Kirjoittaja Aihe: Leijonakuningas  (Luettu 47627 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Kromisade

 • Ankeuttaja
Vs: Leijonakuningas
« Vastaus #75 : Lokakuu 30, 2008, 13:22:49 »
Jep. Maailman paras piirretty, sanon minä.
Leijonakuningas on mielestäni erinomaisesti piirretty ja musiikit ovat rakastettavia.

Yhdyn täysin sanoihisi! Leijonakuningas on varmasti Disneyn parhain elokuva, jonka tarina on kaunis ja musiikki upeaa. Dubattuversio on myöskin todella onnistunut, vaikka usein Disneyn dubatutelokuvat ovat aina onnistuneita. En pidä Disneyn tuhansista jatko-osista (niitä tulee välillä ihan liikaa), mutta Leijonakuninkaan ensimmäinen osa on kerrassaan LOISTAVA. Koskettava ja kaunis. Elokuva sisältää myös kiehtovia hahmoja, suosikkejani ovat erityisesti Timon ja Bumpa. Itkettää hyvin paljon, etenkin alun "Circle of life" kappale, kohtaus, jossa Mufasa kuolee ja loppu. Voisi sanoa, että "niiskniisk-elokuva", mutta tavallaan myös hauska. :) Tämän kaltaisia tarinoita saisi Disneyltä syntyä lisää! Ei tietenkään samanlaista, mutta samankaltaista.

Poissa Evilheart

 • Kuolonsyöjä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Taivaskiiturit, neiti kapteeni
Vs: Leijonakuningas
« Vastaus #76 : Marraskuu 03, 2008, 19:34:53 »
Mmmmm... Leijonakuningas <333

Kyllä, olen samaa mieltä kanssanne ja kukapa ei olisi?! Leijonakuningas on jotain hienoa, klassista, ihanaa ja sykähdyttävää että parempaa piirrettyä saa kunnolla hakea ja usein ilman tulosta.

Itselläni on kaikki Lion Kingit ja pidän enitä I ja III, sillä Timon ja Bumba ovat niin parhaita, Timon 'olen-viisas-mangusti-ja-tiedän-kaiken-paremmin-kuin-Bumba'  ja Bumba niillä pienillä parhailla ajatuksillaan
"Pääsenksmä sulhaspojaks?"
 Ykkönen on todella taidokkaasti tehty niinkuin monet muutkin Disneyn klassikkopiirretyt. Musiikki, kohtauksien tarkkaan suunnittelu ja juoni ovat jotain hienoa. Laulut tekevät filmistä elävän ja mukaansa tempaavan.

Kakkosesta en nyt oikein tiedä, sitä tulee harvemmin katseltua sillä osa tuntuu olevan jo kerran nähtyä. Toki nuoren parin/väärän suvun ajatus tuo melkein Romeon ja Julian mieleen.

Kolmonen miellyttää minua kanssa, sillä iinähän hyppivät hassun hömelöt Timon ja Bumba, mitä nyt pienet Timonin äksyilykohtaukset napsahtavat liikaa..

Mutta perusluonteeltaa Leijonakuningas on niin ihana leffa että sitä ei haittaa vaikka kuinka vanhana katsoisi. <3333
I wanna spend my nights and days between your arms
Every day breathing your love
And even in my dreams I wanna be kissing your lips
Baby, breathing your love

Poissa Unissakävelija

 • uneksija
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tavataan unissa tai unelmissa.
Vs: Leijonakuningas
« Vastaus #77 : Joulukuu 09, 2008, 19:17:05 »
Lapsuuteni ykköspiirretty ja yhä klassikko. Katsottiin siskon kanssa varmaan viiteen kertaan syysloman aikana ihan vain vanhojen hyvien aikojen muistoksi. Ja sitten jonain päivänä pakotan omat (tai siskon) lapset katsomaan tämän lefan blue-raylta tai mikä tallennussysteemi silloin ikinä onkaan.

Kuinka tätä elokuvaa voisi olla rakastamatta? Erittäin laadukas musiikki, piirrostyö, ääninäytteleminen (suomeksikin poikkeuksellisen ihana), juoni, hahmot ja listaa voisi vain jatkaa ja jatkaa. Tässä elokuvassa vain oli kaikki klassikon ainekset jo syntyessään.

Ehkäpä hienointa on Simban kasvutarina ja haavoituvuus päähenkilönä. Hän ei ole yli-ihminen (siis leijona), vaan sankari, jolla on heikkouksia ja joka tekee erehdyksiä. Hänen tunneskaalansa on laaja ja monipuolinen ja mielentilat vaihtelevat elokuvan eri vaiheissa. Siis todella monipuolinen hahmo noin animaatiohahmoksi, eikä täydellisyydellä pilattu kuten jotkut disneyn prinssit/prinsessat (yäk).

Vaikka Simbaa ylistelinkin niin suosikkini oli jo pienenä (ja on varmaan vieläkin) Mufasa. Rakastin sitä suomenkielistä ääntä ihan tajuttomasti ja osaan vieläkin ulkoa kaikki Mufan repliikit. Pras kohtaus oli ehkäpä se Mufasan "Simba, olen hyvin pettynyt sinuun." tai vaihtoehtoisesti "Katso, Simba. Kaikki mitä valo koskettaa on osa kuningaskuntaamme." Tulipa itkettyä aikoinaan paritkin kyyneleet siinä Mufasan kuolinkohtauksessa (Liitin muuten Mufasan aina pappaani, joka kuoli vähän sen jälkeen kun näin tämän elokuvan. Ajattelin aina että pappakin oli tähdissä ja katseli minua :)).

Jatko-osia en ole nähnyt enkä todennäköisesti (toivottavasti) katso. Näin joskus Pieni merenneito 2, joka vei täysin luottamukseni Disneyn jatko-osiin. Leijonakuningas pysyy silti klassikkona ja parhaana piirroselokuvana kautta aikojen :).
   
                                                        -Unissakävelija
"Kaikki on mahdollista. Mahdoton vain kestää kauemmin."

Poissa Nibs

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • Hogwarts Refounded: Harry Potter-roolipeli
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Leijonakuningas
« Vastaus #78 : Huhtikuu 04, 2010, 02:28:15 »
Olin lapsena täysin tämän lumoissa vaikka kuinka ja kauan, ja yhäkin tämä on kaikkien aikojen suosikkielokuvani.

Yksi Disneyn synkimmistä piirretyistä, pohjimmaisimmalta teemaltaan ja tarinaltaan; pahis murhaa veljensä ja (yrittää) murhata veljenpoikansa vain kaapatakseen kruunun itselleen. Veljenmurha näytetään hyvin, hyvin lähikuvassa ja syy isin kuolemasta vieritetään surutta ja häikäilemättä pienen pojan niskaan, ihan kirjaimellisesti. Miettikää nyt kun sillä on sydäntä sanoa "...ja ilman sinua, hän vielä eläisi" ja sitten vielä psyykaaa sen juoksemaan maanpakoon iäksi, mutta sitten aikookin vaan usuttaa kolme hyeenaa repimään lapsen kappaleiksi. Lapsen, joka sillä hetkellä yrittää käsitellä "syyllisyyttään" rakkaan isänsä kuolemaan. Ja ihan lopussa pahis aikoo taas tappaa tämän niin mahdollisimman julmasti kuin vain keksii. Eli ajaa sen kielekkeen reunalle, puhuen sille kuin pienelle lapselle eli psyykaten sen takaisin lapsen tasolle ("Voi, Simba, olet pulassa taas - mutta tällä kertaa isi ei pelasta sinua. Ja nyt he kaikki kuulivat MIKSI.") ja sitten aikoo heittää sen kielekkeeltä tulimereen juuri sen jälkeen, kun paljasti, että poikaparka oli kantanut viattomana syyllisyyttä vuosikaudet, koska oikeasti setäkulta murhasi tämän isän... En nyt oikeesti keksi mitään synkempää tarinaa kuin Leijonakuningas, ellei sitten Hiidenpata...joka ikävä kyllä on pilattu läpeensä äklöonnellisella lopulla. Anyway, äskenmainittu on myös syy, miksi pidän Scarista eniten, Disneyn pahiksista. Siitä ei ole tehty pelleä ja lisäksi se on todella synkkä ja henkisesti raaka. (Tai no, fyysisestikin kai. Olihan sillä pokkaa heittää tulikipinöitä suoraan Simban silmille.)

Pidän Leijonakuninkaassa erityisesti myös siitä, ettei siinä herätetä kuolleita henkiin. Tai no, melkein, kun Mufasan haamu ilmestyy, mutta se on silti eri asia jo sinänsä - saati sitten, että sillä on pointti, eikä sitä tehdä vain jotta joku ei olisikaan kuollut ja saataisiin happy-happy-joy-joy -loppu tarinalle. Otetaan nyt nimittäin huomioon se, että Simba ei ikimaailmassa olisi saanut mistään uskoa ja rohkeutta palata takaisin, ilman isänsä apua. Sen oli pakko nähdä ja kuulla isänsä vielä kerran. Simbahan oli tosiaan kantanut äärimmäisen raskasta syyllisyyttä ja häpeää sisällään pienestä lapsesta saakka. Mun mielestä se oikein huokuu tavasta, jolla Simba tuijottaa silmät suurina taivaalle ja siitä, miten se hönkii siinä epäuskoisena ja helpottuneena. Siis se, miten se varmaan ajatteli "Uskomatonta! Rakastat minua vieläkin! Ja haluat minun seuraavan tassunjäljissäsi!" ((: Ja se, että Leijonakuningas perustuu "Hamlet"iin, tekee tuosta Mufasan haamuilusta vieläkin hyväksyttävämmän lisän.

Mielestäni Leijonakuningas on yksi harvoja Disneyn piirrettyjä, jotka opettavat lapsille elämän tosiasioita realistisella/realistisemmalla tavalla. Hence, ketään ei täydellisesti herätetä kuolleista, eikä pääpahis ole toivoton pelle, joka lisäksi päihitetään lopussa ko. pahista mahdollisimman nöyryyttävällä tavalla. Tietty Disneyn pitää aina laittaa hyvä voittamaan pahan vaikkei se oikeesti aina mene niin, mutta ainakin tässä tapauksessa Scarista tekivät lopun hyeenat, eivätkä hyvikset, ja hyenaatkin vain siksi, että Scar oli pettänyt nämä.

Suosikkirepliikkini koko leffassa:
"Juokse pois, Simba. Juokse, kauas pois - äläkä ikinä palaa."
"Simba. Olet unohtanut minut." "Ei! En voisi." "Olet unohtanut itsesi ja siten unohtanut minut." ... "En voi mennä takaisin! En ole sama kuin ennen."
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 04, 2010, 02:36:30 kirjoittanut Nibs »
X HOGWARTS REFOUNDED: HARRY POTTER-ROOLIPELI
Mitä pitivät sisällään vuodet 1980-1992 Potter-universumissa?
X OLD WEST TALES RPG - Minnesota 1875-1885
X PÖLLÖPOSTI - Harry Potter-blogi

Poissa narri

 • Ajassa harhaileva
 • Vuotislainen
 • Terveisiä Pangaialta
Vs: Leijonakuningas
« Vastaus #79 : Huhtikuu 04, 2010, 12:39:27 »
Kas, täällä on oma topic Leijonakuninkaalle. Siitä onkin kauan kun olen sen viimeksi nähnyt tai useat muutkaan Disneyn klassikko piirretyt, harmi kyllä, mutta muutaman sentään olen viime aikoinakin katsonut läpi. Muistan Leijonakuninkaan olleen ilmestymisensä aikaan jonkinmoinen ilmiö, itse näin elokuvan kavereilla ja sukulaisilla ja tahdoin tietysti omaksikin, mutta se jäi. En omista kuin muutaman vanhan videon, (Lumikki, Bambi, Kaunotar ja Hirviö) mutta olen silti nähnyt klassikoista lähes kaikki ja siksi varmaan minulle on jäänyt elämään eräänlainen kaipuu niitä kohtaan. Himoitsen DVD versioita, mutta rahan säästö syistä ne ovat jääneet hankkimatta ja enää niitä ei meinaa löytää mistään. Aladdin tosin näkyi olevan hyllyssä, se olikin yhteen aikaan suosikkini. Leijonakuningas DVD olisi kuitenkin pitänyt ostaa heti, kun sitä vielä jokunen vuosi sitten oli saatavilla. Niin kauan olen sen uudelleen halunnut nähdä.
Hienoa säilyttää kyky nauttia hyvistä piirretyistä, vaikka katselu- ja havainnointitapa saattaisikin olla muuttunut tai vaihdella. Yleensä tosin itse taidan tuijottaa niitä vähän kuin lapsi; nauttien väreistä ja kuvista ja jännästä ja kiehtovasta tarinasta. Taidan olla ikuisesti piirrettyjen lumoissa ja hyvä niin: mielikuvitus on äärimmäisen tärkeä asia.
Jos Amerikkaa yhdessä jos toisessa asiassa morkataankin, niin on sieltä sentään jotain hyvää tullut: Disneyn piirretyt ja sarjakuvat!  

Lainaus
Mielestäni Leijonakuningas on yksi harvoja Disneyn piirrettyjä, jotka opettavat lapsille elämän tosiasioita realistisella/realistisemmalla tavalla. Hence, ketään ei täydellisesti herätetä kuolleista, eikä pääpahis ole toivoton pelle, joka lisäksi päihitetään lopussa ko. pahista mahdollisimman nöyryyttävällä tavalla.
Niitä harvoja ovat varmasti myös Bambi, jolta muuten kuolee äiti kuten Simbalta isä ja elokuvat ovat vähän saman tapaiset muutenkin asetelmalla metsän kuningas-Afrikan kuningas. Muistelisin kuitenkin Bambin olevan paljon herkempi ja surullisempi elokuva kuin Leijonakuningas. Taitaa olla tavallaan realistisempikin, mutta ehkäpä juuri noista syistä se ei yleensä niin kovalla voimalla vetoa suureen lapsimassaan kuin hauska ja toiminnallinen leijonakuningas. En muista edes että Bambissa olisi varsinaista pahista.
  
Disneyn klassikoita meillä ovat korvanneet pitkä rivi Maa aikojen alussa piirrettyjä sekä televisionauhoitukset, kuten Näkymätön ystävä(Tonari no Totoro) ja Ruohometsän kansa. Loistavia piirrettyjä kaikki. Hirmuliskot ovat tosi kiehtovia. Niskakarvat pystyssä tuli kuunneltua aikoinaan kertojan alkusanat: "Yli 100 miljoonaa vuotta sitten..."
Totorossa taas on todella taikaa ja Ruohometsän kansa on lapselle jännääkin jännempi ja verinen.

Laajensin näemmä muihinkin piirrettyihin, mutta täällä ei taitaisi olla niille omaa aihetta.
Hämmentää.

nuotii

 • Ankeuttaja
Vs: Leijonakuningas
« Vastaus #80 : Huhtikuu 04, 2010, 14:40:22 »
Leijonakuningas on yksi niistä harvoista Disney-legendoista.
Se on surullinen, kun Mufasa kuolee(jossa muuten itken joka kerta). Mutta myös hauska(kiitos Timon ja Bumban). Siinä on kaikki legendan ainekset. Muuta ei sitten tarvitsekkaan sanoa. Leijonakuningas on yksinkertaisesti mahtava.

Poissa Nibs

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • Hogwarts Refounded: Harry Potter-roolipeli
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Leijonakuningas
« Vastaus #81 : Syyskuu 04, 2010, 21:40:41 »
Simba on suosikkini. Aina ollut ja tulee aina olemaan. Muistan miten piirsin lukemattomia Simboja kun olin pieni ja kun ensimmäiset LK-pehmot tuli myyntiin iskin silmäni heti Simba-pehmoon ja muita en edes harkinnut ja kiusasin äitee niin kauan että se osti mulle Simban, vaik se oliki kallis. Nyt mulla on kolme erilaista Simba-pehmoa. <3 Simba on vaan se hahmo johon samaistun eniten ja helpoiten ja lisäksi se on mielestäni loistava hahmo muutenkin, mutta etenkin sankariksi. Ei se tyypillinen Disney-sankari, mutta silti hyvis. Ja vauva-Simba kilpailee maailman söpöimmän tittelistä Topin ja Tessun pentuversioiden kanssa.

Rakastan Leijonakuninkaan palasiksi myös siksi, että se on niin synkkä ja dramaattinen ja syvän psykologinen, varsinkin Disney-elokuvien joukossa, mutta muutenkin. Jos Timonia ja Pumbaa ei olisi mukana, pitäisin varmasti elokuvasta yhtä paljon, mutta aina katselun jälkeen olisin varmasti enemmän tuskainen, kuin viihdytetty. Tarina olisi aivan liian synkkä ilman Timonin ja Pumban tuomaa kepeyttä... Sitä paitsi niillä on olennainen osa Simban selviytymistäkin... Joskus mietin millä muulla tavoin ne olisi voineet Simban tarinan jatkumaan maanpaosta eteenpäin...

Suomiversiossa jotkut vitsit kärsii, mutta imho se Simban ja Scarin välinen on tuhat kertaa parempi suomiversiossa.

"Hey, uncle Scar, when I'm king, what'll that meke you?"
"A monkey's uncle."

Toi on niin TYHMÄ ja jotenkin random.

Mutta suomeksi:

"Hei, Scar-setä, kun minä olen kuningas, mikä sinä sitten olet?"
"Vanha ja raihnainen."

Tuossa yhdistyy vitsi ja tosiasia oikein tehokkaasti.

Ja toisin kuin yleensä Disneyn klassikoissa, laulut eivät kauheesti kärsi suomiversiossa. Itse asiassa, mielestäni Kunhan Kruunun Saan Kuninkaan on parempi, kuin alkuperäisversionsa.
Erityisesti "Kuningas mä huomisen, siis kaikki varokaa." pesee 6-0 "I'm gonna be your mighty king, so enemies beware." - Taas kerran hauskempi ja nerokkaampi lyriikka suomeksi. Ja "Tehdä ihan kaiken saan - kruunun kun saan kuninkaan!" "No ei missään tapauksessa!!" on hauskempi ja osuvampi kuin alkuperäinen jota en tosin muista just nyt.

Ja kuten yleensä Disney klassikoissa, suomalaiset ääninäyttelijät heittäytyy rooleihinsa mielestäni huomattavasti syvemmällä ja värikkäämmällä tunteella, kuin alkuperäiset.

Ja joskus pelottaa miten tavattoman samankuuloisen äänen ne löysi suomalaisista pentu-Simballe, verraten englanninkieliseen ääneen. o.O Mufasan alkuperäisääni on ihanan badass, mutta pidän silti paljon enemmän suomenkielisestä, koska siinä on mahtipontisuutta ja lempeyttä, siinä missä mielestäni alkuperäisen Mufasan äänestä puuttui lempeys.

Jos vaihtoehtoiseen todellisuuteen sijoittuva Leijonakuningas -roolipeli kiinnostaa, tsekkaa allekirjoituksessani oleva linkki. (:
X HOGWARTS REFOUNDED: HARRY POTTER-ROOLIPELI
Mitä pitivät sisällään vuodet 1980-1992 Potter-universumissa?
X OLD WEST TALES RPG - Minnesota 1875-1885
X PÖLLÖPOSTI - Harry Potter-blogi

Poissa castlevania

 • Enterpricen kapteeni.
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Nihilisti.
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Leijonakuningas
« Vastaus #82 : Syyskuu 08, 2010, 20:41:31 »
Ripoff. Hamletista ja Kimba: the White Lionista. Ja silti ei voi olla pitämättä siitä, huolimatta että juoni on varastettu vuosisatojen takaa. Leijonakuningas kakkonen taas on Romeo ja Julia-plagiointia.
"Oh, my offense is rank, it smells to heaven! It hath primal elder curse upon it; the brother's murder.

Poissa Hawkolf

 • Thought Police
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • 2 + 2 = 5
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Leijonakuningas
« Vastaus #83 : Syyskuu 08, 2010, 21:45:38 »
Ripoff. Hamletista ja Kimba: the White Lionista. Ja silti ei voi olla pitämättä siitä, huolimatta että juoni on varastettu vuosisatojen takaa. Leijonakuningas kakkonen taas on Romeo ja Julia-plagiointia.
Ripoff ja mallin ottaminen/pohjana käyttäminen ovat eri asia. Kaikkihan ne muuten on plagioitu jostakin? Oliver and co = Oliwer Twist. Ja mitenkäs Grimmin satujen kanssa? Muistaakseni parista niistäkin on tehty Disney-elokuva? ;o Ei Leijonakuningasta voi syyttää plagioinnista ilman, että syyttää kaikkia muitakin Disney-elokuvia. Ne tuovat lapsille löyhät kuvat suurista mestariteoksista ja se on ihan kunnioitettava saavutus.
Näin siis ennen, kun kunnollinen Disney oli vielä olemassa.
If you want a picture of the future, imagine a boot stamping on a human face— forever.
Reviewing the world!

Poissa Nibs

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • Hogwarts Refounded: Harry Potter-roolipeli
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Leijonakuningas
« Vastaus #84 : Syyskuu 08, 2010, 22:19:45 »
Ripoff. Hamletista ja Kimba: the White Lionista. Ja silti ei voi olla pitämättä siitä, huolimatta että juoni on varastettu vuosisatojen takaa. Leijonakuningas kakkonen taas on Romeo ja Julia-plagiointia.
Ripoff ja mallin ottaminen/pohjana käyttäminen ovat eri asia. Kaikkihan ne muuten on plagioitu jostakin? Oliver and co = Oliwer Twist. Ja mitenkäs Grimmin satujen kanssa? Muistaakseni parista niistäkin on tehty Disney-elokuva? ;o Ei Leijonakuningasta voi syyttää plagioinnista ilman, että syyttää kaikkia muitakin Disney-elokuvia. Ne tuovat lapsille löyhät kuvat suurista mestariteoksista ja se on ihan kunnioitettava saavutus.
Näin siis ennen, kun kunnollinen Disney oli vielä olemassa.

Nimenomaan. Onko Disneyllä yhtään mitään mikä ei tavalla tai toisella perustuisi johonkin aiempaan (mestari)teokseen? Karhuveljeni Koda, kenties?
X HOGWARTS REFOUNDED: HARRY POTTER-ROOLIPELI
Mitä pitivät sisällään vuodet 1980-1992 Potter-universumissa?
X OLD WEST TALES RPG - Minnesota 1875-1885
X PÖLLÖPOSTI - Harry Potter-blogi

Poissa Mameha

 • Peilijään uurtaja
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Leijonakuningas
« Vastaus #85 : Syyskuu 08, 2010, 22:32:26 »
Kaikkihan ne muuten on plagioitu jostakin? Oliver and co = Oliwer Twist. Ja mitenkäs Grimmin satujen kanssa? Muistaakseni parista niistäkin on tehty Disney-elokuva? ;o Ei Leijonakuningasta voi syyttää plagioinnista ilman, että syyttää kaikkia muitakin Disney-elokuvia. Ne tuovat lapsille löyhät kuvat suurista mestariteoksista ja se on ihan kunnioitettava saavutus.

Kirjoittiko Disney prinsessa Ruususen? Oliko Tuhkimo uusi juttu? Lumikki ja seitsemän kääpiötä ainakin, vai oliko? No Tarzan ainakin on puhtaasti Disneyn oma tarina. Ai eikö? Hirmuisen moni Disney-leffa on uusi tulkinta vanhasta sadusta tai tarinasta, tai myytistä kuten Herkules. Leijonakuningas on huomattavasti uniikimpi kuin mikään aikaisemmin mainitsemistani. On normaalia, että tarinassa on vaikutteista jostain muusta, vanhemmasta tarinasta. Jos miettii vaikkapa Harry Potteria, onhan siinäkin melkoisen paljon vaikutteita vanhemmista fantasiakirjoista. Rowling ei ole ensimmäinen, jonka tarinoissa esiintyy maahisia, noitia, jättiläisiä tai pohjimmainen idea hyvän ja pahan taistelu. Silti se ei ole kopiointia, koska se on uusi tarina ja uusi tulkinta. Loppujen lopuksi on melko mahdotonta nykyään tai edes muutama kymmenen vuotta sitten luoda mitään niin uutta, ettei jossain vaiheessa olisi ollu samanlaista.

Minusta Leijonakuningas on Disneyn parhaimpia piirrettyjä, ellei jopa paras. Osaan ykkösosan ulkoa, se näet oli ensimmäinen piirrettyni DVD:llä ikinä ja tuli katsottua kerran jos toisenkin. Edelleen se on minusta upea. Siitä aukeaa jotain uutta aina vain, vaikka sen on nähnyt jo monta kertaa. Piirtojälki on hieno, laulut ovat nerokkaita ja myös suomennokset, kuten Nibs jo sanoi.
"Mikä on motto?"
"Vähän niinku otto mut ei sinne päinkään!"
tai lempilauseeni: "Heei tässähän olis hyvä paikka tökätä vähä ötököitä pötsiin!" (Yritä sanoa se yhtä nopeasti kuin Timon)

Myös suomenkieliset dubit ovat mielestäni hyvin onnistuneet. Pumban ääni on loistava, samoin Zazu ja hyeenat. Yleisesti ottaen äänet ovat hyvinkin autenttiset ja Scarin ääni on minusta jopa parempi kuin alkuperäinen.

"Hänestä tulisi hyvä ovimatto."
"Zazu!"
"Ajattele, aina kun hän tulisi likaiseksi, voisit piiskata häntä!"
Wow! We're identical!

Poissa Hawkolf

 • Thought Police
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • 2 + 2 = 5
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Leijonakuningas
« Vastaus #86 : Syyskuu 08, 2010, 23:06:42 »
Kaikkihan ne muuten on plagioitu jostakin? Oliver and co = Oliwer Twist. Ja mitenkäs Grimmin satujen kanssa? Muistaakseni parista niistäkin on tehty Disney-elokuva? ;o Ei Leijonakuningasta voi syyttää plagioinnista ilman, että syyttää kaikkia muitakin Disney-elokuvia. Ne tuovat lapsille löyhät kuvat suurista mestariteoksista ja se on ihan kunnioitettava saavutus.

Kirjoittiko Disney prinsessa Ruususen? Oliko Tuhkimo uusi juttu? Lumikki ja seitsemän kääpiötä ainakin, vai oliko? No Tarzan ainakin on puhtaasti Disneyn oma tarina. Ai eikö? Hirmuisen moni Disney-leffa on uusi tulkinta vanhasta sadusta tai tarinasta, tai myytistä kuten Herkules. Leijonakuningas on huomattavasti uniikimpi kuin mikään aikaisemmin mainitsemistani. On normaalia, että tarinassa on vaikutteista jostain muusta, vanhemmasta tarinasta. Jos miettii vaikkapa Harry Potteria, onhan siinäkin melkoisen paljon vaikutteita vanhemmista fantasiakirjoista. Rowling ei ole ensimmäinen, jonka tarinoissa esiintyy maahisia, noitia, jättiläisiä tai pohjimmainen idea hyvän ja pahan taistelu. Silti se ei ole kopiointia, koska se on uusi tarina ja uusi tulkinta. Loppujen lopuksi on melko mahdotonta nykyään tai edes muutama kymmenen vuotta sitten luoda mitään niin uutta, ettei jossain vaiheessa olisi ollu samanlaista.
Taisit vastata nyt väärälle tai käsitit viestini aivan väärin... Meillä oli sama pointti. Eli Disney käyttää pohjana vahoja satuja ja se on okei. En ole väittänyt, että se ei tekisi niin ja ettäkö se olisi paha juttu -_-
If you want a picture of the future, imagine a boot stamping on a human face— forever.
Reviewing the world!

Poissa castlevania

 • Enterpricen kapteeni.
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Nihilisti.
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Leijonakuningas
« Vastaus #87 : Syyskuu 09, 2010, 14:29:45 »
Oliver & Co. ja Oliver Twistillä ei ole muuta samaa kuin joidenkin hahmojen nimet. Leijonakuninkaassa taas on selvästi Hamlet-asetelma ja jopa samanlaisia hahmoja, esim. Timon ja Pumba ovat melkein ilmetyt Rosencrantz ja Guildenstern, jotka koettavat lohduttaa Simbaa/Hamletia, isän aave ilmestyy pojalle, pikkuveli murhaa isoveljensä kuninkaan kruunun takia ja veljenpojan murhaaminen, päähenkilö käy tuskallisia monologeja omantuntonsa ja velvollisuutensa kanssa. Tärkeimmät erot ovat ehkä Ophelia/Polonius-asetelman puuttuminen, pessimistisempi asetelma ja se että Simba ei tapattanut ystäviään. Lisäksi Leijonakuningas koettaa "piilotella" plagiontiaan enemmän kuin jotkut muut teokset osoittavat avointa homagea.
"Oh, my offense is rank, it smells to heaven! It hath primal elder curse upon it; the brother's murder.

Poissa Mameha

 • Peilijään uurtaja
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Leijonakuningas
« Vastaus #88 : Syyskuu 09, 2010, 17:47:14 »
Taisit vastata nyt väärälle tai käsitit viestini aivan väärin... Meillä oli sama pointti. Eli Disney käyttää pohjana vahoja satuja ja se on okei. En ole väittänyt, että se ei tekisi niin ja ettäkö se olisi paha juttu -_-
En vastannut väärälle enkä käsittänyt väärin, komppailin sinun sanomiasi vain. :) Olisi ehkä pitänyt selventää, mutta nimenomaan, sama pointti meillä oli!

Ja vielä jatkaakseni, castlevania: Romeon ja Julian idea löytyy vaikka kuinka monesta myöhemmästä tarinasta, kuten myös monien muiden Shakespearen näytelmien. Leijonakuninkaassa on selviä vaikutteita Hamletista, mutta niin on myös esimerkiksi Percy Jackson - Salamavarkaassa vaikutteita Harry Potterista. Minusta se ei ole huono juttu. Ja Leijonakuningas on kuitenkin lapsille tehty, jolloin on huomattavasti parempi tehdä elokuva hamletmaisista leijonista, kuin Hamlet aidossa karuudessaan.
Wow! We're identical!

Poissa Hawkolf

 • Thought Police
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • 2 + 2 = 5
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Leijonakuningas
« Vastaus #89 : Syyskuu 09, 2010, 17:51:42 »
En vastannut väärälle enkä käsittänyt väärin, komppailin sinun sanomiasi vain. :) Olisi ehkä pitänyt selventää, mutta nimenomaan, sama pointti meillä oli!
Ah! Pahoitteluni ^^

Ja Leijonakuningas on kuitenkin lapsille tehty, jolloin on huomattavasti parempi tehdä elokuva hamletmaisista leijonista, kuin Hamlet aidossa karuudessaan.
Tässä olen myös samaa mieltä. En tajua miten Leijonakuningas muka "salaa" Hamletista lainausta kuten castle väitti. Tarina tuskin kiinnostaisi lapsia jos se olisi tehty ihmishahmoilla.

Ja kyllä Oliver and co on velkaa Twistille muistakin asioista kuin hahmojen nimistä.
If you want a picture of the future, imagine a boot stamping on a human face— forever.
Reviewing the world!

Poissa Nibs

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • Hogwarts Refounded: Harry Potter-roolipeli
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Leijonakuningas
« Vastaus #90 : Syyskuu 09, 2010, 21:14:50 »
Haha, en toki ole lukenut Hamletia tai nähnyt näytelmää tai mahdollisia elokuvia, mutta sen mitä siitä tiedän, nähdäkseni Leijonakuningas suorastaan heittää Hamlet-viitteet katsojan naamalle eikä millään tavalla salaile niitä. Ja miksi sen pitäisi salailla? En jaksa tajuta mikä rikos muka on ottaa vaikutteita tai pohjata aiempiin tarinoihin? Minusta on vain rikkaus jos vanhoista tarinoista tehdään uusia tulkintoja, uusien hahmojen kera. Jotakin jokaiselle, ja varsinkin lapsia kiinnostavalla tavalla, on ehdottoman hyvä asia.
X HOGWARTS REFOUNDED: HARRY POTTER-ROOLIPELI
Mitä pitivät sisällään vuodet 1980-1992 Potter-universumissa?
X OLD WEST TALES RPG - Minnesota 1875-1885
X PÖLLÖPOSTI - Harry Potter-blogi

Poissa Haisku

 • Kummitus-susi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Leijonakuningas
« Vastaus #91 : Lokakuu 11, 2010, 11:23:25 »
Leijona kuningas on aivan ihana elokuva! Tykkäsin siitä pienenä hirveästi ja tuossa viikonloppuna tuli pitkästä aikaa katsottua ykkönen ja kakkonen ja hyvähän se edelleen oli<3

Tarina on ihana, vaikka ei sinäänsä mitenkään yllättävä. Tämä on erittäin hyvin tehty ja piirrokset ovat erittäin kauniita. Voi niitä aikoja kun nuo vielä käsin tehtiin... Lempihamojani ovat Scar(ihan ykkönen ollut aina), Simba, hyenat, ja tietysti Timon ja Bumba :D Mufasasta en jostain syystä kauheesti tykkää. Elokuvan surullisin kohta(melko risti riitaisesti äskeisen kanssa) on Mufasan kuolema. Pidän elokuvan lauluista ja musiikeista muutenkin. Ihmekkös tuo kun on säveltäjänä Hans Zimmer.

Kakkonenkin on hyvä, vaikka ei samaa tasoa edeltäjänsä kanssa. Mutta harvinaisen onnitunut jatko-osa kuitenkin. Tässä pidän eniten Zirasta, Kovusta, Kovun siskosta jonka nimeä en nyt muista ja Simbasta, Timonista ja Bumbasta edelleen. Kiara on jotenkin ärsyttävä.
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 10, 2010, 18:02:29 kirjoittanut Haisku »
Go, go, go
Figure it out, figure it out
But don't stop moving

Poissa Nibs

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • Hogwarts Refounded: Harry Potter-roolipeli
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Leijonakuningas
« Vastaus #92 : Lokakuu 11, 2010, 14:56:35 »
Jee, en siis ole ainoa, jonka mielestä Kiara on ärsyttävä. :D (Huom. Kiara a:lla, ei e:llä.) Toisaalta mieluummin Kiara kuin Kopa. ;)

Kopa on Simban ja Nalan poika vuonna 1994 julkaistusta fanfiction-kirjasarjasta, jonka sekä alkuperäisen elokuvan, että tuon jatko-osan tekijät ovat täysin ignooranneet. Vuonna 2003, juhlajulkaisu-DVD:n kommenttiraidalla tuottaja ja ohjaajat kirjaimellisesti kielsivät Kopan olemassaolon elokuvauniversumissa, viittaamalla lopun pentuun nimellä "Fluffy". Tämä tietysti tarkoittaa sitä, että heidän näkemyksessään pentu ei ole myöskään Kiara, mutta koska Kiara kuuluu kuitenkin virallisesti samaan universumiin, pentu on virallisesti Fluffy/Kiara. Ja ne kirjat, joissa Kopa on, ovat fanfictionia koska niiden kirjoittajat eivät varsinaisesti kuulu Disney-yhtiön työntekijöihin ja elokuvien tekijät, jotka ovat se varsinainen virallinen taho, ovat käytännössä sivuttaneet ja kieltäneet niiden osallisuuden canoniin.

Ja Kovun siskon nimi on Vitani. Mä toin en koskaan kuullut sitä oikein ja tiesin sen oikean nimen vasta, kun luin sen jostakin. :D Vitani vaikuttaa kyllä mielenkiintoiselta persoonalta. Sillä ois mun puolesta saanu olla isompi rooli leffassa. (:
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 11, 2010, 15:05:06 kirjoittanut Nibs »
X HOGWARTS REFOUNDED: HARRY POTTER-ROOLIPELI
Mitä pitivät sisällään vuodet 1980-1992 Potter-universumissa?
X OLD WEST TALES RPG - Minnesota 1875-1885
X PÖLLÖPOSTI - Harry Potter-blogi

easilyswayed

 • Ankeuttaja
Vs: Leijonakuningas
« Vastaus #93 : Lokakuu 11, 2010, 15:15:47 »
mitä enemmän kyynisemmäksi ja aikuisemmaksi muutun, sitä helpottuneemman olon se tuo, kun poraan edelleen leijonakuninkaan katsottuani kuin pieni lapsi :---) ehdottomasti paras disney-leffa. oikeastaan, se voisi melkein olla maailman parhain elokuva. haha. no en tiedä. mutta lähenee täydellisyyttä.

en tiedä mitään raastavampaa kuin se kohta, jossa mufasa kuolee. poraan sille aina. oikeastaan meinaan alkaa porata jo alussa sen laulun aikana. XD kun kuulun tähän sukupolveen joka varttui disneyn ympäröimänä, leijonakuningas taitaa vain olla ikisuosikki.

Poissa Nibs

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • Hogwarts Refounded: Harry Potter-roolipeli
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Leijonakuningas
« Vastaus #94 : Lokakuu 11, 2010, 16:31:18 »
Hahah. Vaikuttaa siltä että iso osa niitä, jotka rakastaa Leijonakuningasta, vihaa/inhoaa Mufasan kuolemaa, mikä kuitenkin sattumoisin on koko tarinan perustava elementti. :D

Raastava fanitaide - varsinkin yhdistettynä piirtäjänsä kuvaukseen laittamiin lainauksiin:
Simba and Mufasa's spirit
Toi tyyppi on thenyt monen monta muutakin upeaa LK-fanitaidetta.
X HOGWARTS REFOUNDED: HARRY POTTER-ROOLIPELI
Mitä pitivät sisällään vuodet 1980-1992 Potter-universumissa?
X OLD WEST TALES RPG - Minnesota 1875-1885
X PÖLLÖPOSTI - Harry Potter-blogi

easilyswayed

 • Ankeuttaja
Vs: Leijonakuningas
« Vastaus #95 : Lokakuu 14, 2010, 20:46:46 »
^ musta toi sana inhota/vihata on ehkä vähän voimakas - tulee sellainen olo, että ihmiset haluisi sen osan pois leffasta ja pitäis sitä jotenkin turhana, mikä musta ei ehkä pidä ihan paikkaansa :--) musta se kohta on surullinen ja kamala, mutta silti niin "ihana" juuri sen tunnepitoisuuden vuoksi :)

Poissa Nibs

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • Hogwarts Refounded: Harry Potter-roolipeli
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Leijonakuningas
« Vastaus #96 : Lokakuu 15, 2010, 19:20:48 »
No, ehkä se on vähän turhan vahva ilmaisu. Mutta viittasin sillä siihen, miten lukemattomat leffaa rakastavat toivovat (ehkä jopa joka kerta katsoessaan) ettei Mufasa sittenkään kuolisi. Siitä on jopa Facebook-ryhmä olemassa. Ja jotkut inhoavat kaikkea Mufasan kuolemaan liittyviä fanipiirroksia, vaikka osaavatkin toki arvostaa niiden laatua. Eli tottakai se on upeasti toteutettu kohta ja kaikkein olennaisin tapahtuma rakastetun tarinan kannalta, ja omalla tavallaan nautittava kohta. Mutta silti harvalla olisi mitään sitä vastaan että tarina olisi sittenkin mennyt toisin. Omasta mielestäni tarina olisi ollut vähintään yhtä mielenkiintoinen jos Mufasa olisi elänyt ja Scarin juonittelut paljastuneet. Siksi teinkin tuon roolipelini sen idean pohjalta.
X HOGWARTS REFOUNDED: HARRY POTTER-ROOLIPELI
Mitä pitivät sisällään vuodet 1980-1992 Potter-universumissa?
X OLD WEST TALES RPG - Minnesota 1875-1885
X PÖLLÖPOSTI - Harry Potter-blogi

Poissa Europe

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Leijonakuningas
« Vastaus #97 : Marraskuu 07, 2010, 20:03:02 »
Tämä on mun ehdoton Disney-lemppari ollut ihan päikkäristä asti. Itse asiassa me leikimme päikkärissä (ja vielä ala-asteellakin muistaakseni) leijonakuningasta. ^^ Voi kun meillä oli hauskaa!!

Minua vain häiritsee se pikkuseikka, että en enää löydä näitä mistään! Haluaisin niin kovasti katsoa molemmat osat, mutta en löydä kaupoista enkä kirjastosta - paitsi videoina, käytettyinä, mutta kun ei enää ole mitään VHS-laitetta olemassakaan. -_-''

Muistaakseni tykkäsin leijonakuningas kakkosesta enemmän. Siinä on se ...Kovu (?), joka silloin pikkuisena oli mun lempparihahmoni. Halusin aina kaikissa leikeissä olla just se. Oli ne hyeenatkin kyllä aika ihania.

Hitsi. Pakko löytää ne elokuvat jostain!! :)

(Ai niin, ja rakastan sitä ykkösosan aloitusmusaa yli kaiken. Soundtrack sentään löytyy. Sen kautta pääsee aina fiiliksiin.)


// Heii, kiitos Nibs. En mä taas vissiin ajatellu. *käsi otsaan* Ja toi special edition -juttu kuulostaa myös tosi lupaavalta. ^^
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 08, 2010, 11:56:21 kirjoittanut Europe »
Dreaming Istanbul.

Poissa Nibs

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • Hogwarts Refounded: Harry Potter-roolipeli
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Leijonakuningas
« Vastaus #98 : Marraskuu 07, 2010, 20:19:21 »
Europe,

Kyllähän ne aina nettikaupoista ja huutokauposta löytää: E-Bay, Amazon.com tai Play.com esimerkiksi. Tai Huuto.Net jos suomalaista paikkaa hakee, jossa ei tarvii ees kortteja.

Ja Leijonakuningas on tulossa ensi syksynä uudestaan DVD:lle Diamond Editionina.
X HOGWARTS REFOUNDED: HARRY POTTER-ROOLIPELI
Mitä pitivät sisällään vuodet 1980-1992 Potter-universumissa?
X OLD WEST TALES RPG - Minnesota 1875-1885
X PÖLLÖPOSTI - Harry Potter-blogi

Poissa tassutöppönen

 • The only exception <3
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: CatRain16320
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Leijonakuningas
« Vastaus #99 : Marraskuu 13, 2010, 12:52:24 »
Leijonakuningas on paras piirroselokuva ikinä!!!
Simba on pienenä niin suloinen ja hellyttävä. Rupean aina itkkemään siinä kun Simba ja Nala on siel metäs ja sit ku se Mufasa puhuu sieltä taivaalta. Ensimmäinen sana minkä opettelin kirjoittamaan, oli Mufasa ja siitä eteenpäin noin vuoden verran vihoissani luki vaan tarinoita missä Simba ja Nala menivät jonnekin ja Simba oli niin rohkea, että taisteli hyeenoja vastaan jne.

-Tassu
~She lives in a fairytale somewhere too far for is to find~