Kirjoittaja Aihe: Godricin notko  (Luettu 22767 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Neverlandwitch

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Vihreä Luihuinen
Godricin notko
« : Helmikuu 21, 2007, 17:26:08 »
Etsin aiheesta erillistä topicia, mutta oli vain sivullista keskustelua, joten päätin tehdä itse topicin.

 Eli siis mikä on Godricin notko? Tiedämme, että James ja Lily tapettiin siellä, ja että he asuivat siellä. Tiedämme myös että Lily ja James olivat siellä piilossa Voldemortia. Mutta onko missää vihjattu, mikä Godricin notko on? Itseäni ei ole sellainen pistänyt silmään. Onko se talon nimi, vaiko kylä? Ajattelisin sen olevan suurehko talo (vaikka joku sukutalo kuten kalmanhanaukio 12) joka on nimetty Godricin notkoksi. Jos se olisi kylän nimi, viittaisi se minusta taikamaailmaan, ja on kerrottu Tylyahon olevan ainut kylä joka ei sisällä ainuttakaan jästiä.
 Nimi Godricin notko viittaa Godric Gryffiniin, joten olisiko mahdollista, että James ja Harry olisivat hänen jälkeläisiään? Asuisivat vanhassa talossa joka on nimetty sukulaisen mukaan, joka on yksi Tylypahkan neljästä perustajasta? Albus Percival Wulfric Brian Dumbledore sanoi Viisasten kivessä Harrylle, että vain aito rohkelikko voi vetää lajitteluhatusta miekan. Jos Dumbledore tiesi Harryn olevan Gryffinin jälkeläinen, ja tiesi tämän voivan vetää miekan pois hatusta?

Vapaata keskustelua aiheesta. Lähteekö Harry Deathly Hallowssa notkoon, vai syökö sanansa ja jää kouluun?

Gryffin(jossain kirjoitettu myös Griffin)= Rohkelikko-sukunimi
Gryffindor(Griffindor)=Rohkelikkotupa

//Lii siivosi 5.4.2009
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 06, 2009, 00:21:20 kirjoittanut Lii »
Yhtälailla säälittävä olen niinkuin muutkin, Yksinäinen jos et tuu, ja jos sä sitten tuutkin. Olen sulle kohtelias mutta vain sen verran, että saan sut sänkyyni tämän yhden kerran.

Poissa Mariapaige

 • Noita-akka
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Godricin notko
« Vastaus #1 : Helmikuu 21, 2007, 17:56:20 »
J.K. Rowling on vastannut kotisivullaan kysymykseen mikä Godrickin notko on eli kyseessä on kylä. Kylässä asuu pääasiassa ainakin jästejä, sillä Hagridin haettua Harry-vauvan Pottereiden kuoleman jälkeen kylästä, hän sanoi että poistui paikalta ennen kuin talon raunioille alkoi kerääntyä jästejä. CBBC Newsroundin haastattelussa Rowling puolestaan myöntää, että kylällä on yhteys nimensä puolesta Godrick Rohkelikkoon.

TLC/MuggleNetin haastattelussa (osa 3) Rowling romutti pitkään kyteneen teorian siitä, että Harry olisi Godrick Rohkelikon perillinen. Pieni epäröinti voidaan ehkä tulkita Rowlingin sanoihin sen vuoksi, että hän aiemmin oli antanut teorian olla auki.
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 21, 2007, 18:02:50 kirjoittanut Mariapaige »

Poissa Valeriana

 • Enimmäkseen harmiton
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Godricin notko
« Vastaus #2 : Maaliskuu 05, 2007, 19:35:41 »
Öh, ei sinun varmaankaan tarvitse kerätä vastausta, joka on heti kysymyksen alla tähän samalle sivulle.

Lainaus
harmi että Rowling oli romuttanut teorian koska Harryn asema Rohkelikon perustajan jälkeläisenä olisi ollut hyvin kirjan juoneen sopiva ja aika jännittävä juonenkäänne... :) Onhan Voldemortkin Luihuisen perillinen.
Nimenomaan. Voldemortille on tärkeää se, että hän periytyy suoraan jostain mahtavasta velhosta ja hän uskoo että puoliverinen tai jästisyntyinen ei ole oikea velho (vaikka on itse puoliverinen). Nähdäkseni kirjojen sanoma on olevinaan, ettei ole tärkeää millaiseen perheeseen on syntynyt tai miten paljon on rahaa vaan se, mitä tekee sillä mitä itselle on annettu. Jos Harry olisi "mahtava" siksi että periytyy Rohkelikosta, koko ajatukselta menisi pohja. Minä en voi ymmärtää, miksi tuo Rohkelikon perillinen -hömppä pomppaa aina uudelleen esiin ja vielä useammalla eri kielellä. Eiköhän Harrylla ole tarpeeksi odotuksia kannettavana siinä, että hän on nyt sekä vanhempiensa että Siriuksen perillinen.

Harryhan aikoi lähteä Godricin notkoon viimeisessä kirjassa, joten oletan että siellä on jokin tärkeä johtolanka kokonaisuuden kannalta. Ehkä vihdoinkin opimme Lilystä jotain oikeasti tärkeää. Rowling on pantannut jotain, siitä olen melkein varma.

If God does not understand, then he is not God, and we have nothing to fear.

Alppitahti

 • Ankeuttaja
Vs: Godricin notko
« Vastaus #3 : Maaliskuu 06, 2007, 12:35:23 »
Voiko Harry edes mennä Godricin notkoon? Toki hän on siellä pentuna asuskellut, mutta tietääkö hän tarkalleen missä se on? Peterhän on yhä noton salaisuudenpitäjä (? Secret Keeper) joten ainakaan Ron ja Hermione eivät voi mennä Harryn mukaan, sillä Harry ei pysty kertomaan heille paikan sijaintia. Tokihan Fideliuksen jotenkin varmaan pystyy purkamaan, mutta missä tilanteessa tälläinen purkutoimenpide olisi suoritettu?

Toki on mahdollista, että Peter olisi nimenomaan Lilyn ja Jamesin salaisuudenpitäjä, mutta tällöinhän heidän ei olisi tarvinnut piileskellä vaan he olisivat voineet hypellä pitkin Viistokujaa huutaen "Catch me if you can Voldie!" eikä heitä olisi silti nähty.

Koiranruusu

 • Ankeuttaja
Vs: Godricin notko
« Vastaus #4 : Maaliskuu 14, 2007, 17:41:45 »
Harry Rohkelikon perijä hömppä(lainaus Valerianalta) kiehtoo minua ainakin sen takia, että koko kirjasarja on vahvasti linkittynyt Tylypahkan ja sen perustajien ympärille. Ja kuten nyt kutosen jälkeen tiedämme, tämä on Voldemortille hyvin tärkeä valintaperuste hirnyrkeissä, siis tylypahkan perustajien reliikit. Myös lajitteluhattu korostaa joka vuosi, tai ainakin niinä vuosina jolloin olemme saaneet kunnian kuulla sen laulun, näitä legendaarisia perustajia ja heidän ominaisuuksiaan.

Kuitenkin,  kuten salaisuuksien kammiossa kävi ilmi, Rohkelikon ja Luihusen välien selvittely ei ratkennutkaan kunnolla, Salazar vain häippäisi pois. Siksi olen jo ilmeisesti jämähtänyt ajattelemaan, että Harryn ja Voldemortin välinen taistelu olisi tämä lopullinen välienselvittely Rohkelikon ja Luihuisen välillä. Ja osittain se voisi myös olla juuri se syy, miksi Voldu profetian viitatessa kahteen poikaan valitsisi juuri Harryn. Olisihan siinä se hänen kaipaamansa yhteys rohkelikkoon ja siten mahtavaan Tylypahkan perustajaan. Ja näin hän kuvitteli ratkaisevansa Salazarin eduksi, tuon tuhat vuotta sitten tapahtuneen välirikon tuhoamalla Rohkelikon viimeisen jälkeläisen.

Tylypahkan perustajien jälkeläisistä on jo kaksi mainittu: Heziabah Smith(en saisi tuota varmasti kirjoitettua oikein, vaikka lunttaisin kirjasta), jonka mahdollinen sukulainen Zakharias Smith on ja tietysti siis Voldemort Luihuisen viimeinen jälkeläinen. Nämä sukulaissuhteet korostuvat mielstäni koko ajan enemmän ja enemmän, joten olen kiinnostunut tietämään, mistä löytyvät vielä Korpinkynnen(Luna?) ja Rohkelikon(jos Harry ei siis olekaan sukua) jälkeläiset.

On ikävää, että Row on kumonnut teorian Harry rohkelikkon jälkeläinen Potterista. Mutta Godricin notkon linkki Rohkelikkoon on edes jonkilainen lohdutus. Sitten Dumbledore sanoi kutosessa miekan olevan ainoa tiedetty Rohkelikon reliikki. Viittasiko hän sillä yleisesti tiedettyyn vai ainoaan relikkiin. Olisiko mahdollista, että hän olisi itse tiennyt jostain/joistain muista reliikeistä? Ikävä kyllä, edellisen kysymyksen kumoaa seuraava kysymykseni. Miksi hän ei sitä olisi sitten kertonut Harrylle, jolle antaa hirnyrkkien tuhoamistehtävän? Row on jossain sanonut, että kysymys, joka olisi pitänyt kysyä ja joka on aika ratkaiseva, on, miten Dumbledore sai näkymättömyysviitan haltuunsa. Voisiko viitta olla Rohkelikon reliikki? Outo reliikiksi mielestäni, koska kangas yleensä hapertuu ajan kanssa, mutta nythän käsitelläänkin taikamaailmaa, jossa tavalliset vanhenemisenlait eivät päde.

Jos nyt vielä leikiteltäisiin ajatuksella, että Harry olisikin Rohkelikkosukua ja Luna Korpinkynnensukua, niin silloinhan ensimmäistä kertaa tupien perustajat olisivat lähes kaikki toimineet yhteisen asian puolesta DA.ssa vitosessa kun Smith oli siinä myös mukana. Olisiko Smith sitten yllätysnimi Harryn apujoukoissa seiskassa, vaikka tyyppinä Smith ei kyllä mitenkään symppis ole.

Olen samaa mieltä monen muun tänne kirjoittaneen kanssa, että Godricin notkosta tulee varmasti löytymään asioita, jotka ovat hyvin ratkaisevia tarinan kannalta ja erityisesti Harrylle tärkeitä, jos hän selviää tarinasta hengissä.

Auts, osa meni off topic, mutta kun ajatus kulkee omia polkujaan. Pahoittelen. Lähtökohta oli kuitenkin ihan oikea.

Poissa Neverlandwitch

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Vihreä Luihuinen
Vs: Godricin notko
« Vastaus #5 : Maaliskuu 14, 2007, 19:24:43 »
Koiranruusun kommentti sai ajatukset liikkeelle. Eikös lajitteluhattu sanonut joku vuosi laulussaan jotain siitä, kuinka kaikkien pitäisi pitää yhtä? En vain muista sanoiko hän niin viidennessä vai kuudennessa kirjassa. Olisiko ollut niin, että hän yritti/kannatti tupien liittoa ja yhteistyötä?

Ja tuosta Rohkelikon perillisestä(pitäisi varmaan muuttaa otsikkoon Godricin notkon viereen jutustelua perillisistäkin), jos Harry kerta on pois suljettu mahdollisuus, ketä muita mahdollisia Rohkelikon perillisiä jää? Hermione eikä Seamus ainakaan voi olla, he ovat jästisyntyisiä. Mutta entä Weasleyt? Rehtejä, uljaita ja rohkeita. Ikivanha velhosuku, kuten tiedämme. Weasleyt eivät (tietääkseni) ole teettäneet itsestään sukupuuta, kuten esim. Mustat tekivät. Ehkä sen takia, että Godric Gryffin itse vastusti Salazarin pyrkimystä valikoida oppilaat, joten Godricin jälkeläisetkään eivät tahtoneet tehdä suurta juttua puhdasverisyydestään.  Minusta perillisyys sopisi Weasleyhyin erittäin hyvin. Ja Rowenan jälkeläinen voisi kyllä ollakkin Luna.

Olen miettinyt myös, että minne perustajat haudattiin? Vai onko kaikki velhot polttohaudattu kuin Dumbledore? Godricin notko näyttelee oletettavasti suurta osaa Deatlhly Hallowssa.
Yhtälailla säälittävä olen niinkuin muutkin, Yksinäinen jos et tuu, ja jos sä sitten tuutkin. Olen sulle kohtelias mutta vain sen verran, että saan sut sänkyyni tämän yhden kerran.

roG

 • Ankeuttaja
Vs: Godricin notko
« Vastaus #6 : Maaliskuu 14, 2007, 19:43:18 »
Koiranruusun kommentti sai ajatukset liikkeelle. Eikös lajitteluhattu sanonut joku vuosi laulussaan jotain siitä, kuinka kaikkien pitäisi pitää yhtä? En vain muista sanoiko hän niin viidennessä vai kuudennessa kirjassa. Olisiko ollut niin, että hän yritti/kannatti tupien liittoa ja yhteistyötä?

Ja tuosta Rohkelikon perillisestä(pitäisi varmaan muuttaa otsikkoon Godricin notkon viereen jutustelua perillisistäkin), jos Harry kerta on pois suljettu mahdollisuus, ketä muita mahdollisia Rohkelikon perillisiä jää? Hermione eikä Seamus ainakaan voi olla, he ovat jästisyntyisiä. Mutta entä Weasleyt? Rehtejä, uljaita ja rohkeita. Ikivanha velhosuku, kuten tiedämme. Weasleyt eivät (tietääkseni) ole teettäneet itsestään sukupuuta, kuten esim. Mustat tekivät. Ehkä sen takia, että Godric Gryffin itse vastusti Salazarin pyrkimystä valikoida oppilaat, joten Godricin jälkeläisetkään eivät tahtoneet tehdä suurta juttua puhdasverisyydestään.  Minusta perillisyys sopisi Weasleyhyin erittäin hyvin. Ja Rowenan jälkeläinen voisi kyllä ollakkin Luna.

Olen miettinyt myös, että minne perustajat haudattiin? Vai onko kaikki velhot polttohaudattu kuin Dumbledore? Godricin notko näyttelee oletettavasti suurta osaa Deatlhly Hallowssa.


tuli tosta mieleen että weasleythän on verenpettureita, kysynki nyt että millä perusteella ne on? ja onko määritelty että minkälaisessa "osassa" perustajat loppujen lopuksi kirjassa tulevat olemaan? ja eikös j.k rowling kertonut haastattelussa että harry ei ole millään tavalla sukulainen liittyen siihen notkoon? (vai olenko taas lukenut ihan ohi rivien?) Mutta nyt mielestäni osa on unohtanut dumbledoren, miksi bumbledore ei olisi jo tarkistanut notkoa jo sen jälkeen kun james ja lilly kuolivat??? mikä taas herättää kysymyksiä että jos on niin mitä hän on sieltä löytänyt ja jos ei ole niin miksi? toinen asia, miks harry suuntaa notkoon? Miksei hän käy ensin dumbledoren työhuonetta lävitse? Ja mikä Godricin notkossa on niin jotain että harryn pitää siellä käydä? Ja jos jästit pääsevät kerta notkoon niin miksi juuri perustajat olisi haudattu notkoon? paljon kysymyksiä jotka odottavat vastauksia... en tiedä osaisiko joku hieman vihjaista edes? onko mun pohdinnoissa mitään perää?

Poissa Neverlandwitch

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Vihreä Luihuinen
Vs: Godricin notko
« Vastaus #7 : Maaliskuu 15, 2007, 15:46:18 »
Niin, Siriustahan 'haukuttiin' myös verenpetturiksi, koska ei kannattanut vain puhdasveristen mahdollisuutta opiskella taikuutta Tylypahkassa. Kuten Weasleyt. Esimerkiksi Malfoyt ja Mustan suku kannattavat vain puhdasverisiä velhoja ja velhokoulun oppilaita, heidän mielestään toisin ajattelevatovat verenpettureita, eli siis pettävät puhtaan verensä.
Yhtälailla säälittävä olen niinkuin muutkin, Yksinäinen jos et tuu, ja jos sä sitten tuutkin. Olen sulle kohtelias mutta vain sen verran, että saan sut sänkyyni tämän yhden kerran.

Poissa Ajatusliekki

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Where the heart lies
 • Pottermore: HallowGalleon47
 • Tupa: VOLDEMORT!!!
Vs: Godricin notko
« Vastaus #8 : Maaliskuu 19, 2007, 18:57:14 »
Minua on tässä asiassa häiritsemässä sen paikan nimi: Gordicin notko. Eikös Rohkelikon perustajan nimi oli Gordic Gryffindor? Ehkä hän on perustanut tuon piskuisen kylän? Tuo on nyt vaan häiritsemässä ja pyydän että voisitte valaista...
mus mus -> Ajatusliekki

jam

 • Ankeuttaja
Vs: Godricin notko
« Vastaus #9 : Maaliskuu 19, 2007, 19:11:18 »
Minua on tässä asiassa häiritsemässä sen paikan nimi: Gordicin notko. Eikös Rohkelikon perustajan nimi oli Gordic Gryffindor? Ehkä hän on perustanut tuon piskuisen kylän? Tuo on nyt vaan häiritsemässä ja pyydän että voisitte valaista...

Accio Quote! auttaa aina, Rowlingin haastattelusta vuodelta 2000:

Lainaus
The significance of the place where Harry and his parents lived - the first name...

JKR: Godric Gryffindor. Very good, you're a bit good you are aren't you. I'm impressed.


You're not going to tell me but ....


JKR: My editor didn't, I said to her - Haven't you noticed the connection between where Harry's parents lived and one of the Hogwarts houses? And she said no, no - I'm not being rude about Emma, she's a brilliant editor, the best ever. But no she didn't pick that up either, you're a bit good you are. 

Quintina

 • Ankeuttaja
Vs: Godricin notko
« Vastaus #10 : Huhtikuu 05, 2007, 13:03:47 »
Godric Gryffindor ->

hmm. Entäpä jos ainoa Gryffindorilta jäänyt reliikki onkin verenperintö, vaikkapa Lily/Harry.

Tosin juoni muistuttaisi vähän liikaa yhtä toista viime aikojen hittikirjaa :)

Voldemortin tarkoitus olisi ollut tappaa Harry (ennustus) ja tehdä Lilystä samalla horcruxi. Tosin Lily olisi onnistunut jotenkin kääntämään homman toisinpäin, ja avada kedavra olisikin tappanut Harryn sijasta Voldemortin oman horcruxin, joka oli juuri syntymässä. Tietysti edellyttäen että tappo ja horcruxin tekeminen tapahtuu samanaikaisesti.

???

Quintina

 • Ankeuttaja
Vs: Godricin notko
« Vastaus #11 : Huhtikuu 10, 2007, 13:35:55 »
Jos joka tuvasta otetaan yksi niin tosiaan Weasleyt on kiintoisa pointti kuten Neverlandwitch sanoi.

Kaikkia pikku viitteitä on Weasleyden "jalouteen".
Weasley is our King
Arthur = kuningas Arthur
PoA leffassa Ron syö niitä hassuja karkkeja ja karjuu leijonan tavoin.
Toivottavasti ei ole liian kaukaa haettua :P
Ja sivumennensanoen jotenkin tuntuisi hölmöltä jos kaikki muut kolme tuvan edustajaa olisivat 17v ja Voldemort vanha. Voisiko luihuselta olla Draco tai vaikka Harry?

Ja. vielä palatakseni topikkiin. Jos kerran Potterit asuivat Godricin notkossa, niin kumpi, Lily vai James, on Gryffindorin sukua? Jos Lily, niin onko Petunia surkki? Vai asuivatko Potterit Godricin notkossa ns. työn puolesta eli oliko heidän tehtävänsä esim. vartioida jotakin siellä olevaa?
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 03, 2007, 23:03:57 kirjoittanut Quintina »

Poissa Valeriana

 • Enimmäkseen harmiton
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Godricin notko
« Vastaus #12 : Huhtikuu 10, 2007, 19:35:34 »
Voihan Raahessakin asua, vaikkei olisi mitään sukua Pietari Brahelle. Miksi ihmeessä Lilyn ja Jamesin kotikylästä voisi päätellä, että jomman kumman täytyy olla sukua tyypille, jonka mukaan paikkakunta on nimetty? Rowling on sanonut muuten, ettei Petunia ole surkki vaan hänen ja Lilyn vanhemmat olivat molemmat jästejä.

Varmaankin Voldemort on Luihuisen viimeinen perillinen, koska suku päättyi häneen. Olisin melko pettynyt, jos viimeisessä kirjassa alkaisi putkahdella jotain perustajien perillisiä enemmänkin. Koko jutun pointtihan piti olla, että omat päätökset merkitsevät eikä se, kenen lapsi sattuu olemaan.
If God does not understand, then he is not God, and we have nothing to fear.

Koiranruusu

 • Ankeuttaja
Vs: Godricin notko
« Vastaus #13 : Huhtikuu 10, 2007, 23:03:42 »
Valeriaana on totta, että oma päätös on yksi kirjan perusajatuksista, mutta viimeistä kirjaa tulevat kuitenkin hallitsemaan Tylypahkan perustajien reliikkien metsästys ja sitä kautta sukulaisuussuhteet nousevat tärkeiksi. Ei siis siten, että joku henkilö on sen kautta erinomaisempi ja joutuu toimimaan sukunsa velvoittamana tms. Esimerkiksi Smith, jos on puuskupuhin sukua, voi auttaa Harrya löytämään puuskupuhin kupin, jos vaikka Voldu olisi kätkenyt sen myöhemmin Hezibahin kotiin, kuten kätki Gauntin sormuksen Gauntien mökkiin myöhemmin. Smith tietää todennäköisesti, missä hänen (tässä nyt esimerkki olettamuksena) Hezibah-tätinsä on asunut.   

Harry nyt kuitenkin joutui omasta halustaan huolimatta Voldun tappolistalle ja hänen oma päätöksensä asian suhteen rajoittui siihen, että kuoleeko juosten pakoon Voldua vai astuuko areenalle valmistautuneena kohtaamaan Voldun. Ja Voldu jos kuka asettaa tylypahkan perustajien sukulinjoille painoa ainakin mitä tulee hirnyrkkeihin, joten sikäli myös viimeisessä kirjassa nousee mahdollisesti esiin lisääkin näitä olemassa olevia sukulaisia perustajille.

Godricin notkon yhteys Rohkelikkoon voisi olla se syy, miksi Voldu valitsi Harryn kahdesta pojasta eli kylä itsessään oli se hänen kaipaamansa yhteys yhteen perustajaan. Mutta toisaalta kirjojen perusteella saa kuvan, että hän oli päättänyt surmata Harryn jo ennen kuin Matohäntä kertoi mistä Potterit löytää. Tämä siis puhuisi tuota paikka-syynä-Harryn-valintaan-teoriaa vastaan.

Harmi työt kutsuvat, joten pakko lopetta, ajatuskin katkesi. Ehkä saan sen vielä kiinni ja jatkan myöhemmin.

//Muoks typo
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 14, 2007, 22:28:13 kirjoittanut Koiranruusu »

Quintina

 • Ankeuttaja
Vs: Godricin notko
« Vastaus #14 : Huhtikuu 11, 2007, 15:01:16 »
Voihan Raahessakin asua, vaikkei olisi mitään sukua Pietari Brahelle.

:D

Hmm. Jotenkin vain tuntuu että voldemort valitsisi vihollisekseen mielummin Gryffindorin viimeisen perillisen kuin Nevillen, Harryn puoliverisyydestä huolimatta. Jotakin erikoista Harryn suvussa kuitenkin on, tämä kun on perinyt aimo kasan velhovaluuttaakin. No, spekulaatiota spekulaatiota.

Toisaalta voi tosiaan olla että Potterit olivat Godricin notkossa vaikkapa duunissa suojelemassa Gryffindorin reliikkiä, jotakin mitä ei voi viedä sieltä pois. Tämä selittäisi Voldemortin innon tulla murhailemaan ja tekemään hirnyrkkejä juuri kyseiselle paikalle.

Quintina

 • Ankeuttaja
Vs: Godricin notko
« Vastaus #15 : Huhtikuu 11, 2007, 15:23:23 »
Tahi. jos Potterit tiesivät että Voldemort aikoo tappaa Harryn niin eivätkö he olisi halunneet viedä tämän mahdollisimman turvalliseen mestaan asap? he tiesivät että sellainen paikka olisi Godricin notkossa. Mitä se olisi ollut? Hyvin suojeltu Gryffindorin reliikki? Dumbledoren koti? Onko sanottu että Potterit nimenomaan asuivat siellä? Jos asuisivat niin tuntuisi perin oudolta että Voldemort saisi tietää Potterien olinpaikan vasta Matohännän kertomana, jos asian voisi tarkistaa yhtä lailla puhelinluettelosta tms.

Poissa Jonaz

 • The Truth of a Liar
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Miltä tuntuu tulla valoista varjoihin?
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Godricin notko
« Vastaus #16 : Huhtikuu 11, 2007, 15:50:32 »
Onko sanottu että Potterit nimenomaan asuivat siellä? Jos asuisivat niin tuntuisi perin oudolta että Voldemort saisi tietää Potterien olinpaikan vasta Matohännän kertomana, jos asian voisi tarkistaa yhtä lailla puhelinluettelosta tms.
Ei ole sanottu että he asuisivat siellä oikeasti, mutta Matohäntä oli Potterien salaisuudenhaltija ja minä ainakin ymmärsin että jos salaisuudenhaltija ei kerro talon yms. sijaintia, ei sitä voi nähdä... Tai siis Feeniksin killan salaisuudenhaltija oli Dumbledore ja juuri hän oli kirjoittanut tuon osoitelapun Harrylle miten pääsee Kalmahanaukiolle...
Bloody murder we will scream!

Kalkkaros

 • Ankeuttaja
Vs: Godricin notko
« Vastaus #17 : Huhtikuu 15, 2007, 18:42:03 »

spoilaa en muista pitikö tuo laittaa :D
no siis arvauksenihan on että Harry luultavimmin menee Notkolle koska kirjan nimihän on deathly hallows joka tarkkaan suomennettuna on kuolettava notko joka mielestäni viittaisi gedricin notkoon (en nyt muista menikö oikein vaikka kirjat olen lukenut ainakin 6 kertaa..) :D ja se vittaa myös siihen että ehkä ratkaisu tapahtuisi notkossa kerta se on niin kuolettava..:) en myöskään tiedä onko täsät joku ennen maininnut koska en jaksanut lukea kaikkia vastauksia.. antakaa anteeksi laiskuuteni..:D

Poissa Tanzu

 • Feeniksin killan jäsen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tulejo KV-elokuvat!
  • Tulisalama
 • Pottermore: SnidgetGold186
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Godricin notko
« Vastaus #18 : Huhtikuu 16, 2007, 10:20:23 »

spoilaa en muista pitikö tuo laittaa :D
no siis arvauksenihan on että Harry luultavimmin menee Notkolle koska kirjan nimihän on deathly hallows joka tarkkaan suomennettuna on kuolettava notko joka mielestäni viittaisi gedricin notkoon (en nyt muista menikö oikein vaikka kirjat olen lukenut ainakin 6 kertaa..) :D ja se vittaa myös siihen että ehkä ratkaisu tapahtuisi notkossa kerta se on niin kuolettava..:) en myöskään tiedä onko täsät joku ennen maininnut koska en jaksanut lukea kaikkia vastauksia.. antakaa anteeksi laiskuuteni..:D

Taidat sekoittaa Hallow sanan Hollow sanaan.
"Taukki! Vollotus! Kummallisuus! Nipistys!
Viimeinen leffa nähty 13.7.2011.

Kalkkaros

 • Ankeuttaja
Vs: Godricin notko
« Vastaus #19 : Huhtikuu 16, 2007, 17:39:06 »
Katsoin itseasiassa sanakirjasta etsin sanaa hallow ja vastaukseksi sain:
Hallow on sanan hollow vaihtoehtoinen kirjoitusmuoto.

näin ollen päättelin että mahdollisuus oisi että se tarkottaisi notkoa jjoka oli listassa sanan merkitykselle:
Suomi kolo, ontto, onkalo, laskeuma, vajoama, notko

voitte itse tarkistaa tämän osoitteessa http://www.sanakirja.org/
tietenkin tietoni saattaa olla väärä.. :D

Poissa Nemorosa

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Godricin notko
« Vastaus #20 : Huhtikuu 16, 2007, 18:00:37 »
Katsoin itseasiassa sanakirjasta etsin sanaa hallow ja vastaukseksi sain:
Hallow on sanan hollow vaihtoehtoinen kirjoitusmuoto.

Kyllähän siellä niin lukee, mutta en hirveästi menisi tuohon kyseiseen sanakirjaan luottamaan. Monen muun sanakirjan mukaan sana hallow tarkoittaa pyhitystä. Sanan merkityksestä on keskustelua ainakin tuossa Seitsemännen kirjan nimi-topicissa... :)

Poissa kirja

 • Error 404: User not found
 • Vuotislainen
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Godricin notko
« Vastaus #21 : Toukokuu 05, 2007, 16:16:37 »
Onko sanottu että Potterit nimenomaan asuivat siellä? Jos asuisivat niin tuntuisi perin oudolta että Voldemort saisi tietää Potterien olinpaikan vasta Matohännän kertomana, jos asian voisi tarkistaa yhtä lailla puhelinluettelosta tms.
Itse luulisin, että Pottereiden talo oli suojattu vaikkapa taioilla, niin, kuin Kalmanhanaaukio. Joten sitä ei siis nähnyt. Ja itse notkossa voisi olla hirnyrkki, vaikkapa luolissa. Nimittäin olisi outoa, että Harry vain kävisi notkolla, eikä sillä olisi mitään tekemistä kirjassa, muuta, kuin se, että Harryn vanhemmat kuolivat siellä. Siellä voisi siis olla hirnyrkki.
muoks:// Jyrki siis vahvisti teoriani.
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 05, 2007, 16:55:15 kirjoittanut kirja »
Jos lisäät tietoosi tilastoja, ihmiset uskovat sinua paremmin. Jo 96 %:ssa tapauksista!

Jyrki

 • Ankeuttaja
Vs: Godricin notko
« Vastaus #22 : Toukokuu 05, 2007, 16:54:05 »
Onko sanottu että Potterit nimenomaan asuivat siellä? Jos asuisivat niin tuntuisi perin oudolta että Voldemort saisi tietää Potterien olinpaikan vasta Matohännän kertomana, jos asian voisi tarkistaa yhtä lailla puhelinluettelosta tms.
Itse luulisin, että Pottereiden talo oli suojattu vaikkapa taioilla, niin, kuin Kalmanhanaaukio. Joten sitä ei siis nähnyt. Ja itse notkossa voisi olla hirnyrkki, vaikkapa luolissa. Nimittäin olisi outoa, että Harry vain kävisi notkolla, eikä sillä olisi mitään tekemistä kirjassa, muuta, kuin se, että Harryn vanhemmat kuolivat siellä. Siellä voisi siis olla hirnyrkki.
Siis kaikki jotka ovsat kirjat lukeneet ja jotain niistä ymmärtäneet. Tietävät että Potterien talo oli suojattu samalkla tavalla kuin Kalmanhanaaukiokin ja koska matohäntä oli salaisuuden haltija hän oili ainoa kuka pystyi paljastamaan Voldemortille talon sijainnin. Tai sitten en vain osaa lukea ;)

Poissa kirja

 • Error 404: User not found
 • Vuotislainen
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Godricin notko
« Vastaus #23 : Toukokuu 12, 2007, 13:46:44 »
Minä luulen että Harry ja kumppanit löytävät Godrikin notkosta vain joitain Harryn lapsuuteen/ perhehistoriaan liittyviä tietoja.
Tai ehkä Siriuksen moottoripyörän? Onko missään kerrottu, missä se on?

Koiranruusu ja muut pohtivat jotain rohkelikolle kuulunutta esinettä... mutta sehän on jo tiedossa! Joku keksi jo kauan sitten, että lajitteluhattu oli alunperin rohkelikon oma hattu!

Eikö Hagrd lähtenyt ajamaan sillä, kun hän vei Harryn? Ja miksi se olisi jästien laaksossa? (Tai notkossa...) Ja notkon luolissa voisi olla hirnyrkki.  Tai jotain valokuvia. Entäpä, jos siellä on joku Harryn vanhempien perheystävä, joka voisi tarinoida Harryn perheestä? Tai yhdestä ficistä lainaten: entäs, jos notkossa olisi ennustus? Erittäin epätodennäköinen, mutta silti.

Ja lajitteluhatusta: Rowling on kertonut, että siitä kuullaan vielä, mutta se ei ole hirnyrkki. Sen voi lukea topicista "mitä tiedetään tapahtuvan varmasti".  Mutta se siis ei ole hirnyrkki.
Jos lisäät tietoosi tilastoja, ihmiset uskovat sinua paremmin. Jo 96 %:ssa tapauksista!

Poissa Neverlandwitch

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Vihreä Luihuinen
Vs: Godricin notko
« Vastaus #24 : Toukokuu 21, 2007, 16:16:10 »
Minä uskon että kyseessä on kylä mutta kysyisin tässä semmoista että:
Miten Hagrid tajusi hakea Harry sieltä?
Ja jos Duble ja tylypahka tiesivät Harrysta niin mikseivät menneet Lilyn ja Jamesin avuksi suojelemaan Harrya?


Uskon että siel oli ns. "hälytysjärjestelmä" jonka avulla ne sai tietää siitä, eli mitä hyötyä heistä on siinä vaiheessa kun lilly ja james on kuolleet. hagrid vain hälytettiin hakemaan harry koska he olivat tehneet taian jotta harry ei kuolisi... jos ymmärsit jotai? :D


Pakko itsekkin kysellä... Mistä he tiesivät että Harry oli elossa? Tai siis, ei Dumbledore eikä kukaan muukaan ollut suunnitellut Lilyn uhrausta? Sirius tajusi että jotain oli pielessä, muttei missään kerrota hänen ilmoittaneen Dumblelle siitä...? Sirius meinasi pitää pojan itsellään, kunnes Hagrid tuli ja kertoi Dumbledoren käskeneen hakea pojan. Hä? En tajua:D


~Nevvie
Yhtälailla säälittävä olen niinkuin muutkin, Yksinäinen jos et tuu, ja jos sä sitten tuutkin. Olen sulle kohtelias mutta vain sen verran, että saan sut sänkyyni tämän yhden kerran.