Kirjoittaja Aihe: Suosikki kahvilanne?  (Luettu 381 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Hupi

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Tuvaton
Suosikki kahvilanne?
« : Heinäkuu 09, 2012, 16:54:05 »
Juteltaisiinko suosikki kahviloistamme? :)
Miten löysit lempipaikkasi, mitä siellä tarjoillaan ja minkälainen tunnelma siellä on?

Minun lempipaikkani on Kahvila Kaneli Kuopiossa. Tutustuin paikkaan vasta viikko sitten, mutta se tuntui heti omalta.
Kaneli on hyvin viihtyisä, tuntuu että menisi jonkun luokse kylään. Paikka on täynä kivoja vanhoja huonekaluja, joista muuten tulee mieleen joku Harry Potterissa oleva kahvila tai oleskeluhuone :D.
Kanelista saa monenlaisia erikoiskahveja, suolaisia ja makeita syötäviä sekä joitakin kylmiä juomia. Miinusta tulee kahvilan hieman kalliista hinnoista( tai sitten olen vain köyhä:D)
Lempijuomani on ehdottamasti jäätee. Sitä hörppiessä saattaa parikin tuntia mennä, niin hyvin siellä viihtyy :D

Ai niin, jos täällä on muitakin Kanelissa käyviä, niin laittakaapa minulle viestiä niin mennään porukalla :)

Poissa AIV-rehu

 • Lupus Tigris
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Apulannan kasvattama
 • Pottermore: FeatherProphecy121
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Suosikki kahvilanne?
« Vastaus #1 : Elokuu 09, 2012, 20:04:13 »
Kahvilat, käyn niissä yllättävän harvoin, kun ottaa huomioon kuinka paljon pidän niistä. Jotenkin ei vain kovinkaan usein kaupungilla ollessa tule pysähdyttyä juomaan kupillista teetä tai kaakaota ja syömään pullaa. Paljon useammin tulee mentyä jonnekin ruokapaikkaan (= Subwayhyn), kun nälkä yllättää. :D Joskus kahviloissa kuitenkin tulee käytyä. Miiteissä tottakai joskus toisinaan päädytään kahvilaan ja muutenkin. Toisinaan miehen kanssa kaksin liikkeellä ollessa tai jotain kaveria nähdessä päädytään kahvilaan istuksimaan.

Suosikkikahvilaa on vaikea valita, mutta ehkä se on Naantalin aurinkoinen. Eli alunperin Naantalissa perustettu firma, jonka kahviloita on nykyisin myös ympäristökaupungeissa eli siis myös Turussa. Voi tosin olla että pidän siitä muita enemmän vain siksi, että olen ollut siellä amisaikoinani työharjoittelussa ja kesätöissä. Siellä tajusin kuinka kivaa asiakaspalveltyö on. :> Kahvila on unelmatyöpaikkani edelleen. Niissä on (ainakin jos on hyvä työhenki) leppoisa tunnelma niin asiakkailla kuin työntekijöilläkin. Työt on myös mukavan vaihtelevia. Ei pelkkää kassan takana kököttämistä tai keittiössä masentumista. Kanta asiakkaisiin tutustuu noin pintapuolisesti, vähintäänkin oppii muistamaan ulkonäöltä.

Jos sitten yrittäisi päästä siihen topicin pääasiaan eli kahvilassa asiakkaana olemiseen. Jotenkin vähän joka kahvilassa tuntuu olevan aika kallista. Jotkut on vähän kalliimpia kuin toiset. Naantalin aurinkoinen taitaa olla keskitasoa. Älkää antako minun luetella sen paikan tuotteita (sillä muistan edelleen suurimman osan niistä ja listasta tulisi pitkä). Lyhyesti voisin kertoa että siellä on erikoiskahveja (ja toki tavallistakin kahvia), pussiteetä sekä vaihtelevaa haudutettua teetä, erilaisia kylmiä juotavia (limsoja ja jääteetä) ja koneesta tulevaa kaakaota (joka on namia). Syötäväpuolella löytyy erilaisia munkkeja (suosikkini on pikkumunkit, joissa on vähän rahkaa taikinassa, mikä tekee niistä herkullisempia kuin tavismunkit), pullia, leivoksia (jotkin aina myynnissä ja joitakin sesonkituotteita. Eniten tykkään kesällä ja alkusyksystä myytävistä leivoksista, joissa on marjoja ja toffeeta) jne. Suolasista mainittakoon pasteijat, lihapiirakka, täytetyt sämpylät.... Ruokaisempina suolaisina panineja, patonkia ja salaattia sekä arkisin ja joissain paikoissa kai viikonloppuisinkin lounasta. Minähän sanoin että älkää päästäkö minua kertomaan niistä tuotteista. :D Ai niin! Meinasin unohtaa. Myydään siellä myös kokonaisia leipiä ja sämpylöitä. Parhaissa sämpylöissä on kurpitsansiemeniä päällä.

Tunnelma, eniten pidän Naantalin aurinkoisessa tunnelmasta. Se on jollain tavalla lämmin, mutta ei liian imelä. Sopivan arkinen. Muissakin kahviloissa tykkään käydä. Coffee house on muuten ihan ok, mutta se on vähän kalliimpi eikä ihan niin lämminhenkisen oloinen. Brahessa taas on makeat syötävät turhan isoja (paitsi jos syö yhdessä) ja paikka on liian avoin ja pöydät liian lähellä toisiaan. Tuntuu ettei saa omaa rauhaa. Sokoksen kahvila on jotenkin liian iso. Siellä ei ole sitä kotoista tunnetta minkä tavoittaa pienemmissä kahviloissa. Kirjaston kahvila on ihan mukava paikka, mutta ei ihan keskustassa, joten jos olen keskustassa sinne ei tule mentyä. Ja tietenkin ongelmana se, että se noudaa kirjaston aukioloaikoja ja menee varsinkin viikonloppuisin aikaisin kiinni.
Draco dormiens numquam titillandus.
Jos jokin voi mennä pieleen, se menee pieleen.
Psykiatrisia toimia, jotka oman kokemuksen kautta täysin aukee -Apulanta

Poissa Vispilä

 • kermavaahdossa
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Pottermore: SkyLight149
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Suosikki kahvilanne?
« Vastaus #2 : Elokuu 09, 2012, 20:24:22 »
Pidän erityisen paljon Turussa sijaitsevasta Voltairesta. Kahvilan omistaja on ranskalainen, ja hänen kanssaan on mahdollista asioida ainakin suomeksi, ranskaksi ja englanniksi. Ruotsista en tiedä. Kahvila on pieni, mutta viihtyisä paikka aivan Aninkaistenkadulla Turun ydinkeskustassa, jonka sisällä kaupungin melu unohtuu. Valikoima on ranskalaisen kahvilan mukainen, eli kaikkea saa Evianista kroisantteihin. Hintaluokka ei ole mitenkään huikea, mutta tietysti kahvinsa saa nyt halvemmin ostettua vaikka jostain ketjun kahvilasta. Harmittavan harvoin tulee vain Voltairessa käytyä, sillä joko a) ei ehdi b) ei muista c) on sen näköinen, ettei kehtaa tai d) seura haluaa muualle. Ei siinä, on sitä mukava välillä käydä jossain Arnold's Cafessa tai Coffee Housessakin kahvilla. Opiskelijaruokalatkin ovat tietysti kova sana - ainakin hintatasonsa ja omanlaisensa ilmapiirin vuoksi.
Tänään on hyvä päivä auttaa.

Poissa Linesca

 • Kapinasusi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Home field advantage
 • Pottermore: WalnutRain28723
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Suosikki kahvilanne?
« Vastaus #3 : Elokuu 09, 2012, 20:59:48 »
Itse en juurikaan kahviloissa käy, mutta mitä olen pariin kertaan näissä hyvinkääläisissä kahviloissa käynyt, positiivisia muistoja on jäänyt erityisesti Coffee Housesta. Tunnelma ja sisustus ovat mukavia, sohvat ovat pehmeitä ja itse ruoka on hyvää :) Varsinkin eräänlainen pitsa sellaisessa leipä''taskussa'' - en millään saa nimeä mieleeni - joka lämmitettiin jossakin voileipägrillissä tai vastaavassa, oli todella hyvää :D
Lisäksi Heathrown lentokentän yhdessä monista Starbuckseista kassasetä tykkäs mun hupparista, muttei muiden meiän ryhmäläisten samanlaisista jotka oli siinä ennen mua (;
Se on lampi niin ihmeellinen, ja sen pinta on niin syvänsininen, siellä rauhassa unelmoida saan, ajatuksiin kauas pois vaeltaa...

Poissa Helena T

 • Keijukaismuori
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: AccioQuill137
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Suosikki kahvilanne?
« Vastaus #4 : Elokuu 09, 2012, 21:30:31 »
Hupi - pidän myös kovasti Kuopion Kanelista. Olen käynyt siellä muutaman kerran kaupungissa käydessäni. Paikan löysi Kuopiossa opiskeleva tyttäreni ja hän vei meikäläisen sinne. Minullekin tuli siellä tunne, että voisi olla jossain taikamaailman kahvilassa.
Täällä kotikaupungissa pidän kovasti Wanhasta Talosta, jossa tulee tuo sama tunne taikamaailmasta. Koska se on aika keskeisellä paikalla, ei sen löytäminen ollut vaikeaa.
Tukholman vanhassa kaupungissa kävin kerran sellaisessa kellarikahvilassa, jossa join valkoisesta suklaasta tehdyn kaakaon. Se oli todellakin kuin linnunmaitoa. Ja paikka oli ihanan pieni ja intiimi. Sattumalta sinne menin.
Tällaisten pienien, persoonallisten kahviloiden huonona puolena taitaa olla vähän korkeampi hinta kuin  peruskahviloissa. Toisaalta tarjottavat ovat lähes aina tuoreita ja paikan päällä tehtyjä, joten ne ovat maukkaita.

Mutta kahvila kuin kahvila on varmasti hyvä, kun palvelu on lämmintä ja tarjoamiset maukkaita.

Poissa Bloody Princess

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Suosikki kahvilanne?
« Vastaus #5 : Elokuu 09, 2012, 22:09:57 »
Minulla on kotikaupungissani Mikkelissä oikeastaan kaksi lempikahvilaa - Kenkäveron kahvila-ravintola ja Wanhan Talon kahvila (tunnetaan myös Hannan kaffilana).  Aloittelin vastauksen kirjoittamista jo aikaa sitten, ja Helena T ehtikin edelle mainitsemaan jälkimmäisen. :) Kenkäverossa olen pyörinyt aika pienestä pitäen perheen kanssa, mutta Wanhan Talon löysin tämän vuoden helmikuussa äitini työkaverin vinkattua siitä hänelle. Käyn kummassakin kahvilassa itse asiassa harvemmin kuin muissa, mutta ne pitävät silti sijansa suosikkipaikkoinani.

Kenkävero on siis vanha pappila, ja kahvila-ravintola sijaitsee arvoisellaan paikalla päärakennuksessa. Erityisen hurmaavan paikasta tekee se, että pappila-ajan henki on säilytetty sisustuksessa monilta osin alkuperäisillä huonekaluilla. Kahvilan tarjonnastakaan ei ole mitään valittamista - ihastuin esimerkiksi talon teehen (Vavesaaren tilan Heilan tee) ollessani tetissä myymälän puolella, enkä sitten muuta juonutkaan "lounastauoillani". Muita mainittavia tarjottavia ovat, tietenkin, esimerkiksi Laitilan nostalgialimonadit sekä kaikenlaiset juustokakut ja muut paikan päällä tehdyt leivokset. Niiden lisäksi pitää muistuttaa, että Kenkävero valmistaa/valmistuttaa monenlaisia omia tuotteitaan, joita on saatavana esimerkiksi juuri kahvila-ravintolasta.

Sitten, Wanha Talo. Kahvila on sisustettu vanhan ajan henkeen, ja siellä on kerrassaan tunnelmallista käväistä teellä. (Nyt ymmärrän asioiden yhteyden, käyn kahvilla taviskahviloissa ja teellä näissä sievemmissä paikoissa.) Talon (Reilun Kaupan!) teevalikoima on aika huikea, ja lisäksi muistelisin, että sieltä saa myös pannukahvia. Lisäksi teet tarjoillaan varsin hulppean tuntuisesti, on pannumyssyä ja astiaa joka lähtöön. Tarjolla on myös monenlaisia kylmiä juomia sekä vaihtuva tarjonta leivoksia - ja mikäli en aivan väärässä ole, ainakin leivosten raaka-aineet pyritään hankkimaan mahdollisimman läheltä. Erittäin piristävä kokemus viihtyisine ympäristöineen. Ellei kahvilassa saa tunnetta taikamaailmasta, niin ainakin tuntee olonsa hyvin sivistyneeksi. :'D

Poissa Ria

 • Haaveilija
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: YewCharm170
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Suosikki kahvilanne?
« Vastaus #6 : Elokuu 12, 2012, 12:08:43 »
Itse käyn suhteellisen usein kahviloissa, viime vuonna kun niitä tuli kierrettyä hyppytunneilla kaverin kanssa. Ehdoton suosikkini on Coffee House ja siellä me kaverin kanssa edelleen käydään vaikkei enää edes samassa koulussa olla. Erikoiskahvien, teiden ja leivosten valikoima on mielestäni hyvin laaja ja aina sieltä löytää jotain itselleen sopivaa. Hintataso on kuitenkin hieman korkea, mutta jos aamuaikaan menee hakemaan kahvia saa sen halvemmalla hinnalla kuin normaalisti! Pidän myöskin Coffee Housen hyvästä palvelusta ja pirteistä työntekijöistä. Sisustus on ihana ja juuri viime keväänä uusittu joten sekin tuo oman lisänsä tuohon kahvilaan.
Ennen aina aamuisin tuli haettua Coffee Housesta aamukahvi kun odotteli toista bussia pysäkillä, sillä tämä kahvila sijaitsikin suoraan pysäkin vieressä. Nykyään kun autoilen enemmän, niin tulee kouluun mukaan otettua omat kahvit mikä kylläkin tulee halvemmaksi ja ehkä vähän helpommaksi. Toisaalta aamulla oli ihanaa odottaa kylmässä pakkasessa bussia ja pitää kuumaa kahvikuppia kädessä lämmittämässä.

Toinen lempparini on koulumme vieressä oleva Kahvila Mari. Siellä kahvi nyt ei ole kauhean kehuttavaa eikä erikoiskahveja saa kuin pussiversioina, mutta siellä on aivan älyttömän paljon erilaisia ja hyviä leivoksia ja sämpylöitä. Sieltä helposti hakee sämpylän eurolla jos kouluruoka ei maitakkaan ja kyllä siitä kahvikin mukaan tarttuu, vaikka ei se niin hyvää olekaan kuin esimerkiksi Coffee Housessa. Plussaa  tämä kahvila saa myös sijainnistaan, sillä se sijaitsee aivan toisella puolella kouluamme joten välituntisinkin siellä on erittäin helppo piipahtaa hakemaan vaikkapa sitä kahvia.

Itse en kuitenkaan ole päässyt tutustumaan kauheasti pikkukahviloihin joita omistajat pyörittävät eivätkä kuulu mihinkään ketjuun vaan ovat juurikin yksilöllisiä. Yhdessä kahvilassa kävimme kaverin kanssa, mutta koska työntekijät olivat hyvin happamia emme ole siellä sitten enää käyneet. Olisi kuitenkin ihana löytää pieni kahvila, missä olisi ihana lämmin sisustus ja henkilökunta sekä laaja valikoima lämpimiä juomia ja leivonnaisia. Ehkä minä vielä sellaisen kahvilan jostain löydän. 

Poissa Jane Eyre

 • British Hippie who never lived in Great Britain
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Maybe someday I'll find the place for me to live.
 • Pottermore: OwlSparks24145
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Suosikki kahvilanne?
« Vastaus #7 : Elokuu 12, 2012, 12:59:53 »
Asun semmosessa tuppukylässä, ettei täällä mitään kahviloita ole. Kuitenkin on  mulla suosikkikahvila. Se sijaitsee Oxfordissa, Bonn Squaren kulmalla, ja se on Costa Café. Siellä tuli niiden kolmen viikon aikana, jotka Oxfordissa vietin, hengailtua lähes joka päivä. Kahviahan en juo, mutta sieltä sai myöskin maailman parasta kaakaota, maukkaita jäähilejuomia, ja kermapohjaisia ihania juomia. Lisäksi sieltä sai maailman parhaita toasteja ja panineja! :P On ikävä sitä paikkaa.

Sitten toinen lemppari on myös Oxfordissa. Se on Pret Manger, ja sieltä sai niin ihanaa kaakaota että! Siellä oli niin ihana rento tunnelma, ja siellä pystyi hyvin kaverien kanssa hengailemaan pidemmänkin aikaa.

ja sitten tietysti Starbucks. Mutta kyllä Costa vei siitä voiton. :P
You put your arms around me and I'm home.

Poissa Marygold

 • Irorua
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Suosikki kahvilanne?
« Vastaus #8 : Elokuu 30, 2012, 23:35:43 »
Lainaus
Pidän erityisen paljon Turussa sijaitsevasta Voltairesta.

Täällä minunkin on pitänyt käydä jo pitkään, mutta en ole saanut aikaiseksi - kiitos muistutuksesta! :)

Itse toimin kahviloiden kohdalla kuten ravintoloidenkin, eli kierrän ketjupaikat useimmiten kaukaa. Hyvän kahvin ystävänä asioin myös mieluiten paikoissa, joissa kahvi oikeasti tunnetaan hyvin - eikä se ole sitä samaa Presidenttiä tai Juhlamokkaa, jota itsekin saa hankittua kaupasta ja keitettyä kotona. (Tunnelman takia saatan tosin antaa anteeksi vähän kökömmänkin kahvitarjonnan - kunhan vain leivostarjonnassa tai jossakin muussa on sitten jotain järisyttävää...)

Turussa lempikahvilani on jo pitkään ollut Kristiinankadulla sijaitseva Latte Cafe. Omistaja todella tuntee kahvit ja tavallinen, musta kahvikin on siellä aivan omaa luokkaansa - mutta suosikkini on kuitenkin se nimikkojuoma eli latte. Latte on niin pieni kahvila, että siellä voi toisinaan joutua istumaan aikalailla kuin sillit purkissa... mutta samalla sitäkin tunnelmallisempi, ja taustalla soi aina loistava musiikki, joka saa mielenkin hyvälle tuulelle. Kävimme täällä ennen melkein joka päivä, mutta nykyään se on vähän jäänyt, pitäisi varmaan taas ryhdistäytyä... Parasta täällä on kahvin lisäksi se, että tämä on auki myös iltaisin, toisin kuin niin monet muut kahvilat Suomessa.

Jyväsykylästä, missä opiskelen, tällainen 'huippukahvila' mielestäni edelleen puuttuu. Paremman puutteessa suuntaan kulkuni joskus Wilhelmiinan Konditoriaan, jossa nimensä mukaisesti on kyllä hyvät pullat, mutta kahvit eivät ole missään nimessä ole mitään mainitsemisen arvoista. Ehkä kahvia tuleekin kulutettua siellä eniten yliopiston ruokaloissa, termospulloni kun hajosi viime vuonna, ja satun olemaan niitä ihmisiä, jotka eivät selviä luentopäivästä ilman vähintään kahta kupillista kahvia. Viime keväänä lisäksi koin ilon hetkiä, kun siihen pikkukaupunkiin, josta olen kotoisin, avattiin uusi kahvila. Vihdoinkin. Sieltä saa erinomaista lattea ja hyviä leivoksia, jotka kahvilan omistajat leipovat itse. Nyt vain täytyy toivoa, että muutkin käpykylän asukkaat uskaltautuisivat siellä asioimaan ja paikka pysyisi pystyssä.

Lomamatkoilla bongattuja taas...

Unelmapaikkani asua, siis kahviloiden kannalta, olisi varmaankin Tukholma - se on kaupunki täynnä kahviloita, isoja ja pieniä, toinen toistaan tunnelmallisempia - voisin aivan vallan mainiosti kuluttuaa kaikki lomamatkapäiväni pelkästään niissä istumiseen. Ja jos kahvin laatu nyt vähän heitteleekin, niin leivokset niissä kaikissa ovat ainakin kokonaan toista luokaa kuin Suomen monille kahviloille tyypilliset kuivahtaneet käntyt. Ken siis Tukholmaan eksyy, niin voi vierailla esimerkiksi vanhan kaupungin Kaffekoppen- ja Chokladkoppen -kahviloissa (ne sijaitsevat vierekkäin ja niissä on molemmissa sama lista, eli ei ole väliä, kumpaan menee). Kahvien lisäksi niistä saa myös mm. ihanaa valkosuklaakaakaota, jollaista en toistaiseksi ole muualla maistanut. :)

Helsingissä kävimme viime kesänä Cafe Balzacissa, joka on hyvin paljon lempikahvilani Latte Cafen tyylinen pikkuruinen ja tunnelmallinen kahvipaikka. Tampereella suosikkini on ollut Vohvelikahvila, ei kuitenkaan kahvin puolesta, joka on aika kamalaa, vaan tunnelman ja vohveleiden.
Sadevesiämpärit, auringonkukkaniityt, saippuapalat ja raparperinvarret... Oikullisesti versoilevat lommot elämän alaviitteissä.

Poissa Eriya

 • Tähtienyö
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Suosikki kahvilanne?
« Vastaus #9 : Joulukuu 15, 2012, 20:30:59 »
Turussa sijaitseva Cafe Art.
Täydellistä cappuccinoa ja myös kunnioitettava teevalikoima. Ja leivoksetkin on ihania <3
Paikka on tosi viihtyisä ja sijaitsee Auajoen rannassa - kesällä siinä ulkonakin voi istuskella ja katsella jokea :) Palvelukin on ystävällistä ja ilmapiiri on kodikas. Paikka on sisustettu ehkä vähän pariisilaiseen tyyliis? (tai se ulla ainakin tulee mieleen)
Harmi vaan että usein on todella täyttä...
I'm on a road of broken dreams and I need to know why
Seek the truth through lies to be my guide
I'm in a world of doubt and trust, can't deny 

Poissa serpensortia

 • Aamu-usva
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Have a cup of tea.
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Suosikki kahvilanne?
« Vastaus #10 : Joulukuu 16, 2012, 00:44:54 »
Samaa mieltä Eriyan kanssa, ja miksiköhän :)
Siis Aurajoen rannassa oleva Cafe art.
Ihana tunnelma, juuri sopivan tiivis, ja hyvää capuccinoa. Leivokset ovat ihania ja paikkaan liittyy paljon rakkaita muistoja liittyen kavereihin. On myös kiva katsella ikkunasta ulos niin talvella kuin kesälläkin, seurata ihmisten tekemisiä ja keksiä heille taustoja, ammatteja jne. :)

Pidän myös Hrlsingissä olevasta Cafe Lasipalatsista, jossa on namnamkahvia ja leivoksia. Se on niin kuin moderni, (suur)kaupunkilaisversio kahvilasta. Siellä saa ajan kulumaan vaikka kirjan ja muffinsin ääressä, samalla silmäillen Helsingin ihmisvilinää. Todella viihtyisä paikka ja palvelu on hyvää.

Sitten näköalasta erityismaininta Turun taidemuseon kahvilalle. Siis jotain aivan käsittämätöntä istua siellä terassilla kylmä smoothie kädessä, kuumana kesäiltana ja antaa katseen vaeltaa Turun keskustan yllä. Kokeilkaa ihmeessä, se on mahtava tapa päättää kulttuurielämys ^^
"We'd apologize for being the best house...
But we don't really want to."

Poissa Weasleyn Welhokaniini

 • Kynttilöiden lumo Suuressa salissa
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: MoonstoneSeeker27459
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Suosikki kahvilanne?
« Vastaus #11 : Joulukuu 17, 2012, 10:46:07 »
Aah Coffee House! Viihdyn siellä vaikka se onkin Rosson ja Hesen välissä. Siellä olevat suklaacrispyt ovat sulavan hyviä Pepsin kanssa. Parin kaverin kanssa on tullut oltua siellä ja viitisen kertaa olen ihan vain pysähtynyt nauttimaan crispyjä, Pepsiä ja jos on tarjolla, kookospalloja.
  Toinen Kuopiossa oleva kahvila on Houkutus, jossa kävin toissa kesänä tukihenkilöni kanssa ihan vain siksi, että meillä oli ollut sopimuksena, ett käydään yhdessä toistemme suosikkikahviloissa. Houkutuksessa oli hyvää prinsessakakkua ja voisin käydä sen perusteella uudestaakin

//muoksista. Pakko mainita myöskin kahvila Kaneli, joka - ah, täydellistä - talvisin muistuttaa minua lämmöllään, kanelin tuoksullaan ja sisustuksellaan Tylypahkasta ja Tylyahosta.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 18, 2015, 23:17:25 kirjoittanut Welhokaniini »
Welhokaniini -> Weasleyn Welhokaniini

Poissa Aye

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Suosikki kahvilanne?
« Vastaus #12 : Joulukuu 17, 2012, 13:34:10 »
Asun Turussa nyt, mutta vielä muutamia vuosia sitten asuin Salon seudulla. Salosta löytyy parikin kertaa kahvila "Toinen keksi", josta pidän hurjasti. En juo kahvia, mutta sieltä löytyy erikoiskahvien lisäksi mahtavia pirtelöitä, smoothieta, fruitieita ja erikoisia mehuja ja limsoja. Aina on tarjolla myös hyviä kakkuja ja suolaista purtavaa. Kahvilasta saa sen lisäksi lounasruokaa (jo pelkästään sivussa tuleva salaatti on aivan taivaallisen hyvää!). Hinnat eivät mielestäni ole mitkään erityisen korkeat, muistaakseni aika normaalit.

Jokainen juoman/pikkupurtava toimitetaan pöytään puupalan päällä, ja mukaan on laitettu myös suklaaseen dipattu viinirypäle. Ja suklaata. Paikka on ihanan värikäs ja kodikas. Kaikki tuolit ovat erilaisia ja erivärisiä.

Odottelen tässä, että koska kyseinen kahvila tulisi Turkuun : >
"Jäätiin kirjaan", virkkoi Myy, "niin käy, kun liiaks kehittyy."

Poissa Rantsake

 • Ei mikään surkkimus
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: SparksWolf20852
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Suosikki kahvilanne?
« Vastaus #13 : Tammikuu 05, 2015, 15:06:32 »
No, minä itse asun Kempeleessä, joka (jos joku ei tiedä) sijaitsee ihan Oulun vieressä, kuutisentoista kilsaa etelämpänä. Kempeleestäkin löytyisi kyllä kahviloita, mutta Oulussa tykkään käydä mieluummin. Jos käyn Kempeleessä, niin sitten Arnolds saa luvan kelvata, olen ihan heikkona niihin donitseihin... : )

Oulussa puolestaan.. No, kahvila Bisketti on siellä minun suosikkini, vaikka se onkin tosi suosittu ja melkein aina täynnä. Mä vaan jostain syystä oon tykästyny siihen. Myös Anttellilla on kiva käyd, se on sitten se toinen vaihtoehto jos en menekään Biskettiin.
Ei mulla oikeestaan ole mitään erikoista sanottavaa kummastakaan, Bisketistä tai Anttelista, että miksi juuri ne ovat niitä lemppareita, niissä on vain tullut käytyä ja niihin on sittemmin tykästynyt. Biskettissä varmaankin laaja valikoima tosi monenlaisia leivoksia on se mikä puhuttelee. Herkkusuun vikkaa ku meinaapi olla... : )
"Tuntematonta me pelkäämme, kun katsomme kuolemaa ja pimeyttä, siinä kaikki."
- Harry Potter ja Puoliverinen prinssi

Poissa Ooka

 • Siivet kantapäissä -liitelijä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pilvilinnan kuningas
  • Tuliaavikko
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Suosikki kahvilanne?
« Vastaus #14 : Maaliskuu 16, 2015, 20:33:52 »
Hmm lempikahvilani...? Enpä tiedä. Hämeenlinnassa on kaksi hyvää kahvilaa.

Toinen on Cafe Kukko, jossa on aivan älyttömän hyvät wrapit! Siis sellaiset mistä nälkä lähtee ja täytteet saa päättää itse. Suolaiset leivät yms ovat todella hyviä kukossa. Ainoa harmi on, ettei tässä kahvilassa leivota itse - suurin osa kakuista ja pullista tulevat valmiina tai ovat pakkasesta.

Kauno on myös hyvä kahvila, siellä on syöty usein salaattia joka aluksi vaikutti vähän oudolta koska siinä on ties mitä porkkanaa ja viinirypälettä, mutta nykyään olen tottunut siihen ja syön lautasen melkein tyhjäksi. Myös esimerkiksi korvapuustis leivotaan itse ja eron huomaa! Pullat ovat oikeasti suussasulavia ja aivan jättimäisen kokoisia! Huono puoli on se, että laatu on välillä epätasaista - kanasalaatin kana on välillä paistisuikaletta (yök) ja välillä ihan pihvistä leikattua.

Mutta kumpikin kahvila on hyvä, tykkään paljon käydä kahviloissa istumassa kavereiden kanssa ja nauttimassa kahvia, joskus ollaan pelattu joitain omia lauta/korttipelejäkin kahvittelun lomassa :)
Do the impossible, see the invisible.
ROW ROW FIGHT DA POWER!
Touch the untouchable, break the unbreakable.
ROW ROW FIGHT DA POWER!