Kirjoittaja Aihe: Criminal Minds  (Luettu 2549 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa mellon

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Live hard, live your dream !
 • Tupa: Rohkelikko
Criminal Minds
« : Elokuu 08, 2011, 15:27:20 »
Juuh, päätin alottaa tämmösen topicin ku en pongannu tuolta aiemmista et ois kyseisestä sarjasta tehty topicia !

Eli siis kertokaa lempi hahmonne, haluaisitteko olla FBI-agentti ja mitä haluaisitte kuuluvan teidän työtoimenkuvaan.

Kerron nyt oman näkemykseni ja sitte vastaan noihin kysymyksiin. Eli itse aloin seuraamaan Criminaalia kun kaverini isosisko pyysi kerran minua ja kaveriani katsomaan hänen kanssaan televisiota. Joo no ei siinä paljoo tarvinnut ku jäin ihan koukkuun kyseiseen sarjaan! Kerran jopa en menny reeneihin koska muuten en näkisi päivän jaksoa (hulluutta(ko)).

Ja nyt kysymymyksiin: Elikkä, lempi hahmoni on ehdottomasti Aaron Hotchner, Penelope Garcia ja Derek Morgan. Mä haluaisin olla FBI-agentti mutta n tiiä kestäiskö mun hermot kyseistä ammattia, ja jos oisin agentti ni haluaisin olla profiloitsija, eli se joka tekee johtolankojen avulla nopean profiilin rikoksen tekijästä. Tosin oishan se ihan siistii olla myös semmonen hakkeri kuten Garcia on ! :)

Haluaisin teijän vastauksia, kiitos :).
~Ehkä kuulut Rohkelikkoon, jos
               sydämmes urhoollinen on,
                           on sinulla ritarin uskallus
                                    ja olet kumman peloton~

Poissa pilvenpiirtäjä

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Words of pages
 • Pottermore: FeatherMarauder23566
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Criminal Minds
« Vastaus #1 : Tammikuu 14, 2012, 22:10:18 »
Rakastan Criminal minds:ia. Aloin katsoa sarjaa, kun sen neloskausi tuli tv:stä joskus aikaa sitten, ja nyt viimeisen vuoden olen haalinut itselleni tuotantokausia, ja tällä hetkellä hyllyssäni ovat kaudet 1-5.

Minusta kaksi hahmoa ovat ylitse muiden Reid ja Rossi. Reid on nero, mutta kuitenkin sosiaalisissa tilanteissa (neroutenssa takia(ko?)) vähemmän lahjakas. Hän todella piti Gideonista ensimmäisillä kausilla, ja minusta oli huvittavaa, että Gideon pesi Reidin aina shakissa, vaikka Reid onkin niin lahjakas ja viisas. Ja ne nykyiset ruskeat hiukset, aww. Hän  on ihanan suloinen ja inhimillinen neroudestaan huolimatta.

Rossi. Nykyinen suursuosikkini.. Ennen kuin näin ensimmäiset jaksot, joissa Rossi esiintyi, eli kolmannen kauden alkua, pidin hahmosta, mutta rakastin vain Reidia. Nykyään rakastan ehkä enemmän vielä Rossia, enkä vain kolmoskauden takia. Syy, jonka vuoksi Rossi palasi takaisin FBI:n, oli ihana: unfinished business, ja olin erittäin iloinen, kun Rossi sai syyllisensä kiinni, ja omasta mielestään velvollisuutensa niitä kolmea lasta kohtaan täytettyä. Rossi on tiimin isähahmo: Hän välittää ja huolehtii muista. Toki kaikki tiimissä välittävät ja huolehtivat toisistaan, mutta Rossi vie huolehtimisen vielä korkeammalle tasolle: tiimi on hänen perheensä, ja jos jollakulla on jokin vikana, hän kyllä selvittää mitä se on. Ensimmäisissä esiintymisissään Rossi on yksinäinen susi, mutta kasvaa tiimihenkeen ja pitää sitä yllä. (Tarvitseeko mainita, rakastan melkein joka sarjan yksinäistä sutta..) Rossi on old-school-cop, valmis käyttämään tiukempiakin kuulustelutaktiikoita jne.. Raju, mutta ihana. Rossi on vanha tekijä, hänellä on paljon kokemusta, joiden pohjalta hän auttaa myös muita. Rossi myös muistuttaa hivenen NCIS-rikostutkijoiden Gibbsiä, joka on yksi NCIS-rikostutkijoiden lempihahmoistani (ja NCIS sattui olemaan ensimmäinen rikossarja, jota aloin katsoa..)

Pidän myös Garcíasta. Ihanan piristävä hahmo synkkien henkilöiden ja karseiden rikosten keskellä. Jos Rossi on tiimin isähahmo, García on huolehtivainen äitihahmo. Positiivinen, tavallinen ihminen jääkylmähermoisten tutkijoiden joukossa. Hän tuo ripauksen oikeaa inhimillisyyttä tiimiin.

Minua kiinnostaisi profiloijan ammatti hirveästi, tosin se tuskin on läheskään niin hienoa, kuin CM:ssa annetaan ymmärtää, eikä varmasti toimi niin hyvin. Minulle kävisi CM-tiimissä mieluiten Rossin asema, tai sitten istuisin turvassa tietokoneruutujen takana Garcían tapaan. Mielummin olisin kyllä täyttä päätä mukana toiminnassa, joten Morganin paikkakaan ei olisi huono, tosin ehkä ottaisin Prentisin paikan, vähän vähemmän fyysisemmän siis.
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 17, 2013, 22:41:11 kirjoittanut pilvenpiirtäjä »
"What about a side by side with a friend?"
"Aye, I could do that.."

Poissa Aurican

 • vinokas
 • Vuotislainen
 • Kirjoittaa liian pitkiä viestejä.
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Criminal Minds
« Vastaus #2 : Tammikuu 27, 2013, 14:00:17 »
Rakastan tätä sarjaa! Ennen tämän katsomistakin sarjamurhaajat ja siihen liittyvä psykologia kiinnosti, joten ihan alunperin sarjan idea jo veti mukaansa. Kun sarjassa on vielä ihan loistava hahmokaarti, se oli menoa meikäläisen osalta.
Moniin muihin rikospaikkatutkinta-tyyppisiin sarjoihin verrattuna pidän tästä enemmän, koska jännitys pysyy pidempään yllä ja kokoajan mennään aikaa vastaan, koska sarjamurhaaja tappaa kunnes se saadaan kiinni. (Tyypillisissä CSI-sarjoissahan alussa on murha ja sitten vaan mietitään oliko se nyt vaimo vai hovimestari ja kenellä on motiivi ja sitten isketään pahis rautoihin ja vähän kuulustellaan.)

Suosikkihahmo... äh, saanko listata suunnilleen kaikki hahmot? xD

Reid on suosikki numero yksi ja toinen syy sille miksi alunperin sarjaan ihastuin. Ensimmäinen jakso minkä näin taisi ihan oikeasti olla sarjan ensimmäinen jakso ja samaistuin heti paikalla Reidiin, joka oli se hiukan socially awkward tiimin vauva. Pidän tyypillisesti ottaen muutenkin hahmoista, joilla on älyä ja Reid on vielä kaupan päälle suloinen neulepaitoineen, eriparisukkineen ja kirjavine kravatteineen kaikkineen. Pidän myös hirveästi siitä millainen taustatarina Reidillä on ja mitä kaikkea hän käy läpi sarjan aikana.

Muita hahmoja en osaa laittaa minkään sortin paremmuusjärjestykseen. Pidän melkein kaikista hahmoista ihan hirveästi. Paras hahmokaarti minulle on se, missä on mukana Prentiss ja Rossi, koska mielestäni näilla hahmoilla ryhmä oli parhaimmillaan yhdessä. Jossain vaiheessa tuntui melkein siltä, että tiimi on perhe toisilleen, koska useammalla tuntuu perhe olevan tavalla tai toisella rikki.
Mutta erityismaininnan saavat naishahmot. Joskus tuntuu käyvän niin, että tiimissä on se nätti nainen vain sitä varten, että miehet voivat yrittää iskeä niitä tai että niitä voi vuoron perään laittaa kidnapatuksi. Criminal Mindsin naiset kyllä pitävät puolensa aika hyvin ja ovat todellakin välttämättömiä tiimin toiminnalle (JJ median kanssa toimiessaan, Prentiss joka hoitaa homman siinä missä pojatkin, joskus paremminkin ja Garcia, jonka taidot ovat aika lailla välttämättömät) ja kidnapatuksi tuntuu useimmiten joutuvan Reid.

(Tuli muuten mieleen NCIS:stä, sillä on ihan hirveästi yhteistä Criminal Mindsin kanssa hahmokaartin suhteen. Onkohan niissä samoja käsikirjoittajia tai tuottajia vai onko se sattumaa?)

Ja ei, en haluaisi olla FBI-agentti. Liian vaarallista enkä usko muutenkaan omaavani tarpeeksi kykyjä siihen. Korkeintaan voisin olla töissä rikoslabrassa. Se voisi olla mielenkiintoista ja sellaista mitä osaisin tehdä.
Lily:"You're disgusting, Black -- I don't know what Remus sees in you. If you were my boyfriend I'd poison your morning pumpkinjuice."
Sirius:"If you were my girlfriend, I'd drink it"
-Casting Moonshadows, chapter 59
deviantArt | Tumblr | instagram

Poissa mellon

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Live hard, live your dream !
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Criminal Minds
« Vastaus #3 : Helmikuu 17, 2013, 19:45:06 »
Olen itsekin pohtinut sarjojen samankaltaisuutta. Voihan se olla että kyseiset sarjat on sattumalta samanlaisia, mutta oma henkilökohtainen mielipide on että Criminal Minds on huomattavasti laadukkaampi sarjakokonaisuutena kuin CSI:t.
~Ehkä kuulut Rohkelikkoon, jos
               sydämmes urhoollinen on,
                           on sinulla ritarin uskallus
                                    ja olet kumman peloton~