Kirjoittaja Aihe: Voldemortin, eh... tyhmyys  (Luettu 26256 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Lupin

 • Äitiyslomalla
 • Ylihörhö
 • *
 • Sukupuoli: Noita
  • Vuotis
 • Pottermore: MoonstoneMarauder79
 • Tupa: Korpinkynsi
Voldemortin, eh... tyhmyys
« : Heinäkuu 24, 2007, 18:08:02 »
Miten minusta tuntuukin että Voldemort on oikeastaan aika yksinkertainen tietyilllä tavoilla? Joo, joo, hän oli Tylypahkan huippuoppilas, huippuälykäs yksilö, Dumbledoreakin suurempi lupaus, vaikka mitä. Mutta käytännön asioissa rakas valkoinen kaljupäämme ei tunnu erityisen älykkäältä.

Ensinnäkin, kyvyttömyys ymmärtää rakkautta, uskollisuutta, muita sosiaalisia juttuja. Toiseksi... tässä pitääkin siteerata JFAa:

Lainaus
Volde on ihan pöhkö. :P
1. Se yrittää tappaa Harryn Avada Kedavralla, ei onnistu ja menettää ruumiinsa
2. Se yrittää tappaa Harryn Avada Kedavralla, ei onnistu, sillä sauvat ovat liian samanlaiset, Harry pakenee
3. Se yrittää tappaa Harryn Avada Kedavralla, ei onnistu, tuhoaa hirnyrkkinsä Harrysta
4. Se yrittää tappaa Harryn Avada Kedavralla, ei onnistu, kimpoaa Harrysta ja tappaa itsensä
 
Oisko kannattanut oppia virheistä ja kokeilla jotain muuta välillä? :P

Ei oikein kuulosta säkenöivän älykkään ihmisen toiminnalta...

//Surumielinen siisti 3.6.2008 :>
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 03, 2008, 11:43:22 kirjoittanut Surumielinen »
Äitiyslomalla! Hoidan (hitaalla aikataululla) HP-faneihin ja Vuotiksen Facebook-sivuihin tai Facebook-ryhmään liittyviä asioita.

Poissa Calamity

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Voldemortin, eh... tyhmyys
« Vastaus #1 : Heinäkuu 24, 2007, 18:13:56 »
Minusta tuntuu että Voldemort, miten sen nyt sanoisi, pelkäsi liikaa kuolemaa? hän halusi tuhota Harryn jotta voisi itse elää. Hän luotti liikaa ennustukseen, ja oikeastaan teki itse siitä ennustuksesta totta. Ehkä liian monen hirnyrkin tekeminen sai hänet luottamaan liikaa itseensä ja siihen, ettei hän voisi kuolla.

Poissa Vilena

 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Voldemortin, eh... tyhmyys
« Vastaus #2 : Heinäkuu 24, 2007, 18:23:49 »
Minua on myös hieman ihmetyttänyt tämä Voldemortin ns. rajallisuus. Ilmeisesti hän todellakaan ei pysty tajuamaan mitään, mihin liittyy tunteita tai muuta tällaista, koska hän ei niitä itse pidä juuri minään. Mutta kuinka monesti Harry onkaan päässyt karkuun juuri näiden kyseisten asioiden avulla! Rakkauden, ja sen kaiken muun mitä Voldemort ei tunne. Mutta kuten Lupin tuossa jo siteerasikin JFAa, kuinka ihmeessä hän ei ikinä, ikinä oppinut virheistään eikä tajunnut, ettei hän ymmärrä kaikkea! Kuinka hän itse kirjassa sanoikin, että Harry olisi aina paennut vain tuurilla. Jotenkin olen melkein pettynyt häneen ja siihen, kuinka hän ei osaa ajatella kuin omasta näkökulmastaan. Aivan kuten Dumbledore oli pettynyt Puoliverisessä Prinssissä siihen, kuinka Voldemortin luolan sisäänkäynti tarvitsi verta auetakseen. Tuntuu, että hän oli liian typerä, liian yksinkertainen, liian...sinisilmäinen, vaikka se onkin ehkä vähän väärä sana. Argh.
Humor me.

Poissa Tuazophia

 • Tinwen
 • Vuotislainen
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Voldemortin, eh... tyhmyys
« Vastaus #3 : Heinäkuu 24, 2007, 18:31:26 »
Minusta juuri tuo "tyhmyys" oli Voldun suurin voima ja suurin heikkous. Hän ei ajatellut tekojensa tunteellisia seuraamuksia (edes kannattajiensa joukossa), joten hän oli pelottavan välinpitämätön ja siksi vahva. Toisaalta tuo tunteettomuus (ja niiden vahvuuden ymmärtämättömyys) sai monet ihmiset häntä vastaan ja siksi se oli suuri heikkous. Hän myöskin piti itseään kaikkein parhaana (peruja jo lapsuudesta), joten hän ei epäröinyt eli siksi hän oli vahva. Mutta toisaalta sitten käy juuri näin, että hän "tietää" pystyvänsä kuitenkin tappamaan Harryn edellisistä tapauksista huolimatta ja sitten käy huonosti.

Pidän siis tyhmyyttä olennaisena osana: ilman sitä ei olisi Voldua.

Poissa Giladra Carrion

 • Kuolonsyöjä
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: ShieldFang27063
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Voldemortin, eh... tyhmyys
« Vastaus #4 : Heinäkuu 24, 2007, 20:51:22 »
Voldemort todellakin tuntui vähän liian typerältä...
Olisiko syynä se, että Voldemort on "pahis" eikä pahikset voi olla liian älykkäitä? Ajan nyt tässä sitä takaa, että jos Rowling halusi tahallaan tehdä Voldemortista typerän, jotta se vahvistaisi kuvaa siitä, että "pahikset ovat tyhmiä". Kun eihän esim. Crabbe tai Goylekään ole älyllä pilattuja...

Olin kuvitellut, että Voldemort kukistuisi vähän "näyttävämmällä" tavalla, mutta sekös vasta tyhmää olisi ollut, jos Harry olisi heittänyt avada kedavrat ja tappanut Voldemortin. Se oli ihan luontevaa, että Voldemortin oma loitsu koitui hänen kohtalokseen, mutta se sujui jotenkin liian helposti...

Pakkohan Voldemortin oli jokseenkin tyhmä olla, kun ei tajunnut vieläkään rakkauden merkitystä yms. Mutta tässä kirjassa hän oli harvinaisen tyhmä...
“We've all been raised on television to believe that one day we'd all be millionaires, and movie gods, and rock stars.
But we won't. And we're slowly learning that fact. And we're very, very pissed off.”

Poissa Interwise

 • Luihu velmuttelija
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
Vs: Voldemortin, eh... tyhmyys
« Vastaus #5 : Heinäkuu 24, 2007, 21:15:35 »
Kuten Dumbledore on sanonut, "Kuolema ei ole pahin vaihtoehto" ja "Miehen voi tuhota muutenkin kuin tappamalla". Näihin Voldemort ei usko, lisäksi hän luottaa siihen, ettei tiedoistettavaa vastakirousta tappokiroukselle ole, ja koska hän on mielestään päässyt Harryn suojan ylitse niin kaikki aikaisempi on pelkkää tuuria.

Siis Potterilla ei olisi ollut mitään mahdollisuuksia, jos arpea ei olisi, ja sauvat toimisivat täydellisesti toisiaan vastaan. Olisi varmaankin riittänyt, että Voldemort olisi ollut Elder Wandin aito mestari.

Tyhmä mikä tyhmä, aliarvio tärkeitä asioita liian kauan.

Poissa Jessie

 • Sanomaton
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Voldemortin, eh... tyhmyys
« Vastaus #6 : Heinäkuu 24, 2007, 21:18:53 »
Tämä on mielenkiintoista.

Itse en oikeastaan koskaan ajatellut Voldemortia tyhmänä henkilönä, vaan hänen ylisuuri pelkonsa kuolemaa kohtaan teki hänestä tyhmän. Toisaalta Voldemort oli jossain määrin yksinkertainen ja rajallinen, joka on ymmärettävää koska hän ei kyennyt rakastamaan eikä tuntemaan rakkautta. Voldemort ei loppujen lopuksi välittänyt kenestäkään.

Tuli mieleen äsken, että Voldemort kuitenkin luotti. Hän ei suostunut uskomaan että Kalkaros olisi ollut toisella puolella, hänellä oli vahva luottamus kuolonsyöjiin, mutta ei hän heistä välittänyt. Eli tunnetasolla Voldemort oli täysi nolla, niinkuin Dumbledore sanoi,se ettei Voldemort kyennyt ymmärtämään että maailmassa oli pahempaakin kuin kuolema- oli aina Voldemortin suurimpia heikkouksia.
♥ Pottereita vuodesta 1999 ♥
“Dumbledore's man through and through, aren't you Potter?"
"Yeah I am," said Harry. "Glad we straightened that out.”

Lizlego

 • Ankeuttaja
Vs: Voldemortin, eh... tyhmyys
« Vastaus #7 : Heinäkuu 24, 2007, 23:04:02 »
Voldemort on todellakin ollut läpi kirjojen suoraan sanoen tyhmä. Älykäs ihminen ei nimittäin hakkaa päätään seinään ja olisihan Voldemortilla varmasti ollut muitakin keinoja tappaa Harry kuin Avada kedavra. Olisi vaikka pudottanut kiven tai muun painavan esineen Harryn päälle. ;) Minusta tuo kyvyttömyys ymmärtää rakkauttakaan ei selittänyt hänen tyhmyyttään. Vaikka olisi itse kyvytön suoranaisesti ymmärtämään tunnetta, älykäs ihminen oppii tunnistamaan kaavat ja toimintatavat ja käyttämään niitä hyväkseen. Voldemort ei koko aikana oppinut yhtään mitään ja toimi koko ajan tyhmästi. Oikeastaan loppua kohti tuli ajateltua niin, ettei Voldemortissa sittenkään ole vastusta Harrylle. :) Harrykin on minusta tyhmä, joten kaksi tyhmää kohtasi lopputaistelussa ja vähemmän tyhmä voitti. :)

Poissa nuppunenäliina

 • Innollinen
 • Vuotislainen
Vs: Voldemortin, eh... tyhmyys
« Vastaus #8 : Heinäkuu 24, 2007, 23:25:48 »
Minusta tämä pään seinään hakkaaminen on jotenkin ymmärrettävissä ottaen huomioon Volden luonteen ja asenteen.
Kun epäonnistuu yhden asian/ihmisen kohdalla sillä keinolla, millä kaikkien muiden kohdalla on onnistunut, sitä haluaa alistaa tuon toisen, nöyryyttää sitä ja saada sen taipumaan tahtoonsa. Tyyliin: "No johan nyt on prkl, kun et kuole, Harry! Kaikki muutkin on ymmärtäneet poistua keskuudestamme näin! Avada! Avada! AVADA!"
Ja periaatteessahan Voldella ei ollut tiedossaan mitään syytä miksei Avada olisi toiminut, kun sauvatkin oli vaihdettu.
Mitä nyt sitten seiskakirjan loppupuolella selvisi, ettei Hartsa taaskaan kuollut, vaikka nyt jo kuolikin, mutta sitähän ei siis Volde tiennyt.
Miksi? Miksi ei?

Niar

 • Ankeuttaja
Vs: Voldemortin, eh... tyhmyys
« Vastaus #9 : Heinäkuu 24, 2007, 23:30:47 »
Ja kuinka Voldemort ajattelee: Accidents!

Herra "Maailman Ja Historian Pahin Ja Voimakkain Velho" haluaa tappaa Harryn (se pakkomielle on ehkä kaikkein tyhmin kohta Voldemortin ajattelussa). Ja koska hän on velho, ja haluaa vielä pönkittää egoaan ja olla niin velho kuin vain suinkin voi, pitää tappamiseen tietenkin käyttää taikutta, pimeää sellaista. No, Voldemort tietää, että voimallisin kirous on Avada Kedavra (ja se on varmastikin ainoa tappokirous), joten mikä sopisikaan Pimeyden Lordille paremmin kuin käyttää synkintä ja mustinta kirousta, jonka velhomaailma tuntee? Eipä mikään. Sen takia hän käyttää samaa asetta yhä uudestaan ja uudestaan, vaikka huomaa, että se ei toimi (Accidents!). "Kyllä se nyt onnistuu, viime kerralla Potterilla vain sattui olemaan tuuria."

Tehokkaampaa olisi varmaan tökätä veitsi Harryn selkään, mutta sehän olisi jästimäistä, ja Voldemorthan ei missään nimessä halua muistuttaa hiukkaakaan jästiä.

Poissa villahousu

 • Äiti Maa
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Voldemortin, eh... tyhmyys
« Vastaus #10 : Heinäkuu 24, 2007, 23:32:40 »
Kaikki yksityiskohdat sopivat täydellisesti narsistiin. Älykkyyttä myöten.

Itserakkaus kävi kohtalokkaaksi.

Poissa Lady of the Shadows

 • Vuotislainen
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Voldemortin, eh... tyhmyys
« Vastaus #11 : Heinäkuu 24, 2007, 23:40:09 »
Omasta mielestäni Voldemort vaikuttaa lähinnä perus narsistipsykopaatilta, jotka yleensä saattavat olla toimissaan todellakin järkyttävän yksinkertaisia, sokaistuneina itsessään näkemästä ylemmyydestä. Ajattelevat erittäin loogisesti ja kylmästi, mutteivät kykene välittämään kuin itsestään eivätkä ymmärtämään rakkautta, kun eivät itse pysty sitä kokemaan ja kokevat olevansa itse maailman napa eli aina oikeassa, jolloin kaiken logiikan mukaan muiden ei tulisi pystyä tuntemaan mitään, mitä itse eivät voi, tai jos muut voivatkin, se ei voi olla heidän silmissään mitään hyvää eikä huomioimisen arvoista.

Lainaus käyttäjältä: Niar
--hän käyttää samaa asetta yhä uudestaan ja uudestaan, vaikka huomaa, että se ei toimi (Accidents!).
Tietysti, sillä Voldemortin on mahdotonta ymmärtää, että hän voisi tehdä mitään väärin tai yhtäkään virhettä, onhan hän sentään (omissa silmissään) kaikkivoipa ja täydellinen. Itse olen katsonut vierestä, kuinka eräs narsistipsykopaatti kerta toisensa jälkeen tuhoaa koottavia esineitä yrittäessään kasata niitä, kun ei anna muiden auttaa (miten kukaan voisi häntä paremmin osata mitään), ei lue ohjeita kunnolla (ettäkö joku kehtaakin neuvoa kaikkitietävää) eikä ennen kaikkea opi ikinä virheistään, joita hän ei tietenkään tee, ikinä. Kun ko esine on lopulta huonommassa kunnossa kuin palasina ollessaan, se ei tietenkään johdu mitenkään kaikkitietävästä, vaan muista, sillä eihän hän tee virheitä. Järkyttävän epäloogista, raivostuttavaa ja käsittämätöntä käyttäytymistä, mutta näitäkin ihmisiä tosiaan löytyy, vaikkei kenenkään uskoisi olevan niin rajoittunut.
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 24, 2007, 23:51:03 kirjoittanut Cyril »
Entinen Cyril

Desox

 • Ankeuttaja
Vs: Voldemortin, eh... tyhmyys
« Vastaus #12 : Heinäkuu 25, 2007, 00:32:30 »
Voldemort ei ollut koskaan mielestäni tyhmä. Kuten Dumbledore kirjoissa mainitsi, on asioita, joita Voldemort ei osaa ymmärtää/arvostaa. Voldemort piti itseään muita ylempänä, ja siis oletti, että kuolema on pahinta koko maailmassa ja Avada Kedavra on paras tie. Kirous, joka petti vain Harryn kohdalla. Toisaalta osasihan Voldemort myös kiduttaa ja lukea ihmisten mieliä, ei todellakaan tyhmyyttä havaittavissa. Nämä mielestäni selittänevät tuon ekan kohdan 4 pointtia aika hyvin.

Poissa Odey

 • miss marauder
 • Vuotislainen
 • I think I need a HUG <3
Vs: Voldemortin, eh... tyhmyys
« Vastaus #13 : Heinäkuu 25, 2007, 00:38:23 »
Voldemort ei ollut koskaan mielestäni tyhmä. Kuten Dumbledore kirjoissa mainitsi, on asioita, joita Voldemort ei osaa ymmärtää/arvostaa. Voldemort piti itseään muita ylempänä, ja siis oletti, että kuolema on pahinta koko maailmassa ja Avada Kedavra on paras tie. Kirous, joka petti vain Harryn kohdalla. Toisaalta osasihan Voldemort myös kiduttaa ja lukea ihmisten mieliä, ei todellakaan tyhmyyttä havaittavissa. Nämä mielestäni selittänevät tuon ekan kohdan 4 pointtia aika hyvin.

Mielestäni se osoittaa jonkinlaista tyhmyyttä, että ei tajua omia virheitään. Harryakin hän yritti kerta toisensa jälkeen tappaa samalla menetelmällä, kun ei kerta toiminut ensimmäisillä kerroilla, eikö olisi ollut aika vaihtaa taktiikkaa? Ennen kaikkea tuo on mielestäni sokeutta omaa itseään ja tekemisiään kohtaan, ei voi myöntää olleensa väärässä ja uskoo, että se oma keino toimii, vaikka se ei toimi. On tietysti niin, että Voldemort ei osannut arvostaa rakkautta ja ystäviä ja että hän oli kirjaviisas, erittäin loisto-oppilas, mutta ihminen voi silti tehdä tyhmästi ja olla tyhmä.

(Olipas hassusti selitetty, toivottavasti jokuy ymmärsi.)
Some days just have more memories than others

Poissa Blue Ice

 • Pupilliinsa uponnut
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Kihokki
  • Livejournal
 • Pottermore: AshLeviosa8992
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Voldemortin, eh... tyhmyys
« Vastaus #14 : Heinäkuu 25, 2007, 00:44:04 »
Voldemort oli liian insinööri. ("Periaatteessa sen pitäisi toimia..") Ajatteli, että sauvaa vaihtamalla hän voi viimein tappaa Harryn. Hän ei yksinkertaisesti tajunnut, eikä oppinut ensimmäisestä kerrasta, mitä oikeasti merkitsee antaa henkensä toisen puolesta, ja kuinka mahtava voima rakkaus on.
Tuosta voisi melkein kehittää jo vitsin seuraavaan insinöörejä käsittelevään vitsikirjaan *hihhih*

Pakko sanoa, että ahneella on ... niin, te tiedätte, sellainen loppu. Ehkö syynä oli se, että hän luuli olevansa vuosisadan ovelin velho, eihän kukaan muu nyt keksisi silpoa itseään esineisiin. Hän luotti liikaa toisiin ihmisiin (Lucius ja Bellatrix) ja siihen, että kukaan ei oivaltaisi paikkoja, jonne hän hirnykit piilottaisi (mm.tarvehuone). Hän tahtoi pelata liikaa itsekseen ja vaikka hän koettikin jakaa "vastuuta muille", hän teki sen väärin. Tha end, Voldu ja vain itsensä takia.
Pakko on paras muusa.

Desox

 • Ankeuttaja
Vs: Voldemortin, eh... tyhmyys
« Vastaus #15 : Heinäkuu 25, 2007, 00:47:17 »
Voldemort ei ollut koskaan mielestäni tyhmä. Kuten Dumbledore kirjoissa mainitsi, on asioita, joita Voldemort ei osaa ymmärtää/arvostaa. Voldemort piti itseään muita ylempänä, ja siis oletti, että kuolema on pahinta koko maailmassa ja Avada Kedavra on paras tie. Kirous, joka petti vain Harryn kohdalla. Toisaalta osasihan Voldemort myös kiduttaa ja lukea ihmisten mieliä, ei todellakaan tyhmyyttä havaittavissa. Nämä mielestäni selittänevät tuon ekan kohdan 4 pointtia aika hyvin.

Mielestäni se osoittaa jonkinlaista tyhmyyttä, että ei tajua omia virheitään. Harryakin hän yritti kerta toisensa jälkeen tappaa samalla menetelmällä, kun ei kerta toiminut ensimmäisillä kerroilla, eikö olisi ollut aika vaihtaa taktiikkaa? Ennen kaikkea tuo on mielestäni sokeutta omaa itseään ja tekemisiään kohtaan, ei voi myöntää olleensa väärässä ja uskoo, että se oma keino toimii, vaikka se ei toimi. On tietysti niin, että Voldemort ei osannut arvostaa rakkautta ja ystäviä ja että hän oli kirjaviisas, erittäin loisto-oppilas, mutta ihminen voi silti tehdä tyhmästi ja olla tyhmä.

(Olipas hassusti selitetty, toivottavasti jokuy ymmärsi.)
No onhan se näin ajateltuna tyhmää. Itselle tuli jotenkin mieleen vain Voldemortin teoista ylimielisyys ja tietynlainen sokeus näihin tilanteisiin, ei niinkään tyhmyys todellakaan. Ainoa kohta, missä tuli mieleen, että Voldemort ei toiminut järkevästi oli se, kun Voldemort mietti hirnyrkkejä... Vaikka Harry oli antanut tuhottomasti merkkejä siitä, että tuhoaa hirnyrkit, ei Voldemort aiemmin tarkistanut asiaa. Tuntui typerältä, mutta kaipa tämäkin liittyi hänen ylimielisyyteensä.

Ylimielisyys voi olla jonkun mielestä tyhmyyttä, itse en asiaa kuitenkaan tuollalailla näe.

Poissa Tunturipöllö

 • Tuplanolla
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • That last hand... nearly killed me.
Vs: Voldemortin, eh... tyhmyys
« Vastaus #16 : Heinäkuu 25, 2007, 00:58:51 »
Minusta Voldemort ei ollut tyhmä. Ainoastaan sokaistunut omasta mahtavuudestaan. Tämän vuoksi hän ei ehkä ajatellut suunnitelmiaan aivan sataprosenttisesti. Koska kyllähän Volde yritti rikkoa esteet esimerkiksi ottamalla verta Harrysta ja vaihtamalla sauvaansa. Kuitenkaan hän ei nähnyt ns. isoa kuvaa. Dumbledore taas oli huomattavasti parempi hahmottelija ja näin onnistui ratkaisemaan palapelin Harryn ja Voldemortin välillä. Ja kyllähän Voldemort olisi toki voinut käyttää vaikka jotain pommituskirousta Harryyn, mutta luultavasti piti sen käyttöä sillä tavalla raukkamaisena, ettei sen käyttäjä uskaltaisi langettaa tappokirousta.
Shaken, not stirred.

Poissa Jénaminya

 • Keiju
 • Potterismin ylipapitar
 • Sukupuoli: Noita
  • Jénaminyan Omat Sivut
 • Pottermore: MoonCauldron3945
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Voldemortin, eh... tyhmyys
« Vastaus #17 : Heinäkuu 25, 2007, 01:09:07 »
Tuli mieleen äsken, että Voldemort kuitenkin luotti. Hän ei suostunut uskomaan että Kalkaros olisi ollut toisella puolella, hänellä oli vahva luottamus kuolonsyöjiin, mutta ei hän heistä välittänyt. Eli tunnetasolla Voldemort oli täysi nolla, niinkuin Dumbledore sanoi,se ettei Voldemort kyennyt ymmärtämään että maailmassa oli pahempaakin kuin kuolema- oli aina Voldemortin suurimpia heikkouksia.

Voldemort ei luottanut kuolonsyöjiinsä ihmisinä, vaan tahdottomina orjina, jotka eivät uskaltaisi väittää vastaan. Hän ei odottanut kenenkään uskaltavan pettää häntä, koska siitähän seuraisi rangaistuksena kuolema, jota Volde itse pelkää yli kaiken, ja näin olettaa muidenkin pelkäävän. Ja hän ei myöskään pystynyt näkemään yhtään syytä siihen, miksi joku kääntäisi takkinsa häntä vastaan, koska Voldemort itse halusi valtaa ja muiden hallitsemista, ja näin oletti muidenkin haluavan.

Volde pystyi käyttämään ihmisten (Harryn) epäitsekyyttä hyväkseen, aseena näitä vastaan, muttei pystynyt ymmärtämään epäitsekkyyttä. Tämä tuli esille myös Harryn 'kuoltua', kun tämä pyysi -uskoakseen murrettua- Narcissaa katsomaan, onko Harry hengissä. Jos hän ei olisi kuvitellut ihmisten pelkäävän omaa kuolemaansa enemmin kuin mitään muuta, hän ei olisi näin tehnyt. Hän ei tajunnut, että Cissa voisi oman poikansa tähden valehdella 'mahtavalle pimeyden lordille'.

Voldemort ei niinkään luottanut kannattajiinsa, vaan omaan pelottavuuteensa. Eli aivan kuin Jessie sanoi, kuolemanpelko oli Voldun suurin heikkous. Halusin vain vielä tarkentaa asiaa.

-Jén
Ai miksi Jo on jumala? Hän loi Pottereiden taikamaailman, joten hän on virallisesti sen maailman jumala. Voiko kukaan väittää vastaan?
Ja koska Rowling on Jumalamme ja Potterit Raamattumme, meillä täytyy olla myös uskontunnustus.

Desox

 • Ankeuttaja
Vs: Voldemortin, eh... tyhmyys
« Vastaus #18 : Heinäkuu 25, 2007, 01:12:37 »
Tuli mieleen äsken, että Voldemort kuitenkin luotti. Hän ei suostunut uskomaan että Kalkaros olisi ollut toisella puolella, hänellä oli vahva luottamus kuolonsyöjiin, mutta ei hän heistä välittänyt. Eli tunnetasolla Voldemort oli täysi nolla, niinkuin Dumbledore sanoi,se ettei Voldemort kyennyt ymmärtämään että maailmassa oli pahempaakin kuin kuolema- oli aina Voldemortin suurimpia heikkouksia.

Voldemort ei luottanut kuolonsyöjiinsä ihmisinä, vaan tahdottomina orjina, jotka eivät uskaltaisi väittää vastaan. Hän ei odottanut kenenkään uskaltavan pettää häntä, koska siitähän seuraisi rangaistuksena kuolema, jota Volde itse pelkää yli kaiken, ja näin olettaa muidenkin pelkäävän. Ja hän ei myöskään pystynyt näkemään yhtään syytä siihen, miksi joku kääntäisi takkinsa häntä vastaan, koska Voldemort itse halusi valtaa ja muiden hallitsemista, ja näin oletti muidenkin haluavan.

Volde pystyi käyttämään ihmisten (Harryn) epäitsekyyttä hyväkseen, aseena näitä vastaan, muttei pystynyt ymmärtämään epäitsekkyyttä. Tämä tuli esille myös Harryn 'kuoltua', kun tämä pyysi -uskoakseen murrettua- Narcissaa katsomaan, onko Harry hengissä. Jos hän ei olisi kuvitellut ihmisten pelkäävän omaa kuolemaansa enemmin kuin mitään muuta, hän ei olisi näin tehnyt. Hän ei tajunnut, että Cissa voisi oman poikansa tähden valehdella 'mahtavalle pimeyden lordille'.

Voldemort ei niinkään luottanut kannattajiinsa, vaan omaan pelottavuuteensa. Eli aivan kuin Jessie sanoi, kuolemanpelko oli Voldun suurin heikkous. Halusin vain vielä tarkentaa asiaa.

-Jén
Oli muuten ihme, ettei Voldemort huomannut, että hänellä valehdellaan Harryn kuolemasta. Toisaalta taas paistaa läpi ylimielisyys, tuskinpa hän edes ajatteli, että edes Harry pystyisi jo kolmatta tappokirousta selvittämään. Ja hän varmasti itse halusi niin paljon uskoa siihen, että Harry on kuollut, joten ei huomannut että hänelle valehdellaan.

Lizlego

 • Ankeuttaja
Vs: Voldemortin, eh... tyhmyys
« Vastaus #19 : Heinäkuu 25, 2007, 01:58:42 »
No määritellään tyhmyys nyt miten tahansa, niin minusta on tyhmää, ettei usko yhdestä kerrasta. Ja minusta siinä on vahva ristiriitakin, nimittäin kyllähän Voldemort tiesi uhrautumisesta ja siitä, että jotkut ovat valmiita kuolemaan toistenkin puolesta. Näkihän hän sen omin silmin silloin, kun hän yritti tappaa Harryn ja Lily uhrautui. Siinä kohtaa hänen olisi pitänyt tajuta, että muutkin voivat tehdä niin vai olisikohan hän ollut niin tyhmä, että uskoo ettei salama iske kahta kertaa samaan puuhun? Narcissa ajatteli niin kuin Lily ennen kaikkea poikansa henkeä. Voldemortilta, josta on sanottu, että hän kykenee manipuloimaan ja blaa blaa blaa ja lukemaan mieliä ja niin edespäin, on uskomattoman tyhmää, että hän panee Narcissan tarkistamaan onko Potter hengissä. Minusta se on suoranainen juonimoka, joka on epäuskottava. Looginen pahis olisi tietysti laittanut siihen tehtävään jonkun, johon hän luottaa, niin paljon kuin nyt voi luottaa. Tuossa tapauksessa Bellatrixin.

Poissa Freya

 • Green Dragonflight
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • + The Song of Life +
Vs: Voldemortin, eh... tyhmyys
« Vastaus #20 : Heinäkuu 25, 2007, 10:46:21 »
Mie luulen että Voldemort jätti Harryn ruumiin tarkistamatta, koska oli ilmeisesti kokenut jotain varsin epämiellyttävää kirouksen langettamisen jälkeen. Ei meinannut edes omin avuin päästä takaisin seisomaan jne. Ehkä hän kavahti Harrya ja ajatteli, että se hyökkää sieltä kurkkuun kiinni tai jotain jos hän menee itse lähelle, joten hän sitten käski Narcissaa (joka ei ole hänelle edes orjana tärkeä) tarkistamaan. Ainakin minä näin sen niin. :P

Mutjoo, onhan tuolle selityksiä, että tyhmä mikä tyhmä ja oma syynsä että ajoi itsensä loppuunsa. Suuret ilkeät hallitsijat tuppaavat myös oikeassa elämässä kaatumaan lopulta siihen etteivät voi luottaa kehenkään, ovat sodassa kaikkien kanssa ja aliarvioivat vastustajansa. Ketään ei saisi aliarvioida vaikka vaikuttaisi kuinka mitättömältä ja heikolta tahansa. Samoin kävi tuossa jonkin aika sitten erään toisen seuraamani kirjasarjan pahiksen kanssa, melkeinpä täsmälleen samalla tavalla. Pahis oli niin sokaistunut omasta vallastaan, voimastaan ja olettamastaan muiden täydellisestä pelosta ja tottelevaisuudesta häntä kohtaan, että se lopulta koitui hänen tuhokseen, kun aliarvioi vastustajansa eikä varautunut kaikkeen mihin olisi normaalisti osannut varautua.

Siksi mua vähän, tai oikeastaan aika paljonkin, ärsyttää siitä millainen hahmo Voldemort lopulta oli. Minun silmissäni, kun en hänestä vielä kaikkea tiennyt, hän oli varsin karismaattinen ja viimeiseen asti odotin että Harryn ja Voldun välillä olisi joku dramaattinen lopputaistelu ja Voldu kuolisi Harryn käden kautta eikä omansa. Lisäksi muutamissa todella hyvissä darkficeissä (vaikka en yleensä arvostakaan fanficeillä vertailua varsinaisiin teoksiin niin menköönpä nyt) Voldemort on ollut monta kertaa syvempi hahmo kuin kirjoissa ever, motiiveinaan vähän mielenkiintoisempia juttuja kuin että "mä nyt vain haluun hallita tätä maailmaa ja vain olla paha. Period."

Eli kun ilmeisesti toi Voldun "tyhmyys" oli lopulta se ainoa asia joka varmisti hänen kuolemansa ja joka johti lopulta onnelliseen loppuun mihin itsekin olen tässä tapauksessa tyytyväinen, niin silti jäin kaipaamaan sitä syvällisempää, ei-niin-tröö-pahista Voldua johon olin törmännyt ficeissä ja joista pidin (ja pidän edelleenkin) aika mahdottoman paljon. Mut jeh, aina ei voi voittaa. Ainakaan jos vastassa on Potter. :D R.I.P.
I've been fire, fed by the four winds. I've been water in the stream. And a drop of dew on the culm.
I've been clay in the hands of a potter. I've been rosin of a tree, and a leaf, by the breeze carried away.

Poissa nuppunenäliina

 • Innollinen
 • Vuotislainen
Vs: Voldemortin, eh... tyhmyys
« Vastaus #21 : Heinäkuu 25, 2007, 12:14:40 »
Lupin Harrylle, s. 64 lastenkansiversio UK
"Harry, the time for Disarming is past! These people are trying to capture and kill you! At least stun if you aren't prepared to kill!"
"Expelliarmus is a useful spell, Harry, but the Death eaters seem to think it is your signature move, and I urge you not let it become so!"

Harry ja Volde taistelemassa kirjan lopussa, siis loitsut, jotka ratkaisevat Volden lopullisen kohtalon:

"Avada kedavra!
Expelliarmus!"

Joku ei taas opi virheistään yhtään mitään, Volde siis. Voi raukkaa. *evil grin*
Hienoa muuten, että Harry piti oman päänsä Lupinin ohjeista huolimatta.
Miksi? Miksi ei?

weaky

 • Ankeuttaja
Vs: Voldemortin, eh... tyhmyys
« Vastaus #22 : Heinäkuu 26, 2007, 11:55:50 »
Tavallaan ihanaa, että Harry piti oman päänsä, mutta musta olisi ollut kiva nähdä että Harry vahvistuu tavallaan, ja tappaa Voldemortin avada kedavralla, once and for all. Se oli ihanaa kun Harry käytti Crucio kirousta ! :)

Mutta eksyin taas aiheesta. Pelkuruus, rajallisuus, tunteettomuus. Ne oli mielestäni syyt Voldemortin tuhoutumiseen, se ei pystynyt hahmottamaan koko kuvaa, ja piti kaikkia Harryn pakoiluja vain hyvänä onnena. Omasta mielestäni oli sitä paitsi täysin loogista lähettää Cissy katsomaan, onko Harry elossa, jos dark lord ei meinannut edes päästä ylös !

Uru

 • Ankeuttaja
Vs: Voldemortin, eh... tyhmyys
« Vastaus #23 : Heinäkuu 26, 2007, 12:09:06 »
Minusta Voldemort ei lopulta ollut kovin tyhmä, sillä mitä hänen olisi sitten Harrylle tehdä ellei tappaa. Jättää henkiin tai toivoa, että ihme tapahtuisi?

Voldemort ei kuitenkaan voinut määrätä ketään muuta tappamaan Potteria, sillä silloin hänen asemansa Kuolonsyöjien joukossa olisi horjunut pahasti. Ihmiset olisivat miettineet, oliko Voldemort oikeasti niin voimakas kuin väitti olevansa, kun ei ollut saanut edes juuri täysi-ikäiseksi tullutta teiniä hengiltä. Myöhemmin tämä olisi helposti johtanut siihen, että Kuolonsyöjät eivät olisi olleet niin uskollisia ja lisäksi muitakin Harryn kaltaisia onnenonkijoita olisi ilmestynyt tappamaan Voldemortia. Varmasti hän luotti omiin voimiinsa, mutta ei jatkuva kapinointi olisi hyvää tehnyt.

Lisäksi Avada Kedavra oli varmasti isku, johon Voldemort itse samaistui. Se oli anteeksiantamaton, läheskään kaikki velhot eivät voineet käyttää sitä ja kukaan, ei kukaan, pystynyt torjumaan sitä. Pitäähän tässä huomioida, että Voldemort oli käyttänyt sitä vuosia (vuosikymmeniä) ennen kuin oli edes kuullut Harrysta. Varmasti se oli jo selkärangassa aloittaa kaikki taistelut Avada Kedavralla ja käyttää vähäisempiä loitsuja vain rankaisemiseen tai muuhun käytännölliseen. AK oli myös siltä kannalta toimiva loitsu, että sitä kautta Voldemortille ei voinut taistelussa tapahtua mitään noloa eli ei joutunut nyppimään persiljaa korvistaan myöhemmin tai muuta sellaista.
Avada Kedavra oli myös Voldemortin mielestä varmasti se voimakkain loitsu, koska sitä ei olisi pitänyt voida torjua. Sen vaihtaminen johonkin toiseen loitsuun olisi ollut kuin singon vaihtaminen ritsaan. Ja ehkä olisi mahdollista, että AK oli ainoa varsinainen tappoloitsu ja muut taas olisivat Karkotaseet kaltaisia "uhri kuoli vahingossa"-loitsuja. Jos muitakin suoria tappoloitsuja olisi ollut, Voldemort tuskin olisi AK:n jatkuvasti takertunut. (Tosin tässäkin voitaisiin analysoida sitä, miten monessa taistelussa Voldemortilla oli mahdollisuus käyttää muita loitsuja tuosta vain. Kolmannessa taistelussa tämä varmaan olisi ollut mahdollista, mutta muissa Harry kuitenkin ilmestyi verrattaen yllättäen.)

Minua itseäni todellakin kiinnostaisi se, mitä Voldemortin teidän mielestänne olisi pitänyt Harrylle tehdä. Laittaa joku muu Kuolonsyöjä tappamaan vai myrkyttää kenties? Itse en usko, että toisen loitsun käyttämisestä olisi ollut hirveästi hyötyä, sillä varmasti se sauva olisi yhtälailla torjunut muutkin iskut takaisin Voldemortiin. Ainoat varsinaiset virheet, jotka Voldemort teki oli se, ettei hän tajunnut Harryn olevan yksi Hirnyrkeistä ja että Kalkaros oli koko ajan ollut Dumbledoren puolella. Jos hän olisi nämä kaksi asiaa huomannut, olisi hän voinut voittaa.

Poissa Valeriana

 • Enimmäkseen harmiton
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Voldemortin, eh... tyhmyys
« Vastaus #24 : Heinäkuu 26, 2007, 17:01:20 »
Lainaus
Minusta Voldemort ei lopulta ollut kovin tyhmä, sillä mitä hänen olisi sitten Harrylle tehdä ellei tappaa. Jättää henkiin tai toivoa, että ihme tapahtuisi?
Olla ampumatta Harrya taas tappokirouksella vaan vaikka laittaa joku läsnäoleva eloton esine kuristamaan Harry tai muuttumaan myrkkykäärmeeksi. Harry ei ilmeisestikään enää osannut Kärmeskieltä. Tiputtaa kattokruunu pojan niskaan. Laittaa kaikki keittiön haarukat käymään hänen kimppuunsa. Lyhyesti: mitä tahansa paitsi Avada Kedavra, koska Harry osasi odottaa sitä.
If God does not understand, then he is not God, and we have nothing to fear.