Kirjoittaja Aihe: Paras ja huonoin Potter -kirja?  (Luettu 69038 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Pippuripiru

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pieni, mutta pippurinen!
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #125 : Elokuu 06, 2011, 11:12:30 »
Parhaat kirjat ovat Azkabanin vanki ja Feeniksin Kilta.

Azkabanista tykkään, koska siinä tapahtuu niin paljon ja siinä selviää monta asiaa, kuten vaikka Harryn kummisetä, isänsä ystävät, vanhempiensa kuoleman syy yms.

Feeniksin Killasta tykkään varmaankin siksi, koska se on paksuin kirja ja siinä ehtii tapahtuakin paljon. Kirjassa kuvataan hyvin kuinka kamala Pimento on, mutta itseäni tässä kirjassa ärsyttää ehkä hieman Harry, kun se esittää välillä niin väärinymmärrettyä, mutta kuitenkin tykkään tästä kirjasta.


Huonoin kirja (tai siis, ei mikään ole huono, mutta...) on varmaankin Liekehtivä pikari. En koskaan jaksa lukea Kolmivelhoturnajaisista, tosin Dobby on hauska siinä yhdessä kohdassa. "Harry Potterin täytyy hakea oma Weezy".  Nauran usein tuolle kohdalle, Dobby on aina niin hauska.
Tosin vielä vähemmän välitin Kuoleman varjeluksista, koska kirjassa Harry, Ron ja Hermione lymyilevät metsässä suurimman osan ja kaikki kuolevat siinä. Dobby ei olis saanut kuolla.... Yhyyyy.....
Minulla on vain yksi elämä, ja sen aion elää täysillä!!

Poissa Viuhpiipore

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #126 : Elokuu 06, 2011, 15:59:46 »
Mielestäni parhaat kirjat ovat Viisasten kivi, Azkabanin vanki ja Feeniksin kilta.

Viisasten kivi aloittaa kirjasarjan ja siinä tapahtuu eniten, joten varmaankin sen takia se on päässyt parhaimpien listalle.

Azkabanin vanki on myös yksi lempikirjoistani: siinä esitellään uusia henkilöitä ja selitetään aiemmin tapahtuneita ja selvittämättömäksi jääneitä asioita.

Lisäksi pidän myös Feeniksin killasta, tosin kuten Pippuripiru sanoi, Harry on tässä kirjassa vähän ärsyttävä. (Esittää väärinymmärrettyä, raivoaa ja angstaa). Pidin kuitenkin siitä, että Dumbledore kertoo Harrylle lopulta totuuden Voldemortista ja ennustuksesta. Kirjassa tapahtuu paljon ja mukaan tulee uusia hahmoja.

Huonoin kirja on mielestäni Liekehtivä Pikari. Kirjassa on liikaa turnajaisten kuvaamista, enkä pidä lopusta. Tässä kirjassa pidin kuitenkin Dobbysta. =D

Myös Kuoleman varjelukset on vähän tylsä: kirjassa on liikaa metsissä oleskelua ja hirnyrkkien etsintää.

Salaisuuksien kammio ja Puoliverinen prinssi ovat mielestäni yhtä hyviä kirjoja.

Jos kirjat pitäisi laittaa paremmuusjärjestykseen, minulla lista olisi tällainen:

1. Azkabanin vanki

2. Viisasten kivi

3. Feeniksin kilta

4. Salaisuuksien kammio

5. Puoliverinen prinssi

6. Kuoleman varjelukset

7. Liekehtivä pikari
Viuhpiipore - velhomaailman karkki nro.1

Poissa Pippuripiru

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pieni, mutta pippurinen!
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #127 : Tammikuu 07, 2012, 17:35:03 »
Paras kirjat ovat Viisasten kivi, Azkabanin vanki ja Feeniksin kilta.


Viisasten kivi tietty siksi, koska siitä kaikki alkaa. Tästä kirjasta saa alku tuntuman seitsemän osaiseen sarjaan.

Azkabanin vanki, koska edellisten kirjojen tapahtumat vaikuttavat tähän kirjaan, ja tämä kirja taas vaikuttaa seuraaviin neljään kirjaan.

Feeniksin kilta, koska se on pisin kirja, ja sen myötä kirja on hauska avata ja alkaa lukea jostain kohdasta vain. Kirja on muutenkin hyvä, koska kirjassa tapahtuu myös paljon asioita ja Harry pääsee asioista kunnolla jyvälle. Tosin Harry on aika ärsyttävä tässä kirjassa, koska pitää itseään todella väärinymmärrettynä.

Laitan kirjat vielä siinä järjestyksessä, josta pidän niistä eniten:

1. Azkabanin vanki

2. Feeniksin kilta

3. Viisasten kivi

4. Puoliverinen prinssi; kirja on tässä keskikohdassa koska kirja on ihan suht hyvä, mutta kirjassa ei kokoonsa nähden tapahdu paljon.

5. Salaisuuksien kammio; en jotenkin kauheasti välitä tästä, ihan kiva, mutta vain päätapahtumat jäävät mieleen.

6. Kuoleman varjelukset (varsinkin 19-vuotta myöhemmin-luku XD); onhan tämä vika osa, mutta aika tylsä, tai siis, suurin osa on metsässä piilottelemistä

7. Liekehtivä pikari; tylsin kirja (mutta ei huono, ei, ei, älkää ymmärtäkö väärin)
Minulla on vain yksi elämä, ja sen aion elää täysillä!!

Poissa annips

 • siipienrepijä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • But I'm just a ghost
 • Pottermore: DawnNewt14590
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #128 : Tammikuu 07, 2012, 17:55:37 »
 Minusta kaikissa kirjoissa on sekä hyviä että huonoja puolia, mutta ykköseksi taitaa kyllä nousta Kuoleman varjelukset. Monet pitävät sitä huonoimpana, mutta tämä tykkää :)
 Siihenhän Potterit loppuu ja se on jotenkin mahtava tapa lopettaa se, kun kaikki niin kuin selviää siinä. Minä vaan yksinkertaisesti rakastan niitä kohtia kun jotakin selviää, oli se sitten Harryn tai vaikka Severuksen kohdalla. Suosikkilukuja on esim. Prinssin tarina, Taas metsä ja suunitelman heikoin lenkki. Ja sitten se Godrickin notko-juttu on hyvä :)

Kaikki kirjat ovat vaan niin ihania :)  Pidän myös VK:sta, AV:sta ja onhan se LP:kin hyvä.

Huonoimpia on mielestäni ehkä Feeniksin kilta ja Puoliverinen Prinssi. Miksikö? Sitä en kyllä tiedä. Ne on jotenkin sellaisia... en minä tiedä, tylsiä. Mutta kyllä niitäkin on oikein mukava lukea :)

-annipsi-

Poissa pilvenpiirtäjä

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Words of pages
 • Pottermore: FeatherMarauder23566
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #129 : Tammikuu 07, 2012, 19:46:34 »
Paras on mielestäni ehkä Azkabanin vanki. Kirjassa tulee uusia, mielenkiintoisia piirteitä esimerkiksi Tylyahon myötä. Osasyy siihen, että tämä on Potter-suosikkini on kahden lempihahmoni, Siriuksen ja Lupinin ilmestyminen Potter-maailmaan. On myös hauskaa seurata Kalkaroksen ja Lupinin välejä, vaikka he pyrkivätkin (tai Lupin ainakin pyrkii) ammattimaiseen suhteeseen, kirjasta paistaa kaksikon vanhat kaunat läpi. Ja jos mennään vähän syvällisemmäksi, mielestäni kirjan teema on loistava: kaikki ei ole aina sitä miltä näyttää.

'Inhokkini' taas on Feeniksin kilta, joka joskus oli suosikkini. Minua ärsyttää eniten kirjassa Potter: okei, hänet jätettiin tylysti alussa jästimaailmaan ilman mitään uutisia, mutta Harryn luonne muuttuu neljännen ja viidennen kirjan välissä hirveästi, ensimmäisissä kirjoissa hän on sellainen mukava poika, joka on oikeasti suhteellisen normaali, ei mikään maineen keskipiste, mutta viidennessä kirjassa hänestä tule jotenkin pikkumainen ja suoraan sanottuna ärsyttävä. Minusta kirja on myös hivenen tylsä, siinä tapahtuu alussa kauhean vähän, ja alulla tarkoitan käytännössä aikaa ensimmäiseltä riviltä ministeriöön. Tapahtuuhan kirjassa paljon, mutta kirja ei vain iske minuun niin paljon kuin ennen. Tämäkin on toki hyvä kirja, mutta Pottereista mielestäni se huonoin.

"What about a side by side with a friend?"
"Aye, I could do that.."

Poissa Insanity

 • Vuotislainen
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #130 : Tammikuu 07, 2012, 23:16:02 »
Huonoin kirja on varmaan Liekehtivä Pikari ehkä pikkasen tylsähkö, vähiten innostaa lukemaan.

Lemppari taas on Kuoleman Varjelukset tuntuu, että palapelin palaset loksahtaa toisiinsa viimein ja Kalkaroksen ja Lilyn tarina </3
Umbridge -> Insanity

Poissa Pikkunoita

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #131 : Tammikuu 16, 2012, 16:59:47 »
Sanoisin että paras kirja on Puoliverinen prinssi. Pidän siitä kuinka paljon kirjassa on yksityiskohtia.
Tietysti plussaa on myös se että Weasleyn WelhoWitsit tulee tässä kirjassa ekaa kertaa(=
Rakastan sitä kauppaa!!!!!!
Mutta vaikka niin monet on haukkuneet viisasten kiveä se on silti yks mun omia suosikkeja syynä ehkä se että just siinä kirjassa on niin tarkka kuvaus Viistokujasta jatylypahkan ihmeellisyyksistä.

Vähiten tykkäään varmaan Liekehtivästä pikarista. Mutta ei sekään huono ole, ei todellakaan! tai toinen "ei niin kiva" voi olla myös Salaisuuksien kammio. En tiedä. Tähänkin voi nimittäin olla syynä se että kuuntelin salaisuuksien kammiota kuuntelu CDnä pienempänä niin monta kertaa...
Cecilia -> Pikkunoita

Poissa Kami

 • Nuoriherra
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • deviantART
 • Pottermore: BatNimbus906
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #132 : Tammikuu 17, 2012, 11:22:44 »
Mun mielestä paras on Viisasten kivi, ja siitä eteenpäin huononee eli Kuoleman varjelukset on huonoin. Mutta se huonous ei tarkoita että se olisi huonosti kirjoitettu tai tylsäjuoninen, mutta mä vaan kertakaikkiaan tykkään niin paljon enemmän onnellisista asioista, että loppua kohti kasvava ahdistavuus, menetys ja kuolema ei vaan iske. Hyviähän ne viimeisetkin kirjat ovat, mutta aika masentavia. Ja lisäksi viimeisen kirjan loppu on niin typerä, että en senkään takia tykkää. Onhan se jees että tyypit saavat lapsia ja ovat onnellisia, mutta kun soppaan lisää vielä sen että lapset on nimetty kavereiden mukaan niin alkaa jo tympiä se ällösokerisuus.
"Much more running about with bangaa at my heels and I'm apt to give up sky pirating altogether."

Poissa Puppet

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: PhoenixAccio1128
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #133 : Maaliskuu 11, 2012, 11:14:39 »
Ite pidän eniten Viisasten kivestä ja Azkabanin vangista. VK on ehkä sen kannalta paras, kun kaikki alkaa siitä ja kohtaukset on tosi kivoja! Erityisesti kaikki Dracoon liittyvät kohtaukset on ihania lukukokemuksia. Myös Liekehtivä pikari on tosi kiva, vaikka monet sitä haukkuvatkin. En haluaisi suoraan sanoa, että sarjasta löytyy yhtään huonoa kirjaa, mutta tylsimmät on kylläkin Salaisuuksien kammio ja Puoliverinen prinssi. Niitä ei oikein jaksaisi lukea, mutta kyllä nekin lukemisen arvoisia ovat. Eihän HP olisi mitään, jos kyseisiä kirjoja ei edes olisi kirjoitettu, mutta itseeni ei vain iske yhtälailla kuin muihin kirjoihin. :)
Draco Malfoy: Training for the ballet, Potter?

Poissa Rantsu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #134 : Maaliskuu 11, 2012, 11:24:29 »
Jokainen kirja on omalla tavallaan erityinen, joten parhausjärjestykseen laittaminen ei tunnu kovin kivalta, mutta varmaan Kuoleman varjelukset on suosikkini. Kirja on todella mielenkiintoinen ja pidän siitä kuinka tarina viedään samalla yhä laajempaan suuntaan ja kuitenkin palataan Viisasten kivessä esiteltyihin juttuihin. Koko kirjassa on upea ympyrä sulkeutuu -fiilis ja mm. Voldemortin muisto tappiostaan, Prinssin tarina ja Godrickin notko ovat tunnelmaltaan upeita.

Täytyy mainita myös Feeniksin kilta, sillä hieman rasittavasta Harrysta huolimatta teos on todella mielenkiintoinen ja Salaperäisyksien osasto on häröydessään jotain todella hienoa.

Vähiten mieluisin on varmaankin Salaisuuksien kammio. Ehkä siksi, että kyseinen teos tuntuu vähän liian väliinputoajalta: Viisasten kivessä on "kaiken alku" -fiilis ja mielenkiintoisia asiita, joihin sitten myöhemmissä kirjoissa tunnelmallisesti viitataan. Azkabanin vanki taas paljastaa useita salaisuuksia ja pohjustaa kirjasarjan synkähköä loppupuolta hienosti ja toimii noin muutenkin käännekohtana. En halua väheksyä Salaisuuksien kammion tapahtumia tai mitään sellaista, mutta kokonaisuudessan tuo kirja on minulle vain vähiten mieleen. Oikeastaan se on ainoa, jota en niin mielelläni lue; hyvin kirjoitettu teoshan se on ja sillä on hetkensä, kuten Harryn ja Dumbledoren lajittelukeskustelu kirjan lopussa, mutta Salaisuuksien kammiossa on vain kaikkein vähiten minua miellyttäviä piirteitä.

No joo, siinä on Fawkesin ensiesiintyminen.
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 24, 2012, 18:46:18 kirjoittanut Rantsu »
"Yet pity is of two kinds: one is of kinship recognised, and is near to love; the other is of difference of fortune perceived, and is near to pride."
*Tumblr
Instagram

Poissa Animaaki

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: StarRiver9930
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #135 : Maaliskuu 15, 2012, 17:18:45 »
Taidan huonoimmassa kirjassa taipua Salaisuuksien kammion puoleen. En pitänyt juonesta kovinkaan paljon. Kirja tuntuu olevan merkityksettömänä siinä välissä.

Paras kirja. No nyt pistit pahan. Lempparini ovat Azkabanin vanki ja Feeniksin Kilta.
Feeniksin Killassa en pitänyt ollenkaan angsti Potterista enkä ole koskaan pitänyt Dumbledoresta. Mutta muuten pidin kirjasta. Uusista hahmoista niikuin Tonks ja Kingsley. Myös vanhojen hahmojen paluu on mukavaa. Esimerkiksi Lupin.
Azkabanin vangissa esiteltiin koko joukko uusia hahmoja, niikuin Punurmio, Sirius, Lupin ja Peter. Se on myös hyvin jännittävä...

Taidan parhaassa kirjassa päätyä tasapeliin Feeniksin Killan ja Azkabanin vangin välillä...=)
Sitä kutsutaan mielikuvitukseksi, ei humpuukiksi.

Poissa Cleortar

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: VOLDEMORT!!!
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #136 : Maaliskuu 28, 2012, 20:40:09 »
Suosikkini on ehkäpä.. mmh, Kuoleman varjelukset. Se on vain jotenkin niin ihana, on rakkautta enemmän, surua enemmän, ehkä pieniä taisteluitakin enämmän? Ja siinä tulee selville, että Severus Kalkaros ei olekaan niin paha, kuin Harry luulee, ja kun siinä on se loppu, awwwwwwwwwwwss<33

Tykkään kyllä myös Feeniksin killasta ja jostain syystä myös Viisasten kivestä.
Feeniksin killassa tuli paljon uusia tuttavuuksia, ja paljon muuuta, ei sitä osaa sanoin kuvata.
Viisasten kivi taas oli upea sen takia, että juuri siitä kaikki alkoi, ja siitä, kun Ron ja Harry tutustuivat, ja myös sen joulusta, kuin muistakin juhlista!

Mutta Azkabanin vangista pidin vähiten, en tiedä, jotenkin siinä ei tullut esiin niin hyvin Voldemort, ei se, miten kauhistuttava tämä oikein on, vaan vain tuon tavallaan entinen muoto. Siitä asiasta en pitänyt(varmaan siksi, että tykkään Voldemortista :D)
Well, I guess then I can do it~

Poissa Megia

 • Human Error
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #137 : Maaliskuu 29, 2012, 12:36:19 »
Ikuiset suosikit ovat Viisasten kivi ja Kuoleman varjelukset. Viisasten kivi luonnollisesti syystä, että siitä kaikki alkaa. Viisasten kivi oli ensimmäinen oma Potterini ja sitä kautta putosin taikamaailmaan. Lisäksi rakastan sitä, miten kaikki on niin uutta ja upeaa. Ystävyyssuhteita ei ole vielä solmittu, Harry ei tiedä mistään mitään ja luulee suurimman vihollisensa olevan Dudley... Jotenkin niin viatonta ja ihan lapsiahan kaikki päähahmot vielä ovat. Alusta suoraan loppuun eli toiseen suosikkiini joka on kuoleman varjelukset. Lapsuus on takana, taikamaailma on sodan partaalla ja loppu lähestyy. Rakastan sitä millaisiksi hahmot ovat kasvaneet ja siihen millaisia puolia heistä löytyy. Kaikki salaisuudet paljastuvat viimein ja paljon lempihahmojani kuolee, mutta se on parhautta alusta loppuun.

Vähiten olen kaikista kirjoista tykännyt Feeniksin killasta ja Liekehtivästä pikarista. Liekehtivän pikarin juoni ei ollut niin kiinnostava kuin muissa kirjoissa. En osaa perustella miksi, mutta en vain jostain syystä niin paljoa tykännyt. Feeniksin killassa vastaan tulee sen pituus. Vaikka tykkäänkin pitkistä kirjoista tuntuu aina FK:ta lukiessani että siinä on montasataa sivua turhaa juttua. Jostain syystä senkään juoni ei nappaa. Lisäksi kirjassa on useampia einiin-sivuhahmoja joita vihaan sydämeni pohjasta, mikä ei välttämättä myöskään tee lukukokemuksesta kovin miellyttävää.
live hard live your dream.

Poissa Presto

 • Mozartin kummipoika
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • ilovepasta.org
 • Pottermore: GhostDragon1391
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #138 : Huhtikuu 10, 2012, 22:35:39 »
Itse pidän eniten Azkabanin vangista, joten kai sitä voisi sitten sanoa, että se on suosikkikirjani. Vaikka se on lyhyt, siinä on ihan yhtä paljon kiinnostavia asioita kuin vaikka Puoliverisessä prinssissä. Ja se Hermionen ja Harryn ajankääntämisseikkailu on ainakin kahden mielenkiintoisen kohtauksen arvoinen. Jotenkin minua kiinnostaa ihan hirveästi kaikki aikaan ja varsinkin ajassa matkustamiseen liittyvä. Kyllä siinä menee aivot mutkalle, kun yrittää miettiä kaikkia niitä asioita, ristiriitoja, joita tapahtuu, kun ajassa matkustaa. Azkabanin vangissa mukaan tulee myös monia mielenkiintoisia sivuhahmoja, jotka syventävät kahden ensimmäisen kirjan prologimaisuutta koko seitsenosaiseen sarjaan nähden. AV:ssä ainoa huono puoli on se, että sen lukee liian nopeasti. :D

En nimeä huonointa Harry Potter -kirjaa, koska ne kaikki ovat niin hyviä, etten osaa valita huonointa. Feeniksin killassa on ajoittain aika tylsiä kohtauksia, mutta kokonaisuutena se ei ole millään lailla huonompi kuin muutkaan kirjat.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
                        Stalkkaan sinua.

Poissa Rupertismyking

 • Luppakorva
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Mun rakkaat<3
 • Pottermore: WitchWatch10541
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #139 : Kesäkuu 28, 2012, 18:56:51 »
Ehdoton suosikkini ovat Feeniksin kilta ja Kuoleman varjelukset.
Feeniksin kilta:  Ensinnäkin se on paksu(in) kirja Potter -kirjoista. Toiseksi rakastan sitä kohtaa, kun Sirius kuolee. Vaikkei hän mielestäni "ansainnut" kuolemaa, hän oli ihana. Kolmanneksi se on paras Potter -kirja ikinä! (Olipas syyt)
Kuoleman varjelukset: No sehän on lopetus koko kirjasarjalle. Ja hahmot ovat aikuisempia ja on enemmän ns. juonittelua.. Ja.. Noh.. Kyllä kaikki varmasti tietää.;)
Inhokkini ovat Azkabanin vanki ja Liekehtivä pikari. Azkabanin vanki, koska minusta koko kirjassa ei ole suoraan sanottuna mitään ideaa. Siinä ei ole kunnon juonta. Ja näin leffan ennen kuin luin kirjan, joka varmaan myös vaikutti asiaan. Liekehtivä pikari varmasti siksi, että näin senkin leffana ennen kuin luin kirjan. En sitten muuta keksikkään.:)
« Viimeksi muokattu: Elokuu 15, 2012, 18:53:41 kirjoittanut Rupertismyking »
I will cry when you go away because I love you forever♥

Poissa velhokarkki

 • Yksi Weasleyn serkuista
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: LumosMoon200
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #140 : Heinäkuu 01, 2012, 02:09:24 »
Kaksi suurinta suosikkiani jotka luen jopa kolmeen tai neljään kertaan vuodessa, ovat Salaisuuksien kammio ja Puoliverinen Prinssi. Salaisuuksien kammio oli silloin pienenä, kun aloitin lukemaan Pottereita, aivan ehdoton suosikkini, olen lukenut sen niin moneen kertaan että huhhuh. Muistan kuinka leukani loksahti siinä 'Ma olen Voldemort'-kohdassa, olin ihan järkyttynyt, että miten tässä voi näin käydä. :D
Puoliverisen Prinssin pariin palaan aina vain uudestaan, en oikeastaan tiedä mikä minua siinä kirjassa niin viehättää, jotenkin se vain tempaa minut mukaansa aina uudelleen. Ne ajatuseula kohtaukset ja se kolmiodraama ja se loppu ja kaikkea on juuri sopivasti ja se on niin mukavan leppoisaa luettavaa kun Harry ei enää vain angstaa. :D

Vähiten aina innostaa lukea Liekehtivä pikari. En tajua, se jää aina puolivälissä kesken. Ei se ole huono, siitäkin pidän kovasti, mutta useasti on käynyt niin, että pääsen Toiseen koetukseen ja sitten innostus lopahtaa. :/
"Miksi kukaan muka tahtoo juhlia kuolinpäiväänsä?" ihmetteli Ron, joka teki taikajuomien kotiläksyjä ja oli pahalla päällä. "Kuulostaa kuolettavan masentavalta, jos saan sanoa."

Poissa Wippii

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: SilverElm5143
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #141 : Heinäkuu 05, 2012, 13:27:27 »
Huonoin on ehdottomasti Kuoleman varjelukset.
Ei vain yksinkertaisesti ole mahdollista, että "lopputaistelu" meni niin kuin meni, sen valossa mitä seljasauvasta ja hirnyrkeistä tiedämme. Lisäksi kirjassa on aivan liikaa deus ex machinoita.
Ja kaiken kukkuraksi hahmojen karakterisointi on... mitä on.


Paras, sen sijaan... hmm, joko Liekehtivä pikari, Salaisuuksien kammio tai Puoliverinen prinssi.
LP:stä en keksi mitään negatiivista sanottavaa.
SK:ssa on se huono puoli, että Ginnyllä on niin suuri rooli (inhokkihahmoni, nimittäin) -- mutta toisaalta tapaamme Tomin, mikä on ehdoton plussa. :D
PP:ssä on se typerä H/G -sivujuoni, ja ne Dumbledoren ja Harryn historiasessiot. Plussaa on kuitenkin paljon: stalkkeri-Harry niistä huomattavin. Tosin se Cruciatus vs. Sectumsempra (en jaksanut tarkistaa, onko jälkimmäisen suomenkielisessä nimessä c vai k) on kauhea... varsinkin se elokuvaversio. :S

Kaiken kaikkiaan siis LP vienee ykkössijan. ^^
"Harry, however, had never been less interested in Quidditch; he was rapidly becoming obsessed with Draco Malfoy." ~ Harry Potter and the Half-Blood Prince (UK edition), page 383.

Poissa Vilionkka

 • Varjometsästäjä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: NifflerSeer330
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #142 : Heinäkuu 06, 2012, 16:11:07 »
Lainaus
J.K.Rowling on tuonut ihasteltavaksemme jo kuusi taianomaista ja nerokasta Potter-kirjaa. Onkin jokin näistä tehnyt sinuun erityisen suuren vaikutuksen? Mikä on mielestäsi se kaikkein paras Potter -kirja, ja mikä tekee siitä sellaisen? Entä onko jokin kirjoista tuottanut sinulle pettymyksen? Mikä on mielestäsi Potter-sarjan heikon lenkki, ja miksi ihmeessä juuri se kirja? Vai onko mielestäsi ehkä täysin mahdotonta laittaa kirjoja paremmuusjärjestykseen? Mistä se voisi johtua?

Suurimman vaikutuksen on tehneet koko kirja sarja! Siis aivan ilmiömäinen, mukaansa tempaava ja hyvin samstuttava. Kaikken paras on kuitenkin Feeniksen kilta tai Azkabanin vanki. Vielä jonkin aikaa sitten lempikirjakseni olisin sanonut AV, koska siinä selvii kaikki Kelmeihin liittyen ja rakastan niitä ensimmäisiä lukuja kun Harry seikkailee Viistokujalla tarkemmin!

Mutta sitten FK on noussut siihen rinnalle ja ehkä hieman ohikin. No koska Pimento on aivan mahtava, vaikka on kerrassaan rasittava tyyppi, Hagridin poissa olo melkein koko kirjan ajan (en oo koskaan tykänny lukee kirjoista Harryn vierailuja Hagridillä, vaikka tietenkin elokuvissa tuo puolijättiläinen on hellyyttä), Fredin ja Georgen ottamat hatkat, Kalmanhanaukiolla oleminen, se tunne mikä tulee kun lukee Harryn ajatuksia ekoissa luvuissa, se on jotenkin uutta ja erilaista, Tonks tietenkin ja Luna, Feeniksen killan uudelleen syntyminen ja mikä kaikkein eniten Sirius. Surullista se tietenkin on kun Sirius kuolee, mutta FK selviytyy niin moni asia jonka takia se on todenäkösesti paras kirja.

Paremmuusjärjestys mulla olisi varmaan tälläinen:
Feeniksen kilta
Azkabanin vanki
Kuoleman varjelukset
Puoliverinen prinssi
Liekehtivä pikari
Viisasten kivi
Salaisuuksien kammio

SK on vaan mulle kaikkein kauimmaisin, eteäinen kirja sisältö sinäänsä. En pidä kirjasta elokuvanakaan hirveesti se on vaan niitä tylsimpiä kirjoja joita en jaksa lukee uudentaan.

Mikään kirja ei tuottanut pettymystä sinäänsä, en vain ehkä tykkää niissä asioista jota esim. tuo viimeinen listaamani kirja sisältää...

Liekehtivässä pikarissa on liian monimutkainen juoni, etten jaksa sitäkään uudestaan lukea. Mutta on se parempi kuin VK. Ehkä oon lukenu sen liian monta kertaa, että tulee jo korvista ulos Kivi stoori. PP:ssä taas en ikinä jaksa lukea kuin pari Dumlesoren näyttämä muistoa Harrylle. KV tykkään taas kovasti, mutta siinä on kova homma lukea se uudestaan...
-Yhtä kyytiä, läikyttämättä.
 -Ja ylenantamatta.
 -Joten tämä on juomapeli siis?
 -Viimeinen pystyssä voittaa.

Poissa goldensnitch

 • Sadetonna
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Action!
 • Pottermore: HeartPotion15680
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #143 : Heinäkuu 07, 2012, 18:55:03 »
Vaikka kaikki Potterit ovatkin niin hyviä ja monipuolisia, että niitä on vaikea vertailla, niin kyllä paras on mielestäni Feeniksin kilta. Siinä on vaan niin paljon oppitunteja ja koulussa hengaamista, mistä minä pidän. :D Ja kun lukee Harryn osittain vaikeastakin koulukäynnistä ja läksyvuorista, niin alkaa oma koulunkäynti tuntua ihan lastenleikiltä... Vaikken hirveesti siitä Albuksen teinikaarti-partiosta välitä, niin onhan kirja kuitenkin kaikista pisin ja sisältää eniten lukemista.

Huonointa on paha sanoa, mikään Potter ei ole huono, mutta Liekehtivä pikari on kyllä joskus jäänyt kesken. Liikaa Harry turnajaisissa-melskettä.
Myös Salaisuuksien kammio on jotenkin hieman tylsähkö juoneltaan ja tuntuu vähän turhalta verrattuna muihin kirjoihin... :/
Have you found Jesus yet?
- I didn't know I was supposed to be looking for him, sir.

Poissa Florida

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Ravista nyt myrskyhuonetta
  • Lillyn nettisivut
 • Pottermore: DraconisCat1558
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #144 : Heinäkuu 07, 2012, 19:35:39 »
Paras on Azkabanin vanki. Siinä Harry saa lopulta tietää kaiken menneisyydestään, vanhemmistaan ja niiden kouluajoista, tapaa luotettavan isähahmon (Siriuksen) ja alkaa kasvaa lapsesta teiniksi. Ja siinä on kelmejä, ehkä sen takia tykkään siitä niin paljon. Lisäksi siksi, koska siinä on muita kirjoja enemmän myöskin huispausta. Ja tietty Hermionen oikea koukku oli melko hyvä veto Rowlingilta, se olis pitäny tehdä Malfoylle jo aikoja sitten eikun... Ja Pottereiden lopullinen kavaltaja paljastui! Hihii, kyl Azkabanin vanki oli paras.

 Huonoin sen sijaan oli Salaisuuksien kammio. SK oli jotenkin tylsä, ehkä se on se oikea sana. Lisäks mä en tykkää hämähäkeistä ja niitä oli SK:ssa ihan liikaa... Rowling kirjottaa tietysti hyvin ja SK:kin on omalla tavallaan hyvä kirja, mutta SK:ssa ehkä tapahtu liikaa. Ehkä sen takia en siitä tykännyt. En tiedä, en vaan ole koskaan tykännyt SK:sta kirjana enkä leffana. Huomasin muuten tänään, et en koskaan tykkää sarjojen kakkososista...

 Mut jos paremmuusjärjestystä vaaditaan se olis varmasti seuraava:

 Azkabanin vanki
 Kuoleman varjelukset
 Feeniksin kilta
 Liekehtivä pikari
 Puoliverinen prinssi
 Viisasten kivi
 Salaisuuksien kammio
Palavana paperina
   sataa maahan tarina,
   johon meidät kirjoitettiin

Poissa jaida

 • ikuinen hattutyttö
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Kasva aikuiseksi, mutta säilytä lapsenmielisyytesi
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #145 : Heinäkuu 08, 2012, 00:44:01 »
 Tuota noinn..

  Siis huonoin ja paras Potter kirja ?
hmm... No jos aloitettaisiin ensin siitä huonoimmasta.

 Ehdottomasti Feeniksin kilta.
 Miten sitä voi jaksaa edes lukea ? Tylsääkin tylsempi ja aivan aivan liian pitkä, kirjasta voisi tiivistää puolet pois. Ja mikä se Harryn angstaus on olevinaan ? Mihin pikku iloinen sankari on kadonnut ? :D Ymmärrän, että on Jo on halunnut tuoda Harryn ikää esille, mutta sitä on vähän liikaa, jopa minun makuuni. Siiis suuren suuri pettymys. Onhan kirjassa hyviäkin puolia, mutta kyllä niitä tuntuu olevan paljon vähemmäs kuin muissa. En osaa perustella tarkemmin, mutta tämän kirjan kanssa odotukset olivat ehkä sitten liiankin korkeat ja siksi kirja tuntuu niin huonolta...

Mutta paras ! Tämä on jo sitten eriasia.
  Puoliverinen prinssi ? Liekehtivä pikari ? Kuoleman varjelukset ?
 Siinä ovat kolme lemppariani huonoimmasta parhaimpaan.
Puoliverisessä prinssissä tykkään Harryn ja Ginnyn suhteesta ( :3 ) ja se on muutenkin jo jotenkin "kypsempää" käyttäytymistä kolmikolta ja suuri parannus feeniksin kiltaan. Ja angtauskin on jo ohi ! ^^^^ Pidän tietenkin myös Dumbledoren ja Harryn seikkailuista. Siitä saa jo niin erilaista kuvaa velhomaailmasta ja Albuksesta.
 
Liekehtivässä pikarissa taas tykkään siitä, että kolmikko on kasvanut jo vanhemmiksi ja alkaa olla jo tyttö ja poika- probleemia, mutta kirjassa ei kuitenkaan viellä keskity liikaa näihin. "Villisilmän" temput saavat kirjan vain etenemään ja etenemään ja muutenkin kun tietäää loppu ratkaisun niin kirjasta aina löytyy  hauskoja yhteläisyyyksiä. Kirjassa on myös tarpeeksi synkkä teema ja huispauksen maailman mestaruuskisat  ! <3

 Kuoleman varjelukset, on vain yksin kertaisesti paras loppu parhaalle sarjalle ! :) Huumoria, taistelua, vähän rakkautta, mustasukkaisuutta, seikkailua mitä muuta paras kirja tarvitsee ?
 Täydellinen !

- jaida, joka on kerrankin yöllä valveilla  ( ja kyllä nyt on yö ! )

"Dobby died a Free Elf, still it makes me kill myself... "<3

Poissa Salmiakki

 • Tittelitön
 • Vuotislainen
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #146 : Heinäkuu 08, 2012, 13:22:11 »
On tosi vaikea sanoa yksi paras, mutta sanon nyt kuitenkin Azkabanin vanki. Kirjassa on loistavia yksityiskohtia ja hyvä juoni ja saadaan tietää paljon uusia juttuja velhomaailmasta. Oppitunteja ja huispausta on paljon, pidän siitä. Ja siinä on Remus! Plussaa myös siitä, että tässä on kaikkein vähiten Voldemortia, mikä on hyvää vaihtelua. Azkabanin vanki on hyvä myös siksi, että Harry alkaa myöhemmissä kirjoissa ärsyttää minua angstauksellaan ja kirjoihin tulee kaiken maailman parisuhdedraamoja.

Voisin kyllä sanoa parhaaksi myös Feeniksin killan ja Kuoleman varjelukset ja ehkä Viisasten kiven. FK on tavallaan aika ärsyttävä kun Harry on koko ajan että angstangst valivali, mutta kirjassa on monia ihan loistavia kohtia ja juttuja, kuten Albuksen kaarti ja Pyhä Mungo. Kuoleman varjelukset taas on loistava päätös sarjalle ja kaikki toimii kokonaisuutena hyvin, mutta muutamat jutut ärsyttävät ihan suunnattomasti (Harry/Ginny ja epilogi, yök!) Viisasten kivi on vähän sellainen lämmittelyosa, mutta se jätti minuun aikoinaan lähtemättömän vaikutuksen. Hahmot ovat aika lapsekkaita, mutta se ei haittaa, oikeastaan päinvastoin. On hauska lukea Tylypahkan käymisestä ekaluokkalaisten silmin.

Liekehtivä pikari on aika keskitasoa, ei pottereiden parhaimmistoa mutta ei missään nimessä huonoinkaan. Kolmivelhoturnajaiset on aika tylsät, mutta on tosi hauska lukea ulkomaalaisista velhokouluista ja S.Y.L.K.Y. on ihan mahtava!

Huonoin on ehkä Puoliverinen prinssi, minusta se on melkein omituinen kirja. Kirja on osittain tosi pitkäveteinen, varsinkin alussa. Ja tässä on ihan liikaa Dumbledorea! En oikein osaa selittää, tätä kirjaa lukiessa oli vain jotenkin tosi epäpottermainen olo. Ja ne hirveät ihastuskuviot, aargh!

Salaisuuksien kammio on myös ehkä vähän tylsä, mutta paljon selkeämpi ja helpompi lukea kuin Puoliverinen prinssi ja siinä on kuitenkin aika paljon Weasleyn perhettä, josta pidän kauheasti, eli kyllä tämä PP:n voittaa.

Yksikään Potter-kirjoista ei kuitenkaan ole toivottoman huono, kaikki ovat ihan lukukelpoisia.
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 08, 2012, 16:34:37 kirjoittanut Salmiakki »
"Olisi kauheata, jos maapallo särkyisi. Se on niin kaunis."

Poissa Kinder

 • Takavasemmalta
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: StoneDragon24
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #147 : Heinäkuu 08, 2012, 14:47:22 »

Omasta mielestäni paras Potter-kirja on Azkabanin vanki. AV ja Kuoleman varjelukset (Feeniksin killan ohella) ovat taistelleet ykkössijasta jo pidemmän aikaa, mutta kyllä se on AV, joka vie voiton. Azkabanin vanki on jotenkin pirtsakka, ja lisäksi hyvin erilainen kuin kaksi ensimmäistä. Kirjassa tutustutaan yhteen sarjan suosikkihahmoistani (Remus) ja se koko Remus/Sirius/James/Peter/Severus-kuvio on todella mielenkiintoinen, puhumattakaan pelottavista ankeuttajista. Tämä kirja on myös sillä tavalla poikkeava, että kirjan lopussa ei ole Harry vs. Voldemort asettelua.

Kuoleman varjelukset -kirjasta pidän kovasti, sillä myös se on muista poikkeava, koska suurin osa kirjan tapahtumista sijoittuu Tylypahkan ulkopuolelle. Lopputaistelu Voldua ja koulunsyöjiä vastaan on mielestäni onnistunut (Seven muistot plus Dumbledoremonologi olivat myös tosi mielenkiintoisia). Lisäksi tässä kirjassa on mielestäni Azkabanin vangin jälkeen vähiten kuolettavan tylsiä lukuja. Ykköspaikan KV menettää siitä syystä, että en voi sietää Harry/Ginny paritusta, en sitten millään. Onneksi sitä roskaa ei juurikaan ole kuin kirjan alussa ja lopussa ...

Feeniksin kilta oli pitkään lempparini. Harryn angstaaminen on erittäin huvittavaa luettavaa ja Pimento sekä Luna ovat aivan loistavia hahmoja (tosin Pimento on myös todella raivostuttava tyyppi). Ministeriöskenaario oli myös mielenkiintoinen, eikä itseäni suuremmin masentanut Siriuksen kuolema (en ole koskaan ko. henkilöstä erityisemmin pitänyt). Lopun Dumbeledoremonologi on FK:ssa aikaisempia kirjoja paljon mielenkiintoisempi. Vaikka kirja onkin hyvä, mahtuu siihen myös valtava määrä tylsääkin tylsempiä asioita. Esimerkiksi Hagridin sepustukset jättiläisistä (ei voisi vähempää kiinnostaa), Pyhä Mungo ja Lockhart, Harryn ja Chon 'treffit' Tylyahossa, Ruaah ... Boring.

Sitten päästäänkin huonoimpiin Potter-kirjoihin. Salaisuuksien kammio ja Puoliverinen prinssi ovat aikalailla tasoissa. Salaisuuksien kammio on suoraan sanottuna todella tylsä alusta loppuun. En osaa oikein edes sanoa miksi se on niin tylsä – se vain on. Kirjassa on ainakin liikaa Ginnyä ja Hagridia. Kirjan alkupuolisko on tosi tylsä – yleensä Dursleyjen luona vietetyt osiot ovat ihan jees, mutta ei tässä kirjassa – Dobby on tylsä, Kotikolokohtaus on tylsä, Viistokujalla vierailu on tylsä ... Gilderoy Lockhart on koko kirjasarjan ällöttävin/ärsyttävin/inhottavin hahmo, kuolemapäiväjuhlat oli hyvin pitkäveteistä luettavaa, samoin vierailu Hämäkäkin luona ... Eikä sovi unohtaa myöskään raivostuttavaa Colin Creeveytä. Tässä kirjassa ei ole mitään mielenkiintoista. :( Tai no, ehkä kaksintaistelukerho oli sentään vähän viihdyttävä.

Puoliverinen prinssi on vain hieman parempi kuin Salaisuuksien kammio. Tämäkin kirja on suurimmaksi osaksi pitkäveteinen. Harryn ja Dumbledoren jatkuvat ajatuseulaan sukeltamiset alkavat pitkästyttää hyvin nopeasti, itse asiassa uskon saavani tästä kirjasta vakavan yliannostuksen Dumbledorea. Harryn täysin käsittämättömän yhtäkkinen kiinnostus Ginnyyn on ... aivan täyttä p**kaa. Eihän Harry ole aikaisemmin kiinnittänyt Ginnyyn minkäänlaista erityistä huomiota ja sitten vaan yhtäkkiä, naps – Harry onkin niin ihastunut/rakastunut ... YÄK! (Elokuvat ovat vain pahentaneet ällötystäni tähän paritukseen.) PP:n pelastaa huonoimman kirjan titteliltä Kuhnusarvio, Dracoa stalkkeroiva Harry, Luna, McLaggen sekä puoliverisen prinssin kirja.

Poissa Lee

 • Pitäjä
 • Vuotislainen
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #148 : Heinäkuu 24, 2012, 15:52:38 »
Surkein oli Azkabanin vanki. Loppuhuipennos oli mun mielestä tylsä, siinä ei tapahtunut oikein kunnolla mitään, niin kuin muissa kirjoissa. Tai sitten se johtui siitä, että tässä kirjassa Harryn, Hermionen ja Ronin ei tarvinnut tapella Voldemortia vastaan. Odotin koko kirjan ajan, että niin kävisi, silloin kun luin kirjan ensimmäistä kertaa. Muutenkin se oli vähän tympäännyttävää luettavaa kun Harrylta kiellettiin paljon asioita Azkabanin vangin takia. Ja yksi syy saattoi olla myös se, etten oikeesti voinut sietää Remusta..

Paras kirja oli ehdottomasti Salaisuuksien kammio koska siinä oli mun mielestä tarpeeksi arvoituksia. Loppu oli mahtava ja jännittävä ja oli aina kiva seurata, milloin niitä kirjoituksia ja kangistuneita tulee. Tykkäsin myös kovasti siitä kun Percy yritti aina estellä kolmikkoa ja Lockhart oli mahtava :-D

Myös Feeniksin kilta oli mun mielestä vähän tylsä, koska Pimento oli vaan niin rasittava, että vei välillä minultakin intoa lukemiseen : D
 

Poissa HONE

 • Hermione
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Virheistä oppii... Tai sitten ei....
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #149 : Tammikuu 13, 2013, 02:54:02 »
Paras Harry Potter sarjan kirja on Feeniksin kilta eli viides kirja. Sitten toiseksi paras sisältö minun makuuni löytyy neljännestä kirjasta, eli Liekehtivästä pikarista. Vähän huonompia ovat, Kuoleman varjelukset ja Salaisuuksien kammio eli seitsemännennes kirja ja toinen. Sitten vielä huonompi on Viisasten Kivi eli ensimmäinen ja Puoliverinen prinssi eli kuudes, ja huonoin on kolmas eli Azkabanin vanki. Feeniksin kilta eli ensimmäinen listallani, on paras siksi, että siinä on esim Luna Lovekiva, ja mielestäni Feeniksin killassa Luna on paras ja Chosta tykkään paljon myös, ja Hermione on kaikkein paras henkilö minulla, sitten Luna, ja Cho niiden jälkeen.  Tykkään todella siitä kohdasta, ( Muistaakseni luvun nimi "Kovakuoriainen kovilla"  ) Missä Luna on Hermionen kutsusta Kolmessa luudanvarressa koska Lunan isä julkaisee Harryn haastattelun Saivartelijassa, kun silloin Profeetta kohteli Harrya epäoikeudenmukaisesti. Tai siis, Harry saapuu paikalle jonne on kutsuttu tietenkin Rita eli entinen Päivän profeetan toimittaja, ja Rita kirjoittaa haastattelun jonka Saivartelija myöhemmin julkaisee totuudenmukaisesti.  Kyseisessä kirjassa viehättää myös, monet tapahtumat, ja kohdat tai siis, se vaan on sisältöineen kaikkineen minin makuuni parempi, kuin muut kirjat. Liekehtivässä pikarissa tykkään Bartemuis Kyyryn pojasta ajatusseulassa, ja myöhemmin kohdista joissa hänet mainitaan.... Ja Hermione on tässä kirjassa kaikkein paras, ehkä jopa parempi,kuin viidennessä.
Jos uskot uskomattomaan,uskomaton uskoo sinuun