Kirjoittaja Aihe: Entä jos..?  (Luettu 55683 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Miau

 • Ankeuttaja
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #100 : Kesäkuu 18, 2010, 13:59:01 »
Kaikki nämä jossitelut ovat hyviä, anteeksi en jaksanut lukea ihan kaikkia, mutta minun mielestäni kaikkein suurin ja valtavin Jos olisi ollut, jos Dursleyt olisivatkin kertoneet Harrylle kaiken, jos Petunia olisikin pitänyt siskostaan, jos he olisisvat ottaneet Harryn avosylin vastaan. Harry ei olisi todennäköisesti ystävystynyt Ronin ja Hermun kanssa. Voldemort olisi jahdannut Harrya, joka olisi ollut yksin tai joidenkin muiden kanssa. Ilman Hermua ja Ronia Voldemort olisi ehkä jo tappanut Harryn.

Sama juttu on ollut mullakin suurimman jossittelun alaisena... Harrysta olisi ehkä kasvanut samantyylinen kuin Dudleysta, hemmoteltu ja ylpeä siitä, että selvisi Volden kynsistä (luultavastihan Petunia olisi kertonut asian Harrylle). Saattaisi olla että Harry olisikin tarttunut Malfoyn tarjouksiin ensimmäisellä reissullaan Tylypahkaan ja tullut lajitelluksi luihuiseen... Tätä ja muita jossitteluja voisi tietty jatkaa loputtomiin, vaikka näitä pohtimalla saa kyllä aivan kiistattoman käsityksen siitä, että kaikkin vaikuttaa kaikkeen :)

Poissa koipen

 • Scififisti
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #101 : Kesäkuu 18, 2010, 22:32:46 »
Jos Harry olisikin saanut erilaiset ottovanhemmat? Professorin, kokin, ravitsemusterapeutin, Siriuksen tai eläintenohjaajan seuraan? Olisiko tulos muuttanut hänestä kirjaviisaan, huippuatleetin, todella upean loitsijan vai peräti älykkään?

Jos Harry olisikin päätynyt Puuskupuhiin? Olisiko hän elänyt mukavan turvallisen elämän jossa olisi saanut iloisena pysyä pois suuremmista seikkailuista? Olisiko Kalkaroksen suhde häneen muuttunut? Samaa voidaan kysyä jos hän olisi päätynyt Korpinkynteen.
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 19, 2010, 12:31:13 kirjoittanut koipen »
nr: Douglas Adams / Linnunradan käsikirja liftareille

Poissa Sami

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #102 : Kesäkuu 19, 2010, 03:00:55 »
Minä olen alkanut miettimään sitä, että mitä olisikaan tapahtunut, jos 16-vuotias Voldemort olisi onnistunut nousemaan Salaisuuksien kammiossa. Tämä 16-vuotias Voldemmorthan oli tavallaan eri henkilö kuin se myöhemmissä kirjoissa esiintyvä Voldemort. On totta, että hän oli osa Voldemortin sielua, mutta hänellä näytti olevan oma tietoisuutensa. Pointtini on kuitenkin se, että mitä olisikaan tapahtunut, jos tämä 16-vuotias Voldemort olisi ensiksi noussut ja sitten pari vuotta myöhemmin varsinainen Voldemort olisi noussut. Sittenhän olisi ollut olemassa kaksi Voldemortia. Siitäpä vasta olisi syntynyt melkoinen soppa...

Tosin täytyy ottaa huomioon myös se, että Voldemort onnistui nousemaan sen takia, että Peter Piskuilan etsi hänet ja auttoi häntä luomaan itsellensä uuden ruumiin. Olisiko Peter lähtenyt etsimään varsinaista Voldemortia, jos 16-vuotias Voldemort olisi noussut? Se tuntuisi aika epätodennäköisesti ja mitä järkeä siinä edes olisi? Olisihan Peterillä ollut joka tapauksessa isäntä, jota palvella.

Tietenkin on mahdollista, että joku kuolonsyöjistä olisi tajunnut, ettei tämä 16-vuotias Voldemort olekaan sama Voldemort, jota he ovat palvelleet, ja saanut selville, että jossakin on yhä olemassa se sama Voldemort, jota he ovat palvelleet aikaisemminkin. Tämä olisi saattanut johtaa siihen, että kyseinen kuolonsyöjä olisi lähtenyt etsimään varsinaista Voldemortia ja auttanut tätä nousemaan. Sen jälkeen olisikin varmaan syttynyt sota 16-vuotiaan Voldemortin ja varsinaisen Voldemortin välillä, kuolonsyöjien joukot olisivat jakaantuneet ja velhomaailmassa olisi saattanut koittaa melkoiset ajat.

Poissa Neithan

 • Vuotislainen
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #103 : Heinäkuu 07, 2011, 02:30:41 »
Entä jos Harrylla ei olisikaan ollut sankaruuskompleksia?

Hän ei olisi mennyt pelastamaan Hermionea vessasta peikon kynsistä ja tämä olis ehkä kuollut. Hän ei olisi ollut kiinnostunut Viisasten kivestä vaan Voldemort olisi saanut sen. Hän ei olisi lähtenyt pelastamaan Ginnyä ja tämä olisi kuollut salaisuuksien kammioon - Valedro olisi jäänyt henkiin. Hän olisi antanut Siriuksen ja Remuksen tappaa Peterin ja Sirius olisi vapautunut. Harry olisi muuttanut Siriuksen luokse. Harry ei olisi auttanut Cedrickiä labyrintissä vaan napannut itselleen pokaalin. Cedric olisi jäänyt eloon. Jos Voldemort olisi vasta tässä vaiheessa tarjonnut hänelle yhteistyötä (kuten viisasten kivessä) olisi Harry varmaan pelosta suostunut. Tai sitten hän olisi kuollut. Jos hän olisi jotenkin jäänyt eloon ei hän olisi pelastanut Dudleytä ankeuttajalta (jos hän ei olisi saanut muuttaa siis Siriuksen luokse). Hän ei olisi väittänyt Pimentoa vastaan ja joutunut tämän silmätikuksi. Weasleyn isä olisi kuollut. Sirius olisi kuollut. Harry ei olisi mennyt Dumbledoren mukana hirnyrkkejä hakemaan. Hän ei olisi mennyt hirnyrkkijahtiin vaan mennyt muuten vain piileskelemään, koska oli Epämieluisa nro. 1.

Poissa EJR

 • Varjelusten toinen puoli
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • I just want things to make sense
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #104 : Heinäkuu 07, 2011, 03:23:32 »
Entä jos Harrylla ei olisikaan ollut sankaruuskompleksia?

Hän ei olisi mennyt pelastamaan Hermionea vessasta peikon kynsistä ja tämä olis ehkä kuollut. Hän ei olisi ollut kiinnostunut Viisasten kivestä vaan Voldemort olisi saanut sen.

Tuskin Voldemort olisi saanut kiveä peilistä, koska kivenhän saa peilistä vain sellainen, joka todella haluaa sen, mutta ei käyttääkseen... tms  [hetki pieni...] Juuh, VK s.325 "Nimittäin vain se, joka tahtoi löytää kiven - eiie löytää sen, muttei käyttää sitä - pystyi saamaan sen, sillä muutoinhan kiven tavoittelija näkisi peilissä itsensä valmistamassa kultaa tai juomassa elämän eliksiiriä."

Enkä usko, että Voldemort olisi tosissaan suosunut yhteistyöhön Harryn kanssa, koska kaikkihan me tiedämme, että kuultuaan ennustuksen, Voldemort halusi Harryn hengiltä.


//Jos kiven voi saada voin toivomalla, mutta käyttämättä, niin eikän Voldemort sitä olisi saanut.   Ja en usko, että Voldemort olisi milloinkaan käytänyt Harryä puolellaan, olihan hän ennustuksen vuoksi niin pahasti Harryn perässä...
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 07, 2011, 04:16:14 kirjoittanut EJR »
MS Hirmun kapteeni!

Poissa Neithan

 • Vuotislainen
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #105 : Heinäkuu 07, 2011, 03:34:07 »
Entä jos Harrylla ei olisikaan ollut sankaruuskompleksia?

Hän ei olisi mennyt pelastamaan Hermionea vessasta peikon kynsistä ja tämä olis ehkä kuollut. Hän ei olisi ollut kiinnostunut Viisasten kivestä vaan Voldemort olisi saanut sen.

Tuskin Voldemort olisi saanut kiveä peilistä, koska kivenhän saa peilistä vain sellainen, joka todella haluaa sen, mutta ei käyttääkseen... tms  [hetki pieni...] Juuh, VK s.325 "Nimittäin vain se, joka tahtoi löytää kiven - eiie löytää sen, muttei käyttää sitä - pystyi saamaan sen, sillä muutoinhan kiven tavoittelija näkisi peilissä itsensä valmistamassa kultaa tai juomassa elämän eliksiiriä."

Enkä usko, että Voldemort olisi tosissaan suosunut yhteistyöhön Harryn kanssa, koska kaikkihan me tiedämme, että kuultuaan ennustuksen, Voldemort halusi Harryn hengiltä.


Voldemort on suuri Pimeyden velho, joten luultavasti hän olisi ennemmin tai myöhemmin kiven käsiinsä saanut. Keinoja on useita, eikä Dumbledoren taikuus ole voittamatonta.

Uskon, että Voldemort olisi käyttänyt Harrya ja sitten kun tästä olisi tullut tarpeeton tappanut tämän.

Poissa Sege

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Fred in memorian
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #106 : Heinäkuu 07, 2011, 11:02:18 »
Entä jos Lily olisikin ollut puhdasverinen?Tai puoliverinen?Olisiko Petunia silloin ollut tylypahkassa ja olisiko hän ollut Pottereiden salaisuudenhaltia?Olisiko hän laverrellut Voldulle?

Okei keksin lisää jossittelun aihetta myöhemmin.
Ginny Weasley est le meilleur!!!!

Poissa Miizhaa

 • Tähtililja
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Rohkelikko <33
  • Ja kaikki kirjoittaa mun ystikseen! <3
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #107 : Heinäkuu 10, 2011, 22:14:34 »
Entä jos... (näitä on kiva keksiä) Severus ei olisi koskaan haukkunut Lilyä kuraveriseksi? => Lily ei olisi haukkunut Severusta => Lily ei todennäköisesti olisi koskaan ihastunut Jamesiin => Lily olisi aina ollut Severuksen kaveri ja ehkä jopa mennyt naimisiin tämän kanssa => Lily olisi saanut Harryn ja Harry olisi Severuksen poika => Severus opettaisi pojalleen kaiken, eli myös sen, että luihuiset on parhaita ja Malfoyita kannattaa kuunnella => Kirjasarjan juoni olisi hyvin erilainen!

Entä jos Ron olisikin kuollut Viisasten kivessä? => Ron ei olisi koskaan esitellyt Harrya vanhemmilleen eikä Harry olisi koskaan päätynyt Kotikoloon => Harry olisi joutunut elämään koko kesän Likusterintiellä ellei koko kouluvuoden- mutta todennäköisesti Dumbledore olisi pelastanut Harryn Likusterintieltä => Harry olisi ehkä kerennyt junaan ajoissa- tai jos hän ei olisi, hän olisi todennäköisesti hetken pohdittuaan lähettänyt Hedwigin => Ron ei olisi pelastanut Harrya Kuoleman varjeluksissa => Harry olisi hukkunut lampeen => Voldemort olisi voittanut. Eli tällä punapäälläkin on suuri rooli sarjassa!

Entä jos Lily olisikin ehtinyt paeta ja vain James olisi kuollut? => Harrylla olisi koko ajan äiti, joka pitää hänestä huolta => Harrylla ei olisi arpea eikä äitinsä antamaa suojaa... Kirjasarjahan olisi silloinkin ihan erilainen!

Entä jos Hagrid olisi antanut Harryn Siriukselle haettuaan tämän talon raunioista? => Sirius olisi paennut maasta kummipoikansa mukana => Sirius olisi kasvattanut Harryn toisessa velhokoulussa eikä Harry olisi koskaan tavannut Ronia...
Kuolema on mysteeri ja hautaus salaisuus
 Stephen King

Poissa Kissanminttu

 • Yli-Blondi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • ಠ_ಠ
  • Tumblr
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #108 : Marraskuu 05, 2011, 01:16:59 »

Hmm, tuleekohan näitä mieleen lisää? Entä jos Piskuilan ei olisi paljastanut Pottereita Voldemortille? Entä jos Harry ei olisi lähtenyt hirnyrkkireissulle Dumbledoren kanssa? Entä jos KAIKKI OLISIKIN VAIN UNTA?

hmm...


Toi muuten oliskin hyvä, Kuoleman Varjelusten lopussa:

" Ja Harry säpsähti hereille Vernon- sedän huutoon ' Poika! Tule tiskaamaan astiat! '
  Harry lähti hölmistyneenä alakertaan kaikki olikin vain unta..."
...Maan pimeys hangen alla
puistoja puistattaa.
Jäätakki on vaahteralla,
kastanja aivastaa...

Poissa Mustikkapiirakka

 • Pöpö numero: Luihuinen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Hirveen, hirveen, väsynyt jaajaaaja...
 • Pottermore: FrogRook9037
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #109 : Marraskuu 06, 2011, 09:40:45 »
Entä jos Harry olisikin kuollut? Ja Voldemort olisi alkanut rakentaa omaa maailmaansa? Entä Tylypahka olisikin Volden?Tai jos Ron olisikin jäänyt seurustelemaan Lavenderin kanssa? Kiva topic Zanie. =)
"Mmm... Fish... - No, its me!"

- Homer Simpson
karkkipää -> Mustikkapiirakka

Poissa EJR

 • Varjelusten toinen puoli
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • I just want things to make sense
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #110 : Marraskuu 30, 2011, 00:10:09 »
Entä jos Tom Valedro ei olisi SK:ssa yrittänyt nousta -> Harry ei olisi tappanut Basiliskia
A-> Basilisk ei olisi kuollut -> KV:ssa Ron&Hermione eivät olisi saaneet sen hammasta -> Kuppia ei olisi saatu tuhottua
B-> Rohkelikon miekka ei olisi terästäytynyt basiliskin myrkyllä -> Sillä ei voisi tuhota hirnrkkejä -> Medaljongin ja Sormuksen tuhoamiskeinot muutettava
A+B-> Lähes kaikkien hirnyrkkien tuhoaminen olisi ollut reilusti vaikeampaa
MS Hirmun kapteeni!

Poissa Puppet

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: PhoenixAccio1128
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #111 : Maaliskuu 08, 2012, 12:11:40 »
Lainaus
Toi muuten oliskin hyvä, Kuoleman Varjelusten lopussa:

" Ja Harry säpsähti hereille Vernon- sedän huutoon ' Poika! Tule tiskaamaan astiat! '
  Harry lähti hölmistyneenä alakertaan kaikki olikin vain unta..."


Hahah, niimpä, 10 vuotta kaikki on odottanu et mitä tapahtuu HP:n lopussa ja sitte kaikki oliski ollut vaa jotai Harryn unta koko piiitkä tarina :D Jos siis ymmärsin oikein.. Mun tarinat itseasiassa päättyy harvinaisen usein johonkin 'se olikin vain unta' juttuun :D Koulussa lähes kaikki mun tarinat on jotain sen tyylisiä.

//Lainauksen suurennettu tekstikoko poistettu. :) -gamma
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 11, 2012, 12:12:56 kirjoittanut gamma »
Draco Malfoy: Training for the ballet, Potter?

Poissa Linesca

 • Kapinasusi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Home field advantage
 • Pottermore: WalnutRain28723
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #112 : Elokuu 07, 2012, 21:40:16 »
Olisiko silloin kenties junassa Ron ollut lemmikitön ja Malfoylla uskollinen lemmikkirotta?
-> Ron ei olisi opetellut kuinka muutetaan rottia keltaiseksi -> hän ei olisi yrittänyt sitä junassa -> Hermionen huomio ei olisi kiinnittynyt poikiin -> hän ei olisi esittäytynyt ainakaan ko. hetkellä -> Ronia ei olisi luultavasti kyrsinyt yhtä paljoa se että Hermy päätyi Rohkelikkoon kun ei vielä tiennyt minkälainen henkilö tuo on, though little did he know alkuperäisessä versiossakin, jne. Huomattavan pienempi jossittelu/pienemmät seuraukset kuin mitä täällä on ollut, mutta mainitsimpa vain :)
Se on lampi niin ihmeellinen, ja sen pinta on niin syvänsininen, siellä rauhassa unelmoida saan, ajatuksiin kauas pois vaeltaa...

Poissa mattis

 • se outo tyyppi tuolla nurkassa
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Pottermore: RuneLumos12214
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #113 : Elokuu 08, 2012, 16:35:47 »
Olisiko silloin kenties junassa Ron ollut lemmikitön ja Malfoylla uskollinen lemmikkirotta?
-> Ron ei olisi opetellut kuinka muutetaan rottia keltaiseksi -> hän ei olisi yrittänyt sitä junassa -> Hermionen huomio ei olisi kiinnittynyt poikiin -> hän ei olisi esittäytynyt ainakaan ko. hetkellä -> Ronia ei olisi luultavasti kyrsinyt yhtä paljoa se että Hermy päätyi Rohkelikkoon kun ei vielä tiennyt minkälainen henkilö tuo on, though little did he know alkuperäisessä versiossakin, jne.
Jos Piskuilan (rotta muodossaan) olisi ollut Malfoylla olisi Sirius tunkeutunut Rohkelikon tuvan poikien makuuhuoneen sijaan Luihusen tuvan vastaavaan. Ronin sijasta Malfoy olisi mahdollisesti raahattu salakäytävää pitkin Rääkyvään röttelöön ja Harry ei olisi saanut tietää Siriuksen olevan syytön. (Siis jos Sirius olisi saanut tietää Piskuilanin ylipäätänsä olevan hengissä)
« Viimeksi muokattu: Elokuu 09, 2012, 18:52:37 kirjoittanut mattis »
The Last Enemy That Shall Be Destroyed Is Dead...

Poissa Linesca

 • Kapinasusi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Home field advantage
 • Pottermore: WalnutRain28723
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #114 : Elokuu 10, 2012, 01:54:41 »
Tuli myös yhtäkkiä mieleen... Mitä jos Ron ei olisi osannut pelata velhoshakkia? Siellä suurella shakkilaudalla he olisivat kaikki epäröineet hetken, ehkä jopa kääntyneet pois. Ehkä he olisivat silti yrittäneet? Olisivatko roolit olleet silti samat (Hermione tornina, Harry lähettinä ja Ron ratsuna)? Olisiko musta puoli voittanut, vai valkoinen? Entä jos Hermione olisi tullut ''tapetuksi'', olisivatko Ron ja Harry päässeet Kalkaroksen liemitehtävästä läpi, jos olisivat edes päässeet sinne saakka? Olisiko Ron antanut valkoisen puolen ''tappaa'' Hermionea jos muuta mahdollisuutta ei olisi ollut, olettaen että Ron tosiaan tunsi jotakin häntä kohtaan vielä tässä vaiheessa (edes veljellistä suojelutahtoa)? Olisivatko he kaikki luovuttaneet ja lentäneet pois?

Kiitos Ron, kun opettelit pelaamaan velhoshakkia :D
Se on lampi niin ihmeellinen, ja sen pinta on niin syvänsininen, siellä rauhassa unelmoida saan, ajatuksiin kauas pois vaeltaa...

Poissa Diibi Do

 • Haisku
 • Vuotislainen
 • Elämä on välillä liian mustavalkoista
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #115 : Elokuu 14, 2012, 21:38:51 »
Entä jos Lily ja James eivät olisi kuolleet Avadakedavraan vaan olisivat kasvattaneet Harryn itse, eikä Harry olisi koskaan joutunut asumaan setänsä ja tätinsa portaiden alla?

Entä jos Petunia olisi saanut taikavoimat eikä Lily. Olisiko James rakastunut Petuniaan ja heillä olisi Pullukka jästipoika.

Mitä jos Hagrit olisikin selviytynyt koulusta kunnialla, eikä olisikkaan tylypahkan riistan vartija.

Mitä jos Lupinia ei olisikkaan purrut ihmissusi, olisiko kelmejä olemassakaan.

Olisiko Harryllä ja siriuksella samanlaiset välit kuin nyt parissa kirjassa olemme lukeneet jos Sirius olisi aina ollut hänen elämässään.

Mitä jos Harry ei olisikkaan rakastunut Ginnyyn vaan johonkin toiseen esimerkiksi Lunaan.

Mitä jos Draco ja Harry olisivat ystävystyneet Kaapukaupassa ennen tylypahkaan menoa. Olisiko Harry ja Draco istuneet samassa vaunuosastossa ja syöneet suklaasammakoita sulassa sovussa.

Mitä jos Nevillen vanhemmat eivät olisikkaan olleet auroreita, olisivatko he hengissä ja kasvattaneet poikansa itse ilman nevillen mummin apua. Olisiko nevillen mummo erilainen, lempeämpi lapsenlastaan kohtaan.

Mitä jos ankeuttajat eivät koskaan olisi päässeet vapaaksi, osaisisiko Harry suojelius loitsua ja jos osaisi olisiko se edelleen uros hirvi.

Siinäpä tuli vähän jossiteltua :D ja lisääkin aiheita varmaan olisi :P

~D~
...En pelkää pimeää, mutta inhoan silti sitä...

...Elämäni rakkaus odottaa minua vielä jossain...

Poissa vadelmavalas

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • wuzzzzd up?
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #116 : Maaliskuu 24, 2013, 18:14:18 »
Entä jos joku olisi onnistunut juottamaan Voldemortille lemmenjuomaa?
mietin pitkään että mihin voisin tämän kirjottaa, koska rupes häiritsemään todella paljon kun mietin tätä :DD

Ja entä jos Voldemortilla olisikin ollut jälkeläisiä ja he olisivat jatkaneet pahuutta?

Poissa Prosper

 • Vuotislainen
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #117 : Maaliskuu 24, 2013, 19:45:06 »
Entä jos Harry ei olisi yrittänyt estää Voldemortia saamasta Viisasten Kiveä? Entä jos Harry ei olisi mennyt Salaisuuksien Kammioon pelastamaan Ginnyä? Entä jos hän ei olisi seurannut Siriusta ja Ronia Rääkyvään röttelöön vaan antanut opettajien ja ankeuttajien hoidella Azkabanin vangin?

Mitä olisi silloin tapahtunut sinä yönä kun Voldemort palasi? Olisiko Harry tarttunut mahdolliseen liittouman tarjoukseen? Entä milloin Voldemort olisi puukottanut häntä selkään ja tappanut Valitun päästäkseen irti ennustuksen luomasta uhkasta? Vai olisiko Harry aiemmasta innottomuudesta huolimatta onnistunut sittenkin pääsemään karkuun? Olisiko hän siinä tapauksessa yrittänyt pitää matalaa profiilia - kenties paeta maasta tai muuten piiloutua? Olisiko Dumbledore joutunut tuhoamaan hirnyrkit yksin? (olisiko hän edes tiennyt niistä ilman SK:n tapahtumia?) Olisiko hän onnistunut siinä? Olisiko hän tuhonnut Harryn? Vai olisiko aika loppunut ja käden kirous tappanut hänet ennen kuin hän ehti lopettaa työnsä? Olisiko Kalkaros tai joku muu jatkanut sitä? Vai olisiko velhomaailma ollut tuhoon tuomittu? Olisiko Voldemort hallinnut ikuisesti diktaattorina?

Poissa Taru

 • Kesäkettu
 • Sanomaton
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • ID 12 (Sessun vaimo)
 • Pottermore: BronzePhoenix3707
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #118 : Maaliskuu 28, 2013, 21:51:33 »
Entä jos Petunia olisi saanut taikavoimat eikä Lily. Olisiko James rakastunut Petuniaan ja heillä olisi Pullukka jästipoika.

He eivät olisi saanut jästipoikaa vaan joko taikavoimaisen lapsen tai surkin. Minun mielestäni noidan ja velhon lapsesta ei vaan voi tulla jästiä. :)

//
surkki on mielestäni melkein sama

Jästi = Noitien ja velhojen käyttämä nimitys ihmisistä, jotka eivät osaa taikoa.
Surkki = Velhoperheeseen syntynyt velho tai noita joka ei osaa taikoa.

Velhoperheeseen ei voi syntyä jästiä, vaan surkki. :)
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 29, 2013, 20:46:10 kirjoittanut Taru »
Ilmamerirosvot tottelevat aina äitiään.
<AdamGibbon> (( Mun sydän hakkaa hirveän lujaa. ))
<CainGibbon> (( iik, iik, jännää jännää. o: ))

Poissa Prosper

 • Vuotislainen
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #119 : Maaliskuu 28, 2013, 22:27:34 »
Entä jos Petunia olisi saanut taikavoimat eikä Lily. Olisiko James rakastunut Petuniaan ja heillä olisi Pullukka jästipoika.

He eivät olisi saanut jästipoikaa vaan joko taikavoimaisen lapsen tai surkin. Minun mielestäni noidan ja velhon lapsesta ei vaan voi tulla jästiä. :)

surkki on mielestäni melkein sama

//koska jästit ja velhot eivät ole eri lajia vaan nämä kaikki ovat vain nimityksiä joten periaatteessa jästi & surkki = yksi ja sama asia.

Entä jos Harry olisikin erotettu Tylypahkasta 5. vuonna? Missä hän olisi asunut - olisiko D. lähettänyt hänet takaisin Dursleylle vai olisi hän saanut jäädä kummisetänsä Siriuksen luokse? Vai olisiko hän saanut jonkin hanttihomman varjolla jäädä Tylypahkaan? Velhomaailman pelastajaksi hänestä ei enää olisi ollut - ei ilman taikuutta. Olisiko D. kasvattanut häntä kuin porsasta ja tappanut sopivalla hetkellä hirnyrkin vuoksi vai olisiko hän rikkonut lakia opettamalla Potteria joka tapauksessa. Jos näin, kuka olisi myöhemmin ottanut kunnian Volden taposta? Olisiko Harry "sankarityöllään" lunastanut itselleen taas paikan velhomaailmasta. Olisiko hän edes halunnut uhrautua sellaisen puolesta mikä hyljeksii ja yrittää vain käyttää häntä hyväkseen? Olisiko hän etääntynyt ystävistään? Olisiko hän ikinä rakastunut Ginnyyn, luultavasti ei. Olisiko hän todella joutunut elämään ilman taikuutta - vai olisiko hän voinut löytää itselleen paikan britannian ulkopuolelta? Olisiko hän voinut mennä Beuxbatonsiin tai Durmstrangiin? Olisiko D. päästänyt hänet sinne? Mitä Harryn tappio olisi tarkoittanut V:lle ja kuolonsyöjille?
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 01, 2013, 17:06:42 kirjoittanut Prosper »

Poissa Lumipöllö

 • Äänetön stalkkeri
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #120 : Maaliskuu 29, 2013, 19:22:38 »
Jossittelu on oikeesti kivaa ♥
No mutta.

Jos Kalkaros ei olisi silloin kaksintaistelukerhossa näyttänyt karkotaseet -loitsua, olisiko Harry oppinut sitä lainkaan?
Jos Oljo ei olisi varastanut medaljonkia itselleen?
Entä jos Dumbledore ei olisi ottanut Harrya mukaansa kun lähti etsimään hirnyrkkiä?

Siinä pari...
No life can escape being blown about
By the winds of change and chance
And though you never know all the steps
You must learn to join the dance

Poissa Prosper

 • Vuotislainen
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #121 : Maaliskuu 31, 2013, 22:27:01 »
Entä jos Weasleyn perhe ei olisikaan voittanut sitä arvontaa, jolla he voittivat kaljuunoita ja matkan egyptiin = Sirius Musta ei olisi nähnyt Peterin kuvaa lehdessä eikä kenties olisi koskaan saanut tarpeeksi voimaa paeta Azkabanista. Tyytyväinen Peter-rotta olisi siis voinut jatkaa laiskan pulskeaa elämäänsä Ron Weasleyn rottana. Hän ei olisi joutunut pakenemaan vanhoja ystäviä tai hakeutumaan entisen mestarinsa seuraan. Voldemort ei olisi pystynyt palaamaan omin voimin. Kuinka kauan häneltä olisi kestänyt uuden ruumiin hankkiminen? Olisiko hän saanut apua joltakulta muulta esim. Barty Kyyry Jr:ltä, sillä edellytyksellä että tämä olisi ylipäätänsä onnistunut pääsemään isänsä komennuksesta irti ja löytänyt Voldemortin...

Poissa Greenfinch

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • don't let the muggles get you down
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #122 : Huhtikuu 01, 2013, 15:40:33 »
Itselleni tulee aina hirveä jossittelu, kun luen tai katson Liekehtivän Pikarin kohtaa, jossa Harry ja Cedric tarttuvat Kolmivelhopokaaliin; Jos Harry ei olisi auttanut Cedriciä aitapensaan oksien hyökkyksestä, jos Harry ei olisi ehdottanut, että he tarttuvat yhdessä pokaaliin, jos Cedric olisi hautausmaalla palannut pokaalin luo Harryn käskiessä niin, jos hän olisi vaikka loihtinut Matohännän liikkumiskyvyttömäksi... Mikä tahansa noista olisi pelastanut Cedricin.

Poissa Diibi Do

 • Haisku
 • Vuotislainen
 • Elämä on välillä liian mustavalkoista
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #123 : Syyskuu 10, 2013, 14:58:06 »
Minäkin liityn Jossittelujen jatkoksi.

Olen miettinyt Jos Voldemort olisi tappanut vain Harryn äidin tai isän (jompi kumpi olisi ollut vain talossa Harryn kanssa) Harry ei luultavasti koskaan olisi ollut jästeillä ja tiennyt kaiken velhoista ja noidista.

Olisiko Harry ystävystynyt jo pienempänä Roniin ja muihin Weasleyhin?
Olisiko hän mahdollisesti mennyt yhdessä Ronin ja muiden Weasleytten kanssa juna-asemalle ja olisiko Sirius silloin vapaa?

Millaiset välit Siriuksella ja Harryllä olisi jos Sirius ei olisi kuollut niin kuin hän kuoli. Olisiko hän päässyt asumaan aikaisemmin Siriuksen luo. Vai olisiko hän osallistunut jo Harryn lapsuuden ajan "perhe askareisiin"?

Entä jos Volsemort ei olisi koskaan tullu takaisin. Olisiko kirja sarja yhtä jännittävä kuin se nyt on? Vai olisiko J.K.Rowling keksinyt kirjaan muita vaarota? (todennäköisesti olisi, koska kirjasarja olisi saattanut olla jokseenkin tylsä).
...En pelkää pimeää, mutta inhoan silti sitä...

...Elämäni rakkaus odottaa minua vielä jossain...

Poissa Luna Helmiina

 • Tonttu vain ei saa unta
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Älä häiritse! Luen Harry Potteria!
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Entä jos..?
« Vastaus #124 : Marraskuu 08, 2013, 15:14:45 »
Kaikki nämä jossitelut ovat hyviä, anteeksi en jaksanut lukea ihan kaikkia, mutta minun mielestäni kaikkein suurin ja valtavin Jos olisi ollut, jos Dursleyt olisivatkin kertoneet Harrylle kaiken, jos Petunia olisikin pitänyt siskostaan, jos he olisisvat ottaneet Harryn avosylin vastaan. Harry ei olisi todennäköisesti ystävystynyt Ronin ja Hermun kanssa. Voldemort olisi jahdannut Harrya, joka olisi ollut yksin tai joidenkin muiden kanssa. Ilman Hermua ja Ronia Voldemort olisi ehkä jo tappanut Harryn.

Ja toinen jos on, jos Albus Dumbledore ei olisi ikinä syntynyt. *Puistattaa*

Niinpä. Hrr, tuo olisi ehkä se kammottavin jos. *kylmät väreet vaeltavat selässä*
Jos A. Dumledore ei olisi kokskaan syntynytkään... Melkein liian hirveä skenaario siitä, mitä silloin olisi voinut tapahtua Harrylle.
(Tuppaan tähänkin keskusteluun vaikkei kutsuttaisikaan :D)
"Puh?"
"No mitä, Nasu?
"Ei mitään", vastasi Nasu hiljaa.
"Tarkastin vain, että olet vielä ystäväni".       Helmiina -> Luna Helmiina