Kirjoittaja Aihe: Paras ja huonoin Potter -kirja?  (Luettu 68955 kertaa)

0 vuotislaista ja 2 Ankeuttajaa kyttää tätä aihetta.

Poissa C'anossa

 • Sulo-otus
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Paras ja huonoin Potter -kirja?
« : Tammikuu 21, 2007, 12:28:00 »
Viisasten kivi, Azkabanin vanki vai Puoliverinen prinssi? Vai jokin muu?

J.K.Rowling on tuonut ihasteltavaksemme jo kuusi taianomaista ja nerokasta Potter-kirjaa. Onkin jokin näistä tehnyt sinuun erityisen suuren vaikutuksen? Mikä on mielestäsi se kaikkein paras Potter -kirja, ja mikä tekee siitä sellaisen? Entä onko jokin kirjoista tuottanut sinulle pettymyksen? Mikä on mielestäsi Potter-sarjan heikon lenkki, ja miksi ihmeessä juuri se kirja? Vai onko mielestäsi ehkä täysin mahdotonta laittaa kirjoja paremmuusjärjestykseen? Mistä se voisi johtua?

Omaksi suosikikseni Potter-kirjoista on noussut Feeniksin kilta. Neljännen kirjan jälkeinen tuskaisen pitkä odotus nosti odotukset korkealle, mutta viides kirja ei tuottanut pettymystä. Se on ihastuttavan pitkä, ja vaikka itse juoni ei olekaan niin suoraviivainen (tarkoitan että siinä ei ole selkeää alkua, keskikohtaa ja loppua) kuin edellisissä kirjoissa, niin tykkään silti. FK tuo monista henkilöistä esille paljon uusia puolia, eikä Harryn angstauskohtauksetkaan häirinneet minua, päinvastoin. Oli oikeastaan kiva lukea välillä tällaista Harrya, joka ei aina selviydykään tilanteista sankarillisesti. Harryn raivonpuuskat toivat lisää inhimillisyyttä hahmoon. Pidän myös monista kirjan tuomista uusista hahmoista, suurena suosikkina Luna. Feeniksin kilta nostaa hyvin erillaisia tunteita: ärtymystä, iloa, inhoa tiettyjä hahmoja kohtaa.  Kirjan loppu on ihana ja surullinen - joskin Siriuksen kuolemaa vähän latisti se, että olin spoilaantunut tapahtumasta jo sitä ennen.

Toisenen suosikkini on Liekehtivä pikari. Pidän siinä lähes kaikesta: kolmivelhoturnajaiset, joulutanssiaiset, Harryn ja Ronin riita, Voldemortin nousu. LP nostaa sarjan Azkabanin vangin johdattamana oikein kunnolla pois Potterien lastenkirjamaisuudesta.

Huonointa kirjaa on vaikea sanoa. Suosittu vaihtoehto tähän taitaa olla Salaisuuksien kammio, mutta minä jotenkin olen aina pitänyt siitäkin. Ja varsinkin nyt kuudennen kirjan ilmestyttyä se ei tunne enää ylimääräiseltä lenkiltä sarjassa, vaan sillekin on syntynyt tärkeä merkitys. Puoliverinen prinssi oli ensimmäisellä lukukerralla ehkä pienoinen pettymys kaikkine sotkuineen, mutta jo toisella lukukerralla sen pisteet ovat nouseet silmissäni paljon. Rakastan kaikkea sitä tietoa Voldemortin menneisyydestä.

No niin, areena on teidän.

//Lii siivosi
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 23, 2009, 02:22:41 kirjoittanut Lii »
Fly me to the moon.
Let me sing among those stars.

Poissa Nemorosa

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #1 : Tammikuu 21, 2007, 15:06:57 »
Minunkin suosikikseni on noussut Feeniksin kilta. Olen nyt alkanut lukea kirjoja ykkösestä lähtien uudelleen monen vuoden tauon jälkeen (englanniksi tällä kertaa), sillä en muistanut niistä juuri mitään muuta kuin sen mitä elokuvissa on. Hämmästyin kuinka paljon enemmän niissä oli tapahtumia ja yksityiskohtia. (Nyt on menossa GoF ja se on todella paljon parempi kuin mitä muistin..)

No mutta takaisin asiaan. Muistelen, että kun ensimmäisen kerran luin FK:ta, sen alku vaikutti jotenkin tylsältä. Eräs toinenkin henkilö sanoi samaa. Sitten kun viime kesänä luin kirjan uudelleen, huomasin, ettei se ollutkaan yhtään sellainen kuin muistin. Myös tämä toinen henkilö luki kirjan uudestaan ja muutti hänkin mielipidettään. En tiedä missä unessa olen ollut kun kirjan luin, sillä alkuhan on todella hyvä. Olen lukenut pelkästään muutaman ensimmäisen luvun moneen kertaan. :)

FK:ssa on paljon juttuja joista pidän. Eläydyn yleensä kirjojen tapahtumiin voimakkaasti (huomaan ilmeileväni typerästi sen mukaan mitä hahmoille tapahtuu, toivottavasti kukaan ei näe..), joten siksi juuri nuo monet erilaiset tunteet jotka kirjasta välittyivät olivat mielenkiintoisia. Minuakaan ei haitannut Harryn raivoamiset. Ne olivat mukavaa(?) vaihtelua. Kirjan loppupuolella oleva kohtaus jossa Harry raivoaa Dumbledorelle tämän kansliassa on mielestäni yksi koko kirjasarjan parhaita. Uudet hahmot ja oliot olivat tietysti myös plussaa; Luna, Piemento, Thestralit...

Kaikki kirjat ovat aivan upeita, ja niitä on todella vaikea laittaa järjestykseen. En oikein tiedä mitä mieltä olen Puoliverisestä prinssistä, sillä toisaalta pidän siitä todella paljon, mutta toisaalta taas siinä on jotain minkä takia en halua lukea sitä nyt. Ensimmäisen lukukerran jälkeen olin aivan shokissa kirjan lopun takia, mutta uskaltauduin sitten kuitenkin lukemaan sen myöhemmin uudestaan. :) Ehkä minua häiritsi kirjassa liika paritusmeininki. Lisäksi Ronin typerä käyttäytyminen ja Harryn vainoharhaisuus ärsyttivät..

Poissa Xeleia

 • Ristiriitainen
 • Vuotislainen
 • ´cause you won´t believe me
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #2 : Tammikuu 21, 2007, 19:48:10 »
Paras on minusta Liekehtivä pikari. Ekalla kerralla kun sen luin niin, vau! Pidän siitä, että siinä on tietynlainen selkeä juoni, kolmivelhoturnajaiset jne. Oli hyvä juttu, että Ron suuttui Harrylle (ihan oikein^^) mutta mielestäni hän leppyi liian nopeasti. Kun Voldemort palaa ruumiiseensa, se on mielestäni paras kohtaus koko kirjasarjassa tähän mennessä, en ikinä väsy lukemaan sitä. On jotenkin hypnoottista lukea kun Voldemort puhuu kuolonsyöjilleen.

Huonoin on ehkä Salaisuuksien kammio. Jotenkin siinä juoni on vähän sellainen tönkkö. En kyllä ole edes lukenut sitä kauhean monta kertaa, koska jotenkin se ei vain iske. Ja se basiliskin kanssa taistelukohtaus *huokaus* liian mahtipontista. Azkabanissa sentään Sirius tulee kuvioihin ja koska siinä kerrotaan esim. Kelmeistä, niin siksi se on parempi kuin Salaisuuksien kammio.

Feeniksin killasta minä toisaalta tykkään, toisaalta en. Siinä tulee paljon uutta kuten Nemorosa sanoi, mutta minua ärsytti sen Harryn käytös ja en ole yhtään tykännyt Harrysta sen jälkeen kun luin Killan. Muutenkin Harry käyttäytyi niin tyhmästi, että oli mennä hermot^^
Puoliverinen prinssi oli hyvä paljastuksiensa takia, mutta monista parituksista en tykännyt yhtään. Dumbledoren surullinen kuolema pelasti koko kirjan ja se Kolkkojen talolla oleva kohtaus, siitä pidin erityisen paljon, oli kiinnostavaa "nähdä" Voldun äiti.

Kaikki Potterit on tietenkin hyviä, mutta kyllä se Pikari minusta paras on^^ Ja toivottavasti seiska kirja sitten nousee parhaaksi kirjaksi, kuten varmasti tapahtuukin.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 21, 2007, 19:52:37 kirjoittanut Xeleia »

Poissa Tanzu

 • Feeniksin killan jäsen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tulejo KV-elokuvat!
  • Tulisalama
 • Pottermore: SnidgetGold186
 • Tupa: Rohkelikko
Re: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #3 : Tammikuu 23, 2007, 09:22:36 »
Minusta paras Potter-kirja on puoliverinen prinssi, koska siinä saadaan tietää paljon uusia asioita, esim Voldemortin menneisyydestä. Joihinkin asioihin oli kyllä saatu viittauksia aikaisemmissa osissa, esim hirnyrkit, mutta tässä osassa selvisi todellakin miksi Voldemort ei kuollut silloin kun kirous kimposi Harrysta häneen. Huonoin kirjaa on vaikea sanoa, koska pidän kaikista. Mutta sanotaan vaikka viisasten kivi, koska se on sarjan ensimmäinen eikä niin mukaansa tempaava kuin esim. Azkabanin vanki, joka on ehkä sarjan toiseksi paras kirja.
"Taukki! Vollotus! Kummallisuus! Nipistys!
Viimeinen leffa nähty 13.7.2011.

Poissa Asoalian

 • : W
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Mary Sue
Re: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #4 : Tammikuu 23, 2007, 15:35:25 »
Liekehtivä pikari on ollut Pottereista suosikkini siitä asti kun luin sen ensimmäistä kertaa. Se nimittäin oli kirjoista ensimmäinen jossa oikeasti tapahtui jotain muutakin kuin vain sitä koulussa olemista ja sitten se lopun the tapahtuma. Kolmivelhoturnajaisten ideastakin tykkään, vaikka se olikin niin ennalta-arvattava juttu, että Harry joutuisi mukaan niihin ja lopulta voittaisi, mutta jokatapauksessa. Ja se lopun Voldemortin paluukohta, se on aina yhtä mielenkiintoista luettavaa. Liekehtivä pikari on muutenkin sellainen kirja, että sen voi lukea uudestaan ja uudestaan, siinä ei ole mitään turhaa lätinää edes alussa, kuten suurimmassa osassa muista Pottereista. Liekehtivälle pikarille jäi myöskin heti odottamaan jatkoa, Feeniksin kilta ja Puoliverinen prinssi eivät enää ole sellaista samanlaista tunnetta aiheuttaneet.

Mielestäni Pottereista huonoin on Puoliverinen prinssi. Ensimmäiset pari lukua ovat niin tylsiä, että kirjaa ei oikein koskaan jaksaisi ruveta lukemaan, ja muutenkin kirja on liian epä-Pottermainen. Ei tunnu olevan yhtään samaa sarjaa aikaisempien kanssa, ja kaikki ne parisuhdedraamat.. Ei kestä ^^ Vaikka tietysti siinä tulee esille kaikkia uusia ja mielenkiintoisia asioita, mutta silti en erityisemmin siitä tykkää.
"You think that's hard? Try auditioning for Baywatch
and being told they're going in another direction."

Poissa Devia

 • Matami Toheloitsija
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Enkelipiru
  • Devia
 • Tupa: Tuvaton
Re: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #5 : Helmikuu 05, 2007, 10:45:20 »
Kääk! Tää on vaikea, todella vaikea. No jospa aloitettaisiin vaikka huonoimmasta kirjasta. En itse tykännyt salaisuuksien kammiosta yhtään. Se on vähiten luettu kirja itselläni. Jotenkin kirja vain on jotenkin todella... huoh. En osaa oikein kuvailla mikä kirjassa on vikana, mutta heikoin lenkki se sarjassa on. Jotenkin kirja on melko tylsä ja no yksin kertaisesti huono.

Paras kirja, tuota no ehkä se on se Azkabanin vanki. Siinä kirjassa tulee kaksi minun lempihahmoista, Sirius ja Lupin. Kirjassa ei nähdä Voldemortia ollenkaan, eikä hahmoa edes montaa kertaa edes mainita kirjassa. Azkabanissa saadaan tietää enemmän Harryn menneisyydestä. Kirja ei ole liian lyhyt (vaikka pitempikin saisi olla). Tietenkin kirjassa on omat huonot puolensa, mitkä muistaa silloin kuin lukee mutta niitäkään ei ole liikaa, ei ole niin paljon että niihin kyllästyisi.

Poissa Nimue

 • broccoli
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • I’m collapsing in stellar clouds of gas.
 • Tupa: Mary Sue
Re: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #6 : Helmikuu 06, 2007, 17:12:45 »
On oikeastaan aika hankala sanoa lempikirjaansa, koska kaikki ovat hyviä.

Viisasten kivi, on yksi joka ei sytyttänyt minua.Vaikka kerronta Harryn koulunalkamisesta, ja kaiken kuvailusta on hyvin selitetty, ei tämä silti yllä parhaiden joukkoon.

Feeniksin kilta.Suoraan sanoen, aivan turhanpäiväistä lätinää välillä, ja tutustuminen angstaavaan Harryyn.Loppu oli kylläkin kiva.

Muista kirjoista tykkään, niinkuin kai arvaattekin:D
"You being all mysterious with your - cheekbones and turning your collar up so you look cool."

Poissa Neverlandwitch

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Vihreä Luihuinen
Re: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #7 : Helmikuu 06, 2007, 18:42:40 »
Parhaat ovat Viisasten kivi ja Azkabanin vanki. Viisasten kivi on niin taianomainen, siinä esitellään Tylypahka, ja aina alun lukiessani rupean itkemään. On niin kamalan surullista kuulla Lilyn ja Jamesin kuolemasta. Tai no lukea siitä.
 Azkabanin vanki on kiva koska se käsittelee muutakin aihepiiriä kuin Voldemortia, siinä on Sirius(<3<3<3) ja saadaan lisätietoa Harryn menneisyydestä, kuten Devia jo mainitsikin. Ensimmäistä kertaa sitä lukiessani meinasin nauraa pissit housuun sille kohdalle, jossa fred tai george kertoivat yrittäneensä jättää Percy egyptiin pyramidiin. Nyt meinaa itku tulla kun luen sitä kohtaa, jossa Harry, Hermy ja Ron ovat Kolmessa luudanvarressa, ja kuulevat sen salaisuudenhaltija jutun.  Rakastan noita kirjoja. Elokuvinakin ne ovat kestosuosikkejani.  Feeniksin Kiltaa en pysty enää lukemaan, olen lukenut sne kolmesti ja tulee itku aina kun Sirius kuolee. Nyyh.
 Hassua että pidän eniten niistä kirjoista joita lukiessa rupeaa itkettämään. Veljeni, Leijonamieltä en ole vielä koskaan saanut luettua silmät kuivina.
Yhtälailla säälittävä olen niinkuin muutkin, Yksinäinen jos et tuu, ja jos sä sitten tuutkin. Olen sulle kohtelias mutta vain sen verran, että saan sut sänkyyni tämän yhden kerran.

Poissa Browey

 • Vuotislainen
Re: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #8 : Helmikuu 16, 2007, 20:20:50 »
Puoliverinen prinssi on monella tavalla selvästi paras Harry Potter -kirja: se on tunnelmaltaan synkin ja pelottavin kirja ja tuo lukijatkin syvemmälle sarjan ratkaisuhetkiin. Uppoutuminen Voldemortin menneisyyteen, Kalkaroksen odottamaton päätös kääntyä Voldemortin puolelle, Dracon valtava muutos lapsellisesta luihuisesta kuolonsyöjäksi ja muissa hahmoissa näkyvät muutokset ja heistä kuullut paljastukset tekivät siitä - ainakin toistaiseksi - ylivertaisen muihin Rowlingin teoksiin verrattuna; unohtamatta yllättäviä juonenkäänteitä, maagisia ja kiehtovia taikaesineitä sekä kiehtovia henkilöiden välisiä keskusteluja. Enää Puoliverisessä prinssissä ei rakenneltu asetelmia viimeiseen sotaan - se on jo alkanut.

Toinen suosikkini Prinssin ohella on Liekehtivä pikari, joka yhdistää osuvasti kolme erilaista velhomaailmaa ja jossa tapahtuu ratkaiseva käännös kohti Pottereiden vakavampaa, surullisempaa ja tunnepitoisempaa linjaa. Suurin syy siihen, että neljäs kirja nousee listallani toiseksi, löytyy kuitenkin kirjan ratkaisuhetkiltä, Voldemortin nousemisesta hänen ja Harryn kaksintaisteluun ja Barty Kyyry Jr.:n ja Voldemortin kehittelemään nerokkaaseen juoneen, johon kuuluvat Barty Kyyry, kuolonsyöjät ja kolmivelhoturnajaiset, jotka kaikki päättyvät yhteen tilanteeseen ja hetkeen, hautausmaan tapahtumiin. Se, mitä tapahtui labyrintin päätteeksi hautausmaalla, erotti Liekehtivän pikarin aiemmin ilmestyneistä kirjoista ja vei Potterit uudelle, vakavasävyisemmälle linjalleen.

Azkabanin vanki, joka on kolmas suosikkini, esittelee sarjaan kolme uutta henkilöä, joista kaksi on noussut ylitsepääsemättömiksi suosikeikseni ja joista yhden valinnat saattavat koitua finaalin ratkaisuksi. Remus Lupin ja Sirius Musta ovat ehdottomia lempihahmojani siitäkin huolimatta, että Sirius on kuollut ja Lupinkin muuttunut viimeisimmän kirjan myötä etäisemmäksi. Azkabanin vanki on Pikarin ohella osoitus Rowlingin rajattomasta mielikuvituksesta, sillä juoni on todella monivaiheinen ja herkullinen: siitä näkee, kuinka koko tilanne voi kääntyä silmänräpäyksessä täysin päinvastaiseen suuntaan. Päähenkilöiden kehitys kahteen ensimmäiseen romaaniin verrattuna on silmiinpistävä ja käännös ehdottomasti parempaan suuntaan.

Feeniksin kilta ei iskenyt minuun missään vaiheessa eikä ole oikeastaan iskenyt vieläkään. Mielestäni se oli liian hajanainen ja tuntui pelkältä johdattelulta tulevaisuuteen. Syy pettymykseen voi toki piillä siinäkin, että sitä ennen oli ilmestynyt kaksi kirjaa, joiden juonet ovat vertaansa vailla, mutta Feeniksin killassa ei mielestäni nähty muuta kuin hajanaisia langanpätkiä, joiden sitominen yhteen ei onnistunut kovinkaan hyvin. Pimennon ja Lunan kaltaiset hahmot toivat moniulotteisuutta sarjaan, mutta eivät välttämättä kovin hyvällä tavalla.

Viisasten kivessä Rowlingin kirjoitustyyli ontui vielä pahasti eikä se kuuden kirjan ja tuhansien sivujen jälkeen tunnu kovin erikoiselta kirjalta, mutta silloin kun aikanaan luin sen, romaani teki ikuisen vaikutuksen, joka tuskin hellittää koskaan. Viisasten kivessä Rowling johdatteli lukijansa taikamaailmaan, josta lukijat eivät koskaan tahdo pois, mutta totuuden nimissä on myönnettävä, että suurin osa kirjan tapahtumista olivat jälkeenpäin ajatellen hieman ärsyttäviä ja yksinkertaisia ja päähenkilöt lapsellisia ja typeriäkin. Viisasten kivi on kuitenkin huomattavasti parempi kuin Salaisuuksien kammio, joka on kirjana hieman pitkästyttävä, mutta jonka merkitys Tom Valedron ja tämän päiväkirjan takia on ollut huomattava.

Poissa Hartsa

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • http://www.freewebs.com/moottoriurheilu05
Re: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #9 : Helmikuu 18, 2007, 16:11:39 »
Paras on ehdottomasti Puoliverinen prinssi. Oli niin mielenkiintoista lukea Voldemortin menneisyydestä sekä saada selville miksi hänestä lopulta tuli sellainen, kuin tuli sekä kirja oli myös sopivan synkkä, mutta onneksi huumoriakin löytyi. Myös seurustelujutut olivat mielestäni plussaa, aiemmissa niitä oli niin vähän.

Toisena Azkabanin vanki. Oli mukavaa, kun siinä tutustuttiin Harryn isän vanhoihin ystäviin sekä selvitettiin oikea syyllinen Jamesin ja Lilyn murhaan. Harmi vain, että Matohäntä pääsi pakoon eikä sitä voitu todistaa...

Kolmannen sijan jakavat Liekehtivä pikari ja Feeniksin kilta. Ensinmainitussa olivat plussaa kolmivelhoturnajaiset, jotka olivat erittäin mielenkiintoiset sekä Voldemortin paluu, joka oli mielestäni hyvin upeasti kirjoitettu. Viimeksimainitussa taas oli hienoa, että Harry viimeinkin saavutti murrosiän eikä ollut enää niin "pikkupoika". Miinusta taas olivat Pimento ja Taikaministeriö, jotka eivät millään suostuneet uskomaan Voldemortin paluuta ja käyttäytyivät muutenkin typerästi.

Viimeisenä Viisasten kivi ja Salaisuuksien kammio. Ne ovat selkeästi lastenkirjoja uusimpiin verrattuna ja päähenkilöt ovat niissä vielä lapsia, joten kovin vakavista asioista niissä ei puhuta. Juoni oli myös hieman liian yksinkertainen. Hyviä kirjoja nekin silti ovat, vain Pottereiden huonoimpia. Sekin on jo paljon, kun ottaa huomioon kuinka mahtavasta kirjasarjasta on kyse.
Terve kaikille!

Poissa Amethyst

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #10 : Helmikuu 22, 2007, 12:03:00 »
Huonoin on minusta Salaisuuksien kammio. Siinä ei vain ole yhtä hyvää juonta kuin muissa. Toiseksi huonoimpana tulee Viisasten kivi. Se on toki loistava aloitus kirjasarjalle, mutta se ja Salaisuuksien kammio kyllä alkavat tuntua jo jotenkin liian yksinkertaisilta.

Loput neljä ovatkin sitten hyvin tasaisia, mutta seuraavana taitaapi tulla Liekehtivä pikari. Aivan loistava juoni, Voldemortin vahvistuminen plussaa, mutta meinaan aina kuolla noin kahdensadan ensimmäisen sivun aikana. Alku on oikeasti muuhun kirjaan verrattuna vain niin tylsä.

Puoliverinen prinssi jää sijalle kolme. Voldemortin menneisyys on hyvin keksitty, Harryn yksityistunnit Dumbledoren luona=hyvä. Hermione/Ron/Lavender seikkailut=aargh! Ärsyttävää. Dumbledoren kuolema oli loistava (vaikka surenkin suuresti tuota menetystä). Tämä kirja sai minut miettimään enemmän Kalkarosta ja nyt hänestä tuli todella mielenkiintoinen hahmo, mikä on hyvä asia. Horcruxit=mahtavaa.

Toiselle sijalle kipuaa Azkabanin vanki. Ihanat Sirius ja Remus tulevat kuvioihin. Sekä vähän vähemmän ihana Peter. Hyvä. Vaan mihin jäikään rakas Voldemortimme? Tästä uupuu kokonaan tavanomainen lopputaistelu, Harry vs. Voldemort. Tutustuminen Jamesin ja Lilyn vanhoihin ystäviin kuitenkin korvaa tämän. Ajankääntäjä on nerokas keksintö. :P

Paras on siis Feenikin kilta. Alku on vähän pitkäveteinen, mutta sitä ei sentään kestä yhtä kauaa kuin LP:ssä. Harryn ja Hermionen tapaaminen Ruaahin kanssa on kohta, jonka yritän lukea aina mahdollisimman nopeasti, koska se on minusta pitkäveteinen. Harryn unet ovat hyviä ja mielenkiintoisia. Kalkaroksen muisto on myöskin hyvä, koska siinä nähdään Kelmit nuorina. V.I.P:t ovat ihan kivat, mutta ei niistä sen enempää sanottavaa. Loppuhötäkkä ministeriössä on loistava. Kiva, kun Neville, Luna ja Ginnykin pääsivät mukaan. Siriuksen kuolema on todella hyvä, koska se aiheutti minulle niin kamalan tunnepurkauksen (tätäkin menetystä suren kovasti, mutta ei voi kieltää, etteikö se olisi loistava juonteenkäänne).

Poissa Pöpi Profeetta

 • Ennustelija
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • I see you...
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #11 : Helmikuu 22, 2007, 17:09:23 »
Parhaat ovat Viisasten kivi, Azkabanin vanki ja Puoliverinen prinssi. Huonointa en ole vielä selvittänyt. Perustelut tulevat tässä:
Viisasten kivi on ensimmäisiä sen kokoluokan kirjoja, joita luin, ja se jaksaa olla aina yhtä hauska, elävä ja taianomainen. Missään muista ei ole yhtä voimakasta uuden tuntua kuin Viisasten kivessä.
Azkabanin vangissa esiintyvät Sirius ja Lupin, ja tässä on yksi tärkeimmistä juonen käännekohdista: Harry saa vihdoin jotakin edes jotenkin vanhempiin verrattavaa. Ja kirjassa alkaa tapahtumasarja, joka johtaa Voldemortin uudelleennousuun. Kirjassa päästään ensi kerran myös Tylyahoon.
Puoliverinen prinssi taas on synkin, ja siinä juoni keskittyy vihdoin myös jonkin verran Voldemortiin. Loppuratkaisu on kaikkein paras, ja kirjassa lupaillaan eniten
tulevaisuutta (Billin ja Fleurin häät, Hirnyrkkien tuhoaminen), mutta jätetään myös asioita auki (Kalkaros hyvä vai paha, Tylypahkan kohtalo).

Ei minulla muuta, toivottavasti perustelut riittävät. Nolite iudicare.
"That is not dead which can eternal lie
And with strange aeons even death may die"

H. P. Lovecraft

Tappi

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #12 : Maaliskuu 04, 2007, 13:40:49 »
Vaikea sanoa, että mikä on paras- ja mikä huonoin kirja, koska kaikissa on omat hyvät ja omat huonot puolensa.

Paras taitaa mielestäni kuitenkin olla Azkabanin vanki, siinä on vain jotenkin niin kiva juoni ja kivoja kohtauksia. Ajankääntäjästä pidin kovasti, ajatus ajankääntäjästä on hyvä ja kohtauksen kirjoittaminen on onnistunut erittäin hyvin. tunnelma kirjassa on koko ajan jollain tapaa mukava vaikkakin hyvin jännittynyt ja arvaamaton.

huonointa kirjaa ne osaa sanoa, sillä niin kuin jo sanoinkin, niin kaikissa kirjoissa on omat hyvät ja huonot puolensa, mutta mielestäni missään kirjassa ei ole niin suurta huonoa puolta, että se riittäisi listaamaan kirjan huonoimmaksi.
Mutta silti Feeniksin kilta miellytti ehkä kaikkein vähiten, sillä siinä Harry valitti melkeinpä kaikesta, myös Dubledoren käytös ärsytti.

forlorn

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #13 : Maaliskuu 04, 2007, 15:27:46 »
Oma suosikkini on Azkabanin vanki. Ankeuttajat, Hiinokka, Sirius ja kaikki. Kirja erottuu paljon ensimmäisestä ja toisesta muttei kuitenkaan mene Feeniksin killan tasolle eli ihmissuhteisiin ja angstaukseen. Saa ensiripaukset Lilyyn ja kelmeihin. Erityisen hyvä juttu oli pieni tauko Voldemortista; sai lukea normaalista Tylypahkan arjesta. Ajankääntäjä on hieno myös.

Huonoin on vaikea sanoa. Toistaen edellisiä, kaikissa on hyvät ja huonot puolensa. Azkabanin vanki on sellainen kokonaisuus joka on mieleeni mutta muut ovat aikalailla rakoilevia. Kuolonsyöjien tunkeutuminen kouluun Puoliverisessä prinssissä on paras kohta kyseisessä kirjassa mutta muuten se onkin tylsä. Feeniksin killassa Harryn asenne ärsyttää eikä taikaministeriö kohtauksetkaan oikein iske. Salaisuuksien kammio ja Viisasten kivi kaipaisivat enemmän juonta ja yksityiskohtia.

Hankalaa.
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 15, 2007, 22:46:27 kirjoittanut forlorn »

Poissa Posityyhtynen

 • Nokankopauttaja
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #14 : Maaliskuu 14, 2007, 22:07:02 »
Ykkös ja kakkos kirja ovat ihan omaa luokkaa kuin muut. Kolmosessa ollaan jo murrosiän alussa niin ihmissuhteita tulee mukaan ja Sirius. Taas neljännes oli edeltäviä kirjoja askeleen edempänä asioissa ja niiden käsittelyssä, mm. taas ihmissuhdeasioissa jne. tämä sama käy jokaisessa kirjassa:>
En osaisi itse sanoa suosikkia:> OotP on kyllä paksuutensa takia varmaankin kärjessä ja muutenkin juoneltaan. Mutta kaikki on tosiaankin ollut omaa luokkaa niin aina olen innolla lukemassa niitä.

Kesällä pitää rutkasti sitte varoo spoiler varaa kun alan lukea seiskaa, mikään ei saa pilata sitä. Odotan siltä paljon, kuten varmaan muutkin :)
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 05, 2007, 18:45:46 kirjoittanut Posityyhtynen »
♥ When you are feeling sad, read Harry Potters and you'll be happy again, with chocolate you'll be superhappy Ü
(PS. Twilight is also good alternative)

plaaaa

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #15 : Maaliskuu 16, 2007, 13:17:02 »
Tykkään kuitenki kaikista kirjoista, koska olen lukenut ne monta kertaa ja en osaa enää mitää muita kirjoja enää lukea *nauraa*
Mutta sanoisin silti, että paras Harry Potter -kirja on Feeniksin Kilta, huonoin on ehkä tähän mennessä, jos on pakko päättää niin Salaisuuksien Kammio, vaikka siinä jo huomattavasti enemmän tapahtuu periaatteessa kuin ykkösessä, mutta Viisasten Kivi on taas ensimmäinen kirja ja siitähän tämä kaikki hyvyys alkaa :P

Poissa Meenai

 • Helmisimpukka
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #16 : Maaliskuu 17, 2007, 12:16:15 »
1. Azkabanin vanki
2. Viisasten kivi
3. Puoliverinen Prinssi
4. Liekehtivä Pikari
5. Feeniksin kilta
6. Salaisuuksien kammio

Tämä oli minun suosikkijärjestykseni. Azkabanin vanki oli minusta paras, koska siinä vastassa ei varsinaisesti ollut Voldemort ja minua ärsyttää suunnattomasti, kun kaikissa kirjoissa Harry selviytyy täpärästi Voldemortin kynsistä. Salaisuusksien kammiosta pidän vähiten, luultavasti siitä syystä, että luin sen ensimmäisenä koko sarjasta, jolloin en ymmärtänyt juonta ollkenkaan. Olen lukenut Salaisuuksien kammion jo monta kertaa, mutta jotenkin en oikein pidä siitä niin paljon kuin muista Potter-kirjoista.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 29, 2007, 17:37:34 kirjoittanut C'anossa »

Poissa Tia-Maria

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #17 : Maaliskuu 18, 2007, 17:10:09 »
Minun lempikirjani on ehdottomasti Azkabanin vanki. Sirius, Lily ja James kuuluvat lempihahmoihini, joten oli kiva lukea heistä. Aikaisemmissahan kirjoissa ei heistä ole pahemmin kerrottu. Kyseisen kirjan olen lukenut yli15 kertaa ja sen kannet on melkein irronneet :P

Huonoin Potter-kirja on mielestäni Feeniksin kilta. Harry on siinä niin ärsyttävä kun hän suuttuu kaikille koko ajan ja kun Siriuskin kuolee siinä... Itken aina siinä lopussa ;( 

jam

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #18 : Maaliskuu 18, 2007, 17:44:55 »
Oma suosikkini on ehdottomsti Feeniksin Kilta.

Olen pitänyt jokaisesta Potterista mutta vähiten Salaisuuksien Kammiosta. Tosin, myöhempien paljastusten myötä, kuten tuon päiväkirjan osoittautuminen hirnyrkiksi, olen alkanut arvostamaan sitä enemmän.

tugeggi

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #19 : Maaliskuu 25, 2007, 14:55:41 »
Minun mielestäni kaikki ovat yhtä hyviä mutta jos jokin kirja nyt pitäisi nostaa
yli muiden niin se olisi Feeniksin Kilta koska siinä on paljon juonen käänteitä
ihmeellisiä tapahtumia yms.
mitä taas huonoimpaan tulee niin sellaista ei minun mielestäni ole
kaikki Harry Potterit ovat aivan loistavia kirjoja
parhaita mitä olen koskaan lukenut.

Catty

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #20 : Huhtikuu 08, 2007, 09:31:35 »
Feeniksin Kilta on ehdottomasti paras. Se ei tunnu pitkästyttävältä, eikä mua oo häirinny Harryn kiukut.
Hyvähän se on että nähdään siitäkin muutakin puolta ku aina sitä sankaruutta. En oikeestaan osaa sanoa mikä tekee siitä niin hyvän kirjan, mutta kai se sitten että siinäkin saadaan paljon lisätietoa asioista. Siriuksen kuolema oli surullista, ja se oli kirjan paras kohta. Pidin myös Harryn ja Dumbledoren keskustelusta (ja Harryn raivoaminen sivussa).

Huonointa? Ei ole. Puoliverinen Prinssi kylläkin tuntui alusta tosi tylsältä kun luin ekan kerran ja sitten ne dumbledoren tunnit. Mutta kun oon lukenu kirjan uudestaan, se ei olekaan tylsää, vaan mukaansatempaavaa,
ja sitä yrittää napata kaikki yksityiskohdat.

Musta Pottereita ei sinänsä voi laittaa paremmuusjärjestykseen, mutta FK on jäänyt mieleen ;)

Poissa talitintti

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Skeptinen pessimisti
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #21 : Huhtikuu 10, 2007, 19:50:19 »
Suosikkini on Azkabanin vanki, josta olen pitänyt heti ensi lukemasta lähtien. Azkabanin vangissa tuli mukaan kaksi lempihahmoani eli Sirius ja Lupin ja kirja oli erilaisempi kun kaksi aiempaa kirjaa. Azkabanin vangissa esiteltiin lisää taikamaailmaa ja sen mukana päästiin tutustumaan velhojen vankilaan Azkabaniin ja kirjassa ei ollut samaa Voldemort juttua mistä jo Viisasten kivi ja Salaisuuksien kammio kertoi. Azkabanin vangissa saatiin myös tietää Harryn menneisyydestä ja siitä miten Harry vanhemmat kuolivat ja kuka heidät kavalsi Voldemortille. Azkabanin vangissa on mielenkiintoinen juoni ja kokoajan tapahtuu jotain mikä saa pysymään kiinni kirjassa. Ensimmäistä kertaa lukiessa halusi tietää kuka Sirius Musta oli ja miten hän liittyi Harryyn. Sitten kun niihin saatiin vastaus tuli uusia asioita joista halusi lukea lisää ja lopulta kirja olikin lopussa. Azkabanin vanki on siis lempparini.

Vähiten pidän Salaisuuksien kammiosta. Salaisuuksien kammio oli jotenkin tylsä siinä ei oikein tapahtunut mitään kiinostavaa. Olihan siinäkin puolensa kuten Melkein päätömän Nickin kuoleman päiväjuhlat. Gilderoista en pitänyt, enkä pidä vieläkään, yhtään. Hän on aivan liian itserakas ja minua ärsytti miten hän otti aina esimerkiksi Harryn. Salaisuuksien kammion etsiminenkään ei ollut mitenkään kiinostavaa ja tuntui, että kammio löytyi lopulta jotenkin liian helposti.
Kirk: My Nikon is state of the art. Max: Oh, I've got a Nikon too. It's an N64 with 3D matrix metering, 35 to 210 zoom. What have you got? Kirk: It's a Nikon. (Gilmore Girls)
---
Rory: I just don’t want to be queen. Tristan: Me either [pause] King - I don’t want to be king. (Gilmore Girls)

Poissa Sahara

 • Satakieli
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #22 : Huhtikuu 10, 2007, 20:27:16 »
Paras kirja on Feeniksin kilta. Se on mukavan pitkä ja mielenkiintoinen. Taikaministeriö, kilta ja Albuksen kaarti on mielenkiintoisia. Ja se on niin hauskaa, kun Pimennosta tulee rehtori ja kaikki menee pieleen. Ja on tosi ihanaa lukea, kun Harry menee kelmien aikaan. Onhan se vähän hajanainen, mutta se siinä tavallaan on hyvää. Paljon erilaisia tapahtumia.
Toinen on Azkabanin vanki. Siinä on Lupin! Ja se on siinä parasta, että tässä ei ole Voldemortia. Oli myös kiva kuulla kelmeistä ja Jamesista ja Lilystä.

Huonoin, tai siis vähiten pidän Liekehtivä pikarista. Siis ne koetukset on niin tylsää luettavaa. Ja koko maailma kääntyy Harrya vastaan, huoh. Tue Cedrig Diggory, Potter haisee-merkit, ja Ronkin on niin idiootti. Turhauttavaa, tulee vaan sellanen olo, että älkää nyt ihmiset viittikö. Mutta en silti todellakaan säälinyt Harrya, sekin oli ihan idiootti. Miksi se ei sanonut, ettei halunnut siihen turnaukseen? Kaltoin kohdeltu ja angstaava Harry ei ole hyvä yhdistelmä.
Viisasten kivi on toiseksi huonoin. Täytyyhän sen jostain alkaa, mutta silti se on... tylsä. Ja niin kuin joku jo sanoi, jotenkin yksinkertainen.

Poissa Yöfani

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #23 : Huhtikuu 14, 2007, 18:21:14 »
Minun suosikkini on ehkäpä azkabanin vanki.Siinä on mukavasti jännitystä ja Lupin ja Sirrekin tulevat mukan >3Kaiken lisäksi ankeuttajat tuovat kirjaan kauhua,jännitystä ja kylmyyttä.Aikamatkailukin on yksi lempparikohdistani,vaikka kaikkein parhaimmaksi nousee se,kun Sirre lentää Hiinokan selässä pois..Onneksi Hiinokka ja Sirius pelastuivat.

Huonoin Potter-kirja on varmaankin Feeniksin kilta.En tiedä itsekkään miksi,mutta siltä vain tuntuu.Kaikki kirjat ovat niin mahdottoman hyviä,ja jos pakko on valita huonoin,niin se on se FK.Ei feeniksin kiltakaan huono ole,mutta se vain tuntuu kaikkein huonoimmalta HP-kirjalta.

jääkuningatar

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #24 : Huhtikuu 16, 2007, 16:40:33 »
Surkein on mielestäni Viisasten kivi. Henkilöt liian nuoria, että osaisi asennoitua oikein... Liian lyhytkin kirja oli ;)
Paras oli mielestäni Puoliverinen prinssi, tai sitten Feeniksin kilta. En oikein osaa päättää... Kummatkin ovat niin hyviä! :)
Puoliverinen prinssi oli toisaalta tunnerikkaampi, siinä pystyi ottamaan osaa, kuvittelemaan itsensäkin moniin tilanteisiin. Dumbledoren kuolema itketti, ihan oikeasti. Päätänkin, että Puoliverinen prinssi oli paras kirja.

Entäpä seiskakirja..?

Poissa kirja

 • Error 404: User not found
 • Vuotislainen
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #25 : Huhtikuu 23, 2007, 14:13:54 »
Spoilerit kertovat ko.kirjan juonesta.
Oma järjestykseni:
 • paras
  6. kirja Puoliverinen prinssi     +:Tapahtui paljon, pedattiin lähtöasemat 7. kirjalle, Dumbledoren kuolema oli hieno, hirnyrkit hyviä, Harry menestyi vihdoin liemissäkin -: ei mitään
 • toinen
4. kirja Liekehtivä pikari     +:kolmivelhoturnaus, hautausmaan tapahtumat, Cedrikin kuolema  -: Dumbledoren käytös
 • kolmas
1. kirja Viisasten kivi              +: Idea hyvä, juoni eteni hyvin, tehtävät olivat hyviä= esim. shakki -: loppu oli aika huono(Iseeviot jne.), en pitänyt Pörröstä
 • neljäs
2. kirja Salaisuuksien kammio +: Itse juoni, Hermionen kädessä oleva paperi, se, miten he keksivät ratkaisun-: kangistumiset huonoja, alruunoista puhuttiin paljon, ehkä liikaakin, Lockhart, peikko Dobby, kouluun tulo
 • viides
3. kirja Azkabanin vanki +: Lupin, loppu, Sirius, Harry sai selville vanhempiensa kuoleman totuuden -: Harry ei kohdannut Voldemortia, tällipaju
 • huonoin
5. kirja Feeniksin kilta +: Arthur Weasley, Harry sai kokea muutakin, kuin hyvää -:Siriuksen kuolema, itse pidin hänestä, mutta itse kuolema oli hyvä juttu, taistelu ministeriössä, okklumeus, Pimento, Dumbledore ei puhunut Harrylle, Harryn taikominen, ankeuttajat
~kirja
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 27, 2007, 07:50:31 kirjoittanut kirja »
Jos lisäät tietoosi tilastoja, ihmiset uskovat sinua paremmin. Jo 96 %:ssa tapauksista!

Poissa Zenzibar

 • Pelastaja katsoi profiiliaan ja läikytti teetä pöydälle
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • kesäinen-eskapisti-merirosvo-jedi-söpö-skotti
  • Home sweet home
 • Pottermore: BloodNight6399
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #26 : Huhtikuu 24, 2007, 15:48:27 »
Hmm.. paras kirja on joko Feeniksin Kilta tai sitten Azkabanin vanki. Fk siksi, koska se jotenki tarttui minuun, kirja oli jännittävä ja pidin todella paljon, varsinkin Taikaministeriö kohtauksesta!
Av: tarviiko edes sanoa? Sirren takia tietysti! Siinä sai kuulla Kelmien tarinan ja Harrylle paljastui, kuka Sirius todella on! Hyviä kirjoja molemmat <3

Huonoin on ehkäpä Puoliverinen Prinssi, ei todellakaan ollut minun makuuni, ainoa plussa mikä tuosta kirjasta ilmeni oli se, että sai lukea Voldemortista, sen lapsuudesta ja muusta! :D (Ikuinen Vodemort fani 4-ever).

Siinäpä ne sitten.

-Zenz
"You're only given a little spark of madness. You mustn't lose it." -Robin Williams

Poissa nutcracker

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #27 : Toukokuu 25, 2007, 09:38:01 »
Tämä on oikeastaan vaikea kysymys, koska minä rakastan kaikkia Potter-kirjoja. Ihan jokaista. Eli kyse taitaa olla siitä, mitä kirjaa rakastan muita enemmän ja mitä muita vähemmän?

No, suosikkikirjojani ovat varmaankin Azkabanin vanki ja Feeniksin kilta. En osaa sanoa kumpi on parempi. Azkabanin vanki on kokonaisuudessaan aivan ihana, koska silloin kaikki on normaalia Tylypahkassa, Sirius Mustan pelkoa lukuunottamatta. Feeniksin kilta sen sijaan on ehdottomasti kirjojen aatelia muutenkin kuin Potterin mittapuulla, tosin siinä ärsyttivät Harryn raivokohtaukset aika tavalla. Kuitenkin, ne kaksi ovat henkilökohtaisia suosikkejani^^

Vähiten taidan itse asiassa pitää Salaisuuksien kammiosta. En tiedä miksi, onhan sekin todella hyvä, mutta ehkä vähän tylsempi kuin muut? Siinä ei ole enää ensimmäisen kirjan maailman uutuudenviehätystä, ja siinä Harry on kuitenkin sen verran lapsekkaampi (eli kirjoitustyylikin on), joten se ei ehkä siksi viehätä muiden kirjojen lailla.
"I'm selfish, impatient and a little insecure. I make mistakes, I am out of control and at times hard to handle. But if you can't handle me at my worst, then you sure as hell don't deserve me at my best." - Marilyn Monroe

Poissa Jessie

 • Sanomaton
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #28 : Toukokuu 25, 2007, 10:12:00 »
Pottereita on todella vaikea laittaa järjestykseen kun moni niistä on niin tasaväkisiä ja toisaalta taas niin eritavalla hyviä. Joissain on jotain hyviä kohtia, mutta sitten niissä saattaa olla enemmän ärsyttäviä ja huonoja kohtia.

Tykkään silti eniten Puoliverisestä Prinssistä. Siinä on loistava, mielenkiintoinen juoni. Uusia henkilöitä pompahtaa pinnalle ja vielä mielenkiintoisia sellaisia, Kuhnusarvio, Rymistyir, esimerkiksi. Alku on erillainen, tykkäsin todella siitä että asioita esiteltiin jästien pääministerin kannalta. Toinen mielenkiintoinen asia oli ehdottomasti se että Dumbledore tuli hakemaan Harrya Likusteritieltä. Hänen keskustelunsa Dursleytten kanssa oli hauska ja kivaa vaihtelua. Muita hyviä asioita kirjassa oli Harryn ja Dumbledoren keskustelut ja Voldemortin kiehtova lapsuus. Kirja oli synkkä ja mielenkiintoinen ihan siitäkin syystä että koko ajan mennään lähemmäs lopputaistelua ja Puoliverisen Prinssin lopussa oli jo taistelun makua. Se on lisäksi surullinen ja loppu on kaunis.

Toinen suosikkini on Feeniksin Kilta, se ei ole juonellisesti vahva mutta siinä on toisaalta paljon loistavia kohtia. Alussa ankeuttajien hyökkäys, kuulustelu, Harryn raivoaminen, Feeniksin Kilta, Harry/ Sirius keskustelut. Pimento on aivan loistava väri kirjaan ja rakastan niitä Pimennon tarkastuskäyntejä luokkiin varsinkin McGarmiwan luokkaan. Pimento on ehdottomasti loistavan värikäs henkilö. Feeniksin Kilta on ehkä tähän asti ilmestyneistä kirjoista kaikkein hauskin, siinä on monta todella hauskaa kohtaa.

Kolmas sijoitus onkin sitten jo paljon hankalampi. Sanoisin kuitenkin Liekehtivä Pikari. Kolmivelhoturnajaiset on mukava uusi juttu kirjassa ja tuo vähän vaihtelua Tylypahkan arkeen. Totta kai siinä on huispauksen maailmanmestaruuskisat. Liekehtivän Pikarin loppu on minusta ainakin todella loistavasti kirjoitettu, Voldemortin vahvistuminen uudelleen, kuolonsyöjien saapuminen, Harry kaiken keskellä.

Neljäntenä tulee sitten Azkabanin vanki. Siinä on loistava juoni ja Sirius esitellään ensimmäisen kerran. Siinäkin on nerokas loppu Ajankääntäjän takia.

Vähiten pidän Viisasten Kivestä ja Salaisuuksien Kammiosta. Näistä kahdesta Salaisuuksien Kammio on huonoin Potter. Se on vain jotenkin tylsä ja väritön. Kyllähän siinäkin tapahtuu, mutta jotenkin liian hitaasti ja liian tylsiä asioita. Se ei ole mitenkään erityisen hauska, eikä mitenkään koskettava.
♥ Pottereita vuodesta 1999 ♥
“Dumbledore's man through and through, aren't you Potter?"
"Yeah I am," said Harry. "Glad we straightened that out.”

tirsk

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #29 : Toukokuu 26, 2007, 12:46:30 »
Minun mielestäni parhaimmuus järjestys olisi suunnilleen näin:

1. Azkabanin vanki
2. Puoliverinen Prinssi
3. Liekehtivä pikari
4. Viisasten kivi
5. Feeniksin kilta
6. Salaisuuksien kammio

Azkabanin vangissa pidän hyvästä juonesta, ja tunnelma on siinä kirjassa todella käsin kosketeltavissa. Kaikkia kivoja hahmoja esiteltiin enemmänkin, kuten Sirius, Lupin ja Kelmit.. Loppu oli todella nerokas. Taikaeläinten hoito ja Hagrid ovat ihanaa luettavaa. :)

Puoliverinen Prinssi. Miten sitä voi kuvailla? Mahtava. Loppu oli varsinkin kuvailtu mahtavasti.. Niin ja alku myös! Ihanaa luettavaa. Ja Severus SPV-opena. Fleur ja Bill olivat ihania, varsinkin lopussa. :)

Liekehtivässä pikarissa esiteltiin mukavia uusia hahmoja. Kolmivelhoturnajaiset olivat mielenkiintoiset ja minua ainakin on aina kiehtonut muutkin koulut kuin Tylypahka, ja oli ihana kun saatiin kuulla myös esim. Beauxbatonista, ja niinpoispäin.

Viisasten kivi, kaiken pahan alku. :D Se oli vain sellainen *Vau* elämys kun pääsi lukemaan ensimmäisen kerran. Kaikki kuvailut Viistokujasta ja Tylypahkasta ja kaikesta muusta olivat upeita. Oli myös ihanaa lukea miten Harry ja Ron saivat Hermionen kaverikseen, ja Shakki ja nämä muut "arvoitukset" olivat mahtavia.

Feeniksin kilta. Todella hyvä kirja myös, hassua ettei se pärjännyt paremmin tässä minun lempparikirja jutussa. Ehkä tämä johtuu siitä, että välillä kun kirjaa luki meinasi käämi palaa ihan oikeasti sen Pimennon kanssa. Hän oli Todella ärsyttävä. Ärsytti myös kun Sirius kuoli, ja oikeastaan mitään mitä olisin toivonut ei tapahtunut. Se oli todella hassua, että Dumbledore ei puhunut Harrylle. Ja se ärsytti. Kai tässä kirjassa vaan ärsytti niin moni asia. Mutta todella hyvä kirja tämäkin on. Ja tässäkin oli monta riemastuttavaa kohtaa.

Salaisuuksien kammio. Pidän tästä kirjasta vähiten. Jotenkin se ei vaan jäänyt mieleen, ja juoni oli jotenkin laimeampi mitä muissa kirjoissa. Vaikka kyllähän tässäkin tapahtui suuria asioita. Ärsytti kun Dobbysta tuli niin ylihuolehtivainen. Mutta loppukohtaus oli sinänsä mielenkiintoinen, esim. Tomin päiväkirja. Jotenkin oli tylsää, koska Hermione nukkui puolen kirjan ajan. Tai siis, sehän siinä juuri pitikin olla kamalaa, mutta Hermione on lempi hahmoni kolmikosta.

Poissa Odey

 • miss marauder
 • Vuotislainen
 • I think I need a HUG <3
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #30 : Kesäkuu 01, 2007, 16:17:52 »
En osaa sanoa, mikä on mielestäni paras kirja. Ainakin yksi parhaista on Puoliverinen Prinssi. Se vaikutti minuun eniten tunnetasolla. Kaksi viimeistä lukua oli "kauheaa" luettavaa, kun kaikki oli niin herkkää ja itkin vain. Mielestäni oli hienoa saada tietää lisää Voldemortista ja siitä, miksi hän ei kuollut takaisin kimmonneesta Avada Kedavrasta. Kirjan kokonaisuus on yksi parhaista ja Severus-fanina ilahduin siitä, että käytiin Spinners Endissä. Muutenkin kirja jätti hienosti auki (ainakin minun mielelleni) teoriat siitä, onko Severus "hyvä" vai "paha". Harry ei ole yhtä paljoa teini-angst, kuin Feeniksin Killassa, vaan hieman aikuistuneempi. Pidän kirjan synkemmästä mausta ja siitä, että koko ajan mennään eteenpäin kohti loppua.

Muita kirjoja en osaa laittaa mihinkään järjestykseen. Nämä eivät ole missään järjestyksessä, mutta pidin kovasti Feeniksin Killassa Fredin & Gerogen lähdöstä ja heidän loppuajan kepposteluista. Sen sijaan Harryn angstaaminen ja kiukuttelu ärsyttää.Liekehtivä Pikari on myös hyvä kirja. Pidin Huispauksen maailmanmestaruuskisoista ja siitä, että mukaan soppaan heitettiin ulkomaalaisia velho- ja noitakouluja. Azkabanin vangista olen aina pitänyt sen takia, että kirja on erilainen verrattuna muihin, Voldemortia nähdä. Sen lisäksi tietysti on ihanaa, kun Sirius, Remus, James ja Peter liittyivät mukaan kirjasarjaan ja saatiin tietää lisää Harryn menneisyydestä. Mielestäni Salaisuuksien Kammion "arvoa" nostaa se, että päiväkirja paljastui merkittäväksi, eli hirnyrkiksi. Viisasten Kivi, eli kaiken hyvän alku. Mielestäni se on kuitenkin erittäin loistava kirja. Pystyn samaistumaan Harryyn, kun tämä joutuu ihan uuteen maailmaan ihan kokemattomana ja tiedottomana kaikesta.

Kaiken kaikkiaan pidän kaikista kirjoista, mutta kaiketi Puoliverinen Prinssi vie ensimmäisen sijan ja kaikki loput tulevat perässä tasaisena rintamana :)
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 10, 2007, 16:16:15 kirjoittanut Odey »
Some days just have more memories than others

sooda

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #31 : Kesäkuu 03, 2007, 14:37:24 »
Minusta ei todellakaan ole olemassa minkäänlaista huonoa potter-kirjaa, mutta Azkabanin vanki ei jotenkin sykähdytä samalla tavalla kuin muut. En oikeen dikannut alusta enkä siitä miten Sirius tuli mukaan, vaikka onkin yks mun lempihahmoista. Ja siinä kirjassa Harry aloittaa jo pikkuisen angstaamisen, ärsyttää...

Paras on ehdottomasti Puoliverinen prinssi. Selviää niin paljon uutta, tähän mennessä merkittävin kirja ainakin minusta niinkun juonen kehittymisen kannalta. Loppu oli ihan sika ihana, itkin vaikka kuinka kauan.

Mutta muuten potterit ovat aina edeltäjäänsä parempi, lukuunottamatta Azkabanin vankia, joka jäi samalle tasolle Salaisuusksien kammion kanssa, mutta sitten Liekehtivä pikari korvasi asian moninkerroin. Odotukset ovat DH:ta kohtaan tosi korkeella, uskon että siitä tulee kaikkein paras kirja koko kirjasarjasta.

Poissa Crina

 • äxdee
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pilkkupallero
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #32 : Kesäkuu 10, 2007, 13:41:16 »
Azkabanin vanki oli ensimmäinen lukemani Potter koskaan, ja siksi se on ollut (ja tulee ehkä aina olemaankin) myös rakkain ja paras minulle. Miksikö? Kirjassa keskitytään oppitunteihin ja arkisiin asioihin, mutta niiden lomassa esitellään synkempiäkin asioita; Siriuksen Azkabanista karkaaminen, ankeuttajat ja Hiinokan kuolemantuomio tuovat synkkyyttä, mutta eivät kuitenkaan varjosta koko kirjaa. Tavat, joilla Harry saa lisätietoa vanhemmistaan ovat todella koskettavia, pystyn samaistumaan hänen tunteisiinsa täysin. Tähän mennessä ainoa kirja, jossa Remuskin on tarpeeksi parrasvaloissa. Hermionekin on AV:ssä melkein rakastettava, eikä Ginnystäkään tehdä kuin muutama maininta. Täydellinen kirja, siis. ^^

Toinen suosikkini on Feeniksin kilta. Harryn raivokohtaukset (jotka toisaalta ovat aika huvittavia) ja Ginnyn liika esilletulo ovat ainoita miinuksia. Killan toiminnasta on aina ihanaa lukea, ja kirjassa myös selviää niin monia asioita. Luna on aivan erikoisen loistava hahmo, ja FK:ssa syvennetään myös kelmejä, Kalkarosta ja heidän välejään entisestään. Niin, ja tietenkin Harryn surkuhupaisa romanssi Chon kanssa on aina viihtyisää luettavaa.

Huonoin Potter on varmaankin Salaisuuksien kammio. Siinä on muutamia aivan loistavia asioita (Hermione on tainnoksissa suuren osan kirjasta, Gilderoy Lockhart on kaikessa itserakkaudessaan niin hauska, ja ehdottomasti vierailu Weasleyden luona), mutta muuten se on aika tylsähkö. Dobby ja Ginny nostattavat verenpainettani melko nopeata tahtia, ja kerronta on päätähuimaavan nopeaa. Ei SK:aan mikään surkea ole, mutta heikoin lenkki muiden Potterien ketjussa.
Tuli yö ja suuret tähdet, ja hemuli rakasti yhä puutarhaansa. Se oli suuri ja salaperäinen, siellä saattoi eksyä - mutta mitä siitä, siellähän oli koko ajan kotona.

Magic eyes

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #33 : Kesäkuu 15, 2007, 22:19:58 »
Huonoin kirja on Feeniksin kilta, koska siinä ei oikeastaan tapahdu mitään kauhean merkityksellistä. Paitsi loppu on mielenkiintoinen, sen takia, että Harry saa tietää ennustuksesta. Muuten mielestäni täysin turha kirja. Puoliverinen prinssi ja viisasten kivi ovat parhaimmistoa. Viisasten kivestä tykkäsin, koska se on eka kirja, joka avaa tien velhomaailmaan. Kaikki on Harrylle uutta ja ihmeellistä, mutta hän selviää kuitenkin mainiosti. Puoliverisestä prinssistä tykkäsin, koska siinä on toimintaa ja henkilöt joita ennen ajattelin hyviksinä paljastuvatkin pahiksiksi. Lisäksi Voldemortin elämää koskevat tiedot ovat mielenkiintoisia ja tulevat varmasti tarpeeseen jatkoa ajatellen. Hirnyrkkien etsiminen on mielenkiintoista, mutta vaikeaa.

Stan

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #34 : Kesäkuu 21, 2007, 13:10:07 »
Feeniksin Kilta on mun mieleen. joo tiedetään, kirja on aika hajanainen ja se vaan johdattelee tulevaan mutta musta toi vaan on iha ykkönen. Siinä tapahtuu paljon, Harrystä paljastuu ärsyttävä teini, syvennytään enemmän Tylypahkan ulkopuoliseen elämään ja pahaa vastaan taisteluun.
Minua kirjassa kiehtoo kaikki nuo henkilöt, vanhoista henkilöitä esiin tulevat uudet jutut ja uudet paikat. Varsinkin pidän tuosta loppu taistelusta, se vaan on kirjotettu niin hyvin. Mad-eye Moody <3

Sitten pienet sanaset muista. Puoliverinen prinssi ja Azkabanin vanki ovat kummatkin todella hyviä kirjoja ja en oikeen osaa päättää kumpi ois parempi. no, PP kertoo aika paljon Voldemortista ja se on mielenkiintosta. Av taas kertoo Harryn vanhemmista aika paljon ja se on iha kiva.

No sitten siihen huonoimpaan. Jäljelle jäi Likehtivä Pikari, Salaisuuksien kammio ja Viisasten kivi. No VK on se ensimmäinen Potteri ja sillä on pakosti jotakin arvoa, kun onhan se se ensimmäinen. Kirja on ihan mielenkiintonen ensimmäiseski, kaikki oli vielä nuoria ja viattomia :)
SK on varmaan monien mielestä se huonoin, itsekin meinasin huonommaksi laittaa mutta en laittanutkaan. Tarina on okei. Harry tappaa ison käärmeen joka asuu putkissa, tapaa nuoren Voldemortin ja pelastaa Ginnyn. Jotain jäin kyllä kaipaamaan mutta ei se mitään.

No niin, huonoin kirja on mielestäni siis LP. kirjassa on hienot kolmivelhoturnajaiset johon Harry yllättäen joutuu. Minulle tämä kirja antaa Harrystä liian mahtavan kuvan, "mahtava Harry Potter kukistaa Lordi Voldemortin ja voittaa kolmivelhoturnajaiset", ei ei. Hautuumaa kohtaus on okei, kuolonsyöjät on kivoja ja ne häilyvät hahmot on jotenki surullisia, mutta Harry näh jokin jää puuttumaan.

Poissa Kalke

 • Lyhennetty painos
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • I told you so.
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #35 : Heinäkuu 06, 2007, 00:20:30 »
Paras kirja on Feeniksin Kilta. Siinä on oikein mukavasti arkisia asioita, koulua ja sellaista. Muissa kirjoissa Harrylla on aina ollut joku ongelma selvitettävänään, mikä on toisinaan hieman pitkästyttävää luettavaa. FK'ssa ei oikeastaan tainnut olla niin suurta sellaista. Pimento tuo ihanasti ongelmia ja jännitteitä mukaan, eikä elämä olekaan ihan tavallisen hankalaa, vaan siihen mahtuu paljon odottamattomia vastoinkäymisiä. On todella mielenkiintoista lukea velhomaailman kahtiinjakautumisesta.
Siriuksen kuolema oli valitettava juttu, todella surullista luettavaa, mutta tekee kirjasta koskettavan ja surullisen. Lopussa oleva kuolonsyöjien yllätyshyökkäys oli ihana (paljon Luciusta, mikä tekee kirjasta kuin kirjasta erinomaisen).

Muita lemppareitani ovat Puoliverinen Prinssi ja Salaisuuksien Kammio.

Huonoin kirja on luultavasti Liekehtivä Pikari. Siinä ei ole niinkään sitä arkisuutta, vaan Harryllä on jatkuvasti joku pulma pähkäiltävänä. Liikaa kaikkea uutta ja ihmeellistä. Turnajaiset ovat niin suuri juttu, ja kaikki pyörii niiden ympärillä. Myös Harryn ja Ronin riita oli rasittavaa luettavaa. Voldemortin paluu on kyllä mielenkiintoinen ja kauan odotettu asia, että tuo paljon plussaa kirjalle.

"A goal without a plan is just a wish."

Duff

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #36 : Heinäkuu 09, 2007, 20:09:29 »
Hmm... Paras ehkä Feeniksin Kilta, kivan pitkä ja muutenkin sellainen... en osaa taaksaan selittää *voiminuapöljää*.
Huonoin.. Luultavasti Liekehtivä Pikari, en tiedä miksi, jotenkin vähän liian sekava ja pitkäveteinen. Pitkäveteisyys tosin saattaa johtua siitä, että katsoin elokuvan ennen kuin luin kirjan, joten tiesin sen juonen.
Eli jos siis pitäisi laittaa kirjat paremmuus järjestykseen, niin menisi varmaankin näin:

1. Feeniksin kilta
2. Salaisuuksien kammio
3. Azkabanin vanki
4. Viisasten kivi
5. Puoliverinen prinssi
6. Liekehtivä pikari
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 20, 2008, 14:17:54 kirjoittanut Duff »

Veetu

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #37 : Heinäkuu 09, 2007, 21:12:51 »
Minusta Puoliverinen prinssi ja Azkabanin vanki ovat jotenkin säväyttäneet mukavasti. Puoliverisessä prinssissä on hyvä, että Voldemortin taustoista kerrotaan enemmän. Opin ainakin ymmärtämään monet jutut aiemmissa kirjoissa luettuani puoliverisen prinssin, sillä siinä oli minusta syy kaikkiin aiempiin tapahtumiin. Azkabanin vanki oli jotenkin muuten vain tosi hyvä. Sirius on yksi lempihahmoistani, joten varmaan sen takiakin azkabanin vanki oli mieleen :>

Viisasten kivi ja salaisuuksien kammio on ehkä ne, joita ei aina jaksa ruveta lukemaan, vaikka mieli tekisi. Hyviä ne ovat, mutta aina ei jaksaisi niitä lukea. Liekö johtuisi siitä, että ne on niin monta kertaa luettu ja elokuvat katsottu.

Poissa Pau

 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #38 : Heinäkuu 10, 2007, 03:19:25 »
Ensiksi en pitänyt Feeniksin killasta oikeastaa lainkaan, mutta nyt se on jotenkin noussut lempikirjakseni. Siitä ja Puoliverisestä prinssistä lähti liikkeelle kamalasti pohdittavaa, mikä on mielestäni hienoa. Kolmessa ensimmäisessä kirjassa ei jätetty mitään asioita _varsinaisesti_ auki. Taisiis emmehän me tiedä kaikkea mitä tapahtui sinä iltana kun Harry menetti vanhempansa jne. mutta saimme tietää (kai?) kaiken esimerkiksi viisastenkivestä ja salaisuuksien kammiosta. Eli siis periaatteessa mitään ei jäänyt auki. En tiedä ymmärrättekö pointtiani, mutta toivottavasti. <:

Feeniksin kilta on ihanan paksu, siinä on paljon luettavaa ja joka kerta sieltä löytää uusia juttuja. Toinen lempikirjoistani on varmaankin sitten Puoliverinen prinssi, koska se selittää paljon asioita aiemmista kirjoista. Se kokoaa koko kirjasarjaa hienosti yhteen, mutta jättää sitäkin enemmän pohdittavaa meille. Tykkään kovasti. <:
Ennen lempikirjani oli Azkabanin vanki, ja vieläkin pidän myös siitä.

En oikein osaa sanoa huonointa kirjaa, mutta Liekehtivä pikari ehkä. Tai koska en voi sanoa Viisasten kiveä, koska se on alku koko sarjalle. Salaisuuksien kammio taas on sellainen mukavan "jännittävä" ja tykkään Gilderoysta kun se on niin rasittava :'DD. Azkabanin vanki taas on entinen suosikkini ja nykyiset sitten nuo kaksi uusinta. Liekehtivä pikari ei ole minulle mikään. Ei sekään kyllä huono ole. :/ Hmm joo, Liekehtivä pikari on huonoin.
Kusipäistä suloisin.
yhyy -> Pau

Poissa Musta Koira

 • Veni, vidi, vici.
 • Vuotislainen
 • libertiini
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #39 : Heinäkuu 10, 2007, 14:37:12 »
Ei kirjoja voi mielestäni täysin vertailla, koska jokainen niistä on yksilö. Kaikissa on hyviä ja huonoja puolia. Tosin se voi vaihdella, kumpia on enemmän. Kun ensin aloin lukea Pottereita, aloittaen luonnollisesti ekasta kirjasta, jäin heti koukkuun. Kuitenkin nyt myöhemmin, kun tarina on kehittynyt, ensimmäiset kaksi kirjaa tuntuvat tosi simppeleiltä ja naiiveilta. Se tietenkin on tarkoituskin, koska tarina kasvaa yhdessä Harryn kanssa, mutta kun tietää, mitä on tulossa, ensimmäisten vuosien "pikkukommelluksiin" on vaikea syventyä. En ole enää juurikaan jaksanut lukea niitä uudestaan.
 
Azkabanin vanki taas oli pitkään suosikkini, koska se alkoi olla jo vähän "aikuisempi" ja lisäksi Sirius Mustasta tuli heti yksi lempihahmoistani. Mielestäni myös tarina syveni kolmoskirjassa. Sen jälkeen tarina on kuitenkin kehittynyt joka kirjassa, joten sen valossa myös kolmonen vaikuttaa vielä vähän viattomalta. Liekehtivä pikari on kolmivelhoturnajaisineen ihan mukava kirja, mutta aluksi en hirveästi välittänyt siitä, koska olin vielä ihan Azkabanin vangin lumoissa ja minua ärsytti, kun Sirius oli niin pienessä roolissa. Lisäksi alku oli mielestäni tylsä. Muutenkin loppua lukuun ottamatta kirjan tapahtumat ovat melko merkityksettömiä itse tarinan kannalta. Tosin myöhemmin olen alkanut pitää kirjasta enemmän.

Mitä Feeniksin kiltaan tulee, siihen suhtaudun ristiriitaisimmin. Se on mielestäni tärkeä, ihanan pitkä ja siinä tapahtuu paljon merkityksellistä, mutta osin pituus on kääntynyt kirjaa vastaan. Se, että koko ajan tapahtuu jotain merkittävää, tekee kirjasta vähän tökkivän ja vaikealukuisen (mikä muuten näkyi oivasti myös elokuvassa -millainen kirja, sellainen elokuva). Lisäksi jotkut seikat ärsyttivät kirjassa suunnattomasti;  miten Umbridgella oli niin suuri valta Tylypahkassa, vaikka Dumbledore on (tai oli) aikansa suurin velho? Minua ärsytti, että hän muka pystyi tekemään kaikkea mahdollista ilman, että kukaan olisi häntä voinut pysäyttää. Tosin sehän oli itse tarinan kannalta välttämätöntä. Kuitenkin myös tässä tapauksessa olen alkanut arvostaa kirjaa myöhemmin enemmän.

Ja sitten Puoliverinen prinssi. Tykkään kyllä kovasti, mutten mitenkään enemmän kuin muistakaan. Olin vähän pettynyt sen pituuteen järkälemäisen Feeniksin killan jälkeen. Odotin suunnilleen yhtä paksua. Ja vaikka kirjassa tapahtui paljon tärkeitä asioita, jätti se kuitenkin mielestäni niin paljon auki, että ihmettelen, miten tarina voidaan saada päätökseen Deathly Hallowsissa. Lisäksi en tykkää erikoisemmin Ginnystä, joten minua luonnollisesti ärsyttää Harryn ja Ginnyn päätyminen yhteen, mutta sehän on vain näitä henk.koht. makuasioita.

Kaikissa kirjoissa on siis puutteensa ja hyvät puolensa, mutta kai sitä plussaa löytyy loppujen lopuksi eniten, kun me kaikki fanitetaan Pottereita ja jutellaan täällä niistä. :)
-Non unde possim sed unde volo-

Uupikka

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #40 : Heinäkuu 10, 2007, 21:31:44 »
Oma suosikkini on aina ja edelleen se Azkabanin vanki, ei siitä pääse yli eikä ympäri. Kuten aikaisemmin jotkut ovatkin jo maininneet, se teki vaikutuksen erilaisuudellaan, kun esimerkiksi Voldemortia ei näkynyt jne. Lisäksi se esitteli joukon uusia, kiehtovia henkilöhahmoja. Otetaan nyt esimerkkinä vaikkapa juuri nämä Sirius, Remus sekä Piskuilan. Muutenkin näiden kuvaan astuneiden "Kelmien" eli myös Harryn isän elämää raotettiin ensimmäistä kertaa kunnolla ja saimme kuulla lisää faktoja tämän kouluajoista. Muutenkin kirja sisältää useita unohtumattomia kohtauksia. Näen sieluni silmin tilanteen kirjan loppupuolelta, jossa Kalkaros tajuaa Siriuksen karanneen Tylypahkasta...
Feeniksin kilta on toinen listallani. Killan esittely, jälleen useat uudet henkilöt, jopa Harryn iänikuiset angsti-kohtaukset toivat särmää sarjaan, vaikkei ihan kokonaan positiivisessa mielessä.. Ja tietysti Siriuksen suvun valottaminen ja uusi info siihen liittyen teki kirjasta loistavan lukea. Muutenkin Siriuksesta kehittyi tässä kirjassa herkullinen hahmo, oli hän muiden mielestä sitten vain tavallinen tyhmänrohkea renttu; erityisesti Kalkaroksen ja Siriuksen yhteenotot kirjan aikana.. ah, jo niiden takia tämä kirja kannatti lukea. Tunnelman synkkeneminen kirjan loppupuolella ja Siriuksen poismeneminen olivat kovia paloja; ensimmäistä kertaa itkin kirjaa lukiessani, ja ihan kunnolla. Elämä muuttui sen jälkeen todella kummalliseen suuntaan, eikä todellakaan positiiviseen sellaiseen. Mutta tämän kirjan aikana meikäläinenkin kasvoi, ainakin henkisesti. Niin ihmeelliseltä kuin se tuntuukin, tässä vaiheessa Potterit todella muuttivat elämäni.

Tämän jälkeen on hieman vaikea laittaa muita kirjoja järjestykseen, sillä niistä jokainen on merkittävä lukukokemus. Liekehtivä pikari; koko Kolmivelhoturnajais-höskä ja Voldemortin paluu... Siinä oli sulateltavaa pitkäksi aikaa. Lisäksi sen kirjan aikana onnistuin ihastumaan Siriuksen henkilöhahmoon ja hänestä tuli, kuten monelle muullekin, minulle rakkain hahmo ko. sarjassa. Puoliverinen prinssi, Kalkaroksen nimeä kantava kirja. Se toi jälleen uusia asioita esille. Hirnyrkit, Voldemortin lapsuutta, uusia ihmissuhteita jne. Ja jälleen suuri menetys kirjan lopussa. Ensimmäinen Potter-kirja, jonka luin läpi ensin englanniksi ja siksi merkittävä minulle. ;) Muutenkin tämän kirjan jälkeen nousi juuri hirnyrkkien ohella uusia ajatuksia ja pohdintoja mieleen. Näin kävi myös viidennen kirjan kanssa. Kaiken lisäksi; Kalkaros muuttui entistä kiinnostavammaksi! Vieläkään ei ole selkoa, onko hän hyvien vai pahojen puolella vai pelaako hän kokonaan omaan pussiinsa. Koko hahmon monimuotoisuus tekee hänestä yhden kirjasarjan hienoiten tehdyn henkilöhahmon, joka vain parantui tässä kirjassa.
Salaisuuksien kammio on aina ollut mielestäni ehkä se huonoin kirja... Mutta enpä tiedä. On siinäkin hyvät puolensa. No, en sano tähän nyt juuta enkä jaata. Viisasten kivi on ensimmäinen lukemani Harry Potter kirja ja se on edelleen erittäin hyvä alkupohjustus Potterien maailmaan. Vaikka päähenkilöt ovatkin nuoria, niin en pidä sitä pahana asiana. Se tuo mukaan mukavaa lapsekasta huolettomuutta, joka vähenee pikkuhiljaa Pottereista, mitä pitemmälle mennään.

Poissa Giladra Carrion

 • Kuolonsyöjä
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: ShieldFang27063
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #41 : Heinäkuu 11, 2007, 12:08:39 »
Paras kirjoista on joko Salaisuuksien kammio tai Puoliverinen prinssi. En osaa päättää, kumpi.
Salaisuuksien kammio on ollut suosikkini ilmestymisestään asti. Nuori Voldemort, basiliski, Lucius Malfoy <3 jne. Ensimmäinen kirja oli ihan hyvä, mutta Salaisuuksien kammio "potkaisee" tarinan vihdoin käyntiin. Oppilaatkaan eivät ole enää yhtä "lapsia", kuin ensimmäisessä. Pidin SK:n tapahtumista, ja siitä, ettei Harry ollut aivan yhtä angstinen, kuin myöhemmissä...
Puoliverisestä prinssistä pidin siksi, että siinä oli paljon merkittäviä asioita, kuten hirnyrkit ja Dumbledoren kuolema. Narcissa oli myöskin kiva saada vähän enemmän esille :)

Vähiten pidin Azkabanin vangista. Olihan sekin hyvä, ei siinä mitään, mutta jos joku pitää valita, niin sitten se. Kirja oli jotenkin vain niin tylsä. Ehkä johtuu siitä, että edeltäjä (SK) oli niin loistava. Mutta AV tuntuu olevan jotenkin sellainen "välikappale"... Vaikka Sirius sekä Piskuilan ovat (Lupinia unohtamatta) merkittäviä.
“We've all been raised on television to believe that one day we'd all be millionaires, and movie gods, and rock stars.
But we won't. And we're slowly learning that fact. And we're very, very pissed off.”

Poissa Kay

 • Ikuisesti lapsi
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #42 : Heinäkuu 27, 2007, 21:08:50 »
Paras on Harry Potter and the deathly hallows, mutta en nyt rupea mitään kirjasta sanomaan, koska spoilerit ovat kiellettyjä.. Joten sanon jotain toisesta suosikista, Liekehtivästä pikarista. Erityisesti pidän Harryn ja Ronin riidasta, kerrankin niilläkin jotain pahempaa kränää ja tuo Ronin kateellisuus räjähti oikein kunnolla. Rakastan myös sitä kohtaa, missä Voldemort palaa ruumiiseensa. Se loppu on muutenkiin niin surullinen ja koskettava ja niin loistavasti kuvailtu.

Huonoimmaksi nousee Feeniksin kilta.. En vaan pidä, jotenkin niin erilainen ja Harry on niin kamalan vihainen koko ajan, vaikka ymmärtäähän sen, mutta en kertakaikkiaan pysty lukemaan niitä kohtia missä Harry huutaa Hermionelle ja Ronille. Tai siis, he eivät ole tehneet mitään väärää, mutta Harry kaataa kaiken heidän päälleen.
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 06, 2008, 17:12:03 kirjoittanut Kailey »
Just remember in the winter far beneath the bitter snows. Lies the seed that with the sun's love in the spring becomes the Rose.
LOMALLA

Poissa Lady Asensio

 • Nilkanvilauttaja niinikään
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • DH luettu 9.12, KV 11.3
 • Pottermore: HeartWitch62
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #43 : Heinäkuu 30, 2007, 00:15:05 »
Mielestäni paras on Puoliverinen prinssi. Se on kirjoista kaikkein synkin ja on hyvä tietää hieman Voldemortin menneisyydestä. Tämä kirja oli ainoa jota lukiessa en uskaltanut mennä nukkumaan mahdollisten painajaisunien vuoksi.Toiseksi paras on ehdottomasti Feeniksin kilta. Siinä Harry tutustuu aikuisten velhojen maailmaan (ministeriö ja kilta) ja saa tietää miksi Voldemort halusi tappaa hänet ja hänen vanhempansa. Lisäksi V.I.P kokeet toivat mieleen yo-kirjoitukset ja opinto-ohjauskin on tuttua todellisesta elämästä.

Muita kirjoja on hankalampi laittaa mihinkään järjestykseen. Huonoin kirja on ehkä Viisasten kivi. On jotenkin pitkästyttävää lukea uudelleen miten Harry saa tietää olevansa velho.
Mun blogi: http://www.pointblog.fi/?go=milluska    (HUOM! OSOITE HIEMAN MUUTTUNUT)
Vuoden 2008 kotitonttu  tässä, terve!

Leung

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #44 : Heinäkuu 30, 2007, 22:02:51 »
Paras on Feeniksin kilta. Mielestäni siinä on paras juoni, ja saadaan tietää vähän lisää Voldemortista. Lisäksi siinä on hyvää, kun mukana on niitä muissakin kirjoissa olleita aikuisia velhoja, kuten Vauhkomieli, Lupin ja Sirius. He ovat siinä siis aika isossakin roolissa, ainakin Sirius.
Olihan Sirius mukana myös Liekehtivässä pikarissa tämän ja AV:n lisäksi, mutta nyt AV:n jälkeen selvästi isommassa roolissa kuin LP:ssä.
Lisäksi kirjassa on aika hämmentävää, kun Harry saa tietää menemällä Kalkaroksen muistoon ajatuseulan kautta, että Kalkaroksen puheissa olikin jonkilaista perää isästään, joka kiusasi Kalkarosta aina ennen.
Sitten se myös, että kirja on paksuin, on todellakin plussaa :D
Puoliverinen prinssi on myös tosi hyvä! Varsinkin se on tosi hyvä ja jännä kohta, kun Harry ja Dumbledore menee sinne luolaan hakemaan (vale)hirnyrkkiä. Mahtavaa siinä on myös, kun Harry saa yksityistunteja Dumbledorelta.

Huonoin kirjoista on varmaan Viisasten kivi tai Salaisuuksien kammio.
Molemmat jotenkin tylsiä ja VK on aika tylsä välillä verrattuna muihin Pottereihin, enkä tykkää Salaisuuksien kammion juonesta, vaikka se Valedron päiväkirjan tuhoaminen oli tärkeä juttu myöhemmin :D

--
Tulin nyt muokkaamaan tätä vähän, kun oon lukenut viimeisen Potterin, elikkä nykyään Kuoleman varjelukset on ehdottomasti paras ! <3 Se nyt vaan on todellakin paras.
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 22, 2008, 13:24:14 kirjoittanut Leung »

Poissa Anck Su Namun

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #45 : Heinäkuu 31, 2007, 18:55:30 »
Paras kirjoista on mielestäni Feeniksin kilta, hienoa nähdä välillä, että Harrykin on vain tavallinen teini, jolla on vaikeaa itsensä kanssa. Feeniksin Killassa on myös mainio juoni, eikä kirjaan kyllästy missään vaiheessa vaikka se on niin pitkäkin. FK:ssa tule myös uusia ja mukaviakin hahmoja kirjaan mukaan( Tonks, Luna), myös Voldemortia vastaan taistellaan ja Voldemort on aika keskeisenä osana tapahtumia toisin kuin PP:ssä

Huonoin kirja on mielestäni Viisasten kivi, se on jotenkin lapsellinen ja muutenkin Harry on kirjassa niin ärsyttävä, kun on vihainen siitä, kun hän menetti 150 pistettä ja sitten rohkelikot eivät pidä hänestä.
カダージュ

Poissa Milgia

 • Clandestine
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Miittiriippuvainen
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #46 : Syyskuu 03, 2007, 20:53:54 »
Paras on;
Azkabanin vanki,siihen en kyllästy koskaan,harrylle tapahtuu niin paljon vastoinkäymisiä jotka kuitenkin ovat tavallaan hänene edukseen esim sirius ja kelmien kartta..

ja Puoliverinen prinssi,se alku on niin kiehtova,kun taikamaailma ja jästit tavallaan yhdistyvät hetkeksi..
ja tietysti unohtamattaa Kalkaroksen,Bellan ja Cissyn tapaamista.. ja juoni on todella hyvä.. varsinkin ne muisto reissut..

Huonoin kirja varmaan on...ennen oli liekehtivä pikari koska en pit'nyt kirjan synkkyydestä,mutta nyt en osaa sanoa.. ehkä salaisuuksien kammio.. koska siinä on tavallaan aika tylsä juoni..ja siinä on se saakelin Lockhart *mutinaa*


« Viimeksi muokattu: Syyskuu 03, 2007, 21:02:40 kirjoittanut Milgia »
"Summer lovin' had me blast
Summer lovin' happened so fast
I met girl crazy for me
Met boy cute as can be."

Mystica

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #47 : Syyskuu 14, 2007, 15:47:25 »
Olipa vaikee kysymys... (HUOM! Sarkasmi)

Kaksi parasta Potter kirjaa, ovat ehdotomasti Azkabanin vanki ja Feeniksin kilta. Azkabanin vanki siksi, että siinä esitellään Remus, Sirius, ja kelmit. Ne vaan on ihania! <3

Feeniksin kilta siksi, että siinä on paljon Remusista ja Siriuksesta. Käydään Kalkkaroksen muistissa, ja tavataan Kelmit koko komeudessaan +Lily. Siinä esitellään Tonks! *<3* Tarina etenaa kivasti... *Remus! <3*

Huonoin on Salaisuuksien Kammio. Tarkkaa syttä en tiedä, mutta Lockhart on inohottava... Ja SK on kauheen pitkäveteinen... *plaah*

Poissa Pöpi Profeetta

 • Ennustelija
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • I see you...
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #48 : Syyskuu 14, 2007, 18:10:19 »
Jaha, se huonoin on uudellenlukujen jälkeen Feeniksin Kilta. Syitä ovat Harryn asiaton huutaminen Ronille ja Hermionelle alussa, Pimento, joka on yksipuolisen inhottava hahmo, Harryn tyhmäilyt joululoman aikana, Siriuksen kuolema ja Harryn järkyttävä teiniangsti. Iso YÖK. Muuten kirja on muiden kirjojen tasolla. Isoin miinus on Harry, mutta Puoliverisessä Prinssissä hän oli hieman siedettävämpi. Hänet korvaa ärsyttävimpänä hahmona Ron.
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 16, 2007, 10:28:15 kirjoittanut Pöpi Profeetta »
"That is not dead which can eternal lie
And with strange aeons even death may die"

H. P. Lovecraft

Poissa Chinoz

 • Nuorallatanssija
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • That was then, this is now
  • Blackout
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #49 : Lokakuu 05, 2007, 17:47:04 »
Paras on ehdottomasti Azkabanin vanki, siitä ei päästä yli eikä ympäri. Olen lukenut sen varmaan kahdeksan kertaa (nyt jo edesmenneenä kesänä luin sen kahdesti) kun muut olen lukenut ehkä neljä kertaa. Se vain nostaa Potterin pois siitä Viisasten kiven ja Salaisuuksien kammion elämän helppoudesta. Okei, Harryn elämä ei ole koskaan ollut helppoa, mutta on mukavaa lukea kaikkien kauhua meidän ihanasta sarjamurhaaja Sirius Mustasta joka on kaiken lisäksi lavastanut Harryn vanhemmat. Se Musta joka on Harryn kummisetä. Ja kelmit tulevat esille. Jotenkin ennen kuin kelmejä oli mainittu sanallakaan rakasti jo kolmea heistä. Siriukseen tykästyin kun hänestä kerrottiin. Sarjamurhaaja Sirius Musta vain kolahti ja nousi ehdottomaksi lempihenkilöksi. En aavistanut kuinka suuren roolin tämä mies saa Harryn elämästä tai miten hän liittyi James Potteriin. En tiennyt, en ollut spoilaantunut. Tunsin kuitenkin ettei tämä mies vain häipyisi vain jäisi sarjaan joksikin aikaa. Sirius oli salaperäinen murhaaja joka kiehtoi minua koko ajan vain enemmän. Kun Siriuksen menneisyys ja todellinen henkilöllisyys selvisi olin onnesta soikeana. Hän ei lähtisi sarjasta vaan jäisi ja saisin lukea tästä lempihenkilöstäni lisää. Mahtavaa. Siriuksesta tulikin murhaajan tilalle sellainen vekkuli paha poika. Ja nyt hän jäi sinne minne kuuluikin.
Remus Lupinkin tuli tässä kirjassa. Tykästyin tähän sympaattiseen mieheen ennen kuin kukaan yhdisti hänes Sirius Mustaan ja selvisi hänen olleen yksi kelmeistä. Hän vain kolahti, joksikaan ei niin vahvasti kuin Sirius. Remus jäi, vaikka lähtikin Tylypahkasta ja hänestä tuli entistäkin läheisempi minulle itselleen (Sirius on silti numero yksi ja James on kakkonen).
Sain tietää lisää James Potterista. Okei, Lilykin oli mielenkiintoinen henkilö, mutta James ja James ja hän nousi melkein Siriuksen rinnalle, mutta vain melkein.
Azkabanin vanki siis tuli osin suosikkikirjakseni tästä sarjasta kelmien, noiden ihanien henkilöiden takia, mutta se kolahti muutenkin. Jotenkin vain pidin siitä. Kaikesta siitä mitä se sisälsi. En kyllästy siihen koskaan vaan voin lukea sen vaikka kuinka monta kertaa peräkkäin.

Huonointa kirjaa on hyvin vaikea sanoa enkä osaa nostaa oikein mitään kirjaa tälle sijalle. Kuitenkin Viisasten kivi ja Salaisuuksien kammio ovat huonoimpia kirjoja tästä sarjasta. Ehkäpä se SK on huonompi kuin VV, mutta.. äh en tiedä. Ne ovat kuitenkin jotenkin vain omalla tavallaan huonoimpia kirjoja, sillä Azkabanin Vangin jälkeen kirjasarja lähti nousuun, vaikka ei mikään niistä ole tähän mennessä mennyt AV:n yli. Eikä DH:kaan varmaan mene kolmosen yli. Ei mene.
Jokaisella askeleella, voit viedä henkeni.
Jokaisella askeleella, voit parantaa haavani.
Avatareni on täältä

Poissa Xanie

 • hymyilevä huomispäivä
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • *reps*
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #50 : Lokakuu 19, 2007, 10:18:46 »
Parhaimpia ovat mielestäni Azkabanin vanki ja sitten se viimeisin kirja, eli DH, mutta ei siitä sitten sen enempää vielä piiitkään aikaan. Azkabanin vangista pidän monestakin syystä. Ensinnäkin kaikista muista kirjoista poiketen Harry ei kohtaa siinä Voldemortia, eli kirja on hieman erilainen. Tykkään myös siitä, että kirjassa esitellään Sirius :) Harry saa ulkopuolisen "ystävän" joka auttaa häntä pelkästään olemassa olollaan. Kirjassa on muutenkin hyvä tunnelma ja sen on SK:n jälkeen loistavaa parannusta.

Mistä päästäänkin huonoimpana pitämääni kirjaan. Salaisuuksien Kammio. En oikein tiedä, miksi se on niistä huonoin. Ensinnäkin pienenä pelkäsin aivan järisyttävän paljon Basiliskia. En edes kunnolla uskaltanut käydä vessassa, kun siellä oli sellaisia kaksi senttiä halkaisijaltaan olevia putkia. Yritin vakuuttaa itselleni, että Harry on tuon kammottavan pahan käärmeen tappanut, mutta ei auttanut. En pystynyt lukemaan kirjaa kovin montaa kertaa. Nykyään kyllä luen senkin aina välillä uudestaan, mutta silti se ei vaan jotenkin iske.

~Xanie
Kun ystäväsi katselevat sinua hyppäämässä laskuvarjolla joka ei aukea, voisi olla hauska temppu, jos esittäisit vaikkapa uintiliikkeitä.
Avasta kiitos Seatearille!
Tee päivän hyvä työ: www.freerice.com

Poissa Croadhengel

 • Vuotislainen
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #51 : Joulukuu 26, 2007, 13:32:48 »
FK ja PP taistelevat kovasti ykköspaikasta. FK on pisin, ja siinä on sekä hauskoja, että synkkiä kohtia. PP:ssä ei ole enää Frediä ja Georgea Tylypahkassa, joista pidin erittäin paljon, letkautukset ovat hyviä aina! FK:ssa Mustan sukutalon siivous on hauskaa luettavaa. Kun luin kirjan ensimmäisen kerran, alku oli juuri tylsä (KOSKA TYLYPAHKAAN; LÄHTEKÄÄ JO SIELTÄ ****** TALOSTA!), mutta nyt olen erimieltä, kun FK:n jo 4 kertaa lukenut ;). Näemme siinä Taikaministeriön, Pyhän Mungon ym. PP:ssä taas Voldemortin menneisyyttä, ja Kuhnusarvio, hyvä hahmo!

1. FK
2. PP
3. LP
4. SK
5. VS & AV.

'Hermione kirkaisi. Musta ponkaisi seisaalleen. Harry Sätkähti kuin olisi saanut sähköiskun.'

Wille

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #52 : Joulukuu 26, 2007, 17:13:57 »
Nyt pistit kyllä pahan. Olen paljon ajatellut niitä kirjoja ja niiden sisältöä, mutta koskaan en vielä tähän mennessä ole vertaillut niitä toisiinsa. Monia samoja piirteitä niistä kyllä löytyy, mutta myös monia eroavaisuuksia, joka tekee niistä hankalat verrattaviksi. Olen lukenut tähän mennessä Viisasten kiven, Azkabanin vangin, Liekehtivän pikarin ja Feeniksin kiltaa olen lukenut noin puoleen väliin, vähän yli. Kaikista niistä sain ihan hyvän lukukokemuksen, mutta parhaan kirjan tittelin minulta saa Azkabanin vanki. Aloitin sen lukemisen jouluaattona 2006 tai -05, en muista tarkasti kuin sen että joulu se oli. Perustelut sille, miksi se niin hyvä on, löytyvät juuri sen selkeästä juonesta ja kivasta ilmapiiristä. Jokaisessa kirjassa tuo kuvailu on hiukan erilaista. Rowling on myös hienosti tehnyt tuon henkilöiden vaihdoksen, kun joka vuosi tuo pimeydenvoimilta suojautumisen opettaja vaihtuu. Siinäkin saa joka kirjaan jännitettä, kun alkaa taas kuvittelemaan ja tarkastelemaan, millainen tämä uusi opettaja on.

Kyllä pidin myös aika saman verran tuosta Liekehtivästä pikarista. Mitä nyt siitä muistan, niin siinä se kolmivelhoturnaus oli aika jännittävä ja uusi juttu, sen takia ehkä pääasiassa sitä jaksoinkin lukea. Loppuun lukeminen oli minulle ainakin yhtä tuskaa, kun se vain venyi ja venyi ajatuksissani. Kuitenkin luin sen kunnialla loppuun, enkä yhtään pettynyt ollut siihenkään. Azkaban kuitenkin vie nyt voiton!

Poissa Mega

 • Vuotislainen
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #53 : Joulukuu 31, 2007, 17:25:14 »
Paha, paha, erittäin paha. Mega ei ole miettinyt, mega ei ole verrannut niitä keskenään.
Huonoimmasta potter - kirjasta en mene sanomaan mitään, kaikki ovat tehneet minuun suuren vaikutuksen.
Liekehtivässä pikarissa oli kolmivelhoturnajaiset, jännää. Feeniksin killassa oli paljon lukemista, tuhatviisisataaviisikymmentä muistaakseni, ja muutenkin ihan hyvä kirja.
Kuoleman varjelukset, loistava tapa päättää kirjasarja, ei osaa päättää, ihan tosi.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 07, 2008, 13:44:51 kirjoittanut Mega »

Poissa Arende

 • hahtuvahaave
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: PotionGhost22203
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #54 : Tammikuu 06, 2008, 20:38:12 »
Miun suosikkikirja on ehdottomasti Azkabanin vanki. Oon lukenu sen lähemmäs 20 kertaa ja se vain ihastuttaa edelleen. Normaalisti vihaan kaikkia kirjoja ja leffoja, joissa leikitään ajalla, mutta tässä sekin oli tehty niin hienovaraisesti, ettei se haitannut.
Suurin syy varmastikin, miksi pidän Azkabanin vangista niin paljon on se, ettei siinä suoranaisesti esiinny Voldemortia ollenkaan. Pidän kyllä siitä hahmosta, ei sillä. Tunnelma vain on mielestäni paljon kevyempi ja miellyttävämpi läpi koko kirjan. Pidän myös valtavasti Lupinista ja hänen ja Harryn keskustelut olivat ihania <3 Hiinokka on myös iso syy siihen, miksi niin rakastan tätä kirjaa. Oikeastaan syitä on hirveästi ja ne kaikki yhdessä vaikuttavat mieltymykseeni. Uudet oppiaineet, Tylyaho, Kelmien kartta, jne. Kertakaikkiaan vain aivan ihana <3

Surkeinta on melko vaikeaa valita, koska jokaisesta Potterista löydän hienoja ja hauskoja kohtauksia. Feeniksin killasta en kovin pitänyt, koska sitä lukiessa oloni oli koko ajan hyvin ahdistunut. Mutta toisaalta se juuri todistaa kuinka loistava kirja oli. Se, että saa lukijan tuntemaan niinkin voimakkaasti on aina hyvä merkki, vaikka se tunne olisikin epämiellyttävä. Siinä vaiheessa, kun kaksoset jättivät koulun ja kaikki opettajia myöten ryhtyivät kapinoimaan Pimentoa vastaan, olin itsekin hyvin kapinahenkinen ja kesti pitkään ennen kuin tajusin, ettei minulla ollut mitään kapinoitavaa. Joo, ehkei sitä voi siis sanoa surkeimmaksi.

Täytyy siis sanoa Salaisuuksien kammio. Olen aloittanut sen varmaankin yli 10 kertaa, mutta lukenut loppuun vain muutaman kerran. Ei se minusta mitenkään pitkäveteinen ole, mutta jokin siinä vain tökkii. Varsinkin kaksintaistelu-kerhon jälkeinen vaihe oli todella epämiellyttävää luettavaa, kun kaikki olettivat Harryn olevan Luihuisen perillinen. Hyvin ikävää. Lopussa, kun Harry ja kumppanit keksivät basiliskin ja löytävät salaisuuksien kammion sisäänkäynnin, tapahtumat alkavat taas vaikuttaa mielenkiintoisilta. Mutta alku on niin kovin kovin ikävää. Nickin kuolemanpäiväjuhlista kyllä tykkäsin ^^ Sääli, ettei niitä saatu leffaversioon mukaan...
Ihana asia minusta on, et ihana olen vain

Poissa Isetom

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • Livejournal
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #55 : Tammikuu 08, 2008, 14:55:39 »
Jos tässä saa laittaa DH:n, tai kuten minä mieluummin sitä kutsun, Kuoleman varjelukset, mukaan arvosteluun, niin varoitan jo, että minä laitan, jos se haittaa joitakin. Mutta ilmeisesti ei kiellettyä?

Paras on, en kommentoi KV:tä, mutta jos sitä ei lasketa niin ehkäpä Puoliverinen prinssi. Se on kyllä aika lähellä, että olisiko se Feeniksin kilta, mutta kuitenkin tuo PP on parempi, koska on kuudes kirja ja siinä on kaikki ilmiintymiskurssit ja harjoitellaan sanattomia taikoja. Tietää jo, että loppu lähestyy. Varsinkin kun saadaan lisää tietoa, paljon lisää tietoa Voldemortista ja hirnyrkeistä ja lopussa Dumbledore kuolee. Koskettava kohta.

Toisena, juuri ja juuri toisena, on sitten tämä Feeniksin kilta. Kirjassa hyvää on pituus, pitkä, hyvä juttu, sekä okklumeustunnit ja Pimento. En pidä henkilöstä sillä tavalla, mutta kuitenkin tarpeellinen henkilö kirjaan. Myös lopun taistelu ja Luna Lovekiva, joka on lempihahmoni, ovat hyviä asioita kirjassa.

Huonoin on, en joutunut miettimään paljoakaan, Salaisuuksien kammio. Jotenkin vain en pidä tästä kirjasta, paitsi tapahtumista jotka alkavat Hämäkäkin luona käynnin jälkeen. Jotenkin alku on, kuten joku sanoikin, pitkäveteinen. Laitan top-listan:

1. Kuoleman varjelukset
2. Puoliverinen prinssi
3. Feeniksin kilta
4. Azkabanin vanki
5. Liekehtivä pikari
6. Viisasten kivi
7. Salaisuuksien kammio
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 08, 2008, 15:08:18 kirjoittanut Tomataro »

Poissa No Speed Limits

 • Palleromaisen tanakka ja takakorkea<3
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • ...something beautiful...
  • Suomenlapinkoira Frodon elämää
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #56 : Tammikuu 27, 2008, 17:39:47 »
*muoksii koko viestin uudestaan*

1. Viisasten Kivi
2. Kuoleman Varjelukset
3. Liekehtivä Pikari
3. Salaisuuksien Kammio
3. Azkabanin Vanki
4. Puoliverinen Prinssi
5. Feeniksin Kilta
Siinä on nyt sitten kolme pronssimitalistia, koska en osaa noita kolmea niitä järjestykseen

Paras on ehdottomasti Viisasten kivi. Kirja on hauska ja saa hyvälle mielelle, koska tykkään lukea tälläisiä "onpa-hauska-päivä-mennäänpä-nyt-lentotunnille-jee" -juttuja. Okei, täytyy myöntää, että vanhempia lukijoita varmaan sitten ärsyttää kirjan "lapsellisuus", mutta minä jaksan olla uskollinen tälle pikku kirjalle.
Kuoleman varjelukset tuleekin heti perässä. Tuossa ylempänä juuri sanoin, että pidän "hauskoista" kirjoista (jota Kuoleman Varjelukset ei todellakaan koko ajan ole), mutta sepä onkin niin hyvin kirjoitettu, että se iskee minuunkin. Se on minulle juuri oikealla tavalla jännittävä (paljon täpäriä tilanteita ja toimintaa), toisin kuin esim. Feeniksin Kilta (Harry uneksii jostain käytävästä ja loppuun tulee taistelu taikaministeriössä, jossa lempihahmoni kuolee). Lisäksi Kuoleman Varjelukset on koko kirjasarjan päätös, jossa moni asia selviää.
Liekehtivä Pikari, Salaisuuksien Kammio ja Azkabanin Vanki, ovat ihan jees. En osannut laittaa niitä järjestykseen. Liekehtivässä Pikarissa on kolmivelhoturnajaiset = toimintaa (ja jännitettävää)! Salaisuuksien Kammiossa on aika samanlaiset syyt kuin Viisasten Kivessä. Azkabanin Vangissa tulee Sirius, hurmaava Sirius...
Puoliverinen Prinssi on listallani toiseksi viimeisenä. Aika synkkä ja angstinen kirja. Dumbledoren kuolema on myös huono juttu.
Listan viimeinen, Feeniksin Kilta, on myös todella synkkä. Jo ne käytäväunet tiputtavat kirjan listan häntäpäähän... Ja Sirius! Miksi, miksi?!

Täytyy sitten muistaa, että vaikka PP ja FK ovatkin listan viimeisiä, nekin ovat HYVIÄ! Todella HYVIÄ! Ne vain sattuvat oleman Potter -kirjoista huonoimmat, mutta Potterithan ovat PARHAITA!
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 11, 2008, 14:12:39 kirjoittanut Erkku »
...Tulepas Kalle tänne, ulos teelle, Kustaan ikkunan alle... ^^ Hauskaa vai mitä?

Erkku -> No Speed Limits

Poissa Rainmaker

 • Rukka-Peikko Takkutukka
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #57 : Tammikuu 27, 2008, 19:05:43 »
Huonoin kirja on mielestäni Viisasten kivi, se on jotenkin lapsellinen ja muutenkin Harry on kirjassa niin ärsyttävä, kun on vihainen siitä, kun hän menetti 150 pistettä ja sitten rohkelikot eivät pidä hänestä.

Täytyy kuitenkin muistaa, että Harrykin on tuolloin vasta 11-vuotias, eikä sen ikäisen voi odottaakaan olevan vielä kypsä ja aikuismainen. Tarinahan kerrotaan pääosin Harryn näkökulmasta, joten sen on pakostakin oltava lapsellinen. Kyllä minuakin olisi tuon ikäisenä harmittanut, jos olisin joutunut koko oman tupani epäsuosioon ja menettänyt tuollaisen määrän pisteitä.

En oikeastaan osaa sanoa huonointa Potter-kirjaa, koska ne kaikki on mielestäni kirjoitettu todella hyvin. Suosikkini on kuitenkin koko ajan ollut Azkabanin vanki, en tiedä miksi. Siinä kirjassa vain on jotain erityistä, jotain mitä muissa kirjoissa ei ole. Toisena saattaisi tulla Kuoleman varjelukset tai Viisasten kivi. Ensimmäinen kirja on myös jotenkin erityinen, koska se esitteli minut Rowlingin luomalle taikamaailmalle, ja sen luettuani olin eniten innostunut Potter-kirjoista. Muut kirjat ovat sitten suurinpiirtein samalla viivalla edellä mainittujen jälkeen.
Yhä, marras-iltana, kuljemme kahden. | "I AM VAMPIRE. HEAR ME TWINKLE." | Destination anywhere | There's a meaning to all that fades.

Poissa Azura

 • ENFJ
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • do not go gentle
  • parasomnia
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #58 : Helmikuu 03, 2008, 18:54:28 »
Paras on mielestäni Puoliverinen Prinssi, sanotaan niin: tässä kerrotaan niin paljon Severuksesta ja Dracosta, ja tässä oli jotain niin ihania ja mieleenpainuvia lukuja, jotka muistan melkein ulkoa. Ihannoin yhä lukuja "Sektumsempra" ja "Salaman iskemä torni." Ihan parhaita.

Sitten sanottaisiin että Feeniksin Kilta, tämä oli pitkä romsku täynnä asiaa. Paitsi tietty alussa oli muutama sata sivua sellaista melko tylsää selostusta, mutta loppuun mennessä parani entisestään.

Huonoin kirja voisi olla nyt vaikka se Liekehtivä Sikari. Tämä on jotenkin niin synkkä osittain ja tässä on liikaa Harryä. En myöskään pitänyt siitä kun ne meni tappamaan Cedricin, se oli melko hyvä hahmo mielestäni.

Joop, ja sitten Salaisuuksien Kammio. Tosin, tässä oli erittäin hauskoja kohtia, kuten se "Ma olen Voldemort" ja pidin niistä jutuista että se olikin Ginny joka oli siinä mukana. Laitoin tämän huonoksi koska se oli ERITTÄIN tylsä muutamasta kohdasta, ja jopa hyppäsin muutaman sivun yli tässä, kun alkoi tympimään.
"For if you're not afraid, how can you be really brave?"

- The Exploits of Moominpappa

Leppone

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #59 : Helmikuu 12, 2008, 15:30:18 »
Juuh.. Minustakin on tähän mennessä ollut paras kirja tuo Puoliverinen Prinssi.. Oli hienoa jännittää alussa, kun sitä ei tiedetty, että kuka se pp oli, mutta oli hienoa myös tajuta, että se olikin Kalkaros :)..

Huonoin kirja:

Juuh minustakin Salaisuuksien kammio, tai sitten Viisasten kivi.. En oikein osaa selittää mutta en pitänyt..
Näistä molemmista olevat elokuvatkaan eivät ole mitään hyviä, varsinkaan Salaisuuksien kammion, joten siinä osa perustelua ..

Marmeladi

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #60 : Helmikuu 12, 2008, 16:28:18 »
Jaa jaa. Mielestäni mikään Potteri ei ole huono, mutta tottakai jokaisella on pienet miinuksensa. Parhaaksi kirjaksi ylennän Kuoleman varjelukset, mutta ollaan siitä nyt vielä hiljaa :)
  Viisasten kivi on mielestäni ihan hyvä, mutta jotenkin kun kaikki on vielä niin alussa ja hahmot ovat vielä lapsia, ei mielestäni tee VK:sta parasta. Varsinkin alku on tylsä, vaikkakin onhan se jossakin tapaa kiinnostavaa, miten Harry päätyi Dursleyille, mutta silti. Yleensä hyppäänkin ensimmäisen luvun yli.
  Salaisuuksien kammio on mielestäni yksi parhaimmista (KV:n jälkeen), sillä siinä on nerokas juoni. Lisäksi se on myös jännittävämpi, kuin Viisasten kivi, joten sekin on plussaa. Ja Dobby on ihana hahmo :)
  Azkabanin vanki on kirja josta pidän vähiten. Anteeksi kaikki sen ihkuttajat, mutta minua vaan etoo, kun se kertoo vaan jotenkin taustaa ja antaa pohjaa seuraaville kirjoille. Lisäksi ärsyttää, kun Voldemort ei edes esiinny koko kirjassa...
  Liekehtivä pikari on myös hyvä, mutta sekin on jossain kohdin tylsä. Turnajaiset olivat mielestäni siisti juttu ja Cedricin kuolema on kauhea :( Silti hyvä kirja, vaikka onkin tummempi kuin edelliset kolme.
  Feeniksin kilta no okei, tästä kirjasta minä pidän vähiten. Yritän aina löytää siitä jotain mikä kohottaisi sitä, mutta sitä ei vain tunnu olevan. Alku on aivan liian pitkäveteinen, Harryn teini-angsti on rasittavaa, Pimento on kamala, Siriuksen kuolema epäreilu ja Dumble ärsyttävä. Ainoat valopilkut ovat AK ja Fred ja George.
  Puoliverinen prinssi on ihan hyvä, muttei kyllä paras kirjoista. Sekin on pitkäveteinen, varsinkin kaikki muistot, vaikka olivathan ne tärkeitä. Kuitenkin hyvä kirja, vaikka ei tämäkään sisällä Voldemortia :(
  No siinä ne nyt oli, jonkinlaisten perustelujen kanssa. Silti pidän hirmuisesti kaikista, enkä väitä, että näistä yksikään olisi huonoin lukemani kirja.

Hyrre

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #61 : Helmikuu 12, 2008, 19:12:03 »
Paras Potter-kirja mielestäni on Deadly Hallows, osittain siksi koska se on kirjasarjan viimeinen kirja, muita perusteluja en kerro.
Huonoin kirja on mielestäni Salaisuuksien kammio, koska siinä ei mielestäni tapahtunut kauheasti mitään ihmeellistä tai oleellista ja se oli mielestäni aika kuivaa luettavaa.

Belial

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #62 : Helmikuu 26, 2008, 23:07:09 »
Paras on minun mielestä Puoliverinen prinssi. Siinä on kivasti uutta asiaa mutta itse juoni ei ole paras. Feeniksen kiltakin on todella hyvä, melkein suosikkini Puoliverisen prinssin rinnalla. Feeniksin killassa tapahtuu "suuria" muutoksia, esimerkiksi se itse kilta, ja monet muut asiat. Feeniksin kilta on mielekiintoisempi, mutta silti Puoliverinen prinssi on paras. (:

Huonoin... en todellakaan tiedä. Kaikki on kamalan hyviä. Liekehtivä pikari ehkä?

Huurretursas

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #63 : Helmikuu 27, 2008, 16:50:00 »
Paras kirja on ehdottomasti Azkabanin vanki. Johtuen ehkä siitä, että siinä saadaan taukoa siitä kliseisestä "Dursleyt-Tylypahka-Jotain duunaamista-Suuri lopputaistelu Voldun kanssa"-kaavasta. Melkein kaikissa muissa kirjoissa tapahtuu näin. AV:ssa tulee myös kuvioihin Sirius ja Lupin, ja Harry saa tietää lisää vanhemmistaan.

Toiseksi parhaimman kirjan paikan jakavat Puoliverinen prinssi ja Deathly Hallows. DH oli juuri sopiva päätös kirjasarjalle. Mutta ei DH:sta sen enempää. PP:ssä tykästyin myös juoneen, se oli sopivan erilainen, Harry ja Dumbbis metsästämässä hirnyrkkejä ja tutustumassa Voldun villiin nuoruuteen. Siinä oli sitä jotain :D

Huonoin kirja on ehdottomasti Viisasten kivi. Se saattaa tietysti johtua siitä, että olen lukenut kirjan kymmeniä kertoja, ja se on tylsistynyt jokaisella lukukerralla enemmän ja enemmän (toisin kuin esim. AV:n kohdalla).

Youre

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #64 : Maaliskuu 29, 2008, 12:04:53 »
Omasta mielestäni parhaat kirjat olivat Feeniksin Kilta, Puoliverinen Prinssi ja Kuoleman Varjelukset. En osaa noista sanoa oikein mikä olisi ehdottomasti paras, sillä en ole lukenut juuri tuoreeseen muistiin noita kaikkia.. (paitsi Kuoleman Varjelukset, ja äsken aloitin uudestaan lukemaan Feeniksin Kiltaa)

Feeniksin Kilta on kuitenkin tällä hetkellä ehkä lempi kirjani, sillä se oli kaikista pitkin, siinä oli uutta asiaa ja tapahtui. (: Puoliverinen Prinssi tuntui vähän masentavalta ja haikealta (vaikka päästiinkin juonessa eteenpäin), että en ihan heti uskalla lukea sitä uudelleen, mutta hyvä sekin silti. Kuoleman Varjelukset oli hyvä päätös jakso Pottereilel (tosin ei kaikilta osiltaan..)

Huonoin, toisaalta Viisasten Kivi ja Salaisuuksien Kammio, koska ne olen lukenut monen monta kertaa läpi, ja lisäksi niiden leffoja on aina tullut useasti telkkareista. Jotenkin ne vain muistaa ulkoa, eikä heti tulisi mieleen lukea uudelleen. Ja jotenkin ärsyttävää, kun Harry on melkein pikku kakara ja varsinkin elokuvia katsoessa se häiritsee.

Mutta kuitenkin, ehkä valitsisin huonoimmaksi kirjaksi Liekehtivän Pikarin. Siinä oli jotenkin ärsyttävä juoni, kun kaikki vain hössöttää Kolmivelho turnajaisten kanssa. Vaikka sekin oli osiltaan hyvä, niin hieman tylsähkö.

Poissa Valkovuokko

 • Orjuutettu kotitonttu
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • And give the kids a show.
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #65 : Huhtikuu 02, 2008, 19:41:29 »
Puoliverinen prinssi tai Kuoleman verjelukset oli paras kirja.

Puoliverinen prinssi siksi, että siinä kaikki oli puolet kirjasta hyvin (mitä nyt Dumbledore meni kuolemaan lopussa!;)). Aloin jo kyllästyä seikkailuihin. Ja sen takia, että Ginny on Harryn kanssa (vihdoinkin). Olin koko ajan odottanut, että he päätyisivät yhteen. Hirnyrkki-asia oli myös mielenkiintoinen.

Seiskaa ei saa tässä varmaan perustella, mutta sanon nyt vain, että se oli minusta jännin kirja koko sarjassa.

Huonoimpia ovat Salaisuuksien kammio ja Azkabanin vanki.

Salaisuuksien kammio siksi, että luin sen 7-vuotiaana (ja tämä on muuten ihan totta!). Sain sen joululahjaksi, ja, hyvä kun oli, ahmaisin kerralla. Ikävä kyllä sain monen viikon painajaiset, kun pelkäsin putkistossa asuvia käärmeitä. Kuljin äitini perässä koko joululoman:) Hyvä kun uskalsin käydä yksin vessassa.
En muutenkaan pidä juonesta niin paljon. Koko kirja on minun makuuni pikkuisen liian pelottava.

Azkabanin vanki on siksi, koska se on tylsä. Siinä on suurinpiirtein pelkkää ennustamista ja sen sellaista. Ankeuttajia ja huispausta. Sirius-juttu lopussa ärsyttää, siinä kohtaa kuin Piskuilan pakenee minun on pakko laskea kirja käsistäni. Loppu on kaiken kaikkiaan ärsyttävä.

Liekehtivä pikari ansaitsee erikoismaininnan, koska Sirius esiintyy siinä niin paljon;) Kolmivelhoturnajaishössötys on ärsyttävää, mutta tämä on miltei ainoa kirjoista, jonka lopusta pidän. (Joo siis en tarkoita että minusta on ihanaa kun Cedric kuolee...) En tiedä. Se on vain hyvä. Kun Harry on siellä hautausmaalla, ja sitten teko-Vauhkomieli ja kaikki.

Ykkösessä on söpöä, kun Harry on niin pieni ja viaton... Ja siinä on kaikki uutta ja ihmeellistä. Pidän Iseeviot-peilistä aivan erityisesti. Loppu on huono.

No, pitää kai sanoa jotain vielä viitosestakin.. Siinä minua ärsyttää Pimennon akka, yksi inhokkihahmoistani koko kirjasarjassa. Taikaministeriökohdassa pidän erityisesti siitä lauseesta, että: "Poika saa katsella, kun kidutamme pikkutyttöä. Minä kidutan."
 Harry tunsi toisten asettuvan tiiviisti Ginnyn ympärille ja siirtyi itse askeleen sivuun niin että seisoi suoraan Ginnyn edessä ennustus rintaansa vasten.
(FK, s.946)
On niin söpöä, kun kaikki suojelevat Ginnya. Se on kamala kohta, kun Sirius kuolee. Istuin monta minuuttia paikallani vain miettien, että Sirius ei saa olla kuollut. Uskon oikeasti vieläkin, että Sirius palaa jossain vaiheessa:)

Paras ja huonoin? Kaikki ovat parhaita, miksi muuten edes lukisin tätä kirjasarjaa?
Can't you see the way she's crying,
well that's what keeps her trying.
If you want to keep the girl for as long as you live,
just break it apart her heart.

Poissa Croadhengel

 • Vuotislainen
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #66 : Huhtikuu 02, 2008, 20:49:43 »
Jaah, jaah.

No. Parhaaksi on valittava Feeniksin Kilta. Syitä on monia, sanottakoon ensiksi niin järkälemäinen koko, että pakkohan sinne oli asiaa saada. Erityisesti AK ja Pimento olivat loistavia. Pidin myös VIP -kokeista ja niiden harjoittelusta. Kalmanhanaukion siivous on myös erittäin hauskaa luettavaa. Huispausta oli hyvin paljon, ja tavallisia tunteja myös! Juonirakenne ei ollut kyllä aivan parhaimmasta päästä. Ensiksi on erittäin outoa, että Pimento nyt lähettää ankeuttaja Harryn perään. Ei kai Pimentoa nyt Harry niin paljon haitannut (Pimento tuskin ikinä sitä ennen oli edes nähnyt Harrya), että ihan sielu pitäisi poistaa? Vaikka olikin mielenkiintoista seurailla tapahtumien kulkua, loppuratkaisu ei ollut niin kimurantti, kuin esim. edeltävässä kirjassa, Liekehtivässä pikarissa, tai Azkabanin vangissa, joten se verotti pisteitä. Jotenkin hieman sekava taistelukohtaus oli Salaperäisyyksien osastolla ja vasta Feeniksin killan neljännen lukukerran jälkeen tajusi edes jotain siitä. (Ärsytti myös Nevillen "Duu dänne Harry" ja muut nenän takia väärentävät lauseet.)

Toiseksi paras on Liekehtivä Pikari. Kirjassa on loistava kokonaisuus, juoni kokoajan mielenkiintoinen, kuten ilman joulutanssiaisia kirjan keskiosa olisi varmasti ollut puudutta(vampi). Koetukset ovat hyvin kirjoittettuja, ja juoni on salaperäinen ja mielenkiintoinen. En arvannut, että kyseessä olisi Barty Kyyry jr. Vauhkomielen hahmona. Huispauksenmaailmanmestaruuskisat ovat kuitenkin se kaikkein paras! Pidän niistä niin hirveästi.

Kolmanneksi sijoittuu Puoliverinen prinssi. Kun tullaan huonompaan päin, rupee huonoja merkkejä tulevan enemmän mieleen. Kirja ei ole niin Pottermainen kuin muut, parisuhde asioita aivan liikaa, Harry kyttää läpi kirjan vain Malfoyta. Hyviä uusa hahmoja kuitenkin tuli, sanottakoon esimerkiksi tämä professori Kuhnusarvio.

Salaisuuksien kammio on paikalla neljä. Sopivan hauska ja ei puuduttava lähes missään kohtaa. Juoni on ihan Ok, mutta olisi voinut olla monimutkaisempikin. En tajunnut päiväkirja juttua yhtään, ennen kuin luin kutosen. Sellainen perushauska Potterkirja, mieleen jäänyt parhaiten Nickin Kuolemanpäiväjuhlat.

Kuoleman varjelukset on paikalla viisi. Kirjasta ei kuitenkaan sen enempää --> DH-osastolla arvostelu.

Viisasten Kivi, Pottersarjan esikoinen, on valitettavasti tipahtanut toiseksi viimeiseksi. Muuten kirja olisi vielä surkeampi kuin muut, mutta se taikamaailman ensinäkeminen on todella loistavasti kuvailtu ja Hagrid & Harry Viistokujalla niin hauska kohta. Muuten kirja on melko tasapaksu eikä tarjoa mitään erikoista lukijalle. Kokoajan pohditaan "Kalkaros on syyllinen." Iseeviot-peili oli tylsin luku.

Azkabanin vanki
on huonoin Potter -kirja. Tästä on aika vaikea sanoa mitään. Hahmoja tulee rysänpäältä mukaan hieman liikaa (Lupin tuli hyvin, mutta Sirius ja Peter pompsahtivat kirjaan aivan liian nopeasti ja Remuksen ihmissusi juttukin siinä heti sen jälkeen. Siis kuka nyt on kuka? No, kyllähän minä sen tajusin, mutta, mutta...) Jotenkin turhan synnkä tunnelma läpi kirjan. Esimerkiksi Fredin & Georgen vitsejä ei ollut mitenkään hirveästi. Kelmien karttakin oli jotenkin vaisu ja salatiet tylsiä.
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 05, 2008, 19:57:51 kirjoittanut Croadhengel »
'Hermione kirkaisi. Musta ponkaisi seisaalleen. Harry Sätkähti kuin olisi saanut sähköiskun.'

Poissa Ladyelisabet

 • Potteriksi myös kutsutaan
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #67 : Huhtikuu 03, 2008, 12:26:41 »
On vaikeaa sanoa, mikä olisi Pottereista paras, kun kyseessä on yksi iso eeppinen tarina, joka vain on jaettu seitsemään kirjaan.. Miten noista sitten parhaan valitsisi? Ihan ensimmäisessä kirjassa on niin ihana, taianomainen tunnelma, ja Harryn ihmetykselle elämänsä käänteistä on pakko sekä nauraa että itkeä melkein puolet ajasta. Tunnelmaltaan jännin on kuitenkin Puoliverinen prinssi, jonka ehkä vaistonvaraisesti heittäisin "parhaaksi kirjaksi" jos pitää sanoa ensimmäisenä noista seitsemästä ensimmäiseksi mieleen tuleva. Sen synkän omituinen tunnelma, alituinen odotus - aivan kuin joku olisi hyökkäämässä nurkan takaa, kaikki pienet muutokset jotka ehkä lopulta ovatkin isoja.. Tunnelmaa on aivan mahdotonta sanoin kuvata, kun osa siitä on tekstin, tapahtumien takana piilossa.

Ihmettelen vaan vieläkin, että mitenköhän monta kertaa Potterit jaksaa aina vaan uudestaan lukea. En ole mitenkään erityisen kova lukemaan, teen mielummin käsitöitä, mutta silti tulee se kutkuttava tunne että olisipa kiva ottaa joku kirjoista käteen ja lukea. Kaikki on tullut luettua nyt läpi järjestyksessä useasti, ehkä jatkossa luen viimeiset kirjat pariin kertaan, kun ensimmäiset melkein osaa jo ulkoa.
'Do not pity the dead, Harry. Pity the living, and, above all those who live without love.' - Albus Dumbledore

Jupsi

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #68 : Huhtikuu 12, 2008, 13:53:32 »
Kyllä se paras kirja, jonka Rowling on ikinä kirjoittanut on..

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban eli Azkabanin vanki. Se on siksi paras, koska siinä on
Sirius Musta ja Remus Lupin. Kirjassa on myös hyvä juoni ja tykkään siitä kun Voldemortia ei hirveästi tässä Azkabanin vangissa näy. Juuri siksi tämä kirja on erityisen hyvä. Kerrankin sellainen kirja, jossa ei ilmene Voldemortia vaan hänen käskyläisiään. On myös ihanaa, että eläimiä on huomioitu erityisen paljon tässä kirjassa. Ja animaagi-sanakin tuli selväksi tässä kirjassa. Kelmien kartta oli oivallinen veto! Kerrassaan mahtava kirja, rakastan!<3 10

Toiseksi paras on..
Harry Potter and the Chamber of Secrets eli Salaisuuksien Kammio. Mukava kirja, tykkään hirmuisesti. Elokuva on ihan *****, ja siksi se on huonoin elokuva minkä olen nähnyt. Mutta kirja on aivan loistava veto lentävineen autoineen ja kammioinein. Tykkään myös, että murjottava myrttikin tulee kuvoihin. 9+

Kolmanneksi kirjaksi ylettyy..
Harry Potter and the Order of the Phoenix eli Feeniksin Kilta on ihaaaaaaanan pitkä kirja<3
En osaa kuvailla, mutta kolmanneksi paras se on. Se on hyvällä että surullisella tavalla ihana kirja. 9

Neljänneksi kurottuu..
Harry Potter and the Philosopher's Stone eli Viisasten Kivi. Se on hyvä, kun siinä on kerrottu tarkasti kaikki, mutta liian lyhyt se on. ;< 8½

Viidenneksi jää..
Harry Potter and the Half-Blood Prince eli PP. Nooh, tykkään siitä, kun siinä on rakkausasioita ja puhutaan Fredin & Georgen Welhowitseistä. Muuta sanottavaa ei ole. 8

Toiseksi viimeinen on..
Harry Potter and the Goblet of Fire eli Liekehtivä Pikari on aivan surkea kirja. Vihaan sitä, se on huono. :< Kyllä sen lukee, mutta tylsä kirja tosiaankin. 7-

Huonoin Potter kirja on siis..
Harry Potter and the Deathly Hallows eli Kuoleman Varjelukset. Se on niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin huono kirja että.. Voisin kertoa perustelut, mutta kun ei saa spoilata, mutta yhden jutun takia vihaan kirjaa niin paljon että.. HUONO KIRJA! :< Tylsä ku mikä. Loppu on hyvä mutta muuten se on ihan *****. :> 6+

Poissa Azura

 • ENFJ
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • do not go gentle
  • parasomnia
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #69 : Huhtikuu 17, 2008, 22:26:09 »
Huonoin Potter kirja on siis..
Harry Potter and the Deathly Hallows eli Kuoleman Varjelukset. Se on niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin huono kirja että.. Voisin kertoa perustelut, mutta kun ei saa spoilata, mutta yhden jutun takia vihaan kirjaa niin paljon että.. HUONO KIRJA! :< Tylsä ku mikä. Loppu on hyvä mutta muuten se on ihan *****. :> 6+

Ööhöm, hieman hämmennyin viestistäsi. Tietysti jokaisella on mielipiteensä, mutta sain sellaisen kuvan että vain yhdestä syystä pidät kirjaa huonona :D Sama juttu jos minä vaikka vihaisin kolmatta Potteria sen takia, että siinä tulee Sirius mukaan (okei, huono esimerkki, asia ei ole näin.) Jos et tarkoittanut tuontyylistä juttua niin sitten parempi.

No, nykyään lempikirjani ovat:

Kuoleman Varjelukset
Puoliverinen Prinssi
Feeniksin Kilta
Azkabanin Vanki
Viisasten Kivi
Liekehtivä Pikari
Salaisuuksien Kammio

Kuoleman Varjelukset oli mielestäni IHANA. Puoliverisessä Prinssissä myös jotenkin aivan upea tunnelma. Salaisuuksien Kammio huonoimmalla sijalla, koska mielestäni se on älyttömän... tylsä. Meinasin nukahtaa niissä kohdissa, jossa näytettiin menneisyyttä.
"For if you're not afraid, how can you be really brave?"

- The Exploits of Moominpappa

Poissa Tanzu

 • Feeniksin killan jäsen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tulejo KV-elokuvat!
  • Tulisalama
 • Pottermore: SnidgetGold186
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #70 : Huhtikuu 24, 2008, 13:49:19 »
Olen jo aiemmin vastannut tähän, mutta paras kirja on muuttunut KV:n jälkeen. Eli paras kirja nykyään on minusta Kuoleman varjelukset, koska se on minusta todella jännittävä ja mukaansa tempaava. Huonointa en osaa edelleenkään sanoa, mutta sanotaan vaikka Viisasten kivi, vaikka sekään ei missään nimessä ole huono.

1.Kuoleman varjelukset
2.Azkabanin vanki
3.Puoliverinen prinssi
4.Feeniksin kilta
5.Liekehtivä pikari
6.Salaisuuksien kammio
7.Viisasten kivi
"Taukki! Vollotus! Kummallisuus! Nipistys!
Viimeinen leffa nähty 13.7.2011.

Fragum

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #71 : Toukokuu 11, 2008, 16:45:43 »
Rowling on kehittynyt huimasti kirjasarjan aikana, joten ehdottomasti parhaimpana teoksena pidän Deathly Hallowsia. Tosin se on ainoa pelkästään englanniksi lukemani Potter, joten on mahdollista, että paremmuusjärjestys muuttuu jahka saan suomennoksen käsiini. Eniten nautin viimeisimmän Potterin suomista vastauksista useimpiin mieltä askarruttaneisiin kysymyksiin, sekä siitä, että Rowling sai koottua tarinan (melko) kivuttomasti kasaan. Näin tämäkin lukija sai vihdoin rauhan vuosien odotuksen jälkeen. :P

Pottereita lukiessa on ilahduttavaa huomata kuinka tarina alkaa elää omaa elämäänsä. Viisasten kivi ei ole koskaan suuremmin sykähdyttänyt, pääsyynä mielestäni kovin suppea kerronta myöhempiin osiin verrattuna. Vasta Azkabanin vangin jälkeen vakuutuin siitä, että kirjailija tietää mitä tekee ja kykenee välittämään osaamisensa lukijoille. Kriittisyyteni kahta ensimmäistä kirjaa kohtaan on iän myötä kasvanut, mutta en pidä sitä pahana asiana. Tottahan oma näkemys muuttuu kymmenessä vuodessa reippaasti.

Poissa Kartanon kummitus

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #72 : Toukokuu 11, 2008, 20:12:08 »
Huonointa en voi sanoa, sellaista ei ole. Huonoja lukuja löytyy, muttei huonoa kirjaa mielestäni. Kokonaisuus on niin erinomainen, ettei yksikään kirja ole mielestäni huono ^_^

Paras kirja on mielestäni Salaisuuksien kammio. Siinä on niin paljon kaikkia pikku juttuja miksi pidän siitä. Luettuani sen ensimmäistä kertaa se tuntui jo silloin parhaalta, vaikka yksi Potter oli takana päin. Tähän kirjaan on ollut aina kaikista hauskinta tarttua. Siinä vaan on sitä jotakin mikä tekee siitä parhaimman Potterin.
Muita kirjoja en voi laittaa järjestykseen.

Poala

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #73 : Kesäkuu 06, 2008, 21:37:16 »
Paras kirja on minusta Azkabanin vanki, koska se on niin jännä ja ne voittaa siinä huispauksen!! :D
Toisiks paras on varmaankin viisasten kivi ku se on niin ihana ku kaikki on uutta harrylle ja se uutuuden viehätys ym.
Kolmanneks paras on varmaankin Liekehtivä Pikari kun siinä on ne kolmivelho turnajaiset.

Elikkäs tällanen järjestys: 3,1,4,5,6,2,7. Tai no en nyt tiiä ku kaikki on niin hyviä ja toi seiskakin nii ei se todellakaan oo huono! =)

Poissa AIV-rehu

 • Lupus Tigris
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Apulannan kasvattama
 • Pottermore: FeatherProphecy121
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #74 : Kesäkuu 10, 2008, 00:53:10 »
Suosikki kirjani on Azkabanin vanki. Siinä tutustutaan Remukseen ja Siriukseen, jotka ovat suosikki hahmoni. Siinä on myös hevoskotkat ja hiinokka suuressa osassa. Mielestäni hevoskotkat ovat kiehtovia eläimiä. Kelmeistä paljastuu yhtä sun toista mielenkiintoista. Pidin myös ajankääntö seikkailuista. Aika on mielenkiintoinen käsite. Mitä aika oikeastaan onkaan? Kirja antoi uusia ajatuksia yleensäkin aikamatkailusta. Minä vain yksin kertaisesti pidän kirjasta todella paljon. Edellä on luoteltu vain järki syitä siihen miksi kirja on niin hyvä.

Huonoin kirja on mielestäni Salaisuuksien kammio. On sekin tosi hyvä, mutta hyvistä se vähiten hyvä. En tiedä miksi juuri se on "inhokkini". Se kaikki monijuomaliemi sähellys ja kaikki *kohauttaa olkapäitään*. Kai tää on vaan tunne juttu. Ei sitä voi perustella...

Kokonaisjärjestys on kait jotain tällaista: 3,5,7,4,6,1,2. En kyllä ole varma tuosta järjestyksestä, se on vähän simmonen fiilis pohjanen ja voi vaihdellakin.
Draco dormiens numquam titillandus.
Jos jokin voi mennä pieleen, se menee pieleen.
Psykiatrisia toimia, jotka oman kokemuksen kautta täysin aukee -Apulanta

Poissa Lohikäärmelady

 • varjoenkeli
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Painovirhepaholainen
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #75 : Kesäkuu 11, 2008, 18:48:22 »
Susikkini on ehdottomasti Feeniksin kilta.Se on pisin joten siinä riittää luettavaa pirtäksikin aijaksi. Siinä myös tapahtuu eniten. Se on endottomasti mielenkiintoisin kirja ja itse kiltakin on tosi mielenkiintoinen. Lopun ministeriö keikka oli minusta koko kirja sarjan yksi koho kohdista Tylypahkan taistelun lisäksi. Se taitaakin olla yksi lempikohtauksitani. Se vain...en edes tiedä miksi se on minusta vaan niin hyvä kohtaus, mutta tehoa latistaa voimakkaasti se, että Sirius kuoli;< .Se oli niin väärin!
Harryn angstaus häiritsi aluksi tosi paljon kun siihen ei ollut tottunut, mutta nyt neljän lukukerran jälkeen siihen on jo täysin tottunut:D
  Sitten Pimento. Se ministeriön oma ilkeä sammakko. Viha oikein tarttui oppilaista! Oli hauskaa seurata kun hän yritti sitkeästi taltuttaa oppilaita onnistumatta siinä kuitenkaan.

LK:n alun huispaus ottelu oli vähän tympivä, mutta kirja oli muuten oikein hyvä. Valevauhkomielikin oli ihnan ok hahmo. Itse asiassa pidin siitä. Miten sekin on mahdollista?

AK:sta pidin myös tosi paljon. Remus on maailman paras PVS:n opettaja ja tykästyin hahmoon. Kirjan juoni oli ehkä kaikista paras. Siriuksenkin mukaan tulo toi kirjaan henkeä. Jokainen tahköön omat johtopäätöksensä.

SK. Aluksi en oikein pitänyt siitä, mutta uudestaan luettuna se parani roimasti. Salaisuuksien kammio on järjettömän mielenkiintoinen paikka. Basiliski rulettaa!

Ensimmäinen Potter olikin enimmäkseen totuttelua tulevaan ja kerrontaa vanhasta.

Kuudes Potter oli myös oikein mahtava ja Tomin elämänvaiheet olivat tosi kiinnostavaa seurattavaa. Lopun hyökkäys oli vähän lattea, mutta sitäkin tuhoisampi. Dumbledore:<

Seiska oli pieni pettymys, koska odotukseni olivat niin korkealla, mutta ei se siitä huonointa tee. Huonointa en siin osaa ollenkaan päättää...

Kolme suosikkiani ovat:

1. Feeniksin kilta
2. Azkabanin vanki
3. Puoliverinen prinssi/ Kuoleman varjelukset (jaettu sija)

noiden jälkeen tulevat tässä järjestyksessä:

5. Liekehtivä pikari
6. Salaisuuksien kammio
7. Viisasten kivi

Mikään kirjoista ei toki ole huono!

-Lohikäärmelady
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 11, 2008, 18:59:32 kirjoittanut Lohikäärmelady »
-Mitä? Onko nukkumatilla muka vihollisia?
-Kahvi! Ajattele kahvia!

Poissa Hirmu

 • Kirjekyyhky
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Teepannu on muuttunut mäyräksi!
 • Pottermore: FlightLumos2
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #76 : Kesäkuu 23, 2008, 17:46:36 »
Kyllä se on varmaan pakko nimetä parhaaksi kirjaksi Kuoleman varjelukset, vaikka siinä onkin myös roppakaupalla asioita, jotka ärsyttävät. Viimeisessä kirjassa kuitenkin saadaan päätös tarinalle, siitä löytyvät yllättävimmät käänteet, ja moni alusta asti odotettu asia toteutuu. Tajuan nyt, että lukukokemukseen vaikutti paljon se, että luin kirjan ensin englanniksi. Nyt suomennos häiritsee, eikä kirjaa ole kiva lukea kummallakaan kielellä. :P Mutta eiköhän tuohon ajan myötä totu...

Kuoleman varjelusten jälkeen taitaa tulla Puoliverinen prinssi; siinäkin on hienoja käänteitä ja myös niitä tapahtumia, joita tuntuu odottaneen ensimmäisistä kirjoista lähtien.

Loppuja on todella vaikea panna järjestykseen, etenkin huonointa on hankala sanoa. Pidän ja en pidä Feeniksin killasta. Liekehtivässä pikarissa on puolensa, vaikka sekin jaksaa ärsyttää tylsyydellään. Azkabanin vanki on mielestäni sekavahko, mutta luettava. Salaisuuksien kammio on toki lyhyt ja tylsähkö, mutta tärkeä osa tarinaa... Viisasten kivi on kaiken alku, joten ei sekään huonoin ole. :P Mutta jos pitäisi lähteä vaikka autiolle saarelle ilman yhtä Potter-kirjaa, jättäisin varmaan pois Salaisuuksien kammion. Siinä ei oikeastaan tapahdu kovin paljon, ja olen jo kolunnut sen miljoonasti läpi tiettyjä kohtia etsien, joten kyllästymisestäkin saattaa johtua. :P

Poissa Da Kin

 • Overdrive
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Guns N' Fuckin' Roses!
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #77 : Kesäkuu 26, 2008, 17:34:51 »
Ennen kuin Puoliverinen Prinssi ilmestyi pidin eniten Azkabanin vangista, joko Siriuksen tai sitten sen vaihtelevuuden takia nimenomaan siksi että siinä ei ole sitä ainaista Harry vs Voldemort kerrontaa (joka ei missään tapauksessa ole huonoa) tai sitten sekä että. Mutta kun PP tuli niin siitä tuli ehdottomasti paras HP sarjan kirjoista, koska Harry oli ikään kuin aikuistunut siinä FK:n ja PP:n välissä ja Voldemortin menneisyyden tutkiskelukin oli erittäin kiehtovaa.
 Tuo viimeisin kirja eli KV/DH ei vakuuttanut minua ensimmäisen lukukerran jälkeen, tosin otaksun sen johtuvan siitä että ahmin sen noin 8:ssa tunnissa mutta toisella keralla kaikki aukeni  ja se vakuutti minut lähes täysin, mutta ei niin hyvin kun PP teki. Eli oma mielipiteeni on se, että Puoliverinen prinssi on se paras Potter kirja.

Huonoimmasta kirjasta ei ole minun kohdallani epäilystäkään ja se on "yllätys yllätys" Salaisuuksien kammio juuri siitä nimenomaisesta syystä, että se on kyllästyttävä ja ärsyttävä melkein jo yksinomaan Gilderoy Lockhartin takia, tosin mies kyllä sai ansionsa mukaan..    ;)
Ei lopu täältä polle ei amfetamiini, täältä kukkaloistosta amsterdamin, ojat pullollaan pitkätukkiaan antaa kaikkien kukkien kukkia vaan..

Poissa Chrystal

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #78 : Heinäkuu 01, 2008, 18:13:32 »
Parhaaksi voisin sanoa Azkabanin vangin, Kuoleman varjelukset tai Puoliverisen prinssin. En kyllä oikein osaa sanoa, kun kaikki ovat hyviä. Ehkä kuitenkin Azkabanin vanki. Siinä tulee mukaan uusia hahmoja, siinä on mukavasti huumoria, se on mielenkiintoinen kun kouluelämää on mukana paljon. Juonikuvio muuttuu kovasti kun Sirius saapuu kehiin Remusta unohtamatta..
Toisessa päässä onkin sitten Salaisuuksien kammio. Ihan sen takia, kun Harrylle tulee niitä inhottavia onnettomuuksia ja takapakkeja. En tykkää lukea niistä. Lisäksi en halua että Valedro tekee Hagridin syylliseksi Myrtin kuolemaan..
"Ron kuule, sinä tiedät vallan mainiosti, että Harryn ja minut kasvattivat jästit!" Hermione sanoi. "Me ei kuultu lapsina tuollaisia satuja, me kuultiin Lumikki ja seitsemän kääpiötä ja Tuhkimo-"
"Mikä se on, joku sairausko?"
-Harry Potter ja Kuoleman varjelukset

Poissa Argonblue

 • Parasta ennen: 17.11.2009
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #79 : Heinäkuu 03, 2008, 17:31:30 »
Paras on ehdottomasti Azkabanin vanki. Siinä on sellainen sopivan tasapainoinen seikkailumeininki, ei mitään turhan synkkää mutta hiukan tummempiakin sävyjä. Myös Feeniksin kilta, Puoliverinen prinssi ja Kuoleman varjelukset ovat hyviä, en osaa laittaa noita sen paremmin järjestykseen. Viisasten kivi ja Salaisuuksien kammio ovat minulle hieman liian lastenkirjoja. Ovathan ne tavallaan ansiokkaita ja sisältävät hyviä oivalluksia, mutta yleisilme on jotenkin lapsekas. Liekehtivä pikari on huonoin, täynnä tylsää jaarittelua ja mitättömiin yksityiskohtiin takertelua. Loppukiri (Cedricin kuolema) auttaa vähän, mutta ei tarpeeksi.
"We will be perfect...    ...in every aspect of the Game"

Vastarannankiiski vauhdissa taas...

Viivih

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #80 : Heinäkuu 03, 2008, 21:12:02 »
Ehdottomasti paras kirja on Feeniksin kilta. Siinä pääsee enemmän mukaan Voldemortin touhuihin sekä siinä tulee mukaan uusia, mielenkiintoisia hahmoja (kuten Luna Lovekiva). Siinä tapahtuu eniten ja varsinkin AK:n touhuja on kiva seurata. Se on myös pisin kirja, joten lukeminen ei heti lopu (pidän muutenkin pidemmän puoleisista Pottereista :3 ). Myöskin kouluelämään pääsee paremmin mukaan. Kaikkeen pääsee paremmin mukaan FK:ssa ;> . Muutenkin sitä olen lukenut paljon enemmän kuin muita Pottereita, jonkin takia se vain kolahti parhaiten.

Huonoin Potterkirja on ehkä VK tai SK. En ole lukenut kumpaakaan pitkään aikaan, mutta pidän Harryn elämästä enemmän kun hän on vanhempi :)

Poissa tulppaanipenkki

 • kastelua vailla
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #81 : Heinäkuu 07, 2008, 22:58:27 »
ehdottomasti ykkösenä:
1. Kuoleman varjelukset
 hyvää: on entistäkin tunnelmallisempi kirjoitustyyli, kauniit kohdat, upea juoni ja sarjan lopetus. Hyvänä esimerkkinä taas metsä- luvun tunnelma, en voi lukea sitä lukua vieläkään, ilman että saan kylmiä väreitä, tai että kädet hikoavat. Kirja on välillä tosi hauska ja välillä todella surullinen, muttei ala missään  kohtaa kyllästyttämään. Se on tarpeeksi erilainen kun muut potterit. Lisäksi hahmoihin syventyminen viehätti minua.
huonoa: en keksi millään. Ehkäpä se, ettei kolmikko seikkaile niin paljon Tylypahkassa, onneksi lopputaistelu käytiin siellä, niin kuuluukin (: Ja 19- vuotta myöhemmin- luku oli piirun verran liian lyhyt, ja olisi voinut valaista paremmin.
2. Azkabanin vanki
hyvää: AV on jotenkin aina kolahtanut minuun. Se on hyvin kaunis kirja, tenkin Hiinokkaan ja Siriukseen tutustuminen sekä huispaus miellyttävät. Kuten joku tuossa sanoikin, tässä kirjassa on vähiten Voldemortia, mikä on minusta kivaa vaihtelua. Juoni on tosi hyvä, ja mielestäni tässä kirjassa on kenties paras loppu, se on sekä onnellinen että myös surullinen. AV on lisäksi joissan kohdissa tosi tunnelmallinen ja liikuttava, kuten siinä kun Harry pyytää, saako asua Siriuksen kanssa. Ajankääntäjä ja Kelmien kartta oli mielestäni loistavia. AVhen on toisinsanoen saatu paljon asiaa, muttei se ole todellakaan liian sekava.
huonoa: Tässä kirjassa on ehkä millin verran liikaa Hermione vastaan Ron kiistoja. Lisäksi AV on liian lyhyt :(
3.Liekehtivä pikari
hyvää: LP on myös vaan jotenkin yksi lempikirjoistani, ilman kummoisempia syitä. Tykkään enemmänkin yksityiskohdista, kuten Rita Luodikosta, jonka tekstit on  hauskaa luettavaa. Joulutanssiaiset on myöskin parhaimmistoa, hyvät kuvailut. Kolmivelhoturnajaiset vie paljon kirjasta, mutta se ei haittaa ollenkaan. Uudet hahmot loi paljon piristystä, LPssa on myös rutkasti hauskoja kohtia.
huonoa: Loppu. Se on yksinkertaisesti LIIAN synkkä. Siinä ei ole oikein mitään valonpilkahdusta. Loppu on kamala hyrr. Ikäänkuin se ei olisi riittänyt, että Voldemort palaa ja silpoo Harrya vaan Cedricinkin piti vielä kupsahtaa, etenkin Cedricin isän tuska lopussa on niin kamalaa luettavaa, että huh.
jaetulla neljännellä sijalla ovat loput kirjat.
4.Salaisuuksien kammio
hyvää: SK on hauska, ja siinä on äärimmäisen toimiva juoni. Loppu on mielestäni ok, ja hienoa, kun Harry pelastaa Ginnyn.Plussaa alruunat! :D Alkuun tykästyin paljon, autojuttu ja Dobbyn toilailut saa aina hymyilemään.
Tosi vaikea sanoa tästä kirjasta mitään, koska en ole lukenut SK:ta piiiitkään aikaan.
huonoa:Hmm, Lockhart oli vähän tyhmä hahmo, eikä kovin syvällinen eikä ihmismäinen. Muutenkin SK on pikkaisen mauton ja liian lyhyt Potter.
4.Feeniksin kilta
hyvää: On se, että Ginnystä on saatu kiva hahmo, eikä hän ole enää sellainen ujo napero. Suurimman plussan FK saa minulta Luna Lovekivasta, joka on loistava hahmo, ja tekee kirjasta paljon kivemman. Myös se että Ronista ja Hermionesta tuli valvojaoppilaat, toi kirjaan jotain väriä. Myös AK viehättää, ja on loistava idea Rowlingilta.
huonoa: Harryn säälittävä angsti jota on saatu tukattua joka paikkaan. Yhden vuoden Harry on tuollainen säälittävä huutaja, ja kaikki muut suurisydäminen sankari. Myös Cho Chang on ihan älytön, hahmo, jolla ei ole oikein muuta virkaa kun Harryn ensi-ihstus ja vastenmielinen vetistelijä.
4.Viisasten kivi
hyvää: VK tekee sarjaan mielestäni toimivan aloitteen, ja siinä on kerrottu juuri tarpeeksi asioita.Etenkin Iseeviot- peili tekee minuun vaikutuksen, ja tykkään myös kohdasta eläintarhan matelijatalossa. VK:ta voisi kuvata sanalla 'kiva', koska se on loistava alku, mutta:
huonoa: Vaikka lopun seikkailu, ja koko kirjan kestävä juoni olikin loistava, oli vähän tyhmää, että Potter tapaa juuri vuoden lopussa Voldemortin, voittaa hänet jnejnejne. VKsta on vaikea sanoa mitään, koska se on aika 'kepeä', mutta sarjan aloituskirjaksi, jossa Harry on 11, se on oikein hyvä.
4. Puoliverinen prinssi
hyvää: PPssä on paljon hyviä kohtia, kuten se kun Harry vie Lunan pikkujouluihin. On hyvä,että Lunaa on huomioitu tässäkin kirjassa jokun verran. PP on kauniisti kirjoitettu, loppu on sykähdyttävän aito ja liikuttava, etenkin hautajaiset ovat hienot. PPssä on huomioitu ihmissuhteet ja H/G parituksen toteutus on tosi toimiva! Voldemortin historia oli tosi kiinnostavaa ja muistot hyvä idea.
huonoa: Asiat rymähtävät PPssä jotenkin loppuun. Lopputaistelu ja Dumbledoren kuolema tulee jotenkin äkkiä ja ennalta-arvaamatta. Myöskin alun ministerikeskustelu on vähän tympivä.
We're not gonna sit in silence,
We're not gonna live in fear

Hockenheim

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #82 : Heinäkuu 08, 2008, 12:29:33 »
Parhaaksi täytynee nimittää Kuoleman varjelukset, vaikka hieman muutama asia ärsyttää on se kuitenkin päätös, ihan hyväkin kenties, kirjasarjalle. Moni asia, joka oli ennen tämän lukemista auki selveni.
Toisiksi parhaana pidän Azkabanin vankia, ihan vain jo senkin takia että loppuratkaisu ei ollut muille kirjoille tyypillinen Harry-Voldemort -taistelu, eikä Voldemortia tuotu paljon esille. Ja sekin oli mukavaa, että tutustuttiin Remukseen ja Siriukseen, kelmeihin. Kolmantena suosikkina Feeniksin kilta, Harryn angstauskohtaukset häiritsivät, mutta oli kivaa päästä tutustumaan uuteen paikkaan (Pyhä Mungo) ja siinä riittää lukemista. Puolivernen prinssikin on ihan hyvä, muttei lemppareitani.

Toiseen päähän. Liekehtivän pikarin olen varmaan kaksi kertaa jaksanut lukea, liikaa turhaa tekstiä ja jotenkin joku ei täällä ruudun toisella puolella tykännyt yhtään, kun ah-niin-täydellinen-Potter valittiin yllättäen kolmivelhoturnajaisiin. Viisasten kivi ja Salaisuuksien kammio eivät kolahda jossain tapaa enää, tykkään enemmän vanhemmista päähahmoista.

kenkä

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #83 : Elokuu 01, 2008, 13:13:26 »
SPOILAAA

1. Puoliverinen Prinssi

-Koska kirjassa kerrotaan Voldemortin menneisyydestä, mikä tuo hahmoon syvyyttä. Ginny/Harry -jutska, vaikka kaikki tuntuvat inhoavan sitä ;) Harry on kirjassa kuitenkin asteen kypsempi kuin edellisissä kirjoissa. Kun se alkoi juottaa Dumbledorelle sitä lientä siellä luolassa, olin jo aivan varma että se typeränä juo sitä itse tai lopettaa juottamisen ja lähtee pois koko paikasta. Mutta onneksi Harry onnistuu pelastamaan Dumblen, eikä siitä edes jäänyt mitään maailmanpelastaja -makua suuhun.
Harry joutuu käyttämään aivojaan käyttäessään Felix Felicisiä, eikä hän sorru käyttämään juomaa johonkin typerään kunnianhimoiseen hankkeeseen, kuten joku huispauksen loppuottelu. Kuhnusarvio on myös uusi, mielenkiintoinen henkilö.

2. Feeniksin Kilta

-Kirjassa tapahtuu paljon, ja vaikka Dumble ei olekaan koko kirjan ajan kaikkivoipa vanhus, hänen ilmestymisensä taikaministeriöön lopussa oli loistava ratkaisu. Myös Harryn mielenterveyden järkkyminen oli mielenkiintoista, sillä vaikka jotkut ovatkin toista mieltä, niin minusta Harry on ottanut tähän asti vastoinkäymisensä melkein epärealistisen kevyesti. Raivokohtaukset Dumppikselle ovat jotain sellaista, jota voisin itse kuvitella tekeväni samassa tilanteessa. Pimento on loistava. Siriuksen kuolema oli hyvä ratkaisu, vaikka hahmosta pidinkin. Harry on taas omillaan.

3. Kuoleman Varjelukset

-Koko paketti punoutuu ehjäksi kokonaisuudeksi: Rowling on kylvänyt ratkaisun siemeniä jokaiseen kirjaan, ja alusta alkaen muodostunut palapeli on viimeinkin valmis. Hahmot syvenevät ja Harry aikuistuu pikkuhiljaa. Epilogi oli ihana ja kamala, mutta jos sitä ei olisi ollut, olisin varmasti karjunut raivosta, jos kirja olisi loppunut viimeiseen lukuun. :D
Loppuratkaisu oli juuri sellainen kuin toivoinkin.

4. Liekehtivä Pikari

-Harry ei ole enää turvassa Dumppiksen siipien suojissa, vaan linnan seinien sisällä uhkaa vaara. Sinisilmäisyys ja ylpeys kostautuvat. Voldemortin ja Harryn välinen lopputaistelu on yksi koko kirjasarjan käännekohdista, sillä Harry ei pelastu ainoastaan onnenkantamoisella. Muut taikakoulut ja niiden aiheuttamat uudet, hämmentävät tilanteet tekevät juonesta herkullisen (Hermione/Krum!)

5. Azkabanin Vanki

-Harry saa viimeinkin lähelleen ihmisen, johon voi luottaa, ja muutenkin menneisyydestä paljastuu uusia asioita: Kelmit, tällipaju, Peter... Rohkelikon huispausmestaruus oli ihanaa luettavaa (urheilija kun olen) ja Punurmio, ah-niin-ihana hörhö :D

6. Salaisuuksien Kammio

-Ensimmäinen hirnyrkki + yksi hirnyrkin tuhoamistavoista esitellään jo 2. kirjassa. Valitettavasti näin elokuvan ennen kuin luin kirjan :(

7. Viisasten Kivi

-Tylsin kirja siksi, että Harry on vielä niin pieni, ja koska velhomaailma vasta esitellään, joutuu Rowling vääntämään aika monta asiaa rautalangasta. Samalla selkeästi lastenkirjamaisin Potter.

Amberi

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #84 : Elokuu 01, 2008, 13:35:59 »
1. Liekehtivä Pikari
2. Feeniksin Kilta
3. Azkabanin Vanki
4. Salaisuuksien Kammio
5. Puoliverinen Prinssi
6. Kuoleman Varjeliukset
7. Viisasten Kivi

Liekehtivä Pikari on lempikirjani. Siinä on paljon hauskoja kohtia, esimerkiksi Luodikon lehtijutut, jotka samalla vähän vihastuttavat. Liekehtivässä Pikarissa tapahtuu paljon, mutta neljäs vuosi Tylypahkassa ei ollut kuitenkaan liian täynmnä tapahtumia. Inhoan Pottereiden taistelukohtauksia, enkä siis pitänyt LP:n lopusta. Kotituntut olivat hyvin mukana kirjassa. Se oli hyvä juttu.

Feeniksin Killassa Harryn teiniangsti ärsyttää. Pimento ikvisitiopartioineen, uusine asetuksineen ja kentauripelkoineen on hauska hahmo, koska on niin ärsyttävä. AK:n kokoontumiset olivat mukavia. Lopun taistelukohtaus oli ensimmäisillä lukukerroilla tylsä, enkä tajunnut siitä mitään. Parilla viimeisellä lukekerralla taistelu on ollut ihan kivaa luettavaa ja olisin voinnut lukea sitä pidempäänkin.

Azkabanin Vangissa on hyvä juoni. Lupin on yksi suosikkihahmoistani ja Azkabanin vangissa hän on tärkeä. Oppitunti, jolla oppilaat saavat hävittää mörön, oli kiva. Tässä kirjassa ei ollut niitä inhoamiani taisteluja.

Salaisuuksien kammioon toi jännitystä Harryn kuulemat äänet. Oli kiva lukea sitä kahdelta yöllä pimeässä. Gilderoy Lockhart on hauska tyyppi.

Puoliverisessä Prinssissä ei ollut mitään sellaisia kohtauksia, jotka olisivat jääneet mieleen tosi kivoina. Luolakohtaus oli tylsä. Dumbledoren Harrylle näyttävät muistot olivat mielenkiintoisia.

Kuoleman Varjeliuksissa kaipasin Tylypahkaa. Taikakoulun oppitunnit ovat mukavempaa arkea kuin telttailu. Surullinen kirja, kuten kuuluukin olla. Tässä kirjassa taistelu oli ihan kivaa luettavaa, koska se ei ollut sellainen sekainen, kuten Feeniksin killassa. Viimeinen luku, 19 vuotta myöhemmin, oli ihana. Olen lukenut sen ainakin 10 kertaa, vaikka koko kirjan olen lukenut 3-5 kertaa.

Viisasten Kivikin oli ihan mukava kirja, mutta jää kuitenkin viimeiseksi listalleni.

Poissa Meew

 • Valkea susityttö
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Kelmit for ever
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #85 : Elokuu 03, 2008, 23:11:23 »
Suosikkikirjani on ehdottomasti Azkabanin vanki <3 Ah, se on niin ihana kirja. Niin ihana! Ensinnäkin siksi, että siinä kirjassa Harry ei joudu taistelemaan Voldemortia vastaan. Ja koska en pidä jostain syystä niistä kohtauksista, joissa H ja V taistelevat, olen vain mielissäni että on edes yksi kirja ilman tälläistä kohtausta.
Toiseksi, Harry löytää perheensä takaisin<3 Hän saa tietää, ettei hänen ainoa "perheensä" olekaan Durleyt, ja että maailmassa on ihminen joka välittää hänestä. Sirius<33 Tämä on vain niin liikuttavaa. *Sniif*

Huonoin potter on Feeniksin kilta. Siinä vain kaikki on niin poskellaan kuin olla voi. En pidä yhtään Pimennosta, ja hän ja hänen typerät sääntönsä olivat niiiiin kammottavat että... Sen vuoksi oli jätetty pois huispausta, pimeyden voimilta suojautumis - loitsut ja tälläiset!! Toki siinä oli hyvätkin puolensa, nimittäin Albuksen kaarti. Muuta mainitsemisen arvoista ei tulekaan enää mieleen.
Tam ja Fahr, Sirius ja James. << heitä minä kadehdin, koska heillä on ystävä mitä ilman ei voi elää, heillä on ystävä kenen puolesta kuolisi. Heillä on ystävä kenestä välittää, ketä pitää omana veljenään. Sellaista rakkautta, sanatonta viestintää ei näe joka päivä. Kiitos. <3

kiteenkultakurkku

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #86 : Elokuu 08, 2008, 14:24:26 »
Minusta paras Potter-kirja on Kuoleman Varjelukset, mutta toinen suuri suosikkini on Puoliverinen Prinssi. En osaa erotella niistä vain toista, joten molemmat ovat suosikkejani. Kuoleman Varjeluksissa minua viehättää, läpi kirjan jatkuva pelottava tunnelma, sellainen painostava, jolloin koko ajan on valmiina reagoimaan erilaisiin vaaroihin. Ensimmäisen kerran kun kirjan luin, en kauheasti asiaa ajatellut, halusin vain lukea. Toisaalta taas kirjan lopullisuus, kaikki on ohi, enää ei tule katastrofeja, mitkä pitäisi hoitaa. Ei katastrofia, ei kirjaa. Puoliverisessä prinssissä taas, itse nimi Puoliverinen Prinssi, se kuulostaa hienolta. Vaikuteuksen minuun teki, se kuka oli itse Puoliverinen Prinssi, Kalkaros, ja se mitä Harry sai Kalkaroksesta selville.

Minusta taas huonoin kirja on Liekehtivä Pikari, se ei vain jotenkaan vetänyt minua mukaansa niinkuin muut kirjat. Se on myös ainoa kirja, jossa pidän elokuvasta enemmän kuin kirjasta. Siinä ei vain ollut sitä jotain. Tarkempia perusteluja en osaa antaa, vaikka haluaisin... Ei vain toimi tuo Liekehtivä Pikari minulla.

Muuten lista suosikeista olisi siis tällainen:

1. Kuoleman Varjelukset, Puoliverinen Prinssi
2. Feeniksin Kilta
3. Azkabanin vanki
4. Viisasten Kivi
5. Salaisuuksien Kammio
6. Liekehtivä Pikari

Poissa Jukka

 • Vuotislainen
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #87 : Elokuu 08, 2008, 15:47:32 »
Ennen Kuoleman varjeluksia pidin Potterien paremmuusjärjestystä itsestäänselvyytenä, eikä tuottanut mitään vaivaa perustella, miksi paras on paras, toisiksi paras toisiksi paras jne. Mutta päätösosa, KV teki järjestyksen rankkaamisesta hankalampaa. Monessa mielessä se on paras Harry Potter: selvästi jännittävin, traagisin ja koskettavin osa koko kirjasarjasta. Mutta sitten taas Azkabanin vanki -kirjassa (joka oli selvä suosikkini ennen KV'ta) on tiettyjä tunnelmallisia ja tarinakerronnallisia piirteitä, jotka viehättävät niin paljon, että valinta tuntuu menevän mahdottomaksi. Asiaa ei auta se, että Puoliverinen prinssikin on viime aikoina nostanut profiiliaan henkilökohtaisessa Potter-katalogissani. Siinäkin on juuri se tunnelma, joka koukuttaa ehkä vielä enemmän kuin Kuoleman varjelukset -teos. Mutta toisaalta taas KV'n jännittävyys, huimat paljastukset sekä yllätykset ja kuolemat tekevät siitä paljon moninaisemman ja monipuolisemman kirjan kuin AV tai PP. Se on kirja, joka oli pakko lukea puolessatoista päivässä.

Joka tapauksessa nämä kolme kirjaa muodostavat top3:n, joten yritän nyt laittaa ne järjestykseen. Loput neljä kirjaa onkin sitten helpompi järjestää.

Tässä seitsemän Potter-kirjaa top-listattuna

1. Kuoleman varjelukset
2. Azkabanin vanki
3. Puoliverinen prinssi
4. Liekehtivä pikari
5. Feeniksin kilta
6. Viisasten kivi
7. Salaisuuksien kammio

Onko SK inhokki? Ei. Ei se paljon jää Viisasten kivestä jälkeen, vaikka aikanaan tuntui pieneltä pettymykseltä. Tom Valedron esittely ja hänen ja Harryn välinen loppukohtaus on loistava, samoin monet muut elementit. Mutta seitsemänneksi se silti jää, koska muut ovat vielä parempia.

breakable

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #88 : Elokuu 14, 2008, 21:59:29 »
Öm, mä en osaa perustella niinkun edelliset, tolleen hienosti ja pitkästi, mutta. Lempikirjani on Feeniksin kilta, en edes tiedä miksi, se vaan on jäänyt helpoiten mieleen ja siinä tapahtui juttuja, jotka muistan helpoiten. Ja Sirius oli siinä ihan kivassa osassa, vaikka en yhtään tykännyt siitä, kun herra päätti kuolla kupsahtaa. Feeniksin kilta oli parhaiten kuvailtu, pisin (vai oliko KV pidempi ;oo) ja muutenkin tykkäsin. Eli siis.

1. Feeniksin kilta
2. Kuoleman varjelukset
3. Puoliverinen prinssi
4. Viisasten kivi
5. Azkabanin vanki
6. Liekehtivä pikari
7. Salaisuuksien kammio

Poissa Nadia

 • mastermind
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #89 : Elokuu 15, 2008, 12:52:54 »
On pakko sanoa parhaimmaksi kirjaksi Liekehtivä pikari. Kolmivelhoturnajaiset, ja Cedricin kuolema olivat yksinkertaisesti niin parhaita kohtauksia. (Älkää ymmärtäkö minua väärin ^^') Hirveää jännitystä kolmivelhoturnajaisissa, ja samanlaista jännitystä viimeksi mainitsemassanikin. Taisi olla ainoa kirja jota voisin lukea uudestaan ja uudestaan kyllästymättä kertaakaan. Toiseksi parhain kirja on sitten Kuoleman varjelukset. Vaikka kuolemia oli niin paljon, niin tämä kirja on kuitenkin ehkä toisiksi merkittävin (Viisasten kivi tietenkin ensimmäisenä, sehän aloitti koko Potter-homman!) koko kirjasarjassa. Samanlaisia tunteita, myös syvempiäkin kun LP:ssä sanoin, mutta ainoa huono puoli oli Harryn kokoajanangstaaminen ja Volduskan kuoleminen. :( Sitten kolmanneksi parhain, eli kelvollinen-arvosanalla koristettu taitaa olla Viisasten kivi. Merkittävä, mutta hivenen tylsä kirja. Mielenkiintoisinta olikin lukea Potter-maailmasta, mutta Harryn erinomaisuus ja viattomuus kuvastuu liikaa tässä kirjassa, kohdellaan Hartsaa kuin pyhimystä, do not want. Sitten kelvollinen-arvosana kuuluu Azkabanin vangille. Siriuksen ensiesiintyminen, Hiinokka ja muut heebot, yay. Yksinkertaisesti hyvä kirja, samaa sarjaa VK:n kanssa. Sitten Puoliverinen prinssi kuuluisi nipinnapin listoille Feeniksin killan kanssa. Molemmat olivat... teiniangstisia, tylsiä... Paljon tapahtui, mutta en vain pitänyt näistä kahdesta kirjasta niin paljon kuin muista. Ehkä se johtuu siitä, että omistan nämä kirjat, ja olen tainnut lukea pariinkymmeneen kertaan. Sitten Salaisuuksien kammio oli peikko. Ensimmäinen Potter-kirjani, joten muistoja herättävä, ja vanha, mutta ah-niin-tylsä. Ja niin lyhyt. Salaisuuksien kammio oli tietenkin todella upeasti kuvattu, ja Voldemortin esiintyminen siellä oli niin pr0. Mutta muuten kirja oli VK:n toistoa.
so throw your diamonds in the sky
we'll stay gold forever

zew

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #90 : Elokuu 26, 2008, 10:24:12 »
Minusta ehdottomasti paras on Feeniksin kilta. Se on niin ihanan pitkä. Kun sitä alkaa lukemaan tulee sellainen käsittämättömän hyvä fiilis, en ole kyllä ihan varma mistä se johtuu. Varmaan siitä että tiedän sen olevan niin hyvä kirja. Pidän kirjan juonenkäänteistä, FK:ta lukiessa tuntuu siltä, että sitä lukisi aina ensimmäistä kertaa. Kun olin lukenut sen ensimmäisen kerran en pitänyt siitä ollenkaan, varmaan siksi koska Sirius kuoli. Luettuani sen pariin kertaan aloin pitämään siitä.

Hvänä kakkosena tulee Azkabanin vanki. Se eroaa hyvällä tavalle muista kirjoista siksi, että uhkana ei suoranaisesti ole Voldemort. Azkabanin vangissa pidin erityisesti siitä miten Rowling toi Siriuksen syyttömyden ilmi. Minä uskoin koko kirjan ajan Siriuksen syyllisyyteen ja kun tulikin ilmi, että Sirius on syytön yllätyin kovasti. Pidin myös siitä, että Kutka paljastuikin Peter Piskuilaniksi. kutka on ollut mukana VK:ta lähtien, joten siinä tuli toinen yllätys.

Huonointa kirjaa on vaikea sanoa, mutta minun kohdallani se taitaa olla Salaisuuksien kammio. Ei sekään huono ole, mutta muut kirjat sattuvat olemaan parempia. Huonoin se on sen takia, koska se Harryn taistelu basiliskiä vastaan on aivan turhan sankarillinen. Joku muukin tuon taisi kyllä sanoa. Weasleyden lentävä Ford Anglia tuo Kirjaan tosi hyvän lisän. Se on jotenkin jännää kunse alkaa elää metsässä villinä.

Ylénja

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #91 : Syyskuu 07, 2008, 15:43:11 »
Hmm... Vaikea pistää kirjoja minkäänlaiseen järjestykseen, mutta yritetään nyt. ;)

Eli ykkösenä voisi olla vaikka Liekehtivä pikari. Olen nyt jotenkin ihmeellisesti alkanut tykkäämään tästä aivan älyttömästi, kun aikaisemmin en sitä niinkään hyvänä pitänyt. En siis huonona ole koskaan pitänyt, mutta... No kuitenkin. :) Siinä on paaaaljon hyviä kohtia/henkilöitä. Tykkään ekasta luvusta, huispauksen maailmanmestaruus kisoista, kaikista kolmivelhoturnajaisten koetuksista, joulutanssiaisista, Voldemortin paluusta, Rita Luodikon jutuista, jne... jne... Ja Fleur ja Krum olivat myös hyviä uusia henkilöitä kirjaan. :) Ja tää Kyyry sr. ja Kyyry jr. juttu oli myös hyvä. :) Ja eikös ajatusseulaankin päästy jo tässä kirjassa...? Ja kuolonsyöjät! Joo, elikkä paljon paljon hyvää löytyy tästä kirjasta. En nyt mitään huonoja puolia tähän hätään keksi. :)

Kakkosena ehkä Feeniksin kilta. Siitäkin löytyy paljon hyviä juttuja. :) Ankeuttajien hyökkäys, kuulustelu ministeriössä, thestralit, Luna, Feeniksin kilta, Kalmanhanaukio, Pimento, Harryn ja Voldemortin välinen yhteys, Albuksen kaarti, tarvehuone, ennustus, Pyhä Mungo, okklumeus, ministeriön taphtumat, jne... Miinuksena Harryn koko ajan lisääntyvä angsti. :) Kirja on pisin Potter (joo kukaa ei varmaa tiennytkään...) ja siihen mahtuu paljon tapahtumia ja siksi se niin hyvä onkin. Ja sitten vielä kaikki miten kukaan ei usko Volden paluuseen ja vihaa Harrya/Dumbledorea... En tiedä onko se huono juttu vai tekeekö se kirjasta vain paremman. :D Niin ja Siriuksen kuolemasta en pitänyt, mutta oli kuitenkin kirjaa parantava kohtaus. No joka tapauksessa tämä oli pitkään lempikirjani, mutta Liekehtivä pikari on nyt jotenkin syrjäyttänyt sen. :)

Sitten kolmonen olisi Puoliverinen prinssi. En aluksi pitänyt siitä tasan yhtään, mutta nyt olen lämmennyt. :) Kirjassa saadaan tietää paljon Voldemortin menneisyydestä mikä on ehdoton plussa sille. Ja samoin saadaan tietää hirnyrkeistä. Kirjassa saadaan paljon infoa kaikesta ja tietoa tulee ehkä liikaakin yhden kirjan sisällä. :) Tai no en nyt tiiä.. Sen takia en ehkä aluksi kirjasta pitänyt, kun siinä ei oikeastaan ole niin selkeää juonta kuin muissa kirjoissa. Eli jos joku pyytäisi kertomaan mitä Puoliverisessä prinssissä tapahtuu, en osaisi sanoa paljon mitään. Selittäisin vain hirnyrkeistä, ajatusseula jutuista, jotain siitä taikajuomakirjasta, hirnyrkin hausta ja Dumbledoren kuolemasta.

Jaa... Nelosena kai sitten Kuoleman varjelukset vaikka se kolmoseksi ehkä paremmin kävisi. Joo... en oikein tiedä näistä mielipiteistäni. :D Kuitenkin. Kirja oli kirjasarjan viimonen kirja (tätäkään ei kukaan tiennyt -.-) ja synkin myös. En nyt tiedä mikä tässä oli hyvää... Eihän edes oltu Tylypahkassa! O_o No jaaaa. Hirnyrkkijahti, kuoleman varjelukset, kaikkien hahmojen kuolemat... Eihän siinä oikein muuta ollut. :D Siis hyvä kirja joo, mutten nyt juuri keksi miksi.

Vitosena Azkabanin vanki. Tämä oli lempparini ennen Feeniksin killan ilmestymistä. :) Mukaan tulee kelmit, ankeuttajat, Tylyaho, kelmienkartta, Hiinokka ja paljon muuta kivaa. En tästäkään oikein mitään osaa sanoa. :D Loppukohtaus rääkyvässä röttelössä oli hyvä. Kun Sirius paljastui syyttömäksi ja Kutka olikin Piskuilan. O_o Ja Ajankääntäjä oli huippu!

Toiseksi huonoin oli... öm... No Salaisuuksien kammio. Joo. Aika samalla tasolla Viisasten kiven kanssa, mutta ehkä tässä oli vähän kiinnostavampi juoni ja kun taikamaailma ei ollut enää niin uusi ja outo. En nyt tiedä oliko kirjassa muuta hyvää kuin juuri se hyvin kehitelty juoni ja murjottava Myrtti. Näh... Ei kauheasti sytytä.

Ja huonoimpana Viisasten kivi. Syystä, että on ensimmäinen kirja. Kaikki on niin uutta ja ihmeellistä. Ei sitä aina jaksa lukea. :p Mutta toimii kyllä ekana kirjana, mutta on silti huonompi kuin muut kirjat. Siis ihan syystäkinhän se on tavallaan tylsempi. Jos olisi heti otettu mukaan kaiken maailman ankeuttajat ja kuolonsyöjät niin olisi tullut vähän liikaa kerralla. Mutta huonoin silti, I'm sorry.

(Tulipa taas jaariteltua :D)

Poissa last hero

 • Naaperkuutiainen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Love only matters
 • Pottermore: MidnightHowl38
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #92 : Syyskuu 20, 2008, 21:49:01 »
En osaa päättää onko Azkabanin vanki vai Puoliverinen prinssi se ykköskirja, joten vastaan että molemmat on ykkösiä. AV siksi että siinä tulee mukaan Sirius ja kolmikko ei ole enää aivan lapsia. PP:ssä selviää paljon asioita menneestä.
Heikoin kirja on Salaisuuksien kammio. Suurin syy tähän on varmasti Lockhart, inhoan sitä hahmoa hirveästi. Muutenkin tarina on ehkä vähän tylsähkö, mutta aina sitä lukiessa tulee eteen joku hyvä kohtaus jota en muistanut.
"But why's she got to go to the library?"
"Because that's what Hermione does. When in doubt, go to the library."

Poissa Mab

 • Vuotislainen
 • Meidän Korkeutemme
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #93 : Syyskuu 20, 2008, 22:54:04 »
Mulla on Azkabanin vanki ja Puoliverinen prinssi myös niitä suosikkeja :) Ihan vasta hiljattain tajusin, että mikä noita kahta yhdistää, on että poikkeuksellisesti kirjojen lopuissa Harry ei taistele (voittoisasti) Voldemortia vastaan. Mutta ei se ole kuitenkaan syynä ykkössijaan. AV on vain jotenkin niin näppärä kokonaisuus ja myös taikamaailmatajuntaa laajentava. Saadaan kuulla Tylyahosta (<3) ja Azkabanista jne. eikä pysytä niin tiiviisti Tylypahkan muurien sisällä. PP taasen kertoo tosiaan paljon menneistä ja sitten siinä myös sekoitetaan pakkaa mukavasti, Draco näyttäytyy ihan uudessa valossa ja Kalkaroskin jätti liemiluokan. Ja PP:n loppu on tietysti cliffhangerien kuningatar :)

Feeniksin kilta on varmaankin seuraavaksi paras. Siinä on Pimento (<3) ja tämän tuomat muutokset Tylypahkaan. Jotenkin siinä koulukuvaus on parhaimmillaan. Ja Kalkaroksen okklumeus-tunnit sekä etenkin niissä selvinneet asiat James Potterista olivat hienoja.

FK:n jälkeen tulee Kuoleman varjelukset, tosin sen arviointi on mulla vieläkin kesken. Paljon kaikkea kivaa selvisi tässäkin (etenkin Dumbledore & Grindelwald oli tosi loistava veto), mutta tämä oli kuitenkin jonkinsortin pettymys. Dream Teamia oli liikaa ja edellisten osien perusteella mä odotin toisenlaista yhteenvetoa. Tuntuu, että monet asiat käsiteltiin kauhean hätäisesti tai unohdettiin suurin piirtein kokonaan. Mä esimerkiksi toivoin enemmän juttua eri rotujen ja noitien/velhojen välisistä suhteista ja sen sellaisesta.

Sitten tulee Liekehtivä pikari, se on tosin aika lailla rinta rinnan KV:n kanssa. LP:ssa parasta on uudet jännät henkilöhahmot ja Durmstrang & Beauxbatons. Vauhkomieli-Kyyry -episodi oli erityisen jännä.

Nämä nyt mainitut on musta kaiken kaikkiaan aika tasaväkisiä, kaksi ekaa Potteria ei ole ollenkaan yhtä monitahoisia ja syvällisiä

Salaisuuksien kammio on ihan peruskiva seikkailu, se rullaa jotenkin paremmin kuin VK ja siinä on Lockhart, joten sen takia mä pidän sitä parempana.

Eli huonoimmaksi jäi Viisasten kivi. Siinä ei ole Lockhartin kaltaista ihkuutta ja lisäksi mun mielestä kirjan alku on aina tuntunut jotenkin väkinäiseltä, vasta Tylypahkaan siirtymisen jälkeen tarina alkaa luistaa paremmin.
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 20, 2008, 23:06:53 kirjoittanut Mab »
"Kun hän on kohteliaimmillaan, hän on myös kavalimmillaan, mikä lienee pettämätön sivistyksen merkki." -J.M.Barrie, Peter Pan

Poissa Kaapo

 • Suuri kyselijä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • ALITUINEN VALPPAUS!
 • Pottermore: NightJinx26
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #94 : Syyskuu 30, 2008, 20:48:49 »
Suosikkini on ehdottomasti Kuoleman Varjelukset, koska sen usea jounenkäänteet ja taistelut olivat koko kirjasarjan parhaimpia. Kaikki trimmasi vihdoin paikalleen, eikä kovin huonoa makua kirjasta jäänyt. Siksi se on siis ansainnut suosikkipaikan. :)
Jos minun taas pitäisi valita huonoin Potter-kirja se olisi ehdottomasti Viisasten kivi, vaikka ymmärränkin, että siinä vasta tutustutaan taikamaailmaan on se silti juoneltaan kehno eikä sisällä montaa juonenkäännettä. Vitsitkin ovat vähässä ja siksi se ansaitsee huonoimman Potterin tittelin. :/
Tässä lepää Dobby, vapaa kotitonttu

Poissa neponen

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #95 : Marraskuu 04, 2008, 21:14:38 »
Miun mielestä paras Potter-kirja on ehdottomasti Feeniksin kilta. Osasyynä on varmaan se, että se on kaikkein paksuin (rakastan kirjoja, joissa on paljon lukemista!:D), mutta jotenkin siinä on semmonen kesäinen, ihana fiilis alussa, joten se on aina ihana alottaa lukemaan, varsinkin talvipakkasilla voi kuvitella sen lämpimän kesäsään... Tietysti se on hyvä myös sen takia, että Siriuksesta kerrotaan enemmän ym.:) Uudet hahmotkin on ihania kuten Tonks ja Kingsley. Kirjassa on myös paljon kohtia joille saa nauraa.
Pidän todella paljon kaikista Potter-kirjoista, mutta jos nyt pitää valita se huonoin niin päädyn samaan elikkäs Feeniksin kiltaan. Ne Harryn näkemät unet ennustuksesta ja Siriuksen kuolema oli kamalia. Pimentokin oli kauhea, teki mieli pari kertaa rynnätä kirjan läpi heittämään jotain sille rupikonnannaamalle.
Mikään Pottereista ei oikeastaan ole semmoinen ettei sitä tekisi mieli lukea. Kaikki ovat hyviä, vaikka niiden tapahtumista muistaakin suurimman osan ulkoa.

Poissa apupyörä

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #96 : Joulukuu 17, 2008, 23:18:45 »
Oma suosikkini on ehdottomasti Viisasten kivi. Ykkösessä vasta tutustumme taikamaailmaan ja tutustuminen tapahtuu hyvin luonnollisesti ilman ylimääräisiä selittelyjä tarinassa koska Harrykaan ei vielä tunne taikamaailmaa. Lisäksi ykkösessä Harry on vähiten ärsyttävä, itseasiassa mielestäni vielä sympatiaa herättävä ja suloinen. Myöhemmin hänestä tulee rasittava marttyyri ja maailman pelastaja joka on ehkä pahimmillaan Kuoleman varjeluksissa ja joka näin ollen on inhokkini. Seiskakirjalta odotin paljon, mutta petyin pahasti Harryn tarinan loppuratkaisuun. Minusta se, että joku lasten satu olikin totta (olkoonkin, ettei tiedetä tapasivatko kolme veljestä Kuoleman vai olivatko vain tavallista kyvykkäämpiä velhoja) on aivan älyttömän absurdi. Lisäki seiskakirjassa oli aivan älyttömästi virheitä ja ristiriitoja aiemmissa kirjoissa kerrottuun verrattuna, en voinut olla lukiessani ajattelematta, että J.K:lle oli tullut kiire ja halu päästä sarjasta eroon mahdollisimman nopeasti.

Poissa samettiina

 • huoleton huuliharppuilija
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pienestä kipinästä voi syntyä roihuava liekki
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #97 : Lokakuu 11, 2009, 09:52:04 »
Kaikki Potterit olen lukenut muutamaan otteeseen, ja selkeä jako lemppareihin ja ei niin lemppareihin on käynyt matkan varrella harvinaisen selväksi.

Paras Potter-kirja on mielestäni Liekehtivä pikari. Hyvä juoni, kerronta, tunnelma ja henkilöhahmot. Rowling osasi kirjoittaa sellaisen tarinan, joka vetäisi minut täysin sisälleen. Minulla ei ole tästä kyseisestä kirjasta mitään pahaa sanottavaa.

Ja sitten se huonoin Potter-kirja. Mielestäni tämän tittelin ansaitsee Salaisuuksien kammio. Mielestäni tässä kirjassa tarina oli jotenkin lattea ja töksähtelevä, kökönomainen.
Olen syytön kaikkeen siihen, mistä kehtaatkin minua epäillä.

Poissa Haisku

 • Kummitus-susi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #98 : Lokakuu 19, 2009, 14:39:31 »
Kuoleman varjelukset on paras<3 Awww, se on niin ihana, koko ajan toimita päällä, heti alussakin, siis seitsämän Potteria luvussakin jo, jne. ja välillä niin surullinenkin. Luin sen viikossa ja muissa on menny aina kaummin. Azkabanin vanki oli myös tosi hyvä, olihan siinä Sirius, hehee<3

Ja ehdottomasti huonoin oli Feeniksin kilta, tosi tylsä ja pelkkää Harryn valitusta koko ajan, no kai siinä oli hyviä kohtiakin, esim. Albuksen kaarti kohdat oli hauskaja.
Go, go, go
Figure it out, figure it out
But don't stop moving

Poissa Neithan

 • Vuotislainen
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #99 : Lokakuu 25, 2009, 12:51:43 »
Tylsin on salaisuuksien kammio. Mielenkiintoisin Feeniksin Kilta. Pidän niistä yhtäläisyyksistä joita Harry alkaa huomaamaan itsensä ja Voldemortin välillä. Se on myös kapinallinen kirja ja rakastan Harry-angstia. Nam. Varsinkin kun Voldemort on läsnä. Tulee iloinen olo.

Poissa Haisku

 • Kummitus-susi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #100 : Marraskuu 05, 2009, 15:59:09 »
Vastasin tänne vissiin jo, mutta kerron nyt tarkemmin parmuusjärjestyksen :)

Eli:
1. Kuoleman varjelukset: Tämän jo selostinkin, ihanan jänittävä ja tunelmallinen. Mahtava päätös sarjalle! Ehdottomasti paras, teki suuren vaikutuksen minuun, varsinkin jotkut kohdat.
2. Azkabanin vanki: Mukavan keveä viimeisiin verratuna, muttei liikaa niinkuin kaksi edeltäjäänsä. Tästä olen vaan aina tykännyt. Sopivaa vaihtelua juonessa.
3. Puoliverinen prinssi: Jännä ja tunelmaltaa vähän synkeä. Voldemort ja hirnyrkki pälätyksen lisäksi kirjaan on saatu myös henkilöitten suhde juttua, esim Harry ja Ginny. Ja Hermionen, Ronin ja Lavenderin "kolmiodraama" on myös hyvä.
4. Salaisuuksien kammio: Hauska, ärsyttää välillä hahmojen lapsekuus.
5. Viisastenkivi: No aika sama juttu kuin äskeisessä.
6. Liekehtivä pikari: Kivahan tämäkin on, ei huono suinkaa, muut vaan on parempia.
7. Feeniksin kilta: Huoh, tylsyyttävä kirja kaikkiaan, Harry on kokoajan että vali, vali.
Go, go, go
Figure it out, figure it out
But don't stop moving

Poissa Haltiamieli

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Photography
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #101 : Marraskuu 13, 2009, 16:27:11 »
Aluksi parhaimpana pidin Feeniksin kiltaa, sen pituuden ja tarinassa vallinneen erilaisen tunnelman vuoksi. Ja tietysti myös Tonks oli osana. Mutta nykyään suosikkini on Azkabanin vanki. Se vain jotenkin tuo eniten mieleen muistoja itsestäni, ja siitä kuinka innoissani olin tuossa kirjassa ilmestyneistä ankeuttajista, suojeliuksista, Sirius Mustasta ja Remus Lupinista, sekä tietysti uudesta linkistä Severuksen menneisyyteen. Ensimmäinen merkki, ettei Kalkaros olekaan niin haavoittumaton kuin miltä näyttää.

Muita suosikkejani ovat Puoliverinen Prinssi, Kuoleman varjelukset ja Viisasten kivi. VK:ssa kaikki on niin uutta ja sitä kirjaa on hauska lukea, kun kaikki ovat siinä niin nuoria. PP:ssä taas paljastuu Severuksesta lisää puolia, ja kirja on mielestäni synkin koko sarjassa. Se myös antaa lisäväriä muille hahmoille kuin vain Harryyn, ja myös Tylypahkan pieni seuraelämä alkaa valottua paremmin. KV taas vain on loistava lopetus koko kirjasarjalle ja kaikin puolin se on aivan loistava kirja.

Tylsin kirja on ehdottomasti Salaisuuksien kammio. Vaikka siinä tuleekin ensimmäisiä välähdyksiä Voldemortin menneisyyteen, niin tarinassa ei tunnu tapahtuvan mitään. Hermione kangistetaan, joten Ron ja Harry tekevät melkeinpä vain typeryyksiä. Hämähäkit ovat pelottavia verenhimoisia petoja. Ei kiva. Vaikka kyllä liikutuinkin lopussa, kun Dobby puolustaa Harrya.. Silti pidän Salaisuuksien kammiota tylsimpänä, sillä sen tarinaa ei jostain tarkasta syystä vain jaksa lukea niin montaa kertaa kuin muita kirjoja.
If more of us valued food and cheer and song above hoarded gold, it would be a merrier world.

Poissa Lauren

 • Vuotislainen
 • Well hello there!
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #102 : Helmikuu 21, 2010, 16:55:28 »
1. Kuoleman varjelukset. Kirja ja koko juoni ylipäätänsä oli vaihteleva ja monipuolinen. Oli mukavaa lukea Tylypahkan ulkopuolisista tapahtumista, esim. Godrikin notko ja Malfoyn kartano olivat kiinnostavia.
2. Azkabanin vanki. Tämä kirja on mielestäni toiseksi paras, koska juoni ei pyöri Voldemortin ympärillä, toisin kuin kaksi ensimmäistä ja se toi mukavaa vaihtelua. Kirja teki paremmin tutuksi myös Harryn vanhemmat ja näiden ystävät omilta kouluvuosiltaan ja sekin on siis yksi syy, miksi kirjasta pidän.
3. Liekehtivä pikari ja Feeniksin kilta. Näiden kahden väliltä en osaa päättää. Liekehtivästä pikarista pidän, koska mukaan juoneen tulee niin paljon uusia asioita, kuten muut taikakoulut ja lisäksi Voldemort kuolonsyöjineen tekee paluun. Feeniksin killasta pidän, koska siinä kirjassa alkaa taistelu Voldemortia vastaan ja se tuo mukanaan juoneen paljon uutta (paljon uusia henkilöitä, taikaministeriö tulee paremmin tutuksi + myös Harryn vanhempien menneisyydestä taas lisää tietoa)
4. Puoliverinen prinssi. Tämä kirjakin on ihan kiva, tosin vain tavallaan välivaihe, joka pohjustaa tulevia tapahtumia. Kiinnostavinta olivat muistot Voldemortista.
5. Salaisuuksien kammio ja Viisasten kivi. Nämähän olivat ensimmäiset kirjat ja kun muita kirjoja ei ollut, luin näitä pienenä varmaan vähän liikaa ja lisäksi katsoin elokuvatkin läpi aivan liian monta kertaa ja nyt olen hieman kyllästynyt näiden kirjojen lukemiseen.
Singing In The Rain Shower

Rosecliff

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #103 : Huhtikuu 10, 2010, 14:06:50 »
Suosikit kirjoista ovat Azkabanin vanki, Feeniksin kilta ja Kuoleman varjelukset.
Tykkäsin Azkabanin vangista, kun siinä tuli paljon uutta tietoa Harryn vanhemmista ja oikeastaan kaikesta, ja tietysti, kun Sirius tuli mukaan. Feeniksin kilta on varmasti hauskin Pottereista, kun Pimento on kuvioissa. Loppu on surullinen, kun Sirius kuolee. Kuoleman varjelukset on loppuhuipennus, paljon paljon lisää tietoa kaikesta, jännä ja mielenkiintoista, kun Harry, Ron ja Hermione pakoilevat kuolonsyöjiä ja muuta.
Puoliverinen prinssi on ehkä tylsin (jos mitään Potteria yleensä voi sanoa tylsäksi), koska Dumbledore on aika suuressa roolissa, ja mie en tykkää Dumbledoresta hahmona, ja Dumbledoren kuolemakin oli jostain syystä ärsyttävä. Muuta perustetta ei oikeastaan ole, koska tykkään jokaisesta kirjasta niin paljon.
Paremmuusjärjestykseen ei oikein voi laittaa, jokaisessa kirjassa tulee jotain uutta, enemmän tai vähemmän. Salaisuuksien kammio ja Liekehtivä pikari eivät jää lähes yhtään kolmen suosikiksi mainitsemani kirjan jälkeen. Viisasten kivi voi jo nyt tuntua vähän pliisulta, kun se on ensimmäinen kirja.

Poissa Miizhaa

 • Tähtililja
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Rohkelikko <33
  • Ja kaikki kirjoittaa mun ystikseen! <3
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #104 : Kesäkuu 18, 2010, 22:49:17 »
Paras kirja on mielestäni Azkabanin vanki, rakastan Siriusta ja Harrya ja AV:ssä tapahtuu niin paljon. Huonoin kirja taas on mielestäni Salaisuuksien Kammio (onkohan sillä että vihaan hämähäkkejä, jotain tekemistä asian kanssa?), sillä kuten jo suluissa mainitsin minä Ronin tapaan inhoan hämähäkkejä, ja Salaisuuksien Kammiossa on muutenkin jotain josta en pidä.
 Puoliverinen Prinssi on mielestäni myöskin yksi parhaimpia Potter kirjoja. Sen takia koska siinä ei pohdita niin paljon velhomaailmaa koskevia asioita vaan enemminkin rakkaussuhteita. Feeniksin Kilta ei ole niin hyvä kun silloin kun luin sen ensimmäisen kerran. Sen hohto on jotekin poistunut sydämmestäni.
 Liekehtivässä Pikarissa joulutassiaiset saivat pisteitä. Vielä se että Harry olisi mennyt Ginnyn ja Ron Hermionen kanssa olisi piste i:n päälle. Liekehtivässä Pikarissa tapahtui paljon ja se oli hienoa. Liekehtivä Pikarikin on hyvä kirja.
 Viisasten Kivi. Nooh... Nykyään se tuntuu minusta aika lapselliselta ja melko lyhyeltä (sehän taitaa olla Potter-sarjan lyhyin kirja vai mitä?), mutta kun luin sen aluksi ihastuin juuri siihen ja se oli pitkään yksi lemppareistani.
 Kuoleman Varjelukset, taisipa taas tänään ottaa KV:n ikään kuin huomaamatta kouraani ja lukea ;). Tosi hyvä kirja, vaikka niin monen tutun hahmon kuolema surettikin.
 Kaiken kaikkiaan Potterit ovat kaikki tosi ihania kirjoja, joista ei voi sanoa mitään pahaa, ellei ole lukenut. :)
Kuolema on mysteeri ja hautaus salaisuus
 Stephen King

Poissa Sami

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #105 : Kesäkuu 19, 2010, 00:03:20 »
Parasta kirjaa on aika vaikea nimetä, sillä pidän kaikista kirjoista, mutta jos on aivan pakko valita joku, niin ehkä Liekehtivä pikari. Siinä ei ole mitään, mistä en pitäisi. Pidän ihan kaikesta: kolmivelhoturnajaisista, joulutanssiaisista, Voldemortin noususta... Myös huonoin kirja on vaikea valita, mutta ehkä Salaisuuksien kammio. En oikein osaa selittää asiaa, musta jostakin syystä en ole ikinä pitänyt siitä yhtä paljon kuin muista kirjoista.

Dragonfly

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #106 : Kesäkuu 19, 2010, 00:12:57 »
Kyllä se Feeniksin kilta on paras. Siinä on vain sitä jotain, pidän oikeastaan kaikesta siinä kirjassa. Pituudeltaan yli tuhatsivuinen, joka on hyvä, koska näin tapahtumia on mahtunut mukaan enemmän ja niistä on saatu kerrottua enemmän. Kuoleman varjelukset tulee hyvänä kakkosena, mutta Feeniksin kiltaa ei peittoa kukaan. Ikävä kyllä vastapainoksi parhaan kirjan elokuvaversio on kaikista Potter-leffoista huonoin.

Huonointa kirjaa onkin sitten vaikeampaa valita. Tavallaan pidän kaikista jollain tavalla. Viisasten kivessä ja Azkabanin vangissa on se jokin niin loistava tunnelma koko ajan yllä, ettei se mitenkään voi olla kumpikaan näistä. Siksi ehkä sanoisin, että Salaisuuksien kammio on kirjana huonoin (muttei missään nimessä huono sekään!) mutta puolestaan elokuvana se on erinomainen, kuuluu elokuvien kolmen kärkeen.

Poissa Miizhaa

 • Tähtililja
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Rohkelikko <33
  • Ja kaikki kirjoittaa mun ystikseen! <3
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #107 : Toukokuu 11, 2011, 19:51:45 »
Paras on kyllä edelleen Azkabanin Vanki. Sen takia, koska se oli vähän erilainen, kuin muut. Huonoin taas oli Salaisuuksien kammio. En osaa selittää, en vain tykännyt.
Kuolema on mysteeri ja hautaus salaisuus
 Stephen King

Poissa Zamira

 • Valehymy
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: GhostPumpkin31142
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #108 : Toukokuu 12, 2011, 14:14:48 »
Paras kirja näistä seitsemästä on ehdottomasti Azkabanin vanki. Se on jotenkin vaan niin hyvä, eikä tässä kirjassa ole niinkään taistelua Voldemortin/kuolonsyöjien tms. kanssa, mikä on jotenkin mukavaa. En osaa selittää, Sirius ja Remus ovat vaan niin ihania. <3 Loppu varsinkin oli ihan mahtava, se kohtaus Rääkyvässä röttelössä. Oli koko kirjan kuvitellut, että Sirius Musta on "paha", mutta lopussa hän osoittautuukin hyväksi ja ihan parhaaksi hahmoksi. Tykkään jotenkin kirjasta, ehdottomasti siis kolmonen on paras.
Myös Kuoleman varjeluksista tykkään paljon, ihana juoni ja näin. Mahtava loppuhuipennus sarjalle :)
Kolmosena varmaan tulee Feeniksin kilta - vaikka Sirius kuoleekin. Ihanan paksu ja tykkään nelosessa ja tässä siitä, että Sirius on mukana.
Huonointa kirjaa on kyllä todella vaikea sanoa, mutta eiköhän se ole Salaisuuksien kammio. Jotenkin (mun mielestä) hieman tylsempi kuin muut, en osaa perustella.
Juu, olen huono perustelemaan, joten älkää suuttuko tästä :DD

Poissa Peace

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • World need Peace I think please, <3
  • Always Selena
 • Pottermore: WildSnitch75
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #109 : Toukokuu 16, 2011, 19:12:49 »
Hmm.. Aika vaikeeta, mutta Huono Potter-kirjaa minun mielestäni ei ole, mutta Paras kirja on ehdottomasti Feeniksin Kilta,ku siellä on Pimento jota ylivihaan x) Ja sitäpaitsi FK on pitkin niistä Potter kirjoista ja jännittävääkin on tapahtunut. :)
Aurinkolennikki,sitruunakeksi
muutu tyhmä rotta keltaiseksi


-Ron Weasley VK ♥

Poissa Sateenropina

 • Vuotislainen
 • Pottermore: AvisErised8561
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #110 : Toukokuu 22, 2011, 20:11:34 »
Azkabanin vanki on ehkä paras. Pidän sen tunnelmasta. Siinä on vain kaikki jotenkin kohdallaan, ei liian pitkä kirja, hyvä juoni (on kyllä muissakin), Lupin ja Sirius, suojeliukset, ankeuttajat, Hiinokka. Kaikki toimii.

Toinen suosikkini on Kuoleman varjelukset. Alku vähän tylsähkö, mutta kuitenkin tunnelmallinen. Ja loppu kuittaa kaiken alkupään hitauden. Ne kaaaikki hyvät kohdat, hahmojen kuolemat, Ronin ja Mionen ensisuudelma, Neville tappaa Naginin, se King's cross -kohtaus ja viimeisimpänä muttei vähäisimpänä tuo Prince's tale.

Tylsimmät on Salaisuuksien kammio ja Liekehtivä pikari. Jotenkin vain ahdistava ja kuitenkin pitkäveteinen tunnelma molemmissa, en nyt osaa selittää paremmin.

Lucresia

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #111 : Toukokuu 27, 2011, 12:31:27 »
Minusta paras potter- kirja oli feeniksin kilta. Siinä tapahtuu paljon ja se on aikas paksu:DD Lisäksi elokuva oli todellinen mestariteos.
Huonoin oli ehkä salaisuuksien kammio. Se oli jotenkin tylsä. Ei ihan heti luulisi että pieni Harry tappaa basiliskin miekalla. Niin käy jossain muissa toimintaelokuvissa. Pidän pottereista koska siinä ei ole mitään jättiläis liskoja tai mitään avaruusolentoja joita lapset mestaavat. Paitsi tämä.  salaisuuksien kammio oli liian tyypillinen elokuvana ja kirjana: Poika tappaa jättikäärmeen and everyone are happy happy. Jättiliskot on nähty ja tehty. Tylsää. Idea olisi ollut kauan sitten loistokas mutta nykyään tuollainen ei tee kauppoja. Nostan kuitenkin hattua salaisuuksien kammiolle lentävästä angliasta, jättihämähäkistä, ja ensimmäisestä hirnyrkistä. Eikä toki unohdeta kalkarosta, joka näytti Lockhartille mistä miehet on tehty:DD

Poissa Nenyan

 • kedavrankäyttäjä korkokengissä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • kuolonsyöjätär
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #112 : Toukokuu 27, 2011, 14:12:26 »
Aluksi parhaimpana pidin Feeniksin kiltaa, sen pituuden ja tarinassa vallinneen erilaisen tunnelman vuoksi. Ja tietysti myös Tonks oli osana. Mutta nykyään suosikkini on Azkabanin vanki. Se vain jotenkin tuo eniten mieleen muistoja itsestäni, ja siitä kuinka innoissani olin tuossa kirjassa ilmestyneistä ankeuttajista, suojeliuksista, Sirius Mustasta ja Remus Lupinista, sekä tietysti uudesta linkistä Severuksen menneisyyteen. Ensimmäinen merkki, ettei Kalkaros olekaan niin haavoittumaton kuin miltä näyttää.

Muita suosikkejani ovat Puoliverinen Prinssi, Kuoleman varjelukset ja Viisasten kivi. VK:ssa kaikki on niin uutta ja sitä kirjaa on hauska lukea, kun kaikki ovat siinä niin nuoria. PP:ssä taas paljastuu Severuksesta lisää puolia, ja kirja on mielestäni synkin koko sarjassa. Se myös antaa lisäväriä muille hahmoille kuin vain Harryyn, ja myös Tylypahkan pieni seuraelämä alkaa valottua paremmin. KV taas vain on loistava lopetus koko kirjasarjalle ja kaikin puolin se on aivan loistava kirja.

Tylsin kirja on ehdottomasti Salaisuuksien kammio. Vaikka siinä tuleekin ensimmäisiä välähdyksiä Voldemortin menneisyyteen, niin tarinassa ei tunnu tapahtuvan mitään. Hermione kangistetaan, joten Ron ja Harry tekevät melkeinpä vain typeryyksiä. Hämähäkit ovat pelottavia verenhimoisia petoja. Ei kiva. Vaikka kyllä liikutuinkin lopussa, kun Dobby puolustaa Harrya.. Silti pidän Salaisuuksien kammiota tylsimpänä, sillä sen tarinaa ei jostain tarkasta syystä vain jaksa lukea niin montaa kertaa kuin muita kirjoja.

Voiluoja, ihan täydellisesti miun mielipiteeni o.o ainoa ero on se, että muihin suosikkeihini kuuluu KV ennen PP:tä XD

~nya
I´m touching hands with someone seriously beautiful
I feel it burning andI know I´m standing far too close
I´m telling lies and if it shows I see that he don´t care
I know he wants to take me home and get on out of here

Poissa Elsa

 • Tittelintuure
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #113 : Toukokuu 27, 2011, 18:59:03 »
Harry Potter ja viisastenkivi oli musta huonoin koska,siinä ei tapahtunu kauheesti mitään jännää.Mutta Harry Ptter ja kuolemanvarjelukset oli ihan paras!Mutta harmi kun Doppy kuolee )

//Huhutar poisti tyhjän spoilerin.
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 29, 2011, 21:00:09 kirjoittanut Huhutar »

Poissa neiti moitteeton

 • Hanki kevätauringonpaiste!
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Lukisin, jos kirja ei olisi lukutoukan limassa!
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #114 : Toukokuu 28, 2011, 09:02:39 »

Paras Potter kirja on mielestäni ehdottomasti Feeniksin kilta. Siinä on vaihtelua ja loppu on ihana. Toinen on sitten mielestäni Atskabanin vanki. Kun ensin jotain pelkää, ja sitten siihen rakastuu ja siitä tulee jotain isän tapaista. Ihanaa!!!

Huonoin on sitten vaikeampi valita.Salaisuuksien kammio on kyllä turhanpäiväinen kirja. Ehkä sen sitten voisi jättää välistä kun lukee.

janizki

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #115 : Kesäkuu 08, 2011, 11:20:49 »
Aivan ehdottomasti nyt on pakko sanoa että Feeniksin kilta oli kaikista huonoin, se Harryn angstaus meni turhan pitkälle, vaikka olikin silti ihan hirmu tylsää luettavaa,aikamoinen yhtälö. Myös Pimento-osiot oli ihan syvältä, turhanpäiväinen koko hahmo.

Paras on ehdottomasti Puoliverinen prinssi, siinä tulee niin paljon asiaa ja paljon paremmin kirjoitettu ku mikään muu :)

Poissa kotelo

 • omeletin kutoja
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #116 : Kesäkuu 08, 2011, 12:10:49 »

Paras potter kirja on ehdottomasti kuoleman varjellukset, koska se ei ole hetkeäkään tylsä vaikka surullinen onkin joissain kohti (esim. dobbyn kuolema). heti kirjan alussa alkaa tapahtua ja ei tuo tapahtuma kulku pysändykkään missään vaiheessa! ja se on myös mahtava tapa lopettaa kirjasarja (:
pidän myös puoliverisestä prinssistä sillä siinä on myös mukana harryn ja ginnyn suhde juttuja joista pidän<3

mielestäni huonoin on feeniksin kilta. se on aivan liian pitkä ja harryn valitus kohtia on aivan liikaa. niitä vain ei yksin kertaisesti jaksa. puolessa välissä kirjaa tuli semmonen olo et emmä jaksa lukee tätä loppuun. luin sen kuitenkin paitsi että pidin kahden viikon tauon välissä.

Onni ei tule etsien vaan eläen...

Poissa Méaway

 • aivoton korpinkynsi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: IceNox21601
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #117 : Kesäkuu 14, 2011, 12:31:21 »
Paras Potter-kirja on mielestäni Kuoleman Varjelukset, koska se päättää kirjasarjan niin loistokkaasti ja upealla tavalla että ei voi kuin nostaa hattua Rowille. Jossain vaiheessa tasapainottelin Azkabanin vangin ja Kuoleman varjelusten välillä, mutta vaikka AV onkin todella onnistunut, nousee KV kärkeen <3
   
Minusta mikään Pottereista ei ole ihan huono, sillä kaikkia kirjoja tarvitaan täydentämään tarinaa. Mutta kun pitää valita, niin kai se on se Salaisuuksien kammio. Siltä odotti paljon kun olin lukenut pienenä Viisasten Kiven, ja silloin se tuntuikin tosi hyvältä kirjalta. Mutta nyt siihen on jotenkin tympääntynyt, ja aina kun alotan lukemaan sarjaa alusta, vihaan sitä kun olen lopettanut Viisasten Kiven ja täytyy aloittaa Salaisuuksien kammio 0__o Feeniksin kiltakin on tosi angst ja vali vali.
" Take this sinking boat and point it home, we've still got time."-

winddy -> Méaway

Poissa Ridiculous

 • kirsikankivi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: ScarletHolly34
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #118 : Kesäkuu 17, 2011, 01:34:21 »
Elikkä Potterit paremmuus järjestykseen parhaimmasta huonoimpaan :DD

1. Feeniksin kilta: Ah, niin ihanan pitkä kirja, täynnä paljon tapahtumia x) etenkin pidän siitä, kun kouluun keskitytään niin paljon :D Pimennon akka käy hermoille, mutta olisihan se vähän tyhmää ollut, jos kaikissa kirjoissa PVS-opettaja olisi ollut sellainen, joka osaa hommansa (okei, PP:ssä kyllä kyseisenä opettaja on Sev ja VK:ssa Orave, mutta... xD) Potan angstisuus kyllä käy päähän -____-' siis alun tietenkin ymmärtäisi, mutta sitten alkaa vielä Tylypahkassa valittamaan Hermionelle ja Ronille, niin se menee jo vähän..
 
2. Azkabanin vanki: Remus yksi lempihahmoistani ja hän tulee eniten esille tässä kirjassa x) tässä kirjassa on myös aika leppoista menoa :D ja sitten kun Remus kertoilee taas omista kouluajoistaa, niin kovana kelmifanina toki pidän siitä (:

3. Puoliverinen prinssi: Vannoutunut H/D-faniuteni takia tämä on mahtava kirja :D lisäksi pidän ajatuseula -kohdista sekä siitä, kun Harry ja Dumbledore tutustuvat Valedron historiaan :DD lisäksi Kuhnun tunnit ovat

4. Liekehtivä pikari: Joulutanssiaiset ja S.Y.L.K.Y <3 sekä tietenkin aivan ensimmäinen kappale, olen aina pitänyt siitä hurjasti :D tässä meni aika tiukalle, että kumpi tulee ensin LP vai KV, mutta päädyin kuitenkin LP:hen.

5. Kuoleman varjelukset: Poissa Tylypahkasta, tavallaan orpoa, mutta kiintoisaa, kun Dumbledoresta ja Severuksesta tulee selville asioita :D useiden kuolemien takia ja (etenkin) sarjan päätöskirjan vuoksi vasta 5. sija :D

6. Salaisuuksien kammio: Olen alkanut pitämään tästä kirjasta yhä enemmän ja enemmän :D Etenkin Lockhart on ihanan älyttömän ärsyttävä xD lisäksi Kotikoloon päästä käymään <3

7. Viisasten kivi: Joo, siis, en nyt ole edelleenkään varma, tuliko tämä oikein tää järjestys xDD kun tavallaan VK on aivan ihana, kun Harry-raukka pääsee pois Dursleylta ja koko juttu lähtee käyntiin :D toisaalta taas päästään melkeinpä kirjan puoleen väliin ennen kuin edes aletaan käymään tunneilla, joten.. xD
He was rapidly becoming obsessed with Draco Malfoy.
Draco dormiens nunquam titillandus

Poissa Chokola

 • inkivesiliskoinvaasio
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #119 : Kesäkuu 17, 2011, 11:04:10 »
Mun lemppareiksi on noussut nuo Azkabanin vanki, Feeniksin kilta ja Kuoleman varjelukset. FK ja KV varmaan sen takia, että ne on niin mukavan pitkii kirjoja. Mulle jotenkin pitkien kirjojen lukeminen on helppoa. Azkabanin vanki varmaan sen takia, että että - ei emmä vaan yhtään tiiä. Oon vaan tykästyny siihen. Mutta mä en jostain kumman syystä hirveesti pidä SK:sta enkä LP:stä. Ja sitten Viisasten kivi on ihan siedettävä kirja. :>
xoxo, gossip girl

Poissa Ihmissusi

 • Vuotislainen
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #120 : Kesäkuu 17, 2011, 16:05:48 »
Mielenkiintoinen aihe:)

Huonoin kirja on ehkä Salaisuuksien kammio.
En todellakaan pitänyt tästä kirjasta koska jättielukat ja liskot on niin nähty ja tehty juttu.
Elokuvia ja kirjoja joiden aiheena on jokin jättilisko tai eläin, on miljoonittain. (Esim. Kingkong, Anakonda, Godzilla, Jurassic Park, jne.)
Olen aina ollut hulluna Pottereihin, koska kirjat ovat jotain sellaista, mitä ei olla vielä nähty. En ainakaan muista kuulleeni hirnyrkeistä aiemmin. Joten Salaisuuksien kammio oli pettymys koska siinä esiintyi nämä ikivanhat tappaja jättielukat. Muuten kirja oli hyvä, mutta basiliski ja hämähäk pilasivat tämän kirjan.

Paras kirja on ehdottomasti Azkabanin vanki.
Rakastan ihmissusia ja Remuksen vuoksi tämä kirja oli aivan mahtava! Sen lisäksi, kirja oli kirjoitettu loistavasti. Juoni oli loistava. Uudet henkilöt kuten Sirius, olivat mahtavia:) Tästä kirjasta minulla ei ole mitään pahaa sanomista. Vain pelkkää hyvää. Kirja olisi voinut olla vähän paksumpi. Mutta Rowling oli saanut tarinan hienosti kirjoitettua noinkin ohueeseen opukseen:) Nostan hattua tälle kirjalle. Elokuvakin oli todella mainio:)


Sitten sanoisin muutaman sanasen näistä muista kirjoista.


Liekehtivä Pikari oli todella ihana kirja. Pidin siitä suunnattomasti, mutta siinä oli jotain joka tökki. Jokin siinä ei ollut niin hienoa kuin Azkabanin vangissa.
Mutta tämä kirja oli paksuudeltaan eri luokkaa kuin edeltäjänsä. Liekehtivässä pikarissa oli jo vähän työtä lukea se. Parissa päivässä sekin tosin luettiin, mutta olin tyytyväinen sivujen märään:) Elokuvakin oli todella hyvä.


Feeniksin kilta. Tämä oli todella mahtava kirja:) Rakastin kirjan tapahtumia ja sitä että siinä oli lukemista viikoksi. Kirja oli paksuin, mutta tuntui kuin sen olisi lukenut hujauksessa. Kirjassa tapahtui lähes koko ajan, ja se sai kirjan niin koukuttavaksi. Sekä Pimento. Harry oli ahdistunut ja vihainen Pimennolle, että Harryn viha tarttui minuun, ja se sai minut uppoutumaan kirjaan täydellisesti. Se kirja vei mennessään. Muiden kirjojen kanssa tätä ei tapahtunut. Mutta tässä kirjassa oli sitä jotain, mikä teki siitä niin mahtavan:) Elokuva oli todella ihana. Rakastin sitä musiikkia mikä soi kun Pimento tarkasteli opettajia :D

Puoliverinen Prinssi. Tämä kirja on vielä työn alla^^'
Mutta olen pitänyt siitä tähän mennessä todella paljon. Alku oli mielenkiintoinen, ja siitä tapahtumat vain muuttuivat yhä vain mielenkiintoisemmiksi. Odotan innolla että pääsen kirjan loppuun, sillä tämä kirja on mielestäni lähes yhtä hyvä kuin Azkabanin vanki.
En tosin pitänyt elokuvasta niin paljon kuin kirjasta. Koska siinä ei näytetty PVS tunteja.


Sitten kuoleman varjellukset. Kirja oli todella hyvä. Sopiva paksuudeltaan ja laadultaan. Mutta siinä oli jotain mistä en vain pitänyt. Tapahtumat etenivät hitaasti, ja se sai kyllä haukottelemaan. Ehdottomasti nostan hattua kirjan luovuudelle. Siinä oli asioita mitä muissa kirjoissa ei olla nähty. Kuten Irvetan vartija lohikäärme, Malfoyden kartano, Harryn kotipaikka, Tonksien koti, sekä tietenkin Tylypahka taistelun aikana.
Monta kertaa tuli tippa linssiin kun henkilöitä kuoli. Kuten Kalkaros ja Fred.
Kirjan paras kohta oli Severuksen muistot. Nautin joka lauseesta ja luin ne varmaan neljään kertaan ennen kuin jatkoin lukemista eteenpäin. Elokuva (osa1) oli hyvä, ja odotan korkein vaatimuksen seuraavaakin elokuvaa.

Siinä oli mielipiteeni kirjoista. Toivottavasti oli tarpeeksi perusteellinen kirjojen suhteen. Parhaani yritin, toivottavasti kelpasi :)

Poissa Koala

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #121 : Heinäkuu 15, 2011, 14:58:51 »
Potter-kirjat hyvyys järjestyksessä. Parhaimmasta huonoimpaan.

1. Feeniksin kilta

On niin vaikeinta päättää mikä kirjoista olisi paras. Mutta Feeniksin kilta on mun lemppari. Siinä tulee uusia hahmoja, esim. Luna, Tonks ja Kingsley ja FK:ssa on myös Albuksen Kaarti, Kalmanahan aukio 12 ja Feeniksin kilta. Kirja oli ihanan pitkä, muttei silti tylsä vaan siinä tapahtui paljon kaikkea.

2. Kuoleman varjelukset

Kirjassa tapahtui tosi paljon kaikkea, eikä Harry ollut Tylypahkassa, mikä erottaa kirjan muista. Hirnyrkkien metsästys oli kivaa luettavaa, ja muutenkin tykkäsin tosi paljon :)

3. Azkabanin vanki

Tää kirja oli kans tosi kiva. Tykkään kirjoista, joissa tulee uusia tyyppejä ja uusia juttuja, ja täällä tuli Remus ja Sirius! Juoni oli loistava. Muita uusia juttuja oli Tylyaho ja Kelmien kartta.

4. Liekehtivä pikari

Huispauskisat ja Kolmivelho turnajaiset! Mahtava kirja! Heti ekan kerran jälkeen ajattelin, että tää on pakko lukea uudestaan. Tykkäsin vale Vauhkomielestä, vaikkei se siis ollutkaan aito. Juoni oli kanssa loistava ja tässä Pimeän Lordi nousee, mikä oli kans jännää luettavaa.

5. Viisasten kivi

Tää kirja oli ei-niin-hyvä, mutta silti ihan loistava! (Kai te tajuutte?) Ja tässä tuli eniten niitä uusia juttuja. Menin vähän sekaisin, kun luin ensimmäistä kertaa sitä lukua, kun Oliver Wood esitteli Harrylle huispausta. Juoni oli joka tapauksessa tosi hyvä (En olisi ikinä arvannut, mikä Oraven takaraivossa oli).

6. Salaisuuksien kammio

Jokaisessa kirjassa juonet olivat hyviä, ja niin myös tässä. En tykänny Lokhartista yhtään, mutta Dobby tuli ensimmäistä kertaa mukaan ja se oli hyvä juttu. Basiliski-idea oli myös loistava. Muuten kirja ei ollut niin hyvä. (Ei Tylyahoa, eikä muita "uusia juttuja".)

7. Puoliverinen prinssi

Viimeisenä tulee kutonen. Odotin kirjalta paljon enemmän. Muistan kun luin kirjaa ensimmäistä kertaa, en jaksanut lukea Dumbledoren oppitunteja, vaikka olinkin utelias tietämään. Hyvä juttu oli Weasleyn Welhowitsit-kaupassa vieraileminen. :D

Mikään kirja ei ollut mielestäni huono, enkä kyllästy näihin vaikka lukisin miljoona kertaa.

~Koa

Paikalla Stargazer

 • astrum metallum
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • we were here
 • Pottermore: CrimsonScale68
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #122 : Heinäkuu 15, 2011, 15:34:05 »
1. Feeniksin kilta
Ei mahda mitään, tämä on yksinkertaisesti paras. Pituutta löytyy, paljon, paljon hauskoja kohtia ja jostain syystä kirjassa on koko ajan sellainen hieno tunnelma, joka tekee sen lukemisesta maagisempaa kuin muiden kirjojen. Huispaus-kohdat on ihan loistavia (mm. kun Ronista tulee Rohkelikon joukkueen pitäjä ja Harry & George hakkaavat Malfoyn ottelun jälkeen), samoin Albuksen kaarti. Myös Harryn ja Voldemortin välinen yhteys (aka näyt joissa Harry näkee Voldemortin mieleen) ovat mielenkiintoisia, tuosta Arthur Weasleyn kimppuun hyökkäämisestä tykkään erityisesti. Ja lopussa sitten tietysti loistava kamppailu ministeriössä, Siriuksen kuolema (;____;) ja totuus, jonka Dumbledore kertoo Harrylle - se että toisen on lopulta tehtävä toisesta loppu.

2. Kuoleman varjelukset
On tää kyllä aika kovasti FK'n kannoilla, ei paljoa eroa ole. Tässä tapahtuu ihan koko ajan jotain, tylsiä lukuja ei ole. Jo neljännessä luvussa päästään niin hyvin toiminnan makuun, että ensimmäisellä lukukerralla lukemisen lopettaminen oli mahdotonta. Ja tästä kirjasta löytyvät koko kirjasarjan mestarillisimmat luvut, muun muassa Bathildan salaisuus, Prinssin tarina, Taas metsä & King's Cross. Se loppu on vaín niin uskomaton. Ehkä yksi harvoista asioista, joka tässä kirjassa häiritsee, on pääkolmikon seikkailujen kaavamaisuus, joka ilmenee siten että jatkuvasti he menevät uusiin paikkoihin ja lähes joka kerta se päättyy täpärään pakoon. Ensin paetaan häistä, sen jälkeen ministeriöön ja todella, todella niukka pako. Sitten Harry ja Hermione menevät Godrickin notkoon, Voldemort tulee paikalle ja melkein saa kiinni, sitten Lovekivojen luo, täpärä pako, sitten jäävät kiinni ja viedään Malfoyn kartanoon, täpärä pako taas kerran ja lopuksi kun saavutaan Tylyahoon, täpärä pelastus jahtaavilta kuolonsyöjiltä. Mutta mestarillinen kirja joka tapauksessa.

3. Azkabanin vanki
Kelmit <2 Just ne on se syy, miks tästä tykkään niinkin paljon. Harry saa käsiinsä kelmien kartan ja sitten lopussa kerrotaan pitkästi Harryn isästä ja tämän parhaista ystävistään. Muutenkin tässä tarina etenee jotenkin sopivaa tahtia ja tämä on kaikista Potter-kirjoista ehkä se rauhallisin, joka on positiivista ettei jokainen kirja ole täynnä toimintaa. Lupinista ja sen oppitunneista tykkään paljon ja se ajankääntäjä lopussa oli ekalla lukukerralla piristävä yllätys, koska luulin aluks että Siriusta ei saatu pelastettua ja että tarina päättyis sen kannalta onnettomasti. Ja tämähän on kuin periaatteessa korvaus Salaisuuksien kammion Harry&Ron -seikkailuista, kun ajankääntäjäähän käyttävät vain Harry ja Hermione ja tällä kertaa Ron jää pois.

4. Puoliverinen prinssi
Pakko myöntää, että PP'n alku on paikoitellen aika pitkästyttävä. Vasta siinä kymmenennen, yhdennentoista luvun tienoilla alkaa homma taas sujua, jotenkin vain siinä alussa ei ole mitään säväyttävää. Loppua kohti sitten paranee huikeasti, hirnyrkit tulee kuvioihin, Harry yrittää selvittää mitä Malfoy värkkää tarvehuoneessa janiinedespäin. Ja Dumbledoren Tom Valedroa koskevat muistot on tosi mielenkiintoisia ja avaa paljon Voldemortin menneisyyttä. Ja tietysti loppu - Harry ja Dumbbis lähtevät hakemaan medaljonkia ja sitten kun Kalkaros tulee ja kedavrattaa Dumbbiksen ja ekalla kerralla toki luulin Kalkarosta pahikseksi tämän takia. Ja koskettavat hautajaiset tietty päättävät kirjan hyvin.

5. Salaisuuksien kammio
Monet sanovat että tässä on jotenkin ahdistava tunnelma. Olen samaa mieltä ja juuri siksi tykkään tästä. Tässä on sitä aitoa uhkan ja vaaran tuntua, kun kammion avaamisesta ilmoitetaan, porukkaa aletaan kangistamaan ja koko ajan pelätään vahvemmin että Tylypahka jouduttaisiin sulkemaan. Vaara ja pelko syvenevät koko ajan, kunnes lopulta Ginny siepataan itse kammioon ja on seikkailun vuoro. Ja basiliski oli loistava valinta kammion monsteriksi. Ja Dobby oli kans mukava lisä tähän.

6. Viisasten kivi
Tässä on sitä omanlaistaan tunnelmaa. Ensimmäinen kirja, joten tässä kerrotaan enemmän asioita kuin missään muussa kirjassa, vähän niin kuin tutustutaan Tylypahkaan ja velhomaailmaan tulevia kirjoja varten. Etenee sopivan rauhallisesti ja päättyy hienosti pääkolmikon ensimmäiseen todelliseen seikkailuun ja Harryn ja Voldemortin ensimmäiseen kunnon kohtaamiseen.

7. Liekehtivä pikari
Pakko sanoa, mutta LP'n alku oli mielestäni koko sarjan ylivoimaisesti tylsin ja puuduttavin lukea, Tylypahkaan päästään vasta joskus kahdennessatoista luvussa (en ole varma tarkasta luvusta, mutta niillä tienoin) ja alku on liian pitkitetty. Ainoat positiiviset hetket alussa ovat huispauksen MM-kisat ja kuolonsyöjät, mut muuten se on hyvinkin tylsää luettavaa. Muutenkin LP'sta löytyy varmaan enemmän tylsiä kohtia kuin mistään muusta Potterista. Mutta eihän tämäkään huono missään tapauksessa ole, koetukset ovat loistavia ja lopun Harry vs Voldemorth showdown hautausmaalla on upeaa luettavaa, mutta yleisellä tasolla huonoin seitsemästä.
To be rich is to seek, to relive the memory

Poissa ludarz

 • Mahdoton idea.
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #123 : Heinäkuu 17, 2011, 13:31:09 »
Paras on Feeniksin Kilta, koska siinä keskitytään paljon kouluun. Ja se, että Dumbledore selitti miten kaikki oli alkanut, ja miten se tulisi loppumaan kirjan lopussa oli vaan niin hyvä asia!

Huonoin ehkä Salaisuuksien Kammio, sillä se on mielestäni yksinkertaisesti tylsä.
- Missä me oikeastaan ollaan?
- Jaa, ajattelin kysyä sinulta samaa, Dumbledore sanoi ja katseli ympärilleen Missä me sinun mielestäsi olemme?
-Tämä näyttää", Harry sanoi hitaasti King's Crossin asemalta.

Justifier

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #124 : Heinäkuu 18, 2011, 21:52:20 »
Paras kirja minusta on Puoliverinen Prinssi. Tykkäsin Slughornista tosi paljon, ja muutenkin siinä oli sellainen odottava tunnelma, ulkomaailmassa ollaan sodan partaalla, mutta koulua vaan pitäisi käydä. Sen lisäksi tarinaa aletaan vihdoin avaamaan rankemmallakin kädellä.

Huonoimmaksi kirjaksi itse sanon Feeniksin Killan. Tämä polkee mielestäni liikaa paikallaan, sivut kyllä kuluu mutta mitään ihmeellistä ei tapahdu. Sen lisäksi Umbridge oli niin erittäin ärsyttävä, että sekin laskee tämän pisteitä. Sen lisäksi tämä on mielestäni jo liian pitkä. Suosikkikirjani kun ovat PP ja KV, niin tämä järkäle on vähän kuin hidasteena siinä välissä.

Poissa Pippuripiru

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pieni, mutta pippurinen!
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #125 : Elokuu 06, 2011, 11:12:30 »
Parhaat kirjat ovat Azkabanin vanki ja Feeniksin Kilta.

Azkabanista tykkään, koska siinä tapahtuu niin paljon ja siinä selviää monta asiaa, kuten vaikka Harryn kummisetä, isänsä ystävät, vanhempiensa kuoleman syy yms.

Feeniksin Killasta tykkään varmaankin siksi, koska se on paksuin kirja ja siinä ehtii tapahtuakin paljon. Kirjassa kuvataan hyvin kuinka kamala Pimento on, mutta itseäni tässä kirjassa ärsyttää ehkä hieman Harry, kun se esittää välillä niin väärinymmärrettyä, mutta kuitenkin tykkään tästä kirjasta.


Huonoin kirja (tai siis, ei mikään ole huono, mutta...) on varmaankin Liekehtivä pikari. En koskaan jaksa lukea Kolmivelhoturnajaisista, tosin Dobby on hauska siinä yhdessä kohdassa. "Harry Potterin täytyy hakea oma Weezy".  Nauran usein tuolle kohdalle, Dobby on aina niin hauska.
Tosin vielä vähemmän välitin Kuoleman varjeluksista, koska kirjassa Harry, Ron ja Hermione lymyilevät metsässä suurimman osan ja kaikki kuolevat siinä. Dobby ei olis saanut kuolla.... Yhyyyy.....
Minulla on vain yksi elämä, ja sen aion elää täysillä!!

Poissa Viuhpiipore

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #126 : Elokuu 06, 2011, 15:59:46 »
Mielestäni parhaat kirjat ovat Viisasten kivi, Azkabanin vanki ja Feeniksin kilta.

Viisasten kivi aloittaa kirjasarjan ja siinä tapahtuu eniten, joten varmaankin sen takia se on päässyt parhaimpien listalle.

Azkabanin vanki on myös yksi lempikirjoistani: siinä esitellään uusia henkilöitä ja selitetään aiemmin tapahtuneita ja selvittämättömäksi jääneitä asioita.

Lisäksi pidän myös Feeniksin killasta, tosin kuten Pippuripiru sanoi, Harry on tässä kirjassa vähän ärsyttävä. (Esittää väärinymmärrettyä, raivoaa ja angstaa). Pidin kuitenkin siitä, että Dumbledore kertoo Harrylle lopulta totuuden Voldemortista ja ennustuksesta. Kirjassa tapahtuu paljon ja mukaan tulee uusia hahmoja.

Huonoin kirja on mielestäni Liekehtivä Pikari. Kirjassa on liikaa turnajaisten kuvaamista, enkä pidä lopusta. Tässä kirjassa pidin kuitenkin Dobbysta. =D

Myös Kuoleman varjelukset on vähän tylsä: kirjassa on liikaa metsissä oleskelua ja hirnyrkkien etsintää.

Salaisuuksien kammio ja Puoliverinen prinssi ovat mielestäni yhtä hyviä kirjoja.

Jos kirjat pitäisi laittaa paremmuusjärjestykseen, minulla lista olisi tällainen:

1. Azkabanin vanki

2. Viisasten kivi

3. Feeniksin kilta

4. Salaisuuksien kammio

5. Puoliverinen prinssi

6. Kuoleman varjelukset

7. Liekehtivä pikari
Viuhpiipore - velhomaailman karkki nro.1

Poissa Pippuripiru

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pieni, mutta pippurinen!
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #127 : Tammikuu 07, 2012, 17:35:03 »
Paras kirjat ovat Viisasten kivi, Azkabanin vanki ja Feeniksin kilta.


Viisasten kivi tietty siksi, koska siitä kaikki alkaa. Tästä kirjasta saa alku tuntuman seitsemän osaiseen sarjaan.

Azkabanin vanki, koska edellisten kirjojen tapahtumat vaikuttavat tähän kirjaan, ja tämä kirja taas vaikuttaa seuraaviin neljään kirjaan.

Feeniksin kilta, koska se on pisin kirja, ja sen myötä kirja on hauska avata ja alkaa lukea jostain kohdasta vain. Kirja on muutenkin hyvä, koska kirjassa tapahtuu myös paljon asioita ja Harry pääsee asioista kunnolla jyvälle. Tosin Harry on aika ärsyttävä tässä kirjassa, koska pitää itseään todella väärinymmärrettynä.

Laitan kirjat vielä siinä järjestyksessä, josta pidän niistä eniten:

1. Azkabanin vanki

2. Feeniksin kilta

3. Viisasten kivi

4. Puoliverinen prinssi; kirja on tässä keskikohdassa koska kirja on ihan suht hyvä, mutta kirjassa ei kokoonsa nähden tapahdu paljon.

5. Salaisuuksien kammio; en jotenkin kauheasti välitä tästä, ihan kiva, mutta vain päätapahtumat jäävät mieleen.

6. Kuoleman varjelukset (varsinkin 19-vuotta myöhemmin-luku XD); onhan tämä vika osa, mutta aika tylsä, tai siis, suurin osa on metsässä piilottelemistä

7. Liekehtivä pikari; tylsin kirja (mutta ei huono, ei, ei, älkää ymmärtäkö väärin)
Minulla on vain yksi elämä, ja sen aion elää täysillä!!

Poissa annips

 • siipienrepijä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • But I'm just a ghost
 • Pottermore: DawnNewt14590
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #128 : Tammikuu 07, 2012, 17:55:37 »
 Minusta kaikissa kirjoissa on sekä hyviä että huonoja puolia, mutta ykköseksi taitaa kyllä nousta Kuoleman varjelukset. Monet pitävät sitä huonoimpana, mutta tämä tykkää :)
 Siihenhän Potterit loppuu ja se on jotenkin mahtava tapa lopettaa se, kun kaikki niin kuin selviää siinä. Minä vaan yksinkertaisesti rakastan niitä kohtia kun jotakin selviää, oli se sitten Harryn tai vaikka Severuksen kohdalla. Suosikkilukuja on esim. Prinssin tarina, Taas metsä ja suunitelman heikoin lenkki. Ja sitten se Godrickin notko-juttu on hyvä :)

Kaikki kirjat ovat vaan niin ihania :)  Pidän myös VK:sta, AV:sta ja onhan se LP:kin hyvä.

Huonoimpia on mielestäni ehkä Feeniksin kilta ja Puoliverinen Prinssi. Miksikö? Sitä en kyllä tiedä. Ne on jotenkin sellaisia... en minä tiedä, tylsiä. Mutta kyllä niitäkin on oikein mukava lukea :)

-annipsi-

Poissa pilvenpiirtäjä

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Words of pages
 • Pottermore: FeatherMarauder23566
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #129 : Tammikuu 07, 2012, 19:46:34 »
Paras on mielestäni ehkä Azkabanin vanki. Kirjassa tulee uusia, mielenkiintoisia piirteitä esimerkiksi Tylyahon myötä. Osasyy siihen, että tämä on Potter-suosikkini on kahden lempihahmoni, Siriuksen ja Lupinin ilmestyminen Potter-maailmaan. On myös hauskaa seurata Kalkaroksen ja Lupinin välejä, vaikka he pyrkivätkin (tai Lupin ainakin pyrkii) ammattimaiseen suhteeseen, kirjasta paistaa kaksikon vanhat kaunat läpi. Ja jos mennään vähän syvällisemmäksi, mielestäni kirjan teema on loistava: kaikki ei ole aina sitä miltä näyttää.

'Inhokkini' taas on Feeniksin kilta, joka joskus oli suosikkini. Minua ärsyttää eniten kirjassa Potter: okei, hänet jätettiin tylysti alussa jästimaailmaan ilman mitään uutisia, mutta Harryn luonne muuttuu neljännen ja viidennen kirjan välissä hirveästi, ensimmäisissä kirjoissa hän on sellainen mukava poika, joka on oikeasti suhteellisen normaali, ei mikään maineen keskipiste, mutta viidennessä kirjassa hänestä tule jotenkin pikkumainen ja suoraan sanottuna ärsyttävä. Minusta kirja on myös hivenen tylsä, siinä tapahtuu alussa kauhean vähän, ja alulla tarkoitan käytännössä aikaa ensimmäiseltä riviltä ministeriöön. Tapahtuuhan kirjassa paljon, mutta kirja ei vain iske minuun niin paljon kuin ennen. Tämäkin on toki hyvä kirja, mutta Pottereista mielestäni se huonoin.

"What about a side by side with a friend?"
"Aye, I could do that.."

Poissa Insanity

 • Vuotislainen
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #130 : Tammikuu 07, 2012, 23:16:02 »
Huonoin kirja on varmaan Liekehtivä Pikari ehkä pikkasen tylsähkö, vähiten innostaa lukemaan.

Lemppari taas on Kuoleman Varjelukset tuntuu, että palapelin palaset loksahtaa toisiinsa viimein ja Kalkaroksen ja Lilyn tarina </3
Umbridge -> Insanity

Poissa Pikkunoita

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #131 : Tammikuu 16, 2012, 16:59:47 »
Sanoisin että paras kirja on Puoliverinen prinssi. Pidän siitä kuinka paljon kirjassa on yksityiskohtia.
Tietysti plussaa on myös se että Weasleyn WelhoWitsit tulee tässä kirjassa ekaa kertaa(=
Rakastan sitä kauppaa!!!!!!
Mutta vaikka niin monet on haukkuneet viisasten kiveä se on silti yks mun omia suosikkeja syynä ehkä se että just siinä kirjassa on niin tarkka kuvaus Viistokujasta jatylypahkan ihmeellisyyksistä.

Vähiten tykkäään varmaan Liekehtivästä pikarista. Mutta ei sekään huono ole, ei todellakaan! tai toinen "ei niin kiva" voi olla myös Salaisuuksien kammio. En tiedä. Tähänkin voi nimittäin olla syynä se että kuuntelin salaisuuksien kammiota kuuntelu CDnä pienempänä niin monta kertaa...
Cecilia -> Pikkunoita

Poissa Kami

 • Nuoriherra
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • deviantART
 • Pottermore: BatNimbus906
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #132 : Tammikuu 17, 2012, 11:22:44 »
Mun mielestä paras on Viisasten kivi, ja siitä eteenpäin huononee eli Kuoleman varjelukset on huonoin. Mutta se huonous ei tarkoita että se olisi huonosti kirjoitettu tai tylsäjuoninen, mutta mä vaan kertakaikkiaan tykkään niin paljon enemmän onnellisista asioista, että loppua kohti kasvava ahdistavuus, menetys ja kuolema ei vaan iske. Hyviähän ne viimeisetkin kirjat ovat, mutta aika masentavia. Ja lisäksi viimeisen kirjan loppu on niin typerä, että en senkään takia tykkää. Onhan se jees että tyypit saavat lapsia ja ovat onnellisia, mutta kun soppaan lisää vielä sen että lapset on nimetty kavereiden mukaan niin alkaa jo tympiä se ällösokerisuus.
"Much more running about with bangaa at my heels and I'm apt to give up sky pirating altogether."

Poissa Puppet

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: PhoenixAccio1128
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #133 : Maaliskuu 11, 2012, 11:14:39 »
Ite pidän eniten Viisasten kivestä ja Azkabanin vangista. VK on ehkä sen kannalta paras, kun kaikki alkaa siitä ja kohtaukset on tosi kivoja! Erityisesti kaikki Dracoon liittyvät kohtaukset on ihania lukukokemuksia. Myös Liekehtivä pikari on tosi kiva, vaikka monet sitä haukkuvatkin. En haluaisi suoraan sanoa, että sarjasta löytyy yhtään huonoa kirjaa, mutta tylsimmät on kylläkin Salaisuuksien kammio ja Puoliverinen prinssi. Niitä ei oikein jaksaisi lukea, mutta kyllä nekin lukemisen arvoisia ovat. Eihän HP olisi mitään, jos kyseisiä kirjoja ei edes olisi kirjoitettu, mutta itseeni ei vain iske yhtälailla kuin muihin kirjoihin. :)
Draco Malfoy: Training for the ballet, Potter?

Poissa Rantsu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #134 : Maaliskuu 11, 2012, 11:24:29 »
Jokainen kirja on omalla tavallaan erityinen, joten parhausjärjestykseen laittaminen ei tunnu kovin kivalta, mutta varmaan Kuoleman varjelukset on suosikkini. Kirja on todella mielenkiintoinen ja pidän siitä kuinka tarina viedään samalla yhä laajempaan suuntaan ja kuitenkin palataan Viisasten kivessä esiteltyihin juttuihin. Koko kirjassa on upea ympyrä sulkeutuu -fiilis ja mm. Voldemortin muisto tappiostaan, Prinssin tarina ja Godrickin notko ovat tunnelmaltaan upeita.

Täytyy mainita myös Feeniksin kilta, sillä hieman rasittavasta Harrysta huolimatta teos on todella mielenkiintoinen ja Salaperäisyksien osasto on häröydessään jotain todella hienoa.

Vähiten mieluisin on varmaankin Salaisuuksien kammio. Ehkä siksi, että kyseinen teos tuntuu vähän liian väliinputoajalta: Viisasten kivessä on "kaiken alku" -fiilis ja mielenkiintoisia asiita, joihin sitten myöhemmissä kirjoissa tunnelmallisesti viitataan. Azkabanin vanki taas paljastaa useita salaisuuksia ja pohjustaa kirjasarjan synkähköä loppupuolta hienosti ja toimii noin muutenkin käännekohtana. En halua väheksyä Salaisuuksien kammion tapahtumia tai mitään sellaista, mutta kokonaisuudessan tuo kirja on minulle vain vähiten mieleen. Oikeastaan se on ainoa, jota en niin mielelläni lue; hyvin kirjoitettu teoshan se on ja sillä on hetkensä, kuten Harryn ja Dumbledoren lajittelukeskustelu kirjan lopussa, mutta Salaisuuksien kammiossa on vain kaikkein vähiten minua miellyttäviä piirteitä.

No joo, siinä on Fawkesin ensiesiintyminen.
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 24, 2012, 18:46:18 kirjoittanut Rantsu »
"Yet pity is of two kinds: one is of kinship recognised, and is near to love; the other is of difference of fortune perceived, and is near to pride."
*Tumblr
Instagram

Poissa Animaaki

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: StarRiver9930
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #135 : Maaliskuu 15, 2012, 17:18:45 »
Taidan huonoimmassa kirjassa taipua Salaisuuksien kammion puoleen. En pitänyt juonesta kovinkaan paljon. Kirja tuntuu olevan merkityksettömänä siinä välissä.

Paras kirja. No nyt pistit pahan. Lempparini ovat Azkabanin vanki ja Feeniksin Kilta.
Feeniksin Killassa en pitänyt ollenkaan angsti Potterista enkä ole koskaan pitänyt Dumbledoresta. Mutta muuten pidin kirjasta. Uusista hahmoista niikuin Tonks ja Kingsley. Myös vanhojen hahmojen paluu on mukavaa. Esimerkiksi Lupin.
Azkabanin vangissa esiteltiin koko joukko uusia hahmoja, niikuin Punurmio, Sirius, Lupin ja Peter. Se on myös hyvin jännittävä...

Taidan parhaassa kirjassa päätyä tasapeliin Feeniksin Killan ja Azkabanin vangin välillä...=)
Sitä kutsutaan mielikuvitukseksi, ei humpuukiksi.

Poissa Cleortar

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: VOLDEMORT!!!
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #136 : Maaliskuu 28, 2012, 20:40:09 »
Suosikkini on ehkäpä.. mmh, Kuoleman varjelukset. Se on vain jotenkin niin ihana, on rakkautta enemmän, surua enemmän, ehkä pieniä taisteluitakin enämmän? Ja siinä tulee selville, että Severus Kalkaros ei olekaan niin paha, kuin Harry luulee, ja kun siinä on se loppu, awwwwwwwwwwwss<33

Tykkään kyllä myös Feeniksin killasta ja jostain syystä myös Viisasten kivestä.
Feeniksin killassa tuli paljon uusia tuttavuuksia, ja paljon muuuta, ei sitä osaa sanoin kuvata.
Viisasten kivi taas oli upea sen takia, että juuri siitä kaikki alkoi, ja siitä, kun Ron ja Harry tutustuivat, ja myös sen joulusta, kuin muistakin juhlista!

Mutta Azkabanin vangista pidin vähiten, en tiedä, jotenkin siinä ei tullut esiin niin hyvin Voldemort, ei se, miten kauhistuttava tämä oikein on, vaan vain tuon tavallaan entinen muoto. Siitä asiasta en pitänyt(varmaan siksi, että tykkään Voldemortista :D)
Well, I guess then I can do it~

Poissa Megia

 • Human Error
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #137 : Maaliskuu 29, 2012, 12:36:19 »
Ikuiset suosikit ovat Viisasten kivi ja Kuoleman varjelukset. Viisasten kivi luonnollisesti syystä, että siitä kaikki alkaa. Viisasten kivi oli ensimmäinen oma Potterini ja sitä kautta putosin taikamaailmaan. Lisäksi rakastan sitä, miten kaikki on niin uutta ja upeaa. Ystävyyssuhteita ei ole vielä solmittu, Harry ei tiedä mistään mitään ja luulee suurimman vihollisensa olevan Dudley... Jotenkin niin viatonta ja ihan lapsiahan kaikki päähahmot vielä ovat. Alusta suoraan loppuun eli toiseen suosikkiini joka on kuoleman varjelukset. Lapsuus on takana, taikamaailma on sodan partaalla ja loppu lähestyy. Rakastan sitä millaisiksi hahmot ovat kasvaneet ja siihen millaisia puolia heistä löytyy. Kaikki salaisuudet paljastuvat viimein ja paljon lempihahmojani kuolee, mutta se on parhautta alusta loppuun.

Vähiten olen kaikista kirjoista tykännyt Feeniksin killasta ja Liekehtivästä pikarista. Liekehtivän pikarin juoni ei ollut niin kiinnostava kuin muissa kirjoissa. En osaa perustella miksi, mutta en vain jostain syystä niin paljoa tykännyt. Feeniksin killassa vastaan tulee sen pituus. Vaikka tykkäänkin pitkistä kirjoista tuntuu aina FK:ta lukiessani että siinä on montasataa sivua turhaa juttua. Jostain syystä senkään juoni ei nappaa. Lisäksi kirjassa on useampia einiin-sivuhahmoja joita vihaan sydämeni pohjasta, mikä ei välttämättä myöskään tee lukukokemuksesta kovin miellyttävää.
live hard live your dream.

Poissa Presto

 • Mozartin kummipoika
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • ilovepasta.org
 • Pottermore: GhostDragon1391
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #138 : Huhtikuu 10, 2012, 22:35:39 »
Itse pidän eniten Azkabanin vangista, joten kai sitä voisi sitten sanoa, että se on suosikkikirjani. Vaikka se on lyhyt, siinä on ihan yhtä paljon kiinnostavia asioita kuin vaikka Puoliverisessä prinssissä. Ja se Hermionen ja Harryn ajankääntämisseikkailu on ainakin kahden mielenkiintoisen kohtauksen arvoinen. Jotenkin minua kiinnostaa ihan hirveästi kaikki aikaan ja varsinkin ajassa matkustamiseen liittyvä. Kyllä siinä menee aivot mutkalle, kun yrittää miettiä kaikkia niitä asioita, ristiriitoja, joita tapahtuu, kun ajassa matkustaa. Azkabanin vangissa mukaan tulee myös monia mielenkiintoisia sivuhahmoja, jotka syventävät kahden ensimmäisen kirjan prologimaisuutta koko seitsenosaiseen sarjaan nähden. AV:ssä ainoa huono puoli on se, että sen lukee liian nopeasti. :D

En nimeä huonointa Harry Potter -kirjaa, koska ne kaikki ovat niin hyviä, etten osaa valita huonointa. Feeniksin killassa on ajoittain aika tylsiä kohtauksia, mutta kokonaisuutena se ei ole millään lailla huonompi kuin muutkaan kirjat.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
                        Stalkkaan sinua.

Poissa Rupertismyking

 • Luppakorva
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Mun rakkaat<3
 • Pottermore: WitchWatch10541
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #139 : Kesäkuu 28, 2012, 18:56:51 »
Ehdoton suosikkini ovat Feeniksin kilta ja Kuoleman varjelukset.
Feeniksin kilta:  Ensinnäkin se on paksu(in) kirja Potter -kirjoista. Toiseksi rakastan sitä kohtaa, kun Sirius kuolee. Vaikkei hän mielestäni "ansainnut" kuolemaa, hän oli ihana. Kolmanneksi se on paras Potter -kirja ikinä! (Olipas syyt)
Kuoleman varjelukset: No sehän on lopetus koko kirjasarjalle. Ja hahmot ovat aikuisempia ja on enemmän ns. juonittelua.. Ja.. Noh.. Kyllä kaikki varmasti tietää.;)
Inhokkini ovat Azkabanin vanki ja Liekehtivä pikari. Azkabanin vanki, koska minusta koko kirjassa ei ole suoraan sanottuna mitään ideaa. Siinä ei ole kunnon juonta. Ja näin leffan ennen kuin luin kirjan, joka varmaan myös vaikutti asiaan. Liekehtivä pikari varmasti siksi, että näin senkin leffana ennen kuin luin kirjan. En sitten muuta keksikkään.:)
« Viimeksi muokattu: Elokuu 15, 2012, 18:53:41 kirjoittanut Rupertismyking »
I will cry when you go away because I love you forever♥

Poissa velhokarkki

 • Yksi Weasleyn serkuista
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: LumosMoon200
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #140 : Heinäkuu 01, 2012, 02:09:24 »
Kaksi suurinta suosikkiani jotka luen jopa kolmeen tai neljään kertaan vuodessa, ovat Salaisuuksien kammio ja Puoliverinen Prinssi. Salaisuuksien kammio oli silloin pienenä, kun aloitin lukemaan Pottereita, aivan ehdoton suosikkini, olen lukenut sen niin moneen kertaan että huhhuh. Muistan kuinka leukani loksahti siinä 'Ma olen Voldemort'-kohdassa, olin ihan järkyttynyt, että miten tässä voi näin käydä. :D
Puoliverisen Prinssin pariin palaan aina vain uudestaan, en oikeastaan tiedä mikä minua siinä kirjassa niin viehättää, jotenkin se vain tempaa minut mukaansa aina uudelleen. Ne ajatuseula kohtaukset ja se kolmiodraama ja se loppu ja kaikkea on juuri sopivasti ja se on niin mukavan leppoisaa luettavaa kun Harry ei enää vain angstaa. :D

Vähiten aina innostaa lukea Liekehtivä pikari. En tajua, se jää aina puolivälissä kesken. Ei se ole huono, siitäkin pidän kovasti, mutta useasti on käynyt niin, että pääsen Toiseen koetukseen ja sitten innostus lopahtaa. :/
"Miksi kukaan muka tahtoo juhlia kuolinpäiväänsä?" ihmetteli Ron, joka teki taikajuomien kotiläksyjä ja oli pahalla päällä. "Kuulostaa kuolettavan masentavalta, jos saan sanoa."

Poissa Wippii

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: SilverElm5143
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #141 : Heinäkuu 05, 2012, 13:27:27 »
Huonoin on ehdottomasti Kuoleman varjelukset.
Ei vain yksinkertaisesti ole mahdollista, että "lopputaistelu" meni niin kuin meni, sen valossa mitä seljasauvasta ja hirnyrkeistä tiedämme. Lisäksi kirjassa on aivan liikaa deus ex machinoita.
Ja kaiken kukkuraksi hahmojen karakterisointi on... mitä on.


Paras, sen sijaan... hmm, joko Liekehtivä pikari, Salaisuuksien kammio tai Puoliverinen prinssi.
LP:stä en keksi mitään negatiivista sanottavaa.
SK:ssa on se huono puoli, että Ginnyllä on niin suuri rooli (inhokkihahmoni, nimittäin) -- mutta toisaalta tapaamme Tomin, mikä on ehdoton plussa. :D
PP:ssä on se typerä H/G -sivujuoni, ja ne Dumbledoren ja Harryn historiasessiot. Plussaa on kuitenkin paljon: stalkkeri-Harry niistä huomattavin. Tosin se Cruciatus vs. Sectumsempra (en jaksanut tarkistaa, onko jälkimmäisen suomenkielisessä nimessä c vai k) on kauhea... varsinkin se elokuvaversio. :S

Kaiken kaikkiaan siis LP vienee ykkössijan. ^^
"Harry, however, had never been less interested in Quidditch; he was rapidly becoming obsessed with Draco Malfoy." ~ Harry Potter and the Half-Blood Prince (UK edition), page 383.

Poissa Vilionkka

 • Varjometsästäjä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: NifflerSeer330
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #142 : Heinäkuu 06, 2012, 16:11:07 »
Lainaus
J.K.Rowling on tuonut ihasteltavaksemme jo kuusi taianomaista ja nerokasta Potter-kirjaa. Onkin jokin näistä tehnyt sinuun erityisen suuren vaikutuksen? Mikä on mielestäsi se kaikkein paras Potter -kirja, ja mikä tekee siitä sellaisen? Entä onko jokin kirjoista tuottanut sinulle pettymyksen? Mikä on mielestäsi Potter-sarjan heikon lenkki, ja miksi ihmeessä juuri se kirja? Vai onko mielestäsi ehkä täysin mahdotonta laittaa kirjoja paremmuusjärjestykseen? Mistä se voisi johtua?

Suurimman vaikutuksen on tehneet koko kirja sarja! Siis aivan ilmiömäinen, mukaansa tempaava ja hyvin samstuttava. Kaikken paras on kuitenkin Feeniksen kilta tai Azkabanin vanki. Vielä jonkin aikaa sitten lempikirjakseni olisin sanonut AV, koska siinä selvii kaikki Kelmeihin liittyen ja rakastan niitä ensimmäisiä lukuja kun Harry seikkailee Viistokujalla tarkemmin!

Mutta sitten FK on noussut siihen rinnalle ja ehkä hieman ohikin. No koska Pimento on aivan mahtava, vaikka on kerrassaan rasittava tyyppi, Hagridin poissa olo melkein koko kirjan ajan (en oo koskaan tykänny lukee kirjoista Harryn vierailuja Hagridillä, vaikka tietenkin elokuvissa tuo puolijättiläinen on hellyyttä), Fredin ja Georgen ottamat hatkat, Kalmanhanaukiolla oleminen, se tunne mikä tulee kun lukee Harryn ajatuksia ekoissa luvuissa, se on jotenkin uutta ja erilaista, Tonks tietenkin ja Luna, Feeniksen killan uudelleen syntyminen ja mikä kaikkein eniten Sirius. Surullista se tietenkin on kun Sirius kuolee, mutta FK selviytyy niin moni asia jonka takia se on todenäkösesti paras kirja.

Paremmuusjärjestys mulla olisi varmaan tälläinen:
Feeniksen kilta
Azkabanin vanki
Kuoleman varjelukset
Puoliverinen prinssi
Liekehtivä pikari
Viisasten kivi
Salaisuuksien kammio

SK on vaan mulle kaikkein kauimmaisin, eteäinen kirja sisältö sinäänsä. En pidä kirjasta elokuvanakaan hirveesti se on vaan niitä tylsimpiä kirjoja joita en jaksa lukee uudentaan.

Mikään kirja ei tuottanut pettymystä sinäänsä, en vain ehkä tykkää niissä asioista jota esim. tuo viimeinen listaamani kirja sisältää...

Liekehtivässä pikarissa on liian monimutkainen juoni, etten jaksa sitäkään uudestaan lukea. Mutta on se parempi kuin VK. Ehkä oon lukenu sen liian monta kertaa, että tulee jo korvista ulos Kivi stoori. PP:ssä taas en ikinä jaksa lukea kuin pari Dumlesoren näyttämä muistoa Harrylle. KV tykkään taas kovasti, mutta siinä on kova homma lukea se uudestaan...
-Yhtä kyytiä, läikyttämättä.
 -Ja ylenantamatta.
 -Joten tämä on juomapeli siis?
 -Viimeinen pystyssä voittaa.

Poissa goldensnitch

 • Sadetonna
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Action!
 • Pottermore: HeartPotion15680
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #143 : Heinäkuu 07, 2012, 18:55:03 »
Vaikka kaikki Potterit ovatkin niin hyviä ja monipuolisia, että niitä on vaikea vertailla, niin kyllä paras on mielestäni Feeniksin kilta. Siinä on vaan niin paljon oppitunteja ja koulussa hengaamista, mistä minä pidän. :D Ja kun lukee Harryn osittain vaikeastakin koulukäynnistä ja läksyvuorista, niin alkaa oma koulunkäynti tuntua ihan lastenleikiltä... Vaikken hirveesti siitä Albuksen teinikaarti-partiosta välitä, niin onhan kirja kuitenkin kaikista pisin ja sisältää eniten lukemista.

Huonointa on paha sanoa, mikään Potter ei ole huono, mutta Liekehtivä pikari on kyllä joskus jäänyt kesken. Liikaa Harry turnajaisissa-melskettä.
Myös Salaisuuksien kammio on jotenkin hieman tylsähkö juoneltaan ja tuntuu vähän turhalta verrattuna muihin kirjoihin... :/
Have you found Jesus yet?
- I didn't know I was supposed to be looking for him, sir.

Poissa Florida

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Ravista nyt myrskyhuonetta
  • Lillyn nettisivut
 • Pottermore: DraconisCat1558
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #144 : Heinäkuu 07, 2012, 19:35:39 »
Paras on Azkabanin vanki. Siinä Harry saa lopulta tietää kaiken menneisyydestään, vanhemmistaan ja niiden kouluajoista, tapaa luotettavan isähahmon (Siriuksen) ja alkaa kasvaa lapsesta teiniksi. Ja siinä on kelmejä, ehkä sen takia tykkään siitä niin paljon. Lisäksi siksi, koska siinä on muita kirjoja enemmän myöskin huispausta. Ja tietty Hermionen oikea koukku oli melko hyvä veto Rowlingilta, se olis pitäny tehdä Malfoylle jo aikoja sitten eikun... Ja Pottereiden lopullinen kavaltaja paljastui! Hihii, kyl Azkabanin vanki oli paras.

 Huonoin sen sijaan oli Salaisuuksien kammio. SK oli jotenkin tylsä, ehkä se on se oikea sana. Lisäks mä en tykkää hämähäkeistä ja niitä oli SK:ssa ihan liikaa... Rowling kirjottaa tietysti hyvin ja SK:kin on omalla tavallaan hyvä kirja, mutta SK:ssa ehkä tapahtu liikaa. Ehkä sen takia en siitä tykännyt. En tiedä, en vaan ole koskaan tykännyt SK:sta kirjana enkä leffana. Huomasin muuten tänään, et en koskaan tykkää sarjojen kakkososista...

 Mut jos paremmuusjärjestystä vaaditaan se olis varmasti seuraava:

 Azkabanin vanki
 Kuoleman varjelukset
 Feeniksin kilta
 Liekehtivä pikari
 Puoliverinen prinssi
 Viisasten kivi
 Salaisuuksien kammio
Palavana paperina
   sataa maahan tarina,
   johon meidät kirjoitettiin

Poissa jaida

 • ikuinen hattutyttö
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Kasva aikuiseksi, mutta säilytä lapsenmielisyytesi
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #145 : Heinäkuu 08, 2012, 00:44:01 »
 Tuota noinn..

  Siis huonoin ja paras Potter kirja ?
hmm... No jos aloitettaisiin ensin siitä huonoimmasta.

 Ehdottomasti Feeniksin kilta.
 Miten sitä voi jaksaa edes lukea ? Tylsääkin tylsempi ja aivan aivan liian pitkä, kirjasta voisi tiivistää puolet pois. Ja mikä se Harryn angstaus on olevinaan ? Mihin pikku iloinen sankari on kadonnut ? :D Ymmärrän, että on Jo on halunnut tuoda Harryn ikää esille, mutta sitä on vähän liikaa, jopa minun makuuni. Siiis suuren suuri pettymys. Onhan kirjassa hyviäkin puolia, mutta kyllä niitä tuntuu olevan paljon vähemmäs kuin muissa. En osaa perustella tarkemmin, mutta tämän kirjan kanssa odotukset olivat ehkä sitten liiankin korkeat ja siksi kirja tuntuu niin huonolta...

Mutta paras ! Tämä on jo sitten eriasia.
  Puoliverinen prinssi ? Liekehtivä pikari ? Kuoleman varjelukset ?
 Siinä ovat kolme lemppariani huonoimmasta parhaimpaan.
Puoliverisessä prinssissä tykkään Harryn ja Ginnyn suhteesta ( :3 ) ja se on muutenkin jo jotenkin "kypsempää" käyttäytymistä kolmikolta ja suuri parannus feeniksin kiltaan. Ja angtauskin on jo ohi ! ^^^^ Pidän tietenkin myös Dumbledoren ja Harryn seikkailuista. Siitä saa jo niin erilaista kuvaa velhomaailmasta ja Albuksesta.
 
Liekehtivässä pikarissa taas tykkään siitä, että kolmikko on kasvanut jo vanhemmiksi ja alkaa olla jo tyttö ja poika- probleemia, mutta kirjassa ei kuitenkaan viellä keskity liikaa näihin. "Villisilmän" temput saavat kirjan vain etenemään ja etenemään ja muutenkin kun tietäää loppu ratkaisun niin kirjasta aina löytyy  hauskoja yhteläisyyyksiä. Kirjassa on myös tarpeeksi synkkä teema ja huispauksen maailman mestaruuskisat  ! <3

 Kuoleman varjelukset, on vain yksin kertaisesti paras loppu parhaalle sarjalle ! :) Huumoria, taistelua, vähän rakkautta, mustasukkaisuutta, seikkailua mitä muuta paras kirja tarvitsee ?
 Täydellinen !

- jaida, joka on kerrankin yöllä valveilla  ( ja kyllä nyt on yö ! )

"Dobby died a Free Elf, still it makes me kill myself... "<3

Poissa Salmiakki

 • Tittelitön
 • Vuotislainen
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #146 : Heinäkuu 08, 2012, 13:22:11 »
On tosi vaikea sanoa yksi paras, mutta sanon nyt kuitenkin Azkabanin vanki. Kirjassa on loistavia yksityiskohtia ja hyvä juoni ja saadaan tietää paljon uusia juttuja velhomaailmasta. Oppitunteja ja huispausta on paljon, pidän siitä. Ja siinä on Remus! Plussaa myös siitä, että tässä on kaikkein vähiten Voldemortia, mikä on hyvää vaihtelua. Azkabanin vanki on hyvä myös siksi, että Harry alkaa myöhemmissä kirjoissa ärsyttää minua angstauksellaan ja kirjoihin tulee kaiken maailman parisuhdedraamoja.

Voisin kyllä sanoa parhaaksi myös Feeniksin killan ja Kuoleman varjelukset ja ehkä Viisasten kiven. FK on tavallaan aika ärsyttävä kun Harry on koko ajan että angstangst valivali, mutta kirjassa on monia ihan loistavia kohtia ja juttuja, kuten Albuksen kaarti ja Pyhä Mungo. Kuoleman varjelukset taas on loistava päätös sarjalle ja kaikki toimii kokonaisuutena hyvin, mutta muutamat jutut ärsyttävät ihan suunnattomasti (Harry/Ginny ja epilogi, yök!) Viisasten kivi on vähän sellainen lämmittelyosa, mutta se jätti minuun aikoinaan lähtemättömän vaikutuksen. Hahmot ovat aika lapsekkaita, mutta se ei haittaa, oikeastaan päinvastoin. On hauska lukea Tylypahkan käymisestä ekaluokkalaisten silmin.

Liekehtivä pikari on aika keskitasoa, ei pottereiden parhaimmistoa mutta ei missään nimessä huonoinkaan. Kolmivelhoturnajaiset on aika tylsät, mutta on tosi hauska lukea ulkomaalaisista velhokouluista ja S.Y.L.K.Y. on ihan mahtava!

Huonoin on ehkä Puoliverinen prinssi, minusta se on melkein omituinen kirja. Kirja on osittain tosi pitkäveteinen, varsinkin alussa. Ja tässä on ihan liikaa Dumbledorea! En oikein osaa selittää, tätä kirjaa lukiessa oli vain jotenkin tosi epäpottermainen olo. Ja ne hirveät ihastuskuviot, aargh!

Salaisuuksien kammio on myös ehkä vähän tylsä, mutta paljon selkeämpi ja helpompi lukea kuin Puoliverinen prinssi ja siinä on kuitenkin aika paljon Weasleyn perhettä, josta pidän kauheasti, eli kyllä tämä PP:n voittaa.

Yksikään Potter-kirjoista ei kuitenkaan ole toivottoman huono, kaikki ovat ihan lukukelpoisia.
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 08, 2012, 16:34:37 kirjoittanut Salmiakki »
"Olisi kauheata, jos maapallo särkyisi. Se on niin kaunis."

Poissa Kinder

 • Takavasemmalta
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: StoneDragon24
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #147 : Heinäkuu 08, 2012, 14:47:22 »

Omasta mielestäni paras Potter-kirja on Azkabanin vanki. AV ja Kuoleman varjelukset (Feeniksin killan ohella) ovat taistelleet ykkössijasta jo pidemmän aikaa, mutta kyllä se on AV, joka vie voiton. Azkabanin vanki on jotenkin pirtsakka, ja lisäksi hyvin erilainen kuin kaksi ensimmäistä. Kirjassa tutustutaan yhteen sarjan suosikkihahmoistani (Remus) ja se koko Remus/Sirius/James/Peter/Severus-kuvio on todella mielenkiintoinen, puhumattakaan pelottavista ankeuttajista. Tämä kirja on myös sillä tavalla poikkeava, että kirjan lopussa ei ole Harry vs. Voldemort asettelua.

Kuoleman varjelukset -kirjasta pidän kovasti, sillä myös se on muista poikkeava, koska suurin osa kirjan tapahtumista sijoittuu Tylypahkan ulkopuolelle. Lopputaistelu Voldua ja koulunsyöjiä vastaan on mielestäni onnistunut (Seven muistot plus Dumbledoremonologi olivat myös tosi mielenkiintoisia). Lisäksi tässä kirjassa on mielestäni Azkabanin vangin jälkeen vähiten kuolettavan tylsiä lukuja. Ykköspaikan KV menettää siitä syystä, että en voi sietää Harry/Ginny paritusta, en sitten millään. Onneksi sitä roskaa ei juurikaan ole kuin kirjan alussa ja lopussa ...

Feeniksin kilta oli pitkään lempparini. Harryn angstaaminen on erittäin huvittavaa luettavaa ja Pimento sekä Luna ovat aivan loistavia hahmoja (tosin Pimento on myös todella raivostuttava tyyppi). Ministeriöskenaario oli myös mielenkiintoinen, eikä itseäni suuremmin masentanut Siriuksen kuolema (en ole koskaan ko. henkilöstä erityisemmin pitänyt). Lopun Dumbeledoremonologi on FK:ssa aikaisempia kirjoja paljon mielenkiintoisempi. Vaikka kirja onkin hyvä, mahtuu siihen myös valtava määrä tylsääkin tylsempiä asioita. Esimerkiksi Hagridin sepustukset jättiläisistä (ei voisi vähempää kiinnostaa), Pyhä Mungo ja Lockhart, Harryn ja Chon 'treffit' Tylyahossa, Ruaah ... Boring.

Sitten päästäänkin huonoimpiin Potter-kirjoihin. Salaisuuksien kammio ja Puoliverinen prinssi ovat aikalailla tasoissa. Salaisuuksien kammio on suoraan sanottuna todella tylsä alusta loppuun. En osaa oikein edes sanoa miksi se on niin tylsä – se vain on. Kirjassa on ainakin liikaa Ginnyä ja Hagridia. Kirjan alkupuolisko on tosi tylsä – yleensä Dursleyjen luona vietetyt osiot ovat ihan jees, mutta ei tässä kirjassa – Dobby on tylsä, Kotikolokohtaus on tylsä, Viistokujalla vierailu on tylsä ... Gilderoy Lockhart on koko kirjasarjan ällöttävin/ärsyttävin/inhottavin hahmo, kuolemapäiväjuhlat oli hyvin pitkäveteistä luettavaa, samoin vierailu Hämäkäkin luona ... Eikä sovi unohtaa myöskään raivostuttavaa Colin Creeveytä. Tässä kirjassa ei ole mitään mielenkiintoista. :( Tai no, ehkä kaksintaistelukerho oli sentään vähän viihdyttävä.

Puoliverinen prinssi on vain hieman parempi kuin Salaisuuksien kammio. Tämäkin kirja on suurimmaksi osaksi pitkäveteinen. Harryn ja Dumbledoren jatkuvat ajatuseulaan sukeltamiset alkavat pitkästyttää hyvin nopeasti, itse asiassa uskon saavani tästä kirjasta vakavan yliannostuksen Dumbledorea. Harryn täysin käsittämättömän yhtäkkinen kiinnostus Ginnyyn on ... aivan täyttä p**kaa. Eihän Harry ole aikaisemmin kiinnittänyt Ginnyyn minkäänlaista erityistä huomiota ja sitten vaan yhtäkkiä, naps – Harry onkin niin ihastunut/rakastunut ... YÄK! (Elokuvat ovat vain pahentaneet ällötystäni tähän paritukseen.) PP:n pelastaa huonoimman kirjan titteliltä Kuhnusarvio, Dracoa stalkkeroiva Harry, Luna, McLaggen sekä puoliverisen prinssin kirja.

Poissa Lee

 • Pitäjä
 • Vuotislainen
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #148 : Heinäkuu 24, 2012, 15:52:38 »
Surkein oli Azkabanin vanki. Loppuhuipennos oli mun mielestä tylsä, siinä ei tapahtunut oikein kunnolla mitään, niin kuin muissa kirjoissa. Tai sitten se johtui siitä, että tässä kirjassa Harryn, Hermionen ja Ronin ei tarvinnut tapella Voldemortia vastaan. Odotin koko kirjan ajan, että niin kävisi, silloin kun luin kirjan ensimmäistä kertaa. Muutenkin se oli vähän tympäännyttävää luettavaa kun Harrylta kiellettiin paljon asioita Azkabanin vangin takia. Ja yksi syy saattoi olla myös se, etten oikeesti voinut sietää Remusta..

Paras kirja oli ehdottomasti Salaisuuksien kammio koska siinä oli mun mielestä tarpeeksi arvoituksia. Loppu oli mahtava ja jännittävä ja oli aina kiva seurata, milloin niitä kirjoituksia ja kangistuneita tulee. Tykkäsin myös kovasti siitä kun Percy yritti aina estellä kolmikkoa ja Lockhart oli mahtava :-D

Myös Feeniksin kilta oli mun mielestä vähän tylsä, koska Pimento oli vaan niin rasittava, että vei välillä minultakin intoa lukemiseen : D
 

Poissa HONE

 • Hermione
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Virheistä oppii... Tai sitten ei....
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #149 : Tammikuu 13, 2013, 02:54:02 »
Paras Harry Potter sarjan kirja on Feeniksin kilta eli viides kirja. Sitten toiseksi paras sisältö minun makuuni löytyy neljännestä kirjasta, eli Liekehtivästä pikarista. Vähän huonompia ovat, Kuoleman varjelukset ja Salaisuuksien kammio eli seitsemännennes kirja ja toinen. Sitten vielä huonompi on Viisasten Kivi eli ensimmäinen ja Puoliverinen prinssi eli kuudes, ja huonoin on kolmas eli Azkabanin vanki. Feeniksin kilta eli ensimmäinen listallani, on paras siksi, että siinä on esim Luna Lovekiva, ja mielestäni Feeniksin killassa Luna on paras ja Chosta tykkään paljon myös, ja Hermione on kaikkein paras henkilö minulla, sitten Luna, ja Cho niiden jälkeen.  Tykkään todella siitä kohdasta, ( Muistaakseni luvun nimi "Kovakuoriainen kovilla"  ) Missä Luna on Hermionen kutsusta Kolmessa luudanvarressa koska Lunan isä julkaisee Harryn haastattelun Saivartelijassa, kun silloin Profeetta kohteli Harrya epäoikeudenmukaisesti. Tai siis, Harry saapuu paikalle jonne on kutsuttu tietenkin Rita eli entinen Päivän profeetan toimittaja, ja Rita kirjoittaa haastattelun jonka Saivartelija myöhemmin julkaisee totuudenmukaisesti.  Kyseisessä kirjassa viehättää myös, monet tapahtumat, ja kohdat tai siis, se vaan on sisältöineen kaikkineen minin makuuni parempi, kuin muut kirjat. Liekehtivässä pikarissa tykkään Bartemuis Kyyryn pojasta ajatusseulassa, ja myöhemmin kohdista joissa hänet mainitaan.... Ja Hermione on tässä kirjassa kaikkein paras, ehkä jopa parempi,kuin viidennessä.
Jos uskot uskomattomaan,uskomaton uskoo sinuun

Poissa Weasleyn Welhokaniini

 • Kynttilöiden lumo Suuressa salissa
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: MoonstoneSeeker27459
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #150 : Tammikuu 13, 2013, 23:05:02 »
Ensimmäiseltä lukuistumalta Kuoleman varjelukset tuntui olevan minulle se kaikkein "parhain". Se jotenkin osu ja uppos mun pääkalloon. Varmaan juuri sen takia, koska juoni ei pyörinyt enää koulun eikä ihmissuhdeongelmien ympärillä, siinä oli enemmän jännitystä ja vähän enemmän "toimintaa" kuin edeltäjissään. Siis ei tietenkään mitään action movie -meininkiä, mutta enemmän sellaista toimintaa, joka sopii kaikenikäisille ihmisille. Tai siis niin... Mutta siitä lukukerrasta on jo.. Mitäh? Neljä? Viis? Lähes viis vuotta aikaa, joten tarina ei ole enää tuoreena muistissa (sikäli kun on kattonu kyseisen leffan pari kuukautta sitten).

Huonointa ei ole edes olemassakaan! Kaikissa kirjoissa on omat huonot puolensa, mutta on niissä jotain hyvääkin.
Welhokaniini -> Weasleyn Welhokaniini

Poissa hanhyokkasikimppuuni

 • Kalpa Kassinen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Nobody's Perfect
 • Pottermore: FrogMarauder14005
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #151 : Tammikuu 14, 2013, 21:25:23 »
Vaikea kysymys, kaikki Potterit huippuja!

vähiten ehkä pidän Puoliverisestä prinssistä, koska siinä on useampi inhottava kohta (Sektumsempra ja , no ei nyt tuu muuta mieleen). Paras taas on Kuoleman varjelukset ihanine loppuineen. Mikään ei ole huono!

Poissa ghostie

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • DFTBA
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #152 : Tammikuu 19, 2013, 23:44:12 »
Ensinnäkin kaikki kirjat ovat loistavia.

Kuoleman varjelukset on tavallaan huonoin, koska se on niin erilainen ja he eivät ole opiskelemassa Tylypahkassa. Pidän Tylypahkasta. Puoliverinen prinssi ja Liekehtivä pikari saattavat silti olla vähän tylsempiä kuin Kuoleman varjelukset.

Paras kirja oli ainakin joskus Feeniksin kilta ja on se ehkä edelleenkin. Siinä on paljon hauskoja kohtia ja monen näköistä toimintaa. Vähän vaan ärsyttää kun Harry on niin vihainen koko ajan. Viisasten kivi on myös kiva, kun koko velhomaailma on Harrylle ihan uutta ja se kirja on sellaista suht leppoisaa luettavaa. Azkabanin vanki on myös tavallaan lempparini. Se on hauska ja juoni on erittäin mielenkiintoinen ja tarina ei ole kovinkaan synkkä (ei Voldemortia).
"'Cause I need Harry Potter like a grindylow needs water"
11 years and counting ♥

Poissa Kynttiläkäärme

 • Syksyn liekki
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: potioncharm26553
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #153 : Tammikuu 20, 2013, 00:47:22 »
Minua ei ole koskaan toiminnalliset kohtaukset kiehtoneet, joten siksi Viisasten Kivi, Azkabanin vanki ja Puoliverinen prinssi ovat suosikkejani, niissä on myös mielestäni eniten huumoria ja Harryn ja kumppanien arkea Tylypahkassa. Ei niin suosikkejani ovat Liekehtivä Pikari,  Feeniksin Kilta ja Kuoleman varjelukset, koska ne ovat mielestäni tylsimpiä, sen takia kun niissä on toimintaa. 

Poissa Basiliski

 • Vuotislainen
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #154 : Helmikuu 25, 2013, 12:27:56 »
Hm.. Vaikeaa vastata tuohon, mutta huonoin kirja oli ehkä Salaisuuksien kammio, välillä se tuntui tylsältä, vaikka olikin kiehtova, ja vaikka olenkin lukenut sen jo monta kertaa läpi, ei se kuulu lemppareihini.

Parhain taas, Puoliverinen prinssi tai Azkabanin vanki, niissä on sitä todella mukaansa tempaavaa tarinaa ;3

Poissa Barrakuda

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #155 : Huhtikuu 28, 2013, 18:40:11 »
Pidemmän aikaa on jo tehnyt mieli tänne jotain omia ajatuksia näiden kirjojen ''parhaudesta'' laittaa. Listaaminen tuntuu hankalalta, koska joka kirjassa on omat heikkoutensa ja vahvuutensa. Lisäksi aina kun Potterit olen lukenut, niin olen sen tehnyt yhtenä putkena. Tavaallaan voisinkin käsitellä koko sarjaa yhtenä pitkänä kokonaisuutena erillisten teosten sijaan. Lisäksi se fakta, että kasvoi tämän sarjan parissa hankaloittaa arvostelua. Sarjaan liittyy vain niin paljon muistoja, jotka ovat täysin irrelevantteja tämän listan kannalta. Noh voisihan silti jotain listaa tähän heittää. Pitäkäähän mielessä, että tälläiset listaukset ovat aika muuttuvia mielialan ja monen muun muuttujan takia.

1. Deathly Hallows
Hankalin valinta tässä listauksessa on nimenomaan ykkössija. Se on kuin valitsisi lapsistaan sen suosikin. Vaikka sarjan lopettavasta kirjasta puuttuu Tylypahkan arki ja se tietty tunnelma, pitäisin sitä kuitenkin parhaana kirjana. Se kuitenkin vie sarjan loppuun ja antaa hyvin vastauksia. Tapahtumat menevät tuttuun tapaan aivan räjähtävällä nopeudella, mutta ehkäpä ensimmäistä kertaa sarjassa on tietynlaista pysähtymistä ja ajattelua. Muistan yhä kun ensimmäisen kerran tähän tassuni iskin. Se oli mahtava tunne.

2. Half-Blood Prince
Todella tasainen paini tämän ja Goblet of Firen välillä. Kuudes kirja aloittaa sarjaa tavallaan tyhjältä pöydältä. Opitaan uutta tietoa Voldemortista ja saadaan lukea Dumbledoren mukavia puheita. Lisäksi hahmot kokevat aikuistumista ja saadaan sitä rakkauden haastetta sarjaan. Kirjassa alkaa myös olemaan kokoajan voimistuvat uhan ja lopun tunteet.

3. Goblet of Fire
Sarjan neljäs kirja on rakennettu taitavasti. Siemeniä sarjan loppuosaa varten kylvetään jatkuvasti ja kirja muutenkin on palapelimäinen. Kolmivelhoturnajaiset pitävät mielenkiintoa yllä ja kaikin puolin tapahtumat ovat kiinnostavia. Uusia hahmojakin esitellään mukavasti.

4. Prisoner of Azkaban
Monien suosikkikirja saa minun listassa ''vasta'' neljännen sijan. Hyvä kirja on kuitenkin. Suosikkihahmoni Lupin ja Sirius esitellään, ja Tylypahkassa muutenkin on tavallaan mukavan ''arkinen'' olo, kun Voldemort ei ole puskemassa joka nurkan takaa esiin.
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

5. Order of the Phoenix
Sarjan viides osa saa minulta viidennen sijan. Kirja on hyvä, mutta jokin jäi puuttumaan. Kirjassa on hyvä uhan tunnelma, mutta Harry on tässä kirjassa ärsyttävimmillään. Kirjassa myös tapahtuu aivan järkyttävän paljon vähässä ajassa. Vähemmän tapahtumaa ja enemmän pohdintaa!

6. Philosopher's Stone
Sydäntä särkee, kun laittaa sarjan aloittavan kirjan näinkin alas. Kirja kuitenkin aloittaa koko sarjan, luo pohjat tapahtumille ja muutenkin kaikki alkaa tästä. Pienenä poikana luin tätä aivan haltioissani, mutta muut kirjat ovat vain olleet parempia. J.K. Rowlingin ensimmäinen oikea teos ja se valitettavasti vähän näkyy. Omaan makuun hieman liian lastenkirjamainen, ja taas asiat tapahtuvat aivan hurjaa vauhtia, mutta pohdinnalle ei ole oikein paikkaa.

7. Chamber of Secrets
Pitkäaikainen suosikkini joutuu nyt listan viimeiselle sijalle. Rowling vielä tässäkin hakee itseään kirjoittajana. Sama vika kuin ykkösessä, eli liian lastenkirjamainen, eikä pohdinnalle tai paikalleenpysähtymiselle ole aikaa.

Btw. miksiköhän kirjoitin nuo nimet englanniksi...?

Poissa unknow

 • lukematon lehti
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: ErisedElm16162
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #156 : Huhtikuu 28, 2013, 20:00:29 »
Tätä kysytään hyvin usein: No mikä kirjoista sitten on mielestäsi paras? Todella vaikea kysymys, ainakin minun mielestäni. Minä en oikeastaan näe kirjoja yksilöinä vaan kokonaisuutena -aivan kuin lukuja Harry Potterin tarinassa. Kirjat ovat nitoutuneet yhteen. Sama juoni kulkee oikeastaan läpi koko sarjan ja jokainen kirja tuo mausteeksi pienempiä juoniaan. Minä kasvoin tämän maailman, näiden henkilöiden ja sen tuomien juonien rinnalla, siksi kysymykseen ei ole helppo vastata -ei varsinakaan sellaiselle, joka ei tiedä kirjoista mitään. Minulla kuitenkin on olemassa järjestys, vaikka haluan korostaa että ajattelen sarjaa kokonaisuutena ja jokainen kirja tukee toisiaan tietyistä syistä.

1. Kuoleman Varjelukset
Luettuani kirjan siitä tuli oikeastaan heti suosikkini. Tämä kirja antaa niin paljon vastauksia ja muuttaa niin paljon käsityksiä. Lisäksi kyseiseen kirjaan liittyy niin paljon muistoja. Ensimmäistä kertaa kirjaa lukiessani oloni oli hyvin ristiriitainen. Toisaalta halusin tietää mitä tapahtuu, toisaalta minua pelotti kääntää sivua, sillä se ehkä tarkoitti jonkun rakkaan hahmon kuolemaa. Tätä kirjaa jonotettiin pimeässä ja kylmässä yössä janoten vastauksia jo kauan odotettuihin kysymyksiin. Juoni rakentuu hyvin ja kirja on tunnelmaltaan todella hyvä. Sarja sai ansaitsemansa lopun.

2. Puoliverinen Prinssi
Tässä kirjassa Dumbledoren ja Harryn suhde syvenee ja lisäksi opitaan paljon Voldemortin menneisyydestä. Hahmot ovat kasvaneet todella paljon ja kirja on erittäin koskettava. Ensimmäistä kertaa uusi kirja ei ollutkaan edellistä paksumpi. Se osoittautui varmasti enemmän eduksi kuin haitaksi. Loistava kirja.

3. Azkabanin Vanki
Tämä kirja ei varmastikaan perusteluja kaipaisi. Hahmot kasvavat. Ymmärretään, että mörkö ei asu enää vaatekaapissa vaan jokaisen sisällä. Kuullaan lisää Harryn menneisyydestä ja mikä tärkeintä mukaan tulevat Sirius ja Lupin. Tämä on jollain tapaa rauhallisin kirja toiminnaltaan, sillä Voldemortin uhka on vain taustalla olemassa. Täytyy kuitenkin myöntää, että Hiinokan lento ja ajankääntäjä -kohtauksen on toteutettu elokuvassa paremmin kuin kirjassa.

4. Feeniksin kilta
Tätä kirjaa saikin odottaa kauan...Tämä järkäle voisi oikeastaan mennä kolmannen kirjan yläpuolelle, ehkä se on Harryn kapinavaihe tai jokin muu syy (en tiedä), mikä pudottaa tämän kirjan neljänneksi. Pidän siitä, että tässä kirjassa on enemmän pohdintaa. Harryn ja Dumbledoren keskustelut kirjan lopussa ovat yksi koko sarjan mahtavimmista luvuista. Pidän kirjasta sen poliittisen asetelman vuoksi. Plussana on ehdottomasti kirjan paksuus se tarkoitti sitä, että sai pysyä pidempään Harryn maailmassa.

5. Liekehtivä pikari
Kirjan juoni on ovela ja jopa trillerimäinen. Uusia hahmoja esitellään. Ja ehdoton suosikkini on S.Y.L.K.Y. Tässä kirjassa on monia juonia ja tietenkin lopussa on tuo kauan odotettu hautausmaa -kohtaus.

6. Viisasten kivi
Tässä kirjassa on todella paljon hyvää. Pidän siitä, että etenkin tämä ja viimeinen kirja nitoutuvat yhteen niin monelta osalta. Ensimmäinen kirja on niin viaton ja siinä esitellään meille ensimmäistä kertaa tuo upea maailma. Valitettavasti kirja sijoittuu näin alas vain sen takia, että se on suunnattu hieman nuoremmille lukijoille -pääosin ainakin. Kirjassa tapahtuu todella paljon niin, että välillä meinää hengästyä. Aloituksena kuitenkin mahtava.

7. Salaisuuksien kammio
Valitettavasti tämän kirjan joudun sijoittamaan viimeiseksi sen takia, että hahmot ovat vielä tässä vaiheessa kasvaneet paljoa ensimmäisestä ja ovat vielä lapsia. Juoni on kyllä yhtenäisempi verrattuna ensimmäiseen, mutta ei ole niin mukaansatempaava. Kirjassa käsitellään kyllä hyvin rankkoja aiheita, kuten rasismia ja sen takia tällä kirjalla on hyvä paikka kokonaisuutta ajatellen.

Suosikkini on siis ehdottomasti Kuoleman Varjelukset ja vähiten pidetyin on Salaisuuksien kammio.
I'm going to do what I want to do. I'm going to be who I really am. I'm going to figure out what that is. -Emma Watson

Poissa Bellex

 • triX
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Just smile, let it shine!
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #157 : Toukokuu 15, 2013, 23:48:36 »
Tää on tosi vaikea koska pidän kaikista kirjoitsta. Parasta en osaa nimetä, mutta jos on pakko sano huonoin, se on Feeniksin kilta. En tiedä miksi, mutta kun ensimmäisen kerran luin sen, se oli mielestäni tosi ahdistava. Vasta viime vuoden lopussa pystyin lukemaan sen uudestaan, enkä enään ymmärtänyt miksi olin siitä aikaisemmin niin ahdistunut. Ehkä johtuu siitä että tiesin nyt mitä tuleman pitää, mutta ei minulle ole tullut yhtä suurta ahistusta muista kirjoista. (Esim. voisi kuvitella että olisin ahdistunut myös viimeisestä kirjasta, koska jännitin miten kaikki päätty.)
"You're never fully dressed
Without a smile!"

Poissa Diamond

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #158 : Lokakuu 26, 2013, 13:02:38 »
Tää on aika vaikea ku kaikki kirjat on kuitenkin niin hyviä.. Mutta huonoin oli varmaan salaisuuksien kammio. En tiedä miksi, mutta Lochart oli ainakin niin ärsyttävä hahmo, että sekin voi vaikuttaa siihen. Jotenki en hirveesti tykännyt puoliverisestä prinssistäkään, se oli ärsyttävä kun Harryn piti koko ajan vakoilla Dracoa yms...Ja ku Dumbledore kuoli!!;(

No paras oli sitten varmaan kuoleman varjelukset, paitsi se oli niin surullinen ku siin kuoli kaikki.. Hedwig, Dobby, Tonks, Lupin... Mut se loppu, se tylypahkan taistelu oli mun mielestä tosi hyvä. Ja AV oli kans hyvä kirja ku siin oli Sirius ja Lupin... ja LP ja FK oli kans hyviä.:)
Luna Lovekiva -> Diamond

Poissa viuskihuiski

 • masentunut korpinkynsi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #159 : Marraskuu 19, 2013, 22:52:14 »
Parhaimman Potter-kirjan tittelin jakavat kuutonen ja seiska. Kuutosessa kerrotaan Voldemortista ja tuon lapsuudesta. Eletään synkkiä aikoja ja kouluelämä sen kuin puksuttaa eteenpäin. Draco kasvaa pikkuisesta luihuspojasta kuolonsyöjäksi. Romanssia on liikkeellä sopivasti. Tykkään tästä kirjasta aivan hirmuisesti!

Seiska on erittäin hyvä lopetus sarjalle. Lopputaistelu, romanssia, sydänsurua ja onneakin tähän viimeiseen osaan liittyy. Se on traaginen, tunteellinen ja kaikkea, mitä kuvitella saattaa. Mielestäni 19 vuotta myöhemmin oli vähän irrallinen loppuosa sarjalle. Oli toki mukava kuulla, että kaikki saivat lapsia, Harry ja Draco tulevat ihan hyvin toimeen ja monet saavuttivat unelmansa. Itse olisin halunnut luoda sarjalle omanlaiseni lopetuksen omassa päässäni, mutta loppujen lopuksi tarina voisi vaikuttaa keskeneräiseltä ilman tätä loppua.

... Kaipaisin kuitenkin tarinaa kolmannesta sukupolvesta. Se tässä jäi kutkuttamaan.
Keep calm and correct everyone!

Poissa Kuupposen päivä

 • Vuotislainen
 • Pottermore: NightGold9667
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #160 : Toukokuu 11, 2014, 01:36:18 »
Aloin yhtäkkiä miettiä tätä asiaa. Periaatteessa Potterit ovat mielessäni yhtä ja samaa kokonaisuutta, mutta tällaisen listan sain kuitenkin aikaiseksi.

1. Azkabanin vanki
Olen valinnut tämän suosikikseni niin kauan kuin muistan. Jos sarjan ensimmäisissä osissa on turhan simppeli juoni ja viimeisissä sorrutaan liialliseen rönsyilyyn, niin Azkabanin vanki on juuri kompakti paketti. Juonessa on riittävästi kiemuroita, mutta kuitenkin se on hallittu kokonaisuus. Lopputwistikin olisi onnistunut yllättämään täydellisesti, ellei serkkuni olisi aikoinaan spoilannut sitä minulta (olen vieläkin katkera). Myös teoksen tunnelma on onnistunutta tasapainoilua synkkyyden ja hilpeyden välimaastossa – ei vielä sellaista ultimaattista kurjuutta kuin vaikkapa Feeniksin killassa, mutta ei toisaalta mitään Viisasten kiveksen ja Salaisuuksien kammion kaltaista lastenkirjamaista kepeyttäkään. Kaiken kruunaa se, että kaksi suosikkihahmoani (Lupin ja Sirius) esitellään nimenomaan tässä eepoksessa. Kaikki palaset vain loksahtavat kohdalleen – tykkään kovasti.

2. Puoliverinen prinssi
Onhan HBP kieltämättä vähän sellainen hutaisten tehty välityö; kertoo vähän siitä ja vähän tuosta, mutta ei kuitenkaan vie saagan juonta merkittävästi eteenpäin. Vaan ei se mitään – jotenkin tällainen tietynlainen hengähdystauko tulee tosi tarpeeseen juuri sarjan tässä vaiheessa. Liekehtivä pikari ja Feeniksin kilta menivät välillä jo turhankin ahdistavuuden puolelle, ja sitten tulee tämä. Puoliverinen prinssi on vain aivan hulvattoman hauska! Lisäksi siinä (kuten AV:ssäkin) vältetään tyypillisimmät Potter-kliseet, kun Voldie ei ponkaise esiin loppuhuipennuksena eikä missään vaiheessa tule sellaista tilannetta, että koko koulu kääntyisi yhtäkkiä Harrya vastaan. Jos minun pitäisi valita yksi Potter mukaani autiolle saarelle, se olisi varmaan juuri tämä. Kirja on niin paksu, että siitä riittäisi iloa pidemmäksikin aikaa, eikä se toisaalta ole minulle niin läpikotaisin tuttu kuin ensimmäiset Potterit. Kuulostaa ehkä hullulta, kun PP ilmestyi ties kuinka monta vuotta sitten, mutta siinä on vieläkin jäljellä jonkinlaista uutuudenviehätystä.

3. Feeniksin kilta
FK oli ensimmäinen Potter, jonka ilmestymistä odotin kuin kuuta nousevaa, ja myös ensimmäinen itse lukemani Potter (osat 1-4 äitini oli jostain syystä halunnut lukea meille ääneen, eikä se vain ole sama asia), mutta ei se kyllä pelkkien nostalgiasyiden takia ole näin korkealla listoillani. Kieltämättä välillä tekisi mieli paiskata koko juuttaan kirja seinään, kun Umbridge on niin kertakaikkisen ärsyttävä, Harry itse on ärsyttävä ja tapahtumat vasta ärsyttäviä ovatkin… Siriuksen kuoleman kohdalla ihan oikeasti paiskasin opuksen menemään ja kirosin Rowlingin alimpaan hornaan. Luojalle kiitos Feeniksin kilta ei kuitenkaan ole pelkkää synkistelyä alusta loppuun, vaan välillä päivä paistaa risukasaankin. Harryllekin tuli sitten pakollinen murrosikä, ja tuollaistahan se on – yhtenä hetkenä on onnensa kukkuloilla ja toisena aivan down. Todellista emootioiden vuoristorataa. Jos teos herättää näin paljon tunteita, hyvässä ja pahassa, silloin ei vain voida olla ojassa.

4. Liekehtivä pikari
LP on perinteisesti ollut mielestäni huonoin Potter, mutta viime lukukerralla se kolahti jostain syystä. Saas nähdä, kauanko vastasyntynyt innostukseni kestää – voipi olla, että kyseessä on vain hetkellinen hairahdus. En nimittäin ole kovin hyvilläni siitä, että koko juoni rakentuu periaatteessa jonkin turhan urheilutapahtuman ympärille. Harryn ja Ronin riita on myös varsin ahdistavaa luettavaa. Enkä tajua, mikä ihmeen hinku Rowlingilla on tunkea melkein joka kirjaan sellainen ajanjakso, jolloin kaikki alkavat jostain syystä inhota Harrya. Joskus Liekehtivä pikari alkoi maistua niin pahasti puulta, että työnsin sen syrjään kesken lukemisen enkä koskenutkaan koko teokseen pitkiin aikoihin. Ehkä siksi se on alkanut taas viehättää. Taukoja aina tarvitaan.

5. Viisasten kivi
Viisasten kiven juoni on kauniisti sanottuna ihan paska. Tulee ihan mieleen Viisikot; ensimmäisen sadan sivun aikana ei tapahdu yhtään mitään, eikä myöhemminkään paljoa. Koko juonen voisi helposti tiivistää yhteen virkkeeseen, niin yksinkertainen se on. Silti tapahtumat – ne harvat mitä on – soljuvat suhteellisen sujuvasti eteenpäin. Parasta on kuitenkin se, kuinka uutta ja ihmeellistä kaikki vielä on. Viisasten kivi on ihanan taianomainen. Harmi vain, että Rowling ei kyllä noihin aikoihin osannut vielä kirjoittaa.

6. Salaisuuksien kammio
Tähän pätee oikeastaan tasan samat kommentit kuin edelliseen. Viisasten kivi tuli kuitenkin ensin; Salaisuuksien kammio on väistämättä toistoa edellisestä ja siksi huonompi. Lisäksi, kuten olen sanonut, inhoan niitä hetkiä, kun kaikki kääntyvät päähenkilöä vastaan. Plussaa kuitenkin siitä, että tässä on ehkä aavistuksen monisyisempi juoni kuin VK:ssa. Tunnelma ei kuitenkaan enää ole yhtä hykerryttävä, siksi näin alhainen sijoitus.

7. Deathly Hallows
Tämä on todella hyvä kirja, mutta liian erilainen kuin muut. Onhan periaatteessa positiivista, että sarjan kaikki osat eivät ole aivan samasta puusta veistettyjä, mutta tämä ei vain kuulu joukkoon. Velhokoulun arki ja taianomaisuus muodostavat niin huomattavan osan Pottereiden viehätyksestä, että en oikein jaksa innostua mistään telttailusta ja sienien keräilystä. Juoni on bueno, tunnelma kaunis, mutta silti… Sellaisenaan teos olisi onnistunut, mutta Potter-saagan osana se rikkoo harmonian. Enkä muuten ole lukenut suomennosta vielä tähän päivään mennessä. Tuskin se mitenkään erityisen paska on, mutta en vain ole saanut aikaiseksi.
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 11, 2014, 01:39:37 kirjoittanut Kuupposen päivä »

Poissa Charlotte

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • No books, no life
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #161 : Lokakuu 07, 2014, 18:19:58 »
On tosi vaikeaa laittaa kirjoja tärkeysjärjestykseen, koska kaikki ovat loistavia, mutta ehkä Kuoleman varjelukset on paras. Siksi, että se on viimeinen kirja, jossa kaikki selviää. Sota loppuu, moniin kysymyksiin saadaan vastaukset, parisuhteet saadaan kohdalleen...Ja tietysti se on myös muuten tosi hyvä kirja!

Kun taas Salaisuuksien kammio on ehkä huonoin. Olen nyt uudestaan alkanut lukea sitä ja ihan hyvältä se tuntuu, mutta siitä puuttuu monia tärkeitä asioita mitä on myöhemmissä kirjoissa.

Myös Puoliverinen prinssi voisi olla huonoin, koska siinä ei niin hirveästi tapahdu mitään. Ja koko ajan on ahdistava olo, kukaan ei oikein tiedä onko sota vai ei, taikaministeristä ei ole mihinkään, Harry kiertelee koko ajan tarvehuoneen ovella saamatta mitään selville, Dumbledore näyttää tylsiä muistoja ja riitoja on nuorten välillä jatkuvasti.

Charlotte
"Mutta sinähän olet kuollut", Harry sanoi.
"Niin olen", Dumbledore sanoi arkisesti.

Poissa Juomamestari

 • Kuninkaan koura
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #162 : Toukokuu 31, 2015, 13:26:52 »
Paras kirja on kuoleman varjelukset. Siinä on paljon jännittäviä tapahtumia ja erityisesti Severus Kalkaroksen muistot ovat kinnostavia. Myös Tylypahkan taistelu, Dumbledoren paljastukset ja tylypahkaan tapahtuneet muutokset olivat jännittäviä.

Pidän myös hyvin paljon puoliverisestä prinssistä. Oli kiinostavaa tutustua Tom Lomen Valedron menneisyyteen.

Vähiten pidän viisasten kivestä ja ehkä azkabanin vangista, vaikka siinä oli paljon kiinnostavia paljastuksia.
"A mind needs books as a sword needs a whetstone if it is to keep its edge. That is why I read so much", Tyrion Lannister.

Poissa Pipe

 • Luihusten oma kasvatti
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #163 : Huhtikuu 05, 2016, 08:58:59 »
Olenko ihan oikeasti ainut , joka on sitä mieltä et Kuoleman varjelukset oli huonoin Potter kirja?? :O Siis se oli liian "toiminnallinen" mun makuun joo ja mä jaksan valittaa tästä Row ei osaa tappaa hahmojaan oikein, kaikki kuolee sillä samalla "oho se kuoli ja mennään seuraavaan asiaan" tyylillä.. eli niitä ei surra/ ne kuolee silmänräpäyksessä ja sit hypätään seuraavaan vaiheeseen. EI NÄIN! :D Muutenkin mun lempihahmoa, joka mielestäni oli aika oleellinen Harryn elämässä sen kirjan 6 ekaa vuotta mainittiin ihan sanalla 2-3 kertaa... (leffoissa poika kyllä näkyi hieman enemmän, luojan kiitos!!) poika jonka nimi on Draco Malfoy, tästä jäi juurikin se Harryn ja Dracon natsaaminenkin pois joten sekin tylsistytti kirjaa. Joo ymmärrän et ollaan sodassa, mut silti, tarviiko sillä sitten mässäillä? Tarvi varmaan. Ei siitä ekasta velhosodastakaan (Lilyn ja Jamesin kuolema, Sirre joutu vankilaan) nyt ihan hirveästi käsitelty/ sekin sivutettiin niin usein ni jotenkin mulla meni maku tohon seiskaan ja se oli omasta mielestä tosi tylsä. Teki mieli hyppiä lukiessa sivuja yli ja silti tuntui et vaikken niin tehnyt ni en olisi kyllä mitään menettänyt. Siinä on poikkeus et leffat on parempi kuin kirja. ;D Tosin löyty sieltäkin muutama positiivinen asia Severus♥Lily ja se et Severus ei ollutkaan se pahis ja siis koko Severuksen tarina, mut mul on vähän ristiriitanen fiilis siitä onko hyvä, et Severus kuoli, vai ei. Nii siis Severus sai Lilyn, kun se kuoli, mut nii, sit taas rakastin Severuksen hahmoo noin muuten. Severus, Lily, Draco ja Sirius olivat lempparihahmoni koko Pottereissa.


Paras kirja... hmm... siitä on kyl niin pitkä aika kun viimeksi oon lukenut pottereita, mut nii omat lempparit on 3-6 Kelmien takia. :) Kelmit vain oli koko sarjan sydän. :)
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 05, 2016, 09:07:28 kirjoittanut Pipe »
♥Yritän vain hymyillä, vaikka olen jo kuollut sisältä♥
♥♥Polseres vermelles - Polseres amunt!!♥♥

Poissa lisbe

 • Vuotislainen
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #164 : Heinäkuu 01, 2016, 05:43:20 »
Itellä lemppari on Feeniksin kilta.Tykkään yleensä surullisista kirjoista ja tämähän on Pottereista kaikein masentavin. Kirjassa on myös paljon Siriusta, mikä on yksi lempihahmoistani.

Mikäänhän kirjoista ei ole huono :D Et vähiten lemppari kirjaa on vaikeampi valita kuin lempparia. Kun oikeastaan mietin tätä en osaa päättää. Luultavasti 2 tai 6, jos on pakko valita.

Poissa Flobberworm

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #165 : Marraskuu 29, 2016, 00:00:10 »
Mun lempikirja on varmaan Viisasten kivi. Silloin kaikki oli vielä niin pieniä ja viattomia ja kirjassa kuvaillaan paljon Tylypahkaa ja arkea. Se on vaan niin tunnelmallinen kirja, siitä tarina alkaa. Jossain vaiheessa Azkabanin vanki oli mun lemppari, koska siinä ei oo Voldemortia ollenkaan :D
Mikään kirjoistahan ei oo huono, mutta vähiten pidän Liekehtivästä pikarista. Se kirjan alku on inhottava, en tykkää yhtään siitä talokohtauksesta enkä huispauksen maailmanmestaruuskisoista. Myöski se ku pitkin vuotta on niitä koetuksia on mun mielestä inhottavaa. Tykkään enemmän klassisesta Tylypahkan arjesta :D
Follow the spiders!? Why couldn't it be follow the butterflies?