Kirjoittaja Aihe: Voldemortin, eh... tyhmyys  (Luettu 25797 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Nemorosa

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Voldemortin, eh... tyhmyys
« Vastaus #25 : Heinäkuu 27, 2007, 16:00:09 »
Harry ei ilmeisestikään enää osannut Kärmeskieltä.

Kävikö tämä muuten ilmi jostain, vai oliko tämä ihan puhdas päätelmä siitä, että se sielun osa Harryn sisällä, joka sisälsi mm. tämän käärmeille puhumisen taidon, tuhoutui, ja hävitti siinä samalla myös nämä "taidot" Harryssa? Toisaalta ehkä vähän harmi jos hän ei enää osannut kärmeskieltä, olisihan siitä voinut olla vaikka hyötyäkin aurorin hommassa.. :)

Uru

 • Ankeuttaja
Vs: Voldemortin, eh... tyhmyys
« Vastaus #26 : Heinäkuu 28, 2007, 02:13:24 »
Lainaus
Minusta Voldemort ei lopulta ollut kovin tyhmä, sillä mitä hänen olisi sitten Harrylle tehdä ellei tappaa. Jättää henkiin tai toivoa, että ihme tapahtuisi?
Olla ampumatta Harrya taas tappokirouksella vaan vaikka laittaa joku läsnäoleva eloton esine kuristamaan Harry tai muuttumaan myrkkykäärmeeksi. Harry ei ilmeisestikään enää osannut Kärmeskieltä. Tiputtaa kattokruunu pojan niskaan. Laittaa kaikki keittiön haarukat käymään hänen kimppuunsa. Lyhyesti: mitä tahansa paitsi Avada Kedavra, koska Harry osasi odottaa sitä.
Mutta tuo Harryn lopussa käymä keskusteluhan oikeastaan oli se suurin yllyke Voldemortille käyttää Avada Kedavraa. Voldemort alkoi epäröidä ja kuka sellaisessa tilanteessa tahtoo ryhtyä pitkittämään taistelua ja muuttamaan tuoleja käärmeiksi? Taistelu piti saada loppumaan mahdollisimman nopeasti, joten Avada Kedavra olisi missä tahansa muussa tilanteessa ollut paras mahdollinen ratkaisu. Jos Harry olisi vain ilmestynyt yllättäen paikalle ja alkannut kirota Voldemortia, olisi tämä ensijärkytyksestä toivuttuaan alkanut kenties leikitellä Potterin kanssa samaan tapaan kuin mitä teki neloskirjassakin. Silloin hän olisi ehkä tappanut Harryn jollain muulla loitsulla, mutta toisaalta, minun logiikkani mukaan olisi Voldemort tehnyt minkä tahansa loitsun Harrya vastaan, se olisi räjähtänyt hänen naamalleen. Tietysti jokin muu olisi aiheuttanut hänelle itselleen vähemmän vahinkoa, mutta lopputulosta se kuitenkaan tuskin olisi muuttanut.
Lisäksi minä veikkaisin, että joku niistä +200:sta katsojasta olisi tullut auttamaan Harrya, jos tämän niskaan olisi tiputettu kattokruunu. Ei väliä, vaikka miten oltaisiin vannottu rehellisen kaksintaistelun nimeen.

käntty

 • Ankeuttaja
Vs: Voldemortin, eh... tyhmyys
« Vastaus #27 : Heinäkuu 29, 2007, 15:29:19 »
Joo, olen täysin samaa mieltä. Mielestäni Volde ei ajattele muuta kuin itseään, tappamista ja valtaa. Hän ei osaa oppia virheistään, vaan yrittää selvittää kaikki asiat tappamalla, koska kuvittelee, että kuolema on kaikkein kamalin asia, mitä voisi tapahtua. Lisäksi mielestäni Volde oli oikea pölvästi, kun rupesi luettelemaan kaikkien hirnyrkkiensä olinpaikat päässään, vaikka oli pari vuotta aiemmin saanut tietää, että Harry voi nähdä hänen ajatuksiinsa, ja äijä vaan rupeaa luettelemaan sielunpalasiensa olinpaikat päässään, joita hän niin paljon haluaa suojella ja samalla tietää, että hänen vihollinen, joka yrittää tuhota niitä saattaa nähdä Voldemortin ajatuksiin... Nauroin kyllä kyseisessä kohdassa aika makeasti, kun Volde ajatteli Tylypahkassa olevaa hirnyrkkiään ja kuvitteli, että hän tietää kaikkein eniten Tylypahkan salaisuuksista... Ja kun se rupes ajattelemaan, että pitääpä vahtia Naginia paljon tarkemmin..  Mutta ei Volde kuitenkaan loitsujen yms. suhteen ollut ollenkaan tyhmä, mutta tuntui, että se ei enää osannut päätellä yksinkertaisia asioita erityisen selvästi...
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 29, 2007, 15:33:11 kirjoittanut käntty »

Poissa Neverlandwitch

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Vihreä Luihuinen
Vs: Voldemortin, eh... tyhmyys
« Vastaus #28 : Heinäkuu 29, 2007, 16:56:30 »
Oli hän aika pöhkö:D Häneltä meni miljoona vuotta tajuta, että Harry tuhosi hänen hirnyrkkejään, miten hän ei voinut olla huomaamatta piilottaessaan tiaraa, että monet muut olivat jo useita VUOSIA jemmanneet tavaroitaan sinne? Hän luuli olevansa fiksu ja järjestelmällinen, mutta monet asiat jäivät huomaamatta. Paljon käytännön tyhmyyksiä, jos teillä olisi hirnyrkkejä, joista kaikki paitsi yksi olisi tuhottu, kulkisitko ympäri pihamaita viimeinen olallasi? Volde luotti itseensä liikaa, ja liian vähän, hän uskoi epätarkkaan taikuuteen, ennustukseen. Hän teki tyhmiä asioita, ja paljon. Hänellä oli mahdollisuus tappaa Harry, mutta hän leikki hetken ja kidutti, ja Harry pääsi pakoon.

Hän luuli, ettei kukaan saisi selville hirnyrkeistä, hän aliarvioi Dumbledoren. Olisi aika selvää, että Dumbbis selvittäisi miksi Volde vainoaa vaikka on kuollut. Voldemort oli liian ahne, hän käytti liian vähän aikaa todelliseen aivotyöhön, hän oli fiksu, mutta silti niin tyhmä.

Rakkautta taisi olla vaikea käsittää, sitähän ei opetettu missään oppikirjassa, eikä kukaan tainnut opettaa sitä hänelle. Ehkä hän piti lihallisia nautintoja rakkautena, ja sitä, jos jotain tarvitsi tai jos oli kiintynyt johonkin.

Eli oli hän aika pölö:D
Yhtälailla säälittävä olen niinkuin muutkin, Yksinäinen jos et tuu, ja jos sä sitten tuutkin. Olen sulle kohtelias mutta vain sen verran, että saan sut sänkyyni tämän yhden kerran.

Ennus

 • Ankeuttaja
Vs: Voldemortin, eh... tyhmyys
« Vastaus #29 : Heinäkuu 31, 2007, 14:05:43 »
No jos Voldemort olisi ajatellut hieman pidemmälle, hän olisi kaapannut Harryn, sitonut hänet jonnekin huoneeseen, päästänyt paikalle parit dementorit, anatanut niiden imaista sielun pois ja possauttanut Harryn aivot pihalle sen jälkeen.

Voldemort oli liian, tyhmä ei ole oikea sana vaan ajattelematon, ja samalla liian ylpeä (ole hyvä eximia ;D kyllä tää ajaa paremmin tarkoitusta kuiteski ^^) ja hänellä oli tarve todistaa voimansa kaikille.
Hänhän olisi voinut tappaa Harryn köytettynä hautausmaalla, mutta antoi tälle mahdollisuuden taistella, koska halusi nähdä tämän anelevan kuolemaa edessään. Olisi ollut varmaan liian helppoa arvon Pimeyden Lordille tappaa köytettynä, joku jonka tappamista piti jo jonkinlaisessa arvossa ja itsestäänselvän helppona. Myös ministeriössä hän käytti liikaa aikaa höpisemiseen. Olisi vain heittänyt köydet Harryyn ja heipparallaa Potter.
Sinänsä outoa, että kuolonsyöjät eivät kaapanneet Harrya mukaansa kun PP:n lopussa pakenivat Tylypahkasta.

Mutta Voldemort ei tienny mitään pahempaa kuin kuolema, joten mitä hän olisi sitten Harrylle tehnyt. Sinänsä Harrylle olisi voinut olla paljon suurempaa tuskaa nähdä kaikkien rakkaimpiensa kuolevan kuin kuolla itse, mutta koska Voldemort ei pysty tuntemaan itse tälläisiä asioita ja niin suuria tunteita hän ei voinut ymmärtää sen kaltaista tuskaa.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 02, 2007, 21:52:04 kirjoittanut Ennus »

Kapteenihellurei

 • Ankeuttaja
Vs: Voldemortin, eh... tyhmyys
« Vastaus #30 : Elokuu 02, 2007, 21:25:38 »
Voldemortin kiehtovuus himmeni kirja kirjalta. Parhaimmillaan Voldemort ja varsinkin Riddle jr. oli aika cool Liekehtivään pikariin asti. Mutta sitten Harry-Voldemort-kamppailu alkoi muistuttaa liikaa Tipi ja Sylvesteri-animaatioita. Kakara nöyryytti Voldemortia kerta toisensa jälkeen ja uskottavuus ropisi. Ja se pahin nöyryytys: Voldemort avuttomana "nyljettynä vauvana" King's Crossin asemalla? Riddle juniorista pidin hahmona erittäin paljon, mutta Voldesta en.

Poissa Tappajan haaska

 • reipas ja lahjakas
 • Vuotislainen
 • Kenenkä kanssa?
Vs: Voldemortin, eh... tyhmyys
« Vastaus #31 : Elokuu 03, 2007, 14:07:54 »
Olen ihmetellyt samaa kuin NiilOnOmat ja käntty: Minkä takia Voldemort unohti yhteytensä Harryyn, eikä kertaakaan yrittänyt taiteilla hänelle holtittomia harhoja omille tarkoitusperilleen sopiviksi? Tekihän hän niin silloinkin, kun koetti saada käsiinsä ennustuksen! DH:ssa Voldu antoi Harryn lukea mieltään ja mielialojaan ilman minkään maailman vastarintaa. Tyhmää? Kyllä! Toisaalta en ole ehtinyt tarkistaa, saiko jokin aiempien kirjojen tapahtuma Voldun uskomaan yhteyden katkenneen / pelkäämään yhteyden käyttöä *mutisee jotain FK:n uudelleen lukemisesta*

Tuo Avadaan luottaminen oli ymmärrettävää, mutta kuten monet ovat maininneet myös äärimmäisen typerää. Tai paremminkin mielikuvituksetonta... Ei saa vaatia liikoja, kun pahista stressaa :)

// Koiranruusu: Kiitos informaatiosta! Pitää tosissaan lukaista FK ja PP uusiksi...
« Viimeksi muokattu: Elokuu 04, 2007, 11:09:46 kirjoittanut Tappajan haaska »
Antakaa minulle ikitalvi, mutta älkää viekö kesälomaa.

Koiranruusu

 • Ankeuttaja
Vs: Voldemortin, eh... tyhmyys
« Vastaus #32 : Elokuu 03, 2007, 23:18:19 »
Tappajan haaska --> Ministeriön taistelukohtauksessa OotP.ssä Voldu tunkeutui (otti valtaansa tms. en muista suomenkielistä vastinetta tapahtuneelle) Harryn mieleen ja kärsi suunnatonta tuskaa, koska HArry omaa niin valtavasti rakkautta. Eli siksi puoliverisen prinssin aikaan yritti estää yhteyttä, mutta eikö DH.ssa myös selitetty, että voldulla kontrolli rakoili, mutta ei huomannut Harryn näkevän jälleen hänen mieleensä.
Voi toki olla että kuvittelen asiaa selitetyn, olen vasta kolmannella lukukierroksella ;)

Lizlego

 • Ankeuttaja
Vs: Voldemortin, eh... tyhmyys
« Vastaus #33 : Elokuu 04, 2007, 17:35:00 »
Voldemortia ei minusta voi sanoa mitenkään Asperger-tyypiksi, koska eikö Aspergerin syndroomasta kärsivän määritelmässä ole jotain sen tyyppistä, että henkilö ei kykene ymmärtämään tai ottamaan huomioon toisten tunteita? Ainakin vähäiset omat kokemukset puhuisivat siihen suuntaan Aspergerin tapauksessa. Voldemort, vaikka olikin pohjimmiltaan ymmärtämätön niiden asioiden suhteen, kuitenkin käytti osittain näitä tunteita ja niiden olemassaoloa hyväkseen, pilkkasi toisia niistä. Kyllä jos määritelmää haluaisi tälle fiktiiviselle hahmolle hakea, niin perionteinen sosiopatia/psykopatia voisi olla lähempänä kuin mikään autismi tai Asperger. :)

Poissa Arminas

 • Addikti
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Voldemortin, eh... tyhmyys
« Vastaus #34 : Elokuu 04, 2007, 23:00:45 »
Luulisin, että se, että Voldemort pilkkoi sielunsa niin moneen osaan ja vajosi niin syvälle pimeyden juoniinsa ja omaan vallanhimoonsa, on yksi syy siihen, ettei hän käsittänyt tunteita. Voldemortille oli olemassa vain valtaa ja välineitä ja haittoja jonka avulla hän voi saavuttaa sitä.
Ja lisäksi, mikä on mainittu aiemminkin, hän oli liian ylpeä tappaakseen Harryn hiljaa ja huomaamattomasti jossain. Ei, Voldemort halusi vielä enemmän valtaa sillä, että hän tappaa Harryn näyttävästi ja useiden todistajien läsnäollessa. Mutta kun Voldu-pienelle kävi sillä tavalla että muut olivatkin ottaneet asioista enemmin selvää ehkä, ja Voldu oli niin kylmäsydäminen, ettei hän tajunnut tunteita, hän kuoli.

Luulisi tosiaankin että Voldemort, huippuoppilas ja vaikka mitä, olisi ottanut virheistään opiksi.
The stories we love best do live in us forever.

Heini

 • Ankeuttaja
Vs: Voldemortin, eh... tyhmyys
« Vastaus #35 : Elokuu 05, 2007, 16:20:23 »
Minuakin säälittää vähän Voldemort. Voldemort-parka, orporessu. Olisi muuten ollut mielenkiintoinen käänne, jos Voldemort olisikin ollut Rohkelikko, eikä Luihuinen. Rikkoisi vähän tuota kaavaa, että neljään tupaan lajitellaan Rohkeuden, Viidauden, Pahuuden ja Tyhmyyden väliltä. Entä jos oli molempia, rohkeutta ja pahuutta? -> Voldemort tosin silloin olisi kuulunut Puuskupuhiin, mutta se ei olisi ollut niin hauskaa :D

No anyway, en mitenkään ihaile Voldemortia, mutta tarina on kovin traaginen. Komea poika, osasi olla hurmaava ja mielenkiintoinen menneisyys. Voldemortista olisi ollut mielenkiintoista lukea lisää! Siksi onkin vähän sääli, että kukistui NOIN HELPOSTI ja se siitä. Mutta tyhmä Voldemort oli. Mutta niinhän pahikset yleensä ovat. Oman suuruutensa lumoissa, eivät ymmärrä, että sellaiset arkipäiväiset asiat kuin rakkaus pelastaisi paljolta. Voldemortista tuli myös tajuttoman idiootti lopussa, siis puheiltaan ja eleiltään. Mihin se kylmyys loppui?! Minä pidin Voldemortia yhtenä suosikkeinani (Harry oli myös listan kärjessä!) mutta pisteet kyllä ropisi kuin kaljuunat viimeisillä sivuilla.

Poissa Browey

 • Vuotislainen
Vs: Voldemortin, eh... tyhmyys
« Vastaus #36 : Elokuu 05, 2007, 17:50:12 »
Voldemort oli minusta tyhmä siinä mielessä, että hän aliarvioi Harrya loppuunsa saakka. Hän pisti aina sen, että Harry oli hengissä tämän hyvän tuurin piikkiin, eikä ymmärtänyt ylpeydessään ja mahdissaan, kuinka paha vastustaja Harry oikeasti oli. Voldemort luotti ensinnäkin liikaa siihen, ettei kukaan tietäisi hänen hirnyrkeistään, mistä osoituksena on hänen puheensa hautausmaalla kaikkien kuolonsyöjien ja jopa Harryn kuullen. Toiseksi hän uskoi liian vankasti, että vaikka joku saisikin hänen salaisuutensa selville, kukaan ei kykenisi tuhoamaan hirnyrkkejä tai edes löytäisi niitä kaikkia. Minusta on käsittämätöntä, ettei Voldemort edes silloin, kun tiesi joidenkin hirnyrkkiensä tuhoutuneen, suhtautunut Harryyn vakavasti. Siitä johtuen hän ei myöskään vaivautunut kehittelemään viimeisessä kaksintaistelussaan Harrya vastaan mitään Avada Kedavraa erikoisempaa, hän oli varmasti ottanut tappokirouksen omakseen jo kauan sitten: se oli jo tavallaan hänen tavaramerkkinsä, jonka voimaan hän luotti alituisesti. Voldemort oli ylpeydestä sokea ja kuoli sen takia: hän piti itseään liian mahtavana ja oli käsittämättömän itserakas. Jokainen, jonka hän tappoi elämänsä aikana, jokainen jonka hän nujersi, kääntyivät lopulta iskuiksi häntä itseään vastaan, koska voitot tekivät hänestä liian ylpeän.

:D No ei tosiaan kuulosta. Hmmm, kysyisin nyt ihan varmistaakseni että miten ja missä vaiheessa Voldy siis tuhosi hirnyrkkinsä harrysta?

Aivan The Forrest Again –luvun lopussa sivulla 564:
Lainaus käyttäjältä: ”Deathly Hallows”
He saw the mouth move and a flash of green light, and everything was gone.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 05, 2007, 18:05:55 kirjoittanut Browey »

Astarak

 • Ankeuttaja
Vs: Voldemortin, eh... tyhmyys
« Vastaus #37 : Lokakuu 21, 2007, 04:13:45 »
Olen miettinyt myös tätä Voldun touhua. Tietenkin oli luonnollista, että ennustus oli tärkeä ja että oli hyvä yrittää se estää. Jossa yleensä tehdään virhe, sillä estäminen tässä tapauksessa laittoi kaiken alulle. Ennustuksen takia, Voldemort teki osan mitä teki.

Rakkaus haihtui joka kerta enemmän, kun hän tappoi ja teki Hirnyrkin. Hänellä oli perinteisen Luihuisen luonne, vaikkakin, myös luihuinen tunsi rakkautta. Ja kenties lojaalisuuttakin..

Joka tapauksessa. Voldemort ei halunnut. Täällä on paljon jo siitä puhuttukin, hän oli liikaa itsessään.

Poissa villahousu

 • Äiti Maa
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Voldemortin, eh... tyhmyys
« Vastaus #38 : Lokakuu 25, 2007, 16:37:39 »
  Minusta on aikas outoa, että niinkin voimakas velho kuin Voldi saattoi tehdä niin paljon niin lapsellisia virheitä. Se oli suuri särö hänen ah niin pelottavassa ulkokuoressaan... Tietenkin koko kirjasarja rakentui näille Voldin virheille mutta se teki hahmosta tosi epäuskottavan...

Tai sitten se on vain elämää. Hyvin johdonmukaisia ja kohtalokkaita virheitä tapahtuu sellaisissa tilanteissa, missä niitä ei saisi käydä. Esimerkiksi voidaan arvioida, että toisen maailmansodan kesto lyheni ainakin vuodella, koska saksalaisten monimutkaisia Enigma-salakirjoituksia pystyttiin murtamaan. Siinä auttoi kovasti käyttäjien tekemät virheet. Mm. säätiedotukset koodattiin samalla salakirjoituksella kuin muutkin viestit, ja saksalaisella tarkkuudella ne lähetettiin aina samaan aikaan päivästä samassa muodossa. Vastapuolen oli helppo selvittää viestin sisältö, kun vain vilkaisi ikkunasta ulos ja koodasi oman säähavaintonsa samaan muotoon. Näin saatiin selville pätkiä salakirjoituksesta ja näiden pätkien avulla saatiin selvitettyä tärkeämpiä viestejä.

Ihminen muutenkin tulee sokeaksi omille virheilleen ja heikkouksilleen.

Eponia

 • Ankeuttaja
Vs: Voldemortin, eh... tyhmyys
« Vastaus #39 : Marraskuu 04, 2007, 19:24:24 »
Mutta eihän Voldemortille tullut ekalla kerralla mieleenkään ns. old magic (eli se, että Lily uhrasi henkensä) saattaisi olla totta. Hänhän sanoi myöhemmin, että hänen olisi pitänyt tajuta se. Tokalla kerralla hän ajattelin syyn olevan sauvoissa. Sitten hän ei tullut ajatelleeksi ns. old magicin olevan hyvä voimissaan kun otti Harryn verta. Ja sitten kun hän vihdoin sai paremman sauvan ei hän mitenkään olisi voinut mitenkään olla varma, että Harry puhui totta sauvoista. Voldemorthan oli itse suurin kusettaja eikä tietenkään siksi luota kehenkään muuhun kuin itseensä.

Minä en kyllä voi pitää Voldemortia älyllisesti tyhmänä, mutta hyvin "mä tiedän kaiken, minä olen suurin ja fiksuin"-tyyppinä. Ja sellaiset tyypit yleensä putoaa omaan kuoppaansa. Kuten sanoin aikaisemmim Hermionella oli samanlaisia piirteitä ja kuinka monta kertaa hän oli väärässä. Deathly Hallowsit olivat vain lastentarinoita, Dracolla ei ollut mitään tekemistä Kuolonsyöjien kanssa jne... Hermione ja Voldemort molemmat olivat jatkuvasti "en usko, en usko" vaikka toistuvasti myönsivät erehtyneensä.

Poissa Rainmaker

 • Rukka-Peikko Takkutukka
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Miksi Voldemort kuolonsyöjineen juuri avada kedavrattaa?
« Vastaus #40 : Huhtikuu 21, 2008, 20:00:21 »
Avada kedavra lienee Voldemortin suosiossa juuri sen nopeuden ja helppouden takia. Ei tarvitse tehdä mitään pitkiä valmisteluja, lausut vain loitsun ja jos osut, niin se on kerrasta poikki. Sillä tavalla myös varmistuu, että vastustaja todella on poissa pelistä, eikä enää palaa takaisin. Sen lisäksi siitä ei pitäisi aiheutua mitään ruumiillista vahinkoa loitsun tekijälle, kuten vaikka pirunpalosta. Kuten KV:ssä huomattiin, pirunpalo voi koitua myös tekijänsä tuhoksi, jos se loitsitaan taitamattomasti. Avada kedavralla Voldemort varmisti (tai yritti varmistaa) oman vahingoittumattomuutensa, eli taian ei olisi pitänyt kääntyä häntä itseään vastaan. Tappokirous lienee myös Voldemortin "käyntikortti" tai taika, jonka hän osaa parhaiten, kuten Harrylla karkotaseet. Uskon myös, että Voldemort käytti tappokirousta, koska hän itse pelkäsi kuolemaa niin paljon. Niinpä hän järjesti vastustajilleen juuri sen kohtalon, jota hän itse kammosi niin, että oli valmis repimään sielunsa yhä uudestaan ja uudestaan.
Yhä, marras-iltana, kuljemme kahden. | "I AM VAMPIRE. HEAR ME TWINKLE." | Destination anywhere | There's a meaning to all that fades.

Poissa Zenzibar

 • Pelastaja katsoi profiiliaan ja läikytti teetä pöydälle
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • kesäinen-eskapisti-merirosvo-jedi-söpö-skotti
  • Home sweet home
 • Pottermore: BloodNight6399
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Miksi Voldemort kuolonsyöjineen juuri avada kedavrattaa?
« Vastaus #41 : Huhtikuu 23, 2008, 19:42:17 »
No Avada Kedavrahan on kaikista yksinkertaisin ja varmin tapa päästä joku päiviltä (ellet sitten ole poika-joka-elää-eikä-suostu-millään-kuolemaan) ja koska se on laitoin, niin mikäs sen parempi taika Voldemortille, joka kokee olevansa lakien yläpuolella? Lisäksi, esimerkiksi tuo pirunpalo, on todella vaarallinen myös siinä mielessä, että se voi osua myös omiin (tässä tapauksessa kuolonsyöjiin, tosin tuskin Voldu parista kuolleesta kuolarista välittäis, mutta kummiski) tai pahimmastapauksessa taian langettajaan. Kyllä minäkin ennemmin Kedavrattaisin, kun ei siitä jää edes mitään jälkiä.

-Z
"You're only given a little spark of madness. You mustn't lose it." -Robin Williams

Poissa Giliath

 • Cassiopeian pikkusisko
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Jensen Ackles :D
Vs: Miksi Voldemort kuolonsyöjineen juuri avada kedavrattaa?
« Vastaus #42 : Huhtikuu 23, 2008, 20:02:44 »
Uskoisin että Voldemortin taika ns.tunnistappo loitsu. Kyllä hän ja kuolonsyöjät varmastikin käyttivät karmeimpia ja satuttavimpia loitsuja (esim.se jonka kuolonsyöjä paiskasi Hermioneen taikaministeriössä FK:ssa,loitsu olisi ollut tappava mutta kuolonsyöjä noitui sen ilman ääntä) mutta Avada Kedavra olisi kyllä helpoin,nopein,varmin ja ainoastaan kahden sanan loitsu. Se ei myöskään uhkaisi tekijää (Harryhän oli erikoistapaus Lilyn suojan ansiosta.)ja olisi varmaa että vastustaja lähtisi pelistä pois.

Ehkäpä Voldemort pelkäsi Avada Kedavraa,koska se tappoi niin helposti,hänhän oli tunnettu kuoleman pelostaan. Sen takia halusi näyttää että hän osasi käyttää sitä(siihenhän tarvittiin tahdonvoimaa) ja saisi kunnioitusta osakseen (no sitä hän sai kuolonsyöjiltä.)

*Miettii ja lukee, mutta harvemmin kirjoittaa*

Poissa Giladra Carrion

 • Kuolonsyöjä
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: ShieldFang27063
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Miksi Voldemort kuolonsyöjineen juuri avada kedavrattaa?
« Vastaus #43 : Huhtikuu 24, 2008, 13:25:00 »
Olen samaa mieltä siinä, että tuo Avada Kedavra on yksinkertaisin, ja se on esimerkiksi pirunpaloa turvallisempi käyttäjäänsä kohtaan. Kun Crabbellehan ei tuon käyttämisestä hyvää seurannut. Pirunpalo ja muut vastaavat ovat arvaamattomampia, kuin avada. Kyllähän Voldemort todistaa, miten avada voi mennä pieleen, mutta se tapaus on ainutlaatuinen.
Ja onhan avada eräänlainen "tavaramerkki" Voldemortille ja kuolonsyöjille Pimeän piirron loihtimisen ohella. Kun Pimeän piirron loihtiminen taivaallehan viestii siitä, että kuolonsyöjät ovat käyneet tappamassa jonkun ko. paikassa.

Kaikki kuolonsyöjät eivät käyttäneet vain avadaa, Bellatrix ainakin tuntui olevan kovin kiintynyt kidutuskiroukseen, jota käytti ennen tappokirousta (jos edes tappoi). Lucius puolestaan taisi niittää mainetta komennuskirouksen puolella, en usko hänen niin ahkerasti avada kedavraa käyttäneen...
“We've all been raised on television to believe that one day we'd all be millionaires, and movie gods, and rock stars.
But we won't. And we're slowly learning that fact. And we're very, very pissed off.”

Cornelius Deemson

 • Ankeuttaja
Vs: Miksi Voldemort kuolonsyöjineen juuri avada kedavrattaa?
« Vastaus #44 : Huhtikuu 26, 2008, 13:15:25 »
Tämä tappokirous tappaa varmasti, eikä mikään vedä sille vertoja, vaikka hakisit mitä loitsuja! Käytä siis kedavraa!

Myyntipuheet sikseen. Loitsu on yksinkertainen niin että mikseipä hyödyntää sitä? Oli tainnut Voldu ottaa jästilastenohjelmista oppia, niissä ne joiden pitää olla kuollut tuleekin aina takaisin yms. joka tekee hallaa juonelle. Voldu halusi varmistaa, että uhri kuolee heti, niin kuin joku tässä jo sanoikin. Se onse käyntikortti nimittäin.

Poissa AIV-rehu

 • Lupus Tigris
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Apulannan kasvattama
 • Pottermore: FeatherProphecy121
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Miksi Voldemort kuolonsyöjineen juuri avada kedavrattaa?
« Vastaus #45 : Huhtikuu 26, 2008, 17:57:39 »
Mulla ei ole mitään listättävää siihen miksi Kuolonsyöjät käyttävät Avada kedavraa. Kai tässä voi keskustella yleisestikin avada kedavrasta.
Miksi He käyttävät hyvin vähän sitä? Esimerkiksi taistellessaan ministeriössä käyttivät enemmän kaikkea muuta. Ainakin moneen osui jokin loitsu, mutta he vain tainnuttuivat tai jotain vastaavaa. Siriuksen lisäksi kukaan ei kuollut ja Siriuskaan ei (mielestäni) kuollut avadaan. Mikseivät he siis taisteluissa koko ajan yritä tappaa? Johtuuko se siitä että, jos loitsu menee kohteesta ohi se voi osua omiinkin tässä tapauksessa kuolonsyöjiin?
Draco dormiens numquam titillandus.
Jos jokin voi mennä pieleen, se menee pieleen.
Psykiatrisia toimia, jotka oman kokemuksen kautta täysin aukee -Apulanta

Poissa Giladra Carrion

 • Kuolonsyöjä
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: ShieldFang27063
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Miksi Voldemort kuolonsyöjineen juuri avada kedavrattaa?
« Vastaus #46 : Huhtikuu 27, 2008, 18:38:27 »
Miksi He käyttävät hyvin vähän sitä? Esimerkiksi taistellessaan ministeriössä käyttivät enemmän kaikkea muuta. Ainakin moneen osui jokin loitsu, mutta he vain tainnuttuivat tai jotain vastaavaa. Siriuksen lisäksi kukaan ei kuollut ja Siriuskaan ei (mielestäni) kuollut avadaan. Mikseivät he siis taisteluissa koko ajan yritä tappaa? Johtuuko se siitä että, jos loitsu menee kohteesta ohi se voi osua omiinkin tässä tapauksessa kuolonsyöjiin?

Itse Voldemorthan on se, joka aina ja joka tilanteessa nauttii tappamisesta. En usko, että kovin moni kuolonsyöjä haluaa kovasti tappaa. Varsinkin, kun rangaistus on erittäin kova.
Miksi kuolonsyöjien pitäisi aina tappaa? Eihän tuolla ministeriössäkään kaikkia auroreita tai kiltalaisia tarvinnut tappaa, kunhan teki heidät toimintakyvyttömiksi, jos mahdollista. Kuitenkin täytyy muistaa, että kuolonsyöjät ovat velhoja/noitia siinä missä muutkin, eivät verrattavissa suoraan Voldemortiin, eivätkä välttämättä nauti tappamisesta.
Myöskin taistelussa on mahdollista, että kirous osuu omaan, eikä se tietysti ole hyvä juttu, jos tappaa omalla puolella taistelevan. Joten sekin kyllä varmasti on osasyynä, mutta pääsyynä pitäisin sitä, että kuolonsyöjät käsittävät anteeksiantamattomasta kirouksesta saatavan rangaistuksen varsin hyvin, eivätkä välttämättä jokaikinen nauti tappamisesta.
Mielestäni Sirius kyllä kuoli tappokiroukseen, hänen ruumistaan vain ei löytynyt, kun hän kaatui verhon lävitse. Bellatrix ainakin hihkui tappaneensa Siriuksen, eikä hän olisi voinut olla heti niin varma asiasta, ellei olisi langettanut nimenomaan Kedavraa.
“We've all been raised on television to believe that one day we'd all be millionaires, and movie gods, and rock stars.
But we won't. And we're slowly learning that fact. And we're very, very pissed off.”

Poissa Rainmaker

 • Rukka-Peikko Takkutukka
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Miksi Voldemort kuolonsyöjineen juuri avada kedavrattaa?
« Vastaus #47 : Huhtikuu 27, 2008, 20:17:52 »
Mielestäni Sirius kyllä kuoli tappokiroukseen, hänen ruumistaan vain ei löytynyt, kun hän kaatui verhon lävitse. Bellatrix ainakin hihkui tappaneensa Siriuksen, eikä hän olisi voinut olla heti niin varma asiasta, ellei olisi langettanut nimenomaan Kedavraa.

Tuossa kohdassahan puhuttiin muistaakseni punaisesta valosuihkusta. Ensimmäisen Sirius onnistui väistämään, mutta toinen osui häntä keskelle rintaa, ja sen voimasta hän kaatui holvikaaren läpi. Minä sain jotenkin sen käsityksen, ettei Siriusta tappanut avada kedavra, vaan se, että hän kaatui verhon läpi. Hän kaatui Bellatrixin loitsun takia, joten Bella oli sitten käytännössä Siriuksen murhaaja. Kaipa hän tajusi Siriuksen kuolleen, kun tämä ei ilmestynytkään verhon takaa, ja ehkä Bellatrix tiesikin tuosta holvikaaresta enemmän kuin esimerkiksi Harry, joka ei heti tajunnut, mitä oli tapahtunut.
Yhä, marras-iltana, kuljemme kahden. | "I AM VAMPIRE. HEAR ME TWINKLE." | Destination anywhere | There's a meaning to all that fades.

Poissa AIV-rehu

 • Lupus Tigris
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Apulannan kasvattama
 • Pottermore: FeatherProphecy121
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Miksi Voldemort kuolonsyöjineen juuri avada kedavrattaa?
« Vastaus #48 : Huhtikuu 28, 2008, 21:27:18 »
Mielestäni Sirius ei kuollut avadaan, koska kyseessä tosiaan oli punainen valosuihku Olen kuvitellut avadasta tulevan vihreä välähdys. Lisäksi muistaakseni Sirius näytti järkyttyneeltä kaatuessaan tai jotain vastaavaa. Avada Kedavrahan tappaa heti osuessaan ja kuolleena ei pahemmin ilmeillä... Kiitos kysymykseeni vastanneille. Saitte minut vakuuttumaan. Olin vaan kuvitellut, että Voldemort olisi voinut käskeä tappamaan kiltalaisia. Onhan se sitä parempi kuolonsyöjille mitä vähemmän kiltalaisia on elossa... Eikä Bellatrix ainakaan ole tuntunut arastelevan tappamista. Hänhän oli riemuissaan tapettuaan Siriuksen.
Draco dormiens numquam titillandus.
Jos jokin voi mennä pieleen, se menee pieleen.
Psykiatrisia toimia, jotka oman kokemuksen kautta täysin aukee -Apulanta

Poissa Giladra Carrion

 • Kuolonsyöjä
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: ShieldFang27063
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Miksi Voldemort kuolonsyöjineen juuri avada kedavrattaa?
« Vastaus #49 : Huhtikuu 29, 2008, 16:23:26 »
Mielestäni Sirius ei kuollut avadaan, koska kyseessä tosiaan oli punainen valosuihku Olen kuvitellut avadasta tulevan vihreä välähdys. Lisäksi muistaakseni Sirius näytti järkyttyneeltä kaatuessaan tai jotain vastaavaa. Avada Kedavrahan tappaa heti osuessaan ja kuolleena ei pahemmin ilmeillä... Kiitos kysymykseeni vastanneille. Saitte minut vakuuttumaan. Olin vaan kuvitellut, että Voldemort olisi voinut käskeä tappamaan kiltalaisia. Onhan se sitä parempi kuolonsyöjille mitä vähemmän kiltalaisia on elossa... Eikä Bellatrix ainakaan ole tuntunut arastelevan tappamista. Hänhän oli riemuissaan tapettuaan Siriuksen.
Joo, niinhän se taisi mennä. On vain sen verran pitkä aika FK:n lukemisesta, etten muistanut tarkalleen, miten tuo tapahtui. Kiitokset korjaamisesta :)
Mitä tulee Voldemortin käskyyn tappaa kiltalaisia, niin ehkäpä hän käski, mutta Voldemorthan ei siinä vaiheessa ollut paikalla, joten ei kuolonsyöjien välttämättä tarvinnut totella aivan kirjaimellisesti. Kun tosiaankin uskon, etteivät läheskään kaikki kuolonsyöjät halua vain tappaa. Voldemort kyllä, ja Bellatrix kaikessa sekopäisyydessään, mutta suurin osa on kuitenkin tavallisia velhoja/noitia. Kyllä he tietävät, mitä anteeksiantamattoman kirouksen käytöstä seuraa. Auroreiden läsnäollessa siis olisi hyvin riskialtista niitä käyttää.
“We've all been raised on television to believe that one day we'd all be millionaires, and movie gods, and rock stars.
But we won't. And we're slowly learning that fact. And we're very, very pissed off.”