Kirjoittaja Aihe: Pako (Prison Break)  (Luettu 30116 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Browey

 • Vuotislainen
Pako (Prison Break)
« : Tammikuu 21, 2007, 18:19:31 »
Pako (Prison Break) on yhdysvaltalainen draamasarja, joka kertoo kuolemaan tuomitusta syyttömästä miehestä, Lincoln Burrowsista, ja hänen veljestään, rakennusinsinööri Michael Scofieldista, joka ryöstää pankin päästäkseen samaan vankilaan, jossa hänen veljensä odottaa kuolemantuomion täytäntöönpanoa - ja karatakseen Lincolnin ja muutaman muun vangin kanssa Fox Riverin vankilasta.

Vankilaan päästyään Scofield alkaa kaivaa tatuointiinsa piirretyn vankilan pohjapiirustuksen perusteella sellistään tunnelia, jota pitkin hänen ja hänen veljensä on tarkoitus karata. Heti ensimmäisenä päivänään vankilassa hän ryhtyy luomaan kontakteja muihin vankeihin: törkeästä varkaudesta tuomittuun sellikaveriinsa Sucreehen, mafiapomo John Abruzziin ja D.B. Cooperiksi epäilemäänsä vanhukseen, Charles Westmorelandiin, mutta pakoryhmään liittyy myös muita, kuten Theodore "T-Bag" Bagwell ja armeijasta erotettu Benjamin "C-Note" Miles Franklin. Hetki hetkeltä ryhmä on päässyt tavoitteessaan aina vain pidemmälle ja selvittänyt monta ylitsepääsemättömältä tuntunutta estettä aina Burrowsin peruuntuneesta kuolemantuomion täytäntöönpanosta saakka.

Samanaikaisesti kun Michael valmistelee pakoa, hänen lapsuudenystävänsä Veronica Donovan yrittää yhdessä apulaisensa Nick Savrinnin kanssa todistaa Burrowsin syyttömyyttä. Tehtävä ei ole kuitenkaan helppo: heidän löytämänsä todisteet Burrowsin syyttömyyden puolesta on tuhottu yksi kerrallaan ja he ovat monta kertaa meinanneet kuolla salaisen palvelun agenttien toimesta.

Pidemmälle on kuitenkin aina vaan päästy, ja pako on nyt käsillä.

- - - - - - - -

Olen seurannut Pakoa ensimmäisestä jaksosta lähtien, ja nyt kun ensimmäinen kausi kulkee kohti loppuhuipennustaan, on varsin helppoa todeta, että se oli hyvä päätös ryhtyä seuraamaan tätä sarjaa. Paitsi että sarja on ainutlaatuinen ja idealtaan omaperäinen, on siinä myös muita mielenkiinnon kohteita, kuten Haywiren ja T-Bagin kaltaiset henkilöhahmot, jotka taustallaan ja teoillaan tuovat omat mausteensa sarjan kulkuun. Oletteko seuranneet Pakoa? Miksi?

Kauden aikana on ehtinyt tapahtua kaikenlaista, etenkin henkilöiden saralla. Omia lempihahmojani ovat Michael, Lincoln, C-Note, T-Bag, sairaalaan joutunut Abruzzi ja erityisesti mielisairaiden osastolla oleva Haywire, mutta myös muutama pahis, kuten agentti Kellerman, joka on mielestäni yksi ensimmäisen kauden mahtavimmista hahmoista. Monet haluaisivat raivata Kellermanin pois altaan, mutta yksikään ei ole vielä tehnyt sitä eikä välttämättä tulekaan tekemään, koska hänellä on poikkeuksetta hihassaan valttikortteja, joiden takia häntä ei kannata tappaa. Ketkä ovat teidän suosikkejanne? Miksi?

Luonnollisesti henkilöiden joukosta erottuu myös sellaisia, joita ei voi sietää. Itse en pidä Veronicasta, Tweeneristä, Bellickistä sekä varapresidentistä lainkaan. Tweenerin asenne ärsytti jo silloin, kun hän astui vankilan porteista sisään, ja Bellickin tapa kohdella vankeja ja hänen pelkkä olemuksensa ovat kamala. Ketkä ovat teidän inhokkinne tähän nähtyjen jaksojen perusteella?

Loistava asia Paon osalta on myös se, että seuraavassa jaksossa voi aina tapahtua mitä tahansa. Koko tilanne voi kääntyä parissa minuutissa päälaelleen, kuten viime jaksossa, jossa Lincoln oli matkalla tapaamaan poikaansa - ja joutui liikenneonnettomuuteen. Toisin kuin monien muiden ohjelmien kohdalla Paon tulevia tapahtumia on vaikeaa ryhtyä ennakoimaan. Siitä huolimatta loppuun hankala kysymys - mitä luulet tapahtuvan seuraavaksi? Onnistuuko vankilapako?

Poissa Sahara

 • Satakieli
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Pako (Prison Break)
« Vastaus #1 : Tammikuu 21, 2007, 18:34:27 »
Pako on niin mahtava sarja! Ehdottomasti lempiohjelmani. Idea on omaperäinen ja hyvä, kaikki hahmot on mahtavia ja milloinkaan ei ole tylsää jaksoa. Jos alkaisin lisää kehua tätä niin loppuisi superlatiivit.

Alussa katsoin Paon jos olin kotona tai sitten saatoin joskus katsoa puolella silmällä. Outoa, etten jäänyt tähän heti koukkuun. Mutta sitten yhtäkkiä koinkin herätyksen ja tajusin miten uskomattoman hyvä tämä sarja on. Sen jälkeen olenkin katsonut kaikki käsiiini saamani jaksot, mutta pari taitaa olla vielä näkemättä. Olenkin ajatellut ostaa tän tuotantokauden DVD:n. Osaako joku kertoa paljonko se maksaa? Onko se jotain 50-60 euroa?

Lempihahmoni on ehdottomasti Sucre. Toinen on myös T-Bag. Aluksi en kummalisesti tykännyt hirveästi Michaelista, mutta nyt sekin on hyvä. Ja Sara (Romeo ja Juliakin kalpenee niiden rinnalla).

Olen myös vähän katsonut 2 tuotantokautta, mutta ei siitä sen enempää, etten ala vahingossakaan spoilaamaan.

Aihe on kuitenkin aika ahistava, varsinkin silloin kun Lincoln oltiin ihan lähellä teloittaa.

Poissa qmis

 • paperitähti
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • kaunein
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Pako (Prison Break)
« Vastaus #2 : Tammikuu 21, 2007, 19:12:55 »
Olenkin ajatellut ostaa tän tuotantokauden DVD:n. Osaako joku kertoa paljonko se maksaa? Onko se jotain 50-60 euroa?

Sellaselta arviolta heittäisin, että maksaa about. 30 - 50e, vertaan nyt LOSTn DVD-boksiin. Maikkarin storessa ensimmäisen tuotantokauden hinnaksi ilmoitetaan 37,90, eli ei kyllä kamalan hintainen olisi. :) CDON.COMin hinta taasen on 34,95, eli jos netin kautta tilaisit, niin.. hih.
And I will love until my heart it aches
And I will love until my heart it breaks
Kanelitanko -> qmis

Poissa kesäjakärpäset

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • ...mutta sydänhän on aina ollut vahvin lihakseni..
Re: Pako (Prison Break)
« Vastaus #3 : Tammikuu 23, 2007, 15:18:48 »
Aah, aivan ihana sarja:) Olen katsonut joka jakson, enkä todellakaan aio lopettaa lähiaikoina..
Aluksi aloin seurata sarjaa mainostuksen ja myyn hypetyksen takia ja ajattelin lopettavani jos se ei miellyttäis. Parin ensimmäisen jakson aikana näin oli jo melkein käydä, kun sarja ei tuntunut lähtevän oikein käyntiin ja  kaikki vaikutti niin sekavalta. Vähitellen Pako kuitenkin alkoi imeä mukaansa ja lopullinen  koukutus tapahtui näiden kahden kapinajakson aikana. Sen jälkeen kun Michael oli urheasti pelastanut Saran ei vain voinut olla enää katsomatta miten näiden kahden juttu ja pako kehittyisivät.

Loistavia hahmoja ovat ihana Sucre, loistavan näyttelijän ansiosta ällöttävä T-Bag ja tietenkin Michael joka yleensä on niin vakava mutta hymyillessään aivan syötävän suloinen:) Myös loput hahmot ovat loistavia ja näyttelijät sopivat rooleihinsa.
Kuohuttavia asioita juuri tällä hetkellä ovat Saran ja Michaelin lämpenevä suhde plussattuna Saran narkkarimenneisyyteen, lähestyvä pako ja sen onnistuminen (?), ja tietenkin Nickin paljastuva petturuus. Juuri kun mieheen on alkanut luottaa tämä lataa tuollaisen paukun. LJ-parkaa käy sääliksi...
So hard for it, honey.

Poissa Starpiks

 • ヘルムットじゃないよ
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • "Olette sangen rumia ollaksenne keijuja"
 • Tupa: Puuskupuh
Re: Pako (Prison Break)
« Vastaus #4 : Tammikuu 23, 2007, 17:46:48 »
Prison Break on yksi sellaisista sarjoista, joita jaksaa katsoa. Ensimmäinen tuotantokausi on takana ja voi pyhä luoja kuinka tuli välillä pahoinpideltyä tuolia kun jännitti niin. Spoilaan vähäsen, merkitsen ne kyllä.

 Hahmot?

 Michael Scofiel nyt ensimmäisenä. Ne silmät ja se äly, voi hyvä luoja. Se mies on vaarallinen. Tai siltä ainakin vaikuttaa ensi näkemältä. Ensimmäisen kerran nähdessäni hänet, olin ihan varma että hän on joku murhamies. En sitten ollutkaan ihan oikeassa. Kuitenkin, hän on ihan "mukava" tapaus, pidemmän päälle vähemmän jännittävä.
 
 Lincoln Burrows. Mjooooooooo. Tuntuu vähän tutulta tämmöinen tarina, on joku vähän pikku-kriminaali eikä ihan ole onnistunut elämässään, mutta on silti hyvä isä ja mukava ihminen. Sympatiathan tällä on vain yritelty saada puolelle.
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

 T-bag. Yrrrrrhrhrh. Limainen tyyppi, kauhea. Näyttelijä on erittäin hyvä, mutta hyi että T-bag on kamala hahmo. Oikeasti, todella kauhea, mutta samalla mielenkiintoinen. Brrrr.

 Sucre. Jeeeee, latino-lover, haluaa vain tyttönsä luo. Ei ole mitään Sucrea vastaan enkä todellakaan haluaisi häntä pois sarjasta, mutta ei vain vakuuta. Sucre on mukava, ehdottomasti, pidän hänestä, mutta ei ole mitään mieltäylentävä.

 C-notesta ei ole mitään sanottavaa, Westmorelandista pidän. Bellick on kauhea punaniskatapaus, Pope taas... no hieman stereostypioitu mukava vankilanjohtaja, joka on kuitenkin tiukka tarvittaessa (pah). Sarasta en pidä yhtään, hieman Mary Sue minulle, kaunis, hauska, älykäs, ja omaa heikkouden pahoihin poikiin (ooh, enpä olisi tuollaista arvannutkaan). Veronica on... kivan naiivi. LJ on kuumakalle.

 Höpötykset sikseen, aletaan puhumaan Henkilöstä. John Abruzzi, jota esittää ruotsalainen Peter Stormare. Oih, mikä mies. :D Alussa niin limainen (ne hiukset!), mutta sitten hahmo alkaa muuttumaan ja hän on yksinkertaisesti Vaikuttava.
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
Yksinkertaisesti upea hahmo. Mafiapomo, mutta silti Persoonallisuus. Philly vastaa enemmän minun mielikuvaani "normaalista" mafiapomosta, joten on ihanan virkistävää, että Abruzzi on sellainen kuin on. Aaaaa, mikä mies.

 Haha, miten unohdin? Ystävämme Haywire. En voi oikein puhua hänestä, mutta sanon että se mies ei ole ihan järjissään (kuten olette ehkä huomannut ;)).

 Kokonaisuudessaan erittäin hyvä sarja, mutta toinen tuotantokausi ei minusta ole niin hyvä. Saattaa tosin johtua siitä, että itse en sitä seuraa (ei sydän kestä sellaista jännitystä, heh), mutta poikaystävä katsoo sitä ja kertoo mitä tapahtuu. Sarja on ehdottomasti katsomisen arvoinen.
"The shortest verse in the Bible is, "Jesus wept". The only thing wrong with it is the past tense." -Fred MacIntire, Something Positive

No oonhan mä sentään sukua insinöörille... *pnish*?

Poissa Sahara

 • Satakieli
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Re: Vs: Pako (Prison Break)
« Vastaus #5 : Tammikuu 24, 2007, 17:38:08 »
Olenkin ajatellut ostaa tän tuotantokauden DVD:n. Osaako joku kertoa paljonko se maksaa? Onko se jotain 50-60 euroa?

Sellaselta arviolta heittäisin, että maksaa about. 30 - 50e, vertaan nyt LOSTn DVD-boksiin. Maikkarin storessa ensimmäisen tuotantokauden hinnaksi ilmoitetaan 37,90, eli ei kyllä kamalan hintainen olisi. :) CDON.COMin hinta taasen on 34,95, eli jos netin kautta tilaisit, niin.. hih.

Aa, kiitoksia paljon! Niipäs näkyi olevan. Kävinkin jo ostamassa sen, kun noin halpa näytti olevan. Stockmannilla maksoi vain 38 euroa, aika vähän jos vertaa vaikka CSI:hin, joka maksaa melkein 60 euroa (siitä ton 60 e repäsin ).


Bernadette

 • Ankeuttaja
Re: Pako (Prison Break)
« Vastaus #6 : Tammikuu 24, 2007, 19:34:53 »
Pako on tosi hyvä sarja. En ole missannut yhtäkään jaksoa enkä voisikaan jättää yhtäkään väliin.
Silti mua on alkanut vähän ärsyttää se että niille tulee aina mutkia matkaan. Ja tietysti neropatti Michaelilla on taas  idea päästä niistä kuin koira veräjästä!
Michael on kuitenkin lempihahmoni. Lincolnista en pidä. Näyttelijä joskus vähän ylinäyttelee sitä.

Em-Em

 • Ankeuttaja
Re: Pako (Prison Break)
« Vastaus #7 : Tammikuu 29, 2007, 18:08:54 »
Prison Break, tämän hetkinen lempisarjani. Lostista (jota en enää katso) opin, että jos jotain sarjaa mainostetaan tarpeeksi, sen on oltava hyvä. Katsoin siis televisiosta kerrankin jonkin sarjan ihan ensimmäisestä jaksosta lähtien. Ja tähän mennessä paras seuraamani (väitin tuota samaa Lostista puoli vuotta sitten). Eräs hurmaava henkilö tosin spoilasi ensimmäisen tuotantokauden lopun ilkeyksissään. Ostin nyt sitten vielä DVD-boksinkin. Lataaminen on rumaa. Kuulopuheiden mukaan sarja vielä paranee toisella ja kolmannella kaudella. Tulisi pian kauppoihin. Taikka nyt ensin vaikka jenkkien televisioon.

Sarjan lähestyessä loppuaan Suomessa en enää kestänyt viikon jaksoväliä vaan hankin DVD:t ja katsoin loppupään jaksot sellaisessa muutaman tunnin putkessa. Aloitin sitten toisen tuotantokauden seuraavana päivänä. En oikein silloin tajunnut, miten epätoivoiseen kohtaan koko sarja jäi siinä. Kaverit vaikuttavat olevan saarretut, eräs rämpii raatona metsässä ja Sara on "mahdollisesti kuollut".

Henkilöhahmot ja paon erilaiset kiemurat ovat sarjassa upeita. Pahikset eivät ole aina pahiksia eiväkä hyvikset hyviksiä. Michael on upea hahmona. Aluksi hän tosin oli tavattoman ärsyttävä. Joskus tylsä nero, mutta myös hyvin inhimillinen. Vaikka se kohta, jossa hän huomaa, ettei vankilassa olo olekkaan ihan leikkiä. Wentworth Miller III muuten näyttää aivan pahikselta. Sucre on oikein valloittava, koominen hahmo. Sellainen pakollinen vakavan päähenkilön hauska apuri. T-Bag on taas on aivan hulvaton. Vaikka hän on kuinka iljettävä ja kauhea, hänestä on tavallaan pakko pitää edes vähän. Loistava näyttelijä, kuin he kaikki.

Sarjassa on paljon toimintaa ja irtopäitä-, varpaita ja kaikkea muuta vastaavaa. Mutta on siinä nättejäkin kohtia.
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

"Michael Scofield, the greatest kick"

« Viimeksi muokattu: Helmikuu 14, 2007, 11:38:19 kirjoittanut Em-Em »

Poissa Starpiks

 • ヘルムットじゃないよ
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • "Olette sangen rumia ollaksenne keijuja"
 • Tupa: Puuskupuh
Re: Pako (Prison Break)
« Vastaus #8 : Tammikuu 30, 2007, 08:33:35 »
Wentworth Miller III muuten näyttää aivan pahikselta.

 Niin näyttää! Sarjan ensimmäisessä jaksossa, kun näytettiin se pankkiryöstökohtaus, odotin koko ajan verta ja suolenpätkiä, koska WMIII näyttää niin pahikselta! :D Meni pari jaksoa, ennen kuin tajusin, että kyseessä oikeasti on hyvis. Ne silmät, ne ovat vaikuttavat. Sitten kun hahmoon pääsee sisään, ulkonäkökin muuttuu enemmän "hyviksmäiseksi" (ainakin minun silmissä), mutta silti, brr. Varmaan murtuisin saman tien hänen silmien edessä. :P
"The shortest verse in the Bible is, "Jesus wept". The only thing wrong with it is the past tense." -Fred MacIntire, Something Positive

No oonhan mä sentään sukua insinöörille... *pnish*?

michelle

 • Ankeuttaja
Re: Pako (Prison Break)
« Vastaus #9 : Tammikuu 30, 2007, 21:57:36 »
Kuulopuheiden mukaan sarja vielä paranee toisella ja kolmannella kaudella. Tulisi pian kauppoihin
Kolmatta kautta ei vielä vissiin edes tehdä ja toinen kausi on mielestäni ykköstä paljon huonompi.

Prison Breakia ite olen seurannut jo melkosen kauan, olen aloittanut hiukkasen sen jälkeen kun sarja alkoi pyörimään Amerikassa (vuoden -05 puolella). Olin aivan koukussa ykköskauteen, ja itse asiassa järkkäilin työvuoroja niin että saan mahdollisimman aikaisin katsottua PB:n. Kakkoskaudesta en tykkää niin paljoa. Jaksot 14 ja 15 oli ihan mukavia, mutta sarja on alkanut melko paljon junnaamaan paikoillaan. Kyllähän sitä vieläkin katsoo, ja on se vieläkin parempi sarja mitä monet muut, mutta lempisarjan tittelin annoin kyllä nyt Supernaturalille.

Poissa Browey

 • Vuotislainen
Re: Pako (Prison Break)
« Vastaus #10 : Tammikuu 30, 2007, 22:02:09 »
John Abruzzin paluu jo viikko sitten nähdyssä jaksossa ja etenkin muutos, joka hänessä tuolloin nähtiin, hämmästytti minua erittäin paljon, sillä hetken aikaa moni saattoi jo luulla, että hänen sisässään asuva murhaaja olisi kadonnut. Mielestäni muodonmuutos oli alusta saakka aika epäuskottava ja käsitykseni siitä vahvistui, kun mafiapomo kysyi Michaelilta Fibonaccin olinpaikkaa sillä perusteella, että pystyisi antamaan vihamiehelleen anteeksi. Olen iloinen siitä, että Abruzzi on mukana kauden viimeisissä jaksoissa luomassa mielenkiintoa ja väriä tähän ja ensi kauteen. Hänen paluussaan on etenkin yksi asia yli muiden: Abruzzi ja T-Bag pelaavat jälleen samalla puolella ja taistelupari on jälleen koossa.

Nick Savrinn on Abruzzin ohella toinen henkilö, jota on tällä hetkellä vaikea käsittää. Oli hämmentävää nähdä, kuinka Abruzzi soitti hänelle ja pyysi tuomaan Veronicaa lentokentälle samana iltana. En koskaan pitänyt Savrinnista, mutta tavallaan luotin häneen; tuntuukin yhä käsittämättömältä, että hän saa käskynsä suoraan Abruzzilta ja tekee tälle töitä. Olen varsin varma sen suhteen, että tässä piilee yhä jotain sellaista, mitä ei ole toistaiseksi selvinnyt katsojille.

Mikä Abruzzin juoni sitten on? Tähän saakka saatujen vihjeiden perusteella luulen, että Nickin on tarkoitus tuoda vankien pakoyönä Veronica lentokentälle, josta lentokone lähtee elossa olevat vangit mukanaan. Luultavasti Abruzzi aikoo kentällä kiristää Veronican hengellä uhaten Michaelilta selville Otto Fibonaccin olinpaikan, koska Michael ei ole sitä tähän mennessä kertonut. Täytyy vain ihmetellä ja ihailla, miten mafiapomo sai juonen kehiteltyä. Vaihtoehtoja ei mielestäni ole kovin montaa. Tiedämme, että Abruzzi ja Nick olivat samoihin aikoihin sairaalassa Chigagossa, kuten myös sen, että Abruzzi on nähnyt Veronican valokuvan (Michaelin, Abruzzin ja Philly Falzonen välisessä keskustelussa) ja ymmärtää sen perusteella, kuinka tärkeä Veronica on veljeksille. Luulen kuitenkin, että juoni on punottu paljon aikaisemmin - jo silloin, kun Savrinn suorastaan änkeytyi Veronican seuraan tutkimaan Lincolnin tapausta.

Abruzzin ja Nickin välisen yhteistyön takana täytyy olla jotain suurempaa ja merkittävämpää, sillä jos Nick ylipäätään koskaan vie Veronican lentokentälle, tekee hän sen hyvin vastentahtoisesti; sen takia on vaikeaa kuvitella Nickiä Abruzzin työntekijäksi. En välttämättä usko, että Nick tuo Veronicaa lentokentälle saakka, sillä mielestäni järkevämpi päätös tälle kaudelle olisi, jos kaksikko lentäisi Montanaan etsimään Terrence Steadmania, kun ovat päässeet näinkin pitkälle. Toisaalta koska tästäkin kaudesta on Amerikassa käynnissä toinen tuotantokausi, on aikaa myös Steadmanin salaisuuksien selvittämiseen.

Palaan vielä vanhempaan jaksoon, jossa Lincoln joutui liikenneonnettomuuteen ja Aldo Burrows astui esiin pimeydestä ja tuli pelastamaan poikansa hengen. Veljesten isän mukaantulo sarjaan oli mielestäni ihan toivottavaa, sillä olisi ollut järjetöntä, jos kaikki Aldo Burrowsiin liittyvä olisi jäänyt siirrettyä teloitusta seuranneeseen toimittajaan, joka käytti nimeä William Prall. Koko tilanne kuitenkin kääntyi pahasti päälaelleen, kun samalla selvisi, että Lincoln lavastettiin alunperin syylliseksi, jotta Aldo tulisi esiin piilostaan. En tiedä, pidinkö tästä uudesta käänteestä; katsojat oli tähän mennessä johdettu hyvin pitkälle harhaan ja kaikki selvisi lyhyen hetken aikana. Olisin toivonut, että Lincoln olisi pysynyt välttelemään Bellickiä ja poliiseja hieman kauemmin, mutta toisaalta tämän Yhtiön mukaantulo sarjaan näin olennaisella tavalla johtui luultavasti pikemminkin siitä, että käsikirjoittajat alkavat jo pedata jonkinlaisia lähtökohtia sarjan toiselle tuotantokaudelle, jossa Aldo on varmaankin jälleen mukana.

Sara Tancredista tuli yllättäen koko paon avain, mutta luulisin, että hän ei aiheuta vangeille enää enempää harmeja ja jättää oven lukitsematta pakoyönä Michaelin vuoksi. Sarasta on tullut kauden ja henkilöiden kehittyessä aina vain pinnallisempi ja luulen, että hän voi sortua käyttämään morfiinia minä hetkenä hyvänsä. Pystyn ymmärtämään Saraa, koska hänellä on heikot ja luottamuksettomat välit isäänsä, mutta se ei muuta sitä tosiasiaa, että siinä missä hän oli kauden alussa yksi suosikeistani, en pidä hänestä enää tippaakaan. Hänen surullinen ja vaikea mielialansa kaipaisi kohotusta äkkiä, mutta sitä tuskin tapahtuu pitkiin aikoihin.

Tweener liittyi pakoryhmään, mikä oli sinänsä ihan reilu teko Michaelilta. En ole koskaan pitänyt Tweeneristä, mutta häntä käy sääliksi, koska hän on jumittunut tilanteeseensa vastoin omaa tahtoaan. Bellick makaa tajuttomana vartijoiden taukotilan alla olevassa putkessa eikä voi auttaa Tweeneriä Avocadolta, joka palaa selliin auttamattoman pian. Tweener on surullinen hahmo, jonka ei C-Noten ja Sucren tapaan kuuluisi edes olla Fox Riverissä pahamaineisten vankien keskellä.

Kaksi jaksoa jäljellä, enkä jaksaisi millään odottaa ensi tiistaita.

Poissa Valeriana

 • Enimmäkseen harmiton
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Re: Pako (Prison Break)
« Vastaus #11 : Helmikuu 03, 2007, 00:05:01 »
Jotenkin aika vaikea uskoa, että Bellick auttaisi Tweeneriä, jos olisi vapaana. Hänhän sen Tweenerin Avocadolle antoi. Hänen vasikakseen ei näköjään kannata ryhtyä. Voi kyllä olla, että Tweenerille käy joka tapauksessa huonosti, koska muut pakosuunnitelmaan osallistujat tietävät nyt, että Tweener kanteli heistä Bellickille. Olen huolissani siitä Westmorelandin haavasta. Näyttää siltä, ettei hän taida päästä sanomaan hyvästejä tyttärrelleen.
If God does not understand, then he is not God, and we have nothing to fear.

Mindezu

 • Ankeuttaja
Re: Pako (Prison Break)
« Vastaus #12 : Helmikuu 03, 2007, 09:11:22 »
Olen seurannut tätä sarjaa ihan ensimmäisestä jaksosta asti ja nähnyt kaikki jaksot. Mielestäni tätä sarjaa hehkutettiin silloin joskus hieman liikaa, vaikka mahtava onkin. Monet kavereistanikin yllästyivät jatkuvaan mainostamiseen, ja jättivät siksi katsomatta. (järkevää :pp)
Muttamutta. Pidän Paosta siksi, että siinä on asiansa osaavat näyttelijät ja paikka on upeasti lavastettu. Se on vain joskus ärsyttävää, kun Michael aina onnistuu jotenkin pelastamaan tilanteen ja hänellä tuntuu olevan ratkaisu kaikkeen. No, se on kai osa sarjan juonta...
Odotan innolla 2. tuotantokautta.

michelle

 • Ankeuttaja
Re: Pako (Prison Break)
« Vastaus #13 : Helmikuu 03, 2007, 18:15:44 »
Pidän Paosta siksi, että siinä on asiansa osaavat näyttelijät ja paikka on upeasti lavastettu.
Se on ihan oikea vankila, ei pelkät lavasteet. Kyseinen Joliet Prison lakkautettiin helmikuussa 2002.

Poissa Sahara

 • Satakieli
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Re: Pako (Prison Break)
« Vastaus #14 : Helmikuu 03, 2007, 20:35:28 »
Ainoa huono puoli Paossa on tosiaan tuo pitkittäminen. Jostain luin, että Paosta oli tarkoitus tehdä ensin vain joku 12 osainen, mutta sitten sitä venytettiin. Ja sen kyllä joissain kohti huomaa.

Nyt kun olen nähnyt kaikki jaksot, niin suosikkini on edelleen Sucre ja Michael. Abruzzi on nyt myös hyvä hahmo, se sen uskoon tuleminen on jotenkin erittäin huvittavaa. T-Bag on muuten hyvä, mutta on ällöttävää se, miten se on sellainen raiskaaja. Se poikakin
teki itsarin. Mutta hyvä hahmo kuitenkin.
Odotan erittäin innolla toista kautta, vaikka olen kuullutkin sen olevan huonompi. Mutta aika vaikeahan siitä olisikin saada yhtä hyvä kuin ykkösestä.

Siinä DVD:ssähän pitäisi olla niitä poistettuja kohtauksia, mutta minä en ole niitä mistään löytänyt. Olen kai onnistunut vain ohittamaan ne täydellisesti. Tietääkö joku missä ne on, siinä viimeisellä levylläkö? Miten minä en löydä niitä.
// Kiitos hyvistä ohjeistä Elosäde. Nyt löysin. Olin etsinyt ihan väärästä paikasta ^^`
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 04, 2007, 15:29:57 kirjoittanut Sahara »

Poissa Elosäde

 • Wanhus
 • Vuotislainen
Re: Pako (Prison Break)
« Vastaus #15 : Helmikuu 04, 2007, 12:51:28 »
Poistettuja kohtauksia löytyy niiden jaksojen kohdalla, jossa ne olisivat olleet jos niitä ei olisi poistettu. Ei niitä kovin montaa ole minun silmiini osunut, enkä edes ole sillä silmällä vielä tarkastellutkaan. Siis levyn päävalikosta valitset jonkun jakson nimen, jonka jälkeen tulee alavalikko, josta pääsee kohtauslistaan, kielivalikoimaan ja mahdollisesti siinä on joku special-juttu joss on poistetut kohtaukset. En nyt muista mikä teksti siinä on, mutta sieltä löytyy myös kommenttiraidat. Mutta tosiaan, niitä ei löydy monestakaan paikasta, enkä ole itsekään varma olenko katsonut kaikkia.

Mutta saatuani DVD-soittimen tuhlasin joululahjarahani ostaakseni itselleni Pako-dvd:n. Aivan mahtava. Nyt kun on katsonut telkasta viimeisiä jaksoja, niin huomaa oikeasti kuinka jännittäviin kohtiin ne jäävät, itse sitä ei niin huomannut kun dvd:llä jaksot tuli katsottua melko pötköön. Minut sarja on pitänyt taidokkaasti otteessaan, siinä on sitä jotain kummallista. Itse odottelen kyllä toista kautta myös, olkoon huonompi eli ei.
"Insinööri on ihmisenä osaamistaan suurempi ihme" -Esa Saarinen

Poissa Röhkö

 • Kasvatustieteen kandi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Re: Pako (Prison Break)
« Vastaus #16 : Helmikuu 07, 2007, 09:02:51 »
Eilisessä jaksossahan he viimein pakenivat. Jakso oli tämän ensimmäisen tuotantokauden toiseksi viimeinen. Ensi jaksossa sitten jännätään, pääsevätkö he todella karkuun.
Sääliksi käy sitä vanhusta (nimi ei nyt tule mieleen), jolla oli haava kyljessä. Samoin sitä tukevahkoa tyyppiä. :p

Sain tässä pari päivää sitten tietää, että John Abruzzia näyttelevä mies on alunperin ruotsalainen. Hän on asunut Ruosissa monta kymmentä vuotta, ja nyt asuessaan Los Angelesissa hän käy Ikeassa useasti. Kiintoisaa.

Pako on minusta kyllä sellainen sarja, jonka olisi voinut jättää yhteen tuotantokauteen, korkeintaan kahteen. Juonen pitkittäminen liiaksi voi pilata jännitystä ja ideaa. Kun sarjaan vain lisätään henkilöitä ja monimutkaisuutta, saattaa katsojat kyllästyä. Lost-sarjassa on vähän sama ongelma.
"Pants - like shorts, but longer!"

vihtori

 • Ankeuttaja
Re: Pako (Prison Break)
« Vastaus #17 : Helmikuu 07, 2007, 10:23:02 »
Pidin eilisestä jaksosta kovasti. Olin kyllä arvannut, että he pääsevät muurien yli, mutta jännityksellä odotin sitä, ketkä putoavat kyydistä matkalla. Itse olin veikannut, että Michael olisi käyttänyt Tweeneriä(nimet hakusessa?) jonkinlaisena harhautuksena tai jotain, en nimittäin tajunnut alunperinkään miksi hän otti Tweenerin mukaan. Myöskin tämän "mielisairaspotilaan" ilmaantuminen oli aika mielenkiintoinen juonenkäänne.

Vaikka olen aina pitänyt enemmän vankilakohtauksista, oli Nickin ampuminen ehkä kaikista hätkähdyttävin kohtaus viime jaksossa. Mies on sentään ollut yksi päähahmoista koko ensimmäisen tuotantokauden ajan ja nyt hänet tapetaan ihan noin vain. Mutta hänen kuolemallaan on varmaan haluttu korostaa sarjan arvaamattomuutta ja tuon alan raakuutta.

Seuraavan jakson etenemistä on vaikea arvata, muut jaksot ovat kuitenkin kertoneet vankilan sisäisestä elämästä. Muuttuvatko henkilöt päästessään ulos? Vaikka odotankin mielenkiinnolla, miten he onnistuvat paeta 15 km päähän lentokentälle,kun heillä ei ole kuin muutaman minuutin etumatka. Veikkaan että kaikki eivät suinkaan pääse lentokenälle asti, vaan osa jää kiinni tai jostain muusta syystä "jää jälkeen". Jos lentokoneeseen pääsee vain kolme veikkaisin, että siellä ovat ainakin Abruzzi ja Lincoln, sillä uskon Michaelin luovuttavan oman paikkansa hänelle. Toivottavasti he ovat onnistuneet saamaan tuotantokauden viimeisestä jaksosta koko sarjan parhaan.

Poissa Valeriana

 • Enimmäkseen harmiton
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Re: Pako (Prison Break)
« Vastaus #18 : Helmikuu 07, 2007, 20:32:27 »
Varmaankin, jos Abruzzi aikoo puristaa haluamansa tiedot Michaelista, se käy helpoiten Lincin avulla. Siksi voisi kuvitella, että ne mukaan tulevat olisivat Michael ja Lincoln. T-Bagin hän varmaan haluaa hengiltä ja Westmoreland ja C-Note joka tapauksessa olivat pyrkimässä eri suuntaan. Olen vähän ihmetellyt, kuvitteleeko Sucre oikeasti, että se Maricruz lähtee hänen kanssan pakomatkalle jonnekin tuntemattomaan. Pitkän tähtäimen suunnittelu ei taida olla hänen parhaita puolian. Tweener saa kiittää onneaan, jos on vielä lentokentälle tullessaan hengissä.

Sahara, minun näkemykseni tuosta spoilerissa olevasta asiasta:
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 07, 2007, 22:15:26 kirjoittanut Valeriana »
If God does not understand, then he is not God, and we have nothing to fear.

Poissa Sahara

 • Satakieli
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Re: Pako (Prison Break)
« Vastaus #19 : Helmikuu 07, 2007, 20:50:39 »
Olen vähän ihmetellyt, kuvitteleeko Sucre oikeasti, että se Maricruz lähtee hänen kanssan pakomatkalle jonnekin tuntemattomaan. Pitkän tähtäimen suunnittelu ei taida olla hänen parhaita puolian.

Minä olen ihmetellyt just tuota samaa. Ja samoin myös C-Notesta. Kai sen nyt pitäisi tajuta, että niistä tulisi maan etsityimpiä rikollisia, niin silloinhan se sen vaimo ei voisi mitenkään välttyä kuulemasta, että C-Note on ollut vankilassa. Vai miten ihmeessä C-Note suunnittelee saavansa sen vaimon ja tyttären pois maasta (Meksikoko se nyt oli), ilman että se kuulisi jotain.
Ja Sucrella on sama homma. Miten se voi kuvitella, että Maricruz hyppisi riemusta, kun Sucre karkaa vankilasta, ja niiden pitäisi lähtä jonnekin tuntemattomaan maahan?

Minua kyllä jäi säälittämään se Westmore, olisin kyllä suonut sen pääsevän tapaamaan sitä kuolevaa lastaan.

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Glap

 • Ankeuttaja
Re: Pako (Prison Break)
« Vastaus #20 : Helmikuu 12, 2007, 11:25:21 »
Pako on ainoa sarja, mitä seuraan todella. Hyvät näyttelijät, hyvät juonikuviot.. Omia lempihahmojani on Sucre, Westmoreland ja tietysti Michael (joka on paras näistä kaikista).
Aluksi Sara oli ok, mutten pidä tämän tavasta katsoa ihmistä - silmät hyppivät miten sattuu kohteen kasvoilla. Haywire, Houruksi häntä haukun, on kamala. Hyvä näyttelijä, mutta hahmo on itsessään kamala, oikeastihan hän ei ole sairas mieleltään, vai?

Sarja on ehdottomasti katsottavan arvoinen, mutta nyt mukaan tulevan on hankala päästä kärryille. Olen nähnyt kaikki jaksot yhtä lukuunottamatta, jossa mm. Abuzzi ehti jo leikata Michaelin varpaan (tämä on polilla) ja sitä, kun Houru oli tämän sellikaveri.

Poissa Browey

 • Vuotislainen
Re: Pako (Prison Break)
« Vastaus #21 : Helmikuu 12, 2007, 17:05:31 »
Sanoisin, että ne kolme elossa olevaa, jotka pääsevät Abruzzin koneen kyytiin, ovat Abruzzin itsensä lisäksi Michael ja Lincoln. Toisaalta olisi odotettavissa, että tässä nähdään vielä jokin käänne. Sarjasta on kuitenkin paraikaa käynnissä Amerikassa toinen tuotantokausi, joten voisi olettaa, ettei huomisessa jaksossa kolme vankia pakene lentokoneella ja muut kuole, sillä muuten toisella kaudella ei ole yhtään mitään näkemisen arvoista. Sen takia luulen, että joko Abruzzin koneeseen mahtuu pari yllättävää henkilöä (eivät Michael ja Lincoln), jotka pakenevat maasta ja koneen ulkopuolelle jäävät pysyvät hengissä jatkaen pakoa jalkaisin tai toisena vaihtoehtona lentokone ei tulekaan noutamaan vankeja eikä yksikään pääse pakoon ulkomaille. Huomenna kuitenkin nähdään, miten käy. Itse olisin melkein jälkimmäisen vaihtoehdon kannalla, sillä koko tilanne sekoittui jo aika pahasti hetkellä, jolloin Nick päästi Veronican vapaaksi.

Poissa Valeriana

 • Enimmäkseen harmiton
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Re: Pako (Prison Break)
« Vastaus #22 : Helmikuu 13, 2007, 23:27:17 »
No, kukaan ei sitten päässyt sinne koneeseen. Jakso oli yhtä aikaa aika pelottava ja jotenkin hauska. Minä kikatin itsekseni, kun Haywire varasti sen polkupyörän kypärineen. Sitten minua jostain syystä nauratti se kun Mache sanoi Tweeneriä Vanilla Iceksi, koska se on niin osuva vertaus (Ice, ice baby). T-Bagin olisi pitänyt osata arvata ettei Abruzzi suotta sääli hänen kännyään, kun he ovat molemmat aiemmin yrittäneet tappaa toisensa ja Abruzzi leikkeili Michaelilta kaksi varvasta paljon pienemmästä syystä. Viimeinkin näimme sen rouva varapresidentin tositoimissa.

R.I.P. Charles Westmoreland. Jostain syystä luulen, että Sara selviää hengissä kaikesta huolimatta.
If God does not understand, then he is not God, and we have nothing to fear.

Poissa Browey

 • Vuotislainen
Re: Pako (Prison Break)
« Vastaus #23 : Helmikuu 14, 2007, 19:34:14 »
Nyt on tämä kausi saatu pakettiin lopullisesti. Pidin sarjasta erittäin paljon - Pako on varmaankin parasta draamaa, mitä olen koskaan katsonut. Tuntuu siltä kuin olisi vain hetki siitä, kun Michael viimeisteli suunnitelmansa, ryösti pankin ja joutui Fox Riveriin ja siitä, kun Leticia Barris murhattiin, Quinn jätettiin kaivon pohjalle, vanginvartija Bob tapettiin T-Bagin toimesta ja agentti Hale yritti kertoa Veronicalle totuuden pimeällä kujalla. Välillä tuntui siltä, että vangeilla olisi mahdoton tehtävä edessään kaikkien ilmenneiden esteiden ja muiden vaikeuksien takia, mutta nyt he sitten pääsivät vankilasta ulos muurien ulkopuolelle ja pakoon - ainakin hetkeksi.

Viimeinen jakso oli ensimmäisen tuotantokauden helmi. Katsojat onnistuttiin hämäämään täysin siihen uskoon, että varapresidentti myrkytettäisiin, vaikka lopulta Reynolds ehtikin ensin, otti ohjat omiin käsiinsä ja ymmärrettyään, että hänellä ei ollut muita mahdollisuuksia nousta maan presidentiksi, laittoi palvelijansa hankkimaan presidentin tappanutta myrkkyä. Nyt Caroline Reynoldsilla on valta käsissään ja tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, kuinka hän sen hyödyntää. Se, että hän johtaa nyt maata, vaikuttaa varmasti myös vankien urakkaan pysyä vapaana ja luo jännitystä ja kiehtovuutta toisen kauden ympärille, sillä Terrence Steadmanin "murhaaja" on jälleen vapaana, vaikka hyvin monta kertaa heillä oli käsissään avaimet Lincolnin murhaamiseen.

Haywire tarjosi kunnon viihdettä synkän ja vakavamielisen jakson keskelle varastaessaan pieneltä tytöltä polkupyörän ja lähtiessään ajamaan sillä kädet ilmassa. Haywire oli ensimmäisen kauden onnistuneimpia henkilöhahmoja: hän on ristiriitainen ja pelottava vanhempansa murhannut mies, mutta myös omalla tavallaan nokkela ja sairautensa takia hauska henkilö. Pidin hänestä jo silloin, kun hän oli Michaelin sellikaverina muutaman päivän, mutta viimeisissä jaksoissa hän nousi eri tasolle. Haywiren näyttelijä Silas Weir Mitchell teki ehdottomasti yhden kauden parhaimmista roolisuorituksista. Toivottavasti Haywire pysyy hengissä vielä pitkään eikä kuole heti ensimmäisistä luodeista, jotka seuraavalla kaudella nähdään.

En usko, että Tweener pystyy pakenemaan Bellickiä ja muita poliiseja kovin kauaa. Hänellä on harvat vahvuutensa, mutta hänen heikkoutensa jyräävät niistäkin yli. Tweener ei usko itseensä, hän on heikko ja koko pako tuli hänelle niin nopeasti, ettei hänellä ollut aikaa valmistautua siihen. Hänellä ei ole mitään suunnitelmia mitä tehdä vapaana, ja kyse ei hänen kohdallaan ole siitä, että pysyykö hän vapaana, vaan siitä, kuinka kauan hän pysyy elossa. Ei se haitttaa minua: paenneista vangeista Tweener oli ehdottomasti huonoin ja tyhmin, vaikka välillä häntä kävikin sääliksi, koska hänellä oli epäonnea pelkästään joutuessaan vankilaan ja hänellä ei ollut juuri minkäänlaista mahdollisuuksia vaikuttaa omaan tilanteeseensa.

Tämä oli loistava tuotantokausi, enkä malta odottaa toisen alkua. Televisio tarvitsee samanlaisia nerokkaita ohjelmia kuin Pako.

Poissa Yaya

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • möfff
Re: Pako (Prison Break)
« Vastaus #24 : Helmikuu 18, 2007, 20:16:55 »
Mahtaako joku tietää, milloin Paon toinen tuotantokausi alkaa näkyä Suomessa? En viitsinyt kauheasti topiccia selailla spoilausten takia, jos niitä sattuu olemaan.

// Okei. Kiitos. *hymy*
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 20, 2007, 10:53:38 kirjoittanut Yaya »
It's time to take some real risks.