Kirjoittaja Aihe: Velhoperheiden lapset  (Luettu 13601 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Chrystal

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Velhoperheiden lapset
« Vastaus #25 : Heinäkuu 21, 2008, 21:00:35 »
Minä veikkaan että rikkaat velhosuvut ottavat lapsilleen kotiopettajan sitten kun nämä ovat hieman isompia, vaikka neljä-viisivuotiaita. Kotiopettaja sitten opettaa lukemaan, kirjoittamaan, peruslaskutoimitukset ja jotain sellaista. Sitten he siirtyvät Tylypahkaan saamaan taikakoulutuksen.

Mikäli on sitten hieman köyhempi, niin voi opettaa kotona lapsensa, kyllä jokainen osaa sen verran opettaa että lapsi osaa lukea, kirjoittaa sekä laskea kaljuunat, sulmut ja sirpit. Puoliveriset voivat mennä äitinsä/isänsä ilmoittamana varmaan jästikouluun, mutta voi kai heidätkin kotiopettajalla kouluttaa.

Minusta vanhemmat voivat olla lapsen synnyttyä kyllä kummatkin töissä, olivathan Longbottomitkin. Luultavasti lapset voivat olla sukulaisilla, isovanhemmilla, vanhempien sisaruksilla, ehkä jopa vanhemmat sisaret jotka ovat siis jotain 15-vuotiata osaavat pikkusiskojaan tai veljiään kesäisin vahdata, syöttää, vaihtaa vaippoja jne. Jos äidillä ja isällä on erimittaisia työpäiviä, ei lapsien tarvitse olla keskenään välttämättä kuin muutamia tunteja. On mahdollista, että äidillä on äitiysloma ja isällä isyys. Lisäksi toinen vanhemmista voi aina jäädä kotiin. On aika karu ajatus että joku 4-vuotias on päivisin yksin, mutta kenties vanhemmat voivat palkata tällaisia teinivelhoja tai noitia lasta vahtaamaan, ilmoitustauluilla on aina niitä "13-vuotias tyttö etsii kesätöiksi lapsien vahdintaa ym." Lisäksi voisi olla vanhempiakin lastenhoitajia, sellaisia ankaria tätejä joilla on nutturat. Tämähän olisi aika vanhanaikaista ja sopisi hyvin velhomaailman imagoon. Köyhät voivat itse vahtia lapsensa tai palkkailla jotain nuoria jotka osaavat ruoan lämmittää ja jotain sellaista. Päiväkoteja en usko taikamaailmassa välttämättä olevan, ehkä perhepäivähoitajia voisi ollakin. Moni työtön perhe voisi ottaa päiväksi pientä palkkaa vasten yhden lapsen hoitoon, saisi rahaa ja lisäksi omille lapsille/lapselle seuraa. Vaihtoehtojahan on monia. Ja nämähän eivät mitään faktaa ole, minun veikkailua vain.
"Ron kuule, sinä tiedät vallan mainiosti, että Harryn ja minut kasvattivat jästit!" Hermione sanoi. "Me ei kuultu lapsina tuollaisia satuja, me kuultiin Lumikki ja seitsemän kääpiötä ja Tuhkimo-"
"Mikä se on, joku sairausko?"
-Harry Potter ja Kuoleman varjelukset

Mopsai

 • Ankeuttaja
Vs: Velhoperheiden lapset
« Vastaus #26 : Syyskuu 08, 2008, 19:51:55 »
Olen aina luullut että velholapset oppivat lukemaan kotona, vähän niinkuin itsestään tai sitten vanhempien opettemana. En oikein uskoisi tuohon että ne käyvät jästikoulua, paitsi ehkä jästisyntyiset.

Poissa Hebb

 • Vuotislainen
Vs: Velhoperheiden lapset
« Vastaus #27 : Joulukuu 02, 2008, 15:17:11 »
Mulla olis yks kysymys: minkä ikäisiä viimeisessä kirjassa mainitut Teddy Lupin ja Victoire (mahdollisesti Weasley) ovat ja keiden lapsi Victoire on?

Poissa Hartsa

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • http://www.freewebs.com/moottoriurheilu05
Vs: Velhoperheiden lapset
« Vastaus #28 : Joulukuu 02, 2008, 15:19:30 »
Teddy on epilogissa 19 ja Victoire 17. Viimeksi mainittu on Billin ja Fleurin lapsi. Se selvisi Weasleyn sukupuusta, jonka Rowling teki noin vuosi sitten.
Terve kaikille!

Poissa Neithan

 • Vuotislainen
Vs: Velhoperheiden lapset
« Vastaus #29 : Joulukuu 07, 2008, 16:41:30 »
Olisi ihanaa jos J.K tekisi juuri tämän tyyppisiin ongelmiin ratkaisu-tarinan. Kirjoittaisi
jostain aivan normaalista velho perheestä ( vaikka puoliverisistä ) ja siinä selviäisi nämä aivan
arkiset asiat :D


« Viimeksi muokattu: Helmikuu 22, 2010, 13:19:10 kirjoittanut Mortti »

Poissa Hebb

 • Vuotislainen
Vs: Velhoperheiden lapset
« Vastaus #30 : Joulukuu 08, 2008, 15:41:00 »
Lainaus
Rownling on vastannut omilla sivuillaan tähän kysymykseen. Velhoperheiden lapset ovat kotikoulutettuja. Syy on siinä, että jos heidät laitettaisiin jästikouluihin, he eivät voisi harjaantumattomuutensa ja nuoren ikänsä ymmärtämättömyyden takia salata taikavoimiaan. Joten opetuksen hoitavat vanhemmat tai sitten joku muu, esimerkiksi kotiopettaja. Jästisyntyisistä tietenkin luultavasti suurin osa on ollut jästikouluissa, koska vanhemmat eivät varmaan ole tietoisia lapsen taikavoimista eikä lapsi pakosti täysin itsekkään, paitsi sitten kun taikamaailman viranomaiset ottavat yhteyttä jästivanhempiin ja paljastavat salaisuuden./quote]

Mikseivät taikalapset olisi voitu laittaa jästi päiväkotiin? lihan Voldemortkin ihan tavallisessa koulussa, ja sitten hän teki niille lapsille niitä juttuja ja häntä alettiin pitää outona... Mutta sehän johtui vain siitä että hänen vanhempansa olivat kuolleet? Mutta mun käsittääkseni Volden vanhemmat oli vielä elossa kun Volde oli siellä orpiksessa.. Ta sitten on jäänyt joku osa lukematta. Sori, poikkes vähä aiheesta...=D

Monica

 • Ankeuttaja
Vs: Velhoperheiden lapset
« Vastaus #31 : Joulukuu 12, 2008, 20:10:57 »
Mä pohdin tätä aihetta just tänään koulussa! Koska jos on niin kun ihan puhdasverisestä velho perheestä niin kun vaikka weasleyt niin pitääkö vanhempien eli esim Mollyn ja Arthurin opettaa sitten lapsensa lukemaan ja kirjoittamaan ennen kun lapset lähtee tylypahkaan! No se on ihan hyvä kysymys et miten ne oppii lukemaan ja kirjoittamaan?

ireen

 • Ankeuttaja
Vs: Velhoperheiden lapset
« Vastaus #32 : Maaliskuu 05, 2009, 19:57:25 »
Tulipa tästä muuten mieleeni, kun tätä kieliasiaa tässä topsussa sivuttiin, että eikö olekin aika kummaa, ettei esim. Tylypahkassa ole mahdollisuutta opiskella vieraita kieliä? Olisi aika kurjaa, jos olisi kieli-ihmisiä (kuten monet ovat, minä mm.) ja sitten menee velhokouluun, eikä voisi mennä esimerkiksi ranskan tunneille. Missä halukkaat sitten opettelevat vieraita kieliä? Tylypahkassa opetetaan vain jotain muinaisia riimuja...

Poissa Mab

 • Vuotislainen
 • Meidän Korkeutemme
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Velhoperheiden lapset
« Vastaus #33 : Maaliskuu 05, 2009, 20:10:40 »
Niin, tuo on kyllä jonkinsortin outous. Kyllähän sitä voisi selitellä siten, että Rowling ei yksinkertaisesti ole viitsinyt mainita mitään "normaaliin elämään" kuuluvia oppitunteja (kielten lisäksi jotain köksää, yhteiskuntaoppia, liikuntaa...), koska ne eivät ole tarpeeksi jänniä taikakoulun opinto-ohjelman osasia. Mielummin keskitytään epänormaaleihin taikaoppitunteihin.

Mutta ei siitä mihinkään pääse, että kyllä noidat/velhotkin tarvitsevat vieraiden kielten hallintaa, eikä niitä Tylypahkassa ilmeisesti opeteta. Voivathan lapset tietysti oppia ranskaa jne. ennen Tylypahkaan menoa (ja mikä olisikaan parempi tapa viettää loma-aikoja ;D), mutta ei sitä nyt kauhean hyvää kielitaitoa ehdi siihen mennessä hankkia ja käyttämättömänä hyväkin kielitaito rapistuu. Ehkä Tylypahkan nykylinjaus on vaan yksinkertaisesti sellainen, että ei meillä mitään kieliä opeteta, opetelkoot ulkomaalaiset puhumaan englantia, jos heillä on meille jotain asiaa :/

"Kun hän on kohteliaimmillaan, hän on myös kavalimmillaan, mikä lienee pettämätön sivistyksen merkki." -J.M.Barrie, Peter Pan

Merilla

 • Ankeuttaja
Vs: Velhoperheiden lapset
« Vastaus #34 : Heinäkuu 29, 2009, 00:13:33 »
Lainaus

Mikseivät taikalapset olisi voitu laittaa jästi päiväkotiin? lihan Voldemortkin ihan tavallisessa koulussa, ja sitten hän teki niille lapsille niitä juttuja ja häntä alettiin pitää outona... Mutta sehän johtui vain siitä että hänen vanhempansa olivat kuolleet? Mutta mun käsittääkseni Volden vanhemmat oli vielä elossa kun Volde oli siellä orpiksessa.. Ta sitten on jäänyt joku osa lukematta. Sori, poikkes vähä aiheesta...=D

Vou, hei, ei orpokoti mikää huvilinna ole. Se on Orvoille lapsille. Voldemort syntyi ja hänen äitinsä kuoli samana iltana, hänen isänsä ei ollut hänen elämässää missään tekemisissä, muuta kun hänen tekemisessään sekä voldemortin tappaessa hänet.