Kirjoittaja Aihe: Leijonakuningas  (Luettu 47449 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

jackie

 • Ankeuttaja
Leijonakuningas
« : Maaliskuu 23, 2003, 09:30:26 »
Jep. Maailman paras piirretty, sanon minä.

Leijonakuningas on mielestäni erinomaisesti piirretty ja musiikit ovat rakastettavia. Ja se on yksi niistä harvoista piirretyistä, jonka dubbaaminen suomeksi on onnistunut hyvin. Erityisesti pidin Pumban dubbaus oli onnistunut... Oliko se Vesa-Matti Loiri, joka sen loi? En muista...

Henkilöistä suosikkejani ovat ehdottomasti Mufasa (what a suprise), Nala, Pumba ja Ed (hyeena, joka ei puhu vaan nauraa hulluna). Ah. Mufasasta pidän muuten vain, ihana harja, komea jellona. Nala on kaunis ja ihailtava jotenkin. Jaja. Pumba ja Ed ovat hauskoja. Nauran kuollakseni Edin naurulle. :p

Musiikeista vielä sen verran... Leijonakuningas on mielestäni toinen niistä piirroselokuvista, jossa on parhaat musiikit. (Ja tämä toinen elokuva onkin sitten Aladdin.) Ne sopivat niihin kohtiin, eikä niitä ole liikaa. Ne vievät mukaan. IIIhk. Se ensimmäisen laulun alku... Sanoinkuvaamattoman ihana.
Ja parhaat laulut/musiikit ovat I just want to be king, Hakuna Matata ja Can you feel the love tonight.
Erityisesti juuri tuossa "Can you feel the love tonight"-kohdassa tulee tippa silmään ja tekee mieli halia.

Spoilausta: (vaikka uskoisin, että jokainen on nähnyt Lion Kingin:p)
Surullisin kohta on mielestäni Mufasan kuolema. Se vain koskettaa joka kerta. Ei sitä olisi saanut oikeasti tappaa. :(
Ja Scar on ilkeä. Haluaa vain olla kuningas ja sen takia tappaa. Onneksi loppu on onnellinen. /spoilausta

Nyt hiukkasen kommentteja. Saatan lisätäkin tähän viestiin vielä jotain...

Poissa Freya

 • Green Dragonflight
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • + The Song of Life +
Leijonakuningas
« Vastaus #1 : Maaliskuu 23, 2003, 09:41:15 »
Tämä leffa minun kyllä pitäisi hankkia DVD:nä, mutta viimeiset rahat hupenivat eilen Liloon ja Stitchiin ^^ Kasetin alussa vain mainittiin että Leijonakuningas on tulossa ensimmäistä kertaa DVD:nä. Ja eikun uudestaan rahaa keräämään...

Ei tätä turhaan kehuta kaikkien aikojen suosituimmaksi Disney-elokuvaksi. Tämä on hauska, jännittävä ja koskettava, ja tämän jaksaa katsoa aina vain uudelleen. Tämähän onkin vissiin niitä ensimmäisten joukossa ilmestyneitä Disney-leffoja, joilla yleensä onkin sama juttu. Kyllä minullakin tulee tippa silmään tai kylmiä väreitä melko monessakin kohdassa elokuvaa, vaikken enää olekaan mikään pieni katsoja. Ainakaan fyysisesti O_o

En nyt osaa mitenkään eritellä lempihahmojani tästä, koska pidän kaikista. Niin juuri, pidän jopa Scarista, mutta en siksi että se tappoi Mufasan ja on tyhmä ääliö. Minä vain pidän siitä enkä tiedä miksi. Pidän Leijonakuningas 2:n Zirastakin mutta se on ihan toinen juttu.

Mutta siis: todella ihana elokuva ^__^
I've been fire, fed by the four winds. I've been water in the stream. And a drop of dew on the culm.
I've been clay in the hands of a potter. I've been rosin of a tree, and a leaf, by the breeze carried away.

Micla Boffin

 • Ankeuttaja
Leijonakuningas
« Vastaus #2 : Maaliskuu 23, 2003, 09:54:38 »
Tämä on ihana elokuva.
Juuri se juoni tekee siitä uskomattoman hauskan ja jännittävän, ja kun Timon ja Pumba tulevat kuvioon, se hauskuus vasta alkaa!

Lemppareitani ovat ehdottomasti Pumba ja Zazu.
Ne ovat kummantkin niin...piristäviä ^_^

Scar on kauhea. Yök yök, paha paha....

Leijonakuningas on yksi Disneyn parhaimmista elokuvista, kuuluu lemppareihini.
Mutta Leijonakuningas 2 ei tietenkään ole yhtä hyvä.

Voisin katsoa Leijonakuninkaan vaikka kymmenen kertaa päivässä. Siinä on todellakin fantastisia biisejä....

Käykää osoitteessa : www.lionking.com. (tai sitten toi loppu oli net. En muista kumpi, com vai net.)

*muokkaus*

Se oli www.lionking.net

Sleeping Sun

 • Ankeuttaja
Leijonakuningas
« Vastaus #3 : Maaliskuu 23, 2003, 12:33:54 »
Itselläni on Leijonakuningas videolla.
Se on varmastikin yksi Disneyn parhaista piirretyistä ellei paras.

Musiikki on kaunista, varsinkin Can You Feel the Love Tonight.

Piirrokset ovat aidon näköisiä ja juoni on kiva.
Kakkosen olen nähnyt vain kerran, mutta ykkönen on paljon paljon parempi.
Paras hahmo on varmaan Pumba. Se on vaan niin sulonen. [:

Hunajasieni

 • Ankeuttaja
Leijonakuningas
« Vastaus #4 : Maaliskuu 29, 2003, 10:21:11 »
Aivan ihana elokuva. Monet disneyt ovat muutenkin ihania, mutta tämä on klassikko.

Hauska ja surullinen ja kaikin puolin ihana elokuva. Pumba(on hauska ja sika), Simba(se vaan on niin söpö), Zasu(se on hauska ja silleen) ja Timon ovat suosikkejani ja tietenkin myös Nala(tyttöhahmo joka on sellinen mistä yksinkertaisesti mi likes).
Elokuvan musiikki on aivan ihanaa, mutta minusta parempia englanniksi.
Omaan sekä 1 että 2 osan.(no ne on mun pikkusiskon..) Olen ehdottomasti sitä mieltä että ensimmäinen on parempi. Siinä on sitä jotain.
Meillä on myös pelit molemmista osista (siskoni on fanaatikko) ja varsinkin ensimmäisen osan peliä on tullut pelattua. Se on ihan paras^~. Ja siinäkin on hyvä musiikki.

Wolfie

 • Ankeuttaja
Leijonakuningas
« Vastaus #5 : Maaliskuu 29, 2003, 22:32:47 »
Jaajaa. Pakko munkin on kai tähän jotakin naputella :p
Jeps, Leijonakuningas on mahtava. Yhdessä vaiheessa, muutamaa vuotta sitten, olin hurahtanut fani. En enää kylläkään, mutta todella hyvä leffa...
Loistava juoni, hyvät piirrokset, persoonalliset hahmot. Niin ja hienot musiikit totta kai... Parhaat hahmot... hmm... Ainakin Scar (evil me... *g*) ja... jaja... no joo. :p Scar on ehdoton ykkönen!
Leijonakuningas kakkonen... no ykkönen on sinänsä parempi mutta olen nähnyt ykkösen miljoona kertaa (meillä on molemmat videona)... Kakkosessa huonompi juoni ja huonommin piirretyt hahmot... sen kyllä huomaa heti, ykkösessä on paljon aidomman ja sulavamman näköiset 'tyypit'... Mutta en enää uskalla katsoa ykköstä koska pelkään sen menevän mustavalkoiseksi  :lol: siinä on jo hieman huonompi... huonompi... ääh, mikä se nyt on! no sanotaan vaikka niin että se on kehnomman näköinen jo. :p
Mutta pointtini on että LK rullaa!

Salmakia

 • Ankeuttaja
Leijonakuningas
« Vastaus #6 : Maaliskuu 30, 2003, 22:38:40 »
Taidanpa kuulua samaan Leijonakuningas -lapsien ryhmään, silloin se oli hetken aikaa mielestäni paras elokuvakin(asiantila muuttui Jurassic parkin näkemisen myötä, ja muutokset jatkuvat edelleen). Hienoa musiikkia, täytyy sanoa, mutta suomenkielisenä ei vaan oikein iske ne laulut.. erittäin mielelläni katsoisin aluperäisversiona samoin kuin kaikki muutkin Disney-piirretyt. :/ Katsoin Leijonakuninkaan juuri uudestaan monen vuoden tauon jälkeen, ja kokemusta voisi kuvailla niin että 'menettelee, jos hyppää yli joitain kohtia'. Nämä kohdat ovat sattumoisin Timonin ja Pumban tähdittämiä. Inhoan niitä hahmoja, olen inhonnut lapsesta asti kaikkia tuontyyppisiä "hauskuuttajia". Nykyään ei oikein iske LK:n hahmojen ulkomuoto muutenkaan, kun olen hieman entistä aikuisemmalla maulla tutustunut paljon, paljon parempiin Disney-piirrettyihin uudestaan.. Bambi, Fantasia ja Lumikki, siinä ihania elokuvia. Fantasia tietenkin ylitse muiden, Bambissa ja Lumikissakin on ärsyttäviä hupihahmoja. :P
Mutta on Leijonakuningas edelleen sitä Hyvää Piirroselokuvaa, johon surkeassa jamassa olevan Disneyn pitäisi taas pyrkiä.. ei se määrä vaan se laatu, se pitäisi nykyDisneyn oppia.

Sydney

 • Ankeuttaja
Leijonakuningas
« Vastaus #7 : Huhtikuu 24, 2003, 16:21:20 »
Leijonakuningas on paras Disney- piirretty ikinä! Näin sen englanniksi ensimmäisen kerran kun näin sen, ja en ole tähän päivään mennesäkään suostunut katsomaan sitä suomeksi, koska pelkään että se pilaisi tunnelman mikä elokuvatsa minulle tulee. *vähän vaikeaa selittää mutta niin se on* ^^

Omaan soundtrackin, ja se on aivan ihana!! Sitä kuuntelee todella mielellään. Leffassa maisemat ovat niin kauniita ja piirrosjälki loistavaa. Englanninkieliset äänet todella ovat loistavia (esim. Jeremy Irons Scarina ja Nathan Lane Timonina)

Kuuttis

 • Ankeuttaja
Leijonakuningas
« Vastaus #8 : Huhtikuu 24, 2003, 18:15:47 »
AAAAAA! Leijonakuningas on aivan jumalaisen suloinen ja hieno, miksen minä huomannut tätä topikkia aiemmin? . :) Olen ihan leijjonakuningas-fani. Aaaaa. Ihku on.

Lempihahmojani ovat mm. Zazuu (KIRJOTETAAN KAHDELLA UULLA!11 (ainakin jos minä saisin päättää...), Scar (Iiivöl, sitä paitsi sillä on jumalainen ääni, siis ainakin suomalaisessa. Jos Harry Potterit dubattaisiin, se tyyppi saisi tulla Volden ääneksi. Tai Lucius Malfoyn), pikku-Simba (aikuinen ei ole enää hyvä, tosin siihen voi samaistua kun sekin on ihan hukassa), hyeenat (*hihittää* Ne on niin hölmöjä), Mufasa (oi, se on niin lämmin ja turvallinen leijjona), Nala (Se on niin kaunis :)). Mutta yleisesti ottaen, kaikissa hahmoissa on jotain joka tehoaa.

Paras biisi on luultavasti se Scarin laulu, se "valmistautuen käy tähän juoneen, vihdoin päättyvi tää kuninkuus! Se selkääsi riipii, kun luoksesi hiipii" -biisi. Se on niin ihveli. Toinen on se "I just can't wait to be King", se siis se on enkuksi, suomeksi en tiedä. Se nuoren Simban, Nalan ja Zazuun biisi. Muutenkin tykkään niistä biiseistä ihan hirveän paljon. :)

Ja paras lause on joko alun "Voit aina piiskata hänet", tai sitten sen yhden biisin jälkeen tuleva "Anteeksi molemmat mutta... NOUSKAA YLÖS! Simba? Naa-laa!" *kuolee nauruun* Tuo naurattaa aina. Kohtauksista melkein kaikki ovat uskomattoman upeita, mutta pidän paljon esimerkiksi lopun taistelusta, koko alusta ja Mufasan kuolemiskohdasta (:((().

Kakkososa on ihan kakka.

muokkendaali. Tässä on muuten esimerkki erittäin rönsyilevästä viestistä. No kuitenkin. Haluaisin tietää, mitkä ovat teidän lempiquottejanne tästä leffasta?

Ja haluaako kukaan kertoa suomenkielisen soundtrackin biisilistaa? (tosin löydän sen varmaan itsekin mutta... :/) Lisäilen niitä omia lempiquottejani luultavasti pian.

-kuude

Walda

 • Ankeuttaja
Leijonakuningas
« Vastaus #9 : Huhtikuu 25, 2003, 10:18:07 »
(voi sisältää hiukan spoilausta)

Leijonakuningas-lapsi minäkin! Mulla on LK videolla ja sen jaksaa katsella aina ja aina uudestaan. Mufasan kuolema jaksaa aina koskettaa, Simban "isäää" huuto on niin sydäntäriipaiseva!

Musiikki ja dubbaus ovat aivan loistavat, se aivan ihkaensimmäisen laulun alku on ihana, aivan kuten jackie jo sanoikin. Ja äänet on hyvät, Scarin ääni on niin hyytävän ihana. Ja muutkin laulut on loistavia, hakuna matata on ihku!

Paras henkilö LK:ssa on se apina, jonka nimeä en nyt just muista, siis se joka kastaa Simban ja kaikkea. Se on niin ehdottoman ihanan hassu ja hauska ja viisas ja ja ja.. ^__^ Aivan ihana.

Kakkososaa en ole nähnyt, enkä aio katsoakaan, se kuitenkin vain pilaisi ykkösosan nautinnon. Pöh.

Hailie Jade

 • Ankeuttaja
Leijonakuningas
« Vastaus #10 : Huhtikuu 25, 2003, 21:44:20 »
((Walda, se apina on Rafiki. ^__^))

Vooii. Näin tämän ensimmäisen kerran elokuvateatterissa ollessani neljä vuotta. Tämä on niin kauniisti piirretty. Henkilöt ovat niin ihania. Ja Simban isän kuolema on liikuttava.

Ja se musiikki. "Can you feel the love tonight" on ihana biisi. Elton John osaa laulaa. Ja sitten se tunnari, joka soi Simbaa kastettaessa (en nyt muista nimeä tähän hätään... ^^;;). Ja tietenkin Hakuna Matata. (Timon ja Pumba jyräävät! :D)

Lempihahmoni on Timon. ja Simba. Pumba on kiva, mutta ei aivan lempihahmoni..

Kakkososa on ahterista (anteeksi nyt). se, mikäs se 'paha' poika siinä nyt olikaan, Kovukos se oli, nyt vielä menettelee, mutta muuten se kakkososa on huono. Kakkososat on muuten aina huonoja.

Poissa Isilmírë

 • Pillipiipari
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Leijonakuningas
« Vastaus #11 : Huhtikuu 26, 2003, 14:59:50 »
Olenko minä ainoa, jota Leijonakuninkaan katsominen tökkii pahasti? Toki raina on hienosti tehty ja mitä kaikkea, mutta perusasetelma ärsyttää. Leijonat ovat hyviä, komeita, yleviä, uljaita ja sivistyneitä ja niille kuuluu "kaikki, mitä auringon valo koskettaa", hyeenat taas ovat ilkeitä, rumia, raukkamaisia, sivistymättömiä otuksia, joiden paikka on varjossa, poissa "parempiensa" jaloista. Eikö ketään muuta häiritse tämä Beverly Hills versus slummikortteli -asetelma? Tai se, miten filmissä hyvin yksioikoisesti annetaan ymmärtää, että kaikki menee pieleen jos "slummiasukkaat" päästetään "paremman väen" alueelle nauttimaan samoista oikeuksista. Eiväthän nyt hyvänen aika slummien köyhimykset osaa käyttäytyä, joten ajetaan ne takaisin loukkoihinsa, niin maailma pelastuu ja hyväosaiset voivat taas rauhassa keskittyä nauttimaan elämästään.
Constantem decorat honor

LuMi

 • Ankeuttaja
Leijonakuningas
« Vastaus #12 : Huhtikuu 26, 2003, 17:12:49 »
Ah aivan ihana elokuva.
Minusta ehdottomasti Disneyn paras elokuva. (ja lilo ja Stitch)
Siitä on kyllä jo aikaa kun näin sen viimeksi.
Minusta eka osa oli PALJON parempi kuin toinen.

Lemopi hahmoni ovat Bumba ja ne hyeenat. Ah. Minun pitää lainata tämä joltain. (:

Musiikkikin on ihanaa. Ja niin kuin Jackie sanoi tässä duppauskin kuulosti erinomaisen hyvältä. (:

Poissa Cielo

 • fearless
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
leijonakuningas
« Vastaus #13 : Kesäkuu 05, 2003, 15:40:26 »
Leijonakuningas (The Lion King)
Ehdottomasti Disneyn paras elokuva. Musiikki on sanoinkuvaamattoman hienoa. Se luo juuri oikean tunnelman. Juoni on ihana, koskettava ja hauska. Omistan sekä videon, että DVD:n. Hyeenat ovat ihan parhaita! Etenkin Ed. Se nauru... Leijonista lemppari on varmaankin Nala. Siinä on vain sitä jotain. Ihailtava hahmo. Simban äänestä (aikuisena siis) en pidä ollenkaan. En edes tiedä miksi. Se on jotenkin ärsyttävä. Rafiki (apina) on hauska, mutta syvällinen. Mielenkiintoinen persoona.

Leijonakuningas 2 - Jylhäkallion ylpeys (The Lion King 2 - Simba's pride)
Ei ollenkaan niin hyvä kuin ensimmäinen osa, mutta voisi se olla huonompikin. Taas kivaa musiikkia ja juonikin on ihan ok. Olin tyytyväinen, että hyeenoja ei ollut taas "vastapuolella". Siitä olisi tullut jo liikaa toistoa. Zira oli kiva hahmo. Hiukan scarmainen tosin. Ainoa hahmo, mistä en pitänyt ollenkaan oli Kiara. Todella ärsyttävä. Se ääni... (siis pentuna) Tosi ärsyttävä. (Miten joku ääni voi ärsyttää niin paljon?) Omistan videon, mutta ajattelin ostaa DVD:n kun se ilmestyy.

Leijonakuningas 3 -  Hakuna matata (The Lion King 3 - Hakuna matata)
Ihan katsottava. Hauska. Repeilin ihan totaalisesti kohdassa, jossa Timon ja Pumba tanssii freestyle:a. Uusi tunnelinkaivamislaulu on ihan kiva. Jotenkin tarttuva. Varoitus: se alkaa soimaan päässä.

Leijonakuningas vie sydämen. :)
LaForks.net                                    
suomenkielinen Houkutus-foorumi
--
ava by blackdogicons @ LJ

Poissa Sun Lee

 • Ronnieponnie
 • Vuotislainen
  • Tarinamaa
:)
« Vastaus #14 : Kesäkuu 07, 2003, 20:49:50 »
Leijonankuningas on aivan ihana lastenelokuva - varsinkin tykkään toisesta osasta Jylhäkallion ylpeydestä. Yleensä kakkososat ei aina onnistu niin hyvin kuin ensimmäiset, mutta tässä tapauksessa niin ainakin kävi. Vaikka moni onkin sanonut toisinpäin.

Ensimmäinen osa oli hieno, kun se oli jotenkin uusi kokemus ja sitä katseli moneen kertaan. Tykkäsin Timonista ja Bumbasta, he olivat niin hassuja tyyppejä, että koko ajan sai vain nauraa heidän kommelluksilleen ja vitseilleen.

Toisessa osassa pidin heistä myös, mutta tämä osa oli mielenkiintoinen ja ihana muutenkin. Juoni oli hyvä ja siinä tapahtui paljon kaikkea kiinnostavaa. Oli hienoa, että Simba oli jo kasvanut isoksi ja hänellä oli pentukin. Se oli suloista.

Piirretyt ovat aina iskeneet minuun - ne ovat niin herttaisia ja niissä on yleensä aina jokin sanoma, josta pidän. Piirretyissä harvoin ei ole sotaa eikä väkivaltaisuuksia, ne ovat suloisia ja niitä voi katsoa, minkä ikäinen tahansa. Leijonakuninkaan kolmatta osaa en ole nähnyt, missä seikkailevat Timon ja Bumba. En kyllä aio sitä katsoakaan :D

Aniimariem

 • Ankeuttaja
Leijonakuningas
« Vastaus #15 : Kesäkuu 08, 2003, 20:46:31 »
Leijonakuningas. Pidän kovasti, yksi lempipiirroselokuvistani... Lisäksi sen on Harry Potter ja salaisuuksien kammio-elokuvan lisäksi ainoa, jonka olen elokuvateattereissa nähnyt. Oli hurjan jännää istua leffateatterissa nelivuotiaana ensimmäistä kertaa elämässä (oli se kyllä toisen Potter-leffan Suomen ensi-illassakin, kun en ollut käynyt leffassa sitten LK:n...)

Parhaat hahmot ovat Mufasa ja...ja... Simba ja Nala. Vaikea sanoa parasta, kun kaikki hahmot ovat suurin piirtein täydellisiä.

Musiikki on ihanaa ja olemme musiikin tunnilla laulaneet useasti suomenkielisiä lauluja... Se oli hauskaa.

Miranda

 • Ankeuttaja
Leijonakuningas
« Vastaus #16 : Kesäkuu 10, 2003, 12:05:32 »
Katsoin sen eilen pitkästä aikaa. Ja pakko sanoa, että paras näkemäni piirretty elokuva. Animaatio ei ole yhtä tönkköä kuin uusissa disney-leffoissa.

Musiikki on m a h t a v a a. Katsoin  kahteen kertaan sen kunhan kruunun  saan kuninkaan -pätkän, musiikki on myös suomeksi upea ja menee mahtavasti yhteen kuvan kanssa. Ainoa ongelma on, että kääntäjä ei ole saanut sitä 'Everywhere you look I'm / Standing in the spotlight' -kohtaa käännettyä, siinä on ihan selkeä valokeila ^^ Mutta dubbaus on mahtava muuten ja ne osaavat laulaa suomeksikin.

Simba: "En voi naida häntä, hän on ystäväni!"
Nala: "Jea, se ois ällöö!"

vegetable

 • Ankeuttaja
Leijonakuningas
« Vastaus #17 : Kesäkuu 11, 2003, 22:44:55 »
Aivan mahtava elokuva kaikella huumorintajullaan, sekä ihanalla juonellaan. Mahtavaa elokuvaa täydentää fantastinen musiikki, jossa on erittäin hyviä ja koskettavia biisejä. Suosikkihahmoni, sininen lintu(mikä sen nimi nyt taas olikaan!) se joka joútu lopussa laulamaan, se todella ärsyttävä pikku lintu!

ayu

 • Ankeuttaja
Leijonakuningas
« Vastaus #18 : Kesäkuu 15, 2003, 18:14:51 »
Se on aivan ihana elokuva! Ja Elton John osasi laulaa hyvin. Lempi kappaleeni on elokuvassa

Se on tie elämään!
Tunnetko jo rakkauden?

Paras hahmo on Simba. Se oli minun ensimmäinen elokuva, jonka sain pienenä, heti Hopeanuoli kakkosen jälkeen. Ihastuin siihen heti ja katsoin ja kelasin sitä niin kauan, kunnes se meni rikki ja äiti meni ja osti uuden. :)
Samoin kävi, kun veli oli pieni ja näki ensimmäistä kertaa elämässään Hopeanuoli nelosen..:) Toivottavasti se ei nyt lue tätä.

hipsukka

 • Ankeuttaja
Leijonakuningas
« Vastaus #19 : Kesäkuu 15, 2003, 18:28:49 »
Leijona kuningas on yksi lempipiirretyistäni (etten jopa sanoisi, että paras!) Paras hahmo mielestäni on (hyeena) Edi. Jotenkin osaan samaistua siihen ja sen nauru saa mutkin aina nauramaan. Toinen mahtava hahmo on Rafiki "seuraa vanhaa Rafikia, hän tuntee tien" Ihan mahtava. Musiikit on tosiaan aivan uskomattomia, paras mielestäni on se mitä Timon ja Pumba laulelee siinä yhdessä vaiheessa (en nyt muista nimeä) menee jotenkin näin: "viidakossa, viidakossa. Nukkuu jellona...".
koskettavin kohta 1 elokuvasta on se kun Mufasa kuolee. en voi mitään joka kerta kun katson sen kohdan kyyneleet alkaa valua silmistä.

Iceheart

 • Ankeuttaja
Leijonakuningas
« Vastaus #20 : Elokuu 11, 2003, 15:50:01 »
Nyyh, tippa tulee linssiin heti kun sitä jo ajatteleekin. Ehdottomasti paras piirrettyleffa maailmassa, eikä tietenkään ihme kun Disney on kaiken takana.

Elokuvan juoni, ah, siinä on sitä jotakin. Se kuinka tarina seuraa pienen Simban kasvamista, hänen suruaan ja iloaan, hänen taisteluaan... Ei voi muuta sanoa kuin että loistava kokonaisuus.

Olen ajatellut, että tämä on yksi niistä ajattomista elokuvista. Sellainen johon lapset monien vuosienkin jälkeen ihastuvat. Tarinan aihe ei koskaan katoa...

Elokuvan musiikki onkin sitten jo luku sinänsä. Alussa soiva musiikki (nimeä en muista) on todella kaunis, ja lupaa elokuvalle hyvää jatkoa. Tunnari Can you feel the love tonight on todella kaunis, lauloi sen sitten Elton John, tai elokuvan hahmot :)

siunattu

 • Ankeuttaja
Leijonakuningas
« Vastaus #21 : Elokuu 23, 2003, 10:10:51 »
Mielipiteeni on lähes sama kuin edellisillä, ja varmasti tulee usealle asialle toistoa.

Leijonakuningas - hieno elokuva. Kaiken ikäisille. Kokoisille. Kaikille. Minä olen katsonut sen elämäni aikana ainakin kaksikymmentä kertaa. Mutta nyt en muutamaan vuoteen, muistan sen silti erinomaisesti.

Toteutus, kuva, juoni, hahmot ja musiikki on aivan mahtava. Koko elokuva aivan mahtava.

..mutta kakkoselokuvasta minä en pidä todellakaan. Se on hieman liikaa. Se ei ole todellakaan ykkösen arvoinen. Minä en ole nähnyt kakkosta kuin
kerran, ja kyllä se riittikin. Minä en osaa arvostella oliko se jatko oikeasti hyvä asia, mutta mielestäni ei. Siitäkin voi olla montaa mieltä.

Omistan ykkösosan, ja voisi sen lähiaikoina katsoakin. Rakastan myös elokuvan musiikkia.

Lils

 • Ankeuttaja
Leijonakuningas
« Vastaus #22 : Elokuu 23, 2003, 15:12:16 »
Leijonakuningas on mielestäni upea elokuva ja se kuuluu ehdottomiin suosikkeihini Disneyn piirretyistä!

Teksti saattaa sisältää spoilausta!

Katsoin juuri tänään Leijonakuninkaan uudelleen usean vuoden jälkeen, itseasiassa tämän topicin innoittamana! Kiitos siitä teille! ^^ Yhä nauroin samoille kohdille, joille nauroin pienenäkin... Bumba jaksoi naurattaa, samoin Zazu.

Elokuva alkaa mielestäni aivan ihanasti. Musiikit ovat upeita, kuten Disneyn elokuvissa yleensä. Erityisesti Tunnetko jo rakkauden liikutti kauneudellaan.

Minulle tulee jostain syystä Scarista mieleen Kalkaros. o_O Jotenkin samantapainen "pahis" kuin Kalkaroskin on Pottereissa... Jotain samaa heissä kyllä on! Elokuvassahan oli tuttu "hyvä vastaan paha"-asetelma, mutta se ei haitannut.

Muistan, kuinka pienenä suosikkihenkilöni oli Timon. Se oli hauska ja rento tyyppi. ^^ Ihana se Timonin ja Bumban "Hakuna matata"-lausahdus. "Ei huolen häivää, päivä tää on huoleton..." Pidin myös Edistä, siitä hassusti nauravasta hyeenasta josta täällä on puhuttu paljon.

Suosikkikohtiani ovat mm. ne hauskat laulut, elokuvan alku sekä kun Nala ja Simba menevät Norsujen Hautausmaalle, vaikka siellä onkin vaarallista. Huih. Surullisin kohta on mielestäni Mufasan kuolema. Lisäksi liikuttava kohta oli se, kun Mufasa kuolemansa jälkeen puhui taivaalta Simballe...

Poissa Isilmírë

 • Pillipiipari
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Leijonakuningas
« Vastaus #23 : Elokuu 24, 2003, 13:55:42 »
Lainaus käyttäjältä: "jackie"
Kuitenkaan tässä ei ole mitenkään tarkoitus manipuloida lapsia vihaamaan mitään slummiasukkaita, vaan tarkoituksena on erottaa hyvä ja paha toisistaan.


Ikävä vain, etteivät hyvä ja paha ole mitään todellisessa olemassaolevassa väestössä absoluuttisina esiintyviä ominaisuuksia. Ja vaikkei tarkoitus todennäköisesti olekaan manipuloida, niin kyllä tämäkin elokuva vahvistaa sitä stereotyyppistä näkemystä, että kauniit ja rikkaat ja onnelliset ihmiset ovat hyviä, rumat, köyhät ja onnettomat taas pahoja.

Lainaus

Sitä paitsí ne hyeenat + Scar on ilkeitä. Spoilausta: Ne tappavat viattoman leijonan hengen. /Spoilausta


Minä väittäisin pikemminkin, että Scar on ahne ja vallanhimoinen, hyeenat taas oppimattomia, ajattelemattomia ja ahdingossaan agressiivisia. Scar kääntää taitavasti hyeenat puolelleen näiden heikkouksia hyväksi käyttäen ja uskottelee, että voi tarjota näille paremman elämän: "Stick with me, and you´ll never go hungry again!".
   
Leijonien kannalta ajateltuna hyeenoiden omalle alueelleen eristämistä rakentavampi vaihtoehto olisi huolehtia, ettei näiden tarvitsisi elää nälkäisinä ja muutenkin heikoissa oloissa, ja näin varmistaa, ettei kuka tahansa pikkuhitler saa näistä altista kannattajajoukkoa pelkästään inhimillisiä elinoloja lupaamalla. Ja peilaan tässä nyt ihmisyhteiskuntaa, en oikeita leijonia ja hyeenoita, joiden kanssa Disneyn piirretyllä ei ole paljonkaan tekemistä.

Lainaus

Minusta leffa on varsin suloinen, ikävää jos et itse pitänyt siitä.


Väitinkö, etten pitänyt siitä? Kai sitä voi nauttia hienosta piirrosjäljestä ja hyvästä musiikista, vaikkei rainan perusarvoasetelmaa hyväksyisikään? Pidän monista muistakin leffoista, jotka jättävät paljon toivomisen varaa joko juonen tai toteutuksen tai molempien suhteen, esimerkkeinä mainittakoon vaikka Tomb Raiderit ja Harry Potterit.
Constantem decorat honor

Poissa Peetuli

 • Spoilaajia syövä
 • Hirnyrkki
 • Tupa: Puuskupuh
heips taas
« Vastaus #24 : Marraskuu 02, 2003, 15:44:09 »
Olen juuri ostanut Leijonakuninkaan dvd:nä, ja voin (varokaa spoilausta!) sanoa että se dvd-versio on aivan täyden kympin arvoinen! No, tokan levyn jutut on vähän niin ja näin, mut eka levy on aivan upea!