tuo oli nähtävissä monilla sivuilla epävirallsesti.
Hayden varmaankin pilaa vaderin hahmon, mutta anakinina jäbä tekee kuulemma todella kovan luokan roolityön.
Shaken, not stirred.

junkie

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #32 : Maaliskuu 18, 2005, 21:12:31 »
Kyllä, olen nähnyt kaikki StarWarsit ja lähes fanitan niitä VANHOJA. Uudet ei ole hyviä..
Aivan liikaa tietokoneella tehtyä, vanhoja perinteisiä nukkehahmoja pitäisi vaalia. Esimerkiksi Yoda ei ole läheskään yhtä symppis, kuin ennen. Nyyh. Toisaalta uusi Yoda on paljon ilmeikkäämpi ja liikkuminen sujuvampaa, mutta siinä vanhassa oli sitä jotakin.. Tyyliä.

Kloonien Hyökkäys oli suuri pettymys, sillä koko leffa näytti ihan ylipitkältä pleikkapelin hillotuskohtaukselta. (Ookoo, pitää myöntää, että tykkäsin Episodi ykkösestä.)
Ihastuin TähtienSotiin jo naperona ja himoitsen kuollakseni DVD- poksia, jossa olisi ne kaikki vanhat pätkät! Mmm.
Ai miksi tykkään? Nooh, StarWarsithan ovat kaikkien scifileffojen esi-isiä, ainakin melkein. Nostalgisia ja hauskoja... Rakastan yli kaiken niitä baarikohtauksia, joissa näkyy kaiken maailman örrimörriäisiä ja lonkeroisia. Impeurumin (hyvä, osaan siis suomea!) Vastaisku on ehdoton suosikkini. Synkkä ja suloinen:D

Tältä uusimmalta odotan tietysti paljon mutta lähes itkin, kun näin kyseisen trailerin. Käperryn siis ensi-iltana sohvani nurkkaan muistelemaan niitä "vanhoja hyviä aikoja" ja katsomaan kaikki kolme vanhaa pätkää putkeen.

Cross

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #33 : Maaliskuu 18, 2005, 22:03:35 »
Pidän näistä leffoista. Impperium hyökkää! Minun pitäisi kylläkin kirjoittaa kunnon viesti eikä mitään soossia eli asiaan.

Olen nähnyt vain 2! Kuulit oikein vain kaksi näistä leffoista. Mutta huomenna tulee kai oliko se 1:seltä se Jedin paluu. Kai se pitää katsoa. Apua!  Nyt rupeat puhumaan kunnolla.

Hoo minä tykkään siitä karva pallosta. Tai mikä sen nimi oli? O_O
Leia rulaa! No joo tykkään yleensä aina pää naisnäyttelijästä.

Näistä uusista minulla ei ole tietoa hölkäsen pöläystä. En ole ikinä edes kuullut. No kun innostuinkin tuosta Star Warssista vähän aikaa sitten.
Ei minulla oikeastaan muuta kommentoitavaa tässä nyt ole.

Exar Kun

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #34 : Maaliskuu 19, 2005, 00:51:24 »
Eipä noihin edellisiin kommentteihin ole paljoa lisättävää, episodit 4-6 muodostavat kokonaisuuden, joka on suosikki leffani. Uudet osat eivät ole niin omasta mielestäni niin huonoja, kuin miksi niitä haukutaan. Todennäköisesti leffoihin kohdistui vain suuria ennakko odotuksia, jotka eivät sitten toteutuneet. Näin leffat tuntuvat huonommilta kuin mitä ne ovatkaan.

Xeemu

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #35 : Maaliskuu 19, 2005, 13:28:06 »
En ole jaksanut vaivautua tuota kolmosen traileria katsoa. Pidetään jännitystä yllä ensi-iltaan (tai siihen, että se traileri näytetään telkkarissa tai elokuvissa.). Alkuperäinen trilogia on kyllä loistava. Eihän I ja II episodeissakaan mitään vikaa ole (paitsi se perhanan Jar Jar Binks, jonka minun puolestani saisi hirttää pää alaspäin puusta, ampua ja hukuttaa)

Kolmosessa pelkään myöskin Hayden Christenseniä, joka jo kakkosessa väläytti surkeuttaan. Toivottavasti poikaan on saatu ryhtiä, sillä Darth Vaderia ei saa pilata millään Christenseneillä. Siinä menisi yksi koko elokuvasarjan hienoimpia hahmoja pilalle. Tänäänhän muuten tulee tuo Jedin paluu. Ewokit ovat mahtavia hakkaamassa AT-ST:tä puukeppeineen.

Poissa Tinde

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Star Wars
« Vastaus #36 : Maaliskuu 19, 2005, 14:03:25 »
Vähän Star Warssit on parhaita.Natalie Portman on lempinäyttelijäni ja juuri oikea valinta tähän elokuvaan.Lempi hahmoni on
siis Padmé Amidala.Hän on fiksu ja tietää mitä tekee ja on rohkea ja uskaltaa lähteä mukaan kaikkeen, myös arveluttavaanki.
Padmé ja Anakin on söpö pari elokuvassa :).Lempi Star Wars on, ehkä tuo uusin Kloonien hyökkäys saa nähdä, että muuttuuko mieli, ku nään ton Sithin koston ;).Onneksi ensi-iltaan ei oo enää ees kauaa joten odotuksen kestää kuitenkin vielä suhtkot hyvin.Star Wars faneus on lähtöisin veljeni kautta.Hän on itse Star Wars fani ja hän tutustutti minut Star Warssiin.Kun hän sai trilogit lahjaksi nii me katottii ne yhdessä ja heti ne tempasi mukaansa.Oli pakko nähä lisää Star Warsseja.Nykyään meillä on kaikki tähän mennessä tuleet Star Warssit videolla.Niitä sitten kattelen tekemisen puutteessa ja muutenkin x).
"There's something beautiful inside you".

Aren

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #37 : Maaliskuu 19, 2005, 17:24:06 »
Lainaus käyttäjältä: "junkie"

Ai miksi tykkään? Nooh, StarWarsithan ovat kaikkien scifileffojen esi-isiä, ainakin melkein.


Paitsi että ne ovat täysin kaukana mistään esi-isän asemasta.


Itse en ole vieläkään vakuuttunut. Traileri oli kieltämättä vaikuttava, mutta tämä nähtiin jo aiemmin Episode ykkösen kanssa. Upea traileri ja hirvittävä määrä hypetystä ja tajuttoman huono elokuva. Kyllähän tämäkin mennään ensi-iltaan katsomaan, mutta en pidä toivoa kovinkaan korkealla.

Maglor

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #38 : Maaliskuu 20, 2005, 11:01:08 »
Lainaus käyttäjältä: "Tunturipöllö"
Hayden varmaankin pilaa vaderin hahmon, mutta anakinina jäbä tekee kuulemma todella kovan luokan roolityön.

Ei kai Hayden näyttele Vaderia? Muistaakseni hommaan on otettu aito ja alkuperäinen Vader. imdb voisi kertoa tästä lisää....

edit: jaahas, ei näköjään olekaan :(

(1977)James Earl Jones    ....    Darth Vader (voice)

(2005)Hayden Christensen    ....    Anakin Skywalker/Lord Darth Vader

Jen Skywalker

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #39 : Maaliskuu 20, 2005, 11:12:57 »
Lainaus käyttäjältä: "Maglor"

Ei kai Hayden näyttele Vaderia? Muistaakseni hommaan on otettu aito ja alkuperäinen Vader. imdb voisi kertoa tästä lisää....


 Kyllä se vain niin oli, että Hayden tunkeutuu Vaderin haarniskaan. Se tehtiin jopa hänen mitoilleen, muistelen ainakin näin.
 Mutta jos joku tietää minua paremmin, niin annan viisaamman korjata virheeni.

 Muoks::
 Thoo... Keritty vastaamaan minua ennemmin... ^^;

 Mutta kuitenkin. Toivottavasti Hayden ei pilaa Vaderia, kuten joku jo tuolla sanoikin. Darth Vader on yksi vanhan trilogian mahtavimpia hahmoja.
 Noh. Sen näkee sitten toukokuun 19. päivä.

Xeemu

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #40 : Maaliskuu 20, 2005, 11:17:31 »
Tuli muuten tuosta Kloonien Hyökkäyksestä mieleen, että elokuvissa ärsytti suunnattomasti se, että tekstit olivat valkoiset. Siellä kloonauspaikassa, jonka nimeä en tietenkään muista, oli myös valkoiset seinät (ja lattia ja taisi olla kattokin) jolloin teksti hukkui seiniin. Olisivat laittaneet vaikka keltaiset tekstit, vaikka sekin kyllä olisi ärsyttänyt rumuudellaan. Piti vain olla korva tarkkana ja kuunnella mitäköhän siellä keskusteltiin.

Sharida

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #41 : Maaliskuu 20, 2005, 12:34:50 »
Kotonamme on videolla kaikki vanhat SW:t sekä Pimeän uhka ja DVD:ltä löytyy kaikki vanhat SW:t sekä niiden bonus materiaalit ja Kloonien hyökkäys. Videot ostimme sellaisena boksina ja samoin nuo DVD:t. Tästä kaikesta voi siis päätellä että tykkään SW ihan liikaa ne ovat loistavia leffoja. Eniten pidän Jedin paluusta mutta myös Imperiumin vastaisku on loistava (Vader kuristaa siinä eniten jengiä, siksi niin huippu ja onhan siinä Hothin planeettakin!). SW:t ovat klassikoita joiden veroisia ei löydy. Odotan jo innolla uusinta.

Poissa Tunturipöllö

 • Tuplanolla
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • That last hand... nearly killed me.
Star Wars
« Vastaus #42 : Maaliskuu 21, 2005, 08:14:49 »
Tuossa Hayden=Vader-yhdistelmässä on yksi vika. Hayden on 177cm pitkä, ja Vader on 190cm vanhan näyttelijän mittojen mukaan. Tämän vuoksi kypärää piti suurentaa jotta Prequel trilogyn ja original trilogyn vaderit muistuttaisivat toisiaan mahdoliisimman paljon.
Shaken, not stirred.

Gilly Bean

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #43 : Huhtikuu 15, 2005, 14:00:03 »
Täältä löytyy yksi Star Wars tiedoton.
Noh, näipä sitten koululaisessa Star Wars aukeaman ja aattelin sitten päästä sisälle näissä Star Wars jutuissa.
Ainoa ongelma on se, että en tiedä yhtikäs mitään niistä.
Ku on niitä kirjoja ja elokuvia ja vielä lisää noita molempia alkaa pää mennä pyöryksiin. Että voisiko joku kiltti vuotislainen opastaa vähäsen.
Missäs järjestyksessä niitä kirjoja kannattaa alkaa lukea ja mites on elokuvien laita? Ja mitäs niissä oikeastaan periaatteessa tapahtuu?
Count me in, please.

Poissa Tunturipöllö

 • Tuplanolla
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • That last hand... nearly killed me.
Star Wars
« Vastaus #44 : Huhtikuu 15, 2005, 16:06:38 »
Ihan ensiksi katsot elokuvan Star Wars: Episode IV: A New Hope/Uusi toivo. Sitten katsot elokuvan Star Wars: Episode V: Empire Strikes Back/Imperiumin vastaisku.
Kolmantena leffana katsot Star Wars: Episode VI: Return of the Jedi/Jedin paluu.
Nyt voit päättää alatko lukea joitakin kirjoja vaiheista jälkeen Jedin paluun, vai noudattaa keskeistä tarinaa tiukemmin ja katsoa elokuvan Star Wars: Episode I: The Phantom Menace/Pimeä uhka. Jos haluat tämän katsottuasi tietää enemmän Qui-Qonista ja Obi-Wanin Padawan-ajasta, niin lue kirjasarja Jedioppilas, joka kertoo aika hyvin taustatietoa.
Sitten vuorossa Star Wars: Episode II: Attack of the Clones/Kloonien hyökkäys. Ja viimeisenä tietenkin Toukokuun 19 päivä valkokankaat valloittava Star Wars: Episode III: Revenge of the Sith/Sithin Kosto.

Leffojen välille sijoittuvia kirjojakin on jonkin verran, mutta niitä en jaksa alkaa luettelemaan, ota itse selvää.

Äläkä missään nimessä lue artikkeleita tai muuta Star Warsista ennen kuin olet katsonut Episode V:n, sillä siinä menee oikeastaan koko idea leffoista.
Shaken, not stirred.

Nassu

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #45 : Huhtikuu 15, 2005, 18:39:35 »
Alkuperäiset, vanhat Star Warssit on minun lempielokuvia. Han Solo ja Luke Skywalker on siinä parhaita hahmoja, ja tietysti hyvännäkösiä myös ;). Vanhojen SW:sien juoni ja lavastukset ja tehosteet on tosi hienoja. Samaa ei voi sanoa uusista tekeleistä, jotka on hiottu kuoliaaksi tietokoneilla. Hahmoista varsinkin Jar-Jar Binks on niiiiiiiiiiiiiin ärrsyttävä !! Myös Hayden Christensen oli aika ällö tylsä babyface kakkosessa. Tosin kolmosen kuvissa ( + trailerissa) se on kyllä näyttänyt ihan ylisöpöltä! Jännä kun se on nyt paljon, PALJON paremman näköinen! No mutta säästän teidät nyt ihkutukseltani. Jään odottamaan uutta elokuvaa suurella mielenkiinnolla, hyvin paljon toivoen, mutten kovin paljon uskoen :).

Olen lukenut myös vanhan SW-trilogyn kirjana. Se oli ihan jeis, lukemisen arvoinen kyllä, muttei elokuvakokemuksen voittanutta kuitenkaan. Lisäksi yritin lukea kerran yhtä elokuvien jälkeiseen aikaan sijoittunutta kirjaa, mutta se oli _NIIN_tylsä_ , ettei sellaista sontaa erkkikään jaksaisi varmaan lukea.

Madara

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #46 : Huhtikuu 15, 2005, 23:00:27 »
Lainaus käyttäjältä: "Maglor"
Ei kai Hayden näyttele Vaderia? Muistaakseni hommaan on otettu aito ja alkuperäinen Vader. imdb voisi kertoa tästä lisää...

Yhtenä syynä tässä on tietysti se, että muistaakseni Vaderin vanha näyttelijä on halvaantunut tai jotain... Ja yksinkertaisesti se, että kaiken pitää olla uutta ja kiiltävää. Blah.

Olen joskus ollut kovakin SW-fani, mutta nyt on innostus laantunut. Episodi 1:stä kiinnostuin, kun luin kirjan ja elokuvaa en koskaan nähnytkään teatterissa. Mikä on oikeastaan hyvä asia, sillä jos olisin nähnyt, fanitus olisi päättynyt siihen.
Pidän vanhasta trilogiasta ja voin sanoa, etten ole uutta katsonut kuin kerran läpi ilman ystäväämme pikakelausnappia. Joitakin hyviä kohtauksia, mutta suurin osa elokuvasta on puuduttavaa. Odotan E3:sta samanlaista floppia kuin aiemmistakin. Eipähän ainakaan pety, kun menee katsomaan sen.

Elokuvat kannattaa katsoa tuossa ilmestymisjärjestyksessä (Uusi toivo, Imperiumin vastaisku, Jedin paluu, Pimeä uhka, Kloonien hyökkäys, Sithin kosto).
Kirjat voi osittain skipata, sillä suurin osa niistä on uskomattoman huonoja, mutta aikajärjestys on:

Jedioppilas (suomennettu muistaakseni osat 1-8)
Darth Maul - Varjojen metsästäjä
Petoksen seitti
Episodi 1
Kulkuriplaneetta
Jeditehtävä (sama tekijä kuin Jeditehtävän kirjoittajalla, suomennettu osaan 6 (?) asti)
Myrskyn merkit
Episodi 2
Uusi toivo
Mustan lordin paluu
Imperiumin vastaisku
Jedin paluu
Imperiumin perillinen
Hämärän laivue
Keisarin käsky
Jedien lapset
Tuhonmiekka
Hämärän planeetta
Kristallitähti

Poissa Tunturipöllö

 • Tuplanolla
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • That last hand... nearly killed me.
Star Wars
« Vastaus #47 : Huhtikuu 16, 2005, 12:14:08 »
Tuohon kirjalistaan lisäten, että n.kuukauden päästä ilmestyy(saattaa olla aiemminkin) kirja Episodi 3:sta, joten se siihen Kloonien hyökkäyksen ja Uuden toivon väliin.
Shaken, not stirred.

Ulaire

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #48 : Huhtikuu 16, 2005, 17:37:33 »
Minä olen lukenut van yhden Star Wars-kirjan. Se oli kloonien hyökkäyksestä.
Joskus pienenä isä istutti minut katsomaan Star Warssia. En silloin siitä ymmärtänyt paljoakaan, mutta tykkäsin kuitenkin. Sain jopa joululahjaksi Star Wars-Special Edition-boxin. Nyt se on katsottu moneen kymmeneen kertaan läpi. Paras osa taitaa olla Jedin Paluu.

Kävin elokuvissa katsomassa isän kanssa Pimeyden Uhan ja kaverin kanssa kävin katsomassa Kloonien hyökkäyksen. Odotan kauhulla Sithien kostoa, kun kerta Pimeyden uhka oli moskaa(paitsi musiikki) ja Kloonien hyökkäys oli moskempaa.

Viime jouluna sain joululahjaksi sen Star Wars DVD-boxin. Petyin lievästi, kun huomasin, että Boba Fettin ääni ei ollut entisellään, vaan sen paikalle oli tullut Temuera Morrisonin ääni. Sinänsähän se on ihan hyvä, mutta olin jo tottunut Boba Fettin aikaisempaan ääninäyttelijään.
Ja DVD-versiossa Jedin Paluun loppu on pilattu taitavasti. Miksi ihmeessä vanhan ja aidonnäköisen Anakin Skywalkerin paikalle oli ängetty Hayden Christensen?

Poissa Tunturipöllö

 • Tuplanolla
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • That last hand... nearly killed me.
Star Wars
« Vastaus #49 : Huhtikuu 16, 2005, 17:49:11 »
Lainaus käyttäjältä: "Ulaire"
Miksi ihmeessä vanhan ja aidonnäköisen Anakin Skywalkerin paikalle oli ängetty Hayden Christensen?


Koska £uca$ halusi jotain yhteneväisyyttä Prequel Trilogyn ja Original Trilogyn välille.
Shaken, not stirred.

Goblin

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #50 : Huhtikuu 16, 2005, 20:00:48 »
Käykää ihmeessä katsomassa episodi III:n traileri; www.starwars.com
Oli mahtavannäkönen, joskin vähän sekava, mutta niinhän trailerit yleensä. Kaks väriä jotka jäivät mieleen oli musta ja punanen... oO

Pidän Kloonien Hyökkäys-kirjasta eniten, leffana sitä en ikävä kyllä ole  nähnyt.. Pimeä Uhka, Uusi Toivo, jne, jne [järkyttävän huono nimimuisti minulla..] nuo kuitenkin olen nähnyt leffana, ja pitänyt kohtuullisen paljon.

Jostain syystä pidän Anakinista, Lukesta ja Padmesta. En pidä Leiasta, Obi-Wan Kenobista.
Luke on jotenkin rauhallinen, joskin vähän outo. Ja ulkonäkö näin vanhemmiten vetoaa myös. Siis Luke täysi-ikäisenä. Pentuna se oli kauhia.
Anakin on jotenkin vetoava, koska se on niin arvaamaton, kuitenkin hieman kömpelö joissain asioissa.
Padme on kaunis, paljon kauniinpi kuin Leia.

En osaa perustella miksi en pidä yllä mainituista henkilöistä, mutta,mutta..

Kirjoista, eli tästä Thrawn-trilogiasta, josta jotkut puhuvat ilmeisesti epidodeina 7-9, jos olen oikein ymmärtänyt, olen lukemassa viimeistä, ja pidän näistä. n__n"

Cata

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #51 : Huhtikuu 17, 2005, 11:21:51 »
Olen ollut Star Wars-fani jo vuosia. Myös minun mielestäni alkuperäinen trilogia on parempi kuin jakdo-osat. Niihin ei vain ole saatu samanlaista tunnelmaa kuin alkuperäisiin. Tai sitten se johtuu siitä, että alkuperäisestä trilogiasta on muovautunut pienoinen legenda, jonka kohtauksia parodisoidaan ties kuinka monessa komediasarjassa/elokuvassa.

Hayden Christensen ei häiritse minua niin paljoa. Pelkään toki että mielikuvani Vaderista kokee kovan kolauksen, jos Christensen ei näyttele rooliaan tarpeeksi hyvin.  Joka tapauksesa odotan innolla toukokuun 19.päivää! Jopa enemmän kuin seuraavan Potter-kirjan ilmestymistä....

Buddha

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #52 : Huhtikuu 23, 2005, 15:46:37 »
Olen kuolematon Star Wars fani! Mikään ei voi voittaa S.W:seja. Niissä on jopa juoni. Yleensä tuon tyylisissä elokuvissa on ollut jku juonen heiveröinen teko syy, mutta kun katsoo S.W niin siinä tulee selvästi esiin juoni joka ei ole pelkkää potaskan jauhantaa.

Olen nähnyt kaikki ilmestyneet S.W eikä niihin koskaan kyllästy!
Olin kyllä hieman pettynyt Episode II. Siinä oli ehkä hieman liikaa "tunteilua" mkä ei minusta oikein sopinut selokuvaan, MUtta elokuvan loppu (yodan "taistelu" kohtaus) korvasi kaiken sen ylimääräisen tunteilun joka ei ollut siihen mennessä edistänyt juonta ollenkaan. Odotan innolla episode III, saa vihdoinkin nähdä Anakinin muuttumisen Darth Vaderiksi. (sitä on tullut odotettua 3 vuotta)


//Ei tarvi käyttää niin monia huutomerkkejä :) -Martina

Aren

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #53 : Huhtikuu 24, 2005, 12:04:38 »
Onko kukaan menossa jonottamaan Tähtien Sota lippuja? Olemme tekemässä tämän jakson lopputyöksi dokumenttia jonottajien mentaliteetista, jonottajien ja fanien silmien kautta nähtynä. Ja tarvitsisimme kaksi päähenkilöä jotka ovat menossa jonottamaan. Päähenkilöitä tultaisiin haastattelemaan ja kuvaamaan suht paljon. Mielummin vanhempia faneja, iältään yli 16-17 vuotiaita.

Jos kiinnostaa tai on kysymyksiä, niin sähköpostia vaan:

varjomieli@gmail.com

Poissa Lugija

 • Vuotislainen
Star Wars
« Vastaus #54 : Toukokuu 06, 2005, 21:14:03 »
Kaverini kanssa juuri tilattiin liput 25. päivän näytökseen. Älkää naurako, ensi-illoissa on liikaa porukkaa. Minulla on oma versioni tarinan juonesta, ja aion kohta läntätä sen nettiin, mutta teille se spoilaisi liikaa. Siis, nyt aiheeseen, tai ainakin läheltä sen ohi. Minäpä annan nyt arvosanat (koulujärjestelmän) kaikille elokuville:

Star Wars episodi I: Pimeä uhka
Aika könkäinen, mutta Jar Jarin sähellystä on ihan mukava katsoa, ja Darth Maulia, siis arvosanaksi 8 (sääliä sääliä)

Star Wars episodi II: Kloonien hyökkäys

Aika könkäinen, Yoda oli itse asiassa pettymys, sillä olen aina ajatellut että hän on kouluttaja, eikä taistelija, siis

Star Wars episodi III: Sithin kosto

Anakinin kääntyminen näytettiin sulavasti, mutta vähän hankala oli hahmottaa sitä, että kaikki jedit kuolisivat, kun siinä ei näytetty kuin Ki-Adi-Mundi, Plo Koon ja sitten se twi-lek, jonka nimeä en tiedä, eikä sinisen ja sinisen valosapelin kalahtelu näytä oikein hienolta. Kuitenkin todella hyvä. 9

Star Wars episodi IV: Tähtien sota
Minä olen tottunut puhumaan tähtien sodasta, enkä uudesta toivosta, mutta elokuva on siis toiseksi paras koko saagassa mitä olen nähnyt, paitsi mitä valomiekkailuun tulee (minä itken kun katson sitä, se on niin ontuvaa). Yleisesti 9

Star Wars episodi V: Imperiumin vastaisku
Paras mitä olen nähnyt. Hyvät eivät aina voita, ja Yoda on parhaimmillaan. Syvyyttä eniten koko saagassa, joten arvosaksi

Star Wars episodi VI: Jedin paluu
Alku oli typerää, mutta niin kai oli tarkoituskin (ota nyt siitä Lucasista selvää) mutta ewokit ovat niin sööttejä ja Pälpätinekin sai mitä ansaitsi, joten 9-

Kuten huomaat, uudet elokuvat ovat minusta pelkkää taustaselvittelyä, kuten esim. oheiskirjat. Mutta ei teidän tarvitse minua kuunnella.
Ennen kuin suljet oven, katso että ikkuna on aukaistavissa.

Joka päivä ja yö yksi pois

Absurdi

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #55 : Toukokuu 13, 2005, 22:11:31 »
Kyllä minä muistan, kun joskus alle kouluikäisenä näin episodit 4-6, tykästyin niihin jo silloin. Jostain syystä nimitin 'Imperiumin vastaiskua' 'Internetin vastaiskuksi', silloin edes tiennytkään mikä internet on..
Häpeissäni joudun kylläkin myöntämään, että Kloonien hyökkäys on yhä näkemättä.

Chewbacca ja Han Solo on kovia tyyppejä, lempihahmojani noissa vanhoissa episodeissa. Luke Skywalker taasen on ehkäpä vähiten kiehtova. No en oikeastaan osaa sanoa miksi, sillä siitä on jonkin aikaa kun viimeksi noita leffoja olen katsonut.
Noista uusista episodeista en sitten osaakkaan sanoa oikein mitään.
C-3PO ja R2-D2 on metkoja, pistää hymyilyttämään.

Pitänee perustella, miksi näihin leffoihin olen kiintynyt, en vain osaa. Ehkä se johtuu siitä, että ne on jokseenkin legendaarisia ja liittyvät siihen aihepiiriin, johon olen hullaantunut. Ja kun pienestä asti on tullut näitä katsottua, niin mikäs siinä.
Pari kirjaakin olen lukenut.

Sithin kostoa olen menossa ensi-iltaan katsomaan. En ollut jonottamassa lippuja, mutta ostin sen netistä. Aika huonon paikan sain, mutta mitäpä tuosta.
Tunnelman luomiseksi täytyi minun tehdä itselleni jedikaapu ^^

Poissa Jessie

 • Sanomaton
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Star Wars
« Vastaus #56 : Toukokuu 14, 2005, 09:59:00 »
Jostain syystä minä en ole koskaan tykännyt Star Warsseista. En oikeastaan kyllä suoraan sanottuna ole kamalan tarkkaan perehtynytkään noihin elokuviin, mutta tuollainen yliluonnollinen ei ehkä ole ihan minun juttuni varsinkin kun olen Fantasia friikki.

Enpä ole noista tainnut nähdä mitään muuta kuin Kloonien hyökkäyksen jonka kävin ystäväni kanssa katsomassa. En juurikaan siitä välittänyt mutta nyt olen kuitenkin menossa katsomaan Sithin kostoa. Saa nähdä, tavallaan odotan sitä innolla (toisaalta kun tietää juonen niin...)
ja saa nähdä ehkä se muuttaa käsitykseni.
♥ Pottereita vuodesta 1999 ♥
“Dumbledore's man through and through, aren't you Potter?"
"Yeah I am," said Harry. "Glad we straightened that out.”

Poissa Gwindorfyel

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Star Wars
« Vastaus #57 : Toukokuu 14, 2005, 11:33:43 »
Minä olen myös nähnyt kaikki elokuvat!Star Wars 4,5 ja 6 näin tosiaan joskus alle 10-vuotiaana ensimmäisen kerran, veljeni kun oli ja on niiden kova fani!
Itse pidin niistä aivan hirmuisesti, niin jännittäviä, ja niin erilaisia kuin yleensä näkemäni elokuvat!
Tietysti olen myös nähnyt Pimeän Uhan, eli Tähtien Sodan alku-jakson. Se oli kyllä ihan hyvä (katsoin sen eilen jälleen kerran), mutta joku vaan..En tiedä, jotenkin se vain ei ollut niin hyvä kuin ne vanhemmat osat. Ehkä liikaa leikitty tietokonejutuilla, siis erikoistehosteilla. Mutta silti, pidin hirveän paljon Darth Maulista!Se oli jotenkin hienosti tehty hahmo!
Kloonien Hyökkäyksen olen nähnyt kerran, täytyy myöntää..Menin katsomaan sen elokuviin, silloin kun se tuli. En muista siitä yhtään mitään, enkä ole siis nähnyt sitä sen vuoden 2002 tai mikä lie olikaan, jälkeen. Mutta torstaina ostettiin se meille, ja aion katsoa sen luultavasti ensi tiistaina!

Revenge Of The Sith-elokuvaa odotan myös erittäin innolla!Oltiin ystävieni kanssa elokuvan lippujen jonotustapahtumassa 5.-6.5., se yö siis. Olimme Tennispalatsissa, ja vuoronumeromme oli 480, kiva!
En odota sen elokuvan olevan yhtä hyvä kuin alkuperäiset kolme, mutta hyvä se silti varmasti tulee olemaan!
Minä menen katsomaan sen ensi-iltapäivänä, en kylläkään ensi-iltaan mene, sillä se on silloin yöllä, mutta samana päivänä menen, kello 17.00. Eli sehän tulee ensi-iltaan 19.5.

//editoin hieman, olin kirjoittanut Darth Maulin väärin.
Ich bin nicht ich wenn du nicht bei mir bist

Xeemu

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #58 : Toukokuu 15, 2005, 16:02:50 »
Jonotuksen aikaan olin Roomassa, mutta eipä se mitään. Torstaina 19. päivä klo. 00.03 Turun Kinopalatsi 1 on lippu varattuna. Toivottavasti se Christensenin poika saa panostettua sen verran rooliinsa, ettei pilaa koko elokuvaa. Traileri kyllä näyttää lupaavalta.

Poissa Grainne

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Tuvaton
Star Wars
« Vastaus #59 : Toukokuu 15, 2005, 16:36:25 »
Kyllä kyllä, tytöt ja pojat, traileri näyttää siltä että järki lähtee ja pää räjähtää jos en ihan nyt heti pääse leffaa katsomaan. Olen yrittänyt olla nostattamatta odotuksia tähän kolmanteen, kun en kahdesta ensimmäisestä hirveästi tykännyt, mutta ei  voi mitään, odotukseni ovat todella korkealla. Star Wars -fani, - ja intohimoinen sellainen! - olen ollut alle kouluikäisestä lähtien, eli näin leffat siinä 80-luvun puolivälissä videolta. Veljeni kanssa oltiin ja ollaan edelleen kovia fanittajia. Lapsena maailman pelottavinta oli Vaderin hengitys pimeässä käytävässä, iiiik !!!! *puistatus* Ja kaikista hauskinta se pikkuinen ötökkä Jabba the Huttin hännänjuuressa.

 Toivottavasti Lucas onnistuu järkyttämään ja itkettämään, (siis positiivisessa mielessä..), toivon todella että Christensen onnistuu tällä kertaa. Jätkä on saanut hirveästi lokaa niskaan että ihan säälittää. Ja ei kai se näyttelijöiden vika ole jos Lucas ei ole kaksinen ohjaajana ?? Ekojen leffojen huonoudesta ( lue: tunneköyhyydestä) ei vastuu kuulu yksin näyttelijöille. Kuitenkin, silti  näissä uusissa leffoissa kaikista suurin pettymys minulle oli Padmé Amidala. Portman on kaunis kuin mikä, mutta tässä roolissa niin ontto luonne että ihan itkettää. Vaikea uskoa romanssiin kuumapäisen ja kiihkeän Anakinin ja tuollaisen viilipytyn välillä. No ei voi mittää.

Olen ihan pähkinöinä Sithin koston tiimoilta etten paikallani pysy. Käyn ampumassa sen partaukon jos se  jotenkin ryssii tämän elokuvan. Eihän se voi sitä tehdä !!!

Muuten, ei sci-fi ja fantasia sulje toisiaan pois, kyllä sitä voi nauttia molemmista yhtä lailla.

Niin, ja omat suosikkini ovat Imperiumin vastaisku ja Jedin paluu (kääkkä lennähtää syvyyksiin niin että helmat vain hulmuaa, hahhahhaa.)
"Tiedätkö, mitä koirat tekevät susille?"

Poissa Amiale

 • Kangastus
 • Vuotislainen
Star Wars
« Vastaus #60 : Toukokuu 15, 2005, 22:12:04 »
Pakko kai sitten myöntää, että myös minä olen ehdoton Star Wars -fani. Olen nähnyt kaikki tähän mennessä ilmestyneet elokuvat (tietysti) ja aion tortaina mennä katsomaan Sithin koston. Pidän tosin paljon enemmän vanhoista "oikeista" Star Warseista. Nämä uudet ovat jotenkin epäuskottavampia, vaikka tekniikka onkin kehittynyt.

Suosikkini kaikista leffoista on Uusi Toivo. Rakastan näiden elokuvien musiikkia! ^^ Lisäksi ne vanhojen näyttelijät olivat huippuja. Etenkin Luke Skywalker... *kuolaa* R2-D2 on kuitenkin aivan ehdottomasti kaikkein paras. Yksi suosikeistani on myös vanhojen leffojen Vader.

Tässä välissä täytyy rehvastella ja kertoa, että olen nähnyt Vaderin "oikean" asun (ainakin niin siellä väitettiin) livenä Babelsbergin filmistudioilla. Todella pieni! Olen itse tosin senttiä vaille 180, joten... Mutta ei niin vaikuttavan näköinen kuin elokuvissa. Ja jos tämä Sithin kosto pilaa ihanan Vaderin niin petyn todella pahasti. Sitten katselen koko kesän vanhoja kunnon leffoja enkä vilkaisekkaan uusiin.

Vaikka olenkin hyvin skeptinen tämän uuden elokuvan suhteen, yritän katsoa sen mahdollisimman ennakkoluulottomasti. Parhaillaankin lataan sitä täysmittaista traileria, jotta näkisin sen, mutta siinä kestää tuhottomasti aikaa. Mutta ennen en mene nukkumaan, ennen kuin olen nähnyt trailerin.
Lataudu lataudu...
I want to hunt with the tameless heart, I want to learn the wisdom of mountains afar
In my world love is for poets...

Poissa taruinen

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Kulttuurihistoriallinen uskontotieteilijä
 • Tupa: Luihuinen
Star Wars
« Vastaus #61 : Toukokuu 18, 2005, 15:13:19 »
Mä olen tajuton Tähtien sota fani! Olen nähnyt nyt kaikki (huom. Kaikki kuusi) ja olen onneni kukkuloilla. Näin eilen ennakkoon Sithin koston ja voin vain sanoa että vau! En viitti alkaa paljastelemaan mitään vielä. Mutta kaikki selveni. Nyt odottelen innolla vaan että se tulee DVD:lle, niin voi kattoa kaikki yhteen putkeen.
Tähtien sodat ovat kyllä niin legendaarisia. Vanhoissa leffoissa on sitä jotain. Eniten pidän Imperiumin vastaiskusta. Siinä tapahtuu sopivasti ja siinä on minusta parhainta toimintaa. Darth Vaderin ja Luken taistelu on aivan paras.
Lempihahmoni ovat Obi-Wan Kenobi ja Luke Skywalker. Tietenkin Yoda on myös hyvä. Olkoon voima kanssamme.
Addiktio on addiktio. Harry Potter-riippuvuus ei eroa huume-, netti- tai pornoriippuvuudesta.
"Jeffrey Rudski"

Poissa Mirzam

 • Henkihörhö
Star Wars
« Vastaus #62 : Toukokuu 18, 2005, 19:10:44 »
No niin, nyt kun kaikki kuusi episodia on nähtynä on muodostunut myös ehdoton suosikkihahmo: R2. Sithin kostossakin droidi saa momenttinsa.

Kyllä se vaan niin on, että alkuperäinen trilogia (IV-VI) saa minun sydämeni enemmän sykkimään. Tämä jälkimmäinen trilogia (I-III) täydentää kivasti tietysti, mutta legendaarisuustaso ei ole aivan sama.

Mitä tähän kolmosleffaan nyt sitten tulee niin dialogi on hirmuisen tönkköä, Lucas ei ihan loista siinä.. Ja Anakin on lopultakin varsin tahdoton sätkynukke, meinaan että come on! Ei ihan kaikkea tyhmää tarvitse tehdä.

Poissa Letizia

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Star Wars
« Vastaus #63 : Toukokuu 18, 2005, 20:21:12 »
Maanantaina näin pitkästä aikaa Tähtien sota -elokuvia, DVD:ltä koko vanha trilogia putkeen. Alkuperäisten elokuvien jälkikäteen korjailu kyllä ärsyttää, kaiken huippuna tämä 'uuden' Anakinin vaihtaminen Jedin paluun loppukohtaukseen. Minä kun olin luullut katsovani nyt niitä Tähtien sota -elokuvia, joissa ei ole Hayden Christenseniä..

Uusista elokuvista en juuri välitä, mutta pitää se Episodi III toki jossain vaiheessa nähdä. Tietysti etko-osat täydentävät tarinan ja niin edelleen, mutta ei niissä ole tavoitettu alkuperäisen trilogian henkeä - mikä on tietysi mahdotontakin, sillä ainakin minulle Luke, Leia ja Han ovat olennainen osa Tähtien sotaa.

Taisin nähdä koko trilogian ensimmäistä kertaa vasta vuonna 2002. Sitä ennen olin nähnyt pätkiä ja muutenkin tunsin tarinan, joten olin täysin spoilaantunut. En ollut ihan avaruusoopperakohderyhmää, silloin 18-vuotias nuori nainen, mutta niinpä vain innostuin ilmiöstä. Elokuvissa viehättää kai sellainen 'suuri tarina', jossa yhdistyvät koko galaksia koskevat asiat ja yksittäisten henkilöiden väliset suhteet. Suosikkini on Imperiumin vastaisku, jossa sotaisasta nimestään huolimatta taitaa olla vähiten räiskintää ja eniten juonta.

Tunnustan myös lukeneeni muutamia Uudesta tasavallasta kertovia kirjoja, joista suurin osa on vallan surkeita. Tosin muutamia kiinnostavia henkilöitä löytyy. (Callista!)
The number you've dialed is imaginary. Please rotate your phone 90 degrees and try again.

Poissa Grainne

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Tuvaton
Star Wars
« Vastaus #64 : Toukokuu 18, 2005, 22:16:31 »
Tuo Hayden-lisäys oli kieltämättä aika häijy temppu, häiritsee edelleenkin minua hieman ("Katsoisinkohan nyt Jedin paluun Haydenilla vai ilman..."). Liikaa valinnanvaraa. Ja kovin epäkunnioittavaa alkuperäistä näyttelijää kohtaan, minusta. Onhan tästä jo paljon puhuttu, eli toisaalta se oli hyvin looginen ratkaisu Lucasilta, riippuu siitä miten kukin haluaa asian ajatella;  Anakin-haamu sellaisena viattomana kuin hän oli ennen Vaderia, vai Anakin sellaisena kuin hän olisi ollut jos ei olisi mennyt pimeän puolelle. Kaitpa se pointti siinä oli vain nivoa nämä kuusi elokuvaa yhtenäisemmäksi, mutta aika häijyä sorkkimista silti.

Sithin kosto jännittää nähdä, olen tässä fiilistellyt ja katsellut Klassista trilogiaa :D .  Ihan ihme juttu että se vaikuttaa edelleen samalla tavalla kuin pentuna !! Siis, vaikka osaa vuorosanat ja kaikki ulkoa, leffat ei edelleenkään tympäise. Se on aika ihmeellistä.

Tuntuuko teistä muuten haikealta nyt kun viimeistä viedään ?? Minusta ei oikeastaan, päinvastoin ajattelen että hienoa, nyt se on vihdoinkin täysi tarina ja voi ruveta kahlaamaan kaikkia kuutta läpi uudestaan, ja uudestaan ;)  .  Voi tietenkin käydä niin että on toinen ääni kellossa  kun episodi III on nähty  ja itku pääsee.. Hienoa tämä silti on !
"Tiedätkö, mitä koirat tekevät susille?"

Poissa Mariapaige

 • Noita-akka
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Star Wars
« Vastaus #65 : Toukokuu 19, 2005, 02:59:07 »
Episode III: Sithin kosto tuli nähtyä. Haikea olohan siitä tuli kun tarina sai päätöksensä, vaikka itseasiassa, tarina ei varsinaisesti päättynyt, vaan jatkui jo kauan sitten Luke Skywalkerin ja prinsessa Leian tarinana. Vaikka en ole koskaan ollut vannoutunut Star Wars-fani, niin Sithin kosto oli pakollinen katsottava.

Elokuva oli kaikkine taisteluineen vauhdikas, mutta varsinkin alku kömpelöinen huulenheittoineen oli... noh, kömpelö. Minusta Anakinin muuttuminen Darth Vaderiksi ei ollut niin uskottavaa, kuin se olisi voinut olla. Jotain syvyyttä siitä jäi puuttumaan. Mestari Yoda oli paikoin koominen, vaikka hänen kai ei ollut tarkoitus olla. Leffakatsomossakin kuului naurun hörähdyksiä tietyissa kohdin.

George Lucas teki ison työn Star Warsien kanssa. Ympyrä sulkeutui. Hieno leffa siltä kannalta; kannatti katsoa.

Exar Kun

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #66 : Toukokuu 19, 2005, 03:15:30 »
Nyt se on nähty, eikä tarvinnut pettyä. Äkkiseltään sanottuna paras uuden trilogian elokuvista. Kaikki eivät välttämättä pidä synkkyydestä, mutta itseeni se upposi. Erityisesti kaksintaistelu Anakinin ja Obi - Wanin välillä ja alun taistelu Coruscantin taivaalla oli upeaa katsottavaa. En aio spoilata liikaa, mutta pakko mainita elokuvan loppu. Kaikki varmaan tietävät nämä synkät asiat joita pitkin elokuvaa tapahtuu, samoin kuin sen millaisia aikoja voi odottaa kolmannen ja neljännen elokuvan välissä, silti elokuvan lopetus antaa toivon paremmasta, muistuttaa että lopulta hyvät kuitenkin voittavat. Täydellinen lopetus elokuvalle.

Ja sitten se Williamssin musiikki. Ostin ja kuuntelin Soundtrackin heti kun se ilmestyi, ja siten tiesin millaista musiikkia on luvassa, mutta kun näin musiikin yhdistettynä kohtauksiin arvostukseni Williamsia kohtaan nousi aivan uudelle tasolle. Miten joku voi olla niin nerokas. Anakins betrayal kuulosti hyvältä soundtrackillä, mutta yhdistettynä omaan kohtaukseensa elokuvassa se nosti kohtauksen jonnekin sanojen yläpuolelle. Sitten Duel of the Fatesin käyttö elokuvan lopussa, sellaista en olisi odottanut varsinkin kun hänellä oli jo uusi pääteema Battle of the heroes, mutta Duel of the Fatesin rytmitys tuntui osuvan täydellisesti yksiin kohtauksen kanssa. Williams ylsi taas mahdottomaan ja ylitti itsensä.

Oman ymmärrykseni mukaan en spoilannut mitään.

Poissa Salazar Slytherin

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Star Wars
« Vastaus #67 : Toukokuu 19, 2005, 11:52:18 »
koko viesti SPOILAA Sithin kostoa


Elokuva oli minulle pettymys (ja suuri sellainen) kahdesta syystä.

1. Henkilöt olivat jonkin verran OOC minun mielikuviini verrattuna.

Olen aina pitänyt Obi-Wania täydellisenä jedinä (merkityksessä: tälläisiä jedien pitäisi olla). Elokuvassa hän kuitenkin jättää Anakinin kuolemaan Mustafarille, kun minun mielestä oikea Obi-Wan (ja oikea jedi) olisi ollut armollinen ja tappanut hänet. (Tai sitten ole lukenut liikaa Obi-Wania ylistäviä ficcejä.)

Palpatine ei myöskään olut sellainen arvokas vanhus (siis silloin, kun hänen ei tiedetty vielä olevan sith) kuin aikaisemmissa leffoissa ja jotkin hänen repliikeistään olivat vähän hassuja.


2. Juoni oli liian täyteen ahdettu.

Joku kerran sanoi (muistaakseni siinä suomalaisessa SW-foorumissa), että vanhassa trilogiassa tapahtui hitaasti, mutta ne tapahtumat jäivät mieleen,. Kun taas uudet elokuvat ovat kuin kiertoajelu (vasemmalla näette Naboon ja oikealla on hetken kuluttua Tatooine).

Tuo sopii minusta erittäin hyvin tähän uuteen leffaan. Turhia kohtia olisi pitänyt karsia kovalla kädellä, sillä nyt minkään käänteen pohjustamiseen ei jäänyt ollenkaan aikaa. Kaikki tapahtumat vaan vyörytettiin katsojan eteen, ilman että katsojalla (tai ainakaan minulla) olisi ollut aikaa miettiä niitä tapahtumia siellä leffan aikana.

Esimerkkejä turhista kohdista: Anakin neuvostoon, Grievous...

Eli siis: vähemmän tapahtumia ja enemmän draamaa (esim. Anakinin kääntyminen askel askeleeta, eikä tuollaista äkkikääntymistä ja liikoja sotakuvauksia)

*muistelee haikeasti Imperiumin vastaiskua ja Jedin paluuta*


***

Rehellisesti sanottuna olisin varmaan pitänyt elokuvasta jonkin verran enemmän, ellei Obi-Wanin käyttäytyminen olisi järkyttänyt minua niin suuresti.

Elokuvassa oli myös hyviä kohtia (esim. alun avaruustaistelu), mutta en nyt suoraan muista niitä.

Mitä mieltä te olette Obi-Wanista Sithin kostossa?

***

SW-ficeistä voi keskustella täällä.

***


// Villi Lohi laittoi spoilerin punaiseksi, että näkyy sitten kanssa, eiks jee?
Jaa-a

Poissa Brian Molko

 • Northman's Pet
 • Hirnyrkki
 • Such a dull toy
 • Tupa: Luihuinen
Star Wars
« Vastaus #68 : Toukokuu 19, 2005, 12:01:49 »
En ole vielä nähnyt elokuvaa enkä viikkoon näe, mutta ostin sen sarjakuvan.

Minusta Haydenin lisääminen 6. osaan oli aivan oikein koska sithit eivät osaa tuota kykyä. Ja koska Darth Vader oli sith ei jedi.

Minä pidän Anakinista, mutten Darth Vaderista, huvittavaa.

Mutta joo, kaikki kolme osaa on hutiloiden tehty ja niissä ei ole samaa taikaa kun kolmessa vanhemmassa. Miksi Lucas ei voinut vain keskittyä ja tehdä kunnollisia mieleen painuvia alkuosiakin?!?

Pimeän uhka on ehkä paras osa näistä kolmesta. En sano vielä täysin, koska en ole nähnyt kolmatta, mutta jo sarjakuva osoittaa epäilyksiä. Anakinin kääntyminen ei oikein vain tunnu uskottavalta.

Ja miksei Obi-wan voinut pelastaa Ania ja yrittää puhua vielä järkeä tai jotain?

Minä en pidä Kenobista. *mulkoilee sen suuntaan* Aina niin oikeassa muka. Onneksi se vanhuksena tajuaa virheensä, mutta silloinhan se on jo liian myöhäistä omalla tapaa. Anakin on jo menettänyt niin helvetisti vaikkei Anakinkaan syytön ole. Hänhän ne valinnat loppujen lopuksi teki.

Täytynee sanoa, että olen suunnittelemassa SW- aiheista ficciä, pitäähän vuotista riemastuttaa kivoilla Star Wars tarinoilla :P
Julien, you're slow-motion suicide.

Poissa Nasu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Star Wars
« Vastaus #69 : Toukokuu 19, 2005, 16:39:55 »
Minä rakastan Star Warseja, ja  siitäkös ei-niin-starwars-fani-kamuni ovat saaneet kuulla. Ärsyttää kun ei ole oikeen ketään jonka kanssa voisi fanittaa niitä, paitsi 20-vuotias veljeni joka on star wars-friikki.

Oon lauantaina menossa katsomaan siskoni, veljeni ja isäni kanssa Sithin koston (viimeinkin!!! Sitä on tosiaan jo odotettu!) Mutta jotenkin tulee haikea olo että tämän jälkeen ei tule enää Star Warseja. =(

Minusta uudet elokuvat ovat vähän liian toiminta-elokuvia. Tai siis niissä räiskitään ja  päiskitään (mikä sana,hih (=) koko ajan. 

Paras elokuva on ehkä imperiumin vastaisku, koska siinä on toimintaa, huumoria, jännitystä, rakkautta yms.
 
Han Solon rooli on tajuttoman hauska. Ja Harrison Ford on hyvännäköinen. (mulla on outo maku. En tiiä ketään muuta jonka mielestä se on hyvännäkönen, *virn*)
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 18, 2007, 11:11:13 kirjoittanut Nasu »
Minä MENEN Vilijonkan luo!!
Ei Kalkkaros...Ei Grabbe...Ei Cormag...

Poissa Amiale

 • Kangastus
 • Vuotislainen
Star Wars
« Vastaus #70 : Toukokuu 19, 2005, 18:17:40 »
SPOILAA SITHIN KOSTOA!

Olen nyt sitten käynyt katsomassa elokuvan ja täytyy myöntää, että yllätyin positiivisesti. Mielestäni tämä oli ehdottomasti paras uusista. Kuitenkin mielestäni aika raaka, etenkin kun aikuisen seurassa jopa 9-vuotiaat saavat katsoa tämän, mutta no jaa...

Tämän elokuvan Obi-Wania on kritisoitu aika runsaasti, mutta minun mielestäni hän oli sellainen ihan inhimillinen. Okei, tottahan hän olisi voinut tappaa Anakinin eikä jättää häntä kitumaan, mutta voi sen ymmärtää. Hänen täytyi tappaa Anakin, mutta ei halunnut. Jättämällä hänet kuolemaan, hän tavallaan livahti vastuusta. Okei, raakaa, mutta ei kai kukaan voi olla täydellinen.

Tosin minunkin mielestäni Anakinin kääntyminen pahikseksi ei oikein säväyttänyt. Yhtäkkiä hän marssiin keisarin käskystä murhaamaan lapsia. Tämä ei ole mielestäni hauskaa, mutta jotenkin ironista: Anakin kääntyi pimeälle puolelle pelastaakseen Padmen, mutta juuri sen takia Padme kuoli.

Lainaus käyttäjältä: "Yuki Eiri"
Minä pidän Anakinista, mutten Darth Vaderista, huvittavaa.
Minä taas pidän Darth Vaderista, mutta en Anakinista. Tai siis ainakin siitä lähtien pidän Vaderista, kun hän saa pukunsa ja koneensa ja kaikki.

Mutta leffa oli mielestäni todella hyvä. Tässä leffassa oli enemmän suosikkejani, kuin missään muussa Star Wars leffassa. Eli Yoda, R2-D2 ja keisari Palpatine. Etenkin Yoda säväytti. Vau.

SPOILAA SITHIN KOSTOA!
I want to hunt with the tameless heart, I want to learn the wisdom of mountains afar
In my world love is for poets...

Poissa Tunturipöllö

 • Tuplanolla
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • That last hand... nearly killed me.
Star Wars
« Vastaus #71 : Toukokuu 19, 2005, 23:23:22 »
SPOILER

May the force be with us last time.

Tosiaan, Star Warsista on nyt koettu The End. Eipä Lucas paljoa paremmin saagaansa olisi voinut lopettaakaan. Sithin kosto on lähestulkoon juuri sellaista Star Warsia jota olen halunnutkin.

Elokuva alkaa hienolla avaruustaistelulla, joka olisi tosin voinut olla vieläkin mahtipontisempi, jotenkin kohtaus oli vain pelkkää Anakinia ja Obi-Wania. Jos taistelu olisi ollut laajempi, niin olisin tykännyt vielä enemmän. Nytkin se oli jo mukavan näköinen. Grievous oli pahiksena lähestulkoon yhtä tyylikäs kuin Darth Maul. Dooku versus Anakin/Obi-Wan oli juuri sellainen kuin kuvittelin, ja loppukin oli sopivan raaka, mitään ei näytetä, mutta kaikki tietävät mitä Anakin tekee... Tultuaan takaisin Coruscantille neuvostoon, Anakinista tulee neuvoston jäsen, mutta hän ei saa Jedimestarin arvonimeä, ja se saa Anakinin turhautumaan. Tässä kohtaa huomaa jo sen, kuinka Anakin uskoo Palpatineen, Mace Winduun hänellä tuntuu olevan suorastaan kylmät välit. Obi-Wanin ja Grievousin taistelu on komeaa, Grievous näytti todelliselta tappokoneelta neljän valosapelinsa kanssa. Vaikka hän onkin kova, niin silti Obi-Wan tappaa hänet tämän omalla blasterilla. Mace Windun kuoleman jälkeen Anakin kääntyy pimeälle puolelle ja vannoo uskollisuutta Palpatinelle, jonka ulkonäkö muuttui täysin omien Sith-kykyjensä voimasta. Leffan dramaattisin kohtaus on Order 66 jossa kloonit kääntyvät jedejä vastaan. Vain Obi-Wan ja Yoda jäävät henkiin. Anakin taas suorittaa jeditemppelissä tehtävää tappaa kaikki jedit, ja edes lapsia ei säästetä. Käsky 66:n jälkeen elokuvassa ei lauota yhtäkään vitsiä, koko viimeinen tunti on täynnä voimakkaita tunteita, itselläni oli pala kurkussa kun Anakin kuristi Padmen henkihieveriin. Senaatissa Yoda alkaa taistella Darth Sidiousta eli Palpatinea vastaan, ja kokee raskaan tappion, maanpakoon lähteminen on väistämätöntä. Mustafar-planeetalla Obi-Wan ja Anakin käyvät taistelua elämästä ja kuolemasta hyvän ja pahan välillä. Taistelu on pisin valomiekkataistelu Star Warsin historiassa, ja loppu on odotettavissa. Obi-Wan katkaisee nopealla iskulla Anakinilta raajat, ja Palpatinen oppilas syttyy tuleen. Obi-Wan lähtee viemään Padmea kohti Yodan ja Bailin kanssa sovittua kohtauspaikkaa. Padmen synnytys alkaa kuitenkin niin pian, että kaksoset täytyy saattaa maailmaan Polis Massan asteroidivyöhykkeellä. Padme kuolee heti synnytyksen jälkeen, samaan aikaan Coruscantissa Anakin on myöskin huonossa jamassa. Hän on täysin palaneena ja raajattomana leikkauspöydällä, jossa Darth Vaderin elämä alkaa uudestaan. Entinen jedi saa uudet raajat ja haarniskan, ja pian leikkauksen jälkeen nähdään ensimmäinen vilkaisu kuolontähteen, jota Tarkin, Vader ja Sidious katselevat komentosillalta. Padme haudataan todella synkässä kohtauksessa. Yoda kertoo O-W:lle, että Qui-Qon pystyy ottamaan yhteyttä häneen, vaikka onkin kuollut. Yoda lähtee Dagobahille ja Obi-Wan Luke mukanaan Tatooinelle. Leia saa kodin Bailin luota. Bail käskee vielä tyhjentämään C3PO:n muistin, ettei droidi kertoisi kenellekään.

Elokuva oli suunnilleen tuossa, ja sanonkin, että visuaalisesti ehkä komein elokuva ikinä, Hayden oli hyvä, parempi kuin kakkosessa.
Miinusta tulee siitä, että Vaderia oli aivan liian vähän ruudussa, ja Jar-Jar jäi eloon.

4.5+Star Wars-lisä 0.5, eli 5/5.

EDIT: Typoja, harkinnan jälkeen arvosanaa voisi tiputtaa puolella pisteellä.
Shaken, not stirred.

Exar Kun

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #72 : Toukokuu 19, 2005, 23:55:59 »
Hetken mieli johteesta katsoin elokuvan tänään uudestaan. Hyvin se kesti toisenkin katselukerran. Muutamia yksityiskohtiakin erottui paremmin, kuinka moni bongasi Millenium Falconin leffan alkupuolella. Tällä kertaa katsoin myös lopputekstit, Nokiaakin kiitellään lopussa. Hämärää ettei elokuvan lopputeksteissä soi Throne Room, vaikka Soundtrackillä kuuluukin. Ihmeen moni on haukkunut Obi - Wania, itse sanoisin että Ewan McGregor hoiti roolinsa kunnolla, Lucas vain olisi voinut antaa muutamassa kohdassa paremmat vuorosanat.

Lainaus käyttäjältä: "Tunturipöllö"

Miinusta tulee siitä, että Vaderia oli aivan liian vähän ruudussa, ja Jar-Jar jäi eloon.


Tuo oli hyvä, onneksi Jar Jarin esiintyminen ruudulla laskettiin sekunneissa ja vuorosanoja oli pyöreät 0.

Poissa Tunturipöllö

 • Tuplanolla
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • That last hand... nearly killed me.
Star Wars
« Vastaus #73 : Toukokuu 20, 2005, 16:22:16 »
Lainaus käyttäjältä: "Exar Kun"

Lainaus käyttäjältä: "Tunturipöllö"

Miinusta tulee siitä, että Vaderia oli aivan liian vähän ruudussa, ja Jar-Jar jäi eloon.


Tuo oli hyvä, onneksi Jar Jarin esiintyminen ruudulla laskettiin sekunneissa ja vuorosanoja oli pyöreät 0.


Itse asiassa Jar-Jar sanoo leffan alkupuoliskolla kerran sorry, ellen väärin kuullut. Unelmakohtaus olisi ollut kohta, jossa Vader kuristaa Jar-Jarin hengiltä. ;)
Shaken, not stirred.

Haru

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #74 : Toukokuu 21, 2005, 19:21:13 »
Olen innoissani katsellut Star Warseja jo viisivuotiaasta, joten olen aina mennyt heti  katsomaan nämä uusimmatkin, episodit 1-3.

Sithin kosto oli melkein kokonaan valomiekkataistelua ja muuta räiskintää, mutta siinä oli kyllä enemmän syvyyttä kuin kahdessa edellisessä. Huono juttu on se, että on vaikea tajuta noita politiikkajuttuja.
Elokuva oli paikoin jopa surullinen, plussaa siitä.

En osaa sanoa, ovatko ns. vanhemmat elokuvat parempia. Niissä ei ole mitään erikoistehosteita, mikä saa ne näyttämään hiukan tökeröiltä, mutta tarinan kannalta ne ovat todella hyviä. Kuten nämä uusimmatkin. Ja jostain syystä ymmärrän paremmin episodeja 4-6.

Sithin kostossa oli paljon pieniä yksityiskohtia, joita oli hauska katsella. Grievous-droidi oli -heh, en tiedä miksi- jotenkin hauska tyyppi. Parhaimmaksi hahmoksi sanoisin Obi-Wanin.
Voi miksi näiden piti loppua näin äkkiä? Ei enää Star Warseja...
Pitäisi varmaan lukea ne kirjatkin joskus.

Exar Kun

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #75 : Toukokuu 21, 2005, 19:28:36 »
Kaikille asiasta kiinostuneille tiedoksi tänään 21.55 Sub-TV:ltä tulee Battle of the Heroes musiikki video. Todennäköisesti sama joka löytyy Soundtrackin bonus DVD:ltä.

Mara

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #76 : Toukokuu 21, 2005, 22:07:12 »
Tänään kävin katsomassa ja leffan jälkeen olin ihan VAU! Leffa oli paljon parempi kuin 1 ja 2 yhteensä ja on 4 kanssa lähekkäin. Hayden osasi näytellä paremmin kuin olisin koskaan uskonut! Ja Ewan McGregor! Siinä vasta näyttelijä! Hänessä oli sitä samaa "poweria" kuin Alec Guinnesin Obi-Wanissa aikoinaan! Natalie Portman loisti varsinkin lopussa (mielestäni). Ian McDiarmid teki McGregorin jälkeen parhaimman roolisuorituksen.
Koskettavin kohta oli kun Padmé lopussa vuodatti kyyneliään Anakinille (Anakin you're breaking my heart...)
John Williamsin musiikki oli sanoinkuvailematonta jälleen kerran!

Annan leffalle neljä tähteä!

BTW, mistä lähtein robotit ovat yskineet (Grievous)?

Ina

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #77 : Toukokuu 21, 2005, 22:16:31 »
Olen vain lukenut osia kohtia(niissä joissa Yoda on) lukenut kirjoista ja nähnyt vain ykkös elokuvan. Mutta kyllä minä Star Warsista aika paljon tiedän sillä minun siskoni on(Gilly Bean) on lukenut niitä ja selittänyt suurinpiirtein kaiken sanasta sanaan. Ja minä olen lukenut kaikki Jedioppilaskirjat ja ne on vähän parhaita! Qui-Gon oli kyllä vähän törkeä tyyppi siinä(minun humoristisessa mielessäni). Kuka nyt antaa kolmetoista vuotis syntymäpäivänä kiven?! No olihan se voiman ympäröimä mutta kivi?! Voih... Obi-Wan oli hyvä vaikka olikin hauska ajatella sitä kolmetoista vuotiaana XD! Yoda on ehdottomasti paras!!! Se on niin ihana!!! Se pieni vihreä 900-vuotias voittaa kaikki koko Star Warsissa! Ei! Se voittaa kaikki kaikkialla! May the Force be with him!

Poissa Tunturipöllö

 • Tuplanolla
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • That last hand... nearly killed me.
Star Wars
« Vastaus #78 : Toukokuu 21, 2005, 22:29:09 »
Lainaus käyttäjältä: "Mara"

BTW, mistä lähtein robotit ovat yskineet (Grievous)?

Pieni Spoiler, ei pilaa juonta.
Grievous on puoliksi ihminen, niinkuin Darth Vader.
Shaken, not stirred.

Exar Kun

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #79 : Toukokuu 21, 2005, 23:24:44 »
Lainaus käyttäjältä: "Tunturipöllö"
Lainaus käyttäjältä: "Mara"

BTW, mistä lähtein robotit ovat yskineet (Grievous)?

Pieni Spoiler, ei pilaa juonta.
Grievous on puoliksi ihminen, niinkuin Darth Vader.

Ei nyt ehkä ihan ihminen, ne silmät sopivat enemmänkin jollekin liskolle.

Aren

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #80 : Toukokuu 22, 2005, 11:00:21 »
Clone Wars piirretty antaa vastauksen tähän myös, tosin muistaakseni vasta kolmannella tuotantokaudella.

Aren

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #81 : Toukokuu 22, 2005, 13:39:43 »
Hahaa, löysinpäs sen alkuperäisen tekstin. Lyhentämättömänä ja sensuroimattomana:

Melkein kolmekymmentä vuotta -ja kaksi esi-osaa- myöhemmin, on George Lucas viimein saanut valmiiksi Tähtien Sota saagansa jonka hän aloitti jo 70-luvulla. Huima tarina kaukaisesta galaksista kauan sitten kiehtoo ja viehättää ihmisiä vieläkin. Se myös saavutti ennennäkemättömät mittasuhteet vuosien saatossa, ja tarina kapinallisista taistelemassa toivonta taistoa galaktista imperiumia vastaan muuttui ajan myötä tarinaksi isästä, pojasta ja vuosikymmeniä kestävästä konfliktista.

Kaksi aiemmin julkaistua esi-osaa -Pimeä Uhka ja Kloonien Hyökkäys- olivat pitkälti karvaita pettymyksiä. Molemmat olivat ylipitkiä omiin efekteihinsä hukkuvia elokuvia joista puuttui se taianomaisuus joka vallitsi vanhoissa Tähtien Sota elokuvissa. Nyt kolmannen, ja viimeisen, Tähtien Sota elokuvan saapuessa ovat paineet kovat, niin elokuvalla kuin sen ohjaajallakin.

Ilokseni voin todeta että elokuva on yllättävän hyvä. Ajoittain se jopa hipoo loistavaa. Lucas on hylännyt turhat eeppisyydet ja keskittynyt niihin jotka ovat olennaisia. Korruptio, juonittelu ja demokratian tuhoutuminen ovat olennaisia teemoja Sithin Kostossa. Hetkittäin draama jopa hipoo enemmänkin Shakespearille tuttuja mittasuhteita kun hahmojen unelmat ja illuusiot sortuvat toinen toisensa jälkeen.

Tähtien Sodan tarinan viimeinen osa kertoo Jedisoturi Anakin Skywalkerin korruptiosta ja hänen kääntymisestään Voiman pimeälle puolelle. Hänen tuhoaan ovat todistamassa Ewan McGregorin esittämä Obi-Wan Kenobi, Anakinin mestari ja hyvä ystävä. Kuin myös Anakinin kihlattu Padme Amidala, jota esittää Natalie Portman.

Täydellisiä elokuvia on harvassa, eikä Sithin Kosto ole mikään poikkeus. Elokuvassa on vielä Lucasille ominaista huonoa dialogia ja tönkköä näyttelyä. Onneksi kuitenkin kumpaakin on vähemmän kuin kahdessa aiemmassa osassa. Ainoat kohdat joissa elokuva tosiaan tuntuu kaatuvan täysin ovat ne missä Anakin ja Padme ovat yhdessä. Kummankaan väliltä ei tunnu löytyvän mitään lämpöä tai rakkautta. Outoa kyllä, vasta lopussa kun nämä tunteet korvataan surulla ja epätoivolla kummatkin näyttelijät loistavat ruudulla ollessaan.

Sithin Kosto on harvinaisuus monella tapaa. Ensinnäkin se on erinomainen elokuva kahden erittäin heikon elokuvan jälkeen. Toiseksi se on myös harvinaisen synkkä elokuva, tai sitten sitä katsoo vain eri tavalla koska kyseessä on Tähtien Sota elokuva. Kahden aiemman lapsille suunnatun elokuvan jälkeen on todella yllättävää huomata näkevänsä synkkääkin synkemmän sodan ja tragedian täyttävän kankaan missä vielä pari vuotta aiemmin vallitsi harmonia ja pastellimaiset väriskaalat. Nyt ne on korvattu kovilla ja kylmillä teollisilla väreillä jotka vain synkkenevät kun elokuva marsii kohti aikakauden väistämätöntä loppua.

Kun viimeinenkin epätoivon hetki on koettu, ja kun viimeinen auringonlasku alkaa, voi tuntea pienoisen haikeuden tunteen sisällään. Tähtien Sodan taru päättyy tähän, mutta se samalla alkaa. Sillä saaga on nyt täysi ja ympyrä on sulkeutunut, ja tämän Uuden Toivon myötä voimme kokea seikkailun uudestaan ja uudestaan. Eikä meidän tarvitse koskaan sanoa hyvästejä kaukaiselle galaksille kauan kauan sitten.

****

Poissa Nasu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Star Wars
« Vastaus #82 : Toukokuu 22, 2005, 14:45:17 »
SPOILAA!

Minusta Sithin kosto oli paras näistä uusista elokuvista. Anakin oli ehkä paras hahmo. Ja tietysti R2. Mutta tuota noin. Se oli vähän outoa kun se muuttui niin nopeesti Darth Vaderiksi. Ja muistaako kukaan että Jedin paluussa Leia sanoo että se muistaa sen äidin, mutta eihän se oo mahdollista kun se oli vastasyntynyt kun se näki sen Padmen! Siis eihän kukaa voi muistaa jotakin syntymästään. Tai silleen. Ja sitten Anakin tappoi niitä lapsia siellä vaikka siitä itestä oli tulossa isä.

Minä ja mun sisko naurettiin ihan väärissä kohdissa, esim. kun keisari muka esittää heikkoa että Anakin pelastais sen niin yhet räkättää ihan täysiä sen ilmeelle. Sitten sen keisarin puhetyyli oli aika omaperäinen; guuuuddd. Se hoki tuota goodia vaikka kuinka monta kertaa. Ja se Yodakin oli välillä aika hassu. Mutta hyvä elokuva kuitenkin!
Minä MENEN Vilijonkan luo!!
Ei Kalkkaros...Ei Grabbe...Ei Cormag...

Ylai

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #83 : Toukokuu 22, 2005, 15:16:30 »
Lainaus käyttäjältä: "Nasu"
SPOILAA!

Minusta Sithin kosto oli paras näistä uusista elokuvista. Anakin oli ehkä paras hahmo. Ja tietysti R2. Mutta tuota noin. Se oli vähän outoa kun se muuttui niin nopeesti Darth Vaderiksi. Ja muistaako kukaan että Jedin paluussa Leia sanoo että se muistaa sen äidin, mutta eihän se oo mahdollista kun se oli vastasyntynyt kun se näki sen Padmen! Siis eihän kukaa voi muistaa jotakin syntymästään. Tai silleen. Ja sitten Anakin tappoi niitä lapsia siellä vaikka siitä itestä oli tulossa isä.


Minulle iski teoria katsoessani sitä leffaa. Ehkä George tarkoitti sillä sitä, että Padmehan ei halunnut enään selvitä, ja ns. antoi elinvoimasi pienokaisilleen, ja tämä ns. muisto on siksi Leialla, ja muistakaa sekin, että Leia on jedin jälkeläinen! :)

Poissa Nasu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Star Wars
« Vastaus #84 : Toukokuu 22, 2005, 16:19:46 »
Ylai, ehkä se on sitten niin. Tai Padme jotenkin "iskosti" kuvansa lapsiensa mieleen. Tai sitten se oli jokin suuri ja tärkeä hetki, että Leia muistaa sen.
Minä MENEN Vilijonkan luo!!
Ei Kalkkaros...Ei Grabbe...Ei Cormag...

Poissa Gollim

 • Paras
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Korpinkynsi
Star Wars
« Vastaus #85 : Toukokuu 22, 2005, 17:00:26 »
Star wars.. tämä minun mielestäni surkea juttu. Kaksi viikkoa sitten hyvä ystäväni ilmoitit, etät pitää leffasynttärit ja vie meidät)(minut, kaveirni ja kaksi muuta) katsomaan Sithin Kotsoa. En ollut nähnyt yhtään aikaisempaa elokuvaa. Ystäväni siis lainasi minulle nelosen ja vitosen[tai, no, ykkösne ja kakkosen] eli pimeän uhan ja kloonien hyökkäyksen. Ne ol iihan ok, miutten pitänyt. Sithin kosto taasne oli  todella hyvä elokuva. :] Nyt haluan sitten katsoa ne kolme alkuperäistä, jotta sana tietää miten kaikille käy. ^^

Cata

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #86 : Toukokuu 23, 2005, 13:17:02 »
Nyt on Episodi kolmonenkin katsottu ja täytyy sanoa että aivan loistava elokuva. Näistä uusista ehdottomasti paras, vanhojen tasollehan eimikään näistä uusista ole pääsytkään eikä myöskään tämä. Obi-Wan oli suosikkihahmoni myös tässä ja Ewan McGregor teki loistavan roolityön (kuten aina :) ).

Williska

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #87 : Toukokuu 23, 2005, 15:17:30 »
Kävin katsomassa elokuvan viime perjantaina. Ja pidin.

Minusta varsin onnistunut esitys. Tarinan synkkyys puri minuun, ja näyttelijät olivat varsin onnistuneita rooleissaan. Tosin Hayden oli minusta hieman liian jäykkä alussa niissä repliikeissään, mutta eipä se haitannut. Ja Anakinin hiukset ja se arpi olivat hienot. Ewan on aina yhtä loistava, roolissa kuin roolissa. Portman ei kuulu lempinäyttelijöihini, mutta voi luoja, miten kaunis hän oli niissä muutamassa kohtauksessa. Palpatine puhui hienosti ne repliikkinsä, juuri oikealla tavalla.

En ole itseäni koskaan pitänyt Star Wars fanina, kunhan tuli elokuvat katsottua aina tilaisuuden sattuessa. Varhaisin muistoni SW:hen liittyen taitaa olla ajalta jolloin olin alle 10 vuotias. Ja elokuva oli tämä New Hope. (IV).Muistan melkein itkeneeni, kun Obi-Van kuoli. Pidin hänestä, ja pidän kyllä vieläkin. Viimeksi taisin katsoa nämä kolme vanhempaa elokuvaa putkeen joskus alkuvuonna. Tarinan viehättävyys ei ollut minnekään kadonnut. (Sen seurauksena ostin jopa alennuksesta kolme Star Wars kirjaa, joista tosin olen vasta yhden saanut luettu loppuun.)

Tirishia

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #88 : Toukokuu 23, 2005, 15:51:38 »
Minäkin kävin tuon Sithin koston katsomassa perjantaina, ja yllätyin kyllä ihan kauheasti, positiivisella tavalla. En ole nähnyt niitä aikaisempia elokuvia, mitä nyt ehkä pätkiä niistä vanhemmista, ja jotenkin koko Star Wars ideana vaikutti vähänä... humoristiselta. Edes ne robotit ja valomiekkailut eivät olleet niin typeriä kuin luulin. Valomiekoista lähtee kyllä ylikiva ääni.

En tietenkään ihan kaikkea sisäistänyt elokuvasta, osa repliikeistä oli yksinkertaisesti naurettavia, se kuinka ne aistivat kaiken. Aistin sinussa olevan suuren vihan tjsp. Lisäksi ne epämääräiset leikkaukset olivat hieman häiritseviä, vaikka kaiketi nekin jotain linjaa noudattavia. Elokuvassa oli aika paljon tunteita, itse melkein-itkin kahdessakin kohtaa, vaikka yleensä en kovin herkisty elokuvissa.

Roolityöt olivat ihan hyviä, en noista näyttelijöistä tiennyt/tiedä pahemmin mitään, että siinähän ne menivät.

Elokuvanautintoa tosin hieman pilasi kolme takana istunutta pikkupoikaa. Loppua kohden kaikki lähellä istuvat alkoivat karjua niille ja käskivät pitää päänsä kiinni, mutta ei siitä sen enempää. Jotkut vaan ei osaa käyttäytyä oikein.

Kokonaisuudessaan siis mielestäni oikein hyvä elokuva.

Poissa Tunturipöllö

 • Tuplanolla
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • That last hand... nearly killed me.
Star Wars
« Vastaus #89 : Toukokuu 23, 2005, 16:11:42 »
Lainaus käyttäjältä: "Exar Kun"

Ei nyt ehkä ihan ihminen, ne silmät sopivat enemmänkin jollekin liskolle.


Grievous oli alkujaan ihminen, mutta hänelle tapahtui jotakin, jonka vuoksi hän tarvitsee uuden pään, jalat, kädet, lähes koko kehon. Grievousin omia ruumiinosia on muistaakseni vain sydän, keuhkot, aivot ja jotakin muita elimiä. Koska hänellä on keuhkot, niin hän voi myös yskiä. ::SPOILER koskien Grievousin menneisyyttä!:: Se yskiminen johtuu siitä, että Mace Windu rutisti Kloonisodissa Grievousin keuhkoja kasaan voiman avulla.

//Thomas lyhensi quotea vähän lukijaystävällisemmäksi
Shaken, not stirred.

piparkakkutaikina

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #90 : Toukokuu 24, 2005, 15:40:08 »
SPOILAA


Kävin katsomassa Sithin koston perjantaina ja se oli hyvä! Dialogia on sanottu huonoksi, mutta mielestäni sen kuuluukin olla sellainen... hupaisa. Onhan se niin legendaarinen! Alun Palpatinen pelastamis-kohtaus oli upeaa katsottavaa ja R2 on siinä sympaattisempi kuin missään aiemmassa leffassa. C-3PO ei ole kovinkaan suuressa osassa, mikä ei kyllä minua varsinaisesti haitannut. Myös Coruscant on huumaavan kaunis auringon laskiessa.

Vaikka Hayden onkin näyttelijänä melko tönkkö, paljon pelastaa se, että hän esiintyy elokuvassa ilman paitaa ;P. Mielestäni Anakinin kääntyminen pahaksi oli aika uskottavaa. Sitä oli kuitenkin pohjustettu niin paljon. Kuitenkin se, kun hän vannoi uskollisuutta Sidioukselle tuntui tapahtuvan vähän liian äkkiä. Order 66 on järkyttävää katseltavaa, samoin kuin lapsi-padawanien teurastus. Voi Anakin, minkä teit!

Obi-Wanin teko (kun jätti Anakinin kuolemaan) on minusta ymmärrettävä, joskin itse olisin heittänyt Anille sen valomiekan. Olenko muuten ainoa, josta Vader kuulosti lopussa huutaessaan "Ei!" ihan wookielta?

Poissa Ihaa

 • Quintus Ennius
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Iioor
Star Wars
« Vastaus #91 : Toukokuu 24, 2005, 19:00:50 »
Minusta alun taistelu oli tylsä. Ajattelin jo, että onko koko elokuva tuollainen.. Mutta onneksi ei ollut.

Pienenä en jaksanut lukea niitä alun tekstejä ja sittenhän älysinkin tosi paljon... Nytkin jotkut ääliöt pojat läpättivät jotain takanani "alkutekstin" aikana enkä voinut keskittyä kunnolla. Onneksi tajusin kuitenkin jotain.

Juu. Nauroin ihan väärissä kohdissa ("No, don´t kill me. I´m weak. --- Power!!!!! Unlimited power!!!!!!" tai jotain vastaavaa..) Alun "vitsit" olivat minusta ihan hyviä, niistä tuli jotenkin vanhat SW:t mieleen, niissäkin oli huumoria. Olen nähnyt Kloonien hyökkäyksen vain kerran, en oikein edes muista mitä siinä tapahtuu..

Minusta Anakinin kääntyminen oli uskottava. Kuka muuten laittoi ne unet sen päähän? Miksihän joidenkin mielestä oli outoa, kun Yoda taisteli? Jedihän sekin on.

Tykkäsin, enemmän kuin ykkösestä ja kakkosesta, mutta vähemmän kuin vanhoista.
So long & thanks for all the fish.

Bother bother bother...

Cross

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #92 : Toukokuu 25, 2005, 08:19:06 »
Lainaus
Ja muistaako kukaan että Jedin paluussa Leia sanoo että se muistaa sen äidin, mutta eihän se oo mahdollista kun se oli vastasyntynyt kun se näki sen Padmen! Siis eihän kukaa voi muistaa jotakin syntymästään. Tai silleen. Ja sitten Anakin tappoi niitä lapsia siellä vaikka siitä itestä oli tulossa isä.


Tuota Leia juttua jäin minäkin hetkeksi miettimään. Miten se on mahdollista?

Pieni SPOILER
Anakin tappoi kaikki Jedi Temppelistä Sithin koston lopussa koska Palpatine käski niin.

Lainaus
Minusta Anakinin kääntyminen oli uskottava. Kuka muuten laittoi ne unet sen päähän? Miksihän joidenkin mielestä oli outoa, kun Yoda taisteli? Jedihän sekin on.


SPOILER!
Palpatine, sehän lupasi Sithin kostossa Anakinille hurjat voimat. Anakin näki jatkuvasti unia Padmén kuolemasta että, sortui hulluuden partaalle ja liittyi Sitheihin. Ja sitten, tappaa oman vaimonsa!

Tämä on todella typerää. Yodaa pidetään söpönä. (tai ainakin jotku) Mutta hei! Sehän on ensimmäinen Jedimestari! Kyllä se taistella osaa.
Vaikka Yoda onkin 66cm eikä näytä kovin vaaralliselta Voima Yodalla on todella vahva.

Lainaus
Vaikka Hayden onkin näyttelijänä melko tönkkö, paljon pelastaa se, että hän esiintyy elokuvassa ilman paitaa


Heh hee. Hyvä huomio. Itse pidän Hayden/Anakinistä ihan hiriveästi.

Pieni Hikke

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #93 : Toukokuu 25, 2005, 15:14:57 »
Spoilaa Sithin kostoa!

Kävin eilen katsomassa Sithin koston. Se näytti hyvin epäaidolta. Se ärsytti hirveästi. Ja entä silloin, kun Vader ja Obi-Wan tappeli siellä laavassa, Kenobi sen möhkäleen päällä ja Vader jonkun koneen päällä, silloin kun se kamala torni upposi. Hyvin epäaitoa. Meni hermot, kun mietin vain koko ajan maisemia enkä itse elokuvaa.

Lainaus käyttäjältä: "Cross"
Ja sitten, tappaa oman vaimonsa!


Eihän Darth Vader tappanut Padmea. Se jokuhan sano (oliko se robotti), että hän on kunnossa, mutta heikkenee.

Juonellisesti oli hyvä, mutta se selkeytti liian paljon asioita.  Jotkut asiat olisivat joutuneet jättää mysteeriksi. Tämä oli paras uusista, mutta se ei tarkoita, että se olisi hyvä. Liian nykyaikainen.

Anakinin petos oli hyvin ymmärrettävä, vaikka sen tapahtuminen oli kuvattu tyhmästi. Ja miksi sen piti tappaa ne lapset? Leffan huonoin kohta. Yodan taistelut olivat parhaita. Ihanaa nähdä pienen vihreän hyypän taistelevan. Mietin koko ajan: "Älä kuole!", vaikka tiesin, että se jää henkiin. (En tainnut muistaa sitä silloin.) Hyvä leffa, mutta liian nykyaikainen.

Lainaus käyttäjältä: "Cross"
Lainaus
Eihän Darth Vader tappanut Padmea. Se jokuhan sano (oliko se robotti), että hän on kunnossa, mutta heikkenee.
Luin eräästä lehdestä että Anakin/Vader vammautti Padméa jotenkin.


Muttei tappanut häntä. (Jos en nyt ihan väärässä ole.)

Poissa Amiale

 • Kangastus
 • Vuotislainen
Star Wars
« Vastaus #94 : Toukokuu 25, 2005, 15:25:03 »
SPOILAA!

Lainaus käyttäjältä: "Cross"
Lainaus
Kuka muuten laittoi ne unet sen päähän?
Palpatine, sehän lupasi Sithin kostossa Anakinille hurjat voimat. Anakin näki jatkuvasti unia Padmén kuolemasta että, sortui hulluuden partaalle ja liittyi Sitheihin.

Itseasiassa mielestäni kukaan ei varsinaisesti "laittanut" unia Anakinin nähtäväksi, vaan hän näki ne aivan itse. Pystyiväthän muutkin Jedit jotenkin "ennustamaan", mutta Anakin näki vain ne ennustukset unissa. Miten Palpatine olisi voinut laittaa Anakinin päähän unia?

Huomenna sitten katsomaan leffa toista kertaa. Onkohan vielä yhtä hyvä... ;)

/Muoks/
Lainaus käyttäjältä: "Cross"
En ole nähnyt kyseistä leffaa.
Kannattaisikohan katsoa ennen kuin antaa väärää tai epävarmaa tietoa.
I want to hunt with the tameless heart, I want to learn the wisdom of mountains afar
In my world love is for poets...

Poissa Mirzam

 • Henkihörhö
Star Wars
« Vastaus #95 : Toukokuu 25, 2005, 18:35:06 »
Lainaus käyttäjältä: "Amiale"
Miten Palpatine olisi voinut laittaa Anakinin päähän unia?


Mikäli voiman avulla saattoi pitää ihmisiä elossa, niin unien päähän laittaminen tuskin olisi ollut temppu eikä mikään. Mutta Anakinhan näki unia jo varhain, ei sillä ilmeisestikään ollut mitään tekoa Palpatinen kanssa.. se että Palpatine tiesi asiasta sitten taas: hänellä oli pelkästään sanoilla mahdollisuutta ruokkia Anakinin pelkoja.

SPOILAA!

Ja mitä Padmén kuolemaan tulee, hän oli synnyttäessään muuten aivan kunnossa, mutta oli menettänyt halunsa elää. Ja se menetys tapahtui mitä ilmeisimmin siksi, että hänen rakastamansa mies kääntyi pimeän puolelle ja osoittautui kyltymättömäksi vallan suhteen. Siispä se, että Palpatine sanoi lopuksi Darth Vaderille tämän itse tappaneen Padmén, oli vain taktikointia. Niin Palpatine sai KAIKEN Anakinista omiin tarkoituksiinsa.

Uene

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #96 : Toukokuu 25, 2005, 20:30:13 »
Ei star warseista voi olla pitämättä :P Ja tämän sanoo henkilö, joka alunperin suhtautui niihin hyvin epäilevästi ja ehkä hiukan halveksuvasti. Njoh, myönnän erehdykseni ja hei, pottereitakin pidin aluksi jonain muotimoskana.

Kolmea vanhaa rakastan, mutta episodi 1 menettelee, kakkosta ja kolmosta en ole nähnyt vielä (kakkosesta osan). Niin juu, ne vaikuttaa vähän turhan yliampuvilta noi uudet, niissä ei ole sitä samaa kiehtovuutta ja tyylikkyyttä kuin alkuperäisissä, ainakaan näin mun nähdäkseni.

Jedi-touhu kiehtoo mua, sitä olisi saanut olla enemmän noissa vanhoissa (siis ei siinä mielessä kuin noissa uudemmissa, mutta tyylikkäästi). Ja vielä enemmän Lukea :P Vähän naurettavaa toi jedi-touhu varmaan on, jos kriittisesti kattoo, ah niin ylevää, aistimisia ja valomiekkoja. Mutta kannattaa vaan nauttia siitä, elämä on tylsää jos ottaa kaiken niin vakavasti :)

Lempparini on kaikki kolme alkuperäistä, en osaa erotella niitä sillä tavalla.

Poissa Pentu

 • müü
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Star Wars
« Vastaus #97 : Toukokuu 25, 2005, 21:47:31 »
Kolmas leffa on katsottu ja siitä on tykätty.

Alkuy oli leffassa tosi hyvä, mutta loppu(Anakinin kääntyminen, veriteot, kaksosten syntymä, Pádmen kuolema jne.) oli vähän turhan tökkivästi ja lyhyesti lisätty loppuun.

Minusta enneunet/näyt ovat välähdyksiä tulevaisuudesta, eikä niitä voi muuttaa. Anakin vain luuli, että tulevaisuutta voisi muuttaa.
Spoilaa vitosta!!!
Kun Luke lähtee Yodan luota sanoen, että hän näkee Hanin ja Leian pilvikaupungissa ja että he kärsivät. Näkyhän toteutuu. Koko porukka jouttu pilvikaupungissa kärsimään.
Jos ei koskaan putoa, ei ikinä opi luottamaan köyteen.

Elewyn

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #98 : Toukokuu 26, 2005, 12:16:17 »
Jep, tuttuja ovat minullekkin. En muista milloin näin ensimmäisen star warsini, ehkä 10 tai 11 vuotiaana. Leffat ovat loistavia, parhaimpia ovat ehkä vanhat (eli 4-6) mutta myös uudet ovat hyviä, vaikka ne ovatkin paljon kritiikkiä saaneet. Huomenna olisi tarkoitus mennä katsomaan sithin kosto, ja odotukset ovat korkealla. Kaikki star warsit olen nähnyt, paitsi Uutta toivoa en kokonaan. Olen myös kerran aloittanut lukemaan star wars kirjoja, mutta innostus lopahti, pitäisi kaiketi aloittaa uudestaan.
Parhaita hahmoja ovat kaiketi  Darth Vader(ja Anakin) Han solo, ja tietysti Obi-Wan. Star Warseissa on yksinkertaisesti vaan niin hyvä juoni ja loistavat toiminta-kohtaukset ettei siitä voi olla pitämättä! ^_^

Muoks. Kävin kattomassa kolmosen. En oikein tiedä mitä mieltä siitä olisi, ihan hyvä mutta ehkä meni vähän liian pitkälle siinä synkkyydessään...
SPOILAUSTA!
Olisi kyllä voinut käyttää vähän enemmän mielikuvitusta siihen miksi Anakin vaihtoi pahan puolelle. Samaten se kohta oli vähän liiankin dramaattinen kun Obi-Wan silppusi anakinilta jalat irti... mutta kaiketi se oli tärkeää juonen kannalta. Ja sitä paitsi, mitä leffat olisivat ilman Darth Vaderia? Muuten ihan hyvä, mutta jotain puuttui...

Lainaus käyttäjältä: "Mirzam"

Ja mitä Padmén kuolemaan tulee, hän oli synnyttäessään muuten aivan kunnossa, mutta oli menettänyt halunsa elää. Ja se menetys tapahtui mitä ilmeisimmin siksi, että hänen rakastamansa mies kääntyi pimeän puolelle ja osoittautui kyltymättömäksi vallan suhteen. Siispä se, että Palpatine sanoi lopuksi Darth Vaderille tämän itse tappaneen Padmén, oli vain taktikointia. Niin Palpatine sai KAIKEN Anakinista omiin tarkoituksiinsa.


Itsekkin olen miettinyt samaa. Ainakin itselleni tuli heti sellainen mieleen että jos Padmé kuolikin sen takia. Aika typerää...luulee pelastavansa toisen vaikka todellisuudessa "tappaa"...Plaah. Mutta oli sithin kosto loppujen lopuksi ihan hyvä, mutta en tiedä haluanko nähdä ainakaan vähään aikaan uudestaan...liian raastavaa katseltavaa...^^''


(Anteeksi nyt kun en keksinyt järkevämpää kerrottavaa. :/

~Élewyn

Maglor

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #99 : Toukokuu 27, 2005, 13:23:24 »
Oletteko miettineet, että näin sen pitikin mennä? Vai ketä luulette, että Jedin Paluu tarkoittaa? Profetia siis loppupeleissä toteutuu.

Poissa Peetuli

 • Spoilaajia syövä
 • Hirnyrkki
 • Tupa: Puuskupuh
Star Wars
« Vastaus #100 : Toukokuu 27, 2005, 15:10:36 »
Voiko joku laittaa mulle yksärinä noiden tähtien sota-kirjojen oikean järjestyksen? On tylsää lukea niitä väärässä järjestyksessä.

Cross

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #101 : Toukokuu 27, 2005, 16:22:58 »
Nyt tein sitten arvostelut kaikista leffoista kun tuo Sithi kostokin tulisi nähtyä mutta teen sen kuulemani perusteella

Star Wars episodi I:Pimeä uhka
Aika tönkkö mutta 5 sija

Star Wars episodi II:Kloonien hyökkäys
En  ole nähnyt

Star Wars episodi III:Sithin kosto
Toiseksi paras. (kuulemani mukaan) 9

Star Wars episodi IV: Uusi toivo
Neljänneksi paras.  7

Star Wars episodi V:Imperiumin vastaisku
Kolmanneksi paras. 8

Star Wars episodi VI:Jedin paluu
Parhain kaikista.  10

Miksi juuri näin? Kyllä sen pian kerron mutta koska olen vatsataudissa ei nyt oikein huitsaisi[/b]

Poissa Letizia

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Star Wars
« Vastaus #102 : Toukokuu 27, 2005, 20:21:29 »
Nyt on myös Sithin kosto nähty. Aika huono, pilattu liialla räiskeellä ja näyttävyydellä.

Spoilaustakin seuraa:

Valitus nro 1: Liikaa valomiekkailua. Alkuperäisessä trilogiassa valomiekkailu on jotain erikoista, jännittävää, näyttävää ja tyylikästä. Teho kuitenkin häviää, jos miekkoja on vähän vaikka kenellä, ja niitä heilutellaan jatkuvasti. Ja valomiekkoja ei saa käyttää kuutta kerrallaan, vaikka käsiä tai muita tarttumalaitteita olisi kuinka paljon! Anakinin ja Obi-Wanin kaksintaistelusta vielä: kahden sinisen miekan huiskiminen vastakkain ei näytä ollenkaan yhtä hienolta kuin punaisen ja vihreän.

[offtopic]Oletteko huomanneet, että tähtien sodassa värisymboliikka on päinvastainen kuin Pottereissa: Pahisten valomiekat ovat punaisia; Luken miekka vihreä. Avada kedavrat taas ovat vihreitä, ja muutenkin pimeyden velhot taitavat pitää vihreästä. Hyvis-rohkelikkojen väri taas on punainen, ja esimerkiksi Liekehtivän pikarin kaksintaistelussa Harry vastustaa Voldemortia punaisilla karkotaseet-loitsuilla.

/muoks. Tosiaan, nuo silmät. Joka tapauksessa on mielenkiintoista, miten sekä punainen että vihreä voidaan varsin luontevasti tulkita sekä hyvän että pahan symboleiksi.[/offtopic]

Valitus nro 2: Liikaa tekniikkaa, koneita ja rytinää. Tämä koskee koko uutta trilogiaa. Pum-räks-fiuuh on tylsää.

Valitus nro 3: Tämäkin koskee kaikkia etko-osia: yleinen hölmöys. Kolmosessa tätä ilmensi erityisesti Obi-Wanin ratsastaminen taisteluun örisevällä dinosauruksella.

Kun historiaa kirjoitetaan jälkikäteen, on helppo tehdä viittauksia tulevaan, esimerkiksi näyttää hahmoja, joilla on tulevaisuudessa suurempi rooli. R2 ja C-3PO kyllä piristävät kummasti uuttakin trilogiaa, mutta en nyt tiedä, oliko Chewbaccankin mukaan tuominen ihan tarpeellista.

Elokuviin mennessä oli hassu tunne, kun tiesi etukäteen loppuratkaisun ja juonenkin pääpiirteittäin, eikä edes odottanut leffan olevan kovin hyvä. Anakinin kääntyminen ja Vaderiksi muuttuminen oli mielestäni toteutettu itse asiassa yllättävän hyvin, joskin kovin nopeasti se tapahtui. Elokuvan lopusta oikeastaan pidin. Palaset loksahtivat paikoilleen, kuten kuuluikin, ja jäi sellainen tunne, että tästä alkaa se oikea tarina. Olin arvellutkin, että aivan viimeinen kohtaus liittyisi Lukeen.

Muistaakseni George Lucas on sanonut, että hän oli tyytymätön alkuperäisen trilogiaansa (varsinkin ennen digitaalisesti ehostettua versiota), koska sitä tehdessään hänellä ei ollut käytössä nykyisenlaista tekniikkaa tarinoidensa kertomiseen. Kenties sen takia ihanissa alkuperäisissä elokuvissa on vähemmän yliampuvan mahtipontista räiskettä, ja Yoda ei taistele yksinkertaisesti siksi, että se on nukke. Ehkä siis saamme kiittää aidon Tähtien sodan lumosta myös 70-luvun surkeaa tekniikkaa, joka sopivasti hillitsi Lucasin yliampuvia visioita.
The number you've dialed is imaginary. Please rotate your phone 90 degrees and try again.

Poissa Amiale

 • Kangastus
 • Vuotislainen
Star Wars
« Vastaus #103 : Toukokuu 27, 2005, 21:24:17 »
Lievä off-topik -viesti.

Olen myös miettynyt tuota värisymboliikkaa Star Warseissa. Pahikset pukeutuvat (yleensäkin) mustaan ja hallitsevia värejä ovat yleensä kaikki "värittömät värit" kuten musta, valkoinen ja harmaa. Etenkin vanhan trilogian osissa tämä värien merkitys näkyi selvempänä. Hyviksillä on aina vihreät tai siniset (tai jonkin muun väriset, mutta EI punaisia) valomiekat, kun taas KAIKILLA pahiksilla on punainen valomiekka. Mielestäni tämän voisi liittää siihen, että punainen väri merkitsee yleensä vaaraa ja vihaa. Vihreä taas kuvastaa elämää.

Ja vielä hieman niistä värittömien värien käytöstä. Kuolontähdellä oli melkein pelkästään sellaisia värejä. Omasta mielestäni niillä saadaan kuvattua sitä, että se on koneellisempi paikka, eikä ollenkaan niin inhimillinen, mitä hyvisten paikat. Värittömyys antaa kuvan laajemmasta tilasta, kuin värillisyys. Se myös kuvaa mielestäni steriilisyyttä ja järjestystä. Vaikka valkoinen on kuitenkin valoisa väri, niin käytettynä oikeassa suhteessa esim. mustan kanssa, saa se erilaisen "tunnelman". Omasta mielessäni musta-valkoinen -yhdistelmä kuvaa valtaa ja orjuutta, jotka toimivat kuitenkin yhdessä saaden aikaan vaikuttavamman yhdistelmän kuin yksinään.

Olen miettinyt tätä paljon. Ehkä kirjoitan aiheesta joskus esseen tai jotain...
I want to hunt with the tameless heart, I want to learn the wisdom of mountains afar
In my world love is for poets...

Poissa Ihaa

 • Quintus Ennius
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Iioor
Star Wars
« Vastaus #104 : Toukokuu 28, 2005, 16:44:18 »
Lainaus
Vai ketä luulette, että Jedin Paluu tarkoittaa?
Minusta enkunkielinen nimi "Return of the Jedi" voi rakoittaa myös "Jedien paluu", sillä minä ainakin olen aina ajatellut, että Luke muodostaa uudelleen Jedien neuvoston vai mikä se sitten onkaan tai jonkin muun vastaavan ja kouluttaa uusia jedejä jne.
So long & thanks for all the fish.

Bother bother bother...

Maglor

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #105 : Toukokuu 29, 2005, 13:23:23 »
Lainaus käyttäjältä: "Ihaa"
Lainaus
Vai ketä luulette, että Jedin Paluu tarkoittaa?
Minusta enkunkielinen nimi "Return of the Jedi" voi rakoittaa myös "Jedien paluu", sillä minä ainakin olen aina ajatellut, että Luke muodostaa uudelleen Jedien neuvoston vai mikä se sitten onkaan tai jonkin muun vastaavan ja kouluttaa uusia jedejä jne.

Totta, sillä yksi Jedi ilmaistaan yleensä Jedi Knight, kun taas yleisesti Jedeistä puhuttaessa on käytössä muoto Jedi. Edessä on myös artikkeli the joka voi ilmaista monikkoa (young - the young / nuori - nuoret). Mutta kun taas ajatellaan suomennettua muotoa Jedin paluu, niin Jedi yksikössä tarkoittaa tässä tapauksessa Vaderia.

Aikamoista saivartelua, mutta hei, ei elämästä selviä hengissä!

Poissa Sun Lee

 • Ronnieponnie
 • Vuotislainen
  • Tarinamaa
Star Wars
« Vastaus #106 : Toukokuu 29, 2005, 17:46:42 »
No, kävinpä minäkin sitten katsomassa tämän paljon puhutun Star Wars III:n poikaystäväni kanssa. Muuten en olisi mennytkään, mutta hän halusi minut seurakseen. Olin kuullut jo etukäteen siskolta kaikki tapahtumat ja loppuratkaisun, joten ei oikeestaan tarvinnu jännittää mitään.

En pitänyt leffasta. Star Wars ei ole ollenkaan sellainen elokuva, jota katselisin mielelläni. En olisi jo siksikään tahtonut sitä nähdä, kun en edes pitänyt I:stä ja II:sesta. Kolmosessa oli ihan liikaa räiskettä ja tappelua - valomiekat vaan välähtelivät.

SPOILAA

Kaiken lisäksi en pitänyt siitä, että Anakin siirtyi pimeälle puolelle ja melkein kuoli. Ehkä hänelle olisikin ollut parempi kuolla, nyt hänestä tuli ihan karmean näköinen. Ja hän menetti Padménkin. Anakin ja Padmé olivat lempihahmoni ja kun toinen kuoli ja toinen vahingoittui vakavasti, se oli tosi tylsää!

Muutenkaan sotaleffat eivät koskaan ole kiehtoneet minua - en ymmärrä, mitä ihanaa on katsella elokuvissa, kun ihmiset sotii keskenään. Se ei vain mene jakeluuni. Ja sitten niistä yleensä vielä pidetään! Yleensä välttelen sotaleffoja, mutta tämän jouduin nyt näkemään. Enkä toisaalta voi sanoa, että tämä leffa olisi ollut pohjanoteeraus. Tässä oli joitakin sellaisia kohtia, jotka olivat tosi hienosti tehtyjä. Olin hyvin iloinen, että Yoda selvisi hengissä, koska Yoda oli yksi lemppareistani myös ja tosi söötti :)

Mara

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #107 : Toukokuu 29, 2005, 18:22:50 »
Lainaus käyttäjältä: "Sun Lee"
No, kävinpä minäkin sitten katsomassa tämän paljon puhutun Star Wars III:n poikaystäväni kanssa. Muuten en olisi mennytkään, mutta hän halusi minut seurakseen. Olin kuullut jo etukäteen siskolta kaikki tapahtumat ja loppuratkaisun, joten ei oikeestaan tarvinnu jännittää mitään.

En pitänyt leffasta. Star Wars ei ole ollenkaan sellainen elokuva, jota katselisin mielelläni. En olisi jo siksikään tahtonut sitä nähdä, kun en edes pitänyt I:stä ja II:sesta. Kolmosessa oli ihan liikaa räiskettä ja tappelua - valomiekat vaan välähtelivät.

SPOILAA

Kaiken lisäksi en pitänyt siitä, että Anakin siirtyi pimeälle puolelle ja melkein kuoli. Ehkä hänelle olisikin ollut parempi kuolla, nyt hänestä tuli ihan karmean näköinen. Ja hän menetti Padménkin. Anakin ja Padmé olivat lempihahmoni ja kun toinen kuoli ja toinen vahingoittui vakavasti, se oli tosi tylsää!

Muutenkaan sotaleffat eivät koskaan ole kiehtoneet minua - en ymmärrä, mitä ihanaa on katsella elokuvissa, kun ihmiset sotii keskenään. Se ei vain mene jakeluuni. Ja sitten niistä yleensä vielä pidetään! Yleensä välttelen sotaleffoja, mutta tämän jouduin nyt näkemään. Enkä toisaalta voi sanoa, että tämä leffa olisi ollut pohjanoteeraus. Tässä oli joitakin sellaisia kohtia, jotka olivat tosi hienosti tehtyjä. Olin hyvin iloinen, että Yoda selvisi hengissä, koska Yoda oli yksi lemppareistani myös ja tosi söötti :)


Kuulostaa siltä, ettet ole nähnyt vanhoja Star Warseja. Vai oletko? Mutta jos et, niin katso ne ihmeessä ne ovat paljon parempia kuin 1-2 ja minusta 3 on melkein vanhojen tasolla. Vanhoissa on vähemmän räiskettä ja tappelua, sekä ne eivät ole sellaisia "erikositehoste spektaakeleja".

Poissa Letizia

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Star Wars
« Vastaus #108 : Toukokuu 29, 2005, 20:31:32 »
Ilmoitettakoon varmuuden vuoksi, että viesti spoilaa Jedin paluuta.

Lainaus käyttäjältä: "Ihaa"
Minusta enkunkielinen nimi "Return of the Jedi" voi rakoittaa myös "Jedien paluu"

Lainaus käyttäjältä: "Maglor"
Mutta kun taas ajatellaan suomennettua muotoa Jedin paluu, niin Jedi yksikössä tarkoittaa tässä tapauksessa Vaderia.

Minua tuo Jedin paluun nimi on aina hämännyt, koska englanninkielinen on monitulkintaisempi kuin suomennos. En ole tosin koskaan tullut ajatelleeksi, että jedi tässä tarkoittaisi Vaderia, ja minulta meni hetki ymmärtää, mitä Maglor tuolla tarkoitti. Ilmeisesti kuitenkin sitä, että lopulta, viimeisinä hetkinään Vader kääntyy takaisin hyvän puolelle, hänestä tulee taas jedi?

Voi olla tietysti noinkin, mutta minä olen aina arvellut, että otsikko tarkoittaa jedejä monikossa ja on vain kökösti suomennettu. Tulkitsisin, että "the Jedi" tarkoittaa jedejä kokonaisuutena, jedien 'säätyä', joka oli kuolemassa sukupuuttoon. Lisäksi ajattelen koko sarjaa niin paljon Luken näkökulmasta - en Anakinin - että olen yrittänyt yhdistää yksikkömuotoistakin jedi-sanaa vain Lukeen. Hänkin tosin palaa hetkeksi (jedinä) entiselle kotiplaneetalleen.. Monitulkintainen otsikko sinänsä on vain hyvästä, jättää tilaa spekuloinneille.

Lainaus käyttäjältä: "Sun Lee"

SPOILAA

Kaiken lisäksi en pitänyt siitä, että Anakin siirtyi pimeälle puolelle ja melkein kuoli. --

:)
Ei millään pahalla. Ei tämä uusi trilogia minustakaan ole mikään mieltäylentävä elokuvaelämys, vaan alkuperäisen  taustakertomusta.
The number you've dialed is imaginary. Please rotate your phone 90 degrees and try again.

Poissa Tunturipöllö

 • Tuplanolla
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • That last hand... nearly killed me.
Star Wars
« Vastaus #109 : Toukokuu 29, 2005, 20:59:15 »
Spoilaa Jedin Paluuta

Siis tuo Return of the Jedi voidaan tulkita monella tapaa:

-Vader palaa hyvien puolelle kuollessaan.
-Lopussa olevat Jedihaamut, eli Obi-Wan, Yoda ja Anakin
-Luken johdolla tehty Jedien "uusi alku"

Itse olen ensimmäisen vaihtoehdon kannalla, sitä se tarkoittaa kaiken järjen mukaan.
Shaken, not stirred.

Maglor

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #110 : Toukokuu 29, 2005, 23:50:18 »
Sun Lee ei selvästikään ole nähnyt aikaisempia Star Warseja, tai jos on, niin no...


(no tämä spoilaa sitten jedin paluuta ja episodi III:a)

Lainaus käyttäjältä: "Letizia"
Ilmeisesti kuitenkin sitä, että lopulta, viimeisinä hetkinään Vader kääntyy takaisin hyvän puolelle, hänestä tulee taas jedi?

Bingo. Näin ollen profetia täyttyy ja Obi-Wan on periaatteessa väärässä sanoessaan "You were supposed to kill the sith, not to join them!". Mutta sitten taas toisaalta jos ajatellaan niin tämä alkaa mennä pilkun seksuaaliseksi kohteluksi.

Mitä mieltä muuten olette mahdollisesta seitsemännestä Star Wars elokuvasta, joka sijoittuisi n.100 vuotta nykyisiä elokuvia edeltävään aikaan? Mukana olisi nykyjedeistä ainoastaa Yoda ja hän olisi myös elokuvan päähenkilö. Minua muuten ottaa mahdottomasti päähän ihmiset, joiden mielestä Yoda on *söpis*. Yoda on äijä! Uskokaa se!!

Poissa Nasu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Star Wars
« Vastaus #111 : Toukokuu 30, 2005, 16:47:42 »
Eikös seitsemäs elokuva ollut alunperin tarkoitus tehdä ajasta jedin paluun jälkeen? Siis siinä kerrottaisiin Lukesta ja Leiasta ja Han Solosta.

Maglor, olen samaa mieltä, ei Yoda ole mikään söpö, se on jediritari!
Minä MENEN Vilijonkan luo!!
Ei Kalkkaros...Ei Grabbe...Ei Cormag...

Ina

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #112 : Toukokuu 30, 2005, 17:22:15 »
Haluan huomauttaa siitä kun joku on sanonut ettei Yoda voi olla söpö kerta se on 900 vuotias ja joku suuri jediritari. Kun katsoo sitä tietämättä mitään sitä ajattelee et se on söpö. Minkä säännön mukaan 900 vuotiaat eivät saa olla söpöjä? Entäs sitten vaikka Yoda on jediritari? Ekö hänellä sitten ole oikeutta olla suloinen?

Minun oli pakko huomauttaa siitä jedioppilas sarjasta vielä vähäsen. Minusta se oli niin tunteellista että tuli ihan kyynel silmiin. Siis niissä viimeisissä missä Obi-Wan oli jättänyt jedihommat ja sitten palannut takaisin temppeliin *nyyhkäisee*. Minä en voinut sille mitään mutta se oli niin *koskettavaa* XD.

Poissa Ihaa

 • Quintus Ennius
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Iioor
Star Wars
« Vastaus #113 : Toukokuu 30, 2005, 17:51:01 »
Ei olekaan kysymys siitä, että onko Yoda söpön "näköinen", vaan että se on kova luu eikä mikään "ihkuu, kato kun söpö vanha ukkeli". Tietenkin kaikkien oma mielipide, mutta itse en ole koskaan pitänyt Yodaa söpiksenä, vaikka se nelosessa käyttäytyykin aika hassusti. :D Mutta ei se minusta kyllä ole mitenkään söpön näköinenkään...
So long & thanks for all the fish.

Bother bother bother...

Maglor

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #114 : Toukokuu 30, 2005, 18:31:36 »
Lainaus käyttäjältä: "Nasu"
Eikös sietsemäs elokuva ollut alunperin tarkoitus tehdä ajasta jedin paluun jälkeen? Siis siinä kerrottaisiin Lukesta ja Leiasta ja Han Solosta

Tuo oli kait Lucasin alkuperäinen suunnitelma, mutta ilta-sanomien lähteiden mukaan se sijoittuisi 100 vuotta nykyisiä ennen. Mutta ottakaa huomioon toki, että kyse on ilta-sanomien lähteestä

Poissa Nasu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Star Wars
« Vastaus #115 : Toukokuu 30, 2005, 18:41:33 »
Lainaus käyttäjältä: "Ihaa"
vaikka se nelosessa käyttäytyykin aika hassusti. :D Mutta ei se minusta kyllä ole mitenkään söpön näköinenkään...


Häh? Nelosessa? Eihän Yodaa edes näy uudessa toivossa. Tarkoitatko Imperiumin vastaiskua? Sitä kohtaa missä Yoda tekeytyy oudoksi vanhukseksi ja koettelee Luken hermoja?

Maglor: Ai jaa. Mutta tosiaan Ilta-Sanomista...=) mutta voihan se olla nuinkin.
Minä MENEN Vilijonkan luo!!
Ei Kalkkaros...Ei Grabbe...Ei Cormag...

Uene

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #116 : Toukokuu 30, 2005, 19:35:12 »
Minä olen aina ajatellut, että Jedin paluu tarkoittaa Vaderin paluuta hyväksi... :P Tai no, tai sitten, kun lisäosia on ärsyttävä tapa aina nimetä "sen ja sen paluu", niin että vailla sen kummempaa merkitystä se tarkoittaisi Luken paluuta ruutuun valomiekkansa kanssa. En kyllä itsekään jaksa uskoa tuohon toiseen vaihtoehtoon. Tuo jedien monikossa paluu on tietty aika varteen otettava mahdollisuus kanssa.

(miksi mä en osaa ilmasta itseäni selkeämmin??? Mikä lause-hirviö! :P)

Yoda, siitä mä tykkäsin heti ensi näkemällä imperiumin vastaiskussa. Se puhuu kivasti ja on hauskan näkönen vihreä otus. Mutta se kumminkin on jedi (mahtava jedi), ja musta on jotenkin naurettavaa, kun ihmiset on niin järkyttyneitä kun se taistelee...  

Njäh, ei ne voi tehdä enää leffaa Luken, Leian ja Hanin myöhemmistä vaiheista. Ensinnäkin, niiden täytyisi hankkia uudet näyttelijät, mikä oli täysi shokki mulle, ne naamat on niin juurtuneet niihin hahmoihin miljoonan katselu kerran jälkeen, ettei niitä voi enää vaihtaa. Ja, mä en pidä niistä kirjoistakaan, jotka kertoo Jedin paluun jälkeisestä ajasta, mä olen niin juurtunut omiin mielikuviini asioiden kulusta. Myöhästä sitä on enää jatkaa... Ehkä olisi aika lopettaa vielä kun ei ole menty täysin typeryyksiin, vaikka se vaikeaa onkin.  Mä en haluaisi, että tähtien sodasta tulisi vielä enemmän massa tuote, voin kuvitella, tehtailtaisiin kuin liukuhihnalta aina vaan huonompia ja huonompia leffoja... *hyrrrrrr, kylmät väreet* Kyllä star wars ansaitsee arvokkaamman lopun, eikö?

Poissa Ihaa

 • Quintus Ennius
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Iioor
Star Wars
« Vastaus #117 : Toukokuu 30, 2005, 21:20:33 »
Lainaus
Häh? Nelosessa? Eihän Yodaa edes näy uudessa toivossa. Tarkoitatko Imperiumin vastaiskua?
Juu tarkoitan...
Lainaus
niiden täytyisi hankkia uudet näyttelijät
Voisihan ne tehdä niillä vanhoillakin ;D Ajatelkaa, vanha Han Solo! Kammottava ajatuskin.

Mitä tuolla jossain yyyyylhäällä oli, että Padmén näyttelijä on kauniinpi kuin Carrie Fisher, ei minusta pidä paikkaansa. Siinäkin, missä Padmélla oli se ihme yöpaita päällä, se oli ihan kamalan näköinen! Naama oli ainakin metrin mittaisen näköinen, mutta oli se monissa muissa kohdissa nätti, esim. kuolleena. Mutta yleisesti minusta Leia on kauniinpi.
So long & thanks for all the fish.

Bother bother bother...

NeverHadLife

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #118 : Toukokuu 31, 2005, 13:25:42 »
Minä näin kolmosen ensi-illassa ja pitää sanoa, että pidin siitä. En rakastanut niin kuin episodeja 4-6, mutta pidin siitä.

SPOILAA!

Minusta Anakinin kääntymisessä pimeän puolelle olisi voinut korostaa enemmän hänen tyytymättömyyttään ja pettymystään jedejä kohtaan. Kyllähän sitä oli, mutta toivoin jotain syvempää. Sithiksi kääntymisen motivaationa toimi kyllä hyvin myös Anakinin pelko Padmen menettämisestä, mutta koko tragedia olisi kolahtanut paremmin, jos näyttelijät ja Lucas olisivat saaneet lisää henkeä rakastavaisiin.

Nyt kolmosen jälkeen minua kiusaa Obi-Wanin sanat epidodi 5:ssa kun Luke päättää jättää koulutuksensa kesken ja lähtee pelastamaan Hania ja Leiaa ja kumppaneita. Obi-Wan sanoo Yodalle, että siinä menee viimeinen toivomme tms. ja Yoda vastaa, että ei, on toinenkin. Miten Kenobi ei näytä muistavan Leiaa ollenkaan, hän kuitenkin näki lapsen syntyvän ja toimitti Leian tämän otto-vanhemmille? Vanhuuden höperyyttä ;) ? Eikö hän uskonut Leiasta olevan Vaderin ja keisarin kukistajaksi (saaga kun nyt sattuu olemaan aika mies-painotteinen)? Lucasin virhe? Mitä mieltä olette?

Ina

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #119 : Toukokuu 31, 2005, 15:11:32 »
Minä kun olen tälläinen suuri Yodan kannattaja on minun taas valitettava. Yoda voi olla söpö samalla kun se on viisas. Musta Yoda on älyttömän viisas ja niin edespäin mutta se on myös suloinen. Miksei se voi olla söpö samaan aikaan ku se on viisas ja jne. Heh heh... Kyllä minä ainakin otan Yodan vakavasti vaikka se onkin niin ihkuihana. Luulen että kyse on enemmän siitä kuka on vastaan...

Lukeeko kukaan Jeditehtäviä? Minä kun olen lukenut nuo Jedioppilaskirjat niin päätin aloittaa Jeditehtävä sarjan lukemisen. Onko kenestäkään moinen hyvä kirja? En kyllä epäile ettei...

carolina

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #120 : Kesäkuu 02, 2005, 12:09:24 »
Joo, tulipa tuo E3 sitten nähtyä. Ja yllättävän huonohan se oli. Odotin jotain hieman... no, tasokkaampaa. Elokuva oli, valitettavasti, ihan normaalia episodi(1-3)tasoa. Suurimmaksi ongelmaksi nousi Hayden Christensen, joka ei joko osaa näytellä tarpeeksi hyvin tai dialogi oli kökköä (jota se todellakin oli, etenkin Anakinin ja Padmén yhteisissä kohtauksissa). Toisaalta hänessäkin alkoi näkyä jotakin edistystä, kun alettiin lähestyä Darth Vaderin todellista olemusta.

Plussaa olivat Ewan McGregor, Luke ja Leia-vauvat, Palpatine ja Yoda. Ja miekkailu tietysti! Elokuva oli myös visuaalisesti näyttävä, vaikka esim. loppupuolen laavahyökyaaltokikkailut ärsyttivätkin.


Mutta kyllähän se niin on, ettei ole Han Solon vanhaa kunnon trilogiaa voittanutta. Tämä kauhuepisodikolmikko sinetöi sen jutun lopullisesti.


//ediittiä: korjailtu hieman epäselvyyttä aiheuttanutta "episoditasoa"

Poissa Ihaa

 • Quintus Ennius
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Iioor
Star Wars
« Vastaus #121 : Kesäkuu 02, 2005, 15:26:36 »
Lainaus
Elokuva oli, valitettavasti, ihan normaalia episoditasoa.
Mitähän tällä tarkoitetaan? Kaikkihan ne ovat episodeja, tarkoitatko, että kaikki ovat yhtä huonoja kuin sinun mielestäsi tämä? Vai meinaatko episodeilla Episodeja 1-3?
Lainaus
Yoda voi olla söpö samalla kun se on viisas.
Minua ärsyttääkin se, että jotkut ovat niin järkyttyneitä kun Yoda taisteli valomiekalla. En vaan tajua mitä siinä on niin omituista.
So long & thanks for all the fish.

Bother bother bother...

Ina

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #122 : Kesäkuu 02, 2005, 16:31:08 »
Lainaus
Minua ärsyttääkin se, että jotkut ovat niin järkyttyneitä kun Yoda taisteli valomiekalla. En vaan tajua mitä siinä on niin omituista.

Olen aivan samaa mieltä. Olen kuullut joidenkin sanovan että on outoa ja typerää kun Yoda tappeli. Täytyyhän Yodan taistella! Se on sentää jedimestari.

Öh... Mietin tässä vilkaistessani noita jedioppilaskirjoja että miksi ykkösen on kijoittanut David Wolverton ja loput on sitten kirjoittanut Jude Watson? minä vähän jankkaan näitä asioita mutta kun niitä aina välillä tupsahtaa mieleeni.

Poissa Sinzirn

 • Sammakko
 • Reservi
 • *
Star Wars
« Vastaus #123 : Kesäkuu 02, 2005, 16:38:44 »
Niin moni tuntuu pitävän kolmosta huonona. Minä en. Olin kuullut sen verran negatiivista palautetta, etten enää oikein uskonut siihen. Olin kuitenkin pitänyt jokaisesta osasta, joten tuntui vähintäänkin oudolta, että tämä olisi huono.

Kävimme siis katsomassa tänään tuon kolmannen osan luokan kanssa. Minä pidin, ja varsinkin loistaviin musiikkeihin kiinnitin huomiota, kuten aikaisemmissakin osissa. Minusta näyttelijät suoriutuivat melkoisen hyvin, enkä ollut yhteenkään pettynyt. Tällä hetkellä mieleeni ei tule yhtäkään moittimisen arvoista asiaa omalta kannaltani, mutta kyllä sekin aika varmasti tulee.

Jos ei ole nähnyt muita osia, saattoi olla hankalaa seurata juonen kulkua. Se eteni kuitenkin sen verran nopeasti. Varsinkin taistelukohtaukset - joita oli suhteellisen runsaasti - saattoivat alkaa tympimään. Minä pidin niistä, eikä koko elokuvassa ollut oikeastaan mitään liian turhaa.

En oikein tiedä, minkä takia niin moni ei tästä elokuvasta pidä. Minä pidän kaikista osista - sekä vanhasta trilogiasta että uudemmasta. Tämähän on tietysti vain minun mielipiteeni.
"Kill your darling."
Oletko ikinä ollut vaeltamassa?

carolina

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #124 : Kesäkuu 02, 2005, 18:26:04 »
Lainaus käyttäjältä: "Ihaa"
Mitähän tällä tarkoitetaan? Kaikkihan ne ovat episodeja, tarkoitatko, että kaikki ovat yhtä huonoja kuin sinun mielestäsi tämä? Vai meinaatko episodeilla Episodeja 1-3?

Juu, Pimeään uhkaan ja Kloonien hyökkäykseen viittasin siis, kuten ehkä pystyi päättelemään, kun luki viestini loppuun. :)

Poissa Nibs

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • Hogwarts Refounded: Harry Potter-roolipeli
 • Tupa: Luihuinen
Star Wars
« Vastaus #125 : Kesäkuu 02, 2005, 22:35:00 »
No nyt on nähty jokainen episodi. Ei jeesus mikä maraton. Silmät ristissä. Kolme vanhempaa siis tuli tuossa veljen kanssa tapitettua enemmän tai vähemmän tuskaisesti.

Tämä uusin, Sithin kosto, ehdottomasti paras kaikista kolmesta uudesta, kaikella tapaa.
Haydenkin jopa oppinut näyttelemään.
Ja siitäkin huolimatta, että olin tähän mennessä olin kuullut varmaan 90% koko homman ideasta ja spoilereita ja ties mitä, jaksoi leffa jännittää.

Ehkä siksi, etten ollut kuunnellut kuin puolella korvalla.
En mm. muistanut pitikö Obi-wanin kuolla tässä vai myöhemmin, joten Anin ja sen kaksintaistelu oli pirun mielenkiintoista nähtävää. Ja hienosti toteutettu muutenkin.
*huoks* Sitä paitsi siinä vaiheessa mua alkoi tosissaan ahdistaan. Ensin kohdassa, jossa Ani kääntyi pimeän puolelle, tuli vaan surku fiilis, vaikka oonkin käsityksessä, että se vielä viimeisessä kääntää takkinsa taas oikein päin.
Silti.
Mutta siinä Obi-wanin ja Anin taistelukohdassa mua alkoi suorastaan ahdistamaan, koska tiedän, että ne kumpikin kumminkin välitti toisistaan ja sitäpaitsi olivat niin paras parivaljakko elokuvahistoriassa ever, tai ainakin melkeen. <3
Ja nyt niitei enää oo. :'(

Kohta, jossa Ani sauhuaa Padmelle, kuinka he voisivat hallita koko galaksia ja sitten 'jos et ole kanssani, olet minua vastaan' jne. oli sitä seuraavan kaksintaistelun lisäksi oikein mahtava kohta. Ani-parka. :S
Säälittävää.

Mä en tajua miten monet voi olla niin vihaisia Anin hahmolle tosta tempauksesta.
Mun mielestä se tuo niin paljon syvyyttä niin hahmoon kuin tarinaankin, että se tekee koko hahmosta ja saagasa entistä rakastettavamman.

Tämän osan lopun perusteella, vaikka Anakinista katosi lähes kaikki fyysinen inhimillisyys, se on silti sisältä, ehkä mahollisesti toistaiseksi hyvin hyvin syvältä sisältä, vieläkin se saama vanha kunnon Skywalker. <3
Joten en jaksaisi sanoa, että siitä on kadonnut kaikki inhimillisyys. Kuten ystäväni yksi päivä puhelimessa ilmaisi. wink.gif

Hmm...eilen vielä kuvittelin, että musta tuli tuon kolmosen ansiosta Star Wars -fani, mutta nyt taidankin tarkentaa, että Anakin-fani.
Ilman sitä hahmoa ei tarinakaan jaksaisi kiinnostaa. Ilman sitä ei Darth Vader olisi ollut mitenkään mielenkiintoinen.
 En myöskään aio ostaa vanhoja SW:a minään formaattina, sillä niitä katsoessa tuntui, että käsikirjoittajalta on loppunut mielikuvitus ja epätoivoisesti yritetty saada lisäminuutteja elokuviin, jotta niistä tulisi normaalin mittaisia.
Jotain 75% niistä on täyttä paskaa ja turhauttavaa huonosti toteutettua ja typerää örkkipomppimista ja vikinää.

Ja mainittakoon myös niiden käsittämättömän typerännäköiset valomiekkataistelut. Ihan muutenkin, ne ei vaan näyttänyt osaavan ja taustamusiikin puuttuminen useimmissa, teki siitä vieläkin säälittävämpää.

Petyin siis melkoisesti episodeihin 4-6. Eivät osuneet lähellekään odotuksiani.
Nelosesta jäi mieleen selkeästi vain kohta, kun Han, Luke ja Leia + Chewbacca oli siel roskissysteemissä ja vähällä litistyä sinne systeemien väliin. Se oli huvittavaa.
Ja vitosesta ainoana jäi mieleen kohta, jossa Leia suutelee veljeään.
Kutosesta kaikki Luke/Vader -kohdat, sekä Luken paljastus Leialle, että ovat perhettä.
Onneksi vanhoissa ei ollut mitään yhtä rasittavaa ja hulluksi tekevää hahmoa, kuin Jar-Jar. Chewbacca oli kyllä yhtä turha, mutta siinä oli sentään hellyttävä puolensakin.
Se kultainen robotti (3PO?! En lue koskaan tekstejä) ylsi kyllä melkein Jar'in tasalle ja huokaistiinkin veljen kanssa helpotuksesta, kun ne sammutti sen hetkeksi.

Paremmalla titeutuksella, ja turhan sälän poisjättämisellä Star Wars olisi ollut pirun hyvä tarina ja idea, ja mahtunut yhteen tai kahteen elokuvaan.
Plus sitten nämä kolme 2000-luvulla tehtyä.
Näissä uusissa ei ole läheskään niin paljon turhaa ja peeloa, kuin nuissa vanhoissa.

Ja loppupeleissä tämä episodi 3: Sithin kosto tulee olemaan ainoa osa, jonka hankin itselleni.
Anin hahmosta saa siinä eniten irti ja se on muutenkin taukoamatta viihdyttävä ja onnistunut.
X HOGWARTS REFOUNDED: HARRY POTTER-ROOLIPELI
Mitä pitivät sisällään vuodet 1980-1992 Potter-universumissa?
X OLD WEST TALES RPG - Minnesota 1875-1885
X PÖLLÖPOSTI - Harry Potter-blogi

Poissa Ihaa

 • Quintus Ennius
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Iioor
Star Wars
« Vastaus #126 : Kesäkuu 03, 2005, 11:13:15 »
Lainaus
Näissä uusissa ei ole läheskään niin paljon turhaa ja peeloa, kuin nuissa vanhoissa.
Olet ilmeisesti nähnyt uudet ensin, sitten vanhat. Ei ole mitään järkeä katsoa niitä niin päin, kun ne vanhat on tarkoitettu katsottavaksi ensin. Mitä tulee huonoon toteutukseen, pitää ottaa huomioon, että vanhat on tehty 60- ja 70-luvuilla.

Roskakuilusta olen kuitenkin samaa mieltä, etenkin kun ne metalliroskat kitisevät ihmeellisesti styroksin tavoin ;)
So long & thanks for all the fish.

Bother bother bother...

Poissa Nibs

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • Hogwarts Refounded: Harry Potter-roolipeli
 • Tupa: Luihuinen
Star Wars
« Vastaus #127 : Kesäkuu 03, 2005, 16:08:07 »
Kertokaa ihmeessä miten vanhempien näkeminen ensin olisi vaikuttanut niiden hvyyteen?

Käsittääkseni nämä uudet kuitenkin vain loivat alun ja täyttivät aukot.
Darth Vader olisii silti ollut laimea, vaikka olisin Anakiniin tutustunut myöhemmin.
Vanhoissa olis silti ollut liikaa örkkihippalointi'hassuttelu' -turhuutta ja taistelukohtaukset/takaa-ajokohtaukset välillä venyneet aivan liian pitkiksi näin lässähdyttäen elokuvaa.
Valomiekkataistelut olisivat silti olleet käsittämättömän hölmön näköisiä.

Ainoa mikä ei olisi mua häirinnyt, jos olisin katsonut vanhat ensin, olisi mahdolisesti Obi-wan. Nyt, kun olin nähnyt Ewanin ensin, mua häiritsi se miten vanhojen Obi-wan oli suhteettoman vanha ollakseen vain 20 vuotta vanhempi.
Mutta tästähän emme voi syyttää muita kuin niitä jotka tekivät uusiin noin nuoren Obi-wanin.
Mutta hyvä silti, Ewan McGregor on loistava näyttelijä ihanalla aksentilla. <3

Kertokaa myös onko valomiekkojen eri väreillä joku merkityskin?
Miksi niitä on niin montaa väriä? Vanhoissa huomasin jopa, että niiden värisävyt muutui silminnähden.
Esim. Lukella oli ensin haaleanvihreä miekka yhdessä vaiheessa ja myöhemmin se oli selkeästi voimakkaamman ja eri sävyn vihreä.
Ja yleensäkin, mihin Luke hukkasi aina isänsä sinisen miekan, mitä? :D
Onko ne siis yleensäkin vaan vaihtelun kannalta eri värisiä, vai onko väreillä jokin merkitys?
Tuskin mitään kovin suurta ainakaan, koska kakkosessa Anilla oli se sininen miekkansa, jonka se kahdesti kämmäsi ja toisella kerralla sai vihreän tilalle taistelutilanteessa.
X HOGWARTS REFOUNDED: HARRY POTTER-ROOLIPELI
Mitä pitivät sisällään vuodet 1980-1992 Potter-universumissa?
X OLD WEST TALES RPG - Minnesota 1875-1885
X PÖLLÖPOSTI - Harry Potter-blogi

Poissa Amiale

 • Kangastus
 • Vuotislainen
Star Wars
« Vastaus #128 : Kesäkuu 03, 2005, 16:17:45 »
Lainaus käyttäjältä: "Chicoel"
Ja yleensäkin, mihin Luke hukkasi aina isänsä sinisen miekan, mitä? :D
Onko ne siis yleensäkin vaan vaihtelun kannalta eri värisiä, vai onko väreillä jokin merkitys?

Noista värejä olen itsekin pohtinut ja jopa kertonut omat päätelmäni ja luuloni asiasta. Ks. Edellinen sivu. Väreillä on aina merkitystä. Ja niiden valomiekkojen värin voimakkuuden vaihtelun laittaisin vain (70-luvun) puutteellisten tehosteiden piikkiin. Ja tietysti kirkkaammassa valossa miekka näyttää vaaleammalta kuin pimeässä.
Ja isänsä valomiekan Luke hukkasi Darth Vaderin katkaistessa hänen miekkakätensä, jossa miekka sillä hetkellä oli. (Imperiumin vastaisku)
I want to hunt with the tameless heart, I want to learn the wisdom of mountains afar
In my world love is for poets...

Poissa Nibs

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • Hogwarts Refounded: Harry Potter-roolipeli
 • Tupa: Luihuinen
Star Wars
« Vastaus #129 : Kesäkuu 03, 2005, 17:05:07 »
Ai niin, niin se taisi ollakin.
Ja mulkaisempa sit kohta edellistä sivua.

Tulin vaan vielä sen sanomaan, että muistin juuri viime yönä, että Pimeän uhkassa, pisoi 1:ssä, oli vähän samaa vikaa kuin näissä vanhoissa kolmessa, eli liikaa örkkihömpötystä ja se kilpailukohta venyi turhan pikäksi. Jar-Jarista ei halua edes puhua. Rivostuttava ja eniten turhin.
Mutta Pikku-Anin takia jaksoin ykkösen katsoa, kun tiesin, että hänestä tulee tärkeä hahmo.
X HOGWARTS REFOUNDED: HARRY POTTER-ROOLIPELI
Mitä pitivät sisällään vuodet 1980-1992 Potter-universumissa?
X OLD WEST TALES RPG - Minnesota 1875-1885
X PÖLLÖPOSTI - Harry Potter-blogi

carolina

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #130 : Kesäkuu 03, 2005, 17:49:33 »
Lainaus käyttäjältä: "Ihaa"
Mitä tulee huonoon toteutukseen, pitää ottaa huomioon, että vanhat on tehty 60- ja 70-luvuilla.


Tällainen pilkunviilaus on ihan mielettömän typerää (mutta silti niin kivaa!), joten on pakko tarttua tuohon 60- ja 70-lukuun.

Ensimmäinen Star Wars valmistui 1977, eikö niin? Ajoittaisin wanhat siis lähinnä 70- ja 80-luvuille, ellei Uutta Toivoa tehty yli seitsemää vuotta? (mikä toki voi olla täysin mahdollista, ottaen huomioon miten paljon uutta sitä varten oli ilmeisesti kehitetty)

Poissa Tunturipöllö

 • Tuplanolla
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • That last hand... nearly killed me.
Star Wars
« Vastaus #131 : Kesäkuu 03, 2005, 19:13:53 »
Uusi toivo aloitettiin 1973, kun Lucas aloitti kirjoittamaan tarinaa, 1976 alkoi tuotanto, ja 1977 toukokuussa se oli ensi-illassa. Eli tehosteet, lavasteet, kuvaukset ym. vuoden aikana. Tähtien sotaahan ei aluksi edes hyväksytty kankaille, levitysyhtiö oli sitä mieltä ettei Wars voisi menestyä. Kaikkihan tietää mitä kuitenkin tapahtui...
Shaken, not stirred.

Cross

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #132 : Kesäkuu 03, 2005, 21:39:29 »
Nyt sitten näin Sithin koston ja pidin siitä kovasti.
Loppu oli aika tönkkö mutta Anakinin ja Obi-Wanin taistelua oli pakko katsoa loppuun asti, vaikka se pitkä olikin.
Se "EI!" siinä lopussa kuulosti jotenkin... Wookiemaiselta.
Alku oli hyvä varsinkin kun Obi-Wan kysyi: "Osaatko lentää tätä?".
ja Anakin vastasi:"Siis laskeutua romulla?."
Hyvä oli.

Poissa Ihaa

 • Quintus Ennius
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Iioor
Star Wars
« Vastaus #133 : Kesäkuu 03, 2005, 22:14:12 »
Lainaus
Tällainen pilkunviilaus on ihan mielettömän typerää (mutta silti niin kivaa!), joten on pakko tarttua tuohon 60- ja 70-lukuun.
Uups! *nolo* ajatusvirhe...

Niin, minusta ainakin varmaan vanhojen tehosteet olisivat näyttäneet kököiltä(kökömmiltä), jos olisin nähnyt uudet ensin. Lisäksi, jos on tottunut näiden uusien räiskeeseen, saattaa tuntua oudolta se, että vanhoissa on ihan oikea juoni. Mutta tämä on vain minun mielipiteeni, kaikilla on toki oikeus omaansa.
So long & thanks for all the fish.

Bother bother bother...

Poissa Letizia

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Star Wars
« Vastaus #134 : Kesäkuu 03, 2005, 23:36:02 »
Olenkin mietiskellyt, miten suhtautuvat Star Warsiin ihmiset, jotka näkevät uuden trilogian ennen vanhaa. Chicoelin viestin luettuani sain yhdenlaisen vastauksen, mutta toivottavasti kaikki eivät sentään ajattele ihan samoin..

Lainaus
Ensin kohdassa, jossa Ani kääntyi pimeän puolelle, tuli vaan surku fiilis, vaikka oonkin käsityksessä, että se vielä viimeisessä kääntää takkinsa taas oikein päin.

Tässä näkyy selvästi se, ketä pitää koko saagan päähenkilönä ja kehen samastuu. On ymmärrettävää, että jos katsoo ensin episodit I-III, tutustuu ensin Anakiniin, ja alkuperäisen trilogian Luke on ehkä "vain" Anakinin poika, jatko-osien päähenkilö. Minulle, ja luultavasti monille muille elokuvat valmistumisjärjestyksessä nähneelle, Tähtien sodan päähenkilö, sankari, kiinnostavin hahmo ja samaistumisen kohde on nyt ja aina Luke Skywalker. Anakin on ("vain") Luken isä, ja tuleva Darth Vader. Tietysti kolmosepisodissa kiinnostavaa oli nähdä, miksi Anakin kääntyi. Tarinaan suhtautuu väistämättä eri tavoin riippuen siitä, tuleeko "Luke, I am your father" yllätyksenä, vai ajatteleeko Luken nähdessään että "Ahaa, nyt astuu näyttämölle Anakinin poika."

Lainaus
En myöskään aio ostaa vanhoja SW:a minään formaattina, sillä niitä katsoessa tuntui, että käsikirjoittajalta on loppunut mielikuvitus ja epätoivoisesti yritetty saada lisäminuutteja elokuviin, jotta niistä tulisi normaalin mittaisia.
Jotain 75% niistä on täyttä paskaa ja turhauttavaa huonosti toteutettua ja typerää örkkipomppimista ja vikinää.

Ohhoh. En nyt oikein tiedä, mitä tarkoitat tuolla mielikuvituksen loppumisella ja pitkittämisellä. Pikemminkin väittäisin tämän vaivaavan uutta trilogiaa. Vanhassa trilogiassahan on yhtenäisenä, kantavana rakenteena jonkinlainen matka halki galaksin sekä Luken matka Tatooinelaisesta maalaispojasta jediksi. Kapinaliitto etsii turvapaikkaa; Luke etsii itseään ja menneisyyttään. Vanhojen juoni on selkeä, ja ihmisten siirtymisillä planeetoilta toisille on järkeenkäypä syy. Puitteet eivät ole visuaalisesti mahtavat - emme näe edes Coruscantin suurkaupunkia - mutta ei ole tarpeenkaan. Lähes autiot syrjäseutuplaneetat tuovat tarinaan tietyn yksinäisyyden leiman, joka mielestäni sopii hyvin tunnelmaan: Luke on viimeinen jedi, Kapinaliitto on ahdingossa, Leian kotiplaneetta tuhottu.

Uudessa trilogiassa taas on selvää, mitä pitää tapahtua: Anakinista tulee Vader. Tämän perusjuonen täytteenä - minun mielestäni vain täytteenä - on runsaasti politikointia, uusia planeettoja ja oliorotuja, ja ennen kaikkea mahtipontisia tehosteita. Jopa Anakinin ja Padmén romanssi on tylsä. En oikeastaan ymmärrä, mitä nämä kaksi hahmoa toisissaan näkevät - mutta täytyyhän Lukella ja Leialla olla myös äiti. Leian ja Hanin tapaus on paljon mielenkiintoisempi. (Aina kuullessani sanan "lurjus" ajattelen Han Soloa.)

Mitä örkkipomppimiseen tulee, Jedin paluussa on minunkin mielestäni liikaa.. no, örkkipomppimista. Ewokit, rankori ja Jabban linnoituksen koko henkilökunta syövät uskottavuutta. Etenkin Jabbaa viihdyttävissä tanssijoissa ja muusikoissa on tahatontakin komiikkaa. Aina nähdessäni puhallinsoitinta soittavan sinisen otuksen mietin, pitäisikö itkeä vai nauraa, mutta tuokin otus on minulle osa Tähtien sotaa - alkuperäistä Tähtien sotaa, jossa kaikki ei vielä ollut kliinistä tietokoneanimaatiota ja huumorikin oli sallittua.

Uusissa vaivaa myös se, että väkisin käytetään alkuperäisestä trilogiasta tuttuja elementtejä - esimerkiksi Obi-Wan sanoo "I have a bad feeling about this", kuten alkuperäisissä hyvin usein sanotaan. Tätä on vähän vaikea selittää, mutta minulle tulee tästä samanlainen olo kuin joku sisäpiiriin kuulumaton yrittäisi käyttää sisäpiirin vitsiä. Uudet elokuvat ensin nähnyt voi tietysti tulkita toisin päin ja ajatella, että taas ne sanovat noin.
Lainaus
Nyt, kun olin nähnyt Ewanin ensin, mua häiritsi se miten vanhojen Obi-wan oli suhteettoman vanha ollakseen vain 20 vuotta vanhempi.

Hm, totta. Ewan McGregor on liian nuori. Muutenkaan en täysin osaa mieltää häntä Obi-Waniksi.
Lainaus
Ja mainittakoon myös niiden käsittämättömän typerännäköiset valomiekkataistelut. Ihan muutenkin, ne ei vaan näyttänyt osaavan ja taustamusiikin puuttuminen useimmissa, teki siitä vieläkin säälittävämpää.

Taistellessa ei aina ole torvisoittokuntaa paikalla.
The number you've dialed is imaginary. Please rotate your phone 90 degrees and try again.

Cross

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #135 : Kesäkuu 04, 2005, 17:11:19 »
Lainaus
Vai ketä luulette, että Jedin Paluu tarkoittaa?


Mielestäni Jedin Paluu tarkoittaa Darth Vader/Anakiniä joka Sitheistä liittyy takaisin Jedeihin ennen kuolemaansa pelastaessaan Luken.

Siren's Flash

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #136 : Kesäkuu 04, 2005, 21:49:00 »
Koskakohan näin ensimmäisen kerran jonkun Star Wars-elokuvan? Varmaan jotain sata vuotta sitten ja kyseessä taisi olla Jedin paluu. Isoveli on tosi iso fani aikoinaan ja minäkin aloin sitten tykkäämään leffoista pienempänä.
Kaikki elokuvat olen nähnyt, alkuperäisen trilogian varmastikin reippaat sata kertaa.

Nykyään en kauheasti leffoista tykkää. Koko uusi trilogia on ihan naurettava ja kökkö dialoginsa, näyttelijöidensä ja tehosteidensa kanssa. Pidin enemmän niistä vanhoista leffoista, joissa Yodakin oli käsinukke, eikä kaikki ollut pelkkää tietokoneilla kikkailua. Lisäksi uudessa trilogiassa on aivan typeriä hahmoja, kuten Jar jar Binx. Voi luoja, se oli ärsyttävä tyyppi!

Lempihahmojani ovat kaiketi Qui-Gon-Jin(älkää murhatko, jos kirjoitin nimen väärin!) ja Anakin Skywalker/Darth Vader, vaikka Hayden hoitikin kyseisen roolin enintään välttävästi. Anakinissa kiinnostavinta on hänen siirtymisensä voiman pimeälle puolelle ja hänen kehottymisensä hahmona. Siis kuinka hän on aluksi hyvä ja sitten muuttuu pahaksi ja lopulta onkin sitten taas ainakin jossain määrin hyvä.  

Qui-Gon jäi harmittvan lyhyeksi tuttavuudeksi. Minusta oli mielenkiintoista kuinka hän toimi oman päänsä mukaan vähän muokaten sääntöjä oman mielensä mukaisiksi. Eikä sekään kauheasti haitannut, että hänen roolissaan nähtiin Liam Neeson, joka on yksi maailman parhaista näyttelijöistä

Obi-Waniin olin vähän pettynyt uudessa trilogiassa, koska etukäteen tiesin Ewanin hyväksi näyttelijäksi, eikä hän sitten oikein päässyt näyttämään parasta osaamistaan. Ehkä Ewanin pitäisi palata pieneten piirien kulttileffoihin, niin kuin Velvet Goldmineen, mutta tämä taitaa nyt mennä ihan off-topiciksi, joten lopetan hyvän sään aikana!

wasuto

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #137 : Kesäkuu 04, 2005, 23:54:23 »
Star Warsit on ehdottomasti parhaimpia elokuvia heti Lotrien jälkeen. Kaikki olen nähnyt, paitsi Sithin Koston. Aion mennä
senkin katsastamaan lähipäivinä.

4,5,6 ovat todella hyviä, eivätkä jää uudenpien jalkoihin, vaan ovat mielestäni parempia kuin Episodit.

1,2 ovat täytetty erikoisefekteillä, ja se hieman latistaa tunnelmaa. Uskon, että 3 on parempi kuin muut Episodit. On pakko päästä näkemään se
nyt heti!

Uene

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #138 : Kesäkuu 05, 2005, 18:40:32 »
Lainaus
Tässä näkyy selvästi se, ketä pitää koko saagan päähenkilönä ja kehen samastuu. On ymmärrettävää, että jos katsoo ensin episodit I-III, tutustuu ensin Anakiniin, ja alkuperäisen trilogian Luke on ehkä "vain" Anakinin poika, jatko-osien päähenkilö. Minulle, ja luultavasti monille muille elokuvat valmistumisjärjestyksessä nähneelle, Tähtien sodan päähenkilö, sankari, kiinnostavin hahmo ja samaistumisen kohde on nyt ja aina Luke Skywalker. Anakin on ("vain") Luken isä, ja tuleva Darth Vader. Tietysti kolmosepisodissa kiinnostavaa oli nähdä, miksi Anakin kääntyi. Tarinaan suhtautuu väistämättä eri tavoin riippuen siitä, tuleeko "Luke, I am your father" yllätyksenä, vai ajatteleeko Luken nähdessään että "Ahaa, nyt astuu näyttämölle Anakinin poika."


Anteeksi vähän pitkä lainaus. Mutta tuo vaan oli niin totta! Paremmin en asiaa itse osaisi sanoa. Ajatukseni oikeastaan selkenivät, että näinhän olen koko ajan ajatellut, mutta en vain ollut tullut saaneeksi asiaa sanoiksi.

Minulle Luke on ehdottomasti se star warsien oikea sankari. Luke ja sen jeditouhu on mulle jotenkin se oikea tapa, episodien 1-3 jedihommat tuntuu jotenkin ...tyylittömiltä. Lukesta mä pidän erittäin paljon, samaistun siihen ja sen tunteisiin, elän mukana :P Ja Anakin taas on juuri ollut se "vain Luken isä". Darth Vader on kiehtova hahmo (yksi lemppareistani itse asiassa), mutta mua jotenkin karmii se ajatus, että mun pitäisi pitää sitä ärsyttävää ja itsekeskeistä tyylitöntä  henkistäkakaraa (eli Anakinia, anteeksi :)) samana henkilönä. Tosin kolmosessa Anakinissa tapahtui huomattava edistys, ilmeisesti Haydenkin sai lopulta otteen roolihahmostaan.

Pikkusiskoni taas, joka on nähnyt ensin noita uusia, ja jota tässä sivistin näyttämällä sille ne oikeat ja ihanat ja alkuperäiset star warsit (oli se ne ennenkin nähnyt, mutta ei kuulemma muistanut nähneensä). Minulle oli aika järkytys, kun siskoni ilmoitti, että ne oli "ihan tylsiä, se Anakinin poika oli tylsä, ja Anakin ihan tyhmä kun se oli paha" :) Ja episodi kolmosen Anakinin kääntyminen oli "ihan tyhmää, Anakin on just paras tyyppi koko leffoissa". Minusta se taas oli parasta koko uusissa episodeissa (vihdoinkin tapahtuu jotain kiinnostavaa...), tosin minusta siinä olisi ollut aineksia saada siitä tyylikkäämpi, kiehtovampi.

Lisäksi, vanhat episodit saavat siskoltani haukkuja siitä, että ne "on ihan huonosti tehtyä ja synkkiä ja tylsiä" Uudet ovat kuulemma "paljon hienompii ja kivempii". Huh, ja minä nimenomaan olen kiitollinen silloisille vaatimattomille tekniikoille ja muille, Lucasin tuntien se kaikki tyylikkyys ja kiehtovuus hukkuisi muuten jonkun erkoistehostekrumeluurin alle.

Kai ne sitten on niin erilaisia elokuvia, että jos on toisiin ehtinyt rakastua, niin toiset ei vastaa omia odotuksia ja leimaa ne huonoiksi. Minä kyllä edelleen pysyn kannassani, että ne alkuperäiset on ihania eikä uudet mitään niiden rinnalla :)

Poissa Mirzam

 • Henkihörhö
Star Wars
« Vastaus #139 : Kesäkuu 05, 2005, 20:12:11 »
Katsotaan sitten 20 vuoden päästä kun Lucasin perikunta tekee episodit VII-IX..

Mä olen niin onnellisessa asemassa, etten ikinä ole ruvennut diggailemaan yhdestäkään Skywalkerin suvun jäsenestä mitä näihin hahmoihin tulee. Minun suosikkini jaksoista 1-6 on ehdottomasti R2D2, vanavedessä Yoda, Han Solo ja ewokit.

En malta odottaa, että pääsen omaa jälkikasvua pukemaan ewokkiasuun:

Poissa Ihaa

 • Quintus Ennius
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Iioor
Star Wars
« Vastaus #140 : Kesäkuu 05, 2005, 20:42:07 »
Mikä tuota kissaa vaivaa!??! Ihan kuin siltä olisi väännetty niskat nurin ja sitten kangistettu!

Lainaus
Luke ja sen jeditouhu on mulle jotenkin se oikea tapa, episodien 1-3 jedihommat tuntuu jotenkin ...tyylittömiltä.
Ihan totta. Uusissa kaikki käy niin helposti. Tietenkään Anakinin koulutusta ei näytetä, että ehkä se ei sillekään niin helppoa ollut. Mutta vanhoissa tulee se vaikeus esille, kun Luke harjoittelee Yodan luona.
So long & thanks for all the fish.

Bother bother bother...

tgn

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #141 : Kesäkuu 07, 2005, 00:57:06 »
Spoilaa!
Lainaus käyttäjältä: "Pieni Hikke"

Lainaus käyttäjältä: "Cross"
Lainaus
Eihän Darth Vader tappanut Padmea. Se jokuhan sano (oliko se robotti), että hän on kunnossa, mutta heikkenee.
Luin eräästä lehdestä että Anakin/Vader vammautti Padméa jotenkin.


Muttei tappanut häntä. (Jos en nyt ihan väärässä ole.)


Ei tappanut mutta tappoi. Anakinin kääntyminen pimeälle puolelle vei Padmen elinvoimat ja hän itse kuoli pois. Ironista kyllä, Anakin yritti näin pelastaa vaimonsa, mutta tämä johtikin nimenomaan siihen, mitä hän yritti estää.

Mace Windun kuolema oli ainut asia mikä ärsytti minua tarinassa. Palpatine olisi hävinnyt 6-0 :)

Poissa Lugija

 • Vuotislainen
Star Wars
« Vastaus #142 : Kesäkuu 07, 2005, 09:13:47 »
SPOILAA!

Alussa Anakin näki unia Padmen kuolemasta, yritti pelastaa hänet Palpatinen avulla, pelasti Palpatinen, joka tappoi jedit ja Anakin lähti tappamaan separastit, koska sota kuulemma järkytti liikaa Padmea, tai jotenkin. Kun ne kuoli, Padme saapui, mutta Anakin oli jo liikaa pahan vallassa, ja vaikka kuristikin padmea vain vähän, puristi silti, ja Padme ei jaksanut enää elää. Suomeksi: Jos Anakin ei olisi nähnyt unia Padmen kuolemasta, tämä ei olisi kuollut.

SPOILAUSVAARA OHI!

Mutta on joukko kysymyksiä, joihin tahtoisin vastauksen:

1. Mihin Valorum katosi? Minne siis tämä ihanasti harmaantunut ex. ylikansleri lähti? Ehkä kotiplaneetalleen viettämään eläkettä, ehkä Tatoiineen kasteviljelijäksi?

2. Mitä Palpatine punaisella kaartillaan teki? Palpatine loi kansleriaikanaan itselleen punaisen kaartin, joka oli osallisena kaikissa tärkeissä kokouksissa, ja joiden henkilöllisyys ja koulutus pidettiin salassa. Mitä nämä ihmiset tekivät? Mikä niiden perimmäinen tarkoitus oli?

3. Mitä Jar jar Binksille tapahtui? Eli, tuo kiistattomasti ärsyttävä hahmo ensimmäisistä kolmesta elokuvasta (tarkoitan siis numeroinnilta) vain jotenkin.. laahautui pois elokuvista. Mitä hänelle itseasiassa tapahtui? Kakkonen antaa osviittaa siitä, että hänestä tulisi Naboon senaattori Amidalan jälkeen, mutta mikä on se oikea totuus?
Ennen kuin suljet oven, katso että ikkuna on aukaistavissa.

Joka päivä ja yö yksi pois

Poissa Grainne

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Tuvaton
Star Wars
« Vastaus #143 : Kesäkuu 08, 2005, 15:23:22 »
Nonnih, Sithin kosto on vihdoin ja viimein nähty - ja olipahan hyvä leffa. Jännitin eniten Haydenin roolityötä, ja täytyy sanoa että loistosuoritus, jopa liikuttava paikoin. Uuden elokuvan myötä tässä kävi niin, että Anakinista on muotoutunut oma hahmonsa, hän ei ole enää pelkästään Luken isä vaan ihan oma tapauksensa. Vader sai ilman muuta luonnetta lisää hahmoonsa, kaksi ensimmäistä elokuvaa ei siihen vielä riittänyt.


 Kyllä siinä vanhan fanin silmäkulmat alkoi kostua kun jedejä alettiin lahdata edestä ja takaa. Surullinen tunnelma nostaa elokuvan hetkittäin  vanhan trilogian tasolle. Mutta eikö sekin Grievouksen perässä hölkkääminen olisi voitu pätkäistä puoleen ja käyttää  aika tunnelman kohotteluun ja Anakinin murentamiseen.. Dialogi oli, kuten jo sanottu, paikoin jälleen kerran pökkelöä, mutta siihenhän ollaan jo totuttu eli ei anneta häiritä.
Ja voi äiti että oli mahtava hetki kun Vader vetää ensimmäisen henkosensa!  Ei tainnut kukaan teatteriyleisössä hengittää sillä hetkellä.

Palpatine oli mahtavan häijy ja paha ja kiero - ja syöksihän se niitä salamoita sittenkin !!!

Kaikista päällimmäiseksi jäi järkytys siitä miten Obi-Wan käyttäytyy. Ollakseen Anakinin paras ystävä ja veli, hän kävelee aika hiton helposti tämän luota pois. Raajaton, tulessa kiemurteleva Anakin oli musertavaa katsottavaa, enkä voi tajuta miten Obi-Wan kykenee kääntämään selkänsä. Hirveä pettymys, olin odottanyt että Kenobi vähintäänkin musertuu surunsa alle, mutta ei. Kovin kipeää ei näytä tekevän. Todella julma teko, kunnioitukseni Kenobia kohtaan ropisi kuin pupun papanat lattialle.

Hyvät naurut sai siitä miten ylivertaisesti Yoda tyrmää Palpatinen vartijat! xD
C-3PO ja Chewie jäivät armotta vaille virkaa, sitä vastoin R2 oli pelottavan tehokas ja energinen, mitä sille oikein oli tehty ???
Ja OLIKO se Millenium Falcon ?!!!

Joo, hyvä leffa. Ei jättänyt kylmäksi. Vader on sitten paha paha PAHA. Ja tuhma.
"Tiedätkö, mitä koirat tekevät susille?"

Poissa Peetuli

 • Spoilaajia syövä
 • Hirnyrkki
 • Tupa: Puuskupuh
Star Wars
« Vastaus #144 : Kesäkuu 08, 2005, 15:46:21 »
Tiesittekö, että on suunnitteilla vielä yksi Star Wars-leffa? Sen nimeksi tulisi (jos se nyt tehdään) Star Wars 0, ja se kertoisi ajasta ennen 1-elokuvaa.

Poissa Lugija

 • Vuotislainen
Star Wars
« Vastaus #145 : Kesäkuu 08, 2005, 16:07:32 »
Vielä yksi! Eikö Lucasilla ole parempaa tekemistä kuin kehitellä elokuvia Star Warssista? Ja mistäköhän sekin kertoisi? Kenties jedien ja sithien välisestä sodasta?

Kuvaa tulevaisuudesta:

Tänään George Lucas, 72, sai valmiiksi episodi -28:n. Se kuvaa tapahtumia kaksisataa vuotta ennen Tähtien Sotaa. Siinä näytetään kuinka Anakin Skywalkerin äidinsedänpojankumminkaimanpikkuserkku, Tositahvo Skywalker, syntyy äidinsä kohdusta plaah plaah plaah...
Ennen kuin suljet oven, katso että ikkuna on aukaistavissa.

Joka päivä ja yö yksi pois

Poissa Brian Molko

 • Northman's Pet
 • Hirnyrkki
 • Such a dull toy
 • Tupa: Luihuinen
Star Wars
« Vastaus #146 : Kesäkuu 08, 2005, 16:21:04 »
Lopettaisi jo. Turmelee koko perhanan Star Warsin maineen ainaisilla lisäosillaan. Lopettaisi nyt kun vielä on rippeet SW:n kunniasta ja legendaarisuudesta.

Episodi I:n oli kuin mikäkin lasten lehva vailla mitään järjellistä. Musiikki oli plussaa ja pieni ani, mutta muuta ei ollutkaan ja Qui-qon Jinn <3

Episodi II oli myös sellaista hakemista eikä oikein sekään ollut vanhojen veroinen mutta Anakin oli söpis ja pari hienoa kohtausta toki oli muttei mitään tavanomaista suurempaa.

Episodi III:n taas oli taas sitä jotain. Täytyy nyt sanoa että on se kyllä näistä kolmesta paras. Siinä oli hitunen sitä jotain entistä. Ja Anin kääntyminen oli mielenkiintoista katsomista. Kliseistä vaan että rakkauden takia muututaan pahaksi. Mutta mitä hyvää rakkaus yleensäkään antaa? Ainahan siitä paha mieli tulee.

Vanhat episodit taasen on niin upeita kiitos Han Solon ja muiden ihanien persoonien takia. Rakastan. Niissä on sitä jotain ja se musiikki <3 Se Luken ja sen isän taistelu viimeisessä lehvassa ja se musiikki <2 Aaw!

En kaipaa enää yhtään lisäjaksoa, mulle riitti!
Julien, you're slow-motion suicide.

Poissa Rhiannon

 • Kiltalainen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Star Wars
« Vastaus #147 : Kesäkuu 09, 2005, 10:40:46 »
Tjaa, niinhän siinä kävi, että edellinen viesti poistettiin, mutta yritän olla lannistumatta :). Todella kiinnostavaa lukea kaikki kommentteja rakkaista Star wars-elokuvista...Kyllähän ne on nähty, monenmonta kertaa ja aina ne ovat yhtä ihania. Siis ne vanhat. Aika jännää muuten, että niitä OIKEIN alkuperäisiä ei saa mistään! Vanhat saa luultavasti vain Special Editioneina. Minä näin ne tosin aivan alkuperäisinä (puuttuu kaikenlaisia finessejä, jotka mielestäni ovat varsin turhia), sen jälkeen kun ystäväni oli siitä tarpeeksi kauan jankuttanut.

[Puhuitte väriskaaloista: se on todella kiinnostavaa. Alkuperäisessä trilogiassa taisteluissa on aina eri väriskaalat. A New Hopessa Kuolemantähti-taistelu on harmaa. The Empire Strikes Backissa Hothin taistelu on valkoinen, Return of the Jedissa metsätaistelu luonnollisesti vihreä ja jälleen kerran Kuolemantähti II-taistelu harmaa.]

Nojaa. Uusin elokuva. Revenge of the Sith...huh. Mielestäni se oli todella synkkä ja pelottava enkä voi muuta kuin sääliä Anakinin kohtaloa. En olisi koskaan uskonut, että koko juttu olisi niin traaginen, että Voiman pimeä puoli olisi noin kamala. Yhdyn siihen, että Anakinin kääntyminen olisi voinut olla "hitaampi", "syvempi", mutta toisaalta Anakin nyt ei koskaan ole ollut kärsivällinen :).

Miksi Anakin sitten kääntyi? Tämä on mielestäni todella kiinnostavaa, koska hänhän kääntyi alunperin RAKKAUDESTA, hän halusi pelastaa Padmén. Olisiko tämä syy siihen, miksi hän myös palasi takaisin, hänessä oli hyvää, koska aikomus oli myös jollakin tapaa hyvä? Minun mielestäni Anakin ei kääntynyt saadakseen valtaa, ei ainakaan aluksi. Palpatine vääristi kaiken ja teki Anakinista sätkynuken käsissään. Sanottiin tässä aikaisemmin, että Palpatinella oli omat syynsä sanoa: "It seems that in your anger, you killed her." AIVAN. Palpatine HALUSI, että Anakin tuntisi vihaa, vihaisi itseään ja kaikkea. Tuli muuten mieleen myös, että Palpatine ehkä olisi voinut parantaa Anakinin, mutta päätti olla parantamatta. Hän pitää Anakinin murrettuna ja itseään vihaavana, koska se sopii hänen tarkoituksiinsa.

Tässä elokuvassa tulevan keisarin pahuus on hiuksianostattavaa. Ian McDiarmid on ilmiömäinen! Uskomatonta, että hän on ollut alusta asti mukana. Jatkuvuutta tosiaan...Hänen taistelunsa Mace Windun kanssa oli jo todella pelottava. Puhumattakaan siitä, kun hän toteaa siellä senaatissa, että nyt perustetaan "A Galactic Empire" ja kaikki hurraavat. Ja siihen Padmé: "So this is how democracy ends. With tumultous applause." (tai mitä hän nyt sanoi).

Tässä elokuvassa Hayden Christensen yllätti positiivisesti, angstia oli vaikka muille jakaa. Anakinin tuska tulee hienosti esille, varsinkin lopussa. Mielestäni Mustafarin taistelu oli kauhea, varsinkin se, kun Anakin jo puolikuolleena huutaa Obi-Wanille: "I hate you" ja silmätkin tuntuvat palavan. Tähtien sota-kirjassa Obi-Wan sanoo Lukelle: "Kun hän ryömi ylös tulisesta lammikosta, muutos oli poltettu häneen ikuisiksi ajoiksi: hän oli Darth Vader, ilman jälkeäkään Anakin Skywalkerista. Elossa vain pahan tahtonsa avulla. Kieroutunut ja paha." (sinnepäin ainakin...)

Tämä Anakinin muutos vaikutti ainakin minuun todella paljon. Ja se Darth Vaderin "syntyminen", kun se naamio painui Anakinin kasvojen päälle, eikö niissä palaneissa, kamalissa silmissä ollut pelkoa, inhoa? Kylmät väreet kulkivat pitkin selkätpiitä, kun hän veti henkeä ensimmäisen kerran. Puhumattakaan niistä sanoista, ja äänestä!: "Yes, my master." Oudolta kuulosti kuitenkin, kun Darth Vaderin huulilta (tai no, tiedätte mitä tarkoitan) kuulee: "How is Padmé? Is she all right?"

[Se "NOOOO! oli ehkä kuitenkin vähän liikaa...]

Tämän elokuvan jälkeen moni asia mietityttää. Miksi jedit eivät aikaisemmin huomanneet, että Palpatine oli Sithlordi? Mistä Anakinin unet tulivat? Miksi Yoda epäonnistui taistelussa Palpatinen kanssa? Ja ennen kaikkea, miksi Voiman pimeä puoli vaikuttaa niin paljon vahvemmalta??
Joka tapauksessa, kunniallinen päätös mahtavalle tarinalle. Nyt se on ohi ja tyhjältä tuntuu...May the Force be with you, vielä kerran.

Muoks: Katsoinpa äsken elokuvan uudestaan. Ja nyt teki kyllä oikeasti kunnon vaikutuksen! Kuitenkin erilaiset asiat yhä ärsyttävät...tietokonemaisuus ja pakotetut vitsit jne. Koko elokuvan pointtihan periaatteessa on kertoa Anakinin kääntymisestä pimeän puolelle ja siinä elokuva minusta onnistuu todella hyvin. Tällä kertaa Hayden Christensen teki minuun vaikutuksen, hänessä todella on tuskaa. En tiedä miten hän sen tekee, mutta se tuskaisuus tulee esille hienosti, kun hän vilkuilee alta kulmiensa. Esim. siinä ihan lopussa on hieno kohta, kun hän on Mustafarilla ja on tappanut kaikki siellä ja seisoo jollain parvekkeella. Silmät näyttävät pahoilta mutta kuitenkin tuskaisilta, ja kuitenkin näkee, että hän on itkenyt. Tosi kamalaa se miten keisari sai Anakinin käännytettyä, se oli todella inhottavaa. Ensin minusta pelottavin kohtaus oli se, kun Anakin melkein palaa kuoliaaksi, mutta nyt se kohtaus, jossa Mace Windu melkein tappaa Palpatinen mutta joutuu sitten itse uhriksi, on kamalin. Keisari on siis niin läpeensä paha ja turmeltunut, että sitä ei edes pysty ymmärtämään.

Mutta joka kerta, kun nykyään katson elokuvia, minua ärsyttää jedit yhä enemmän. Siis nuo jedi-säännöt, oikeasti! Eihän niissä ole mitään järkeä. Ei saa välittää, ei rakastaa...mutta kuitenkin jedin elämä perustuu rakkauteen. Ja voisiko Lucas joskus selittää sen, miksi pimeän puoli aina näyttää olevan vahvempi? vai eivätkö ne jedit tiedä, miten sitä Voiman valoisaa puolta käytetään kunnolla? Todella omituista. Toinen asia, mikä häiritsee on se, että kun ensimmäisen kerran näin elokuvat, Darth Vader oli vain Darth Vader, ei sen enempää. Siis vain kunnon pahis. Ja nyt yhtäkkiä hän onkin traaginen hahmo, joka on menettänyt kaiken. Oli paljon "helpompaa" suhtautua häneen, kun ei tiennyt miksi hänestä oli tullut tuollainen paha kone...Omituinen juttu.

Kaiken kaikkiaan, Revenge of the Sith nousee kyllä kohtapuolin kamppailemaan kärkisijoista Empire Strikes Back:in kanssa. taidanpa katsoa sen piakkoin uudestaan...
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 01, 2008, 22:17:43 kirjoittanut Rhiannon »
Sirius Black; in a sack; I would like to pack; and thus take him back.

Poissa Tunturipöllö

 • Tuplanolla
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • That last hand... nearly killed me.
Star Wars
« Vastaus #148 : Kesäkuu 09, 2005, 12:28:30 »
Spoilaa Episodeja I-III

Olen törmännyt kiinnostavaan teoriaan netissä. Sen mukaan Sidiousin opettaja, Darth Plaqueis olisi Anakinin isä. Tämä johtaa juurensa Palpatinen(/Sidiousin) repliikkiin, että vain Plaqueis pystyi synnyttämään midichlorianista elämää. Ja tunnetusti Anakinilla on kaikista eniten midichlorianeja soluissaan, 27 700 kappaletta. Vertailun vuoksi itse Darth Sidiousilla midichlorianeja on vain 20 500.
Shaken, not stirred.

Suppe

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #149 : Kesäkuu 09, 2005, 15:53:02 »
Minua jäi mietityttämään se, että Padme kuoli heti synnytyksen jälkeen ja Jedin Paluussa Luke kysyy Leialta mitä tämä muistaa oikeasta äidistään. Leiahan vastaa muistavansa hyvin vähän, koska oli hyvin nuori äitinsä kuollessa. Eihän vastasyntynyt voi mitään muistaa...
Puhutaanko tässä nyt Padmesta vai Leian adoptioäidistä? Onko tekijöille sattunut virhe vai pitääkö Leia adoptioäitiään oikeana äitinään?

Poissa Peetuli

 • Spoilaajia syövä
 • Hirnyrkki
 • Tupa: Puuskupuh
Star Wars
« Vastaus #150 : Kesäkuu 09, 2005, 16:01:54 »
Luultavasti on käynyt niin, että Leia muistaa adoptioäidistään vain vähän. Mutta Leia on oikeasti kuningatar-sukua (joku täällä sitä mietti), Padmehan oli alunperin kuningatar, ja sittemmin senaattori. Myös ilmeisesti (en muista enää niin tarkkaan) Leian adoptio-äiti oli kuningatar.

Poissa Salazar Slytherin

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Star Wars
« Vastaus #151 : Kesäkuu 10, 2005, 17:25:25 »
SPOILAA Sithin kostoa (erityisesti kirjaa) ja sarjista The Best BladesLainaus käyttäjältä: "tgn"

Mace Windun kuolema oli ainut asia mikä ärsytti minua tarinassa. Palpatine olisi hävinnyt 6-0 :)


Jos Yodakaan ei voinut Palapatinelle mitään, niin tuskin Windukaan olisi voinut :(. Mutta Windu olisi kyllä todellakin ansainnut paljon paremman kuoleman. :(


Lainaus käyttäjältä: "Lugija"


1. Mihin Valorum katosi?


Niissä englanninkielisissä Kloonisota sarjisalbumeissa (Volume 5: The Best Blades) aihetta käsiteltiin vähäsen.

TPM:n jälkeen hän vietti pari vuotta yksin nuolemassa haavojaan, jonka jälkeen hän käytti aikaansa kirjoittamalla Autobiography ja työskentelemällä Refugee Relief Movementin parissa. Hän seurasi kuitenkin politiikkaa tarkasti ja vakuuttui Palpatinen "pahuudesta". Kloonisotien aikana hän kertoi Coruscantilla epäilyistään Bail Organalle (ja tämä Mon Monthmalle), ja sai nämä vakuuttuneeksi. Kun hän oli palaamassa takaisin Rimille, häntä kuljettanut alus räjähti.

(Kursiivilla ne mitä en osannut kääntää.)


Lainaus käyttäjältä: "Rhiannon"

1. Miksi jedit eivät aikaisemmin huomanneet, että Palpatine oli Sithlordi?
2.Miksi Yoda epäonnistui taistelussa Palpatinen kanssa? Ja ennen kaikkea, miksi Voiman pimeä puoli vaikuttaa niin paljon vahvemmalta??


1. Sithin kosto -kirjassa (muistaakseni) joku neuvoston jäsen sanoi, että ainoa syy miksi Palpatine ei voi olla Sithlordi, on se, että hän hallitsee jo koko galaksia. (Eli onnetonta päättelyä.)

2. Siinä kirjassa sanottiin myös, että Sithit olivat sopeutuneet ja tutkineet Voimaa (myös jeditaitoja), kun taas jedit olivat valmistautuneet käymään sen vanhan sodan uudestaan ->  katastrofi


Lainaus käyttäjältä: "Peetuli"
Mutta Leia on oikeasti kuningatar-sukua (joku täällä sitä mietti), Padmehan oli alunperin kuningatar, ja sittemmin senaattori. Myös ilmeisesti (en muista enää niin tarkkaan) Leian adoptio-äiti oli kuningatar.


Naboon hallitsija valitaan mielestäni vaaleilla, joten ei oikeastaan voida sanoa, että Leia olisi kuningatarsukua. Sithin kosto -kirjan mukaan Leian adoptioäiti on Alderaanin kuningatar (ja Bail vain prinssipuoliso (*järkyttynyt* luulin aina sen olleen toisinpäin)).


Tietääkö joku kuinka paljon elokuvasta tehdyt kirjat ovat canonia ja kuinka paljon EU:ta?
 - EU = Expanded Universe = kirjat, jotka ei ole Lucasin maailmaa eli canonia
 - pilvikaupunki.netissä elokuvien kirjaversiot ovat canonia, mutta niissä kirjoissa on minusta jonkin verran eroa elokuviin (esim. Anakin nauttii saparatistijohtajien tappamisesta)

***

Uudesta trilogiasta Episodi I on minusta paras, koska siinä oli se upea Maul/Obi/Qui-taistelu + se loppu oli synkkä minun pitämälläni tavalla. (Muuten aika keskinkertainen.)

Ep2 ei ollut minusta kovin hyvä, mutta ficceihin se on tuonut paljon.

Sithin kostosta en pidä sen takia, että lähes jokainen ennen tätä elokuvaa kirjoittu Ep3-ficci on ollut parempi kuin elokuva (tosin tekstin ja elokuvan vertaaminen on aika epäreilua). En pitänyt juonen kulusta (liian hätäinen ja liikaa turhaa), mutta paljon plussaa tulee Obi-Wanin sanoista siellä Mustafarilla ("Rakastin sinua"). Fanfiction.nettiin on tuon ansiosta alkanut tulla erittäin paljon Ani/Obi-slashia :) .
Jaa-a

Poissa Grainne

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Tuvaton
Star Wars
« Vastaus #152 : Kesäkuu 10, 2005, 19:03:44 »
Minusta taas Padmé ei ollut ainoa syy miksi kävi niinkuin kävi. Halu suojella on ilman muuta ehkä tärkein syy, mutta uskoisin - ja mielestäni se  on käynyt aika hyvin ilmi tarinasta tähän saakka - että kyllä Anakinia kalvoi ihan puhdas vallanhalu, tai kiltisti sanottuna kunnianhimo. Eihän hän muuta halunnut kuin arvostusta. Minkä takia kunnianhimo on niin paha asia, muuten kuin että se on jedien arvojen vastaista ? Rakkaudesta Padméenko hän julisti galaksin ja imperiumin omakseen? Jo tässä vaiheessa hän uskoo syrjäyttävänsä Pälpättimen! Pelko kouraisi siinä vaiheessa kun Anakin sanoi ettei hän tunne olevansa sellainen jedi kuin on aina uskonut olevansa. Palpatine ja sithit antaa hänelle sitä arvostusta mitä hän ei jedeiltä saa.
 Minä haluan ajatella että aikeet olivat aluksi hyvät, mutta ehkä hän vain toistelee Padmén pelastamista vakuuttaakseen itsensä tekojensa jaloudesta, ja kun hän luulee Padmén ja Obi-Wanin pettäneen hänet, ottaa viha ja vallanhalu lopulta vallan - eihän hänellä muuta enää ole. (aika sekopäinenhän Anakin on jo siinä vaiheessa..)
 Sitä suuremmalla syyllä Obi-Wan on aika kärkäs kohtelemaan häntä "vihollisena"! Luulisi että Kenobi selväjärkisenä yrittäisi....

Jännä juttu tosiaan, toisin kuin kirjassa, elokuvassa Anakin suorittaa petoksensa aika tuskaisena eikä mitenkään nautiskelevana. Itkun kanssahan siinä pahuutta tehdään. Unohtaa ei sovi että Anakin kuitenkin todella uskoo tekevänsä oikein.

On muuten aika uskomatonta ettei jedineuvosto näe kuinka vaarallinen juuri Anakin on syrjäytettynä!
 Kyllähän tässä spekuloitavaa riittää...
"Tiedätkö, mitä koirat tekevät susille?"

Poissa Rhiannon

 • Kiltalainen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Star Wars
« Vastaus #153 : Kesäkuu 15, 2005, 08:34:56 »
Grainne, sinulla on hyvä pointti tuon Anakinin vallan/kunnianhimon suhteen. En haluaisi uskoa sellaista hänestä, mutta toisaalta...Joissakin lukemissani ficeissä Anakinin turhautuminen tulee hyvin esille. Hän tuntee, että hän on ollut orja koko elämänsä, ensin kotonaan Tatooinella, sitten jedien alaisuudessa ("Yes, master", "No, master"). Orjuudella on luultavasti paljonkin tekemistä Anakinin vallanhimon kanssa - hän ei halua kenenkään olevan hänen herransa. Ensimmäisessä elokuvassa (siis Phantom Menace) en oikeastaan kiinnittänyt paljonkaan huomiota Yodan sanoihin, että Anakinissa on paljon vihaa. Nyt ymmärrän sen paljon paremmin, hänessä tosiaan oli paljon vihaa. Ja myös sitä vallanhimoa, mutta kuten Grainne sanoi, hänhän uskoi tekevänsä oikein.

Todella kieroutunut ja paha juttu on sitten se, että Anakinista tulee orja sanan pahimmassa merkityksessa. Keisari orjuuttaa Anakinin täysin ja lukitsee hänet ruumiseen, jota hän inhoaa yli kaiken. Kamalaa.

Hiljalleen minua alkaa myös ärsyttää jedien...argh, miksi kutsuisin sitä? Seesteisyys? Tunteettomuus? Rauhallinen mielenlaatu? Äh, en tiedä, mutta siis haloo, jedi ei saa tuntea kiintymystä, ei saa omistaa eikä rakastaa, vai mitenkä se meni. Millaisia ihmisiä he nyt sitten ovat? Miten kukaan voi elää sellaista elämää? Menetyksen pelko kai on inhimillistä? Ja Anakinin ongelmahan on juuri se, että hän ei kestä ajatusta menettää äitiään tai Padméa.

Olen myös miettinyt tätä "Chosen One"-juttua. Millä tavalla Anakin oikein tuo tasapainon Voimaan? Ja sitten se midi-chlorian-juttu meni kyllä minulta ihan ohi...Lisäksi on minunkin mielestäni outoa, etteivet jedit oikein käsittäneet miten vaarallinen Anakin oli. Yoda ehkä käsitti. Mutta entä Obi-Wan? Joissakin ficeissa mietiskellään sitä, miten Anakinin olisi käynyt, jos Qui-Gon olisi opettanut häntä. Tekikö Obi-Wan jotakin väärin ja jos teki, niin mitä?

Huh huh, tämä viimeinen elokuva tosiaan mietityttää...En pääse yli sen traagisuudesta :).
Sirius Black; in a sack; I would like to pack; and thus take him back.

Uene

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #154 : Kesäkuu 15, 2005, 19:57:04 »
Koetan vastata minkä nyt omassa päässäni osaan ymmärtää, minua saa (ja pitää!!!) korjata.

Lainaus
Olen myös miettinyt tätä "Chosen One"-juttua. Millä tavalla Anakin oikein tuo tasapainon Voimaan?


Oletko nähnyt episodeja 4-6?

Tämä SPOILAA niitä, tai no Jedin paluuta ainakin.

Jedin paluussahan Vader tavallaan kääntyy takaisin Valoon, kun ei nähtävästi kestä katsoa poikansa tuskaa ja kuolemaa. Kun hän tekee Palpatinesta selvää, ja itse on ilmeisesti jälleen Jedi (siihen oletan elokuvan nimen viittaavan, ja siinä lopussa kun se on Obi-Wanin ja Yodan kanssa). Sithejä ei näin  enää ole ja ilmeisesti tämä oli se tasapaino, oletan. Ainakin minä ymmärsin sen näin (joku viisaampi saa toki valaista asiaa). Tästä herää tietysti mielenkiintoinen kysymys, että oliko sen tarkoituskin mennä näin, olisiko Anakin pystynyt "palauttamaan tasapainon" muulla keinoin, kokematta tätä kohtaloaan. Ja jos Sithien häviäminen merkitsi tasapainoa, olisiko Jedien tuho merkinnyt samaa??? Tämä on hiukan ihmetyttänyt minua, osaisiko joku selittää? Sehän tarkoittaisi, että ennustus olisi täyttynyt myös silloin, mutta jos näin olisi, miksi Jedit eivät olleet ottaneet asiaa huomioon?? Tätä juttua en ole ihan ymmärtänyt.

Minusta Jedit on hiukan erilaisia alkuperäsissä leffoissa (ottaneet opikseen Anakinin tapauksesta?), tai no, käskeehän Obi-Wan ja Yoda periaatteessa Luken tappamaan oman isänsä ja varoittelee Pimeään johtavista tunteista. Mutta silti ne ei ole musta ihan niin piittaamattomia... Ja Lukehan on aika tunteikas yksilö, vaikka hiukan rauhallisempi kuin isänsä. Mutta onhan tuo aika arvelluttavaa, tuo Jedien käyttäytyminen uudemmissa episodeissa, etenkin tietty III:ssa. Ne kuvataan paljon ristiriitaisemmin kuin vanhoissa, joissa ne on enemmänkin... noh, täydellisiä ja oikeassa (no siis ei, ei ollenkaan... mutta....ehkä joku tajusi) Kai se on parempi ja todenmukaisempi tämä uusi kuvakulma, mutta minä kun pidän Jedi-touhusta niin paljon... Nimen omaan noiden alkuperäisten, että en oikein taida tykätä moisesta realistisuudesta tässä asiassa :) (mutta olihan se tavallaan aika pakko, kun sitä käytettiin yhtenä syynä Anakinin kääntymiselle) Kai se on sitä mihin on ehtinyt tottua... Ja muutenkin niin erilaista se jediys niissä, tietysti kun ne on vielä suuri systeemi. Mutta se kaikki, öh, tyylittömyys ja hyppiminen kuin pleikkapelissä (kiitos 70/80 luvun huonot tekniikat!)

Anakinista vielä, minä koko ajan itse asiassa odotin häneltä hiukkasen enemmän kunnianhimoa ja voimakkaita tunteita ja vihaa ja sellasta, ja Anakin oli minusta jotenkin hiukan lapsellisempi ja itsekkäämpi kuin odotin, ainakin Kloonien hyökkäyksessä. Olihan noitakin, ja ei minusta Padmén menettämisen pelko ollut suurin syy kääntymiseen, enemmänkin viimeinen pisara, mutta minusta Anakinin kääntyminen olisi saanut olla hiukan dramaattisempi. Tai siis enemmän tunteita peliin. Tai siis niitä olisi saanut näyttää elokuvassa enemmän. Minusta suuri syy oli se, kuinka Anakin tuntee itsensä aliarvostetuksi, väärinkohdelluksi, huijatuksi ja niin edelleen. Se kai saa kenet tahansa suuttumaan, tai Jedihän ei saisi, ehkä Neuvosto luotti liikaa Anakinin jediyteen. Minusta viha ja väärinymmärretyksi tulemisen tunne ovat Anakinin suurimmat ongelmat, kauhea pelko rakastettunsa puolesta enemmänkin... Noh, niin kuin taisin sanoa aikaisemmin, viimeinen pisara joka saa kaiken tulvimaan valloilleen. Kun kaiken Anakinin tuskan päälle tulee vielä sekin, hän ei vaan enää kestä. Näin minä sen näen. Minulle Anakin oli jotenkin koko uusien episodien ajan enemmänkin "tulevadarthvader" kuin päähenkilö ja sankari, ja ehkä minä kyttäsinkin niitä kielteisiä tunteita koko ajan, mutta kyllä Anakin minusta näyttää aika paljon merkkejä siitä, että hän olisi hiukan altis Pimeälle Puolelle.

Mutta joo, ehkä joku fiksumpi tai joku joka tietää enemmän voisi selittää noita kysymyksiäsi tarkemmin.

Lainaus
Ja sitten se midi-chlorian-juttu meni kyllä minulta ihan ohi...
Mikä niistä? :) Tarkoitatko ylipäätänsä vai sitä mitä Palpy sanoo Anakinille Sithin kostossa?

Muoks/ Letizia, tuo on oikein totta, minäkin koen sen niin, että Luke on se jonka ansiota se on, mutta kyllä se minusta Vader sen sittenkin konkreettisesti toteuttaa. Luke voittaa Sithin Vaderin sydämessä (kuulostaapa dramaattiselta :)), mutta Vaderhan on lopulta kuitenkin se joka tekee asioista selvää. Se on toki aivan eri asia kenelle kunnia asiasta kuuluu... :) Tosin ehkä myös Keisarille voi antaa osan kunniasta, jos Palpy ei olisi tullut mielipuolisesti hähättelemään siihen ja näin palauttamaan Luken järkiinsä, voihan se olla että Luke olisi raivossaan ottanut isänsä hengiltä.

Poissa Letizia

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Star Wars
« Vastaus #155 : Kesäkuu 15, 2005, 22:27:12 »
Lainaus käyttäjältä: "Rhiannon"
Olen myös miettinyt tätä "Chosen One"-juttua. Millä tavalla Anakin oikein tuo tasapainon Voimaan?

Lainaus käyttäjältä: "Uene"
Jedin paluussahan Vader tavallaan kääntyy takaisin Valoon, kun ei nähtävästi kestä katsoa poikansa tuskaa ja kuolemaa. Kun hän tekee Palpatinesta selvää, ja itse on ilmeisesti jälleen Jedi (siihen oletan elokuvan nimen viittaavan, ja siinä lopussa kun se on Obi-Wanin ja Yodan kanssa). Sithejä ei näin enää ole ja ilmeisesti tämä oli se tasapaino, oletan.

Näinkin, mutta älkäämme taas unohtako tarinan alkuperäistä päähenkilöä. Lukella oli toki muutakin tehtävää kuin vaikeroida kuoleman kielissä. Minä olen tulkinnut niin, että lopullinen tasapainontuoja oli Luke, jonka olemassaoloon toki tarvittiin Anakin. Vader myös kääntyi takaisin hyväksi poikansa takia. Kenties koko jedi-instituutio oli niin suuressa kriisissä, että tarvittiin kaksi Skywalkeria: tuhooja ja jälleenrakentaja.

Tuosta 6. episodin nimestä vielä. Olettaisin, että Return of the Jedi on tarkoituksellisesti monitulkintainen, eikä sen ole pakko viitata nimenomaan jedeihin monikossa tai Anakiniin tai Lukeen, vaan se viittaa näihin kaikkiin.
The number you've dialed is imaginary. Please rotate your phone 90 degrees and try again.

Poissa Rhiannon

 • Kiltalainen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Star Wars
« Vastaus #156 : Kesäkuu 25, 2005, 13:15:22 »
Olenko nyt ihan hakoteillä, vai olenko nähnyt unta? Mielestäni tämä aihe jatkui monella viestillä, ja mielestäni luinkin ne kerran, mutta nyt ne ovat hävinneet, mistäköhän asia johtuu? Siinä oli aika paljon kaikkea todella kiinnostavaa, harmi jos nämä viestit ovat hävinneet internetin pohjattomaan avaruuteen...Tämä nyt ei ehkä koske tätä Star wars-aihetta, mutta asia ihmetyttää. Eli olenko nähnyt unta vai onko tästä hävinnyt viestejä?
Sirius Black; in a sack; I would like to pack; and thus take him back.

Poissa Tunturipöllö

 • Tuplanolla
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • That last hand... nearly killed me.
Star Wars
« Vastaus #157 : Kesäkuu 25, 2005, 18:36:34 »
Se oli se aikahyppy, muutama viesti katosi.
Shaken, not stirred.

Verhontanko

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #158 : Kesäkuu 28, 2005, 21:53:53 »
Voi, kyllä ne on nähty. Kaikki. Jopa episodi III. En niistä paljoa muista, koska sattuneista syistä (*kiroaa Anttilan ja muut kaupat suohon*) en ole niitä saanut käsiini. Ensin hölötän nyt näistä leffoista, missä on Han, Luke, Leia sekä muut kumppanit.

Näyttelijöistä, muut kyllä menevät, Han Solo voittaa kaikki, mutta Luke. Hyi. En tiedä, hänen naamansaKIN inhottaa jo, enkä tiedä miksi.. Luen parhaillaan kirjaa Tuhonmiekka, ja kun Han ja Luke erkanevat Tuskeneista (hups, eihän tämä ollutkaan kirja-arvosteluille tarkoitettu.. no menkööt) ja siirtyvät Jabba Huttin tuhoutuneeseen palatsiin, Luken ärsyttävä, piilotettu ylimielisyys ("Jedit ovat valmistautuneita kaikkeen".) ärsyttää suuresti. Sitten eteenpäin, nämä uudet leffat. Myönnän, pidän niistä enemmän kuin näistä muista, episodi I ylittää kaikki. Obi-Wan on paras, myönnettäköön se, enkä voi sanoa miksi ensin inhosin Padmén näyttelijää, eli Natalie Portmania. Myöhemmin ei se enää ollutkaan niin epämiellyttävä hahmo.
Rohkaistun myös sanomaan, että Anakinin näyttelijän ääni ensimmäisessä leffassa on aivan suunnattoman ärsyttävä. Enkä sitäkään osaa perustella. Vielä Kloonien hyökkäyksestä, joissain kohtauksissa Anakinin/Haydenin äänestä on suunnattoman vaikea saada selvää. Esim. siinä kohtauksessa, kun Anakin ja Padmé istuvat nurmikolla, Padmé nauraa jotain että "Teet minusta pilaa", tai "Yritätkö minuun jotain jedien mielenlumetta?" (en olisi tästäkään saanut selvää ilman tekstitystä, kun Padmé nauroi kokoajan), niin Anakin vastaa hekottaen jotain että "en, se tepsii vain heikkomielisiin", tmstmstms., en saanut Anakinin puheesta mitään selvää. Sitten toinen kohtaus oli, kun Padmé sanoi Anakinille "Älä katso minua tuolla tavalla", ja Anakin kysyy "Miksi en?", Padmé vastaa "Koska tunnen oloni epämukavaksi", Anakin sanoo jotain enkä saanut siitäkään yhtikäs mitään selvää. Olin aivan pihalla, tajusin että se sanoi yes, mutta siitäkään ei voinut olla varma. XD

Sitten Obi-Wan. Hän on huippu, varsinkin kun on vielä padawan. Qui-Gon ei välitä neuvoston määräyksistä ja Obi-Wan padawanina yrittää oikaista Qui-Gonia neuvoillaan. :D Hmm.. Episodi II oli ihmeellisen tylsä. Tai, okei, ei suoranaisen tylsä, vaan liiallista hömpötystä ja lepertelyä sun muuta. >____< Sitten  spoilaan.

Tämä Episodi III oli jopa huonompi kuin ykkönen, se ei edes vastannut odotuksiani. Olin aivan pihalla, kun Obi-Wan ja Anakin lentelivät siellä avaruudessa väistellen lasersäteitä, kunnes tajusin että ne menevät pelastamaan Palpatinea Kreivi Dookun kynsistä. Sitten minua ihmetytti, miten Anakinista oli tullut niin lojaali jedineuvoston säännöille? Olihan hän rikkonut niitä jo menemällä naimisiin Padmén kanssa, mutta Kreivi Dookun päätä hän ei olisi halunnut katkaista koska oli lyönyt tämän kädet irti, joten Dooku oli aseeton. Palpatine istui paholaisena siellä tuolissa, olisi jättänyt Obi-Waninkin sinne, sika. ;________;

Hohooh, aivan tyhmää, mihin ne Anin jalat lensivät kun Obi-Wan katkaisi ne? Kaikki katkaistut raajat sun muut eivät näy siellä missään. Ja mikä sytytti Anakinin palamaan? Siis kyllä tajusin, että laava, mutta mikä sillä osu sinne laavaan? Pöksyt, vai? No kuitenkin, sillä oli nahkaliivi, sulasiko se liivi sen ihoon kiinni, vai häh mitä? Ja Anakinin ajatukset olivat jo hiukan oudot, kun Padmé tuli sinne paikalle. Obi-Wan näkyi kauempana, Anakin hölötti Padmélle ettei Padmé kuole kun hän pelastaa sen voimillansa, mutta silti se kuitenkin kuristi sitä -.-'
Miksi, voi miksi ei näytetty kun Anakin surmasi ne lapset? Olisin niin halunnut nähdä sen. ;< [Spoilaus loppuu]

Btw, unohdin sanoa, että Darth Maul on myös yksi lempihahmoistani. Niin armoton tappaja :D Darth Maulista huippu kuva 8D

Niin, ja tätä voi pitää spoilauksena, eli laitan tähän pienoisen spoilausmerkin. Eli, spoilaan hiukan.
Tiedättekö, mistä tunnistin Palpatinen Sithlordiksi? (en muista sen nimeä! Yritin koko päivän muistella enkä vieläkään muista .__.) Sillähän näkyy hupun alta suu ja leuka. No, Palpatinen suu roikkuu, samoin sithlordin, ja sillä on myöskin kuoppa leuassa. Siitä tiesin heti XD No jaa :D Miksei muuten Obi-Wanin ja Qui-Gonin seikkailuista ole tehty leffaa, Jedioppilas kirjasarjan perusteella? Minä ainakin olisin innokas ostaja :D Entä voiko joku neuvoa paikan, josta voisin ostaa Episodit I ja II itselleni dvd: nä? :D

Salmakia

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #159 : Kesäkuu 29, 2005, 12:46:12 »
Ei ihan heti arvaisi että RotS:in tapahtumia on jonkun ikärajan puitteissa olevan katsojan vaikea käsittää.
Obi-Wanin ja Anakinin pelastusmissio mainitaan alkuscrollissa, se on se hassu kirjainrykelmä siinä ihan alussa.
Aseettoman vangin tappaminen on varmasti jopa Anakinin mielestä vakavampi juttu kuin salarakas, jonka kanssa hän ei edes ihan tuosta vain naimisiin mennyt.
Anakinin sytytti palamaan laava, hän kun valui sinne noin metrin päähän siitä jolloin jo tulikuuma hiekkakin riittäisi vaatteiden syttymiseen. Oikeastihan laava on niin kuumaa, ettei The Duelia olisi ollut mahdollista edes käydä ilman että molemmat miekkoset olisivat roihahtaneet jo hyvin aikaisessa vaiheessa(muistaakseni kymmenen metrin päässä laavasta voi jo syttyä tms.), mutta tämä onkin GFFA jossa vallitsee Star Wars-fysiikka.

Episodi 1 ja 2 DVD:itä on myynnissä ainakin Filmifriikin nettikaupassa, tosin molemmat "tulossa varastoon, varaa omasi". Ep. 1 on minulla tilauksessa sieltä Clone Wars DVD:n ohella.

[off-topic]#¤%& viestejä nielevä aikahyppy! Kirjoitan ensimmäistä kertaa puoleen vuoteen pari pitkää viestiä ja heti ne katoavat. No, ehkä jonain päivänä reipastun ja näpyttelen mietteeni uudestaan ainakin suurinpiirtein.[/off-topic]

Verhontanko

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #160 : Kesäkuu 29, 2005, 16:53:54 »
Eieiei, kyllä minä sen käsitin ja hyvä leffa olikin, en sitä sano. Mutta kun ei ole Star Wars leffoja pitkään aikaan kattonut, kun niitä ei omista, niin voi olla hiukan sekaisin siinä alussa. Ja muutenkin.. se hassu kirjainrykelmä, en minä niitä lue.. juttelin kaverin kanssa. :P Enkä edes tiennyt että tuollainen Filmfriikin nettikauppa on olemassa >__< Eikä hän todella mennytkään tuosta noin vaan naimisiin Padmén kanssa, kai sen nyt tietää jokainen joka on leffan ja kirjan nähnyt sekä lukenut (kirjassa he jopa lupasivat ettei heidän välilleen tule mitään, mutta kun he joutuivat kirjan loppuvaiheilla sinne areenalle, Padmé myönsi rakastavansa Anakinia ja he menivät naimisiin "Epilogi" osassa, jne.).

Aivan, juuri se minua häiritsi. Jos laittaa kätensä kattilan ylle, jossa on kiehuvaa vettä, alkaa jo pistelemään ja tulee pienimuotoinen kipu käteen, entä sitten laavan kanssa? No, hehän ovatkin jedejä. :D Ja valitettavasti eteeni päätti istua juuri se elokuvan katsojista isoin, joten en kaikkia tapahtumia nähnyt esteettömästi, teksteistä puhumattakaan. ,__,

Aivan varma tuosta ikärajan puitteissa lohkaisusta en ole varma mitä sillä tarkoitit, mutta sen verran voin sanoa että en ole 11-12. Täällä oli nimittäin K-11 ikäraja.

Sen verran vielä, Anakin uskoo oikeuteen/oikeutettuun kuolemaan, eikö tappamisvaiheella pitäisi ottaa huomioon kaikki mitä Dooku oli tehnyt (jopa se, että hän yritti Kloonien hyökkäyksessä tappaa Padmén)? Etenkin se, että hän olisi ollut valmis tappamaan jedit kakkosessa, ne jotka olivat siellä areenalla sekä ne jotka tulivat auttamaan Anakinia ja kumppanuksia (Padmésta puhumattakaan). No, ei muuta, lähden tästä pois höpöttämästä.. :P

Ei muuten sillä, että Padméta ei saisi tappaa, luulen että tekstistäni tulee sellainen vaikutus "Padmésta puhumattakaan", "Jopa se että hän yritti tappaa Padmén", vaan tarkoitan sitä että Anakin oli jo kolmannessa leffassa valmis siirtymään Sidiousin oppipojaksi jotta voisi pelastaa Padmén, hän murhasi jopa Mace Windun (ehkä murhaaminen ei kuitenkaan ole oikea sana, mutta menkööt) jotta Palpatine pelastuisi, sillä Palpatinehan oli ainoa joka tiesi miten Padmén voisi pelastaa. Ironista on se, että Padmé ei lopulta pelastunut. Sain sellaisen kuvan, kun lääkäri sanoi että "hän ei halua elää" tms., että Anakin itse tavallaan Padmén tappoi kun siirtyi Voiman pimeälle puolelle, Darth Vaderiksi. Eikö Palpatine jotain sanonutkin että "Näyttää siltä että omassa vihassasi tuhosit hänet" tai jotain tuon tyylistä?
Nyt siirryn pois häiriköimästä. :)

Sopulihörhöläinen

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #161 : Kesäkuu 30, 2005, 17:01:05 »
Olen katsonut kaikki leffat mitkä ovat ilmestyneet,mutta kirjoja en ole ehtinyt lukea.Minäkin olen sitä mieltä että vanhat leffat ovat huippuja.Ne ON vanhoja ja sen ajan tekniikka ei ole ollut mitenkään huippua mutta tönköt elukat tuovat juuri sen tunnelman mitä ne elokuvat kaipaavat! Koska uusista leffoista puuttuu nuo tönköt hahmot, varmaan juuri siksi en pidäkkään uusista leffoista kovinkaan paljon.Ne on tietenkin tosi hyvin tehtyjä ja näytteliät ovat mahtavia...mutta jotain niistä leffoista puuttuu...en osaa sanoa mitä.Kiva jos joku tajus mitä tarkotan.  :b

Poissa Tunturipöllö

 • Tuplanolla
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • That last hand... nearly killed me.
Star Wars
« Vastaus #162 : Heinäkuu 05, 2005, 22:31:28 »
Lainaus käyttäjältä: "Wiz"
Lainaus käyttäjältä: "Tunturipöllö"
Spoilaa Episodeja I-III

Olen törmännyt kiinnostavaan teoriaan netissä. Sen mukaan Sidiousin opettaja, Darth Plaqueis olisi Anakinin isä. Tämä johtaa juurensa Palpatinen(/Sidiousin) repliikkiin, että vain Plaqueis pystyi synnyttämään midichlorianista elämää. Ja tunnetusti Anakinilla on kaikista eniten midichlorianeja soluissaan, 27 700 kappaletta. Vertailun vuoksi itse Darth Sidiousilla midichlorianeja on vain 20 500.


Minäkin ajattelin noin, mutta kaverini tyrmäsi teorian ihan fiksuilla lauseilla, en nyt vain muista millä xD .


----

Olenko ainut joka pitäisi kovasti siitä että nuo vanhemmat Star Warsit tehtäisiin uudelleen? *tykkää niin kovasi upeista efekteistä*


Minut tyrmättiin sillä, että Plaqueis kuoli reilusti ennen Anakinin syntymää, ja itse asiassa Revenge of the Sithin käsikirjoituksesta napsaistiin pois sellainen tieto, että Palpatine on Anakinin isukki.

Vanha trilogiahan tehdään 3D-muotoon tässä parin vuoden sisällä. Siis leffat on samat, mutta kaikki tehosteet ym. on sovitettu hyödyntämään IMAX-teattereiden tekniikkaa. Suomesta ei IMAX:ia löydy. Mutta juu, ei missään nimessä vanhoja leffoja uusilla näyttelijöillä. Mieluummin uusia leffoja uusilla näyttelijöillä. Ja ensi vuonnahan alkaa TV-sarja, joka varmaankin tyydyttää Star Wars-faneja.
Shaken, not stirred.

Salmakia

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #163 : Heinäkuu 05, 2005, 22:32:13 »
Jos nyt kumminkin jaksaisin näpytellä juttuni suurinpiirtein uudestaan.

Eli: nuo midichlorian-luvut ovat täyttä puppua ja peräisin ilmeisesti surullisenkuuluisalta SuperShadow-nettisivulta.

Lucas on mitä ilmeisimmin sitä mieltä että Palpatine on Anakinin "isä". Tässä linkki RotS-kirjasta löytyvään alkuperäiseen käsikirjoitusversioon: http://img157.echo.cx/img157/4106/page429bc.jpg
Kohtaus ei päätynyt leffaan koska sen katsottiin (oikeutetusti) olevan turha toisinto ESB:n "I am your father"-paljastuksesta. Nyt Palpatinen vihjailu oopperakohtauksessa on hyvin hienovaraista eikä Anakin vaikuta tajuavan sitä ollenkaan.
Lucas on sanonut että hän jättää asian jokaisen itsensä päätettäväksi, eli pakko tuota ei ole sulattaa. Mutta jos mitenkään kunnioittaa oikeana SW-kaanonina Lucasin mielipiteitä, niin on aika varmaa että Palpatine sen Anakinin loi.
Plaqueis ei voi yksinkertaisten aikajana-ongelmien takia olla Anakinin luoja, koska Darth Maul oli tiettävästi ollut Palpatinen oppipoika jo parikymmentä vuotta TPM:n aikaan, ja Anakinhan oli kymmenisen vuotta silloin.

Vaikka olenkin ihan tyytyväinen ettei paljastus alkuperäismuodossaan leffaan päätynyt, niin silti pidän tätä yhtenä muutenkin loistavan RotS:in parhaimmista jutuista, ehkä jopa ylipäänsä koko Prequel Trilogyn. Se nyt vaan kertakaikkiaan tekee asioista vielä paljon mielenkiintoisempia.

idemus

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #164 : Heinäkuu 13, 2005, 13:10:13 »
Minä olen katsonut kaikki elokuvat ja kirjoja olen lukemassa. Kolmosesta pidin, niin kuin myös 4 ja kutosesta. Muutkin olivat hyviä, mutta eri tavalla. Ewan McGregor oli aivan loistava Obi-Wan ja Hayden Christensen oli Anakinina loistava myös. En oikein osaa paremmin kuvailla elokuvia, ne oli vaan aivan parhaita!

BlackWolf

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #165 : Elokuu 29, 2005, 20:53:16 »
Lainaus käyttäjältä: "Suppe"
Minua jäi mietityttämään se, että Padme kuoli heti synnytyksen jälkeen ja Jedin Paluussa Luke kysyy Leialta mitä tämä muistaa oikeasta äidistään. Leiahan vastaa muistavansa hyvin vähän, koska oli hyvin nuori äitinsä kuollessa. Eihän vastasyntynyt voi mitään muistaa...
Puhutaanko tässä nyt Padmesta vai Leian adoptioäidistä? Onko tekijöille sattunut virhe vai pitääkö Leia adoptioäitiään oikeana äitinään?


Olen itse saanut sellaisen käsityksen, että Leia aisti Voiman avulla mm. Padmen surullisuuden yms. Eli siis Leiassahan Voima virtaa "suuresti" niin vastasyntyneenä sitten aisti Padmen mielialan.

AnZuliino

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #166 : Syyskuu 01, 2005, 16:00:34 »
Minä ainakin olen katsonut Star Warseja. (Ja lukenut vielä enemmän!)
  Minä tykkään aika paljon niistä kirjoista, mutta elokuvat ovat kyllä tavattoman hyviä.

Ja kaikki näyttelijät sopivat niihin rooleihin niin tavatoman hyvin, että ei voisi parempaa ollakkaan.

Minusta surullisin näistä elokuvista on ihan varmasti 'Sithin kosto.'
 Minä en yleensä hirveän helposti elokuville itke, mutta sitä katsoessa kyllä itketti. Se on niin väärin! *Polkee jalkaa ja itkee*

Mutta nämä vanhemmat leffat, joissa siis Luke ja Leija 'seikkailevat', ovat minun mielestäni tavattoman hyviä. Olisi kamalaa ajatella, minkälaisia niistä tulisi, jos niihin yritettäisiin hommata uusia näyttelijöitä.
 Mutta jos niitä 'parannellaan' vähän, niin voi kuvitella miten huippuja niistä tulee. *Kuolaa*

En nyt jaksa selitellä tässä muutamia omia teorioitani ja perustelujani joillekkin tapahtumille, kun ovat aivot se verran solmussa. (Miksi ne ovat solmussa aina silloin kun minä yritän kirjoittaa jotain!!!)

Serbeth

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #167 : Syyskuu 02, 2005, 21:29:33 »
Jeps, täällä taas yksi Star warssien parissa vuodesta '94 viihtynyt.
Kolmas leffa oli mielestäni ihan mukiinmenevä. Ei mitään vanhan trilogian rinnalla, mutta varsin kiinnostava ja nykyelokuvan (scifi) kriteereillä hyvä leffa. Pesi kyllä ep. ykkösen ja kakkosen  helposti ja puhtaasti.
Roikuin tuossa kolmosleffan aikaan runsaasti theforce.netin foorumeilla, joten pääni tuli käytännössä täyteen kaiken maailman teorioita ja paljastuksia. Sen takia elokuvakokemus ei kenties ollut niin hieno kuin mitä se oli kun näin Jedin paluun ensimmäisen kerran; henkeäsalpaava ja tuon aikakauden paras elokuva.
Nykyisin pidän oikeastaan Imperiumin vastaiskusta enemmän, koska bashaan (miten se suomennetaan? lyön lakoon?) ewokkien takia. (Myöntäkää, ette tekään niistä karvaturreista hirveämmin viehäty.)
Myös nelososa on ruvennut kiehtomaan minua Alec Guinnessin loistavan roolisuorituksen myötä.
Jotenkin vanha trilogia kantaa sisällään erilaista meininkiä kuin uusin digitaalihiottu plastiikkatrilogia. Veijarimaisia vitsejä, ripaus camp-henkeä ja ajan patinan viehättävyys. Varmaan sen takia sitä jaksaakin (aina silloin tällöin) katsoa uudelleen ja uudelleen..
Tuosta kutososan nimestä vielä.. Näen sen kyllä niin että "The Jedi" merkitsee kaikkia jedejä, yleensäkin koko luokkaa. Tästä varmennuksena voidaan nähdä tökeröt EU-teokset Luken johtamasta jediakatemiasta etc.
Toisaalta isolla kirjoitettu 'The Jedi' merkkaa oikeastaan myös Anakinia, hänestähän koko saagassa on kyse. Tosin näin Luken aina sinä "sankarina", enkä ymmärrä kuinka Hamill saa osakseen niin paljon haukkuja. Ihan kelvostihan tuo minusta näytteli, mitä nyt vähän puumainen uudessa toivossa.

Serbeth

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #168 : Syyskuu 02, 2005, 21:35:24 »
Jeps, täällä taas yksi Star warssien parissa vuodesta '94 viihtynyt.
Kolmas leffa oli mielestäni ihan mukiinmenevä. Ei mitään vanhan trilogian rinnalla, mutta varsin kiinnostava ja nykyelokuvan (scifi) kriteereillä hyvä leffa. Pesi kyllä ep. ykkösen ja kakkosen  helposti ja puhtaasti.
Roikuin tuossa kolmosleffan aikaan runsaasti theforce.netin foorumeilla, joten pääni tuli käytännössä täyteen kaiken maailman teorioita ja paljastuksia. Sen takia elokuvakokemus ei kenties ollut niin hieno kuin mitä se oli kun näin Jedin paluun ensimmäisen kerran; henkeäsalpaava ja tuon aikakauden paras elokuva.
Nykyisin pidän oikeastaan Imperiumin vastaiskusta enemmän, koska bashaan (miten se suomennetaan? lyön lakoon?) ewokkien takia. (Myöntäkää, ette tekään niistä karvaturreista hirveämmin viehäty.)
Myös nelososa on ruvennut kiehtomaan minua Alec Guinnessin loistavan roolisuorituksen myötä.
Jotenkin vanha trilogia kantaa sisällään erilaista meininkiä kuin uusin digitaalihiottu plastiikkatrilogia. Veijarimaisia vitsejä, ripaus camp-henkeä ja ajan patinan viehättävyys. Varmaan sen takia sitä jaksaakin (aina silloin tällöin) katsoa uudelleen ja uudelleen..
Tuosta kutososan nimestä vielä.. Näen sen kyllä niin että "The Jedi" merkitsee kaikkia jedejä, yleensäkin koko luokkaa. Tästä varmennuksena voidaan nähdä tökeröt EU-teokset Luken johtamasta jediakatemiasta etc.
Toisaalta isolla kirjoitettu 'The Jedi' merkkaa oikeastaan myös Anakinia, hänestähän koko saagassa on kyse. Tosin näin Luken aina sinä "sankarina", enkä ymmärrä kuinka Hamill saa osakseen niin paljon haukkuja. Ihan kelvostihan tuo minusta näytteli, mitä nyt vähän puumainen uudessa toivossa.

Daichi

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #169 : Syyskuu 10, 2005, 10:07:42 »
Ouota, voisin vannoa että olisin tänne jo kirjoittanut. Mutta, asiasta toiseen ja Star Warsiin. Elikäs, täälläkin yksi SW-fani. Kaikki episodit katsottu, eikä lempielokuvasta tietoakaan, enkä näitä upeita elokuvia viitsisi alkaa arvostelemaan. Pitää kyllä sanoa, että vasta Sithin kosto sai minut hullaantumaan Star Warseihin. Aiemmat episodit näkemättä. Ja hauskaa oli leffateatterissa. Mutta, nyt Star Wars on elämäni ja sitä rakastan. Kiitos.

BlackWolf

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #170 : Syyskuu 12, 2005, 10:58:36 »
Star Warsit ovat aivan mahtavia. Olen nähnyt kaikki leffat lukuunottamatta ykköstä. Tosin olen lukenut sen ja monia monia Star Wars -kirjoja. Rakastan Star Warsien maailmaa eli jedi"uskoa", Voimaa, tähtikiitureita, kummallisia lajeja ja planeettoja. Henkilöt ovat mielestäni ihania. Lempihahmoja on tietenkin iki-ihana Anakin ja Padmé. Obi-wan on huippu ja Yoda jyrää ;D. Unohtamatta Mace Windua ja Leiaa, Lukea, Hania ja Landoa. Kaikki ovat mahtavia.

Paras leffa on varmaankin Sithin kosto ja Jedin paluu. Kummatkin olivat surullisia ja kummassakin keskityttiin oikein kunnolla Anakiniin. Jedin paluussa oli ihana loppu ja Anakinin muisto sai "rauhan". Nyt mun pitäisi etsiä käsiini Pimeä Uhka ja katsoa se.

Poissa Brian Molko

 • Northman's Pet
 • Hirnyrkki
 • Such a dull toy
 • Tupa: Luihuinen
Star Wars
« Vastaus #171 : Syyskuu 12, 2005, 15:17:15 »
Pakko sanoa taas että kolmosen lopputaistelu ja sitä ennen se keskustelu oli aivan upea. Anakinin ääni on jotain niin upeaa että sitä melkein pyörtyy sitä kuunnellessaan. Anakin on kerrassaan upea hahmo 1-3 osissa, jatkossa aika tönkkö, ikävä kyllä.

Hänen kääntyminen kolmosessa oli tehty minusta ihan päin seiniä. Se olisi pitänyt tehdä hitaammin ja loogisemmin yms. Siitä vain puuttui sitä jotain. Lisäilen myöhemmin lisää.
Julien, you're slow-motion suicide.

Poissa castlevania

 • Enterpricen kapteeni.
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Nihilisti.
 • Tupa: Tuvaton
Star Wars
« Vastaus #172 : Syyskuu 16, 2005, 17:14:47 »
En oo kommentoinu tähän, koska liityin vasta vähän aikaa sitten, joka tapauksessa spoilerivaroitus(vaikka kaikkihan sen ovat jo nähneet kuukausia sitten kuten minä, vielä tennispalatsi 1:sessä ja ensi-illassa!)

Sithin kosto oli sanalla sanoen TÄYDELLINEN. Hurjimmatkaan unelmani eivät olisi ylettyneet tähän asti puoliksikaan. Alku alkaa, kun kyborgikenraali Grievous on kidnapannut kansleri Palpatinen ja Obi-Wan ja Anakin lähtevät pelastamaan hänet. Lopulta he pääsevät alukseen sisään ja paikantavat kanslerin. Toisaalla Grievous suunnittelee heidän tappamistaan köhien(koska mace windu on puristanut hänen keuhkonsa kasaan) ja käskee heitä pysäyttämään hissin, tämä kohtaus on yksi hauskimpia, anakin hyppää hissin katolle ja artoo laittaa hissin menemään alas vahingossa, anakin saa otteen tasanteen reunasta ja taisteludroidit sanovat hänelle: kädet ylös, jedi! (räkätystä) Myöhemmin he löytävät kanslerin ja myös Dookun, ja tämä koko homma oli palpatinen suunnitelmaa saada dooku pois päiviltä, vakka doo´ku(joka tiesi että palpatine on sidious, jota grievous ei tietänyt) luuli että tarkoituksena oli tappaa obi-wan ja saada anakin liittymään heihin. Vauhdikas taistelu alkaa ja dooku heittää obi-wanin seinää vasten, joka menee tajuttomaksi ja jää kaatuvan seinän alle, Anakin hyökkää pidätellen raivoaan, kunnes palpatine kannustaa häntä tappamaan dookun, dooku tajuaa että häntä on petetty ja anakin päästää vihansa valloilleen ja vie sithlordin kummatkin miekkakädet ja asettaa valosapelit kreivin kaulalle kuin jättiläissakset, ja katkaisee armoa-anovan dookun pään kylmästi palpatinen käskystä. Kansleri ja Anakin pakenevat Obi-Wan mukanaan ja joutuvat kohtaamaan Grievousin, joka pääsee kuitenkin pakoon putoavasta komentoaluskesta, Anakin pelastaa päivän ja laskee sen kutakuinkin turvallisesti Coruscantin pinnalle. Sitten he lähtevät senaatinrakennuksen luo jossa he kohtaavat muun muassa hopeadroidi C-3PO:n, Jar jarin ja Mace Windun, sitten Anakin löytää Padme'n ja hopeadroidi C-3PO:sta tulee kultadroidi. Sitten Padme' kertoo olevansa raskaana. Sillä välin Greivous palaa separatistien tukikohtaan Utapaulle ja ottaa Sidioukselta käskyn siirtää neuvoston Mustafariin. Sidious kertoo että pian hänellä on nuorempi ja vahvempi oppilas kuin Dooku. Sitten Anakin näkee unen, jossa Padme' kuolee synnytykseen ja pelästyy, koska on aiemminkin nähnyt enneunia. Hän kertoo tästä Yodalle, josta ei kuitenkaan ole apua, myöhemmin Palpatine julistaa paikallisten kuvernöörien arvot kaikkialle galaksiin, jota eräät senaattorit ja jeineuvosto epäilee vallankaappausyritykseksi ja kun palpatine nimittää anakinin edustjakseen jedineuvostoon, hän pääsee vain edustajaksi, ei emstariksi, jotta hän voisi vakoilla palpatinea. Yoda lähtee Kashyyyk-planeetalle ja Obi-wan Utapauhun, jossa Greivous piileskelee, sillä välin Anakin tapaa kanlerin oopperatalossa, jossa tämä kertoo Darth Plagueisin tarinan, joka pystyi estämään läheisiään kuolemasta ja jonka oppipoika tappoi hänen nukkuessaan. Anakin miettii, voisiko sillä pelastaa Padme'n kuolemalta, Obi-wan löytää Grievousin ja neuvostoon tulee tästä tieto ja he käskevät anakinia kertomaan tästä kanslerille, Palpatine paljastaa että Plagueis oli todellinen ja että hän oli hänen oppilaansa, ennen kuin murhasi hänet, Anakin tajuaa että tämä on Sidious, muttei uskalla satuttaa häntä, koska tarvitsee tämän pelastamaan Padme'n. Hän ilmoittaa neuvostolle ja Mace Windu, Saesee Tiin, Agen Kolar ja Kit Fisto lähtevät pidättämään häntä.

Sillä välin Obi-Wan onnistuu kukistamaan Grievouksen. Palpatine tappaa nopeasti Fiston, Kolarin ja Tiinin, mutta viivyttelee Windun kanssa, koska tietää että Anakin on tulossa, hän antaa windun lyödä sapelin hänwen kädestään ja teeskentelee heikkoa ja pyytää Anakinilta apua, sitten hän lähettää energiasalamoita Winduta kohti, mutta ei täydellä voimalla ja hänen kasvonsa muuttuvat vanhoiksi, sitten hän teeskentelee luovuttavansa, mace uhkaa tappaa tämän, jonka seurauksena Anakin sivaltaa tämän käden poikki. Sidious lähettää salamat täydellä teholla päin Winduta ja hän lentää ikkunasta ulos kuolemaansa. Sidious onnistuu kääntämään Anakinin pimeälle puolelle ja sanoo että hän on tarpeksi voimakas pelastamaan Padme'n, kun hän on tappanut visiiri Gunrayn, muut separatisit ja tuhonnut jeditemppelin. Hän antaa Anakinille nimeksi Darth Vader ja Vader lähtee tappamaan kaikki temppelissä, myös lapset. Sidious ottaa käyttöön käsky 66:n ja monta jediä kuolee, Yoda ja Obi-Wan palaavat Coruscantiin jossa Sidious julistaa itsensä keisariksi ja Inmperiumin syntyneeksi, Obi-Wan katsoo tallenteen, jossa vader tappaa jedejä, myös lapsia, tämä ilmoittaa tästä padme'lle, joka ei kuitenkaan usko Obi-Wania ja lähtee Threepion kanssa Mustafariin, jossa Vader on jo teurastanut separatistit. Obi-Wan piiloutuu Padme'n alukseen ja Yoda kohtaa Sidiouksen mahtavassa miekkataistelussa. Vader suuttuu Padme'lle, koska luul iettä hän toi Obi-Wanin tänne ja kuristaa Padme'n henkihieveriin, Obi-Wan ja Vader aloittavat taistelun, Yoda pääsee pakoon Sidiousta ja päättää lähteä maanpakoon, Kenobi katkaisee sillä välin Vaderin jalat ja toisen käden, Vader luisuu laavan lähelle ja syttyy tuleen, Obi-Wan luulee tämän kuolleen ja lähtee pois surullisena, ja vie Padme'n Polis massan asteroidivyöhykkeelle missä tämä synnyttää Luken ja Leian, Sidious pelastaa pahasti vahingoittuneen Vaderin ja Vaderille rakennetaan haarniska, joka pitää tämän elossa. Sillä välin Padme' kuolee sanottuaan Obi-Wanille että Anakinissa on vielä hyvää, keisari kertoo Vaderille, että tämä itse tappoi Padme'n, Vader suuttuu ja vannoo lopullista uskollisuutta Palpatinelle. Luke viedään Tatooineen Beru ja Owen Larsin kotiin ja Leia Bail Organan ja tämän puolison kotiin Alderaaniin, C-3PO:lta pyyhitään muisti ja Vader, Tarkin ja Sidious katselevat Kuolemantähden rakennustöitä. Sithin kosto on mielestäni paras Star Wars-elokuva!

//Seuraavalla kerralla laitetaan sitten kaikki samaan viestiin vaikka muokkaamalla ja pistetään ne spoilerit ohjeiden mukaisesti punaisella -Thomas
"Oh, my offense is rank, it smells to heaven! It hath primal elder curse upon it; the brother's murder.

Kummitusankka

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #173 : Lokakuu 13, 2005, 14:13:04 »
Mä olin varmaan kolmevuotias, kun katoin ekan kerran Star Warseja. Mun isoveli on kunnon Star Wars-friikki, ja se katto niitä usein. Kerran sitten menin kattomaan niitä sen kanssa. Ne kolahti muhun, ja aina kun kuulin sen alkutunnarin, juoksin olkkariin telkkarin ääreen :)
Oon nähny kaikki star wars-leffat, ja mun mielestä Sithin kosto on kaikista paras. Ykkösosasta en tykkää oikeestaan ollenkaan, oon kattonu sen vaan kaks kertaa. Star warseissa on paljon hyviä hahmoja, mun lemppari on Anakin. Obi-Wan, Yoda ja Mace Windu on kans tosi hyviä. nyt oottelen, et Sithin kosto tulee DVD:lle. :D

Poissa Ginger

 • Tyy
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Melko yksinkertainen
 • Tupa: Puuskupuh
Star Wars
« Vastaus #174 : Joulukuu 17, 2005, 10:28:38 »
Elikkäs siis...
Olen nähnyt kaikki Star Warsit. En muista, kuinka vanha olin nähdessäni ensimmäisen Star Warsini, mutta kauan siitä kuitenkin on.
Alkuperäinen trilogia on loistelias. Erityisesti pidin Jedin paluusta ja Uusi toivo-elokuvista, Imperiumin vastaisku ei ole ehkä niin paljoa iskenyt.
Harrison Ford on aivan ihana Han, sellainen pörröpäisen lutuinen hyvis-badboy. Ei ihme, että hänestä on tullut niin suuri tähti.
Carrie Fisher prinsessa Leiana on ainut oikea ratkaisu. Olen lukenut jostain, että jos Fisher olisi kieltäytynyt roolistaan, sitä olisi tarjottu Jodie Fosterille. *värisee* Jedin paluussa Fisher kyllä ylinäytteli, mutta pistetään se huumeiden piikkiin.
Mark Hamillia käy sääliksi. Verrattuna esim. Fordiin hänen näytelijänlahjansa ovat, minusta, melko vähäiset. Lisäksi rooli Lukena leimasi hänet, eikä hän saanut enää muita kunnollisia rooleja. Sääli, Imperiumin vastaiskussa hän oli ehdottomasti parhaimmillaan.

Star Warsin koko maailma on rakennettu ihailtavan tarkasti kuin Lucas tuntisi jok'ikisen hahmon, joka ruudussa vilahtaa. Päätähuimaavat juonenkäänteet ("Luke, I am your father" *khhh*) ja *öh* mielenkiintoiset dialogit (joita en sanatarkasti muista, joten en esimerkkiä pistä vihaisten Star Wars-fanien haukkujen pelossa) tekivät episodeista IV-VI elokuvien terävintä kärkeä.

Nämä uudet Star Warsit sitten... No, ne ovat sinänsä ihan katsottaviakin, mutta paikkapaikoin sellaista erikoistehostemässäilyä, jossa yritetään niin todistella, niin todistella mitä osataan. Se tietynlainen herkkyys puuttuu, eivätkä elokuvat säväytä yhtä paljon kuin ensimmäiset aikanaan.
Those who don't believe in magic will never find it.
~ Roald Dahl ~
Ikuisuusprojekti

Poissa Cache

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Star Wars
« Vastaus #175 : Joulukuu 30, 2005, 23:10:24 »
Itse näin jo ihan pienenä ensimmäistä kertaa alkuperäistä trilogiaa, kiitos isoveljeni, joka on kanssani perheen ainoat fanit. En tosin muistanut paljonkaan mitään ennen kuin katsoin koko saagan järjestyksessä kesällä. Muistin lähinnä vain Jabba the Huttin, Leian rautabikineissä (:p *naur*), ewokit, Yodan ja tietenkin Darth Vaderin.

Minusta tuli fani vasta puolisen vuotta sitten. Lainasin enolta kaikki leffat DVD:nä (en Sithin kostoa tietenkään, sehän oli vasta teatterissa.) Katsoin ensin 1-2, menin teatteriin katsomaan kolmosen, ja sitten katsoin vielä 4-6. Olin koukussa. Meillä ei ollut yhtäkään noista DVD:nä. Kaikki olivat hyvinkin rämässä kunnossa VHS:nä. Veljelläni on se hieno VHS boksi.
Itse rupesin vonkaamaan sitä DVD boksia ja sain kuin sainkin sen sitten joululahjaksi. Jesjes. ^^ Veli tuli kateelliseksi ja meinasi viedä DVD:t mukanaan.

Itse pidän enemmän vanhasta trilogiasta. Sen tarina on minusta parempi kuin uudemman. Siitä uudesta puuttuu vaan se klassinen Star Wars fiilis.
Sithin kosto on tosin paras noista uusista. Se oli sellanen mukavan synkkä. :p

Pitää vielä hehkuttaa tuota DVD boksia. Täytyy vain sanoa, että jos sinulla ei vielä ole sitä, niin hanki se! Bonuslevyllä on aivan mielettömästi kivaa ekstraa. Erilaiset Making of -jutut, yms. on mukavia. :] Lisäksi on kuvagallerioita ja mitä kaikkea siellä nyt sitten oli. Kannattaa ostaa.

Semmonen saagaboksi on luultavasti tulossa joskus. Millonkohan? Haluan luultavasti hankkia senkin, jos siinä on jotain lisäextraa. Täytyy nyt kattoa, jos sellanen edes tulee ja mikä sen hinta on.

Lorindel

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #176 : Tammikuu 02, 2006, 18:31:32 »
Lainaus käyttäjältä: "Cache"
Itse pidän enemmän vanhasta trilogiasta. Sen tarina on minusta parempi kuin uudemman. Siitä uudesta puuttuu vaan se klassinen Star Wars fiilis. Sithin kosto on tosin paras noista uusista. Se oli sellanen mukavan synkkä. :p


Mitä? Kloonien Hyökkäyksessähän oli niin paljon vanhaa hyvää ainesta, että oikein tuli kehrättyä teatterissa. Ensimmäisen PT-episodi nyt oli fanipiireissä ainakin hirveä pettymys (eipä juuri muuta hyvää, kuin Darth Maul - ja tietenkin se, että saattoi taas odottaa jotain uutta). Kolmannen pitikin olla erilainen verrattuna muihin episodeihin, ja sitähän se todella oli. Itse kävin tuon teatterissa kuudesti katsomassa, ja joka kerta tykkäsin yhtä paljon. Yksinkertaisesti mahtavat fiilarit kautta linjan - hienoja kohtauksia ja ratkaisuja.

Ja mitä nyt Kaanonin vanhempiin leffoihin tulee, ANH on pelkkää pohjustamista (vaikka saikin nyt huomattavasti enemmän syvyyttä PT-episodien valmistumisen myötä). ESB oli mielestäni aina paras Warssi ennen PT:n saapumista, nyt saattaa jopa olla, että joudun tukahduttamaan Old School -asenteeni ja myöntämään kolmannen leffan ylivoimaisuuden.

Lainaus käyttäjältä: "Cache"
Semmonen saagaboksi on luultavasti tulossa joskus. Millonkohan? Haluan luultavasti hankkia senkin, jos siinä on jotain lisäextraa. Täytyy nyt kattoa, jos sellanen edes tulee ja mikä sen hinta on.


Luultavasti julkaisevat viimeistään Star Warsin 30. vuotis juhlapäivänä, muutaman vuoden päästä. Mutta joku joulu saattaa sitä ennenkin putkahtaa markkinoille tuollainen saagaboksi. Joka tapauksessa, niitä saa juosta ostamassa koko ajan jos sille tielle lähtee. Aina löytyy remasteroitu ja uudenlainen (sekä tietysti aiempia parempi) versio. Tosifani luottaa VHS:sään.. ;)

Ja mikäli haluat jonkinlaista lisämatskua vielä vilkuilla sitä boksia odotellessa, niin kannattaa tutustua Clone Wars piirrettyyn. Ihan pätevää matskua oikeilla ääninäyttelijöillä, ja valaisee hyvin AOTC:n ja ROTS:in välistä jaksoa.

Poissa Cache

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Star Wars
« Vastaus #177 : Tammikuu 08, 2006, 16:46:48 »
Lainaus käyttäjältä: "Lorindel"
Luultavasti julkaisevat viimeistään Star Warsin 30. vuotis juhlapäivänä, muutaman vuoden päästä. Mutta joku joulu saattaa sitä ennenkin putkahtaa markkinoille tuollainen saagaboksi. Joka tapauksessa, niitä saa juosta ostamassa koko ajan jos sille tielle lähtee. Aina löytyy remasteroitu ja uudenlainen (sekä tietysti aiempia parempi) versio. Tosifani luottaa VHS:sään.. ;)

Jos mä luottaisin pelkkään VHS:sään, en enää kovin pitkään niitä kattelisi. Ne on ruvennut nyt jo uhkaavasti rätisemään. Menevät vielä rikki joku kaunis päivä. DVD:ssä on se hyvä puoli, että oikein käytettynä se ei koskaan kulu. VHS kuluu vaikka kuinka nätisti silkkihansikkain sitä käsittelisi. Mutta se VHS boksi on hieno osa kokoelmaa. ^^ Harmi vain, että se boksi ei ole minun.

Lorindel

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #178 : Tammikuu 08, 2006, 18:23:01 »
Jep. Tottahan se on, että VHS:än aika alkaa olla jo ohitse, mutta pitää kulkea loppuun asti pää pystyssä. Ja onhan leffat muutenkin mukavampi katsella DVD:ltä, kun kokemuskin on täyteläisempi, ja paljon lähempänä ohjaajan visiota.

Lähinnä tuolla tosifanin valinnalla tarkoitin sitä, että VHS-kokoelma seisoo kunniapaikalla hyllyssä, ja DVD:t ovat katsomiskäytössä. ;)

Poissa Cache

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Star Wars
« Vastaus #179 : Tammikuu 13, 2006, 22:33:36 »
No kyllä minä sen ymmärsin, että ethän sinäkään millään voi katsoa elämäsi loppuun asti pelkkiä VHS:ä. ;]
Itse en ole sen verran vanha, että olisin voinut ostaa itselleni sen VHS boksin kun se ilmestyi. Minun isoveljelläni tosin on se ko. boksi ikiomassa asunnossaan. Harmi, harmi.

DVD:ltä tosiaan näyttää paremmalta, koska elokuva on widescreen versiona (ellei sitten sillain hienosti zoomaa erilaiseksi). Widescreen näyttää paremmalta, kun osa kuvasta ei jää pois.

Mutta mikään ei silti korvaa elokuvateatteri kokemusta. Harmittaa vain tosi paljon, koska olen nähnyt ainoastaan Sithin koston teatterissa. -_-' En väitä, että se muka olisi huono, mutta haluaisin todella paljon nähdä myös alkuperäisen trilogian teatterissa.

Fessa

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #180 : Tammikuu 14, 2006, 22:50:41 »
Kuulun ilmeisesti näihin uusfaneihin, suuri Star Wars innostukseni lähti liikkeelle vasta tuon Sithin koston nähtyäni puolisen vuotta sitten. Kyllä mä ne I ja II episoditkin olen käynyt iskän kattomassa, muutaman viikon hehkutuksen seurauksella.
Kuitenkin nyt tuon IIIsen nähtyäni voisin sanoa olevani melkoisen suuri SW fani. Ne vanhemmat kattoin melko pian videoilta, ne on nauhalla meillä kaikki, ja sitten oli pakko hommata se DVD poksikin. Sitä sitten kuluttanut. Välillä toivoisin että olisin syntynyt parikymmentä vuotta aiemmin, että olisin päässyt Star Warssiin mukaan alusta lähtien, trilogian näkeminen elokuvateatterissa olisi ollut varmasti mahtavaa.

En oikein voi sanoa kumpi on mielestäni parempi, uusi vai vanha trilogia, koska uuden näkemisestä on niin pitkä aika etten muista siitä juuri mitään[edes Sithin kostosta.] Odotan tosin nyt josko I-III tulisi samantyyppinen poksi kuin tuosta vanhemmasta.

Star Warssin tarina on loistava, ainoa laatuaan, jne, sitä tuskin tarvitsee enää erikseen mainita. Näyttelijävalinnoistakaan ei juuri ole naputtamista.
Paras hahmo on ehdottomasti Darth Vader[ja uusissa Anakin]. Sen koko olemus on niin cool[pöljä sana mutta en keksinyt kuvaavampaa], ääni, puku, ja siitä huokuva sellainen arvokkuus. Moniulotteinen henkilö, pääpahis[jollei Sidiousta oteta lukuun], mutta kuitenkin sisimmässään hyvä.
 
Siinä uudemmassa häiritsee hiukan Qui-Gonin lisääminen mukaan, mielestäni Imperiumin vastaiskussa[olihan se siinä?] ilmaistiin kohtalaisen selkeästi että Yoda olisi kouluttanut Obi-Wanin. Ilmeisesti tämä on kuitenkin tahallinen virhe tai minä olen käsittänyt jotain väärin.

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

//Eleanír korjasi spoilerin
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 01, 2007, 09:37:05 kirjoittanut Eleanír »

Salmakia

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #181 : Tammikuu 14, 2006, 23:36:43 »
Käsittääkseni sekä jedit että sithit aiheuttivat Voiman epätasapainon omilla kyseenalaisilla tavoillaan. Molemmat aivopesevät oppipoikansa, sithit keskittyvät liikaa negatiivisiin tunteisiin, jedit eivät kykene muuttumaan vaan ovat aikalailla konservatiivisuuden huippuja, plus demonisoivat luonnollisia tunteita.. Tällainen ei ole hyvää Voimankäyttöä. Tasapaino saatiin sitten ennustuksen mukaan Anakinin avulla, jedit eivät vaan osanneet arvata tuhoutuvansa siinä noin sivuvaikutuksena itse.
Toinen toistaan karmeampien EU-kertomusten mutta tietääkseni myös Lucasin oman vision mukaan Luke aloitti Voimankäytön ja sen opetuksen ikään kuin puhtaalta pöydältä ja Voima oli taas tasapainossa.

Poissa Cache

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Star Wars
« Vastaus #182 : Tammikuu 15, 2006, 18:19:48 »
Lainaus käyttäjältä: "Fessa"
Kuulun ilmeisesti näihin uusfaneihin, suuri Star Wars innostukseni lähti liikkeelle vasta tuon Sithin koston nähtyäni puolisen vuotta sitten.

Välillä toivoisin että olisin syntynyt parikymmentä vuotta aiemmin, että olisin päässyt Star Warssiin mukaan alusta lähtien, trilogian näkeminen elokuvateatterissa olisi ollut varmasti mahtavaa.
Siinä uudemmassa häiritsee hiukan Qui-Gonin lisääminen mukaan, mielestäni Imperiumin vastaiskussa[olihan se siinä?] ilmaistiin kohtalaisen selkeästi että Yoda olisi kouluttanut Obi-Wanin. Ilmeisesti tämä on kuitenkin tahallinen virhe tai minä olen käsittänyt jotain väärin.

Lainaus käyttäjältä: "Uene"
Sithejä ei näin enää ole ja ilmeisesti tämä oli se tasapaino, oletan. Ainakin minä ymmärsin sen näin (joku viisaampi saa toki valaista asiaa). Tästä herää tietysti mielenkiintoinen kysymys, että oliko sen tarkoituskin mennä näin, olisiko Anakin pystynyt "palauttamaan tasapainon" muulla keinoin, kokematta tätä kohtaloaan. Ja jos Sithien häviäminen merkitsi tasapainoa, olisiko Jedien tuho merkinnyt samaa???


Minun mielestäni on väärin sanoa, että Voimassa vallitsee tasapaino jos on olemassa pelkästään Jedejä. Eikä myöskään jos on olemassa pelkästään Sithejä. Sehän tarkoittaisi että kaikki Voima on kallistunut pelkästään yhteen suuntaan. Ja tämän minun teoriani mukaan Anakin toi tasapainon Voimaan ryhtymällä itse Sithiksi. En sitten tiedä mitä tälle tasapainolle kävisi Jedin paluun lopussa, mutta tämä onkin vain omaa spekulointiani eikä perustu mihinkään faktatietoihin.
Jos joku näkee tämän vakavasti harhaanjohtavana tietona niin oikaiskoot.


Muistaakseni Lucas sanoi joko orig. trilogian DVD boksin extroissa tai sitten Sithin Koston DVD:n extroissa, että Anankin todellakin toi tasapainon Voimaan ja teki niin kuin oli ennustettu.
Anakinista itse tuli ensin sith, mutta loppujen lopuksi hän kuitenkin tuhosi keisarin ja sen seurauksena myöskin itsensä, eli hän tuhosi sithit. Anakin siis todellakin oli tämä "The Chosen one".
Yoda sanoi Sithin kostossa, että ennustus on saatettu tulkita väärin. Tällä on luultavasti viitattu siihen, että Anakinista itsestään oli tulossa sith, mutta sitä ei oltu ennustuksesta saatu selville ennen kuin se tapahtui.

Hän siis toi tasapainon Voimaan. Itse tässä juuri kehitin teoriaa siitä, että sithit aiheuttivat epätasapainoa, koska he käyttivät Voimaa päästäkseen valtaan. Jedit taas käyttivät sitä ainoastaan rauhan säilyttämiseen, eivät oman edun tavoittelemiseen.

Salmakia

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #183 : Tammikuu 16, 2006, 10:25:15 »
Jep, mutta myös oman valta-asemansa säilyttämiseen ollen kykenemättömiä sopeutumaan muuttuvaan galaksiin yrittäen ennemmin pakottaa sen taipumaan oman olemassaolonsa kannalta sopivaksi.

Poissa Nasu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Star Wars
« Vastaus #184 : Helmikuu 12, 2006, 12:44:20 »
Tämä nyt ei oikein liity asiaan, mutta joku tuolla aiemmin puhui vanhojen episodien kökköydestä ja valomiekkojen värisävyn vaihtelusta. No minä olen jotain kuullut (en tiedä onko totta), että episodi neloseen miekat olisi väritetty tussilla negatiiviin!! Kun niillä ei ollut silloin sitä tekniikkaa... (onneksi)

Minusta on aivan tyhmää tukkia se Hayden sinne Jedin paluun loppuun, ja muutenkin muutella niitä elokuvia jälkeenpäin. Jos Lucas tekisi Star Warsit nyt, niin ne olisivat varmaan aivan surkeita ja kukaan ei menisi katsomaan niitä. No joo, tämä on minun mielipiteeni.

Käykää muuten kattomassa:

http://www.sithsense.com/flash.htm
hehe
Minä MENEN Vilijonkan luo!!
Ei Kalkkaros...Ei Grabbe...Ei Cormag...

Noire

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #185 : Maaliskuu 21, 2006, 21:26:13 »
Täällä yksi SW-fanittaja lisää :>

Haydenin 'tunkeminen' ROTJ:n loppuun oli mielestäni ihan hyvä lisäys, saatiin yhtenäisyyttä trilogiaan ja Haydenin näköinenhän Anakin oli ennen kääntymistä pimeän puolelle.

Obi-Wan. <3

Stravagantti

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #186 : Maaliskuu 25, 2006, 11:56:12 »
No voihan vertti mistä olen jäänyt paitsi kun en olen nähnyt nelosesta eteen päin. Kolmonen oli ihan hyvä. Kakkonen ja ykkönen olivat huippuja. Kakkosen teloitus kohta on paras. *raakalainen*

Sensei

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #187 : Maaliskuu 25, 2006, 12:20:38 »
Itsekkin olen katsonut kaikki Star Wars elokuvat ja pidan eniten Sithin kostosta. Siinä ovat kaikki hyvän elokuvan aineksekset.

Marya Kenobi

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #188 : Toukokuu 26, 2006, 12:18:27 »
Star Wars on parasta mitä ameriikkalainen filmiteollisuus on koskaan antanut! Minut ainakin se vei mukaan yhdeltä istumalta! Ja se istuma oli Ep. 1 kesällä -99. Olin juuri yläasteelle menossa ja uudella paikkakunnalla kaveritonna. Eipä siihen muuta tarvinnutkaan.
Kaikki lehvat on tullut töllöteltyä MONTA kertaa, eniten ehkä kuitenkin Ep. 2:ta pukujensa vuoksi. Ja tietysti ihanaisen Ewan McGregorin tulkitseman vielä ihanamman Obi-Wan Kenobin vuoksi!

Lisää aiheesta myöhemmin. Nyt tuli hoppu tunnille!

Heke

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #189 : Toukokuu 27, 2006, 19:51:07 »
Lainaus
Käykää muuten kattomassa:

http://www.sithsense.com/flash.htm


Aivan loistava, yritin vaikka mitä, mutta kaiken arvasi.
Oli vielä hyvät efektit ja äänetkin loistavat.
Vaikka näyttikin olleen Burger Kingin sponsoroima...

Granta Omega

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #190 : Toukokuu 30, 2006, 14:17:15 »
Tota Sith Senseä on tultuu kokeiltuu pari kertaa aiemminkin...
On se aika "huvittava" kun joskus ku se "lukee" ajatuksesi, siellä takana hilluu joku hyyppä... :)
Kyllä mä oon ainakin saanut sitä huiputettua, mutta kyllä se useimmiten arvas ne ajatukset...

Mielestäni kaikkein paras SW-elokuva on ehdottomasti Episode 3 : Revenge of the Sith. Kyllä Attack of the Clones on myös melko hyvä, mutta ei yllä Sithin Koston tasolle.
 Ehdottomasti paras hahmo on Anakin jonka jälkeen tulevat Obi-Wan, Prinsessa Leia, Yoda ja Mace Windu.
Ja Star Wars ei olisi mitään ilman vanhaa kunnon Darth Vaderiä. :P

blame it on me

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #191 : Kesäkuu 03, 2006, 14:33:33 »
Ihanaa! Yksi lempi elokuva sarja. Minä pidän myös enemmän " vanhasta" trilogiasta. Mutta arvostellaan nyt sitten.
1: Minä en ainakaan pitänyt liaan tylsä paitsi gunganien sota.

2: Hyvä! Mutta eteni liian nopeasti. Ja kun luin kirja version huomasin että kaikki hauskat repliikit on jätetty pois. 8 1/2

3: Toiseksi paras. Minä rupesin itkemään elokuvissa kun ne niittaa jedejä.
Itken aina kotonakin siinä kohdassa. 9-

4: Toiseksi huonoin en pitänyt tästä osasta. 6

5: Lempi elokuvani. Tästä pidin hyvin paljon tarpeeksi toimintaa. 10

6: Toiseksi parhain. Tässä oli onnellinen loppu ja itkin kun ewokit lens taivaaseen.
Eli pidän koko sarjasta ja meillä on kotona kaikki dvdnä.

Poissa Nibs

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • Hogwarts Refounded: Harry Potter-roolipeli
 • Tupa: Luihuinen
Star Wars
« Vastaus #192 : Lokakuu 07, 2006, 01:40:41 »
En muuten tähän hätään keksi aivan heti mitään, mikä olisi Star Warsien tasolla legendaarisuudessa, noin niinkuin fiktionaalisten tarinoiden piireissä.

Oon ollut Star Wars -fani nyt kai suunnilleen pari vuotta.
Vai milloin se Sithin kosto tulikaan ensi-iltaan?
Velipoja halusivat käydä katsomassa sen ja kysyivät tulenko mukaan ja koska aihe oli legendaarinen, niin päätin nyt sitten vihdoin tutustua siihen.

Ennen Sithin kostoa oli tottakai katsottava 1. ja 2. episodi, joista 1. oli aika kökkö, ja 2. siedettävä, vaikka Hayden Christensen ei osannutkaan liiemmin näytellä.

Noh, menin sitten sen Sithin koston mulkaisemaan ja tykästyin kovasti.
Ei minuunkaan avaruussodat sinänsä kolahda, mutta kun Star Warsien hahmot tekevät niistä mielestäni sen legendaarisen, sen loistavan tarinan.
Tarina/juoni/idea itsessään on aika kulunut, mutta ne hahmot tekevät siitä jotain erityistä.
Vaikka täytyy myöntää, että jokin aikaa sitten alkoi koko homma kiehtoa ihan hirveästi. Ulkoavaruus on aina kiehtonut, mutta olen siis jopa alkanut nauttimaan niistä taistelukohtauksista.
Tosin - niissäkin sen nautinnon tuovat pääosin niissä mukana olevat hahmot.

Itse pidän tuhannesti enemmän alkuperäisestä trilogiasta kuin näistä uusista, vaikka ihan mielenkiintoinen visio kaiken alusta ovatkin.

Mielipiteeseeni tosin vaikuttaa varmasti se, ettei Episodit I-III pidä sisällään Han Soloa, sitä ainoaa syytä miksi ylipäätään aikanani vaivauduin tähän saagaan tutustumaan tarkemmin. Ja onneksi sitä näyttelee Harrison Ford. Täydellisempää heppua tuollaisen hahmon rooliiin en osaa kuvitellakaan.

Eli siis uudet leffat olin kyllä nähnyt, mutta SW-aih ei silti alkanut ihan mainittavasti kiinnostamaan vielä niiden myötä. Tää fandom hiip mun kimppuuni pikkuhiljaa salakavalasti.  

Mutta siis, kun katsoin vanhan trilogian ekan kerran, tuo legendaarinen kolmikko (Han, Leia ja Luke) varastivat sydämeni ja aloin fanittaa Star Warseja enemmänkin. Uusien leffojen myöt olin vain lähinnä tyyliin "jaa, no tulipahan nähtyä."
Mutta kun Han Solon hahmo esiteltiin EPisodi IV:n takatekstissä, päätin mulkaista sen. ENkä kadu yhtään. Loistava hnkilöhahmo ja loistava rakkaustarina.

Katsoin vanhan trilogian ekan kerran kunnolla joskus Sithin koston ensi-illan aikoihin kai, katsoin ne veljeni kanssa PUTKEEN mikä oli silloin virhe. Puuduin ja moni asia ärsytti loputtomasti, eikä vähiten droidi Threepio ja loppupuollla kaikki nauratti.
Ainoaa hyvää silloin oli Han ja Leia ja niiden herkullinen suhde.

Mutta nyt kun katsoin ne piiitkästä aikaa uudestaan tuossa yksi ilta, hypin innoissani nojatuolillani eikä MIKÄÄN enää ärsyttänyt.
Jopa 3POsai mun sympatiat puolelleen. (Uskomatonta, nähden siihen miten rastavalta se vaikutti aikoinaan.)
Ja Han ja Leia eivät ole koskaan olleet niin lutusia kuin sinä yönä.
Ja tosiaan katsoin ne taas putkeen kaikki kolme ilman minkäänlaista väsymistä tai rasittumista. Menin nukkumaan joskus puoli kuus aamulla.

Eli edelleen mua henkilökohtaisesti Star Warseissa kiinnostaa ja kiehtoo eniten sen hahmot, niiden väliset suhteet ja niiden toiminta eri tilanteissa - siis myös taistelukohtauksssa.
Se on se kaikki, mikä lurkkii siellä välissä, mikä mielestäni tekee näistä niin mahtavia elokuvia (puhun edelleen vanhasta trilogiasta), ja varsinainen "tähtien sota" sen kirjaimllisimmassa muodossa on vain pintaa, josta toki varmast moni jaksaa myös nauttia.

Vaikka idea on klisheinen, hahmot eivät sitä ole.
Etenkin Han, joka on tarinan koominen hahmo, se, jolta tulee aina parhaat jutut, on paljon, paljon enemmän, kuin vain koominen. Melkein uniikki...

Voiko joku kertoa mikä on "nerf-herder?
Siis "herder" on paimen, mutta mikä on "nerf"?
Koska Leia nimittini menomaan Hania sellaiseksi ja vieläpä ko. tilanteessa, voi olla että olen ajatuksissani oikeilla jäljllä, mutta jos joku tietää suomentaa ton tarkemmin, niin kiitos.  DVD:illäni ei nimittäin ole tekstityksiä ja sitten taas tekstitykset ovat joskus hyvinkin vapaamuotoisia...

Pidin muuten siitä pienestä muutoksesta mikä tehtiin alkuperäistrilogian DVD:ille uusien leffojn myötä, että vanhan Anakinin näyttelijä vaihdettiin Haydeniin siinä viimeisen lffan holokuvassa.
Hayden näyttää uskottavasti samalta kuin Mark (eli Anakin samalta kuin poikansa Luke). Anakinin alkuperäisnäyttelijä taas ei ja näytti muutenkin tyhmältä. :p

Han: "That's a good story. I think you just can't bear to let a grogeous guy like me out of your sight."
Leia: "I don't know where you get your delusions, laser brain.
Chebacca: "Mwahhahahaa!"
Han: "Laugh it up, fuzzball. But you didn't see us alone at the South Passage. She expressed her true feeling for me."
Leia: "My--! Why, you stuck up, half-witted, scruffy-looking... nerf-herder!"
Han: "Who's scruffy-looki
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 29, 2007, 01:18:07 kirjoittanut JudasKiss »
X HOGWARTS REFOUNDED: HARRY POTTER-ROOLIPELI
Mitä pitivät sisällään vuodet 1980-1992 Potter-universumissa?
X OLD WEST TALES RPG - Minnesota 1875-1885
X PÖLLÖPOSTI - Harry Potter-blogi

Pine

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #193 : Lokakuu 09, 2006, 20:49:53 »
Näin ensimmäisen kerran vanhan trilogian joskus 5-vuotiaana kun veljeni katsoi sitä ja rakastuin elokuviin oitis. Luke Skywalker oli ehdottomasti lempihahmoni kun se oli se kaikkein suurin sankari. Leikimme kaverin kanssa metsässä aina Star Warsia ja yritimme jopa rakentaa oman Millenium Falconin potkukelkasta :D. Jossain vaiheessa Star Wars tavallaan "unohtui" kun siitä ei näkynyt eikä kuulunut mitään kunnes sitten tämä Pimeä Uhka ilmestyi kun olin 13-vuotias. Vanha fanius muistui ja katselin elokuvan videolta melkein joka päivä ja osasin vuorosanat. Sitten tuli episodi kakkonen ja kolmonen ja ne katsottiin silmät pyöreinä.
Vanha trilogia on ehdottomasti parempi, mutta kyllä nuo uudetkin elokuvat ovat omalla tavallaan ihan hyviä. Kolmoseen petyin vähän kun se oli niin erilainen; droidit lentelivät ja väänsivät kummallisia vitsejä ja mielestäni Anakin kuitenkin kääntyi pimeälle puolelle liian "helposti".
Yleensäkin Star Warsissa kiehtoo se maailma ja kulttuuri (vai onko se jo melkein uskonto?) jonka Lucas on luonut. Hyvä vastaan paha asettelu on todella onnistunut ja hahmot ovat niin upeita! Niistä elokuvista löytää aina jotain uutta ja mielenkiintoista.

patagonia

 • Ankeuttaja
Star Wars
« Vastaus #194 : Lokakuu 21, 2006, 22:05:37 »
JudasKiss: Nerf ei siis ole mikään oikea sana, vaan kyseessä on jälleen yksi SW-universumin omista keksinnöisä. Nerfit ovat vähän lehmännäköisiä kasvissyöjiä, joita kasvatetaan mm. Alderaanilla, samoista syistä kuin lehmiä kasvatetaan (maitoa, lihaa...). Nerfherder on siis henkilö, joka kasvattaa nerfejä.

http://starwars.wikia.com/wiki/Nerf Jos kielitaitoa riittää, kannattaa käydä Wookiepediassa. Se on englanninkielinen wikipedia, joka on kokonaan omistettu Star Warsille. Koukuttava paikka.

Ja muutama sananen tuosta Voiman tasapainosta. Minä olen käsittänyt sen niin, että ennen Palpatinea, kun jedit olivat monilukuisia ja kaikissa ruumiin ja sielun voimissa, Voima oli vääristynyt 'valon' suuntaan. Jedit olivat liikaa takertuneet Tasavallan ja senaatin palvelemiseen ja virallisiin velvollisuuksiinsa, eivätkä enää oikeastaan kuunnelleet Voimaa ja toteuttaneet sen tahtoa. He siis eivät tehneet mitään pahaa, mutta eivät oikeastaan olleet sitä, mitä heidän oli tarkoitus olla.

Sitten tuli purge ja vader ja ties mitä, ja 'pimeys' voitti. Siinä vaiheessa kun Anakin sitten lopulta tappoi Palpatinen toteutti hän ennustuksen ja palautti tasapainon. Luke sai mahdollisuuden aloittaa jediritarikunnan puhtaalta pöydältä, ja tehdä siitä sitä mitä jedien on pohjimmiltaan tarkoitus olla - Voiman palvelijoita, ei minkään tietyn järjestelmän tai aatteen.

(Se, kuinka onnistunut Luke on, on sitten näkyvissä New Jedi Order ja Legacy-sarjojen kirjoissa. Ei kovin.)

Niin. Jos se ei jo tullut ilmi, niin olen aika obsessoitunut Star Wars-fani. Koko asiassa minuun vetoaa eniten se, että Star Wars on enemmän kuin kuusi (ei-aina-niin-loistavaa) elokuvaa. Se on kokonainen galaksi, ja kaiken järjen mukaan yhteen galaksiin mahtuu niin paljon kaikenlaista, ettei se koskaan käy tylsäksi. Ei ole ainakaan käynyt niiden seitsemän vuoden aikana Episode I:n ilmestymisen jälkeen, joina minä olen pakonomaisesti harrastanut kaikkea aiheeseen liittyvää. Palatakseni Wookiepediaan: siellä on tällä hetkellä 39 576 artikkelia. Ei huonosti elokuvasarjalta.

Ja näin sivumennen, minun henkilökohtainen lempiosani on Episode I. Viisivuotiaana katselin pätkän ESB:tä ja olin kuolla pelosta kun Vader karbonoi Han Solon, mutta TPM oli ensimmäinen, jonka näin kokonaisuudessaan. Muutenkin pidän enemmän tästä uudesta trilogiasta, mutta syy on pikemminkin se, että niissä ympäröivä galaksi on vahvemmin läsnä kuin elokuvalliset puolet. Olen heti valmis myöntämään, että alkuperäinen trilogia on vähemmän mahtipontinen ja triplasti luonnollisempi ja sydämmellisempi, mutta näissä uusissa elokuvissa pääsee näkemään paremman otoksen galaksin vaihtelevuudesta. (Kauan eläköön tekniikan kehitys.)

Poissa Megera

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Megeran Blogisivu
Star Wars
« Vastaus #195 : Lokakuu 29, 2006, 12:44:46 »
Mä olen nähnyt ykkösen, nelosen, vitosen ja kutosen. Noista jotka olen nähnyt paras on ilman muuta Jedin paluu. En ole nähnyt kolmosta ja kakkosta mutta odotan noiden muiden osien pohjalta että ne ovat hyviä. Tähtien sota elokuvat on minun mielestäni parhaat elokuvat mitä on tehty. Lempihahmoni on Anakin=Vader koska miksi jedi menee pimeän puolelle (sehän selvii kolmosessa) ja sitten kun se palaa kuudenessa osassa on niin mielenkiintoista.
Megera
Like a river flowing to the sea
You'll be miles away, and I will know
I know I can deal with the pain
No reason to cry.

Poissa castlevania

 • Enterpricen kapteeni.
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Nihilisti.
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Star Wars
« Vastaus #196 : Toukokuu 27, 2007, 16:08:04 »
Pyhäinhäväistys, että täällä ei olla mainittu loistavaa ja legendaarista Kloonisota-piirrossarjaa! Omistan kaikki 25 jaksoa ja ne yhdistävät täydellisesti Kloonien hyökkäyksen ja Sithin Koston toisiinsa. Samoin se vastaa moniin kysymyksiin. Miten C-3PO sai kimaltelevan kultaisen kuorensa? Miten Lordi Tyranus alias Kreivi Dooku koulutti Grievousta? Grievousin ensi-esiintyminen? Miten jediritariksi vihkimisen seremoniat menevät ja mitkä kokeet ennen sitä pitää läpäistä? Kuka oli Asajj Ventress? Miten Palpatine "kidnapattiin"? Ja kaikki on täydellistä, loistava huumori, piirrosjälki (taisi olla Samurai-Jackin tekijöiltä) juoni, sun muut. Lisäksi ääninäyttely on suurimmaksi osaksi niin taitavaa, että kuulostaa melkein, kuin aidot Star Wars-näyttelijät puhuisivat, vaikka ainoa elokuvissa näyttelijä piirrossarjassa on C-3PO:n näyttelijä Anthony Daniels (joka onkin Star Warsin paras näyttelijä, sanokaa minun sanoneen, sekä ääninäyttelijänä, että näyttelijänä), joka onkin ainoa näyttelijä jokaisessa elokuvassa ja virallisissa Star Wars-jutuissa. Sithin Koston ja Jedin paluun kanssa Kloonisota on suosikkini Star Warseista.

Obi-Wan: "What an incredible smell you disgusted" - viittaus Uuden toivon Leian sanoihin Hanille.

Padme:" No, 3PO, it's your new gold plating."
Anakin: "Gold plating?"
3PO: "Oh yes, in the service of the senator one must be presentable."
Anakin: "Well, let's see it!"
3PO: "Here, now? In this neighborhood? Oh! Very well, if you wish! (kun Threepio paljastaa kultakuorensa johon zoomataan, taustalla soi "strippausmusiikkia".
Anakin: "Impressive. Most impressive." - jälleen viittaus, tällä kertaa Imperiumin vastaiskun Vaderin sanoihin Lukelle.


"Oh, my offense is rank, it smells to heaven! It hath primal elder curse upon it; the brother's murder.

Poissa Kalke

 • Lyhennetty painos
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • I told you so.
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Star Wars
« Vastaus #197 : Kesäkuu 23, 2007, 14:07:57 »
Elin 17 vuotta, ennen kuin katsoin Star Wars elokuvat. Kakkosta en ole edelleenkään nähnyt, mutta pian kai senkin saan jostain käsiini.
Mielenkiintoani katsomiseen lisäsi se, että olen todellakin ihastunut veljeni omistamaan Star Wars-peliin Xboxilla. :D Tuttujen paikkojen bongaaminen leffoista oli lempihuvejani.

Ykkönen ei oikeastaan liiemmin sykähdyttänyt, vaikka herttainen Obi-Wan sen pelastikin, eikä Yodassakaan mitään vikaa ehdottomasti ole, hänen tapansakin puhua on herttainen :>
Kakkosta en ole nähnyt, harmin paikka.
Kolmonen oli mielestäni erittäin hyvä. Oli todella koskettavaa seurata Anakinin muutosta ja Obi-Wanin avautuessa tälle lopussa, kuinka hän piti Anakinia veljenään ja rakasti tätä, oli todella, todella liikuttavaa katsottavaa.
Nelonen oli kaikista tylsin, liikaa lentelyä ja ilmataisteluja. Obi-Wan :<
Viitonen oli hyvä jälleen. Yoda oli hirvittävän herttainen ja maisemat olivat mielenkiintoisia.
Kuutosesta pidin todella paljon. Loppu oli koskettava, kun näki, että Vaderissa oli hyvää jäljellä vielä. Paikat olivat mielenkiintoisia ja ne pienet nallet (?) , joiden nimeä en kyllä muista, olivat herttaisia. Yoda :<

Lempihenkilöitäni ovat Obi-Wan, tottakai, Yoda, Han Solo (joka muistuttaa jutuiltaan melko paljon Lostin Sawyeria :>) ja Darth Vader.

Todella hyviä, en ole kyllä koskaan uskonut, että niistä tulen pitämään näin paljon. Nyt pelaan sitä peliäkin aivan uudella mielenkiinnolla :>
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 23, 2007, 14:12:16 kirjoittanut Kalke »
"A goal without a plan is just a wish."

Mystica

 • Ankeuttaja
Vs: Star Wars
« Vastaus #198 : Elokuu 15, 2007, 15:18:40 »
Rakastanrakastanrakastan. Star Warsit ovat niitä elokuvia, joita jaksan katsoa yhä uudestaan ja uudestaan... ja uudestaan...jne
Ihan ensimmäisen SW elokuvani katsoin ehkä kahdeskan yhdeksän vuotiaana, ja siitä asti ne ovat olleet lemppareitani.

Eniten pidän viidennestä ja kuudennesta elokuvasta, ja lempihahmojani ovat Han Solo (ihana Harrison Ford on lempinäyttelijäni, ja niin h*ton seks- IHANA! <3) ja Leia. Joskus pienenä tiriäisenä leikin kahden serkkupojan kanssa Star Warsia meidän metsässä, ja minä olin aina Leia... (Ammuin muuten "Han Solon" ihan vahingossa...)
Ewookit (? Pienet nallen...) on kyl ihanii, ja C3PO on kans mahtava. Kirjatkin olen episodeista IV, V, ja VI lukenu, ja hyviä nekin. Hanin replat kuulostaa siinä vielä paremmalta. :D
Yhden Star Wars sarjakuvankin omistan, mutta se nyt vähän poikkeaa aiheesta. :)

Yhteen vetona voisin sanoa, että: tykkään kovasti. Todella kovasti! <3
~M

#Harrison Ford jyrää...#

« Viimeksi muokattu: Joulukuu 14, 2007, 20:48:01 kirjoittanut Miyako »

jaina

 • Ankeuttaja
Vs: Star Wars
« Vastaus #199 : Elokuu 05, 2008, 15:18:48 »
Ah, minä rakastan näitä elokuvia! <'3

Olen nähnyt jokaisen leffan, ja samoin äitini. Oikeastaan, mother sai minut innostumaan näistä, kaksi vuotta sitten kesällä. Ja sitten hieman vajaa kaksi vuotta sitten sain parhaan ystävänikin innostumaan näistä leffoista. Nyt hänkin fanittaa minun tavoin näitä, mutta tuskin niin paljoa kuin minä.

Lempiepisodeihini kuuluvat Sithin Kosto ja Jedin Paluu, tällä hetkellä. Diggaan kylläkin niistä kaikista, paitsi että en oikein siitä ykkösestä, Pimeän Uhasta. Siksi se onkin "inhokkini", vaikkakin ihan katseltava sekin.
Lempihahmoihini kuuluu LUKE, nam. Ihana, söpö, voi että kun tunnen oikein rakastavani häntä. Hän on paras. Tykkään myös Han Solosta ja Anakinista, ja Darth Maul ykkösessä oli ainoa ihana, valoisa (sanoinko valoista? tarkoitan pimeä) ruiske. Oikeastaan, kaikki hahmot ovat todella kiinnostavia, ja juoni todella hyvä.

Nämä leffat ovat legendaarisia ja ovat jättäneet minuun syvän arven. Omistan "STAR WARS Episodit I-VI: KUVITETTU OPAS" - kirjan, jossa on 267 sivua hyödyllistä tietoa hahmoista, niin pää kuin -sivuhahmoista. Lisäksi on hakemista ja sanasto. Sain kirjan viime Jouluna, ja olen niin happy :')
Lisäksi omistan Sithin Koston musiikit, ja sen levyn mukana tuli toinenkin levy, DVD-levy, jossa on musiikkivideoita kaikista SW-leffoista, SW:n musiikin kanssa siis. Ihana levy. Lisäksi meillä on tietysti ne kaikki elokuvat DVDinä.

SW rulez.

Darth Lily

 • Ankeuttaja
Vs: Star Wars
« Vastaus #200 : Elokuu 06, 2008, 17:26:25 »
Yksi SW-friikki lisää ilmoittautuu. Olen nähnyt kaikki leffat. Tutustuin Star Warsiin jo ihan pienenä, kun vanha trilogia tuli telkkarista ja katselin sitä iskän kanssa. Vanhat leffat ovat mielestäni parempia kuin uudet, ne on ne alkuperäiset ja niissä on vaan jotain niin ihanaa. Vanhat 70-luvun erikoistehosteet <3

Uusissa kaikki tapahtuu niin nopeasti ja siellä on niin paljon kaikkea turhaa. Liikaa politiikkaa ja mihin sitä hiton Purkki Purkkia tarvitaan? Anakin/Padme kohtaukset olivat tylsiä ja dialogi jotenkin niin kökköä, argh. Pimeässä uhkassa oli onneksi Darth Maul, siitä sille vähän plussaa. Kloonien hyökkäys taas on varmaan huonoin SW-leffa.

Sithin kosto on hyvä, paras uusista. Anakinin kääntyminen pimeälle puolelle oli uskottava. Valomiekkataistelut olivat upeita, varsinkin se Obi-Wanin ja Anakinin lopputaistelu. Ja Sidioksen salamatkin nähtiin. Jostain kumman syystä Sidious on suosikkihahmoni, ne salamat on mahtavia ja jotenkin sen älykkyys ja suunnittelukyky. Oikeastaan kaikki etkotrilogian tapahtumat kuului sen suunnitelmaan ja se on vaikuttavaa miten se suunnitteli valtaannousunsa. Ja kukaan ei aavistanut että Pälpätin olisi sith, mitä kyllä vähän ihmettelen. Sithit ovat muutenkin kiinnostavampia kuin jedit, jedit ovat niin rauhallisia ja valaistuneita (=tylsiä).

7-9 eli Thrawn-trilogia oli kirjoina ainakin loistava, minä ainakin katsoisin jos tulisivat leffana. Mara Jade vaikutti olevan monen suosikkihahmo, minä taas en tykkää hänestä yhtään. En oikein osaa selittää.

Elieli, Star Wars on mahtava!!

(Nyt meni vähän offiksi, mutta Lego Star Wars-peli on awws :))

Poissa Affu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • pullamies
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Star Wars
« Vastaus #201 : Syyskuu 05, 2008, 19:18:53 »
Nythän menee leffoissa The Clone Wars? ==)
Skäbädäm.
  Vuotiskoomalainen, epämääräisesti ölisee.
Ananas.

Poissa Ginger

 • Tyy
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Melko yksinkertainen
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Star Wars
« Vastaus #202 : Syyskuu 05, 2008, 21:04:05 »
Nythän menee leffoissa The Clone Wars? ==)
Aivan. Onko kukaan vuottislaisista käynyt kys. elokuvaa katsomassa? Itse tunnustan :)
Kysessähän on täyspitkä tietokoneanimaatio, joka sijoittuu tarinallisesti Episodi 2 ja 3:n väliin. Mestarit Kenobi ja Skywalker (Anakin on elokuvassa heti alkusekunneilta jedimestari, vaikka mielestäni saa sen tittelin vasta episodi 3:n alussa?) lähetetään pelastamaan Jabba the Huttin siepattua poikaa. Anakinin harteille sysätään myös tyttö-padawan Ahsouka (kirjoitettiinko se noin?). Taustalla kieroilevat sithit.

Suosikkikohtiani leffassa oli ihan alku-alku-kohtaus, nauroin kippurassa suurella penkilläni; sekä kohtaus, jonka ainut repliikki on: "WHY?!"
Itse olen sitä mieltä, että Clone Wars oli SW-leffana täysi läppä, pikemminkin vain pohjustusta jollekin tv-sarjalle. Kävimme poikiksen kanssa katsomassa tämän ihan "hei-tuolla-alkaa-kohta-se-star-wars-leffan-näytös-on-kuulema-ihan-onneton-käydäänkö-kattomassa-ihan-vaan-huvin-vuoksi" -mentaliteetillä. Molemmat tykkäämme SW-leffoista ja tämän näkeminen oli melkein parodiamainen kokemus. Sinänsä leffa yllätti positiivisesti - kumpikaan meistä ei uskonut, että niin hyvät naurut saisimme. Elokuvan tahaton huumori sai ainakin minun vatsalihakseni kipeiksi.
Suosittelen SW-sarjaa diggaileville, jotka eivät kuitenkaan ota elokuvia liian tosissaan. Tämä pitää katsoa "ajatukset nollassa" -meiningillä. :P
Mitä muut ovat olleet mieltä?

//Niin juu, visuaalisesta ilmeestä, ei se ollutkaan niin paha mitä luulin, mutta Yoda näytti tavattoman hölmöltä! Kun sitä kerran näkee sen episodien I-III kunnolla animoidun Yodan, niin ei sitä edes kehtaa tyytyä kehnompaan jälkeen. Legendaarinen nukke tietysti asia erikseen!
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 05, 2008, 21:08:03 kirjoittanut Ginger »
Those who don't believe in magic will never find it.
~ Roald Dahl ~
Ikuisuusprojekti

Poissa castlevania

 • Enterpricen kapteeni.
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Nihilisti.
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Star Wars
« Vastaus #203 : Syyskuu 06, 2008, 19:50:04 »
Tämä Clone Wars 3D:hän perustui siihen vuosina 2003-2005 julkaistuun ihanaan Clone Wars-piirrossarjaan, joka oli monta kertaa parempi kuin uuden trilogian leffat. Tämä 3D-juttu ei kyllä säilyttänyt yhtään samaa tunnelmaa.
"Oh, my offense is rank, it smells to heaven! It hath primal elder curse upon it; the brother's murder.

Poissa Fairplay

 • "Let the games begin"
 • Vuotislainen
 • The shadows betray you because they belong to me!
 • Pottermore: GhostWombat47
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Star Wars
« Vastaus #204 : Syyskuu 08, 2008, 19:20:49 »
Tämä Clone Wars 3D:hän perustui siihen vuosina 2003-2005 julkaistuun ihanaan Clone Wars-piirrossarjaan, joka oli monta kertaa parempi kuin uuden trilogian leffat. Tämä 3D-juttu ei kyllä säilyttänyt yhtään samaa tunnelmaa.

Väärin vaan tämä perustuu tulevaan The Clone Wars piirrettyyn eikä vanhaan Clone Wars piirrettyyn
"Ah you think darkness is your ally? You merely adopted the dark. I was born in it, molded by it. I didn't see the light until I was already a man, by then it was nothing to me but blinding!"

Poissa Röhkö

 • Kasvatustieteen kandi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Star Wars
« Vastaus #205 : Tammikuu 04, 2009, 17:20:11 »
Noin viikko sitten haukuin nämä elokuvat ihan lyttyyn, nyt olen ihastunut niihin täysin :'D
Ennen kuin Kloonien hyökkäys ja Sithin kosto tulivat maikkarilta, morkkasin Star Warseja serkulleni mökillä (hän pelasi ko.play station 2-peliä).. Sitten näin nämä leffat ja NAM. Hayden Christensen ja Ewan McGregor ovat söpöjä!, mutta lisäksi juoni (varsinkin Darth Vaderin synty) upposivat minuun. En ikinä kehtaisi paljastaa tätä kavereilleni, kun palaan kouluun joululoman jälkeen. Itseasiassa en myöntänyt edes serkulleni, että tykästyin leffoihin. Sanoin vain näyttelijöiden olevan hyviä, varsinkin Hayden Christensen, Natalie Portman, Ewan McGregor, Christopher Lee ja Samuel Jackson... varsinainen tähtikaarti Tähtien sodassa.
Lainasin kirjastosta eilen (ja katsoin eilen) episodi 1:sen ja 2:sen. Aion lainata myös myöhemmät osat. Karsastan vähän niitä vanhimpia osia, kun en oikein jaksa uskoa, että 80-luvulla oltaisiin osattu tehdä uskottavia tiede-elokuvia. No, ennakkoluulot osoittautuivat ainakin uudempien osien suhteen vääriksi.

Anakin Skywalkerin ja Padmén rakkaustarina on vähän kömpelö, mutta he ovat silti niin kaunis ja filmaattinen pari. Toisaalta Anakinin rakkaus vaikuttaa enemmän 9-vuotiaan lapsen pakko saada-pakkomielteeltä. Anakinhan ihastui Padméen jo Pimeän uhkassa eikä ihastus haihtunut mihinkään kymmenessä vuodessa. Mutta ne Haydenin ihanat katseet Padméen Kloonien hyökkäyksessä sulattavat kyllä sydämeni. <3
Darth Vadereina Star Wars-leffoihin jonottaneet tieteisnörtit varmaan pitävät ihkutustani juuri syynä sille, miksi Anakin/Padmé ei oikein kuulunut vanhempien saagan osien joukkoon. :s
"Pants - like shorts, but longer!"

Poissa Unissakävelija

 • uneksija
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tavataan unissa tai unelmissa.
Vs: Star Wars
« Vastaus #206 : Tammikuu 04, 2009, 20:23:05 »
Tunnustaudun suoralta kädeltä täysiveriseksi faniksi jo hetkinen... viiden vuoden ajalta. En oikeasti ole scifi ihminen esimerkiksi nukahdin kesken Alienin ja melkein itkin kun kaveri pakotti katsomaan Star Trekkejä, mutta Star Warsit varastivat sydämeni välittömästi. Okei, ei aivan välittömästi. Näin ensimmäisenä Uuden toivon ja siitä jäi vähän sellainen "no-jaa"-fiilis, katsoin Imperiumin vastaiskun samaisen scifi-hullun kaverin painostuksesta ja sitten se oli menoa. Rakastin elokuvaa siitä asti kun idiootti-Luke (sori vaan, en ole koskaan pitänyt näin ylisankarillisista hahmoista) saa turpaansa wampa jäähirviöltä aivan lopputeksteihin saakka. Sen elokuvan loppu on aivan jumalaisen hyvä! Okei ep. V:n jälkeen Jedin paluu oli vain aivan pakko nähdä. Ostin vanhan trilogian omaksi kun boksit ilmestyivät Suomeen ja olen pitänyt niitä suurimpana aarteenani.

Uudemmat näin sitten hieman myöhemmin ja Pimeä uhka petti minut ja pahasti. Oikeastaan pidin elokuvassa ainoastaan kahdesta asiasta, joista ensimmäinen oli se suloinen pikkupoika joka esitti Anakinia ja toinen ihana Liam Neeson. Qui-Gon nousi suosikikseni heti Anakin/Vaderin ja Hanin jälkeen. Koin myös suuren yllätyksen, en tosin positiivista huomatessani että ärsyttävimpänä pitämäni hahmo Luke sai varteeenotettavaksi kilpailijakseen Jar-Jar Binksin. Toinen oli suuri parannus ensimmäiseen nähden, vaikka Christensenin näyttely vaikutti alkuun hieman... sanoisinko kömpelöltä (btw. mokaraita on aivan mahtava XD. joku kompuroi koko ajan. voi parkaa). Mutta Dooku... en voi sanoa kuin että rakastan Christopher Leetä, joka suorittaa kaikki pahisroolinsa niin mahtavalla tavalla.

Sithin kosto on ainoa elokuva, jonka pääsin koskaan katsomaan elokuviin ja ehkä minulla siksi on tietyllä tapaa erityinen suhtautuminen juuri tähän elokuvaan. Muistan jännityksen ja ihastuksen kun mentiin kaverin kanssa katsomaan se. Alkutekstien syöksyessä ruutuun olin täysissä fiiliksissä. Mikään elokuvan alku ei ole niin hieno. Ei koskaan. Mielestäni Sithin kosto oli uuden saagan helmi, Christensenkin oli petrannut huomattavasti ja pidin lopusta erittäin paljon.

Lyhyesti sanottuna minua kiehtoo Star Warsien tarinoiden/juonien inhimillisyys, joka on jännässä kontekstissa tämän avaruusympäristön kanssa. Useat hahmot ovat tavallista jännittävimpiä taivutellessaan yhteisön sääntöjä ja liikkuessaan ns. harmaalla alueella. Tunnustaudun muuten täydeksi Han/Leia -faniksi ( ei Ani/Padissa mitään vikaa ole, ihan kiva draama, mutta han/leiassa on enemmän potkua parina) ja pidän muutenkin hahmojen välisten suhteiden kehitystä uskottavana ja tärkeimpänä syynä siihen että pidän näistä elokuvista. Nopea paremmuusjärjestys vielä: 1. ep. V 2. ep. VI 3. ep. III 4. ep. IV 5. ep. II 6. ep. I.

Täällä kyseltiin onko kukaan nähnyt tuota 3D-animaatiota. Minä olen nähnyt senkin. Kaverini oli leffalput auki ja ilmoitti että me mennään sitten katsomaan Clone Wars. No, mitäs minä siihen. Hän maksoi joten en ruvennut valittamaan. En muista koskaan nauraneeni paremmin elokuvalle. Hauskin kohta oli ehdottomasti se, jossa Anakin repii Jabban poikaa sen jonkun jutun alta jonne se on ryöminyt (ei muista enää minkä) ja Anakin sanoo: "Come here, you little stinker." Kuiskasin kaverille tässä kohtaa: "Ajattele, jos se olis hoitanu Lukea." Kaveri katsoi minuun päin ja naurettiin sitä juttua varmaan 5 minuuttia (ihme ettei meitä heitetty ulos). Samaa mieltä olen Affun kanssa. Huumorimielellä kannattaa katsella.

Vielä nopeasti leffojen oheismateriaalista sen verran että kirjat olen lukenut suomeksi ilmestyneistä melkeinpä kaikki (paitsi ehkä ne uusimmat pokkarit) sekä muutamia englanniksi, ja en voi sanoa muuta kuin että vihaan sydämeni pohjasta kaikkia Luken ja muiden elämästä episodien jälkeen kertovia kirjoja. Luin ne sillä odotuksella että jossain herra Skywalker pääsisi hengestään, mutta olisihan se pitänyt arvata... Aivan sietämätöntä että Lukella pitää olla joka kirjassa uusi missukka, milloin Jade, milloin joku Callista tai joku Imperiumin ex-komentaja neiti... Luin jostain vuosi takaperin huhun että suunnitteilla olisi episodit 7-10, mutta toivon todella että ei tai mikäli on niin EI minkään C-luokan jatko-osa kirjojen perusteella.

May the Force be with you,
                                       -Unissakävelija

p.s hups, tuli aika pitkä kommentti
"Kaikki on mahdollista. Mahdoton vain kestää kauemmin."

Kvinttiympyrä

 • Ankeuttaja
Vs: Star Wars
« Vastaus #207 : Tammikuu 04, 2009, 21:16:39 »
Ihana isoveljeni näytti minulle joskus miljoona vuotta sitten IV:n, johon jäin heti koukkuun, koska pienenä tyttönä tykkäsin siitä persoonallisesta droidikaksikosta, eli R2-D2:sta ja C-3PO:sta. Näin vanhempana jo vähän hävettää, kun jäi ne päähenkilöt vähän "paitsioon". Lukesta en oikein koskaan pitänyt, vaikka hyvännäkönen se oli ja rakastin hiuksia IV:ssä. Ja ei, en arvostele ihmisiä ulkonäön perusteella, mutta ne hiukset oli tosi ihanat :)

Lempihahmoni kautta aikojen on Anakin, jonka lievästi ylimielisestä, mutta kuitenkin uskollisesta persoonasta pidin. Sithin kosto on minulla vähän ristiriitainen kokemus, sillä inhoan sitä, miten Anakin muuttui Vaderiksi, ja sitä pahuutta. Toteutus ja tunnelma on ehkä parasta, mitä on nähty. Sen sith-inhon takia olenkin lukenut ja tehnyt paljon ficcejä, joista useimmat englanniksi, koska suomenkielisiä fic-sivustoja ei (?) ole. Ja kaikista inhottavin hahmo ikinä on Palpatine. Ja tietysti "Keisari", samaa henkilöähän he ovat.

Unissakävelijan sijaan en oikein koskaan sulattanut Han/Leiaa, sen sijaan Padmé/Anakin oli must alusta lähtien. Kloonien sodassa se fluffi oli ihanaa :) Yleensä ficcejä kirjoitellessa karsastan vanhempi/nuorempi -paritusta, mutta siinä leffassa se oli lähinnä söpöä, kun Anakin oli niin iloinen ja leikkisä, ja Padmé taas vähän vanhempi, mutta kumminkin viattomampi.

Obi-Wanista olen pitänyt aina myöskin, ja siksi vanhoista elokuvista uskallan sanoa, että Uusi toivo on jollain tavalla kaikista hauskin katsoa, vaikkei se voita VI:n taisteluita tai muuten juonta.

Tekisi mieli kommentoida miljoonilla muillakin asioilla, mutta en voi sitä tehdä, sillä muuten koko foorumi täyttyisi mielipiteilläni. Bye.

Poissa Röhkö

 • Kasvatustieteen kandi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Star Wars
« Vastaus #208 : Tammikuu 09, 2009, 20:26:55 »
Näin netistä version, jossa viimeiseen episodiin oli muokattu Hayden Christensen aaveeksi esittämään Anakin Skywalkeria, kun Luke näkee hänet Yodan ja Obi-Wanin rinnalla. Liikuttavaa..
Olen alkanut myös pitämään yhä enemmän Anakin/Padmé-parituksesta, heidän rakkaustarinansa on niin traaginen ja melkein verrattavissa Julia/Romeo-asetelmaan. Aww. Niin elokuvan kannalta mahtavaa, että juuri Anin yritys pelastaa Padmé lopulta johti molempien tuhoon.
Argh.

Toivon, että episodeista 4-6 tehtäisiin uudet, nykyaikaiset versiot, joissa Anakin palaisikin entiselleen ja olisi taas NAM... ;) Dart Vader ei oikein sytytä Hayden Christensenin tapaan :'-D No ehkä tämä saattaisi vain pilata kaiken... Juuri tuo Anakinin kohtalo tekee SW:ista niin koukuttavia.

Onko SW:sta olemassa DVD-boksia, jossa olisivat mukana kaikki kuusi elokuvaa? Ainakin Amerikassa tällainen taitaa olla saatavilla, mutta onko suomenkielisillä teksteillä varustettua boksia saatavilla?

En ole vieläkään nähnyt osia 4-6, tavallaan säästelen niitä :}
Ihana tunne, aivan kuin olisin löytänyt Harry Potterit uudelleen ja minulla olisi puolet niistä lukematta. Toisaalta eivät SW:t ihan Potterien (kirjojen) tasolle kipua.. Mutta silti, hyvä löytää uutta viihdykettä.

//Huhutar muokkasi kaksi viestiä yhdeksi
« Viimeksi muokattu: Elokuu 11, 2010, 22:49:48 kirjoittanut Huhutar »
"Pants - like shorts, but longer!"

Poissa Giladra Carrion

 • Kuolonsyöjä
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: ShieldFang27063
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Star Wars
« Vastaus #209 : Tammikuu 18, 2009, 18:52:35 »
Toivon, että episodeista 4-6 tehtäisiin uudet, nykyaikaiset versiot, joissa Anakin palaisikin entiselleen ja olisi taas NAM... ;) Dart Vader ei oikein sytytä Hayden Christensenin tapaan :'-D No ehkä tämä saattaisi vain pilata kaiken... Juuri tuo Anakinin kohtalo tekee SW:ista niin koukuttavia.
Minä taas toivon/uskon hartaasti ettei niistä tehdä uusia versioita. Herranjestas, ne ovat niin loistavia ja upeita klassikkoteoksia joita ei missään nimessä pidä mennä uusimaan. Se olisi suorastaan häväistys, jos ne aidot ja alkuperäiset mentäisiin muokkailemaan uudempien tasolle. Varmasti niin moni Star Wars -fani nousisi barrikaadeille moista vastaan, että Lucas tajuaa olla moiseen ryhtymättä. :)
Harrison Ford on ainoa oikea Han Solo, Mark Hamillia Lukena ei kukaan voi korvata ja Alec Guinness on ilmiömäinen vanhana Obi-Wanina. Todennäköisesti uusintaversiot olisivat sen verran kärsimystä minulle, että jättäisin ne katsomatta...

Toisaalta nämä animaatiot ovat yllättävän rankka rimanalitus... Jos väkisin tarvitsee animaatiota tehdä, niin sitten kyllä olisi syytä uhrata grafiikkaan enemmän - monet Disney-animaatiotkin ovat tasoltaan laadukkaampia. Katselin tässä juuri eilen tv:stä yhden jakson ja ei hyvänen aika... *shock*
Luulisi Star Warsin kannattavan ihan oikeilla näyttelijöillä tehtynä paljon paremmin.

Olen siis juu Star Wars -fani. :) Pienestä pitäen ollut, mutta fanius on viime vuosina edennyt hieman syvemmälle tasolle. Melkeinpä jo jonkinasteinen friikki voisin olla jonkun mielestä. Itse karsastan tuota sanaa...
Episodit 4-6 ovat minulle niitä aitoja oikeita, mutta kyllä 1-3 ovat hyviä myös. Vanhoissa vain on enemmän sitä jotakin.
“We've all been raised on television to believe that one day we'd all be millionaires, and movie gods, and rock stars.
But we won't. And we're slowly learning that fact. And we're very, very pissed off.”

Poissa Lilthy

 • Toisinaanajattelija
 • Vuotislainen
 • Aliavaruushäiriö
Vs: Star Wars
« Vastaus #210 : Tammikuu 19, 2009, 22:08:39 »
(Sisältää paikoitellen spoilausta.)

Hyvä on, myönnetään, rakastan tätä elokuvasarjaa. :) En muista milloin näin ensimmäisen Star Warsini, joskus pienenä isän kanssa todennäköisesti. Muistan että silloin en oikein ymmärtänytkään juonesta mitään, kun taisin katsoa leffat väärässä järjestyksessä ja liian pitkin väliajoin. Muutama vuosi sitten näin Sithin koston, ja vaikken muistanut mitään muista leffoista ja siksen käsittänyt juonta, pidin siitä silti. Joskus hiukan myöhemmin päätin katsoa kaikki SW:t putkeen saadakseni kokonaiskuvan, joten hankin käsiini alkuperäisen trilogian ykkösosan, sillä ajattelin olevan järkevintä aloittaa katsominen siitä. No, katsoin sitten kaikki kuusi leffaa lähes putkeen ja rakastuin tarinaan. :) Sittemmin en edes ole laskenut kuinka monta kertaa olenkaan sarjan katsonut. Itse asiassa viimeksi halusin pitää SW-maratonini pari päivää sitten, ja tänään katsoin viimeisen osan.

Lainaus käyttäjältä: Letizia
Minulle, ja luultavasti monille muille elokuvat valmistumisjärjestyksessä nähneelle, Tähtien sodan päähenkilö, sankari, kiinnostavin hahmo ja samaistumisen kohde on nyt ja aina Luke Skywalker. Anakin on ("vain") Luken isä, ja tuleva Darth Vader. Tietysti kolmosepisodissa kiinnostavaa oli nähdä, miksi Anakin kääntyi. Tarinaan suhtautuu väistämättä eri tavoin riippuen siitä, tuleeko "Luke, I am your father" yllätyksenä, vai ajatteleeko Luken nähdessään että "Ahaa, nyt astuu näyttämölle Anakinin poika."

Tästä voisin kertoa oman näkökulmani elokuvien päähenkilöön. Periaatteessa voisin sanoa katsoneeni leffat ilmestymisjärjestyksessä, sillä aiemmin en todellakaan ollut tarpeeksi "vanha" ymmärtämään juonen kehitystä. Tosin siitä eteenpäin olen kyllä katsonut sarjan putkeen kronologisesti, sillä niin juonenkulusta tulee ehyempi. Itse pidän koko sarjan kiinnostavimpana henkilönä Anakinia. Episodeissa I-III päähenkilönä on siten tietysti Anakin, mutta IV-VI-episodien päähenkilönä pidän silti Lukea ajattelematta häntä "vain" Anakinin pojaksi. Btw, "I am your father" -kohtaus ei valitettavasti tullut minulle yllätyksenä, kun ottaa huomioon että se on sentään elokuvahistorian tunnetuimpia kohtauksia, ja eiköhän suurin osa leffoja näkemättömistäkään tiedä siitä. :> (En tiedä onko tätä mainittu täällä vielä, mutta kun minulle kerran tarjoutui tilanne pilkunviilaukseen... ^^ Yleinen käsitys tuosta kuuluisasta repliikistä on väärä, ja oikea muoto olisi "No, I am your father". No mutta joo. :))

Kuten mainitsinkin, Anakin on suosikkihenkilöni. Vaikka Hayden Christensenin ulkonäölläkin on hieman osuutta asiaan (:D vaikkei se näytellä osaakaan), syy mielenkiintoisimman hahmon titteliin löytyy kuitenki Anakinin kohtalosta. Köyhä orjapoika saa tilaisuutensa ja mutkien kautta kouluttautuu jediksi. Rakastuessaan ja halutessaan olla jotain suurempaa hän onnistuu tuhoamaan sekä Padmen että tavallaan itsensä. Tässä kohtaa todella säälin häntä, kun hän kaiken kokemansa katkeroittamana tulee Darth Vaderiksi. Ja kun hän viimein tajuaa virheensä ja pelastaa Luken... Viimeinen kohtaus kuudennessa leffassa on koko sarjan koskettavin, ja kyynelehdin siinä vieläkin. :) Luke polttaa isänsä ruumiin koko muun galaksin juhliessa (se loppumusiikki on ihana!), ja kun hän sitten näkee isänsä "haamun"... Nuoren Anakinin muuttaminen tähän uuteen versioon on minusta hieno ratkaisu, se sitoo koko sarjan yhteen koskettavalla tavalla, kun Anakin palaa haamuksi sellaisena kun hän oli ennen.

Kaksi muuta suosikkihahmoani ovat Han Solo ja Luke. Hanista pidän niiden repliikkien <3 ja karisman vuoksi, Luke taas... en tiedä, häneen kai samaistuin ensimmäisenä, ja yhä pidän hahmosta. Itse asiassa SW:ssä on paljon ihania hahmoja, en jaksa luetella kaikkia. :) (Mutta valitettavasti myös rasittavia sellaisia.) Ai mutta pitää mainita Kloonien hyökkäyksessä se kiinalaisen näköinen jedityttö, jota näkyi taustalla vain aina silloin tällöin. En tiedä miksi, mutta hän kiinnitti huomioni. :D

Star Warseissa pidän yleisesti juonen kehittymisestä ja juuri Anakinin kohtalosta. Vanhat tai uudet episodit eivät olisi yksinään niin hyviä kuin kaikki yhdessä, sillä kumpikin tuo syvyyttä toiseen. Tarinassa mielestäni on hienoa juuri henkilöiden keskinäiset jännitteet ja niiden kehittyminen, ja näiden suhteiden vertailu uudessa ja vanhassa trilogiassa. (Okei, tämä viesti meni nyt aika ihasteluksi, joten lienee oikein hyvä myös mainita, etten minä SW:ja täysin hyvinä pidä! :) On monia tylsiä kohtia (kuten ykkösen ajokilpailun pitkittyminen, liian pitkät taistelut) ja muuten vain huonoja kohtia (paikoitellen liialliset erikoistehosteet, huonosti toteutetut kohtaukset, kökkö dialogi varsinkin Anakin/Padme).)

Ärsyttää muuten, että SW:t on leimattu scifi-friikkien leffoiksi (ainakin mitä minä olen kokenut). Mainitsin joskus kaverilleni löytäneeni kirpputorilta vihdoinkin yhden vielä itse näkemättömän episodin VHS:sänä, ja ensimmäinen kommentti oli: "Et kai sä vaan tykkää niistä?" ja sellainen huoh-noloa-katse. Enpä sen jälkeen ole pahemmin kehdannut kenellekään mainita tykkääväni Star Warseista aika reilustikin. Hmh.

(Ja minähän tahdon oman Millenium Falconin <3)
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 27, 2009, 23:56:28 kirjoittanut Lilthy »
Menestykseen on kaksi sääntöä:
1) Älä koskaan paljasta kaikkea.

Poissa castlevania

 • Enterpricen kapteeni.
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Nihilisti.
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Star Wars
« Vastaus #211 : Tammikuu 25, 2009, 13:18:54 »


 III:sta vaivaa eniten huono dialogi. En ensimmäisellä kerralla kiinnitänyt siihen huomiota, mutta totta kai kun siitä luki niin alkoi siihen kiinnittää huomiota.


Allekirjoitan. "General Grievous, you're shorter than I expected."

Minustakin alkuperäinen trilogia näyttelijäkasteineen on paras. Se että Sebastian Shawin naaman päälle laitettiin Hayden Christensenin pärstä, oli todella tunnelman pilaavaa. Onneksi eivät sentään maskin poisottokohdassa editoineet Haydenia siihen.
"Oh, my offense is rank, it smells to heaven! It hath primal elder curse upon it; the brother's murder.

Poissa Elosäde

 • Wanhus
 • Vuotislainen
Vs: Star Wars
« Vastaus #212 : Tammikuu 27, 2009, 18:01:10 »
Kolmosen juoni:

"I´m happy."
"No you´re not."
"You´re right."
"Boy did I bet on the wrong side of the force"

:http://www.youtube.com/watch?v=nUiiaX4gX2w :'D
Offia, eikä tuo viimeisin Obi-wanin lause ole "Boy did I bet on the wrong horse" ?? Ei kai minun korvat voi niin paljon heittää?

Tässä taannoin tuli katsottua ne kaikki vanhat ja sitten juuri tuo kolmas uusi. Kyllä vanhoissa on jotain juonta ja näyttelijätkin jollain tapaa onnistuvat rooleissaan. Uusissa meno on paljon tönkönpää, totuus pysyy: George Lucas ei ole henkilöohjaaja. Hän on onnistunut luomaan ainutlaatuisen tarinan, henkilöt ja maailman, mutta dialogi on aika kalseaa hetkittäin. Tuntuu että jossain vuorosanat vai luetaan, ja jos halutaan jotain voimaa niin huudetaan.

Ei kuitenkaan kokonaan teilata, nuorempana fanitin ihan täysillä! Lempparini on ehkä Imperiumin vastaisku, tai Jedin paluu. Nykyään tuntuu että monessa on hienoja kohtia, mutta myös aika tylsähköjä pätkiä... karvanallet ei enää sytytä, mutta siihen vaikuttaa kyllä tuhottoman monet katselukerrat. Uusimmista elokuvista täytyy sanoa, että jollain tasolla pidän Pimeyden uhasta, se on kuitenkin ensimmäinen Star Wars, jonka olen nähnyt (sen jälkeen näin vanhat ja sitten loput uudet), eikä Jar Jar ollut aikoinaan ollenkaan häiritsevä, nykyäänkin vain hetkittäin koen hänet turhana.

Hahmoista pidän Darth Vaderista, pidin myös nuoresta Anakinista. Hayden vaan ei oikein napannut, vaikka ihan kivan näköinen onkin :) Tosin pidän kyllä melkeinpä kaikista hahmoista, useimmista ainakin jossain vaiheessa.
"Insinööri on ihmisenä osaamistaan suurempi ihme" -Esa Saarinen

Poissa Cirael

 • Kelmeä kalmankoira
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: PhoenixWolf25005
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Star Wars
« Vastaus #213 : Tammikuu 30, 2009, 18:57:55 »
Aivann! :D Eksyin nyt tänne topiciin. Star Warssit ovat ihan minun LEMPPARI elokuvia, edes Potterit eivät niitä voita. Potter kirjat jyrää Star Wars kirjat ihan täysillä, mutta elokuvista nämä ovat ihan lemppareita.
Omistan kaikki että VHS:inä, että DVD:inä. Ihan pikkuisena äitini tutustutti minut näihin ja tässä on varmaan nyt jotain 10 vuotta fanitettu ihan kybällä. Osaan paljon reploja ja joitain kokonaan. Hyllyllinen Star Wars tavaraa ja tämän vuoden kaikki lukiokuvistyöt liittyy Star Warssiin, lukuunottamatta tuota yhtä Potter työtä. ;)

Aivan loistavia elokuvia. (Paitsi että 'Pimeästä Uhkasta' minä en pidä, se on jotenkin tylsä), mutta kaikki muut ovat ihania, niin vanhat kuin uudetkin. Paha vaan, että melkein kukaan kavereistani ei tykkää näistä elokuvista ja jauhan aina yksinäni näistä, niin että muilla menee jo hermostot solmuun. :DD

Aivan mahtavat näyttelijävalinnat. Vanhoissa esim. Harrison Ford, joka on näissä Indiana Joneseissakin, mitkä kuuluvat myös minun top 10-listalleni. Luken näyttelijä on kanssa ihan ok, paitsi jotenkin tuntuu, että se jotenkin öh.. kasvonpiirteiltään rupistui aika pahasti sen 'uuden toivon' jälkeen. Olen kamala, tiedän, mutta näin minä ajattelen.

Uusissa taas Evan McGregor... En itse näyttelijästä tykkää, enkä hänestä oikein muissa leffoissa mitä olen nähnyt, mutta Star Warssit hän vetää loistavasti, etenkin tykkään hänestä Revenge of the sithissä, mutta mikään ei voita Hayden Christenseniä<3 Aww. :D Loistava näyttelijä vaikka missä! : D Star Warsit, Jumper, Awake, Factory Girl (tästä leffasta en tykkää, mutta Hayden vaan osaa), Life As A House, Candyman, Virgin Territory ja vaikka mitkä. Miettikää George Lucasilla oli kaiken maailman suosittuja näyttelijöitä, kuten joku Leonardi Di Caprio ja jotain, mutta hän osasi valita Haydenin. Loistava miekkonen tuo Lucas :3

Star Warssien kanssa olen myös pitänyt kaikkien elokuvien Maratonin. ;) Rasittavaa ja väsyttävää, mutta hauskaa ja se tunne kun on kestänyt loppuun saakka. Kokeilkaa fanit ihmeessä jonakin sateisena lomapäivänä, kun haluaa viettää yksin kotona sellaisen koti päivän. :D

Vanhoissa Star Warsseissa ihmettelen syvästi sitä, miten niistä on saatukkin niin upeita, sillä miettikää nyt!! Silloin ei ollut mitään kunnollisia koneita millä oltaisiin voitu tehdä kaikkia erikois tehosteita sun muuta. Ainut asia mikä niissä vanhoissa hämää on se, että kun niissä on tehty ne alukset niin vanhahtaviksi ja kuutiomaisiksi ja sitten kun vertaa uusiin, vaikka käytännössähän niiden pitäisi olla sitä vanhahtavampaa aikaa. Ei se tosin kyllä maailmaa kaada. Star Warssit on parhaita!:)
"I solemnly swear that I'm up to no good", kuiskaa pieni rohkelikkotyttö Cirael kaivaessaan kelmien kartan taskustaan ja piiloutuu kivipilarin taakse, juuri ennen kuin Voron silmät ehtivät saavuttaa leikistään innostuneen noitatytön.

Poissa castlevania

 • Enterpricen kapteeni.
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Nihilisti.
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Star Wars
« Vastaus #214 : Tammikuu 31, 2009, 11:04:09 »
Ainut asia mikä niissä vanhoissa hämää on se, että kun niissä on tehty ne alukset niin vanhahtaviksi ja kuutiomaisiksi ja sitten kun vertaa uusiin, vaikka käytännössähän niiden pitäisi olla sitä vanhahtavampaa aikaa.

Tätähän on selitetty sillä että Vanhan Tasavallan aikana alusten ulkoasumuoti oli näyttävämpi kun taas Imperiumissa pyrittiin alusten yksinkertaistettuun ja koruttomaan muotoon.
"Oh, my offense is rank, it smells to heaven! It hath primal elder curse upon it; the brother's murder.

Poissa Hippogriff

 • :)
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Pottermore: SicklePotion51
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Star Wars
« Vastaus #215 : Helmikuu 05, 2009, 09:41:21 »
Mestarit Kenobi ja Skywalker (Anakin on elokuvassa heti alkusekunneilta jedimestari, vaikka mielestäni saa sen tittelin vasta episodi 3:n alussa?) lähetetään pelastamaan Jabba the Huttin siepattua poikaa.

Ei, minusta se oli niin ettei Anakin saanut jedimestarin arvoa kolmosessa, vaan pääsi neuvostoon ilman arvonimeä. Joten miten on mahdollista että hän on 2-3 välisenä aikana jedimestari? ;o

Poissa castlevania

 • Enterpricen kapteeni.
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Nihilisti.
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Star Wars
« Vastaus #216 : Helmikuu 07, 2009, 20:08:17 »
Anakin Skywalker sai jediritarin arvon kloonisodissa, kakkosen ja kolmosen välissä. Jedimestarin arvoa hän taas ei saanut missään vaiheessa, vaikka hänet nimitettiinkin neuvostoon "Revenge of the shitissä".
"Oh, my offense is rank, it smells to heaven! It hath primal elder curse upon it; the brother's murder.

Poissa Uppo

 • -outo
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Star Wars
« Vastaus #217 : Maaliskuu 12, 2009, 19:07:53 »
Minä olen nähnyt kakkosen,kolmosen,nelosen,vitosen ja kutosen. Paras on kutonen, koska se on kiva ja jännä. Huonoi noista on kolmonen. Se on niin tylsä.
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
Minun lempihahmot ovat Han Solo ja Leia.

Poissa Röhkö

 • Kasvatustieteen kandi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Star Wars
« Vastaus #218 : Huhtikuu 05, 2009, 13:25:18 »
Kuluneen viikon aikana olen sitten viimeinen katsonut läpi vanhemmankin trilogian, eli Uuden toivon, Imperiumin vastaiskun ja Jedin paluun. Kyllä, kutsun itseäni elokuvaharrastajaksi, vaikka klassisen Star Wars-sixolyn vasta nyt olenkin nähnyt kokonaisuudessaan. Uudempi trilogia on minusta parempi, mutta luultavasti siihen vaikuttaa juuri tämä että näin ykkösen, kakkosen ja kolmosen ennen vanhempia osia.. Hayden Christensen on vain niin suloinen... Ja McGregorin puhetapa samaten.. :') Ennen kaikkea Sithin koston tragedia vakuutti, ettei Star wars ole pelkkää tähtien sotaa.
No, olihan Harrison Fordkin hyvä näyttelijä.. Mutta uudessa trilogiassa on sentään Jackson ja Lee, joten uudempi trilogia voittaa mielestäni ainakin näyttelijäkaartinsa puolesta. Varsinkin Leia oli jotenkin kökkö.. :F
Vanhassa trilogiassa parasta on varmaan musiikki, koomisuus sekä seikkailumaisuus (en keksinyt parempaa sanaa). "Luke I´m your father" on sopiva juonen käänne, jonka tosin tiesin jo etukäteen kun leffat kerran järjestyksessä katsoin.. 1,2 ja 3 ovat enemmänkin Anakinin kasvutarinaa.
Pahinta vanhassa trilogiassa ovat kaikki karvaiset eliöt :'D Ewokeista tuli lähinnä mieleen Uppo-nalle-lauma. Chewbaccan mölinää kuunnellessa meinasi mennä hermo.. R2D2 oli paljon söötimpi kuin mitkään avaruuskarvapallot.

Kokonaisuutena saaga on mielenkiintoinen ilmiö. Leffoja katsellessani tuumin aina, miten uudempi ja vanhempi trilogia limittyvät toisiinsa. Ja on hauskaa kuvitella, miten kolmekymmentä vuotta sitten ihmiset jonottivat innoissaan katsomaan Star warsia ensimmäistä kertaa. Star wars-elokuvissa on kerta kaikkiaan nostalgiaa, jota muiden elokuvien on vaikea saavuttaa, tuskin edes LotR-trilogia, vaikka se onkin monella tapaa nykyaikaisempi (vielä)..
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 15, 2010, 06:50:00 kirjoittanut Röhkö »
"Pants - like shorts, but longer!"

General Grievous

 • Ankeuttaja
Vs: Star Wars
« Vastaus #219 : Huhtikuu 08, 2009, 19:55:41 »
Minunkin on aivan pakko sanoa tähän väliin että Star Wars saaga on yksi nerokkaimmista elokuvita ikinä. Ja ne jotka mollaavat uusia osia, voin sanoa, että minä pidän niistä yhtä paljon kuin vanhemmista. Idea on tärkein, ei väliä miten ne ovat toteutettu. Sama pätee myös uudessa Clone Wars elokuvassa sekä, pakko poiketa nopeasti aiheesta, TV- sarjassa. Aivan mahtavia. Aluksihan se herätti epäilyksiä kun sai tietää Lucasin tekevän moisen tempun, mutta jälkeenpäin voi vain sanoa että hyvää työtä. Jaksotkin ovat parantuneet koko ajan.

Poissa Modera

 • Bodari
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • We are waiting for you, Coraline
Vs: Star Wars
« Vastaus #220 : Marraskuu 29, 2009, 21:32:28 »
Minusta vanhat star warsit voisi tehdä uudestaan. Ne ovat jotenkin synkkiä (johtunee imperiumista) Niissä ei näytetty oikein mitään monia planeettoja tai ihmisten elämää kun imperiumi tuli. Olisi voitu näytää keisari palpatinen elämää corucantilla ja olisi voitu näyttää kun hän hajotti imperiumin senaatin ymymym.
Uudet olivat kaikkein parhaita MUTTA SE HARMITTI ETTÄ ANAKIN PALOI :( Kannatin uusissa henkeen ja vereen Itsenäisten aurinkokuntien Konfederaatiota ja miksi anakin tappoi hallituksen :(

Poissa Giladra Carrion

 • Kuolonsyöjä
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: ShieldFang27063
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Star Wars
« Vastaus #221 : Marraskuu 29, 2009, 21:38:22 »
Minusta vanhat star warsit voisi tehdä uudestaan. Ne ovat jotenkin synkkiä (johtunee imperiumista) Niissä ei näytetty oikein mitään monia planeettoja tai ihmisten elämää kun imperiumi tuli. Olisi voitu näytää keisari palpatinen elämää corucantilla ja olisi voitu näyttää kun hän hajotti imperiumin senaatin ymymym.
Ei missään nimessä vanhoja uusiksi, herranjestas sentään! Ennemmin sitten voisi tehdä ohjelmaa noista muista tapahtumista erikseen (niistä kai on ollutkin jonkinlaista animaatiosarjaa tms.), ei sitä koko systeemiä tarvitse uusiksi laittaa.
Minä tykkään ennemmin lukea kirjoista noita, en niinkään välitä, vaikkei mitään elokuvia tulisikaan. Kumminkin nuo perusjutut on nähty, jolloin voi itse siitä johdatella loput oman mielikuvituksen kautta.


En vain ole katsonut 3.osan loppua kun en halua nähdä sitä kun Anakin kuolee ja hänestä tulee Dart Vader ;(
Eihän Anakin periaatteessa kuole, vaikka hänestä tuleekin Darth Vader. Kieltämättä tuo kolmosleffan loppu on kyllä surullinen.
“We've all been raised on television to believe that one day we'd all be millionaires, and movie gods, and rock stars.
But we won't. And we're slowly learning that fact. And we're very, very pissed off.”

Poissa loorry

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
Vs: Star Wars
« Vastaus #222 : Joulukuu 03, 2009, 00:17:12 »
Hienoja elokuvia. Jokaisen leffan paraskohta on melkein Alkutunnari. Okei...toi ei kuulostanu kovin hyvältä, mutta siinä vaan on ihan mieletön meininki ku se alkutunnari pärähtää soimaan.

Enää en oo niin mieletön fani,  mutta pienenä olin kyllä aivan rakastunu Star Warssiin. Jokanen puun oksa ja kepakko ja tanko, ja leikkimiekka ja mitä niitä onkaan oli aina valomiekka.

Vanhat on tietenkin parempia, kun uudet, mutta on toki uusillakin leffoilla hetkensä. Star Warssit (varsinkin vanhat) on tehty kyl ihan uskomattomalla kekseliäisyydellä! 70-luvulla tehtyjä elokuvia, ainakin nelonen, eli onkos se sitte "New hope". Se avaruus on tehty kyl erinomaisen taitavasti sen ajan tekniikkaan nähden. Joku jo puhukin tästä, mutta mustakin se on hiukan hölmöä, että uusissa Star Warsseissa on paljon nykyaikasempi meininki ku vanhoissa. On kaikkia ihme laitteita, kaikki on kiiltävää ja prameeta ja ties mitä. Alukset on paljon monimutkasempia. Onhan se nyt hei vähän pöljää. Oon omassa päässä kuitannu sen silleen, että vanhoissa Star Warsseissa jotka ovat siis myöhempää aikaa, eletään jonkin sorttista lamaa, kun Keisari on päässy valloilleen ja siks, kaikki on vähän kuluneemman näköstä, ja yksinkertasempaa...Oikee syyhän on se, että uudet leffat(vaikka onki vanhempaa aikaa) on myöhemmin tehty ja olishan se tavallaan tyhmää jättää kaikki mageet erikoistehosteet ja värkit käyttämättä vaan siks, että vanhoissakaan ei ollu...

Juu vanhat leffat on kaikki tosiaan upeita mestariteoksia. Uudet vähän huonompia, mutta uusista paras on kuitenki 3. Siin ollaan hyvin onnistuttu luomaan sellanen tosi synkkä, ahdistava ja samaan aikaan viel surullinen tunnelma siihen leffan loppuun. Darth vader rupes saamaan multa paljon enemmän sympatiaa kolmosen jälkeen.

Poissa Argetlam

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Star Wars
« Vastaus #223 : Joulukuu 05, 2009, 11:54:58 »
Lainaus
Vanhassa trilogiassa parasta on varmaan musiikki, koomisuus sekä seikkailumaisuus (en keksinyt parempaa sanaa). "Luke I´m your father" on sopiva juonen käänne, jonka tosin tiesin jo etukäteen kun leffat kerran järjestyksessä katsoin.. 1,2 ja 3 ovat enemmänkin Anakinin kasvutarinaa.

Tuota "Luke, I'm your father" ei kylläkään ikinä tapahtunut. Todellisuudessa puheenvuorot kuuluvat:

DV: Obi Wan never told you what happened to your father.
LS: He told me enough. He told me you killed him.
DV: No. I am your father.

Siitä että Clone Warsia käyttää lähteenä en oikein ymmärrä, mielestäni oikea tarina on vain kuudessa elokuvassa. Ja niissä Anakinista ei tehdä mestaria eikä hän myöskään mene pelastamaan mitään poikaa... Suoraan sanoen Clone Wars on mielestäni turhaa pelleilyä!

Kaikki osat moneen kertaan nähneenä mielestäni parhausjärjestys on III, V, VI, IV, II, I. Ykkönen ja kakkonen ovat ihan toivottomia, mutta kolmonen palauttaa vanhan loiston (ja menee mielestäni ohikin). Ehkä pidän hieman liikaa traagisista lopuista, mutta pidän eniten juuri kolmosen lopusta siitä hetkestä lähtien, kun Anakinista tulee Darth Vader. Ja musiikit siinä lopussa, varsinkin jedien kuollessa, ovat mahtavat. Muutenkin musiikki on yksi tärkeimmistä elementeistä koko sixologiassa.

Lempihahmoni ovat Yoda, Darth Vader ja Chewbacca.

Poissa Samiwais

 • Tähtipölyä..
 • Vuotislainen
 • Be different.
 • Pottermore: MoonMarauder12
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Star Wars
« Vastaus #224 : Huhtikuu 14, 2010, 22:46:25 »
Kaikki on tullut katsottua ihan viisi, kuusi vuotiaana. Ovat vain niin parhaita!!

Ehkä paras on tämä [onkos se nyt ensimmäinen??] jossa siis Qui-Gon Jinn on mukana. Tämä hahmo on lempi hahmoni ehkä juuri viisautensa ja rauhallisuutensa takia. Star Wars on tosiaankin minun leffojen top 5 listalla! Eihän sitä poiskaan voisi jättää.

Mutta tätä clone wars juttua en käsitä! Kuka vattu teki star warssista lasten sarjan?? Tehkää vaikka lisää OIKEITA star warsseja eikä mitään lasten kuminaamaleffoja! Jodakin niissä ties mikä heinäsirkka!

Juuh, mutta ajattelin nyt vielä esittää kysymyksen tähän loppuun:
Jos sinulla olisi valosapeli [jedimiekka^^] minkä värinen se olisi?
Minun olisi vihreä, juuri Qui-Gon Jinnin takia.
Who is the more foolish, the fool or the fool who follows him?"
- Obi-Wan Kenobi

Poissa Affu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • pullamies
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Star Wars
« Vastaus #225 : Huhtikuu 15, 2010, 16:32:54 »
Kuluneen viikon aikana olen sitten viimeinen katsonut läpi vanhemmankin trilogian, eli Uuden toivon, Imperiumin vastaiskun ja Jedin paluun. Kyllä, kutsun itseäni elokuvaharrastajaksi, vaikka klassisen Star Wars-sixolyn vasta nyt olenkin nähnyt kokonaisuudessaan. Uudempi trilogia on minusta parempi, mutta luultavasti siihen vaikuttaa juuri tämä että näin ykkösen, kakkosen ja kolmosen ennen vanhempia osia.. Hayden Christensen on vain niin suloinen... Ja McGregorin puhetapa samaten.. :') Ennen kaikkea Sithin koston tragedia vakuutti, ettei Star wars ole pelkkää tähtien sotaa.
No, olihan Harrison Fordkin hyvä näyttelijä.. Mutta uudessa trilogiassa on sentään Jackson ja Lee, joten uudempi trilogia voittaa mielestäni ainakin näyttelijäkaartinsa puolesta. Varsinkin Leia oli jotenkin kökkö.. :F
Vanhassa trilogiassa parasta on varmaan musiikki, koomisuus sekä seikkailumaisuus (en keksinyt parempaa sanaa). "Luke I´m your father" on sopiva juonen käänne, jonka tosin tiesin jo etukäteen kun leffat kerran järjestyksessä katsoin.. 1,2 ja 3 ovat enemmänkin Anakinin kasvutarinaa.
Pahinta vanhassa trilogiassa ovat kaikki karvaiset eliöt :'D Ewokeista tuli lähinnä mieleen Uppo-nalle-lauma. Chewbaccan mölinää kuunnellessa meinasi mennä hermo.. R2D2 oli paljon söötimpi kuin mitkään avaruuskarvapallot.

Kokonaisuutena saaga on mielenkiintoinen ilmiö. Leffoja katsellessani tuumin aina, miten uudempi ja vanhempi trilogia limittyvät toisiinsa. Ja on hauskaa kuvitella, miten kolmekymmentä vuotta sitten ihmiset jonottivat innoissaan katsomaan Star warsia ensimmäistä kertaa. Star wars-elokuvissa on kerta kaikkiaan nostalgiaa, jota muiden elokuvien on vaikea saavuttaa, tuskin edes LotR-trilogia, vaikka se onkin monella tapaa nykyaikaisempi (vielä)..
tiesittekös että näyttelijätkään eivät tienneet tätä Father -juttua, vaan se kerrottiin heille vähän etukäteen ennen kuvauksia. :3
Skäbädäm.
  Vuotiskoomalainen, epämääräisesti ölisee.
Ananas.

Poissa Unissakävelija

 • uneksija
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tavataan unissa tai unelmissa.
Vs: Star Wars
« Vastaus #226 : Huhtikuu 15, 2010, 18:36:46 »
tiesittekös että näyttelijätkään eivät tienneet tätä Father -juttua, vaan se kerrottiin heille vähän etukäteen ennen kuvauksia. :3

Itse asiassa, mikäli muistini pelaa Hamill (Luke) oli näyttelijä kaartin ainoa, joka kuvaushetkellä tiesi. Jopa Vaderia fyysisesti näyttelevä David Prowse oli tietämätön hommasta. Joten Pilvikaupungin suuressa taistelukohtauksessa Prowse sanoi father-jutun sijaan jotakin muuta. Olisiko ollut "minä murhasin isäsi". Hamillille kerrottiin ja käskettiin näytellä oikean replan mukaan. Itse "I am your father" lisättiin jälkiäänityksessä J.E Jonesin toimiessa Vaderin puheäänenä. Muistelen jostain lukeneeni vaiko DVD-collectionin lisämateriaaleista huomanneeni, että elokuvan ensi-illassa Prowse oli kääntynyt Lucasin puoleen ja tokaissut: "En minä kyllä noin sanonut."
   Jep, yritän kuitenkin aina kuvitella Prowsen reaktiota kuvauksissa Hamilin isoon "No, no that's impossible!" -vinkunaan. Varmaan miettinyt mielessään: "Duh, vähän ylinäyttelemiseksi menee. Ei se murhaaminen nyt niin uskomatonta ole... Kyllä kaikki tietävät, että Vader on paha kaveri." :D

-Unissakävelija 
"Kaikki on mahdollista. Mahdoton vain kestää kauemmin."

Poissa castlevania

 • Enterpricen kapteeni.
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Nihilisti.
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Star Wars
« Vastaus #227 : Huhtikuu 16, 2010, 10:08:16 »
Minun muistaakseni taas alun perin repliikki oli: "Obi-Wan murdered/destroyed your father", mikä kaiken lisäksi oli Vaderin näkökulmasta totta ja voisi hyvinkin selittää Hamillin Nooooo!-huudon jo silloin. Nykyäänhän pahisisä-paljastus on jo niin klisee että sitä tulee esiin eri elokuvissa kaiken aikaa.

Clone Wars-elokuvahan luonnollisesti oli scheissea, mutta romaanit ja alkuperäinen piirrossarja ovat loistavia, ja ainakin IMO hakkaavat episodit 1-3, mihin tosin ei paljoa tarvitse. John Williamsin musiikki sentään on yhtä vaikuttavaa aina.

Btw, tiesittekö että Mark Hamill oli legendaarisen Batman-animated seriesin Jokerin äänenä ?
"Oh, my offense is rank, it smells to heaven! It hath primal elder curse upon it; the brother's murder.

Poissa Hawkolf

 • Thought Police
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • 2 + 2 = 5
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Star Wars
« Vastaus #228 : Kesäkuu 27, 2010, 11:34:47 »
Btw, tiesittekö että Mark Hamill oli legendaarisen Batman-animated seriesin Jokerin äänenä ?
Ja vetää minun mielestäni parhaan Jokeri-naurun kaikista! :D

Itse olen kaikki SWt katsonut ja rakastan vanhaa trilogiaa todella paljon. Uudesta en juurikaan välitä. Ykkönen oli jotain niin karmivaa kuin vain voi olla. Jake Loyd on maailman huonoin lapsinäyttelijä ja Jar-Jar Binksiä ei vain kestä :D Sitä paitsi se oli kuin katsoisi videopeliä eikä elokuvaa. Vanhat Star Warsit hyviksi tekee se, että niissä käytetään nukkeja. Elokuvaa on paljon miellyttävämpi katsoa kun tietää, että kameran edessä on oikeasti jotakin.
Kakkososa oli myös melkoinen pettymys. Ainut hyvä oli Chrisopher Lee Dookuna (yhtenä lempihahmoistani). Sen miehen ääni on force itsessään. Anakin/Padme kohtaukset olivat tuskaa katsoa.
Kolmonen oli jo... Parempi. Leffa oli paljon mukavampi istua läpi vaikka jotkin Anakin/Padme kohtaukset olivat yhä surkeita. Parastahan tässä leffassa oli Ian McDiarmidin loistava esitys ja se, että James Earl Jones teki Darth Vaderin äänen. Ainut mikä harmitti oli se, että kun Darth Vader viimein tulee ja sanoo pari repliikkiä, ne olivat angstausta :D Noh, ei mahda mitään.

Mitä kaikkiin Clone Wars elokuviin ja piirrossarjoihin tulee, niihin en aio koskeakkaan. Howard the Duckin ja SW Holiday Specialin jälkeen varon kaikkea tuollaista mitä Lucas tuottaa :D

If you want a picture of the future, imagine a boot stamping on a human face— forever.
Reviewing the world!

Poissa Aimé

 • Kyttääjä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Star Wars
« Vastaus #229 : Heinäkuu 01, 2010, 18:49:28 »
Katsoin Uuden toivon ensimmäistä kertaa joskus 8-vuotiaana ja tykästyin siihen aivan uskomattoman paljon. Tuolloin YLE näytti elokuvat (alkuperäiset kolme) ja iskä nauhoitti kaikki ja onhan niitä sen jälkeen tullut katseltua vähän liikaakin. ’Vanhoista’ pidän erityisesti näyttelijöiden takia. Hamill ja Ford ovat aivan huippuja!

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Pidän myös näistä tuoreimmista elokuvista. Ewan on aivan loistava, samoin Hayden, eikä Natalie ole hassumpi (toisaalta jotkut Anakinin ja Padmén väliset kohtaukset ovat hiukan laimeita). Sithin kosto on näistä ehkä suosikkini, loppu on niin ihana (Mustafarin tapahtumat) ja jokaisella katselukerralla mieleeni herää ajatus, että ehkä tällä kertaa Anakinista ei tulekaan paha.

En kuitenkaan osaa verrata kummat ovat parempia, uudet vai vanhat. Vanhoissa leffoissa riittää sitä ihanaa nostalgista fiilistä jokaiselle katselukerralle ja näyttelijät ovat aivan mahtavia. Uusista pidän eniten siksi, koska ne täydentävät koko tarinan, eivätkä näyttelijätkään näissäkään ole huonoja (Ewan on niiiin hyvä, voi ihanuus mikä aksentti!).  Mutta toisaalta, mitä sitä turhaan edes vertaamaan – tarina on erinomainen ja piste.

Luke: ”Muistatko äitiäsi? Millainen hän oli?”
Leia: ”Hän oli kaunis.. mutta aina surullinen.”

En lukenut koko topaa läpi, enkä siis tiedä, onko tästä jo sanottu, mutta yllä oleva keskustelu Jedin paluusta häiritsee minua aivan suunnattomasti. Tai ei oikeastaan kyseinen keskustelu vaan sen toteutus Sithin kostoon. Tästähän saa sellaisen käsityksen, että Padmé olisi kasvattanut Leiaa jonkin aikaa, vai olenko ymmärtänyt tämän väärin? Vuorosanat eivät mene juuri tarkalleen noin, mutta suurin piirtein (;

Piirrossarja Clone Wars ei herätä miussa mitään muuta kuin järkytystä. Katsoin kerran yhden jakson ihan mielenkiinnosta ja totesin sen niin huonoksi, että.. Järkyttävintä on, että sarjassa Anakinilla on oma oppilas, mitä jedineuvosto nimenomaan ei ikinä Anakinille olisi antanut. Clone Warssiin tehdyn elokuvan katsoin, kun se tässä vähän aikaa sitten tuli kolmoselta, enkä osannut mitään muuta kuin nauraa (häpeästä vai ilosta, jaa-a).

Huimaavan juonen lisäksi musiikki on ihanaa ja se on yksi syy, miksi jaksan katsella leffoja vieläkin (oli ihanaa saada 1,2,4,5 ja kutonen DVD:nä joululahjaksi – btwnä tähän loppuun).
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 01, 2010, 21:53:22 kirjoittanut Aimé »
You're going down a path I can't follow
-Padmé

Poissa Hämppyli

 • Näsäviisas-
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
Vs: Star Wars
« Vastaus #230 : Joulukuu 11, 2011, 13:32:15 »
Näin kaikki SW-leffat, kun sub-tv esitti ne kaikki n. vuosi sitten. Sitä ennen olin nähdyt episodi ykkösen - Pimeän Uhan 2-3 kertaa aiemmin telkkarista.

Ärsyttää olla näin paljon samaa mieltä kliseisten Star Wars-nörttien kanssa (ei pahalla kenellekkään), mutta esiosa-trilogia on paljon alkuperäistä trilogiaa heikompi. Alkuperäiset elokuvat olivat ihan vain mukavaa kevyt henkistä seikkailuviihdettä hyvillä hahmoilla. Uudet elokuvat yrittävät niin kovasti olla vakavasti otettavia "eeppisiä" kertomuksia hyvän ja pahan taistelusta, rakkaudesta ja petturuudesta, johon ollaan heitetty mukaan poliittinen valtapeli selittämään miten Palpatine nousi valtaan, epäonnistuen surullisesti.
Tuo saattaa kuullostaa siltä, että olen tyhmä enkä halua älykkäitä ja/tai monimutkaisia juonenkäänteitä elokuviini, mutta ongelma on siinä, että esiosa Star Warssit eivät onnistu tälläisissä juonenkäänteissä yleensä, saatika niitten kiinnostavaksi tekemisessä.

Jotkut mainitsivat, kuinka esiosissa on parempia/nimekkäämpiä näyttelijöitä kuten Christopher Lee, Samuel L. Jackson, Natalie Portman, Liam Neeson jne. mutta hyvät näyttelijätkään eivät (aina) riitä pelastamaan paperinohuita hahmoja. Etenkään Liam Neesonin näyttelemästä jedi-mestarista ei saanut oikeasti mitään irti. Ainoa asia, jonka voin tästä sanoa on, että tämä kuoli ja miksi kenenkään pitäisi välittää sellaisen hahmon kuolemasta josta emme piitanneet? Yllämainituista näyttelijöistä, etenkin Christopher Lee oli valtava hukattu potentiaali, koska mies on minun Top-5 parhaat pahisnäyttelijät - listani ykkösenä, mutta tämäkään ei tunnu saavan mitään irti hahmostaan.
Alkuperäisissä leffoissa jokaisesta hahmosta sai otteen, vaikkei näistä olisi pitänytkään, ja näytelijät oikeasti sopivat rooleihin, eivätkä olleet mukana vain lipputulo-magneeteina.

Sitten leffojen juonet. Minä en rehellisesti muista muuta kuin pätkiä esiosien juonista. Kloonien Hyökkäyksellä ja Sithin Kostolla on tekosyyt, että olen nähnyt ne vain kerran, mutta Pimeän Uhan olen nähnyt ainakin kolme kertaa, enkä siltikään oikein tiedä mistä siinä oli kyse.
Alkp. leffojen juonet osaisin kerto muutamalla lauseella, jopa sellaiselle joka ei edes tiedä mikä on Star Wars vaikka nekin on nähty vain kerran.

Entäpä hahmot? Alkuperäisten leffojen hahmokaarti on vahva. Pidin Lukesta ja Hanista (etenkin jälkimmäinen on juuri sellainen rettusankari, joita rakstan), Leilaa ei ole mikään suosikkihahmoni, mutta tämän olemassa olo ei tuntunut turhaltakaan ja Darth Vader on  syystäkin yksi ikonisimmista leffa-pahiksista.
Esiosien hahmoista jäi mieleen vain näitten ulkonäkö, jolleivat nämä sitten olleet niin ärsyttäviä, että jäivät sen ansioista muistiin, kuten Jar Jar Binks ja lapsi-Anakin (jälleen pitää myötäillä kliseisiä SW-nörttejä).

Lopuksi nopea puhe erikoistehosteista. Alkuperäisissä leffoissa on hienosti tehtyjä malle, nukkeja ja kumipukuja. Tälläiset käytännön efekti tulevat aina olemaan lähellä sydäntäni, joka ei ikinä lämpene CGI:lle. Pistää miettimään miksi Lucasin pitää kaikkiin uusiin julkaisuihin lisätä jotain ylimääräistä ja silmiinpistävää tietokoneella, mutta se on toinen tarina.
Esiosat käyttävät naurettavat paljon tietokonetta. Kaikki on CGI:ta ja välillä tuntuu, kuin katsoisi tietokonepelin välianimaatiota. Minä tunnen aina myötähäpeää tekijöitten puolesta, kun näen kaikkia behind the scenes - videoita ja kuvia kohtauksista joissa näyttelijä istuu vihreän möykyn päällä, joka on esittävinään avaruusmopoa tms. Eikö edes niitä voi valmistaa oikeasti?

Nopeana yhteenvetona sanon, että alkp. leffat eivät toki kuullu minun suosikkeihini. Ne olivat jouhevaa viihdettä ja katson ne mielelläni uudestaan jos/kun ne näytetään uudestaan telkkarista. Esiosat taas... tämä video-arvostelu tiivistää minun ongelmani niiden kanssa. Kannattaa katsoa, vaikka arvostelijan ääni on todella ärsyttävä ja jotkin "vitsit" väkinäisiä niin kaikki listatut ongelmat pitävät paikkansa.

Toivottavasti tämä romaani ei karkoittanut ketään pois, mutta halusit puhua suuni kerralla puhtaaksi.
"If we're going to be damned, let's be damned for what we really are."

Captain Jean-Luc Picard

Poissa Miléna

 • Ryppykuu
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: LumosQuest8
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Star Wars
« Vastaus #231 : Joulukuu 11, 2011, 21:12:38 »
Luke: ”Muistatko äitiäsi? Millainen hän oli?”
Leia: ”Hän oli kaunis.. mutta aina surullinen.”

En lukenut koko topaa läpi, enkä siis tiedä, onko tästä jo sanottu, mutta yllä oleva keskustelu Jedin paluusta häiritsee minua aivan suunnattomasti. Tai ei oikeastaan kyseinen keskustelu vaan sen toteutus Sithin kostoon. Tästähän saa sellaisen käsityksen, että Padmé olisi kasvattanut Leiaa jonkin aikaa, vai olenko ymmärtänyt tämän väärin? Vuorosanat eivät mene juuri tarkalleen noin, mutta suurin piirtein (;

En tiedä onko tämä vain omaa kuvitelmaani vai olenko lukenut sen jostain niistä lukuisista Jedin paluun jälkeiseen aikaan sijoittuvista kirjoista (ja toisaalta tämä on aika "keksitty" selitys asialle), mutta on sellainen käsitys, että koska Leia on Luken oheella "herkkä Voimalle" hänellä olisi joku Voiman mukanaantuoma tuntuma äitiinsä ja koska Padméa varmaan vähän huoletti maailman meno raskaana ollessaan, se mielikuva voi hyvinkin olla, että hän oli surullinen, en sitten tiedä miten se kauneus tuli ilmi ;)

Enemmän minua ainakin häiritsee siinä kohtauksessa se, että Luke olettaa suoriltaan, että Leia tietää olevansa adoptoitu...
Voima on massa kerrottuna kiihtyvyydellä (F = ma)

Poissa Zenzibar

 • Pelastaja katsoi profiiliaan ja läikytti teetä pöydälle
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • kesäinen-eskapisti-merirosvo-jedi-söpö-skotti
  • Home sweet home
 • Pottermore: BloodNight6399
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Star Wars
« Vastaus #232 : Joulukuu 11, 2011, 21:23:15 »
Enemmän minua ainakin häiritsee siinä kohtauksessa se, että Luke olettaa suoriltaan, että Leia tietää olevansa adoptoitu...

Mie oon aina miettiny tätä, et mitä jos ei tiennytkään ja kuvailiki kasvattiäitään? :D Mut toisaalta ois vähän pöhköä ettei sitä sit selvennetty missään vaiheessa, et eikait sitte...

Mut iteki uskon tohon Milenan versioon, et Leia sai voiman kautta muistikuvia Padmesta :)
"You're only given a little spark of madness. You mustn't lose it." -Robin Williams

Poissa Muggle

 • Vuotislainen
 • HARRY POTTER IS MY PAST, MY PRESENT AND MY FUTURE
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Star Wars
« Vastaus #233 : Huhtikuu 03, 2016, 17:37:30 »
Olen tällainen uusfani. Tai no, en tiedä, voinko itseäni aivan SW-faniksi kutsua, mutta ainakin lähellä sitä... Siis, jotenkin tuntui siltä, että tuon uuden elokuvan ilmestymisen myötä olisi aika katsastaa kaikki SW:t, sillä tiesin isälläni olevan ne. Joten... menin ja katsoin ensimmäisen! Muistan että joskus paljon nuorempana olen katsonut alkuperäisen elokuvatrilogian. Muistin siis vain robotit C-3PO:n ja R2-D-2:n, Darth Vaderin ja tunnusmusiikin sekä valomiekat. Suosikkejani ovat Imperiumin vastaisku, Jedin paluu ja Sithin kosto. Kun seitsemäs elokuva tulee DVD:lle, aion ostaa sen! Olen jopa kerännyt muutamia SW-kortteja, mutta lempparihahmojani ei ole tullut... pakko siis kerätä lisää! Lempihahmojani ovat Han Solo, Anakin Skywalker/Darth Vader ja Obi-Wan Kenobi. Tykkään kyllä paljon monista muistakin hahmoista kuten Chewbaccasta, Yodasta jne. Ja lähes kaikki hahmot ovat aika mielenkiintoisia kuten Darth Maul. Tavallaan inhottaa olla uusfani, koska olisi haunnut olla mukana alusta lähtien, mutta iälleni en voi mitään... ja sitä en tiedä, miksen silloin aikanaan näistä elokuvista niin paljon innostunut/kiinnostunut! Star Wars-elokuvat ovat hienoja ja aion katsoa ne vielä monta kertaa!
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 03, 2016, 17:41:40 kirjoittanut Muggle »
"You're just as sane as I am" Luna Lovegood