Kirjoittaja Aihe: Tylypahkan pikajunan junarata  (Luettu 11239 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa GinnyW

 • You gotta be kidding me...
 • Vuotislainen
 • Pottermore: MidnightCloak26295
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Tylypahkan pikajunan junarata
« Vastaus #25 : Elokuu 23, 2012, 17:07:59 »
Kyllähän Lilynkin vanhemmat ja Petua pääsi sinne laiturile!
Harry: You´re white.
Sirius: No, i´m Black
Harry: Lol, stop joking!
Sirius: No, I´m Sirius

Poissa Linesca

 • Kapinasusi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Home field advantage
 • Pottermore: WalnutRain28723
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Tylypahkan pikajunan junarata
« Vastaus #26 : Elokuu 23, 2012, 17:49:01 »
Kyllähän Lilynkin vanhemmat ja Petua pääsi sinne laiturile!
Ja luultavasti Hermionenkin vanhemmat kävivät hyvästelemässä tyttärensä..

//edit. Niin ja vielä tästä että pääsevätkö jästit laiturille, GoFissa Arthur sanoo:
Lainaus
''There are places Muggles can't penetrate, but imagine trying to pack a hundred thousand wizards into Diagon Alley or platform nine and three-quarters.''
Eli tämä viittaisi siihen että jästit eivät pääse 9¾-laiturille, mutta kallistuisin myös tuohon teoriaan että hlön x pitää tietää että haluaa päästä laiturille, tietää mistä sinne pääsee ja miten. Vaikka olisikin jästi.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 23, 2012, 21:48:40 kirjoittanut Linesca »
Se on lampi niin ihmeellinen, ja sen pinta on niin syvänsininen, siellä rauhassa unelmoida saan, ajatuksiin kauas pois vaeltaa...

Poissa Bolina May

 • Captain Gale
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Valitseeko tie kulkijansa vai kulkija tiensä?
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Tylypahkan pikajunan junarata
« Vastaus #27 : Marraskuu 16, 2012, 16:36:24 »
Toivottavasti en toista itseäni tässä viestissä... Olisi kumminkin kysymyksiä ja pohdiskeluja aiheesta.

Pääsevätkö ollenkaan laiturille 9 ja 3/4? Hermionen vanhemmat ainakin ovat odottaneet jästimaailmassa lukuvuoden päättyessa, mutta niin ovat Weasleyn vanhemmatkin. Ovatko he silti syyskuussa saattaneet tyttärensä junaan asti?

Tylypahka rakennettiin "yli tuhat vuotta sitten" eli joskus hieman ennen vuotta tuhat (Muistattehan, että Potter-kirjat sijoittuvat 1990-luvulle, eivät 2010-luvulle...) jolloin ei varmasti ollut junia edes velhoilla - ja tuskin Tylyahoakaan. Veikkaisin, että Tylypahkan Pikajunan nimi  tulee siitä, että aikaisemmin se tarkoitettiin vain oppilaita varten ja Tylyaho on tullut myöhemmin. Itseasiassa, Rowlingin piirtämän kartan mukaan järvi ja Tylypahkan tilukset olisivat Tylyahon ja Tylyahon aseman välissä. Kalkaros uhkaili Harrya ja Ronia erottamisella kakkoskirjan alussa ja sanoi, että jos hän saisi päättää niin he kaksi palaisivat Lontooseen heti aamujunalla.
Kuudennessa kirjassa juna lähti heti takaisin Lontooseen, kun oppilaat olivat päässeet junasta ulos. Jos kaikki jättivät matka-arkkunsa ym. tavaransa junaan, kuten ykköskirjassa neuvottiin tekemään, kuinka Harry ei nähnyt kenenkään hakevan niitä, kun hän makasi vaunuosastossa kangistettuna?

Miten juna-aikataulut menevät? Jos Harry ja Ron olisi lähetetty kotiin aamujunalla, kuinka se olisi ollut mahdollista, kun juna kököttää aamulla Lontoon asemalla? Ehtiikö juna kulkea kolme kertaa suuntaansa vuorokauden aikana? Myös joululomalla oppilaat lähtevät kotiin aamujunalla (ja kaiketi myös kesälomalle).

Juna lähtee 1. syyskuuta klo 11 Lontoosta ja saapuu perille illansuussa. Voiko matka kestää niin kauan? Johtuuko se siitä, että Tylypahkan Pikajuna on vanha höyryveturi eikä uudenuutukainen nykyajan sähköjuna vai onko tässä taas yksi Rowlingin laskuvirhe?

Tylypahkan Pikajuna siis selvästi kulkee useamminkin kuin koululaisten loma-aikoina ja ehkä sitä käytetään aktiivisesti Lontoon ja Tylyahon välillä, vaikka tiettyinä päivinä vuodessa sillä kulkevat vain koululaiset eikä kukaan siksi ole nähnyt siinä aikuisia (paitsi Lupin kolmosvuonna). Ainakin nuori Remus Lupin pystyi hetken aikaa huijaamaan muita kelmejä, että hän käy aina kerran kuussa katsomassa sairasta äitiään, Tuskin oppilaat kuitenkaan käyvät kotona viikonloppuisin, ellei ole jokin erikoistapaus?

Kuinka velhoperheet saapuvat asemalle? (Seinää päin kävely ei ole puoliksikaan niin iso ihme kuin jos kaikki ilmiintyisivät asemalle (tai edes laiturille 9 ja 3/4) ja joku ilmiintyisi vahingossa jonkun jästin tai oppilaan päälle. Takkaaakaan asemalla ei taida olla enkä osaa kuvitella esim. Malfoyiden kulkevan jästien busseilla tai edes Poimittaislinjalla. Kävelevätkö jotkut paikalle Vuotavasta Noidankattilasta?)


...ja sitten hieman mielipidekyselyä: Montako junavaunua Tylypahkan Pikajunassa on? :'D
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 16, 2012, 16:40:16 kirjoittanut nightingale »
I really need to know is there a place to me

nightingale -> Bolina May

Poissa serpensortia

 • Aamu-usva
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Have a cup of tea.
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Tylypahkan pikajunan junarata
« Vastaus #28 : Marraskuu 16, 2012, 18:32:28 »
Ehkäpä junarata on vain taiottu olemaan "toisessa ulottuvuudessa" eli tavallaan päällekkäisessä todellisuudessa, jonka läpi jästit voivat vain kävellä näkemättä ja huomaamatta mitään, kun taas velhoille ja noidille rata on näkyvissä ja paikallaan siellä, missä jästit kulkevat sen läpi...?

Tai sitten radan ympärille on loihdittu jokin pieni, huomaamaton teleporttitaika, joka heittää jästin pisteestä A pisteeseen B ilman, että jästi edes tajuaa siirtyneensä enempää kuin ottamansa askeleen verran.

Yksi mahdollisuus on muistitaika, eli jos jästi huomaa rahan, ihmettelee sitä, kääntyy kotiinpäin kertomaan muillekin... Puff! Hän onkin menossa kertomaan, kuinka hieno ilma ulkona on.

Sitten olen miettinyt ihan vain, että jästit näkevät radan, joka on loihdittu näyttämään vanhalta ja ränsistyneeltä, muinaisjäänteeltä, jota kukaan ei halua tuhota ja joka ei ketään kiinnosta... Junaahan he eivät luonnollisesti näkisi lainkaan.

Nuo olivat nyt minun ajatuksiani, että miten tuo asia voisi olla ...
Kiva aihe, oli hauska lukea muiden arvauksia ja miettiä mysteeriä (;
"We'd apologize for being the best house...
But we don't really want to."

Poissa Eriya

 • Tähtienyö
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Tylypahkan pikajunan junarata
« Vastaus #29 : Marraskuu 16, 2012, 19:09:26 »
Mä en usko tohon "toinen ulottuvuus"-teoriaan, koska Salaisuuksien Kammiossahan Harry ja Ron näki junan ja jästit näki Harryn ja Ronin. Eli ne ei näe junaa/junarataa, mutta näkevät sen yllä lentävät autot :D
Sen takia mun mielestä joku hämäys/jästinestotaika kuulostaa varmimmalta vaihtoehdolta, kuitenkin niin, että ei näkyis mitään esim. raunioita vaan ennemmin pelkkää tyhjää.
I'm on a road of broken dreams and I need to know why
Seek the truth through lies to be my guide
I'm in a world of doubt and trust, can't deny 

Poissa Gil

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: LightHowl8815
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Tylypahkan pikajunan junarata
« Vastaus #30 : Marraskuu 16, 2012, 20:29:04 »
Pottermoressakaan ei ollut King's Crossin kohdalla muuta kuin se, miten laituri 9 ja 3/4 tultiin tehtyä.

Tässä suora lainaus Pottermoresta King's Crossin kohdalta:
Lainaus
It was Evangeline Orpington, Minister from 1849-1855, who hit upon the solution of adding a concealed platform at the newly (Muggle) built King's Cross station, which would be accessible only to witches and wizards. On the whole, this has worked well, although there have been minor problems over the ensuing years, such as witches and wizards who have dropped suitcases full of biting spellbooks or newt spleens all over the polished station floor, or else disappeared through the solid barrier a little too loudly.
Eli se laituri ainakin on jotenkin peitetty jästeiltä.

Tässä on lainaus Tylypahkan pikajunan kohdalta Pottermoresta:
Lainaus
Where exactly the Hogwarts Express came from has never been conclusively proven, although it is a fact that there are secret records at the Ministry of Magic detailing a mass operation involving one hundred and sixty-seven Memory Charms and the largest ever mass Concealment Charm performed in Britain.
Tästä voisi päätellä että itse junaratakin on jotenkin suojattu jästeiltä.

Poissa Nedje

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Tylypahkan pikajunan junarata
« Vastaus #31 : Tammikuu 18, 2013, 18:54:31 »

Miten juna-aikataulut menevät? Jos Harry ja Ron olisi lähetetty kotiin aamujunalla, kuinka se olisi ollut mahdollista, kun juna kököttää aamulla Lontoon asemalla? Ehtiikö juna kulkea kolme kertaa suuntaansa vuorokauden aikana? Myös joululomalla oppilaat lähtevät kotiin aamujunalla (ja kaiketi myös kesälomalle).


Tuohon itse olen ajatellut niin, että jos junamatka kestää päivän, niin se menee aina joka toinen päivä Tylypahkaan ja joka toinen päivä Lontooseen. Eli syyskuun ensimmäisenä se kuljettaisi opiskelijat koululle ja seuraavana aamuna lähtisi aamujunana takaisin. Sitten taas seuraavana päivänä tulee Tylypahkalle päin. Onko ihan järjetön päätelmä?