Kirjoittaja Aihe: Ilkka Remes  (Luettu 5308 kertaa)

0 vuotislaista ja 4 Ankeuttajaa kyttää tätä aihetta.

ongelmanuori

 • Ankeuttaja
Ilkka Remes
« : Kesäkuu 17, 2004, 12:03:34 »
Tein nyt topicin koko Ilkka Remeksen tuotannolle. ^^
Ja jos tämmöinen vastaava sitten on, toivon aurorien poistavan. ^^

Mikä on mielestäsi paras Remeksen kirja? Ja mitä pidit päähenkilöstä? Ja mitä olisit hänestä muuttanut? Montako kirjaa olet lukenut ja moneen kertaan?

Itse olen lukenut melkein kaikki kirjat, paitsi vanhemmasta tuotannosta en pidä, kuten Pääkallokehrääjä (1997), Karjalan lunnaat (1998) ja Pedon syleily (1999). Siitä lähtien on jokainen kirja luettu kahteen tai kolmeen kertaan.

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

//Spoilerin muokkasi Tinna 
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 07, 2007, 15:04:20 kirjoittanut Tinna »

Misha

 • Ankeuttaja
Ilkka Remes
« Vastaus #1 : Kesäkuu 18, 2004, 20:56:37 »
Olen lukenut vain yhden Ilkka Remeksen kirjan, Uhrilennon. Siitä, että se löytyy viestistäni "Näitä kirjoja inhoan" - topikista, voi jo päätellä paljon.

Eli ei, minä en todellakaan pitänyt. En usein pidä dekkareista, mutta tästä pidin erikoisen vähän. Juoni tuntui epäuskottavalta, päähenkilö ei kiinnostanut sitten tippaakaan eikä kirja kyllä jännitystäkään herättänyt.
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
Ilkka Remeksestä minulle ei tule niin pahaa "kyllä huomaa että kirjailija on mies" - kohtausta kuin Reijo Mäestä, mutta jonkinasteinen kuitenkin.

// Lisäsin varoituksen spoilauksesta. -Tinna
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 07, 2007, 15:10:26 kirjoittanut Tinna »

Timri

 • Ankeuttaja
Ilkka Remes
« Vastaus #2 : Heinäkuu 02, 2004, 12:35:54 »
Olen lukenut Piraatit. Kirjahan on kohtalaisen pitkä, mutta luin sen kahdessa päivässä. Se oli niin jännittävä ja taitavasti kirjoitettu, ettei sitä yksinkertaisesti voinut jättää kesken. Voisin kertoa kaikki parhaimmat ja jännittävimmät kohdat, mutta en viitsi alkaa spoilaamaan. Pidin päähenkilöstä, Aarosta, sillä tämä ei ollut mikään pelkuri joka ei osannut ottaa tilannetta hallintaansa vaan ihan rohkeasti yritti kääntää tilannetta parempaan suuntaan (kaikki eivät kyllä välttämättä huomanneet sitä, mutta minä taas muistan aina kaikki aivan pikkujutut), mutta ei kuitenkaan ollut mikään aivan HERO, joka pelastaa kaikki laivan matkustajat ja saa palkinnoksi ison suklaarasian ja kunniaa. Ei, tuollaista ei edes jaksaisi lukea. Mutta minä pidin kirjasta aivan mahdottoman paljon.

/muoks.
Olen lukenut Piraattien lisäksi nyt myös Mustan Kobran, ja jonossa nyt kesken olevan kirjan jälkeen on Hiroshiman Portti.

Itse pidin kummastakin kirjasta, jotka olen lukenut.
Musta Kobra- juoni oli omalla tavallaan kummallinen, mutta todella hyvä.
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

//Muokkasin spoilerivaroituksen -Tinna
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 07, 2007, 15:12:53 kirjoittanut Tinna »

Poissa Zaira

 • 42
 • Valvojaoppilas
 • *
 • ^o^
  • Ei mitään nähtävää täällä
 • Pottermore: LumosDragon46
 • Tupa: Luihuinen
Ilkka Remes
« Vastaus #3 : Syyskuu 05, 2004, 00:05:38 »
Minä pidän Remeksen tuotannosta oikeastaan. Joskus aikaisemmin ajattelin sen olevan joku tylsä kirjailija, mutta sitten luin Ruttokellot yhtä koulutehtävää varten ja innostuin lukemaan sitten muutaman muunkin. Ruttokelloista pidin aivan älyttömän paljon. Siksi se onkin lempparini Remeksen kirjoista. Juoni oli todella loistava. Tässä kirjassa ei ollut yhtäään sellaista kohtaa josta en olisi pitänyt. Loppukin oli mahtava. Sen lopun luin vaikka kuinka monta kertaa. Ja aina se säväytti minut.

Kakkosena luin Pedon syleilyn. Siitäkin pidin. Olin aikeissa lukea tämän sitä koulutehtävää varten, mutta vauhdoin sitten Ruttokelloihin. Mutta siis tähän kirjaan. Aivan samat asiat kuin ylemmässäkin. Juoni oli loistava, eikä ollut yhtään kohtaa josta en olisi pitänyt. Loppukin oli hyvä, vaikka jäikin harmittamaan sen tyypin kuolema... Mutta silti.

Ja sitten Itäveri.
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

//Tinna muoksi spoilerivaroituksen.

Oliko tässä viestissä jotenkin toistoa? Kyllä.
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 07, 2007, 15:13:47 kirjoittanut Tinna »
"When I lead the big patient rebellion, Voldemort here is the first to go."
[The pessimist sees difficulty in every opportunity.
The optimist sees the opportunity in every difficulty. -Winston Churchill]

Kahkonen

 • Ankeuttaja
Ilkka Remes
« Vastaus #4 : Lokakuu 30, 2004, 14:56:50 »
Remeksen kirjoissa pienet tarkat faktat luovat mukavan tunnelman. Esimerkiksi Hiroshiman portissa mainittu Piri Reis ja hänen tarkat karttansa ovat olemassa. Remeksen kerronta on sujuvaa ja tarinat kaikesta huolimatta (lue Ikiyö ja Hiroshiman portti, niin ymmärrät tuon "kaikesta huolimatta") uskottavia.

Ja nyt miljöö on siirtynyt kansainvälisempiin paikkoihin. Kun neljässä ensimmäisessä (Pääkallokehrääjä, Karjalan lunnaat, Pedon syleily, Ruttokellot) vielä liikuttiin enimmäkseen Suomessa, uusimmissa paikkoina ovat Belgia, Venäjä, Balkanin niemimaa, muukin Eurooppa ja Afrikan Kongo.

Cassandra

 • Ankeuttaja
Ilkka Remes
« Vastaus #5 : Joulukuu 18, 2004, 17:32:16 »
Ensimmäinen ja ainoa tällä hetkellä lukemani Remeksen kirja on Uhrilento. Täytyy myöntää että siinä on hirmuisesti mielikuvitusta, mutta myös hienoja tosijuttuja eri valtioista. Remes kuvailee loistavasti tapahtumat ja tapahtumapaikan varsinkin. Kirjassa on juoni, jota ei välttämättä edes tajua kirjan puolivälissäkään. Hahmojen ulkonäköä ei kuvailla paljoa, lukijalle jää paljon mielikuvituksen varaan. Ihan hyvä kirja, mutta aivan herkemmille lukijoille en suosittelisi.

wikke

 • Ankeuttaja
Ilkka Remes
« Vastaus #6 : Marraskuu 06, 2005, 15:48:01 »
Oon lukenu Remekseltä kaikki paitsi Karjalan lunnaat. Ei oo koskaan sattunu sillee sopivasti käteen ni ei oo tullu luettua.

Minusta nämä nuortenkirjat eivät ole niin hyviä mitä muut, mutta Piraatit oli minusta hyvä. Musta Kobra ja tämä uusin, Pimeän pyöveli löytyy iteltä.

Paras kirjoista taitaa olla Hiroshiman portti. Kuuntelin sen äänikirjana, ja luin myöhemmin uudelleen. Jotenki kyllä tuo uusin Nimessä ja veressä oli pettymys, vaikka hyvä kirja sekin oli.

Remes on kyllä loistava.

Poissa Linnea

 • Vuotislainen
Ilkka Remes
« Vastaus #7 : Marraskuu 06, 2005, 21:24:43 »
Ilkkka Remes ei minuun iske. Ei vain iske.  En kyllä ole lukenut kuin vain Piraatit ja Mustan Kobran, mutta muihin en taida edes koskea. Ensinnäkään tarina ei ole uskottava. Aivan varmasti 13-vuotias poika löytää itsensä jonkin rikoskoplan kynsistä ja sitten pelastaa maailman ja lähettää rosvot vankilaan. Hei pliis!

Yksi päivä tässä seikkailin kirjakaupan puolella ja saatoin kauhukseni nähdä uuden kirjan, jossa Aaro Korpi seikkailee jälleen. Nyt menee jo yli. Eikö Remes tajua lopettaa hyvän sään aikana?
Kind of dumb with her finger and her thumb
In the shape of an "L" on her forehead

Kahkonen

 • Ankeuttaja
Ilkka Remes
« Vastaus #8 : Marraskuu 08, 2005, 23:30:15 »
Lainaus käyttäjältä: "Linnea"
Ilkkka Remes ei minuun iske. Ei vain iske.  En kyllä ole lukenut kuin vain Piraatit ja Mustan Kobran, mutta muihin en taida edes koskea. Ensinnäkään tarina ei ole uskottava. Aivan varmasti 13-vuotias poika löytää itsensä jonkin rikoskoplan kynsistä ja sitten pelastaa maailman ja lähettää rosvot vankilaan. Hei pliis!

Yksi päivä tässä seikkailin kirjakaupan puolella ja saatoin kauhukseni nähdä uuden kirjan, jossa Aaro Korpi seikkailee jälleen. Nyt menee jo yli. Eikö Remes tajua lopettaa hyvän sään aikana?


Öh... Olet siis lukenut vain Remeksen nuortenkirjat ja yleistät nyt kokemuksesi kymmeneen muuhun kirjaan? Nuortenkirjat eivät kuitenkaan ole lähelläkään Remeksen alkutuotannon tasoa. Luepa näistä "aikuisten kirjoista" vaikka Pääkallokehrääjä tai Ikiyö, niin tajuat, miksi Remestä tituleerataan Suomen Tom Clancyksi.

Olet oikeassa, Aaro Korpi on mukana myös Remeksen uusimmassa nuortenkirjassa. Nuortenkirjoihin tuollainen saman päähenkilön kuljettaminen kirjasta toiseen sopiikin ihan hyvin, mutta onneksi hän ei jatkanut sitä aikuisten kirjoissaan.

Hjalli

 • Ankeuttaja
Ilkka Remes
« Vastaus #9 : Tammikuu 05, 2006, 17:18:53 »
Olen lukenut kirjat Nimessä ja veressä, sekä Piraatit. Jälkimmäisen luin aivan äskettäin, sain toissayönä päätökseen.

Nimessä ja veressä oli mielenkiintoinen, ja osittain pidän tavasta, jolla hän ensin sotkee viisisataa asiaa mukaan ja alkaa sitten kytkeä niitä yhteen. Loppu vain lässähti ja pahasti.

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Piraatit taas on mukavalla tavalla epätoivoinen, mutta juuri se tekeekin siitä hiukan tylsän, kun sitten kaikki ratkaisut keksitäänkin käden käänteessä. Juuri tuo Aaron avuttomuus on yksi parhaista asioista - sillä mehän emme pidä kaikkivoipaisista supersankareista? Remes tuntuu tykkäilevän panttivankidraamoista.

Sitten asia, jolle nauran aina kirjoja lukiessani: Miehen autokompleksi. Hän ei voi olla kirjoittamatta automerkkiä kuvaillessaan sitä.
Lainaus
Vuokrattu musta S-mallin Mercedes pysähtyi Ocean Emeraldiin matkustajia purkavien bussien viereen.
Hiukan tuo myös kyrsii, kun itselläni ei ole hajuakaan miltä S-mallin Mercedes näyttää.

 // Muoksin varoituksen spoilauksesta. -Tinna
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 07, 2007, 15:15:38 kirjoittanut Tinna »

Poissa Carlos

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • LiveJournal
Vs: Ilkka Remes
« Vastaus #10 : Huhtikuu 10, 2008, 22:23:57 »
Luepa näistä "aikuisten kirjoista" vaikka Pääkallokehrääjä tai Ikiyö, niin tajuat, miksi Remestä tituleerataan Suomen Tom Clancyksi.

Olen lukenut ainakin Ikiyön enkä kyllä tajua. Remeksellä on valitettava tapa päätyä juonessa enemmän tai vähemmän naurettaviin ratkaisuihin. Eikä hänen kirjoissaan ole sitä piirrettä mitä Clancyssä eniten arvostan eli päähenkilö ei ehdi joka paikkaan hoitamaan kaikkea itse. Remeksen sankarit sen sijaan ovat aina itse paikalla kun tapahtuu. Ja Ikiyön tapauksessa valitettavasti myös Aaro.
Eivät Remeksen kirjat silti huonoja ole - siis suomalaisiksi. Mutta ei hän mikään kirjailijanerokaan ole.

Poissa Giliath

 • Cassiopeian pikkusisko
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Jensen Ackles :D
Vs: Ilkka Remes
« Vastaus #11 : Huhtikuu 17, 2008, 14:41:30 »
Heissan,luen Remeksen nuorten kirjoja ja omistan kaikki(Piraatit paras). Olen myös lukenut Remeksen "aikuisten" kirjoja,mutta ne ovat jotenkin tylsempiä kuin nuorten. Nuorten kirjan päähenkilö on muuten Aaro Korpi,muistaakseni hänen isänsä on ollut päähenkilönä "aikuisten" kirjoissa.

Remeksen kirjat ovat hyviä,niissä on toimiva juoni(paitsi ehkä Musta Kobra on tylsin nuorten kirjoista). Päähenkilö on kyllä ikinuori,joka jo vähän ärsyttää. Muuten hyviä kirjoja. Remes on hyvä(mutta ei erinomainen) suomalainen kirjailija.

+ Toimava juoni(usein)
+ Mukavia yksityiskohtia(esim. oikeat paikat,tapahtumat)

- Nuorten kirjoissa päähenkilö on ikinuori
*Miettii ja lukee, mutta harvemmin kirjoittaa*